تـافــت ایران @taft_iran Channel on Telegram

تـافــت ایران

@taft_iran


کانال تـافــت
مخفّف: (تاریخ، ادبیات، فلسفه، تمدّن و فرهنگ)

#تاریخ
#ادبیات
#فلسفه
#تمدن_و_فرهنگ

(#فرهنگ_و_اندیشه
#فرهنگ_و_هنر)

هشتگ مورد علاقه‌ی خود را در تافت
انتخاب کنید.

تـافــت ایران (Persian)

تـافــت ایران، کانالی است که به بررسی و ارائه مطالب مرتبط با تاریخ، ادبیات، فلسفه، تمدن و فرهنگ ایران می‌پردازد. با مخفّف این کلمات در نام کانال، تلاش برای ارائه محتوای گسترده و متنوع در زمینه‌های مختلف قابل مشاهده است. این کانال، جایی است که علاقمندان به تاریخ، ادبیات، فلسفه و فرهنگ ایران می‌توانند با مطالب متنوع و مفید در این زمینه‌ها آشنا شوند. از هشتگ‌های مختلفی که ارائه شده، می‌توانید هشتگ مورد علاقه خود را انتخاب کرده و به دنبال مطالب مرتبط با آن جستجو کنید. اگر به فرهنگ و اندیشه، هنر و تمدن ایران علاقه‌مندید، حتما به کانال تـافــت ایران بپیوندید تا از محتوای فوق‌العاده و الهام‌بخش آن بهره‌مند شوید.

تـافــت ایران

14 Feb, 05:39


#ادبیات


گر خوب نی‌ام
خوب‌پرستم باری


ور باده نی‌‌ام
ز باده مستم باری


گر نیستم از
اهل‌ِ مناجات رواست


از اهل خرابات تو
هستم باری



#حضرت_مولانا


@taft_Iran

تـافــت ایران

14 Feb, 05:15


.


📝📝


#فرهنگ_و_اندیشه


يکی از نشانه‌های فقرِ خرد، تهی شدنِ الفاظ از معناست. در اوايل نيمه‌ی دوّم قرن بيستم آلبر كامو در فرانسه با زبانی تلخ و تند از ابتلای زبان به فحشا گفت، و [جورج] اورول در بريتانيا در اثر درخشانی موسوم به ١٩٨٤ نوشت كه “جنگ «صلح» است، بردگی «آزادی» است و ظلم «عدل» است”.
ديری نگذشت كه تاريخ نشان داد و معلوم شد كه كارِ بی‌معنا شدنِ الفاظ از اينها گذشته است، تا آنجا كه نادانی «دانایی»؛ و ناتوانی، «توانایی»؛ و ذلّت و درماندگی «عزّت»؛ و ناامنی «امنيّت»؛ و نوميدی «اميد به آينده‌ی درخشان»؛ و از هم پاشيدگی «نظم و نظام»؛ و بی‌معرفتی «معرفت»؛ و بی‌اخلاقی «اخلاق»؛ و فساد «صلاح» و … خوانده شده است.
در برابر اين انحطاط كاری هم نمی‌توان كرد. يا لااقل راه مقابله با آن گشوده و هموار نيست و اين از آن روست كه خرد به جهانِ انسانی و به خصوص به بخش توسعه نيافته‌ی آن، پشت كرده است. زبان و خرد به هم بسته‌اند، هر جا زبان قوّت دارد، خرد هم هست و اگر در جايی يكی از آن دو نباشد، ديگری هم پريشان و آشفته و ناتوان است.


استاد #رضا_داوری_اردکانی


@taft_Iran

تـافــت ایران

13 Feb, 09:32


#پاره‌ای‌از_پیکر_وطن


طبیعت شگفت‌انگیز قشم



@taft_Iran

تـافــت ایران

13 Feb, 09:28


#تاریخ


وقتی به‌واسطه‌ی گرفتار بودن در برخی توهمات ایدئولوژیک به این مساله آگاهی نیابی که مهمترین وظیفه یک نظام سیاسی ایجاد پیوند میان دانش زندگی و دانش سیاست و ممکن ساختن زندگی خوب و اخلاقی برای مردمان جامعه است، واقعیت اجتماعی عینی قدرت خود را به رخ سیاست خواهد کشید و به زبان آن فیلسوف آن گاه " تاریخ دیگر" طرح خود را در می‌افکند.هیچ تجربه‌ای از رنج و فقر و بحران در زندگی اجتماعی نیست که در عین حال مقاومتی در مقابل سرکوب زندگی نباشد. محروم شدن از زندگی همواره‌ مردم یک جامعه را به سوی مقاومت یا ساختن امر مشترک هدایت می کند.

#مصطفی_مهرآیین




@taft_Iran

تـافــت ایران

13 Feb, 09:04


.

📝📝

#فرهنگ_و_اندیشه



آیا تخلیه‌ی خشم «واقعا» حال‌مان را بهتر می‌کند؟


🔻بابت چیزی بسیار عصبانی شده‌اید و احساس می‌کنید در حال منفجر شدن هستید، در نتیجه خشم‌تان را بر سر چیزی خالی می‌کنید:
برخی افراد چیزی را می‌شکنند، از ته دل فریاد می‌زنند، به در و دیوار مشت می‌کوبند، فحاشی می‌کنند و یا حتی در فضای مجازی ناراحتی‌شان را سر دیگران خالی می‌کنند.

🔻«خالی کردن خشم» عبارتی است که طی چند دهه گذشته وارد فرهنگ ما شده و حتی تبدیل به تجارت هم شده است! برخی مکان‌ها وجود دارد که اسم‌شان را «اتاق خشم» گذاشته‌اند، می‌توانید به آنجا مراجعه کنید و به در و دیوار مشت بکوبید و برخی چیزها را بشکنید (که البته پولش را از شما می‌گیرند!).خیلی‌ها فکر می‌کنند تخلیه‌ی خشم کار خوبی است. اما آیا واقعا این برداشت درستی است؟

🔻پژوهش‌هایی که طی سال‌های اخیر در این مورد انجام شده نتایج متفاوتی به‌همراه داشته و نشان می‌دهد که این مدل تخلیه‌ی خشم احتمالا برایمان بیشتر مضر است تا مفید و علاوه براین، احتمال انجام رفتار خشونت‌آمیز را هم بالا می‌برد.

🔻ایده‌ی خالی کردن خشم از کجا آمده؟
در اواخر قرن نوزدهم میلادی، فروید مدعی شد که احساسات قدرتمند ما به‌تدریج روی هم انباشته می‌شوند. درست شبیه مایعی که درون یک دیگ بخار تحت حرارت قرار گرفته و تخلیه‌ی فشار اضافه سبب می‌شود تا فرد احساس راحتی کند. به‌تدریج افراد دیگری هم بخش‌هایی به آن اضافه کردند: مثلا اینکه فریاد کشیدن احتمالا کمک کننده است و حتی آن را به عنوان نوعی تراپی ارایه کردند. با وجود اینکه شواهد علمی چندانی برایش وجود نداشت.

🔻اما به تدریج، جمع‌آوری شواهد علمی، برخی زوایای منفی را هویدا کرد: یک پژوهش در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که به بعضی سایت‌های مخصوص این کار مراجعه می‌کنند (بله وب‌سایت‌هایی هم برای تخلیه خشم وجود دارد که به آنها rant sites می‌گویند)، بیشتر اوقات روز احساس عصبانیت دارند و بیشتر از دیگران درگیر دعواها کلامی و حتی فیزیکی می‌شوند. علاوه بر این، آنها بیشتر از دیگران به روابط عاطفی‌شان ضربه می‌زنند و رانندگی خطرناک انجام می‌دهند.

🔻ممکن است بگویید قاعدتا افرادی که به این سایت‌ها مراجعه می‌کنند، بابت چیزی عصبانی هستند و بروز چنین رفتار‌هایی از آنها طبیعی است.اما این پژوهش نشان داد که افراد بعد از خالی کردن خشم‌شان در این سایت‌ها عصبانی‌تر می‌شوند.البته هنوز میزان پژوهش‌هایی که در این مورد انجام شده آنقدر زیاد و جامع نیست که بتوانیم به یک جمع‌بندی کامل برسیم. اما به نظر می‌رسد که اعتقاد قدیمی «تخیله‌ی خشم» راهکار چندان موثری نیست و خودش با برخی عوارض مهم همراه است.

🔻راهکار چیست؟
در سمت دیگر پژوهش‌های مهمی وجود دارند که برخی ترفند‌های موثر و مفید را برای کاهش حس عصبانیت معرفی کرده‌اند، برای مثال:

ورزش و به‌ویژه برخی انواع خاص مانند دویدن. تنفس عمیق و آرام. مدیتیشن
و مرخصی گرفتن و دور شدن از محیطی که سبب ایجاد تنش می‌شود.

فراموش نکنید که در تخلیه خشم، «منشا اصلی مشکل» را حل و فصل نمی‌کنیم و معمولا سبب ایجاد مشکلات جدیدی هم می‌شویم. بنابراین اگر می‌توانید، با تفکر منطقی برای حل منشا اصلی اقدام کنید و اگر امکان رفع مشکل را ندارید، حداقل از ترفندهای سالم‌تر استفاده کنید تا روان سالم‌تری داشته باشید.

#دکترعلی‌اصغر_هنرمند



@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 13:33


(موسيقى بلوچ)
#شيرمحمد_اسپندار



"آیا شور هزاران ساله‌ی این موسیقی به زندگی اکنونِ بلوچ بازگردانده خواهد شد...!؟"

#بهار_هاشمی



@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 13:31


#فرهنگ_و_تمدن


سببِ اینکه ایرانیان خود را به عنوانِ ملتی واحد فهمیده، اما واژه‌ای برای آن جعل نکرده‌اند، این است که روندِ تبدیل به ملت در ایران امری طبیعی بوده‌است. تحولِ مضمونِ معناییِ واژهٔ نِیشن در زبان‌های اروپایی با آغازِ روندِ تجزیهٔ امپراتوریِ مقدس هم‌زمان است. در امپراتوریِ مقدس، سیاستِ اقوامِ مسیحی عینِ دیانتِ آنان - معنای نخستِ واژهٔ نیشن در زبان‌های اروپایی و ″ملت″ در عربی و فارسی - بود، یعنی همهٔ اقوامِ مسیحی گروه‌هایی دینی در درونِ رِسپوبلیکا کریستینا بودند، اما از زمانی که رخنه‌ای در ارکانِ سلطنتِ پاپی و امپراتوری افتاد، سیاستِ اقوامِ اروپایی، که به تدریج به ″ملی″ شدن میل می‌کرد، عینِ دیانتِ آنان نمی‌توانست باشد. سیاستِ ایرانیان، هرگز، عینِ دیانتِ خلافت نبود، یعنی، اگر بتوان گفت، پیوسته، ″ملی″ در معنای جدید آن بود، و برای توصیفِ این واقعیتِ بدیهی نیازی به جعلِ اصطلاحِ جدید نبود. تصریح محمد بن جَریر طَبَری، مبنی بر این که تاریخِ ایرانیان تداومی خلاف‌آمدِ عادت داشته، به معنای آن است که تاریخِ ایران پیوسته تاریخِ ″ملی″ بوده‌است.


....
....


🎥معنای ایران در اندیشه‌ی فرزند بلوچستان



@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 01:40


#شاهنامه_خوانی (بخش سی و سوم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی



🔸آگاه شدن منوچهر از کار زال و رودابه، رفتن سام به جنگ مهراب



@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 01:40


#شاهنامه_خوانی (بخش سی و دوم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸آگاهی یافتن سیندخت از کار رودابه، آگاه شدن مهراب از کار دخترش




@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 01:39


#شاهنامه_خوانی (بخش سی و یکم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸نامه‌ نوشتن زال به سام، مشورت سام با موبدان در کار زال



@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 01:36


#فرهنگ_و_تمدن
#تاریخ
#ادبیات


به یاری فرهنگ و منش ایرانی مان تازشها را از سر گذرانیده ایم. از بوته‌ی آزمونهای بزرگ تاریخ پیروزمند و سربلند بیرون آمده‌ایم. ماییم که بر ددمنشانِ بدکنشِ مغول، آن خونریزانِ بی‌پرهیز، لگام برزدیم.


#میرجلال‌الدین_کزازی




@taft_Iran

تـافــت ایران

12 Feb, 01:28


#فرهنگ_و_تمدن


دیوارنگاره‌های #تخت‌جمشید، جلوه‌ای بی‌نظیر از هنر و فرهنگ ایران باستان هستند. این آثار، روایت‌گر تاریخ، شکوه و هنر مردمانی‌اند که تمدنی عظیم را بنیان نهادند. هر کتیبه و نقش، داستانی از اتحاد، صلح و قدرت امپراتوری هخامنشی را به تصویر می‌کشد.



@taft_Iran

تـافــت ایران

11 Feb, 23:58


.


📝📝


#فرهنگ_و_اندیشه

مفهوم اثر ریباند (Rebound Effect) در زمینه‌ی تفکر و مثال هوشمندانه‌ای که داستایِفسکی برای نشان دادن آن استفاده کرد: #خرس_سفید


🔻تا بحال پیش آمده که به سختی تلاش کردید فکر خاصی را از ذهن خود بیرون کنید، اما بعد متوجه شدید که آن فکر دوباره قوی تر باز می گردد؟ این پدیده در عمل همان اثر ریباند یا بازگشت است. اثر ریباند یک پدیده روان‌شناختی است که زمانی رخ می‌دهد که ما فعالانه سعی می‌کنیم یک فکر یا احساس خاص را سرکوب کنیم یا از آن اجتناب کنیم؛ ولی در نهایت آن را پایدارتر و کنترل آن را دشوارتر می‌سازیم.

🔻به قول داستایفسکی، "سعی کن این تمرین را برای خودت در نظر بگیری: به خرس قطبی فکر نکن، و خواهی دید که آن نفرین شده هر دقیقه به ذهنت خواهد آمد." داستایفسکی مدتها قبل از اینکه روانشناسان این اصطلاح را ابداع کنند، تأثیر بازگشت در تفکر را درک کرده بود. هر چه بیشتر سعی کنیم از فکر کردن به چیزی اجتناب کنیم، در نهایت بیشتر به آن فکر می کنیم.

🔻تحقیقات نشان داده است که اثر ریباند یک نیروی واقعی و قدرتمند در ذهن انسان است. هنگامی که ما فعالانه سعی می کنیم برخی از افکار یا احساسات را سرکوب کنیم یا از آنها اجتناب کنیم، مغز ما با افزایش تمرکز بر روی همان چیزها پاسخ می دهد. انگار ذهن ما در برابر اینکه می گوییم چه کار باید انجام دهد، عصیان می کند.

🔻اکنون راه حل چیست؟ خب، داستایفسکی پاسخ قطعی ارائه نکرد، اما بسیاری از روانشناسان پیشنهاد می کنند که پذیرش و ذهن آگاهی (Mindfulness) می تواند در مدیریت اثر ریباند مفید باشد. به جای تلاش برای سرکوب یا اجتناب از افکار یا احساسات ناخواسته، می‌توانیم یاد بگیریم که آنها را به رسمیت بشناسیم، بپذیریم و روی ایجاد مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم تمرکز کنیم که به ما امکان می‌دهد تأثیر آنها را مدیریت کنیم.

🔻بنابراین دفعه‌ی بعد که سعی کردید فکری را از ذهنتان بیرون کنید، به یاد داشته باشید که گاهی اوقات بهترین راه برای مقابله با فکر ناخوانده این است که آن را بپذیرید و اجازه دهید که باشد.


@taft_Iran

تـافــت ایران

11 Feb, 23:51


.


#ادبیات


"اگر آدمی‌ای و سنگ نیستی تاثیرش خود زود پیدا شود و اگر نه، تعزیت تو بداشتمی."


#عین‌القضات_همدانی
نامه‌ها،جلد دوم،نامه‌ی صد



@taft_Iran

تـافــت ایران

10 Feb, 13:19


در غزلگردی های تو تا سمفونی آبی
سوگ ِمشکوکِ سازها را یکجا گریه کنم...


#شهیار_قنبری
@taft_Iran

تـافــت ایران

10 Feb, 04:24


#ادبیات


فرانتس کافکا و شاهکار #مسخ: چرا باید آن را بخوانیم؟



"مسخ"، شاهکار فرانتس کافکا، داستانی است که هرگز کهنه نمی‌شود. در این اپیزود، سفری خواهیم داشت به دنیای تاریک و سوررئال این نویسنده‌ی بزرگ. داستان گره گوار سامسا، نان‌آور خانواده‌ای که یک روز صبح به یک حشره‌ی غول‌پیکر تبدیل می‌شود، فراتر از یک روایت ساده است؛ این داستان نمایشی از بیگانگی، ارزش انسان، و بحران هویت در دنیای مدرن است.



@taft_Iran

تـافــت ایران

10 Feb, 04:19


#فرهنگ_و_تمدن


کاخ مرمر، جلوه‌ای از شکوه هنر ایرانی


جایی که تاریخ و هنر در کنار هم می‌درخشند. اگر می‌خواهید ترکیبی بی‌نظیر از فرهنگ و اصالت ایرانی را از نزدیک ببینید، کاخ مرمر موزه‌ی هنر ایران منتظر شماست.





@taft_Iran

تـافــت ایران

09 Feb, 09:59


#تاریخ

داستان یک پرستوی روس

حرفه‌ای‌ترین روش نفوذ به عمق ناتو | ماریا آدلا، چگونه ساخته شد؟


یکی از مشهورترین افراد در میان جاسوسان زن​ از کشور روسیه، ماریا آدلا کوهفلدت ریورا بود که سالیان سال در کشورهای اروپایی خصوصا اروپا فعالیت کرد. او  در پوشش یک طراح جواهرات و سنگ‌های زینتی، توانست پای خود را به محافل مهم ناپل ایتالیا باز کند و از همین طریق، با اعضای مهم ناتو ارتباط گرفت.در این ویدیو بررسی می‌کنیم که او چگونه شبکه سازی بزرگش را انجام داد و چگونه همه چیز دقیق سر جای خودش قرار گرفته بود تا جایی‌که هیچوقت هیچکدام از آژانسهای اطلاعاتی​ و سرویس‌های ضداطلاعاتی اروپایی به او شک هم نکردند.



@taft_Iran

تـافــت ایران

09 Feb, 09:50


.

#فرهنگ_و_اندیشه


♦️ چرا شاگرد آخرهای کلاس، شاگرد اول‌های زندگی‌اند؟


قول مشهوری است از ارنست همینگوی که می‌گوید، کمیاب‌ترین چیزها افراد باهوشی هستند که احساس خوشبختی می‌کنند! شواهدی دال بر همصدایی یا پدر ادبیات نوین و برنده جایزه نوبل وجود دارد. به گذشته که بر می‌گردیم، می‌بینیم خیلی از همکلاسی‌های درس‌خوان و شاگرد اول‌های‌ کلاس پیشرفت اجتماعی متوسط‌تری دارند؛ زیست اقتصادی پایین‌تری دارند؛ بعضا اجتماع گریزند؛‌ زندگی عاطفی پرچالش‌تری دارند. احساس خوشبختی کمتری می‌کنند! در مقابل، همکلاسی‌های درس‌نخوان و مدرسه‌گریز دوران مدرسه زیست‌ اجتماعی‌ بهتری دارند؛ وضعیت اقتصادی پررونق‌تری دارند. اغلب شادترند؛ زیست عاطفی رضایت‌بخش‌تری دارند؛ و بیشتر ابراز خوشبختی می‌کنند.

به‌راستی چرا اینگونه است؟ تحقیقا پاسخ به این پرسش و تایید پیش‌فرض‌هایی فوق نیازمند پژوهش‌های علمی است. اما بنظر می‌رسد علت‌ها و عوامل مختلفی در این رابطه می‌توانند دخیل‌ باشند!

🔻علت اول اینکه، در دنیای بیرون از مدرسه، برای شاگرد اول شدن، هوش شناختی در حد «معمول» و «متوسط» کفایت می‌کند! پیشرفت تحصیلی و رشد علمی حاصل پیوند هوش شناختی برتر و هوش جسمانی بهتر (آگاهی از توانمندی و پشتکار در تمرین و تکرار) است. اما در جامعه اینگونه نیست! هوش شناختی، هوش عقلانی ماست؛ و به ظرفیت‌های یادگیری افراد اشاره دارد که به ضریب هوشی علمی و محاسباتی افراد اطلاق می‌گردد. هوش شناختی معمولا ارثی است؛ اگرچه محیط در باروری و بهره‌وری آن موثر است. به عبارتی، ترکیب متعالی هوش شناختی و هوش جسمانی می‌تواند متضمن شاگرد اول شدن در کلاس درس باشد اما برای شاگرد اولی در جامعه و زیست اجتماعی کافی نیست.

🔻علت دوم اینکه، برای شاگرد اول شدن در جامعه به هوش اجتماعی بالاتری نیاز است. هوش اجتماعی هوش بازتابی ماست؛ بیانگر توانمندی ما در کنار آمدن با واقعیت‌ها و دیگرانی است که الزاما از ما و یا مثل ما نیستند. هوش اجتماعی به مهارت‌های ارتباطی ما اشاره دارد که اکتسابی است و در محیط ساخته می‌شود. برای شاگرد زرنگ بودن در کلاس درس نیاز نیست هوش اجتماعی بالایی داشته باشیم! اما متقاعد کردن معلم برای نمره خوب دادن به هوش اجتماعی نیاز دارد! جسارت در مکتب‌گریزی و فرار از قفس تنگ و دلگیر مدرسه نیز به هوش اجتماعی بالایی نیاز دارد! در جامعه هم همینطور است؛ برای کسب سود بیشتر در بازار، پیشرفت اداری در سازمان، و رشد عمودی در قدرت به هوش اجتماعی بالاتری نیاز است!

🔻علت سوم اینکه، برای پیشرفت اجتماعی و رشد اقتصادی به هوش هیجانی بالاتری نیاز داریم. امروزه هوش هیجانی به عنوان مهم‌ترین فاکتور موفقیت حرفه‌ای و شغلی افراد در تجارت و کسب‌و‌‌کار شناخته می‌شود؛ هوش هیجانی بیانگر توان مدیریت احساسات خود و دیگری است. با انرژی حاصل از هوش هیجانی شناخت و حل مسائل واقعی و تمییز آنها از مسائل غیرواقعی میسر می‌شود. هوش هیجانی، هوش تصمیم‌گیری ما در شرایط بحرانی است! چیزیکه که در دوران مدرسه اصولا تمرین و تجربه نمی‌شود! به همین دلیل، در سازمان‌های امروزی مدیرانی توان رهبری و حکمرانی اثربخش‌تر دارند که هوش هیجانی بالاتری داشته باشند.

🔻علت چهارم اینکه، جامعه و زیست اجتماعی با مدرسه و زیست علمی فاصله و تفاوت دارد! مدرسه برای درس‌خوان‌ها و شاگرد اول‌های کلاس درس طراحی شده است! اما جامعه برای مردمان «معمولی» مهندسی شده است. مردمان معمولی همان‌هایی هستند که هوش شناختی و عقلانی «معمولی» دارند؛ زندگی نرمال دارند؛ اما در عوض هوش اجتماعی و هیجانی متناسب با نیازهای محیط دارند. افزون برآن، یک رابطه معناداری میان مدرسه‌گریزی و اجتماع‌طلبی افراد وجود دارد. یک تیپ شخصیتی اجتماع‌طلب چون خود را متعلق به جامعه بزرگ‌تری می‌بیند، از محیط محدود و دیوار بلند مدرسه گریزان است. عکس آن هم غالبا درست است. اینکه خیلی از شاگرد اول‌های کلاس اجتماع‌گریزند، بی‌دلیل نیست! مشکل از اینجا ناشی می‌شود که مدرسه نسخه اصلی جامعه نیست. یا به قول جان دیویی، مدرسه خود زندگی نیست!

گاردنر می‌گفت باهوش بودن، بسیار فراتر از پیشرفت تحصیلی و مهارت حل مساله است. ما آدم‌ها از توانمندی‌های ذهنی و انواع هوش‌ها برخورداریم؛ لیکن همگی از مهارت‌های برابر در کاربرد انواع هوش‌ها برخوردار نیستیم! اگر مدرسه واقعا پابلیک اسکول است، نمی‌تواند تک‌ساحتی عمل کند؛ و یا تک‌بعدی آموزش دهد. فعالیت‌های آموزشی و غیرآموزشی مدارس امروزی نمی‌توانند با ابتنای صرف بر هوش عقلانی و هوش محاسباتی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی شوند. مشکل مدرسه ایرانی افراط در تاکید بر هوش شناختی و منطقی دانش‌آموزان است! انواع هوش‌های ذاتی و اکتسابی به حاشیه رفته‌اند! برنامه‌های درسی و آموزشی یک مدرسه سالم روی انواع هوش‌ها، بطور ویژه هوش‌های اجتماعی و هیجانی دانش‌آموزان متمرکز است.


#علی_خورسندی



@taft_Iran

تـافــت ایران

09 Feb, 09:48


#فلسفه

دشمنان حقیقت



@taft_Iran

تـافــت ایران

08 Feb, 12:42


‍ .


📝📝

#فرهنگ_و_اندیشه
#تاریخ


از میان پدران بنیان‌گذار علم نوین، نخستین کسی که با مراجع قدرتمند این حهان درافتاد گالیله(1642-1564) بود. دستگاه تفتیش عقاید - محکمه ای که کلیسای کاتولیک برای کشف و سرکوب بدعت تشکیل داد - ابتدا به طور خصوصی در 1616 و بعد علنا در 1633 او را محکوم کرد. جرم او دوگانه بود : یکی این که می گفت زمین دور محور خود می چرخد و دیگر این که دور خورشید می گردد. این افکار نزدیک به صد سال پیش، عنوان شده بود‌‌ و از کوپرنیک به کپلر و از او به گالیله رسیده بود؛ با این حال بیان این اندیشه، نزدیک بود به قیمت جان گالیله تمام شود. وی برای نجات خود، ناچار شد توبه کند، و قول دهد که دیگر هیچ گاه بر پندار گناه آلود حرکت زمین صحه نگذارد. ولی پس از امضای توبه نامه، شنیدند که زیر لب می گفت : "با این حال، هنوز می گردد، درست مثل سابق".

  با وجود موقعیت خطرناکش، هر وقت جرات کرد این اصل را بر زبان آورد که قدرت و مرجعیت، از جمله مرجعیت دین مسیحی، حق ندارد در کار حقیقت جویی علم مداخله کند. می گوید :" این به منزله آن است که مستبدی خودکامه، که نه پزشک است و نه معمار، اما قدرت مطلق دارد، امر دارو و درمان و احداث بناها را بنا بر میل و هوس خویش به دست گیرد - که پیامد آن، مخاطراتی بزرگ برای سلامت بیماران بی نوا و فروپاشی سریع عمارات خواهد بود."

  فضولی موقوف! پیام او برای اولیای امور بود. دگرگونی‌های انقلابی که در زندگانی فکری و اجتماعی اروپا به وقوع پیوست نتیجه‌ی گسترش تدریجی و آتی همین رویکرد بود.

برگرفته از کتاب "سرگذشت فلسفه"، براین مگی،  برگردان : حسن کامشاد، نشر نی، چاپ پنجم، 1392، ص 66 و 67




@taft_Iran

تـافــت ایران

08 Feb, 04:25


#گلستان_سعدی
باب پنجم (در عشق و جوانی)

"تا تو را قدر خویشتن باشد

پیش چشمت چه قدر من باشد...؟"


@taft_Iran

تـافــت ایران

08 Feb, 04:23


#ادبیات
#به_طبیعت_نگاه_کن


بنگر که یک گل چه اندازه حضور دارد،
چه اندازه تسلیم زندگی است.
نسبت به صداهای ظریف و بی شمار طبیعت هشیار شو، خش خش برگ ها در باد، ریزش قطره های باران، وزوز حشره ها، نخستین چهچهه پرندگان در صبحگاهان. خود را به طور کامل در اختیارگوش سپردن قرار ده. فراتر از صداها چیزی بزرگ تر وجود دارد: تقدسی که نمی توان از طریق فکر آن را فهمید.

آنچه را سنگ ها، گیاهان و حیوانات هنوز می دانند، فراموش کرده ایم. فراموش کرده ایم که چگونه باشیم، آرام باشیم.
خودمان باشیم، آنجا که زندگی هست باشیم: اینجا و اکنون!
هرگاه توجهت را به هر چیز طبیعی، هر چیزی که بدون دخالت بشر به وجود آمده است معطوف کنی، از زندان تفکر ذهنی خارج می‌شوی و تا حدودی در حالتی از وصل با وجود- که هنوز همه چیز به صورت طبیعی در آن زندگی می کند- شرکت می جویی.
معطوف کردن توجه به سنگ، درخت یا حیوان به این مفهوم نیست که به آن فکر کنی، بلکه فقط آن را مشاهده کن و درهوشیاری‌ات نگه دار.


📚سکون سخن میگوید
اکهارت تله
🔁فرود فرناز

.............
.............


🎥حاصل پنجاه و هفت روز فیلمبرداری از تلاش یک پرنده.



@taft_Iran

تـافــت ایران

07 Feb, 08:26


#شاهنامه_خوانی (بخش سی‌ام)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸رفتن زال به نزد رودابه، مشورت زال با موبدان در کار رودابه



@taft_Iran

تـافــت ایران

07 Feb, 08:25


#شاهنامه_خوانی (بخش بیست و نهم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸رفتن کنیزکان رودابه به دیدن زال زَر، بازگشتن کنیزکان به نزد رودابه


@taft_Iran

تـافــت ایران

07 Feb, 08:24


#شاهنامه_خوانی (بخش بیست و هشتم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸آمدن زال به نزد مهراب کابلی، مشورت رودابه با کنیزکان


@taft_Iran

تـافــت ایران

07 Feb, 08:22


#فرهنگ_و_هنر


🎥فیلم کوتاه «زمان»
👤کارگردان: تد چانگ
🎖برنده‌ی خرس طلایی برلین
☑️زیرنویس فارسی



@taft_Iran

تـافــت ایران

06 Feb, 14:46


گنجشکک اشی‌مشی
نام قصه‌ای (احتمالاً با ریشه‌ی کازرونی) است که ابتدا #پری_زنگنه و سپس #فرهاد_مهراد ترانه‌ای بر اساس آن خوانده‌اند.

آهنگ این کار از اسفندیار منفردزاده است. این ترانه در فیلم گوزن‌ها، سال ۱۳۵۳ اجرا شده‌ است.
داستان اشی مشی، سیاسی و اعتراضی بوده و در روایت‌های مختلفی منتشر شده‌است.

روایت کازرونی این قصه که ساخته شاعر و نویسنده کازرونی حسن حاتمی است برای چاپ به احمد شاملو سپرده می شود که او آن را با گویش تهرانی در سال ۱۳۴۰ منتشر می‌کند.

‌‌
نوازندگی پیانو و صدا : فرهاد مهراد
شعر : حسن حاتمی
آهنگ و تنظیم:  اسفندیار منفردزاده
آلبوم خواب در بیداری



@taft_Iran

تـافــت ایران

06 Feb, 11:49


#تاریخ

داستان یک پرستوی روس

حرفه‌ای‌ترین روش نفوذ به عمق ناتو | ماریا آدلا، چگونه ساخته شد؟


یکی از مشهورترین افراد در میان جاسوسان زن​ از کشور روسیه، ماریا آدلا کوهفلدت ریورا بود که سالیان سال در کشورهای اروپایی خصوصا اروپا فعالیت کرد. او  در پوشش یک طراح جواهرات و سنگ‌های زینتی، توانست پای خود را به محافل مهم ناپل ایتالیا باز کند و از همین طریق، با اعضای مهم ناتو ارتباط گرفت.در این ویدیو بررسی می‌کنیم که او چگونه شبکه سازی بزرگش را انجام داد و چگونه همه چیز دقیق سر جای خودش قرار گرفته بود تا جایی‌که هیچوقت هیچکدام از آژانسهای اطلاعاتی​ و سرویس‌های ضداطلاعاتی اروپایی به او شک هم نکردند.



@taft_Iran

تـافــت ایران

06 Feb, 07:25


#ادبیات



داستان رام و سامان
حکایتی پندآموز از کلیله و دمنه




@taft_Iran

تـافــت ایران

05 Feb, 17:41


#تاریخ


پِتی که از خواننده‌های معروف فرنگستان است، مخصوصاً فرستاده بودند از #پاریس آورده بودند[لندن]، آمد خواند، واقعاً بسیار خوب خواند، خوشگل و خوش ادا بود، پانصد تومان برای امشب گرفته بود بخواند. دیگری هم بود آلبانی نام از اهل کانادا، بسیار بسیار خوب می‌خواند و کارهای خوب می‌کرد. اما در آخر آنقدر طول دادند، ‌بی‌مزه شد، من هم شام نخورده، خسته، کم مانده بود دیوانه شوم.


📌سفر اول فرنگ || لندن
ناصرالدین شاه



@taft_Iran

تـافــت ایران

05 Feb, 16:05


#فرهنگ_و_اندیشه


ویدیوی بررسی "عکس‌های ماندگار دنیا" از مجموعه‌ "رسانه‌ی پارسی" که این قسمت درباره‌ی عکسی با عنوان "قایق بدون لبخند" می‌باشد، عکسی که "ادی_آدامز" در سال 1977 از پناهندگان ویتنامی گرفت و باعث شد که دولت آمریکا برای مدتی مرزهای خود را به روی پناهندگان ویتنامی باز کند و تصمیمات متعادل‌تری برای شرایط پناهندگان اتخاذ کند.



@taft_Iran

تـافــت ایران

03 Feb, 21:13


.



📝📝


#فرهنگ_و_اندیشه

سندروم پرفکشنیسم (کمال گرایی نامطلوب) و پیامدهای خطرناک آن


📌 آیا در زندگی‌تان نیازمند موفقیت‌های خیلی بزرگ هستید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید؟هنگامی‌که هدفی دارید و موفق به انجام آن نمی‌شوید احساس می کنید به درد نمی خورید؟ آیا همیشه به بهترین بودن فکر می‌کنید؟اشتباهات خود را نمی توانید فراموش کنید و برای تان تبدیل به یک عقده/خاطره همیشگی می شود؟وقتی اشتباهی می کنید، بسیار خجالت می کشید؟


📌اگر جواب شما به هر پنج سوال بالا مثبت است، شما هم ممکن است مانند خیلی از آدم ها دچار یک مساله روان شناختی هستید: پرفکشنیسم یا کمال گرایی افراطی. این گونه افراد با چهار مشکل اساسی در کار و زندگی خود روبرو هستند:


الگوی رفتار اجتنابی دارند: مخرب ترین پیامد کامل گرایی افراطی این است که از مسوولیت ها و موقعیتهایی که ما را در معرض ارزیابی قرار می دهد فرار می کنیم.

ترس همیشگی: ما همیشه وحشت بیش از اندازه از شکست و خراب شدن کارها داریم به همین خاطر همیشه در عذابیم و در ضمن برای انجام کارها خیلی با وسواس و با تاخیر شروع می کنیم. در ضمن همیشه ترس از انتقاد دیگران در جان ما ریشه دارد.

سرزنش درونی همیشگی: همیشه خود را به خاطر از دست رفتن فرصت ها و اشتباهات سرزنش می کنیم.

تک بعدی شدن: اگر کمال گرا باشیم چون میخواهیم کارمان را با درستی و دقت کامل و بدون هیچ عیب و نقصی انجام دهیم آنقدر خود را مشغول یک جنبه از زندگی مان میکنیم که از دیگر جنبه ها باز می مانیم. دکترایی را در نظر بگیرید که به بالاترین مدارج عملی رسیده است اما ناتوان است از اینکه با همسر خود یک رابطه عمیق عاطفی برقرار کند.


📌پیشنهادهای کاربردی:

همه ما کمابیش در معرض کمال گرایی هستیم. لذا باید به راه های رهایی از این ناهنجاری مسلط باشیم. برای مهار و درمان کمال گرایی افراطی این 5 رویکرد قابل توصیه است:


🔻 1- ارزشمند بودن خود را در گرو تحقق کامل اهداف تان ندانید. به خودتان یادآوری کنید که ارزشمندی یک فرد به شخصیت و منفعتی است که برای دیگران دارد و نه تحقق کامل اهداف.

🔻2- خود را به پیشرفت گرایی (در برابر کمال گرایی) عادت دهید. فرد کمال گرا به خاطر داشتن ذهنیتی ایده آل، اقدامات و گام های کوچک برای رسیدن به اهدافش را نادیده می گیرد و تصورش براین است که حتما باید یک اقدام بزرگ انجام دهد تا خود را موفق بداند. بنابراین تا مدتی هر شب به کارهای خوب و مثبتی که درطول روز انجام داده اید فکر کنید و با خود تکرار کنید که هیچ فرد موفقی یک شبه یک اقدام بزرگ انجام نداده است.

🔻 3- تبدیل کردن منتقد درونی به یک مربی دلسوز کمال گرایان دارای یک منتقد درونی قدرتمند هستند که همه گفتگوهای درونی آن ها را کنترل می کند. دائما اشتباهات و خطاهای آنها را گوشزد و سرزنش میکند. هر بار که منتقد درونی خودتان شروع به صحبت کرد بگویید باشد! راه حل مدنظر شما چیست برای اینکه بهتر شوم، با همین سوال نقطه کانونی گفتگوها از انتقاد به مربی گری تغییر پیدا می کند. اگر این سوال را نکنید او (منتقد درونی) تا فردا صبح به شما سرکوفت خواهد زد برای اینکه چرا نوزده شدید و بیست نشدید.

🔻4- گاهی اوقات عمدا کارهایتان را ناقص انجام دهید. تا متوجه شوید که اگر کاری ناقص باشد آسمان به زمین نخواهد آمد. اولش سخت است اما برای رهایی از کمال گرایی افراطی خیلی تمرین خوبی است.

🔻5- قوانین سنگی را به قواعد ژله ای تبدیل کنید. مثلا با خود شرط کرده اید که دیگر شیرینی نخورید اگر خوردید به جای اینکه سه ساعت خود را سرزنش کنید نیم ساعت پیاده‌روی کنید.



#دکترمجتبی_لشکربلوکی



@taft_Iran

تـافــت ایران

03 Feb, 04:22


#فرهنگ_و_هنر


برای کسی که موسیقی در جان اوست، همه‌چیز موسیقی است،
هر نوع نوسانی و هر نوع تپش
و ضربه‌ای برای او موسیقی است، و او در تاریکی شب که باد سوت می‌زند و در روشنایی روز که آفتاب می‌تابد موسیقی را می‌جوید و می‌شنود.

#ژان_کریستوف


🎥آرامش با اعجاز دریا و سازهای بادی



@taft_Iran

تـافــت ایران

02 Feb, 16:41


#شاهنامه_خوانی (بخش بیست و هفتم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸آگاه شدن منوچهر از کار سام و زالِ زر



@taft_Iran

تـافــت ایران

02 Feb, 16:40


#شاهنامه_خوانی (بخش بیست و ششم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸خواب دیدن سام



@taft_Iran

تـافــت ایران

02 Feb, 16:35


.


📝📝

#فرهنگ_و_اندیشه

سه‌ نکته درباره‌ی تفکر نقاد


۱. تفکر نقاد «قابل انتقال» است:

اگر شگردهای تفکر نقاد را در یک عرصه آگاهانه بیاموزید، می‌توانید از همان شگردها در عرصه‌های دیگر نیز استفاده کنید. [برای مثال، اگر بتوانید از تفکر نقاد در درس «روان‌شناسی» استفاده کنید، می‌توانید از این مهارت در درس «جامعه‌شناسی» نیز استفاده کنید. یا اگر بتوانید از تفکر نقاد در مورد «ازدواج» استفاده کنید، می‌توانید از این مهارت در مورد «طلاق» نیز استفاده کنید (مانند کسی که گواهینامه‌ی رانندگی دارد و می‌تواند هر نوع خودرویی را براند)].

۲. تفکر نقاد منفی نیست :

تعبیر «نقاد» ممکن است دلالت منفی داشته باشد. «فرد نقاد» فردی است که به یافتن اشتباهات و ایرادها می‌پردازد. انتقاد کردن از کسی معمولاً به معنای بیان نکات منفی است. اما کلمه‌ی «نقاد» در عبارت «تفکر نقاد» هیچ دلالت منفی ندارد و به معنی تفکری است که مبتنی بر معیار معقولیت باشد.

۳.تفکر نقاد به معنای تفکر غیراحساسی نیست :

یکی از رایج‌ترین و زیان‌بارترین باورهای نادرست درباره‌ی تفکر نقاد این است که تفکر نقاد با احساسات تقابل دارد. طبقِ این باور نادرست، بهترین راه برای نقادانه اندیشیدن تهی بودن از احساسات است و در صورت بروز احساسات باید آنها را کنار گذاشت تا بر نتیجه‌گیری‌ها تاثیر نگذارد. تصویری که از این باور به ذهن متبادر می‌سازد فردی سرد و منطقی است که احساساتش را کنار می‌گذارد تا بتواند عقلانی عمل کند. این تصور یکی از گمراه‌کننده‌ترین باورهای نادرست درباره‌ی تفکر نقاد است. احساسات به ما اطلاعات می‌دهند. بنابراین، متفکر نقاد بودن مستلزم داشتن احساسات است.


📝یادگیری جامع‌اندیشی/ جرالد نوسیچ



@taft_Iran

تـافــت ایران

01 Feb, 11:18


#فلسفه


زخم‌های روح خود را می شناسید؟ نشانه‌های سلامت روان را چطور؟



ترجمه و صدا:
#ایمان_فانی


@taft_Iran

تـافــت ایران

31 Jan, 13:57


#تاریخ_و_تمدن


ایران [که در نوشته‌هایم] از آن حرف زیاد به میان می‌آید نباید موردِ سوء تعبیر قرار گیرد، به هیچ وجه معنی‌اَش وطن‌خواهیِ ابلهانه، رمانتیک، تعصّب‌آمیز یا تو‌خالی نیست.

اگر بخواهم در یک کلمه‌ی ساده بگویم که منظور از آن چیست، خواهم گفت: «شهرِ یادگار»، «خزانه‌ی اُنس و دلبستگی‌ها». ایران به ظاهر همين هامون و بیابان و کوهسار و خرابه‌ها و کوچه باغ‌ها و بناهاست (از ویرانه‌های شوش تا مسجد سپهسالار)، ولی از سوی دیگر یک عمقِ طولی در آن است که می‌رود به دورِ دور؛ بیابانی که لشکرِ سَلْم و تور در آن گم شد، و کوهی که ضحّاک در آن به بند کشیده گشت.

آری «شهرِ یادگار»، ولی باروَرترین یادگارها، یعنی آنچه از صافیِ قرون گذشته و دست ما را می‌گیرد و به گردشِ روزگارها می‌برد، که بعضی جاهایش به قول مولوی «باغِ سبزِ عشق» است و جاهای دیگر به گفته‌ی حافظ: «دشتِ مُشوّش»، ولی در هر حال وجودِ ما را می‌آکَند و عمری به درازیِ عمرِ تاریخ می‌بخشد.


#دکتر_اسلامی_ندوشن



@taft_Iran

تـافــت ایران

31 Jan, 13:51


#فرهنگ_و_هنر


#حافظه‌ی_کاغذی 🎨🎬
#تئو_پوزو 👤



https://t.me/taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 21:27


‍ ‍ .


📝📝


#فرهنگ_و_تمدن
#ادبیات

جشن سده🔥🔥

بياور مى ‏كه
گاه كامرانى‌ست
ز مى ‏ما را هواى
سرگرانى‌ست

نوا سر ده
به آهنگ همايون
كه گويى در سرم
شور جوانى‌ست

بزن سنتور و زآن‌پس
تار و تنبور
كه دلخواهم
سرود خسروانى‌ست

مرا ساغر بريز و
جام پُر كن
از آن مينا كه
صهبايش مُغانى‌ست

برافروز آتشى
در سينه از عشق
كه لطفش به ز آب
زندگانى‌ست

پس آنگه خرمن آتش
به كهسار
برافروز اى‌كه كارت
ديهگانى‌ست

برافروزان سپس
تلّى ز آتش
به دشت، اى آن‌كه
سعْيَت آرمانى‌ست

خود اين آتش
نمودِِ روشنى‌ها
 به فكر و ذكر و
تشخيص زمانی‌ست

فغان از چشم تار و
فكر تاريک
كه در هر مطلبش
معكوس‌خوانی‌ست

از آن رو آتش
افشانيم در دشت
كه از انديشه‌ی
روشن، نشانى‌ست

به آيين سده
شاباش سر كن
كه اين رسم از
رسوم باستانى‌ست

مبارک باد اين
جشن كيان‌زاد
بر آن كو در تنش
خون كيانى‌ست

سده اين جشن
فرخ‌فال فيروز
نمادى از سرور و
شادمانى‌ست

سده يادآور
ايران بشْكوه
گرانفر چون
درفش كاويانى‌ست

سده يادآورِ
عهدى كه ايرانِ
چو مهرش در جهان
پرتوفشانى‌ست

سده جشنى است
دستاورد هوشنگ
كه با ديوان
نبردش داستانى‌ست

سخن از جشنوار و
جشن برگوى
كه دلكش چون
دراى كاروانى‌ست

سده اين يادگار
عهد ديرين
فروغش زنده،
نامش جاودانى‌ست

به‌ياد آور زمانى را
كه اين رسم
فروزانفر چو
رسم پهلوانى‌ست

غم آن روزگار
رفته از دست
مرا در خاطر
اندوهى نهانى‌ست

به‌ياد عهد ديرين
چاره‌ی غم
كنون ما را شراب
ارغوانى‌ست

سزد گر دل
فراگيريم از اندوه
در آن جشنى كز
آنِ كامرانى‌ست

اديب اكنون به كام
دوستداران
خريدار نشاط از
دوستگانى‌ست

سزد كز بهر
آزادى بكوشيم
ز جان و دل كه
تأييدش جهانى‌ست

جهان تا هست،
ايران زنده بادا
  كه جان دادن
به راهش رايگانى‌ست


       #ادیب_برومند



@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 20:35


#فرهنگ_و_اندیشه


وقتی از ایلان ماسک نابغه می‌پرسند چرا پروژه‌ای برای افزایش طول عمر بشر ندارید؟



@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 20:08


گیتار فلامنکوی آرام و عاشقانه‌ی "یوهان لینستید" همراه با ویولن پرشور و ریتم‌های زیبای پرکاشین که جلوه‌ی رویا مانندی به آن داده است.این موسیقی را می‌توان اوج هنرنمایی او دانست.



@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 20:08


.

@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 20:07


.


📝📝


#ادبیات

مسیح در اشعار حافظ

1️⃣- نام محمد حتی یکبار هم در غزلیات حافظ نیامده است. با این وجود، بسامد واژه «مسیح» در غزلیات حافظ قابل توجه است. چرا چنین است؟ حافظ شدیدا در بکارگیری «واژه های مذهبی» امساک داشته و تا حد ممکن از واژه های دینی در دریای غزلش استفاده «نکرده» است.

دلیل این امساکِ حافظ در بکارگیری واژه های مذهبی به خشم تندِ او از زهد و تدیّن ریایی باز می گردد.حافظ در زمانه ای می زیسته که عنصر «ریا» در فضای مذهبی جامعه به شدت پررنگ بوده و بنابراین حافظ (با آن چشمان تیزبینش) تندترین انتقادها را از تدیّن ریایی داشته است. لذا در تمام غزلیات حافظ حتی یکبار هم نام چهره های مطرح صدر اسلام نیامده است. (برخلاف مولوی که به صراحت بارها نام محمد، علی، حسین، حسن، ابراهیم و خلفا را در غزلیاتش بکار برده است.)

با شرح فوق، بسامد نام «مسیح» در غزلیات حافظِ کم سخن محل تامل است: بیش از پانزده بار! («مسیح» شش بار و «عیسی» نُه بار در غزلیات آمده). با اینکه حافظ اهلِ «صریح گویی» نیست اما دلیلِ این صراحت چیست؟!

2️⃣- این سوال وقتی پررنگ تر می شود که می دانیم تسلط حیرت آور حافظ به زبان عربی و قرآن باعث شده بوده که او در برخی غزلیات به شکل عجیبی عربی را با فارسی ممزوج و تخته بند کند. در برخی از غزلیاتش برشی از آیات قرآن در میانۀ بیت فارسی چنان آورده شده (رفرنس شده) که قدرت ذهن و توان صنعتگری ادبی او باعث حیرت خواننده است. مثلا در این غزل:

کاروان رفت و تو در خواب و بیابان در پیش
وه که بس بی‌خبر از غلغل چندین جرسی

لَمَعُ البرق مِنَّ الطور و آنَستُ بِهِ
فلَعلی لک آت بشهابٍ قبَس

بیایید با هم به کارگاه حافظ برویم:
او در گوشه ای نشسته و در کارگاهِ صنعتگریِ کلمه در حال سرودن غزل است.
در متن غزل به واژه «کاروان و بیابان» رسیده، و بلافاصله در بیت بعد، سوره نمل آیه ۷ «فلعلی لکَ آت بشهابٍ قبس» را هنرمندانه در متن غزل می نشاند. همان جایی از قصه که موسی در بیابانی تاریک گیر کرده و…
با وجود چنین تسلطی به عربی و به قرآن، او هیچ واژه و کلامی از اسامیِ تاریخِ صدر اسلام را در کلامش به کار نبرده است ولی به تاریخ مسیحیت و همچنین به نام پیامبر یهود (موسی) بارها و بارها ارجاع داده است. او از این تعمّد چه منظوری داشته است؟

باید گفت که حافظ توجه ویژه ای به دیگر ادیان داشته و این اعجوبه ادبیات فارسی، نمونه ای درخشان از باور به مسئله گفتگوی ادیان است. او که از اسلامِ توام با زهدِ ریایی در شیرازِ آن روز شدیدا «کلافه» بوده، ارجاعهای روشنی به پیامبرانِ ادیان دیگر دارد!

3️⃣- مروری بر مسیح در غزلیات حافظ
تعابیری همچون «هوایِ مسیح نفس»، «مسیح دم»، «انفاسِ عیسی» و... در غزلیات حافظ ساخته و استفاده شده است.
آشناترین بیت برای فارسی زبانان از غزلی است که «منتسب» به حافظ است:

مژده ای دل که مسیحا نفسی می‌آید/
که ز انفاس خوشش بوی کسی می‌آید

اما نگاهی داشته باشیم به چند بیت دیگر:

حافظ و پزشکان
اساسا حافظ میانه خوبی با پزشکان نداشته (زِ آستینِ طبیبان هزار خون بچِکد!) و معتقد بوده که دوای برخی دردها طبیب نیست بلکه «نفس» است!

طبیبِ راه نشین دردِ عشق نشناسد
برو به دست کن ای مرده دل مسیح دمی

▪️(طبیب را با واژۀ تخفیفی «راه نشین(!)» به کار برده است)


حافظ و دلبرِ سیه چرده!
در غزل شماره 57 رژۀ کلمات را در وصفِ دلبری خندان و شیرین به هنرمندی به تصویر کشیده است. «چشمِ میگون»، «روی خوب» ، «کمالِ هنر» ،«عارضِ گندمگون» ،«خالِ مشکین» و...ردیفی از تعابیرِ مدهوش کننده!
و سپس بلافاصله احوال حافظانه را در دو بیتِ انتهای غزل شاهدیم.حافظ در جایی بین وصل و هجران نشسته؛ نه وصل است و نه هجران. و بنا به آن احوالش، این بیت در اواخر غزل آمده:

با که این نکته توان گفت که آن سنگین دل/
کُشت ما را و دمِ «عیسیِ مریم» با اوست

و بلافاصله در بیت بعد تاکید می کند که «حافظِ از معتقدان است» و بخشایشِ «روحهای مُکرّم» با اوست.حافظی که اهلِ صریح حرف زدن نیست به صراحت می گوید:

حافظ از معتقدان است گرامی دارش/
زان که بخشایشِ بس روحِ مکرم با اوست

تجسمِ حافظ از مسیح!
در انتها خوب است که به رویایِ زیبایی که حافظ از وزن و جایگاهِ غزل خودش دارد(!) بپردازیم. او در یک رویای زیبا،مدعی است: عجیب نیست که زیباییِ غزلش باعث شادمانی و دست افشانی مسیحا در بهشت شود!

در آسمان نه عجب گر به گفتهٔ حافظ/
سرود زُهره به رقص آورد مسیحا را

نگاه کنید به این رویای دلکش! کلمات دلاویز حافظ را زهره در آسمان می خواند؛ و مگر عجب است که آواز خواندن زهره، حضرت عیسی را به رقص، بهجت و دست افشانی درآورد؟عجب تواضعی!


*[زهره ستارۀ نوازندگی است]


#دکترمحمدرضا_اسلامی



@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 17:42


#فرهنگ_و_هنر

مادرم
رهبر اركستر؛ #شهداد_روحانى
آهنگساز؛ #یانی


Yanni-Felitsa
A Song For My Mother



@taft_Iran

تـافــت ایران

29 Jan, 17:39


#ادبیات


از همه‌ی پنهان‌گری‌ها خطرناک‌تر اختفای خطا در ذهن خطاکار است.


📚درجستجوی‌ زمان ازدست‌رفته
#مارسل_پروست
🔂#مهدی_سحابی



@taft_Iran

تـافــت ایران

26 Jan, 23:26


قطعه‌ی بی‌کلام

«The lonely shepherd»
«چوپان تنها»

اثر: گئورگ زامفیر



@taft_Iran

تـافــت ایران

26 Jan, 23:08


.


📝📝

#فرهنگ_و_اندیشه


«تاریخ، آینده و کمینۀ لیبرال»



کُنت گوبینو، دیپلمات فرانسوی که در دورۀ قاجار در ایران خدمت کرد، از تاریخ‌دوستی و تاریخ‌آگاهی ایرانیان به وجد آمده بود. دعوت می‌کنم چند سطر از شرح او از تاریخ‌آگاهی ایرانیان را بخوانید:


«ملت ایران عاشق تاریخ کشور است... وقتی مشاهده می‌کنیم حکومت فتحعلی‌شاه با چه درد و رنجی کتاب‌های تاریخی و ادبی را طبق عهدنامۀ ترکمنچای به روسیه تسلیم کرد یا اینکه چقدر دشوار است یک جلد کتاب خطی را از افراد طبقۀ پایین اجتماع خرید، به علاقۀ ایرانیان نسبت به کتاب پی می‌بریم... در این کشور تاریخ جالب‌ترین موضوع است و یک ایرانی واقعی بی‌اندازه کنجکاوتر است بداند جمشید یا کورش چه می‌کرده‌اند تا با خواندن زندگانی پیامبران اخلاق خود را تهذیب کند... در فرانسه دانشمندان هرگز وقت خود را با تاریخ تلف نمی‌کنند و دربارۀ آن چیزی نمی‌دانند. یافتن یک روستایی که نام لویی چهاردم، شارلمانی و سزار به گوشش خورده باشد، بسیار دشوار و نادر است... اما در ایران هرگز کسی را ندیدم که در پست‌ترین شرایط اجتماعی باشد و کلیات تاریخی را که با آفرینش جهان شروع می‌شود و به سلطنت پادشاه فعلی خاتمه می‌یابد، نداند... برایشان جمشید شکوه و فریبندگی خاصی دارد، رستم قهرمان ملی است و شاه‌عباس کبیر ــ اگر حرف چاروادارها را باور کنیم ــ تقریباً همۀ کاروانسراهای ایران را ساخته است.»

به همین دلیل ــ و به دلایلی دیگر ــ در ایران هر جا دعوای سیاسی بوده، بی‌درنگ دعواهای تاریخی هم جریان داشته است. برای پیروزی سیاسی و حکمرانی اول باید صاحب تاریخ شد. در ایران کسی بدون تصاحب تاریخ نمی‌تواند حکومت کند. تاریخ‌دوستی ما بار سنگینی بر دوشمان گذاشته، اما تاریخ برایمان چیزی مانند الهیات (دین) است و حتی کسانی که علیه تاریخ سخن می‌گویند، به اندازۀ تاریخ‌دوستان متأثر از تاریخند. ما بیش از هر ملت دیگری ــ یا بیش از بسیاری از ملت‌ها ــ فرزندان تاریخیم. ناتوانی ما در مواجهه با دنیای مدرن ما را تاریخ‌گراتر کرد. حاکمیت پهلوی تاریخ را نقطۀ اتکای خود می‌دانست و مخالفان شاه نیز راه تخریب حکومت او را تخریب انگاره‌های تاریخیِ او می‌دانستند. ایران باستان و کورش نیز در این میان طبعاً قربانی شاه‌ستیزی می‌شدند. خلاصه تاریخ همیشه شمشیر و سپر دعوای سیاسی بوده است.

اما امروز چه باید کرد؟ کورش را دوست دارم، نه به این دلیل که تداعی عظمتی باستانی است؛ تاریخ زیر خروارها خاک دفن است و آینده را باید در واقعیت‌های زنده جست.کورش برای ما نمادی برای فهم این است که «قدرت ما در با هم بودن ماست». اما امروز این با هم بودن تنها به شیوه و بر بستری لیبرال قابل تحقق است. ایرانی که من آرزویش را دارم، ایرانی لیبرال است که می‌تواند با ایده‌های لیبرال همگرایی بزرگی در خاورمیانه پدید آورد. افسوس که واژۀ «لیبرال» همچنان موجی از برافروختگی شتابزده را برمی‌انگیزد. همچنان بسیاری با پنداشت نسجیدۀ خود از لیبرالیسم به محض شنیدن واژۀ «لیبرال» از کوره درمی‌روند. اما اگر هم لیبرالیسم چیزی از دست کسی بستاند، از دست دیگر دوچندان به او پس می‌دهد. اگر خیال کنیم بدون تن دادن به «کمینه‌ای لیبرال» می‌توانیم یک روز خوش داشته باشیم، گرفتار توهمیم.

[درد ما و خاورمیانه «مرزهای بی‌شمار عینی و ذهنیِ»مان است.] مرزهای کشوری، قومی، زبانی، دینی و انواع گسل‌های اجتماعی میان سنت و مدرنیته. تا وقتی مردم این سرزمین به این مرزها چسبیده‌اند و برای صیانت از آن‌ها دست‌به‌غلافِ شمشیرِ تعصب دارند، روزگار همین است که هست. در این تضارب پرشمار و خشن ما به داوری منصف نیاز داریم که قواعد این تضارب را تعیین کند، بر کشاکش ما قوانینی اخلاقی و اجتماعی وضع کند و اجازه ندهد قوی‌تر ضعیف‌تر را ببلعد. لیبرالیسم همان داور منصف است که یادمان می‌دهد «با هم» زندگی کنیم، نه «علیه هم».

عشق به میهن فضیلت است. من جلدترین کبوتر این بامم. مست بوی خانه‌ام. هر چه را متعلق به ماست دوست دارم. اما آموخته‌ام دوست داشتن کورش به جای تعصب‌ورزی باید کارکردی تعصب‌زدا داشته باشد. اگر کورش در گذشته‌ای بس دور منادی رواداری بود،[ رواداری امروزی در همگرایی لیبرال محقق می‌شود که اجازۀ ظهور آزادانه به هر قوم و فرهنگ و ایمانی را می‌دهد.] تا به کمینه‌ای لیبرال تن ندهیم، تغییری در سرنوشت ما پدید نمی‌آید. این کمینۀ لیبرال یادمان می‌دهد با هم بودنمان از همۀ مرزهایمان مهم‌تر و مفیدتر است. تن دادن به کمینۀ لیبرال باعث می‌شود زهر ملی‌گرایی، قومیت‌گرایی، سنت‌گرایی، تعصب‌ورزی دینی گرفته شود. تا همۀ ما کمی لیبرال(تر) نشویم، دعوا سر مرزها و شکاف‌ها پابرجا می‌ماند و این دعواها باعث می‌شود توانمان به جای اینکه صرف پیشرفت شود، خرج خنثی کردن همدیگر شود. اما ما شایستۀ زندگی بهتری هستیم.


#مهدی_تدینی


@taft_Iran

تـافــت ایران

26 Jan, 23:01


#فرهنگ_و_هنر


وقتی تاریخ هنر جان می‌گیرد! 

انیمیشن کوتاه Mona Lisa Descending a Staircase
یا «مونالیزا از پلکان پایین می‌آید»، یک شاهکار هنری است که با تکنیک حیرت‌انگیز نقاشی روی شیشه، شما را به سفری خلاقانه در قلب شاهکارهای تاریخ هنر می‌برد.
از مونالیزای جاودانه‌ی داوینچی تا چهره‌های پرشور پیکاسو، هر لحظه از این انیمیشن پر از زیبایی و الهام است. 

📽 برنده‌ی اسکار بهترین انیمیشن کوتاه 1992 
اگر عاشق هنر و انیمیشن هستید، این اثر را از دست ندهید! 


1. لئوناردو داوینچی
2. ونسان ون‌گوگ  
3. پابلو پیکاسو
4. سالوادور دالی
5. مارسل دوشان
6. کلود مونه
7. ادوارد مونک
8. فرانسیس بیکن
9. هنری ماتیس
10. جورجیا اوکیف
11. پل سزان
12. رنه ماگریت 
13. جکسون پولاک 
14. پیت موندریان
15. اندی وارهول  
16. فرناند لژه



@taft_Iran

تـافــت ایران

24 Jan, 09:32


#معین
هم‌پیاله


@taft_Iran

تـافــت ایران

24 Jan, 09:31


.

@taft_Iran

تـافــت ایران

24 Jan, 09:25


#شاهنامه_خوانی (بخش بیست و پنجم)
🎙با آوای استاد میرجلال‌الدین کزّازی


🔸پادشاهی منوچهر، گفتار اندر زادن زال



@taft_Iran

تـافــت ایران

18 Jan, 19:45


#فرهنگ_و_هنر
#ادبیات


مکن به چشمِ حقارت
نگاه در منِ مست

که آبرویِ شریعت
بدین قَدَر نرود


#حضرت_حافظ

...........
...........

🎥"رقص آذری گروه رقصندگان نومَد"



@taft_Iran

تـافــت ایران

18 Jan, 16:10


زنده‌باد عشق
#حسن_شماعی‌زاده
 ‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
         ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

@taft_Iran

تـافــت ایران

18 Jan, 16:10


.

@taft_Iran

تـافــت ایران

18 Jan, 15:49


#فرهنگ_و_هنر


ویدیویی از مصاحبه‌ی اختصاصیِ "دانشگاه ایندیانا آمریکا" با زنده‌نام "عباس_کیارستمی"



@taft_Iran

تـافــت ایران

18 Jan, 15:48


.

📝📝



#فرهنگ_و_اندیشه

سیاست‌گذاران عاقل چگونه در دام سیاست‌های احمقانه می‌افتند؟


🔻تاریخ پر از است از سیاست گذاران و مدیرانی که احمق نیستند.اما در تصمیمات احمقانه گیر می کنند چرا؟ سه مثال را با هم مرور کنیم و سپس آن را ریشه شناسی کنیم: آمریکا با وجود تلفات انسانی و هزینه‌های مالی سنگین، به مدت طولانی در جنگ ویتنام باقی ماند. سیاست‌مداران آمریکایی به دلیل پول هایی که خرج کرده بودند و سربازانی که از دست داده بودند و نگرانی از دست دادن اعتبار، از خروج سریع امتناع کردند.این جنگ تا 1975 ادامه یافت. در این بیست سال شش رئیس‌جمهور از دو حزب اصلی (دموکرات و جمهوری‌خواه) آمدند و رفتند.

🔻تداوم پروژه هواپیمای کنکورد؛ دولت‌های بریتانیا و فرانسه با وجود افزایش هزینه‌ها و کاهش توجیه اقتصادی،به پروژه جت مافوق صوت کنکورد ادامه دادند، با اینکه می دانستند که این پروژه دیگر سودآور نیست.این پروژه به ضررهای مالی هنگفت منجر شد.حضور شوروی در افغانستان؛ شوروی سابق به مدت یک دهه با وجود محکومیت‌های بین‌المللی و تلفات سنگین، حضور نظامی خود در افغانستان را حفظ کرد. در نتیجه این حضور بی فایده طولانی‌مدت، فشار اقتصادی و بی‌ثباتی سیاسی در داخل شوروی شد.

🛜 تحلیل و تجویز راهبردی:

چرا سیاست گذار تا زانو در گل سیاست احمقانه می رود؟ ریشه آن را می توان در مفهوم هزینه‌های ریخته‌شده (Sunk Cost) شناسایی کرد یعنی زمانی که افراد یا سازمان‌ها یا کشورها به دلیل منابعی که خرج کرده اند،دلشان نمی آید از چیزی که برایش پول خرج کرده اند یا زمان گذاشته اند دست بکشند حتی اگر ادامه آن زیان ده و غیرمنطقی باشد.خب اگر بخواهیم همین را ریشه یابی کنیم به موضوعات جالبی می رسیم. فعلا به دو مورد اشاره کنم:

❗️گرایش نفرت از زیان Loss Aversion؛ ما نسبت به زیان بسیار حساسیم. از دست دادن چیزی که قبلاً داشته‌ایم،از نظر روانی آسیب بیشتری ایجاد می‌کند تا به‌دست نیاوردن چیزی جدید.

❗️تشدید تعهدات Escalation of Commitment:افراد یا سازمان‌ها،حتی با وجود شواهد جدید، تمایل دارند به تصمیمات قبلی خود پایبند بمانند.این رفتار ناشی از فشار اجتماعی، نیاز به اثبات توانایی،یا ترس از قضاوت دیگران یا بی اعتبار شدن است.

📌آیا سیاست مداران همیشه زانویشان در گل تصمیمات احمقانه گیر می کند؟خیر! یکی از بهترین نمونه ها تغییر سیاست بین المللی و اقتصادی در ویتنام است. اصلاحات در ویتنام یکی از نمونه‌های برجسته تاریخ معاصر است که نشان می‌دهد چگونه رهبران یک کشور می‌توانند علی‌رغم از دست دادن اعتبار و متهم شدن به عقب نشینی و خیانت؛ تصمیم بگیرند.

📌اصلاحات در سیاست اقتصادی: پس از پایان جنگ با آمریکا، دولت کمونیستی ویتنام برنامه‌ریزی متمرکز اقتصادی را با الهام از شوروی پیاده کرد(شامل دولتی سازی صنایع و توزیع دولتی کالاها).نتیجه این سیاست‌ها رکود اقتصادی، کمبود مواد غذایی و افزایش فقر بود. سال ۱۹۸۶، دولت ویتنام برنامه‌ نوسازی اقتصادی را معرفی کرد شامل آزادسازی اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی.حزب کمونیست ویتنام بر ایدئولوژی مارکسیستی-لنینیستی تأکید داشت و این اصلاحات،نفی اصول بنیادین ایدئولوژیک حزب بود که سال ها تبلیغ و ترویج می شد. رهبران ویتنام با انتقادهای داخلی از سوی محافظه‌کاران حزب مواجه شدند که این تغییرات را خیانت به آرمان‌های انقلاب می‌دانستند.در نهایت اصلاحات اقتصادی موفقیت‌آمیز بود و ویتنام به یکی از سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد جهان تبدیل شد و البته حزب کمونیست ویتنام، علی‌رغم تغییر در سیاست‌های اقتصادی، قدرت و اعتبار خود را حفظ کرد.

📌اصلاحات در سیاست بین‌الملل: پس از جنگ ویتنام و تهاجم به کامبوج در سال ۱۹۷۸،ویتنام تحریم و منزوی شد.اواخر دهه ۱۹۸۰،ویتنام تصمیم گرفت از کامبوج عقب نشینی کند و روابط خود را با همسایگان و جهان بهبود بدهد و تلاش کرد تا روابط دیپلماتیک خود را با غرب و آمریکا بازسازی کند و در نهایت در دهه ۱۹۹۰ به عادی‌سازی روابط با آمریکا رسید.تغییر سیاست‌های‌بین‌المللی می‌توانست ضعف ویتنام در برابر فشارهای خارجی و عقب نشینی از مواضع و تصمیمات قبلی تلقی شود.

📌سه راهکار برای آنکه پایمان تا زانو در گل تصمیمات احمقانه گیر نکند:

🏷تمرکز بر خالص منافع امروز به بعد: به جای محاسبه هزینه‌هایی که پرداخته ایم و تمام شده، تصمیمات خود را بر اساس خالص منافع آینده(منافع از این لحظه به بعد منهای هزینه از این لحظه به بعد) بنا کنید.

🏷تعریف معیارهای خروج از سیاست/پروژه: هیچ سیاستی و تصمیمی برای همه حالات و زمان ها درست نیست.بنابراین پیش از آغاز هر پروژه/تصمیم/سیاست،شرایطی که در آن باید از ادامه آن صرف‌نظر کرد را به وضوح تعریف کنید تا تصمیمات بدون دکمه خاموش نداشته باشید.

🏷قداست زدایی از سیاست/تصمیم/پروژه: آنچه مهم است فقط و فقط و فقط سعادت عمومی است.



#دکتر_مجتبی_لشکربلوکی




@taft_Iran

تـافــت ایران

17 Jan, 18:28


#تاریخ


#سوریه سقوط کرد، لبنان و غزه با اسراییل آتش‌بس و اکراین با روسیه از طریق امارات اسیر تبادل کردند، #عراق با انگلستان یک توافقنامه ۱۵میلیارد دلاری اقتصادی-امنیتی و ارمنستان با امریکا توافقنامه امنیتی دفاعی امضا کردند. جلیلی و صدیقی معتقدن اگر FATF تصویب بشه و مذاکره کنیم منطقه از دست می‌ره!


#پیام_برازجانی



@taft_Iran

تـافــت ایران

17 Jan, 16:09


#فرهنگ_و_اندیشه


بررسی‌ها نشون میده "سیگار و ویپ" با اثرگذاشتن رو جریان طبیعی کارکرد بین سلولی، اتصالات عصبی رو به چالش می‌کشن و رفته رفته با تضعیف کارکردهای عالی مغز (یعنی توجه، حافظه، پردازش اطلاعات و…) توانمندی‌های عالی قشر خاکستری مغز رو به فنا میدن”. اینجاست که عقل سلیم میگه؛ لذت آنی ارزش مصیبت‌های آتی رو نداره.

🏷 برگرفته از صفحه‌ی دکتر اندرو هیوبرمن (Huberman) استاد دانشگاه استنفورد.



@taft_Iran

تـافــت ایران

17 Jan, 10:09


#گریه_نکن

آهنگی که از طرف زنده‌نام استاد #عماد_رام به #عارف هدیه داده شد و عارف پس از مرگ عماد رام این آهنگ رو خوند.


@taft_Iran

تـافــت ایران

17 Jan, 09:17


#فرهنگ_و_هنر


"با خستگی راه می‌رفتم...
پشت سرم را نگاه کردم
به نظر می‌آمد که دارم طنابی را می‌کشم
تپه‌ی اندوه را با دست راستم
و کوه امید را با دست چپم..."

#مرام_المصری


🎥سکانسی از فیلم چشم اندازی در مه/ تئو‌آنجلو پولوس



@taft_Iran

تـافــت ایران

16 Jan, 22:09


.

📝📝

#فرهنگ_و_اندیشه


موارد اصلی حسرت قبل از مرگ


🛄 پرستاری به نام «برونی ویر» در یکی از بیمارستان های استرالیا که ویژه نگهداری از بیماران در شرف مرگ بوده، بر اساس گفته های بیماران در آخرین لحظات عمر، عمده ترین موارد پشیمانی و حسرت آنان را جمع آوری و دسته بندی کرده است.

🛄 «برونی ویر» آخرین گفته ها، آرزوهای بر باد رفته و حسرت های این افراد را ابتدا در وبلاگ خود منتشر کرد. مطالب این وبلاگ چنان مورد توجه قرار گرفت که وی براساس آن کتابی نوشته است به نام «پنج پشیمانی عمده در لحظه ی مرگ».

🛄«برونی ویر» در کتاب خود اشاره می کند که اکثر افراد در لحظاتی که در انتظار مرگ هستند، دید بسیار دقیق و روشنی راجع به زندگی خود و زندگی به طور کلی پیدا می کنند و کسانی که هنوز عمری برای آنها باقی مانده با توجه به این مطالب شاید بتوانند از تجارب دیگران بیاموزند.وی می گوید که وقتی از این افراد در مورد اشتباهات، آرزوهای برباد رفته و یا موارد پشیمانی سئوال می شد اکثر آنها به موارد مشابهی اشاره می کردند.روزنامه گاردین چاپ لندن، برمبنای گفتگو با نویسنده این کتاب فهرست پنج مورد عمده از پشیمانی در لحظه مرگ را به طور خلاصه منتشر کرده است:


۱- ای کاش من شهامت آن را داشتم که زندگی خود را به شکلی سپری می کردم که حقیقتا تمایل من بود و نه به شیوه ای که دیگران از من انتظار داشتند. این موضوع یکی از عمده ترین موارد پشیمانی درمیان اکثر افراد بوده است . وقتی که لحظات پایانی زندگی فرا می رسد بسیاری از افراد به خوبی درمی یابند که بخش عمده ای از آمال و آرزوهای خود را عملی نکرده اند. آنها در می یابند که دلیل مرگ آنها تا حد زیادی به تصمیم هایی که در طول زندگی گرفته اند بستگی داشته است. سلامت شاید بزرگترین منبع آزادی و آزادی انتخاب است و معمولا افراد تا زمانیکه زندگی آنها به خطر نیافتاده قدر این نعمت را نمی دانند.

۲- ای کاش من اینقدر سخت و طولانی کار نکرده بودم. معمولا بیماران مرد از این نکته شکایت داشتند. آنها دوران کودکی فرزندان و همدهمی با همسر خود را به خاطر ساعات کار طولانی از دست داده بودند. ولی در مورد نسل قدیم که درصد کمتری از زنان شاغل بوده اند این موضوع کمتر در میان بیماران زن رایج بود. تمام مردانی که در بستر مرگ با آنها صحبت شده از سپری کردن ساعات و روزهای طولانی در محیط کار پشیمان بودند.

۳- ای کاش من شهامت بیان احساسات خود را داشتم. بسیاری از افراد درمقاطع مختلف زندگی و یا در شرایط گوناگون برای حفظ مناسبات مسالمت آمیز با دیگران از بیان صریح احساسات خود طفره می روند. به همین خاطر زندگی آنها از آن چیزی که واقعا باید باشد فاصله می گیرد و یا آنها هیچگاه آن کسی نخواهند شد که آرزو و یا توانایی آن را داشته اند. بسیاری از افراد تحت تاثیر تلخکامی و یا ناکامی های ناشی از مماشات با دیگران و محیط ، به بیماری های جدی مبتلا می شوند.

۴- ای کاش تماس با دوستان را حفظ کرده بودم. خیلی از افراد تا لحظات پایانی عمر قدر دوستان خوب و یا حفظ تماس با دوستان قدیمی را نمی دانند و معمولا در فرصت کوتاه قبل از مرگ امکان جستجو و پیدا کردن این دوستان قدیمی فراهم نیست. بسیاری از افراد چنان در زندگی خود غرق می شوند که به سادگی تماس با دوستان را فراموش کرده و یا کلا حذف می کنند. بسیاری در لحظات پایان عمر خود از اینکه برای دوستی و روابط خود ارزش کافی قایل نبوده اند دچار پشیمانی می شوند.

۵- ای کاش به خودم اجازه می دادم که شادتر باشم. این مورد از پشیمانی در کمال تعجب بسیار عمومیت دارد. بسیاری از افراد تا لحظات پایانی عمر خود متوجه نشده بودند که شاد بودن در حقیقت یک انتخاب است. بسیاری سالیان عمر خود را با تکرار عادات و الگوهای همیشگی زندگی خود طی کرده بودند. بسیاری به اصطلاح « آرامش» ناشی از تکرار الگو و عادات همیشگی را بر تغییر ترجیح داده بودند. و این هراس از تغییر هم جنبه های فیزیکی و هم جنبه های احساسی و عاطفی زندگی را شامل می‌شود.



@taft_Iran

تـافــت ایران

16 Jan, 21:31


#ادبیات


آری
ما عشق را اگر نچشیدیم
آن را چو دسته گل
بر روی آب‌های روان دیدیم
وینک که راهِ وادیِ خاموشان
در پیش می‌گیرم
عاشق می‌میرم
اما تو ای عبورِ نوازش
اما تو ای وزیده بر این برگِ ناتوان
هشدار تا سوارِ شتابانِ عشق را
در هر ردا و جامه
به جای آری...


#سیاوش_کسرایی



@taft_Iran

تـافــت ایران

16 Jan, 08:38


#فرهنگ_و_تمدن


پاره‌ای از پیکر وطن

رويت شكوه و عظمت معماری توام با محاسبات دقيق رياضی و نجوم در هنگام طلوع خورشيد دراولین روز بعدازشب یلدا،در صبحگاه اول دی ماه ،مقابل درب #برج_رادكان  در ۷۴ کیلومتری شمال مشهد( نور خورشيد بطور مستقيم از درب پشت برج وارد و از درب جلو برج خارج ميشودكه نشانه شروع چله زمستان ميباشد) برج رادکان،  تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد. این برج اثر ریاضی دان، ستاره شناس و دانشمند بزرگ ایرانی، خواجه نصیرالدین طوسی است.



@taft_Iran

تـافــت ایران

16 Jan, 08:31


در این پادکست خواهید شنید:

●امید چیست؟
●داستان‌هایی در ارتباط با امید
چگونه امید ایجاد می‌شود؟
●چه مسائلی با امید در انسان مرتبط هستند؟



@taft_Iran

تـافــت ایران

15 Jan, 19:51


#فرهنگ_و_هنر



این موسیقی است که به دل‌ها وسعت می‌بخشد و کاری می‌کند که شنونده از خود بی‌خود شده و بیمناکِ بی‌حرکت برجا بماند.


#آواز_کافه_غم‌بار
#کارسون_مکالرز
#حانیه_پدرام
...................
...................


🎥 اجرای زنده و به یاد ماندنی موسیقی #توکاتا به رهبری #پل_موریه فقید


@taft_Iran

تـافــت ایران

15 Jan, 15:32


#فلسفه


من آن زبان‌ها و معده‌های سرکشِ گُزیننده را پاس می‌دارم که من و آری و نه گفتن آموخته‌اند. هر چیزی را جویدن و گواردن‌، خوکان را درخور است. همیشه «آر__ی» گفتن، کارِ خر است و آن کس که جانِ خر دارد!
.
👤 #فردریش_نیچه
📘 #چنین_گفت_زرتشت ، بخش سوم، درباره‌ی جان سنگینی



توضیح #داریوش_آشوری درباره‌ی «آر_ی» خر: نیچه در این جا و نیز چند بار در بخش چهارم از یک جناس لفظی بهره می‌گیرد. بدین معنی که عرعر خر را که به آلمانی iah می‌گویند و با ja، به معنای «آری»، هم آواست، به صورت I-A می‌نویسد. بدین ترتیب، از این بازی آوایی چنین بهره می گیرد که «همیشه آری گفتن کار خر است.» در ترجمه‌ی فارسی این کلمه را به صورت «آر_ی» نوشته‌ام، با«ر»ی کشیده تا شباهتی به عرعر خر داشته باشد.


@taft_Iran

تـافــت ایران

15 Jan, 15:25


#درسی_برای_زندگی


مختصری از زندگینامهٔ نابغه‌ی بی‌بدیل دکتر مریم میرزاخانی ریاضی‌دان، و استاد دانشگاه استنفورد



@taft_Iran

تـافــت ایران

15 Jan, 15:22


#تاریخ


‏تورم در کشورهای حاشیه‌ی ‎#خلیج_فارس؛ منبع بلومبرگ



@taft_Iran

تـافــت ایران

14 Jan, 10:10


#فرهنگ_و_هنر


"هرچه ابعاد دقیق‌تری از واقعیت داشته باشیم، کمتر قضاوت می‌کنیم، از تحلیل‌های سطحی دور می‌شویم، تصمیم‌های درست‌تری می‌گیریم، نتایج بهتری حاصل می‌شود و جهان زیباتر خواهد شد."

#تصمیم‌گیری


@taft_Iran

تـافــت ایران

14 Jan, 09:58


#گلستان_سعدی -با صدای استاد غلامعلی امیرنوری


"هر نفسی که فرو می‌رود ممدّ حیات است
و‌ چون بر‌می‌آید
مفرّح ذات..."


https://t.me/taft_Iran