سخن عرفان @sokhanerfan Channel on Telegram

سخن عرفان

@sokhanerfan


🔘 آشنایی با عرفان و عارفان
زیر نظر استاد وحيد واحدجوان

🔹سخن عرفان در ایتا:
https://eitaa.com/sokhanerfan

سخن عرفان (Persian)

با کانال تلگرام "سخن عرفان" آشنا شوید و در دنیای عرفان و عارفان عمیقاً فراگیر شوید. زیر نظر استاد وحید واحدجوان، این کانال به بررسی مفاهیم عرفانی و آموزش اصول عرفان پرداخته و شما را با عالمان و آثار مهم این عرصه آشنا می کند. nnآیا می خواهید در مسیری عمیقاً معنوی پیش بروید؟ آیا به دنبال کسب اطلاعاتی فراتر از تجربه های روزمره خود هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس کانال "سخن عرفان" مناسب شماست. از طریق لینک زیر به کانال ایتا این کانال دسترسی پیدا کنید و از آخرین مطالب و محتواهای عرفانی برخوردار شوید: https://eitaa.com/sokhanerfan

سخن عرفان

22 Nov, 15:50


🔻احوالات علمای ربانی و نکات ناب در سه کتاب:

📗عرفان علامه طباطبایی در بیان حضرت استاد حسن رمضانی
📗حدیث سهر (نکات ناب و خاطرات از عارفان و حکیمان و اندیشمندان در بیان حضرت استاد حسن رمضانی)
📗حدیث عشق (یادنامه و نکات ناب از حضرت استاد مهندسی)

به کوشش وحید واحدجوان

مهر پاکان در میان جان نشان
دل مده الا به مهر دلخوشان

کوی نومیدی مرو اومیدهاست
سوی تاریکی مرو خورشیدهاست

دل ترا در کوی اهل دل کشد
تن ترا در حبس آب و گل کشد

@sokhanerfan

سخن عرفان

22 Nov, 09:28


🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۳۲
استاد محمد مهدی مهندسی

🔶 حب دنیا
• اگر کسی صبح و شام یعنی همه‌ اوقات شبانه‌روز مشغول به دنیا باشد و بزرگترین همش، مسائل دنیوی باشد، تمام عزم و اراده او متمرکز بشود برای تحصیل دنیا، خداوند نیازمندی و فقر را در بین دو چشمش قرار می‌دهد و امر زندگی و کار او را متفرق و پراکنده می‌کند و از دنیا هم چیز قابل توجهی به او نمی‌رسد مگر مقداری که تقسیم شده است. یعنی آن مقداری که باید بهش برسد می‌رسد و بیش از آن نمی‌رسد و جز اینکه خودش را خسته بکند نتیجه‌ای نخواهد داشت.

• حب دنیا رأس همه خطاهاست. کدام دنیا؟ هرچه که انسان را از اطاعت خداوند و از دوستی با او و تحصیل آخرت منع بکند دنیاست. هرچه که انسان را از خداوند دور بکند، هرچه که انسان را از تحصیل رضای الهی دور بکند، هرچه که مانع محبت خداوند در دل بشود دنیاست. اما اگر حجاب نشد، مانع تحصیل رضای خدا و محبت خدای متعال نشد، این دنیای مذموم نیست. عده‌ای تلاش کرده‌ کار اقتصادی انجام داده‌اند، کار اداری انجام داده‌اند، کار صنعتی انجام داده‌اند، برای تسهیل معیشت زندگی خود و مردم، برای ‌اینکه نظام اقتصادی زندگی بچرخد در راه رضای خدا کار انجام داده‌اند، اینها دنیای ناپسند نیست. بلکه اگر کسی به ‌دنبال تلاش نباشد، اگر کسی به ‌دنبال تأمین زندگی حلال خودش از نظر اقتصادی نباشد، این اصلاً معادی ندارد.
معیشت و زندگی را چرخاندن، کار مردم را در یک اداره‌ای حل کردن و گرفتاری‌های مردم را برطرف کردن، این‌ها اگر برای رضای خدا باشد، عبادت است.

📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۶۶

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

19 Nov, 05:53


برخی از آثار عرفانی و معرفتی
وحید واحدجوان

۱. توحید عرفانی؛ تفسیر سوره توحید
کتابی جامع و دقیق درباره توحید نظری و عملی که نشان می‌دهد قرآن، عرفان و برهان از هم جدایی ندارند.

۲. وحدت وجود در عرفان اسلامی
کتابی جامع و دقیق درباره وحدت وجود در عرفان اسلامی

۳. اعیان ثابته در عرفان اسلامی
شرح فصل سوم مقدمه قیصری بر فصوص الحکم
این کتاب شما را با اعیان ثابته به خوبی آشنا می کند.

۴. درجات انسان
شرح نمط نهم اشارات که به مقامات العارفین معروف است و یکی از بهترین آثار شیخ الرئیس ابن سیناست.

📦 مرکز سفارش و خرید و ارسال:
قم ، پاساژ قدس ، انتشارات قائم آل علی (علیه السلام) مرکز چاپ و نشر آثار عرفانی
۰۲۵۳۷۷۳۹۵۲۵
۰۹۱۲۷۴۷۸۶۷۹
💢کانال سخن عرفان

🆔 @sokhanerfan

سخن عرفان

15 Nov, 16:32


🔹درباره مسجد مقدس جمکران
🔸عباراتی از علامه طهرانی (ره)

در كتاب «نجم ثاقب» مرحوم نورى، طبع سنگى رحلى (سنه 1308 هجريّه قمريّه) باب هفتم: در ذكر آنان كه در غيبت كبرى به خدمت امام رسيده ‏اند، در اوّلين حكايت (ص 5 تا ص 7) كه راجع به بناى مسجد جمكران است؛ و در كتاب «هديّة الزّائرين» ص 363؛ و در حاشيه «مفاتيح الجنان» كتاب «الباقيات الصّالحات» باب دوّم، ص 254 به بعد، در ضمن نمازهاى استغاثه، كيفيّت نماز مسجد جمكران را كه در يك فرسخى بلده طيّبه قم است، به فرموده امام زمان عَجّل اللهُ تعالى فرجَه الشّريف بدينگونه بيان ميكند كه:
در اين مسجد چهار ركعت نماز بگزارند: دو ركعت تحيّت مسجد، در هر ركعتى يكبار الحمد و هفت بار قُلْ هُوَ اللَهُ أَحَد، و تسبيح ركوع و سجود هفت بار بگويند؛ و دو ركعت نماز امام صاحب الزّمان عليه السّلام بگزارند بر اين نَسَق: چون فاتحه خواند به إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ رسد، صد بار بگويد، و بعد از آن فاتحه را تا آخر بخواند و در ركعت دوّم نيز به همين طريق بگزارد، و تسبيح در ركوع و سجود هفت بار بگويد، و چون نماز تمام كرده باشد تهليل بگويد و تسبيح فاطمة زهراء عليها السّلام، و چون از تسبيح فارغ شود سر به سجده نهد و صد بار صلوات بر پيغمبر و آلش صلواتُ اللهِ علَيهم بفرستد. و اين نقل از لفظ مبارك امام عليه السّلام است كه: فَمَنْ صَلّاهُمَا فَكَأنَّما صَلَّى فى الْبَيْتِ الْعَتيقِ. يعنى «هر كه اين دو ركعت نماز را بگزارد، همچنين باشد كه دو ركعت نماز در كعبه گزارده باشد.»- انتهى‏

👈 أقول: در اينجا ذكر سه نكته ضرورى است:

🔸اوّل آنكه: مرحوم حاجى نورى رحمةُ الله عليه در كتاب «نجم ثاقب» داستان احضار حسن مُثله جمكرانى را به محضر مقدّس حضرت صاحب الزّمان أرواحنا فداه از شيخ فاضل حسن بن محمّد بن حسن قمّى معاصر صدوق در «تاريخ قم» نقل كرده، از كتاب «مونِس الحزين فى معرفة الحقّ و اليقين» از مصنّفات شيخ أبى جعفر محمّد بن بابويه قمّى، و شرح قضيّه را مفصّلًا بيان كرده است. و نه در سند و نه در متن اشكالى كه مخالف اصول باشد به نظر نمى ‏آيد.

🔸دوّم آنكه: داستان تشرّف او طبق متن كتاب در شب سه شنبه هفدهم ماه مبارك رمضان سنه ثلاث و تسعين و مأتين (293) بوده است، و چون حضرت بقيّة الله در سنه 255 متولّد شده‏اند، بنابراين در آن وقت 38 ساله بوده‏ اند؛ و چون مي دانيم كه غيبت كبرى در سنه 329 واقع شد، 👈لهذا بايد تشرّف حسن مثله را از زمره مشرّف شدگان به حضورش در غيبت صغرى دانست، نه در غيبت كبرى‏.

🔸سوّم آنكه: مرحوم نورى (قدّه) در ذيل قصّه فرموده است: مؤلّف گويد: در نسخه فارسى «تاريخ قم» و در نسخه عربى آن كه عالم جليل آقا محمّد على كرمانشاهى مختصر اين قصّه را از آن نقل كرده، در حواشى «رجال مير مصطفى» در باب حَسَن، تاريخ قصّه را در ثلاث و تسعين يعنى نود و سه بعد از دويست نقل كرده، و ظاهراً بر ناسخ مشتبه شده و اصل سبعين بوده كه به معنى هفتاد است زيرا كه وفات شيخ صدوق پيش از نود است.

أقول: درست است كه وفات صدوق پيش از نود است امّا پيش از نودِ قرن چهارم، نه قرن سوّم. مرحوم صدوق در سنه 381 هجريّه قمريّه فوت ميكند، و اين از مسلّميّات تاريخ است؛ نه در سنه 281 كه يك قرن جلوتر است. بنابراين نقل او قضيّه حسن مثله جمكرانى را دهها سال پس از وقوع قصّه بوده است نه قبل از آن تا نياز به تصحيح تسعين به سبعين گردد. از اين گذشته در متن حكايت آمده است كه حسن مثله ميگويد: جوانى كه بر روى تخت نشسته بود (امام زمان) سى ساله مى‏ نمود، و اين سنّ با سنّ حقيقى حضرت در آن وقت كه سى و هشت ساله بودند ملايمت دارد؛ به خلاف آنكه اگر تاريخ را سبعين بگيريم يعنى 273، در آنصورت سنّ شريفشان 18 ساله مى ‏شود و با مرد سى ساله مشابهت ندارد.

📗روح مجرد، ص 291

@sokhanerfan

سخن عرفان

15 Nov, 09:04


🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۳۱
استاد محمد مهدی مهندسی

🔶احترام به سادات و فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

فرزند حضرت استاد بیان می کنند:
موضوعی که همه در مورد ایشان می دانند و بسیار در آن شاخص بودند، احترام به سادات بود.
در بین طلبه‌ها و شاگردان ایشان اگر طلبه سیدی از در وارد می‌شد، جلوی پای او بلند می‌شدند. بقیه را هم (با عمل خود نه با گفتار) موظف می‌کردند که تا قبل از شروع درس اگر طلبه سیدی وارد شد، همه به احترامش بلند شویم و یک صلوات بفرستیم. ولی بعد از شروع درس به واسطه احترام به درس و گسیخته نشدن بحث این کار را نمی‌کردند.
بارها می‌شد که اگر بچه سید کوچکی وارد جایی می‌شد، پدرم جلوی پای او هم تمام قد بلند می‌شدند. بچه را در بغل گرفته و می‌بوسیدند و حتی پای آن بچه را می‌بوسیدند.
من بارها دیدم از روی کفش پای بچه سید را می‌بوسیدند. همیشه می‌گفتند ما اگر این حجاب زمان و مکان را کنار بگذاریم، اینها همه فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها) هستند.
بارها به خیلی از سادات می‌گفتند من به شما احترام می‌گذارم و شما قول بدهید روز قیامت در پیشگاه مادرتان حضرت زهرا (سلام الله علیها) شهادت بدهید که من در این دنیا همیشه احترام شما را داشتم و همیشه کوچک شما بودم. در میان اهل بیت (علیهم السلام) نیز ایشان به صورت خاص به حضرت زهرا (سلام الله علیها) ارادت داشتند.
در جلسه‌ای نبود که نام اهل بیت (علیهم‌السلام) و خصوصا حضرت زهرا (سلام الله علیها) بیاید و ایشان تمام ظواهر را کنار نگذارند و گریه نکنند. خیلی شدید هم گریه می‌کردند و شانه‌هایشان تکان می‌خورد.
روی منبر نیز وقتی به اسم حضرت می‌رسیدند، نمی‌توانستند به راحتی جلوی خودشان را بگیرند.

📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۶۳

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

14 Nov, 19:53


🏴 صلوات خاصه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها

☑️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِيجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ [أَبِیهَا] مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَام‏.

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

14 Nov, 08:12


🌸 دعا برای همه

علامه حسن زاده آملی می فرمودند: کتابی نوشته بودم، خدمت علامه طباطبایی تقدیم کردم مطالعه نمایند. ایشان یک دوره تمام آن را مطالعه فرمودند. در جایی از کتاب دعای شخصی درباره خودم کرده بودم. علامه به من فرمودند: آقا تا من خودم را شناختم دعای شخصی در حق خودم نکردم بلکه دعایم عام است. (همه را شامل می شود)
علامه حسن زاده آملی می فرمود: این تادیب اخلاقی بسیار در من اثر گذاشت!

۲۴ آبان، سالروز وفات علامه طباطبایی قدس سره

🔹️کتاب عرفان علامه طباطبایی در بیان استاد رمضانی، نوشته وحید واحدجوان، ص 88

@sokhanerfan

سخن عرفان

14 Nov, 08:00


🔹 سالگرد وفات علامه طباطبایی (ره)
🔸 بیانی از علامه سيد محمد حسين طهرانی (ره) در وصف علامه طباطبایی (ره)

در هر مجلسى كه خدمتشان مى ‏رسيدم آن‏قدر افاضه رحمت و علم و دانش بود؛ و آن‏قدر سرشار از حال و وجد و سرور و توحيد بود كه از شدّت حقارت در خود احساس شرمندگى مى ‏نمودم؛ و معمولا هر دو هفته يك‏بار به قم شرفياب مى‏ شدم؛ و ساعات زيارت و ملاقات با ايشان براى من بسيار ارزنده بود.

درست به خاطر دارم شبى در طهران كه به كتاب سير و سلوك منتسب به مرحوم آية الله بحر العلوم نجفى اعلى الله تعالى درجته، شرح مى ‏نوشتم؛ دچار اشكالى شدم؛ هر چه فكر كردم، مسئله حلّ نشد؛ و تلفن خودكار در شهرهاى ايران هنوز دائر نشده بود؛ لذا شبانه براى اين مهمّ عازم قم شدم قريب نيمه‏ شب بود كه وارد قم شدم؛ و در مهمانخانه بلوار شب را به صبح آوردم.

صبحگاه پس از تشرّف به حرم مطهّر و زيارت قبر حضرت معصومه سلام الله عليها، به خدمت استاد  (علامه طباطبایی) رسيدم و تا قريب ظهر از محضر پربركتشان بهرمند شدم؛ و نه تنها آن مسئله بلكه بسيارى از مسائل ديگر را حلّ كردند؛ و جواب دادند.

من هر وقت به خدمتشان مى‏ رسيدم، بدون استثناء براى بوسيدن دست ايشان خم مى‏ شدم؛ و ايشان دست خود را لاى عبا پنهان مى‏ كردند؛ و چنان حال حيا و خجلت در ايشان پيدا مى ‏شد كه مرا منفعل مى ‏نمود.

يك روز عرض كردم: ما براى فيض و بركت و نياز، دست شما را مى ‏بوسيم چرا مضايقه مى ‏فرمائيد!؟

سپس عرض كردم: آقا شما اين روايت را كه از حضرت امير المؤمنين عليه السّلام وارد است كه «من علّمنى حرفا فقد صيّرنى عبدا»  آيا قبول داريد!؟

فرمودند: بله روايت مشهورى است؛ و متنش نيز با موازين مطابقت دارد.

عرض كردم: شما اين همه كلمات به ما آموخته ‏ايد؛ و به كرّات و مرّات ما را بنده خود ساخته‏ ايد! از ادب بنده اين نيست كه دست مولاى خود را ببوسد!؟ و بدان تبرّك جويد؟

با تبسم مليحى فرمودند: ما همه بندگان خدائيم!

بارى چيزى ‏را كه تصوّر نمى‏ كرديم، ارتحال اين مرد بود؛ مرگ اين رجل الهى مرگ عالَم است؛ چون علّامه عالم بود؛ گرچه او زنده است، همه مردم زنده، مرده؛ و او زنده است. النّاس موتى و أهل العلم أحياء (مردم مرده اند و اهل علم، زنده اند)

@sokhanerfan

سخن عرفان

14 Nov, 07:45


🔹سالگرد وفات علامه طباطبایی (ره)
🔸بیانی از استاد شهید مرتضی مطهری (ره) درباره علامه طباطبایی (ره)

علامه طباطبايى سَلَّمَهُ اللَّه تعالى، اين مرد بسيار بسيار بزرگ و ارزنده- كه البته مجلس امروز مجلسى نيست كه اين مقدار شايستگى داشته باشد كه حق ايشان را ادا كند، ولى چون اين شخص اين حرف را زد عرض مى‏كنم- مردى است كه صد سال ديگر بايد بنشينند و آثار او را تجزيه و تحليل كنند و به ارزش او پى ببرند.
چرا ما از حالا به اين فكر نيفتيم؟ اين مرد واقعاً يكى از خدمتگزاران بسيار بسيار بزرگ اسلام است. اولًا مجسمه تقوا و معنويت است. در تهذيب نفس و تقوا مقامات بسيار عالى را طى كرده است. من ساليان دراز از فيض محضر اين مرد بزرگ بهره‏مند بوده‏ام و الآن هم هستم.

كتاب تفسير الميزان ايشان يكى از بهترين تفاسيرى است كه براى قرآن مجيد نوشته شده است. البته قرآن مجيد مقامى دارد كه نمى‏شود هيچ تفسيرى را ادعا كرد كه حق قرآن را ادا كرده است، ولى مفسرين هركدام از يك جنبه بالخصوص خدمتى به قرآن كرده‏ اند، من مى‏ توانم ادعا كنم كه اين تفسير از جنبه ‏هاى خاصى- كه الآن وقت آن نيست كه برايتان عرض كنم- بهترين تفسيرى است كه در ميان شيعه و سنّى از صدر اسلام تا امروز نوشته شده است. بسيار بسيار مرد عظيم و جليل ‏القدرى است‏. اين وظيفه حوزه قم و وظيفه همه است و شايد وظيفه ما هم باشد كه هفتادسالگى اين مرد را- كه الآن در حد هفتادسالگى است- تجليل كنيم‏.

📗مجموعه ‏آثار استادشهيدمطهرى، ج‏25، ص: 428

@sokhanerfan

سخن عرفان

13 Nov, 03:55


#آخر_هفته_های_علمی #آنلاین_آفلاین #دوره_فشرده

📣 سلسله دوره‎های شناخت منظومۀ فکری علامه طباطبایی
دوره #عرفان_اسلامی_از_منظر_علامه_طباطبایی

🎙با تدریس: #استاد_وحید_واحد_جوان
💠عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

🗓 از #اول_آذر، پنج‎شبه‎ها و جمعه‎ها (دوهفته)
ساعت 15 تا 17:30، سه جلسه در هر روز (جمعاً 12 جلسه)

اولویت با عزیزانی هست که زودتر ثبت نام کنند (#ظرفیت_محدود)

👈ثبت نام با پیام به 🆔 @Imam111 یا
📞تماس با: 02537739648

💢اطلاعات بیشتر با مراجعه به کانال مؤسسه:
http://eitaa.com/joinchat/3181904050C32a22f4cab

🌐مؤسسه پژوهشی امام علی (ع)

سخن عرفان

10 Nov, 06:41


#دوره_های_آنلاین_آفلاین #برنامه_درسی

📣 ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی:
شناخت منظومۀ فکری و معرفتی علامه طباطبایی

🎙استاد محمد رضا مصطفی پور
💠موضوع: #خداشناسی_عقلی_و_برهانی_در_المیزان
ساعت 9 - 12 (سه کلاس، هر کلاس 45 دقیقه)

🎙استاد وحید واحد جوان
💠موضوع: #عرفان_اسلامی_از_منظر_علامه_طباطبایی
ساعت 15 - اذان مغرب (سه کلاس، هر کلاس 40 دقیقه)

🎙استاد امین اسدپور
💠موضوع: #نظریه_اعتباریات_علامه_طباطبایی
ساعت 18 - 21 (سه کلاس، هر کلاس 45 دقیقه)

هر کدام از سه دوره 12 جلسه خواهد بود.
👈احتمال کم یا زیاد شدن جلسات متناسب با سطح پرسش و پاسخ ها وجود دارد.
🗓 هر سه دوره در پنج شنبه ها و جمعه ها به مدت دو هفته خواهد بود: (یکم، دوم، هشتم و نهم آذر ماه)

🔰اطلاعات بیشتر و ثبت نام با پیام به 🆔@Imam111 یا
📞تماس با: 02537739648

🌐مؤسسه پژوهشی امام علی (ع)

سخن عرفان

10 Nov, 06:39


🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۳۰
استاد محمد مهدی مهندسی

عبادت عارفانه کجا و عبادات ما کجا!
• آیا اگر به ما بگویند در جهنم را بسته‌اند و همه بهشتی هستند، واقعاً باز هم ما دست از گناه برمی‌داریم؟ دست از کار خلاف برمی‌داریم؟ به‌خاطر رضای حق تعالی باز هم عبادت و اطاعت انجام می‌دهیم؟ ما خودمان را فریب ندهیم، عمیقاً بررسی کنیم، نفس خود را ببینیم چه انگیزه‌ای ما را در عرصه عبادت قرار می‌دهد؟ چه انگیزه‌ای ما را در عرصه ترک گناه قرار می‌دهد؟ ما که مدعی رضای خداوند هستیم و می‌گوییم برای رضای خدا این کار را انجام می‌دهم و جوری جلوه می‌دهیم که تنها تقرب الی‌الله انگیزه کارمان است، آیا واقعاً راست است که اگر در بهشت را ببندند و در جهنم را هم ببندند، گناهکار و ثوابکار، عابد و غیر عابد همه را در جهنم ببرند یا همه را در بهشت ببرند، باز هم ما در عرصه عبادت قرار می‌گیریم؟ یا این‌که دست از عبادت برمی‌داریم و می‌گوییم اگر بناست همه به بهشت بروند، اگر همه از نعمت‌های بهشتی قرار است استفاده کنند، پس چرا من عبادت بکنم؟ و به ‌راحتی دست از عبادت بر می‌داریم.

📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۵۱

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

05 Nov, 11:18


سید جان
هنوز داغدارت هستیم و قلبمان آکنده از غم و غصه است.
تو به وصال رسیدی اما فقدانت ثلمه جبران ناپذیر برای اسلام و جبهه مقاومت است.
از خداوند متعال درخواست داریم خون‌بهایت را نابودی رژیم سفاک صهیونیستی قرار دهد.

@sokhanerfan

سخن عرفان

02 Nov, 09:26


یکی بین و یکی دان و یکی گوی
یکی خواه و یکی خوان و یکی جوی


📗 توحید عرفانی
تفسیر سوره توحید


❇️❇️ منتشر شد ❇️❇️

🔸 این کتاب به‌خوبی نشان می‌دهد که قرآن، عرفان و برهان از هم جدایی ندارند.

🔹مرکز نشر و پخش:
قم، پاساژ قدس، طبقه همکف، انتشارات قائم آل علی (ع) (ناشر کتب فلسفی و عرفانی)

📦 سفارش ارسال:
@ghaemalali
۰۲۵۳۷۷۳۹۵۲۵
۰۹۱۲۷۴۷۸۶۷۹

@sokhanerfan

سخن عرفان

01 Nov, 10:14


🔸 سخنان عارفان را حمل به باطل یا خیال مکن

گاهى هم ممكن است كه انكار بيجا و ردّ بي موقع و بدون علم و فهم براى ما ضررهاى خيلى زياد داشته باشد، و اين دنيا عالم التفات به آن ضررها نيست.
مثلا تا شنيدى فلان حكيم يا فلان عارف يا فلان مرتاض چيزى گفت كه به سليقه شما درست در نمى‏ آيد و با ذائقه شما گوارا نيست، حمل به باطل و خيال مكن. شايد آن مطلب منشأ داشته باشد از كتاب و سنت و عقل و شما به آن بر نخورده باشيد.

چه فرق مى‏ كند كه يك نفر فقيه يك فتوى بدهد، از باب ديات مثلا، كه شما كمتر ديده‏ ايد. و شما بدون مراجعه به مدركش رد كنيد او را، يا آنكه يك نفر سالك الى اللّه يا عارف باللّه يك حرف بزند راجع به معارف الهيه يا راجع به احوال بهشت و جهنم، و شما بدون مراجعه به مدركش او را رد كنيد، سهل است. توهين كنيد يا جسارت نمائيد.
ممكن است آن شخصى كه اهل آن وادى است و صاحب آن فن است يك مدركى از كتاب خدا داشته باشد، يا از اخبار ائمه هدى داشته باشد، و شما به آن بر نخورده باشيد، آن وقت شما ردّ خدا و رسول كرديد بدون عذر موجه. و معلوم است «به سليقه من درست نبود» يا «علم من به اين جا نرسيده بود» يا «از اهل منبر بر خلاف آن شنيدم» عذر نيست.

📗 امام خمینی، شرح چهل حدیث، ص 13

@sokhanerfan

سخن عرفان

01 Nov, 10:14


🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _۲۹
استاد محمد مهدی مهندسی

🔸پیرامون خودپسندی
• اگر ما اعمالمان را اعمال بی‌ارزش و ناچیز بدانیم قطعاً در معرض دید دیگران نمی‌خواهیم قرار بدهیم، خجالت می‌کشیم از این عبادتمان، بی‌ارزش می‌دانیم این خدماتمان را. باید بدانیم هرچه که انجام می‌دهیم عنایات ذات اقدس الهی است. خوبی‌ها از اوست، نواقص مربوط به ماست و کمالاتش مربوط به ذات اقدس الهی است. پس آن‌چه که منسوب به ما است جز نواقص و جز قصور و تقصیر چیزی نیست. این‌که به رخ کشیدن ندارد، این‌که در معرض دید دیگران قرار دادن ندارد. کسی ریاکار می‌شود که عملش را با ارزش می‌داند، عملش را بزرگ می‌داند و چون چنین می‌پندارد،‌ در معرض دید دیگران قرار می‌دهد که بیایید ببینید که من چنین کردم، چنان کردم. در رفتارها می‌خواهد نظر دیگران را جلب کند و دل‌های مردم را متوجه کار خودش بکند، چون کار خودش را با ارزش می‌‌داند. پس انسان گرفتار عجب، گرفتار بلای ریا هم خواهد شد. لذا اگر می‌خواهید ریاکار نباشید خودپسند نباشید.

📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۵۱

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

31 Oct, 19:03


مرقد نورانی متفکر شهید آیت الله استاد مرتضی مطهری (رضوان الله علیه)

حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)

@sokhanerfan

سخن عرفان

31 Oct, 18:58


مرقد نورانی عالم ربانی حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدس الله نفسه)

حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)

@sokhanerfan

سخن عرفان

31 Oct, 18:54


آیا از منظر عرفان، غیر خداوندی هست؟

مگر عارفان نمی‌گویند که فقط خداوند وجود دارد؟ مگر نمی گویند غیر خدایی نیست! پس زمین و آسمان چیستند؟ بهشت و جهنم کدام است؟

🎤 وحید واحدجوان

💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan

سخن عرفان

30 Oct, 20:22


💐 عرفای بزرگی که قبلا سنی بودند اما بعدا شیعه شده اند

محيى الدّين عربى و ابن فارض و ملّا محمّد بلخى صاحب «مثنوى» و عطّار و أمثالهم كه در تراجم و احوال، حالشان ثبت و ضبط است، بدون شكّ در ابتداى امر خود سنّى مذهب بوده ‏اند؛ زيرا در حكومت سنّى مذهب و شهر سنّى نشين و خاندان سنّى آئين و حاكم و مفتى و قاضى و امام جماعت و مؤذّن تا برسد به‏ بقّال و عطّار و خاكروبه برِ سنّى، نشو و نما يافته ‏اند.

مدرسه و مكتبشان سنّى بوده و كتابخانه و كتابهايشان مملوّ از كتب عامّه بوده و حتّى يك جلد كتاب شيعه در تمام شهر ايشان يافت نمى‏ شده است.

ولى چون روز به روز در راه سير و تعالى قدم زدند، و با ديده انصاف و قلب پاك به جهان شريعت نگريستند، كم كم بالشُّهود و الوجدان حقائق را دريافتند، و پرده تعصّب و حميّت جاهلى را دريدند، و از مخلِصين موحّدين و از فدويّين شيعيان در محبّت به أمير المؤمنين عليه السّلام شدند.

غاية الامر اسم شيعه و ابراز بغض و عداوت با خلفاى غاصب نه تنها براى آنها در آن زمان محال بود، امروز هم شما مى ‏بينيد در بسيارى از كشورهاى سنّى نشين مطلب از اين قرار است.

امروز هم در هر گوشه از مدينه، خانه رسول الله و بيت فاطمه و محلّ گسترش جهاد و علوم أمير المؤمنين عليهم السّلام، اگر كسى در اذان خود و يا غير اذان علناً بگويد: أَشْهَدُ أَنَّ عَلِيًّا أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ وَ وَلِىُّ اللَهِ خونش را مي ريزند، و قبائل و طوائف خونش و گوشتش را براى تبرّك مى ‏برند، و نمى ‏گذارند جسد او باقى بماند تا آنكه وى را دفن كنند؛ ولى اگر يك ساعت تمام از عائشه تمجيد و تعريف كند- با آن سوابق شوم و تاريخ سياه او- دور او جمع مى ‏شوند و نُقل مى ‏پاشند و هلهله مى ‏كنند.

بنابراين، آنچه را كه اين بزرگان در كتب خود آورده ‏اند، بر ما واجب نيست كه بدون چون و چرا بپذيريم، بلكه بايد با عقل و سنّت صحيحه و گفتار ائمّه حقّه تطبيق كنيم. آنچه را كه درست است مى‏ پذيريم و استفاده مى ‏كنيم، و اگر أحياناً در كتابهايشان چيزى نادرست به نظر آمد قبول نمى ‏نمائيم، و آنرا حمل بر تقيّه و أمثالها مى ‏كنيم؛ همانطور كه دأب و دَيْدن ما در جميع كتب حتّى كتب شيعه از اين قرار است.

📘 علامه طهرانی، روح مجرد 348 - 349
yon.ir/L736
@sokhanerfan