بزم قدسیان @bazmeghodsian Channel on Telegram

بزم قدسیان

@bazmeghodsian


تحقیقات و یادداشتهای رحیم قاسمی در تاریخ و حدیث و تراجم علما و عرفا با نگاهی به مسایل فرهنگی روز.

@bazmeghodsian


ارتباط با مدیر کانال ( رحیم قاسمی):
@RAHIM51

بزم قدسیان (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال تلگرامی بزم قدسیان! این کانال تحقیقات و یادداشتهای رحیم قاسمی را در زمینه های تاریخ، حدیث، تراجم علما و عرفا، با یک نگاه انتقادی به مسایل فرهنگی روز برای شما فراهم می کند. آیا شما علاقه مند به یادگیری و شناخت بیشتر از تاریخ و فرهنگ اسلامی هستید؟ آیا دنبال مطالبی هستید که به شما اطلاعات جدید و جالب ارائه دهد؟ اگر پاسخ شما بله است، پس باید حتماً به بزم قدسیان بپیوندید

در اینجا شما می توانید تحقیقات جدید و یادداشتهای ارزشمند رحیم قاسمی را بخوانید و از دیدگاه او به مسائل فرهنگی و تاریخی باخبر شوید. این کانال به عنوان یک منبع اطلاعاتی معتبر و بی نظیر برای علاقمندان به مطالب دینی و فرهنگی شناخته می شود

آیا می خواهید ارتباط نزدیک تر با مدیر کانال داشته باشید؟ شما می توانید با مدیر کانال (رحیم قاسمی) ارتباط برقرار کنید و نظرات، سوالات و پیشنهادات خود را با او در میان بگذارید

با عضویت در بزم قدسیان، شما فرصتی را از دست ندهید تا به دنیای جذاب و الهام بخش تاریخ و فرهنگ اسلامی بیافزایید. همچنین، به عنوان یک عضو فعال، می توانید در بحث و تبادل نظرات با سایر اعضا شرکت کرده و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. پس چه می گویید؟ با ما بپیوندید و شروع به کشف دنیای فرهنگی و تاریخی جذاب نمایید!

بزم قدسیان

10 Jan, 15:35


آب حیوان تیره‎گون شد، خضر فرّخ‎پی کجاست
خـون چکید از شاخ گل، بـاد بـهاران را چه شد!

لعلی از کــان مـروّت برنیـامــد ســال‌هاســت
تابش خورشید و سعی باد و باران را چـه شد!

گـوی توفـیـق و کـرامـت در مـیـان افـکـنده‌اند
کس به میدان در نمی‌آید، سـواران را چه شد!

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

10 Jan, 15:33


🌺 گلبانگ اخلاق در حوزه‌های علمیه

✍️ شادروان رضا بابایی

ما درس سحر در ره میخانه نهادیم
محصـول دعا در ره جـانانه نهـادیم


🔹 طلاّبی که مانند من در دهه شصت وارد حوزه علمیه قم شده‌اند، می‌دانند که در آن سال‌ها حوزه حال‌وهوایی دیگر داشت. سال‌های جنگ بود و فصل شهادت و اعزام‌های رزمی - تبلیغی و مجالس یادبود برای شهدای جنگ.

🔸 درس اخلاق و برنامه‌های معنوی هنوز مغلوب دروس میان رشته‌ای و جنبی و نیز ده‌ها مؤسسه و پژوهشگاه و نهاد نشده بود. فقه و اصول و علوم عقلی و تفسیر، مهم‌ترین درس‌های حوزه بودند. اخلاق و درس اخلاق دل می‌ربود، و معنویتْ هم‌حجره طلاب بود.

🔹 چندین درس اخلاق در حوزه برگزار می‌شد که مهم‌ترین و اقبال‌یافته‌ترین آنها درس اخلاق آیة الله حسین مظاهری در مسجد اعظم بود. شب‌های جمعه صحن مسجد سرشار از طلبه‌های جوان و میان‌سال و نیز پیران حوزه می‌شد. سپس چشم‌ها به سوی چهره مهربان و با صلابت استاد می‌رفت تا با صدای گرم‌وگیرای خود روح و روان آنان را بنوازد و غبار دنیا از جان شیفتگان علوم دینی بسترد.

🔸 وقتی استاد بر منبر می‌نشست همه به احترام او برمی‌خاستند، اما چندین بار درس اخلاق با این درخواست استاد آغاز شد که «تقاضا دارم وقتی من می‌آیم کسی از جای خود برنخیزد. برای من سخت است. بیم آن دارم احترام شما نفس مرا قوی کند.»

🔹 من آن سالها را نیک به یاد دارم و از تاثیر آن درس‌ها و مواعظ آگاهم. یک‌دستی سیاسی و علمی و گفتمانی در میان طلاب به قدری بود که دیدارها خوشایند، و هم نشینی‌ها گرم و مهربان، و دوستی ها پایدار بود. آن روزها سیاست به بهانه‌های مختلف ما را چند پاره نکرده بود. اگر کسی را با سیاست‌های جاری در کشور سرناسازگاری بود، حرمتش حراج نمی‌شد و سرمایه‌اش به هدر نمی‌رفت. هنوز سیاست جای اخلاق و معنویت را نگرفته بود؛ و از همین رو اخلاق‌گویان و اخلاق‌مداران و اخلاق‌دوستان حرمت و آوازه‌ای بیش از سیاست‌پیشگان داشتند.

🔹 سخنان ساده و بی‌ریای مرحوم آیة الله شیخ علی‌پناه اشتهاردی در آن درس شبانگاهی چنان بر دل‌ها می‌نشست که صاحب‌دلان را در قبض و بسطی رؤیاگونه فرو می‌برد. بیان گرم و شیرین آن مجتهد خوش‌نام و دوست‌داشتنی و زاهد، اخلاق را برتر از علم می‌نشاند و معنویت را بالاتر از هر آمال و آرزویی.
🔸 می گفت: امروز نتیجه دیروز است و فردا نتیجه امروز. اگر دیروز را از دست داده‌اید امروز را مغتنم بشمارید تا فردا حسرت دیروز را نخورید.
🔹 می‌گفت: طلبه نباید آنقدر زاهد باشد که خانواده‌اش را به زحمت بیندازد، و نباید آنقدر مرفه و دارا باشد که کسی از دیدن او به یاد خدا نیفتد.
🔸 می‌گفت: اگر مردم طلبه‌ای را دیدند و یاد هر چیزی افتادند غیر از خدا ومعنویت، آن طلبه باید برود سراغ همان چیزی که مردم از او مي‌فهمند [و طلبگی را رها کند]. مردم با دیدن ما باید یاد خدا و آخرت و معنویت بیفتند. اگر روزی به جایی رسیدیم که مردم را به یاد چیزهای دیگر انداختیم باید برویم سراغ همان چیزها.

🔹 می‌گفت: اگر هم می‌خواهید به مردم خدمت کنید، آنها را به یاد خدا بیندازید. نجات دادن مردم از دست دشمن درونی مهم‌تر از نجات آنها از دشمن بیرونی است.

🔸 در یکی از همان جلسات شب‌های جمعه، آیة الله مظاهری سخنی به اين مضمون گفت: استاد ما آیة الله بروجردی هرچه داشت از نخواستن بود. او نخواست اما به دست آورد. ما می‌خواهیم و به دست نمی‌آوریم. بله همیشه خواستن توانستن نیست، گاهی نخواستن توانستن است. روحانی اگر می‌خواهد که جایی در دل‌ها داشته باشد، نباید دنبال جایی در دل‌ها باشد. مقلب القلوب خداست.

🔹 و نیر به یاد دارم که درباره اخلاص فرمود: فرق مهم و اساسی میان من و شما در علم و جایگاه حوزوی یا اجتماعی ما نیست. فرق اصلی میان آدم‌ها اخلاصشان است. پس هیچ وقت به مال و علم و جایگاه کسی غبطه نخورید. غبطه خوردن ارزش دارد؛ آن را بگذارید برای امور مهم، مانند اخلاص و تقوا.

🔸 آری آن روزها و سال‌ها سخن از این بود که حوزه موثر و خدمت‌گزار حوزه اخلاقی است، و برای اخلاقی بودن و اخلاقی ماندن هیچ عاملی مهم‌تر از توجه به خدا و معنویت نیست.

رضا بابایی، كتاب «مرزبان اخلاق».

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Jan, 17:33


💢 شکایت امام از شیعیان تندرو 💢

❇️ امام صادق (علیه‌السلام):

🔻خلْقٌ فِي الْمَسْجِدِ يَشْهَرُونَّا وَ يَشْهَرُونَ أَنْفُسَهُمْ، أُولئِكَ لَيْسُوا مِنَّا وَ لَا نَحْنُ مِنْهُمْ، أَنْطَلِقُ فَأُوَارِي وَ أَسْتُرُ فَيَهْتِكُونَ سِتْرِي. هَتَكَ اللَّهُ سُتُورَهُمْ، يَقُولُونَ: إِمَامٌ، أَمَا وَ اللَّهِ مَا أَنَا بِإِمَامٍ إِلَّا لِمَنْ أَطَاعَنِي، فَأَمَّا مَنْ عَصَانِي فَلَسْتُ لَهُ بِإِمَامٍ، لِمَ يَتَعَلَّقُونَ بِاسْمِي؟ أَ لَايَكُفُّونَ اسْمِي مِنْ أَفْوَاهِهِمْ؟ فَوَ اللَّهِ لَا يَجْمَعُنِي اللَّهُ وَ إِيَّاهُمْ فِي دَار.

📚 الکافی، ج ۸، ص ۳۷۴.

🔺گروهی در مسجد ما را انگشت‌نما و خودشان را مطرح می‌کنند؛ نه آنها از مايند و نه ما از آنها. من مى‏‌روم و پنهان مى‌‏شوم و پرده بر خود مى‌‏افكنم ولى آنها پردهٔ ما را مى‌‏درند؛ خدا پردهٔ ايشان را بدرد. مى‌‏گويند: «امام!» به‌خدا من امام نيستم مگر براى كسی كه از من فرمان ببرد، ولى كسى كه نافرمانی‌ام کند من امام او نیستم. چرا اينها خود را به نام من مى‌‏چسبانند؟! چرا اسم من از دهانشان نمی‌افتد؟! به‌خدا سوگند که خداوند مرا با آنها در یک سرا با هم قرار نخواهد داد.

❇️ #حدیث
⭕️ @hamidhossaini

بزم قدسیان

09 Jan, 17:27


نکاتی دربارهٔ کتاب موسوم به کاشف الحق
.
در مناقشات پیرامون کتاب حدیقة الشیعه و کاشف الحق، لازم است توجه داشته باشیم که ما با چهار کتاب شبیه هم روبرو هستیم؛ که محتوای کلی و متنی آن‌ها، به نوعی یکسان و «این‌همان» می‌باشند:

1ـ احقاق الحق.
کتابی عربی در موضوع اثبات امامت، نوشته سید نورالله حسینی مرعشی (م1019ق) معروف به قاضی نورالله شوشتری؛ که در هند و به سال 1014ق نگارش یافته، و ظاهراً نگارش آن، منجر به کشته شدن مؤلف آن گشته است.

2ـ کتاب بدون عنوان و نام مؤلف.
این اثر، که فعلاً با عنوان «کاشف الحق» مشهور شده است، به زبان فارسی و در موضوع اثبات امامت می‌باشد؛ و مطالب زیادی از آن، ترجمه کتاب احقاق الحق قاضی نورالله شوشتری است.
این کتاب در حیدرآباد هند و در حدود سال 1045 تألیف گشته و به افراد متعددی منسوب شده؛ که قابل‌توجه‌ترین آن‌ها، معزالدین محمد اردستانی (متوفی بعد 1066ق) و شیخ محمد خاتون عاملی (م1059ق)، استاد معزالدین اردستانی هستند.

3ـ حدیقة الشیعه.
همان متن کتاب موسوم به کاشف الحق است؛ با اندکی تفاوت در برخی قسمت‌ها و اضافه داشتن یک فصل مهم در رد صوفیه.
این اثر به مقدس اردبیلی (م993ق) منسوب شده، ولی به دلایل و شواهد قابل قبولی، این انتساب نادرست است و اثری تحریف شده از کتاب موسوم به کاشف الحق می‌باشد؛ که بعید نیست توسط همکلاسی شیخ محمد خاتون عاملی، جعل و ترویج شده باشد.

4ـ اصول العقاید و جامع الفواید.
این کتاب فارسی نیز، بخش غالب و مهمی در اثبات امامت دارد؛ و در حدود سال 1083ق، توسط محمد هادی بن محمد میرلوحی سبزواری (فرزند میرلوحی معروفِ مخالف با صوفیه) تألیف شده است.
متن قسمت امامت این اثر نیز، مشابه کتاب موسوم به کاشف الحق و حدیقة الشیعه است.
.
نکته
قابل توجه است که شیعیان جنوب هند در قرن 10 و 11، همسایه شمالی قدرتمندی داشته‌اند که از مذاهب اهل‌تسنن بوده‌اند.
بنابراین به نظر می‌رسد که چون قاضی نور الله به واسطه تألیف کتابش به دست اهل‌سنت هند کشته شد؛ مؤلف کتاب موسوم به امامت یا کاشف الحق، خوف آن داشته که نام خویش را بر روی اثرش درج نماید.
در این میان، پس از انتقال نسخه خطی این اثر به ایران، همین عدم درج نام مؤلف و بی‌صاحب بودن آن، موجب وقوع انتحال، و رخداد‌های بعدی پیرامون این آثار چهارگانه و پیچیدگی وضعیت انتساب آن‌ها گشته است.
.
https://t.me/ShaikhMuhammadKhatun/83

بزم قدسیان

09 Jan, 17:26


🔸فایل تصحیح و تحقیق نسخه خطی شرح قصیده برده از ملا محمد صالح مازندرانی شارح کتاب کافی. پایان نامه دانشگاه تهران.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Jan, 12:05


🔻در دل چو کجی است روی بر خاک چه سود؟...

(مولانا ابوسعید ابوالخیر)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Jan, 12:05


🔻گیرم که هزار مصحف از برداری...

(مولانا ابوسعید ابوالخیر)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Jan, 11:59


گــاهــی چـو مـلایـکـم سَــرِ بــنــدگی اســت
گه چون حیوان به خواب و خور، زندگی است

گـاهم چـو بهـایـم، سـرِ درّندگی است

سبحان الله این چه پراکندگی است؟!


(مولانا ابوسعید ابوالخیر)

🔸تصویر آرامگاه منسوب به ابوسعید ابو‌الخیر، عارف بنام قرون چهارم و پنجم هجری قمری در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی ترکمنستان، در شهرک مهنه، هم ‌مرز با ایران.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

05 Jan, 08:12


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

05 Jan, 08:10


🔸فایل تصحیح و تحقیق نسخه خطی «تاج المناقب» الهی اردبیلی (م: 950) در فضائل ائمه اطهار (ع). پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تهران.

تقدیمی بزم قدسیان. @bazmeghodsian

بزم قدسیان

04 Jan, 11:21


احمد_شاملو

بزم قدسیان

03 Jan, 15:51


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 16:20


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 15:05


🔸کتاب «سراج الأمة فی شرح اللمعة» از فقیه محقق شیخ محمد حسن بارفروشی مازندرانی (م: 1345ق) معروف به شیخ کبیر، از آثار کم نظیر فقهی است که یک بار چاپ سنگی شده و هم اکنون در دسترس محققان نیست. لذا فایل نسخه چاپ فوق تقدیم طالبان و محققان فقه اهل بیت (ع) می‎گردد.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 14:52


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 14:49


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 14:45


🔹کتاب فقهی دو جلدی «کفایة المسائل» اثر شیخ محمد باقر اصفهانی همدانی (م: 1319ق) از اعقاب ملا محمد باقر محقق سبزواری (صاحب ذخیره و کفایة الاحکام) و از فقها و بزرگان شیخیه است. مرحوم استاد علامه روضاتی در تکمله طبقات اعلام الشیعة آن را معرفی کرده و نوشته: «یذکر الاجماعیات فی الغالب ونثر الکتاب فی غایة السلاسة والجودة». تمجید مرحوم استاد روضاتی انگیزه‎ای شد که نسخه چاپ سنگی کتاب را پیدا کرده و اکنون تقدیم محققان می‎شود.

@bazmeghodsianس

بزم قدسیان

29 Dec, 14:45


🔸عالمی که همچون ابر بهار بر همه می بارید

✍️آیة الله سید عبدالله ثقة الاسلام

از جمله مقابر صحن اقدس [نجف اشرف] مقبره شیخ محمد حسین کاظمینی است. این مرد از فحول علمای اعصار و از اهل بلده مبارکه کاظمين بوده... بعد از وفات شیخ انصاری تمام عرب رجوع کردند در تقلید خود به شیخ محمد حسين..

و این مرد از اعجوبه های روزگار بود. در تقوی عدیل و نظری نداشت. در اعمال او انسان حیران می شود.

مؤلف گوید: در اواخر عمرش او را درک كردم. اعمال شب و روزش را سیر کردم:

صبح بعد از تشرف به حرم اقدس مشغول نماز جماعت می شد، و این دو رکعت نماز صبح قريب به يک ساعت طول می کشید. طول قنوت و ركوع آن پیر مرد با نهایت ضعف ضرب المثل بود.

بعد از آن به خانه خود می رفت و چند جزو قرآن قرائت می نمود، و مقداری امورات مردم را اصلاح می کرد، و مشغول درس می شدند. دو درس پی در پی می گفتند.

پس از آن ساعتی با مردم مخالطه و جواب مسائل مقلدین را می دادند. بعد از آن نهار میل می کردند و تطهیر می نمودند به حرم مشرّف می شدند، نماز ظهر و عصر به همان تفصیل ادا مي فرمودند.

بعد از فراغ از تعقیب و زیارت به منزل رجوع کرده، مشغول نوشتن و مطالعه می شد. چون چشم های ایشان هر دو معیوب شده بود محتاج به آن بودند كه يک نفر به جهت ایشان کتاب بخواند ولكن نوشتن را خود بنفسه با قلم درشتی مرقوم می داشت. از اول فقه تا کتاب قضاء را به همين قسم نوشته.

این حال مستمری او بود تا مغرب که مشرف به حرم محترم می شدند و نماز شام و خفتن را به همان طور ادا می کردند و به منزل خود می رفت.

و در ضمن هر که روضه خوانی می کرد شیخ در آنجا حاضر بود. هر زواری که وارد شود شیخ به دیدن او می شتافت، و هرکه می آمد استقبال و هرکه می رفت مشایعت، و هرکه می مرد تشییع و صلوة بر او را می نمود.

و عمل يوم و ليله را که دعاهای دوازده گانه ساعات روز باشد مواظب بودند، و ملتزم به تمام مستحبات بود. مع ذلك بسیاری از روزها روزه داشت.

و لباس او مانند افقر فقرا بود. و عطایش اختصاص به احدی دون احدی نداشت. مانند ابر بهار بر عرب و عجم و ترک و تاری و سندی و هندی می بارید، به خصوص سادات را حرمت بی نهایت می گذاشت.

در مرض موتش مردم در خارج می گفتند که شیخ نقدینه خوبی دارد و يک صندوق آهن ليره عثمانی دارا است! دو روز قبل از وفاتش در حالی که محضرش مملو از خاص و عام بود پس در حضور تمام آنها یکی از تلامذه خود را که شیخ علی شهیر به رفیش نام داشت و در تقوی یگانه بود به وصایت تعیین کرد. و گفت تمام مردم بدانند که در نزد من چیزی نیست مگر دو امانت که از فلان و فلان است.
بعد از فوت او تمام مايملك او قریب بیست تومان شد، و اولاد آن مرحوم بعد از او در نهایت فقر و پریشانی زندگانی می کنند.

مصنفات ایشان کتاب هدایة [الأنام] در فقه، تا قضا نوشته شده، و کتاب بغية الخواص والعوام، و کتاب مناسک است. و در شب دوازدهم شهر محرم الحرام سنه 1308 وفات کرده، در روز پنجشنبه سیزدهم در حجره نزديک چاه و سقاخانه طرف قبلی نجف دفن نمودند. و در همین حجره سید جواد عاملی صاحب مفتاح الكرامة که یکی از بزرگان علماء بوده مدفون است.

لؤلؤ الصدف فی تاریخ النجف ص 112 - 110.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 14:03


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 13:57


🔸موسوعه فقهی عظیم «هدایة الانام الی شرایع الاسلام» از آثار ارجمند کمتردیده شده در تحقیقات فقهی است. مؤلف آن فقیه محقق شیخ محمد حسین کاظمینی شاگرد و داماد صاحب جواهر بوده و شرحی مفصل بر شرایع محقق حلی نوشته که در سالهای 1331 و 1333ق دو جلد آن در نجف اشرف چاپ شده و بقیه مخطوط است.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Dec, 13:52


🌺 فایل چند کتاب نایاب جهت استفاده محققان علوم اسلامی تقدیم می‎گردد:

بزم قدسیان

28 Dec, 11:29


جناب آقای دکتر رسول جعفریان
استاد محترم گروه تاریخ دانشگاه تهران

خبر انتخاب جناب‌عالی به عنوان ریاست کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران باعث خوشحالی و امید شد.
خوشبختانه در دورۀ جدید کم‌کم شاهد بازگشت افراد صالح و باتجربه و کاردان به سمت‌های علمی و فرهنگی در دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم و فناوری هستیم. برخی انتصابات دورۀ قبل موجب دلسردی و یأس نخبگان شده بود و تلاش برای هرگونه تحولی هم بی‌ثمر بود.

جناب‌عالی با کوله‌باری از تجربه، چه در زمانی که متصدی ریاست کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی بودید و چه دورۀ پیشین که کتابخانۀ مرکزی را مدیریت می‌کردید، کارهای ماندگار و مفیدی انجام دادید. البته انجام کارهای بزرگ بدون بودجۀ کافی و بدون حمایت مسئولان قابل انتظار نیست.

شوربختانه در دورۀ قبل برای دریافت تصویر نسخ خطی، ما با بخل گنجوران مواجه شدیم و از دریافت نسخ مورد نیاز محروم بودیم. نگاه تجاری به آثار فرهنگی داشتن، برخلات منویات و مقاصد واقفان آنهاست، بزرگانی چون سید محمد مشکاة این نسخ را برای تحقیق و پژوهش به دانشگاه تهران واسپاری کرده‌اند و طبعاً هرگونه مانع‌تراشی و‌ حبس آثار، باعث بی‌رونقی پژوهش و توقف توسعۀ علمی در کشور می‌شود.

امیدواریم باتوجه به سوابق ارزشمند شما که خود از نویسندگان و محققان پرکار زمانۀ ما هستید، شاهد خدمات‌رسانی و فعالیت‌های بیشتر در کتابخانۀ مرکزی باشیم.

اکبر ایرانی
مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب
هشتم دیماه ۱۴۰۳.

بزم قدسیان

28 Dec, 11:28


🌺 انتصاب شایسته محقق ارجمند جناب حجة الاسلام والمسلمین دکتر رسول جعفریان استاد محترم گروه تاریخ دانشگاه تهران به عنوان ریاست کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران را به ایشان تبریک گفته، و از این که در این دوره مناصب فرهنگی به متصدّیان شایسته و لایق سپرده می‎شود بسی شادمانیم. توفیقاتتان مستدام.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

27 Dec, 19:22


دل در حـرم حریـم دلدار
اِحرام طواف بسته بر یار

دل در طلبِ نگاه شوخش
او پرده نیـفکـنَد ز رخسـار

من پای‌شکسته گِرد کویش
دل غرقه‌ خون شد از خس و خار

خونِ دل و اشکِ دیده با هم
شد مونس و همدمم دگر بار

خود یار درون خانه لیکن
دل بی‌خبر از حضور دلدار

می‌پوید و می‌چمد شب و روز
از رنج فراق و طعن اغیار

ای خانه‌نشینِ دل، خدا را
آخـر نظـری بر این دل زار

تاکی به‎هوای رویت ای دوست
پـروانـه صـفـت بـسـوزیَـم زار

در رکن و مقام و مشعر و حجر
مـحــراب نـمــازم ابــروی یــار

اندر عرفاتِ عشقِ دلبر
در راز و نیاز در شب تار

در کوی منا شدم ذبیحت
تقصـیر نموده‌ام سـرِ دار

دیـگر خـبـــری ز خــود نـدیــدم
چون نیست شدم به هستی یار

خندان! ز فراق ناله کم کن
در عین تجلّی است دلدار

تصویر شادروان قباد پشوتن معروف به درویش خندان، و استاد معین الدین حجت هاشمی خراسانی حفظه الله.

@yarekhaksar

بزم قدسیان

08 Dec, 09:14


🔻«الملک یبقی مع الکفر ولا یبقی مع الظلم»

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Dec, 05:34


🔻دعوة مظلوم!
... تتمنّی الموت ولا تجده.

بزم قدسیان

07 Dec, 19:56


📸 تصاویری از فقید سعید، مرحوم حاج شیخ یحیی عابدی زنجانی

@Mousavi_Zanjani

بزم قدسیان

07 Dec, 18:46


🔸عالم فرزانه بافضیلت حاج شیخ یحیی عابدی زنجانی، از علما و ائمه جماعات تهران در ۹۳ سالگی درگذشت. روحش شاد.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

07 Dec, 18:43


⚡️بررسی روایت خانه‌نشینی زنان

مهدی مسائلی

روایتی به نقل از حضرت فاطمه(ع) معروف است که: «خَيْرٌ لِلنِّساءِ اَنْ لا يَرَيْنَ الرِّجالَ وَ لا يَراهُنَّ الرِّجالُ؛ خوب براى زنان آن است كه مردان را نبينند و مردان نيز آنها را نبينند.»
بعضی از علما از این روایت برای اثبات دو موضوع بهره‌ می‌گیرند: ۱. توجیه حجاب حداکثری برای زنان(حتی پوشاندن صورت و دستان). ۲. مطلوبیت خانه‌نشینی زنان و عدم حضور آنان در اجتماع.
بعضی دیگر نیز مفاد این روایت را مربوط به کمال زن می‌دانند یا آن را مقید به عدم ضرورت می‌کنند، ولی با این حال، این عده نیز انزوای زنان یا حجاب حداکثری را کمالی برای زنان در نظر می‌گیرند.
اما قبل از هر سخن درباره معنای این روایت، ابتدا باید صحت صدور آن را بررسی کنیم و ببینیم آیا انتساب این روایت به حضرت فاطمه(ع) حجیت علمی و دینی دارد؟
همراه این روایت داستانی نقل شده که توضیحش چنین است: از امام علی(ع) نقل شده که گفته‌اند: روزى نزد پيامبر بودیم که ایشان از ما سؤال كرد: «چه چیزی براى زنان خوب است؟» كسى نتوانست پاسخ گويد. من اين واقعه و پرسش پیامبر را برای فاطمه نقل کردم، او گفت: «ولى من مى دانم: خوب براى زنان آن اسـت كـه مردان را نبينند و مردان نيز آنها را نبينند.» من نزد پیامبر رفتم و پاسخ را به ایشان گفتم. پیامبر فرمود: «چه کسی این پاسخ را به تو گفته است؟ تو پیش من بودی و پاسخ را نمی‌دانستی!» گفتم: «فاطمه.» پیامبر تعجب کرد و فرمود: «فاطمه پاره‌ تن من است.»

◀️ صحت صدور این روایت از دو جهت مخدوش است:
۱. این روایت سند معتبری ندارد. توضیح این‌که: این روایت در کتب حدیثی شیعه بدون سند و اصطلاحا مرسل نقل شده است. دو کتاب كشف الغُمَة و مكارم الاخلاق‏ در قرن هفتم قمری بدون ذکر سند این روایت را نقل کرده‌اند.(کشف الغمه، ج۱، ص۴۶۶ و مکارم الاخلاق، ص۲۳۳) در کتاب‌های حدیثی اهل‌سنت نیز این روایت در کتاب حلیة الاولیاء اثر ابونعيم اصفهانی (متوفى: ۴۳۰ق) با دو سند نقل شده است، ولی هر دو سند از جهت رجال‌شناسی اهل‌سنت ضعیف است. عالم حدیث‌شناس سلفی معاصر، ناصرالدین البانی در کتاب «سلسلة الأحاديث الضعيفة والموضوعة» با بررسی رجال این دو سند، ضعف آنها را بیان کرده است.( ج۱۲، ص۵۳۸) البانی اضافه می‌کند که سند مشابهی که در کتاب مسند البزار آمده است، نیز ضعیف است. باقی نقل‌ها در کتب اهل‌سنت نیز به صورت مرفوع یا مرسل است.
در مجموع این روایت از جهت سند حجیت ندارد و نمی‌تواند در مقام استدلال دینی مورد استفاده قرار گیرد.
۲. این روایت با سیره اجتماعی و سیاسی حضرت فاطمه(ع) هم‌خوانی ندارد و حضور اجتماعی ایشان یا ملاقات آن حضرت با صحابه به گونه‌ای نیست که آن را به موارد ضرورت مقید کنیم. محققا بسیاری از جزئیات زندگی اجتماعی حضرت فاطمه برای ما گزارش نشده است ولی همان مقداری که گزارش شده با این برداشت که کمال زنان در انزوا از مردان یا حفظ حجاب حداکثری است، مخالفت دارد. گزارش‌های متعددی از دیدار آن حضرت با اصحابی همچون سلمان در کتاب‌های حدیثی و تاریخی وجود دارد که در آنها حجابی فراتر از پوشاندن سر برای ایشان توصیف نشده است.
البته نفی بهره‌گیری از این روایت در برداشت‌های دینی به معنای توجیه بی‌بندباری و عدم رعایت عفت در روابط زن و مرد نیست.
.......
@azadpajooh

بزم قدسیان

07 Dec, 18:40


📜 رنگ پریدگی چهره حضرت زهرا

🔹️بنابر گزارش مرحوم کلینی، جابر بن عبدالله انصاری با پیامبر به خانه حضرت زهرا می رود. پیامبر پیش از ورود به خانه، اجازه ورود برای خود و جابر می خواهد ولی حضرت زهرا با اشاره به حجاب سر نداشتن خود در خانه، اجازه ورود به جابر نمی دهد. پیامبر برای اینکه این مشکل را حل کند، به ایشان می گوید، با قسمتی از رو اندازت سرت را بپوشان، حضرت زهرا همین کار را می کند و اجازه ورود به جابر می دهد. بنابر این گزارش، جابر وقتی وارد خانه حضرت زهرا می شود، در صورت ایشان، رنگ پریدگی می بیند و پیامبر از سبب آن می پرسد که حضرت زهرا دلیلش را گرسنگی خود می داند. در اینجا پیامبر برای رفع گرسنگی حضرت زهرا دعا می کند و بلافاصله دعای ایشان مستجاب می شود؛ به نحوی که جابر می بیند خون از رستنگاه موی حضرت زهرا تا پایین جریان پیدا کرده و رنگ پریدگی صورت ایشان از بین می رود.

🏷عن جابر بن عبد الله الأنصاري قال: خرج رسول الله و سلم يريد فاطمة و إنا معه فلما انتهينا إلى الباب وضع يده عليه فرفعه ثمَّ قال: السلام عليكم فقالت فاطمة عليك السلام‏ يا رسول الله و سلم قال: أدخل؟ قالت ادخل يا رسول الله قال: أدخل و من معي؟
فقالت يا رسول الله ليس‏ علي‏ قناع‏ فقال: يا فاطمة خذي فضل ملحفتك فقنعي به رأسك ففعلت ثمَّ قال: السلام عليكم فقالت: و عليك السلام يا رسول الله قال: أدخل: قالت نعم يا رسول الله قال: أنا و من معي؟ قالت و من معك، قال جابر: فدخل رسول الله و دخلت، و إذا وجه فاطمة أصفر كأنه بطن جرادة فقال رسول الله ما لي أرى وجهك أصفر؟ قالت يا رسول الله الجوع فقال اللهم مشبع الجوعة و دافع الضيعة أشبع فاطمة بنت محمد فقال جابر: فو الله لنظرت إلى الدم ينحدر من قصاصها حتى عاد وجهها أحمر فما جاعت بعد ذلك اليوم.

📚الکافی: 5، 528.

🔺️چنانچه گزارش کلینی درست باشد، حضرت زهرا چهره خود را در برابر نامحرم نپوشانده و جابر بن عبدالله هم چهره ایشان را مشاهده کرده به گونه ای که تفاوت رنگ پریدگی با سرخ شدن صورت یک زن نامحرم را فهمیده و گزارش کرده و پیامبر هم مانع مشاهده کردن او نشده است.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

07 Dec, 11:05


🔹شماره 209 مجله آینه پژوهش منتشر شد. در بین مقالات متعدّد این شماره تصحیح رساله «کرامات و احوالات غریبه آخوند ملا اسماعیل عقدایی یزدی» به کوشش استاد رسول جعفریان، و مقاله استاد جزینی درباره حیات علمی عالم و ادیب امامی «صفی‌الدین محمد بن حسن بن ابی‌الرضا العلوی» خواندنی است.

https://t.me/Historylibrary/13172

بزم قدسیان

07 Dec, 10:58


🔹شماره جدید مجله آینه پژوهش منتشر شد. در بین مقالات متعدّد این شماره مقاله تحقیقی استاد عادل زاده و همکارشان در اثبات جعل دو کتاب «انیس المؤمنین» در تاریخ ائمه (ع) منسوب به حموی و «کفایة البرایا» منسوب به قطب الدین کیدری بسیار خواندنی و مغتنم است. بیست و سه حکایت از سیف الدوله سلطان محمد قاجار نیز به کوشش استاد جعفریان در پیوست مجله چاپ شده است.

https://t.me/Historylibrary/13171

بزم قدسیان

06 Dec, 17:57


🔻حدیث‎واره‎ها

✍️ رحیم قاسمی

🔹حدیث‎واره مفصّلی که در «احتجاج» طبرسی به صورت مرسل و در «خصال» شیخ صدوق با سندی متشکل از اشخاص مهمل و مجهول نقل شده، به نظر، یک داستان‎ پردازی برای تبرئه ابوبکر است.

طبق این داستان، ابوبکر پس از تصدی خلافت، با علی (ع) بسیار خوشرویی و مهربانی می‎کرد، اما حضرت به او اعتنا نمی‎نمود، تا این که او حضرت را در تنهایی ملاقات کرده و علت ناراحتی او را جویا می‎شود، و قسم والله می‎خورد که علاقه‎ای به خلافت نداشته و بخاطر اجماع امّت خلافت را پذیرفته است.

پس حضرت به تفصیل، فضائل و امتیازات خود را یک به یک برای ابوبکر برشمرده و پس از ذکر هر فضیلتی او را قسم داده و به اقرار وامی‎دارد.

از جمله فضائلی که ابوبکر برای حضرت شهادت داده و اقرار می‎کند!! بازگشت خورشید برای حضرت پس از غروب کردن، سلام کردن ملائکه هفت آسمان به حضرت، و ندای آسمانی «لا فتی إلا علی لا سیف إلا ذوالفقار» است.

پس ابوبکر گریه می‎کند و از حضرت یک روز برای فکر کردن مهلت می‎خواهد و مرخص ‎می‎شود. شب در خواب پیامبر اکرم (ص) را می‎بیند. حضرت جواب سلام او را نمی‎دهد، و در نهایت از او می‎خواهد که خلافت را به علی (ع) بازگرداند. و او در خواب قبول می‎کند!

صبح زود به سراغ امام می‎رود و می‎گوید: دستت را بده تا با تو بیعت کنم! و خواب خود را بازگو می‎کند.

حضرت به او دست داده و قرار می‎گذارند که به مسجد رفته و ابوبکر خواب خود را برای مردم نیز تعریف کرده و خلافت را به علی واگذارد! اما در راه به عمر برمی‎خورد و عمر پس از اطلاع از جریان به او می‎گوید فریب سحر و جادوی بنی‎هاشم را نخور، و ابوبکر را منصرف می نماید.

حضرت برسر قرار به مسجد می‎رود اما کسی را نمی‎بیند. پس به سوی قبر پیامبر (ص) می‎رود که با عمر روبرو شده و عمر به او می‎گوید: یا علی! محال است به آنچه می خواهی برسی.

🔹تعجب از مترجمین «خصال» صدوق و «احتجاج» طبرسی است که هیچ یک به ساختگی بودن این داستان توجه نکرده و به ترجمه و ترویج آن پرداخته‎اند.

پ.ن: مرحوم استاد علی اکبر غفاری در پاورقی خصال، رجال این حدیث‎واره را بجز یک راوی، مهمل یا مجهول دانسته است.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

06 Dec, 17:57


🔻حدیث‎واره مفصّلی که در «احتجاج» طبرسی به صورت مرسل و در «خصال» شیخ صدوق با سندی متشکل از اشخاص مهمل و مجهول نقل شده، به نظر، یک داستان‎ پردازی برای تبرئه ابوبکر است. ادامه👇

بزم قدسیان

05 Dec, 18:02


📜گزارش سیّاری درباره غصب فدک

🔹️بنابر گزارش مرحوم کلینی و همچنین شیخ طوسی به نقل از کتاب احمد بن محمد السیاری که متهم به دروغگویی و فاسد العقیده بودن بوده و از مهمترین راویان منتسب به شیعه امامی است که درباره تحریف قرآن روایات زیادی نقل کرده، امام کاظم برای مهدی، یکی از خلفای عباسی، ماجرای غصب فدک و مخالفت حضرت زهرا با حاکمیت را به این نحو نقل می کند که حضرت زهرا، پس از غصب فدک و پس از اینکه ابوبکر از ایشان مطالبه شاهد می کند، امام علی و ام‌ایمن را به‌عنوان شاهد بر اینکه حضرت زهرا مالک فدک است، به ابوبکر معرفی کرد. (در نقل طوسی علاوه بر نام این دو، نام حسنین نیز آمده است.) پس از اینکه این دو بر مالکیت فدک برای حضرت زهرا شهادت دادند، ابوبکر مدعای حضرت زهرا را پذیرفت و سندی را دال بر اینکه حضرت زهرا مالک فدک است، نگاشت و آن سند را به ایشان اعطا کرد ولی پس از آنکه حضرت زهرا از مجلس ابوبکر بیرون رفت، عمر ایشان را دید و درباره ورق و سندی که در دستشان بود، پرس‌و‌جو کرد. وقتی حضرت زهرا ماجرا را شرح داد، عمر آن سند را از ایشان گرفت و در آن آب دهان انداخت و سند را پاره کرد.

🏷 السياري عن ابن أسباط قال‏ لما ورد أبو الحسن‏ موسى‏ على‏ المهدي‏ رآه‏ يرد المظالم‏ فقال يا أمير المؤمنين ما بال مظلمتنا لا ترد فقال له و ما ذاك يا أبا الحسن ... فلما ولي أبو بكر أخرج عنها وكلاءها فأتته فسألته أن يردها عليها فقال لها ائتيني بأسود أو أحمر يشهد لك بذلك- فجاءت بأمير المؤمنين و أم أيمن فشهدوا لها فكتب لها بترك التعرض فخرجت و الكتاب معها فلقيها عمر فقال ما هذا معك يا بنت محمد قالت كتاب كتبه لي ابن أبي قحافة قال لها أرينيه فأبت‏ فانتزعه من يدها و نظر فيه ثم تفل فيه و محاه و خرقه فقال لها هذا لم يوجف عليه أبوك بخيل و لا ركاب فضعي الحبال في رقابنا- فقال له المهدي يا أبا الحسن حدها لي فقال حد منها جبل أحد و حد منها عريش مصر و حد منها سيف البحر و حد منها دومة الجندل‏ فقال كل هذا قال نعم يا أمير المؤمنين هذا كله إن هذا كله مما لم يوجف أهله على رسول اللَّه بخيل و لا ركاب فقال كثير و أنظر فيه‏‌.

📚الکافي، 1: 543، تهذیب الأحکام، 4: 149.

🔺️آنچه از این گزارش فهمیده می شود، آنست که راوی متهم به کذب گزارش، در صدد بوده تا نزاع ابوبکر با حضرت زهرا بر سر فدک را نفی کند و او را در این ماجرا آلت دست عمر اعلام کند و به نوعی گزارش هایی که دال بر اختلاف ابوبکر و حضرت زهرا بوده را انکار کند.

🔺️افزودنی است، در ادامه گزارش سیاری، مهدی عباسی در صدد بر می آید تا منطقه غصب شده توسط حاکمیت پس از پیامبر را به امام کاظم برگرداند و از این رو از ایشان می خواهد تا حدود جغرافیایی منطقه فدک را توصیف کند، امام در جوابْ منطقۀ وسیعی از جمله کوه احد را به‌عنوان فدک معرفی می‌کند. در کتاب تاریخ یار، آمده که این قسمت از گزارش هم می تواند شاهدی بر تضعیف آن قرار بگیرد و بیان شده است که این منطقۀ وسیع با حدود منطقۀ فدک انطباق جغرافیایی ندارد و در مقابل این گزارش، از گزارش زمشخری از گفتگوی میان امام کاظم و هارون عباسی در باره حدود منطقه فدک یادشده و گزارش زمخشری خالی از اشکالات موجود در روایت سیاری دانسته شده است. برای توضیح بیشتر به کتاب یادشده رجوع شود.

📚تاریخ یار: 133-136.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

05 Dec, 18:00


🔻دردناکترين فقره خطبه حضرت زهرا سلام الله عليها

داغ زهرا تنها در آن در و ديوار نيست... در جريان استدلال به ارث، آن جمله گدازنده كه قلب هر كسی را می‌سوزاند اين است كه استدلال كرده فرمود:
چرا ارث من را نمی‎دهيد؛ اگر می‎گوييد من فرزند او نيستم كه همه‌تان شاهديد كه فرزند او هستم؛
يا معاذ الله می‎گوييد من دين ديگری دارم و او دين ديگری دارد!
«أم هل تقولون أهل مِلّتيْنِ لا يَتَوارَثان» مگر من و پدرم دارای يک دين نيستيم؟
یعنی مگر مرا مسلمان نمی‌دانيد؟ (چون غير مسلمان از مسلمان ارث نمی‌برد)
اينها جگرسوز است. مگر در اسلام ما شک داری؟ چرا ارث ما را نمی‌دهی؟

حضرت آية الله جوادی آملی.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

05 Dec, 12:56


حضرت آیت الله جوادی آملی:
باید توجه داشت مسائلی مانند حجاب و امثال آن با بگیر و ببند حل نمی‌شود، با ادب و عدل حل می‌شود.

@varesoon

بزم قدسیان

05 Dec, 12:35


🔴آیت الله مکارم شیرازی در دیدار رئیس‌جمهور:
در مسأله حجاب، اجبار نه صحیح است و نه عملی؛ موضوع حجاب باید بصورت عادلانه‌ای حل شود

@dr_pezeshkian_1403✅️

بزم قدسیان

05 Dec, 11:27


«نماز و روزه، بندگیِ مجانی است، مسلمانی آن است که از مال و بستگی هایت در راه خدا برای حل مشکلات بندگانش بگذری.»

از صفات بارز و زبان زد آیة الله امامی ساروی تلاش ایشان برای گره گشایی و حل مشکلات مردم بود.
ایشان فردی سفره دار بود و صبح هر پنجشنبه روضه و سفره صبحانه برقرار داشت و در شبهای ماه مبارک رمضان با سفره افطار از مردم پذیرایی می نمود.

پسر یکی از مجتهدین نجف نقل کردند: در زمان اقامت در نجف پدر ایشان به علت بیماری همسر باردارش زندگی سخت و کمبود پول به سختی افتاد و از شیخ مرتضی کمک خواست.
از قضا درآمد اربابی شیخ مرتضی از ساری به ایشان نرسیده بود و از نظر مالی امکانی نداشتند
شیخ مرتضی در خانه فقط قالی دستبافت نفیسی داشت که از استادش سید ابولحسن اصفهانی به ایشان رسیده بود و برای ایشان از نظر معنوی بسیار ارزشمند و مایه افتخار بود.
ایشان برای حل این مشکل بدون خبر قالیچه را می‎فروشد تا خرج درمان بیمار را فراهم کند.


@varesoon_mazandaran

بزم قدسیان

05 Dec, 11:26


ناامیدم مکن از سابقه لطف ازل
تو چه دانی که پس پرده که خوب است و که زشت؟

یکی از خانزاده های ثروتمند و خوشگذران و لغزش کار در ساری در میانه های عمر به نکبت و تهیدستی افتاده بود تا بدانجا که خویشان و حتی خانواده نزدیک او از دیدار و هم کناری اش ننگ داشتند و او را رانده بودند. خانزاده تاب اعتیاد و بدبختی نیاورد و پیش از ۵۰ سالگی درگذشت.

پس از مرگ او بازماندگان و دوستان قدیم به سراغ روحانیان شهر رفته و از آنها درخواست کردند برای خواندن نماز میت و تشییع جنازه بیایند. هیچکدام نپذیرفتند و میت سرگردان در مسجد مانده بود تا اینکه نزدیکان اقای امامی داستان را برای ایشان گزارش کردند.

با شنیدن این داستان ایشان منقلب شدند و به سرعت برخاسته و به سوی ان مسجد حرکت کردند و با رسیدن به مسجد بدون درنگ کنار جنازه ایستادند و فروتنانه نماز میت را اغاز کردند و مردم در پی حضور ایشان به مسجد امدند و همراهی کردند.
ایة الله امامی پس از پایان نماز بر سر جنازه گفتند:

ناامیدم مکن از سابقه لطف ازل
تو چه دانی که پس پرده که خوب است و که زشت؟

@varesoon_mazandaran

بزم قدسیان

05 Dec, 11:08


🔹کانال تلگرامی علمای استان مازندران (یادمان عالمان سرزمین طبرستان) 👇

https://t.me/varesoon_mazandaran

بزم قدسیان

05 Dec, 10:59


🔻کس نمی داند در این بحر عمیق
🔺سنـگـریـزه قـرب دارد یا عقـیـق؟

🔹روایتی که آیة الله العظمی بروجردی دائماً آن را تکرار می‌فرمودند:

🔸«رُبّ نفس کاسیة فی الدنیا عاریة ‌فی الأخرة؛
🔹و ربّ نفس عاریة فی الدنیا کاسیة فی الآخرة
».

بسا سوار که آنجا پیاده خواهد شد
بسا پیاده که آنجا سوار خواهد بود

بسا امیر که آنجا اسیر خواهد شد
بسا اسیر که فرمانگذار خواهد بود

بـسـا امـام ریـایـی و پـیــشــوای بـزرگ
که روز حشر و جزا شرمسار خواهد بود

چــرا ز حـال قیـامـت دمـی نیـندیـشی
که حال بیخبران سخت زار خواهد بود

https://t.me/varesoon_asnad/381

بزم قدسیان

05 Dec, 10:53


آیت‌الله شیخ جعفر توسلی:
[برای برآورده شدن] حاجت، در یک مجلس واحد ۵۳۰ مرتبه «اللّهمّ صلِّ عَلَى فاطِمَهَ وَ أبِیها وَ بَعلِها وَ بَنیها بِعَدَدِ ما أحاطَ بِه عِلمُک».
یک فاتحه[هدیه] به روح مرحوم آقای آخوند [ملاّ علی معصومی] همدانی [رحمة الله علیه] خوانده شود.

تصویر فوق دستخط آیت‌الله حاج شیخ جعفر توسلی است.

#جعفر_توسلی

@varesoon
@varesoon_asnad

بزم قدسیان

05 Dec, 10:53


دستخط آیت‌الل‍ه سید صادق روحانی دربارهٔ مرحوم حاج میرزا علی‌آقا قاضی.

«من خیلی با آقای قاضی ارتباط نداشتم، ولی غیر از خوبی چیزی نشنیدم و ندیدم. آقای خوئی هم ظاهراً چنین بود نظرشان. مخالفین آقای قاضی یک کار خلافی نسبت به ایشان نمی‌دادند. رحمة الل‍ه علیه.
۷ شوّال ١٤٣٤، الرّوحانی.»

#سید_محمدصادق_روحانی
#سید_علی_قاضی

@varesoon
@varesoon_asnad

بزم قدسیان

05 Dec, 10:43


اجازات مرحوم آیت‌الله سید محمدرضا شیرازی.

#سید_محمدرضا_شیرازی
#حسینعلی_منتظری
#سید_محمد_شیرازی
#مرتضی_اردکانی
#سید_احمد_شهرستانی
#سید_رضا_صدر
#یدالله_دوزدوزانی
#سید_محمد_فاطمی‌ابهری

@varesoon
@varesoon_asnad

بزم قدسیان

05 Dec, 10:42


🔸اجازه اجتهاد آیة الله العظمی منتظری به آیة الله سید محمد رضا شیرازی.👇

بزم قدسیان

05 Dec, 10:38


🔸اسناد وارثون

دوست عزیزمان جناب آقای رنگین کمان أیّده الله اسناد فراوانی اعم از اجازات علما و دستخط‎ها وغیره در کانال تلگرامی جدید خود گردآوری کرده که به ایشان دست مریزاد گفته و چند نمونه از اجازات و اسناد کانال ایشان را عرضه می نماییم.👇

@varesoon_asnad

بزم قدسیان

05 Dec, 08:32


🔻قیل له: إنّ فی الدار «فاطمة». فقال: وإن!
@bazmeghodsian

بزم قدسیان

21 Nov, 07:13


جناب آقای حاج على حاج فتحعلی میگفتند روزی یکی از دوستانم که بر سر مسأله ای با همسر خود قهر کرده بود راجع به مشکلات زندگی صحبت به میان آورد. او از قول یکی از اساتیدش گفت اگر انگشت مرد آغشته به عسل باشد و آن را در دهان همسرش بگذارد او عسلها را میخورد و در نهایت انگشت راگاز می گیرد.
مدتی بعد از این واقعه که با دوستم خدمت آقای مجتهدی مشرف شده بودیم آقا به او فرمودند اگر مرد به همسر خود محبت نکند پس چه کسی باید به او محبت کند؟ آیا بقال سر محل محبت کند؟ سپس به او فرمودند آقاجان شما دستتان را بدهید تا من ببوسم و در عوض آن به همسرتان محبت کنید!!

@varesoon

بزم قدسیان

21 Nov, 07:12


💠آیت الله حق شناس:
🔸به افرادی که نمازهایشان قضا ميشد میفرمودند که سوره یس و زیارت عاشورا بخوانيد تا قلبتون از ظلمات وتاریکی به نور قرآن و زیارت عاشورا روشن و هدایت شود.

@varesoon

بزم قدسیان

21 Nov, 07:11


حضرت مولانا

بزم قدسیان

21 Nov, 07:08


🔹کتاب هدایة الانام فی منظومة الکلام، از عالم زاهد شیخ احمد زنجانی، مدفون در تخت فولاد اصفهان. (شرح حالش را در کتاب بزم معرفت آورده‎ام).

بزم قدسیان

20 Nov, 03:18


🔹تصویر تازه‎یاب از آیة الله سید محمد مهدی خاتون‎آبادی، امام جمعه اصفهان (م: 1395ق) مدفون در مزار علامه مجلسی.

به سال رحلت او صادقانه «کيوان» گفت:
«امـام جمعـه نيکـو خصـال خيـرانديش»

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

19 Nov, 21:00


🔸تصویر تازه‎یاب از آیة الله سید عبدالحسین خاتون‎آبادی ملقّب به سیّد العراقین از علمای بزرگ اصفهان. (شرح حال او را در کتاب شرح مجموعه گل آورده‎ام).

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

19 Nov, 18:06


ای جمله تقصیر، در بندگی‌هـا
رو آب شـو از شـرمـنـدگـی‌هـا

شد حق منادی «قل یا عبادی»
تو جـان ندادی، کو بنـدگی‌هـا؟

در راه یوسـف کف‌هـا بریدنـد
ای در رهش کم زان پردگی‌ها

آمـد قیـامت کـو اسـتقـامـت؟
زیـن بنـدگی‌ها شـرمنـدگی‌ها!

(مرقد مطهر فیض کاشانی أعلی الله مقامه الشریف)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

19 Nov, 17:54


🔹کتاب «الحصون المنیعة فی طبقات الشیعة» از آیة الله شیخ علی کاشف الغطاء (پدر آیة الله شیخ محمد حسین کاشف الغطاء) از منابع ارزشمند تراجم و زندگی علمای شیعه است که تاکنون از دسترس محققان به دور بوده و اخیرا دوره 15 جلدی آن منتشر شده است. اطلاعات دست اول و ناب مؤلف از عالمان معاصر خود در اصفهان و نجف اشرف از ویژگیهای آن است. (مؤلف در زمان ظل السلطان به مدت 4 سال در اصفهان اشتغال به تحصیل داشته است).

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

19 Nov, 08:39


https://t.me/kazemostadiqom/478‏
مقاله منتشر شده:
.
شناسایی گوینده خطبه مشهور به متقین (همام)
.
کاظم استادی
.
فایل مقاله👇
http://ssl.abu.ac.ir/article_699744_35d6b7c8cdd31a219b2cf5a4e8a1e73d.pdf
.
چکیده:
خطبه همام، متقین را توصیف کرده و برای آنان بیش از صد صفت برشمرده‌ است. برای این خطبه، ترجمه‌های مستقل و شروح فراوانی نوشته شده؛ امّا در این میان و با پژوهش‌های جدید، روشن شده است که روایت یا خطبه متقین به سه مدل در منابع متقدم درج شده، و با هم اختلافات فراوانی دارند؛ به طوری که متن برخی منابع با متن نهج‌البلاغه، اساساً متفاوت هستند. با توجه به اهمیت خطبه متقین و برخی تشکیکاتی که نسبت به برخی از خطب و مطالب نهج‌البلاغه وجود دارد؛ اکنون لازم است از جهات مختلف، اصالت‌سنجی مستقلی پیرامون این خطبه صورت پذیرد؛ مثلاً بررسی شود که گوینده یا نویسنده خطبه متقین کیست؟ نوشته حاضر، به بررسی تطبیقی خطبه همام در منابع متقدم تا قرن هفتم، در این مسأله پرداخته است؛ که نتایج پژوهش نشان می‌دهد: نام راوی اصلی خطبه، مخدوش و شامل این افراد است: 1ـ راوی مجهول 2ـ ابن‌عباس 3ـ نوف بکالی 4ـ سلیم‌بن قیس 5ـ حسن بصری 6ـ اوفی‌بن دلهم 7ـ علی‌بن حسین(ع) 8ـ امام صادق(ع) 9ـ امام باقر(ع) 10ـ ذوالنون المصری. از سوی دیگر، گوینده خطبه نیز در این افراد، نامتعیین است: 1ـ علی(ع) 2ـ حسن بصری 3ـ عالم 4ـ ابن‌عباس 5ـ علی‌بن حسین(ع) 6ـ ذوالنون المصری. امّا با توجه به شواهد متنی و داستان همام، به نظر می‌رسد که خطبه متقین از تراث صوفیه باشد.
.
https://t.me/kazemostadiqom

بزم قدسیان

19 Nov, 08:38


https://t.me/kazemostadiqom/476
مقاله منتشر شده:
.
بررسی تطبیقی متن خطبۀ متّقین (هَمّام) در منابع متقدّم
.
کاظم استادی
.
فایل مقاله👇
http://www.maarefahlalbayt.ir/article_156884_107e579ad048a462fb71ba4deb4c09c8.pdf
.
چکیده:
خطبۀ متّقین یا هَمّام، از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین خطبه‌های نهج‌البلاغه است. با توجه به اهمیت متن خطبه و مجهول بودن نام همام در خطبه و منابع رجالی، لازم است اصالت‌سنجی مستقلی دربارۀ این خطبه از جهات مختلف صورت گیرد. مثلاً 1. خطبۀ متّقین در منابع متقدّم شیعی و غیرشیعی چه سابقه‌ای دارد؟ 2. آیا متن و حجم این خطبه در کتاب‌های گوناگون متقدّم یکسان است؟ 3. با تطبیق متن خطبه در منابع متقدّم، چه نتایجی پیش‌روی ما قرار خواهد گرفت؟ این مقاله، به روش تطبیقی ضمن بررسی و اصالت‌سنجی اختصاصی متن خطبه همام در منابع متقدّم تا قرن هفتم نشان می‌دهد: روایت یا خطبۀ متّقین به سه نوع در منابع متقدّم درج شده است که اختلافات جزئی و کلی فراوانی با هم دارند؛ به‌طوری‌که متن برخی منابع، با متن نهج‌البلاغه کاملاً متفاوت است. همچنین با توجه به تفاوت‌های متنی دیگر منابع به نسبت تاریخ تألیف آن‌ها، به نظر می‌رسد متن یک روایت اولیه که حدود صد کلمه بوده و در معاجم معتبر عرب وجود داشته، به‌تدریج به دست برخی مشایخ حدیث و موعظه، مشروح شده است؛ این اضافات و تغییرات بر متن اصلی روایت، در چرخش زمانی میان مؤلفان و نسخه‌برداران، تبدیل به چهار گروه روایت متمایز با تحریرهای مختلف، به‌عنوان خطبه همام شده است.
.
‏https://t.me/kazemostadiqom

بزم قدسیان

19 Nov, 08:07


برخی از آثار عرفانی و معرفتی
وحید واحدجوان

۱. توحید عرفانی؛ تفسیر سوره توحید
کتابی جامع و دقیق درباره توحید نظری و عملی که نشان می‌دهد قرآن، عرفان و برهان از هم جدایی ندارند.

۲. وحدت وجود در عرفان اسلامی
کتابی جامع و دقیق درباره وحدت وجود در عرفان اسلامی

۳. اعیان ثابته در عرفان اسلامی
شرح فصل سوم مقدمه قیصری بر فصوص الحکم
این کتاب شما را با اعیان ثابته به خوبی آشنا می کند.

۴. درجات انسان
شرح نمط نهم اشارات که به مقامات العارفین معروف است و یکی از بهترین آثار شیخ الرئیس ابن سیناست.

📦 مرکز سفارش و خرید و ارسال:
قم ، پاساژ قدس ، انتشارات قائم آل علی (علیه السلام) مرکز چاپ و نشر آثار عرفانی
۰۲۵۳۷۷۳۹۵۲۵
۰۹۱۲۷۴۷۸۶۷۹
💢کانال سخن عرفان

🆔 @sokhanerfan

بزم قدسیان

18 Nov, 17:42


مقاله غلو در دانشنامه امام علی(ع)

↩️ در متن شماره 48 مستبین به دانشنامه امام #علی(ع) اشاره‌ای شد.

🗞 یکی از مقالات این مجموعه، مقاله غلو از استاد دکتر نعمت‌الله صفری فروشانی است.

📘 البته ایشان کتابی هم در این زمینه با عنوان غالیان نوشته است.

✍️ در ص409 از این مقاله که متن آن پیوست است می‌خوانیم:

🔥 در دوران ساسانیان عده‌ای از جَت‌های هندوستان به ایران آمدند و اعقاب آنها که عقاید غلوآمیز درباره بعضی از مخلوقات داشتند، هنگام فتوحات مسلمانان به بصره منتقل شدند و پس از جنگ #جمل هنگامی که شجاعت و دیگر کمالات حضرت را مشاهده کردند او را در حدّ خدایان خود یافتند و به الوهیت او معتقد شدند.

#غلو
#گزیده_مطالب
#مستبین
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin

بزم قدسیان

18 Nov, 15:30


📖 النسخة الإلكترونية للبحث السابع من بحوث #مجلة_الخزانة في #العدد_الخامس_عشر بعنوان:

رِسالَةٌ في الشُّهرَةِ

✍️ تأليف: الشيخ محمد باقر الفشاركيّ الإصفهانيّ (1252هـ - 1314هـ)

🔍 تحقيق: أمير السيّد حيدر الميّالـيّ
مركز الشيخ الطوسيّ للدراسات والتحقيق

🌍 العراق
.

بزم قدسیان

17 Nov, 18:57


یادداشت های نسخه پژوهی (۱)
۱. عبدالکریم بن طاوس و حواشی او بر کتاب معجم البلدان
۲. چند اطلاع دیگر درباره حیدر بن محمد بن زید العبیدلی الحسینی (م ۶۳۴)
۳. یادداشت مطالعه ابن عتائقی بر کتاب نثر الدر، و کتاب کشف التمویهات
۴. «ابوالعلاء بن حسول»، راوی و شاگرد «ابن فارس»
۵. اطلاع تازه ای درباره حیدر بن محمد بن علی الحسنی
۶. نسخه ای دیگر از کتابخانه میرزا عبدالله افندی
۷. نکاتی درباره حیات علمی شمس الدین محمد بن احمد بن ابی المعالی الموسوی

بزم قدسیان

17 Nov, 18:57


یادداشت های نسخه پژوهی (۲):

۸. نقش اجازات در تعاملات علمی عالمان شیعه و اهل سنت
۹. عبدالکریم بن طاوس و مقابله کتاب المفصل فی صنعة الاعراب
۱۰. استنساخ چند رساله در پزشکی از کاتب/کاتبان شیعی در «مشهد الامام محمد الفضل» در جعفریه بغداد، و در نجف
۱۱. نسخه ای ناشناس از کتاب قواعد الاحکام، قرائت شده بر شهید ثانی
۱۲. یک إنهاء از محمد بن احمد شمسطاری؛ و إنهاءای از محمدباقر مجلسی بر نسخه ای از قواعد الاحکام
۱۳. تملک حسن بن ترکی العزیزی؛ و إنهاءای از علی بن هلال الجزایری بر روی نسخه ای از قواعد الاحکام
۱۴. دو اجازه از سیدنصرالله حسینی حائری، و عبدالرحیم دماوندی به محمدشفیع کرمانی
۱۵. تاریخ تولد تعدادی از نوادگان محقق کرکی در پشت نسخه ای خانوادگی
۱۶. حیدر بن محمد الحسنی و بخشش تفسیر جوامع الجامع به فرزندش
۱۷. یادداشت مطالعه ابن عتائقی بر کتاب محاضرات الأدباء

بزم قدسیان

17 Nov, 18:57


@libmazaheb

بزم قدسیان

14 Nov, 20:47


🔸شرح خطبه حضرت فاطمه زهرا (س) و ماجرای فدک نوشته آية الله العظمی منتظری، بهترين شرح فارسی بر خطبه حضرت زهرا سلام الله عليها.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

14 Nov, 20:46


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

14 Nov, 18:08


🌺 حق تعالی تا خدایی می کند
🌺 فاطمه مشکل گشایی می کند

🔹تکرار صلوات و لعنیه زیر به عدد 135 مرتبه - رجاءً - مطلوب و موجب خوشنودی حضرت صدیقه طاهره (س) و نزول برکات است إن شاء الله:

🔸«اللّهُمّ صَلِّ عَلَی فَاطِمَةَ وَ أبِیها، وَ بَعلِها وَ بَنِیها، وَالعَن ظالِمِیها».

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

14 Nov, 18:05


آمد به يادم از غم زهرا و ماتمش
آن محنت پياپی و رنج دمادمش

آن ديده‏ پر آبش و آن آه آتشين
آن قلب پر زحسرت و آن حال دَرهَمش

آن دست پر ز آبله، آن شانه‏ کبود
آن پهلوی شکسته و آن قامت خمش

دردی که بود داغ پدر آخِرُ الدّواش
زخمی که تازيانه همی بود مرهمش

از ديده‎ای سرشک فشان در غم پدر
و ز ديده‎ای نظاره به حال پسر عمش

يک سو سرير و تخت سليمان دين، تهی
يک سو به دست اهرمن افتاده خاتمش

توحيد را بديد خراب است، کشورش
اسلام را بديد نگون است، پرچمش

مصحف، ذليل و تاليِ مُصحف اسير غم
بسته به ريسمان، گلوی اسم اعظمش

امّ‏ الکتاب، محو و امام مبين، غريب
منسوخ، نصِّ واضح و آياتِ محکمش

امیر الشعراء محمد صادق اديب الممالک فراهانی

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

10 Nov, 11:02


#صوت_نویافته
گزیده ای از منبر نویافته ی قدیمی آیت الله حاج شیخ حیدر علی محقق🎤
(وظایف فرد دیندار)
~_~_~_~_~
🎧برای شنیدن صوت کامل به کانال«آرشیو رشاد» در تلگرام و یا روبیکا بروید.

🔻نشانی ما در روبیکا
https://Rubika.ir/rashad_esfahan
🔻نشانی ما در تلگرام
https://t.me/rashad_esfahan
🔻نشانی سایت ما
https://rashad-esfahan.ir

"کاری از موسسه و خیریه علمی فرهنگی رشاد"

بزم قدسیان

10 Nov, 08:02


هو

بنیاد فرهنگی نجیب مایل هروی منتشر کرده است:

۱- معراج‌نامه ابوعلی سینا بلخی
۲- نقد و تصحیح متون (مراحل نسخه‌شناسی و شیوه‌های تصحیح نسخه‌های خطی فارسی)
۳- سایه به سایه
۴- اندر غزل خویش نهان خواهم گشتن
۵- تاریخ نسخه‌پردازی و تصحیح انتقادی نسخه‌های خطی
۶- خاصیت آینگی
۷- شیخ عبدالرحمن جامی
۸- این برگهای پیر
۹- پژواک ابتذال

برای تهیه آثار استاد نجیب مایل هروی به آدرس زیر پیام ارسال بفرمایید:
@Bonyadfarhangimayelheravi

@yarekhaksar

بزم قدسیان

09 Nov, 09:05


🔸وسرانجام در یک اتاق اجاره ای در کنار نوشته ها و کتابهایش جان داد.
(از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Nov, 08:43


🔹یادی از دکتر سید شرف الدین خراسانی و پدرش
(از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Nov, 08:18


🔹دکتر عبدالحسین زرین کوب و دکتر شرف الدین خراسانی، سال 1376 مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی. (از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Nov, 08:15


🔸پروفسور حنا الفاخوری (مؤلف تاریخ فلسفه در جهان اسلامی، و تاریخ ادبیات زبان عربی، که هردو با ترجمه عبدالمحمد آیتی چاپ شده) و دکتر شرف الدین خراسانی.
(از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Nov, 08:11


🔹آیة الله سید عبدالله خراسانی پدر دکتر شرف الدین خراسانی (از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

09 Nov, 08:08


🔸دکتر شرف الدین خراسانی و علامه فقید سید جلال الدین آشتیانی.
(از کتاب شرفنامه به کوشش حسن سید عرب)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Nov, 16:17


🔹حکیم متألّه علامه عبدالرسول عبودیّت فرزند استاد فقیدمان مرحوم حاج میرزا علی عبودیت رضوان الله علیه، و در وارستگی و تواضع نسخه ثانی پدر است. این تصویر را سالها قبل در محضر پدربزرگوارش از او گرفتم.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

08 Nov, 16:11


🔺نمایشگاه آثار نقاشی عبدالرسول عبودیت

🔹عبدالرسول عبوديت (متولد 1333- اصفهان)، استاد فلسفه اسلامی و کلام، عضو هیئت علمی و استاد تمام مؤسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی(ره) است.
🔹کتابهای: اثبات وجود خدا به روش اصل موضوعى، تحقيق و نگارش شرح نهاية الحكمة، درآمدى بر فلسفه اسلامى، درآمدى بر نظام حكمت صدرائى، مبانى انديشه اسلامى: خداشناسى فلسفى از جمله آثار اوست.

🔸از شنبه ۱۹ آبان ماه
صبح ساعت: ۹ تا ۱۳
عصر ساعت: ۱۶ تا ۲۰

🔹قم، خیابان صفائیه، نبش کوچه۱۷، نگارستان اشراق.

@namehayehawzavi

بزم قدسیان

05 Nov, 15:01


🔸اصفهان؛ کتابخانه تخصصی رجال و تراجم آیة الله زاهد نجفی، محضر اساتید ارجمند: ادیب شاعر فرزانه استاد محمد قدسی صاحب دیوان شعر «عترت خورشید» و دکتر محمد حسین ریاحی مؤلف کتاب «ارباب معرفت».

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

04 Nov, 16:29


🔹قم المقدسة، محضر مبارک حضرات آیات: شیخ عباس ظهیری، رفیع پور تهرانی، معزالدینی یزدی، شریعتمدار جرائری، طباطبائی یزدی، سید محمد غروی، ناصرالدین انصاری و نیازی حفظهم الله.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

04 Nov, 16:24


🔸قم المقدسة، محضر شریف حضرت آیة الله سید نورالدین شریعتمدار جزائری حفظه الله در بیت الشرف صدیق مکرم آیة الله رفیع پور تهرانی أیّده الله.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

01 Nov, 13:15


رازدار خلوت‌نشین
شرح حال عارف بالله آیت‌الله شیخ مرتضی طالقانی
تألیف : عادل مولائی

بزم قدسیان

01 Nov, 11:17


🔹پژوهشگر فرزانه حجة الاسلام عادل مولائی صاحب آثار ارزشمندی همچون: 1. «رازدار خلوت نشین» شرح حال عارف بالله آيت‌الله شيخ مرتضی طالقانی 2. «شمع شبستان» يادنامه عالم رباني و خطيب زاهد حاج شيخ عبدالرحيم جعفری 3. گل های پریشان در باد (۱۰۰ مجتهد قفقاز) 4. آشنایان ره عشق (۵۰ مجتهد تبریز) 5. فرزانگان قفقاز 6. «سرو چمان» زندگانی فقیه اهل بیت.. سید یونس موسوی نجفی اردبیلی.

استاد مولایی در روز پنجشنبه 7 آبان 1394 بر اثر سانحه تصادف در جاده قم - ساوه درگذشت.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

01 Nov, 11:10


🌺 «آشنایان ره عشق»، شرح حال و تصویر پنجاه نفر از آیات عظام و علمای برجسته آذربایجان شرقی، از آثار نفیس روانشاد حجة الاسلام عادل مولائی.

(فایل متنی کتاب در سایت بازار کتاب قائمیه قابل دسترسی است)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

01 Nov, 11:08


🌺 «آشنایان ره عشق»، شرح حال و تصویر پنجاه نفر از آیات عظام و علمای برجسته آذربایجان شرقی، از آثار نفیس روانشاد حجة الاسلام عادل مولائی.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

01 Nov, 08:55


🔸فایل کتاب نفیس «گل های پریشان در باد» شرح حال و تصویر یکصد نفر از عالمان برجسته دینی منطقه قفقاز، عادل مولائی اردبیلی.

(فایل متنی کتاب در سایت بازار کتاب قائمیه قابل دسترسی است)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

01 Nov, 08:52


🌺 کتاب «گل های پریشان در باد» شرح حال و تصویر یکصد نفر از عالمان برجسته دینی منطقه قفقاز، از آثار نفیس روانشاد حجة الاسلام عادل مولائی اردبیلی.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

31 Oct, 20:57


«قیمتی‌تر از جواهرهای عالم!»

از حضرت آیت‌الله العظمی بهجت قدس‌سره درخواست کردم:
«یک ذکر خیلی بزرگ یادم بدهید!»

🔸گفتند: ذکری یادتان بدهم که از جواهرهای همۀ کوه‌های دنیا و مروارید همه دریاها قیمتی‌تر باشد؟

🔸گفتم: بله! و منتظر یک ذکر عریض و طویل خاص بودم؛ که گفتند:

استغفار... استغفار... استغفار!

🌟 اگر بدانید در این استغفار چه گنج‌هایی نهفته است! روح را صیقل می‌دهد، راه‌ها باز می‌شود و حاجت‌ها برآورده می‌شوند ...

📚 به شیوه باران، ص۵٩ (جلد سوم از مجموعه داستان هایی کوتاه از سیره و زندگانی حضرت آیت‌الله بهجت قدس سره)

@varesoon
@varesoon_bahjat

بزم قدسیان

30 Oct, 19:54


🔸روح پرفتوح نویسنده متعهد شادروان رضا بابایی را با فاتحه ای شاد کنیم.

بزم قدسیان

30 Oct, 19:51


دروغ‌های معنوی

دروغ‌ها را به دو دسته می‌توان تقسیم کرد: دستۀ اول، آنهایی است که انگیزه‌های مادی و منفعت‌طلبانه دارد؛ مانند دروغی که فروشنده به خریدار می‌گوید. دستۀ دوم، دروغ‌های معنوی است؛ یعنی آنچه با انگیزه‌های مقدس، ساخته و منتشر می‌شود؛ مانند آنجا که گوینده‌ یا نویسنده‌ای می‌خواهد با دروغ، آنچه را که حقیقت و راست می‌داند، برای شمار بیشتری از آحاد جامعه، باورپذیر کند. شخصی را تصور کنید که حقیقت مطلق را در انحصار مذهب و اندیشۀ خویش می‌داند و مذهبی دیگر را به‌شدت باطل و زیان‌بار. چنین شخصی، گاهی به خود اجازه می‌دهد که علیه مذهب رقیب دروغ بسازد تا مردم را از خطر گمراهی نجات دهد.

باورش سخت است؛ ولی چنین دروغ‌هایی وجود دارد و شمارشان هم کم نیست. برای نمونه، نویسنده‌ای گمنام که به‌شدت ضد عرفان و تصوف و مخالف سرسخت یکی از مذاهب اسلامی بوده است، کتابی نوشته و نام آن را «خاطرات مستر همفر» گذاشته است. مستر همفر، به ادعای نویسندۀ گمنام کتاب(احتمالا شخصی به نام صبری پاشا)، سفیر انگلستان در برخی کشورهای عثمانی بوده است. در این خاطرات جعلی، ثابت می‌شود که سیاست رسمی انگلستان، ترویج تصوف در میان مسلمانان است. من در گفت‌وگو با بسیاری از اهل علم و نیز در برخی کتاب‌ها دیده‌ام که به این کتاب استناد کرده‌اند؛ حال آنکه چنین شخصی وجود خارجی ندارد و نویسندۀ پنهان این کتاب، چون عرفان و تصوف و وهابیت را موجب گمراهی مسلمانان می‌دانسته است، خواسته است از این راه، به جامعۀ دینی خدمت کند. نمونۀ دیگر، کتاب «سیاسة الحسینیه» نوشتۀ ماربین آلمانی! است. این کتاب و تأثیر آن بر سرنوشت عاشوراشناسی، مهم و به عقیدۀ من تأسف‌آور است؛ اما بی‌گمان نویسندۀ واقعی و ناشناختۀ آن، عرب مسلمانی بوده است که درد دین داشته و خواسته است با استفاده از اعتبار فیلسوفان آلمانی، تحلیل انقلابی خود را از نهضت عاشورا جا بیندازد. (ر.ک: محمد اسفندیاری، عاشوراشناسی، ص103)

فصلی از کتاب تاریخ معاصر ایران را باید به گفت‌وگو دربارۀ کتاب‌هایی اختصاص داد که نام نویسنده و محتوای آنها دروغ محض است. مثلا دستگاه تبلیغاتی پهلوی دوم، کتابی منتشر کرد به نام «خاطرات ابوالقاسم لاهوتی» که محتوای آن، خیانت‌های پی‌درپی حزب توده به آرمان‌های ملی است. این خیانت‌ها از زبان روزنامه‌نگار و نویسنده پناهنده به شوروی، ابوالقاسم لاهوتی روایت می‌شود که خود عضو حزب توده بوده است. مؤلفان «خاطرات لاهوتی» کتابی دیگر نیز منتشر و به حزب توده منسوب کردند به نام «نگهبانان سحر و افسون» تا میان جامعۀ دینی و ماركسیست‌های مبارز اختلاف افكنند. این کتاب، پر از ناسزاگویی و تمسخر دینداران است و خون هر مسلمانی را به جوش می‌آورد. در مقابل، کسانی هم بودند که مرگ هر نویسنده یا مبارزی را به گردن رژیم شاه می‌انداختند. آل احمد در آن سال‌ها شایعه کرده بود که صمد بهرنگی را ساواک کشته ‌است. او می‌دانست که بهرنگی در رود ارس غرق شده است؛ اما اعتقاد داشت که از هر راهی باید به ساواک ضربه زد. رضا براهنی نیز همین روش را داشت. كتاب «دخترم فرح» نیز جعلی و انتقام از خاندان سلطنت است.

دروغ‌های معنوی به منشورات دینی نیز راه یافته است. حدود سی و پنج سال پیش، یکی از نویسندگان دینی، کتابی نوشت دربارۀ کرامات عالمان دینی. وی در پایان عمر به یکی از نزدیکانش گفته بود که برخی از این کرامات را خود به چشم دیده و برخی را ساخته است تا ایمان جوان‌ها محکم‌تر شود. نویسندۀ دیگری در خارج از ایران، خشم مقدس خود را علیه اسرائیل، با افشای پروتکل‌های بین‌المللی صهیونیسم بروز داده و چندین مترجم در ایران، کتاب او را به فارسی برگردانده‌اند؛ اما چنین پروتکل‌هایی وجود خارجی ندارد و اگر هم داشته باشد، در دسترس عموم نیست. کتاب «غروب آفتاب در اندلس» که پایه و بنیان بسیاری از تحلیل‌ها دربارۀ مواجهۀ غرب با مسلمانان شده است، از همین دست است. کتاب «اکسیر العبادات فی اسرار الشهادات» نوشتۀ فاضل‌ دربندی را هم باید از باب دروغ‌های دلسوزانه دانست، ولاغیر. و نیر بسیاری از گفتارها در بسیاری از کتاب‌ها و سخنرانی‌ها.
نه حزب توده، قابل دفاع است و نه سلطنت و نه صهیونیسم و نه استعمار؛ اما این روش رسواسازی و افشاگری(مباهته) یا تبلیغ، اگر در کوتاه‌مدت هم کارستان کند، در درازمدت رسوایی به بار می‌آورد.

دروغ‌های معنوی، پرونده‌ای بسیار پیچیده‌ و پربرگ دارد؛ آنقدر که اشاره به برخی از آنها، باعث سوء‌تفاهم می‌شود و عده‌ای را افسرده یا خشمگین می‌کند. بیشتر مردم گمان می‌کنند که دروغ‌ها، انگیزۀ مادی دارند و بس؛ اما واقعیت باورنکردنی برای اکثر مردم، این است که گاهی منشأ دروغ‌، آرمان‌‌طلبی و هدف‌پرستی نویسندگان و گویندگان خیرخواه است، و تلخ‌تر از آن، این است که برخی از این دروغ‌های – مثلا – خیرخواهانه، پیامدهایی ناگوار برای ملت‌ها داشته‌ است.

رضا بابایی
95/11/25
@rezababaei43

بزم قدسیان

30 Oct, 19:35


📜 مفاهیم دینی با خواب اثبات شدنی نیست

🔹️بنابر گزارش مرحوم کلینی با اسنادی معتبر، وقتی امام صادق می شنود که پاره ای معتقدند کیفیت اذان نماز را یکی از اصحاب پیامبر در خواب دید و پس از آن اذان گفتن تشریع شد، می فرمايد: دین خدا با عظمت تر است از آنکه در خواب دیده شود.

🏷إنّ دين الله عزّ وجلّ أعز من أن يرى في النوم.

📚الكافي: ۳، ۴۸۲.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

30 Oct, 19:19


تصویری زیبا از نحوه آموزش در دوره قاجار و مکتب خانه ها
#قدما
#قاجاری
#رسانه_خوشنویسی
https://t.me/calligraphmedia

بزم قدسیان

26 Oct, 10:07


@bazmeghodsian

بزم قدسیان

26 Oct, 10:07


🔸مقاله تازه احقر که در شماره اخیر مجله «میراث شهاب» فصلنامه تخصصی کتابخانه بزرگ آیة الله العظمی مرعشی نجفی به چاپ رسید.
(با تشکر از جناب استاد محمود طیّار مراغی)

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

23 Oct, 15:57


🔸شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) بر مزار عارف کامل آیة الله العظمی شاه آبادی اعلی الله مقامه.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Sep, 19:44


🔸رؤیای صادقه شهید نصرالله و تعبیر عجیب آن به وسیله شیخِ عارفِ عراقی، از زبان شهید به فارسی.

@bazmeghodsian

بزم قدسیان

29 Sep, 13:50


◾️با تأیید حزب‌الله لبنان، حجةالإسلام شیخ نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی و مسئول منطقۀ جنوب حزب‌الله در حملۀ رژیم صهیونیستی به محلۀ شیاح به شهادت رسید. این عالم ٦٠ ساله از دانش‌آموختگان حوزۀ علمیۀ قم بود و «عقائد شیعة أهل‌ البیت علیهم‌السلام في الأدلة المعتبرة» از آثار اوست.

• گفتنی است در جریان حملات روزهای اخیر رژیم صهیونیستی به لبنان، شمار زیادی از فضلای لبنانی از جمله حجج اسلام شیخ عبدالمنعم مهنا، شیخ امین سعد، شيخ علی ابوریّا و سید محمد صالح به شهادت رسیدند.

@alemoon_ir

بزم قدسیان

29 Sep, 13:50


عادی شدن ترور!

ارتش اسرائیل عملیات ترور شیخ نبیل قاووق از رهبران حزب‌الله را در ضاحیۀ بیروت موفقیت‌آمیز اعلام کرده است.
رسانه‌های‌داخلی از روی این خبر چنان آسان گذشته‌اند که گویی فردی عادی در لبنان ترور شده است. شیخ قاووق فرماندۀ واحد امنیت پیشگیرانۀ حزب‌الله و عضو شورای اجرایی این گروه بود.
قصدم انتقاد از رسانه‌ها نیست. وقتی مصیبت عمق پیدا می‌کند، از دست رفتن جان انسان‌ها هم عادی می‌شود. اگر شیخ قاووق دو هفته پیش ترور می‌شد، خبرش مثل زلزله منطقه را تکان می‌داد.
کمال‌الدین اصفهانی پس از نفوذ لشکر مغول به اصفهان در سال 633 هجری و قتل عام مردم شهر شعری سروده است که مو بر اندام آدمی سیخ می‌کند.
دی بر سر مرده‌ای دو صد شیون بود
امروز یکی نیست که بر صد گرید!
به قول خاقانی شروانی:
هان ای دل عبرت‌بین از دیده عبر کن هان!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad

بزم قدسیان

28 Sep, 11:39


إنّا لله وإنّا إلیه راجعون
وسیعلم الذین ظلموا أیّ منقلب ینقلبون

بزم قدسیان

24 Sep, 10:42


سه سال از عروج ملکوتی علامه‌ی دهر حضرت آیت‌الله حسن‌زاده‌ی آملی گذشت

🔹آمل! به خود ببال🔹

آمد خبر که خرمن دانش تباه شد
عرفان و فقه و فلسفه بی تکیه‌گاه شد

رود از میان شکافت و کوه از کمر شکست
از زخم این تبر، طبرستان تباه شد

پیری رهید از قفس تن که در غمش
پیراهن جوانی و غیرت سیاه شد

پیری که آسمان به عبایش چو وصله بود
پیری که از مهابت او کوه، کاه شد

پیر ارچه بود، لشکر همت ز هم گسیخت
یک تن اگرچه بود، خرد بی‌سپاه شد

تاج دلاوری ز سر مهتری جدا
تخت سخنوری تهی از فر و جاه شد

علامه‌ای، سپهردلی، کیمیاگری
کز او خزف چو لعل و شفق چون پگاه شد 

یعقوب دهر بار دگر جامه را درید
زیرا که دید یوسف حکمت به چاه شد

سلطان اشک، بار دگر بار عام داد
پس خیل دیده راهی آن بارگاه شد

برداشت عقل، افسر فرزانگی ز سر
دستار عشق سوخت، جنون بی‌کلاه شد

باور نمی‌کنم که حسن‌زاده رفته است
مازندران؟ نه! ملک جهان بی‌پناه شد

البرز شاهد است دماوند خون گریست
آسیمه‌سر، هراز بر این غم گواه شد

آمل! به خود ببال که فرزند خطه‌ات
مقصود دیر و مدرسه و خانقاه شد

آمل! به خود ببال که بال فرشتگان
تا پا نهد به عرش برین، فرش راه شد

آمل! به خود ببال که در اربعین شاه
دردانه‌ات روانه به دیدار شاه شد

آمل! ببین که دوخت فلک دیده سوی تو
خاک ره تو قبله‌گه مهر و ماه شد

در سینه‌ات جواهر اسرار خفته است
هرچند دیده‌ات تهی از آن نگاه شد

خاموش شد اگرچه صدای عصای او
پژواک آن عجین به رگ هر گیاه شد

ابیات ناشیانه سرودم، مرا ببخش
تقصیر گریه بود، اگر اشتباه شد...

افشین علا

🆔 @afshinala
🔺کانال اشعار و مطالب افشین علا🔺

https://B2n.ir/n29304

بزم قدسیان

24 Sep, 03:31


🔹حجة الاسلام والمسلمین دکتر محسن برهانی استاد دانشگاه تهران.

بزم قدسیان

23 Sep, 11:00


به گلشن تا ز گل نام و نشان است
حدیث بلبل و گل در میان است
جهان تا هست ذکر شعر فایز
میان دوستان این داستان است

شروه خوانی بوشهری
@DAADOQAL

بزم قدسیان

23 Sep, 09:36


«معدن طبس بیست روز پیش ۴مصدوم بخاطر تصاعد گاز داشته و بی‌توجهی به همان مشکل دیروز ۵۰کشته بجای گذاشته». رئیسی سه سال قبل به پیمانکاران ضرب الاجل 20 روزه داده بود. پیام برازجانی.

بزم قدسیان

23 Sep, 06:22


سروده ای در رثای پدری که کارگر معدن بود
یکی از سروده هایی که در برنامه «سرزمین شعر» خوانده شد و بسیار مورد پسند قرار گرفت، سروده‌ای از موسی عصمتی، شاعر نابینای سرخسی، بود.

او این سروده را در رثای پدرش که یک کارگر معدن بود، گفته است. احساس و عاطفه سراینده و نیز توانایی او در سرودن این شعر زیبا و پراحساس با وجود داشتن معلولیت، به‌شدت مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت
این سراینده که در ۱۲سالگی بر اثر بیماری مننژیت، بینایی خود را از دست داد، بعد از چند سال ترک تحصیل، در مدارس نابینایان تحصیلات خود را پی گرفت و در آموزشگاه نابینایان شهید محبی تهران و امید نابینایان درس خواند و با قبولی در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند تحصیلات خود را تا کارشناسی ارشد ادامه داد و هم‌اکنون دبیر ادبیات دانش‌آموزان دبیرستان نابینایان شهر مشهد است. از کتاب‌های این سراینده می‌توان به «بی‌چشمداشت» اشاره کرد.

👈اهل قلم و فرهنگ:
🆔
@ahleghalamvafarhang

بزم قدسیان

22 Sep, 21:34


پدرم را خدا بیامرزد
مردِ سنگ و زغال و آهن بود
سالهای دراز عمرش را
کارگر بود، اهل معدن بود

از میان زغال ها در کوه،
عصرها رو سفید بر می‌گشت
سربلند از نبرد با صخره،
او که خود قله‌ای فروتن بود

🔸رحمت خدا بر شهدای کار و تلاش؛ و ننگ ابدی بر حرام‎خواران و غارتگران بیت المال و کاسبان تحریم و همه آنان که در فقیرترکردن مردم و کوچک‎تر شدن سفره آنان دخیل بوده‎اند.

بزم قدسیان

21 Sep, 18:42


🔴ایمانِ به محمد(ص) با شعار و‌ نمایش درست نمی‌شود

پیامبر اکرم(ص):
آن کس که سیر بخوابد، در حالی که همسایه‌اش گرسنه باشد، به من ایمان نیاورده است... خداوند در روز رستاخیز، به مردم هر آبادی و شهری که کسی شب را در آن گرسنه بسر آورده باشد، به نظر رحمت نگاه نخواهد کرد.

- بدون شرح

قـالَ رسولُ اللّه صلی‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم:
ما آمَنَ بی مَن باتَ شَبْعانَ وجارُهُ جائعٌ. قالَ: وما مِن أهلِ قریةٍ یَبِیتُ و فیهِم جائعٌ، یَنظُرُ اللّه‏ُ إلیهِم یومَ القِیامَةِ.

📖الحیات- جلد۶ -صفحه۱۰

#پیامبر
#انسان
#اسلام


@mohamadrezahakimi

بزم قدسیان

21 Sep, 18:40


🔻عذر بدتر از گناه!

پیام ارسالی: طبق مصوبه شورای شهر اهواز و گزارشی که شهرداری به شورا اعلام کرد هزینه این مجسمه فقط 230 میلیون شده است نه ده میلیارد.

پ.ن: چرا باید 230 میلیون تومان از بیت المال در چنین نمایش‎ بی‎خاصیت و مشمئزکننده‎ای هزینه شود؟!
پیامبر اکرم (ص) فرمود: آن کس که سیر بخوابد، در حالی که همسایه‌اش گرسنه باشد، به من ایمان نیاورده است. خداوند در روز رستاخیز، به مردم هر آبادی و شهری که کسی شب را در آن گرسنه به سر آورده باشد، به نظر رحمت نگاه نخواهد کرد.

بزم قدسیان

21 Sep, 17:53


📜کتابی ساختگی درباره امام صادق

🔹️کتابی در ارتباط با زندگی امام صادق به زبان فارسی با عنوان "امام صادق مغز متفکر جهان شیعه" منتشر شده که مترجم در مقدمه آن مدعی است که این کتاب محصول مطالعات بیست وپنج نفر از دانشمندان اروپا وآمریکا در مرکز اسلامی استراسسبورگ فرانسه بوده که او آن را از زبان فرانسه به فارسی برگردانده است.
📚مغز متفکر جهان اسلام: 7، 10.

🔺️پس از انتشار این ترجمه، کتاب یاد شده در قشر مذهبی ایرانی رواج پیدا کرد و بارها چاپ شد و مورد توجه بسیاری از پژوهشگران نیز قرار گرفت. پس از آن فردی به نام نور الدین آل علی این ترجمه را به زبان عربی با نام "الامام الصادق کما عرفه علماء الغرب" منتشر نمود.
🔺️دکتر محمد عبدالمنعم الخفاجی یکی از نویسندگان مصری و از اساتید تاریخ الازهر بر آن مقدمه زده است و از اینکه غربیان بیشتر از مسلمانان به ذخایر اسلامی توجه دارند تعجب خود را ابراز می دارد.
📚الامام الصادق کما عرفه علماء الغرب، مقدمه خفاجی
🔺️فردی پاکستانی با نام علی میرزا ترجمه فارسی این کتاب را به زبان انگلیسی برگردانده و درکانادا و پاکستان منتشر کرده است و این ترجمه در سایت آمازون نیز قابل دسترسی است.
📚The Great Muslim Scientist
Philosopher: Imam Jaafar Ibn Mohammad Al-Sadiq Paperback

🔹️به هرصورت، کتاب یادشده اصلی فرانسوی ندارد و ساخته و پرداخته ذبیح الله منصوری بوده که خود را به عنوان مترجم کتاب از فرانسه به فارسی معرفی کرده است.

🔺️یکی از آشنایان وی که آشنا با زبان فرانسه بوده و اصل فرانسوی کتاب امام صادق را از او مطالبه می کند، منصوری در هربار درخواست، طفره می رود و در پی آخرین درخواست ودراثر تهدید به صراحت اعلام می کند که این کتاب را ترجمه نکرده است. علاوه براین بنابر نقل آن ناقل، وقتی منصوری را در زبان فرانسوی امتحان می کند، در می یابد او در این زمینه بسیار ضعیف است.

📚دیدار با ذبیح الله منصوری، ص291 تا 294.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

21 Sep, 17:53


📜اعتماد محقق شوشتری به کتابی ساختگی

🔹️محقق شوشتری، نویسنده کتاب قاموس الرجال، معتقد است مطالبی که امام صادق در تبیین چگونگی آسمان و زمین بیان کرده اند به ما نرسیده ولی اروپائیان به این مطالب دست یافته و آن مطالب در کتاب مغز متفکر جهان اسلام منعکس شده است. درحالی که چنان که در فرسته قبل آمد، این کتاب ساختگی است.

🏷و لا بدّ أنّه عليه السلام ألقى إليه ما وعده من شرح السماوات السبع و ما فيها و باقي الأرضين السبع غير أرضنا، و لكنّه من الأسف أنّه لم يصل إلينا، لضياع أغلب كتبنا النفيسة، و قد نقل في الكتاب الذي ألّفه جمع من أساتيذ دار علوم الاروبا و الأمريكا في ما أخبر الصادق عليه السلام من المستكشفات العصريّة باللاتينيّة، و قد ترجم بالفارسيّة (بعنوان مغز متفكر شيعة جعفر صادق عليه السلام) كلاما كثيرا ممّا قاله للمفضّل و جابر بن حيّان و غيرهما، و لم نقف عليها في ما وصل إلينا.

📚قاموس الرجال:10، 218.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

21 Sep, 17:53


📜روایتی ساختگی درباره چشم های امام صادق

🔹️در کتاب اعلام الهدایة، که توسط مجموعه نویسندگان درباره تاریخ زندگانی چهارده معصوم نگاشته شده، روایتی آمده است که وقتی امام صادق به دنیا آمد، قابله ایشان برای دادن خبر ولادت به دنبال امام باقر گشت ولی ایشان را نیافت و خبر ولادت را به پدربزرگ ایشان یعنی امام سجاد داد وامام را خوشحال کرد و به ایشان گفت که چشمان نوزاد، آبی آسمانی است که امام سجاد گفتند چشمانش شبیه چشمان مادرشان می باشد.
📚أعلام الهداية: 8، 39.

🔺️نویسندگان کتاب یادشده، منبع این روایت را کتاب الامام الصادق کماعرفه علماء الغرب، که ترجمه عربی کتاب امام صادق، مغز متفکر جهان اسلام می باشد، دانسته اند در صورتیکه چنانکه در فرسته گذشته اشاره شد، این کتاب ساختگی و جعلی است.

🔺️با مراجعه به کتاب يادشده، این داستان این گونه آمده است: زن قابله در آن خانه پدر نوزاد را جستجو کرد ولی او را نیافت چون هنگام وضع حمل، محمد باقر در خانه نبود تا اینکه زن قابله از وی مژدگانی دریافت کند وبه او گفتند که زین العابدین جد نوزاد در خانه است و می تواند او را ببیند. زن قابله بعد از کسب اجازه وارد بر زین العابدین شد وگفت خداوند به شما یک نوه ذکور عطا کرده است. زین العابدین گفت امیدوارم که قدمش مبارک باشد.... آنگاه زین العابدین پرسید آیا نوه من زیبا هست؟ قابله جرئت نکرد بگوید که نوزاد ضعیف و نحیف است و گفت چشمهای آبی اش خیلی زیبا می باشد. زین العابدین گفت از این قرار چشم های او شبیه چشم های مادرم می باشد...

📚 مغز متفکر جهان اسلام: 17، 18.
🏠 @chsiqs

بزم قدسیان

20 Sep, 21:41


🌺 باز باش ای بابِ رَحمت تا ابَد

‍ ابوالعاص بن ربیع در عهد جاهلی، زینب دختر پیامبر گرامی اسلام را از او خواستگاری کرد‌. پیامبر موافقت زینب را دید و ازدواج کردند. ابوالعاص بازرگان به سفر تجاری رفت و بازگشت در حالی که پدر زنش، پیامبر شده و جمعی از خانواده زنش مسلمان شدند. او مسلمان نشد و گفت: نمی خواهم اهل مکه فکر کنند بخاطر زنم یا پدرش از دین پدرانم برمی گردم. پیامبر فرمان هجرت یافت و به مدینه رفت. زینب در پی او به مدینه رفت و از پدرش اجازه خواست تا با شویش که او را عاشقانه دوست می داشت زندگی کند. پدر، اجازه داد.پس از اسلام، ابوالعاص در جنگ بدر بر پیامبر، تیغ کشید و اسیر شد. پیامبر از خانواده اسیران فدیه ای گرفت و آزادشان کرد. زینب، گردنبند یادگاری مادرش خدیجه را از مکه فرستاد. پیامبر آن را شناخت و گریست و از مسلمانان خواست تا ابوالعاص را آزاد کنند و گردنبند را به زینب برگردانند. ابوالعاص آزاد شد برگشت و یادگار خدیجه را به همسرش داد. پیامبر فرمان یافت تا زنان مسلمان از شوی کافرشان جدا شوند. چنین شد.پس از آن دیگرباره کاروانی تجاری از مکه را همراه شد. در بین راه، یاران محمد(ص) قافله را مصادره و او را اسیر کردند. در مدینه ابوالعاص اسیر، نیمه شب راه خانه زینب گرفت و بر در خانه او زد و گفت: پسرخاله و پدر بچه هایت به تو پناه آورده. زینب او را پناه داد و بعد از نماز صبح در مسجد نزد پیامبر  اعلام کرد که ابوالعاص از این پس در خدمت خانه من است و او پسرخاله و پدر بچه های من است. پس مسلمانان شنیدند و پذیرفتند. پیامبر ابوالعاص را خواند و فرمود: آیا این فراق تو را بس نشد؟ ابوالعاص مسلمان نشد و از پیامبر خواست اموال تجاری او را که اینک در پناه اسلام است به او بازپس دهند. فرمود چنین کردند. پس دوباره از او پرسید: مسلمان می شوی؟ گفت: نه. و راهی مکه شد. چون به مکه رسید مردمان را خواند و امانت ایشان داد و گفت: مردم! آیا کسی چیزی پیش من دارد یا نه؟ همه به وفای عهد و امانت او گواهی دادند. پس گفت: اینک در آزادی کامل به خدای محمد و پیامبر او ایمان آوردم. آنگاه به مدینه بازگشت و بار دیگر زینب را از او و پدرش خواستگاری کرد. زینب پذیرفت و زندگی این زوج تا شش سال بعد که زینب از دنیا رفت ادامه یافت. چون زینب وفات کرد پیامبر ابوالعاص را مورد رحمت و نوازش قرار داد. ابوالعاص گفت: طاقت دنیای بی زینب را ندارم و به سالی از درد جدایی جان داد. نام زینب و شویش در عرب، در جریده نامهای عاشقان ثبت شده است...
🍀

t.me/jaannioosh

بزم قدسیان

20 Sep, 13:36


🔻 نصب مجسمه ۱۰ میلیارد تومانی رئیسی در اهواز.

https://t.me/dr_pezeshkian_1403/6790

6,713

subscribers

8,415

photos

230

videos