انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی @senfisarasarikhoshnevisan Channel on Telegram

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

@senfisarasarikhoshnevisan


anjomankhoshnevisanmarkaz

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی (Persian)

با خوشنویسی زیبا آشنا هستید؟ آیا به دنبال ارتقای مهارت‌های خود در این هنر زیبا هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس کانال تلگرام 'انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی' یکی از بهترین منابع برای شما خواهد بود. در این کانال شگفت‌انگیز، شما می‌توانید با انواع اسرار و تکنیک‌های خوشنویسی آشنا شوید و با دیگر علاقمندان به این هنر زیبا ارتباط برقرار کنید. انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی یک مکان مناسب برای به اشتراک گذاشتن ایده‌ها، تجربیات و آثار خوشنویسی شما است. همچنین، این کانال میزبان جلسات آموزشی، ورکشاپ‌ها و رویدادهای متنوع در زمینه خوشنویسی است. با عضویت در این کانال، فرصتی عالی برای پیشرفت و بهبود مهارت‌های خوشنویسی خواهید داشت. پس از اینکه به عضویت در انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی بپیوندید، به جامعه‌ای پویا از طرفداران این هنر فراخواهید خواند. اگر دنبال یک محیط پر از الهام و انگیزه برای پیشرفت در خوشنویسی هستید، حتما این کانال را امتحان کنید. از آموزش‌های کاربردی تا نکات و ترفندهای حرفه‌ای، انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی به شما همه چیز را ارائه می‌دهد تا به یک خوشنویس حرفه‌ای تبدیل شوید.

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

18 Nov, 12:41


نشست تخصصی حافظه تاریخی و هنر خوشنویسی در شهر تهران
روز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت ۱۴
دانشگاه سوره
نشانی: خیابان آزادی، نرسیده به خیابان خوش جنوبی، نبش کوچه کامیاران، دانشکده هنر دانشگاه سوره، سالن اجتماعات.
حضور علاقه‌مندان در این برنامه آزاد است.

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

17 Nov, 07:56


مراسم یادبود استاد فقید محمدحسین عطارچیان روز چهارشنبه مورخ ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید .
در ابتدای مراسم مجری گرامی جناب آقای مرتضی یراق بافان به جامعه خوشنویسی و خانواده محترم استاد عطارچیان این ضایعه بزرگ را تسلیت گفت و سپس از جناب آقای دکتر احسان الله شکراللهی (مدیر انتشارات مجلس شورای اسلامی ایران ) دعوت به سخنرانی کرد و بعد از ایراد سخنان جناب شکراللهی فیلم هایی از مصاحبه استادان خوشنویسی در وصف استاد عطارچیان پخش گردید و سخنران آخر نیز پژوهشگر گرامی جناب دکتر حمیدرضا قلیچ خانی بودند که به بیان شأن، منزلت و جایگاه هنری استاد عطارچیان پرداختند و در پایان مراسم فیلمی از صحبت های استاد فقید محمدحسین عطارچیان پخش شد و مراسم به پایان رسید
چهره های برجسته خوشنویسی از جمله استادان غلامحسین امیرخانی ، یدالله کابلی ، محمد جواد جدی ، علی اشرف صندوق آبادی ، محمد شهبازی ، محمد جوادزاده ، علی مهری ، بهرام حنفی ، حسین غلامی ، عین الدین صادق زاده ، رسول مرادی و .... با حضور خانواده محترم استاد عطارچیان و سرکار خانم دکتر نادره رضایی معاونت محترم هنری ارشاد و هیأت همراه به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم حضور داشتند .

روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران

گزارش تصویری
👇

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

17 Nov, 07:12


به گزارش روابط عمومی انجمن خوشنویسان قزوین دومین نشست پژوهشی/ کارگاهی کتابت به همت خانه خلاق و نوآوری سعدالسلطنه و انجمن خوشنویسان قزوین در ۲۵ آبان ماه برگزار شد. در این مجموعه نشستها مطالبی چون :
- تاریخ پیدایش خط در تمدن بین النهرین
- الواح گلی و خط میخی در دوره سومر
- تاثیر نهضت ترجمه بر زیبا نویسی در دوره خلافت عباسیان
- الگوهای کتابت ، موظف نویسی و منقح نویسی
- کادر بندی ، وسط چین کردن سطرها
- فاصله ی بین کلمات / کرسی زیر دوایر در کتابت
- نحوه قرار گرفتن صفحات  کتابت مقابل هم در کتاب
- بررسی کشیده های تخت و کشیده های کمانی در کتابت قدما و اساتید معاصر
و نحوه اجرای شعر در متن
مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
از ویژگیهای این جلسه حضور و همراهی استاد میرحیدر موسوی مدیر عامل انجمن خوشنویسان ایران و ارائه نظرات کارشناسانه ایشان در مباحث مطرح شده  بود .
در این جلسه استاد کلهری بعنوان مدرس مهمان ، استاد ملاحاجی آقایی مسئول کمیته ی آموزش و مدرس انجمن ،  دکتر بابااولادی مدیر خانه خلاق ، مسئول کمیته ی پژوهش و مدرس انجمن ، سرکار خانم فاطمه منتظری مدرس خوشنویسی و اقای محمد حسن زاده مدرس مباحث مطرح شده حضور داشتند .
در پایانِ مباحث نظری ، شرکت کنندگان به نگارش و تمرین تکالیف تعیین شده پرداخته و جلسه با پرسش و پاسخ به انجام رسید.

قزوین پایتخت خوشنویسی ایران

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

12 Nov, 19:54


گزارش صدا و سیما از نمایشگاه نقاشیخط استاد شیرازی در گالری آرگون

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

12 Nov, 08:39


سخنرانی استاد داود رواسانی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

12 Nov, 08:17


سخنرانی استاد امیراحمد فلسفی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

12 Nov, 07:59


سخنرانی استاد یداله کابلی در مراسم خاکسپاری هنرمند فقید استاد محمد حسین عطارچیان

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

11 Nov, 05:47


🔵به گزارش روابط‌عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت ، صبح روز۱۶ آبان پیکر استاد محمدحسین عطارچیان هنرمند پیشکروز سوت خوشنویسی(شکسته) و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور جمع کثیری از هنرمندان پیشکسوت ، خوشنویسان ، هنرجویان و علاقمندان به این هنرمند پیشکسوت در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.

سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ضمن عرض تسلیت به خانواده استاد عطارچیان ، پیشکسوتان و اهالی هنر گفت:درگذشت استاد محمدحسین عطارچیان به عنوان یکی از سرآمدان خوشنویسی کشور بسیار دردناک و ضایعه‌ای تلخ برای هنر خوشنویسی است.

وی ضمن قدردانی از حضور گسترده و پر شمار هنرمندان پیشکسوت و دوستداران استاد، مراسم تشییع و خاکسپاری وی را یکی از باشکوه‌ترین تجمعات در قطعه هنرمندان دانست.
او‌ در ادامه گفت: امیدوارم فرهنگی در جامعه رایج شود که در زمان حیات از دوستان خود تمجید و تعریف کنیم و این اتفاق را به بعد از حیات نیندازیم ، چرا که این امر باعث طول عمر و نشاط افراد می‌شود .

عظیمی در ادامه گفت : از انجا که وظیفه ما در موسسه هنرمندان پیشکسوت ایجاد شور و نشاط و امید به زندگی است و این اتفاق را با سفرهای گروهی ، برپایی جشن های تولد ، نشست های صمیمی و … انجام می دهیم ، هر گاه عزیز و هنرمند پیشکسوتی را از دست می‌دهیم به اتفاق همکاران همچون اعضای یک خانواده بسیار متاثر میشویم ، چرا که با توجه به حضور ۱۳ ساله‌ در کنار هنرمندان پیشکسوت، رابطه عاطفی و صمیمانه‌ای شکل گرفته است که فراق هر عزیزی بسیار دردناک و تلخ می شود.

عظیمی اضافه کرد : استاد عطارچیان جدای از هنرمند مطرح و شاخص بودن ، یک انسان دلسوز ، اخلاق مدار، با مرام و با معرفت و الگوی زندگی برای کسانی بود که او را از نزدیک می‌شناختند و از او درس زندگی و فروتنی آموخته اند .

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در ادامه ضمن ابلاغ سلام و تسلیت دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانواده استاد عطارچیان، پیام تسلیت نادره رضایی معاون امور هنری وزیر و رئیس هیات امنای موسسه که برای سفری کاری در استان همدان است را به نمایندگی از ایشان قرائت کرد.
متن پیام نادره رضایی به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
هنر خوشنویسی بیانگر هویت و فرهنگ ایرانی‌ است و هنرمندان خوشنویس از سرآمدان فرهنگ و هنر ایران زمین‌اند.

شنیدن خبر درگذشت استاد پیشکسوت محمدحسین عطارچیان تالم‌آور و تلخ بود. این واقعه ناگوار را به خانواده محترم عطارچیان و همچنین خوشنویسان کشور و جامعه هنری تسلیت عرض می‌کنم و آمرزش روح ان درگذشته را از خداوند منان مسئلت دارم.

نادره رضایی
معاون هنری وزیر و رئیس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت
استاد میرحیدر موسوی مدیرعامل انجمن خوشنویسان ایران نیز در این مراسم حاضر بود.
در ادامه استاد یداله کابلی از دیگر خوشنویسان بنام کشور و از دوستان استاد عطارچیان دقایقی را به ایراد سخنرانی پرداخت و از شخصیت والای این هنرمند پیشکسوت و رفاقت 40 ساله خود با استاد عطارچیان گفت.

سپس استاد داود رواسانی دیگر هنرمند سرشناس خوشنویسی از ویژگی های اخلاقی و هنری استاد عطارچیان صحبت نمود.
در ادامه نیز استاد امیراحمد فلسفی هنرمند نامی خوشنویسی کشور به نمایندگی از انجمن خوشنویسان ایران به ایراد سخنرانی پرداخت و درگذشت این هنرمند تکرار ناپذیر را تسلیت گفت.
داود فیاضی خواننده و ردیف‌دان پیشکسوت و از دوستان قدیمی استاد عطارچیان چند بیتی را به یاد این هنرمند پیشکسوت مرثیه‌سرایی کرد.
در ادامه یکی از شاگردان استاد دل نوشته ای را از طرف شاگردان این ‌هنرمند پیشکسوت در وصف استاد عطارچیان خواند.
گفتنی است استاد محمدحسین عطارچیان روز گذشته ۱۵ آبان ماه در سن ۸۱ سالگی بر اثر بیماری درگذشت.

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

11 Nov, 05:46


وداعی باشکوه با استاد محمدحسین عطارچیان
پیکر هنرمند پیشکسوت استاد محمدحسین عطارچیان به خاک سپرده شد.

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 10:04


بازگشت استاد غلامحسین امیرخانی
چهره ماندگار خوشنویسی معاصر ایران
را به میهن عزیزمان گرامی می داریم .
از طرف جامعه خوشنویسی ایران

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 08:24


.
استاد غلامحسین امیرخانی
خوش آمدی تو همانا ز کوی جانانی
تو جلوه هنری افتخار ایرانی
.
خیر مقدم سازمان زیباسازی شهر تهران
بجهه ورود چهره ماندگار خوشنویسی معاصر ایران
استاد غلامحسین امیرخانی پس از مدت ها به کشور عزیزمان ایران

👇

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 07:14


https://irannewspaper.ir/8600/16 /

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 07:13


آثار و احوال دیده نشده «عمادالکتاب» در موزه خوشنویسی
کو صریر کلک آن خطاط ناب...
محسن جدیدی
خوشنویس
آثار بسیار جالب و دیده‌نشده­‌ای در قالب‌های متنوع کتابت تا کتیبه از میرزا محمدحسین سیفی قزوینی ملقب به عمادُالکتّاب از استادان خوشنویس خط نستعلیق در یکصد سال گذشته در نمایشگاهی با عنوان «رخ دوست» در موزه خوشنویسی برپا شده است.
آشنایی با مفاخر علمی، فرهنگی و هنری، اگرچه لذت­بخش و غرورآفرین است از منظر دیگر وظیفه­‌ای مهم بر دوش هر شهروند یک جامعه است. در طول تاریخ کهن ایران عزیز ما یکی از مهم‌ترین هنرها چه از جهت اعتبار و احترامی که در بین تمام اقشار مردم داشته و چه از حضور و ارتباط واقعی و کاربردی که در زندگی روزمره داشته، کتابت و هنر خوشنویسی است. با وجود این اهمیت بسزا، در طول تاریخ فراز و نشیب‌های بسیاری بر این هنر ملی گذشته که هرکدام تأثیرات مثبت و منفی متناسب با خود را داشته است. از این لحاظ می‌توان خوشنویسی را جدا از وجهه هنری، همدم و همپایی همیشگی برای مردم ایران دانست.
محمدحسین سیفی قزوینی که از سوی مظفرالدین شاه قاجار به عمادالکتّاب ملقب شده بود یکی از مفاخر هنر خوشنویسی است که در پی تلاطمات مهم سیاسی-فرهنگی دوران انقلاب مشروطه به عرصه تأثیرگذاری فرهنگی و هنری ایران وارد شده و نام خود را در تاریخ کشور ثبت کرده است.
او فرزند یکی از کاتبان قباله‌نویس به نام میرزا محمد قزوینی بود و 25 فروردین ماه 1240 شمسی در قزوین متولد شد. در دوران جوانی به رسم زمانه در نظام سنتی به تحصیل علوم و آموزش خط پرداخت و در ادامه به نظام مدرن تحصیل ­روی آورده و علاوه بر کسب علم، زبان‌های عربی و فرانسه را نیز فراگرفت. البته آموزش خطی که یاد شد بسیار با مدل امروزی تفاوت داشت و به قول خود عماد، او خط را از اساتیدی آموزش دید که روی ناخن خود ایرادات خط هنرجو را می‌نگاشتند و با خست عجیبی که رایج بود ده‌ها سال آموزش خط را برای هنرجو به درازا می­‌کشاندند! به هر روی او در سال 1276 به عنوان کاتب در وزارت انطباعات مشغول به کار شد و بدین ترتیب زندگی او در کسب معیشتی هم با کتابت گره محکم‌تری خورد. با شکوفایی استعدادش و کسب شهرت در دوره احمدشاه به سمت معلمی شاه رسید. حدود سال 1295 در پی دستگیری به جرم عضویت در گروه موسوم به «کمیته مجازات» به حبسی پنج ساله مبتلا شد و پس از رهایی از زندان به واسطه جایگاه بسیار بالای استادی‌اش، دوباره اعتبار و مسند پیشین خود را به دست آورد. او حتی در زندان نیز از مشق و کتابت بازنماند و آثار بسیاری را در این دوره خلق کرد. بر این اساس، پس از آزادی از زندان نه تنها خطش افت نکرده بود بلکه پخته‌­تر و کامل‌تر هم شده بود. در این دوره پسازندان که مصادف با تغییر نظام سیاسی کشور شده بود با انگیزه‌ه­ای بسیار زیاد دست از کار نشست و به تلاش ادامه داد. او در نهایت 26 تیرماه 1315 چهره در نقاب خاک کشید.
در کنار هم قرار گرفتن قطعات مختلف آنچه از زندگی ایشان یاد شد در وجودی که سرشار از اراده و پشتکار بود، در نهایت استاد بزرگی پرورش داد که تقریباً به تنهایی کشتی خط نستعلیق را در دوره‌ه­ای پر از تلاطم به پیش راند و به ساحل رساند. در عصری که نوع کشورداری قاجاریان در کنار گسترش ارتباطات گوناگون با اروپا، کشور را در مسیری برد که به انقلاب مشروطه منجر شد، عوامل گوناگونی چون واردات فرهنگی و فرازونشیب‌های معیشتی، روزبه‌روز رونق خوشنویسی را کمتر می­‌کرد. عمادالکتاب شروع به فعالیت کرد. او با شناخت ویژگی‌های زمانه خود با تأثیر از شیوه­‌های نوین آموزشی که در غرب دیده بود با تألیف کتابچه­‌های آموزشی و انتشار آن در میان شاگردان مدارس، نظام آموزشی خط را تغییر داد تا بنا بر گفته خود او چند آسیب را همزمان درمان کند؛ یکی کمبود معلم خط؛ دیگری نجات خط الفبای فارسی از خطر نابودی و سوم افزایش سرعت و کیفیت آموزش خط.
تلاش‌های بی­‌نظیر و دیدگاه جدید عماد در زمینه آموزش خط، در نهایت به شکل‌گیری سازمانی نظام‌مند در آموزش خط انجامید و نسل شاگردانش پس از وی آن را به انجام رسانده و سازمانی تحت عنوان «انجمن خوشنویسان ایران» را پدید آوردند که تا امروز به پرورش هنرجویان می‌­پردازد.
 

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 07:13


کتاب «کتیبه‌های ایرانی- اسلامی در آسیای مرکزی (گزیده ای از کتیبه‌های بخارا)
پدیدآوران: رضا صفری، آراسته ملاکین، داریوش ذوالفقاری
انتشارات: وزارت امور خارجه
سال نشر: ۱۳۹۶
🔺قابل تهیه دراپلیکیشن فیدیبو»

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 07:12


نمایشگاه تخصصی نستعلیق معاصر

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

10 Nov, 05:34


🔵برگزاری مراسم یادبود و گرامیداشت سالروز عروج استاد فقید ، مرحوم استاد حمید دیرین ، با حضور خانواده محترم آن مرحوم و جمع کثیری از اساتید و هنرمندان خوشنویس استان فارس ، بر سر تربت آن استاد گرانقدر در حافظیه.👇
شیراز
جمعه : ۱۴۰۳/۸/۱۸

انجمن خوشنویسان شیراز

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

25 Oct, 11:41


افتتاح مکان جدید انجمن خوشنویسان مرودشت توسط ریاست محترم اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان جناب آقای دکتر  رنجبر

گزارش تصویری
👇

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

25 Oct, 11:21


نمایشگاه خوشنویسی «رخ دوست»
۲ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور مهدی مذهبی مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران، احمد شفیعی‌ها رییس انجمن خوشنویسان تهران و جمعی از اساتید خوشنویسی چون محمد شهبازی، حبیب رمضان‌پور، پرویز راجی طالقانی، کریم‌الله نجفی، امیرشاهرخ فریوسفی، حسین احمدبیگی‌ها، بهادر خردمندکیا، بهزاد جعفری، محمد کاشانی آزاد و... به همچنین علاقه‌مندان به این حوزه در محل موزه خوشنویسی ایران برگزار شد.



‍ این نمایشگاه را برگرفته از احوال و آثار مرحوم محمد حسین خان عمادالکتاب سیفی قزوینی از معروف‌ترین و شهیرترین خوشنویسان قرن اخیر است.

تربیت‌شدگان مکتب عمادالکتاب برای اولین بار توانستند خطوط فراموش شده را احیا و کلاس‌های آزاد خوشنویسی را بر پا کنند که این کلاس‌ها در گذر زمان به انجمن خوشنویسان ایران تغییر نام داد.

تعلیم خط به صورت آکادمیک برای اولین بار توسط عمادالکتاب آغاز شد و او سی و شش جلد رسم‌المشق آموزشی را برای خط تهیه و در هلند با هزینه شخصی به چاپ رساند.

آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه برای اولین‌بار از گنجینه موزه خوشنویسی خارج شده است و شامل بسیاری از کتیبه‌های مقبره صفی علی شاه است. این آثار ابتدا در گنجینه استاد عبدالله فرادی از خوشنویسان مشهور قرن اخیر نگهداری می‌شده و سپس در سال ۹۶ توسط سازمان زیباسازی خریداری و به مخزن موزه خوشنویسی ایران انتقال یافته‌است.

ابتدا نقش این کتیبه‌ها به صورت سوزن‌زنی و سپس بر روی کاشی مقبره صفی علی‌شاه چاپ شده است. اصل کاغذ خوشنویسی شده در این نمایشگاه به نمایش در آمده است و اصل کاشی‌ها در مقبره صفی علی شاه قرار دارند.

عمادالکتاب در عضویت کمیته مجازات بوده و به همین دلیل ۵ سال را در زندان به سر برده است و فیلم هزاردستان و نقش رضا خوشنویس برگرفته از مرحوم محمد حسین عمادالکتاب بوده است.

آثار نمایش داده شده در این نمایشگاه  ۱۱۰ اثر است. یکی از مهمترین آثار نمایش داده شده در این مجموعه اثری اکسپرسیونیستی است که در نوع خود بی نظیر است، زیرا تا قبل از این اثر، آثار اجرایی شده در خوشنویسی به سبک مدرنیستی وجود نداشته است.


گزارش تصویری
👇

انجمن خوشنویسان ایران دفتر مرکزی

25 Oct, 11:18


.
نمایشگاه «رخ دوست» به نمایش احوال و آثار دیده نشده از عماد الکتاب و رونمایی از کتیبه‌های مقبره صفی علیشاه به‌خط این هنرمند خوشنویس در موزه خوشنویسی ایران پرداخته و تا پایان آذرماه همه روزه به‌جز جمعه‌ها از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر میزبان علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی است.