🔰 مروری بر عناصر کتاب و کتابخوانی در ایران
🔹 کتابخوانی، قلب تپنده فرهنگ و آگاهی هر جامعهای است که البته در ایران، با چالشهای جدی مواجه شده است. کاهش سرانه مطالعه، تغییر ذائقههای فرهنگی، فشارهای اقتصادی که زودتر از هر چیز، کتاب را از سبد مصرف خانوار خارج میکند و نبود سیاستهای منسجم برای ترویج کتابخوانی، این عادت حیاتی را در نقطهای حساس قرار داده است. این یادداشت با ابتناء بر دادههای «پانل ملی متا» نگاهی به وضعیت فعلی کتابخوانی در ایران انداخته و در نهایت راهکارهایی عملی نیز در مسیر احیای این فرهنگ ارزشمند پیشنهاد میدهد.
🔸 آمارها نشان میدهد که ۳۴ % از مردم ایران در ماه گذشته هیچ کتابی نخواندهاند و از آن سو، ۴۸% مردم بهنوعی با کتاب در طول هفته یا ماه درگیر هستند. این نکته پتانسیل بالای فرهنگسازی و سیاستگذاری هدفمند را برجسته میکند. ظرفیتها و فرصتهای بسیاری که لازم است در اولویت قرار بگیرد و ارادهای برای توجه به آن وجود داشته باشد!
🔹 ترکیب فناوریهای نوین با روشهای سنتی، کاهش هزینهها و فرهنگسازی گسترده، میتواند این فرهنگ را از حاشیه به مرکز زندگی ایرانیان بازگرداند. آینده کتابخوانی نهتنها برای فرد، بلکه برای کل جامعه بستگی به تصمیمهای امروز ما دارد. کتاب همچنان کلید آگاهی و پیشرفت خواهد بود، اگر آنها را دوباره در دستان مردم قرار دهیم.
✍🏻 مرکز تحلیل اجتماعی (متا) مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
📄 مطالعه متن کامل یادداشت
📌 منتشرشده درصفحه نخست جام جم آنلاین
#متا
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
➖➖➖➖➖
✅ #مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu