نبض صداوسیما @iribnabz Channel on Telegram

نبض صداوسیما

@iribnabz


[ نبض صداوسیما در دانشگاه شما می زند. "مقام معظم رهبری (مدظله العالی)"]
نشریه و تریبون تشکل جامعه‌رسانه‌اسلامی دانشگاه
تپش تحول، از دل دانشگاه
  ارتباط با ما:
@nabz_iribu
صندوق پیام نشریه نبض:
@irib_nabzmag

https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما (Persian)

نبض صداوسیما یک گاهنامه و تریبون تشکل جامعه‌رسانه‌اسلامی دانشجویان دانشگاه صداوسیما است. این کانال به منظور ارتباط با دانشجویان دانشگاه و ارائه اخبار و مطالب مرتبط با علوم ارتباطات و رسانه تاسیس شده است. اگر علاقه‌‌مند به آخرین اخبار و مطالب در حوزه رسانه و ارتباطات هستید، می‌توانید نبض صداوسیما را در اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای ارتباط با مدیران این کانال و ارسال نظرات و پیشنهادات خود، می‌توانید از طریق آیدی @Nabz_iribu با آن‌ها در ارتباط باشید.

نبض صداوسیما

12 Feb, 14:49


🔺️«پهلوانان» نمی‌میرند؟!

🖋️محمدحسن نصیری | دانشجوی کارشناسی تلویزیون و هنرهای دیجیتال – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

▫️امروزه پویانمایی‌ها یکی از ارکان اصلی سبد مصرف مخاطب کودک و نوجوان و حتی بزرگسال را تشکیل می‌دهند. این آثار نه‌تنها جنبه سرگرمی دارند، بلکه نقشی کلیدی در انتقال مفاهیم تربیتی، اخلاقی و فرهنگی به مخاطبان ایفا می‌کنند.

▫️مرکز پویانمایی صبا، از زمان تأسیس در سال ۱۳۷۴، به‌عنوان یکی از پیشگامان دوران جدید تولید پویانمایی در ایران شناخته می‌شود. این مرکز با هدف ایجاد محتوای آموزشی، تربیتی و سرگرم‌کننده برای کودکان و نوجوانان پایه‌گذاری شد. صبا در سال‌های ابتدایی خود، با تمرکز بر کیفیت تولید و بهره‌گیری از داستان‌های ملی و ارزش‌های اخلاقی، موفق به خلق آثاری شد که تا سال‌ها در ذهن و قلب مخاطبان جای گرفتند.

▫️به بهانه خبر تولید فصل جدید پویانمایی «پهلوانان» که قرار است عید نوروز از تلویزیون پخش شود، در این یادداشت به نقد و بررسی این پویانمایی سریالی می‌پردازیم؛ اثری که روزگاری یکی از شاخص‌ترین تولیدهای مرکز صبا بود اما اکنون، به نظر می‌رسد که تحت‌تأثیر تغییرها در روند تولید، کیفیت و تأثیرگذاری گذشته خود را از دست داده است.

▫️«پهلوانان»، توانست با ترکیب داستان‌های کهن ایرانی و ارزش‌های اخلاقی، اثری ماندگار و تربیتی خلق کند. این پویانمایی با روایت ماجراهای جذاب از زندگی «پوریای ولی» و یارانش، مخاطبان کودک و نوجوان را به دنیای پهلوانی، عدالت و اخلاق دعوت می‌کرد.

▫️یکی از ویژگی‌های برجسته این پویانمایی، توانایی آن در به تصویر کشیدن فضا و حال‌وهوای ایران در دوران تاریخی خاص خود بود. «پوریای ولی»، شخصیتی واقعی است که در دوره حمله مغول‌ها به ایران و حوالی حکومت هلاکوخان می‌زیست. پویانمایی «پهلوانان»، با دقت در طراحی لباس‌ها، معماری بناها و حتی روابط اجتماعی، موفق شد تصویری ملموس و باورپذیر از زندگی در آن دوران ارائه دهد. این بازنمایی تاریخی، نه‌تنها جذابیت بصری اثر را افزایش داد، بلکه به تقویت حس هویت ملی در بین مخاطبان کمک شایانی کرد.

▫️در فصل ابتدایی، سازندگان موفق به خلق جهانی برای اثر شدند که پیشینه شخصیت‌ها و رویدادها با ظرافت و دقت در آن روایت می‌شود. هرکدام از یاران «پوریای ولی»، داستان مخصوص به خود را دارند که نه‌تنها به عمق جهان داستان کمک کرده، بلکه ارتباط عاطفی مخاطب با شخصیت‌ها را نیز تقویت می‌کند. این شخصیت‌ها، هرکدام بازنمایی زندگی و چالش‌های منحصربه‌فرد خود هستند و این تنوع باعث می‌شود مخاطب با دنیایی پر از جزئیات و زنده روبه‌رو شود که در آن هر عنصر نقش مهمی در پیشبرد داستان دارد.

▫️ این پویانمایی به‌خوبی توانست مفاهیمی همچون عدالت، شجاعت، و همدلی را در قالب روایت‌هایی آموزنده و جذاب ارائه دهد.

▫️علاوه بر این، تیم دوبله حرفه‌ای و صداگذاری‌های متناسب با شخصیت‌ها، تأثیری بی‌بدیل بر ماندگاری این اثر داشتند. صداهای پرانرژی و هنرمندانه، هویت شخصیت‌ها را شکل داده و جنبه نوستالژیک اثر را در ذهن مخاطبان ثبت کردند.

▫️با گذشت زمان و تغییر رویکردهای تولید در مرکز پویانمایی صبا، پویانمایی «پهلوانان» نیز تحت‌تأثیر این تحول‌ها قرار گرفته است. فصل‌های جدید این اثر، در مقایسه با فصل‌های ابتدایی، از کیفیت پایین‌تری برخوردارند و برخی از ویژگی‌های برجسته گذشته را از دست داده‌اند.

📌 متن کامل یادداشت محمد‌حسن نصیری را در Instant view بخوانید.

📌ادامه این مطلب را در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/UJ6bi

#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

12 Feb, 11:48


🔺سریال پایتخت ۷ بعد از ایام شب‌های قدر روی آنتن می‌رود

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
▫️ماه رمضان امسال برنامه‌هایی مثل محفل، زندگی پس از زندگی و برنامه‌هایی که سال گذشته بودند؛ ادامه خواهد داشت.

▫️ بعد از ایام شب‌های قدر؛ که شروع سال نو خواهد بود مجموعه طنز پایتخت ۷ پخش خواهد شد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

10 Feb, 12:29


🔺ضرورت بازنمایی متفاوت ۲۲ بهمن؛ بس است کلیشه‌ها

▫️۲۲ بهمن برای ملت ایران یک روز معمولی نیست؛ نقطه‌ای است که تاریخ این سرزمین را به دو نیم تقسیم کرده است. اما آیا امروز آن‌گونه که باید و شاید، پیام این روز بزرگ به نسل‌های جدید منتقل می‌شود؟ پاسخ روشن است: خیر. دلیل آن نیز روشن‌تر است؛ برخورد کلیشه‌ای و تکراری با این رویداد تاریخی.

▫️صداوسیما به‌عنوان مهم‌ترین رسانه ملی، مسئولیت بزرگی در این زمینه دارد. اما آنچه در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود، بازنمایی‌هایی است که نه‌ تنها خلاقیت و جذابیتی ندارد، بلکه به نوعی کلیشه‌های قدیمی را بازتولید می‌کند. مراسم‌ها، گزارش‌ها و برنامه‌هایی که از صداوسیما پخش می‌شود، اغلب به جای اینکه مخاطب را به تأمل وادارد، او را از پیام واقعی این روز دور می‌کند.

▫️پوشش راهپیمایی در روستاها اقدامی مثبت و قابل‌تقدیر بود که در سال‌های اخیر انجام شد؛ اما کافی نیست. در کنار لانگ‌شات‌ها و قاب‌های هلیکوپتری که شکوه جمعیت را به تصویر می‌کشند، نیاز به کلوزآپ‌ها و روایت‌های مردمی‌تر داریم. باید نشان دهیم که ۲۲ بهمن جشنی مردمی است و جان‌مایه آن در مشارکت آحاد مردم از همه اقشار و گروه‌ها نهفته است.

▫️اما در کنار اقدامات کوتاه‌مدت مانند خلاقیت در نوع پوشش زنده این رویداد، ضروری است که به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت‌تری فکر کنیم. ۲۲ بهمن نباید تنها در یک روز از سال به نمایش درآید. این رویداد باید همان‌طور که در متن زندگی مردم حضور دارد، در متن رسانه نیز جایگاهی ماندگار پیدا کند.

▫️صداوسیما باید در سریال‌ها، برنامه‌های سرگرمی و حتی تولیدات مستند و نمایشی خود، ردپایی از این رویداد بزرگ را برجای بگذارد. داستان‌هایی از انقلاب که به‌صورت غیرمستقیم در دل روایت‌های جذاب و روزمره گنجانده شده‌اند، می‌توانند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند. وقتی مخاطب در خلال تماشای یک سریال خانوادگی یا تاریخی، با اشاره‌ای به وقایع ۲۲ بهمن مواجه شود، این پیام نه‌تنها طبیعی‌تر بلکه ماندگارتر خواهد بود.

▫️عمق‌بخشیدن به اثرگذاری این روز، تنها با اقدامات نمادین و نمایشی امکان‌پذیر نیست. برای آنکه پیام انقلاب در ذهن و دل مخاطبان جاودانه شود، باید آن را در بافت زندگی روزمره و محتوای دائمی رسانه‌ای وارد کرد. این یعنی ساخت برنامه‌هایی که نه‌تنها به مناسبت ۲۲ بهمن بلکه به بهانه‌های مختلف، ارزش‌ها، آرمان‌ها و دستاوردهای این روز را در قالبی جذاب و غیرکلیشه‌ای به تصویر بکشند.

▫️۲۲ بهمن یک سرمایه ملی است و صداوسیما وظیفه دارد این سرمایه را با روش‌هایی بدیع، قابل‌لمس و جذاب برای تمام نسل‌ها، به‌ویژه جوانان، روایت کند. وقت آن رسیده است که از کلیشه‌ها عبور کنیم و پیام انقلاب را با زبانی جدید و تأثیرگذار منتقل کنیم؛ نه فقط برای یک روز بلکه برای تمام روزهای سال.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

07 Feb, 19:01


🔺صفحه / مطالعه مراحل تولید برنامه‌های کودک بر اساس الگوی گانیه

🖋ابوالفضل فرخی | دانشجوی ارشد تهیه‌کنندگی مستند – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه

▫️قرار ما در بخش «صفحه» این بود که کتاب‌ها، مقاله‌ها، جستارها و پایان‌نامه‌هایی که از زوایای مختلف به مقوله «هنر و رسانه» پرداخته‌اند را به خوانندگان نبض معرفی کنیم. البته دوستان عزیز انتقادهایی نیز به این بخش داشتند و معتقد بودند اگر فقط بر معرفی کتاب تمرکز کنیم، بهتر است. با این حال، بر این باور هستیم که معرفی قالب‌های متنوع نوشتاری می‌تواند مفید باشد. به‌طور مثال، معرفی پایان‌نامه‌های مهم و کاربردی که توسط دانشجویان رشته‌های هنری و رسانه نوشته شده‌اند، می‌تواند مدیران و دانشجویان را با دیدگاه‌ها و نظرهای علمی مختلف آشنا کند و شاید هر یک از این پایان‌نامه‌ها، راهنمایی برای اصلاح امور سازمانی باشد. هرچند این دیدگاه کمی امیدوارانه به نظر می‌رسد، اما انسان به امید زنده است.


▫️در این شماره از نبض، در بخش «صفحه»، پایان‌نامه‌ای با عنوان «مطالعه مراحل تولید برنامه‌های کودک بر اساس الگوی گانیه (مطالعه موردی: برنامه عمو پورنگ)»، نوشته خانم مریم زارعی‌پناه، فارغ‌التحصیل رشته تهیه‌کنندگی تلویزیون (ورودی سال ۱۴۰۰)، به شما معرفی می‌شود. این پایان‌نامه که به‌طور کلی به موضوع کودک و نوجوان در رسانه پرداخته، سعی دارد بر اساس الگوی گانیه، مراحل تولید آثار کودک را تشریح و تحلیل کند.


برنامه‌های کودک و نوجوان
▫️برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان در رسانه و تلویزیون، طیفی متنوع از محتوا را شامل می‌شوند که مخاطبان ۳ تا ۱۸ سال را دربرمی‌گیرند. این گروه سنی، برای تولیدکنندگان و مدیران رسانه در کشورهای مختلف بسیار اهمیت دارند، چراکه این آثار علاوه بر سهم مهمی از پخش و بازار رسانه، جنبه تربیتی نیز دارند و می‌توانند بر هنجارها و ارزش‌های اجتماعی تأثیر بگذارند.


▫️برنامه‌سازی برای کودکان معمولاً بر محتوای آموزشی، سرگرمی و تربیتی متمرکز است. برای نوجوانان نیز، محتوای رسانه غالباً به موضوع‌هایی همچون هویت، روابط با همسالان و مسائل اجتماعی این قشر می‌پردازد و پیچیدگی‌های دوران بلوغ را بازتاب می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف رسانه‌ای این گروه سنی در سال‌های شکل‌گیری هویت، بر رشد شناختی، مهارت‌های اجتماعی و سلامت عاطفی آنان تأثیرگذار است.


الگوی ۹گانه یادگیری گانیه
▫️یکی از الگوهای مؤثر در تولید آثار آموزشی تلویزیونی، «الگوی گانیه» است که به‌منظور افزایش اثربخشی آموزشی، مراحل مشخصی را ارائه می‌دهد. در این پایان‌نامه، الگوی گانیه چنین معرفی شده است: «رابرت گانیه، از پیشگامان روان‌شناسی آموزش، الگویی آموزشی با رویکردی مرحله‌به‌مرحله ارائه کرده است تا افراد بتوانند از فرصت یادگیری، بهترین استفاده را ببرند. این الگو که سال‌ها در مباحث آموزشی و پرورشی استفاده شده است، در طراحی آموزشی در سطح خرد و کلان کاربرد دارد.»


الگوی گانیه شامل ۹ مرحله است:
▫️جلب توجه، مطلع ساختن از اهداف آموزشی، فراخوانی یادگیری‌های گذشته، ارائه مواد آموزشی، ارائه راهنمای یادگیری، آزمون عملکرد، ارائه بازخورد درباره عملکرد، ارزیابی عملکرد ، ترغیب و تسهیل یادآوری و انتقال یادگیری


▫️این مراحل که به‌صورت سلسله‌وار و به ترتیب قرار گرفته‌اند، مخاطب را در جریان آموزش قرار می‌دهند و درنهایت به یادگیری می‌انجامند.


تحلیل برنامه عمو پورنگ با الگوی گانیه
▫️در این پایان‌نامه، نویسنده برنامه عمو پورنگ را به‌عنوان نمونه‌ای عملی و تولیدی معاصر، از منظر مؤلفه‌های ۹گانه الگوی گانیه مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. آثار کودک و نوجوان در تلویزیون تأثیر بسیار بیشتری بر این گروه سنی نسبت به بزرگسالان دارند. به همین دلیل، برای افزایش سهم سازنده صداوسیما در تربیت نسل آینده، نیاز به خط‌‌مشی‌گذاری علمی در حوزه برنامه‌سازی کودک و نوجوان وجود دارد.


▫️پیشنهاد می‌شود مدیران و برنامه‌سازان تلویزیونی با بهره‌گیری از پژوهش‌های علمی، آموزش کودکان از طریق تلویزیون را به شکلی راهبردی، مدون و اجرایی طراحی کنند. برای تحقق این هدف، تکیه بر اصول و نظریه‌های بومی، هنجاری، آموزشی و تربیتی، گامی مؤثر در کارآمدتر شدن برنامه‌های کودک خواهد بود


📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/OzhD7


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

06 Feb, 15:58


🔺احمد خورشیدی از تلوبیون خداحافظی کرد

احمد خورشیدی، طراح و برنامه نویس:
▫️همکاری‌‌ام با تلوبیون به پایان رسیده است. در زمان آغاز به کارم، تلوبیون با ۹ میلیون نصب اپلیکیشن اندروید و ۵۳ شبکه تلویزیونی فعالیت می‌کرد و ظرفیت پشتیبانی از ۲۰۰ هزار کاربر هم‌زمان را داشت.

▫️حالا این پلتفرم به بیش از ۴۰ میلیون نصب اپلیکیشن اندروید، بیش از ۱۵۰ شبکه تلویزیونی، و قابلیت پشتیبانی از بیش از ۲ میلیون کاربر هم‌زمان رسیده است.

▫️همچنین، تلوبیون سرویس‌های نوآورانه‌ای مانند VOD و UGC را توسعه داده و ظرفیت CDN آن به بیش از ۴ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است.


نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

06 Feb, 08:49


🔺️برای زندگی

▫️حالا که مدتی از تب و تاب پخش شدن برنامه‌ی جعبه سیاه می‌گذرد؛ می‌خواهیم به‌دور از فضای بی‌منطق اولیه راجع‌ به آنچه گذشت و آنچه در اذهان عمومی باقی مانده صحبت و بررسی کنیم که آیا در واقع سخن از مرگ در رسانه و به طور خاص در رسانه ملی باید جایگاهی داشته باشد یا خیر؟

▫️مک کوایل پیرامون نظریه استفاده و رضایتمندی اجمالاً بیان می‌کند که «مردم برای کسب راهنمایی، آرامش، سازگاری، اطلاعات و شکل‌گیری هویت شخصی، از رسانه‌ها استفاده می‌کنند» نظریه‌ی استفاده و رضایتمندی با اتخاذ رویکردی کارکرد‌گرایانه به رسانه، مهم‌ترین نقش رسانه را برآورده ساختن نیازها و انگیزه‌های مخاطب می‌داند، بنابراین، به هر میزان که رسانه‌ها این نیازها و انگیزه‌ها را برآورده سازند، به همان میزان موجبات رضایتمندی مخاطب را فراهم می‌کنند. با این مقدمه می‌توان به این مسئله که آیا سخن گفتن از مرگ جایگاهی در تلویزیون و رسانه‌های جمعی دارد توجه کنیم.

▫️برنامه زندگی پس از زندگی که ایام ماه مبارک رمضان پخش می‌شود در سال گذشته توانسته با جذب حدود ۳۰ درصد مخاطب به عنوان دومین برنامه پربیننده سیما مطرح شود، اینکه این درصد کم یا زیاد است و مخاطب تلویزیون افت کرده و... محل بحث ما نیست. اما با در نظر داشتن این آمار و توجه به مقدمه‌ای که از نظریه استفاده و رضایتمندی گذشته می‌توان نتیجه گرفت که ۳۰ درصد از مردم که ظاهراً طبق آمار‌ها رضایت ۹۰ درصدی از برنامه زندگی پس از زندگی داشتند، برنامه‌ای با موضوع تماماً مرگ را دیدند و دوست داشتند. و این یعنی رسانه ملی توانسته است نیاز مخاطب را برآورده سازد که حاصل آن رضایت او از برنامه شده است.

▫️حال سوال مهم‌تر که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا این ۳۰ درصد از مردم به نوعی به خودآزاری مبتلا هستند که نیاز دارند کسی برای آن‌ها از مرگ صحبت کند و با تامین این نیاز خشنود می‌شوند!؟

▫️خیر، یقیناً این حجم قابل توجه مردم کشور ما مشکل روانی ندارند؛ البته با عینک انسانی که مرگ را پایان نمی‌داند، از اساس این صورت‌بندی که هرکس از مرگ سخن بگوید با زندگی مخالف است اشتباهی بزرگ است، مرگ و سخن گفتن از آن اتفاقا بهترین تذکر است برای انسان، آن‌هم در همین روزگار هوش مصنوعی و انفجار اطلاعات.

▫️روزگاری که دیگر به صراحت بشر از حرکت به سمت «انسان خداگونه» و عبور از «انسان خردمند» سخن می‌گوید و در سودای بی‌ثمر جاودانگی و تسلط بر مهم‌ترین عامل عدم طغیان انسان یعنی مرگ به سر می‌برد. اتفاقا باید حالا از مرگ سخن گفت و به بشر تذکر داد و بر آتش مرگ آگاهی دمید. نه فقط برای طغیان نکردن انسان؛ بلکه برای زندگی کردن و بهتر به زندگی و زندگانی مشغول بودن.

▫️این رویکرد که از "اتفاق حتمی سخن نگو تا کام ما که درخوشگذرانی مستانه به سر می‌بریم تلخ نشود" بیش از آنکه به طغیان بیانجامد به بد زندگی کردن و پوچ گرایی می‌رسد. و خب جامعه ما که به نسبت جهان سرخوش و نسیان‌زده همچنان اندکی هوشیاری دارد، از این تذکر بجا و درست استقبال می‌کند و درک می‌کند که برای زندگی بهتر حتی در همین چند روز دنیا باید به مرگ آگاهی روی آوریم، این اقدام رسانه ملی نه تنها قابل دفاع بلکه شایسته تقدیر است که برای داشتن جامعه‌ای زنده‌تر به بهترین تذکر‌ دهنده و به تعبیر امیرالمومنین علیه‌السلام بهترین واعظ برای انسان، پرداخته و می‌پردازد. با این نگاه شایسته است رسانه‌ای که از مرگ آگاهی سخن می‌گوید، رسانه زندگی و آن رسانه‌ای که با تمسک به صرفا سرگرمی تبدیل به فراموش‌خانه شده است، رسانه مرگ نام گیرد.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

05 Feb, 19:38


🔺فرهنگ‌سازی یا بازارسازی؟ آیا ببعی قهرمان واقعاً قهرمان است؟

🖋طاهره راعی | دانشجوی ارشد مدیریت رسانه – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

در آثار رسانه‌ای، دو عنصر فرهنگ و اقتصاد پیوندی جدایی‌ناپذیر دارند. آثار هنری ماندگار و پرمخاطب، آثاری هستند که بتوانند میان ارزش‌های فرهنگی و بازار، توازن برقرار کنند.

در این میان، شخصیت‌ها و کاراکترهای محبوب در تولیدهای رسانه‌ای، به‌ویژه پویانمایی، به‌خوبی می‌توانند میان کودکان و ارزش‌های فرهنگی پل بزنند. اما این اتفاق تنها زمانی رخ می‌دهد که این ارزش‌ها در دل محصول به‌خوبی جای گرفته باشند. پویانمایی «ببعی قهرمان» نمونه‌ای است که موفقیت نسبی تجاری‌اش، پرسش‌هایی جدی درباره تأثیرگذاری فرهنگی آن ایجاد کرده است.

در اقتصاد فرهنگ، هدف، نشاندن ارزش‌های فرهنگی در ذهن مخاطب از طریق عرضه گستردۀ کالاهای تأثیرگذار فرهنگی است. این فرایند، هم به ترویج فرهنگ کمک می‌کند و هم چرخه اقتصادی تقاضای فرهنگی را شکل می‌دهد. این رویکرد توسط بسیاری از تولیدکنندگان صنایع فرهنگی و رسانه‌ها در سراسر دنیا به‌کار گرفته می‌شود. آن‌ها شاخص‌های فرهنگی مدنظر خود را در قالب محصولاتی مانند کالاهای جانبی مرتبط با کاراکترهای پویانمایی به مخاطبان ارائه کرده و چرخه اقتصادی مرتبط را شکل می‌دهند.

در این میان، متأسفانه همواره شاهد از دست رفتن فرصت‌های سازمان‌هایی مانند صداوسیما در بهره‌برداری از کاراکترهای خود بوده‌ایم. این سازمان نه‌تنها از ظرفیت تجاری کاراکترهایش بهره نمی‌برد، بلکه به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه فرهنگ‌سازی کشور نیز از فرصت انتقال فرهنگ ایرانی-اسلامی استفاده نکرده است. همچنین، نتوانسته چرخه تقاضا و عرضه‌ای را برای کاراکترهای دارای این ویژگی‌ها ایجاد کند.

اما درباره پویانمایی «ببعی قهرمان» وضعیت متفاوت است. مشخصاً قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی میان صداوسیما، معاونت بازرگانی و حقوقی آن با تهیه‌کنندگان این اثر منعقد شده است که در پی آن شاهد بیشترین حجم تبلیغات برای یک اثر سینمایی از طریق شبکۀ کودک بوده‌ایم. تبلیغات این اثر شامل نمایش شخصیت‌ها و کاراکترهای آن در برنامه‌های شبکۀ کودک، اعلام روزشمار آغاز اکران و تکرار تیزرهای متنوع در زمان‌های پربازدید شبکه، حتی پیش از اکران این اثر بود. این اقدام‌ها، عطش فراوانی میان کودکان و خانواده‌ها برای تماشای این اثر ایجاد کرد؛ به‌گونه‌ای که پویانمایی «ببعی قهرمان» در آغاز اکران خود به یکی از پرفروش‌ترین آثار سینمایی تبدیل شد.

بااین‌حال، بررسی‌های میدانی و بازخوردهای ثبت‌شده در سایت‌های نقد و ارزیابی فیلم، نشان‌دهندۀ تناقض‌هایی در این موفقیت است. اگرچه استفاده از فنون بازاریابی و تبلیغات برای این اثر باعث جلب توجه مخاطبان شد، اما آیا چنین تبلیغاتی منجر به فرهنگ‌سازی و فرهنگ‌پذیری مؤثری شده است؟

مرور سایت‌های ارزیابی و خواندن نظرهای مخاطبان در سایت‌هایی مانند «کدومو» و همچنین بررسی مشاهده‌های میدانی، نشان می‌دهد که علی‌رغم موفقیت‌های این پویانمایی از نظر فنی و ساخت، بسیاری از کودکان و خانواده‌ها سالن‌های سینما را با نارضایتی ترک کرده‌اند.

دلایل این نارضایتی در سایت‌های نقد فیلم نیز بیان شده و هدف این نوشتار نقد و بررسی این اثر سینمایی نیست؛ اما به‌اختصار، این دلایل عبارت‌اند از: ضعف داستان‌پردازی، گنگ بودن روابط میان شخصیت‌ها، خسته‌کنندگی داستان برای کودکان و عدم توانایی فیلم در قصه‌گویی برای همراه کردن کودک با کاراکترها. این موضوع به نظر می‌رسد به دلیل برگرفته شدن از سریالی است که در آینده قرار است به‌طور مفصل‌تری به این داستان بپردازد.

مهم‌ترین مسئله، ادعای این پویانمایی مبنی بر این بود که کاراکتر اصلی آن ادامه کاراکتر و شخصیت سریال قدیمی ببعی است. درصورتی‌که می‌توان گفت تنها اشتراک آن‌ها اشتراک لفظی در کلمۀ ببعی است! این تفاوت باعث شده کودکان که انتظار شخصیت‌های محبوب خود را داشتند، سرخورده شده و انگیزه‌ای برای ادامه تماشای انیمیشن نداشته باشند.

📌 متن کامل یادداشت طاهره راعی را در Instant view بخوانید.

📌ادامه این مطلب را در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/1GqC8

#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

04 Feb, 20:35


🔺فیلمبرداری پایتخت ۷ به اتمام رسید

▫️فصل هفتم سریال پایتخت که به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه‌کنندگی الهام غفوری ساخته شده، قرار است در نوروز و ماه رمضان ۱۴۰۴ از تلویزیون پخش شود.

▫️ این سریال در قالب ۲۶ قسمت از شبکه یک سیما پخش می‌شود، که آن را به طولانی‌ترین فصل این مجموعه پرطرفدار تبدیل می‌کند.

▫️فیلم‌برداری این فصل نیز از مردادماه ۱۴۰۳ آغاز شده و اخیرا در مشهد به پایان رسیده است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

03 Feb, 17:17


🔺نمای نزدیک / جهانی نو برای نوجهان‌ها

🖋️علی ترابی | دانشجوی ارشد تهیه‌کنندگی مستند – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

▫️نادیده گرفته می‌شوند؛ نه آن‌قدر کوچک‌اند که برایشان مهم نباشد تحویل نگرفتن‌شان، نه آنقدر بزرگ‌اند که اعتراض کنند و زیر میز بزنند و حق‌شان را بگیرند. صحبت از نوجوان است. در «حالا مستند» می‌خواهیم در مورد جای خالی یک گونه از تولیدهای تصویری برای نوجوانان حرف بزنیم که به طبع «مستند» است.

▫️مستندسازی می‌تواند ابزار قدرتمندی برای آگاهی‌بخشی و تقویت مهارت‌های شناختی نوجوانان باشد. از دیدگاه روانشناسی کودک و نوجوان، مستندها فرصتی برای یادگیری تجربی و عاطفی فراهم می‌کنند که در قالب‌های دیگر آموزشی کمتر یافت می‌شود. شاید یکی از نقاط عطف برنامه‌سازی تلویزیون برای نوجوانان که بازخورد مناسبی را دربرداشت، برنامه‌هایی مانند «اکسیژن» و «نیمرخ» و یا «سیمای نوجوان» بود که در دهه ۷۰ پخش می‌شد و آن هم در قالب برنامه تلویزیونی بود نه در قالب مستند.

▫️سال ۱۴۰۱ در دومین کنفرانس بین‌المللی روانشناسی، مقاله‌ای با عنوان «بررسی اثرات استفاده نوجوانان از مستندهای فرهنگی تلویزیون بر نگرش آنان به هویت ملی با تأکید بر روانشناسی تربیتی نوجوانان» توسط خانم سمیه پازوکی (معلم منطقه ۱ تهران) ارائه شد. این تحقیق با هدف بررسی چگونگی تأثیر مستندهای فرهنگی تلویزیون بر تقویت یا تضعیف هویت ملی در میان نوجوانان انجام شده بود. یافته‌های این مقاله به تاثیر نحوه روایت، استفاده از ترفند‌های بصری جذاب، نمایش فرهنگ‌ها و سنت‌های متنوع، تولید مستندهایی در باب نیازها و سلایق نوجوانان و مشارکت و تعامل بیشتر نوجوانان در مستند، انجامید. این پژوهش، به‌طور ویژه اهمیت مستندسازی را برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که مستندها نه‌تنها سرگرمی، بلکه ابزارهای قدرتمندی برای آموزش و تقویت هویت هستند.

▫️حال با همه این تفاسیر در «حالا مستند»، می‌خواهیم به مجموعه مستند تلویزیونی که از اسفندماه ۱۴۰۲ از شبکه یک‌ سیما با عنوان «نوجهان» برای نوجوانان ساخته شد، نگاهی بیاندازیم. این مجموعه مستند به تهیه‌کنندگی حمیدرضا غفاری و کارگردانی یونس محمدی و همچنین اجرای مهریار محمدی(نوجوان)، به معرفی دستاوردهای بزرگ علمی و پروژه‌های ملی ایران ‌پرداخته است. این مجموعه، با نگاهی به تاریخ و پیشینه علمی کشور، سعی در تقویت هویت ملی و افزایش آگاهی نوجوانان نسبت به ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود دارد. یکی از ویژگی‌های برجسته «نوجهان»، حضور مجری نوجوانی است که با زبانی ساده و قابل‌فهم، مفاهیم پیچیده علمی و پروژه‌های ملی را برای هم‌سالان خود توضیح می‌دهد. این رویکرد، ارتباط بهتری با مخاطبان نوجوان برقرار کرده و آن‌ها را به درک بهتر موفقیت‌ها و تلاش‌های دانشمندان و متخصصان کشور ترغیب می‌کند. از جمله موضوع‌هایی که در این برنامه مورد بررسی قرار گرفته، پروژه عظیم رصدخانه ملی ایران است که در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید.

📌 متن کامل یادداشت علی ترابی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/3fLF0


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

31 Jan, 19:05


🔺جعبه سیاه / عزت‌الله ضرغامی، اصالتاً دزفولی

🖋️ابوالفضل فرخی | دانشجوی ارشد تهیه‌کنندگی تلویزیون – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۴ دقیقه

▫️می‌توان گفت مهندس سید عزت‌الله ضرغامی یکی از شناخته‌شده‌ترین مدیران سازمان نزد عموم مردم است. خصوصیت‌های فردی و اخلاقی خاص مهندس شاید یکی از علت‌های این مسئله باشد. افکار عمومی و بعضاً هنرمندان، ضرغامی را فردی اهل صمیمیت و تعامل می‌شناسند که این ویژگی شاید به اصالت دزفولی او بازگردد. عزت‌الله ضرغامی در ششم اسفند سال ۱۳۳۸ در محله نازی‌آباد تهران به دنیا آمد. پدرش کارمند شرکت ملی نفت ایران بود. تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان برومند، دوره راهنمایی را در مدرسه پهلوی و دوره متوسطه را در دبیرستان بزرگ تهران همراه با افرادی مثل شهید حسن طهرانی‌مقدم و حمیدرضا کاتوزیان گذراند.

▫️وی معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دوران وزارت علی لاریجانی و مصطفی میرسلیم برعهده داشت و همچنین معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما در دوران ریاست علی لاریجانی بود. در سوم خرداد ۱۳۸۳ به ریاست سازمان صداوسیما منصوب شد و به مدت ده سال، تا ۱۷ آبان ۱۳۹۳، در این سمت حضور داشت. در این شماره از مجله «نبض» به نقل چند خاطره از عزت‌الله ضرغامی پرداخته‌ایم که بی‌شباهت به تصویری که از او در ذهن عموم شکل گرفته نیست.

▫️اندر احوالات تأسیس یک شبکه تُرکی
یکی از شبکه‌هایی که می‌خواستم بعد از دیجیتالی شدن راه‌اندازی کنم، یک شبکه به زبان ترکی بود. عده‌ای پیش رهبری شکایت کردند که ضرغامی می‌خواهد زبان فارسی را تحت تأثیر قرار دهد و یک شبکه به زبان ترکی روی آنتن ملی ببرد. من خدمت آقا رسیدم و ایشان فرمودند: «من روی صحبت دوستان نظری ندارم، ولی شما با دو نفر راجع به این مسئله مشورت کنید: یکی آقای مهندس موسوی و دیگری آقای عبدالعلی زاده.» من هم گفتم چشم و رفتم پیش این دو نفر و ایده را مطرح کردم. هر دو از این پیشنهاد استقبال کردند، اما بعد بی‌خود تعلل کردم. بعدها از شورای عالی امنیت ملی هم در این‌باره نظر خواستم و دوستان آن‌قدر مسئله را طول دادند که در نهایت منصرف شدم. (از مصاحبه ضرغامی با شبکه اینترنتی ON)

دکل پردردسر
▫️مردم یکی از شهرستان‌ها به نصب یک دکل فرستنده تلویزیونی اعتراض کرده بودند و خواسته بودند دکل برچیده شود. ناچار شدم شخصاً به منطقه بروم و مستقیم با آن‌ها صحبت کنم. فهمیدم شایعه کرده‌اند که امواج فرستنده باعث عقیم شدن مردان می‌شود. به آن‌ها گفتم: «این حرف‌ها شایعه است، توجه نکنید.» قانع نمی‌شدند. گفتم: «ببینید، همین الآن یک فرستنده پرقدرت در محوطه جام جم تهران نصب شده و کار می‌کند، اما نه ما و نه کارمندان و هنرمندان تلویزیون عقیم نشده‌ایم.» بعد از کلی صحبت و گفت‌وگو بالاخره قبول کردند و مشکل حل شد. (از ماهنامه طنز سه‌نقطه)

سه میلیون این موقع کجا، شش میلیون آن یکی موقع کجا؟
▫️ایام تبلیغات انتخاباتی دوم خرداد ۱۳۷۶ بود. اولین دوره‌ای بود که نامزدها، تبلیغات تلویزیونی را جدی گرفته بودند و به آن به‌عنوان ابزاری مؤثر نگاه می‌کردند.ستاد یکی از نامزدها درخواست کرد که برای ضبط برنامه‌های تلویزیونی‌شان یک گروه تصویربرداری معرفی کنم. یک گروه از بچه‌های تلویزیون را معرفی کردم و قرار شد پس از اتمام کار، شش میلیون تومان دستمزد به آن‌ها پرداخت کنند. یکی از اعضای ستاد، چک شش‌میلیونی کشید و تحویل داد. بچه‌ها چک را گرفتند اما انگار به تاریخش توجه نکردند.

▫️انتخابات برگزار شد و به پیروزی آقای خاتمی و شکست آقای ناطق نوری انجامید. یکی دو روز بعد از انتخابات، بچه‌ها برای نقد کردن چک دستمزدشان به بانک مراجعه کردند و متوجه شدند که حساب بانکی صاحب چک مسدود شده است! گویا وعده‌های آن ستاد به شرط رئیس‌جمهور شدن نامزد بود.چند سال پیش توانستم سه میلیون تومان از آقای باهنر بگیرم و به گروه فیلم‌برداری بدهم. اما خب، سه میلیون آن موقع کجا، شش میلیون آن یکی موقع کجا؟ (از ماهنامه طنز سه‌نقطه)

نقش طنز و خنده
▫️رهبری معظم انقلاب یک تعبیر جالب دارند. ایشان یک بار فرمودند: «طنز مثل روغنی است میان آهن و فلزات یک ماشین در حال کار، که باعث می‌شود این اجزا بهتر عمل کنند. هرچقدر هم اجزا هماهنگ و درست کار کنند، چون این آهن‌ها و فلزات بعد از مدتی درگیر اصطکاک و فرسودگی می‌شوند، نیاز است که روغنی به آن‌ها زده شود تا بهتر عمل کنند.»

▫️در نقد و حل مسائل اجتماعی و فرهنگی، هرچقدر بخواهیم دقیق و خوب پیش برویم، تا زمانی که خنده و طنز در میان نباشد، نمی‌توانیم آن‌طور که می‌خواهیم درست و عالی عمل کنیم. (در دیدار با عوامل سریال «شب‌های برره» - ۱۳۸۴)

📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/yxd1W

#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

31 Jan, 12:59


🔺️بازنگری در روایت پیشرفت‌ها

▫️سخنان رهبر‌ معظم‌ انقلاب درباره کم‌کاری رسانه‌ها در نشان دادن پیشرفت‌های کشور فرصتی برای تأمل جدی در عملکرد صداوسیما فراهم کرده است. این سخنان‌ بیش از هر چیز، ضرورت نگاه انتقادی درون‌سازمانی به نحوه روایت پیشرفت‌ها را برجسته می‌کند.

▫️مشکل احساس غفلت نکردن
یکی از چالش‌های اصلی این است که در درون سازمان، چنین حسی که در روایت پیشرفت‌ها غفلت کرده‌ایم، وجود ندارد. اگر از هر شبکه‌ای بپرسید برای نمایش پیشرفت‌ها چه کرده است، احتمالاً چندین برنامه، آیتم یا مستند را فهرست می‌کند. اما پرسش این است: آیا این تولیدات توانسته‌اند پیام پیشرفت را به درستی به جامعه منتقل کنند و اثرگذاری مورد انتظار را داشته باشند؟
این‌گونه به نظر می‌رسد که معیارهای ما برای ارزیابی اثرگذاری با واقعیت‌های جامعه فاصله دارد. اگر حس غفلت در میان ما وجود ندارد، اما مخاطب چنین حسی را تجربه می‌کند، نشان‌دهنده این است که نه‌تنها در انتقال پیام ضعف داشته‌ایم، بلکه ابزارهای سنجش اثرگذاری خود را نیز باید بازنگری کنیم.

▫️ تأثیر تحولات سیاسی بر روایت پیشرفت
نباید از تأثیر تحولات سیاسی بر کمرنگ شدن روایت پیشرفت‌ها غافل شویم. فضای سیاسی و اقتصادی کشور، گاه اولویت رسانه‌ها را از نمایش پیشرفت‌ها به سمت موضوعات چالشی و بحران‌های جاری تغییر داده است. این تغییر اولویت اگرچه در مقاطع مختلف ضروری بوده، اما به‌مرور باعث شده است روایت پیشرفت‌ها به حاشیه رانده شود. بازگشت به این روایت‌ها نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و استمرار است.

▫️تک‌صدایی شدن روایت پیشرفت
یکی دیگر از چالش‌های جدی، محدود شدن روایت پیشرفت به یک نگاه خاص است. در سال‌های اخیر، برخی گروه های انقلابی، نقش برجسته‌ای در تولید و انتشار محتوای مربوط به پیشرفت‌ها داشته‌اند، اما این محتوا معمولاً بر محور انقلاب اسلامی و نگاه ایدئولوژیک متمرکز بوده است. این سبک از روایت، هرچند برای مخاطبان خاص خود جذاب است، اما ممکن است مخاطب عام، به‌ویژه نسل جدید، را به دلیل همین جنبه ایدئولوژیک از کل محتوا دور کند.
روایت پیشرفت باید در نگاه‌های متنوع تولید و با زبانی فراگیرتر و عام‌پسندتر به تصویر کشیده شود. این به معنای کنار گذاشتن ارزش‌های ایدئولوژیک نیست، بلکه به معنای ارائه محتوایی است که بتواند برای طیف گسترده‌تری از مخاطبان جذابیت داشته باشد.

▫️ساخت فصل دوم؛ فرصت‌های از دست رفته
یکی از محورهای اصلی سند تحول سازمان صداوسیما، تأکید بر نهضت فصل دوم‌سازی بوده است. این ایده که می‌توان از ظرفیت برنامه‌های موفق برای ادامه‌دار کردن روایت‌ها و تقویت پیوستگی پیام‌ها بهره برد، یکی از راهبردهای مهم در رساندن پیام پیشرفت به مخاطب بود.
با این حال، این رویکرد در عمل به‌درستی دنبال نشد و برخی از برنامه‌های موفق، بدون اینکه فصل دوم یا ادامه‌ای برای آنها ساخته شود، متوقف شدند. این امر باعث شد ظرفیت‌های بالقوه‌ای که می‌توانستند نقش مهمی در تثبیت پیام پیشرفت داشته باشند، از دست بروند.

▫️نیاز به تحول در نگاه و رویکرد
برای بهبود در روایت پیشرفت‌ها، صداوسیما باید به چند نکته اساسی توجه کند:
۱_ به جای تمرکز بر تعداد برنامه‌ها و آیتم‌های تولیدی، باید اثرگذاری واقعی این تولیدات بر مخاطب سنجیده شود.
۲_ ایجاد توازن میان روایت‌های ایدئولوژیک و روایت‌های انسانی و ملموس که بتواند مخاطب عام را نیز درگیر کند.
۳_ استفاده از قالب‌های تازه، جذاب و تعاملی برای جلب توجه مخاطب.
۴_ یکی از نکات کلیدی در بازتعریف روایت پیشرفت‌ها این است که پیشرفت‌های بزرگ کشور، پروژه‌های کلان و دستاوردهای راهبردی همچنان باید محور اصلی روایت رسانه‌ای باشند. این پیشرفت‌ها نماد توانمندی ملی هستند و می‌توانند الهام‌بخش حرکت‌های بزرگ‌تر در جامعه باشند. اما نمایش این پیشرفت‌ها نباید به گونه‌ای باشد که به یک روایت مکانیکی و بی‌روح از آمار و ارقام تقلیل یابد.
۵_ در کنار پیشرفت‌های بزرگ، توجه به موفقیت‌های کوچک و محلی نیز ضروری است. این روایت‌ها به مخاطب این پیام را منتقل می‌کنند که پیشرفت تنها در سطح کلان اتفاق نمی‌افتد، بلکه هر فرد می‌تواند در هر سطحی، بخشی از این مسیر باشد.

▫️نقد رهبر انقلاب فرصتی برای صداوسیماست تا نه‌تنها در عملکرد خود تأمل کند، بلکه نگاه خود را به روایت پیشرفت‌ها متحول سازد. اگر بخواهیم پیام پیشرفت‌ها را به‌درستی منتقل کنیم، باید از نگاه کلیشه‌ای و گاه مکانیکی فاصله بگیریم و روایت‌هایی متوازن، الهام‌بخش و مخاطب‌محور ارائه دهیم. تنها در این صورت است که می‌توانیم به رسالت واقعی رسانه ملی در این زمینه نزدیک شویم.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

29 Jan, 18:48


🔺دست به نقد / از طراری به عیاری

🖋محمدمهدی صفری تنها | دانشجوی کارشناسی کارگردانی – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه

▫️نام اثر مقدم بر هر چیز دیگری توجه منِ مخاطب را به تماشا یا عدم تماشای یک اثر جلب می‌کند. در اینجا با نامی روبه‌رو هستیم که برای مخاطب مسلمان ایرانی، دارای بار معنایی فرهنگی-تاریخی عمیقی است.

▫️ عیاران، ریشه در تاریخ، فرهنگ و هنر ایران‌ زمین دارند و بارها در اشعار شاعران ادب فارسی به آن‌ها اشاره شده است؛ به‌طوری‌که بدل به بخشی لاینفک از حافظه فرهنگی ایرانیان شده‌اند. عیاران که در فرهنگ عامه به جوانمردی، مردم‌داری، دست‌به‌خیری و دستگیری از ضعفا و همچنین مقابله با مستکبران شهره هستند، در رسانه ملی نیز دستمایه ساخت آثار نمایشی چون «پهلوانان نمی‌میرند» و «هشت بهشت» قرار گرفته‌اند.

▫️ مهیار عیار به کارگردانی سید جمال سیدحاتمی و به نویسندگی محمدرضا محمدی‌نیکو، جدیدترین اثری است که به این دسته از شخصیت‌های فرهنگی می‌پردازد و قهرمان داستانش نیز عیاری است که پیش از این مشغول طراری بوده و بنا بر اتفاقاتی، متحول می‌شود.

▫️در نگاه کلی به پیرنگ داستانی این فصل، چهار قسمت نخست را می‌توان به‌عنوان فصلی برای معرفی شخصیت‌های مرکزی داستان و شکل‌گیری روابط بین آن‌ها در نظر گرفت.

▫️قسمت‌های بعدی نیز به‌صورت بخش‌هایی زنجیره‌وار با موضوع مرکزی مشترکی هم‌پیوند هستند؛ به‌عنوان مثال، سه قسمت مربوط به ماجرای قتل زمین‌دار. جدا از چرخش روایی، ما با چرخش ژانریک نیز مواجه هستیم. دمیدن مؤلفه‌های ژانر کارآگاهی-معمایی به درون یک داستان تاریخی، موجب جذابیت دوچندان اثر برای مخاطب می‌شود. این‌گونه تلفیق ژانریک را در قصه‌های «سمک عیار» هم می‌بینیم و امر غریبی نیست.

▫️به‌زعم نگارنده، سازندگان اثر تلاش کرده‌اند چه در حال‌وهوای بصری و چه در روایت، اثر را به تولیدهای پویانمایی همچون پهلوانان نزدیک کنند. یعنی مواجهه مخاطب با یک شهر تاریخی ایران با تیپ‌های مختلفی از اقشار جامعه همچون پهلوان عیار، داروغه، کلانتر، شب‌گرد، دزد، مغازه‌دار، حکیم و نظایر آن که همگی از منظر گریم و بازی بیانگرایانه در تلاش هستند تا به ت آشنا در حافظه مخاطب نزدیک شوند.

▫️این امر ممکن است در نگاه کلیشه‌ای ضعف تلقی شود، اما باید توجه داشت که اثر برای خود سقفی تعیین کرده است و نگاه نقادانه نیز باید در چارچوب همان سقف باشد. سقف این سریال در همان چند قسمت نخست مشخص می‌شود.

▫️با وجود ضعف‌های متعدد در قسمت اول که در نگاه نخست نومیدانه جلوه می‌کنند، پرگویی‌ها و خارج از ظرف فرمیک حرف زدن، طولی نمی‌کشد که کاهش یافته و از انزجار احساسات‌گرایی آن کاسته می‌شود.

▫️مهیار عیار اثری قابل‌قبول در رسانه (مدیوم) خود است؛ رسانه‌ای که سازندگانش با آن آشنایی داشته و از مخاطب خود نیز شناخت کافی دارند. این اثر فضا می‌سازد، مخاطب را وارد حال‌وهوای گرم داستان می‌کند و برایش از عیاری‌گری‌های قهرمانش می‌گوید.

▫️بااین‌حال، مهم‌ترین ضعف اثر، ناتوانی در باورپذیری کامل از سوی مخاطب است. چهره‌های عمل‌کرده، ضعف در بازسازی اصفهان دوران صفویه، نداشتن لهجه اصفهانی از سوی بازیگران، ناهماهنگی در بیان دیالوگ‌ها و تغییر جنس گفتار که بین زبان شبه‌ادبی و محاوره‌ای در رفت‌وآمد است، از جمله عواملی هستند که ممکن است مخاطب را پس بزنند. امید است این نقاط ضعف در فصل‌های بعدی جبران شوند.

📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/ogozV

#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

27 Jan, 18:36


🔺روایت‌های بی‌ارزش یا ارزش روایت‌ها؟

🖋️امیرپارسا ایمانی | دانشجوی کارشناسی روزنامه‌نگاری – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

▫️دنیای کودک و نوجوان یکی از گسترده‌ترین و بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای جهان محسوب می‌شود. سالیانه صاحبان قدرت رسانه، بودجه‌ای قابل‌توجه را برای تولید و انتشار این آثار اختصاص می‌دهند؛ این موضوع نشان‌دهنده پول‌ساز بودن و اهمیت آن در دنیای ارتباطات و رسانه است. در اینجا باید به فوت کوزه‌گری شرکت‌های انیمیشن‌سازی مانند والت دیزنی اشاره کرد؛ همان تفکری که توانسته کودکان و نوجوانان را با آثار خود مجذوب کند. این دیدگاه چیزی نیست جز روایت و داستان‌پردازی فوق‌العاده اما با محتوایی بی‌ارزش و بی‌معنا. همان کاری که شرکت‌های فیلم‌سازی مانند والت دیزنی، برادران وارنر و... در آثارشان پیاده می‌کنند.

▫️برای مثال، در انیمیشن «قرمز شدن» به هنجارهای نادرست و عقاید بی‌ارزشی پرداخته می‌شود و آن را میان نوجوانان و کودکان ترویج می‌کند؛ موضوعی که کاملاً با معناگرایی در تناقض است و سطحی‌نگری سازندگان فیلم را نشان می‌دهد. داستان مهیج، آمیخته با موارد گفته‌شده و کیفیت فوق‌العاده این فیلم، مخاطب را برای دیدن آن اقناع می‌کند.

▫️در اثر دیگری از شرکت والت دیزنی به نام انیمیشن «به پیش»، روایت مطلقاً به ماجراجویی دو شخصیت اصلی داستان می‌پردازد که دارای پرداخت‌های شخصیتی شبه‌انسان‌نما هستند. این اثر در فضایی جادویی و حیرت‌انگیز، بدون تعریف یا پرداخت مقصد و نتیجه‌ای مشخص، روایت را نیمه‌تمام و بدون انتقال پیام به مخاطب رها می‌کند. در یکی از جدیدترین آثار والت دیزنی، به نام «دنیای عجیب» هم این نکته خودنمایی می‌کند. داستانی تخیلی و فرازمینی با شخصیت‌های متمایز و تصاویر رنگین که بی‌ارزشی محتوا را پوشش داده‌اند.

▫️همینطور در اثری مانند «افسون» می‌توان اوج این تفکر و تمرکز را مشاهده کرد. در این انیمیشن، ترکیب رنگ حرف اول را می‌زند و روایتگری و پیشروی داستان بر روی قابلیت‌های عجیب اعضای یک خانواده تعریف شده است. روایت در اوج بی‌ارزشی محتوا به اتمام می‌رسد و این نوع آثار مخاطب را به سمتی سوق می‌دهد که کیفیت و روایت بیش از آموزندگی و پیام اثر، اهمیت پیدا می‌کند.

▫️علاوه بر این موارد، نمونه‌ای موفق در کارنامه تولیدهای دیزنی مانند مجموعه انیمیشن «داستان اسباب‌بازی‌ها» به چشم می‌خورد که به مواردی مانند بازتاب صحنه‌های غیراخلاقی، غیرانسانی و جنسیتی می‌پردازد؛ صحنه‌هایی که حتی توسط مخاطبان آمریکایی هم مورد نقد قرار می‌گیرد اما در نهایت لطمه‌ای به محبوبیت این اثر وارد نمی‌شود.

▫️و در نهایت با بیان تمام این موارد، وزارت ارشاد، نهادهای فرهنگی و فعالان این عرصه باید تمهیدهای لازم را برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب در صنعت انیمیشن‌سازی کشور فراهم کنند تا تولیدهای داخلی، طبق فرهنگ اسلامی-ایرانی تولید شده و در اختیار جامعه کودک و نوجوان قرار بگیرد.

📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/P6gey


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

25 Jan, 05:41


🔺مدارتحول / یافت می‌نشود گشته‌ایم ما!

رضا ندری | دانشجوی ارشد مدیریت رسانه –دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه

▫️وقتی به اخبار، حواشی و انتقادهای حول سازمان صداوسیما نگاه می‌کنیم، شاهد آنیم که موضوعی وجود دارد که گویا برای هیچ کسی مهم نیست. نه برای منتقدان سرسخت دوران تحول، و نه حتی برای مدافعین این دوران.

▫️جالب‌تر اینکه وقتی برش منتشرشده سند تحول را بررسی کنیم هم مجددا رد پایی از همین موضوع دیده نمی‌شود. خب لابد چنین موضوعی اهمیت کمی دارد که کلا ضعف و قوت صداوسیما در پرداختن به آن برای کسی مهم نیست. ولی براستی چنین است؟

▫️حوزه کودک و نوجوان، حوزه‌ای است که در حال حاضر چندان برای کسی مهم نیست. شما نه در سند تحول، اشاره‌ای به آن را پیدا می‌کنید، نه در انتقادهای هر روزه به صداوسیما! هر وقتی هم که مدیران سازمان بنا به پرسش معدود خبرنگارانی، پاسخی به مسائل این حوزه داده‌اند، ندرتا بازتاب چشمگیری داشته و بازهم گویا برای کسی مهم نبوده است.

▫️ولی مگر می‌شود چنین چیزی تا این حد مغفول بماند؟ آیا واقعا حوزه کودک و نوجوان بی‌اهمیت است؟ در ظاهر کسی جرئت گفتن چنین چیزی را ندارد ولی این عدم توجه گویا مسئله چندان تازه‌ای نیست.

به ۲۶ سال پیش برگردیم، دیدار مقام معظم رهبری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان:
▫️«ما می‌خواهیم از این نسلی که امروز مثل مادّه‌ خامی و مثل ذخیره‌ای در اختیار یکایک ماست، چه ساخته شود؟ آینده‌ای را که آنها خواهند ساخت و پرداخت و پیش برد، چگونه تصویر کرده‌ایم؟ اگر حقیقتاً به آرمان‌های اسلامی و ملی و عظمت ایران و ایرانی و جبران راهی که دست‌های استبداد سیاه در این صد و پنجاه سال، دویست سال اخیر ما را در آن کشانده است، فکر می‌کنیم؛ اگر این‌ها برایمان مهمّ است و به آینده به معنای حقیقی کلمه اهمیت می‌دهیم، پس بایستی به تربیت کودک و نوجوان خیلی بپردازیم، درباره‌ آن خیلی فکر کنیم و اهمیت آن را خیلی بشناسیم؛ که احساس می‌کنم برای برخی از مسئولان و دست اندرکاران امور فرهنگی، مسئله به این شکل مطرح نیست!» ایشان در همان دیدار اشاره می‌کنند که مسئولان فرهنگی، باید از ساعت خوابشان هم بزنند تا به این حوزه بپردازند.

▫️«حقیقتاً باید بگویم که اگر مسئولان امور فرهنگی کشور بخواهند مسئله‌ کودک و نوجوان را آن‌چنان که هست، مورد اهتمام قرار دهند، من خیال می‌کنم خیلی از آن‌هایی که مسئولند، از ساعات خوابشان هم خواهند زد تا به این مسئله بپردازند.»

▫️علی‌رغم این تاکیدها و صدها تاکید دیگری که ایشان بر پرداختن و مهم قرار دادن حوزه کودک و نوجوان داشته‌اند، متاسفانه نه جریان رسانه‌ای-خبری موثری در کشورمان و نه مسئولان حاضر دستگاه‌های فرهنگی و هنری، به این حوزه بیشتر از یک موضوع حاشیه‌ای نخواسته‌اند توجه کنند. شاید به این دلیل که اثرهای پرداختن به نسل آینده، در کوتاه‌مدت کمتر قابل مشاهده است و خب اگر موضوعی، بناست که فعلا اثر خود را در تحکیم یا تزلزل جایگاه ما چه در مقام نقد و چه در مقام اجرا، نشان ندهد بهتر آن است که توجهی به آن نکنیم.

▫️باید گفت که مسئله کودک و نوجوان تنها برای کسی مهم است که فارغ از دعواهای جناحی و سیاسی، حقیقتا به آینده ایران بیاندیشد.اکنون که از فضای رسمی ژورنالیستی کشور فعلا نمی‌توان این امید را داشت، شاید دانشگاه باید خط‌شکنی کند و از دل دغدغه‌های هر روزی، بیرون بیاید و به این دغدغه فردایی و پس‌فردایی نظر کند. از قضا شاید این بی‌توجهی را بشود فرصتی دانست که جریان دغدغه‌مند و آرمان‌خواه دانشجویی به‌دور از منفعت‌های شخصی و سازمانی، به حقیقت مسائل کودک و نوجوان و وظیفه سنگینی که سازمان صداوسیما باید در این مورد ایفا کند فکر کند، حرف بزند، و زمینه‌ گرفتن تصمیم‌های بلندمدت و راهبردی مسئولان سازمان صداوسیما را در این حوزه فراهم کند.

◽️و حال ما دانشجویانیم و سخن گفتن از مسئله‌ای که اساسا مطرح نیست...
گفتم یافت می‌نشود گشته ایم ما / گفت آنچه یافت می‌نشود آنم آرزوست


📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/SRMe3


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

24 Jan, 11:44


🔺ستاره‌های بی رمق؛ با سقوط حداکثری چقدر فاصله داریم؟

▫️تلویزیون یکی از پر نفوذ‌ترین ابزارها برای سرگرمی مردم است و یکی از ابزارهای مهم این سرگرمی، سریال‌ها هستند. سریال‌ها به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین تولیدات نمایشی تلویزیون، نقش کلیدی در سرگرمی و آموزش مخاطبین تلویزیون ایفا می‌کنند. اما در سال‌های اخیر، تولیدات نمایشی صداوسیما نه تنها دارای کارکرد سرگرمی و آموزشی کمرنگی بوده‌اند، بلکه مخاطبان قابل‌توجهی را نیز از دست داده‌اند. این کاهش مخاطب، پدیده‌ای جهانی است، اما دلایل خاصی در ایران آن را تشدید کرده که قابل چشم‌پوشی نیستند.

▫️اگر کمی به عقب بازگردیم و سریال‌های یک دهه پیش را مرور کنیم، می‌بینیم که بازیگران برجسته، حضور چشم‌گیری در سریال‌های تلویزیونی داشتند. علاوه بر این بازیگران برجسته، تیم سازنده سریال‌ها نیز از افرادی توانمند تشکیل می‌شد که به خودی خود به افزایش سطح کیفی آثار تولید شده می‌انجامید. همچنین این آثار با استقبال گسترده مخاطبان نیز روبه‌رو می‌شدند. اما اکنون، بسیاری از سریال‌های صداوسیما، به‌جای استفاده از تیم سازنده توانمند و چهره‌های محبوب و تاثیرگذار، به افرادی با سابقه‌های کم‌رمق یا تاریخ‌ مصرف‌ گذشته روی آورده‌اند.

▫️این سیاست، در کنار کاهش بودجه تولید و اعمال فشارهای اقتصادی، منجر به افت چشمگیر کیفیت آثار نمایشی شده است. همچنین سیاست‌های محدودکننده و عدم توجه به تنوع ژانرها و نیازهای مخاطب، به خروج مخاطبان از چرخه تلویزیون و روی آوردن به پلتفرم‌های آنلاین منجر شده است.

▫️بی‌توجهی به جذب تیم‌های حرفه‌ای و چهره‌های مطرح، تنها به کاهش کیفیت تولیدات ختم نمی‌شود. تلویزیون، به‌عنوان رسانه‌ای عمومی، وظیفه مهمی در شکل‌دهی فرهنگ و هویت عمومی دارد. زمانی که این ظرفیت نادیده گرفته شود، نه‌تنها مخاطبان از دست می‌روند، بلکه تأثیرگذاری تلویزیون در انتقال ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی نیز تضعیف می‌شود.

▫️ضروری است که سازمان صداوسیما به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد. دست‌اندرکاران سریال‌ها، صرفاً مهره‌های ساده در یک پروژه نیستند؛ آن‌ها سرمایه‌های انسانی ارزشمندی هستند که می‌توانند نه‌تنها به ارتقای کیفیت سریال‌ها کمک کنند، بلکه به‌عنوان واسطه‌ای برای انتقال هویت و ارزش‌های فرهنگی عمل کنند. علاوه بر استفاده از تیم‌های حرفه‌ای، می‌توان با سرمایه‌گذاری‌های هدفمند، ایجاد تنوع در ژانرها و داستان‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های روز وضعیت فعلی صداوسیما را از جهت میزان مخاطبین بهبود داد.

▫️ادامه این روند بی‌توجهی، تنها به کاهش تعداد مخاطبان تلویزیون ختم نخواهد شد، بلکه صداوسیما را از ایفای وظیفه اصلی خود در شکل‌دهی به فرهنگ عمومی بازدارد. این در حالی است که با کمی بازنگری و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، می‌توان دوباره این ظرفیت‌های از دست رفته را احیا کرد.

مهدی تازیکه

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

23 Jan, 12:47


🔺 جناب‌خان منتظر پاسخ وزیر بهداشت

▫️شب گذشته در برنامه «۱۰۰۱» جناب‌خان، با اشاره به مشکلات بیماران sma و خانواده‌هایشان در تامین و تهیه دارو، محمدرضا ظفرقندی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) را خطاب قرار داد و از او خواست تا پاسخی روشن به این مطالبه دهد.
جناب‌خان پس از طرح این مسئله، گفت که پاسخ وزیر بهداشت را در برنامه پخش خواهند کرد.

▫️بیماری وردینگ هافمن یا spinal muscular atrophy که به اختصار sma نامیده می‌شود یک بیماری ژنتیکی است که با گذشت زمان پیشرفت می‌کند و منجر به آتروفی عضلانی می‌شود. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری لازم است اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام شود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Jan, 20:13


🔺 گلایه رهبر انقلاب از کم کاری رسانه در نشان دادن پیشرفت‌های کشور/ در زمینه‌ی نشان دادن پیشرفت‌ها کم کاریم/ ما به یک کار مهم رسانه‌ای نیاز داریم/ آیا جوانان و دانشجویان ما از پیشرفتهایی که اینجا بیان شد مطلعند؟

▫️رهبر انقلاب در جمع تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی نسبت به کم کاری رسانه در نشان دادن پیشرفت‌های کشور گلایه کردند و فرمودند:
ما به یک کار مهم رسانه‌ای نیاز داریم. آیا این پیشرفت‌هایی که شما اینجا گزارش دادید و ما شنیدیم، جوان‌های ما و دانشجویان ما می‌دانند؟ کسانی که مایل‌اند در کشور فعالیت کنند، اثر بگذارند و توانایی‌هایی در خود می‌بینند، آنها می‌دانند که می‌توان یک واحد کوچکی را مثلاً در یک شهر کوچک به وجود آورد و بعد از مدتی آن را به چندین ده برابر افزایش داد؟ پیشرفت این را خبر دارند؟

▫️ما در زمینه‌ی نشان دادن «پیشرفت‌ها و تحقق آرزوها» کم کاریم. یک کار رسانه‌ای لازم است. این یک فصل جداگانه‌ای‌ است که باید بنشینند در این زمینه بحث کنند و فکر کنند. ۱۴۰۳/۱۱/۳

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Jan, 06:32


🔺#نشریه_نبض | شماره بیست و نهم

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Jan, 06:32


🔺#نبض۲۹ منتشر شد

🔴 در این شماره خواهید خواند:
▫️مرکز صبا و راه دشوار تحول
▪️جعبه سیاه / عزت‌الله ضرغامی، اصالتاً دزفولی
▫️ از طراری به عیاری، نقدی بر سریال «مهیار عیار»
▪️جهانی نو برای نوجهان‌ها
▫️از گامبال تا پهلوانان: تفاوت‌های انیمیشن‌های تلوزیونی ایران و آمریکا
▪️یافت می‌نشود گشته‌ایم ما!
و ...

▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠#نبض۲۹ را از [اینجا] دریافت کنید.
💠#نبض۲۹ در [ویرگول] خواندنی است.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

21 Jan, 20:22


⏳️ کمتر از ۱۰ ساعت دیگر تا انتشار #نبض۲۹

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

21 Jan, 11:51


🔺️شبکه پرس تی وی ترکی راه اندازی شد

▫️تاسیس شبکه پرس تی وی ترکی صداوسیما، گامی مثبت و فعالانه در عرصه رسانه‌ای است. در شرایطی که با هجمه تبلیغاتی رسانه‌های بیگانه مواجه هستیم، این اقدام می‌تواند نقطه عطفی در مواجهه فعالانه با این تهدیدات باشد.

▫️این شبکه، اگر با برنامه‌ریزی دقیق و محتوای جذاب و هدفمند شکل بگیرد، می‌تواند با جذب مخاطبان ترک‌زبان، به ویژه در کشور ترکیه، به یک ابزار قدرتمند برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی تبدیل شود. این اقدام، مصداق بارزی از یک آفند رسانه‌ای هوشمندانه است که می‌تواند نه تنها از آسیب‌های تبلیغات سوء جلوگیری کند، بلکه با ارائه تصویری دقیق و واقعی از کشور، به تقویت روابط فرهنگی و تبادلات رسانه‌ای مثبت نیز منجر شود.

▫️امیدواریم که این شبکه با مدیریت و برنامه ریزی صحیح، بتواند به اهداف خود دست یابد و نقش موثری در پاسخگویی به شبهات مطرح شده علیه کشورمان، ایفا کند.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Jan, 08:35


🔺️دست به نقد / جلوه‌نمایی توخالی، نقدی بر سریال «هشت‌پا»

محمدمهدی صفری تنها | دانشجوی کارشناسی کارگردانی – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

▫️فقدان تنوع ژانر و آثار ژانریک در رسانه ملی و همچنین در سینمای ایران، همیشه حس ‌شده است و پس ‌از پخش اثری در ژانری جز کمدی و ژانر به‌ اصطلاح اجتماعی، توجه مخاطبان و منتقدان به دیدن آن اثر جلب می‌شد. با جست‌وجویی در تاریخچه این دسته از آثار در محیط تلویزیون ایران، بالاخص ژانر پلیسی که سریال مورد بحث نیز ذیل آن قرار دارد، می‌توان با آثار شاخص و پرمخاطبی چون «مزد ترس-۱۳۷۱»، «شلیک نهایی- ۱۳۷۳»، «سرنخ- ۱۳۷۵»، «حس سوم- ۱۳۸۳»، «هوش سیاه- ۱۳۸۹» و نظایر آن نیز اشاره کرد.

▫️وضع کنونی رسانه ملی بسیار با دهه‌های قبل تفاوت دارد و این تفاوت به‌خاطر حریفی در بخش خصوصی است که به جو تک‌صدایی سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیون پایان داد. وجود فضای رقابتی پیش ‌از این نیز در تلویزیون، بین شبکه‌های مختلف تا چند سال قبل نیز دید می‌شد که موجب خلق آثار درخشان و به‌یادماندنی شد.

▫️سریال «هشت‌پا»‌ در شرایط خاص امروز تلویزیون، با وجود مرکزیت گرفتن تولیدها، توسط «سیمافیلم» و رقابت سخت با سکو‌های خصوصی، ساخته و پخش شده است. اثری که بنابر اخبار شنیده‌شده ظاهرا با استقبال مخاطبان و همچنین منتقد باسابقه، محدتقی فهیم روبه‌رو شده است. این استقبال می‌تواند به دلیل ژانر مخاطب‌پسند پلیسی و اکشن باشد یا قراردادن اثر بر کفه ترازوی قیاس نسبت به کیفیت بصری با سایر تولیدهای تلویزیون.

▫️تلاش نگارنده بیش‌ از اینکه بر روی قیاس با سایر آثار باشد، بیشتر متوجه خود اثر است؛ اگر هم دست به قیاس بزنیم، رقیب قدری چون «پوست شیر»‌ در نمایش خانگی را در این ژانر داریم که به مراتب کیفیت فرمیک بالاتری نسبت به «هشت پا» دارد.

▫️سکانس آغازین هشت‌پا با فضاسازی خاص با نورپردازی‌های پرکنتراست، شب‌هنگام، دود، زنی خوش‌سیما و مرموز، متامفتامین، پوشش گانگستری و نظایر آن، یک فضای نوآر را برای مخاطب تداعی می‌کند. در میانه این سکانس، آشنایی‌‌زدایی رخ می‌دهد، که منطق دراماتیک آن به‌خاطر مصرف مواد مخدر توسط زن و ترس از کشته‌شدن رخ مید‌هد.

▫️افسانه چهره‌آزاد در نقش مادر حامل ارزش‌های عرفی‌-سنتی است و در تقابل با پسر بزرگش که در سودای یک‌شبه پول‌دارشدن است و بی‌کار، و در تلاش برای کسب سرمایه از مادر، دختر خانواده که مابین این دو شکاف در خانواده است، نقش میانه‌گرا را در خانواده ایفا می‌کند و همدل با مادر و برادر بزرگش است که تا حدی برای خلق خانواده کمک‌کننده است اما برادر کوچک خانواده رسما جایگاه مترسک را دارد و از او گویی انسانی‌زدایی شده است؛ نه دیالوگ، نه تغییری در میمیک صورت، حتی هنگامی که با جنازه پدرش روبه‌رو می‌شود، کوچک‌ترین تغییری در او احساس نمی‌شود؛ حتی همان اندک واکنش باسمه‌ای برادر را هم نمی‌تواند ادا کند.


📌 متن کامل یادداشت محمد‌مهدی صفری‌ تنها را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/QfHnj


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

18 Jan, 19:52


🔺نگاهی به کتاب «درباره تلویزیون و سلطه ژورنالیسم»

ابوالفضل فرخی | دانشجوی کارشناسی ارشد تهیه‌کنندگی تلویزیون – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه

▫️پی‌یر بوردیو، جامعه‌شناس و فیلسوف فرانسوی، یکی از تأثیرگذارترین اندیشمندان قرن بیستم به شمار می‌رود. بوردیو در اثر مهم خود «درباره تلویزیون و سلطه ژورنالیسم» بهح نقد و تحلیل چشم‌انداز رسانه، به ویژه تلویزیون، و تأثیر آن بر گفتمان عمومی و مقوله ژورنالیسم می‌پردازد. تحلیل‌های او در این کتاب حول محور نقش تلویزیون در شکل دادن به ادراکات اجتماعی، کالایی شدن اخبار و پیامدهای دموکراسی است. همچنین او به بررسی پویایی قدرت سیاسی در رسانه‌ها و پیامدهای آن در مواجهه با جایگاه دموکراسی و گفتمان روشنفکری می‌پردازد.

نقش تلویزیون در گفتمان عمومی
▫️بوردیو استدلال می‌کند که تلویزیون نقش مهمی در شکل دادن به گفتمان عمومی در یک جامعه ایفا می‌کند. به اعتقاد او، این رسانه شیوه‌ انتشار و مصرف اطلاعات را تغییر داده است. برخلاف اشکال سنتی روزنامه‌نگاری که بر تحلیل عمیق و تفکر انتقادی تمرکز می‌کردند؛ تلویزیون اغلب شور و شوق و سرگرمی را در اولویت قرار می‌دهد. بوردیو اشاره می‌کند که این تغییر منجر به درک سطحی از مسائل پیچیده می‌شود.

پیامدهای مربوط به دموکراسی
▫️تحلیل‌های بوردیو، سوال‌هایی انتقادی را در مورد پیامدهای تلویزیون و روزنامه‌نگاری برای دموکراسی مطرح می‌کند. او استدلال می‌کند که یک شهروند آگاه برای یک دموکراسی کارآمد ضروری است. اما زمانی که اخبار، کالایی و سطحی ارائه شود، می‌تواند منجر به ایجاد حس بی‌تفاوتی در مردم نسبت به اتفاق‌های جاری در جامعه شود. او اعتقاد دارد این مسئله تهدیدی برای فرآیندهای دموکراتیک است و خطر سیاست‌زدایی از جامعه را به دنبال دارد.او معتقد است که روزنامه‌نگاران اغلب بین خواسته‌های حرفه خود و فشارهای سازمان‌های رسانه‌ای گرفتار می‌شوند. از طرفی نیاز به تولید محتوای جذاب می‌تواند توانایی آن‌ها را برای ارائه گزارش‌های تحقیقی به خطر بیندازد.

📌 متن کامل یادداشت ابوالفضل فرخی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/agScr


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

17 Jan, 20:49


🔺صداوسیمای امروز، در رقابت با روزهای پیشین است

▫️بر اساس نتایج این پیمایش، از بین سریال‌های درحال پخش در تلویزیون، سریال آقای قاضی۲ با ۳۷ درصد بیننده، پرمخاطب‌ترین سریال صداوسیما است. و سریال زیرخاکی۲ رتبه دوم مخاطبین را از آن خود کرده است.

▫️از بین برنامه‌های تلویزیونی، برنامه ورزشی فوتبال برتر که از شبکه ۳ سیما پخش می‌شود، با ۲۲ درصد بیننده، در جذب مخاطب موفق‌تر از بقیه برنامه‌ها عمل کرده‌است. پاورقی با ۱۹ درصد، رتبه دوم و سمت‌خدا با ۱۶ درصد بیننده، در جایگاه سوم این لیست قرار دارد. مسابقه پانتولیگ نیز توجه تنها ۱۴ درصد از مخاطبین را به‌خود جلب کرده است و کمتر از حد انتظار ظاهر شده‌است.

▫️از میان شبکه‌های صداسیما، شبکه۳ با ۴۶ درصد مخاطب، بعنوان پرمخاطب‌ترین شبکه تلویزیونی شناخته شد.

▫️قرارگرفتن شبکه آی‌فیلم، در رتبه دوم پرمخاطب‌ترین شبکه، نشان‌دهنده رقابت تولیدات جدید سازمان صداوسیما با تولیدات قدیمی خود است، امری که باعث شده بازپخش سریال «زیرخاکی» از برخی سریال‌های جدید سیما پرمخاطب‌تر باشد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

16 Jan, 19:16


🔺باشگاه خبرنگاران جوان؛ از تولد تا تحول

🖋️ علی محسنی | دانشجوی کارشناسی روزنامه‌نگاری– دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۹ دقیقه

باشگاه خبرنگاران جوان
◽️باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ سوم آذرماه ۱۳۷۸، هم‌زمان با میلاد حضرت مهدی (عج)، متولد شد. در آن زمان، مسئولیت معاونت سیاسی سازمان صداوسیما بر عهده آقای رحمانی فضلی بود. هدف اصلی از تأسیس باشگاه، تربیت نیروهای متخصص خبری بود که بتوانند هم برای باشگاه خبرنگاران تولید خبر کنند و هم در ادامه به واحد مرکزی خبر و شبکه خبر سازمان صداوسیما وارد شوند. این فرایند شامل برگزاری دوره‌های نظری، کارورزی عملی، و سپس ورود به حوزه‌های کاری بود.

◽️در طی ۲۵ سال فعالیت باشگاه، حدود ۱۳ نسل از نیروهای خبری تربیت شده‌اند. برخی از این افراد به سازمان صداوسیما و واحدهای خبری آن پیوستند و برخی دیگر در خبرگزاری‌ها و مراکز رسانه‌ای مختلف مشغول به کار شدند.

◽️باشگاه خبرنگاران در تمامی استان‌های کشور دفاتری تحت نظر معاونت خبر صداوسیمای مراکز استان‌ها داشت. در هر استان، مدیر باشگاه توسط معاون خبر منصوب می‌شد و موظف بود به معاون خبر استان و رئیس باشگاه پاسخ‌گو باشد. رئیس باشگاه نیز توسط معاون سیاسی سازمان منصوب می‌شد.

◽️ساختار مدیریتی باشگاه در تهران شامل سه بخش اصلی بود: مدیریت پخش اخبار، مدیریت سایت، و مدیریت اداری و مالی. این بخش‌ها هر یک دارای زیرمجموعه‌هایی مانند سردبیران گروه‌ها، تصویر‌برداران، و تدوینگران بودند.

◽️باشگاه خبرنگاران جوان در طول سال‌های فعالیت خود، علاوه بر تولید اخبار مکتوب و تلویزیونی، دو بخش خبری مهم را پوشش می‌داد: ۱. بخش خبری ساعت ۱۸:۳۰ در شبکه خبر، ۲. بخش خبری ساعت ۱۹ در شبکه یک سیما

◽️این بخش‌ها گزارش‌های تلویزیونی و اخبار تولید شده توسط خبرنگاران باشگاه را نمایش می‌دادند. همچنین، اخبار تولیدی مهم خبرنگاران باشگاه در مراکز استان‌ها، در این بخش‌ها پوشش داده می‌شد.

◽️از زمان تأسیس باشگاه در سال ۱۳۷۸ تا حدود سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ نسل از خبرنگاران این باشگاه تربیت شدند و بسیاری از آن‌ها به معاونت‌های خبری استان‌ها، واحد مرکزی خبر، و شبکه‌های مختلف سازمان صداوسیما راه یافتند. اما با روی کار آمدن آقای خدابخشی در معاونت سیاسی سازمان، تغییرهای اساسی در ساختار باشگاه ایجاد شد.

📌 متن کامل یادداشت علی محسنی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/eD4fo


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

16 Jan, 15:06


📱صفحات اینستاگرام و کانال روزنامه فرهیختگان، فرهیختگان شما و فرهیختگان توییت و کانال و اینستاگرام چهارسو فرهنگ وابسته به همین روزنامه را چک کردم. هیچ واکنشی به ماجرای برنامه جعبه سیاه و هادی عامل نداشتند. چرا؟ چون سردبیر این برنامه تلویزیونی دستیار سردبیر روزنامه فرهیختگان است.

مصطفی وثوق‌کیا

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

16 Jan, 14:41


🔺سنگ‌پرانان قطار تحول (قسمت اول: برنامه‌سازان سنگ‌پران)

▫️مدتی است که هجمه‌های سازمان‌یافته‌ای علیه جریان تحول در صداوسیما به راه افتاده است. در این میان، برخی با ژست دلسوزی و خیرخواهی، سنگ‌هایی به سمت قطار تحول پرتاب می‌کنند که بررسی دقیق‌تر انگیزه‌هایشان، حقایق دیگری را آشکار می‌سازد. هدف این سلسله یادداشت‌ها گونه‌شناسی منتقدان و واکاوی انگیزه‌های پنهان‌شان است. در این قسمت، به بررسی برنامه‌سازان سنگ‌پران به عنوان یکی از اصلی‌ترین سنگ‌پرانان قطار تحول می‌پردازیم.

دسته اول: شاسی‌ بلندسوارها
▫️این گروه، تهیه‌کنندگان قدیمی و به‌اصطلاح باسابقه‌ای هستند که در دوران انحصار تلویزیون، هر آنچه تولید می‌کردند، مخاطب داشت. نبود رقیب و جایگزین، آنان را دچار این توهم کرده بود که برنامه‌هایشان پرمخاطب، باکیفیت و جذاب است. غافل از اینکه در آن فضای بسته رسانه‌ای، مردم چاره‌ای جز تماشای تلویزیون نداشتند. این گروه، تهیه‌کنندگی را نه یک مسئولیت فرهنگی، بلکه کاسبی و تجارتی پرسود می‌دانستند. با آغاز جریان تحول و تغییر رویکردها، بخش عمده‌ای از این گروه به دلیل نگاه کاسب‌کارانه و درآمدزایی از آنتن، کنار گذاشته شدند. حالا با جیب‌های پرپول و دفترهای شیک، از سرِ دلخوری و حسادت، به منتقدان سرسخت سازمان تبدیل شده‌اند و مدعی‌اند که "این‌ها بلد نیستند!"

دسته دوم: خوشه‌چینان ناکام
▫️این گروه، با آغاز جریان تحول، در رؤیای تصاحب موقعیت‌ها و منافع جدید بودند. گمان می‌کردند میزهای جدید، برنامه‌های جدید و فرصت‌های جدید، نصیبشان خواهد شد. اما وقتی با واقعیت مواجه شدند و به مقاصدشان نرسیدند، به جمع منتقدان پیوستند. این دسته از منتقدان، خشم و ناامیدی خود را از ناکامی در خوشه‌چینی از موقعیت‌های جدید، را با انتقاد از سازمان ابراز می‌کنند. بیان می‌کنند که دلسوز رسانه ملی هستند اما برآوردهای پیشنهادی‌شان چیز دیگری را نشان می داد. حالا با ژست دلسوزی و با بغضی که از ناکامی در رسیدن به منافع شخصی نشأت می‌گیرد، سنگ به سمت قطار تحول پرتاب می‌کنند.

دسته سوم: برنامه‌سازان آب زیر کاه
▫️این گروه، زیرکانه ژست منتقد سازمان و جریان تحول را به خود گرفته‌اند، درحالی‌که همزمان چندین برنامه در سازمان می‌سازند! مثلاً کارگردان یک برنامه‌ هستند، همزمان مجری برنامه‌ی دیگراند و در حال قرارداد بستن برای تهیه‌کنندگی یک برنامه دیگر! این افراد با این دوگانگی، هم از منافع سازمان بهره‌مند می‌شوند و هم با ژست انتقادی، سعی در جلب توجه دارند. نکته جالب اینجاست که برآوردهای این گروه برای برنامه‌هایشان، به مراتب بیشتر از سایر برنامه‌هاست. اگر واقعاً دغدغه ریزش مخاطب و کیفیت برنامه‌ها را دارند، چرا همزمان چندین برنامه می‌سازند و از منافع سازمان بهره‌مند می‌شوند؟ خود این‌ها بخشی از مساله و مشکل فعلی آنتن هستند. پاسخ روشن است: این ژست انتقادی، پوششی است برای منافع شخصی و ادامه کاسبی از آنتن.

▫️هدف از این یادداشت، انکار نواقص و کاستی‌های موجود سازمان صداوسیما نیست. بلکه تلاش برای تفکیک منتقدان واقعی و دلسوز از سنگ‌پرانانی است که با انگیزه‌های شخصی و منافع مادی، در پی مخدوش کردن جریان تحول در صداوسیما هستند. شنیدن سخنان مغرضانه این افراد، مانع از شنیدن نقدهای صحیح، درست، دلسوزانه و مصلحانه به رسانه ملی می‌شود.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

15 Jan, 19:28


🔺ترجمان/ چگونه مجریان هوش مصنوعی داستان‌گویی را در روزنامه‌نگاری تلویزیونی ارتقا می‌دهد؟

🖋️ محمدمهدی خدابخش | دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

◽️صنعت رسانه‌های خبری با پیشرفت‌های سریع فناوری دچار دگرگونی شده است. هوش مصنوعی (AI) و اتوماسیون، چشم‌انداز روزنامه‌نگاری را تغییر داده و انقلابی در اتاق‌های خبر ایجاد کرده‌اند. ترکیب فناوری‌های هوش مصنوعی با استعدادهای انسانی، امکان بهبود اثربخشی و حفظ استانداردهای کیفیت در روزنامه‌نگاری را فراهم می‌کند.

◽️هوش مصنوعی در اتاق‌های خبر نقشی فزاینده دارد و به روزنامه‌نگاران در خلق محتوا، صحت‌سنجی، تحلیل شخصی‌سازی‌شده، تعامل با مخاطب و وظایف دیگر یاری می‌رساند. این فناوری زمانی به بیشترین توان خود می‌رسد که با بینش، خلاقیت و مسئولیت انسانی همراه شود. رسانه‌های پیشرو اکنون راه‌حل‌های سفارشی متناسب با نیازها، منابع و اولویت‌های خود را آزمایش می‌کنند.

◽️ارتباط متوازن و همزیستی میان ابزارهای هوش مصنوعی و روزنامه‌نگاران، نقاط قوت هر دو را بهینه کرده و به اتاق‌های خبر امکان می‌دهد با حجم بالای اطلاعات مقابله کنند؛ به تحول‌های سریع پاسخ دهند و به شیوه‌ای معنادار با مخاطبان در حال تغییر ارتباط برقرار کنند. این در حالی است که ارزش‌ها و خلاقیت‌های روزنامه‌نگاری همچنان حفظ می‌شود. مدل ترکیبی و مبتنی بر همکاری، موفقیت در چشم‌انداز رسانه‌ای نوین را تضمین می‌کند.

نقش هوش مصنوعی در اتاق‌های خبر مدرن
◽️۱.پردازش زبان طبیعی (NLP)، به سیستم‌های هوش مصنوعی امکان تحلیل حجم عظیمی از داده‌های متنی مانند مقاله‌های خبری، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و اسناد را می‌دهد. این فناوری با شناسایی الگوها و روابط در زبان، وظایفی چون خلاصه‌سازی، ترجمه و پاسخ به پرسش‌ها را تسهیل می‌کند.

◽️۲. تحلیل داده‌ها: الگوریتم‌های یادگیری ماشین در شناسایی الگوها، همبستگی‌ها و ناهنجاری‌ها در داده‌ها نقش کلیدی ایفا می‌کنند. این ابزارها به روزنامه‌نگاران کمک می‌کنند که روندها را ترسیم کرده، ایده‌های جدید ایجاد کنند و صحت ادعاها را بررسی نمایند.

◽️۳. محتوای چندرسانه‌ای: ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی در تحلیل تصاویر و ویدئوها با استفاده از فناوری‌های بینایی کامپیوتری نقش مؤثری دارند. قابلیت‌هایی مانند شناسایی نویسه نوری (OCR)، تشخیص اشیاء و توصیف تصاویر از جمله کاربردهای این فناوری است.

◽️فناوری‌های هوش مصنوعی با ساده‌سازی جریان کاری جمع‌آوری اخبار، امکان بررسی صحت، تحلیل عمیق و شخصی‌سازی محتوا را بهبود می‌بخشند. این امر منابع اتاق‌های خبر را برای تولید داستان‌هایی خلاقانه و تأثیرگذار آزاد می‌کند.

📌 متن کامل یادداشت محمدمهدی خدابخش را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/EuLeh


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

15 Jan, 09:44


🔺️واکنش جبلی به دلخوری مهمانان از برنامه‌ای که به آن‌ها کفن هدیه می‌داد

▫️ویدئویی از برنامه «جعبه سیاه» که از شبکه افق پخش شد و در آن کفن میت و اعلامیه ترحیم به هادی عامل اهدا شد، باعث ناراحتی و دلخوری این مجری محبوب کشتی گردید. این اقدام در فضای مجازی با انتقادات زیادی مواجه شد. واکنش هادی عامل به عوامل پخش این برنامه جنجالی بسیار تند بود؛ او این اقدام را غیر اخلاقی خواند و آنها را مورد نفرین قرار داد!

▫️شبکه افق به خانم پروفسور مریم رزاقی آذر هم کفن و آگهی ترحیم هدیه داد! که ایشان نیز ناراحت شد؛ رزاقی آذر چهره ماندگار پزشکی است که به خاطر دفاع از نام خلیج فارس از امارات دیپورت شد.

▫️جبلی این اتفاق را یک کج سلیقگی دانست که به‌شخصه با آن موافق نیست. به گفته رئیس رسانه ملی این برنامه قبلاً در ۵۲ قسمت ضبط و پخش شده و ویدئوی منتشر شده پس از ششمین بازپخش برنامه وایرال شده است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

14 Jan, 16:46


🔺چرا روابط عمومی صداوسیما از قطار تحول جا مانده است؟

▫️قطار تحول در صداوسیما سرعت گرفته است، اما همزمان با این حرکت رو به جلو، هجمه‌ها نیز شدت یافته‌اند. افرادی که از این قطار پیاده شده‌اند، اکنون با شدت بیشتری به سنگ‌اندازی مشغول هستند. این وضعیت، چالش‌های جدی را پیش روی سازمان قرار داده است. از انتشار ناگهانی صوت و فیلم جلسات سخنرانی‌های داخلی مدیران ارشد گرفته تا تهمت‌های غیرمنصفانه تهیه‌کنندگان ناراضی در فضای مجازی و حتی انتشار آمارهای نادرست یا ناقص که موجب واکنش‌های منفی می‌شود، همه و همه نشان از ضعف مدیریت روابط عمومی در این سازمان دارد.

ضعف در تکذیب و شفاف‌سازی
▫️یکی از چالش‌های جدی روابط عمومی صداوسیما، ناتوانی در ارائه تکذیبیه‌های مؤثر و شفاف‌سازی به موقع است. این ضعف باعث می‌شود بسیاری از اتهامات ناروا به سازمان نسبت داده شود و افکار عمومی تحت تأثیر اخبار نادرست قرار گیرد. برای مثال، در مورد عدم پخش دیدار رهبری، چرا باید این موضوع به پای سازمان نوشته شود؟ این یک نمونه بارز از ضعف در اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی است.

▫️چالش نظرسنجی‌ها و آمارهای نامعتبر
انتشار نظرسنجی‌ها و آمارهایی که بدون رعایت اصول علمی صورت می‌گیرد، اعتبار صداوسیما را خدشه‌دار می‌کند و به عنوان ابزاری برای تخریب وجهه سازمان استفاده می‌شود.

لزوم اقدام غیرمستقیم در برخی موارد
▫️در بسیاری موارد، ورود مستقیم سازمان به مناقشات رسانه‌ای می‌تواند نتیجه عکس دهد. اینجا است که نقش "روابط عمومی سایه" اهمیت پیدا می‌کند. این مفهوم به معنای ایجاد شبکه‌ای از افراد و رسانه‌های همسو است که می‌توانند به صورت غیرمستقیم از مواضع سازمان دفاع کنند.

شناسایی و خنثی‌سازی کانون‌های خبری مشکل‌ساز
▫️شناسایی و تحلیل دقیق کانون‌های خبری مخرب، منابع و انگیزه‌هایشان، گام اول در مدیریت این چالش است. برای مثال، می‌توان با رویکردی هوشمندانه، توجه افکار عمومی را به تناقضات موجود در برخی رسانه‌های منتقد جلب کرد.

پرهیز از خودزنی
▫️برنامه‌هایی مانند "جام‌جم" که به نقد درون سازمانی می‌پردازند، باید با دقت و ظرافت بیشتری تولید و پخش شوند تا به ابزاری برای تخریب سازمان تبدیل نشوند.

چالش انفعال درون سازمانی
▫️افراد مرتبط با سازمان، به‌ویژه مجری‌ها و تهیه‌کنندگان، باید مسئولیت‌پذیری بیشتری نسبت به سازمان داشته باشند. حضور فعال و مثبت این افراد در فضای عمومی می‌تواند تأثیر به‌سزایی در بهبود وجهه عمومی صداوسیما داشته باشد.

▫️در نهایت، صداوسیما باید درک کند که روابط‌ عمومی سنتی و کارمندمحور دیگر پاسخگوی نیازهای امروز نیست. این سازمان نیازمند رویکردهای جدید و خلاقانه در مدیریت روابط عمومی است. از ایجاد سیستم‌های هوشمند برای شناسایی بحران‌های احتمالی گرفته تا آموزش تیم‌های واکنش سریع برای مدیریت بحران‌های رسانه‌ای، همه باید در دستور کار قرار گیرند.

▫️بحران روابط عمومی در صداوسیما، فراتر از یک مشکل ساده سازمانی است و می‌تواند اعتبار و جایگاه این رسانه ملی را به خطر بیاندازد. اتخاذ رویکردهای نوین در مدیریت روابط عمومی، نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت انکارناپذیر برای بقا و اثرگذاری تحول صداوسیما است.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

13 Jan, 18:08


🔺صداوسیما جمهوری اسلامی ایران؛ پنجره‌ افق‌های تمدنی

🖋️ سیدحسین نجفی | دانش‌آموخته ارشد مدیریت رسانه – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۴ دقیقه

ساختمان شیشه‌ای سازمان صداوسیما
◽️وقتی اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را مرور می‌کنیم؛ این موضوع برای ما مشخص می‌شود که دولت جمهوری اسلامی ایران که نماینده حکومت اسلامی است؛ باید سیاست کلی خود را اتحاد ملل اسلامی قرار دهد. بگذارید این اصل را با دقت مرور کنیم تا نقش امتی و تمدنی جمهوری اسلامی و به تبع آن رسانه ملی را درک کنیم.

◽️اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: «به حکم آیه کریمه‏ «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ» همه مسلمانان، یک امت‌اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است؛ سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش به عمل آورد تا وحدت سیاسی‏، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد».

◽️اصل یازدهم قانون اساسی و امت واحده
با توجه به مبانی دینی و معرفتی اسلام، مرز‌های حکومت اسلامی فقط و فقط به مرزهای یک کشور محدود نمی‌شود و هر فرد مسلمانی برای یاری‌ رساندن به مسلمانان دیگر، باید تمام تلاش خود را به انجام برساند. این موضوع به معنای دخالت و گسترش مرزهای جغرافیایی در دولت‌های دیگر نیست و به معنای احیای هویت امتی، فرهنگی و دینی و ارتباط جوامع با یکدیگر است.

◽️صداوسیما جمهوری اسلامی ایران در بازنمایی و پرداختن به این اصل به جهت تحقق تمدن اسلامی نقش اساسی و راهبردی دارد. هویت و رویکرد امتی صرفا به معنای گسترش دفاتر صداوسیما در کشورهای منطقه نیست. به بیان دیگر احقاق تمدن اسلامی، راهبرد و رویکرد پیامبر اکرم و ائمه بزرگوار بوده و حکومت اسلامی ایران نیز باید طبق این راه و روش، قدم بردارد.

حال این سوال مطرح می‌شود: صداوسیما چگونه باید در این مسیر قدم بردارد؟
◽️همه واحدهای صداوسیما و نه تنها برون‌مرزی بلکه همه شبکه‌ها از سلامت و امید تا فضای مجازی و روابط عمومی، باید در تلاش باشند تا رویکرد هویت امتی و نگاه جهانی و تمدنی را برای مخاطب داخلی احیا و این نوا را به گوش مخاطب بین‌المللی برسانند.

📌 متن کامل یادداشت سیدحسین نجفی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/VVPek


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

13 Jan, 15:54


🔺کمیل نقی‌پور به سمت «مدیرکل اخبار خارجی» خبرگزاری منصوب شد

▫️شهرام وثوقی رئیس خبرگزاری صداوسیما در حکمی، کمیل نقی‌پور را به سمت مدیرکل اخبار خارجی منصوب کرد.

▫️معاون تولید محتوای قرارگاه جریان‌سازی صداوسیما، مدیریت مرکز پایش و پژوهش شناختی سدید و مسئول سیاسی گروه پژوهش‌های ویژه خبری معاون سیاسی صداوسیما از جمله سوابق نقی‌پور است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

13 Jan, 15:12


🔺️حبیب بیات سرپرست «مدیریت تامین نیروی انسانی» شد

▫️عیسی‌آبادی سرپرست اداره کل منابع انسانی در حکمی، حبیب بیات را به سمت سرپرست مدیریت تامین نیروی انسانی منصوب کرد.

▫️بیات در کارنامه کاری خود سوابقی همچون مدیر اداری معاونت سیما، مدیر امور قراردادهای اداره کل رسانه بین الملل معاونت سیما، مسئولیت واحد مدیران و مأمورین و جذب دانش آموختگان دانشگاه صداوسیما را دارد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

12 Jan, 17:11


🔺کودک و نوجوان؛ مخاطب‌های فراموش‌شده اخبار!

🖋️ محمدجواد نصیری | دانشجوی کارشناسی ارشد روزنامه‌نگاری – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: 7 دقیقه

◽️کودکان امروز، مخاطب متولد می‌شوند؛ آنها در عصر ارتباطات و جامعه‌ای مدرن چشم به جهان می‌گشایند. دیگر خبری از عروسک و ماشین بازی نیست؛ اسباب‌بازی آن‌ها، وسایل ارتباط جمعی و رسانه‌ها هستند. به همین جهت آن‌ها هر لحظه، در معرض انبوهی از اخبار و اطلاعات قرار می‌گیرند. روحیه کنجکاوی کودکان باعث می‌شود بیش از دیگران به رویدادهایی که در جهان رخ می‌دهد توجه نشان دهند؛ و این امر باعث شده است که آن‌ها از سادگی زندگی کودکانه خود دور شده و درگیر زندگی بزرگترهایشان شوند.

◽️با توجه به اسناد مرکز ملی آمار در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۸ میلیون نفر (۲۴ درصد) از کل جمعیت کشور ما را قشر کودک و نوجوان تشکیل می‌دهد. این جمعیت عظیم، ظرفیت بزرگی برای مدیران رسانه‌ها و تولیدکنندگان محتوای دیجیتالی محسوب می‌شود. اساسا انبوهی مخاطبان یک قشر، توقع و انتظارهایی ایجاد می‌کند تا حق ارتباطات و اطلاع‌رسانی برای این قشر به رسمیت شناخته شود.

◽️دوره کودکی و نوجوانی از آن‌جا که یکی از موثر‌ترین دوران زندگی در پرورش استعدادها محسوب می‌شود؛ نیازمند بسترهای ارتباطی ویژه‌ای است تا به واسطه آن انتقال میراث فرهنگی، تربیتی، اخلاقی و نظایر آن محقق شود. از دیدگاه «مک کوایل» جامعه‌پذیری به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار اطلاع‌رسانی در حوزه کودک و نوجوان معرفی می‌شود. جامعه‌پذیری فرآیندی است که افراد به واسطه دریافت‌های تربیتی و معرفتی خود، در جامعه نقش ایفا می‌کنند و با مسئولیت اجتماعی به قوانین و آداب و رسوم اجتماعی احترام می‌گذارند و به زندگی در جوامع مدرن ادامه می‌دهند.

◽️در این میان رسانه ملی به عنوان بزرگترین نهاد رسانه‌ای کشور وظیفه برآورده کردن نیازهای ارتباطی و اطلاعاتی اقشار مختلف جامعه را دارد. با توجه به جمعیت کثیر قشر کودک و نوجوان ایران، صداوسیما باید برای رفع نیازهای آن‌ها، در سبد مخاطبان خود سهم قابل توجهی داشته باشد. با توجه به‌ بروز تغییرهای اساسی در نهادهای مختلف جامعه، خصوصا نهاد خانواده، ولنگاری فضای مجازی و هوای مسموم حاکم بر این فضا، بخش زیادی از مسئولیت پاسخگویی به نیازهای تربیتی و آموزشی قشر کودک و نوجوان بر عهده سازمان صداوسیما محول شده است.

◽️بی‌توجهی رسانه ملی به این قشر از مخاطبان، آنها را به سوی رسانه‌های بیگانه سوق خواهد داد؛ رسانه‌هایی که هیچ نسبتی با فرهنگ ایرانی-اسلامی ندارند و تمام تلاششان را برای نابودی فرهنگ و هویت دینی به کار گرفته‌اند. این رسانه‌ها با ارائه محصولات خبری تحریف‌شده و محتوای مستهجن، ذهن و قلب کودکان ما را تسخیر کرده‌اند و توانسته‌اند اثرهای قابل توجهی در مدیریت افکار عمومی در برهه‌های حساس جامعه، نظیر آشوب‌های ۱۴۰۱، بگذارند؛ البته بازماندن از جذب و تربیت نسل جدید می‌تواند منجر به اتفاقاتی سهمگین‌تر و فجایع بزرگتری شود.

📌 متن کامل یادداشت محمدجواد نصیری را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/YouSM


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

11 Jan, 09:12


🔺خواب زمستانی شورای اقتصاد صداوسیما

▫️در روزگاری که نوسانات ارزی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اقتصادی مردم ایران تبدیل شده، انتظار می‌رود رسانه ملی با سیاستی منسجم و روشنگرانه به میدان بیاید. اما آنچه در عمل شاهد آن هستیم، تصویری مغشوش و گاه متناقض است که بیش از روشنگری، سبب سردرگمی مخاطبان می‌شود. این وضعیت نابسامان، ریشه در خواب عمیقی دارد که گویا شورای اقتصاد صداوسیما به آن فرو رفته است.

▫️بررسی سیاست رسانه‌ای سازمان صداوسیما در موضوع ارز، نمایانگر طیف وسیعی از رویکردها و دیدگاه‌هاست. از یک سو، این تنوع می‌تواند نشان از تلاش برای انعکاس صداهای مختلف باشد، اما از سوی دیگر، فقدان یک چارچوب منسجم و هدفمند، این تنوع را به آشفتگی بدل کرده است. گویی هر برنامه و هر بخش خبری، ساز خود را می‌نوازد، بی‌آنکه هارمونی مشخصی میان آنها وجود داشته باشد.

▫️این وضعیت، پرسش‌های جدی را درباره نقش و عملکرد شورای اقتصاد صداوسیما مطرح می‌کند. شورایی که قاعدتاً باید راهبر اصلی سیاست‌گذاری اقتصادی در رسانه ملی باشد، اما به نظر می‌رسد در برابر این آشفتگی، سکوت اختیار کرده است.

▫️در بررسی دقیق‌تر، شاهد تنوعی از دیدگاه‌ها و رویکردها در برنامه‌های مختلف تلویزیونی و بخش‌های خبری هستیم:
در برنامه‌هایی مانند «به‌اضافه یک»، «ثریا» و «تهران ۲۰» گاه شاهد رویکردی یک‌سویه هستیم. این برنامه‌ها در مواجهه با مسائل اقتصادی، گاهی موضعی کاملاً انتقادی و گاه موضعی بسیار موافق اتخاذ می‌کنند. این رویکرد، اگرچه ممکن است نکات مهمی را مطرح کند، اما خطر ارائه تصویری ناقص از واقعیت‌های پیچیده اقتصادی را به همراه دارد. عدم توازن در ارائه دیدگاه‌ها می‌تواند منجر به شکل‌گیری برداشت‌های نادرست یا ناقص در ذهن مخاطب شود.

▫️برنامه‌هایی چون «میزاقتصاد»، «شیوه» و «زمانه» در قالب مناظره، فضایی برای نقد دیدگاه‌های مختلف فراهم کرده‌اند. اگرچه این رویکرد ظاهراً متوازن‌تر به نظر می‌رسد، اما گاه ممکن است به جای روشنگری، سبب سردرگمی بیشتر شود.

▫️در این میان، برنامه‌های تخصصی‌تر مانند «پایش» و «هشت درصد» رویکردی متفاوت در پیش گرفته‌اند. این برنامه‌ها به تبیین سیاست‌های اجرا شده می‌پردازند و تلاش می‌کنند تحلیل‌هایی فراتر از گزارش‌های خبری معمول ارائه دهند.

▫️این تنوع دیدگاه‌ها، به جای ارائه تصویری جامع و منسجم، بیشتر شبیه به یک پازل بهم ریخته است که باعث سردرگمی مخاطب می‌شود. مخاطب به جای دریافت یک تصویر قابل فهم از مسائل ارزی، با انبوهی از اطلاعات پراکنده و گاه متضاد روبرو می‌شود که توانایی درک صحیح شرایط اقتصادی را از او سلب می‌کند.

▫️این وضعیت آشفته، مستقیماً ناشی از عملکرد ضعیف شورای اقتصاد صداوسیماست. این شورا در انجام وظایف اصلی خود ناکام مانده است:
عدم تدوین استراتژی مشخص برای پوشش مسائل اقتصادی، فقدان دستورالعمل‌های روشن برای برنامه‌سازان در حوزه اقتصاد، ناتوانی در ایجاد هماهنگی و انسجام میان برنامه‌های مختلف اقتصادی، عدم نظارت کافی بر محتوای برنامه‌های اقتصادی

▫️در شرایطی که اقتصاد کشور با چالش‌های جدی روبروست و نیاز به راهنمایی و روشنگری رسانه‌ای بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود، انفعال این شورا غیرقابل توجیه است. انتظار می‌رود شورای اقتصاد صداوسیما از این خواب زمستانی بیدار شود و با اقدامات زیر، به وظیفه خطیر خود در هدایت جریان اطلاع‌رسانی و تحلیل اقتصادی در رسانه ملی عمل کند:
تدوین استراتژی جامع برای پوشش مسائل اقتصادی، به ویژه موضوعات حساسی چون ارز، ارائه دستورالعمل‌های شفاف به برنامه‌سازان برای ایجاد توازن میان دیدگاه‌های مختلف، نظارت دقیق بر اجرای سیاست‌های تدوین شده، برگزاری جلسات منظم با کارشناسان و برنامه‌سازان برای هماهنگی بیشتر، ارزیابی مستمر بازخورد مخاطبان و تطبیق سیاست‌ها با نیازهای جامعه

▫️بدون تحرک و کارآمدی این شورا، امید چندانی به بهبود وضعیت آشفته کنونی در پوشش مسائل اقتصادی نمی‌توان داشت. رسانه ملی باید بتواند با ارائه تصویری روشن و منسجم از وضعیت اقتصادی کشور، به افزایش سواد اقتصادی جامعه و کمک به تصمیم‌گیری‌های آگاهانه شهروندان یاری رساند. این مهم تنها با بیداری و عملکرد موثر شورای اقتصاد صداوسیما میسر خواهد شد.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

09 Jan, 16:34


🔺با خنده از درد بگو! / جای خالی خبر– سرگرمی در تلویزیون

🖋️ سیداسماعیل عرب‌جعفری | دانش‌آموخته کارشناسی روزنامه‌نگاری – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۴ دقیقه

◽️امروزه با رنگارنگ‌ترین رسانه‌ها و حجم بالایی از اطلاعات مواجه هستیم. هر رسانه رویکرد و پرداخت متناسب خود را دارد و دست مخاطب برای گزینش و انتخاب باز است. همچنین مخاطب بیشتر از رسانه‌های نوین استفاده می‌کند و محتوای این رسانه‌ها بازخورد بیشتری دارد. به این معنا که یک محتوا قابلیت پسندیده‌شدن، کامنت‌گذاری و علاوه بر آن اشتراک‌گذاری بیشتری دارد. این مسئله در رسانه‌های خبری نیز ملموس‌ است. به ‌طوری که هر شبکه خبری برخط، رویکرد مناسب خود را اتخاذ می‌کند. حال این سوال مطرح است، اخبار رسانه ملی چگونه می‌تواند خود را در محوریت رسانه‌های خبری و در راس این قله مرتفع با کوه‌های گسترده نگه دارد؟

◽️آیا همچنان اخبار خشک و بی روح تلویزیون می‌تواند انتخاب و اولویت مخاطب باشد؟ شبکه‌های خبری خبرگزاری صداوسیما در فضای مجازی یا تلوبیون چقدر در چرخه اشتراک‌گذاری و چرخش در دست مخاطب قرار دارند؟ در دنیای نوین رسانه‌ای امروز، اخبار تلویزیون چقدر می‌توانند بر آگاهی و مطلع‌سازی مخاطب جوابگو باشد؟ نقطه تمایز اخبار صداوسیما کجاست؟

◽️نقطه تمایز اخبار صداوسیما، آن‌جایی است که درحال حاضر وجود ندارد. در دنیای رسانه‌ای و خبری امروز سرعت، دقت و صحت به ‌تنهایی کافی نیست. بلکه روایت و نوع روایت‌گری نیز مهم است. خبرگزاری صداوسیما با توجه به امکانات، بسترها و منابعی که در اختیار دارد، باید یک روایتگری متفاوتی در خبر داشته باشد. روایتی که نه‌ تنها مخاطب را آگاه می‌سازد بلکه یک پیام ماندگار در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند.

◽️اینفوتیمنت، ترکیبی از خبر و سرگرمی است. ترکیبی متعادل که ۵۰ درصد آن اطلاعات، اخبار، تحلیل‌ها و داستان‌های خبری و ۵۰ درصد آن طنز و سرگرمی است. درواقع منظور، لودگی و تمسخرهایی که در شبکه‌های اجتماعی با اخبار می‌شود یا آنچه که تحت عنوان «دی بی سی» از شبکه دو جهت نقد اخبار «بی بی سی» نیست. در خبر سرگرمی، مطالبه‌گری از مسئولان، نقد شرایط و آگاه‌سازی مخاطب از مسائل خیلی بهتر انجام می‌شود. مخاطبی که در یک روز پنجشنبه سال ۹۰ بعد از پخش اخبار ۲۰:۳۰ با آیتم «صرفا جهت اطلاع» روبه‌رو شده است؛ این موضوع را بهتر درک می‌کند.

◽️برنامه خبری «صرفا جهت اطلاع» در زمان خود بیننده زیادی داشت و بسیاری از گزارش‌های این برنامه نه ‌تنها خنده بر لب مخاطب می‌آورد، بلکه دارای پیامی بود که پرسش ذهنی مخاطب را پاسخ می‌داد. موضوع‌های مناسب، روایت طنزآلود، نقد و مطالبه‌گری، گزارشگری جذاب و استفاده از تیتر و عنوان‌های کوتاه و طنزگونه نقطه قوت و مخاطب‌محوربودن این برنامه بود.ک

◽️حال می‌توان از زوایای مختلفی یک برنامه خبری با روایت اینفوتیمنت ارائه کرد. به ‌طور کلی با استفاده از چندرسانه‌ای، به‌کارگیری محتوای تعاملی، به‌کاربردن محتوای کاربرساخته، تصویرسازی و استفاده از داستان مناسب، نوآوری و به‌کاربردن هوش مصنوعی و بهره‌گیری از جلوه‌های بصری متناسب با رسانه‌های امروزی، می‌توان یک برنامه خبری با محوریت خبر-سرگرمی برای مخاطب امروزی تولید و پخش کرد.

📌 متن کامل یادداشت سیداسماعیل عرب‌جعفری را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/BdUeb


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

06 Jan, 19:48


🔺 رئیس سازمان صداوسیما به شایعات بازداشت به دلیل استخراج رمز ارز پاسخ داد

▫️در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر دستگیری جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، به اتهام استخراج رمز ارز منتشر شد که واکنش رئیس صداوسیما را به همراه داشت.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

06 Jan, 19:06


پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما:
🔺بعد از ۱۲ سال شیب نزولی میزان مخاطبان صداوسیما افقی شده است

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnab

نبض صداوسیما

06 Jan, 18:27


🔺جعبه سیاه / قطبی، تلویزیون، شاه و دیگران

🖋️ ابوالفضل فرخی | دانشجوی ارشد تهیه‌کنندگی تلویزیون –دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۵ دقیقه

◽️یک مکان، وسیله، ماشین یا هر مورد دیگری چیزی شبیه به جعبه سیاه دارند. البته با اسم‌های مختلف، مثلا؛ بخش آرشیو، بایگانی، انباری ، کیلومترشمار و ... . جایی که بشود روند و اطلاعات را ثبت کرد و به آن‌ها در آینده‌ای دور یا نزدیک استناد کرد.

◽️ما در بخش جعبه سیاهِ نشریه نبض، قصد داریم از طریق نقل خطره‌ها، گفته‌ها و نوشته‌ها به روند تاریخی رادیو و تلویزیون کشورمان، بپردازیم و احولات سازمان در زمان‌های مختلف را بازخوانی کنیم. در اولین شماره‌ بخش جعبه سیاه می‌خواهیم به دوران پهلوی و احوال رسانه در آن زمان بپردازیم، محور این قسمت از جعبه سیاه، «رضا قطبی» است.

◽️رضا قطبی‌زاده متولد فروردین ۱۳۱۷ در تهران است. او از محصلان دبیرستان البرز بود و بعدها در رشته مهندسی برق در مدرسه پلی تکنیک فرانسه تحصیل کرد و از آنجا فارغ‌التحصیل شد. او مدتی در وزارت اطلاعات و جهانگردی مشغول به کار شد و در همانجا طرح‌های مربوط به تأسیس یک تشکیلات بزرگ تلویزیونی را تهیه کرد. ۶ تیر ۱۳۴۶ بود که مجلس شورای ملی نیز لایحه‎ دولت، راجع به تشکیل سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران را تصویب کرد. رضا قطبی اولین مدیرعامل این سازمان شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی، عهده‌دار این سمت بود.

◽️دوره مدیریت رضا قطبی در سازمان رادیو و تلویزیون ملی دور از حاشیه و ماجراهای مختلف نبوده و احتمالا مرور این گفته‌ها و خاطره‌های آن زمان ‌می‌تواند برای شما خوانندگان عزیز جالب توجه باشد. اتفاق‌هایی که به تاریخ سیاسی_اجتماعی کشورمان نیز مربوط است.

📌 متن کامل یادداشت ابوالفضل فرخی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/2w1R7


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

06 Jan, 18:11


🔺برنامه «جناب خان» از جمعه روی آنتن می‌رود

◻️برنامه هزارویک با اجرای‌ محسن کیایی و جناب خان با صدا پیشگی محمد بحرانی در قالب برنامه طنز به زودی از شبکه نسیم پخش می‌شود.

◽️اولین قسمت و آغاز رسمی این برنامه از روز سه شنبه ۲۵ دی ماه مصادف با ولادت حضرت علی(ع) خواهد بود.

◻️این برنامه با طراحی و مدیریت هنری محمد بحرانی ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن می‌رود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnab

نبض صداوسیما

04 Jan, 16:30


🔺پشت صحنه / روایتی از «انارستان»؛ وقتی مخاطب‌، دانه یاقوت است...

🖋️ فرگاه افشار | دانشجوی کارشناسی روزنامه‌نگاری – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۵ دقیقه

◽️در یکی از روزهای پاییزی آذرماه سال ۹۸، برنامه «انارستان» برای اولین بار به روی آنتن شبکه افق رفت تا به یکی از موضوع‌های موردنیاز جامعه، یعنی سلامت و سبک زندگی بپردازد. ایجاد آگاهی در خصوص طب سنتی ایرانی نیز به‌عنوان هدف اصلی این برنامه مطرح شد.

◽️حالا با گذشت ۵ سال، عصرانه‌های شبکه افق به دهمین فصل از برنامه‌ای اختصاص دارد که گروه جدید تولیدکننده‌ی آن، دگرگونی‌های زیادی در ساختار و محتوا ایجاد کرده است. در این گزارش، به تغییرهای انارستان در طول زمان، ساختار کنونی و بخش‌های مختلف برنامه و نیز شیوه‌ی تعامل آن با مخاطب خواهیم پرداخت.

◽️از قرار معلوم، «انارستان» نامش را از انار، که پرخاصیت‌ترین و توصیه‌شده‌ترین میوه‌ها در طب ایرانی است، وام گرفته است.

◽️حالا برای پاسخ به این پرسش که آیا «انارستان» هم می‌تواند به اندازه انار برای مخاطب خود پرفایده باشد یا نه، به سراغ جانشین تهیه برنامه، آقای آرمان حیدری، رفتیم. وقتی از او درباره شاخصه‌های اصلی و وجه تمایز «انارستان» با برنامه‌های مشابه پرسیدیم، به علمی و کاربردی بودن برنامه اشاره کرد و گفت: تمامی گروه سردبیران ما پزشک‌های متخصص طب سنتی هستند و همچنین بیشترِ کارشناسان برنامه نیز تحصیلات دانشگاهی در این زمینه دارند. این تغییرها باعث شده که اطلاعات ارائه‌شده در برنامه بر اساس واقعیت‌های علمی و مقاله‌های معتبر باشد.

◽️به‌علاوه، در فصل‌های جدید، تلاش کرده‌ایم تا برنامه کاربردی‌تر و عملی‌تر باشد. برای نمونه، بخش‌های مختلفی مانند آشپزی، داروسازی، و سبک زندگی اضافه شده‌اند که به‌طور مستقیم به نیازهای روزمره مردم پاسخ می‌دهند.

◽️یکی از تغییرهای ساختاری که گروه تولید جدید به آن توجه کرده‌اند، خروج از فضایی صرفاً گفت‌وگومحور و طرح موضوع‌های کاربردی است. در این راستا، بخش‌های متنوعی برای هر یک از روزهای هفته طراحی شده‌اند تا مخاطب آگاهانه و بر اساس نیاز به تماشای آن‌ها بنشیند.

📌 متن کامل یادداشت فرگاه افشار را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/G95ks



#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

04 Jan, 15:19


🔺سریال «فریبا» از ۲۲ دی پخش می‌شود

◽️سریال «فریبا» به کارگردانی محمود معظمی، یک درام اجتماعی است که به بررسی چالش‌های جامعه امروز، به ویژه تاثیرات فضای مجازی می‌پردازد.

◽️این سریال که پیش‌تر با نام «عفیف» شناخته می‌شد، با حضور بازیگران مطرحی همچون علیرضا خمسه، محمود پاک‌نیت، حمیدرضا پگاه، ثریا قاسمی، ستاره سادات قطبی، ارسلان قاسمی، ساناز سعیدی، فرزاد حسنی، امیرمحمد زند، نسیم ادبی، از ۲۲ دی ماه روی آنتن شبکه سه سیما خواهد آمد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

01 Jan, 18:06


🔺نوآ؛ روایتی نو از پوشش ایرانی

🖋️ طاهره راعی | دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

◽️پوشش، تنها یک لباس نیست؛ بلکه نماد و روایتی از تفکر، هویت و فرهنگ یک ملت است. برنامه تلویزیونی «نوآ» با رویکردی فرهنگی، تلاش می‌کند تا پوشش ایرانی را با الهام از سنت‌ها و هنرهای بومی، احیا کند. با این حال، توجه به برخی نکات کلیدی می‌تواند تأثیرگذاری این برنامه را در الگوسازی برای طراحی پوشش بانوان ایرانی دوچندان کند.

◽️برنامه تلویزیونی «نوآ»، به‌عنوان اولین مسابقه طراحی و دوخت لباس زنان در رسانه ملی ایران، فضای تازه‌ای را برای طراحان خلاق ایرانی ایجاد کرده تا استعدادهای خود را در حوزه پوشش ایرانی-اسلامی به نمایش بگذارند. پخش این مسابقه از شبکه نسیم که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده، با ارائه روایتی از طراحی لباس‌های زنانه با بهره‌گیری از فرهنگ‌ها و سنت‌های اصیل و بومی، گامی نوین در فرهنگ‌سازی پوشش ایرانی-اسلامی به شمار می رود.

◽️ساختار مسابقه‌ای برنامه «نوآ» به گونه‌ای طراحی شده که هر قسمت شامل رقابت میان سه گروه دو نفره از خیاطان و طراحان ماهر است که در نهایت یک گروه با بهترین عملکرد به مرحله بعد راه می‌یابد. هر یک از این طراحان با توجه به مبحث‌های مشخص‌شده در هر قسمت، در سه مرحله طراحی، الگوسازی و دوخت لباس با الهام از نماد‌های ملی، اسلامی و اقوام ایرانی اثر خود را ارائه می‌کنند. در نهایت لباس دوخته شده را بر تن کرده و داوران ارزیابی خود را ارائه می‌دهند.

◽️این رقابت نه تنها بستری برای نمایش خلاقیت طراحان لباس از سراسر کشور را فراهم کرده، بلکه فرصتی برای نشان دادن هویت ایرانی-اسلامی در طراحی لباس بانوان ایجاد کرده است. به گفته سعید شمس، کارگردان این برنامه، پوشش لباس‌های ایرانی نه تنها محدودیتی ایجاد نمی‌کند، بلکه می‌تواند الهام‌بخش باشد و نشان دهد که طراحی لباس‌های محجوب و فاخر ایرانی می‌تواند هم خلاقانه و هم کاربردی باشد.

◽️با این حال برنامه «نوآ» به دلیل عدم ارائه آموزش‌های خیاطی و طراحی، بیشتر، مخاطبان تخصصی را هدف قرار داده و از انتقال مفاهیم عملی به مخاطب عام بازمانده است. این امر باعث شده که مخاطب عمومی تنها با پوشش‌های برگرفته از اقوام و سنت‌ها آشنا شود؛ بدون اینکه مهارتی در زمینه خیاطی کسب کند. در نتیجه، این رویکرد ممکن است به ریزش مخاطبان غیرتخصصی منجر شود و جذابیت برنامه برای عامه مردم کاهش یابد.

📌 متن کامل یادداشت طاهره راعی را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/onnxT


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

01 Jan, 09:18


🔺سریال موسی در یکی از ۵ استودیوی برتر دنیا در حال ساخت است

بهنام حیدری، عضو ستاد تحول رسانۀ ملی:
◽️سریال حضرت موسی در یکی از ۵ استودیوی برتر دنیا در حال ساخت است

◽️انبوهی از سریال‌ها و تولیدات دربارۀ دانشمندان و شخصیت‌های ملی و ایرانی مانند خواجه نصیر، پوریای ولی و شهید چمران در حال ساخت و نگارش فیلمنامه است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

31 Dec, 13:44


🔺آخرین آمار وضعیت بینندگان صداوسیما از زبان رییس مرکز تحقیقات

محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما:
◽️میزان بیننده سیما از بهار ۱۴۰۲ که ۵۹.۷ درصد بوده در تابستان ۱۴۰۳ به ۶۵.۲ رسیده و سیر صعودی گرفته است و باوجود کاهش مخاطب در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شاهد افزایش نسبی این آمار از سال ۱۴۰۲ هستیم.

◽️براساس آخرین نظرسنجی در تابستان ۱۴۰۳ میزان بیننده سیما در رده سنی ۱۵ سال و بالاتر۶۵.۲ درصد، در رده سنی خردسالان(چهار تا پنج سال) ۷۷.۲ درصد،در رده سنی کودکان (شش تا ۱۱ سال) ۷۸.۱ درصد، در رده سنی نوجوانان(۱۲ تا ۱۷ سال) ۷۶.۸ درصد بوده است.

◽️میزان بیننده اخبار سیما ۶۰.۴ درصد و میزان استفاده از رسانه‌های اجتماعی ۷۴.۲ درصد بوده است. همچنین نظرسنجی میزان بینندگان رسانه ملی در فصل پاییز طی روزهای آینده نهایی می‌شود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

31 Dec, 11:56


🔺متن پیام حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به همکاران سازمان صداوسیما در افق تحول رسانه ملی

▫️پیمان جبلی صبح روز گذشته یادداشتی خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال و از ایشان خواستند باتوجه به برگزاری ششمین همایش افق تحول، رهنمودی خطاب به همکاران عنایت کنند.

متن پیام حضرت آیت الله خامنه‌ای:
▫️« بسمه‌تعالی
جناب آقای جبلی، شما و این حضرات، نقش بی‌بدیل رسانه و تبلیغ را درپیکارهای کنونی جهان که بیش از همیشه است، می‌دانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گفتن و رساندن پیام و روایت او از واقعیت رقم می‌زند. بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و دران اثر بگذارند. ما در این عرصه مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.

سیدعلی خامنه‌ای، 10/10/1403»

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

30 Dec, 16:30


🔺فرصتی برای گفتگو؛ نوشتاری بر برنامه تلویزیونی «به اضافه یک»

🖋️ ابوالفضل فرخی | دانشجوی کارشناسی ارشد تهیه‌کنندگی تلویزیون – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه

◽️موضوع‌های سیاسی، از اولین اشکال محتوایی بودند که در تولیدهای تلویزیونی به بینندگان ارائه می‌شد. از بدو گسترش پدیده تلویزیون در خانه‌ها، اولین برنامه‌ها، گزارش‌هایی حول محور مسائل سیاسی و اجتماعی بودند. مانند گزارش از یک رویداد سیاسی، تصویب یک قانون در مجلس و... . با پیشرفت‌های فنی و محتوایی تلویزیون در طی سالیان، برنامه‌هایی که محتوای سیاسی داشتند هم به طور طبیعی کیفیت مطلوب‌تری پیدا کردند. یک نمونه از این نوع برنامه‌ها، آثاری هستند که فرصتی برای گفت‌وگو و مناظره بین تفکرهای مختلف را ایجاد می‌کنند. حال می‌تواند مناظره بین نامزدهای یک انتخابات سیاسی باشد، یا مناظره راجع به موضوع‌های مذهبی، فرهنگی و علمی.

◽️یک گونه از برنامه‌های تلویزیونی با ساختار مناظره‌محور، آثاری هستند که جوانان با یکدیگر، درباره مسائل سیاسی و اجتماعی یا فرهنگی روز در کشورشان به بحث و مناظره می‌پردازند. تولید این نوع از برنامه‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل مهم جهت ارتقاء آگاهی و مشارکت اجتماعی-سیاسی در جوامع عمل کند.

◽️از جمله آثار تلویزیونی معروف در جهان با ساختاری مناظره محور، برنامه «The Young Turks» است که از سال ۲۰۰۲از شبکه TYT»» پخش می‌شود. این برنامه به بررسی مسائل سیاسی و اجتماعی از منظر جوانان پرداخته و به نقد سیاست‌های عمومی می‌پردازد. برنامه «Hannity» که از سال ۱۹۹۶در شبکه فاکس‌نیوز پخش ‌می‌شود از همین دست برنامه‌هاست که به بررسی نظرهای مختلف درباره مسائل روز می‌پردازد .

◽️برنامه دیگری به نام «Real Time with Bill Maher» که از سال ۲۰۰۳از سکو «HBO» پخش می‌شود هم به مناظره درباره مسائل سیاسی و اجتماعی با حضور مهمانان مختلف اختصاص دارد و با رویکردی انتقادی و طنزآمیز، فضایی مناسب برای بیان نظرات مختلف فراهم می‌آورد. این سه مورد شاهد مثالی از تنوع برنامه‌‌سازی با محوریت موضوع‌هایی سیاسی و به شکل مناظره بین افراد، در سطح جهان هستند.

◽️در ایران، سابقه تولید این‌ گونه از برنامه‌ها به اوایل انقلاب اسلامی برمی‌گردد. در آن دوران مناظره‌ها بین افکار و گروه‌های مختلف در تلویزیون رواج زیادی داشت. نمونه‌ مشهور آن، مناظره‌هایی با عنوان «آزادی، هرج و مرج، زورمداری» بود که با حضور افرادی مانند آیت‌الله بهشتی از تلویزیون پخش می‌شد. این رویه در سال‌های بعد از انقلاب به اشکال گوناگون در تلویزیون دنبال شده است.

◽️در زمستان سال ۱۴۰۲ یک ماه قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی برنامه‌ای از شبکه سه سیما پخش شد که صراحت بیان در آن به علاوه شکل و شمایل جدیدش باعث جلب توجه مخاطبان شد. برنامه «به اضافه یک» با اجرای محمدجعفر خسروی. این برنامه قبل از انتخابات اسفند ۱۴۰۲ منجر به بیان مباحثی شد که قبل از آن، مخاطبان کمتر این مطالب را از صداوسیما دیده و شنیده بوند. در «به اضافه یک»، در قدم اول مجری، موضوعی گفت‌وگو را برای مخاطب بیان می‌کند و در ادامه با حضور چهار مهمان جوان که اکثرا از قشر دانشگاهی هستند موضوع به مناظره گذاشته می‌شود.

◽️بیان آزادانه مباحث سیاسی و نقطه نظرهای متفاوت با دیدگاه رسمی در فضای سیاسی کشور، نقدهای صریح و تند، گفت‌وگوهایی که بعضا به جنجال بین مهمانان جوان کشیده می‌شود نشان از برنامه‌ای دارد که حدالامکان سعی بر فراهم کردن فرصتی برای شنیدن نظرهای گوناگون و ارائه آن به مخاطب دارد. البته شاید نکته منفی که در این برنامه وجود داشته باشد، نشان دادن نظرهای مخاطبان به شکل متونی در کنار قاب تصویر است.

◽️چیزی که هم به نماهای دوربین‌ ضربه زده، هم شکلی از بی‌سلیقگی را القاء می‌کند و البته به هر طریق خود را آزادمنش نشان دادن هم به ضدتبلیغ، تبدیل می‌شود. برنامه در ایده اولیه خود به اندازه کافی مقید به شنیدن نظرهای مختلف بوده، بنابراین لزومی ندارد که پیامک فلان شخص از فلان شهر را نشان دهد که نوشته: «جرات دارید احمدی‌نژاد رو بیارید.»!!.

◽️ساخت این‌گونه از برنامه‌ها جدا از ضروری بودن در زمانه فعلی کشورمان، باعث شکل‌گیری فرهنگ گفت‌وگو و سعه صدر در قبال شنیدن عقاید دیگری می‌شود. هر چقدر که فضا برای ساخت این برنامه‌ها بیشتر در صداوسیما فراهم شود، قطعا می‌توان به این مهم امیدوار بود که میدان‌دار اصلی رسانه‌های فارسی زبان، تنها شبکه‌های مستقر در لندن و واشنگتن نباشند.

📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/spHQj


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

28 Dec, 16:30


🔺رادیو تئاتر؛ رادیو یا تئاتر؟

🖋️ ماهان بختیاری، دانشجوی کارشناسی ارشد تهیه‌کنندگی رادیو دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

◽️پدیده‌ای به اسم «رادیو تئاتر» که چندسالی است در بین علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی، برای خودش جایی باز کرده؛ و خودش را به عنوان گونه‌ای نو و بدیع در این عرصه به نمایش گذاشته، آیا اکنون توانسته است چارچوب و قوانین مختص به خودش را به صورت منطقی و قابل دفاع بسازد و مشخص کند؟

◽️همانطور که می‌دانیم نمایش رادیویی بر مبنای صدا، استوار است و مخاطب یک نمایش رادیویی صرفا از طریق شنیدن و تخیل کردن در ذهنش، به معنا می‌رسد و تحت تاثیر نمایش قرار می‌گیرد. عمده جذابیت بی‌بدیل «نمایش رادیویی» در همین تخیل کردن و تصویرسازی ذهنی نهفته است. در حقیقت اگر بخواهم مفهوم فوق را به گونه‌ای دیگر شرح دهم باید بگویم که خلق معنا در نمایش رادیویی بدون تخیل مخاطب امکان‌پذیر نمی‌باشد و یا ناقص ایجاد می‌شود. رادیو رسانه تخیل است. وقتی نمایشی را می‌شنویم مدام در حال تخیل کردن هستیم. در واقع شخصیت‌های نمایش رادیویی در ذهن شنونده ساخته می‌شود. نه صحنه تئاتری وجود دارد و نه پرده سینمایی.

◽️حال اگر پیوند بین رادیو و تئاتر برقرار شود، آیا سهم تخیل مخاطب کم نمی‌شود؟ به این نکته اشاره شد که اصلی‌ترین دلیل جذاب بودن نمایش رادیویی تخیل کردن است. به عبارتی دیگر شخصی‌سازی عناصر دراماتیک در ذهن. حال این سوال پیش می‌آید که رادیو تئاتر چگونه می‌تواند لذت تخیل کردن را از مخاطب نگیرد؟ در اینجا می‌خواهم به نقل قولی از دکتر حسن خجسته در این مورد اشاره کنم که می گوید: «در رادیو تئاتر، محیط پیرامونی رادیو، تئاتر است. و محیط پیرامونی تئاتر، رادیو.»

◽️حال این پیرامونی همزمان چگونه باید شکل بگیرد؟ همان‌طور که می‌دانیم، مکان در نمایش رادیویی عنصری نامشخص است. چه مکان اتفاق‌هایی که درون نمایش می‌افتد و چه مکان مخاطب، هنگام گوش دادن به رادیو. یکی از مهم‌ترین اتفاق‌هایی که رادیو تئاتر رقم می‌زند، وحدت بخشیدن به مکان در نمایش رادیویی است. یعنی مخاطبان نمایش رادیویی به جای اینکه هر یک در جای مختلفی باشند؛ در یک جای مشخص کنار هم می‌نشینند و تجربه جمعی گوش دادن و دیدن یک نمایش را به دست می‌آورند. نمایشی که حالا همزمان باید ویژگی‌ها و ساختار هر دو رسانه را حفظ کند! صدا؛ افکت و موسیقی همچنان از رکن‌های اصلی این نمایش می‌باشد، زیرا قرار است همچنان مخاطب علی‌رغم دیدن بازیگران و صحنه، تخیل پویا خودش را حفظ کند. عناصر صحنه و بازیگران زیر نظر کارگردان هنری به شکلی متفاوت از تئاترِ کلاسیک، رهبری و هدایت می‌شوند. زیرا هم‌اکنون، پیرامون تئاتر، رادیو است و باید مختصات آن رسانه هم رعایت شود.

◽️در نمایش رادیویی در اکثر مواقع برای جدا کردن صحنه‌ها از یکدیگر از موسیقی استفاده می‌شود. و اگر مکان نمایش هم تغییر کند؛ چاره‌ای جز این نیست که در ابتدای هر صحنه با کمک صدای محیط و افکت و حتی در بعضی مواقع از کلام برای شناساندن مکان رخداد نمایش استفاده شود. اما در رادیو تئاتر به راحتی می‌توان در صحنه این تغییرها را نشان داد. بسیاری دیگر از این مثال‌ها را می‌توان زد که چگونه می‌توانند این دو رسانه در شرایط مختلف به کمک همدیگر بیایند و به پیشبرد روایت کمک کنند. در واقع شاید بتوان گفت این دو رسانه در کنار هم به کمک یکدیگر می‌آیند تا مخاطب تجربه حسی متفاوتی از درک یک اثر هنری را کسب کند. به نظر می‌رسد با گذشت بیشتر زمان، کسب تجربه و آزمون و خطای هنرمندان این عرصه، بتوان چارچوب و قوانین دقیق‌تری برای این پدیده در نظر گرفت.

📌 این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/LEmsN


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

27 Dec, 19:08


🔺فصل جدید «برمودا» از فردا پخش می‌شود

◽️«برمودا» با اجرای کامران نجف‌زاده به تهیه‌کنندگی مهدی مینایی سه روز اول هفته ساعت 20 از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود. این برنامه همچون فصل گذشته، با حضور تلفیقی مهمانان هنری، ورزشی، اجتماعی و سیاسی می‌کوشد گفت‌وگوهایی متفاوت و خاص را روی آنتن ببرد.

◽️«برمودا» در زمان پخش نخستین فصل توانست از نظر تعداد بازدیدهای تلوبیون،  نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما و نظرسنجی روزنامه جام‌جم، عنوان پربیننده‌ترین برنامه در حال پخش را از آن خود کند و برخی گفت‌وگوهای آن نیز بازتاب‌های جهانی در خبرگزاری‌های بین‌المللی داشته باشد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

26 Dec, 12:28


🔺مدار تحول / زنده کنید این شیشه تلویزیون را...

🖋️ رضا ندری، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: 4 دقیقه

▫️در سال‌های اخیر، قهر جوانان با رسانه ملی به یکی از چالش‌های مهم سازمان صداوسیما تبدیل شده است. برخی مدیران این سازمان بر این باورند که اکنون درصد کمی از مخاطبان برنامه‌های صداوسیما را جوانان تشکیل می‌دهند.

▫️اکنون که با مدیریت جدید سازمان صداوسیما صحبت از تحول در این نهاد مطرح شده است، لازم است منظور ما از تحول در حوزه معاونت سیاسی و خبر صداوسیما روشن شود. باید بررسی کنیم که تا چه اندازه فعالیت‌های خبری صداوسیما با انتظارهای مقام معظم رهبری همخوانی دارد.

▫️مقام معظم رهبری در طی سال‌های متمادی بر اهمیت تلاش همه دستگاه‌های تبلیغی نظام، به ویژه صداوسیما، برای جذب جوانان تاکید کرده‌اند. به گفته ایشان، مسئله جوانان باید به یک مسئله ملی تبدیل شود و همه نهادها، از دولت و روحانیت گرفته تا بسیج و سازمان‌های ورزشی، در قبال آن احساس مسئولیت کنند.

▫️«مسئله جوانان در کشور ما، باید به یک مسئله حقیقتا ملی تبدیل بشود. همه باید در قبال این مسئله احساس مسئولیت کنند. هم دولت، هم روحانیت، هم بسیج، هم سازمان‌های ورزشی و هم صداوسیما.
باید مسئله جوانان را، نیازهای جوانان را، آینده جوانان را، برنامه‌ریزی برای جوانان را یک مسئله جدی و درجه یک به حساب بیاورند، این اجتناب‌ناپذیر است.» (در اجتماع عظیم جوانان در مصلای تهران، ۰۱/۰۲/۱۳۷۹)

▫️یکی از اصول مطرح‌شده توسط مقام معظم رهبری، توجه به مرجعیت خبری و تحلیلی جوانان توسط صداوسیما است. اگر صداوسیما نتواند این نقش را ایفا کند، کشور با آسیب‌های جدی مواجه خواهد شد. از این منظر، اگر تحول در معاونت سیاسی و بخش‌های خبری صداوسیما نتواند جوانان را به پای برنامه‌های خبری بیاورد، بدون شک ناکام خواهد ماند.

▫️از علل عدم جذابیت بخش‌های خبری صداوسیما برای جوانان، می‌توان به این عوامل اشاره نمود: اصرار بر استفاده از قالب‎های رسمی و خشک در ارائه خبر، بی‌توجهی به مسئله‌ها و شبهه‌های ذهن جوانان و عدم استفاده از ابزارهای نوین رسانه‌ای، خصوصا حضور موثر و فعال در فضای مجازی، جایی‌ که این روزها، بیشتر وقت جوانان ما در آن به سر برده می‌شود.

📌 متن کامل یادداشت رضا ندری را در Instant view بخوانید.

📌 ادامه این مطلب را می‌توانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/oUTbx


#نشریه_نبض
#مدار_تحول

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

24 Dec, 08:23


🔺️تلویزیون، خانه مستند است

▫️همین حالا که شما این یادداشت را می‌خوانید، چندین روز از اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند و جشنواره سینمای مستند حقیقت می‌گذرد و می‌توان بهتر و شفاف‌تر در مورد این موضوع صحبت کرد. در نشریه شماره ۲۸ نبض در مورد اهمیت جشنواره تلویزیونی مستند در سراسر زیستِ مستند و همچنین افق‌های روشن پیش روی آن مطلبی را برای شما نوشتم. اما در این یادداشت قصد دارم مطلب کوتاه و مهمی را بنویسم.

▫️«تلویزیون، خانه‌ مستند است.» بلاشک این جمله برای اهالی مستند آشناست، زیرا تمام مدیران سازمان صداوسیما و مدیران شبکه مستند این اصل مهم را یادآوری می‌کنند. این یک شعار نیست بلکه یک حقیقت بلامنازع است. از ابتدا تا به حال مهم‌ترین سکوی نمایشی برای ارتباط هرچه بهتر بین فیلم مستند و دورترین مخاطب دوستدارِ فیلمِ مستند، تلویزیون بوده است. در اختتامیه هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند، محسن برمهانی، معاون سیما که خود فارغ‌التحصیل تهیه‌کنندگی مستند از دانشگاه صداوسیما است، به این موضوع اشاره کرد که: «جشنواره تلویزیونی مستند، بزرگترین رویداد مستند کشور است. هم به لحاظ تعداد آثار و هم میزان مخاطب آن.»

▫️با اینکه سکوهای مختلفی برای ارائه آثار مستند در تلاش هستند تا مخاطبان را به سمت خود سوق بدهند اما همچنان تلویزیون و شبکه مستند به عنوان مرجع نمایش آثار مستند شناخته می‌شود. اما مسئله حائز اهمیت این است که برای برندینگ جشنواره تلویزیونی مستند چه تمهیداتی اتخاذ شده است؟ آیا همچنان این تفکر در مستندسازان وجود دارد که ابتدا اثر مستند تلویزیونی خود را بر روی پردهِ نقره‌ای حقیقت به نمایش بگذارند و بعد در جشنواره تلویزیونی مستند؟

▫️می‌توان گفت که قدمی سازنده در اختتامیه هجدهمین جشنواره مستند حقیقت، صورت گرفت. حرکتی نو از سمت شبکه مستند که به اثر برگزیده خود، فیلم مستند «شگرد» جایزه‌ای اختصاص داد. مستند «شگرد» ساخته حسن جعفری در هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند با نام «باشگاه اندیشه» حضور داشت که در بین آثار برگزیده قرار نگرفت. اما حسن جعفری با تغییر شیوه تدوین و کارگردانی، «شگرد» را به هجدهمین جشنواره سینمای مستند حقیقت رساند و این فیلم به عنوان اثر برگزیده از نگاه شبکه مستند انتخاب شد. این انتخاب هوشمندانه، نشانگر حمایت شبکه مستند از مستندسازان تلویزیونی است. حمایت از اثری که با تغییرهای روایی و فرمی خود تبدیل به اثر برگزیده از نگاه شبکه مستند شده است و به نوعی به خانه خود بازگشت زیرا «تلویزیون، خانه مستند است.»

▫️حال مستند برای احیاء برند خود در میان مستندسازان و مخاطبان، نیاز به حمایت‌هایی هوشمندانه دارد تا هرساله شاهد آثار متنوع و فاخری از مستندسازان در جشنواره تلویزیونی مستند باشیم.

🔰علی ترابی | دانشجوی ارشد تهیه‌کنندگی مستند، دانشگاه صداوسیما

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

23 Dec, 10:58


🔺فصل جدید «گاندو» در راه است

▫️سریال پرطرفدار «گاندو» که با دو فصل قبلی خود توانسته توجه گسترده‌ای را به خود جلب کند، وارد مرحله جدیدی از تولید شده است. پس از تکمیل نگارش فیلمنامه، فصل سوم این سریال امنیتی و اکشن به‌زودی با انتخاب عوامل و شروع پیش تولید، به مراحل عملیاتی خود نزدیک می‌شود.

▫️این فصل، همانند دو فصل پیشین، در ادامه داستان‌های پرتنش و پیچیده امنیتی خواهد بود و به پرونده‌ای ویژه پرداخته خواهد شد. تیم تولید این سریال که به‌طور ویژه در پی روایت داستان‌هایی با محوریت چالش‌های امنیتی و جاسوسی در فضای سیاسی است، امیدوار است که فصل سوم بتواند همچنان رضایت مخاطبان را جلب کند.

▫️سریال «گاندو» از سال ۱۳۹۸ در شبکه‌های مختلف ایرانی منتشر شد و توانست با بهره‌گیری از داستان‌های جذاب و شخصیت‌پردازی‌های پیچیده، در بین مخاطبان خود جایگاه ویژه‌ای پیدا کند. فصل اول و دوم آن با موفقیت به پخش رسید و حالا در حال آماده‌سازی برای فصل سوم است که قرار است وارد عرصه پخش شود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Dec, 19:27


🔺توجه ویژه رسانه ملی به جایگاه و نقش زنان

▫️شبکه خبر امروز به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن، اقدام نوآورانه و خلاقانه‌ای را به ثبت رساند. این شبکه برای ارج نهادن به این مناسبت مبارک، تمام عوامل خود اعم از گویندگان، صدابرداران، تصویربرداران و خبرنگاران را از میان خانم‌ها انتخاب کرد. این اقدام نشانگر توجه به جایگاه و نقش زنان در عرصه رسانه و خبر است.

▫️در شرایطی که فضای خبر معاونت سیاسی به سمت خشکی و بی‌روحی پیش رفته، این حرکات خلاقانه می‌تواند به تلطیف و تنوع‌بخشی به فضای خبری کمک کند.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Dec, 16:32


🔺#نشریه_نبض | شماره بیست و هشتم

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Dec, 16:30


🔺#نبض۲۸ منتشر شد

🔴 در این شماره خواهید خواند:
▫️باشگاه خبرنگاران؛ از تولد تا تحول
▪️جلوه‌نمایی توخالی، نقدی بر سریال «هشت‌پا»
▫️جعبه سیاهِ رضا قطبی
▪️روایتی از «انارستان»؛ وقتی مخاطب‌، دانه یاقوت است...
▫️کودک و نوجوان؛ مخاطب‌های فراموش‌شده اخبار!
▪️نوآ؛ روایتی نو از پوشش ایرانی
و ...

▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠#نبض۲۸ را از [اینجا] دریافت کنید.
💠#نبض۲۸ در [ویرگول] خواندنی است.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Dec, 06:36


🔴 طولانی‌ترین شب سال با #نبض

⏳️ کمتر از ۱۲ ساعت دیگر تا انتشار #نبض ۲۸

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

19 Dec, 12:11


🔺جناب خان به تلویزیون بازمی‌گردد

▫️تلاش‌های جناب خان در نهایت باعث تولید برنامه‌ای شد که از هفته آینده شروع به ضبط می‌شود.

▫️جناب خان به همراه یک بازیگر معروف به آنتن برمی‌گردد و در کنار این عروسک تلویزیونی نقش گرداننده و میزبانی برنامه را به دست می‌گیرد.

▫️این برنامه تحت عنوان "هزار و یک" است و احتمالا بین ۱۵ تا ۲۰ دی ماه روی آنتن می‌رود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

18 Dec, 12:48


🔺عابدینی: به‌زودی شاهد تحولات بصری در شبکه خبر خواهیم بود

حسن عابدینی معاون سیاسی صداوسیما:
◽️چند سال است که شبکه خبر با شکل و ظاهر یکنواختی در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است و به‌زودی شاهد تحولاتی از منظر بصری در این شبکه خواهیم بود.

◽️حتی زیرنویس‌های این شبکه نیز با خط تازه‌ای نوشته خواهد شد و رنگ‌های قالب در طراحی صحنه و استودیو‌های خبری و نور‌ها و… همه دچار تغییراتی می‌شوند. جزئیات این تحول بصری نیز در دست بررسی است و به‌زودی اجرایی می‌شود.

◽️برخی رویکرد‌ها و سازوکار‌ها نیاز به اصلاح دارد. همان‌طور که سرعت تحولات دنیا بالا رفته، رسانه نیز باید به سرعت ریل‌گذاری‌های خود را متناسب با وضعیت‌های تازه تغییر دهد و از جریان تحولات عقب نماند. معاونت سیاسی صداوسیما نیز نمی‌تواند نسبت به این تغییرات بی‌تفاوت باشد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

17 Dec, 16:17


🔺بازگشت مهران مدیری به تلویزیون

◽️ساعاتی پیش ویدئویی منتشر شد که مهران مدیری و علی زندوکیلی را کنار هم در حال اجرای ترانه نشان می‌داد. گفته می‌شود که این ویدئو قسمتی از تیتراژ ویژه‌برنامه شبکه سه سیما برای شب یلداست. اینطور به‌نظر می‌رسد که پس از چندسال شاهد بازگشت مهران مدیری به تلویزیون خواهیم بود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

17 Dec, 12:16


🔺«دوقلوها» تا یک ماه آینده به شبکه دو می‌آیند

محمد مسلمی بازیگر، مجری و کارگردان برنامه‌های کودک:
◽️سریال «دوقلوها» هفته پیش بعد از ۵ ماه به پایان رسید. این مجموعه قرار است در ۸۰ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای به پخش برسد و فکر می‌کنم پخش آن ظرف ۲۰ روز یا یک ماه آینده از شبکه دو آغاز خواهد شد.

◽️سریال «دوقلوها» با حضور جمعی از هنرمندان حوزه کودک در چند ماه گذشته در سوله‌ای بزرگ در حال ساخت بود. فصل اول «دوقلوها» سال ۹۸ تولید شد و ۲ فصل روی آنتن رفت. حالا بعد از ۲ سال فصل جدید این مجموعه ساخته شد و قرار است به پخش برسد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

17 Dec, 08:10


🔺توجه ویژه صداوسیما به تولید سریال‌های مفاخر ایران و اسلام/ سریال شهید بهشتی ساخته می‌شود

محسن برمهانی، معاون سیما:
◽️صداوسیما همواره در بخش تولیدات نمایشی که به‌صورت ویژه در مرکز سیمافیلم و سیمرغ انجام می‌گیرد، به معرفی مفاخر ایران و اسلام به مردم توجه داشته و مفاخری از تاریخ اسلام، تاریخ گذشته و معاصر کشور جزو موضوعات مورد تأکید در تولیدات بوده است.

◽️حسین بهاروند، مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان شاید تنها دانشمند زنده‌ای است که درخصوص روایت زندگی و تجربیات وی در صداوسیما سریال‌سازی شده و حتی خودش به پشت‌صحنه ساخت سریال رفته‌ است

◽️ تعدادی دیگر از سریال‌های مربوط به مفاخر هم وجود دارد که برخی از آن‌ها در مرحله نگارش‌اند و نگارش برخی دیگر به‌تازگی آغاز شده است؛ مانند سریال‌های خواجه نصیرالدین طوسی، حضرت ابوطالب (ع)، حضرت جعفر صادق (ع)، شهید بهشتی و… که امیدواریم تمام مراحل تولید آن‌ها نیز به‌خوبی پیش برود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

15 Dec, 10:36


🔺آقاخانی با مجموعه کمدی «کمپ» به تلویزیون می‌آید

◽️سعید آقاخانی این روزها در حال نگارش مجموعه جدیدی است که در فضای کمدی قرار دارد و با نام «کمپ» نوشته می‌شود. این مجموعه نمایشی در ۲۶ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای ساخته خواهد شد.

◽️ چند باری در رسانه‌ها درباره ساخت فصل جدید سریال «نون.خ» گمانه‌زنی‌هایی شد، ظاهراً پرونده این سریال بسته شده است.

◽️آقاخانی پیش از این نگارش مجموعه‌های کمدی مختلفی را در کارنامه خود داشته است که از جمله آنها می‌توان به «متهم گریخت» و «دزد و پلیس» اشاره کرد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

14 Dec, 16:00


🔺️«موسی کلیم‌الله در راه جشنواره فجر»

▫️ابراهیم حاتمی‌کیا، قصد دارد با استفاده از تکنولوژی تولید مجازی برای اولین بار در ایران، نسخه سینمایی و پیش‌نمایش «موسی کلیم‌الله (ع)» را برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده کند.

▫️نسخه پیش‌نمایش «موسی کلیم‌الله (ع)» مانند نسخه سریال آن، با تکنولوژی نوین تولید مجازی آماده می‌شود که بخشی از تکنولوژی آن توسط جوانان متخصص کشور زیرنظر ابراهیم حاتمی‌کیا بومی شده است.

▫️فیلم و سریال موسی کلیم الله (ع) محصول مرکز سیمافیلم است و عوامل این پروژه بعد از اتمام و آماده‌سازی این نسخه، بلافاصله فیلمبرداری فصل اول سریال را آغاز می‌کنند.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

12 Dec, 21:01


🔺️«شیوه» به شبکه ۴ بازمی‌گردد

▫️برنامه تلویزیونی «شیوه» که از اواخر مرداد ماه توقیف شده بود، از شنبه ۲۴ آذر مجددا پخش خواهد شد. قرار است در قسمت جدید این برنامه در باب حکمرانی علم و فناوری مناظره شود.

▫️این برنامه نخستین بار در پی بروز ناآرامی‌های ۱۴۰۱ پخش شد. در یکی از قسمت‌ها اظهارنظر علی انتظاری، رئیس وقت علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، اعتراضاتی را به همراه و در نتیجه توقف «شیوه» را در پی داشت.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

10 Dec, 18:36


🔺️حسن قاسمی به عنوان سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صدا و سیما منصوب شد

▫️با حکمی از سوی شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما، حسن قاسمی به سمت سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه منصوب گردید. قاسمی پیش از این، ریاست هیئت امنای جذب، مدیریت روابط عمومی و مدیریت فرهنگی-ورزشی دانشگاه صدا و سیما را در کارنامه خود دارد.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

10 Dec, 10:01


🔺زین‎العابدین مشاور رئیس صداوسیما شد

◽️پیمان جبلی رئیس رسانه ملی، با صدور حکمی مجید زین‌العابدین را به سمت مشاور رییس سازمان صداوسیما منصوب کرد. وی پیش از این مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود.

◽️از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی وی می‌توان به مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس شبکه‌های یک، سه و پنج سیما اشاره کرد.


نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

10 Dec, 09:18


🔺️ «تنها گریه کن» روی آنتن تلویزیون می‌رود/اولین همکاری مشترک صداوسیما با پلتفرم‌ها

▫️مجموعه تلویزیونی «تنها گریه کن» به تهیه‌کنندگی میلاد حاجی پروانه و کارگردانی علی درخشنده به زودی روی آنتن شبکه افق خواهد رفت.

▫️«تنها گریه کن» که اولین همکاری میان صداوسیما با پلتفرم‌های روبیکا و نماوا در تولید سریال است روایت‌گر تنهایی زنی است که در فصل اول سریال، کودکی‌اش با رنج پدر گره می‌خورد و تصمیم می‌گیرد عشق، جوانی و رویاهایش را قربانی ایستادن در برابر ظلم و بی‌عدالتی کند و در فصل دوم تمام زندگی و دارایی‌هایش را برای آرمانش فدا می‌کند. این روند داستان زندگی او و خانواده‌اش را در سه دهه از برهه‌های مهم تاریخ معاصر کشورمان را روایت می‌کند.

▫️فیلمنامه این سریال را علی درخشنده و پیام کردستانی نگارش کرده‌اند و می‌توان آن را اقتباسی از کتابی به همین نام دانست. اتفاقی که امید است «تنها گریه کن» را به یکی از محصولات پرمخاطب سیما تبدیل کند.

▫️افسانه کمالی، رابعه مدنی، خاطره حاتمی، رها ربانی‌نیا، پیام احمدی‌نیا، سیاوش چراغی‌پور، مرجان قمری، احمد کاوری، هادی شیخ الاسلامی، رحیم نوروزی، حسن رضایی، یوسف صفری بختیاری و… از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال نقش‌آفرینی می‌کنند.


نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

09 Dec, 20:18


🔺️ فصل دوم «برمودا» بزودی از شبکه نسیم

▫️فصل اول برنامه گفتگومحور «برمودا»، با تهیه‌کنندگی محسن نجفی سولاری و کامران شهریوری و با اجرا و سردبیری کامران نجف‌زاده در ۵۲ قسمت از ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ به مدت سه شب در هفته روی آنتن نسیم رفت.

◽️«برمودا» در هر قسمت میزبان یکی از چهره‌های شناخته شده کشور بود و تلاش می‌کرد تا از زاویه‌ای دیگر به زندگی کاری این افراد بپردازد.

◽️«برمودا» همچنین در نظرسنجی روزنامه جام‌جم نیز پربیننده‌ترین برنامه سرگرمی و گفتگو محور صداوسیما شد و در تلوبیون هم بازدید میلیونی داشته است.

▫️فصل دوم «برمودا» به زودی با تغییرات جدید و تهیه کنندگی آقای مهدی مینایی روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

08 Dec, 12:06


#بیانیه | بیانیه جامعه رسانه اسلامی دانشجویان به مناسبت روز دانشجو در حضور پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما

● جامعه رسانه اسلامی دانشجویان دانشگاه صداوسیما
نبض | توییتر | اینستاگرام | بله
| @iribujrud |

نبض صداوسیما

04 Dec, 10:27


🔺️ «مجید زین العابدین» رئیس ساترا می‌شود

▫️مجید زین العابدین مدیرعامل سابق بنیاد سینمایی فارابی به زودی به عنوان رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی(ساترا) معرفی می‌شود.

▫️مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی در دولت سیزدهم، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت در شبکه‌های یک، سه، پنج سیما، مدیرعاملی بنیاد فرهنگی هنری رودکی و دبیری شورای اتاق فکر سینما در صدا‌وسیما از جمله سوابق مدیریتی زین‌العابدین است.

▫️پیش‌ از این سعید مقیسه این مسئولیت را عهده‌دار بود.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

04 Dec, 09:06


🔺️علی اصغر پورمحمدی، معاون سابق سیما: خلط سلبریتی‌سالاری و سلبریتی‌ستیزی باعث رویگردانی چهره‌ها از تلویزیون به پلتفرم‌ها شده است

▫️برنامه‌های موفق ترکیبی و سرگرمی شبکه نسیم مبتنی بر حضور چهره‌ها بودند؛ چه در قامت میزبان و مجری برنامه و چه به‌عنوان میهمانان برنامه. از یک مقطعی، موضوعی مطرح شد که ما نمی‌خواهیم خیلی به سلبریتی متکی باشیم و می‌خواهیم مخاطب را بدون سلبریتی‌ها جذب کنیم.

▫️این موضوع از یک جهت درست و از یک جهت غلط است. از این نظر درست است که مدیریت هوشمند هر رسانه‌ای باید از چهره‌‌سالاری یا سلبریتی‌سالاری پرهیز کند. اگر قرار باشد یک چهره یا سلبریتی برای رسانه خط و نشان بکشد ، به آن معنی است که این آدم ظرفیت چهره شدن ندارد و فرد حرفه‌ای نیست.

▫️ شما در موفق‌ترین رسانه‌های دنیا هم می‌بینید که اگر چهره‌ای، چارچوب رسانه را به هم بریزد به نحوی عذرش خواسته می‌شود. در زمان مدیریت من، چهره‌های معروفی که امروز افراد بسیار بزرگی در اتمسفر رسانه‌ای و اجتماعی کشور شده‌اند، اجازه تکروی و قطبی‌سازی را نداشتند.

▫️متأسفانه در اکثر موارد، موضوع سلبریتی‌سالاری و سلبریتی‌ستیزی با هم خلط شده و این امر باعث شده برخی چهره‌ها از تلویزیون روی گردانند و به سمت سکوهای اینترنتی بروند .

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

04 Dec, 08:25


🔺️علی اصغر پورمحمدی، معاون سابق سیما: جذب استعدادهای جوان از دانشگاه صداوسیما از الزامات رسانه ملی است / نتوانسته‌ایم با تولیدکننده محتوا در بخش خصوصی به زبان مشترک برسیم

▫️جوان‌سازی و کشف استعدادهای جوان، چه از طریق دانشکده صداوسیما یا هر روش دیگری، از الزامات مهم رسانه ملی است؛ منتهی باید توجه داشته باشیم که این جوان‌ها را از کجاها می‌خواهیم جذب کنیم؟

▫️طبیعتا ما در کشورمان در دانشگاه‌های مختلف رشته‌های سینما، بازیگری، تئاتر، فیلمنامه‌نویسی، خبرنگاری و امثالهم داریم. دانشکده صداوسیما هم که به‌طور اخص مشغول پرورش نیرو برای رسانه ملی است. بهتر است از ظرفیت‌های هر دو بخش استفاده کنیم تا بتوانیم نیروی خلاق و جدید را به کار بگیریم .

▫️فارغ از توجه به وابستگی‌های فامیلی، حزبی، گروهی، سیاسی و… . همین‌که فرد بتواند اصول اخلاقی و اصول حرفه‌ای و مبانی انقلاب اسلامی را قبول کند، ما می‌توانیم از این افراد، چه در پشت صحنه و چه روی صحنه استفاده کنیم؛ به نحوی که وقتی مردم در حال دیدن و شنیدن تلویزیون و رادیو هستند، احساس‌شان این باشد که تمام مناسک، عناصر، موضوعات، سوژه‌ها، حرف‌های رادیو تلویزیون متعلق به همه مردم است و این مهم باید احساس شود .

▫️ قاعدتا اگر درب سازمان را در عمل به روی همه باز کنیم و فضاهای رانتی و گروهی را کنار بگذاریم، اوضاع تغییر خواهد کرد. همین الان در خود سازمان صداوسیما، بسیاری از نیروهای کاربلد، متخصص، باتجربه و حتی رسمی را کنار گذاشته‌ایم و شبکه‌ها و گروه‌ها آدم‌های خودشان را آورده‌اند.

▫️ این آفتی است که سازمان با آن مواجه است. البته شاید سیاست بلندمدت سازمان این باشد که امور تولید را برون‌سپاری کند.این موضوع هم الزاماتی دارد و اگر واقعا قرار به برون‌سپاری است باید مشخص شود که چه میزان از کارها برون‌سپاری شوند.

▫️متأسفانه از استعدادها و توانمندی‌های بخش خصوصی در سازمان کمتر استفاده می‌شود و توان هنری بخش خصوصی در صداوسیما فقط صرف تبلیغات و آگهی‌های تبلیغاتی شده است.

▫️هــر چنــد در آن بخــش هــم مــا مشکلات و مسائل فراوانی داریم. متأسفانه ما نتوانسته‌ایم با تولیدکننده محتوا در بخش خصوصی به زبان مشترک برسیم و هر چه زودتر باید این کار را انجام دهیم؛ اما از آن‌جایی که رسانه ملی رسانه رسمی جمهوری اسلامی ایران است و قاعدتا چارچوب‌های خاص خودش را دارد، حتما به یک‌سری نیروهای متخصص درون‌سازمانی نیاز دارد که بتوانند بخش‌های مهمی از سازمان را راهبری کنند.

▫️به نحوی که افق آینده و مبانی انقلاب را مد نظر قرار دهند و در تبیین ارزش‌ها و پیام انقلاب اسلامی ایران از رویکردهای افراطی و سلیقه‌ای پرهیز کنند. در این صورت است که ما می‌توانیم از ظرفیت‌های جوان در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، مدیریت و اجرا به نحو مطلوبی بهره‌مند شویم.

نبض صداوسیما | @iribnanz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

03 Dec, 17:15


🔺️رئیس سازمان صداوسیما: «ساترا» ضمانت اجرایی ندارد

▫️رئیس صداوسیما: ساترا به‌ عنوان تنظیم‌گر و به نوعی ضابط وظیفه‌اش فقط گزارش‌‎دادن تخلف است و هیچ ضمانت اجرایی برای اینکه این گزارش‌ها نتیجۀ ملموسی داشته باشد، ندارد. ما نقص قانون در حوزۀ نمایش خانگی داریم و تلاش داریم قانون را هم اصلاح کنیم. انتظار ما از دستگاه قضایی این است که به‌ عنوان مدعی‌العموم مواردی را که ساترا گزارش می‌کند را با جدیت بیشتری برخورد کند.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

03 Dec, 16:13


🔺️فصل جدید «خونه مونه» در داراب فارس

▫️تولید فصل سوم مستند مسابقه «خونه مونه» از ابتدای آذر ماه در روستای شمس آباد در منطقه داراب فارس آغاز شده است. از ابتدای آذر ماه در روستای شمس آباد در منطقه داراب فارس آغاز شده است.

▫️فصل سوم «خونه مونه» در ۸ قسمت ۵۰ دقیقه‌ای به تهیه کنندگی محمد داود صالحی ، کارگردانی مصطفی آتش مرد و شایان رنجبر در گروه تولیدات غیر نمایشی مرکز سیمرغ تولید می‌شود و طرح اولیه آن نیز در کارگروه روستای ستاد تحول سیما به نگارش درآمده است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

30 Nov, 10:14


🔺بازگشت عمو‌های فیتیله‌ای با «دوقلوها در شهر پنج ستاره»

◽️«دوقلوها»، یکی از مجموعه‌های دیدنی و پرمخاطب حوزه کودک بوده و فصل سوم این مجموعه در حال تولید است.

◽️پیش از این دو فصل آن روی آنتن رفت؛ فصل اول در خود برنامه «فیتیله‌ای‌ها» پخش شد و فصل دوم به صورت مستقل سال ۹۸ تولید و به پخش رسید اما فصل جدید، «دوقلوها در شهر پنج ستاره» نام دارد که در این فصل دوقلوها به یک ناکجاآباد فانتزی می‌روند. قصه به این شکل است که هر بار ۲۵کودکی که کار خوبی انجام داده‌اند به این شهر می‌آیند.

◽️علی فروتن، محمد مسلمی و حمید گلی دراین مجموعه حضور دارند ودرکنارشان هنرمندان دیگری هم هستندکه هرکدام شخصیت و کاراکتر بانمکی را ایفا می‌کنند. جمشید بیات‌ترک طراحی و کارگردانی این مجموعه را برعهده دارد ومهدی بصیری،تهیه‌کننده کار است.

◽️فصل دوم این مجموعه تولید مرکز سیمرغ با مشارکت شهرداری تهران است وبه بیان مطالب حوزه شهروندی، حقوق و تکالیف شهروندی می‌پردازد.

◽️تصویربردای مجموعه دوقلوها در شهر پنج ستاره، روزهای پایانی خود را سپری می‌کند وبه‌زودی روی آنتن شبکه دو خواهد رفت.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

30 Nov, 07:29


🔺مجموعه‌های تلویزیونی «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی» تولید می‌شوند

◽️مهدی نقویان رئیس مرکز سیما فیلم گفت: مجموعه‌های تلویزیونی «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی» جدی‌ترین آثار ویژه الف هستند که به زودی وارد مرحله پیش تولید می‌شوند و امیدواریم که به زودی مرحله تولید آنها آغاز شود.

◽️وی افزود: تولید مجموعه‌های الف ویژه انرژی زیادی را در رسانه می‌گیرد اما با این حال صداوسيما در این زمینه متوقف نشده و در تلاش هستیم که تولید آثار الف ویژه را بیشتر کنیم.

◽️نقویان همچنین گفت: مجموعه‌های تلویزیونی «حضرت معصومه (س)» و پوریای ولی جدی‌ترین آثار ویژه الف هستند که به زودی وارد مرحله پیش تولید می‌شوند و ان‌شاءالله مرحله تولید آنها را هم به زودی شروع خواهیم کرد.

◽️رئیس مرکز سیما فیلم با عنوان این مطلب که به لحاظ کمی مشکلی در پخش مجموعه‌های تلویزیونی نداریم خاطرنشان کرد: در حال حاضر کار تصویربرداری هشت مجموعه تلویزیونی به پایان رسیده و در مرحله پس تولید قرار دارند که یک به یک برروی آنتن تلویزیون خواهند رفت‌، مجموعه‌هایی مثل «رویان»، «فریبا»‌، «مسیر اصلی» و «بدل».


نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

29 Nov, 16:40


🔺«گیله‌وا»؛ مینی‌سریالی که از مبارزات میرزا کوچک خان علیه قحطی و استعمار روایت می‌کند

◽️مجموعه تلویزیونی به نوعی روایتگر سبک زندگی و روابط اجتماعی و عاطفی مردم ایران و به خصوص مردم خطه گیلان در صد سال قبل است. داستان در دوران قحطی اتفاق می افتد و چون در همان زمان میرزا کوچک خان در جبهه اصلی مقابله با انگلیس‌ها در شمال کشور مشغول مبارزه بود، برای جلوگیری از ایجاد قحطی در شمال کشور، در مقطعی به قصه ورود پیدا می‌کند.

◽️این مینی سریال ۷ قسمتی به کارگردانی اردلان عاشوری و تهیه کنندگی امیر بنان تهیه و تولید شده است، از شنبه ۱۰ آذر ماه تا چهارشنبه حوالی ساعت ۲۱:۳۰ و روزهای پنجشنبه و جمعه حوالی ساعت ۲۱ میزبان مخاطبان شبکه دو سیما است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

29 Nov, 16:16


🔺اچ دی شدن شبکه‌های استانی تا نیمه ۱۴۰۴

◽️علیرضا کیخا معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما که برای افتتاح سه طرح فنی مرکز «گلستان» به گرگان سفر کرده بود، آخرین وضعیت اچ‌دی سازی شبکه‌های استانی را تشریح کرد.

◽️به گفته او تاکنون (آذر ۱۴۰۳) ۷ شبکه استانی اچ‌دی شده‌اند و تا پایان سال، پخش اچ‌دی ۱۰ شبکه استانی دیگر نیز آغاز می‌شود.

◽️علیرضا کیخا اضافه کرد تا نیمه سال ۱۴۰۴ بقیه شبکه‌های استانی سیما نیز اچ‌دی می‌شوند.

◽️شایان ذکر است شبکه‌های «خراسان رضوی»، «آذربایجان شرقی (سهند)»، «گیلان (باران)»، «مازندران (تبرستان)»، «آذربایجان غربی»، «اصفهان» و «قزوین» هفت شبکه‌ای هستند که در حال حاضر نسخه اچ‌دی آنها از طریق ماهواره و سیستم دیجیتال استانی قابل دریافت است.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Nov, 12:29


🔺سریال‌ها، سرمایه‌گذاری اصلی رسانه ملی هستند/ نمایش فرهنگ‌های محلی در قاب تلویزیون

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️برای بهبود تولید آثار نمایشی، به موضوعاتی که از آن‌ها غفلت شده بود، توجه کرده‌ایم. ضمن آنکه دفتر فیلم‌نامه، تشکیل و ساختارهای سریال‌سازی شبکه‌ها در مرکز سیمافیلم ادغام و یکپارچه شد.

◽️سریال‌ها، گران‌ترین، پرمخاطب‌ترین و ماندگارترین تولیدات ما به شمار می‌روند. ازاین‌رو، باید بیشترین تمرکز بر روی آن‌ها باشد. هدف از ایجاد مرکز سیمافیلم هم همین بود. اکنون استادان بزرگی مشغول کار یا در آستانه تولید سریال‌های جدید هستند که داوود میرباقری، ابراهیم حاتمی‌کیا، مسعود جعفری جوزانی، کمال تبریزی و جلیل سامان ازجمله‌ آن‌ها هستند.

◽️آیا «طوبی» با مخاطب ۳۰ میلیون‌ نفری، کم‌مخاطب بود؟ آیا «تانک‌خورها» کم‌مخاطب بود؟ همچنین باید دید آیا اینکه میزان مخاطب «آقای قاضی» با ۴۱.۳ درصد بیننده و مخاطب ۲۸ میلیون‌ نفری در ۱۰ سال ‌گذشته شبکه دو بی‌سابقه بوده و ما معتقدیم که باید الگو باشد، نشان افت مخاطب است؟ این امر نشان می‌دهد صداوسیما و مجموعه‌های نمایشی‌اش مخاطب خودشان را دارند و این روند روبه‌جلو است.

◽️نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما نشان می‌دهد ۶۳ درصد از مخاطبان ما می‌گویند خودشان و محل زندگی‌‌شان را در رسانه ملی ندیده‌اند و نزدیک به ۷۰ درصدشان تمایل دارند خودشان را در قاب تلویزیون ببینند. تلاش کردیم این تعادل و توازن را برگردانیم.

◽️در موضوع تمرکز‌ زدایی از تهران دغدغه داریم و معتقدیم باید به همه نقاط کشور توجه شود که در مناسبت‌های مختلفی چون راهپیمایی‌ها، مراسم احیا و... این کار را انجام داده‌ایم و تکرار شده است. سعی کرده‌ایم به شبکه‌های استانی هویت دهیم که تولیدات خودشان را به‌طور مستقیم در قالب برنامه «ایران ما» روانه آنتن ملی می‌کنند.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

22 Nov, 12:13


🔺شبکه‌های رسانه ملی باید در بحران‌ها مشارکت کنند/ صداوسیما روایت اول را مدیریت و تقویت می‌کند

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️در گذشته اطلاع‌رسانی و بیان روایت اول تماماً بر دوش شبکه خبر بود، گویا قبلاً دیواری میان شبکه خبر و سیما کشیده شده بود. اکنون این رویه تغییر کرده‌ است.

◽️تمام شبکه‌‌های رادیو و تلویزیون در مواقع حساس باید پای کار بیایند و بحران‌ها را مدیریت کنند که این اتفاق در برخی مواقع، چون هک کارت‌های سوخت رخ داد.

◽️برنامه‌‌های «پاورقی»، «مکث»، «جریان» و... با هدف به دست گرفتن روایت اول و تقویت نقش ژورنالیستی صداوسیما روی آنتن‌اند. برنامه «شیوه» نیز در همین دوره راه‌اندازی شد و برنامه «جام‌جم» برای اولین‌بار عملکرد تلویزیون را به نقد می‌‌گذارد.

◽️در تمام عملیات‌ها و وقایع جریان مقاومت، ازجمله عملیات طوفان‌الاقصی، وعده صادق ۱ و ۲ و حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، روایت اول را در هماهنگی با نیروهای مسلح در دست داشتیم و مدیریت رسانه‌ای این رویدادها برعهده رسانه ملی بود.

◽️با این‌ همه می‌پذیریم که ما همچنان کمبود داریم، حتماً باید نیرو تربیت کنیم و حتماً دانشجویان باید به کمک ما بیایند.

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Nov, 17:31


🔺#نشریه_نبض | شماره بیست و هفتم

نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Nov, 17:30


🔺#نبض۲۷ منتشر شد

🔴 در این شماره خواهید خواند:
▫️بدرقه ستارگان به همین راحتی! مورد کتاب‌باز
▪️تلوبیون و راهِ درازی که در پیش دارد
▫️کیفیت یا کمیت؟! مسئله این است: اربعین، طوبی و اقتباس
و ...

▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠#نبض۲۷ را از [اینجا] دریافت کنید.
💠#نبض۲۷ در [ویرگول] خواندنی است.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

20 Nov, 08:34


#نبض_نو شد

🔴 در آستانه هشتمین سالگرد تاسیس نبض، رختی نو بر تن آن کردیم. هویت بصری نبض، نو شد.

🔘 همچنان نبض صداوسیما در دانشگاه صداوسیما می‌زند.

نبض صداوسیما | تپش تحول، از دل دانشگاه
https://zil.ink/iribnabz

نبض صداوسیما

19 Nov, 18:30


🔴 1 روز مانده تا #نبض_نو ⭕️

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

19 Nov, 09:47


🔺جبلی: برنامه «شیوه» متوقف نشده است/ نسخه سینمایی موسی کلیم‌الله امسال به نتیجه می‌رسد

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما:
▫️برنامه‌هایی نظیر «شیوه» متوقف نشده بودند که بخواهند دوباره سر گرفته شوند. فصل‌های مختلف برنامه‌ها پس از تکمیل، دوباره آغاز می‌شوند. برنامه «جام جم» از سر گرفته شد و برنامه «شیوه» نیز ان‌شاءالله به‌زودی شروع می‌شود. تمامی برنامه‌های گفت‌وگومحوری که موفق بوده‌اند، حتماً ادامه پیدا می‌کنند.

▫️سریال «موسی کلیم‌الله (ع)» پنج فصل خواهد داشت و دوره کودکی حضرت موسی یکی از دیدنی‌ترین و جذاب‌ترین فصل‌های این مجموعه خواهد بود برای اولین‌بار است که چنین صحنه‌ها و فرازهایی از زندگی حضرت موسی، که واقعاً یک داستان پر از درام و قصه است، با این کیفیت به تصویر کشیده می‌شود.

▫️نسخه سینمایی موسی کلیم‌الله امسال به نتیجه می‌رسد و همزمان زیرساخت فنی بسیار گسترده‌‌ای تا آخر تابستان سال آینده فراهم می‌شود تا پروژه با سرعت و کیفیت سر و سامان پیدا کند. در حال حاضر ما در استودیوی مقدماتی تست می‌گیریم و کارها را دنبال می‌کنیم. امیدواریم به استودیوی اصلی که سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید برسیم.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

18 Nov, 18:30


🔴 2 روز مانده تا #نبض_نو ⭕️

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

18 Nov, 13:27


🔺دو انتصاب جدید در شورای نظارت بر صداوسیما

▫️حجت‌الاسلام حمزه خلیلی، معاون اول قوه قضاییه و حجت‌الاسلام محمد میرزایی به ترتیب رئیس و دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما شدند.

▫️در حال حاضر، امیر قطبی و حجت‌الاسلام حمزه خلیلی به‌عنوان نمایندگان قوه قضائیه و سیدعباس صالحی و الیاس حضرتی به‌عنوان نمایندگان قوه مجریه حضور دارند. همچنین بیژن نوباوه وطن و حجت‌الاسلام محمد میرزایی به ‌عنوان نمایندگان قوه مقننه اعضای شورای نظارت بر سازمان صداوسیما را تشکیل می‌دهند.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

17 Nov, 20:23


🔺️امیر موسیوند سرپرست مدیریت تامین شبکه یک سیما شد

▫️با حکم «میثم مرادی بیناباج» مدیر شبکه یک سیما، «امیر موسیوند» سرپرست مدیریت تامین برنامه شبکه یک شد.

▫️امیر موسیوند، فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه صداوسیما و دبیر اسبق تشکل جامعه‌رسانه‌اسلامی دانشجویان دانشگاه صداوسیما می‌باشد.

▫️پیش از این محمدشهبازی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صداوسیما، مدیریت گروه تامین شبکه یک سیما را برعهده داشت.

نبض‌صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Nov, 15:24


🔺فصل دوم «مهمانی» تولید می‌شود

سید محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم:
▫️برنامه «مهمانی» یکی از ظرفیت‌های خوب سازمان است که باید به آن توجه شود. حضور دوباره ایرج طهماسب و شخصیت‌های عروسکی جدیدی که در کنار شخصیت‌های قدیمی مجموعه «کلاه‌قرمزی» طرفداران زیادی داشت، اتفاق ارزشمندی را رقم زد و ما در نوروز امسال میزبان گروه تولید «مهمانی» بودیم. درحال حاضر فصل دوم «مهمانی» طراحی شده و هم گروه تولید آماده کار است.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Nov, 09:18


🔺خبر دیدار رئیس‌جمهور با استاد موحد پخش شده است

▫️شب گذشته سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات ریاست جمهوری، در توئیتر ادعا کرد که دیدار استاد محمدعلی موحد با مسعود پزشکیان در رسانه ملی سانسور شده است اما برخلاف این ادعا، حسین قرائی، مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما طی توئیتی از پوشش خبر این دیدار در بخش اخبار فرهنگی ساعت ۲۰ شبکه چهار در جمعه ۲۵ آبان ماه خبر داد که در آرشیو تلوبیون قابل دسترسی است.

▫️این‌گونه هجمه‌های رسانه‌ای و اظهارنظرهای شتاب‌زده آن هم از طرف مقام عالی رسانه‌ای قوه مجریه که به دنبال وفاق بین مردم و حاکمیت هستند، نتیجه‌ای جز تشویش افکار عمومی ندارد. حرکت در مسیر وحدت و شفافیت نیازمند صداقت و دقت در اطلاع‌رسانی است.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

12 Nov, 09:41


🔺صداوسیما سریال «شهید چمران» را تولید می‌کند

◽️سریال «شهید چمران» قرار است وارد مرحله تولید شود. جلیل سامان، که طرح این سریال را به نگارش درآورده بود، حتی به لبنان نیز سفر کرده است. او در سال‌های ۹۲ و ۹۳ چندین بار درباره فیلمنامه این پروژه صحبت کرده و گفته است که سریال، نگاهی جامع به زندگی شهید چمران خواهد داشت و به تمام مراحل زندگی او می‌پردازد.

◽️این سریال اما در این یک دهه نتوانست تصویب شود تا به نگارش و تولید برسد و حالا گمانه‌زنی‌هایی مطرح است که صداوسیما می‌خواهد سریالی درباره شهید چمران را به جریان بیندازد که احتمالاً خود جلیل سامان اولین گزینه برای کارگردانی این سریال خواهد بود.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

10 Nov, 07:09


🔺نظارت بر VOD و سریال‌ها وظیفه ساترا است

سعید مقیسه، رئیس ساترا:
▫️براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظارت بر مواردی مانند VODها، محتواهای کاربرمحور و ناشر‌محور، به ویژه سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، به ساترا مربوط می‌شود که یکی از معاونت‌های صداوسیماست. وظایف وزارت ارشاد هم مشخص است و هر قانونی که وجود دارد، باید مورد اجرا قرار گیرد.

▫️در سازمان صداوسیما، کل زنجیره تولید و پخش فیلم تحت نظر صداوسیماست؛ به این معنا که گروه تولید زیر نظر مدیر شبکه، طرح را ارائه می‌دهد، مجوز فیلمنامه را می‌گیرد‌ و در مرحله تولید نیز بر آن نظارت می‌شود. در نهایت، محصول تولیدشده به واحد پخش تحویل داده می‌شود که آن هم یکی از واحدهای خود صداوسیماست. اگر محتوای اثر به هر دلیلی نامناسب یا ناسازگار با ضوابط و طرح باشد، پخش نمی‌شود. اما در ساترا، ما فقط تنظیم‌گر هستیم و واحد پخش به حساب نمی‌آییم. وزارت ارتباطات اجازه داده که بخش خصوصی خودش محتوا را بارگذاری کند و ما در ساترا نقشی در بستن سکوهای متخلف نداریم.

▫️تنظیم‌گری باید به نهادی سپرده شود که معتبر باشد و مقبولیت لازم را در جامعه داشته باشد. در کشور ما معتبرترین نهاد برای رسانه‌های فراگیر، رسانه ملی یا همان صداوسیماست. این نهاد با توجه به سابقه، اعتبار، توان اجرایی و حضور گسترده‌اش در فضای محتوایی و حجم تولید محتوای فراوان، مناسب‌ترین نهاد برای تنظیم‌گری این حوزه به‌شمار می‌آید. این تصور که سپردن تنظیم‌گری به صداوسیما تعارض منافع ایجاد می‌کند، برداشتی اشتباه است.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

09 Nov, 08:58


🔺سریال دودکش به‌زودی ساخته می‌شود

مدیر گروه تولیدات طنز مرکز سیمافیلم:
▫️سری جدید سریال محبوب دودکش قرار است به‌زودی برای تلویزیون تولید شود. بحمدالله با تصمیم ریاست سازمان صداوسیما در چند ماه گذشته یک عزمی برای احیای نام‌های محبوب اتفاق افتاد؛ بنابراین سیاست ما احیای کارهای چند فصله و پرطرفدار است که مردم علاقه‌مند آنها هستند. اما این نکته هم وجود دارد مثلاً در سریال «زیرخاکی» اگر برای کاراکتر اصلی سریال، گرفتاری به وجود بیاید کارگردان و نویسنده هم حضور داشته باشند قاعدتاً نمی‌تواند کار پیش برود.

▫️اما شاید جالب باشد که سریال «دودکش» را صحبت کردیم و سعی‌مان بر این است که برند شناخته شده تلویزیون احیاء شود. البته همه این‌ها مرهون تلاش آقای نقویان و نقی‌ئی رئیس و قائم‌مقام سیمافیلم هستند که با انگیزه ستودنی در این عرصه قدم برمی‌دارند. بالأخره سراغ این عزیزان رفتن یک افتادگی و تواضع می‌طلبد چون هرکدام‌شان شرایط خاصی دارند.

▫️هنوز جزئیات کامل سری جدید دودکش منتشر نشده است. فصل اول و دوم سریال “دودکش” بـه کارگردانی محمدحسین لطیفی و برزو نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی زینب تقوایی تاکنون از شبکه یک پخش شده و یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های تلویزیونی در سال‌های اخیر می‌باشد.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

07 Nov, 08:11


🔺رهبر انقلاب: مفاخر تاریخی ما واقعی هستند و مثل جومونگ خیالی نیستند

▫️متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری همایش بین‌المللی جناب «جعفر بن ابیطالب»، که در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.

▫️رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه ویژه جناب جعفر بن ابیطالب نزد پیامبر اکرم(ص)، لزوم تحقیقات علمی و تولید آثار فرهنگی درباره دیگر شخصیت‌های برجسته تاریخ اسلام را نیز خاطر نشان کردند و افزودند: دستگاه‌های فرهنگی و هنری همچون صداوسیما باید زندگانی این مفاخر تاریخی را دست‌مایه سوژه برای تولید فیلم و سریال قرار دهند.

▫️در مورد ساخت فیلم، دوستان دفتر ما اینجا حضور دارند، بگویند به مسئولین صداوسیما؛ هم در مورد جناب حمزه،‌ هم در مورد جناب جعفر. این‌ها دنبال موضوع می‌گردند؛ به قول خودشان دنبال سوژه می‌گردند، کدام موضوع بهتر از این‌ها؟

▫️این‌ها مفاخر تاریخی‌اند، واقعیّت هم دارند، وجود هم دارند، مثل جومونگ خیالی هم نیستند امّا مثل جومونگ جنگ کردند، مبارزۀ سیاسی کردند، مبارزۀ نظامی کردند. حضور داشتند، بعد هم شهید شدند.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

04 Nov, 10:05


🔺شیوه تعطیل نشده است/ شیوه، تجربه‌ای از چندصدایی در تلویزیون است

حسین شاه‌مرادی، مدیر شبکه ۴ سیما:
◽️چند روزی است برنامۀ «شیوه» نُقل محافل است. می‌گویند صداوسیمای تک‌صدایی‌طلب همین تک‌مجرای شنیدن صدای مخالف را هم بست. بعد هم در مدح چندصدایی و در ذم تمامیت‌خواهی رساله می‌نویسند و سخن می‌رانند.

◽️همین ماجرا را بهانۀ مناسبی یافتم تا پس از دو سال، نکاتی را دربارۀ «شیوه» و البته ماوقع اخیر، به‌عرض برسانم. اول اینکه «شیوه» نه یک اتفاق، بلکه محصول یک نگاه و یک رویکرد جدید در سازمان صداوسیما بود. نگاهی که سنت گفت‌وگو را گران‌مایه و خطیر می‌پنداشت و برای احیای این سنت، حاضر بود هزینه بپردازد و کلیشه‌ها را بشکند. آنتنی که سال‌ها مملوکِ بی‌مقدار سلبریتی‌های بی‌فضل بود، قرار شد میزبان نخبگان و صاحبان فضل، با نگاه‌های متفاوت و حتی متضاد بشود. و شد. و فقط «شیوه» هم نبود. «شیوه» شاید جزو اولین تلاش‌ها در این مسیر بود؛ اما این روند و نگاه متوقف در «شیوه» نماند و به برنامه‌های دیگر نیز تسری یافت و هنوز هم هست.

◽️می‌گفتند تندروها آمده‌اند تا همۀ شبکه‌های صداوسیما را به شبکۀ «افق» تبدیل کنند؛ اما پس از چندی دیدند که شبکۀ افقِ همین تندروها هم دارد چهره‌هایی را دعوت می‌کند که برایشان قابل‌تصور نبود. می‌گفتند این‌ها نقدناپذیر و متحجرند؛ اما ناگاه دیدند که صداوسیمای همین تندروهای تک‌صدایی‌طلبِ نقدناپذیر برنامۀ زنده گذاشته است تا منتقدان صداوسیما بیایند بنشینند و از آنتن شبکۀ ملی، خودِ صداوسیما و مدیران آن را نقد و حتی گاهی تمسخر کنند.

می‌توانید متن کامل را در instant view مشاهده کنید.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

02 Nov, 11:24


🔺برنامه «شیوه» تعلیق شد

عطاالله بیگدلی، مجری برنامه‌ «شیوه»:
▫️بعد از جلسه آخر که آقای علی انتظاری، رئیس پیشین دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار نظر جنجالی داشتند، دوستان تصمیم گرفتند برنامه تعلیق بشود. مدیر شبکه چهار با مسئولان بالاتر صداوسیما وارد مذاکره شدند و سه حالت را پیش‌بینی کردند. برنامه به همین شکل ادامه دهد؛ «شیوه» تغییر شکل دهد یا کلا تعطیل شود. تا جایی که می‌دانم هنوز تصمیمی گرفته نشده است به همین خاطر برنامه معلق است و تولید نمی‌شود.

▫️بنای این برنامه بر مناظره است و سیاست صداوسیما این نیست که درباره جنگ و درگیری موافق و مخالف صحبت کنند. بنابراین اتفاقات اخیر هم در تولید نشدن برنامه تاثیرگذار بود. البته درباره «مسئلۀ فلسطین» یک مناظره بین آقایان صادق زیباکلام و ماشالله شمس الواعظین برگزار کردیم. پیشنهاد ما این بود که درباره اتفاقات دو ماه اخیر در همان فضا برنامه بسازیم. آقای شاه‌مرادی مدیر شبکه چهار مشغول رایزنی هستند، من نمی‌دانم تصمیم مقامات برای آینده این برنامه چیست.

▫️برنامۀ «شیوه» برنامه‌ای گفتگو محور در باب حکمرانی است که تاکنون چهار فصل از آن از شبکۀ چهار سیما پخش شده است. در این برنامه به موضوعات روز، مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداخته می‌شود و از افراد صاحب‌نظر و کارشناس دعوت می‌شود.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

01 Nov, 12:12


🔺اسفندیاری: راه مقابله با روایت باخت‌گرایی، تقویت روایت فتح است/ ما پیروزی‌ها و موفقیت‌های خودمان را نتوانستیم به شکل درست و مؤثر روایت کنیم

شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما:
▫️باخت‌گرایی (Defeatism) به یک وضعیت ذهنی و روانی و نیز سیاسی گفته می‌شود که افراد هرگونه تلاش و مبارزه و ایستادگی برای رسیدن به هدف را بیهوده و شکست خورده پنداشته و بدون هر مقاومتی خواهان تسلیم هستند.

▫️باخت‌گراها هر مشکلی که در جامعه و اقتصاد و فرهنگ باشد را صرفاً به خود نسبت می‌دهند و دامن دیگری (دشمن) را از هر بدی و زشتی و ظلم می‌زدایند. انگار هرآنچه در تاریخ میان ما و دشمن رخ داده تقصیر ما بوده و «هر چه آن خسرو کند نیکو بود».

▫️چنان تصویری از معادلات بین‌المللی ارائه می‌دهند که انگار ما هستیم که عنصر مزاحم در نظم بین‌الملل هستیم. در ادبیات آنها اگر دقت کنید دائماً تکرار می‌کنند که ما باید برویم مشکلات‌مان با جامعه‌ بین‌الملل را حل کنیم.

▫️در نگاه پاک و خطاپوشِ باخت‌گراها، آمریکایی‌ها هرچه بکنند، حتی حمله‌ی نظامی به کشورهای همسایه‌ی ما و اشغال سرزمین‌های اطراف ما و کشتن و آواره‌کردن میلیون‌ها انسان بی‌گناه و تقویت و تجهیز هیولای داعش، هیچ نیتی جز حفظ صلح و ثبات جهانی ندارند ولی ما اگر بخواهیم از حریم میهن خود دفاع کنیم و از گروه‌های بومی و ملی مقاومت در برابر اشغال و تجاوز و ترور حمایت کنیم، دنبال دردسر و بی‌ثباتی هستیم.

▫️در جنگ اخیر غزه، بعد از حماسه‌ای که مقاومت در طوفان الاقصی آفرید و بر امنیت و اقتدار رژیم صهیونی ضربه‌ای ترمیم‌ناپذیر وارد کرد، و با وجود آنکه بسیاری از تحلیل‌گران غربی هم به قرار گرفتن رژیم صهیونی در حلقه‌ آتش و در مسیر فروپاشی از درون اذعان داشتند، باخت‌گراها تصویری واژگون از میدان ارائه می‌کردند.

▫️عملیاتی مانند وعده‌ صادق ۱ و ۲ را که بزرگترین حملات پهپادی و موشکی تاریخ جنگ‌های جهان نام گرفته و طی آن لااقل ده‌ها موشک بالستیک اهداف مورد نظر در عمق خاک یک قدرت اتمیِ مستظهر به پشتیبانی چند قدرت اتمی دیگر را از فاصله ۱۷۰۰ کیلومتری هدف قرار داده نادیده می‌گیرند و شرایط کشور را مشابه سال ۱۳۶۷ و قبل از قطعنامه ۵۹۸ جلوه می‌دهند.

▫️راه مقابله با روایت باخت‌گرایی، تقویت روایت فتح است. ما پیروزی‌ها و موفقیت‌های خودمان را متأسفانه نتوانستیم به شکل درست و مؤثر روایت کنیم و این فضایی فراهم کرد که روایت‌های دشمن بر بخش‌هایی از مردم اثرگذار شود. این بدین معنی نیست که ضعف‌ها و نقص‌ها و قصورها و تقصیرها را نادیده بگیریم. مهم این است که آن نگاهی که دشمن دنبال ترویج آن است تا امید و انگیزه برای هرگونه تلاش و مبارزه برای بهبود و پیشرفت را از ما سلب کند غالب نشود.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

31 Oct, 12:28


🔺جبلی: تولیدات نمایش خانگی با رعایت ضوابط، امکان پخش در تلویزیون را دارند

پیمان جبلی، رئیس‌ رسانه ملی:
◽️اگر کارهای نمایشی که در نمایش خانگی تولید می‌شود با ضوابط و استاندادهای صداوسیما انطباق داشته باشد؛ ما استقبال می‌کنیم و در تولید کمک می‌کنیم و بعد از پخش در نمایش‌ خانگی، آمادگی داریم که آن را از صداوسیما پخش کنیم.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

31 Oct, 09:06


🔺رسانه ملی باید در نمایش جنگ غزه، ملاحظات روانی مخاطبان را رعایت کند

▫️با گذشت یک سال از آغاز حملات گسترده و خشونت‌آمیز رژیم صهیونی به نوار غزه، شاهد ویرانی‌های گسترده‌ در این منطقه بوده‌ایم. این حملات نه تنها ساختمان‌های مسکونی بلکه مراکز درمانی و بیمارستان‌ها را نیز نابود کرده است. در این میان، نقش رسانه‌ ملی، به‌ویژه شبکه خبر، در پوشش این حوادث برجسته است.

▫️طی این یک سال، صحنه‌های دلخراش و اندوه‌باری از شبکه‌ خبر پخش شده است؛ از جمله تصاویر وحشتناک تخریب خانه‌ها، دفن شدن کودکان و خانواده‌ها زیر آوار و زخم‌های بزرگ و کوچک بر پیکر مردم بی‌گناه.

▫️نمایش مداوم این صحنه‌ها در طولانی‌مدت می‌تواند حس ترس از تجاوز رژیم جعلی صهیونی را در میان خانواده‌ها و کودکان ایرانی ایجاد کند. در شرایطی که دشمن به خاک ما بی‌ادبی کرده، پوشش بدون سانسور تخریب‌های غزه ممکن است منجر به گسترش رعب در جامعه شود.

▫️علاوه بر این، پخش مکرر این ویرانی‌ها می‌تواند منجر به نوعی عادی‌سازی این حملات برای مردم گردد؛ به‌گونه‌ای که احساس انزجار و خشم اولیه نسبت به رژیم اشغالگر صهیونی کاهش یابد. بهتر است این اخبار به‌گونه‌ای پوشش داده شود که مخاطبان نه تنها از نظر روانی آسیب نبینند، بلکه آگاهی و اخبار مربوط به موضوع غزه نیز حفظ شود.

▫️رسانه ملی همچنین می‌تواند به جای تمرکز بر جنبه‌های غم‌انگیز، به نمایش مقاومت و روحیه‌ی استوار مردم غزه بپردازد. این امر می‌تواند به ایجاد امید و تقویت همبستگی در میان مخاطبان کمک کند.

▫️این وضعیت ایجاب می‌کند تا رسانه‌ ملی در انتخاب و نمایش صحنه‌های جنگ، دقت بیشتری به خرج دهد و تأثیرات روانی آن بر جامعه را به‌خوبی بسنجد.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

30 Oct, 10:04


🔺جبلی: تا دو هفته آینده قرارداد پیش تولید سریال «پوریای ولی» امضا خواهد شد

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️من با اقای جعفری جوزانی صحبت کردم و کارهای نهایی‌سازی قرارداد فیلم‌نامه سریال «پوریای ولی» انجام شده به نظر می‌آید که در آینده بسیار نزدیک، یک یا دو هفته آینده قرارداد پیش‌تولید هم با تهیه‌کننده‌ای که متولی ساخت این کار می‌شود، امضا خواهد شد.

◽️اگرچه سریال «پوریای ولی»، سریال فاخر و تاریخی نسبتا باهزینه بالا است اما ما تصمیم‌مان این است که این‌کار را در کنار چند کار پرهزینه دیگر که الان در دست تولید داریم؛ مثل «سلمان فارسی» و «حضرت موسی» شروع کنیم و در سال‌های آینده بتوانیم این سریال را به مرحله پخش هم برسانیم.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

30 Oct, 08:31


🔺جبلی: پروژه سریال «سلمان فارسی» با هدف پخش در سال ۱۴۰۵ پیش می‌رود

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما:
◽️پروژه ساخت سریال «سلمان فارسی» با کارگردانی آقای میرباقری طبق برنامه‌ریزی با نظم و انضباط در حال پیشروی است.

◽️در حال حاضر، گروه تولید در فصل «ایران» مشغول به کار است و بیشتر ساخت و سازهای سنگین مورد نیاز برای این فصل یا به پایان رسیده یا در مراحل نهایی قرار دارد. فصل «ایران» به عنوان سخت‌ترین بخش این سریال شناخته می‌شود که اکنون از نیمه آن عبور کرده‌ایم.

◽️پیش‌تولید فصل «حجاز» نیز به‌صورت موازی آغاز شده و روند کار با پیشرفت مناسب دنبال می‌شود.

◽️طبق برنامه‌ریزی و تأکید کارگردان، پخش این مجموعه تلویزیونی با هدف آغاز از نیمه اول سال ۱۴۰۵ در حال انجام است.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

29 Oct, 15:47


🔺ترکیب شورای نظارت بر صداوسیما با حکم رئیس‌جمهور کامل شد

◽️سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم و الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به مدت دو سال از طرف قوه مجریه در شورای نظارت به عضویت درآمدند.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

29 Oct, 11:53


🔺تهیه‌کننده خندوانه: تلویزیون باید از پوسته فعلی خود خارج شود/ ایرج طهماسب با اعتقاد به تلویزیون بازگشت

علی احمدی، تهیه‌کننده خندوانه:
▫️همان اندازه که بگوییم تلویزیون بیننده ندارد، اشتباه گفته‌ایم، اینکه بگوییم تلویزیون هفتاد درصد بیننده دارد نیز غلط است. کسی که می‌گوید مخاطبان ما فقط افرادی هستند که در تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی شرکت کردند، غلط گفته است. کسی که این حرف را می‌زند، اصلاً نظام اسلامی را نفهمیده است.

▫️تلویزیون باید از پوسته فعلی خود خارج شود. نباید شریعت را زیر پا بگذاریم، اما تلویزیون باید بیشتر شبیه جامعه باشد. آیا کسی که تلویزیون ما را می‌بیند، تصور واقعی از ایران و مردم ایران پیدا می‌کند؟ ابداً! برخی مدیران فعلی، سیاست‌گذاری برای یک پلتفرم سازمانی را با سیاست‌گذاری برای همه‌ برنامه‌ها و کانال‌های تلویزیون اشتباه گرفته‌اند.

▫️درحال‌حاضر یکی از موفق‌ترین برنامه‌های کانال ۳ چیست؟ برنامه «محفل»؛ برنامه‌ای که اصولاً باید از کانال قرآن پخش می‌شد. نمی‌گویم این برنامه برای کانال ۳ نامناسب است؛ به‌شرط آنکه در کنار آن دو برنامه شاخص دیگر، یکی در حوزه سرگرمی و دیگری در سایر حوزه‌ها، داشته باشد. اکنون برنامه‌های سرگرمی کانال ۳ شکست خورده‌اند، در‌حالی‌که برنامه‌های مذهبی آن با استقبال مواجه شده است. شبکه ۳ که روزگاری بهترین شبکه تلویزیون بود، با شبکه نسیم وارد رقابت شد. گاهی شبکه نسیم در حوزه سرگرمی پیشی می‌گرفت و گاهی شبکه سه؛ اما اکنون دیگر شبکه نسیم وجود خارجی ندارد.

▫️مطمئن باشید که اگر شرایط فراهم شود و کمی مدیران فعلی انعطاف بیشتری نشان بدهند، به خدا قسم که بسیاری علاقه‌مندند در تلویزیون برنامه‌سازی کنند. یکی از این افراد، ایرج طهماسب است. او قبل از آنکه به پلتفرم بیاید، به من گفت‌ ‌آقای احمدی! پلتفرم و VOD برای اقشار خاصی از جامعه است، اما من علاقه دارم با توده‌ها صحبت کنم و این تنها از طریق تلویزیون ممکن است.‌ به همین دلیل، آقای طهماسب با اعتقاد به تلویزیون بازگشت.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

29 Oct, 11:51


🔺احمدی از جدایی تیم خندوانه و توقف برنامه خبر داد؛ عدم هماهنگی و فشارها مانع ادامه فعالیت شد

علی احمدی، تهیه‌کننده «خندوانه»:
▫️ما در فصل هشتم «خندوانه» روی آنتن بودیم. با ما صحبت‌هایی شد و ما هم با مشقت به کار ادامه دادیم! اذیت می‌شدیم چون زبان مشترکی نداشتیم و تصمیم گرفتیم که یک‌سال نباشیم. از قبل هم صحبتش را کرده بودیم.

▫️از قبل تصمیم گرفته بودیم یک‌سال استراحت کنیم؛ چون دیگر ساخت پشت‌سرهم باعث تکرار شده بود. با تغییر مدیران و عوض شدن معاون سیما، اعمال سلیقه‌های فرهنگی آقای جلیلی افزایش یافت. ایشان مدیران خودشان را منصوب کردند و ما احساس کردیم که دیگر فضا مناسب نیست.

▫️بعد از دو ماه و نیم جلسه‌ای با آقای دکتر جبلی داشتم. و ایشان به من گفت: «یک سال شوخی است؛ بیایید زودتر شروع کنید» اما فضای مناسبی نبود. حتی اگر بازمی‌گشتیم احتمالاً با تغییراتی که ایجاد شده بود ما را نمی‌خواستند. بعد هم ماجرای ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ پیش آمد. البته همان‌طور که رامبد هم قبلا گفته است، جلسه‌ای بین آقای خوشرو، رامبد و آقای کرمی برگزار شد. آقای کرمی مانند همیشه اصرار کرد؛ اما این‌بار نتوانست رامبد را متقاعد به بازگشت کند.

▫️آقای خوشرو بلافاصله بعد از ‌خندوانه‌ تصمیم به تجزیه این برنامه گرفتند. هرکدام از ما (من، رامبد و جناب‌خان) را برای ساخت برنامه‌ی دیگری دعوت کرد. من اولین حرفی که به آقای جبلی زدم، گفتم‌‌ آقای جبلی! تو یک تیم موفق که با خونِ دل کنار هم جمع شده‌اند، این‌ها را کنار هم نگه می‌داری و از آن‌ها خروجی می‌گیری. ولو اصلاً تو بیا به ما بگو‌ آقا! شما یک سالی که خندوانه نیست... باشد، خندوانه نباشد. شما بیایید ببینید چه می‌توانید برای ما تولید کنید با یک طعم و رنگ دیگر. ‌رامبد! شما خسته‌ای، نمی‌خواهی بروی جلوی تصویر و جلوی دوربین؟ تو برنامه‌سازی! تو بچه تلویزیونی! بیا ببینیم چه می‌توانی بسازی. نه اینکه این تیم را شما تجزیه‌شان کنید! تیم را تجزیه کردند و هیچ‌کدام از آن‌ها اتفاقی که می‌خواستند، رخ نداد.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

28 Oct, 16:35


#توییت | اینجا آغاز یک داستان جدید است…

▫️با افتخار به اطلاع می‌رسانیم که دفتر جامعه رسانه اسلامی دانشگاه صداوسیما به همت واحد روابط عمومی از امروز فعالیت خود را در توییتر (ایکس) آغاز کرده است!

▫️هدف ما از ایجاد این صفحه، فراهم آوردن زمینه‌ای برای تبادل نظر، نقد و بررسی مسائل روز صداوسیما و فعالیت‌های سیاسی، داخلی و بین‌المللی است. در این فضای جدید، قصد داریم مطالب متنوعی شامل یادداشت‌های تحلیلی، نقد و بررسی برنامه‌های صداوسیما، تحلیل‌های سیاسی روز و موضوعات مرتبط را با شما به اشتراک بگذاریم.

▫️از شما دعوت می‌کنیم تا با دنبال کردن صفحه ما و شرکت در بحث‌ها و گفتگوها، ما را در پیشبرد اهداف بزرگ یاری نمایید. حضور و مشارکت شما می‌تواند به ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی کمک شایانی کند.

▫️علاقه‌مندان به فعالیت توییتری می‌توانند با نشانه روبرو در ارتباط باشند : @mahba1621

منتظر حضور گرم و فعال شما در این فضای جدید هستیم!
لینک صفحه توییتر ( ایکس ) جامعه رسانه اسلامی
https://x.com/iribu_jrad_?s=09

● جامعه رسانه اسلامی دانشجویان دانشگاه صداوسیما
@iribujrud

نبض صداوسیما

28 Oct, 15:34


🔺جام‌جم با دست پر باز می‌گردد

▫️بعد از گذشت شش ماه از تعطیلی برنامه جام‌جم حالا فصل جدید «جام‎جم» به تهیه‌کنندگی مصطفی هیودی و با اجرای سیداحمد موسوی با موضوع رسانه و مدیریت بحران (سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور) و حضور میهمانانی همچون محمدمهدی رحیمی، مدیرکل سابق روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری و هادی البرزی مدیرکل اخبار داخلی معاونت سیاسی صداوسیما فردا (سه شنبه ۸ آبان‌ماه) روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

26 Oct, 06:19


🔺از صدا‌وسیما به مردم؛ همه چیز آرام است

▫️در پی اتفاقات بامداد گذشته، شایعه‌پراکنی و انتشار اخبار کذب درباره حمله اسرائیل به ایران، اذهان عمومی نگران شده بود و جامعه نیازمند بازیابی آرامش بود. صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با درک این نیاز و مسئولیت رسانه‌ای خود، اقداماتی را برای کنترل وضعیت و اطلاع‌رسانی صحیح انجام داد.

▫️صداوسیما در حرکتی تحسین‌برانگیز، به کاشتن دوربین‌های متعدد در نقاط مختلف تهران و شهرهای دیگر پرداخت. از بازار تره‌بار تا ایستگاه راه‌آهن، تمامی این مناطق به صورت زنده از تلویزیون پخش شدند تا روند عادی زندگی مردم به نمایش گذاشته شود. این اقدام، نقش موثری در ایجاد آرامش میان مردم ایفا کرد و نشان داد که شایعات بی‌اساس هستند.

▫️روند عادی زندگی که توسط دوربین‌های صداوسیما به نمایش درآمد، نقش موثری در کنترل افکار عمومی داشت. این اقدام، نه‌ تنها اطمینان مردم را نسبت به وضعیت کشور افزایش داد، بلکه موجب شد تا جامعه از تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده و احساسی دوری کند.

▫️در مجموع، تلاش صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برای پوشش دقیق و زنده وضعیت عادی کشور، توانست به نیاز اساسی جامعه برای آرامش و پیگیری اخبار معتبر پاسخ دهد.

#نبض_نوشت

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

23 Oct, 08:55


🔺صداوسیما الزاما موافق همه دیدگاه‌هایی که توسط کارشناسان مطرح می‌شود، نیست

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
▫️طبیعی است که در این حجم گسترده دعوت از کارشناسان در شبکه‌های متعدد صداوسیما ممکن است اظهار نظرهایی اتفاق بیوفتد. صداوسیما الزاما موافق همه دیدگاه‌هایی که در برنامه‌ها توسط کارشناسان مطرح می‌شود نیست.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

22 Oct, 09:36


🔺جعفری جوزانی: تلاش‌ها برای ساخت سریال «پوریای ولی» به نتیجه نرسیده است

مسعود جعفری جوزانی، کارگردان:
▫️دو سال گذشته سه جلسه با رئیس صداوسیما داشته‌ام و به شدت هم دنبال این بوده‌اند که سریال «پوریای ولی» ساخته شود. ولی تا به امروز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

▫️فیلمنامه «کوروش کبیر» و همچنین چندین داستان را نوشته‌ام و خیلی هم هزینه کرده‌ام تا ساخته شوند. از «یعقوب لیث صفاری» تا «پوریای ولی» و اینها جزو آرزوهای ماست که ساخته شود.

▫️کلا در ایران اراده تولید دست سازنده نیست. تلاش برای تولید در دست سازنده است ولی اراده تولید را سیاست تعیین می کند. تا موقعی که سیاسیون و نه بخش فرهنگی اراده تولید را در دستان خودشان دارند نه این سینما به جایی می‌رسد، نه کوروش ساخته‌ می‌شود، نه «یعقوب لیث» و نه «پوریای ولی».

▫️اگر فضا فراهم شود، دو سه کار هست که دنبال ساخت آن هستم. اگر هم این آثار را نوشتم دلیل داشتم. مثلا دلیل اینکه یعقوب لیث را نوشتم این بود که اگر یعقوب لیث نبود فردوسی هم نبود.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

22 Oct, 07:09


🔺رئیس سابق صداوسیما: حق پخش بازی‌های استقلال را از صداوسیما می‌گیرم!

عبدالعلی علی‌عسکری مدیر عامل هلدینگ مالک باشگاه «استقلال تهران»:
◽️طبق برنامه هفتم توسعه، سازمان صداوسیما موظف است حق پخش را به باشگاه‌ها پرداخت کند که این کار باعث خواهد شد ۷۰ درصد هزینه‌های باشگاه استقلال تهران پوشش داده شود.

◽️زمانی که رئیس صداوسیما بودم حق پخش مسابقات فوتبال را نمی‌دادم، اما حالا بر اساس تکلیف برنامه هفتم توسعه، حق پخش مسابقات باشگاه استقلال را از این سازمان خواهم گرفت!/ ورزش سه

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

21 Oct, 08:45


🔺محمدصالح مفتاح، رئیس باشگاه خبرنگاران جوان شد

◽️با حکم حسن عابدینی معاون سیاسی صداوسیما، محمدصالح مفتاح به عنوان رئیس باشگاه خبرنگاران جوان منصوب شد. پیش از این مسئولیت این بخش برعهده محمدحسین باقری بوده است.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

19 Oct, 15:57


🔺سریال «موسی (ع)» در ۵ فصل تولید می‌شود

سیدمحمود رضوی، تهیه‌کننده سریال «حضرت موسی (ع)»:
◽️از آنجایی که سریال «حضرت موسی (ع)» طبق استانداردهای روز دنیا ساخته می‌شود، قطعاً بازار خود را خواهد داشت. این سریال پنج فصل دارد و امسال از نسخه پایلوت مجموعه در جشنواره فیلم فجر رونمایی می‌کنیم و بعد از آن باید به فکر بازارسازی و بازارپردازی باشیم. امیدوارم اتفاق ویژه‌ای برای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بیفتد؛ چرا که ما سابقه ساخت آثار دینی چون یوسف پیامبر را داشته‌ایم که از آن در دنیا استقبال ویژه شد.

◽️این سریال نیز همانند «یوسف پیامبر» است؛ چراکه بخش عمده‌ای از آیات قرآن کریم به داستان حضرت موسی (ع) ارتباط دارد. در دنیا هم درباره ایشان کارهای متفاوتی ساخته شده است. این مجموعه هم قرائت صداوسیمای جمهوری اسلامی از داستان زندگی حضرت موسی (ع) است که امیدوارم بازار جهانی داشته باشد.

◽️فعلا پیش‌تولید مجموعه به پایان رسیده است، برای آنکه بازخورد تولید مجازی را دریافت کنیم، لازم است پیش‌نمایش این مجموعه را به مردم نمایش دهیم و بازخورد آن را دریافت کنیم.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

18 Oct, 14:05


🔺باربد بابایی: عقب ماندن تلویزیون به خاطر نگاه اشتباه برخی مدیران به رویکرد رسانه است

باربد بابایی، بازیگر و مجری:
◽️من به خاطر فراگیر بودن، عاشق تلویزیون هستم و اینکه مخاطب خود را از کف بندرعباس تا بندر انزلی در اختیار داری و می‌توانی با او در ارتباط باشی، برای من جذاب است. من عاشقانه تلویزیون را دوست دارم؛ این عقب ماندن تلویزیون به نظر من به خاطر نگاه اشتباه برخی مدیران حال حاضر تلویزیون به رویکرد رسانه است.

◽️شاید درست این باشد که یک سری از مدیران، رسانه‌ای نیستند و آن را خوب نمی‌شناسند و به خاطر همین است افرادی مثل ما که عاشق تلویزیون هستیم، نمی‌توانیم در آن فعالیت کنیم. پلتفرم‌ها برای آدم‌هایی مثل ما فضایی را ایجاد کرده که در چارچوب درست ولی آزادتر و رهاتر در همان خطوط قرمز منطقی که در کشور داریم برنامه بسازیم و مردم ببینند.

◽️چقدر بهتر می‌شود که تلویزیون بداند این رسانه رایگان است و برای همه مردم ایران است و باید برای همه سلیقه‌ها برنامه ساخته شود و خط و خطوطی ایجاد شود که فلانی باشد یا این برنامه نباشد؛ این فضا باز شود و به روزهای اوج خود برگردد و بچه‌های کاربلد بازگردند و کار کنند.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 17:09


🔺استقبال از مجموعه‌های نمایشی تلویزیون روزبه‌روز بیشتر می‌شود

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️استقبال از مجموعه‌های نمایشی روز به روز بهتر و بیشتر می‌شود. مجموعه طوبی را شاهد بودیم که نزدیک ۴۴ درصد بینندگان تلویزیون این سریال را دیده و با آن ارتباط برقرار کرده بودند.

◽️آقای قاضی با وجود اینکه مجموعه نمایشی پرهزینه‌ای نیست؛ اما استقبال بسیار خوبی از آن شده است و همچنان میزان بازدید از آن بالاتر می رود.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 15:47


🔺شاکری‌نژاد: جذابیت تلویزیون برای جوانان کاهش پیدا کرده است

محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما:
◽️ما در تمام نظرسنجی‌ها براساس مشخصات جامعه‌شناختی تفکیک می‌کنیم. باید گفت که امروز نه فقط ما در صداوسیما بلکه تمام تلویزیون‌های دنیا با یک ریزش مخاطبی در بازه سنی اصطلاحا نسل زد مواجه هستند.

◽️ما هم وقتی نظرسنجی انجام می‌دهیم می‌بینیم که در این بازه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال تقریبا با یک ریزش مخاطب روبرو هستیم. الگو‌های جهانی هم این را نشان می‌دهند و سبد مصرف این نسل به سمت مجازی می‌رود. اتفاقا همین اخیرا هم یک نظرسنجی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران انجام شد که درمورد ویژگی فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بود ولی طی آن رژیم مصرف رسانه‌ای هم سنجیده بودند. و داده‌ها کاملا نشان می‌دهد که مصرف رسانه‌ای آن‌ها دیگر تلویزیون نیست و به سمت فضای مجازی رفته‌اند.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 15:45


🔺برمهانی: بازگشت چهره‌ها به صداوسیما مشروط به رعایت اصول حرفه‌ای است

محسن برمهانی، معاون سیما رسانه ملی:
▫️ببینید الان وقتی صحبت از همکاری با چهره‌ها می‌شود؛ از چهار یا پنج چهره بیشتر نام‌برده نمی‌شود. مشخصاً از رامبد جوان، مهران مدیری، عادل فردوسی‌پور، احسان علیخانی و علی ضیا اسم می‌برند. آقای فردوسی‌پور دوره پیش از بنده در واقع خداحافظی کردند و وقتی می‌گویم رسانه ما حرفه‌ای نیست به این معنی است که نه رسانه حرفه‌ای اداره شده طی این ۳۰- ۴۰ سال (بنده هم الان حرفه‌ای ادار‌ه‌اش نمی‌کنم چون من باید یک سری عادات غلط را تغییر بدهم و اگر زورم برسد باید این تغییرات را انجام بدهم) و نه عواملش حرفه‌ای برخورد کردند.

▫️اگر فردی تمایل داشت به سازمان صداوسیما بازگردد، طبیعتاً باید ویژگی‌های حرفه‌ای را هم رعایت کند. اگر سازمان صداوسیما با این مسائل مشکل داشت، به سمت تولید فصل دوم سریال‌ها نمی‌رفت. ساخت فصل دوم یکی از مؤلفه‌های تحول در صنعت رسانه است و بسیار جدی گرفته می‌شود.

▫️شما می‌بینید که بسیاری از کارهایی که موفق بوده‌اند، مانند «پایتخت» «نون خ» و «زیر خاکی»، ادامه پیدا کرده‌اند. این‌ها کارهایی هستند که ما می‌گوییم چقدر موفق شده‌اند و تصمیم گرفته‌اند ادامه دهند.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 14:43


🔺جبلی: ارسال گروه‌های مستندساز برای پوشش خبری دسته اول از لبنان

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️آن چیزی که برای ما اهمیت دارد به دست گرفتن روایت اول است. صداوسیما با اعزام گروه‌های مستندساز و برنامه‌ساز به لبنان تلاش کرد تصویر دسته اول تحولات را در اختیار مخاطب قرار دهد.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 10:52


🔺جبلی:برخی چهره‌ها از مخاطب بالای ۷۰ درصد صداوسیما ناراحت هستند

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
◽️نظرسنجی‌هایی که نه تنها مرکز تحقیقات صداوسیما بلکه مراکز نظر سنجی معتبر دیگر هم انجام می دهند، به صورت طبیعی نشان می‌دهند که مخاطب صداوسیما با فاصله بسیار زیاد نسبت به دیگر سکوها، رسانه‌ها در رتبه بسیار بالایی قرار دارد. این چیز جدید و عجیبی نیست. آن چیزی که عجیب و جدید است، این است که برخی از چهره‌ها و رسانه‌ها از اینکه رسانه ملی بالای ۷۰ درصد مخاطب داشته باشد ناراحت هستند این برای ما جای تعجب دارد.

◽️ما نمی‌خواهیم دنبال کشف انگیزه‌ها باشیم اما به نظر می‌رسد کار درست، منطقی و اخلاقی نیست که رسانه ملی کشور که مرجع اعتماد و مراجعه همه مردم است، مورد تخریب قرار بگیرد و اعتماد مردم نسبت به آن مخدوش شود.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

16 Oct, 10:25


🔺پیمان جبلی: نمایش خانگی رقیب جدی رسانه ملی نیست

پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی در واکنش به شروع کار تیم «کتاب‌باز» در نمایش خانگی:
◽️این یک واقعیت است که بخشی از فضای مصرف رسانه‌ای را سکوهای نمایش خانگی تشکیل می‌دهند؛ این سکوها می‌توانند به موضوعات مختلف بپردازند اما هیچ‌گاه سکوهای نمایش خانگی را رقیب جدی خود احساس نمی‌کنیم که بخواهیم نگران باشیم به یک موضوع یا همه موضوعات پرداخته است.

◽️اتفاقاً خوشحال می‌شویم برنامه‌های فرهنگی سالم در سکوهای شبکه خانگی بیشتر تولید شود؛ به‌عبارت دیگر سکوها فقط تولیدکننده محتواهای حاشیه‌ساز نباشند؛ بنابراین از تولید محتواهایی مانند برنامه‌های کتاب‌محور، فاخر و فرهنگی استقبال می‌کنیم؛ البته فعالیت سکوهای شبکه خانگی در این زمینه‌ها، رافع مسئولیت رسانه ملی نیست؛ به‌عبارت دیگر رسانه ملی باید کیفیت و کمیّت محتوای تولیدی خود را ارتقا دهد.

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

15 Oct, 18:36


🔺محسن برمهانی: کاهش مخاطبان تلویزیون طبیعی است/ واکنش صداوسیما به مخاطبان در نظرسنجی‌های اخیر

◽️در روز‌های اخیر نظرسنجی توسط مرکز افکارسنجی دانشگاه تهران (ایسپا) منتشر شد که طبق آن میزان مخاطب تلویزیون روند کاهشی داشته است. پس از این نظرسنجی تحلیل‌های مختلفی در خصوص کاهش مرجعیت رسانه ملی منتشر شد.

محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی:
◽️در مورد نظرسنجی انجام شده باید بگویم که ایسپا مرکز معتبری است و نظرسنجی هم که منتشر کرده، معتبر است. اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ایسپا یک نظرسنجی از دانشجویان انجام داده که طیف خاص با یک مصرف رسانه خاص در ایران و جهان هستند. سوال می‌کند که شما اوقات فراغت خود را چگونه می‌گذرانید. نمی‌گوید که شما مخاطب تلویزیون هستید یا خیر؟ ۴۰ درصد چیز دیگری می‌گویند و حتی در این نظرسنجی پادکست بالاتر از فیلم و سریال قرار دارد و ۱۸ درصد افراد نظرسنجی می‌گویند که فیلم و سریال می‌بینند. در ادامه سوال می‌کند که این فیلم و سریال را از کجا می‌بینید؟ کاملا طبیعی است که دانشجو گزینه اولش دانلود از اینترنت باشد و گزینه سومش از طریق صداوسیما باشد.

◽️نکته مهم این است که همین مرکز ایسپا در فروردین ماه نظرسنجی را منتشر کرده که طبق آن مخاطب صداوسیما ۶۹/۲ درصد است. چرا کسی به آن آمار نزدیک ۷۰ درصد استناد نمی‌کند ولی به این یکی استناد می‌کند. خود مرکز تحقیقات صداوسیما که یکی از مراکز معتبر نظرسنجی در کشور است، در یک نظرسنجی با جامعه آماری حدود ۳۰ هزار نفر شامل شهر‌های بزرگ و کوچک و حتی روستا‌ها مخاطب صداوسیما را ۷۲ درصد اعلام کرده است.

◽️این نظرسنجی ایسپا امروز زمینه نقد صداوسیما شده است. یعنی می‌گویند که بر مبنای این سازمان صداوسیما را نقد می‌کنند. ما در رسانه ملی از هر نقدی استقبال می‌کنیم، مخصوصا نقدی که در نسبت ما با مردم قرار می‌گیرد. رهبری هم فرمودند که من از نقد استقبال می‌کنم حتی اگر این نقد غلط باشد، چون زمینه‌ای را ایجاد می‌کند که تا افراد منصفی آن نقد غلط را دوباره به نقد بگذارند و زمینه تصحیح را فراهم می‌کند. ما هم به عنوان یک نهاد رسانه‌ای استقبال می‌کنیم از اینکه یافته‌های خودمان را در این حوزه به اشتراک بگذاریم.

◽️طبق پیمایش مرکز تحقیقات صداوسیما ۶۴ درصد مردم گفته‌اند که ما استان خود را در تولیدات صداوسیما ندیده‌ایم. این آمار منتشر هم شده است ولی چرا هیچ حساسیتی ایجاد نکرده است؟ از خود خبرگزاری فارس تا مشرق و شرق و تسنیم و... هیچکدام از رسانه‌ها حساسیتی برایشان ایجاد نشده و صداوسیما محکوم و متهم نشده است که در طی این سال‌ها و امروز چرا به ۶۴ درصد از مردم ایران توجهی نشده است؟

نبض صداوسیما ‌| @iribnabz

نبض صداوسیما

14 Oct, 12:18


🔺صداوسیما به اظهارات مدیر تلویزیون دولتی ترکیه واکنش نشان داد

▫️معاون برون مرزی صداوسیما به اظهارات مدیر رادیو تلویزیون‌های تی‌آرتی مبنی بر اذیت ایران با ساخت شبکه‌های فارسی زبان واکنش نشان داد.

احمد نوروزی، معاون برون مرزی صداوسیما:
▫️در حالی که تمرکز ما بر گزارش قتل عام روزانه رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان و عدم حواس پرتی به‌خاطر اظهارات ناسالم و غیر محتاطانه است، حق انجام اقدامات متقابل مناسب را برای خود محفوظ می‌داریم. ما در صداوسیما امیدواریم مقامات ترکیه به‌طور مناسبی این اظهارات را محکوم نموده و در این خصوص شفاف‌سازی کنند.

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

11 Oct, 06:06


🔺️کماکان مرجعیت خبری اکثر مردم ایران داخل مرزها و رسانه ملی است

▫️در روزهای گذشته نظرسنجی ایسپا درباره وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی منتشر شد.بنابر گزارش این نظرسنجی ، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در صفحه شخصی‌اش در ایکس نوشته بود: «مدت‌هاست که همه سنجش‌ها و شواهد نشان می‌دهد که متأسفانه مرجعیت خبری از داخل کشور به بیرون مرزها انتقال یافته است. سنجشی که اخیرا ایسپا درمورد استفاده از فیلم‌ها و سریال‌های موردعلاقه مخاطبین منتشر کرده، حاکی از آن است که علاقه به محتواهای تفریحی و تماشای فیلم نیز، دیرزمانی است که به تولیدات خارج از مرزهای ایران سوق پیدا کرده است. آیا وقت آن نرسیده که در سیاست‌های خبری رسانه‌ای فرهنگی و سینما تجدیدنظر شود؟!!!!»


▫️محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما در واکنش به نقد علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور، در صفحه شخصی‌اش در ویراستی نوشته است: «جناب آقای دکتر ربیعی، مدت‌هاست که همه سنجش‌ها نشان می‌دهد کماکان مرجعیت خبری اکثریت مردم ایران داخل مرزها و رسانه ملی است. در‌این‌زمینه، چنانچه نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما را قبول ندارید، می‌توانید به نظرسنجی ایسپا در‌این‌زمینه مراجعه بفرمایید. البته توصیه می‌شود به اصل نظرسنجی ایسپا رجوع کنید.قضاوت برمبنای مطالب مندرج در سایت‌ها و کانال‌های جهت‌دار فضای مجازی ممکن است حتی یک استاد دانشگاه با سوابق طولانی اجرایی و امنیتی را دچار خطای تحلیلی نماید. جهت استحضار، ایسپا جوسازی سایت‌ها و کانال‌های فضای مجازی در استناد به نظرسنجی اخیرش را غیرعلمی و غیرقابل‌تعمیم به عموم جامعه ایران اعلام کرد.»

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

10 Oct, 15:52


🔺افشاگری درباره کانال تلگرامی خبررسان شبکه یک

▫️مدت‌هاست که کانال تلگرامی تحت عنوان "خبررسان شبکه یک" مشغول به فعالیت است و خود را به شبکه یک و سازمان صداوسیما منتسب می‌کند. در پی این فعالیت‌ها، روابط عمومی شبکه اول سیما بارها اعلام کرده که این کانال هیچ‌گونه وابستگی به شبکه یک ندارد.

◽️یکی از عناصر گروهک منافقین که از این گروهک جدا شده است، در صفحه خود در ایکس (توییتر) که با نام "آقا محسن، ادمین سابق منافقین" فعالیت می‌کند، امروز با انتشار عکسی که وی آن را ادمین کانال تلگرامی خبررسان شبکه یک معرفی می‌کند، نوشت: «به نظرم یک ضربه به سازمان رجوی که این روزها خیلی مشغول بازی در وسط معرکه فلسطین است، وارد کنم! کانال خبررسان شبکه یک را من خریدم. این یک کانال ادبی است که سال پیش از طریق مرتبط داخلی ۱۵ میلیون تومان خریدم، پاکسازی‌اش کردم و تحویل بابک طهماسبی دادم تا تحت پوشش صداوسیما فعالیت کند!»

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

10 Oct, 10:32


🔺مدیرعامل آپارات: صداوسیما نماد اتلاف وقت و انرژی مردم شده است!

▫️وقتی پرونده شروع شد ۳۴ سالم بود و الان نزدیک ۴۳ سالگی هستم، پایان خوشایند ۹ سال استقامتی که می‌شد صرف کارهای مهم‌تری شود. صداوسیما نماد اتلاف وقت و انرژی مردم به روش‌های مختلف شده است. این حکم مترقی دیوان عالی کشور می‌تواند پایان ۱۰_۱۵ سال منازعه و اصطکاک در خصوص همه سایت‌های کاربرمحور از جمله آپارات باشد.

محمدجواد شکوری

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

10 Oct, 08:25


🔺پاسخ مرکز تحقیقات صداوسیما به ادعای کاهش مخاطب تلویزیون در حوزه تماشای فیلم و سریال

▫️در روزهای اخیر انتشار نظرسنجی مرکز افکار سنجی ایسپا ناظر به میزان استفاده دانشجویان از بسترهای مختلف برای دیدن فیلم و سریال، واکنش‌های زیادی را برانگیخت و تحلیل‌هایی از کاهش مخاطب تلویزیون در برابر پلتفرم‌های داخلی و خارجی و سایت‌های دانلود فیلم، منتشر شد.
در همین رابطه مرکز تحقیقات صداوسیما جوابیه‌ای ناظر به این تحلیل‌ها بصورت زیر منتشر کرده است:

▫️«در اردیبهشت ماه سال جاری مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با همکاری وزارت علوم اقدام به انجام یک نظرسنجی پیرامون وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه های دولتی نمود. این نظرسنجی در بین ۲۲۵۰ نفر از دانشجویان مقاطع مختلف عمدتاً کارشناسی به صورت پیمایشی انجام شده است بخشی از نتایج این نظرسنجی که به تازگی منتشر شده است نشان می دهد دانشجویان بخش عمده ای از اوقات فراغت خود را صرف گشت و گذار در فضای مجازی می کنند همچنین گوش دادن به موسیقی، معاشرت با دوستان، ورزش و ... در رتبه های بعدی فعالیتهای دانشجویان در اوقات فراغت قرار دارد. این نظرسنجی نشان می دهد اساسأ تماشای فیلم و سریال جایگاه قابل توجهی در پر کردن اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه های دولتی ندارد و در بعضی موارد حتی گوش دادن به پادکست بیش از تماشای فیلم و سریال اوقات فراغت دانشجویان را به خود اختصاص می دهد. حال در این نظرسنجی از این اندک دانشجویانی که اعلام کرده اند در اوقات فراغت خود فیلم و سریال تماشا می کنند پرسیده شده که از چه منبعی فیلم و سریال تماشا می کنند؟ و نتایج نشان می دهد پاسخگویان بیشتر از طریق دانلود و تماشا از طریق سایت های اینترنتی و بعد پلتفرم های نمایش داخلی و خارجی فیلم و سریال تماشا می کنند و تلویزیون در رتبه چهارم قرار دارد. انتشار این گزارش بهانه ای شد تا برخی از سایت ها و کانال ها بدون اشاره به کل این نظرسنجی و با تحریف بخش هایی از آن، رسانه ملی را زیر سوال ببرند. در این راستا ذکر چند نکته ضروری است:

▫️ اساسا الگوی مصرف رسانه ای یک قشر خاص مثلاً دانشجویان، قابل مقایسه با عموم مردم و تعمیم به کل جامعه ایران نیست. حتی خود ایسپا بعد از این شیطنت رسانه ای توضیح داد که این نظرسنجی در بین ۲۲۵۰ نفر دانشجو انجام شده و نتایج آن قابل تعمیم به کل جامعه نیست. ولی متاسفانه این بی اخلاقی رسانه ای ادامه یافت.

▫️البته این بی توجهی به واقعیات که نشان دهنده نیت تحریف گران است موضوع تازه ای نیست. در فروردین ماه یعنی چند روز قبل از اجرای این نظرسنجی دانشجویی، ایسپا در یک نظرسنجی از عموم مردم (نه یک قشر خاص مثل دانشجویان) میزان مخاطب رسانه ملی را حدود ۷۰ درصد اعلام کرد. ولی هیچ کدام از این سایت ها و کانال هایی که امروز به نتایج نظرسنجی ایسپا برای هجمه به رسانه ملی استناد می کنند، حاضر نشدند کوچکترین اشاره ای به این یافته داشته باشند!برای مخاطبان فهیم رسانه ها مبرهن است که چنین فعالیت هایی نه علمی است و نه اخلاقی. البته کاهش مخاطب تلویزیون در رقابت با فضای مجازی امری جهانی بوده و موضوع جدیدی نیست اما این جنس فعالیت ها به بهانه نقد مدیریت رسانه ملی مسبوق به سابقه نیست و بیانگر نیات خاص منتشر کنندگان این تحریفات است. کار رسانه ای صداقت و انصاف می خواهد و گرنه نتیجه می شود فریب افکار عمومی.»

نبض صداوسیما | @iribnabz

نبض صداوسیما

09 Oct, 16:08


🔺 حکم نهایی شکایت صداوسیما از آپارات: مدیرعامل «آپارات» تبرئه شد.

به گزارش ایلنا:
▫️از ۹ سال پیش و در پی شکایت سازمان صدا و سیما از آپارات، پرونده‌ای در قوه قضاییه تشکیل شد که آپارات را به دلیل انتشار محتواهای صدا و سیما و نقض مالکیت فکری این سازمان متهم می‌دانست، حکمی که طی سال‌های بررسی در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر تایید شده بود.

▫️این پرونده در نهایت در ماه گذشته و با حکم دیوان عالی کشور مختومه اعلام شد و مدیرعامل آپارات از اتهامات مطرح شده تبرئه شد.

▫️در حکم دیوان عالی کشور درباره رأی دادگاه بدوی آمده است: «شرکت دادخواه فعالیتش میزبان‌محور است و از محیط میزبان و کاربران با رعایت قوانین سایت نسبت به بارگذاری محتوا اقدام می‌نمایند و مسئولیت آن نیز مطابق مقررات جاری استنادی برعهده کاربر می‌باشد. در ادامه همچنین تاکید شده که میزبان درصورتی مسئولیت دارد که در اجرای دستورات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه یا مقام قضایی تعلل و کوتاهی کرده باشد.»

نبض صداوسیما | @iribnabz