پژوهش ایرنا @irna_research Channel on Telegram

پژوهش ایرنا

@irna_research


گزیده تولیدات اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا


صفحه پژوهش در خبرگزاری ایرنا:

https://www.irna.ir/service/research

پژوهش ایرنا (Persian)

اگر به دنبال آخرین تحقیقات، مقالات و گزیده‌های مهم در زمینه‌های مختلف هستید، کانال 'پژوهش ایرنا' یکی از بهترین منابع برای شماست. این کانال تلگرام با نام کاربری 'irna_research' توسط اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری خبرگزاری ایرنا اداره می‌شود. در اینجا شما می‌توانید به جدیدترین تحقیقات این اداره کل دسترسی پیدا کنید و از مطالب متنوع و جذاب آن استفاده کنید. اگر علاقه‌مند به مطالعه مقالات علمی، تحقیقات اختصاصی و خبرهای فرهنگی و اجتماعی هستید، حتما به کانال 'پژوهش ایرنا' ملحق شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به صفحه پژوهش در خبرگزاری ایرنا مراجعه کنید: https://www.irna.ir/service/research

پژوهش ایرنا

09 Dec, 11:57


🔶 واهمه آمریکا و اسرائیل از آینده سوریه

🔺 به نوشته برخی تحلیلگران آمریکایی، صهیونیست‌ها هر چند نظاره‌گر سقوط متحد سابق ایران و حزب‌الله در سوریه بودند اما از پایان یک‌باره دورانی پنجاه ساله که خاندان اسد مانع از جنگ با اسرائیل می‌شد وحشت‌زده‌اند.

🔺 «واشنگتن پست» درباره نگرانی‌های آمریکا می‌نویسد: مشخص نیست که آیا سایر گروه‌های مسلح از سقوط بشار اسد برای به دست آوردن قلمرو جدید در سوریه سوء‌استفاده خواهند کرد یا خیر. یکی از ذینفعان احتمالی بحران کنونی، دولت اسلامی (داعش) است که دارای سلول‌هایی در روستاها و شهرهای بیابان‌های مرکزی و شرقی سوریه است.

🔺 به نوشته «نیویورک تایمز»، ترکیه به صراحت از مخالفان اسد حمایت و برای آنها آرزوی موفقیت کرده است. در مقابل، به نظر می‌رسد ایالات متحده هنوز به جمع‌بندی درستی از تحولات و آینده سوریه نرسیده است.

🔺 «سی.ان.ان» هم می‌نویسد: هرچند بشار اسد متحد اسرائیل نبود و زد و خورد و تنش‌هایی نیز بین طرفین وجود داشت و به ویژه اسرائیل نگران گسترش نفوذ ایران و حزب الله لبنان بود، اما در کل این تنش‌ها مدیریت می‌شد و آنها خواهان حذف بشار اسد از قدرت نبودند.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Dec, 11:48


🔶 چراغ بودجه سلامت قرمز شده است؟

🔺 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کسری و بدهی نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی، ابهام در بودجه ارزی دارو و تجهیزات پزشکی، خطر افزایش ناگهانی هزینه‌های پزشکی برای مردم و نارضایتی‌های کادر درمان از حقوق و مزایای دریافتی، آینده نگران‌کننده‌ای را پیش‌رو دارد.

🔺 دکتر «همایون سامه‌یح نجف‌آبادی» نماینده اقلیت کلیمیان مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با پژوهشگر ایرنا می‌گوید: میزان بدهی انباشته وزارت بهداشت حدود ۹۷ همت است. در لایحه بودجه سال آینده ۸۰ همت برای برای جبران آن پیش‌بینی شده اما معلوم نیست در مجلس تصویب شود.

🔺 وی درباره مساله افزایش ۵۶ درصدی تعرفه‌های پزشکی و پرستاری می‌افزاید: در سال‌های اخیر به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعرفه‌ها اضافه شده در حالی که تورم عمومی کشور بسیار بالاتر بوده و حتی افزایش حقوق کارگران نیز پارسال نزدیک به ۴۰ درصد بوده است، در حالی که تعرفه‌های پزشکی ۲۰ درصد رشد کرد.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش در:

https://www.irna.ir/news/85678079

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Dec, 10:08


🔶 کاربران توئیتر فارسی در مورد قانون حجاب چه می‌گویند؟ ۸۶ درصد انتقاد!

🔺 تحلیل مضمون توئیت‌های بحث‌برانگیز و پرکامنت ایکس (توئیتر) فارسی درباره قانون جدید حجاب در بازه زمانی سه روزه (۹ تا ۱۱ آذرماه) نشان می‌دهد ۸۶ درصد این مضامین انتقادی بوده، ضمن اینکه عمده پاسخ‌ها به توئیت‌های کاربران حمایت‌کننده نیز با ابراز مخالفت و نارضایتی همراه است.

🔺 ادعای غیرشرعی، غیرحقوقی و غیرعلمی بودن قانون حجاب پرتکرارترین مضمون مرتبط است و به وجوه مختلف این قانون و طرح مغایرت آن با حقوق انسانی و شرعی و حتی علمی پرداخته است. این نگاه به طور خاص از سوی کاربران اصلاح‌طلب، میانه رو و روزمره‌نویس‌ها نشر و بازنشر شده است.

🔺 برخی کاربران ایکس فارسی، فارغ از محتوا و مفاد قانون حجاب به طور مستقیم وضع‌کنندگان این قانون و برخی نمایندگان مجلس را مورد نقد و هجمه قرار دادند.

🔺 حجم قابل توجهی از کاربران به نقش اتباع بیگانه و به خصوص افغانستانی‌ها در این قانون معترض بودند. بر اساس قانون حجاب، طبق ماده یکم از تبصره دوم ماده ۳۲، «مهاجرین یا اتباع بیگانه‌ای» که «مجوز اقامت رسمی از وزارت کشور» دارند، امکان امر به معروف و نهی از منکر را دارا هستند. البته این موضوع توضیح داده شد و گویا تذکر اتباع تنها به خودشان امکان‌پذیر است.

#داده_کاوی

گزارش را به شکل کامل اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Dec, 07:28


🔶 «تحریرالشام»؛ شاخه سابق القاعده چگونه فاتح دمشق شد؟

🔺 هیات تحریرالشام با استفاده از تجربیات نظامی، تاکتیک‌های پارتیزانی و هم‌افزایی گروه‌های تحت رهبری، توانست در بسیاری از نبردها پیروز شود. آنها از تکنیک‌های «ضربه و آزادی» و حملات غافلگیرانه بهره بردند.

🔺 تحریرالشام از همان ابتدا تلاش کرد از بافت‌های اجتماعی و فرهنگی محلی بهره‌برداری کند. این گروه با ایجاد ساختارهای خدماتی محلی و توسعه نهادهای قضایی، به تثبیت قدرت خود و جلب حمایت عمومی پرداخت. این اقدام در ایجاد تصویری اصلاح‌شده در جهت جدایی از داعش بسیار موثر واقع شد و از سوی دیگر در ساخت تصویری ذهنی از حکومتی قدرتمند برای دیگر نقاط سوریه که از ضعف ساختاری در دولت اسد رنج می‌بردند بسیار مهم بود.

🔺 گروه جولانی با اتخاذ استراتژی‌های سیاسی بهبودیافته و بهره‌برداری از رسانه‌ها، تلاش کرد تا تصویر عمومی بهتری از خود ارائه کند. توانایی این گروه در استفاده از اختلاف‌های داخلی میان سایر گروه‌های مخالف یا نیروهای دولتی هم به آنها اجازه داد به یک بازیگر اصلی تبدیل شوند و نفوذ خود را گسترش دهند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

08 Dec, 12:28


🔶 از اصلاحات تا بحران؛ مرور ۵۴ سال حکمرانی خاندان اسد بر سوریه

🔺 خاندان اسد که از ۱۹۷۰ میلادی در سوریه قدرت را در دست گرفته بود به خصوص از سال ۲۰۰۰ به این سو با بحران‌های متعدد داخلی و بین‌المللی مواجه شد؛ از آغاز اصلاحات سیاسی تا مواجهه با اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۱ و جنگ داخلی. در برابر این بحران‌ها «بشار اسد» سعی داشت با حفظ ساختار سیاسی حزب حاکم بعث، حاکمیت خود را تحکیم کند اما ...

🔺 حزب‌ بعث‌ را «میشل‌ عَفلَق»‌ متولد دمشق‌ و از پدری‌ ارتودکس‌ مذهب‌ و «صلاح‌الدین‌ بیطار» از خانواده‌ای‌ سنی‌ مذهب‌ و سنتی‌ در اواخر دهه چهل میلادی بنیان‌ گذاشتند.

🔺 سال‌ها پس از شروع فعالیت حزب بعث، «حافظ اسد» از افسران نیروی هوایی سوریه با کودتای ۱۹۶۳ و تحت حمایت این حزب به صحنه قدرت وارد شد. وی در سال ۱۹۷۰ با یک کودتای بدون خونریزی که به «جنبش اصلاحی» معروف شد، رهبری سوریه را در دست گرفت.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

08 Dec, 11:53


🔶 روابط فراآتلانتیک با ریاست‌جمهوری مجدد ترامپ چگونه رقم خواهد خورد؟

🔺 از زمان آغاز جنگ در شرق اروپا، آمریکا بیش از ۶۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است. با وجود چنین حجمی از کمک‌های نظامی و تقریبا همزمان با دیدار اخیر ترامپ با زلنسکی و مکرون روسای جمهوری اوکراین و فرانسه در پاریس، پنتاگون اعلام کرد که یک بسته کمک نظامی جدید به ارزش ۹۸۸ میلیون دلاری به اوکراین اختصاص داده است.

🔺 ترامپ می‌گوید که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی باید خرج مشکلات داخلی این کشور شود نه هزینه جنگ یک کشور دیگر در اروپا.

🔺 جنگ تجاری که ترامپ بر پایه سیاست «اول آمریکا» با قدرت‌های بزرگ اقتصادی به راه انداخته قطعا دامان اتحادیه اروپا را هم خواهد گرفت. کارشناسان اقتصادی برآورد می‌کنند که وضع تعرفه‌های ده درصدی از سوی آمریکا ضربه بزرگی به صادرات اروپا مثل خودروها و مواد شیمیایی و... وارد خواهد کرد و تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را حدود ۱.۵ درصد معادل حداقل ۲۶۰ میلیارد یورو کاهش خواهد داد.

🔺 چالش ترامپ با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی، معضل بعدی اروپایی‌ها در ارتباط با رئیس‌جمهور آتی آمریکا خواهد بود

#پژوهش_بین‌الملل

ادامه را در این نشانی بخوانید

https://www.irna.ir/news/85683305

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

08 Dec, 06:58


🔶 چرا باید تعارضات زوجین را جدی گرفت؟

🔺 تعارضات زوج‌ها گاهی آن‌قدر بالا می‌گیرد که از طلاق نیز عبور کرده و به بروز خشونت‌های فیزیکی می‌رسد؛ اتفاقاتی ناگوار که در ماه‌های اخیر دیده شده است.

🔺 «مهرداد دشتی» روانشناس فعال در حوزه ازدواج و خانواده به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: عمده این تعارضات به مواردی مانند بی‌اعتمادی به یکدیگر به دلیل ارتباط با جنس مخالف در فضای مجازی، فضای کاری و بیرون از خانواده بر می‌گردد. یکی دیگر از مشکلات، دخالت خانواده‌های زوجین است زیرا نمی‌توانند روابط خود با خانواده مبدا را مدیریت کنند. گاهی برخی رفتارهای مخرب از طرف خانواده زوجین مشاهده می‌شود و همچنین مشکل ناتوانی برای اولویت‌بندی در روابط با خانواده زوجین نیز وجود دارد.

🔺 «محمدرضا شالبافان» سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز دراین باره بیان می‌دارد: زوج‌درمانی خدمتی زمان‌بر است و گاهی این مداخلات منجر به حل تعارضات نمی‌شود. ماهیت زوج‌درمانی این است که هر دو باید همکاری کنند. البته این کافی نیست و نیاز داریم به صورت اجرایی از روانشناسان بخواهیم به صورت فعالانه به دنبال تعارضات زوجین بگردند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

07 Dec, 11:45


🔶 قوانین و مساله تفکیک جنسیتی برای مقابله با خشونت خانگی

🔺 به گفته یک حقوقدان، در بسیاری از مواد قانونی، قانونگذار هیچ تفکیک و تمایزی بین زن و مرد قائل نشده و در خیلی از موارد نیز به دلیل اینکه بارِ اثباتی سنگین است خشونت علیه زنان مسکوت می‌ماند.

🔺 «سارا باقری» حقوقدان در خصوص بازدارندگی قوانین در زمینه خشونت علیه زنان‌ به پژوهش ایرنا می‌گوید: در رابطه با خشونت‌های فیزیکی و جسمانی علیه زنان، قانون مجازات اسلامی به صورت کلی جرم‌انگاری کرده و یک سری مجازات‌هایی در نظر گرفته است. در معدود مواردی نظیر ماده ۶۲۲ حکم پیشگیرانه‌ای در مواجهه با خشونت جسمانی علیه زنان باردار مطرح شده است.

🔺 از دیگر قواعد و قوانین مطروحه، قانون مبارزه با قاچاق زنان و کودکان و قانون تصویب کنوانسیون حقوق زنان دارای معلولیت است اما در همه اینها یک سری مواد قانونی به صورت پراکنده آمده است. به عبارتی یک قانون ثابت، مشخص، ویژه و تخصصی برای حمایت از حقوق زنان در همه این موارد نیست.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل گفت‌وگو را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

07 Dec, 10:32


🔶 ترامپ برای آمریکا و خاورمیانه چه خوابی دیده است؟

🔺 اندیشکده آمریکایی «هریتیج‌» گزارشی با عنوان «دستور رهبری ۲۰۲۵؛ وعده محافظه‌کار» منتشر کرد که در آن محورهایی برای ایجاد تغییرات بنیادین در ساختار سیاست داخلی و خارجی آمریکا تدوین شده است. طبق این گزارش، هزاران تن از کارمندان دولت اخراج می‌شوند، وزارت آموزش‌ و برخی از نهادهای دولت فدرال منحل، مالیات‌ها کم‌شده و سیاست خارجی واشنگتن در جهان و خاورمیانه شاهد چرخش اساسی خواهد بود.

🔺 به اعتقاد نویسندگان این سند، امروزه توانایی آمریکا برای دستیابی به اهداف هسته‌ای‌ این کشور به طور فزاینده‌ای به چالش کشیده شده است. در پروژه ۲۰۲۵، جدای از تهدیدات قدرت‌های هسته‌ای چین، روسیه و کره شمالی برای آمریکا، از دولت این کشور خواسته شده تا از تمام توان خود برای جلوگیری از موفقیت ایران در برنامه هسته‌ای خود استفاده کند.

🔺 در پروژه ۲۰۲۵ همچنین خواسته شده که دولت آمریکا توان موشکی کشورهای مختلف جهان را رصد و برنامه‌ها و اقدامات در این زمینه را مدیریت کند. نویسندگان این سند توصیه کرده‌اند که دولت آمریکا باید به سیاست‌های اوباما در عرصه ‌خارجی که در دوران بایدن هم ادامه داشت، پایان دهد و سیاست اعمال فشار را علیه تهدیدات آمریکا دوباره از سرگیرد.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

07 Dec, 06:57


🔶 شفافیت و واقعی‌سازی بودجه عمرانی در دولت چهاردهم

🔺 اعتبارات عمرانی بودجه ۱۴۰۴ معادل ۵۶۰ همت در نظر گرفته شده و به عبارتی بودجه ۴۰۰ همتی امسال رشدی ۴۰ درصدی یافته است.

🔺 قطعا دولت با رشدهای ۴۰ درصدی بودجه امکان اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش ۲ هزار همت را نخواهد داشت و اساسا به دلیل محدودیت منابع است که سن برخی از پروژه از جمله مسکن مهر یا آزادراه تهران-شمال به عمر چند دولت رسیده است.

🔺 همواره در سال‌های گذشته این انتقاد به دولت وارد می‌شد که ارقام بودجه عمرانی واقعی نیست یا در بخش دیگری مصرف می‌شود. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای اولین بار بعد از چندین سال، بودجه و فرابودجه با هدف افزایش شفافیت لایحه ادغام شدند که این اقدام در راستای واقعی‌سازی اعداد در بودجه انجام شده و نمونه بارز این شفافیت را می‌توان در بودجه عمرانی و دفاعی دید.

#پژوهش_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

06 Dec, 11:59


🔶 چراغ سبز برای رونق دوباره دانشگاه/ گفت‌وگویی با فعالان دانشجویی

🔺 از دید بسیاری، طی سال‌های اخیر تشکل‌های دانشجویی مانند انجمن اسلامی، جامعه اسلامی، بسیج دانشجویی، شورای صنفی و ... دیگر آن تحرک سابق را ندارند و فرسنگ‌ها میان پویایی این تشکل‌ها در دهه‌های هفتاد و هشتاد با زمانی کنونی فاصله افتاده است.

🔺 به گفته «کوروش دست‌پاک» نماینده سابق مدیران مسئول نشریات دانشجویی درصد زیادی از دانشجویان، تشکل‌های امروزی و تفکرات حاکم بر آن‌ها را نماینده واقعی خودشان تلقی نمی‌کنند. همین باعث می‌شود طبیعتا کمتر تمایل داشته باشند به سمت این تشکل‌ها و فعالیت در چنین فضاهایی بروند.

🔺 «امیرسینا بهرامی» عضو شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان هم به پژوهش ایرنا می‌گوید: مسئولان طی سال‌های اخیر در قبال تشکل‌های دانشجویی موضوع عدالت را به خوبی رعایت کرده‌اند؛ نه پای صحبت تشکل‌هایی چون بسیج نشسته‌اند و نه پای انتقادهای انجمن‌های اسلامی و...

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را در این نشانی بخوانید

https://www.irna.ir/news/85680824

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

06 Dec, 09:48


🔶 خداحافظی کلاس‌های دانشگاه با استادان مهاجر؛ چرا؟

🔺 نقش استادان در سرنوشت دانشجویان و دانشگاه‌ها بر کسی پوشیده نیست. در این میان، پرسشی که مطرح است این که چه دلایلی یک نخبه دانشگاهی را به مهاجرت وامی‌دارد؟

🔺 یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه علت‌العلل مهاجرت اقتصادی و مالی است به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: یک استادیار پایه یک که مثلا در سن چهل سالگی بعد از سال‌ها درس خواندن تازه استخدام می‌شود، وقتی به خالص دریافتی‌اش نگاه می‌کند اگر وام یا تسهیلاتی نداشته باشد گاه این رقم به ۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان می‌رسد. وضعیت حق التدریس‌ها که بیشتر شبیه شوخی است و برای هر ساعت رقمی نزدیک صد هزار تومان دریافت می‌کنند.

🔺 به گفته یک استاد دانشگاه امیر کبیر، یک استاد دانشکده فنی باید تحت عنوان ارتباط دانشگاه با صنعت برود التماس یک کارخانه را بکند و وقت بگذارد و به اصطلاح بیگاری بکشد و تمام عزت نفسش پایمال شود تا بتواند طرح خود را بگذراند که یکی از موانع عدیده تبدیل وضعیتش برداشته شود. وقتی این استاد فنی وارد یک کارخانه یا واحد فنی خصوصی می‌شود صاحبان آن بنگاه صنعتی ممکن است وی را تحقیر کنند و بگویند مشخص است برای تبدیل وضعیت به اینجا آمده‌ای و در چنین فضایی انتظاراتی غیرمعقول را مطرح کنند.

🔺 عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان اما آمار ۲۵ درصدی درباره مهاجرت استادان را دقیق نمی‌داند و می‌گوید رسانه‌ها باعث تشویق به مهاجرت می‌شوند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

05 Dec, 10:46


🔶 چرا باید صدای دانشجویان را شنید؟ بررسی وضعیت کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها در آستانه ۱۶ آذر

🔺 برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و شنیدن صدای دانشجویان یکی از تاکیدهای رهبر معظم انقلاب بوده که در سال‌های اخیر فراز و نشیب‌های زیادی داشته و به همین دلیل ضرورت دارد دولت چهاردهم کم‌کاری‌های گذشته در این زمینه را جبران کند تا از این ظرفیت گسترده برای رفع مسائل کشور بهتر استفاده کرد.

🔺 به گفته «مسعود حبیبی» معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، دانشجویان و استادان دانشگاه باید در مورد بسیاری از مسائل بین‌المللی و داخلی نظر خود را اعلام کرده و با یکدیگر گفت‌وگو کنند زیرا از همین تضارب آرا، رویش‌ها و ایده‌های خلاقانه‌ای ایجاد می‌شود که می‌تواند برای ارتقای مدیریت و راهبردهای مناسب‌تر در کشور کمک کند.

🔺 «محمدحسین ‌پورغریب» معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم به پژوهش ایرنا می‌گوید: حتی اگر نظر دانشجویان مطابق سلیقه مسئولی نباشد، باید نظر آنان شنیده شود. دانشجویان امروز، در آینده مدیران همین جامعه‌اند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

05 Dec, 05:44


🔶 آیا وفاق با رویکرد تکنوکرات‌ها فراهم می‌شود؟

🔺 پس از آن که رئیس جمهوری موضوع وفاق ملی را مطرح کرد، پرسش‌های مختلفی در مورد این موضوع در میان اقشار مختلف جامعه مطرح شده از جمله این‌ که آیا نیل به وفاق ملی از مسیر تحقق رویکرد یا سیاست‌گذاری توسط تکنوکرات‌ها محقق می‌شود و در چه سطوحی می‌توان از این دیدگاه و رویکرد در شرایط کنونی جامعه استفاده کرد؟

🔺 به نظر می‌رسد صحبت از وفاق ملی با نسخه‌هایی از جنس نگاه فن‌سالاران، بزرگ‌ترین آسیبی است که ممکن است، حداقل زمینه‌های ایجاد وفاق ملی را به چالش بکشد. وفاق زمانی ایجاد می‌شود که بتوان ۵۱ درصدی را که در انتخابات مشارکت نکرد، با سیاست‌های درست به وسط میدان کشید تا چهار سال آینده با رضایت کامل به پای صندوق بیاید.

🔺 مغزها و دست‌های تکنوکرات‌ها هر اندازه که چرخ‌های فناوری جدید را خوب بچرخاند دلیل آن نیست که بتواند چرخ‌های حکومت را هم به‌خوبی به گردش درآورند. به ویژه که در عصر کنونی بسیاری از ابعاد منفی برخی فناوری‌ها مورد انتقاد و نکوهش متفکران اجتماعی قرار گرفته ‌است.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

04 Dec, 11:26


🔶 الهه کولایی: علوم سیاسی باید به سمت واقعیات اجتماعی و فرهنگ بومی حرکت کند/ بخش سوم و پایانی نشست «کنش‌گری عالمان اجتماعی در حوزه عمومی و سیاستگذاری»

🔺 استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در نقد وضعیت کنونی دانشگاه‌های کشور بر لزوم تغییرات اساسی در نظام آموزشی و بازتعریف نقش دانشگاه‌ در جامعه تاکید کرد و گفت: دانشگاه‌ها باید به جای تقلید از نظام‌های غربی، با شرایط بومی و نیازهای واقعی جامعه ایران همسو شوند.

🔺 از دید کولایی، دانشگاه در آغاز قرن گذشته برای نوسازی جامعه تأسیس شد و تا زمان انقلاب اسلامی کارکردهایی داشت. بعد از انقلاب و به‌ویژه در جریان انقلاب فرهنگی، انتظار می‌رفت دانشگاه‌ها به مسیرهای جدیدی هدایت شوند، اما چنین نشد.

🔺 در جریان دعوتی که آقای پزشکیان از استادان روابط بین‌الملل داشتند، با خودم فکر می‌کردم که آیا اصلا روابط بین‌الملل به‌عنوان علم جدی گرفته می‌شود؟

🔺 باید ثابت کنیم علوم انسانی و اجتماعی نیز مانند علوم فنی و مهندسی توان پیش‌بینی و تحلیل دقیق مسائل را دارند. با این حال، باور به کاربردی‌بودن این علوم در کشور همچنان ضعیف است.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

04 Dec, 11:19


🔶 سارا شریعتی: دانشگاه در ارتباط با نهاد دولت باید استقلالش را حفظ کند/ بخش دوم نشست «کنش‌گری عالمان اجتماعی در حوزه عمومی و سیاستگذاری»

🔺 رابطه دانشگاه با نهاد دولت از دید عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نه‌تنها به‌ صورت متعارف تعریف نشده بلکه سرشار از تناقضاتی است که پرسش‌های بنیادینی در مورد استقلال علمی، نقش سیاست‌گذاری و تعامل میان دانش و قدرت سیاسی را به میان آورده است.

🔺 به گفته سارا شریعتی وقتی که صدا به گوش نمی‌رسد، ممکن است فکر کنیم که اگر به رسمیت شناخته شویم، می‌توانیم نقش مشاوره‌دهی به دولت را بازی کنیم. اما در واقع، این کار اساسا کار دانشگاهی نیست.

🔺 یکی از ویژگی‌های مهم جامعه مدرن، تمایز میان میدان‌های مختلف اجتماعی است. این بدان معنا نیست که دوگانه تئوری و عمل در جامعه‌شناسی پذیرفته نیست، بلکه بدان معنا است که هر میدان اجتماعی مانند سیاست، دین و اقتصاد باید به‌طور مستقل عمل کند.

🔺 در ایران، وضعیت دولت پارادوکسیکال است؛ هم ضعیف است و هم خیلی قوی. رئیس‌جمهور ممکن است در جایی بگوید که من کاری نمی‌توانم بکنم، ولی در عین حال در برخی مواقع نقش تعیین‌کننده‌ای در سیاست‌های عمومی دارد. این تناقضات، رابطه با نهاد دولت را مخاطره‌آمیز می‌کند.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

04 Dec, 08:13


🔶 جامعه‌شناسی ویترینی یا چاره‌جویی مسائل مدنی؟/ بخش نخست نشست «کنش‌گری عالمان اجتماعی در حوزه عمومی و سیاستگذاری»

🔺 «داریوش رحمانیان» استاد تاریخ ضمن اشاره به لطمات بی‌توجهی به این رشته، دوگانه علم و عمل در حوزه جامعه‌شناسی را مطرح ساخت و تصریح کرد: عالمان علوم اجتماعی وظیفه دارند در حوزه عمومی حضوری فعال داشته باشند و راه‌حل‌هایی عملی برای بحران‌ها ارائه دهند.

🔺 به گفته عضو هیات علمی دانشگاه تهران، هر چیزی از تاریخ را بررسی کنید در آن ماهیت سیاسی پیدا می‌شود. در جامعه کنونی ما هم بیشتر مسائل ماهیت سیاسی دارند؛ برای نمونه اگر از نظر تاریخی بحران زیست‌بوم، بحران آب، خانواده و جمعیت، مساله هویت و مساله مهاجرت را بررسی کنیم باز آغشته به مساله سیاسی و مناسبات قدرت است.

🔺 او همچنین به جدال میان فقهای دوره صفوی درباره همکاری با حکومت شیعه اشاره کرد و این مناقشه را مساله‌ای تاریخی و ریشه‌دار در فرهنگ سیاسی ایران دانست.

#پژوهش_تاریخی

گزارش نشست را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

04 Dec, 06:19


🔶 شیادی مجازی اسرائیل برای کنترل افکار عمومی آمریکا

🔺 مدت‌ها است وزارت امور دیاسپورای رژیم ‌صهیونیستی به ‌منظور ترمیم چهره این رژیم نزد افکار عمومی، دستور آغاز یک عملیات پروپاگاندای مخفی با استفاده از حساب‌های جعلی در رسانه‌های اجتماعی را صادر کرده است؛ اقدامی که منابع خبری هدف از آن را جلب حمایت برخی قانونگذاران آمریکایی برای تامین بودجه ارتش اسرائیل دانسته‌اند.

🔺 کمپین صهیونیستی در اوج کارش از صدها حساب جعلی در شبکه‌های ایکس، فیس‌بوک و اینستاگرام استفاده و با معرفی خود به ‌عنوان آمریکایی واقعی، نسبت به ارسال نظرات طرفدار اسرائیل برای سایر کاربران این شبکه‌ها اقدام کرده است.

🔺 تلاش این حساب‌ها معطوف به جعل هویت «دانشجویان یهودی محلی، آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار و شهروندان نگران» ‌بوده و از این طریق پیام‌هایی در صفحات نهادهای خبری و شخصیت‌های عمومی با موضوعاتی شامل یهودی‌ستیزی در دانشگاه‌ها، درخواست برای آزادی گروگان‌های حمله هفتم اکتبر و نیز مطالبی ضداسلامی منتشر می‌کردند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

03 Dec, 13:05


🔶 دود جنگ تجاری ترامپ، به چشم چین یا اقتصاد جهانی؟ جهان در آستانه تقابل و رقابت خصمانه واشنگتن و پکن

🔺 ایالات متحده در جولای ۲۰۱۸ بر ۳۴ میلیارد دلار از واردات چین تعرفه‌های شدید اعمال کرد و محصولاتی مانند ماشین‌آلات صنعتی، لوازم الکترونیکی و قطعات حیاتی برای تولید صنایع «های‌تک» را هدف قرار داد. ترامپ، با شعار «آمریکا را دوباره بزرگ کنید»، تصمیم خود را به عنوان اقدامی برای حمایت از صنایع داخلی و کارگران آمریکایی توجیه کرد.

🔺 پکن بلافاصله اقدام متقابل انجام داد و تعرفه‌های معادل اقدامات ایالات متحده بر کالاهای آمریکایی را وضع کرد؛ کالاهایی از جمله محصولات کشاورزی مانند سویا، که به قلب پایگاه رای‌دهندگان روستایی ترامپ ضربه وارد کرد.

🔺 دورهای بعدی وضع تعرفه‌ها بر کالاها و خدمات بود که به سرعت دنبال شد. تا پایان سال ۲۰۱۹، ایالات متحده بر بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین تعرفه وضع کرده بود، در حالی که چینی‌ها بر بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای ایالات متحده تعرفه واردات وضع کرده بودند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

03 Dec, 07:01


🔶 تصویر «بی‌ آر تی» در ایکس فارسی؛ اتباع خارجی و عملکرد شهرداری در کانون توجه کاربران/ داده‌کاوی ایرنا از هشت ماهه نخست ۱۴۰۳

🔺 انتشار بیش از ۶ هزار و ۵۲۲ توئیت در بازه زمانی هشت ماهه نشان می‌دهد علاوه بر اینکه مشکلات بی.آر.تی به عنوان یک موضوع پردغدغه در میان مردم مطرح بوده، ایکس فارسی نیز محلی برای ابراز نظر، دغدغه‌ها و حتی درددل‌ و گلایه‌های کاربران مجازی به شمار می‌رود.

🔺 مضامینی مانند آلودگی و ازدحام و حضور اتباع خارجی، فرسودگی و کمبود ناوگان بی.آر.تی، معضلات اجتماعی مانند دزدی و انتقاد از عملکرد شهرداری در حل مشکلات عینی مانند کمبود کارت‌ها و مسیرهای بی.آر.تی در توئیت کاربران برجستگی دارد.

🔺 با توجه به تولید محتوای برخی از کاربران به ویژه مخالفان و منتقدان نظام در مورد چالش‌های مربوط به پوشش و حجاب و برخی اتفاقات دو سال گذشته، می‌توان این‌گونه بیان کرد که اتفاقات مرتبط با حجاب و پوشش از مضامین روز در بی.آر.تی و انعکاس آن در ایکس فارسی بوده است.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

29 Nov, 10:01


🔶 لایحه تامین امنیت زنان، بعد از بودجه در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد؟/ بخش چهارم و پایانی نشست «خشونت علیه زنان؛ سرنوشت یک لایحه»

🔺 «شهیندخت مولاوردی» معاون امور زنان و خانواده دولت یازدهم با اشاره به درخواست‌هایی که از رئیس مجلس صورت گرفته است، بیان داشت پیگیر و امیدواریم لایحه تامین امنیت که الان به لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان تغییر نام داده، در دستور کار مجلس قرار بگیرد.

🔺 به گفته مولاوردی، حسن چنین لایحه‌ای این است که ما چون از همان ابتدا مجموعه تدابیر را در نظر گرفته بودیم؛ مواردی چون آیین دادرسی ویژه و رسیدگی خارج از نوبت به این موارد هم در آن دیده شده است.

🔺 «اشرف بروجردی» رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم اظهار داشت: در مساله خشونت علیه زنان ما نباید فقط تهران را ببینیم. استان‌های ما از این نظر بسیار آسیب‌پذیرند. دامنه خشونت نیز بسیار گسترده است و فقط به قتل و ضرب و جرح محدود نمی‌شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

28 Nov, 09:14


🔶 «سعایت سیاسی» علیه لایحه‌ای که چهار بار دست به دست شد/ بخش سوم نشست «خشونت علیه زنان؛ سرنوشت یک لایحه»

🔺 صاحب امتیاز و مدیر مسئول فصلنامه حقوق زنان می‌گوید: ما آن لایحه‌ای را قبول داریم که عنوانش تامین امنیت زنان در برابر خشونت بود؛ همان لایحه‌ای که از قوه قضاییه و معاونت حقوقی آن وارد دفتر رئیس قوه شد.

🔺 به گفته «اشرف گرامی زادگان» استاد حقوق و فعال حوزه زنان، عنوان لایحه را تغییر دادند و کلمه «آسیب» را جایگزین «خشونت» کردند. به عبارتی کلمه خشونت را تقلیل دادند. این در حالی است که خشونت یک مفهوم گسترده است و در سازمان‌های بین‌المللی تعریف مشخصی دارد.

🔺 تنها گروهی که تعریف خشونت را انجام داده، معاونت حقوقی قوه قضاییه بوده است. خشونت جسمانی، خشونت روانی و عاطفی، انواع خشونت جنسی شامل تجاوز، آزار، مزاحمت، بهره‌کشی جنسی و ...، خشونت اقتصادی و اجتماعی موارد تعریف خشونت در لایحه معاونت حقوقی قوه قضاییه بود؛ مرحوم جاوید بر اساس این تعریف، قربانی خشونت اجتماعی شد.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

28 Nov, 07:22


🔶 نیاز به صراحت کافی در قانون مقابله با خشونت خانگی/ بخش دوم نشست «خشونت علیه زنان؛ سرنوشت یک لایحه»

🔺 «طیبه سیاوشی» نماینده اسبق تهران معتقد است تغییراتی که در لایحه ابتدایی منع خشونت علیه زنان به وقوع پیوسته، روندهای قانونی را که در آن وضع شده، دچار ابهاماتی ساخته است.

🔺 به گفته سیاوشی، در لایحه تامین امنیت زنان یا همان منع خشونت، کلمه خشونت از عنوان حذف و این گونه تفسیر و توجیه شد که «سوء رفتار» نسبت به خشونت بحث جامع‌تری را دربرمی‌گیرد

🔺 این فعال حوزه مسائل زنان می‌افزاید: بر اساس برخی آمارها، در سطح دنیا در هر ساعت پنج زن و در ایران در هر چهار روز یک زن توسط افرادی نظیر شوهران، پدران و مردان نزدیک خانواده خود به قتل می‌رسد. به هر حال ما در برخی استان‌های کشور که مسائل سنتی بیشتر در آنها مطرح است، شاهد این هستیم که بعضا حتی پسر عمو دست به قتل می‌زند و اولیای دم هم حداکثر مجازات را برای قاتل قائل نمی‌شوند و از این مساله به راحتی عبور می‌کنند.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

28 Nov, 07:06


🔶 روایت ابتکار از تاکید رهبری بر منع خشونت علیه زنان/ بخش اول نشست «خشونت علیه زنان؛ سرنوشت یک لایحه»

🔺 معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در دولت دوازدهم در زمینه پیگیری‌های مربوط به لایحه تامین امنیت زنان می‌گوید: وقتی آقای آملی لاریجانی از قوه قضاییه رفتند، در اولین جلسه معارفه مرحوم رئیسی خدمت ایشان رسیدم و گفتم که این لایحه مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است.

🔺 به گفته ابتکار، در اولین نشستی که در دولت دوازدهم با مقام معظم رهبری داشتیم و در قالب مراسم افطار بود، ایشان به این موضوع اشاره کرده و بیان داشتند خشونت علیه زنان و رفتارهای خشن با زنان در شان مردم ایران نیست و شما برای این مساله چه از نظر حقوقی، چه از نظر فرهنگی اقدام لازم را انجام دهید و حتی مثال‌هایی زدند؛ یعنی بحث ایشان در ارتباط با این موضوع مبسوط بود.

🔺 وی ضمن اشاره به استدلال‌های مخالفان از جمله طرح بحث کفایت قوانین، ولایت قهری همسر و ... اظهار می‌دارد: دسته‌ای از منتقدان لایحه منع خشونت معتقدند که با این قانون زن‌ها پررو می‌شوند و قدرتشان زیاد می‌شود.

#پژوهش_سیاسی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

27 Nov, 08:33


🔶 «ترامپونومیکس» و پیامدهای بین‌المللی آن

🔺 «ترامپونومیکس» به اصول و سیاست‌های اقتصادی اشاره دارد که ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری سابق خود در تلاش برای تقویت اقتصاد و افزایش مشاغل به دنبال آن بود. کاهش مالیات، اجرای سیاست‌های تجاری تهاجمی و مقررات‌زدایی برخی از جنبه‌های اصلی ترامپونومیکس بود.

🔺 از دید طیفی از کارشناسان اقتصادی، ترامپ پیشتر با استفاده از ابزارهای تعرفه‌ای سعی کرد تا شرایط اقتصادی داخل کشورش را بهبود بخشد. از این منظر، اعمال تعرفه‌ها بر کالاها و خدمات کشورهای رقیب آمریکا به نفع کارگران آمریکایی بود زیرا اهرم فشاری در اختیار واشنگتن قرار داد تا در هر نوع توافق تجاری بین‌المللی یا بین‌الدولی بتواند رجحان امنیت اقتصادی آمریکا را به جهان تحمیل کند.

🔺 برخی گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد افزایش عوارض واردات، از جمله تعرفه جهانی ۱۰ درصدی بر واردات از همه کشورهای خارجی و تعرفه ۶۰ درصدی بر واردات از چین، یکی از خطوط کلیدی سیاست‌های ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری‌اش خواهد بود که بیشترین تأثیر جهانی را خواهد داشت.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را در این نشانی بخوانید

https://www.irna.ir/news/85667820

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Nov, 11:55


🔶 پیامدهای حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو و گالانت

🔺 با وجود حمایتی که بیشتر کشورها و به ویژه اروپایی‌ها از حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ پیشین اسرائیل اعلام داشته‌اند، این دادگاه با محدودیت‌های عملی بسیاری مواجه است زیرا دادگاه لاهه هیچ نیروی پلیسی برای دستگیری محکومان بین‌المللی ندارد و نه اسرائیل و نه ایالات متحده که حامی اصلی این رژیم است، عضو دادگاه بین‌المللی لاهه نیستند و به همین دلیل با تصمیمات این دادگاه مخالفت می‌کنند.

🔺 محکومیت نتانیاهو و گالانت در دیوان کیفری بین‌المللی و صدور حکم بازداشت آنها جدا از نبرد حقوقی دیگری است که اسرائیل در دادگاه عالی سازمان ملل یعنی دیوان بین‌المللی دادگستری درگیر آن است؛ پرونده‌ای که در آن آفریقای جنوبی اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند و رهبران تل‌آویو قویا آن را رد می‌کنند. تدوام چنین روندهایی از سوی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، موجب انزوای سیستماتیک این رژیم در جامعه جهانی و افزایش فشارهای بین‌المللی بر آن خواهد شد.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Nov, 05:21


🔶 برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی

🔺 «سیمین کاظمی» عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگویی با پژوهش ایرنا، ضمن اشاره به کاستی‌های قانونی برای ایجاد بازدارندگی علیه خشونت‌های خانگی، از زمینه‌های فرهنگی و مدنی این پدیده سخن می‌گوید.

🔺 به گفته این جامعه‌شناس خشونت علیه زنان مخصوصا در خانواده جرم‌انگاری نشده است. سوای بحث قوانین، نباید خشونت و قتل زنان عادی جلوه داده شده و با سرپوش و تحت عنوان «اختلافات خانوادگی»، روابط قدرت نابرابر بین دو جنس انکار شود.

🔺 وقتی گفته می‌شود اختلافات خانوادگی، یعنی موضوع مربوط به حوزه خصوصی است و ربطی به جامعه و ساختار اجتماعی و فرهنگی و نظام حقوقی ندارد.

🔺 وقتی زنی کشته می‌شود، گاه بسیاری به دنبال دلیلی هستند که قربانی را مقصر بدانند؛ یعنی اینکه گویا زنی که به هر دلیل نافرمانی کند، سزاوار مرگ یا جراحت است. این نشان می دهد که جامعه همچنان تحت تسلط یا دست کم نفوذ نوعی «فرهنگ مردسالاری» است.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Nov, 05:08


🔶 راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب: پیوند اجزای چشم اعدامیان ایرانی به بیماران لبنانی!

🔺 اخیرا فایل صوتی در فضای مجازی منتشر شده که مدعی است بیماران آسیب‌دیده چشمی در لبنان که برای درمان به ایران آمده‌اند، با «پیوند اجزای چشم» از زندانیان اعدامی ایرانی در یک بیمارستان خصوصی تهران تحت درمان قرار گرفته‌اند؛ اکنون سوال این است این ادعا چه قدر صحت دارد و منبع آن کجاست؟

🔺 دکتر «علی هداوند خانی» شاغل در بیمارستان چشم پزشکی نور با انتشار ویدئویی در این باره توضیحاتی ارائه کرده و گفته است: این خبر اساسا کذب و ساختگی است و افرادی با جعل روایت‌های نادرست ادعاهایی را مطرح کرده‌اند که نه حقیقت دارد و نه از نظر علمی امکانپذیر است.

🔺 این فوق تخصص قرنیه چشم به پژوهش ایرنا می‌گوید: معلوم است فردی که چنین ادعایی را مطرح کرده نه تنها پرستار نیست، بلکه هیچ نوع اطلاعاتی در حوزه سلامت هم ندارد زیرا نمی‌داند به جز قرنیه هیچ جزء دیگری از چشم پیوند نمی‌شود در حالی که می‌گوید «اجزاء چشم زندانیان را در می‌آورند» و به بیماران آسیب‌دیده پیجر لبنانی پیوند می‌زنند.

#راستی_آزمایی

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

25 Nov, 07:15


🔶 تصویر ۱۰۰روزه دولت در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی

🔺 از نظر کمّی، بیشترین تولید محتوای مربوط به دکتر پزشکیان در بازه زمانی ۱۰۰ روزه فعالیت دولت چهاردهم به ترتیب در ایتا، تلگرام، ایکس فارسی، تارنماهای خبری و در آخر مطبوعات بوده است. با وجود محتوای بیشتر در ایتا نسبت به تلگرام، میزان بازدید در تلگرام با اختلاف قابل توجه، ۲۵ برابر ایتا و ۱۲ برابر ایکس بوده است.

🔺 از نظر کیفی، بیشترین بحث و تبادل خبر در مورد حضور رئیس‌جمهوری در سازمان ملل، رای اعتماد کابینه و همچنین اظهارنظر درباره فیلترینگ بوده است که همین موضوعات به ترتیب بیشترین قله‌های تولید محتوا را در ۳۱ شهریور، ۲۷ مرداد و همچنین ۲۸ مهر داشته‌اند.

🔺 فعال‌ترین رسانه‌های نشر و بازنشردهنده اخبار و نظرات پیرامون پزشکیان در تلگرام و ایکس، صفحات اختصاصی منتسب به رئیس جمهوری و پایگاه خبری برای ایران بودند. در میان روزنامه‌ها اعتماد بیشترین محتوا را تولید کرده و در وبسایت‌های خبری و ایتا به ترتیب آخرین خبر و کانال لشگر سایبری قدس بیشترین تعداد محتوا را به ثبت رساندند.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

25 Nov, 06:43


🔶 در همایش وفاق ملی مطرح شد؛ خانیکی: از گفت‌وگو است که وفاق حاصل می‌شود

🔺 «هادی خانیکی» معتقد است وفاق با بخشنامه و ائتلاف به وجود نمی‌آید؛ وفاق به حوزه عمومی نیاز دارد و با گفت‌وگو ایجاد می‌شود. اگر گفت‌وگویی در میان نباشد قلمرو عمومی مرده، منفعل و تاریک است.

🔺 استاد دانشگاه علامه طباطبایی در همایش «چیستی، امکان و موانع وفاق ملی در ایران امروز» اظهار داشت: جامعه در سرخوردگی فزاینده وضعیت مطلوب را در گذشته می‌بیند که آن گذشته می‌تواند گذشته سیاسی کوتاه‌مدت یا درازمدت باشد، یا اینکه برای رسیدن به آینده خیلی عجولانه، شتابزده یا رادیکال می‌خواهد وضعیت را تغییر دهد.

🔺 به گفته وی، ما گرفتار یک اغتشاش مفهومی هستیم که در مساله وفاق هم این شرایط صادق است. چنین وضعیتی ذهن انسان را از اندیشیدن باز می‌دارد یا در کلیشه‌ها وارد می‌کند؛ کلیشه‌هایی همچون اینکه ما درست می‌شویم یا نمی‌شویم، ما همیشه دروغگو بوده‌ایم یا کلیشه‌هایی همچون هنر نزد ایرانیان است و بس.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

25 Nov, 06:27


🔶 دانش‌آموزان افغانستانی جای ایرانی‌ها را تنگ می‌کنند؟

🔺 وزیر آموزش و پرورش می‌گوید دانش‌آموزان اتباع مثل همیشه منتها با سیاست‌هایی درست‌تر و دقیق‌تر ثبت‌ نام می‌شوند. شماری از نمایندگان مجلس هم اظهار داشته‌اند بعضی مدارس با ظرفیتی بیشتر از شرایط استاندارد دارند کلاس برگزار می‌کنند... مردم از «هجوم اتباع خارجی» به مدارس ناراضی‌اند... برای دانش‌آموز ایرانی جا برای ثبت‌ نام نیست.

🔺 به گفته یکی از شهروندان منطقه ۱۸ تهران، تعداد اولیاء دانش‌آموزان افغانستانی در مراحل ثبت نام یک مدرسه آنقدر زیاد بود که پشیمان شدم و به مدرسه‌ای دیگر مراجعه کردم. این وضعیت باعث شده تا مجبور به پرداخت هزینه‌های سرویس مدرسه شوم حال آن که در نزدیکی محل سکونت سر و صدای مدرسه را تحمل می‌کنم اما نمی‌توانم فرزندم را به همان مدرسه بفرستم.

🔺 یکی از دانش‌آموزان مدارس منطقه ۱۰ تهران به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: همکلاسی‌هایم نمی‌دانند که من یک تبعه غیرایرانی هستم زیرا می‌ترسم آنها مرا مسخره کنند و دست بیاندازند.

🔺 به گفته «آرش نصر اصفهانی» فعال حوزه مهاجران، خانواده‌های پناهنده و مهاجر مجبورند از طریق پرداخت شهریه و کمک به مدرسه، مدیران را به ثبت نام کودکان خود قانع کنند که این سبب می‌شود خانواده‌های فقیر شانس کمتری برای ثبت‌ نام کودک خود داشته باشند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

24 Nov, 11:28


🔶 چه کسانی در تحقق وفاق ملی نقش دارند؟

🔺 از دید «مقصود فراستخواه» استاد دانشگاه، تعادل قدرت میان جامعه و دولت مثل گذشته نیست؛ تعادلی که میان جامعه و دولت وجود داشته برهم خورده و بهترین راه‌حل، تعادل‌یابی تازه است.

🔺 به گفته این جامعه‌شناس در «همایش چیستی، امکان و موانع وفاق ملی در ایران امروز» باید پرسید نقش کنشگران مرزی در ایجاد این تعادل چیست؟ کنشگرانی که از قابلیت‌های تمدنی هستند و میان دولت و جامعه تردد می‌کنند؛ واقع‌گرای انتقادی هستند؛ عقلانیت محدود را می‌فهمند و عملگرا بوده و میانجی‌گر در روحیات هستند.

🔺 «محمدمهدی مجاهدی» استاد پژوهشکده دانشنامه‌نگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم بیان داشته ما امروزه با جامعه‌ای روبه‌رو هستیم که فقط دو قطب نیست بلکه از کثرت‌های پرشمار به وجود آمده؛ بنابراین طبیعی است که نمی‌توانند همنوا باشند و اگر این تشخیص که در جامعه و حکومت شکل گرفته که اکثریت وجود ندارد، با دو یا سه پیامد روبه‌رو خواهیم شد. یکی از پیامدها، خود را به صورت جنبش‌های اجتماعی نشان می‌دهد.

#پژوهش_سیاسی

گزارش کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

22 Nov, 09:02


🔶  سوءمحاسبات اسرائیلی مقابل ایران و محور مقاومت

🔺 به نوشته «فارن افرز»  تاب‌آوری تاریخی محور مقاومت نشان می‌دهد که اسرائیل برای از بین بردن گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله با دشواری مواجه خواهد شد. به احتمال زیاد، راهبرد جنگ کامل اسرائیل همچنان به پیروزی‌های تاکتیکی کوتاه‌مدتی منجر می‌شود که قابلیت‌های گروه‌های نظامی و دولت‌های مرتبط را تضعیف کرده و آن‌ها را برای مدتی به تلاش برای بقا وادار می‌کند. اما بدون یک راه‌حل سیاسی که با جایگاه اجتماعی این گروه‌ها کنار بیاید، محور احتمالاً بار دیگر با استفاده از منابع محلی نفوذ و ارتباطات فراملی خود، در سطوح محلی و منطقه‌ای بازسازی خواهد کرد.

🔺 این نشریه آمریکایی می‌افزاید: با وجود برتری نظامی غیرقابل انکار و حمایت از سوی ایالات متحده، بریتانیا و اروپا، بعید است اسرائیل بتواند سازمان‌ها و اعضای محور مقاومت را به شکل مورد نظر خود نابود کند. محور مقاومت بارها توانایی تطبیق و تاب‌آوری خود را نشان داده است که حاکی از پیوندهای عمیقی است که اعضای این گروه‌ها در داخل دولت‌ها و جوامع خود حفظ کرده‌اند.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85666450

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Nov, 14:59


🔶 مهاجرت چه بر سرکسب‌وکارها می‌آورد؟

🔺 «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تمایل به مهاجرت به زیر ۱۸ سال رسیده اظهار داشته پیشتر مهاجرت با انگیزه جذب سرمایه انجام می‌شد و ایرانیِ مهاجر با این سرمایه برمی‌گشت، اما امروز مهاجرت راه فرار قلمداد می‌شود.

🔺 «محمود نجفی‌عرب» رئیس اتاق بازرگانی تهران هم با اشاره به خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور طی دو دهه می‌گوید: طبق آمارها در ۱۰ سال اخیر به صورت متوسط سالانه ۲۷ هزار ایرانی اقامت کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا را اخذ کرده‌اند و بر اساس گزارش رصدخانه مهاجرت ایران در سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۶۵ هزار نفر از کشور مهاجرت کرده‌اند. همچنین بر مبنای نظرسنجی سال ۱۴۰۱ این مرکز، بیش از ۶۰ درصد ایرانی‌ها تمایل به مهاجرت دارند.

🔺 به گفته رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار، تصمیم به مهاجرت اغلب نه به دلایل مادی بلکه به دلایل انگیزشی و روانی انجام می‌شود.

#پژوهش_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Nov, 14:46


🔶 استراتژی امنیت سایبری ایالات متحده؛ جاسوسی از پنج چشم

🔺 ایالات متحده آمریکا و شرکای واشنگتن در جامعه اطلاعاتی پنج چشم (فایو ایز) با در اختیار داشتن فناوری‌های نوین اطلاعاتی، اقدامات مداخله جویانه‌ای در امور داخلی کشورهای مستقل از جمله متحدان خود انجام می‌دهند.

🔺 به گفته یک تحلیلگر آمریکایی در زمینه امنیت سایبری، دولت ایالات متحده با ارائه یک چارچوب قانونی، اجازه نظارت بر شهروندان خارجی را به سرویس‌های ویژه می‌دهد که رهبری سیاسی‌-نظامی متحدان واشنگتن نیز در این گروه قرار می‌گیرند؛ بنابراین بخش ۷۰۲ قانون نظارت بر اطلاعات خارجی فقط به پنتاگون، ان‌اس‌ای و سیا اجازه نظارت رسمی بر بیش از ۲۵۰ هزار هدف را می‌دهد.

🔺 تاکید می‌شود که تعداد واقعی اهداف مورد نظارت ممکن است حتی چند برابر تعداد یادشده شود. علاوه بر این، غول‌های فناوری آمریکا از جمله گوگل، مایکروسافت، متا و اپل تحت این قانون، موظفند اطلاعات کاربران را به صورت محرمانه به کاخ سفید انتقال دهند.

#پژوهش_بین‌الملل

ادامه در:

https://www.irna.ir/news/85665964

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Nov, 07:23


🔶 قتل خبرنگاری که برای حقوق زنان تلاش می‌کرد جامعه ایران را تکان داد

🔺 در نشست تخصصی «نه به خشونت علیه زنان» که در خصوص پدیده «زن کشی» برگزار شد، «الهه کولایی» استاد دانشگاه تهران بیان داشت: ما دچار خوانش‌های غیرانسانی از موقعیت زنان و حقوق انسانی زنان هستیم؛ یعنی ما دوباره به صدها سال پیش که اصلا انسان بودن زنان مورد سوال قرار می‌گرفت، بازگشته‌ایم. ما نیازمند یک تلاش مستمر نهادسازی بسیار قدرتمند و تقویت جامعه مدنی هستیم برای اینکه آگاهی‌های جامعه را افزایش دهیم. باید آموزش پیش از ازدواج را اجباری کنیم.

🔺 «شهیندخت مولاوردی» دیگر سخنران این نشست به شیوع ۷۰ درصدی اختلال‌های روانی و روانپزشکی در جامعه اشاره کرد و گفت: فجایعی که در چند وقت اخیر رخ داد، نشان داد خشونت علیه زنان همه مرزهای تحصیلات، طبقات اقتصادی، مذهب و فرهنگ را درنوردیده است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش بخش نخست نشست را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Nov, 06:47


🔶 جایگاه حقوق عامه در برنامه‌ریزی شهری کجاست؟ کارشناسان در نشست تخصصی مطرح کردند

🔺 به گفته کارشناسان و صاحبنظران حوزه حقوق و شهرسازی،‌ تراکم‌فروشی و درآمدزایی شهرداری‌ها از صاحبان املاک و سرمایه و بی‌توجهی به اصول استاندارد شهرسازی و معماری از عوامل پایمال شدن حقوق عامه به شمار می‌آید.

🔺 «هاشم داداش پور» استاد دانشگاه تربیت مدرس ضمن اشاره به پدیده‌هایی مانند مهاجرت از مرکز شهرها به حاشیه، بر این باور است که ساخت‌وسازهای بدون پروانه،‌ تعرض به محیط زیست، تغییر کاربری‌های غیرمجاز، دریافت رشوه، امضا فروشی، رانتخواری، فروش ذخایر شهری و سرزمینی،‌ آلودگی هوا، آب و خاک نمونه‌هایی از تخلفات در برخی نهادهای حاکمیتی است.

🔺 «شهریار قلعه» قاضی شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری می‌گوید: این دیوان به سازمان‌های مردم نهاد اجازه داده برای حفظ حقوق عامه در موارد تضییع حقوق عمومی در ساخت‌وسازها به دیوان شکایت کنند.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Nov, 11:38


🔶 آبروداری و قتل!

🔺 خانم جاوید دیگر زنده نمی‌شود و به آغوش خانواده و دوستانش باز نمی‌گردد اما تخمین زده می‌شود افراد زیادی وضعیتی همچون او را در خانه تجربه می‌کنند و می‌توان و باید کاری کرد که آنها به سرنوشت تلخ قتل یا آسیب‌های جسمی و روحی ناشی از خشونت خانگی دچار نشوند.

🔺 واقعیت این است که افراد زیادی در جامعه، استعداد ارتکاب جرم یا مقتول شدن را دارند و با این دید باید نگریست که چون بسیاری از ما در هر جایی، در برخی از این حوادث تلخ مقصریم، باید همه دست به کار شویم. شاید به صفر رساندن قتل و خشونت خانگی در دنیا امری نشدنی باشد؛ اما آیا نمی‌توان آن را کاهش داد؟ آیا نمی‌توان آگاه‌سازی در جامعه را بیشتر کرد تا افرادی مشابه خبرنگار ایرنا، بیشتر و بهتر لب به سخن بگشایند یا قدم به حرکت در مسیری بگذارند که انتهای آن، قتل نباشد؟ به‌واقع می‌شود و دیگر جوامع نیز همین مسیر را یا رفته‌اند یا در حال طی کردن هستند.

🔺 در این رهگذر، «آبروداری» کلیدواژه‌ای است که بسیاری از ما با تاکید بر آن و برای حفظ حرمت خانوادگی یا شخصی خود در مقابل دیگران، سعی در سکوت یا پنهان کردن خشونت یا شرایطی می‌کنیم که یا علیه ما روا داشته می‌شود یا علیه کسی روا می‌داریم.

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85663296

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Nov, 11:00


🔶 خبرنگارکُشی اسرائیل صد برابر جنگ اوکراین

🔺 در قیاس با نزاع‌هایی که همزمان در نقاط مختلف جهان در جریان است، آمار خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای کشته شده در جنگ غزه بسیار عجیب و غریب به چشم می‌آید.

🔺 در جریان جنگ جهانی دوم، ۶۹ روزنامه‌نگار جان خود را از دست دادند. بنا به گزارش گزارشگران بدون مرز، در سال ۲۰۲۳ حین پوشش رویدادهای مرتبط با جنگ اوکراین ۲ خبرنگار کشته شدند. اسرائیل اما تنها در یک سال ۲۱۱ خبرنگار را هدف ترور قرار داده است.

🔺 رژیم صهیونیستی با کشتار خبرنگاران و خفه کردن صدای مقاومت تلاش می‌کند جریان اطلاع‌رسانی این جبهه و حتی مستقل‌ها را متوقف سازد و روایت خود را از تحولات میدانی و سیاسی غالب یا به عبارت دیگر به افکار عمومی قالب کند.

🔺 ورود خبرنگاران و رسانه‌های مستقل به غزه یعنی ضبط و ثبت اسناد و شواهد بیشتر و معتبرتر از جنایات و نسل‌کشی اسرائیل.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Nov, 10:40


🔶 چرا گرمایش زمین ایران بیشتر از بقیه جهان است؟

🔺 جهان هدف‌گذاری کرده که میزان افزایش دما را به کمتر از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد محدود کند اما کشور ما از این حد عبور کرده است. مدیر گروه آب و محیط زیست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران به پژوهش ایرنا می‌گوید: یکی از دلایل این وضع، خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌ها بوده که سبب شده ظرفیت تعدیل دما را از دست دهیم.

🔺 به گفته «حامد پورسپاهی سامیان» دریاچه ارومیه در آبان ۱۴۰۳، پس از پشت سر گذاشتن یک سال آبی تقریبا نرمال تنها یک میلیارد متر مکعب آب دارد و تقریبا خالی است. در دشت مشهد، میزان برداشت آب ۱۸۰ درصد بیش از آب تجدیدپذیر است.

🔺 «کریم عباسپور» پژوهشگر موسسه تحقیقاتی ایوگ سوئیس هم می‌گوید: در دو دهه قبل، میزان بارش کل کشور حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بود که قسمتی از آن داخل زمین فرو می‌رفت و بخشی از آن روی زمین جاری بود. اکنون این آمار به ۳۲۰ تا ۳۴۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

#محیط_زیست

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

18 Nov, 11:06


🔶 «خانم جاوید»؛ چقدر زود دیر شد! همراهانش در رسانه همچنان از «منصوره قدیری جاوید» می‌نویسند

🔺 «با مردم آن گونه رفتار کنید که اگر مردید بر شما اشک بریزند و اگر زنده ماندید، با اشتیاق سوی شما آیند»؛ به گفته یکی از همکاران «منصوره قدریری جاوید»، پژوهشگر فقید ایرنا مصداق این فرمایش امیرالمومنین علی (ع) بود.

🔺 او نه پرشور و پرهیاهو بود و نه عبوس و پرتنش. در گفت‌وگوها بیشتر شنونده بود و گزیده‌گو. معمولا در همه امور حد اعتدال را رعایت می‌کرد، مگر صبوری که آن را از حد گذرانده بود.

🔺 خانم جاوید همیشه می‌گفت «زندگی باید محتوا داشته باشد. زندگی بدون محتوا، بدون عدالت و بدون آزادی تهی است.» او برای رسیدن به همه اینها بی‌وقفه تلاش کرد. حکمت خدا بود که با رفتن شوکه‌کننده‌اش ، بی‌عدالتی ، نابرابری و مخالفت با اجبارهای زندگی زنان را فریاد بزند.

🔺 در این سال‌ها چیزی جز صبوری، متانت و نجابت و البته پشتکار در پیگیری امور ندیدم. بی‌ادعا بود و همیشه در تلاش برای یادگیری...

#پژوهش_فرهنگی

اینجا بیشتر بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

18 Nov, 10:46


🔶 بازی بزرگ روسیه در خاورمیانه با اهرم انرژی

🔺 روابط عربستان و روسیه در جریان جنگ قیمت نفت در سال ۲۰۲۰ میلادی مورد آزمایش قرار گرفت. اوپک پلاس از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بر ثبات بازار نفت تمرکز داشت. هدف استراتژی آن‌ها مدیریت انتظارات بازار، حذف مازاد عرضه و جبران کمبودهای ناشی از حوادث جهانی، بدون بالا بردن قیمت‌ها به بالاتر از سطح پایدار بود.

🔺 هنگامی که روسیه در سال ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در برابر فشار ایالات متحده برای محکوم کردن این حمله مقاومت کردند. این کشورها البته و در نهایت به قطعنامه سازمان ملل که جنگ را محکوم می‌کرد، رای دادند.

🔺 در آگوست ۲۰۲۳، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در میان ۶ کشوری بودند که برای پیوستن به سازمان بین‌ دولتی بریکس دعوت‌نامه دریافت کردند و در اول ژانویه ۲۰۲۴ عضویت آن‌ها توسط ولادیمیر پوتین شکل نهایی به خود گرفت؛ سازمانی که به‌عنوان یک طیف‌بندی جدید از بازارهای نوظهور آغاز به‌کار کرده و اکنون به یک وزنه بالقوه در تقابل با جی۷ تبدیل شده است.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Nov, 09:23


🔶 داده‌کاوی چهار شبکه مجازی در نیمه اول امسال؛ تلگرام فارسی بالاترین محتوا و ایکس بیشترین کاربر

🔺 بررسی داده‌های بسترهای پرکاربرد مجازی در نیمه نخست ۱۴۰۳ نشان می‌دهد پیام‌رسان تلگرام با بیش از ۲۱۳ میلیون و ۸۵۶ هزار پست، بیشترین میزان تولید محتوا را در میان چهار بستر مجازی مورد بررسی به دست آورده که نشانگر عمومیت بالای این پیام‌رسان در میان مردم است.

🔺 در بررسی تعداد کاربران تولیدکننده محتوا در بسترهای منتخب این گزارش آماری، شبکه اجتماعی ایکس فارسی با ۹۷۷ هزار و ۸۶ نفر، بیشترین تعداد کاربران تولید کننده محتوا را به خود اختصاص داده است.

🔺 بررسی کیفی پلتفرم‌های تلگرام، ایکس، ایتا و روبیکا نشان می‌دهد در ۶ ماهه نخست امسال، هر چهار بستر یاد شده به طور قابل توجهی متاثر از درگذشت شهید رئیسی، انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و حملات رژیم صهیونیستی به غزه و خاک ایران بود‌ه‌اند.

🔺 از منظر موضوعیت، پرتکرارترین مضامین اقتصادی در تلگرام فارسی، پرتکرارترین مضامین سیاسی در ایکس فارسی و پرتکرارترین مضامین مذهبی و اعتقادی در ایتا و روبیکا نشر و بازنشر شده است.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Nov, 08:11


🔶 پیامدهای خروج ترامپ از سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی چه بود؟

🔺 ترامپ و پدیده ترامپیسم باعث شده متحدان آمریکا به ویژه کشورهای اروپایی اعتمادشان نسبت به آمریکا را از دست بدهند و دیگر مانند سابق، این کشور را متحدی قابل اعتماد ندانند. به همین دلیل، برخی از متحدان اروپایی آمریکا از جمله فرانسه بر این مساله تاکید دارند که اروپا باید از اتکای بیش از حد به آمریکا در حوزه‌های نظامی و امنیتی دوری کند و به فکر سازوکار دفاعی مستقل باشد.

🔺 یکی دیگر از پیامدهای اقدامات ترامپ در خروج از پیمان‌های بین‌المللی، تقویت ملی‌گرایی و رشد رهبران ملی‌گرا در سطح جهانی بوده است. اینکه آمریکا هر زمان که لازم دید به فراخور منافعش از یک سازمان یا معاهده بین‌المللی خارج شود، باعث شده کشورهای دیگر نیز به این فکر کنند که چرا باید منافع ملی مردم خود را فدای اهداف جمعی و جهانی کنند. رشد رهبران ملی گرا در اروپا و آمریکای لاتین از مهمترین پیامدهای این نوع نگاه ترامپ در سیاست خارجی بوده است.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل گزارش را در این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Nov, 07:36


🔶 جامعه‌شناسی محافظه‌کاری در اروپا

🔺 اندیشه و عمل محافظه‌کاری ریشه دیرینه‌ای در اروپا دارد. محافظه‌کاران اصول عقاید خود را برخاسته از ویژگی‌های نهاد بشر می‌پندارند، به این معنا که معتقدند آدمی به حفظ دستاوردهای خود گرایش داشته و محافظه‌کاری نیز آرمانی جز این ندارد.

🔺 محافظه‌کاران در فرهنگ غرب، جدا از ملت خاص، به‌دنبال ترویج و حفظ مجموعه‌ای از نهادها مانند خانواده، مذهب سازمان‌یافته، ارتش، دولت-ملت، حقوق مالکیت، حاکمیت قانون، اشرافیت و سلطنتند.

🔺 از نظر احزاب محافظه‌کار، اتحادیه اروپا باید علاوه بر مصادره منابع مالی مسدودشده روسیه در سطح اروپا، سیستم دور زدن تحریم‌های روسیه را متوقف و این کشور به صورت کامل از بازارهای اروپایی محروم شود.

🔺 احزاب محافظه‌کار در اروپا را می‌توان از متحدان پر و پا قرص جمهوری‌خواهان به‌ویژه دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ دانست. از این رو مقام‌های محافظه‌کار در اروپا در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ از حمایت وی برخوردار بودند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Nov, 07:31


🔶 بلای تک‌فرزندی و بی‌فرزندی به جان خانواده و جامعه، چاره چیست؟/ شیوع ۱۲ درصدی تک‌فرزندی در خانواده‌ ایرانی

🔺 میزان عمومی تک فرزندی (درصد کل زنان ۱۵-۴۹ ساله دارای همسر و دارای یک فرزند) از ۳۴.۸ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۲۷.۲ درصد در سال ۱۳۹۰ کاهش یافت و با یک دهم درصد افزایش به ۲۷.۳ درصد در سال ۱۳۹۵ رسید.

🔺 به گفته «حمیدرضا حاجی هاشمی» جمعیت‌شناس، کشورهایی که پایین‌ترین میزان‌های باروری را دارند، عوامل متعدد اقتصادی و فرهنگی-نهادی را در آن‌ها می‌توان دید که حتی یکی از آنها برای سقوط باروری یک کشور کافی است و این عوامل همزمان و به طور موثری در کشور ما وجود دارد.

🔺 «زهرا طاهرنژاد» روانشناس در این زمینه به پژوهش ایرنا می‌گوید: کودکانی که در شرایط تک‌فرزندی رشد می‌کنند، رشد اجتماعی کمتری نسبت به بچه‌هایی که در خانواده‌های بزرگ‌تر و چندفرزندی رشد می‌کنند، دارند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

15 Nov, 10:06


🔶 افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی؛ سودمند یا آسیب‌رسان به سلامت جامعه؟

🔺 ابلاغ افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی در سال ۱۴۰۰، با واکنش‌ها و بیان دیدگاه‌های متعارض همراه شد.

🔺 «رضا لاری پور» معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در این زمینه به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی باید به صورت ریشه‌ای بررسی شود. در دولت سیزدهم گروه‌های متفاوتی تشکیل شدند که اکثر این افراد غیرپزشک بوده و مطالعاتی انجام دادند اما تلاش کردند این را جا بیندازند که افراد تصمیم‌گیر در حوزه سلامت، چون پزشک هستند، با افزایش ظرفیت پزشکی مخالفت می‌کنند و این مخالفت به دلیل تعارض منافع رخ می‌دهد.

🔺 «طاهره چنگیز» رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم بیان می‌دارد: استدلال‌هایی که درباره ظرفیت پذیرش مطرح شد قابل پذیرش نیستند. به طور مثال گفته می‌شد دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک بازه زمانی ۵۰۰ دانشجوی پزشکی می‌گرفت و تعداد اعضای هیات علمی نصف اکنون بودند؛ چطور است که تعداد اعضای هیات علمی دو برابر شده و حاضر نیستید تعداد دانشجوی پزشکی را افزایش بدهید؟ این استدلال، ساده‌انگارانه است و توجهی به ظرفیت مشترک رشته پزشکی با سایر رشته‌ها نشده است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را به طور کامل اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

14 Nov, 06:01


🔶 ارمنستان در ارتباط با اروپا، امنیت و منافع ایران را لحاظ خواهد کرد

🔺 هفته قبل هیاتی ایرانی شامل پژوهشگران حوزه قفقاز، استادان دانشگاه و چند نماینده از اصحاب رسانه به دعوت موسسه تحقیقاتی «اوربِلی» وابسته به دفترنخست‌وزیری ارمنستان به منظور آشنایی بیشتر با فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ارمنستان دیداری را از این کشور انجام دادند.

🔺 یکی از مهم‌ترین دیدارهای هیات ایرانی با مقامات ارمنی، دیدار با «آرمن گریگوریان» دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی این کشور بود.

🔺 دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان تاکید کرد که طرف ایرانی مطمئن باشد روابط ایروان با بروکسل یا هر پایتخت غربی به هیچ عنوان تهدیدکننده امنیت و منافع دوجانبه نخواهد بود بلکه در برخی موارد در راستای سیاست‌های بلند مدت تهران و ایروان تعریف می‌شود.

🔺 آرمن گریگوریان در توضیح این موضوع بیان کرد هدف‌گذاری تجاری ایران و ارمنستان سه میلیارد دلار است در حالی که این رقم در شرایط فعلی زیر یک میلیارد دلار در حال انجام است.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش در:

https://www.irna.ir/news/85658255

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

13 Nov, 13:39


🔶 از «خانم جاوید» بت نمی‌سازیم اما...

🔺 از چه چیزِ خانم جاوید باید گفت؟ از زنی که این روزها نقل آخرین دقایق عمرش دهان به دهان می‌چرخد و شرح آن روح هزاران نفر از کسانی را که حتی نمی‌شناختندش با زخمی عمیق مجروح ساخته است؟ از خبرنگار و پژوهشگری که خود را نه در صفحه‌های مجازی که در بی‌نقص و بی‌حاشیه و بی‌ادعا کار کردنش در رسانه به ما می‌شناساند؟

🔺 از مادری که وقتی از فرزندش سخن می‌گفت برق امید و زندگانی همراه با دنیایی نگرانی و دغدغه در چشم‌هایش می‌درخشید؟ یا از انسانی که برای اطرافیانش از دوست و همکار گرفته تا هم‌خونانش حتی شده با یک لبخند سخاوتمندانه و البته با دنیایی نجابت و متانت، آرامش و مهربانی می‌پراکند؟

🔺 یا بهتر است از وجه کمتر دیده‌ شده و از چهره نمایش‌گریز زندگیش بگویم؟ از فلسفه دانستنش، از جامعه‌شناختنش، از فرهیختگیش یا عامیانه بگویم از آدم حسابی بودنش که در این روزگارِ جولان خودنمایان همه‌چیزدان‌نما، مصداق واقعی این مثل بود که درختی که پربارتر، سربه زیرتر...

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85658766

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

12 Nov, 13:41


🔶 آن «خانم جاوید» که ما می‌شناختیم/روایت دسته‌جمعی پژوهشگران ایرنا

🔺 «منصوره قدیری جاوید» از اول این هفته دیگر سر کار نیامد. از آن صبح شنبه هولناک تاکنون، دیگر ما همکارانش مثل قبل نیستیم!

🔺 از مباحثی که ورود پیدا می‌کرد، می‌فهمیدم علوم انسانی را خوب ‌خوانده، دنبال می‌کرد، خوب می‌دانست و گاهی که در این زمینه صحبت می‌کردیم، معلوم بود مسلط است.

🔺 کاش قانون از او و فرزندش، یعنی کسی که عاشقانه و فداکارانه برایش جنگید، حمایت می‌کرد. کاش این دغدغه‌مندِ با غیرت حقوق زنان، خودش قربانی خشونت زن‌کشی نمی‌شد. خانم جاوید رفت، ولی صدای مطالبه حقوق زنان را پرطنین‌تر و جاودان کرد.

🔺 برای من همیشه نماد یک انسان فرهیخته بود و آنقدر متانتش در روح و روانم تاثیرگذار بود که یک روز به او گفتم اگر قرار بود من به کسی مدال نجابت بدهم، قطعا شما انتخاب من بودی.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85657291

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

12 Nov, 06:04


🔺 «خانم جاوید این‌بار خودم به جایت می‌نویسم: شماره صفر حوالی ظهر نوزده آبان-تمام»

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

12 Nov, 05:41


🔺 زنده‌یاد «منصوره قدیری جاوید» خبرنگار و پژوهشگری تلاشگر و دلسوز از خانواده ایرنا بود که تا صبح روز شنبه نوزدهم آبان و طی بیش از دو دهه با نیکنامی در پژوهش خبرگزاری جمهوری اسلامی خدمت کرد.

🔺 او بعد از ظهر دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ با بدرقه همکاران، مدیرعامل و خبرنگاران ایرنا، خانواده و بستگان در بهشت زهرا (س) در جایگاه ابدیش آرام گرفت.

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Nov, 10:50


🔶 گره FATF در دولت چهاردهم گشوده می‌شود؟

🔺 بعد از اعلام پابرجایی نام ایران در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی و در حالی که طیفی از رسانه‌ها و چهره‌های سیاسی بار دیگر حملاتشان را متوجه تعامل با FATF ساخته‌اند، وزیر اقتصاد در توئیتی از مزایای تعامل نوشت تا نگاه ویژه دولت به این مساله آشکار گردد.

🔺 یکی از دلایل مخالفان این است که حمایت ایران از جبهه مقاومت در صورت الحاق به FATF محدود خواهد شد. این در حالی است که ناهمسانی‌های موجود میان سازمان‌های بین‌المللی با دولت‌های غربی در اطلاق عنوان تروریستی به گروه‌های مقاومت و لیست‌های متفاوت در این زمینه باعث می‌شود تعامل با FATF نه تنها مانع حمایت ایران از محور مقاومت نشود بلکه در این زمینه فرصت‌هایی هم پدیدار شود.

🔺 با لحاظ کردن حق شرط‌هایی که به موافقتنامه پالرمو و CFT ملحق می‌شود، می‌توان از پیامدهای منفی تعامل با FATF جلوگیری کرده و زمینه را برای خروج ایران از فهرست سیاه این نهاد فراهم ساخت.

#پژوهش_سیاسی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Nov, 07:25


🔶 علل کاهش خرید اسباب‌بازی برای کودکان؛ نگاهی به بازار ایران و جهان

🔺 گردش مالی جهانی بازار اسباب‌بازی ١٠٠ میلیارد دلار و سهم این گردش مالی در ایران ٣٠٠ میلیون دلار برآورد شده است.

🔺 «مقداد فقیهی» تولیدکننده اسباب‌بازی فکری به پژوهش ایرنا می‌گوید: آمار خاصی در خصوص اسباب‌بازی‌های ساخت داخل در بازار نداریم اما این میزان بر اساس مشاهدات و نقل قول‌ها حدود ۲۰ درصد است.

🔺 «امیر بهادری فرد» عضو هیات مدیر انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی ایران هم بیان می‌دارد: سهم اسباب‌بازی داخلی به ویژه در یک دهه گذشته با افزایش کیفیت و تنوع کالاهای تولیدی در بازار خوب است اما به این معنا نیست که ما می‌توانیم با تولیدکنندگان خارجی رقابت کنیم.

🔺 به گفته وی، اسباب‌بازی کالای حیاتی در سبد خانوار نیست و در نتیجه در بروز مشکلات اقتصادی حذف می‌شود در حالی که ما تولیدکنندگان صنعت اسباب‌بازی بر این باوریم محصولاتمان برای رشد ذهنی و فکری کودکان لازم است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

09 Nov, 06:57


🔶 از تیرباران دکتر فاطمی هفتاد سال گذشت

🔺 «مرگ حق است و من از مرگ باکی ندارم، آن هم چنین مرگ پُرافتخاری. من قربانی نفت هستم. من می‌میرم که نسل جوان ایران از این مرگ درس عبرت گرفته و با خون خود از وطنش دفاع کرده و نگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت کنند»؛ اینها بخشی از سخنان «سیدحسین فاطمی» وزیر امور خارجه دولت دکتر مصدق در آخرین لحظات زندگی‌اش است که خطاب به «حسین آزموده» دادستان نظامی حکومت پهلوی بیان کرد و پس از آن بود که در سحرگاه نوزدهم آبان‌ماه ۱۳۳۳ در زندان لشکر ۲ زرهی، تن تب‌دار و بیمارش آماج گلوله‌هایی شد که نه تنها به سمت فاطمی بلکه به سوی صدای حق‌خواهی و مقابله با جولان اجنبی در کشور شلیک شد.

🔺 در زمانه‌ای که بریتانیا در صحنه سیاست به خصوص در ایران و مساله نفت در حال یکه‌تازی بود، فاطمی بدون هیچ ترس و واهمه‌ای با انگلیسی‌ها و عمالشان سرشاخ می‌شد؛ یعنی هنگامی که دولت دکتر مصدق تصمیم به قطع همکاری با این کشور می‌گیرد، حسین نواب وزیر امور خارجه از این تصمیم خودداری می‌کند و با استعفا کنار می‌رود اما با انتصاب فاطمی به این سمت، او بلافاصله دستور قطع رابطه و بستن سفارت و کنسولگری‌های انگلیس را صادر می‌کند.

#پژوهش_تاریخی

متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

08 Nov, 08:23


🔺 معاون پژوهش سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه شایع‌ترین علت مراجعه‌ها به مراکز درمانی «سردرد» است، اعلام داشته روزانه نزدیک به ۵۰۰ نفر دچار سکته مغزی و یک‌سوم آنان به ناتوانی‌های جسمی مبتلا می‌شوند.

🔺 به گفته رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب، در راستای پیشگیری از بیماری‌های مغزی، رسانه‌ها باید درباره سردردها، صرع و عوامل تشدیدکننده صرع‌ها، سکته‌های مغزی و عوامل خطر،  همچنین زمان طلایی رسیدگی به سکته‌های مغزی و بیماری زوال عقل اطلاع‌رسانی کنند.

🔺 عضو هیات مدیره انجمن بیماری‌های مغز و اعصاب نیز با یادآوری شایع بودن سردرد در جامعه، اظهار داشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بانوان و ۶ تا ۷ درصد آقایان به میگرن مبتلا هستند. برخی از سردردهای ناگهانی، سردردهایی که فرد را از خواب بیدار می‌کنند و سردردهای پس از بیداری، نیازمند مراجعه به پزشک است.

#یک_عدد_یک_تحلیل

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

07 Nov, 11:38


🔶 سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی ترامپ؛ تاجر کاخ سفید افسارگسیخته‌تر می‌شود؟

🔺 ترامپ مدعی است سیاست‌های تعرفه‌ای او ضمن بازگرداندن مشاغل تولیدی به ایالات متحده، تورم را کاهش می‌دهد. از نظر او، تعرفه‌ها توسط تولیدکنندگان خارجی جذب می‌شود، بنابراین افزایش هزینه‌ها تاثیری بر آمریکایی‌ها نخواهد داشت.

🔺 گزارش موسسه اقتصاد بین‌الملل می‌گوید یک خانوار آمریکایی به طور متوسط ممکن است تحت سیاست‌های ترامپ شاهد افزایش هزینه‌های سالانه خود به حدود ۲۶۰۰ دلار باشد در حالی که برخی برآوردها نشان می‌دهند این هزینه ممکن است تا ۷۶۰۰ دلار افزایش یابد.

🔺 در حالی که برنامه‌های مالیاتی ترامپ ممکن است باعث افزایش جزئی درآمد برای همه گروه‌ها شود اما ثروتمندترین افراد به طور نامتناسبی مزایای بیشتری از این سیاست مالیاتی خواهند داشت.

🔺 در مورد مهاجران نیز موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون پیش‌بینی می‌کند برنامه اخراج مهاجران، سبب کاهش اشتغال و کاهش تولید ناخالص داخلی ایالات متحده می‌شود. براساس تحلیل شورای مهاجرت آمریکا، اخراج ۱۱ میلیون مهاجر، ۳۱۵ میلیارد دلار هزینه دارد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

07 Nov, 09:14


🔶 ایران، خاورمیانه ملتهب و بازگشت ترامپ؛ چه خواهد شد؟

🔺 با توجه به مواضع انتخاباتی ترامپ، برخی بر این باورند که رئیس‌جمهور آتی آمریکا احتمالا فشارها را بر نتانیاهو برای پایان جنگ افزایش می‌دهد و اسرائیل را وادار به تن دادن به آتش‌بس می‌کند. بسیاری هم با اشاره به پیشینه دوران نخست ریاست‌جمهوری ترامپ بر این مساله تاکید دارند که وی همانند دوره قبل، امتیازات بسیاری را در منطقه به این رژیم می‌دهد؛ به ویژه که آیپک لابی اسرائیل در آمریکا و همچنین بیوه ادلسون یهودی از حامیان اصلی مالی ترامپ در مبارزات انتخاباتی اخیر بودند.

🔺 از دید برخی ناظران و تحلیلگران، فشار بر تهران برای قطع کمک به گروه‌های مقاومت احتمالا از دستورکارهای اصلی ترامپ در مواجهه با ایران قرار خواهد گرفت.

🔺 با توجه به اینکه ممکن است ترامپ مجددا سیاست فشار بر پکن را در دستور کار خود قرار دهد، احتمالا به متحدان عرب چین نیز فشار وارد می‌کند تا روابط با این کشور را محدود و کنترل کنند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

06 Nov, 09:14


🔶 آبشخور ادعای اماراتی‌ها درباره جزایر ایرانی

🔺 پس از اشغال جزایر سه‌گانه از سوی انگلیس، این کشور سعی کرد با نفی مالکیت تاریخی ایران بر جزایر، با استناد به دلایل حقوقی مانند اصل تقدم تصرف، حاکمیت خود را بر جزایر اثبات دارد. انگلیس تاکید داشت که جزایری بدون حاکمیت را اشغال کرده است.

🔺 در سرزمین‌های بدون سکنه یا با ساکنان اندک، تداوم مالکیت کافی است و به طور کلی وقفه‌ای در اعمال حاکمیت سرزمینی، خدشه‌ای بر حق حاکمیت وارد نمی‌کند.

🔺 یکی از دلایل ادعای شارجه و رأس‌الخیمه، نزدیکی جزایر ایرانی به آن شیخ‌نشین‌ها است حال آن که با توجه به نقشه‌های موجود، دو جزیره تنب‌ بزرگ و کوچک به سواحل ایران بسیار نزدیکند و ابوموسی هم در نزدیکی جزیره سیری یکی از جزایر ایران قرار دارد

🔺 ادعا می‌شود ساکنان ابوموسی از طایفه قاسمی و حاکم شارجه نیز از همین طایفه بوده است. این در حالی است که قبل از حضور نیروهای دریایی پرتغال و انگلیس در خلیج ‌فارس، به جز دولت‌های عمان و عربستان، دولت‌های عربی دیگری در منطقه خلیج‌فارس نبوده‌اند که بحث تابعیتشان مطرح شود.

#پژوهش_تاریخی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

06 Nov, 06:21


🔶 آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا چه می‌گفتند؟

🔺 نتایج ۱۵ نظرسنجی قبل از آغاز انتخابات آمریکا نشان می‌داد ۷ موسسه هریس را پیشرو معرفی کرده‌ و ۶ موسسه ترامپ را پیشتاز دانسته‌ بودند. ۲ موسسه هم آراء دو نامزد را برابر برآورد و پیش‌بینی کرده بودند حساسیت عمومی در رابطه با نتایج آرای الکترال در ایالات خاکستری-نوسانی افزایش می‌یابد.

🔺 نظرسنجی نیویورک تایمز مدعی بود هریس و ترامپ هرکدام در سه ایالت از ۷ ایالت میدان نبرد، برتری دارند و در یک ایالت نیز مساوی هستند.

🔺 بر اساس آخرین نظرسنجی فوربس، هریس و ترامپ به ترتیب با ۴۹ و ۴۸ درصد، نظر رای‌دهندگان احتمالی را به خود اختصاص داده‌ بودند. البته این موسسه پیش‌بینی کرد ۱۰ درصد رای‌دهندگان احتمالی و ۱۶ درصد کل ثبت‌نام‌کنندگان ممکن است آرای خود را تغییر دهند.

🔺 ۴۳ درصد از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی اپسوس، هریس را انتخاب کرده و ۴۴ درصد نیز به ترامپ رای داده بودند.

🔺 تازه‌ترین نظرسنجی اکونومیست هم نشان می‌داد هریس ۴۹ درصد و ترامپ ۴۷ درصد آرای رای‌دهندگان احتمالی را به خود اختصاص خواهند داد.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85648918

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

06 Nov, 06:04


🔶 چطور حباب سلبریتی‌های فضای مجازی می‌ترکد؟

🔺 بر اساس برخی گزارش‌های مربوط به بازاریابی دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، تعداد کاربران ایرانی فعال در اینستاگرام در سال ۱۴۰۱، ۴۱ میلیون کاربر بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۴۵ میلیون کاربر رسیده است. متوسط تعداد صفحات عمومی که کاربران اینستاگرام دنبال می‌کنند نیز ۳۲۷ صفحه است که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۹ درصدی داشته است.

🔺 به گفته «محمدپویا قاسمی» کارشناس حوزه ارتباطات زمانی اینفلوئنسر اینستاگرامی آسیب‌زا است که در نسبت با تحولات اجتماعی قرار می‌گیرد، گویا رسالت خود را نقش‌آفرینی در بحران می‌داند و به عنوان نقش مکمل و تکمیل‌کننده بحران عمل می‌کند. برای مثال زمانی که پاندمی کرونا اتفاق افتاد، ما شاهد شکل‌گیری موج قابل ملاحظه‌ای از اینفلوئنسرهای پزشکی بودیم.

🔺 «معصومه شمس» دیگر کارشناسی است که بیان می‌دارد: گسترش دامنه‌ بلاگری هم مزایا و هم معایبی دارد که البته کفه معایب سنگین‌تر است. مزیت آن شاید امکان ارتباط دوسویه‌ای باشد که این فضا برای برخی افراد متخصص و از سوی دیگر مخاطبانشان فراهم آورده است‌.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

05 Nov, 09:03


🔶 بودجه ۱۴۰۴ و تغییر ریل مولدسازی

🔺 آنچه لایحه بودجه سال آینده را با لوایح گذشته متفاوت کرده جرات دولت در واقعی‌سازی اعداد و ارقام است و در تمام صفحات سند مالی ۱۴۰۴ بودجه‌ریزی در فضای واقعی دیده می‌شود؛ هم در بخش افزایش استقراض از صندوق توسعه ملی، هم بخش کاهش فروش اموال دولتی

🔺 به گفته «مژگان خانلو» سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۴، متقاضیانی که از دولت طلب دارند می‌توانند با پرداخت نقدی ۱۰ درصد ارزش بخشی از اموال غیرمنقول در مالکیت دولت،‌ مابقی ارزش آن را با طلب خود تهاتر کنند. این گونه تسهیل در مولدسازی در واقع به معنای واگذاری در قبال تسویه بدهی است.

🔺 «وحید شقاقی شهری» اقتصاددان هم به پژوهش ایرنا می‌گوید: یکی از نقاط مثبت لایحه بودجه سال آینده همین کاهش اعداد و ارقام مربوط به مولدسازی است و دولت به این نتیجه رسیده که درآمدی از محل مولدسازی عایدش نمی‌شود.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

05 Nov, 07:37


🎥 انتخابات آمریکا در انتظار سورپرایز نوامبر؟/ بخش نخست میزگرد انتخابات آمریکا

🔹 «عباس ملکی» دیپلمات پیشین و استاد اقتصاد انرژی در میزگرد پژوهش ایرنا عنوان می‌دارد که با وجود جایگاه آمریکا در اقتصاد جهانی و تعلق یک چهارم اقتصاد جهان به این کشور، همچنین شمار بالای نخبگان حوزه‌های مختلف، سطح جدال و تقابل‌های سیاسی در آمریکا پایین است.

🔹 «امیرعلی ابوالفتح» تحلیلگر مسائل آمریکا پاشنه آشیل کامالا هریس در انتخابات این کشور را قرار داشتن وی زیر سایه دولتی می‌داند که رضایتمندی از آن بالا نیست. به گفته ابوالفتح، دونالد ترامپ اکنون صدای افرادی شده که خواهان ساماندهی اوضاع داخلی این کشورند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش‌های #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

04 Nov, 14:20


🔶 شوخی و طنازی با جنگ؛ چرا؟

🔺 شوخی‌ کاربران فارسی‌زبان شبکه‌های اجتماعی با موضوع حمله رژیم صهیونیستی به ایران، واکنش‌های مختلفی به همراه داشت و برخی آن را مصداق کوچک‌نمایی یا غفلت از واقعیت می‌دانستند اما از یک پدیده جالب هم حکایت داشت؛ «مواجهه عجیب و متفاوت مردم ایران و خاورمیانه با مساله جنگ»

🔺 «سعیده زادقناد» دانش‌آموخته علوم ارتباطات اجتماعی در این باره به پژوهش ایرنا می‌گوید: با توجه به ریشه‌گرفتن و حضور ادیان الهی در این منطقه، گویی فرد در خاورمیانه به دنیا آمده تا از آرمانی خدایی دفاع کند و در ذهن او این مساله ریشه تاریخی دارد. پس قداست مفاهیم دینی و تلاش برای پاسداشت آنها می‌تواند در تحمل مصائب و داشتن نگاه آرمانی به نبرد بسیار اثرگذار باشد.

🔺 در منطقه خاورمیانه بسیاری نسل به نسل جنگ‌های زیادی را دیده‌اند و در کنار آمادگی همیشگی برای جنگ، با فلسفه عمیقی زیست می‌کنند که تاب‌آوری را در آنان تقویت کرده است.

🔺 به نظر ‌می‌رسد فضای طنز حاکم بر شبکه‌های اجتماعی در اوج حملات دشمن، نه وطن‌فروشی‌ و نه بی‌تفاوتی، بلکه فرآیندی روانی برای ایجاد نوعی آرامش و بقای اجتماعی‌ است.

#پژوهش_اجتماعی

متن کامل را در این نشانی بخوانید:

https://www.irna.ir/news/85646579

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

04 Nov, 09:26


🔶 تصویر انتخابات آمریکا در شبکه‌های اجتماعی؛ حمایت ویژه سلطنت‌طلبان از ترامپ/ گزارش داده‌کاوی ایرنا از بررسی ۴ شبکه اجتماعی داخلی و خارجی

🔺 بررسی کمّی داده‌های شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان در بازه زمانی سه‌ماهه منتهی به انتخابات آمریکا از حضور کم و استقبال سرد کاربران مجازی از این رویداد نسبت به دوره‌های گذشته انتخابات ایالات متحده خبر می‌دهد.

🔺 در بستر ایکس فارسی که به نسبت بقیه بسترها، پلتفرمی سیاسی‌تر و پیشروتر محسوب می‌شود و در سال‌های اخیر دوقطبی‌تر نیز شده است، شاهد حمایت چشمگیر کاربران منتسب به سلطنت‌طلبان از نامزدی دونالد ترامپ بوده‌ایم.

🔺 تلگرام، ایتا و ایکس فارسی به ترتیب بیشترین میزان محتوای منتشرشده پیرامون انتخابات آمریکا را داشته‌اند. تلگرام فارسی بیشتر محتوای خبری را نشر و بازنشر داده در حالی‌که ایتایی‌ها با وجود چنین گردش اطلاعاتی در کانال‌های خود، تمایل خاصی به ابراز نظر و هواداری از نامزدی خاصی نشان نداده‌اند. ایکس فارسی و توئیت‌های محبوب این بستر نیز همچنان‌که عنوان شد در تصاحب کاربران مخالف نظام و حامی ترامپ بوده است.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

02 Nov, 11:51


🔶 پنج مساله کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

🔺 انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را شاید بتوان مهم‌ترین و حساس‌ترین انتخابات این کشور طی سه دهه گذشته خواند. علت آن هم تقریبا مشخص است؛ شکاف عمیق در جامعه و مبهم بودن آینده و مسیر حرکت جامعه سیاسی ایالات متحده.

🔺 واضح‌تر اگر بگوییم، مشخص نیست آمریکا طی یک دهه آینده به چه سمت و سویی می‌رود. در اوایل قرن جاری، حملات ۱۱ سپتامبر و در دهه دوم تبعات جنگ در افغانستان و عراق به نوعی تکلیف آمریکایی‌ها را در انتخابات مشخص کرده بود اما از نیمه دهه گذشته، سردرگمی در سیاست خارجی از یک سو و ورود دونالد ترامپ به عرصه سیاست در آمریکا همه چیز را دستخوش دگرگونی و تغییرات غیرقابل پیش‌بینی قرار داده است.

🔺 پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ و دیدگاه‌های افراطی‌اش درباره مسائل مربوط به مهاجران، سقط جنین، زن‌ستیزی و نژادپرستی، سیاست در این کشور را طی هشت سال گذشته به شدت دوقطبی و جامعه آمریکایی را دچار یک شکاف عمیق کرده است.

🔺 شاید اگر دو ماه پیش یعنی زمان کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌ها، انتخابات برگزار می‌شد کامالا هریس به راحتی پیروز انتخابات بود اما امروز پیش‌بینی پیروزی او کمی دشوار به نظر می‌رسد.

#پژوهش_بین‌الملل

ادامه تحلیل را در این نشانی بخوانید:

https://www.irna.ir/news/85647186

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

02 Nov, 08:11


🔶 هر یک از دولت‌ها چه آورده‌ای برای مردم سیستان و بلوچستان داشتند؟

🔺 «حمید یزدانیان» مشاور پیشین استاندار سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با پژوهشگر ایرنا و در خصوص رویکردهای هر یک از دولت‌ها در مدیریت این استان می‌گوید: در دوره دولت سازندگی که آقایان حجتی و جهانبخش استاندار بودند، رویکرد عمرانی و اقتصادی غالب بود. از آن زمان توجه به برادران اهل سنت کم کم افزایش یافت و سمت‌های محدود مدیریتی به برخی از تحصیل‌کردگان اهل سنت داده شد و رویکرد تعامل مناسب‌تر با برخی علمای اهل سنت شکل گرفت.

🔺 در دوره اصلاحات، رویکرد غالب استاندار وقت بیشتر سیاسی و تعامل حداکثری با بزرگان اهل سنت بود. با این حال برخی معتقد بودند در این روند ارتباط و تعامل افراط‌ شده و همین باعث اختلاف میان امام جمعه اهل تشیع و بخشی از نیروها با استاندار شد. البته از ویژگی‌های این دوره، پیگیری جدی مسائل استان در پایتخت و دریافت بودجه و حمایت برای استان بود. در دولت دوم اصلاحات، مدیریت عالی استان این روند را تعدیل کرد، اما قوت کمتری در جذب حمایت مرکز داشت.

🔺 از زمان روی کار آمدن دولت نهم، با وجود انتصاب استاندار بومی (شیعه سیستانی)، متاسفانه اختلافات قومی، قبیله‌ای و مذهبی تشدید شد. در دولت یازدهم و دوازدهم، ارتباطی منطقی با برادران اهل سنت برقرار بود و شاهد ناامنی‌های زیادی نبودیم اما در سال ۱۴۰۰ اتفاق عجیبی افتاد.

#پژوهش_سیاسی

مشروح گفت‌وگو را در این نشانی بخوانید:

https://www.irna.ir/news/85645467

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

02 Nov, 06:13


🔶 چشم جهان به انتخاباتی مملو از پیچیدگی/ بررسی فرآیند طولانی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ۲۰۲۴

🔺 سیستم پیچیده «آرای الکترال» تعیین‌کننده پیروزِ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است. نامزد برنده به دست کم ۲۷۰ رای الکترال برای کسب جایگاه ریاست‌جمهوری نیاز دارد.

🔺 شاید این سوال مطرح شود که چرا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با سیستم رای‌گیری عمومی انجام نمی‌شود؟ نکته قابل ذکر این است که به اعتقاد بنیان‌گذاران این کشور رای‌گیری عمومی برخلاف سیستم فدرالیسم خواهد بود.

🔺 آن‌ها درصدد بودند تا فرآیند ویژه‌ای از انتخابات را بنیان نهند تا به زعم آن‌ها منصفانه‌ترین روش برای انتخاب یک رئیس‌جمهور در کشوری باشد که ایالت‌هایش با هم تناسب جمعیتی ندارند. در واقع در سیستم رأی‌گیری عمومی هر فرد یک رأی دارد اما در شیوه انتخاب غیرمستقیم و از طریق مجمع الکترال، ایالت‌هایی با جمعیت بیشتر در سرنوشت انتخابات تاثیر بیشتری دارند و ایالت‌های کم‌جمعیت را کنار می‌زنند. به طور مثال کالیفرنیا با بیش از ۳۹ میلیون نفر، نفوذی بیش از چندین ایالت کم‌جمعیت این کشور دارد.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

02 Nov, 05:58


🔶 پروژه اصلی دولت چهاردهم؛ «از وفاق تا افق»

🔺 به گفته «محسن رنانی» عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان، انتخابات دوره چهاردهم، شرط لازم برای وفاق را محقق کرد و اکنون گام دیگر که تحقق شرط کافی یعنی باورپذیر بودن حکومت برای جامعه است، در پیش بوده و این گام را می‌توان پروژه اصلی دولت چهاردهم دانست.

🔺 وی می‌افزاید: وفاق دولت باید با سطوح عالی سیاست انجام و در این سطح درباره وفاق با جامعه توافق شود. در واقع در صورتی که وفاق به جامعه گسترش یابد، می‌توان افق خلق کرد.

🔺 اقتصاد ایران پس از شکست برجام وارد عدم اطمینان پیچیده شد و بخش زیادی از روندهای بهبودی که در شاخص‌ها و متغیرهای اقتصادی از ۳۰ سال پیش از آن آغاز شده بود، بعد از شکست برجام نزولی شد به‌گونه‌ای که کشور در شاخص‌های توسعه به مرحله هشدار رسید.

🔺 «عقلانیت» و «ناچیز بودن هزینه مبادله» ۲ اصل از اصول اساسی علم اقتصاد هستند که اگر در جامعه‌ای برقرار نباشند، توصیه‌ها یا نسخه‌های علم اقتصاد در آن قابل اجرا نخواهد بود.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

01 Nov, 11:37


🔶 واکنش بازارهای جهانی به احتمال بازگشت ترامپ

🔺 در مدت زمان کمی که تا برگزاری انتخابات آمریکا باقی مانده، رفتار بازیگران کمپین‌های انتخاباتی دموکرات‌ها و جمهوریخواهان می‌تواند تحولات را به سمت‌وسویی غیرقابل پیش‌بینی سوق دهد.

🔺 به گفته «مهدی ذوالفقاری» استاد دانشگاه علامه طباطبایی، در اقتصاد سیاسی بین‌الملل، بازارها به ویژه بازار طلا تحت تأثیر رویدادهای مهم نظام بین‌الملل هستند. زمانی که عنصر ریسک در سیاست‌ها افزایش پیدا می‌کند، تمایل برای خرید طلا افزایش پیدا کرده و تقاضا را به سمت این فلز روانه می‌سازد.

🔺 این روزها طلا در حال رکوردزنی در قیمت است و تا قیمت ۳۰۰۰ دلار در هر اونس فاصله چندانی ندارد. به نظر می‌رسد بازارهای بین‌المللی خود را برای ورود ترامپ به کاخ سفید آماده می‌کنند. از سوی دیگر با توجه به وعده‌هایی که ترامپ در حمایت از توسعه ارزهای دیجیتال به فعالان این بازار ارائه کرده، شاهدیم که قیمت بیت کوین بار دیگر به قیمت ۷۳ هزار دلار رسید.

ادامه در:

https://www.irna.ir/news/85644592

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

31 Oct, 09:30


🔶 چند درصد مردم آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت نمی‌کنند؟

🔺 طبق گزارشی که شرکت تحقیقات و نظرسنجی ایپسوس (Ipsos) در ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ (۸ آبان ۱۴۰۳) منتشر کرد، ۵۱ درصد آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند خودشان یا افرادی را می‌شناسند که نه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ رای داده‌اند و نه قصد دارند در انتخابات ۲۰۲۴ مشارکت کنند.

🔺 بر اساس داده‌های این نظرسنجی، ۳۰ درصد از پاسخ‌گویان اعتقاد دارند در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره گذشته (سال ۲۰۲۰) در جمع‌آوری و شمارش آرا تقلب شده است.

🔺 ۲۴ درصد آمریکایی‌ها می‌گویند مطمئن نیستند آرای‌داده شده توسط مردم به روش رای‌گیری کاغذی در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری به طور دقیق اخذ و شمارش شود. ۲۹ درصد هم این بی‌اعتمادی را نسبت به سیستم الکترونیکی، ۶۰ درصد به رای‌گیری اینترنتی و ۳۸ درصد نسبت به روش پستی ابراز داشته‌اند.

🔺 ۳۷ درصد از آمریکایی‌ها پیش‌بینی می‌کنند ترامپ رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده خواهد شد در حالی که از نظر ۳۳ درصد دیگر، هریس پیروز انتخابات است.

#نظرسنجی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

30 Oct, 14:21


🔶 دلیل ناترازی مسکن چیست؟ طرح‌هایی دور از دسترس یا غیرمنطقی برای خانه‌دار کردن مردم

🔺 در مطالعات طرح جامع مسکن گفته شده که سالانه باید بیش از ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود اما طی سال‌های اخیر متوسط صدور پروانه ساختمانی حدود ۴۰۰ هزار واحد بوده و سال گذشته هم میزان صدور پروانه در تهران به کمترین میزان یعنی ۴۵ هزار واحد رسید.

🔺 آمارهای مختلفی از کمبود ۵ تا ۷ میلیون واحد مسکونی در کشور خبر می‌دهند. دلیل این ناترازی این است که طی سال‌های گذشته برای جبران کمبود مسکن پیشنهاداتی داده شده که اجرای برخی از آن‌ها بعید و برخی هم غیرمنطقی بوده است.

🔺 یکی از طرح‌‎هایی که هیچ تناسب و تطابقی با سبک زندگی ایرانی ندارد، ساخت خانه‌های ۲۵ متری بود که بارها از سوی وزارت راه و شهرسازی و شهرداری رد شد. از دیگر راهکارهای طرح شده می‌توان به استفاده از ظرفیت چینی‌ها برای تامین مالی پروژه‌ها و واردات تکنولوژی‌های جدید صنعتی‌سازی به کشور اشاره کرد.

🔺 راهکار دیگری که سال‌ها است مطرح شده اما در حد همان حرف باقی مانده و در حال حاضر هم خبری از آن نیست، فروش متری مسکن در بازار سرمایه و بورس است.

🔺 از دیگر راهکارهای پاسخ به صف طویل تقاضای مسکن که تمام دولت‌ها متعهد به اجرای آن بودند اما بخش خصوصی و مردم آن را پس می‌زنند، نوسازی بافت فرسوده بوده است.

گزارش را به طور کامل در این نشانی بخوانید

https://www.irna.ir/news/85644232

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

30 Oct, 07:29


🔶 کاهش اعتماد آمریکایی‌ها به رسانه‌های ملی برای پوشش خبری انتخابات

🔺 گزارشی که مرکز تحقیقاتی پیو (Pew Research Center) در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ (۲۵ مهر ۱۴۰۳) منتشر کرد می‌گوید ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان به میزان‌های مختلف (خیلی زیاد، زیاد و تا حدودی) اخبار نادرست انتخاباتی دریافت کرده‌اند. شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار خواهد شد.

🔺 در حالی ۶۹ درصد از بزرگسالان آمریکایی اعلام کرده‌اند اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری کشورشان را دنبال می‌کنند، نزدیک به ۶۰ درصد از این پاسخ‌گویان گفته‌اند از پوشش گسترده این اخبار خسته شده‌اند.

🔺 در یک ارزیابی کلی ۲۶ درصد از پاسخ‌گویان در نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو اعلام داشته‌اند عملکرد رسانه‌ها در پوشش خبری انتخابات ۲۰۲۴ خیلی خوب نبوده است. ۱۵ درصد نیز گفته‌اند که اصلاً خوب نبوده است. ۴۵ درصد نیز این عملکرد را متوسط ارزیابی کرده‌اند.

#نظرسنجی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

30 Oct, 06:53


🔶 انتخاب گرجی‌ها میان استقلال و غرب‌گرایی/ نگاهی به روند تحولات در گرجستان پس از انتخابات پارلمانی

🔺 انتخابات در گرجستان با حضور ۱۷۰۰ ناظر بین‌المللی و ۲۳ هزار ناظر داخلی انجام شد و اکثر نهادهای اروپایی صحت این انتخابات را تایید کردند هر چند ابهاماتی را بر روند انتخابات گرجستان وارد کردند تا از این طریق مسیر عدم‌تایید از سوی برخی مقامات غربی را فراهم آورند.

🔺 موضوعاتی همانند تصویب قانون شفافیت خارجی، منع تبلیغات همجنس‌گرایان، عدم ایجاد جبهه علیه روسیه و همچنین عدم پیوستن تفلیس به تحریم های ضدمسکو از مهم‌ترین عوامل موثر بر انتخابات پارلمانی گرجستان بود.

🔺 از دید بسیاری از ناظران، خطر اعتراض پساانتخاباتی و شورش بیش از هر زمان دیگری است زیرا انتخابات نه تنها منعکس‌کننده اختلافات داخلی است، بلکه روی گسل رویارویی روسیه و کشورهای غربی برگزار شد.

🔺 ناآرامی‌های احتمالی پس از انتخابات به دو عامل بستگی دارد؛ اولین مورد نتایج رای‌گیری و دومین عامل هم روند شناسایی نتایج است.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

29 Oct, 06:33


🔶 چرا صندلی رشته‌های تخصصی پزشکی خالی است؟

🔺 در سال‌های اخیر برخی از صندلی‌های رشته‌های دستیاری متقاضی کافی ندارد تا جایی که خالی می‌ماند. تحلیل‌های مختلفی درباره این وضعیت وجود دارد اما شاید مهم‌ترین آن پولساز نبودن این رشته‌ها و لزوم کار کردن در بخش دولتی است و برعکس رشته‌هایی مثل جراحی پلاستیک، چشم پزشکی، پوست و رادیولوژی که در سالهای اخیر درآمدزا شده‌اند، پر متقاضی هستند و به قول معروف روی بورسند.

🔺 «حمید اکبری» مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت به پژوهش ایرنا می‌گوید: برخی رشته‌های تخصصی مثل کودکان به علت کاهش موالید و تعداد فرزندان خانواده‌ها، مراجعه کننده کمتری دارند و این متخصصان هم درآمد گذشته را ندارند به همین علت گرایش به انتخاب رشته تخصص کودکان کم شده است.

🔺 این مساله در مورد رشته تخصص عفونی هم تا چند سال پیش وجود داشت زیرا به علت بالارفتن سطح بهداشت و واکسیناسیون، بسیاری از بیماری‌های عفونی از بین رفته بود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

29 Oct, 06:06


🔶 جهانی که در انتظار ایران و جبهه مقاومت است

🔺 قدرت‌های منطقه‌ای و بازیگران جهانی در حال تشکیل ائتلاف و اتحادهایی هستند تا خود را با تغییرات اقتصادی، سیاسی و امنیتی سازگار کنند.

🔺 از دید برخی چهره‌های دانشگاهی در حوزه مطالعات روابط بین‌الملل، بازیگرانی جدید در عرصه بازی جهانی حضور دارند که بر خلاف سازمان‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای، دیگر اجزایشان دولت‌ها نیستند بلکه افراد و شرکت‌های غالبا فناور یا بنگاه‌های اقتصادی در قامت بازیگرانی جدید با کارکردهای مورد نیاز جامعه جهانی و بعضا قدرت اثرگذاری بالاتر از برخی دولت‌ها در زندگی شهروندان کشورها ظاهر شده‌اند.

🔺 درباره بازیگران دولتی غیرغربی هم این دیدگاه وجود دارد که روس‌ها به رغم تسریع در بر هم زدن نظم کنونی که اوجش را باید در جنگ‌ با اوکراین دید، در قیاس با چینی‌ها عجله بسیار کمتری برای ورود به نظم نامتعین جدید جهانی دارند.

🔺 نظر به اینکه با تشدید التهابات در منطقه خاورمیانه فشار ایالات متحده در شرق آسیا و مناطق تحت نفوذ چین کاهش خواهد یافت، احتمال رادیکالیزه شدن فضای روابط بین‌الملل و تسریع در وقوع جنگی فراگیر بیش از گذشته وجود دارد.

#پژوهش_سیاسی

گزارش را در این نشانی بخوانید:

https://www.irna.ir/news/85641816

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

28 Oct, 11:03


🔶 صفحه ایکس پزشکیان قبل و بعد از رئیس جمهوری

🔺 بررسی کمّی حساب ایکس مسعود پزشکیان از رشد چشمگیر تعداد دنبال‌کنندگان در زمان انتخابات ریاست جمهوری حکایت دارد به‌گونه‌ای که افزایش تعداد فالوئرهای این اکانت تا ۲ هزار درصد تخمین زده می‌شود. اکانت پزشکیان از نظر میزان انتشار محتوا، یک حساب توئیتری نیمه‌فعال بوده که بنا به شرایط اجتماعی و سیاسی به انتشار محتوا پرداخته است.

🔺 بررسی کیفی این اکانت از تنوع موضوعی و مضمونی آن حکایت دارد و نشان می‌دهد موضوع‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی و ورزشی از اولویت‌ها و انتخاب‌های اصلی رئیس جمهوری چهاردهم ایران بوده است.

🔺 میزان تعامل کاربران با حساب ایکس پزشکیان که با شاخص‌هایی مانند میزان بازدید، بازنشر، لایک و حتی فالوئینگ این اکانت مشخص می‌شود، بیانگر تعامل و توجه قابل‌توجه کاربران توئیتر فارسی به این اکانت است؛ چنان که در میان پنج میلیون کاربر فعال، نیمه‌فعال و غیرفعال این شبکه اجتماعی جریان‌ساز، اکانت پزشکیان رتبه قریب به ۳۰۰ را کسب کرده است.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

28 Oct, 09:46


🔶 هریس یا ترامپ؛ پیامدهای جهانی ریاست جمهوری کدام یک بیشتر است؟

🔺 برخی کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا پیامدهای جدی برای اروپا خواهد داشت. انتخاب دوباره ترامپ شاید نشان‌دهنده بازگشت به سیاست‌های «آمریکا اول» او خواهد بود که چالش‌های شدیدی را برای روابط «ترانس آتلانتیک» ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، انتخاب هریس می‌تواند تغییری در سیاست ایالات متحده باشد و به طور بالقوه تمرکز سیاست خارجی را از این قاره دور کند.

🔺 از نگاه بسیاری از کارشناسان بین‌الملل، خطوط سیاست خارجی هریس هنوز کاملا مشخص نیست یا دست کم آشکارا مطرح نشده است اما در صورت انتخاب ترامپ، تحلیلگران انتظار دارند ایالات متحده از ایده حکومت جهانی فاصله بگیرد و رویکرد ملی‌گرایانه‌تری اتخاذ کند.

🔺 در اقتصاد بین‌الملل نیز تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ می‌تواند بر روابط تجاری آمریکا با سایر کشورهای جهان تاثیر بگذارد و موجی از تنش‌های مالی‌-پولی و تجاری را در جهان و از جمله اروپا و چین و آسیا رقم بزند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

27 Oct, 08:40


🔶 حملات اسرائیل و پاسخ ایران از نگاه رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان‌

🔺 رسانه‌های بیگانه غالبا ضمن تلاش برای بزرگ جلوه دادن حمله اسرائیل و آسیب‌های ناشی از آن، تلاش کردند روایت جمهوری اسلامی از این رخداد را زیر سوال ببرند.

🔺 در رادیو زمانه به صورت کلی وجه نمایشی بودن کل ماجرا برجسته بود. این رسانه به نقل از واشنگتن پست نوشت: حمله اساسا به شکلی طراحی شده بود که ایران بتواند آن را خفیف بخواند ضمن اینکه اظهارات وزیر جنگ پیشین اسرائیل مورد توجه قرار گرفت که عملیات را «نمایشی» توصیف کرده است.

🔺 رسانه‌هایی مانند دویچه وله و رادیو فردا تمرکز ویژه‌ای بر ممنوعیت انتشار تصاویر مرتبط با حملات صهیونیست‌ها داشتند؛ حال آن که اسرائیلی‌ها پیشتر اعلام کرده بودند هر گونه انتشار عکس یا فیلم از محل اصابت موشک‌های ایرانی در عملیات‌های وعده صادق با برخوردی شدید مواجه خواهد شد و در آن زمان این مساله در رسانه‌های یادشده سوژگی نیافت و موضوعی بدیهی تلقی می‌شد.

🔺 شامگاه شنبه ۲ تن کارشناسان ایران اینترنشنال عملیات نظامی اسرائیل را «موفقیت‌آمیز» توصیف کردند با این حال مدعی شدند این پایان کار نیست. بی بی سی فارسی اما با تشخیص «احتیاط» در رفتار دو طرف، وقوع برخورد سخت‌تر را دور از ذهن ارزیابی کرد.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل در:

https://www.irna.ir/news/85640475

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

27 Oct, 05:56


🔶 چرا ورزش زنان توسعه نیافته است؟/ در گفت‌وگو با دو تن از مدیران ورزش کشور مطرح شد

🔺 امکانات و فرصت‌های ورزشی زنان در مقایسه با مردان در سطوح مختلف؛ از ورزش همگانی گرفته تا ورزش قهرمانی و مدیریت ورزشی غیرقابل‌قیاس است.

🔺 «سیدنصرالله سجادی» مشاور عالی کمیته ملی المپیک در گفت‌وگو با پژوهشگر ایرنا می‌گوید: در سطح حرفه‌ای اوضاع ورزش بانوان در کشور چندان تفاوتی با سطح جهانی ندارد. از ۱۳۹۳ فدراسیون بین‌المللی ورزشی، در ایران حدود ۵۰ رشته وجود دارد که از این تعداد به جز ۲ یا ۳ مورد، بانوان ما در بقیه رشته‌ها فعال هستند.

🔺 به گفته سجادی، زنان در مدیریت فدراسیون‌های ورزشی سهم ناچیزی دارند. این سهم در سطح جهانی و حتی در کشورهای غربی به ۲ درصد نیز نمی‌رسد.

🔺 «فریبا محمدیان» نایب رئیس فدراسیون والیبال در این باره اظهار می‌دارد: زنان در مقایسه با مردان برای گرفتن کرسی‌های مدیریتی احتیاط بیشتری می‌کنند. به نظر می‌رسد یکی از ریشه‌های این عدم‌خودباوری را در نبود فرصت‌های تمرین در پست‌های مختلف مدیریتی باید جستجو کرد.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Oct, 12:51


🔶 بازار داغ فیک‌نیوز، در پی حمله اسرائیل به ایران

🔺 در پی یورش شبانه صهیونیست‌ها به اهدافی در خاک کشورمان، تصاویر و اطلاعاتی جعلی، نامرتبط یا اساسا نادرست درباره این رخداد در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت.

🔺 برخی کاربران تصویر یا فیلم حملات گذشته اسرائیل به بیروت را به عنوان تصویر حمله صهیونیستی به ایران جا زدند.

🔺 تصویری نیز در شبکه‌ها منتشر شد که مربوط به انفجار پالایشگاه تهران در خرداد ۱۴۰۰ است و ارتباطی با رویداد دیشب ندارد. نکته جالب توجه اینکه همین تصویر در اتاق جنگ صهیونیست‌ها نیز به چشم می‌خورد تا جایی که بی بی سی فارسی هم نتوانست بی‌تفاوت از کنار این گاف اسرائیلی عبور کند.

🔺 نکته عجیب و جالب‌تر، استفاده از فیلم عملیات وعده صادق ۲ ایران علیه اهداف نظامی در اراضی اشغالی و معرفی آن به عنوان فیلم «حمله اسرائیل به ایران» بوده است.

#راستی_آزمایی

در این نشانی بیشتر بخوانید و ببینید:

https://www.irna.ir/news/85639924

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Oct, 11:47


🔶 سیاست آمریکا در لبنان؛ گفت‌وگو در زیر آتش

🔺 بر اساس گزارش‌ رسانه‌های آمریکایی، اسرائیل سندی را به ایالات متحده تحویل داده که شرایط خود را برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک برای پایان جنگ در لبنان بیان می‌کند. این سند همراه با «آموس هوکشتاین» فرستاده ویژه آمریکا در آخرین سفر او به بیروت ارائه شده است.

🔺 در این سند، اسرائیل خواستار آن است که به عنوان شرطی برای حل دیپلماتیک و پایان جنگ در لبنان و بازگشت آوارگان غیرنظامی به خانه‌هایشان، به نیروهایش اجازه داده شود در جلوگیری از بازتسلیح حزب‌الله و بازسازی توانایی‌های نظامی آن در نزدیکی مرزها به‌صورت «فعال» مشارکت داشته باشند.

🔺 اسرائیل همچنین خواهان آزادی عملیات هوایی در حریم هوایی لبنان شده است. آن روی سکه این پیشنهاد آن است که اسرائیل هر وقت دلش می‌خواهد، تحت عنوان جلوگیری از بازسازی توانایی نظامی حزب‌الله و دیگر نیروهای مقاومت فلسطینی از زمین و هوا به لبنان و حزب‌الله حمله می‌کند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را در این نشانی بخوانید:

https://www.irna.ir/news/85639366

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

26 Oct, 07:42


🔶 صلح در جهان، رویایی که در سازمان ملل شکست خورد

🔺 جامعه ملل سازمانی بود که با هدف برقراری صلح پس از پایان جنگ جهانی اول تاسیس شد. این نهاد از آنجایی که در کنترل جنگ‌ها ناتوان بود، در عمل با شروع جنگ جهانی دوم منحل شد. سازمان ملل نیز در حال حاضر شرایطی مشابه جامعه ملل دارد.

🔺 از نگاهی، شورای امنیت سازمان ملل در دهه‌های اخیر چیزی فراتر از یک نهاد سیاست‌زده نبوده است. حق وتوی اعضای شورا به جای اینکه ابزاری برای توسعه صلح باشد، به دست مایه‌ای برای انتقام‌جویی‌های سیاسی تبدیل شده است.

🔺 در ماه‌های اخیر سازمان ملل از توقف جنگ در غزه یا لبنان نیز ناتوان بوده است‌. حتی این سازمان نتوانست توقف موقت جنگ در غزه برای ارائه کمک‌های بشردوستانه را تصویب کند زیرا قطعنامه پیشنهادی برزیل برای توقف جنگ با رأی منفی ایالات متحده وتو شد.

🔺 رژیم صهیونیستی حتی نیروهای سازمان ملل در لبنان را نیز هدف قرار می‌دهد. با این حال این سازمان حتی در دفاع از نیروهایش نیز ناتوان است.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

25 Oct, 14:56


🔶 سی‌سالگی بیمه سلامت با چاشنی حمایت و وفاق ملی/ نگاهی کوتاه به کارنامه سازمان بیمه سلامت ایران

🔺سه دهک اول درآمدی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تحت پوشش بیمه سلامت با حق بیمه رایگان قرار داشتند و از سال گذشته دهک‌های چهارم و پنجم نیز که حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بودند، در صورت نداشتن هیچ‌گونه پوشش بیمه‌ای فعال، به این جمع اضافه شدند.

🔺به گفته «محمدمهدی ناصحی» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، پیشنهاد رایگان شدن پوشش بیمه سلامت دهک‌های درآمدی ۶ و ۷ به مراجع مربوطه ارائه شده که در صورت تصویب، اجرایی خواهد شد.

🔺 «مهدی رضایی» معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت به پژوهش ایرنا می‌گوید: به دلیل کم‌عمق بودن تعهدات بیمه‌های پایه، پرداختی از جیب بیماران خود به خود افزایش می‌یابد؛ وقتی بیمار برای دریافت خدمات بستری یا سرپایی به بخش غیردولتی یا خصوصی مراجعه کند، سهم پرداختی او گاهی به ۸۰ درصد هزینه می‌رسد که ناشی از تفاوت تعرفه بخش دولتی و خصوصی است.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

24 Oct, 19:04


🔺 بر اساس آمار سازمان غذا و دارو، کپسول آموکسی‌سیلین ۵۰۰ میلی‌گرم در نیمه نخست امسال از نظر تعداد و مبلغ، پرفروش‌ترین داروی بازار بود و پس از آن داروهایی همچون ivig، سرم تزریقی، استامینوفن، آزیترومایسین، سفکسیم، آموکسی کلاو، کلوپیدوگرل، آدالیمومب تزریقی، انسولین آسپارت، واکسن آنفلوآنزا (۴ ظرفیتی) و سفازولین تزریقی به ترتیب ۱۰ داروی پرفروش از نظر ریالی بوده‌اند.

#یک_عدد_یک_تحلیل

اینجا بیشتر بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

24 Oct, 10:46


🔶 تصورات تسلیحاتی از بازدارندگی و موانع آتش‌بس میان اسرائیل و جبهه مقاومت

🔺 «حسن لاسجردی» بر این باور است که تمرکز طرف‌های درگیر در منازعات کنونی بر ایجاد بازدارندگی از طریق تسلیحات و قدرت نظامی سبب کشدار شدن تنش‌ها شده و بازگشت ثبات را به تاخیر انداخته است.

🔺 به گفته این تحلیلگر مسائل منطقه و بین‌الملل، امروز در حوزه بازدارندگی، مدیریت و مهندسی افکار عمومی به وسیله نخبگان و رسانه‌ها اهمیت یافته و دیگر بازدارندگی محدود به مباحث تسلیحاتی نیست.

🔺 در حال حاضر که نیروهای مقاومت همچنان تاثیرگذاری مهمی در تحولات دارند، به نظر می‌رسد یک مقداری نیروهای تاثیرگذار منطقه جابجا شده‌اند؛ از این رو باید برای مدیریت منازعه در منطقه روی نیروهای جدید و همچنین نیروهایی که به نوعی از قدیم وجود داشته‌اند، بازنگری مجددی صورت گیرد.

#پژوهش_بین‌الملل

متن گفت‌و‌گو را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

23 Oct, 11:37


🔶 سنوار در جنگ عراق علیه ایران شرکت کرده بود؟

🔺 برخی کانال‌های تلگرامی، صفحات توییتری و اینستاگرامی مدعی شده‌اند «یحیی سنوار در جنگ هشت ساله ایران و عراق، برای ارتش بعثی علیه ایران جنگیده بود.» اما این ادعا واقعیت دارد؟

🔺 سنوار در اکتبر سال ۱۹۶۲ به دنیا آمده و در زمان آغاز جنگ ایران و عراق ۱۸ سال داشته و بعد از تحصیلات دبیرستان، دانشجوی دانشگاه اسلامی غزه شده است.

🔺 اولین بار سنوار در سال ۱۹۸۲ در ۲۰ سالگی به دلیل فعالیت دانشجویی به مدت ۴ ماه در بازداشتگاه اداری قرار گرفت و یک هفته پس از آزادی مجددا در زندان ماند. او سال ۱۹۸۵مجدداً دستگیر و به ۸ ماه زندان محکوم شد.

🔺 سنوار در طول جنگ هشت ساله، قریب دو سال در زندان بوده و در ۶ سال باقی مانده نیز به شدت مشغول فعالیت دانشجویی و مبارزات ضداسرائیلی و فعالیت تشکیلاتی بوده که همین‌ها منجر به سه بار دستگیری و زندان وی شده است و این که زمانی برای حضور در جنگ ایران و عراق داشته باشد، بسیار بعید است.

#راستی_آزمایی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

23 Oct, 09:58


🔶 دخل و خرج دولت در سال ۱۴۰۴/ بررسی بخش اول لایحه بودجه

🔺 دولت چهاردهم نخستین لایحه بودجه خود را نه به رسم معمول دولت‌های پیشین در میانه آذرماه بلکه زودتر از دیگر دولت‌ها و ابتدای آبان ماه به مجلس تقدیم کرد.

🔺 در بودجه ۱۱هزار و ۸۹۷ میلیارد تومانی برای سال آتی، رشد منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای در مقایسه با سال ۱۴۰۳، ۴۱ درصد بوده و از ۱،۶۵۶ هزار میلیارد تومان به ۲،۳۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

🔺 پیش‌بینی‌ شده منابع حاصل از نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی با رشد ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۳ به ۲،۱۰۷ هزار میلیارد تومان برسد. پیش‌بینی دولت از حجم تولید نفت خام در سال آینده ۳۷۵۰ بشکه در روز بوده و قیمت هر بشکه نفت صادراتی، ۵۷.۵ یورو برآورد شده است.

🔺 بیشترین مخارج دولت مربوط به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان هزینه‌های عمرانی با برآورد نزدیک به ۱،۱۹۷ هزار میلیارد تومان است. پیش‌بینی شده درآمدهای مالیاتی دولت با رشد ۳۹ درصدی نسبت به امسال به ۱،۷۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

#پژوهش_اقتصادی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

23 Oct, 07:13


🔶 بزرگراه‌ها بی‌خط، جان‌ها در خطر

🔺 در بسیاری از بزرگراه‌های شهری و برون‌شهری یا با چاله و خرابی‌های زیاد آسفالت‌ مواجهیم یا معابری را می‌بینیم که مدت‌ها است روکش آسفالت آن‌ها انجام و بدون خط‌کشی رها شده‌اند.

🔺 «علی اصغر قائمی» عضو کمیسیون عمرانی شورای شهر تهران در این باره به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: این وضعیت شب‌ها خیلی خطرناک است و باعث می‌شود رانندگان، جاده یا جدول را نبینند یا در بزرگراه یا خیابان چاله‌ای باشد که راننده نبیند. در خارج شهر مسئولیت البته با وزارت راه است.

🔺 قائمی درباره علت بی‌توجهی به خط‌کشی و ایمنی بزرگراه‌ها اظهار می‌دارد: به نظر می‌رسد علت آن ناهماهنگی بین معاونت عمرانی و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری باشد و به نداشتن بودجه ربطی ندارد. ریشه این مسائل در کیفیت مدیرانی است که شهردار تهران انتخاب کرده است. در برخی موارد ممکن است رانت یا مسائل مالی در تاخیر پروژه‌ها موثر باشد. یک نمونه آن هم پروژه عمرانی در تقاطع نیایش و جنت‌آباد است که چندین سال است مسکوت مانده و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

23 Oct, 06:41


🔶 جولان مزدوران آمریکایی در فلسطین اشغالی؛ نبرد پنهان علیه مقاومت

🔺 فجایع مزدوران آمریکایی به ‌اندازه‌ای شرم‌آور و هولناک بوده که حتی بسیاری از سازمان‌های حقوق بشری آمریکایی نیز آن‌ها را محکوم کردند و در برخی موارد مانند رسوایی قتل ‌عام ۱۷ غیرنظامی توسط مزدوران شرکت «بلک‌ واتر» در بغداد، به انحلال شرکت ختم شد.

🔺 شرکت «کانستلیس» که توسط مدیران شرکت منحل ‌شده بلک‌ واتر تاسیس شد، محافظت از پادگان فوق‌سری ۵۱۲ آمریکا در صحرای نقب را برعهده دارد که پیشرفته‌ترین سامانه‌های راداری و اطلاعات سیگنالی در آن مستقر شده است.

🔺 بنا بر اظهارات روزنامه‌نگار «واشنگتن پست»، برنامه رهبران آمریکا نگه‌داشتن مزدوران نظامی این کشور پس پایان جنگ غزه و لبنان، در سرزمین‌های اشغالی است تا به صهیونیست‌ها کمک کنند نبرد پنهان علیه مقاومت فلسطین در غزه و کرانه باختری را ادامه دهند. به نوشته «توماس لاتام»، شرکت‌های نظامی خصوصی به‌دنبال آن هستند که منازعه دیگری را در خاک اروپا شاهد باشند زیرا در نبود یک منازعه، پیمانکاری نظامی چندان درآمدی نخواهد داشت.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

22 Oct, 14:19


🔶 چرا مردم باید متقاضی اجرای پزشک خانواده باشند؟ بررسی برنامه‌ای با ۲۰ سال اجرای آزمایشی (۲)

🔺 «افشین صفایی» فعال صنفی حوزه سلامت به پژوهش ایرنا می‌گوید: اکنون در کلانشهرها مراجعه به پزشکان متخصص بیشتر است و برای تغییر این الگو، باید پزشکان خانواده را تربیت کنیم که این نگاه متفاوت را تغییر بدهند؛ به خصوص این‌که با بار مراجعه بالای بیماران مواجهیم.

🔺 به گفته «ابراهیم نوری گوشکی» متخصص پزشک خانواده اگر این طرح به درستی اجرا شود، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای غیرضروری کاهش پیدا می‌کند. به طور مثال سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران، چهار برابر میانگین جهانی است. همچنین هزینه درمان بیماری مزمن مثل دیابت و فشار خون کاهش پیدا می‌کند. با اجرای نظام ارجاع و سطح‌بندی خدمات، مراجعه به متخصصان کاهش پیدا خواهد کرد.

🔺 «طاهره چنگیز» رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان می‌دارد: در شهرهای بزرگ، دنبال کردن بیماری‌های مزمن اتفاق نمی‌افتد و ارتباط بین متخصص و فوق تخصص و پزشک خانواده وجود ندارد و مراقبت‌های ماهانه برای یک بیمار دیابتی انجام نمی‌شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

22 Oct, 11:37


🔶 خلاء رهبری حماس چگونه پر می‌شود؟

🔺 پس از شهادت «یحیی سنوار»، این سوال مطرح است که چه کسی رهبر حماس می‌شود؛ آیا رهبر بعدی از داخل تونل‌های غزه انتخاب خواهد شد یا از میان بخش سیاسی حماس در خارج از غزه؟

🔺 «محمدعلی حسن‌نیا» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به پژوهش ایرنا می‌گوید: حماس راهبرد جدیدی را در چند ماه اخیر دنبال کرده است مبنی بر اینکه گروه‌های کوچک و دسته‌های سه تا پنج نفره را برای جنگ در غزه مهیا می‌کند که الزاما با هم در ارتباط مستقیم هم نیستند. از سوی دیگر محمد سنوار برادر یحیی از افراد بسیار کارکشته حماس است و به نظر می‌رسد یکی از گزینه‌های بالقوه برای مدیریت میدان نبرد باشد.

🔺 اکنون دو سناریو برای ادامه فعالیت حماس وجود دارد؛ یکی اینکه حماس گزینه‌ای واحد برای جایگزین سنوار معرفی کند که به نظر می‌رسد فردی خارج از غزه باشد که این موضوع، تحولی در این زمینه است، زیرا هنیه و سنوار که مسئول دفتر سیاسی بودند هر دو ابتدا در غزه مسئولیت داشتند. سناریوی دوم شورای رهبری است که گزینه ضعیف‌تری است.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 08:27


🔶 دغدغه‌های زیست‌محیطی؛ شکار دوربین مستندسازان

🔺 تحلیل موضوعی مستندهای «چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران» نشان می‌دهد مستندهای زیست محیطی با ۲۳ درصد، بیشترین حجم موضوعی آثار مستند این دوره را به اختصاص داده‌اند. آسیب‌های اجتماعی و زنان خانواده، اولویت بعدی فیلم‌سازان بوده است.

🔺 فیلم «بازگشت به لوگا» در سه بخش بهترین پژوهش، بهترین فیلم مستند و بهترین فیلم شصت و نهمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مهروشید نامزد و موفق به دریافت تندیس بهترین فیلم مستند این دوره شد.

🔺 «سرنوشت» زندگی دختری نوجوان به نام سحر و پدرش رحیم است؛ داستانی سرشار از تردید، عشق و جستجو برای یافتن معنا و جاودانگی در دل چالش‌های زندگی.

🔺 «شرور» مستندی است که دیپلم افتخار بیستمین جشنواره فیلم کوتاه نهال را به دست آورد. سازنده اثر به طور مستقیم به مراسم عروسی اشرار رفته تا نوع برخورد و کنش‌های آنها را ضبط و ثبت کند.

🔺 مستند «کوهستان یک روایت زنانه» به طور ویژه سوژه کولبری را مدنظر قرار داده است و تبعات مختلف آن را بررسی کرده است.

#پژوهش_فرهنگی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 06:34


🔶 گزارشگری ورزشی یا راه رفتن روی اعصاب بیننده؟

🔺 آنچه در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود، نوعی حاشیه‌پردازی برخی گزارشگران ورزشی است و این مساله هم شنونده و هم بیننده را نه تنها عصبانی، بلکه از روند بازی و شور و هیجان آن دور می‌کند. شما کافی است به یک گزارش انگلیسی گوش دهید تا بفهمید تفاوت از کجا تا کجاست.

🔺 نخستین انتظار بیننده تلویزیونی از گزارشگر، روراست بودن و صداقت او است؛ در واقع گزارشگر باید اشتباه‌هایش را بپذیرد و بلافاصله ضمن اصلاح، در صورت لزوم از بیننده پوزش بخواهد.

🔺 برخی تصور می‌کنند اگر در گزارش‌های خود، فریاد بلندی بکشند، به هیجان گزارش می‌افزایند اما در واقع، جملات احساسی و فریادهای گزارشگر تا زمانی قابل قبول است که تمرکز بیننده را از بازی دور نسازد.

🔺 اشتباه بیشتر گزارشگران کنونی فوتبال در کشور این است که تفاوت بین گزارشگری، مفسری و کارشناسی را رعایت نمی‌کنند.

🔺 کارشناسان رسانه «نکته‌بینی و نکته‌سنجی، تسلط بر چند زبان خارجی، اطلاع از رویدادهای دنیای ورزش، نداشتن غرور و مطالعه کافی» را از لوازم گزارشگری بیان کرده‌اند.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

21 Oct, 06:13


🔶 سایه جنگ خاورمیانه بر انتخابات آمریکا؛ نخستین رئیس‌جمهور زن یا تکرار ترامپ؟

🔺«کامالا هریس» معاون بایدن و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یک کارزار انتخاباتی سنگین، رقابتی تنگاتنگ را با یکدیگر دارند. در برخی نظرسنجی‌ها مانند آن چه نیویورک تایمز گزارش داده هریس ۴ درصد از ترامپ جلوتر است.

🔺در میانگین نظرسنجی‌های ملی اما دو طرف تقریبا نسبت به یکدیگر مزیتی ندارند یا حداکثر تا دو درصد از یکدیگر فاصله می‌گیرند؛ بنابراین هر نوع پیش‌بینی در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شرایط کنونی بسیار دشوار خواهد بود و ایالت‌های میدان نبرد و حساس، سرنوشت نهایی را رقم خواهند زد.

🔺با وجود برتری چهار درصدی هریس در نظرسنجی سفارش‌داده شده از سوی The Post اما بیشتر رای‌دهندگان احتمالی ترجیح می‌دهند نامزد جمهوری‌خواه به مسائل مهمی مانند تورم، مهاجرت و مشاغل رسیدگی کند. در این نظرسنجی، هریس با ۵۱ درصد نسبت به ۴۷ درصد ترامپ، پیشتاز بود اما به نظر می‌رسد تک تک روزهای باقی‌مانده تا انتخابات، این آمار قابلیت جابه‌جایی دارد و پیشتاز می‌تواند تغییر کند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 08:53


🎥 تهدیدات و فرصت‌های کنونی پیش روی ایران و جبهه مقاومت/ بخش دوم میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی

🔹 پس از تشدید تنش‌ها در منطقه و برخورد سخت میان اسرائیل و جبهه مقاومت، معادلات مربوط به بازدارندگی چگونه به سود جمهوری اسلامی ایران و هم‌پیمانان تهران رقم خواهد خورد؟ این پرسش مهمی است که کارشناسان حاضر در میزگرد پژوهش ایرنا به آن پاسخ دادند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش‌های #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 07:55


🔶 حماسه‌سرایی در شبکه‌های اجتماعی برای رهبر حماس

🔺 شهادت «یحیی سنوار» موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. تصاویری با جزئیات بیشتر از این شهید، وضعیت پوشش و چهره‌ی او، اسلحه و لوازمی که در جیب خود به همراه داشت، خلاف ادعاهای رژیم اسرائیل و رسانه‌های وابسته به آن در طول این سال‌ها در مورد سنوار را ثابت کرد.

🔺 ضربه نهایی بر پیکره‌ دروغ‌های صهیونیستی درباره این فرمانده قهرمان، انتشار ویدئویی ۴۷ ثانیه‌ای توسط پهپاد اسرائیلی بود که لحظات پایانی زندگی سنوار را به تصویر کشید؛ ویدئویی که ارتش رژیم صهیونیستی برای قدرت‌نمایی منتشر کرد اما بر خلاف هدفی که دنبال می‌کرد،‌ به نماد مقاومت و ایستادگی یک قهرمان مبارز مقابل دشمن تا واپسین دقایق عمرش تبدیل شد.

🔺 قهرمانی که با جسمی زخمی و خسته پس از سال‌ها مبارزه، پس از گذراندن سال‌ها اسارت و شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی، روی مبلی در میان خرابه‌های یک ساختمان نشسته و در حالی که نفس‌های آخر را می‌کشد، چوبی را به سوی پهپاد رژیم اسرائیل پرت می‌کند.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

20 Oct, 07:42


🔶 وفاق ملی؛ پشتوانه محکم موفقیت سیاست خارجی

🔺 جمهوری اسلامی ایران تنها با اتکا به یک مولفه از میان مولفه‌های متعدد قدرت ملی نمی‌تواند سیاست خارجی موثری را طراحی و اجرایی کند. در شرایط کنونی ایران به یک استراتژی شبکه‌ای نیاز دارد که همه عوامل قدرت ملی در آن مورد توجه و بهره‌برداری قرار بگیرند.

🔺 نکته ظریفی که در این میان وجود دارد و حاصل تجارب ایران در جنگ تحمیلی با عراق است، این است که مؤلفه‌های قدرت ملی از وزن یکسانی برخوردار نیستند و حتی در صورت ضعف و نابرابری توان کشور در حوزه‌های اقتصادی، نظامی و رسانه‌ای با دشمن، برخورداری از حمایت‌های مردمی یکدست و وفاق ملی می‌تواند ورق بازی را به نفع ما برگرداند.

🔺 وفاق یعنی آحاد جامعه و همه احزاب و گروه‌ها، فارغ از نگرش‌های حزبی و منافع فردی و گروهی، همگی به نفع یک امر مقدس یعنی «منافع ملی» با یکدیگر همکاری کنند و مانع آن شوند که اختلاف نظر آنها به دستاویزی برای دشمنان و لطمه به منافع کشور و مردم تبدیل شود.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 11:38


🎥 سه سال فعالیت قرارگاه جمعیت؛ موفق یا ناموفق؟

🔹 وزارت بهداشت در سه سال گذشته با تشکیل قرارگاه جمعیت یکی از اولویت‌های مهم خود را اقدام برای بهبود شاخص‌ رشد جمعیت و افزایش موالید قرار داده بود. اکنون با گذشت سه سال از فعالیت این قرارگاه باید بررسی کرد که عملکرد این قرارگاه چقدر موفقیت‌آمیز بوده است؟

#پژوهش_اجتماعی

گزارش‌های #ویدئو_پژوهش را اینجا ببینید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 09:57


🔶 فارن ‌پالیسی: دیگرانی می‌آیند و راه سنوار را ادامه می‌دهند

🔺به نوشته نشریه آمریکایی، «یحیی سنوار» در حالی که حمله خود را در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی می‌کرد، می‌دانست اسرائیلی‌ها واکنش غیرقابل‌تصوری را به فلسطینی‌ها تحمیل خواهند کرد. اسرائیلی‌ها اکنون در بارهای تل‌آویو مرگ سنوار را جشن می‌گیرند اما به‌زودی واقعیت دوباره خود را نشان خواهد داد.

🔺آیا کسی «خالد الوزیر» را به خاطر می‌آورد؟ «عباس موسوی» چطور؟ «فتحی شقاقی» چه؟ «احمد یاسین»؟ آنها هیولاهای گذشته اسرائیل بودند. الوزیر با نام جنگی ابوجهاد شناخته می‌شد و همراه با «یاسر عرفات» رهبری شاخه مسلح فتح را برعهده داشت.

🔺شقاقی یک پزشک بود که جهاد اسلامی فلسطین را هدایت می‌کرد، موسوی پیش از «نصرالله» رهبر حزب‌الله بود و احمد یاسین بنیانگذاری حماس را برعهده داشت. با وجود مهارت اسرائیلی‌ها در انتقام‌جویی، آنها هرگز نتوانستند به مقاومت پایان بدهند.

🔺مقاومت جزء مهمی از هویت است. به همین دلیل بود که سنوار علاقه داشت در پایان با گلوله تانک اسرائیلی بمیرد و نه در بستر.

#پژوهش_بین‌الملل

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 09:00


🔶 مرگ یحیی‌ها تولد توده‌های مبارز است

🔺 در زمانه‌ای که عده‌ای شیپور پایان جهان را سر دادند و از همه خواسته بودند تسلیم شوند و در روزگار قهرمانان فیک و فانتزی در فیلم‌های سرگرم‌کننده جعل کردن؛ تصاویر لحظات آخر زندگی و مبارزه یحیی سنوار نشان داد هنوز هم جایی هست که اگر ظلم و ستم باشد مقاومت هم هست. حتی با تنی زخمی و در یک‌ دست تکه‌ای چوب!

🔺 در این بین، ناگهان برایم دیالوگ ماندگار فیلم‌ ناخدا خورشید تداعی‌ شد. جایی که ناخدا به زنش می‌گوید برو آن تفنگم را بیار! ‏منطق ناخدا ساده است. تا زمانی که زن و بچه شیخ ماجدها نان می‌خورند، زن و بچه ناخدا خورشیدها هم باید نان بخورند. وگرنه یک روزی ناخدا خورشید تفنگ بر می‌دارد و شیخ ماجد را می‌کشد و به دل دریا می‌زند.

🔺 منطق زندگی همین است: یا حداقلی از صلح عادلانه و حق را به همگان می‌دهی، حتی اگر ابرقدرت جهانی باشی، یا آنان برای حق‌شان خواهند جنگید. فلسطینی‌ها هم از همین منطق پیروی می‌کنند.

#پژوهش_فرهنگی

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

19 Oct, 08:41


🔶 سنوار و تاریخ‌سازی؛ صهیونیست‌ها و خطای تاریخی

🔺 هر چند بسیاری تغییر در راس حماس را از زاویه سمت‌وسوی تحولات مربوط به جنگ غزه و احتمالات مربوط به آتش‌بس مورد توجه قرار می‌دهند اما این گمانه‌زنی‌ها تحث تاثیر مباحث مربوط به آثار عمیق‌‎ترِ شهادت «یحیی سنوار» بر فرایند مقاومت، قرار گرفته است.

🔺 «معصومه فاریابی» پژوهشگر حوزه بین‌الملل به پژوهش ایرنا می‌گوید: با نگاهی به تجربه عملیات‌هایی مانند حذف بن لادن می‌بینیم غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌ها دیگر نمی‌گذارند از دشمنانشان چگواراسازی صورت گیرد. اگر اسرائیلی‌ها از حامی اصلیشان یعنی آمریکا بیشتر آموخته بودند، چنین خطایی مرتکب نمی‌شدند که اجازه اسطوره‌سازی از سنوار را با نمایش آخرین لحظات مقاومتش بدهند.

🔺 به گفته «رحمت مهدوی» کارشناس مسائل سیاسی، قرن جدید، قرن موشک‌ها، بمب‌ها و جنگنده‌ها است که فرماندهان را در اتاق‌های امن و بسته عملیات می‌نشاند تا فرزندان ملت را راهی جنگ کنند ولی سنوار به سبک فرماندهان جنگ‌های قدیم در وسط میدان بود و قهرمانانه از آرمان‌های خود تا لحظه آخر دفاع کرد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

18 Oct, 10:19


🎥 جنگ میان نیروهای مقاومت و اسرائیل چرا و چگونه آغاز شد و فرجام آن چیست/ بخش نخست میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی

🔹 از دید کارشناسان حاضر در میزگرد، رویارویی یک سال گذشته میان صهیونیست‌ها و جبهه مقاومت رویدادی اجتناب‌ناپذیر بود که باید در دل آن منافع و اهداف بازیگران مختلف را جست‌وجو کرد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش‌های #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @IRNA_research

پژوهش ایرنا

18 Oct, 08:35


🔶 راه رسیدن به بازدارندگی جدید برابر اسرائیل/ میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی (بخش دوم و نهایی)

🔺 «جواد حقگو» عضو هیات دانشگاه تهران بر این باور است که  جنگ از مفهوم خطی خود خارج شده و ماهیت هیبریدی پیدا کرده است؛ پس آینده تحولات منطقه را باید در سطوح تحلیل میانی و ذره‌ای هم تحلیل کرد. با این حال، سطح تحلیل کلان در رقم زدن آینده این تحولات تاثیر اساسی دارد. دولت کنونی جمهوری اسلامی هم این مساله را خوب متوجه شده و از نگرشی چند وجهی این ماجرا را نگاه می‌کند.

🔺 به گفته «جعفر عظیم زاده» استاد دانشگاه، در نظریه جنگ‌های نامتقارن اصل بر این است که ارتش کلاسیک اگر پیروز نشود، شکست خورده و ارتش نامتقارن اگر شکست نخورد، پیروز شده است. رژیم صهیونیستی هم بعد از یک سال هنوز نتوانسته به اهداف اولیه که خودش تعیین کرده برسد.

🔺 «غلامعلی سلیمانی» دانشیار دانشگاه تهران پیش‌بینی می‌کند: در بلندمدت منطقه به سمت یک ثبات نسبی حرکت خواهد کرد و روندهای دیپلماتیک جایگزین درگیری‌های نظامی خواهد شد.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Oct, 08:38


🔶 «خاورمیانه‌ جدید»؛ رویایی که تعبیر نمی‌شود

🔺 جهان دیگر به صورت یک تک قطبی با برتری ایالات متحده دیده نمی‌شود و به سوی نظمی چند کانونی حرکت می‌کند. در این حالت هر کدام از مناطق جهان، یک یا چند کانون قدرت اصلی خواهند داشت که تحولات اصلی در آن منطقه و ترتیبات و مناسبات آن منطقه را تحت شعاع قرار می‌دهند.

🔺 منطقه غرب آسیا نیز مستثنی نبوده و تحولات آن در راستای تغییرات نظم امنیتی و سیاسی در منطقه است. غرب آسیا از دیرباز صحنه تقابل ایران، ترکیه و عربستان (دوره های خلافت عربی در سده‌های گذشته) برای تعیین قدرت برتر و کانون قدرت منطقه بوده است.

🔺 با افول قدرت ایران پس از عصر نادرشاه و با سقوط امپراتوری عثمانی در طول جنگ جهانی اول، نظم امنیتی منطقه نه توسط بازیگران منطقه‌ای که از سوی ابرقدرت‌های خارجی طراحی، تعیین و تنظیم می‌شد. در سال‌های ابتدایی پس از پایان جنگ جهانی اول، با معاهده «سایکس پیکو» انگلیس و فرانسه به عنوان ناظمان منطقه‌ای در غرب آسیا، نظم منطقه و مناسبات آن را تنظیم می‌کردند.

ادامه را اینجا بخوانید

#پژوهش_بین‌الملل

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

17 Oct, 08:03


🔶 ۱۴ درصد سالمندان افسرده‌اند، در خانه سالمندان ۷۰ درصد/ بررسی علل و راهکارهای درمان افسردگی در سالمندان

🔺 طبق گزارش‌های داخلی ۱۵ تا ۲۰ درصد جامعه دچار افسردگی هستند که این رقم در خانه سالمندان بیش از ۷۰ درصد است.

🔺 «الهام محمدی» مددکار اجتماعی و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: با وجود اهمیت موضوع کاهش منابع مالی سالمندان و تاثیر این مولفه بر روحیه آنان، جنبه‌های اجتماعی و فرهنگی بیشتر روی افسردگی سالمندان تاثیرگذار است تا عوامل اقتصادی، زیرا یکی از فقدان‌هایی که سالمندان تجربه می‌کنند، کوچک شدن شبکه ارتباطی آنها است.

🔺 «مریم السادات حسینی» روانشناس هم اظهار می‌دارد: مشکلات سلامتی مانند بیماری و ناتوانی، درد مزمن یا شدید، افت شناختی، آسیب دیدن ظاهر بدن به دلیل جراحی یا بیماری، همگی می‌توانند در افسردگی نقش داشته باشند؛ همچنین عواملی مانند تنهایی، از دست دادن اعضای خانواده به دلیل مرگ و میر یا جابه‌جایی، کاهش تحرک ناشی از بیماری یا از بین رفتن امتیازات رانندگی و ...

#پژوهش_اجتماعی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 12:17


🔶 پاسخ برندگان نوبل اقتصاد به چرایی شکاف رفاه بین کشورها

🔺«چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند؟» مطالعه برای پاسخ به این پرسش، برندگان جایزه‌ نوبل اقتصاد ۲۰۲۴ را مشخص کرد. این اقتصاددانان شواهد جدید و قانع‌کننده‌ای برای یکی از توضیحات این شکاف پایدار یافته‌اند: «تفاوت‌های نهادی جامعه».

🔺 دلیل اینکه در دو نیمه یک شهر، شرایط زندگی متفاوت است در جغرافیا یا فرهنگ نیست، بلکه در نهادهاست و این مساله بخشی از یک الگوست که ریشه‌هایش به دوران استعمار برمی‌گردد.

🔺 زمانی که اروپایی‌ها بخش‌های بزرگی از جهان را به استعمار خود درآوردند، در مواردی، نهادهای موجود کاملا دستخوش تغییر شد. در برخی از مستعمره‌ها، هدف، بهره‌کشی از جمعیت بومی و استخراج منابع طبیعی برای سودآوری مستعمره‌نشینان بود. در موارد دیگر، سیستم‌های سیاسی و اقتصادی فراگیری را برای منافع بلندمدت بنا کردند.

🔺اکنون هم نخبگان حاکم این نگرانی را دارند که با تغییر نظام سیاسی، منافع اقتصادی خود را از دست بدهند و به همین دلیل انتظار ندارند که مردم به آنها پاداشی برای این تغییرات بدهند.

#پژوهش_اقتصادی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 09:09


🔶 واکاوی چرایی مخالفت و تقابل ایالات متحده با ایران

🔺 سه دهه پیش برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر در کتابش با عنوان «صفحه شطرنج» پیش‌بینی کرده بود یک ائتلاف عظیم متشکل از چین، روسیه و احتمالا ایران علیه هژمونی آمریکا شکل خواهد گرفت.

🔺 به عقیده آمریکایی‌ها، حل منازعه اعراب و اسرائیل به حفظ سلطه ایالات متحده بر ایران بستگی داشت. با وقوع انقلاب اسلامی، این قابلیت از آمریکایی‌ها گرفته و ایران به کشوری مستقل تبدیل شد که دیگر حاضر نبود بخشی از پازل آمریکا برای نظم منطقه باشد.

🔺 امنیت و نظم امنیتی در غرب آسیا حالا با بازیگری ایران و هم‌پیمانان شبکه مقاومت تعیین می‌شود. علت حمایت بی‌چون و چرای ایالات متحده از اسرائیل نیز ناشی از همین مساله است.

🔺 رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود به این نکته اشاره کردند که جمهوری اسلامی با نظم نوین جهانی و سلطه آمریکا مخالف است. به نظر می‌رسد همه دشمنی ایالات متحده با ایران، به اثرگذاری ایران بر نظم جهانی بازمی‌گردد.

#پژوهش_سیاسی

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

16 Oct, 06:59


🔶 برخورد استراتژی‌ها در خاورمیانه؛ جنگ فراگیر می‌شود؟/ میزگرد چهره غرب آسیا بعد از طوفان‌الاقصی (بخش نخست)

🔺 به گفته «جواد حقگو» دانشیار دانشگاه تهران واقعیتی که وجود دارد این است که در رژیم صهیونیستی و حتی در جریان راست افراطی اسرائیل هم یک حدی از عقلانیت وجود دارد. خودشان می‌دانند که اگر از یک سطحی بخواهند عبور کنند، موجودیت و بقای رژیم به شدت با چالش مواجه خواهد شد.

🔺 «جعفر عظیم زاده» استاد دانشگاه بر این باور است که در شرایط کنونی، بازیگران اصلی تحولات منطقه هر یک می‌کوشند از ظرفیت گروه‌های ضدسیستمی استفاده کنند تا به هر طریقی بتوانند نظم سیاسی موجود در منطقه و شبکه منطقه‌ای را به نفع خودشان استمرار ببخشند. از این زاویه دید، طوفان‌الاقصی پدیده اجتناب‌ناپذیری بود که باید اتفاق می‌افتاد.

🔺 «غلامعلی سلیمانی» عضو هیات علمی دانشگاه تهران هم تصریح می‌کند: مهم‌ترین تاثیر عملیات طوفان‌الاقصی، به حاشیه راندن رویکردهایی بود که در تقابل با مشی ایران در خصوص تقویت روندهای همگرایانه در منطقه برای حل مساله فلسطین قرار می‌گرفت.

#پژوهش_بین‌الملل

گزارش #میزگرد پژوهش ایرنا را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research

پژوهش ایرنا

15 Oct, 12:22


🔶 صفحات فارسی توئیتر اسرائیل؛ از القای دوستی با مردم تا دشمنی آشکار با جمهوری اسلامی/ بررسی مضامین چهار حساب توئیتری رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر

🔺 بررسی کیفی چهار اکانت توئیتری پربازدید و فعال منتسب به رژیم صهیونیستی در توئیتر فارسی نشان می‌دهد سه مضمون کلی در ‌آنها به طور مشخص قابل ردیابی است: نخست؛ رجزخوانی علیه ایران و به طور کلی مسلمانان، دوم؛ ادعای همراهی و دوستی با ملت ایران و سوم؛ نفرت‌پراکنی علیه مسئولان عالی رتبه ایران، حزب الله و حماس.

🔺 اکانت‌های توئیتری منتسب به اسرائیل برای همراهی بیشتر مخاطبان خود، ترفندهای مختلفی را به کار بسته‌اند که احساسی‌کردن و اعلام دوستی و همراهی با آنها از پرتکرارترین و برجسته‌ترین این راهکارها بوده است.

🔺 اکانت توئیتری اسرائیل به فارسی قدیمی‌ترین اکانتی است که از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) به انتشار محتوا به نفع این رژیم می‌پردازد. این حساب توئیتری، ضمن داشتن بیشترین قدمت در توئیتر، بیشترین تعداد دنبال‌کننده (نیم میلیون) و بیشترین تعداد محتوا را در میان اکانت‌های توئیتری فارسی زبان مرتبط با رژیم صهیونیستی دارد.

#داده_کاوی

گزارش را اینجا بخوانید

🆔@irna_research