روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی @ruralresearchs Channel on Telegram

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

@ruralresearchs


نگاهی به پژوهش ها، مطالعات، یافته ها و اخبار روستایی و همچنین مطالعات توسعه و ایران شناسی
ادمین @ghoghnoos92

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی (Persian)

آیا علاقه‌مند به مطالعه و پژوهش درباره موضوعات مرتبط با روستاها، توسعه و ایران‌شناسی هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال تلگرامی "روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی" یک فضای مناسب برای شماست. در این کانال، می‌توانید به نگاهی نزدیک به پژوهش‌ها، مطالعات، یافته‌ها و اخبار مرتبط با زمینه‌های روستایی، توسعه و ایران‌شناسی داشته باشید. این کانال توسط ادمین با نام کاربری @ghoghnoos92 مدیریت می‌شود که تضمین می‌کند مطالب ارائه شده در آن دارای کیفیت و اعتبار هستند. با عضویت در این کانال، فرصتی برای آشنایی با آخرین تحقیقات و مطالب مفید در حوزه‌های مورد علاقه خود خواهید داشت. پس عجله کنید و به جمع اعضای این کانال بپیوندید تا از بهترین محتواهای موجود در این حوزه‌ها بهره‌برداری کنید.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Nov, 06:13


همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی خلیج فارس (با تاکید بر جزایر بوموسی تنب کوچک و تنب بزرگ)
http://igapg.khu.ac.ir/

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

19 Nov, 05:01


یک روستای تاب آور روستایی است که با آنکه مشکلات خاص خود را دارد اما هرگز متروک و نابود نمی شود.(خم می شود اما نمی شکند) روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

14 Nov, 06:58


https://t.me/hefaztmiras/114454

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

14 Nov, 06:57


اصفهک یا روستای فانوسها

در کوچه های اصفهک هیچگونه تیر چراغ برقی‌ نمیبینی. همه روستا عصر ها با فانوس های دستی و نفتی روشن میشود و مانع از دیدن‌ آسمان‌ پر #ستاره نمیشود. ترکیب فانوس و خشت واقعا روح انگیز است.
اصفهک در نزدیکی  #طبس استان  #خراسان جنوبی قرار دارد و ارزش‌ دیدن آن و همنشینی با مردمان مهربان و #سنتی آن را دارد. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

14 Nov, 06:55


روستای اصفهک در بین ۱۵۰ روستا در جهان در فهرست بهترین‌ روستاهای گردشگری جهان قرار گرفت

‼️روستای «اِصفَهَک» در استان خراسان جنوبی، در فهرست بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری در سازمان گردشگری ملل متحد ثبت شد.

🔸سال گذشته روستای کندوان از استان آذربایجان شرقی در این فهرست قرار گرفت.

🔸روستای «اِصفَهَک» در استان خراسان جنوبی، در فهرست بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری در سازمان گردشگری ملل متحد ثبت شد.

🔸سال گذشته نیز روستای کندوان در آذربایجان شرقی در این فهرست جای گرفت.

🔸روستای اصفهک پس از زلزلهٔ سال ۱۳۵۷ که در طبس رخ داد آسیب‌های جدی دید و قابل زندگی نبود و ساکنان آن چندی در خیمه زندگی کردند و بعد با همت هم اتاق‌هایی چوبی معروف به اتاق چوئی ساختند و در آن زندگی کردند تا این که روستای مدرن جدید ساخته شد.

🔸امسال از ایران روستاهای «ابیانه» استان اصفهان، «کندلوس» استان مازندران، «بیشه» استان لرستان، «میمند» استان کرمان، «فهرج» استان یزد، «پالنگان» استان کردستان، «اصفهک» استان خراسان جنوبی و «قلعه بالا» استان سمنان  در این رقابت شرکت کردند.
🎥 فیلم؛وحید_سینجعلی

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

14 Nov, 06:51


روستای اصفهک ثبت جهانی شد

بیرجند- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: روستای زیبای اصفهک در رقابت با ۱۵۰ روستای جهان و ۸ روستای ایران به عنوان روستای جهانی انتخاب شد.
به‌گزارش خبرنگار مهر، هادی شاه‌وردی ظهر چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران بیان کرد: در چهارمین اجلاس سازمان جهانی گردشگری خبرنگاران (UNWTO)، اصفهک استان خراسان‌جنوبی به عنوان روستای منتخب در فهرست بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری ثبت شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بیان کرد: پرونده روستای اصفهک در کنار روستاهای بنام و مطرحی همچون میمند کرمان، کندلوس مازندران، قلعه بالای سمنان، پالنگان کردستان، ابیانه اصفهان، فهرج یزد و بیشه لرستان توسط کارشناسان سازمان جهانی گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این روستا حائز رتبه‌های برتر در همه شاخص‌ها اعم از جمله منابع فرهنگی و طبیعی، ارتقا و ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری زیست محیطی، توسعه گردشگری، انسجام در زنجیره ارزش افزوده، حاکمیت و اولویت بندی گردشگری، زیرساخت‌ها و ارتباطات، سلامت، ایمنی و امنیت شده است.
وی گفت: اصفهک زیبا در شهرستان طبس، با قدمتی ۴۰۰ ساله در دل کویر، یکی از ۱۴ روستای هدف گردشگری خراسان‌جنوبی است.
از سال ۲۰۲۱، ابتکار بهترین دهکده‌های گردشگری UNWTO با هدف ترویج گردشگری پایدار در مناطق روستایی، با تمرکز بر حفظ مناظر طبیعی، میراث فرهنگی، و سبک‌های زندگی بومی، از جمله خوراک شناسی و ...، انجام شده است.
https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

10 Nov, 16:21


🎥معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی: ۳۱ هزار روستا فاقد سکنه هستند

عبدالکریم حسین‌زاده
، معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور:

🔹مهاجرت از روستاها به شهرها به زیرساخت‌های فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه باید در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی نیز توسعه و تقویت انجام شود.

🔹درحال بررسی دقیق مشکلات مختلف در مناطق کم‌برخوردار ، از جمله مسئله دانش‌آموزان جامانده از تحصیل هستیم. هدف از این بررسی‌ها، تثبیت جمعیت در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها است.

🔹آمارها نشان می‌دهد که از ۶۹ هزار روستای کشور، حدود ۳۸ هزار روستا دارای سکونت هستند، در حالی که ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

08 Nov, 11:55


#چهارباغ اصفهان
پاییز سال 1306
فیلم را فردریک گادامر گرفته است؛ او در قالب پروژۀ «آرشیو سیاره» به ایران آمده بود.
این پروژه که بین سال‌های 1909 تا 1931 میلادی جریان داشت، توسط آلبر کان بانکدار فرانسوی راه‌اندازی شده بود. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

08 Nov, 04:29


قسمت اول از مجموعه مروّج معرفت در این قسمت دکتر اسماعیل شهبازی پدر علم ترویج و توسعه روستایی ایران از تولد و دوران تحصیلش در مدارس نهاوند سخن می گوید و راه رسیدنش را به عنوان اولین مروّج کشاورزی نهاوند روایت می کند .

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

08 Nov, 04:29


مجموعه مروج معرفت

از این به بعد پنج شنبه ها خواهید دید

دکتر اسماعیل_شهبازی از فراز و فرودهای تحولات اجتماعی در نهاوند با ما سخن می گوید.
مروّج معرفت؛ روایت پدر توسعه و ترویج روستایی ایران از توسعه نهاوند است که پنجشنبه ها از شبکه های اجتماعی نهاوند پخش می شود .

شما علاقمندان به نهاوند را به دیدن اولین قسمت این برنامه در پنجشنبه هفدهم آبان ماه دعوت می کنیم.

لطفا اطلاع رسانی کنید.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

07 Nov, 05:39


🔍«قوم باد»

«قوم باد» (people of the wind) مستندی آمریکایی دربارۀ ایل بختیاری است که در ۱۹۷۶ (۱۳۵۵) ساخته شده است.

▪️
این مستند هم در اسکار و هم در گولدن گلوب نامزد بهترین فیلم مستند شد.

▫️بیش از پنجاه سال پیش از ساخت این مستند، مستند پرآوازه‌ای به نام «علف» دربارۀ کوچ عشایر ایرانی ساخته شده بود که دیدن آن هنوز پس از بیش از یک قرن، قلب آدم را لبریز می‌کند.
مستند «قوم باد» نیز با جزئیات بسیار کوچ ایل بابادی را نشان می‌دهد. عبور صدها هزار نفر و قریب یک میلیون دام از ارتفاعات زاگرس یکی از بزرگ‌ترین ــ چه‌بسا بزرگ‌ترین ــ جابجایی‌های کوچ‌نشینان در جهان بود و همچنان هست؛ صحنه‌هایی که برای مردم یکجانشین به نمایشی شگفت‌آور شبیه است...

▫️مستند قوم باد را آنتونی هوارث و دیوید کاف ساخته‌اند. نسخۀ کامل و نسبتاً باکیفیتی از این مستند را در این پست می‌توانید ببینید.

#مستند

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

05 Nov, 06:52


https://www.aparat.com/v/vss8178

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

05 Nov, 06:49


https://www.aparat.com/v/rhy3681

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

05 Nov, 06:49


https://www.aparat.com/v/dtxuc2x

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

01 Nov, 09:49


سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور عسل" از بهره برداران کشاورزی است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.

سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
در ایران تا کنون 5 سرشماری در سالهای 1352 ،1367 ،1372 ،1382 با استفاده از ابزار کاغذی و سال 1393 با استفاده از ابزار الکترونیکی "تبلت" اجرا و نتایج آن در سطح معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403 کوچکترین واحد جغرافیایی ( شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری های کشاورزی در کشورها نشان می دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با 5 سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.

اهمیت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت های کشاورزی کشور در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی ارائه می دهد که تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است. با توجه به فاصله گرفتن از آخرین سرشماری و تحولات سریع بخش کشاورزی، اجرای سرشماری در سال 1403 ضرورتی اجتناب ناپذیر است. برخی از دلایل دیگری که اجرای سرشماری در سال 1403 را دو چندان می کند، به قرار زیر است:

مطابق ماده 3 قانون مرکز آمار ایران و ماده 10 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور (بهمن 1395 )به منظور حفظ سری زمانی آمارهای بخش کشاورزی و بهنگام سازی بهره برداران کشاورزی، سرشماری یاد شده باید در پاییز سال 1403 اجرا شود.
مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) سرشماری کشاورزی می بایست در بازه های زمانی حداکثر ده ساله انجام شود. در برخی از کشورها مانند آمریکا، ژاپن، چین و کانادا، سرشماری کشاورزی هر 5 سال یکبار انجام می شود.
سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی است.
اطلاعات حاصل از این سرشماری، تأمین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان های متولی تنظیم بازار، برنامه ریزان، پژوهشگران و ... می باشد.
برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی، نیاز به اطلاعات دقیق و بهنگام در سطح آبادی ها و شهرها است که فقط از سرشماری به دست خواهد آمد.
طرح های آمارگیری نمونه ای کشاورزی به ویژه طرح های خانواری و مقیاس بزرگ مانند آمارگیری های باغداری، زراعت، دامداری و طرح های ویژه حسابهای اقتصادی) مانند جدول داده ستانده) با استفاده از چارچوب سرشماری اجرا می شود. نتایج طرح های یادشده نشان می دهد تغییرات چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1393 موجب افزایش خطای نمونه ای در طرح های مذکور در سالهای اخیر شده است.
اجرای نامنظم سرشماری موجب به هم خوردن سری زمانی مطالعات خواهد شد و پیش بینی های مبتنی بر سری زمانی را با خطا مواجه خواهد نمود.
اهداف سرشماری:

1 ) تهیه چارچوب آماری برای آمارگیری های نمونه ای
2 ) تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارائه در طبقه بندی های چند بعدی
3 ) فراهم کردن سرجمع ها و اطلاعات کلی برای سنجش برآوردهای بین سرشماریها معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

01 Nov, 09:47


سرشماری کشاورزی در بسیاری از استان های کشور در حال انجام است.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

22 Oct, 06:24


📌پیرترین و جوان‌ترین کشورها


🔸ژاپن با 22.6 درصد جمعیت بالای 65 سال، مسن ترین کشور جهان است. پس از ژاپن نیز آلمان با 20.5 درصد و ایتالیا با 20.4 درصد جمعیت بالای 65 سال در رتبه های دوم و سوم پیرترین کشورهای جهان قرار دارند.

🔹از سوی دیگر، کشورهای نیجر با 50.1 درصد، اوگاندا با 48.7 درصد و بورکینافاسو با 46.6 درصد جمعیت زیر 15 سال، در زمره جوان ترین کشورهای جهان قرار دارند.

معمولا هر چقدر جوامع به سمت توسعه یافتگی بیشتر پیش می روند، فرآیند سالخوردگی جمعیت نیز در آن کشورها افزایش محسوسی پیدا می کند.

🔻کشور فقیر افغانستان به عنوان جوان ترین کشور منطقه خاورمیانه شناخته می شود و از سوی دیگر، کشور ثروتمند قطر، پیرترین کشور این منطقه به حساب می آید.

🔻در کشور جوان افغانستان، میانگین سنی جمعیت حدود 18 سال است، ولی در کشور قطر این میانگین سنی به حدود 32 سال می رسد.

کانال برنامه ریزی آمایش سرزمین

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Oct, 07:45


isna.ir/xdRZQL

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

07 Oct, 09:20


15 مهرماه روز ملی روستا و عشایر گرامی باد. https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

07 Oct, 09:19


خوشا به حالت ای روستایی...

۱۵ مهرماه، روزی برای روستا.
۱۵ مهرماه از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، با هدف ارج نهادن به روستا و فرهنگ روستایی، به نام روز ملی روستا، نام‌گذاری شده است.

@farhangmardom

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

25 Sep, 15:27


وضعیت شاخص‌ محرومیت در 15 سال اخیر از نگاه مرکز پژوهش های مجلس !

✍️ بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

🔸بررسی روند شاخص‌های محرومیت در چهار دهه گذشته نشان‌می‌دهد که محرومیت در هر یک از شاخص‌های موردنظر شامل دسترسی به آب لوله‌کشی، شبکه برق، گاز لوله‌کشی، امکانات ضروری زندگی مثل آشپزخانه و حمام، مسکن ایمن و حتی در سال‌های اخیر اینترنت به‌طور قابل توجهی کاهش یافته‌است. 

🔸این روند به‌طور خاص در ۲ دهه اخیر محرومیت با شدت بیشتری کاهشی بوده است.
بر اساس بررسی‌های کارشناسان ما در مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ محرومیت در کل کشور، از ۱۸.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۳.۱ درصد در سال  ۱۴۰۰ رسیده است. 

🔸براساس این پژوهش‌ها، نرخ محرومیت در مناطق شهری، از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۵، به کمتر از ۲ درصد در سال ۱۴۰۰ و در مناطق روستایی از ۳۳ درصد به ۷ درصد کاهش یافته‌است. 

🔸در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۵ الی ۱۴۰۰، معادل ۹.۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از محرومیت خارج شدند.
کاهش محرومیت در تمامی استان‌های کشور نیز در این بازه زمانی محسوس است.

🔸در مناطق روستایی، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان کهکیلویه ‌و بویراحمد، خراسان‌شمالی و کرمانشاه است که در این بازه ۱۵ ساله به‌ترتیب ۵۴، ۵۳ و ۴۳ درصد از خانوارها از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق روستایی مربوط به سه استان بوشهر، البرز و مازندران است که به‌ترتیب ۳، ۷ و ۱۳ درصد از خانوارهای این مناطق از وضعیت محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.

🔸در مناطق شهری نیز، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان خراسان‌شمالی، کرمانشاه و ایلام است که به‌ترتیب ۲۲، ۲۰ و ۱۷ درصد از خانوارهای این مناطق دیگر در وضعیت محرومیت شدید قرار ندارند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق شهری مربوط به سه استان تهران، چهارمحال ‌و بختیاری و بوشهر است که به‌ترتیب ۲، ۳.۵ و ۴ درصد از خانوارهای این مناطق در این بازه زمانی از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:29


زندگی در روستا کم هزینه‌تر است!
بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه خالص یک خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۰۶ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل ۵۰.۶ درصد رشد داشته است. همچنین هزینه متوسط یک خانوار روستایی در این سال ۱۱۰ میلیون تومان بود که این رقم نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است. این آمار نشان می‌دهد هزینه‌های خانوار شهری نسبت به خانوار روستایی تقریبا دو برابر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی اختلاف هزینه‌های روستایی و شهری، اختلاف قیمت هزینه اجاره است که در سال‌های اخیر به هزینه اصلی خانوار‌ها تبدیل شده است. نکته قابل‌توجه این است که شکاف میان درآمد خانوار شهری و روستایی کمتر از هزینه‌هاست.

بر اساس آمار‌ها درآمد متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به‌صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل‌و‌نقل بالاتر رفته است.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:26


قم- مجری بنیاد علوی قم گفت: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیل‎گران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت‌سنجی آن‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی ویژه گفت: بنیاد علوی در تلاش است تا با تمرکز بر چهار محور اصلی، خدمات بیشتری را به مناطق شهری و روستایی ارائه دهد.

مجری بنیاد علوی قم افزود: این چهار محور شامل سلامت و درمان، اشتغال و توانمندسازی اقتصادی، آموزش و تربیت، و فعالیت‌های جهادی است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم بنیاد علوی، ورود به تمامی شهرستان‌ها و شناسایی روستاها به منظور تهیه و تدوین سند شناخت و توسعه مناطق هدف است.

ویژه ابراز کرد: در حوزه سلامت، اردوهای پزشکی و خدماتی در زمینه‌های سلامت دندان، سلامت چشم، و سلامت بانوان برگزار شده است.

مجری بنیاد علوی قم در خصوص فعالیت‌های بخش آموزش و تربیت تأکید کرد: شناسایی دانش‌آموزان مستعد و نیازمند حمایت، از جمله اقدامات ضروری است که در حال اجرا است.

وی در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی بیان کرد: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیلگران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت سنجی آن‌ها هستند.

وی در ادامه به فعالیت‌های جهادی بنیاد علوی اشاره کرد و گفت: در ایام عید غدیر، اقدام به توزیع شکر و برنج بین گروه‌های مردمی استان کردیم و همچنین اعزام زائر اولی‌ها به سفر اربعین نیز انجام شد.

ویژه در پایان خاطرنشان کرد: خدمات در زمینه محرومیت‌زدایی همچنان ادامه خواهد داشت و بنیاد علوی متعهد به بهبود شرایط زندگی در این مناطق است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:26


مجری بنیاد علوی قم خبر داد؛
انتخاب ۲۵ منطقه هدف روستایی در قم برای توانمندسازی اقتصادی

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:25


1- سازمان اداري كشور ايران
2- شخصيت حقوقي سازمان‌هاي اداري و تمايز آن با ساير اشخاص
3- الگوها و مدل‌هاي اداري؛ تمركز و عدم تمركز
4- سازمان اداري روستا
5- دهياري به عنوان يك دستگاه اجرايي در روستا
6- حقوق املاك در روستا
7- انواع اراضي در روستا
8- اصلاحات ارضي
9- آيين دادرسي اداري روستايي
10- مفهوم و انواع دادرسي
11- صلاحيت‌هاي كميسيون ماده 99
12- محيط زيست
13- پسماند
14- مديريت اداري و مالي روستا
15- امور اداري
16- امور مالي

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:23


افزایش فشار تورمی در روستاها از سوی خوراکی‌ها
براساس آمارها، تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در مناطق روستایی در تیرماه سال جاری نسبت به خرداد صعودی بود. در این مناطق تورم نقطه‌ای گروه خوراکی از 24 درصد در خرداد به 24.4 درصد در ماه گذشته افزایش یافته است. برخلاف خوراکی‌ها در گروه اقلام غیرخوراکی و خدماتی سرعت افزایش قیمت‌ها در مناطق روستایی نزولی بود. به بیان دقیق‌تر، در این مناطق تورم نقطه‌ای اقلام غیرخوراکی و خدماتی نسبت به خرداد 0.3 واحد درصد پایین‌تر آمده و در تیر امسال، 32.8 درصد برآورد شده است.

به عبارت دیگر، بیشتر فشار تورمی در روستاها در این ماه از ناحیه خوراکی‌ها بود. تورم نقطه به نقطه کلی مناطق روستایی در ماه گذشته نسبت به خرداد 0.1 واحد درصد بالاتر آمده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

21 Sep, 14:20


🔊 پژوهشکده آمار در آستانه انجام سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ برگزار می‌کند:
نشست تخصصی: نقش سرشماری عمومی کشاورزی در رفاه و آبادانی و کشور
🌾🌾🌾
♻️ با حضور جمعی از مسئولان، مدیران و صاحبنظران و با سخنرانی:
🔹اهمیت آمار در افق‌های آینده بخش کشاورزی کشور
▫️دکتر محمد جواد عسگری، رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی
🔹آمار و امنیت غذایی
▫️دکتر علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
🔹اهمیت سرشماری کشاورزی در برنامه‌ریزی اقتصاد روستا
▫️دکتر نعمت‌الله رضایی، رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون
🔹الزامات و ضروریات سرشماری کشاورزی
▫️دکتر مجتبی پالوج، قائم مقام موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
🔹معرفی سرشماری عمومی کشاورزی۱۴۰۳ (ابعاد و ویژگی‌های آن)
▫️دکتر ابوطالب عزیزی، مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران

🗓 دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳
از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۷
📍سالن مرحوم عادل آذر، مرکز آمار ایران

💎شرکت در این نشست تخصصی (به صورت مجازی) به کمک لینک زیر برای عموم آزاد است👇
https://www.skyroom.online/ch/srtc/agriculture

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

11 Sep, 12:50


https://www.yjc.ir/00b04p

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

04 Sep, 13:42


نظریه‌های اقتصادی توسعه (تحلیلی از پارادایم‌های رقیب) | #دایانا_هانت #غلامرضا_آزاد_ارمکی | رشد اقتصادی | چاپ هشتم ، 1403

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

04 Sep, 13:22


اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا(ع)

🔹٢مرداد سال ١٣١٨، یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد از میان آتش جنگ جهانی دوم به همراه دوستش با یک ماشین سواری از راه افغانستان خودش را به ایران رسانده و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع) را ثبت کرده است.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

04 Sep, 13:20


مستند یا ضامن آهو اثری از کارگردان برجسته پرویز کیمیاوی 1348 شمسی. این فیلم، برنده‌ی جایزه‌ی اول منتقدان بین‌المللی جشنواره مونت کارلو، جایزه ویژه هیأت داوران همین جشنواره و جایزه اول اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا شده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 08:00


در روستاهای ایران کسانی می‌زیستند که نه مالک زمین و نه اجاره دار بودند. این دسته یک قشر اجتماعی خاص را تشکیل می‌دادند که خوش‌نشین نامیده می‌شدند. نامگذاری خوش‌نشین بر مبنای این واقعیت صورت گرفته بود که گفته می‌شد آن‌هایی که نه زمینی را زیر کشت می‌برند و نه مالک آن هستند، زندگی آسوده‌تری دارند، زیرا لازم نیست نگران دشواری‌های معمول کار کشاورزی باشند. در خراسان اصطلاح آفتاب‌نشین بجای خوش‌نشین رایج بود. خوش‌نشین آن دسته از ساکنان روستاها هستند که نه زمین‌دار هستند و نه زمینی در اجاره دارند و نه با سهم‌بری از محصولی که می‌کارند معاش خود را تأمین می‌کنند. خوش‌نشین‌ها با فعالیت‌های گوناگونی مانند چوپانی، دشتبانی، بنایی، نجاری، بقالی، معامله‌گری، دست‌فروشی و کارگری تأمین معاش می کردند. کانال روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://t.me/RURALRESEARCHS

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 07:51


کتاب «عملیات آژاکس» شامل دو بخش کلی است؛ در بخش اول اسناد «سیا» درباره کودتای 28 مرداد در پنج فصل تنظیم و ارائه شده است. در فصل نخست طرح مقدماتی عملیات آژاکس، در فصل دوم طرح اجرایی این عملیات و در سومین فصل، گزارش «دونالد ن.ویلبر» را که خود مستقیماً در برنامه‌ریزی و اجرای این طرح مشارکت داشته است می‌خوانیم. این گزارش در سال 1954م. توسط وی نوشته و به مقامات سیا ارائه شد تا ضمن ثبت تجربیات آمریکا در طراحی برنامه‌های کودتا، امکان بهره‌برداری از آنها در عملیات مشابه نیز فراهم آید. در فصل چهارم و پنجم از این بخش نیز می‌توان به ترتیب اسناد مربوط به طراحی بُعد نظامی عملیات و ارزیابی نظامی عملیات را مورد مطالعه قرار داد. در بخش دوم از این کتاب تجزیه و تحلیلی از وقایع مربوط به کودتای 28 مرداد با توجه به اسناد انتشار یافته از سوی سیا آمده است که می‌تواند روشنگر برخی از مسائل باشد.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 07:39


کرومیت روزولت یکی از طراحان کودتای ۲۸ مرداد است؛ او در سال ۱۹۴۱ درحالی که ۲۵ ساله بود به دستور سازمان اطلاعاتی آمریکا مامور تحقیق درباره ایران شد و این کار سرگذشتش را با تاریخ معاصر ایران پیوند زد. هنگامی که روزولت پس از خدمات بسیار در سازمان سیا در ۱۶ تیر ۳۲ برای رهبری کودتای ۲۸ مرداد وارد ایران شد، ۱۲ سال تجربه پژوهش در مسائل کشور را داشت. او با نقش خود در عملیات ۲۸ مرداد، محمد رضا پهلوی را برای همیشه مدیون خود کرد. پس از کودتا هم پیوند روزولت با ایران قطع نشد، بلکه ابعادی دیگر یافت. کتاب «کودتا» خاطرات او از روزهای کودتا است.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 07:35


نقش لمبتون در سقوط مصدق
خانم لمبتون استاد کرسی فارسی در مدرسه مطالعات شرقیه که مشاور وزارت خارجه بریتانیا در امور ایران بود آن دولت را از هرگونه نزدیکی و تفاهم با مصدق برحذر می‌داشت و معتقد بود که باید او را منزوی کرد و وارد هیچ‌گونه معامله با او نشد. همین لمبتون بودکه فکر توسل به عملیات پنهانکارانه بر ضدمصدق را پیش کشید و مقدمات اعزام زینر را به ایران فراهم آورد تا عوامل مخالف مصدق در ایران را به مبارزه با او تشویق کند و زمینه را برای سقوط حکومت دکتر مصدق آماده کند.
زینر در آن زمان معلم زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد بود و در دوران جنگ به‌عنوان افسر اطلاعاتی بریتانیا در ایران کار کرده بود. او در توطئه‌ها و پنهان‌کاری‌هایی که لازمه امر جاسوس است تجربه داشت و در ایران بسیار کسانی را که به درد این کارها می‌خوردند می‌شناخت و مستقیما از وزیر امور خارجه هربرت موریسن دستور می‌گرفت و هم او بود که پس از ورود به ایران توسط عباس اسکندری با قوام‌السلطنه ارتباط یافت و او را نامزد جانشینی دکتر مصدق کرد. چند هفته بعد از ورود زینر به ایران وودهاوس از مسوولان ارشد سازمان جاسوسی انگلیس (MI۶) نیز به او پیوست. وودهاوس و زینر به همراه گروهی در سفارت انگلیس، دستور صریح از هربرت موریسن وزیر خارجه دولت کارگری انگلستان داشتند که مقدمات سقوط مصدق را فراهم آورند. این دستور بعدها مورد تایید ایدن (وزیر خارجه دولت محافظه‌کار) نیز قرار گرفت‌.

منبع: خواب آشفته نفت نوشته محمدعلی موحد.

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 07:35


بسیاری از محققان روستایی ایران خانم لمبتون انگلیسی را مخصوصا به خاطر نگارش کتاب مشهورش به نام مالک و زارع در ایران به عنوان یکی از روستاپژوهان برجسته ایران می دانند، اما مطالعه اسناد و شواهد فراوان نشان می دهد او یک جاسوس حرفه ای انگلستان بود که هم به تحقیق می پرداخت و هم برای سردمداران کشور خود ماموریت هایی انجام می داد، به طوری که او نقش پررنگی در سقوط دولت ملی دکتر مصدق داشت.👇👇👇

روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی

18 Aug, 07:31


تصویری از سرلشگر فضل الله زاهدی در ظهرگاه 28 مرداد 1332،آنگاه که می خواست تلگرامی به شاه بنویسد وخبر پیروزی خود را اطلاع دهد.....درفروردین ماه 1334،اختلافات محمدرضا پهلوی وفضل الله زاهدی به اوج خود رسید.شاه به کمتر از برکناری او رضایت نمی دادوالبته زمینه های داخلی وخارجی لازم را برای این امر ایجاد کرده بود.زاهدی اما، خود را بازگرداننده تاج وتخت به محمدرضا می انگاشت وبرایش دشوار بود که شاه چنین فرجامی را برای او رقم زند.نهایتا او درقبال امتیازاتی پذیرفت که به عنوان نمایندگی دائمی ایران درسازمان ملل به سوئیس برود وبه تبعیدی محترمانه تن دردهد...