NagoftehayeTarikh @nagoftehayetarikh Channel on Telegram

NagoftehayeTarikh

@nagoftehayetarikh


ناگفته‌های تاریخ ایران و جهان
تبلیغات،پیشنهادات و انتقادات:
@mortezaarabzadeh
تاربرگ اینستاگرام ما را حتما دنبال کنید:
https://instagram.com/the_hidden_wisdoms?igshid=1ltc0ba6wpm02

NagoftehayeTarikh (Persian)

ناگفته‌های تاریخ ایران و جهان یک کانال تلگرامی فوق العاده برای علاقمندان به تاریخ است. این کانال با ارائه اطلاعات جذاب و جالب از رویدادهای تاریخی ایران و سایر نقاط جهان، شما را با دنیای پنهان تاریخ آشنا می کند. اگر علاقه مند به کشف رموز و رازهای تاریخی هستید، این کانال برای شماست. با عضویت در این کانال، به دنیایی از فرهنگ، هنر و تاریخ وارد خواهید شد که پیش از این به آن دسترسی نداشتید. nnمدیر کانال، @mortezaarabzadeh، با ارائه محتوای منحصر به فرد و عالی، توانسته است جمعیت بزرگی از اعضای این کانال را به خود جذب کند. شما نیز می توانید از آخرین تاریخچه ها و اطلاعات تاریخی بهره مند شوید و برای تبلیغات، پیشنهادات و انتقادات خود، با او در ارتباط باشید. حتما تاربرگ اینستاگرام کانال را دنبال کنید تا از آخرین پست ها و اخبار مطلع شوید. nnبا عضویت در کانال ناگفته‌های تاریخ ایران و جهان، به دنیایی از داستان های شگفت انگیز و پنهان تاریخی وارد شوید و تجربه فراموش نشدنی ای را تجربه کنید.

NagoftehayeTarikh

15 Nov, 13:43


اگه احوالات امروز مردم ایران یه آهنگ بود...

@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

15 Nov, 09:14


از کنسروسازی تا محافظه‌کاری، ریشه‌یابی یک واژه
_
می‌دانیم که در زبان فارسی اصطلاح 《محافظه‌کار》را در برگردان کلمه Coservative به کار می‌برند و به همین ترتیب 《محافظه‌کاری》برگردان Conservatism است. واژه Conservate در انگلیسی ریشه لاتین دارد و از دو بخش Con به معنای 《با هم》به علاوه Servare به معنای 《محافظت کردن》تشکیل می‌شود. این کلمه از زبان فرانسوی به شکل کنسرو (conserve) وارد فارسی شده است.
@NagoftehayeTarikh
_
می‌دانیم که کنسروها نقش مهمی در صنعت غذایی ایفا می‌کنند و همه ما تاکنون بارها انواع کنسرو مصرف کرده ایم. در دوران جنگ‌های ناپلئونی فرانسوی‌ها این شیوه نگهداری غذا را ابداع می‌کنند تا با آن ارتش ناپلئون بهتر از نظر غذا تامین شود. خیلی زود این شیوه کنسروسازی در غرب رایج و محبوب شد و به ویژه در ارتش‌ها به کار رفت. بنابراین غذای کنسرو شده یعنی غذای محافظت شده و اینجاست که این کلمه با مکاتب سیاسی محافظه‌کار پیوند می‌خورد.
@NagoftehayeTarikh
_
محافظه‌کاری از مهم‌ترین احزاب راستی در عالم سیاست به شمار می رود. محافظه‌کاران خواستار حفظ وضعیت یا ارزش‌های موجود و مراقبت از آن‌ها هستند. بنابراین در همه جای دنیا محافظه‌کاران مقابل چپی‌ها و انقلابی‌ها و حتی اصلاح‌طلبان قرار دارند که خواستار تغییر اوضاع موجود هستند. اگرچه برگردان محافظه‌کار به طور دقیق معنای conservative را نمی‌رساند، اما برگردان بهتری برای این کلمه نیست. فراموش نکنیم که گاهی در فارسی منظور از محافظه کاری، ترسو بودن است.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

10 Nov, 03:23


پاسداری از میراث فرهنگی و ایده ایران

#نسخه_کامل گفت‌و‌گو با دکتر مصطفی ده پهلوان، باستان‌شناس و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

ایران تاریخی چند هزار ساله دارد اما زیست چند هزار ساله چه کارکرد و سودی برای مردم امروز ایران دارد؟ علم باستان‌شناسی در ایران در چه سطح و جایگاهی قرار دارد؟ آیا می‌توان تخت‌جمشید و دیگر آثار تاریخی ایران را تا ۵ هزار سال آینده حفظ کرد؟ در همین راستا، دکتر مصطفی ده‌پهلوان، دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه تهران در سلسله نشست‌های «ایران کجاست» به این موضوعات و کاربرد میراث فرهنگی در زندگی انسان ایرانی در عصر جدید پرداخته است.

آسیانیوز ایران
موسسه علمی و تاریخی آتوسا
با مشارکت موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم

#ایران_کجاست

آتوسا: نهاد ترویجی اندیشه سیاسی و دانش تاریخی در ایران


@asianewsiran

🆔@atusa_sbu

NagoftehayeTarikh

09 Nov, 16:15


ساسانیان چقدر در دین زردشتی متعصب بودند؟
_
متأسفانه جامعه ایران از نظر مطالعات تاریخی در مورد سیاست دینی ساسانیان همچنان تابع نظریات منسوخ شدۀ برخی مورخان در طول سده بیستم میلادی است که بر مبنای آن ها ساسانیان حکومتی زردشتی متعصب تعریف می شود. این در حالی است که جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که ساسانیان نه تنها متعصب نبودند، بلکه تا حد زیادی به آزادی ادیان احترام می گذاشتند. دقیقاً همچون هخامنشیان، اشکانیان و البته سلوکیان. این در حالی است که در زمانۀ ساسانیان مسیحیت به دین رسمی امپراتوری روم تبدیل شد و رومی ها تلاش می کردند از اهرم مسیحیت علیه ساسانیان استفاده کنند. بنابراین میزان تعصب مذهبی ساسانیان را باید نسبت به زمانۀ ایشان سنجید.
@NagoftehayeTarikh
_
نمونه های زیادی از آزادی ادیان در ایران ساسانی وجود دارد در حالی که تنها مورد سرکوب ادیان مربوط به زمان کردیر می شود که خود سیاست های این موبد قدرتمند باز جای بحث فراوان دارد. یزدگرد یکم شاهی بود که  کلیسای شرق را به طور رسمی قانونی شناخت. خسرو پرویز شاهی بود که همسر مسیحی در اختیار داشت در صورتی که در روم امپراتور نمی توانست زن غیر مسیحی داشته باشد. در دورانی که یهودیان بارها در نقاط مختلف روم قتل عام شدند، در ایرانشهر آزادانه زندگی می کردند. فعالیت یهودیان و مسیحیان حتی در مذهبی ترین شهرهای زردشتی در ایران آزاد بود. به همین خاطر یهودیان همواره در جنگ ایرانی ها و رومی ها از ایرانیان طرفداری می کردند.
@NagoftehayeTarikh
_
وقتی اورشلیم در زمان خسرو پرویز به دست ایرانیان فتح شد، یهودیان خوش حال شدند! آن ها بهتر از هر کسی می دانستند که شاهان زردشتی آزادی بیشتری به آن ها می دهند تا امپراتوران مسیحی روم. یهودیان به اندازه ای با ایرانیان زردشتی پیوند داشتند که نام های ایرانی برای خود انتخاب می کردند. برخی مورخان رومی تا آنجا پیش می رفتند که ایران را وطن اصلی یهودیان معرفی می کردند.
@NagoftehayeTarikh
_
در اواخر دوره ساسانی تعداد مسیحیان در ایران به قدری زیاد شده بود که می توان گفت که از هر سه ایرانی یک نفر مسیحی بود. این در حالی بود که دین زردشتی تقریباً هیچ نفوذی در روم نداشت. هم به این خاطر که مسیحیان روم به شدت ادیان دیگر را سرکوب می کردند و هم به این خاطر که دین زردشتی برخلاف مسیحیت که جهان گرا بود، ملی گرا بود. خاصیت ادیان ملی این است که پیروانش از ملیت خاصی باقی می مانند. ما زردشتی غیر ایرانی نداریم و جمعیت پارسیان هند نیز در واقع فرزندان مهاجران ایرانی زردشتی هستند. بنابراین دین زردشتی از اساس دینی نبود که از طرف ساسانیان بر دیگران تحمیل شود.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

08 Nov, 19:27


شاهان هخامنشی اینگونه دفن شده اند.
این تصویر یک تابوت سنگی است که از شوش کشف شده است و متعلق به زمان هخامنشیان است. اگر تصور کنیم که جسد فرد را کامل درون آن قرار می دادند، باز هم به دلیل عدم تماس جسد با زمین یا خاک منافاتی با قوانین دین زردشتی ندارد. تمام شاهان هخامنشی احتمالاً به همین شکل دفن شده اند. اما نکته مهم تر این است که خیلی از زرتشتی ها احتمالاً مردگان خود را خاک می کردند. بسیاری از گورهای کشف شده در فارس و متعلق به زمان ساسانیان اینگونه دفن شده اند. یعنی آن قانون معروف که جسد را خوراک حیوانات لاشه خور می کردند هم از طرف تمام زرتشتیان اجرا نمی شده است. در کل از روی شیوه تدفین شاهان هخامنشی نمی توان دین آن ها را تعیین کرد.
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

08 Nov, 12:32


هفتم آبان ماه امسال به مناسبت روز بزرگداشت کورش بزرگ جلسه پرسش و پاسخی در اینستاگرام گذاشتم و بسیاری از سوالات دوستان در مورد کورش بزرگ پاسخ دادم. بخش زیادی از پرسش ها مربوط به مرگ کورش بزرگ می شد. اینکه او چگونه فوت کرد؟ آیا در جنگ کشته شد یا به طور طبیعی از دنیا رفت؟ و اینکه آیا آرامگاه معروف او در پاسارگاد واقعاً مقبره کورش بزرگ است یا نه؟ در جدیدترین مقاله سایت ناگفته های تاریخ به این پرسش ها پاسخ داده ام. مقاله را حتماً بخوانید:

علت مرگ کورش بزرگ چه بود؟

NagoftehayeTarikh

08 Nov, 10:18


انجمن ایران ژنتیک 🌐 🧬


بررسی محتوای ژنتیکی مردم مناطق مختلف با نوین ترین روش تحلیلی 🔬

مطالعه تاریخ ایران و جهان و سرگذشت ملت ها از ابتدا تا تاکنون با آنالیز دیتابیس نمونه های باستانی ...

انجام خدمات و پذیرش درخواست های
شخصی برای بررسی جمعیت های مورد نظر 🕵‍♂️


Channel Address 👇

https://t.me/Irangenetic_Club

NagoftehayeTarikh

06 Nov, 14:35


آینده ایران با ترامپ؟
_
ترامپ پیرو سیاست 《ایجاد صلح با اِعمال زور》است. او در دور نخست ریاست جمهوری‌اش نشان داد که با کسی تعارف ندارد. بنابراین سیاست او مشخص است. آینده‌ی ایران در زمان ریاست جمهوری‌اش بستگی به دولت و ملت ایران دارد. اولویت ترامپ سرنگونی جمهوری اسلامی و تغییر حکومت در ایران نیست. آمریکایی‌ها از تجربه‌ی تلخ افغانستان و عراق عبرت گرفته‌اند و دیگر مثل سابق به دنبال تغییر حکومت‌ها نیستند، به ویژه در منطقه مهم و حساس خاورمیانه.
@NagoftehayeTarikh
_
بنایراین هدف اصلی ترامپ جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد بود. اگر مقامات ایران به طور جدی به دنبال سلاح هسته‌ای بروند بدون شک ترامپ دخالت نظامی خواهد کرد. اما اگر زمزمه‌های ساخت سلاح اتمی که امروزه از برخی سیاستمداران داخل به گوش می‌رسد در حد حرف و حدیث باقی بماند خبری از جنگ نخواهد بود. ترامپ جنگجو نیست، او یک بازرگان و به قول فرنگی‌ها بیزنس‌مَن است. اول از همه هم منافع آمریکا برایش اهمیت دارد. او به دنبال جنگ نیست، بلکه سیاستش پایان دادن به جنگ‌ها خواهد بود. معتقدم که اگر هریس پیروز می‌شد هنوز احتمال حمله نظامی آمریکا بیشتر می بود. با زور ترامپ می‌توان انتظار داشت که چرخه کنش و واکنش بین تهران و تل‌آویو بالاخره به پایان برسد. اینها همه بستگی به سیاست‌های جمهوری اسلامی هم خواهد داشت.
@NagoftehayeTarikh
_
من فکر می‌کنم مقامات به خوبی می‌دانند که ترامپ با بایدن خیلی فرق می‌کند و اگر زیاد پا روی دمش بگذارند آمریکا واکنش قاطعی نشان خواهد داد. ترامپ تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تشدید خواهد کرد و مردم ایران نیز باید منتظر روزهای سخت‌تری از نظر اقتصادی باشند. این تحریم‌ها اگرچه به جمهوری اسلامی ضربه خواهد زد، اما قطعاً مردم ایران هم آسیب می بینند. در پایان ایرانیان نباید از خارجی‌ها انتظار تغییر کشورشان را داشته باشند. سیاست‌های خارجی‌ها بر ایران تاثیرگذار هستند اما حرف آخر را ملت ایران خواهد زد.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

05 Nov, 16:23


معنای نام پاسارگاد چیست؟
_
پاسارگاد نام شهری است که امروزه به عنوان شهر کورش بزرگ نام خود را در ایران و حتی جهان بر سر زبان ها انداخته است. نام این شهر بر مبنای منابع یونانی از قبیلۀ پدری کورش بزرگ گرفته شده است. در واقع پاسارگادی ها قبیله یا گروهی از پارسی ها بودند (اگر که منابع یونانی را باور کنیم). اما نام پاسارگاد چه معنایی دارد؟
@NagoftehayeTarikh
_
به طور خیلی دقیق پاسارگاد از دو بخش تشکیل می شود: پاثرَ+گَدا (pāthra+gadā). جزء اول یعنی پاثرَ به معنای «دارنده»، «حمل کننده» یا «محافظ» است و جزء دوم یعنی گَدا به معنای «چماق» است. پس پاسارگاد یعنی «محافظان چماق»، «نگهداران چماق» یا به شکل ساده تر «چماق داران».
@NagoftehayeTarikh
_
چماق یکی از کهن ترین سلاح های سرد ساخت بشر است. ایدۀ ساخت چماق احتمالاً نخستین بار با الگوبرداری از استخوان ها به ذهن بشر رسید. در اوستا چماق به عنوان یکی از سلاح های میترا در جنگ معرفی شده است. این یعنی اینکه چماق برای ایرانیان باستان سلاح آشنایی بوده است. با توجه به این واژه شناسی می توان چنین نتیجه گرفت که احتمالاً قبیله پدری کورش بزرگ به علت مهارت زیادی که در استفاده از چماق در جنگ داشتند به چماق داران معروف شدند.
@NagoftehayeTarikh
_
منبع:
Tavernier, J. (2007) Iranica in the Achaemenid Period (ca. 550–330 B.C.): Lexicon of Old Iranian Proper Names and Loanwords, Attested in Non-Iranian Texts. Peeters, p.392.
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

02 Nov, 17:13


آیا پهلوی نخستین حکومت مرکزگرای تاریخ ایران بوده است؟
_
این گزاره که «تا قبل از پهلوی ما حکومت مرکزگرا به معنای واقعی نداشتیم» هم درست است و هم نادرست. از این نظر درست است که مرکزگرایی پهلوی از هر نظر قوی‌تر از تمامی حکومت‌های پیشین در تاریخ ایران بود اما از این نظر نادرست است که اگر هر حکومت را نسبت به دورۀ و زمانۀ خود بسنجیم آنگاه پهلوی نخستین حکومت مرکزگرای تاریخ ایران نخواهد بود.
@NagoftehayeTarikh
_
حکومت پهلوی به دلیل دورۀ خاصی که در آن قرار داشت و نیز به دلیل اصلاحات و تغییرات بنیادینی که در جامعۀ ایران صورت داد، موفق شد یک دولت مرکزی بسیار قوی ایجاد بکند که تا قبل از آن در تاریخ ایران سابقه نداشت. در طول دوران حکومت پهلوی جمعیت عشایری و ایلات و نیز روستانشین به شدت کاهش یافت و برای نخستین بار شمار شهرنشینان بر روستاییان و عشایر برتری یافت. همچنین دولت با ارتش قدرتمند خود برای نخستین بار می توانست به نقاطی از ایران به راحتی دسترسی پیدا کند که تا قبل از آن میسر نبود.
@NagoftehayeTarikh
_
اما در مورد حکومت های قبل از پهلوی درست است که هیچ کدام به اندازۀ آن نتوانسته بودند اطراف را تحت سیطرۀ مرکز در بیاورند، اما این میل به مرکزگرایی در برخی حکومت ها بسیار مشهود است. مثلاً هخامنشیان در مقایسه با حکومت پهلوی مرکزگرا نیستند اما نسبت به زمان خودشان مرکزگرا محسوب می شوند. هخامنشیان از امکانات نظامی پهلوی برای زیر نظر قرار دادن دورترین نقاط کوهستانی ایران برخوردار نبودند، اما با امکانات زمان خودشان تلاش کردند تا دورترین نقاط شاهنشاهی را به نحوی زیر ذره بین حکومت مرکزی قرار دهند. آن ها نمی توانستند مثل پهلوی و یا به اندازۀ آن مردمان کوچ نشین فلان کوهستان را زیر سلطه خود قرار دهند، اما با توانایی های خود کوشیدند تا به هر ترتیب این کار را بکنند. این میل به سلطه درآوردن اطراف به‌دست مرکز در برخی دیگر از حکومت‌های مهم ایران همچون ساسانیان و صفویان نیز به خوبی دیده می شود.
@NagoftehayeTarikh
_
برخی از حکومت های ایران ترجیح می دادند تا با دادن آزادی های نسبی به اطراف وفاداری آن ها را برای مرکز کسب کنند. مثلاً به نظر می رسد که اشکانیان چنین سیاستی داشتند. اما برخی دیگر از حکومت ها سیاستشان این بود که تا آنجا که می توانند اطراف را تحت سلطه مرکز در بیاورند. ساسانیان اینگونه بودند. البته که در زمان ساسانیان نیز تسلط حکومت بر اطراف 100% نبود، اما نسبت به زمان اشکانیان بیشتر بود. یا مثلاً در دوران جدید اگر قاجار را با پهلوی مقایسه کنیم، هر دو حکومت به دنبال افزایش تسلط مرکز بر اطراف بودند، اما پهلوی خیلی موفق تر بود. مرکزگرایی جمهوری اسلامی هم امروزه ادامۀ همان مرکزگرایی زمان پهلوی است. این مرکزگرایی هم منافعی برای کشور دارد و هم زیان هایی که در مورد ایران، منافعش بیشتر از زیان هایش می باشد.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

31 Oct, 19:41


چقدر از تاریخ ایران نابود شده است؟
_
به عنوان یک مورخ تاریخ ایران باستان آنچه بیش از همه مایه ناراحتی من می شده است، حجم آثار و به دنبال آن تاریخی است که از ایران از بین رفته و دیگر قابل برگشت نیست. به قول یکی از اساتید ما از تاریخ ایران آنقدر از بین رفته است که هر قطعه سفال قدیمی یافت شده از آن را باید غنیمت مهمی شمرد. این نابودی ها در اثر حملات اقوام مختلف و گذشت زمان رخ داده است. مثلاً چنانکه در کتاب «فرمانروایان کوهستان» توضیح داده ام، کتابخانۀ بزرگ الموت که به دست مغولان نابود شد حاوی صدها کتاب نفیس و نایاب در زمان خود بود که از میان آن همه کتاب حتی یک جلد هم کامل برای ما باقی نمانده است. یعنی حتی بخش بزرگی از تاریخ ایران بعد از اسلام هم از بین رفته است و دوران باستان که جای خود را دارد.
@NagoftehayeTarikh
_
اما در مورد حجم آثار نابود شده از ایران باستان خوشبختانه ما گزارش های متعدد مورخان مسلمان ایرانی و عرب را در اختیار داریم که به کتاب های دوران ساسانی اشاره کرده اند. تقریباً 95% این کتاب ها امروز دیگر در اختیار ما نیست و تازه فراموش نکنیم که مورخان مسلمان قطعاً به تمامی کتاب های دوران ساسانی هم اشاره نکرده اند! آن ها نهایتاً به چیزی حدود یک دهم از کتاب های دوران ساسانی اشاره کرده اند. تنها یک نمونه ساده از کتاب های مهم دوره ساسانی که مسلمانان به آن اشاره کرده اند و امروزه دیگر در دسترس ما نیست دو کتاب است موسوم به گاهنامه و آیین نامه که مسعودی در کتاب التنبیه خود آن را اینگونه توصیف می کند: «پارسیان کتابی به نام کَهناماه (همان گاهنامه) دارند که در آن فهرست مقامات پادشاهی پارس، که 600 تن می شدند وجود دارد. این کتاب بخشی از آیین ناماه (همان آیین نامه) است. آیین ناماه یعنی کتاب الرسوم و بسیار بزرگ است و صفحاتش به هزار عدد می رسند. به ندرت می توان این کتاب را کامل یافت، مگر در دستان موبدان یا چنین افرادی»
@NagoftehayeTarikh
_
گزارش مسعودی نشان می دهد که این دو کتاب از حمله عرب ها جان سالم به در بردند اما بعدها از بین رفتند. یادمان نرود که تعداد زیادی از کتاب های ایران باستان در جریان حمله مغولان از بین رفت. در واقع می توان گمانه زنی کرد که از آثار دوران ساسانی حدود یک دهم آن ها از حمله عرب ها جان سالم به در بردند که باز حدود 90% از این یک دهم آثار باقی مانده بعد از حمله اعراب به مرور از بین رفت. می توان گفت که ما امروز فقط به حدود یک درصد از کتاب های دوران ساسانی دسترسی داریم.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

28 Oct, 18:43


چرا کورش بزرگ در شاهنامه نیست؟
_
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا کورش بزرگ با وجود تأثیر چشمگیری که بر تاریخ ایران گذاشته است، در شاهنامۀ فردوسی ذکری از او نیامده است. برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا شاهنامه را بشناسیم. تا حالا از خود پرسیده اید که فردوسی شاهنامه را براساس چه منابعی سروده است؟ (ادامه این مقاله‌ی کوتاه را از پیوند زیر از داخل سایت ناگفته‌های تاریخ بخوانید)
👇👇👇👇

https://nagoftehayetarikh.com/2024/04/22/%da%86%d8%b1%d8%a7-%da%a9%d9%88%d8%b1%d8%b4-%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af-%d8%af%d8%b1-%d8%b4%d8%a7%d9%87%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d9%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

NagoftehayeTarikh

28 Oct, 18:42


در مورد اینکه چرا تایید اصالت آرامگاه کورش برای درک چگونگی مرگ این پادشاه اهمیت دارد قبلاً در مقالۀ «واکاوی مرگ بنیان‌گذار سلسله هخامنشی» توضیح داده‌ام.
___
این مقاله توسط مجله علمی-پژوهشی تاریخ ایران دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است. در این مقاله در مورد مرگ کورش بزرگ و نظریاتی که در جهان باستان در مورد مرگ او وجود داشته است پرداخته و در پایان نظری را که بیشتر از سایرین با دیگر شواهد تاریخی هم‌خوانی دارد معرفی کرده‌ام.
__
با کلیک بر روی پیوند زیر وارد صفحۀ مجله شده و در پایین فایل اصل مقاله را بارگیری و مطالعه کنید(مقاله به زبان فارسی است):

https://irhj.sbu.ac.ir/article_100951.html
___
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

22 Oct, 14:31


🔽«کارگاه آشنایی با نخستین تمدن‌های بشری»

🔹پرسش در مورد چگونگی شکل‌گیری نخستین تمدن‌های بشری همواره دغدغه انسان مدرن و امروزی بوده است. در همین راستا کارگاهی تدارک دیدیم که به این موضوع بپردازیم‌.

🔹در این کارگاه شرکت‌کنندگان با تمدن‌های اولیه (میانرودان، فلات ایران، مصر باستان، تمدن دره سند و چین باستان) آشنا می‌شوند. بررسی پیشرفت‌های کلیدی مانند کشاورزی، خط، معماری و فلزکاری در برنامه آمده است و با استفاده از تصاویر، نقشه‌ها و نمایش بازسازی‌های دیجیتالی، درکی عمیق از زندگی روزمره در این تمدن‌ها ارائه خواهیم داد.

🔵 مدرس: مریم روشن‌بین
دانشجوی دکتری تاریخ و فرهنگ هند باستان در دانشگاه دکن کالج هند

🕖زمان: این کارگاه در ۵ جلسه از ۲ آبان‌ماه، هر چهارشنبه، ساعت ۱۹:۳۰ برگزار خواهد شد.

این دوره در بستر گوگل‌میت و به صورت آنلاین و آفلاین برگزار می‌گردد.

شهریه شرکت در این دوره ۳۹۰ هزار تومان و برای ایرانیان خارج از کشور ۹۰۰ هزار تومان است.

برای ثبت نام در تلگرام به آیدی زیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh


@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

17 Oct, 19:09


فراماسونری و گلوبالیسم
_
متأسفانه در ایران اطلاعات نادرست زیادی میان عوام در مورد مفاهیمی چون گلوبالیسم و گروه هایی همچون فراماسونری وجود دارد. مثلاً خیلی ها فکر می کنند گلوبالیسم یک مکتب سیاسی چپ گرا است یا فراماسون ها شیطان پرست هستند و .... . در این میان خیلی ها هم فکر می کنند که فراماسون ها گلوبالیست هستند یا بین گلوبالیسم و فراماسونری ارتباط خاصی وجود دارد که البته این عقیده هم نادرست است و ناشی از سواد تاریخی اندک ماست.
_
نخست اینکه فراماسونری یک مکتب سیاسی محسوب نمی شود. فراماسونری یک انجمن برادری است که اعضای آن می توانند عقاید سیاسی مختلف و حتی متضادی داشته باشند. دوم در مورد اینکه فراماسون ها شیطان پرست نیستند قبلاً مطالبی نوشته ام. در این مورد به طور مفصل در کتاب «شوالیه های مسکین مسیح و معبد سلیمان» توضیح داده شده است. نه تنها فراماسونری ربطی به شیطان پرستی ندارد، بلکه خاستگاه های دینی پررنگی هم دارد. منتهی دشمنی فراماسون ها با کلیسای کاتولیک باعث شده است تا طرفداران کلیسا اتهامات عجیبی علیه فراماسون ها مطرح کنند که یکی از آن ها همین شیطان پرستی است.
_
سوم در مورد گلوبالیسم یا جهان گرایی هم باید توجه کرد که این تفکر به ذات خود از نظر سیاسی چپ و راست نیست و بستگی دارد در چه بستری قرار داشته باشد. مثلاً کسانی که طرفدار تجارت و اقتصاد آزاد و باز با کشورهای دیگر و به طور کلی جهان هستند، به نوعی گلوبالیست محسوب می شوند اما نه از نوع چپ، بلکه راست. از طرف دیگر کسانی که طرفدار حقوق مهاجران به کشورها هستند هم گلوبالیست هستند اما از نوع چپ.
_
چهارم و در آخر در مورد ارتباط بین گلوبالیسم و فراماسونری توجه شما را به برخی فراماسون های ملی گرا و میهن پرست همچون جورج واشنگتن، چرچیل، لافایه، فروغی، هویدا و .... جلب می کنم. البته که ما فراماسون های گلوبالیست هم داشته و داریم همچون ویکتور هوگو، اما در کل فراماسونری پیوند خاصی با گلوبالیسم ندارد! درست است که عضویت در این انجمن برادری مرز و ملیت و قومیت نمی شناسد، درست است که بسیاری از مفاهیم کلیدی فراماسونری، به ویژه مفاهیم اخلاقی آن هم فرا ملی است، اما اینها مبنی بر گلوبالیست بودن آن ها نیست.
_
این مطلب را با این نتایج مهم به پایان می رسانم:
1-فراماسونری یک مکتب یا ایدئولوژِی سیاسی نیست.
2-گلوبالیسم هم به ذات خود یک مکتب سیاسی خاص نیست و مفاهیم بسیار گسترده ای در بر می گیرد.
3-بسته به بستر مورد نظر، ممکن است گلوبالیسم گاهی اوقات از نظر سیاسی چپ و گاهی اوقات راست ظاهر شود.
4-گلوبالیسم راست معمولاً متکی بر حوزه اقتصادی است در حالی که گلوبالیسم چپ متکی بر حقوق بشر است.
5- بین گلوبالیسم و فراماسونری هیچ پیوند مشخص و خاصی وجود ندارد.
6-بسیاری از فراماسون ها در طول تاریخ از کشورهای مختلف افراد ملی گرا و میهن پرستی بوده اند.
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

14 Oct, 02:47


بازسازی مدرن از کشتی سانتا ماریا(مریم مقدس). همان کشتی که کریستف کلمب با آن اقیانوس اطلس را پشت سر گذاشت و به آمریکا رسید. صلیب روی بادبان‌های این کشتی همان صلیب معروف تمپلارها است.
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

13 Oct, 19:03


کریستف کلمب تبار یهودی داشته است!
_
امروز خبری که در دنیای تاریخ سر و صدای زیادی به پا کرد، مربوط به مطالعات ژنتیکی دانشمندان اسپانیایی روی بقایای جسد کریستف کلمب می شد. گروهی از دانشمندان تحت سرپرستی خوزه آنتونیو لورنته از دانشگاه گرانادای اسپانیا نشان داده اند که کریستف کلمب احتمالاً یهودی سفاردی بوده است. سفاردی لقبی است که در قرون وسطی برای یهودیان اسپانیا به کار می رفت. این خبر برای کسانی که با تاریخ ناآشنا هستند قطعاً تعجب‌آور است اما برای اهالی تاریخ چندان دور از ذهن نیست.
_
اتفاقاً در فصل پنجم کتاب «شوالیه های مسکین مسیح و معبد سلیمان» که ترجمه کرده ام در این باره توضیحات مهمی داده شده است. کریستف کلمب با گروه اسرارآمیز «شوالیه های مسیح» در ارتباط بود. این گروه بازمانده شوالیه های معبد دوران جنگ های صلیبی، یا همان تمپلارهای معروف بود. شوالیه های مسیح در اواخر قرون وسطی و در دوران رنسانس با کشفیات دریایی مسیر تاریخ جهان را تغییر دادند. کریستف کلمب با کشتی که نماد صلیب تمپلارها را بر بادبان هایش داشت به سواحل آمریکا رسید و طبق اسناد تاریخی می دانیم که برخی از استادان بزرگ فرقه شوالیه های مسیح با دریانوردان و نقشه برداران و جغرافیادانان یهودی در ارتباط بودند.
_
در کتاب «شوالیه های مسکین مسیح و معبد سلیمان» توضیح داده شده است که کریستف کلمب علاوه بر حمایت های مالی ملکه ایزابل فرمانروای کاستیل، از حمایت عده ای از ثروتمندان یهودی آن زمان نیز برخوردار بوده است. همۀ این قطعات پازل را که کنار هم بگذاریم، یهودی الاصل بودن کریستف کلمب که حالا علم ژنتیک هم شاهدی برای آن یافته است دور از ذهن به نظر نمی رسد. جالب اینکه کریستف کلمب به فاصله اندکی پیش از ضرب الاجل دولت اسپانیا برای اخراج یهودیان از اسپانیا، رهسپار سفر دریایی گشت که در نهایت به آمریکا ختم شد!
_
جهت سفارش کتاب‌های 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》و 《فرمانروایان کوهستان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh

NagoftehayeTarikh

12 Oct, 19:01


حقیقتاً کم آوردم! حجم اطلاعات نادرست تاریخی در فضای مجازی به قدری رسیده که اگر حتی هر دقیقه یک مطلب در نقد آن‌ها بگذارم باز هم نمی‌رسم حتی به موارد مهم برسم! شگفت‌انگیز این است که اکثر صفحات و کانال‌های غیر تاریخی مخاطبان زیادی دارند در حالی که صفحات و کانال‌های واقعاً کار درست و حرفه‌ای اکثراً مخاطبان کمی دارند. در عصر اطلاعات و ارتباطات، ضد اطلاعات بیداد می‌کند و هیچ‌کس از این داده‌های نادرست مصون نیست.
سه احتمال وجود دارد، یا مردم و عوام تشنه‌ی اطلاعات زرد و نادرست هستند که صفحات و کانال‌های ناتاریخی اینقدر طرفدار دارند، یا شاید هم دست‌های پنهانی در کار است تا صفحات ناتاریخی را برجسته کنند، و یا شاید هم هر دوی اینها هم‌زمان درست هستند!

NagoftehayeTarikh

27 Sep, 12:28


قاتل عمر ابن خطاب که بود؟
_
هنوز فتح ایران به دست لشکریان عرب مسلمان کامل نشده بود که خنجر یک ایرانی تن خلیفه بزرگ مسلمانان را پاره پاره کرد. این شاید یکی از نقاط عطف تاریخ ایران بوده باشد. وقتی که یک اسیر ایرانی در مدینه به سیم آخر زد و با وجود دانستن عواقب کار خود در یک عملیات متهورانه شبیه خودکشی، دست به قتل خلیفه مسلمانان زد. عمر ابن خطاب اولین امیرالمؤمنان جهان اسلام بود که کشته می شد و این البته آخرین بار نبود که یک ایرانی خلیفۀ مسلمانان را می کشت. شیوه ترور عمر به دست پیروز ابولؤلؤ بعدها از طرف خوارج و بعدتر از طرف حشاشین مورد تقلید قرار گرفت. اما پیروز ابولؤلؤ که بود؟ و انگیزۀ او از قتل عمر ابن خطاب چه می توانست باشد؟ ادامه مطلب در سایت ناگفته های تاریخ:

پیروز ابولؤلؤ قاتل عمر ابن خطاب که بود؟
_
جهت سفارش کتاب‌های 《فرمانروایان کوهستان》و 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》 و «افسانه استر و مردخای» به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh