מנועי הכסף 🎗️ @moneyenginespodcast Channel on Telegram

מנועי הכסף 🎗️

@moneyenginespodcast


הקבוצה של פודקאסט "מנועי הכסף" מבית כלכליסט של אורי גרינפלד ושי סלינס.
יש גם קבוצת דיונים
https://t.me/moneyengineschats

מנועי הכסף 🎗️ (Hebrew)

האם אתם מחפשים להרחיב את הידע שלכם בתחום הכלכלה והכספים? רוצים לשמוע דעות מומחים ולהתעדכן בעדכונים חמים בתחום? אז הקבוצה של פודקאסט "מנועי הכסף" היא בדיוק המקום בשבילכם! מאחורי הפודקאסט עומדים אורי גרינפלד ושי סלינס מבית כלכליסט, המביאים לכם תוכניות מעניינות ועשירות בנושאים אקטואליים ומרתקים. הקבוצה כוללת גם קבוצת דיונים בה תוכלו להשתתף ולהתחבר עם אנשים אחרים שמעניינים באותם נושאים. אל תחמיצו את ההזדמנות להצטרף ולהתחיל ללמוד ולהתעדכן במידע הכי חם בעולם הכלכלי והפיננסי!

מנועי הכסף 🎗️

21 Nov, 16:48


אנחנו עם פרק מספר 312 באוויר:
בחלקו הראשון דיברנו על תפקיד האנליסט ועל ההשפעות שלו על מחיר המניה. מאיפה מקבלים האנליסטים את המידע בעזרתו הם מנתחים את ההחלטות, מה ההבדל בין מחלקת ה"ביי-סייד" (Buy side) לבין ה"סייד-סייד" (Sell side) ומדוע נדמה לנו שהאנליזות מטעות אותנו לא מעט פעמים.

בהמשך הפרק אירחנו את אורי אליאביב, יועץ בתחום הבינה המלאכותית ומייסד קהילת MDLI. דיברנו על התוצאות שפרסמה אנבידיה לרבעון השלישי שלה - אילו נתונים הפתיעו במיוחד ומה אכזב את המשקיעים. בנוסף דיברנו על הפיתוחים והחידושים האחרונים בתחום הבינה המלאכותית - ממודלי השפה שנראה שהגיעו למיצוי היכולות הטכנולוגיות שלהם ועד לדבר הבא בתחום.
האזנה נעימה וסופ״ש שקט
https://open.spotify.com/episode/0YVypayyr4FkYN8uFu3sdx?si=MBsN0PntRYig4LsrQJe-JQ

מנועי הכסף 🎗️

20 Nov, 21:29


וזו תגובת המניה. כנראה שהמשקיעים התרגלו לראות את החברה עוקפת בענק את התחזיות, והפעם נראה שלא כך המצב

מנועי הכסף 🎗️

20 Nov, 21:25


דוחות פושרים לאנבידיה למרות שעקפה את התחזיות המוקדמות כמעט בכל הפרמטרים:
ההכנסות של אנבידיה מהדאטה סנטר עמדו על 30.8 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-29.1 מיליארד.
הרווח הנקי למניה עמד על 81 סנט, לעומת צפי ל-74.
לגבי הרבעון הבא החברה צופה הכנסות של 37.5 מיליארד דולר - בדומה לתחזיות המוקדמות.

מנועי הכסף 🎗️

20 Nov, 14:00


היום אחרי נעילת המסחר בניו יורק אנבידיה תפרסם תוצאות. אלו התחזיות של השוק:
- הכנסות הרבעון הנוכחי (שלישי פיסקלי) - 33.1 מיליארד דולר
- תחזית הכנסות רבעון הבא - 37 מיליארד דולר
- רווח למניה רבעון שלישי - 74 סנט
- הכנסות מדאטה סנטרס - 29 מיליארד דולר
- הכנסות מהגיימינג - 3 מיליארד דולר

מנועי הכסף 🎗️

20 Nov, 06:23


התקשורת האמריקאית מציינת כי חברות קריפטו ואישים בסקטור פנו לצוות המעבר של טראמפ וייתכן שגם ישירות לנשיא הנבחר, והביעו תמיכה במינוי של גודי גוליין – על בסיס היכרותה הקרובה עם עבודת הרשות, מבפנים ומבחוץ.

"היא המועמדת הטובה ביותר מכל השמות שהועלו עד כה. יש לה הבנה מוחלטת של החקיקה, ושל האופן שבו רשות ני"ע עובדת. זה יהיה מינוי של שינוי מיידי (change make), תומך קריפטו, שיוביל לשינוי דרמטי בתעשייה", אמר ברנדן פלייפורד (Brendan Playford), מייסד שותף בחברת Masa, ספקית נתוני קריפטו לחברות AI, על מינויה האפשרי של גודי גוליין.

צ'רלי קופר, לשעבר מנהלת התפעול הראשית במועצת המסחר בחוזי הסחורות בארה"ב (וכיום יועצת בכירה לחברת הקריפטו R3) אמרה עוד: "היא מתנהלת באופן רגוע אבל קשוחה באופן קיצוני. היא תוביל את הרשות עם הבנה מוחלטת של חקיקת ניירות ערך והאופן שבו היא מתאימה לשווקים ולתעשיית הקריפטו – היא גם תשנה דרמטית את המדיניות של הממשל הקודם, שהתנהל ואכף את החוקים כפי שהם נוסחו לפני 90 שנה".

בנוסף לגודי דוליין, הוזכרו כמועמדים לתפקיד עד כהעו"ד רוברט סטבינס (Robert Stebbins), שותף בפירמת Willkie Farr & Gallagher , עו"ד פול הסטינגס שותף בפירמת Brad Bondi; יו"ר ה-SEC לשעבר פול אטקינס והיועץ המשפטי הראשי של רובינהוד דן גאלגהר (Dan Gallagher).

מנועי הכסף 🎗️

20 Nov, 06:23


הנשיא הנבחר דונלד טראמפ שוקל למנות את עורכת הדין תרזה גודי גוליין (Teresa Goody Guillén,), המתמחה בתחום הקריפטו, ליו"ר רשות ניירות ערך (SEC). כך לפי דיווחים בתקשורת האמריקאית.

גודי גוליין, לשעבר בכירה ב-SEC, היא שותפה בפירמת עורכי הדין BakerHostetler ומובילה את קבוצת הבלו'ציין של הפירמה. היא כיהנה בשנים 2011-2009 יועצת משפטית של המועצה הכללית ברשות ני"ע של ארה"ב. במסגרת עבודת כעורכת דין פרטית, במשרד הנוכחי והקודם, ייצגה שורה של לקוחות מתחום הקריפטו בדיונים ועימותים מול הרשות.

גודי גוליין, או מועמד אחר שייבחר, יחליפו את גארי גנסלר, יו"ר ה-SEC הנוכחי, שתמך ברגולציה הדוקה על הקריפטו ובהתאם לא זוכה לאהדה בסקטור – וטראמפ אף הודיע בקמפיין שיפטר אותו.

גנסלר עצמו כבר ציין בשבוע שעבר שכהונתו צפויה להסתיים בקרוב, והוא צפוי לפרוש לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד, ב-20 בינואר. לא מדובר בעניין חריג, ולרוב יו"ר ה-SEC שממונה על ידי הנשיא פורש מהתפקיד בעת כניסתו של נשיא חדש לבית הלבן.

מייד המשך...

מנועי הכסף 🎗️

18 Nov, 10:48


איך טראמפ יכול להקפיץ את הצמיחה של ארה״ב?

*אורי גרינפלד*
הראלי שהתחיל לקראת הבחירות והמשיך אחרי שטראמפ ניצח התבסס כנראה על שני דברים: הראשון הוא זיכרון שטראמפ היה טוב לשוק המניות בקדנציה הראשונה שלו. השני הוא אמונה שטראמפ טוב לכלכלה האמריקאית.

בעוד שהראשון הוא זיכרון מוטעה (התשואה הממוצעת של ה-S&P 500 בשנים של טראמפ עמדה על 12%, נמוך מהממוצע ארוך הטווח של המדד), השני, כמו האפשרות שטייסון ינצח את פול בקרב, הוא לא יותר מאמונה לא מבוססת אבל פופולרית.

ניתן למנות ארבע דרכים מרכזיות שבהן טראמפ יכול לתמוך בצמיחה של הכלכלה האמריקאית: דה-רגולציה, הקלות פיסקאליות, החזרת ייצור לארה"ב והפחתות ריבית:
בכל הנוגע לדה-רגולציה, גם בקדנציה הראשונה שלו טראמפ הבטיח לצמצם את הרגולציה בלא פחות מ-75% "כבר ביום הראשון". במחצית הראשונה של הקדנציה של טראמפ הבטחה זו אילו מומשה אבל לא הביאה לשיפור מורגש בפריון של הסקטור העסקי בארה"ב ולגידול בפוטנציאל הצמיחה. לאחר מכן, במחצית השנייה של הקדנציה היקף הרגולציה חזר לרמה דומה לזו של הנשיאים הקודמים. לא רק זאת אלא שחלק מהרפורמות שהנהיג טראמפ בכהונה הראשונה שלו היו אלו שאפשרו לבנקים האזוריים להפוך לנותני האשראי העיקריים בשוק הנדל"ן המסחרי. כמובן שבעקבות כך הגענו ב-2023 למשבר הבנקים האזוריים שהכריח את הפד להתערב שוק בשווקים. לכן, סביר להניח שגם עם קונגרס רפובליקני מלא טראמפ יתקשה להעביר רפורמות מקלות באופן גורף כך שפוטנציאל הצמיחה של ארה"ב יגדל.

מבחינת האפשרות להרחבה פיסקאלית, רשמנו כבר בשבוע שעבר שסביר להניח שלא נראה צעדים משמעותיים מעבר להארכת הקלת מס החברות של טראמפ מהקדנציה הקודמת. הסיבה המרכזית לכך היא שגם אם לוקחים בחשבון שהפחתת המס של טראמפ לא מוארכת, הגירעון בארה"ב צפוי לעמוד סביב 7% מהתוצר בשנים הבאות כאשר הוצאות הריבית בלבד מהוות כ-3% מתוך זה. לכן, אם טראמפ רוצה להאריך את הפחתת המס (והוא חייב לעשות זאת כדי שהשווקים לא ירדו בחדות) הוא יצטרך למצוא דרך להגדיל את ההכנסות ממיסים אחרים או לקצץ בהוצאות. הטלת המכסים היא כמובן האפשרות הברורה ביותר להגדלת ההכנסות אבל היא לא תכסה כנראה את כל העלות ולכן הגירעון עוד יגדל בשנים הבאות. אפילו אם נניח שהרפובליקנים יהפכו את עורם ויתחילו לצטט את לנין, הסיכון של הרחבה פיסקאלית נוספת הוא שהשווקים יענישו את ארה"ב. פרמיית הסיכון כיום באג"ח ל-10 שנים היא אפסית (אחרי תקופה ארוכה שהייתה שלילית) וברמת התשואות הנוכחית הסיכון לעליית תשואות כתוצאה מפתיחת פרמיית הסיכון היא לא משהו שאפשר לזלזל בו. בפעם האחרונה שהשוק העניש את ארה"ב על חוסר אחריות בצד הפיסקאלי היתה בתחילת שנות ה-90, אז פרמיית הסיכון הגיעה גם ל-400 נ"ב לפני שהמאמצים של קלינטון הצליחו להרגיע את השווקים.

בכל הנוגע להחזרת הייצור לארה"ב ולתמיכה בשוק העבודה אנו שומרים על זכותנו להיות סקפטיים וזאת מארבע סיבות: 1. טראמפ הציע את אותה המדיניות גם בקדנציה הקודמת שלו ולא רק שהיא לא החזירה עבודות לארה"ב אלא שהיא בכלל לא השפיע על סחר החוץ של ארה”ב | 2. סביר להניח שמדיניות המכסים החדשה של טראמפ לא תצא לפועל באופן מלא, בעיקר בכל מה שקשור למכס האוניברסלי ולשותפות הסחר הגדולות של ארה"ב |
3. גם אם המדיניות תצא לפועל באופן מלא, ההשפעה שלה, אם בכלל תהיה כזו, תהיה שולית שכן עלויות כח האדם והרגולציה בארה"ב הופכים את החזרת הייצור לארה"ב ללא כדאית גם במחירים גבוהים יותר | 4. שוק העבודה בארה"ב כיום גם כך הדוק ולכן גם אם יהיה תמריץ להחזיר עבודות הביתה, החברות האמריקאיות יתקשו למצוא עובדים, מה שיוביל לעלייה בשכר ולאינפלציה.

גם בכל הנוגע לריבית הפד, נדמה שמדיניות טראמפ (ועוד לא דיברנו על ההבטחה לגרש כ-10% מכח העבודה שעובד בעבודות בשכר נמוך) הופכת את החלטות הפד לקשות יותר שכן הסיכון האינפלציוני בהחלט עולה תחת טראמפ.

מנועי הכסף 🎗️

17 Nov, 11:05


נתוני צמיחה מעודדים לרבעון השלישי של השנה:
הקצב השנתי עמד על 3.8% בחישוב שנתי, לעומת הרבעון השני בו נרשמה צמיחה אפסית של 0.3%. התוצר ברבעון זה נמוך מרמת התוצר ברבעון השלישי של 2023 ב-1%.
ההתאוששות לעומת הרבעון השני חוצה את כל רכיבי התוצר - יבוא הסחורות והשירותים (ללא ייבוא בטחוני, מטוסים, אוניות, ויהלומים) עלה ב-6.1%. יבוא הסחרות רשם את העליה החדה של 10.6% בחישוב רבעוני. ייבוא שירותי התיירות (נסיעות לחו"ל של ישראלים) קטן לעומת הרבעון השני ב-5%.

מנועי הכסף 🎗️

17 Nov, 10:15


לפי אפל, הצלחנו להגיע למקום ה-1 בקטגוריית העסקים ו-6 בקטגוריה הכללית.
תודה רבה, בזכותכם :-)

מנועי הכסף 🎗️

15 Nov, 12:03


מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.5% באוקטובר 2024 ובשנים עשר החודשים האחרונים עלה ב-3.5%.
עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: הלבשה והנעלה שעלה ב-3.5%, תחבורה שעלה ב-1.9% ומזון ובריאות שעלו ב-0.5%, כל אחד.
ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: שירותי דיור בבעלות הדיירים ותרבות ובידור שירדו ב-0.2%, כל אחד.

מנועי הכסף 🎗️

14 Nov, 15:38


פרק חדש באוויר (מספר 311):
בחלק הראשון דיברנו על נתוני הגירעון והאינפלציה של ישראל. מצד אחד הגירעון ירד בחדות בחודש אוקטובר , ומצד שני הימשכות המלחמה אל מעבר להערכות המוקדמות מעלה את האינפלציה. האם יש סתירה בין הנתונים ואיזה נתון משקף טוב יותר את המצב הכלכלי הריאלי של ישראל.

בחלק השני אירחנו את אורי ארדמן, יזם קריפטו, כדי לדבר על השוק. מה מניע את גל עליות המחירים האחרון, מהם הרפורמות שמתכנן לעשות הנשיא הנבחר של ארה״ב דונלד טראמפ. האם אנחנו מתקרבים לעידן בו נוכל לשלם בבית קפה או בתחנת הדלק עם קריפו ואילו ביצועים רשמו תעודות הסל שהושקו בוול סטריט בתחילת השנה.
https://open.spotify.com/episode/1TZkHn4wlJ7wfZfDY8VTDj?si=712affe543064310

מנועי הכסף 🎗️

13 Nov, 13:33


מדד המחירים בארה״ב באוקטובר עמד על 0.2%, בהתאם לצפי. האינפלציה השנתית על 2.6%

מנועי הכסף 🎗️

13 Nov, 07:27


סקרי מנהלי הקרנות של בנק אוף אמריקה (מנהלים 565 מיליארד דולר) שנערך בין 1-7 בנובמבר:

- ציפיות לעלייה בקצב הצמיחה העולמי: לפני הבחירות (4%-) אחרי הבחירות (23%)
- ציפיות לעלייה בקצב הצמיחה של ארה״ב: לפני (15%-) אחרי (28%)

מה צפוי ב-2025:
- הנכס הטוב ביותר להשקעה: מניות אמריקאיות (43%), מניות גלובליות (20%), זהב (15%)
- המדד הטוב ביותר להשקעה: ראסל (35%), נאסד״ק (28%), שווקים מתעוררים (15%)
- המטבע הטוב ביותר להשקעה: דולר (45%), זהב (28%), ין (20%)
- גורם הסיכון המרכזי לצמיחה: סין (35%), הפחתת המסים הצפויה בארה״ב (33%), עלייה פתאומית בתשואות האג״ח (50%), מלחמת סחר (35%)

מנועי הכסף 🎗️

11 Nov, 11:06


ירידה בגירעון הממשלתי באוקטובר - ל-7.9% מהתוצר

מנועי הכסף 🎗️

11 Nov, 09:04


*מדיניות המיסים*
בצד השני של ההבטחות של טראמפ לגבי המכסים עומדות הפחתות המיסים שהוא רוצה להוביל ובעיקר הפחתת מס החברות. מס החברות שעומד כיום על 21% בעקבות ההפחתה החדה של טראמפ בקדנציה הקודמת שלו אמור על פניו לעלות חזרה ל-35% ב-2025. עם זאת, טראמפ צפוי לנצל את הקונגרס הרפובליקני ולהפוך את ההחלטה הזו לקבועה או לפחות להאריך אותה באופן משמעותי. מנגד, הרצון של טראמפ להוריד את המס עוד לרמה של 15% לא בהכרח יתממש וזאת משלוש סיבות:
1) הכלכלה האמריקאית בכלל, ורווחיות הפירמות בפרט, במצב מצוין.
2) המצב הפיסקאלי לעומת זאת במצב הרבה יותר גרוע כאשר הגירעון עומד על 6.4% ויחס החוב לתוצר על מעל ל-120%. לא רק זאת אלא שחלק גדול מההוצאות הועבר בשנים האחרונות לשירותי רווחה ולהשקעות שאינן מייצרות החזר השקעה בטווח הזמן הקצר. לכן, אם טראמפ לא יצליח לשנות לפחות אחד מהמרכיבים הללו הדבר יקשה על הממשל להוציא כספים נוספים ועלול להביא לצמיחה איטית יותר בכלכלה בשנים הקרובות.
3) תשואות האג"ח נמצאות כיום במקום אחר לגמרי מהיכן שהיו ב-2017 כאשר חלקם של תשלומי הריבית על החוב מהתקציב בשנים הקרובות יישאר גבוה. לכן ייתכן שבקונגרס יפחדו מתגובה חדה בשווקים, בדומה לזו שהייתה בצרפת או בבריטניה כאשר הממשלות ניסו לבצע הרחבה פיסקאלית.
לכן, בסופו של דבר ההכנסות שיגיעו מהמכסים ינוצלו בעיקר כדי לממן את הותרת מס החברות על 21% וההסתברות להפחתות מיסים משמעותיות נוספות או להגדלת ההוצאה הממשלתית אינה גבוהה במיוחד.
מבחינת ההשפעה האינפלציונית, להפחתת מס חברות (או הותרת המס נמוך), בשילוב עם העלאת מכסים צפויות להיות השפעות דיפלציוניות בטווח הבינוני. מחד, שיפור הרווחיות של החברות מאפשר להן להימנע מהעלאת מחירים במקרה ששוק העבודה נותר הדוק. מנגד, ההכנסה הפנויה של משקי הבית נפגעת בשל ההתייקרות בטווח הקצר. לכן, גם בהיבט הזה החשש מאינפלציה ארוכת טווח כתוצאה מהמדיניות של טראמפ נראה לנו מעט מוגזם.
*ההשלכות על הפד*
בהפחתת הריבית בחמישי האחרון הפד נשמע הרבה יותר מהוסס מאשר בהפחתה של ספטמבר. על אף שהריבית הופחתה שוב ב-25 נ"ב, השינויים בהודעה היו ללא ספק לצד הניצי. ראשית, את המשפט שבו הפד ציין בספטמבר שקצב יצירת המשרות בהאטה החליף משפט שלפיו התנאים בשוק העבודה הוקלו בסך הכל מאז תחילת השנה.
שנית, המשפט שבו הפד ציין בספטמבר שהוועדה משוכנעת שהאינפלציה בדרך ליעד פשוט נמחק מההודעה. שינויים אלו משכנעים אותנו, וכנראה גם את שאר השוק, שהפד יהיה זהיר יותר בהפחתות הריבית שלו בחודשים הקרובים. בהתאם, החוזים מתמחרים כיום הפחתת ריבית נוספת של 25 נ"ב עד ההחלטה של סוף ינואר (עם הסתברות של 65% בדצמבר) ועוד כ-60 נ"ב בלבד עד לאוקטובר 2025.
בעוד שעם החלק הראשון של ההערכות אנו מסכימים לחלוטין, עם החלק השני אנו פחות מסכימים. המדיניות של טראמפ, גם אם תתממש, אינה תומכת צמיחה ומצבו של הצרכן האמריקאי הולך ומורע. לפי העדכון האחרון של סניף הפד של סן פרנסיסקו, החיסכון העודף של הצרכן נגמר כבר במחצית הראשונה של השנה ועומד נכון לסוף ספטמבר על 291- מיליארד דולר. במילים אחרות, לא רק שהציבור האמריקאי בזבז את כל חסכונות הקורונה אלא שהוא גם משתמש בחודשים האחרונים בחיסכון ה"רגיל" שלו ונאלץ להוציא חלק גדול יותר מההכנסה הפנויה מאשר בעבר. דו"ח התעסוקה האחרון מראה שלחצי השכר משוק העבודה הולכים גם הם ונחלשים ולכן אנו מעריכים שהסיכוי להרעה בכלכלה האמריקאית גדל ומכאן שבמהלך 2025 קצב הפחתות הריבית דווקא יואץ.

מנועי הכסף 🎗️

11 Nov, 09:03


הניצחון של טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב והמגמה המסתמנת לפיה הקונגרס יהיה בשליטה מלאה ונוחה של הרפובליקנים מביאים אותנו לנקודה בה צריך לשאול עד כמה הטרייד של טראמפ בשווקים צפוי להימשך?
כמו בפעמים רבות, השווקים עובדים על הציפיות ולא על החדשות ובאמת בשבועות שלפני הבחירות ראינו את השווקים מתמחרים בסבירות הולכת וגדלה את הניצחון של טראמפ. השאלה החשובה כעת היא מה ההסתברות שהצעדים שעליהם טראמפ דיבר בקמפיין שלו אכן יתממשו וכמה השפעה תהיה להם?
הרי אם נסתכל על הקדנציה הראשונה של טראמפ, חלק גדול מההבטחות שלו לא התממשו או שהתממשו באופן חלקי בלבד. כך למשל, לא רק שמקסיקו לא בנתה את החומה של טראמפ אלא שגם ארה"ב לא בנתה אותה ושני מיליון המהגרים שנכנסו באופן לא חוקי לארה"ב ב-2024 יכולים להעיד על כך.
באופן דומה, הגירעון המסחרי של ארה"ב עם סין לא באמת הצטמצם בקדנציה של טראמפ למרות כל הרעשים בנושא מלחמות הסחר. לכן חשוב להערכתנו להבין מה הקונצנזוס כיום לגבי הצעדים שטראמפ יוציא לפועל ומה עשוי לקרות אם חלק מהערכות אלו לא יתממש. כדי לעשות זאת נתמקד בשני הנושאים הכי קריטיים לשווקים הפיננסיים: מדיניות המכסים והפחתת מס החברות.
*מדיניות המכסים*
טראמפ מתכוון, לפי הקמפיין שלו, להטיל מכס אוניברסלי של 10% על כל היבוא לארה"ב ולהעלות את המכסים על סין באופן רוחבי ל-60%. לפי רוב ההערכות, מכסים אלו, בהנחה שאכן ייושמו, יוסיפו בין 0.8% ל-1% לאינפלציה ויקשו על הפד להמשיך להוריד את הריבית מעבר ל-3.5%. להערכתנו הערכות אלו כנראה מעט מוגזמות שכן ישנם מספר גורמים שיגרמו למדיניות המכסים להתממש באופן חלקי בלבד ולהשפעה להיות פחותה.
ראשית, סביר להניח שהמכס האוניברסלי לא ייושם במלואו, בטח לא מול שותפות סחר בעלות כוח כמו האיחוד האירופי. גם ב-2018 כשטראמפ איים בהטלת מכסים על היבוא מאירופה האיחוד החזיר לו באיום מיידי להטלת מכסים על מוצרים של הארלי דווידסון ועל בורבון (וויסקי מתוצרת ארה"ב שהוא מצוין על הרבה קרח עם כמה עלי מנטה ומשחק NFL ברקע), מה שהרגיע את טראמפ מהר מאוד. גם בשבועות האחרונים נציגים שונים של האיחוד האירופי ציינו כי במידה וארה"ב תטיל מכס עליהם הם יטילו באופן מיידי מכסים בחזרה, מה שעשוי לטרפד את המהלך מראש. בנוסף, באיחוד החליטו גם להשתמש בגזרים ולא רק במקלות והבטיחו כי אם הם יוחרגו ממדיניות המכסים הם יגדילו את הייבוא מארה"ב של מוצרים מסוימים כמו סויה או גז טבעי.
בנוסף, כפי שרשמנו לפני שבועיים, אנו מעריכים שטראמפ יסכים גם לוותר לחלק מהשותפות שלו על המכסים בתמורה להסכמות בנושאים אחרים כמו הסכמי נאט"ו, מדיניות החוץ מול סין או היעדים בנושאי האקלים. לבסוף, חלק מהשפעת המכס על המחירים, ככל שיש כזו, מתקזזת באופן כמעט מיידי על ידי התאמה של המטבעות. אם ייבוא של מוצר שמיוצר בבריטניה יחויב במכס של 10% הרי שסביר להניח שמאזן הסחר של בריטניה מול ארה"ב יורע, מה שיביא להיחלשות של הליש"ט מול הדולר. היחלשות כזו תביא להוזלה מחודשת באותו המוצר ותקזז את השפעת המכס. מכיוון שהבנקים המרכזיים הגדולים בעולם נמצאים כיום כמעט כולם בתהליך של הפחתת ריבית, למדיניות המכסים צריכה להיות גם השפעה מיידית על הציפיות לפערי הריבית היחסיים וההשפעה המטבעית אף תהיה משמעותית יותר.
לכן, בשורה התחתונה, מהמכס האוניברסלי לא יישאר בסופו של דבר יותר מדי ולכן ההשפעה האינפלציונית שלו תהיה שולית בלבד.
שנית, בכל הנוגע למכס של 60% על סין, ברור שגם אם הדולר יתחזק מול היואן כפי שקרה מאז תחילת אוקטובר, הוא לא יקזז את המכס באופן משמעותי. בנוסף, סך היצוא של סין לארה"ב מהווה כ-3% מהתוצר ולכן ההשפעה על המדיניות של הבנק המרכזי הסיני לא צפויה להיות משמעותית בכל מקרה. יתרה מכך, ב-2018 כאשר טראמפ הטיל מכס של בין 20% ל-50% על יותר מאלף מוצרים שונים המיובאים מסין וביניהם טלוויזיות ומכונות כביסה, מחיר המוצרים הללו בהחלט עלה.
עם זאת, כדאי לזכור ש: א) גם ב-2018 לאחר עליית המחירים הראשונית, המחירים חזרו לרדת באופן משמעותי כאשר היבואנים מצאו חלופות שאפשרו לקזז חלק מההתייקרות; ב) מכיוון שעל חלק מהמוצרים המכס כבר היום גבוה, העלאת המכס ל-60% תייצר עליית מחירים משמעותית רק על חלק מהמוצרים, רובם אינם מוצרים לצרכן ולכן אין להם השפעה אינפלציונית מהותית; ג) בכל מקרה החלק של היבוא מסין מתוך מדד המחירים לצרכן של ארה"ב עומד על כ-3% לכל היותר ולכן ההשפעה על המדד כולו מוגבלת.
בשורה התחתונה, מדיניות המכסים של טראמפ היא כלי שנועד להשיג מטרות אחרות ביחסי הכוחות בין ארה"ב לסין. גם במידה והמדיניות תיושם באופן מלא, ההשפעה שלה על האינפלציה תהיה נמוכה להערכתנו מהקונצנזוס ותעמוד על תוספת חד פעמית של 0.5% בלבד.

מנועי הכסף 🎗️

10 Nov, 14:34


הבורסה בתל אביב ננעלה בירוק, ברקע האופטימיות בשווקים הבינלאומיים לאחר נצחונו של טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב.

העליות התגברו עוד יותר לקראת הנעילה, ובסיומו של היום קפץ מדד ת"א 35 ב-2.6%, ת"א 125 התחזק ב-2.5% ות"א בנקים זינק ב-3.1%.

מזרחי טפחות עלה ב-3.9% והוביל את המגמה במניות הבנקים, פועלים קפץ ב-3.4%, בינלאומי הוסיף לערכו 3.3%, דיסקונט טיפס ב-3.1% ולאומי עלה ב-2.5%.

פערי ארביטראז' הקפיצו את מניית נייס ב-8.8% ואת טאואר ב-6.9%.

30 מהמניות במדד ת"א 35 ננעלו בירוק, כשיוצאות הדופן הן איי.סי.אל, סאפיינס, נובה, או.פי.סי וטבע, שרשמו ירידות של עד 0.9%.

תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים נחלשה בארבע נקודות בסיס לרמה של 4.78%

מנועי הכסף 🎗️

09 Nov, 06:25


שבוע טראמפ בוול סטריט הסתיים בצורה אופטימית מבחינת שוקי המניות בניו יורק:

דאו ג'ונס עלה אתמול ב-0.6%, שזה 260 נקודות, ונגע ב-44,000 בפעם הראשונה בטרם ננעל על 43,988.99. מדד S&P 500 נגע לרגע בציון הדרך של 6,000 נקודות. שני המדדים רשמו את השבוע הטוב ביותר שלהם השנה, עם עלייה של יותר מ-4.6%.

כל 11 הסקטורים של מדד S&P 500 סיימו את השבוע בעלייה, כאשר בנקים, חברות אנרגיה, תעשייה וחברות טכנולוגיה רשמו עליות משמעותיות. מניות של חברות קטנות יותר אף הציגו ביצועים טובים יותר, כאשר משקיעים מהמרים על כך שאג'נדת "אמריקה תחילה" תגדיל את הרווחים בחברות מקומיות. מדד ראסל 2000 עלה ביותר מ-8% בשבוע הטוב ביותר שלו מאז 2020.​​​​​​​​​​​​​​​​

4,159

subscribers

173

photos

1

videos