مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات @medadmagazine Channel on Telegram

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

@medadmagazine


این‌جا تا همیشه درباره‌ی ادبیات و نقاشی است.

برای تبادل و ارتباط با ادمین:

🆔️ @Medad_admin

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات (Persian)

به کانال تلگرامی مداد خوش آمدید! اگر علاقه‌مند به دنیای هنر و ادبیات هستید، اینجا بهترین مکان برای شماست. در این کانال، شما می‌توانید مقالات، مطالب و اخبار مرتبط با نقاشی و ادبیات را مطالعه کنید. دنیای اشعار و آثار هنری منحصر به فرد، در مداد به شما نمایش داده می‌شود.

آیا تا به حال دنیای پر رمز و راز ادبیات را کاوش کرده‌اید؟ آیا عاشق آثار هنری و عکس‌های زیبا هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، حتما این کانال را دنبال کنید و از مطالب ارزشمند آن بهره ببرید.

ادمین کانال همواره در حال انتظار بازخوردها و پیشنهادات شماست. بنابراین اگر هرگونه سوال یا نیاز به راهنمایی دارید، با ادمین کانال به ارتباط برسید.

با عضویت در کانال مداد، به جهانی از زیبایی ها و شاعری های بی‌پایان خواهید رسید. همچنین می‌توانید با دیگر دوستداران هنر و ادبیات ارتباط برقرار کرده و تجربیات خود را با آنها به اشتراک بگذارید. پس چهارده نیز این موقعیت را از دست ندهید و به جمع ما بپیوندید.

با ما باشید، در دنیایی از خیال و خلاقیت. رویایتان را زنده کنید و عاشق هنر و ادبیات شوید. از این پس، مداد همراه شما خواهد بود.

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Jan, 18:30


از حیوانات خانگی زیبا و عجیب‌وغریب گرفته تا موجودات ماورایی، گربه‌ها در هنر ژاپنی در اشکال و زمینه‌های مختلف ظاهر می‌شدند.
نکته‌ی جالب درباره‌ی ارتباط ژاپن و گربه‌ها به دوره‌ی هیان برمی‌گردد. گربه‌ها به دو دلیل به‌طور خاص با زنان اشرافی مرتبط بودند.
زنان اشراف ژاپنی در این دوره، برخلاف مردان ژاپنی، عمدتاً در خانه بودند. به همین‌دلیل گربه‌ها حیوان موردعلاقه‌ی آن‌ها در خانه بودند.
چند نمونه از این نقاشی‌ها را با هم ببینیم...

#فکت
#ژاپن
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Jan, 08:46


📄 مجله‌ی #نیویورکر
شماره‌ی ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵
#مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

20 Jan, 10:40


📝 افسانه‌ی "اثر کلاسیک به‌نثرِ روان"
رضا صالحی
#یادداشت

بارها شده که از من خواسته‌اند تا شاهنامه‌ای به نثر روان امروزی معرفی کنم که خواندنش راحت‌تر باشد. رک‌وپوست‌کنده اگر بخواهم بگویم، چنین کتابی هیچ ارزشی ندارد؛ نه ارزش وقت و نه پول.

اگر شما هم به‌تازگی به متون کلاسیک فارسی علاقه‌مند شده‌اید، ممکن است هوس کنید این اثرها را "به‌نثر روان" بخوانید. پیشنهاد می‌کنم به‌هیچ عنوان سمت این عنوان‌ها نروید.

اگر تاریخ بیهقی بیشتر از این‌که تاریخ باشد، ادبیات است، به‌خاطر محتوایش نیست. اتفاقاً محتوای تاریخ بیهقی چیزی نیست جز بلاهایی که طی ده‌سال بر سر یک پادشاه دائم‌الخمر به‌اسم مسعود غزنوی می‌آید و بازی‌های سیاسی مفت‌خورهای کاخ‌نشینی مثل بوسهل زوزنی و حسن میمندی و حتی، شخصیت به‌غلط اسطوره‌شده‌ی حسنک وزیر. تاریخ بیهقی، علاوه‌بر اهمیت تاریخی، در زبان است که معجزه‌ می‌کند و به‌قول خود بیهقی، "آیتی" در زبان است. در اصطلاح نقد ادبی، "ادبیت" است که مهم است.

اعجاز نثر بیهقی است که باعث می‌شود این توصیف از مادر حسنک وزیر بعد از اعدامش، هنوز هم مو به تن آدم سیخ کند:

《مادرحسنک زنی بود سخت جگرآور. چنان شنیدم که دو سه ماه ازو این حدیث پنهان داشتند و چون بشنید جزعی نکرد، چنان‌که زنان کنند، بلکه بگریست به‌درد، چنان‌که حاضران از درد وی خون گریستند. پس گفت: "بزرگا مردا، که این پسرم بود، که پادشاهی چون محمود این جهان بدو داد و پادشاهی چون مسعود آن جهان". و ماتم پسر سخت نیکو بداشت.》

اگر قرار بود این پاراگراف را "به نثر روان" بخوانیم همچو چیزی می‌شد:

"مادر حسنک خیلی دلیر بود. من این‌طوری شنیده‌ام که چند ماهی خبر اعدام پسرش را از او قایم کردند. وقتی خبر را بهش گفتند، خیلی مثل زن‌های دیگر گریه‌زاری و بی‌تابی نکرد. بلکه گریه‌ای از روی درد کرد که هرکی آن‌جه بود هم زد زیر گریه. بعد گفت: عجب مرد بزرگی بود این پسر من. سلطان محمود مادیات این‌جهانی بهش داد و سلطان مسعود با کشتنش، آن جهان را بهش داد. بعد عزای پسرش را خوب نگه داشت."

از طرفی قصه‌های شاهنامه یا کلیله و دمنه یا مرزبان‌نامه، درمقایسه با رمان‌های ساختارمند و مهندسی‌شده‌ی امروزی، ممکن است بسیار ساده و شاید گاهی بچه‌گانه و بی‌منطق به‌نظر برسند. اعجاز فردوسی هم مثل بیهقی، در زبان است که متجلی می‌شود. اجازه بدهید یک مثال دیگر این‌بار از شاهنامه‌ی فردوسی بزنم:

در داستان رستم و اسفندیار، قهرمان ایران یعنی رستمِ تاج‌بخش، با اسفندیار، شاهزاده‌ی محبوب ایرانی مجبور به جنگ می‌شود و یک قصه‌ی تراژیک ساخته می‌شود بین دو شخصیت دوست‌داشتنی.  فردوسی در آستانه‌ی این جنگ می‌گوید:

"ببینیم تا اسپِ اسفندیار
سوی آخور آید همی بی‌سوار؟

وگر بارهٔ رستمِ جنگجوی
به ایوان نهَد بی‌خداوند روی؟"


اگر بخواهیم این دو بیت موجز و زیبا را به‌نثر روان بازنویسی کنیم، همچو چیزی می‌شود:

"باید ببینیم رستم از جنگ زنده بر می‌گردد یا اسفندیار؟"

همین! و تمام ظرایف زبانی و هنری نابود می‌شود توی این نثر روان.
تقابل‌های {اسپ/باره - آخور/ایوان- بی‌سوار/بی‌خداوند} هم همه توی این نثر روان حذف می‌شوند.

پس به‌نظر این حقیر، چیزی به اسم "فلان اثر کلاسیک به‌نثر روان یا ساده"، افسانه‌ای بیش نیست و خواندنش هیچ لذت هنری و ادبی‌ای ندارد و فقط ریختن پول و وقت توی سطل‌آشغال است.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

18 Jan, 18:02


یک مجسمه‌ی مهم و جذاب را با هم ببینیم...

"پرسئوس با سر مدوسا" اثر بنونوتو سلینی مجسمه ای است که معمولاً نادیده گرفته می‌شود. این اثر که توسط مورخان هنر به عنوان یکی از شاهکارهای هنر فلورانسی قرن شانزدهم تلقی می‌شود، همه ویژگی‌های نه تنها یک اثر هنری بزرگ، بلکه یک داستان خارق‌العاده و منحصر به فرد فلورانسی را نیز دارد.
در اسطوره‌های یونانی، پرسئوس یکی از قهرمانان بزرگ است که مأموریت می‌یابد سر مدوسا را قطع کند. مدوسا زنی بود که توسط الهه آتنا نفرین شده بود و هر کس به چشمان او نگاه می‌کرد، به سنگ تبدیل می‌شد. پرسئوس، با کمک خدایان و شمشیری از هفائستوس، کلاه‌خود نامرئی از هادس، سپر براق از آتنا و صندل‌های بال‌دار از هرمس، موفق شد مدوسا را شکست دهد. او از سپر براق خود به عنوان آینه استفاده کرد تا مستقیماً به مدوسا نگاه نکند و او را با یک ضربه سر برید. سپس سر او را به عنوان یک سلاح قدرتمند همراه خود نگه داشت.

#فکت
#تاریخ_هنر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Jan, 18:23


مجله‌ی گردون ماهنامه‌ای فرهنگی و ادبی و اجتماعی بود که از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۴ به سردبیری عباس معروفی منتشر می‌شد.

📕مجله‌ی گردون- شماره‌ی دو (آذرماه ۱۳۶۹)
#مجله

شماره‌ی اول مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Jan, 16:32


چند آرت وورک که از ارباب حلقه‌ها کشیده شده با هم ببینیم😀

#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

09 Jan, 13:15


دریغا سرزمین نگون‌بخت که از به‌یاد آوردنِ خود نیز بیمناک است. کجا می‌توانیم آن را سرزمینِ مادری بنامیم که گورستانِ ما است؛ آن‌جا که جُز ازهمه‌جا‌بی‌خبران را خنده بر لب نمی‌توان دید، آن‌جا که آه و ناله‌ها و فریادهای آسمان‌شکاف را گوشِ شنوایی نیست. آن‌جا که اندوهِ جانکاه چیزی‌ست همه‌جایاب. و چون ناقوسِ عزا به نوا درآید، کمتر می‌پرسند که از برای کیست، و عمرِ نیک‌مردان کوتاه‌تر از عمرِ گُلی است که به کلاه می‌زنند؛ و می‌میرند پیش از آن‌که بیماری گریبان‌گیرشان شود.

📚 #مکبث
🖊 #شکسپیر
🗣 فارسی داریوش آشوری
#متن_کتاب

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

08 Jan, 14:34


یکی از ویژگی‌های بارز نقاشی گوتیک، ایجاد حس عمق معنوی و بُعد عاطفی است که از طریق استفاده از نور و سایه، حالات چهره، و ترکیب‌های پیچیده به دست می‌آید. این سبک، گامی به سوی طبیعت‌گرایی یا ناتورالیسم در هنر بود. گوتیک را می‌توان مقدمه‌ای برای رنسانس دانست. هنرمندان گوتیک با افزودن جزئیات دقیق به لباس‌ها، مناظر، و چهره‌ها، فضایی رازآلود و درعین‌حال متأثر از معنویت خلق کردند. نقاشی گوتیک، با تأکید بر مفاهیم مذهبی و اخلاقی، علاوه بر جنبه‌ی زیبایی‌شناسی، ابزار قدرتمندی برای ترویج ایمان و انتقال داستان‌های مقدس به جامعه بود.

#مکاتب_نقاشی
#تاریخ_هنر
#کلیپ
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

07 Jan, 10:15


چیزهای ترسناک زیادی در ادبیات کلاسیک فارسی وجود دارد. اجازه بدهید یکی از آن‌ها را با هم مرور کنیم. در این نمونه‌ای که پایین‌تر می‌آید، دو چیز کاملاً یکسان را با فاصله‌ی تقریباً سیصدسال مشاهده می‌کنیم که می‌توان آن را به‌مثابه‌ی یک بیماری اجتماعی ببینیم. گویا همیشه در این خاک طبقه‌ای بوده‌اند که خودشان را از همه بالاتر می‌دانسته‌اند و دیگران را از انجام کارهایی منع می‌کرده و بعد خودشان همان‌ها را انجام می‌داده‌‌اند.

ابوالفضل بیهقی در تاریخ بیهقی (قرن پنجم) چنین نوشته:
«چه بسیار مردم بینم که امر معروف کنند و نهی از منکر، و گویند بر مردمان که فلان کار نباید کرد و فلان کار بباید کرد، و خویشتن را از آن دور بینند... و نیز فیلسوفان هستند و ایشان را طبیبان اخلاقی دانند که نهی کنند از کارهای سخت زشت، و جایگاه چون خالی شود، آن کار بکنند.»

معنی‌اش کاملاً مشخص است.
سپس سه قرن بعد از ابوالفضل بیهقی، حافظ شیرازی (قرن هشتم) این بیت را می‌گوید:

«واعظان کاین جلوه بر محراب و منبر می‌کنند/ چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند»

قسمت ترسناک ماجرا این‌جاست که همین امروز می‌توان این دو متن را پس از گذشت صدها سال، همچنان «معاصر» خواند! انگار بیهقی و حافظ همین امروز این دو متن را نوشته‌اند.

#ادبیات_کلاسیک
#حافظ
#تاریخ_بیهقی

🆔 @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

06 Jan, 17:52


It is during our darkest moments that we must focous to see the light.

"در تاریک‌ترین لحظات زندگی‌مان است که باید تمرکز کنیم تا نور را ببینیم."

#کلیپ
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

06 Jan, 10:54


اینفلوئنسر قرن هفدهمی!

ظاهراً گرفتن سلفی مد جدیدی نیست. رامبراند، نقاش هلندی، در قرن هفدهم عاشق این کار بود. او در طول زندگی‌اش بیش از صد سلف‌پرتره کشید.
ولی چرا؟
او باید تمرین نقاشی‌ می‌کرد و خودش همیشه در دسترس‌ترین مدل بود.
همچنین او برای نشان دادن احساسات مختلف از چهره‌ی خودش استفاده می‌کرد‌‌
او با این کار نوعی مستندنگاری هم می‌کرد. رامبراند در این پرتره‌ها موفقیت، شکست و حتی خنده‌هایش را ثبت کرده است.

#فکت
#تاریخ_هنر
#نقاشان_بزرگ
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

05 Jan, 14:58


نقاشی از دستاوردهای علمی!

در قرن هجدهم بازنمایی دستاوردهای علمی در نقاشی به این دلیل بود که اهمیت اکتشافات را به شیوه‌ای جذاب و قابل‌فهم برای مخاطبان گسترده نشان دهند.
برای مثال پمپ هوا (یا پمپ خلأ) دستگاهی تازه کشف‌شده بود که هوا یا گاز را از یک محفظه خارج و ایجاد خلأ می‌کرد. این ابزار در قرن ۱۸ برای آزمایش‌هایی که معمولاً تأثیر حذف هوا بر موجودات زنده را نشان می‌دادند، استفاده می‌شد.
در این اثر جوزف رایت یک گروه ده نفری را که دور یک میز برای تماشای یک پمپ هوا جمع شده‌اند نشان می‌دهد.
شخصیت مرکزی یک سخنران مسن است که آزمایش را انجام می‌دهد. او مستقیماً به بیرون از نقاشی نگاه می‌کند و انگار مخاطب را دعوت به مشارکت می‌کند.
واکنش احساسی دخترهای جوان نیز جالب است. آن‌ها از وضعیت اسفبار پرنده ناراحت‌اند.
حالت تعجب و کنجکاوی در افراد سمت چپ نیز نشان‌ داده شده است. این‌ها همه احساسات مختلف است در مواجهه با دستاورد جدید علمی.

#نقش
#تاریخ_هنر
#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

04 Jan, 12:30


اگه کسی خیلی به حافظ گیر می‌داد که تقوا داشته باش و به راه راست هدایت شو و فلان کار رو بکن و فلان کار رو نکن و خلاصه گشت ارشاد اگه حافظ رو می‌گرفت، بزرگوار می‌گفت:

«نه من از پرده‌ی تقوا به‌در افتادم و بس/
پدرم نیز بهشتِ ابد از دست بهشت
»

(نکته:
+بهشت اول در معنای جنت و فردوس،
+بهشتِ دوم در آخر بیت از مصدرِ «هشتن» در معنای رها کردن، از دست دادن
+پدرم= منظور حضرت آدم)
یعنی فقط من نیستم که تقوای ظاهری ندارم. گیر ندین. حضرت آدم هم حتی از بهشت رانده شد و از دستش داد (به‌خاطر خوردن میوه‌ی ممنوعه).

#حافظ
#شعر

🆔 @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

04 Jan, 08:33


آیا از اول تعریف هنر به همین شکل بود؟

در دوره‌ی باستان و قرون وسطی هنرها را براساس نیازشان به تلاش و کوشش ذهنی یا فیزیکی تقسیم می‌کردند‌. مردم باستان هنرهایی را که فقط نیاز تلاش ذهنی داشتند هنر آزاد و هنرهایی را که نیازمند کار فیزیکی بودند هنر عامیانه می‌خواندند. این دو نوع هنر فقط از هم جدا نبودند بلکه در ارزش‌گذاری نیز کاملاً با یکدیگر تفاوت داشتند؛ زیرا هنرهای آزاد به‌مراتب برتر از هنرهای عامیانه یا مکانیکی بودند‌.
از نظر مردمان باستان هنرهایی مثل نقاشی و مجسمه‌سازی چون مستلزم کار و تلاش بودند یک هنر مکانیکی محسوب می‌شدند.
هنرهای آزاد عبارت بودند از دستور زبان، خطابه، منطق، حساب، هندسه، نجوم و موسیقی، که همگی منحصراً علوم بودند‌.

#فکت
#تاریخ_هنر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

02 Jan, 17:44


●بیزانس (Byzantine)

امپراتوری بیزانس (۳۳۰-۱۴۵۳ میلادی) با معماری باشکوه، ازجمله مسجد ایاصوفیه، و هنر منحصربه‌فرد خود، بیش از هزار سال شرق و غرب را به‌هم پیوند داد.
یکی از برجسته‌ترین میراث بیزانس، هنر موزاییک است. این آثار با قطعات شیشه، سنگ و طلا خلق می‌شدند و موضوع اصلی آن‌ها صحنه‌های مذهبی، مانند زندگی مسیح، مریم مقدس، قدیسان و نمادهای معنوی بود. هنرمندان بیزانسی تأکید زیادی بر چهره‌ها داشتند و تلاش می‌کردند نگاه و حالت چهره‌ها را برای انتقال مفاهیم روحانی دقیق نشان دهند. این موزاییک‌ها به‌خاطر درخشندگی و جزئیات بی‌نظیرشان، هنوز هم شاهکارهای هنر جهان به شمار می‌روند.
موزاییک‌های بیزانسی به دلیل استفاده از مواد بادوام و تکنیک‌های پیشرفته، پس از گذشت قرن‌ها هنوز درخشان و زیبا باقی مانده‌اند.

#مکاتب_نقاشی
#تاریخ_هنر
#بیزانس
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

01 Jan, 17:46


#اطلاع

📌ما جهان و زمانه‌ را، هم در مواجهه‌ی مستقیم‌ با رویدادها و پدیده‌ها و هم به‌واسطه‌ی میانجی‌هایی مثل آثار هنری یا شیوه‌های زیست شخصیت‌های برجسته‌ی زمانه تجربه می‌کنیم.

دیدگاه‌های این شخصیت‌های برجسته، چه هنرمند باشند، چه اندیشمند و چه کنشگر، به‌ میزان و شیوه‌های متفاوت و گوناگونی بر تجربه‌ی ما از جهان تأثیر می‌گذارند.

مطالعه و بازخوانی دیدگاه‌های این افراد و پیوند زدن‌شان با آثار و شیوه‌ی زیست‌شان، دریچه‌ای باز می‌کند برای بهتر شناختن جهان خودمان.

این کاری جدید و راهی نرفته است. در دوره‌ی «پرتره‌های زمانه» تلاش می‌کنیم این راه را با کمک یکدیگر آزمایش کنیم. در هر فصل از این دوره، دیدگاه‌های یک هنرمند، اندیشمند یا کنشگر را، که در قالب کتابی مصاحبه‌محور جمع‌آوری‌ شده، درطول سه جلسه‌ی دوساعته، زمینه‌ی گفت‌وگوی‌مان می‌کنیم تا شاید بتوانیم  ازخلال این گفت‌وگوها راهی باز کنیم برای بهتر شناختن جهان و زمانه‌ای که تجربه می‌کنیم و آگاهانه‌تر عمل کردن در آن‌ها.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در باشگاه کتابخوانی، به آی‌دی تلگرام ته‌رنگ پیام بدهید:
@InstTahrang

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

30 Dec, 18:54


کتاب‌های امشب کتابفروشی رو گذاشته‌ایم عزیزان 😍
@Medad_Store

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

30 Dec, 15:00


#نقش

نام: Cupid Untying the Zone of Venus
نقاش: سر جاشوا رینولدز
سال: ۱۷۸۸
مدیوم: رنگ روغن

●کیوپید و ونوس دو الهه‌ای هستند که بسیار نقاشی شده‌اند. اما آن‌ها کیستند؟
در افسانه‌های مختلف، ونوس به عنوان الهه‌ای کلیدی در رویدادهای مهمی مانند جنگ تروآ ظاهر می‌شود. او به خاطر زیبایی‌اش، سیب طلا را به پاریس تقدیم می‌کند که باعث شروع جنگ تروا می‌شود.
کوپیدو، پسر ونوس، الهه‌ی عشق است و او را به‌عنوان خدای عشق نیز می‌شناسند. در اسطوره‌ها، او به شکل یک پسربچه با بال‌های کوچک و کمان آمده است.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

30 Dec, 11:01


📄 مجله‌ی #نیویورکر
شماره‌ی 30 دسامبر 2024
#مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

29 Dec, 17:02


#یادواره (۲۹ دسامبر، سالگرد مرگ ژاک لوئی داوید)

ژاک لوئی داوید (1748-1825) یکی از برجسته‌ترین نقاشان فرانسوی دوران انقلاب فرانسه و اوایل قرن نوزدهم بود. او به عنوان پیشگام سبک نئوکلاسیسم شناخته می‌شود و آثارش ترکیبی از ایده‌های سیاسی، تاریخی و زیبایی‌شناختی بود.
سه‌تا از معروف‌ترین کارهای او را در این پست می‌بینید:
پیمان هوراتی‌ها
مرگ سقراط
مداخله‌ی زنان اهل سابین

نئوکلاسیسم در نقاشی در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی، به ویژه در اروپا، رواج یافت. این سبک با الهام از هنر و فرهنگ یونان و روم باستان، بر وضوح، تقارن، استفاده از موضوعات تاریخی یا اسطوره‌ای تأکید داشت. نئوکلاسیسم واکنشی به تزئینات و احساسی‌گرایی باروک و روکوکو بود و بر ارزش‌های عقل‌گرایی و نظم تأکید می‌کرد.

#نقاشی

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

28 Dec, 20:19


برای درک بهتر غزلیات حافظ، باید یکی از شخصیت‌های منفی شعر او را شناخت: «زاهد». در لغت یعنی کسی که دنیا را برای آخرت ترک گوید و به عبادت بپردازد؛ پارسا؛ پرهیزکار. این «زاهد» اسم‌های دیگری هم در غزلیات دارد: شیخ، فقیه، امام شهر، واعظ، مفتی، قاضی و حتی گاهی صوفی.
این شخصیت ویژگی‌هایی دارد که حافظ از آن‌ها بیزار است؛ مهم‌ترین‌شان ریاکاری است. اما اگر به خود غزلیات حافظ رجوع کنیم، ویژگی‌های او را می‌توانیم این‌طور برشماریم:

1) زاهد خودبین و مغرور است:
برو ای زاهدِ خودبین که ز چشم من و تو/ راز این پرده نهان است و نهان خواهد بود

2) زاهد از بقیه مدام ایراد می‌گیرد:
عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه‌سرشت/ که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت

3) زاهد خودش را عابد و صومعه‌‎نشین نشان می‌دهد:
زاهد چو از نماز تو کاری نمی‌رود/ هم مستی شبانه و راز و نیاز من

4)زاهد به‌شدت ریاکار است:
واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند/ چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند

5) زاهد دوست‌دار جاه و مقام است:
واعظ شهر چو مهر مَلِک و شحنه گزید/ من اگر مهرِ نگاری بگزینم چه شود؟

6) زاهد بی‌وفا است:
بنده‌ی پیر خراباتم که لطفش دائم است/ ورنه لطف شیخ و زاهد گاه هست و گاه نیست

7) زاهد هر کاری می‌کند از طمع بهشت است و نه عشق به خود خدا:
زاهد شراب کوثر و حافظ پیاله خواست/ تا در میانه خواسته‌ی کردگار چیست

8) زاهد عشق را نمی‌فهمد:
حدیث عشق از حافظ شنو نه از واعظ/ اگرچه صنعت بسیار در عبادت کرد

9) زاهد اهل دروغ است و حقیقت را نمی‌شناسد:
واعظ ما بوی حقیقت نشنید بشنو کاین سخن/ در حضورش نیز می‌گویم نه غیبت می‌کنم

گفتنی است که شخصیت «رند» درمقابل این شخصیت‌ها قرار می‌گیرد. «رند» و «رندی» در کل معنای مثبتی ندارند ولی در غزلیات حافظ این بار ارزشی برعکس است. «رند» شخصیت مثبت شعر است و «واعظ، زاهد، امام، صوفی، قاضی و...» شخصیت‌های منفی.

پ.ن: برای نوشتن این یادداشت از کتاب «حافظنامه» نوشته‌ی بهاءالدین خرمشاهی استفاده شده است.

#شعر
#حافظ

🆔 @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

28 Dec, 14:49


کلیسای وانک؛ تلفیق هنر ارمنی و صفوی!

فضای داخلی کلیسای وانک اصفهان دارای نقاشی‌هایی از داستان‌های عهد عتیق و جدید است. نقاشی‌های دیواری این کلیسا سبکی متفاوت از نقاشی‌های ارمنی قبل از مهاجرت به اصفهان دارند.
نقاشی‌های کلیسای وانک ترکیبی از سبک ارمنی و نقاشی اروپایی، به‌ویژه هنر ایتالیایی و هلندی قرن ۱۷ و ۱۸ است. ارامنه جلفا با دعوت هنرمندان اروپایی یا سفر به اروپا، این سبک‌ها را وارد اصفهان کردند. هرچند نام نقاشان مشخص نیست، اما ظرافت آثار، نشان از مهارت بالای آن‌ها دارد.

#فکت
#تاریخ_هنر
#عکس‌گردی
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

28 Dec, 11:43


#یادواره (۸ دی‌ماه سالروز تولد فروغ فرخزاد)

تو آمدی ز دورها و دورها
ز سرزمین عطرها و نورها
نشانده‌ای مرا کنون به زورقی
ز عاج‌ها، ز ابرها، بلورها
مرا ببر امید دلنواز من
ببر به شهر شعرها و شورها
به راه پُرستاره می‌کشانی‌ام
فراتر از ستاره می‌نشانی‌ام
نگاه کن
من از ستاره سوختم
لبالب از ستارگان تب شدم
چو ماهیان سرخ‌رنگ ساده‌دل
ستاره‌چین برکه‌های شب شدم

🖊 #فروغ_فرخزاد
🎨 #نقاشی: Lovers اثر رنه مگریت

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

26 Dec, 19:55


یه #موسیقی شبانه گوش کنیم 😍🎵🌙🎷
🆔 @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

26 Dec, 10:39


📄 مجله‌ی #نیویورکر
شماره‌ی 23 دسامبر 2024
#مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

26 Dec, 10:35


مجله‌ی گردون ماهنامه‌ای فرهنگی و ادبی و اجتماعی بود که از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۴ به سردبیری عباس معروفی منتشر می‌شد.

📕مجله‌ی گردون- شماره‌ی یک (آذرماه ۱۳۶۹)
#مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

25 Dec, 18:51


کتاب‌های امشب کتابفروشی ما رو از دست ندین عزیزان 😍
@Medad_Store

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

25 Dec, 15:13


این دو اثر "مسیح سبز" و "مسیح زرد" نام دارند.

پل گوگن بخشی از زندگی خود را در برتیانی، غرب فرانسه، گذراند. او در مواجهه با اعتقادات بومی‌های آن منطقه قرار گرفت. "مسیح زرد" برداشتی ساده و بی‌پیرایه‌ی او از باورهای مذهبی بومی‌هاست.
گوگن بعدها به جزایر تاهیتی رفت و با زندگی بومیان آن‌جا درآمیخت و آن‌ها را سوژه‌ی خود قرار داد.

#فکت
#نقاشان_بزرگ
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

25 Dec, 10:37


امروز پنجم دی‌ماه زادروز #بهرام_بیضایی است.
او در این #کلیپ از اهمیت شاهنامه برای ایرانیان می‌گوید.
#یادواره

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

24 Dec, 10:59


بدخط‌ترین و خوش‌خط‌ترین نویسنده‌های جهان 😁
برگرفته از اینستاگرام drawntobooks
#کلیپ

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

23 Dec, 12:19


تابه‌حال چیزی درباره‌ی "کاتاکومب" شنیدید؟

به‌خاطر جو حاکم علیه مسیحیت در ابتدا اغلب نقاشی‌ها روی دیواره و سقف تونل‌های زیرزمینی و دهلیزها و مقبره‌ها کشیده می‌شدند. این نقاشی‌ها کاتاکومب نام داشتند. کاتاکومب‌ها به‌خاطر تاریکی و کمبود هوا عجولانه کشیده می‌شدند به همین‌خاطر ظرافت و دقت چندانی ندارند. چند تصویر نیز در آن‌ها تکرارشونده بود، مثلاً درخت نخل که در مسیحیت نماد پیروزی است.
مضامین نقاشی‌ها نیز همه مضامین مذهبی و زندگی عیسی و مریم مقدس و راهبان بود‌. گاهی صفحه‌هایی از انجیل نیز کشیده می‌شد‌.

#فکت
#تاریخ_هنر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

22 Dec, 10:14


نقشه جغرافیای تاریخی شاهنامه
📚فرهنگ جغرافیای تاریخی شاهنامه (نشر نی)
🖊مهدی سیدی
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Dec, 17:18


#تقویم
۲۱ دسامبر - ۱ دی

📌امروز تولد مازاتچو (Masaccio) نقاش ایتالیایی است. او در سال ۱۴۲۸ به‌دنیا آمد.

🔻
مازاتچو یکی از اولین نقاشانی بود که از پرسپکتیو خطی استفاده کرد.
او در این اثر، که The Holy Trinity (تثلیث مقدس) نام دارد، برای اولین بار در تاریخ نقاشی از پرسپکتیو و ریاضی استفاده کرد تا عمق و واقع‌گرایی دلخواهش را ایجاد کند.
نقاش‌هایی مانند میکل‌آنژ از آثار او بسیار الهام گرفتند. میکل‌آنژ درباره‌ی او گفته است که مازاتچو اولین کسی بود که نقاشی را «واقعی» کرد.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Dec, 14:03


تا به‌حال از خودتان پرسیده‌اید "چرا مونالیزا"؟ چرا این اثر این‌قدر معروف است؟

چهار دلیل مهم باعث شده مونالیزا نسبت‌به آثار مشابه‌اش معروف‌تر باشد.

●یکی از دلایل آن برتری داوینچی در زمانه‌ی خودش است. داوینچی نه‌تنها هنرمند، بلکه دانشمند و مخترع بزرگ و مشهوری بود.

●یک دلیل دیگر این است این اثر تاریخچه‌ی پرماجرایی دارد. دزدیده شدن آن در سال ۱۹۱۱ باعث جلب توجه جهانی شد.

●همچنین این اثر در تکنیک نوآوری دارد. در این اثر از تکنیک اسفوماتو استفاده شده است.
اسفوماتو (Sfumato) یکی از تکنیک‌های نقاشی است که در دوره‌ی رنسانس توسط لئوناردو داوینچی به کمال رسید. واژه‌ی "Sfumato" به معنای "مه‌آلود" است. این تکنیک به نقاش اجازه می‌دهد که مرز بین رنگ‌ها و خطوط را محو کند تا اثری بسیار طبیعی و واقع‌گرایانه شود.

#فکت
#تاریخ_هنر
#مونالیزا
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Dec, 13:14


📄 مجله‌ی #نیویورکر
16 دسامبر 2024 (۲۶ آذر ۱۴۰۳)
#مجله

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Dec, 10:56


📚 تن‌تن در شوروی (اولین شماره از مجموعه‌ی تن‌تن)
🖊 هرژه
#کتاب
#فایل_کتاب

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

15 Dec, 18:53


قاب‌های محراب یا آلتارپیس‌ها (Altarpieces) آثاری هنری هستند که شامل نقاشی یا مجسمه‌سازی بودند که روی محراب یا پشت آن در کلیساها نصب می‌شدند. هدف اصلی این قاب‌ها، تقویت تجربه‌ی بصری عبادت‌کنندگان در مراسم مذهبی بود.
در قرن ۱۶ در ایتالیا، قاب‌های محراب فقط آثاری مذهبی نبودند، بلکه شاهکارهایی هنری بودند که توجه عموم و منتقدان را جلب می‌کردند.
این آثار، مثل "عروج مریم مقدس" اثر تیتیان، هم در مراسم عشای ربانی برای تمرکز عبادت‌کنندگان استفاده می‌شدند و هم به نمایشگاهی از هنر در کلیساهای عمومی تبدیل شده بودند.
قاب‌های محراب نمادی از شکوه هنر رنسانس بودند که میان مذهب و زیبایی‌شناسی پیوندی ماندگار ایجاد کردند.

#فکت
#تاریخ_هنر
#رنسانس
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

14 Dec, 17:12


فایل این اثر که به دلیل بزرگی فقط عکس‌هایی که در موزه گرفته شده از آن موجود است.

#فایل_نقاشی

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

14 Dec, 17:10


این اثر یکی از دیواره‌نگاره‌های دیه‌گو ریورا، همسر فریدا کالو، است. این اثر
"Dream of a Sunday Afternoon in Alameda Central Park"
نام‌ دارد.
اهمیت این اثر در این است که اگر آن را همچون متنی بخوانیم، تاریخ مکزیک را روایت می‌کند.
سمت چپ، استعمار و مبارزه برای استقلال رانشان می‌دهد. مرکز انقلاب و زندگی زیر سایه دیکتاتوری و سمت راست، رؤیای مدرن شدن و تحقق شعار «زمین و آزادی».
تصویر بزرگ بنیتو خوارز، یکی از سیاست‌مدارهای مهم مکزیک، در میانه نماد تلاش برای دموکراسی و مدرن‌سازی کشور است. این اثر، کابوس‌های گذشته و رؤیاهای آینده مکزیک را به تصویر می‌کشد...

#تاریخ_هنر
#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

23 Nov, 12:51


تقریباً همه نام ادگار دگا، نقاش مشهور امپرسیونیست که رقصندگان باله را می‌کشید شنیده‌اند. اما آثار دگا فقط محدود به بالرین‌هایش نبود.
این نقاشی‌ها آثاری است که دگا در بندر بزرگ نیواورلئان در آمریکا خلق کرد.
او برای خلق این نقاشی‌ها از زندگی خودش نیز وام گرفت. برای مثال نقاشی اول مربوط است به حرفه‌ی خانوادگی دگا که کارگاه پنبه‌زنی بود. زمانی که دگا این اثر را می‌کشید کارگاه درگیر مسائل مالی بسیار زیادی بود و قبل از اتمام نقاشی ورشکست شد.

#نقاشی
#نقاشان_بزرگ
#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

20 Nov, 18:38


دنیای کثیف و شروری است. همین که یک بدبختی به ما روی آورد، همیشه دوستی پیدا می‌شود که حاضر است بیاید و خبر آن را به ما بدهد و در حالی که خنجری به قلب ما فرو می‌کند، از ما بخواهد که دسته‌اش را تحسین کنیم.

🖊 #بالزاک
📚 باباگوریو
🗣 ترجمه‌ی به‌آذین
#متن_کتاب
🎨 #نقاشی: Man in a Cap
🖌 #نقاش : فرانسیس بیکن

🆔️ @Medad_Magazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

19 Nov, 15:49


رامبراند یک نابغه بود!
او کسی بود که توانست بر اجرای نور و سایه مسلط بشه. درواقع کاری که رامبراند انجام داد این بود که نور را یک منبع ثابت درنظر نمی‌گرفت و آن رو به‌صورت موضعی و متغیر، هرجایی از نقاشی که لازم می‌دید، می‌تاباند.
این مسئله نشان‌گر این بود که در دوره‌ی باروک آن‌قدر نقاش فردیت دارد که بتواند بر جهت تابش خورشید که بزرگ‌ترین منبع نور است را تغییر دهد...

منبع: اینستاگرام mahdisaba_artist

#کلیپ
#تاریخ_هنر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

18 Nov, 14:55


هنر پست‌مدرن تفاوت‌های زیادی با هنر پیش از خود دارد. وقتی هنرمندهای پست‌مدرن شروع فعالیت حرفه‌ای کردند موافقان و مخالفان زیادی داشتند.
شما از موافق‌ها هستید یا از مخالف‌ها؟

#کلیپ
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Nov, 20:12


همه‌ی چیزهایی که از دست رفته‌اند یک روز برمی‌گردند،
امّا درست وقتی که یاد می‌گیریم بدون آن‌ها زندگی کنیم.


🖊 ژوزه ساراماگو (امروز سالگرد تولد ژوزه ساراماگو، نویسنده‌ی پرتغالی برنده‌ی نوبل ادبیات بود)
🎨 #نقاشی: Automat (1927)
رنگ روغن
🖌 #نقاش: ادوارد هاپر

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Nov, 17:06


کوئنتین ماتسیس یکی از نقاش‌های عجیب دوره‌ی رنسانس است.
او اهل فلاندر (بخش‌هایی از بلژیک امروزی) بود و بین سال‌های ۱۴۶۶ تا ۱۵۳۰ زندگی می‌کرد. آثار او عموماً نقاشی‌های مذهبی بودند اما در میان آثارش نقاشی‌های طنز و عجیب هم دیده می‌شود.
چند تا از آن‌ها را با هم ببینیم...

1. An Old Woman (c. 1513)

2. An Allegory of Folly (date unknown)

3. Ill-Matched Marriage (c. 1525-1530)

4. The Virgin Enthroned (c. 1520)

#نقاشی
#رنسانس
#تاریخ_هنر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

14 Nov, 15:29


به بهانه‌‌ی تولد کلود مونه سری بزنیم به یکی از زیباترین موزه‌های پاریس یعنی خونه‌ی این نقاش!

#کلیپ
#نقاشان_بزرگ
#یادواره
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

13 Nov, 14:01


زیباترین ارجاع‌های سینما به نقاشی😍

ترکیب‌بندی بی‌نظیر نقاشی‌هایی که توی این #کلیپ می‌بینید، باعث شده که اقتباس‌هایی از این نقاشی‌ها رو توی مدیوم سینما هم ببینیم.
به‌نظر شما کدوم اقتباس موفق شده حس‌وحال نقاشی رو کاملاً توی سینما منتقل کنه؟

منبع: اینستاگرام ruska_mag

#سینما
#نقاشی
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

11 Nov, 16:00


تنها از یک چیز در هراسم: این‌که سزاوار رنج‌هایم نباشم.

امروز سالگرد تولد #داستایفسکی بود. نابغه‌ای که تمام جهان پس از خودش را با رمان‌هایش، مستقیم و غیرمستقیم، تحت‌تاثیر قرار داد؛ از نیچه و فروید تا باختین و آلبر کامو.

#یادواره

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

11 Nov, 13:39


تا حالا به این فکر کردید که یک سوژه از منظر نقاش‌های مختلف چه‌طوری کشیده می‌شه؟

سیبی که توی این تصویر می‌بینید از منظر نقاش‌های مختلف کشیده شده. درواقع نقاش‌های مختلف یعنی سبک‌های مختلف. سبک‌هایی مثل رئالیسم، امپرسیونیسم، کوبیسم، سورئالیسم، اکسپرسیونیسم، اوکی‌یوئه و آبستره.

شما سیب رو توی کدوم سبک بیشتر دوست دارید؟😀

#تاریخ_هنر
#مکاتب_نقاشی
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

10 Nov, 16:06


"مربوط به پست قبلی"
🎨 #نقاشی: Pont-Neuf (1872)
🖼مدیوم: رنگ روغن روی بوم
🖌#نقاش: آگوست رنوآر

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

10 Nov, 16:06


با این #کلیپ سفر کنیم به پاریس اواخر قرن ۱۹ 😍
این کلیپ از روی یکی از نقاشی‌های امپرسیونیستی آگوست رنوآر ساخته شده است.
فایل اصلی نقاشی را در پست بعدی می‌توانید تماشا کنید.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

09 Nov, 18:36


#میم

من‌ دیگه چیزی نمی‌گم خود ویدیو گویاست😁🐱

__

اطلاعات نقاشی استفاده‌شده در میم:

نام: آفرینش - The Creation of Adam
نقاش: میکل آنژ
سال: ۱۵۱۲
مدیوم: رنگ و روغن

🆔️@MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

07 Nov, 15:30


[لئونورا:] این مملکت می‌ره که از حرص و دروغ و جهل کوته‌بینانه به خاک سیاه بشینه، اون‌وقت تو هنوز دنبال امیدای واهی هستی. در حالی که واقعاً امیدی نداری، داری؟ اما تو حاضر نیستی قبول کنی امیدی برات نمونده. دقیقاً همینه که می‌گم، بله... دقیقاً همین امیدواری لعنتی در عین ناامیدیه که هم‌نشینی با تو رو این‌قدر عذاب‌آور می‌کنه.

📚خاطرۀ دو دوشنبه
🖋 آرتور میلر، ترجمۀ حسن ملکی
🎨 #نقاشی :Sailor with binoculars
اثر: Martin Aagaard
#متن_کتاب

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

06 Nov, 13:51


تسهیلگری و هم‌خوانی رمان "برلینی‌ها".

با حضور کاوه فولادی‌نسب، نویسنده‌ی کتاب.

تسهیلگر کتاب: محیا ساعدی؛ گوینده و نویسنده‌.
۱۸ آبان ماه (جمعه)
ساعت برگزاری: 16 الی 20

جهت ثبت نام به ادمین نیستان در اینستاگرام پیام بدهید.
آی‌دی اینستاگرام: neyestan_academyy

#رویداد

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

05 Nov, 18:02


#مکاتب_نقاشی

●سوپرماتیسم (Suprematism)

سوپرماتیسم یک جنبش هنری آوانگارد است که در اوایل قرن بیستم توسط نقاش روس، کازیمیر مالویچ، پایه‌گذاری شد. این سبک در اوایل دهه ۱۹۱۰ در روسیه به وجود آمد و تمرکز اصلی آن بر اشکال هندسی ساده مانند مربع، دایره، و خط‌های مستقیم و استفاده از رنگ‌های محدود و غالباً خالص بود.
سبک سوپرماتیسم ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر جنبش‌های هنری متمایز می‌کند. ویژگی‌هایی مثل استفاده از اشکال هندسی ساده، تأکید روی فضا و حرکت، بیان انتزاعی و غیرداستانی و استفاده از تقارن و عدم تقارن در آثار.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

03 Nov, 14:33


#نقش

نام: نخستین قتل (The First Murder)
نقاش: لئون ژان‌ بازیل پررو
سال: ۱۸۶۱
مدیوم: رنگ روغن

●یک نکته‌ی جالب درباره‌ی این اثر این است که ژان-بازیل پررو برخلاف بسیاری از هنرمندهای هم‌عصر خود که صحنه‌های خشونت‌آمیز یا لحظه‌ی قتل را به تصویر می‌کشیدند، تصمیم گرفت تا لحظه‌ای پس از قتل را به نمایش بگذارد. او به‌جای نشان دادن خشونت مستقیم، بر نتیجه‌ی آن، یعنی اندوه و سکون ناشی از جنایت تمرکز کرده است.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

02 Nov, 18:31


دوستان آپلود کتاب‌های خوش‌قیمت امشب رو از دست ندید 😍👇

@Medad_Store

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

02 Nov, 17:43


ای عاشقان ادگار الن‌پو،
ای سالکان جاده‌ی بی‌انتهای کتاب‌بازی،
این زیبایی رو دریابید!
فقط ۵۰۰ نسخه از این شاهکار توسط folio societyچاپ شده 😍
توی این #کلیپ نقاشی‌هایی از شعر کلاغ و داستان‌های قلب رازگو، پرتره‌ی بیضی‌شکل، لیجیا و سایر داستان‌های معروف ادگار الن‌پو دیده می‌شه.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

02 Nov, 14:12


فایل #نقاشی پست قبلی
با کیفیت بسیار بالا

🎨 Embarkation for Cythera
🖌Antoine Watteau

#فایل_نقاشی

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

02 Nov, 14:10


شراب و نشاط با فراغتِ دل روَد (یعنی خوردن شراب موقع شادی مناسب است)، و آنچه گفته‌اند که غمناکان را شراب باید خورد تا تفتِ غم بنشاند (یعنی غم‌شان فروکش کند)، بزرگ غلطی است؛ بلی در حال نشاند و کمتر گرداند، اما چون شراب دریافت و بخفتند، خُماری منکر آرَد که بیدار شوند و دو سه روز بدارَد.

📚 #تاریخ_بیهقی (توضیحات داخل پرانتر از نگارنده است)

🎨 #نقاشی:
Embarkation for Cythera
اثر ژان آنتوان واتو (فرانسوی)
در ابعاد ۱۹۴ در ۱۲۹ سانتی‌متر- رنگ روغن روی بوم.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

31 Oct, 16:31


این نقاشی را می‌شناسید؟ این اثر یکی از مهم‌ترین آثار تاریخ هنر است. "دختری درحال خواندن نامه جلوِ پنجره‌ی باز" اثر یوهانس ورمیر. تصویری که ما از این اثر دیده‌ایم تصویر سمت راست است. دیوار پشت دختر خالی است. در نسخه‌ای که ورمیر در ابتدا کشیده بود یک کوپید روی دیوار پشت دختر وجود داشت، چیزی که توی تصویر سمت‌ چپ می‌بینیم.
اما چرا ورمیر نظرش را عوض کرد و این کوپید را پاک کرد؟ اگر آن را باقی می‌گذاشت، به ما می‌گفت که نامه‌ای که در دست دختر است به عشق مربوط می‌شود. آیا ورمیر کیوپید را حذف کرد تا ما را در تعلیق نگه دارد؟

#تاریخ_هنر
#نقاشی
#ورمیر
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

30 Oct, 12:21


قسمتی از فیلم adaption (اقتباس) نوشته‌ی چارلی کافمن را که در آن شخصیتی درمورد داستان‌نویسی سوال می‌پرسد، با هم ببینیم.

پ.ن مهم:
جایی در زیرنویس این #کلیپ ترجمه‌ی epiphany را "برتری" نوشته‌اند که غلط است.
اپیفنی یا تجلی اصطلاحی است که جیمز جویس اولین‌بار آن را به‌کار گرفت و به جایی از انتهای داستان اشاره دارد که شخصیت اصلی نوعی آگاهی ناگهانی نسبت به خودش و دنیای اطرافش به‌دست می‌آورد که پیش از این لحظه، آن را نمی‌دانسته یا نسبت به اهمیت آن چشم‌هایش را بسته بوده است.

منبع: اینستاگرام nosratyhassan

#نویسندگی
#برای_نوشتن

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

29 Oct, 15:44


نقاش‌ها استودیوهایشان را سوژه قرار می‌دادند چون استودیو بازتابی از شخصیت و سلیقه‌ی هنرمند بود. نقاشان می‌توانستند با به‌تصویر کشیدن استودیو، مخاطب را با جنبه‌های شخصی و خلاقانه‌ی خود آشنا کنند.
چند تا نقاشی ببینیم که از استودیوهای هنری کشیده‌شدن:

1. In the artist's studio 1890
2. The sculptor's studio
3. In the artist's studio 1875
4. Nude in the studio 1992
5. In the studio 1884
6. Interior a studio 1882

#نقاشی
#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

28 Oct, 18:18


و چون او را کشتند، جهان از سیاوش لبریز شد و خونش در همه‌ی رگ‌های گیتی بود.

📚سوگ سیاوش
🖊شاهرخ مسکوب
🎨 #نقاشی: نگارگری عبور سیاوش از آتش
متعلق به دوران صفوی
"The Trial of Fire of Siyavush"

#متن_کتاب

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

28 Oct, 13:24


ایتالیا و فرانسه دو کشوری بودند که بخش مهمی از نقاشی‌های تاریخ هنر در آن‌ها خلق شد. در این ویدیو چند نقاشی ایتالیایی و فرانسوی را با هم ببینیم....

#کلیپ
#نقاشی
#ایتالیا
#فرانسه
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

27 Oct, 18:50


دوستان عزیز کتاب‌های جدید با قیمت مناسب توی اون‌یکی کانال‌مون گذاشته‌یم 😍

@Medad_Store

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

27 Oct, 12:24


می‌گن دو دسته کتاب‌خون وجود داره!
شما جزو کدوم دسته‌ین؟

علامت‌گذاری زیاد توی کتاب مزایا و معایبی داره:

+برای مرور، یادآوری و پیدا کردن شواهد مهم درون‌متنی کمک‌کننده‌ست.
+ارتباط شخصی خواننده با متن بیشتر می‌شه‌.
+تفکر نقادانه درمورد متن بیشتر می‌شه.

- ارزش کتاب به‌شدت کاهش می‌کنه. (مخصوصاً اگه مثل این تصویر، با ماژیک و هایلایتر و خودکار علامت بزنید!)
-اگه قصد فروش کتاب رو داشته باشین، قیمت کتاب‌تون پایین می‌آد.
-اگه محتوای کتاب ارزش بازخوانی داشته باشه، موقع خوندن دوباره حسابی اعصاب‌تون خرد می‌شه و اتفاقاً می‌بینید چیزایی که قبلاً براتون مهم نبوده و علامت‌شون نزده‌ید، حالا اهمیت بیشتری پیدا کرده!

پ.ن: البته من خودم یه چیزی مابین این دوتام. با مداد و خط‌کش علامت می‌زنم خطوط رو و توی کاغذهای جداگانه یادداشت برمی‌دارم :))

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

26 Oct, 17:49


مرلین مونرو یکی از ستاره‌های سینمایی است که همه او را می‌شناسند. مرلین به‌عنوان یک چهره‌ی زیبا و موردتوجه سوژه‌ی نقاشی‌های زیادی هم بوده است. امروز چند تا از این نقاشی‌ها را با هم ببینیم:

۱. "The Marilyn Diptych"
این اثر از "اندی وارهول" هنرمند پست‌مدرن" است. رنگ‌ها در این اثر به‌تدریج سیاه‌ و سفید و محو شوند. به‌نظر می‌رسد این تکنیک محو شدن نشان‌دهنده‌ی مرگ مرلین باشد.

۲."The Only Blonde in the World"
این اثر را پائولین بوتی کشیده است. در این اثر مرلینِ جسور و پرشور را می‌بینیم. عنوان اثر هم وجهی از مرلین را نشان می‌دهد که شعار و امضای او بود: وقتی به بلوند فکر می‌کنی، به مرلین فکر کن!

۳."Marilyn Pursued By Death"
این اثر که با تکنیک کلاژ خلق شده اثر رزالین درکسلر است. درکسلر این اثر را با الهام از عکسی در یک مجله که مرلین مونرو را در حال فرار از دست پاپاراتزی‌ها نشان می‌داد، خلق کرد.

۴. "Marilyn Monroe"
خالق این اثر "ویلیام دکونینگ" است و اثر را در سبک اکسپرسیونیسم خلق کرده است.

#فکت
#مرلین_مونرو
#نقاشی
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

23 Oct, 19:09


مری استیونسون کاسات نقاش و چاپگر آمریکایی بود. او بیشتر دوران هنری خود را در فرانسه گذراند و مدتی با ادگار دُگا کار می‌کرد. او یکی از سه بانوی بزرگ امپرسیونیست‌ است.
آثار مری کاسات عمدتاً مضامین مادری و زنانگی را بازنمایی می‌کند. این دو اثر را در همین‌ مضامین از او ببینیم.
تصویر اول اثر "صبحانه در تخت" است که در سال ۱۸۹۷ و تصویر دوم اثر "حمام کودک" است که در سال ۱۸۹۳ خلق شد.

#فکت
#نقاشی
#امپرسیونیست
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

22 Oct, 15:49


#یادواره (روز اول آبان ماه در تقویم ایران به نام تاریخ‌نگار و نویسنده‌ی ایرانی ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی نامگذاری شده‌ است.)

🖊 شخصیت‌ها در تاریخ بیهقی

خواننده‌هایی که برای اولین‌بار تاریخ بیهقی رو می‌خونن با انبوهی از اسامی آدم‌ها مواجه می‌شن که احتمالاً نشناسن‌شون.
این یادداشت کوتاه و مختصر خواننده را با ۱۰ شخصیت مهم کتاب تاریخ بیهقی آشنا می‌کند.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

22 Oct, 13:56


برف جاده را بست
تو نبودی
در مقابل تو زانو زدم
با چشمانی بسته
به چهره‌ات دقیق شدم
کشتی‌ها نمی‌گذرند
هواپیماها در پرواز نیستند
تو نبودی
در مقابل‌ات به دیوار تکیه دادم
با دهانی بسته
حرف زدم،
حرف زدم،
حرف زدم.
تو نبودی
تو را با دست خود لمس کردم
دست‌های من روی چهره‌ام بود.

🖋#ناظم_حکمت
🗣ابوالفضل پاشا

#شعر

🆔️@MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Oct, 18:38


دوستان عزیز کتاب‌های جدیدی توی کانال کتاب‌فروشی گذاشته‌یم.
می‌تونید سر بزنید:
@Medad_Store

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

21 Oct, 11:45


کمی بعد از اینکه خبر درگذشت پدرم به اطلاع عموم رسید، منشی‌اش ایمیلی از دوستی دریافت کرد که مدت زیادی بود ازش خبر نداشت. آن دوست نوشته بود هیچ می‌دانید که اورسولا ایگوآران، یکی از شخصیت‌های مشهور صد سال تنهایی هم روز پنجشنبه‌ی مقدس مرده است؟ و پاراگرافی از رمان را نقل کرده بود که وقتی منشی پدر آن را خواند کاشف به عمل آمد که بعد از مرگ اورسولا هم پرندگانی گیج‌وویج‌خوران به در و دیوار برخورده‌اند و افتاده‌اند زمین و مُرده‌اند. این چند سطر را با صدای بلند می‌خواند و آشکار است که توی ذهنش به پرنده‌ی مرده‌ی آن روز صبح فکر می‌کند...

📚 وداع با گابو و مرسدس
🖋رودریگو گارسیا
🗣 ترجمه‌ی وازریک درساهاکیان
🔖 نشرنو

#گابریل_گارسیا_مارکز
#صدسال_تنهایی
#متن_کتاب

🆔️@MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

20 Oct, 17:08


#نقش

نام: میراندا - Miranda
نقاش: جان ویلیام واترهاوس
سال: ۱۹۱۶
مدیوم: رنگ روغن

●موضوع این نقاشی وهم‌انگیز اثر جان ویلیام واترهاوس، میراندا است، شخصیتی از نمایشنامه "توفان" اثر ویلیام شکسپیر. میراندا دختر پروسپرو، دوک پیشین میلان، است که همراه با پدرش به جزیره‌ای دورافتاده تبعید می‌شود. میراندا در نمایشنامه شخصیتی معصوم، مهربان و ساده‌دل است چون بیشتر عمر خود را دور از جامعه و در انزوا گذرانده است.

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

20 Oct, 09:31


توی دیباچه‌ی کتاب تاریخ جهانگشای جوینی، یه‌جایی نویسنده می‌خواد بگه اوضاع خیلی خرابه و آدم‌های نالایق بر مسند قدرت نشسته‌ن و اهل هنر و علم آدم حساب نمی‌شن. نویسنده این شرایط رو این‌طوری توصیف می‌کنه:
(عبارات داخل پرانتز رو من نوشته‌ام)
------------------------------------

... هر مزدوری، دستوری
(هر مُزدبگیری تبدیل به وزیر شده)؛

و هر مُزَوّری، وزیری
(و هر آدم ریاکاری وزیر شده)؛

و هر مُدبِری، دبیری
(و هر آدم بخت‌برگشته‌ای دبیر و منشی شده)؛

... و هر کونِ خری، سرِ صدری
(و هر کونِ خری نشسته بالای یه مجلسی)؛

و هر شاگرد پایگاهی، خداوندِ حرمت و جاهی
(و هر کارگر طویله‌ای صاحب احترام و مال شده)؛

و هر فرّاشی، صاحبِ دورباشی
(و هر آدم ناچیزی بادیگارد و محافظ داره)؛

... و هر دستاربندی، دانشمندی
(و هرکی بالای سرش پارچه بسته تبدیل به دانشمند شده)؛

و هر جَمّالی از کثرت مال، باجمالی
(و هر شُتربانی به‌خاطر ثروتی که جمع کرده دارای احترامی شده).

پشتِ هنر آن روز شکسته‌ست درست/
کین بی‌هنران پشت به بالش دادند

(هنر اون روزی نابود شد که این بی‌هنرها صاحب حکومت شدند)

------------------------------------
خلاصه وضع همیشه همین‌طوری بوده انگار.

#ادبیات_کلاسیک
#کلاسیک‌خوانی

🆔 @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

19 Oct, 18:02


امروز تولد اومبرتو بوچونی (Umberto Boccioni) نقاش و مجسمه‌ساز ایتالیایی و یکی از چهره‌های برجسته‌ی جنبش فوتوریسم است.
بوچونی در آثارش تلاش می‌کرد حرکت، انرژی و پویایی را به تصویر بکشد. این ایده در آن زمان ایده‌ای کاملاً جدید و خلاقانه بود. در این اثر که نامش "شهر در حال رشد" یا (The City Rises)، او با استفاده از رنگ‌های زنده و خطوط مورب تلاش کرده هیاهوی شهری و صنعتی شدن را به تصویر بکشد. این رفتار هنری نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ی او به مدرنیته و تحولات عصر صنعتی است.

#فکت
#هنرمندان_بزرگ
#فتوریسم
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

19 Oct, 11:43


کار بسیار جالب فیلیمو و متحرک کردن تصویر بزرگان و مشاهیر ایرانی با استفاده از هوش مصنوعی. این ویدیو در فضای مجازی، مخصوصاً اینستاگرام، ترند شده است.
در این ویدیو تصاویر متحرکی از ابوعلی سینا، ملک‌الشعرای بهار، کوروش کبیر، حکیم فردوسی و شهریار می‌بینیم.

#کلیپ

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

19 Oct, 09:01


#یادواره

به‌بهانه‌ی سالمرگ #مرتضی_کیوان نامه‌ای از او بخوانیم:

فکر نمی‌کردم به نوشتن این حرف‌ها وادار می‌شوم. زندگی، بیرون از ما خودش را به ما تحمیل می‌کند. گاهی ــ اعتراف کنیم که ــ ما را پایین می‌کشد، کوچک می‌کند و به یادمان می‌اندازد که دنیا از بدی هم خالی نیست و پاکی و طراوت خوبی ما هم گاهی نمی‌تواند این سکه قلب را اعتباری بدهد. چقدر تلخ است که آدم به جای حرف‌های شیرین، حرف‌های خوب و حرف‌های دلنشین، باید انعکاس‌ بدی‌های دیگران باشد. وقتی به خانه آمدم خواستم خودم را سرگرم کنم تا از این ملال گنگ و بی‌معنی درآیم، نجات‌ یابم و در فیض قلبی خودم رها شوم. فکر کردم نامه‌ات را بردارم بخوانم… بالاخره با این جام است که مستی ما شروع می‌شود. حرف‌هایت را یک‌بار دیگر هم چشیدم و با زبان دل چشیدم و دیدم که «بشر چقدر می‌تونه فرق بکنه».


📜 از نامه‌های مرتضی کیوان به پوری سلطانی

#نامه

🆔️@MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

16 Oct, 14:37


اگه کتاب‌باز هستین، این ویدیو قراره به‌شدت اعصاب‌تون رو خرد کنه!
اما اگه یه‌کم تحمل کنید، دوباره آرامش رو به‌تون برمی‌گردونه.

پ.ن: اگه از عاشقان دنیای فانتزی تالکین باشین، این اعصاب‌خردی و آرامش توامان، دوبرابر می‌شه!
پ.ن۲: چه‌قدر دلم می‌خواد با بعضی از کتاب‌های بعضی از نشرهای ایران این‌کار رو بکنم. بارها شده که زل بزنم به جلد این کتاب‌ها و با خودم فکر کنم چه‌طور ممکنه طراح جلد این‌قدر کج‌سلیقه باشه 😂

#کلیپ

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

15 Oct, 15:07


#آلبوم
پاییز
Part17
AUTUMN

"Autumn is a soft farewell, where the sun lingers low in the sky, and nature wears its most vibrant colors before fading into silence."

"پاییز وداعی آرام است، جایی که خورشید در آسمان ملایم می‌تابد و طبیعت در سکوت آخرین رنگ‌های درخشان خود را پیش از محو شدن به‌نمایش می‌گذارد."

🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

14 Oct, 10:45


#یادواره

به‌مناسبت سالروز تولد کاترین منسفیلد داستان‌کوتاهی از او بخوانیم:

📕 گاردن‌پارتی - از مجموعه‌ی گاردن‌پارتی
🖋 #کاترین_منسفیلد
🗣 نرگس انتخابی
🔖 نشر ماهی

#داستان_کوتاه
#فایل_کتاب

🆔️@MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

13 Oct, 18:11


دوروتا تانینگ، نقاش آمریکایی:

"آیا من یک سوررئالیست هستم؟ آیا من یک سوفیست، بودیست یا زرتشتی هستم؟ آیا من یک افراط‌گرا، کیمیاگر، شعبده‌باز، اسطوره‌شناس، خیال‌پرداز یا طنزپرداز هستم؟ آیا هنرمندان باید سر خم کنند و برچسبی را بپذیرند‌ که بدون آن وجود ندارند؟ ایده‌های اصلی سوررئالیسم هنوز با من هستند. این ایده‌ها در ذهن بسیاری از دیگران هم حضور دارند، حتی کسانی که آن‌قدر جوان‌اند که تنها شنیده‌ها و باقی‌مانده‌های آن را می‌شناسند. اما من هیچ برچسبی ندارم جز "هنرمند".

#نقاشی
#فکت
🆔️ @MedadMagazine

مداد | مجله‌ی نقاشی و ادبیات

13 Oct, 17:45


در سبد باطله
یادگار دلبند دورانی از سر گذشته را
پرتابیدم به هوا
آن‌همه چهره و خط و لذت‌های شگرف
که به هنگام پیدایی
جهانی یکتا ساخته بودند از ما
اشتیاق و حسرت جامانده در اوراق حیرت:
قاب‌های زیبا که تصاویر درونش گچ دیوار پشتش بود
کافه‌های سرمستی، یاران عشرت و رنج و پیکار
ناگفتنی تا به سحر از سحر دلبرکان پنهان، حتی از خویش
فکروذکر هر دم مُهر باطل خورده
صف رنگارنگ کتاب و دفترهای بی‌واژه و بی‌شیرازه
رنج خاکستر شده‌ی آدمیان در طلب شأنی که سزاوارش بودند
روزگار سرب داغ و دویدن‌ها و فروافتادن در نعره‌ی خاموش دخمه
چه کسی می‌داند کی پایان می‌گیرد صبر افعی
آویخته بالای سرت از سقف عمر؟
وقتی دوپاره کردی رؤیایت را
آنچه به دستت داشتی از آن
جز سایه‌ای از آنچه از کف دادی
نبود.

🖋 #جواد_مجابی

#شعر
#شعر_معاصر
#یادواره

🆔️@MedadMagazine