خردسرای فردوسی @kheradsarayeferdowsi Channel on Telegram

خردسرای فردوسی

@kheradsarayeferdowsi


هنر باید و گوهر نامدار
خرد یار و فرهنگش آموزگار
گهر بی‌هنر زار و خوار است و سست
«به فرهنگ باشد روان تندرست»

این کانال، آینه‌ای است برای پژواک جلوه‌های دانش و فرهنگ ایران زمین.
شماره تلگرام: 09376876252 (جهت ارتباط در تلگرام)

خردسرای فردوسی (Persian)

خردسرای فردوسی یک کانال تلگرامی است که به فرهنگ، هنر و دانش ایرانی اختصاص داده شده است. با عنوان الهام گرفته از ابیات شاعر بزرگ ایران، فردوسی، این کانال مکانی مناسب برای آشنایی با جلوه‌های گوناگون فرهنگ ایرانی و غنیمت‌های آن است. در این کانال مطالب متنوعی از ادبیات، هنر، تاریخ و زبان ایرانی به اشتراک گذاشته می‌شود. اگر به دنبال افزایش دانش و آگاهی درباره فرهنگ و هنر ایران هستید، خردسرای فردوسی بهترین انتخاب برای شماست. برای ارتباط با ما و دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 09376876252 در تلگرام تماس بگیرید. همچنین می‌توانید با شماره مؤسسه 35019274-051 نیز تماس حاصل فرمایید.

خردسرای فردوسی

21 Feb, 21:21


‍ ‍ 📣 برگزاری دهمین جشنواره زبان پارسی در لندن

جایزهٔ جهانی قند پارسی در لندن به دکتر علیرضا قیامتی از ایران و پرفسور اخلاق آهن از کشور هند تعلق گرفت.


دهمين همایش بزرگ لندن به‌مناسبت روز جهانی زبان مادری و پاسداری از زبان گهربار پارسی روز یکشنبه ۱۶ فوریه در دانشگاه وستمینسار در غرب پایتخت بریتانیا برگزار شد.
در این همایش که با سخنرانی‌های کوتاه، پیام‌هایی از حوزهٔ تمدنی زبان فارسی، خوانش شعر و ترانه و اجرای موسیقی فارسی همراه بود، چهره‌های فرهنگی فارسی‌زبان مقیم بریتانیا و دوستداران شعر و ادب پارسی از سراسر این کشور شرکت داشتند.
برنامهٔ موسیقی دلنشینی را هنرمندان افغانستانی، ایرانی و سمرقندی اجرا کردند و در حاشیه محفل یک نمایشگاه کتاب و لباس و فراورده های هنر دستی هم در تالار دانشگاه وستمینستر برپا شد.

همایش‌های سالانه لندن برای پاسداری از زبان گهربار پارسی از ده سال پیش به این سو همه‌ساله در یکی از یکشنبه‌های نزدیک به ۲۱ فوریه که از سوی سازمان ملل روز جهانی زبان مادری اعلام شده، به ابتکار کانون همیاری تاجیکان و فارسی‌زبانان و سازمانهای دیگر فارسی‌زبانان برگزار می‌شود.
این کانون همه‌ساله به افراد یا چهره‌هایی که در پیشبرد و گسترش زبان فارسی یا در تحقیق و پژوهش و پرورش آن نقش فعالی داشته‌اند، جوایزی اعطا می‌کند.
جایزهٔ موسوم به «قند پارسی»، امسال به دو پژوهشگر و استاد زبان فارسی، #دکتر_علیرضا_قیامتی از ایران و #پرفسور_اخلاق_آهن از هند، اعطا شد.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:32


‍ ‍#فصلنامه_پاژ
یادبودنامهٔ دکتر یعقوب دانشدوست
دورهٔ جدید ـ سال سیزدهم ـ شمارهٔ چهارم ـ زمستان ۱۴۰۳ (شمارهٔ پیاپی ۵۶)

این فصلنامه با مجوّز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره ثبت: ۹۰/۸۰۹۰ منتشر می‌شود.

#صاحب_امتیاز: مؤسسّۀ فرهنگی خردسرای فردوسی
#مدیرمسئول وسردبیر: دکتر محمّدجعفر یاحقی
#مدیر_علمی: دکتر حمید طبسی
#تحریریه: دکتر کیمیا تاج نیا، دکتر محمود حسن آبادی، دکتر حمید طبسی، دکتر علیرضا قیامتی، رجبعلی لباف خانیکی، دکتر جواد محقّق نیشابوری، دکتر حامد مهراد، دکتر محمّدجعفر یاحقّی
ویراستار: لیلا بخت‌آور
تنظیم و صفحه آرا: مرضیه دلیری اصل
طراح جلد: فرید یاحقی
تلفن و دورنگار: ۳۵۰۱۹۲۷۴-۰۵۱
صفحه خانگی: www.fcwh-ngo.com 


فصلنامۀ پاژ  شماره ۵۶ (زمستان  ۱۴۰۳) در  ۲۴۴ صفحه از ۷ اسفندماه در محلّ مؤسسه و انتشارات امام (مشهد) در دسترس است.

(پذیرش سفارش و ارسال برای شهرستانها): ۰۹۱۵۱۵۹۰۴۸۹


@kheradsarayeferdowsi

#مؤسسه_خردسرای_فردوسی را در صفحه اینستاگرام همراهی کنید

🆔https://instagram.com/kheradsarayeferdowsi?igshid=12hsf58inenpo

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:25


🔸سخنان آقای #دکتر_علیرضا_قیامتی
با عنوان: «چه باید پی افکندن و ساختن»

در همایش «معمار کاخ‌های بلند» (با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه)

سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی آریومصلی‌نژاد، مشهد
  جمعه سوم اسفندماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:23


🔸سخنان مهربانو #مهندس_آزاده_دانشدوست
با عنوان: «خلق آثاری ماندگار و تداوم هویت ایرانی»

در همایش «معمار کاخ‌های بلند» (با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه)

سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی آریومصلی‌نژاد، مشهد
  جمعه سوم اسفندماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:23


🔸سخنان آقای #مهندس_رجبعلی_لباف_خانیکی
با عنوان: «نجات بناهای کهن»

در همایش «معمار کاخ‌های بلند» (با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه)

سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی آریومصلی‌نژاد، مشهد
  جمعه سوم اسفندماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:23


‍ ‍ ‍ پنجاه و سومین میان‌فصلی مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی

«معمار کاخ‌های بلند»
(با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه)

جمعه، سوم اسفندماه ۱۴۰۳، سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی آریو مصلی‌نژاد

(بخش دوم)

سخنران دیگر همایش میان‌فصلی اسفندماه، #دکتر_علیرضا_قیامتی، قائم‌مقام خردسرای فردوسی بود، وی پیش از آنکه به مناسبت آیین سپندارمذگان بپردازد از درخشش ایرانیان بر تارک شعر و ادب جهان و از دستاوردهای دانشورانه ایرانی در دانش‌های مهندسی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، پزشکی، نجوم، طب و صنایع که کمتر دیده شده است سخن گفت.
از دانشمندانی چون خوارزمی، خازنی، بوعلی سینا، زکریای رازی، ابوالوفا بوزجانی، عبدالرحمان صوفی، خواجه نصیر طوسی، خیام و ده‌ها چهره علمی ایران یاد نمود و از معماران ایرانی و هنر معماری در تخت‌جمشید، تاج محل، مساجد اسلامی و نفوذ معماری ایرانی بویژه در ساخت کلیساها و بناهای یونانی یاد نمود.
وی در ادامه با نکوداشت جشن سپندارمذگان، زن و زمین را مظهر باروری و پرورش دهندگی  دانست و مام وطن را مناسب با این خویشکاری خجسته به شمار آورد.
سپس با اشاره به جایگاه رفیع مدیریتی و حقوقی زنان در عهد هخامنشیان، به مصادیق بانوان آزاده، آگاه و خردمند، شجاع و میهن‌دوست شاهنامه پرداخت که هر کدام در جایگاهی که حکیم دانای طوس برای ایشان در نظر گرفته است بهترین عملکرد را داشته‌اند همچون سیندخت، رودابه و گردآفرید و دیگر بانوان خردمند شاهنامه.
در پایان برنامه، از فصلنامهٔ پاژ شماره ۵۶، که به‌طور ویژه به دکتر یعقوب دانشدوست اختصاص یافته بود با حضور جناب آقای موسوی  مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، مهندس مکرمی‌فر، مهندس لباف‌خانیکی، دکتر یاحقی و خانواده دکتر دانشدوست، رونمایی شد.
همچنین از شخصیت‌ برجستهٔ مهندس سهیل یزدان‌بخش به عنوان خیّر فرهنگی و مهربانو بهارک امیدفر در عرصهٔ هنر، تقدیر به عمل آمد.

شاهنامه‌خوانی ایران‌دختان ایران‌زمین، پریماه راعی و ساینا صبوری و اجرای زیبا و پرشور موسیقی سنتی و شاهنامه‌ای توسط گروه هنری توکا به دعوت آقای دکتر بهرامپور و سرپرستی رضا حامدی‌خواه (کارگردان سینما) از تهران و تربت‌جام و تقدیر از هنرمندان، از دیگر بخش‌های این نشست فرهنگی بود.

گزارش: فاطمه شکفته


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 20:23


‍ ‍ خردسرای فردوسی، روز جمعه سوم اسفندماه ۱۴۰۳، پنجاه‌وسومین همایش میان‌فصلی خود را با عنوان «معمار کاخ‌های بلند» (با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه) برگزار کرد. این رویداد که در سالن مجموعه فرهنگی آریو مصلی‌نژاد برگزار شد، با سخنان مجری همایش، دکتر امیر الهامی و استقبال گستردهٔ علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران همراه بود.

همایش با سخنان گرم و صمیمانه
#دکتر_محمدجعفر_یاحقی، مدیر خردسرای فردوسی، آغاز شد. ایشان ضمن خیرمقدم به حاضران، از سپند و مقدس بودن اسفند با همه مناسبت‌های همایونش گفت، از پنجم اسفند روز مهندس و فردای این روز، که زادروز مهندس دانشدوست، ناظر و معمار بناهای فاخر خراسان است، تا ۲۵ اسفند یادروز پایان سرایش شاهنامه و فردوسی، مهندس کاخ بلند نظم پارسی و شباهت هردو، که معمار کاخ‌های بلند بودند.
وی اسفند را به رسم پیشینیان ماه نوروز خواند و اینکه نوروز هرچه غصه داریم فراموش می‌کنیم چرا که نوروز خاستگاه امیدِ فرهنگ ماست و اگر نوروز نداشتیم چه می‌کردیم؟

در این همایش #مهندس_رجبعلی_لباف_خانیکی، باستان‌شناس خراسان، ضمن شادباش دو مناسبت خجسته پنجم اسفند، یعنی روز مهندس و جشن سپندارمذگان، از نخستین سازه‌های معماری جهان و تأثیر متقابل انسان و سکونتگاه‌ها و خلاقیتش در ساخت ابزارها سخن گفت.
سپس به تاریخ معاصر و قراردادهای ننگین دولت قاجار با دولت‌های خارجی و غارت و تحریف حتی وقایع و آثار تاریخی، تخریب بناها اشاره نمود و از نقش ایران‌دوستانِ فداکاری که با سرمایهٔ شخصی در حفظ ابنیهٔ تاریخی اهتمام ورزیدند به نیکی یاد کرد.
وی گفت: پس از انجمن آثار ملی، دکتر دانشدوست پس از حضورش به سال ۱۳۴۵ در مشهد از شاخص‌ترین چهره‌های مهندسی در جهت حفظ و نظارت بر مرمت آثار تاریخی خراسان به شمار می‌رود.
در سایهٔ همت و زحمات شبانه‌روزی این بزرگمرد بناهای بسیاری در خراسان مرمت و بازسازی می‌شود، از جمله: عمارت خورشید در کلات، هارونیه طوس، رباط شرف سرخس، رباط شاه عباسی نیشابور، مسجد جامع گناباد، مسجد جامع فردوس، برج علی‌آباد کشمر، برج رادکان و...
در پایان، مهندس لباف تأکید نمود مام وطن، کیان و جوهر کشور ما ایران، در قالب آثار تاریخی، مواریث ملموس و ناملموس و خدمات شایستهٔ فرزندان و رهروان راه دکتر دانشدوست، همچنان  باید پابرجا بماند.

سخنران بعدی، خانم #مهندس_آزاده_دانشدوست فرزند زنده‌یاد یعقوب دانشدوست، ضمن سپاسگزاری از مؤسسهٔ خردسرای فردوسی و آقای دکتر یاحقی که سعی در پاسداشت خدمتگزاران راستین عرصهٔ فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی را سرلوحهٔ فعالیت‌های خویش قرار داده‌اند، در سخنانی کوتاه و صمیمی از  خصوصیات اخلاقی پدر دانشمند و خدمات فرهنگی وی گفت: پدر، دانشی‌مردی پارسا، ایراندوست، خدمتگزار به وطن، بزرگ‌اندیش و سخت‌کوش، دلسوز و خستگی‌ناپذير بود.
وی باورمند بود برای ایرانی سربلند باید کوشید تا همواره چون نگینی در دنیا بدرخشد.
او در مقدمه کتاب «طبس، شهری که بود» عواملی چون نا آشنایی، ناآگاهی و قدرناشناسی نسبت به ارزش‌های گذشته فرهنگی را، دلیل وضعیت امروز معماری ایران می‌دانست.
در ادامه از چندین یادمان معروف مشهد که دکتر دانشدوست طراحی و اجرا کرده بود نام برده و توضیحات  مختصری ارائه کرد.
۱- ساخت یادمان پرواز نور در سال ۱۳۴۶ در میدان آزادی (فلکه پارک سابق) نماد خیز دوپرنده سپید به سوی نور، تعالی و جستجوی  حقیقت است.
۲- یادمان میدان راه‌آهن مشهد، به سال ۱۳۵۱، با مفهوم همیشه به سوی او، نماد پیکر یک مرد وزن ایرانی که نماد انسان ها هستند با دستانی به جانب خداوند ... و طرح های تژیینی شبکه های آن با الهام از طرح های  سنتی و لباس عشایر می باشد.
۳- یادمان علی ای همای رحمت به سال ۱۳۷۴، پرنده هما و از جنس رحمت در حال پرواز و وارستگی از تعلقات.
۴- یادمان والفجر، که طراح آن نام فارسی سوگند به بردمیدن  را نیز بر آن نهاده است.
وی سخنانش را با قرائت دوبیت از سروده‌های زنده‌یاد دکتر یعقوب دانشدوست به پایان برد.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Feb, 13:19


گاه‌شمار فردوسی ۱۴۰۴
(ارمغانی از مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی)


ویژگی‌ها:
- جلد چهاررنگ، طراحی صفحات با استفاده از نمادهای به کار رفته در شاهنامه‌‎های خطّی.
- نوروزانه مناسب هر سال.
- مقدمه‎ای علمی در مورد گاه‎شمار و جشن‎های ایران باستان.
- اطلاعات دقیق تقویمی براساس گاه‏شمار شمسی، قمری و میلادی.
- انتخاب یک محور اصلی برای هر ماه با توجه به ابیات شاهنامه.
- انتخاب دو بیت از شاهنامه متناسب با هر روز.
- واژه‌شناسی نام و ذکر مناسبت‌های ویژه هر ماه.
- ۴ صفحه رنگی با استفاده از نگاره‌های شاهنامه در آغاز و پس از هر فصل.
- ذکر مناسبتها و رویدادهای مهم ملی، فرهنگی و ادبی ایران و دو کشور همزبان افغانستان و تاجیکستان.
- نقشه نامهای جغرافیایی شاهنامه.
- فهرست نام‌های شاهنامه (مردان و بانوان به طور جداگانه).

گاه‏شمار فردوسی، نه تنها یک سررسید بلکه یک کتاب علمی و فرهنگی است که هیچ کتاب‌خوانی از داشتن آن بی‌نیاز نیست.

بها: ۲۲۰ هزار تومان (به اضافه هزینه پست)
شماره کارت مؤسسه خردسرای فردوسی:
۵۸۵۹۸۳۷۰۰۱۲۹۹۷۹۷

🔹لطفاً پیش از واریز با شمارهٔ زیر تماس بگیرید : ۰۹۱۵۱۵۹۰۴۸۹ (خانم دلیری)

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

20 Feb, 18:33


🌳به فرهنگ باشد روان تندرست

🌳ایران سرزمینی کهن با فرهنگ باستانی است. سرزمین نیکی‌ها و مردمان نجیبی که ستایشگر داد و راستی و دوستی و نکوهشگر ظلم و دروغ و دشمنی‌اند. باید تا می توان از ایران گفت و نوشت. چرا که ظرف و محتوای توسعه کشور است. باید زبان فارسی را دوست داشت و در جهت ترویج آن از هیچ اقدامی دریغ نکرد. باید تا حد ممکن فرزندان کشور را با حافظ و سعدی، با فردوسی و مولوی و نظامی آشنا کرد. اگر ایده ایران از جمع معدودی نخبگان خارج شود و در میان مردم و سیاستگذاران شکل خودآگاهانه بگیرد معنای امنیت، مصلحت و منافع ملی شکل خواهد گرفت. حقیقت این است که امروزه ایران مورد غفلت قرار گرفته است و بدون وطن، کشور و ایراندوستی هیچ تحول مهمی رقم نمی‌خورد.

🌳فهرست زیر از کوشاترین و معتبرترین رسانه ها و نهادهای فرهنگیِ مستقل تشکیل شده است که جملگی در گستره‌یِ گسترده‌یِ تاریخ و ادبیات و فرهنگِ زرینِ ایران زمین می‌کوشند.
با پیوستن به این رسانه ها و نهادها به توسعه فرهنگی در جامعه یاری رسانیم.
                     
   🌳پـــــــایــنده ایــــــــــران🌳


🌲کتاب گویا (لذت مطالعه با چشمان بسته).

🌲زین قند پارسی
(درست بنویسیم، درست بگوییم).

🌲دکتر محمّد‌علی اسلامی‌نُدوشن

🌲مولانا و عاشقانه شمس(زهرا غریبیان لواسانی)

🌲رسانه رسمی استاد فریدون فرح اندوز
(گوینده و مجری رادیو و تلویزیون ملی ایران).

🌲رازها و نمادها و آموزه‌های شاهنامه

🌲بهترین داستان‌های کوتاه جهان

🌲انجمن شاهنامه‌خوانی هما
(خوانش و شرح بیتهای شاهنامه).

🌲رمانهای صوتی بهار

🌲حافظ // خیام ( صوتی )

🌲خردسرای فردوسی
(آینه‌ای برای پژواک جلوه‌های دانش و فرهنگ ایران زمین).

🌲بنیاد فردوسی خراسان
(كانون شاهنامه فردوسی توس‏).

🌲سرو سایـه‌فکن
(رسانه ای برای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی).

🌲شرح غزلیات سعدی با امیر اثنی عشری

🌲چراغداران (دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران، صداهای نایاب فرهنگ و ادب و هنر)

🌲حافظ‌خوانی با محمدرضاکاکائی

🌲کتابخانه متون و مطالعات زردشتی

🌲بوستان سعدی با امیر اثنی عشری

🌲شاهنامه کودک هما

🌲مأدبه‌ی ادبی، شرح کلیله و دمنه و آثار ادبی فارسی (رسانه دکتر محمّدامین احمدپور).

🌲ستیغ، خوانش اشعار حافظ و سعدی و...(رسانه سهیل قاسمی)

🌲تاریخ، فرهنگ، هنر و ادبیات ایران زمین

🌲شاهنامه برای کودکان
(قصه های شاهنامه و خواندن اشعار برای کودکان و نوجوانان).

🌲گاهگفـت
(دُرُست‌خوانیِ شعرِ کُهَن).

🌲کتاب گویای ژیگ

🌲سفر به ادبیات
(مرزبان‌نامه و گلستان، تک‌بیت‌های کاربردی )

🌲ملی‌گرایی ایرانی/شاهنامه پژوهی

🌲تاریخ نگار (روایتی متفاوت از تاریخ ایران)

🌲کانون پژوهش‌های شاهنامه
(معرفی کتاب‌ها و مقالات و یادداشت‌ها پیرامون شاهنامه).

🌲انجمن دوستداران شاهنامه البرز (اشا)

🌲فرهنگ یاریگری، توسعه پایدار و زیست بوم‌داری

🌲رهسپر کوچه رندان
(بررسی اندیشه حافظ).

🌲آرخش، کلبه پژوهش حماسه‌های ایرانی
(رسانه دکتر آرش اکبری مفاخر).

🌲تاریخ روایی ایران

🌲سخن و سخنوران
(سخنرانی و گفتگوهای نایاب نام آوران وطن فارسی).

🌲کتاب و حکمت

🌲تاریخ میانه

🌲زبان شناسی و فراتر از آن (درگاهی برای آموختن درباره زبان‌ها و فرهنگ‌ها).

🌲خواندن و شرح تاریخ عالم‌آرای عبّاسی (میلاد نورمحمدزاده).

🌲شرح کلیات سعدی
(تصحیح و طبع شادروان محمدعلی فروغی).



🌳کانال میهمان:


🌲کانال دکتر اصغر دادبه



🌳فـــرِّ ایــــران را می سـتایـیـم
.🌳


🌳هماهنگی جهت شرکت در تبادل



🌳@Arash_Kamangiiir

خردسرای فردوسی

19 Feb, 13:27


تیزر مراسم اختتامیه جشنواره مجازی "حکیم ابولقاسم فردوسی"
https://www.aparat.com/v/teuo6lc

خردسرای فردوسی

17 Feb, 04:01


‍ ‍ شاهنامه هر روز حرف تازه‌ای دارد

   
جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» بعدازظهر شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با حضور اساتید برجسته این عرصه و در تماشاخانه سنگلج تهران برگزار شد.

به گزارش مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، استاد «محمدجعفر یاحقی»، در این جشنواره با ابراز خرسندی از شکل‌گیری چنین رویدادهایی در فضای مجازی گفت «اگر غافل شویم، فضای مجازی ما را پشت سر خواهد گذاشت. امیدوارم جشنوارهٔ مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی به یک جشنواره همیشگی و سالانه تبدیل شود و یک دبیرخانه دائمی برای آن ایجاد شود. با جناب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلمی مطرح کردم که به خواست خدا سال آینده این جشنواره بر بالین فردوسی بزرگ برگزار شود.»
وی شاهنامه را دارای ظرفیتی بالا دانست و از فعالیت گسترده نسل جدید در این عرصه ابراز خوشحالی کرد.
یاحقی همچنین گفت «امروز ما داریم از فضای مجازی هم عبور می‌کنیم. امروزه بحث هوش مصنوعی مطرح است که معلوم نیست چه بلایی بر سر ما خواهد آورد. ما باید آن را بشناسیم تا عقب نمانیم. متخصصان باید دست ما کلاسیک‌ها را بگیرند.»
او با بیان اینکه بچه‌های نسل جدید ذخایر فرهنگی ما هستند و شاهنامه‌خوانی نقطه اتصال ما و در نگاهی عام به معنای تاریخ است، گفت «شاهنامه فقط درباره شاه نیست. بلکه آنچنان پر از ظرایف و زیبایی است که شاهان در آن گم می‌شوند. ولی اندیشه‌های بزرگ و متعالی که جهان مترقی امروز به آن نیاز دارد در آن آمده است. مثل عقل، خرد، داد و... که امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم. شاهنامه مثل گنجینه‌ای است که هر چه از آن برداریم کم نمی‌شود.
در حوزهٔ فرهنگ ایرانی و بشری، خشک و تری نیست که در شاهنامه نباشد. شاهان چیزی نیستند در برابر عظمتی که شاهنامه دارد.»
این استاد برجسته افزود «این شاهنامه می‌تواند هر روز حرف تازه‌ای داشته باشد. هر روز می‌شود جشنواره دیگری برایش برگزار کرد و با مخاطب دیگری درباره‌اش سخن گفت. پس شاهنامه یعنی تاریخ؛ به معنی همه زندگی و مجموعه حیات. بنابراین نقل این موارد فرهنگی و ارزش‌های انسانی که در لابه‌لای حوادث تاریخی گنجیده شده است، می‌شود تاریخ. به این معنی، قبل از شاهنامه هم شاهنامه‌هایی بوده است.»
یاحقی با بیان اینکه فردوسی روایت‌های تاریخی ما به نظم درآورد تا نسل‌های بعدی از آن استفاده کنند، شاهنامه را یک استوانه اندیشه دانست که ما را بر گرد خود نگه می‌دارد.

او همچنین اظهار کرد «بعد از شاهنامه، جان تازه‌ای در قضیه روایت اندیشه و روایت پیشینیان دمیده شد. ما به دو صورت این روایت‌ها را داشتیم. یکی روایت‌هایی که متکی به شاهنامه بود؛ و دیگری روایت‌هایی که شاخ و برگ بیشتری به روایت‌های شاهنامه دادند که اثر بیشتری بر عموم داشتند و نقالی را گسترش دادند. این میدان تازه‌ای بود که انواع و اقسام هنرها از کنارش رویید.»

استاد شاهنامه‌پژوهی افزود «اخیراً شاهنامه‌خوانی به شیوه نقالان بسیار زیاد شده است. بنابراین امروز روایت‌گری شاهنامه با هنر نقالی تلفیق شده است. این سنت، سنت خوبی است که ما را از مسیر مشخص گذشته به امروز متصل می‌کند. ما نیاز به سنت‌هایی داریم که ما را نگه دارد و به واقعیت امروز خودمان پیوند دهد. چرا باید از فرنگ تقلید کنیم؟ نسل امروز ما باید با تکیه بر فرهنگ خودمان، روی پای خود بایستد.»
او در پایان گفت «احساس می‌کنم نقالی کمی دارد تکراری می‌شود. امکانش نیست آن را کمی نو کنیم؟ همان کاری که فردوسی کرد. فردوسی روایت‌‌های نخ‌نمای زمان خودش را به شیوه‌ای نو مطرح کرد. امروز، زمان هوش مصنوعی است. نسل امروز زبان خاص خودش را دارد. ما باید زبان آنها را به دست بیاوریم و به زبان آنها سخن بگوییم. هر روز باید با لباسی نو این فرهنگ را ظاهر کنیم تا این فرهنگ را مترقی جلو ببریم.»
گفتنی‌ست جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری خردسرای فردوسی مشهد و دیگر نهادها، در ۳ بخش کودک، نوجوان و بزرگسالان و در ۴ رشته «شاهنامه‌خوانی»، «نقالی»، «تصویرسازی» و «متون مکتوب» برگزار شده است.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

16 Feb, 06:16


پنجاه و سومین میان‌فصلی مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی

«معمار کاخ‌های بلند»
(با یادِ دکتر یعقوب دانشدوست و پایان سرایش شاهنامه)

سخنرانان:
مهندس سیدمحمد بهشتی
مهندس رجبعلی لباف‌خانیکی
دکتر علیرضا قیامتی
مهندس آزاده دانشدوست


همراه با:
- رونمایی از «فصلنامهٔ پاژ ۵۶ یادبودنامهٔ دکتر یعقوب دانشدوست»
- شاهنامه‌خوانی و اجرای برنامهٔ هنری

مجری برنامه: دکتر امیر الهامی


جمعه: سوم اسفندماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
مشهد، بلوار وکیل‌آباد، بولوار هنرستان، بین هنرستان ۱و۳، سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی آریو مصلی‌نژاد



(ورود برای همگان آزاد و رایگان است)

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Feb, 08:12


‍ #دهمین_خردسرای_فردوسی:

افتتاحیه بزرگ خردسرای فردوسی ترکیه (یالووا)
               ( ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳)


#سخنرانان:
🔹دکتر نعمت ییلدریم
🔹دکتر محمدجعفر یاحقی
🔹دکتر علیرضا قیامتی


🔸به مناسبت #سپندارمذگان

🔸زمان: يكشنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۲
(به وقت ترکیه)، ساعت ۱۲:۳۰ (به وقت ایران)

🔸مکان: فرهنگستان و انجمن ایرانیان یالووا

🔹لینک ورود به نشست:
افتتاحیه خردسرای فردوسی ترکیه Sunday 16 Feb · 12:00 – 14:15 View details and RSVP https://calendar.app.google/2bt7AhK9Et36G1Us5

#نعمت_ییلدریم
#محمدجعفر_یاحقی
#علیرضا_قیامتی
#شاهنامه_فردوسی
#سپندارمذگان
#خردسرای_فردوسی_مشهد
#خردسرای_فردوسی_ترکیه


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

12 Feb, 14:36


‍ ‍ بخارای نوروزی منتشر شد

یکصد و شصت و هفتمین شمارۀ مجلۀ بخارا با تصویری از دکتر محمدحسین پاپلی یزدی بر روی جلد در ۷۳۶ صفحه منتشر شد و از صبح پنجشنبه بیست و پنجم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در کتابفروشی‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی در دسترس است.

با هم مروری می‌کنیم بر مطالب این شماره:

سروده‌ای نوروزی
از پشت شیشه‌ها/ محمدرضا شفیعی کدکنی 

نوروز
نوروز در «نوروزنامه»/ ژاله آموزگار 
نوروز در چکامه‌های درباری/ محمود فتوحی رودمعجنی 
در آیینۀ شعر/ شهلا حائری 

جشن‌نامۀ دکتر محمدحسین پاپلی یزدی
یادداشت سردبیر/ علی دهباشی 
سال‌شمار زندگی و آثار دکتر محمدحسین پاپلی یزدی 
زندگی‌نامۀ دکتر محمدحسین پاپلی یزدی 
طبقه‌بندی نام‌ها در خاندان‌های یزد/ ایرج افشار 
جادۀ ابریشم، جاده‌ای رویایی است/ منوچهر ستوده 
خدا،‌ جای شکرش همیشه باقی است/ محمدابراهیم باستانی پاریزی 
اندر دشواری سخن گفتن از دوست/ سیروس سهامی 
محمدحسین پاپلی یزدی، استاد نظریه‌پرداز عمل‌گرا/ فاطمه وثوقی 
کوتاه‌نوشته‌‌ها، به مناسبت بازنشستگی دکتر پاپلی یزدی 
یادداشت‌هایی دربارۀ «شازده حمام» 
به سحرِ واژه‌های رنگ‌رنگ.../ رضا افضلی 
جغرافیای جرئت/ محمدرضا خسروی 

دیگر نویسندگان این شماره:
محمدرضا شفیعی کدکنی ـ ژاله آموزگار ـ محمود فتوحی رودمعجنی ـ شهلا حائری ـ حسن انوری ـ نصرالله پورجوادی ـ سیدمصطفی محقق داماد ـ سجّاد آیدنلو ـ بهاءالدّین خرّمشاهی ـ میلاد عظیمی ـ حسن میرعابدینی ـ مجید سلیمانی ـ فاطمه قاضیها ـ همایون کاتوزیان ـ ناصرالدین پروین ـ عبدالحسین آذرنگ ـ پیروز سیار ـ رسول رئیس‌جعفری ـ صدری سعدی ـ هاشم رجب‌زاده ـ محمود آموزگار ـ مهدی به‌خیال ـ احمد ضابطی جهرمی ـ‌ شادی گنجی ـ مصطفی حسینی ـ علی یاری ـ حمیدرضا قلیچ‌خانی ـ آزیتا همدانی ـ کاتیا سلماسی ـ سعید رضوانی ـ آرزو مختاریان ـ دکتر علیرضا زمانی ـ صدف محسنی ـ‌ گلنار گلناریان ـ مسعود عرفانیان ـ رستم وهاب‌زاده ـ محسن فرح‌بر ـ دکتر سیدرضا ابوتراب ـ زیور ایزدپناه ـ پریسا احدیان ـ مسعود جعفری جزی ـ سرگه بارسقیان ـ نگار امیرحسینی ـ سجاد امجد ـ سونیا جهانداری ـ ترانه مسکوب ـ سهیلا ایمان‌‌خواه ـ شهاب دهباشی ـ افشین معاصر

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

12 Feb, 10:39


بیست و چهارم بهمن‌ماه سالروز درگذشت فروغ فرخزاد

فروغ‌الزمان فرخزاد، (۸ دی ۱۳۱۳ - ۲۴ بهمن ۱۳۴۵، تهران)، معروف به فروغ فرخزاد، از شاعران نامدار معاصر ایران.

فروغ با مجموعه‌های اسیر، دیوار و عصیان در قالب شعر نیمایی کار خود را آغاز کرد. آشنایی با ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلم‌ساز سرشناس ایرانی و همکاری با او، موجب تحول فکری و ادبی در فروغ شد. وی در بازگشت دوباره به شعر، با انتشار مجموعهٔ تولدی دیگر، تحسین گسترده‌ای را برانگیخت.
سپس مجموعهٔ ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد را منتشر کرد تا جایگاه خود را در شعر معاصر ایران به‌عنوان شاعری بزرگ تثبیت کند.

استاد محمدرضا شفیعی کدکنی شاعر معاصر دربارهٔ فروغ می‌گوید: «می‌بینیم که فروغ با گسترشی که در کیفیت افاعیل قائل شده‌است بیش‌تر از نیما که اغلب به توسعه کمی افاعیل گراییده بود وزن شعر را گسترش داده‌است و یکی از خصوصیات فراموش‌شده شعر قرن چهارم را که به علت کلیشه‌وار شدن زبان شعری در دوره‌های بعد فراموش شده بود زنده کرد و از حد رایج و مشخص آن هم توسعه بیش‌تری بخشید».



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

11 Feb, 18:32


‍ ‍
اهمیّت زبان فارسی


زبان فارسی برای ما ایرانیان از جهات مختلف اهمیت و شاخصیت دارد.
🔸نخستین شاخصیت زبان فارسی در حال حاضر این است که وسیلۀ تفاهم و گفت‌وگو بین اقوام مختلف ایرانی است. چنان‌که همگی می‌دانید، ایرانیان دارای قومیت‌های مختلف هستند و هر کدام از این قومیت‌ها برای خودشان زبان خاص دارند. گیلک، لر و بلوچ هر یک برای خود زبان خاص دارد، ولی وسیلۀ تفاهم بین این اقوام زبان فارسی است. یک گیلک با یک کرد به زبان فارسی صحبت می‌کند. یک آذربایجانی با یک بلوچ به زبان فارسی سخن می‌گوید. از این نظر زبان فارسی درواقع جزوی از هویت ماست. اگر اغراق نکنم، جزو بسیار مهمی از هویت ماست. در نظر بگیرید اگر زبان فارسی نبود هویت ایرانی چه حالی داشت؛ بنابراین باید زبان فارسی را از این جهت پاس بداریم. 
🔸دومین اهمیت زبان فارسی در این است که در این زبان آثار بسیار مهمی به وجود آمده است. دانشمندان زبان‌شناس می‌گویند در جهان شش هزار زبان وجود دارد. بین این شش هزار زبان شما چند زبان می‌شناسید که در آن اثری مثل شاهنامه مثل غزلیات مولوی و سعدی و حافظ، مثل رباعیات خیام به وجود آمده باشد. درواقع تعداد این زبان‌ها بسیار اندک است، حتی می‌گویند که به سی تا هم نمی‌رسد که بسیار اندک است. از این نظر زبان فارسی اهمیت خاص خود را دارد. در صدر این آثار که به زبان فارسی اهمیت و شکوه می‌دهد شاهنامه قرار دارد.
شاهنامه بزرگ‌ترین یادگار ادبی ماست. مرحوم #محمدعلی_فروغی می‌نویسد که اگر به من ایراد نمی‌گرفتند، می‌گفتم که شاهنامه بزرگ‌ترین یادگار ادبی نوع بشر است؛ ولی یک دانشمند اروپایی به نام ویسلل که در حماسه‌های قدیم پژوهش کرده، دربارۀ شاهنامه می‌گوید: #شاهنامه را باید در کنار کمدی الهی دانته، ایلیاد هومر و در کنار آثار شکسپیر قرار داد و این چهار تا را یادگار شکوهمند نبوغ بشری دانست.

دکتر حسن انوری

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

06 Feb, 16:49


‍ #بزرگداشت_فردوسی:

جشنوارهٔ (مجازی) حکیم ابوالقاسم فردوسی
               ( ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳)


#برگزارکنندگان:
- مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
- مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی
- انجمن ایران‌شناسی
- و دیگر نهادها 


#سخنرانان:
🔹دکتر بهمن نامورمطلق
با عنوان: (شاهنامه اسطوره - متن آسیایی)

🔹دکتر محمدجعفر یاحقی
با عنوان: (شاهنامه‌خوانی در پویه تاریخ)

🔸به همراه بزرگداشت داوود فتحعلی‌بیگی

🔸زمان: شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

🔸مکان: تهران، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلچ


#بزرگداشت_فردوسی
#بهمن_نامورمطلق
#محمدجعفر_یاحقی
#داوود_فتحعلی_بیگی
#شاهنامه_فردوسی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

04 Feb, 04:31


🔷 مؤسسه فرهنگی خردسرای فردوسی با همکاری قطب علمی فردوسی و شاهنامهٔ دانشگاه فردوسی برگزار کردند:

چهل و یکمین نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب

گفتاری دربارهٔ شاهنامهٔ موسوم به «شاهنامه بزرگ ابوسعیدی یا ایلخانی یا مغولی»


🎙 سخنان دکتر لیلا طباطبایی یزدی (پژوهشگر هنر ایران)


🏢مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، کتابخانهٔ قطب علمی فردوسی و شاهنامه
🕰 شنبه ۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳
t.me/kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

31 Jan, 09:37


کنون ای خردمند وصف خرد
بدین جایگه گفتن اندر خورد

خرد بهتر از هر چه ایزد بداد
ستایش خرد را به از راه داد


خرد رهنمای و خرد دلگشای
خرد دست گیرد به هر دو سرای


از او شادمانی و ز اویت غمی است
و ز اویت فزونی و ز اویت کمی است

چه گفت آن خردمند مرد خرد
که دانا ز گفتار او بر خورد

کسی کو خرد را ندارد ز پیش
دلش گردد از کردهٔ خویش ریش


هشیوار دیوانه خواند ورا
همان خویش بیگانه داند ورا

از اویی به هر دو سرای ارجمند
گسسته خرد پای دارد به بند

خرد چشم جان است چون بنگری
تو بی‌چشم شادان جهان نسپری


نخست آفرینش خرد را شناس
نگهبان جان است و آن سه پاس

سه پاس تو چشم است و گوش و زبان
کز این سه رسد نیک و بد بی‌گمان

خرد را و جان را که یارد ستود
و گر من ستایم که یارد شنود

حکیما چو کس نیست گفتن چه سود
از این پس بگو کآفرینش چه بود

تویی کردهٔ کردگار جهان
ببینی همی آشکار و نهان

به گفتار دانندگان راه جوی
به گیتی بپوی و به هر کس بگوی

ز هر دانشی چون سخن بشنوی
از آموختن یک زمان نغنوی


چو دیدار یابی به شاخ سخن
بدانی که دانش نیاید به بن

#فردوسی
#شاهنامه
#خرد

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

30 Jan, 06:21


شب آمد بر افروخت آتش چو کوه
همان شاه در گرد او با گروه

یکی جشن کرد آن شب و باده خْوَرد
سده نام آن جشن فرخنده کرد

آغاز افروختن آتش سده ...
میراث نیاکان پاک ما
به همراه نورافشانی، جشن و پایکوبی

باحضور پرشور صدها نفر از مردم بردسکن و دیگر فرهنگدوستان
و حضور مدیر خردسرای فردوسی مشهد و همراهان

دهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳
حاشیه کویر بردسکن کهن


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

30 Jan, 05:39


🎥 افتتاح هفتمین خردسرای فردوسی

افتتاح هفتمین خردسرای فردوسی ایران و اولین خردسرای فردوسی روستایی در هُدک بردسکن با حضور دکتر محمدجعفر یاحقی (مدیر خردسرای فردوسی مشهد)
به همت و مدیریت فرهنگ‌دوست ارجمند جناب آقای کاظمی

دهم بهمن ۱۴۰۳
هدک بردسکن


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Jan, 17:31


🔹سخنرانی دکتر محمدجعفر یاحقی 
"ارجمندی زبان فارسی و پیوندش با آیین‌های ایران از جمله جشن سده"

فرهنگسرای مهر شهرستان بردسکن
به مناسبت جشن سده
۱۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳

#جشن_سده
#بردسکن

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Jan, 16:18


دهم بهمن‌ماه، جشن سده فرخنده باد.
🔥🔥🔥
جشن سده کرمونی

#جشن_سده
#کرمان


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Jan, 16:15


🔸️سخنرانی دکتر محمدجعفر یاحقی
مدیر مؤسسهٔ خردسرای فردوسی
در مراسم آیینی جشن سده
فرهنگسرای مهر شهرستان بردسکن

چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه  ۱۴۰۳

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Jan, 04:04



🔴 کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (بصورت برخط و مجازی)

نشست صد و هجدهم
و همزمان با شبِ جشنِ ملّی سده، جشن به یادگار مانده از هوشنگ پیشدادی، پادشاه اساطیری ایران


زمان:
چهارشنبه دهم بهمن ماه ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعتِ بیست

🔸سخنران: ماندانا تیشه‌یار، دکترای روابط بین‌الملل

[موضوع سخنرانی: قفقاز در شاهنامه]

🔸آموزگار: جواد رنجبر درخشی‌لر، دکترای علوم سیاسی و شاهنامه‌پژوه

[دستور کار: شرح بیت‌های دیباچه]

🔸شاهنامه‌خوان: طاهره بهرامی، نقال شاهنامه

[خوانشِ دیباچۀ شاهنامه]


🔹با همکاری:
انجمن علمی مطالعات صلح ایران
خانۀ اندیشمندان علوم انسانی
خِرَدسرای فردوسی
بنیاد فردوسی توس
کانون شاهنامۀ فردوسی توس
باشگاه شاهنامه‌پژوهان
رادیو شاهنامه
انجمن دوست‌داران شاهنامۀ البرز (اشا)
انجمن افراز


🔴 کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز، بصورت مجازی و برخط، در بسترِ «گوگل‌میت» برگزار خواهد شد.
برای ورود به کارگاه، روز چهارشنبه دهم بهمن ماه ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعت ۲۰ از «اینجا» وارد شوید.


#اطلاع_رسانی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

28 Jan, 18:08


📽 جشن ِ سده


گوشه‌ای از سخنان استاد ابراهیم پورداوود دربارهٔ پیشینهٔ جشن سده در مستند «جشن سده در میان زرتشیان کرمان»

ساختهٔ منوچهر عسگری‌نسب، ۱۳۵۰


#جشن_سده
#استاد_ابراهیم_پورداوود

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

28 Jan, 18:07


🔸 مقاله «آیا روایت جشن سده در شاهنامه الحاقی است؟»
#دکتر_ابوالفضل_خطیبی

نامۀ فرهنگستان، س۱۶، ش۳ (شمارۀ پیاپی: ۶۳)، بهار ۱۳۹۷، ص۱۳۱-۱۵۲.  

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

28 Jan, 18:04


‍ ‍ #جشن_سده

دهم بهمن، جشن سده (آتش‌افروزی بر بامها)، چله زمستان

جشن سده، یکی از جشن‌های ایرانی، است که در آغاز شامگاه دهم بهمن‌ماه یعنی آبان روز از بهمن ماه برگزار می‌شود.

در دهمین روز یا آبان روز از بهمن ماه با افروختن هیزمی که مردمان، از پگاه بر بام خانه خود یا بر بلندی کوهستان گرد آورده‌اند، جشن سده آغاز می‌شود. در اشارات تاریخی این جشن همیشه به شکل دست جمعی و با گردهمایی همه مردمان شهر و محله و روستا در یکجا و با برپایی یک آتش بزرگ برگزار می‌شده است. مردمان در گردآوردن هیزم با یکدیگر مشارکت می‌کنند و بدین ترتیب جشن سده، جشن همکاری و همبستگی مردمان است. زرتشتیان تهران، کرج، استان یزد و روستاهای اطراف میبد و اردکان، کرمان و روستاها، اهواز، شیراز، اصفهان، اروپا (سوئد) و آمریکا (کالیفرنیا) و استرالیا با گردآمدن در یک نقطه از شهر یا روستا در کنار هم آتشی بسیار بزرگ می‌افروزند و به نیایش خوانی و سرودخوانی و پایکوبی می‌پردازند.
 
مهرداد بهار در کتاب «پژوهشی در فرهنگ ایران» و رضا مرادی غیاث‌آبادی در کتاب «نوروزنامه»، بر این باورند که سَدَه در زبان اوستایی به معنای برآمدن و طلوع کردن است و ارتباطی با عدد ۱۰۰ ندارد. عدد «سد» به شکل «صد» معرب شده‌است در حالیکه واژه «سده» به شکل «سذق» معرب شده‌است.
از اسطوره‌های جشن سده تنها یکی به پیدایش آتش اشاره دارد.
فردوسی می‌گوید: «هوشنگ پادشاه پیشدادی، که شیوه کشت و کار، کندن کاریز، کاشتن درخت … را به او نسبت می‌دهند، روزی در دامنه کوه ماری دید و سنگ برگرفت و به سوی مار انداخت و مار فرار کرد. اما از برخورد سنگها جرقه‌ای زد و آتش پدیدار شد.»

برآمد به سنگ گران‌سنگ خرد   
هم آن و هم این سنگ گردید خرد
فروغی پدید آمد از هر دو سنگ   
دل سنگ گشت از فروغ آذرنگ
جهاندار پیش جهان آفرین   
نیایش همی کرد و خواند آفرین
که اورا فروغی چنین هدیه داد   
همین آتش آن گاه قبله نهاد
یکی جشن کرد آنشب و باده خورد   
سده نام آن جشن فرخنده کرد


هم در کتاب «التفهیم» و هم «آثارالباقیه» ابوریحان، از پدید آمدن آتش سخنی نیست بلکه آنرا افروختن آتش بر بامها می‌داند که به دستور فریدون انجام گرفت و در نوروزنامه آمده‌است که: «آفریدون همان روز که ضحاک بگرفت جشن سده برنهاد و مردمان که از جور و ستم ضحاک رسته بودند، پسندیدند و از جهت فال نیک، آن روز را جشن کردندی و هر سال تا به امروز، آیین آن پادشاهان نیک عهد را در ایران و دور آن به جای می‌آورند.»

#آیین_جشن_سده
در کتاب نوروزنامه منسوب به خیام می‌خوانیم:
«هر سال تا به امروز جشن سده را پادشاهان نیک عهد در ایران و توران به جای می‌آورند، بعد از آن به امروز، زمان این جشن به دست فراموشی سپرده شد و فقط زرتشتیان که نگهبان سنن باستانی بوده و هستند این جشن باستانی را بر پا می‌داشتند.»

مردآویج زیاری نخستین کس پس از اسلام بود که به سال ۳۲۳ هجری این جشن را در اصفهان با شکوه فراوان برگزار کرد.
همچنین در زمان غزنویان این جشن دوباره رونق گرفت و عنصری شاعر نامدار ایران در یکی از جشن‌های سده در برابر امیر محمود غزنوی قصیده‌ای دربارهٔ سده خواند که آغاز آن این است:
سده جشن ملوک نامداراست 
زافریدون و از جم یادگار است


     🔥🔥#جشن_سده_فرخنده باد🔥🔥🔥

@kheradsarayefedowsi

خردسرای فردوسی

21 Jan, 16:18


 
🔷🔸 مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی با همکاری قطب علمی فردوسی و شاهنامهٔ دانشگاه فردوسی برگزار می‌کند:

چهل و یکمین نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب

گفتاری دربارهٔ شاهنامهٔ موسوم به «شاهنامهٔ بزرگ مغولی»


🔹با حضور و سخنرانی:
#دکتر_محمدجعفر_یاحقی
,#دکتر_حمید_طبسی
#دکتر_لیلا_طباطبایی_یزدی (پژوهشگر هنر ایران)

🔹دبیر نشست: دکتر حامد مهراد

🔸زمان: شنبه ۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۲ ظهر

🔹مکان: مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، کتابخانهٔ قطب علمی فردوسی و شاهنامه.

(ورود برای همهٔ علاقه‌مندان آزاد است)

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Jan, 09:30


نیابد کسی چاره از چنگ مرگ
چو باد خزان است و ما همچو برگ

پس از سال­ها کوشش و کار با قلم سرانجام روان دانشی‌مردِ میدان ادب و ایران دوستی دکتر سیدجلال متینی، استاد و رئیس اسبق دانشگاه فردوسی، دور از ایران به آسمان­ها پرکشید. دکتر متینی استادی کار­شناس و رئیسی کاردان و باریک‌گیر بود و همین ویژگی که در کم کسانی پیدا می­‌شود، برای بسیاری از شاگردان، همکاران و زیردستان او نادلپذیر بود. اما آنها که دانش­‌پذیر و کارورز و دلدادۀ خدمت بودند، او را آموزگاری تمام‌قد و مدیری کارآشنا می‌دانستند. کارهای علمی و آثار قلمی او به‌ویژه تأسیس و مدیریت دو نشریه ایران‌نامه و ایران‌شناسی در خارج از کشور، در نوع خود شایستگی لازم را یافته و جای خود را نزد اهل ادب باز کرده است.
جای پای او در دانشگاه فردوسی و به‌ویژه گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکدهٔ ادبیات مشهد ماندگار خواهد بود.
این ضایعه را به‌عنوان دانشجو و همکار سابق وی به فرزندان گرامی او، گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و خانوادۀ بزرگ ادبیات ایران تسلیت می‌گویم.

محمدجعفر یاحقی
مدیر موسسهٔ خردسرای فردوسی و
قطب علمی فردوسی و شاهنامه

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

20 Jan, 10:16


📢📢 سخنرانی:

کاوش در بازه‌هور
(ده سال تحقیقات باستان‌شناسی در یکی از مهمترین مراکز آیینی خراسان بزرگ)

🎤سخنران:
دکتر میثم لباف‌خانیکی (دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه تهران)

🗓زمان :
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۲

مکان:
پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، سالن حائری

#سخنرانی_علمی
#انجمن_علمی_تاریخ_دانشگاه_فردوسی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

16 Jan, 05:01


‍ #معرفی_کتاب

شاهنامه بخوانید
شاهنامه، مردان و زنان ایران زمین را دانا و توانا می‌سازد.


شاهنامه کتاب دانایی است؛ کتاب «اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک» که در برهه‌ای از تاریخ به دانایان پیشکش شده است و سراینده آن «فردوسی»، دانایی بزرگ و فراتر از زمان و مکان است. گویی ایران‌دوستان، همگی زبانشان را در دهان او نهاده و نفرتشان را از بیگانه‌زدگی پس از چند قرن تحمل ذلت و خواری و ناامیدی به صورت کوره‌ای در اندرون او جای داده‌اند. این احساس بیدار شده و آتشین پس از چهل سال روزمرگی و انباشتگی از خانهٔ دل فردوسی به صورت فورانی سی و پنج ساله بیرون جهید و با نور و گرمای خود، در قالب شاهنامه، جبهه‌ای روشن و جاودانه پیش روی ایرانیان گشود و به ما آموخت که در برابر مهاجمان چگونه بیندیشیم و چه رفتاری داشته باشیم!

شاهنامهٔ منثور همچون شمعی‌ است بر یادگار نیاگان ‌ما، در دو مجلد و ۱۱۹۰ صفحه با نثری ساده و حال و هوای شاهنامه در زادگاه فردوسی به قلم #دکتر_گیتی_فلاح_رستگار به منظور آشنایی بیشتر خواننده با سرگذشت‌های عبرت‌آموز و نکته‌های نادانسته از پیشینیان فراهم آمده است.

علاقه‌مندان به شاهنامه می‌توانند برای تهیه این کتاب با انتشارات گل‌واژه توس یا پردیس کتاب تماس حاصل فرمایند.

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 16:25


همایش استانی خداوندگار خرد در گرگان:
فردوسی خداوندگار خرد و خالق هویت ایرانی اسلامی با شاهکار شاهنامه

همایش استانی خداوندگار خرد با موضوع فردوسی و شاهنامه در گرگان برگزار شد.

🔹به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گلستان، محمد جعفر یاحقی پژوهشگر، نویسنده، استاد زبان و ادبیات فارسی و مدیر عالی خردسرای فردوسی در این همایش گفت: فردوسی با شاهنامه، هویت ایرانی اسلامی را به جریان انداخت.

🔹استاد یاحقی افزود: اثر فاخر فردوسی، سراسر پاسداری از نیکی‌هاست و نیاز امروز جامعهٔ ما تفکر و حماسه است.

وی با اشاره به قابلیت‌های هوش مصنوعی در دورهٔ معاصر، اضافه کرد: باید به آثار فاخر پیشینیان از جمله شاهنامه، نگرش بروزی داشت تا نسل‌های جدید، با آن ارتباط برقرار کنند.

🔹در این همایش از کتاب مجموعه داستان پشت پنجره به قلم معصومه قربانی رونمایی شد.

👉 https://www.iribnews.ir/00IaWa

#خبر
📚💐💐💐💐🌺📚

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 13:31


🔸سخنان آقای #دکتر_محمدجعفر_یاحقی
عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر مؤسسه خردسرای فردوسی

در همایش آیین نکوداشت سفیر فرهنگ و دوستی، علی‌اشرف مجتهد شبستری

خانهٔ اندیشمندان علوم انسانی
دوشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

@mirasmaktoob
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 13:30


🔸مستند سفیرکبیر

اثر مژگان صیادی

نمایش در همایش آیین نکوداشت سفیر فرهنگ و دوستی، علی‌اشرف مجتهد شبستری
۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

@mirasmaktoob
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 13:28


🔸رونمایی ارج‌نامه علی‌اشرف مجتهد شبستری
به کوشش دکتر جواد رسولی
در همایش آیین نکوداشت سفیر فرهنگ و دوستی، علی‌اشرف مجتهد شبستری
۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

@mirasmaktoob
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 13:12


کمیسیون فرهنگ و هنر کانون وکلای دادگستری خراسان برگزار می‌کند؛

🔹چهارمین شب شعر و هنر
شاهنامه خوانی و نقالی


▫️با حضور:
استاد مهدی سیدی
و بانو دنیا خادمی


زمان: چهارشنبه ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۹ الی ۲۱

مکان: سالن جلسات کانون وکلای دادگستری خراسان به آدرس: بولوار قاضی طباطبایی، بین قاضی طباطبایی ۵ و ۷

روابط عمومی
کانون وکلای دادگستری خراسان

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

14 Jan, 08:04


https://ihht.ir/c/388

خردسرای فردوسی

14 Jan, 08:02


📷 گزارش تصویری آیین نکوداشت سفیر فرهنگ و دوستی علی‌اشرف مجتهد شبستری

🗓 دوشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

🏡 سالن فردوسی

💢مؤسسهٔ پژوهشی میراث مکتوب💢

💢انجمن دوستی ایران و تاجیکستان💢

💢خانهٔ اندیشمندان علوم انسانی💢

💢مؤسسهٔ خردسرای فردوسی 💢

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

10 Jan, 17:39


فردوسی و روایت ملّی ایران

بخشی از سخنان دکتر ابوالفضل خطیبی در سلسله مجالس علمی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار

۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷، کانون زبان پارسی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

10 Jan, 17:36


‍ ⁠⁣بیست و یکم دی‌ماه، درگذشت دکتر ابوالفضل خطیبی، شاهنامه‌پژوه

ابوالفضل خطیبی (۲۵ اردیبهشت ۱۳۳۹ - ۲۱ دی ۱۴۰۱) در روستایی از توابع آرادان در شهرستان گرمسار زاده شد. او تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود و دورۀ راهنمایی و متوسطه را در آرادان به پایان رساند. خطیبی در سال ۱۳۵۸ به دانشگاه شیراز راه یافت و در مقطع کارشناسی در رشتۀ تاریخ تحصیل کرد. پس از آن دورۀ کارشناسی ارشد (۱۳۷۵ - ۱۳۷۸) را در رشتۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران در پژوهشگاه علوم انسانی گذراند و سپس دورۀ دکتری (۱۳۹۰ - ۱۳۹۴) را در همان پژوهشگاه در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی و با دفاع از رسالۀ خود با عنوان «بررسی انتقادی مهمترین قطعات و بیت‌های الحاقی شاهنامه» سپری کرد.
در کارنامهٔ دکتر خطیبی، فرهنگ‌نویسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و معاون سردبیر مجلۀ نامۀ باستان و اشتغال در چند مرکز پژوهشی معتبر، از جمله مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی (۱۳۶۹ - ۱۳۷۵) و مرکز نشر دانشگاهی و همکاری با دکتر جلال خالقی مطلق در تصحیح جلد هفتم شاهنامه است.
وی به پاس تألیف مقالۀ «اصالت کهن‌ترین نسخۀ شاهنامه: فلورانس ۶۱۴ ه. ق.» در سوم آذرماه ۱۳۸۴ در مراسم بزرگداشت حامیان نسخه‌های خطی، جایزۀ حامیان نسخ خطی را دریافت کرد.

از جمله آثار او می‌توان به ترجمۀ تقدیرباوری در منظومه‌های حماسی فارسی (شاهنامه و ویس و رامین)، اثر هلمر رینگرن، تصحیح متن فرامرزنامۀ بزرگ با همیاری ماریولین فان زوتفن و تألیف کتاب آیا فردوسی محمود غزنوی را هجو گفت؟ اشاره کرد. او همچنین متن شبرنگ‌نامه را به یاری گابریله وان دن برگ و فرامرزنامۀ کوچک را با همکاری دکتر رضا غفوری تصحیح کرد.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

09 Jan, 04:43


🔸🔸آیین نکوداشت علی‌اشرف مجتهد شبستری؛ سفیر فرهنگ و دوستی

(همزمان با سالروز آغاز روابط دیپلماتیک ایران و تاجیکستان)

🔸با سخنرانی:
دکتر محمدجعفر یاحقی
دکتر غلامعلی حداد عادل
دکتر اصغر دادبه
دکتر اسماعیل بقایی
دکتر اکبر ایرانی و ...



📚و رونمایی از دو جلد ارج‌نامه (به کوشش جواد رسولی)
همراه با اجرای موسیقی سنتی و پخش فیلم


دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ 
🔸تهران، تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

08 Jan, 16:55


📚 «نشست‌های ایران‌شناسی»
به مناسبت «روز ملی مشهد»


🔰تالار اجتماعات «مؤسسهٔ فرهنگی - نیکوکاری سبزواری‌های مقیم  مشهد» در ۱۸ دی ۱۴۰۳، شاهد برگزاری شکوهمند ششمین نشست علمی «انجمن ایران‌شناسی» (شاخهٔ خراسان رضوی) با موضوع «روز بزرگداشت مشهد» باحضور شمار چشمگیری از علاقه‌مندان به فرهنگ‌ و اندیشهٔ ایرانی و ایران‌دوستان بود.
این نشست علمی که با میزبانی و مدیریت «مؤسسهٔ فرهنگی - نیکوکاری سبزواری‌های مقیم مشهد» و با همکاری «خردسرای فردوسی» برگزار شد، با سخنرانی ارزشمند استاد رجبعلی لباف‌خانیکی، دکتر یوسف متولی‌حقیقی و با دبیری نشست دکتر نجم‌الدین  گیلانی شکوهمندی و غنای دوچندانی یافت.
حضور ارزشمند استادان  «دکتر رضا اشرف‌زاده» و «دکتر محمدجعفر یاحقی» به اعتبار این نشست علمی افزود‌.
اهدای تصویر استاد یاحقی توسط «مؤسسهٔ فرهنگی- هنری آبرنگ» و انجمن ایران‌شناسی ایران و اجرای موسیقی توسط هنرمندان، از بخش‌های دیگر این نشست بود.

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

07 Jan, 10:31


📌انجمن معلمان زبان و ادبیات استان گلستان با همکاری مؤسسه خردسرای فردوسی مشهد و دیگر نهادها برگزار می‌کند:

🔸همایش استانی خداوندگار خرد

🔹با حضور و سخنرانی:
دکتر محمدجعفر یاحقی
دکتر علیرضا قیامتی

همراه با اجرای نقالی و رونمایی کتاب

🔸زمان: یکشنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۶

🔸مکان: گرگان، انتهای خیابان شهیدرجایی، کانون فرهنگی - هنری طه


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

06 Jan, 14:31


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری مؤسسهٔ آموزش عالی عطار برگزار می‌کند:

آغاز دوره‌های زمستانه خردسرای فردوسی

شنبه‌ها:
شاهنامه‌دانی(خوانش و گزارش شاهنامهٔ فـردوسی)، #دکتر_حمید_طبسی

یک‌شنبه‌ها:
عطارشناسی (خوانش و گزارش الهی‌نامهٔ عطار)، #دکتر_رضا_اشرف‌_زاده

دوشنبه‌ها:
معاصرخوانی(خوانش وگزارش اشعار مهدی اخوان‌ثالث)، #دکتر_حامد_مهراد

چهارشنبه‌ها:
آیین‌ها و جشن‌های باستانی، #دکتر_علیرضا_قیامتی


🔹 مشهد، بلوار کوثر، کوثر شمالی ۴۳، پلاک ۶
مؤسسهٔ آموزش عالی عطار


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام:
@Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

05 Jan, 15:52


توضیحاتی دربارهٔ دورهٔ ‌جدید مربی‌گری بازی و شاهنامه

دوستان عزیز برای ثبت‌نام فقط ۳ روز دیگر فرصت دارید و ظرفیت دوره‌های حضوری محدود است.

زمان: ۲۰ و ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ (پنج‌شنبه و جمعه)

آموزگار: المیرا حسن‌زاده (دکترای ادبیات حماسی از دانشگاه فردوسی مشهد)

📝 از طرف قطب علمی فردوسی و شاهنامه و هورام، کارگروه ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه فردوسی مشهد به افراد گواهی گذراندن این دوره‌ داده خواهد شد.

📌 این طرح بر مبنای نظریات نوین آموزش، خلاقیت، بازی، اقتباس و نظریات جادو طراحی شده است.

افرادی که می‌توانند از این کارگاه استفاده کنند:
📌پدران و مادران
📌مربیان
📌 نویسندگان کودک و نوجوان
📌 مدیران
📌 علاقه‌مندان به آموزش خلاق

مکان: نیشابور، انتهای باهنر شمالی، سمت راست، کتابفروشی ارس

برای ثبت‌نام به این آدرس در تلگرام پیام بدید
@sarakhajehpour93
یا با این شماره
📱09114994858
در ساعت ۱۳ تا ۱۸ تماس بگیرید

اطلاعات بیشتر درباره روش بازی و شاهنامه
👇👇
https://youtu.be/6E0TD2b0Dhk?si=2VlAx_PNhoc5vswy

مقاله طراحی روشی خلاق برای آموزش شاهنامه به کودکان
👇👇
https://jls.um.ac.ir/article_43322.html

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

05 Jan, 08:56


🔰انجمن ایران‌شناسی ایران (شاخه خراسان رضوی)، موسسه فرهنگی- نیکوکاری سبزواری‌های مقیم مشهد و مؤسسهٔ خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

📚 «نشست‌های ایران‌شناسی»

نشست(۶):
به مناسبت  «روز ملی مشهد»
با حضور استادان والا مقام:
- دکتر رضا اشرف زاده
- دکتر محمد جعفر یاحقی


📚سخنرانان:
استاد رجب‌علی لباف خانیکی
(باستان‌شناس و مدیر کل پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی):
« لایه‌نگاری تاریخی مشهد بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسی اطراف حرم امام رضا(ع)»

دکتر یوسف متولی حقیقی
(تاریخ‌نگار، عضو هیأت علمی دانشگاه و عضو شورای سیاستگذاری انجمن ایران‌شناسی شاخه خراسان رضوی): «جایگاه مشهد در تاریخ معاصر ایران»

📚دبیر نشست:
دکتر نجم‌الدین گیلانی
(عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد و عضو شورای سیاستگذاری انجمن ایران‌شناسی شاخه خراسان رضوی)

🕰 سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳، ۱۷ تا ۱۹ بعداز ظهر.

🏡 مشهد، قاسم آباد، بلوار شریعتی، شریعتی۴۷، روبه‌روی بیمارستان ناظران.
«موسسهٔ فرهنگی- نیکوکاری سبزواری‌های مقیم مشهد».

دعوت از عموم علاقه‌مندان، ایران‌دوستان و فرهیختگان.

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

03 Jan, 15:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری مؤسسهٔ آموزش عالی عطار برگزار می‌کند:



       آیین‌ها و جشن‌های باستانی


باحضور: #دکتر_علیرضا_قیامتی

🔹اولین جلسه: چهارشنبه، ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، بلوار کوثر، کوثر شمالی ۴۳، پلاک ۶
مؤسسهٔ آموزش عالی عطار


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام: @Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

03 Jan, 15:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری مؤسسهٔ آموزش عالی عطار برگزار می‌کند:



       معاصرخوانی
(خوانش و گزارش اشعار مهدی اخوان‌ثالث)


باحضور: #دکتر_حامد_مهراد

🔹اولین جلسه: دوشنبه، ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، بلوار کوثر، کوثر شمالی ۴۳، پلاک ۶
مؤسسهٔ آموزش عالی عطار


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام: @Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

03 Jan, 15:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری مؤسسهٔ آموزش عالی عطار برگزار می‌کند:



       عطارشناسی
(خوانش و گزارش الهی‌نامهٔ عطار)



باحضور: #دکتر_رضا_اشرف_زاده

🔹اولین جلسه: یکشنبه، ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، بلوار کوثر، کوثر شمالی ۴۳، پلاک ۶
مؤسسهٔ آموزش عالی عطار


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام:
@Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 




@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

03 Jan, 15:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری مؤسسۀ آموزش عالی عطار برگزار می‌کند:


       بیاموز و بشنو زِ هر دانشی
(خوانش و گزارش شاهنامهٔ فردوسی)



باحضور: #دکتر_حمید_طبسی

🔹اولین جلسه: شنبه، ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، بلوار کوثر، کوثر شمالی ۴۳، پلاک ۶
مؤسسهٔ آموزش عالی عطار


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام:
@Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

02 Jan, 18:07


‍ ‍ ‍ ‍ ◀️ کارگروه گردشگری مؤسسهٔ فرهنگی هنری خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

-------------------------------------------------
🚞 سفر ۴ روزه به استان‌های زیبای گلستان و مازندران
(اماکن تاریخی و طبیعی گنبد کاووس، گرگان و سرخرود، نور- چمستان)


🔹با حضور آقای دکتر محمدجعفر یاحقی(مدیر عالی خردسرای فردوسی)
🔹آقای دکتر علیرضا قیامتی (قائم مقام محترم خردسرای فردوسی مشهد)
🔹 شب فرهنگی باحضور اهالی فرهنگ، موسیقی و هنر گلستان وخراسان
◀️  افتتاح خردسرای فردوسی گرگان
به همت خردسرای فردوسی گرگان و مشهد

🔹گلستان: زیارت مزار دکتر بسکی (پدر طبیعت ایران) در کلبه و ویلای تنگراه، دیدار بومگردی اوغوزخان، آیین‌ها، غذا، محصولات ارگانیک و اسب اصیل ترکمنی (در روستای ساری بخش گنبد)، دیدار میل تاریخی گنبد کاووس.

 🔹 گرگان: دیدار ناهارخوران، دریاچه و منطقه ییلاقی توشن، دیدار بافت تاریخی گرگان و پذیرایی در فرداد کاخ زیبا به میزبانی خردسرای فردوسی گرگان.

🔹مازندران: گشت سواحل زیبای و صدفی فریدون کنار و بازدید از تالاب و زیستگاه قوهای مهاجر سفید و خاکستری سرخرود.
بازدید از دریاچه و ییلاق الیمالات نور- چمستان، بازار فریدون کنار، دیدار وخرید از مزارع گل نرگس جویبار.

📅 تاریخ برگزاری :
از شنبه ۲۲ تا سه‌شنبه ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

به مدت ۴ روز

💫امکانات سفر:
🚌ترانسفر و اتوبوس توریستی
   🔸اقامت «به مدت یک شب باشگاه فرهنگیان گرگان، دو شب هتل سه ستاره ساحلی همیاران فریدون‌کنار (اتاق‌های ۴ تخته)+  ۴ صبحانه سلف سرویسی و بین راه، بیمه سفر و پذیرایی
◀️ (انتخاب رستوران با کارگروه و لیکن ناهار با توجه به مِنو، سفارش و هزینه شخصی خواهد بود)

🔻هزینه سفر:
چهار میلیون چهارصد و پنجاه هزار تومان‌.
🔻پیش پرداخت جهت قطعی کردن ثبت‌نام: ۲۰۰۰۰۰۰تومان (۲میلیون تومان)

🔻ثبت‌نام تا ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳
(ظرفیت محدود، به محض تکمیل ثبت‌نام)

🔻دوستانی که تمایل به همراهی در این سفر را دارند اعلام آمادگی فرمایند تا شماره حساب تقدیم شود.

🔻لطفا پس از واریزی، پیام و یا تصویر آن را به همراه مشخصات کامل کارت ملی، به آیدی‌ها یا شماره‌های زیر در تلگرام ارسال نمایید👇
@pirmorad1984
@Fshekofte

👈 ثبت‌نام :
آقای دکتر احمدی 09153166135
خانم شکفته            09398677185
آقای مجید پیرمراد   09363694575‌

#سفر

✳️ کارگروه گردشگری خردسرای فردوسی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

01 Jan, 15:35


📢شماره دوم فصلنامهٔ دانش و خرد حماسی منتشر شد.

دومین شمارۀ مجلۀ دانش و خرد حماسی به سردبیری دکتر محمدجعفر یاحقی با مقالاتی از صادق ارشی- ایوب مرادی، زاگرس زند، محمدرضا صرفی، سعید فیض‌آبادی، بهمن نامورمطلق و جمشید نوروزی - جواد راشکی علی‌آباد، از سوی قطب علمی فردوسی و شاهنامۀ دانشگاه فردوسی منتشر شد.

این مجله که با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی و انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی منتشر می‌شود، با هدف ایجاد پایگاهی معتبر برای نشر و بهبود کیفی پژوهش‌های حوزۀ ادبیات حماسی و اسطوره شناسی تأسیس شده و با یاری هیات تحریریه‌ای مرکب از نامداران دانشگاه‌های ایران و دو تن از متخصصان خارجی (از آلمان و ترکیه) بر آن است تا روند اتقای تخصصی قلمروی مطالعات حماسی و اساطیری را استوارانه آغاز و پیگیری کند.

لینک مستقیم این شماره:

https://jmels.um.ac.ir/issue_5830_6072.html

🔹پژوهشگران می‌توانند مقالات عملی خود را از طریق وبگاه نشریه به نشانی زیر ارسال فرمایند:

jmels.um.ac.ir  



#حماسه
#اسطوره
#شاهنامه
#فردوسی
#قطب_علمی_فردوسی_و_شاهنامه
#ایران_باستان
#پژوهش
#مقاله
#علمی_پژوهشی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

30 Dec, 09:51


گاه‌شمار فردوسی ۱۴۰۴
(ارمغانی از مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی)


ویژگی‌ها:
- جلد چهاررنگ، طراحی صفحات با استفاده از نمادهای به کار رفته در شاهنامه‌‎های خطّی.
- نوروزانه مناسب هر سال.
- مقدمه‎ای علمی در مورد گاه‎شمار و جشن‎های ایران باستان.
- اطلاعات دقیق تقویمی براساس گاه‏شمار شمسی، قمری و میلادی.
- انتخاب یک محور اصلی برای هر ماه با توجه به ابیات شاهنامه.
- انتخاب دو بیت از شاهنامه متناسب با هر روز.
- واژه‌شناسی نام و ذکر مناسبت‌های ویژه هر ماه.
- ۴ صفحه رنگی با استفاده از نگاره‌های شاهنامه در آغاز و پس از هر فصل.
- ذکر مناسبتها و رویدادهای مهم ملی، فرهنگی و ادبی ایران و دو کشور همزبان افغانستان و تاجیکستان.
- نقشه نامهای جغرافیایی شاهنامه.
- فهرست نام‌های شاهنامه (مردان و بانوان به طور جداگانه).

گاه‏شمار فردوسی، نه تنها یک سررسید بلکه یک کتاب علمی و فرهنگی است که هیچ کتاب‌خوانی از داشتن آن بی‌نیاز نیست.

بها: ۲۲۰ هزار تومان (به اضافه هزینه پست)
شماره کارت مؤسسه خردسرای فردوسی:
۵۸۵۹۸۳۷۰۰۱۲۹۹۷۹۷

🔹لطفاً پیش از واریز با شمارهٔ زیر تماس بگیرید : ۰۹۱۵۱۵۹۰۴۸۹ (خانم دلیری)

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Dec, 09:54


کارگاه حضوری مربی‌گری بازی و شاهنامه
(۲۰ و ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳)

📌 این طرح بر مبنای نظریات نوین آموزش، خلاقیت، بازی، اقتباس و نظریات جادو طراحی شده است.

افرادی که می‌توانند از این کارگاه استفاده کنند:
📌پدران و مادران
📌مربیان
📌 نویسندگان کودک و نوجوان
📌 مدیران مدارس و مهدکودک‌ها
📌 افراد علاقه‌مند به آموزش خلاق

مکان:
نیشابور، انتهای باهنر شمالی، سمت راست، کتابفروشی ارس

📝 از طرف قطب‌علمی فردوسی و شاهنامه و هورام، کارگروه ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه فردوسی مشهد به افراد گواهی گذراندن این دوره‌ داده خواهد شد.

برای ثبت‌نام به این آدرس در تلگرام پیام بدید
@sarakhajehpour93
یا با این شماره
📱09114994858
در ساعت ۱۳ تا ۱۸ تماس بگیرید

اطلاعات بیشتر درباره روش بازی و شاهنامه

توضیحات در یوتیوب
👇👇👇
https://youtu.be/6E0TD2b0Dhk?si=2VlAx_PNhoc5vswy

مقاله طراحی روشی خلاق برای آموزش شاهنامه به  کودکان
👇👇👇
https://jls.um.ac.ir/article_43322.html


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

26 Dec, 14:01


من ایران را دوست دارم
چون شعر دارد
هنر دارد
تاریخ دارد
وسوسه ماندن دارد
وطن در دل آدمی باید باشد...

#آرامگاه_فردوسی، طوس

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

26 Dec, 09:39


ibna.ir/x6vfW

خردسرای فردوسی

26 Dec, 07:29


🎧پوشهٔ شنیداری
بیانیهٔ «نخستین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان»

#دکتر_سلمان_ساکت

دانشگاه فردوسی مشهد، تالار رودکی
چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳


#سخنرانی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

26 Dec, 07:25


🎧 پوشۀ شنیداری
#دکتر_محمود_فتوحی

«ایران و خراسان در شعر رودکی»

در نخستین همایش «رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان»
دانشگاه فردوسی مشهد
چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

#سخنرانی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 18:23


ibna.ir/x6vfq

خردسرای فردوسی

25 Dec, 10:30


اختتامیهٔ
«نخستین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان»

با حضور
وزیر علوم، تحقیقات و فنّاوری
و سفیر تاجیکستان در ایران

چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

ساعت ۱۷:۳۰-۱۹:۳۰
دانشگاه فردوسی مشهد، مجتمع کانونهای فرهنگی، تالار رودکی

#اطلاع_رسانی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 10:28


نشست شعرخوانی
با حضور شاعران برجستهٔ ایران، تاجیکستان و افغانستان

به مناسبت برگزاری نخستین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان

چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

ساعت ۱۵ - ۱۶
دانشگاه فردوسی مشهد، مجتمع کانونهای فرهنگی، تالار رودکی

#اطلاع_رسانی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 09:39


📽 نماهنگ

زنده‌یاد پروفسور رسول هادی‌زاده
پژوهشگر و نویسندهٔ نام‌آور تاجیک
رئیس پیشین بنیاد رودکی

در نخستین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
۵ دی‌ماه ۱۴۰۳، مشهد

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 09:32


📽 نماهنگ

زنده‌یاد پروفسور خدایی‌شریف‌زاده
استاد دانشگاه ملی تاجیکستان
در نخستین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان
۵ دی‌ماه ۱۴۰۳، مشهد

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 07:44


🎧پوشهٔ شنیداری
«گزارش برگزاری نخستین همایش رودکی و‌ پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان»

#دکتر_سلمان_ساکت

۵ دی‌ماه ۱۴۰۳
دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی
دانشگاه فردوسی مشهد


#سخنرانی


@Avaze_Sorkh
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 07:41


گزارش دبیر علمی
نخستین همایش رودکی و‌ پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان


##کتر_سلمان_ساکت

چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳
مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، تالار رجایی



@Avaze_Sorkh
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Dec, 05:11


نخستین همایش رودکی
و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان


به همراه رونمایی از کتاب
«یاد شعر رودکی آید همی»
اثر زنده‌یاد اعلاخان افصح‌زاد

چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

ساعت ۹-۱۳
تالار رجایی دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد

ساعت ۱۵-۱۹
تالار رودکی مجتمع کانونهای فرهنگی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

24 Dec, 08:01


🎥بخشی از فیلم رودکی
ساخته شوروی ۱۹۳۸ م
🔹برانگیختن امیراسماعیل سامانی برای رفتن به بخارا
بعد از شنیدن شعر بوی جوی مولیان رودکی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

24 Dec, 07:02


🔹بوی جوی مولیان

🔹آهنگساز: روح الله خالقی

🔹بازخوانی: گروه هم‌آوازان، به رهبری بانو گلنوش خالقی

🔹شعر: رودکی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

24 Dec, 07:01


چهارم دی‌ماه، روز بزرگداشت رودکی

رودکی در تاجیکستان

در میدان مرکزی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان پارکی قرار دارد که بنا به علاقه زیاد تاجیکان به شعر و شاعری، نام پدر شعر فارسی، سلطان و استاد شاعران «ابوعبدالله جعفربن محمد رودکی سمرقندی» را بر خود دارد.

در این باغ که بر سر در آن به خط سیریلیک، «باغ رودکی» نگاشته شده، مجسمه این شاعر توانای فارسی گوی قرار دارد که نشان از اهمیت و توجه فراوان مردم دوستدار شعر و شاعری تاجیک است.

رودکی شاعر بلندآوازه آغاز قرن چهارم هجری ایران بوده که زادگاهش در «پنج» از «رودک» سمرقند بود و از همین رو به رودکی معروف گشته است.

رودکی در اواسط قرن سوم هجری در این روستا متولد شد و در سال ۳۲۹ در همین محل وفات یافت.

آرامگاه وی در روستای «پنجرودک» یا «پنجکنت» در ۱۷۰ کیلومتری شمال شهر دوشنبه و در خاک جمهوری تاجیکستان قرار دارد.

درون باغ رودکی در فصل بهار و تابستان زیبایی چشم نواز گل‌های رنگارنگ و درختان سرسبز، بسیار خیره کننده است. فواره‌های زیبای آب که با لامپ‌های رنگی تزیین شده، در شب بر زیبایی باغ می‌افزاید.
در سمت راست، تندیس رودکی یعنی قسمت غربی باغ، بنای زیبای دیگری به چشم می‌رسد که قصر ملت نام دارد و مراسم استقبال از میهمانان خارجی معمولا در آنجا برگزار می‌شود.

از آن جایی که رودکی اهل فرهنگ و هنر بوده است در مقابل مجسمه در نمای بیرونی باغ و در جهت جنوب، بنای وسیع، جدید و زیبای کتابخانه ملی تاجیکستان قرار دارد که اکنون مراحل پایانی ساخت خود را دارد و علاوه بر گنجایش ۱۰ میلیون کتاب، دارای تالارها و سالن‌های مطالعه، همایش و سالن‌های سمعی و بصری بسیاری است.

در سمت چپ تندیس رودکی و حاشیه باغ، اصلی‌ترین و زیباترین خیابان دوشنبه قرار دارد که با نام این شاعر توانای فارسی‌گوی مزین شده است.

از آنجا که رودکی در قرن چهارم هجری می‌زیسته و از شاعران دوران تاریخی سامانیان نیز بوده است در سمت جنوب شرقی این باغ و در حاشیه میدان اصلی دوشنبه، تندیس بزرگ امیر اسماعیل، مؤسس سلسلهٔ سامانیان قرار دارد که هیچ گردشگر و مجاوری نیست که در کنار این تندیس، تصویری به یادگار نگرفته باشد.

رودکی بزرگترین و مشهورترین شاعر دوره سامانی، نخستین شاعر زبان دری و در حقیقت پدرشعر دری محسوب می‌شود. در مورد قدرت حافظه او گفته‌اند که در هشت سالگی تمام قرآن را از بر داشت و در این سن به شعر گفتن پرداخت.

رودکی همچنین به فرمان «امیر نصر بن احمد سامانی» کتاب کلیله و دمنه و چند داستان دیگر را به شعر درآورد.

در مقابل این تندیس زیبا در حاشیه میدان اصلی بنای پارلمان و  در کنار آن ساختمان وزارت خارجه تاجیکستان قرار دارد.

در میدان مرکزی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان پارکی قرار دارد که بنا به علاقه زیاد تاجیکان به شعر و شاعری، نام پدر شعر فارسی، سلطان و استاد شاعران «ابوعبدالله جعفربن محمد رودکی سمرقندی» را بر خود دارد.

در ادامه  آهنگ زیبای «بوی جوی مولیان»👇👇
بوی جوی مولیان آید همی
یاد یار مهربان آید همی
ریگ آموی و درشتی راه او
زیر پایم پرنیان آید همی
آب جیحون از نشاط روی دوست
خنگ ما را تا میان آید همی
ای بخارا! شاد باش و دیر زی
میر زی تو شادمان آید همی
میر ماه است و بخارا آسمان
ماه سوی آسمان آید همی
میر سرو است و بخارا بوستان
سرو سوی بوستان آید همی
آفرین و مدح سود آید همی
گر به گنج اندر زیان آید همی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

23 Dec, 06:17


🏛اولین همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان در  دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود

🔹ریاست این همایش با دکتر محمدجعفر یاحقی بوده و  دبیر علمی آن دکتر سلمان ساکت هستند.

🔹برنامه افتتاحیه صبح روز چهارشنبه ۵ دی‌ماه از ساعت ۹ تا ۱۳ است که در این همایش ۳ نشست علمی با عناوین رودکی و پیوند فرهنگی ایران و تاجیکستان، رودکی و رویکردهای تاریخی ایران و تاجیکستان و بازتاب آثار رودکی در شعر شاعران فارسی برگزار و در ادامه یک نشست شعرخوانی با حضور اساتید و دانشجویان از دو کشور برگزار خواهد شد.

🔹 اختتامیه این همایش عصر روز چهارشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ با سخنرانی رئیس محترم دانشگاه، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس همایش رودکی، سفیر تاجیکستان و دکتر سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

شرح👇
isna.ir/xdSwMh

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

23 Dec, 06:08


نخستین همایش رودکی
و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان


به همراه رونمایی از کتاب
«یاد شعر رودکی آید همی»
اثر زنده‌یاد اعلاخان افصح‌زاد

چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳

ساعت ۹-۱۳
تالار رجایی دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد

ساعت ۱۵-۱۹
تالار رودکی مجتمع کانونهای فرهنگی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

22 Dec, 18:25


‍ ‍#فصلنامه_پاژ
ویژهٔ ازبکستان
دورهٔ جدید ـ سال سیزدهم ـ شمارهٔ سوم ـ پاییز ۱۴۰۳ (شمارهٔ پیاپی ۵۵)


این فصلنامه با مجوّز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره ثبت: ۹۰/۸۰۹۰ منتشر می‌شود.

#صاحب_امتیاز: مؤسسّۀ فرهنگی خردسرای فردوسی
#مدیرمسئول وسردبیر: دکتر محمّدجعفر یاحقی
#مدیر_علمی: دکتر حمید طبسی
#تحریریه: دکتر کیمیا تاج نیا، دکتر محمود حسن آبادی، دکتر حمید طبسی، دکتر علیرضا قیامتی، رجبعلی لباف خانیکی، دکتر جواد محقّق نیشابوری، دکتر حامد مهراد، دکتر محمّدجعفر یاحقّی
ویراستار: لیلا بخت‌آور
تنظیم و صفحه آرا: مرضیه دلیری اصل
طراح جلد: فرید یاحقی
تلفن و دورنگار: ۳۵۰۱۹۲۷۴-۰۵۱
صفحه خانگی: www.fcwh-ngo.com 


فصلنامۀ پاژ  شماره ۵۵ (پاییز  ۱۴۰۳) در  ۲۳۶ صفحه از ۵ دی‌ماه در محلّ مؤسسه و انتشارات امام (مشهد) در دسترس است.

(پذیرش سفارش و ارسال برای شهرستانها): ۰۹۱۵۱۵۹۰۴۸۹


@kheradsarayeferdowsi

#مؤسسه_خردسرای_فردوسی را در صفحه اینستاگرام همراهی کنید

🆔https://instagram.com/kheradsarayeferdowsi?igshid=12hsf58inenpo

خردسرای فردوسی

22 Dec, 18:19


همه‌جای شادی و آرام و مهر
(ویژهٔ ازبکستان و شب چله)


خردسرای فردوسی، روز جمعه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳، پنجاه‌ودومین همایش میان‌فصلی خود را با موضوع ازبکستان و با محور شب چله برگزار کرد. این رویداد که در سالن مجموعه فرهنگی آریو مصلی‌نژاد برگزار شد، با استقبال گستردهٔ علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران همراه بود.
همایش با سخنان گرم و صمیمانهٔ #دکتر_محمدجعفر_یاحقی، مدیر خردسرای فردوسی، آغاز شد. ایشان ضمن خیرمقدم به حاضرین، به بررسی روابط فرهنگی و تاریخی دیرینهٔ ایران و ازبکستان پرداختند و به‌ویژه بر اهمیت شخصیت برجستهٔ امیر علیشیر نوایی، تأکید کردند.
#دکتر_غلامحسین_مظفری، استاندار محترم خراسان رضوی، نیز با حضور در این همایش، بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در جهت تقویت پیوندهای فرهنگی تأکید کردند.
#دکتر_نجم_الدین_گیلانی، عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد، با ارائه سخنرانی ارزشمندی با عنوان "یلدا در سپهر فرهنگی سنت‌ها"، به بررسی جایگاه یلدا در فرهنگ و سنت‌های ایرانی پرداختند.
#دکتر_علیرضا_قیامتی، قائم‌مقام خردسرای فردوسی، نیز با سخنرانی خود با عنوان "چشم‌انداز فرهنگی ارتباط خراسان و ازبکستان"، به بررسی ابعاد مختلف روابط فرهنگی بین دو منطقه خراسان و ازبکستان پرداختند.

در ابتدای برنامه نیز، #سروش_سمیعی، شاهنامه‌خوان نوجوان، با اجرای شاهنامه‌خوانی، زیبایی‌های شاهنامه فردوسی را برای حاضرین به نمایش گذاشت.
در ادامه، #دکتر_حسین_صالحی، برای حاضران حافظ‌خوانی کرد و گروه موسیقی سنتی بیدل به سرپرستی #استاد_علی_پورعطایی، با اجرای موسیقی دلنشین، به فضای دلنشین همایش افزود.

در پایان برنامه، از فصلنامهٔ پاژ شماره ۵۵ که به‌طور ویژه به موضوع ازبکستان اختصاص یافته بود، رونمایی شد.
همچنین از شخصیت‌های برجستهٔ دکتر محمود حسن‌آبادی در عرصه شاهنامه‌پژوهی، مهندس اصغر ناظران به عنوان خیّر فرهنگی و استاد علی پورعطایی در عرصهٔ هنر، تقدیر به عمل آمد.

پنجاه‌و‌دومین همایش میان‌فصلی خردسرای فردوسی با موضوع ازبکستان و چله، رویدادی مهم و ماندگار در حوزهٔ فرهنگ و ادبیات بود که به بررسی ابعاد مختلف روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ازبکستان پرداخت. این همایش با برنامه‌های متنوع و سخنرانی‌های ارزشمند، فرصتی مغتنم برای آشنایی بیشتر با فرهنگ غنی دو ملت ایران و ازبکستان فراهم آورد.

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

21 Nov, 19:43


شب‌های نیکوکاری
شب استاد علی باقرزاده (بقا)

پیام تصویری #استاد_محمدرضا_شفیعی_کدکنی
پنجشنبه اول آذرماه ۱۴۰۳


#شب_های_نیکوکاری
#استاد_علی_باقرزاده
#بنیاد_دانشگاهی_فردوسی
#مجله_بخارا
#خردسرای_فردوسی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

17 Nov, 05:56


مؤسسهٔ خردسرای فردوسی با همکاری قطب‌علمی فردوسی و شاهنامه برگزار می‌کند:

📣 کارگاه خوانش انتقادی کتاب
«پژوهشی در اساطیر ایران»

🔹مدرس: #محمد_بیانی
(دکتری ادبیات حماسی از دانشگاه فردوسی، پژوهشگر حوزهٔ اسطوره‌شناسی و ادبیات حماسی)

این کتاب از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار پژوهشی در حوزه اسطوره‌شناسی است و به همین سبب، سنجش دقیق روش و یافته‌های آن، درک ما را از شیوه پژوهش در اسطوره شناسی ارتقا می‌بخشد.

🔸️دوشنبه‌ها: ساعت ۲۰ تا ۲۱:۳۰ (از ۱۲ آذر)
🔹️ثبت‌نام از طریق: ۰۹۹۲۱۵۲۰۴۲۵
@Mythology_admin


@Worldmythsandepics
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

17 Nov, 04:42


📣 فایل صوتی
چهلمین نشست رونمایی و نقد کتاب
«از شفاهی تا کتبی، زمینۀ شفاهی حماسه های ایرانی؛ داستان گویی و شاعری»
دکتر کومیکو یاماموتو، ترجمۀ دکتر محمود حسن‌آبادی.

🔹با حضور:
دکتر محمدجعفر یاحقی
دکتر محمد جعفری‌قنواتی (مجازی)
دکتر محمود حسن‌آبادی (مجازی)
دکتر کومیکو یاماموتو (قرائت پیام)
دکتر لیلا حق‌پرست
دکتر محمد بیانی


دبیر نشست: دکتر حامد مهراد

َشنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳
کتابخانهٔ قطب علمی فردوسی و شاهنامه دانشگاه فردوسی مشهد
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂

🔹🔸شیفتگان شکوه شاهنامه از توس تا توکیو
گزارشی از مراسم رونمایی از کتاب «از شفاهی تا کتبی»  به قلم دکتر«کومیکو یاماموتو» که به یکی از ژرف‌ترین  مباحث دربارهٔ شاهکار حکیم ابوالقاسم فردوسی پرداخته است...

به قلم: حسن عارفی مهر
روزنامهٔ خراسان، دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳

https://sarasari.khorasanonlin.ir/?nid=21637&pid=7&type=0

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

16 Nov, 08:13


🔸️تمدید ارسال آثار

خانۀ مولانا، خردسرای فردوسی و  انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری دیگر نهادهای علمی و فرهنگی برگزار می‌کنند:

«فراخـوان دومین جایزۀ ادبی مـولانا»
ویژۀ هشتصد و هفدهمین سال‌روز تولد مولانا جلال‌الدین محمد بلخی

🔹️آثارمورد پذیرش:
مقالات، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی و کتاب‌هایی که  از فروردین/حمل  ۱۴۰۱ تا  فروردین/حمل ۱۴۰۳ نگاشته شده باشند.

🔸️ویژگی آثار ارسالی:
محتوای آثار دربارۀ اندیشه‌ها و آثارمولانا جلال‌الدین محمد بلخی باشد.
اثرکمتر از سه هزار واژه نباشد.
اثر در قالب  نرم افزار word  از طریق نشانی درج شده در فراخوان، ارسال گردد
.

🔹️جوایز:
سه هدیه نقدی و غیر نقدی ویژۀ سه برگزیده همراه با تندیس نماد جایزه.

🔸️داوران:
گروهی از شخصیت‌های علمی، فرهنگی و استادان دانشگاه  از کشورهای  ایران،  افغانستان، ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان.

🔹️مهـلت فرستادن آثـار:
دهم آذر/ قوس ۱۴۰۳ هجری خورشیدی

🟢 لطفاً آثار خود را در نشانی زیر بارگذاری بفرمایید:
https://mawlana.info//?p=6468
واتساپ: ۵۳۶۴۹۳۰۶۶۲ (90+)



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

13 Nov, 04:43


🔷🔸 مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی با همکاری  قطب علمی فردوسی و شاهنامه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌کند:

چهلمین نشست آیین رونمایی و بررسی کتاب

از شفاهی تا کتبی (زمینهٔ شفاهی حماسه‌های ایرانی: داستان‌گویی و شاعری)


🔹با حضور مؤلف و مترجم کتاب
#دکتر_کومیکو_یاماموتو (مجازی)
#دکتر_محمود_حسن_آبادی (مجازی)

🔹و صاحب‌نظران:
ـ دکتر محمد جعفری قنواتی (مجازی)
ـ دکتر لیلا حق‌پرست
ـ دکتر محمد بیانی



🔹دبیر نشست: دکتر حامد مهراد

🔸زمان: شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۲ ظهر

🔸مکان: مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، کتابخانهٔ قطب علمی فردوسی و شاهنامه.


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

11 Nov, 05:10


بنیاد دانشگاهی فردوسی با همکاری مجلهٔ بخارا و مؤسسه خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

شب‌های نیکوکاری

شب اول: استاد علی باقرزاده (بقا)


با سخنرانی:
محمدرضا شفیعی کدکنی (پیام تصویری)
عبدالرضا باقری
محمدجعفر یاحقی
ربابه باقرزاده
علی دهباشی



همراه با:
اجرای نمایش، پخش مستند و موسیقی، شعر و داستان‌خوانی

🔸زمان: پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۴تا ۶ عصر
🔸مکان: دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، تالار دکتر رحیمی‌زاده


#شب_های_نیکوکاری
#استاد_علی_باقرزاده
#بنیاد_دانشگاهی_فردوسی
#مجله_بخارا
#خردسرای_فردوسی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

10 Nov, 05:59


کتاب «شاهنامه و ایلیاد»
به قلم دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه پژوه سرشناس کشور رهسپار بازار کتاب شد:


در #ایبنا بخوانید:
ibna.ir/x6sZf

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

08 Nov, 07:18


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی با همکاری پژوهش‌‌سرای فرهنگ، هنر و ادب پارسی ثابت فردوسی برگزار می‌کند:

🔹اولین نشست حافظ‌شناسی:


           حلقهٔ پیر مغان
  (خوانش و گزارش غزلیات حافظ)



باحضور: #دکتر_علیرضا_قیامتی

🔹 اولین جلسه: دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۶

🔹 مشهد، بلوار نامجو، مقابل نامجو ۹،
پژوهش‌سرای فرهنگ، هنر و ادب پارسی ثابت فردوسی


⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام: @Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

04 Nov, 13:05


📢شاهنامه و ایلیاد اثر دکتر علیرضا قیامتی منتشر شد.

🔸پیام فردوسی از زمان و مکان فراتر می‌رود و به انسان بی‌زمان و بی‌مکان می‌رسد به جاودانگی و پیوستگی، اینجاست که رمز ماندگاری حکیم طوس و آموزه‌های او بخوبی دریافته می‌شود. فردوسی به خوبی می‌دانسته که خوانندهٔ شاهنامه را در تاریخ ایستا و متوقف نسازد بلکه از گذشته پلی بسازد برای آینده‌ای روشن و رها.
همچنین آرمان اصلی فردوسی همزیستی آشتی‌جویانه بشری است. آغوش فردوسی برای همگان باز است او راه پیوند و همبستگی انسانها را می‌نمایاند، به همین روی است که نام‌آورترین اندیشمندان و ادیبان جهان در ستایش و بزرگداشت اندیشه و هنر وی داد سخن داده‌اند.
در این اثر هم همانندی‌ها و تفاوت‌های دو حماسه برتر جهان "شاهنامه و ایلیاد و اودیسه" مورد ارزیابی همه‌جانبه قرار گرفته هم به جایگاه جهانی شاهنامه و دیدگاه اندیشمندان جهان پیرامون شاهنامه پرداخته شده است.

قیمت: ۲۹۰ هزار تومان

برای سفارش با انتشارات طنین قلم در مشهد تماس بگیرید.
۰۹۱۵۱۰۹۴۶۹۵

#شاهنامه
#ایلیاد_و_ادیسه
#فردوسی
#دکتر_علیرضا_قیامتی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

01 Nov, 09:53


سی‌وچهارمین وبینار و نشست حضوری از سلسله نشست های انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران،
کارگروه آموزش زبان و ادبیات فارسی

🌐 با استادان زبان و ادبیات فارسی در جهان

🎙دکتر محمدجعفر یاحقی
پنج دهه آموزش زبان و ادبیات فارسی در جهان


سه شنبه ۱۵ آبان‌ماه، ساعت ۱۲ تا ۱۴ به وقت ایران

GMT: 8:30_10:30 AM

🏢 مکان: کتابخانه دکتر یوسفی (قطب علمی فردوسی شناسی)، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی، دانشگاه فردوسی مشهد
📲 این نشست به‌صورت‌ مجازی نیز در گوگل میت برگزار می‌شود.

لینک ورود به وبینار:
Google Meet joining info
Video call link:
https://meet.google.com/qip-tfwz-iwq


🌿 لینک کانال تلگرام:

https://t.me/persianpromotionassociation


انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در ایران، کارگروه آموزش زبان و ادبیات فارسی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

31 Oct, 18:31


🍂به فرهنگ باشد روان تندرست

🍂ایران سرزمینی کهن با فرهنگ باستانی است. سرزمین نیکی‌ها و مردمان نجیبی که ستایشگر داد و راستی و دوستی و نکوهشگر ظلم و دروغ و دشمنی‌اند. باید تا می توان از ایران گفت و نوشت. چرا که ظرف و محتوای توسعه کشور است. باید زبان فارسی را دوست داشت و در جهت ترویج آن از هیچ اقدامی دریغ نکرد. باید تا حد ممکن فرزندان کشور را با حافظ و سعدی، با فردوسی و مولوی و نظامی آشنا کرد. اگر ایده ایران از جمع معدودی نخبگان خارج شود و در میان مردم و سیاستگذاران شکل خودآگاهانه بگیرد معنای امنیت، مصلحت و منافع ملی شکل خواهد گرفت. حقیقت این است که امروزه ایران مورد غفلت قرار گرفته است و بدون وطن، کشور و ایراندوستی هیچ تحول مهمی رقم نمی‌خورد.

🍂فهرست زیر از کوشاترین و معتبرترین رسانه ها و نهادهای فرهنگیِ مستقل تشکیل شده است که جملگی در گستره‌یِ گسترده‌یِ تاریخ و ادبیات و فرهنگِ زرینِ ایران زمین می‌کوشند.
با پیوستن به این رسانه ها و نهادها به توسعه فرهنگی در جامعه یاری رسانیم.
                     
    🍂 پـــــــایــنده ایــــــــــران🍂


🍁دکتر محمّد‌علی اسلامی‌نُدوشن

🍁ادبسار(پارسی سخن بگوییم، نه فارسی).

🍁کتاب گویا (لذت مطالعه با چشمان بسته).

🍁زین قند پارسی
(درست بنویسیم، درست بگوییم).

🍁کتابخانه تخصصی ادبیات

🍁بهترین داستان‌های کوتاه جهان

🍁رسانه رسمی استاد فریدون فرح اندوز
(گوینده و مجری رادیو و تلویزیون ملی ایران).

🍁رازها و نمادها و آموزه‌های شاهنامه

🍁مولانا و عاشقانه شمس(زهرا غریبیان لواسانی)

🍁حافظ // خیام ( صوتی )

🍁استاد جلیل شهناز

🍁علم سیاست

🍁بنیاد فردوسی خراسان
(كانون شاهنامه فردوسی توس‏).

🍁رمانهای صوتی بهار

🍁گزین‌گویه‌ها، گل‌چینِ خواندنی‌ها

🍁سخنرانی‌ها، درسگفتارها، گفتگوها

🍁مردم‌نامه، فصلنامه مطالعات تاریخ‌ مردم.

🍁نسخ خطّی فارسی در کتابخانه‌های جهان

🍁خردسرای فردوسی
(آینه‌ای برای پژواک جلوه‌های دانش و فرهنگ ایران زمین).

🍁چراغداران (دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران، صداهای نایاب فرهنگ و ادب و هنر)

🍁خانه ویراستار (سیدحمید حیدری‌ثانی)

🍁آرخش، کلبه پژوهش حماسه‌های ایرانی
(رسانه دکتر آرش اکبری مفاخر).

🍁سرو سایـه‌فکن
(رسانه ای برای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی).

🍁شاهنامه کودک هما

🍁منابع تاریخ ساسانیان

🍁مطالعات قفقاز

🍁ستیغ، خوانش اشعار حافظ و سعدی و...(رسانه سهیل قاسمی)

🍁زبان شناسی و فراتر از آن (درگاهی برای آموختن درباره زبان‌ها و فرهنگ‌ها).

🍁شاهنامه برای کودکان
(قصه های شاهنامه و خواندن اشعار برای کودکان و نوجوانان).

🍁تاریخ اشکانیان

🍁مأدبه‌ی ادبی، شرح کلیله و دمنه و آثار ادبی فارسی (رسانه دکتر محمّدامین احمدپور).

🍁شرح غزلیات سعدی با امیر اثنی عشری

🍁بوستان سعدی با امیر اثنی عشری

🍁تاریخ، فرهنگ، هنر و ادبیات ایران زمین

🍁کانون پژوهش‌های شاهنامه
(معرفی کتاب‌ها و مقالات و یادداشت‌ها پیرامون شاهنامه).

🍁تاریخ پادشاهی مادها (منابع و مآخذ).

🍁گاهگفـت
(دُرُست‌خوانیِ شعرِ کُهَن).

🍁ملی‌گرایی ایرانی/شاهنامه پژوهی

🍁رهسپر کوچه رندان
(بررسی اندیشه حافظ).

🍁فرهنگ یاریگری، توسعه پایدار و زیست بوم‌داری

🍁دژنپشت(کتابخانهٔ کهن سرزمین پارس به روزگار پارت‌ها)

🍁تاریخ روایی ایران

🍁کتابخانه متون و مطالعات زردشتی

🍁حافظ‌خوانی با محمدرضاکاکائی

🍁انجمن دوستداران شاهنامه البرز (اشا)

🍁سفر به ادبیات
(مرزبان‌نامه و گلستان، تک‌بیت‌های کاربردی )

🍁تاریخ میانه

🍁کتاب و حکمت

🍁سخن و سخنوران
(سخنرانی و گفتگوهای نایاب نام آوران وطن فارسی).

🍁انجمن شاهنامه‌خوانی هما
(خوانش و شرح بیتهای شاهنامه).


🍂کانال میهمان:


🍁سرو ایرانشهر (بایگانی آثار دکتر سید جواد طباطبایی)



🍂فـــرِّ ایــــران را می سـتایـیـم
.


🍂هماهنگی جهت شرکت در تبادل



🍂@Arash_Kamangiiir

خردسرای فردوسی

30 Oct, 05:40


▪️تسلیت

«جوان بود و از گوهر نامدار»

هنوز داشت می‌بالید و برای پژوهش‌های بزرگتر آماده می‌شد که یک روز یعنی همین امروز صبح دیدم یارانش در فرهنگستان سیاه‌پوش برای بدرقۀ آخرینش آماده می‌شوند.
فرزین غفوری حسابی پای در راه پژوهش نهاده و به تاریخ ساسانیان دل داده بود. موشکافانه از لابلای شاهنامه آگاهی‌های ناب و نفیس تاریخی را به در می‌کشید و بر تاقچهٔ مطالعات ادبی - تاریخی می‌نهاد، که جای چنین کاری خالی بود و حالا که او هم - چه بی‌هنگام- به خیل رفتگان پیوست، چه کسی این راه نرفته را دنبال خواهد کرد؟ گمان نمی‌رفت که به این زودی قلم را با خود به دل خاک بسپارد و همهٔ تشنگان فرهنگ و ادب را به انتظار بگذارد!
نفرین به مرگ که گاهی چه بی‌هوا به سراغ زندگانی می‌آید که هنوز وام خود را به زندگی نتوخته‌اند! 
به فرهنگستان و همهٔ سیاه‌پوشان امروز صبح: همکاران و اعضای خانواده و دوستدارانش، که دیگر چهرۀ خندان و جوینده او را نخواهند دید، از بن‌دندان اندوه‌باد می‌گویم:
بنشینم و صبر پیش گیرم...

محمدجعفر یاحقی
مدیر مؤسسۀ خردسرای فردوسی و
قطب علمی فردوسی و شاهنامه


۱۴۰۳/۰۸/۰۸

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

27 Oct, 16:51


📖 همایش فولکلورشناسی تاجیکان و گرامی‌داشت هفتادسالگی پرفسور روشن رحمانی

🔸دانشگاه ملّی تاجیکستان بنا دارد در اوایل سال ۲۰۲۵ کنفرانسی با موضوع «فولکلور‌شناسی تاجیکان پس از استقلال دولتی تاجیکستان» برگزار کند.
موضوعات پیشنهادی این کنفرانس که همزمان با هفتادسالگی پروفسور روشن رحمانی برگزار می‌شود در فراخوان پیوست درج و منتشر شده است.

#تاجیکستان #فولکلور #فارسی_زبانان #فرهنگ_مردم #ادبیات_شفاهی #روشن_رحمانی #پرفسور_روشن_رحمانی #دانشگاه_ملی_تاجیکستان #همایش #ایران_و_تاجیکستان #تاجیکان #تمدن_ایرانی #فرهنگ_ایرانی
@irtaj
@Gahnevise

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

27 Oct, 09:18


همزمان با مراسم عرس مولانا، تور قونیه برگزار می‌شود:
(۲۲ تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳)
(با همراهی: استاد بیدل پورعطایی)


مشتاقان مولانای جان، اینک زمینهٔ سفر فراهم است تا دوستداران عرفان و شعر پارسی، از برنامه‌های دلپذیر هنری، عرفانی، شعرخوانی و سماع بهره ببرند، همچنین، با گردشگری در شهر قونیه، آشنایی با فرهنگ و هنر و مردم و آثار تاریخی آن سامان، فراهم شود.

همسفران محترم در صورت تمایل، لطفأ تصویر اولین قسط فیش واریزی
به مبلغ ده میلیون تومان، به همراه پاسپورت‌
خود را که حداقل نه ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد به آیدی‌های زیر ارسال فرمایید تا جهت رزرو بلیط قطار و هتل و اتوبوس اقدامات  اولیه انجام شود.
@Fshekofte

@pirmorad1984

🔹هزینه سفر:
۲۲/۹۰۰/۰۰۰ تومان(بیست ودو میلیون و نهصد هزار تومان)
+ هزینه رفت و برگشت قطار مشهد به تبریز ۲/۴۰۰/۰۰۰(دومیلیون و چهارصد هزار تومان)
براساس تعرفه آبان‌ماه

🔸واریزی سفر به شماره کارت یا شبا:
6037997594398183
IR16 0170 0000 0035 8970 5160 07
(بانک ملی علی پورعطایی)

🔹زمان سفر:
حرکت از راه‌آهن مشهد ۲۲ آذر
تبریز ۲۳ آذر
ورود به قونیه ۲۴ آذر

🔹برگشت از قونیه ۲۸ آذر،
تبریز ۲۹ آذر
ورود به مشهد ۳۰ آذر

🔹مهلت ثبت‌نام: تا چهارشنبه ۹  آبان‌ماه ۱۴۰۳
🔸جزئیات کامل‌تر سفر بزودی تقدیم می‌شود.

🔸تماس:
خانم شکفته:  09398677185


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

25 Oct, 18:52


#کوتاه_گفتار
📽 سفر تاجیکستان

🔹 همسفر با دکتر ژاله آموزگار در خجند


۲۱ مهرماه ۱۴۰۳

🔸همیشه باور داشتم که ایده و مفهوم ایران و باورها و فره ایرانی در قالب داستان‌های تمثیلی در لالایی‌های مادران و مادربزرگان جاری و باقی است. مادران با آن گنجینه شگرف از قصه‌ها و آوازها، وارثان بیم و رنج و  پاسداران امیدها و آرزوهای جمعی و نگاهبانان بی‌مزد و منت زبان مادری‌ هستند. زبانی که پیوند جادویی کودکان را با هفت‌هزارسالگان حفظ می‌کند.
نخستین بار که کتاب تاریخ اساطیری ایران را خواندم دانستم که ژاله آموزگار، در کشاکش فراموشی جمعی، یک تنه بار میراث بزرگ آگاهی مادرانه‌ای را بر دوش می‌کشد.
در سفر به ورارود که ‌پارهٔ تن ایران است، بخت یار ما بود و با او هم‌راه و هم‌قدم شدیم. او که از تبار مادران مثالی ایران‌ است، مانای امید خویش را با مهر به دست پژوهشگران جوان سپرد و از دلواپسی‌هایش برای ایران گفت.
به راستی که کوهی نستوه و بشکوه‌تر از شانهٔ مادران میهنم هرگز ندیده‌ام.
آباد بمانید.

گزارش: دکتر مرسده اسلامی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

24 Oct, 17:34


#کوتاه_گفتار
📽 پوشه دیداری
سفر تاجیکستان

🔹دکتر محمدجعفر یاحقی
🔸به مناسبت روز سمرقند

🔹گور امیر تیمور
🔹شهر سمرقند

۲۲ مهرماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

22 Oct, 06:40


📣 پوشهٔ شنیداری

دکتر سلمان ساکت
ویژگی‌های تاریخ‌نگاری ابوالفضل بیهقی


دوشنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳


#سخنرانی

@avaze_sorkh
@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

22 Oct, 06:30


‍ ‍ ‍ اول آبان، روز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی گرامی باد

نگاهی به زندگی ابوالفضل بِيهقی


#ابوالفضل_محمدبن_حسين_بيهقی دبير و مورّخ دورهٔ غزنوی #مؤلف_تاريخ_بيهقی، كه به تصريح ابوالحسن بيهقی در تاريخ بيهقی، در دِهِ حارث‎آباد بيهق، واقع در دو فرسنگی جنوب سبزوار، ولادت يافت. تاريخ تولّد او، در تاريخ بيهق و متن تاريخ بيهقی، كه دو منبع اصلي برای ترجمۀ حال وي به شمار می‎رود، ذكر نشده، امّا از آنجا كه بيهقی، در ذكر واقعه‎ای مربوط به سال ۴۰۰ ق، خود را به تصريح پانزده ساله و جايی ديگر، ضمن شرح وقايع سال ۴۰۲ ق، شانزده ساله معرّفی كرده است، می‎توان گفت كه سال ولادت در حدود ۳۵۸ ق بوده است.

از خانواده، روزگار طفوليّت و نوجوانی او جز اين اطّلاعي نداريم كه پدرش از مردم بيهق (سبزوار كنوني) بوده و حسين نام داشته است بيهقی. يك بار با لقب احترام‎آميز «خواجه» از پدر خود ياد كرده است و دور نيست كه پدرش نيز شغل ديوانی داشته است.

از قراين پيداست كه او ابتدا در سبزوار و بعد هم مدّتی در نيشابور به تحصيل علم و فراگرفتن دبيری مشغول بوده تا اينكه در ادب سرآمد شده و سرانجام در ۲۷ سالگی به خدمت ديوان رسالت محمودی، به رياست بونصر مشكان، در آمده است.

بونصر، پيش از مرگ (۴۳۱ ق)، به مسعود سفارش كرده بود كه بيهقی را جانشين او كند، امّا مسعود رياست ديوان رسالت را به بوسهل زوزنی داد و بيهقی را به مقام نيابت او منصوب كرد و بيهقی، چون «لختی حال شرارت و زَعارت» در وی ديده بود، رقعه‎ای به سلطان نوشت در معنی استعفا از دبيری و خواست كه به كار ديگری مشغول شود، امّا سلطان استعفای او را نپذيرفت و به بوسهل سفارش كرد كه «او دبير پدرم بوده است و معتمد، وی را نيكودار، اگر شكايتی كند، همداستان نباشم». بدين ترتيب تا مسعود بود كار بيهقی بر نظام بود.
مسعود، پس از شكست از سلاجقه در دندانقان (۴۳۱ ق)، زماني بر بوسهل خشم گرفت و در ذوالحجّة همان سال او را به بُست فرستاد. در آن زمان بيهقی، به خليفتی و نايبی بوسهل، عملاً رياست ديوان رسالت را برعهده داشت. مسعود در سال ۴۳۲ ق در پی شورش غلامانش كشته شد و كارها از لونی ديگر گشت.

با اين حال بيهقی، طیّ نُه سال حكومتِ امير محمّد و مودودبن مسعود (۴۴۱ ـ ۴۳۲ ق)، همچنان در ديوان رسالت محترم بود، امّا پس از مودود و طیّ مدّت كوتاهِ دست به دست شدن حكومت ميان چند امير ديگر غزنوی، و به ويژه كمی بعد از آغاز سلطنت عبدالرّشيد به سال ۴۴۱ ق، حال وی رو در تباهي نهاد، زيرا او به عنوان رئيس ديوان رسالت، از رفتار نامناسب غلامي سركش به نام «تومان» يا «نويان»، اظهار ناخشنودی می‎كرد، و تومان بدان سبب نزد امير از وي سعايت كرد و سرانجام هم اجازه يافت كه وی را فرو گيرد و خانه‎اش را غارت كند؛ در اين غارت مقداری از اسناد تاريخی و يادداشت‌هايی كه فراهم آورده بود از دست رفت. در جريان اين حادثه، بيهقی در قلعه‎ای مقيّد ماند و متعاقب آن قاضی غزنی، به قول ابوالحسن بيهقی، «او را از جهت مُهرزنی» از قلعه به حبس خود برد.

با جلوس فرّخزادبن مسعود، بيهقی از حبس رهيد و مشاور و معتمد او شد، و به نوشتهٔ ابوالحسن بيهقی زمانی دبير او نيز بود. امّا از اواخر سلطنت او انزوا گزيد و در غزنين به تصنيف تاريخ خويش پرداخت (۴۴۸ ق)، لكن از اشارات بيهقی به دوران سلطنت فرّخزاد برنمی‎آيد كه وی در دستگاه او بركار بوده است، بلكه همواره تصريح دارد كه به كار نگارشِ تاريخ اشتغال داشته و در انزوا می‎زيسته است.
در ميانهٔ كار وي بود كه فرّخزاد به سال ۴۵۱ ق درگذشت و برادرش، ابراهيم بن مسعود، بر تخت نشست و واپسين سالهای عمر بيهقی همه در روزگار اميری وی گذشت. بيهقی از اين پس تمامی وقت خود را به تأليف كتاب خويش اشتغال داشت و سرانجام در ماه صفر ۴۷۰ ق در غزنه درگذشت، بی‎آنكه از گورجای وی اثری برجای باشد يا حتّی ذكری از آن در جايی بيايد.

(برگرفته از: تاریخ بیهقی، تألیف ابوالفضل محمدبن حسین بیهقی، مقدمه، تصحیح، تعلیقات، توضیحات و فهرستها: دکتر محمدجعفر یاحقی ـ مهدی سیدی، تهران: سخن، ۱۳۸۸).


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

22 Oct, 05:34


چهاردهمین همایش بین‌المللی
بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و
مطالعات میان‌رشته‌ای نثر فارسی

اول آبان ۱۴۰۳

ّبه مناسبت روز اول آبان‌ماه، بزرگداشت ابوالفضل بیهقی (پدر نثر فارسی)
دانشگاه حکیم سبزواری

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

20 Oct, 17:44


چنانیم با مرگ چون باد و برگ

همین دو سه روز پیش بود که در خجند حالش را پرسیدم به پایمردی امرالدین: فارسی‌آموز چند سال پیش در مشهد و پزشک امروزین در حوالی خجند. صدایش از پشت تلفن می‌گفت که منتظر است اما من برایش تندرستی و سرزندگی آرزو کردم برای واخوری دوباره در مشهد یا دوشنبه. چه می‌دانستم که این آخرین دیدار گوشی و زبانی ماست.
میرزا شکورزاده دلدادۀ همدلی بود چه بارهایی که او را در مشهد دیده و آن سال‌های پس از فروپاشی که با هم به طوس و پاژ  رفته و در فضای تاریخی تابران نفس کشیده بودیم و او که با چه ولعی هوای خوش خراسان آن سال‌ها را می‌مکید به دم و بازدم  و چه در دیدارهای برق‌آسای ما در دوشنبه به مناسبت‌های مختلف و عمدتاً در جشن‌ها و شادی‌ها. میرزا از پراکندگی هم­تباران  رنج می‌برد و در  عرصۀ زبان سه ملت: تاجیک، ایرانی و افغان به «پرنیان و حریر و پرند» می‌اندیشید و برای یگانگی فرهنگی این سه تبار بی‌تابی می‌کرد. او به یاران مؤسسه ارادت خاصی داشت و وقت و بی­وقت از همدلی و هماوایی با ما دریغ نداشت.
پرواز روان میرزا شکورزاده را به ملت سربلند تاجیک و دوستان او در خردسرای فردوسی و در میان دو ملت ایران و تاجیکستان اندوهباد می‌گوییم و آرزو داریم راه او، که چیزی جز آرزوی سربلندی برای همه آریایی تباران نبود، بی‌روهر و نماند.

محمدجعفر یاحقی
مدیر مؤسسۀ خردسرای فردوسی


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

20 Oct, 17:43


چنانیم با مرگ چون باد و برگ

پرواز روان میرزا شکورزاده را به ملت سربلند تاجیک و دوستان او در خردسرای فردوسی و در میان دو ملت ایران و تاجیکستان اندوهباد می‌گوییم و آرزو داریم راه او، که چیزی جز آرزوی سربلندی برای همه آریایی تباران نبود، بی‌روهر و نماند.

مدیر مؤسسۀ خردسرای فردوسی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

16 Oct, 04:46


#کوتاه_گفتار
📽پوشه شنیداری
سفر تاجیکستان

🔹 دکتر محمدجعفر یاحقی
🔸دربارهٔ فردوسی دوستی تاجیکان
🔹پارک دوستی (باغ فردوسی)، شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان



۲۴ مهرماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

15 Oct, 18:13


#کوتاه_گفتار
📽پوشه شنیداری
سفر تاجیکستان

🔹دکتر محمدجعفر یاحقی
🔸شهر تاریخی پنجکنت و منطقه باستانی سغد
🔹موزهٔ شهر پنجکنت


دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

15 Oct, 18:10


#کوتاه_گفتار
📽پوشه شنیداری
سفر تاجیکستان


🔹 دکتر محمدجعفر یاحقی
🔸چگونگی ساخت آرامگاه رودکی


روستای پنج رودک
دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

15 Oct, 18:09


#کوتاه_گفتار
📽 پوشه دیداری
سفر تاجیکستان

🔹دکتر محمدجعفر یاحقی
🔸قلعهٔ تاریخی شهر خجند



۲۰ مهرماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

10 Oct, 05:20


🔹 ادای احترام  اعضای هیأت مدیرهٔ خردسرای فردوسی بر مزار شادروان دکتر راشدمحصل

امروز نوزدهم مهرماه خبر ناگوار دریغ‌یاد خردمند فرزانه دکتر محمدرضا راشدمحصل دل اهالی خرد به‌ویژه پیوستگان و وابستگان خردسرای فردوسی را به درد آورد.
سال گشت این دریغ‌یاد را به خانوادهٔ گرامی ایشان و خانوادهٔ بزرگ خردسرای فردوسی یادآور می‌شویم.
خردپیشگانی چون دکتر راشدمحصل هم در میدان ارتباطات تاریخی هم در سینهٔ دوستداران فرّ و فرهنگ فراموش نخواهد شد.
روان تابناک و خردآموخته آن زنده‌نام در مینو با جاودانان خواهد ماند و نام ایران و فردوسی را زنده نگاه خواهد داشت.
(مؤسسهٔ خردسرای فردوسی)



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

09 Oct, 15:31


بازتاب مراسم نخستین سالگرد درگذشت استاد دکتر محمّدرضا راشد محصّل

📎 مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی
📎 روزنامهٔ شهرآرا
📎 خبرگزاری ایبنا
📎 خبرگزاری ایسنا ۱
📎 خبرگزاری ایسنا ۲

تالار فردوسی مجتمع دکتر شریعتی جهاد دانشگاهی مشهد

دوشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

07 Oct, 14:27


http://meet.google.com/umj-cpka-ump


پخش زندهٔ مراسم نخستین سالگرد درگذشت استاد جاویدنام، دکتر محمدرضا راشد محصل

خردمند و بیدار و روشن‌روان

خردسرای فردوسی

07 Oct, 04:01


ما کافر عِشقیم، مسلمان دگرست
ما مُورِ ضَعیفیم، سلیمان دگرست

از ما دلِ پاک و جامِه‌ی پاره طَلَب
بازارچه‌ی قَصَب فُرُوشان دگرست

🍂🕊

🖌حکیم نِزاری بیرجندی قُهستانی ( ۶۴۵ - ۷۲۱ ق)
📽 استاد آزاده و مهربان دکتر محمدرضا راشدمحصل
(رئیس‌ زنده‌نام هیأت مدیرهٔ خردسرای فردوسی)

۱۳۱۵-۱۴۰۲


#محمدرضا_راشد_محصل
#ادبیات_فارسی
#خردسرای_فردوسی

@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

05 Oct, 09:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی برگزار می‌کند:

🍁 آغاز دوره‌های پاییزه:


       بیاموز و بشنو زِ هر دانشی
(خوانش و گزارش شاهنامهٔ فردوسی)



باحضور: #دکتر_حمید_طبسی

🔹اولین جلسه: شنبه، ۲۸ مهرماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، کوثر شمالی، بین کوثر ۷ و ۹، پلاک ۱۰۳ (۷۷ سابق)

⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
     و نشانی تلگرام:
@Raseleh_Rezapour
      به نام خانم راسله رضاپور 




@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

05 Oct, 09:01


#مؤسسه_خردسرای_فردوسی برگزار می‌کند:

🍁 آغاز دوره‌های پاییزه:


       بشنو از نی چون حکایت می‌کند 
(خوانش و گزارش مثنوی معنوی، دفتر اول)



باحضور: #دکتر_رضا_اشرف_زاده

🔹اولین جلسه: یک‌شنبه، ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۷

🔹 مشهد، کوثر شمالی، بین کوثر ۷ و ۹، پلاک ۱۰۳ (۷۷ سابق)

⭕️ ظرفیت ثبت‌نام محدود است.
⭕️ مهلت ثبت‌نام: تا ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳

🔸 ثبت‌نام از طریق شماره تلفن: ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳
و نشانی تلگرام:
@Raseleh_Rezapour
به نام خانم راسله رضاپور 



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

04 Oct, 08:37


مؤسسهٔ خردسرای فردوسی و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با همکاری قطب علمی فردوسی و شاهنامه و مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌کنند:

«خردمند و بیدار و روشن‌روان»
(یاد و اندوه یکمین سال درگذشت استاد دکتر محمدرضاراشدمحصل)




🔹سخنرانان:
دکتر محمدتقی راشدمحصل
دکتر محمدحسن راشدمحصل
دکتر محمدجعفر یاحقی
دکتر سلمان ساکت
دکتر علیرضا قیامتی
دکتر حمیدرضا نویدی‌مهر



🔹با حضور:
خانوادهٔ استاد دکتر راشدمحصل

دوشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۸ تا ۲۰

⛳️ مشهد، سه‌راه ادبیات، مجتمع دکتر شریعتی جهاد دانشگاهی، تالار فردوسی



@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

01 Oct, 05:18


گزارشی از افتتاح خردسرای فردوسی بجنورد

به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه برنگذرد

شنبه؛ هفتم مهرماه ۱۴۰۳،
برای بجنورد- مرکز خراسان شمالی-
روز خاطره‌انگیز و ماندگاری بود.

در این روز مراسم گشایش مؤسسه فرهنگی-هنری خردسرای بجنورد با حضور میهمان ویژۀ این برنامه، دکتر محمّدجعفر یاحقّی و همراهان‌ محترم‌شان دکتر بوذرجمهری، دکتر حسین‌زاوه و  آقای منصوری و... برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و سرود ملّی آغاز گردید. پس از آن شاهنامه‌خوانی پرشوری با اجرای حماسی آقای دولت محزون که حافظ نزدیک به ده‌هزار بیت از شاهنامه است، فضایی شورانگیز در سالن ایجاد کرد و به شدّت مورد تشویق حاضرین قرار گرفت.
در ادامه حاج قاسم مهرنیا این پیر شورآفرین با نقّالی پرده تراژیک مرگ سهراب رونق‌بخش مراسم شد و پس از اجرا، عصای نفیس نقّالی‌‌شان را که منقّش به ابیاتی از شاهنامه بود به استاد یاحقّی تقدیم کردند.
شاهنامه‌خوانی بااحساس مهرک‌بانو (زکیه عبدی) و دو شاهنامه‌خوان خردسال، یاس و امیرعلی ساداتی که به زیبایی اجرا شد، از دیگر برنامه‌های این آیین بود.
دعوت از استاد محمّدجعفر یاحقّی، مدیر مؤسسه خردسرای فردوسی مشهد، میهمان و به نوعی میزبان ویژۀ خردسرا برای سخنرانی یکی از مهم‌ّترین بخش‌های این مراسم بود که با تشویق پرشور و ایستاده حاضرین پشت میکروفون قرار گرفتند و به شیوۀ همیشگی‌شان با تواضع تمام ایستاده سخنرانی کردند.
استاد یاحقی در سخنانشان بر لزوم تشویق و ترغیب نوجوانان به شاهنامه تأکید کردند و خاطرنشان نمودند که شاهنامه تنها یک کتاب نیست، یک فرهنگ است، یک هویّت است، یک تاریخ است، تاریخ هزاران ساله‌ای که راوی آداب و رسوم نیاکان ماست.
در بخش شعرخوانی برنامه هم نخست آقای حصاری‌مقدّم شعری به زبان ترکی خواندند و پس از آن دکتر حسن روشان با خواندن چند غزل پرشور حس و حال دیگری در محفل برانگیخت.
پایان‌بخش مراسم افتتاحیه سخنان دکتر شهرزاد پورمحمود بود. ایشان با تکیه بر همدلی و مهرورزی، همگی را به ملّی‌گرایی توام با خردورزی به دور از هرگونه تعصبات قومیّت‌گرایانه دعوت کردند. هم‌چنین اشاره‌ای به دغدغه‌های زیست-محیطی داشتند و از کارزاری گفتند که برای نجات شاه‌جهان بلندترین قلّه استان خراسان شمالی و نماد قدرت و اقتدار مردم این ناحیه به راه انداخته‌اند تا مبادا احداث معدن جدیدی که زمزمه‌های آن به گوش می‌رسد حیات وحش و پوشش گیاهی منطقه و پارک ملّی ساریگل را که در مجاورت آن قرار دارد، بیش از این به مخاطره بیندازد.
در پایان ضمن اهدای هدایایی به میهمانان و شاهنامه‌خوانان خردسال در فضایی صمیمانه مراسم پایان یافت تا درخت پرثمری که دکتر یاحقّی کاشته‌اند در نقطۀ دیگری از سرزمین عزیز و باشکوه‌مان ایران به بار بنشیند و فریاد فردوسی را در گوشۀ دیگری از این کشور پهناور طنین‌انداز کرده به اشاعۀ فرهنگ والای ایرانی و تبلیغ خردورزی بپردازد.

مؤسسۀ فرهنگی-هنری خردسرای فردوسی بجنورد
هفتم مهرماه ۱۴۰۳


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Sep, 07:34


خانۀ مولانا، خردسرای فردوسی و انجمن علمی مطالعات صلح ایران  با همکاری دیگر نهادهای علمی و فرهنگی برگزار می‌کنند:

«فراخـوان دومین جایزۀ ادبی مـولانا»
ویژۀ هشتصد و هفدهمین سال‌روز تولد مولانا جلال‌الدین محمد بلخی



آثار مورد پذیرش: 
مقالات، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی و کتاب‌هایی که از فروردین/حمل ۱۴۰۱ تا فروردین/حمل ۱۴۰۳ نگاشته شده باشند.

ویژگی‌ آثار ارسالی:

- محتوای اثر دربارۀ اندیشه‌ها و آثار مولانا جلال‌الدین محمد بلخی باشد.
- اثر كمتر از سه هزار واژه نباشد.
-اثر در قالب نرم افزار word پیوست ایمیل با مشخصات و نشانی نویسنده آن فرستاده شود.

جوایز:
سه هدیه نقدی و غیر نقدی ویژۀ سه برگزیده همراه با تندیس نماد جایزه

داوران:
گروهی از شخصیت‌های علمی، فرهنگی و استادان دانشگاه از کشورهای ایران، افغانستان، ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان

مهـلت ارسال آثـار:
پانزدهـم آبان/ عقـرب ۱۴۰۳

لطفا آثار خود را در نشاني زير بارگذاري بفرماييد:

https://mawlana.info//?p=6468

واتساپ:  5364930662  (90+)
خط تماس:  5135019274  (98+)


@kheradsarayeferdowsi

خردسرای فردوسی

29 Sep, 06:24


‍ ‌‌گزارش کردپرس از جشنوارهٔ بین‌المللی شاهنامه‌خوانی؛

📢 جلوه‌گری آیین پهلوانی و ستایش خردمندی در دیار کرمانشاهان

🔹 جشنوارهٔ بین‌المللی شاهنامه‌خوانی و نقالی تاق‌بستان کردی و فارسی روزهای پنجشنبه و جمعه (پنجم و ششم مهرماه ۱۴۰۳) با حضور سفیر تاجیکستان و کنسول عراق، رئیس سازمان فرهنگی اکو، دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی و جمعی از چهره‌های برجستهٔ فرهنگی و هنری برگزار شد. مراسمی که می‌توان آن را یکی از بهترین برنامه‌های فرهنگی یک دههٔ اخیر کرمانشاه نام نهاد.

مشاهده خبر:
🔗 http://kurdpress.com/x4b4c

خبرگزاری کردپرس


تجلیل از برگزیدگان جشنواره
طبق اعلام مسئولین برگزار کننده این جشنواره، ۴۳۰ اثر در بخش داخلی و ۲۲ اثر در بخش خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد ۳۰ اثر در بخش داخلی و هشت اثر در بخش بین المللی به مرحله نهایی راه یافتند. طبق اعلام هيأت داوران، در بخش شاهنامه‌خوانی بین‌الملل خانم‌ها مقدس مکرم‌زاده از کشور تاجیکستان و الینا صیفوری از سوئد برگزیده شدند. 
در بخش داخلی و در رشتۀ نقالی بزرگسالان هم سیدمهرداد کاووسی از تهران و در شاهنامه‌خوانی بزرگسالان عبدالله عبدی از تربت جام حائز رتبه‌های برتر شدند. 

به جناب استاد عبدالله عبدی از تربت جام به واسطه کسب رتبهٔ اول جشنواره در شاهنامه‌خوانی بزرگسالان شادباش می‌گوییم.

                         (موسسهٔ خردسرای فردوسی)


@kheradsarayeferdowsi

4,899

subscribers

1,809

photos

587

videos