شهروند پرسشگر @inquisitivectzn Channel on Telegram

شهروند پرسشگر

@inquisitivectzn


تماس با ما: @InquisitiveCTZN_info

آموزش و تمرین جنبش «حساب‌رسی اجتماعی» در نظام اقتدارگرای کنونی و ایران دموکراتیک فردا؛ #شهروند_پرسشگر ضامن دموکراسی، شفافیت، پاسخ‌گویی و توسعه است.

شهروند پرسشگر (Persian)

با عضویت در کانال تلگرام «شهروند پرسشگر» یک بستر آموزشی و اطلاع‌رسانی منحصر به فرد را تجربه کنید. این کانال با هدف آموزش و تمرین جنبش «حساب‌رسی اجتماعی» در نظام اقتدارگرای کنونی و ایران دموکراتیک فردا تأسیس شده است. با شعار #شهروند_پرسشگر، این کانال به عنوان ضامن دموکراسی، شفافیت، پاسخ‌گویی و توسعه شناخته می‌شود. اگر به دنبال یادگیری در زمینه‌های اجتماعی و سیاسی هستید و علاقه‌مند به مطالعه و بحث درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی مختلف هستید، حتما به این کانال بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر و پرسش‌های خود می‌توانید با ما تماس بگیرید در آیدی @InquisitiveCTZN_info. شهروند پرسشگر، جایی برای آموزش، بحث و تبادل نظر درباره مسائل مهم اجتماعی است که دعوتنامه‌ی باز بودن و برداشت منصفانه را برای همگان دارد.

شهروند پرسشگر

28 Dec, 14:05


وقتی مافیای جمهوری اسلامی مالکیت مطلق زمین در میهن ما را در اختیار دارد، شاهد فساد سیستماتیک با طعم رانت‌خواری، سرمایه‌ستیزی، نابودی منابع ملی، از بین رفتن امنیت اقتصادی، گسترش تنش‌های اجتماعی، بحران مسکن و افزایش حاشیه‌نشینی، تشدید نابرابری اجتماعی و تخریب گسترده محیط زیست هستیم.

مالکیت زمین به ابزاری برای تحکیم قدرت مافیا و وابستگی بیشتر مردم تبدیل شده و ملت و مملکت را در چرخه‌ای از فقر و زوال گرفتار کرده. تنها راه رهایی از این وضعیت، پس گرفتن میهن از مفسدان و تبهکاران است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی با پرسشگری مداوم، افشاگری گسترده و فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی پشتیبان ملت ایران خواهد بود.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

27 Dec, 16:41


🔺اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی: اصل ماجرا را نمی‌گویند!

🔴 فرشاد مومنی، اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی گفته «به جای اینکه اولویت را به تولیدکنندگان و فرودستان بدهند، متحدان استراتژیکشان سوداگران بی‌رحم و با آزمندی بی‌پایان و رباخواران و دلال‌ها و تاجرباشی‌ها و واردات‌چی‌ها هستند. اینها موریانه‌هایی هستند که اساس خانه بزرگ را تهدید و شما را آنچنان میان‌تهی می‌کنند که در برابر تهدیدات بیرونی آسیب‌پذیر می‌شوید.» او دارد اعتراف می‌کند که مملکت ما را کارتل جمهوری اسلامی گروگان گرفته، ضربات ریشه‌ای زده و عمیقا آسیب‌پذیر کرده!

🔴 «یک گزارش سه‌صفحه‌ای ارائه دهید که بر اساس آن، گفته شده که تحت عنوان مجعول، توخالی و بحران‌ساز «یکسان‌سازی نرخ ارز» انتظار دارید چه اتفاق‌هایی بیفتد و چه دستاوردهایی هم وجود داشته باشد. گزارشی درباره اینکه فکر می‌کنید این سیاست چه پیامدهایی از نظر اجتماعی، اقتصادی، مشروعیت حکومت و استحکام خانه ملی در برابر تهدید بیرونی. مگر می‌شود درباره ۸۵ میلیون نفر تصمیم بگیرید و یک گزارش ۱۰صفحه‌ای در دفاع از آن منتشر نکرده باشید!؟»

🔴 «وقتی سیاست تورم‌زا را در دستور کار قرار می‌دهید، همه قراردادهای اجتماعی متزلزل می‌شود. نهاد خانواده در معرض بحران طلاق، نهاد جامعه در معرض ناهنجاری‌های اجتماعی تا مرز گرفتار شدن به آنومی قرار می‌گیرند و دچار تخلیه فاجعه‌آمیز منابع مادی و انسانی می‌شویم. وقتی در رسانه‌ها، مقام‌های مسئول می‌گویند بخش بزرگی از بحران، ریشه در مطامع ماینینگ دارد، چرا شفاف حقیقت را به مردم نمی‌گویید!؟»

🔴 «چطور می‌شود که شما تصمیم‌گیری می‌کنید و در آن فرمان می‌دهید که تولیدکننده‌ها به این میزان از روز تعطیل کنند، اما آیا او همزمان جرات این را دارد که به بانک‌ها بگوید فعالیت موتور مطالبه بهره بابت اقساط معوق‌شده ناشی از توقف تولید را هم متوقف کنند. مگر می‌شود به تولیدکننده بگویید تولیدت را متوقف کن، اما نمی‌گویید درباره دستمزد نیروی کار، بیمه و سازمان مالیاتی باید چه کند!؟ آیا به آنها هم می‌گویید که مطالباتشان را از تولیدکننده‌ها متوقف کنند؟»

🔴 «چرا وقتی تحت فشار هستید، مالیات بر مفت‌خواری، ثروت‌های رانتی و رباخواری را جدی نمی‌گیرید!؟ فقط زورتان به تولیدکننده‌ها می‌رسد!؟ اسم این بحران ساختاری سقوط و افول کیفیت تصمیم‌گیری را ناترازی گذاشته‌اند! ناترازی برای آنها است که می‌خواهند یک مغازه را با چرتکه اداره کنند و دخل‌وخرجشان را تنها با منطق حسابداری می‌سنجند. این وضعیت، ناترازی نیست.»

🔴 «آنها که در کار فولادسازی در ایران هستند، به ازای هر تن فولاد تولیدی، فقط حدود ۸۳۴ میلیون دلار رانت گاز ارزان دریافت می‌کنند. بعد می‌گویند این رانت کم است، بیشترش کن. بعد هم اسم خود را صنعت صنعت‌ساز می‌گذارند! اگر صنعت برق ایران قادر نیست برق را به اندازه تقاضا تأمین کند، چرا تا این میزان مجوز اشتراک جدید به صورت افراطی می‌دهد!؟ چرا سال ۱۴۰۲، تعداد مشترکان بخش تجاری جدیدی که پذیرفته، حدود ۱۶ برابر مشترکان تولیدکننده جدید است!؟ همه جایش، غیرعادی و فاقد توجیه است.»

🔴 «برای سال ۱۴۰۴، ۶۰ درصد کل جمعیت ایران قادر نیستند حداقل کالری لازم برای حفظ سلامتشان را دریافت کنند. بازی قیمتی با مواد غذایی، به همان اندازه که ضدتوسعه‌ای است، ظالمانه هم هست. منطق اینکه ۳ میلیارد دلار از میزان ارز واردات کالاهای اساسی را کاهش داده و به واردات خودروی لوکس اختصاص داده چیست!؟ در سال ۱۴۰۴ خدمات سلامت افزایش قیمتی بیش از ۵۰ درصد را تجربه خواهند کرد.»

🔴 اقتصاددانان حامی جمهوری اسلامی پیوسته درحال هشدار به سران کارتل هستند که ایران را به قعر دره سقوط فرستاده‌اند. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم و برای نجات از این وضعیت باید میهن‌مان را از آنها پس بگیریم. چاره، همراهی و همدلی ملی، آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و کمک به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی است؛ مسیری که جنبش حساب‌رسی اجتماعی روشن کرده!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

27 Dec, 16:41


❗️فرشاد مومنی، اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی گفته «به جای اینکه اولویت را به تولیدکنندگان و فرودستان بدهند، متحدان استراتژیکشان سوداگران بی‌رحم و با آزمندی بی‌پایان و رباخواران و دلال‌ها و تاجرباشی‌ها و واردات‌چی‌ها هستند. اینها موریانه‌هایی هستند که اساس خانه بزرگ را تهدید و شما را آنچنان میان‌تهی می‌کنند که در برابر تهدیدات بیرونی آسیب‌پذیر می‌شوید.» او دارد اعتراف می‌کند که مملکت ما را کارتل جمهوری اسلامی گروگان گرفته، ضربات ریشه‌ای زده و عمیقا آسیب‌پذیر کرده!

‼️اقتصاددانان حامی جمهوری اسلامی پیوسته درحال هشدار به سران کارتل هستند که ایران را به قعر دره سقوط فرستاده‌اند. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم و برای نجات از این وضعیت باید میهن‌مان را از آنها پس بگیریم. چاره، همراهی و همدلی ملی، آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و کمک به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی است؛ مسیری که جنبش حساب‌رسی اجتماعی روشن کرده!

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

25 Dec, 12:21


🔺مافیای نساجی خون ایران را می‌مکد!

🔸یکی از مصیبت‌هایی که جمهوری اسلامی بر اقتصاد میهن آوار کرد، رکود تولید است و صنعت نساجی هم قربانی آن است. پروپاگاندای مافیا تلاش کرده تا مشکلات نساجی را گردن تحریم بیندازد اما بدون تحریم هم صنعت نساجی همین حال و روز را داشت. نفس‌های صنعت نساجی ما به شماره افتاده اما سرنوشت ما ذره‌ای برای جمهوری اسلامی اهمیت ندارد. امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفته «جمهوری اسلامی برنامه‌ای برای تولید و صنعت ندارد و باری به هر جهت حرکت می‌کنیم!»

🔸«واردات نساجی حداقل سه برابر صادرات است اما جمهوری اسلامی به جای حمایت از ماشین‌آلات و مواد اولیه، به انتهای زنجیره ارزش ارز اختصاص می‌دهد و حاضر به پذیرش نظر مشورتی بخش خصوصی نیست. ۸۵۰ میلیون دلار واردات پارچه داشتیم که ۱۰۰ میلیون دلار آن پارچه های صنعتی و ۷۵۰ میلیون دلار واردات انواع پارچه بوده. البته از این ۷۵۰ میلیون دلار، ۵۵۰ میلیون دلار پارچه‌هایی هستند که از مواد اولیه‌ای تولید می شوند که در ایران به خاطر منابع نفت و پتروشیمی و واحدهای تولید الیاف و نخ باید در داخل می‌داشتیم! ۲۰۰ میلیون دلار از این رقم به شرکت‌هایی داده شده که اصلا معلوم نیست کی هستند و کجا هستند! متاسفانه قرار بود این موضوع تکرار نشود اما جالب اینجاست در ۶ ماه ابتدای امسال هم همان شرکت‌ها بیشتر از سال گذشته ارز گرفته‌اند.»

🔸«در مقابل لیست بلندی از شرکت‌های تولیدی هستند که ثبت سفارش آنها از مهر سال گذشته معطل تایید است. حتی با ارز حاصل از صادرات خودشان هم موفق نشده‌اند نیازهای ضروری خود را تامین کنند و این یعنی ایجاد رانت و فساد و تبعیض. باید تکلیف را روشن کرد؛ در محدوده جنگی هستیم یا نه دستتان باز است. اگر دستتان باز است پس چرا ارز نمی‌دهید چرا صنعت را بیچاره کرده‌اید. در حال حاضر ۷۰ درصد پارچه‌هایی که وارد کشور می‌شود نامرغوب است که خودمان به راحتی می‌توانیم تولید کنیم. آن دسته از کالای فانتزی هم که وارد می‌کنند با قیمت حداکثری می‌فروشند. حتی کالای چینی هم که وارد می‌شود با حداکثر قیمت فروخته می‌شود؛ آخر چطور می‌شود که به یک عده ارز دولتی می‌دهید که کالاها را با قیمت ارزان وارد و چندین برابر قیمت در بازار بفروشند؟»

🔸«وضعیت به سمتی حرکت می‌کند که قیمت‌ها در داخل افزایش می‌یابد و قاچاق بسیار شدت می‌گیرد. اصفهان، یزد، تبریز، تهران، مشهد، قزوین و البرز شهرهای بزرگی هستند که کارخانجات نساجی در آنجا واقع شده و اگر قرار باشد وارداتی صورت بگیرد باید حوالی این ها صورت بگیرد اما شرکت‌هایی مثل اکسین گستر پوشاک اروند، صباغ صبا اروند، متین تجارت فردوس جنوب، مبین تجارت فخر کارون، شور تجارت اروند، طلوع ستاره نور اروند، سیروس تجارت سیراف، اطلس تجارت ساحل اروند، همه در یک جا متمرکزند و هیچ ارتباطی با شهرهای بزرگ نساجی کشور ندارند. چرا همه اینها در یک نقطه مرزی قرار دارند؟ واردات غیررسمی در روز روشن انجام می‌شود و هیچ‌کس هم برخوردی با آنها نمی‌کند. مشخص است کانال‌ها برای واردات غیرشفاف، غیررسمی و قاچاق کاملا باز است.»

🔸رد پای مافیای جمهوری اسلامی را در تمامی عرصه‌های زندگی می‌بینیم؛ خون ایران ما را می‌مکند تا جیب‌شان را پر کنند و تروریسم را در جهان گسترش دهند. ما ملت ایران باید میهن‌مان را پس بگیریم و در این مسیر کسی را جز خودمان نداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را تشویق می‌کند تا دست در دست هم بگذاریم و از هیچ فساد و خیانتی نگذریم، به کمک شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مورد اعتماد درباره آنها افشاگری کنیم و همه در مسیر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی گام برداریم. از همین امروز شروع کنیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

25 Dec, 12:20


🔘یکی از مصیبت‌هایی که جمهوری اسلامی بر اقتصاد میهن آوار کرد، رکود تولید است و صنعت نساجی هم قربانی آن است. پروپاگاندای مافیا تلاش کرده تا مشکلات نساجی را گردن تحریم بیندازد اما بدون تحریم هم صنعت نساجی همین حال و روز را داشت. نفس‌های صنعت نساجی ما به شماره افتاده اما سرنوشت ما ذره‌ای برای جمهوری اسلامی اهمیت ندارد. امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفته «جمهوری اسلامی برنامه‌ای برای تولید و صنعت ندارد و باری به هر جهت حرکت می‌کنیم!»

🔘رد پای مافیای جمهوری اسلامی را در تمامی عرصه‌های زندگی می‌بینیم؛ خون ایران ما را می‌مکند تا جیب‌شان را پر کنند و تروریسم را در جهان گسترش دهند. ما ملت ایران باید میهن‌مان را پس بگیریم و در این مسیر کسی را جز خودمان نداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را تشویق می‌کند تا دست در دست هم بگذاریم و از هیچ فساد و خیانتی نگذریم، به کمک شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مورد اعتماد درباره آنها افشاگری کنیم و همه در مسیر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی گام برداریم. از همین امروز شروع کنیم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

23 Dec, 17:10


🔺جمهوری اسلامی برق را برای بیت‌کوین غارت می‌کند!

ملت ایران برق ندارد اما سفره رانت و چپاول برق مملکت برای تولید بیت‌کوین توسط خانواده بزرگ مافیا به راه است. سهیل نیک زاد، عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاکچین ایران گفته «یکی از موارد مهم در کسری برق فعالیت ماینر‌های غیرمجاز است و در ۳ سال گذشته این ماینر‌ها معادل ۸۰۰ مگاوات برق به‌صورت غیرمجاز مصرف کردند که معادل یک نیروگاه اتمی بوشهر است.»

«کل مصرف یک نیروگاه در جنوب تهران برای ماینینگ مصرف شده. از آنجا که هرگاه در جمهوری اسلامی سودی وجود داشته باشد یک محفل رانت هم شکل می‌گیرد، موسسات خصولتی و خودی‌ها به انحاء مختلف از برق غیرمجاز یا ارزان قیمت و قاچاق برای استخراج رمزارز برخوردار شده‌اند. چندی قبل در یک مزرعه ماینینگ در کرمان به سوی ماموران بازرسی اداره برق تیراندازی صورت گرفت.»

«وزارت نیرو حاضر نیست اطلاع‌رسانی کند که چه کسانی مجوز ماینینگ گرفته‌اند و چه میزان برق و با چه قیمتی دریافت می‌کنند. وزارت نیرو حاضر نیست اعلام کند برقی که برای ماینینگ مصرف می‌شود با چه قیمتی و به چه افراد حقیقی و حقوقی فروخته می‌شود. همچنین این وزارتخانه حاضر نیست اعلام کند که نسبت برق مصرفی برای استخراج رمز ارز‌ها با برق اتلافی در شبکه توزیع چقدر است، اگر این ۳ عدد را کنار هم بگذارید خیلی مسائل روشن خواهد شد.»

«وزارت نیرو بر اساس مصوبه‌ای که دریافت کرده، برق ویژه استخراج رمز ارز را با ۱۱ برابر قیمت به مزارع ماینینگ ارائه می‌کند، این نهاد بیاید شفاف گزارش کند که این برق را با چه قیمت و تخفیفی و به چه افرادی فروخته! وزارت نیرو بیاید لیست شرکت‌هایی که از وزارت نیرو برق می‌خرند را اعلام کند، این شرکت‌ها شماره ثبت دارند، چرا چنین اطلاعاتی را محرمانه نگاه می‌دارند؟! وزارت نیرو می‌گوید برای آنکه به تو برق بفروشم باید تحت شرایط محرمانه و یک اسم محرمانه‌ای باشد که من فقط از آن مطلع باشم.»

«هزار شرکت خصولتی هستند که از وزارت نیرو برق می‌گیرند، نه ۹۹۹ تا و نه هزار و یک شرکت، بلکه هزار شرکت خصولتی هستند که تابلو برق گرفته‌اند. دلیلش رانتی است که شکل گرفته و در صورت شفافیت و ارائه لیست اسامی خریداران برق، ممکن است این سفره برچیده شود.» ایران زیبا و ثروتمند ما را بین خودشان تقسیم کرده‌اند و سرنوشت ایران و ایرانی ذره‌ای برایشان اهمیت ندارد. میهن را باید پس بگیریم و در این مسیر دشوار، جنبش حساب‌رسی اجتماعی کمک‌حال ما است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

23 Dec, 17:09


⚡️ملت ایران برق ندارد اما سفره رانت و چپاول برق مملکت برای تولید بیت‌کوین توسط خانواده بزرگ مافیا به راه است. سهیل نیک زاد، عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاکچین ایران گفته «یکی از موارد مهم در کسری برق فعالیت ماینر‌های غیرمجاز است و در ۳ سال گذشته این ماینر‌ها معادل ۸۰۰ مگاوات برق به‌صورت غیرمجاز مصرف کردند که معادل یک نیروگاه اتمی بوشهر است.»

⚡️«هزار شرکت خصولتی هستند که از وزارت نیرو برق می‌گیرند، نه ۹۹۹ تا و نه هزار و یک شرکت، بلکه هزار شرکت خصولتی هستند که تابلو برق گرفته‌اند. دلیلش رانتی است که شکل گرفته و در صورت شفافیت و ارائه لیست اسامی خریداران برق، ممکن است این سفره برچیده شود.» ایران زیبا و ثروتمند ما را بین خودشان تقسیم کرده‌اند و سرنوشت ایران و ایرانی ذره‌ای برایشان اهمیت ندارد. میهن را باید پس بگیریم و در این مسیر دشوار، جنبش حساب‌رسی اجتماعی کمک‌حال ما است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Dec, 13:59


🔹وقتی از فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی حرف می‌زنیم منظور چیست؟ در یک نمونه، محمد بهمئی در خرداد ۱۴۰۱ به مدیر عاملی پتروشیمی شیراز منصوب شد و تابستان همان سال جایزه مدیر موفق سال را گرفت و در آبان به دلیل فساد گسترده بازداشت شد. او دو ماه قبل از این انتصاب، از مدیر عاملی پتروشیمی امیرکبیر به دلیل افشا شدن حقوق‌های نجومی برکنار شده بود. حالا بعد از دو سال از خبر بازداشت بهمئی، او آزادانه مشغول لذت بردن از زندگی و خدمت به کارتل جمهوری اسلامی است.

🔹مافیای جمهوری اسلامی در حال غارت و چپاول میهن ما است و ما هم گرفتار «بی‌دولتی» هستیم و کسی را نداریم که از ما و سرزمین‌مان دفاع کند. مملکت را بین خودشان تقسیم کرده‌اند و هرکس به هر راهی جیب ملت را می‌زند تا از نمد این وضعیت ملوک‌الطوایفی مدرن، کلاهی برای خودش بدوزد. دشواری نجات میهن به دوش خود ما است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی از ما ملت ایران در مسیر پس گرفتن کشور پشتیبانی می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

20 Dec, 12:53


🔺اعتراف نماینده جمهوری اسلامی در مجلس به تاراج پیوسته ایران!

✔️نماینده جمهوری اسلامی در مجلس گفته «تنها سوخت قاچاق نمی‌شود بلکه منابع کشور دائم در حال خروج از کشور است. یک جریان آربیتراژ (قاچاق) در تمام حوزه‌ها وجود دارد که یکی از آنها سوخت است. کل منطقه سر سفره ایران نشسته است. این تازگی ندارد و از بعد از جنگ این روندها شروع شده و هنوز هم ادامه دارد و هر کجا بخواهند دست بزنند یک جای دیگر مشکل ایجاد می‌شود به همین دلیل مجبورند دفع افسد به فساد کنند.» اعترافی صریح به غارت ایران ازسوی کارتل جمهوری اسلامی!

✔️«از ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار حتی بیشتر در سال سوخت قاچاق می‌شود و در حال تشدید شدن است. مهم‌تر از قاچاق فرهنگ قاچاق است که اجازه مدیریت درست اقتصادی در کشور را سلب می‌کند. مانند رباخوری در بانک‌ها است که سود بانک بیشتر از کارخانه و تولید است. با این وجود اگر کسی به تولید روی آورد باید با قطعی برق روبه‌رو باشد. بین برق خانگی و صنعت، برق صنعت قطع شود؟ وقتی چرخ تولید بایستد دیگر کسی نمی‌تواند پول برق بدهد.»

✔️«در حقیقت یک چرخه ناکارآمدی و شیطانی به وجود آمده که همه را با خود به گرداب می‌برد. اگر اینطور پیش برویم، یک حکومت قاجاری خواهیم شد که باید از کارشناسان دیگر کشورها برنامه بگیریم اما باید به خاطر داشته باشیم حکومتی که به سفره، امنیت، آرامش و رفاه مردم توجه نداشته باشد، صلاحیت و مشروعیت ندارد.»

✔️البته حکومت قاجارها بی دست و پا تر از این بود که این‌چنین با این حجم و سرعت منابع کشور را غارت کند. اگر جمهوری اسلامی در آن دوران به‌جای قاجارها بر ایران حاکم شده بود اثری از مملکت ما باقی نمانده بود که به امروز برسد! ما ملت ایران دچار «بی‌دولتی» هستیم و برای حفظ ایران، خود باید کمر همت را ببندیم. تا می‌توانیم از آنچه در مملکت می‌گذرد اطلاعات جمع کرده و با افشاگری‌های گسترده و همکاری با جامعه مدنی و رسانه‌های مورد اعتماد، به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی چراغ راه ما است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

20 Dec, 12:51


♦️نماینده جمهوری اسلامی در مجلس، ظهره‌وند، گفته «تنها سوخت قاچاق نمی‌شود بلکه منابع کشور دائم در حال خروج از کشور است. یک جریان آربیتراژ (قاچاق) در تمام حوزه‌ها وجود دارد که یکی از آنها سوخت است. کل منطقه سر سفره ایران نشسته است. این تازگی ندارد و از بعد از جنگ این روندها شروع شده و هنوز هم ادامه دارد و هر کجا بخواهند دست بزنند یک جای دیگر مشکل ایجاد می‌شود به همین دلیل مجبورند دفع افسد به فساد کنند.» اعترافی صریح به غارت ایران ازسوی کارتل جمهوری اسلامی!

♦️البته حکومت قاجارها بی دست و پا تر از این بود که این‌چنین با این حجم و سرعت منابع کشور را غارت کند. اگر جمهوری اسلامی در آن دوران به‌جای قاجارها بر ایران حاکم شده بود اثری از مملکت ما باقی نمانده بود که به امروز برسد! ما ملت ایران دچار «بی‌دولتی» هستیم و برای حفظ ایران، خود باید کمر همت را ببندیم. تا می‌توانیم از آنچه در مملکت می‌گذرد اطلاعات جمع کرده و با افشاگری‌های گسترده و همکاری با جامعه مدنی و رسانه‌های مورد اعتماد، به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی چراغ راه ما است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

18 Dec, 13:56


🔺استاد دانشگاه شریف: مثل شوروی و سوریه به سمت فروپاشی می‌رویم!

✖️رئیس انجمن انرژی بادی، هاشم اورعی، درباره وضعیت فاجعه‌بار برق در کشور و شتاب به سمت فروپاشی هشدار داده و توصیف‌هایی که از وزارت نیروی جمهوری اسلامی کرده تایید می‌کنند که مملکت ما به دست یک کارتل مذهبی-نظامی اداره می‌شود که در تمامی زمینه‌ها با بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایران و ایرانی صرفا به جیب خودش فکر می‌کند. وضعیت برق، نوک کوه یخ است و اگر به قول اورعی «وزارت نیرو قاتل صنعت شده» جمهوری اسلامی قاتل ایران است!

✖️«توانیر به مدیران عامل شرکت‌های توزیع برق نامه ارسال کرده که صنایعی که بیش از ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل هفته‌ای ۳ روز قطعی برق داشته و باید ۹۰ درصد برق کمتری مصرف کنند، شهرک‌های صنعتی و صنایعی که زیر ۲ مگاوات مصرف برق دارند حداقل ۲ روز و به میزان ۹۰ درصد قطعی برق خواهند داشت، ۷۰ درصد برق روشنایی معابر قطع شود. معاون هماهنگی توانیر به شرکت‌های توزیع اعلام کرده کل بار صنعتی شرکت‌های نیمه شمالی کشور را از ساعت ۱۵ به صورت صد در صدی قطع کنند، این بدان معناست که ما از ناترازی عبور کرده و به بحران و ابربحران رسیده‌ایم.»

✖️«در این شرایط وزارت نیرو قاتل صنعت شده در حالی که وزیر نیرو باید یک شخص با شهامت و برنامه‌ریز باشد که این صفات را در وزیر نیرو‌ نمی‌بینم. اگر لیستی شامل ۹۰ میلیون ایرانی برای انتخاب وزیر نیرو داشته باشیم به عقیده بنده، علی‌آبادی جز ۵ درصد آخر لیست است. شرایط امروز به گونه‌ای نیست که شخصی مانند علی‌آبادی وزیر نیرو باشد. او شخصی است که فقط می‌تواند اسب زین‌کرده را مهار کند در حالی که آنچه اکنون در وزارت نیرو وجود دارد اسب لنگ است و اسب زین‌کرده‌ای در کار نیست.»

✖️«مپنا بر پایه رانت استوار است، علی‌آبادی در این مجموعه بیش از آنکه مدیر اقتصادی باشد یک مدیر سیاسی بود و در واقع از رانت سیاسی استفاده می‌کرد و اجازه نمی داد رقیبی برای مپنا شکل بگیرد. هر جایی فضای اقتصادی به این شکل باشد که یک شرکت بیش از حد بزرگ شود غیرممکن است اجازه دهد دیگر شرکت‌ها در بخش خصوصی رشد کرده و توان رقابت داشته باشند. اگر مپنا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اقدامی انجام نمی‌داد اوضاع این صنعت بسیار بهتر بود. در حوزه احداث نیروگاه حرارتی هم رقیب ندارد؛ کجای دنیا یک شرکت به این ابعاد تاسیس می‌شود که خودروی برقی، شارژر خودروی برقی و هر آنچه مربوط به برق است در انحصار خود گرفته باشد؟»

✖️«ما به سمتی می‌رویم که روزبه‌روز کسری برق بیشتر می‌شود و در این شرایط ما اولویت را به بخش خانگی داده و صنعت را متوقف کرده‌ایم در نتیجه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و اقتصاد کوچک‌تر می‌شود و مردم هر روز فقیرتر می‌شوند. شوروی و سوریه هم پیش از فروپاشی دچار کوچک شدن اقتصادشان شدند!» ما ملت ایران باید فعالانه در مسیر فشار همه‌جانبه بر مافیای جمهوری اسلامی بکوشیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را به آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و اتحاد و همدلی در این مسیر تشویق می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

18 Dec, 13:55


رئیس انجمن انرژی بادی، هاشم اورعی، درباره وضعیت فاجعه‌بار برق در کشور و شتاب به سمت فروپاشی هشدار داده و توصیف‌هایی که از وزارت نیروی جمهوری اسلامی کرده تایید می‌کنند که مملکت ما به دست یک کارتل مذهبی-نظامی اداره می‌شود که در تمامی زمینه‌ها با بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایران و ایرانی صرفا به جیب خودش فکر می‌کند. وضعیت برق، نوک کوه یخ است و اگر به قول اورعی «وزارت نیرو قاتل صنعت شده» جمهوری اسلامی قاتل ایران است!

«ما به سمتی می‌رویم که روزبه‌روز کسری برق بیشتر می‌شود و در این شرایط ما اولویت را به بخش خانگی داده و صنعت را متوقف کرده‌ایم در نتیجه تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و اقتصاد کوچک‌تر می‌شود و مردم هر روز فقیرتر می‌شوند. شوروی و سوریه هم پیش از فروپاشی دچار کوچک شدن اقتصادشان شدند!» ما ملت ایران باید فعالانه در مسیر فشار همه‌جانبه بر مافیای جمهوری اسلامی بکوشیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را به آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و اتحاد و همدلی در این مسیر تشویق می‌کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

17 Dec, 18:53


🔺برنج آلوده با ج.الف

▪️فساد در جمهوری اسلامی سیتماتیک است و این قضیه تاکنون هزاران بار ثابت شده. کارتل جمهوری اسلامی از فساد تغذیه می‌کند و تمام مملکت را با فسادش به نابودی می‌برد. در تازه‌ترین نمونه، شرکت جاهد، با همکاری وزارت جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی، مجوز واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی را دریافت کرده بوده. بعد از برگزاری مناقصه، این شرکت متعهد شده که برنج ۱۱۲۱ باسماتی هندی را از شرکت‌های هندی خریداری و به ایران وارد کند. یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار حامی جمهوری اسلامی نوشته «لابی‌های گسترده در حال دریافت مجوز توزیع این برنج‌ها در ایران هستند. به اسم برنج باکیفیت هندی، برنجی بی‌کیفیت را خریداری کرده تا با واردات آن به کشور از مابه‌التفاوت قیمت برنج سود کلانی ببرند و در مقابل سبد غذایی مردم ایران را آلوده کنند.»

▪️«در بازار هند دیگر چیزی به اسم برنج ۱۱۲۱ وجود ندارد. اما این شرکت که یکی از شرکت‌های موسسه ج.الف یا همان جهاد استقلال است در زمان رئیسی در دو مقطع نمونه محصول وارداتی را به آزمایشگاه eurofine در آلمان ارسال می‌کند که در مقطع اول و پیش از خرید کیفیت برنج تایید شده اما پس از واردات محصول و در آزمایش دوم از همان آزمایشگاه اعلام می‌شود که نمونه ارسال شده اختلاف فاحشی با نمونه قبلی دارد و از حد استاندارد بسیار پایین‌تر است و نمی‌تواند مجوز دریافت کند.»

▪️«قرار بوده برنج درجه یک باسماتی ۱۱۲۱ هندی را به قیمت هر تن ۹۹۹ یورو وارد کشور کنند اما قیمت برنج بی کیفیت وارد شده حدود ۵۰۰ یورو تخمین زده می‌شود که ۵۰۰ یورو اختلاف قیمت نسبت به قیمت درج شده در قرارداد دارد که این اختلاف قیمت ۱۵۰۰ میلیاردی، بخشی از فساد بزرگ این قرارداد است. آزمایشگاه یوروفین آلمان که مرجع سنجش این برنج‌ها است در آخرین گزارش خود اعلام کرده بود که برنج های ارسالی به این مجموعه نهایتا ۲ درصد حاوی برنج درجه یک ۱۱۲۱ هندی هستند و مابقی برنج محلی با کیفیت خیلی خیلی پایین به شمار می‌روند که ارزش صادراتی ندارند.»

▪️«علیرضا پیمان پاک، قائم‌ مقام وزیر سابق جهاد کشاورزی که در آن مقطع قائم‌‌مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار بوده به همراه همتی مدیرعامل وقت سازمان جهاد استقلال و احمد خانی نوذری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، هر سه در به ثمر رسیدن این قرارداد نقش داشتند. بر اساس مستندات، بهزاد احمدی، مدیرعامل وقت شرکت جاهد و لیلا حسن‌زاده، مدیر بازرگانی شرکت جاهد نقش اصلی در این قرارداد داشتند. محسن افشین، برادر مسعود افشین هم که یکی از محکومان پرونده برنج‌های آلوده بود، از سوی دادگاه نظامی محکوم شده و ممنوع‌المعامله است، نماینده این شرکت‌های خارجی در قرارداد است.»

▪️صحبت از نبود نظارت نیست، همه در جمهوری اسلامی می‌دانند چه خبر است. مملکت بین خانواده بزرگ مافیا تقسیم شده و سرنوشت ما ملت ایران را آنها دارند تعیین می‌کنند. اگر می‌خواهیم از این فلاکت خلاص شویم، باید به هم اعتماد کنیم، دست همدیگر را بگیریم و همه با هم به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. از هیچ نمونه دزدی، فساد و خیانتی نگذریم و در همکاری با جامعه مدنی و رسانه‌های مورد اعتماد، افشاگرانه فریاد بزنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در مسیر نجات ایران به ما کمک می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

17 Dec, 18:51


❗️فساد در جمهوری اسلامی سیتماتیک است و این قضیه تاکنون هزاران بار ثابت شده. کارتل جمهوری اسلامی از فساد تغذیه می‌کند و تمام مملکت را با فسادش به نابودی می‌برد. در تازه‌ترین نمونه، شرکت جاهد، مجوز واردات ۶۰ هزار تن برنج هندی را دریافت کرده و متعهد شده که برنج ۱۱۲۱ باسماتی هندی را وارد کند. یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار حامی جمهوری اسلامی گفته «به اسم برنج باکیفیت هندی، برنجی بی‌کیفیت را خریداری کرده تا با واردات آن به کشور از مابه‌التفاوت قیمت برنج سود کلانی ببرند و در مقابل سبد غذایی مردم ایران را آلوده کنند.»

‼️صحبت از نبود نظارت نیست، همه در جمهوری اسلامی می‌دانند چه خبر است. مملکت بین خانواده بزرگ مافیا تقسیم شده و سرنوشت ما ملت ایران را آنها دارند تعیین می‌کنند. اگر می‌خواهیم از این فلاکت خلاص شویم، باید به هم اعتماد کنیم، دست همدیگر را بگیریم و همه با هم به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. از هیچ نمونه دزدی، فساد و خیانتی نگذریم و در همکاری با جامعه مدنی و رسانه‌های مورد اعتماد، افشاگرانه فریاد بزنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در مسیر نجات ایران به ما کمک می‌کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

16 Dec, 18:20


🔸جمهوری اسلامی تصمیم گرفته دستش را بیش از پیش در جیب ملت فقیرشده ایران ببرد و در سال آینده از کسانی که حتی یک ماشین و یک خانه دارند هم مالیات بگیرد. از دوران مغول‌ها تا امروز، ایران چنین مصیبتی را به خود ندیده بود!

🔸ما گرفتار یک کارتل نظامی-مذهبی به نام جمهوری اسلامی هستیم که در غارت و چپاول ایران و سرکوب ملتش هیچ خط قرمزی ندارد. دشواری نجات ایران به دوش خود ماست؛ باید با سازماندهی، آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی چراغ راه ما است!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Dec, 11:21


🔺قتل خاموش ایرانیان در هوای آلوده؛ جمهوری اسلامی: «پول نداریم!»

❗️سالانه ۵۰هزار هم‌میهن ایرانی به خاطر آلودگی هوا زندگی را بدرود می‌گویند و ۳۵۰۰ نوزاد، مرده به دنیا می‌آیند. ایرانیان ساکن شهرهای بزرگ مثل تهران، کرج، اهواز، اصفهان، مشهد و تبریز حداقل نصف سال مجبورند هوای آلوده وارد ریه‌هایشان کنند. فقط به‌عنوان نمونه، از هر پنج ایرانی بالای ۳۰سال در استان اصفهان که به «مرگ طبیعی» می‌میرد، یک نفر دلیل مرگش هوای آلوده است.

❗️آلودگی هوا سبب بروز سرطان ریه، حملات آسم، برونشیت مزمن، بیماری مزمن انسدادی ریه، ذات‌الریه، بیماری‌های قلبی و روانی می‌شود، احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد، احتمال زایمان زودرس، کم‌ وزنی نوزاد هنگام تولد و به خطر افتادن جان مادر را افزایش می‌دهد و وقتی زنان باردار برای مدتی طولانی در معرض آلودگی هوا قرار گیرند، این آلاینده‌ها می‌توانند از سد خونی میان مادر و جنین عبور کرده و روی جنین تاثیر بگذارند.

❗️سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی که مسئولیت اجرای قانون هوای پاک را دارد، کمتر از ده درصد وظایف خود را انجام داده. اما این سازمان در کمک به قتل خاموش ایرانیان تنها مقصر نیست، ۲۱ دستگاه اجرایی از جمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری و صدا و سیما هم بی‌خیال وظایف‌شان شده‌اند و می‌گویند پول نداریم. اجرای این قانون ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بودجه لازم دارد اما تنها چای دبش، ۱۴۰ هزار میلیارد تومان به جیب زده است؛ بقیه چپاول‌ها بماند.

‼️اگر ملت ایران که از داشتن یک دولت ملی محروم است توانایی نظارت بر اجرای قانون هوای پاک را داشت، امکان نداشت که چنین ساده جان شیرینش را به منافع گروه‌های مختلف مافیایی که مملکت را اداره می‌کنند ببازد. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را تشویق می‌کند تا خود برای نجات کشور دست به کار شده و با کمک سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مستقل، درباره آنها که خون ایران را می‌مکند اطلاعات جمع کرده، گزارش‌های افشاگرانه منتشر کنند تا مجبورشان کنند در برابر خواست ملت ایران تمکین کنند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Dec, 11:21


🔘 سالانه ۵۰هزار هم‌میهن ایرانی به خاطر آلودگی هوا زندگی را بدرود می‌گویند و ۳۵۰۰ نوزاد، مرده به دنیا می‌آیند. ایرانیان ساکن شهرهای بزرگ مثل تهران، کرج، اهواز، اصفهان، مشهد و تبریز حداقل نصف سال مجبورند هوای آلوده وارد ریه‌هایشان کنند. فقط به‌عنوان نمونه، از هر پنج ایرانی بالای ۳۰سال در استان اصفهان که به «مرگ طبیعی» می‌میرد، یک نفر دلیل مرگش هوای آلوده است.

🔘 اگر ملت ایران که از داشتن یک دولت ملی محروم است توانایی نظارت بر اجرای قانون هوای پاک را داشت، امکان نداشت که چنین ساده جان شیرینش را به منافع گروه‌های مختلف مافیایی که مملکت را اداره می‌کنند ببازد. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را تشویق می‌کند تا خود برای نجات کشور دست به کار شده و با کمک سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مستقل، درباره آنها که خون ایران را می‌مکند اطلاعات جمع کرده، گزارش‌های افشاگرانه منتشر کنند تا مجبورشان کنند در برابر خواست ملت ایران تمکین کنند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

14 Dec, 11:53


🔺روزنامه جمهوری اسلامی: ایران را مافیا اداره می‌کند!

🔸روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی تایید کرده که ایران را نه دولت و حکومت که مافیا اداره می‌کند: «بار دیگر بر این واقعیت پای می‌فشاریم که مافیا، قوی‌تر از مسئولین است و به همین دلیل است که دولت‌های ما نمی‌توانند با فساد مبارزه کنند. چون مافیا از دولت‌ها و مسئولین قوی‌تر است، دولت‌ها در مبارزه با مافیا همیشه شکست می‌خورند و سپر می‌اندازند.»

🔸ویژگی‌های یک سیستم مافیایی چیست؟

۱. فساد و رشوه:
رژیم‌های مافیایی با فساد گسترده و سیستماتیک همراه هستند و مقامات در سطوح مختلف برای تسهیل فعالیت‌های مفسدانه و حفظ قدرت رشوه می‌گیرند.

۲. اقتدارگرایی: مافیا کنترل را از طریق ابزارهای استبدادی، سرکوب مخالفان و استفاده از ترس و ارعاب به عنوان ابزار قدرت، اعمال می‌کند.

۳. استثمار اقتصادی:
مافیا از اقتصاد کشور بهره‌برداری کرده و در فعالیت‌هایی مثل تروریسم، سرقت، اخاذی و پولشویی شرکت می‌کند. آنها صنایع و مشاغل کلیدی را به نفع خود کنترل می‌کنند.

۴. نفوذ در نهادها:
سازوکار مافیایی مستقیما به نهادهای کلیدی مثل اجرای قانون، قوه قضاییه و سیاست گسترش می‌یابد. این نفوذ به آنها امکان دستکاری و اجتناب از عواقب قانونی را می‌دهد.

۵. خشونت و ارعاب:
استفاده از خشونت یک ویژگی مشترک است، مافیا از تاکتیک‌هایی مثل ترور، آدم‌ربایی و سایر اشکال اجبار برای حفظ کنترل و حذف رقبا استفاده می‌کند.

۶. تضعیف فرآیندهای دموکراتیک:
نهادهای مافیایی فرآیندهای دموکراتیک مثل انتخابات را از طریق دستکاری، ارعاب رای‌دهندگان یا تقلب در نتایج تضعیف می‌کنند تا از غلبه کاندیداها یا سیاست‌های مورد نظر خود اطمینان حاصل کنند.

۷. همبستگی و خویشاوند سالاری:
موقعیت‌های قدرت و نفوذ اغلب با افراد وفادار به مافیا پر می‌شود که منجر به همبستگی و خویشاوندی گسترده هم می‌شود، جایی که ارتباطات شخصی بیش از صلاحیت‌ها اهمیت دارد.

۸. حاكميت در سايه:
گاه مافيا در سايه عمل کرده و بدون داشتن پست‌های رسمی سياسی، كنترل خود را اعمال می‌كند. آنها ممکن است در پشت صحنه کار کنند تا بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیر بگذارند.

۹. کنترل اجتماعی:
مافیا به دنبال کنترل افکار عمومی از طریق پروپاگاندا و تبلیغات رسانه‌ای و شکل دادن به روایت‌هایی است که به نفع منافع آنها است و مخالفان را سرکوب می‌کند.

۱۰. همدستی نخبگان:
حمایت یا همدستی نخبگان با نفوذ، از جمله رهبران تجاری و شخصیت‌های سیاسی، اغلب برای مافیا برای ایجاد و حفظ کنترل بر کشور بسیار مهم است.


🔸جمهوری اسلامی تمامی ویژگی‌های مافیا را دارد و باید از کارتل جمهوری اسلامی سخن گفت. ما ملت ایران از داشتن یک دولت ملی محرومیم و باید خودمان برای نجات مملکت فکری کنیم. اگر بتوانیم خودمان را سازماندهی کرده و با سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مستقل همکاری کنیم، می‌توان با تکیه بر اصول جنبش حساب‌رسی اجتماعی گامی رو به فشار همه‌جانبه بر مافیا برداشت. می‌توان درباره همه بخش‌های مافیا حساب‌رسی کرد و نتایج را با مردم در میان گذاشت و افشاگری کرد تا در مسیر برقراری یک «دولت ملی» پیش برویم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

14 Dec, 11:50


🔴 روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی تایید کرده که ایران را نه دولت و حکومت که مافیا اداره می‌کند: «بار دیگر بر این واقعیت پای می‌فشاریم که مافیا، قوی‌تر از مسئولین است و به همین دلیل است که دولت‌های ما نمی‌توانند با فساد مبارزه کنند. چون مافیا از دولت‌ها و مسئولین قوی‌تر است، دولت‌ها در مبارزه با مافیا همیشه شکست می‌خورند و سپر می‌اندازند.»

🔴 جمهوری اسلامی تمامی ویژگی‌های مافیا را دارد و باید از کارتل جمهوری اسلامی سخن گفت. ما ملت ایران از داشتن یک دولت ملی محرومیم و باید خودمان برای نجات مملکت فکری کنیم. اگر بتوانیم خودمان را سازماندهی کرده و با سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مستقل همکاری کنیم، می‌توان با تکیه بر اصول جنبش حساب‌رسی اجتماعی گامی رو به فشار همه‌جانبه بر مافیا برداشت. می‌توان درباره همه بخش‌های مافیا حساب‌رسی کرد و نتایج را با مردم در میان گذاشت و افشاگری کرد تا در مسیر برقراری یک «دولت ملی» پیش برویم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

12 Dec, 14:02


🔺یک اقتصاددان: جمهوری اسلامی، پیشروی در باتلاق!

♦️اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، فرشاد مومنی، گفته «وقتی در چارچوب سیاست مخرب شوک‌درمانی در زمینه قیمت حامل‌های انرژی در سال ۱۳۸۹، بنا شد یارانه نقدی به میزان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه شود، قدرت خرید این رقم در آن زمان معادل ۴۵.۵ دلار بود، اما اکنون در سایه بی‌اعتنایی به روندهای مشکوک، پرفساد و به مخاطره‌اندازنده استقلال ملی، این رقم بسیار کمتر از یک دلار قدرت خرید دارد. این وضعیت، روندهای نگران‌کننده پیشروی در باتلاق را به نمایش می‌گذارد.»

♦️«در سایه‌ی پشت‌کردن به تولید فناورانه، اندازه کل جمعیت فقیر در ایران، از حدود ۱۰ میلیون نفر در سال ۱۳۸۹، یعنی سرآغاز تمسک افراطی به رویه‌های شوک‌درمانی، در سال ۱۴۰۰ از مرز ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فراتر رفته است و گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد اندازه این جمعیت همچنان در سال‌های بعد رو به افزایش داشته. این نقدینگی که به طرز افراطی افزایش یافته، نقش یک اهرم فشار برای گسترش و تعمیق وابستگی‌های ذلت‌آور به دنیای خارج را ایفا می‌کند و باعث شده نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی کشور در تخصیص منابع به شکل ولنگارانه و با سرگیجگی و آشفتگی تصمیم‌گیری کند.»

♦️«در سند بودجه‌ی ۱۴۰۴، ۳ میلیارد دلار از منابع ارزی که سال ۱۴۰۳ به واردات کالاهای اساسی تعلق داشته را کم می‌کنند و ۲ میلیارد آن را به واردکنندگان خودروهای لوکس اختصاص می‌دهند. بخش مهمی از آنچه که اسم آن را ناترازی گذاشته‌اید، به آمیزه‌ای از فساد، نابخردی و ناکارآمدی برمی‌گردد. تمام گزارش‌های رسمی می‌گویند یک ریشه ماجرای بحران فزاینده مصرف بنزین، به الگوی تولید خودرو و ریشه دیگر آن به الگوی تولید مسکن در کشور مربوط می‌شود. باید به جای مفهوم چرتکه‌ای ناترازی، بر این عدم‌تعادل‌های اساسی که به دلیل نابخردی‌ها و فسادها گریبان کشور را گرفته، متمرکز شوید.»

♦️«برآورد شده که موتورهای خودروهای داخلی از گونه‌ای هستند که در آن بین ۲ تا ۲.۵ برابر استاندارد، بنزین مصرف می‌شود. باید از آن ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلاری که صرف واردات بنزین و گازوییل کردید، یک درصد آن را به اصلاح موتورهای ساخت داخل و یک درصد را به بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور اختصاص می‌دادید. اکنون ما برآوردهایی داریم که نشان می‌دهد فقط اگر این اقدام درباره خودروهای کشور می‌شد، روزانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون لیتر کاهش مصرف بنزین انجام می‌شد.»

♦️«از شهریور ۱۳۹۰ تا شهریور ۱۴۰۰، قیمت تمام اولیه مورد نیاز خودروسازهای کشور، بین ۲ تا حدود ۴ برابر شده. از همه مهم‌تر، دلار ۲۰ برابر، قیمت ورق‌های فولادی ۱۹ برابر، مس ۱۷ برابر، آلومینیوم ۱۷ برابر و یورو ۱۷ برابر شده و اجازه افزایش قیمت به خودروسازها در این دوره ۷ برابر بوده، اما به دلال‌ها اجازه دادند که قیمت خودرو را تا ۱۲ برابر افزایش دهند. به‌خوبی دلال‌پروری می‌کنند و صد گونه مداخله رانتی فاسد هم در خودروسازها انجام می‌شود؛ از جمله اینکه آن‌چنان نیروی مازاد به آن تحمیل می‌کنند که برآورد شده نیروی انسانی شاغل در برخی خودروسازی‌های کشور، بیش از ۴ برابر نیروی انسانی مورد نیازش است.»

♦️ایران در حال حاضر «دولت» ندارد یعنی تمام سازوکار عظیم‌الجثه‌ای که به اسم مجلس، دولت و قضاییه می‌بینیم هیچکدام از نقش‌های یک حکومت را اجرا نمی‌کنند بلکه مملکت را بین اعضای کارتل جمهوری اسلامی تقسیم کرده‌اند و تمام هم‌وغم‌شان پر کردن جیب‌شان از طریق چپاول و غارت ایران و ایرانی است. در این شرایط، هیچ اتفاق مثبتی نمی‌افتد مگر اینکه ما ملت با تمام توان به مسیر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. از هیچ مورد دزدی و فساد نگذریم و افشاگری کنیم تا آنها که خون ملت را در شیشه کرده‌اند عریان در برابر ملت قرار بگیرند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی همین مسیر را طی می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

12 Dec, 14:01


اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، فرشاد مومنی، گفته «وقتی در چارچوب سیاست مخرب شوک‌درمانی در زمینه قیمت حامل‌های انرژی در سال ۱۳۸۹، بنا شد یارانه نقدی به میزان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه شود، قدرت خرید این رقم در آن زمان معادل ۴۵.۵ دلار بود، اما اکنون در سایه بی‌اعتنایی به روندهای مشکوک، پرفساد و به مخاطره‌اندازنده استقلال ملی، این رقم بسیار کمتر از یک دلار قدرت خرید دارد. این وضعیت، روندهای نگران‌کننده پیشروی در باتلاق را به نمایش می‌گذارد.»

ایران «دولت» ندارد یعنی تمام سازوکاری که به اسم مجلس، دولت و قضاییه می‌بینیم هیچکدام از نقش‌های یک حکومت را اجرا نمی‌کنند بلکه مملکت را بین اعضای کارتل جمهوری اسلامی تقسیم کرده‌اند و تمام هم‌وغم‌شان پر کردن جیب‌شان از طریق چپاول و غارت ایران و ایرانی است. در این شرایط، هیچ اتفاق مثبتی نمی‌افتد مگر اینکه ما ملت با تمام توان به مسیر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنیم. از هیچ مورد دزدی و فساد نگذریم و افشاگری کنیم تا آنها که خون ملت را در شیشه کرده‌اند عریان در برابر ملت قرار بگیرند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی همین مسیر را طی می‌کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Dec, 09:58


🔹تمرکز روز جهانی حقوق‌بشر امسال بر اهمیت حقوق‌بشر در زندگی روزمره بود. موضوعی که ما ایرانیان هر روز و شب آن را نفس می‌کشیم؛ از تحقیر پیوسته و مدام بر سر فیلترینگ و موش و گربه بازی فیلترشکن و توهین به کرامت انسانی‌مان گرفته تا دروغ‌های همیشگی درباره رانت‌ها و دزدی‌ها، اداره مافیایی مملکت، بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ملت و مملکت و سرکوب گسترده و عمیق در برابر هر تلاشی برای بهتر زندگی کردن فقط یک معنی دارد: هیچ حقوقی نداریم و داریم خفه می‌شویم!

🔹سازوکارهای بین‌المللی توان وارد کردن فشارهای گسترده‌ای را بر دولت‌های ناقض حقوق‌بشر دارند اما محدودیت‌های عرف بین‌الملل باعث می‌شود تا جامعه بین‌الملل تنها زمانی گام‌های اساسی برای موضوع نقض گسترده حقوق‌بشر بردارد که اراده ملت‌ها به حرکت درآید. راه دشوار نجات ایران از مصیبت کنونی، همراهی و همدلی گسترده ما ملت ایران در کمک به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی است تا وادار شود به خواست ملت تمکین کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی هم در همین مسیر تلاش می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

09 Dec, 11:34


🔸هرقدر که از بودجه مملکت بیشتر سر دربیاوریم، بهتر می‌توانیم مچ چپاولگران را بگیریم و از غارت ثروت ملی ایران جلوگیری کنیم. ایران ما بیش از چهار دهه است که دولت ملی ندارد و جمهوری اسلامی از یک حکومت تمامیت‌خواه به یک مافیا تبدیل شده که برای منافع خودش حاضر است همه‌چیز ایران را بفروشد. مسئولیت نجات ایران به دوش ما ملت و جنبش حساب‌رسی اجتماعی چراغ راه است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

06 Dec, 12:05


▪️حساب‌رسی اجتماعی ابزاری قدرتمند در دستان ملت ایران است که با آن ساختارهای فاسد را شناسایی کرده، فساد را مستند می‌کند و مفسدان را به گوشه رینگ عدالت و پاسخگویی می‌برد. این فرآیند مردم را به نیرویی تبدیل می‌کند که هیچ نظام فاسدی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد. اما این مأموریت عظیم، بدون کار داوطلبانه ممکن نیست. داوطلبان قلب تپنده جنبش‌ها ازجمله جنبش حساب‌رسی اجتماعی هستند؛ افرادی که بی‌هیچ چشمداشتی وقت، مهارت و انرژی خود را وقف هدفی بزرگ می‌کنند: نجات میهن از مافیای فساد و تروریسم.

▪️داوطلبان نیروی وحدت‌بخش جامعه‌اند و نشان می‌دهند که با کار جمعی، حتی بزرگ‌ترین موانع قابل عبوراند. در روز جهانی داوطلب، از همه کسانی که شجاعانه در این مسیر گام برمی‌دارند تقدیر می‌کنیم. داوطلبان با جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات، به جامعه کمک می‌کنند تا عمق فاجعه فساد سیستماتیک و چپاول ایران را درک کند. حضور و فعالیت مستمر داوطلبان در مستندسازی و افشاگری، شبکه‌های مافیایی را زیر ذره‌بین مردم قرار می‌دهد. هر داوطلب، یک سرباز نجات ایران!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

04 Dec, 15:57


🔘 رئیس هیئت‌مدیره سندیکای برق اصفهان گفته:
«هر سال تولید گاز در کشور حداقل ۱۰درصد کاهش پیدا می‌کند و اگر ۸۰ میلیارد دلار به صنعت گاز تزریق نشود این روند ادامه می‌یابد. کمبود گاز امسال ۲۸درصد بیشتر از پارسال است. فقط برای حفظ وضعیت فعلی برق کشور به ۱۰۰ میلیارد دلار پول نیاز داریم درحالی‌که جمهوری اسلامی به فعالان حوزه تولید برق بدهکار است. اگر همین امروز ۵۰۰ میلیارد دلار وارد کشور شود شاید بتوان همین وضعیت را حفظ کرد. وضعیت صنعت جدا از وضعیت اقتصاد و سیاست نیست. یک نفر باید این خبر را ببرد که وضعیت خوب نیست.»

🔘 ایران ما، کشوری با ذخایر عظیم و ثروت هنگفت گرفتار مافیای جمهوری اسلامی شده و رو به نابودی می‌رود. حالا که بیش از چهار دهه است که از داشتن دولت ملی محروم هستیم، ما ملت ایران خودمان باید مملکت را نجات دهیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت را توانمند می‌کند تا بتوانند حق‌شان را بگیرند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

23 Nov, 19:44


♦️این تصویری از تجمع افراد دارای معلولیت و خانواده‌هایشان در روز سه‌شنبه ۲۹ آبان است که «کمپین معلولان» نوشته خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و رسانه‌های داخلی حتی یک خط هم درباره‌اش ننوشته‌‌اند. «ناشنوایانی که سکوت‌شان پر از امید، اراده و خشم مقدس فریاد است، نابینایانی که حقیقت را بهتر از هرکسی می‌بینند و معلولانی که با هر گام، زمین را به لرزه درمی‌آورند.» خیابان راهی است تا بر مافیای جمهوری اسلامی فشار بیاوریم. این فشار اجتماعی فواید و چالش‌هایی دارد که با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده تکمیل شده و در راستای فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی قرار می‌گیرد. داریم خفه می‌شویم!

♦️جنبش حساب‌رسی اجتماعی معتقد است ملت ایران صاحب این مملکت هستند و قدرت آن‌ها در گستردگی و جمعیت آنها است و با تمرکز کردن بر حوزه‌های مختلف می‌توانند فسادها و خیانت‌ها را جمع‌آوری کرده و منتشر کنند تا مردم در مسیر رسیدن به حق‌شان تصمیم‌های هرچه آگاهانه‌تری بگیرند. همه از رنج و دشواری نجات ایران از تحقیر کنونی آگاهیم اما با هوشیاری و همدلی می‌توان ناقضان حقوق ما را ضعیف کرد و «خیابان مملو از همه» در همین مسیر است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

22 Nov, 17:17


🔺یک اقتصاددان: جمهوری اسلامی آینده‌فروشی می‌کند!

🔸اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، فرشاد مومنی، درباره وضعیت فاجعه‌بار اقتصاد مملکت زیر دست مافیای جمهوری اسلامی گفته «همه جهت‌گیری‌های کلیدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ بر محور شوک‌های چندلایه به قیمت‌های کلیدی و افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها و خدمات عرضه‌شده از سوی دولت بنا شده. دولتی که خودش گران‌فروشی می‌کند، چگونه می‌خواهد مانع گران‌فروشی‌های دیگر شود؟»

🔸«با فروش اوراق در لایحه بودجه ۱۴۰۴ و آینده‌فروشی، برای گذران امور جاری استقراض می‌کنند. این مسأله از یک زاویه افلاس مالی دولت را نشان می‌دهد که حتی برای گذران امور جاری‌اش، منبع نفت و گاز کفایت نمی‌کند. اما زاویه کلیدی دیگر ماجرای نشر افراطی اوراق این است که اولاً مناسبات اقتصادی را ربوی می‌کند و در درجه بعد، نیروی محرکه از میدان به در کردن بخش خصوصی مولد است. وقتی دولت چنگ می‌اندازد و تمام منابع مالی را جمع‌آوری می‌کند، بحران تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی را حادتر می‌کند.»

🔸«در اقتصاد سیاسی رانتی ۳۵ سال گذشته ایران، بزرگ‌ترین سرکوب‌ها و ظلم‌ها در حق نیروی کار اعمال شده است و ما با استثمار چندلایه در این زمینه روبه‌رو هستیم. در بودجه ۱۴۰۴، ببینید دولت درباره خودش تورم را خوب می‌فهمد، بنابراین رشد هزینه‌هایش را تقریباً متناسب با تورم رسماً اعلام‌شده در نظر گرفته است، اما برای نیروی کار، رشد هزینه را تقریباً نصف تورم رسماً اعلام‌شده در نظر گرفته است. این قفل تاریخی همچنان کار می‌کند و ما باید کمک کنیم حکومت گرامی از این چرت ۳۵ ساله بیدار شود. وقتی اساس بر استثمار این انسان‌ها باشد، روشن است که با امتناع توسعه روبه‌رو می‌شویم و تمام روندهای قهقرایی موجود در مؤلفه‌های کلیدی توسعه در ایران هم گواه این مسأله است.»

🔸«ستون فقرات امنیت اقتصادی، بنگاه‌های تولیدی هستند. تنها آمار تعداد بنگاه‌های صنعتی ورشکست‌شده در ایران در ۳۵ سال گذشته را ردگیری کنید، ببینید چه خبر است!؟ اکنون یکی از حادترین مسائل اقتصاد سیاسی ایران این است که بنگاه‌های تولید صنعتی ما با حدود یک‌سوم ظرفیتشان کار می‌کنند. به دلیل نابخردی در سیاست‌گذاری اقتصادی و سوگیری‌های غیرمولد در فرایندهای تصمیم‌گیری و تخصیص منابع، شرایطی را تجربه می‌کنیم که بنگاه‌های تولیدی ما نمی‌توانند تقریباً از دوسوم ظرفیتشان استفاده کنند و بخش مهمی از آنچه که تولید شده هم فروخته نمی‌شود. به این معنا که جمعیت ایران قادر نیستند آنها را بخرند و ما از دریچه اقتصاد سیاسی، با یک پدیده دوقطبی روبه‌رو هستیم. آنها که مایل به خرید محصولات ایرانی هستند، قادر به خرید آن نیستند و آنها که قادر هستند، مایل نیستند. یعنی آنها که ثروت‌های غیرعادی دارند، امکان ندارد که به مصرف محصولات داخلی تن دهند.»

🔸«در چارچوب این مناسبات استثماری، یکی از دلالت‌های کلیدی مسأله، سیطره فساد است و بخش‌هایی از دولتمردان، نفع شخصی خود را نسبت به منابع ملی مرجح می‌دانند. بنابراین اشخاصی در ساختار قدرت، به بهای افلاس بخش اعظم جمعیت، انحطاط در بنیه تولیدی کشور و فرو‌افتادگی مالی حکومت، غیرعادی ثروتمند می‌شوند. برای همه این موارد شواهد تکان‌دهنده و حیرت‌انگیزی وجود دارد، اما از آنجا که ما تمرین کافی نداریم که مسأله را از دریچه اقتصاد سیاسی ببینیم، متوجه نمی‌شویم. تنها سقوط‌های پی‌درپی شاخص رابطه مبادله را در ربع قرن گذشته ردگیری کنید تا ببینید که نظام ملی بازنده بزرگ این مناسبات استثماری است.»

🔸«وقتی که شما قادر به سرمایه‌گذاری نیستید، یعنی جوانانی که دانش و مهارت کسب می‌کنند را سرخورده می‌کنید، چرا که برای آنها چشم‌انداز شغل باکیفیت از بین می‌رود. کشور به سمت وابستگی‌های ذلت‌آور به دنیای خارج کشیده می‌شود. وقتی بنگاه‌های تولیدی کار نکنند، نیازهای مصرفی کشور که منتفی نمی‌شود. بنابراین از این زاویه هم خسارت می‌بینیم.» برای پس گرفتن میهن‌مان از مافیای جمهوری اسلامی نیازمند یک حرکت ملی در راستای آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده هستیم تا فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی را تکمیل کنیم و با برپایی یک دولت ملی و دموکراتیک ایران را نجات دهیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در این مسیر به ما ملت ایران کمک می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

22 Nov, 17:16


اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، فرشاد مومنی، درباره وضعیت فاجعه‌بار اقتصاد مملکت زیر دست مافیای جمهوری اسلامی گفته «همه جهت‌گیری‌های کلیدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ بر محور شوک‌های چندلایه به قیمت‌های کلیدی و افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها و خدمات عرضه‌شده از سوی دولت بنا شده. دولتی که خودش گران‌فروشی می‌کند، چگونه می‌خواهد مانع گران‌فروشی‌های دیگر شود؟»

«وقتی که شما قادر به سرمایه‌گذاری نیستید، یعنی جوانانی که دانش و مهارت کسب می‌کنند را سرخورده می‌کنید، چرا که برای آنها چشم‌انداز شغل باکیفیت از بین می‌رود. کشور به سمت وابستگی‌های ذلت‌آور به دنیای خارج کشیده می‌شود. وقتی بنگاه‌های تولیدی کار نکنند، نیازهای مصرفی کشور که منتفی نمی‌شود. بنابراین از این زاویه هم خسارت می‌بینیم.» برای پس گرفتن میهن‌مان از مافیای جمهوری اسلامی نیازمند یک حرکت ملی در راستای آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده هستیم تا فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی را تکمیل کنیم و با برپایی یک دولت ملی و دموکراتیک ایران را نجات دهیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در این مسیر به ما ملت ایران کمک می‌کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Nov, 05:58


🔺پژوهشگر توسعه: هیچ‌جا را سالم نگذاشته‌اند!

✔️چهل و شش سال سازوکار مافیایی جمهوری اسلامی، با تصمیم‌گیری‌های ضد ایرانی و سیاست‌های ضدتولید، میهن ما را به میدان تاخت‌وتاز تاجرباشی‌ها و رانت‌خوارانی تبدیل کرده که سرمایه‌های ملی را بلعیده و صنعت و تولید را به زوال کشانده‌اند. رانت‌های کلان ارزی که به‌جای تقویت تولید، به فساد و وابستگی بیشتر انجامیده‌اند، نه‌تنها جلوی پیشرفت فناوری و اشتغال‌زایی را گرفته‌اند، بلکه زیرساخت‌های اقتصادی را هم نابود کرده‌اند. محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه، گفته «جمهوری اسلامی با سیاست «کوتوله‌پروری» به‌جای اقتصاد مقیاس، فساد و رقابت مخرب را نهادینه کرده و صنایع کلیدی کشور را به مرز فروپاشی رسانده!»

✔️مدیران مافیای جمهوری اسلامی به تجربه‌های موفق جهانی مثل کره جنوبی مطلقا بی‌اعتنا هستند. کره‌ای‌ها با تمرکز بر تولیدات استراتژیک، رشد اقتصادی خود را تضمین کردند، اما جمهوری اسلامی در مسیری معکوس، منابع ارزی عظیمی را به تولید ناکارآمد و واردات بی‌هدف اختصاص داده. آیا می‌دانید که مثلا یخچالی که تولید می‌کنیم، مواد اولیه آن را از عربستان و کشورهای دیگر وارد می‌کنیم؟ تکنولوژی‌هایی که با هزینه‌های سنگین به کشور آورده می‌شوند، به دلیل بی‌برنامگی به نابودی کشیده شده و با زنجیره‌ای از صنایع متکی به «خارج» مواجه هستیم؟

✔️بحرینیان ادامه داده «صنعت خودروی کشور، به‌عنوان نماد بی‌کفایتی جمهوری اسلامی، درگیر بحران‌های جدی است. تصمیم‌گیری‌های غیرعقلانی مدیران، نظیر تغییرات مدیریتی در پایان سال و تأخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان، این صنعت را به بن‌بست رسانده. چگونه می‌توان انتظار داشت کیفیت و بهره‌وری افزایش یابد وقتی اساساً نگاه مدیران به صنعت، نه برنامه‌محور که رانت‌محور است؟»

✔️واردات بی‌رویه هم به‌عنوان یک سیاست تخریبگر دیگر، به‌جای حل مشکلات، بحران‌ها را تشدید کرده. آیا واردات خودرو در دهه ۷۰ به بهبود کیفیت منجر شد؟ خیر، بلکه بدهی‌های سنگین و کاهش اعتبار مالی کشور را به دنبال داشت. کیفیت نه با واردات بلکه با برنامه‌ریزی و تقویت زیرساخت‌ها به دست می‌آید؛ امری که جمهوری اسلامی نه‌تنها قادر به آن نیست، بلکه با سیاست‌های ضدتولیدی خود، مانع از هرگونه رشد واقعی شده.

✔️در جمهوری اسلامی که قوانین و عملکردهای اجرایی، ضدتولید هستند، انتظار رشد اقتصادی و صنعتی غیرمنطقی است. مافیایی که اولویت خود را خرید محبوبیت و مدیریت نمایشی قرار داده، نه تنها تولید داخلی را نابود کرده، بلکه میهن ما را به واردات‌محوری، فساد سیستماتیک و اتلاف منابع سوق داده. این همه، شواهد روشنی بر ناکارآمدی مطلق جمهوری اسلامی و ضرورت گذار از این سیستم فاسد است برای بازسازی کشور و احیای صنعت، تولید و اقتصاد ملی. جنبش حساب‌رسی اجتماعی مشعل روشنگر این مسیر در خدمت ملت ایران است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Nov, 05:58


▪️چهل و شش سال سازوکار مافیایی جمهوری اسلامی، با تصمیم‌گیری‌های ضد ایرانی و سیاست‌های ضدتولید، میهن ما را به میدان تاخت‌وتاز تاجرباشی‌ها و رانت‌خوارانی تبدیل کرده که سرمایه‌های ملی را بلعیده و صنعت و تولید را به زوال کشانده‌اند. رانت‌های کلان ارزی که به‌جای تقویت تولید، به فساد و وابستگی بیشتر انجامیده‌اند. محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه، گفته «جمهوری اسلامی با سیاست «کوتوله‌پروری» به‌جای اقتصاد مقیاس، فساد و رقابت مخرب را نهادینه کرده و صنایع کلیدی کشور را به مرز فروپاشی رسانده!»

▪️در جمهوری اسلامی که قوانین و عملکردهای اجرایی، ضدتولید هستند، انتظار رشد اقتصادی و صنعتی غیرمنطقی است. مافیایی که اولویت خود را خرید محبوبیت و مدیریت نمایشی قرار داده، نه تنها تولید داخلی را نابود کرده، بلکه میهن ما را به واردات‌محوری، فساد سیستماتیک و اتلاف منابع سوق داده. این همه، شواهد روشنی بر ناکارآمدی مطلق جمهوری اسلامی و ضرورت گذار از این سیستم فاسد است برای بازسازی کشور و احیای صنعت، تولید و اقتصاد ملی. جنبش حساب‌رسی اجتماعی مشعل روشنگر این مسیر در خدمت ملت ایران است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Nov, 08:50


🔺فساد سیستماتیک در نهاد دانشگاه

▪️یکی از حوزه‌هایی که به سازوکارهای مافیایی آلوده و دچار فساد سیستماتیک شده، نهاد دانشگاه و تولید علم است. شاید یکی از نقاط عطف افشا شدن فساد عمیق این حوزه، خبر مجله ساینس در سال ۱۳۹۵ بود که آمار حذف ۵۸ مقاله از ۲۸۲ «پژوهشگر» ایرانی را منتشر کرد. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، سهم اعضای هیئت‌علمی در پرونده‌های دانشگاهی مرتبط با تخلف علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بیش از دانشجویان بوده!

▪️یکی از الگوهای سیستماتیک در این حوزه، بی‌اعتنایی عامدانه به فساد و تخلف استادان چه در مقام مدرس و چه در مقام مسئولان اداری و آموزشی در ساختار آکادمی است. برخوردی که با دانشجویان در حوزه اعمال فاسد می‌شود قابل مقایسه با استادان نیست. نمونه‌های فراوانی وجود دارد از اینکه چگونه استادان لابی و رفرنس‌سازی می‌کنند و دانشجویان را وادار می‌کنند از آن مقالات استفاده کنند تا ارجاع داده شود. آزارهای اخلاقی بعضی از استادان علیه دانشجویان دختر هم معمولا دچار همین سرنوشت یکسان می‌شود و «به جایی نمی‌رسد.»

▪️وزارت علوم و وزارت بهداشت مافیا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری در قبال اتهامات مدیران متخلف را تشکیل نمی‌دهند، پرونده‌ها را بدون دادن کمترین اطلاع از نتیجه رسیدگی به شاکی مختومه می‌کنند، شاکیان را مجبور می‌کنند تا شکایتشان را چندین بار در سامانه ثبت کنند یا حتما به شکل مکتوب ارائه کنند، رسیدگی به پرونده‌ها را عامدانه طول می‌دهند، پرونده‌ها را مکررا به بخش‌های مختلف اداری ارجاع می‌دهند، اسناد شکایت را مطالعه نمی‌کنند، از شاهدان و مطلعان اطلاعات نمی‌گیرند، با دانشجویان منتقد ناعادلانه، فریبکارانه و انتقام‌جویانه برخورد می‌کنند، اطلاعات تخلف‌ها را کتمان کرده و مدیران را فریب می‌دهند، به اطرافیان شاکی فشاد می‌آورند و نظرات آنها را تفتیش می‌کنند، علیه شاکی اطلاعات غلط منتشر می‌کنند، به شاکیان توهین کرده و به آنها افترا می‌بندند و درنهایت از دانشجویان و شاکیان هتک حیثیت کرده و افکار عمومی را فریب می‌دهند.

▪️در شرایطی که ایران «دولت» ندارد و مملکت توسط مافیای جمهوری اسلامی به گروگان گرفته شده، حساب‌رسی اجتماعی به ملت ایران ازجمله به دانشجویان و استادان کمک کند تا با نظارت موثر بر بخش‌های محتلف مثلا دانشگاه‌ها مانع از آسیب‌های عمیق و مکرر وزارتخانه‌های مافیایی به نهاد علم و دانشگاه و زندگی دانشجویان و استادان شده و اجازه ندهند تا این فساد سیستماتیک سرمایه‌های مملکت را باد دهد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Nov, 08:50


✖️یکی از حوزه‌هایی که به سازوکارهای مافیایی آلوده و دچار فساد سیستماتیک شده، نهاد دانشگاه و تولید علم است. شاید یکی از نقاط عطف افشا شدن فساد عمیق این حوزه، خبر مجله ساینس در سال ۱۳۹۵ بود که آمار حذف ۵۸ مقاله از ۲۸۲ «پژوهشگر» ایرانی را منتشر کرد. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، سهم اعضای هیئت‌علمی در پرونده‌های دانشگاهی مرتبط با تخلف علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بیش از دانشجویان بوده!

✖️در شرایطی که ایران «دولت» ندارد و مملکت توسط مافیای جمهوری اسلامی به گروگان گرفته شده، حساب‌رسی اجتماعی به ملت ایران ازجمله به دانشجویان و استادان کمک کند تا با نظارت موثر بر بخش‌های محتلف مثلا دانشگاه‌ها مانع از آسیب‌های عمیق و مکرر وزارتخانه‌های مافیایی به نهاد علم و دانشگاه و زندگی دانشجویان و استادان شده و اجازه ندهند تا این فساد سیستماتیک سرمایه‌های مملکت را باد دهد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

18 Nov, 19:51


❗️بی‌اعتنایی مطلق مافیای جمهوری اسلامی به امنیت معدنکاران، ناتوانی در سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ناترازی‌های مکرر در تأمین برق و خاموشی‌های مداوم، تنها گوشه‌ای از معضلاتی است که در دهه‌های گذشته بر بخش معدن سایه انداخته، عملاً رشد آن را متوقف کرده و معدنکاران ما را به قتل می‌رساند.

‼️جمهوری اسلامی به‌جای ایمنی ملت ایران تنها به ایمنی منافع خودش می‌اندیشد و حاضر است همه ما را در این مسیر قربانی کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی از آگاهی‌بخشی و افشاگری می‌گوید؛ مسیری که به نجات ایران و برقراری یک دولت ملی و دموکراتیک می‌رسد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

16 Nov, 09:21


🔹در فساد سیستماتیک، نهادهای نظارتی کارکرد خود را از دست داده و تبدیل به بازوهای حمایت و ترویج فساد می‌شوند. بشنوید که چه فسادی در بانک‌های مافیا جریان دارد که حتی خود بخش بازرسی بانک هم امکان ورود به آن و اعمال نظر را ندارد.

🔸در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم، باید به دنبال راهی بود تا قدرت نظارت بر آنچه در مملکت می‌گذرد در دستان ملت قرار بگیرد و ایران از سقوط روزافزون نجات یابد. حساب‌رسی اجتماعی می‌تواند این نقش را بازی کند و به ملت ایران کمک کند تا به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنند و صاحبان قدرت را وادار کنند که خواست ملت را بپذیرند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Nov, 17:00


🔺اصل ۴۴ قانون اساسی مافیا اسم رمز غارت ایران!

بیش از ۷۰۰۰ هزار روز پیش با هیاهو و پروپاگاندای فراوان گفتند که قرار است اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرا کنند -بدون توضیحی که چرا تا آن موقع اجرا نمی‌شد- و از «ظرفیت‌های بخش خصوصی» استفاده کنند تا جایی که این موضوع را در حد معجزه علی خامنه‌ای بالا بردند. اما اتفاقی که قرار بود بیفتد این بود که مافیای جمهوری اسلامی به نام خصوصی‌سازی شرکت‌ها و نهادها را به اعضای کارتل به ثمن بخس هدیه کند. اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی اسم رمز غارت و چپاول ایران بود!

در این به اصطلاح خصوصی‌سازی‌ها که با اعمال نظر مدیران مافیایی و حمایت‌های پنهان و آشکار دولت جمهوری اسلامی همراه بوده و همواره سطحی و بی‌اعتنا به تخصص سازمان‌های مربوطه است هم به راندمان کار شرکت‌ها شدیدا آسیب زد، هم مانع اجرای ایده‌های جدید و به کارگیری مناسب بخش خصوصی شد و هم درنهایت منجر به گزارش عملکرد منفی شرکت مورد نظر و ملغی شدن خصوصی‌سازی شد.

در یک دولت ملی و دموکراتیک خصوصی‌سازی براساس برنامه‌ریزی دقیق، شفافیت در فرآیندها، نظارت پیوسته، رقابت سالم، بهبود تولید، هدایت سرمایه‌ها به سمت فعالیت‌های مولد و مقابله موثر با انحصار رخ می‌داد. در چنین شرایطی می‌بود که دولت و بخش خصوصی در این زمینه همکاری می‌کردند و از این طریق تورم و فشار بر ملت را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دادند. اما جمهوری اسلامی مانع از خصوصی‌سازی شد چراکه در آن صورت دیگر امکان غارت مملکت را نداشتند و منافعشان به خطر می‌افتاد.

اعضای کارتل از طریق رانت اطلاعاتی، سنگ‌اندازی در مسیر بخش خصوصی واقعی، جلوگیری از هرگونه استراتژی بلندمدت برای مملکت، دشمنی با شفافیت و انتشار عامدانه اطلاعات غلط (دیس‌اینفورمیشن) و کنترل و انحصار در بازار نمی‌گذارند چیزی از این خصوصی‌سازی به ملت برسد. در اقتصاد کلان مملکت هم بی‌ثباتی نرخ ارز، غیرقابل پیش‌بینی بودن اقتصاد، تورم بالا و دشمنی با اقتصاد آزاد، ایران را به ورطه فقر و ناتوانی مفرط کشاند. حداقل ۸۰درصد اقتصاد در دست جمهوری اسلامی و سپاه پاسدار آن است و با قیمت‌گذاری دستوری تعادل همه‌چیز را به هم می‌زند.

با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده علیه جزء به جزء جمهوری اسلامی گامی اساسی در فشار همه‌جانبه بر مفسدان، خائنان و جنایتکاران که ایران ما را گروگان گرفته‌اند برداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغیییر می‌داند که می‌توانند با همراهی و همدلی و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های جامعه مدنی و شبکه‌های اجتماعی ایران را پس بگیرند و یک دولت ملی و دموکراتیک در کشور برقرار کنند؛ دولتی که با تمام توان فقط به آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی بیندیشد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Nov, 16:59


🔘 بیش از ۷۰۰۰ هزار روز پیش با هیاهو و پروپاگاندای فراوان گفتند که قرار است اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرا کنند -بدون توضیحی که چرا تا آن موقع اجرا نمی‌شد- و از «ظرفیت‌های بخش خصوصی» استفاده کنند تا جایی که این موضوع را در حد معجزه علی خامنه‌ای بالا بردند. اما اتفاقی که قرار بود بیفتد این بود که مافیای جمهوری اسلامی به نام خصوصی‌سازی شرکت‌ها و نهادها را به اعضای کارتل به ثمن بخس هدیه کند. اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی اسم رمز غارت و چپاول ایران بود!

🔘 با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده علیه جزء به جزء جمهوری اسلامی گامی اساسی در فشار همه‌جانبه بر مفسدان، خائنان و جنایتکاران که ایران ما را گروگان گرفته‌اند برداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغیییر می‌داند که می‌توانند با همراهی و همدلی و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های جامعه مدنی و شبکه‌های اجتماعی ایران را پس بگیرند و یک دولت ملی و دموکراتیک در کشور برقرار کنند؛ دولتی که با تمام توان فقط به آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی بیندیشد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 20:33


🔺تجربه اندونزی در دموکراسی

🔘 اندونزی، کشوری با ۲۷۵ میلیون جمعیت و ۸۶درصد مسلمان، پس از چندین دهه فراز و نشیب درنهایت به دموکراسی رسید. سیاستمداران اندونزی به اصول دموکراسی احترام می‌گذارند و این اصول برای ملت اندونزی هم ارزشمند است که به یک سیستم سیاسی سالم کمک می‌کند. اصول کلیدی دموکراتیک مورد حمایت در اندونزی شامل انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی‌های مدنی، مسئولیت‌پذیری و فراگیری سیاسی است.

🔘 انتخابات آزاد و عادلانه سنگ بنای دموکراسی اندونزی است. انتخابات منظم در سطوح مختلف برگزار می‌شود و تضمین می‌کند که شهروندان فرصت انتخاب نمایندگان خود را دارند. روند انتخابات عموما شفاف است و دسترسی برابر به مشارکت سیاسی را فراهم می‌کند.

🔘 سیاستمداران اندونزی اهمیت حمایت از آزادی‌های مدنی و حقوق بشر را درک می‌کنند. آنها از آزادی بیان، گردهمایی و تشکل‌یابی حمایت کرده و قانون به افراد اجازه می‌دهد آزادانه نظراتشان را بیان کنند و در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت کنند. مردم هم از سیاستمداران انتظار دارند که از این حقوق محافظت و در جهت ارتقای آنها تلاش کنند.

🔘 پاسخ‌گویی یک اصل دموکراتیک با ارزش در اندونزی است. سیاستمداران با تلاش‌هایی که برای مبارزه با فساد و ترویج حکم‌رانی خوب انجام می‌دهند، مسئول اعمال و تصمیمات خود هستند. پروسه‌های شفاف و نظارت عمومی به تضمین پاسخ‌گویی کمک می‌کند.

🔘 فراگیری سیاسی هم در سیاست اندونزی به رسمیت شناخته شده است. تلاش‌هایی برای ترویج مشارکت گروه‌های به حاشیه رانده شده از جمله زنان و اقلیت‌های مذهبی انجام می‌شود. درک اهمیت نمایندگی و فراگیری، فرآیندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشد.

🔘 در حالی که چالش‌ها وجود دارند، پایبندی به اصول دموکراتیک توسط سیاستمداران اندونزی و ملت نشان‌دهنده پیشرفت در توسعه دموکراتیک است. تقویت نهادهای دموکراتیک، ترویج شفافیت و افزایش مشارکت عمومی تلاش‌های مستمر برای تقویت یک سیستم دموکراتیک قوی و فراگیر در اندونزی است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 20:32


📌اندونزی، کشوری با ۲۷۵ میلیون جمعیت و ۸۶درصد مسلمان، پس از چندین دهه فراز و نشیب درنهایت به دموکراسی رسید. سیاستمداران اندونزی به اصول دموکراسی احترام می‌گذارند و این اصول برای ملت اندونزی هم ارزشمند است که به یک سیستم سیاسی سالم کمک می‌کند. اصول کلیدی دموکراتیک مورد حمایت در اندونزی شامل انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی‌های مدنی، مسئولیت‌پذیری و فراگیری سیاسی است.

📌در حالی که چالش‌ها وجود دارند، پایبندی به اصول دموکراتیک توسط سیاستمداران اندونزی و ملت نشان‌دهنده پیشرفت در توسعه دموکراتیک است. تقویت نهادهای دموکراتیک، ترویج شفافیت و افزایش مشارکت عمومی تلاش‌های مستمر برای تقویت یک سیستم دموکراتیک قوی و فراگیر در اندونزی است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 05:52


🔺بانک‌ها بازوی اصلی مافیا

🔴 نظام بانکی در ایران به دلیل خدمت‌رسانی به مافیای جمهوری اسلامی و آلودگی ساختاری به فساد سیستماتیک از وظیفه اصلی خود، یعنی تامین مالی بخش تولید و تقویت اقتصاد ملی، دور شده و به سمت بنگاه‌داری گسترده و انحصاری روی آورده. در حال حاضر بانک‌ها در کنار سکوت و همراهی بانک مرکزی و قوانین جمهوری اسلامی، سرمایه‌های خود را به جای حمایت از بخش‌های مولد اقتصادی، در فعالیت‌های سودجویانه‌ای به کار می‌گیرند که به نفع صاحبان و سهامداران خود تمام می‌شود. 

🔴 مثلا بانک پاسارگاد، ۷۶ درصد از تسهیلات کلان خود را به شرکت‌ها و اشخاص مرتبط با سهامداران خود اختصاص داده؛ یعنی در حدود ۳۹۹ هزار میلیارد تومان از ۵۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات این بانک، به شرکت‌های زیرمجموعه و مرتبط داده شده. این در حالی است که مثلا طبق آیین‌نامه بانک مرکزی، سقف تسهیلات برای اشخاص مرتبط نباید بیش از ۴۰ درصد سرمایه پایه بانک باشد. اما بانک پاسارگاد به راحتی ۱۲.۵ برابر سرمایه پایه و ۳۱.۴ برابر حد مجاز، تسهیلات به «خودی‌ها» اعطا کرده، که ثروتی افسانه‌ای برای مالکان این بانک از طریق رانت و خلق پول به همراه داشته و کسی ککش هم نگزیده!

🔴 بنگاه‌داری بانک‌ها یکی از محورهای اصلی فساد سیستماتیک در اقتصاد مافیا است. بانک‌ها وارد حوزه‌های سرمایه‌گذاری در مسکن شده و شرکت‌های ساخت‌وساز تاسیس کرده‌اند و با سرمایه‌گذاری مستقیم در پروژه‌های مسکونی و تجاری، از یک سو بازار مسکن را تحت فشار قرار داده و از سوی دیگر، با ایجاد نقدینگی اضافی، موجب افزایش قیمت‌ها شده‌اند. یا اعضای «خانواده بزرگ مافیا» با روابط خاص، از بانک‌ها وام‌های کلان گرفته و بخش عمده‌ای از این منابع را به خارج از کشور منتقل کرده‌اند و بعد پروژه‌ها را نیمه‌کاره رها می‌کنند تا همکاران‌شان در «دولت» دارایی‌ها را به قیمت‌های ناچیز بفروشند و قضیه را جمع کنند. نتیجه، افزایش بی‌رویه نقدینگی، تورم افسار گسیخته و رکود اقتصادی است و دود این وضعیت مستقیم به چشم ملت ایران می‌رود که البته برای جمهوری اسلامی ذره‌ای اهمیت ندارد.

🔴 در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم خودمان باید با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده درباره جزء به جزء موارد فساد و خیانت به ایران و ایرانی، فضایی درست کنیم که به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کرده و تلاش کنیم تا میهن را از مافیا پس گرفته و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران برقرار کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در همین مسیر چراغ راه خواهد بود.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 05:51


نظام بانکی در ایران به دلیل خدمت‌رسانی به مافیای جمهوری اسلامی و آلودگی ساختاری به فساد سیستماتیک از وظیفه اصلی خود، یعنی تامین مالی بخش تولید و تقویت اقتصاد ملی، دور شده و به سمت بنگاه‌داری گسترده و انحصاری روی آورده. در حال حاضر بانک‌ها در کنار سکوت و همراهی بانک مرکزی و قوانین جمهوری اسلامی، سرمایه‌های خود را به جای حمایت از بخش‌های مولد اقتصادی، در فعالیت‌های سودجویانه‌ای به کار می‌گیرند که به نفع صاحبان و سهامداران خود تمام می‌شود.

در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم خودمان باید با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده درباره جزء به جزء موارد فساد و خیانت به ایران و ایرانی، فضایی درست کنیم که به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کرده و تلاش کنیم تا میهن را از مافیا پس گرفته و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران برقرار کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در همین مسیر چراغ راه خواهد بود.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

12 Nov, 16:24


❗️در مافیای جمهوری اسلامی، همه بی‌قفه تلاش می‌کنند تا منافع شخصی‌شان را تا حداکثر ممکن گسترش دهند و از فساد سیستماتیک تغذیه می‌کنند. قانون و نهادهای به اصطلاح نظارتی هم با این فساد همراهی می‌کنند تا همه‌چیز طبق خواست مافیا پیش رود. در این ویدیو ببینید چگونه اعتقادات مذهبی دست‌مایه سودجویی جمهوری اسلامی شده.

‼️اگر ما ملت ایران فعالانه از اصول جنبش حساب‌رسی اجتماعی بهره ببریم، می‌توانیم به کمک سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مردمی، در مقابل این سیل غارتگر بایستیم و با افشاگری‌های گسترده، مفسدان و خائنان را وادار به تمکین به خواست ملت کنیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 19:04


🔺فعالیت مدنی در شرایط پرخطر

🔸مشارکت در فعالیت‌های مدنی در یک ساختار مافیایی مثل جمهوری اسلامی مستلزم برنامه‌ریزی و بررسی دقیق است. فعالان مدنی با چالش‌های متعددی از جمله کنترل‌های امنیتی، بازداشت و آسیب فیزیکی مواجه هستند. با وجود این خطرات، استراتژی‌هایی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش آسیب استفاده کرد.

🔸درک کامل تاکتیک‌ها، ساختارهای قدرت و آسیب‌پذیری‌های ذینفعان بسیار مهم است. این دانشْ پایه و اساس کنش‌گری استراتژیک را تشکیل می‌دهد. علاوه بر این، فراگرفتن دانش در مورد حقوق بشر، قوانین بین‌الملل و جنبش‌های مدنی، به فعالان کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و پیام خود را به شکل مؤثر به ملت منتقل کنند.

🔸ایجاد یک شبکه قوی از افراد هم‌فکر یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی فعالیت مدنی است. همکاری با سایر فعالان، چه در سطح محلی و کشوری و چه در سطح بین‌المللی، قدرت جمعی، دانش و پشتیبانی را افزایش می‌دهد.

🔸فعالان مدنی باید هنرمندان، موسیقی‌دانان و اصحاب رسانه را برای تقویت پیام خود مشارکت دهند. از این طریق پتانسیل جذب گسترده مخاطبان و ایجاد آگاهی را به دست می‌آورند. مستندسازی موارد رانت، فساد و نقض حقوق بشر هم به همان اندازه حیاتی است، چراکه مبتنی بر شواهد و مدارک است و به عنوان ابزار قدرتمندی برای حمایت‌گری عمل می‌کند.

🔸برای دستیابی به تأثیر گسترده‌تر، فعالان مدنی می‌توانند از شیوه‌های مختلف حمایت‌گری، از نوشتن نامه‌های سرگشاده و طومار گرفته تا تاثیر بر سیاست‌مداران و سازمان‌های بین‌المللی، بهره ببرند. حمایت بین‌المللی مهم است چراکه فشار بیشتری بر سران مافیای جمهوری اسلامی وارد می‌کند و آگاهی جهانی را از وضعیت کشور افزایش می‌دهد.

🔸در طول تمام فعالیت‌ها، ایمنی و امنیت فعالان باید در اولویت اول باقی بماند. استفاده از ابزارهای ارتباطی ایمن، حفاظت از اطلاعات حساس و اولویت دادن به ایمنی شخصی از عناصر ضروری فعالیت مدنی در شرایط پرخطر است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 19:03


▪️مشارکت در فعالیت‌های مدنی در یک ساختار مافیایی مثل جمهوری اسلامی مستلزم برنامه‌ریزی و بررسی دقیق است. فعالان مدنی با چالش‌های متعددی از جمله کنترل‌های امنیتی، بازداشت و آسیب فیزیکی مواجه هستند. با وجود این خطرات، استراتژی‌هایی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش آسیب استفاده کرد.

▪️در طول تمام فعالیت‌ها، ایمنی و امنیت فعالان باید در اولویت اول باقی بماند. استفاده از ابزارهای ارتباطی ایمن، حفاظت از اطلاعات حساس و اولویت دادن به ایمنی شخصی از عناصر ضروری فعالیت مدنی در شرایط پرخطر است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 08:16


✔️نماینده جمهوری اسلامی در مجلس اعتراف می‌کند که «خودی‌ها» چون می‌دانستند که قرار است زمین‌های کشاورزی به پالایشگاه تبدیل شوند، زمین‌ها را شش برابر از کشاورز خریدند و ۱۰ برابر آن به پالایشگاه فروختند. این تعریف کلاسیک رانت است اما وقتی این رانت را با همراهی و حمایت نهادهای به اصطلاح نظارتی و قوانین ضدملی جمهوری اسلامی ترکیب کنیم به فساد سیستماتیک می‌رسیم. چه کسانی این کار را کردند؟ چه برخوردی با آنها شد و نتیجه چه بود؟!

✔️نظارت ملت بر آنچه در کشور می‌گذرد لازمه زندگی در دنیای امروز است اما ساختار مافیایی جمهوری اسلامی با شفافیت و نظارت دشمنی می‌کند تا ابعاد غارت ایران مشخص نشود. جنبش حساب‌رسی اجتماعی با تاکید بر شفافیت، افشاگری و آگاهی‌بخشی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل در مقابله با سیل ویرانگر جمهوری اسلامی می‌داند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Nov, 07:29


🔺تجربه نظارت بر بودجه در مکزیک

🔹حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند نقش مهمی در تضمین شفافیت، پاسخ‌گویی و استفاده مؤثر از منابع عمومی ایفا می‌کند. مثلا در مکزیک که یک دموکراسی تمام‌عیار هم ندارد، Fundar، یک سازمان تحقیقاتی و حمایت‌گر، تجزیه‌وتحلیل جامعی از بودجه دولت در زمینه ایدز انجام داد و متوجه مشکلاتی مثل اطلاعات بی‌کیفیت ارائه‌شده توسط سازمان‌های دولتی و پاسخ‌های متناقض در مورد تخصیص منابع و هزینه‌ها شد.

🔹برای رسیدگی به این مسائل، فاندار یک استراتژی حمایتی چهار بخشی را آغاز کرد. اول یک کنفرانس مطبوعاتی موفق ترتیب داد تا یافته‌های خود را ارائه کرده و از تلاش‌هایش دفاع کند. بعد طی بحث‌های مفیدی با ذینفعان مختلف، از جمله مرکز ملی ایدز و وزارت بهداشت، تعهدات صریحی را برای بهبود پاسخ‌گویی و ردیابی هزینه‌ها گرفت. در مرحله بعد پرونده‌ای را با یک حساب‌رس داخلی برای بررسی طبقه‌بندی و اهداف هزینه‌های گزارش‌نشده تشکیل داد که منجر به تغییر در استراتژی‌های پیشگیری شد. در نهایت، با کمیته‌های مختلف مجلس این کشور برای ارائه تحقیقات و پیشنهادات خود ملاقات کرد که در نتیجه آن بودجه برنامه‌های ایدز و تلاش‌های پیشگیرانه افزایش یافت.

🔹این تلاش‌ها منجر به پیشرفت‌های قابل توجهی از جمله افزایش شفافیت، تقویت کنترل‌های مالی و افزایش مشارکت شهروندان شد. در یک دولت ملی، با همکاری بین سازمان‌های جامعه مدنی، مؤسسات دولتی و کمیته‌های نظارت شهروندی، می‌توان به طور فعال بر اجرای برنامه‌ها و مخارج آنها نظارت کرد. این رویکرد باعث تقویت اعتماد و کاهش اختلاس شد و تضمین کرد که منابع به سمت خدمات جامع مراقبت‌های بهداشتی، کمپین‌های پیشگیری و حمایت از مردم آسیب‌دیده هدایت می‌شوند.

🔹حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در ترویج حکم‌رانی خوب و تخصیص مؤثر منابع مؤثر است. کار فاندار در نظارت بر بودجه ایدز نمونه‌ای از یک تأثیر تحول‌آفرین تحت رهبری شهروندان در ایجاد یک سیستم شفاف و پاسخ‌گو است.

🔹ما ملت ایران که در حال حاضر دولت ملی نداریم می‌توانیم با تشویق شهروندان به مشارکت در جنبش حساب‌رسی اجتماعی، کمک گرفتن از سازمان‌های جامعه مدنی و استفاده از پتانسیل رسانه‌های مستقل جامعه‌ای بسازیم که با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده بتواند یقه مافیای جمهوری اسلامی را بگیرد و آنها را وادار به پاسخگویی و تمکین به خواسته‌های ملت کند و میهن را از آنها پس بگیرد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Nov, 07:28


🔸حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند نقش مهمی در تضمین شفافیت، پاسخ‌گویی و استفاده مؤثر از منابع عمومی ایفا می‌کند. مثلا در مکزیک که یک دموکراسی تمام‌عیار هم ندارد، Fundar، یک سازمان تحقیقاتی و حمایت‌گر، تجزیه‌وتحلیل جامعی از بودجه دولت در زمینه ایدز انجام داد و متوجه مشکلاتی مثل اطلاعات بی‌کیفیت ارائه‌شده توسط سازمان‌های دولتی و پاسخ‌های متناقض در مورد تخصیص منابع و هزینه‌ها شد.

🔸ما ملت ایران که در حال حاضر دولت ملی نداریم می‌توانیم با تشویق شهروندان به مشارکت در جنبش حساب‌رسی اجتماعی، کمک گرفتن از سازمان‌های جامعه مدنی و استفاده از پتانسیل رسانه‌های مستقل جامعه‌ای بسازیم که با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده بتواند یقه مافیای جمهوری اسلامی را بگیرد و آنها را وادار به پاسخگویی و تمکین به خواسته‌های ملت کند و میهن را از آنها پس بگیرد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

09 Nov, 15:07


❗️از کمک‌ها استقبال می‌کنیم اما درنهایت هیچ‌کس جز خود ما ملت ایران منجی این آب و خاک نیست. ما هم نمی‌توانیم نسبت به مصیبتی که بر ما و میهن‌مان می‌گذرد بی‌تفاوت باشیم و لاجرم پای در مسیر فعالیت علیه فساد سیستماتیک و چپاول ایران به دست مافیای جمهوری اسلامی می‌گذاریم. اما در این مسیر دشوار، حفظ امنیت از همه‌چیز مهم‌تر است.

‼️امنیت سه‌گانه -فیزیکی، روانی و دیجیتال- را می‌توانیم با رعایت چند نکته پایه اما اساسی به طرز موثری بالا ببریم. نگذاریم تا مفسدان و خائنان در آسیب زدن به ما کار آسانی داشته باشند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغییر می‌داند و پیوسته به حفظ امنیت تاکید می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

08 Nov, 08:47


🔺تحلیلگر حامی جمهوری اسلامی: فساد در جمهوری اسلامی سیستماتیک است!

🔸عباس عبدی، تحلیلگر حامی جمهوری اسلامی، طی یادداشتی تایید کرده که جمهوری اسلامی کشورمان ایران را دچار فساد سیستماتیک کرده. او گفته «اولین آن ساختار حقوقی شرکت‌های ایران است. این شرکت‌ها نه دولتی هستند، مثل شرکت برق منطقه‌ای یا شرکت‌های دیگر دولتی و نه خصوصی هستند. بدی‌های هر دو را دارند و منافع هیچ کدام را ندارند. هزاران نفر افراد غیر لازم و غیر مرتبط در این شرکت‌ها به توصیه این و آن استخدام می‌شوند. کافی است لیست استخدامی‌ها در شرکت‌های شهرستانی را بررسی کنید که چند درصدشان از طرف نمایندگان مجلس در همه ادوار معرفی شده‌اند. هیچ شرکت دولتی چنین حقی را برای استخدام نیرو ندارد و هیچ شرکت خصوصی چنین کار احمقانه‌ای را انجام نمی‌دهد.»

🔸«دومین ویژگی ساختاری این شرکت‌ها که خیلی مهم است، فقدان نظام بازار است. در نظام بازار، قیمت‌گذاری دستوری نیست در نتیجه شکافی میان قیمت بازار و قیمت کارخانه وجود ندارد. این ویژگی ام‌الفساد شرکت‌های خصولتی است. تقریباً بخش مهمی از ارزش تولید کشور از این طریق حیف و میل می‌شود. در انرژی، در خودرو، در سیمان و در فولاد همه جا چنین فسادی هست.»

🔸«سومین ویژگی، دخالت نهادهای قدرت در امور کارخانجات و شرکت‌های پول‌دار است، حتی شرکت‌های خصوصی نیز از این بلا در امان نیستند. این نهادها شرکت‌ها را تلکه می‌کنند، گاه به سود نهاد و گاه به سود افراد. مرزی میان این دو نیست. دولت‌ها هم خوشحال هستند که کار نهادها راه می‌افتد. دخالت‌های نمایندگان مجلس، نهادهای قدرتمند، دستورات مقامات بالا و... جملگی موجب این بحران ساختاری می‌شود. پرداخت‌های بی‌حساب و کتاب به افراد، این شرکت‌ها را تبدیل به شیرینی در دسترس می‌کند که مگسان دور آن پرواز می‌کنند.»

🔸«یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل ساختاری فقدان رسانه‌های مستقل است که بتواند با دسترسی به اطلاعات و انتشار آنها، مانع از این تخلفات و فسادها شود. به همین علت است که می‌بینیم این شرکت‌ها حتی رسانه‌های رسمی را هم می‌خرند. در ماجرای متروپل نیز شاهد بودیم که رسانه رسمی محلی هیچ گزارش هشداردهنده‌ای از این اقدامات غیر قانونی در اختیار مردم نگذاشت.»

🔸«مولفه دیگر برای مقابله موثر با فساد ساختاری، ضعف دستگاه قضایی مستقل است. مگر ممکن است این همه تخلف انجام شود، کسی اطلاع ندهد، یا کسی شکایت نکند؟ اگر کسی این کارها را نمی‌کند، برای این است که در حریم امن قانون نیست و می‌ترسد. اگر امکان شکایت و رسیدگی عادلانه باشد، بسیاری از کارکنان این شرکت‌ها حاضر هستند که اطلاع‌رسانی کنند و مانع از تخلف شوند، ولی به احتمال فراوان آنان می‌دانند که نه تنها صدایشان به جایی نمی‌رسد، بلکه به احتمال فراوان خودشان با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.»

🔸آنچه که امثال عبدی نمی‌گویند این است که همه این ویژگی‌ها ازجمله فساد سیستماتیک، انحصار مطلق، تقسیم کشور بین خودی‌ها و بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایرانیان و سرکوب همه‌جانبه مخالفان تنها یک معنی دارد: جمهوری اسلامی یک حکومت نیست بلکه یک کارتل مافیایی است که در لباس دولت و حکومت مشغول غارت و چپاول ایران است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی این واقعیت را فریاد می‌زند و راه نجات ایران را پس گرفتن میهن به دست ملت ایران می‌داند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

08 Nov, 08:46


♦️عباس عبدی، تحلیلگر حامی جمهوری اسلامی، طی یادداشتی تایید کرده که جمهوری اسلامی کشورمان ایران را دچار فساد سیستماتیک کرده. او گفته «اولین آن ساختار حقوقی شرکت‌های ایران است. این شرکت‌ها نه دولتی هستند، مثل شرکت برق منطقه‌ای یا شرکت‌های دیگر دولتی و نه خصوصی هستند. بدی‌های هر دو را دارند و منافع هیچ کدام را ندارند. هزاران نفر افراد غیر لازم و غیر مرتبط در این شرکت‌ها به توصیه این و آن استخدام می‌شوند. کافی است لیست استخدامی‌ها در شرکت‌های شهرستانی را بررسی کنید که چند درصدشان از طرف نمایندگان مجلس در همه ادوار معرفی شده‌اند.»

♦️آنچه که امثال عبدی نمی‌گویند این است که همه این ویژگی‌ها ازجمله فساد سیستماتیک، انحصار مطلق، تقسیم کشور بین خودی‌ها و بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایرانیان و سرکوب همه‌جانبه مخالفان تنها یک معنی دارد: جمهوری اسلامی یک حکومت نیست بلکه یک کارتل مافیایی است که در لباس دولت و حکومت مشغول غارت و چپاول ایران است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی این واقعیت را فریاد می‌زند و راه نجات ایران را پس گرفتن میهن به دست ملت ایران می‌داند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

07 Nov, 15:12


🔺حساب‌رسی اجتماعی چیست؟

🔻حساب‌رسی اجتماعی فرآیندی است که طی آن قدرت نظارت مردم بر آنچه در مملکت می‌گذرد تضمین می‌شود و مردم قادراند در اولویت‌بندی مسائل و مشکلات و قضاوت درباره عملکرد آنها که مسئول ارائه خدمات به ملت بوده‌اند نقش موثر و فعالی بازی کنند. واضح است که این تعریف درباره کشورهایی مثل ایران که از داشتن یک دولت ملی محروم‌اند متفاوت است.

🔻جنبش حساب‌رسی اجتماعی در دنیای دموکراتیک که دولت ملی دارند و مردم و ذینفعان دیگر نگران عملرکد دولت هستند، اهمیت تازه‌ای پیدا کرده. حساب‌رسی اجتماعی به دولت‌های دموکراتیک و سازمان‌های مختلف کمک می‌کند تا خطرات و فرصت‌های اجتماعی و محیط زیستی ناشی از عملکردشان را شناسایی کنند و تعهد خود را به ملت و مسئولیت اجتماعی نشان دهند.

🔻حساب‌رسی اجتماعی را می‌توان از طریق روش‌های مختلفی انجام داد، از جمله ممیزی‌های داخلی که خود دولت یا یک سازمان انجام می‌دهد یا سازمان دیگری مسئول انجام آن شود و هم‌چنین از طریق مشارکت مردم و ذینفعان دیگر. این فرآیند معمولاً شامل ارزیابی سیاست‌ها، شیوه‌ها و نحوه اجرای آن‌ها ازسوی دولت یا سازمان‌ها و همچنین تأثیر آن بر محیط و جامعه است. براساس یافته‌های حساب‌رسی اجتماعی، برای بهبود در حوزه‌های شناسایی‌شده برنامه‌ریزی می‌شود.

🔻ما ملت ایران ازآنجا که گرفتار یک سیستم مافیایی هستیم، درحال‌حاضر حساب‌رسی اجتماعی کمک‌مان می‌کند تا قدرت نظارت بر آنها را که با شفافیت و مسئولیت‌پذیری دشمن هستند و کشور را گروگان گرفته‌اند به ملت برگردانیم و با گرفتن یقه صاحبان قدرت، از آسیب‌های بیشتر به منافع ملی جلوگیری کنیم. در «شهروند پرسشگر» تلاش می‌کنیم هم فرصت‌های کنونی را معرفی کنیم و هم درباره آینده و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران با همدیگر گفت‌وگو کنیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

07 Nov, 15:11


🔹حساب‌رسی اجتماعی فرآیندی است که طی آن قدرت نظارت مردم بر آنچه در مملکت می‌گذرد تضمین می‌شود و مردم قادراند در اولویت‌بندی مسائل و مشکلات و قضاوت درباره عملکرد آنها که مسئول ارائه خدمات به ملت بوده‌اند نقش موثر و فعالی بازی کنند. واضح است که این تعریف درباره کشورهایی مثل ایران که از داشتن یک دولت ملی محروم‌اند متفاوت است.

🔹ما ملت ایران ازآنجا که گرفتار یک سیستم مافیایی هستیم، درحال‌حاضر حساب‌رسی اجتماعی کمک‌مان می‌کند تا قدرت نظارت بر آنها را که با شفافیت و مسئولیت‌پذیری دشمن هستند و کشور را گروگان گرفته‌اند به ملت برگردانیم و با گرفتن یقه صاحبان قدرت، از آسیب‌های بیشتر به منافع ملی جلوگیری کنیم. در «شهروند پرسشگر» تلاش می‌کنیم هم فرصت‌های کنونی را معرفی کنیم و هم درباره آینده و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران با همدیگر گفت‌وگو کنیم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

07 Nov, 06:50


🔺مافیای معدن زرکوه، مشت نمونه خروار

✖️معادن کم‌نظیر ایران ما به دست مافیای جمهوری اسلامی در اختیار اعضای کارتل قرار گرفته تا خاک ما را بفروشند و جیب‌شان را گشادتر و گردن‌شان را کلفت‌تر کنند. در یک نمونه، نماینده جمهوری اسلامی در مجلس‌شان گفته «مسئولان معدن طلای زرکوه [در قروه استان کردستان] پول‌های هنگفتی در یکی از بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند و با استفاده از این پول‌ها، تسهیلات میلیاردی به افرادی داده‌اند که اصلاً پایشان به استان نخورده. آنها میلیاردها تومان از درآمدهای معدن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه می‌کنند؛ کسانی که دست در جیب مردم دارند و از آدم فاسد و خطاکار دفاع می‌کنند.»

✖️«روا نیست فردی ۱۳ میلیارد تومان از معدن داشکسن بگیرد و آن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه کند. روا نیست جوانان بیکار قروه‌ای و دهگلانی سرگردان باشند و آن وقت بستگان افراد خاص بدون آنکه پایشان به مناطق ما بخورد از این معدن حقوق دریافت کنند. آلودگی، مشکلات زیست‌محیطی همه اینها برای کسی مهم نیست، مهم این است که طلا را در آنجا استحصال کنند و از منطقه خارج کنند. باید به مردم بگویند براساس چه سندی معدن طلای دولتی به اسم اشخاص واگذار شده؟ آقای «ف» که الان سهام‌دار معدن است، چه کاره بوده که امروز صاحب طلای منطقه است و با مردم اینگونه برخورد و رفتار می‌کند؟»

✖️منظور او از آقای ف، یکی از اعضای «خانواده فاضلی» است؛ طاهر فاضلی به کد ملی ۰۰۳۹۷۶۹۸۶۰ که رئیس هیئت‌مدیره شرکت «خدمات اکتشافی کشور» و رئیس هیئت‌مدیره شرکت «معدنی زرکوه» است، یا محمد فاضلی به کد ملی ۰۰۸۱۵۸۴۴۵۸ که معاون مدیرعامل شرکت «خدمات اکتشافی کشور» است یا میثم فاضلی به کد ملی ۰۰۶۲۸۴۱۲۳۸ که عضو هیئت‌مدیره شرکت «خدمات اکتشافی اروم ماشین افرا» که نماینده شرکت «خدمات اکتشافی کشور» است. این خانواده با چنگ انداختن بر معادن کشور، آنها را چپاول کرده و به کسی هم نم پس نمی‌دهند.

✖️شرکت «خدمات اکتشافی کشور» قبلاً دولتی بوده اما بعد از واگذاری معدن زرنیخ به آن در سال ۱۳۷۳ خصوصی می‌شود که اصلا مشخص نیست طی چه ساز و کاری این واگذاری رخ می‌دهد. آنها ابتدا با یک شرکت انگلیسی و بعدها با یک شرکت قزاق برای استخراج طلا از معدن زرکوه قرارداد می‌بندند: ۷۰ درصد قزاق‌ها ببرند و ۳۰ درصد خانواده فاضلی! این معدن سالانه بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال گردش مالی دارد و مشخص نیست سهمی که خانواده فاضلی باید بپردازند چه بلایی بر سرش می‌آید که هیچکس آن را گردن نمی‌گیرد!

✖️فاضلی‌ها می‌گویند سهم‌شان را به دولت داده‌اند و دولتی‌ها هم می‌گویند پرداختی انجام نشده و هیچ‌کس هم حاضر به شفاف‌سازی و پاسخگویی نیست: نشانه‌های مشخص و آشکار فساد سیستماتیک! طبق قانون جمهوری اسلامی یک درصد از فروش معادن باید برای هزینه ضرر و زیان منطقه‌ای که معدن در آن واقع است در نظر گرفته شود اما خبری از آن نیست. خواسته اولیه مردم این منطقه که آب‌هایشان آلوده شده این است که مسئولان این معدن شفاف اعلام کنند که آیا مشکلی سلامتی مردم را تهدید می‌کند یا نه؟ آنها می گویند حالا که منابع آب و خاک منطقه به دلیل این معدن آلوده شده، دولت که یک مافیا است و کاری برای مردم نمی‌کند پس صاحبان این معدن ثروتمند برای سلامتی آنها چاره‌جویی کنند. هرجا طلا وجود دارد فلزات سمی و سنگین زیست‌محیطی مثل آرسنیک، سیلیس، سرب، جیوه، روی و گوگرد اثرات تجمعی در بدن مردم آن منطقه دارد.

✖️معدن زرکوه و چپاولی که آنجا دارد رخ می‌دهد مشت نمونه خرواری است از آنچه بر مملکت ما می‌گذرد؛ در چنگال یک کارتل در ظاهر حکومت و دولت گرفتار شده‌ایم که با تمام توان دارد خون ایران را می‌مکد. جنبش حساب‌رسی اجتماعی به ما ملت ایران می‌گوید منتظر هیچ‌کس نباشیم و خودمان با همراهی و همدلی تا می‌توانیم درباره فسادها و خیانت‌ها اطلاع‌رسانی و افشاگری کنیم و بر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی بیفزاییم تا بلکه ایران را نجات دهیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

07 Nov, 06:48


🔘معادن کم‌نظیر ایران ما به دست مافیای جمهوری اسلامی در اختیار اعضای کارتل قرار گرفته تا خاک ما را بفروشند و جیب‌شان را گشادتر و گردن‌شان را کلفت‌تر کنند. در یک نمونه، نماینده جمهوری اسلامی در مجلس‌شان گفته «مسئولان معدن طلای زرکوه [در قروه استان کردستان] پول‌های هنگفتی در یکی از بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند و با استفاده از این پول‌ها، تسهیلات میلیاردی به افرادی داده‌اند که اصلاً پایشان به استان نخورده. آنها میلیاردها تومان از درآمدهای معدن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه می‌کنند؛ کسانی که دست در جیب مردم دارند و از آدم فاسد و خطاکار دفاع می‌کنند.»

🔘معدن زرکوه و چپاولی که آنجا دارد رخ می‌دهد مشت نمونه خرواری است از آنچه بر مملکت ما می‌گذرد؛ در چنگال یک کارتل در ظاهر حکومت و دولت گرفتار شده‌ایم که با تمام توان دارد خون ایران را می‌مکد. جنبش حساب‌رسی اجتماعی به ما ملت ایران می‌گوید منتظر هیچ‌کس نباشیم و خودمان با همراهی و همدلی تا می‌توانیم درباره فسادها و خیانت‌ها اطلاع‌رسانی و افشاگری کنیم و بر فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی بیفزاییم تا بلکه ایران را نجات دهیم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

06 Nov, 08:53


🔺انواع فساد

🔸 فساد یک موضوع پیچیده است که اشکال مختلفی دارد. فساد سیاسی، رشوه‌خواری، اختلاس، پارتی‌بازی و زد و بند تنها چند نمونه از مصادیق فساد هستند. هر نوع از فساد تأثیر منحصر به فرد خود را بر جامعه دارد و درک آنها در مبارزه با فساد بسیار مهم است.

🔸 منظور از فساد سیاسی سوء استفاده از قدرت توسط مقامات برای منافع شخصی است. مثلا وقتی برادر حسن روحانی، حسین فریدون، برای منافع شخصی رشوه گرفت از مصونیت برادر رئیس‌جمهور بودن استفاده کرد و این یعنی فساد سیاسی. یا وقتی علی خامنه‌ای با راه‌اندازی یک کارتل نظامی-مذهبی به اسم جمهوری اسلامی یک امپراطوری مالی راه انداخته که از فساد سیستماتیک تغذیه می‌کند، در کنار تمام صفات دیگر یک فاسد سیاسی است.

🔸 رشوه‌خواری یکی دیگر از انواع رایج فساد در ایران است و اغلب شامل مبادله پول در ازای لطف یا خدمات است. مثلا وقتی کارشناس دادگستری در ازای گرفتن رشوه به ارباب‌رجوع لطف می‌کند یعنی فساد رخ داده است. مثلا در ایران تحت جمهوری اسلامی هیچ کاری بدون پرداخت رشوه پیش نمی‌رود.

🔸 اختلاس عبارت است از سوء استفاده یا سرقت وجوه یا اموال عمومی توسط اشخاصی که به آنها به امانت سپرده شده است. نمونه‌های اختلاس آنقدر در جمهوری اسلامی فراوان است که نیازی به ذکر مثال نیست. 

🔸 پارتی‌بازی و فامیل‌بازی عملی است که در موقعیت‌های مختلف از گرفتن مشاغل حرفه‌ای یا سیاسی گرفته تا منافع اقتصادی، سود خویشاوندان یا دوستان در نظر گرفته می‌شود. انتصاب اعضای فامیل در دولت‌های مختلف در جمهوری اسلامی برای همه ما ایرانی‌ها کاملا آشناست.

🔸 تاثیر فساد بر جامعه ایران ویران‌گر است. فساد کل کشور را تضعیف می‌کند، مانع رشد اقتصادی می‌شود و اعتماد عمومی را از بین می‌برد. با درک انواع مختلف فساد و تأثیر آن بر جامعه و با تکیه بر اصول جنبش جهانی حساب‌رسی اجتماعی، یقه صاحبان قدرت را بگیریم و در مسیر نجات ایران زیبا و ثروتمندمان گام برداریم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

06 Nov, 08:53


فساد یک موضوع پیچیده است که اشکال مختلفی دارد. فساد سیاسی، رشوه‌خواری، اختلاس، پارتی‌بازی و زد و بند تنها چند نمونه از مصادیق فساد هستند. هر نوع از فساد تأثیر منحصر به فرد خود را بر جامعه دارد و درک آنها در مبارزه با فساد بسیار مهم است.

تاثیر فساد بر جامعه ایران ویران‌گر است. فساد کل کشور را تضعیف می‌کند، مانع رشد اقتصادی می‌شود و اعتماد عمومی را از بین می‌برد. با درک انواع مختلف فساد و تأثیر آن بر جامعه و با تکیه بر اصول جنبش جهانی حساب‌رسی اجتماعی، یقه صاحبان قدرت را بگیریم و در مسیر نجات ایران زیبا و ثروتمندمان گام برداریم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

05 Nov, 17:01


🔺دست بهزیستی در جیب افراد دارای معلولیت

سازمان بهزیستی یک ماه پیش مصوبه‌ای را ابلاغ کرده که طبق آن افرادی که معلولیت دارند خودشان باید اجاره بهای مراکز نگهداری را بپردازند. تاکنون بهزیستی با دست کردن در جیب خانواده‌های افراد دارای معلولیت از آنها شهریه می‌گرفت اما حالا پا را فراتر گذاشته و اجاره را هم به گردن آنها انداخته؛ نهادهای به اصطلاح نظارتی چکار می‌کنند؟ سکوت مطلق!

طبق قانون جمهوری اسلامی، مسئولیت نگهداری از افرادی که معلولیت دارند به‌طور کاملا واضح بر عهده دولت است و سازمان بهزیستی موظف است تا از آنها حمایت‌های لازم را ازجمله پرداخت حق پرستاری یا مددکاری به سرپرست آنها به عمل آورد. در صورتی‌که فرد دارای معلولیت نیاز به نگهداری در مراکز نگهداری داشته باشد، بهزیستی موظف به تأمین خدمات مراقبتی از طریق مراکز وابسته یا غیردولتی است.

بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان، گفته «تداوم اجرایی شدن این بخشنامه بدعت‌های زیادی را به‌جا می‌گذارد و این به‌معنای پایان مسئولیت دولت در قبال افراد دارای معلولیت و خانواده‌هایشان است‌ و اگر چنین باشد دولت باید درهای بهزیستی‌ را دست‌کم در ادعای رسیدگی به معلولان تخته کند. کم‌کم انتظار می‌رود مراکز هزینه‌های جاری، پول آب، برق، گاز و تلفن مرکز و در ادامه حتی هزینه شخصی یا پول تو جیبی فرزندانشان را هم از معلولان و مددجویان مطالبه کنند.»

«با توجه به اینکه بسیاری از صاحبان و مدیران مراکز بی‌واسطه یا با واسطه از خود مدیران بهزیستی و یا خانواده‌هایشان هستند لذا بعید نیست چنین تصمیماتی توسط ذینفعان و با نیت حفظ منافع شخصی اتخاذ شده باشد. بهزیستی درحالی‌ پرداخت سهم مشارکت خانواده‌ها و تأمین اجاره‌بهای ساختمان مراکز را به گردن خانواده‌ها انداخته که مراکز ۶۰ تا ۷۰ درصد بودجه قانون حمایت از معلولان را می‌بلعند و جلوی تخصیص اعتبار به بسیاری از نیازهای‌ معلولان را می‌گیرند.»

نکته اینجا است که جمهوری اسلامی یک دولت نیست که خود را موظف به ارائه خدمات به ملت بداند بلکه یک کارتل نظامی-مذهبی است که به هر شیوه‌ای از جیب ملت می‌زند تا خرج فساد سیستماتیک خودی‌هایش کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا ملت ایران در مسیر نجات میهن پرتوان و آگاه قدم بردارد و با فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی، ساختارهای پوسیده و فاسد را به زیر کشیده و زمینه‌ساز بازپس‌گیری حقوق ملت و بازسازی دولت ملی و دموکراتیک شود.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

05 Nov, 17:00


🔴 سازمان بهزیستی یک ماه پیش مصوبه‌ای را ابلاغ کرده که طبق آن افرادی که معلولیت دارند خودشان باید اجاره بهای مراکز نگهداری را بپردازند. تاکنون بهزیستی با دست کردن در جیب خانواده‌های افراد دارای معلولیت از آنها شهریه می‌گرفت اما حالا پا را فراتر گذاشته و اجاره را هم به گردن آنها انداخته؛ نهادهای به اصطلاح نظارتی چکار می‌کنند؟ سکوت مطلق!

🔴 نکته اینجا است که جمهوری اسلامی یک دولت نیست که خود را موظف به ارائه خدمات به ملت بداند بلکه یک کارتل نظامی-مذهبی است که به هر شیوه‌ای از جیب ملت می‌زند تا خرج فساد سیستماتیک خودی‌هایش کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا ملت ایران در مسیر نجات میهن پرتوان و آگاه قدم بردارد و با فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی، ساختارهای پوسیده و فاسد را به زیر کشیده و زمینه‌ساز بازپس‌گیری حقوق ملت و بازسازی دولت ملی و دموکراتیک شود.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

05 Nov, 07:57


🔺یک روانشناس: حال ایرانیان خراب است!

🔵 علیرضا شیری، کارشناس ارشد روانشناسی درباره وضعیت سلامت روان ایرانیان نکات قابل توجهی را برشمرده و معتقد است حال ملت ایران به دلایل مختلف ازجمله زندگی در کشوری غنی با اقتصادی ویران، عدم شفافیت، کوتاه شدن سقف آرزوها، رانت و تبعیض و بی‌عدالتی، سرکوب و خودی/غیرخودی کردن جمهوری اسلامی بد است. در ادامه خلاصه‌ای از نظرات او را مرور می کنیم.

🔵 «رویاهای مردم در حال کوتوله شدن است، مثلا فرد انتظار دارد در ۲۰ سالگی کارش را آغاز کند، زیر ۳۰ سالگی موقعیتش تثبیت شود و امکانات رفاهی نظیر اجاره منزل و یک وسیله نقلیه مناسب برای خودش فراهم کند اما در شرایط فعلی دستیابی به این موارد گویا تبدیل به یک رویا شده و همین اتفاقات حال مردم را بد کرده است.

🔵 آنچه بیشتر مردم را رنج می‌دهد زندگی در یک کشور غنی با اقتصادی ویران و افزون بر آن شفافیتی است که در امور وجود ندارد. عدم شفافیت، اذهان عمومی را متشنج می‌کند و احساس بی‌عدالتی را که یکی دیگر از شاخص‌های مهم ناامیدی است در جامعه رواج می‌دهد. 

🔵 حس کوتاه شدن سقف آرزوها فقط یک احساس ساده نیست و تحلیل اقتصاددانان نیز بیانگر آن است که اقتصاد ایران در شرایط خوبی به سر نمی‌برد. ظهور طبقه نوکیسه نیز عاملی برای بدحالی جمعی به شمار می‌رود. عده‌ای در جامعه یک‌شبه ره صدساله را می‌پیمایند و شکاف اقتصادی مبتنی بر بی‌عدالتی و رانت سبب می‌شود که امید برای دستیابی به امکانات یک زندگی معقول از راه سالم به یأس بدل شود. 

🔵 اگر به سؤالات مردم پاسخ صحیح و به موقع ندهیم مبدل به خشم می‌شود و ماهیت ابهام این‌گونه نیست که فقط به همان شکل باقی بماند بلکه بر اثر یک واکنش شیمیایی در مغز تبدیل به خشم می‌شود و برخوردهای سلبی با بروز خشم سبب می‌شود مردم احساس بی‌ارزش بودن داشته باشند.

🔵 جمهوری اسلامی نسبت به حال مردم تقسیم‌بندی خودی و ناخودی دارد. بسیاری از نخبگان دانشگاهی، استادان غیرهم‌سو، کمدین‌ها و قهرمانان ورزشی در شابلون جمهوری اسلامی، غیرخودی محسوب می‌شوند، در حالی که آن‌ها به اندازه مدافعان حکومت حق دارند از ایرانی بودن‌شان بهره‌مند شوند که به این راحتی‌ها نیست!

🔵 این که شما به صرف دلایل خاص از امکانات خوبی بهره‌مند شوید و فرزندان‌تان امکان درس خواندن در مدرسه بهتر و دانشگاه‌های خاص را داشته باشند و من نتوانم به این امکانات دسترسی داشته باشم چرخه کینه را در من ایجاد خواهد کرد و این بی‌عدالتی‌ها تنها سبب تباهی من به تنهایی نیست بلکه مرا در تونلی از زمان نابود می‌کند.»

🔵 جنبش جهانی حساب‌رسی اجتماعی یکی از راه‌های کمک به نجات ملت ایران از شرایط دشوار کنونی است. حساب‌رسی اجتماعی توان مجبور کردن صاحبان قدرت برای تمکین به خواست مردم را به ملت ایران برمی‌گرداند و از آسیب‌های پی‌درپی به منافع ملی و زندگی شهروندان جلوگیری می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

05 Nov, 07:56


🔘 علیرضا شیری، کارشناس ارشد روانشناسی درباره وضعیت سلامت روان ایرانیان نکات قابل توجهی را برشمرده و معتقد است حال ملت ایران به دلایل مختلف ازجمله زندگی در کشوری غنی با اقتصادی ویران، عدم شفافیت، کوتاه شدن سقف آرزوها، رانت و تبعیض و بی‌عدالتی، سرکوب و خودی/غیرخودی کردن جمهوری اسلامی، بد است.

🔘 جنبش جهانی حساب‌رسی اجتماعی یکی از راه‌های کمک به نجات ملت ایران از شرایط دشوار کنونی است. حساب‌رسی اجتماعی توان مجبور کردن صاحبان قدرت برای تمکین به خواست مردم را به ملت ایران برمی‌گرداند و از آسیب‌های پی‌درپی به منافع ملی و زندگی شهروندان جلوگیری می‌کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

04 Nov, 19:33


❗️فقر و تورم گلوی ملت ایران را می‌فشارد و زندگی بدون گرفتن وام محال شده. متقاضیان وام پشت در بانک‌ها صف کشیده‌اند و به دلیل فساد سیستماتیک و کمبود شدید اعتبارات بانکی، پرداخت‌ها به کندی و با دردسرهای فراوان برای مردم انجام می‌شود. بانک‌ها نهایت سختگیری را برای جوانان، مستاجران و تولیدکنندگان به کار می‌برند اما به کارمندان‌شان که می‌رسند، از کیسه ملت ایران میلیاردی خرج می‌کنند. اقتصاد مملکت بانک‌محور است و بیش از ۹۰درصد تأمین مالی اقتصاد ایران از کانال بانک‌ها انجام می‌شود.

‼️هرازگاهی که بانک مرکزی به این رفتار بانک‌ها واکنش نشان می‌داد و به آن‌ها فشار وارد می‌کرد، بانک‌ها شروع به وام‌دهی ضربدری به یکدیگر می‌کردند، یعنی بانک الف به بنگاه‌های بانک ب و برعکس وام می‌داد. بانک‌ها در ایران تبدیل به بازوهای کارتل جمهوری اسلامی شده‌اند و ثروت ملت و مملکت را خرج «خودی‌ها» می‌کنند. در چنین شرایط ملوک‌الطوایفی و «بی‌دولتی»، جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را تشویق می‌کند تا از هیچ نمونه رانت، فساد و خیانت نگذریم و اطلاعات آنها را در دست ملت ایران بگذاریم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

04 Nov, 08:18


❗️فردا که ایران را از مافیای جمهوری اسلامی پس گرفتیم و یک دولت ملی دموکراتیک داشتیم که با مردم همکاری کند و در خدمت آنها باشد، می‌توان خدمات عمومی مثل بهداشت، آموزش، محیط زیست، کشاورزی، حمل و نقل، زیر ساخت‌ها، خدمات اجتماعی، ارتباطات و مدیریت پسماند را بهبود داد. برای این کار می‌توان از یک ابزار به اسم «کارت امتیازدهی اجتماعی» استفاده کرد.

‼️این فرآیند به شهروندان قدرت می‌دهد که در تغییرات موردنظرشان سهم داشته باشند. مردمی که خدمات را دریافت می‌کنند و دستگاه‌های دولتی که خدمات را ارائه می‌دهند، دور هم جمع می‌شوند، با هم درباره مشکلات خدمات عمومی صحبت می‌کنند و راه‌حل‌ها را برای مسائلی که شناسایی کرده‌اند پیشنهاد و اجرا می‌کنند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

03 Nov, 20:00


🔺بودجه ۱۴۰۴، دست مافیا در جیب ملت

▪️در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی که به عنوان بزرگترین بودجه انبساطی تاریخ کشور شناخته می‌شود، میزان کسری بودجه بیش از هزار میلیارد تومان تخمین زده شده. این کسری هم قرار است از طریق افزایش فشار بر مالیات‌ها و استقراض از صندوق توسعه ملی جبران شود. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی، افزایش درآمدهای مالیاتی تا ۴۰ درصد و افزایش ۸۵ درصدی مالیات بر واردات، نشانه‌ای از گران‌تر شدن کالاها و خدماتی است که مستقیماً بر دوش ملت ایران سنگینی خواهد کرد.

▪️مقایسه بودجه ۱۴۰۴ با ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که بودجه عمرانی در شرایط بسیار ضعیفی قرار داشته و کاهش شدید آن ارتباط مستقیمی با کاهش اشتغال‌زایی و توقف پروژه‌های توسعه‌ای در کشور دارد. طبق آمار موجود، سهم بودجه عمرانی در مقایسه با بودجه جاری، پایین‌ترین میزان خود را از آغاز جمهوری اسلامی تاکنون تجربه کرده.

▪️افزایش ۶۰ درصدی هزینه‌های دولت و تخصیص ۴۷ درصد از پیش‌بینی فروش نفت و میعانات گازی به سپاه پاسداران و دو برابر شدن بودجه بخش نظامی، گواه این است که بخش بزرگی از منابع کشور به جای تقویت اقتصاد داخلی و بهبود معیشت ملت، صرف تقویت نیروهای نظامی و دستگاه‌های امنیتی می‌شود تا جیب سرکوبگران ملت ایران به قیمت نابودی ایران و ایرانی پر تر شود. این در حالی است که نرخ تورم در کشور به بیش از ۵۰ درصد رسیده و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که افزایش حقوق کارمندان و مستمری‌بگیران تنها ۲۰ درصد خواهد بود؛ رقمی که در مقایسه با تورم، بیشتر به شوخی شبیه است تا بهبود واقعی معیشت.

▪️نکته قابل توجه دیگر، نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی است که به حداقل ۴۰ هزار تومان برای سال آینده خواهد رسید. این به معنای افزایش حداقل ۲۹ درصدی قیمت کالاهای گروه اول و حتی بیشتر برای سایر کالاها است. در حالی که نرخ حواله دلار در لحظه نگارش این مطلب بیش از ۷۰ هزار تومان است، انتظار می‌رود که برای کالاهای اساسی خارج از گروه کالایی اول، نرخ دلار حتی به ۱۰۰ هزار تومان نیز برسد؛ نشانه روشنی از تعمیق شکاف طبقاتی، فشار بر طبقات ضعیف‌تر جامعه و تقویت دستگاه‌های سرکوبگر برای حفظ مافیای جمهوری اسلامی!

▪️جمهوری اسلامی نه یک حکومت که یک کارتل نظامی-مذهبی است که برای بقا آماده هر اقدامی است؛ از فروش منابع و دارایی‌های ملی گرفته تا فشردن گلوی اقتصادی ملت ایران. در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند، ملت می توانند بر پروسه بودجه ریزی فعالانه مشارکت و نظارت کنند تا آنچه به سود کشور است رخ دهد اما ما از داشتن یک دولت ملی محرومیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا قدرت به ملت ایران باز گردد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

03 Nov, 19:59


❗️در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی که به عنوان بزرگترین بودجه انبساطی تاریخ کشور شناخته می‌شود، میزان کسری بودجه بیش از هزار میلیارد تومان تخمین زده شده. این کسری هم قرار است از طریق افزایش فشار بر مالیات‌ها و استقراض از صندوق توسعه ملی جبران شود. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی، افزایش درآمدهای مالیاتی تا ۴۰ درصد و افزایش ۸۵ درصدی مالیات بر واردات، نشانه‌ای از گران‌تر شدن کالاها و خدماتی است که مستقیماً بر دوش ملت ایران سنگینی خواهد کرد.

‼️جمهوری اسلامی نه یک حکومت که یک کارتل نظامی-مذهبی است که برای بقا آماده هر اقدامی است؛ از فروش منابع و دارایی‌های ملی گرفته تا فشردن گلوی اقتصادی ملت ایران. در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند، ملت می توانند بر پروسه بودجه ریزی فعالانه مشارکت و نظارت کنند تا آنچه به سود کشور است رخ دهد اما ما از داشتن یک دولت ملی محرومیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا قدرت به ملت ایران باز گردد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

03 Nov, 07:40


🔺دموکراسی و زندگی روزمره

🔸درست است که در شرایط کلافت‌بار و خفقان کنونی ممکن است توان و حوصله پرداختن به مفاهیمی مثل دموکراسی یا مشارکت مدنی را نداشته باشیم و در عوض بیشتر بر نیازها و نگرانی‌های خود متمرکز باشیم. با این حال، دموکراسی فقط یک مفهوم انتزاعی نیست - بلکه تأثیرات مشخصی بر زندگی روزمره ما دارد.

🔸مثلا در یک جامعه دموکراتیک، مردم حق رای دارند و رهبرانشان را خودشان انتخاب می‌کنند که تأثیر مستقیمی بر سیاست‌های مربوط به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، مسکن، بازار و سایر مسائل مهم دارد. توانایی بیان دیدگاه‌ها و مشارکت در فرآیندهای تصمیم‌گیری هم به شکل‌دهی سیاست‌ها و نهادهای حاکم بر زندگی روزمره کمک می‌کند.

🔸علاوه بر این، ارزش‌های دموکراتیک مثل احترام به حقوق بشر، حاکمیت قانون و مسئولیت‌پذیری هم تأثیرات ملموسی بر زندگی روزمره دارند. مثلا در دموکراسی، افراد از بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه، قتل سیستماتیک یا تبعیض مذهبی، جنسی و جنسیتی محافظت می‌شوند و از حق محاکمه عادلانه و روند آیین دادرسی برخوردارند. این حمایت‌ها کمک می‌کند تا مردم بتوانند بدون ترس از آزار و اذیت یا بی‌عدالتی زندگی کنند.

🔸دموکراسی برابری اجتماعی و اقتصادی را هم ارتقا می‌دهد، که تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره دارد. مثلا در فرآیندهای دموکراتیک همه بدون توجه به پیشینه یا وضعیت اجتماعی-اقتصادی، به خدمات و منابع اولیه دسترسی دارند. این به فرصت‌های بیشتری برای آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و تحرک اقتصادی منجر می‌شود که کیفیت زندگی افراد و جوامع را بهبود می‌دهد.

🔸ما ملت ایران به دلیل گرفتار شدن توسط یک کارتل نظامی-مذهبی به نام جمهوری اسلامی از داشتن همه این بدیهیات زندگی محرومیم و زندگی‌های ما سراسر سختی، تحقیر، ترس و دست و پنجه نرم کردن با گرانی، دروغ، کلاهبرداری، جنایت و خیانت سردمداران این مافیا شده. برای رسیدن به یک دولت ملی که بر اساس دموکراسی بنا شده باشد، نخست باید ایران را پس بگیریم. از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

03 Nov, 07:39


✔️درست است که در شرایط کلافت‌بار و خفقان کنونی ممکن است توان و حوصله پرداختن به مفاهیمی مثل دموکراسی یا مشارکت مدنی را نداشته باشیم و در عوض بیشتر بر نیازها و نگرانی‌های خود متمرکز باشیم. با این حال، دموکراسی فقط یک مفهوم انتزاعی نیست - بلکه تأثیرات مشخصی بر زندگی روزمره ما دارد.

✔️ما ملت ایران به دلیل گرفتار شدن توسط یک کارتل نظامی-مذهبی به نام جمهوری اسلامی از داشتن همه این بدیهیات زندگی محرومیم و زندگی‌های ما سراسر سختی، تحقیر، ترس و دست و پنجه نرم کردن با گرانی، دروغ، کلاهبرداری، جنایت و خیانت سردمداران این مافیا شده. برای رسیدن به یک دولت ملی که بر اساس دموکراسی بنا شده باشد، نخست باید ایران را پس بگیریم. از همین امروز شروع کنیم!

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

02 Nov, 17:20


🔺یک اقتصاددان: معجزه است که دلار هنوز ۲۰۰هزار تومان نشده!

🔸اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، محسن رنانی، گفته «اقتصاد ایران وارد مرحله‌ای شده که نسخه اقتصادی برای آن جواب نمی‌دهد و تا گره‌های روانشناختی و سیاسی آن حل نشود اقتصاد ایران قابل درمان نیست. اقتصاد ایران در باتلاق سیاست زمین گیر شده و هر چقدر برای آن نسخه بنویسید درمان نمی‌شود. بخش خصوصی ما به رانت عادت کرده و با آن زنده است. رانتی که بخش خصوص می‌برد سیاستگذار هم در آن شریک است و سیاستی که قابل اجرا نباشد هزینه‌های خود را بر جای می‌گذارد و منافعی ایجاد نمی‌کند. مثل سند چشم انداز ۲۰ ساله که هزینه‌اش را بر جای گذاشت و تورمش را خلق کرد و نهایتا ۱۵ درصدش اجرا شد و ۸۵ درصدش بر باد رفت.»

🔸«آیا در ایران امکان رفتار عقلانی وجود دارد؟ من معتقدم وجود ندارد. چرا؟ در اقتصاد، چند سطح از بی‌ثباتی و تغییر وجود دارد. برای درک رفتارمان باید بفهمیم که در کدام یک از این سطوح، منطقی فکر کردن ما متوقف می‌شود. سطح اول، اطمینان کامل است که در آن شرایط همه چیز روشن است. سطح دوم، ریسک معمول است؛ یعنی ما با اینکه خطراتی وجود دارد، برنامه‌هایمان را به هم نمی‌زنیم و ادامه می‌دهیم. سطح بعدی، ریسک غیرمعمول است؛ در این شرایط فرد تصمیم می‌گیرد اما با احتیاط بیشتری عمل می‌کند. سطح سوم، عدم اطمینان است، جایی که ما نمی‌دانیم چه اتفاقی خواهد افتاد و حتی نمی‌توانیم آن را پیش‌بینی کنیم. وقتی در جامعه‌ای نااطمینانی وجود دارد عقل ابزاری پرونده‌اش بسته می‌شود.»

🔸«شریط کنونی دوره عدم اطمینان است و این معجزه است که با شرایط فعلی هنوز دلار ۲۰۰ هزار تومان نشده. مردم هنوز امیدهایی حداقلی دارند و فکر نمی‌کنند که کشور وارد جنگ شود. در حال حاضر منابع رانت طبیعی تمام شده و فقط رانت قانونی مانده اما رانت قانونی تا یک ‌حدی جواب می‌دهد. به محض اینکه به کسی دادی گروه دیگر سر بر می‌آورد و بنابراین حکومت نمی‌تواند بیش از این رانت بدهد. چون جامعه این رانت را در یک بزنگاه تاریخی از آن ‌گروه دیگر می‌گیرد. باید مهارت گفتگو داشته باشیم اما این مهارت نه در حکومت نه در روشنفکران فعلا وجود ندارد و مشکل اینجاست که ما هم ناتوانیم.»

🔸البته ناتوانی رنانی و امثال او در این است که اصل قضیه را نمی‌گویند و ملت را فریب می‌دهند؛ ما در ایران دولت و حکومت نداریم و تمامی ساختارهای ظاهری حکومت و بوروکراسی موجود همگی در خدمت یک کارتل نظامی-مذهبی به نام جمهوری اسلامی است. هرگونه مواجهه سیاسی و مدنی با یک کارتل به شکست می‌انجامد چراکه اساس کار مافیا خشونت و سرکوب است و منافع کارتل بر همه چیز مقدم است. مافیای جمهوری اسلامی از فساد سیستماتیک تغذیه می‌کند و برای گسترش تروریسم ایران و ایرانی را قربانی می‌کند.

🔸جنبش حساب‌رسی اجتماعی، به‌عنوان یکی از راه‌های مقابله با سیل ویرانگر جمهوری اسلامی، ما ملت ایران را تشویق می‌کند تا خودمان دشواری نجات میهن را به دوش بکشیم و در عین حفظ امنیت فیزیکی، روانی و دیجیتال نسبت به تمامی بخش‌های جمهوری اسلامی حساس باشیم، تا می‌توانیم اطلاعات جمع کنیم و افشاگری کنیم، نام و عملکرد مفسدان و خائنان را عمومی کنیم و از این طریق به پس گرفتن ایران کمک کنیم. از همین امروز شروع کنیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

02 Nov, 17:19


♦️اقتصاددان حامی جمهوری اسلامی، محسن رنانی، گفته «اقتصاد ایران وارد مرحله‌ای شده که نسخه اقتصادی برای آن جواب نمی‌دهد و تا گره‌های سیاسی آن حل نشود اقتصاد ایران قابل درمان نیست. اقتصاد ایران در باتلاق سیاست زمین گیر شده و هر چقدر برای آن نسخه بنویسید درمان نمی‌شود. بخش خصوصی ما به رانت عادت کرده و با آن زنده است. رانتی که بخش خصوص می‌برد سیاستگذار هم در آن شریک است و سیاستی که قابل اجرا نباشد هزینه‌های خود را بر جای می‌گذارد و منافعی ایجاد نمی‌کند. مثل سند چشم انداز ۲۰ ساله که هزینه‌اش را بر جای گذاشت و تورمش را خلق کرد و نهایتا ۱۵ درصدش اجرا شد و ۸۵ درصدش بر باد رفت.»

♦️جنبش حساب‌رسی اجتماعی، به‌عنوان یکی از راه‌های مقابله با سیل ویرانگر جمهوری اسلامی، ما ملت ایران را تشویق می‌کند تا خودمان دشواری نجات میهن را به دوش بکشیم و در عین حفظ امنیت فیزیکی، روانی و دیجیتال نسبت به تمامی بخش‌های جمهوری اسلامی حساس باشیم، تا می‌توانیم اطلاعات جمع کنیم و افشاگری کنیم، نام و عملکرد مفسدان و خائنان را عمومی کنیم و از این طریق به پس گرفتن ایران کمک کنیم. از همین امروز شروع کنیم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

23 Oct, 10:32


🔺نظرات برنده نوبل اقتصاد و شرایط ایران

🔸جیمز رابینسون، برنده جایزه نوبل اقتصاد امسال است. او در نظریاتش بر اهمیت نهادها و تأثیر آن‌ها بر توسعه اقتصادی تأکید می‌کند. او توضیح می‌دهد که نهادهای ناکارآمد نتیجه توازن قدرتی هستند که به سود گروه‌های خاصی شکل گرفته و به‌دلیل وابستگی به مسیری که طی کرده‌اند، به‌سختی تغییر می‌کنند. این وضعیت در ایران ما، تحت مافیای جمهوری اسلامی کاملاً قابل‌مشاهده است؛ تورم فزاینده، بحران ارز و محدودیت‌های تجاری، نمونه‌هایی از پیامدهای این وضعیت هستند. نهادهایی که به‌جای رفاه ملت ایران، در خدمت ادامه حیات جمهوری اسلامی هستند و به شکل ساختاری باعث تداوم انحطاط میهن ما می‌شوند: فساد سیستماتیک در داخل و گسترش تروریسم در خارج شاهد این ادعا است!

🔸مثلا صنعت خودرو، با کیفیت بسیار پایین و قیمت‌های بسیار بالا، بیش از چهار دهه است که همچنان در انحصار «خودی‌ها» قرار دارد که از منافع مافیا محفاظت می‌کنند. فساد گسترده و مدیریت ناکارآمد باعث شده که تغییرات اساسی در این حوزه رخ ندهد و هرگونه اصلاح سطحی، نهایتاً به نفع «خودی‌ها» باشد. این همان چیزی است که رابینسون درباره تداوم نهادها می‌گوید؛ ساختارهایی که به دلیل منافع خاص، نسبت به تغییر مقاوم هستند.

🔸یا مثلا در نظام بانکی جمهوری اسلامی، دسترسی به وام‌ها و تسهیلات بانکی در اختیار گروه‌های نزدیک به قدرت است، در حالی که عموم ملت ایران برای دسترسی به این منابع دچار مشکلات متعدد هستند. این تبعیض و نابرابری آشکار، نشان‌دهنده تعادل قدرتی است که به نفع «خانواده بزرگ مافیا» شکل گرفته و تغییرات اساسی در آن صورت نمی‌گیرد. تغییرات سطحی مثل افزایش یارانه‌ها یا اصلاحات جزئی در سیاست‌ها، بدون دگرگونی بنیادی در ساختار قدرت، نتیجه‌ای جز بازگشت به همان مسیر گذشته ندارد. چرا که ریشه اصلی مشکل در توزیع قدرت و منافع نهفته است.

🔸برنده نوبل اقتصاد می‌گوید تغییرات مثبت تنها زمانی رخ می‌دهند که تعادل قدرت به نفع گروه‌هایی دگرگون شود که به دنبال نهادهای شفاف‌تر و کارآمدتر هستند. برای ایران، این بدان معنا است که بدون تغییرات اساسی در سیستم سیاسی و بازپس‌گیری کامل قدرت از کارتل جمهوری اسلامی، نمی‌توان به بهبود واقعی امیدوار بود. بدون این تغییرات، نهادهای کنونی صرفاً ابزاری برای تداوم مناسبات مافیایی باقی خواهند ماند.

🔸جنبش حساب‌رسی اجتماعی با تایید این نگاه، ملت ایران را تشویق می‌کند تا با آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری‌های گسترده از رانت و فساد، خیانت‌ها و جنایت‌ها و فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی برای تغییرات بنیادین در ساختار قدرت آماده شده و بر هر آنچه در کشور می‌گذرد نظارت کنند و تا برقراری یک «دولت ملی» که به فکر آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی باشد از پای ننشینند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

23 Oct, 10:31


🔘جیمز رابینسون، برنده جایزه نوبل اقتصاد امسال است. او توضیح می‌دهد که نهادهای ناکارآمد نتیجه توازن قدرتی هستند که به سود گروه‌های خاصی شکل گرفته و به‌دلیل وابستگی به مسیری که طی کرده‌اند، به‌سختی تغییر می‌کنند. این وضعیت در ایران ما، تحت مافیای جمهوری اسلامی کاملاً قابل‌مشاهده است؛ تورم فزاینده، بحران ارز و محدودیت‌های تجاری، نمونه‌هایی از پیامدهای این وضعیت هستند. نهادهایی که به‌جای رفاه ملت ایران، در خدمت ادامه حیات جمهوری اسلامی هستند و به شکل ساختاری باعث تداوم انحطاط میهن ما می‌شوند: فساد سیستماتیک در داخل و گسترش تروریسم در خارج شاهد این ادعا است!

🔘جنبش حساب‌رسی اجتماعی با تایید این نگاه، ملت ایران را تشویق می‌کند تا با آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری‌های گسترده از رانت و فساد، خیانت‌ها و جنایت‌ها و فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی برای تغییرات بنیادین در ساختار قدرت آماده شده و بر هر آنچه در کشور می‌گذرد نظارت کنند و تا برقراری یک «دولت ملی» که به فکر آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی باشد از پای ننشینند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Oct, 18:41


🔺افزایش گسترده فساد در ایران

♦️فساد سیستماتیک در کشور بیدار می‌کند. فقط در شش سال گذشه حداقل ۸۶۳ نفر از اعضای شوراهای‌شهر و شهرداران بازداشت شده‌اند و این فقط آمار بازداشت‌هایی است که محصول دعواهای درونی کارتل جمهوری است و خبر فساد آنها به بیرون درز کرده. جمهوری اسلامی میهن زیبا و ثروتمند ما را در زمره فاسدترین کشورها قرار داده!

♦️تنها از سال ۱۴۰۰ تا امروز، ۴۳۰ نفر از اعضای شورای‌شهر و شهرداران بازداشت شده‌اند. حداقل ۲۰ نفر از اعضای شورای‌شهر و شهرداران در مناطق شهری کشور در دو هفته گذشته بازداشت شده‌اند. بازداشت شهردار پاتاوه و چند نفر از اعضای شورای این شهر، بازداشت ۷ نفر از اعضای شورای‌شهر و شهرداری آبعلی، بازداشت ۴ نفر در شهر پاکدشت و عزل سه عضو شورای شهر تالش از سوی فرماندار این شهرستان، بخشی از این اخبار است.

♦️طی سال‌های ۱۴۰۰ تا هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۳، تعداد ۴۳۰ نفر از اعضای شورای‌شهر و شهرداران در کشور به دلیل تخلفات گسترده و فسادهای مالی بازداشت شده‌اند. این عدد را که در کنار دستگیری ۴۳۳ نفر طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ قرار دهیم، تعداد دستگیری‌ها به ۸۶۳ نفر می‌رسد. در تهران، طی یک افشاگری مشخص شد که در ازای انتصاب یک فرد به عنوان معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه یک، سعید صدرزاده، دستیار علیرضا زاکانی، شهردار تهران، از او ۴۰۰ سکه طلا و ۴۵۰ هزار دلار طلب کرده!

♦️در سال ۱۴۰۰ هم ۱۴۵ نفر از اعضای شورای شهر و شهرداران در سراسر کشور اغلب به دلیل تخلفات مالی بازداشت شده‌اند. این آمار در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۸ نفر در سراسر کشور بوده و در سال ۱۴۰۲ با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی به ۱۳۵ نفر رسیده. طی هفت ماه نخست امسال هم حداقل ۸۲ نفر از مسئولان شهرداری و شوراهای شهر به دلیل تخلفات در حوزه شهری بازداشت شده‌اند.

♦️وجود موقعیت‌های گسترده‌ای از تعارض منافع، انحصارهای وسیع، امضاهای طلایی، ساختار رانتی، سطح پایین کیفیت قوانین، دیوان‌سالاری پیچیده و چندلایه اداری و دشمنی با شفافیت در جمهوری اسلامی، ایران را در زمره فاسدترین کشورها قرار داده. تخلفات اداری، دریافت رشوه، اختلاس، دزدی، تقلب، سوءاستفاده از موقعیت شغلی با هزینه و ریسک کم شده و همین خیال راحت مفسدان از اینکه تحت حمایت کارتل جمهوری اسلامی هستند، زمینه را برای افزایش فساد در ایران بیشتر کرده.

♦️ما ملت ایران از داشتن یک دولت ملی محرومیم و ازآنجاکه کشور به دست مافیای جمهوری اسلامی اداره می‌شود، دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌گوید ما ملت ایران باید خودمان بر آنچه در کشور ما می‌گذرد نظارت کنیم و با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده به سمت فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی و پس گرفتن میهن پیش برویم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Oct, 18:39


✔️فساد سیستماتیک در کشور بیدار می‌کند. فقط در شش سال گذشه حداقل ۸۶۳ نفر از اعضای شوراهای‌شهر و شهرداران بازداشت شده‌اند و این فقط آمار بازداشت‌هایی است که محصول دعواهای درونی کارتل جمهوری است و خبر فساد آنها به بیرون درز کرده. جمهوری اسلامی میهن زیبا و ثروتمند ما را در زمره فاسدترین کشورها قرار داده!

✔️ما ملت ایران از داشتن یک دولت ملی محرومیم و ازآنجاکه کشور به دست مافیای جمهوری اسلامی اداره می‌شود، دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌گوید ما ملت ایران باید خودمان بر آنچه در کشور ما می‌گذرد نظارت کنیم و با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده به سمت فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی و پس گرفتن میهن پیش برویم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

20 Oct, 11:16


🔹دادستان بندرعباس گفته این تونل ۳۰ متر طول دارد و روزانه ۱۰هزار لیتر سوخت از آن قاچاق می‌شود. دشمنی با شفافیت، اساس فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی است. هر کس در جمهوری اسلامی درباره قاچاق سوخت چیزی می‌گوید: نماینده جمهوری اسلامی در مجلس گفته روزانه ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل و پنج میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌شود؛ موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان گفته از ۱۲۰ میلیون مصرف بنزین روزانه ۵۰ میلیون لیتر قاچاق می‌شود؛ هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن علمی انرژی گفته روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود. هیچ‌کس مطلقا باور نمی‌کند که این حجم از قاچاق روزانه بدون هماهنگی کارتل جمهوری اسلامی باشد!

🔹قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت معادل ۵ میلیارد دلار معادل ساخت یک پالایشگاه ۲۰۰ هزار بشکه‌ای است اما وقتی از داشتن یک «دولت ملی» محرومیم، همه چیز قربانی منافع کارتل می‌شود. این سیستم فاسد حاضر است ایران را بفروشد تا منافعش را تامین کند. برای مقابله با این بلای ایران‌سوز باید همه تلاش کنیم و به هر طریقی می‌توانیم به نجات میهن کمک کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را کلیدی‌ترین بازیگر تغییر می‌داند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Oct, 15:16


🔺شبکه مافیا در اداره راه و شهرسازی گیلان

▪️در فساد سیستماتیک، قانون و نهادهای نظارتی خود بسترساز فساد هستند و سیستم از فساد تغذیه می‌کند تا به حیاتش ادامه دهد. جمهوری اسلامی هم ایران را به عمیقا به فساد سیستماتیک آلوده کرده. یک نمونه را می توان در شبکه فساد درهم تنیده در اداره راه و شهرسازی استان گیلان افشا کرد. تنها در یک پرونده، مدیرکل کنونی راه و شهرسازی گیلان، محمدرضا فلاحتگر، زمانی که در سمت معاونت راهداری اداره کل راه و ترابری گیلان بوده در توافقنامه شهرداری ماسال و وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی در پروژه اجرای زیرسازی و عملیات آسفالت ورودی و خروجی شهر ماسال، حواله ۸۰۰ تن قیر را به فردی غیر منتسب به مجری یک شرکت تحویل داده که درنهایت هیچ اقدامی در اجرای قرارداد و آسفالت جاده‌ها انجام نمی‌دهد. فلاحتگر در خرداد ۱۴۰۰ به تضییع اموال دولتی متهم شده و با قرار وثیقه آزاد می‌شود. اما این فساد نه‌تنها هیچ تبعاتی برای او نداشته بلکه او با ارتقا شغلی به سمت کنونی می‌رسد تا ثابت شود که در مافیا، اگر فاسدترین هم باشی اما به کارتل وفادار باشی، پیشرفت می‌کنی! 

▪️در نمونه‌ای دیگر، معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی گیلان، مهدی علیزاده، سال‌ها به اسم فرزند جانباز ازکار افتاده از سهمیه ایثارگری بهره برده و ارتقا شغلی گرفته. او از زمان ورود به اداره راه و شهرسازی استان با سهمیه ایثارگری بدون شرکت در آزمون استخدامی جذب شد و توانست از مزایای این سهمیه استفاده کند. اما پس از مدتی بررسی‌ها نشان داد که نام او اصلا در سامانه بنیاد شهید و امور ایثارگران جمهوری اسلامی ثبت نشده. علیزاده به جای آنکه متحمل تبعات این «جعل عنوان» آشکار شده و مجازات شود، با اصلاح حکم و حذف نسبتش با ایثارگر، با کارش ادامه می‌دهد. نهادهای نظارتی هم موضوع را در سکوت و حمایت برگزار کردند. علیزاده با اعمال رفتار سلیقه‌ای در کمیسیون ماده ۵ در برخورد با پرونده‌های خاص ازجمله پرنده‌های تخصیص کاربری که همیشه بوی پول‌های کلان می‌دهند، گفته چون رییس اداره حقوقی که بر روی این پرونده حکم صادر کرده دیگر در آن مقام حضور ندارد آن حکم و دستور دیگر ارزشی ندارد؛ گویی که استدلال کنیم اگر قاضی حکمی صادر کرد تا زمانی که در آن جایگاه است، آن حکم اعتبار دارد.

▪️گوشه‌ای دیگر از جریان فساد و رانت ریشه دوانده در اداره راه و شهرسازی گیلان، پرونده واگذاری املاک به ثمن بخس به افراد وابسته به مدیران این اداره است. با تبانی مدیران ازجمله فلاحتگر، این افراد با سوء استفاده از جایگاه و سمت خود در یک فقره مزایده خانه‌ سازمانی در گلسار رشت را با قیمت پایه تنها ۳۰ میلیون تومان به برخی از کارکنان این اداره واگذار کرده‌اند در حالی که ملک مذکور چند ده برابر این عدد ارزش‌گذاری شده بوده. این موارد تنها مشتی نمونه خروار هستند که چه سیستم مافیایی در اداره راه و شهرسازی گیلان به راه است.

 ▪️شهروند پرسشگر از شما می‌خواهد تا موارد فساد در شهرها و استان‌های دیگر را برای ما بفرستید. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما ملت ایران را تشویق می‌کند تا با دقت از تمامی بخش‌های مافیای جمهوری اسلامی درباره رانت‌ها، فسادها، خیانت‌ها و جنایت‌ها اطلاعات جمع کنیم و در گزارش‌های افشاگرانه منتشر کنیم تا آنها که ایران ما را گروگان گرفته‌اند عریان در برابر افکار عمومی قرار بگیرند و دست ملت ایران در پس گرفتن میهن از مافیای جمهوری اسلامی پر تر از همیشه باشد.

شهروند ‌پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Oct, 15:15


🔴 یک نمونه را می توان در شبکه فساد درهم تنیده در اداره راه و شهرسازی استان گیلان افشا کرد. تنها در یک پرونده، مدیرکل کنونی راه و شهرسازی گیلان در توافقنامه شهرداری ماسال و وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی در پروژه اجرای زیرسازی و عملیات آسفالت ورودی و خروجی شهر ماسال، حواله ۸۰۰ تن قیر را به فردی غیر منتسب به مجری یک شرکت تحویل داده که درنهایت هیچ اقدامی در اجرای قرارداد و آسفالت جاده‌ها انجام نمی‌دهد.

🔴 شهروند پرسشگر از شما می‌خواهد تا موارد فساد در شهرها و استان‌های دیگر را برای ما بفرستید. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما ملت ایران را تشویق می‌کند تا با دقت از تمامی بخش‌های مافیای جمهوری اسلامی درباره رانت‌ها، فسادها، خیانت‌ها و جنایت‌ها اطلاعات جمع کنیم و در گزارش‌های افشاگرانه منتشر کنیم تا آنها که ایران ما را گروگان گرفته‌اند عریان در برابر افکار عمومی قرار بگیرند و دست ملت ایران در پس گرفتن میهن از مافیای جمهوری اسلامی پر تر از همیشه باشد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

18 Oct, 10:17


❗️رانت، انحصار، دشمنی با شفافیت، فساد سیستماتیک و انتشار عامدانه اطلاعات نادرست (دیس‌اینفورمیشن) میهن ما را به ورطه زوال و سقوط کشانده. در هر زمینه‌ای که می‌نگریم از منابع ملی تا صنایع حیاتی، واردات و صادرات، بهداشت و درمان، آموزش، راه و ساختمان و اینترنت همه توسط گروه‌های مافیایی اداره می‌شوند که برای شیر مرغ تا جان ایرانیان تصمیم می‌گیرند.

‼️جمهوری اسلامی یک کارتل مذهبی-نظامی است که از خون ایران تغذیه می‌کند تا منافعش را از طریق فساد و تروریسم تامین کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی از ما ملت ایران می‌خواهد تا درباره فسادها، جنایت‌ها و خیانت‌ها به شکل گسترده افشاگری کنیم و ایران زیبا و ثروتمند را با فشار همه‌جانبه به جمهوری اسلامی پس بگیریم. از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

17 Oct, 06:55


🔺مافیای چمن، پول و آبروی ایران را با هم می‌برد!

🔘 جمهوری اسلامی کل مملکت ما را بین «خانواده بزرگ مافیا» تقسیم کرده و از هر گروه خواسته تا بدون ایجاد دردسر برای سران کارتل، به هر شیوه‌ای که می‌دانند گلیم‌شان را از آب بیرون بکشند. «مافیای چمن» ورزشگاه‌های کشور هم از این قاعده مستثنی نیست؛ از چمن کردن ورزشگاه‌های بزرگ و معروف گرفته تا پروژه‌های احیای چمن که با چندبرابر هزینه کارشناسی شده در اختیارشان قرار می‌گیرد و نهادهای به اصطلاح ناظر هم در خدمت آنها هستند. اگر واگذاری پروژه‌ها با ترک تشریفات مناقصات همراه نباشد، عمدتاً کارشناسی مناقصات به نحوی انجام می‌شود که فقط دو شرکت خاص پیروز آن باشند!

🔘 مثلا در برگزاری مناقصات شروطی تعیین می‌شود که فقط دو شرکت مدنظر از آن برخوردار باشند و به این شکل اجازه برنده شدن به دیگر شرکت‌ها داده نمی‌شود. در شیوه اجرای مناقصات برای چمن ورزشگاه‌ها، باتوجه به اینکه کارشناسی صورت گرفته و شروط ورود به مناقصه مخصوص دو شرکت خاص است، بالا بردن رقم پروژه هم چندان کار سختی نیست؛ پروژه‌ای که با ۳۵ میلیارد تومان قابل اجرا است به قیمت ۱۱۰ میلیارد تومان واگذار می‌شود! اگر ورزشگاهی توسط یکی از دو این شرکت خاص چمن نشده باشد، مافیا شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که چمن زودتر از آنچه که باید خراب شود و نیاز به تعویض داشته باشد تا پروژه جدیدی راه بیافتد.

🔘 مثلا ورزشگاه پارس شیراز که موتورخانه دارد، در دو زمستان قبلی یک بار فقط برای ۱۴ روز روشن شد و در زمستان قبل هم اصلاً روشن نشد تا چمن دچار یخ زدگی شود و زودتر از موعد به خرابی برسد. در حالی که اگر تمام اصول و قواعد حفظ و نگهداری چمن رعایت شود، نیازی به تعویض زودهنگام نیست. اما حالا پیمانکاران در صدد لودر انداختن زیر چمن ورزشگاه پارس شیراز هستند و اگر یکی از دو شرکت خاص پیمانکار جدید چمن این ورزشگاه شود، نباید چندان تعجب کرد!

🔘 یکی از این شرکت‌های عضو خانواده مافیا، «سدروس سبز» است که متعلق به خانواده «استادجو» است. پدر خانواده، خسرو استادجو، این شرکت را در سال ۱۳۵۶ راه اندازی کرد و بعدها فرزندانش به نام‌های شاهین، شقایق و شاپرک این شرکت را به دست گرفتند. پروژه زمین چمن استادیوم‌های مختلف و متعدد ازجمله «امام رضا» در مشهد، «پارس» شیراز، «شریعتی» کرج، «نقش جهان» اصفهان، «عدالت» ایلام، «آزادگان» قزوین، «تختی» رفسنجان، «باهنر» کرمان و چندین استادیوم دیگر در استان‌های مختلف، در اختیار این شرکت قرار داشته.

🔘 یکی از داوران بازنشسته فوتبال ایران به رسانه ایندیپندنت فارسی گفته «داوود رفعتی، دبیر کارگروه استاندارسازی ورزشگاه‌های ایران، درحال حاضر اصلی‌ترین عضو حلقه فساد مهدی تاج در فوتبال است. او با معرفی فردی به نام استادجو به‌عنوان تنها پیمانکار چمن مورد تایید فدراسیون به هیئت‌های فوتبال و باشگاه‌ها، آنان را مجبور به تعویض چمن‌های ورزشگاه‌ها کرد تا سودی سرشار به جیب خودش برود. مثلا چمن ورزشگاه سیروس قایقران در انزلی هم به دست همین پیمانکار تعویض شد، اما حالا کیفیت این چمن چگونه است؟ کیفیت افتضاح آن صدای اعتراض همه تیم‌ها را بلند کرده. در ورزشگاه‌های عضدی رشت، نقش‌جهان و فولادشهر اصفهان، شهرقدس، اراک، امام رضای مشهد، یزد، شیراز و چند ورزشگاه‌ دیگر که میزبان بازی‌های ملی، لیگ برتر و لیگ آزادگان‌اند هم همین اتفاق افتاده.»

🔘 «مثلا چمن تکه‌وپاره‌شده ورزشگاه فولادشهر که در بازی ایران و قرقیزستان مورد تمسخر رسانه‌های عربی قرار گرفت هم کار اعضای تیم دلالی رفعتی است. برای تعویض چمن ورزشگاه عضدی رشت ۳۶ میلیارد تومان به استادجو پول دادند، اما حالا بروید سطح ناهموار و چمن بی‌کیفیت عضدی را ببینید. وضعیت ورزشگاه‌های حافظیه و پارس شیراز چگونه است؟ همین ورزشگاه شهرقدس که قرار است میزبان بازی‌های آسیایی پرسپولیس و استقلال باشد، با صرف هزینه چند ده میلیارد تومانی چرا همچنان چمن استاندارد ندارد؟ همه این موارد شاهکار فردی فاسد به نام داود رفعتی است.»
 
🔘 ساز و کار مافیایی حاکم بر ایران آشکار است. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم و تا برقراری یک دولت ملی و دموکراتیک، چاره‌ای جز پس گرفتن میهن از مافیا نداریم. در این مسیر دشوار، آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و گام‌های عملی در تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی چراغ راه خواهد بود. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا پرچم تعیین سرنوشت ایران زیبا در دستان قدرتمند ما ملت ایران باشد. از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

17 Oct, 06:54


جمهوری اسلامی کل مملکت ما را بین «خانواده بزرگ مافیا» تقسیم کرده و از هر گروه خواسته تا بدون ایجاد دردسر برای سران کارتل، به هر شیوه‌ای که می‌دانند گلیم‌شان را از آب بیرون بکشند. «مافیای چمن» ورزشگاه‌های کشور هم از این قاعده مستثنی نیست؛ از چمن کردن ورزشگاه‌های بزرگ و معروف گرفته تا پروژه‌های احیای چمن که با چندبرابر هزینه کارشناسی شده در اختیارشان قرار می‌گیرد و نهادهای به اصطلاح ناظر هم در خدمت آنها هستند. اگر واگذاری پروژه‌ها با ترک تشریفات مناقصات همراه نباشد، عمدتاً کارشناسی مناقصات به نحوی انجام می‌شود که فقط دو شرکت خاص پیروز آن باشند!

ساز و کار مافیایی حاکم بر ایران آشکار است. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» هستیم و تا برقراری یک دولت ملی و دموکراتیک، چاره‌ای جز پس گرفتن میهن از مافیا نداریم. در این مسیر دشوار، آگاهی‌بخشی حداکثری، افشاگری گسترده و گام‌های عملی در تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی چراغ راه خواهد بود. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا پرچم تعیین سرنوشت ایران زیبا در دستان قدرتمند ما ملت ایران باشد. از همین امروز شروع کنیم!


👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Oct, 15:47


❗️تنها گوشه‌ای از سقوط آزاد ایران زیبا و ثروتمند ما به دست مافیای جمهوری اسلامی را از زبان رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، حجت‌الله میرزایی، بشنوید. می‌گوید نمره جمهوری اسلامی در تمامی شاخص‌های حکمرانی از ۱۰۰ زیر ۱۰ است و ما را در میان فاسدترین کشورها قرار داده!

‼️این سخنان تایید می‌کنند که جمهوری اسلامی یک حکومت نیست بلکه یک کارتل نظامی-مذهبی است که در فساد سیستماتیک و گسترش تروریسم هیچ خط قرمزی ندارد و ایران را برای رسیدن به اهدافش گروگان گرفته. جنبش حساب‌رسی اجتماعی با تاکید بر اهمیت شفافیت و مسئولیت‌پذیری، ملت ایران را تشویق می‌کند تا با افشاگری‌های گسترده و برداشتن گام‌های عملی، به فکر نجات میهن باشند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

14 Oct, 06:40


🔺تهران در تصرف مافیای آشغال

✖️درآمد سالانه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی مافیای زباله فقط در تهران، نشان از این سفره کثیف اما پربرکت دارد! هر سطل آشغال در تهران حساب و کتاب دارد و در پایین شهر، حساب‌ها به صورت دفتری و در بالا شهر، تراکنش‌ها به شکل کارت به کارت صورت می‌گیرد. ارقامی که جابه‌جا می‌شود، می‌تواند به اندازه بودجه یک سازمان عریض و طویل در تهران باشد. مدیران شهرداری در جمهوری اسلامی خود از ذینفعان و اعضای این مافیا هستند و کاری کرده‌اند تا هیچ طرحی برای بازیافت زباله موفق نشود.

✖️عقیل عزتی، مدیر مدرسه کودکان ستاک گفته «در زمینه زباله‌گردی، با گروه‌های خانوادگی مواجهیم که به‌طور نظام‌مند در این چرخه فعالیت می‌کنند؛ به‌طوری‌که در تهران نمی‌بینید دو نفر بر سر یک سطل زباله با هم درگیر شوند، چون همه سطل‌های زباله و افرادی که قرار است زباله‌ها را تفکیک کنند، مشخص شده‌اند و هیچ‌کس در کار دیگری دخالت نمی‌کند. تنها در حوزه زباله‌گردی تهران، ۴۵۰۰ کودک کار حضور دارند که با دستمزدی حدود ۵ میلیون تومان در ماه، مبالغی جابه‌جا می‌شود که از رقم قرارداد پیمانکاران هم فراتر می‌رود!»

✖️«در یک مورد، به سوله‌ای مراجعه کردیم و بسته‌های بهداشتی، غذا و ویتامین به کودکان زباله‌گرد دادیم. چند ماه بعد که از کنار آن جاده گذر کردم، دیدم سوله دیگر وجود ندارد و بعدها فهمیدیم که پس از مراجعه ما، حساسیت‌ها افزایش یافته و این کودکان در میان گروه‌های دیگر پخش شدند تا اثری از آنها در آن منطقه باقی نماند. در حصارهای زباله در تهران، زباله‌ها به تفکیک رنگ پلاستیک یا جنس فلز از هم جدا می‌شوند و حتی فرآیند پوره‌سازی هم انجام می‌گیرد. چون این کار غیرقانونی است، تلاش می‌شود که در مکان‌های دور از دید مردم و در حاشیه شهر انجام شود. اما در نهایت چه کسی از این فرآیند بهره‌مند می‌شود؟ چه کسانی در صنایع بزرگ و کارخانجات خود ترجیح می‌دهند به جای خرید مواد اولیه از بازارهای رسمی، آن را از بازارهای غیررسمی با یک صدم قیمت تهیه کرده و با همان قیمت اصلی به بازار عرضه کنند؟»

✖️«عمدتاً تا ساعت ۳ بعدازظهر، مراجعه به سطل‌های زباله توسط معتادان متجاهر انجام می‌گیرد و از ۳ بعدازظهر تا ۱۱ شب، مافیای زباله کودکان کار را در کنار سطل‌های زباله مستقر می‌کند. ۱۸ پیمانکار مسئولیت زباله‌های خشک و با ارزش تهران را به عهده دارند و این پیمانکاران از سال‌های گذشته تاکنون هیچ تغییری نکرده‌اند. همچنین ۲۰۰ گاراژ در مناطق بین تهران و کرج وجود دارد که این کودکان زباله‌گرد شب‌ها به آنجا منتقل و در آنجا نگهداری می‌شوند.» مدیریت پسماند بیش از آنکه تحت تاثیر منافع ملت و مملکت باشد، تحت تاثیر منافع اعضای «خانواده بزرگ مافیا» در جمهوری اسلامی است که کنترل گردش سرمایه پسماند شهری در دستان آنها است.

✖️هر بخشی از مدیریت کشور را که نگاه می‌کنیم رد پای مافیای جمهوری اسلامی آشکار است. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» شده‌ایم و قدرت در دست کسانی است که نه‌تنها ذره‌ای به سرنوشت ملت و مملکت اهمیتی نمی‌دهند بلکه پیوسته جیب ما را خالی‌تر می‌کنند تا آن را خرج فساد سیستماتیک و گسترش تروریسم کنند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی یکی از راه‌هایی است که به ما کمک می‌کند در برابر آسیب‌های بی‌امان به کشور زیبا و عزیزمان بایستیم. هیچ مفسد و کلاهبرداری نباید با خیال آسوده در دخمه‌های تاریک مافیایی ثروت ملی ما را غارت کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

14 Oct, 06:38


♦️درآمد سالانه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی مافیای زباله فقط در تهران، نشان از این سفره کثیف اما پربرکت دارد! عقیل عزتی، مدیر مدرسه کودکان ستاک گفته «در زمینه زباله‌گردی، با گروه‌های خانوادگی مواجهیم که به‌طور نظام‌مند در این چرخه فعالیت می‌کنند؛ به‌طوری‌که در تهران نمی‌بینید دو نفر بر سر یک سطل زباله با هم درگیر شوند، چون همه سطل‌های زباله و افرادی که تفکیک می‌کنند، مشخص شده‌اند و هیچ‌کس در کار دیگری دخالت نمی‌کند. تنها در حوزه زباله‌گردی تهران، ۴۵۰۰ کودک کار حضور دارند که با دستمزدی حدود ۵ میلیون تومان در ماه، مبالغی جابه‌جا می‌شود که از رقم قرارداد پیمانکاران هم فراتر می‌رود!»

♦️هر بخشی از مدیریت کشور را که نگاه می‌کنیم رد پای مافیای جمهوری اسلامی آشکار است. ما ملت ایران دچار شرایط «بی‌دولتی» شده‌ایم و قدرت در دست کسانی است که ذره‌ای به سرنوشت ملت و مملکت اهمیتی نمی‌دهند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی یکی از راه‌هایی است که به ما کمک می‌کند در برابر آسیب‌های بی‌امان به کشور زیبا و عزیزمان بایستیم. هیچ مفسد و کلاهبرداری نباید با خیال آسوده در دخمه‌های تاریک مافیایی ثروت ملی ما را غارت کند.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

12 Oct, 05:54


🔹از زبان یکی از فعالان صنعت آسانسور بشنویم که جمهوری اسلامی چه بلایی بر سر این صنعت آورده؛ صنعتی که جنس نامرغوب در آن مستقیما با جان ایرانیان بازی می‌کند. او از ارائه بی‌رویه مجوزهای تولید گفته که ارتباطی با نیاز جامعه ندارند و صرفا منافع «خودی‌ها» را تامین می‌کنند و به دخالت‌های بیجای جمهوری اسلامی در امور داخلی این صنعت، وضعیت فاجعه‌بار اشتغال و خدمات پس از فروش، از بین بردن سرمایه‌های انسانی مملکت، ممنوعیت‌ها و قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرده؛ وضعیتی که او از آن به‌عنوان «بلبشو» یاد می‌کند.

🔹این «بلبشو» و سیستم ملوک‌الطوایفی مدرن، محصول مستقیم سازوکار مافیایی اداره کشور است که در آن سرنوشت ایران و ایرانی ذره‌ای اهمیت ندارد. جنبش حساب‌رسی اجتماعی از ما ملت ایران می‌خواهد تا با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده، ایران را نجات دهیم. از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Oct, 15:17


🔺مافیای واردات موبایل و تحقیر ملت ایران

✔️ جمهوری اسلامی سال‌ها به اسم مبارزه با قاچاق موبایل طرح رجیستری موبایل را اجرا کرده اما این کار هم مثل بقیه تصمیم‌هایش صرفا بسترساز مافیای واردات و قاچاق موبایل بوده. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جمهوری اسلامی با علم به اینکه طرح رجیستری هرگز نتوانسته قاچاق موبایل را کاهش دهد قصد دارد تا این طرح را دوباره اجرایی کند. رئیس اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه، ابراهیم درستی، گفته «اجرای طرح رجیستری نه‌تنها راه حلی برای کاهش قاچاق نیست، بلکه باعث ایجاد رانت و افزایش قیمت‌ها خواهد شد.» حالا دیگر ملت ایران به خوبی می‌دانند دلیل پشت پرده این بی‌اعتنایی‌ها به واقعیت‌های موجود و اجرای تصمیم‌هایی که آشکارا به زیان ایران و ایرانی است چیست. جمهوری اسلامی تنها به منافع «خودی‌ها» می‌اندیشد و تصمیم‌هایش را در پوشش مبارزه با قاچاق، گرانی، فساد و غیره اجرا می‌کند!

✔️ در گذشته، کپی کردن کد IMEI گوشی‌های رسمی روی گوشی‌های قاچاق با هزینه‌ای ناچیز، به راحتی امکان‌پذیر بود. همچنین، فعال بودن چندین گوشی با یک کد IMEI در شبکه، پیدا کردن گوشی‌های مسروقه را با مشکل مواجه می‌کرد. تجربه گذشته نشان می‌دهد که رانت و انحصار در ثبت سریال‌های قاچاق، عملا طرح رجیستری را دور می‌زند و بی‌اثر می‌کند. ممنوعیت واردات آیفون و عدم رجیستری مدل‌های جدید این برند، بازار سیاهی را برای قاچاقچیان و دلالان فراهم کرده تا جیبشان را پر کنند. آنها با استفاده از روش‌های مختلف مثل تغییر پروفایل و استفاده از مبدل سیم‌کارت، قادراند طرح رجیستری را به راحتی دور زده و گوشی‌های قاچاق را در شبکه فعال کنند. در نتیجه هم ارز از کشور خارج می‌شود و هم قاچاق موبایل مثل همه موارد قاچاق کالاهای دیگر در انحصار جمهوری اسلامی قرار می‌گیرد.

✔️ مجلس جمهوری اسلامی هم با تصویب ممنوعیت واردات آیفون، در عمل به گسترش قاچاق این برند به سود مافیا دامن زده. وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی هم چشمش را عامدانه بر شیوه‌های دور زدن طرح رجیستری توسط «برادران قاچاقچی» می‌بندد تا مشکلی برای آنها پیش نیاید. در فساد سیستماتیک، قانون و نهادهای قدرت بسترساز گسترش فساد می‌شوند و نهادهای نظارتی به جای مقابله با فساد، تسهیل‌گر فساد می‌شوند چراکه حیات سیستم به فساد وابسته است و از آن ارتزاق می‌کند. تنها در چنین حالتی است که یک کارتل امکان دارد تا منافع گروه‌های مخلف درونش را راضی نگه دارد. نخستین قربانی سازوکار مافیایی هستند؛ ملت ایران مجبوراند برای خرید یک گوشی، چند برابر قیمت واقعی آن را بپردازند یا به خرید گوشی‌های قاچاق و بی‌کیفیت روی بیاورند تا در عوض «خانواده بزرگ مافیا» در ناز و نعمت به سر ببرند و گردن کلفتی کنند.

✔️ در شرایطی که به جای یک حکومت با یک کارتل مواجه هستیم، امکان ایجاد تغییر با مشارکت مدنی و اصلاحات ناممکن است چراکه سازوکار سیاسی وجود خارجی ندارد و تمامی ساختار سیاسی و بوروکراسی در خدمت مافیا است. درنتیجه، باید با فشار همه جانبه به آنها که ایران ما را به گروگان گرفته‌اند، آنها را وادار به تمکین به خواست ملی ایرانیان کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را تشویق می‌کند تا با گردآوری اطلاعات از تمامی بخش‌های مافیا و انتشار گسترده آنها دست به افشاگری زده و از این طریق یکی از ابزارهای فشار مستقیم بر جمهوری اسلامی را فعال کنیم. دشواری نجات ایران به دوش ما ملت ایران است؛ از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Oct, 15:16


🔴 جمهوری اسلامی سال‌ها به اسم مبارزه با قاچاق موبایل طرح رجیستری موبایل را اجرا کرده اما این کار هم مثل بقیه تصمیم‌هایش صرفا بسترساز مافیای واردات و قاچاق موبایل بوده. رئیس اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه گفته «اجرای طرح رجیستری نه‌تنها راه حلی برای کاهش قاچاق نیست، بلکه باعث ایجاد رانت و افزایش قیمت‌ها خواهد شد.» حالا دیگر ملت ایران به خوبی می‌دانند دلیل پشت پرده این بی‌اعتنایی‌ها به واقعیت‌های موجود و اجرای تصمیم‌هایی که آشکارا به زیان ایران و ایرانی است چیست.

🔴 در شرایطی که به جای یک حکومت با یک کارتل مواجه هستیم، امکان ایجاد تغییر با مشارکت مدنی و اصلاحات ناممکن است چراکه سازوکار سیاسی وجود خارجی ندارد و تمامی ساختار سیاسی و بوروکراسی در خدمت مافیا است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را تشویق می‌کند تا با گردآوری اطلاعات از تمامی بخش‌های مافیا و انتشار گسترده آنها دست به افشاگری زده و از این طریق یکی از ابزارهای فشار مستقیم بر جمهوری اسلامی را فعال کنیم. دشواری نجات ایران به دوش ما ملت ایران است؛ از همین امروز شروع کنیم!

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

09 Oct, 10:28


🔺اختلال گسترده خودروسازان در بازار پسته

▪️یک عضو اتاق بازرگانی ایران، مهدی طبیب‌زاده، گفته «خودروسازانی که در تأمین ارز مورد نیاز برای واردات قطعات با مشکل روبه‌رو شده‌اند به خرید و صادرات پسته، مس، فولاد و کالاهای دیگر روی آورده‌اند تا بتوانند قطعات را وارد کنند. البته تولیدکنندگان لوازم خانگی و واردکنندگان موبایل هم به همین کار روی آورده‌اند.» این وضعیت باعث نابه‌سامانی در بازار این کالاها به ویژه بازار پسته شده و صادرکنندگان واقعی را با مشکل مواجه کرده. ایران زیبا و ثروتمند ما تحت حکمرانی مافیای جمهوری اسلامی به مملکت بی در و پیکری تبدیل شد که هر کس، بی‌اعتنا به سرنوشت ایران و ایرانی، ساز خودش را می‌زند!

▪️طبیب‌زاده گفته «آنها مس و پسته را از بورس کالا می‌خرند و در بازارهای صادراتی عرضه می‌کنند و با پرداخت هر میزان عوارض گمرکی هم مشکلی ندارند چون هدف و تمرکز آنها از صادرات این کالاها ورود مواد اولیه تولید است و تعهدی به اصول بازارسازی و بازاریابی در بازار این کالاها به ویژه بازار پسته ندارند و حتی معاملات را با ضرردهی پیش می‌برند.» خودروسازان داخلی دهه‌ها است با انحصار بازار و بهره‌مندی از حمایت‌های دولتی و ارز ارزان، هنوز قادر به تولید بخش قابل توجهی از قطعات در داخل نبوده و به شدت به واردات قطعات متکی هستند.

▪️در یک نمونه «بهمن دیزل» را درنظر بگیرید. این شرکت خودرویی تا پایان خردادماه ۱۴۰۳، ریزش ۸۷ درصدی در کسب سود خالص مواجه شده و نسبت به بهار سال گذشته، بیش از ۹۸۲ میلیارد افت سوددهی داشته که رقم قابل توجهی است. مدیران این شرکت ۲ هزار میلیارد تومان بدهی غیرجاری و ۷ هزار میلیارد تومان بدهی جاری به بار آورده‌اند. بهمن دیزل از ابتدای سال تا شروع تابستان، حدود ۷۵ درصد کاهش فروش داشته!

▪️عملکرد فاجعه‌بار بهمن دیزل در تولید و فروش محصولاتش و همچنین ریزش ۸۷ درصدی سوددهی در سه ماهه نخست سال، در شرایطی است که هیئت‌مدیره این شرکت چندی قبل، با مصوبه مجمع عادی سالیانه، ۸۵۰ میلیون تومان پاداش دریافت کرد؛ رقمی که در مقایسه با سال قبل، ۲۲۵ میلیون تومان افزایش داشت و از سوی دیگر بابت هر جلسه حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره در جلسات، مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فیش حقوقی آن‌ها افزوده شد.

▪️انحصار، دشمنی با شفافیت، توزیع گسترده رانت و انتشار عامدانه اطلاعات نادرست (دیس‌اینفورمیشن) ویژگی‌های فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی هستند. مافیا بخش‌های مختلف کشور را میان «خودی‌ها» تقسیم کرده و از آنها خواسته تا بدون ایجاد دردسر برای سران کارتل، هرطور می‌توانند گلیم‌شان را از آب بکشند؛ شرایطی که قربانیان مستقیم آن، ایرانیان هستند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی برای نجات ایران بر شفافیت، مسئولیت‌پذیری و تلاش ملی در افشای گسترده آنچه جمهوری اسلامی بر سر ما آورده تاکید می‌کند!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

09 Oct, 10:27


🔸یک عضو اتاق بازرگانی ایران، مهدی طبیب‌زاده، گفته «خودروسازانی که در تأمین ارز مورد نیاز برای واردات قطعات با مشکل روبه‌رو شده‌اند به خرید و صادرات پسته، مس، فولاد و کالاهای دیگر روی آورده‌اند تا بتوانند قطعات را وارد کنند.» این وضعیت باعث نابه‌سامانی در بازار این کالاها به ویژه بازار پسته شده و صادرکنندگان واقعی را با مشکل مواجه کرده. ایران زیبا و ثروتمند ما تحت حکمرانی مافیای جمهوری اسلامی به مملکت بی در و پیکری تبدیل شد که هر کس، بی‌اعتنا به سرنوشت ایران و ایرانی، ساز خودش را می‌زند!

🔸انحصار، دشمنی با شفافیت، توزیع گسترده رانت و انتشار عامدانه اطلاعات نادرست (دیس‌اینفورمیشن) ویژگی‌های فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی هستند. مافیا بخش‌های مختلف کشور را میان «خودی‌ها» تقسیم کرده و از آنها خواسته تا بدون ایجاد دردسر برای سران کارتل، هرطور می‌توانند گلیم‌شان را از آب بکشند؛ شرایطی که قربانیان مستقیم آن، ایرانیان هستند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی برای نجات ایران بر شفافیت، مسئولیت‌پذیری و تلاش ملی در افشای گسترده آنچه جمهوری اسلامی بر سر ما آورده تاکید می‌کند!

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

05 Oct, 16:23


❗️در شرایطی که سرنوشت ایران و ایرانی برای مافیای جمهوری اسلامی اهمیتی ندارد، برای نجات کشور به دست ملت باید به راهکارهای عملی بیندیشیم تا بتوان از منافع ملی، دموکراسی و حقوق‌بشر دفاع کرد. آگاهی‌بخشی حداکثری، تشکیل گروه‌های کوچک و امن، بایکوت کردن محصولات شرکت‌هایی که با رانت و فساد رشد کرده‌اند، کمپین‌های آنلاین و حمایت از قربانیان جمهوری اسلامی مثال‌هایی از گام‌های عملی هستند.

‼️حفظ امنیت فیزیکی، روانی و دیجیتال اساس هر اقدامی است. از ابزارهای ارتباطی ایمن بهره ببریم، پیام‌ها را رمزگذاری کنیم و از قابلیت پاک کردن خودکار پیام‌ها استفاده کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا ملت ایران در مسیر نجات میهن‌مان توانمندتر شوند، بر آنچه در مملکت می‌گذرد نظارت داشته باشند و به نقطه تاریخی برقراری یک دولت ملی و دموکراتیک برسند. از همین امروز شروع کنیم!

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

04 Oct, 17:47


🔺ایران و ونزوئلا؛ دردها و درس‌های مشترک

🔘 ونزوئلا یکی از کشورهای آمریکای جنوبی است که ۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد و مساحت آن حدودا نصف ایران است. این کشور بزرگ‌ترین ذخیره نفتی در اوپک و جهان را دارد اما تولید ناخالص داخلی آن در رتبه ۷۵ جهانی است. ونزوئلا در زمینه فساد در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ است. هر بولیوار ونزوئلا تقریبا دو تومان ایران است. نیکلاس مادورو هرگونه تلاش ازسوی ملت برای تغییر را به شدت سرکوب کرده. تجربه ونزوئلا برای ما ایرانیان آموزنده است.

🔘 سازمان غیردولتی «ونزوئلای شفاف» در زمینه افشای فسادها و کلاهبرداری‌های دولت ونزوئلا پیشرو بوده و از ابزارهای دیجیتال و گزارش‌های مردمی برای جمع‌آوری اطلاعات درباره عملکرد دولت و نحوه هزینه‌کرد بودجه عمومی استفاده می‌کند. مثلا آنها فاش کرده‌اند که بودجه ملی سال ۲۰۲۴ به نفع مقامات بلندپایه دولتی بوده و توزیع ناعادلانه‌ای داشته. از کل بودجه، تنها ۴.۱۷٪ به بخش سلامت اختصاص داده شده که نسبت به سال قبل ۳۱٪ کاهش داشته. برنامه‌های آموزشی هم ۱۸٪ کاهش بودجه داشته‌اند، در حالی که نرخ تورم «سه رقمی» در کشور به بحران اقتصادی و کاهش شدید سطح زندگی منجر شده.

🔘 در مثال‌های دیگر، این سازمان افشا کرده که پروژه مسکن مهر ونزوئلایی چگونه به یک منبع گسترده فساد تبدیل شده و مقامات از این پروژه‌ها مبالغ هنگفت به جیب زده‌اند. بخش قابل توجهی از بودجه‌های تخصیص‌یافته به این پروژه در مواردی غیر از ساخت مسکن هزینه شده و بسیاری از قراردادهای ساخت‌وساز بدون هیچگونه شفافیتی به شرکت‌های وابسته به مقامات دولتی واگذار شده‌اند. یا چگونه شرکت‌های نفتی دولتی به ابزار چپاول ثروت ملی تبدیل شده و صرفا برای صاحبان قدرت سودآوری می‌کنند. شرکت نفتی PDVSA که یکی از بزرگ‌ترین منابع درآمدی ونزوئلا باید باشد در فسادهای عظیمی غرق شده ازجمله قاچاق نفت، فساد در قراردادها و سوءمدیریت در بهره‌برداری از منابع. سالانه ۲ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی از جیب مقامات سر در می‌آورد.

🔘 در رسوایی «اوبردشت» که طی آن شرکت ساختمانی اوبردشت به مقامات ونزوئلا رشوه‌های کلان ۱۰۰ میلیون دلاری داده بود بتواند پروژه‌های زیرساختی بزرگی را به دست آورد، افشاگری‌های گسترده‌ای رخ داد و فشار داخلی و خارجی بر نیکلاس مادورو شدت پیدا کرد. با افشای این فساد، بسیاری از پروژه‌های زیرساختی که تحت قراردادهای اودبرشت قرار داشتند، متوقف یا ناتمام ماندند. این پروژه‌های ناتمام، در کنار خسارت مالی، باعث شدند که زیرساخت‌های ونزوئلا به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و وضعیت وخیم‌تری پیدا کنند.

🔘 تجربه ملت ونزوئلا در مبارزه با رژیم سرکوبگر نیکلاس مادورو درس‌های مهمی برای ما ایرانیان دارد چراکه ما هم دچار شرایط مشابهی هستیم. در شدیدترین شرایط هم باید تاب‌آوری و مقاومت را تقویت کرد و با افشاگری و فشار همه‌جانبه به آنها که ملت و مملکت را گروگان گرفته‌اند، در مسیر نجات ایران کوشید. اما درس مهم‌تر شاید این است که اگر تلاش ملت‌ها در مسیر پس گرفتن کامل قدرت از مفسدان و جانیان نباشد، درنهایت نتیجه چندانی نخواهد داشت. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا تلاش ملت ایران در پس گرفتن میهن درنهایت به سود ایران و ایرانی به نتیجه برسد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

04 Oct, 17:46


ونزوئلا یکی از کشورهای آمریکای جنوبی است که ۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد و مساحت آن حدودا نصف ایران است. این کشور بزرگ‌ترین ذخیره نفتی در اوپک و جهان را دارد اما تولید ناخالص داخلی آن در رتبه ۷۵ جهانی است. ونزوئلا در زمینه فساد در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ است. هر بولیوار ونزوئلا تقریبا دو تومان ایران است. نیکلاس مادورو هرگونه تلاش ازسوی ملت برای تغییر را به شدت سرکوب کرده. تجربه ونزوئلا برای ما ایرانیان آموزنده است.

تجربه ملت ونزوئلا در مبارزه با رژیم سرکوبگر نیکلاس مادورو درس‌های مهمی برای ما ایرانیان دارد چراکه ما هم دچار شرایط مشابهی هستیم. در شدیدترین شرایط هم باید تاب‌آوری و مقاومت را تقویت کرد و با افشاگری و فشار همه‌جانبه به آنها که ملت و مملکت را گروگان گرفته‌اند، در مسیر نجات ایران کوشید. اما درس مهم‌تر شاید این است که اگر تلاش ملت‌ها در مسیر پس گرفتن کامل قدرت از مفسدان و جانیان نباشد، درنهایت نتیجه چندانی نخواهد داشت. جنبش حساب‌رسی اجتماعی می‌کوشد تا تلاش ملت ایران در پس گرفتن میهن درنهایت به سود ایران و ایرانی به نتیجه برسد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

03 Oct, 04:59


❗️علی مدنی‌زاده، اقتصاددان، خطاب به علی خامنه‌ای از ناتوانی نظام حکمرانی در حل مسائل کشور و «چرخه تعادل شوم» مبتنی بر انحصار، موانع قانونی و قیمت‌گذاری در نظام اقتصادی گفته: «با ایجاد ساختارهای لایه لایه و تو در تو، مالکیت بنگاه‌ها را واگذار کرده‌اند ولی مدیریت‌ها را برای خود نگه داشته‌اند به‌طوری‌که بخش خصوصی تنها مدیریت ۲۰درصد از دارایی‌های بخش شرکتی کشور را دارد.»

‼️مدنی‌زاده به این واقعیت اشاره نمی‌کند که این وضعیت صرفا در بخش اقتصادی کشور جاری نیست بلکه سازوکار مافیایی حاکم بر میهن ما، از تمامی ساختارهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و بوروکراسی کشور در جهت منافع «خودی‌ها» و گسترش تروریسم تغذیه می‌کند و این نهادها را از درون تهی کرده. جنبش حساب‌رسی اجتماعی، ملت ایران را مهم‌ترین عامل تغییر وضعیت کنونی می‌داند که با اراده خود می‌توانند ایران را نجات دهند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

01 Oct, 03:29


🔺خانواده بزرگ مافیا؛ این بار: «آسان موتور» و «اطلس خودرو»

🔘 آنچه به‌وضوح در اقتصاد جمهوری اسلامی به چشم می‌خورد، نظامی از فساد و رانت‌خواری است که در لایه‌های مختلف اقتصادی ریشه دوانده و منافع «خانواده بزرگ مافیا» را به هزینه ملت ایران تأمین می‌کند. بانک‌ها، به‌عنوان یکی از ارکان اصلی تأمین منابع مالی، به جای خدمت به اقتصاد و تولید، به ابزاری برای توزیع رانت میان گروه‌های خاص بدل شده‌اند. مثالی از این وضع، پرونده وام‌های کلان بانک اقتصاد نوین به دو شرکت «آسان موتور» و «اطلس خودرو» است. این شرکت‌ها، که تحت مالکیت و ذینفع خانواده «گرامی» (گروه تجاری گلستان) قرار دارند، با دریافت وام‌های میلیاردی، نه تنها تعهدی به بازپرداخت آن نداشته‌اند، بلکه شرایط و نرخ‌های عجیب برای آن‌ها در نظر گرفته شده.

🔘 بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان وام، با نرخ بهره پایین و وثیقه‌های کمتر از مبلغ وام، به این شرکت‌ها اعطا شده و آن‌ها حتی یک ریال هم از این مبلغ را بازنگردانده‌اند. در ۹ فقره دیگر از این وام‌ها، هیچ وثیقه‌ای برای تضمین بازپرداخت در نظر گرفته نشده و این مسئله عملاً بازگشت تسهیلات به بانک را منتفی کرده. نمی توان این وضعیت را صرفا محصول مدیریت ناکارآمد دانست بلکه صحبت از یک شبکه پیچیده و صاحب قدرت و اسلحه است که از ساختارهای اقتصادی کشور برای منافع مافیا بهره‌برداری می‌کند.

🔘 در کنار این، نقش شرکت‌های خودروسازی داخلی مثل ایران خودرو را هم در این نظام فساد و رانت باید دید. این شرکت، به‌عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان کشور، در کنار تمام موارد رانت و فساد دیگر، با دست‌کاری در کیفیت و قیمت محصولاتش، به‌طور مداوم به تخلفات آشکار دست می‌زند. از جمله می‌توان به تعویض بدون اطلاع موتور EF7 با موتور منسوخ و ارزان‌تر XU7P اشاره کرد. با وجود کاهش چشمگیر هزینه‌های تولید به این شکل، ایران خودرو نه تنها قیمت‌ها را کاهش نداد، بلکه محصول جایگزین را حتی با قیمت بالاتر به مشتریان فروخت. این اقدام، یک تقلب آشکار و بی‌احترامی به حقوق ایرانیان است که در شرایط فساد سیستماتیک و نبود نظارت، به راحتی رخ می‌دهد.

🔘 از سوی دیگر، این شرکت مسئول تخلفات دیگر مثل اجبار در خرید، کم‌فروشی و احتکار در طرح‌های فروش است. مثلا در طرح نوسازی تاکسی‌ها، به بهانه کمبود کپسول گاز، تحویل خودروهای سورن پلاس به متقاضیان متوقف شده؛ در حالی که این کمبود به دلیل عدم تسویه بدهی‌های ایران خودرو به قطعه‌سازان بوده و ارتباطی به کمبود قطعات ندارد.

🔘 مهم‌تر از همه، این شبکه فساد و رانت، با حمایت و چشم‌پوشی نهادهای نظارتی همراه است. وزارت صمت و سازمان تعزیرات جمهوری اسلامی، که باید به‌عنوان ناظر و حافظ حقوق مصرف‌کنندگان عمل کنند، در این زمینه یا سکوت کرده‌اند یا در برابر شکایات ثبت‌شده هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. این عدم نظارت، تعارض منافع آشکاری را نشان می‌دهد؛ چرا که وزارت صمت، که مسئول سیاستگذاری و انتخاب مدیران ایران خودرو است، عملاً خود بر تخلفات این شرکت نظارت می‌کند.

🔘 ما صرفا با مواردی از فساد و سوءاستفاده اقتصادی روبرو نیستیم، بلکه با یک کارتل نظامی-اقتصادی متمرکز مواجهیم که در قلب ساختارهای ایران زیبا و ثروتمند ما لانه کرده. این فساد سیستماتیک، نه‌تنها به تولید و اقتصاد ملی آسیب می‌زند بلکه تمام وجوه زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار داده. ایران را به سمت یک بحران عمیق سوق می‌دهند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را به پرسشگری و فعالیت عملی در راستای تحت فشار گذاشتن صاحبان قدرت تشویق می‌کند تا در مسیر یک ایران دموکراتیک پیش برویم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

01 Oct, 03:28


🔲 آنچه به‌وضوح در اقتصاد جمهوری اسلامی به چشم می‌خورد، نظامی از فساد و رانت‌خواری است که در لایه‌های مختلف اقتصادی ریشه دوانده و منافع «خانواده بزرگ مافیا» را به هزینه ملت ایران تأمین می‌کند. پرونده وام‌های کلان بانک اقتصاد نوین به دو شرکت «آسان موتور» و «اطلس خودرو» مشت نمونه خروار است. این شرکت‌ها، که تحت مالکیت و ذینفع خانواده «گرامی» (گروه تجاری گلستان) قرار دارند، با دریافت وام‌های میلیاردی، نه تنها تعهدی به بازپرداخت آن نداشته‌اند، بلکه شرایط و نرخ‌های عجیب برای آن‌ها در نظر گرفته شده.

🔳 ما صرفا با مواردی از فساد و سوءاستفاده اقتصادی روبرو نیستیم، بلکه با یک کارتل نظامی-اقتصادی متمرکز مواجهیم که در قلب ساختارهای ایران زیبا و ثروتمند ما لانه کرده. این فساد سیستماتیک، نه‌تنها به تولید و اقتصاد ملی آسیب می‌زند بلکه تمام وجوه زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار داده. ایران را به سمت یک بحران عمیق سوق می‌دهند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما را به پرسشگری و فعالیت عملی در راستای تحت فشار گذاشتن صاحبان قدرت تشویق می‌کند تا در مسیر یک ایران دموکراتیک پیش برویم.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر