شهروند پرسشگر @inquisitivectzn Channel on Telegram

شهروند پرسشگر

@inquisitivectzn


تماس با ما: @InquisitiveCTZN_info

آموزش و تمرین جنبش «حساب‌رسی اجتماعی» در نظام اقتدارگرای کنونی و ایران دموکراتیک فردا؛ #شهروند_پرسشگر ضامن دموکراسی، شفافیت، پاسخ‌گویی و توسعه است.

شهروند پرسشگر (Persian)

با عضویت در کانال تلگرام «شهروند پرسشگر» یک بستر آموزشی و اطلاع‌رسانی منحصر به فرد را تجربه کنید. این کانال با هدف آموزش و تمرین جنبش «حساب‌رسی اجتماعی» در نظام اقتدارگرای کنونی و ایران دموکراتیک فردا تأسیس شده است. با شعار #شهروند_پرسشگر، این کانال به عنوان ضامن دموکراسی، شفافیت، پاسخ‌گویی و توسعه شناخته می‌شود. اگر به دنبال یادگیری در زمینه‌های اجتماعی و سیاسی هستید و علاقه‌مند به مطالعه و بحث درباره مسائل اجتماعی و فرهنگی مختلف هستید، حتما به این کانال بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر و پرسش‌های خود می‌توانید با ما تماس بگیرید در آیدی @InquisitiveCTZN_info. شهروند پرسشگر، جایی برای آموزش، بحث و تبادل نظر درباره مسائل مهم اجتماعی است که دعوتنامه‌ی باز بودن و برداشت منصفانه را برای همگان دارد.

شهروند پرسشگر

21 Nov, 05:58


🔺پژوهشگر توسعه: هیچ‌جا را سالم نگذاشته‌اند!

✔️چهل و شش سال سازوکار مافیایی جمهوری اسلامی، با تصمیم‌گیری‌های ضد ایرانی و سیاست‌های ضدتولید، میهن ما را به میدان تاخت‌وتاز تاجرباشی‌ها و رانت‌خوارانی تبدیل کرده که سرمایه‌های ملی را بلعیده و صنعت و تولید را به زوال کشانده‌اند. رانت‌های کلان ارزی که به‌جای تقویت تولید، به فساد و وابستگی بیشتر انجامیده‌اند، نه‌تنها جلوی پیشرفت فناوری و اشتغال‌زایی را گرفته‌اند، بلکه زیرساخت‌های اقتصادی را هم نابود کرده‌اند. محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه، گفته «جمهوری اسلامی با سیاست «کوتوله‌پروری» به‌جای اقتصاد مقیاس، فساد و رقابت مخرب را نهادینه کرده و صنایع کلیدی کشور را به مرز فروپاشی رسانده!»

✔️مدیران مافیای جمهوری اسلامی به تجربه‌های موفق جهانی مثل کره جنوبی مطلقا بی‌اعتنا هستند. کره‌ای‌ها با تمرکز بر تولیدات استراتژیک، رشد اقتصادی خود را تضمین کردند، اما جمهوری اسلامی در مسیری معکوس، منابع ارزی عظیمی را به تولید ناکارآمد و واردات بی‌هدف اختصاص داده. آیا می‌دانید که مثلا یخچالی که تولید می‌کنیم، مواد اولیه آن را از عربستان و کشورهای دیگر وارد می‌کنیم؟ تکنولوژی‌هایی که با هزینه‌های سنگین به کشور آورده می‌شوند، به دلیل بی‌برنامگی به نابودی کشیده شده و با زنجیره‌ای از صنایع متکی به «خارج» مواجه هستیم؟

✔️بحرینیان ادامه داده «صنعت خودروی کشور، به‌عنوان نماد بی‌کفایتی جمهوری اسلامی، درگیر بحران‌های جدی است. تصمیم‌گیری‌های غیرعقلانی مدیران، نظیر تغییرات مدیریتی در پایان سال و تأخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان، این صنعت را به بن‌بست رسانده. چگونه می‌توان انتظار داشت کیفیت و بهره‌وری افزایش یابد وقتی اساساً نگاه مدیران به صنعت، نه برنامه‌محور که رانت‌محور است؟»

✔️واردات بی‌رویه هم به‌عنوان یک سیاست تخریبگر دیگر، به‌جای حل مشکلات، بحران‌ها را تشدید کرده. آیا واردات خودرو در دهه ۷۰ به بهبود کیفیت منجر شد؟ خیر، بلکه بدهی‌های سنگین و کاهش اعتبار مالی کشور را به دنبال داشت. کیفیت نه با واردات بلکه با برنامه‌ریزی و تقویت زیرساخت‌ها به دست می‌آید؛ امری که جمهوری اسلامی نه‌تنها قادر به آن نیست، بلکه با سیاست‌های ضدتولیدی خود، مانع از هرگونه رشد واقعی شده.

✔️در جمهوری اسلامی که قوانین و عملکردهای اجرایی، ضدتولید هستند، انتظار رشد اقتصادی و صنعتی غیرمنطقی است. مافیایی که اولویت خود را خرید محبوبیت و مدیریت نمایشی قرار داده، نه تنها تولید داخلی را نابود کرده، بلکه میهن ما را به واردات‌محوری، فساد سیستماتیک و اتلاف منابع سوق داده. این همه، شواهد روشنی بر ناکارآمدی مطلق جمهوری اسلامی و ضرورت گذار از این سیستم فاسد است برای بازسازی کشور و احیای صنعت، تولید و اقتصاد ملی. جنبش حساب‌رسی اجتماعی مشعل روشنگر این مسیر در خدمت ملت ایران است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

21 Nov, 05:58


▪️چهل و شش سال سازوکار مافیایی جمهوری اسلامی، با تصمیم‌گیری‌های ضد ایرانی و سیاست‌های ضدتولید، میهن ما را به میدان تاخت‌وتاز تاجرباشی‌ها و رانت‌خوارانی تبدیل کرده که سرمایه‌های ملی را بلعیده و صنعت و تولید را به زوال کشانده‌اند. رانت‌های کلان ارزی که به‌جای تقویت تولید، به فساد و وابستگی بیشتر انجامیده‌اند. محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه، گفته «جمهوری اسلامی با سیاست «کوتوله‌پروری» به‌جای اقتصاد مقیاس، فساد و رقابت مخرب را نهادینه کرده و صنایع کلیدی کشور را به مرز فروپاشی رسانده!»

▪️در جمهوری اسلامی که قوانین و عملکردهای اجرایی، ضدتولید هستند، انتظار رشد اقتصادی و صنعتی غیرمنطقی است. مافیایی که اولویت خود را خرید محبوبیت و مدیریت نمایشی قرار داده، نه تنها تولید داخلی را نابود کرده، بلکه میهن ما را به واردات‌محوری، فساد سیستماتیک و اتلاف منابع سوق داده. این همه، شواهد روشنی بر ناکارآمدی مطلق جمهوری اسلامی و ضرورت گذار از این سیستم فاسد است برای بازسازی کشور و احیای صنعت، تولید و اقتصاد ملی. جنبش حساب‌رسی اجتماعی مشعل روشنگر این مسیر در خدمت ملت ایران است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Nov, 08:50


🔺فساد سیستماتیک در نهاد دانشگاه

▪️یکی از حوزه‌هایی که به سازوکارهای مافیایی آلوده و دچار فساد سیستماتیک شده، نهاد دانشگاه و تولید علم است. شاید یکی از نقاط عطف افشا شدن فساد عمیق این حوزه، خبر مجله ساینس در سال ۱۳۹۵ بود که آمار حذف ۵۸ مقاله از ۲۸۲ «پژوهشگر» ایرانی را منتشر کرد. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، سهم اعضای هیئت‌علمی در پرونده‌های دانشگاهی مرتبط با تخلف علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بیش از دانشجویان بوده!

▪️یکی از الگوهای سیستماتیک در این حوزه، بی‌اعتنایی عامدانه به فساد و تخلف استادان چه در مقام مدرس و چه در مقام مسئولان اداری و آموزشی در ساختار آکادمی است. برخوردی که با دانشجویان در حوزه اعمال فاسد می‌شود قابل مقایسه با استادان نیست. نمونه‌های فراوانی وجود دارد از اینکه چگونه استادان لابی و رفرنس‌سازی می‌کنند و دانشجویان را وادار می‌کنند از آن مقالات استفاده کنند تا ارجاع داده شود. آزارهای اخلاقی بعضی از استادان علیه دانشجویان دختر هم معمولا دچار همین سرنوشت یکسان می‌شود و «به جایی نمی‌رسد.»

▪️وزارت علوم و وزارت بهداشت مافیا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری در قبال اتهامات مدیران متخلف را تشکیل نمی‌دهند، پرونده‌ها را بدون دادن کمترین اطلاع از نتیجه رسیدگی به شاکی مختومه می‌کنند، شاکیان را مجبور می‌کنند تا شکایتشان را چندین بار در سامانه ثبت کنند یا حتما به شکل مکتوب ارائه کنند، رسیدگی به پرونده‌ها را عامدانه طول می‌دهند، پرونده‌ها را مکررا به بخش‌های مختلف اداری ارجاع می‌دهند، اسناد شکایت را مطالعه نمی‌کنند، از شاهدان و مطلعان اطلاعات نمی‌گیرند، با دانشجویان منتقد ناعادلانه، فریبکارانه و انتقام‌جویانه برخورد می‌کنند، اطلاعات تخلف‌ها را کتمان کرده و مدیران را فریب می‌دهند، به اطرافیان شاکی فشاد می‌آورند و نظرات آنها را تفتیش می‌کنند، علیه شاکی اطلاعات غلط منتشر می‌کنند، به شاکیان توهین کرده و به آنها افترا می‌بندند و درنهایت از دانشجویان و شاکیان هتک حیثیت کرده و افکار عمومی را فریب می‌دهند.

▪️در شرایطی که ایران «دولت» ندارد و مملکت توسط مافیای جمهوری اسلامی به گروگان گرفته شده، حساب‌رسی اجتماعی به ملت ایران ازجمله به دانشجویان و استادان کمک کند تا با نظارت موثر بر بخش‌های محتلف مثلا دانشگاه‌ها مانع از آسیب‌های عمیق و مکرر وزارتخانه‌های مافیایی به نهاد علم و دانشگاه و زندگی دانشجویان و استادان شده و اجازه ندهند تا این فساد سیستماتیک سرمایه‌های مملکت را باد دهد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

19 Nov, 08:50


✖️یکی از حوزه‌هایی که به سازوکارهای مافیایی آلوده و دچار فساد سیستماتیک شده، نهاد دانشگاه و تولید علم است. شاید یکی از نقاط عطف افشا شدن فساد عمیق این حوزه، خبر مجله ساینس در سال ۱۳۹۵ بود که آمار حذف ۵۸ مقاله از ۲۸۲ «پژوهشگر» ایرانی را منتشر کرد. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱، سهم اعضای هیئت‌علمی در پرونده‌های دانشگاهی مرتبط با تخلف علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بیش از دانشجویان بوده!

✖️در شرایطی که ایران «دولت» ندارد و مملکت توسط مافیای جمهوری اسلامی به گروگان گرفته شده، حساب‌رسی اجتماعی به ملت ایران ازجمله به دانشجویان و استادان کمک کند تا با نظارت موثر بر بخش‌های محتلف مثلا دانشگاه‌ها مانع از آسیب‌های عمیق و مکرر وزارتخانه‌های مافیایی به نهاد علم و دانشگاه و زندگی دانشجویان و استادان شده و اجازه ندهند تا این فساد سیستماتیک سرمایه‌های مملکت را باد دهد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

18 Nov, 19:51


❗️بی‌اعتنایی مطلق مافیای جمهوری اسلامی به امنیت معدنکاران، ناتوانی در سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ناترازی‌های مکرر در تأمین برق و خاموشی‌های مداوم، تنها گوشه‌ای از معضلاتی است که در دهه‌های گذشته بر بخش معدن سایه انداخته، عملاً رشد آن را متوقف کرده و معدنکاران ما را به قتل می‌رساند.

‼️جمهوری اسلامی به‌جای ایمنی ملت ایران تنها به ایمنی منافع خودش می‌اندیشد و حاضر است همه ما را در این مسیر قربانی کند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی از آگاهی‌بخشی و افشاگری می‌گوید؛ مسیری که به نجات ایران و برقراری یک دولت ملی و دموکراتیک می‌رسد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

16 Nov, 09:21


🔹در فساد سیستماتیک، نهادهای نظارتی کارکرد خود را از دست داده و تبدیل به بازوهای حمایت و ترویج فساد می‌شوند. بشنوید که چه فسادی در بانک‌های مافیا جریان دارد که حتی خود بخش بازرسی بانک هم امکان ورود به آن و اعمال نظر را ندارد.

🔸در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم، باید به دنبال راهی بود تا قدرت نظارت بر آنچه در مملکت می‌گذرد در دستان ملت قرار بگیرد و ایران از سقوط روزافزون نجات یابد. حساب‌رسی اجتماعی می‌تواند این نقش را بازی کند و به ملت ایران کمک کند تا به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کنند و صاحبان قدرت را وادار کنند که خواست ملت را بپذیرند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Nov, 17:00


🔺اصل ۴۴ قانون اساسی مافیا اسم رمز غارت ایران!

بیش از ۷۰۰۰ هزار روز پیش با هیاهو و پروپاگاندای فراوان گفتند که قرار است اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرا کنند -بدون توضیحی که چرا تا آن موقع اجرا نمی‌شد- و از «ظرفیت‌های بخش خصوصی» استفاده کنند تا جایی که این موضوع را در حد معجزه علی خامنه‌ای بالا بردند. اما اتفاقی که قرار بود بیفتد این بود که مافیای جمهوری اسلامی به نام خصوصی‌سازی شرکت‌ها و نهادها را به اعضای کارتل به ثمن بخس هدیه کند. اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی اسم رمز غارت و چپاول ایران بود!

در این به اصطلاح خصوصی‌سازی‌ها که با اعمال نظر مدیران مافیایی و حمایت‌های پنهان و آشکار دولت جمهوری اسلامی همراه بوده و همواره سطحی و بی‌اعتنا به تخصص سازمان‌های مربوطه است هم به راندمان کار شرکت‌ها شدیدا آسیب زد، هم مانع اجرای ایده‌های جدید و به کارگیری مناسب بخش خصوصی شد و هم درنهایت منجر به گزارش عملکرد منفی شرکت مورد نظر و ملغی شدن خصوصی‌سازی شد.

در یک دولت ملی و دموکراتیک خصوصی‌سازی براساس برنامه‌ریزی دقیق، شفافیت در فرآیندها، نظارت پیوسته، رقابت سالم، بهبود تولید، هدایت سرمایه‌ها به سمت فعالیت‌های مولد و مقابله موثر با انحصار رخ می‌داد. در چنین شرایطی می‌بود که دولت و بخش خصوصی در این زمینه همکاری می‌کردند و از این طریق تورم و فشار بر ملت را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دادند. اما جمهوری اسلامی مانع از خصوصی‌سازی شد چراکه در آن صورت دیگر امکان غارت مملکت را نداشتند و منافعشان به خطر می‌افتاد.

اعضای کارتل از طریق رانت اطلاعاتی، سنگ‌اندازی در مسیر بخش خصوصی واقعی، جلوگیری از هرگونه استراتژی بلندمدت برای مملکت، دشمنی با شفافیت و انتشار عامدانه اطلاعات غلط (دیس‌اینفورمیشن) و کنترل و انحصار در بازار نمی‌گذارند چیزی از این خصوصی‌سازی به ملت برسد. در اقتصاد کلان مملکت هم بی‌ثباتی نرخ ارز، غیرقابل پیش‌بینی بودن اقتصاد، تورم بالا و دشمنی با اقتصاد آزاد، ایران را به ورطه فقر و ناتوانی مفرط کشاند. حداقل ۸۰درصد اقتصاد در دست جمهوری اسلامی و سپاه پاسدار آن است و با قیمت‌گذاری دستوری تعادل همه‌چیز را به هم می‌زند.

با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده علیه جزء به جزء جمهوری اسلامی گامی اساسی در فشار همه‌جانبه بر مفسدان، خائنان و جنایتکاران که ایران ما را گروگان گرفته‌اند برداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغیییر می‌داند که می‌توانند با همراهی و همدلی و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های جامعه مدنی و شبکه‌های اجتماعی ایران را پس بگیرند و یک دولت ملی و دموکراتیک در کشور برقرار کنند؛ دولتی که با تمام توان فقط به آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی بیندیشد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

15 Nov, 16:59


🔘 بیش از ۷۰۰۰ هزار روز پیش با هیاهو و پروپاگاندای فراوان گفتند که قرار است اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرا کنند -بدون توضیحی که چرا تا آن موقع اجرا نمی‌شد- و از «ظرفیت‌های بخش خصوصی» استفاده کنند تا جایی که این موضوع را در حد معجزه علی خامنه‌ای بالا بردند. اما اتفاقی که قرار بود بیفتد این بود که مافیای جمهوری اسلامی به نام خصوصی‌سازی شرکت‌ها و نهادها را به اعضای کارتل به ثمن بخس هدیه کند. اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی اسم رمز غارت و چپاول ایران بود!

🔘 با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری‌های گسترده علیه جزء به جزء جمهوری اسلامی گامی اساسی در فشار همه‌جانبه بر مفسدان، خائنان و جنایتکاران که ایران ما را گروگان گرفته‌اند برداریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغیییر می‌داند که می‌توانند با همراهی و همدلی و بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های جامعه مدنی و شبکه‌های اجتماعی ایران را پس بگیرند و یک دولت ملی و دموکراتیک در کشور برقرار کنند؛ دولتی که با تمام توان فقط به آزادی و آبادی ایران و رفاه و سربلندی ایرانی بیندیشد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 20:33


🔺تجربه اندونزی در دموکراسی

🔘 اندونزی، کشوری با ۲۷۵ میلیون جمعیت و ۸۶درصد مسلمان، پس از چندین دهه فراز و نشیب درنهایت به دموکراسی رسید. سیاستمداران اندونزی به اصول دموکراسی احترام می‌گذارند و این اصول برای ملت اندونزی هم ارزشمند است که به یک سیستم سیاسی سالم کمک می‌کند. اصول کلیدی دموکراتیک مورد حمایت در اندونزی شامل انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی‌های مدنی، مسئولیت‌پذیری و فراگیری سیاسی است.

🔘 انتخابات آزاد و عادلانه سنگ بنای دموکراسی اندونزی است. انتخابات منظم در سطوح مختلف برگزار می‌شود و تضمین می‌کند که شهروندان فرصت انتخاب نمایندگان خود را دارند. روند انتخابات عموما شفاف است و دسترسی برابر به مشارکت سیاسی را فراهم می‌کند.

🔘 سیاستمداران اندونزی اهمیت حمایت از آزادی‌های مدنی و حقوق بشر را درک می‌کنند. آنها از آزادی بیان، گردهمایی و تشکل‌یابی حمایت کرده و قانون به افراد اجازه می‌دهد آزادانه نظراتشان را بیان کنند و در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت کنند. مردم هم از سیاستمداران انتظار دارند که از این حقوق محافظت و در جهت ارتقای آنها تلاش کنند.

🔘 پاسخ‌گویی یک اصل دموکراتیک با ارزش در اندونزی است. سیاستمداران با تلاش‌هایی که برای مبارزه با فساد و ترویج حکم‌رانی خوب انجام می‌دهند، مسئول اعمال و تصمیمات خود هستند. پروسه‌های شفاف و نظارت عمومی به تضمین پاسخ‌گویی کمک می‌کند.

🔘 فراگیری سیاسی هم در سیاست اندونزی به رسمیت شناخته شده است. تلاش‌هایی برای ترویج مشارکت گروه‌های به حاشیه رانده شده از جمله زنان و اقلیت‌های مذهبی انجام می‌شود. درک اهمیت نمایندگی و فراگیری، فرآیندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشد.

🔘 در حالی که چالش‌ها وجود دارند، پایبندی به اصول دموکراتیک توسط سیاستمداران اندونزی و ملت نشان‌دهنده پیشرفت در توسعه دموکراتیک است. تقویت نهادهای دموکراتیک، ترویج شفافیت و افزایش مشارکت عمومی تلاش‌های مستمر برای تقویت یک سیستم دموکراتیک قوی و فراگیر در اندونزی است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 20:32


📌اندونزی، کشوری با ۲۷۵ میلیون جمعیت و ۸۶درصد مسلمان، پس از چندین دهه فراز و نشیب درنهایت به دموکراسی رسید. سیاستمداران اندونزی به اصول دموکراسی احترام می‌گذارند و این اصول برای ملت اندونزی هم ارزشمند است که به یک سیستم سیاسی سالم کمک می‌کند. اصول کلیدی دموکراتیک مورد حمایت در اندونزی شامل انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی‌های مدنی، مسئولیت‌پذیری و فراگیری سیاسی است.

📌در حالی که چالش‌ها وجود دارند، پایبندی به اصول دموکراتیک توسط سیاستمداران اندونزی و ملت نشان‌دهنده پیشرفت در توسعه دموکراتیک است. تقویت نهادهای دموکراتیک، ترویج شفافیت و افزایش مشارکت عمومی تلاش‌های مستمر برای تقویت یک سیستم دموکراتیک قوی و فراگیر در اندونزی است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 05:52


🔺بانک‌ها بازوی اصلی مافیا

🔴 نظام بانکی در ایران به دلیل خدمت‌رسانی به مافیای جمهوری اسلامی و آلودگی ساختاری به فساد سیستماتیک از وظیفه اصلی خود، یعنی تامین مالی بخش تولید و تقویت اقتصاد ملی، دور شده و به سمت بنگاه‌داری گسترده و انحصاری روی آورده. در حال حاضر بانک‌ها در کنار سکوت و همراهی بانک مرکزی و قوانین جمهوری اسلامی، سرمایه‌های خود را به جای حمایت از بخش‌های مولد اقتصادی، در فعالیت‌های سودجویانه‌ای به کار می‌گیرند که به نفع صاحبان و سهامداران خود تمام می‌شود. 

🔴 مثلا بانک پاسارگاد، ۷۶ درصد از تسهیلات کلان خود را به شرکت‌ها و اشخاص مرتبط با سهامداران خود اختصاص داده؛ یعنی در حدود ۳۹۹ هزار میلیارد تومان از ۵۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات این بانک، به شرکت‌های زیرمجموعه و مرتبط داده شده. این در حالی است که مثلا طبق آیین‌نامه بانک مرکزی، سقف تسهیلات برای اشخاص مرتبط نباید بیش از ۴۰ درصد سرمایه پایه بانک باشد. اما بانک پاسارگاد به راحتی ۱۲.۵ برابر سرمایه پایه و ۳۱.۴ برابر حد مجاز، تسهیلات به «خودی‌ها» اعطا کرده، که ثروتی افسانه‌ای برای مالکان این بانک از طریق رانت و خلق پول به همراه داشته و کسی ککش هم نگزیده!

🔴 بنگاه‌داری بانک‌ها یکی از محورهای اصلی فساد سیستماتیک در اقتصاد مافیا است. بانک‌ها وارد حوزه‌های سرمایه‌گذاری در مسکن شده و شرکت‌های ساخت‌وساز تاسیس کرده‌اند و با سرمایه‌گذاری مستقیم در پروژه‌های مسکونی و تجاری، از یک سو بازار مسکن را تحت فشار قرار داده و از سوی دیگر، با ایجاد نقدینگی اضافی، موجب افزایش قیمت‌ها شده‌اند. یا اعضای «خانواده بزرگ مافیا» با روابط خاص، از بانک‌ها وام‌های کلان گرفته و بخش عمده‌ای از این منابع را به خارج از کشور منتقل کرده‌اند و بعد پروژه‌ها را نیمه‌کاره رها می‌کنند تا همکاران‌شان در «دولت» دارایی‌ها را به قیمت‌های ناچیز بفروشند و قضیه را جمع کنند. نتیجه، افزایش بی‌رویه نقدینگی، تورم افسار گسیخته و رکود اقتصادی است و دود این وضعیت مستقیم به چشم ملت ایران می‌رود که البته برای جمهوری اسلامی ذره‌ای اهمیت ندارد.

🔴 در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم خودمان باید با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده درباره جزء به جزء موارد فساد و خیانت به ایران و ایرانی، فضایی درست کنیم که به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کرده و تلاش کنیم تا میهن را از مافیا پس گرفته و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران برقرار کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در همین مسیر چراغ راه خواهد بود.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

13 Nov, 05:51


نظام بانکی در ایران به دلیل خدمت‌رسانی به مافیای جمهوری اسلامی و آلودگی ساختاری به فساد سیستماتیک از وظیفه اصلی خود، یعنی تامین مالی بخش تولید و تقویت اقتصاد ملی، دور شده و به سمت بنگاه‌داری گسترده و انحصاری روی آورده. در حال حاضر بانک‌ها در کنار سکوت و همراهی بانک مرکزی و قوانین جمهوری اسلامی، سرمایه‌های خود را به جای حمایت از بخش‌های مولد اقتصادی، در فعالیت‌های سودجویانه‌ای به کار می‌گیرند که به نفع صاحبان و سهامداران خود تمام می‌شود.

در شرایط «بی‌دولتی» که گرفتارش هستیم خودمان باید با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده درباره جزء به جزء موارد فساد و خیانت به ایران و ایرانی، فضایی درست کنیم که به فشار همه‌جانبه بر جمهوری اسلامی کمک کرده و تلاش کنیم تا میهن را از مافیا پس گرفته و یک دولت ملی و دموکراتیک در ایران برقرار کنیم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در همین مسیر چراغ راه خواهد بود.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

12 Nov, 16:24


❗️در مافیای جمهوری اسلامی، همه بی‌قفه تلاش می‌کنند تا منافع شخصی‌شان را تا حداکثر ممکن گسترش دهند و از فساد سیستماتیک تغذیه می‌کنند. قانون و نهادهای به اصطلاح نظارتی هم با این فساد همراهی می‌کنند تا همه‌چیز طبق خواست مافیا پیش رود. در این ویدیو ببینید چگونه اعتقادات مذهبی دست‌مایه سودجویی جمهوری اسلامی شده.

‼️اگر ما ملت ایران فعالانه از اصول جنبش حساب‌رسی اجتماعی بهره ببریم، می‌توانیم به کمک سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه‌های مردمی، در مقابل این سیل غارتگر بایستیم و با افشاگری‌های گسترده، مفسدان و خائنان را وادار به تمکین به خواست ملت کنیم.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 19:04


🔺فعالیت مدنی در شرایط پرخطر

🔸مشارکت در فعالیت‌های مدنی در یک ساختار مافیایی مثل جمهوری اسلامی مستلزم برنامه‌ریزی و بررسی دقیق است. فعالان مدنی با چالش‌های متعددی از جمله کنترل‌های امنیتی، بازداشت و آسیب فیزیکی مواجه هستند. با وجود این خطرات، استراتژی‌هایی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش آسیب استفاده کرد.

🔸درک کامل تاکتیک‌ها، ساختارهای قدرت و آسیب‌پذیری‌های ذینفعان بسیار مهم است. این دانشْ پایه و اساس کنش‌گری استراتژیک را تشکیل می‌دهد. علاوه بر این، فراگرفتن دانش در مورد حقوق بشر، قوانین بین‌الملل و جنبش‌های مدنی، به فعالان کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و پیام خود را به شکل مؤثر به ملت منتقل کنند.

🔸ایجاد یک شبکه قوی از افراد هم‌فکر یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی فعالیت مدنی است. همکاری با سایر فعالان، چه در سطح محلی و کشوری و چه در سطح بین‌المللی، قدرت جمعی، دانش و پشتیبانی را افزایش می‌دهد.

🔸فعالان مدنی باید هنرمندان، موسیقی‌دانان و اصحاب رسانه را برای تقویت پیام خود مشارکت دهند. از این طریق پتانسیل جذب گسترده مخاطبان و ایجاد آگاهی را به دست می‌آورند. مستندسازی موارد رانت، فساد و نقض حقوق بشر هم به همان اندازه حیاتی است، چراکه مبتنی بر شواهد و مدارک است و به عنوان ابزار قدرتمندی برای حمایت‌گری عمل می‌کند.

🔸برای دستیابی به تأثیر گسترده‌تر، فعالان مدنی می‌توانند از شیوه‌های مختلف حمایت‌گری، از نوشتن نامه‌های سرگشاده و طومار گرفته تا تاثیر بر سیاست‌مداران و سازمان‌های بین‌المللی، بهره ببرند. حمایت بین‌المللی مهم است چراکه فشار بیشتری بر سران مافیای جمهوری اسلامی وارد می‌کند و آگاهی جهانی را از وضعیت کشور افزایش می‌دهد.

🔸در طول تمام فعالیت‌ها، ایمنی و امنیت فعالان باید در اولویت اول باقی بماند. استفاده از ابزارهای ارتباطی ایمن، حفاظت از اطلاعات حساس و اولویت دادن به ایمنی شخصی از عناصر ضروری فعالیت مدنی در شرایط پرخطر است.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 19:03


▪️مشارکت در فعالیت‌های مدنی در یک ساختار مافیایی مثل جمهوری اسلامی مستلزم برنامه‌ریزی و بررسی دقیق است. فعالان مدنی با چالش‌های متعددی از جمله کنترل‌های امنیتی، بازداشت و آسیب فیزیکی مواجه هستند. با وجود این خطرات، استراتژی‌هایی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش آسیب استفاده کرد.

▪️در طول تمام فعالیت‌ها، ایمنی و امنیت فعالان باید در اولویت اول باقی بماند. استفاده از ابزارهای ارتباطی ایمن، حفاظت از اطلاعات حساس و اولویت دادن به ایمنی شخصی از عناصر ضروری فعالیت مدنی در شرایط پرخطر است.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

11 Nov, 08:16


✔️نماینده جمهوری اسلامی در مجلس اعتراف می‌کند که «خودی‌ها» چون می‌دانستند که قرار است زمین‌های کشاورزی به پالایشگاه تبدیل شوند، زمین‌ها را شش برابر از کشاورز خریدند و ۱۰ برابر آن به پالایشگاه فروختند. این تعریف کلاسیک رانت است اما وقتی این رانت را با همراهی و حمایت نهادهای به اصطلاح نظارتی و قوانین ضدملی جمهوری اسلامی ترکیب کنیم به فساد سیستماتیک می‌رسیم. چه کسانی این کار را کردند؟ چه برخوردی با آنها شد و نتیجه چه بود؟!

✔️نظارت ملت بر آنچه در کشور می‌گذرد لازمه زندگی در دنیای امروز است اما ساختار مافیایی جمهوری اسلامی با شفافیت و نظارت دشمنی می‌کند تا ابعاد غارت ایران مشخص نشود. جنبش حساب‌رسی اجتماعی با تاکید بر شفافیت، افشاگری و آگاهی‌بخشی ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل در مقابله با سیل ویرانگر جمهوری اسلامی می‌داند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Nov, 07:29


🔺تجربه نظارت بر بودجه در مکزیک

🔹حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند نقش مهمی در تضمین شفافیت، پاسخ‌گویی و استفاده مؤثر از منابع عمومی ایفا می‌کند. مثلا در مکزیک که یک دموکراسی تمام‌عیار هم ندارد، Fundar، یک سازمان تحقیقاتی و حمایت‌گر، تجزیه‌وتحلیل جامعی از بودجه دولت در زمینه ایدز انجام داد و متوجه مشکلاتی مثل اطلاعات بی‌کیفیت ارائه‌شده توسط سازمان‌های دولتی و پاسخ‌های متناقض در مورد تخصیص منابع و هزینه‌ها شد.

🔹برای رسیدگی به این مسائل، فاندار یک استراتژی حمایتی چهار بخشی را آغاز کرد. اول یک کنفرانس مطبوعاتی موفق ترتیب داد تا یافته‌های خود را ارائه کرده و از تلاش‌هایش دفاع کند. بعد طی بحث‌های مفیدی با ذینفعان مختلف، از جمله مرکز ملی ایدز و وزارت بهداشت، تعهدات صریحی را برای بهبود پاسخ‌گویی و ردیابی هزینه‌ها گرفت. در مرحله بعد پرونده‌ای را با یک حساب‌رس داخلی برای بررسی طبقه‌بندی و اهداف هزینه‌های گزارش‌نشده تشکیل داد که منجر به تغییر در استراتژی‌های پیشگیری شد. در نهایت، با کمیته‌های مختلف مجلس این کشور برای ارائه تحقیقات و پیشنهادات خود ملاقات کرد که در نتیجه آن بودجه برنامه‌های ایدز و تلاش‌های پیشگیرانه افزایش یافت.

🔹این تلاش‌ها منجر به پیشرفت‌های قابل توجهی از جمله افزایش شفافیت، تقویت کنترل‌های مالی و افزایش مشارکت شهروندان شد. در یک دولت ملی، با همکاری بین سازمان‌های جامعه مدنی، مؤسسات دولتی و کمیته‌های نظارت شهروندی، می‌توان به طور فعال بر اجرای برنامه‌ها و مخارج آنها نظارت کرد. این رویکرد باعث تقویت اعتماد و کاهش اختلاس شد و تضمین کرد که منابع به سمت خدمات جامع مراقبت‌های بهداشتی، کمپین‌های پیشگیری و حمایت از مردم آسیب‌دیده هدایت می‌شوند.

🔹حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در ترویج حکم‌رانی خوب و تخصیص مؤثر منابع مؤثر است. کار فاندار در نظارت بر بودجه ایدز نمونه‌ای از یک تأثیر تحول‌آفرین تحت رهبری شهروندان در ایجاد یک سیستم شفاف و پاسخ‌گو است.

🔹ما ملت ایران که در حال حاضر دولت ملی نداریم می‌توانیم با تشویق شهروندان به مشارکت در جنبش حساب‌رسی اجتماعی، کمک گرفتن از سازمان‌های جامعه مدنی و استفاده از پتانسیل رسانه‌های مستقل جامعه‌ای بسازیم که با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده بتواند یقه مافیای جمهوری اسلامی را بگیرد و آنها را وادار به پاسخگویی و تمکین به خواسته‌های ملت کند و میهن را از آنها پس بگیرد.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

10 Nov, 07:28


🔸حساب‌رسی اجتماعی و نظارت بر بودجه در کشورهایی که دولت ملی دموکراتیک دارند نقش مهمی در تضمین شفافیت، پاسخ‌گویی و استفاده مؤثر از منابع عمومی ایفا می‌کند. مثلا در مکزیک که یک دموکراسی تمام‌عیار هم ندارد، Fundar، یک سازمان تحقیقاتی و حمایت‌گر، تجزیه‌وتحلیل جامعی از بودجه دولت در زمینه ایدز انجام داد و متوجه مشکلاتی مثل اطلاعات بی‌کیفیت ارائه‌شده توسط سازمان‌های دولتی و پاسخ‌های متناقض در مورد تخصیص منابع و هزینه‌ها شد.

🔸ما ملت ایران که در حال حاضر دولت ملی نداریم می‌توانیم با تشویق شهروندان به مشارکت در جنبش حساب‌رسی اجتماعی، کمک گرفتن از سازمان‌های جامعه مدنی و استفاده از پتانسیل رسانه‌های مستقل جامعه‌ای بسازیم که با آگاهی‌بخشی حداکثری و افشاگری گسترده بتواند یقه مافیای جمهوری اسلامی را بگیرد و آنها را وادار به پاسخگویی و تمکین به خواسته‌های ملت کند و میهن را از آنها پس بگیرد.

👈 بیشتر بخوانید

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

09 Nov, 15:07


❗️از کمک‌ها استقبال می‌کنیم اما درنهایت هیچ‌کس جز خود ما ملت ایران منجی این آب و خاک نیست. ما هم نمی‌توانیم نسبت به مصیبتی که بر ما و میهن‌مان می‌گذرد بی‌تفاوت باشیم و لاجرم پای در مسیر فعالیت علیه فساد سیستماتیک و چپاول ایران به دست مافیای جمهوری اسلامی می‌گذاریم. اما در این مسیر دشوار، حفظ امنیت از همه‌چیز مهم‌تر است.

‼️امنیت سه‌گانه -فیزیکی، روانی و دیجیتال- را می‌توانیم با رعایت چند نکته پایه اما اساسی به طرز موثری بالا ببریم. نگذاریم تا مفسدان و خائنان در آسیب زدن به ما کار آسانی داشته باشند. جنبش حساب‌رسی اجتماعی ما ملت ایران را کلیدی‌ترین عامل تغییر می‌داند و پیوسته به حفظ امنیت تاکید می‌کند.

شهروند پرسشگر

شهروند پرسشگر

08 Nov, 08:47


🔺تحلیلگر حامی جمهوری اسلامی: فساد در جمهوری اسلامی سیستماتیک است!

🔸عباس عبدی، تحلیلگر حامی جمهوری اسلامی، طی یادداشتی تایید کرده که جمهوری اسلامی کشورمان ایران را دچار فساد سیستماتیک کرده. او گفته «اولین آن ساختار حقوقی شرکت‌های ایران است. این شرکت‌ها نه دولتی هستند، مثل شرکت برق منطقه‌ای یا شرکت‌های دیگر دولتی و نه خصوصی هستند. بدی‌های هر دو را دارند و منافع هیچ کدام را ندارند. هزاران نفر افراد غیر لازم و غیر مرتبط در این شرکت‌ها به توصیه این و آن استخدام می‌شوند. کافی است لیست استخدامی‌ها در شرکت‌های شهرستانی را بررسی کنید که چند درصدشان از طرف نمایندگان مجلس در همه ادوار معرفی شده‌اند. هیچ شرکت دولتی چنین حقی را برای استخدام نیرو ندارد و هیچ شرکت خصوصی چنین کار احمقانه‌ای را انجام نمی‌دهد.»

🔸«دومین ویژگی ساختاری این شرکت‌ها که خیلی مهم است، فقدان نظام بازار است. در نظام بازار، قیمت‌گذاری دستوری نیست در نتیجه شکافی میان قیمت بازار و قیمت کارخانه وجود ندارد. این ویژگی ام‌الفساد شرکت‌های خصولتی است. تقریباً بخش مهمی از ارزش تولید کشور از این طریق حیف و میل می‌شود. در انرژی، در خودرو، در سیمان و در فولاد همه جا چنین فسادی هست.»

🔸«سومین ویژگی، دخالت نهادهای قدرت در امور کارخانجات و شرکت‌های پول‌دار است، حتی شرکت‌های خصوصی نیز از این بلا در امان نیستند. این نهادها شرکت‌ها را تلکه می‌کنند، گاه به سود نهاد و گاه به سود افراد. مرزی میان این دو نیست. دولت‌ها هم خوشحال هستند که کار نهادها راه می‌افتد. دخالت‌های نمایندگان مجلس، نهادهای قدرتمند، دستورات مقامات بالا و... جملگی موجب این بحران ساختاری می‌شود. پرداخت‌های بی‌حساب و کتاب به افراد، این شرکت‌ها را تبدیل به شیرینی در دسترس می‌کند که مگسان دور آن پرواز می‌کنند.»

🔸«یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل ساختاری فقدان رسانه‌های مستقل است که بتواند با دسترسی به اطلاعات و انتشار آنها، مانع از این تخلفات و فسادها شود. به همین علت است که می‌بینیم این شرکت‌ها حتی رسانه‌های رسمی را هم می‌خرند. در ماجرای متروپل نیز شاهد بودیم که رسانه رسمی محلی هیچ گزارش هشداردهنده‌ای از این اقدامات غیر قانونی در اختیار مردم نگذاشت.»

🔸«مولفه دیگر برای مقابله موثر با فساد ساختاری، ضعف دستگاه قضایی مستقل است. مگر ممکن است این همه تخلف انجام شود، کسی اطلاع ندهد، یا کسی شکایت نکند؟ اگر کسی این کارها را نمی‌کند، برای این است که در حریم امن قانون نیست و می‌ترسد. اگر امکان شکایت و رسیدگی عادلانه باشد، بسیاری از کارکنان این شرکت‌ها حاضر هستند که اطلاع‌رسانی کنند و مانع از تخلف شوند، ولی به احتمال فراوان آنان می‌دانند که نه تنها صدایشان به جایی نمی‌رسد، بلکه به احتمال فراوان خودشان با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.»

🔸آنچه که امثال عبدی نمی‌گویند این است که همه این ویژگی‌ها ازجمله فساد سیستماتیک، انحصار مطلق، تقسیم کشور بین خودی‌ها و بی‌اعتنایی مطلق به سرنوشت ایرانیان و سرکوب همه‌جانبه مخالفان تنها یک معنی دارد: جمهوری اسلامی یک حکومت نیست بلکه یک کارتل مافیایی است که در لباس دولت و حکومت مشغول غارت و چپاول ایران است. جنبش حساب‌رسی اجتماعی این واقعیت را فریاد می‌زند و راه نجات ایران را پس گرفتن میهن به دست ملت ایران می‌داند.

شهروند پرسشگر