همیار وکیل @hamyarvakil Channel on Telegram

همیار وکیل

@hamyarvakil


جهت ارتباط با مجتبی فرج الله پور
.
تلگرام= @Mojtaba_farajollahpour
اینستاگرام= instagram.com/mojtabafarajollahpour

همیار وکیل (Persian)

همیار وکیل یک کانال تلگرامی است که به منظور ارتباط با مجتبی فرج الله پور تشکیل شده است. مجتبی فرج الله پور یک وکیل متخصص و با تجربه است که افراد را در قضایای حقوقی و حل و فصل اختلافات حقوقی کمک می کند. اگر به دنبال یک همیار حقوقی با تجربه هستید، کانال تلگرامی همیار وکیل مناسبی برای شماست. با دنبال کردن این کانال، شما می توانید از نکات و مشاوره های حقوقی رایگان از جانب مجتبی فرج الله پور بهره مند شوید. برای ارتباط با وکیل مجتبی فرج الله پور، می توانید با او در تلگرام و اینستاگرام تماس بگیرید. دنبال کردن کانال همیار وکیل، ابزاری عالی برای حل مشکلات حقوقی شما خواهد بود.

همیار وکیل

27 Dec, 17:49


کسی که *آگاهانه* اشتباه می‌کند و گاهی توهین می‌کند و بعد عذرخواهی می‌کند، نشان‌دهنده‌ی چند ویژگی است که ممکن است بسته به شرایط و نیت او متفاوت باشد:

1. *عدم کنترل احساسات یا رفتار*:
ممکن است این فرد در لحظات تنش یا عصبانیت نتواند احساسات خود را مدیریت کند و رفتار یا گفتاری بروز دهد که بعداً از آن پشیمان شود.

2. *عذرخواهی به‌عنوان راه‌حل موقت*:
اگر عذرخواهی او بیشتر برای رفع مسئولیت یا آرام کردن طرف مقابل باشد، ممکن است این فرد به‌طور واقعی درک نکرده باشد که چرا اشتباه کرده و چگونه می‌تواند اصلاح شود.

3. *عدم احترام کافی به دیگران*:
توهین یا رفتار آگاهانه اشتباه نشان‌دهنده‌ی بی‌توجهی به احساسات دیگران است. این نشان می‌دهد که فرد شاید ارزش واقعی احترام متقابل را درک نمی‌کند.

4. *تکرار چرخه اشتباه*:
اگر این رفتار به‌طور مداوم تکرار شود، نشان‌دهنده‌ی عدم تمایل به تغییر و رشد است. عذرخواهی اگر با تغییر همراه نباشد، فقط یک حرکت ظاهری خواهد بود.

*چطور باید با این افراد برخورد کرد؟*

• *حدود مشخص کنید:*
به او بفهمانید که توهین یا اشتباهات آگاهانه قابل‌پذیرش نیستند، حتی اگر عذرخواهی کند.
**شفاف صحبت کنید*: *
به‌وضوح بیان کنید که رفتار او چه تأثیری روی شما دارد.
•*واکنش متناسب نشان دهید*: *
اگر تکرار رفتار ادامه دارد، ممکن است نیاز باشد فاصله بگیرید یا از او بخواهید بیشتر روی رفتار خود کار کند.
• *تشویق به تغییر*:
اگر برای شما مهم است، می‌توانید از او بخواهید کمک حرفه‌ای بگیرد یا بیشتر به رفتارهایش فکر کند.

*در نهایت، عذرخواهی تنها زمانی ارزشمند است که با تغییر رفتار واقعی همراه باشد.*
.
مجتبی فرج الله پور
پایان

همیار وکیل

27 Dec, 14:25


سپاسگزارم
عاقبت بخیر باشید🙏💐

همیار وکیل

26 Dec, 19:05


سپاس بابت همدلی و مشارکت شما عزیزان

مانده:120,993,363
1006-19:14

همیار وکیل

26 Dec, 07:22


همدلی
رمضان کارگر زحمت کش و پدر دو فرزند که به جهت عجز از پرداخت اجاره منزل به مبلغ ۲۰ میلیون تومان از تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۱۳ (قریب به ۶ ماه)زندانی است.
امیدوارم با مهربانی،کمک و همدلی شما عزیزان،این مبلغ تامین و دلی شاد شود.
لطفا مبالغ را به شماره کارت ذیل واریز و فیش را ارسال بفرمایید.
6037991196858066
بنام سودابه محمدزاده

#همیاروکیل

همیار وکیل

24 Dec, 10:35


مرور آداب وکالتی
بخش دوم
مجتبی فرج اله پور

⛔️کنترل استرس و اضطراب شغلی⛔️


به نام خدا

سلام وقت بخیر قطعاً استرس و اضطراب جز لاینفک یک وکیل دادگستری است در درجه اول باید به خود حق دهید که با حجم بالایی از استرس روزانه دست و پنجه نرم می‌کنید، حتماً پیش از ورود به این حرفه از حجم استرس و اضطراب شغلی آگاهی دارید یا بعداً متوجه شدید که این شغل شدیداً شما را درگیر خودش می‌کند، عدم کنترل این حجم از استرس قطعاً آسیب‌های روحی و جسمی فراوانی را به وکیل دادگستری وارد می‌کند
سابقاً در یک سلسله استوری و نظرسنجی بیش از حد تصور خودم متوجه شدم که آسیب روحی همکاران بسیار زیاد است برخی درگیر بیماری‌های روحی از جمله پانیک و برخی متاسفانه حتی درگیر بیماری ام اس شدند و تعداد زیادی هم اطلاعی از وضعیت روحی خود ندارند شاید گمان می‌کنند مشکلی ندارند که قطعاً آسیب این افراد جدی‌تر از سایرین خواهد بود و برخی هم شبانه روز درگیر استرس و اضطراب حاد هستند و حتی حین خواب نیز آرامش ندارند.
استرس حرفه‌ وکالت قطعاً فراز و فرود داشته در برخی موارد کمتر و گاهی نیز به اوج خود می‌رسد و همکاران نیز خود واقفند اولین راهکار حل هر مشکل پذیرش آن است و این میزان ممکن است به نسبت هر فرد متفاوت باشد این تفاوت ممکن است در تجربه،توانایی تحمل،راهکارهای پیشگیری و... باشد

لذا لازم است هر فرد بداند چطور این استرس و اضطراب مهلک شغلی را در کنار سایر مشغولیات و استرس‌هایی که به نسبت هر فرد متفاوت است کنترل کند
متاسفانه از سال ۱۳۹۸ بعد از همه‌گیری کرونا و اخیراً نیز با توجه به مشکلات کشور این استرس و اضطراب به اعلی درجه رسیده است، بنابراین چنانچه راهکارهای مقابله را ندانید بدون تعارف خیلی زود از پا در خواهید آمد پس این مهم را جدی بگیرید و حتماً به راهکارهایی که حسب تجربه اندک وکالتی و مطالعه در این خصوص به دست آمده توجه کنید و حتماً در این خصوص با یک روانکاو ارتباط داشته باشید و عمیق موضوع را مد نظر قرار دهید و توجه کنید که قرار است ما سال‌ها از طریق این حرفه امرار معاش کنیم و نباید فرسایشی بودن این شغل خیلی زود ما را از پا در بیاورد.

مقدمه مفصلی که عرض شد جهت تاکید بر اهمیت موضوع بوده و راهکارهای ذیل بخشی از پیشنهادات موجود و با توجه به شرایط هر فرد می‌تواند تفاوت داشته باشد

همانطوری که عرض شد در درجه اول پذیرش فرسایشی بودن این حرفه و تلاش برای کنترل آن هست لذا حتی اگر گمان می‌کنید که درگیر بیماری روحی هم نیستید به روانکاو مراجعه کنید و تحت نظر ایشان باشید

حتماً به صورت تیمی کار کنید و تا حد ممکن وظایف و کارهای خود را به کارمندان و همکاران دیگر محول کنید.

اطلاعات خود را در هر موضوعی که پرونده می‌پذیرید بالا ببرید و حتماً چنانچه توانایی پذیرش و تحمل تنش‌های پرونده مهم و سنگین را ندارید حتماً از قبول آن امتناع یا با یکی از همکاران متخصص و با تجربه در زمینه مربوطه پرونده را بپذیرید.

ترجیحاً با یکی از همکاران شراکتی پرونده بپذیرید و چنانچه در موضوع تخصص ندارید از پذیرش آن امتناع کنید.

چنانچه با توجه به موضوع امکان آمادگی ضرب العجلی را ندارید حتماً پس از ارائه مشاوره عذر خود را به مراجعه کننده اعلام و از پذیرش پرونده امتناع کنید.

سعی کنید تحصیلات تکمیلی را ادامه دهید و در معرض یادگیری باشید.

قبل از پذیرش پرونده سعی کنید موکل را آنالیز و از پذیرش پرونده افرادی که استرس و اضطراب شما را افزایش می‌دهند امتناع کنید یا پس از تذکر جدی و اخذ تعهد کتبی کارشان را قبول کنید.

در قراردادی که با موکل منعقد می‌کنید حتماً تاکید کنید که تضمیمی وجود ندارد و حتی الامکان با خط خود نوشته و امضا بگیرید.

حداقل هفته یک مرتبه برنامه مفرح داشته باشید کاملاً از استرس خود را فاصله دهید و ترجیحاً با دوستان غیر حقوقی و همکاران اوقات خود را سر کنید.

بهترین ریکاوری و آرامش ذهن و سلامت روح رفتن به طبیعت،ورزش و تغذیه درست و کنترل سلامت جسمی است.

سعی کنید برنامه‌ریزی را سرلوحه کار خود قرار دهید و آخر هفته‌ها کار نکنید.

یکی از مهمترین عوامل آرامش روح مطالعه می‌باشد مطالعه کتب حقوقی و غیر حقوقی تاثیر بسزایی در کنترل روح و روان شما دارد جدا استرس و اضطراب شما را دور خواهد کرد.

ورودی ذهن خود را کنترل کنید سعی کنید هر مطلبی را نخوانید در هر جمعی ننشینید هر موضوعی را نپذیرید و در فضای مجازی کمتر حضور داشته باشید.
.
موفق و سلامت باشید
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

19 Dec, 13:51


مرور آداب وکالتی
«❗️ادامه❗️»
آداب ارتباط با موکل:
* حتی الامکان توسط منشی موکل را در جریان اقداماتی که انجام دادید قرار دهید و حتماً موکل را جهت ارتباط با خود توجیه کنید از اینکه چه روزهایی امکان ملاقات حضوری با شما را دارد و به چه شکل امکان ارتباط غیر حضوری با شما را خواهد داشت( ترجیحاً در واتساپ به شما پیام دهد یا در ساعات مشخصی از روز با شما تماس بگیرد)
* چنانچه موکل از آشنایان یا بستگان شماست از اعلام هزینه به ایشان نپرهیزید و حتماً توسط منشی در فرم‌های مخصوص اعلام هزینه کنید و قرارداد مالی را نیز با ایشان تنظیم کنید چنانچه تخفیفی برایشان قائل شدید حتماً اعلام کنید.
* بابت تمام مشاوره‌ها مبلغی دریافت کنید و اگر برای شخصی تخفیفی در نظر دارید اعلام کنید و تاکید کنید که در صورت پذیرش پرونده این مبلغ از پیش پرداخت کسر خواهد شد همینطور جهت مطالعه پرونده و بررسی اسناد و مدارک با توجه به حجم پرونده یا مدارک و موضوع مبلغی را اعلام و دریافت نمایید و در صورت پذیرش پرونده از مبلغ حق الوکاله اعلامی کسر کنید.
* از ارتباط نزدیک و رفاقت با موکلین حداقل در ایام انجام امور مربوط به پرونده ایشان بپرهیزید.
* جدا از نصیحت کردن موکل بپرهیزید و سعی کنید وارد حواشی و موضوعات غیر مرتبط با موارد قانونی نشوید.
* با تمام ادب و تواضع با مراجعه کننده خود رفتار کنید و نکات و آداب مربوط در ارتباط‌های مختلف را رعایت کنید چنانچه موکل بدون در نظر گرفتن شأن شما رفتاری داشته با کمال احترام به ایشان تذکر دهید و در صورت تکرار از ادامه مسیر بپرهیزید.

* از آنجایی که قالب مراجعه کنندگان معرف دارند حتماً معرف را نیز در جریان ارتباط اولیه با موکل قرار دهید و در صورت عدم پذیرش پرونده به هر دلیل معرف را از این موضوع با ذکر علت مطلع کنید.
* چنانچه پس از مطالعه پرونده یا در جریان رسیدگی با مواردی مواجه شدید که خلاف اظهارات موکل بوده روند رسیدگی را تحت تاثر قرار می‌دهد ضمن جویا شدن علت در صورت فرافکنی و عدم توجه به شان و جایگاه شما از ادامه مسیر استعفا دهید.
* از انجام اقدامات خلاف قانون یا توصیه موکل به انجام این اقدامات حتماً بپرهیزید.
* در امورات موکل کنکاش نکنید از پرسش‌های بی‌ربط به پرونده حتماً خودداری کنید.
* در دفتر کار منزل یا محلی که متعلق به موکل است حتی الامکان قرار نگذارید.

در آخر اینکه با تمام قوا سعی کنید منظم تیمی و سیستماتیک فعالیت کنید و از فعالیت و اقدامات نامتعارف بپرهیزید نکاتی که عرض شد قطعاً کامل نیست حتماً مشاهده و الگوبرداری از وکلایی که به این شکل رفتار می‌کنند و مطالعه و تحقیق در این مورد تکمله شرح فوق خواهد بود
ضمناً شما چنانچه دید وسیعی دارید نوک بینی خود را نمی‌بینید و به هر قیمتی کار نمی‌کنید به محض دریافت پروانه کارآموزی می‌بایست خود را ملزم به رعایت تمام موارد پیش گفته کنید تا به مرور، شخصیتی منحصر به فرد را از خود به تصویر بکشید.
❗️پایان
.
مجتبی فرج الله پور
#همیاروکیل

همیار وکیل

18 Dec, 18:46


آرای وحدت رویه از ابتدای سال ۱۴۰۳
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

17 Dec, 18:38


مرور آداب وکالتی
قسمت اول
مجتبی فرج الله پور

آداب ارتباط با موکل:

به‌نام خدا

باتوجه به اهمیت انتخاب موکل در تعرفه وکیل که در بخش اول آداب ارتباط با موکل به عرض شما رسانده شد، در این بخش بناهست در مورد چگونگی پذیرش موکل نکاتی را با شما در میان بگذارم.

🌺 پذیرش پرونده و شروع همکاری با موکل حتماً آدابی دارد که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. ازجمله بررسی اسناد و مدارک، اعلام هزینه اعم از حق الوکاله یا حق مشاوره و… انعقاد قرارداد مالی، توجیه موکل از روند رسیدگی، محل ملاقات و نکاتی از این دست که اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

نکات مهم :

در درجه اول سعی کنید دفتری برای خودتان تدارک ببینید و حتی‌الامکان قرار با موکل را در جایی برنامه‌ریزی کنید که شأن شما حفظ شود. چنانچه کارآموز هستید در دفتر وکیل سرپرست، در اتاقی که به شما اختصاص دارد (وکیل سرپرستی انتخاب کنید که اتاقی را برای شما تدارک ببیند) اگر چنین اتاقی ندارید، در دفتر یکی از همکاران و اگر دفتر و فضای مناسبی ندارید به‌صورت مجازی مدارک را بررسی و با ایشان ارتباط بگیرید.
در وهله ی اول فرم پذیرش را به موکل دهید تا ضمن درج مشخصات مختصری از موضوع مشاوره یا پرونده را شرح دهد و زیر آن را امضاء بزند .
*بعد از بررسی موضوع درصورتی ک موضوع نیاز به مطالعه و تحقیق دارد حتما ضمن اعلام اینکه مدارک باید بررسی شود ارائه مشاوره ویا اعلام پذیرش ویا عدم پذیرش پرونده را به جلسه دوم موکول کنید .
*چنانچه درمورد موضوع مطروحه تردید دارید حتما ضمن بررسی قوانین مربوطه مشاوره دهید ،این اقدام شمانه اینکه از شان شما کم کند ،اتفاقا ذهنیت خوبی را
برای موکل ایجاد میکند ،چرا ک مطالب حقوقی فرار و برای ارائه مشاوره حتما نیاز به بررسی قوانین و نظریات و دکترین ....وجود خواهد داشت،لذا این نکته را مدنظر قرار دهید ک موکل یک زمینه ذهنی و تحقیق مختصری در مورد پرونده خود داشته و خط دهی و اظهار نظر غلط شما ایشان را حتما منصرف خواهد کرد.

*قبل از مطالعه و بررسی دقیق و پیش بینی روند احتمالی پرونده از اعلام حق الوکاله امتناع کنید،لذا ابتدا ضمن اعلام ورود جهت مطالعه پرونده اقدام کنید
سپس با تشریح زوایای مختلف به موکل و بیان مسیر احتمالی و پیچیدگی موضوع وی را ابتدا توجیه و سپس حق الوکاله را اعلام کنید ،قطع به یقین قبل از بررسی موضوع چنانچه میزان حق الوکاله را اعلام کنید موکل دچار شک و تردید نسبت به شما خواهد شد مگر مواردی ک نیاز به بررسی انچنانی ندارد ،مثل مطالبه وجه ،مهریه و موضوعاتی از این دست .
پس از مطالعه و قبول پرونده با توجه به موضوع حق الوکاله را اعلام کنید و در صورت پذیرش موکل قرارداد مالی را تنظیم و به امضای موکل برسانید.
* از تضمین نتیجه جدا بپرهیزید و موکداً تاکید کنید که ضمن اینکه تمام تلاشتان را خواهید کرد نتیجه پرونده مشخص نخواهد بود و این موضوع در قرارداد مالی قید و به امضا و اثر انگشت موکل برسد اما این اختیار را دارید که درصد احتمالی موفقیت در پرونده را با توجه به اسناد و مدارک و رویه... به موکل اعلام کنید و عنوان کنید که این درصد کاملاً احتمالی و در روند رسیدگی امکان تغییر آن وجود خواهد داشت.
* نحوه اخذ حق الوکاله را در قرارداد قید کنید و تاکید کنید که مبالغ دریافتی مسترد نخواهد شد و مبلغ پایانی به شرط توفیق در پرونده اخذ می‌گردد، این نکات در بندهای مختلف قید و انتهای هر بند به امضا و اثر انگشت موکل برسد.
تصریح کنید که تمام هزینه‌های جاری اعم از هزینه دادرسی دستمزد کارشناس و.... بر عهده موکل بوده در هر مرحله که ایشان از پرداخت هزینه‌ها امتناع نمود شما مسئولیتی نخواهید داشت.
* حق الوکاله هر مرحله را به تفکیک و روشن برای موکل معین کنید و حتماً تصریح و توجیه کنید که اقدامات خارج از دادگاه مثل پرداخت دستمزد کارشناس در بانک وقیف اموال و حساب‌های طرف مقابل،جلب محکوم علیه، دریافت محکوم به و مواردی از این دست بر عهده شما نخواهد بود و چنانچه موکل شرایط انجام این اقدامات را نداشته به منشی خود ارجاع داده تا با دریافت مبلغ مشخصی این اقدامات را انجام دهد
* در جلساتی که احتمال قبول پرونده و انعقاد قرارداد با موکل وجود دارد حتی الامکان با کت و شلوار و یا لباس رسمی و مرتب حاضر شوید.
* چنانچه این امکان را دارید از منشی استفاده کنید و مطالبه هزینه‌های جاری توجیه و تکمیل فرم پذیرش تنظیم قرارهای دفتر و مواردی از این دست توسط ایشان اعلام گردد فرمی را برای این موضوع تدوین کنید و ضمن اعلام هزینه با جزئیات در فرم مربوطه برای موکل ارسال نمایید.
.
❗️ادامه دارد...

#همیاروکیل

همیار وکیل

10 Dec, 18:58


دفاع حضوری مسابقات کشوری
«موت کورت»
.
با حضور شش تیم
از ساعت ۹ صبح روز ۲۲ آذرماه
.
مکان،عمارت کانون وکلای دادگستری مازندران
.
کمیسیون آموزش و پژوهش کانون وکلای دادگستری استان مازندران

همیار وکیل

09 Dec, 16:54


پرونده کاربردی
.
پرونده شماره یک
.
«ابطال رای داور»
.
به مرور پرونده های کاربردی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
.
❗️با توجه به محدودیت پست(حداکثر ۲۰ اسلاید) شرح ماوقع پرونده،رای داور و مبایعه نامه در هایلایت «رای داور» ذخیره شد.
،
لینک مشاهده پست در اینستاگرام؛👇
.
https://www.instagram.com/share/_7yS7NstV
.
@mojtabafarajollahpour
.#همیاروکیل
#وکیل#وکلا#وکالت#رای_داور#ابطال_رای_داور#کارآموز#وکلا#لایحه#رای#نگارش

همیار وکیل

09 Dec, 06:17


اصول مطالعه و معرفی کتب کاربردی برای کارآموزان و وکلای جوان
.
مجتبی فرج الله پور
.
بخشی از برنامه ای که به همت کمیسیون کارآموزی و اختبار کانون وکلای دادگستری مازندران برگزار شد.
.
فایل صوتی کامل برنامه در کانال تلگرام همیاروکیل(لینک کانال در بایو)
.
#وکیل#وکلا#کارآموزان#کانون_وکلا_مازندران#اختبار#کارآموزی#کنب_کاربردی

همیار وکیل

08 Dec, 12:07


فایل صوتی کارگاه آموزشی« تعرفه وکیل ، فضای مجازی فضای مجازی برای وکیل دادگستری فرصت ها و چالشها» دکتر مجتبی فرج اله پور


┏━━━━💠💠💠💠━━━━┓
‏Instagram.com/mazandaran.bar

‏www.mzbar.ir

‏https://t.me/Mazandaran_Bar_Assocition
┗━━━━💠💠💠💠━━━━┛

#_روابط_عمومی_کانون_وکلای_دادگستری_مازندران

همیار وکیل

01 Dec, 13:03


🌑 کارگاه آموزشی38(حضوری-تهران)
قرارداد الکترونیک وکالت ـ توافقات مالی
استاد: دکتر مجتبی فرج الله پور
پژوهشگر دوره دکتری حقوق خصوصی

✍️ سرفصل‌ها:
ـ نحوه تنظیم قرارداد الکترونیک-مرحله به مرحله
ـ قرارداد‌ متمم
ـ تنظیم قرارداد اشتراکی و تبرعی
ـ موکل مقیم خارج از کشور
ـ موکل اشخاص حقوقی و نکات مهم
ـ موکل محجور
ـ شروط مهم و آثار آن
ـ بندهای اضافی
ـ توافقات مالی طرفین با توجه به تخلفات مالیاتی و انتظامی
ـ توافقات ممنوع
ـ تمبر مالیاتی و حق الوکاله و مطالبه
ـ لزوم یا عدم لزوم انعکاس در پرونده
ـ اعتبار قرارداد و توافقات خصوصی
ـ شرط داوری و نکات مهم
ـ استعفا،شروط و اقدامات لازم

لینک ثبت نام:
‏https://majdacademy.ir
📣 پیش ثبت نام با 10 درصد تخفیف انجام می شود
مبلغ دوره: 500/000 تومان
مکان جلسه حضوری: میدان انقلاب، تقاطع خیابان منیری جاوید و شهدای ژاندارمری، پلاک 57، طبقه سوم، سالن همایش‌های مجد
نرم افزار جلسه مجازی: https://majd.webinar24.ir
تلفن مستقیم: 02166479214

کانال انتشارات مجد در تلگرام : @majdlaw

همیار وکیل

28 Nov, 12:03


چند دعوای مرتبط ضمن یک دادخواست که برخی در صلاحیت دادگاه حقوقی و برخی در صلاحیت دادگاه صلح است؛

با توجه به ماده ۴ قانون شورای حل اختلاف دادگاه صلح شعبه یا شعبی از دادگاه است و با عنایت به ماده ۱۷ شورای حل اختلاف و با استفاده از ملاک ماده ۱۰۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی که اشعار می دارد: «اگر دعاوی دیگری که ارتباط کامل با دعوای طرح شده دارند در همان دادگاه مطرح باشد، دادگاه به تمامی آن ها یکجا رسیدگی می نماید و چنانچه در چند شعبه مطرح شده باشد، در یکی از شعب با تعیین رئیس شعبه اول یکجا رسیدگی خواهد شد.» می توان نتیجه گرفت که چنانچه دعاوی با ارتباط کامل که بخشی در صلاحیت دادگاه صلح و بخش دیگر در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی باشد در دادگاه عمومی حقوقی مطرح شود، مرجع اخیر می بایست به همه دعاوی یکجا رسیدگی نماید؛ چرا که این مرجع واجد صلاحیت عام می باشد. اما چنانچه این دعاوی در دادگاه صلح مطرح شود، دادگاه می بایست نسبت به صدور قرار عدم صلاحیت در خصوص کلیه خواسته های مرتبط به شایستگی دادگاه عمومی حقوقی اقدام نماید.
.
لازم به ذکر است با توجه به قانون شورای حل اختلاف خصوص ماده ۱۲ و قواعد مربوط به صلاحیت ها،دادگاه صلح نسبت به دعاوی که در صلاحیت آن مرجح میباشد،صلاحیت ذاتی ندارد،
تحلیل این مهم که آثار جدی به دنبال دارد،در پست بعد تقدیم خواهد شد.
لذا دادگاه حقوقی برای رسیدگی به تمام دعاوی با مانعی مواجه نیست.
.
مجتبی فرج الله پور
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

28 Nov, 11:03


آرای صادره از دادگاه صلح قابلیت فرجام خواهی دارند؟
نظر به اینکه قانونگذار صراحتاً به غیرقابل فرجام بودن احکام تا نصاب ۵۰۰ میلیون ریال اشاره نکرده است و با توجه به اینکه طبق تعریف  از «آراء قطعی»، آراء غیرقابل تجدیدنظر هستند، لیکن قابلیت فرجام را دارا می باشند، لذا نظر به اینکه فرجام خواهی هرچند از طرق فوق العاده اعتراض به شمار می آید، اما یک حق قانونی است که قانونگذار در اختیار اصحاب دعوا قرار داده است؛ بنابراین با تحلیل و تفسیر نمی توان حق قانونی اشخاص را سلب و ساقط نمود و به نظر می رسد بند ۱ ماده ۳۶۷ نسخ نشده است. مضافاً آنکه در خصوص غیرقابل فرجام بودن آرای شوراهای حل اختلاف استدلال این بود که بر اساس ماده ۳۶۷ قانون آیین دادرسی مدنی آرایی که توسط «دادگاه ها» صادر می شوند قابلیت فرجام دارند، لذا آرای شورای حل اختلاف از این حیث فاقد شرایط قانونی هستند، اما اکنون با توجه به احیای دادگاه صلح این مانع از میان برداشته شده و شرایط فرجام خواهی از کل آرای بیش از ۲۰ میلیون ریال فراهم شده است. همچنین بر اساس ماده ۱۷ قانون شوراهای حل اختلاف جدید در مواردی که در این قانون حکمی تعیین نشده است، ترتیبات رسیدگی تابع قوانین و مقررات حاکم بر دادگاه های حقوقی و کیفری است. ضمنا سیل ورود پرونده به دیوان عالی کشور و عدم وجود شرایط و امکانات لازم دلیل قانع کننده ای بر عدم رعایت قانون نیست.
.
پ.ن: البته ممکن هست رویه از حیث مصلحت اندیشی مخالف این نظر باشد.
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

27 Nov, 18:53


#فایل_صوتی
.
جلسه سوم از سلسله لایو های از پشت میز عدلیه
.
موضوع:
قواعد حاکم بر خواسته و بهای آن
.
دکتر مجید جعفری افتخار
مجتبی فرج الله پور
.
متاسفانه در این جلسه با توجه به اتخلالات ارتباطی امکان بررسی مفصل موضوع نبود،
برخی ابهامات و نکات مهم جهت تعیین خواسته و تقویم با توجه به قانون شورای حل اختلاف عرض شد
.
به زودی مجدد خدمت شما هستیم
#همیاروکیل

همیار وکیل

27 Nov, 15:31


نحوه تعرفه وکیل
فضای مجازی برای وکیل دادگستری،فرصت ها و چالش ها

.
روز‌ دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ از ساعت ۱۰ در کانون وکلای دادگستری مازندران،بنا هست در خصوص نحوه تعرفه وکیل،مولفه های لازم جهت تعرفه،اقدامات لازم در ایام کارآموزی و سال های ابتدایی وکالت ،اهمیت تحصیلات تکمیلی،مطالعه،خصوص مطالعه و فعالیت تخصصی،آسیب ها و موانع موجود و ... و همچنین فرصت ها و چالش های فضای مجازی برای وکیل دادگستری در برهه کنونی با عزیزان کارآموز و همکاران علاقه مند به گفت و گو بپردازیم،
این جلسه کاملا عاری از مباحث کلیشه ای و تئوریک و حسب تجربه اندک میباشد.
.
امید که مطالب مفید و روشنایی بخش مسیر پر از ابهام و فراز و و نشیب همکاران بوده و نگاهی نو به همکارانی که ابتدای مسیر هستند بدهد.
.

همیار وکیل

26 Nov, 17:24


کمیسیون آموزش و پژوهش کانون وکلای دادگستری مازندران
.
بررسی ابهامات،گفتگو و پرسش و پاسخ در خصوص قانون شورای حل اختلاف(دادگاه صلح)
.
دکتر عادل علیپور
دکتر مهدی فلاح
دکتر مصطفی قلی پور
دکتر مجتبی فرج الله پور
.
زمان؛
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
سالن اجتماعات کانون وکلای دادگستری مازندران
.

همیار وکیل

25 Nov, 16:27


سلسله لایو های «از پشت میز عدلیه»
جلسه سوم
.
در این جلسه قرار هست به اتفاق جناب دکتر جعفری افتخار در خصوص قواعد و قوانین حاکم بر تعیین خواسته و بهای آن با عنایت به قوانین اخیر به گفتگو بپردازیم.
.
بررسی آثار تعیین خواسته و تقویم آن محور اصلی گفتگو چهارشنبه شب ما خواهد بود.
.
اهمیت موضوع میطلبد به صورت آنلاین تماشا کنید و انتهای برنامه چنانچه ابهامی داشتید بپرسید.
.
به امید دیدار
#وکیل#وکالت#لای#وکلا#آداب_وکالت
#همیاروکیل

همیار وکیل

25 Nov, 11:53


آیا هوش مصنوعی میتواند جایگزین وکیل شود؟
هوش مصنوعی می‌تواند در بسیاری از جنبه‌های شغل وکالت کمک کند، اما به‌طور کامل جایگزین یک وکیل انسان نمی‌شود. دلایل و توضیحات زیر می‌تواند این مسئله را روشن کند:

مواردی که هوش مصنوعی می‌تواند کمک کند:

1. تحلیل داده‌ها و پژوهش حقوقی:
هوش مصنوعی می‌تواند با سرعت بسیار بالا به جست‌وجوی قوانین، سوابق قضایی و تحلیل داده‌ها بپردازد. ابزارهایی مانند LexisNexis و CaseText همین حالا این کار را انجام می‌دهند.
2. تهیه اسناد و قراردادها:
هوش مصنوعی می‌تواند پیش‌نویس قراردادها و اسناد قانونی را براساس قالب‌های استاندارد تهیه کند. این کار هزینه و زمان را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.
3. پیش‌بینی نتایج دعاوی حقوقی:
با استفاده از تحلیل داده‌های مشابه، هوش مصنوعی می‌تواند احتمال موفقیت یا شکست یک پرونده را پیش‌بینی کند.
4. خدمات مشاوره حقوقی ساده:
برای مسائل ساده و تکراری، هوش مصنوعی می‌تواند به افراد کمک کند بدون نیاز به وکیل، پاسخ سؤالات خود را بیابند (مانند مشاوره در تنظیم شکایات ساده یا آگاهی از حقوق اولیه).

مواردی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین وکیل شود:

1. تفکر انتقادی و قضاوت انسانی:
وکلا باید مهارت‌هایی مثل تحلیل موقعیت‌های پیچیده، قضاوت اخلاقی و ارائه استراتژی داشته باشند که این مهارت‌ها فراتر از الگوریتم‌های هوش مصنوعی هستند.
2. ارتباط انسانی:
در مسائل حقوقی، ارتباط مستقیم با موکل و درک عمیق از نیازها و نگرانی‌های او بسیار حیاتی است. هوش مصنوعی نمی‌تواند همدلی انسانی را ارائه دهد.
3. نمایندگی در دادگاه:
حضور در دادگاه، دفاع از موکل و تعامل با قاضی و هیئت منصفه نیازمند مهارت‌هایی انسانی است که هوش مصنوعی قادر به انجام آن‌ها نیست.
4. پیچیدگی قوانین:
قوانین دائماً تغییر می‌کنند و تفاسیر آن‌ها وابسته به شرایط مختلف است. این انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری از توانایی‌های انسانی سرچشمه می‌گیرد.

جمع‌بندی:

هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند است که می‌تواند کار وکلا را تسهیل کند و بسیاری از کارهای روتین و تکراری را انجام دهد. اما در مسائل پیچیده، خلاقیت و قضاوت انسانی همچنان ضروری است. بنابراین، هوش مصنوعی بیشتر یک مکمل است تا یک جایگزین کامل.
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

25 Nov, 05:44


#فایل_صوتی
.
انتشارات حقوقی مجد
یکشنبه های حقوق

شماره ۱۲۱

مهمان : دکتر مجتبی فرج الله پور

مدرس دانشگاه و
وکیل دادگستری

موضوع :مولفه های مهم در تعیین خواسته و انتخاب دعوی



در این برنامه گزیده ای از ظرائف و نکته های کاملا کاربردی ناظر بر تشخیص و انتخاب استراتژی مناسب برای تامین حداکثری منفعت موکل در طرح دعوی یا دفاع از او و مخاطرات
اشتباه وکیل در تعیین استراتژی درست ، طرح و همین ظرائف در چند پرونده حقوقی نیز مورد کنکاش قرار گرفته است .
.
لینک مشاهده ویدیو در اینستاگرام👇
https://www.instagram.com/reel/DCv0WiZJevR/?igsh=MXQ4OXUxMjM2dmJjMw==

#دکتر_مجتبی_فرج_الله_پور
#مطالعه_پرونده
#استراتژی_طرح_دعوی
#تامین_دلیل
#پیش_بینی_دفاع
#مطالبه_خسارت

همیار وکیل

24 Nov, 15:54


انتشارات حقوقی مجد
یکشنبه های حقوق

شماره ۱۲۱

مهمان : دکتر مجتبی فرج الله پور

مدرس دانشگاه و
وکیل دادگستری

موضوع :مولفه های مهم در تعیین خواسته و انتخاب دعوی



در این برنامه گزیده ای از ظرائف و نکته های کاملا کاربردی ناظر بر تشخیص و انتخاب استراتژی مناسب برای تامین حداکثری منفعت موکل در طرح دعوی یا دفاع از او و مخاطرات
اشتباه وکیل در تعیین استراتژی درست ، طرح و همین ظرائف در چند پرونده حقوقی نیز مورد کنکاش قرار گرفته است .
.
لینک مشاهده ویدیو در اینستاگرام👇
https://www.instagram.com/reel/DCv0WiZJevR/?igsh=MXQ4OXUxMjM2dmJjMw==

#دکتر_مجتبی_فرج_الله_پور
#مطالعه_پرونده
#استراتژی_طرح_دعوی
#تامین_دلیل
#پیش_بینی_دفاع
#مطالبه_خسارت

همیار وکیل

23 Nov, 07:38


چت جی پی تی
راهکارهای ترقی و رشد در حرفه وکالت
.
جالب و کاربردی
.
#وکیل
#وکلا
#وکالت
#چت_جی_پی_تی
#هوش_مصنوعی

همیار وکیل

22 Nov, 10:06


معرفی مختصر اثر ارزشمند پنج جلدی اجرای احکام مدنی دکتر سید عباس موسوی
.
توصیه میکنم این پانزده دقیقه را حتما بشنوید.
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

22 Nov, 08:30


#فایل_صوتی
#لایو
.
بایسته ها و زمینه های پژوهش سودمند و کاربرد آن در حرفه وکالت
معرفی اثر ارزشمند پنج جلدی اجرای احکام مدنی
.
با حضور جناب استاد سید عباس موسوی
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

21 Nov, 19:57


کمیسیون آموزش و پژوهش کانون وکلای دادگستری مازندران برگزار میکند؛
.
بررسی ابهامات،گفتگو و پرسش و پاسخ در خصوص قانون شورای حل اختلاف(دادگاه صلح)
.
دکتر عادل علیپور
دکتر مهدی فلاح
دکتر مصطفی قلی پور
دکتر مجتبی فرج الله پور
.
زمان؛
یکشنبه ۴ آذر ساعت ۹/۳۰
.
مکان؛
سالن اجتماعات کانون وکلای دادگستری مازندران

همیار وکیل

18 Nov, 11:51


#لایو_اینستاگرامی

.
موضوع:
بایسته ها و زمینه های پژوهش سودمند و کاربرد آن در حرفه وکالت
معرفی کتاب پنج جلدی اجرای احکام مدنی


توضیحات جناب دکتر موسوی در خصوص جلسه پیش رو؛
.
در مسیر بهبود عملکرد و دستیابی به اهداف حرفه پرمخاطره وکالت یک زمینه مهم شوق و تکاپو برای فراگیری بیشتر و فعالیت پژوهشی به موازات فعالیت وکالتی است. بدین وسیله افزون بر رهایی از ایستایی، اندوخته های وکیل روزآمد شده و تعدیل می یابد و هم موکل با دیدن شوق و علاقمندی وکیل به مطالعه و‌ پژوهش پیوند خوشایندتری با او برقرار می سازد. در این ره گشت دسترسی به یافته های سودمند و معتبر، چگونگی فیش برداری، سیر و جستجو در پایگاه حقوق مقایسه ای، شناخت رویه قضایی و توان پرداخت آن، نستوهی و خستگی ناپذیری، شناخت مخاطب و درک نیازهای او، تنظیم گروه راهنما و چاره گشا، آمادگی در رویارویی با اهل نقد و … گریزناپذیر است. در این خصوص با انعطاف بر تجربه و اندوخته شخصی با شما مخاطبین گرامی از صفحه دوست گرانقدر و خوش ذات جناب دکتر فرج الله پور در آخرین شب آبان ماه از ساعت ۲۰/۳۰ به گفت و شنود می پردازیم☘️🌹
.
@abbas_mousavi50
@mojtabafarajollahpour

همیار وکیل

17 Nov, 06:15


ضمنا
استدعا دارم هر سوالی در خصوص قانون شورای حل اختلاف و دادگاه صلح دارید بپرسید تا در جلسه پرسش و پاسخ پیش رو کمیسیون آموزش مورخ چهارم آذرماه که در کانون وکلای دادگستری مازندران برگزار میشود بررسی گردد.
@mojtaba_farajollahpour

همیار وکیل

17 Nov, 06:06


به زودی سلسله جلسات نقد آرای کاربردی به همت کمیسیون آموزش و پژوهش کانون وکلای دادگستری مازندران برگزار خواهد شد.
متعاقبا اطلاع رسانی میشود.

همیار وکیل

17 Nov, 06:04


سلام و عرض ادب
چنانچه نقدی در خصوص دادنامه صادره دارید،با ما به اشتراک بگذارید تا در جلسات نقد رای پیش رو بحث و بررسی شود.
آیدی جهت ارسال نظرات
@Mojtaba_farajollahpour

همیار وکیل

15 Nov, 13:06


#نمونه_دادنامه
کاربردی
.
تعدیل وجه التزام گزاف
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

23 Oct, 20:21


برگزاری مسابقات کشوری (موت کورت)
به میزبانی کانون وکلای دادگستری مازندران
به کوشش کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری مازندران

جهت کسب اطلاع بیشتر و ثبت نام با شماره 09375480821 پیام دهید

همیار وکیل

22 Oct, 04:51


#نمونه_دادنامه
تعدیل وجه التزام قراردادی
.
دادنامه ای که مطالعه آن خالی از لطف نیست،یقینا ایرادات و نظرات مخالف در خصوص دادنامه صادره و موضوع امکان یا عدم امکان تعدیل وجه التزام قراردادی جای بحث و بررسی دارد

همیار وکیل

21 Oct, 06:06


#نمونه_دادنامه
#کاربردی
صلاحیت کارآموزان در دعاوی ای که امکان فرجام خواهی دارند
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

20 Oct, 19:43


جهت دریافت فایل صوتی و پاورپوینت ارائه(۲۹ صفحه) و نمونه آرا و قوانین مرتبط (۷۹ صفحه) مربوط به برنامه ۲۶ مهرماه با موضوع بررسی و تحلیل آرا وحدت رویه ۷۳۳ و ۸۱۱ با حضور جناب وکیل خسروسرشکی، به شماره تلگرام 09375480821 پیام دهید.

همیار وکیل

19 Oct, 18:08


جلسه دوازدهم همیاروکیل
موضوع:
آداب وکالت حرفه ای در پرونده های کیفری
استادعبدالصمد خرمشاهی
وکیل پایه یک دادگستری
.
ادله اثبات در امور کیفری
دکتر محمدصادق امانی
وکیل پایه یک دادگستری
.
زمان:
۳ آبان ماه ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۸
.
مکان:
مازندران ،بابل
.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به شماره واتساپ 09375480821 پیام دهید.

همیار وکیل

12 Oct, 10:47


سرفصل ارائه تک جلسه مورخ 1403.07.26
بررسی دو رای وحدت رویه 733 و 811 دیوان عالی کشور (مستحق للغیر درآمدن مبیع) در رویه عملی
(منطبق با پاورپوینت ارائه)
 
بخش اول) مطالب مقدماتی و تبیین دو رای وحدت رویه 733 و 811
1- آثار معامله باطل (از حیث استرداد اصل ثمن و غرامات ناشی از بطلان)
2- تبیین دو رای وحدت رویه
3- تفاسیر مختلف از رای وحدت رویه 733 در رویه عملی و علت صدور رای 811
4- شش نکته بنیادین در تحلیل دو رای وحدت 733 و 811
 
بخش دوم) نکات ماهوی تحلیلی ویژه آراء وحدت رویه 733 و 811
1- تاثیر علم جهل مشتری به مستحق للغیر بودن مبیع
2- تاثیر علم و جهل بایع به مستحق للغیر بودن مبیع
3- قابلیت اعمال رای وحدت رویه 811 در سایر عقود مغابنه ای
4- بررسی قابلیت اعمال رای وحدت رویه 811 در عقود مسامحه ای و رایگان
5- بررسی تسری رای وحدت رویه 811 در مستحق للغیر در آمدن ثمن
6- امکانسجی توسعه قواعد رای وحدت رویه 811 در سایر علل بطلان قرارداد
7- امکانسجی توسعه قواعد رای وحدت رویه 811 در سایر علل انحلال قرارداد
8- امکانسجی قابلیت اعمال رای وحدت رویه 811 در دعاوی مصادره اموال (اصل 49 قانون اساسی)
9- پرداخت قسمتی از ثمن از سوی مشتری و آثار آن در نحوه اعمال رای وحدت رویه 811
10- تاثیر تعیین وجه التزام قراردادی در اعمال رای وحدت رویه 811
11- مستحق للغیر در آمدن جزئی از مبیع
12- رای وحدت رویه 811 در پرتو مقررات قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
 
بخش سوم) نکات کاربردی مرتبط با نحوه طرح دعوا و دفاع بر اساس رای وحدت رویه 811
1- خواسته ها و چگونگی تدوین دادخواست صحیح مرتبط با اعمال رای وحدت رویه 811 (در فروض مختلف)
2- امکانسجی تقاضای اعمال رای وحدت رویه 811 همزمان با دعوای بطلان قرارداد (لزوم یا عدم لزوم وجود حکم قطعی مبنی بر بطلان قرارداد)
3- چالش های وکیل خواهان مرتبط با مرحله کارشناسی
4- ارجاع امر به کارشناسی (برای کشف قیمت روز) در حین رسیدگی و امکانسجی احاله امر به مرحله اجرای حکم بررسی رویه های مختلف محاکم
5- امکانسجی طرح دعوای جدید با خواسته مطالبه مابه التفاوت قیمت کارشناسی در فرض تغییر قیمت روزمبیع کارشناسی شده در حین رسیدگی تا زمان اجرای حکم
6- وضعیت خاص پرونده های کیفری با موضوع انتقال مال غیر و رویه محاکم در اعمال رای وحدت رویه 811
7- نحوه رجوع به یدهای سابق توسط فروشنده در فرض مستحق للغیر در آمدن مبیع
 

همیار وکیل

08 Oct, 06:19


ثبت نام شروع شد

همیار وکیل

07 Oct, 06:10


جهت دریافت فایل صوتی برنامه ۱۲ مهرماه با موضوع تحلیل قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با حضور جناب دکتر بابک جعفری به شماره تلگرامی 09375480821 پیام دهید

همیار وکیل

05 Oct, 00:08


گزارش تصویری دهمین جلسه همیاروکیل.
.
با موضوع «تحلیل قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول-کاربردی برای وکلای دادگستری-»
.
دکتر بابک جعفری
.
۱۴۰۳/۰۷/۱۲
📍مازندران،بابل
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

04 Oct, 11:35


هنر همزاد پنداری با موکل
.
یک دقیقه زمان مطالعه
.
بعد از گفتگوی مفصلی که با تعدادی از همکاران عزیز داشتم،گفتم در خصوص این موضوع نکات حائز اهمیت را به عرض برسانم،
.
وکیل باید هنر همزاد پنداری را بلد باشد،درواقع هنر همزاد پنداری یکی از مولفه های مهم وکیل در جذب پرونده،تداوم ارتباط و رضایت موکل است که میتواند تعرفه وکیل را هم در پی داشته باشد.
.
اما اینکه عرض کردم هنر همزاد پنداری،یعنی شما میبایست پیش از پذیرش پرونده ضمن اطلاع از موضوع و خصوصیات موکل و تاثیر نتیجه بتوانید امنیت خاطر را برای موکل ایجاد کنید.

به نحوی که موکل هم مطمئن از دقت نظر و تسلط شما در خصوص موضوع مربوط به خودش باشد،هم بداند که قرارنیست دغدغه و دخالت وکیل بیشتر از نگرانی خودش باشد.
.
اینکه وکیل این هنر را نداند،هر بار از یک طرف بوم می افتد،در واقع گاهی توجه کم و دغدغه پایین منتهی به عدم پیگیری جدی و گاهی هم درگیری و دخالت بیش از حدود وظیفه حرفه ای وکیل،آسیب هایی را به دنبال خواهد داشت که آثار سو متعددی دارد.
.
از جمله آثار سو میتوان به افزایش بیش از حد توقع موکل،فشار و استرس مضاعف وکیل،بی احترامی موکل و طرف مقابل،عدم امکان استیفا حقوق وکیل در مواعد مقرر،بی نظم شدن وکیل،احتمال هرگونه آسیب از ناحیه طرف مقابل و ... اشاره کرد.
.
لذا باید طوری به موکل اطمینان خاطر داد که تضمین نباشد و در عین حال با رعایت تمام چهارچوب های شما به شما تکیه کند و نگران نباشد.
.
مجتبی فرج الله پور✍️
.
#همیاروکیل
#وکیل
#وکلا
#وکالت
#همزاد_پنداری
#هنروکالت

همیار وکیل

03 Oct, 07:35


کانال تلگرام همیاروکیل ۵ هزارتایی شد
سپاس از شما بابت همراهی
قدردانیم
درکنار هم رشد میکنیم💐

همیار وکیل

02 Oct, 18:06


بخشی از برنامه به صورت لایو از صفحه اینستاگرامی https://www.instagram.com/hamyarvakil_?igsh=OWR4cDF4aHV6cjNj&utm_source=qr (همیاروکیل) پخش خواهد شد

همیار وکیل

30 Sep, 14:28


همیاروکیل-جلسه دهم
موضوع:
*تحلیل قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیر منقول « کاربردی برای وکلای دادگستری »*
سخنران:
دکتر بابک جعفری
وکیل دادگستری
مدرس دانشگاه
.
زمان:
پنجشنبه ۱۲ مهر راس ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۸
.
مکان:
مازندران،بابل
.
جهت ثبت نام به شماره واتساپ
۰۹۳۵۵۷۱۵۸۰۵ پیام دهید

همیار وکیل

17 Sep, 05:15


انتخابات کانون های وکلا
.
#پست_موقت
همانطوریکه حتما استحضار دارید،یکی از مهم ترین رویدادها در تمام کانون های سراسر کشور،انتخابات اعضای هیات مدیره هست و این مهم باید مورد توجه تمام همکاران باشد تا خانه صنفی ما از گزند در امان باشد،
.
معتقدم این انتخابات در کانون های سراسر کشور بسیار حائز اهمیت بوده که تاثیرات مثبت و منفی بسیاری در سال های اخیر داشته است،،اینکه مدیران منتخب،لایق،شجاع،علمی و با دغدغه باشند،که منافع وکلا را بر منافع شخصی ترجیح دهند در هر کانونی بسیار مهم و موثر است.
.
اینکه انتخابات در کانون دیگری تاثیری و اهمیتی برای اعضای سایر کانون ها ندارد کاملا غلط است،هر اقدامی از ناحیه هر مدیری در تمام کانون ها میتواند بسیار اثر بخش باشد،
.
حال اینکه قاطبه مدیران کانون های سراسر کشور از مدیران با خصائص معروض باشند،حتما اتفاقات بی نظیری رقم خواهد خورد.
.
لذا باید در تلاش بود تا مدیرانی انتخاب شوند که لیاقت تصدی این کرسی هارا داشته باشند و در این خصوص تمام وکلا مسئولند تا افراد منفعت طلب و بی تدبیر این مناصب را به دست نیاورند تا مدام مترصد منافع شخصی شان باشند و با ناکارآمدی تیشه به ریشه کانون های وکلا،این نهاد مدنی ارزشمند بزنند.
.
بنابراین با توجه به اینکه انتخابات کانون وکلای مرکز-کانونی تاثیر گذار- را در پیش داریم،بهتر است تلاش کنیم تا لایقین منتخب وکلا باشند و ان شا الله شاهد اتفاقاتی موثر در سطح کلان باشیم.
.
به همین خاطر من به زعم خودم،اساتید و عزیزانی را که همواره دغدغه کانون ها،کارآموزان و وکلای جوان را داشتند و دارند و سال ها در این راستا همواره در تلاش بودند را معرفی و استدعا دارم همکاران توجه داشته باشند و در این خصوص تمام توان خود را جهت انتخاب شایستگان بگذارند.
.
سپاس و آرزوی توفیق لایقین و دلسوزان واقعی
@eisa_aminii
@dr.babak.jafari
@hojjati_lawyer
@siamakpakbaz
@dr.h.kiaa
@dr.asadinejad_ahmadrez

همیار وکیل

09 Sep, 08:44


آیا صرف اختیار به موجب وکالتنامه به منزله تعهد وکیل میباشد؟
بحث مهمی که اختلاف نظر تشتت جدی نظرات در مراجع انتظامی کانون های وکلا و دادگاه های عمومی را به دنبال دارد سبب شد تا نکاتی را پیرامون این موضوع به عرض برسانم؛
در خصوص تعهد وکیل به تجدیدنظرخواهی از رای صادره در دادسرا و دادگاه با توجه به ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی مدنی و رعایت غبطه موکل و لزوم اقدام مقتضی توسط وکیل به نظر نگارنده،با عنایت به اصل عدم تعهد وکیل در موارد شک و ابهام و همچنین الکترونیکی شدن دادرسی که اقتضا دارد وکیل و موکل از مفاد رای صادره مطلع باشند و معمولا دادنامه به اطراف پرونده و وکلای آنها ابلاغ گردد و ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی مدنی نیز به منظور اطلاع موکل از مفاد دادنامه و جلوگیری از تضییع حق تعرض به رای وضع شده و پیش از الکترونیکی شدن دادرسی که رای صادره صرفا توسط اجراییات به وکیل ابلاغ میشد نباید در صورت اطلاع موکل از مفاد رای صادره و عدم توافق بعدی قائل به تعهد وکیل بود،لذا عدم تعرض وکیل بدون توافق بعدی نمیتواند موجب مسئولیت وکیل باشد،مگر اینکه با توجه به دلایلی (از جمله قرارداد خصوصی،اقساط حق الوکاله و ...)بتوان تعهد وکیل را اثبات نمود،
همچنین با توجه به بند ۱۵ از شروط پیش فرض قراردادالکترونیک که اشاره شده صرف داشتن اختیار به منزله تعهد وکیل نمیباشد،
نکته مهم؛
*با توجه به اینکه در بند ۱۵ از شروط پیش فرض اشاره ای به تجدیدنظرخواهی و تعرض به قرار منع تعقیب و موارد مشابه نشده است(که به نظر بنده موارد مذکور تمثیلی بوده نه احصایی) بهتر هست همکاران در شرط مذکور ضمن ویرایش تجدیدنظرخواهی و تعرض به قرارهای صادره از دادسرا و ... را نیز درج نمایند.
ضمن اینکه ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی مدنی اشاره به تعهد وکیل پیش از مضی مهلت تجدیدنظرخواهی در خصوص اعلام استعفا دارد و نمیتوان چنین ماده ای را تعهد به تجدیدنظرخواهی تلقی کرد.
لیکن بهتر است به محض ابلاغ رای و عدم همکاری موکل جهت واریز حق الوکاله یا تقدیم اسناد و یا به هر دلیلی وکیل تمایلی به ادامه نداشته باشد،ضمن بررسی روند کار پرونده و بررسی ابلاغ دادنامه به موکل،استعفای خود را اعلام و تقاضای ابلاغ به موکل را از محکمه صادرکننده رای داشته باشد.
.
نظر فوق حتما مخالفانی دارد که نظرشان محترم میباشد.
.
مجتبی فرج الله پور✍️
#همیاروکیل
#وکیل
#وکلا
#وکالت_حرفه_ای
#وکالت

همیار وکیل

07 Sep, 07:18


آیا صرف عدم درج کل حق الوکاله کتمان درآمد و مشمول مجازات ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم خواهد بود:

در خصوص بند 2 ماده 274 قانون مالیات های مستقیم (اختفاء فعالیت اقتصادی و درآمد حاصل از آن) باید توجه داشت که جرم مزبور هیچگونه تطابقی با حق الوکاله های وکلای دادگستری (ولو با درج مبلغ متفاوت در قرارداد الکترونیک) ندارد؛ چرا که جرم مزبور یک «جرم مرکب» محسوب می گردد؛بدین توضیح که باید هم «اختفاء فعالیت اقتصادی» اتفاق افتاده باشد و هم «درآمد حاصل ناشی از این اختفاء». قسمت اول این بند، زمانی مصداق دارد که فرد «فعالیت اقتصادی» خود را مخفی دارد، مانند افرادی که به خرید و فروش اتومبیل یا هر فعالیت اقتصادی دیگر مشغول هستند ولی حتی پرونده مالیاتی برای آن تشکیل نداده اند؛ حال اگر این افراد با مخفی نگه داشتن اصل فعالیت اقتصادی، درآمد حاصل از این فعالیت مخفی نگه داشته شده را نیز کتمان دارند، مشمول بند 2 ماده 274 قانون مالیات های مستقیم می باشند.

در حالی که وکیل دادگستری هیچ وقت فعالیت اقتصادی خود که وکالت است را مخفی ننموده اند و برای آن پرونده مالیاتی نیز تشکیل داده اند. پس صرف کتمان درآمد، جرم انگاری نشده است و باید هر دو جزء بند مزبور (با توجه به واو عطف بین این دو جزء) محقق یابد که در مورد وکلای دادگستری به دلایل فوق الذکر به هیچ عنوان مصداق ندارد. اصل تفسیر مضیق قوانین جزائی نیز موید همین امر می باشد.

با توجه به مراتب فوق، لازم به توضیح است که در صورت تفاوت مبلغ مندرج در قرارداد الکترونیک و قرارداد واقعی، صرفاً تخلف مالیاتی با ضمانت اجرای پیش بینی شده در ماده 103 قانون مالیات های مستقیم است و به هیچ عنوان جرم مالیاتی وفق بند 1 و 2 ماده 274 قانون مالیات های مستقیم محسوب نمی گردد.

در این خصوص نظریه مشورتی شماره 7/89/665 هم وجود دارد
ـ با توجه به حذف مجازات کیفری اعمال موضوع ماده ۲۰۱ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی و اصل قانونی بودن جرم و مجازات به نظر می رسد در فرض سؤال عمل وکیل فاقد وصف مجرمانه است.
اما از حیث تخلفات انتظامی وکیل، طبق بند 2 و 7 ماده 76 آیین نامه لایحه استقلال 1400 و نیز تصریح آن در بند 2 ماده 122 لایحه مزبور در صورت ارتکاب این اقدام تخلف انتظامی درجه 3 محسوب می گردد.



در خصوص اعتبار یا عدم اعتبار قرارداد کاغذی با سامانه الکترونیک به طور جدی اختلاف نظر وجود دارد.
.
✍️جناب وکیل هادی خسروسرشکی(خسروی)
.
#همیاروکیل

همیار وکیل

07 Sep, 06:31


آری،این است مکتب معشوق سرکش...
.
#وکالت#وکیل#وکلا#دفتروکالت#دلنوشت
.
#همیاروکیل

5,646

subscribers

68

photos

43

videos