هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی @haavest Channel on Telegram

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

@haavest


🔅ما برای #هاوست (یاری دادن) فرهنگ و هنر مازندران دور هم هستیم

#فرهنگ
#هنر
#شعر
#موسیقی
#تاریخ
#کتاب
#زبان
#آداب و #رسوم
#میراث
#گردشگری
و همچنین #اخبارِ #همایشها #جشن و #نمایش
و معرفی #اساتید تبری

ارسال مطلب:
@z_kardgar
@Aliramezani_50

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی (Persian)

خوش آمدید به کانال تلگرامی هاوِست، جایی که علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر مازندران با هم دور هم جمع شده‌اند. در این کانال شما می‌توانید در مورد فرهنگ، هنر، شعر، موسیقی، تاریخ، کتاب، زبان، آداب و رسوم، میراث، گردشگری و حتی اخبار همایش‌ها، جشن‌ها و نمایش‌ها مطالب متنوعی را مشاهده کنید. همچنین اساتید برجسته در این زمینه‌ها نیز به شما معرفی خواهند شد. اگر شما هم علاقه‌مند به فرهنگ و هنر مازندران هستید، پیوستن به کانال تلگرامی هاوِست را از دست ندهید. برای ارسال مطالب و پیشنهادات خود می‌توانید با مدیران کانال تماس بگیرید.

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 15:00


#فوری

تمامی ادارات و مدارس مازندارن فردا تعطیل شد

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 09:44


آیین رونمایی از کتاب
( جاده ناتمام داستانی)
مجموعه داستان کوتاه
نوشته: فخرالدین احمدی سوادکوهی


با حضور:
نویسنده اثر، شاعران استانی، منتقدان کشوری
اجرای گروه موسیقی مکتب
استاد ابوالحسن خوشرو

حضور  برای علاقمندان آزاد می باشد

زمان : روز چهارشنبه مورخ 1403/11/24 ساعت 15 الی 17

مکان: قائمشهر – خیابان ساری- پارک ولیعصر –کتابخانه مرکزی زنده یاد جمشید احمدی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 08:54


کسرایی به حزبِ توده وابسته‌بود و نه این وابستگی را پنهان‌می‌کرد و نه آن را چندان در لفافهٔ رمزها و نمادها می‌پیچاند. درقیاس‌با او، سایه که گویا هنوز هم بر همان عهد و پیمان‌ها است، کم‌تر گرایش‌های سیاسی‌اش را به شعرش راه‌می‌داد. و می‌دانیم که احسانِ طبری بر دفترِ شعرِ کسرایی مقدمه‌‌ هم ‌نوشته‌است. آمریکاستیزی‌های کسرایی را نیز باید ذیلِ همین مسأله دید و ارزیابی‌کرد. و اصلاً عنوانِ یکی از دفترهای شعر او «آمریکا! آمریکا!» است. او قطعه‌ای نیز دارد با عنوانِ «هیروشیما»:
«آری، هرآن‌چه بود
یکباره دود شد» (ص ۵۶۰).
او قطعاتی در سوگِ چه گوارا، تقی ارّانی، مرتضی کیوان، خسرو روزبه و برادرانِ رضایی نیز سروده‌. ازهمین‌رو، تاختنِ او به سهرابِ سپهری در قطعه‌ای (صص۳_۵۶۲) که گویا سروده‌شدنش نیز مصادف بوده با روزهایی که «شاعرِ رنگ‌ها» تازه درگذشته‌بوده (اردیبهشتِ ۵۹)، طبیعی است.
اما کسرایی هم‌زمان، شاعرِ ایران‌ستا و میهن‌دوستی نیز بود. عنوانِ یکی از دفترهای شعرش «خونِ سیاوش» است. نخستین قطعهٔ نخستین دفترِ شعرش («آوا») نیز «مجسمهٔ فردوسی» (۱۳۳۱) نام دارد. او قطعاتِ دیگری نیز سروده که عنوان‌شان از اساطیر و حماسه‌های ملی متأثّر است؛ ازجمله: «اندوهِ سیمرغ»، «جهان‌پهلوان»، «با دماوندِ خاموش» و «بندیِ خوانِ هشتم». اوجِ این گرایش‌ها را باید در قطعهٔ «آرشِ کمان‌گیرِ» او و نیز منظومهٔ «مهرهٔ سرخ» جستجوکرد. «مهرهٔ سرخ» شعرِ رواییِ اندیشه‌ورزانه‌ای است؛ تجدیدِ‌نظرِ شاعری سرخورده‌ از چند دهه باورهای آرمان‌گرایانه و گرایش‌های پاک‌بازانهٔ سیاسی‌‌اش.

کسرایی تا پیش از آستانهٔ انقلاب ۵۷، کم‌تر عناصرِ مذهبی و اسلامی را در شعرش بازتاب‌می‌‌داده‌؛ اما از دفترِ «از قُرُق تا خروسخوان» (سروده‌های ۱۳۵۷) و «آمریکا! آمریکا» (۱۳۵۸)، که مشتمل‌بر سروده‌های سال‌های ۸_۵۷ است، این اشارات فزونی‌می‌گیرد. چرا؟ پاسخ را باید در تاکتیکِ مصلحت‌اندیشانه‌ای که حزبِ توده درپیش‌گرفته‌بود، جُست. در عصرِ مشروطه نیز شاهدِ چنین روش و تاکتیکی هستیم. جدا از روشنگرانی هم‌چون آقاخانِ کرمانی و ملکم‌خان، حتی برخی از روحانیون سرشناس و آزادی‌خواه و عدالت‌طلب، به تطبیق و تلفیقِ اندیشه‌های غربی با مفاهیمِ اسلامی دست‌زدند. مثلاً مشروطه را از علائمِ ظهورِ امامِ زمان دانستند، و آزادی و عدالت در غرب را با عدالت در مفهومِ اسلامی یکی انگاشتند و مجلسِ شورای ملی را با آموزهٔ «امری بین ‌الشّوری» مطابقت‌‌دادند. و مگر در عرصهٔ شعر چنین رویکردی در پیش‌گرفته‌نشد و اخوانِ ثالث، شاید بیش‌تر برای ساکت‌کردنِ مخالفانِ شعرِ نو، تقریباً تمامیِ آبشخورهای شعرِ نیما را در سرچشمه‌های سنّت نجُست؟
البته در آستانهٔ انقلاب، دیگر چهره‌های جریان‌های چپ‌گرا که برخی‌شان حتی عضوِ «کانونِ نویسندگانِ ایران» نیز بودند، کمابیش همین روش یا تالکتیک را درپیش‌گرفتند و در همان نخستین ماه‌های پیروزی نهضت، به دیدار رهبرِ انقلاب شتافتند. حزبِ‌توده‌ای‌های کانونِ نویسندگان (کسرایی و به‌آذین و ...) از کانون که کنارگذاشته‌شدند، بناگزیر در مجلهٔ «شورای نویسندگانِ ایران» گردهم‌آمدند. در جای‌جای این مجلّه، ستایش از انقلاب و رهبریِ آن دیده‌می‌شود. فراتر از این، حتی در مجلهٔ کمونیستیِ «دنیا» که به‌همتِ طبری و کیانوری و ازسوی حزبِ توده منتشرمی‌شد نیز این تاکتیک، شاید به امید سهم‌خواهی از انقلاب‌ در آینده‌ای نزدیک، دیده‌می‌شود. در مقالاتِ این مجله، بارها به سخنانِ رهبرِ انقلاب ارجاع و استناد‌شده‌است.
در چنین فضایی و اوضاعی است که کسرایی نیز به مفاهیم و نمادهای اسلامی و مذهبی رومی‌آوَرد.
کسرایی سالِ ۵۷ به بعد است که به بانگِ «الله‌اکبر» و «لااله‌الاالله» (صص ۴۱۸ و ۴۲۰) و «سجاده» و «اذان» (ص ۴۲۴) اشاره‌می‌کند و «عاشورا» و «حسین» و «کربلا» را به شعرش راه‌می‌دهد. او در قطعهٔ «از رسولِ رنج به امامِ خلق»، مستقیماً خطاب به «امام» می‌سراید:
دارمت پیام/ ای امام/ [...] بر توام درود/ بر توام سلام!» و در پیشانیِ شعرش آورده: یا ایّها الرّسول بلّغ» (ص ۴۶۱).
و این همراهی‌ها، هر انگیزه‌ای که داشته، در قطعهٔ «وحدت» که با صدای فرهاد مهراد جاودانه شد، با اهدافِ جریان‌های مذهبیِ سهیم در انقلاب، پیوندی ناگسستنی یافت:

والا پیامدار!
محمد!
گفتی که یک دیار
هرگز به ظلم و جور نمی‌مانَد استوار ... (ص ۵۱۶).



* نقلِ قول‌ها از: از آوا تا هوای آفتاب (مجموعه شعرها)، سیاوشِ کسرایی، کتابِ نادر، ۱۳۸۶.
#دکتر احمد رضا بهرامپور عمران

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 08:53


«آرش کمان‌گیر» (به‌مناسبت زادروزِ سیاوش کسرایی)

از «آرشِ‌ شیواتیر» در اوستا و برخی متونِ پهلوی سخن‌به‌میان‌آمده‌. در شاهنامه جز آرشی که همان کیارش است (و درکنار کی‌پشین و کی‌کاووس از فرزندان کیقباد) از آرشی نامشخص نیز سخن‌رفته و یک‌بار نیز به تعبیرِ «تیرِ آرشی» درکنار «گرزِ سام» اشاره‌شده‌. برخی برآن‌ اند که آرش یکی از پهلوانان اشکانی بوده و ازآن‌جا‌که ساسانیان نشانه‌های این سلسله‌ را از تاریخ سترده‌اند، هویت این پهلوان نیز از تاریخ حماسی و پهلوانیِ ایران زدوده‌شده‌. ازهمین‌رو فردوسی می‌گوید: «ازیشان به‌جز نام نشنیده‌ام». به‌هرحال غیابِ آرش در شاهنامه مسألهٔ بسیار قابل‌تأمّلی است؛ به‌ویژه که می‌دانیم ثعالبی که اثرش مشابهت فراوانی به شاهنامه دارد، به آرش پرداخته‌است.
تاریخ‌نگارانِ فراوانی (البته با مطالبی کم‌و‌بیش تکراری) به آرش و کمان‌داری و تیراندازی‌اش اشاره‌کرده‌اند (طبری، بلعمی، ثعالبی، بیرونی و...). مهم‌ترینِ این اشاره‌ها در آثارالباقیه ضبط‌ شده‌. بیرونی در سخن از جشنِ باستانیِ سیزدهمِ تیرماه یا همان جشنِ تیرگان (که هم‌امروز در آبان‌ماه با نام «‌تیر‌ما سیزّه‌ شو» در مازندران برگزار می‌شود) از آرش و کمان‌داری‌اش یادمی‌کند. بیتِ مشهوری نیز فراوان شنیده‌می‌شود که در ویس و رامین فخرالدین اسعدِ گرگانی آمده‌است:

ازآن خوانند آرش را کمان‌گیر
که از آمل به مرو انداخت او تیر

(گاه به‌جای «آمل» «ساری» نیز روایت می‌شود).
نکتهٔ قابل تأمل آن‌که در تاریخ ثعالبی و آثارالباقیه آمده آرش پس از تیراندازی جان‌می‌سپارد اما در تاریخ طبری، تاریخ بلعمی، اخبارالطّوالِ دینوری آمده پس‌از‌آن‌که منوچهرشاه به هنرِ آرش پی‌‌می‌بَرَد او را به آموزش‌ِ سپاهِ ایران می‌گمارد.

در دورهٔ معاصر، نخستین‌بار در بازنویسی‌های استاد احسانِ یارشاطر از اساطیرِ ایرانی، اسطورهٔ آرش حیاتی تازه یافت. هم‌زمان با سیاوشِ کسرایی (۱۳۳۸) ارسلان پوریا در نمایش‌نامه‌ای با برداشتی چپ‌گرایانه («آرشِ تیرانداز» ۱۳۳۸؛ بازچاپ ۱۳۵۷ با عنوان «آرشِ شیواتیر») به این اسطوره پرداخت. نیز بعدها مهرداد اوستا («حماسهٔ‌آرش»:۱۳۴۳) و بهرام‌بیضایی («برخوانی آرش»: ۱۳۵۶) به این داستان پرداختند.
به‌سبب کمیاب‌بودنِ نسخه‌ی منظومهٔ مهرداد اوستا، کوتاه آن را معرفی‌می‌کنیم: اوستا این اثر را در بحرِ هزجِ محذوف (مفاعیلن/ مفاعیلن/فعولن) سروده و این وزن و زبانِ غنایی‌گونه‌ای که به‌کار‌گرفته، به‌گمانم متأثر از اشعار مهدی حمیدی است؛ و مرادم بیش‌تر قطعهٔ «در امواجِ سند» (۱۳۳۰) حمیدی است که بر همین وزن و در قالبِ چهارپاره و با مضمونی وطن‌دوستانه سروده‌شده؛ وزنی که با محتوای پهلوانیِ اسطورهٔ آرش چندان هم هم‌خوانی ندارد. البته بیتی که از ویس و رامین نقل‌شد نیز در همین وزن سروده‌شده و شاید اوستا در وزنِ شعرش متأثّر از آن بوده‌باشد. برای نمونه، ابیاتی از لحظهٔ تیر انداختن و جان‌سپردن آرش از شعر اوستا:

چو ناوک پر‌گشود و بال‌گسترد
چنان‌چون بازِ پروازی به‌پرواز

خروشی‌خاست در دل‌ها که دیدند
نه از ناوک اثر نه‌از ناوک‌انداز (ص ۴۸)[۱]

حتی همین «ناوک» (که گویا تیر کوچکی بوده و از غلافی پرتاب می‌شده) در شاهنامه به‌ندرت آمده. به‌گمان‌ام این واژه که بیش‌تر در ادبِ غنایی و اغلب در اشاره‌به مژگانِ معشوق به‌کار‌می‌رفته، واژهٔ چندان مناسبی برای القای لحن و سبکِ حماسی نیست.
منظوهٔ آرشِ کمان‌گیرِ کسرایی که در دلِ زمستان و کنارِ شعلهٔ آتش از زبانِ عمونوروز، گرم و گیرا و در بحرِ رمل (که البته آن‌ هم وزنی چندان حماسی نیست) روایت‌می‌شود، با همهٔ کاستی‌هایش در وزن و لغزش‌های زبانی، توفیقی بی‌نظیر یافت. بسیار اند کسانی که بخش‌هایی از آن را (هم‌چون بندِ «آری آری زندگی زیبا است...») ازبر‌دارند. به‌گمان‌ام اخوانِ ثالث بیش‌از‌حد بر این کاستی‌ها انگشت‌نهاده و خود در وزن، ریزه‌کاری‌های روایی و صحنه‌پردازی‌های «خوانِ هشتم و آدمک» ( ۱۳۴۶)، متأثّر از اثر کسرایی بوده‌است.

نکته‌ای را نباید فراموش کرد: کسرایی با مادهٔ خام اسطورهٔ آرش همان‌گونه رفتار‌کرد که فردوسی روایت‌های پراکندهٔ تاریخ اساطیری و پهلوانی ما را گرد‌آورد و تکامل‌بخشید و ماندگار‌ساخت. کسرایی آرش را از نهان‌گاهِ اسطوره و پستوی تاریخ به متنِ شعر و ادبیاتِ امروز وارد کرد و روحی دوباره در آن دمید. و این به‌هیچ‌روی توفیق اندکی نیست. ازهمین‌رو تا ایران و ایرانی هست و حسّ و هیجانِ ملّی و میهنی در ما زنده است، نام کسرایی نیز درکنارِ آرش کمان‌گیر یا شیواتیر زنده‌‌خواهد‌ماند:

«رهگذرهایی که شب در راه می‌مانند
نامِ آرش را پیاپی در دل کهسار می‌خوانند
و نیاز خویش می‌خواهند».


[۱] حماسهٔ آرش، چاپخانهٔ خراسان، ۱۳۴۳، با مقدمهٔ نعمت میرزازاده (م. آزرم).

@azgozashtevaaknoon

«اشاراتِ ملّی و مذهبی در شعرِ سیاوشِ کسرایی»

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 08:31


استاد شعبان نادر رجه
کوهیار

شعر تبری در مورد محیط زیست و آینده مازرون

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 05:59


شادمانه اهالی چهار روستای کجور در نوشهر/ سالن بندر نوشهر میزبان هنرنمایی هنرمندان و ساکنان باصفای «لشکنار» ، «حیرت» ، «عالیدره» و «کندیسکلا» کجور

🔸به پاس جشن‌های انقلاب، به همت دهیاری‌ها و شوراهای چهار روستای «لشکنار»، «حیرت»، «عالیدره» و «کندیسکلا» کجور؛ آیین شادمانه با هنرنمایی هنرمندان کجوری و با حضور اهالی باصفای این خطه تاریخی کجور ، فرماندار و بخشدار کجور و دهیاری و اعضای شورا در سالن بندر نوشهر برگزار شد تا این آیین‌ها و دورهمی‌ها مسیری منسجم برای آبادانی منطقه کجور باشد.

🔹گزارش «زهرا قطبی» از این آیین

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Feb, 03:03


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو آدینه
▫️۲۰ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۹ بهمن            ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۸ شعبان           ۱۴۴۶ قمری
▫️۷ فوریه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 منطقه خانقاپی رجه ورپی سوادکوه
📸 مهرعلی رهنما

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 21:16


*بانو*

بانو را اگر به فصلی تشبیه کنم، بی‌شک بهار است. آنگاه که زمین از خواب زمستانی برمی‌خیزد، دست‌های بانو بیش از هر زمان دیگر، بوی خاک و زندگی می‌دهند. گویی جانش با روییدن سبزه‌ها سبز می‌شود، گویی در هر تِتی*، تکه‌ای از دلش را به دنیا می‌بخشد.

بامدادان که آفتاب نرم‌نرمک بر پالیز می‌تابد، بانو را می‌توان میانِ لِتکا* دید؛ دستانش را در میان برگ‌ها می‌لغزاند، بوی شبنم و خاک را به ریه‌هایش می‌کشد و آن‌گاه که گلی را می‌بوید، لب‌هایش بی‌اختیار ذکر عشق می‌گویند: صلوات. گویی در هر گل، نشانی از خالقش را می‌بیند، گویی هر شکوفه، پیام‌آور نوری است که در دلش خانه دارد.

بانو، اصالتش در جانِ کوه‌های کردستان ریشه دارد، اما در مازندران بالیده است؛ از کوهستان، صلابت را به ارث برده و از دشت‌های شمال، لطافت را. خونِ کردی در رگ‌هایش جاری است و موسیقی مازندرانی در جانش می‌نشیند. او پلی است میان دو اقلیم، میان دو فرهنگ، و در قلبش، عشقی بی‌کران به خاک و طبیعت.

لِتکا بیدار است، شبنم هنوز بر برگ‌ها نشسته، و بانو در میانِ لِتکا ، دانه‌های عرق را از پیشانی می‌زُداید. دست‌هایش خاک را نوازش می‌کنند، مثل مادری که گهواره‌ی کودکش را تکان می‌دهد.
آن‌گاه که آفتاب آسُوک آسُوک* سر برمی‌آورد، بانو لحظه‌ای درنگ می‌کند، قامت راست می‌کند، نگاهش را به دوردست می‌دوزد. در میان موج‌های سبزِ پالیز ، در جایی که آفتاب سایه‌ها را نرم‌تر از همیشه بر زمین می‌ریزد، مردی را می‌بیند؛ ردایی سبز بر تن، نگاهی که شبنم را شرمنده‌ی زلالی‌اش می‌کند، و گامی که سنگ و خار را رام خود ساخته است.

بانو به چشمانِ خود شک نمی‌کند، دلش آینه‌ای بی‌غبار است. می‌داند که او خضرِ فرخنده‌پی است؛ آنکه جز پاک‌دلان نمی‌توانند بر او چشم بگشایند. لب‌هایش بی‌اختیار ذکر می‌گویند، صلواتی نرم از میانشان عبور می‌کند، و باد، همان لحظه عطر گلی را که بانو کاشته، در هوا می‌پراکند.

بانو هیچ‌گاه از آن روز سخن نگفت، اما هرگاه به پالیز می‌رود، چشمانش را به همان نقطه می‌دوزد و آرام لبخند می‌زند، گویی در میان سِرسِم* و اِناریجه* بار دیگر نشانی از او بیابد!

و...

✏️مهران گلستانی ماچک‌پشتی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 18:10


💢#عبدالحسین_شیخ_الاسلامی_کندلوسی

👈 از خواننده های مردمی و خوش صدای مازندران است که صدای بسیار دلنشینی دارد.وی متولد1320در شهرستان نوشهر و دهکده بسیار زیبا،سرسبز،توریستی کندلوس از توابع بخش کجور می باشد.
👈 خواندن را در دوران ابتدایی همراه با مراسم تعزیه و نوحه‌خوانی در زادگاهش آغاز کرد.صدای خوش در خانواده‌ی ایشان موروثی است پدربزرگ،پدر و برادر وی هم در عرصه موسیقی فعالیت داشتند.
👈 عبدالحسین_شیخ_الاسلامی بیشتر در نور و کجور و چالوس آوازه دارد و در رسانه های عمومی زیاد از این هنرمند گرانقدر و توانا یاد نشده و یا کارهای ایشان پخش نشده و برای اهالی میانه و شرق مازندران،خیلی شناخته شده نیست.ولی هر کسی با هر زبانی که ترانه های وی گوش داده اند شیفته صدا و ترانه های این هنرمند شده اند.
👈 ترانه های وی بیشتر به سبک پاپ و فولکوریک می باشند.
👈 در سال ۱۳۳۷ در کانون موسیقی و هنر در خدمت استادان حبیب‌الله بدیعی و جهانگیر کامیاب به تلمذ موسیقی پرداختم. ردیف‌ها را با ویولن آموزش دیدم. برای خواندن و یادگیری آواز از کتاب استفاده می‌کردم. استاد زنده‌یاد بدیعی فرمودند حفظ‌ِ اشعار موجب بیان احساس بیشتر است،تا از روی نوشته.این نصیحت استاد را سرلوحه آموزش قرار دادم. هرگز از اشعار با خواندن کتاب شعر هنگام آموزش استفاده نکردم.در سال‌های۱۳۳۷تا۱۳۴۱بدون حتی یک جلسه غیبت در کلاس حاضر شدم.عشق و رغبتی که به فراگرفتن آواز داشتم از تمام آوازهایی که با صدای هنرمندان وقت از رادیو پخش می‌شد بهره‌مند شدم.هرگز مایل نبودم به سبک هیچ خواننده‌ای بخوانم،بلکه در اثر ممارست و تمرین فراوان دارای سبک منحصربه‌فردِ خودم شدم.
👈 اولین آلبوم ایشان حدود سی دو سال قبل در سال ۱۳۶۷ منتشر کردم.چون رغبت به حرفه‌ای‌بودن نداشت فقط به ۶اثر که۳تا به مازندرانی و۳تا به فارسی‌ست،بسنده کرد.این آثار به کرات از شبکه‌های صدا و سیما پخش شد.
👈 آهنگ‌های مازندرانی ارائه‌شده در آن آلبوم ملودی‌های بازسازی‌شده‌ی مازندرانی بود و همچنان با هنرمندانی چون(استاد مهرداد دلنوازی)(فریدون احتشامی)(علیرضا بست) همکاری داشتند.
👈 از آثار ماندگار ایشان 1- صدای زنگ 2- ترانه های کجور مازندران 3- سفری به کندلوس4- نغمه های خاموش5- بازگشت
اشاره کرد.
👈 نظر ایشان را راجع به رویکرد صدا و سیمای مازندران به هنرمندان غرب استان اینگونه می‌فرمایند:اکثر موسیقی شنیداری در صدا و سیمای استانی از شرق مازندران است.توجه بیشتر به فراورده‌های موسیقیایی غرب مازندران،موجب همبستگی بیشتر هنرمندان شرق و غرب مازندران و بهره گیری از تجربیات همدیگر می‌شود.درخواستم از مسئولان این است که این مهم را تسهیل کنند.برای من شنیدن موسیقی فولکلوریک مازندران نشاط بخش است.
👈 با آرزوی موفقیت و سلامتی برای ایشان

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 09:11


🔻صلح تبرستان در تاریخ اندیشه

🎙 سخنرانان:

🔹 پرویز مشهدی: صلح جویی تاریخ مردم البرز کوه

🔹قوام الدین بینایی: مشی عالمانه در صلح ورزی دکتر منوچهر ستوده

🔹محمد منصورنژاد: آشنایی با گروه صلح اندیشان خطه تبرستان

📌 رویان: سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی و هنری پیامبر اعظم (ص) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور

📆 چهارشنبه: اول اسفند ۱۴۰۳ ؛ ساعت ۱۵ تا
۱۷

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 09:00


3

هنر مازندرانی
در قالب اَروسک‌ها

اروسک‌هایی که جایشان برای ترویج فرهنگ مازندران خالی است

درود بر خانم سارا بهجتی هنرمند
که از پدری بلوچی و مادری مازندرانی این هنر را احیا کرد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 08:59


2
هنر مازندرانی
در قالب اَروسک‌ها

اروسک‌هایی که جایشان برای ترویج فرهنگ مازندران خالی است

درود بر خانم سارا بهجتی هنرمند
که از پدری بلوچی و مادری مازندرانی این هنر را احیا کرد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 07:49


1

هنر مازندرانی
در قالب اَروسک‌ها

اروسک‌هایی که جایشان برای ترویج فرهنگ مازندران خالی است

درود بر خانم سارا بهجتی هنرمند
که از پدری بلوچی و مادری مازندرانی این هنر را احیا کرد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 04:14


🎥 حال و هوای جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری

🔸سینما سپهر ساری از ۱۵ بهمن میزبان علاقه‌مندان به هنر هفتم و مشتاقان تماشای آثار راه‌یافته به جشنواره بین‌المللی فیلم فجر است. ۱۶ فیلم از آثار حاضر در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر برای اکران در ساری انتخاب شده که تا کنون ۶ فیلم روی پرده رفت و ۱۰ فیلم دیگر نیز از امروز تا ۲۲ بهمن اکران می‌شود. در این فیلم لحظاتی از حضور مخاطبان جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری را می‌بینید.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Feb, 03:33


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو پنجشنبه
▫️۱۹ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۸ بهمن            ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۷ شعبان           ۱۴۴۶ قمری
▫️۶ فوریه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 بابل‌رود، بابلسر
📸 مجید اسفندیاری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Feb, 19:40


❇️ 🖥 تصاویری زیبا از گله کل و بز کوهی👇👇

منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شمالی/ چالوس


📽
تصویر: محیط بان رحمان نعیمایی

🗓 بهمن ماه ۱۴۰۳

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Feb, 03:33


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️۱۸ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۷ بهمن            ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۶ شعبان           ۱۴۴۶ قمری
▫️۵ فوریه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 سوادکوه
📸 مهرعلی رهنما

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Feb, 20:26


🖼 اینجا نگارستان ایران
#مازندران_دودانگه_شلدره

▫️زردپره مزرعه
📷 حامد شریفی، فعال محیط زیست

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Feb, 15:48


🔻۳۴ گروه در چهلمین جشنواره موسیقی فجر مازندران روی صحنه می‌روند

🔸چهلمین جشنواره موسیقی فجر در مازندران امسال با برنامه‌ریزی گسترده‌تری نسبت به ادوار گذشته قرار است اجرا شود و طبق برنامه ۳۴ گروه موسیقی از سراسر کشور در ۶ شهر ساری، آمل، سوادکوه، چالوس، تنکابن و بهشهر قرار است در بازه زمانی ۲۳ تا ۲۹ بهمن میزبان ۴۷ سانس اجرای کنسرت‌ از سبک‌های مختلف موسیقی باشند.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Feb, 12:39


جشنواره موسیقی «از دیار شمالگان» خرداد ۱۴۰۴ در مازندران برگزار می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره موسیقی نواحی شمال ایران با عنوان «از دیار شمالگان» به میزبانی این استان خبر داد و گفت: این رویداد با دربرگیری همه استان‌های محدوده شمال ایران از آذربایجان تا خراسان قرار است اواخر خرداد سال آینده به میزبانی مازندران برگزار شود.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Feb, 06:53


اجرای زنده گروه موسیقی لَبینا

👈 نغمه‌هایی از موسیقی ایرانی، مازندرانی، کردی، ترکی و کرمانجی

📆 ۲۶ بهمن ساعت ۱۹

📌 ساری مجتمع دنیای آرزو

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Feb, 03:31


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️۱۷ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۶ بهمن            ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۵ شعبان           ۱۴۴۶ قمری
▫️۴ فوریه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 ساحل بابلسر
📸 فاطمه معتمدزاده

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 20:37


نشست هم اندیشی با محوریت حفظ و احیای منابع طبیعی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 20:31


قدیمی ترین اقوام
ایران
به مازندرانی بودنمان افتخار می کنیم
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 19:00


مه جان ایرون

کاری بر مبنای موسیقی بیات ترک مازندرانی و آهنگ حامد که استاد خوشرو خواندند برای جشنواره گروه سرود مدارس خواندم تا شاگردان مدرسه از روی آن بخوانند چون موضوع ایران بود با عشق خواندند و رتبه کسب کردند این کار اتود ماند و ضبط و تنظیم خاصی صورت نگرفت در استودیو برای بچه ها خواندم و صرفا جهت یادگاری نگاه داشتم تقدیم حضورتان نقایص را ببخشایید.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 07:56


کُلدِمبه - به- پِشتی یه- بینج- او- خورنه.
🌾 کلدمبه[نوعی علف هرز داخل مزرعه شالی] به پشتیبانی شالی آب می‌خورد.
🤗 به بهانه کار اصلی دیگری هم درکنار آن نفع ببرد.

#ضرب_المثل_های_شرق_مازندران

📔نقل از کتاب: ضرب‌المثل‌ها و کنایات محلی شرق مازندران
✍️ مولف: زنده یاد سهراب یوسفی گرجی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 04:06


🎥 بازدید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استاندار مازندران از باغ تاریخی عباس آباد بهشهر و سایت موزه گوهرتپه رستم‌کلا

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Feb, 03:33


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️۱۶ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۵ بهمن            ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۴ شعبان           ۱۴۴۶ قمری
▫️۳ فوریه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 بندر نوشهر
📸 محمد پرویی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 21:48


اجراء :
مراسم یادبود شاعر گرامی
مرحوم دکتر عابدین - اسماعیلی

بخش چمستان - نور

امروز     ۱۴۰۳/۱۱/۱۴    
شاعر خانم کاظمی جویباری

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 19:18


#نوستالژی
#چرتکه
زمانی که ماشین حساب وجود نداشت

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 19:15


🎥#ببینید | پاینده باد خاک‌ایران ما..

🔹اجرا و هم‌خوانی سرودای ایران به مناسبت فرا رسیدن دهه‌ی فجر در اختتامیه سومین جشنواره اقوام دانشگاه فرهنگیان به میزبانی استان

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 15:11


سه تا گل بیئَمونه ایهاالناس
اتا سوسن اَتا لاله اتا یاس
گِل ابّل که مونگه عالمینه 
فاطمه ی بزا آ نوم حوسینه
گِل دِیُّم که مَشتامَشتِه فضله
باب حاجاتِ عالم ابالفضله
گل سیُّم امامِ عارفینه
علی بن الحسینا ساجدینه
میلاد باسعادت سه شمس آسمان امامت و ولایت حضرت امام حسین ع و قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل ع و امام عارفان حضرت علی بن الحسین امام سجاد ع بر عاشقان و ارادتمتدان پیشگاه وشون موارکها بوشه الهی بحرمت قدوم این سه عزیز آبرومند درگاهت همه بندگان آبرو ره حفظ هاکن آ امه آبرو ره هم حفظ هاکن ، همه ی مریضون ره شفا ، دردها ره دوا ، حاجت ها ره روا آ قرضها ره ادا هاکن ، تندرستی آ مهروونی ره همتایی عزیز برارونا مهروون خواخرون وسّه ارمون دارمبه دلا دلخنه خشا مونا بویین الهی .

✍️ : جمشید پریجی

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 09:29


بار دگر آن دلبر عیار مرا یافت

آورده و میراث مولانا برای انسان امروز چیست؟ چگونه کسی که قرن‌ها پیش درگذشته است، می‌تواند برای انسان مدرن و پیشرفته امروزی آموزه‌ای داشته باشد؟
ما معتقدیم آرا و آثار او برای زندگی امروز، فایده‌های بسیاری دارد، و فراتر از آن: "مولانا می‌تواند ما را نجات دهد!"
با ما همراه باشید تا راهی به کهکشان نورانی آرا و آثار مولانا بگشاییم.

دوره “غوغای عشقبازان” به سخن گفتن از مولانا و هنگامه شگفت او اختصاص دارد. در فصل نخست این دوره، با عنوان “دریچه‌ای رو به ماه” به مسائل پایه‌ای و بسترساز اندیشه و آثار مولانا خواهیم پرداخت. در این فصل، بخشی از وجوه معاصریت او را بررسی می‌کنیم، در باب بستر تاریخی، اجتماعی و جغرافیایی آرا و اندیشه‌هایش سخن می‌گوییم و دریچه‌ای به کهکشان شگفت آثارش می‌گشاییم.
با ما همراه باشید.

زمان برگزاری: سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰
شروع از ۱۶ بهمن
مکان: ساری. انتهای پیوندی. ساختمان پیوند. طبقه دوم.

این دوره به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره و ثبت‌نام با ما در ارتباط باشید.

@mehrgan_academy

@mehrganac

09113531401

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 08:02


اجرای برنامه زنده گروه مازرون
با همراهی استاد محمد رضا اسحاقی

در ۲۷بهمن ماه در برج آزادی تهران

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Feb, 05:59


هزارجریب طبیعت زیبای لند

ما بدون اینکه در لاتاری برنده شویم در مازندران به دنیا آمدیم

🆔 هاوست، کانال فرهن گ‌و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 20:10


🔻عمه گلون بانوی ۷۵ ساله سوادکوهی که حدود ۵۵ سال تنها در جنگل زندگی می کنه...

🔸اینجا با اولین آبادی حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در مسیر جنگلی و کوهستانی فاصله داره که بیشتر روزها مه داره، عمه گَلون ازدواج کرد ولی فرزندی نداره همسرش سالها قبل فوت شدن

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 13:40


برگزاری کارگاه تخصصی بررسی نسخه‌های خطی کتابخانه آیت‌الله روحانی بابل

🔹 کارگاه تخصصی دومین همایش ملی دارالمومنین بابل با موضوع معرفی و بررسی نسخه‌های خطی کتابخانه آیت‌الله روحانی بابل با سخنرانی حجت‌الاسلام ابوالفضل حافظیان از فهرست‌نگاران و نسخه‌پژوهان ممتاز و برجسته کشور و با حضور نسخه‌پژوهان و سندپژوهان استان در کتابخانه آیت‌الله روحانی بابل برگزار شد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 10:06


🌸 ششمین جشنواره ملی ارکیده نوشهر ، منتظر دیدار هم استانی‌های عزیز هستیم.

🔸انجمن ارکیده نوشهر

📆 ۸ تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

#ارکیده
#نوشهر
#جشنواره

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 08:58


آغاز فروش بلیت فیلم‌های جشنواره فجر

🔸فروش بلیت فیلم‌های چهل و سومین جشنواره فجر از ساعت ۱۰ صبح امروز آغاز شد.

🔹علاقه‌مندان با مراجعه به سکو‌های فروش آی تیکت، ایران تیک، سینماتیکت و گیشه هفـت برای خرید بلیتِ فیلم‌ها اقدام کنند.

🔹قیمت بلیت فیلم‌ها امسال افزایشی ندارد و با همان مبلغ سال گذشته (۸۰ هزار تومان) فروخته می‌شود

🔹چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، از ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 08:50


نمایش ایرانی و موسیقیایی
«سلطان مار»
نویسنده: استاد بهرام بیضایی
کارگردان : پارسا کامکار
سرپرست گروه موسیقی: محمد فرهنگ فر

اجرا تا ۲۰ بهمن در سالن نمايش اداره فرهنگ و ارشاد بابل

چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 05:01


نخستین نمایشگاه عکس تالاب‌های بابل گشایش یافت

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بابل گفت: نخستین نمایشگاه عکس تالاب‌های بابل به مناسبت پیوستن این شهر به کنوانسیون بین‌المللی رامسر و قرار گرفتن در فهرست شهرهای تالابی جهان گشایش یافت.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Jan, 03:39


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️۱۱ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۰   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۸  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۹ ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 ورزنه، بندپی‌شرقی
📸 هادی علیزاده

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Jan, 06:37


محمدصالح ذاکری

زاده‌ی ۲۲ امرداد ۱۳۴۵، ارته قائم‌شهر
دکترای زبانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کتاب‌های ایشان:
آینده‌ی زبان مازندرانی: (نشانه‌های خطر)، نشر رسانش نوین، ۱۳۹۱
آینده‌ی زبان مازندرانی: (پیامدها و باورها)، نشر رسانش نوین، ۱۳۹۱
آینده‌ی زبان مازندرانی: (راهکارها)، نشر رسانش نوین، ۱۳۹۱
شعر کلاسیک امروز از دیدگاه زبانشناسی، نشر سوره مهر، ۱۳۹۹
زبانشناسی مازندرانی (هفت گفتار درباره‌ی زبان مازندرانی)، نشر میرماه، ۱۳۹۹
تبری‌نامه (مجموعه مقالات نخستین نشست تخصصی زبان تبری)، به کوشش محمدصالح ذاکری، نشر شبره، ۱۴۰۱

چهاردهمین نشست انجمن فرهنگی آمارد، سنجش کتاب «زبانشناسی مازندرانی» پژوهش ایشان است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Jan, 04:09


آقاى دکتر موسوی، جایگزین خانم دکتر جمیله علم الهدی همسر رئیس جمهور شهید در سرپرست تعلیم و تربیت و دبیری ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی شد .

تبریک به آقاى دکتر موسوی و اهالی محترم روستای باغدشت💐

(باغ‌دشت، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان بابل در استان مازندران )

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Jan, 03:58


🎼 میلاد قهاری - شاباجی

قطعه “ شاباجی “ تقدیم به شما عزیزان❤️

خواننده: #میلاد_قهاری
موسیقی : #هادی_نجفی
کمانچه : #امیر_قاسمیان

تهیه شده در استودیو نیل

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Jan, 03:34


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️۱۰ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۹   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۷  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۸ ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📌 ورسک
📸 مهرعلی رهنما

❤️ مبعث پیامبر خوبی‌ها، حضرت محمد مصطفی (ص) مبارکباد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Jan, 01:20


مازندران میزبان سومین جشنواره اقوام دانشگاه فرهنگیان کشور
مازندران سرزمین علویان و اب و باران و جنگل و مهربانی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Jan, 03:32


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو پنجشنبه
▫️۵ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۴   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۲  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۳ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 طبیعت زیبا و برفی کیاسر
📸 مهدی یزد پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Jan, 19:59


‏ساختمان اداره دارایی ‎ساری در سال ۱۳۱۰ با طرحی از میرزا علی خان مهندس ساخته شد.

این بنا به دلیل زیبایی ،قدمت و موقعیت مکانی مناسب ،یکی از گزینه ها برای تبدیل شدن به موزه شهرساری بود که البته به دست فراموشی سپرده شد.

متاسفانه اداره دارایی و مالیات علاوه بر اینکه دستش تو جیب مردم هست به بنای تاریخی هم رحم نمی کند و این مکان را تخلیه نمی‌کند

عکسها از ‎yasamannasri1

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Jan, 13:14


⬆️⬆️⬆️
بارها خواستم مطلبی در مقام تکریم جناب کاظمی بنگارم ، کلمات و جملات متناسب در شأن ایشان در دایره دانستنی هایم اکسیر بودند ، این نداشته هایم در انباشته های روزمرگی هایم امروز و فردا های مکرری را رقم می‌زد .
چند روز پیش فرصت ملاقاتی کوتاه در حد احوالپرسی از ایشان نصیبم شد ، نهیبی درونی مرا واداشت که بیش از این درنگ نکنم ، او فقر کلمات و جملاتی که بی پیرایه و خالصانه تقدیمش میکنم را با همان گشادگی و فرامایگی همیشگی اش میپذیرد .
آنچه در کودکی ام از جناب کاظمی بیاد دارم حضور گاه به گاه ایشان در منزلمان به واسطه دوستی و رفاقت نزدیک با برادرم جناب رضا اسمعیلی بود .
قدی کشیده و هیکلی متناسب و محاسنی سیاه و انبوه ، رویی گشاده و شمرده و متین و گاها با صدای بلند سخن گفتن ، که گاهی تشویقم می‌نمود از دانستنی هایم برایشان بگویم و... .
بعدها و بعدها همچنان فالگوشش بوده ام و خاص بودنش تماشاگه رازی بود که به هر دلیل فارغ از روزمرگی هایم ، با نگاه ویژه بود .
بی هیچ تعارفی باید بگویم ایشان بسیار میداند ، تا آستانه ممکن ها درک و دریافت عالی دارد .
اینهمه حاصل روزمرگی هایی نیست که عموما بدان دچاریم بلکه یک انتخاب ارزشمند و صد البته پرهزینه است .
بیش از این چیزی نمی نویسم و به آنچه که در رسانه یی عمومی از او نوشته شده است اکتفا مینمایم .
چهارشنبه سوم بهمن ماه هزار و چهارصد و سه .
«اسمعیلی سنگدهی»
🔵 محمد علی کاظمی سنگدهی ،
شاعر که باشی کوه هم برایت حرف میزند،
شاعر که باشی میشوی هم سخن با سنگ،تا ناله و نیز صدای خوشش را بشنوی و ترجمه کنی... ،
شاعر که باشی کوه برایت سخن سرمی دهد... ، «دومبه چکل ته حال و کار خانه هسته»
«شاسنگ به هندا کولک جار هسه... »
اگر قرار باشد شاعران براساس طبیعت محتوا بندی شوند سید محمد علی کاظمی را باید شاعر کوه ویا بهتر است شاعر چکل نامید.
محمد علی کاظمی متخلص به "شروین" بیستم اردیبهشت سال1330 در روستای سنگده متولد شد در سال 1349 دیپلم ریاضی خود را از دبیرستان رازی قائمشهر گرفت و در سال 1354 موفق به دریافت فوق لیسانس مهندسی برق از دانشکده فنی تبریز گردید.
سپس به کار پرداخت و مدیر کارخانه فرش زهره تبریز گردید و یک سال بعد رئیس کارگاه تراکتور سازی تبریز(1356) شد.
سال 1357 رئیس کارخانجات تولیدی الکترونیکی شد (تا 1359) ،
سپس رئیس کارگاه تولیدی شهرک اکباتان تهران (1361-1360) گردید.
از سال 1362 مدیر عامل شرکت مهندسی باد نیرو شد(تا 1370).
از سال 1373 به عنوان مشاور اداره کل آموزش و پرورش مازندران و دبیر دبیرستان و هنرستانهای قائمشهر و ساری به کار ادامه داد.
او هرگز از نوشتن و سرودن غافل نبود و آثار زیادی را مکتوب نمود است که عبارتند از:
آدم ها در زمستان (رمان ، 1350) ،
تاریخ حماسی مازندران از گشنسبیان تا حمله اعراب (1354-1357)،
چکل(1354)،
کتاب فنی تعمیر اتومبیل(1355)،
ایمان بیاوریم به طبیبان عصر خویش (طنز)(1356)،
دیوان شعر آینه های شکسته (1363)،
دیوان شعر مراثی طف(1356)،
موریانه ها از درون می تراشند(1368)،
کیشی یف(غربت انسان تک ساحتی)(1371)،
کتاب درسی نساجی سال سوم هنرستان(1371)،
ذوالفقار کربلا سال1372،
عالم دوم ماورالطبیعه در دو جلد،
انتظار(مهدویت)،کتاب خاطرات او در سال 65-64 ،
اثری تحقیقاتی در مورد مسائل فوق طبیعت و متافیزیک در 800 صفحه تحت عنوان «عالم دوم» ،
دو کتاب معروف وی «دائره المعارف سادات» و «نخبگان میانه هرم» که بیش از یک دهه نگارش آن به طول انجامید.
استاد کاظمی سال ۱۳۵۴منظومه «چکل» را سرود این منظومه را علاقمندان به شعر بومی پذیرفتند و بسیاری حفظش نمودند و اشعار چکل را آیینه زندگی بومی خود قلمداد نمودند. طوری که بسیاری وی را با نام «چکل» می شناسند.
استاد کاظمی از محضر بزرگان زیادی چون آیت الله طالقانی ، شهید مطهری ، دکتر شریعتی ، آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله حسن زاده آملی نیز برخوردار بوده است و در مقطعی از مبارزات سیاسی  همان دوران مجبور به گوشه گیری و انزوا شد.
مصاحبت با شاعران بزرگی چون احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث،محمد حسین شهریار و دکتر قدسی و تجربیاتی که ازاین رهگذر دست یافت ، موجب انگیزه های تازه ای در سروده های وی گردید.
در خصوص مجموعه حماسی و ماندگار «چکل» باید گفت:
این منظومه سرشار از آداب و رسوم و باورها و شیوه زندگی مردمی است که در مرحله گذر به مدرنیته به گذشته هایش می نگرند و نگران از دست دادن داشته های میراث خویشند.
چکل اگر چه نام کوه است اما بازتاب دهنده ی صدای اهالی دشت نیز هست.اگر چه کار شاعر حفظ واژه و ابزار و آداب و رسوم نیست اما به منظومه چکل می شود نگاهی شاعرانه هم داشت چرا که شاعر نگاهی تحلیلی به فرهنگ خویش دارد و فراز های شاعرانه ای با محتوای تمثیلی به کار خویش داده است.
استاد کاظمی تاریخ منظوم مازندران را در قالب وزن شاهنامه سروده است.

🆔 هاوست
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Jan, 13:14


محمدعلی کاظمی سنگدهی
👈 «متخلص به شروین»

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Jan, 03:56


🎥 نانوای خوش ذوق بابلی، مؤلف و پژوهشگر

🖍جوان ۴۴ ساله اهل بابل که در حرفه نانوایی فعالیت دارد تاکنون چهار جلد کتاب نوشته و به چاپ رسانده است.

🎤خانم دیوارگر و گزارش این خبر....

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Jan, 03:31


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️۴ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۳   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۱  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۲ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 فیروزجاه، بندپی‌شرقی
📸 محسن فیروزجایی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 21:33


اِشِمبه گوگِلی ره، مِن دیاری
خدا اَمرو بِموئِه مه هِداری

طبیعِت، دل°دِله، اِستائِه مه ور!
خدا وَستِه مِره، نیمه تِناری

#منصور_جعفری 🌷

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 21:29


" نگاهی بر اشعار کیوان ملکی سوادکوهی "

کیوان ملکی دو دفتر شعر بر بساط نشر نشانده است:
دنیا فقط به دیدن تو می ارزید ، در سال ۱۳۹۳
رفتن به قاف عشق به وقت قرنطينه،  در سال ۱۴۰۳

شاعر در کتاب اول به قول سهراب سپهری:" ما هیچ ، ما نگاه " است . او تماشاگر طبیعت است .صائب تبریزی می گوید :"

یک عمر می توان سخن از زلف یار گفت
در فکر این مباش که مضمون نمانده است ."

کیوان عشق را به طبیعت گره می زند .
انگار شاعر در جنگل زندگی می کند و کاری به امور اجتماعی ندارد .
شاعر فقط با اشیاء و  معشوقه های خود سخن می گوید :"

سر به سرم نگذار
ماه من
قرص شو
آرامم کن ."

یا :"
تمام عمر
به تماشای تو نشستن کم است ."

کيوان آرامش اش را از معشوق طلب می کند و با این کلمات سر و کار دارد:" جرعه ای لبخند ، رقص ، بوسه ی باران ، نهال ، آسمان ، تابستان،  بهار ، قلب ، باران ، باد ، گل ، پرنده.و ..."
کیوان  به غایت شعرهای عاشقانه ی خود را ساده و روان و  صمیمی بیان می کند ، و بسیار کم از تزئینات صوری و صور خیال کار می گیرد .او وقتی از استعاره فاصله می گیرد ، از کنایه و مثل سایر کار می گیرد :"

کلمات شب زده
نترسید
صبح می رسد
روزگار تاریکی را سیاه می کند ."

کلمات این شعر می توانند به طور اتفاقی، نماد شوند ." شب " می تواند نماد " جامعه‌ی خفقان زده " باشد ، " صبح " ، نماد " امید پیروزی " و " تاریکی و سیاهی "

اما کیوان کاری به مسائل سیاسی و اجتماعی ندارد و کله اش بوی قورمه سبزی نمی دهد .
شعر کیوان اصلا نمادین نیست ، هرکلمه از نگاه من در شعر شاعر ، نقش خودش را بازی می کند :"

شاعر !
آب به آسیاب اضطراب جهان
نریز
زمین تنها با ترانه ی تو
آرام می شود ."

شاعر در این اشعار مثل نیما " زاده ی اضطراب جهان "  نیست .او از تشويش و اضطراب می گریزد و از دور با معضلات و مشکلات جهان تماس می گیرد  :"

صبح است
دست در دست حوصله ام
با دریا
با کوه
با خیابان قاطی می شوم
با این آفتاب و
آبی که در من غوطه‌ورند
تا چشم کار می کند
شالیزارم ."

شاعر در شعر مدرن بالایی پیوندی نزدیک و رازآلود با طبیعت برقرار می کند و شعر را درونی می کند و با جان اشیاء درگیر می شود .
شاعر به کلمات نگاه می کند ، تا آنها را آن گونه که وجود دارند ، به سخن گفتن وادارد :"

آفتاب
غرق آب است
هیچ کس
حتا دریا
با این همه گوش ماهی حرفم را نمی شنود
در این میان
چیزی گم شده
و تنها
نفس تو
عقربه‌ها را عاشق می کند ."

در عالم خیال شاعر ، همه‌ی پدیده ها جان دارند و با او به راز و نیاز مشغول اند .

در دفتر دوم ، رفتن به قاف عشق به وقت قرنطينه،  شعرها بیش تر برای نشان دادن اشیاء تلاش می کنند . اشیاء هم در این تلاش سهیم می شوند و شاعر ، نوعی پروژکسیون ( حالت انسانی دادن به پدیده ها ) پدید می آورد و پديدارشناس می شود :"

دلم برای تو آب شد
و ماهی ها
هی
از تو می گویند ."

:" حق با کلمات بود
صورتت
جان می دهد
برای شعر شدن ."

:"
باید
فهمید
داستان
درختی
که از جنگل جداست ."

در نظام اسطوره‌ای،  همه ی پدیده ها جان دارند و آن چه از دانستگی ما بیرون هست هم جان می گیرد  :"

روییدن
عادت سبزه

پرواز
رسم پرنده‌

ايستادن
فلسفه ی کوه
دوست داشتن تو اما
تنها کار من است ."

کیوان در این دفتر هم فقط از عشق سخن می گوید و از مرگ به نحوی تن می زند و تند و سریع مرگ را به آفتاب تبدیل می کند :"

درخت را از مردن نترسان
در نشود
پنجره ای می شود
برای آمدن آفتاب ."

شاعر واقعیت بیمناک و شورآفرین مرگ را نمایش نمی دهد و در مرگ غرق نمی شود .او هم در این مقوله از دور به او اشاره می کند .
کیوان مثل بتهوون بر این باور است که :" شادی از راه رنج " زیباست .در زندگی تلخی و رنج و حرمان بسیاری هست اما سرمستانگی ، شور و شیدایی آن نیز کم نیست :"

تنها زمین می داند
که ماه
چه کاری می کند
با نیمه ی تاریکش
و فقط من می دانم
که صورت تو
چه قرص ماهی ست
برای دردهای ناپیدایم ."

فيض شريفی
۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 21:28


استاد فیض شریفی از بزرگان پژوهش

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 16:53


https://Instagram.com/rostagard_vakili1

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 14:24


ویدئوکلیپ شکار

مکان ضبط: محله حصیرفروشان بابل

فیلم: کيوان یوسف‌پوری

سه‌شنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۳.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 06:32


🎥 برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی در بابل

🔹 نمایشگاه صنایع دستی اعم از سوغات و هدایای‌ محلی با ۷۰ غرفه از سراسر کشور در مصلی بابل افتتاح شد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Jan, 03:33


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️۳ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۲   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۰  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۱ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 پل راه‌آهن دوگل، سوادکوه
📸 مهرعلی رهنما

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Jan, 18:23


اینجا بلوار کشاورز ساری است
بعد از عبور مهدشت یه قهوه خانه سنتی بنام گندم
وقتی دوستدار فرهنگ باشی فرقی نمی کند چیکاره هستی
سینا قلی زاده کرچایی دوستدار تاریخ و فرهنگ مازندران می باشد بمناسبت روز پدر انجمن تبری سرایان شهرستان ساری را دعوت کرد تا شعر بسرایند
او از اهالی فرهنگ پذیرای کرد و در انتها شاعران به او کتاب هدیه دادند
قهوه کتاب او همیشه به روی اهالی علم و ادب باز می باشد
سپاس از اقای قلی زاده
انجمن تبری سرایان شهرستان ساری


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Jan, 11:40


🎥گزیده ای از مستند نِنا در برنامه تلویزیونی خونه زندگی

🍀مستندی از روایت خونه زندگی و کار و تلاش ننه حوریه، ساکن روستای ازنی از توابع بخش چهاردانگه ساری

🎬 تهیه کننده و کارگردان: سیده حکیمه موسوی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Jan, 03:32


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️۲ میر ما      ۱۵۳۶ تبری
▫️۱   بهمن               ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۹  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۲۰ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 ارتفاعات الیمستان
📸 حمیدرضاحامی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

18 Jan, 11:42


کتاب «بابل خانه من» رونمایی شد

🔸کتاب «بابل خانه من» هفتمین اثر داود لطیفی نویسنده تاریخ محلی مازندران امروز شنبه در بنیاد علمی حریری شهر بابل رونمایی شد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

18 Jan, 03:30


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو شنبه
▫️۳۰  شروینه‌ما        ۱۵۳۶ تبری
▫️۲۹   دی                 ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۷  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۱۸ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 سوادکوه
📸 حسن عیسی‌پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 19:27


ویدئویی جالب از گوساله تازه بدنیا اومده در جنگل‌های سوادکوه

ویدئو حسن مقدسی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 17:52


🌷دریا 🌷    (بداهه)

دریا و من و موج و به خود لرزیدن
در ساحل خسته‌اش به خود چسبیدن

دریا و خیال روز های با تو
بر ساحل نمناک قدم ورزیدن

نعمت الله احسانی بنافتی (احسان)
۱۴۰۳/۱۰/۲۴ - ساحل فرح‌آباد ساری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 17:48


دیدار شاعر مازندرانی با خانم گل‌رخسار صفی‌آوا شاعر ملی تاجیکستان که در این کشور به "مادر ملت تاجیک" مشهور است.

افشین علا
تاجیکستان

🗓️ دی ماه ۱۴۰۳

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 15:44


❄️❄️❄️❄️❄️❄️

#ولیکچال_زیبا

۱۴۰۳/۱۰/۲۸

🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 12:15


فروپاشی زیباترین حمام تاریخی شمال

▫️حمام تاریخی میرزا یوسف بابل که براساس شواهد موجود در سال ۱۲۱۶ ق در اوایل سلطنت فتحعلی شاه قاجار توسط میرزا یوسف اشرفی در زمین بایر در محله چهارسوق ساخته شد.

▫️حمام تاریخی میرزا یوسف، متاسفانه توسط شهرداری بابل در دوم دی ماه ۱۳۹۰ تخریب شد و فقط بخشی از سربینۀ حمام باقی مانده که آن هم در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد؛ حمامی که با گذشت ‌۱۳ سال‌ همچنان بلاتکلیف است. /تسنیم

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 12:13


🌸ششمین جشنواره ملی ارکیده

📌نوشهر ، باغ گیاه‌شناسی

📆 ۸ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۳

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 10:28


بارش برف در کیاسر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 10:12


رسم ارفه شو
در مازندران

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 09:30


کرچال : کارگاه بافندگی سنتی مادران روستایی که بخش های زیر را شامل میشود ⬇️⬇️⬇️⬇️

پاچال:چاله ای که په لتی یا قطار در آن قرار می گیرد 🌸🌸

پلیمالی :کینگ بنی:محل نشستن بافنده را گویند 🌸🌸

وَرد:قبل از شونه نخ را از ان عبور می دادند 🌸🌸

گِل مغز:چوبی که بر ورد بود گل مغز نام داشت 🌸🌸


شونه:
🌸🌸
دف دین: محلی که دست بافنده برای عمل بافندگی قرار می گرفت
🌸🌸🌸
ری یا قِوه یا :قسمت داخلی شونه که نخ از ان عبور میکرد🌸🌸🌸

چِغ: چهل چوب نازک از دوطرف شونه به شونه چسبیده است 🌸🌸🌸

مکو:
وسیله ای که بافنده با قرار دادن ماسره یا ماسوره در درون آن ، به چپ و راست برای یافتن استفاده میشود و کاربرد دارد 🌸🌸🌸🌸🌸



سلام علیک : که باتوجه به نوع بافندگی (چهار وردی یا دو وردی ) برای سهولت در کار بافندگی به کار می رود و نوع حرکت آن شبیه به سلام و احوالپرسی و سر را بالا و پایین نمودن هست سلام علیک معروف هست.

🌸🌸🌸🌸
مَتی:روی قسمت بافته شده که با تیغه ی آهنی شبیه تیغه ی ماشین سلمانی بود و به خاطر تراز و سفت نگه داشتن بافتنی استفاده می،شد
🌸🌸🌸🌸
نوهِرد :که نخ به صورت کلاف به دور آن پیچیده می شد ،🌸🌸🌸🌸
دست کَش:باعث محکم نمودن کلاف و شل نشدن آن استفاده می شد
🌸🌸🌸🌸
په لَتی : که دوتایی در حکم پدال بود و با پا به کار بافنده می آمد
اگر چهارتایی بود قطار نام داشت ،🌸🌸🌸🌸

پِ نوهرد: قسمت انتهایی کرچال که نخ به همراه گاسره به دور آن پیچیده می شود 🌸🌸🌸🌸🌸🌸

خر پل: از په نوهرد نخ در ارتفاع یک تا یک ونیم متر از روی چوب عبور. داده میشود 🌸🌸🌸🌸🌸

هازنه چو:چوبی بلند و نازک بین دو تا سه متر که یک سر آن در داخل په نوهرد قرار میگیرد تا تمامی کلاف په نوهرد باز یا شل نشود 🌸🌸🌸🌸🌸

منبع؛ حاج خانم فوزیه کجوری فرزند مرحوم حاج شجاع کجوری گشنیانی و عشرت امینی امیرکلایی

🌹🌹🌹🌹🌹
✏️محمد کجوری

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 06:38


❄️ پل باشکوه ورسک در یک قاب برفی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 05:34


نگویید جمعه بازار جویبار؛ بگویید جاذبه گردشگری مازندران

🔹جمعه بازار" واقع در جویبار به عنوان بزرگترین بازار سنتی شمال کشور که سالها اندر خم مشکلات و مسائل خاص قرار داشت اکنون با نگاه ویژه دولت چهاردهم و اولویت کاری مدیران این شهرستان برای بهره‌برداری از آن به عنوان یک جاذبه گردشگری منحصربه‌فرد باهدف توسعه اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Jan, 03:22


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو جمعه
▫️۲۹  شروینه‌ما        ۱۵۳۶ تبری
▫️۲۸   دی                 ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۶  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️۱۷ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📌 ارتفاعات قله نقره‌سر آمل
📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Jan, 17:15


واژه "په" در فرهنگ مردم مازندران، توسط دبیر محمدی از آمل توضیح داده می‌شود

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Jan, 13:50


درخواست پروفسور حسن فاضلی باستان‌شناس نامدار از وزیر میراث‌فرهنگی

جمعی از شهروندان بابلی و حامیان میراث‌فرهنگی برای جلوگیری از آسیب بیشتر به پل تاریخی محمدحسن خان دست به دامن رییس‌جمهوری و وزیر میراث فرهنگی شدند.

در آدرس زیر کارزار را امضا کنید:

https://www.karzar.net/177047

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Jan, 13:35


🎥حذف روادید ایران-تاجیکستان/ با رفت‌و‌آمد گردشگران به دو کشور باید رسم و آئین‌های ملی را احیاء کنیم

🔹رئیس‌جمهور تاجیکستان در نشست تجاری، سرمایه‌‎گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان:

🔸تاجیکستان مثل خانه خودتان است. چه سرمایه‌گذاری کنید و چه سرمایه‌گذاری نکنید. شما را دعوت می‌کنم به این کشور سفر کنید.

🔸روادید را حذف کردم تا گردشگران ایرانی به تاجیکستان سفر کنند.

🔸با رفت‌و‌آمد گردشگران به دو کشور، باید رسم و آئین‌های ملی را احیاء کنیم.

🔸مردم ایران و تاجیکستان فرهنگ و تمدن مشترکی دارند.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

08 Jan, 07:39


تشکیل ستاد جشنواره ها و رویداد ها در شهر ساری
یکی از ارزنده ترین کارهایی است که در فرمانداری ساری کلید خورد
با تشکر از فرماندار محترم شهرستان ساری

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

08 Jan, 07:10


قسمت ششم پیر باته مثالها

"ساعت ۲۲ تا ۲۳ امشب"

تحلیل و بررسی پیر باته مثالها در فرهنگ مازندران با حضور گردآورنده " دکتر علی رمضانی - پاچی و رضاپور "

همه عزیزان می توانند در این چالش شرکت کنند.

"گروه فرهنگی هنری مازیارون"

۱۴۰۳/۱۰/۱۹


https://t.me/+I7ugcgWJOEBiNTI0
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

08 Jan, 06:44


خَسیل
زبان مازندرانی زبانی است که برای جز جز کلمه نام هاي خاص خودش را دارد
در زبان فارسی می گویند جو کاشتیم
اما در زبان مازندرانی
جوتیم
خسیل
جو بازوله
سر بکشیه جو
وخود جو
این مرحله خسیل یعنی هنوز بزرگ نشد و برای چرای حیوانات آماده است
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

08 Jan, 03:19


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️۲۰ شروینه‌ما        ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۹  دی                 ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۷  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۸ ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 19:35


. ،علی رمضانی‌پاچی
رابرت گرنت واتسون در کتاب "تاریخ ایران در دوره قاجار"، ترجمهٔ ع. وحید مازندرانی، به توصیفاتی دربارهٔ مناطق مختلف ایران، از جمله مازندران، پرداخته است. این کتاب در سال ۱۳۴۸ توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
رابرت گرنت واتسون در کتاب "مازندران و استرآباد" درباره زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم مازندران می‌نویسد که مردمان این منطقه به مدنیت و فعالیت‌های اجتماعی بسیار نزدیک هستند. او به‌ویژه به این موضوع اشاره می‌کند که در مازندران زنان دوشادوش مردان در فعالیت‌های روزمره و زندگی مشارکت می‌کنند و برخلاف دیگر نقاط ایران، روی خود را نمی‌پوشانند. این توصیف نشان‌دهنده مشاهدات او از سبک زندگی خاص مازندرانی‌ها در آن دوران است.
مازندرانی ها ضرب المثلی دارند که
زَنون مَردون دوشِ بِرارنه
یعنی زن ها برادر مردانشان هستند و دوشادوش آنها کار می کنند
طبق آماری که چند سال پیش گرفته شد
زنان مازندران و گیلان و کردستان بیشتر زنان کاردر ایران می باشند
مرحوم حسینعلی رمضانی‌پاچی و همسر حاجیه نرگس خورشیدی
بانویی که د‌وشادوش همسرش زندگی کرد
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 15:37


🎥 #شونیشت ؛ دورهمی هنرمندان مازندرانی

🔸سالن آمفی‌تئاتر هتل بادله ساری شامگاه دوشنبه -۱۷ دی- میزبان تعداد زیادی از چهره‌های شاخص فرهنگ، هنر و ادبیات مازندران بود که به بهانه برگزاری نهمین «شونیشت(شب‌نشین) فرهنگی مازندران» و دورهمی هنرمندان مازندرانی گرد هم آمدند. رویدادی که با محوریت گرامیداشت زنده‎‌یاد قاسمعلی ایران‌منش، فعال فرهنگی برجسته مازندران برگزار شد و در آن تعداد زیادی از هنرمندان به اجرای برنامه پرداختند.

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 13:51


احیای هنر گلدوزی روی پرده با دست در روستای وارمی میاندورود

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 13:50


🎥 فیلم | گرامیداشت شصت‌وپنجمین سالگرد درگذشت نیما یوشیج در خانه موزه نیما

به همت بنياد فرهنگی هنری نیما یوشیج
خانه موزه نیما
سازمان زیباسازی شهرداری تهران

تهران، دی ماه ۱۴۰۳

با تشکر از جناب آقای میثم زندی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری نیما یوشیج

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 08:56


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 07:22


🔻«سند نقشه مهندسی فرهنگی مازندران» باحضور وزیر ارشاد رونمایی شد

🔸"سند نقشه مهندسی فرهنگی مازندران"‌ امروز سه شنبه به صورت نشست ارتباط تصویری شورای فرهنگ عمومی کشور و باحضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

🔹مطابق دستورالعمل و آیین‌نامه تدوین بُرش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، با سرلوحه قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، سند چشم انداز اسناد و سیاست‌های فرادستی، همچنین سند آمایش سرزمین، موضوعات فرهنگی اولویت‌دار استان احصاء و مورد بررسی قرار گرفته است.

🔹سال گذشته در گام اول برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور ۱۲ استان تدوین شد و در گام دوم این طرح در ۱۸ استان در کنار مازندران امروز با حضور ارتباط تصویری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرانجام رسید.

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 07:17


🎥 #کلیپ

❗️قوم گیلک و مازنی منقرض می‌شوند

👤دکتر مهدی صدری
🔸 مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان اصفهان

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 05:02


زندگینامه دکتر اسماعیل شهیدی
پزشک شهیر ساروی

اسماعیل شهیدی (۱ فرودین ۱۲۹۹-۱ دی ۱۳۸۷) چشم‌پزشک ایرانی بود. وی که متولد تهران بود، از سال ۱۳۱۸ تا سال ۱۳۲۵ در دانشگاه تهران تحصیل کرد. در سال ۱۳۲۸ و در ۲۹ سالگی به ساری رفت و مشغول کار پزشکی شد. وی در اواخر سال ۱۳۲۹ برای تحصیل در رشته چشم‌پزشکی به تهران و در سال ۱۳۴۴ برای گذراندن دوره تخصصی به لندن رفت. وی پس از اخذ تخصص به ساری بازگشت و مشغول کار به عنوان متخصص چشم پزشکی شد.

از جمله کارهای مهم وی، بنیان‌گذاری ۳ بیمارستان در ساری بود. بیمارستان بوعلی ساری در سال ۱۳۴۹ به مسئولیت وی احداث شد. بیمارستان نیمه شعبان ساری نیز در فاصله سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ توسط دکتر شهیدی ساخته شد. همچنین بیمارستان فوق تخصصی کودکان مبتلا به سرطان ساری در ضلع غربی بیمارستان بوعلی‌سینا و در زمین اهدایی وی در دست احداث است.

وی در اول دی ۱۳۸۷ به علت عفونت ریه و نارسایی قلبی در بیمارستان نیمه شعبان شهرستان ساری درگذشت.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 04:05


برادر گرانقدر جناب آقای دکتر احمد ولیپور

انتخاب بجا و شایسته جنابعالی را به عنوان "رئیس انجمن متخصصان حقوقی و بانکی کشور" که نشان از درایت، لیاقت و توانمندی شما دارد را صمیمانه تبریک و تهینت عرض نموده و رجای واثق داریم تعهد و کارآمدی‌های برجسته شما نوید بخش دستیابی هر چه بیشتر قله های رفیع پیشرفت و توسعه خواهد بود.
تداوم توفیقات حضرتعالی را از پیشگاه ایزد منان مسالت داریم.

مدیریت کانال هاوست

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

07 Jan, 03:33


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️۱۹  شروینه‌ما        ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۸  دی                 ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️ ۶  رجب               ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۷  ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📸 حميدرضا محمدزاده
📌ارتفاعات بندپی‌شرقی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Jan, 21:16


شونیشت هنرمندان با حضور یکصد نفر از هنرمندان استان مازندران با نام و یاد شادروان قاسم ایرانمنش در هتل بادله ساری برگزار گردید.

این شونیشت نخستین بار در سال ۱۳۸۴ در سد شهید رجایی و بعدها چند سال در منزل شادروان ایرانمنش و در چند مکان دیگر برگزار گردید و آخرین شونیشت در سال ۱۳۹۷برگزار گردید.

امسال دوستداران هنر و فرهنگ‌ راه مبدع شونیشت را گرامی داشتند.

با تشکر از
علی صادقی
رضا ایمانی
علی حسن‌نژاد
محمدی
موسوی
و دکتر رمضانی پاچی
و حامی مالی آقای رستمی و خانواده شادروان ایرانمنش

1 مقدمه
2 اجرای برادران علی‌زاده
3 خوانش مدویی
4 شعرخوانی کیوس گوران
5 اجرای بهمن کلبادی
6 خوانش طالبی
7 خوانش سجاد پاریاو
8 خوانش لطفی
9 خوانش ارشیا لفوری
10 نی‌نوازی ارسلان طیبی
11 خوانش علی‌اصغر رستمی
12 خوانش عبدی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

#شونیشت_هنرمندان_مازندرانی
#قاسم_ایرانمنش

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Jan, 07:02


🔻آخرین میخ بر تابوت تئاتر مازندران

🔸استان مازندران امسال نماینده‌ای در بخش‌های اصلی جشنواره تئاتر فجر ندارد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Jan, 04:10


اینجا مازندران زیبا
🖼 دیده شدن بابا لنگ دراز در ارتفاعات سوادکوه😂

📆 دی  ۱۴۰۳ حمیدرضاحامی


🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Jan, 03:32


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو یک‌شنبه
▫️۱۷ شروینه‌ما         ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۶ دی                  ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️ ۴ رجب          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۵ ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📸 مهرعلی رهنما

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 21:21


دِتار و خونش ؛ ع. خورشیدی پاجی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 18:46


چاقالِم ،(شاقاله )چو
روز بازار ساری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 15:53


◼️ تردد مجدد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی محمدحسن خان بابل فاجعه بار و خطرناک است!!

⬅️ چه کسانی مجوز تردد مجدد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی را داده اند؟!


🎥 قاسم اسحاقی ملکشاه

🚫 شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 07:14


آقای احمدیان چاشمی - 3
چاشم در دهستان پشتکوه دودانگه قرار داشت که در سال ۱۳۶۷ جدا و به سمنان و شهمیرزاد و شهرستان مهدیشهر واگذار شد
اما این مرز جغرافیایی و سیاسی است
مرز فرهنگی ناگسستنی است

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 07:08


آقای احمدیان چاشمی - 2
چاشم در دهستان پشتکوه دودانگه قرار داشت که در سال ۱۳۶۷ جدا و به سمنان و شهمیرزاد و شهرستان مهدیشهر واگذار شد
اما این مرز جغرافیایی و سیاسی است
مرز فرهنگی ناگسستنی است

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 07:07


آقای احمدیان چاشمی - 1
چاشم در دهستان پشتکوه دودانگه قرار داشت که در سال ۱۳۶۷ جدا و به سمنان و شهمیرزاد و شهرستان مهدیشهر واگذار شد
اما این مرز جغرافیایی و سیاسی است
مرز فرهنگی ناگسستنی است

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 07:03


خونِش مازندرانی

با صدای ناصر عرب

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 04:41


اینجا مازندران زیبا
🖼 دماوند از نمای روستای اسپوکلا بابل
📆 ۱۵ دی ۱۴۰۳
🎥 کیوان یوسف‌پوری

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Jan, 03:28


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو شنبه
▫️۱۶ شروینه‌ما         ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۵ دی                  ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️ ۳ رجب          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۴ ژانویه             ۲۰۲۵ میلادی

📸 حسن عیسی‌پور
❄️ سوادکوه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 21:43


تا خداینامه
مستندی از زندگی دکتر جلال خالقی مطلق

کاری از محمدعلی میرزایی و زهره خسروی

با همکاری گروه ایرانشناسی دانشگاه هامبورگ

پژوهش و مصاحبه : دکتر شروین فریدنژاد، دکتر پژمان فیروز بخش، دکتر زهره خسروی، امیر مصلحی و...
دستیار کارگردان: عاطفه موسوی
تدوین: عارف شریفی
به زودی...

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 14:34


روز گذشته پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ نشست «گنج ایران،دسترنج اَنیران» به کوشش اندیشکده مهرگان در ساری برگزار شد.
در این نشست دکتر مهدی حسینی به عنوان سخنران، درباره‌ی ایران از نگاه غیر ایرانیان و گفتمان هویت‌ساز آن‌ها سخن گفت. او بر فهم اَنیران به عنوان بخشی از ادراک جهان ایرانی تأکید ورزید و مفهوم غرب‌پژوهی را در برابر غرب‌ستیزی و غرب‌گرایی، به عنوان حلقه‌ی مفقوده‌ در دیالکتیک ایران و اَنیران یادآوری کرد. او سفرنامه‌ها را بهترین ابزار برای انتقال گفتمان ایرانی و اَنیرانی دانست. هم‌چنین از ضرورت سفرنامه‌پژوهی به عنوان یکی از راه‌های مهم دستیابی به فهم مشترک این دو مفهوم نام برد. در ادامه‌ی نشست، بخشی از متن سفرنامه‌پژوهی بنام «سریال اَلکس» که پیش‌تر در قالب «پادکست لوترا» روایت شده بود برای حاضران به صورت زنده اجرا شد. در پایان نیز دکتر حسینی به پرسش‌های حاضران پاسخ دادند.

در این نشست به جز پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان فرهنگ ایران، استادان ارجمند دکتر علی‌اکبر عنایتی، دکتر زمانه حسن‌نژاد و دکتر رضا زرین‌کمر حضور داشتند.

این نشست که در ساعت ۱۷ آغاز شده بود حوالی ۱۸:۳۰ به پایان رسید.

🆔 @Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 11:36


جورِب پاره نَپوشین فقرِ یارنه

در فرهنگ مردم مازندران دره
مه جان مار خدا بیامرز نیشته جورب پاره ره دپوشیم
امه وسته همیشگ دوته
یا گوته تیسپو لینگ بوشین بتتره تا پاره جورب دپوشین
اعتقاد داشته که فقر یارنه

منم الان عادت هاکاردمه به هیج وجه پاره جورب نپوشمبه😉

لعنت بر فقر، و البته فقر فرهنگی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 11:01


🌺 سرنای مازندران
🍀 نازنین زهرا دیوسالار

🌺 Mâzêrun e Sêrnâ
🍀 N.Z Divsâlâr

۴

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 06:25


برگی از تقویم تاریخ

۱۴ دی زادروز ابوالحسن خوشرو

(زاده ۱۴ دی ۱۳۲۵ قائمشهر – درگذشته ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ قائمشهر) خواننده و نوازنده موسیقی مازندرانی

او از کودکی به نواختن ساز للوا پرداخت و بعد از هنرستان موسیقی تهران فارغ‌التحصیل شد و در سال ۱۳۳۹ یک گروه موسیقی با همکاری برادرانش فرج‌اله خوشرو (سنتور) و عبداله خوشرو (کمانچه) و هم‌چنین احمد محسن‌پور (ویلون) تشکیل داد. از سال ۱۳۴۵ با رادیو مرکز استان مازندران  همکاری‌اش را آغاز کرد و با تشکیل گروه موسیقی روجا «ستاره صبح» در سال ۱۳۵۰ فعالیت‌های هنری‌اش را گسترش داد. هم‌چنین سرپرستی گروه امیر پازواری را نیز برعهده داشت و به‌عنوان خواننده و نوازنده للوا در مازندران "ناحیه مرکزی" شهرت یافت.
اجرای کنسرت‌های متعدد، شرکت در جشنواره‌های آیینه و آواز، حماسی و نواحی کرمان، و دیگر جشنواره‌های بین‌المللی، جشنواره موتستر آلمان و اجرا در برنامه ترقه از دیگر فعالیت‌های هنری او بود که در همه آن‌ها جایزه نوازنده و خواننده برتر و لوح سپاس دریافت کرد.
نخستین مجموعه موسیقی او «هژبر سلطون» نام داشت و اثر «مشتی» از او درسال ۱۳۵۹ منتشر شد که همین امر باعث شد مردم منطقه تا سال‌ها او را «مشتی» صدا کنند.
وی در اجرای لیلی جان‌ها و آوازهای مازندرانی، تلفیقی از شیوه‌های استادان قدیم و نیز سبک و لحن شخصی خود را ارائه می‌کرد و این ویژگی، او را از دیگران متمایز می‌‌ساخت. از او به‌عنوان «نمادِ موسیقی مازندران» و «شجریانِ مازندران» یاد شده‌ است.
حسین خوشرو (روزبه) نوازنده تنبک و نقاره، و بابک خوشرو، نوازنده تار، فرزندان ابوالحسن خوشرو هستند.
در سال ۱۳۹۶ «کاشی ماندگار» توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌عنوان یکی از چهره‌های ماندگار، شاخص و تأثیرگذار بر سردرِ خانه‌اش نصب شد.
در ۱۵ دی ۱۳۹۷ مراسم گرامی‌داشت وی در قائم‌شهر برگزار شد.
در اختتامیه پنجمین «جشنواره موسیقی آینه‌دار» درسال ۱۳۹۷ تندیس «سرو» به او اهداء شد.
ترانه مشدی ترانه‌ای فولکلور است که ابتدا توسط مردم مناطق دودانگه و چهاردانگه و سوادکوه خوانده می‌شد. این‌گونه شعرسرایی برای جنگاوران و دلیران و قهرمانان از دیرباز در تبرستان رواج داشت که مردم به آن «سوت» می‌گویند. بعدها توسط خوانندگان حرفه‌ای‌تر که گاه تمایلات چپ داشتند، به صورت نوار کاست درآمد. در اوایل انقلاب گروه «روجا» که توسط او پایه‌گذاری شده بود، آن را اجرا کرد. در سال ۱۳۷۶ گروه «شواش» در ساری با صدای ارسلان طیبی به اجراء آن پرداخت و در مجموعه کاستی که توسط جهانگیر نصری اشرفی منتشر شد این ترانه باصدای حسینعلی طیبی هنرمند شهیرِ نی مازندران اجرا شد.
وی از سال ۱۳۹۶ باوجود بیماری، موسیقی را متوقف نکرد و حاصل فعالیت‌هایش در این دوره، خواندن قطعات آلبوم‌های «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» اثر نبی احمدی و «چِم» به آهنگسازی سیاوش طالبی بود.
در اسفند ۱۳۹۹، در سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، جایزه باربد بخش خوانندگی موسیقی نواحی، به وی برای آلبوم موسیقی مازندران اهدا شد.

گزیده آثار:
«شاباجی» به آهنگسازی «بابک خوشرو»
«خنش» به همراه محمدرضا اسحاقی
«امیری کوتاه و بلند و طالبا (مرکز)» لـله وا : حسین طیبی/دوتار: نصیر شیردل و جمال ابوطالبی عبدالملکی/دف: لطف‌اله سیفی
«خوشرو خوانِش»
«رونما» به آهنگسازی «مانی خوش‌روش و پویا خوش‌روش»
«طالبا»
«الاشت دیار» به همراه علی خواستار الاشتی، با تنظیم «امیر خواستار آلاشتی»
«دماوند»
«موسیقی مازندرانی» همراه با نوراله علیزاده با تنظیم «محمدرضا درویشی»
«نرگس جار»
«تش سو»
«آفتاب ته» به همراه نوراله علیزاده
«کوچ»
«مشتی»
«حامد»
«هژبرخوانی»
«شوار»
«رقص‌های مازندران»
«مادرمه»

#ابوالحسن_خوشرو

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Jan, 03:32


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو جمعه
▫️۱۵ شروینه ما         ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۴ دی                  ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️ ۲ رجب          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۳ ژانویه              ۲۰۲۵ میلادی

📸 محمد عموزادخلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Jan, 16:12


استان مازندران امسال نماینده‌ای در بخش‌های اصلی جشنواره تئاتر فجر ندارد
ضمن درخواست تجدیدنظر در آرای اعلام‌شده،«منتظر پاسخ مستدل و منطقی دبیر محترم و رئیس مرکز هنر‌های نمایشی هستیم.
آیا وقت آن نرسیده که هنرمندان، مسئولان و دلسوزان هنر‌های نمایشی مازندران، صدای اعتراض خود را به گوش مرکز برسانند؟ وقت آن نیست که تصمیم‌گیران در جشنوارهٔ فجر، نگاه عادلانه‌تری به ظرفیت‌های شهرستان‌ها داشته باشند؟ تئاتر مازندران نیازمند توجه، حمایت و ایجاد پل‌های ارتباطی مستمر با مرکز است تا بتواند جایگاه شایستهٔ خود را باز یابد.
مسئولیت انجمن هنرهای نمایشی مازندران صرفاً برگزاری جشنواره نیست، بلکه باید پیگیر دغدغه‌های اهالی تئاتر باشند و تعامل و هم‌افزایی لازم را با کارشناسان هنر‌های نمایشی کشور ایجاد کنند. و با دعوت از مسئولان و کارشناسان به مازندران، می‌تواند به ارتقای سطح تئاتر استان کمک کند.
هنگامی که صحبت از تئاتر ایران می‌شود، استان مازندران ، یکی از قطب‌های اصلی این هنر به شمار می‌رود. این دیار، همواره نقشی پررنگ در تاریخچهٔ هنر‌های نمایشی کشور داشته است. اما با نگاهی به فهرست آثار راه‌یافته به جشنواره تئاتر فجر، شاهد واقعیتی تلخ هستیم؛ حذف کامل استان مازندران از بخش‌های مهم این رویداد.
این بی‌توجهی نه‌تنها سؤال‌برانگیز، بلکه بسیار ناامیدکننده است. چگونه می‌شود استانی که بیشترین فعالیت نمایشی را دارد، حتی یک نماینده در چنین رویدادی نداشته باشد؟
این بی‌توجهی به آثار شهرستان‌ها، به‌ویژه مازندران، نه‌تنها انگیزه را در میان هنرمندان کاهش می‌دهد، بلکه تصویری نادرست از توانایی‌های هنری این منطقه به سایر نقاط کشور منتقل می‌کند.
«استان پهناور مازندران با بضاعت‌های بی‌نظیرش در حوزه نمایش، هرسال با تمام توان در رویداد‌های استانی و منطقه‌ای حضور فعال داشته است. اینکه امسال ، سهمی از حضور در بزرگ‌ترین ویترین تئاتر کشور نداشته‌، نه تنها نشان‌دهنده نادیده گرفتن تلاش‌های هنرمندان مازندران است، بلکه محروم کردن خودتان و دیگر علاقه‌مندان تئاتر از هنرنمایی هنرمندان این خطه است.»
به گفته داوران اعزامی به جشنواره استانی امسال مازندران ،سطح آثار ارائه‌شده بسیار عالی بود.
https://www.instagram.com/share/p/BBpsTxwcRD

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Jan, 12:39


۱۲ دی زادروز توران آرام شاعر و نویسنده مازندرانی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Dec, 10:11


معرفی ساز:
سرنا،ساز های بادی:مازندران
🔻#سازها #مهرآوا
🔻شرکت فرهنگی هنری نسیم مهر آوا

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Dec, 07:07


☀️اندیشکده مهرگان برگزار می‌کند :

📕گنج ایران،دسترنج اَنیران
[ایران از نگاه غیر ایرانیان]

با حضور :
#دکتر_مهدی_حسینی
| دانش‌آموخته آکادمی هنر ایتالیا
پژوهشگر فرهنگ، هنر و ادبیات |

🗓️پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷
📍ساری، پیوندی، تقاطع داراب، ساختمان پیوند، طبقه دوم، واحد۸


برای حضور پرمهرتان با ما در تماس باشید
حضور در این نشست رایگان است

📞09113531401
@mehrgan_academy

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Dec, 05:00


درود فراوان اینم از نحوه درست کردن گِرماست تقدیم نگاه زیباتون 😍

ارتفاعات جنگلی #بندپی / عموصفر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Dec, 03:39


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️۱۱ شروینه ما                   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۰ دی                     ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۸ جمادی‌الثانی          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۳۰ دسامبر               ۲۰۲۴ میلادی

📸 حمیدرضا حامی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 19:39


سارا علیزاده خواننده خوش آتیه آملي
اجرای منظومه طالب و زهره

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 15:56


https://www.karzar.net/174630

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 13:54


🔺سی و یکمین نشست خرد سرای فردوسی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 08:57


اینجا مازندران زیبا
🖼 نگاهی به دماوند جان از ارتفاعات الیمستان لهاش امام زاده قاسم
📆 دی  ۱۴۰۳
📸 حمیدرضاحامی
عکاسی موبایلی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 06:04


💠 معرفی وسایل پارپیرار

کشن :
وسیله ای چوبی و استوانه ای که کچه، پلاکر، آش کترا و ... در داخل آن نگهداری میگردد.
به قولی جاقاشقی امروزی

خردخار:
ظرف بزرگ چوبی که چوپانان و گالش در داخل آن غذا میخورند. (غذاهای مخصوص گالش "گرماس")

آیا لاک با خردخار فرق میکنه؟! نظر شما چیه ؟ لطفا برامون کامنت کنید ؟!🙏

📌 اینجا تلارسر و بومگردی دیارسره دامدار عزیز آقای مسلم قلی زاده منطقه بلیرون شهرستان آمل

🎥 فیلم : فاطمه یوسفی #پارپیرار_مازرون

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 05:36


تبری نوم

ته تی
یا تی تی

پیشوند نام مهربانوها در مازندران

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Dec, 03:21


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو یکشنبه
▫️۱۰ شروینه ما                   ۱۵۳۶ تبری
▫️۹ دی                     ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۷ جمادی‌الثانی          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۹ دسامبر               ۲۰۲۴ میلادی

📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 20:40


تبری واژه

کیا: بزرگ ، سرور، پادشاه ، سردار، فرمانروا

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 20:23


کتولی خونش

برای مازندران
برای چاشم

برای زحمت کشان چاشم


آرش چاشمی


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 16:39


چای شستی

در روزگار قدیم استکان و نعلبکی باهم بود
و برای اینکه زودتر به کارها برسند چای را در داخل نعلبکی می‌ریختند و می‌خوردند
استکان‌ها کوچک بود و معمولا برای مهمان ها استکان و نعلبکی می‌آوردند بیشتر کشاورزان و دامداران در داخل پیاله چای می‌نوشیدند
کسانیکه جوان بودند یا اربابان و بزرگان برای اینکه خودی نشان بدهند و بگویند ما با دیگران تفاوت داریم
چایی را شستی می‌نوشیدند
در مازندران می‌گفتند:

اِسا پی‌یر سر انده قیافه نئیر چایی ره شستی نخور 😂

ازنظر بهداشتی هم نعلبکی بسیار خوب بود
امروزه در لیوان‌ها دسته‌دار بزرگ چایی زیاد می‌نوشند و متاسفانه بیماری‌های حنجره و معده هم زیاد شده‌است

چایت را عاشقانه و کم بنوش

علی رمضانی‌پاچی

📷جوانان شهر کیاسر ساری دهه‌ی ۱۳۶۰ خورشیدی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 13:27


📚 تالیف کتاب #حکمرانی‌آب در دشت‌های استان مازندران
👈 توسط دکتر سید مهدی عمادی

این کتاب به
پیچ تاریخی عقب‌ماندگی استان مازندران در تامین آب (ساخت ،انتقال و توزیع)
عدم موفقیت طرح‌های غیر سازه‌ای
خسارات اجتماعی و دانش گفتمان آبی
جایگاه کم رنگ تشکل‌های مردمی در مدیریت آب اشاره می‌کند

خواننده پس از مطالعه کتاب به جنایاتی که در این سالها با بی توجه ایی اداره کل آب منطقه ای مازندران در حق مردم و طبیعت انجام داده است پی می برد
ساخت سد ها و انتقال آب بین حوزه ای
فینسک ، لاسم ، دوهزار و سه هزار، چالوس ، رادکان ، لارابکو ، چشمه روزیه
یعنی مرگ طبیعت مازندران
نویسنده خودشان از معاونین و تمامی مطالب را با متد علمی از آب منطقه ای و کارکنان و کارشناسان استخراج کرده است

خواندن این کتاب برای پی بردن به حکمرانی مافیایی آبی مازندران و آگاهی بخشی مردم مازندران ضروری است

جهت هماهنگی ودریافت کتاب می توانید با شماره
۰۹۱۱۳۲۳۰۶۱۱دکتر حاجی زاده تماس بگیرید

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 10:57


    سیر تاریخی کشت و بهره برداری از
             نیشکر در مازندران
          نویسنده : سارو حاتمی
          تاریخ و دانشنامه مازندران

در برخی متون تاریخی مازندران نام نیشکر که به آن لَله گلی یا شیرین لله گویند، آمده است. ابودلف در سفرنامه خود (سال ۳۴۱) آورده است:  محصول آن جا = مازندران نیشکر است که از جنس اهوازی پست تر می باشد. ابن اسفندیار از کشت این محصول به فرمان اسپهبد تاج الملوک مردآویج باوندی خبر داده و نوشته است : تاج الملوک مرد آویج بن علی، عمال را بفرمود تا نیشکر بکارند؛ به عملگاه آمل هر سال بیست و پنج هزار من به بزرگ (در مقابل  من به کوچک دو قسم وزن بوده است، یکی بیشتر و دیگری کم تر) قند و نبات و شکر سپید حاصل بودی و به دابو ۱۵۰۰ من .
نیشکر تا اوایل قرن هجدهم تنها محصولی بود که در سطح تجاری برای تولید شکر کشت می شد. آمده ژوبره جهانگرد فرانسوی در سفرنامه اش در اوایل نیمه اول سال ۱۸۰۰ میلادی پیرامون کشت نیشکر و بهره برداری از آن در مشهد سر = بابلسر می نویسد در این بخش شکر نیشکر فراوان است، ولی نمی توانند آن را خوب بپالایند، همچنان که در بخش های دیگر مازندران هم نمی توانند بپالایند، آن را به حالت خمیر زرد رنگ و کلفت مصرف می کنند و مزه آن تا اندازه ای نامطبوع است. نی شکر را در این ناحیه در آخر نوامبر می بُرند. در جایی دیگر می نویسد: به نظر می آید که روس ها می توانند بهره فراوانی از نیشکرهای مازندران ببرند اگر در هشترخان (آستراخان) پالایشگاهی برپا کنند.
@diarkoo
از اشاره او می توان چنین نتیجه گرفت که زارعان بومی نیشکر در آن عصر، طرز پالایش شکر سیاه و تبدیل آن به شکر سفید را نمی دانستند؛ چنان که در سال ۱۲۵۲ ق در روزنامه اخبار وقایع دارالخلافه تهران اعلامیه ای به این مضمون به چاپ رسید.... الحال یک نفر استاد شکر ریز ضرور است که شکر مازندران را تصفیه کند.... و اخبار بعدی نشان می دهد که برای اولین بار شخصی به نام استاد عبدالمجید داوطلب شد و شکر سیاه را به شکر سفید تصفیه کرد. میرزا محمد تقی خان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه زراعت نیشکر مازندران را توسعه داد و زارعان آن را تشویق نمود و از پرداخت مالیات معاف کرد. با این ترتیب در اندک مدتی که ممکن بود مقادیر کلی شکر سرخ مازندران در بازارهای ایرانی موجود و برای فروش به بهای نازلی حاضر گردید و به تجارت شکر خارجه ، نقصان کلی وارد آورد.
@diarkoo
پیرامون نخستین کارخانه تصفیه نیشکر مازندران که در حوالی سال ۱۲۶۰ ه.ق در بارفروش [ = بابل] راه اندازی شده بود، مکنزی کنسول انگلیس در شمال ایران در سفرنامه اش به سال ۱۲۷۶ ه. ق اطلاعاتی بدین شرح در اختیار ما قرار داده است : بعد از ساخت یک کارخانه نیشکر دولتی در بارفروش، دهقانان مجبور شدند که شکر خود را به دولت بفروشند و در نتیجه کشت نیشکر کم شده است و قیمت آن افزایش یافته. این نتیجه اصلاحات دولتی در ایران است. او می افزاید: چون نیشکر نیمه تصفیه شده را از دهقانان می خرند و آنها نی شکر را با طریقه صحیحی عمل نمی آورند از هر بیست من فقط پنج من  نیشکر تصفیه شده به دست می آید از بقیه آن سکنجبین و نوعی شیرینی می سازند. قندی که در این جا ساخته می شود بهترین است و به قند یزدی برتری دارد . همو مراحل به دست آوردن شکر از این محصول را نیز به دقت توصیف نموده است. کشت این محصول در سده های اخیر همواره با نوساناتی همراه بود، چنان که رابینو هم در سال های ۱۲۸۸/۱۲۸۹ ش از زراعت اندک نیشکر در مازندران خبر می دهد . اما بعدها به جهت ترقی قیمت قند خارجی، توسعه پیدا کرد و تولید هر سال بیشتر شد. میرزا ابراهیم هم که هم زمان با مکنزی سرزمین های جنوبی دریای مازندران را زیر پا گذاشته در تحریرات خود مراحل تهیه شکر را که حاصل مشاهداتش در مازندران بوده با ذکر نام محلی آلات و ادوات دستگاه سادۀ آن ثبت نموده است .

ادامه 👇 👇

 

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 10:57


    سیر تاریخی کشت و بهره برداری از
             نی شکر در مازندران
          نویسنده : سارو حاتمی
          تاریخ و دانشنامه شمال ایران
                      

ص-۲/

که عیناً نقل می شود. دستگاه نیشکر پزی که به اصطلاح اهل مازندران کِلیا، می گویند یک چوب کلفت میان خالی و بلند به اندازۀ سه چارک شاه که اسمش کلیادار است ، نی شکر را بریده و در میانش می ریزند و چوب دیگر که سرش را تیز نموده اند و یک سرش در میان کلیادار می باشد که او را کِلیا تیر می نامند و چوب دیگر در بالایش می گذارند که او راه کلیا کِلا می خوانند و دو چوب در پهلو دارد که او را دو برادر (دِ - بِرار) می گویند [به] گاو بسته اند و یک نفر آدم روی دبرار می نشیند و گاو را میراند که کلیاتیر آب نیشکر را در می آورد و در پایین جایی ساخته اند که شیره نی شکر در آن جا جمع شود و کوره هم بسته اند یک عدد دیگ مسی بالای کوره است. شیره را در میان دیگ می ریخته زیرش را آتش می کنند تا شیره به قوام می آید بعد شیره را برداشته توی کوزه ها می ریزند و دوباره از کوزه به میان دیگ میریزند که این قدر باید بپزد تا سفت شود. سپس در میان مجمعه و یا طبقچه ریخته، با چاقو بریده، تکه تکه می نمایند. هرگاه شکر را در میان دیگ چُدن بپزند بهتر خواهد شد...
@diarkoo
▫️مصرف غذایی نیشکر :
عباس شایان از موارد استفاده این فرآورده در مازندران چنین نوشته است: « شکر قرمز در دهات به جای قند و شیرینی خورش غذا مصرف می شود و مصرف طبی نیز دارد.
در موقع جوشاندن شکر کفی که از روی آن می گیرند (شکر کف) بسیار خوش مزه و مطبوع است. رسم بر این است که رعایا برای مالکین به عنوان تحفه می برند از شکر قرمز هم غذایی به نام راغون شکر و ترشه پلا درست میکنند.
▫️انواع نیشکر:
نی شکرهایی که از دیرباز در مازندران کاشته می شدند، بر دو قسم اند:
الف) نی شکر هندی (هندی لله)
ب )- نی شکر بومی که شکر سرخ معروف از این نی است ولی شیرینی آن از شیرینی نی هندی کمتر است.
شکر مازندران و شکر هندوستان
هر دو شیرند اما این کجا و آن

منطقه بهنمیر بابلسر مهم ترین مرکز کشت نیشکر در مازندران است که از صدها سال پیش کشت نیشکر در آنجا رایج بوده و سطح زیر کشت این محصول در ان نواحی بیش از صد هکتار است. با این توضیح که امروزه نیشکر اهوازی جای دیگر انواع نیشکر را گرفته است و ارزش اقتصادی بیشتری دارد.
جای آن دارد برای پاسداری از میراث فرهنگی و جذب گردشکر، در نقاطی از مازندران که این محصول از دیرباز کشت می شد، شیوه عمل آوری و تهیه شکر و کف با همان شکل سنتی به نمایش درآید.

(سارو حاتمی، "سیر تاریخی کشت و بهره برداری از نیشکر در مازندران"، فصلنامه اباختر، پیاپی ۱۴-۱۳، پاییز و زمستان ۱۳۸۴) [با بازبینی و ویرایش جدید]
 🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 08:47


دکتر این سبک کار ره گنه: ترانه فکاهی. موسیقی ردیفی دله چون وابسته به کلام  وشعره، اما موسیقی بدون کلام فکاهی خله کم دارمی یا ندارمی. اما تصنیفها و نمایشهای عامیانه و تخت حوضی دله خله ترانه فکاهی دارمی. جواد بدیع زاده و مهرتاش هم به اجرای تصنیفهای فکاهی معروفنه. و البته برخی تصنیفهای عارف بزرگ. مازندرون دله ترانه فکاهی جه خله ردپا نویمبی و اگه کارهایی دره سون سیدخانم جان مرحوم حسین زاده یا بزغاله استاد اسحاقی یا تک و توک آثار مرحوم محسن پور، یا برخی خونشهای آقای کیاقاسمی هدفمند نیه و روند ثابت و بابرنامه نداشته و ندارنه.(سون گروه ولشدگان که هدفمند ترانه فکاهی کار کنه) انگار هنرمندای موسیقی مازندرونی از بیم واکنشهای منفی، جرات و انگیزه اجرای آثار فکاهه ره ندارنه، در حالی که الان هرکی بوره این سمت کارها، هم نان گرنه و هم نام. همین ویدئوی آقای سپهر زرنگه چند روزه دره دست به دست بونه. دلیل اصلی؟ صدای عالی؟ گروه حرفه ای؟ نوازنده های چیره دست؟ به هیچ وجه، ترانه طنز و فکاهی که دارنه

✍️ علی صادقی ریکنده محقق و پژوهشگر و تهیه کننده صدا و سیما

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 08:22


قلعه عقابها کنگلو سوادکوه

کَنگِلو به عنوان یکی از قلعه‌های تاریخی ایران درشهرستان سوادکوه و سی و نه کیلومتری شهر پل سفید در روستای کنگلو روی صخره‌ای عظیم قرار دارد. این قلعه به عقاب مازندران شهرت دارد. ارتفاع قلعه از سطح دریا ۱٬۸۱۱ متر است. نمای خارجی قلعه را یک بازوی عظیم سنگی تشکیل می‌دهد که در قسمت میانی و طرفین آن، برج‌های دیده‌بانی تعبیه شده‌است. فضای داخلی این قلعه با توجه به بقایای آن، مدور و در دو طبقه ساخته شده بود که قسمت عمدهٔ آن از میان رفته و در حال ویرانی است. عمده مصالحی که در ساختمان قلعه به کار رفته عبارتند از؛ سنگ لاشه با ملات آهک و سنگ ریزه.

🎥رضا پارسا سوادکوهی/ سوادکوه شلفین

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 07:34


جشن ۱۰۶ سالگی پیرمرد ورازان نور

🔸اهالی #ورازان یکی از،روستاهای نور خطه غربی مازندران در اقدامی بی نظیر و کم سابقه ، به بهانه زادروز پیرمرد ۱۰۶ ساله در آیینی عصر روز جمعه جشن گرفتند.

🔹روستائیان این روستا در یک استقبال بی نظیر با تدارک کیک و شیرینی و دعوت از هنرمندان و ساز و دهل سنتی به جشن و پایکوبی به راه انداختند به گونه ای که چنین مناسبتی حال و هوای بانشاطی به اهالی این روستا بخشید.

🔹این روستا در فاصله حدود ۷۲ کیلومتری شهرستان نور واقع شده و حرفه و پیشه اغلب اهالی هم کشاورزی ، دامداری و خیاطی است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 04:57


به نام خدا
نقش جان در فرهنگ و موسیقی مازندران 
در ترانه های فولک مازندران
و ترانه ها و اشعار آنچه به چشم می خورد بعضی از اسم ها و کلمات پرکاربرد هستند
اولین کلمه *جان* می باشد
جان‌ در تمام مصرع ها و بیت ها بکار می رود
و همان ای جان دلم می باشد
 جان جان من ته هستی یار من
های لاره لاره جان لاره لاره
تویی که مه جان و جهانی عروس مازندرانی
جانا گته لیلی جان
طناب عمر من بییه ۱۲۰ دلبخا جان
دلبر جان آ خدا من درمه شومبه
جان در زبان مازندرانی در جواب  بله به کسانیکه دوستشان داریم با پسوند دل با تاکید بکار می رود
جانِ دل یا آ جانا
وخواننده موسیقی هم ازاین مهربانی و دوست داشتن مخاطبان در گوشواره های و آغازین ترانه ها در حال های کتولی ،لیلی جان
امیری و حتی ترانه های کوچه بازاری جان استفاده می کنند
اگر خواننده ای ترانه خوبی بخواند به ویژه کتولی آغازین را مخاطبین با گفتن جان
ای جان و سردادن( کلی ،سیرانگ و شواش)
او را تایید می کنند
حتی در تعارف و احوال پرسی هم مازندرانی ها از جان استفاده می کنند
ته جانِ دور
ته جانِ قروون
مه جان در بوره ته وسته
ته جانِ دور گِردمبه

در انتها باید عرض کنم جان با این ❤️دل تفاوت دارد
علی رمضانی‌پاچی
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Dec, 03:44


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو شنبه
▫️۹ شروینه ما                   ۱۵۳۶ تبری
▫️۸ دی                     ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۶ جمادی‌الثانی          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۸ دسامبر               ۲۰۲۴ میلادی

📌پل ولیعصر فریدونکنار

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 20:22


مِن کیمه؟ مِن کیمه؟

تا آخر حتما ببینید
اولش فکر کردم یه شوخیه تا اینکه تا آخر گوش کردم

سپهر زرنگه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 17:40


پیمایش جنگلی بانوان شهرستان بهشهر به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا و گرامیداشت روز زن و روز مادر با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از بانوان بهشهری و با تلاش هیات کوهنوردی هیات ورزش همگانی و هیات آمادگی جسمانی شهرستان بهشهر و با همکاری شهرداری و اداره منابع طبیعی و فروشگاه پاکوب از مبدا دئو به سوی پارک جنگلی عباس آباد برگزار شد
در پایان مراسم از سرکار خانم عبدی مدیرعامل مرکز معلولین شهید هاشمی‌نژاد بهشهر، سرکار خانم زهرا قنبرزاده در جهت تلاش برای رضایت دیه  فرزند، سرکار خانم فریدا فرحی چهره شاخص ورزشی و عضو تیم ملی هندبال و سرکار خانم ایوبی مادر دو هنرمند روشندل توسط شهردار محترم و پیشکسوتان ورزش شهرستان بهشهر تقدیر و تشکر به عمل آمد
همچنین به سه نفر از منتخبین جشنواره عکس پاییزی جنگل بهشهر جوایز اهدا گردید.


۷ دی ماه ۱۴۰۳

🎞️📸#محمدعموزادخلیلی.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 16:21


پیر بته مثال


یا ساس بَخِر یا کَلیا بور.

معنا :
ساس تفاله هر چیزی که آبش بگیری مثل (نیشکر) چای ساس هم داریم، ساس تفاله ی چای منظور است.

کلیا دستگاهی شبیه آسیاب برای جدا کردن آب نیشکر از ساقه ی نیشکر

کلیا معمولا به وسیله ی گاو، اسب و چارپایان گردانده می شد و ساقه نی با فشرده شدن در میان کلیا آب و شیره اش از ساقه جدا می شد.

اما این زبانزد در این حکایت ریشه دارد، که حیوانی که کلیا یا گلیا را می گرداند باید هنگام کار دائم در حرکت باشد امّا گه گاهی تفاله های نیشکر دلش را می ربود و بر خلاف میل صاحبش از حرکت باز می ایستاد تا از تفاله های نیشکر تناول کند و این حرکت او به مذاق صاحبش خوشآیند نبود و با ترکه ای بر پشت حیوان می کوبید می گفت :

     "یا ساس بَخِر یا کلیا بور"

به او گوشزد می کرد که الان زمان کار است نه خوراک.

مفهوم کنایی :
زمانی است کسی بخواهد چند کار به طور هم زمان انجام دهد این زبانزد را بکار می برند که یا (ساس بخر یا کلیا بور)

کاربرد :
بین چند کار یکی را انتخاب کن و همان را به دقت انجام بده تا بهتر به نتیجه برسی.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 15:46


کِلیاسَر
به معنای محل آبگیری نی‌شکر می‌باشد
اما دو معنا می‌شود در مورد آن دانست

1⃣ کِلیا از کلِه به معنای اجاق و آتشگاه می‌باشد
آتش و آب

2⃣ کلیا از کول به معنای جوش‌آمدن در درجه بالا
سر هم به معنای مکان می‌باشد

در مجموع در مازندران به محل پختن نی‌شکر،ترشی ،دوشاب و ..... کلیاسر می‌گویند

بهنمیر ۱۴۰۳/۱۰/۷
علی رمضانی‌پاچی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 11:35


‏یکی از آداب و رسوم مردم سنگسر درشب
چله، خواندن امیری بازبان زیبای مازندرانی بود که خیلی آموزنده و دلنشین بود جرا که باصدای خوش و با زدن نی همراه بود و آخر
شعرها با بکار بردن نام حضرت علی ع علی علی حال و احوال جمع را به حالت ملکوتی و روحانی می رسانید

می‌شنوید صدای پدرم
ابراهیم شایگان که در پنجاه سال پیش ضبط گردیده است یادش بخیر
روحش شاد

از طرف محمدفنائی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 06:13


🎥 عبور قطار باری از ایستگاه راه اهن دوگل به سمت گدوک سوادکوه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Dec, 02:34


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو آدینه
▫️۸ شروینه ما                   ۱۵۳۶ تبری
▫️۷ دی                     ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۵ جمادی‌الثانی          ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۷ دسامبر               ۲۰۲۴ میلادی

📌ارتفاعات جنگلی بندپی (گالش خونه)
📸 محمد عموزادخلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

26 Dec, 21:07


براحوال آن مردبایدگریست
که دخلش بود نوزده وخرج بیست
روانشادسعدی.
آقای حاج اسماعیل اندرامی
دبیر بازنشسته
عضو انجمن تبری سرایان شهرستان ساری
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

06 Dec, 03:30


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو جمعه
▫️۱۷ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۶  آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۶ دسامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📸 مهرعلی رهنمای

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 16:07


عکس قدیمی از ساختمان شهرداری زیرآب

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 11:41


پئیز ولگ شندون ره بلاره
خدائه ملک وایمون ره بلاره

چند خووش بساته امه ملکه
شه جانِ سر و سامون ره بلاره

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 11:35


یکی از آداب و رسوم های مردم مازندران و ساری پختن حلیم و اش و سمنی (سمنو) می‌باشد
دیشب سعادتی شد ماهم به نیت مردمان سرزمین مقدس ایرانی و موفقیت جوانان
سمنو را هم بزنیم

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 09:26


پیر باته مثال (قسمت اول)
جلسه هم اندیشی گروه فرهنگی مازیارون با محوریت پیر باته مثال (ضرب المثل چارشنبه
۱۴۰۳/۹/۱۴


خوب بحث امشو اما در مورد پیر باته مثال هسته.

ضرب المثل یا پیر باته مثال

متن یا جمله ای پند آموز و عبرت آموز هسته
اگر بینه خوب هستنه
اگر نیینه اصطلاح هستنه
این فرق کلی هسته.

آموزش دیگه تعلیم و تعلم نیبه
امروزه آموزش ره به یادگیری و یاددهی تعریف کاننه.

یعنی هم یاد گرمی هم یاد دمبی

پیر باته مثال - پیربته مثال - تمثیل - مثل پیرون گفته


حال سوال دوم در فارسی چه چی گونه؟

در فارسی
ضرب المثل
امثال و حکم
متل

در پیر باته مثال یا پیرون گفته منظور اصلا پیرمردی یا پیرزنا نییه.

پیر در زبان مازرونی
یعنی دانا و حتی در ادبیات فارسی هم همینه

دانایان و دانا

حتی این جمله ره برای شاعران قوی هم بکار نورنه.

این نشون دنه که پیر باته مثال جایگاه ویژه ای دارنه.

نخستین کتاب هایی که در وشون ضرب المثل ها بمو، اول کلیله و دمنه هسته، گر چه داستان هسته اما ضربالمثل های زیادی بکار بورده، این کتاب سانسکریت بییه در نهضت ترجمه دوران مأمون به سریانی و بعد به عربی ترجمه بییه الان هم نسخه اصلی وه در موزه های غرب دره.

شاهکار ضرب المثل ها در چهار جلد در کتاب امثال حکم شادروان دهخدا هسته، بیش از ۵۰ هزار تا بکار بورده.

تاکنون مازرون دله بیشترین کتاب بعد از شعر کتابهای پیر باته مثال هسته که موجود هسته.

آقای اسماعیل خورشیدیان میانایی
سال ۱۳۷۰ اولین کتاب ره در این زمینه جمع هاکارده.

بعد آقای آزموده عزیز پیرون گفته بالاده ره جمع آوری هاکارده.

آقای استاد جوادیان کوتنایی به همراه بعضی نویسندگان یک کتاب قطور چاپ هاکارده.

آقای احمدی اتتا کتاب چاپ هاکارده

آقای نورعلی منصوریان سرخ گریه کتاب «کهر» مجموعه ضرب المثل های تبرستان و استراباد ره بنویشتنه و منتشر هاکاردنه.

اما توجه هاکنین
عزیزان اما دتا چیز مجزا دارمی.

ضرب المثل و اصطلاحات ضرب المثلی
کاملا با هم متفاوت هستند.


بله پیر باته مثال
در مازندران به چند بخش تقسیم وونه.

۱- کاربرد خاص در روستا خودشان
۲- کاربرد منطقه ای
۳- کاربرد شهرستانی
۴- کاربرد استانی

مثلا :

ماچک کوز اندا سن دارنه.

نبی الله مار لمپا شیشه
نبی الله مار لمپا شیشه ره همیشک شه همراه داشته اون موقع برق دنی بیه پنه مواظب بیه وچون وره نشکندن خله ارزشمند بیه.


سنگروچی واری رسن کین نکش.

سنگروچ نام روستایی در منطقه
به نقل از آقای محمودی که گنه :


اما قدیم اتتا شیرخان عمو خدا بیامرزی  داشتمی اتتا اسب مادیون داشته
سوی هر کس زود تر پیش دکته بو ونه سرره رسن کرده وره ورده کار کشیه.

اسا امه مله اتتا کس که ونه ماشین ره  روزی اتتا نفر سوار هسه این ور اون ور شونه؛

گمی شیرخان عموی مادیون بیه.
خانم نجار


فضول فضولی نَکنه، شاه چونّه بَطرکلا کجه؟

معنا :
اگه آدم فضول حرف نزند، شاه از کجا می داند بَطرکلا کجاست؟

مفهوم کنایی :
فضولی کردن

بَطرکلا = اسم ییلاقی در نور - بلده

باقری آلاشتی گنه که :
امه مله آلاشت اتا رمضون دایی دئییه بی ادبی اتا خَر داشته ونه خَرِ تا ساعت چهار غروب بیشتر کار نکِرده.

اگر اتا نفر جا بخواسنه بوئین تا ساعت پنج و یا شیش کار هاکنه.

گته : رمضون دایی خر هم باشم تا ساعت چهار کار کمبه، من آدم هسمه.
🙈🙈🙈🙈

علی میار هم مثالی بزو اینجوری که :

دو نفر دعوا کفنه همدیگر ره تهدید کنه آمه مله گونه

اینتی ته ره زمبه ته ره پهنو کوب درست کمبه.

پهنو روستای پهناب که در قدیم خله کوب و فتنه و در پایان

علی رمضانی پاچی گنه :
پیر باووته های خاص که معنای عام پدا هاکاردنه

مثل
بالا دزا شال
لرم خی
اکند او اکند اسب
بالا کولا داماد
این ها فرق کانده با پیر باته مثال های خاص

اما در آخر شمه خدمت عرض هاکنم همه این هایی که بکار بوردیمی هیچ کدوم پیر باته مثال نیبه 😂

چون اینا همه اصطلاحات پیر باته مثال هسته
ا .رضاپور ادمین گروه فرهنگی مازیارون
https://t.me/+I7ugcgWJOEBiNTI0

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 03:33


اینجا مازندران زیبا
🖼 ساری ، دودانگه .، شیرین رود
📆 پاییز ۱۳۹۷
📸 حمیدرضاحامی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

05 Dec, 03:10


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو پنجشنبه
▫️۱۶ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۵  آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۵ دسامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌پل کابلی بابل‌رود ، بابلسر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 17:04


Mohamad Reza Eshaghi - Shah Banoo

#شاه_بانو ( استاد محمدرضا اسحاقی )

🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تـسلیت باد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 17:04


عکس قدیمی از امام‌زاده عبدالحق زیرآب

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 16:53


نِنا وَختی دنی. گم کِمبه پِلّه
ته اِفتابی،روشِن کندی مِه دلّه

مه دل تنگه، ته کلّی وَنگ و واوِه
بَوِردی جان و تن جه، خاک و خِلّه

منصور_جعفری
📸 نرگس

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 10:50


آرزوی یک ساروی

بخدا آدم خجالت می کشد که این آرزو را برآورده نکند


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 08:22


https://t.me/+I7ugcgWJOEBiNTI0
توجه.            توجه.        توجه

ساعت ۲۱ الی ۲۲ امشب
۱۴۰۳/۹/۱۴
تحلیل و بررسی  پیر باته مثال های مازندرانی با حضور گرد آورنده علی رمضانی پاچی و انتظار رضا پور
همه عزیزان دراین چالش می توانند شرکت کنند
گروه فرهنگی هنری مازیارون

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 04:57


فراخوان جذب هنرمند
جهت حضور در جمعه بازار هنری "حوضچه"

زمان:
      جمعه ها ساعت ۱۵ تا ۲۰

مکان:
      ساری.خیابان مازیار.مازیار ۶
      مجموعه فرهنگی هنری اهورا

هماهنگی و رزرو:
۰۹۳۰۷۸۰۲۶۷۷  اویارحسین

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 04:51


پئیز ما کاندس بخاردن ماقع هسته
کاندس ره بپته بخورین
یا شور دشندین
دونی چه چی وسته ؟
گونه کاندس ماده ای به نام «تانن» دارنه که بتترین دوا عفونت گت رئه( روده بزرگ )وه هسته
خون ره هم تقویت کانده یعنی خون ساز هسته
کاندس ویتامین «ب» دارنه اعصاب را تقویت کانده
چنتاکاندس ره باتیم بخورین خله با تیم نخورین
کاندس و ولیک علاوه بر اما آدما میشکا و تیکا و ...غذای زمستونه هسته
متاسفانه این سال ها خله این دتا دار ره زننه یارنه روشنه منابع طبیعی هم خله اینا جلو ره نرنه
کاندس و ولیک جه ترشی و مربا و دم نوش هم خار کاننه
شه جان مازرون دور


‎‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 04:15


انجمن زبانی-فرهنگی مازنیکا (Mazanica_Association) و انجمن مهر شاهنامه برگزار میکنند

شناسایی برخی جای نام های ایران فرهنگی در شاهنامه


گفتگوی محمد علی میرزایی با
سید مهدی سیدی فَرُخَد
پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران و مؤلف کتاب "جغرافیای تاریخی شاهنامه"

در این نشست به بررسی چندین نام بحث برانگیز شاهنامه از جمله البرزکوه، کوه اسپروز، کوه قاف، کنگ دز، بهشت گنگ، سیاوخش گرد، ویسه گرد، الانان، مازندران، ترکستان، آوازه و غیره خواهیم پرداخت.


یکشنبه 25 آذر
ساعت 19:00 به وقت ایران

در بستر گوگل میت به نشانی:

https://meet.google.com/dwj-nwrq-mpm

@Mazanica_Association
t.me/anjomane_mihr

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 04:14


مازنیکا: خانه پژوهشهای زبانی و فرهنگی (Mazanica_Association)

مصاحبه آقای علی ذبیحی درباره کتاب تفسیر کتاب الله اثر ابوالفضل بن شهر دویر دیلمی

در این گفتگو که به زبان مازندرانی انجام گرفته است، آقای ذبیحی درباره چاپ نسخه برگردان کتاب مطالبی فرموده و به چند نمونه از ترجمه های طبریِ لغات قرآنی اشاره نمودند.

"تفسیر کتاب الله عنوان مشهور مجموعه نسخه های خطی است که به تفسیر قرآن کریم پرداخته و بین متن و حواشی صفحات آن، ترجمه لغوی آیات و روایات قرآنی به زبان تبری از قرن هشتم تا دهم هجری نوشته شده است. این تفاسیر و ترجمه ها در مناطق غربی مازندارن کتابت شده اند." (ذبیحی، علی. دانشنامه تبرستان و مازندران، ج 5. تهران، نشر نی، 1398، ص 139)

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 04:09


✍️ نامِ #چلاو از کجا آمده است؟

دهستان چلاو از دهستان های کوهستانی- جنگلی آمل به شمار می رود.

🔹آبادی‌های چلاو
دهستان چلاو از سی کیلومتری محور آمل- تهران در درّه‌ی هراز آغاز می‌شود و به سمت جنوب شرق پیش می رود و آبادی‌های لهاش، الیمستان، پاریمه، تیار، پاشاکلا، نجارکلا، گنگرج کلا، زرخونی، چمه‌بن، دایو، کردنشین، گت‎کلا، سنگچال و فیلبند را در بر می‌گیرد.

برخی ، آبادی‌های پِرِن و شازید (شاهزید) را نیز زیرگروه چلاو می‌دانند و نیز روستاهای محمدآباد و زرکه را. با این حساب، شمار آبادی‌های چلاو به هفده می رسد.

🔹ریشه های واژگانی
چلاو/ چلاب
چل+ آو
چل+آب
چهل آو/ چهل آب
چِل او/ چِلو
چِل+ او
چهل چشمه / و . . .
در همه‌ی این ساخت‌ها، آو/ آب/ او به کار رفته‌است.

🔹 وجه تسمیه یا چراییِ نامگذاری

اینکه چرا نام چلاو را بر این دهستان گذارده‌اند، روایت‌های چندی سرِ زبان‌هاست:

یکم: به علت بارش‌های پیاپی و جوشیدن چشمه‌های فراوان، به چلاو/چلاب آوازه شد.

دوم:
چون جویبار‌ها و رودهای فراوانی در درّه‎های این منطقه روان بود، با بهره‌گیری از آرایه‌ی اغراق به این دهستان چلاو/ چلاب/ چهل‌آب گفته‌اند.

سوم: به علت ریزش باران‌های پیاپی و تندبار که در گویش بومی به آن شِلاب می‌گویند، منطقه به نام شِلاب و با گذشت زمان و پیرو قاعده‌ی ابدال، به چلاب دگریده‌است.

چهارم:
می‌گویند ریشه‌ی این نام، چلاندن است و چون باران به گونه‌ای از چلاندن ابرها فرو می‌ریزد و این منطقه، زادگاه باران است، به چلاب و چلاو شهره شده‌است!

پنجم:
گمانه‌ای دیگر نیز هست که برابرِ آن، چَلاو/ چَلاب/ چَلو ( به فتحِ چ)درست است.
چَل+ آو
چَل+ آب
چَل+ او
چَل: چرخ چوبی که با آن آب از چاه می‌کشند.
[ همچنین چَل به چرخ نخ ریسی گویند.
و نیز پره‌های چوبین که با آب می‌چرخد و سنگ آسیاب را می‌گرداند.]
شاید منطقه ی چَلاو، به سبب وجود آب فراوان و آبشارها، در گذشته ها محلّ آسیاب‌ها بوده‌است.

چلاویمه، بهارِ چِلچِلامه
پارَیمه یِ لو تِکِ بِچا وامه
تیاری، پاشکلایی، پاتی مَلی
عمرون آ گنگرج آ مِلِشامه

#روح_اله_مهدی_پور_عمران
#ویشار_مازنی
https://t.me/honareneveshtan

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

04 Dec, 03:30


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️۱۵ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۴  آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۴ دسامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌نرگس‌تپه بهشهر
📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

03 Dec, 17:43


🔻استان مازندران

در حال حاضر ۲۲ شهرستان دارد و به همراه استان گیلان جزء سرسبزترین استان های کشور به شمار می رود.

وسیع‌ترین شهرستان آن ساری و پرجمعیت‌ترین آن بابل است.

کوچک‌ترین و کم جمعیت‌ترین شهرستان آن نیز سیمرغ است.
شهرستان قائمشهر بیشترین تراکم جمعیتی را داراست و تنها شهرستانی است که فقط از یک بخش تشکیل شده‌است.

شهر ساری مرکز استان و بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر مازندران می‌باشد.

سه فرمانداری ویژه در شهرستان‌های آمل، بابل و تنکابن، در این استان وجود دارد.

مازندران در تقسیمات استانی در سال ۱۳۱۶ بخشی از استان دوم بود و یکی از شهرستان‌های آن به‌ شمار می‌آمد. به مرور استان‌هایی مانند سمنان، مرکزی، تهران و گلستان از مازندران جدا شدند.

در سال ۱۳۲۳، شهرستان بابل از ساری جدا شده و شهسوار (تنکابن امروزی)، که قبلاً در قلمرو استان یکم (گیلان امروزی) بود، به مازندران الحاق شد. سال بعد یعنی ۱۳۲۴، شاهی (قائم‌شهر امروزی) هم از ساری تفکیک شد و در سال ۱۳۲۵ نیز شهرستان آمل از بابل و شهرستان نوشهر از شهسوار جدا شدند.

در سال ۱۳۳۳ اشرف (بهشهر امروزی) از ساری منفک گردید و سه سال بعد یعنی ۱۳۳۶ نور هم شهرستان شد.

پس از انقلاب، در سال ۱۳۵۸ شهرستان رامسر در غربی‌ترین قسمت استان تشکیل شد و در سال ۱۳۶۸ شهرستان بابلسر از بابل جدا شده و در شمال بابل، تأسیس شد.

در سال ۱۳۷۴ دو شهرستان نکا و محمودآباد ایجاد شدند و در سال ۱۳۷۵ نیز چالوس از نوشهر جدا شد و سال بعد از آن یعنی ۱۳۷۶  شهرستان جویبار بنا گردید.

پس از آن، به مدت هشت سال شهرستان جدیدی در مازندران ایجاد نشد، تا این که در سال ۱۳۸۴ شهرستان گلوگاه در شرقی‌ترین قسمت استان تأسیس شد و بعد از آن نیز به ترتیب در سال ۱۳۸۶ فریدون‌کنار، در ساا ۱۳۸۸ عباس‌آباد، در سال ۱۳۸۹ میاندورود، در سال ۱۳۹۱ سیمرغ و نهایتاً در سال ۱۳۹۲ دو شهرستان کلاردشت و سوادکوه شمالی نیز به وجود آمدند.

نام برخی از شهرستان‌های مازندران در دورهٔ معاصر تغییر پیدا کرد. در دوره رضاشاه پهلوی، باول یا بارفروش به بابل، مشهدسر به بابلسر، تنکابن به شهسوار، سخت‌سر به رامسر، حبیب‌آباد یا نوده به نوشهر، علی‌آباد به شاهی و اشرف به بهشهر تغییر نام یافتند.

پس از انقلابِ سال ۱۳۵۷ نیز برخی از شهرها نامشان تغییر کرد که دلیلشان ارتباط این اسامی با دودمان پهلوی و ملی‌گرایی پیش از انقلاب بود. از جمله شاهی به قائمشهر تغییر کرد و شهسوار مجدداً تنکابن نام گرفت.

🆔 @khabaremazandaran

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

02 Dec, 03:16


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️۱۳ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۲  آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۳۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲ دسامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌کنگلو
📸 مهرعلی رهنمای

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

01 Dec, 19:20


اسم #چمستان از کجا آمده است؟

🔹وجه تسمیه و #ریشه نام شهر #چمستان امروز #چَماسِّن ، چَمّاز + سِن ، چَمّاز + ستان پسوند مکان جایی که چَمّاز فراوان می روید همین گونه واژه ها یی از این دست #انارسِّن جنگلی در بالا دست #چماسِِّن نرسیده به لاویج و سوردار #سنگ_سِّن یا #سنگستان در تنگه سر واز

🔹البته سِّن یا همان ستان پارسی گاهی پسوند زمان نیز هست تا وسّن یا  تاب،  سسن تاب ، ستان زمانی که تابش خورشید زیاد است زِمسسن: زمستان زمانی زِم و سرما زیاد است( زمهریر) جای که سرد و نمور باشد

🔹 به نظر نگارنده وجه تسمیه مذکور چَماز سِن_ چَماسّن  برای چمستان به واقعیت ها ی زبانی نزدیک تر است تا چمن ستان و..البته آوردن معادل های پارسی برای واژها ی خاص  واسم مکانها توسط افراد غیر متخصص در حکم زنده به گور کردن واژه تبری و بومی محلی است.

👋 بگذارید (پری او) همان پری او بماند.

🔹انتخاب معادل های پارسی برای واژهایی از این دست کاری #ناپسند است ، همینطور اسم خاص روستاها ی منطقه ی ما تِسبیح کلا شد تجاسب کلا ، کَچه لی شد کچل ده!؟ ، از کجا معلوم ترینکلا  تیرنک کلا نبود و تورانکلاست کما این که روستای تیرنگ دِم هم در منطقه هست.

🔹خوشبختان اخیرا با خبر شدیم که با تلاش اساتید (پری او ) از #آب_پری بودن بدر آمده است ، حیف است درخت تناوری که نیاکان  کاشته را از بیخ وبن برکنیم ، مثل این است درخت ملج را در سوردار انارسَن ، قطع کنیم و به جایش کاج وصنوبر بکاریم!!!!؟

ملج خشک ولَم وتلی بمونِس
تیکای دَس بَیته کِلی بَمونس
سیو کتری دار لاپی بمونِس
دَمرده تش کَله ی دی بمونس

( #حجت_مقیمی_مقدم )کتاب #تشنا_وارش‌_یک

نگارش ۱۸ بهمن ۹۵ چَماسِّن

《پاتوق نوری ها》

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

01 Dec, 11:29


به میزبانی باغ جهانی عباس‌آباد برگزار می‌شود
🔸بررسی چالش‌ها، نظام بهره‌برداری و استفاده سازگار از میراث جهانی باغ ایرانی در بهشهر

🔹چهارمین نشست تخصصی شورای مدیران پایگاه‌های زنجیره‌ای باغ ایرانی با رویکرد بررسی چالش‌ها، نظام بهره‌برداری و استفاده سازگار از میراث جهانی باغ ایرانی از ۱۰ تا ۱۲ آذر ماه به میزبانی پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر برگزار می‌شود.

🔹مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که این نشست به صورت دوره‌ای و به میزبانی ۹ باغ جهانی ایران برگزار می‌شود، اظهار کرد: نشست باغ جهانی عباس‌آباد به موضوع این اثر جهانی اختصاص دارد. در این نشست موضوع چالش‌های نظام بهره‌برداری و رویکرد حفاظت از باغ‌های جهانی ایرانی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

01 Dec, 09:38


زمان شکارچیان
یادگار ماندگار مرحوم ارزمون شکارچیان

فرزند هنر باش نه فرزند پدر
فرزند هنر زنده کند یاد پدر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

01 Dec, 04:40


عکاس؛ #محسن_طاهری
موضوع؛ #مستند_اجتماعی


حسی ناب  مملو ازمهربانی نه تبسم، نه اشاره، نه سوالی.. زنی رامیشناسم  می ریسد🧶🌹🧶وگاهی در تنهایی خویش با سکوت بی صدا می گریسد...یقین دارم
زندگی بر مدار
"امید" می‌چرخد...👏🏾👏🏾🧶🧶🧵🪡🪮💎🧦🌹🌺🧿💚

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

01 Dec, 03:30


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو یکشنبه
▫️۱۲ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۱  آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۱ دسامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 19:27


مستند بسیار زیبای " مازندران قلمرو رؤیای سفید"

🔸به کارگردانی و تهیه کنندگی و مستندساز برتر جهانی: یاسر طالبی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 19:20


خدا زیباست و دوستدار زیبائی هاست!
کارگردان، تهیه کننده و مستندساز برتر جهانی برادر گرامی ام جناب آقای یاسر طالبی
ساخت مستند بسیارزیبای مازندران، قلمرو رؤیای سفید، که در فرایند علم زیبایی شناختی، انصافا” در زمینه‌های تحقیق، زوایای نگاه، روایت گری، صداگذاری، صمیمیت با مخاطب، هنر فیلمبرداری و در اوج همه کارگردانی و تهیه کنندکی این مستند سریالی، رکورد‌های گذشته را جابجا کرده، بهانه تجلیل حقیر از شما به عنوان سفیر فرهنگی و اقلیمی مازندران به اقصی نقاط جهان در فرایند جذب و جلب توجه افکار عمومی جهان به مازندران با همه قابلیت‌های فرهنگی، اقلیمی، گردشگری، اقتصادی و تاریخی شده است.

اثر فاخری که البته نه اولین و نه آخرین فقره از سلسله محصولات ارزشمند هنرمندانه ایشان خواهد بود.

تجلیل از توانمندان در هر عرصه، بسترسازی عینی برای استمرار و توسعه سایر توانمندی و ظهور و بروز چهره‌های جدید در سکو‌های موفقیت و بالفعل کردن خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها و نیز جرأت افزایی میدانی به منابع انسانی گمنام و جویای نامی است که منتظر فراهم شدن فرصت‌های استثنایی و طلایی اند.

جناب آقای طالبی، تکثر مدال‌های بین المللی و استقبال شبکه‌های تخصصی تلویزیونی کشور‌های پیشرفته از آثار فاخر شما نشان داد که هنر، گویاترین زبان بین المللی و برگ برنده کشور سازنده در رقابت‌های بسیار فشرده حرفه ای‌ترین مستندسازان جهان است و از این رو خالصانه‌ترین درود‌های خویش را در شرایطی نثارتان می‌کنم که غرورانگیزترین لحظه‌ها را با مشاهده آثا شما تجربه کرده و در کنار شما هنرمند موفق و متعهد به مازندرانی بودن خویش مباهات می‌ورزم.

در پایان از خداوند متعال سلامتی، سربلندی و ادامه توفیقات همه جانبه شما را خواهانم
هادی ابراهیمی کیاپی مدیرکل صدا و سیمای مازندران
هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 15:34


برنامه زنده "ایران ما" شبکه چهار با حضور هنرمندان و اساتید، ارسلان طیبی و زمان شکارچیان یادگاران معنوی و فرهنگی و استاد دیوسالار و مهندس رحمان قدمی , دکتر علی رمضانی پاچی و مهندس امرا

در این برنامه زنده کارشناسان امر به تاریخ و فرهنگ‌ مازندران و بررسی دو حال "هرایی" و "امیری" پرداختند

این برنامه امروز ساعت ۱۵ الی ۱۶ در شبکه ۴ پخش شد.

هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 10:33


مهره‌های تزئینی با قدمت حدود سه‌هزار سال

🔎 مکشوفه از قائم‌شهر

📌محل نگهداری: خانه‌موزه کلبادی ساری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 10:29


#دشت_وون (دشتبان)

در گذشته مردم زمین‌ها را بایر نمی‌گذاشتند و غالبا آنها را کشت می‌کردند، بخاطر همین کاشتن‌ها، حیوانات اهلی و وحشی از جمله پرروترین آن، خوکها، فراوان می شدند و به محل کشت هجوم می‌آورد‌ند و براحتی و چشم برهم زدنی، زحمات کشاورزان را تباه می‌کردند، کشاورزان در چنین شرایطی مجبور بودند برای حفاظت شبانه روزی از گندم، جو، گاورس(گُرس) و برنج خود فکری اساسی و با گرفتن دشتبان، خیال خود را برای همیشه راحت کنند که با هم اندیشی و تصمیمات جمعی در جلسه‌ای در منزل، تکیه یا مساجد آن را با دستخطی از سوی ملّا یا میرزا محل، عملی می‌کردند.

دشتبان بر خلاف‌ میرشکار، بصورت شبانه‌روزی (آفتابی، بارانی و برفی) در کار مراقبت بود و بواسطه آن در پایان برداشت محصول، مقداری از همان حاصل برداشت شده را می‌گرفت که در آن زمان به آن «رِز» می گفتند و مأموریتش - که از زمان کاشت تا برداشت بود- با گرفتن رِز به اتمام میرسید.

دشتبان‌ها، همواره چوبدستی بلندی به همراه داشتند و سر و صدای و وَنگ و وای شان دائم از مزارع به گوش می‌رسید و در نوع خود، برای ما بچه‌ها، شیرین و خاطره انگیز بود، حقیقتا مسوولیت‌پذیر بودند و به محض انتخاب‌شان برای این کارمهم حفاظتی، وقت خود را وقف همین مسوولیت خطیر و خدمتگزاری به عموم مردم محل می‌کردند.

#منصور_جعفری 🌹

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 07:14


خیر مصطفویان در ساری

ساختمان دوره پهلوی اول با بیش از ۱۰۰متر مربع وقف امور پزشکی کردند روحش شاد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 06:38


اینم از کلکسیون تمبر.
به تاریخ آن توجه کنید ۲۵۳۷


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 05:42


تلوار (محل نگهداری گاو و گوسفند)

شیاده بندپی غربی بابل

فيلم: کیوان یوسف‌پوری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 04:29


کنس  و  شالِ  ولیک  و  هَندلک
تیج و  تل سِه، فرمونی و آلبالک

مازنی اگر   که   دنیا  بَوو جنگ
گنه  قحطی  هم  بمو ، بِیه دِرَک

بینجِ کوفا  بَیرِه تَش، کلِن  بَوو
هول نخرمی پِرمی اون دیمِ کلک

سر رِ ول کمی شومی سوی صحرا
لو شومی   تتونه دار  و   زالزالک

مختار ابراهیمی آمل

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 03:40


کلیپ زیبا از میوه های. پاییزی جنگلهای مازندران

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Nov, 03:31


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو شنبه
▫️ ۱۱ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️۱۰ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۳۰ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 درخت ژینکو در محوطه باغ ملی
📸 کیوان یوسف‌پوری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Nov, 20:21


هدیه ارزشمند استاد نصرالله هومند به ادمین کانال هاوست

 استاد نصرالله هومند (بنداری) شاعر، مورخ، منجم، پژوهشگر و آمل‌شناس می‌باشد. وی در کارنامه‌ی تحقیقی و پژوهشی خود آثاری همچون شعر مازندرانی، آمل‌شناسی، تقویم  مردمان مازندران ، پژوهشی در زبان تبری و گاه‌شماری باستانی مازندران و گیلان و... را دارد.
در سال ۱۳۷۶ انتشارات طالب آملی را به راه انداخت و در سال ۱۳۸۶ مدیریت بنیاد فرهنگ مهر آمل را به دست گرفت.

لازم به یادآوری است، ما در هاوست از تقویم (صبحگاهی) روزانه ایشان استفاده می‌نماییم

بی‌نهایت سپاس جناب هومند عزیز بابت تلاش وافرتان در بسط فرهنگ و تاریخ این سرزمین
💚💐

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 17:53


ولیمه
مازندرون ها رسم دارنه که ولیمه هادن
ولیمه اروسی .ختنه سوری .نو سره .مکه .کربلا
نوسره که بسات بی بون ولیمه دله روضه خوندی هم کاردنه
الهی موارکا

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 15:47


ادامه از پست قبلی

رتبه دوم: حسین احمدی از قائم‌شهر با گزارش: گذر از رنج‌ها

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

رتبه سوم: رقیه توسلی از قائم‌شهر با یادداشت زیرسایه مجنون

بخش شعر:

رتبه اول: علیرضا دهرویه از قائم‌شهر با اثر: تو را شاعر نفس می‌زند

رتبه دوم: اسدالله محمدی از ساری با اثر امشب که آسمان تب طوفان گرفته است

رتبه سوم: مهتاب مظفری سوادکوهی از قائم‌شهر با اثر خاورمیانه

بخش داستان:

رتبه اول: زینب غفوری کفشگر از بابل با اثر عروسک

رتبه دوم: زهرا بابلی از آمل با اثر چفیه فریاد

رتبه سوم: زکیه براری از بهشهر با اثر خداوند چقدر تو را زیبا آفرید

بخش نمایشنامه:

رتبه اول: امیر امیرنیا با اثر: من لیلا هستم

بخش مستند رادیویی:

رتبه اول: سیده بنت‌الهدی روشن‌بخش از ساری با اثر: راداری

بخش نمایش رادیویی:

رتبه اول: مهدی آمن از قم با اثر: سفر آخر

رتبه دوم: مهدی قاسم‌زاده از ساری با اثر: بی از بیراه

بخش نمایش خیابانی:

رتبه اول: بهنام کاوه از آبادان با اثر: جنگ زیر پوست من و مادرم

بخش فیلم و برنامه‌های تلویزیونی:

رتبه اول: سیدمجید طاهری از بجنورد با اثر مادر پسرها

بخش پادکست:

رتبه اول: فاطمه عسگری از قم با اثر: معرفی شهید احمد کشوری

بخش طراحی و پوستر:

رتبه اول: حسن علیپور

بخش هنر آوایی:

رتبه اول: محمدرضا ولی‌پور

بخش کتاب تاریخ شفاهی و خاطره شفاهی:

رتبه اول: ابراهیم باقری حمیدآبادی

بخش کتاب پژوهشی دفاع مقدس:

رتبه اول: سید رحیم موسوی ساروی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 15:46


برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

اختتامیه جشنواره «فتح خون»، نخستین جشنواره فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه با حضور مسئولین، مدعوین و برگزیدگان در ساری برگزار شد.

آیین اختتامیه نخستین جشنواره «فتح خون» از سری جشنواره‌های شهید آوینی و از جمله برنامه‌های کنگره بزرگداشت ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید سرافراز مازندران، پنجشنبه اول آذرماه در مجتمع فرهنگی هنری زنده‌یاد سلمان هراتی اداره‌کل ارشاد مازندران برگزار و برترین‌های این جشنواره تجلیل شدند.

این جشنواره مزین به یاد و نام شهدا شد و تکریم از مادر شهید مفقودالاثر نیز حال و هوای خاصی به این رویداد بخشید.

عرصه فرهنگ متعلق به مردم است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پنج‌شنبه ۱ آذرماه در این جشنواره اظهار کرد: برگزاری جشنواره فتح خون با راه‌اندازی اداره ارشاد ساری همراه شد و امیدواریم رونق در امور فرهنگ و هنر این شهرستان اتفاق بیفتد.

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

احسان آهنگر افزود: روز قهرمان ملی را پشت سر گذاشته‌ایم و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ آبان در تقویم رسمی کشور به پاس رشادت‌های جهانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، روز قهرمان ملی نامگذاری شد.

وی خاطرنشان کرد: موفقیت‌های جبهه مقاومت دستاورد کمی نیست و امید آن داریم با اعلام فرماندهان مقاومت شاهد پیروزی قدس و پایان غده‌ سرطانی رژیم صهیونیستی باشیم.

آهنگر ادامه داد: حضرت فاطمه(س) الگو کاملی برای بشریت است و اگر بتوانیم از این سیره پیروی کنیم به سرمنزل مقصود می‌رسیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بیان کرد: تقابل با ایران اسلامی ریشه تاریخی دارد و تاسیس بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) نشان داد که استراتژیک‌ترین رویکرد نظام نقش‌آفرینی مردم در سرنوشت خودشان است.

آهنگر افزود: برکات وجود بسیج و مردم در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی مشهود است؛ چه در دفاع مقدس و دوران سازندگی و چه در مقابله با قائله‌ها و فتنه‌ها، حوادث غیرمترقبه، تهاجمات سنگین فرهنگی و تحریم‌های ظالمانه و این مردم بودند که در میدان حاضر و مقاومت کردند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بسیج در انقلاب اسلامی شکل نمی‌گرفت، مشخص نبود انقلاب به کجا می‌انجامید و به کدام سمت و سو می‌رفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ادامه به شهید آوینی پرداخت و گفت: دغدغه شهید آوینی در حوزه فرهنگ این بود که این بخش به مردم واگذار شود.

آهنگر یادآور شد: شهید آوینی بزرگترین آفت برای فرهنگ را این می‌دانست که این عرصه را به کسانی واگذار کنیم که خودشان را بالاتر از مردم می‌دانند.

وی ادامه داد: جشنواره فتح خون با محوریت شهید آوینی شکل گرفت و تولید آثار فاخر متناسب با معارف اسلامی و انتقال مفاهیم با موضوع ایثار و شهادت مدنظر بود.

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

آهنگر این اختتامیه را سرآغاز یک مسیر درخشان دانست و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی موجبات تولیدات فاخر فرهنگی خواهد شد.

۲۰ برگزیده تجلیل شدند

همچنین دبیر جشنواره «فتح خون» با اشاره به اهدا جایزه ویژه شهید آوینی در این جشنواره، اظهار کرد: ۱۷۵ اثر از ۷ استان کشور به دبیرخانه جشنواره فتح خون رسید.

معصومه فرجی با اعلام اینکه این جشنواره در ۱۳ بخش فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه و با موضوع ایثار و شهادت برگزار شد، اضافه کرد: ۲۰ اثر برگزیده در مراسم اختتامیه تجلیل شدند.

وی با بیان اینکه آثار در قالب‌ هنرهای تجسمی، ادبی، نمایشی و آوایی دریافت شد، گفت: ۴ برگزیده از استان‌های قم، خراسان شمالی و خوزستان و ۱۶ برگزیده از استان مازندران در جشنواره «فتح خون» حائز رتبه شدند.
لوح سپاس و جایزه برگزیدگان توسط احسان آهنگر(مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران)،معصومه فرجی(دبیرجشنواره)، دکترحسین برزگر ولیک چالی (نماینده هیات داوران )،علی اصغر هراسانی (مسئول بسیج هنرمندان استان)، عبدالمهدی حق شناس(مسئول بسیج رسانه استان)و حجت الاسلام محمدترابیان مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران اهدا شد.

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند.

در انتظار احمد

تقدیر از حاجیه خانم صغری خلیل‌نژاد مادر بزرگوار شهید جاویدالاثر «احمد خلیلی اِواتی» پایان‌بخش جشنواره فتح خون بود و متولیان فرهنگی مازندران، این مادر شهید را تکریم کردند.

حاجیه‌خانم صغری خلیل‌نژاد به روی سِن رفت و در سخنانی کوتاه آرزو کرد هیچ مادری داغ جوان نبیند و در ادامه از حاضرین خواست دعا کنند تا «احمد» برگردد.

برگزیدگان نخستین جشنواره فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه «فتح خون»

جایزه ویژه شهید آوینی این جشنواره به مستند رادیویی «راداری» تعلق گرفت و تندیس این جایزه با افتخار به حاجیه‌خانم صغری خلیل‌نژاد مادر بزرگوار شهید جاویدالاثر«احمد خلیلی اِواتی» تقدیم شد.

بخش رسانه:

رتبه اول: حدیثه صالحی از نکا با گزارش: جنگی که در زندگی‌ام راه می رود

ادامه دارد ...

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 11:49


مردم مازندران، سال ۱۳۲۹

📸 عکس از هانری کارتیه برسون


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 10:50


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 05:09


آداب و رسوم فرهنگ مردم مازندران

شعر خواب

مازندرانی‌ها معتقدند هر کسی که بخواهد به خواب خوش فرو رود و خواب‌های پریشان نبیند لازم است قبل از خواب، این دعا و ترانه را بخواند
"سر به سرین،
تن به زمین،
دل به خداوند کریم، بسم‌الله الرحمن الرحیم، یا امیرالمومنین،
کسی نئه مه بالین،
غیر از امیرالمومنین،
مهر کمبه مهر علی،
شیطون بوره شه کلی،
انده بخسم تا صوی" (سر به بالش، تن به زمین،
دل به خداوند کریم،
بسم‌الله الرحمن الرحیم،
یا امیرالمومنین، کسی به بالینم نیاید غیر از تو، نام علی را بر زبان می‌آورم تا شیطان به لانه‌اش برود و من آرام تا صبح بخوابم).


برگرفته از کتاب علی (ع)در فرهنگ مردم مازندران تالیف علی صادقی


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 05:04


قسمت اول سريال مستند "مازندران، قلمرو روياي سپيد"
سوادكوه و پل سفيد
بيننده باشيد

پل سفید در قلب سوادکوه
https://youtu.be/R0aLoMoYhOM


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 04:55


#شازده_کوچولو_در_بابل

🔸برای #نخستین_بار اجرای زنده شاهکار ادبی    دنیا، کتاب شازده کوچولو با گویندگی حرفه ای و جذاب به روی صحنه رفت.

🔸این اجرا که به کارگردانی #آرمان_سلطان_زاده برگزار شد با استقبال چشم گیر علاقه مندان روبرو شد

🔸این رویداد با هدف #ترویج_کتابخوانی از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بابل در سالن همایش دانشگاه صنعتی نوشیروانی با همکاری نشر صوتی آوا نامه به مناسبت #هفته_کتاب_و_کتابخوانی برگزار شد.

🖊 روابط عمومی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بابل

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 04:50


پایان هبوط تجارتخانه روس‌ها در مازندران

بعد از سال‌ها بلاتکلیفی، تخریب و سرقت های پیاپی از بنای تاریخی تجارتخانه روس‌ها در نهایت با استفاده از ظرفیت های شهرستانی و حمایت های شهرداری این بنای میراثی بابل در مسیر بازسازی و نونواری قرار می گیرد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

21 Nov, 03:29


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو پنجشنبه
▫️ ۲ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۱ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۱ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی


📸 مهرعلی رهنمای

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 13:21


رامسر، سال ۱۳۳۷
عکس از Schroeder, Charles
منبع: کتابخانه تصویری هاروارد

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 12:06


ششمین جشنواره دشو در بابل برگزار می‌شود

🔻 رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل از برگزاری ششمین جشنواره دشو در منطقه بندپی، شهرستان بابل استان مازندران خبر داد.

🔹مهران فلاح چهارشنبه ۳۰ آبان در گفت‌وگویی با رسانه‌ها گفت: جشنواره دشو به‌منظور پاسداشت آداب و رسوم منطقه بندپی بابل برگزار می‌شود.

🔹رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی، محصولات لبنی، عرضه غذاهای سنتی، شامل ترشیجات و انواع آش دوغ، آترش، کشک و دیگر محصولات بومی منطقه را از جمله بخش‌های مختلف جشنواره دشوپزان برشمرد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 08:45


جوونی ره سونِ پئیز ما خامبه
دنیا ره سونِ ته من زیبا خامبه
اگه همه ی دنیا سوز بووشن
ته و پئیز ره اتتا دنیا خامبه
علی رمضانی‌پاچی

📍 جنگل درازنو
پاییز رویایی در طبیعت شمال ایران درازنو 🍂

🦋☘️🍁🌻🍁🦋☘️

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 07:29


صَرا عاروسِ واری، رنگ و رَنگه
پئیزِ سفره لا هسته، قشِنگه

بِهارِ بو ره هاده اَنجِلی دار
بِنِه مِرخاله، تار و چَنگه وَِنگه

#منصور_جعفری 🌷۱۴۰۳/۸/۳۰

🔸مرخاله: فکر می‌کنم، گمان می‎کنم، مثل اینکه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 07:07


دکتر حسین اسلامی ساروی توضیح می‌دهد!

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

20 Nov, 03:27


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️ ۱ ملاره ما   ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۰ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 سرزمین اسپهبدان ، دودانگه ساری
📸 مجید زاهدی

چکل درزبان مردم منطقه یعنی کوه سنگی
اِلهی مازرون رِه غم نَئِیره
سیو اَوِر بوره وُو دَم نئیره
وِنِه مردمِ تِگ مَشت مشتِ خنده
وِنه دشت و همند ره لَم نئیره
علی رمضانی‌پاچی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

19 Nov, 16:15


📜 اسناد بارفروش

📚 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

🔹 سند فوق صفحه‌ای از وقف‌نامه آیت‌الله شیخ عبدالحسین ابوفاضلی است که در آخرین سال عمرش در عصر مظفرالدین‌شاه قاجار یعنی در سال ۱۳۱۸ق برابر با ۱۲۷۹ش به رشته‌ی تحریر در آورد و نگاه لطیف و عمیق ایشان به موضوع کتاب و کتاب‌خوانی و نحوه‌ی صحیح استفاده از آن را بیان می‌دارد. 
🔹 وی در این صفحه ضمن توصیه به نسل‌های بعدی از فرزندان خود در تجهیز نمودن کتابخانه‌ی احداثی‌اش از کتاب‌های معتبر به آنها سفارش می‌کند به کسانی که کتاب را بد نگه می‌دارند و متکای زیر سر و سفره‌ی غذا و اسلحه‌ی جنگ قرار می‌دهند کتاب امانت ندهند.
🔹 این عالم بزرگوار در صفحه‌ی دیگر از وقف‌نامه‌ی خود از فرزندان خود خواست از علم و اهل علم دوری نکرده و اطفال خود را به علم‌آموزی وادارند و اگر در میان آنها کسی برای کسب علم نیاز به مهاجرت پیدا نمود اسباب سفر او را فراهم و هر ساله مخارج او را روانه کرده اگر چه از قوت خود و اهل و عیال خود کم کنند و حتی اگر به تکدی و سوال و خواهش از دیگران باشد.

منبع: 📚 (‌‌ اسناد بارفروش؛ از صفوی تا پهلوی ).

گردآورنده: حامد ابراهیم‌زاده بازگیر

🆔 @Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

19 Nov, 14:34


به چه جایی خانه یا سره می‌گویند
اینجا ساری شهر خوبان
مبارک صاحب‌خانه اش باشد
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

18 Nov, 03:29


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️۲۹ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۱۸ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 دودانگه ، سنگده ، سوادکوه ؛ ارتفاعات البرز «کیجا قلعه ، زرجو ، خرو ، نرو» در هم تنیدگی آسمان ، کوه و قله ، ابر ، آفتاب ، برف ، مه ‌، جنگل و ...
📸 اسمعیلی سنگدهی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 21:27


سه شنبه ساعت
۱۰ الی ۱۲

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 19:06


#غزل

من از جنس درخت و آفتابم
تن آیینه وار ابر و آبم
در این سرمستی کوه و در و دشت
نوای نایم و ساز ربابم
و چون آواز مست مرغ بیدار
پر از آیینه ی اوقات نابم
خروش چشمه ساران در و دشت،
«سقاهم ربهم»، مست شرابم
سماع باد و شطح برکه هایم
خروش رود و دیدار سحابم
برای شب روان کوی دلدار
پر از ماهم ، پر از رعد و شهابم

منصور جعفری
📸 نرگس

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 18:55


اینجا مازندران زیبا
🖼 پاییز با رنگ‌های جادویی در چالوس
📆 آبان ۱۴۰۳
📹 مرتضی تاجیک

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 17:53


تِلِکا، تِلکا، (گلابی وحشی)
🔶روستای لایی زیارتکِلا
🔶از توابع بخش هزارجریب شهرستان نکا

🗓️شنبه ۱۴۰۳/۷/۲۱ خورشیدی
🗓️(مهر ماه) (فصل پاییز)


📸 فرهاد آشکاران


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 14:47


حلاجی (تشک‌دوزی) در مازندران

📷 مصطفی شانچی

🔹در گذشته حلاجی یا همان تشک دوزی ، جدا کردن الیاف به‌هم‌فشردۀ پنبه یا پشم از یکدیگر با وسیله‌ای به نام کمان حلاجی بود که از مشاغل سنتی ایران محسوب میشود و به شخصی که کار پاک کردن، زدن و رشته کردن پنبه و پشم را بر عهده دارد، حلاج گفته می‌شود. امروزه حلاجی هم دستخوش تغییراتی شده است و به جای استفاده از کمان حلاجی از دستگاه های برقی استفاده میشود.این شغل به علت ایجاد خطراتی که برای فرد شاغل در آن دارد و همچنین تغییر سبک زندگی مردم و روی کار آمدن تشکهای خواب صنعتی رو به فراموشی است. بیماری های ریوی و کبدی به علت سر کار داشتن حلاج با گرد و غبار و پشم از بیمار های شایع این شغل است که جان افراد زیادی را گرفته است.

🔹احمد علی محمدی بیش از پنجاه سال است که مشغول به شغل حلاجی و تشک دوزی است.او سال ها این شغل را بصورت دوره گردی در شهر ساری و روستاهای اطرافش انجام میداد و در حال حاضر در یک غرفه کوچک از کاروانسرای متروکه حاجی گل آقا در محله بهرام اتر ساری مشغول به کار است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 14:18


مدح علی (ع) آهنگ و سبک خاص خودش را داشت
و بیشتر درشرق مازندران و آن هم در دشت  توسط مدح خوان‌ها خوانده می‌شد
خیلی‌ها با آقا مصطفی دارابی لایینی خاطره داریم
امثال آقامصطفی با ساده‌دلی و بی‌ریایی خودشان در قلوب مردم ادخال سرور میکردند

روحشان شاد به برکت فاتحةمع الصلوات


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 14:07


▫️خو اوُ آیت الکرسی.
🐷خوک و آیت الکرسی.

با شخص نادان باید مثل او بود و سخن گفت همان طور که خوک متوجه مفاهیم آیت الکرسی نمی‌شود او هم درکی از سخنانت نخواهد داشت. با فرد جاهل بحث نکن.

#ضرب_المثل_های_شرق_مازندران

📔برگرفته از کتاب ضرب المثل ها و کنایات محلی شرق مازندران
🖌مولف : زنده یاد سهراب یوسفی گرجی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 11:32


❗️نود و سه سالگیِ نام‌گذاری بابل؛

۲۷ آبان سالروز تغییر نام شهر «بارفروش به بابل»، در سال ۱۳۱۰

🔸 شهر بارفروش ۹۳ سال پیش به بابل تغییر نام یافت. متن ابلاغ تغییرنامِ شهر «بارفروش» به «بابل» در روز پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۱۰ انجام شد.

🔆 شهر بابل

🔹از مقام ریاست وزرا، شرح ذیل به طور متحد المال به کلیه وزارتخانه‌ها صادر و ابلاغ گردیده است:

🔹«حسب الامر مطاع ملوکانه ارواحنا فداه مقرر است که شهر بارفروش از این تاریخ شهر بابل نامیده شود»

🔹از طرف وزارت داخله مراتب به کلیه ادارات و حکام ولایات و ولاء ابلاغ گردیده است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 09:10


"سروهای بهشهر در شعرِ صائب"

سرو درختی است که دیرسال سبزمی‌مانَد. گاه از سروهای هزاران‌ساله نشان‌می‌دهند. سرو نمادِ جاودانگی نیز هست. ازهمین‌رو در قصه‌ی اسکندر و آب حیات نیز حضور دارد. حضورش در نقش‌و‌نگارهای ترمه‌ی روی متوفی‌ در تابوت نیز به‌سببِ همین ویژگی‌‌ها است. حضورِ سرو در طرح و نمادهای سنگِ مقبره‌ نیز پررنگ است. نویسنده خود در وادیِ خاموشانِ "سفیدچاهِ" بهشهر، سنگ‌قبرهای چندصدساله‌ای با طرحِ سرو دیده. از دیگرسو کنارِ خاکِ درگذشتگان نیز سرومی‌کاشتند تا بدین‌وسیله یادِ عزیزانِ ازدست‌رفته را زنده‌بدارند. و حافظ در بیت زیر به همین نکته اشاره‌دارد:

باغبان! چو من زین‌جا بگذرم حرامت‌باد
گر به جای من سروی غیر دوست بنشانی


می‌دانیم که مادرِ شاه‌عباس، مازندرانی بود. به‌همین‌خاطر شاهانِ صفوی به مازندران توجهی ویژه داشتند. آنان گاه تابستان‌ها را به‌خصوص در ساری و بهشهر می‌گذراندند. نشانه‌هایی از عمارت‌های آن روزگار هنوز هم در جای‌جای مازندران باقی است. کاخِ صفی‌آباد، عمارتِ شهرداری، کاخِ عباس‌آباد در بهشهر ("اشرف" یا همان "اشرف‌البلادِ" قدیم") و نیز "سوته" ("سوخته") در "فرح‌آبادِ" ساری، یادگارِ آن روزگاران است.
از مازندران و اشرف و صفی‌آباد بارها در شعرِ صائب سخن‌رفته. او حتی قصائدی با ردیفِ "مازندران"، "اشرف است" و "صفی‌آباد" نیز سروده. ابیاتی از صائب دراشاره‌به اماکنِ مازندران:

تا بلبلِ باغِ فرح‌آباد توان‌شد
صائب هوسِ گلشنِ کشمیر ندارد

حدیثِ خوبیِ مازندران و اشرف را
زبانِ کوتهِ صائب چه شرح‌فرماید!

البته او گاه از گل‌و‌لای مازندران نیز می‌نالد و گرد‌و‌غبارِ اصفهان را بر آن ترجیح‌می‌دهد:

آن‌چه از آب‌و‌گلِ مازندران بر ما گذشت
گردوخاکِ اصفهان را توتیا خوهیم‌کرد!

او در این بیت نیز مازندران را مدح و ذمّی توامان کرده که شنیدنی است:

غیر از این کز بس لطافت، آب در می می‌کند
نیست عیبی در هوای کشورِ مازندران!

غرض اما اشاره به نکته‌ای بود در بیتی دیگر:

فرح‌آبادِ من آن‌جا است که دلدار آن‌جا است
اشرف آن‌جا است که آن سروِ خرامان آن‌جا است

در هر دو مصراع ایهام به‌کاررفته. ایهامِ مصراعِ نخست ساده‌یاب‌تر است. اما در مصراعِ "اشرف آن‌جا است که آن سرو خرامان آن‌جا است"، در "سرو" ایهامی نغزتر و پرورده‌تر نهفته: ۱_ استعاره از محبوب ۲_ سروهای اشرف.
ضمناً باتوجه‌به "اشرف"، گویا شاعر گوشه‌ی چشمی نیز داشته به این عبارتِ مشهور: "شَرفُ المکانِ بالمکین. اشرفِ حقیقی (دربرابرِ اشرفِ واقعی)، جایی است که محبوبِ شریف‌ات در آن‌جا حضورداشته‌باشد! و این محبوب است که به مکان شرافت می‌بخشد و نه خلافِ آن.
شاعر می‌‌گوید درست است که سروهای اشرف مشهور اند اما برای دل‌باختگان و درون‌گرایان، سروِ قامت دوست بر "سرو ایستاده بر لبِ جو" ترجیح‌دارد.
می‌دانیم که صائب ایهام‌پردازی قابل بوده. شاید پس‌از حافظ هیچ شاعری هم‌چون او حدّ ایهام‌گویی را نمی‌دانسته‌ و در کارش توفیق نیافته‌باشد. ازآن‌‌جاکه سروهای کهنِ اشرف (بهشهر) آن روزگاران نیز زینت‌بخشِ آن سامان بودند، گمان‌می‌کنم صائبِ ایهام‌پرداز به آن سروهای کهن‌سال نیز اشاره‌دارد. بیتی دیگر نیز نشان‌می‌دهد سروهای سرسبز و بالابلندِ صفی‌آبادِ اشرف و نیز لطافتِ هوای آن ناحیه، ذهن و ضمیرِ شاعر را پُرکرده‌بوده:

بیمار شود از دَمِ جان‌بخشِ مسیحا
سروی که برآید به هوای صفی‌آباد

@azgozashtevaaknoon
#دکتر احمدرضا بهرامپور عمران

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 07:46


خردسرای فردوسی مازندران
بیست و هفتمین نشست
به مناسبت پنجاه و ششمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد استاد ابراهیم‌ پورداود
با سخنرانی دکتر رضا ستاری و شعرخوانی شعبان کرم‌دخت
دوشنبه 28 آبان ساعت 3 تا 5 عصر
بابلسر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 05:10


📜 اسناد بارفروش

🔹 در گذشته افراد به جای امضاء از مهر استفاده می‌کردند که در سجع‌مهر نام خود و نام پدر خود را حک می‌کردند.

🔹 برخی از افراد که طبع لطیف و سلیقه‌ی بهتری داشتند سجع‌مهر خود را یک بیت و یا یک مصراع شعر قرار می‌دادند که نام آنها در دل آن شعر جای می‌گرفت.

منبع: 📚 (‌‌ اسناد بارفروش؛ از صفوی تا پهلوی ).

گردآورنده: حامد ابراهیم‌زاده بازگیر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

17 Nov, 03:30


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو یکشنبه
▫️ ۲۸ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۲۷ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۱۷ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 پل «چشه کیله» تنکابن
📸 غلامرضا شمس ناتری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Nov, 18:54


کتولی حال زیبا

اجرای آقای قاسم خورشیدی پاجی
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Nov, 18:12


مره یاد تره فراموش
شرط کامبی شرط علی ع
هرکس ندا گردن گالی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

16 Nov, 07:29


اینجا مازندران زیبا
🖼 منطقه توریستی برنجستانک
📆 آبان ۱۴۰۳
📸 محمدعموزاد خلیلی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 13:30


با سلام و احترام۰ تازه ترین عکس از سر ریز ویا ابشار مه صبحگاهی منطقه دودانگه ساری ۰ ثبت ابان ۱۴۰۳

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 13:30


منطقه چهاردانگه ساری ، تا لاب الندان

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 11:31


دست پُر مازندران برای حضور در سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی

🔸ظرفیت‌های صنایع دستی مازندران با برنامه‌ریزی‌ها و اقداماتی در زمینه معرفی، فروش، تجاری سازی، آموزش و جذب سرمایه‌گذار قرار است در سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی تهران که پایان این هفته آغاز به کار می‌کند معرفی شود.

🔹معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت: برای ارائه تصویری تازه از صنایع دستی مازندران در سی‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی برنامه‌ریزی‌های گوناگونی با محوریت حضور ۲ شهر و ۲ روستای ملی صنایع دستی مازندران انجام شد که از ۲۳ تا ۲۶ آبان در سالن‌های ۸، ۹ و ۱۰ نمایشگاه بین‌المللی تهران اجرا می‌شود.

🔹بهشهر به عنوان شهر ملی گلیچ، آلاشت به عنوان شهر ملی جاجیم، روستای سلیم‌آباد تنکابن به عنوان روستای ملی سفالگری و روستای درزی‌کلا از توابع بابل به عنوان روستای ملی حصیربافی مازندران در پاویون این استان حضوری محوری و شاخص خواهند داشت.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 10:13


اختتامیه جشنواره کئی پلا
امشب از ساعت ۱۸ الی ۲۱
ساری پارک ولایت
منتظر حضور سبز عزیزان هستیم

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 09:05


اجرای ۴ هزار برنامه در هفته مازندران/جشن روز مازندران ۲۲ آبان برگزار می‌شود

🔸 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از برگزاری جشن روز مازندران در ۲۲ آبان خبر داد و گفت: در هفته مازندران قریب به ۴ هزار برنامه در سطح استان برگزار شد.

🔹 احسان آهنگر ۲۱ آبان در جمع خبرنگاران کمیته اطلاع رسانی هفته مازندران، اظهار کرد: مراسم اختتامیه هفته مازندران با عنوان «جشنواره چهره‌های ماندگار» به میزبانی ساری برگزار می‌شود.

🔹وی افزود: برنامه‌های هفته مازندران امسال در ایستگاه پایانی خود طی آیینی در روز سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه میزبان چهره‌های ماندگار استان در حوزه‌های مختلف هنری، فرهنگی، موسیقی، علمی و پژوهشی، فرهیختگان، علما و دانشمندان خواهد بود.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 07:40


🔻 ۲۱ آبان، سالروز تولد پدر شعر نو فارسی

👈🏻 علی اسفندیاری (۲۱ آبان ۱۲۷۶ – ۱۳ دی ۱۳۳۸) که با نام نیما یوشیج شناخته می‌شود بنیان‌گذار شعر نو فارسی و ملقب به «پدر شعر نو» در ایران است. او را یکی از تاثیرگذارترین شاعران در شعر معاصر ایران دانسته‌اند.

🆔 @khabaremazandaran‎‌

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 07:31


اینجا مازندران زیبا یوش
#یوش_بلده

#عکس_محسن_طاهری
🖼 خانه پدری و آرامگاه ابدی نیما یوشیج، پدر شعر نوی فارسی
روستای یوش

( یوش )
روستای زیبای یوش در استان مازندران قرار دارد ، زادگاه علی اسفندیاری (نیما یوشیج ) پدر شعر نو فارسی است . ایشان علاوه بر سرودن شعر کلاسیک سبک شعر نیمایی را به وجود آورد .اشعاری به زبان تبری به نام روجا هم سروده است . خانه ی نیما در یوش موزه هم هست .

یوش🍀

از کندوان گذشته به رویا نشسته ام
سرمست وصل لاله ی حمرا نشسته ام
ساغر به دست از پل زنگوله می روم
در باغ یوش دامن گلها نشسته ام
افسانه می سرود اگر یوش پیر ما
در بزم شعر میکده شیدا نشسته ام
یک سینه شعر ناب سرودم به نذر گل
در بام عشق گنبد مینا نشسته ام
یک آسمان ستاره به دامان ماه بود
شب را به یوش موزه ی نیما نشسته ام
امشب به یوش دامن یک کهکشان ستاره
شب را به انتظار تو روجا نشسته ام
ای روشنک ستاره ی زیبای صبح دم
چشم انتظار یوسف زهرا نشسته ام
من مست عطر نور تو خورشید می شوم
گل را چو صبحدم به تماشا نشسته ام
قصران بهشت شهر به ایران زمین ما
دامان صبح محفل زیبا نشسته ام
تندیر نون تازه به دامان صبح گاه
روشن تنور گوشه ی کلگا نشسته ام
یک جرعه چای ، نان محلی به سفره ام
توتک به دست همدم تارا نشسته ام
تا عطر گل ز ساغر مینا چشیده ام
عاشق شدم سفینه ی رویا نشسته ام
عاشق شدم شهاب به دامان کوهسار
سرمست عشق سایه ی طوبی نشسته ام

معنی کلمه ها⬇️⬇️🍀🍀
١. تندیر = تنور
٢. کلگا= اجاق سنتی
٣. روجا = روشنک ، روزاک ،ستاره ی صبح
٤ . توتک = نان کوچک شیر مال کره ای

شاعر عزیز فرهیخته گرامی
#استاد_سید_ابوالقاسم_میرمحمد_میگونی ( شهاب )

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 05:49


هفته مازندران ؛ شتاب‌دهنده ، جریان‌ساز و حرکت‌بخش!

🔸مناسبت‌ها و رویدادهای تقویمی از این رو اهمیت دارند که ظرفیت‌ساز و حرکت بخشند. مناطقی مثل مازندران با دیرینه و تنوع جغرافیایی، تاریخی و تمدنی در متن و‌ پیرامون خود "گذشته"،، "حال" و "آینده " قابل وصفی برای طرح و جریان سازی دارند.‌

🔹اگرچه "۱۴ آبان" و‌ "روز مازندران" به مناسبت سالروز استقرار حکومت علویان در سال ۲۵۰ هجری قمری نامگذاری شد اما این خطه سحرانگیز با قدمت هفت هزار ساله تمدنی و تاریخی‌اش دارای تنوع گزاره‌های فرهنگی و اجتماعی و قابلیت بالای بوم‌شناختی، پژوهش و رویدادهای آیینی دارد که طی سالهای اخیر روی آنها مطالعات و فعالیت‌های ستودنی صورت گرفت و‌ هر یک از گروه‌های جامعه به اقتضای نقش و جایگاه خود این مناسبت را در سراسر کشور از ۱۳ تا ۲۰ آبان گرامی داشتند.

🔹نگارنده که در فضای مطبوعاتی و فرهنگی استان توفیق همراهی برای بیان ضرورت انتخاب هفته‌ای بنام مازندران را داشته‌ام بر این پندار بودم که در صورت ثبت هفته‌ای بنام مازندران جریان علمی و فرهنگی و اجتماعی با نشاطی در استان شکل خواهد گرفت که منجر به تولید مجموعه‌ای از آثار فرهنگی و‌ هنری و اجرای برنامه‌های متنوع بومی و آیینی می‌گردد.‌

🔹خوشبختانه طی سالهای اخیر موضوع هفته مازندران در مسیر توجه، تحول و شوق‌آفرینی قرار گرفت و‌ برنامه‌های متنوع و خلاقانه‌ای اجرا شد. اگرچه هنوز سطح برنامه‌ها و‌ تولیدات رضایت بخش نیست اما این ریل‌گذاری در صورت اهتمام بیشتر متولیان فرهنگی و نهادهای مدنی و مردمی می‌تواند در نوآوری، غنا و ارتقای انگاره‌های مختلف فرهنگی و هویتی و‌ توسعه‌ای استان موثر باشد.‌

🔹نکوداشت هفته مازندران علاوه بر تحکیم سازه‌های هویتی و فرهنگی می‌تواند و بایسته است نقش بسزایی در انسجام و‌ همگرایی مردم دیار علویان ، شتاب‌دهنده توسعه و تعالی استان، درس آموزی از تجارب تاریخی و‌ کاربست آن در حال و‌ آینده استان داشته باشد.

🔹 امسال به دلیل اهتمام استانداری و فرمانداری‌ها ، دستگاه‌های فرهنگی و‌ آموزشی و دانشگاه‌ها ، همچنین مشارکت تحسین برانگیز نهادهای مردمی و رسانه‌های گروهی حجم برنامه‌های هفته مازندران بویژه همایش‌های علمی و نشست‌های تخصصی به نسبت سال‌های گذشته بیشتر و جذاب‌تر بود که جا دارد از فرهنگ یاران زادبوم قدردانی شود. البته امید می‌رود در سالهای آتی این مناسبت مهم با برنامه‌ریزی بهتری سازماندهی و اجرایی گردد.‌ شمه خنابدون

✍🏻 ایرج نیازآذری، روزنامه‌ نگار و‌ فعال فرهنگی و اجتماعی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 04:19


مه دل اَمرو درسّی لاب لابه
غما غرصه دَچییِه، چش شلابه

ندومبه دل پئیمه چِه دداری؟
بمرده تن، مه دل سر،ماهه قابه

✍️منصور_جعفری
📸 نرگس

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 04:17


برگزیدگان سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران معرفی شدند

ساری- ایرنا- سی‌وششمین دوره جشنواره تئاتر مازندران که از ۱۷ آبان با رقابت ۱۳ گروه نمایشی از ۱۰ شهرستان در ساری آغاز شد، با معرفی برگزیدگان پایان یافت و با نظر هیئت داوران نمایش‌های «بازگشت» و «ابریشمی‌ها» در بخش صحنه‌ای و نمایش «ماهی قرمز» در بخش خیابانی به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.

مراسم پایانی سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران شامگاه -یکشنبه- با حضور اعضای گروه‌های حاضر در مرحله نهایی جشنواره، علاقه‌مندان به تئاتر و جمعی از هنرمندان و مسئولان حوزه فرهنگ و هنر استان در تالار فرهنگ و هنر ساری برگزار شد و برترین‌های این دوره از جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

هیئت داوران سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان مازندران متشکل از قطب‌الدین صادقی، نادر برهانی مرند و کوروش نریمانی پس از ارزیابی آثار در ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی، آثار و هنرمندان برتر بخش‌های مختلف را معرفی کردند.

در بخش صحنه‌ای که با اجرای ۹ اثر برگزار شد به ترتیب ۲ نمایش «بازگشت» به کارگردانی منیژه معصومی از ساری و «ابریشمی‌ها» به کارگردانی عیسی نعمتی از بابل به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند و در بخش نمایش خیابانی هم از بین چهار اثر راه‌یافته به مرحله نهایی، نمایش «ماهی قرمز» به کارگردانی مارال ناطقی از ساری به عنوان اثر برتر معرفی شد.

امسال ۲۴ اثر صحنه‌ای و خیابانی از ۱۲ شهرستان ساری، نکا، بابل، قائمشهر، گلوگاه، بابلسر، آمل، محمودآباد، نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر برای شرکت در سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران به دبیرخانه این رویداد معرفی شدند که با نظر هیئت انتخاب متشکل از داریوش شافی، نادیا فرجی و ندا حبیبی، ۱۳ نمایش از ۱۰ شهرستان شامل ۹ اثر صحنه‌ای و چهار نمایش خیابانی به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.

اجرای نمایش‌های سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان مازندران به دبیری هادی اصغری و داوری قطب‌الدین صادقی، نادر برهانی مرند و کوروش نریمانی از ۱۷ آبان آغاز شد و تا دیروز -۱۹ آبان- در۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی انجام شد.

ادامه خبر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 04:12


با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، شعرا، فرهیختگان، دانشجویان و دوستداران عرصه فرهنگ و ادب مازندران همایش استانی بزرگداشت «نیما یوشیج» ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در سالن پیامبر اعظم(ص) رویان برگزار شد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

11 Nov, 03:23


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️ ۲۲ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۱۱ نوامبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 پائیز منطقه کوهستانی پریم صحرا
📸 حسن عیسی‌پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

10 Nov, 16:26


اختتامیه روز مازندران

📆 ۲۲آبان ۱۴۰۳

🕰 ۶عصر

📌 تالار مرکزی ساری

🔸تجلیل از مفاخر مازندران
🎼با اجرای موسیقی
🎤عبدالحسین مختاباد
🎤محمود شریفی

❤️حضور برای عموم آزاد است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 17:37


🌺 ترانه مازندرانی (مازنی خونش)

☘️ ساری جه شومبه (از ساری می‌روم)
☘️ مازیار

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 17:12


📜 اسناد بارفروش

🔹 وقف کتاب توسط کاظم‌بیک بانی ساخت مسجد کاظم‌بیک بارفروش در حدود ۳۴۰ سال گذشته.

منبع: کتاب ( اسناد بارفروش؛ از صفوی تا پهلوی ).

گردآورنده: حامد ابراهیم‌زاده بازگیر

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 15:13


🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 12:11


🎼 #ارکستر_مهربانی

👈🏻 به رهبری #سلمان_سالک
🎙خواننده میهمان: امین باکویی کتریمی
🎤 همراه با اجرای #موسیقی_فولکور_مازندران

📅 پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳
📌 ساری، سالن همایش دنیای آرزو

🎫 تهیه بلیط: iranejra.com

🔹با کد تخفیف honar30 سی درصد ارزانتر بخرید

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 12:00


مراسم تیرماه سیزده
جمعه 11 آبان‌ماه 1403
از ساعت 15 الی 17
میدان اصلی جواهرده

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 11:42


جشن روز ملی مازندران با بیش از ۴۰۰۰ برنامه فرهنگی و هنری برگزار می‌شود

🔹مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران: بیش از ۴ هزار عنوان برنامه به مناسبت روز ملی مازندران در بخش‌های استان مازندران پیش بینی شده است، برگزاری جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی،برپایی نمایشگاه‌های مختلف در دستور کار است.

🔹 دو روستای مازندران به عنوان روستای برتر در حوزه کتاب کشور معرفی شدند، دو جشن در روستاهای اسبوکلا ساری و کلاگرمحله قائمشهر به همین مناسبت برگزار می‌شود و بر اساس برنامه متولیان عالی رتبه حوزه کتابخوانی در این مراسم حضور پیدا می‌کنند.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 10:17


کاش نسل این مغازه ها
این آدمهاهیچ وقت منقرض نشه....

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 10:15


خنیاگران دوره گرد
گدا نیستند
هنرمندان مردمی هستند که وظیفه شادکردن دلهای مردم را دارند
انعام هنری این عزیزان فراموش نشود
ساری خنیاگری از گرگان

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 08:21


🎼 #ارکستر_مهربانی

👈🏻 به رهبری #سلمان_سالک
🎙خواننده میهمان: امین باکویی کتریمی
🎤 همراه با اجرای #موسیقی_فولکور_مازندران

📅 پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳
📌 ساری، سالن همایش دنیای آرزو

🎫 تهیه بلیط: iranejra.com

🔹با کد تخفیف honar30 سی درصد ارزانتر بخرید

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 04:41


کِرک بَپرست

اتتا نوع غذا هسته که گوشت دنیه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

30 Oct, 03:14


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️ ۱۰ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️۹ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۶ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۳۰ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌جنگل‌های هیرکانی
📸 حسین عیسی‌پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 18:13


🎼 البوم شاه باجی گل من

ته هستی مثلِ خِرو ته هستی مثل نَرو...👌

🎙 #استاد_ابوالحسن_خوشرو

سوز دَشتِ سِما ڪِنده گِل مِن
زَمون رِ جابجا ڪِنده گِل مِن
تی تی رِ خو نِما ڪِنده گِل من
خِدا رِ رونما ڪِنده گِل مِن

تِه هَستی مِثل خِرو
تِه هَستی مِثل نَرو
تِه چِش هِمند زَرجو

مِنزِل مَنزِل مره همراه هاڪِردی
عَجِب تَشڪِله ای بَرپا هاڪِردی
نَپرسی یار نوم و حال و احوال
درازه راه شِه خِدرِ جا هاڪِردی

تِه هَستی مِثل خِرو
تِه هَستی مِثل نَرو
تِه چِش هِمنده زَرجو

زِلال آسِمون تِه سایبونه
پَری چِشمه سَر تِه دَمزنونه
تِه خواهون مِلک و مِیر مازرونه
تِه قاصد بِلبل شیرین زِوونه

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 17:59


اوج طعم‌های مهیج با کئی پلا

گردهمایی بین‌المللی سرآشپزان و متخصصان گردشگری خوراک با عنوان «طعم‌های مهیج» در سالن اجلاس دفتر فرهنگی اکو برگزار شد

در این جلسه که جهت بزرگداشت روز جهانی سرآشپز و با تقدیر از سرآشپزان مطرح بین المللی برگزار شد، وزرای ارشاد و گردشگری، سفرای کشورهای عضو اکو، رئیس منطقه آزاد چابهار، روسای اتحادیه رستوران‌داران ایران و بازاریان تهران، چهره‌های شاخص فضای مجازی در حوزه خوراک و همچنین یک هیات از شهرداری ساری جهت معرفی چهارمین جشنواره غذاهای بومی محلی "کئی پلا" و دعوت از اثرگذاران این حوزه در جشنواره‌ی مذکور نیز حضور داشتند

گفتنی است، بخش آغازین این گردهمایی بین‌المللی به معرفی فرهنگ مازندران اختصاص داده شد و با معرفی «کئی پلا»  به عنوان نماد مازندران، چهارمین دوره جشنواره «کئی پلا» اطلاع‌رسانی و از حضار دعوت به عمل آمد

لازم به ذکر است، جشنواره بومی محلی «کئی‌پلا» هر سال در هفته مازندران، در شهر ساری برگزار می‌شود؛که چهارمین دوره آن نیز از ۱۳ تا ۲۱آبان سال جاری در بوستان ولایت دایر است
با تشکر از گروه موسیقی آیینی زلف‌شه و دکتر علی رمضانی پاچی
سازمان فرهنگی شهرداری ساري

🆔 @Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 16:09


جمعه بازار هنری "حوضچه"

فضایی جهت خرید و فروش آثار هنری و صنایع دستی با هدف حمایت از هنرمندان و ایجاد بستری مناسب برای علاقمندان به آثار هنری و صنایع دستی تا بصورت مستقیم و بدون واسطه خرید خود را انجام دهند.


تاریخ برگزاری : هر جمعه ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب

تاریخ اولین برگزاری:جمعه ۱۱ آبان

مکان: ساری. خیابان مازیار. مازیار ۶. مجموعه فرهنگی آموزشی اهورا


هماهنگی: ۰۹۳۰۷۸۰۲۶۷۷

https://www.instagram.com/ahoora.aagroup?igsh=MWt4dGxtd2lxajdwcg==p
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 10:28


📈بررسی اجمالی رشد اعضای این کانال

از اعتماد و همراهی شما سپاسگزاریم☘️

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 10:21


🔻ضرورت صیانت از لباس سنتی/ مجوز تولید لباس سنتی مازندرانی صادر شد

🔸 رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بابل با بیان اینکه مجوز تولید لباس سنتی به متقاضیان داده شد، گفت: پوشش سنتی به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های هویتی نباید کنار گذاشته شود بلکه باید براساس نیاز نسل امروز طراحی شود و یا از طرح لباس‌های سنتی در لباس‌های امروزی الگوبرداری شود.

🔹لباس محلی نشان از غنی بودن تمدن هر کشوری است، لباس محلی ایران یکی از غنی‌ترین لباس‌های سنتی در جهان به لحاظ نوع پارچه و الیاف، تعدد و تنوع لباس‌ها، نوع دوخت و تزئینات بوده که نشان دهنده قدمت و فرهنگ کهن ایران زمین است، لباس هرمنطقه برگرفته از آداب و رسوم است که بر اساس عوامل مختلفی مانند آب و هوا، اقلیم، سبک زندگی ونوع کسب و کار مردم طراحی شده است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

29 Oct, 03:25


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️۹ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️۸ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۵ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۹ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 ساحل زیبای گهرباران ساری
📸 سوفیا زرین‌قلم

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Oct, 15:58


بنویسیم و بخوانیم
لَ لِه
نگوییم لَ له وا
به کسی که لَ له می زند می گویند
لَ لِه چی
نه لَ له وا چی

مصاحبه با آقای صفدر محمدیان شاگرد استاد طیبی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Oct, 06:01


«راه نون» سوغات سنتی و فراموش شده کجور مازندران

🔸 « محمدحسین ملایی» سوغات و سوغاتی، ره آورد و ارمغان هر سفری است که انسان آن را برای عزیزان خود به هدیه می آورد تا بدین وسیله آنان را به صورت غیرمستقیم در سفری که داشته است سهیم کند. سفر و مسافرت گونه های مختلفی دارد که این نیز در درون خود نام های خاص خود را دارد.
🔹برخی سفرها به واسطه طولانی بودن و شرایط خاص و و یژه اش «کوچ» نام گرفته است که طی آن روستاییان در ایام فصل گرم تابستان از شهر به روستاهای محل زادگاه خود در مناطق کوهستانی و خنک نقل مکان کرده و در آنجا به تأمین معاش و زندگی خود می پردازند.
🔹این نوع سفر در گذشته رواج بسیاری در بین روستاییان منطقه کجور شهرستان نوشهر داشت و طی آن خانواده ها پس از گذران زندگی به مدت ۹ ماه از سال در شهر، در فصل تابستان به روستای محل زادگاه خود کوچ کرده تا در خنکای هوای پاک روستا ایام تابستان را سپری کنند.

https://harfeshomall.ir/?newsid=1329

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

28 Oct, 03:25


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو دوشنبه
▫️ ۸ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️۷ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۴ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۸ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌غار اسپهبد خورشید دوآب
📸 مهرعلی رهنمای

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 17:48


چهاردهمین جشنواره بین‌المللی #شعر_علوی

به ذره گر نظر لطف، بوتراب کند
به آسمان رود و کار آفتاب کند

به فضل خداوند متعال چهاردهمین دوره جشنواره شعر علوی در گستره بین‌المللی برگزار می‌شود.

موضوع اصلی جشنواره:
برداشت از خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های نهج‌البلاغه و سیره‌ی حضرت اميرالمؤمنين علی (ع) در حوزه‌های حکمرانی، فرهنگ، اخلاق، عدالت اقتصادی و اجتماعی و برداشت‌های آزاد شاعرانه

موضوع ویژه جشنواره:
شعر نبوی (اشعار با موضوع پیامبر گرامی اسلام (ص) و سیره‌ی آن حضرت)

گونه‌های شعری:
۱-شعر بزرگسال (فارسی) ۲-شعر کودک و نوجوان (فارسی) ۳- شعر بومی (شامل شعرهای محلی مازندرانی در بخش بزرگسال و کودک و نوجوان)

قالب‌های شعری:
کلاسیک و سنتی، ترانه و محاوره، نیمایی، سپید و آزاد

تقویم جشنواره:
مهلت ارسال آثار: حداکثر تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ (بدون تمدید)
آیین اختتامیه: ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳

جوایز و هدایا:
نفرات نخست هر بخش لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ ده میلیون تومان وجه نقد
نفرات دوم هر بخش لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ هفت و نیم میلیون تومان وجه نقد
نفرات سوم هر بخش لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ پنج میلیون تومان وجه نقد
و از شاعران منتخب نیز به نحو شایسته تجلیل به عمل خواهد آمد.

درگاه‌های ارسال آثار:
نشانی پستی: ساری، میدان حضرت امام(ره)، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، دبیرخانه جشنواره سراسری شعر علوی
شماره تماس: ۰۹۱۱۴۲۲۴۲۰۰
پیام رسان‌ها: ۰۹۳۵۹۴۲۰۰۴۶
@alaavisher

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


زردِ دارتِلا

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


کوتر چَمبلی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


سیو دارتِلا

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


رش تیکا بَرجی تیکا = به توکای باغی معروف است.

ارسالی: کاظم صداقتی

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


سیو تیکا = توکای سیاه

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 15:59


دارکِتِن_دارتوکن دارکوتن

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 14:55


هم اکنون نکو داشت مصور و مستند نگار تاریخ شفاهی معاصر آقای عباس حنانی با استقبال گرم هواداران ومردم در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان مازندران
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 10:35


در آستانه هفته مازندران؛

دوستعلی صالحی هیکوئی(۱۳۲۲ تاکنون) از نویسندگان و شاعران نام آشنا در حوزه مازندران، اهل بخش دودانگه شهرستان ساری و روستای پهندر(پِندَر) است.
وی بیش از ۱۴ عنوان کتاب که در آنها به بررسی فرهنگ و واژگان مازندرانی میپردازد تالیف نمود.

دوستعلی صالحی هلیکوئی در ابتدا علاقمند به اشعار مازندرانی بود و در این راستا فعالیت هایی را انجام داد ولی سپس به جمع اوری مطالبی در زمینه فرهنگ مردم مازندران و واژگان آن پرداخت و کتب با ارزشی را نیز در  این زمینه منتشر نمود.

از مهم ترین آثار وی میتوان به کتاب به گل واژه های هیکو که به بررسی فرهنگ واژگان مازندرانی میپردازد و  ککی مقام هیکو  و    خاخر برار هیکو   که کاملا به زبان مازندرانی نوشته شده است اشاره نمود.
گفتنی است وی معلم بازنشسته و عضو انجمن  های طبری سرایان و نویسندگان سمنان و مازندران است.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 10:20


به مناسبت هفته مازندران برگزار می‌شود؛
*جشنواره قصه گویی "مارون هوسنی"*

🔰همزمان با هفته مازندران جشنواره قصه گویی "مارون هوسنی" با موضوع قصه‌گویی به زبان مازنی به همت اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان مازندران و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان *از تاریخ ۲۹ لغایت ۱۲ آبان ماه* برگزار می گردد.

🔰 علاقه‌مندان می‌توانند جهت شرکت در جشنواره فیلمی از اجرای قصه‌گویی مازندرانی خود *در پیام‌رسان ایتا به دبیرخانه جشنواره (به شماره ۰۹۹۱۲۵۸۲۸۶۳) ارسال نمایند* تا بعد از داوری اولیه، برگزیدگان در مراسم اختتامیه ۲۰ آبان ماه، اجرای صحنه داشته باشند.

🔹روابط‌ عمومی اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 06:56


افتتاح یازدهمین جشنواره انار اشرف در بهشهر

🔹یازدهمین جشنواره انار اشرف در۷۰ غرفه از تاریخ پنجم آبانماه به مدت یک هفته در محوطه دانشگاه ازاد اسلامی واحد بهشهر بر پا شد.

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

27 Oct, 03:25


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو یکشنبه
▫️ ۷ تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️۶ آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۲۳ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۷ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📸 محمد عموزاد خلیلی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

26 Oct, 16:15


اینجا مازندران زیبا
🖼 دریاچه الندان ؛ چهاردانگه ساری
📸 زانیار عزیزی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

26 Oct, 16:13


اینجا مازندران زیبا
🖼 ورودی روستای محمداباد بهشهر (هزارجریبِ)
📆 ابان ۱۴۰۳
📸 #محمدعموزاد خلیلی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

26 Oct, 16:13


اینجا مازندران زیبا
🖼 ورودی روستای محمداباد بهشهر (هزارجریبِ)
📆 ابان ۱۴۰۳
📸 #محمدعموزاد خلیلی

🆔 کانال اینجا مازندران زیبا @injaMazandaran
🖼 پنجره‌ای رو به ناشناخته‌های طبیعت مازندران

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

26 Oct, 12:07


متولی فرهنگ استان چه کسی است ؟
جشنواره به این بزرگی بدون نام برگزار کنندگان و متولی!!!!!

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Oct, 10:02


این پچوک مرغونه مازرون زوون چه چی وونه ؟
🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Oct, 08:51


بابل، پاییز ۱۴۰۳
فیلم: مهدی رجب پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Oct, 08:42


بررسی واژه گُل در زبان مازندرانی
گُل
گِل
گال
در دور همی اعضا انجمن تبری سرایان شهرستان ساری

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Oct, 05:01


نکوداشت #روز_مازندران و یادمان زنده‌یاد فرهود جلالی کندلوسی برگزار می‌شود.

🔹در طول سالیان گذشته به همت موسسه فرهنگی و هنری پارپیرار و با همکاری نهادها و تشکل‌های مازندرانی و موسسات فرهنگی به مناسبت فرارسیدن روز مازندران و زادروز تولد نیما یوشیج مراسمی در تهران برگزار می‌شد که در چند سال اخیر در استان مازندران هم ستادهایی فعال شده و اقدامات ارزنده‌ای انجام دادند. در سال جاری نیز به همت موسسه فرهنگی و هنری پارپیرار و بنیاد رودکی و برخی از تشکل‌های مازندرانی و گروه همیاران پارپیرار «چهاردهمین مراسم نکوداشت روز مازندران و چهارمین یادمان زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی» در روز چهارشنبه مورخ ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۷ الی ۲۰ در محل « تالار وحدت» تهران برگزار می شود.

🔹در این مراسم گروه‌های موسیقی شوکا ( اقوام ایران زمین)،‌ مازرون و اوجا برنامه اجرا می‌کنند. دو نفر از شاعران مازندرانی شعر خوانی خواهند کرد. رونمایی از کتاب زنده‌یاد فرهود جلالی کندلوسی انجام خواهد شد.‌ همچنین اولین «نشان فرهود، جلال فرهنگ و زبان تبری» به یکی از هنرمندان اهدا می‌شود.

🔸حضور علاقمندان به فرهنگ و هنر ایران زمین بویژه مازندرانی‌ها بر گرمای این مراسم خواهد افزود. چشم به راه شما هستیم. اطلاع رسانی در گروه‌های مجازی و به هر روشی که می‌توانید مزید امتنان خواهد بود.

✍🏻 سید حسن موسوی چلک ؛ دبیر مراسم

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

23 Oct, 03:26


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو چهارشنبه
▫️ ۳  تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۲  آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۹ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۳ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📸 حمید رضا احمدی

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Oct, 15:36


نِمویی دار و خال زردی بَئیتِه
مَله ره بی ته سوز، سَردی بئیته
نخامبه من پئیز مائَه زردی ره
برو مه دل دِلون ره دِیی بئیته
علی رمضانی‌پاچی


مازندران زیبا 😍

📍ساری-دودانگه-پاجی میانا

😍😍

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Oct, 03:17


مارسل کوزین متولد ۱۹۳۰ لوزان سوئیس پس از آشنایی با ناصر فخر سلطانی با او ازدواج نمود و در هنگام بازنشستگی‌اش که به ایران آمد مدارسی در ایران به کمک همسرش ساخت از جمله هنرستان دخترانه‌ای در تهمتن کلای بابل.
۳۰‌مهر مراسم‌افتتاحیه این هنرستان بود.

هاوِست - فرهنگ و هنر مازرونی

22 Oct, 02:58


🦋 شمـه صـوائی به خــئر و خاشی

📆 اَمرو سه‌شنبه
▫️ ۲  تیر ما    ۱۵۳۶ تبری
▫️ ۱  آبان ۱۴۰۳ خورشیدی
▫️۱۸ ربیع‌ الثانی ۱۴۴۶ قمری
▫️ ۲۲ اکتبر  ۲۰۲۴ میلادی

📌 برداشت چای در مازندران
📸 هدا کاشی‌پور

🆔 هاوست، کانال فرهنگ‌ و‌ هنر مازندران
@Haavest

1,724

subscribers

11,401

photos

3,290

videos