گوهرمراد/غلامحسین ساعدی @goharmorads Channel on Telegram

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

@goharmorads


اعضای کانال از دوستداران آثار زنده یاد #گوهرمراد هستند، آرزوی ما تاسیس بنیاد ادبی #ساعدی است.

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی (Persian)

کانال تلگرامی "گوهرمراد/غلامحسین ساعدی" با نام کاربری "goharmorads"، مکانی است که اعضایش از دوستداران آثار زنده‌یاد گوهرمراد هستند. گوهرمراد، نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی برجسته ایرانی بود که آثار خود را با استقبال عمومی برخورد می‌کرد. این کانال تلگرامی برای طرفداران و علاقه‌مندان به آثار این مرد بزرگ ایرانی تاسیس شده است. علاوه بر این، هدف اصلی این کانال ایجاد بنیاد ادبی به نام ساعدی است. بنیادی که هدف اصلی آن حفظ و ترویج آثار و ایدئولوژی‌های زنده‌یاد غلامحسین ساعدی است. اگر علاقه‌مند به ادبیات و فرهنگ ایرانی هستید و می‌خواهید با آثار گوهرمراد آشنا شوید، حتما به این کانال تلگرامی ملحق شوید و از محتوای ارزشمند و تاریخی آن بهره‌مند شوید.

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

30 Dec, 07:37


🎓گزارشی از برگزاری مراسم گلباران مزار غلامحسین ساعدی
يکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴

به دعوت فعالان سیاسی و فرهنگی و به طور مشخص باربد گلشیری، تعدادی از نویسندگان از جمله حسن حسام، نسیم خاکسار، حسین دولت آبادی و محسن یلفانی وتعداد قابل توجهی از طیف های مختلف فرهنگی و هنری و سیاسی کشورمان در اعتراض به اهانت یکی از مدافعان بازگشت سلطنت و سکوت افراد مسئول این طیف در قبال این اقدام زشت و لمپنی، در ساعت ۱۵ روز یکشنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ در گورستان پرلاشز پاریس گردهم آمدند تا با گلباران مزار این نویسنده آزاد اندیش، که جایگاه مهمی در ادبیات، تئاتر و سینمای کشورمان داشت، خشم و اعتراض خود را به گوش مردم کشورمان برسانند.

در این مراسم باربد گلشیری هنرمند معاصر و پسر زنده یاد هوشنگ گلشیری و حمید رضا جاودان هنرمند و بازیگر تئاتر در تجلیل از فعالیت های دکتر غلامحسین ساعدی سخن گفتند. حضور پر شمار هموطنان در این روز سرد زمستانی و تعطیلات نوئل و اول سال میلادی، چشمگیر بود.

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

28 Dec, 08:51


🎓 تابلو

پرنده آتشین بال جنگل فریاد
پرتره زنده‌یاد غلامحسین ساعدی

اثر: #هانیبال_الخاص

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

27 Dec, 20:32


🎓 نامه

زنده یاد #ساعدی از زندان مخوف #ساواک خطاب به برادرش:

"علی اکبر عزیزم
اگر مرا خفه کردند،
نعره مرا نمی توانند خفه کنند.
یادت باشد بعد از مرگ نیز
فریاد خواهم کشید.
فدایت بشوم"

#غلامحسین

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

27 Dec, 07:47


🎓 یادداشت

در پاسخ به پرسش‌های بسیاری از کاربران و علاقمندان ادبیات معاصر ایران، در خصوص اهانت تعدادی از وابستگان رژيم دیکتاتوری پهلوی به مزار زنده‌یاد #ساعدی ، متاسفانه موضوع صحت دارد و توهین کنندگان با وقاحت ویدیویی نیز از کارشان منتشر کرده و خبرگزاری‌های معتبر نیز خبر را منتشر کرده اند.
ساعدی پزشکی مردمی و نویسنده‌ای پیشرو و بزرگ‌ است که در تمام عمر برای ارتقای فرهنگی جامعه ایرانی تلاش کرد. ردپای او و اثارش قابل حذف یا انکار یا حتا فراموشی از هنر و ادبیات ایران نیست.
طبیعی است این نام بلند به خاطر ستیز او با جهل و حکومتهای خودکامه بوده است.
رژیم سفاک پهلوی و ساواک جنایتکارش در اوج قدرت نتوانستند، ساعدی را در زمان حیات، با زندانی کردن و شکنجه‌های وحشتناک خاموش کنند. اکنون که ساعدی بر قلب ملیونها شیفته ادبیات و هنر جاودانه شده و رژیم دیکتاتوری پهلوی در زباله‌دان تاریخ تجزیه شده است. به یقین چنین حرکت کودکانه و زشت حتا ارزش توجه نیز ندارد.


T.me/goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

27 Nov, 17:16


🎓 «رویان»

بر برگ برگ پاییز
بشکفته بود چون موج
از خیز خویش مغرور
توفان‌نورد و پاک
بشکوه و سربلند
عشقی که غنچه وار
در هر درون زاویه
پنهان همی گریست
رویان در سرزمینی از یخ
در بستری که مسکوت مانده بود
نا بر شکفته هیچ
بر راز سر سپید " سطری که خوانده بود
از پیش چشم روشن و شبگون مست خویش
بارانده بود اشکی
ای عابران صبح
این روز ابری بارنده و زلال
خاموشی دقایق بسیار هستی ام
این صبحگه منم

سیدسعید موسوی
#آبنوس_و_سپیده‌دمان

T.me/goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

27 Nov, 13:09


🎓 درگذشت

متاسفانه در کمال ناباوری #سیدسعید_موسوی
از گروه ادمین کانال زنده‌یاد #ساعدی، صبحگاه ششم آذرماه، در ۵۲ سالگی بر اثر ایست قلبی در زادگاه خویش در گدشت.

موسوی استاد ادبیات فارسی و شاعر گمنامی بود که در سرودن غزل، قصیده و شعر آزاد در بالاترین سطح درخشیده بود.
مشهورترین اثر او آبنوس و سپیده دمان است.

روحش شاد و یادش گرامی باد.

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

23 Nov, 20:56


T.me/goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

22 Nov, 19:06


🎓 یک توضیح دردناک

استاد ارجمندی که روزهای پایانی زندگی دکتر #ساعدی، کنارشان بوده است. برایمان نوشت:

" متاسفانه این گفته ی #مهرجویی در مورد خداحافظی او با #ساعدی صحت ندارد. ساعدی شبانه روزی مشغول کار روی سناریویی بود که قرار بود مهرجویی آن را کارگردانی کند.
مهرجویی هرگز با مهرجویی خداحافظی نکرده بود، فقط هنگام بازگشت به ایران از فرودگاه اورلی به او زنگ زده بود و خبر از بازگشتش به ایران را به او گفته بود؛ آن وقت بود که ساعدی از خبر رفتن مهرجویی مطلع شد. چند دقیقه قبل از رفتن او. بله در واقع همان وقت بود که ساعدی در هم شکست و اشک ریخت و زمانه ی نامرادی و نامرد فحش داد. ساعدی که #گوهر_مراد بود و پس از آن زیاد دوام نیاورد و آزاد شد..."

● با تشکر از ایشان

T.me/@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

22 Nov, 07:30


🎓 عکس

عکس‌هایی از مراسم‌خاکسپاری
زنده یاد #غلامحسین_ساعدی
آذر ۱۳۶۴
پرلاشز، پاریس

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

12 Nov, 15:43


🎓 یادداشت

چرا ساعدی همچنان معاصر ماست؟

#ساعدی از آن دسته نویسندگانی است که از درون دهه‌ی چهل، با اکنونیت ما سخن می‌گوید؛ گر چه امروزه هزاران مفهوم در عرصه‌ی نقد ادبی چون وانموده، هایپررئالیسم و… وارد شده است که اغلب در فرم رخ می‌دهند و محتوا را پیشاپیش نادیده می‌گیرند. جدای تلاش‌های بسیار او در ساختن تصاویر و فرم‌ها و شخصیت پردازی‌های آوانگارد در آثاری چون لال بازی، به زعم من، مسئله‌ی ساعدی خارج از چنین دسته‌بندی‌هایی در موقعیت‌یابی او در فهم زمانه است. او صرفاً بازنمایانگر نیست و اغلب شخصیت‌هایی مجاورتی‌ انتخاب می‌کند که با فاصله گرفتنشان از واقعیت مسلط، آن را وانمایی می‌کنند؛ فیگورهایی چون خاکسترنشینان، عزاداران، اهالی واگن‌های سیاه، حاشیه‌نشینان و مطرودان اجتماعی که مدام با قرار گرفتن در موقعیت‌های شهری و قلمروهای اکثریتی آنها را بحرانی می‌کنند. رئالیسم موجود در کار ساعدی، چنان برخاسته از وضعیت هستی اجتماعی شخصیت‌هاست که بعضاً او را با رئالیسم جادویی مقایسه می‌کنند. آشفته‌حالان بیدار بخت ساعدی، فیگورهایی حاصل از یک هستی بیرون گذاشته شده‌اند، آن‌هایی که به شمارش درنیامده و هیچ‌گاه سخن نگفته‌اند. آنها اکنون معاصر ما هستند و هنوز در حاشیه‌ی شهرها نفس می‌کشند. آن‌ها از خط سیر پیشرفت زمان، جا مانده‌اند و همان جایی هستند که روزگارانی پیش‌تر بوده‌اند؛ فیگورهای تکرارشونده‌ای که با تمام تحولات تاریخی، همچنان در مجاورت‌ها زیسته‌اند.

منبع:
مجله آنگاه/ مهدی سلیمی


👁 @goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

29 Oct, 20:07


🎓 t.me/goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

09 Sep, 06:19


🎓 آل احمد در سال ۴۶ با ساعدی به تبریز آمد به آن روزگار ستون روشنفکری معترض ایران بود و مقالات او بیش از داستان های او خوانده می شد. ساعدی هم در اوج خلاقیت ادبی و هنری بود... محفل صمد بهرنگی در تبریز محفلی ،ادبی هنری و سیاسی بود... اغلب بچه ها مترجم و نویسنده بودند... شاملو سردبیر خوشه، صفحه هایی را به انتشار آثار آنها اختصاص می داد... با هدایت صمد چند دانشجو انجمن ادبی و هنری دانشگاه تبریز را راه انداخته بودند، نقد شعر و داستان برپا می‌شد... در نخستین شماره مجله انجمن مجله صمد و بهروز و ساعدی و... شعر و قصه و مقاله داشتند... مجله گل کرد. صدایش به تهران رسید...آل احمد که به تبریز آمد گفت که ساعدی مجله را به او رسانده و او پسندیده است. قرار شد که اگر شماره دومی در کار باشد چیزی برای چاپ به ما بدهد شماره دوم مجله را ساواک در چاپخانه توقیف کرد...صمد با همان زلالی و قدرت اقناع که در او بود به آل احمدو ساعدی گفت چرا با دانشجویان گپ نمی زنی؟ جلسه ای با تو و ساعدی خواب آقایان محترم را به هم می زند... جلسهبا آل احمد و ساعدی شوکی است که فضای اختناق زده دانشگاه را تکان می دهد و به موجی منجر خواهد شد...

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

04 Sep, 07:17


🎓 درباره صمد

زنده‌یاد #غلامحسین_ساعدی در مصاحبه با ضیاء صدقی ماجرای
مرگ #صمد_بهرنگی را این طور می‌گوید:

صمد توی رودخانه ارس افتاد و مرد... بعد این شایعه را در واقع آل‌احمد به دهان همه انداخت. برای‌اینکه یکی از خصلت‌های عمدهٔ جلال، من نمی‌گویم بد است یا خوب و شاید هم اصلاً خوب است، یک حالت «Myth ساختن» است و «Myth پروری». و وقتی Myth می‌سازد، می‌تواند مثلاً دشمن را بیشتر بترساند؛ ولی نوشته یادم هست، که نمی‌دانم صمد مرده در چیز یا کشته شده. و این قضیه یواش‌یواش تبدیل شد به یک نوع چطور بگویم، اغراق‌گویی، نه دربارهٔ صمد، بلکه دربارهٔ خیلی دیگران..

*ترانه رودخونه ها - اجرا #رامش
شعر از #محمدعلی_بهمنی
آهنگساز صادق نوجوکی

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

30 Aug, 13:18


🎓 به بهانه سالگرد
#فرهاد_مِهراد
(۲۹ دی ۱۳۲۲ – ۹ شهریور ۱۳۸۱)
خواننده، آهنگساز و نوازندهٔ

وی از خوانندگان صاحب نام راک ایرانی بود که نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران را منتشر کرد. آنچه او را از دیگر خوانندگان هم‌نسلش متمایز می‌کرد، خواندن ترانه‌های اجتماعی است که در آثار موسیقی او متبلور شده است. این عنصر در مضامین تمامی ترانه‌های او کاملاً به چشم می‌خورد.
بَده… بَد بَد
چه امیدی؟…
چه ایمانی؟…

کَرَک جان خوب می‌خوانی
من این آواز پاکت را دراین غمگین خراب آباد
چو بوی بال‌های سوخته‌ات پرواز خواهم داد

گرت دستی دهد با خویش در دنجی
فراهم باش

بخوان آواز تلخت را،
ولیکن دل به غم مسپار
کَرَک جان!
بنده‌ی دم باش..

شعر: مهدی_اخوان‌ثالث
صدا: فرهاد_مهراد

T.me/goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

26 Jul, 06:43


🎓 یاد

هوشنگ ابتهاج و احمد شاملو
۱۳ فروردین ۱۳۳۱

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

25 Jul, 07:27


🎓 یاد

من شاهد کوشش های او[ #ساعدی ] بودم،
ساعدی مسائل را درک می‌کرد و می‌کوشید عکس‌العمل نشان بدهد،
اما دیگر نمی‌توانست.
او را اَرّه کرده بودند.

#احمد_شاملو
گفتگو با مجله‌ی آدینه، مردادماه ۱۳۷۱

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

05 Jul, 06:18


🎓 روی جلد  نمایشنامه

ضحاک
غلامحسین ساعدی

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

05 Jul, 06:09


🎓 نمایشنامه

ضحاک
غلامحسین ساعدی

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

11 Jun, 05:22


🎓 دو نمایشنامه همراه

هنگامه‌آرایان و باران
#غلامحسین_ساعدی

| دانلود|

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

25 Apr, 12:05


🎓 مستند

بزرگ شاعر آزادی
#احمد_شاملو

مستندی از: مسلم‌ منصوری

@goharmorads

گوهرمراد/غلامحسین ساعدی

25 Apr, 12:04


🎓 ویدئو
چهارمین جشن هنر شیراز ۱۳۴۹
نشست بررسی تئاتر امروز ایران

شاید نزدیکی نگاه #مهین_تجدد به نگاه ،رسمی موجب خشم آن گروه از هنرمندان در آن نشست شده بود. او دانش آموخته ادبیات، نزد بدیع الزمان فروزانفر، دکتر محمد معين و ذبیح الله صفا بود که به دفتر فرح پهلوی نزدیک بود و با روشنفکران منتقد سرشناس آشکارا زاویه داشت. او علایقش را در متون کهن دنبال می‌کرد و آن دوره نمایش ویس و رامین را ارائه کرده بود که با انتقاد شماری از جمله براهنی روبرو شده بود . #تجدد در این نشست منکر #سانسور شده بود!
در عین حال توقیف را برای برخی آثار شایسته دانسته بود!
همان سخن که با واکنش #داوود_رشیدی اداره کنندۀ نشست روبرو شده بود:
از بدیها یا خوبیهای سانسور این است که سانسورچی ها غالبا احمق اند
( تشویق حاضران از جمله خود مهین تجدد) شما فرمودید که چرا مثلا [نمایشنامه دیکته و زاویه اثر) غلامحسین ساعدی را اجازه دادند. من به عنوان مثال میگویم که ما در تقاضای اجازه این نمایش نوشتیم در راه‌انقلاب آموزشی است و آنها قبول کردند (تشویق حاضران) ...

با سپاس از:
اقای مهرداد حجتی

#غلامحسین_ساعدی
#دیکته_و_زاویه
#مهین_تجدد 
T.me/goharmorads