با کمی دقت در تصاویر کوه پیمایی یا کوهنوردی در سایر کشورهای جهان متوجه نکته جالبی خواهید شد ، و آن این است که چیزی به نام صعود سراسری در هیچ جای دیگری از دنیا وجود ندارد یا حداقل نگارنده نمونه ای مشابه آنرا ندیده است.
البته در سبکهای صعود در دههای میانی قرن بیستم از صعود محاصره ای استفاده می شده است که البته با صعود سراسری تفاوت های اساسی دارد، همچنین در صعود های تجاری نیز میتوان گفت که تقریبا تنها در مسیر نرمال قله اورست شاهد حضور گسترده تیم ها هستیم که البته دلیل آن نیاز مبرم دولت نپال به کسب منابع مالی و تامین بودجه می باشد.
اما داستان صعود سراسری خود چیز دیگریست. چهارصد نفر ، ۵۰۰ نفر و یا حتی تیمهایی با ۱۵۰۰ نفر نیز وجود داشته اند ، گویی اهریمنان در کوهستان منتظرند و ما به آنجا لشکرکشی می کنیم. نقاط مشترکی در این صعودها وجود دارد. عموما کیفیت این نوع از صعود به شدت پایین می باشد. آسیب به کوهستان و محیط زیست در نتیجه اصطلاحا صعودهای سراسری بالاست. میزان ارتباط برقرار کردن با طبیعت به دلیل حضور تعداد بالای افراد نیز به شدت کاهش می یابد.
از نقطه نظر دیگر این منطق بیان می شود که این نوع از صعودها باعث ارتقای سطح کوهنوردی می شوند که به نظر نتایج گویای این مسئله نیستند. از نگاه دیگر نیز بحث تبلیغات برای ورزش کوهنوردی مطرح می شود ، در حالی که صعودهای سراسری بالذاته ارایه دهنده الگویی غلط و ارایه تصویری نادرست از کوهنوردی به معنای کوهنوردی می باشند و در واقع مخدوش کننده مفهوم کوهنوردی به عنوان ورزشی دشوار هستند و بیش از پیش باعث کاهش تفاخر در کوهنوردی و پایین آمدن نگرش نسبت به آن در سطح ورزشهای همگانی می باشند.
در پایان به نظر میرسد صعودهای سراسری نه تنها عاملی در جهت رشد کوهنوردی نیستند بلکه باعث آسیب زدن به کوهستان ، کوچک شدن ورزش کوهنوردی در نگرش عموم جامعه و عدم ارتباط با طبیعت می شوند.
#به_قول_سهراب :
به سراغ من اگر می آیید
نرم و آهسته بیایید
مبادا که ترک بردارد
چینی نازک تنهایی من
🇮🇷🔺️🔺️🔺️🔺️🌐🇮🇷🌐🔺️🔺️🔺️🔺️🇮🇷
به متفاوت ترین کانال دوستدار محیط زیست بپیوندید:
👇
#دوست_دار_محیط_زیست
#environment_lover
🌐 Telegram ID :
@environment_lover 🌍🇮🇷🌍
(#نشر_دهید 🙏🏻)