تجویز منطقی دارو

@drugmed


قابل توجه همه دوستان و همکاران عزیز "

 از این پس می توانید تصاویر و نکات علمی"
تماس با ادمین ها
پیشنهادات_انتقادات
و یا تبلیغات خود را
به آدرس ذیل ارسال نمائید:

.
.
.

منتظر نظرات خوب شما هستیم ⚘

تجویز منطقی دارو

05 Oct, 09:16


گذار از “ارباب خواهی” به “آزادیخواهی”، راهی بسیار سخت و طولانی است که خاورمیانه با آن فرسنگ‌ها فاصله دارد.

ژاک لکان در جمع دانشجویان انقلابی 1968 پاریس می‌گوید:

«خواست انقلابی تنها یک پیامد دارد. این خواست همواره به گفتمانِ ارباب ختم می‌شود. تجربه این را ثابت کرده است، شما انقلابی‌ها آرزومند ارباب هستید و صاحب ارباب خواهید شد.»

پ.ن: لاکان معتقدبود که انقلابیون و نیروهای  رادیکال و تحول‌خواه، باهر شعار و ایدئولوژیی [آزادی، عدالت، برابری و..] به دنبال آزادی و عدالت نیستند بلکه به دنبال تغییر اربابان [حاکمان] خود هستند.
با برداشت لاکانی می‌توان گفت که مردم روسیه درسال۱۹۱۷ دنبال آزادی و برقراری عدالت نبودند بلکه از “ارباب تزار” خسته شده و به دنبال اربابی با شمایل لنین و استالین بودند.
شعارهای بسیاری از انقلابیون (در مرگ بر شاه و.. و در عین حال هورا کشیدن برای حاکمی دیگر) نشانگر این مسئله است.
فردی که در خیابان فریاد می زند: “کشور که شاه نداره حساب کتاب نداره” به دنبال آزادی نیست، بلکه به دنبال حاکم و اربابی با شمایل و ظاهری متفاوت است، اربابی که چند دهه پیش آن را پس زده و حالا دلش برایش تنگ شده است.



@drugmed

تجویز منطقی دارو

19 Aug, 20:43


به نام خدا

مجلس افتخار رای اعتماد به ظفرقندی را از خود سلب نکند/ ظفرقندی برای سلامت مردم فداکارانه به میدان آماده است/ دکتر ظفرقندی بهترین الگو برای جامعه پزشکی و پیراپزشکی است

امیدوارم نمایندگان مجلس هنگام رای اعتماد به وزرا، دولت آقای پزشکیان را از امتیاز حضور دکتر ظفرقندی محروم نکرده و در عین حال افتخار رای اعتماد به چنین فرزندی از میهن را از مجلس شورای اسلامی سلب نکنند.

دکتر ظفرقندی علاوه بر دانش بالا و نیم قرن تجربه معلمی، یکی از شریف‌ترین، پاکترین و دلسوزترین اعضای جامعه پزشکی است.

ایشان در کنار صلاحیت‌های عمومی و تخصصی که دارد از حمایت همه جریان‌های سیاسی و غیرسیاسی داخل جامعه پزشکی و پیراپزشکی نیز برخوردار است که واجد ارزش بسیار است.

امروز اگر بخواهیم یک الگوی خوب برای دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی در حوزه خودمان معرفی کنیم به طور حتم آقای دکتر ظفرقندی در صدر لیست قرار خواهد گرفت.

کسی که داوطلب این مسئولیت است شک نکنید از بن دندان به نظام جمهوری اسلامی و ارکان آن باور و اعتقاد دارد. دکتر ظفرقندی برای یک زندگی عافیت طلبانه و راحت و در عین حال با سرمایه اجتماعی بالا هیچ چیزی کم ندارد، بنابراین مطمئما برای خدمت، فداکاری، ارتقای سلامت مردم و تقویت شعارهای انقلاب اسلامی به میدان آمده است.

من جسارت دکتر ظفرقندی را از صمیم قلب تحسین می کنم و با توجه به اینکه رئیس جمهور در این دوره پزشک و جراج است انتظارات از حوزه سلامت قابل توجه خواهد بود. از طرفی دکتر پزشکیان در حوزه سلامت دارای دیدگاه‌ها و نگاه‌های خاصی است که تامین آنها کار راحتی نیست. ضمن اینکه هماهنگی با بخش‌های مختلف علمی، بهداشتی، درمانی و خدماتی نیز کار ساده‌ای نخواهد بود.

دکتر ظفرقندی و پزشکیان همزمان رئیس دانشگاه بوده اند به همین دلیل ارتباط بسیار قوی و صمیمانه‌ای دارند که این ارتباط می‌تواند تاثیر بسزایی در تحقق خواسته‌های شما نمایندگان و موکلانتان داشته باشند.

نفرات بعد از دکتر ظفرقندی آنطور که من اطلاع دارم فاصله بسیار زیادی با ایشان دارند و اینگونه نیست که اگر به دکتر ظفرقندی رای ندادید فکر کنید نفر بعد شایسته تر از ایشان خواهد بود.

امیدوارم شما نمایندگان مجلس، دولت آقای پزشکیان و سلامت عمومی را از امتیاز حضور دکتر ظفرقندی محروم نکرده و در عین حال افتخار رای اعتماد به چنین فرزندی از میهن را از مجلس شورای اسلامی سلب نکنید.

دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳

@drhasanhashemi

تجویز منطقی دارو

19 Aug, 20:36


🔴 رای اعتماد

دکتر اورمان نظامی، پزشک متخصص داخلی و فعالی صنفی


دیروز در مجلس شاید داغترین مباحث، مربوط به بررسی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود، وزارتخانه ای که به دلیل اهمیت ویژه معیارهای شاخص سلامت و درمان، در بررسی کارکرد دولتها همواره جایگاه ویژه‌ای دارد. بالاخص این بار که رئیس جمهور خود یک پزشک است و سابقه وزارت نیز دارد. لذا خواهی نخواهی، تمرکز خاصی بر این وزارتخانه خواهد داشت و وزیر پیشنهادی اش با جمله بسیار معروفی وارد کارزار شده که به مذاق بسیاری خوش آمد:
«حرام دانستن بازی سیاسی با سلامت مردم»

اما نکته جالب توجه این است که شاید بتوان به‌جد گفت او یکی از سیاسی ترین وزرای پیشنهادی دولت است! و مشکل نمایندگان مخالف با او غالبا اختلافات سیاسی است!!

با مطالعه برنامه وزیر پیشنهادی و با استناد به اقوال آگاهان و دوستان دست‌اندرکار امید می‌رود که در صورت رفتن این وزیر پیشنهادی به وزارتخانه، نفس سیستم درمانی کشور از حالت نقصان و افول خارج شده و امید به بهبودی‌اش باشد.
گرچه وزیر پیشنهادی روز گذشته می‌بایست در صحن مجلس به اعتراضات پرستاران نقاط مختلف کشور در این روزها اشاره مینمود تا مخالفین سیاسی‌اش دست از مخالفت‌های سیاسی بردارند و در برنامه‌های او غور کنند و این نکته‌ای بود که باعث شک در ذهن اکثر ما شد!

🔸 اینکه او هیچ اشاره‌ای به وقایع این روزها در بیمارستان‌های مختلف نکرد، کمی مایه ناامیدی برای ماست!

🔸 آیا او از اتفاقات اخیر بی‌خبر است؟ واگر چنین است چنین فردی برای وزارت مناسب است؟

🔸 آیا سکوتش در مورد اعتراضات صنفی پرستاران به مثابه سیاسی دانستن اعتراضات آنان است؟

🔸 آیا او وزیری سخت و انعطاف ناپذیر خواهد بود؟

🔸 آیا اعتراض برای گرفتن حقوق کاری از سوی بخش مهمی از کادر درمان از نظر او سیاسی تلقی میشود؟

🔸 آیا سکوتش نسبت به اعتراضات اخیر در صحن مجلس، یک پالس و علامت به نمایندگان بود  به نشانه همراه بودنش با مخالفین در صورت نیاز؟! حتی اگر معترضین از زیر دستان وزارت خود وی باشند؟!

لذا بسیار بهتر میشود اگر وزیر پیشنهادی موضع خود را در قبال این موضوع به صورت شفاف بیان نماید، چرا که قطعا چنین شفافیتی انگیزه بسیار مثبتی برای همه کادر درمان جهت ادامه کار در دولت جدید خواهد بود.
🗓 ۲۹ مرداد ۱۴۰۳


پایگاه خبری پزشکان و قانون

تجویز منطقی دارو

14 Aug, 06:13


درمان دارویی جدید غیر آرام بخش برای اختلالات اضطرابی :


داروهای موجود برای اضطراب مانند دیازپام و لورازپام یک پیام رسان شیمیایی در مغز هستند که به نام گاما آمینوبوتریک اسید (GABA) شناخته می شود.
بنابراین این داروها به عنوان داروهای GABAergic شناخته می شوند و در عین حال که در برابر اضطراب موثر هستند، دارای مشکلات آرام بخشی (کاهش آگاهی) و اعتیاد هستند .
موسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت (NIHR) مرکز تحقیقات بیومدیکال مادزلی با همکاری  شرکت داروسازی Bionomics Ltd  ‌؛  توانستند داروی  BNC210  را تولید کنند. ‌
دارویی که برای کاهش اضطراب طراحی شده و در عین حال از مشکلات درمان های موجود جلوگیری می کند. این بر روی یک سیستم شیمیایی متفاوت در مغز (کولینرژیک) کار می کند که در سیگنال دهی عدم قطعیت و تشکیل خاطرات مهم است.



https://t.me/drugmed

تجویز منطقی دارو

12 Aug, 07:13


سه داروی کولین استراز برای درمان آلزایمر:


معمولاً سه مهارکننده کولین استراز تجویز می شود:
الف -
دونپزیل (آریسپت) برای درمان تمام مراحل بیماری تایید شده است. به صورت قرص یک بار در روز مصرف می شود.

ب- گالانتامین برای درمان بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط ​​تایید شده است. یک بار در روز به عنوان یک قرص با رهش طولانی یا دو بار در روز به عنوان یک قرص یا مایع مصرف می شود.

ج- ریواستیگمین برای درمان بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط ​​تایید شده است. به صورت قرص دو بار در روز مصرف می شود. پچ پوستی ریواستیگمین (Exelon) که برای درمان تمام مراحل بیماری آلزایمر تایید شده است، روزانه تغییر می کند.




https://t.me/drugmed

تجویز منطقی دارو

23 Jun, 04:46


مادامیکه که  ایرانیان خلق و خوی دیکتاتوری دارند محال است از شر حکام دیکتاتور رهایی یابند!

#محسن_رنانی

نوروز گذشته توانستم خواندن کتاب «نقد و تحلیل دیکتاتوری» نوشته «مانس اشپربر» را به پایان برسانم.

این روانشناس آلمانی، کتاب را در ۳۲ سالگی و در دهه ۳۰ میلادی پیش از آنکه هیتلر جهان را به کام جنگ جهانی دوم بکشاند، نگاشته است. او در کتاب خود از روی تحلیل روانی رفتار دیکتاتورها، پیش‌بینی کرده که کسی مانند هیتلر سرانجام خودکشی خواهد کرد. این کتاب که منتشر شد، نویسنده‌اش نه تنها ناچار شد برای مصون ماندن از خشم نازیها به زندگی پنهانی روی آورد که کمونیست‌‌های پیرو استالین نیز خواندن این کتاب را ممنوع کردند.

این کتاب توسط کریم قصیم به فارسی ترجمه و درسال۱۳۶۳ توسط انتشارات دماوند به چاپ رسیده است، انتشارات دماوند در سال ۶۴ تعطیل شد.

اشپربر در این کتاب که متنی بسیار روان و گیرا دارد، با تحلیل *روان‌شناختی شخصیت و رفتار دیکتاتورها نشان می‌دهد که آنها به خودی خود دیکتاتور نمی‌شوند، آنها پیامد رفتار توده‌هایی هستند که خوی دیکتاتوری بخشی از آنهاست.*

*برای آن که دیکتاتوری برای همیشه از جامعه‌ای رخت بربندد، باید روحیه دیکتاتوری توده‌ها از میان برود.*

*یادمان نرود که ما ایرانی‌ها رابطه خوبی با ضعیف‌تر از خودمان نداریم.* ببینید بچه‌هایمان به سوی گربه‌ها و سگ‌ها سنگ می‌اندازند، سواره‌ها به پیاده‌ها رحم نمی‌کنند، همه‌مان در کار خودمان فرمانروایی می‌کنیم. بقال حاکم است، نانوا حاکم است، راننده تاکسی حاکم است. مامور پلیس و قاضی و همه‌‌ و همه در کار خود می‌خواهیم حکومت کنیم. وقتی در خیابان دزد را می‌گیریم به جای آن که تحویل پلیس‌‌اش بدهیم اول به او کتک مفصلی می‌زنیم، پلیس‌مان وقتی خطاکاری را دستگیر می‌کند اول او را می‌زند.
هر جای خیابان که دوست داشتیم پارک می‌کنیم.
وقتی کسی با ما تصادف کرد با چماق پیاده می‌شویم.
وقتی داخل کوچه‌ای باریک رانندگی می‌کنیم، حتما باید راننده مقابل دنده عقب بگیرد تا ما رد شویم چون کوچه ارث پدرمان بوده!

*اینها همه نشانه‌‌های خوی دیکتاتوری نهفته‌ای است که در همه ما وجود دارد.*
اشپربر نشان می‌دهد که چگونه شخصیت روانی یک دیکتاتور در گذر زمان تحول می‌یابد و او را از یک زندگی معمولی محروم می‌کند. به گونه‌ای که دیکتاتور رفته رفته دچار سادیسم (دیگر آزاری) و سپس مازوخیسم (خود آزاری) می‌شود.

اشپربر با دسته‌بندی انواع ترس نشان می‌دهد که *دیکتاتورها دچار «ترس تهاجمی» هستند* و در واقع بخش بزرگی از رفتار آنها ناشی از این نوع ترس است. اشپربر معتقد است *اعتیاد به دشمن‌تراشی و ایده «دشمن‌انگاری هر کس با ما نیست»* از سوی دیکتاتورها رهاورد ترس عمیقی است که در آنها نهفته است. او از قول افلاطون می‌نویسد «هر کس می‌تواند شایسته‌دلیری باشد بجز دیکتاتور» و بعد خودش به زیبایی و با تحلیل روان‌شناختی نشان می‌دهد که این سخن افلاطون چقدر دقیق است. در واقع نشان می‌دهد که دیکتاتوری ویژگی است که در نبود شجاعت پیدا می‌شود. و *این رفتار در همه سطوح قدرت (پدر، معلم، رئیس اداره، پلیس محله و ...) نمود دارد.* ولی وقتی توده‌های دارای خوی دیکتاتوری با یکی از دیکتاتورها همراهی می‌کنند و از او پشتیبانی می‌کنند، از او یک فرمانروای به تمام معنی دیکتاتور می‌سازند.

اشپربر نشان می‌دهد که چگونه ترس در گذر زمان به نفرت تبدیل می‌شود و آنگاه توده‌ها برای ارضای نفرتشان از عده‌ای، دیکتاتوری را یاری می‌کنند تا آنان را نابود کند و بعد دوباره زمانی می‌رسد که توده‌‌ها به علت نفرت از همین دیکتاتور، او را به کمک دیکتاتور دیگری به چوبه‌دار می‌سپارند.

او به زیبایی نشان می‌دهد که چگونه *دیکتاتورها با ساده کردن مسائل پیچیده زندگی، راه ‌‌حل‌های عامه پسندــ اما غیر قابل اجراــ می‌دهند و اصلا هم نگران عدم قابلیت اجرای این ایده‌های خود نیستند، چرا که آموخته‌اند وقتی راه حل‌شان به نتیجه نرسید به‌ راحتی می‌توانند با انداختن مسئولیت این ناکامی ‌به گردن دیگران (دشمنان فرضی)، این ناکامی را تبدیل به فرصتی کنند تا نشان دهند که دشمنان‌شان چقدر قدرتمند‌ هستنند و نمی‌گذارند تا آنها به اهدافشان برسند.*

اشپربر البته تحلیل‌اش را معطوف به شخصیت سیاسی خاصی نمی‌کند ولی برخی مثال‌هایش را از رفتار دیکتاتورهای زمانه‌اش (استالین و هیتلر) می‌آورد.
@drugmed

تجویز منطقی دارو

13 Jun, 21:25


معاون توسعه وزیر بهداشت حین خدمت فوق لیسانس و دکترای بازرگانی گرفته ، به جای اینکه توبیخ شود با نهایت گستاخی درخواست هیات علمی شدن خودش را به زیر دست های خود داده ،
با مدرک مدیریت بازرگانی احتمالا می خواد آموزش قیمت گزاری جان مردم را برای دانشجوی داروسازی و پزشکی آموزش دهد.

تجویز منطقی دارو

29 May, 19:59


تداوم کمبود دارو !

میرمحمدی، عضو هیات رئیسه مجلس دوازدهم عنوان کرد


عدم تامین ارز به موقع و مکفی برای حوزه دارو از نقاط ضعف دولت است

🔸 عضو هیات رئیسه مجلس دوازدهم گفت: مجلس پیگیری های لازم را خواهد داشت و امیدواریم بتوان دولت را به صورت کامل وجامع مجاب کنیم که ریال و ارز دارو را به خوبی تامین کند تا با روند کاهشی مشکل کمبود دارو، شیرخشک و تجهیزات مصرفی پزشکی مواجه شویم.

@drugmed

تجویز منطقی دارو

29 May, 19:37


🔴 در ستایش پزشکان و پیراپزشکانی که رو به زیبایی‌کاری آورده‌اند

یادداشتی به قلم دکتر مجتبی احمدزاده، جراح عمومی



در زمانه‌ای که واژه حمایت از نخبگان وارد شده به رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی و سیلی‌خورده از واقعیات یک اقتصاد و جامعه دلال‌محور، نادرترین کلیدواژه در میانه شومن‌بازی و نطق‌های مسوولین سلامت کشور است

و متولی سلامت کشور، آنطور که خودش خود را در جوابیه به انجمن پزشکان عمومی توصیف کرده، آگاهانه و یا غافلانه و جاهلانه خیال کرده در و دیوار بیمارستان‌هایی که بدون توجیه عقلانی ساخته می‌شوند، قادر به حفظ سلامت مردم هستند

و نیروی انسانی نه تنها تأثیر و دخلی در این موضوع ندارند، بلکه مزاحم و طفیلی این خوان بی در و پیکر محسوب می‌شوند

و لذا متولی، بودن خود را در ساخت هر چه بیشتر تخت در ده‌کوره‌های سفلی و علیا می‌بیند و یا سعی دارد تلقی و قلمداد کند

و در زمانه‌ای که هیچ نهاد و مرجع عاقلی لزومی نمی‌بیند این متولی را بخاطر فرار کادر درمان از کشور و نابود کردن مهمترین سرمایه لازم برای حفظ سلامت مردم، محاکمه و مجازات کند،

این پزشکان و پیراپزشکان زیبایی‌کار که به ابتکار شخصی خود راهی برای بقای خود در کشور پیدا کرده‌اند تا شاید این زمانه سخت بگذرد و عقل به اداره کشور برگردد، سزاوار ستایش‌اند.

تجویز منطقی دارو

26 May, 20:05


وزیر بهداشت: فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت تصویب شد

عین اللهی، وزیر بهداشت:
🔹️تلاش زیادی برای تصویب پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت در دولت و مجلس انجام شد و این طرح در مجمع تشخیص مصلحت، مورد بحث قرار گرفت که ‌روز گذشته ‌استدلال‌های لازم را ارائه کردیم و مورد موافقت قرار گرفت.
🔹برقراری فوق‌العاده خاص از خواسته‌های رئیس‌جمهور شهید بود که مورد تایید مجلس و سازمان برنامه و بودجه هم قرار گرفت‌ و در آینده نزدیک به کارکنان نظام سلامت پرداخت می‌شود.
@drugmed
👋

تجویز منطقی دارو

26 May, 20:02


عوارض ترانگزامیک اسید جهت خونریزی دندان 👆

@drugmed

تجویز منطقی دارو

23 Apr, 04:43


قطره جدید چشمی ضد آلرژی :
از خانواده کورتیکواستروئیدهاو
برای خارش وقرمزی چشم بعداز جراحی بانظر متخصص چشم
وبرای رفع خارش ناشی ازعفونتها همزمان با آنتی بیوتیک توسط متخصص عفونی تجویز میشود
@drugmed👈📲

تجویز منطقی دارو

19 Apr, 08:56


🌀انجمن داروسازان ایران از سه سازمان بیمه‌گر کشور شکایت کرد

🔸با ابلاغ ماموریت انجمن داروسازان ایران به نماینده حقوقی انجمن داروسازان شعبه اصفهان، فرایند شکایت داروسازان کشور برای پیگیری اخذ جرائم تاخیر تادیه مصرح در قانون از سازمان‌های بیمه‌گر به صورت رسمی آغاز شد./فانا

🔹بنا بر اخبار غیر رسمی،شورای عالی نظام پزشکی در جلسه۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳،طرح شکایت از سازمان تامین اجتماعی به دلیل تعلل در پرداخت مطالبات را تصویب نمود.

@drugmed

تجویز منطقی دارو

19 Apr, 07:26


استعفای رییس کمیسیون تعرفه شورای عالی نظام پزشکی:

در جلسه شورای عالی نظام پزشکی روز پنج شنبه ۳۰ فروردین ماه  که به صورت آنلاین پخش می شد،اشکان آذرکیش عضو شورای عالی نظام پزشکی و رییس کمیسیون تعرفه در اعتراض به عدم توجه به خواسته های تعرفه ای جامعه پزشکی ،حرف های تکراری،ملالت بار ،بی اثر و بی نتیجه ای که هر سال  برای تعرفه گفته می شود، استعفای خود را از ریاست کمیسیون تعرفه نظام پزشکی اعلام کرد و گزینه حمایت از نافرمانی مدنی را در موضوع تعرفه پیشنهاد نمود.



@drugmed

تجویز منطقی دارو

31 Mar, 16:02


‍ تحلیل جامع دکتر بابک خطی - پزشک کودکان و فعال صنفی - اجتماعی از علل و ریشه‌های افزایش موارد خودکشی در جامعه پزشکی

🔸 فاجعه اتفاق تلخ مرگ پزشک متخصص قلب لرستان و سیر خودکشی‌های زنجیره‌ای دستیاران تخصصی و نیروهای طرحی

🔸 وزارت بهداشت متهم اصلی و هل‌دهنده پزشکان طرحی و دستیاران تخصصی به سمت افسردگی، اضطراب و اتفاقات غیرقابل برگشتی چون خودکشی است، چرا که برای گرداندن مجانی بیمارستانهای دولتی و آمورشی سراسر کشور استثمار همه‌جانبه و تحت فشار گذاشتن روحی و جسمی  پزشکان متخصص طرحی و دستیاران تخصصی را به عنوان سیاست رسمی خود برگزیده  است.

🔸 چه کسی شماره ملی خانم دکتر بخشی را در برج عاج فلامک - ساختمان وزارت بهداشت - بلاک کرده است تا ایشان اجازه ورود به ساختمان و پیگیری کارهای خود را نداشته باشد؟!

🔸 چه کسی در حالی‌که بررسی پرونده ایشان در کمیسیون خاص - به دلیل فوت پدر و مادرشان - همچنان در جریان بوده، تعهد محضری ایشان را به اجرا گذاشته است تا ناچار شود با شرایط نابسامان روحی به اجبار  به محل طرح خود مراجعه کند؟

🔸 چه کسانی با جعل نام هیات علمی ایشان را تهدید کرده مورد بدترین توهین‌ها و تحت بدترین فشارها قرار داده‌اند؟

🔸 چه کسی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان حقوق ایشان را نصف کرده است؟!

🔸 معاونت درمان وزارتخانه و لرستان الان حق اظهار نظر و قول پیگیری ندارند چرا که اکنون خودشان در این قضیه متهم هستند.

🔸 قاضی‌زاده هاشمی - وزیر اسبق بهداشت - نیز حق دادن بیانیه در محکومیت این ماجرا را ندارد، چرا که  خودش متهم ردیف اول تقسیم نیروهای طرحی با امضاهای طلایی و رانتی بوده که از جمله در مورد دختران و دامادهای ایشان نیز اجرا شده است، چنانکه دختر و داماد عین‌اللهی وزیر فعلی هم با همین رانت به نزدیکترین مکان ممکن منتقل شده‌اند.

🔸 به یاد داشته باشیم مساله بزرگتر از لرستان بوده، صدای کمک خواهی و اعتراض پزشکان از تمام بیمارستان‌های کشور به گوش می‌رسد.

مساله‌ای که به‌خاطر ساختار سیستماتیک فاسد وزارت بهداشت که در آن - به جز استثناها - فقط انسان‌های خوش خدمت، بله‌قربان‌گو، با اختلالات شخصیت، هذیانهای خودبزرگ بینی و ولع قدرت امکان رشد دارند و صاحب مسئولیت می‌شوند و سرنوشت نیروهای درمانی تمام کشور در اختیارشان قرار می‌گیرد.

🔸 پیگیری این موضوع در حال حاضر هم فقط بخاطر فشار اجتماعی جامعه است و با احتمال بالا توسط افراد ناصالحی صورت می‌گیرد که در همان سیستم رشد کرده‌اند و این یعنی ما مردم و جامعه پزشکی باید پیگیر باشیم و به آنها اجازه انحراف و به بوته فراموشی سپردن این پیگیری‌ها را ندهیم.


پایگاه خبری پزشکان و قانون

@drugmed

تجویز منطقی دارو

29 Mar, 17:03


🤬🤬🤬 پرستوی بیچاره قربانی رانت خواران وزارت بهداشت و نظام پزشکی

طبق اخبار منتشر شده در فضای مجازی، کمیسیون ویژه با تغییر محل طرح یک دختر بیچاره مخالفت کرد اما با تغییر رشته فرزند یک مقام عالی رتبه وزارت بهداشت به رشته پوست دانشگاه تهران موافقت نمود!!
درحالی که در تمام دفترچه های ثبت نام رزیدنتی جمله ^تغییر رشته و انتقالی در دوره دستیاری ممنوع است^ به چشم می خورد.

گویا همه در برابر قانون برابرند اما برخی برابرترند

گفته می شود همسر آن مقام عالی رتبه نیز که قبلا محکوم به انفصال دائم از طبابت شده بود ناگهان مجاز به طبابت گشته است!
این مقام عالی رتبه در بازرسی وزارت بهداشت صندلی گرم و نرمی دارد پس نمی توان از چنین وزارتی انتظار تحقیق بی طرفانه در مورد مرگ یک دختر تنها  را داشت
اما
سازمان نظام پزشکی باید به ولی نعمتان خود یعنی پزشکان ایران توضیح دهد که محکومیت همسر آن جناب در سال ۹۷ چگونه در سال ۱۴۰۰ و به محض نشستن آن جناب بر آن صندلی گرم و نرم لغو شده است؟

@drugmed

تجویز منطقی دارو

28 Mar, 11:47


تقاضای القایی سیستماتیک


● مهمترین متاع قابل فروش پزشکان  Medical judgement یا همان قضاوت پزشکی است. اگر خریدار خدمت (دولت یا بیمه) این متاع را به قیمت مناسب نخرد، پزشک چند راه بیشتر ندارد
- از درمان خارج شود
- از شغل خارج شود
- از کشور خارج شود
- هرچیزی جز قضاوت پزشکی  صحیح بفروشد (تقاضای القایی )  

● ایا اگر قضاوت بالینی پزشک  این است که بیمار را بستری نکند ،برای او  دارو تجویز نکند ، برای او بررسی های تشخیصی انجام ندهد ولی خریدار خدمت قضاوت پزشکی صحیح را قیمت گذاری نکرده و ارزش ویزیت را که بهترین راه بهینه سازی هزینه های خریدار خدمت و بیمار است را نپردازد  هر چیز دیگری که  فروخته شود بیراه رفتن و هزینه سازی است
چه تجویز دارو شود
چه درخواست بررسی تشخیصی شود
چه تصمیم به اجرای مهارت پزشکی گرفته شود
چه بیمار  بستری شود
چه فالو آپ های مکرر برقرار شود
خریدار خدمتی که عامدانه  ویزیت با کیفیت من را با قیمت مناسب نمیخرد، حالا باید
پول دارو بدهد
پول بررسی تشخیصی بدهد
پول  تخت روز بدهد،
پول عمل جراحی یا بستری غیرضروری حتی در آی سی یو بدهد
پول ویزیت های مکرر برای فالو آپ غیر ضرور بدهد
پول راه اندازی تخت بیمارستانی غیر لازم بدهد
پول خرید تجهیزات غیر لازم بدهد
پول راه اندازی تشکیلات اداری غیر لازم بدهد
مثال زیر میتواند ذهن خواننده را روشن کند

● در آخرین گزارش ۲۵ هزار تخت بیمارستانی در ایران کم داریم. فرض کنید اگر تنها متاع قابل عرضه پزشک (ویزیت استاندارد و با کیفیت : Medical judement) را خریدار خدمت به قیمت مناسب بخرد، تا چه حد نیاز به تخت کاهش می یابد. (هزینه هر تخت عادی امروز با محاسبه سود سرمایه خوابانده شده برای حداقل سه سال دیگر حدود ۱۰ میلیارد تومان است )

● بخش قابل ملاحظه ای از مشکلات حوزه درمان در همین نکته میگنجد

● تنها راه نجات درمان این است که خریدار خدمت ، medical judement را بخرد و این تنها مسیر نجات اقتصاد درمان است. بیمه ها بیشترین اعتبارات را صرف diagnostic tools میکنند، تعداد و دفعات ویزیت را میخرد نه کیفیت آنرا: اگر خریدار خدمت، متاع مناسب را با قیمت مناسب بخرد، قطعا امکان هر نوع نظارت موثر و دقیق بر آنرا نیز خواهد داشت  مانند کشورهای توسعه یافته که در مقابل پرداخت هزینه مناسب انتظار دریافت خدمات با کیفیت دارند

حال سوال مهم این است که آیا حکمرانی سلامت این نکات را نمیداند ؟
به هیچ وجه باور پذیر نیست که این توالی نادرست ناشی از عدم پرداخت هزینه مناسب قضاوت پزشکی توسط خریداران کلان خدمات پزشکی ادراک نشده باشد و انها حجم هزینه های تحمیل شده بر کشور را ندانند
سازمانهای بیمه گر از القایی بودن بسیاری از خدمات مطلع هستند و حتی با جزییات دقیق میدانند که چه خدمت ، وسیله و یا بررسی غیر واقعی است 
پس علت ادامه یافتن این شیوه چیست ؟

پاسخ این است :
عده ای خاص از ایجاد نیازهای کاذب و تقاضا های القایی سیستماتیک منفعتهای کلان سیاسی و اقتصادی میبرند و تنها راه دوام این منافع شفاف نبودن پروسه هاست
مقاومت در مقابل پرداخت ویزیت منطقی بابت قضاوت پزشکی صحیح به این علت است که موجب خشکانده شدن بسترهای ناشفاف و مبهم میشود و امکان بسیاری از سوء استفاده ها بسیار کلان  از بین میرود
به مثال احداث  تخت های بیمارستانی  برمیگردیم اگر با اعمال شیوه مدیریت صحیح حتی فقط  نیاز به ۲۰ درصد از آن ۲۵۰۰۰ تخت از بین برود به مفهوم صرفه جویی به میزان ۵۰ هزار میلیارد تومان و برابر کل هزینه های بیمه سلامت در سال ۴۰۲ است
اما حذف چنین اعداد کلانی شبکه بزرگی از رانت خواران را ناراضی خواهد کرد به همین علت باید ریشه مقاومت سنگین در مقابل عدم پرداخت واقعی هزینه قضاوت پزشکی را در جایی دیگر کاوید
نفع برندگان از تقاضاهای القایی کلان و سیستماتیک شده هیچگاه به میل خود درهای سود خودرا نخواهند بست حتی اگر در تریبون های عمومی بابت تقاضاهای القایی سخنرانی های اتشین هم بکنند کسی نباید جدی بگیرد


 دکتر علیرضا صداقت

@drugmed

تجویز منطقی دارو

27 Mar, 16:08


"داستانک"

*یک عبرت واقعی تاریخی*


*هلاکوخان مغول* بعد از فتح بغداد و استقرار در کاخ *سی و هفتمین خلیفه  عباسی المستعصم بالله* و منقرض نمودن حدود ۵۰۰ سال حکمرانی عباسیان در بغداد رو به *خلیفه عباسی* کرده و گفت:
*در هر اتاق از این قصر، ده کنیزک نازک بدن خزیده‌اند، مگر تو در یک لحظه چند زن می‌توانی اختیار کنی؟*
*در مطبخت چندین خوالیگر (آشپز)، چندین طعام می‌پزند؟ مگر تو چند طعام با هم میتونی بخوری؟*
*از این سقف‌های بلند و دیوارهای محکم و سراپرده‌های مخملین چه حاصل؟ و در تمام  بلاد، مسلمین به من گفته‌اند که خلیفه مسلمین ظاهراً مسلمان است ولی باطناً شیطان است و به رعیتش بسیار ظلم می‌کند!!*

*من، هلاکو خان، سردار مغول از همان غذایی می‌خورم که سپاهیانم می‌خورند، و بر همان اسب می‌نشینم که سربازانم می‌نشینند، و بر همان زمین می‌خوابم که سربازانم می‌خوابند.*
و رو کرد به حضار دربار بغداد و گفت:
شما که بسیاری‌تان *عالمان دین هستید و مردان خدا،* به من بگویید که:
*حکمران ظالم مسلمان را دوست‌تر می‌دارید یا حاکم کافری که به عدل حکومت کند؟!*
مجلس ساکت شد در سرتاسر صحن مستنصریه کسی سخن نمی‌گفت!
هلاکو پرسشی بسیار مهم پرسیده بود!
*به راستی کدام یک از این دو، به مردمان  نفع بیشتری می‌رساند؟!*
*حکمرانی که دم از دین می‌زند اما بساط ظلم می‌گستراند و اسباب جور فراهم می‌کند؟ یا حاکمی که کافر است اما بر مردمان به عدالت و برابری حکم می‌کند؟!*
مجلس همچنان ساکت بود!
پیری از میانه صحن به پا خاست و گفت:
*ای سردار فاتح مغول، پاسخ پرسش خود را از من بشنو، ما مسلمانان بغداد و کل مملکت اسلامی حکمرانی حکمران عادل کافر را بر حکمرانی مسلمان ظالم ترجیح می‌دهیم!*
*چون کفرِ حاکم عادل به خودش برمی‌گردد و عدل او به مردم و جامعه‌اش، و دین حاکم ظالم به خودش برمی‌گردد، ولی ظلم و جورش به مردم و جامعه! و اگر این نبود، تو امروز به سادگی بر دارالخلافه مسلمین دست نمی‌یافتی!*
*چون ما بخاطر ظلم و جورش در مقابل تو هلاکوی مغول حمایتش نکردیم و اکنون اسیر تو شد! بر ما حکمران کافری بگمار که به عدالت حکم براند، ما دیگر از حکومتی که به نام اسلام بر مسلمین ظلم کند خسته‌ایم.!*

*هلاکو دستور داد خلیفه مسلمین را  نمد پیچ کردند آنقدر مشت و لگد کوب کردن تا به قتل رسید و هیچ امداد غیبی هم شامل جانشین خود خوانده پیغمبر نشد و به قتل رسید.*
*تا درس عبرتی در تاریخ شود. که مردم در تاریخ انتخاب حکمران کافر عادل را بر حکمران ظاهراً مسلمان ظالم ترجیح دادند!*

*دستبرد به بیت المال، دروغ گویی، اختلاس، رشوه، جایگزینی افراد ناشایست در پست های مدیریتی مملکت، داماد و فامیل بازی، چاپلوسی، پاچه خواری، مفت خواری، رانت بازی و...*
*مصادیق ظلم به مردم است و...*
*هر مملکتی را بالاخره به اضمحلال خواهد کشاند!**

صبر شادمانه 
امروز ماموریت روشنفکری، کارِ فکری و تولید اندیشه نیست، بلکه شادمان نگهداشتن جامعه و امیدوار نگهداشتن جوانان است!
جوانان، سرمایه‌های اصلی کشورند، اگر شادمانه و امیدوار بمانند، هیچ نگرانی نیست، دوباره کشور را می‌سازند. حکومت، گرفتار بیماریهای پیرانه‌سری است،‌ یعنی هم ناتوان‌تر از آن است که خودش را بازسازی کند و هم ناتوان‌تر آن است که بتواند مانع تحولاتی شود که این جوان‌ها خواستار آن هستند.

اکنون ما چه کنیم؟
ما باید ورزش کنیم!
به هر بهانه‌ای مهربانی و شادمانی کنیم،
در خانواده و محله جلسات کتابخوانی راه بیندازیم، موسیقی بنوازیم، برقصیم، از کودکان کار حمایت کنیم، جوان بیکاری را شاغل کنیم،
به نیازمندی وام بدهیم، پیادگان را سوار کنیم، به هم احترام بگذاریم،
تمیز نان بپزیم،
خوب رانندگی کنیم، در دادوستد راستگو باشیم، از بیماران نیازمند حمایت کنیم، گذشت داشته باشیم، در خیابان بداخلاقی نکنیم و همه جا به هم رحم کنیم تا این دوره سختی و سرسختی بگذرد.

ما به دوره‌ای از «صبر شادمانه» نیازمندیم.  

محسن رنانی

@drugmed

تجویز منطقی دارو

20 Mar, 07:37


نوروز سنت نیست، فرهنگ است.
فریدون مجلسی

نوروز سُنت نيست، فرهنگ است، نوروز نقاشی و رنگ‌آميزي است، هنر است. نوروز موسيقي و تازگي و جواني و عشق و دوستي است. نوروز نماد پيروزي نيكي بر بدي است. تعادل بهاري است، كنار گذاشتن كينه‌ها و پاس داشتن دوستي‌ها و خويشي‌ها است، پرورنده صلح و آشتي است. نوروز خانه‌تكاني و دور كردن پلشتي و آلودگي از آشيانه و از خويشتن است. نوروز زمان تازگي و شادي و لبخند است. نوروز بالا‌تر از سُنت است.
بوداييان براي رسيدن به عبادتگاه‌شان رنج و درد بسيار بر خود روا مي‌دارند، راهي دراز و دشوار را بر سينه مي‌خزند تا مگر نذرشان برآورده شود. هندوان پس‌انداز سالانه خود را صرف سفر به ‌بنارس مي‌كنند تا در آب گنگ، همان‌جا كه خاكستر و پس مانده مردگان‌شان را مي‌ريزند، خود را در آن آب گل آلود بشويند تا مگر روان‌شان پاك شود و آرامش يابند. اينها سُنت‌هايي است برجاي مانده از گذشته، از زمان‌هايي كه خرد و دانش انسان‌ها اندك و دامنه توهم گسترده بود. رنج بردن را بهايي مي‌انگاشتند تا نياز خود را به ‌آن سودا كنند. گويي خداي مهربان فقط رنج و درد را مي‌پذيرد تا راضي شود.
نوروز چنين نيست. بر سر آن سودا نمي‌شود. نه نازايان را بارور مي‌كند، نه دوزخيان را نويد بهشت مي‌دهد و نه رنج و دردي به‌ اميدي واهي روا مي‌دارد. بر سنت‌ها خرده‌ها مي‌گيرند كه گذشته و باورهاي گذشتگان را با مناسك و رنج‌هاي نامفهوم بر مدعيان دانش و فرزانگي امروز چيره مي‌كند. اما نوروز همچون موسيقي و هنرهاي ديگر است. مانند كتاب و گزارشي از خوبي‌ها و فرزانگي‌هاي پيشينيان است، نه بازتاب چالش‌ها و خشم‌ها. رنج و زياني در كار آن نيست، هفت‌سين رنگارنگ نمادينش نيز جز شادي و اميد و خرمي پيامي ندارد.
دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن مي‌گويد، «گستره مرزهاي فرهنگي ايران تا آنجايي است كه نوروز را پاس مي‌دارند.» نوروز آرش كمانگير فرهنگ ايراني است. ايران نماد گستره‌اي فرهنگي است فراتر از مرزهاي سياسي. در درازاي تاريخ بارها شده است كه فرمانروايان گوناگون، ايراني و غيرايراني، در يك زمان بر گوشه و كنار ايران فرهنگي حاكم بوده‌اند، اما بر مردماني حكم مي‌رانده‌اند كه ايراني بودند. خواه ترك و توراني و عرب، خواه تاجيك و ازبك و سيستاني، خواه فارس و گيلك و كرد و كرماني. ايران آنان را جذب و مجذوب خود كرده است. از نيكولاي اُولجايتو، نوه هولاكوخان و نبيره چنگيز كه تكرار نام‌هاي‌شان رعشه‌آور است، سلطان محمد خدابنده را مي‌سازد و آن گنبد و بارگاه مجلل سلطانيه را به‌ يادگار بر جاي مي‌نهد. كيمياي اين استحاله و تبديل، پروراندن اين ملايمت از آن خشونت، بر آوردن اين گُل از آن مرداب، اين معجزه و شاهكاري است كه از سياست و شمشير بر نمي‌آيد. از فرهنگي پير، غني، لطيف، گسترده و اثرگذار بر مي‌آيد كه فرهنگ ايراني نام دارد و نوروز تجلي بي زيان و اميد بخش آن است.

اگر صدها ميليون ساكنان اين گستره فرهنگي از غرب چين تا شرق اروپا خواهان آنند كه نوروز به نمادي جهاني تبديل شود براي اين است كه مي‌خواهند آييني كه فقط نماد و پرورنده پاكي و دوستي و نرمش و آشتي و سازگاري و اعتدال و زيبايي و نيكي است و با هيچ دين و مسلكي سر ناسازگاري و ستيز ندارد جهاني و جهانگير باشد. تا همگان آن را ارج نهند تا نيكي و دوستي و مهر و آشتي را پاس دارند. باشد كه ستيزه‌جويان نوروز‌انديش شوند. نوروزتان نويد صلح و آسايش دهد و پيروزباد.

از روزنامه اعتماد
۲۸ اسفند ۱۳۹۹



@drugmed

تجویز منطقی دارو

15 Mar, 06:30


این اولین داروییست که برای درمان استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) مجوز مصرف می‌گیرد ! چیست؟

سازمان غذا و داروی آمریکا به داروی Resmetirom (REZDIFFRA) به عنوان اولین دارو برای درمان بیماران مبتلا به استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) همراه با فیبروز کبدی (متوسط تا شدید) و بدون سیروز مجوز مصرف داد

داروی Resmetirom که به صورت قرص روزانه (۸۰ یا ۱۰۰ میلی‌گرم برای وزن کمتر و بیشتر از ۱۰۰ کیلوگرم به ترتیب) یک عدد مصرف می‌شود، در واقع یک آگونیست انتخابی گیرنده بتا هورمون تیروئید می‌باشد و حالا همراه با ورزش و رژیم غذایی برای درمان NASH توصیه می‌شود

بیشتر از ۳۰ درصد جمعیت دنیا و تقریبا ۷۰ درصد افراد با چاقی یا دیابت نوع دوم، درگیر بیماری کبد چرب غیر الکی می‌باشند. داروی تایید شده ای برای درمان آن وجود ندارد. توصیه اصلی فعلی برای درمان این بیماری (NAFLD یا همان MASLD) کاهش وزن و درمان دیابت است. کبد چرب غیر الکلی می‌تواند به شکل استئوهپاتیت غیر الکلی (NASH یا همان MASH) تبدیل شود. مطالعات بسیاری ارتباط این بیماری را با بیماری های متابولیک دیگر، سرطان کبد و حتی سرطان های خارج کبدی نشان داده اند.

حالا برای اولین بار برای درمان  NASH یا با ترمینولوژی جدید  MASH، داروی تایید شده وجود دارد.

مطالعه کارآزمایی بالینی فاز سوم این دارو که در مجله NEJM منتشر شده را از drugmed ببینید. مطالعه هنوز ادامه دارد.




@drugmed

5,498

subscribers

1,793

photos

350

videos