روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران) @drpoonak Channel on Telegram

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

@drpoonak


@Doctor.law.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران) (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرامی "روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)" با نام کاربری @drpoonak! این کانال توسط محمدطاهر کنعانی، فارغ التحصیل دکتری حقوق از دانشگاه تهران اداره می شود. در این کانال، شما می توانید مقالات، نوشته ها و مطالب مفید و الهام بخش در زمینه حقوق را پیدا کنید. محتوای منتشر شده در این کانال توسط یک متخصص حقوقی با تجربه تهیه می شود، بنابراین مطالب ارائه شده در آن قابل اعتماد و معتبر می باشند. اگر به آخرین تحقیقات و دیدگاه های حقوقی علاقه مند هستید، حتما این کانال را دنبال کنید و از محتواهای ارزشمند آن بهره مند شوید.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

07 Jan, 20:16


#تک_همسری_قرآن

زوجیت و رابطه زناشویی عرفا بر تک همسری استوار است و ذات خلقت و مبنای آفرینش بر تک همسری استوار است.
افلاطون در باب عشق افلاطونی می گوید هر انسانی یک نیمه گم شده دارد که در آسمان ها با او پیوند خورده است و در زمین او را پیدا می کند.
در قرآن مجید تک همسری اصل و اساس زوجیت انسان ها است و داستان های مختلف در این باره موید تک همسری است:
۱.در داستان آفرینش خدای سبحان برای حضرت آدم ع فقط یک همسر آفرید و خلق منها زوجها .اگر مبنای زندگی بر تعدد زوجات بود بجز حوا سلام الله علیها خدای متعال زنان مختلفی برای آدم خلق می کرد.
خلق منها زوجها در نزد عموم مفسرین قرآن چنین تفسیر شده که حوا از خود آدم سرشته شد و خلقتی مستقل ندارد. بنوعی حوا از آدم زاییده شد دقیقا مانند داستان عیسی ع که بدون پدر از مادرش متولد شد اینجا هم حوا بدون مادر از وجود آدم ع متولد شده است.
۲.داستان حضرت زکریا که همسرش نازا بودند و به اعجاز الهی از همان همسر نازا فرزندی متولد شد.
قَالَ رَبِّ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَقَدْ بَلَغَنِيَ الْكِبَرُ وَامْرَأَتِي عَاقِرٌ ۖ قَالَ كَذَٰلِكَ اللَّهُ يَفْعَلُ مَا يَشَاءُ
اگر بنا بر تعدد زوجات بود معجزه نیاز نبود خدای متعال به زکریای نبی وحی می کردند که برود زنی زایا به زنی بگیرد.
۳. داستان حضرت ابراهیم ع هر چند حضرت هاجر کنیزشان بود و به اذن و اجازه حضرت سارا با او نزدیکی کرد ولی تابع تک همسری بود و آخر عمرش به اعجاز الهی بشارت تولد فرزندش اسحاق را به او دادند و همسرش شگفت زده شد و گفت من که عقیم و عجوز هستم یعنی هم پیرزن هستم و هم نازا هستم
فَأَقْبَلَتِ امْرَأَتُهُ فِي صَرَّةٍ فَصَكَّتْ وَجْهَهَا وَقَالَتْ عَجُوزٌ عَقِيمٌ
۴. در خصوص حضرت محمد ص او هم تابع تک همسری بودند و تا زمان رحلت حضرت خدیجه س همسری اختیار نکردند و بعد از رحلت همسرش حکم او حکم مرد بی همسر بود و نیمه گم شده اش نبود.

آیه ی شریفه تعدد زوجات ناظر به حالت استثنایی بوده که یک مرد توان عدالت بین زنان داشته باشد .
فَانكِحُوا مَا طَابَ لَكُم مِّنَ النِّسَاءِ مَثْنَىٰ وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ ۖ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَلَّا تَعُولُوا
در دنباله ی آیه قید می زند که اگر خوف دارید و حتی احتمال عدم عدالت می دهید پس یک زن بگیرید. یعنی اصل بر تک همسری است مگر در شرایط استثنایی که مردی توان برقراری عدالت داشته باشد.
حال آیا همه می توانند عدالت بین زنان برقرار کنند یا خیر؟
قرآن مجید در پاسخ می فرماید ولن تعدلوا زیرا عدالت قلبی برقرار نمی شود و فقط رسول خدا این اهلیت و صلاحیت را داشتند که همه زنانش را یکسان دوست داشته باشد.وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمْ دنباله آیه در آیه بعدی می گوید که هرچند کوشش کنید باز نمی توانید بین زنان عدالت برقرار کنید و کلا خدای متعال تاکید بر اولویت تک همسری دارند..
در زماننا هذا هم بسیار دیده شده مردانی که تعدد زوجات دارند فرزندان شان رها شده هستند و عموما تربیت و نگهداری و پیشرفت کودکان با مشکل مواجه می شود.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

06 Jan, 10:45


گر بوسه می خواهی بیا یک نه دو صد بستان برو
                                                              اینجا تن بیجان بیا زینجا سراپا جان برو
صد بوسه ی تر بخشمت از بوسه بهتر بخشمت
                                                               اما ز چشم دشمنان پنهان بیا پنهان برو
هرگز مپرس از راز من زین ره مشو دمساز من
                                                               گر مهربان خواهی مرا حیران بیا حیران برو
در پای عشقم جان بده،جان چیست؟بیش از آن بده
                                                                گر بنده ی فرمانبری از جان پی فرمان برو
امشب چو چشم روشنم سر میکشد جان از تنم
                                                                جان برون از تن منم خامش بیا سوزان برو
بنگر که راز حق شدم زیبائی مطلق شدم
                                                                در چهره ی "سیمین"نگر با جلوه ی جانان برو

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

05 Jan, 20:18


#آینده_جمهوری_اسلامی

وضعیت سیاسی کشور و فشارهای بین المللی و روی کار آمدن ترامپ و بالا رفتن سن رهبران نظام و اوضاع تحریم ها و تورم افسار گسیخته و بالارفتن نرخ دلار و سکه همه ی دلسوزان واقعی کشور را نگران و دل افسرده کرده است...

اگر با محاسبات مادی و علمی و مطالعات تحققی و تجربی بررسی کنیم آینده ی جمهوری اسلامی شبی تاریک و بیم موج و گردابی چنین هایل است....

اما مدیر کارگاه هستی بخش جریان تاریخ را جور دیگری رقم می زند و روند جریان حوادث در یک مدار شگرف و نظام مند در حال پیشرفت است.
سرنوشت این مملکت هم دست خداست و در طول تاریخ این سرزمین اهورایی را خدای بزرگ در بدترین بزنگاههای تاریخ نجات داده است .جمهوری اسلامی هم در طول ۴۵ سال در همین خوف و رجاء بوده و خیلی ها از اول انقلاب همش تحلیل می کردند که جمهوری اسلامی شش ماه دیگر را نخواهد دید.
نگارنده اندکی اهل دل هستم و هر از گاهی تفال به قرآن مجید می زنم و همیشه آیات تبشیری را می بینم و یکی هم امروز خدای متعال فرمودند سنریهم آیاتی فلاتستعجلون
خدای متعال آیات شگرف خود را نشان خواهد داد و معلوم می شود که کار دست خداست نه ترامپ و نتانیاهو و #اردوغان که مایه ی ننگ جهان اسلام است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

05 Jan, 19:18


امروز جمال تو سیمای دگر دارد
امروز لب نوشت حلوای دگر دارد
امروز گل لعلت از شاخ دگر رُسته‌ست
امروز قدِ سروت بالای دگر دارد
امروز خود آن ماهت در چرخ نمی‌گنجد
وان سکه‌ی چون چرخت پهنای دگر دارد
امروز نمی‌دانم فتنه ز چه پهلو خاست
دانم که از او عالم غوغای دگر دارد
آن آهو‌ِ شیرافکن پیداست در آن چشمش
کاو از دو جهان بیرون صحرای دگر دارد
رفت این دل سودایی گم شد دل و هم سودا
کاو برتر از این سودا سودای دگر دارد
گر پا نبوَد عاشق با پرِ ازل پرد
ور سر نبود عاشق سرهای دگر دارد
دریای دو چشم او را می‌جست و تهی می‌شد
آگاه نبُد کان دُر ، دریایِ دگر دارد
در عشق دو عالم را من زیر و زبر کردم
این جاش چه می‌جستی کاو جای دگر دارد
امروز دلم عشقست فردای دلم معشوق
امروز دلم در دل فردای دگر دارد
گر شاه صلاح‌الدین پنهانست عجب نبوَد
کز غیرت حق هر دم لالای دگر دارد

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Jan, 21:36


https://t.me/kanani_law

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Jan, 21:07


#رضاخان می گفته: من در میان آخوندهایی که با من مرتبط اند. همه را اهل دنیا دیدم مگر سه نفر. یکی حاج شیخ عبدالکریم حائری، چون او برای امور خدایی با من تماس می گرفت. یکی حاج آقا حسین بروجردی. یکی هم سیّد حسین قمی و از سیدحسن مدرّس با آن همه مخالفتش خوشش می آمد. میرزا فخرالدین جزایری از علمای تهران، خاطرات جالبی از رضاخان و مدرس داشت. او جزء رجال حَلّ و عقد بود. نَقل می‌کرد: سیدمحمد تدیّن، که ابتدا معمّم بود و بعداً عمامه اش را برداشت چون نایب رئیس مجلس بود عزل قاجاریه و ساقط شدن آنها از سلطنت را او ابلاغ کرد. وقتی وی برای گرفتن حقّ و حسابش نزد رضاخان رفت، رضاخان به او گفت: آیا تا حالا فاحشه بازی کرده ای؟
تدیّن مِنّ و مِنّی کرد. رضاخان گفت :نه، فاحشه بازی کرده ای. آدم پس از فاحشه بازی و قضای احتیاج، زن فاحشه را که نگه نمی دارد. فاحشه که برای آدم همسر نمی‌شود. تو پولی از ما گرفتی تا سقوط قاجاریه را اعلام کنی، دیگر چه توقّعی از ما داری؟
تدیّن گفت: من دستور دادم که به گوش مدرّس سیلی بزنند.
رضاخان گفت: تو دستور دادی به گوش مدرّس سیلی بزنند؟ مدرس سیّد نبود؟ پیرمرد نبود؟ مجتهد نبود؟ غلط کردی که دستور دادی! برو گم شو!
و تدیّن را با خفّت و خواری بیرون کرد.

جرعه ای از دریا. جلد ۳. ص۶۶۳
آیت الله سید موسی شبیری زنجانی



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Jan, 14:35


‏عکس از محمدطاهر کنعانی وکیل

برف #قم

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Jan, 16:35


♦️یک سند جالب: به روزنامه اطلاعات زمان شاه نگاه کنید، پائین سمت چپ کوکاکولا فوت آیت الله بروجردی را تسلیت گفته و بالای همون آگهی، القانیان،(یهودی) ضیافت جشنی را که در هتل ونک داشته به خاطر فوت آقا تعطیل و به آینده موکول کرده.  دربار اطلاعیه داده و سه روز عزای عمومی اعلام کرده  به روزنامه نگاه کنید، پائین سمت راست نوشته سوت پالایشگاه ها و ناقوس کلیسا ها به صدا در آمده!  آیت الله نجفی از شنیدن خبر بیهوش شده، و آیت الله حکیم فرمودند پارسال پسرم مرد آنقدر ناراحت نشدم که در فوت آقا ناراحت هستم.  بالای روزنامه سمت راست نوشته، مصیبت عظیم اسلامی
وقتی درست گام برداری جدا از مذهب و ملیت همه دوستت دارند.
راستی یک سئوال: آیا اکنون روحانیت از چنین منزلتی در چشم و دل اقشار گوناگون مردم برخودار است؟!

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Jan, 14:22


#چالش_فضای_مجازی

گردش آزاد اطلاعات در فضای مجازی بی گمان مفید و موجب اعتلای فرهنگی ملت است بشرطی که عقلای جامعه و اهل خرد و دانش دخالت و تولید محتوا کنند.
در کنار این مزایای مفید فضای مجازی حجم انبوهی از اطلاعات نادرست و غلط و مغالطه و دروغ هم پخش و موجب انحراف جوانان از حقیقت و اخلاق و دین و دانش می شود.
چند روز پیش پسر خرد سالم ششم ابتدایی در جمع بستگان سخنرانی می کرد و می گفت چرا ما اسم های بچه های مان را غلامحسین و غلامعلی می گذاریم و غلام در لغت عرب به معنای برده جنسی است.
نگارنده همانجا آیاتی از قرآن کریم برایش آوردم که در لغت عرب غلام به معنای فرزند است. مانند آیه ی شریفه إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَىٰ خدای متعال زکریای نبی را به غلامی بنام یحیی بشارت داده است و قَالُواْ لَا تَوۡجَلۡ إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَٰمٍ عَلِيمࣲ . فرشتگان ابراهیم خلیل را به غلام دانا بشارت دادند.پسرم با تلاوت اولین آیه گفت باشه جوابم را دادی

پس بر خلاف سمپاشی های فضای مجازی غلام به معنای فرزند است. نام های غلامحسین و غلامرضا و مانند آن یعنی فرزند معنوی امام و معصوم و پیامبر مورد علاقه والدین صاحب اسم بوده است.
نگارنده فرزندی داشتم و نامش را غلامحسین نهادم و چنین نام هایی نشانه ی ارج و قربت و بزرگداشت پیشوایان دینی است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Jan, 14:22


#چالش_فضای_مجازی

بخش دوم :زنان پیامبر

یکی از سوالات مطروحه در فضای مجازی زنان پیامبر ص است و می گویند چرا پیامبر ص زنان زیادی با فاصله سنی زیاد داشته است؟
اول اینکه پیامبر ص بر خلاف غلو و افراط برخی شیعیان غالی انسان معمولی مانند سایر انسان ها بوده است انا بشر مثلکم .
این انسان تابع فضای فرهنگی و شرایط اجتماعی زمان خودش بوده و تافته جدا بافته از مردمان زمان خودش نبوده است.
دوم در میان اعراب بدوی ۱۴۰۰ سال پیش زنان هیچ منزلتی نداشتند و دختران را هم‌زنده به گور می کردند.
سوم : بر خلاف شرایط اجتماعی امروز که دختران درس می خوانند و دیپلمه و دانشگاه و تعلیم و تربیت های نوین دارند. در آن زمان دختران به سن بلوغ می رسیدند بیکار و بلاتکلیف بودند و بجز ازدواج و توالد و تناسل هیچ کاری نداشتند.
سوم اینکه در آن زمان جمعیت زنان دو برابر مردان بود و مردان در جنگ ها و تلاش معاش و سختی روزگار کم بودند و همه مردها با زنان متعدد ازدواج می کردند.
چهارم ازدواج های پیامبر ص همگی برای لذت و خوشایند او نبود .هر ازدواجی برای حکمتی بود. حفصه زنی زشت صورت بود و عمر شمشیر کشید چرا کسی دختر من را نمی گیرد و پیامبر ص ناگزیر دخترش را گرفت.
ام حبیبه دختر ابوسفیان دشمن اسلام و از اشراف قریش و ازدواج با او برای بسط اسلام بود . خیلی از زنان شوهرشان شهید می شد و پیامبر ص برای کمک با آنها ازدواج می کرد
والبته برخی زنان زیبا و خوشایند پیامبر ص هم بودند و پیامبر ص مانند سایر مردم و طبق عرف زمان با آنها ازدواج می کرد.
ازدواج های پیامبر ص در زمان خودش نشانگر اخلاق کریم و حسن خلق و فضیلت بود من اخلاق الانبیاء حب النساء
الان ما با عینک تفکرات امروزی درباره عرف و عادت مردمان عرب بدوی ۱۴۰۰ سال پیش قضاوت می کنیم و البته چه بسا روزگاری هم مردم به این نتیجه برسند که همان عرف تعدد زوجات مفید و مطلوب بوده است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

27 Dec, 18:12


#شعار_نو_داعشی

نو داعشیان در سوریه شعار دادند که ما #بنی_امیه هستیم و #خسرو_پرویز می لرزد.
همان ها که سرکرده شان می گفت حوادث ۱۴۰۰ سال پیش به ما ربطی ندارد.
در پاسخ این #مار_خوار_اهریمنان باید بگوییم که شما هیچ درکی از #خسرو_پرویز ندارید و اگر خسرو از قبر الان بلند شود شماها مانند موش در لانه می روید.
بد نیست معرفی کوتاهی از خسرو پرویز داشته باشم. خسرو پرویز کسی بود که #بهرام_چوبین را شکست داد و بهرام چوبین کسی بود که سی سال قبل از ظهور اسلام با گارد ده هزار نفری سپاه ۳۰۰ هزار نفری ترکان ماورای نهر را شکست داد.
و همین بهرام چوبین از خسرو پرویز شکست خورد. خسرو پرویز کسی بود که تک و تنها به سرزمین روم رفت و در خواست لشگری برای جنگ کرد. قیصر روم اول امتناع‌ کرد ولی خسرو تهدید کرد و قیصر ترسید و لشگری در اختیارش نهاد.
اگر ما صد روز صد سال تبلیغات می کردیم که وارث ساسانیان هستیم کسی قبول نمی کرد . الفضل ماشهدت به الاعداء
حالا ملی گراها و سلطنت طلبان بیایند و جواب بدهند که #جمهوری_اسلامی عربی است. بنده خدا در بیرون ایران همه ما را ایرانی می دانند و کاری به اختلافات داخلی مان ندارند.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

27 Dec, 01:13


#ما_داغداریم؟

سیاست های دولت ترکیه با تمام فرصت طلبی ها و نامرد بازی ها در خاورمیانه به پیش می رود‌ .
عضو ناتو و متحد غرب و در عین حال متحد روسیه است. دشمن سرسخت اسراییل و حامی اعراب و در عین حال متحد استراتژیک اسراییل است.
حامی و بزرگ تر آذرباییجان و در عین حال دشمن قسم خورده ی #شیعه و آذرباییجان است.در هفته های اخیر برخورد اردوغان و رسانه های ترکیه با دکتر #پزشکیان فرزند آذریاییجان و سوء استفاده از رفتار ساده و بی آلایش او را همه به نیکی فهمیدند که جوری وانمود کردند پزشکیان خود را کوچکتر اردوغان دانسته است. آیا تحقیر از این بالاتر داریم؟

دوست و متحد اصلی ایران بوده و تا حدی که دولت ایران منجی اردوغان از سقوط قریب الوقوع بوده ولی در عین حال رقیب بزرگ و حتی بنوعی دشمن ایران و ایرانی است.
برای اعراب نقش برادر بزرگ سنتی را ایفا نموده ولی در عین حال بزرگ ترین دشمن تاریخی اعراب است.
در قبال سوریه هم همین دوگانگی را در پیش گرفت و در عین اتحاد با ملت سوریه چنان ضربه سختی بر سوریه نواخته که آن را جولانگاه تاخت و تاز اسراییل و تروریست های داعشی قرار داده است.

ترکیه در یک فرصت طلبی آشکار با حمایت گروه تروریستی النصره دولت بشار اسد را اسقاط و خود را پیروز و بازیگر اصلی میدان سوریه و ایران را داغدار و عزادار سقوط دولت بشار اسد می داند.

داعشی های دیروز و دولت مدرن امروز سوریه در دشمنی باایران تا بدانجا پیش رفتند که شعار می دهند ما دولت بنی امیه هستیم و #خسرو_پرویز باید بلرزد.
بگو اگر #خسرو_پرویز الان از قبر بیرون بیاید شما مثل موش در سوراخ می جهید؟!!!

حالا باید دید این همه دوگانگی و فرصت طلبی به کجا می رسد؟ آیا برای این دولت فریب کار و رند و حقه باز سیاسی تا کی روزگار همراهی می کند؟
دست کم در قضیه سوریه بزرگترین عامل نابودی سوریه است و دولت های عربی کاملا فهمیده اند که چگونه از پشت خنجر خورده اند.
الان افکار عمومی اعراب سوال می کنند که اگر ایران در سوریه بود لااقل جلوی اسرائیل ایستاده بود شماها که سوریه را دو دستی تقدیم اسراییل کرده اید؟
الان رژیم صهیونیستی فرصت را غنیمت شمرد و هزاران هدف بزرگ نظامی و رادارهای هوشمند و پدافند هوایی و پایگاههای هوایی و کشتی های دریایی و بهترین جنگ افزارهای نظامی سوریه را با خاک یکسان کرده است. الان که اسراییل تا بیست کیلومتری دمشق پیشروی کرده است؟ شما وارث دولت بنی امیه هستید؟چکار کردید؟
الان نه تنها افکار عمومی اعراب بلکه حتی دولت های عربی هم مکر و حیله و خباثت ترکیه را دریافته اند. مصر و عربستان و امارات و قطر هیچ کدام از تروریست های تحت امر جولانی اعلام حمایت نکرده و ابراز نگرانی کرده اند.
الان نه تنها دولت مقتدری در سوریه درست نکرده اند بلکه سوریه را ۷۲ ملت متفرق کردند.
علویان و کردها و ملی گراها هیچ کدام با تروریست های فاتح همراهی نمی کنند. کردها و مناطق نفتی تحت کنترل کردها که کلا دست امریکایی ها است و تروریست ها جرات نزدیک شدن بدان ندارند.

بااین تحلیل باید گفت آن کسی که داغدار و عزادار سقوط دولت بشار اسد است ما ایرانی ها نیستیم بلکه کل جهان عرب و ملت سوریه هستند.
دولت ترکیه نه تنها برنده میدان بازی سوریه نشده بلکه به عنوان خاین به اتحادیه اعراب و ستون پنجم دشمن صهیونیستی بی آبرو شده و در عین رندی و حقه بازی قربانی حماقت خود در این سیاست های یک بام و دو هوا خواهد شد. آری صداقت با کسی که سیاست بازی می کند اوج حماقت است!

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

25 Dec, 09:58


چو بد کردی مباش ایمن ز آفات
طبیعت را سزاوار است مکافات

سالها دولت آمریکا ایران را به عنوان یک متحد استراتژیک تقویت کرد و انواع کمک های نظامی و اقتصادی و پیشرفته ترین فنون نظامی و فناوری های فوق مدرن و هزاران مستشار نظامی در اختیار ایران قرار داد.تجریبات جنگ های امریکا و جنگ ویتنام و هواپیماهای تامکت فانتوم و تانک ها و سلاح های سبک و سنگین و ناوچه های رزمی و آشیانه ها و پایگاه‌های نظامی و رادارهای پیشرفته امریکا را استفاده کردیم.

مردم ایران پس از انقلاب با همان سلاح های امریکایی مقابل اعراب و صدام حسین جنگیدند ولی شعار #مرگ_بر_امریکا را برای اولین بار علیه ملت متمدن آمریکا خلق و اختراع کردند.

الان تاوانش را در سوریه می دهیم. سوریه ای که سرتا پایش با ۵۰ میلیارد دلار ایران و موشک ها و پهبادها و سلاح های ایرانی و تونل ها و مستشاران نظامی ایران تقویت شده الان هم از امکانات ایران استفاده می کنند و هم شعار #الموت_للایران در در و دیوار و سراسر سوریه طنین اندازه است.

اخیرا دیدم سایت های خودی اظهار تاسف می کردند که اگر سپاه پاسداران یا حاکمیت ایران در سوریه تخلفی کرده کل ملت ایران چه گناهی دارند؟ چرا مرگ بر ایران می گویند؟
در حالی که سپاه پاسداران و حاکمیت ایران سوریه را از چنگال خونین اسراییل و داعش صیانت کرده اند و به دلایل اعتقادی و دینی و دفاع از حرم و بلاد اسلامی در سوریه جنگیدند. الان مگر چه گناهی کرده اند که مستوجب نفرین باشند؟

این همان منطقی است که علیه ما هم بوده که اگر بر فرض حاکمیت امریکایی شرارتی کرده کل ملت و دولت امریکا چه گناهی دارند و چرا به همه آحاد یک ملت شریف نفرین می کنید؟؟؟

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

23 Dec, 21:08


🎥 یک فیلم تاریخی درباره‌ مراسم سنتی خواستگاری ایرانی👇👇

👈 موسسه ملی فیلم کانادا در سال ۱۳۴۰/۱۹۶۱ علاقمند به تهیه‌ فیلم کوتاهی در زمینه‌ی یک خواستگاری ایرانی می‌شود. ساخت این فیلم ارزشمند بر عهده‌ ابراهیم گلستان قرار می‌گیرد و هنرپیشگانی دارد که شاید برای شما هم جالب باشد. شما در این فیلم کوتاه می‌توانید فروغ فرخزاد، شاعر محبوب و تاثیرگذار ایرانی/ طوسی حائری (همسر احمد شاملو)، مترجم، و اولین گوینده‌ زن رادیوی ملی و داری دکترای زبان فرانسه از دانشگاه سوربن/ پرویز داریوش، شاعر و مترجم بسیاری از رمان‌های بزرگ جهان به زبان فارسی را در کنار یکدیگر و آن هم در دهه‌ ۴۰ ببینید. در این فیلم قرار بود جلال آل احمد نقش حاج آقا (پدر عروس) را بازی کند که نهایتا پرویز داریوش آن را بازی کرد. فروغ فرخزاد، علاوه بر دستیار کارگردان، بازیگر نقش خواهر داماد است. طوسی حائری نیز در نقش مادر حسن (داماد) ظاهر می‌شود.

#نفوذی
#موساد
#اسرائیل
#جنگ

#نه_به_کلنگی_کردن_ایران_و_کلنگی_کاران
#پاينده_ایران
#ایران_وطن

https://t.me/ganji_akbar

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

23 Dec, 20:37


آینده #جمهوری_اسلامی

نگارنده حکومت را امری کاملا عرفی و جوششی و اجتماعی می دانم و کلا قایل به حکومت دینی نیستم و طبعا و تبعا تعصبی به جمهوری اسلامی به عنوان امری اعتقادی ندارد.
بااین وجود دولت جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی و مقبولیت عمومی حاکم است و سقوط این دولت لطمه شدیدی بر تمامیت ارضی و ساختار اداری و قضایی و امور عمومی کشور و بازار و اقتصاد و صنعت و کشاورزی و امنیت و زندگی عادی و حتی جان و مال و ناموس مردم و اعتقادات و اسلام است.
بهمین جهات واقعا به عنوان یک شهروند نگران سرنوشت خودم و فرزندانم و فرزندان این ملت هستم . #شب_چله برای آینده نظام اسلامی به رسم لرها فال #چل_سرو گرفتم و سروده ای آمد که روح و روانم بهم ریخت
کلل کورو دا و چووارشاخه وه
میرزام نمنیه و دماخه وه
برای آینده ی #ایران گرفتم آن هم سروده دلچسبی نیامد
ارجن بزایی کیکم بگروو بر
اسگه بووینم بالای شاپرور

خیلی دل نگران بودم و به قرآن مجید تفال زدم و آیه ی شریفه از قرآن آمد که مانند آبی بر اتش درونم ریخت و خدای متعال نوید و یشارت دادند که خودش حافظ ایران و دولت ملی اسلامی است فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

22 Dec, 23:56


😳 در تاریخ ملت ها لحظاتی وجود دارد همانند طلوع روز. مثل تولد روشنایی. لحظه ای که ملتی پوسته پوسیده خود را دور می اندازد و رخت رهایی می پوشد. ژاپن یکی از این ملت هاست. ژاپنی که امروزه می بینید از اوّل همین جوری سالم و سر به راه نیفتاده است آن گوشه خاور دور وسط آن همه آرامش و اخلاق و نظم و انضباط. شاید تعجب کنید اگر بگویم قرن ها در ژاپن سیستم ارباب رعیتی حاکم بوده است و حکومت شوگان ها از ژاپن یک جامعه فرتوتِ فرسوده ی ِفلاحتی ساخته بود. فقر و فلاکت و تبعیض طبقاتی در ژاپن سالیان متمادی بیداد کرده است. سامورایی ها برای خود حق و حقوق اضافه تر از مردم طلب می کردند. همین اواخر همین ژاپنی های آرام و امن بودند که با هیتلر و موسولینی بستند و هم پیمان آدمکش ها شدند. شاید بخندید اگر بگویم آخرین امپراتور ژاپن به عنوان جنایتکار جنگی تحت تعقیب بود که آمریکایی های فاتح جنگ پا درمیانی کردند و مشکل پیگیری نشد!
😳 ژاپن نو و نوین تازه بعد از جنگ جهانی دوّم سری میان سرها درآورد و اسم و رسمی برای خودش دست و پا کرد و در قامت یک جامعه توسعه یافته و منظم ظهور کرد. وقتی جنگ جهانی دوّم شروع شد هیروهیتو امپراتور ژاپن بود. او خود را پسر آسمان می دانست. پسر آسمان ۶۲ سال امپراتور بود. یکی از طولانی ترین دوران پادشاهی جهان. مردم ژاپن می گفتند امپراتور خدا است و خدا از هر گونه خطا و اشتباه به دور است. هیرو عاشق جنگ و نظامیگری بود. با تصمیم های اشتباه ژاپن را وارد جنگ جهانی دوّم کرد و اتفاقا در سمت سیاه جنگ ایستاد. کنار هیتلر و موسولینی. هیروهیتو دستور داد به مستعمرات انگلیس و فرانسه حمله شود. اشتباه مرگبار را وقتی انجام داد که فرمان داد  بندر پرل هاربر آمریکا بمباران شود. فرمان هیجانی و احساسی امپراتور ژاپن را مستقیما با آمریکا شاخ به شاخ کرد. بی تدبیری ها و تحرکات ارتش امپراتوری لج امریکایی ها را درآورد و عاقبت پل وارفیلد اولین بمب های اتمی را روی هیروشیما و ناکازاکی ریخت و روز بعد پسر آسمان و خدای خورشیدِ بی غروب تسلیم آمریکا شد!
😳 ژاپنی ها شکست پسر آسمان و امپراتور خداگونه را باور نداشتند. بسیاری از آن ها به روش هاراگیری به زندگی خود پایان دادند تا ننگ شکست هیروهیتوی مقدس و آسمانی را فراموش کنند. تصمیمات هیروهیتوی مقدس دو میلیون ژاپنی را به کشتن داد. شهرها را ویران و کشور را تسلیم دشمن کرد. در مدت ۶۲ سال حکمرانی هیچ ژاپنی جسارت پرسش از پسر آسمان را نداشت. پرسش از هیروهیتو گناه محسوب می شد. ژاپنی ها معتقد بودند خدا فقط دستور می دهد و به هیچ کس و هیچ جا پاسخگو نیست.
😳 ژنرال داگلاس مک آرتور فرمانده فاتح آمریکایی تقاضا کرد که هیروهیتو در دفتر فرماندهی ارتش آمریکا حاضر شود. به ژاپنی ها خیلی گران آمد. تا حالا هیچ کس امپراتور را فرا نخوانده بود. دستور به خدا؟ رفتن امپراتور مقدس به حضور دیگری؟ ژاپنی ها اما شکست خورده بودند و شکست خوردگان فرمانبران فاتحان اند. حکم را گردن نهادند اما هنوز هیروهیتو برایشان حکم خدا را داشت. شرط کردند هیچ کس غیر از ژنرال در محل ملاقات نباشد. هیچ کس امپراتور را لمس نکند. عکس گرفتن از امپراتور قدغن باشد.
داگلاس مک آرتور اما به محض ورود امپراتور او را نزد خود فرا خواند. با او دست داد. داگلاس، هیروهیتو را کنار خود قرار داد و از عکاسان خواست که عکس بگیرند. هیروهیتو نه تنها شکست خورد که شکسته هم شد. خورد و خوار و خاک. کِنِف و کوفته.
هیروهیتوی شکست خورده از ژنرال آمریکایی مهلت خواست تا اشتباهاتش را جبران کند. داگلاس قبول کرد اما به یک شرط. عذرخواهی!
فردای بعد از تسلیم هیروهیتو، خدای خورشید، پسر آسمان رو به جهان و مردم ژاپن متنی را خواند که آمریکایی ها برایش آماده کرده بودند.
من خدا نیستم!
هیروهیتو هستم!
من پسر آسمان نیستم!
پسر یوشی هیتو هستم!
بابت همه اشتباهاتم متاسفم!
تندیسِ از طاقچه افتاد و پسر آسمان و خدای خورشید تکه تکه شد. قاب قدیس شکست و هاله تقدس از گرداگرد صورت پادشاه کنار رفت.
😳 ژاپن نو و نوین درست بعد از تقدس زدایی از امپراتور متولد شد. لحظه ای که ژنرال داگلاس تقدس هیروهیتو را زیر پا انداخت و او را از مقام خدای غیر پاسخگو به جایگاه انسان مسئولیت پذیر رساند ژاپن نو و نوین متولد شد. تا مادامی که حاکم و حاکمیت پوسته تقدس را ترک نکنند توسعه امکان پذیر نیست. ژاپن امن و اخلاق و نظم و انضباط، ژاپن تویوتا و سونی و هوندا و پاناسونیک و میتسوبیشی وقتی شکل گرفت که هیروهیتو اعلام کرد،
خدا نیست. پسر خدا هم نیست.
پسر پدرش، یوشی هیتو است!

@Khapuorah
#ماشااکبری

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

20 Dec, 19:10


#آینده_ایران

جمهوری اسلامی ایران دچار بحران بزرگ نبرد با قدرت های بزرگ و درگیری با صهیونیزم جهانی و فساد و بی کفایتی درونی است. برنامه های سازمان یافته قدرت های خارجی برای اسقاط نظام هم سو با سوء مدیریت داخلی و نارضایتی‌های های عمومی مردم و فساد سیستماتیک و انحصار طلبی و تمامت خواهی ،سبب شده که بسیاری از یاران و وابستگان نظام هم میدان را خالی کرده اند.
نظام جمهوری اسلامی متاسفانه هیچ جایگزین مقبول ملی و مردمی و مشروع هم ندارد.
نگارنده فکر می کنم در حال حاضر سرنوشت ملت ایران به جمهوری اسلامی گره خورده است.
آینده بسیار سخت و ترسناک در انتظار مردم ایران است و راه برون رفت از این بحران تاریخی اتحاد ملی و همراهی مردم و مشارکت حداکثری و گفت و شنود و عزم و اراده جدی تک تک آحاد ملت برای استقامت و دفاع از کیان ملی در مقابل شورش های داخلی و مداخله خارجی است.
دعا کنیم برای عاقبت بخیری و پیروزی ملت ایران.

کو ملک الشعرای بهار که باز در سوگ انحطاط ایران شعر بسراید و مردم را بیدار کند.





ملک‌الشعرا بهار

با شه ایران ز آزادی سخن گفتن خطاست

کار ایران با خداست

مذهب شاهنشه ایران ز مذهب‌ها جداست

کار ایران با خداست

شاه مست و شیخ مست و شحنه مست و میر مست

مملکت رفته ز دست

هردم از دستان مستان فتنه و غوغا بپاست

کار ایران با خداست

هردم از دریای استبداد آید بر فراز

موج‌های جانگداز

زین تلاطم کشتی ملت به گرداب بلاست

کار ایران با خداست

مملکت کشتی‌، حوادث بحر و استبداد خس

ناخدا عدلست و بس

کار پاس کشتی وکشتی‌نشین با ناخداست

کار ایران با خداست

پادشه خود را مسلمان خواند و سازد تباه

خون جمعی بی گناه

ای مسلمانان در اسلام این ستم‌ها کی رواست

کار ایران با خداست

شاه ایران گر عدالت را نخواهد باک نیست

زانکه طینت پاک نیست

دیدهٔ خفاش از خورشید در رنج و عناست

کار ایران با خداست

باش تا آگه کند شه را ازین نابخردی

انتقام ایزدی

انتقام ایزدی برق است و نابخرد گیاست

کار ایران با خداست

سنگر شه چون بدوشان تپه رفت از باغ شاه

تازه‌تر شد داغ شاه

روز دیگر سنگرش در سرحد ملک فناست

کار ایران با خداست

باش تا خود سوی ری تازد ز آذربایجان

حضرت ستارخان

آن که توپش قلعه کوب و خنجرش کشورگشاست

کار ایران با خداست

باش تا بیرون ز رشت آید سپهدار سترگ

فر دادار بزرگ

آنکه گیلان ز اهتمامش رشک اقلیم بقاست

کار ایران با خداست

باش تا از اصفهان صمصام حق گردد پدید

نام حق گردد پدید

تا ببینیم آنکه سر ز احکام حق پیچدکجاست

کار ایران با خداست

خاک ایران‌، بوم و برزن از تمدن خورد آب

جز خراسان خراب

هرچه هست از قامت ناساز بی‌اندام ماست

کار ایران با خداست

برخی گمان می کنند با سقوط جمهوری اسلامی مملکت گل و بلبل می شود ولی از خطرات دخالت خارجی و شورش های داخلی و تجزیه طلبی ها غفلت دارند.
از سویی هم نظام جمهوری اسلامی اراده ی اصلاحات و پیشرفت و اصلاح ساختار و انتخابات آزاد قانونی و جوان سازی و چابک سازی مدیریت و مشارکت ملت ضرورت دارد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

20 Dec, 12:06


#تله_جنگ

ایران اسلامی در چند ماهه اخیر از گذرگاه بزرگ تاریخی عبور کرد.گذرگاهی که انتخاب بین جنگ و تسلیم بود.
در حوادث لبنان و سوریه ایران می توانست رسما وارد جنگ بشود و با نیروهای نیابتی مانع از سقوط سوریه و شکست حزب الله لبنان بشود. حوثی ها وعده دادند که حاضرند ۴۰۰ هزار نفر نیروی رزمی وارد کارزار کنند.عراقی ها هم دست کم یکصد هزار نفر حسب شایعات آماده ورود به جنگ کردند و مدافعان حرم و نیروهای قدس سپاه پاسداران و فاطمیون هم کم نبودند ‌.
اما چرا با وجود این همه نیروهای رزمی تحولات نابودگر رخ داد و سوریه سقوط کرد و حزب الله به سرنوشت بسیار تاسف باری دچار گردید؟
در پاسخ این سوال برخی صبر ایرانی ها و محور مقاومت را خیانتی بزرگ می دانند که جبران آن غیر ممکن است.
چون موقعیت های مهم استراتژیک زیادی از دست دادیم و به روایت تاریخ کسانی که وقت معرکه تسلیم شوند به خواب بروند با صدای سم اسب های دشمن بالای سرشان بیدار می شوند.
اینان مذاکرات و مواضع دکتر #ظریف را عامل این شکست ها می دانند و می گویند که ایشان اعلام کرده که حتی فراتر از هسته ای هم حاضر به مذاکره هستیم.
در مقابل مخالفان جنگ می گویند استراتژی جمهوری اسلامی ایران ورود مستقیم به جنگ نیست. اگر ایران مستقیم وارد جنگ بشود؛ بی درنگ ارتش آمریکا و ناتو هم وارد جنگ می شود و با داشتن جنگ افزارهای پیشرفته و حتی بمب اتم باید انتظار کشتار میلیون ها نفر داشته باشیم و حتی به جنگ جهانی هم نمی کشد ؛ چون چین و روسیه خودشان را بخاطر محور مقاومت درگیر نمی کنند. از سویی کشورهای عربی هم پیمان و متحد امریکا هسنتد و هیچ کدام حتی مصر و ترکیه هم کوچکترین همراهی نخواهند کرد هیچ که حتی موجب سقوط بشار اسد شدند.
سقوط اسد نتیجه بی کفایتی و دیکتاتوری و عدم اقناع شهروندان سوریه و حتی ارتش سوریه بود.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

19 Dec, 14:52


#مسلمان_پولی

فرزندم دانش آموز کلاس ششم تعصب زیادی به تاریخ و فرهنگ ایران دارد و روی لباسش عکس پرچم هخامنشی و ساسانی و درفش کاویانی سفارش چاپ می دهد.
مدتی است به دین #اشو_زرتشت علاقمند شده و با گوش داد کتاب های صوتی مطالعاتی از دین زرتشت دارد.
روز گذشته رسما اعلام کرد بابایی من می خواهم #زرتشتی بشوم.
ما ایرانی هستیم چرا دین عرب ها را برگزینیم.
پاسخ دادم که دین زرتشت و گرایش به آن منافاتی با قبول اسلام ندارد. شما ضمن بزرگداشت زرتشت آموزه های ارزشمند زرتشتی را تا حدودی که مخالف اسلام نباشد عمل کنی خیلی هم خوب است.
دین اسلام #جامع_الکلم است. یعنی جامع همه ی آموزه های ادیان قبلی و حتی مطالب مترقیانه دیگری است. پیامبر ص مصدق است یعنی همه ادیان الهی قبلی را تصدیق کرده است.

باز فرزندم اصرار کرد که من فقط زرتشتی می شوم. من هم دیدم رهنمودهایم فایده ای ندارد ؛ به تهدید متوسل شدم و گفتم پسرم زرتشتی از مسلمان ارث نمی برد و اگر زرتشتی بشوی از من ارث نمی بری.
گفت شناسنامه ام مسلمان است. گفتم دو شاهد شهادت بدهند زرتشتی هستی از ارث محروم می شوی.
فرزندم ناگهان پشیمان شد و گفت پس من هم‌مسلمان هستم. گفتم قبول نیست باید شهادتین را دوباره بخوانی
پسرم برای محروم نشدن از ارث شهادتین را بر زبان راند و به مسجد رفتیم و پولی هم به مسجد کمک کرد. گفتم بقول معروف ما لرها پول دین آر دین بر است😂.

یکی از علل الشرایع در دین اسلام و برخی محرومیت های اجتماعی بهمین خاطر است که مردم از دین خارج نشوند. چون دین زرتشت نسخ شده و الان وجود ندارد. احکام نماز عبادات نکاح و طلاق و غسل و طهارت و کفن و دفن و تشکیل خانواده و ارث و عقود و معاملات و مناکحات و دیات و قصاص و اصول اعتقادات در اسلام بسیار کامل و مفصل است و جامعه ی بی دین بی هویت است و به زوال و نابودی می گراید.

علت اصلی نابودی دین زرتشت همین نقصان و زوال و تحریف تاریخی آن در مقایسه با دین و شریعت کامل اسلام بود .درحالیکه سی سال قبل از ظهور اسلام گارد ده هزار نفره بهرام چوبین لشکر ۳۰۰ هزار نفری مهاجمین ترک و تاتار را شکست دادند در زمان رستم فرخزاد از یک لشکر برهنه تازی بقول فردوسی حکیم برهنه سپهبد برهنه سپاه شکست خوردند.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

17 Dec, 23:55


ای بی نشانه ای که خدا را نشانه ای
هر سو نشان توست ، ولی بی نشانه ای
ای روح پر فتوح کمال و بلوغ و رشد
چون خون عشق در رگ هستی روانه ای
با یاد روی خوب تو می خندد آفتاب
بر خاک خسته رویش گل را بهانه ای
ای نا تمام قصه شیرین زندگی
تفسیر سرخ زندگی جاودانه ای
تصویر شاعرانه در خود گریستن
راز بلند سوختن عارفانه ای
هیهات ، خاک پای تو و بوسه های ما ؟!
تو آفتاب عشق بلند آستانه ای
در باور زمانه نگنجد خیال تو
آری ، حقیقتی بحقیقت فسانه ای
زهرای پاک ، ای غم زیبای دلنشین
تو خواندنی ترین غزل عاشقانه ای
 
«سروده سرکار خانم فاطمه راکعی

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

17 Dec, 19:01


#زحمت_کشان_افغانستان

ضمن احترام به ملاحظات امنیتی باید دانست مبنای هر تمدن بر اساس نیروی کار کارگران است. مردم آمریکا با صرف هزینه های زیاد ۳۰ میلیون نفر از افریقا برای کار در مزارع و کارخانجات به آمریکا منتقل کردند.
در زمان استالین میلیون ها انسان برای کار در معادن سیبری به کار گماشتند.
رشد و توسعه اقتصادی بدون نیروی کار ممکن نیست‌.
در حال حاضر اتباع افعانستان در مراکز صنعتی و خدماتی و دامداری و مرغداری و کوره های آجرپزی و باغستان ها و ساختمان ها مشغول کار هستند...
ملت ایران قدر این نیروهای کار را بدانند و البته مقامات سیاسی و اداری و پلیس هم وظیفه دارند کنترل های امنیتی و ثبت نام و احراز هویت و محدودیت های قانونی برای تابعیت و استخدام و حقوق شهروندی خاص اتباع ایران را وضع کنند و مواظب حیله های قانونی برای اخذ شناسنامه و تغییر تابعیت و ازدواج باشند.

در حقوق رم حقوق بشر برای همه انسان ها بود ولی حقوق مدنی برای اتباع رمی بود. تفکیک حقوق مدنی از حقوق بشر برای صیانت از حقوق ایرانی و اتباع خارجی یک ضرورت است.
الان در دادگاههای دادگستری اتباع خارجه مورد حمایت قضایی هستند. در آموزش و پرورش و درمان و بهداشت خدمات انسانی به خارجیان داده می شود.
ولی تحصیلات عالیه و یارانه ها و خدمات خاص و حقوق استخدامی و پست های عمومی و پروانه اشتغال در کارهای تخصصی و اجتماعی و اتحادیه ها و اصناف مختص اتباع ایران است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

16 Dec, 20:39


وقتی چشمت را باز می کنی خواهی دید سمی ترین تیرها را کسانی بر قلبت زده اند که زمانی با چشم بسته و از اعماق قلبت دوست شان داشته ای
#هوشنگ_ابتهاج

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

12 Dec, 23:32


به عنوان وکیل دادگستری می گویم یک عامل مهم طلاق ، استقلال مالی زنان در حدود افراطی و انتقال بلاعوض و بی دلیل سرمایه های اصلی خانواده مانند خانه مسکونی به نام زنان است. در حقوق غرب دارایی بنام خانواده patrimony است.استقلال مالکیت زنان در غرب وجود نداشته است ولی در حقوق ایران و اسلام استقلال مالی زنان و مالکیت دسترنج شان پذیرفته شده است و این مطلوب و مشروع است.
اما در عمل بسیار دیده شده که مهریه های سنگین هزار سکه طلا و رسم خریداری منزل مسکونی بنام زن موجب گردیده که زن میل به جداسری و طلاق پیدا کند و افراد زیادی در حین اختلافات زناشویی بی سر و سامان شده اند.
تعادل بین سلب مالکیت غربی با تملیک بی دلیل فمینیستی همان مالکیت معقول عادلانه برای زنان است.
نظام حقوقی و عرفی باید جوری مهندسی شود که حقوق زن و مرد متعادل بشود .
ازدواج نهاد مقدس اجتماعی بر پایه ی اخلاق و استواری خانواده و میثاق غلیظ زناشویی فراتر از سوداگری و سودجویی و بر اساس ایثار و رحمت و مودت باشد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

11 Dec, 16:40


کاش #رهبری_انقلاب حضرت آیت الله #خامنه_ای در عرصه عمومی ظاهر بشوند و سخنرانی امید بخش و وحدت بخش و پر از پیام های مثبت و سرشار از دعوت به خیر و اتحاد و انسجام نیروهای بومی منطقه سوریه و خاورمیانه برای مقابله با #اسراییل داشته باشند.
پیام بدهند که دخالت ایران در سوریه فقط درچارچوب کمک های مستشاری و طبق منشور ملل متحد و درخواست دولت وقت سوریه و باهدف مبارزه با داعش و مقابله با تجاوزگری اسرائیل بوده است.
استقامت سوریه بمدت ۱۵ سال در مقابل اسراییل و سرکوب تروریست های #داعش نتایج مفیدی برای منطقه و حتی سطح جهانی داشته است.
پیام بدهد که تغییرات سوریه بر اساس خشونت و توسل به قوای شبه نظامی بدون مشارکت مردم کافی نبوده و نیروهای معارض سوریه با توده مردم اتحاد داشته باشند و دولت فراگیر و با مشارکت حداکثری مردم سوریه بر اساس رفراندوم و صندوق های رای تشکیل بدهند .
پیام بدهند که گروههای مسلح کنونی سوریه راه خود را اسلاف داعشی جدا ساخته و برای آبادی و عمران سوریه و دفاع از تمامیت ارضی سوریه بکوشند.
پیام بدهند که جمهوری اسلامی ایران همان مواضع اصولی مبارزه با ترویسم دولتی رژیم صهیونیستی و تروریسم افراطی و تکفیری را ادامه می دهد و حاضر است برای دولت سازی و تدوین یک قانون اساسی منطبق با شریعت اسلام و انتخابات و انتقال قدرت بر اساس صندوق های رای در کنار ملت سوریه همکاری نماید.

سخنرانی امروز رهبری هرچند در خصوص سوء استفاده ی رژیم اسراییل از خلاء قدرت در آن کشور بجا و درست بود ولی به اندازه کافی متناسب با رخدادهای محیرالعقول و شتابان و پاسخ گوی تحولات اخیر و راهکارهای نوین و مطابق با شرایط جدید منطقه نبود و انتظار اتخاد مواضع خردمندانه تر و خلاقانه تری می رود.
مشکلات جدید راهکارهای نوینی می طلبد و حل مشکلات جدید با راهکارهای قدیم قرین موفقیت نخواهد بود.

تقابل سنتی امریکا و اسراییل با ملت های خاورمیانه و ناامنی و کشتار و ترور داعشی ها با تایید امریکا حقیقتی است که یک بعد اصلی داستان است ولی در حال حاضر این تحلیل با پیچیدگی های منطقه هم خوانی کامل ندارد ولی در سطح افکار عمومی همچنان ابزار موثری برای جنگ روانی و تبلیغاتی است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

10 Dec, 18:40


عبرت از سرنوشت سوریه سازی ایران

سرنوشت سوریه آیینه ی عبرت است برای ملت و دولت ایران که بدون توجه به اصلاحات و اقناع شهروندان و دخالت خارجی شیرازه نظام از هم گسیخت و کشور دچار بدبختی و شورش و نابودی گردیده و اسراییل از موقعیت سوءاستفاده نموده و ۱۵۰ نقطه حساس آن را بمباران کرد و سوریه تبدیل به حیات خلوت اسراییل و ترکیه شده و بیچاره مردم نادان که تا دیروز سکوت مرگ گرفته بودند اکنون از روی جهالت در خیابان ها جشن پیروزی می گیرند.
کدام پیروزی؟ پیروزی خشونت و تحجر بر توتالیتاریانیسم و کمونیست افراطی و دفع فاسد به افسد و خشونت علیه خشونت چه شادی و چه دستاوردی برای ملت سوریه دارد؟


سرنوشت سوریه، بازتاب یک نگرانی عمیق درباره عواقب تغییرات سریع و خشونت‌آمیز در ساختارهای حکومتی است. تجربه سوریه نشان می‌دهد که فروپاشی نظام‌های سیاسی، به‌ویژه در جوامعی که تنوع قومی، مذهبی و شکاف‌های اجتماعی عمیق دارند، اگر با برنامه‌ریزی دقیق و اجماع ملی همراه نباشد، می‌تواند به فجایع جبران‌ناپذیری منجر شود.

چند نکته تأمل‌برانگیز در این موضوع:

1. دخالت خارجی و از هم گسیختگی دولت:
دخالت قدرت‌های خارجی، چه به بهانه حمایت از مردم و چه برای پیشبرد منافع خودشان، معمولاً به افزایش خشونت و بی‌ثباتی منجر می‌شود. تجربه سوریه نشان داد که این دخالت‌ها نه تنها باعث کمک به مردم نشد، بلکه با نابودی زیرساخت‌ها، شیرازه دولت را از هم گسیخت و به بحران‌های انسانی دامن زد.


2. شکاف‌های داخلی و بی‌ثباتی:
اختلافات داخلی، اگر مدیریت نشوند، می‌توانند به ابزار دست نیروهای خارجی و افراط‌گرایان تبدیل شوند. در سوریه، گروه‌های افراطی از نارضایتی‌های مردم سوءاستفاده کردند و به سرعت به بازیگران اصلی صحنه تبدیل شدند، که خود مردم و آینده کشور را به گروگان گرفتند.


3. پیامدهای بی‌ثباتی برای ملت و منطقه:
نابودی زیرساخت‌ها، آوارگی میلیون‌ها نفر، و ادامه بحران اقتصادی و اجتماعی، نتیجه مستقیم فقدان برنامه‌ریزی و اتحاد برای آینده کشور بود. در چنین شرایطی، قدرت‌هایی مثل اسرائیل نیز از این ضعف‌ها برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.


4. درس برای ایران:
تجربه سوریه می‌تواند هشداری جدی باشد. هر تغییری در ساختارهای حکومتی باید به‌گونه‌ای باشد که نه تنها مردم از آن حمایت کنند، بلکه امنیت و ثبات کشور نیز حفظ شود. ایجاد تغییرات ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی، در کشوری با ساختار پیچیده‌ای مانند ایران، می‌تواند به بحران‌هایی مشابه آنچه در سوریه رخ داد، منجر شود.


5. نقش آگاهی مردم:
جشن گرفتن برای هر گروه یا ایده‌ای که احتمالاً خطرناک است، معمولاً ناشی از ناآگاهی یا ناامیدی است. آگاهی‌بخشی و تحلیل دقیق شرایط، می‌تواند مانع از تکرار چنین اشتباهاتی شود.



بی‌توجهی به ضرورت مدیریت تحولات، می‌تواند کل یک جامعه را به مسیر نابودی بکشاند. ایران نیز باید از این تجربه درس بگیرد و به‌جای افتادن در دام افراط‌گرایی یا دخالت‌های خارجی، بر تقویت اتحاد ملی و مشارکت و اقناع شهروندان و حقوق بشر و حکمرانی مطلوب و یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای مشکلات تمرکز کند.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

09 Dec, 14:35


راز گل سرخ
کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ
کار ما شاید این است
که در افسون گل سرخ شناور باشیم
پشت دانایی اردو بزنیم
دست در جذبه یک برگ بشوییم و سر خوان برویم
صبح ها وقتی خورشید در میاید متولد بشویم
هیجان ها را پرواز دهیم
روی ادرک؛ فضا؛ رنگ؛ صدا؛ پنجره؛ گل؛ نم بزنیم
آسمان را بنشانیم میان دو هجای هستی
ریه را از ابدیت پر و خالی بکنیم
بار دانش را از دوش پرستو به زمین بگذاریم
نام را باز ستانیم از ابر
از چنار؛ از پشه؛ از تابستان
روی پای تر باران به بلندی محبت برویم
در به روی بشر و نور و گیاه و حشره باز کنیم
کار ما شاید این است
که میان گل نیلوفر و قرن
پی آواز حقیقت بدویم

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

09 Dec, 11:29


#اعتقادات_معنوی_ترامپ

آیا ترامپ عمیقا به خدا اعتقاد دارد یا سخنرانی هایش درباره‌ خدای متعال و کمک های الهی به انسان برای فریب مردم است؟

بدون تردید ترامپ در سخنرانی های خودش از باورهایش به خدا و عنایات الهی به انسان و لزوم توکل بر خدا و اعتماد به خدای متعال زیاد سخن می گوید.
اما اینکه از دین به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می کند یا خیر؟ جای سوال است . خیلی معتقدند که چون رای دهندگان وی مسیحیان محافظه کار هستند از این ادبیات استفاده می کند و برای اهداف سیاسی سخنان معنوی می گوید.

می توانیم بگوییم رفتارهای ترامپ عقلانی و معنوی است و از جایگاه صداقت و حقیقت سرچشمه می گیرد ‌.انسان هرچه هست رفتار است.رفتار آینه ی قلب انسان است . لازم نیست قلب کسی را بشکافیم و نگاه کنیم چی در درون او هست.
رفتار و کردار شاخص اصلی در رابطه با دیگران است و همین سخنان و رفتارها می تواند برای دیگران الهام بخش باشد.همین که سخنان ترامپ بر دل می نشیند و تاثیرات شورانگیزی بر مخاطب دارد گواهی بر عمق اعتقادات وی است.
عرفان و معنویت ترامپ با آموزه‌های مسیحیت سنتی فاصله دارد و نوعی باور و اعتقاد فیلسوفانه و اعتقاد به خدای فیلسوفان و #خدای_اسپینوزا است.

بااین وجود باید دانست ترامپ یک سیاستمدار است و اولویت او منافع ملی امریکا و اهداف حزب و طرفداران و تامین منافع حداکثری خود و نظام حزبی و سیاسی است.او اعتقاداتش را در اهداف و منافع ملی دخالت نمی دهد..

خروجی این اعتقادات بندرت بر رفتار سیاسی او تاثیر دارد و او از این اعتقادات بی آلایش برای خیر عموم و همبستگی و پیشرفت بشریت و تنوع ادیان و مهار جنایات جنگی و آسیب های وارده به زنان و کودکان و غیرنظامیان استفاده نمی کند.

او در مقابل جنایات صهیونیست ها قرار نمی گیرد و برعکس بیشترین خدمات را به اسرائیل داشته و قدس را پایتخت اسرائیل اعلام کرد.

الان ما در یک جامعه دینی این پارادوکس دیانت و منفعت را خوب درک می کنیم‌.علما و سیاستمداران ما هم به خدا اعتقاد دارند ولی آن عقلانیت مدرن سازمان یافته یک جامعه مدرن مانند آمریکا را ندارند و باورهای شان در چارچوب متصلب ایدئولوژیک خاص و در راستای منافع گروهی و طبقاتی است.
بهمین خاطر اخلاص و ایمان مسیولان کشور موجب پیشرفت و سعادت و ارتقای سطح جامعه در حد رقیبان منطقه ای مانند ترکیه و عربستان هم نشده است.

جامعه جهانی و رسانه ها و احزاب و سازمان های بین المللی از راه همین ادعاهای معنوی وارد شوند و برای خیر عموم و کاهش جنایات جنگی و صلح و حقوق بشر و محیط زیست و دفع فساد و حمایت از کودکان و زنان و غیر نظامیان از او مطالبه گری کنند.


https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

08 Dec, 20:07


دیالوگ من و هوش مصنوعی چت gpt


من: آیا سقوط بشار اسد پایان هزینه های کمرشکن در سوریه و کلید پیشرفت ایران است؟

هوش مصنوعی :
سقوط بشار اسد می‌تواند برخی هزینه‌ها را کاهش دهد، اما به‌خودی‌خود کلید پیشرفت ایران نیست. پیشرفت نیازمند تغییرات بنیادی در سیاست داخلی و خارجی، مدیریت بهینه منابع، و حل مشکلات اقتصادی است. همچنین، پیامدهای ناخواسته سقوط اسد، مانند بی‌ثباتی منطقه‌ای، می‌تواند چالش‌های جدیدی برای ایران ایجاد کند.

من :
بنظرم با سقوط بشار اسد قهرا و کرها و کلا استراتژی ایران در قبال اسراییل عوض می شود و بار سنگین حمایت از فلسطین بر دوش همین گروههای افراطی و تکفیری مورد حمایت اخوان المسلمین و کشورهای اهل سنت خواهد افتاد و ملت ایران بعد ۴۳ سال نفس راحتی می کشیم و هزینه های کمرشکن حمایت از آرمان فلسطین برداشته می شود و امکان رفع تحریم ها و خروج از انزوای بین المللی ایران و مذاکره با غرب راحت تر است.

هوش مصنوعی:

دیدگاه شما کاملاً منطقی و جالب است. تغییر استراتژی ایران در قبال اسرائیل و کاهش تمرکز بر موضوع فلسطین می‌تواند پیامدهای قابل‌توجهی داشته باشد. این تغییر می‌تواند به کاهش فشارهای بین‌المللی و ایجاد فرصت‌هایی برای رفع تحریم‌ها و بهبود روابط با جامعه جهانی منجر شود. برای بررسی دقیق‌تر، به چند نکته کلیدی اشاره می‌کنم:

1. تأثیر بر سیاست منطقه‌ای و موضوع فلسطین

کاهش بار فلسطین: اگر ایران تصمیم بگیرد از حمایت مستقیم گروه‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی فاصله بگیرد، احتمالاً روابط با کشورهای عربی معتدل و غرب بهبود می‌یابد. کشورهای عربی مثل عربستان سعودی که از توافق‌های عادی‌سازی روابط با اسرائیل استقبال کرده‌اند، ممکن است تعاملات اقتصادی و سیاسی خود با ایران را افزایش دهند.

تغییر در محور مقاومت: کاهش حمایت از فلسطین و دور شدن از سیاست ضداسرائیلی ممکن است به کاهش درگیری‌ها و رقابت‌های منطقه‌ای کمک کند، اما احتمالاً به کاهش نفوذ ایران در برخی مناطق منجر می‌شود.

2. امکان رفع تحریم‌ها

تغییر سیاست خارجی می‌تواند پیام مثبتی به غرب مخابره کند. رفع تنش با اسرائیل و کاهش دخالت‌های منطقه‌ای، می‌تواند بخشی از خواسته‌های کشورهای غربی (به‌ویژه آمریکا) برای کاهش تحریم‌ها باشد.

رفع تحریم‌ها و رونق اقتصادی: با کاهش تحریم‌ها، ایران می‌تواند به سرمایه‌گذاری خارجی، تجارت بین‌المللی و دسترسی به منابع مالی جهانی دست یابد که تأثیر مستقیمی بر پیشرفت اقتصادی خواهد داشت.

تغییر استراتژی ایران در قبال اسرائیل و فلسطین می‌تواند مسیری به سوی کاهش تنش‌های بین‌المللی، رفع تحریم‌ها، و بهبود روابط ایران با جهان باشد. این تغییر نیازمند بازنگری در اولویت‌های سیاست خارجی ایران و جایگزین کردن منافع ملی به‌جای ایدئولوژی است. البته، اجرای چنین تغییری به مدیریت دقیق و توانایی جلب حمایت داخلی و بین‌المللی نیاز دارد.

آیا به نظر شما چنین تغییری در سیاست خارجی ایران امکان‌پذیر است؟

من:
بنظرم بنحو قهری و جبری موقعیت ایران در قبال اسراییل و فلسطین دچار تحولات مفیدی بنفع ایران خواهد شد و هزینه فلسطین پرستی بر دوش سایر کشورهای منطقه بیفتد.
سقوط اسد نقطه عطفی در سیاست های راهبردی ایران و کاهش نقش محوری ایران در مقابله با اسراییل می شود. نقش ایران در لبنان و فلسطین کمتر می شود و تنش بین ایران و اسراییل کاهش می یابد و موجب می شود ایران بر منافع ملی خودش متمرکز بشود.

با کاهش نقش ایران و خلاء قدرت ایران؛ ترکیه و کشورهای عربی تحت فشار افکار عمومی داخلی مجبور می شوند که نقش پررنگ تری در مقابل اسراییل ایفا نمایند .

همین موجب تغییر اولویت های ایران در سیاست های منطقه ای و داخلی و تمرکز بر پیشرفت اقتصادی و تقویت توان داخلی گردد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

08 Dec, 19:21


طنزهای #سقوط_اسد

نقی معمولی و خانواده اش بیشتر از #بشار_اسد و ارتشش مقاومت کردند.😂


https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

08 Dec, 14:26


#تغییر_نظام_سیاسی


سقوط یا تغییر نظام‌های حکومتی یک موضوع پیچیده است و پاسخ به این سؤال به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موضوع معمولاً در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تحلیل می‌شود. در مورد جمهوری اسلامی و ایران، چند نکته قابل توجه است:

دلایل ممکن به نفع سقوط:

1. آزادی‌های فردی و اجتماعی: بسیاری معتقدند که ساختار جمهوری اسلامی محدودیت‌های جدی در آزادی بیان، آزادی مذهب و حقوق بشر ایجاد کرده است. تغییر نظام می‌تواند به بهبود این حوزه‌ها کمک کند.


2. مدیریت اقتصادی ضعیف: مشکلات اقتصادی، فساد سیستماتیک و سوءمدیریت باعث شده بسیاری از مردم به این نتیجه برسند که تغییر نظام می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایجاد کند.


3. سیاست خارجی انزواطلبانه: سیاست‌های جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی به انزوای ایران منجر شده است. سقوط این نظام ممکن است روابط ایران با جهان را بهبود بخشد.



دلایل ممکن به ضرر سقوط:

1. بی‌ثباتی و آشوب: تجربه تاریخی نشان داده که سقوط ناگهانی حکومت‌ها می‌تواند به دوره‌های طولانی بی‌ثباتی، جنگ داخلی یا درگیری‌های قومی و مذهبی منجر شود.


2. فقدان جایگزین مناسب: اگر جایگزین مشخص و منسجمی برای جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد، ممکن است خلأ قدرت به هرج و مرج یا ظهور یک حکومت دیگر با مشکلات مشابه منجر شود.


3. خطر دخالت خارجی: سقوط یک حکومت می‌تواند زمینه‌ساز دخالت خارجی شود که ممکن است به زیان منافع ملی تمام شود.



نتیجه‌گیری:

اینکه سقوط جمهوری اسلامی به نفع مردم ایران باشد یا خیر، به چگونگی وقوع آن و جایگزینی که برای آن در نظر گرفته می‌شود، بستگی دارد. اگر این تغییر با برنامه‌ریزی دقیق، رهبری مسئولانه و اجماع مردمی همراه باشد، احتمالاً می‌تواند به بهبود شرایط منجر شود. اما اگر بدون برنامه‌ریزی و در فضایی از آشوب و بی‌ثباتی اتفاق بیفتد، ممکن است مشکلات جدی‌تری ایجاد کند.

بنظر نگارنده دولت جمهوری اسلامی با اصلاحات دانش محور و مشارکت ملی و دخیل ساختن فعالان دانشمند و سیاستمداران ورزیده و تحولات ساختاری و هنجاری و حقوق بشر و دموکراسی دینی ؛ بهتر از سقوط و آشوب و هرج و مرج و ناامنی است.
این سوال را نگارنده از چت gpt پرسیدم و این تحلیل را تحویلم داد.
درود بر هوش مصنوعی

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

08 Dec, 12:37


#الاسد_الجولانی

سقوط دولت #بشار_اسد هیچ رخداد فرخنده و مبارکی نیست. مثل همه کشورهای ع بهار عربی که جز جنگ داخلی و کشتار دهها و صدها هزار نفر ثمری نداشته است. فقط بجای الاسد الجلالی آمده است.
اوضاع سوریه بدتر از سایر کشورهاست. کشورهایی مانند مصر ارتش ساختارمندی داشتند ولی سوریه فقط یک گروه تروریستی افراطی تکفیری بجای دولت بشار اسد مستقر می شود.
ظاهرا خبری از دولت حقوقی و قانون اساسی و انتخابات و صندوق های نخواهد بود.
این گروه شبه نظامی افراطی و ایدئولوژیک سوریه را به سمت انزوای بین المللی و جنگ داخلی و محدویت های حقوقی و سیاسی بر مردم سوریه خواهد برد.
مگر اینکه #تحریر_الشام مواضع دینی و ایدئولوژیک خود را تعدیل و مولفه های دولت حقوقی و حاکمیت قانون و انتخابات آزاد را بپذیرد.

اینها مایه ی عبرت است که مردم و فعالان سیاسی کشورمان دنبال اصلاحات باشند . گروههای شبه نظامی و تروریستی و قدرت های خارجی و ارتش های مهاجم هیچ ارمغانی از دولت قانونی و حقوق بشر و انتخابات آزاد و توسعه متوازان برای هیچ کشوری ندارند.
https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 22:38


#قانون_حجاب_عفاف

این قانون فقط لعابی از قانون دارد و زور و نفرت و کینه به بخش مهمی از هم وطنان در ورای واژگان آن نهفته است.
نام زیبای عفاف و حجاب را هم به گند کشیده است. حجاب و عفاف نام های مقدس و ملکوتی و معنوی برای بیان حیا و عفت و ارزش های اخلاقی و انسانی است.
اما این قانون با زور عریان دارد از این واژگان مقدس و ملکوتی قداست زدایی می کند.
قانون در فلسفه ی حقوق باید معطوف به اخلاق باشد. حق بنیاد باشد. شفاف و روشن باشد. ترجمان عدالت باشد. مقبولیت حداکثری داشته باشد و قابلیت اجرا داشته باشد.
این قانون به هزار و یک دلیل هیچ کدام از اوصاف قانون مشروع را ندارد و پر از تحکم های زورگویانه است‌.
مجازات های سنگین برای بی حجابان و بد حجابان خلاف قواعد فقهی است. چون در منابع فقهی هیچ فقیهی بی حجابی را واجب التعزیر ندانسته و گناهان صغیره اصولا واجب التعزیر نبوده است. پس معطوف به اخلاق نمی باشد.
این قانون حق بنیاد نیست. اصول حقوق جزا یکی اصل شخصی بودن جرم و مجازات است. ماده ۴۱ قانون صاحبان حرف و مشاغل را بخاطر بی حجابی کارکنان شان به مجازات جزای نقدی یک چهارم درآمدشان مجرم می شناسد. در حالیکه صاحب کارگاه یا دفتر یا شرکت دخیل در امر جزایی نمی باشد ولی به جرم ارتکابی یکی از کارکنانش مجازات می شود.
قانون شفاف نیست و جرم و مجازات سنگین و مبهم است. مثلا مجازات یک چهارم سود چگونه محاسبه می شود؟ سود چند ماه ؟ چند روز؟ بعد سود خالص بنگاه تجاری منهای هزینه های ثابت و متغیر است و این امر مستلزم جلب نظر کارشناس حسابرس است. یعنی قاضی باید ماهها و حتی سالها به یک پرونده رسیدگی تا مجازات کارفرما را تعیین کند.
این قانون مقبولیت ندارد و حتی مومنان و باورمندان به حجاب و عفت توسل به زور را برای رعایت اخلاق و عفت و حیا مرجوح می دانند.
چون حجاب و عفاف امری فطری و طبیعی است. در کربلا و نجف و بلاد مقدسه مردم بدون الزام قانونی محجبه اند.
نهی شارع مقدس از کشف مو و زینت نهی تنزیهی است و نه نهی تحریمی .قرآن مجید در سوره نور می فرماید ذالک ازکی لهم و اطهر
جمله : " « ذلکم اطهر لقلوبکم و قلوبهن »" مانند جمله : " « و ان‌ یستعففن خیر لهن »" که در آیه 61 از سوره نور آمده است ، دلالت می‌کند که هر اندازه مرد و زن جانب ستر و پوشش و ترک برخوردهائی که مستلزم‌ نظر است رعایت نمایند به تقوا و پاکی نزدیکتر است . همانطور که گفتیم‌ : رخصتهای تسهیلی و ارفاقی که به حکم ضرورت داده شده است ، نباید رجحان‌ اخلاقی ستر و پوشش و ترک نظر را از یاد ببرد .(مرتضی مطهری .مساله حجاب جلد اول.ص ۱۷۱)
از مفاد این نصوص شرعی استتباط می شود نهی از بی عفتی نهی تنزیهی است و تعزیر و مجازات بی حجابی در سیره امامان معصوم دیده نشده است..
باری قانون حجاب و عفاف با مجازات های سنگین و نامعقول برای مخالفان سیاسی حکومت شمشیر را از روی بسته و حجاب و عفاف قربانی منازعات سیاسی و ایدئولوژیک می شود.
این قانون قابل اجرا نیست زیرا سیاق قانون نویسی موجب مجرم سازی میلیون ها نفر می شود. در حالیکه قوانین جزایی برای سرکوب افراد کجرو اقلیت و تبهکاران ضد اجتماعی است.
کلمه تعزیر بمایراه الحاکم یعنی باید حاکم رویت کند که این تعزیر خصلت بازدارندگی دارد یا تنفیر
وقتی قانونگذار حکیم بداند که قانون جزایی موجب تنفیر و بدبینی به دیانت و اخلاقیات می شود باید قانون نویسی را بنحوی تنظیم نماید که موافق طبع و عرف جامعه باشد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 20:28


https://t.me/andishevasedayiranian
چگونه درگیری های  محلی و منازعات را کاهش دهیم؟
در سه ماهه اخیر سال ۱۴۰۳ تعداد مجروحان  منازعات لرستان به ۳۱۱۷ نفر رسید.
باور بفرمایید آمار مجروحان جنگ اسراییل و لبنان و کرانه باختری رود اردن این میزان نیست! آن هم‌مردم لرستان که اغلب فامیل و آشنا و خویشاوندان هستند و اتفاقا جنگ های فامیلی و خانوادگی در راس است.
از نظر جرم شناسی آمار منازعات و جرایم علیه اشخاص در فصول گرم سال به دو دلیل بیشتر است:
۱. در فصل های گرم طول روز طولانی تر است و فعالیت مردم هم بیشتر.  اغلب از خانه های خود خارج می شوند و برخوردها و ضدیت ها بیشتر می شود.
۲. در دو فصل گرم به علت افزایش دمای هوا آب بدن تبخیر می شود و بدن دی هیدراته می شود و بعلت کمبود آب و غلظت خون ترشح آدرنالین و عصبانیت بیشتر اوج می گیرد و خشم و از کوره در رفتن زیادتر است.
۳. مردم لرستان خیلی ها کشاورز و دامدار هستند و در این فصل ها منازعات ملکی و چراگاه و کشت و زرع بیشتر است.
۴. در فرهنگ سنتی جنگ و زد و خورد نشانه ی دلیری و قدرت است و برخی جاهلان با درگیری قدرت و زور را مایه ی فخر فروشی می دانند.
۵. دادسراها در سرکوب جرایم کند عمل می کنند . تعداد شعب دادیاری و بازپرسی خیلی کم است و به بیست شعبه هم نمی رسد ولی استان هم جوار کرمانشاه چند برابر است.
۶. اصولا جرم زدایی و مجازات زدایی و قضا زدایی و علی الخصوص زندان زدایی  سیاست های درستی است و برای نزاع های اتفاقی و افراد سن و سال دار و دعاوی ونزاع های کم اهمیت  و افراد فاقد سابقه کیفری و نزاع های خانوادگی غیر جدی مجازات درد بی درمان است .
اما در نزاع های جدی و افرا سابقه دار و شرور مجازات قاطع و شدید خود عامل بازدارنده است.
سیستم دادسرای لرستان شاکی محور است و تا زمان کیفر خواست حتی پرونده را ثبت هم نمی کنند .گویی اراده ای برای مجازات وجود ندارد.دادگاههای کیفری روی هوا منع تعقیب را تایید می کنند. نگارنده شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو خرم آباد وکیل پرونده ای بودم تا به خودم جنبیدم قاضی قرار را تایید کرده بود و بعد که فهمید اشتباه شده  ارشاد فرمودند از طریق ماده ۲۸۷ قانون آیین دادرسی کیفری تعقیب مجدد بگیرم.
۷. روابط عاطفی و فامیلی و شفاعت  در دادگستری و بین افراد پرونده
  زیاد است اغلب با رضایت قطعی پرونده مختومه و مجرم بدون مجازات می ماند.
شدت و قاطعیت مجازات خود عامل مهمی است.
عوامل دیگری  نیز وجود دارد مانند اوضاع اقتصادی و کوهستانی بودن و خشکی هوا و محرومیت استان لرستان و بیکاری و ....
اینها که گفتم همه عامل جرمزا است و نه علت  . علت همه اینها اراده است. انسان تا اراده نکند هیچ کاری نمی کند .
کنترل اراده با هنجارهای اجتماعی و تقبیح نزاع و حیوان صفتی ضرب و جرح و کار هنری و سینمایی و رسانه ای است. زمانی کارهای سینمایی خوبی مانند فیلم به یادماندنی #خون_بس و #بی_پلامار ساخته شد ولی دنبالش رها شده است.
کارهای دینی و مذهبی و عدالت ترمیمی و مداخله روحانیت و امامان جماعت مساجد و صلح ذات البین می تواند موجب جلوگیری از ارتکاب جرم بشود. واکنش بموقع دادسرا و نیروی انتظامی و اجرای عدالت و حکم های عادلانه موجب کنترل منازعات می شود.
بسیاری از درگیری ها علتش خود دادگستری است.گاهی یک رای ناحق و ناعادلانه برای خلع ید و انتقال سند و تصرف عدوانی خودش موجب می شود که محکوم علیه از راه انتقام شخصی وارد شود.
یک درگیری در الشتر نگارنده خودم بررسی کردم دادگاه حکم علیه مالک داد و ملکش را به حکم دادگاه ازش گرفتتد.همان حکم موجب جنگ شدید و قتل و مجروحان زیادی گردید.
دکتر محمد طاهر کنعانی

https://t.me/drpoonak:منبع
https://t.me/andishevasedayiranian

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 20:20


سوریه، نقطه، سرخط

سهند ایرانمهر

بخش عمده حلب مورد حمله یا تحت تصرف گروه‌های مسلح مخالف دولت اسد، به‌ویژه هیئت تحریر شام (HTS)، به رهبری ابومحمد‌جولانی‌ قرار گرفته است.

ابو محمد جولانی اصالتا اهل جولان سوریه است که بعد از اشغال عراق به صف همراهان ابومصعب زرقاوی پیوست.

بعد از ترور زرقاوی در سال ۲۰۰۶ به لبنان رفت تا با کمک القاعده «جندالشام»را تاسیس کند. با ادامه جنگ عراق جولانی به عراق بازگشت اما توسط نیروهای آمریکایی بازداشت و به پایگاه نظامی بوکا منتقل شد. جولانی در آنجا مدتی هم بند ابوبکر البغدادی بود و همین باعث شد که پس از آزادی از زندان همراه او باشد و بعد از تشکیل دولت اسلامی به فرماندهی موصل انتخاب شود اما کمی بعد از سوی البغدادی ماموریت یافت که تشکیلات جدیدی را در سوریه تحت لوای دولت اسلامی بنا کند.

حمایت های بغدادی باعث شد که جولانی جبهه النصره را تاسیس و به یکی از قدرتمندترین گروه ها تبدیل کند، گروهی که مقصد بیشتر مجاهدین اروپایی بود و به تشکیلاتی چند ملیتی تبدیل شد و با مدیریت اولین انفجار انتحاری پس از ناآرامی های سوریه چهره ی جدیدی به نزاع داخلی این کشور داد.

قدرت گرفتن رو به افزایش جبهه النصره، ابوبکر بغدادی را واداشت تا از ابومحمد جولانی بخواهد که طی بیانیه‌ای بیعت مجدد خود با وی و تشکیل دولت اسلامی عراق و شام را اعلام کند، جولانی اما با  مشاهده رخوت دولت اسلامی در عراق و پیشرفت روزافزون نیروهایش از این دستور سرباز زد. بغدادی نیز بلافاصله نیروهای خود را از سوریه فراخواند و طی بیانیه ۸ آوریل ۲۰۱۳ هم انحلال جبهه النصره را اعلام کرد و هم تشکیل دولت اسلامی عراق و شام.

جولانی هم طی بیانیه‌ای جدایی از داعش و الحاق به ایمن الظواهری را اعلام کرد. نقطه افتراق ظواهری و ابومصعب زرقاوی در تشکیل دولت با قلمرو جغرافیایی مشخص بود و این بیانیه جولانی نوعی رجعت به آبشخور اصلی تروریسم تکفیری محسوب می‌شد به همین دلیل ایمن الظواهری در ژوئن ۲۰۱۳ طی بیانیه‌ای ضمن رد بیانیه تشکیل دولت اسلامی عراق و شام ، اعلام کرد که جبهه النصره شاخه‌ای از القاعده است و هیچ ربطی به تشکیلات زیر نظر بغدادی ندارد اما در عین حال از بغدادی خواست که تفکیک قلمرو عملیاتی عراق و سوریه را به رسمیت بشناسد و حتا یک میانجی برای رفع اختلافات اعزام کرد. ابوبکر بغدادی این پیام ظواهری را به هیچ گرفت زیرا از نظر او این تقید به مرزهای بین‌لمللی در سرزمین اسلامی در تعارض با مفهوم امت اسلامی بود.

دابق نشریه داعش در شماره دوم خود، ریشه این جدایی را به استناد عالم مورد وثوق خود یعنی «ابن القیم» ناشی از حسادت الجولانی دانست و حکم ارتداد او و ابوماریه مفتی جبهه النصره را نیز صادر کرد. جبهه النصره با ترکیه و گروه های مورد حمایت ترکیه همچون احرار الشام رابطه نزدیکی دارد، منابع تایید نشده ای از رابطه نزدیک آن با سرویس‌های اطلاعاتی اسراییل سخن گفته‌اند اما رابطه آن با  برخی گروه‌های سکولار معارض سوری همچون جبهه ملی و ارتش آزاد سوریه مسلم است.

نتیجه ائتلاف با دو گروه اخیر گاهی مواجهه مستقیم با داعش و ایراد ضربات کاری بود. ابومحمد جولانی کمی بعد با خونسردی تمام کشف هویت کرد و از تاسیس تشکیلات جدیدی به نام «جبهه فتح شام» خبرداد. نکته مهم اما اعلام جدایی جولانی از «القاعده» و انتخاب شکل و شمایلی شبیه به اسامه بن لادن بود که خبر از اوج جاه طلبی وی و وجهی ملیتی(جبهه فتح شام سوری و داعش عراقی) به جغرافیای تروریسم خاورمیانه می‌داد.
القاعده این جدایی را نتیجه منطقی تقویت نیروهای جهادی در سوریه می‌دانست و با آن مشکلی نداشت. آمریکا هم همان‌زمان کرد که تغییر نام این گروه تروریستی چیزی را تغییر نمی‌دهد، در آن زمان انتخاب مخفف «جفش»(جبهه فتح شام) از سوی شبکه العربیه کاربران هوادار جبهه فتح الشام را به شدت برانگیخت و العربیه را آلت دست شیعیان دانست(!) با این همه اما قدرت گرفتن جفش و ائتلاف آن با دیگر گروه های معارض سوریه که آمریکا آنها را معتدل می‌دانست، چالش میان روسیه و این کشور را بر سر ناهمگونی تفکیک میان تروریست‌ها و معارضین عمیق‌تر کرد.

بازگشت مجدد جولانی و تصرفات او در زمانه‌ای بسیار متفاوت از دوره قبل صورت گرفته است.
اکنون ایمن‌الظواهری، البغدادی و امارات اسلامی وجود ندارند، روسیه درگیر اوکراین است، کشورهای قطر و امارات دیگر داعیه بازیگری گذشته از طریق حمایت این گروه‌ها را ندارند، تصویر مردم سوریه از عملکرد این گروه‌های افراطی سلفی روشن است اما به نظر می‌رسد حالا برای اسراییل و آمریکا امکان سرنگونی بشار اسد و محدود‌تر کردن زمین‌بازی برای ایران معنای عمیق‌تری دارد در نتیجه معیارهای تحلیل موج دوم جنگ داخلی سوریه ماهیتی متفاوت با گذشته دارد.
https://t.me/andishevasedayiranian



https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


بنابراین اگرچه ماهیت «بیمه» در قانون بیمه اجباری فعلی «بیمه مسئولیت» است ولی در مورد راننده مسبب حادثه «بیمه حوادث» است و این دو نوع پوشش بیمه ای که یکی با منشأ ضمان قهری و مسئولیت مدنی است (دیه شخص ثالث) و دیگری با منشا قراردادی (غرامت راننده مقصر) دو مقوله کاملا متفاوت و دارای منشأ و آثار جداگانه است و آنچه در قانون برنامه پنجم توسعه آمده نیز «بیمه حوادث» است؛ زیرا راننده مسبب حادثه نسبت به خود مسئولیتی ندارد و مؤید این مطلب آن است که در فرض فوت راننده مقصر در یکی از ماههای حرام آنچه بابت غرامت قوت توسط بیمه گر قابل پرداخت است معادل اصل یک دیه کامل است و پرداخت یک سوم اضافی بابت تغلیظ دیه شامل وی نمی گردد؛ چرا که ماهیت آنچه پرداخت میشود «غرامت» است نه «دیه».
۸-۴ رای وحدت رویه شماره ۷۸۱ هیات عمومی دیوان عالی کشور به صراحت در مقام تسری و تعمیم حکم مقرر در ماده ۳ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ نسبت به بیمه نامه های موضوع بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه بوده که پس از تصویب آن قانون تنظیم شده ولی هنوز خسارت بدنی راننده پرداخت نگردیده است و رای مزبور خدشه ای به حاکمیت ماده ۳ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ و آیین نامه اجرایی آن وارد نمیکند. ضمن اینکه رأی وحدت رو به نیز باید در حدود انطباق با موضوع خود ملاک قرار گیرد.

۹. رأی اولیه شعبه سوم دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی فرجامی

رسیدگی به فرجام خواهی وکیل خواهان دعوی نخستین به شعبه سوم دیوان عالی کشور محول گردیده و آن شعبه به موجب دادنامه شماره ۳۴۸۳-۱۴۰۱/۷/۱۰ یا استناد به دلایل و مبانی ذیل، اعتراضات فرجام خواه را وارد دانسته و به استناد بند ۲ ماده ۳۷۱ قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه فرجام خواسته را نقض و پرونده را جهت رسیدگی بعدی با لحاظ بند ج ماده ۴۰۱ قانون مذکور به شعبه دیگری از دادگاههای عمومی حقوقی تهران ارجاع داده است.

۱۰. مبانی رأی اولیه شعبه سوم دیوان عالی کشور در نقض دادنامه فرجام خواسته

۱۰-۱. حاصل ادعای فرجام خواه این است که بیمه گر با وجود اینکه طبق بیمه نامه مورخ ۱۳۸۹/۵/۱ از تاریخ ۱۳۸۹/۳/۲۸ لغایت ۱۳۹۰/۳/۲۸ راننده مسبب حادثه را با اخذ حق بیمه بیمه نموده است لیکن خسارت وارده را مطابق بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه به وی نپرداخته است.
۱۰-۲ بند ب ماده ۱۱۵ قانون مرقوم مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵ مقرر میدارد: وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است نسبت به بیمه شخص ثالث در مورد «راننده» همچون سرنشین بیمه شخص ثالث را اعمال نماید و رأی وحدت رویه شماره ۷۸۱ ۱۳۹۸/۶/۲۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور نیز که در مقام توجیه و تفسیر ماده قانونی مرقوم بوده قلمرو اعمال آن را نسبت به راننده مقصر حادثه و قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ مشخص کرده است. در تایید اجرای دستور آن راجع به راننده مقصر حادثه می باشد.
۱۰-۳. مقطع زمانی اعتبار بیمه نامه و تاریخ وقوع حادثه و تعهدات بیمه گر مشمول دستور ماده قانونی مرقوم بند ب ماده (۱۱۵) و رای وحدت رویه یاد شده است و فرجام خواه مستحق دریافت خسارات وارده است.
۱۰-۴ با توجه به ماده ۶۵ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ راننده مقصر طبق ماده ۳ همان قانون حق طرح دعوی برای مطالبه خسارات وارده موضوع بند الف ماده یک قانون مزبور را دارد
۱۰-۵، مطابق تبصره ۲ ماده ۸ قانون یاد شده بیمه گر مکلف است کلیه خسارات وارد شده را پرداخت کند و ملاک محاسبه به نحوی است که در ماده ۲ قانون مقرر شده است.

۱۱. اقدامات شعبه دادگاه هم عرض (شعبه پانزدهم دادگاه عمومی حقوقی تهران) در جریان رسیدگی

پس از ارجاع پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران به عنوان شعبه هم عرض دادگاه در تاریخ ۱۴۰۲/۲/۱۰ با حضور طرفین تشکیل جلسه داده و اظهارات آنان را که عمدتاً تکرار همان مطالب قبلی بوده استماع نموده است و ضمناً وکیل خواهان افزوده است.موضوع خواسته الزام خوانده به پرداخت معادل ۴۸۸/۶۶ درصد دیه کامل در حق موکل بوده که دادگاه قبلی (شعبه هفتم دادگاه عمومی حقوقی تهران) فقط در مورد یک دیه کامل (۱۰۰ درصد) حکم داده و مازاد بر آن را نپذیرفته ولی دیوان عالی کشور قسمتی از آن رای را که متضمن حکم بر بی حقی خواهان نسبت به مازاد بود را نقض کرد. لذا در حال حاضر خواستار محکومیت خوانده به پرداخت ۴۸۸/۶۶ درصد دیه کامل به انضمام خسارات دادرسی هستیم.

۱۲. مفاد رأی دادگاه هم عرض شعبه پانزدهم دادگاه عمومی حقوقی تهران

دادگاه مذکور طی دادنامه شماره ۶۴۱۵- ۱۴۰۲/۲/۲۴ با استناد به دلایل و مبانی ذیل اعلام داشته که با استدلال شعبه محترم سوم دیوان عالی کشور موافق نیست و در مجموع با ثابت ندانستن خواسته به استناد ماده ۱۳۵۷ قانون مدنی حکم بر بطلان دعوی صادر می نماید.

۱۳. دلایل و مستندات رأی دادگاه هم عرض شعبه پانزدهم دادگاه عمومی حقوقی (تهران) در مخالفت با رأی دیوان

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


۱۳-۱ رابطه بین خواهان و شرکت بیمه تابع قرارداد است و در قرارداد سقف تعهدات در مورد حوادث راننده مشخص است که شعبه هفتم دادگاه حقوقی تهران به درستی تا این حد خواسته را مورد قبول قرار داده و نسبت به مازاد آن رد نموده است.
۱۳-۲. استناد دیوان عالی کشور چه در رای فوق الذکر و چه در رای اصراری مورخ ۱۴۰۱/۸/۱۷ به رأی وحدت رویه ۷۸۱ هیات عمومی دیوان به نظر خروج موضوعی دارد؛ چرا که رای وحدت رویه مذکور میزان مسئولیت شرکتهای بیمه از حیث سقف تعهدات را افزایش نمی دهد بلکه نهایتاً دلالت بر این دارد که شرکت بیمه نباید پرداخت غرامت را صرفاً در موارد قوت یا نقص عضو محدود کند بلکه باید غرامت سایر صدمات را نیز بپردازد و هیچ گونه تعرضی نسبت به سقف تعهدات ندارد.
۱۳-۳ در مورد شخص ثالث که شرکتهای بیمه ولو مازاد بر سقف تعهدات بیمه ای ملزم به پرداخت دیه صدمات وارده به نرخ یوم الاداء هستند، قانون به این شرکتها اجازه داده تا دیات پرداختی مازاد بر سقف تعهدات را با مراجعه به صندوق تامین خسارت های بدنی بازیافت نمایند. حال آنکه در مورد غرامات مربوط به راننده چنین تجویزی در قانون وجود ندارد. لذا چنانچه شرکتهای بیمه ای را خارج از حیطه تعهدات قانونی و قراردادی محکوم به پرداخت نماییم موجب ورشکستگی و یا سربار شدن حق بیمه اضافی در سال بعد بر دوش بیمه گذاران خواهد شد.
۱۳-۴ اداره حقوقی قوه قضاییه در نظریه مشورتی مورخ شماره ۷/۹۵/۳۲۲۰-۱۳۹۵/۱۲/۱۰ در این رابطه گفته است به موجب تبصره ۴ ماده یک قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۸۷ منظور از «شخص ثالث» هر شخصی است که به سبب حوادث وسیله نقلیه موضوع این قانون دچار زیانهای بدنی و مالی شود به استثنای راننده مسبب حادثه. بنابراین راننده مسیب حادثه طبق این قانون شخص ثالث محسوب نمیشود و نمیتواند از بیمه شخص ثالث استفاده کند، لذا در صورتی که راننده خودرو را بیمه سرنشین کرده باشد. موضوع مطالبه خسارات بدنی و دیه تابع قرارداد او با شرکت بیمه است و تعهدات شرکت بیمه برای پرداخت خسارت تا سقف تعهدات قراردادی است و مازاد بر آن قابل مطالبه از بیمه نیست.
۱۳-۵ بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه نیز دلالتی بر لزوم پرداخت غرامت تمام صدمات به راننده مقصر حادثه را ندارد، بلکه چون قبل از تصویب این قانون در بیمه نامه ها درج «بیمه حوادث» راننده اجباری نبود در این قانون بر اجباری بودن آن تاکید شد که این بیمه از نوع حوادث است و تابع قرارداد میباشد.
۱۳-۶ چگونه میتوان پذیرفت که شخصی به خودش صدمه بزند و مقصر حادثه باشد و از عملکرد خودش سود ببرد و پیش از مبلغ قراردادی هم از شرکت بیمه غرامت دریافت نماید؟

۱۴. فرجام خواهی از رأی دادگاه هم عرض (شعبه پانزدهم دادگاه عمومی حقوقی تهران) و دلایل آن

وکیل خواهان دعوی نخستین مجدداً از رأی صادره توسط شعبه ۱۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران، فرجام خواهی نموده و علاوه بر جهات یاد شده در فرجام خواهی قبلی از رای شعبه هفتم آن دادگاه به موارد ذیل نیز استناد کرده است؛
۱۴-۱ به موجب تبصره یک ماده ۳ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۸۷ بیمه گر مکلف است کلیه خسارتهای بدنی وارده را فارغ از میزان مندرج در بیمه نامه پرداخت کند و حتی وقتی هیأت وزیران با تصویب ماده ۴ آیین نامه اجرایی ماده ۳ قانون بیمه اجباری مسئولیت بیمه گر را محدود به سقف تعهدات بیمه نامه اعلام کرد آیین نامه مذکور به موجب نظریه مورخ ۱۳۹۶/۷/۱ ریاست مجلس شورای اسلامی ابطال گردید.
۱۴-۲ استناد دادگاه به ماده ۱۳ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ موجه نیست چون اولاً این قانون در زمان صدور بیمه نامه موضوع دعوی حاضر تصویب نگردیده و نسبت به پرونده حاضر نیز حاکمیت ندارد و جزء مواردی که به حکم قانون عطف به ما سبق میشود، نیست. علاوه بر اینکه مفاد ماده قانونی مذکور در مقام بیان بوده نه تفکیک بین ثالث و راننده. مضافاً اینکه موضوع ماده قانونی یاد شده مربوط به پرداخت «یوم الادا» می باشد به «تعدد دیات»
۱۴-۳ این استدلال دادگاه که تحمیل پرداخت خسارت به بیمه گر موجب ورشکستگی و یا سریار شدن حق بیمه اضافی در سال بعد به دوش بیمه گذاران میگردد مینای قانونی و موجهی برای صدور حکم نیست.

۱۵. دفاعیات فرجام خوانده در تبادل لوایح

آقای سید حسین فهیمی نماینده حقوقی شرکت سهامی بیمه ایران (فرجام خوانده) در پاسخ به فرجام خواهی وکیل خواهان، طی لایحه ای مطالبی مشابه با آنچه در پاسخ به فرجام خواهی نوبت قبل مطرح شده بود ارائه نموده و افزوده است: مبلغ ۵۰ میلیون ریال سقف تعهدات بیمه نامه در وجه خواهان پرداخت شده و پرونده در این شرکت مختومه گردیده است لذا تقاضای رد فرجام خواهی و ایرام رأی فرجام خواسته را دارد.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


🔴 ۱۶. تصمیم نهایی شعبه سوم دیوان عالی کشور و میانی آن
*شعبه سوم دیوان بر اساس دلایل و مبانی ذیل دادنامه فرجام خواسته و توجیهات دادگاه را مغایر با محتویات پرونده و قوانین موضوعه تشخیص داده و قابل تأیید ندانسته و اصراری تلقی نموده و مستنداً به ماده ۴۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی قرار ارجاع امر رسیدگی به هیأت عمومی شعب حقوقی دیوان عالی کشور صادر نموده است.*
*۱۶-۱ با توجه به تاریخ وقوع حادثه (۱۳۹۰/۱/۱۳) و مدت اعتبار قرارداد بیمه متعقده میان طرفین (از ۱۳۸۹/۳/۲۸ لغایت ۱۳۹۰/۳/۳۸) قانون حاکم بر موضوع قانون بیمه اجباری شخص ثالث سال ۱۳۸۷ بوده است که ماده ۴ آن مقرر داشته:*
*حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت بدنی معادل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماههای حرام خواهد بود و مطابق تبصره یک همان ماده در صورتی که در یک حادثه مسئول آن به پرداخت بیش از یک دیه به هر یک از زیان دیدگان محکوم شود بیمه گر موظف به پرداخت تمامی دیه های متعلقه خواهد بود (تعدد دیه).*
*۱۶-۲. مطابق تبصره ۳ ماده یک قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۸۷ و پند الف ماده یک قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ «خسارت بدنی» در این قانون شامل هر نوع دیه یا ارش ناشی از هر نوع صدمه به بدن مانند شکستگی، نقص و از کار افتادگی عضو اعم از جزئی یا کلی، موقت یا دائم، دیه فوت و هزینه معالجه با رعایت ماده ۳۵ این قانون به سبب حوادث رانندگی میباشد، لذا تعبیر و تفسیر دیگر از خسارت بدنی توسط شرکتهای بیمه برای رهایی از الزامات قانونی و تعهدات ناشیه، محمل قانونی ندارد*
*۱۶-۳- بند «ب» ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه مقرر داشته:* *وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است نسبت به بیمه شخص ثالث در مورد «راننده» همچون «سرنشین»، بیمه شخص ثالث را اعمال نماید و به دنبال آن رأی وحدت رویه شماره ۷۸۱ هیأت عمومی دیوان عالی کشور آن را تفسیر و قلمرو اعمال آن را نسبت به راننده مقصر حادثه و قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ روشن کرده است یعنی راننده حادثه دیده از تاریخ تصویب قانون برنامه پنجم توسعه، از لحاظ حقوق بیمه ای مقرر برای مصدومین حوادث رانندگی مانند سرنشین خودرو بوده و شخص ثالث تلقی می گردد و دستور قانون مزبور شامل بیمه نامه فوق الذکر میباشد.*
*۱۶-۴ ماده ۱۶ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۸۷ مقرر داشته است که در هر حادثه رانندگی بیمه گر موقتاً باید ۵۰ درصد خسارتهای بدنی را بپردازد و باقیمانده موکول به معین شدن میزان قطعی دیه است و همین مقرره عیناً در ماده ۳۴ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ نیز تکرار شده است. بنابراین پرداخت خسارات و دیات اولیه موقتی و علی الحساب است و پرداخت نهایی پس از قطعیت طول درمان و نهایی شدن نظریه پزشکی قانونی در مورد دیات و ارش متعلقه خواهد بود و تا آن زمان حق بیمه پرداخت نشده تلقی میگردد و تعهدات شرکت بیمه به قوت خود باقی است و اگر این وضعیت حادثه دیده تا زمان قانون جدید بیمه اجباری مصوب سال ۱۳۹۵ ادامه یابد طبق ماده ۶۵ قانون ،جدید قضیه مشمول مقررات این قانون خواهد بود.*
*۱۶-۵ فرجام خواه پرونده حاضر در جریان حادثه رانندگی صدمات بدنی متعددی دیده که طبق گواهی پزشکی قانونی مورخ ۱۴۰۰/۲/۱۱ احصاء گردیده که پنج مورد شامل صدمات مهره های ستون فقرات پشتی و آسیب شدید نخاعی و عوارض آن بوده و قطعی اعلام گردیده و هر یک دارای دیه مقدر یا ارش است که میزان آن تعیین شده است.*
*۱۶-۶ شرکت بیمه (فرجام خوانده) اعلام نموده که سقف تعهدات موضوع بیمه نامه را در تاریخ ۱۳۹۰/۷/۴ به عنوان غرامت نقص عضو به خواهان پرداخت کرده است؛ در حالی که هنوز خواهان به علت شکستگی مهره های ستون فقرات تحت معالجه بوده و نظریه قطعی پزشکی قانونی مورخ ۱۴۰۰/۲/۱۱ صادر نشده بوده است.*
*۱۶-۷ آیین نامه های مصوب مورد استناد شرکت بیمه هم با توجه به دستور ماده ۶۴ قانون بیمه اجباری شخص ثالث در حدی که مغایر قانون نباشد اعتبار دارد و بر خلاف آن قابل ترتیب اثر نیست.*
*۱۶-۸ در قراردادهای بیمه با توجه به ماهیت عقد بیمه بعضاً ریسک وجود دارد که شرکت های بیمه ای در صدها قرارداد سود میبرند و اتفاقا در بعضی موارد باید خسارت بپردازند.*
*معاونت هیأت عمومی دیوان عالی کشور*

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


*رای اصراری هیأت عمومی دیوان عالی کشور*

🔴 چکیده:
*پرداخت غرامت بیمه به صورت یوم الادا و مازاد بر سقف بیمه نامه به راننده مقصر حادثه*

🔻گزارش پرونده اصراری حقوقی هیات عمومی شماره ۰۳۰۰۰۱۵ به شرح زیر است:

فرجام خواه : محمد پیرهادی تواندشتی یا وکالت مسعود قدرتی امانت
فرجام خوانده : شرکت سهامی بیمه ایران
فرجام خواسته دادنامه شماره ۱۴۰۲۶۸۳۹۰۰۰۲۰۹۶۴۱۵- ۱۴۰۳/۳/۲۴ صادره از شعبه ۱۵ دادگاه عمومی مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران
تاریخ ابلاغ دادنامه به فرجام خواه : ۱۴۰۳/۲/۲۵
تاریخ وصول دادخواست فرجامی : ۱۴۰۳/۲/۲۶
مرجع رسیدگی : شعبه سوم دیوان عالی کشور
هیات شنبه آقایان : حسن غفارپور (رئیس) – محمد علی حیرانی تویری (عضو معاون)

۱- موضوع دعوی خواهان و شرح آن

۱-۱ موضوع دعوی (خواسته) خواهان:
عبارتست از الزام شرکت خوانده (سهامی بیمه ایران) به پرداخت کلیه خسارتهای بدنی وارده به خواهان اعم از دیه، ارش نقص عضو و غیره به نرخ یوم الادا با در نظر گرفتن تعدد دیات بیش از یک دیه کامل و نیز جریمه مقرر در ماده ۳۳ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ به انضمام کلیه خسارات دادرسی و حق الوکاله وکیل مقوم به ۲۱ میلیون ریال
۱-۲ شرح خواسته خواهان:
وکیل خواهان در دادخواستی که در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۲۱ تقدیم دادگاه عمومی حقوقی تهران نموده و جهت رسیدگی به شعبه هفتم آن دادگاه مستقر در مجتمع قضایی شهید بهشتی ارجاع گردیده خواسته فوق را این گونه توضیح داده است:
موکل در تاریخ ۱۳۹۰/۱/۱۳ در حالی که رانندگی یک دستگاه خودروی سواری (براید) را بر عهده داشته بر اثر سانحه رانندگی (واژگونی خودرو) در شهرستان شازند دچار صدمات بدنی متعددی گردیده است. حسب نظریه کارشناسی افسر تصادفات رانندگی راننده وسیله نقلیه مقصر منحصر حادثه تشخیص داده شده که منجر به محکومیت کیفری وی در دادگاه عمومی جزایی شهرستان شازند نیز شده است. حال با توجه به اینکه در زمان وقوع حادثه وسیله نقلیه به موجب بیمه نامه صادره از شرکت بیمه ایران به شماره ۱۳۷ ۱۳۸۹/۵/۱/۳۱۲/۰۴۷۳۸/۰۰۰، از تاریخ ۱۳۸۹/۳/۲۸ لغایت ۱۳۹۰/۳/۲۸ نزد شرکت خوانده بیمه حوادث راننده بوده و موکل نیز دارای گواهینامه رانندگی متناسب با وسیله نقلیه بوده است اما متاسفانه در زمان پرداخت خسارت صدمات بدنی وارده به موکل خوانده به انحاء مختلف از ایفای تعهدات قانونی و قراردادی خود استنکاف نموده است و موکل هم اکنون بابت معلولیت شدید ایجاد شده، تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته است. لذا مستنداً به تبصره یک ماده ۴ قانون بیمه اجباری سال ۱۳۸۷ و جریمه مقرر در ماده ۳۳ قانون مذکور تقاضای رسیدگی و صدور حکم طبق ستون خواسته را دارد.

۲. دلایل و مدارک استنادی خواهان

عبارت است از:
۲-۱ تصاویر گروگی و نظریه افسر کارشناس تصادفات رانندگی، گواهینامه رانندگی خواهان، بیمه نامه شخص ثالث خودرو، نظریه پزشکی قانونی و کارت شناسایی معلولیت تحت پوشش بهزیستی استان تهران
۲-۲ تصویر دادنامه شماره ۰۱۴۲-۱۳۹۰/۲/۳۸ شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شهرستان شازند که به موجب آن منهم آقای محمد پیرهادی تواندشتی (فرجام خواه) به اتهام بی احتیاطی در رانندگی با خودروی سواری پراید منجر به ایراد غیر عمدی صدمه بدنی به سرنشین خودرو (آقای حامد نجفی) به پرداخت مقادیری دبه و ارش در حق نامبرده و پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است.

۳. دفاعیات اولیه خوانده دعوی

شرکت خوانده در لایحه دفاعیه ای که مورخ ۱۳۹۹/۱۳/۳ تقدیم دادگاه نموده اعلام داشته است حداکثر تعهد بیمه نامه حوادت راننده در بیمه نامه استنادی خواهان مبلغ پنجاه میلیون ریال و حداکثر تعهد هزینه پزشکی راننده مقصر مبلغ پنج میلیون ریال بوده است و با توجه به اینکه قرارداد بیمه مذکور در تاریخ ۱۳۸۹/۳/۲۸ و در زمان حاکمیت قانون اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۸۷ منعقد گردیده است لذا پرونده خسارت خواهان بر طبق قانون یاد شده به عنوان غرامت نقص عضو و قوت تلقی شده و این شرکت وفق آیین نامههای شماره ۶۷ و ۲-۶۷ مصوب ۱۳۹۰/۷/۴ شورای عالی بیمه مبلغ سقف تعهدات بیمه نامه را به عنوان «غرامت» نقص عضو در وجه خواهان راننده مسبب حادثه پرداخته است و لذا مطالبه مازاد بر مبالغ فوق، فاقد وجاهت قانونی است چرا که این شرکت به تعهدات خود طبق بیمه نامه استنادی خواهان عمل نموده است.

۴. اقدامات دادگاه اول شعبه هفتم دادگاه عمومی حقوقی (تهران) در جریان رسیدگی

۱-۴- دادگاه در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۶ جهت رسیدگی به موضوع تشکیل جلسه داده اما طرفین در جلسه حضور نیافته و به ارسال لایحه اکتفاء نموده اند. وکیل خواهان در پاسخ به لایحه دفاعیه شرکت خوانده اعلام داشته است:اولا، اگرچه شرکت خوانده بیمه گر در ازای دریافت حق بیمه حوادث مربوط به راننده مسبب حادثه را تحت پوشش بیمه ای خود قرار داده است لیکن در زمان وقوع خسارت به حکم «قانون» و «قرارداد» ملزم به جبران کلیه خسارت وارده میباشد، به همین جهت مفاد بند «ب» ماده ۱۱۵ قانون

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


برنامه پنجم توسعه کشور که جزء قوانین آمره و مربوط به نظم عمومی و اقتصادی است، شرکتهای بیمه را مکلف به تحت پوشش قراردادن حوادث مربوط به راننده مسیب حادثه نموده و ضمناً مقرر داشته است که در صورت بروز حادثه بیمه گر مسئول جبران کلیه خسارتهای وارده به راننده همچون «سرنشین میباشد.
ثانیاً، اگرچه شرکت خوانده به طور اختیاری مبادرت به انعقاد قرارداد بیمه با بیمه گذار نموده است لیکن مطابق ماده ۲۲۰ قانون مدنی شرکت مزبور ملزم به رعایت کلیه آثار و نتایجی میباشد که قانونگذار بر عهده متعاملین نهاده است.
ثالثاً، شرکت خوانده ادعا نموده که موضوع مشمول بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه کشور نیست، اما مشمول آیین نامه شماره ۶۷ شورای عالی بیمه است در حالی که آیین نامه های مزبور از آیین نامه های اجرایی همان ماده قانونی هستند و چگونه ممکن است یک قانون شامل موضوعی نباشد اما آیین نامه اجرایی آن را شامل موضوع مذکور دانست؟
رابعا، در مسئولیت مدنی به خصوص مقررات مربوط به بیمه اجباری اصل بر جبران کامل خسارات است و به همین جهت تبصره یک ماده ۴ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۸۷ بیمه گر را مسئول پرداخت دیه صدمات متعدد (بیش از یک دیه کامل) دانسته است و از آنجا که قواعد مربوط به بیمه حوادث رانندگی آمره و اجباری است شرط تحدید مسئولیت طرفین در آن بی اثر است و تعهدات مورد نظر قانونگذار اجباراً بر عقد تحمیل میشود.
خامسا، به موجب رأی وحدت رویه شماره ۷۸۱-۱۳۹۸/۶/۲۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور در چنین مواردی راننده مسبب حادثه مستحق دریافت دیه کلیه صدمات وارده میباشد.
سادساً، موکل در اثر سانحه سال ۱۳۹۰ ضایعه شدید نخاعی دیده و در حال حاضر دچار فلج کامل اندام ها و زوال منافع میباشد. و در اثر آن شغل و وسیله ی امرار معاش خویش را از دست داده و هزینه های سنگین درمانی موجب تشدید مشقت های زندگی وی گردیده است لذا تقاضای رسیدگی و صدور حکم بر محکومیت بیمه گر به پرداخت کلیه خسارات وارده به موکل را پس از جلب نظر پزشکی قانونی دارد.
۲-۴- دادگاه سپس خواهان را به پزشکی قانونی معرفی نموده که پاسخ مورخ ۱۴۰۰/۲/۱۲ پزشکی قانونی تهران واحد شمال اجمالا، حاکی است: نامبرده در اثر حادثه رخ داده در سال ۱۳۹۰ دچار شکستگی مهره های ۶، ۸ و ۱۲ در ستون فقرات پشتی، همراه با کاهش ارتفاع مهره ها گردیده و در اثر آن آسیب نخاعی دیده و منجر به فلج اندام تحتانی و بی اختیاری ادراری و مدفوعی و ناتوانی جنسی وی گردیده است و متعاقباً وکیل خواهان طی لایحه ای اعلام نموده با توجه به گواهی پزشکی قانونی مجموع دیات و ارشهای متعلق به موکل بالغ بر ۴۸۸/۶۶ درصد دیه کامل انسان است که تقاضای محکومیت شرکت خوانده به پرداخت آن را دارد.

۵. رأی دادگاه اول شعبه هفتم دادگاه عمومی حقوقی (تهران)

دادگاه به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۰/۶/۱۰۸۲۳۵ با استناد به دلایل ،ذیل، ضمن رد دفاعیات خوانده دعوای خواهان را صرفاً به میزان مطالبه یک فقره دیه مرد مسلمان در ماه غیر حرام وارد دانسته و حکم به محکومیت شرکت خوانده به پرداخت غرامت مذکور با کسر مبالغ پرداختی قبلی و محاسبه آن در زمان پرداخت بر مبنای نرخ دیه در آن زمان و پرداخت خسارات دادرسی در حق خواهان صادر نموده و نسبت به مازاد آن به لحاظ فقدان دلیل کافی حکم بر بی حقی خواهان صادر کرده است.

۶. دلایل استنادی دادگاه در رأی صادره

۶-۱ مطالبه خسارات از سوی خواهان و تصویر مصدق اسناد و مدارک استنادی وی که حکایت از وقوع حادثه رانندگی در تاریخ ۱۳۹۰/۶/۱۳ و مصدوم شدن مشارالیه در حادثه مذکور و مقصر بودن وی به عنوان راننده وسیله نقلیه و داشتن قرارداد بیمه با شرکت خوانده و نیز داشتن گواهینامه معتبر دارد.
۶-۲ مفاد بند «ب» ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه کشور مصوب سال ۱۳۸۹، مینی بر لزوم اعمال بیمه شخص ثالث در مورد رانندگان خودرو همچون سرنشین آن،
۶-۳ مفاد رأی وحدت رویه شماره ۷۸۱-۱۳۹۸/۶/۲۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور مبنی بر اطلاق بند ب ماده ۱۱۵ قانون
فوق الذکر. ۶۴ بی اعتباری قیود و شروط احصاء شده در آیین نامه شماره ۶۷ شورای عالی بیمه نسبت به لزوم پرداخت غرامت توسط بیمه گر به میزان یک دیه کامل انسان

۷. فرجام خواهی از رأی دادگاه اول شعبه هفتم دادگاه عمومی حقوقی (تهران) و جهات آن
۷-۱ پس از صدور رای توسط شعبه هفتم دادگاه عمومی حقوقی تهران از یک سو شرکت خوانده نسبت به رای صادره تجدید نظرخواهی نموده و یا این استدلال که شرکت بیمه ایران در حدود قرارداد منعقده با بیمه گذار و تعهدات ناشی از آن مسئولیت داشته و نیز تعهدات بیمه گر در قبال راننده خودرو از نوع بیمه «حوادث» بوده نه «بیمه مسئولیت» لذا تقاضای نقض قسمتی از رای تجدید نظرخواسته که شرکت بیمه گر را محکوم به پرداخت یک فقره دیه کامل مرد مسلمان کرده نموده است که شعبه ۸۰ دادگاه تجدید نظر استان تهران پس از رسیدگی به موجب دادنامه شماره ۸۱۵۶-۱۴۰۰/۱۰/۱۴ رای تجدید نظر خواسته را

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Dec, 08:48


از این حیث صائب تشخیص داده و ضمن رد تجدید نظر خواهی نامبرده رای به تأیید آن صادر کرده است.
۷-۲ از سوی دیگر خواهان دعوی نخستین با وکالت آقای مسعود قدرتی امانت ضمن اسقاط حق تجدید نظر خواهی اقدام به فرجام خواهی از رأی دادگاه بدوی نموده و بنا به دلایل ذیل، حکم صادره را خلاف قانون دانسته و خواستار نقض آن گردیده است.
(الف) صدور حکم بر محکومیت شرکت خوانده به پرداخت صرفاً یک فقره دیه کامل مرد مسلمان در حق خواهان با وجود اعلام صدمات وارده به وی توسط پزشکی قانونی به میزان تقریبی ۴۸۸ درصد دیه کامل مخالف یا مقرره بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه است؛ چون طبق مقرره مذکور بیمه شخص ثالث مربوط به راننده مسبب حادثه همانند شخص ثالث سرنشین وسیله نقلیه است و اینکه در آیین نامه شماره ۶۷ شورای عالی بیمه از بیمه راننده به عنوان بیمه حادثه یاد شده است برخلاف منظور قانونگذار در بند «ب» ماده قانونی مزبور میباشد.
ب- این ایراد که بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه صرفاً دلالت بر اصل الزامی نمودن بیمه راننده خودرو داشته با صراحت قانون و رویه قضایی سازگار نیست چون مقنن میخواسته زیان بدنی وارده به راننده مقصر در همان سطح سرنشین و یا معیار هدیه جبران شود و مهم نیست نام آن دیه باشد یا غرامت آنچه مهم است این است که مبلغی که به راننده صدمه دیده داده می شود معادل مبلغی باشد که به شخص ثالث پرداخت می گردد.
ج- بند «ب» ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه در این مقام نیست که راننده مسبب حادثه را از باب مسئولیت مدنی و ضمان قهری مستحق جبران خسارت بشناسد بلکه میخواهد بگوید با وجود تفاوت ماهوی میان شخص ثالث با راننده مسبب حادثه هر دو از حیث جبران خسارت بدنی ناشی از حوادث رانندگی دارای احکام یکسانی هستند و راننده مسبب حادثه از همان امتیازات شخص ثالث از جمله استحقاق در فرض تعدد دیات برخوردار است و واژه «همچون سرنشین» در ماده قانونی مزبور دلالت بر همین امر دارد.
د- مطابق ماده ۲۲۰ قانون مدنی متعاملین نه تنها به متن قرارداد بلکه به تمام لوازم قانونی عقد ملزم میباشند و در مانحن فیه بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه حداقل به عنوان لوازم قانونی عقد بیمه و تکمیل کننده قصد مشترک متعاملین قابل استناد است.

۸. دفاعیات فرجام خوانده در تبادل لوایح

اقامی سید حجت الله موسوی خورشیدی نماینده حقوقی شرکت سهامی بیمه ایران (فرجام خوانده) طی لایحه دفاعیه مورخ ۱۴۰۰/۹/۱۰ در پاسخ به دادخواست فرجامی وکیل خواهان اعلام داشته بنا به دلایل ذیل تقاضای رد فرجام خواهی را دارم:
۸-۱ مطابق ماده یک قانون بیمه حقوق و تعهدات متقابل بیمه گر و بیمه گذار محدود به مفاد قرارداد منعقده میان طرفین بوده و بیمه گر حداکثر تا سقف تعهدات مندرج در بیمه نامه و معلق به انجام تعهدات متقابل بیمه گذار ملزم به ایفاء تعهدات است و نه بیشتر از آن.
۸-۲ به موجب بند ب ماده یک قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی، «شخص ثالث عبارت است از هر شخصی که به سبب حوادث موضوع این قانون دچار خسارت بدنی و یا مالی شود به استثنای راننده مسبب حادته» لذا مفتن به صراحت راننده سبب حادثه را از شمول عنوان شخص ثالث خارج کرده است و مطابق بند «ت» ماده یک آیین نامه اجرایی ماده ۳ قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۶ هیأت وزیران «راننده مسبب حادثه» عبارت است از فردی که در اثر وقوع هر یک از حوادث موضوع این آیین نامه دچار خسارت بدنی شده و «شخص ثالث» محسوب نشود و بر اساس ماده ۲ همان آیین نامه دارنده وسیله نقلیه مکلف است همزمان با خرید بیمه نامه شخص ثالت برای پوشش خسارتهای بدنی که در اثر حوادث موضوع این آیین نامه به راننده مسبب حادثه وارد میشود حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیر حرام بیمه حوادث راننده اخذ کند و مطابق ماده ۲ آیین نامه موصوف نیز در هر حال مجموع خسارت بدنی قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه در هر حادثه از مبلغ بیمه مندرج در بیمه نامه بیشتر نخواهد بود
۸-۳ اصولاً «بیمه مسئولیت» برای جبران خسارت وارده به اشخاص ثالت میباشد و شخص نمی تواند در قبال خسارت وارده به خودش بیمه مسئولیت اختیار کند. به همین جهت شرکتهای بیمه ای پوشش بیمه حوادت را برای خسارات بدنی وارده به راننده مقصر پیش بینی نموده اند و در قانون بیمه اجباری سال ۱۳۹۵ نیز تعهدات بیمه گر در برابر راننده مسبب حادثه ناشی از «بیمه حوادث» دانسته شده که برای فوت راننده، مبلغ مشخص شده در بیمه نامه تا حداکثر سقف آن و برای جرح یا نقص عضو درصدی از تعهدات بیمه نامه فقط برای نقص عضو پیش بینی شده است و پرداخت دیه برای «جرح» آن گونه که در مورد اشخاص ثالث حاکم است در مورد راننده مسبب حادثه وجاهت قانونی ندارد.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

30 Nov, 20:10


چالش های قانون الزام به ثبت معاملات غیر منقول

این قانون بدون توجه به زیرساخت های حقوقی و ثبتی کشور و بدون توجه به نظام حقوقی حاکمیت اراده و اصل آزادی اراده و رضایی بودن و سیستم فقه مدار و اصل حاکمیت اراده وضع شده و مشکلات فراوانی در رویه قضایی و حل اختلافات و حتی نظام اقتصادی تولید کرده است ‌.

این قانون موجب اخلال در صنعت ساختمان و پیش فروش ساختمان ها و سرمایه گذاری و اشتغال و جذب سرمایه ها در امر ساخت و ساز و رگود فعالیت های اقتصادی جنبی ساختمان و آسیب دیدن نظام اقتصادی جامعه شده است.

یکی از این چالش ها محدودیت مردم در تنظیم اسناد عادی و تعهدات و قراردادها است. دیگر هیچ کس نمی تواند ملک خود را پیش فروش نماید.
دیگر بسیاری معاملات ملکی به دلیل نبودن سابقه ثبتی و عدم امکان ثبت در دفترخانه ها و بی اعتباری اسناد عادی دچار رکود می شوند .
دیگر حتی دادگاهها هم طبق ماده ۹ قانون مزبور حق اصلاح ذات البین و تنظیم سازش نامه در دعاوی ملکی ندارند و قضات متخلف و مجرم می شوند.
دیگر املاک فاقد سند تفکیکی و دارای سابقه وام بانکی و توقیف و رهن و موروثی و مشاعی قابل انتقال نخواهند بود.
چالش مهم تر معاملات ملکی است که زمین ها و آپارتمان ها فاقد ثبت املاک است‌ . مانند شهرک ها و مناطق شهری و روستایی که یک سند مادر به صدها قطعه افراز عملی شده ولی هنوز امکان تنظیم صورتمجلس تفکیکی وجود ندارد و یا انبوه سازی های تعاونی که صدها واحد مسکونی ساخته شده ولی امکان صدور سند مالکیت وجود ندارد و حتی سند مادر هم فاقد سابقه افراز ثبتی و حتی فاقد سابقه ثبت در دفتر املاک است.
آیا این قبیل املاک باید عاطل و باطل شوند؟ آیا مالکان آنها اگر نیاز به پول یا تبدیل به احسن یا رفع نیازهای مبرم زندگی و بیماری و مسافرت و ایفای دیون و واجبات زندگی داشته باشند باید دهها سال بمانند تا سند و معضل ثبتی شان حل شود؟
بنظر نگارنده با تفسیری دقیق از ماده ۱۰ قانون مزبور می توان گفت که تا زمان راه اندازی سامانه ی ثبت معاملات غیر رسمی در سازمان ثبت کماکان معاملات با سند عادی معتبر است و ای کاش هیچ گاه این سامانه ی ثبت معاملات غیر رسمی هم تا زمان ثبت کلیه املاک کشور در دفتر املاک و تفکیک و قطعه بندی و پایان کار و .....راه اندازی نشود تا نظام معاملات آزاد و گردش سرمایه و ثروت مختل نشود.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

27 Nov, 12:54


آیا خیانت زوجه سبب سقوط مهریه می شود یا خیر؟


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ يَحِلُّ لَكُمْ أَن تَرِثُواْ النِّسَاء كَرْهًا وَلاَ تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُواْ بِبَعْضِ مَا آتَيْتُمُوهُنَّ إِلاَّ أَن يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيِّنَةٍ وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا

برابر این آیه ی شریفه اگر زن مرتکب فاحشه مبینه شود مهرش ساقط می شود.
منظور از فاحشه مبینه اعم از زنا و خیانت است و شامل نشوز و عصیان هم می شود.

وَآتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنْطَارًا فَلَا تَأْخُذُوا مِنْهُ شَيْئًا أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا
برابر این آیه شریفه نیز مهریه حق زن است و با بهتان و تهمت نمی توان حق زن را تضییع نمود. مفهوم مخالف این آیه این است که اگر فاحشه مبینه بهتان نباشد و اثبات بشود می توان مهریه را استرداد کرد.

زنان در مقابل شوهران دو تکلیف ایجابی(تمکین) و سلبی (عدم تمکین به اجنبی) دارند.
مفسرین قرآن کریم و لغویون فاحشه از ریشه ثلاثی مجرد فحش است و فحش به معنای بغض و نفرت است. وقتی شوهر مبغوض زن می شود . زن تمکین نمی کند و چه بسا به اجنبی تمکین کند.
پس زنی که به شوهرش تمکین نکند ولو اینکه با مرد دیگری هم نباشد فاحشه است.
گویا نشوز و فحشاء لازم و ملزوم همدیگر هستند. هر گاه زنی ناشزه شد مرتاض هندی که نیست به احتمال زیاد میل به اجنبی یافته است.
در نتیجه زنی که به شوهرش تمکین نمی کند فاحشه است حالا فرقی ندارد که با دیگری بخوابد یا ریاضت کشی کند و با دیگری هم بستر نشود.
حتی گاهی نشوز معلول فحشا است و زنی که مرتکب فحشا شده و به اجنبی دل بسته دیگر به شوهر خودش تمایلی ندارد. زیرا از نظر روان شناسی زنان بر خلاف مردان انحصارگرند و نمی توانند همزمان با دو مرد رابطه احساسی و عاطفی داشته باشند و در عین حال نمی توانند کاملا در کنج عزلت باشند و هیچ رابطه عاطفی نداشته باشند .
علت طلاق عاطفی و قطع پیوند محبت زنان با مردان روابط نامشروع و احساسی و عاطفی با مردان دیگر است.و نشوز معلول فحشا است‌.

چنین زنی به نص قرآن مجید مرتکب فاحشه مبینه شده و استحقاق مهریه ندارد و می توان مهریه اش را از او پس گرفت.
متاسفانه قواعد فقهی خلاف نص قرآن است . اگر زنی ناشزه شد و بالاتر از آن مرتکب رابطه نامشروع و حتی ارتکاب زنا بشود طبق اقوال فقیهان باز استحقاق مهریه دارد.
حال چرا فقیهان اجتهاد در مقابل نص کرده و خلاف حکم قرآن فتوی داده اند؟
در پاسخ باید اول تحلیل کنیم حکم قرآن مجید عقلاا توجیه دارد یا خیر؟
بنظر می رسد که با تحلیل عقلی زنی که ازدواج می کند و دو روز بعد ازدواج مهریه اش را به اجرا نهاده و حتی یک روز هم به شوهرش تمکین ننموده بر حق شوهرش استم نموده است.
اکنون که متاسفانه فرهنگ بی بند و باری رواج یافته در دادگاهها بسیار دیده ایم که زنان ناشزه مهریه های کلان را به اجرا نهاده و تمکین هم نمی نمایند و چه بسا اصلا هیچ تمکین هم نکرده اند.
مثلا در پرونده ای مردی با زنی خطبه ی نکاح موقت می خوانند. مرد ۳۰۰ سکه طلا بنام همسر عزیزش نموده است و همسرش هم بعد انعقاد نکاح به خارج کشور می رود و با انتخاب یک وکیل مهریه اش را هم وصول می نماید.
آیا این پول حلال است؟ آیا چنین کاسبی از محل بضع زنانه مشروعیت دارد؟
اراده و قصد زوجین از تعیین مهریه چه بوده است؟
بی گمان هدف زوجین نکاح مستمر و تمکین بوده است و با نشوز باید به تناسب مدتی که زوجه تمکین ننموده باید مهریه کسر بشود؟
اما در فقه اسلامی بمجرد عقد نکاح زن مالک مهریه می شود و حتی اگر یک روز هم تمکین نکرده باشد اصلا حق حبس دارد و می تواند بگوید تا مهریه ام را نگیرم تمکین نمی نمایم! و بدیهی است زنی که همان ابتدای زندگی حق حبس اعمال می کند بعد وصول مهریه هم ممکن است هیچ تمکینی ننماید.
طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی بمجرد وقوع عقد نکاح زن مالک تمام‌مهریه می شود ولو اینکه یک دقیقه هم‌به شوهرش تمکین ننموده سهل است ولو اینکه به اجنبی هم تمکین کرده باشد.
برابر ماده ۱۰۸۹ قانون مدنی تنها راه عدم استحقاق مهریه برای زن بطلان نکاح است و بدیهی است که با بارتکاب فحشا عقد نکاح باطل نمی شود و زن استحقاق مهریه را دارد.
ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی نیز حتی فسخ نکاح بعد از نزدیکی موجب سقوط مهریه نمی شود.

بنظر می رسد برای جبران این بی عدالتی باید بصورت شرط ضمن عقد پرداخت مهریه به تناسب مدت تمکین باشد و زوجین شرط نمایند که به هر میزان که زن نشوز نمود از مهریه اش هم کسر بشود.

نتیجه:قواعد حاکم بر مهریه ناعادلانه و فمینیستی است و طبق قوانین کشورهای مدرن و روح عدالت اسلامی و نصوص قرآن کریم لازم است قوانین اصلاحی در خصوص مهریه #زن_خیانتکار وضع شود.


https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

24 Nov, 11:51


گفت ای پشت و پناه هر نبیل

مرتجی و غوث ابناء السبیل

ای غم ارزاق ما بر خاطرت

ای چو رزق عام احسان و برت

ای فقیران را عشیره و والدین

در خراج و خرج و در ایفاء دین

ای چو بحر از بهر نزدیکان گهر

داده و تحفه سوی دوران مطر

پشت ما گرم از تو بود ای آفتاب

رونق هر قصر و گنج هر خراب

ای در ابرویت ندیده کس گره

ای چو میکائیل راد و رزق‌ده

ای دلت پیوسته با دریای غیب

ای به قاف مکرمت عنقای غیب

یاد ناورده که از مالم چه رفت

سقف قصد همتت هرگز نکفت

ای من و صد هم‌چو من در ماه و سال

مر ترا چون نسل تو گشته عیال

نقد ما و جنس ما و رخت ما

نام ما و فخر ما و بخت ما

تو نمردی ناز و بخت ما بمرد

عیش ما و رزق مستوفی بمرد

واحد کالالف در رزم و کرم

صد چو حاتم گاه ایثار نعم

حاتم ار مرده به مرده می‌دهد

گردگان‌های شمرده می‌دهد

تو حیاتی می‌دهی در هر نفس

کز نفیسی می‌نگنجد در نفس

تو حیاتی می‌دهی بس پایدار

نقد زر بی‌کساد و بی‌شمار

وارثی نا بوده یک خوی ترا

ای فلک سجده کنان کوی ترا

خلق را از گرگ غم لطفت شبان

چون کلیم الله شبان مهربان

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

22 Nov, 08:39


#علم_فراعلم
دیروز پسرم گفت بابا یه خلبان که دچار بیماری سادیسم و سه نوع بیماری روانی دیگه بوده هواپیما را کوه کوبید و از اون موقع مصوب کردند خلبان در کابین تنها نباشه و هر وقت یکی شون بیرون بره مهماندار بیاد داخل کابین!
منم برای امر تربیتی گریزی زدم به معنویات و گفتم بابا اون خلبان فقط بیمار نبوده بلکه شیطان تو جلدش رفته و اطاعت از وسوسه شیطان کرده؟

گفت بابا چرا نگاه علمی به موضوعات نداری؟ چند پزشک بررسی کردند و گفتند علت کوبیدن هواپیما به کوه فقط بیماری روانی بوده
شما شیطان را از کجا آوردی؟

گفتم بابا علم تمام حقیقت نیست. راهکارهای علمی تنها بخشی از ابزار کشف حقیقته
گاهی در کناردلایل علمی دلایل فراعلمی هم وجود دارد.
مثلا چرا همه بیماران روانی لزوما این کار را نمی کنند؟ چرا خیلی بیماران روانی آسیبی به دیگران نمی رسانند؟
پس بیمار روانی اگر مومن باشد خودش را کنترل می کند ولی اگر فاسق باشد هر جنایتی می کند.
البته بیمار با مجنون فرق دارد.

علم و دین با هم هستند
گفت بابا علم و دین را با هم مخلوط نکن . اگر علم را با دین قاطی کنی میشه همین اوضاع جمهوری اسلامی که فلان روحانی گفته علت تورم اینه خدا از شما عصبانیه

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

19 Nov, 07:01


🎥طبیعت پاییزی و زیبای سراسو

@LorestanFars

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

17 Nov, 09:38


به حباب نگران لب یک رود قسم
و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت
غصه هم خواهد رفت
آنچنانی که فقط خاطره ای خواهد ماند
لحظه ها عریانند
به تن لحظه خود جامه اندوه مپوشان هرگز
تو به آیینه،نه! آیینه به تو خیره شده ست
تو اگر خنده کنی او به تو خواهد خندید
و اگر بغض کنی
آه از آیینه دنیا، که چه ها خواهد کرد
گنجه دیروزت، پر شد از حسرت و اندوه و چه حیف!
بسته های فردا، همه ای کاش ای کاش!
ظرف این لحظه، ولیکن خالی ست
ساحت سینه، پذیرای چه کس خواهد بود
غم که از راه رسید، در این خانه بر او باز مکن
تا خدا، یک رگ گردن باقی ست
تا خدا مانده، به غم وعده این خانه مده

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

12 Nov, 05:24


سلام من به خوزستان پیام من به سامانش

به بهمنشیر جوشان و به کارون خروشانش

به خرمشهر زیبا و به اهواز دل افروزش

به آبادان آباد و هرمزجان ویرانش

الا ای خاک خوزستان تو آنستی که دیدستی

سکندرها و قیصرها و لشکرهای جوشانش

اگر از هول قیصر بند شادروان گسست از هم

بدیدی دست و پا در بند آخر زار و گریانش

بمان آباد و فرخ روز و شیرین کام و روشن دل

که ایران مهد دانش هاست نپسندند ویرانش

حسین مسرور

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

11 Nov, 13:01


زبس لاله در باغ ماوی گرفت
چمن رنگ ارژنگ مانی گرفت
صبا نافه مشک تبت نداشت
جهان بوی مشک از چه معنی گرفت
مگر چشم مجنون به ابر اندراست
که گل رنگ رخسار لیلی گرفت
رخ سوسن سیم سیما ز نور
مثال کف دست موسی گرفت
سر نرگس تازه از زر و سیم
نشان سر تاج کسری گرفت
چو رهبان شد اندر لباس کبود
بنفشه مگر دین عیسی گرفت
به می ماند اندر عقیقین قدح
سرشکی که در لاله ماوی گرفت
قدح گیر یک چند و دنیا مگیر
که بدبخت شد هر که دنیی گرفت

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

10 Nov, 11:36


آمد اما در نگاهش آن نوازش‌ها نبود

چشمِ خواب آلوده‌اش را مستی رویا نبود

نقش عشق و آرزو از چهرۀ دل شسته بود

عکس شیدایی در آن آیینۀ سیما نبود

لب همان لب بود، اما بوسه‌اش گرمی نداشت

دل همان دل بود، اما مست و بی‌پروا نبود

در دل بیزار خود جز بیم رسوایی نداشت

گرچه روزی همنشین جز با من رسوا نبود

در نگاه سرد او غوغای دل خاموش بود

برق چشمش را نشان از آتش سودا نبود

دیدم آن چشم درخشان را ولی در این صدف

گوهر اشکی که من می‌خواستم پیدا نبود

بر لب لرزان من فریاد دل خاموش شد

آخر آن تنها امیدِ جانِ من، تنها نبود

جز من و او دیگری هم بود اما ای دریغ!

آگه از درد دلم زان عشق جان‌فرسا نبود

ای نداده خوشه‌ای زان خرمن زیبایی‌ام!

تا نبودی در کنارم زندگی زیبا نبود

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

06 Nov, 17:05


روزنامه نگاری که زنده زنده در آتش سوزانده شد.
دکتر شفیعی کدکنی می نویسد: «در میهن ما، انسان های بزرگی زیسته اند که هر یک به خاطر رفاه و آزادی مردم وطنشان، با قلم و اندیشه به پیکار استبداد رفته و در آتش نامردمی ها سوخته اند. یکی از آنها #امیر_مختار_کریمپور_شیرازی، شاعر و مدیر شجاع و مبارز روزنامه ی شورش بود که جان خود را در ۳۵ سالگی در پای قلم و آرمانش از دست داد.»
کريمپور در مدت اسارت شکنجه بسيار ديد ، تمام بدنش را با سيگار سوزاندند. سيخ داغ بر بدنش کشيدند ، تهديد و تطميعش کردند شايد توبه نامه ای از او بگيرند ، ولی او زير بار نرفت و همچنان به مصدق وفادار ماند. غروب سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۳۲ در ميدان پادگان لشگر دو زرهی ،مراسم چهارشنبه سوری شاهانه، با شرکت اشرف پهلوی و عليرضا پهلوی انجام گرفت.
اينان کريمپور را از زندان بيرون کشيدند، به دستور اشرف پيکرش را آلوده به نفت کردند، مدتی او را به توهين و تمسخر گرفتند. پالانی بر پيکر وی نهادند و دستور دادند با چهاردست و پا راه برود. با افروختن آتش ، جشن منحوسشان را آغاز کردند. زندانی به هر سو می دويد و فرياد می زد شعلهء آتش همهء بدن او را فرا گرفته بود و تماشاگران قهقهه سر داده بودند. سر نیزه سربازان نیز مانع از این می شد که که بازیگر این نمایش از این میدان دید تماشاگران بیرون رود و لذت پست آنان را ناتمام گذارد.
فردای آن روز او را در حالی که ديگر اميدی به زنده ماندنش نبود ، به بيمارستان ارتش منتقل کردند. در آنجا ، تمام توان خود را در گلو جمع کرد و فريادزد : «والاحضرت اشرف مرا کشت...!» اما دکتر ايادی ـ پزشک مخصوص ـ با تمسخر گفت : «ديوانه است ، هذيان می گويد.». بالاخره پیکر سوخته اش را که جای هفت زخم سرنیزه نیز بر خود داشت، به گورستان مسگرآباد بردند و بی هیچ نام ونشانی به خاک سپردند.
مسعود بهنود در کتاب سه زن می نویسد:«اشرف پهلوی همراه سرهنگ زیبایی و گروهبان ساقی در دفتر زندان بود که کریم پور را آوردند. او سیلی محکمی از اشرف دریافت کرد. زبانش باز شد. در لباس ژولیده زندان با آن خانم عطرزده و شیک معارضه می کرد. او را آتش زدند و مستحق گلوله ندانستند.»
شعبان جعفری سردسته اوباش هوادار سلطنت در عصر مشروطیت و کودتای ننگین مرداد ماه ۱۳۳۲، پیرامون چگونگی به قتل رساندن وی می‌گوید: این جور که ما اون موقع شنفتیم، اینو دوباره می‌گیرن و در لشکر ۲ زرهی میندازنش زندان. اونم یه آدم دهن لقی بود و به همه فحش می‌داد و سر و صدا می‌کرد. اون وقت برای این که تنبیهش کنن، روزا از تو زندان می‌آوردنش بیرون. سربازا یه پالون می‌ذاشتن روش. یه سیخونکم بهش می‌زدن. یه نفرم سوارش می‌کردن. بعد تو زندان مجرّد بود گویا… گویا تو همون زندون از بین می‌برنش دیگه. لحاف محاف میندازن تو سلولش. نفت روش می‌ریزن و آتیشش می‌زنن.
کريمپور جوانی با ذوق ، شاعر ، پر انرژی و بسيار وطن پرست بود. او در سال ۱۳۲۹ که فعاليت جبهه ملی به رهبری دکتر محمد مصدق در اوج خود بود و شعار " صنعت نفت بايد ملی شود." بر سينه هر جوان ايرانی می درخشيد ، روزنامه شورش را منتشر می کرد.


خاطرات و مبارزات دکتر حسین فاطمی-بهرام افراسیابی، ص ۴۵-۴۶
کتاب این سه زن، مسعود بهنود
مصاحبه شعبان جعفری با هما سرشار - آمریکا


@danaeeii

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

02 Nov, 20:20


علی شمس آبادی الان نمیدونم چکاره ای و کجا هستی فقط بدون خیلی دوستت داریم😂😂

@danaeeii

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Nov, 23:28


آیا ایرانیان دماغ بزرگ داریم؟

بنظرم نژادگان ایرانی دارای بینی استخوانی و چانه کوچک هستند.کوچک بودن چانه موجب می شود که دماغ بر روی صورت بزرگ تر از اندازه دیده بشود.
در گذشته دماغ بزرگ برای ایرانیان دارای جذابیت و نشانگر اصالت و مردانگی و ایرانیت بود . در نقش های سنگی تخت جمشید و سکه های فلزی شاهان ایرانی قبل از اسلام همگی این دو ویژگی دماغ بزرگ استخوانی و گوشتی و چانه کوچک دیده می شود.

با این توصیف بنظرم عمل دماغ دستکاری در خلقت نیاکان و یادگار گذشتگان و یکی از وعده های شیطان است که در قرآن کریم می گوید لنغیرن الخلق یعنی خلقت شان را تغییر می دهم .زن مرد می شود. مرد زن می شود. دماغ عمل می کنند و انواع جراحی و کاشتن گونه و ناخن و مژه و اینها سبب تغییر خلقت و از بین رفتن جذابیت های طبیعی انسان می شود.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Nov, 08:07


الان دنیا بیشتر از سازمان ملل به چنین گاوی نیاز دارد!!


#تاریخ_تمدن_جهان


@tarekhtamadongahan

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Nov, 08:07


بر دوشِ ایران

امیر ترکاشوند، ۱۴۰۳/۰۸/۰۸


الف-
گسترش دین خدا
                  بر دوش ارتش و سپاه

《ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب ... بار رسالت مكتبی يعنی جهاد در راه خدا و مبارزه در راه "گسترش حاكميت قانون خدا در جهان" را نيز عهده‌دار خواهند بود》
(مقدمه قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران)


ب-
رهبری امت اسلام
         بر دوش رهبر ایران

《شرایط و صفات رهبر: ۱- ... ۲- عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام
(اصل یکصد و نهم قانون اساسی)


پ-
تأسیس امت واحدۀ مسلمانان
                بر دوش دولت ایران

《به حکم آیه کریمهٔ "ان هذه امتکم امة واحدة و انا ربکم فاعبدون" همهٔ مسلمانان یک امت‌اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایهٔ ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش دیگر بعمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد》
(اصل یازدهم قانون اساسی)


ت-
راه‌اندازی انقلاب جهانی اسلام
                    بر دوش مردم ایران

《پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام ‌و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیةالله العظمی امام خمینی "قدس سره الشریف" که ...》
(اصل یکصد و هفتم قانون اساسی)




به نظرم باید فکری کنند و کمی از این بارِ گران بر دوش ایران و مردم و دولت و ارتش و رهبرش را کم کنند و این رسالت را متوازن‌تر با دیگر شؤون مملکت‌داری تنظیم کنند.
https://t.me/baznegari/1474

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

31 Oct, 22:08


مرجع مکارم شیرازی در دیدار رئیس‌جمهور پزشکیان:

در مسأله حجاب، اجبار نه صحیح است و نه عملی؛ موضوع حجاب باید بصورت عادلانه‌ای حل شود

منبع:
کانال دکتر مسعود پزشکیان در ایتا "اینجا"


کانال بازنگری، ترکاشوند ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
https://t.me/baznegari/1479

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

31 Oct, 21:03


شنیده شده دکتر پزشکیان از حقوق و مزایای خودش به مبلغ ۷۰ میلیون تومان ذوق زده شده و گفته در خواب هم نمی دیدم چنین حقوقی بگیرم.😂

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

30 Oct, 07:55


#محبوبیت_جمهوری_اسلامی

قبل از جنایات اسراییل در غزه و لبنان حدود ۸۰ درصد مردم ایران و نیز خارج کشور منتقد یا حتی معاند و مخالف جمهوری اسلامی بودند ولی با انعکاس جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی تحولات زیادی در افکار عمومی بین المللی و داخلی بوجود آمده است.
۱. نوع جنایات ارتکابی کشتار ۱۵ هزار کودک و بمباران منازل مسکونی و کشتار زنان و گرسنگی دادن و تداوم جنایات و عدم توجه به هشدارهای جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را مبغوض و منفور ساخته است.
۲. در سطح منطقه خاورمیانه جمهوری اسلامی تبدیل به قهرمان عرب شده است. حملات موشکی و پهبادی بی امان از کشورهای منطقه با حمایت ایران موجب گردید که بسیاری از اختلافات مذهبی و فرهنگی و نژادی تحت الشعاع نبرد دلاورانه ی دلیران این سرزمین قرارگیرد.
قبلا اختلافات حتی بین شیعیان شدید بود . صدری ها و سیستانی ها و حشدالشعبی به همدیگر تیراندازی می کردند.
اختلافات عمیق شیعه و سنی در قالب داعش رویکردی خونین یافت و هیج امیدی به وحدت ملل خاورمیانه نبود.
اما امروزه منطقه خاورمیانه وحدت و همدلی بسیار افزایش یافته و بقول معروف یک میلیارد و نیم مسلمان اهل سنت منتظرند که شیعیان برای شان چکار می کنند!
نگارنده مدتی در عراق بودم و بین مردم عراق شیعه و سنی چنان وحدت و اتحادی بود که بی سابقه است.
کشورهای عربی و دولت های عربی تحت فشار افکار عمومی طوعا یا کرها ناچار از هم سویی با جمهوری اسلامی شدند.
۳. در داخل کشور مردم از اقتدار و حماسه سازی استقبال می کنند. زمان نادرشاه هم فقر و سختی معیشت بود ولی دوران پرافتخار تاریخ ایران است‌.مخالفان جمهوری اسلامی بسیاری می گویند هرچند جمهوری اسلامی فساد زیاد دارند و ظالم هستند و حق ملت را ضایع کرده اند و اختلاس و رانت خواری هست ولی از اینکه مقابل این ددمنشی ها و کودک کشی ها ایستادند برای ملت ایران آبرو و افتخار شده است. تا کنون کشورهای منطقه جرات شلیک یک فشنگ به مرزهای اسراییل نداشتند ولی الان از چپ و راست زیر موشک و پهباد هستند.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

26 Oct, 11:24


ای سرو ناز حسن که خوش می روی بناز

این جوان رشید ایران و این سرباز فداکار اسلام #شهید #محمد_مهدی_شاهرخی‌فر_ #حمزه_جهاندیده که در دفاع در مقابل حملات دیشب ارتش رژیم صهیونیستی به بندر ماهشهر به شهادت رسیدن

.شهادت این سربازان اسلام را به ملت ایران و خانواده های شان تسلیت می گوییم.
بی گمان ایران هم در واکنش های دفاعی وعده های صادق از سربازان اسراییل به هلاکت رسانده ولی رژیم مدعی آزادی بیان اسراییل سانسور کرده است.

از هر طرف سربازی کشته شود خونش پای جنگ افروزان و سیاستمداران جنگ طلب صهیونیستی است که از آشامیدن خون بی گناهان سیراب نمی شوند.
جای آن دارد که از هوشیاری سامانه ی پدافند کشورمان که فرصت نفوذ به دشمن ندادند نیز سپاسگزاری نماییم
خویشنداری هر دو طرف و پرهیز از گسترش جنگ و مداخله ی سازنده ایالات متحده امریکا برای جلوگیری از گسترش جنگ نیز جای ستایش دارد.
فعالیت های رسانه ها و دیپلماسی و کنش گری های کل جامعه جهانی و دولت های منطقه و شبکه های خبری برای جلوگیری از گسترش جنگ و صلح زودرس نشانگر پیشرفت بشریت و ارتقای فرهنگ جهانی است.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

26 Oct, 10:44


ای سرو ناز حسن که خوش می روی بناز

این جوان رشید ایران و این سرباز فداکار اسلام #شهید #محمد_مهدی_شاهرخی‌فر_ #حمزه_جهاندیده که در دفاع در مقابل حملات دیشب ارتش رژیم صهیونیستی به بندر ماهشهر به شهادت رسیدن

.شهادت این سربازان اسلام را به ملت ایران و خانواده های شان تسلیت می گوییم.
بی گمان ایران هم در واکنش های دفاعی وعده های صادق از سربازان اسراییل به هلاکت رسانده ولی رژیم مدعی آزادی بیان سانسور کرده است.

از هر طرف سربازی کشته شود خونش پای جنگ افروزان و سیاستمداران جنگ طلب صهیونیستی است که از آشامیدن خون بی گناهان سیراب نمی شوند.
جای آن دارد که از هوشیاری سامانه ی پدافند کشورمان که فرصت نفوذ به دشمن ندادند نیز سپاسگزاری نماییم
خویشنداری هر دو طرف و پرهیز از گسترش جنگ و مداخله ی سازنده ایالات متحده امریکا برای جلوگیری از گسترش جنگ نیز جای ستایش دارد.
فعالیت های رسانه ها و دیپلماسی و کنش گری های کل جامعه جهانی و دولت های منطقه و شبکه های خبری برای جلوگیری از گسترش جنگ و صلح زودرس نشانگر پیشرفت بشریت و ارتقای فرهنگ جهانی است.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

26 Oct, 10:34


تحلیلگر الجزیره: معلوم شد زور نیروی هوایی اسرائیل فقط به چادر آوارگان، بیمارستان‌ها و خانه مردم می‌رسد!

🔹«سعید زیاد» تحلیلگر سیاسی الجزیره: تاکنون تصویری از حمله اسرائیل مانند تصاویر وعده صادق ۱ و ۲ ندیدیم که گویای شکست رسانه‌ای و نظامی این حمله است.



https://t.me/shomal_khorramabad

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

25 Oct, 22:19


.

💥 هفت مغالطه‌ای که سعی می‌کنند در ذهن‌مان تزریق کنند...!!

1⃣ مذاکره یعنی اعتماد به آمریکا

📌 در عالم سیاست، اعتماد معنی ندارد! مگر ما به روسیه و چین اعتماد داریم که با آنها در مسائل مختلف اقتصادی و سیاسی و نظامی و فرهنگی مذاکره داریم؟! آمریکا هم مانند آنها...

2⃣ مذاکره یعنی تسلیم به آمریکا

📌 مگر تمام قدرت‌های بزرگ و کوچک دنیا که با آمریکا مذاکره و مراوده و مبادله دارند تسلیم آمریکایند؟! از روسیه تا چین و...

📎 چرا فکر می‌کنیم که ما باید متفاوت باشیم...؟!

3⃣ آمریکا در حال فروپاشی است

📌 از اقتصاد و نیروی نظامی آمریکا که بزرگترین اقتصاد و نیروی نظامی دنیاست هم که بگذریم، قدرت اصلی آمریکا در دانشگاه‌های آن است که:

از خاک؛ ثروت
از آهن پاره؛ تسلیحات
از تخیل، فیلم‌های هالیوودی
از آب، کوکاکولا می‌سازد!

📎 مادامی که از ۲۰ دانشگاه برتر دنیا ۱۵ تای آن آمریکایی و ۵ تای دیگر غربی وابسته به آمریکا هستند و حتی در ۱۰۰ دانشگاه برتر حضور پرفروغی از چین و روسیه و کشورمان نمی‌بینیم، امید به فروپاشی آمریکا توهمی بیش نیست...!

4⃣ ما در جهان رهبر مبارزه با آمریکا هستیم

📌 سوال خردمندانه این است که چه کسی به شما چنین رسالتی را داده است...؟! چرا باید از شکم زن و بچه‌های کشور خود بزنی تا با کشوری بجنگی که حتی ۹۰ درصد امکانات رفاهی اطراف‌مان دستاورد آنهاست...؟!

5⃣ آمریکا با دین‌مان سر جنگ دارد

📌 آمریکا مانند هر کشور دیگری دنبال منافع خود است و منافع نه دین می‌شناسد و نه بی‌دینی! لذا اگر تدبیر و عقلانیت باشد می‌توان هم دین خود را داشت هم با آمریکا در تعامل بود، مانند همه دنیا...

6⃣ با آمریکا آری ولی با ترامپ نه

حقیقت این است که این هم شعاری بیش نیست و در مقاطع مختلف از جیمی کارتر و بیل کلینتون و... هم بهترین وقت مذاکره و برقراری مناسبات بود که با شعار نه به مذاکره و لجاجت از دست دادیم...!

7⃣ ما ضد اسرائیلیم پس ضد آمریکاییم

📌 حقیقت این است که کشوری که بیشترین نفع را از جنگ و تنازع ایران و آمریکا می‌برد، خود اسرائیل است...

#دموقراضه

🕊🕊🕊🕊🕊🕊

https://t.me/demogorazee

.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

25 Oct, 09:57


آیا دست ندادن اردوغان به #دکتر_پزشکیان مغرضانه و نوعی کنش دیپلماتیک بود یا غفلت دیپلماتیک؟

ظاهرا چون رفتار با جمهوری اسلامی و بخصوص رییس جمهور آذری زبان کشور در شرایط کنونی جایگاه ویژه ای دارد ؛ بنظر می رسد سیاست های پیشتازانه ی دولت جمهوری اسلامی در رهبری جهان اسلام و خاورمیانه رشک و حسادت اخوان المسلمین و نخست وزیر اخوانی ترکیه را برانگیخته و این حسادت را بروز داده است.

از سویی هم اگر خوب دقت بشود
با چند نفر که قبل از پزشکیان ایستاده اند دست نداد . معلوم نیست مغرضانه است و دارای پیام یا تصادفی است؟
شاید هم علت این کار بالا رفتن سن اردوغان و رفتارهای ناشی از پیری و حواس پرتی است که برای افراد پیر و بیمار در این سن عدم دقت در رفتارها قابل درک است.
بهرحال پیام این صحنه از نظر دیپلماتیک انعکاس منفی رسانه ای داشته و ونوعی توهین به آذرباییجان و ایران عزیز است.
اگر دولت ترکیه عذر خواهی نکند در افکار عمومی جهان اسلام و آذرباییجان و کل ایران بازتاب منفی آن باقی خواهد ماند

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

25 Oct, 09:49


آیا دست ندادن اردوغان به #دکتر_پزشکیان در اجلاس #بریکس مغرضانه و نوعی کنش دیپلماتیک بود یا غفلت دیپلماتیک؟

ظاهرا چون رفتار با جمهوری اسلامی و بخصوص رییس جمهور آذری زبان کشور در شرایط کنونی خاورمیانه جایگاه ویژه ای دارد ؛ بنظر می رسد سیاست های پیشتازانه ی دولت جمهوری اسلامی در رهبری جهان اسلام و خاورمیانه و مقابله عملی با صهیونیزم و موج ملی گرایی آذری زبانان منطقه ؛ رشک و حسادت اخوان المسلمین و نخست وزیر اخوانی و نو عثمانی ترکیه را برانگیخته و این حسادت را بروز داده است.

از سویی هم اگر خوب دقت بشود
با چند نفر که قبل از پزشکیان ایستاده اند دست نداد . معلوم نیست مغرضانه است و دارای پیام یا تصادفی است؟
شاید هم علت این کار بالا رفتن سن اردوغان و رفتارهای ناشی از پیری و حواس پرتی است که برای افراد پیر و بیمار در این سن عدم دقت در رفتارها قابل درک است.
بهرحال پیام این صحنه از نظر دیپلماتیک انعکاس منفی رسانه ای داشته و ونوعی توهین به آذرباییجان و ایران عزیز است.
اگر دولت ترکیه عذر خواهی نکند در افکار عمومی جهان اسلام و آذرباییجان و کل ایران بازتاب منفی آن باقی خواهد ماند

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

25 Oct, 09:28


توارد اسباب متعدد بر موضوع خواسته ی واحد

چندی پیش دادخواست بطلان معامله به اسباب متعدد دادم یکی عدم تعیین ثمن معامله و دوم عدم رعایت غبطه موکل برابر رای وحدت رویه اخیر
وکیل خوانده ایراد کرد که دعوای اسباب متعدد دارد و خواسته منجز نیست.
در پاسخ از علم اصول فقه وام گرفتم که توارد اسباب بر مسبب واحد جایز است یا خیر؟
در علوم تکوینی هر معلول یک علت تامه دارد و نمی توان برای یک معلول دو علت تامه تصور کرد.
اما در امور تشریعی و اعتباری توارد اسباب بر مسبب واحد جایز است.
مثلا سارقی که چند فقره سرقت مرتکب شده یک مجازات اعمال می شود .زانی که چند بار زنا کرده یک حد زنا بر او اجرا می شود. دخول مکرر در عمل وطی به شبهه یک مهر المثل واجب است.
مردی دعوای زوجیت زنی را می نماید ولی زن منکر است . اینجا بر مرد نفقه و ارث واجب است ولی زن حق ندارد بگیرد. چون مرد اقرار به زوجیت کرده و نفقه و ارث واجب شده و از طرفی زن اقرار به عدم زوجیت کرده و حق ندارد بگیرد.
مرد که اقرار کرده اگر سه زن دیگر دارد به دلیل استکمال عدد حق ندارد همسر چهارم بگیرد ولی زن حق دارد با دیگری ازدواج نماید.
در آیین دادرسی هم توارد اسباب مجاز است مگر اینکه هر سبب اثر متفاوتی داشته باشد. مثلا در بطلان معامله چون اسباب بطلان یک مسبب واحد دارند ذکر جهات متعدد دعوی بطلان معامله مشکل ندارد .
اما در دعوای تخلیه به علت تغییر شغل و انتقال به غیر چون هر سبب مسبب متفاوتی دارد ؛ توارد اسباب مانعه الجمع است.
در دعوای ابطال سند اگر سبب دعوی فسخ و بطلان معامله پایه باشد هم مانعه الجمع است چون یک معامله نمی تواند هم صحیح و هم باطل باشد.
حالا اگر اسباب متعدد موجب بطلان و عدم نفوذ باشند مثلا عدم تعیین ثمن موجب بطلان و عدم رعایت غبطه موجب عدم نفوذ می شود آیا توارد اسباب موجب قرار رد دعوی می شود یا خیر؟
بنظر می رسد اینجا توارد اسباب موجب آثار متفاوت نمی شود چون با فرض عدم تنفیذ خواهان دعوی دیگر معامله در فرض عدم رعایت غبطه باطل است و مسبب واحد محسوب می شود و دعوی و خواسته ی آن منجز است.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

24 Oct, 15:35


ما لُعْبَتِکانیم و فلک لُعبَت‌باز،
از روی حقیقتی نه از روی مَجاز؛
یک‌چند درین بساط بازی کردیم،
رفتیم به صندوقِ عدم یک‌یک باز!


اینجا فلک همان خدای متعال است.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

21 Oct, 16:37


درود خدا بر عزیزان هم وطنان #جمهوری_آذرباییجان و ایرانیان آن سوی رود ارس که قلب شان برای ایران می تپد و اطلاعات وسیع نظامی از رژیم صهیونیستی در اختیار ایران قرار داده اند.
ما گفتیم که اندیشه ی ایران فرهنگی و تاریخی جواب می دهد و انتخاب دکتر #پزشکیان نقطه عطفی در میوه دادن درخت اتحاد و همبستگی ساکنان اقلیم ایران تاریخی است.

البته هوشیاری لازم مقامات نظامی و امنیتی را می طلبد که عملیات فریب و اطلاعات فیک نباشد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

20 Oct, 13:36


🔺افغانی ها قصد ورود به کشور تاجیکستان را داشتند که مرزبانان تاجیکستانی با گلوله ازشون پذیرایی کردند
حالا باید دید شبکه های فارسی زبان و افغانهای فراری در کشورهای اروپایی آیا برای تاجیکستان هم شاخ و شونه میکشن یا فقط بلدن علیه ایران لجن پراکنی کنند
/آفتابگردان
@khabarfarda_ir

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

20 Oct, 13:31


بامدادی که تفاوت نکند لیل و نهار
خوش بود دامن صحرا و تماشای بهار

صوفی از صومعه گو خیمه بزن بر گلزار
که نه وقت است که در خانه بخفتی بیکار

بلبلان وقت گل آمد که بنالند از شوق
نه کم از بلبل مستی تو، بنال ای هشیار

آفرینش همه تنبیه خداوند دل‌ست
دل ندارد که ندارد به خداوند اقرار

این همه نقش عجب بر در و دیوار وجود
هر که فکرت نکند نقش بود بر دیوار

کوه و دریا و درختان همه در تسبیح‌اند
نه همه مستمعی فهم کنند این اسرار

خبرت هست که مرغان سحر می‌گویند
آخر ای خفته سر از خواب جهالت بردار؟

هر که امروز نبیند اثر قدرت او
غالب آنست که فرداش نبیند دیدار

تا کی آخر چو بنفشه سر غفلت در پیش؟
حیف باشد که تو در خوابی و نرگس بیدار

که تواند که دهد میوهٔ اَلوان از چوب‌؟
یا که داند که برآرد گل صد برگ از خار؟

وقت آنست که داماد گل از حجلهٔ غیب
به در آید که درختان همه کردند نثار

آدمی‌زاده اگر در طرب آید نه عجب
سرو در باغ به رقص آمده و بید و چنار

باش تا غنچهٔ سیراب دهن باز کند
بامداد‌ان چو سر نافهٔ آهوی تَتار

مژدگانی که گل از غنچه برون می‌آید
صد هزار اَقْچه بریزند درختان بهار

باد گیسوی درختان چمن شانه کند
بوی نسرین و قَرَنْفُل بدمد در اَقطار

ژاله بر لاله فرود آمده نزدیک سحر
راست چون عارض گل‌بوی عرق کردهٔ یار

باد بوی سمن آورد و گل و نرگس و بید
در دکان به چه رونق بگشاید عطار‌؟

خیری و خطمی و نیلوفر و بستان‌افروز
نقش‌هایی که درو خیره بماند ابصار

ارغوان ریخته بر دکّهٔ خَضراءِ چمن
همچنان‌ست که بر تختهٔ دیبا دینار

این هنوز اول آزار جهان‌افروزست
باش تا خیمه زند دولت نیسان و اَیار

شاخ‌ها دختر دوشیزهٔ باغ‌اند هنوز
باش تا حامله گردند به اَلوانِ ثِمار

عقل حیران شود از خوشهٔ زرّین عِنَب
فهم عاجز شود از حُقّهٔ یاقوت انار

بندهای رطب از نخل فرو آویزند
نخل‌بند‌ان قضا و قدر شیرین کار

تا نه تاریک بود سایهٔ انبوه درخت
زیر هر برگ چراغی بنهند از گلنار

سیب را هر طرفی داده طبیعت رنگی
هم بر آن گونه که گلگونه کند روی نگار

شکل اَمرود تو گویی که ز شیرینی و لطف
کوزه‌ای چند نبات است معلق بر بار

هیچ در به نتوان گفت چو گفتی که به است
به از این فضل و کمالش نتوان کرد اظهار

حَشْوِ انجیر چو حلوا‌گر استاد که او
حَبِّ خشخاش کند در عسلِ شهد به کار

آب در پای ترنج و به و بادام روان
همچو در زیر درختان بهشتی أَنهار

گو نظر باز کن و خلقت نارنج ببین
ای که باور نکنی فِي ‌الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نار

پاک و بی‌عیب، خدایی که به تقدیر عزیز
ماه و خورشید مُسَخَّر کند و لیل و نهار

پادشاهی نه به دستور کند یا گنجور
نقشبندی نه به شَنْگَرف کند یا زَنگار

چشمه از سنگ برون آید و باران از میغ
انگبین از مگسِ نَحْل و دُر از دریا بار

نیک بسیار بگفتیم درین باب سخن
و اندکی بیش نگفتیم هنوز از بسیار

تا قیامت سخن اندر کرم و رحمت او
همه گویند و یکی گفته نیاید ز هزار

آن که باشد که نبندد کمر طاعت او؟
جای آنست که کافر بگشاید زُنّار

نعمتت بار خدایا ز عدد بیرون است
شکر اِنعام تو هرگز نکند شکرگزار

این همه پرده که بر کَردهٔ ما می‌پوشی
گر به تقصیر بگیری نگذاری دَیّار

ناامید از در لطف تو کجا شاید رفت‌؟
تاب قهر تو نیاریم خدایا زنهار

فعل‌هایی که ز ما دیدی و نپسندیدی
به خداوندی خود پرده بپوش ای سَتّار

سعدیا راست روان گوی سَعادت بردند
راستی کن که به منزل نرود کج‌رفتار

حَبَّذا عمر گرانمایه که در لغو برفت
یارب از هر چه خطا رفت هزار استغفار

درد پنهان به تو گویم که خداوند منی
یا نگویم، که تو خود مُطَّلِعی بر اَسرار

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

11 Oct, 07:09


آیا ما #آماده_ایم؟

#آمادگی_مردمی

پاسخ موشکی قوی ایران به نقض حاکمیت جمهوری اسلامی و ترور مهمان دیپلماتیک ایران قطعا پاسخ متقابل رژیم صهیونیستی را در پی خواهد داشت.
اما ظاهرا اوضاع بسیار آرام است و هیچ هشدار و آماده باش و آموزش های لازم به مردم داده نمی شود. انگار مسیولان فراموش کرده اند یک بخش آمادگی دفاعی ملت هستند.
بنظرم با توجه به جدی بودن پاسخ اسراییل شورای عالی امنیت ملی باید مصوبات لازم را برای آمادگی بخش غیر نظامی و نظامی جداگانه ابلاغ نماید:
۱.رسانه ملی گزینه های محتمل حمله اسراییل و بخطر افتادن جان غیر نظامیان را بحث و بررسی نماید و مردم آمادگی و دانش لازم برای گزینه های محتمل را بیاموزند.
۲.پیش بینی های لازم برای قطع برق و انرژی و بنزین و .....ولو برای مدت موقت به عمل آید.
۳.مشارکت مردمی برای شناسایی عناصر جاسوسی داخل کشور و روش های مدرن و پیشرفته جاسوسی و فناوری های جاسوسی مانند استفاده از فیلترشکن ها و گوشی های موبایل و.... در ایران به مردم آموزش داده شود.
۴. در بخش نظامی نیز نیروهای داوطلب برای دفاع ملی و نحوه مقابله با حملات احتمالی نظامی و اعزام نیروهای ذخیره مردمی سازماندهی شود.
۵. یکی از راههای مشارکت مردم حضور خیابانی است که در نماز جمعه ی تهران اثرات مفید آن را دیدیم و همین مشارکت چند میلیونی مردم در نماز جمعه حلاوت ترور #شهید_نصرالله را بر کام اسراییل تلخ کرد و از این قبیل ابتکارات می تواند مفید و موثر باشد.
۶.توجیه مردم برای علل مداخله نظامی محدود ایران و اصل عملیات هفت اکتبر که واقعا ایران هیچ گونه دخالتی نداشت و استراتژی ایران که اصلا دنبال نابودی نظامی اسرائیل نبوده و استراتژی ما فقط دفع تجاوز اسراییل بوده را خیلی از مردم نمی دانند.
مردم بدانند که این اسراییل است که با شیطنت های خود سعی می کند پای ایران را به جنگ بکشاند و با ترور و تخریب کنسولگری ایران را ناچار از واکنش نظامی کرده است.


ع پناهزاده:
سویس پیشرفته ترین کشور دنیا در امر فن آوری پدافند غیر عامل می باشد . بر عکس کشورهای قدرتمند دنیا که بیشتر بودجه های خود را صرف تاسیسات آفندی نموده اند سویس مقادیر یاد شده را صرف توسعه پدافند غیر عامل نموده است.برای نمونه
کلیه منازل و آپارتمانها و مناطق مسکونی باید دارای پناه گاه های لازم جهت استفاده ساکنین باشد.
دولت برای ساخت این تاسیسات در اماکن مسکونی هزینه های کارفرما را تامین می نماید.(در 1980-80 در صد مردم دارای پناهگاه بودند)
انتشار کتاب و نشریه های آموزشی و در اختیار مردم قرار داده که سطح آگاهی های مردم را بالا ببرد .
اجرای آموزش های اجباری برای کلیه مردم در ارتش آن کشور
تعیین استاندارد های ساخت تاسیسات پدافند غیر عامل در کلیه شهر ها
در سوئیس مهم ترین ابعاد دفاع از غیر نظامیان در برابر تهاجم های نظامی را می توان به ترتیب زیر بر شمرد :
تامین فضاهای پناهگاهی در برابر حملات هسته ای - برای هر یک از شهروندان سوئیسی و هم برای کارکنان
صنایع کلیدی (قبل از بحران).
تامین فضاهای بیمارستانی زیرزمینی مقاوم در برابر حملات هسته ای (قبل از بحران).
هشدار و اعلام خطر مرحله ای ، متناسب با اوج گیری تنش های بین المللی (حین بحران).
استقرار دائم در پناهگاه (حین و پس از بحران)

محمدطاهر کنعانی:
احسنت حالا سوییس یک درصد خطرات و تهدیدهای بالقوه برای ایران را ندارد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

10 Oct, 17:37


عنه صلي الله عليه و آله ـ لِلرِّجالِ ـ :

قُصّوا أظافيرَكُم ، ولِلنِّساءِ : اُترُكنَ فَإِنَّهُ أزيَنُ لَكُنَّ .

پيامبر خدا صلي الله عليه و آله :

به مردان فرمود : «ناخن هايتان را كوتاه كنيد» و به زنان فرمود : «ناخن بگذاريد؛زيرا برايتان زيباتر است» .

الكافي : ج 6 ص 491 ح 15 .

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

08 Oct, 19:56


یوسف، ای گمشده در بی سر وسامانی ها!

این غــزل خوانـی ها، معرکـــه گردانی ها



سر بازار شلوغ است،‌ تـــو تنهــــا ماندی

همه جمع اند، چه شهری، چه بیابانی ها



چیزی از سوره یوسف به عزیزی نرسید

بس کـــه در حق تـــو کردند مسلمانی ها



همه در دست، ترنجی و از این می رنجی

کـــه بـه نام تــــو گرفتند چـــه مهمانی ها



خواب دیدم که زلیخایم و عاشق شده ام

ای کــــه تعبیر تــــو پایان پریشانــی ها



عشق را عاقبت کار پشیمانـــــی نیست

این چه عشقی است که آورده پشیمانی ها؟



"این چه شمعی است که عالم همه پروانه اوست؟"

این چـــه پروانه کـــه کرده است پــــر افشانـــی ها؟



یوسف گمشده! دنباله ی این قصه کجاست؟

بشنو از نــــی که غریب اند نیستانی ها



بــوی پیراهن خونین کسی می آید

این خبر را برسانید به کنعانی ها

مهدی جهانداری

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

05 Oct, 14:24


برای دفع آتش افروزی صهیونیزم تلاوت این آیه ی شریفه قرآن کریم توصیه می شود:

وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَيْدِيهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ يُنْفِقُ كَيْفَ يَشَاءُ وَلَيَزِيدَنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ طُغْيَانًا وَكُفْرًا وَأَلْقَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ كُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ ﴿۶۴﴾و يهود گفتند دست ‏خدا بسته است دستهاى خودشان بسته باد و به [سزاى ] آنچه گفتند از رحمت‏ خدا دور شوند بلكه هر دو دست او گشاده است هر گونه بخواهد مى ‏بخشد و قطعا آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو فرود آمده بر طغيان و كفر بسيارى از ايشان خواهد افزود و تا روز قيامت ميانشان دشمنى و كينه افكنديم هر بار كه آتشى براى پيكار برافروختند خدا آن را خاموش ساخت و در براى فساد مى ‏كوشند و خدا مفسدان را دوست نمى دارد .

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

04 Oct, 22:19


پاسخ عراقچی، وزیر خارجه ایران به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه «نترسیدید در شرایط جنگی به لبنان بیایید؟»


من اگر جای وزیر خارجه بودم پاسخ را از زبان سقراط حکیم می دادم که فرمودند:
شجاعت و دلیری را ده بخش کردند و نه بخش را به ملت #پارس دادند و یک بخش را به همه ی ملت های جهان دادند‌

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

04 Oct, 20:36


آیا حق قصاص را می توان وصیت کرد؟

یک موکل مراجعه کرد و از خانواده و اولادش در امان نبود و می گفت اگر همسر سابقم یا دوست پسرش من را بکشند؛ اولادم از قصاص صرفنظر می کنند .
آیا می توانم حق قصاصم‌را برای برادران خودم وصیت کنم؟

بنظرم هر چیزی که به ارث برسد؛قابل وصیت است.شهید ثانی می گوید تورث شفعه کما یورث القذف و القصاص و الخیار
همه ی حقوق فردی بعد مرگ به ارث می رسد و از جمله حق قصاص و هر چیزی که قابل ارث باشد تا ثلث آن قابل وصیت است.
در مانحن فیه برادران موصی اندازه ی یک سوم حق قصاص دارند و اگر فرزندان از خون پدرشان بنفع مادرشان گذشت کردند؛ موصی له می تواند با پرداخت دو ثلث دیه از محل اموال متوفی جانی را قصاص نماید و البته باید معادل دو سوم دیه هم در وصیت نامه قید شود.

نکته: ماده ۸۲۶ قانون مدنی به تبعیت بعضی از فقیهان وصیت را به دو بخش عهدی و تملیکی تقسیم کرده و وصیت تملیکی را اختصاص به مال نموده است.
این تعریف وصیت جامع نیست و شامل حقوق غیر مالی نمی شود.ولی وصیت عهدی شامل حقوق غیر مالی هم می شود.
ولی فقیهان نامدار مانند شهیدین اول و ثانی وصیت عهدی و تملیکی را زیر یک عنوان آورده و می گویند:
تملیک عین او منفعه او تسلیط علی التصرف بعد الوفاه
این تعریف جامع است و تسلیط شامل همه ی امور حقوقی می شود.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Oct, 20:23


حکایتی بسیار شنیدنی و جالب

فریدون‌ مشیری میگه در طبقه ی دوّم منزلی که بنده زندگی می‌کنم، آپارتمانی هست که همسایه‌ی محترم دیگری در آن زندگی می‌کند. یک شب، بنده که به خانه آمدم تا ماشینم را در گاراژ بگذارم، دیدم مهمان‌های همسایه‌ی محترم، ماشین‌های خود را ردیف گذاشته‌اند جلوی خانه و از قرار معلوم، دسته‌جمعی با میزبان رفته‌اند شمیران. من هم ناچار ماشینم را بردم پارکینگ خصوصی  و نامه‌ای نوشتم و جلوی یکی از ماشین‌ها گذاشتم به این مضمون:
*«امیدوارم که امشب به شما خوش گذشته باشد! اگر شما ماشینتان را چند متر جلوتر گذاشته بودید، من مجبور نبودم که چند کیلومتر تا پارکینگ بروم...*

*ارادتمند:  "فریدون مشیری"*

صبح که از منزل بیرون آمدم، دیدم یکی از مهمان‌ها - که خطاط معروفی است و نامشان استاد بوذری است از قرار جزو مهمان‌ها بوده - با خط‌ خوش، نامه‌ای نوشته و به در منزل من چسبانده. او نوشته بود:
*آقای مشیری، در پاسخ مرقومه‌ی عالی: «گر ما مقصّریم، تو دریای رحمتی!» و در خاتمه به عرض،می‌رساند، اطاعت می‌کنم؛ چرا که از جان دوست‌تر دارند، جوانان سعادتمند، پندِ پیرِ دانا را!*

من هم برای ایشان نامه‌ای نوشتم؛ البته منظوم و به این شرح:

هنوز خطِ خوش  تو، نوازش بَصَر است
  هنوز مستی این جام جانفزا به سَر است

فضای سینه‌ام از نامه‌ی تو باغ گل است
هوای خانه‌ام، از خامه‌ی تو مُشک  تَر است

تو را به «خطِّ» تو می‌بخشم، ای خجسته قلم
که آنچه در بَرِ من جلوه می‌کند، هنر است

جواب خطّ تو را هم به شعر خواهم گفت
اگرچه خطّ تو از شعر من قشنگ تر است:
 
به این هنر که تو کردی، دلم اسیر تو شد
هنوز ذوق و هنر، دام و دانه‌ی بشر است

  شبی ز راه محبّت بیا به خانه‌ی ما
ببین که دیده‌ی مشتاقِ شاعری، به در است

💐چقدر جامعه‌ی ما به ادب، هنر، مسوولیت‌پذیری، محبت، صبوری، فرهنگ‌مداری و  بسیاری از چیزهای دیگر  نیاز شدید دارد...💐




https://t.me/Aarzeshmand

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Oct, 20:03


سوال و تجربه

آیا دادخواست سلب حضانت منحصر به جهات ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی است یا خیر؟
نخست : جهات مندرج در ماده مزبور عبارت است از اعتیاد ،اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء و ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی و سوء استفاده از طفل
دوم : صدر ماده کلمات عام از قبیل عدم مواظبت و انحطاط اخلاقی که سلامت روانی و جسمانی طفل در معرض خطر بیفتد و ذیل ماده مصادیق را ذکر کرده که این مصادیق جنبه حصری ندارد و بلکه جنبه تمثیلی دارد.
سوم: ماده ۴۱ و ۴۵ قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ قاعده مترقیانه ی مصلحت طفل را وضع نموده است.
بر خلاف فقه و قانون مدنی که حضانت را حق و تکلیف ابوین دانسته در قانون حمایت خاتواده مصلحت طفل بر حق ابوین رجحان دارد .
نکته مترقیانه دیگر در ماده ۴۱ عدم لزوم رعایت اعتبار امر مختومه است و حتی اگر بموجب دادنامه حق حضانت به یکی از والدین خلاف مصلحت طفل تشخیص داده شود ؛ دادگاه می تواند از اعتبار امر مختومه عبور نماید و مندرجات دادنامه را تغییر و اصلاح نماید.
نگارنده قبل از تصویب این قانون استاد راهنمای پایان نامه ای بودم و این مقرره را در حقوق هندوستان دیدم و ارزو کردم روزی این مقرره در قانون ایران وارد شود .
ارزویم به حقیقت پیوست و ماده ۴۱ و ۴۵ قانون حمایت خانواده مصلحت طفل را بر حق ابوین مقدم ساخت.

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Oct, 09:29


واکنش بایدن به حمله موشکی ایران به اسراییل:
من عمیقا حمله‌ی موشکی شوروی به چک اسلواکی را محکوم می کنم.😂

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

03 Oct, 08:31


آینده ی مبهم

در خصوص سرنوشت آینده ی کشور پس از حمله موشکی ایران به اسراییل احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار وجود دارد ولی اگر عقلانیت از دو طرف وجود داشته باشد؛می توانند از گسترش دامنه ی جنگ جلوگیری کنند.
الان توپ در میدان اسراییل است و اگر رژیم صهیونیستی عقلانیت بخرج بدهد و این حمله موشکی را به حساب تلافی عملیات تروریستی قتل اسماعیل هنیه بگذارد دیگر جنگ فراگیری نخواهیم داشت.
اما اگر اسراییل قصد عملیات جدید داشته باشد باید حساب تلفات وسیع انسانی و کوبیدن زیرساخت ها و تاسیسات اتمی و انفجارهای خطرناک ناشی از #حمله_اتمی_احتمالی_ایران را هم در نظر بگیرد چون ایران دیگر فرصت نمی دهد که اسراییل بخواهد دوباره بازی را ادامه بدهد. ممکن است ایران هشدار بدهد که تمام ساکنان سرزمین های اشغالی ظرف ده روز تخلیه کنند و تنها نظامیان و هدف های نظامی باقی بماند.زیرا بیشتر مناطق اسراییل نوعا هدف نظامی هستند.

نکته دیگر همزمانی این عملیات با انتخابات امریکا است. انتخابات یک حالت بی دولتی و بی ارادگی است و بی گمان در صورت فراگیر شدن جنگ اراده ی سیاسی ثابتی در امریکا برای ورود به جنگ وجود ندارد.
از این سوی قضیه هم ایران متحد استراتژیک و توان اقتصادی و پول و دانش فنی و تجهیزات برای تداوم یک جنگ فراگیر ندارد.
در صورت ورود امریکا به جنگ از پیش معلوم است که بازی را باخته ایم.
تنها عاملی که جای امیدواری وجود دارد امدادهای غیبی و نصرت الهی است. همان نصرتی که در جنگ های پیامبر ص وجود داشت و خدای متعال پنج هزار فرشته برای یاری مومنان فرستاد و اکنون هم خدای متعال یاریگر مظلومان است.
در این باب حالا بر فرض که از نظر کلامی و عقلی بپذیریم که خدای متعال در قوانین مادی دخالت می کند و اقلیت را بر اکثریت پیروز می کند و تفسیر آیه ی شریفه كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ در اینجا صدق می نماید؛
باز باید دید که آیا ما جمهوری اسلامی ایران چقدر اخلاص عمل داریم؟ چقدر خدا ما را دوست دارد؟ چند در صد ممکن است که خدای متعال به یاری ما بشتابد؟ و فرشتگانش را برای کمک ما بفرستد؟
پاسخ این سوالات در گرو نیت و عمل ماست. آیا ما نیت خالصانه و قصد تحصیل رضوان الهی را داریم؟ آیا لیاقت صدق انصارالله را داریم؟ آیا خدای متعال ما را دوست دارد؟ از کارهای ما راضی است؟ آیا ما بمصداق آیه ی شریفه عشرون الصابرون حاضر به استقامت تا پای جان هستیم؟
بی گمان جمهوری اسلامی حملات موشکی اش حمله ابتدایی نبوده و در پاسخ تجاوز نظامی اسرائیل به کنسولگری و سپس عملیات نظامی تروریستی قتل یک مقام سیاسی و سفیر دیپلماسی در ایران بوده است و از نظر حق ذاتی دفاع مشروع چنین حقی داشته است که پاسخ دشمن را بدهد .
مضافا رژیم صهیونیستی قاتل دهها هزار نفر انسان های بی گناه و بی دفاع در غزه و لبنان در طول ۱۱ماه گذشته است و ظالم بودن این رژیم و طغیان و ستم و قتل عام و نسل کشی شان اظهر من الشمس است.
در نتیجه هر چند در درگاه الهی لایق عنوان انصارالله و حزب الله و جندالله نباشیم حداقل در مقام دفاع از مظلوم و دفع ظلم ظالم و غصب غاصب هستیم و خدای متعال نصرت می بخشد.

https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

02 Oct, 20:55


داستایوفسکی میگه:

اگر جنگی نتیجه‌اش خوشبختی تمام دنیا هم باشد، باز هم به جاری شدن یک قطره اشک بر روی گونه‌های یک کودک بی‌گناه نمی‌ارزد...💔

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane


https://t.me/drpoonak

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

01 Oct, 08:52


چو دور خلافت به مأمون رسید
یکی ماه پیکر کنیزک خرید
به چهر آفتابی، به تن گلبنی
به عقل خردمند بازی کنی
به خون عزیزان فرو برده چنگ
سر انگشتها کرده عناب رنگ
بر ابروی عابد فریبش خضاب
چو قوس قزح بود بر آفتاب
شب خلوت آن لعبت حور زاد
مگر تن در آغوش مأمون نداد
گرفت آتش خشم در وی عظیم
سرش خواست کردن چو جوزا دو نیم
بگفتا سر اینک به شمشیر تیز
بینداز و با من مکن خفت و خیز
بگفت از چه بر دل گزند آمدت؟
چه خصلت ز من ناپسند آمدت؟
بگفت ار کشی ور شکافی سرم
ز بوی دهانت به رنج اندرم
کشد تیر پیکار و تیغ ستم
به یک بار و بوی دهن دم به دم
شنید این سخن سرور نیکبخت
برآشفت تند و برنجید سخت
همه شب در این فکر بود و نخفت
دگر روز با هوشمندان بگفت
طبیعت شناسان هر کشوری
سخن گفت با هر یک از هر دری
دلش گرچه در حال از او رنجه شد
دوا کرد و خوشبوی چون غنچه شد
پری چهره را همنشین کرد و دوست
که این عیب من گفت، یار من اوست
به نزد من آن کس نکوخواه توست
که گوید فلان خار در راه توست
به گمراه گفتن نکو می‌روی
جفایی تمام است و جوری قوی
هر آن گه که عیبت نگویند پیش
هنر دانی از جاهلی عیب خویش
مگو شهد شیرین شکر فایق است
کسی را که سقمونیا لایق است

روز نوشت های محمدطاهر کنعانی(دکتری حقوق دانشگاه تهران)

30 Sep, 06:59


بسمه تعالی

ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَأَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

ترور #سید_حسن_نصرالله رهبر جنبش آزادیبخش #حزب_الله_لبنان ضربه سنگینی بر پیکره ی مقاومت ضد صهیونیزم بود و تا حدی موجب یاس و نومیدی مصلحان و آزادی خواهان از مهار ماشین جنگ اسرائیل گردید.

نگارنده نیز به سهم خویش از این رخداد ناگوار مضطرب و نگران شدم و به قرآن کریم تفال زدم و این آیه ی شریفه موجب آرامش و رفع نگرانی و اضطراب قلبم شد:

ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَأَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

خدای متعال حق است و جای حق نشسته و موجب نصرت و پیروزی مقاومت ضد جنگ و ماشین ویرانگر و خونخوار صهیونیست ها خواهد شد و قطعا خدای متعال بر هر چیزی توانا است.
اسراییل در میدان نبرد با پشتیبانی برخی قدرت های غربی و متحدان امریکا و بسیج کل امکانات بخش های نظامی و علمی و حتی بنگاههای اقتصادی از این جنایات پشتیبانی می کنند‌؛ فعلا دست بالا را دارد.
مردم لبنان بی دفاع هستند .نیروی هوایی و سامانه پدافند موشکی ندارند و تقریبا با دست خالی در برابر این ارتش تا بن دندان مسلح ۱۱ ماه است که استقامت می کنند و بقول فردوسی حکیم
یکی دست بسته برهنه تنا
یکی را ز پولاد پیراهنا

یکی دارای بالاترین و مجهزترین نیروی هوایی جهان و سامانه گنبد آهنین و پشتیبانی ۱۴ کشور قدرتمند و سرویس های اطلاعاتی و ماهواره ای و جاسوسی است.
یکی تنها راه مقاومتش تونل های زیر زمینی و موشک های کوتاه برد و نبود سلاح و امکانات است. بجز خدای متعال حزب الله هیچ پشتیبانی ندارد و کفی بالله حسیبا
مضافا الان اسراییل هم اوضاع خوبی ندارد. هر روز زیر حملات موشکی و پهبادی محور مقاومت است و امنیت ندارد و چه بسا در همین گیرودار اتفاقات عجیب و غریبی بیفتد و ملل دست از جان شسته ی مظلوم و داغ دیده با حمله زمینی و جهاد و شجاعت این رژیم را با خطر نابودی مواجه سازند.
هنوز حماس و حزب الله مقاومت می کنند و هنوز زیر ساخت های مستحکم حزب الله آسیب ندیده و هنوز سیلوهای موشکی و نیروهای مجاهد در کمین اشغالگران هستند.
اما در خصوص مداخله ی ایران در این جنگ نابرابر بی تردید مداخله نظامی ایران نه مطلوب است و نه ممکن .
ایران از اصل و اساس نباید خود را دشمن شماره یک اسراییل می دانست.
مشکل اسراییل با اعراب است و قدرت اسراییل موجب تهدید کشورهای اطرافش می شود. ایران هیچ مشکل مرزی و امنیتی با اسراییل نمی توانست داشته باشد.
با این وجود جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسلمان خیلی بیشتر از انتظار از محور مقاومت حمایت کرده و جوان داده و خون داده و منافع ملی خود را به خطر افکنده است و در مقابل دولت های عربی کمترین قدرشناسی نداشته و بالعکس بیشترین همکاری را با امریکا و اسرائیل علیه ایران داشته و دارند.
تنها دلیل موجه ایران برای کمک حداکثری به محور مقاومت وظیفه اخلاقی و انسانی و تکلیف دینی مبارزه با ظلم ظالم و غصب غاصب است و در راه رضای خداوند متعال تا هر اندازه ارکان نظام و ملت ایران کمک و حمایت کنند ماجور است.
مداخله نظامی ایران خطرات بزرگی برای امنیت و منافع ملی ایران دارد و حتی اگر تمام این خطرات را بجان بخریم و بخواهیم مداخله نظامی کنیم عملا امکان ندارد.
بین مرزهای ایران و اسراییل دو کشور عراق و اردن فاصله است و ارتش ایران امکان عبور از این دو کشور را ندارد. حمله موشکی و موشک های بالستیک هم بسیار موثر واقع نخواهد شد. حمله موشکی زمانی موثر است که در پشت بند آن نیروی زمینی بتواند وارد جنگ بشود و کار را یکسره کند.
نکته بسیار مهمی که نباید از آن غفلت کرد این است که آینده امنیتی ایران از ناحیه اسراییل و امریکا در خطر است و اگر بتوانند نیروهای محور مقاومت حزب الله و یمن و حماس و عراق را از بین ببرند گزینه بعدی شان ایران است.

ایران برای دفع این خطر امنیتی دو راه بیشتر ندارد یکی با امریکا و اسراییل صلح و آشتی کند و سفارتخانه امریکا باز شود و کلا تسلیم شویم که چنین چیزی محال است زیرا اگر ما بطور کامل هم تسلیم بشویم آنها به چیزی کمتر از تضعیف و تجزیه ایران و سقوط نظام رضایت نخواهند داد.
راهکار دوم آمادگی نظامی و امنیتی و پیمان های استراتژیک با سایر قدرت های جهانی و در عین حال دیپلماسی پویا و فعال و تنش زدایی حداکثری با غرب و آمادگی حداکثری برای دفاع ملی است و این هم بدون وفاق و وحدت ملی و مشارکت مردم در سرنوشت سیاسی و پشتیبانی حداکثری افکار عمومی و اصلاحات اساسی در بنیان های قدرت سیاسی و جلب اعتماد توده ی مردم میسر نخواهد بود.


https://t.me/drpoonak

1,240

subscribers

860

photos

709

videos