برنامه معرفت @maarefat_dinani Channel on Telegram

برنامه معرفت

@maarefat_dinani


کانال تخصصی برنامه معرفت

تمامی برنامه ها رایگان در سایت قابل دانلود است

همه قسمتهای پخش شده: ebrahi.me/all

کانال تخصصی دکتر دینانی:

@Dr_Dinani

برنامه معرفت (Persian)

با سلام به تمامی علاقمندان به موضوع معرفت! آیا می‌خواهید برنامه‌های تخصصی معرفت را به صورت رایگان دانلود کنید؟ پس کانال تلگرامی برنامه معرفت مناسب شماست. در این کانال تخصصی، تمامی برنامه‌ها به صورت رایگان در سایت قابل دانلود هستند. هر آنچه نیاز دارید برای افزایش دانش و معرفت خود را در این کانال پیدا خواهید کرد. برای مشاهده تمامی قسمت‌های پخش شده، می‌توانید به آدرس ebrahi.me/all مراجعه کنید. بهترین راه برای دستیابی به اطلاعات معتبر و تخصصی، عضویت در کانال تخصصی دکتر دینانی با آدرس @Dr_Dinani نیز می‌تواند باشد. پس علاقه‌مندان به افزایش دانش و معرفت، حتما از این فرصت برای دنبال کردن برنامه‌های مفید و آموزنده استفاده کنند.

برنامه معرفت

17 Sep, 08:31


اگر دین امر معقول نباشد، خرافات خواهد شد

با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان ادعا کرد، امام فخرالدین رازی فیلسوفی عقلی مسلک است که حتی منقولات را در پرتو معقولات، معتبر می‌شناسد. او به رغم اینکه اشعری است، مبانی دینی را معقول دانسته و از آیین الهی به عنوان یک امر معقول دفاع می‌نماید.

کسانی که در میان خرافات و اعتقادات دینی تفاوت قائل می‌شوند، ناچار باید بپذیرند که دین یک امر معقول بشمار می‌آید. زیرا اگر دین به عنوان یک امر معقول شناخته نشود دیگر نمی‌توان از تفاوت میان خرافات و اعتقادات دینی سخن به میان آورد.

#فایل_صوتی کلاس #ماجرای_فکر_فلسفی

@Dr_Dinani

برنامه معرفت

06 Aug, 19:38


اندیشه براساس پرسش استوار است و آنجا که پرسش اساسی مطرح نیست، اندیشه واقعی و جدی نیز وجود نخواهد داشت


#فایل_صوتی کلاس #ماجرای_فکر_فلسفی

@Dr_Dinani

برنامه معرفت

29 Apr, 11:05


محبت بدون معرفت آیا امکان‌پذیر است؟ بنده چنین باوری ندارم.

انسان وقتی واردِ وادیِ محبت حق تعالی می‌شود، محبتش (نسبت به حق) فرع بر معرفت (اش) است. انسانی که نسبت به حق تعالی «معرفت» (شناخت) نداشته باشد، «محبت» هم نمی‌تواند داشته باشد. محبت داشتن بدون معرفت، تقریبا «نامعقول» است. محبت، تابعِ معرفت است.

انسان باید بکوشد تا نسبت به حق تعالی عالم و عارف شود (تا نسبت به حق تعالی بتواند محبت داشته باشد و محبوبیت خود را نزد حق درک کند)

ویدئوی کامل: https://ebrahi.me/hg

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

15 Jan, 14:45


ریاکار، کافرِ مضاعف است

اهل ریا دور از حقیقت‌اند و چشمشان به روی حقیقت بسته است. ریاکار کفر باطنی دارد آنچه به زبان می‌گوید لقلقهٔ زبان است این ظاهر است یعنی ریاکاران، کافرانند در باطن منتهی شاید کافر ظاهری قدری از اون بهتر باشد می‌دونید چرا؟

برای اینکه کافر واقعی هم چشمش را به روی حقیقت بسته ولی همون حقیقت نابجایی که به جای حقیقت گذاشته را ظاهر می‌کند حداقل همون ناصواب را ظاهر می‌کند و ریا نمی‌کند می‌گوید من کافرم ولی ریاکار بدتر است که اظهار ایمان می‌کند ولی کفر باطنی دارد این کفر دو جانبه است این کفر مضاعف است.

جهت مشاهده ویدئوی کامل اینجا بزنید

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

13 Jan, 08:50


عالم، براساس محبت است

بودم آن روز من از طایفه دُردکشان / که نه از تاک نشان بود و نه از تاک ‏نشان

عبدالرحمان جامی می‌گوید من آن روزی بودم که انگور نبود و کسی که تاک می نشاند و می‌کارد هم نبود؛ یعنی هیچی نبود، عالم نبود. یعنی در علم خداوند (به تعبیر فلسفی) عالم اعیان ثابته. قبل از این عالم، همه چیز در علم حق بود.

کسانی به عرفا ایراد می‌کنند که (می و شراب) در عبارات شما هست؛ بله اما منظور از «می و شراب» مِی خرابات نیست بلکه مِی محبت است و می محبت هم ازلی است. عالم از محبت خلق شده است.

اگر محبت نبود، عالم نبود؛ چرا این حرف را می‌زنم؟ حضرت حق فرمود (کنت کنزا مخفیا فاحببت ان اعرف فخلقت الخلق لکی اعرف) من گنج پنهان بودم دوست داشتم که شناخته بشوم. اگر خداوند دوست نداشت که شناخته شود، عالم آفریده نمی‌شد. پس عالم نتیجه محبت حق است. محبت، ازلی است و اساس این عالم است.


برای مشاهده ویدئوی کامل اینجا بزنید

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

15 Dec, 16:29


عزلت نشینی یا خلوت گزینی؟

اهل عزلت هم با شب انس و الفت دارند. اهل خلوت چه کسانی هستند و اهل عزلت چه کسانی هستند؟ بنده بین این دو (خلوت و عزلت) تفاوت قائل هستم.

هر پیغمبری در برهه ای از زمان «عزلت» گزید. عزلت نشینی مطلوب نیست اما برای هر سالکی در برهه ای از زمان لازم است. عزلت در واقع دوری جستن از «غوغای خلق» است اما خلوت، دقیق تر است یعنی جدایی گزیدن از «خود» است. در خلوت، انسان باید از «خودش» جدا شود! ممکن است از من بپرسید که مگر می شود که انسان از خودش جدا شود؟ تمام سرّ مطلب همینجاست.

جهت مشاهده ویدئوی توضیحات اینجا بزنید

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

08 Dec, 16:30


با این همه مهر و مهربانی / دل می‌دهدت که خشم رانی

شرح غزل 2729 دیوان شمس

انسان هم محبت دارد و هم خشم؛ اوج مهربانی و محبت، عشق است. عشق به حقیقت، بالاترین عشق است. انسان به همان اندازه که از محبت و عشق برخوردار است و عاشقانه سخن می‌گوید و مهربانی می‌ورزد، خشم هم دارد. وقتی انسان امر ناملایم می‌بیند، خشمگین می‌شود.

تماشای آنلاین / دانلود توضیحات دکتر دینانی در برنامه معرفت (اینجا بزن)

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

19 Aug, 06:58


⁠جامعه بدون فلسفه مرده است

آنجایی که پرسش نیست، فلسفه نیست. اگر جامعه‌ای پرسش نداشته باشد، فلسفه در آن جامعه مرده است و جامعه بدون فلسفه، به معنی حقیقی کلمه «مرده است»

فلسفه گفتگوست. جامعه بدون فلسفه بی معنی است. آیا نمی‌شود که انسان گفتگو نکند و فکر کند؟ خیر. شما هیچگاه فکر جدی ندارید مگر اینکه سؤال جدی دارید. بدون سؤال و طرح پرسش در ذهنتان آیا دنبال چیزی می‌روید؟ مسائل روزمره (گرسنگی، تشنگی و…) منظورم نیست، آیا بدون طرح پرسش می‌توانید در مسائل فکری که مثلاً کتابی را بخوانید یا مساله ای را از شخصی بپرسید و دغدغه مند باشید؟

فکر شما آنجایی جدی است که یک پرسش داشته باشید و هرگاه پرسش نداشتید، هرگز فکر هم ندارید. این اشکال را به من نکنید که من باهوش هستم و خوب زندگی می‌کنم! بله برای حوائج زندگی ممکن است خیلی هم زیرک باشید ولی یک کشف حسابی (اعم از علمی یا معرفتی) نمی‌کنید مگر اینکه پرسش داشته باشید. حیوانات برای رفع آنچه به بقایشان کمک می‌کند، از انسان زیرک‌تر و باهوش‌تر هستند. کدام حیوانی هست که در رفع نیازهایش مانده باشد؟ تا پرسش در ذهن شما نقش نبندد شما به دنبال پاسخ نخواهید رفت.

@Dr_Dinani

برنامه معرفت

27 May, 18:10


مادامی که انسان خود را نشناسد، به هیچ معرفتی دست پیدا نمی‌کند.

حتی معرفت حق، متفرع بر معرفت خود است. تقریباً همه عرفا روی این جمله تکیه کرده‌اند که «من عرف نفسه فقد عرف ربه» یعنی محال است که کسی خود را نشناسد و ادعا کند که خدا را شناخته است؛ محال است که کسی خود را نشناسد و ادعا کند که ذره‌ای از ذرات عالم را شناخته است.

در خودشناسی، مصداق کلمه «خود» تنها بدن من نیست. من تنها بدن نیستم. من کسی هستم که بدن دارم. «من»، یک امر بی تعیّنی است که شناخت آن بسیار سخت است ولی باید آن من را شناخت.

ویدئوی کامل:

https://ebrahi.me/dl

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

23 Feb, 10:47


فلسفه آیا عالم را تغییر داده یا می‌دهد؟

فلسفه، عالم را تغییر نداده است و تغییر نمی‌دهد اما دیدِ عادت کرده معتاد شما را تغییر می‌دهد تا بتوانید «تغییرِ عالم» را متوجه شوید! نگاه شما را به عالم تغییر می‌دهد.

ممکن است بپرسید: تغییرِ نگاه به عالم چه فایده‌ای دارد؟ (پاسخ خواهم داد که:] اصلا «عالَم» جز نوعِ نگاه چیست؟ عالمِ هر شخصی، نوعِ نگاهش است. آیا همه آدمها یک عالم دارند؟

تنها #فلسفه است که نوعِ نگاه شما را به عالم، تغییر می‌دهد.

ویدئوی کامل:

https://ebrahi.me/bh

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

29 Jun, 16:30


راه رسیدن به کمال حقیقی چیست؟

قدم اول معرفت است . قدم بعدی در آزادگی یعنی رها شدن از زنجیر شهوات و همّ و غمّ دنیاست. قدم سوم، شناخت راه و تزکیه نفس است.

مشاهده ویدئوی توضیحات استاد دینانی

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

28 Jun, 07:32


رابطه لذت و زیبایی - بررسی مساله توحید از منظر زیبایی شناسی

مشاهده ویدئو و دانلود فایلهای صوتی و ویدئویی

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

26 Jun, 16:59


بررسی غریزه های انسان و مساله «لذت»

مشاهده ویدئو در یوتیوب

دانلود فایل صوت و تصویری از وبسایت

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

25 Jun, 02:46


دریافت برنامه پخش شده در سوم تیرماه 1401

موضوع این قسمت: مناظره مردمک چشم با مژه

از دیوان اشعار پروین اعتصامی

برای دریافت ویدئو و صوت این قسمت اینجا بزنید

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

22 Jun, 05:43


حیات طیبه در باطن و جانِ آدمی

مشاهده در یوتیوب

دانلود فایل ویدئویی و صوتی

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

21 Jun, 14:31


چرا در مساله معاد بر «عمل انسان» تکیه شده است؟

مشاهده در یوتیوب

دانلود فایلهای صوتی تصویری از وبسایت

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

15 Jun, 17:43


چگونه با «چشمِ حق بین» به عالم بنگریم؟

مشاهده ویدئو در یوتیوب

مشاهده در وبسایت و دانلود فایل صوتی و تصویری

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

14 Jun, 14:01


چرا از تفکر در ذات خداوند، نهی شده است؟

مشاهده ویدئوی کامل در یوتیوب

مشاهده ویدئوی کامل در وبسایت و دانلود

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

13 Nov, 06:06


برنامه معرفت پخش شده در 21 آبان 1400

تو چه پنداشتی که ایزد فتح / از پی بازی ات پدید آورد
هرنفس سوی رفتنت گامی است / دانه دام و تدارک دامی است

هر انسانی در درونش یک وحشی دارد، اگر آن حیوان وحشی درونی آزاد شد، عقل اسیر می شود. اگر با درایت عقلانی آن حیوان وحشی درون اسیر شد، عقل فعال می شود و آنگاه می پرسد که از کجا آمده ام و برای چه آمده ام. رفتن به دنبال علت غایی باعث عظمت و تعالی می شود

دریافت صوت و ویدئو:

https://ebrahi.me/h5

@maarefat_Dinani

برنامه معرفت

11 Nov, 05:28


برنامه معرفت چهاردهم آبان 1400

در نگر تا که آفرید ترا / از برای چه برگزید ترا

در نگریستن یعنی نظر کردن تامل و تفکر در اینکه آفریدگار تو کیست؛ این یک سوال ماهوی است. یعنی علت فاعلی چیست و در مصرع دوم علت غایی را پرسیده است. هر چیزی دو علت وجودی بنیادی دارد که عبارت است از علت فاعلی و علت غایی در واقع هر عملی فاعل و غایتی دارد (از چه و برای چه) اما کدامیک از این دو مهم تر است فاعل یا غایت؟

دریافت صوت و ویدئو:

https://ebrahi.me/h3

@maarefat_Dinani