کانال دکتر جلال جلالی زاده @drjalalizadeh60 Channel on Telegram

کانال دکتر جلال جلالی زاده

@drjalalizadeh60


🔶نوشته ها ، مقالات ، مصاحبه ها و دیدگاه های
دکتر جلال جلالی زاده
🔷Posts, articles, interviews and views
Dr. Jalal Jalalizadeh
🔵نووسراوه کان و وتووێژ

🔴المشاركات والمقالات والمقابلات وجهات النظر
الدكتور جلال جلالي زاده


Telegram.me/drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده (Persian)

اگر به دنبال یک کانال تلگرامی هستید که شامل مقالات، مصاحبه ها و دیدگاه های دکتر جلال جلالی زاده باشد، کانال دکتر جلال جلالی زاده مناسب شماست. این کانال با نام کاربری @drjalalizadeh60 حاوی مطالب تحت عنوان Posts, articles, interviews and views از دکتر جلال جلالی زاده است. اگر علاقه‌مند به خواندن نوشته ها و پیدا کردن دیدگاه های جدید هستید، این کانال را از دست ندهید. برای عضویت و دنبال کردن این کانال، به آدرس Telegram.me/drjalalizadeh60 مراجعه کنید.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

13 Jan, 18:01


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادران ارجمند وفرهیخته جنابان آقایان کاک احمد وکاک یوسف گل‌محمدی
خبر درگذشت مادر گرامیتان موجب تأسف وتأثر اينجانب شد. هرچند وجود مادر نعمتی بزرگ وارزنده است واز دست دادنش مصیبت بزرگی است،اما راضی شدن به قضای الهی لازمه ی بندگی است.
مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران و آمرزش و برای شما ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Jan, 14:50


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادر ارجمند وفرهیخته جناب ماموستا ملا سیف الله حسینی جوانرود
مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای جنابعالی ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواستارم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Jan, 14:30


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادر ارجمند جناب آقای دکتر نادر کریمیان سردشتی
خبر درگذشت پدر گرامیتان موجب تأسف وتأثر اينجانب شد. مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای جنابعالی ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Jan, 09:35


توسعه ی مناطق مرزی وسنی نشین وراه کارهای آن
توسعه درلغت  مصدر باب تفعیل وبه معنای گسترانیدن است  که ازاین لحاظ با رشد فرق می کند ومی تواند افقی وعمودی باشد .متخصصان تعاریف زیادی از توسعه نموده اند .
توسعه به معنای فرآیند بهبود وپیشرفت درجنبه های مختلف زندگی،جامعه واقتصاد است. ویا تغییرات مثبت که موجب بهبود وضع زندگی مردم گردد.ماده (۷۵)قانون برنامه چهارم توسعه (توسعه مناطق مرزی) با هدف همگرایی ملی مورد توجه قرار گرفته است.
ازسوی دیگر توسعه مناطق سني نشین ومناطق مرزی نیازمند یک رویکرد جامع و کامل وچند جانبه است که لازم است به عوامل اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی ومحیط زیستی توجه کند.
توسعه زمانی است که هیچ کس دغدغه ی انجام کار وتأمین معیشت نداشته باشد.وتوسعه را نمی توان بدون انسان تعریف کرد ،مردم شرط اساسی توسعه اند وتوسعه بدون عدالت تعریف نمی شود وعدالت در محیط امن قابل تحقق است ودر چنین محیطی است که توسعه صورت می گیرد .یعنی این چند مقوله با هم ارتباط تنگاتنگی دارند .مسئول ومردمانی که طرفدار عدالت وامنیت نیستند نمی توانند در پیشرفت و توسعه نقشی داشته باشند. وهر محیطی متناسب با مقتضیات فرهنگی ، جغرافیایی وتاریخی توسعه پیدا می کند. بنابراین مسئولی که مخالف آداب ورسوم مردمان یک منطقه ویا درپیله تعصب گرفتار شده نمی توانددر فرآیند توسعه کمک کند. چون توسعه مناطق مرزی نیازمند همکاری میان دولت ،بخش خصوصی وجامعه ی محلی است تا بتوان به نتایج پایدار و موثر دست یافت.زیرا عدم مشارکت موجب بحرانی می شود که حکومت ها در عبور از مرز توسعه با آن مواجه هستند چون اگر به توسعه توجه کافی مبذول شود هم مفهوم شهروندی را تقویت می کند وموجب ایجاد بالانس می شود ودر مقابل توسعه نیافتگی عنصر واگرایی را تقویت می کند. ودراین راستا لازم است شوراهای توسعه سیاسی،اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی تشکیل شود تا با استفاده از افکار واندیشه های مختلف قدم های عملی برداشته شود.
جنبه های کلیدی توسعه:
۱_زیر ساخت های اقتصادی وبهبود زیرساخت های موجود وایجاد مراکز تجاری.۲_توسعه کشاورزی وصنعت وحمایت از کشاورزی پایدار وتشویق صنایع دستی و محلی.۳_آموزش وپرورش که موجب افزایش دسترسی به آموزش وآموزش مهارت های فنی وحرفه ای می شود.۴_سلامت وبهداشت وبهبود خدمات بهداشتی وآموزش بهداشت عمومی. ۵_حفاظت از محیط زیست ومدیریت منابع طبیعی توسعه پایدار.۶_تقویت امنیت وایجاد امنیت مرزی ۷_توجه به فرهنک محلی وهویت فرهنگی مرزنشینان وایجاد فرصت های گردشگری.۸_همکاری با کشورهای همسایه درعقد قرارداد های تجاری وپروژه های مشترک.
دراین راستا لازم است مردم از امنیت برخوردار باشند واز آزادی وآرامش وسلامتی بهره مند وحس تعاون وهمکاری تقویت وبا فراهم کردن زمینه ها ی درآمد مناسب دراقشار فرودست توانمندی های مشارکتی را توسعه دهند به گونه ای که احساس تبعیض دربین مرزنشینان ومرکز نشینان نباشد. پس‌ لازم است از لحاظ اقتصادی،تولید ناخالص داخلی (GDp)رشد نماید فرصت های شغلی افزایش یابد ،سطح زندگی بهبود وفقر کاهش یابد.۲_از لحاظ اجتماعی به آموزش  وبهداشت وخدمات اجتماعی دسترسی وبرابری جنسیتی ارتقا وحقوق بشر تقویت شود.۳_ از لحاظ فرهنگی فرهنگ ها وهویت محلی تقویت وخلاقیت ونوآوری مورد تشویق قرار گیرد.
راه کارها:
۱_به انزوا کشیدن نگاه سخت افزارانه امنیتی در مناطق سنی نشین ومرزی۲_تقویت زمینه مشارکت مردم در امور مربوط به سرنوشت خود۳_تکمیل زیرساخت‌های اقتصادی وجلب وانباشت سرمایه های ملی و انسانی. ۴_تهیه واجرای طرح توسعه منطقه ای ۵_نگاه به مرز به عنوان یک فرصت ون تهدید. ۶_تقویت مراودات اقتصادی وبازرگانی در دو سوی مرز وتثبیت مرزنشینان. ۷_حمایت از قشر محروم وآسیب پذیر از طریق توزیع وتأمین کالاهای اساسی وامکانات بهداشتی،آموزشی وتأمین اجتماعی. ۸_پرهیز از سیاست های غلط ونادرست وتبعیض آمیز واحترام به آداب ،سنت ها وشخصیت های مورد قبول جامعه وتوسعه فعالیت های فرهنگی. ۹_تلاش برای جذب واستخدام جوانان بومی.۱۰_ایجاد همگرایی با فراهم کردن بستر مناسب رقابتی برای فعالیت های علمی وعمرانی منطقه.۱۱_قرائت عدالت خواهانه از دین وسیاست.۱۲_ گماردن انسان ها ی توسعه یافته دراین مناطق و......
ودر پایان باید گفت:هدف نهایی توسعه دراین مناطق باید بهبود کیفیت زندگی مادی ومعنوی انسان ها وایجاد شرایط مناسب برای رشد وشکوفایی استعداد های آنان است.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Jan, 05:06


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادران ارجمند وفرهیخته جنابان آقایان استاد انور و استاد محمد صدیق دهواری سراوان
خبردرگذشت دایی گرامیتان موجب تأسف وتأثر اينجانب شد.مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای شما ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

08 Jan, 18:40


🏫 #جلال_جلالی_زاده در پویش #خانه_طالقانی
📌#خانه_طالقانی با تلاش‌های خانواده و وزارت میراث فرهنگی ثبت ملی شده‌است. اما به دلیل تخریب‌های پیشین نیاز به ترمیم و بازسازی دارد. جمعی از کنشگران سیاسی، اجتماعی، شهری و ...در مورد حفظ این خانه از منظر ملی و تاریخی صحبت کرده‌ و به پویش #خانه_طالقانی پیوسته‌اند.

اگر شما هم مایل هستید به این پویش بپیوندید، در فضای مجازی با این هشتگ محتوایی تولید یا برای ما ارسال کنید تا در ترمیم این خانه مهم و تاریخی سهمی داشته باشید.


#طالقانی_و_زمانه_ما #پدر_طالقانی #کتابخانه_آنلاین_طالقانی_و_زمانه_ما #آیت_الله_طالقانی #خانه_طالقانی #ثبت_ملی_خانه_طالقانی #نجات_خانه_طالقانی #مرمت_خانه_طالقانی
------------
telegram
Instagram
X (Twitter)

کانال دکتر جلال جلالی زاده

07 Jan, 06:17


isna.ir/xdSCN3

کانال دکتر جلال جلالی زاده

07 Jan, 06:17


🔻جلال جلالی‌زاده:
🔸وفاق را تعریف کنیم که هر کس بر اساس منافع از آن سوء استفاده نکند

🔹دکتر جلال جلالی زاده فعال سیاسی کردستانی با بیان اینکه مفهوم وفاق هم می‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد و هرکسی بر اساس منافع خود آن را تعریف کند؛ بنابراین باید تعریف مشخصی از وفاق ملی ارائه شود، معتقد است: «وفاق ملی به این معنا نیست که کسانی که در گذشته مسئولیت داشته‌اند به هر قیمتی بر سر کار باشند تا رئیس‌جمهور و دولت بتوانند برنامه‌های خود را پیش ببرند.»

لینک خبر:
kurdpress.com/x4cWY

.................
@KurdPress_Iran

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Jan, 18:17


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده محترم قاری قرآن وداور مسابقات قرآنی،مرحوم کاک احمد احمدیانی
خبر درگذشت آن قاری ارجمند به همراه دوتن از پرسنل واحد قرآن نیروی انتظامی کردستان در اثر سانحه تصادف موجب تأسف وتأثر اينجانب شد. هرچند مرگ حق است ویکی از سنت های الهی .اما جاده های کردستان قتلگاه بهترین فرزندان این منطقه شده است ومقصر مسئولانی هستند که سال ها ست نتوانسته اند این جاده را تعریض واز این همه تلفات انسانی جلوگیری نمایند.
ازدست دادن خادمان ،حافظان وقاریان قرآن در کردستان بسیار ناگوار وتلخ ومصیبت بسیار بزرگی است.مصیبت وارده را به خانواده های آن عزیزان، جامعه ی قرآنی،حافظان ،قاریان،داوران وخانواده هایشان تسلیت گفته از خداوند مهربان برای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم. واز پروردگار متعال خواهانم که قرآن را در قیامت شفیع آنان قرار دهد.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Jan, 14:42


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادر ارجمند جناب آقای مهندس بهمن مرادنیا
درگذشت پدر همسر گرامیتان را تسلیت گفته ،از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای جنابعالی ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Jan, 07:30


<<<<<<<<<ادامه صفحه اول
احساس کمبود وناتوانی نمایند وحسرت یک سفر خارجی را بخورند ویا آرزوی داشتن یک ماشین خارجی را به گور ببرند قطعا چنین افزایش جمعیتی به نفع اسلام ومسلمین نخواهد بود.  در مقطع کنونی جهان اسلام باید به جای توجه به کمیت ونگاه ایدولوژیک به افزایش جمعیت به کیفیت وتفکر وتوسعه واستغنای امت اسلامی بیندیشند نه به افزایش جمعیت بیکاران و فقیران و مهاجران. به قول شاعر کورد شیخ رضا طالبانی:
گرچه کرکوک به تعداد کم از بغداد است
قابلیت نه به تعداد به استعداد است
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Jan, 07:30


افزایش جمعیت واجب است؟
مدت هاست دراین باره می اندیشم که رمز توسعه یافتگی یک جامعه چه چیزی می باشد؟ موضوعات مختلفی در فضای ذهنم درحال تردد بودند واین پرسش به نوعی ذهنم را درگیر کرده بود که چرا مسلمانان دچار توسعه نیافتگی هستند؟آیا ناشی از کمبود جمعیت است؟ یعنی اگربه فرض به جای یک ملیارد ونیم ،سه ملیارد می بودیم ،واقعا وضعیتشان تغییر می کرد؟ آیا غلبه اسرائیل وصهیونیست ها به خاطر فزونی جمعیت آنان است؟ آیا پیشرفت چین وهند به خاطر افزایش جمعیت آنهاست؟
امروز وقتی جملاتی از وزیر علوم را دیدم که گفته بود: محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها بایدحذف شود، برفرهنگ این مملکت متاسف شدم وجام حسرت سرکشیدم که وزیر علوم یک کشور چه اظهار نظری می کند! آقای وزیر فکر کردم برای سرخوردگی وافسردگی وناامیدی وخودکشی دانشجویان ومعضل بیکاری و موانع ازدواج آنان بحث می کند ،نه اینکه مطالب کتاب های درسی را که به نوعی کتابسوزی تلقی می شود حذف نماید،چند روز قبل مطلبی را از کتاب اسلام ومقتضیات زمان از دیدگاه شهید بهشتی را می خواندم در ص۲۵۹ مطالبی از ایشان دراین باره درج شده که ذکر آنها خالی از فایده نیست.[عصری که پیامبر درآن تعلیم عالی می فرمود، عصری بود که افزایش جمعیت حتی از نظر سیاست آن روز جامعه اسلامی ،مطلوب ومرغوب بود ؛چون نقش مهم درآن روز با نیروی انسان بود .آن دوره دوره ماشین نبود تا قیمت انسان پایین بیاید. با فرض اینکه امروزه افزایش تعداد فرزندان باعث تضعیف جامعه اسلامی شود ،نمی توان به سفارش پیامبر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم به افزایش فرزندان عمل کرد .براساس یک برداشت صحیح دینی تقلیل وکنترل موالید وقتی با توجه به همه ی جوانب صورت پذیرد ،مخالف باروایات وسنت رسول اکرم(ص) نمی باشد.
یکی از مشکلات مسلمانان عدم درک تفاوت دربین سنت ومدرنیته وعدم درک عصر حاضر ویا در زمان گذشته زندگی کردن است. یکی از عوامل اختلاف وبرداشت های غلط از سنت واحادیث آن است که فقها به اسباب ورود حدیث توجه ننموده ومقامات مختلف حضرت را درفتوا، قضا وارشاد به خوبی جدا نکرده اند. به عنوان مثال حدیث" لن یفلح قوم ولوا علیهم امرأة " وحدیث (تناكحوا تناسلوا فإني مباهٍ بكم الأمم يوم القيامة) مقطعی بوده است. آیا پیامبر اسلام به یک ملیارد ونیم مسلمان اسمی در سرزمینهایی توسعه نایافته افتخار می کند؟ هرحدیثی که از سوی حضرت بیان شده باید  به تناسب موقعیتها ومقتضیات  زمان عملی شود. تا چندین سال قبل که زندگی عشیره ای وروستایی بود ،بدون شک توجه به افزایش جمعیت قبیله مخصوصا افراد ذکور  بسیار حائز اهمیت بود وافراد وجمعیت زیاد بودند که با زورآزمایی وجنگ تن به تن وشمشیر وخنجر به مصاف همدیگر می رفتند  اما از زمانی که فکر وعقل بشرجانشین عمل بدنی شد وتوانمندی های بشری دراستفاده از ماشین هزاران برابر شد ،همانند قطارها وجرثقیل هادر حمل مواد وکالاها ویا کشت وبرداشت زمین های کشاورزی ، به سبب چنین امکاناتی به تدریج انسان  فراغت بیشتری یافت وافزایش جمعیت هم به سبب مراعات مسائل بهداشتی مشکلاتی برای دولت ها پیش آورد که ناچار به اتخاذ سیاست هایی در کنترل جمعیت شدند. اما درمقابل درکشورهای توسعه نیافته که چون بیکاری وعدم اشتغال غالب است به نوعی جبران کمبود از طریق فرزند آوری صورت می گیرد.بنابراین اگر زمانی مانند امروز که حکومت نا توان از ساختن مدارس برای تعلیم کودکان  می باشدوخیلی از مدارس کپری هستند ویا بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها بیکار وسربار خانواده ها هستند ویا به عناوین مختلف مهاجرت می کنند ،واز سوی دیگر ازدحام جمعیت ومشکل لاینحل ترافیک شهرها وحاشیه نشینی ها وفقر درحال گسترش وآثار ناگوار آن مانند بیکاری واعتیاد وطلاق موجب می شود که حکم حرمت افزایش جمعیت بر وجوب آن ترجیح داده شود.
برخی از ائمه ی مذاهب از جمله امام شافعی رحمه الله درتفسیر" آیه ی سوم سوره نساء " یکی از مشکلات تعدد زوجات را عائله مند شدن وفقیر شدن میدانند. جمعیت زیاد یک کشور در شرایطی که حکومت نمی تواند رفاه وامنیت آنان را تأمین نماید منجر به فقر وفقر هم ممکن است به کفر منجر شود ودرنتیجه حکم حرمت به خود می گیرد.بالعکس در مناطقی مانند کردستان که به خاطر مهاجرت گسترده وترس از بیکاری وفقر، جمعیت در حال کاهش وسیر نزولی است ،افزایش جمعیت ممکن است حکم واجب به خود بگیرد. از سوی دیگردر بحث وصیت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم خطاب به سعد بن وقاص می فرماید:إنك إن تذر ورثتك أغنياء، خير من أن تذرهم عالة يتكففون الناس.اگر فرزندانت را بی نیاز ترک کنی بهتراز این است که فقیر و سربار جامعه باشند .پس هم در یک جمعبندی از آیات وروایات وسخنان فقها می توان نتیجه گرفت که اصل در جامعه اسلامی ثروتمند بودن وبی نیاز بودن افراد است ،واگرافزایش جمعیت موجب شود که افراد جامعه از امکانات ورفاه محروم شوند ودر مقابل دیگر جوامع
صفحه اول.>>>>>>>

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Jan, 19:02


بیانیه ی جمعی از فعالان سیاسی ومدنی ایرانی در محکومیت توهین به مولانا عبدالحمید ومسجد مکی
" یرفع الله الذين آمنوا منکم والذین أوتوا العلم درجات "(صدق الله العظیم)
هجمه های غیر اخلاقی وغیر مسئولانه نسبت به خانه ی خدا وعلمای دین یعنی جناب مولانا عبدالحمید موجب ناراحتی ونگرانی بسیاری از هموطنان ایرانی مخصوصا جامعه ی اهل سنت ایران شده است. عدم رعایت تقوای لفظی از سوی عده ای افراد نابخرد وموقعیت نشناس که نان به نرخ روز خور ومرکز مدیریت وکنترل آنان مجهول است، با هر جمله وعبارتی می توانند  با سرعت جرقه ی آتش فتنه انگیزی را دربین هموطنان ساده دل روشن کنند ،اقدامی بسیار خطرناک ودارای عواقب ناگواری است. کسانی که خودرا پیرو امیر اخلاقمداران حضرت علی می دانند که در گرماگرم تنور جنگ می فرماید: "إنى أكره أن تكونوا سبابين " چگونه به خود حق می دهند که به عالم سرشناس، پرهیزکار وسیاست ورزی مانند مولانا عبدالحمید که از اول انقلاب  تا کنون نقش مهمی در حفظ وحدت مسلمین وحفظ مرزهای کشور اسلامی داشته وبا درایت وخردورزی خود بسیاری ازتوطئه هارا نقش بر آب نموده توهین نمایند ، بدون شک چنین جسارت هایی گویای یک نقشه ی صهیونیستی وبی خردانه است که در پی کاشتن بذر تفرقه واختلاف در سرزمین وحدت خیز ایران در مقطع کنونی  است.  در طول تاریخ جایگاه علم وعلما  از دیدگاه همه ی اديان ومذاهب وملت ها قابل احترام وتکریم  بوده است ،به ویژه عالمانی که از جایگاه شایسته ای از لحاظ علمی ودینی وملی برخوردار باشند .ازسوی دیگر توهین واهانت به خانه ی خدا ومحل ومکانی که شبانه روز درآنجا عبادت خداوند به جا آورده می شود وکلمه ی شهادتین از گلدسته های آن بلند می شود مصداق فسق واگر عمدی باشد موجب کفر می گردد. لذا از مسئولین امر درخواست می شود با این تفرقه افکنان هتاک بی تقوا دراین مرحله ی حساس وسرنوشت ساز برخورد قانونی نمایند تا خدای نخواسته کشور دچار نابسامانی وآشفتگی ناشی از دسیسه ی مکاران نگردد.
عبدالعلی شمس برهان
کاک حسن امینی
عبدالله رمضان زاده
سید هاشم هدایتی
ملا احمد بهرامی
جلال جلالی زاده
منصور سبحانی
سید محمد شافی قریشی
باقر ضیائی
ابراهیم عسکری
خالد توکلی
لقمان ستوده
علی آقا صالحی
کتایون محمودی
عبدالمؤمن مردوخ
شیخ محمد امینی
عید محمد نارویی
عبدالله ریگی
باقر کرد
سید مسعود حسینی
باقر پیری
محسن نیکخواه
مصطفی ذوالفقار طلب
محمد صدیق خالق پناه
عبدالله ایرانی
لطیف صفری
مرتضی زرین گل
لقمان امینی
سید معروف صمدی
عبدالله سهرابی
حاصل داسه
رحمان بهمنش
مصطفی محمدی
صلاح الدین خدیو
عبدالعزیز مولودی
پرویز شکوری
صالح نیک بخت
مرتضی موسوی اجاق
همایون جنتی
ریاس الدین برزنجی
مقصود اعظمی
باقر جلالی زاده
توفیق منبری
فریدون نوری
اردشیر پشنگ
عبدالعزیز سلیمی
مصطفی اربابی
حمزه یوسفی
عبدالمجید مراد زهی
محمود شیخ مرادی
امیر سجادی
عزت نوری
عبدالله حواری نسب
مسعود نقشبندی
سید مصطفی بلاغی
عبدالرحیم خورشیدی
محمد سعید بابا صفری
هیوا راشد نسب
هاشم حسین پناهی
سجاد حائری
حسن زارعی
عباس احمدی
اقبال رضائی
جبار زارعی
سید سیف الله حسینی
همایون امینی
حشمت سهرابی
اسماعیل مفتی زاده
محمد یزدان پناه
اسماعیل میرزائی
محمد دره وزمی
اسماعیل قیداری
هوشنگ عزتی امینی
عزیز مجاهد
حسن سبحانی
جلیل بهرامی نیا
محمود درد کشان
ناصر روحانی
علی نظری
جمیل بابایی
سید عبدالله حسینی
رمضان یوسفی
سید مهدی چوری
عبدالجبارلطفی
محمد عیسی رحیمی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

03 Jan, 19:01


توهین مداح یاوه گو به مسجد مکی وعلمای دین
هرگاه موازین دینی،اخلاقی ، حقوقی وقانونی در یک کشور حاکم باشد ، نظم وانضباط وعدالت وقانونمداری حاکم وچارچوب ها مشخص ورفتار واخلاق انسان ها سیستمی ومتعادل می شود.درهرجامعه ای وقتی که آیات الهی وروایات صحیح که مبین شیوه ی زندگی درست جامعه ی اسلامی است به تدریج فراموش واز گردونه ی عمل خارج شدند. به ترتیب  سنت ها عقب نشینی وبدعت ها هجوم می آورند وجامعه دچار چنان آفتی می شود که علما از وظیفه ی اصلی خویش که هدایت وتبلیغ است منزوی ودیگران که بنای کارشان بر اساس پندار وداستان ومدح وستایش است .جانشین آنان می گردند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرموده :أحثوا التراب فى وجوه المداحین. یعنی بر صورت مداحان وچاپلوسان خاک بپاشید .قطعا پیامبر اسلام هیچگاه راضی به مدح وستایش وتملق کسی در حضورشان نبوده اند وخلفای راشدین وائمه نیز هرگز چنین دم ودستگاهی نداشته اند. حتی قرآن برخی از شاعران را به سبب مداحی سرزنش می کند تا این شیوه ی ناپسند ضد اخلاقی که ضد عمل صالح وتوسعه ورشد وترقی جامعه است برچیده شود. زیرا در جامعه اسلامی صنفی به نام متواکل ویا سربار جامعه وبدون تولید وکار وزحمت زندگی کردن را نداریم .چون حضرت فرموده: من ألقى کله علی الناس فهو ملعون .یعنی مزد در مقابل کاروزحمت است وآدم سربار جامعه   منفور است .کسانی که بدون هیچ قید وبندی وبا سوء استفاده از سادگی عوام واز راه ارتزاق از تحریک احساسات آنان بهترین استفاده ی دنیوی می برند وبدون صرف یک ساعت عمر خود در مدارس دینی ویا دانشگاه ها وبدون یک سند متواتر وقت مردم را تلف می کنند ،چنان میدان دار شده اند که از به کارگیری هرگونه الفاظ رکیکی نسبت به مسلمانان ومراکز دینی وخانه ی خدا وعالمان متقی ووارسته ابا نمی کنند. انسان بی تقوایی که نه مصالح کشور را مراعات می کند ونه همبستگی وبرادری اسلامی را .گاهی رئیس جمهور کشور همسایه را حرامزاده می نامد وگاهی مسجد وخانه ی خدارا که با کمک های محرومترین انسان های کشور ومسلمانان مخلص وزحمتکش ساخته شده به مسجد ضرار تشبیه می کنند ویا به عالمی که از نظر تقوا وپرهیزکاری اسوه است اهانت می کنند. آری زمان آن رسیده است که علمای دین مطابق روایتی که از کتب شیعه و سنی روایت شده استناد واحتجاج نمایند .إذا ظهر البدع فى أمتى فعلى العالم أن يظهر علمه وإلا فعليه لعنة الله والناس أجمعين" آیا این یاوه گویان بی اخلاق که به سبب سکوت علما صاحب تریبون های رسمی وغیر رسمی شده وبا ادبیات چاله میدانی وهتاکانه ی خود ارزش ها ومقدسات دینی را مورد هجوم وهتاکی قرار می دهند ودل هارامی آزارند وبرای کشور ومردمانش دشمنی وکینه ایجاد می نمایند ودیوار وحدت وبرادری اسلامی را تخریب می نمایند وتلاش خادمان دین را بی اثر می سازند .نمی دانند که دراین موقعیت بحرانی ودشوار که کشور ما با بحران ها ومشکلات فراوانی مواجه است نباید فضای جامعه را ملتهب نمایند ولازم است جلوشان گرفته شود وبه سبب اینگونه تهمت ها وبهتان ها مجازات شرعی شوند تا برای دیگران مایه عبرت گردند واگر از خدا نمی ترسند با مراعات قانون وبه سبب به خطر انداختن مصالح ملی دهن های یاوه گوی آنان بسته شود وزبان های بی ادب آنان بریده شود تا بیش از این برای نظام وکشور مشکل ایجاد نکنند.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

03 Jan, 10:22


🔺پزشکی که به سوگندش وفا کرد!

دکتر ابوصفیه مدیر بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه پس از به آتش کشاندن بیمارستانش به وسیله ارتش اسرائیل در محاصره تانک‌ها به سمت سرنوشت نامعلوم خود می‌رود.
نابودی این بیمارستان -تنها مامن درمانی باقیمانده در این منطقه- تخلیه اجباری و بازداشت همراه با شکنجه کادر درمان، بیماران و مجروحان آن، صحنه سوررئال دیگری از حضیض حقوق بشر و نظم جهانی است که به اسرائیل به عنوان «ارمغانی دموکراتیک» و «پاره تمدنی» خود در منطقه می‌بالید و می‌خواست سرمشق خاورمیانه جدید شود.

ابوصفیه نیروی حماس نبود و فقط یک پزشک اطفال بود. تابعیت قزاقستان را هم داشت که با شروع جنگ غزه شرایط خروج او و خانواده‌اش را فراهم کرد، اما ماند و تعدادی از اعضای خانواده‌اش را هم از دست داد.

در هیچ جنگ معاصری این شکل نسل‌کشی، بمباران بیمارستان‌ها، ترور پزشکان، خبرنگاران، کشتار کودکان و زنان، قطع دارو و غذا سابقه نداشته است.

گرسنگی کم بود که سرما هم به جان کودکان آواره افتاده و امروز جان پنجمین کودک را گرفت. دنیای قدرتی که آنلاین نظاره‌گر این بی‌عدالتی و بی‌رحمی است، نویدبخش آینده امنی نیست!
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

کانال دکتر جلال جلالی زاده

02 Jan, 10:17


اهل‌سنت کرمانشاه و ذکاوت دولتی"محمود رسانه‌ای"

✍🏼 #فیض‌الله_پیری #سردبیر_سیروان

"محمود" نامی در کردستان عراق ، اهل سیاست و سلیمانیه بود. منتقدانش به مطایبه ، سخنانی منتسب به او را برای خنده‌ی خلق بازنشر می‌کردند. از جمله کلمات قصار محمود این بود که می‌گفت: در تابستان هوا گرم و در زمستان هوا سرد است. این را هم فقط خودم کشف کرده‌ام!
حکایت محمود ، حکایت دستگاه روابط عمومی و تبلیغاتی استانداری کرمانشاه است که انتصاب دو شهردار روانسر و تازه آباد در قالب خبر با عنوان به عنوان " انتصاب دو جوان اهل سنت" را به مثابه مژده و عملکرد دولت به مردم گزارش کرده است!
حاجت به حلاجی نیست که در جغرافیایی که مردم آن اهل‌سنت هستند ، اگر شورای شهر در اقدام اول، مدیر شهری مغایر با ذائقه فرهنگی و هویتی مردم انتخاب کند، قاعدتا گام دوم شورا - به دلیل ننگی نام و هوا رفتن آبرو- کوچ کردن از آن شهر خواهد بود!
حالا استاندار کرماشان و یا دست کم دستگاه تبلیغاتی او مثلا شق القمر کرده که حکم سرپرستی منتخب دو شورای شهر که ساکنانش اهل‌سنت هستند، امضا و تایید کرده و آن را سهم مدیریتی و سوغات وفاق برای اهل سنت کرماشان می‌داند؟!
خیر، حبیبی جان! چنین نیست! این صدای پای پوپولیسم است که مبادا در دام آن بیفتید. می‌شنوید؟! بدیهیات روشن چون آفتاب را به مثابه کارنامه اتفاق وفاق به مردم بیچاره اما روشن‌اندیش و آگاه گزارش نکنید. ظاهرا ذکاوت اطرافیان کرماشانی در سطح سلیمانیه و "محمود رسانه" بالاست! اما اولا باید مراقب انتشار این اخبار پوپولیستی و مشاوران رسانه‌ای خویش باشید و دوم اینکه بدانید که مردم یمن محتوای مجازی می‌دانند! در جغرافیای اهل سنت کرمانشاه ، گنجشک رنگ شده به قیمت بلبل، قابل تشخیص است ، زیرا - دست کم- مردم مورد اشاره در این بازی، چنان تبحر دارند و از بس کلاهبرداران سیاسی، برسرشان کلاه گذاشته‌اند که به قول شاعر، سرشان شبیه الف بی کلاه شده است! اکنون شما با تپه‌ای بلند از کلاه بی‌اعتمادی بر سر مردم اهل‌سنت کرمانشاه مواجه هستید. اگر نمی‌بینید و یا نمی‌گذارند ببینید، حالا ببینید. ما هم بینایی و بصیرت شما را ببینیم و تعریف و به تاریخ گزارش کنیم.
شما که به اورامان رفتید و لباس مردمانش را بر تن کردید ، دقت کنید که مبادا به جای ترک نژاد که الگوی مورد توجه رسانه‌های حامی شماست، خاطره "نجار" استاندار اسبق و فرزند خودخوانده کردستان را در اذهان زنده کنید! او لباس کردی می پوشید و فرزندان کردستان را به قرینه معنوی حذف می‌کرد! ما هم از خدای بزرگ و به قول گیلان‌غربی‌ها "خدای حبیب نجار" می‌خواهیم که یارب مباد حبیب چون نجار شود!
اهل سنت کرماشان حدود نیم قرن است که به حاشیه رانده شده و با امضای حکم سرپرستی دو شهردار بومی، به متن نمی‌آیند. ما از پرسش و مردم دست از طلب بر نخواهند داشت. فعلا پرسش اولیه این است که چند در صد مردم کرمانشاه اهل‌سنت هستند و چند درصد از مدیریتها در دولت شما در اختیارشان قرار خواهد گرفت؟


#سیروان_رسانه_مناطق_کردنشین @sirwan_weekly

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Jan, 12:40


دەرگای زیندانی ئیمراڵی کرایە دەروازەی ئاشتی

دوای ٤٠ ساڵ لەقۆناغی چەکداری، نە تورکیا توانی پە×کە×کە لەناو بەرێت، نە پە×کە×کەش توانی بەخەباتی چەکداری ئامانجە ستراتیجیەکانی بەدی بھێنێت. فڕاندن و زیندانی کردنی ئۆجەلان، سەرۆکی پە×کە×کە، چارەکە سەدەیەکی تەواو کرد. بەپێی یاسای تورکیاش، دوای ٢٥ ساڵ لەزیندانی کردنی سیاسەتمەدارێک، ئیتر ئازاد دەکرێت. لەم کاتەدا کە دەبێ دوا بڕیار لەسەر ئازادکردنی ئۆجەلان بدرێت، تورکیا دوچاری قەیرانی ئابوری توند بووە: لیرەی تورکی شکاوە. ھەڵئاوسان دژوارە، لەدوا ھەڵبژاردنی شارەوانییەکانی تورکیادا، پارتی کۆماری تورکیا (جەهەپە) سەرکەوتنی گەورەی بەدەست ھێنا. ھەروەھا دەم پارتیش لەباکوردا سەرکەوت.
کۆی ئەو کێشانە لەڕووی بابەتیەوە، ئاک پارتی و حکومەتی تورکیایان خستوەتە ژێر فشارەوە. شارەزایانی تورکیاش پێیان وایە، ئاک پارتی سیاسەتی خۆی دەگۆڕێ و بەتەمایە گۆڕانکاری لەسیستەمی حکومڕانیدا بکات. ھەروەھا زەمینەی ھەموارکردنەوەی دەستوری تورکیا و پەسەندکردنەوەی ھەڵبژاردنەوەی سەرۆک کۆماری ئێستایان، لەبەرنامەدایە.
ماوەیەکە، ھەم سەرۆک کۆماری تورکیاو ھەم دەوڵەت باخچەلی( سەرۆکی مەھەپە_ حیزبی ناسیۆنالیزمی تورکی) بەنەرمی قسە لەسەر بونی کورد و چۆنێتی چارەسەر کردنی کێشەی چەکدارانەی پە×کە×کە، ئینجا ئازادکردنی ئۆجەلان دەکەن. تەنانەت بەتەمان ئۆجەلان لە پەڕلەمانی تورکیادا، ئەگەر پڕۆسەی ئاشتی بچێتە پێشەوە، وتاریش پێشکەش بکات. ئەم گریمانە دڵخۆشکەرەیە ڕوبدات، کەوابێ پڕۆسەی ئاشتی سەردەگرێت.
لەدوای ھەڵوەشاندنەوەی پەیمانی سیڤەر (١٩٢٠)و سەپاندنی پەیمانی لۆزان (١٩٢٣) سەرەنجامی پاشەکشەی بەریتانیا لە مافی کوردو سازشی شورەوی و لینین لەگەڵ کەمالستەکان، دوای ١٠٠ ساڵ نکۆڵی کردن لە بوونی کوردو مافی کوردو سەدان ھەزار قوربانی و ماڵوێرانیەکی بێشوماری ھەموو گەلانی تورکیا، یەکەمین جارە لە کۆماری تورکیادا ، بەم شێوەیە سەرۆک کۆمار و ڕابەری ناسیۆنالستەکانی تورکیا، ھەم باسی کورد بکەن و ھەم بیرۆکەی چارەسەریش بھێننە ئاراوە. سەرەنجام ( دەم پارتی) وەکو نوێنەری خەباتی دیموکراسی_ مەدەنی_ پەڕلەمانی_ لەباکوری کوردستان و تورکیا، دوای ١٠ ساڵ لە قەدەغەکردنی بینینی ئۆجەلان، رۆژی 28\12 ڕێگەیان پێدرا لەدورگەی زیندانیکردنی ئۆجەلان (ئیمڕاڵی) دوو لەڕابەرانی دەم پارتی، سەردانی بکەن. ئەمەش ئاماژەیەکی سیاسیی مێژووییە بۆ دەستپێکردنی پڕۆسەی ئاشتی لەتورکیادا. کە کوردو ھێزە سیاسییەکانی، لەم پڕۆسەیەدا و لەم قۆناغەی تورکیا و لەدوای ڕوداوەکانی ڕوخانی بەشار ئەسەد، ھەم لەباکورو ھەم لەڕۆژئاوای کوردستاندا، ڕۆڵی چارەنوسساز لە تورکیاو لەسوریاو لەناوچەکەشدا، دەگێڕن.
بەقسەکانی بەڕێز ئۆجەلان، لەدیداری وەفدی دەم پارتیدا، ئامادەیی تەواوی ھەیە بۆ ڕێکەوتنی سیاسی و دیموکراسی و برایەتی لەتورکیادا. ئاخاوتنەکانی وەفدی دەم پارتیش، لە کۆنگرەی ڕۆژنامەوانی رۆژی 29\12 ڕۆژێک دوای دیداری ئۆجەلان، دەری دەخەن کە تەواوی بۆچونەکانی ئۆجەلانیان بۆ پڕۆسەی ئاشتەوایی قبوڵە. کەوابێ دوای سەری ساڵ، دەرگای زیندانی ئیمڕاڵی، لە زیندانی کردنی ڕابەرێکی گەورەی کوردەوە، دەبێتە دەروازەی ئاشتەوایی سەرانسەری تورکیاو باکور، ئەمەش بێگومان کاریگەری لەسەر ڕۆژئاوای کۆردستان و سوریاش دەبێت.
جارێ زووە بتوانرێ توناوتونی دانوستانێکی ئاوا، لەناو پڕۆسەیەکی سیاسی ئاڵۆزدا، بەتایبەتی لەناو دەوڵەتێکی وەکو تورکیادا، کە لە ١٠٠ ساڵی ڕابوردودا، حکومەتە جۆراو جۆرەکانی، زیاتر لە٧٥ ساڵ کوردیان بە تورکی شاخاوی زانییوە، بەڵام لە ھاتنە سەرکاری ئاک پارتییەوە، ئەو سیاسەتە بەرامبەر کورد، نەرم نەرم گۆڕاوە. دەستەواژەی تورکی شاخاوی لە فەرھەنگی سیاسی تورکیادا سڕاوەتەوە. قەدەغە لەسەر جەژنی نەورۆز ھەڵگیراوە. ڕاگەیاندنی زمانی کوردی، چاپکراو، بینراو، بیستراو، تاڕادەیەک ڕێپێدراون. بەڵام کێشەی سیاسی کورد سەرەڕای ھەموو ئەو ھەوڵانەی لەسەردەمی ھەردو سەرۆک، تورگوت ئۆزال و مام جەلالی ڕەحمەتی، بەنھێنی دران، نەگەیشتنە ئاکام. لەسەردەمی ئاک پارتی و سەرۆکی ئێستای تورکیادا، یەکەمین جارە پەنجەرەی چارەسەری ئاشتەوای، بەڕەسمی دەکرێتەوە.
ئەنجامی کردنەوەی ئەم پەنجەرە سیاسییە نوێیە، ھەتا دەگاتە کردنەوەی دەرگای ئازادی ئۆجەلان لە ئیمڕاڵی و ڕێکەوتنی سیاسی مێژوویی نێوان باکوری کوردستان و کۆماری تورکیا، بەشێکی ھەرەزۆری ئەم بەرپرسیارێتییە مێژووییە، لە ئەستۆی حکومەتی تورکیادایە، چونکە بەدرێژایی مێژوو، حکومەتەکانی ناوچەکە، لەھەر چوار بەشەکەی کوردستان، نکۆڵیان لەمافی سیاسی کورد کردووە. لەبەرامبەر حکومەتە یەک لەدوای یەک ھاتوەکانیشدا( پاشایەتی، کۆماری، ناسیۆنالستی )ھەر حکومەتێک ھاتبێتە سەرکار، ڕابەرانی کورد ئامادەی دانوستان و چارەسەری ئاشتیانە بوون. بەڵام حکومەتەکان ھەمیشە پێیان وابووە، بەئاسانی بزوتنەوەی کورد لەناو دەبەن.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Jan, 12:40


بەڵام پەندەکانی مێژوو پێمان دەڵێ، حکومەتەکان ویستیان بە ڕەچەڵەکی کورددا بچنە خوارەوە. ھەموو چەکە کوشندەکانیشیان، بەپشتیوانی جەمسەرەکانی ڕۆژئاوا و ڕۆژھەڵاتی دنیا، بۆ لەناوبردنی کورد بەکار ھێنا، ھەتا بەکارھێنانی چەکی کیمیایی و ئەنفال و ڕاگواستنی ٥٠٠٠ ھەزار گوند( کوردستانی عێراق) سەپاندنی سیاسەتی پشتوێنی سەوزی شۆڤێنیەتی بەعسی سوریا. ھەتا دەگاتە بەتورکی شاخاوی زانینی کورد لە تورکیا، ئینجا لە جەنگی چاڵدێرانەوە ١٥١٤ لەنێوان سەفەوی و عوسمانی و ڕێکەوتنیان بۆ دابەشکردنی کوردستان، ھەتا دەگاتە سەردەمی قاجاری و شاھن شاھی، کێشەی کورد لە ڕۆژھەڵاتی کوردستانیش، ڕیشەکێش نەکراوەو زوو یان درەنگ کورد لەسەر ئاستی ئێرانیش، ڕۆڵی چارەنوسسازی سیاسی و دیموکراسی و ئاشتەوایی دەگێڕێت.
لەم گەرماو گەرمییەی سەرەتاکانی دانوستان لەگەڵ ئۆجەلاندا، کەھێشتا نازانرێت ( کەجەکە) یان سەرکردایەتی قەندیل و ھێزی گەریلا، ئەم پڕۆسەیە چۆن ھەڵدەسەنگێنن و دوابڕیاریان چی دەبێت. ئێمە لامان گرنگە پەیامی خۆمان بۆ مێژوو بنوسین، ئەویش ئەمەی خوارەوەیە:
جارێ بۆ ئەوەی خوێنەر لە ھەڵوێستمان ورد بێتەوەو ، وا نەزانرێ ئەم بۆچونەمان لەمەڕ باکور و رۆژئاوای کوردستان، زادەی دۆخی ئێستایە، بە پێویستی دەزانم ئاماژە بکەم بە کتێبی( شۆڕشی کوردستان و گۆڕانکارییەکانی سەردەم_ ١٩٨٩_ ١٩٩٢) کە تیایدا بەندە نوسیومە، خەباتی چەکداری گەلانی ژێر دەستە، لەدوای جەنگی سارد و ھەرەسھێنانی سۆڤیەت و ئەوروپای شەرقی و پاشەکشەی کۆماری چین لە پشتیوانی خەباتی گەلان، وتومانە شۆڕشی چەکداری چیکە یەکێک لە یاساکانی خەباتی ڕزگاری گەلانی ژێردەستە نییە، تەنھا ڕاپەڕین وخەباتی مەدەنی و پەڕلەمانتاریی شاڕێی بەدیھینانی مافە دیموکراسییەکانی گەلانی ژێردەستەو ئەو ووڵاتانەیە کەدیکتاتۆرییەت حکومیان دەکات. لەدوای ڕاپەڕینی کوردستانەوە (١٩٩١) پەیتا پەیتا ئەم بۆچونەمان لە نوسین و ئاخاوتنەکانمادا دوپات کردوەتەوە. لەدوا کتێبیشماندا، کۆمەڵەو چەپ_ چاوپێکەوتنی ئەنوەر حسێن و ژیلوان هەڵەدنی_ کە ئەمساڵ کەوتە کتێبخانەی کوردییەوە، نەک ھەر وتومانە خەباتی چەکداری ناتوانێ ئامانجی ستراتیجی بەشەکانی کوردستان بەدی بھێنێت، بەڵکو وتومانە تاکە ڕێگای خەباتی چارەی خۆنوسینمان، دیموکراسی و فشارە مەدەنیی و پەڕلەمانییەکانە. ھەروەھا جەختمان کردوەتەوە کە تورکیا فەزای دیموکراسی تیایەو ئەگەری گۆڕانکاری بەڕێگاوەیە.
بۆیە ئێستاش پێمان وایە ھەلێکی مێژوویی ڕەخساوە. ئۆجەلان کە ٢٥ ساڵە زیندانە، سەرۆکی پە×کە×کەیە. لە کۆتایی جەنگی ساردا ڕەچەشکێنی خەباتی چەکداریش بوو، (١٩٨٤_٢٠٢٤)لە باکوری کوردستاندا. کە خۆی گەیشتبێتە باوەڕو بڕوای چارەسەری ئاشتیانە، پێمان وایە، ئیتر زۆربەی نەتەوەکەمان چاوەڕوانیان لە پە×کە×کە و دەم پارتی ئەوەیە، بەدوو ئاڕاستەی جیاواز، یارمەتی دەرێکی کاریگەری ڕەخساندنی زەمینەی ئاشتی بن، دەسەڵاتی حیزبی و دانوستان، بدەنە سەرۆکی پە×کە×کە لەناو ئەم پڕۆسەیە، ھەتا پڕۆسەکە دەگەێنێتە دوا ئەنجامی دانوستان، خاوەن بڕیار بێت بۆ دروستکردنی تیمێکی سیاسی بۆ دانوستاندنەکە، ئەگەر ھاتوو پڕۆسەی دانوستانەکە، گەیشتە ئەنجامی ئاشتەوایی. ئەمە سەرکەوتنێکی مێژوویی زۆر گرنگە، کە لە دوای خەباتی چەکداری میری بۆتانەوە (١٨٣٧-١٨٣٨) بۆ ڕاپەڕینی یەزدان شێر، شۆڕشی عوبێدوللەی نەھری ١٨٨٠، سەردەمی شیخ سەعیدی پیران، ئاگری داخ (١٩٢٦_١٩٣٢).. ھتد. یەکەمین جار دەبێت، خەباتی چەکداری مەدەنی لە تورکیا و باکوری کوردستان بگاتە ئاشتی. ئەمەش سەرکەوتنە بۆ ھەموو لایەک لە تورکیا. لەپێشەوە بۆ باکوری کوردستان.
خوا نەخواستە ئەم پڕۆسەیە، ئەگەر ئۆجەلان و پە×کە×کە و دەم پارتی، بەتەواوی توانایانەوە بە دەمییەوە چوون، ئەگەر نەگاتە ئەنجام، نابێت ئۆباڵەكەی بخرێتە ئەستۆی کورد. بەڵکو دەبێ ئەمریکا و یەکێتی ئەوروپا، ڕۆڵ بگێڕن، ئەم پڕۆسەی ئاشتەواییە، سەربگرێت. ئەمەش دەبێتە ھۆی ئەوەی، تورکیا لە یەکێتی ئەوروپاش وەربگیرێت.
تەنھا دەمێنێتەوە بڵێین: دەزانین سەلماندنی ئەم پڕۆسەیە، ئاسان نییە. بەڵام داوامان وایە، توندڕەوەکان پەلەنەکەن. باپشووی شۆڕشگێڕانەیان درێژ بکەن و بزانین تینی دانوستان، لەم زستانە سەختەدا، بەستەڵەکی سەدان ساڵی غەدر کردن لەکورد دەتوێنێتەوە؟


مەلا بەختیار


@kiwmars

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Jan, 09:51


سرگذشت حاج شیخ شکرالله شهبازی سنندجی
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

31 Dec, 20:40


حسین لقمانیان
یازدهم دیماه ۱۴۰۳

*ضرورت تغییر خطّ مشی ها *

امپریالیسم در هر سرزمینی با استفاده از ضعف و ناآگاهی مردم ، و سیطره ی دیکتاتوری و ستم ، وارد می شود و بر مردم چیره می گردد و با انواع ترفندها ،چون دشمنی و چند دستگی و فقر اقتصادی فرهنگی، و مشغولیت همیشگی جنگ و ترور آنها را ضعیف می کند و در چنگال می گیرد .پس تا ضعف درون ملت‌ها و حاکمیّت های دیکتاتوری نباشد ، امپریالیسم و استعمار توان ورود و نفوذ ندارند . حاکمیّتی که ملتِ خود را در زیر چتر آزادی و حقوق انسانی ندارد ، ملت و کشور ش را در تیررس امپریالیسم می دارد و خود نیز ناگزیر پایدار نخواهد ماند ، تاریخ از این نمونه ها بسیار دارد باید بیدار شد و پند گرفت و تجربه آموخت .قدرت خودکامه و دیکتاتوری مرکبی چوبین و نا استوار است ، سوار بر این مرکب ،حکم راندن ، خودفریبی و وانگری است و پایانش وبال و نکبت .
برای استقرار نظم ، و گشودن بحران اقتصادی و بستر رشد آن ، و برای دفع خطرها و تهدیدات همه جانبه ، ما نیازمند شیوه های تازه ایم ، و پیش از هرچیز ، اعتماد داخلی و اطمینان خارجی .
+اعتماد داخلی : با "آزادی "میّسر است ؛ برای همه ی اقوام و دارندگان فرهنگ ها و باورهای گوناگون ، و هم ریشه با فرهنگ تاریخی ایران ، برای همه ی اندیشه ها و ادیان و مذاهب ،برای هرگونه گرایش عقیدتی و سیاسی ،و رعایت کامل حقوق انسانی ، بی تفاوت و بی معیار مغالطه آمیز " اکثریّت و اقلیّت " .
در چنین جوّی ،مردم ،باورمند و دلگرم می شوند و مخالفت‌ها و اعتراضات به معنی انتقاد اصلاحگرانه و پیشنهاد سازنده خواهد بود ،نه دشمنی . و از سوی دیگر با برخورداری از پشتیبانی خلق ها ، کشورمان پابرجا و ماندنی و بالنده خواهد شد .و کسی در اندیشه ی برانداختن نخواهد بود .
+اطمینان خارجی : با سیاست جهانی همزیستی مسالمت آمیز ، احترام به حقوق ملت‌ها و جنبش های مردمی ، نه پشتیبانی از حاکمیّت های وابسته و خون‌آشام و رها کردن جانب یک ملت بپا خاسته ، بجان آمده از نظام خائنِ قاتلِ مردم .
همچنان باید جهان را متقاعد کنیم که ایران ،خطری برای جهان نیست و هرگونه تلاش و فعالیتش در مسیر رفاه مردمش ، در خدمت به صلح و آرامش جهان است . و اما حصول این دو امر در اینست که نگذاریم جاه طلبی و قدرت پرستی ، در رکاب دیکتاتوری و خشونت ، ملت و کشورمان را چند پاره کند؛ که چند پارگی و نومیدی مردم از آزادی و حقوق خویش ، تنها راه نفوذ و استیلای همان " دشمن و بیگانه " است .

کانال دکتر جلال جلالی زاده

31 Dec, 16:58


مرحومان حاج ماموستا شیخ محمد قسیم مردوخی ومرحوم شهید حاج ملا علی جلالی زاده

کانال دکتر جلال جلالی زاده

30 Dec, 19:27


کانت در بخشی از مقاله‌ی «دین طبیعی» که در کتاب «درس‌های فلسفه اخلاق» آمده است، می‌گوید کسی که از وجود خدا بی‌خبر است، فاقد رفتار اخلاقی نیست. او نمی‌داند که خدایی هست، به این امر علم ندارد. اگر به این امر علم داشت، متدین بود[مطابق با اخلاق باور، باور فرد باید تابع استدلال باشد. پس فردی که با عقل و استدلال خودش، دریابد که خدایی وجود ندارد، به‌لحاظ اخلاقی مکلف است که خداناباور باشد]. اما از نگاه کانت کسانی هستند که «آنقدر بدند که در عین اینکه می‌دانند خدایی هست، چنان زندگی می‌کنند که گویی خدایی نیست. بهتر بود که اینها نمی‌دانستند که خدا وجود دارد چه در این صورت عذرشان موجه بود. رفتار این افراد، بی‌دینی نیست بلکه ضد دینی است».
کانت نکته‌ی دقیق و درستی را به میان آورده است. یکی از مصائب و آفات دینداری همین است. دیندارانی که چنان زندگی می‌کنند که گویی هیچ خدایی نیست، گویی هیچ معنویتی نیست. در نظر و با زبان، از خدا و دین و مذهب می‌گویند، اما در عمل و در زندگی، به اعتقاد خود وفادار نیستند. اما مشکل صرفاً تضاد عمل و نظر نیست. ما در ادیان با یک نوع خداپرستی و دین‌ورزی روبرو هستیم که از هر معنویت و اخلاقی تهی است. خدا و دینی که نه می‌تواند نقشی در تربیت اخلاقی فرد داشته باشد و نه می‌تواند راه را برای سلوک معنوی هموار کند. خداپرستی در این نوع دینداری، نه معنا و ارزشی به زندگی دینداران می‌دهد و نه رضایت و طمأنینه و اعتماد و امیدی. برای همین شاهد جامعه‌ای دینی هستیم که نه از سلامت اخلاقی برخوردار است نه از سلامت روانی و روحی. در واقع، در این نوع سبک زندگی دینی، خدا هیچ نقشی ندارد، خدا به هیچ دردی نمی‌خورد؛ نه به درد رشد اخلاقی، نه به درد تنهایی‌های روح، نه به درد زندگی معنوی و نه به درد عاشقی. خلاصه، دینی خالی از خدا.

اما چه چیزی باعث رشد و پایداری این شیوه از دینداری شده است؟ امید به لذات دانی که در آخرت به‌دست می‌آید و رهایی از عذاب اخروی. در حقیقت، غایت این دین‌ورزی، لذت‌بردن است اما در جهان دیگر. خدا را می‌پذیرند و می‌پرستند، تنها برای رسیدن به پاداش بهشتی و رها شدن از عذاب جهنمی. در واقع ما شاهد دینداریِ مبتنی بر لذت‌محوری آخرت‌گرا هستیم. این چیزی است که در برابر معنویت قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد باید دینِ معنویت‌گرای این‌جهانی را جایگزین دینِ لذت‌محورِ آخرت‌گرا کنیم.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

29 Dec, 17:57


سخنرانی دکتر عزیز مجاهد درحضور رئیس جمهور وبیان مشکلات اهل سنت

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Dec, 19:08


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده محترم وفرهیخته نویسنده،قصه نویس، شاعر ومنتقد بزرگ کورد مرحوم منصور یاقوتی
درگذشت استاد ارزشمند ونویسنده ی بزرگ وغمخوار زحمتکشان ورنجدیدگان موجب تأسف وتأثر اينجانب شد.شخصیتی که سال ها با محرومان ومستضعفان زیست ودر میان آنان رخت از جهان بر بست ،آن مرحوم با قلم وزبانش،مدافع فرهنگ وادب ملتش بود وکوردها هیچگاه نقش وتلاش ایشان را در روشنگری وآگاهی بخشی اقشار مختلف فراموش نخواهند کرد،بدون شک آثار فاخر وارزنده ی آن مرحوم گویای دلسوزی وایثار ایشان وهمراهی وغمخواری برای ملتش بوده است.او شاعر، نویسنده وهنرمند متعهدی بود که ادب وهنر را در خدمت مردمان دیارش به کار گرفت وهرگز ثناخوان هیچ ارباب قدرت وثروتی نبود وبا آزادی حرمت قلم وهنر راحفظ نمود، فقدان چنین سرمایه ای خسارت ومصیبت ناگواری است، مصیبت وارده را به خانواده آن مرحوم وجامعه ی هنری وادبی کردستان تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh600

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Dec, 18:16


سخنرانی شجاعانه،هوشمندانه ودردمندانه ی جناب دکتر سید هاشم هدایتی
در شهر قم در حضور جمعی ازفضلا، علما و فعالان سیاسی و مدنی کشور
جمعه
۱۴۰۳،۹،۳۰
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

27 Dec, 08:58


إنا لله وإنا إليه راجعون

برادر ارجمند جناب حاج امجد باباراری
خبر درگذشت مادر گرامیتان موجب تأسف وتأثر اينجانب شد. مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران و آمرزش و برای جنابعالی ودیگر بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@d jalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Dec, 14:30


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده ی بزرگوار و ارجمند جانباز سرافراز کاک محمد صدیق کریمی
خبر درگذشت یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی شهر سنندج مرحوم کاک محمد صدیق کریمی موجب تأسف وتأثر اينجانب شد.شخصیتی که سال ها با وجود مشکلات جسمی دست از ایده ها واهداف خود نکشید ودرهر مجلس ومحفلی به تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی می پرداخت ونسبت به سرنوشت ومشکلات ملتش ساکت وبی تفاوت نبود .فردی مهربان ودلسوز واخلاقمدار كه همیشه پیگیر حل مشکلات و گرفتاری های مردم بود.درسفر حج با وجود مشکلات جسمی اما علاقمند بود که از پشت بام مسجد الحرام خانه ی کعبه را نظاره کند که با زحمت زیاد واراده ی قوی موفق به چنین کاری شد که نشان‌دهنده ی همت بلند وعزم راسخ ایشان در مواجهه با مصائب وبلایاورسیدن به هدف بود .ایشان نشان داد که ناتوانی ونقص بدنی نمی تواند روحیه واراده را از انسان بگیرد ودر هر موقعیتی برخورداری از خصلت صبر وامید دنیارا به کام فرد شیرین می گرداند ولباس ناامیدی ویاس را از تن او در می آورد ومی تواند وظیفه خودرا نسبت به جامعه ومردمانش انجام دهد .کاک صدیق وده ها جوان مانند ایشان که سلامتی وتندرستی خودرا به خاطر سیاست غلط گروه ها وحکومت در آغاز جنگ داخلی ازدست دادند وزمینگیر ومعلول شدند حاصل به کارگیری زبان خشونت و حذف طرف مقابل به جای زبان گفتگو ودموکراسی وتحمل مخالف ونتیجه ی جنگی ناخواسته وتحمیلی بر مردم بی دفاع وبی گناه بود،که هر یک از آنان می توانست نقش وتاثیر بیشتری درتوسعه ی کشور و خدمت به مردمان دیارش داشته باشد .کاک صدیق وجانبازیش خاطره ای تلخ از جنگ سنندج وخسارت ها وزیان های آن دوران منفوربود که هنوز هم آثار سلبی وزشت آن ذهن ها ودل هارا رنجور ومکدر می سازد.فقدان کاک صدیق مصیبتی ناگوار بود.مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Dec, 07:57


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده هاى محترم فرشادان وخدیور
مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران و آمرزش و برای بازماندگان ووابستگان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh

کانال دکتر جلال جلالی زاده

24 Dec, 21:12


حوادث هزارو چهارصد سال قبل چه ربطی به ما دارند؟
این سخن ابومحمد جولانی است، من کاری به گوینده ی آن ندارم ،مهم متن وفحوای کلام است که سخن بسیار ارزشمندی است .همانگونه که حضرت علی رضی الله عنه گفته اند: "لاتنظروا إلى من قال ،بل أنظروا إلى ما قال" پس کلام وسخن مهم است که چه محتوای داشته باشد،وچه استفاده ای به مخاطبان برساند. واقعا تکرار حرف ها وسخنان گذشته ویا رفتار واعمال پیشینیان چه ربطی به مادارد؟چرا ما باید تقاص اعمال آنان رابدهیم ؟ حالا حق با ابوبکر صدیق بوده یا علی مرتضی چه تأثیری در زندگی ما دارد؟ هزاران سال است اهل تشیع می گویند :حکومت آسمانی است وغصب شده ،اماامروز اکثر علمای اهل تشیع می گویند: حکومت حق مردم است. یک بار مرحوم شیخ سعید شعبان دردانشگاه تهران گفتند :چه لزومی دارد که ما کلنگی برداریم وقبر گذشتگان را نبش نمائیم واستخوان هایشان را محاکمه نمائیم ،همانگونه که چند سال قبل در عراق یزید را محاکمه کردند!!!!!.
یک بار درجلسه دانشگاه کردستان، آقای موسوی با موضوعی که در ارتباط با توسعه ی کوردستان بوده مخالفت می کند ،آقای دکتر یثربی خطاب به آقای موسوی می گوید:
آقای موسوی ؛به خدای متعال قسم ،کردهای بیچاره  امام حسین را شهید نکرده اند ،چرا باید به جای بنی امیه کردها تقاص پس دهند. آری پنجاه سال پس از انقلاب که می بایست  مظهر ونماد رحمت الهی باشد واسوه والگو برای همه ی جهان وبا وجود برگزاری این همه کنفرانس وحدت  وهفته وحدت متأسفانه چون اراده ای بر وحدت حقیقی  نبود  هیچ تأثیر عملی نداشت وحتی اجازه ی ساخت یک مسجد به اهل سنت داده نشد. چهل وپنج سال است که هزاران نفر اهل سنت ایرانی به اتهام گناه ناکرده ورقابت بین دو قبیله بنی هاشم وبنی عبد شمس در هزارو چهار صد سال قبل از حقوق خود محروم شده اند. اگر می گفتیم :"تلک أمة قد خلت لها ماكسبت" وما تنها اسلام را از سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم می گرفتیم هم پایه های وحدت را تقویت می کردیم وهم دچار بی عدالتی نمی شدیم، نمونه ی آن ظلم هایی است که به خود من رفته است ،عدم تاییدیه گرفتن نشریه وانتشارات، عدم تایید در همه انتخابات ها ، حمایت از کاندیدای ریاست جمهوری وترسیدن کاندیدای پیروز از ارتباط بامن ، تهدید مرجع بزرگ شیعه حضرت آیت‌الله وحید خراسانی در مجلس ششم ،هنگامی که کاندیدای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بودم  گفت : سنی نباید بالاتر از شیعه بنشیند ودر صورت رأی دادن نمایندگان به یک نفر از اهل سنت فتوای عدم مشروعیت مجلس را صادر می کنم.
ومتاسفانه به خاطر چنین برداشت های غلطی بود که حتی فارس های اهل سنت درآتش تعصبات غلط ضدعلمی سوختند.
پس بیاییم ،گذشته را فراموش کنیم که ما هیچ نقشی در ایجاد مسائل و مشکلات آن نداشته ایم .ازگذشته عبرت بگیریم .از ظلم ظالمان واز عدالت عادلان .از خرافات مذهبی و روایات جعلی واسرائیلیات که موجب تفرقه دربین امت اسلامی شده اند دست بکشیم .آخر کدام عاقل می پذیرد که برای اهالی اکثریت شهرها ی یک کشور هیچ مانع ورادعی برای مشارکت سیاسی واقتصادی  نباشد اما شهری مانند سنندج که شهر علم وفرهنگ وادب وهنر است سهمی به اندازه ی یک روستای شیعه نشین شمال ایران نداشته باشد.
باید بدانیم بازگشت به گذشته نه برای کسب عبرت بلکه برای زنده کردن آتش فتنه وگرفتن انتقام از عده ای هموطن بی گناه وبی ربط به آن نه تنها کاری عاقلانه نیست بلکه خلاف عدالت دینی است وبه نظر بنده .حوادث هزاروچهارصد سال قبل هیچ ربطی به ماندارند تا ما امروز تاوان آن ها را پس دهیم.
جلال جلالی زاده
@ drjalalizafeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

23 Dec, 16:36


خاطرات میرزا عبدالقادر خانی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Dec, 19:49


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده محترم  مرحوم محمد علی تورانی
خبر درگذشت یکی از معلمان فرهیخته و دلسوز شهر و دیارمان جناب آقای محمد علی تورانی موجب تأسف وتأثر اينجانب شد.شخصیتی که سال ها مشغول تدریس وتعلیم وتربیت فرزندان سنندج سربلند وراهنمایی وارشاد آنان برای زندگی بهتر وسعادتمندانه وخدمت به مردم محروم وستمدیده ی منطقه بود. فقدان چنین معلم وارسته ای خسارتی بزرگ ومصیبت ناگواری بود .مصیبت وارده را به خانواده ی داغدیده ی آن مرحوم وجامعه ی فرهنگی کردستان تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواستارم.
جلال جلالی زاده
drjalalizadeh60@

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Dec, 04:50


دەقی نامەکەی سەرۆك ترامپ بۆ ئـ..-ـەردۆغ.ـــــــ..-ــان

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Dec, 18:59


إنا لله وإنا إليه راجعون. خانواده ی بزرگوار و ارجمند رمان نویس بزرگ کورد کاک فتاح امیری. خبر درگذشت یکی ازنویسندگان تلاشگر ومتعهد به فرهنگ وادب ملتش جناب استاد فتاح امیری موجب تأسف وتأثر اينجانب شد.شخصیتی که سال ها مشعل نویسندگی را روشن نگه داشت وبا خلق آثاری ارزشمند نام خودرا جاودانه نمود ودر سلسله ی مفاخر قرار گرفت .فقدان چنین خدمتگذارانی مصیبت وخسارتی ناگوار است. مصیبت وارده را به خانواده آن مرحوم، جناب دکتر شمس برهان وجامعه ی هنری وادبی کردستان تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواستارم. جلال جلالی زاده. drjalalizadeh60@

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Dec, 18:51


🔺 فەتتاح ئەمیری ڕۆمان‌نووسی ناوداری کورد کۆچی دوایی کرد

🔻 فەتتاح ئەمیری،  ڕۆمان‌نووسی ناوداری کورد، ئەمڕۆ له بۆکان، بە هۆی نەخۆشی شێپەنجەوە، کۆچی دوایی کرد.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

20 Dec, 10:00


ملت دوستی ودفاع از ملت را از مورچگان بیاموزیم

خداوند در عالم هستی موجودات را چنان آفریده که از وجود یکدیگر استفاده کنند وهر مرتبه ی وجود به نسبت کمال ونقصش از علم وآگاهی واراده برخورداراست .انسان به‌سبب کمال وعلم واراده وجانشینی خداوند از شایستگی ومسئولیت زیادی برخوردار است .اما این انسان با وجود همه ی این شرایط وادعای تسلط بر هستی اما گاهی عقل ناقصش نمی تواند راه گشا باشد ،همان حادثه ای که برای قابیل در کشتن هابیل پیش آمد ونمی دانست با جنازه ی برادرش چکار کند تا اینکه خدا وند کلاغی را فرستاد وبا دفن کردن بچه اش شیوه چگونه دفن کردن را به قابیل آموخت.
دانشمندانی مانند موریس مترلینگ با نوشتن کتاب های مانند زنبور عسل ومورچگان شگفتی هایی این دوموجود را برملا نموده است ومن می خواهم به یکی از درس ها وعبرت هایی که از زندگی مورچگان  در ارتباط با قوم دوستی گرفته می شود، اشاره ای داشته باشم، در قرآن از زبان مورچه می فرماید:"قالت یا أيها النمل أدخلوا مساكنكم لا یحطمنکم سليمان وجنوده وهم لا یشعرون" (نمل/۱۸) این داستان مربوط به لشکر کشی حضرت سلیمان است که مورچه وقتی حرکت سپاهیان را می بیند خطاب به همنوعانش می گوید: به خانه هایتان بروید،تا در زیر سم اسب های لشکریان لگدمال نشوید، وقتی که این احساس مسئولیت ووفاداری نسبت به همنوعان از سوی مورچه ای ابراز می شود، چرا نباید انسان عاقل درمقابل قوم وملتش چنین احساس مسئولیت وادای وظیفه ننماید.این رفتار وکنش مورچه پند واندر بسیار مهمی برای کسانی است که نسبت به سرنوشت ومشکلات ملتشان بی تفاوتند ووظیفه خودرا نسبت به آن انجام نمی دهند. کسانی که در مقابل مصیبت هاوگرفتاری های ملتشان ساکت وبی تفاوتند وخودرا به ناآگاهی وتجاهل می زنند ودر مقابل دشمنان ملت تسلیم ویا همکاری می کنند وملت را به ذلت وزبونی می کشانند ،ویا روحیه ی سازشکارانه ای دارند وبه مداحی وچاپلوسی مشغولند ودر لحظات سخت به دنبال ثروت اندوزی ومنفعت طلبی هستند ونسبت به سرنوشت خود وملتشان بی توجهند،  کاش از مورچه الگو برداری می کردند. ونسبت به رویدادها وحوادث جاری اهتمامی می نمودند ، امروز ملت کورد در کوردستان سوریه(روژآوا ) در وضعیت ناگواری به سر می برند وگرگ های خاکستری هر لحظه مترصد فرصت برای حمله به سرزمینشان وکشتار ساکنان وویرانی ابنیه وازبین بردن دستاوردهایشان می باشند ، لذا جا دارد به عنوان یک انسان مسئول ومتعهد دراین موقعیت خطیر احساس مسئولیت داشته باشیم وبا ابراز وفاداری نسبت به هم زبان هایمان، خودرا کمتر از مورچه ندانیم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh6o

کانال دکتر جلال جلالی زاده

19 Dec, 20:20


شێعرێک بو بشار اسد
پێشەوا هیوا
@masjedseraj1

کانال دکتر جلال جلالی زاده

19 Dec, 16:14


🔻 فرانسوا اولاند: هشدار می‌دهم، حمله به کوردها غیرقابل قبول است

🔹 فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور سابق فرانسه، حملات به روژاوا را غیرقابل قبول دانست و گفت: «من نمی‌توانم تحمل کنم که کوردها تنها گذاشته شوند. هشدار می‌دهم. فرانسه و ائتلاف بین‌المللی باید از کوردهای سوریه محافظت کنند.»


🔹 واکنش‌ها در عرصه بین‌المللی به حملات دولت ترکیه و گروه‌های تبهکار وابسته به آن علیه مناطق تحت کنترل اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه (روژاوا) ادامه دارد. فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور سابق فرانسه در یک برنامه زنده از فرانس اینفو برای ارزیابی تحولات سوریه، حملات علیه روژاوا را غیرقابل قبول دانست و خاطرنشان کرد که اروپا نمی‌تواند آنچه را که در منطقه اداره خودمدیریتی می‌گذرد، نادیده بگیرد.

«هشدار می‌دهم باید از کوردها محافظت کنیم»

🔹فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سابق فرانسه در پاسخ به سوال اینکه؛ اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا یادآور شد که اتحادیه اروپا باید روابط خود را با سازمان جهادی HTS تشدید کند و آیا ما می‌توانیم به HTS اعتماد کنیم؟ گفت: «قبل از هر چیز باید مدارک ارائه کنند. اینجا می‌خواهم یک هشدار بدهم. HTS تنها گروه اسلام‌گرا نیست، زیرا گروه‌های طرفدار ترکیه و گروه‌های دموکراتیک‌تر وجود دارند. خواهیم دید که این گروه‌ها در مناطق تحت کنترل خود چه خواهند کرد.

«من نمی‌توانم ترک کردن کوردها را تحمل کنم»

🔹 با این حال، نمی‌توان حمله‌ای علیه کوردهای سوریه انجام داد. این کوردهای سوریه بودند که به ما در مبارزه با داعش کمک کردند. اگر کوردهای سوریه نبودند، ریشه کن کردن داعش از سوریه ممکن نبود. فرانسه نیز حمایت کامل کرد. برای استفاده از یک عبارت معروف، به عنوان رئیس جمهور، امروز نمی‌توانم ترک کردن کوردهای سوریه را تحمل کنم. علاوه بر این، کوردهای سوریه در حال حاضر هزاران زندانی داعش را کنترل می‌کنند. اگر این افراد آزاد شوند، دیر یا زود به سرزمین‌های خودمان باز خواهند گشت.»

«کوردها نقش مهمی در مقابله با تروریسم دارند»

🔹 رئیس جمهور سابق فرانسه اولاند که برای حفاظت از اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه فراخوان داد، گفت: «خودمدیریتی باید مورد احترام قرار گیرد. منظور من از این موضوع این است که کوردهای سوریه نقش مهمی دارند. آنها نقش بسیار حیاتی را در مبارزه با تروریسم ایفا کرده و دارند. اما این بدان معنا نیست که آنها باید از سوریه جدا شوند. آنچه گفته می‌شود این است که باید با هم زندگی کنند.

«فرانسه و ائتلاف بین‌المللی باید از کوردها محافظت کنند»

🔹 به همین دلیل فرانسه باید از آنها محافظت کند. فرانسه و ائتلافی که برای مبارزه با تروریسم تشکیل شده است، باید از آنها محافظت کنند. شما در مورد فون در لاین صحبت می‌کنید. اروپا نمی‌تواند آنچه در این بخش از سوریه اتفاق می‌افتد را نادیده بگیرد. زمانی که در شورای اروپا موظف بودم، اغلب با اروپایی‌هایی برخورد می‌کردم که فکر می‌کردند سوریه مکانی دور است و تأثیری بر قاره اروپا نخواهد داشت. اما ما حملات تروریستی را تجربه کردیم و آنها هم همینطور. به همین دلیل است که آنها باید درک کنند که آنچه در سوریه اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر سرزمین‌های ما نیز تأثیر بگذارد.»


📱 Facebook    📱 Instagram    📱  X

📱 WWW.QANDILPRESS.NEWS
📱 @QENDILPRESS

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Dec, 20:47


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده های محترم فرهادی وآروند
درگذشت مرحوم کاک ناصر فرهادی از بازاریان ومعتمدان شهر سنندج موجب تأسف وتاثر این جانب شد .مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران و آمرزش و برای بازماندگان و وابستگان صبر و بردباری همراه با صحت و سلامتی را خواهانم.
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Dec, 15:47


‏هذه ليست صلاة العيد
بل صلاة الظهر بكلية الطب جامعة دمشق
أتصدقون أن هذه أول صلاة علانية هنا !

أتصدقون أن الصلاة هنا كانت جريمة تذهب بصاحبها إلى معتقل صيدنايا !

أتصدقون أن سوريا أخيرا تحررت !

ويسألني المنافقون الطاعنون في المجاهدين لماذا تحرقنا بكلماتك !

https://t.me/drwasfy

کانال دکتر جلال جلالی زاده

16 Dec, 16:38


برادر ارجمند وفرهیخته جناب آقای دکتر ابراهیم زارعی

انتصاب شایسته وارزشمند جنابعالی به عنوان معاون وزیر ورئیس  پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور موجب خرسندی وشادمانی همه ی کوردستانی ها وفرهیختگان شد. هرچند از آقای دکتر صالحی امیری انتظار می رفت که زودتر از وجود شایستگانی مانند جنابعالی استفاده کند که به حق در حفظ آثار باستانی ومیراث فرهنگی وارتقای این حوزه استاد مسلم هستید ، بدون شک  انتخاب شخصیتی فرزانه وفرهیخته چون جنابعالی که آثار وخدمتتان درحفظ میراث فرهنگی کردستان جاودان وماندگار است ،می تواند موجب تعمیم این تجربه به کل کشور  و سبب بهره مندی همه ی هموطنان از آن شود واقدامی ارزنده وبسیار معقول است، امیداست با توسعه ی پژوهشگاه وافزایش تحقيقات وتربیت نیروهای زبده وکارآمد شاهد رونق اقتصادی و حفظ میراث فرهنگی گذشتگان ومعرفی بیشتر فرهنگ وتمدن این مرز وبوم به جهانیان باشیم. 
باردیگر انتصاب شایسته جنابعالی را تبریک گفته و از خداوند حکیم وعلیم موفقیت شمارا درمسئولیت جدید خواهانم.                                                                       جلال  جلالی زاده.                                        

@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

16 Dec, 05:24


  دانشمندان کرد در خدمت علم و دین 
اثر: ملا عبدالکریم مدرس
ترجمه: احمد حواری نسب
#دانشمندان_کرد
#مدرس
#بغداد
#کتابخانه_اسلامی_و_تصوف

@erfaneeslami1

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Dec, 17:35


إنا لله وإنا إليه راجعون. برادر ارجمند جناب کاک آزاد محمودیان مریوان. درگذشت مادر گرامیتان موجب تاسف وتاثر اینجانب شد. مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگربازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم. جلال جلالی زاده. drjalalizadeh60@

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Dec, 08:34


Mawlawi Long Version bo social.mp4

کانال دکتر جلال جلالی زاده

13 Dec, 20:34


4_5801064884774901366.pdf
زن در چشم وجان مولوي تاوه گۆزی
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

13 Dec, 13:47


❇️بیانیه بیش از ۲۴۰ نفر از فعالان اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی

@iranfardamag
به‌نام هستی‌بخش

🔴زنان ایران‌ تاب تحمل تحقیرها و تبعیض‌ها را ندارند!


  🔹حکایت غریبی است؛
  🔸حکومت ایران در طول حیات چهل‌وشش‌سالهٔ خویش شاهد سرنوشت چند رژیم استبدادی بوده که برای حفظ قدرت به هر قیمت به مردم خویش ستم می‌کرده‌اند امّا گویی هنوز عبرت لازم را نیاموخته و حتّی سقوط ‌ناگهانی رژیم سوریه نیز که زمانی از سرمایه‌های جانی و مالی ایران تغذیه می‌کرده، تلنگری به غفلت حکم‌رانان ما نز‌ده‌است.

🔹عجب است که در موقعیت بحرانی کشور و منطقه، رشد جمعیت ۳۰ درصدی زیر خط فقر در سایهٔ تحریم‌های سخت، دور باطل تورم‌زایی و ناترازی‌های اقتصادی، اُفت ارزش ریال در ردهٔ ضعیف‌ترین پول‌های جهان، سیل مهاجرت جوانان و متخصصان در چند سال اخیر، فسادهای افسارگسیختهٔ کاسبان تحریم، از جمله ۳۰ میلیارد دلار از نحوهٔ تخصیص ارز، آمار حدود یک میلیون کودک بازمانده از تحصیل، کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی در منابع و مخارج دولتی، نا امنی مرزها، ادامهٔ اعتراض‌های صنفی و معیشتی معلمان و کارگران، نارضایتی روزافزون ملت از ناامنی‌های اجتماعی-معیشتی، آلودگی هوا و محیط‌‌‌زیست، شکست‌های دیپلماتیک پیاپی درسیاست‌های منفی منطقه‌ای، از دست دادن بسیارانی از متحدان «محور مقاومت»، تهدیدِ نسل‌کشان قرن در غزه با شعار «تغییر مرزهای خاورمیانه» و در نتیجه کسری مشروعیّت نزد اکثریت ملت و ده‌ها معضل و‌مصیبت دیگر، هم‌چنان مهم‌ترین مسالهٔ اجتماعی ما «حجاب و عفاف» بانوان مطرح می‌شود و اینک در غوغای بحران‌ها، تصویب قانون موسوم به حجاب و عفاف توسط نمایندگانِ انتخاب‌شده با حداقل رأی مردم (۳۰ درصد در کشور و ۱۵ درصد در استان تهران)، در برابر اکثریت ملّتی که هنوز داغ مهساها را فراموش نکرده، عَلَم می‌شود.

🔸این میزان از پافشاری و اصرار از چند حال خارج نیست: یا مقصود انحراف افکار عمومی جامعه از بحران‌های جاری است، یا طرح و توطئهٔ کودتایی درون‌حکومتی برای شکست قوهٔ مجریه، یا باور به اجرای «شرع» (به‌جای دین) به‌سبک طالبان، و یا احساس نیاز به گسترش دامنهٔ سرکوب در برابر خطر فروپاشی.

🔹انگیزه و نیّت هرچه باشد، جملگی با روان جامعه و بویژه نسل جوانِ جویای آزادی و زیستی در شأن و کرامت انسان، بیگانه است. امروز فقط جامعه زنان نیستند که تاب تحمل تحقیرها و تبعیض‌ها را ندارند بل‌ که اکثریت آحاد جامعه دیگر جور و اجحاف را تاب نمی‌آورند؛ و مباد بیش از این هزینه برای ملّتی که همواره به‌شکل‌های گوناگون و به‌شیوهٔ خشونت‌پرهیز، لب به اعتراض گشوده است.

🔸از این‌رو، با آگاهی از همهٔ بحران‌هایی که آسایش و آزادی میهن ما را تهدید می‌کند و نگران سرنوشت نسل‌هایی که حق برخورداری از حیات سالم و آزاد و عادلانه را دارند، هرگونه حکم و اقدامی را که بر وخامت شرایط بحرانی و ناامنی می‌افزاید، محکوم و منجر به شکست می‌دانیم و به نتیجهٔ عکس دادن آن یقین داریم و خواستار الغای فوری این "روند قانونی‌-سازی مخل امنیت و عدالت"، بویژه نسبت به ساحت شریف شیرزنان ایران‌زمین هستیم.


🔻لیست اسامی:

مسعود آقايى, رضا آقاخانی , محمدصادق آخوندی, مهشید آذرفر, محمدرضا آهني, زهرا آقاخانی , مژگان اورند, سپیده ابطحی, شهروز احمدی, محمدرضا احمدی, پیمان احمدی, کمال اسعدی, محمدرضا افخمی‌تابان, سیدعبدالمجید الهامی , مرتضی الویری, زهره امانی, الهه امیرانتظام, سیروس امیری‌زنگنه, رضا امینی, کاک‌حسن امینی, کیمیا انصاری, هوشیار انصاری‌فر, سعیده ایزدی, حامد آئینه‌وند, مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, هاشم باروتی , محسن باقری‌چناری, آرزو باهر, مجتبى بديعى, افسانه برزویی, فرشته بقایی , جلیل بهرامی‌نیا, هلن بهشتی , امیر بهمنی, الهه بیابانی, بهنام بیات , فاطمه بیگدلی‌آذری , عاطفه پهلوان, عباس پوراظهری , پارسا پورغفارمغفرتي, میلاد پوشانه, محمدرضا تحویلداری , عزت‌الله تقواييان, علی تک‌فلاح, مصطفی تنها , مجید تولّایی , درخشنده تیموریان, حسین ثاقب, روزبه جامه‌شورانی, حسین جزایری , جلال جلالی‌زاده, محمّد جمادی, همایون جنتی, جعفر جودکی, امین چالاکی , سیاوش حاتم, اميرحسين حاجبيان, ناصر حاجیان‌مطلق, حسین حدادنژاد, طیبه حسنلو, حبیب حسن‌نژاد, سیّدخلیل حسینی , میرسلیمان حسینی‌مقدم, رضا حضرتی, تقی حق‌بین, علی حکمت, عبدالکریم حکیمی , محمد حیدرزاده, علیرضا خاشعی‌پور, حوری خانپور, شبنم خان‌مصدق, نگار خدادادی, امیر خرّم, شیرین خسرو شاهی , محمّدحسین خوربک, ابراهیم خوش‌سیرت, بهرام خیری, اکبر دانش‌ سرارودی, ناصر دانشفر, محمود دردکشان.....


🔺متن و اسامی کامل:

https://cutt.ly/geVONNjE


#ایران_فردا
#بیانیه‌ی_حجاب
#نه_به_حجاب_اجباری

https://t.me/iranfardamag

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Dec, 20:16


إنا لله وإنا إليه راجعون. برادر ارجمند جناب آقای حاج امجد باراری. مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای جناب عالی‌ ودیگربازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم. واز خداوند مهربان خواستارم که آن گل پرپر شده را ذخیره ای برای آخرت والدینش قرار دهد. جلال جلالی‌زاده

کانال دکتر جلال جلالی زاده

10 Dec, 18:41


من به خاطر تحصیلات و نوشتن پایان نامه دکترایم یکسال از 84 تا 1385 در دمشق به سر بردم و در دانشگاه دمشق بودم و دو روز هم در هفته در دانشگاه حمص تدریس میکردم. آن یکسال از کتابخانه های قدیمی و متعدد و براستی غنی آنجا استفاده کردم. مردم سوریه را مردمی بسیار دوست داشتنی می دیدم و رفت و آمدم با چهره های علمی و جلسات دانشگاهی و حضور در کلاس بعضی استادان نامدار چون سعید رمضان بوطی، وهبه زحیلی، عبدالنبی اصطیف، ناصر حسین علی و دیگران و حلقه های درس آنجا برایم جذاب و بسیار آموختنی بود. جدا از دیدن آثار و ابنیه زیبا و تاریخی چون موزه ها و مساجد و کلیساها و عمارت های شام. متاسفانه در ادارات و موسسه های دولتی فساد مالی زیادی می دیدم. مسوولان و کارمندان، آشکارا از مراجعین رشوه می گرفتند، حتی به دانشجویی که میخواست برای تحصیل در دانشگاه اقامتی یکی دو ساله بگیرد رحم نمی شد. توریست و زایر که میخواست وارد خاک سوریه شود نیز مشمول این اخاذی و دستبردها می شد. وضعیتی که اصلا برازنده آنجا با آن همه قدمت و سابقه نبود. پارسال در کنفرانسی خارجی، دکتر محمد حبش، استاد دانشگاه دمشق و پارلمانتار سابق، را دیدم که از طرف دانشگاه ابوظبی آمده بود! در سوریه می شناختمش. ازش پرسیدم شما که به حکومت اسد، نزدیک بودید چه شد که سوریه را ترک کردید؟ گفت اقتصادمان به خاطر جنگهای این چندساله آنقدر خراب شده بود که حقوق من به عنوان پرفسور دانشگاه، معادل پانزده دلار شده بود. لذا مجبور به ترک سوریه شدم!
مردم سوریه سالهای بسیار تلخ و پررنجی را گذرانده اند. صدها هزار کشته و معلول و مصدوم و میلیونها آواره و بی خانمان، با اقتصادی فلج. و آینده ای پر بیم و مخاطره. امیدوارم سرزمین شام دوباره شاهد آرامش و آبادانی شود.
شهباز محسنی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

08 Dec, 14:39


وسیعلم الذین ظلموا أى منقلب ينقلبون(صدق الله العظيم )
الله اکبر الله اکبر  الله اکبر کبیرا والحمد لله کثیرا
پنجاه ودوسال حکومت دروغ ،جنایت، بعثی پدر وپسر با اراده ی ملتی مظلوم وستمدیده  به زباله دانی تاریخ پیوست، جنایت های که در حق مردم شام که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم درباره ی آن فرموده: یا طوبی للشام! قالوا یا رسول الله وبم ذلک؟ قال تلک ملائکة  الله بسطوا أجنحتهم علی الشام. "اللهم بارک‌لنا فی شامنا" ستفتح علیکم الشام" اگر پس از سرنگونی خانواده سلطنتی اسد که با کودتا بر مردم حاکم شد و درهای زندان ها گشوده شده وزندانی های چهل سال وسی ساله آزاد شده اند وجنایات این پدر وپسر افشا شوند مشخص می شود که ضرر ها وزیان های استبداد تا چه حدی است.
سال ۷۹ که برای شرکت در یک همایش به اردن رفته بودم ،یکی از جوانان سوری نیز شرکت کرده بود وپس از دوره از عمان به دمشق رفتیم .در بیست کیلومتری دمشق خطاب به من ودوستم  گفت: من شمارا نمی شناسم ودر موقع پیاده شدن با من خداحافظی نکنید؟چون اگر مأموران امنیتی بفهمند من با شما ارتباط دارم دستگیرم می کنند،
شما دیگر ازاین مطلب مجمل بقیه ی مسائل را بخوانید.
ویک بار در سر قبر سلطان صلاح الدین ایوبی معلم کوردی را دیدم وبا او  گفتگو نمودم ،ضمن اشاره به ظلم وجنایت های اسد نسبت به کوردها ،پس از خروج از مقبره خداحافظی کرد وگفت در بیرون با من صحبت نکن. 
این مشتی از هزاران خرمن جنایت پدر وپسری بود که سوریه را به خاک ذلت نشاندند وهزاران فلسطینی را در لبنان کشتند. آیا واقعا کاری عاقلانه ودرست بود که پنجاه سال سرمایه های ملت ایران  صرف رژیم فاشیستی ودرنده شد.در آخر با چنین وضعیتی سرنگون شد. در دوران دانشجویی هادی غفاری در آمفی تئاتر دانشکده الهیات سخنرانی می کرد،یکی از دانشجویان علت دادن نفت مجانی را به سوریه ازایشان پرسید،که در پاسخ گفت:  سوریه کشور مسلمان برادر است وبه نفت نیاز دارد ،بنابراین هیچ اشکالی ندارد.
آری امروز مردم سوریه بارفتاری عاقلانه با طرفداران نظام وممتلکات عمومی به ویژه آنچه که حرم بزرگان محسوب می شد رفتار کردند وثابت شد دفاع از حرم دفاع از بشاربوده که علاوه بر این همه هزینه ی مادی ومعنوی فایده ای برای این دوملت نداشت.وباید کسانی که این همه هزینه را برای ملت ایران ایجاد کردند ودر زمانی حسن نصرالله وسردار زاهدی مقامات بالای نظام  را راضی به حمایت از اخوان ومخالفان نموده بودند،عده ی دیگری با فشارهای خود این تصمیم را برهم زدند وامروز این نتیجه نصیب دیپلماسی کشور شد.
اما آنچه که مهم است .عبرت وپند آموزی مبارزان وجانشینان اسد است که از حوادث منطقه ودیگر انقلاب ها عبرت بگیرند ودرس بیاموزند وکاری نکنند که به سرنوشت اسد دچار شوند ولعن ونفرین مردم شامل حالشان گردد. ومردم پشیمان وحسرت دوران اسد را بخورند . پنجاه سال ظلم واستبداد کافی بود وامروز نوبت ساختن وآبادانی کشور ودرست کردن آینده ای روشن وآزاد برای سوریه است.

جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Dec, 19:32


"لماذا فرح السوريون بتحرير حماة ..؟؟

واحدة من أهم الأسباب الموثقة عبر التاريخ
سوف أخبركم بها وأسرد لكم تفاصيلها ..

(( اغتصاب النساء في الجوامع ))

نعم، إنها مجزرة حماة 1982

المجزرة التي ارتكبها نظام الأسد
بحق الأطفال والنساء والأجنة في رحم النساء،
وتقطيع أيدي النساء، وقتل الرجال.
مجزرة لن تُنسى والسبب ؟؟

جنون النظام نتيجة ثورة أهالي حماة الشرفاء
فبدأت ( المجزرة )

شنت القوات التابعة لنظام الأسد أبشع مجزرة
استمرت 27 يوم
باستخدام المدفعيات والدبابات
استهدفوا البيوت والمساجد والمشافي والشجر والحجر
وقد أغلقت مدينة حماة آنذاك بالكامل بوجه المدنيين
وطُوقت بالدبابات والمدرعات والمدفعية
وحوصرت بآلافٍ من جنود الأسد

وبدأ جيش الأسد بقصف مدفعي عنيف على منازل الشعب السوري الأعزل في مدينة حماة
بالإضافة إلى اغتصاب مئات النساء وقتل الأطفال والشيوخ
ذبحاً بالسكاكين وبطشاً بالبلطات والعصي الغليظة والجنازير
والمدفعيات والأسلحة وحرق لحى الشيوخ

وشهدت تلك الأيام حصاراً خانقاً وتعتيماً إعلامية مطبقاً لضمان عدم نقل وسائل الإعلام وحشية هذه المجزرة ::

- قتلوا النساء ورموهن في الطرقات
- اقتلعوا العيون
- قطعوا أيدي النساء
- طعنوا بطون النساء لقتل الأجنة
- اختطفوا الكثير من الفتيات الصغار واغتصبوهن
- اغتصبوا الأمهات في البيوت والشوارع وأمام الرجال
ثم في الجوامع
- وفتحوا مكبرات الصوت في الجوامع حتى يسمع أهل المدينة أصوات اغتصاب النساء ..
- ثم قتلوهن وألقوا جثثهن في حفر كبيرة وهنّ عاريات.
- کان جنود الاسد یدخلون إلی الملاجئ،
وینتقون الفتیات الصغیرات ويأخذونهن للاغتصاب
ولا یعرف الأهل بعد ذلك عنهن شیئاً

27 يوماً أسود ..
عاشتها المدينة كان أقساها
اليوم الذي كان فيه رفعت الأسد يتجول في شوارعها
وذلك بعد أن فك حظر التجول وسمح للناس بمغادرة منازلهم، خرج الأهالي يومها إلى صلاة الجمعة،
فقال العبارة التي لا يزال يذكرها أهالي حماة إلى الآن ::
(( لسا في رجال بحماة )) ؟؟

وأمر قواته بجمع أكبر عدد من الرجال وخرجوا بهم إلى المقبرة الخضراء ..
أو ما تسمى مقبرة سريحين، وتم تنفيذ الإعدام الميداني بحقهم، ويقدر عددهم بـ 5000 رجل

مجموعة من الأطفال هربت واستطاعت أن تتسلق الأشجار
حتى لا يراهم نظام القتل ..
ولكن للأسف .. عندما وجدهم جيش الأسد لم يرحم طفولتهم
قتلوا الأطفال - قطعوا رؤوسهم و علقوها على الأشجار ..

الجرحى ::
لم يسلموا من بطش جنود الأسد
قامت سرايا الدفاع بالتمركز داخل المشفى المركزي وأصبح عملها هو الإجهاز على كل جريح يدخل المشفى
ولم يكن بإمكان أهل حماة فعل شيء
الجميع في البيوت ينتظرون الموت ...
فقد ارتكب نظام الأسد مذابح ومجازر وإبادة لا يتصورها عقل

- تم تدمير أكثر من 60 جامع
- تم تدمير أكثر من 75% من المدينة
- فُقد أكثر من 15 ألف شخص
- استُشهد أكثر من 40 ألف شخص
في 27 يوم .. فقط

إن حدثتك عن التفاصيل .. لن تستطيع النوم
وأنا لا أستطيع سردها ..
يرافقني سوء الحال و الغثيان و الدموع كلما تذكرت
ماحدث في حماة .. ولأهلها الشرفاء
لهذا أقول ::
ألم السوريين لا يشبه أي ألم في العالم
وإجرام عائلة الأسد لا يشبه حتى أجرام الصهاينة
بل هو أفظع
وثورة السوريين لا تشبه أي ثورة في العالم"

حقائق وليست خيالا ومن أفواه كبار السن في سوريا ..

إحسان الفقيه.
منقول

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Dec, 09:05


خوش آن ساعت که دیدار تو وینم

با صدای خسرو آواز ایران استاد شجریان

https://t.me/nik_siratan_azadandish
آخرین پیامی که مرحوم دکتر سلمان ایرانی برایم فرستاده بود. روانش شاد ویادش گرامی باد

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Dec, 07:26


إنا لله وإنا إليه راجعون
استاد بزرگوار جناب حاج ماموستا ملا عبدالله ایرانی
خبر درگذشت فرزند دلبندتان کاک دکتر سلمان وکیل پایه یک دادگستری موجب تأسف وتأثر اینجانب شد .کاک سلمان دوست دوران کودکی شهید آزاد وتا آخرین لحظات عمر همراه وهمفکرش بود ومرگ ایشان داغ فقدان آزاد را از نو زنده کرد .سادگی وصفا وصمیمیت ومهربانی کاک سلمان ازخصائل فراموش ناشدنی ایشان بود وهرگز فراموش نمی شوند.
مه رگی بێ وادە ت عه جه ب ڕە نگێ ڕە شت
شین وست ئە و دنیا ،شادی ئە و بە هه شت
دنیا شینشە ن نیە نی تێشدا
بە هه شت شادیشە ن مە گێڵی پێشدا
جوانمرگ شدن کاک دکتر سلمان مصیبت سنگین و ناگواری بود .این مصیبت ناگوار را تسلیت گفته ازخداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگربازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
ئە ر ئێمە مە حرووم دینت بێم یە کسە ر
تۆ شاد بی وە دین خوداو پە یغه مبه ر
ودر آخر باید بگویم :یا سلمان؛ إنا على فراقك لمحزونون
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Dec, 20:27


شهادت حضرت فاطمه ونقش حضرات عمر وعلی رضی الله عنهما
هر روزی که بر عمر انقلاب اسلامی افزوده می شود متأسفانه شکاف  تفرقه دربین مسلمین بیشتر می شود.عدم دقت در بررسی متون تاریخی وروایت های جعلی وتطبیق آن ها بر قرآن وسنت صحیح ونقش یهودیان ومنافقان در جعل روایات موجب شده که سخنانی بر سر زبان ها بیفتد ودکانداران دین فروش از آن ها به عنوان متاعی برای جلب منافعشان به خوبی بهره ببرند. از سوی دیگر بی توجهی به اسباب نزول آیات واسباب ورود  احادیث بر اغماض موضوع می افزاید.عده ای از افراد بدون در نظر گرفتن اصول کلی اخلاقی اسلام وبه سبب قیاس به نفس کردن  خانواده ی پیامبر (ص) وشاگردانش چنان چهره ی زشت از نزدیکان پیامبر ارائه می دهند که نسل جوان امروز حاضر به پذیرفتن آن نیست.
پرسشی که مطرح می شود آیا خانواده ی پیامبر برای سخنان حضرت ارزشی قائل شده اند؟من خودم برخی از احادیثی را که دستاویز دشمنان واقع شده وبا قواعد اخلاقی اسلام مخالفند قبول ندارم هرچند در صحیح بخاری نقل شده باشند. چگونه می شود در حدیثی پیامبر می فرماید:کسی که تا سه روز با برادر مسلمانش  سخن نگوید ،مسلمان نیست اما دخترش شش ماه با نزدیکترین یاران پدرش به خاطر مال دنیا قهر کند. هیچ اشکالی ندارد که حضرت فاطمه حدیث "إنا معاشر الأنبياء لانورث " رانشنیده باشد اما یکی از صاحبان سهم یعنی حضرت عائشة آن را شنیده واز طلب سهم ارث خود داری کرده است .همینطور عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه علیه سلم یعنی عباس درخواست ارث نکرده است.از سوی دیگر ابوبکر صدیق وفاطمه زهرا هردو مجتهد بوده اند واجتهاد کرده اند چرا باید یکی را حق دانست ودیگری را باطل، در حالی مجتهد حتی اگر هم اشتباه کند دارای اجراست.از سوی دیگر اموالی که به جنبه ی حاکمیتی پیامبر تعلق گرفته اند بیت المال محسوب شده وپس از او خود به خود به بیت المال برمی گردند همانگونه که در عهد خلفای راشدین انجام شد.
اما بحث امامت که امروز اکثر اهل تشیع معتقدند امامت به معنای حکومت نیست وجهت معنوی وولایتی آن مورد نظر بوده است ،همانگونه که در مراجعه ی مردم به حضرت علی وامام حسن در تاریخ ثبت شده است. چون اگر پیامبر حضرت علی را معرفی می کرد أوس وخزرج قبل از هرچیزی مدعی آن نمی شدند.وآیه أمرهم شوری بینهم برآن دلالت دارد.که حکومت خانوادگی نیست وانتخابی است.آیا ممکن است حضرت فاطمه‌ براین آیات واحادیث اطلاع داشته اما دنبال مقاصد شخصی وخانوادگی بوده باشد؟ چگونه ممکن است صحابه  كه بهترین بندگان خداوند پس از پیامبران هستند این حدیث را شنیده باشند "أذكركم الله فى أهل بيتى " اما فراموش کرده باشند. چگونه ابوبکر صدیق می گوید: "ارقبوا محمدا فی أهل بیته " اما خودش ویا عمر فاروق به آن عمل نکرده باشند. ویا امام شافعی می فرماید:
یا أهل بیت رسول الله حبکم
فرض من الله فی القرآن أنزله
حضرت فاطمه یکی از زهاد وعقلای قوم وشبیه ترین افراد به پیامبر در اخلاق بود ،هنگامی که از پدرش خواست خدمتکاری برای او بگیرد ، حضرت فرمود :ما برای ارباب شدن بر مردم نیامده ایم ودعایی را به او تلقین نمود واعتراضی نکرد ، چگونه ممکن است بعد از پدرش اینگونه برای سهم الارثش به قول بعضی ها پرخاشگری می کند. ادعای حضرت فاطمه از حضرت ابوبکر در اوج تعقل وتسلیم حق بوده است .درخواست میراث نموده ونمی دانسته که از پیامبران ارث برده نمی شود ،اما هنگامی که صدیق اکبر واقعه را برایشان توضیح می دهد قانع وساکت می شود ومخالفتی نمی کند.چون گمان می کرده که از پیامبر مانند هر پدر دیگری ارث برده می شود.وبه قول قاضی عیاض بعد از روشن حقیقت نه خودش ونه فرزندان ونوه هایش طلب ارث نکردند. ابوبکر صدیق محب حقیقی اهل بیت بود وهرگز از دایره ی شرع خارج نشد وآنگونه که روافض وغالیان گفته اند: هیچ اختلافی در بین یار غار وزهرای مرضیه وجود نداشته است.واینکه فاطمه با او سخن نگفته است کلام باطلی است. وبیماری حضرت فاطمه مانع از رفتن به نزد خلیفه ی مسلمین بوده است. واینکه سخن نگفته بنا به گفته امام نووی یعنی دیگردر باره ارث سخن نگفته است.
ابوبکر ی که اموالش را در راه نهضت پدرش وآزادی بردگان صرف کرد وهیچ فرقی در بین سیاه وسفید قائل نبود چگونه ممکن است مال دختر پیامبر را از او بگیرد؟ از سوی دیگر  حضرت علی که شیر خدا،حیدر کرار وداماد پیامبر وهمسر فاطمه بوده در مقابل گرفتن حق همسرش سکوت کند؟ علی که در جای پیامبر می خوابد ودر خیبر را می کند سکوت کند ویا وقتی به خلافت می رسد حق را به صاحبانش برنگرداند؟پاسخ این است همانگونه که حضرت فاطمه بعد از روشن شدن حق  آن را پذیرفت،بعد از وفات ایشان بقیه  اهل بیت تسلیم شدند. متأسفانه بیان این مطلب بیشتر به شخصیت حضرت علی آسیب وارد می  کند که به وصیت پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم عمل نکرد وبا خلفای راشدین در حالی که ظالم بودند بیعت وهمکاری کرد.ودرحالی که به خلافت رسید فدک را برنگرداند.
ادامه در صفحه بعدی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Dec, 20:27


ادامه ی صفحه اول
اما در باره موضوع سراسر دروغی که دراین چند سال در تقویم ایران تعطیل رسمی اعلام شد وآقای خاتمی به عنوان یک متفکر بدون توجه به ریشه ی تاریخی وعواقب وخیم آن که موجب توهین به مقدسات سني وشیعه وبدبینی وکینه توزی نسبت به یکدیگر ،آن را اعلام کرد. لازم نیست برای دروغ بودن چنین حادثه ای که مثل خیلی از مطالب تاریخی سند صحیح ودرستی ندارد ادله وبراهین ارائه داد بلکه کافی است نظرات حضرت علی را در نهج البلاغه در باره ی حضرت عمر بیان کرد تا روشن شود،آیا نه تنها حضرت علی بلکه یک فرد فرومایه اگر از سوی کسی به زنش حمله واهانت شود حاضراست اینگونه اورا توصیف نماید.(نهج البلاغه ترجمه علامه محمد تقی جعفری؛ خطبه ۱۳۴ مشورت عمربن خطاب با ایشان برای رفتن به جنگ روم ص۳۹۹،که فاروق اعظم را تکیه گاه وپناهگاه مسلمین می داند،خطبه ۱۴۶ مشورت خلیفه دوم با علی مرتضی برای رفتن به جنگ ایرانیان، که اورا رشته ی تسبیح وقطب ومحور می داند،ص۴۲۱، در کلام ۲۲۸ ص۷۶۶ در باره عمر فاروق می گوید:  کجی را راست کرد وبیماری را مداوا نمود ،سنت را به پا داشت ،با پاکدامنی از دنیا رفت ،به نیکی زمامداری نایل گشت واز شرش سبقت گرفت ،اطاعت خدارا به جای آورد وبه حق پرهیزکار بود . آیا کسی که همسر شخص را آن هم فاطمه  دختر پیامبر ومادر حسنین را کشته باشد  ، وشوهرش شخصی مانند حضرت علی که شیر خداست ممکن است با این جملات از او تعریف کند؟ خودتان قضاوت کنید.
مریم از یک نسبت عیسی عزیز
ازسه نسبت حضرت زهرا عزیز
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Dec, 17:57


درگذشت استاد نامدار و پژوهشگر و نویسنده برجسته ماموستا محمد شلماشی، سبب تٲلم فراوان روحی ام شد. ماموستایی از دیار علمای آلان سردشت و از سلاله خوبانِ و پرورده حجره های پرافتخار کردستان که دهها کتاب ماندگار و باقیات الصالحات را از خود یادگار گذاشت. خداوند روح زلالش را در جنات فردوس سکونت دهاد.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Dec, 13:05


جنگ سوریه را به جنگ شيعه وسنی تبدیل نکنید
امروز هر انسان مسلمانی که دلسوز اسلام ومسلمانان باشد ازاین وضعیت آشفته جهان اسلام نگران وآشفته است .کشتار فلسطینیان از سوی جلاد قرن وهمچنین مسلمانان لبنان ودرگیری های داخلی یمن واخیرا درگیری های سوریه موجب تلفات انسانی وآواره شدن کردها ودیگران شده است.
آنچه که در رسانه ها وفضای مجازی مشاهده می شود بسیاری از تندروها وبا حمایت روسیه جنایتکار در صدد تبدیل مبارزات مردم سوریه به جنگ مذهبی دربین برادران شيعه وسنی هستند که اگر خدای نخواسته چنین اتفاقی بیفتد بدون شک به نفع ابرقدرت های جنایتکار وروشن شدن آتش برادر کشی ورفتن دود آن به چشم همه ی مسلمانان وذی نفع شدن اسرائیل غاصب ودشمنان اسلام است.
امید است همه ی عالمان وروشنفکران در جهان اسلام دراین موقعیت خطیر با تمام وجود احساس مسئولیت نموده و حفظ وحدت اسلامی ودوری از تنازع وتناحر وتفرقه را مدنظر قرار داده تا بیش ازاین وحدت مسلمین دچاروهن وسستی نشود وهمه ی توان وقدرت بر هم افزایی ودوری از فرقه گرایی به کار گرفته شود .زیرا مهمترین دشمن مسلمانان حکومت های استبدادی  ومستبدان  هستند که امروز جوامع اسلامی را دچار چنین وضعیت اسفناکی نموده اند .امروز پیکر نحیف وضعیف جهان اسلام قدرت تحمل جنگ وجدال مذهبی ورویارویی وبرادرکشی را به سبب تحریک دشمنان ومعاندان ندارند.
لذا می طلبد هر فرد وگروهی که دشمن استبداد واستعمار وطرفدار عزت اسلام ومسلمین است دراین برهه ی دشوار وخطرناک آب به آسیاب شیطان ودشمنان نریزد وتلاش کنند تا عظمت اسلام وسربلندی مسلمین وآزادی ورهایی از چنگال جهان خواران سرلوحه ی زندگی همه ی مسلمانان باشد وبا بروز تعصبات شرک آمیز  ودشمن شادکن زمینه را برای تسلط بیشتر دشمنان اسلام فراهم نکنند . خداوند حافظ دین خودش است ودین خداوند از مذهب گرایی تنگ نظرانه ی متحجرانه که خلاف تسامح وتساهل دینی است وبرخلاف توحید وشیوه ی اهل بیت وصحابه می باشد لازم است بیشتر مورد اهتمام قرار گیرد .زیرا عزت از آن خداو پیامبر ومسلمانان است  ومتعصبان وفرقه گرایان ومنافقان تنها در پی ارضای خواسته های دنیوی ومطامع فردی وشاد شدن به مرام حزب ودسته ی خود می باشند.
جلال جلالی‌زاده
@ drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

04 Dec, 09:52


khabaronline.ir/xmWNZ

کانال دکتر جلال جلالی زاده

04 Dec, 07:48


🌐 واکنش مولانا عبدالحمید به تصویب قانون عفاف و حجاب؛
🔷 اساسا قوانین مجازات‌محور در حوزه فرهنگ، کارآمد نیستند


سنی‌آنلاین| شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به تصویب لایحه قانون جدید عفاف و حجاب، نسبت به تبعات ابلاغ و اجرای این قانون برای جامعه و کشور هشدار دادند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کردند: «در شرایطی‌که مردم از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و نسل جوان با چالش دین‌گریزی و یاس و ناامیدی مواجه است، ابلاغ قانون جدید عفاف و حجاب شرایط بحرانی جامعه را تشدید و مشکلات جبران‌ناپذیری به کشور تحمیل خواهد کرد.»

مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان ساختند: «هرچند اساسا قوانین مجازات‌محور در حوزه فرهنگ، کارآمد نیستند.»

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

کانال دکتر جلال جلالی زاده

03 Dec, 16:26


زن ها تاج سر مردانند.
هرگونه تحمیل عقیده وپوشش بر آنان ،اهانت وتوهین به کرامت انسانی است، در اسلام وقتی که اصل دین اجباری نیست چگونه می توان یکی از احکام فرعی را که بیشتر یک مسأله ی فرهنگی ومربوط به آداب ورسوم ملت هاست تحت عنوان حجاب برزنان تحمیل کرد .به ویژه چادر مشکی که هیچ اصل واساسی در نصوص دینی ندارد .ادله استنباط ما قرآن وسنت واجماع صحابه است .اگر موافقان قانون حجاب یک مورد توبیخ یا جریمه را دراین باره حتی در زمان خلافت حضرت علی اثبات کردند .امروز هم می توانند چنین ادعایی داشته باشند.واز همه خنده دارتر تعیین جریمه وجبران کسری بودجه کشور با جریمه کردن زنان است که جریمه تخلفات رانندگی را تداعی می کند،در حالی که هیچ قاعده ی فقهی وجود ندارد که حکومت حق تحمیل و دخالت در تعیین پوشش مردم وشهروندان را داشته باشد. واز سوی دیگر باب مهاجرت وپناهندگی سیاسی را برای خیلی از خانواده ها تحت عنوان فشار ومحدودیت بر زنان وخانواده ها می گشاید. از سوی دیگر با توجه به نفوذ جاسوسان اسرائیل وضربه به دانشمندان اتمی ،هیچ بعید نیست که چنین نقشه هایی سرنخی از آن سوی مرزها چه آگاهانه ویا جاهلانه داشته باشد .تا با تحریک مردم به نظام ضربه بزند.همانگونه که یهودیانی مانند کعب الاحبار با جعل احادیث ونفوذ در میان مسلمانان بدترین ضربه هارا به مسلمانان زد.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

03 Dec, 09:12


: جزئیات قانون جنجالی حجاب که توسط مجلس تصویب شده است:

▫️قانونی که پزشکیان حاضر نشد آن را ابلاغ کند اما قالیباف گفت در ۲۳ آذر ابلاغ خواهم کرد.

🔻هرکس به افرادی که امر به معروف می کنند، پرخاش کند،  ۸ تا ۱۸ میلیون جریمه باید بپردازد.


🔻 اگر بی حجاب، خارجی باشد، گذرنامه او توقیف و با تشخیص قاضی، از کشور اخراج می شود.

🔻هر زنی در خیابان یا فضای مجازی، روسری یا شال و امثال آنها بر سر نداشته باشد ، ۲ میلیون تا ۸ میلیون باید پول بدهد؛ اگر بازهم تکرار کند، ۱۸ تا ۳۶ میلیون باید بدهد؛ دو سال هم ممنوع الخروج می شود.

🔻 رانندگان اسنپ و تپسی باید گزارش بی حجابی مسافرشان را به پلیس بدهند تا جریمه نشوند.

🔻 اگر مسئولان محوطه شهرک ها یا مجتمع ها تصاویر دوربین های خود را جهت شناسایی بی حجاب ها به پلیس ندهند یا فیلم دوربین ها را پاک کنند، به جزای نقدی ۱۸ تا ۳۶ میلیون تومان محکوم می شوند.

🔻اگر در خیابان یا فضای مجازی لباسی بپوشید که پایین تر از گردن، بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دست ها دیده شود، دفعه سوم به ۸ میلیون تومان و دفعات بعد ۱۸ میلیون باید به عنوان جریمه بپردازید.

🔻جریمه بی حجابی را ندهید، نه مجوز خروج از کشور را خواهید داشت، نه گذرنامه برای شما صادر می شود و نه صدور گواهینامه و شماره گذاری و تعویض پلاک

🔻هر مرد بدپوشش در خیابان ها یا فضای مجازی، باید ۸ میلیون تومان جریمه بدهد، تکرار هم بکند، تا ۱۸ میلیون باید بدهد./انتخاب


۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی»

🔷طبق ماده ۵۰ قانون عفاف و حجاب، زنانی که در انظار عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کنند در مرتبه اول حدود ۵ میلیون تومان و در مراتب بعدی حدود ۱۶۵ میلیون تومان جریمه می شوند.

🔹جزای نقدی درجه شش، ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون تومان است و رقم جریمه درجه ۵، ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان است.

🆔 @shahremaa

کانال دکتر جلال جلالی زاده

02 Dec, 18:04


https://www.namehnews.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%84-%D9%86%DB%8C%D9%88%D8%B2-66/736176-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B4%D9%88%D8%AF

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 19:57


@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 16:40


یادی از گذشته

افتتاحیه دومین کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
اسفند سال ۱۳۹۵ - سالن هتل اسپیناس پالاس

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 16:40


یادی از گذشته

افتتاحیه سومین‌ کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
شهریور سال ۱۳۹۶

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 16:40


یادی از گذشته

افتتاحیه چهارمین‌ کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
آبان سال ۱۳۹۷ سالن مرکز همایش‌های رازی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 16:40


یادی از گذشته

افتتاحیه نخستین کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
مرداد سال ۱۳۹۴ - سالن اجلاس سران

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 06:39


یادی از گذشته

افتتاحیه نخستین کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
مرداد سال ۱۳۹۴ - سالن اجلاس سران

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 06:39


یادی از گذشته

افتتاحیه سومین‌ کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
شهریور سال ۱۳۹۶

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Dec, 06:39


یادی از گذشته

افتتاحیه دومین کنگره سراسری حرب اتحاد ملت ایران اسلامی
اسفند سال ۱۳۹۵ - سالن هتل اسپیناس پالاس

کانال دکتر جلال جلالی زاده

30 Nov, 17:35


برادر ارجمند جناب آقای مهندس کورش قادری
انتخاب شایسته ی جنابعالی به عنوان عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان د رکنگره ی آن حزب را تبریک گفته .از خداوندمتعال‌ موفقیت شما را در تلاش های مستمر وپیگیر برای تحقق آرمان های اصلاح طلبان وآزادی خواهان در راستای احقاق حقوق ملت وبرآورده شدن مطالبات مردم درهمه ی مراحل زندگی خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

29 Nov, 14:10


آقای جمهوری اسلامی!!!
استان کردستان هم جزء ایران است

من قبلا اینگونه بودم برای بعضی از مقولات مانند انقلاب و...غصه می خوردم ، اما از آنجایی که هر روز جز دروغ ،خلف وعده وشعار از سوی مسئولان وکاندیداهای ریاست جمهوری چیزی نمی بینم .تنها دلم برای اسلام می سوزد که به قول علامه طباطبایی اولین شهید انقلاب،اسلام بود .واقعا چه حرف درست وراستی گفته است. اسلام در ذات خودش نه دروغگوست ونه ر یاکار ونه دارای هیچ رذیلتی است ،علمداران اسلامند که به خاطر خوبی اسلام از آن سوءاستفاده می کنند. اگر ماصادقانه رفتار واعتماد می کنیم قطعا نظر به آموزه های اسلامی افرادی که تحت لوای اسلام وسوء استفاده از اعتماد مردم به مقام وقدرت می رسند .گناهش متوجه ما نیست بلکه وبالش بر گردن قاریان متون دینی است .که جز بدنامی وبدگویی از سوی مردم نسبت به آنان چیزی برایشان نخواهند ماند.
مطلب دوم آقای جمهوری اسلامی قبل از آمدن شما ،سنندج عظمتی داشت ،مرکز علم وفرهنگ بود .مسجد دارالاحسانش صد سال قبل حداقل صد طلبه را پرورش می داد .اما امروز با حجره های خشک وخالی رو به روست. سنندج شهر مردوخ ها ،مفتی زاده ها‌، پرتوماها ، جلالی زاده ها، شبلی ها ونمکی هاست .اما متأسفانه هیچ توجهی به تاریخ وهویت وارزش های این شهر تاریخی نمی شود .در زمان رژیم گذشته که به آن طاغوتی وظالم گفته می شود ،سنندج ابهت وعظمتی داشت .عالمانش مرجع حل مشکلات وفیصل دهنده ی معضلات بودند ونه آقا بالا سری داشتند ونه کسی خودرا رئیس و آمر وناهی آنان می دانست .بسیاری از فرهیختگانش در مقامات لشکری وکشوری از نفوذ زیادی برخورداربودند. حد اقل ماهی یک بار شاه ،شیخ الاسلام کردستان را به حضور می پذیرفت واز مشکلات کردستان ومطالبات آنان از او می پرسید .سالار اعظم نماینده سنندج حتی حاضر نشد در سفر شاه به کردستان اورا همراهی کند .اما امروزدریغ از یک فرماندار ازاین شهر نخبه پرور .علتش چیست؟ دلیلش چیست ؟ من نمی دانم چگونه سمنان شانزده سال زمام جمهوری را در دست می گیرد وعامل این همه بدبختی می شود .اما کردستان نمی تواند شهر خودش را اداره کند؟ چند نفر بومی در استانداری کردستان شاغلند؟
من مخالف حضور کوردهای کرماشان و آذربایجان غربی در کوردستان نیستم .اما انتقاد من این است چرا کوردهای آذربایجان غربی نباید درارومیه به کار گرفته شوند؟ چرا صد نفر عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان از آذربایجان غربی هستند اما به آنان اجازه ی استخدام در دانشگاه ارومیه داده نمی شود؟ چرا به کوردهای اهل سنت کرمانشاه اجازه جذب در ادارات کرمانشاه داده نمی شود وآنان را به کردستان گسیل می نمایند؟ آیا فشار وارده برآنان است که مجبور به آمدن به کردستان می شوند؟ متأسفانه به اهل سنت اجازه داده نمی شود که در شهرهای شيعه نشین مسئول شوند وکوردهای این دواستان هیچ ملجأ ومأوایی جز سنندج ندارند.
حال که جمهوری اسلامی با یک چشم به همه ی ساکنان استان اعم از شيعه و سنی می نگرد ودر استانداری به آنان اعتماد نکرد .منصفانه نیست پس از نیم قرن از حکومتش به این مردم به به چشم نامحرم نگاه کند وبه آنان اعتماد نکند .اگر مردم امروزاعتراض خود نسبت به ظلم وتبعیض را بر زبان نیاورند اما تاریخ همه ی این مسائل را به دقت ثبت وضبط خواهد کرد.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

29 Nov, 13:08


در کردستان شاهد شکل گیری دولت سوم احمدی نژاد هستیم.
فعالین ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در کردستان امروز در نشستی بە تحلیل و بررسی شرایط استان کردستان بعد از سرکار آمدن استاندار جدید و انتصابات صورت گرفتە پرداختند. در این جلسه ضمن انتقاد شدید به رویکرد استاندار و مدیران انتخاب شدە فعالین ستاد به شکل گیری دولت سوم احمدی نژاد در استان، آن هم در دولت پزشکیان هشدار دادند.

در این جلسه  دکتر غریب سجادی  رئیس ستاد پزشکیان در کردستان گفتند:

🔹از آبروی خود برای پیروزی پزشکیان در انتخابات مایە گذاشتیم

🔹شاهد حضور دوبارە مدیرانی در کردستان هستیم کە اعتقادی بە رویکرد و گفتمان رئیس جمهور ندارند

🔹از نوع تعامل دولت و شخص استاندار با ستاد انتقاد داریم
بی‌توجهی بە خواست مردم  بی اعتبار کردن انتخابات است

🔹مطالبە ما تصاحب پست‌های مدیریتی نیست، بلکە خواستار تغییرات کلی و اساسی در رویکردها هستیم

🔹کسانی کە آنچە در توان داشتند برای شکست پزشکیان بەکار گرفتند امروز در صف گرفتن پست هستند

🔹هر کس خلاف منافع مردم حرکت کند با همە توان در برابر او خواهیم ایستاد

🔹باید توضیح دادە شود بر چە اساسی بە امتحان پس دادەهای گذشتە کە کارنامە موفقی نداشتەاند دوبارە اعتماد شدە است.
برای اطلاع از جزئیات این نشست به کانال تلگرامی زیر مراجعە نمائید

https://t.me/zagrospress
🔹@khbare24

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Nov, 17:40


🔹چند تصمیم ستاد پزشکیان در نشست روز پنجشنبه

اعضای مجمع عمومی ستاد پزشکیان در کردستان در نشست روز پنج شنبه با ادبیات فاخر و مودبانه، اما انتقادی و خشم آلود، به روند تغییرات مدیریتی و‌ گفتمانی در کردستان اعتراض کردند، اما گفتند موفقیت استاندار، موفقیت ماست و شکست او شکست ما تلقی می‌شود.
ستاد به این نتیجه رسید که باب گفت‌وگو با استاندار را نخواهد بست، اما از مطالبات خود به عنوان جریان پیروز انتخابات دست نخواهد کشید. بر این اساس تصمیم‌ گرفت برای نیل‌به اهداف خود،نخست نامه‌ای با شرح نارضایتی‌ها و‌ خشمهای نهفته بخاطر در پیش گرفتن مسیر نادرست تغییر را به تهران و شخص رئیس جمهور گزارش کند. در صورتی به نتیجه نرسید، بیانیه تشکیلاتی منتشر خواهد کرد و در مرحله سوم در تهران تجمع اعتراضی برگزار می‌کند. تاریخ نشست بعدی این ستاد اعلام نشده است.
گفتنی است تا کنون علاوه بر استاندار، پنج انتصاب مهم شامل دو فرماندار، دو‌ معاون استاندار، مدیرکل حوزه و مشاور استاندار منصوب شده که هیج‌ کدام گزینه ستاد پزشکیان نیست، بلکه تنها محمد ملک معاون توسعه منابع انسانی از چهره‌های اصلاح‌طلب کردستانی است که در ستاد تهران پزشکیان فعالیت داشته است.
تغییر در کردستان اکنون در گردنه‌ای‌ شیب‌دار و با صخره‌ای سخت روبرو شده، اما استاندار کردستان امیدوار است در طول مسیر، هماهنگی بیشتری برای عبور ایحاد شود.
#سیروان_رسانه_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Nov, 12:59


🔹آغاز نشست ستاد پزشکیان در کردستان با سخنان انتقادی دکتر غریب سجادی رئیس ستاد استان به روند تغییرات مدیریتی و گفتمانی در کردستان

#سیروان
@sirwan_weekly

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Nov, 05:47


🔹روز جهانی معلولین و نامه‌ای به رئیس جمهور

✍🏻 ایرج گیلاسی

محضر ریاست محترم جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان

با سلام

۱. افزایش ۲۰ درصدی یا 40 درصدی مستمری:
دولت شما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تنها افزایش ۲۰ درصدی مستمری را پیشنهاد داده است؛ یعنی مستمری یک فرد دارای معلولیت از یک میلیون تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یا 1400می‌رسد. این رقم در شرایطی که نرخ تورم سرسام‌آور است و حداقل هزینه‌های زندگی چند برابر این مقدار است، چگونه می‌تواند عدالت یا رفع نابرابری را تضمین کند؟ آیا این رقم حتی با حداقل معیارهای بند «ث» ماده ۳۱ برنامه هفتم توسعه همخوانی دارد؟

۲. تعطیلی عملی ماده ۲۷:
دولت شما نه تنها برنامه‌ای برای اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان ندارد، بلکه با پیشنهاد «جز ۲ بند پ تبصره ۱۲» در لایحه بودجه ۱۴۰۴ عملاً تلاش کرده این ماده قانونی را به حاشیه براند و آن را به ابزاری سلیقه‌ای تبدیل کند. این رویکرد، بی‌اعتنایی به حقوق قانونی میلیون‌ها فرد دارای معلولیت است.

۳. عدم اجرای مصوبه کمک هزینه معیشتی، معوقات مابه‌التفاوت افزایش تامین لوازم بهداشتی و حق پرستاری:
مابه‌التفاوت ۶ ماهه حق پرستاری افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و کمک هزینه تامین لوازم بهداشتی به مدت ۷ ماه و عدم اجرای مصوبه کمک هزینه بهداشتی به مدت ۹ ماه به تعویق افتاده است. آیا این بی‌توجهی به ابتدایی‌ترین نیازهای معلولان، نشان‌دهنده عدالت مورد ادعای شماست؟

۴. فشار مالی به مظلوم‌ترین معلولان:
در حالی که هزینه‌های زندگی سر به فلک کشیده است، دولت شهریه و اجاره‌بهای مراکز نگهداری را بر دوش معلولانی تحمیل کرده که از حمایت‌های خانوادگی بی‌بهره‌اند و در آسایشگاه‌ها زندگی می‌کنند. آیا این رفتار، چیزی جز انتقال فشارهای مالی به آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه است؟

۵. وعده‌های فراموش‌شده در مانیفست رئیس‌جمهور:
آقای ربیعی، دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور منتخب، در مانیفست انتخاباتی خود صریحاً به تعهد دولت برای تحقق عدالت، اجرای قوانین حمایت از حقوق معلولان، و رفع موانع مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت اشاره کرد. ایشان وعده دادند که "هیچ‌کس به دلیل معلولیت خود احساس محدودیت نکند" و تاکید کردند که حقوق افراد دارای معلولیت بخشی از حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی است.

🔻اما امروز می‌بینیم که نه تنها موانع برطرف نشده، بلکه دولت چهاردهم با لایحه بودجه خود، عملاً فاصله‌ای عمیق میان وعده‌ها و عمل ایجاد کرده است. شعارهای عدالت‌محور کجاست؟ برنامه‌های حمایت از معلولان چه شدند؟ آیا فشار بر معلولان برای تأمین هزینه‌های اولیه زندگی و معوق ماندن حقوقشان، همان برنامه برای "ایران عادلانه‌تر و فراگیرتر" است؟

خواهشاً به داد معلولین برسید جناب پزشکیان
روز جهانی معلولین دل معلولین را شاد کنید
با احترام

#سیروان

@sirwan_weekly

کانال دکتر جلال جلالی زاده

27 Nov, 19:54


ســـروودی کـــــوردی

من کوردێکی به دینم
نەوەی سەلاحەددینم

@Madrese_Ashab

کانال دکتر جلال جلالی زاده

27 Nov, 18:33


💢انتصاب استاندار جدید ، مطالبات اهل سنت و فرارسیدن روز مبادا برای تحول بزرگ دولت پزشکیان در استان کرمانشاه

یحیی سهرابی

▪️بالاخره پس از جدال و کش و قوس های بسیار بین دولت، مسئولان ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان، اصلاح طلبان حامی پزشکیان و اعضای مجمع نمایندگان استان، منوچهر حبیبی ازسوی هیأت دولت به عنوان استاندار کرمانشاه معرفی شد.حبیبی که از نیروهای وزارت کشور محسوب می شود و در سمت معاونت های سیاسی، اقتصادی و عمرانی استانداری های قزوین و کهکیلویه و بویراحمد خدمت نموده، نیرویی باتجربه محسوب می شود که سلسله مراتب اداری وزارت کشور را  به صورت منطقی طی کرده و به خوبی با چم و خم امور استانداری ها آشنایی کامل دارد.

▪️این کارنامه سیاسی و مدیریتی، به نظر برای اداره استان کرمانشاه با تنوعات سیاسی، قومی و مذهبی، شرایط خاص مرزی و امنیتی اش و البته عقب ماندگی های اقتصادی و زیرساختی و نرخ بالای فلاکت که از مجموع تورم و بیکاری حاصل می شود، مناسب باشد؛ اما بایستی در میدان عمل و امور اجرایی چنین مدیریتی را نظاره کرد که عیار واقعی آن عیان گردد.

▪️از سویی دولت «وفاق ملی» پزشکیان در صد روز حکمرانی، کارنامه درخشان و بی سابقه ای در میدان دادن به نیروهای اهل سنت در سراسر کشور و پست های کلیدی از خود برجای گذاشته و از جانب دیگر استان کرمانشاه و استانداری اش سابقه و یدطولایی در محروم ساختن نیروهای اهل سنت از مدیریت های عالی استان دارد و حال روز مبادا فرارسیده که دولت وفاق پزشکیان، همانند صد روز درخشان و متفاوتش تابوهای تبعیض، حذف، ندیدن و نادیده انگاری اهل سنت را در استان کرمانشاه بشکند و طرح نوی دراندازد که در تاریخ ایران زمین بماند و ماندگار شود.

▪️اهل سنت کرمانشاه به واسطه ی انحصارطلبی باندهای قدرت، سالهاست از حضور در ساختمان استانداری، معاونت های کلیدی، ادارات کل و حتی کارشناسان استانداری محروم مانده و مجال نداده اند نیروهای اهل سنت عرض اندام کنند. اما امروز رئیس جمهور با شعار «صدای بیصدایان شدن» طی سه ماه مدیریت، تجربه ای امیدبخش برجای گذاشته که می تواند برای استان کرمانشاه نیز راهگشا باشد و فضایی فراهم سازد این دوره نیروهای درنطفه خفه شده اهل سنت مشارکت داده شوند و در مدیریت های سیاسی، عمرانی، اقتصادی و فرهنگی از دانش، تخصص و تجربه آنان بهره برداری شود.

▪️اگر مجالی فراهم نشد استاندار از میان اهل سنت منصوب شود، چرا در معاونت های استانداری بکار گیری نشوند؟ چرا در ادارات کل به دانش، تعهد و تخصص آنان اعتماد نشود؟ چرا نباید نیروهای اهل سنت در استان کرمانشاه، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل نوسازی مدارس، جهادکشاورزی، منابع طبیعی و میراث فرهنگی و گردشگری، روابط عمومی ها، خبرگزاری ها و..... شوند؟ اینها مطالبات برحقی هستند که فعالان سیاسی و مدنی اهل سنت در استان کرمانشاه سالهاست برای آن تلاش و کنش گری می کنند به شکلی که  امروز نتایج آن تلاشها و فعالیت ها در حاکمیت گوش شنوا پیدا کرده و با اعتمادی بی سابقه حاضر شدند عبدالکریم حسین زاده را معاون رییس جمهور کنند و کلید استانداری های کوردستان و سیستان و بلوچستان  را به آنها بسپارند.

▪️امید است دولت پزشکیان این بار در استان کرمانشاه به تمام معنا گفتمان «وفاق ملی» را به عرصه زندگی واقعی بیاورد و به تمام نیروهای اهل سنت، زنان و اهل حق اعتماد کند و الگویی از مشارکت سیاسی و همزیستی مسالمت آمیز برای حال و نسل های آینده از خود برجای گذارد.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Nov, 19:25


چن ساڵێ چێوەڵ، جەبارۆ زوانی هۆرامیۆ پێسەمە وات، ئیسەیچ پێسە ماچو، هەر ئانەیە ماچوۆ

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Nov, 13:51


‍ .
انتقادهای صریح دکتر جلال جلالی‌زاده

(نویسنده، مترجم، استاد دانشگاه تهران، نماینده سابق سنندج و مریوان)

#انستیتو_زانست_زاگروس در سال ۱۴۰۰ از سوی نخبگان و هنرمندان در جهت حفظ، اعتلا و تدریس زبان مادری و اعتلا و ارتقای هنر کوردی تاسیس شد و تاکنون بدون هیچ امکاناتی توانسته است ۳۲ پروژه فرهنگی در سطح ملی و فراملی انجام دهد. این انستیتو شامل چند دپارتمان تخصصی است کە اخیرا دپارتمان داستان و چیروک آن  در اقدامی تحسین‌برانگیز توانسته‌است
دو مجموعه داستان بە قلم نویسندگان کورد تهران تحت عنوان «ئاگرپا و تە‌قەێ ساێرەکان» برای نخستین بار منتشر نماید.
آیین رونمایی از این دو اثر  در روز ۱۹ مهر ماە ۱۴۰۳ در تهران با استقبال نخبگان سیاسی، فرهنگی و هنری کشور برگزار شد متن و کلیپ ذیل مختصری از سخنرانی دکتر جلالی‌زاده از زعمای جبهه اصلاحات در باب فعالیت انستیتو زانست زاگروس است:
‍ ‍ ‍ ‍
اگر هدف ما معرفی فرهنگ و تمدن #ملت_کورد است، حمایت از حرکت‌های اصیل از جمله#انستیتو_زانست_زاگروس از وظایف است.

در #ایران صدها موسسه مجوز و بودجه دارند اما با کمترین فایده و خدمت.

ماندگاری #زبان_و_فرهنگ_کوردی علیرغم تمام ناملایمات به مدد غنا و ریشه‌ دیرینه‌ آن.

#اخذ_مجوز موسسه‌ای برای فعالیت سالم فرهنگی پس از دو دهه، منصفانه نیست.




#کرماشان_کرمانشاە
#لوڕستان_لرستان
#ئیلام_ایلام
#پاڵەوانی_پهلویان
#کوردی_گورانی
#کوردی_هه‌ورامی
#کوردی_فه‌یلی_پەڵەئی
#کوردی_له‌کی
#کوردی_کەڵهڕی
#کوردی_زه‌نگنه

#دپارتمان_داستان_چیروک
#انستیتو_زانست_زاگرس
@zanist2021

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Nov, 10:27


🔺سرشماری عراق؛ کردستان شهری و متجدد در برابر "عربستان" روستایی و محافظه کار!

1⃣نتایج ابتدایی نخستین سرشماری جمعیتی عراق پس از بیش از سه دهه حاوی دادەها و دلالت های قابل تاملی است.
کل جمعیت عراق بالای 45 میلیون نفر است، یعنی اندکی بیش از نصف جمعیت ایران.
این نسبت بیانگر نرخ رشد بیشتر جمعیت همسایەی غربی از ایران است.
در طول سال های نیمەی دوم قرن بیستم که دو کشور دارای شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نسبتا مشابه بودند، همواره جمعیت عراق اندکی بیش از ثلث جمعیت ایران بود.
2⃣جمعیت اقلیم کردستان 6300000 نفر اعلام شده، حدود 14 درصد جمعیت عراق.
این آرقام بیانگر کم تر بودن آهنگ رشد جمعیت اقلیم در برابر استان های دیگر عراق است.
البته این آمار شامل کردهای استان های کرکوک، موصل و دیاله نمی شود که خارج از اقلیم کردستان قرار دارند.
احتمالا با احتساب آنها، جمعیت کردهای عراق هشت میلیون نفر است، که 18 درصد جمعیت عراق را در بر می گیرد.
در گذشته معمولا جمعیت کردها بین 20 تا 25 درصد جمعیت عراق برآورد می شد.
3⃣ کاهش نسبی آهنگ رشد جمعیت کردستان نسبت به عراق، مرهون تحولات جامعه شناختی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عدیدەای است.
شهری شدن فزاینده و رفاه اقتصادی نسبی در پرتو ثبات سیاسی بیشتر اقلیم کردستان برونداد جمعیت شناختی تحولات مذکور به شمار می رود.
4⃣ شاهد مدعای بالا تفاوت نرخ شهرنشینی در کردستان و عراق و نیز اندازەی متوسط خانوار است.
در حالیکه 84 درصد جمعیت کردستان در شهرها ساکنند، این رقم در تمام عراق به 70 درصد تنزل می یابد.
همچنین اندازەی خانوار در عراق 5/3 و در کردستان 4/6 است.
این بدین معناست که خانوادەهای کرد به طور متوسط یک بچه کمتر از خانواده های عرب دارند.
این تفاوت ها که مبین رشد سریع تر اندازەی طبقەی متوسط و رواج هنجارها و عادت وارەهای آن در اقلیم کردستان است، بی سابقه و خلاف عادت است.
به صورت تاریخی همواره تصور می شد که کردها در چهار کشور ایران، ترکیه، عراق و سوریه جزو بخش های عمدتا روستانشین و کمتر توسعه یافتەی کشورند.
داده های مذکور اما ناقض این تصور و بیانگر شهری تر بودن کردها در عراق نسبت به عرب هاست.
5⃣ غیر از موارد پیشگفته، نتایج ابتدایی این سرشماری مبین برخی تحولات دموگرافیک است که می تواند پیامدهایی ژئوپولتیک داشته باشد.
کاهش وزن جمعیتی کردها در عراق و تداوم روند آن می تواند به کاهش وزانت  سیاسی و ژئوپولینک به ویژه در استان های مورد مناقشه منجر شود.
غیر از آن، مطابق یک قاعدەی کلی همیشە روند مهاجرت از مناطق فقیر و کمتر توسعه یافته به سمت مناطق برخوردارتر و باثبات تر است.
هم اکنون نرخ مهاجرت از مرکز و جنوب عراق به سمت اقلیم کردستان بالاست.
تداوم این روند در صورت فراهم نکردن تمهیدات و مکانیسم های ضروری می تواند به زیان ترکیب جمعیت شناختی اقلیم تمام شود.
6⃣در رابطه با ایران هم این موضوع به نحوی دیگر می تواند صادق باشد.
رکود جمعیتی ایران در صورت ادامه و ورود به سیاهچالەی جمعیتی در شرایطی که همسایگان در دورەی گشایش جمعیتی هستند، می تواند مسبب از بین رفتن مزیت های آن در توسعه و تولید اقتصادی شود.
عراق با این مختصات جمعیتی در صورت برخورداری از ثبات سیاسی و دارا بودن یک برنامەی توسعەی منظم و متکی بر صادرات نفت و گاز، در میان مدت در عداد کشورهای ثروتمند خلیج فارس در می آید.
مضاف بر این که داشتن نیروی کار ارزان و جمعیت انبوه بومی و متخصصان تحصیل کرده می تواند به معنای قرار گرفتن در موقعیت کرەی جنوبی و چین به ترتیب طی دهه های شصت و هشتاد میلادی باشد.
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Nov, 17:47


آیا جامعه ی ما جامعه ی عادلی است؟
عدالت آرزو وخواست همه ى افراد ،جوامع وملت ها بوده است.عادل بودن یک ویژگی است که هرکسی متصف بودن به آن را برای خود ارزش می داند .خدای اسلام عادل است وهمه ی پیامبران برای اجرای عدالت آمده اند .عادل بودن خلفایی مانند عمرفاروق وعمربن عبدالعزیز به عنوان یک افتخار وامتیاز برای آنان محسوب می شود.زیرا روح کلی حاکم بر همه ی احکام اسلام حمایت از عدل وداد ومبارزه با ظلم وفساد است وآیات واحادیث این ادعارا تایید می کنند.
الفاظی مانند عدالت ،اعتدال وتعادل از کلمات ارزشمند ومهم در مباحث کلامی وفقهی است .عدل یعنی هر چیزی را در جای خود نهادن است .یعنی باید جایگاه انسان در جامعه آنگونه که لازم است مراعات شود.وهمه ی امکانات لازم برای رشد وتوسعه ی نیروها وپتانسیل های او به کار گرفته شود. اولا جامعه مهربان باشد، قرآنی باشد ، خواسته های انسانی برآورده شده باشد واز حیث آزادی اندیشه وبیان محدود نباشد .وجلو رشد واستعدادش گرفته نشود .
یکی از ویژگی های انسان حق انتخاب وآزادی اندیشه است که معیار ومبنای اعتلای فکر ورشد وکمال انسانی است.اگر در جامعه ای جلو انتخاب وامکان اندیشه انسان گرفته شود قطعا آن جامعه عادل نیست .وقتی که به سبب تعصبات مذهبی،حزبی ونژادی جلو آزادی اندیشه گرفته می شود ویا به سبب وضع قانون ویا فشار نظامی وقوه قهریه ویا محدودیت های مالی امکان اندیشه از افراد سلب می شود ،نمی توان آن جامعه را عادل دانست.چون هرگونه تحمیل اراده ای ویا محروم کردن فرد وجمع از ادامه تحصیل ویا صدور نشریه ویا تشکیل حزب وسازمان موجب سد تکامل ومانع از بهره وری انسان از حق طبیعی وفطری وخدادادی اوست. بنابراین فراهم کردن همه امکانات برای رشد استعدادهای هر شهروندی وظیفه حکومت است ومحروم کردن برخی ازآنان به سبب دیگر اندیشی وهمکیش نبودن با حاکمان انحراف از سیر طبیعی رشد وکمال انسان می باشد.هرانسانی از لحاظ فطری استعداد آموزش،کار واندیشه را دارد وهرگونه مانعی دراین راه مخالف فطرت وعدالت است وجامعه ای را می توان عادل دانست که برای همه ی شهروندان امکان باسواد شدن ورشد علمی ومالی وآموختن فنون ومهارت های مختلف وجود دارد وهرشهروندی با هرگونه عقیده ومذهب نباید از تحصیل محروم شود واحراز موقعیت های اجتماعی واجرایی وسیاسی تنها براساس شایستگی وصلاحیت باشد وجامعه ی عادل است که مسئولیت اجتماعی درآن گسترش پیدا می کند وهمگان شهامت رقابت ونظارت وانتقاد واعتراض را پیدا می کنند. در یک جامعه ی عادل که رنگ خدایی به خود می گیرد پیوندهای مهر ومحبت مستحکم می شود وزندگی بهتری برای همگان فراهم می شود.ووقتی که جامعه عادل باشد نه خبری از فاصله های طبقاتی وحشتناک به نام اسلام خواهد بود ونه بسیاری از شهروندان سال ها ازحقوق خود محروم خواهند شد.دریک جامعه ی عادل تنها حقوق وقانون حاکم خواهد بود وخبری ازاستبداد فردی نخواهد بود وشورا ودموکراسی جامعه را اداره خواهد کرد.
با توجه به مسائل زیادی که نشانگر عادل بودن یک جامعه هستند با کمال تاسف باید گفت : جامعه ی ما جامعه ی عادلی نیست.
جلال جلالی‌زاده
@ drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Nov, 15:12


انیس کنج تنهایی کتاب است
فروغ صبح دانایی کتاب است

کانال دکتر جلال جلالی زاده

13 Nov, 15:03


محمد علی دستمالی:

🔴 ایلان ماسک و کلینیک ترک بی‌حجابی

https://kurdnameh.ir/?p=3952

https://t.me/kurdnameh2

کانال دکتر جلال جلالی زاده

13 Nov, 05:09


کتێبی یەک لە پەنای خاڵ و سیفری بێ بڕانەوە... 2
نامیلکەیەک لە عەلی شەریعەتی
وەرگێڕان : مامۆستا #هەژار
    

http://telegram.me/joinchat/AAAAAEFe4_l93oC7P5cVfw
چێشتی مجێور کوردستان

کانال دکتر جلال جلالی زاده

12 Nov, 07:32


‏هذه الصورة بعد ساعة من وفاة الشيخ المقرئ محيي الدين الكردي، وهو من كبار قراء دمشق بالقراءات العشر
كان يدّرس ‎القرآن مدة ٧٢ سنة
توفي رحمه الله تعالى عن عمر يناهز مئة ١٠٠ عام
من أقواله: "الحمد لله الذي عُرفنا بالقرآن
ولم نُعْرَفْ بشيء غيره
فماذا رأى حتى يبتسم هذه الابتسامة
رحمه الله تعالى وجزاه عنا وعن المسلمين خير الجزاء 🤲
اللهم نسألك حسن الخاتمة.

https://t.me/drwasfy

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Nov, 18:43


ئۆستاد سوڵتانی ئەدیبی دەوران
مامۆستای کەلام، بەیانی ڕەوان
قسەی جوانت لە شار کرماشان
رۆحمانی پرژان، دڵمانی تەزان
ئەم زوڵمو زۆرە کە کریا لێمان
بە ناو ئیسلامەو، بردی ئیمانمان
خەجاڵەت بار بن، لێپرسراوانمان
وا بە ناو دینەو، زوڵمیان کرد لێمان
تۆ خەفەت مەخوه، ئاکام زاڵمان
بێخ جەهەنەمه، بێ شەکو گۆمان
ساڵهای ساڵە، من ئێژم پێیان
گۆیم بۆ ناگرن، خۆیان و خوایان
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

11 Nov, 18:20


انتقاد دکتر محمدعلی سلطانی از تبعیض وبی عدالتی نسبت به اهل سنت کرماشان
مسجدجامع شافعی کرمانشاه۱۴۰۳/۸/۱۷

https://t.me/Dangihallol
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

10 Nov, 19:12


https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/224959/%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%82-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-

کانال دکتر جلال جلالی زاده

10 Nov, 19:12


💠 وفاق ملی و انتظارات جامعه

✍🏼عبدالحکیم سالارزهی

🔘 «وفاق‌ ملی» تنها تركیب كلیدی، مؤثر و دلنشینی بود كه جناب دكتر مسعود پزشكیان در مراسم تحلیف از آن برای تشكیل كابینه‌اش بهره‌برداری كرد. پس از انتشار لیست وزرا، عده‌ای گفتمان «وفاق ملی» را به دلیل عدم حضور اقوام و مذاهب در كابینۀ دولت، به «وفاق جناحی» تعبیر کردند. در این میان، عدم حضور اهل‌سنت در كابینۀ دولت، خبرساز شد؛ زیرا اهل‌سنت نقش سرنوشت‌سازی را در پیروزی دكتر پزشكیان ایفا كرده بود. رئیس دولت چهاردهم در كارزار انتخاباتی‌اش با این جمله كه: «شعار نمی‌دهم، عمل می‌كنم» توانست توجه گستردۀ اقوام، مذاهب و گرایش‌های میانه‌رو و معتدل جامعه را جلب كند.
🔘 پس از پیروزی دكتر پزشكیان در انتخابات، برخی انتظار داشتند رئیس‌جمهور باید جسارت بیشتری به خرج می‌داد و در نخستین اقداماتش به گفتمان «وفاق ملی» تحقق می‌بخشید. برخی دیگر بر این باور بودند كه باید به رئیس‌جمهور فرصت داد زیرا ایشان قادر است با درایت و «نگاه ملی» از ظرفیت نُخبگان به نحو شایسته استفاده نماید. بنابراین، بهره‌گیری از ظرفیت‌ نیروی‌های متخصص و اثرگذار، فارغ از هر نوع ملاک مذهبی، عقیدتی و نژادی، زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار می‌شود و به بدبینی‌های دیرینه پایان می‌بخشد.
🔘 قابل یادآوری است، در عصر نورانی نبوت حضرت محمد صلی‌الله علیه و سلم، سلمان فارسی با تبار ایرانی در مقام «مشاور ارشد» قرار می‌گیرد و هنگام محاصرۀ شهر مدینه، بنا بر مشورت سلمان رضی‌الله عنه، خندق‌هایی در مناطق آسیب‌پذیر شهر حفر می‌شود. پیامبر فرمودند: «سلمان از ما اهل‌بیت است». بلال حبشی رضی‌الله عنه غلام آزاد شده، در مقام مؤذن اسلام قرار می‌گیرد. در جوامع پیشرفته، استفاده از علوم و دانش، مهارت و تجربۀ انسان‌های توانمند و متعهد، نوعی مباهات به شمار می‌رود. به‌طور مثال، خانم ساره امیری وزیر علوم پیشرفته، رئیس سازمان فضایی و نایب‌رئیس مأموریت مریخ امارات متحده عربی با اصالت ایرانی از منطقۀ بلوچستان، برای ایرانیان خوشنامی به ارمغان می‌آورد. این زن بلوچ نیز در زمرۀ 50 دانشمند برتر جوان در سطح بین‌المللی شناخته شده است.
🔘 در ایران اما پس از گذشت بیش از چهار دهه از عمر انقلاب، رئیس دولت چهاردهم توانست در اقدامی بی‌سابقه از ظرفیت‌ اهل‌سنت و اقوام در مناصب معاون و مشاور رئیس‌جمهور و معاون وزیر استفاده كند و با انتصاب استاندارانی بومی از میان اقوام و مذاهب در خوزستان، كردستان و بلوچستان، طلسم و تابوی 45 ساله را بشكند. استمرار روند به‌كارگیری نیروهای متعهد و توانمند، موجب افزایش امید بین اقوام، مذاهب و گرایش‌های مختلف ایرانی می‌شود و به كاهش و رفع تبعیض‌ها و محرومیت‌ها كمک می‌كند.
🔘 پیگیری مجوز ساخت مسجد برای اهل‌سنت در تهران، از مطالبات مهم مردمی به شمار می‌رود كه از بدو انقلاب تاكنون جریان داشته است. اگر رئیس‌جمهور محترم بتواند در حل مشكل مسجد اهل‌سنت تهران موفق عمل كند، این امر موجب «اعتلای ملی» می‌شود و به اعتبار كشور در سطح جهان می‌افزاید.
دستور دیگر جناب دكتر پزشكیان به وزرای كابینه‌اش در بهره‌گیری از ظرفیت‌ نیروهای شایسته و متخصص فارغ از رنگ، نژاد و مذهب، نیز امیدواركننده است اما مهم‌ترین بحث، اجرایی شدن این فرمان است. سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی كارآمد و نُخبه یكی از موثّرترین راه‌های رشد و توسعه به‌شمار می‌رود. بدیهی است، كشف و شناخت توانمندی‌ها، تغییر «الگوی مدیریتی» و تلاش برای رشد فكری افراد جامعه، باعث تربیت نیروی انسانی اثرگذار می‌گردد. دولت جناب دكتر پزشكیان می‌تواند این مهم را با فراست بیشتری دنبال كند كه اعتماد به نیروهای متعهد در پست‌های كلان مدیریتی موجب می‌شود تا قدرشناسی و «افزایش انگیزه» در تار و پود جامعه تنیده شود؛ این هدف‌گذاری، تفویض اختیار را به منصۀ ظهور می‌رساند.
تدوین استراتژی‌های رقابتی، ایجاد «تفاهم اندیشه»، «انضباط فكری» در مدیریت كشور و «توسعۀ بومی» بر اساس ارزش‌ها و اولویت‌های استانی، با برنامه‌ریزی‌ دقیق، قابل اجرا است و سبب اعتلا و پویایی می‌شود.
🔘 حال اگر به مسائل مشروح این نوشتار با امعان‌نظر و سابقۀ ذهنی تاریخ، به‌دور از تعصب، جامۀ عمل بپوشانیم شاید بار دیگر شاهد شكوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی در این مرز و بوم باشیم. از آنجا كه برانگیختن تعصب و عصبیت از مرموزترین سلاح دشمن در عقب‌ماندگی جوامع شناخته شده است، اگر به نحو شایسته و بایسته با این عامل برجسته و عیان مبارزه نكنیم امكان دارد بازهم دشمن با همین ابزار و سلاح، هستی‌مان را به یغما برد و به منظور اجرای نقشه‌های شوم علیه خاک وطن، به هر دری متوسل شود./ روزنامۀ «اعتماد»- یکشنبه، 20 آبان ماه 1403

کانال دکتر جلال جلالی زاده

10 Nov, 08:26


إنا لله وإنا إليه راجعون

استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمد علی سلطانی
درگذشت خواهر گرامیتان را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

08 Nov, 10:58


#اختصاصی_سیروان
🔹سخنرانی #بهزاد_نگهداری از اصلاح‌‌طلبان کردستانی در نشست روسای ستاد های امید سراسر کشور با دکتر پزشکیان و دکتر عارف و در سالن اجلاس
١٦ آبان ١٤٠٣

با سلام و احترام خدمت ریاست محترم جمهور معاونت اول محترم ، هیات همراه و حضار ارجمند و گرانقدر .
آقای رئیس جمهور! در سفرهای انتخاباتی شما به مناطق کردنشین برای وفاق به زبان کردی صحبت می‌کردید و الان هم بنده مبحثم را تحت عنوان وفاق و مدیران با یک دوبیتی از ماموستا قانع شروع کنم:
ئاشنا وره بی با ئاشنا بین
له ئاشنا چاکتر هه‌ر وه‌ک برا بین

مه‌گه‌ر تو نه‌تبیستوه:
برا له پشت برا بیت
مه‌گر قه‌زا له لای خوا بیت

آقای رئیس جمهور! اگر یک وفاق گفتمانی حول محور ایران ، منافع ملی ،شهروند مداری و قانون مداری نباشد، بسیاری از بازیگران فعلی باید صحنه را ترک کنند .
هر اجماعی در ایران باید ابتدا در سطوح نظری و بنیادین حل و فصل شود و سپس به سایر سطوح تسری پیدا کند.
عدم ایجاد وفاق، بستری رانتی برای گروه های متعدد آشکار و پنهان ایجاد کرده است.
جریان رقیب و مخالف دولت تحت هیچ شرایطی به وفاق و اجماع
نمی اندیشد، چون همه ی قدرت را برای خود می‌خواهند و خود را حق مطلق می‌دانند و نمی توانند نظاره‌گر باشند. پس هوشیار باشیم ، با همین ، تیشه وفاق به ریشه‌ی خودمان نزنیم و از نجابتمان سواستفاده نکنند .
آقای رئیس جمهور!
چند روز پیش مطلبی را در همایش طرح تولید و جهش بیان نمودید. برایم جالب بود و به نوعی پارادوکس با مقوله وفاق به معنای امروزی در دولت و انتصابات ،
فرمودید در مسیر اصلاحات کشور هستیم و نباید در این مسیر حق کسی را ضایع کنیم . به نظر شما
جریان رقیب و مخالف دولت معتقد به اصلاح هستند؟ معلوم است که نه! ضرورت است در این مسیر از مدیرانی استفاده کنید که باور به اصلاح داشته باشند و گذشته ی شفاف که خواهان تغییر وضع موجود و تراز توسعه دارند و همفکر و همراه با دولت باشند، نه استمرار دهنده‌ی مشی گذشته نامقبول. در غیر اینصورت کشتی دولت وفاق با مسافرین دولت سیزدهم استارت می‌خورد و با موتور آن گفتمان حرکت می‌کند و در مسیر اصلاح به گل می‌نشیند
آقای رئیس جمهور! موتور گفتمان شما استاندارانتان هستند و به نوعی رئیس جمهور آن استان می‌باشند و باید همراه بُرد ،همراه و از حامیان اصلی و سینه چاک حضرتعالی و مُبلّغ برنامه های دولت باشند.
اگر می‌خواهید در مسیر اصلاح به مقصد برسید ، نباید استانداری‌ها را برون سپاری کرد . واگذاری استانداری ها به جریان رقیب و مخالف دولت بزرگترین مانع شما در مسیر اصلاح و توسعه هستند، چون معتقد به این مبانی نیستند .
جریان رقیب اکنون که خیالش از تعیین کابینه کشوری راحت شده ، به سراغ تصرف سنگرهای بعدی می‌رود .
به قول ارجمند گرانمایه آقای موسوی لاری : «خاکریز به خاکریز جلو می آیند و به دنبال ابقای نیروهای سیاسی خودشان هستند »
با توسل به توجیه وفاق !

وفاق به این معنی نیست که مناصب را به دگم اندیشان جریان مخالف دولت بسپارید و از رفع اختلاف و شکاف حرف بزنید و توقع داشته باشید که مملکت در دوران زمامداری شما پر از گل و بلبل شود .
وفاق ملی نباید به معنای عقب نشینی شما از مسیر اصلاح و توسعه و تغییر وضع موجود باشد و این هدف ارزشمند به دلیل نداشتن پیشینه و مبانی روشن تفسیر به رای سلیقه‌ای شود ، و هرکسی جهت انتفاع خود از آن استفاده ابزاری کند مثل اولین انتصاب استاندار ما ( کردستان)
از بخت بد مردم نجیب کردستان
از وفاق شما ..... نصیبمان شد!
بهتر بود از یک کردستانی استفاده می‌کردید نه از جریان رقیب
و از مسئولین ستاد مخالفین دولت و از مدیران آقای احمدی نژاد
که مانع رشد و توسعه استان کردستان شدند.
آقای رئیس جمهور!
واقعا برایم جای سوال است، اما از مسیر گفتمان خود منصرف نشوید
و به عهدتان با مردم بمانید. کنار مردم باشید، چون زود دیر می‌شود و شاید شعار زمان انتخاباتتان برای ایران و صدای بی صدایان محقق شود.
جناب دکتر عارف استاد فرزانه و بااخلاق!
پرواضح است استفاده از ظرفیت و پتانسیل تشکیلاتی قوی و دلسوز
از فاکتورهای اصلی موفقیت و برنامه ریزی های بلند مدت خواهد بود.
سوال اینجاست چرا از حضور و همراهی این ظرفیت فعال و منسجم حمایت و استفاده نمی‌کنید؟ درحالی‌که گمان دیگران بر این‌ است که شما نقش اصلی را در تمامی انتصابات کنونی دارید و دوستان را پس زده‌اید !

آقای دکتر عارف! اخلاق مداری و سکوت شما برای دوستانتان دلسردی و ابهام و ناامیدی به همراه داشته و دارد.
در را برای اظهار همدلی و پیشنهاد های دوستانتان باز کنید و اجازه بدهید کسانی که در سخت ترین شرایط به شما و آقای پزشکیان اعتماد کردند و به دل آتش انتخاباتی رفتند با شما و رئیس جمهور حرف بزنند .
ما پیغام رسان گله مندی کسانی هستیم که مطالبه گر هستند و منتظر پاسخ ! یا حق!
@sirwan_weekly

کانال دکتر جلال جلالی زاده

07 Nov, 14:21


سخنان تشویق برانگیز آقای بهزاد نگه داری در جلسه مسئولان ستاد امید درحضور دکتر پزشکیان
دراین جلسه که حضور پرشکوه فعالان اهل سنت مشاهده می شد وآقایان دکتر صمدی ،دکتر ستوده ،مهندس ملکاری، دکتر فتحیانی ودکتر برزنجی و... حضور داشتند .درابتدا دکتر ستوده به نقش اهل سنت در پیروزی آقای پزشکیان اشاره کردند واز انتصاب نیروهای اهل سنت تشکر  واز کد۱۹ درگزینش انتقاد نمودند .
سپس آقای نگه داری  به ایراد سخن پرداختند ومورد تشویق های متعدد وگرم حاضران قرار گرفتند .سخنان ایشان ممزوج از تشکر وانتقاد بود .ایشان به مسأله وفاق اشاره کرد که باید حول محور ایران، منافع ملی وقانونمداری باشد وباید درسطوح نظری مطرح شود سپس گفتند جریان رقیب مطلق گراست وبرای مخالف ارزشی قائل نیست وباید دولت از مدیرانی استفاده کند که اصلاح طلب باشندونیز ازاستاندارانی استفاده کند که متعلق به جریان رقیب نباشند .ورقیب بدینوسیله به تدریج سنگرهارا فتح می کند.
وفاق به معنای سپردن مسئولیت ها به جریان دگم اندیش وعقب نشینی از مواضع اصلاح طلبانه نیست که هرکسی درجهت نفع خود ازآن استفاده کند مثل انتصاب استاندار ما. من از آقای پزشکیان متشکرم برای انتصاب نیروهای اهل سنت ،اما چرا مانند بلوچستان  یک نفر استاندار بومی از شایستگان داخل استان ومعرفی شدگان ستاد را منصوب نکردید؟ وبه مردم کردستان اعتماد نکردید؟ آیا بهتر نبود به جای استفاده از جریان رقیب از کسانی استفاده می کردید که اصلاح طلب ومدافع اصلاحات بودند؟
آقای رئیس جمهور از شعارهای خود منحرف نشوید وبه عهدتان با مردم عمل کنید چون زود دیر می شود.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Nov, 20:03


📢افشاگری نماینده مجلس از فساد میلیاردی در معدن طلای زرکوه

👤محمدرسول شیخی‌زاده، نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس از وجود فساد گسترده در معدن طلای زرکوه خبر داد و خواستار تحقیق و تفحص از این معدن شد.

🔻شیخی‌زاده با بیان اینکه برخی مسئولان از معدن طلا پول‌های هنگفتی در یکی از بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند، گفت: این افراد با استفاده از این پول‌ها، تسهیلات 300 میلیون‌تومانی به افرادی داده‌اند که اصلاً پایشان به استان نخورده است.
نماینده مردم شهرستان‌های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی همچنین از هزینه‌شدن میلیاردها تومان از درآمدهای معدن در فعالیت‌های سیاسی انتقاد کرد.
وی با تأکید بر اینکه این مسائل به بیکاری جوانان و محرومیت مردم منطقه دامن زده است، گفت: آمده‌ام تا از حق مردم دفاع کنم، می‌بینم کسانی که دست در جیب مردم دارند و از آدم فاسد و خطاکار دفاع می‌کنند.
شیخی‌زاده عنوان کرد: در حالی که مدارس اکثر روستاهای شهرستان‌های ما فرسوده است، روا نیست، فردی 13 میلیارد تومان از معدن داشکسن بگیرد و آن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه کند.
وی اضافه کرد: روا نیست جوانان بیکار قروه‌ای و دهگلانی سرگردان باشند و آن وقت بستگان افراد خاص بدون آنکه پایشان به مناطق ما بخورد از این معدن حقوق دریافت کنند.
شیخی‌زاده اعلام کرد که طرح تحقیق و تفحص از معدن داشکسن را امضا کرده است.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: در تحقیق و تفحص از این معدن مردم متوجه می‌شوند که چه خیانت‌هایی در طول این سال‌ها به مردم منطقه ما شده است.
وی اضافه کرد: آلودگی، مشکلات زیست‌محیطی همه اینها برای کسی مهم نیست، مهم این است که طلا را در آنجا استحصال کنند و از منطقه خارج کنند.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: از مسئولان گذشته هم سوال دارم و در این زمینه کوتاه نخواهم آمد باید به مردم بگویند براساس چه سندی معدن طلای دولتی به اسم اشخاص واگذار شده است.
شیخی‌زاده اظهار کرد: آقای «ف» که الان سهام‌دار معدن است، چه کاره بوده که امروز صاحب طلای منطقه است و با مردم اینگونه برخورد و رفتار می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: معدن طلا باید امروز کل شهرستان را طلا می‌گرفت اولین و مهم‌ترین اقدام در مسیر مبارزه با فساد ساماندهی معدن طلای ساریگونی است.
شیخی‌زاده گفت: به بنده هشدار دادند با این اقداماتی که انجام می‌دهید احتمال دارد تو را در جاده و یا مسیر مورد سوءقصد قرار دهند گفتم مهم نیست چون خون ما که از خون شهیدان رنگین‌تر نیست که در راه امنیت فدا شدند.
وی خاطرنشان کرد: در درجه نخست با بیگانه و در درجه بعدی با خودی‌هایی که در این معدن در حال خیانت به مردم و این آب و خاک هستند برخورد می‌کنیم.
شیخی‌زاده گفت: قانون برنامه هفتم می‌گوید همه معادن موظف هستند نیروی مورد نیاز خود را از خود منطقه تامین کنند امروز به خاطر دهن‌کجی به نماینده مردم و مردم منطقه آشکارا به جای استفاده از مردم بومی از دیگر نقاط نیرو بکارگیری می‌کنند.

وی گفت: همه دستگاه‌های نظارتی از دیوان محاسبات و بازرسی و همه دستگاه‌های نظارتی به موضوع ورود پیدا کرده‌اند.
گفتنی است، سالانه حدود 5 تن طلای خالص معادل 50 درصد کل تولیدات طلای کشور از معدن طلای زرکوه یا داشکسن کردستان استحصال می‌شود.
#رسول_شیخی‌زاده #طلای_داشکسن #معدن_قروه #فارس
ـــــــــــــــــــــــــــــ
🌅لە میدیای سەربەرزی هاوڕێمان بن
Telegram | Instagram

کانال دکتر جلال جلالی زاده

06 Nov, 17:42


◽️جلال جلالی‌زاده:

🔹متاسفانه در چند سال گذشته بی‌عدالتی، نامهربانی و ناملایماتی نسبت به اهل‌سنت وجود داشته است؛ این ناملایمات باید برطرف شوند.

🔹اقدامات پزشکیان در مشارکت‌دادن اهل‌سنت موجب دلخوشی و شادی مردم شد.

🔹پزشکیان دیوار بی‌اعتمادی را شکست؛ انتظار داریم اعضای کابینه هم مانند پزشکیان خودشان را وامدار اهل‌سنت بدانند و در وزارتخانه‌ها و در سطح معاونین و مدیرکل از اهل‌سنت استفاده کنند.

🔹 وقتی از مرکز به اهل‌سنت توجه و دلجویی و از نخبگان و شایستگان آنها در نظام استفاده شود، قطعا همبستگی و وابستگی اهل‌سنت نیز بیشتر می‌شود.

🔹وضعیت فعلی کشور می‌طلبد که همۀ ایرانیان متعهد باشند تا نابرابری نباشد./ منیبان

🆔t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Nov, 15:53


آرشیو اخبار
 
سیاسی
فعال سیاسی اصلاح طلب:
اگر اهل سنت احساس کند نگاه امنیتی نیست برای دفاع از نظام تلاش می کند| پزشکیان با مشارکت دادن اهل سنت دیوار بی اعتمادی را شکست

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Nov, 15:53


https://www.moniban.ir/fa/tiny/news-245611

کانال دکتر جلال جلالی زاده

05 Nov, 15:53


سیاسی
فعال سیاسی اصلاح طلب:
اگر اهل سنت احساس کند نگاه امنیتی نیست برای دفاع از نظام تلاش می کند| پزشکیان با مشارکت دادن اهل سنت دیوار بی اعتمادی را شکست
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگر اهل سنت احساس کند وظایف آنها نسبت به گذشته فرق می‌کند و نگاه در داخل کشور به آنها امنیتی نیست و هموطنی است، تلاش، کوشش و حمایت آنها برای دفاع از نظام بیشتر شده و موجب یاس دشمنان می‌شوند.
جلال جلالی زاده، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگو با منیبان درباره استفاده از ظرفیت‌های اهل سنت در دولت پرشکیان گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران براساس احکام و آموزه‌های اسلامی شکل گرفته و یکی از نشانه‌های اسلام بحث عدالت و عدالت خواهی است و قطعا بدون وجود عدالت و رعایت حق و حقوق همه افراد، نمی‌توان ادعای حکومت اسلامی و دینی داشت.
او در ادامه افزود: متاسفانه در چند سال گذشته بی عدالتی نسبت به اهل سنت وجود داشت اما پزشکیان باتوجه به شعارهای خود و تاکید بر عدالت و بیانات حضرت علی (ع) به وعده های خود عمل کرد و اهل سنت را مشارکت داد و اقدامات او موجب دلخوشی و شادی مردم شد. خوشبختانه مردم باورشان به دولت و شخص او بیشتر شد. پزشکیان دیوار بی اعتمادی را شکست اما انتظار داریم اعضای کابینه هم، خود را مانند پزشکیان وامدار اهل سنت بدانند بنابراین می‌طلبد که در وزارتخانه‌ها و در سطح معاونین و مدیرکل نیز، وزرا از اهل سنت استفاده کنند. وضعیت فعلی کشور می‌طلبد که همه ایرانیان متعهد باشند تا نابرابری نباشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد که اهل سنت 20 درصد کشور را تشکیل می‌دهند و اکثراً در مرزها مستقر هستند، وقتی از مرکز به آنها توجه و دلجویی و از نخبگان و شایستگان اهل سنت در نظام استفاده شود قطعا همبستگی و وابستگی آنها نیز بیشتر می‌شود و در مقابل بیگانگان بیشتر از قبل احساس مسئولیت کرده و از کشور و نظام دفاع می‌کنند.
او در پاسخ به این سوال که باتوجه به شرایط کشور چقدر گفتمان وفاق ملی مهم است، افزود: هرچه ما در داخل همبستگی و وحدت داشته باشیم موجب یاس و ناامیدی دشمنان می‌شود. دشمنان همیشه تلاش می‌کنند از اختلاف بین مردم و مسئولین استفاده کنند وقتی یک نفر ایرانی احساس می‌کند در ایران به او ظلم و حقوق او نادیده گرفته می‌شود موجب ناامیدی او شده و سپس مهاجرت می‌کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پایان گفت: اگر در گذشته نامهربانی و ناملایماتی نسبت به اهل سنت بوده باید برطرف شود. ظلم، زیبنده جامعه متمدن ایرانی نیست. اگر اهل سنت احساس کند وظایف آنها نسبت به گذشته فرق می‌کند و نگاه در داخل کشور به آنها امنیتی نیست و هموطنی است، تلاش، کوشش و حمایت آنها برای دفاع از نظام بیشتر شده و موجب یاس دشمنان می‌شوند

کانال دکتر جلال جلالی زاده

04 Nov, 19:32


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده ی بزرگوار وداغدیده ی مرحوم حاج مامۆستا ملا هادی حق شناس وماموستا ملا محسن نعمتی پاوه
خبر درگذشت یکی از عالمان دلسوز دین وملت مرحوم حاج ماموستا ملا هادی حق شناس موجب تاسف وتاثر اینجانب شد .فقدان ماموستا به عنوان یک ثلمه ی جبران ناپذیر ومصیبتی ناگوار برای مدارس دینی منطقه کوردستان است.
مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

03 Nov, 20:55


روزنامه اعتماد روز شنبه

کانال دکتر جلال جلالی زاده

02 Nov, 18:30


بزرگترین مشکل اهل سنت گزینش است
هرچند تصمیم می گیرم که بی تفاوت باشم واین میدان بی خاصیت سیاست به ویژه برای اهل سنت را به دیگران بسپارم ،اما متأسفانه وجود معدود افراد قلمزن وپیگیر مطالبات وزنه تعهد در مقابل مظلومان را بر دوش انسان سنگین می کند و از روی تکلیف ووظیفه ومسئولیت وتعهد دینی واخلاقی وانسانی وملی ناچار می شوم در منزل یا داخل ماشین مطلبی که به ذهنم می رسد در صفحه تلگرامم بنویسم .
وقتی که یک نفر بلوچ یا کورد ویا یک دانشجو با من تماس می گیرد واز مشکل گزینش شکوه وگلایه می کند وزندگی خودرا در خطر می بیند وبرای ادامه زندگی وبه دست آوردن شغلی به زمین وزمان متوسل می شود واحساس می کند که اگر در گزینش رد شود کل زحمات وتلاش هایش به هدر می رود. درمقابل هرکسی باشد چکار می کند؟
اگر به گذشته های دور واوایل انقلاب برگردیم ونحوه ی عدم تأیید بسیاری از جوانان اهل سنت را مورد بررسی قرار دهیم ،بیشتر به عمق فاجعه پی می بریم .در کردستان متأسفانه به سبب وجود گروه ها وحاکمیت نگاه امنیتی ده ها نفر از جوانان ازورود به دانشگاه محروم شدند .به عنوان مثال در سال شصت وپنج همه ی پذیرفته شدگان سنندج که حدود ۱۲۰۰ نفر بودند تایید نشدند .تا جائی که نظام مجبور شد کار گزینش را به یکی از شخصیت های دانشگاهی واگذار نماید که انصافا بزرگترین خدمت را به کردستان وجوانان آن نمود .که با وجود برخی از شخصیت های مثبت ،اما متأسفانه حضور افراد ناآشنا با مذهب وآداب ورسوم وعرف مناطق سني نشین ویا افراد محلی مغرض موجب شده که حق خیلی از افراد ضایع شود ودچار سرنوشتی تلخ مانند مهاجرت ،خودکشی ویا ملحق شدن به اپوزیسیون مسلح شوند. یکی از دانشجویان که برای مصاحبه به گزینش می رود وهنگامی که قرآن می خواند ،گزینشی به او می گوید :مانند اونور آب نخوان و... ویا شما در مسجد مکی ویا جلسه ی قرآن فلان جا شرکت کرده ای
سؤالات بیخود وبی ربط وتفتیش عقاید ودخالت در حریم خصوصی وتحقیر افراد وتباه کردن سرنوشت آنان نتیجه قانون شکنی ومحروم کردن افراد از حقوق طبیعی وقانونی خود می باشد .هرچند به نظرم اگر این سخت گیری ها در ارتباط با افراد اعمال نمی شد واین همه هزینه صرف نهادهای گزینشی نمی شد ،شاید وضعیت آنگونه تغییر نمی کرد .مگر امروز این همه اختلاس ورشوه وفساد از سوی کسانی صورت نمی گیرد که از کانال سخت گزینش رد شده اند. به نظر می رسد همانگونه که دولت پس از چهل وپنج سال شکافی در دیوار تبعیض وبی عدالتی نسبت به اهل سنت ایجاد نمود ،لازم است نوری در تاریکخانه ی گزینش بیندازد ویا مسئولانی از اهل سنت در گزینش ها منصوب نماید ویا افراد متعصب و مغرض وضد سني را در هسته های گزینش برکنار نماید.هرچند این تغییرات مثبت ومفيد است اما نمی تواند خسارت ها وزیان های مادی ومعنوی که در این چهل وپنج سال متوجه اهل سنت شده است جبران نماید ،مگر اینکه دولت در راستای تبعیض مثبت سهمیه های استخدامی جداگانه ای را به مناطق اهل سنت تخصیص دهد وازاین جهت عدالتی را که آقای پزشکیان برآن تأکید می کرد جامه عمل به خود بپوشاند.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Nov, 18:40


پاییز
هۆنیێ/ نامق هەورامی
دەنگ/ ئارام مستەوفی
گۆرانیێ/ ئارمان سەلیمی
.......
پاییزو مۆسکۆی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Nov, 11:03


💎بەزمێ وەش

✍🏻 دیڏەم سۆسەن خاڵ

🎙 مامۆسا عۆسمانی هەورامی

پێشکەشتـــــــــا


┄┄┄┅━❅❅━┅┄┄┄
@awramantakht
┄┄┄┅━❅❅━┅┄┄┄

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Nov, 08:47


درد دل‌های مرد افغان در کابل: از من نمی‌پرسند گرسنه ام یا سیر، می‌پرسند چرا ریشت کوتاه است؟!

🔹یک مرد ۷۱ ساله ساکن کابل با ابراز نگرانی از بیکاری گسترده در افغانستان می گوید که در هیچ‌کدام از دوره‌های حکمرانی در تاریخ معاصر افغانستان، شاهد چنین موج گسترده‌ای از بیکاری نبوده است.

🔹این مرد با اشاره به ریش خود می افزاید: «ماموران طالبان از من نمی‌پرسند که گرسنه‌ام یا سیر، اما پیوسته می‌پرسند چرا ریشت کوتاه است.»/ هرات تایمز

✅️ @akhbare_fouri

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Nov, 04:19


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادر ارجمند جناب کاک محی الدین رسولی
خبر درگذشت برادر گرامیتان مرحوم کاک محمد رسولی موجب تاسف وتاثر اینجانب شد مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن درگذشته غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگربازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

01 Nov, 04:12


🔴غرب برای کاهش بنیادگرایی اسلامی (رادیکالیسم) باید چه کارهایی بکند؟

✍️مصطفی ملکیان

1️⃣ غرب جوامع اسلامی را مرفه کند
قدرت‌های غربی اول کاری که باید بکنند این است که در جهت ترفیه، یعنی در جهت مرفه سازی جوامع بسیار فقیر جهان اسلام به جد فعالیت بکنند. فقر باتلاقی است که تمامی قارچ‌های خرافه از آن رشد می‌کند. تا جهان اسلام در فقر به سر می‌برد مستعد خرافات است خرافاتی که هم خود خرافه‌زدگان را نابود می‌کند و هم دیگران را نابود خواهد کرد.

🔹جهان غرب که از لحاظ رفاه بسیار جلوتر از جهان اسلام است، باید بفهمد که اگر بخواهد بنیادگرایی اسلامی تضعیف بشود، اول باید فقر در جهان اسلام ریشه کن بشود. هر جا فقر هست یک منجلابی دارید که از درون آن خرافه می‌روید. هر خرافه‌ای در عمل یک خطر است. بنابراین، باید در این مجامع جهانی در کنفرانس‌ها و سمینارها به جای توحش، خشونت و مقابله به مثل به فکر ترفیه و مرفه‌سازی کشورهای اسلامی باشند. نه به معنای اینکه صدقه بدهند نه اینکه گداپروری کنند. مثل آفریقاییان بیچاره که آرد را از غرب گدایی می‌کنند. این کمک‌ها با برنامه‌ریزی دقیق محقق شود تا به رفاه جهان اسلام بینجامد.

🔹فقر همیشه فقرا را در برابر مرفهان قرار می‌دهد و چون مصداق مرفهان، جهان غرب است، لذا می‌روند سمت آنها که آنها را نابود کنند.

2️⃣ غرب نباید بگذارد در کشورهای اسلامی شکاف طبقاتی پدید آید

🔹شما به عنوان یک قدرت سیاسی غربی می‌توانید کمک‌هایی بکنید که مثلا کشور مصر مرفه بشود یا کشور عراق، یا افغانستان و یا پاکستان؛ اما مهمتر این است که نگذارید شکاف طبقاتی هم در این کشورها پدید بیاید. شکاف طبقاتی خطرش از فقر کمتر نیست. تصور بکنید کشوری کاملا فقیر است اما تفاوت درآمدهای آنها باعث می‌شود فقیر مثلا 3 دلار درآمد داشته باشد و یک مرفه روزی 15 دلار. این کشور مسلما کشوری فقیری است. اما این شکاف طبقاتی نیست. مردم اگر بدانند که همه مثل خودشان هستند به آن آشوب‌ها و تلاطم‌افکنی‌های اجتماعی تن نمی‌دهند. اما در کشوری که فقیرش روزی 30  دلار و قوی‌ترینش 15 هزار دلار درآمد دارد، با کشور فقیری که فقیرش روزی 3 دلار  و غنی ترینش روزی 15 هزار دلار درآمد دارد این کشور دوم خطرخیزتر از کشور قبلی است.
خطرنا‌ک‌تر از فقر، شکاف طبقاتی است. بنابراین، کمک باید ملزم بشود به اینکه نگذارند شکاف طبقاتی بیشتر ازین بشود.

3️⃣عدم حمایت بی‌قیدوشرط از اسرائیل

🔹کار سوم این است که غرب به طور کلی و علی‌الخصوص آمریکا از پشتیبانی بی‌دریغ و بی‌قیدوشرط از اسرائیل دست بردارد. تا زمانی که جهان اسلام فکر کند که یک دشمنی در درون و بطن آن است و این دشمن هر کاری آنها بکنند مورد توافق و حمایت آمریکاست امکان ندارد دلش نرم شود نسبت به غرب. آمریکا، ایتالیا، فرانسه و ... می‌توانند از هر کشور دیگری حمایت کنند، اما حمایتش باید مقید و مشروط به یک سلسله ضوابط باشد. بی‌قیدوشرط نباشد.

4️⃣عدم حمایت از حکومت‌های مستبد کشورهای اسلامی

یکی دیگر اینکه غرب نباید از حکومت‌های مستبدی که در جهان اسلام مثل خوره افتاده‌اند به جان کشورهای اسلامی حمایت بکند. اگر حکومتی در یک کشور مسلمان منافع غرب را تعرض نکند می‌تواند هر کار که خواست در حق ملت خود بکند. معتقدند هر حکومتی هر اندازه مستبد و دژخیم و دیکتاتور با منافع آنها کاری نداشته باشد با مردم خودش هر کاری می خواهد بکند! وقتی مردم چنین کشورهایی به ستوه می‌آیند و حمایت شما را هم می‌بینند شکی نیست مردم این کشورها از شما بیزار می‌شوند. فرقی نمی‌کند این حکومت‌ها دینی باشند، سکولار باشد، لائیک باشند ،سوسیالیست باشند، لیبرال باشند حکومت‌هایی که رحم نمی‌کنند به مردم خودشان، چون اینها را حمایت می‌کنید مسلم است مردم دنبال مفری می‌روند. یکی از آن راه‌های فرار پناه بردن به بنیادگرایی اسلامی است.


5️⃣عدم توهین به مقدسات اسلامی

نکته دیگر آن است که غرب به نام آزادی بیان سال‌هاست به مقدسات دینی مردم مسلمان جهان توهین، اهانت، تحقیر و تخفیف می‌کند.

منبع: سخنرانی راه رهایی از بنیادگرایی دینی، یزد، سال 1394
@mostafamalekian

کانال دکتر جلال جلالی زاده

29 Oct, 18:21


🔶 پیشنهاد رمضان کریم جهت مقابله با پروژه خطرناک صهیونیستی و جلوگیری از جنگ داخلی در ترکیه

پادرمیانی دو چهره برجسته دینی کورد، ماموستا صلاح الدین بهاء الدین و دکتر علی قره‌داغی(رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان)

@masire_iman

کانال دکتر جلال جلالی زاده

29 Oct, 18:21


افشای اسرار خیانت حکام عرب

کتاب جدیدی از روزنامه‌نگار پژوهشگر آمریکایی "باب وودوارد"، افشاگر ماجرای "واترگیت" که منجر به استعفای رئیس‌جمهور پیشین آمریکا ریچارد نیکسون شد، چند روز پیش منتشر شد.
باب وودوارد عنوان این کتاب را "جنگ" نامید.
و در آن جزئیات جالبی را درباره رابطه رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، به‌ویژه در جریان جنگ اخیر غزه، فاش کرده است.
اما آنچه که در این کتاب قابل توجه است، جزییاتی است که از دیدارهای وزیر امور خارجه امریکا، بلینکن، با برخی از رهبران عرب در سفرهای او به منطقه پس از "حمله 7 اکتبر" آمده است.
در ادامه بخشی از آن آورده شده است:
در 13 اکتبر 2023، بلینکن با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در امان دیدار کرد. ملک عبدالله به او گفت: "به اسرائیل گفتیم که نباید این کار را انجام دهد. گفتیم که به حماس اعتماد نکند. حماس شاخه‌ای از اخوان‌المسلمین است. اسرائیل باید حماس را شکست دهد. ما این را علنی نخواهیم گفت، اما از شکست حماس حمایت می‌کنیم..."
در 14 اکتبر 2023، بلینکن از ابوظبی دیدن کرد و با محمد بن زاید ملاقات نمود. او به بلینکن گفت: "باید حماس از بین برود. ما بارها به اسرائیل هشدار دادیم که حماس اخوان‌المسلمین است. می‌توانیم به اسرائیل زمان لازم جهت نابودی حماس بدهیم، اما ابتدا باید به ما کمک کند تا از طریق ارسال کمک‌ها، ایجاد مناطق امن، و کنترل خشونت‌های شهرک‌نشینان در کرانه باختری، خشم مردم خود را نسبت به تصاویر خشونت و ویرانی در غزه کاهش دهیم.
به ما کمک کنند تا مردم‌مان را آرام کنیم و ما نیز به آن‌ها فضای لازم را برای از بین بردن حماس خواهیم داد."
در 14 اکتبر 2023، بلینکن به ریاض رفت و ابتدا با وزیر خارجه، شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، دیدار کرد. او به بلینکن گفت: "اسرائیل نباید به حماس اعتماد می‌کرد. ما بارها به نتانیاهو هشدار دادیم که حماس اخوان‌المسلمین است." (نویسنده، باب وودوارد، اشاره می‌کند که این جمله را بلینکن از تمامی رهبران عربی که با آن‌ها دیدار داشت، شنیده است). وزیر خارجه سعودی ادامه داد: "گروه‌های تروریستی تنها قصد نابودی اسرائیل را ندارند بلکه می‌خواهند رهبران دیگر کشورهای عربی را نیز ساقط کنند. ما نگران هستیم که عملیات اسرائیل چه تأثیری بر امنیت همه ما داشته باشد و اینکه پس از حماس چه اتفاقی خواهد افتاد. داعش پس از القاعده به وجود آمد و بدتر از آن بود. ما حتی یک دلار هم برای بازسازی غزه پس از ویرانی‌های ایجاد شده توسط نتانیاهو پرداخت نخواهیم کرد."

در صبح 15 اکتبر 2023، بلینکن با ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، دیدار کرد. نویسنده، بن سلمان را به دلیل بیدار شدن دیرهنگام "کودک لوس" توصیف کرده است. محمد بن سلمان به او گفت: "می‌خواهم مشکلاتی که 7 اکتبر به وجود آورده است، ناپدید شوند. باید یک کشور فلسطینی پیش از عادی‌سازی روابط با اسرائیل تأسیس شود. من خودم خواستار این کار نیستم، اما برای توجیه عادی‌سازی به آن نیاز دارم. می‌خواهم به برنامه چشم‌انداز 2030 با عادی‌سازی روابط با اسرائیل بازگردم. اول باید غزه آرام شود تا بتوانیم با اسرائیل عادی‌سازی کنیم."
پیش از بازگشت بلینکن به اسرائیل، او به مصر رفت و با السیسی در قاهره ملاقات کرد. السیسی از هیئت آمریکایی خواست تا اتاق را ترک کنند تا تنها با بلینکن صحبت کند. گفتگوی او تنها حول یک موضوع بود: اینکه "او فقط می‌خواهد صلح با اسرائیل حفظ شود."
هیئت همراه بلینکن - پس از خروج او از دیدار به درخواست السیسی - با وزیر خارجه مصر، سامح شکری، و رئیس اطلاعات، عباس کامل، دیدار کرد. عباس کامل اطلاعات مهمی را درباره عمق و گستردگی تونل‌های زیر غزه به هیئت آمریکایی ارائه کرد و به آن‌ها توضیح داد که حماس در غزه مستقر است و شکست آن کار دشواری خواهد بود. اسرائیل نباید یکباره وارد غزه شود، بلکه باید این کار را مرحله به مرحله انجام دهد و اجازه دهد رهبران حماس از تونل‌ها خارج شوند پیش از آنکه سرهایشان را یکجا قطع کند."
این است مواضع حاکمان مسلمانان در قبال قتل برادرانشان در غزه، که در یک کتاب علنی ظاهر شده است. اکنون می‌توانند به آن پاسخ دهند.
( اینها حقایقی است که اسرار سکوت سران عرب را در برابر جنایات اسرائیل آشکار می کند و عمق خیانت آنان را فاش می گرداند . مترجم)

ترجمه : هیوا راشدی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

28 Oct, 13:51


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده ی بزرگوار ومحترم مرحوم حاج ماموستا ملا علی سعادتی (افشار)
خبر درگذشت یکی از عالمان دین وداماد علامه ملامحمد باقر بالک موجب تاسف وتاثر اینجانب شد. مرحوم ماموستا یکی از مدرسان واساتید به نام کردستان بود که طلاب وشاگردان زیادی را تربیت وپرورش نمود وصدقه ی جاریه ای برای خود فراهم کرد.که متأسفانه مدارس دینی کوردستان یکی از مدرسان خبره ی خودرا از دست داد .
درگذشت ایشان را به خانواده های محترم سعادتی ،مدرسی وعلما وطلاب منطقه ی کوردستان تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

27 Oct, 08:27


ئمڕوو ڕووژ جهانی ئازادی ئائینێە

۲۷ اکتبر #روز_جهانی_آزادی_مذاهب است.

🔺یکی از اهداف این روز آزادی مذهب یا عقیده است و داشتن حق عبادت یا عدم عبادت در هر مذهبی است بدون اینکە ترسی از قانون ویا
مجازات وجود داشتە باشد


@radioro_kurdestan





             ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

کانال دکتر جلال جلالی زاده

26 Oct, 14:25


🎥 شهدای تجاوز نازی ها و هیتلر به وطن به ۴ نفر افزایش یافت👇👇

👈 خبر شهادت دو تن دیگر از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران به نام‌های "سجاد منصوری" و "مهدی نقوی" اعلام شد.

🔹 اسرائیل؛ یک دولتِ تروریستیِ متجاوزِ یاغیِ نسل کشِ جنایتکارِ جنگیِ اشغالگرِ آپارتایدیِ فاشیستیِ‌ بچه کُشِ زن کُش است.

#هیتلر_در_اورشلیم، #آشویتس_در_غزه.

#نازیسم_در_اورشلیم، #هولوکاست_در_بیروت.

https://t.me/ganji_akbar

کانال دکتر جلال جلالی زاده

24 Oct, 15:33


‍ ‍ یادت آزاد جان هرگز از یادها نمی رود

اوصاف ومحاسن زیادی هستند که هر یک ازآن ها موجب می شود تا شخص در دل وجان دیگران جای بگیرد .نمکین بودن ،جذاب بودن ،کاریزما داشتن ،با پرستیژ بودن،با سواد بودن ،قدرتمند بودن ،داشتن ثروت وسرمایه ،اخلاص وفداکاری،فروتنی ومحبت نمودن ،ایثار وخدمت نمودن وخیلی از اوصاف دیگر هرکدام می تواند موجب محبوبیت ودوست داشتن شود.
شهید شوریده دکتر محمد آزاد نه اهل ثروت بود ونه اهل قدرت .چون نه مرید ارباب قدرت بود ونه چاکر اصحاب ثروت ،اما دلی به وسعت دریا داشت وسری به بلندای آسمان ودیدگاهی به گستره‌ی  ماورای زمین وآنچه که برایش مهم بود آگاهی واخلاق ومردم وخدمت به مستضعفان ومحرومان بود.
محمد آسا در پرتو تیر وتفنگ مدعیان دموکراسی یتیم شده بود وازهمان اوائل زندگی درد ورنج یتیمان ومحرومان از مهر ومحبت پدر را احساس می کرد ومی دانست که نبودن سایه ی پدری عالم ودانشمند که زندگیش را وقف روشنگری وتنویر افکار نموده بود چقدر سخت وناگوار است . از اوان کودکی درک کرده بود نام‌گذاری نامش بی‌هدف ومقصد نبوده واین نام بار معنایی سنگینی را دارد .تو هم باید محمد باشی وهم مفهوم ومعنای آزادی را با پوست واستخوانت درک نمایی.هرچند آزاد فراتراز زمان خود بود ومحکوم به زندان وعذاب تنهایی از لحاظ عدم درک جایگاه وشخصیتش در میان خانواده ومحیط واطرافیان شد.اما هر روز که می گذشت مانند درختی پربار وراست قامت هم از نظر شخصیتی قد می کشید وهم از نظر معرفتی بر اطرافیان ومشتاقان سایه می افکند. آزاد علی رغم تنها بودن درعالم خویش وعدم درک صحیح جایگاهش از سوی اطرافیان ومحیط تلاش می کرد که ریشه ی دردهای جامعه اش را دریابد وبه مداوای آن ها بپردازد .لذا رشته روانشناسی را انتخاب کرد ومی دانست که درد امروز جامعه نه بیماری‌ های جسمی وظاهری بلکه مشکل اساسی مسائل روحی و روانی است وتا زمانی که جامعه مبتلا به این بیماری هاست صحت جسمانی زیاد کارساز نیست .اما متأسفانه قدرتمندان ابله ودشمنان امنیت روحی وروانی بندگان مستضعف خداوند ، با اذیت وآزارهای متوالی روح وروان آزاد را آماج تیرهای فشار وسلب امنیت قرار دادند وهر روز با ایجاد مانعی اعم از سختگیری درگزینش واستخدام وتعلیق درتحصیل وعدم جذب در  دانشگاه وبرخوردهای همکاران مزدور صفت  واحضارها و بازجوئی های متعدد وگذاشتن شنودها در خانه ونظارت های بیخود دنیای پهناور را چنان بر فرزند شهید منقبض وتنگ نمودند که اورا به طور کلی از زندگی وپیشرفت ناامید نموده بودند ودربین مهاجرت وانتخاب زندگی آرام در خارج مانند هزاران سرمایه ی علمی وفکری وماندن در وطن وتحمل ناامنی فکری وروانی مردد بود .اما رفتن به خارج وتنها گذاشتن هزاران انسان درمانده ومظلوم وبی صدا را جوانمردی نمی دانست وماندن  ومانند شمع سوختن وبه دیگران روشنی بخشیدن را ترجیح داد واینگونه بود که درآخرین بازجوئی هایش به او گفته بودند بعداز انتخابات رئیسی برای خانواده ات سورپرایز داریم ،واینگونه شد .اما غافل از اینکه فکر واندیشه آزاد حتی اگر دلنوشته ها وخاطرات ویاد او در دل دوستان خانواده اش باشد هرگز ازبین نمی رود .هرچند در اسلام مراسم هفتم وچهلم ودیگر بدعت ها وجود ندارد ،اما یاد نمودن از صاحبان اندیشه وبزرگداشت آنان رسالتی است دینی واخلاقی و انسانی که موجب حفظ حرکت وجنبش فکری وعلمی وپاسداشت ارزش های انسانی است .هرچند سه سال از روز تلخی می گذرد که خورشید وجودآزاد  از آسمان زندگی ما غروب کرده است ،اما پیام عشق وایثار او همچنان در دل هایمان ماندگار است ،فرشته ای بود که عشق به انسانیت را به ما الهام نمود ومانند شعله ای بود که نور امید را بر زندگی ما تاباند. آزاد جان ،امروز در سالروز آسمانی شدنت به تو قول می دهیم که هرگز آرمان هایت را فراموش نخواهیم کرد ،زیرا باآموختن  اخلاق حسنه واوصاف والاودفاع از حق وحقیقت وبیزاری از ظلم وبی عدالتی به اطرافیان وشاگردانت ،نشان دادی که هیچ بزرگمردی بدون قربانی شدن به کمال نمی رسد .آزاد عزیز مطمئن باش یاد ونامت همیشه دردل ما زنده است وما به پاس خوبی ها ، مهربانی ها،دلسوزی ها ،احترام وتکریم اعضای خانواده ،مردانگی ها ،افکار بلند واحساس تعهد در مقابل ملت مظلومت هرگز تورا فراموش نمی کنیم.
روح بلندت شاد ویادت همیشه زنده باد.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

24 Oct, 14:29


گل معطر دکتر محمد آزاد در میان دولبه ی قیچی اپوزیسیون ونظام
درسوم آبان ماه سال هزاروچهار صد پس از اتمام درس مجازی جهت رفع خستگی وآماده شدن برای درس بعداز ظهر سری به فضای مجازی زدم وکانال اصلاح طلبان کردستان را دیدم ،ناگهان درکمال ناباوری تسلیت کاک حمزه یوسفی را درباره دکتر آزاد دیدم ،اول باور نمی کردم ،دوسه بارخواندم ،فکرمی کردم تسلیت خطاب به آزاد است ،قبل از آن دوسه نفرازدوستان تماس گرفتند واحوالپرسی کردند وگفتند:خبری نیست ،منم،گفتم خبری نیست .بادیدن خبر آسمانی شدن آزاد ،دنیا برسرم ریخت ،نمی دانستم چکار کنم؟ چرا یکی از اقوام یا دوستان زودتر به من خبر نداد ؟ چرا درکمترین وقت همه ی کارهای مربوط به پزشک قانونی وکفن ودفنش با سرعت سرسام آوری انجام شد تا حداقل فردا یک تشییع جنازه ی در شأن آزاد برای او برگزار شود؟ چر کاری کردند که من به تشییع جنازه اش نرسم؟ من در این لحظات جز گریه وشیون وراضی شدن به قضای الهی هیج کاری ازدستم برنمی آمد.قبلا درسال ۶۰ پدرم وپدر آزاد را در جلو چشمانم شهید کرده بودند ،اما شوکی که شهادت آزاد برمن وارد کرد،شهادت آنان برمن وارد نکرده بود .دوسال گریه کردن برای آزاد امان از جانم بریده است. هرچند می دانم که مصیبت های بزرگی وشاید مهمتر از آزاد در طول تاریخ ودر همین ایام درفلسطین اتفاق افتاده است .اما مظلومیت آزاد چنان بزرگ وبهت آور وچنان سنگین وسخت است که تحملش بسیار آزاردهنده است.یتیمی که پدرش را ندیده باشد وپدری اندیشمند وعالمش قبل از تولدش تنها به جرم آزادگی وعدم وابستگی به گروه ها واحزاب پوپولیست باید ترور شود و نتواند تنها فرزندش را ببیند،ای کسانی که آزاد را از نعمت پدر محروم کردید وبعدها با گرفتن یک پیکان جزءتوابین شدید ،بگوئید: جرم پدرآزاد چه بود؟ آیا می دانیداگر آزاد در سایه ی پدری دانشمند واندیشمند بزرگ می شد ،این پدر وپسر می توانستند منشأ چه تحولاتی شوند؟
آزاد سیر رشد ونمو را طی کرد ووارد دانشگاه شد وخودرا بهتر شناخت وسیر مطالعاتی را درپیش گرفت وکتاب را بهترین مونس برای خودش دانست ودر زمینه های مختلف به مطالعه پرداخت وتوان درک ودریافتش نسبت به محیط واطرافش وحتی جهان روز به روز بیشتر می شد .با افزایش میزان آگاهی دایره ی تسامح وتساهلش وسیعتر وچشم انداز مبارزه با بی عدالتی وتبعیض بیشتر گسترش می یافت، بدین دلیل مراقبت ونظارت براو بیشتر وحساسیت نسبت به گفتار ونوشتارهایش افزایش یافت.که در آزمون استخدامی ها وبعدها دردوره ی دکترا افزایش یافت ویک سال دردوره ی دکترا تعلیق شد وکم کم احضارها رونق گرفت وبه گذاشتن شنود در منزلش انجامید که با همکاری یکی ازدوستانش حمید آن هارا کشف کرده بود.کارشکنی های فراوان در تبدیل وضعیت ایشان به هیئت علمی به گونه ای شده بود که استاندار ازاین طرف به رئیس دانشگاه زنگ می زد که پرونده ی آزاد را پیگیری کن وپس ازیک دقیقه درجای دیگری تماس گرفته می شد که متوقفش کن، زندگی آزاد در میان خوف ورجا وتطمیع وتهدید وشک ونگرانی درنوسان بود .تا اینکه درنوروز سال ۱۴۰۰ تیمی چهارنفره ازتهران به قصد بازجوئی آزاد درایام تعطیلات به منزل آزاد می روند وبا تهدید آزاد که نباید کسی مطلع شود چهار روز صبح وبعد از ظهر اورا بازجوئی ومنزلش را تفتیش ودوبار با چشمان بسته به یکی ازپادگان ها می برند وبرایش فیلم تهدید آمیزپخش می کنند، در روز سوم که آزاد بحث شنودهارا مطرح می کند،وقتی که ازاو می پرسند،چه کسی آن هارا کشف کرد؟ او هم در پاسخ می گوید:حمید، ازآزاد می پرسند:می دانی حمید کجاست؟ درپاسخ می گوید: نمی دانم ،می گویند:دوست داری حمید را ببینی ؟می گوید:بله، می گویند :فردا حمید را به نزدت می آوریم. فردای همان روز حمید را به نزد آزاد می برند وپس از یک ساعت حمید را با خودشان می برند وبه تهران برمی گردند ودر پایان به آزاد می گویند:پس از انتخابات ریاست جمهوری برای خانواده ات سورپرایز داریم، که خود آزاد سورپرایز شد. جالب اینجاست که نهادهای امنیتی ازاین حادثه اظهار بی اطلاعی می کردند. دراینجا تنها یک خواسته از مقام رهبری به عنوان پدر معنوی خانواده ی شهدا مطرح است وآن این است که اگر این همه توصیه درباره ی فرزندان شهدا شده راست است ،راستی چرا آزاد بارها احضار شد ودردانشگاه از هیئت علمی شدنش جلوگیری کردند وتیم نامشخصی چهار روز ایشان را بازجویی کرد وکسی مسؤولیت آن را برعهده نگرفت ودر پایان آزاد به چنان سرنوشتی دچار شد؟.
سلام بر روزی که آزاد زاده شد،سلام بر روزهایی که زنده بود وسلام بر روزی که ازدنیا رفت وبه پدر وپدر بزرگش ملحق شد.
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

24 Oct, 14:28


داخی کۆچی  ناخڵافت، ماگەسەو  هەروا لە دڵ
هەردەجۆشێ و هەر دەجۆشێ  تا دەمێ بمخاتە گڵ

لە درێژەی تەمەنی شەست و چوار ساڵی خۆما مەرگی دەیان و سەدان دۆسی دوور و نزیکی خۆم دیوە کە نیشانەی هەرکامیان ها لە سەر دڵمەوە، بەڵام داخی هەندێکیان وەک زامی ناسۆر  قەت ساڕێژ نابن.
مەرگی ناوەخت و ناخڵافی دوکتور ئازادی جەلالی زادە یەکێک لەوانەسە!
قەت ناتوانم لە بیری بکەم، خۆی و باوکی و باوای بە ناهەق لەناو چوون. شکم نیە ڕۆحی هەر سێکیان شادە بەڵام بە هیوام سەبەبکارانی مەرگیان نە لەم دونیا و نە لەو دونیا ڕووی خۆشی بە خۆیانەوە نەبینن
سڵامی خوا لە تۆ. ئازاد گیان. ئەو ڕۆژەی لەدایک بوویت، ئەو ڕۆژانەی ژیایت و ئەو ڕۆژەی کۆچی دواییت کرد
مامۆی بە تاسەت سەی هاشم
١٤٠٢/٨/٣

کانال دکتر جلال جلالی زاده

24 Oct, 14:28


سلام.گرچه هفته وچهلم وسالگرد،،برای اموات،،نوعی تجدید حزن و احیانا غیرمعتنابه درشرع ورویه ی عقلاست.....اما گاهی وبنا به ارزش وغایت معقولِ فعل،خلاف رویه وصحیحِ مهجور رفتن،امکان"مقبولیت"دارد.دراین مناسبت که یادوسرّ دلبرِ سفرکرده ی ما مرحوم کاک آزاد درحدیث دیگران آمده،باحسرت می گویم که: درسالهای متمادی خدمتگزاری آموزش وپرورش ،مخصوصا۱٨سال دبیرستان نمونه(چون آزاد آزاده ومانندایشان مستعدّوتوانمندی ندیدم).دانشمندی جوان و ژرف اندیش وپردرد ورنج وفرزندی حاصل ،،زام وئازار،،ونازِپدرندیده وزهرهجرچشیده....که به جد دولتی مستعجل وبدرمحفل اندیشه بود که،،دیدارش سیر ندیدیم وبرفت،،خدایش رحمت کند.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

23 Oct, 16:13


◼️جوابیە دکتر جلال جلالی زادە بە نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه

◻️موکریان ــ دکتر جلال جلالی‌زادە نمایندە سابق مجلس و فعال مدنی کورد در جواب توهین نمایندە ارومیە بە کوردها در کانال تلگرامی خود نوشت:

▪️ادامەی جوابیه:
http://yon.ir/lH6oT

▫️موکریان، تنها رسانەی حقوق بشری در كوردستان ايران:
@MukrianNewsAgency

کانال دکتر جلال جلالی زاده

23 Oct, 16:13


فاجعه ی قارنا وقلاتان را آفرید، که چندین سال است باید جمهوری اسلامی تاوانش را پس دهد.
،هیچ کوردی مخالف ایران و نظام نیست ،اما شما نه نماینده ی نظام هستید ونه نماد ایرانیت ،بلکه این افکار شما تر اوش یافته از یک مغز منجمد وقلب کوچکی است که گنجایش مهرومحبت نسبت به دیگران را ندارد ومنفعت و مصلحت خودرا در توطئه ودسیسه بر ضد دیگران می داند.نماد نظام خانواده ی قادر زاده بانه است که هفت فرزندش را در راه انقلاب فدا نموده است. نماد نظام باکری ها هستند که تمام هم وغمشان برداشتن فاصله ها ورفع تبعیض وتحقق آرمان های انقلاب بوده است.
رادمردی وفتوت آن نیست که با اتهام واهانت صحنه را از دیگران خالی نمایی تا خود به نان ونوایی برسی ،بلکه مردانگی آن است که چون به قدرت رسیدید ،از حق مخالفان وغیر همکیشان و غیرهم زبان هایت دفاع کنید .البته هیچ وقت از جناب عالی انتظار آزادگی ودفاع از حقوق دیگران نمی رود ،چون اگر می رفت ،یک بار از حقوق رقیبانت دفاعی می کردی ویا در تبلیغات انتخاباتی برخی از اقشار مانند زنان را مورد عتاب قرار نمی دادی.
راستی می دانی که افکار افرادی مانند شما که حضورتان در پرتو حذف دیگران است ،چه خسارت هایی متوجه جامعه وچه صدماتی بر پیکر نظام وارد کرده اید.آیا می دانید گزینش های سختگیرانه همفکران شما چند ها نفر از جوانان با استعداد کورد را آواره کوه ها وکشورهای خارجی نمود ه وکشوررا از وجود آنان محروم نموده است ؟آیا می دانید به سبب سیاست های تبعیض آمیز امثال شما و و عدم جذب نیروهای تحصیلکرده کرد در استان و مرکز استانشان به ناچار راه مهاجرت به استان های دیگر را در پیش می گیرند.
یکی ازاستانداران سابق آذربایجان غربی تعریف می کرد که قبل از ورود من به ارومیه فرمانداران شهرهای کردنشین ،بودجه واعتبارات را به خزانه بر می گرداندند ومن هنگامی که علت را جویا شدم ،می گفتند :فردا چگونه جواب حضرت زهرا را بدهیم؟
آیا از نظر اخلاقی درست است که تحت لوای پان ترکیسم از مقدسات دینی و ارزش های انقلابی هزینه نماییم؟
به نظر نگا رنده اگر مسئولان نظام هشیاری لازم را نسبت به اعمال تحریک آمیز عده ای معدود نژادپرست که خودرا در زیر قبای دفاع از ارزش ها ی مذهبی پنهان نموده واز جیب نظام هزینه می کنند اتخاذ ننماید ،قطعا موجب مشکلات جدی وخطیری خواهد شد که. دود آن به چشم همگان فرو خواهد رفت.
مراد ما نصیحت بود وگفتیم.
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

23 Oct, 16:13


🔴 آقای قاضی‌پور! جنابعالی از سوی چه کسانی سخن می‌گویید؟/ پاسخ دکتر جلال جلالی‌زاده به اظهارات نفاق‌آمیز و نژادپرستانه نادر قاضی‌پور

🔸 اظهارات سخیف و نژادپرستانه نادر قاضی‌پور نماینده بخشی از مردم ارومیه که اظهارات رکیک و رفتارهای لمپنانه و ضداخلاقی او در رویدادهای دیگر از جمله زن‌ستیزی و کردستیزی مشهور است، مبنی بر این که کردها در آذربایجان غربی در اقلیت و اشرار هستند و نباید از آنها در مدیریت‌ها استفاده کرد، واکنش‌های مختلفی داشت.
با توجه به اهمیت موضوع و تحریک‌آمیز بودن این اظهارات تفرقه‌افکنانه و ضد وحدت و امنیت ملی که علاوه بر کردها، اظهار تاسف بسیاری از خواهران و برادران آذری و برائت از اظهارات این فرد را در پی داشت، دکتر جلال جلالی‌زاده نماینده ادوار مجلس نیز با انتشار یادداشتی به آن واکنش نشان داد. متن کامل این یادداشت را بخوانید:

yon.ir/myU2g

کانال دکتر جلال جلالی زاده

23 Oct, 16:13


آقای قاضی پور جناب عالی از سوی چه کسانی سخن می گویید؟
جناب قاضی پور من تنها به احترام رای عزیزانی که به شما رای داده اند ،لازم دانستم پاسخ شمارا دهم،وگرنه شمارا رهامی کردم تا در باغ پرفیض وبرکت مجلس که به یمن اقدامات شورای نگهبان اعجوبه ای مانند جناب عالی درآن راه یافته اید به گردآوری گلابی مشغول شوید.
آقای قاضی پور ،راستی اگر انتخابات آزاد برگزار می شد ،شما انتخاب می شدید که هنوز نمی توانید زبان ملی را به خوبی تلفظ نمایید. آنگونه که بعضی از پایگاه های خبری سخنان شمارا منعکس کرده اند ،کوردها را اقلیت واشرار نامیده اید ،راستی شما به عنوان یک فرد حقوقی می دانید که این کلمات چقدر بار معنایی دارند.اولا کوردها در استان آذربایجان غربی دراقلیت نیستند وخود آذری ها هم ترک نیستند تا جنابتان با موضعگیری هایتان که بیشتر نژاد پرستانه است بخواهید حقوق ساکنان اصلی ملتی را پایمال نمایید .آیا معنای اشر ار را می دانید ،من فکر کنم یک بار کلمه قضات را با تشدید ضاد تلفظ کردید که اگر اینگونه باشد ایرادی بر شما وارد نیست که برخی از کسانی را که به شما رای داده اند اشرار بنامید.
آقای قاضی پور ،کورد نه کومله است ونه دموکرات ونه هیچ مکتب دیگری ،کوردها نوادگان مادها هستند که اولین سلسله امپراتوری را در ایران تشکیل دادند که قوام و دوام ایران باجان فشانی های آنان صورت گرفته است.
هیچ ایرادی بر شما وارد نیست ،چون نه تاریخ را خوانده اید ونه آداب اخلاق را ،اگر تاریخ را خوانده بودید وبا بزرگان عرصه ادب وفرهنگ ایران آشنایی داشتید ،قطعا چنین قضاوت هایی نمی کردید، چون از ابومسلم خراسانی گرفته تا بابک خرم دین واز زبان پهلوی وتاتی و تالشی گرفته چنان رنگ کردی دارند که هر کسی کمتر آشنایی با الفبای فارسی وکوردی داشته باشد ،تشابه وتجانس آن ها را با زبان وادبیات کوردی می داند، راستی خانواده صلاح الدین ایوبی از کدام سرزمین به طرف تکریت مهاجرت کردند جز از شمال آذربایجان ودوین .راستی شعر نظامی گنجوی را خوانده اید که می گوید :مادر من آن رییسه ی کورد ویا شعر صائب تبریزی را خوانده اید که می گوید : وه هار بی ول وه ش نمه بو ،ولیچ بی یار وه ش نمه بو .این بیت را ترجمه نمی کنم تا بدانید که ریشه کوردها در آذربایجان عمیق تر ومحکم از پان ترک هایی است که چهل سال است حقوق انسانی را از ایرانیان اصیل نقض کرده وبه نام جمهوری اسلامی ثبت کرده اند.
اگر شکی در اصالت کوردها نه تنها در آذربایجان بلکه در کل ایران دارید به دیوان های شعر شاعر انی مانند فردوسی و تواریخ معتبر مر اجعه کن تا بدانی که حتی در زمان حمله اعراب به ایران کوردها در خراسان وفارس و اصفهان واقصی نقاط ایران حضور داشته اند ،چه برسد به همدان که پایتخت کوردها بوده وتبریز و ارومیه و ماکو (ماد کیو) پسر حضرت عثمان که فرمانده جبهه شمالی سپاه در خراسان بوده درنا مه ای که به یکی از فرماندهان می نویسد ،می گوید: لقد اقول وقد حال قری الکرد بیننا .
بنابراین در طول تاریخ شما هیچ سند ومدرکی نمی یابید که بر مهاجرت کوردها به داخل ایران دلالت کند ،چون کوردها از لوگر افغانستان گرفته تا حلب سوریه واز شمال قفقاز تا خلیج فارس از ساکنان اصلی این خطه بوده اند ،همانگونه که آذری ها همیشه همسایه کوردها بوده ویا با یکدیگر اختلاط داشته‌اند، در حالی که ترک ها از مهاجران آسیای میانه بوده اند ودر حملات متعدد چندین بار حکومت هایی را در ایران تشکیل داده اند وحتی قبل از حمله سلطان محمد فاتح ترکی در منطقه آناتولی وجود نداشته است که امروز اردوغان گرجی تبار برای نابودی کردها ی کردستان سوریه،سوره فتح را می خواند .
علاوه بر مقام رهبری و آقای خاتمی که کردها را اصیل ترین ایرانیان می دانند،آیا می دانی سرسلسله صفویان که در سایه ی آنان افرادی مانند تو انا الرجل می گویند کورد بوده اند واردبیل ،هه رده ویل نام داشته است. اینجا نب قصد هیچگونه جدالی با برادران آذری که عزیزترین دوستانم درمیان آن ها هستند ندارم ،اما هرگاه پای توهین و اهانت پیش آید سکوت را جایز نمی دانم ، چهل سال است ،معدودی افراد پان ترکیسم ونه آذری تحت لوای تشیع ومذهب بدترین ستم ها را به کردها نموده وبسیاری از آنان ر ا آوار ه کشورهای مختلف نموده و افرادی که ماندگار شده اند را چنان در تنگنا قرار داده که کشوری به این پهناوری را برای آنان به سان قفسی نموده اند.
راستی اگر شما یک ذره خوی شیعه امام حسین را می داشتید ،راضی بودید که در کنار شما نه به هموطنت بلکه به یک انسان ستم شود؟ شما که راه یافته ی مجلس هستید ،چند در صد حوزه انتخابیه ات کورد ویا ترک سنی هستند؟ چند بار از حق آنان دفاع کرده اید؟ چند نفر از آنان را در مدیریت ها انتخاب کرده اید؟ راستی شما وهمفکرانتان که اینگونه غیر مسئولانه بر طبل تبعیض وتفرقه می کوبید ،می دانید ،چنین توهمات نژاد پرستانه ای بود که

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 17:37


"من سمع رجلا ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم "
ای مسلمانان جهان وای آزادگان گیتی؛ آیا در طول تاریخ بشری تا کنون بشریت چنین فجایع طولانی مدت وبی رحمانه ی مستمر را با چشم خود دیده است که یک نظام جعلی غاصب اینگونه زنان وکودکان معصوم وبی دفاع را بی رحمانه وجانیانه با انواع سلاح ها واقدامات وحشیانه مورد آماج قرار دهد وبه ندای دولت ها وسازمان های حقوق بشری وبین المللی اهتمام ننماید. اکنون که در عصر حاضر دوباره  دوران غربت اسلام آغاز شده است ،لازم است همه ی کسانی که دل در گرو محبوب حجازی بسته اند ،برای نشان دادن میزان اخلاص به آن حضرت  از مسلمانان فلسطین ومدافعان قبله ی اول مسلمانان با زبان وقلم ومال دفاع نمایند ودر هر کجای کره ی زمین هستند همبستگی وهمدلی خودرا با این ملت مظلوم ابراز دارند.
لذا از همه ی هموطنان گرامی ،امامان  جمعه اهل سنت و نمازگزاران عزیز، می خواهم  که خطبه‌های نماز جمعه این هفته را به موضوع غزه اختصاص دهند و صدای مظلومیت مردم فلسطین را به گوش همگان برسانند و پس از اقامه نماز جمعه، با برگزاری "جمعه خشم"، در خیابان‌ها حضور پیدا کنند و همبستگی خود را با مردم مظلوم وبی دفاع غزه نشان دهند و خواستار پایان ظلم و ستم از سوی رژیم سفاک وخونریز اسرائیل شوند. بیایید با هم  صدای حق‌طلبی برادران وخواهران مظلوممان در فلسطین ولبنان باشیم .
قل اعملوا فسیری الله عملکم ورسوله والمؤمنون. (صدق الله العظيم )
جلال جلالی‌زاده

@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 14:47


🔴 حركة المقاومة الإسلامية حماس:

🔻دعوة لأداء صلاة الغائب على الشهيد القائد يحيى السنوار.. ولتنطلق مسيرات الغضب لإدانة حرب الإبادة ضد شعبنا🔻


🔻جماهيرَ شعبنا الفلسطيني، أبناءَ أمَّتنا العربية والإسلامية، الأحرارَ والشُّرفاءَ في العالم:

🔻وفاءً للقائد والرَّمز الوطني والإسلامي الكبير، الشهيد البطل يحيى السنوار (أبي إبراهيم)، الذي ارتقى بطلاً شهيداً في معركة طوفان الأقصى، دفاعاً عن أرض فلسطين المباركة ومقدساتها، وفي القلب منها القدس والمسجد الأقصى المبارك، تدعوكم حركة المقاومة الإسلامية (حماس) إلى أداء صلاة الغائب على روح القائد الشهيد، في كلّ المساجد والمراكز الإسلامية حول العالم.
ولتنطلق مسيرات الغضب لإدانة تواصل حرب الإبادة ضد شعبنا في قطاع غزة، ودفاعاً عن أرضنا وقدسنا والمسجد الأقصى المبارك.

https://t.me/drwasfy

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 14:42


از بین همه‌ی کشورهای جهان اسلام، تنها ایران و عربستان سعودی بودند که راه به شاگردان گولن ندادند و حاضر نشدند به مدارس گولنی، مجوز فعالیت بدهند. اگر چه گولن از ایران وعربستان نومید شد، اما شاگردان سمج او، حتی در بوتان و هیمالیا نیز مدرسه تاسیس کردند!
اقیانوسی از پول
شاید تصور کنید که اعتبارات و هزینه‌های تشکیلات عظیم موسوم به «جنبش خدمت»، مانند جامعه المصطفی و دیگر نهادهای خودمان، از طریق بودجه‌ی رسمی سالانه‌ی دولت تامین می‌شد. خیر! نه تنها پولی از دولت نمی‌گرفتند بلکه در بسیاری از موارد، امکانات گرانقیمت و موثر خود را در اختیار حزب حاکم می‌گذاشتند و با توجه به روابط گسترده‌ی بین‌المللی، بارها در عرصه‌ی دیپلماسی، تجارت خارجی و حوزه‌های اطلاعاتی نیز به دولت کمک کردند. اما این پول عظیم از کجا تامین می‌شد؟
پاسخ از این قرار است:
اول این که مهمترین منبع مالی برای تامین هزینه‌های شبکه‌ی عظیم گولن، اعانه و کمک‌های مردمی بود. نه تنها خود گولن، بلکه چند تن از شاگردان او، چنان تاثیر کلام شگرفی داشتند که وقتی در مساجد و محافل دینی میکروفون به دست می‌گرفتند و درباره‌ی «عصر سعادت»، «ضرروت بازسازی جامعه بر اساس الگوهای حضرت رسوال اکرم (ص)» و بی‌ارزش بودن دنیای فانی حرف می‌زدند، سیلی از پول از جانب مردم روانه می‌شد و همه حاضر بودند کمک کنند. یکی از شاگردان نزدیک گولن که پروفسور مشهوری در حوزه‌ی الهیات بود، بعدها چنین خاطره‌ای ذکر کرد: «خواجه فتح الله از فصاحت و بلاغت من بسیار تمجید می‌کردند و خطابه‌های من را موثر می‌دانستند. در محفلی، چنان درباره‌ی ضرورت بذل و بخشش در راه دین صحبت کردم که مسلمانی در میان جمع برخاست و نداد داد: برادران دینی! من هر اندازه مال و مکنت داشتم در راه این جنبش پربرکت فدا کردم. آیا از میان شما جوانمردی پیدا نمی‌شود که مرا به غلامی خود بخرد و من پول آن را به جنبش خدمت ببخشم؟ ... در میان جمعیت ولوله افتاد. یکی از متمولین برخاست و گفت: تو را به صد هزار لیره می‌خرم، پول را به حساب جنبش می‌ریزم و تو را در راه خدا آزاد می‌کنم!»   
دومین منبع درآمد گروه گولن، سود کلان پروژه‌های دولتی عظیمی بود که اجرای آنها بر اساس ساخت و پاخت، به شاگردان گولن داده می‌شد.
سومین منبع عظیم درآمدهای گولن، صدها موسسه تقویتی کنکور در سراسر ترکیه بود که اساسا چراغ اول اختلافات اردوغان و گولن نیز در همین جا برافروخته شد.
چهارم این که، نظم مالی عجیبی بر دستگاه گولن حکمفرما بود و تمام اعانه‌های جمع آوری شده در مسیرهایی سرمایه گذاری شد که خیلی زود وارد چرخه‌ی پولسازی شدند و گولن با این درآمدهای مداوم در کشورهای مختلف جهان، موسسات آموزشی و فرهنگی بزرگی تاسیس کرد که خود موسسات مزبور هم، از محل درآمدهایشان نه تنها هزینه‌های جاری را تامین می‌کردند بلکه درآمدهای تازه ایجاد می‌کردند. پس از کودتای سال ۲۰۱۶ میلادی، وزارت دادگستری ترکیه، نزدیک به ۱۴ هزار ساختمان و ملک و مستغلات گرانقیمتی را مصادره کرد که همگی متعلق به شاگردان گولن بودند.
گولن به دنبال چه بود؟
مهمترین سوال درباره‌ی سرنوشت گولن، این نیست که چگونه توانست چنین تشکیلات عظیمی به وجود بیاورد، سوال این است که هدف و غایت اصلی‌اش چه بود؟ آیا او واقعا می‌خواست یک بار دیگر شرایط زیستی و اجتماعی دوران صدر اسلام و مقطع تاریخی موسوم به «عصر سعادت» را بازسازی کند و عدالت بگستراند؟ خیر. واقعیت این است که گولن، بعدها حتی در تفکرات دینی خود، به حیطه‌های تلفیقی رفت و پس از دیدار با پاپ، خاخام‌های یهودی، بوداییان و سران دیگر ادیان، به دنبال یک تز نوین و نوعی از اسلام امتزاجی بود که الگوی دینی جدیدی را به جهانیان عرضه کند. اما در راس و کانون این دین و مرام جدید و این باشگاه و شبه اتحادیه‌ی جهانی، نقشی خاص برای ترکیه و زبان ترکی تعریف شده بود! به عبارتی روشن، گولن، الگوی خاصی از یک امپراتوری جدید را در ذهن خود و شاگردانش ساخته بود که به مراتب، گسترده‌تر و پت و پهن‌تر از قلمروی سلجوقیان و عثمانیان بود!
نقطه اشتراک مهم
برگردیم به اظهارات جناب میرباقری و ذکر این نکته که اگر نصف عالم هم قر بانی شوند، باز هم ارزشش را دارد! او در ادامه، به این هم اشاره کرده که نظم کنونی جهان زوال یافته و دوران دولت – ملت به خاتمه رسیده است! اشتراک، دقیقا همینجاست: «ناکارآمد دیدن نهاد دولت و نظام بین الملل، صورت دادن کاری بزرگ و درانداختن طرح و نظمی نوین در جهان». در شرایطی که حتی اندیشمندان انقلابی و فرماندهان نظامی هم حاضر نیستند آمار دهشتناک قربانیان عملیات ۷ اکتبر را گردن بگیرند و از استراتژی سنوار و حماس در «طوفان الاقصی» دفاع نمی‌کنند، میرباقری بر این باور است که حتی اگر ۴ میلیارد و ۳۷ میلیون نفر از ساکنان فعلی کُره‌ی زمین، جاشنان را فدای یک آرمان کنند، باز هم می‌ارزد! او در این رویکرد آخرالزمانی، مفاهیمی همچون «مصلحت»،

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 14:42


فتح‌الله گولن و «نصفِ عالم»
محمدعلی دستمالی

با وجود تفاوت‌های مهم در رویکردهای فکری و دینی بین فتح الله گولن و میرباقری‌ها، از حیث نگرش به نهاد سیاسی و حکمرانی، شباهت‌های مهمی دارند که شایان تامل و بررسی است.
از روزی که مصاحبه‌ی خلیل الحیه معاون دفتر سیاسی جنبش حماس منتشر شده، تمایل داشتم مطلبی درباره‌ی نگاه او به تحولات غزه بنویسم. می‌خواستم بنویسم؛ خدا کند که این مبارز محترم با این سطح از هوش و ذکاوت سیاسی که عملا در برابر سوالات دبیر سرویس بین الملل بی.بی.سی به گوشه‌ی رینگ افتاده، رهبر بعدی حماس نشود. ولی فرصت نوشتن دست نداد. در روزهای پس از آن هم، مصاحبه‌ی جنجالی میرباقری منتشر شد که گفته بود «اگر نصف عالم هم کشته شوند، می‌ارزد»! گشتی زدم و دیدم؛ گفتنی‌ها را گفته‌اند و سیب آبداری بر شاخه نمانده است! تا این که رسیدیم به انتشار خبر مرگ فتح الله گولن، روحانی دینی ترکیه که در پنسیلوانیای آمریکا نفس آخر را سر داد. تصور کردم که سنتز و جمعبندی جدیدی در ذهن من حاصل شده و شاید خواندن آن، برای دیگران هم جالب توجه باشد.  
گولن، تنها کودتاگر نبود
همچنان که می‌دانیم؛ گولن را به عنوان رهبر معنوی ژنرال‌های کودتاگری می‌شناسند که در سال ۲۰۱۶ میلادی در ترکیه تانک‌ها و سربازان خود را به میدان فرستادند تا دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه را سرنگون کنند و دولت جدیدی تشکیل دهند. اما برخلاف روندهایی که در ۱۹۶۰ و همچنین در ۱۹۸۰ و ۱۹۹۷ میلادی در ترکیه روی داده بود؛ این بار مردمِ هوادار حزب حاکم، در برابر تانک‌ها ایستادند و بساط کودتا در عرض ده دوازده ساعت جمع شد.
گولن، سال‌ها قبل از صدور دستور کودتا به آمریکا رفته بود و تشکیلات عظیم اجتماعی، آموزشی و رسانه‌ای او، یکی از منابع مهم قدرت و یکی از ابزارهای موثر در پیروزی‌های مکرر اردوغان و حزب او بود. اما سرانجام به اختلاف و انشقاق رسیدند و چنین شد که کودتا روی داد.
دولت ترکیه بارها از مقامات آمریکا درخواست کرد که گولن را به عنوان رهبر گروه تروریستی و عامل کودتا، به آنکارا تحویل دهند. اما اوباما زیر بار نرفت و دولت‌های بعد از او نیز چنین پیشنهادی را رد کردند.
دولت ترکیه در چند سال اخیر، اعتبارات مالی فراوانی صرف کرده تا گولن را به عنوان یک شخصیت خطرناک و کودتاگر به جهانیان بشناساند. اما واقعیت این است که موضوع کودتا، صرفا یکی از طرح‌ها و اقدامات گولن بود و شخصیت و سوابق او، ابعاد مهمی دارد که از بسیاری جهات، شایان تامل و تجزیه و تحلیل است.
گولن، معمار یک تشکیلات پیچیده
فتح الله گولن را باید به عنوان یک نخبه و رهبر متنفذ بشناسیم که اقدامات او در چهار دهه‌ی گذشته در ترکیه و ده‌ها کشور جهان، از پنجره‌ی مطالعات جامعه شناسی دین، مطالعات امنیتی، ذهنیت شبکه ساز و تشکیلات ساز، نفوذ، ارتباطات بین‌المللی و اقتصاد، شایان بررسی همه جانبه است.
گولن، معمار یک تشکیلات بزرگ، پیچیده، تودرتو، منظم و هدفمند به نام «جنبش خدمت» بود که علاوه بر نفوذ در تمام ارگان‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی، امنیتی و قضایی ترکیه، در ۱۲۲ کشور جهان، دارای مدارس، آموزشگاه‌ها، خانه فرهنگ و مجموعه‌ی عظیمی از کادرهای توانمند و ماهر بود.
گولن، با یک مشی و رویکرد عملگرایانه و لحاظ نمودن مصلحت، تحفظ اطلاعاتی، استفاده از کاورها و پوشش‌های مختلف و همچنین تخلفات و استفاده‌ی ابزاری از نهادها، توانست کل ترکیه را مانند یک انگشتر در اختیار بگیرد. او هزاران کادر پرورش داد که با نفوذ و سرقت اطلاعات کنکور و آزمون‌های استخدامی، نهادهای مختلف کشور را در اختیار گرفتند و عملا یک دولت پنهان به وجود آورد که نظم تشکیلاتی و قدرت اثرگذاری و اقدام در این ساختار، به مراتب سریع‌تر و قوی‌تر از دولت رسمی بود!
«روزنامه‌ی زمان» به عنوان مهمترین ارگان رسانه‌ای تشکیلات فتح الله گولن، هر روز یک میلیون نسخه به زبان ترکی و بیش از سیصد هزار نسخه به زبان‌های انگلیسی، آلمانی و عربی منتشر می‌کرد و شبکه‌های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها و نهادهای فرهنگی جماعت گولن، پیشرفته‌ترین تجهیزات مخابراتی و رسانه‌ای جهان را در اختیار گرفته بودند و اغلب شبکه‌های تلویزیونی ترکیه و حتی کشورهای منطقه، تجهیزات مورد نیاز خود را از گروه گولن، اجاره می‌گرفتند!
در بُعد بین الملل نیز، چندین شرکت پیمانکاری و عمرانی گولن در کشورهای مختلف فعال بودند و در بسیاری از کشورهای جهان، ثروتمندان، سیاستمداران، اشراف و خانواده‌های قدرتمند، خود را به در و دیوار می‌زدند تا فرزندانشان را به مدارس تحت مدیریت شاگردان خواجه فتح الله بفرستند! چرا که کیفیت تدریس در این مدارس در حد بالایی بود، نظم و سازماندهی شگرفی داشتند و ممکن نبود کسی در این مدارس تحصیل کند و نتواند در مناصب و مشاغل مهم و حساس، جایی برای خود پیدا نکند.

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 14:42


«راهبرد»، «استیلای عقل بر منطق مبارزه»، «اهمیت هزینه – فایده» و از همه مهمتر، حق حیات نیمی از بشریت را نادیده می‌گیرد و غیرمستقیم می‌گوید که عدم مداخله‌ی مستقیم جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای جهان اسلام در جنگ فعلی، غلط است. در ذهن میرباقری و نظایر او، نهاد دولت و اندیشیدن به امن و باقی مُلک و لحاظ نمودن اهمیت رضایت شهروندان، اهمیتی ندارد و تصور می‌کند «اگر نخبگان حاضر باشند، می‌توانند مردم را نیز در این مسیر همراه کنند». این در حالی است که اولا بر اساس یک نگرش رئالیستی و واقعبینانه، رفتار عجولانه‌ی فرماندهان حماس و عجز از پیشبینی نوع واکنش دشمن صهیوینست، هزینه‌های سنگینی بر فلسطین، لبنان و چندین کشور دیگر تحمیل کرده و موازنه به نفع مظلومان نیست. ثانیا میرباقری در ایرانِ امروز، نه تنها برای تشویق مردم به جهاد و جنگ، بلکه برای انطباق شهروندان با الگوهای پوششی مدنظر حکومت دینی هم صاحب «تاثیر کلام» نیست.
تصور می‌کنم باید خداوند را شاکر باشیم که شاکله‌ی نهاد تصمیم‌گیری در حاکمیت جمهوری اسلامی، دست کم در عرصه‌ی بین الملل و در بزنگاه تصمیمات پیچیده و سخت، کاملا پوزیتویست و رئالیست است و جنگی ترتیب نمی‌دهد که فاقد ابعاد محاسباتی و برآوردِ میزان واکنشِ دشمن باشد.
باید خداوند را شاکر باشیم که امثال میرباقری، در پیچ تاریخی تصمیم‌گیری درباره‌ی فرجام جنگ ایران و عراق، صاحب اختیار نبودند و پیداست که در روزگار کنونی هم جایگاهی ندارند. چرا که نهایتِ برنامه‌های رجل سیاسی مورد حمایت این جریان فکری، تصورات اغارق‌آمیز در مورد صادرات صیفی جات به روسیه بود!
بر این باورم که انگیزه‌های اصلی برای تولید چنین تزهای عجیبی از سوی میرباقری و نظایر او، صرفا ریشه در رویکرد فکری آخرالزمانی و الهیات سیاسی ندارد و اتفاقا دلایل ساده‌تر را باید در عالم اقتصادِ سیاسی بجوییم. اگر طرفداران این ایده‌ها، ناچار بودند مانند گولن، برای رسیدن به توان امکان مالی و تشکیلاتی، روی تاثیر کلام و محبوبیت اجتماعی حساب باز کنند و از هیچ نوع رانت و امکانات دولتی بهره نگیرند، ممکن نبود به این راحتی، برای قربانی شدن ۴ میلیارد انسان، اشتیاق نشان دهند

کانال دکتر جلال جلالی زاده

22 Oct, 12:58


khabaronline.ir/xmN4b

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Oct, 21:01


فراخوان برای تمامی جمعه در دفاع از مسلمانان غزه


شیخ محمود حسنات


https://t.me/moslmnews33

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Oct, 20:58


برآشفتگی عبدالکریم سروش از جنایات صهیوینست‌ها در لبنان و غزه؛ امیدوارم در ادامه عمر ما خاتمه نیک به نفع مظلومان رقم بخورد

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Oct, 15:31


امید به شکستن تابوی دولتمرد اهل سنت - روزنامه جهان صنعت
https://jahanesanat.ir/%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D9%86-%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%88%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%D9%85%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%B3%D9%86%D8%AA/494198/

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Oct, 15:31


صفحه02-30مهر 1403 - روزنامه جهان صنعت
https://jahanesanat.ir/%D8%B5%D9%81%D8%AD%D9%8702-30%D9%85%D9%87%D8%B1-1403/493954/

کانال دکتر جلال جلالی زاده

21 Oct, 05:20


🍃 م #شوکور_موستەفا:

هیچ گەلێک بەقەدەر کورد موسوڵمان نەبووە .

┈••✾•🍃🍃•✾••┈
         @zhin_zhan
┈┉┉━━❋✺❋━━┉┉┈

کانال دکتر جلال جلالی زاده

20 Oct, 17:26


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده های محترم فتحی وشیخ حسنی
خبر درگذشت کاک رحمت از افراد مهمان نواز ومعتمد روستای درویشان واز افراد خیر ودلسوز منطقه موجب تاسف وتاثر اینجانب شد مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@ drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

19 Oct, 03:58


🔺نبرد میخک و خار

عثمان عباسی/کنش‌گر رسانه و ارتباطات


"ای سایه ای که بر خورشید می نشینی، بر فراز این ویرانه ها به من می نگری؟ به این گل سرخ پژمرده که روزی در باغچه امید ریشه دوانده بود.
تو با تیغ تیزت بر پیکرم زخم هایی عمیق نهادی، امّا نمی دانی که هر قطره خون من، بذر طوفانی خواهد گشت که بنیان ظلمت را خواهد لرزاند.

تو فکر می کنی با خاموش کردن ستاره‌ای، به شب ابدی دست یافته ای؟ امّا نمی دانی که مرگ من، آغاز طلوع هزاران خورشید است.

من در دل خاک خواهم خفت تا روزی دوباره به عنوان کهکشانی درخشان ظهور کنم.
تو با قدرت خود بر من مسلط شدی، امّا روح من آزاد است و در آغوش کیهان رقصان است.

ای تاریکی، تو با زور و تهدید بر این جهان حاکم شدی، امّا بدان که ظلمت شب، ابدی نیست.
روزی سپیده دم حقیقت خواهد دمید و تو را چون رؤیا به فراموشی خواهد سپرد.

من، گل سرخ، نماد مقاومت و امیدم.
تو با کشتن من، به این نماد جان تازه‌ای بخشیدی.

خون من، نه تنها جوهر کتاب تاریخ خواهد شد، بلکه آهنگ انقلابی می شود که روزی گوش جهانیان را کر خواهد نمود.

من، الهام بخش نسل‌های آینده خواهم بود. آنها با یاد من به مبارزه خواهند پرداخت و تو را چون غباری از صفحه روزگار خواهند زدود.

ای خار، تو با تیغ خود بر پیکرم زخم نهادی، امّا نمی‌دانی که این زخم‌ها، نشان افتخار من هستند.

من در این مبارزه شکست نخوردم، بلکه پیروز میدان شدم.
پیروزی من در قلب مردم است، در امید آنها به آینده‌ای که در آن عدالت چون خورشید می‌تابد.
تو فکر می‌کنی با خاموش کردن نور من، به پیروزی رسیدی، امّا نمی‌دانی که من در دل هر گل، در هر لبخند، در هر نگاه امیدوارانه زنده خواهم ماند.

هان ای خار! تو تنها هستی، امّا ما میلیون‌ها هستیم.
ما گل‌های سرخی هستیم که در باغچه تاریخ می‌روئیم و روزی تمام زمین را به رنگ سرخ عشق خود خواهیم آراست.

در دل تاریکی، من نور امید را می‌کارم.
نوری که حتّی مرگ نمی‌تواند آن را خاموش نماید.

ای خار، به یاد داشته باش، گل سرخ همیشه بر خار پیروز می‌شود."

✍️عنوان این دل نوشته الهام گرفته از « رمان خار و میخک» اثرشهید مجاهد یحیی سنوار است. 
تقدیم به روح این مجاهد مبارز و همه مبارزان آزادی خواه.
@PalestineNews

کانال دکتر جلال جلالی زاده

18 Oct, 06:55


دعاهای بزرگ یحیی سنوار رحمه الله
بشنویم و با هم آمین بگوییم

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Oct, 17:10


ولَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (صدق الله العظيم)

باردیگر دست جنایتکار ظالمان غاصب به خون یکی از مجاهدان راه خدا آغشته شد و رنگ ننگ جنایت را به سیمای خشونت طلبی وآدمکشی خون آشامان پاشید.غافل ازاینکه راه شهیدان از صدراسلام تا امروز بی رهرو نخواهد ماند وفرزندان عمر وامام شافعی با این کشتارها از رسیدن به هدف خود باز نخواهند ماند.یحیی سنوار، شهید راه عزت ودفاع از فلسطین، نماد مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم وتجاوز است. او سال ها با شجاعت و ایمان عمیق خود، در دفاع از آرمان‌های فلسطینیان چه در زندان ویا در بیرون از آن عمرو جان خویش را فدای آزادی ملت ووطنش نمود. سنوار به عنوان فرزند معنوی امام شافعی، همتش همت پادشاهان وروحش روح آزادگان بود که ذلت وتسلیم را در مقابل متجاوزان وغاصبان ،کفر می دانست. او نه تنها یک مبارز بلکه الگویی از سخنوری و تبحر در علوم دینی وعربی بود. میراث معنوی ومجاهدت ها وتلاش های او در دل همه ی مسلمانان آزادی خواه وملت شجاع ورشید فلسطین زنده خواهد ماند و الهام‌بخش نسل‌های آینده خواهد بود.
وسیعلم الذین ظلموا أى منقلب ينقلبون
روانش شاد وجایگاهش با پیامبرویاران وشهیدان راه آزادی باد.

جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Oct, 15:34


رد على التعزية-74.pdf

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Oct, 14:34


#إضاءات_قرآنية:
لو لم يكتب الزمخشري إلا هذا الكلام لكفاه، قال عند قوله تعالى : (ولا تركنوا إلى الذين ظلموا فتمسكم النار) والنهي متناول:
1. الإنحطاط في هواهم
2. والإنقطاع إليهم
3. ومصاحبتهم ومجالستهم
4. وزيارتهم
5. ومداهنتهم والرضا بأعمالهم
6. والتشبه بهم والتزي بزيهم
7. ومد العين إلى زهرتهم وذكرهم بما فيه تعظيم لهم.
وتأمل قوله تعالى (ولا تركنوا)؛ فإن الركون هو الميل اليسير، وتأمل قوله: (إلى الذين ظلموا) أي، إلى الذين وُجد منهم الظلم ، ولم يقل إلى الظالمين. #قال البيضاوي: لعل الآية أبلغ ما يُتصور في النهي عن الظلم والتهديد عليه .

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Oct, 09:58


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده ی بزرگوار ومحترم مرحوم شیخ اسماعیل حسنی مه ولاناوا
مصیبت درگذشت آن مرحوم موجب تاسف وتأثر اینجانب شد مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن درگذشته غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

17 Oct, 09:55


إنا لله وإنا إليه راجعون
برادر ارجمند جناب کاک مسعود خدامی
درگذشت دختر گرامیتان را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگربازماندگان ووابستگان صبر وبردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

16 Oct, 15:48


🔴‍ کارشناسان حوزه آموزش نسبت به  شرایط خطرناک تحصیل دانش آموزان در ۹۰۰ مدرسه غیرمقاوم استان هشدار می دهند؛

🔴 دانش آموزان کردستان زیرسقف های لرزان

از حدود سه هزار مدرسه موجود در استان،۳۰  درصد از مدارس نیاز به مقاوم سازی، تخریب و بازسازی دارند

شیروان یاری : وجود مدارس فرسوده در حاشیه مناطق شهری به ویژه روستاهای کردستان،امروزه به معضل جدی در استان تبدیل شده است این درحالی است که خود مدیرکل آموزش و پرورش نیز به این مقوله مهم معترف است و رسما در رسانه ها اعلام کرده است که از حدود سه هزار مدرسه موجود در استان، ۳۰درصد از مدارس نیاز به مقاوم سازی،تخریب وبازسازی دارند،یعنی هم اکنون دانش آموزان کردستان در 900 مدرسه نیاز به تخریب و بازسازی تحصیل می کنند، اگر خدای ناکرده رخدادی تلخ و تراژدی مثل شین آبادپیرانشهر اتفاق بیافتد؛ چه کسی مسئول است؟ را نمی دانیم؛ اما می دانیم مثل همه رخداد های حوزه نظام آموزشی در مناطق محروم کشور -ماست مالی- می شود، روزنامه پیام ما در این شماره در میزگرد تحلیلی با پنج نفر از معلم های در شهرستان های استان از جمله «ناصر رحمانی» کارشناس ارشدریاضی، «صدیق محمد جانی»کارشناس ارشدزبان انگلیسی،«رامان عبدی»دکتری تربیت بدنی،«امجد امام» کارشناس ارشد الهیات و «حسین رمضانی» کارشناس ارشد جامعه شناسی افزون بر هشدار جدی خطر مرگ تحصیل دانش آموزان در 30درصد ازمدارس فرسوده، موضوع کمبود سه هزار و 46 معلم و سرانه فضای آموزشی، بی عدالتی درفرایند اجرای طرح بومی گزینی قبولی دانش آموزان درکنکور، تاثیر معدل در قبولی کنکور و نحوه تعامل نظام آموزشی با دو «نسل آلفا و نیت ها» را آسیب شناسی و نقشه راهبردی برای برون رفت از وضعیت چالش بر انگیز طرح کرده است که از دید شما مخاطبان می گذرد.

https://t.me/kurdnameh2

کانال دکتر جلال جلالی زاده

16 Oct, 09:26


خاطرات میرزا عبدالقادر خانی

کانال دکتر جلال جلالی زاده

15 Oct, 05:49


إنا لله وإنا إليه راجعون
خانواده ی بزرگوار وداغدیده مرحوم شاعر ونویسنده کاک اکبر موفق
خبر درگذشت یکی از شاعران و نویسندگان شهرستان دیواندره موجب تاسف وتاثر اینجانب شد مصیبت وارده را تسلیت گفته از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان وعلاقمندانشان صبر و بردباری همراه با صحت وسلامتی را خواهانم
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Oct, 16:34


دیروز ۲۲ مهر ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی سالن حافظ، پس از برگزاری نشست معرفی و بررسی کتاب قصاص آقای احمد عابدینی
از راست:
دکتر جلال جلالی‌زاده (مدرس فقه شافعی)
استاد احمد عابدینی (متخصص فقه جعفری)
و من (امیر ترکاشوند)

لینک برگزاری جلسه "اینجا"
https://t.me/baznegari/1464

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Oct, 08:13


چرا حکومت مذهبی موفق نمی شود؟
مراد از این موضوع ومطلب تخطئه مذهب ویا دین نیست .مذهب قابل احترام واعتماد است ونتیجه ی تلاش وزحمت مجتهدان وعالمان بزرگ است .اما اینکه مذهب چرا دراداره ی جامعه موفق نمی شود وموجب می شود که مردم ازآن بگریزند واظهار بی رغبتی نمایند مسأله ای است که به تجربه ثابت شده است .
رفتن در عمق یک مذهب وتنیدن پیله در پیرامون خوبش وخودرا حق دانستن ودیگران را باطل هم ناکارآمدی مذهب را نشان می دهد وهم به ساختار دین آسیب می رساند .مذهب هرچه باشد نگرش واستنباط یک شخص از دین است که چون از طریق اجتهاد است قطعا احتمال خطا وصواب بنا به فرموده ی حضرت دارد ،پس نباید در درستی یک مذهب با کمال قطع ویقین سخن گفت .سختگیری برخی از مذاهب در برخی از موضوعات وتسامح برخی دیگر نشانده ی تفاوت دربرداشت ها ورویکردهاست.
چهل وپنج سال حکومت یک مذهب درایران وتراکم مشکلات وبحران ها ی اقتصادی،سیاسی، فرهنگی وروانی واجتماعی اعم از طلاق ،فقر،بیکاری،فرارمغزها وسرمایه ها ،عدم اعتماد همسایگان ودیگر کشورهای اسلامی ،آژیر خطری است که همگان را از وضعیت پیش آمده نگران می کند. ادعاهای رهبران انقلاب در اوایل که بهشتی را در دنیا بنا می کنیم که همگان به آن غبطه می خورند .در عمل می بینیم که نمی توان روی موضوعی انگشت نهاد وگفت این نتیجه ی رهنمودهای مذهب است .درجلسه رونمایی از کتاب آیةالله عابدینی یکی از سخنوران می گفت: فقها فرصت حکومت کردن نداشته اند .یعنی چهل وپنج سال هنوز فرصتی نبوده است. به نظر نگارنده هیچ کدام از مذاهب اسلامی چه شيعه ویا سني قدرت پاسخگویی به مسائل مستحدثه ومسائل روز را ندارند وعلاوه برآن حق پنداری مانع از مشارکت وهمکاری وهماهنگی دیگر مذاهب است. وقتی که یک مذهب راه خودرا از دیگر مذاهب جدا کرد ودر اجماع وشورا(أولى الامر) به عنوان سومین منبع مشارکت نکرد به منزله از دست دادن منابع ومراجع فکری ومولد ثروت فقهی است. همین تصویب قانون اساسی ایران براساس دیدگاه های یک مذهب ومحروم کردن دیگر مذاهب وپیروانشان درتوسعه کشور منجر به دلسردی بسیاری از هموطنان اهل سنت وعدم مشارکت درانتخابات وعمران وسازندگی می شود. وقتی که یک عالم اهل سنت که ازلحاظ علمی ونظریه پردازی اقتصادی واجتماعی بی نظیر است اما در هیچ نهاد وارگان ودفتر ومکتبی از نظریاتش استفاده نمی شود ویا یک جوان اهل سنت وقتی که می بیند به نام مذهب حقش ضایع می شود رشته روابط عاطفی واحساسیش نسبت به نظام وکشور ضعیف تر می شود.
بنابراین هرچند تجربه های مصر وایران وطالبان در تنگ نظری مذهبی وفرقه ای ،تجربه ای تلخ وناموفق بوده وآثار سلبی زیادی در جذب جوانان به سوی دین داشته ویا موجب دلسردی بسیاری از اسلامگرایان گذشته از رسیدن به آمال واهداف داشته است .اما اگر مسلمانان به سوی قرآن وسنت واجماع برگردند وشیوه تسامح وتساهل را درپیش گیرند بازهم جای امیداست اما به شرطی که مقاصد شریعت را از نو احیا کنند .معتزله خردگراترین فرقه ی کلامی اسلامی بودند ،اما مهمترین علت ودلیل ازبین رفتنشان تنگ نظری،اختناق وسانسور وعدم دگرپذیری بود که با تضعیف وازبین رفتنشان ضربه ی هولناکی بر پیکره ی تفکر واندیشه درجهان اسلام وارد شد. تجربه ی جدید حکومت اخوان وشهید مرسی در مصر بود که به سبب انحصار قدرت وعدم اجازه به دیگران در مشارکت در حکومت به آسانی سرنگون شدند.
نتیجه می گیریم حکومت مذهبی هرمذهبی باشد دراداره حکومت وتحقق اهداف ملت وتأمین رفاه وامنیت وایجاد سعادت ومودت وفراهم کردن خیر وبرکت وتوسعه ی سلامت وصحت وگشایش روزنه ی سرور وبهجت وجاری کردن شوق ورغبت در دل شهروندان ورعیت وبهبود بخشیدن به وضعیت جز افزایش رنج ومحنت وکم کردن دوستی ومحبت نتیجه ای ندارد .اما دین با درنظرگرفتن همه ی دیدگاه ها واحترام به آرا ونظرات می تواند پاسخگو وحلال مشکلات جامعه باشد.
جلال جلالی‌زاده
@drjalalizadeh60

کانال دکتر جلال جلالی زاده

14 Oct, 05:34


پەیامی مامۆستا سلاحەدین محمد بەهائەدین ئەمینداری گشتی بۆ یەکگرتووەکان و پڕۆژەی ئیتر بەسە 😍❤️

کانال دکتر جلال جلالی زاده

09 Oct, 16:13


یەک لە پەنای خاڵ و سیفری بێ بڕانەوە
نووسینی: عەلی شەریعەتی
وەرگێڕانی: مامۆستا ھەژار

#ماموستا_ناصر_روحانی
#مسجد_جامع_حسین_آباد

https://t.me/MasjedJame1398

کانال دکتر جلال جلالی زاده

09 Oct, 16:10


خاڵـو ڕێبوار

ماجد مەردۆخ ڕۆحانی


#خاڵـۆڕێبوار ڕێگا نازانم
ڕێم پێ نیشان بە لای تۆ مێوانم ...


بررسی ریشەی تاریخی گۆرانی مشهور
#خاڵـۆڕێبـوار:
مجموع دو کلمه ی کوردی است که معنی لغوی آن میشود:
خاڵـو: دایی
ڕێبوار: رهگذر

در زبان کوردی همیشه از ترکیب این دو کلمه برای نام بردن از انسانهای بزرگ و مذهبی که همواره زندگی خود را وقف مردم کردەاند به کار می رود.


بسیاری از علماهای دینی و مامۆستاهای آئینی عقیدە دارند کە آوازە کوردی خاڵـۆ ڕێبوار ریشەی آئینی داشتە و بە واقعە تاریخی: "زمانی که مشرکان مکه قصد کشتن رسول خدا (ص) را داشتند، آن حضرت پس از خروج از خانه، در حالی که حضرت ابوبکر را دید و حضرت ابوبکر درخواست می کند کە وی را با خود بە کوە ثور ببرد و ..." ختم می شود.



مێـژووی ناوچەی دیواندەرە

@Mezhoo_Divandareh