دغدغه‌های ایران @daghdagheiran Channel on Telegram

دغدغه‌های ایران

@daghdagheiran


ما را در اینستگرام هم دنبال کنید:
https://instagram.com/daghdaghe.iran?utm_medium=copy_link

دغدغه‌های ایران (Persian)

در جستجوی خبرها و دغدغه‌های کشور عزیز ایران؟ آیا می‌خواهید از آخرین رویدادها، تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران مطلع شوید؟ اگر پاسخ شما بله است، کانال تلگرام "دغدغه‌های ایران" منتظر شماست! این کانال یک منبع معتبر و قابل اعتماد برای دریافت اخبار و تحلیل‌های ایران است. با دنبال کردن این کانال، شما به روزترین اطلاعات درباره تمامی مسائل مهم کشور خود دسترسی خواهید داشت. از اخبار سیاسی و اقتصادی گرفته تا فرهنگ و هنر، "دغدغه‌های ایران" شما را در جریان اتفاقات قرار می‌دهد. بنابراین، اگر به دنبال یک منبع اطلاعاتی رسمی و قابل اعتماد هستید، حتما این کانال را دنبال کنید! برای اطلاعات بیشتر و دنبال کردن کانال در اینستاگرام، به لینک زیر مراجعه کنید: https://instagram.com/daghdaghe.iran?utm_medium=copy_link

دغدغه‌های ایران

23 Nov, 09:29


🔷🔸یادداشت مقدماتی سوسن شریعتی بر مجموعه نامه های مشترک با پرستو فروهر

🔆درآمد

🖋سوسن شریعتی

🔆پرستو فروهر را حدودا هشت سال است که می شناسم. تا قبل از آن فقط می دانستم فروهرها دختری دارند که شجاع است و سمج و البته وفادار به میراث. همین. اولین سلام به اصرار دوستی مشترک در گرماگرم تابستان ۸۸ رد و بدل شد و در نمایشگاهی از کارهایش در گالری طراحان آزاد. نام نمایشگاه این بود:«من تسلیم می شوم». همانجا فهمیدم پرستو فروهر، هنرمند نیز هست و قصد تسلیم شدن ندارد. قرار شد بنشینیم و گپی درباره شریعتی بزنیم. در خاطراتش نوشته بود که در جوانی به وسوسه او خدای گرم مادربزرگش را به خاطر خدایی انقلابی که او را در سر بزنگاه مرگ و زندگی تنها گذاشته بود از دست داده است. از چه چیز دلخور بود؟ از مرگ ایمان یا از خدایی که خشن است؟ چند ساعت گفتگوی ما بر سر شریعتی به جایی نرسید اما نقدش به او اعتماد برانگیز بود. سال بعد در مجلسی سخنانش را درباره عدالت بدون انتقام شنیدم و فهمیدم با تاریخ و حافظه نیز سر و کار دارد و البته اصرار داشت که به سیاست بی‌اعتناست.

🔆 دیدارهای ما مکرر شد از قرار سالی دو بار: کوتاه، سرپایی و در موقعیت های اورژانسی. سال به سال روشن می‌شد که اشتراکات بسیاری می تواند مبنای گفتگوی ما باشد. مثلا این که  هم  سن و سالیم، اینکه تجربیات نسلی مشترک داریم، زمانه خود را زیسته‌ایم، تجربه غربت را از سر گذرانده‌ایم یعنی تجربه بی‌صاحبی را، در عین حال وارثیم و معنایش اینکه احساس تعلق داریم. او با تصاویر سر و کار دارد و من با کلمات؛ هیچ‌کدام با سیاست کار نداشته‌ایم، سیاست با ما کار داشته است. به عنوان وارث، غریب، هنرمند یا دوستدار تاریخ سخنانمان از همان دیدارهای اول مدام حول و حوش وفاداری، حافظه، ضرورت یادآوری، زمان و جلوه‌های متعددش می‌چرخید و خب طبیعی بود که این حرف‌ها را نمی شد کوتاه، سرپایی و در موقعیت‌های اورژانسی پیش برد. از همین رو پای نوشتن به میان آمد و تن دادن به امر مکتوب؛ نامه‌هایی که از تعداد دیدارهای ما بیشتر شده است. قرارمان از همان اول روشن بود: او باید می‌گفت میان زندگی و منطق آن از یک سو و مرگ عزیزانش از سوی دیگر به دنبال چه نوع حافظه‌ای است و من به عنوان وکیل شیطان (تاریخی که خود را بر فراز حافظه می‌نشاند) یا نماینده افکار عمومی (که خسته است از یادآوری) باید خلاف‌خوانی می‌کردم. تجربه بی‌بدیلی بود. بحث درباره خدای شریعتی را گذاشتیم برای بعد. پرستوی فروهر هنرمند است اما نوعی از تاریخ، نوعی از سیاست هست که نیازمند و منتظر خوانش و دفاع از همین نوع نگاه است: انسانی، همدل، بی‌اغماض، عادل، بی‌هیچ کین و انتقامی.

🔹سوسن شریعتی، تهران، آذر ۱۳۹۶

📌برای مطالعه کامل این نامه ها به لینک وبسایت زیر مراجعه فرمایید.

🖇https://parastou-forouhar-narratives.com/briefe/susan



#پرستو_فروهر
#سوسن_شریعتی
#نامه_ها
#حافظه_ها
#گفتگو
#اکنون
🆔 @Shariati40

دغدغه‌های ایران

22 Nov, 09:58


۱/ مصطفی مهرآیین
نابهنجاری شریعتی در زمانه او و زمانه ما
۱۰ خرداد ۱۴۰۲

#علی_شریعتی
#شریعتی_و_معنای_زندگی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی
#چهل_و_ششمین_سالگرد_شهادت
#مصطفی_مهرآیین

🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

22 Nov, 09:07


◽️سلسله نشست‌های بنیاد فرهنگی شریعتی پیرامون
🔴 نسبت شریعتی و معنای زندگی

در نسبت اندیشه‌های شریعتی و مرگ و واقعیت در دو دهه اخیر سخن بسیار رفته است. او‌متفکری «مرگ‌اندیش» و ارج گذار فرهنگ «شهادت» و آرمانخواه معرفی شده و از همین رو نسبت او با زندگی و امر واقع محل نزاع و نقد و بررسی قرار گرفته است. بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی سلسله نشست‌هایی دربارهٔ «نسبت شریعتی و معنای زندگی» برگزار کرده است تا نسبت این متفکر و جامعه جوان امروز که از ضرورت زندگی می‌گوید نیز روشن شود.


مصطفی مهرآیین
نابهنجاری شریعتی در زمانه او و زمانه ما
۱۰ خرداد ۱۴۰۲

مسعود پدرام
اجتماعیات در پرتو کویریات
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

محمدجواد غلامرضاکاشی
جستجوی امکان گفتگوی انتقادی میان میراث شریعتی و جنبش مهسا
۶ و ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

احسان شریعتی
معنای زندگی، از شریعتی تا نوشریعتی
۲۳ و ۳۰ فروردین ۱۴۰۲

فرامرز معتمد دزفولی
شریعتی و زندگی معمولی
۱۷ اسفند ۱۴۰۱

سوسن شریعتی
بودن به از نبود شدن؟ بستگی دارد!
سوم اسفند ۱۴۰۱

#علی_شریعتی


🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

22 Nov, 07:37


🔷🔆«اندیشه انتقادی»، «پیامبری ناتمام» و …

🖋مجید شریف

📌منبع: برگرفته از پیشگفتار کتاب «سیری در قلمرو درون» (چاپ سوئد)

🔹تاریخ: ۱۳۷۰

🔆 بازنشر _ به مناسب سالگرد تولد علی شریعتی و سال‌مرگ شهید مجید شریف

📌 بخش هایی از مقاله به شرح زیر است:

🔆با شناخت مطلوبی از محتوا و جهت اندیشه و حرکت شریعتی، می توان قانع شد که ضرورت ادامه تکاملی راه شریعتی همچنان وجود دارد به خصوص که پیش بینی ها و آینده نگری ها ی شریعتی، او را نه تنها  در زمان خویش که در آینده نیز جای می دهد. به طور مشخص تر:

🔆-شریعتی بیش از هر کس دیگری در جامعه ما در پی گسترش و تعمیم و تعمیق اندیشه انتقادی بود و این اندیشه را در مقدسات سنتی و مدرن به کار می بست.
🔆-شریعتی به طور همزمان، منادی خردگرایی و معنویت گرایی، پیوند و هماهنگی عقل و عشق بود.

🔆-شریعتی، آدمی را از بردگی اقتصادی، سیاسی و فکری، در قبال هر قدرت، مرجع و مقتدایی باز می داشت.

🔆شریعتی، ما را از خودباختگی در برابر غرب و نیز در برابر سنت و گذشته برحذر می داشت و به خوداندیشی و بازاندیشی و آفرینش فرا می خواند .

🔆-شریعتی ناهمواری ها و ناهنجاری های نظام های به اصطلاح سوسیالیستی را با ژرف نگری و همه جانبه نگری گوشزد  نمود و علل  و مبانی عقیدتی –فلسفی و انسان شناختی آنها را روشن ساخت و پس از شکست نهایی، این گونه نظام ها را تبیین و پیش بینی نمود.

🔆-شریعتی به درستی فاجعه بهره برداری از مذهب و عقیده در خدمت سیاست و قدرت را بر ملا ساخت و هشدار داد.

🔆-شریعتی ضرورت جنبش و تحول فکری  و فرهنگی را به عنوان هم پیش شرط  و هم ملازم  هر تحول و انقلاب اجتماعی –سیاسی در عمل نشان داد و پیش برد.

🔆و سرانجام شریعتی پیام آوری بزرگ بود که هر چند پیامبری اش ناتمام ماند اما زمینه ها و بستر مناسب ادامه آن را با طرح عرفان-برابری-آزادی، خودسازی انقلابی و…برای آیندگان فراهم نمود.

🔆باشد که عناصر یا یاد پویای اندیشه و حرکت او تداوم یابد، صیقل بخورد و تکمیل گردد و به جنبش اجتماعی راه برد.


#مقاله
#بازنشر
#اندیشه_انتقادی
#پیامبری_ناتمام
#مجید_شریف
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔@Shariati_SCF


📌 متن کامل مقاله فوق در لینک زیر

http://drshariati.org/?p=25923

دغدغه‌های ایران

21 Nov, 13:02


نامه‌ی جمعی از فعالان مدنی و سیاسی خطاب به رئیس جمهور:لایحه تامین امنیت زنان را به تصویب برسانید

✍🏻امتداد-گروه خبر:
جمعی از فعالان مدنی و سیاسی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به خشونت های اعمال شده به زنان در خانواده و جامعه اعتراض کرده و خواستار به سرانجام رسیدن لایحه تامین امنیت زنان شدند. متن این نامه که در اختیار امتداد قرار گرفته به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

رئیس جمهور محترم

با سلام و احترام؛

🔹اخبار تاسف بار مربوط به قتل دو زن در یک هفته گذشته بازتابی از صدای زنانی بود که در نبود قوانین حمایتی و عادلانه، قربانی می‌شوند. ما جمعی از کنشگران ایرانی، بار دیگر تاکید می‌کنیم که با گذشت ۱۳ سال از زمان تدوین لایحه تامین امنیت زنان و پس از رفت و برگشت‌های مکرر بین سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه، همچنان این لایحه در فرایندهای پیچیده وغیر قابل توجیه در مجلس مسکوت مانده و اثری از تمایل برای تصویب آن دیده نمی‌شود.

🔹تأسف‌بارتر اینکه، پیگیری‌های مکرر از طریق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین جامعه مدنی نیز تاکنون نتیجه مشخصی به دنبال نداشته و دردناک‌تر این‌که هر سال به شمار زنانی که به دلیل عدم حمایت‌های صریح قانونی و قضایی قربانی ظلم و بی‌عدالتی می‌شوند، افزوده می‌شود.

🔹وعده صریح شما مبنی بر این‌که «آمده‌ام تا صدای بی‌صدایان باشم» ایجاب می‌کند که درخواست اولویت بررسی این لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه داده و تا به نتیجه رسیدن آن پیگیری لازم را مبذول نمائید.


🔸اسامی امضاکنندگان

#امتداد
@emtedadnet

دغدغه‌های ایران

21 Nov, 01:28


... و  «زیبایی»، عشقم شد و بهانۀ زیستنم.
2 آذر 1312
۹۱مین زادروز آموزگار "آزادی، برابری، عرفان"، شمع (شریعتی، مزینانی، علی)
#عرفان_برابری_آزادی
طرح: م.م.

دغدغه‌های ایران

20 Nov, 20:10


🔷🔆مجید شریف(1329-1377) تحصیلکرده رشته فیزیک بود اما متعلق به نسلی که علوم انسانی و اجتماعی برایشان نه رشته تحصیلی که فراهم آوردن امکانی برای زیستی دیگرگونه، اندیشیدن به فردایی دیگر محسوب می شد. او طی بیست سال نوشت و ترجمه کرد. در سه سال پایانی حیاتش در ایران هشت اثر به بازار کتاب فرستاد؛ به جز کتاب« فلسفه در عصر تراژیک یونانیان» اثر نیچه که پس از مرگش و با مقدمه امیر رضایی انتشار یافت. این آثار عبارتند از :

🔆تالیفات:

• اسلام راستین تولدی دوباره می‌یابد، تهران: انتشارات علمی، ۱۳۵۸

• اسلام منهای دموکراسی؟، تهران: بی‌نا، ۱۳۵۸
• بازاندیشی ضروری در مبارزهٔ سیاسی و طرح نهادهای دموکراتیک، سوئد: انجمن ایرانیان مقیم یوله، ۱۳۶۹

• تجدید عهد با شریعتی: مجموعه مقالات، مجید شریف، پاریس: بی‌نا، ۱۳۶۵

• سیری در قلمرو درون، سوئد: مجید شریف، ۱۳۷۰
• نقدینهٔ قلب در «محک تجربه» (نقدی بر پاره‌ای از نظرات علی میرفطروس)، مجید شریف، استراسبورگ: بی‌نا، ۱۳۶۶

🔆ترجمه :

• اراده قدرت مجموعه دو جلدی، اثر فردریش نیچه، انتشارات جامی.1377

• تاریخ یک ارتداد:اسطوره‌های بنیانگذار سیاست اسرائیل، اثر روژه گارودی، ترجمه مجید شریف، انتشارات رسا، 1376

• پیامبر، اثر جبران خلیل جبران؛ ترجمه منظوم و آهنگین توسط مجید شریف؛ 1376

• زن شورشی اثر ماکس گالو. ترجمه مجید شریف، 1377، نشر رسا

• ایدئولوژی ها ، کشمکش ها و قدرت، اثر پی انسار، ترجمه مجید شریف. قصیده سرا

• فلسفه در عصر تراژیک یونانیان، فردریش نیچه، ترجمه مجید شریف

• تاریخ یهود- مدهب یهود- بار سنگین سه هزاره؛ اثر اسرائیل شاهاک، ترجمه مجید شریف.


#یادها
#آثار
#ترجمه
#تالیفات
#مجید_شریف
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

19 Nov, 20:14


🔸مرحوم احسان یارشاطر، بنیان‌گذار و نخستین سردبیر دانشنامه ایرانیکا، یکی از برجسته‌ترین ایران‌شناسان قرن بیستم بود. او در سال ۱۹۷۳ این پروژه را با هدف ارائه دانش جامع درباره تاریخ، فرهنگ، زبان، و هنر ایران و مناطق مرتبط آغاز کرد. دانشنامه ایرانیکا که به زبان انگلیسی منتشر می‌شود، بزرگ‌ترین مرجع ایران‌شناسی در سطح جهانی است. یارشاطر تا سال ۲۰۱۸، اندکی پیش از درگذشتش در سن ۹۸ سالگی، سردبیری این دانشنامه را بر عهده داشت و همچنین بنیاد دانشنامه ایرانیکا را تأسیس کرد تا از طریق موقوفات و تحقیقات بیشتر، پروژه ادامه یابد.

تورج دریایی، ایران‌شناس برجسته و استاد تاریخ و فرهنگ ایران در دانشگاه کالیفرنیا ارواین، اخیراً به‌عنوان سردبیر جدید دانشنامه ایرانیکا انتخاب شد. دریایی با تأکید بر اهمیت این دانشنامه به‌عنوان «شناسنامه ایرانیان»، اظهار داشته است که قصد دارد این پروژه را با تمرکز بر محتوای علمی و گسترش آن به پیش ببرد. او قدرشناسانه گفته است که فعالیت‌های علمی و کرسی ایران‌شناسی‌اش تا حد زیادی مدیون حمایت‌های یارشاطر بوده است.

تورج دریایی به‌واسطه تحقیقاتش درباره تاریخ ساسانی و ایران باستان شناخته شده است. آثار او مانند کتاب «ایران ساسانی» تأثیر عمده‌ای در ایران‌شناسی داشته و به‌عنوان منابع معتبر در این زمینه مطرح شده‌اند.

✍️سهند ایرانمهر
ویدیو از:
Iranian Studies Iniversity of Tehran
@sahandiranmehr

دغدغه‌های ایران

19 Nov, 16:56


🔆🔷نئولیبرال ها علیه دموکراسی

🖥🎤گفتگو با:

آرمان ذاکری ( جامعه شناس)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.

#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

18 Nov, 10:24


دغدغه‌های ایران pinned «انتظار از سیاست -- در دهه هفتاد سوال «انتظار از دین» در ذهنیت اهل فکر و نظر محوریت پیدا کرد. کاش قبل از آن سوال «انتظار از سیاست» را طرح کرده بودیم و به آن می‌اندیشیدیم. هر پاسخی به پرسش «انتظار از سیاست» پیامدهای تلخ و شیرین خود را در همه عرصه‌ها به بار می‌آورد…»

دغدغه‌های ایران

18 Nov, 10:16


انتظار از سیاست
--
در دهه هفتاد سوال «انتظار از دین» در ذهنیت اهل فکر و نظر محوریت پیدا کرد. کاش قبل از آن سوال «انتظار از سیاست» را طرح کرده بودیم و به آن می‌اندیشیدیم. هر پاسخی به پرسش «انتظار از سیاست» پیامدهای تلخ و شیرین خود را در همه عرصه‌ها به بار می‌آورد منجمله بر دین.
تجربه جنگ هشت ساله با عراق، پاسخی به پرسش انتظار از سیاست ساخت و پیش روی ما قرار داد: اقتدار، عزت و شکوه. نظام سیاسی با این پاسخ سامان یافت و مسیر خود را پی گرفت. ما در انتخاب میان دو گزینه «عزت و ذلت» قرار گرفتیم. پیداست که نباید تن به ذلت می‌دادیم و همیشه در جهت عزت و اقتدار و شکوه ملی حرکت می‌کردیم.
این امکان وجود داشت که به پرسش انتظار از سیاست، پاسخ دیگری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دادیم و در مقابل دوگانه‌های دیگر قرار می‌گرفتیم. «فضیلت» یک پاسخ دیگر به سوال انتظار از سیاست بود. آن را رها کردیم. فضیلت در ادبیات سیاسی به معنای اولویت بخشی به خیر عمومی در مقابل خیر یا نفع خصوصی است. اگر انتخابش کرده بودیم در میان دوگانه آنچه خیر عموم مردم را تامین می‌کند و آنچه نفع یک گروه خاص را قرار داشتیم.
رفاه و خوشی یک پاسخ دیگر به پرسش ما بود. آنگاه می‌توانستیم در دوگانه هر آنچه موجبات رفاه و شادی اکثر مردم است و آنچه سبب رفاه و خوشی اقلی از مردم قرار داشتیم.
آزادی یک پاسخ دیگر بود. آنگاه می‌توانستیم در دوگانه کاستی یا افزونی هستی آزاد تک تک شهروندان قرار داشته باشیم.
گسترش میدان رقابت یک پاسخ دیگر بود. اگر آن را اختیار کرده بودیم می‌توانستیم به عرصه سیاسی به مثابه میدان بازی بیاندیشیم تا خود را در دوگانه برد و باخت بیابیم. آنگاه از یکی دو باخت، خود را نمی‌باختیم و آماده بازی‌های بعد می‌شدیم.
اختیار هر پاسخی به سوال انتظار از سیاست، پیامدهای خود را به بار خواهد آورد. می‌توانستیم انتخاب‌های دیگر کنیم و اینک در موضع پاسخ‌گویی به پرسش‌های دیگر باشیم. سخت است، اما می‌توانستیم به توازن میان این همه بیاندیشیم. متاسفانه مثل کشتی بانانی عمل شد که همه چیز را هیزم سوخت حرکت کشتی می‌کنند منجمله بدنه خود کشتی‌ را. اگر هم فر و شکوه و عزت نصیب ایران شده، باید پاسخ دهیم چقدر یک جامعه و حکومت فضیلت‌مند داریم به طوری که دلمشغول خیر عمومی مردم باشیم؟ رفاه و خوشی مردم را تا کجا افزون کرده‌ایم؟ چقدر مردم احساس آزادی در انتخاب و مشارکت و زندگی می‌کنند، چقدر آموخته‌ایم با قواعد یک بازی منصفانه در داخل، منطقه و عرصه بین‌الملل بازی کنیم؟
اقتدار و عزت را نمی‌توان از دایره حیات سیاسی حذف کرد. اما امروز بیش از هر وقت نیازمند آن هستیم که پنجره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگر را هم به پرسش انتظار از سیاست بگشائیم. نباید آنچه تاریخ پیش روی ما قرار داده، به تقدیر و زندان ما تبدیل شود. برخیزیم پنجره‌ها را بگشائیم.
@javadkashi

دغدغه‌های ایران

17 Nov, 23:23


🔴 صدای عدالتخواهی معلمان زندانی باشیم

"پاییز را بگو"


پاییز را بگو!
که تک درختِ قله ی از یاد رفته ام
بر باد رفته نه!

بر تن مزن دمادم اش، شلاقِ بادِ سرد
گر رعشه اش ز درد
از سوزِ زخمِ زرد

گردد ز نو به کوری چشمت
به کارزار
آبستن بهار!


📍#معلمان_زندانی
رسول بداقی
هاشم خواستار
جواد لعل‌محمدی
محمدحسین سپهری
ناهید شیرپیشه
زینب همرنگ
امان جلالی نژاد
علیرضا مرداسی
محسن عمرانی
محمد حبیبی

محمد حسن‌پوره
حجت اله رافعی
رزگار روشنی


رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

کانال چالش صنفی معلمان ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://t.me/kchaleshFI

دغدغه‌های ایران

15 Nov, 10:57


درباره‌ی قربان بهزادیان‌نژاد

✍️ داریوش رحمانیان

کمی بیش از بیست سال است که بهزادیان‌نژاد را می‌شناسم. در سال‌های پیش از ۸۸ در پاره‌ای از برنامه‌های علمی و برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها با او و مؤسسه همکاری داشتم.

در آن اوان با اینکه با انبوه مشکلات و گرفتاری‌های دست‌به‌گریبان بودم، هرگاه دعوتم می‌کرد و کاری از من می‌خواست بی‌چون‌و‌چرا و در حد توان و امکان اجابت می‌کردم و این نبود مگر به دلیل عشق و خلوصی که در او می‌دیدم برای خدمت به ایران و تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران.

همواره در تکاپو بود. دمی آرام نداشت. گواهی می‌دهم که بیش از بسیاری از اهالی تاریخ و علوم‌انسانی غم ایران داشت. دغدغه‌مند و دردمند بود. افتاده و فروتن و بی‌ادعا. و... دیگر چه بگویم؟ چه می‌توانم بگویم؟ چنین کسی چرا باید در زندان باشد؟ به چه جرم و چه گناهی؟ / مردم‌نامه


melimazhabi.com
@mellimazzhabi

دغدغه‌های ایران

14 Nov, 18:20


خیال روی تو در کارگاه دیده کشیدم...
نگاهی به کتاب «از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره‌ای»، نوشته‌ی علی‌اصغر سیدآبادی
حمیدرضا عابدیان
منتشر شده در شماره‌ی ۲۰۶ هفته‌نامه‌ی صدا، ۱۲ آبان ۱۴۰۳

#نقد_کتاب

@agarpub

دغدغه‌های ایران

14 Nov, 07:42


🔸 من پیشنهاد استعفای مهندس بازرگان را به ایشان دادم

🔹گفت‌وگو با محمدحسین بنی‌اسدی، از معاونین مهندس بازرگان در دولت موقت؛

🔹منبع: خبرگزاری خبرآنلاین-فهیمه نظری

@Nehzatazadiiran

📌اطمینان دارم که مرحوم مهندس بازرگان راضی به استعفا نبود، بلکه برای اعتراض استعفا داد. ایشان مایل بود ماموریت‌هایی را که درباره‌ی برگزاری انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری داشت انجام دهد...

📌 چند روز پیش از این واقعه نیز مهندس بازرگان همراه با دکتر چمران و دکتر یزدی برای جشن استقلال الجزایر به این کشور رفته بودند. در آن‌جا برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا از آنان تقاضای ملاقات کرده و به هتل محل اقامت‌شان رفته بود.

📌 پس از اشغال سفارت در دولت دو جلسه‌ تشکیل شد؛ یعنی در روزهای چهاردم و پانزدهم هیات دولت تشکیل جلسه داد. در این جلسات کل کابینه به این موضوع معترض بودند؛ چون اعضای هیأت دولت با مخالفت دانشجویان مواجه بودند و جوی علیه‌شان ساخته شده بود. شرایط به گونه‌ای بود که برخی وزرا دیگر نمی‌توانستند در محل کار خود حضور پیدا کنند.

📌 در این‌جا کسانی که در فکر کنار رفتن دولت موقت بودند عبارت بودند از مرحوم قطب‌زاده، مرحوم حاج سید احمد خمینی و عده‌ی زیاد دیگری به‌ویژه نیروهای چپ، همه‌ی این‌ها در آن سال‌ها مخالف دولت موقت و سیاست‌های معتدل و عقلانی آن بودند. جو انقلابی آن‌قدر شدید و هیجانات آن‌قدر بالا بود که بسیاری از افراد تسلیم این جو بودند. به هر حال آن‌ها کار خودشان را انجام دادند و مهندس بازرگان استعفا داد. این یکی از پیامدهای گروگان‌گیری بود.

📌 وجود تحریم‌ها از عواقب دیگر این اقدام بود که از همان زمان گروگان‌گیری شروع و همین‌طور اضافه شد تا حالا که می‌بینیم چه صدماتی به اقتصاد ما وارد کرده است.

📌 البته اشغال سفارت موجب به وجود آمدن وفاق در ایران حول دشمنی با آمریکا هم شد؛ ما اشدا علی‌الکفار را دنبال کردیم ولی رحما بینهم را فراموش کردیم و در جامعه‌مان شکافی بین دولت و ملت به وجود آمد که همچنان ادامه دارد. وظیفه‌ی ما این است، اکنون که آقای پزشکیان راجع به وفاق ملی صحبت می‌کنند بکوشیم این شکاف را کاهش دهیم و وفاق را براساس محبت، دوستی و همبستگی به وجود آوریم تا حول محور دشمنی با یک عامل خارجی.

@Nehzatazadiiran

📎متن کامل گفتگو را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-11-14

دغدغه‌های ایران

13 Nov, 19:19


کیانوش سنجری، فعال سیاسی که درخواست آزادی چند زندانی سیاسی را داده بود با پریدن از پل حافظ به زندگی خود خاتمه داد./

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh

دغدغه‌های ایران

13 Nov, 11:05


🔺کلینیک حجاب و جدال استالین و هیتلر!

در روزی که نتانیاهو به زبان فارسی فریاد زن، زندگی، آزادی سر داد، یک کلینیک ترک بی حجابی در تهران راه اندازی شد.
در ایامی که کمبود برق و بنزین و تورم لگام گسیخته گریبان مردم را گرفته و خبرهای محیر العقول دربارەی فساد روان جمعی را می آزارد، این خبر مانند باریدن برف در چلەی تابستان بود.

برای عموم مردم که از مشکلات اقتصادی و دشواری های زندگی روزمره به ستوه آمدەاند، پوشش زنان در حدود متعارف آن و به طریق اولی سیاسی کردن آن مسالەای فرعی است.
اما برای اقلیتی که از مواهب رانت و امتیازات عدیدەی شغلی و منزلتی برخوردارند، " خوشایند کردن فضاهای عمومی " و آن را مطابق میل خود در آوردن احتمالا یک دغدغەی اصیل و درجه اول محسوب می شود.

واپسین وسوسەی این طیف تندرو سیاسی که پایگاه اجتماعی اندکی در میان بدنەی محافظه کار جامعه و اصولگرایان سنتی دارد، مواجهەی استالینیستی با مسالەی حجاب است.

از نظر استالین هرگونه دگراندیشی و مخالفت با سیاست و فرهنگ رسمی که توسط آپارتچی های حزبی تدوین و بیان می شد، نه تنها ناهنجاری بلکه بیماری بود.
مرتکبان آن به اردوگاه های کار اجباری موسوم به گولاگ در سرزمین های دوردست شوروی فرستاده می شدند و سالها و گاه تا جان سپردن، روزگار را به بیگاری می گذراندند.

نواستالینی های بعدی با تغییر زمانه ناچار شدند اردوگاه های کار اجباری را برچینند و آسایشگاه های روانی را جایشان قرار دهند.
در رهیافت جدید، مخالفان سیاسی روان های نژند و بیمار تصور می شدند که محتاج بازپروری و اصلاحند.

اکنون هم در چین و روسیه از الگوهای فوق پیروی می شود.
در چین تحت عنوان فریبندەی "جنگ خلقی علیه ترور" میلیون ها مسلمان ایغور جهت شست و شوی مغری در اردوگاه های کار اجباری قرار گرفته اند.
در روسیەی پوتین هم، آسایشگاه ها و بیمارستان های روانی بازگشته و از روان پزشکی و روان شناسی برای مقابله با منتقدان و دگراندیشان بهره برده می شود.

ظاهرا بازگشت روح گولاگ به روسیه، دل و جان پایداری چی های وطنی را ربوده است!
به این الگوپذیری باید متغیری بنام فساد را نیز افزود.
در هر دو مدل چبنی و روسی به عنوان حکومت های پساایدئولوژیک، منافع مشخص نخبگان حاکم جای آرمان هایی نظیر پرولتاریا و انقلاب جهانی را گرفته است.

اینجا هم نباید از اهمیت این متغیر غافل شد. هم اکنون کلینیک ها و کمپ های ترک اعتیاد که غالبا توسط بخش خصوصی اداره می شوند، گردش مالی قابل توجه و بازدهی قابل قبول دارند،
کلینیک های ترک بی حجابی چگونه اند؟ یحتمل توسط بخش "خصولتی" اداره و با پروژه گیری و بودجه ستانی، خوانی از رانت و منفعت را به روی گردانندگانشان می گشایند.

صحبت استالین به میان آمد، حیف است به هیتلر هم نپردازیم.
نتانیاهو  هیتلر روزگار ما که هزاران زن و کودک غزه را کشته، در پیام امروز خود نوید آزادی به مردم و زنان ایران داد!
درست مانند آدولف هیتلر که به اتحاد شوروی حمله کرد تا به زعم خود توطئەی یهودی ساختەی بلشویسم را نابود و شر آن را از سر جهان کم کند.
پیام آزادی نتانیاهو و کلینیک ترک بی حجابی پایداری چی ها، یادآور نبرد هیتلر و استالین در اثنای جنگ دوم جهانی است!
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1

دغدغه‌های ایران

12 Nov, 17:29


🔸 در اسلام، الزام کردن به حجاب وجود ندارد

🔹گشت حجاب اجباری و نظر علما و مراجع تقلید شیعه

@NehzatAzadiiIran

آیت الله ایازی، مدرس حوزه علمیه  :

«  از روز اول علما و مراجع قم بشدت با گشت ارشاد مخالف بودند و  هستند و هیچ وقت از این رفتار حاکمان با بانوان مسلمان کشورمان حمایت نکردند..!

آیت الله ایازی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درمورد گشت حجاب اجباری گفت:

«  ما از صدر اسلام تا به امروز هیچ سخن فقیهی و دلیل معتبری در میان فقها برای الزام کردن به حجاب نداریم.

اگر شما می‌خواهید نهی از منکر کنید هیچ تناسب دینی و شرعی با این ندارد که یک آقا، خانمی را در خیابان بغل می‌کند و در یک ون می‌اندازد، این رفتار با کدام دستور شرعی سازگار است که یک مرد نامحرم چنین کاری را برای مبارزه با بی حجابی انجام دهد؟

دیدن تصاویر خانم‌های بی‌حجاب از تلویزیون در زمان انتخابات و راهپیمایی‌ها اشکال ندارد اما الان اشکال دارد.

این دو‌گانگی در برخورد مسئولین کشور قابل قبول نیست که هرچه به نفع شما باشد اشکال ندارد و اگر نباشد اشکال داشته باشد.»

@Nehzatazadiiran

دغدغه‌های ایران

12 Nov, 14:43


🎯 پرونده ویژه: تاثیرات دکتر شریعتی در جهان اسلام


🔹در میان اندیشمندان شیعه، افکار و کتب دکتر علی شریعتی به شهادت تمامی مطلعینِ اوضاع جهان اسلام بیشترین نفوذ را در جهان اسلام داشته است. و این درحالی است که نه تنها تقریبا هیچ اراده ای از جانب جمهوری اسلامی برای نشر افکار و آثار او در جهان اسلام وجود نداشته که حتی بعضا به شکلی عامدانه از این مسئله جلوگیری نیز به عمل آمده است. کتب شریعتی عمدتا به صورت خودجوش توسط خود نخبگان جهان اسلام ترجمه و منتشر شده است و این نشان دهنده عمق نفوذ افکار شریعتی در میان توده های مسلمان است.


🔹در این پرونده به صورت خلاصه مروری بر تاثیرات دکتر شریعتی در کشورهای مختلف اسلامی خواهیم داشت.


🔺آثار شریعتی از پرفروش‌ترین کتاب‌های ترکیه است
https://rizy.ir/MwKJ


🔺هنوز هم شریعتی حرف اول را در افغانستان می‌زند
https://rizy.ir/vWoF


🔺چپ اسلامی در جهان عرب متأثر از دکتر شریعتی است
https://rizy.ir/T3V


🔺شریعتی؛ چپِ اسلام‌گرا یا چپ‌گرای مسلمان؟/ تأثیرات شریعتی در مصر
https://rizy.ir/ocums


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba_ir

دغدغه‌های ایران

10 Nov, 21:51


💢جناب آقای مهدی فخرزاده عزیز؛

▪️درگذشت پدر گرانقدرتان را به شما و خانواده گرامی و همه بازماندگان داغدار عرض تسلیت و دل‌آرامی می‌گوییم و امیدواریم همدردی ما را در این سوگ این مصیبت پذیرا باشید.

▪️بی‌گمان شما سرمایه ارزشمندی برای همه هم‌اندیشان و همراهان بوده و خواهید بود. طبعا در پرورش چنین سرمایه‌ای پدر ارجمندتان که از جانبازان تهی از ادعا و جانفشانان فداکارِ تهی از ریا هشت سال جنگ تحمیلی برملت ایران بودند؛ نقشی سترگ و بی بدیل ایفاء کرده اند .

▪️یاد و خاطره فداکاری مردان پهلوانی چون زنده‌یاد محمدرضا فخرزاده فراموشی ناپذیر و نامیرا است.
روانشان شاد و یادشان به مهر و نیکی باد!

🔻اسامی :

هاشم آقاجری، زهره آقاجری، رضا آقاخانی، زهرا آقاخانی، بهنام آقایی، ابوطالب آدینه‌ وند، حمید آصفی، محمدرضا آهنی، مائده ارباب زاده، مریم ارباب زاده، فرید اسدی دهدزی، حمید احراری، خداداد احمدی، بیژن ارقند، محرم اسلامی، احمدرضا اشتری، حسن احمدی، اشکان اشعریون، ابراهیم اصغری، امیر اصلان آقایی، فرزانه افشاری، اعظم اکبرزاده، سید عبدالمجید الهامی، محمد انصاری، معصومه انصاریان، سعیده ایزدی، مرضیه ایزدی، بهمن بازرگانی، مسعود باستانی، هاله باستانی، هاشم باروتی، مسعود باریکانی، مهدی باقری، نگار باقری، رضا بخشی، ناهید بلالی، صادق بندی‌زاده، بهنام بیات، فاطمه بیگدلی آذری قمی ، مسعود پدرام، سونیا ترکمن، سحر تحویلداری، محمدرضا تحویلداری، مجید تولایی، روزبه جامعه‌شورانی، جعفر جودکی، محمد جمادی ثابت‌قدم، امین چالاکی، باقر حاج‌آقاپور، فاطمه حسینی، محمدعلی حسن‌نژاد، داود حشمتی، بهزاد حق‌پناه، علی حکمت، عبدالکریم حکیمی، منصوره حمصیان، محمد حیدرزاده، ولی‌الله خان‌بابایی، تیمور خدابخشی، حسین خدایاری، امیرخسرو دلیرثانی، شیرین خسروشاهی، حسین خسرونژاد، محمود خطیبی، ابراهیم خوش‌ سیرت،کاظم دانشگر، محمود دردکشان،فاطمه دردکشان ، معصومه دهقان، آمنه دینداری، محسن دینی، مجتبی رحمتی، جواد رحیم‌پور، زهرا رحیمی، محترم رحمانی، علیرضا رجایی، یونس رستمی، سعید رشتیان، بهمن رضاخانی، امیر رضایی، محمد رضایی ، حسن رفیعی ، حسین رفیعی، رحمت روستاپور، سعید رشتیان، نفیسه زارع ‌کهن، رقیه زارع‌پور حیدری، رضا زعفرانی، حسین جزایری، جعفر زمانی، محسن زمانی، علیرضا ساریخانی، ابوالقاسم سالارنیا، مجید سجادنیا، حسین سربندی ، شهربانو سرداری، سعیده سعیدی، بهزاد سعیدپور، علی سمیعی‌زاده، محمد سلطانی، طیبه سلمانی، رضا سیدزاده، فاطمه سیف‌الهی، شهرام شاه محمدی جلیل شعاعی‌ نژاد، لاله شاکری، سجاد شجاعی، آرمین شریفی، حجت شریفی، احمدرضا شریعتی، مهدی شعبانی، کاظم شکری، محمدحسین شهیدی، ابراهیم صادقی، فاطمه صادقی، باقر صدری‌نیا، کیوان صمیمی، طاهره طالقانی، رحمان ضمیری، عطا ضمیری، مطلب عارضی، سمیه عالمی‌ پسند، شیوا عباسی، رضا عبدی، روئین عطوفت، حسین عطوفتی، شهین علوی، مهین علینژاد، نورالدین غروی، مهدی غنی، مجید فتحی، غلامرضا فر، فاطمه فرج‌الهی، حمید فراهانی راد، مصطفی فرهودی، علی فرید یحیایی ، حسین فلاح، حرمت‌الله فلاح، زهرا قاسمی‌نژاد، ابوالفضل قدیانی، میرا قربانی فر، ناصر طالبی، فاطمه طاهری، محسن طبسی، محبوبه طهرانی، رضا کاظمی ، کیارش کاظمی، علی کافی، حسین کربلایی،ملیحه کریم‌الدینی، امید کریمی، محمد کریمی، محمد کریمی، احمد کفیل، بهناز کیانی، بهروز گرانپایه، اکرم گشتاسبی، حسن گلکارفرد، محمدحسن گلرخیان، فاطمه گوارایی، هوشنگ گودرزی، لیلا لیاقت، حسین مجاهد، مصطفی محب کیا، فخرالسادات محتشمی‌پور، محسن محسن‌زاده، حسین مدنی، ماشاء‌الله مدیحی، فرید مرجایی، فرحناز محمدنژاد، بهروز محمدی لویه، عبدالله مرادی، مینو مرتاضی لنگرودی، زهره محققی ، بهروز محمدی، اکرم مصباح، حسین مظفری، مونا معافی، ثابت مقدم، سهیلا ممتحنی، قدرت منصوری، میراسد مومنی، اسرافیل مهارتی، الله‌ کرم میرزایی، مسعود میری، لطف‌الله میثمی، محمد نانکلی، زهره ناطقی، حمید نتاج، کامبیز نوروزی، حسین نوری‌زاده، احمد هاشمی، ناصر هاشمی، محمدتقی هاشمیان، منیر همایونی.


#تسلیت
#مهدی_فخرزاده

https://t.me/DaghdagheIran

دغدغه‌های ایران

10 Nov, 11:48


🔴 دومین سالگرد ازدواج در زندان

حسن همایون، همسر سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار زندانی در توییتر نوشت:

🔴امروز همراه محبوبم ⁧ سعیده شفیعی ⁩ دومین سالگرد ازدواج‌مان را در سالن ملاقات زندان اوین جشن گرفتیم، با اصرار سرانجام اجازه دادند فقط همین تک شاخه گل را به محبوبم به این مناسبت تقدیم کنم.

🔴سعیده عزیزم هم کیک کوچکی پخته بود با همان اندک امکانات ⁧ بند زنان.


@iran_times

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 20:34


💢این طنز تلخ تاریخ، چه درسی می آموزد؟

❇️سیدعبدالمجید الهامی



اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگیست که به مملکت شده، باید از آن کسی که اول این پیشنهاد را کرده سپاسگذاری کرد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است، که روزی در خانۀ جناب آقای نریمان پیشنهاد خود را داد و عمده نمایندگان جبهه ملی حاضر در جلسه آن را به اتفاق آراء تصویب کردند، رحمت الله علیه، که در تمام مدت همکاری با این جانب حتی یک ترک اولی از آن بزرگوار دیده نشد.( نامه های دکتر مصدق، ص ۲۷۶)

در طول یکصد سال تاریخ معاصر ایران، چهره های تابناکی در پیشبرد نهضت آزادی خواهی جامعه ایران تلاش طاقت فرسا و وافری از خود ابراز نموده اند. این سعی و جهد آنها نقش ارزنده ای در روشنگری و آگاهی اجتماعی ایران داشته است. این تلاش و اهتمام، در بعضی مواقع که زمینه بروز یافته، نقش بی بدیلی از خود به جای نهاده است که باعث شده تا این شخصیت ها به شخصیتهای بی نظیری در تاریخ ایران تبدیل شوند.

از جمله این شخصیت ها می توان به شهید تاریخ نهضت نفت، زنده یاد دکتر حسین فاطمی، معمار ملی شدن نفت و چهرۀ بزرگ ضد استبدادی و استعماری جهان سوم اشاره نمود .

اولین اقدام مهم وبسیار تأثیرگذار در تاریخ معاصر ایران، ملی شدن نفت بود. این اقدام علاوه بر این که ثروت ملی ایران را از چنگال استعمار خارج می کرد و آن را در اختیار صاحب آن قرار می داد، ابزار مهم استعمار در ایران را هم خلع سلاح می کرد و مانع چپاول، غارت و دخالت های بیمورد و نفوذ بیگانگان می شد. به شهادت تاریخ واعتراف تمامی کسانی که در این واقعه نقش داشتند، واضع این اصل مهم یعنی ملی شدن صنعت نفت، دکتر فاطمی بود:

«در آبان ماه ۱۳۲۸ دکتر حسین فاطمی طرح جدیدی ارائه داد. او به دکتر مصدق پیشنهاد ملی کردن نفت را نمود و گفت به همان نحو که دولت کارگری فعلی انگلستان، صنایع مهمی را در انگلستان ملی کرده و غرامت پرداخته است، ایران نیز غرامت شرکت نفت را بدهد».(دکتر همایون کاتوزیان، مصدق ونبرد قدرت در ایران،ص ۱۷۷)

مبارزه وتلاش دکتر فاطمی در جهت مقابله با استبداد واستعمار واستقرار آزادی مردم ایران همواره با ایده های جذاب همراه بودکه در سرمقاله ها و نوشته های او در روزنامه باختر منعکس می شد . او در تایید ایده رهایی اقتصاد ایران از یک اقتصاد وابسته نوشت:
«وقتی بودجه مملکت متوازن گردد ودولت برای هزینه های جاری وبرنامه های توسعه کشور به درآمد نفت وابسته نباشد وکشور بتواند روی پاهای خود بایستد، مسئله برطبق خواسته های مردم ایران فیصله خواهد یافت. اما تا وقتی بودجه متوازن نباشد ولندن هر لحظه در انتظار ورشکست شدن دولت باشد، دولت هم به خاطر کمبود پول نتواند کاری انجام دهد، فشار مالی و محاصره اقتصادی بریتانیا هم ادامه خواهد یافت».(همان،ص ۲۴۳)

و در ارتباط با آزادی وآزادیخواهی نوشت:«در ایران، آزادی مقهور اراده و اسیر یک رژیم گشته وخطرناک بوده وبسیاری از عزیزترین فرزندان لایق این مملکت را به جرم مبارزه با رژیم خودسری واستبداد کشتند. ما هنوز معنی عدالت را نمی فهمیم و قلعه آزادی را که به قول مادام رولاند تمام جنایت ها را زیر عنوان و بنام او مرتکب می شوند، نشاخته ایم».

«آزادی برای مردم مملکت ما حکم خواب، خیال وهم وتصور را پیدا کرده است وما طوری با استبداد، زور، تجاوز وتعدی آشنا شده ایم وبا این مظاهر اعصار اولیه خلقت خو گرفته ایم که دنیای آزاد وغیر مقید در نظر ایرانی وجود خارجی ندارد وحتی نمی توان تصور کند که می توان آزاد بود، می توان چاپلوسی نکرد، و وطن فروشی شرط موفقیت محسوب نمی شود. در مملکت ما، از هزار راه دستاویز، هر روز خانه دهقان وکارگر وکاسب را دولت فقط برای این که سرنیزه در اختیار دارد، می چاپد واین زورگویی تا به حدی است که در تمام افریقای سیاه، از این بزرگ ترین نمونه توحش کمتر اثری می بینید! در ایران که بی عدالتی، غارتگری وتجاوز به اوج خود رسیده است وطبقه اول یعنی معدود وانگشت شمار(اطرافیان رژیم) صاحب همه چیز شده و میلیاردها تومان ثروت واراضی را زیر نفوذ و قدرت واختیار خود گرفته اند، وقتی روزنامه ها –این صدای مردم–می خواهند این مفاسد را بر ملا کنند، رژیم جلاد وخون آشام نمی تواند آن را تحمل کند....»


▪️ادامه :


https://cutt.ly/feHEQgNt
https://t.me/DaghdagheIran

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 19:48


▪️کل من علیها فان

دریغا که بی ما بسی روزگار
بروید گل و بشکفد نوبهار
بسی تیر و دی‌ماه و اردیبهشت
برآید که ما خاک باشیم و خشت

دوستان گرامی و یاران مهربان

با سپاس فراوان از پیام‌های پرمهر شما عزیزان که تکیه‌گاهی محکم در رویارویی با غم ازدست دادن پدرمان بود، به اطلاع می‌رسانیم آیین یادبود شادروان محمدرضا فخرزاده روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ در دفتر نشریه چشم‌انداز ایران برگزار می‌شود.

میدان توحید، ابتدای نصرت غربی، پلاک ۲۴

مهدی فخرزاده و زینب احمدی

@cheshmandaz_iran

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 19:48


۱۹ آبان سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه دولت مصدق یاد باد.

کلیپ: فیلم ساخته شده از دکتر فاطمی با هوش مصنوعی


🆔️https://t.me/mossadeghstreet

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 18:04


🔴طومار ایرانیان مقیم اروپا برای لغو تحریم‌های ایران‌ایر

🔹شماری از ایرانیان مقیم اروپا روز شنبه با نوشتن طوماری خطاب به اتحادیه اروپا و دولت انگلیس لغو تحریم شرکت هوایی ایران ایر را خواستار شدند.

#صبح_ما

🆔️ @sobhema_ir

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 17:46


گزارش دیدبان تاریخ از روز تیرباران دکتر فاطمی؛

🔴روایت پریوش سطوتی از روزی که دکتر حسین فاطمی تیرباران شد+تصاویر



۱۹ آبان ماه سال ۱۳۳۳ دکتر سیدحسین فاطمی مدیر روزنامه "باختر امروز" و وزیر امور خارجه دولت ملی دکتر محمد مصدق اعدام شد. گفته می شود فاطمی، نخستین ایرانی است که در خارج از کشور، دکترای روزنامه‌نگاری دریافت کرده است اما ایرانیان او را بیشتر به عنوان جوانترین و جسورترین وزیر امور خارجه کشور می شناسند. دیدبان تاریخ در گزارشی به این موضوع پرداخته است


📱گزارش رادر #دیدبان_تاریخ بخوانید👇🏻

https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-205954


@didebantarikh

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 17:44


♦️سپیده دم ۱۹ آبان ۱۳۳۳
دکتر سید حسین فاطمی وزیر خارجه دولت ملی دکتر مصدق بوسیله حکومت کودتا در میدان تیر لشگر دو زرهی تهران تیرباران شد.


🆔️@tahkimmelat

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 17:23


🔆🔷نئولیبرال ها علیه دموکراسی

🖥🎤گفتگو با:

آرمان ذاکری ( جامعه شناس)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.

#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 17:23


🔆🔷چپ هراسی: به نام لیبرالیسم ، به کام اندیشه استبدادی

🖥🎤گفتگو با:

سیاوش صفاری(دانشیار مطالعات غرب آسیا-دانشگاه ملی سئول)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.
#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_شریعتی
🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 14:55


🔻به احترام دکتر سیدحسین فاطمی در سال‌روز اعدام ، ۱۹ آبان ۱۳۳۳

• نامه به همسر (پریوش سطوتی)
۲۵ آذر _ صد و بیستمین روز

پریوش عزیزم،

صد و بیست روز از آن فاجعه تاریخی ۲۸ مرداد گذشته است. یادم هست آخرین باری که صدای تو را از تلفن خانه مصدق شنیدم، از سوختن روزنامه «باختر امروز» به من خبر می‌دادی و با نگرانی می‌خواستی که هرچه زودتر به خانه برگردم. از آن روز، دیگر صدایت را نشنیده‌ام، صدایی که تمام وجودم به آن خو گرفته بود. این جدایی سنگین و طاقت‌فرسا، این سکوت مرگبار که اطرافم را فراگرفته، طوری بر روحم سنگینی می‌کند که نمی‌دانم آیا پایانی خواهد داشت یا نه.

تنها نشانه‌هایی که از تو به من می‌رسد، همان چند نامه‌ای است که به‌سختی میان ما رد و بدل شده، که حتی آن‌ها را نیز ناچار شدی با اشک و اندوه نابود کنی تا مبادا دست پلیس بی‌رحم به آن‌ها برسد. این نامه‌ها تنها مکاتبات عاشقانه ساده‌ای نبودند، بلکه فریادی از دل پر از امید و آرزوهای ناکام بود، گواهی از قلب یک انسان دردمند، اسیر و بال و پرشکسته که برای وطنش، همه چیز را فدا کرده است.
چقدر دوست داشتم اگر آن نامه‌ها به دستم می‌رسید تا بتوانم آن‌ها را کنار یادداشت‌های دیگرم نگه دارم، برای روزی که شاید باقی بمانم یا دست‌کم، این نوشته‌ها برای نسل‌های آینده باقی بماند؛ یادگاری از مسیری که ما پیمودیم، از امیدها و آرزوها و مبارزاتمان برای وطن. این یادداشت‌ها، همچون آثار هنری هستند که در لحظات نادر الهام آفریده می‌شوند؛ زیرا که درد و رنج محبوسان و تبعیدشدگان نیز همچون حالات شاعران و نویسندگان، در هر لحظه به رنگی و شکلی دیگر درمی‌آید.

در برخی لحظات، آن‌چنان احساسات لطیف می‌شود که گویا هیچ راهی جز گریه نیست؛ گویی انسان در جهانی دیگر سیر می‌کند. اما لحظاتی هم هست که تمام امید و شوق در وجود آدمی فروکش می‌کند و هیچ انگیزه‌ای برای خواندن یا نوشتن باقی نمی‌ماند. گاه پیش خودم می‌گویم شاید همین سختی‌ها و آزمایش‌ها نیز بخشی از تجربیات زندگی است، بخشی از درس‌هایی که باید برای مبارزه و ایستادگی بیاموزم. به یاد زندگی میلیون‌ها انسان دیگری می‌افتم که در جنگ‌ها اسیر شده و یا در سختی‌های مختلف، چشم‌انتظار روزهای روشن مانده‌اند.

آنچه قلبم را بیشتر می‌فشارد، این است که برخلاف اسیران جنگی، دشمن مستقیم ما ظاهر نیست. این نیروی استعمارگر است که از پس پرده و با استفاده از عوامل داخلی، به سنگر ملت حمله می‌کند. اگرچه بسیاری هنوز تفاوت میان این دو را نمی‌بینند، اما برای من و تو کاملاً واضح است که محاکمه دکتر مصدق، همان محاکمه‌ای است که انگلستان برای شکستن روحیه ملت ایران ترتیب داده است. چقدر درست گفت «مهندس رضوی» در دادگاه اخیر که خطاب به دادستان ارتش گفت: «اگر ما جرمی مرتکب شده باشیم، تنها جرم ما مبارزه با شرکت نفت جنوب بوده است؛ و سیاست نفت همیشه با خون همراه بوده است.»

واقعاً جمله‌ای است پرمعنی، که شاید بهترین تعبیر آن را سیاست‌مدار فرانسوی، کلمانسو، پس از جنگ جهانی اول بیان کرد: «یک قطره نفت، برابر است با یک قطره خون.» این مایع سیاه که همچنان دارد آتش بر خرمن خانه ما می‌زند، آتشی که گویا هیچ‌گاه خاموش نمی‌شود.

پریوش عزیز، در کنار تو بودن، تنها تسلای قلبی من است.



لینک تصویر مراسم عقد دکتر فاطمی و بانو پرویش سطوتی
@abbasnaeemi

دغدغه‌های ایران

09 Nov, 09:21


▪️کل من علیها فان

دریغا که بی ما بسی روزگار
بروید گل و بشکفد نوبهار
بسی تیر و دی‌ماه و اردیبهشت
برآید که ما خاک باشیم و خشت

دوستان گرامی و یاران مهربان

با سپاس فراوان از پیام‌های پرمهر شما عزیزان که تکیه‌گاهی محکم در رویارویی با غم ازدست دادن پدرمان بود، به اطلاع می‌رسانیم آیین یادبود شادروان محمدرضا فخرزاده روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ در دفتر نشریه چشم‌انداز ایران برگزار می‌شود.

میدان توحید، ابتدای نصرت غربی، پلاک ۲۴

مهدی فخرزاده و زینب احمدی

@cheshmandaz_iran

دغدغه‌های ایران

08 Nov, 19:17


🔴 سازمان ملل: ۷۰ درصد کشته‌شدگان در نوار غزه زنان و کودکان هستند

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارش داده است که حدود ۷۰ درصد از کشته‌شدگان در نوار غزه زنان و کودکان هستند. طبق این گزارش در شش ماهه نخست جنگ غزه (از نوامبر ۲۰۲۳ تا آوریل ۲۰۲۴) از ۱۰ هزار مرگ‌ومیر تأیید شده ۸۰ درصد از قربانیان در خانه‌های مسکونی جان باخته‌اند.

بر اساس این آمار، بیشترین قربانیان در میان کودکان ۵ تا ۹ ساله هستند و در رتبه دوم کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله قرار دارند. شمار قابل توجهی از کودکان تا چهار سال نیز در میان قربانیان بوده‌اند.

در این گزارش گفته می‌شود احتمالاً تعداد واقعی تلفات بیشتر است، چونکه هنوز تعداد زیادی از افراد در زیر آوار خانه‌ها و اماکن مسکونی مدفون هستند.

وزارت بهداشت غزه که توسط گروه حماس اداره می‌شود، تعداد تلفات را از آغاز جنگ غزه تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر اعلام کرده است.

@dw_farsi

دغدغه‌های ایران

06 Nov, 09:19


🔷🔸دور، دور لات های جهان است

🖋سوسن شریعتی

📌 بازنشر
منبع :روزنامه شرق
تاریخ : سال ۹۵، ۱۶ آبان / پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶


🔸اگر ترامپ آنچه را می‌گوید محقق کند و به وعده‌هایش وفادار باشد، عجب آبرویی از دموکراسی رفته است: ممانعت از ورود مسلمانان، کشیدن دیوار میان خود و همسایه‌اش (مکزیک) آن هم به خرج خودشان، فسخ قراردادهای بین‌المللی تعهدآور (از تعهدات نسبت به ایران گرفته تا اروپا و این آخرین اجماع بین‌المللی بر سر آب‌وهوا)، نشاندن زنان بر سر جای قبلی خویش، سیاهان، اقلیت‌ها و... .


🔹اگر این وعده‌ها را به کرسی بنشاند که واویلاست. بااین‌همه وعده‌ها عملی هم نشوند، همین‌که امید آفریده‌اند و رأی آورده‌اند دست اکثریت رو شده است؛ اکثریتی که عادت دارد از حب این هم نباشد، از بغض آن پناه برد به دامن گرگ خود.

🔸به این واکنش «دیالکتیک سوردل» هم می‌گویند: پناه‌بردن کودک به دامن مادری که او را به باد کتک گرفته است. وعده‌ها محقق هم نشوند، شاخص‌های مهمی‌اند برای ارزیابی موقعیت دموکراسی؛ دموکراسی‌ای که قرار نبوده خلاصه شود به انتخابات، به سلطه اکثریت و بوالهوسی‌های رؤسایش. دموکراسی‌ای که یا از مشارکت‌نکردن آحادش رنج می‌برد یا با مشارکت اکثریت آحادش به خطر می‌افتد.

🔹مگر اکثر کسانی که این‌بار در انتخابات ریاست‌جمهوری به ترامپ رأی دادند سال‌ها جزء غایبان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری نبوده‌اند؟ (همیشه مشارکت بیشتر آحاد به‌نفع دموکراسی نیست، بستگی به آحادش دارد. یادش به‌خیر شریعتی!) می‌گویند سیاست یعنی انتخاب میان بد و بدتر. چه بد! چون اصلا معلوم نیست بد را انتخاب کنند. (مثل فرانسه در سال‌ها پیش) اگر بدتر را انتخاب کنند چه؟ (مثل آمریکای امروز) در وضعیت‌های بحرانی (ترس از خارجی، فقر و ناامنی اجتماعی) معمولا بدترین انتخاب می‌شود؛ خلاف‌ترین یا به عبارتی آن کس که خود را خلاف سیستم نشان می‌دهد و وعده خروج از دوگانه‌های محتوم سیاست را به بازار می‌آورد؛ مخالف همه نقاط مورد اجماع استابیلشمنت قدرت. می‌شود یک رابین‌هود قلابی، می‌شود ‌میلیاردری که خود را نماینده بی‌بضاعت‌ها می‌داند. خود مولود سیستمی است که افشا می‌کند و به‌این‌ترتیب دل همه قربانیان را می‌رباید. (ترامپ مگر به‌نوعی امید محرومان و به‌حاشیه‌رانده‌شدگان آمریکا نشده...

🔸...همه دلزدگان دوگانه جمهوری‌خواه/ دموکرات) هیچ معلوم نیست این «بدتر»‌های پیروز، پس از پیروزی به جنگ سیستم‌ها بروند. البته شده است که بروند، اما غالبا هیاهوهایی‌اند توخالی و از سوی همان سیستم هضم می‌شوند و فقط به کار شناسایی و فهم پاشنه آشیل‌های فرهنگی و سیاسی یک قوم و یک ملت می‌آیند. از آنچه می‌گویند هم که بگذریم؛ برای ما که خوب شد! برای مایی که دست‌خوش سندرم مقایسه‌ایم، چه وقتی که خودشیفته‌ایم و چه هنگامی‌که خودباخته. می‌توانیم تا مدت‌ها خوشحال باشیم از اینکه: «آنها هم همین‌طور»! یا بگوییم صد رحمت به ما. حتی اگر در اینجا که ماییم معلوم نباشد اکثریت کدام است و اقلیت چگونه! تکلیف اکثریت آنها که روشن شد و تا همین‌جا برای سیاست خارجه و فردایی که قرار بود با گفت‌وگو پیش برود هم بد باشد، برای روحیه‌مان خوب است: «هیچ‌کس تنها نیست»!

🔹بااین‌همه ما می‌مانیم و این پرسش همیشگی: برای اندیشیدن به سیاست راه دیگری میان بد و بدتر نیست؟ گریز از محتومیتی به نام رآل پلیتیک»؟ بی‌آنکه لازم باشد پناه ببریم به دامن رابین هودهای قلابی یا خالقان اتوپیاهای پروحشت؟ فعلا که دور، دور لات‌های جهان است. جایی برای تخیل نمانده است. تخیل، فعال هم که می‌شود، داعش سر برمی‌دارد و ترامپ. عجب مضحکه‌ای. تا اطلاع ثانوی سیاست یعنی همینی که هست و البته امیدی سیزیف‌وار که می‌گوید: این نیز نخواهد پایید.



#اکنون
#ترامپ
#انتخابات_آمریکا
#روزنامه_شرق
#بازنشر
#سوسن_شریعتی

🆔 @Shariati40

دغدغه‌های ایران

05 Nov, 05:47


🔆🔷چپ هراسی: به نام لیبرالیسم ، به کام اندیشه استبدادی

🖥🎤گفتگو با:

سیاوش صفاری(دانشیار مطالعات غرب آسیا-دانشگاه ملی سئول)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.
#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_شریعتی
🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

03 Nov, 19:55


🔵🔴روانشاد #عباس_امیرانتظام مهم ترین شخصیت سیاسی آسیب دیده از اشغال سفارت آمریکا بود.
وی معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت مرحوم بازرگان بود.

پس از اشغال سفارت او را از سفارت ایران در کشورهای اسکاندیناوی خواستند و به جرم جاسوسی محاکمه کردند اما سالها بعد بهتر بگوییم در انتهای عمر پس از رنج ها و سختی های بسیار تبرئه شد!

محمدحسین متقی در سال 99 میگوید: بعد از اشغال سفارت آمریکا، با شور انقلابی دانشجویان و فشار افکار عمومی، کابینه مهندس بازرگان سقوط کرد و جو ضد دولت بازرگان و ضدملی‌گرایی با چاشنی آمریکاستیزی اینقدر شدت گرفت که باید کسی قربانی می‌شد.
به نظر من آقای امیرانتظام قربانی معرکه آمریکاستیزی شد.
به نظر من اتهام جاسوسی علیه امیر انتظام قابل اثبات نبود، اما اینکه قاضی محترم پرونده وی (مرحوم آیت الله گیلانی) چگونه به این موضوع رأی داد من نمی‌دانم و اطلاعی از محتوای دادگاه ندارم. ولی به نظر ما که بازپرسی پرونده وی را به‌عهده داشتیم موضوع محرز نشد و عادلانه‌ترین حکم این بود که عباس امیرانتظام باید از اتهام جاسوسی تبرئه می‌شد.


@bestdiplomacy

دغدغه‌های ایران

03 Nov, 16:33


توضیحات مصطفی نیلی وکیل نرگس محمدی در مورد روند درمان این زندانی سیاسی


✍🏻امتداد-گروه خبر: مصطفی نیلی وکیل دادگستری در رشته توییتی در ارتباط با روند درمان نرگس محمدی نوشت:

🔹‏هفته گذشته پس از پیگیری‌های فراوان،سرانجام خانم ⁧ #نرگس_محمدی⁩ به بیمارستان اعزام و پس از انجام معاینات و درمان‌های پزشکی به زندان بازگردانده شدند.

🔹‏ایشان از بیماری‌های متعددی رنج می‌برند:

1️⃣یکی از رگ‌های اصلی قلب ایشان که در سال ١۴٠٠ و پس از سکته در زندان قرچک استنت‌گذاری شده بود به دلیل مشکلاتی که در دیواره اصلی بوجود آمده مجددا آنژیو گرافی شد و حسب توصیه پزشک شان ضرورت دارد سه ماه بعد مجدد معاینه انجام پذیرد.

2️⃣ام‌آر آی از ناحیه گردن و کمر نشان از پیشرفت بیماری‌های آرتروز و دیسک دارد.از سال گذشته پزشک دستور ده جلسه فیزیوتراپی و کایروپراکتیک را داده که تاکنون با اعزام ایشان برای این امر موافقت نشده است.پزشک درباره تاخیر در این امر هشدار داده که باعث عواقب جبران‌ناپذیر خواهد شد.

3️⃣دکتر متخصص گوارش نیز داروهای جدیدی برای ایشان تجویز کردند.

4️⃣در ناحیه سینه سندروم تیتز تشخیص داده شد.

5️⃣از توده‌های سینه راست سونوگرافی انجام شد که خوشبختانه وضعیت آن نسبت به گذشته تغییر نکرده است و هم‌چنان بایستی زیر نظر جراح باشند.

6️⃣پس از انجام بن اسکن یک ضایعه استخوانی در ناحیه ساق پای راست مشاهده،که برای بررسی و تشخیص صحیح ام‌آرآی انجام شد .

🔹در ام‌آر‌آی انجام شده این ضایعه مشکوک به سرطان است و برای بررسی و تشخیص بدخیم بودن یا عدم آن،نیاز به نمونه‌برداری با جراحی است که بایستی در اسرع وقت انجام شود.

🔹با عنایت به موارد بالا و نیاز به مراجعه مستمر جهت پیگیری امور درمانی و دور بودن از فضای استرس‌زا که به شدت مورد تاکید پزشکان خانم ⁧ #نرگس_محمدی⁩ است، تقاضای اعزام مکرر ایشان و همچنین مرخصی و توقف اجرای حکم را از دادستانی پیگیری خواهیم نمود.

#امتداد
@emtedadnet

دغدغه‌های ایران

03 Nov, 10:15


🔶 متن استعفای مهندس مهدی بازرگان

🔷 روز 14 آبان 1358 یک روز پس از اشغال سفارت آمریکا، مهندس مهدی بازرگان از سمت نخست‌وزیری استعفا داد و دولت موقت به کار خود پایان داد.

📌متن استعفای مهندس بازرگان به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

حضور محترم حضرت‌ آیت‌الله العظمی امام روح‌الله ‌الموسوی الخمینی دامت‌برکاته، باکمال احترام معروض می‌دارد پیرو توضیحات مکرر گذشته و نظر به اینکه دخالت‌ها، مزاحمت‌ها، مخالفت‌ها و اختلاف نظرها انجام وظایف محوله و ادامه مسئولیت را برای همکاران و اینجانب مدتی است غیر ممکن ساخته و در شرایط تاریخی حساس حاضر نجات مملکت و به ثمر رساندن انقلاب بدون وحدت کلمه و وحدت مدیریت میسر نمی‌باشد، بدین وسیله استعفای خود را تقدیم می‌دارد تا به نحوی که مقتضی می‌داند کلیه امور را در فرمان رهبری بگیرند یا داوطلبانی را که با آنها هماهنگی وجود داشته باشد مأمور تشکیل دولت فرمایند.

با عرض سلام و دعای توفیق

مهدی بازرگان

۵۸/۸/۱۴


@Bonyadbazargan

دغدغه‌های ایران

03 Nov, 09:55


آیت الله منتظری:

اشتباه ديگر من تأييد تسخير سفارت آمريكاست. من در آن فضا اين عمل را تأييد كردم؛ در حالي كه امروز بر اين باورم اين كار بدون اين كه فايده چنداني براي كشور داشته باشد، ضررهاي فراواني به بار آورد و ملت آمريكا و ديگر ملت ها را نسبت به جمهوري اسلامي حساس و بدبين ساخت؛ و چه بسا در شروع جنگ توسط صدام نيز به عنوان انتقام و عكس العمل نقش مؤثري داشت.
ما حتي بعد از اين عمل در آزادي گروگان ها نيز فرصت هاي خوبي را از دست داديم، از جمله مرحوم ياسر عرفات قصد ميانجيگري در اين زمينه را داشت و قول هايي هم به مردم آمريكا داده بود، ولي وساطت او از سوي ايران پذيرفته نشد. در حالي كه اگر ميانجيگري او پذيرفته مي شد مي توانست پيروزي و امتياز بزرگي براي فلسطيني ها - بويژه در افكار عمومي جهان و بالاخص ملت آمريكا - به شمار آيد.

کتاب #انتقاد_از_خود صفحه ١٧٥

کانال فقیه دور اندیش

👇👇👇👇👇👇👇👇👇
http://t.me/va3moharam

دغدغه‌های ایران

03 Nov, 08:16


🔺ذلت انتخاب من نیست!

مردم عادی در شمال غزه در میان انبوه آوار و گرسنگی به راه افتاده و شعار می‌دهند:
می‌میریم؛ ولی ذلت نمی‌پذیریم.

اخیرا محاصره و کشتار در شمال نوار غزه رنگ بی‌سابقه‌تری به خود گرفته و صحنه‌های آخرالزمانی از جنگ «رستاخیز» نتانیاهو به نمایش در می‌آید.

چاه‌های آب بمباران شده و غذایی هم نیست. پریروز 15 آژانس بین‌المللی هشدار دادند که صدها هزار نفر به علت قحطی، بیماری و بمباران در معرض مرگ هستند.

بیمارستان‌ها از کار افتاده و امکاناتی نیست تا جانی که می‌تواند به زندگی برگردد، نجات یابد.

به علت نبود کفن، بعضا چند کودک را با یک کفن دفن می‌کنند.

وسایل آواربرداری برای نجات محبوسان زیر آوار وجود ندارد. به گفته دوستی آواره در جنوب غزه، خانه عمویش در شمال بمباران و عده‌ای کشته می‌شوند و برخی زیر آوار می‌مانند.
فادی می‌گوید هیچ وسیله آواربرداری برای نجاتشان نبوده و فردی حاضر در محل چند ساعت صدای کمک و «شهادتین» را از زیر آوار شنیده اما قطع شده است.

آمریکا می‌گوید به اسرائیل هشدار داده اما گوش نمی‌کند!

وقتی تسلیم و جلای وطن اجبار شود، ماندن و مرگ یک انتخاب است!
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

دغدغه‌های ایران

02 Nov, 09:37


🔸هشدار نسبت به پیامدهای خطیر جنگ
 
🔹بیانیه نهضت آزادی ایران

@Nehzatazadiiran

بسمه تعالی

با توجه به پیامدهای حمله حماس در ٧ اکتبر ٢٠٢٣، با نگاهی گذرا به رویدادهای تلخ یک سال گذشته و جنگ فاجعه‌باری که در غزه آغاز شد و آتش آن به لبنان نیز سرایت کرد، یادآور می‌شود که عامل اصلی تداوم جنگ و عدم پذیرش آتش‌بس، دولت اشغالگراسراییل بوده است. در گذشته نیز، بنا بر اقرار برخی مقامات پیشین کاخ سفید مانند کارتر، برنامه راهبردی زمامداران اسرائیل و ماهیت ایدئولوژی ناظر بر استقرار حکومت آپارتاید نژادی اسرائیل مانع اصلی در برابر «سیاست دو دولتی» و تأسیس «دولت مستقل فلسطینی» بوده است.

حمله اسرائیل به کنسول‌گری ایران در دمشق و متعاقب آن، حمله موشکی ایران به اسراییل، حکایت از ورود این نبرد به مرحله جدیدی داشت و نشان داد که اراده‌ای سیاسی در کار است که می‌خواهد به هر نحو ممکن ابعاد جنگ را گسترش دهد و ایران را به تقابل بازگشت‌ناپذیر نظامی وادار سازد تا از این طریق پای آمریکا هم به عرصه منازعه مستقیم نظامی با ایران کشیده شود. این طرح با ترور اسماعیل هنیه در تهران و سپس ترور سران حزب‌الله لبنان و حماس و حمله مجدد موشکی ایران و پاسخ متقابل موشکی اسرائیل ادامه یافت.

در آخرین مرحله، با انگیزش توأمان برخی دولت‌های حاشیه خلیج فارس و اتحادیه اروپا ناشی از بحران اقتصادی جنگ اوکراین، با تکرار گستاخانه ادعاهای موهوم درباره سه جزیره ایرانی و به چالش‌کشاندن تمامیت ارضی ایران، امکان سوق دادن ایران به اقدامات نظامی متقابل بیش از پیش فراهم می‌شود.

نتانیاهو با فرصت‌طلبی از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا به خوبی می‌داند که هر اقدام سخت نظامی ایران علیه اسراییل، واکنش ناگزیر دولت بایدن علیه ایران را در پی خواهد داشت و در نهایت، این رویارویی به سود جمهوری‌خواهان تمام خواهد شد. از این رو، حاکمان اسراییل با تلاش برای تحمیل جنگ به دولت ایران، قصد داشتنه‌اند که با یک تیر، دو هدف را نشانه بگیرند: هم تضعیف ایران و هم شکست دموکرات‌ها در انتخابات پیش‌ِ روی آمریکا.

نهضت آزادی ایران یادآوری می‌کند که حکومت اشغالگر و جنایتکار اسرائیل که بدون توجه به حاکمیت مردم و اراده ملی ساکنان تاریخی این سرزمین و صرفاً از طریق پشتیبانی نظامی و سیاسی همه‌جانبه قدرت‌های سلطه‌گر غرب و شرق در تراز «قدرت عریان» پدید آمده است، در راستای گریز از بحران بقا، چاره‌ای جز توسل به سیاست «جنگ دائم» ندارد. در شرایطی که دولت اسرائیل، متأثر از هشت دهه سابقه اشغال‌گری، تروریسم دولتی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت، مشروعیت اخلاقی خود را در افکار عمومی مردم جهان از دست داده، موجبات به راه افتادن امواج اعتراضیِ جنبش‌های حقوق بشری و ضدجنگ، به‌ویژه در آمریکا، اروپا و خود اسراییل را رقم زده است، جنگ موثرترین سازوکار و دامی است که می‌تواند عنوان بی‌معنی «دولت یهودی اسرائیل» را جا بیندازد و بحران آپارتاید اسرائیل را مهار کند.

نهضت آزادی ایران یادآوری می‌کند که بحران بلندمدتی که اسرائیل در طول نزدیک به هشت دهه گذشته ایجاد کرده است،باعث وارد شدن زیان‌های سنگینی به زیرساخت‌های انسانی، سیاسی و اقتصادی خاورمیانه بوده و زمینه توسعه‌نایافتگی و نابرابری در کل منطقه را فراهم کرده است. این بحران راه‌حل کوتاه‌مدت ندارد و حل آن باید بر اساس برنامه‌ریزی، درایت و همکاری‌های موثر و هماهنگ میان دولت‌های منطقه و به دور از هرگونه هیجان و شتاب‌زدگی صورت پذیرد.

نهضت آزادی ایران، ضمن هشدار نسبت به پیامدهای سنگین و جبران‌ناپذیر وقوع جنگ میان ایران و آمریکا یا اسراییل، حاکمیت ایران را که در طول یک سال گذشته کمابیش در قبال تحریک زمامداران تل‌آویو با هوشمندی و تدبیر برخورد کرده است، به ادامه مسیر عقلانیت و پرهیز از ورود به عرصه‌ای که زمین بازی و دل‌خواه اسرائیل است فرا می‌خواند و در همین راستا، یادآوری می‌کند که پذیرش مسئولانه راهبرد وفاق ملی در ایران می‌تواند به نحوی جدی، ظرفیت ابتکار عمل اسرائیل و حامیان آن را سست کند و به پذیرش صلح، وادار سازد.

نهضت آزادی ایران همچنین اکیداً توصیه می‌کند که هرگونه اظهار نظر رسمی درباره جنگ یا صلح تنها و تنها از سوی یک مرجع، مانند شورای عالی امنیت ملی، اعلام شود و از ورود اشخاص و نهادهای دیگر از جمله فرماندهان یا سخنگویان نیروی نظامی، امامان جمعه، رسانه‌های دولتی و ... به این عرصه شدیداً جلوگیری شود.

نهضت آزادی ایران
١٢ آبان ١۴٠٣

@Nehzatazadiiran

دغدغه‌های ایران

01 Nov, 22:00


https://parsi.euronews.com/2024/10/31/israel-gaza-lebanon-tensions-middle-east-live-coverage-31-october

دغدغه‌های ایران

01 Nov, 17:48


🔴 رویکرد غرب به نسل‌کشی در فلسطین و لبنان؛ بازتعریف منافع ملی ایران در خاورمیانه‌ی جدید

🔻 سخنرانان:

▫️آذر منصوری (رییس جبهه‌ی اصلاحات، دبیرکل حزب اتحاد ملت)
▫️نعیمه عطامنش (پژوهشگر فلسفه، مدیر موسسه علمی پژوهشی راه تابان)
▫️سید علی‌اصغر غروی ( پژوهشگر فلسفه و مفسر قرآن، نماینده‌ی شورای انقلاب و دولت موقت در لبنان، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)
▫️ماشاالله شمس الواعظین (روزنامه نگار، مشاور مرکز مطالعات راهبردی غرب آسیا)
▫️یاسر میردامادی (استاد دانشگاه و پژوهشگر دین و فلسفه)
▫️محمد توسلی (دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران)
▫️حسین رفیعی (فعال سیاسی ملی مذهبی، عضو شورای ملی صلح)
▫️حسین کمالی (استاد دانشگاه، تاریخ‌دان)
▫️محسن آرمین (نماینده‌ی تهران در ششمین دوره‌ی مجلس، پژوهشگر دینی)
▫️مهدی معتمدی‌مهر (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران)

🔻زمان برگزاری:
پنجشنبه ۱۷ آبان‌ ۱۴۰۳، مورخ ۷ نوامبر ۲۰۲۴
ساعت ۲۰:۳۰ به وقت ایران، ۱۸:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

🔻 برگزاری در بستر:
کلاب «گفتگوهای ملی» :
https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

#نسل‌کشی
#غزه
#حقوق_بشر
#منافع_ملی

@goftegoha_melli

دغدغه‌های ایران

31 Oct, 17:06


🔆🔷ناسیونال -نوصفویسم

🖥🎤 گفتگو با:
احسان شریعتی( پژوهشگر و مدرس فلسفه)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.

#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی
🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

30 Oct, 20:21


#سحابی

نهضت آزادی در اجرای برنامه سیاست ضدفساد دکتر امینی با وی همکاری کرد. ولی این همکاری به این صورت نبود که در شورای نهضت آزادی تصویب شده باشد که از امینی دفاع کنیم و با وی همکاری کنیم. نه اعلامیه ای در این خصوص از سوی نهضت صادر شد و نه تصمیمی در این خصوص گرفته شده بود. همکاری اعضای نهضت به صورت فردی و غیر تشکیلاتی بود. به عنوان مثال آقای احمد صدر حاج سیدجوادی به عنوان دادستان تهران مشغول به کار شد. یا خود من که به عنوان کارشناس با دادگستری همکاری میکردم. هدف اعضای نهضت این بود که شاه و دستگاه را رسوا کنند. در آن دوران ما معتقد بودیم که اصلاحات امینی از لحاظ اقتصادی و مالی به نفع اقتصاد ملی است و ضمناً جریان مبارزه با فساد، به نفع افشاگری علیه رژیم شاه است. لذا همکاری در مبارزه با فساد با دولت امینی یک مشی آگاهانه بود که نهضت آزادی انتخاب کرد.
در آن زمان جبهه ملی در خصوص همکاری آقای حاج سیدجوادی با امینی به نهضت ایراد می گرفت. یکی دیگر از ایراداتی که از سوی جبهه ملی به نهضت وارد میشد حضور دکتر امینی در مجلس عقد خواهر مـن بـود. دليل حضور چند دقیقه ای امینی در مراسم این بود که آن مراسم در خانه پدر من برگزار می شد که در جوار منزل دکتر امینی قرار داشت و دکتر امینی به لحاظ همسایگی و احترامی که به پدر من میگذاشت به خانه ما رفت و آمد داشت و پدر من هم به همین لحاظ او را به مراسم مزبور دعوت کرده بود و او هم آمد و چند دقیقه نشست و رفت و این مسأله یک امر کاملاً شخصی و غیر سیاسی بود.
نهضت آزادی عدم مبارزه خود را با امینی پنهان نمی کرد ولی این عدم مبارزه به معنی همکاری عمیق سیاسی نبود. به همین دلیل است که می بینیم در میان اعضای کابینه و یا پست های کلیدی، هیچ یک از اعضای نهضت حضور نداشتند.

دغدغه‌های ایران

30 Oct, 12:29


در سالگرد درگذشت «اعظم طالقانی» یادش را گرامی می داریم.
#مجتمع_فرهنگی_آیت_الله_طالقانی
#طالقانی_و_زمانه_ما
#اعظم_طالقانی #سید_محمود_طالقانی #آیت_الله_طالقانی
www.taleghani.org
------------
telegram: @taleghani_zamaneh
Instagram: @taleghani_zamaneh
Twitter: @taleghanizamane

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 20:43


🔆🔷رویای نوصفوی گرایی

🖥🎤 گفتگو با:
محمد جواد کاشی( استاد  اندیشه سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.

#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئو_شریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 20:23


جراحت اخلاقی و تروما: آنچه انسانیت زدایی از فلسطینی ها با روان نیروهای اشغالگر می کند

آزاده ثبوت
کانون زنان ایرانی

در روزهای گذشته تعدادی از رسانه ها به «تروماهای سربازان اسرائیلی» پس از بازگشت شان از غزه پرداخته اند‌‌. سی ان ان درباره این موضوع به تفصیل نوشته و گزارش داده یک سرباز اسرائیلی که صد و هشتاد و شش روز در نسل کشی غزه مشارکت داشته و راننده بولدزر بوده، خود کشی کرده است. خانواده اش گفته اند «او از حملات عصبی، تعریق، بی خوابی و انزوای اجتماعی رنج می برده است.» سرباز دیگری که راننده همراه او در بولدزر بوده است می گوید که «شب‌ها به سختی می‌خوابد، صدای انفجار در سرش می‌پیچد و دیگر نمی‌تواند گوشت بخورد، زیرا او را به یاد صحنه‌های وحشتناکی می‌اندازد که از بولدوزر خود در غزه دیده است.»

او به هنگام اشاره به اجساد از عنوان «گوشت» استفاده می کند و به سی‌ان‌ان می گوید: «وقتی در بیرون گوشت زیاد و خون می‌بینید... وقتی غذا می‌خورید واقعاً روی شما تأثیر می‌گذارد.»

رسانه هایی از قبیل سی ان ان که در تمام این یک سال جاده صاف کن نسل کشی در غزه بوده اند و کوچکترین اشاره ای به تروماهای مردم غزه نداشته اند حالا درباره اینکه سربازان رژیم استعماری از غذا خوردن افتاده اند و نمی توانند شب ها بخوابند گزارش می دهند. این که رسانه ها بیش از نگرانی برای جان فلسطینی های زنده زنده دفن شده، نگران ترومای سربازان سوار بر بولدزرها و مجریان نسل کشی هستند ریشه در همان نژاد پرستی نهادینه شده ای دارد که در تمام این سال ها، امنیت یک جمعیت اشغالگر را همیشه در اولویت بر آزادی یک جمعیت اشغال شده دانسته است.

در جایی از گزارش بچور، روانشناس ارتش اسرائیل، می گوید که یکی از راه هایی که ارتش به سربازان آسیب دیده کمک می کند تا زندگی خود را از سر بگیرند، تلاش برای «عادی کردن» آنچه که از سر گذرانده اند است. او می گوید"این وضعیت برای انسان عادی نیست" و وقتی سربازان با علائم اضطراب پس از سانحه از میدان جنگ باز می گردند، می پرسند: "چگونه پس از آنچه دیدم به خانه برگردم؟ چگونه می توانم بعد از آنچه دیدم با بچه هایم ارتباط برقرار کنم؟

روانشناس به سی‌ان‌ان می گوید: «ما سعی می‌کنیم آن اتفاق ها را برایشان عادی کنیم و به آنها کمک کنیم ارزش‌های خود را به یاد بیا‌ورند و اینکه چرا به غزه رفتند.»

به سوال های سربازان دقت کنید : "چگونه پس از آنچه دیدم به خانه برگردم؟ چگونه می توانم بعد از آنچه دیدم با بچه هایم ارتباط برقرار کنم؟

این که چگونه از فعل «دیدم» به جای «انجام دادم » استفاده می کنند. سربازی که راننده بولدزر بوده است و صدها انسان زنده و کشته شده را زیر گرفته، وانمود می کند نقشی در انجام جنایت ها نداشته است. روایت روانشناس ارتش و تلاش او برای عادی سازی و طبیعی جلوه دادن امری که خودش به غیر طبیعی بودن آن اذعان دارد از این هم هولناک تر است. در گفتمان های استعماری و بشردوستانه بین المللی که انسان استعمارگر و تحت استعمار را به «نظامی» و «غیر نظامی» تقسیم می کند، این روانشناس با نقش نظام مندش در عادی سازی جنایات ارتش اشغالگر یک شهروند غیر نظامی محسوب می شود.


روزنامه تایمز اسرائیل در سال ۲۰۲۱ گزارش داده بود که خودکشی (و نه کشته شدن در میدان جنگ) عامل اصلی مرگ در میان سربازان اسرائیلی است. گزارش دیگری که در سال ۲۰۱۹ نوشته شده است نشان می دهد از هر ۱۲ سرباز صهیونیستی که درگیری شدید را تجربه می کنند، یک نفر علائم اختلال پس از سانحه را گزارش می کند، اما به رسمیت نشناختن مشکلات سلامت روان باعث شده است که بسیاری از پرسنل سابق پس از ترک ارتش هیچ خدمات درمانی دریافت نکنند. در این گزارش عضوی از کادر درمان ارتش می گوید: «من هنوز ۱۹ سالم نشد که به اولین نفر شلیک کردم. من کم کم دیوانه شدم، وسایل را می سوزاندم، مادرم را کتک می زدم. از خواب بیدار می شدم در حالی که تمام تختم از ادرار پر شده بود...»

ادوارد سعید دهه ها پیش گفته بود انسان تحت استعمار با مبارزه اش برای آزادی نه تنها خود را که انسان استعمار گر را هم آزاد می کند. هم نظر با او پائولو فریره فیلسوف و نظریه پرداز انتقادی می گوید: «استعمارگر، که خود به دلیل انسانیت زدایی از دیگران، غیرانسانی شده است، قادر به رهبری این مبارزه نیست. این انسان ستمدیده است که با مبارزه اش برای رهایی هم خود را و هم ستمگر را آزاد می کند.» امروز مبارزه فلسطینی ها یک پروژه باز انسانی سازی است. مبارزه ای که اساس آن بازسازی رابطه میان مستعمره و استعمارگر است و یک رهایی جمعی را نوید می بخشد.

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 17:15


بیانیه حامیان جامعه مدنی در محکومیت جنگ‌افروزی و ترویج استراتژی صلح پایدار

▫️دعوت به همکاری نهادهای مدنی در گسترش فرهنگ صلح و خشونت‌پرهیزی

۱. هفتاد و شش سال است که رژیم اسرائیل با تجاوز به حقوق ملت فلسطین و اشغال سرزمین‌شان، امنیت مردم فلسطین و منطقه خاورمیانه را به شدت به خطر انداخته است. از سال گذشته نیز، با نقض آشکار حقوق بشر و زیر پا گذاشتن تمام پیمان‌های صلح، از جمله با نسل‌کشی آشکار در فلسطین و حملات بی‌وقفه به لبنان، سوریه، عراق و اکنون ایران، سعی دارد آتش جنگ را در منطقه شعله‌ورتر کند. یک سال از جنگ نابرابر این رژیم گذشته و تصاویر دلخراش از کشتار هزاران نفر از مردم فلسطین در برابر دیدگان جهان منتشر می‌شود، و آشکارا مردم غیر یهودی را نادیده انگاشته و نابودی آن‌ها را بخشی از وظیفه دینی خود اعلام می‌کند.

۲. ما نهادهای مدنی که با درد و اندوه شاهد این قساوت‌ها هستیم، از وجدان‌های بیدار جهان تقاضا داریم تا اجازه ندهند که این ظلم و کشتار عادی‌سازی شود. ما، با معرفی و افشای ماهیت واقعی مناسبات ستمگرانه و سودجویانه قدرت‌های حامی اسرائیل، در تلاش هستیم تا صدای مظلومیت و رنج مادران و آوارگان جنگ را در برابر تبلیغات بی‌وقفه رسانه‌های وابسته به قدرت‌های جهانی حامی اسرائیل، به گوش همگان برسانیم و مانع از فراموشی و انکار این دردها شویم.

۳. ما نهادهای مدنی خواستار استفاده از سازوکارهای بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات جهانی بدون توسل به ترور و خشونت هستیم و بر لزوم ایجاد صلحی پایدار تاکید می‌کنیم.

۴. نهادهای مدنی در سطح جهانی، فارغ از تبعیض‌های قومی، مذهبی و جنسیتی، با تکیه بر قدرت و اثربخشی خود، پیام‌آور صلح و مهربانی بوده‌اند. نهادهای مدنی ایران نیز باید با هر ابزار ممکن، صدای رسای صلح را به نفع خیر همگانی و حق حیات شایسته برای جهانی بدون جنگ و خشونت ترویج دهند.

۵. ما باور داریم که جامعه نخبگان، هنرمندان، معلمان، استادان، فرهنگیان، دانشجویان و فعالان رسانه‌ها می‌توانند با جدیت و نقش‌آفرینی موثر خود، به بسیج افکار عمومی و هدایت سیاست‌مداران به سوی صلح، خشونت‌پرهیزی و راه‌حل‌های مردم‌سالار کمک کنند و به جای راهبرد انتقام‌جویی، مسیر خردورزانه را برای ایجاد جهان انسان‌دوست و پرهیز از ترور و خشونت ترویج دهند.

۶. ما به جهانی یکپارچه و صلح‌طلب می‌اندیشیم؛ به ایرانی سربلند در منطقه‌ای صلح‌مدار و در جهانی خشونت‌پرهیز فکر می‌کنیم. هم‌وطنان، هم‌نوعان و همه انسان‌ها، صرف‌نظر از قوم، مذهب و جغرافیا، باید با نگاهی انسانی و کرامت‌مند به زندگی و یکدیگر بنگرند. ما از همگان دعوت می‌کنیم تا با مشارکت مسئولانه در ترویج فرهنگ صلح و تشویق سیاست‌مداران به صلح پایدار، همراه شوند.

۷. ما، حامیان جامعه مدنی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی، خواستار اجرای فوری اقدامات زیر هستیم:
- توقف فوری حملات به مناطق مسکونی
- حفاظت از جان غیرنظامیان، به‌ویژه کودکان
- باز شدن مسیرهای کمک‌رسانی انسانی
- اعلام آتش‌بس فوری و آغاز مذاکرات صلح
- ارائه کمک‌های انسانی به آسیب‌دیدگان توسط سازمان‌های بین‌المللی معتبر


ما از تمامی فعالان و نهادهای مدنی و سرمایه‌های اجتماعی درخواست می‌کنیم:
- به این کارزار بپیوندند.
- صدای صلح‌خواهی را در رسانه‌ها منعکس کنند.
- برای رسیدن به صلح پایدار با نهادهای مدنی همکاری کنند.

تماس با ما:
- تلگرام: https://t.me/iraancso
- ایمیل: [email protected]

امید که جهان با درک پیام صلح، بازتاب‌دهنده اندیشه والای بزرگان تمدن ایران باشد که گفته‌اند:
تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید
تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز


@Haajm

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 17:14


تاریخ گردی با «انتخاب»؛

📷عکس/ اعظم طالقانی در سال های اول انقلاب

اعظم طالقانی (زاده ۱۰ مرداد ۱۳۲۲ تهران – درگذشته ۸ آبان ۱۳۹۸ تهران) روزنامه‌نگار، سیاست‌مدار و کنشگر حقوق زنان بود که در دوره نخست مجلس شورای اسلامی، به‌عنوان نماینده تهران در مجلس حضور داشت. او از سال ۱۳۶۳ تا هنگام درگذشت در سال ۱۳۹۸ دبیر کلی جامعه زنان انقلاب اسلامی را برعهده داشت. وی فرزند آیت الله سید محمود طالقانی بود. طالقانی نخستین زنی است که خود را نامزد ریاست جمهوری در ایران کرد. این تصاویر مربوط به نشست خبری و سخنرانی او در دانشگاه تهران و مجلس است./انتخاب

@Tarikh_Entekhab_ir

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 06:42


۸ آبان ۵۷

آزادی آیت الله منتظری و آیت الله طالقانی از زندان

آیت الله منتظری:
... یک روز گفتند تیمسار مقدم شما را خواسته است، مرا سوار ماشین کردند و آوردند در مرکز ساواک - سلطنت آباد سابق - ساختمان خیلی بزرگی بود، مرا نشاند و خیلی احترام کرد و گفت: "من پنج سال است که در ساواک نبوده ام رفته بودم رکن دوم ارتش (سازمان اطلاعات و اطلاعات ارتش) و الان دو باره از من خواسته اند که برگردم ساواک، من خبر نداشتم که شما زندان هستید، بعد که فهمیدم شما در زندان هستید رفتم خدمت اعلیحضرت و گفتم فلانی و آیت الله طالقانی دو شخصیت بزرگوار هستند و صحیح نیست در زندان باشند، من اگر بودم نمی گذاشتم شما زندان باشید، وجود شما برای کشور لازم است و..."،

خلاصه بعد از این مقدمه چینی ها گفت که شما و آقای طالقانی را قرار است آزاد کنیم.

البته توجه دارید این در آن شرایط بود که علائم پیروزی انقلاب آشکار شده بود و شاه دست به عقب نشینی های پی در پی می‎زد و امثال مقدم هم از آینده خود بیمناک بودند که این حرفها رامی زدند، من همان روز یک چیزهایی را به عنوان نصیحت به او گفتم، اشاره به جریان هفده شهریور کردم و گفتم:
"این نوع برخوردها عکس العمل دارد و به ضرر شماست و از این کارها نتیجه نمی گیرید، این همه افراد را سالهای سال در زندان نگه داشتید چه نتیجه ای گرفتید!
" گفت: "متاسفانه این اشکالات هست من هم با نظرات شما موافقم، ولی در این مسائل من تصمیم گیرنده نیستم "؛

بعد مساله آقای لاهوتی را مطرح کردم که ما چند نفر روحانی با هم بودیم، همه افراد رفته اند و الان آقای لاهوتی تنها می‎ماند،
گفت: "مگر آقای لاهوتی هم زندان است ؟" به شکلی که گو یا مسائل را نمی داند ! گفتم: "بله ما دونفر با هم هستیم "، دستور داد پرونده لاهوتی را بیاورید، و او را هم آزاد کردند؛

و بالاخره مرا خیلی محترمانه سوار ماشین کردند و آوردند قم تحویل دادند و رفتند؛ آیت الله طالقانی راهم از زندان قصر آزاد کردند

#خاطرات جلد اول صفحه ۳۹۸

کانال فقیه دور اندیش
👇👇👇👇👇👇
http://t.me/va3moharam

دغدغه‌های ایران

29 Oct, 04:26


بیانیه صریح ۸۱ چهره شاخص درباره جزایر سه‌گانه

جمعی از اندیشمندان، فرهیختگان و هنرمندان نامدار ایرانی در بیانیه‌ای تاکید کردند که سه جزیره «تنب کوچک»، «تنب بزرگ» و «ابوموسی»، بخش‌های جداناپذیری از آب و خاک ایران بوده و خواهد بود.
در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری ایسنا گذاشته شده، آمده است:
«به نام گشاینده‌ی کارها
ایران سرزمین یکپارچه و تاریخی همه‌ی ایرانیان در میانه‌ی انبوهی از دشواری‌ها و مخاطره‌ها، در معرض نگرانی جدیدی قرار گرفته است. اتحادیه اروپا با حمایت از ادعاهای بی‌پایه و بی‌نتیجه‌ی دولت امارات، حاکمیت تاریخی و حقوقی‌مان بر جزایر همیشه ایرانی خلیج فارس را "اشغالگری" خوانده است. این اقدام تهدیدی است علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران و مغایر با قواعد بنیادین حقوق و روابط بین‌الملل. 
دلالت‌های اسناد حقوقی، سوابق متقن تاریخی، مختصات روشن جغرافیایی، فرهنگی و سیاسی بسیار محکم‌تر از آن است که تردیدی در حق حاکمیت ایران بر سه جزیره‌ی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به وجود آید.
دولت‌های ایرانی نه تنها طی بیش از نیم قرن اخیر و پس از آخرین توافق‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، عملا حق بلامنازع حاکمیت ملی را بر این جزایر به کار بسته‌اند، بلکه از دوران باستان این سه جزیره بخشی‌هایی جدایی‌ناپذیر از آب و خاک ایران بوده و خواهند بود.
اکنون و آینده‌ی ما نیز در حفظ این آب و خاک، جدا از دیروز و گذشته‌ی ما نیست. به گفته‌ی فردوسی بزرگ "همان است ایران که بود از نخست"؛ پس به عنوان فرزندان ایران از همه‌ی ایرانیان عزیز می‌خواهیم در وطن و دور از وطن به نام ایران، صدای بلند و رسای دفاع از یکپارچگی و تمامیت ارضی ایران در همه ساحت‌های اندیشه‌ای، فرهنگی، تاریخی، هنری، اجتماعی، سیاسی، مدنی، حقوقی و ارتباطی آن باشند

متن کامل:
isna.ir/xdS8Pb

دغدغه‌های ایران

28 Oct, 18:42


🚨 شروین آهنگ جدیدش رو منتشر کرد.

◣ #post from #Shervinin

در دو دهه ی گذشته، نزدیک به ۵۰۰ هزار غیر نظامی در خاورمیانه قربانی جنگ شده اند
“جنگ خبر نیست، جنگ گلوله های واقعیست که توسط سربازان به اجبار شلیک میشود، و کشته شدن انسان های بی گناهی که میل به مردن ندارند”

Music & lyrics @shervinine
Producer @javadrahmani_
Mix & Mastering @amirtavallaei_
Female Choir @venuscado @abluestrawberry @metanoia.tune
Male Choir @aminkhorasani_ @milad.seify @amirhasgary

@shervin_haji_poor

دغدغه‌های ایران

28 Oct, 14:35


"جنگ خلقی" اسلامی!

در حالیکه حملەی اسرائیل به ایران در کانون توجه قرار دارد، امروز تل آویو شاهد بزرگ ترین عملیات دهس بود.
حملات "دهس" ژانر جدیدی است که فلسطینیان بجای منفجر کردن خود با وسائط نقلیه، یا سلاح سرد و گرم در فضاهای عمومی سربازان و رهگذران اسرائیلی را آماج خود قرار می دهند.

امروز یک عرب اسرائیلی، کامیون خود را به صف عابران در یک ایستگاه اتوبوس نزدیک مقر موساد کوبید و یک نفر را کشت و پنجاه تن را زخمی کرد.
در ماه های گذشته حملات دهس افزایش چشمگیری داشته و عمق اسرائیل را هدف گرفته است.
این حملات که بازتابی از تداوم جنگ غزه و قساوت زایدالوصف آن است، تحولی نگران کننده برای اسرائیلی ها محسوب می شود.

همانگونه که گفته شد مهاجم امروز نه از ساکنان کرانەی باختری بلکه از شهروندان عرب اسرائیل و به اصطلاح فلسطینیان داخل خط سبز بود.
رادیکالیزه شدن جمعیت بیست درصدی اعراب شهروند اسرائیل بر اثر تداوم مناقشەی دیرپا با فلسطینی ها، همواره یکی از نگرانی های تل آویو بوده؛ امری که حملەی امروز بارقه های آن را نشان داد.

در طول انتفاضەی دوم در فاصلەی سال های 2000 تا 2003 در حملات انتحاری فلسطینی ها بیش از هزار اسرائیلی کشته شدند.
آمار قربانیان فلسطینی بر اثر خشونت های دولتی بیش از سه برابر این رقم بود.
در آن زمان رهبران حماس در برابر انتقادات دال بر تروریستی بودن حملات انتحاری در اتوبوس ها و رستوران ها و اماکن عمومی، به ارزش راهبردی آن استناد می کردند؛
بمب گذاران انتحاری، جنگنده های F16 ما هستند˸
اشارەای بە ناترازی امکانات و قابلیت های طرفین در یک نبرد نامتقارن.
جذابیت این راهبرد که پیشگام آن حماس و جهاد اسلامی بود، به جایی رسید که سازمان فتح یاسر عرفات و گروه مارکسیست جبهەی خلق هم آن را در دستور کار قرار دادند.
غیر از ایران، دولت وقت عراق هم فعالانه به تشویق و تایید این حملات می پرداخت.

پاسخ اسرائیل ترکیبی از تدابیر دفاعی و قتل های هدفمند رهبران فلسطینی بود؛
ترور سریالی رهبران و بنیانگذاران حماس، جبهەی خلق و ترور بیولوژیک یاسر عرفات به اضافەی جدا کردن سرزمین های فلسطینی از خاک اسرائیل توسط یک دیوار حائل و عقب نشینی یک جانبه از نوار غزه.
این تدابیر با برقراری قسمی توازن وحشت، حملات انتحاری را کاهش داد و عملا به پایان دوران عملیات های شهادت طلبانه منجر شد.

امروزه به نظر می رسد که عملیات دهس جایگزین آن شده است.
دهس که به نظر می رسد هنوز در فارسی و احتمالا انگلیسی معادل شایسته ای ندارد، از لحاظ تدارکات از حملات انتحاری آسان تر است و نیاز چندانی به سازمان دهی و تمهیدات قبلی ندارد.
یک رانندەی خودرو ناگهان مسیرش را کج و مردم سر راهش را زیر می گیرد، یا با اسلحەی خودکار بی هدف جمعیت حاضر را هدف قرار می دهد.
مقابله با این نوع عملیات ها که غالبا به صورت فردی انجام می گیرند، دشوارتر از حملات انتحاری است که توسط سازمان های مسلح هدایت و انجام می گرفتند.

به صورت کلی بالا گرفتن دهس بیانگر آن است که حتی در یک دولت فوق امنیتی و دارای قابلیت های بی نظیر اطلاعاتی مانند اسرائیل هم نمی توان تمامی اشکال مقاومت را سرکوب کرد.
همچنین خشونت لجام گسیخته معمولا نتیجه ی عکس آورده و به عصیان و شورش بیشتر ختم می شود.
هر قدر اسرائیل قابلیت های مهار و کنترل خود را بیشتر افزایش می دهد، اشکال جدیدی از مقاومت ظهور می کند.
عملیات دهس در صورت گسترش به خاطر تهدید عمق جمعیتی و جغرافیایی اسرائیل، تبعات مخرب تری از موشک های نقطه زن و دارای قدرت بالا خواهد یافت.
همچنین درگیر شدن جمعیت عرب اسرائیل در مقیاسی بزرگ تر در درازمدت چشم انداز هولناک جنگ داخلی را فراروی تل آویو قرار می دهد.

فارغ از ارزش گذاری و داوری دربارەی تروریستی بودن و سرزنش برخی وجوه غیر اخلاقی آن، می توان تبار آن را نه در آموزه های کلاسیک دینی بلکه در رهیافت هایی نظیر " جنگ خلقی " یافت که کمونیست ها در زمان جنگ سرد به تبلیغ آن می پرداختند.
گویی جنگ خلقی در هیاتی دیگر بازگشته و حماس  مشوق اصلی آن از نظرگاهی استراتژیک است.

صلاح‌الدین خدیو



#فرهیختگان راهی به رهایی

دغدغه‌های ایران

28 Oct, 09:54


به نام خداوند رحمان و رحیم

با کمال تاسف به اطلاع مخاطب گرامی می‌رساند بنابر دستور و محدودیت‌های ایجاد شده توسط وزارت اطلاعات، مراسم سخنرانی امروز «دکتر غروی» یار دیرین امام موسی صدر و دکتر چمران در تحلیل شرایط تاریخی لبنان لغو گردید.

ــــــــــــــــــ
#صدای_نوین_خراسان
🆔 @VoNoKh

دغدغه‌های ایران

27 Oct, 15:23


🔸نقش دکتر محمد مصدق در حفظ مالکیت جزایر همیشه ایرانی  ابوموسی و لاوان در خلیج فارس

@Nehzatazadiiran

دکتر مصدق چه در دوران سیاست ورزی و وزارت و چه در دوران نخست وزیری همواره بر حفظ تمامیت ارضی ایران ،بویژه جزایر بحرین و دیگر جزیره ها تاکید داشت.

در صفحه ۱۶۲ کتاب «خاطرات و تألمات»، فصل بیست و چهارم کتاب، با عنوان «انتصاب من به وزارت خارجه»، درباره جزایر،  دکتر مصدق چنین نوشته است:

«اولین روز ورودم به وزارت خارجه، میرزا محمد تقی خان منتخب الملک، رئیس اداره انگلیس، نامه ای به من ارائه نمود که «سرپرسی لورن»، وزیر مختار استعمار انگلیس به مستوفی الممالک، نخست وزیر نوشته و موضوعش این بود که جزایر «ابوموسی» و «شیخ شعیب»، واقع در خلیج فارس، متعلق به ایران نیست و نظامیان ایران برخلاف حق در آنها دخالت می کنند! رئیس الوزراء هم به خط خود در حاشیه نامه نوشته بود ضبط شود و منتخب الملک از من سئوال نمود به این نامه باید جوابی داده شود یا آن را بلا جواب گذاریم؟

گفتم: قبل از ملاحظه پرونده نمی توانم در این باب نظری اظهار کنم و بعد که پرونده را دیدم، معلوم شد جزائر مزبور ملک غیر قابل تردید ایران است، موضوع را در هیأت وزیران مطرح کردم که در صورت جلسات نوشته شد. سپس به نامه وزیر مختار جواب دادم و چند بارهم با او مذاکرات شفاهی نمودم.

در زیر صفحه توضیح داده است: در همان جلسه اول با سرپرسی لورن وارد مذاکره شدم. از این که منتخب الملک از ضبط نامه جلوگیری کرده و موضوع را مطرح کرده بود، عصبانی بود و برای او یک خط و نشانی هم کشید.»

متنی که از کتاب «خاطرات و تألمات» نوشته مصدق نقل شد، واجد اطلاعات بسیار مهم و شفافی است:

۱ – در آن تاریخ، جزایر در مالکیت ایران بوده و ارتش ایران در جزایر ابوموسی و شیخ شعیب(لاوان) حضور داشته اند.

۲ – وزیرمختار بریتانیا نامه نوشته است، به قصد این که این جزایر را از ایران جدا و تجزیه کند. بایگانی کردن نامه سابقه ای ایجاد می کرد و سندی می شد که بعدها، به استناد آن، ادعا شود جزایر متعلق به ایران نیستند. منتخب الملک نامه را بایگانی نمی کند و آن را نزد مصدق می برد. مصدق با مراجعه به اسناد، دو جزیره را «ملک غیر قابل تردید» ایران می یابد. به وزیر مختار نامه می نویسد و با او گفتگو می کند و او از این که منتخب الملک نامه را بایگانی نکرده است، عصبانی شده  و برای او خط و نشان می کشد. بدین سان می پذیرد که این جزایر متعلق به ایران هستند و به نامه  دکتر مصدق، وزیر خارجه وقت  ایران، او پاسخ نمی نویسد. چراکه اگر می نوشت مصدق سکوت نمی کرد و اثری از نامه او در وزارت خارجه ایران می ماند. بعدها نیز، در گفتگو با علم، سفیر انگلیس تصدیق می کند این جزایر متعلق به ایران هستند.

@Nehzatazadiiran

دغدغه‌های ایران

27 Oct, 03:49


جامعه تشنه توازن است
----
جامعه با اقتصاد زندگی می‌کند، با فرهنگ و هنر و دین بالنده می‌شود، با سیاست راهی برای حل مشکلات خود پیدا می‌کند و با قدرت نظامی و پلیس از خود حراست می‌کند. هر کدام نقشی و جایگاهی ویژه در تداوم و غنای جامعه سیاسی دارند. اگر هر یک خیال کند کارکردهای دیگر را هم باید به آن سپرد جامعه رو به سوی بحران و انحطاط می‌برد. بیش از دو دهه است نهاد نظامی و پلیس مدعی همه کارکردهای متنوع اجتماع سیاسی ما شده است. قدرت نظامی پشتوانه شکوفایی اقتصادی قلمداد شده. ارزش‌های مبارزه و مقاومت و جنگ، به مثابه شاکله حیات فرهنگی و دینی معرفی شده و در صحنه سیاسی همه بازیگران با معیارهای دوستان و دشمنان طبقه‌بندی شده‌اند.
حاصل جامعه پریشان امروز است. به همین چند روز اخیر توجه کنید. جامعه دلنگران جنگ است. در کازرون یک فرد مسلح جان امام جمعه شهر را می‌گیرد و در دم به خود شلیک می‌کند، در سیستان و بلوچستان یک گروه مسلح با نیروی نظامی کشور درگیر می‌شود و تعداد قابل توجهی از نیروهای نظامی کشته می‌شوند. در چنین بزنگاهی دستگاه تبلیغاتی نظام جمهوری اسلامی نیز بابت سبک بودن حمله اسرائیل شادی می‌کند، انگار نه انگار چهار نیروی نظامی این کشور در نتیجه این حمله به شهادت رسیده‌اند.
جامعه ایران برای حراست از خود نیازمند نیروی نظامی است، اما پیش از آن نیازمند یک اقتصاد شکوفاست تا زندگی کردن ممکن باشد. نیازمند فرهنگ و دین و هنر است تا جامعه عمق پیدا کند، و نیازمند عرصه پررونق حیات سیاسی است تا خرد جمعی بر حیات اجتماعی سایه بیاندازد.
نیروی نظامی و بازیگران عرصه اقتصاد و فرهنگ و سیاست همه کارکردهای ضروری دارند. اما جامعه نیازمند خردی است که میان این ضرورت‌ها توازنی برقرار کند. سروری هر کدام بر دیگری فاجعه‌بار است.
@javadkashi

دغدغه‌های ایران

26 Oct, 05:40


در شبی که‌ نتانیاهو زیر زمین بود و پوریا زراعتی‌ها زیر تصاویر اتاق جنگ اسراییل لایک می‌زدند، مردم تهران در خواب بودند و اندازه اسراییلی‌ها هیجان نداشتند. یک ناظر تهرانی یقینا چیزی به مراتب کمتر از روزهای منتهی به چهارشنبه سوری( نه خود آن) شنید که آنهم صدای پدافند ایرانی بود.

‏نمی‌دانم حمله‌ای که اسراییل مدعی آن است چه میزان خسارت زده، شاید کم و شاید زیاد اما در «جنگ تصاویر و روایت » احتمالا تصویر غالب این چیزی است که برخی شبکه‌های عربی زده‌اند و دست‌کم در تصویر و تا این لحظه هیچ شباهتی به حمله ایران به اسراییل نداشته است.

‏اگر ماجرا چیزی بود که ساعاتی پیش دیدیم و اگر نگوییم حمله ایران سنگین‌تر و‌مهیب‌تر بود، دو طرف حدی از همآوردی و موازنه را نشان داده‌اند و خوشبختانه فشارها بر اسراییل موثر بوده و آن حمله‌ای که می‌توانست پاسخی شدیدتر و تنشی گسترده‌تر را به نمایش بگذارد، اتفاق نیفتاده است.

‏یکسال اخیر نشان داد هر دو‌طرف توان ضربه‌زدن به همدیگر را دارند، حالا باید امیدوار باشیم حالت پینگ‌پنگی این حملات همینجا تمام شده باشد.
@sahandiranmehr

دغدغه‌های ایران

25 Oct, 18:40


💢شریعتی‌ستیزی

❇️ابراهیم خوش‌سیرت


🔸در بادی امر، تاکید می نمایم مطالبی که این روزها، علیه آراء و افکار دکتر علی شریعتی باب شده است را به یکسوی نهاده و می خواهم، اندکی سیر انتقادات به دکتر شریعتی را به روزگاری دیرینتر بازگردانم.
همانطور که نیک می دانیم، از دهه پنجاه موضع گیری ها و انتقادات متعددی توسط صاحب نظرانی چون حسین نصر، داریوش شایگان، جواد طباطبایی و حمید روحانی (مولف نهضت امام خمینی) بر دیدگاههای شریعتی آغاز گشت.

🔹در فضای شیفتگی و شور انقلابی دهه شصت، بسیاری از این انتقادات به جا، نه دیده شد و نه شنیده شد. پارادیم انقلابی بر فضای فکری حاکم بود و مناسبات جهانی در دو دیدگاه لیبرالیسم و سوسیالیسم و جنگ سرد و القاء مصنوعی جبهه سوم در ایران، همچنین وجود جنگ با عراق یک فضای کمایی برای اندیشه ورزی و بازاندیشی پدید آورده بود، خاصه آنکه جریان فکری رسمی حاکمیت هنوز به آن حد از تسلط و تفوق بر فضای اندیشه، تجهیز نشده بود که در دایره مباحثات جدی حرفی برای گفتن داشته باشد. از این لحاظ در این دوره شاهد تسلط پارادایم شریعتی بر نحله روشنفکری بودیم.

🔸آنچه مشخص است، شریعتی هیچگاه بیان نکرد که حرف های پیامبرانه ای می زند. او از رسالت روشنفکرانه گفت ولی خود را، قطب نمایی معرفی نکرد که دیگران باید خود را با او تنظیم کنند. اگرچه، شاگردان و مریدان شریعتی از او بت ساختند. شریعتی دائم مخاطبانش را به تعمق، تدبر و بهرهگیری از متدولوژی هدایت می کرد. اما مریدان او، خود در دایره آموزش هایش محدود کردند.

🔹با آغاز دهه هفتاد ،دکتر عبدالکریم سروش، شروع به نقدهای جدی بر آثار مشخصی از شریعتی از جمله اسلام شناسی و صورت بندی های مذهب اسلام او و ترسیم های جهان بینی توحیدی اش نمود. سروش چنین دسته بندی های طبقاتی از اسلام را به چالش کشید. او شریعتی را متهم به «ایدئولوزی اندیشی» نمود.
شاگردان و وفاداران جدی نحله شریعتی، به دنیای معاصر و مناسبات جهان گذشته تا آن زمان که از طریق عینک شریعتی می نگریستند با این انتقادات، دچار تردید شد. بازنگری ها آغاز شد. عده ای از آنها در همان مدار شریعتی، به ایضاح فکری پرداخته و عده دیگر از آن چهارچوب فکری گسلیده و شروع به پرواز در افق های دیگر نمودند.

🔸پس از فضای انتخاباتی دوم خرداد، که بستر گفتگو چه در فضای روزنامه ای و چه در نشست ها گسترده شد، با جدی شدن نقدها، آن شکوه سابق شریعتی بیشتر از بین رفت. کم کم ورق برگشت و کار تا جایی پیش رفت که نقادی به شریعتی، خود پروژه روشنفکری و روشنگری محسوب می شد. آنچه که مشخص است "هیمنه" شریعتی شکست. در ادامه آن روال افرادی چون دکتر میلانی با نفی جامعه شناس بودن شریعتی، محمد قوچانی، غنی نژاد، خاصه نسل جوان، سیاه نمایی از شریعتی سکه بازار گردید.

🔹اینکه بازارگرمی انتقادها چه میزان با کینه ورزی و حسادت همراه بوده مشخص نیست. اما امیدواریم، به منظور ارتقا گفتمان ملی بوده باشد. چرا که خود شریعتی در کویریات و گفتگوهای تنهایی در رازونیازهایی که با خویشتن داشت می گوید « از اینکه از زنجیره اسارت، کینه و حسد آزاد و در امانم ، احساس آرامش می کنم».

🔸به هر تقدیر نمونه ای چند از انتقادات سه دهه اخیر را به اختصار اشاره می نمایم.
قوچانی در تاریک خانه ذهن خود شریعتی را اهل گفتگو نمی داند. غافل از اینکه شریعتی تنها روشنفکر زمانه خود بود که به جای عقده گشایی در منبر و کرسی یک طرفه آخوندیسم و برخی اساتید، تریبون سخنرانی هایش به سوی دانشجویانش و سایر روشنفکران معاصر باز و آزاد بود. او بود که در گستره وسیع، گفتگوهای دوسویه و پرسشگری را باب نمود. این انتقاد از عجایب روزگار است. شریعتی که برخوردی باز با جوانان تحصیل کرده داشت و روشنگری را به جای تدریس "مدرسی" به عرصه آورد و حتی دیگر روشنفکران را با آغوش باز می پذیرفت را به چنین ناروایی مورد تاخت قرار دهند....


🔻متن کامل:

https://cutt.ly/ueDBEkIJ

#شریعتی
#شریعتی‌ستیزی
#ابراهیم_خوش‌سیرت

https://t.me/DaghdagheIran

دغدغه‌های ایران

25 Oct, 11:43


جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی: محرومیت نرگس محمدی از درمان زمینه‌ساز «مرگ خاموش» اوست

بیش از ۷۰ نفر از فعالان سیاسی و اجتماعی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامت نرگس محمدی و عدم اعزام او به بیمارستان، اعلام کردند که محرومیت نرگس محمدی از درمان، زمینه‌ساز «مرگ خاموش» اوست و وضعیت نرگس، نمایانگر بحرانی گسترده‌تر است که ده‌ها زندانی سیاسی و مدنی دیگر با آن مواجه‌اند

📌متن نامه و اسامی امضاکنندگان نامه به شرح زیر است:

ما، جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی، نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت سلامتی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ ابراز می‌داریم. وی مدت‌هاست در شرایط جسمی بسیار خطرناکی قرار گرفته است و نیاز فوری به مراقبت‌های پزشکی دارد. علی‌رغم توصیه‌های مکرر پزشکان، مسئولین زندان از اعزام او به بیمارستان خودداری و ادعا می‌کنند تصمیم‌گیری درباره‌ی وضعیت او از اختیار آنها خارج است.
نرگس محمدی، از مشکلات قلبی جدی رنج می‌برد و نیاز به آنژیوگرافی و استنت‌گذاری مجدد دارد.

افزون بر آن پزشک‌ها در سینه‌ی او ،توده‌ای مشکوک تشخیص داده‌اند که باید فوراً بررسی شود. در چنین شرایط اضطراری، اعزام او به بیمارستان از شهریورماه تاکنون سه بار به تأخیر افتاده و روند درمان با موانع امنیتی و قضایی مختل شده است.

این عدم رسیدگی‌ و تاخیرها، با توجه به پیامدهای آن، می‌تواند به سیاستِ تحمیل «مرگ خاموش» بر نرگس محمدی  تعبیر شود. وضعیت این فعال بین‌المللی حقوق بشر، نمایانگر بحرانی گسترده‌تر است که ده‌ها زندانی سیاسی و مدنی دیگر در ایران با آن مواجه‌ هستند و این برخوردهای فاجعه‌ساز حاکی از در معرض خطر بیشتر بودنِ زندانیان کمتر شناخته‌شده است.

ما امضاکنندگان این متن، اعلام می‌داریم که مقام‌های جمهوری اسلامی باید فوراً اقدامات لازم برای اعزام نرگس محمدی به بیمارستان را انجام و دسترسی او به مراقبت‌های پزشکی را تضمین کنند. از جامعه بین‌الملل و فعالان و نهادهای حقوق بشری داخل و خارج نیز می‌خواهیم ضمنِ توجه ویژه به این مهم، پیگیری‌های لازم را در اسرع وقت انجام دهند. جان نرگس محمدی نباید قربانی سیاست‌های سرکوبگرانه شود.

📌اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:

پروانه آل بویه، فعال صلح
محمد ابراهیم‌زاده، فرهنگی بازنشسته
منصوره اتفاق، فعال اجتماعی
شاپور احسانی‌راد، هضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران
مژگان احمدیه، فعال حوزه کودک و طبیعت و صلح
پروین اسفندیاری، فعال صنفی معلمان
کمال اطهاری، پژوهشگر توسعه
سیدهاشم آقاجری، استاد دانشگاه تربیت مدرس
شقایق اکبری، فعال دانشجویی
هستی امیری، فعال دانشجویی
مژگان اینانلو، مستندساز
ابوالفضل بازرگان، عضو نهضت آزادی ایران
محمد حسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران
ژیلا بنی‌یقوب، روزنامه‌نگار
محمد توسلی، عضو نهضت آزادی ایران 
کمال جعفری یزدی، فعال سیاسی از امضاکنندگان بیانیه 14 امضا 
آتفه چهارمحالیان، فعال حقوق بشر
محترم حبیبی، فعال صلح
محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان
رویا حشمتی، شهروند سیاسی
امیر خرّم، فعال سیاسی
منصوره خسروشاهی، فرهنگی بازنشسته
هاشم خواستار، زندانی سیاسی و از امضاکنندگان بیانیه 14 امضا  
ناصر دانشفر، رزمنده جنگ
درخشنده تیموریان، خانه‌دار 
معصومه دهقان، فعال فرهنگی
زهرا رحیمی، همسر زندانی سیاسی 
حسین رزاق، فعال سیاسی 
سپیده رشنو، فعال اجتماعی 
آمنه رضایی، فعال اجتماعی
حسین رفیعی، فعال سیاسی
پروانه سلحشوری، فعال سیاسی-اجتماعی
عبدالفتاح سلطانی، وکیل حقوق بشری 
پروین سلیمی، فعال صنفی معلمان
سیدمحمد سیف‌زاده، وکیل حقوق بشری 
احسان شریعتی، پژوهشگر
فیروزه صابر، فعال مدنی
آرش صادقی، فعال حقوق بشری
کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار 
عباس صادقی، خانواده دادخواه
منظر ضرابی، خانواده دادخواه
طاهره طالقانی، فعال سیاسی
عالیه مطلب‎زاده، فعال زنان
اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان
حجت عسگری، فعال مدنی 
جعفر عظیم‌زاده، عضو هیئت مدیره آزاد کارگران
محمود عمرانی، فعال مدنی 
لیدا فاضلی، فعال صلح
اسدالله فخیمی، فعال حقوق بشر
پروین فهیمی، فعال مدنی و حوزه‌ی صلح 
آزاده فرقانی، فعال اجتماعی
رحیم قمیشی، فعال اجتماعی
رحمان کارگشا، فعال سیاسی
حسین کروبی، فعال سیاسی
محمد کریم‌بیگی، پدر دادخواه 
مریم کریم‌بیگی، دادخواه
بهمن لایقی، فعال مدنی 
فخرالسادات محتشمی‌پور، فعال سیاسی
رویا محمدی، خانواده زندانی سیاسی
پروین محمدی، عضو هیئت مدیره آزاد کارگران  
مهدی محمودیان، فعال سیاسی
ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان
احمد معصومی، فعال سیاسی
ژیلا مکوندی، فعال مدنی
عبدالله مومنی، فعال سیاسی
فرهاد میثمی، فعال مدنی
فرزانه ناظرانپور، فعال صنفی معلمان
پوران ناظمی، فعال حقوق بشر
کامبیز نوروززاده، فعال حقوق بشر
محمد نوری‌زاد، فعال سیاسی و حقوق بشر
صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه 
ثریا یوسفی، فعال اجتماعی

دغدغه‌های ایران

24 Oct, 18:43


📝📝📝 بر آی ای آفتاب صبح امید...

✍️ کوکب، زهرا و نرگس موسوی ‎

حصر ظالمانه زهرا رهنورد، مهدی کروبی و میرحسین موسوی ۵۰۰۰ روز شد که حتی ۵ ساعت از آن هم در این بی عدالتی محض و بی‌قانونی و انفصال کامل از اجتماع (چنانکه گوشه‌ای از آن در ایام قرنطینه حس شد) واقعا سخت و سنگین بوده است. سرکار خانم کروبی، بانوی شجاع و مدبر نیز بعد از سالهای حصر همچنان در رنج‌های پرشمار نه فقط شریک، بلکه گرفتار است.

خانه فرسوده اختر نزدیک ۱۴ سال است از هویت اصلی آن که حریم شخصی و مسکن و مأوی بودن می‌باشد، خارج شده و به زندانی امنیتی و دور از نظارت تبدیل شده است. درها همچنان به دست زندان‌بانان قفل می‌شود، مأموران تغییر می‌کنند و اتفاق‌های گاه‌گاه و بی‌توضیح، تنها هیجان آن فضاست. پشت بام به دست آنان و دوربین و شنود و پارازیت هم که برقرار است.

دو ساکن آن، حق و گزینه انتخابی ندارند تا که در شرایط مختلف برای خود تصمیمی بدون دخالت غیر گرفته و جایی امن‌تر ساکن باشند؛ اما با اینهمه به عهدشان که با مردم بودن است وفادار مانده و بر سر حق مردم معامله‌ای نکرده‌اند که این انتخاب اصلی همه سالهای عمر سیاسی آنان بوده است؛ اگرچه بدخواهان هرچه توانستند کرده و بدگویان از هیچ زهری فروگذار نکرده و نمی‌کنند.

امید که روزی درهای همه زندانها گشوده گردد و هیچ انسان وطن‌دوست آزادی‌طلبی در زندان نباشد. صلح و شادی و امنیت نصیب همه ایرانیان باشد. بر آی ای آفتاب صبح امید...

#حصر۵۰۰۰روز
@kaleme
@MostafaTajzadeh

دغدغه‌های ایران

23 Oct, 11:12


🔸منتشر شده در توئیتر محمد توسلی

@Nehzatazadiiran

در دولت دکتر #پزشکیان راهبرد #وفاق_ملی در حد ائتلاف گروه‌های درون حاکمیت تنزل پیدا کرده است. در جامعه متکثر کنونی که بیش از ٨٠ درصد جامعه طبق نظر کارشناسان و نتایج انتخابات اخیر ناراضی هستند راهبرد واقع‌بینانه، وفاق حول مطالبات مشترک ملی برای گذار به آزادی و دموکراسی است.

طی این فرایند، مستلزم گفتگو بین نمایندگان احزاب، نهادهای مدنی و سایر گروه‌ها و شخصیت‌های اجتماعی و همچنین در شرایط مقتضی تعامل با حاکمیت است تا با جامعه توانمند، زمینه‌های اصلاح ساختاری در قانون اساسی و تحقق مطالبات برحق جامعه بصورت مسالمت‌آمیز و در راستای منافع ملی امکان‌پذیر شود.

دغدغه‌های ایران

22 Oct, 21:13


ترجمه وصیت" یحیی سنوار " به زبان انگلیسی

دغدغه‌های ایران

22 Oct, 15:29


❤️🤍💚 نقش دکتر محمد مصدق در حفظ مالکیت جزایر همیشه ایرانی  ابوموسی و لاوان در خلیج فارس

دکتر مصدق چه در دوران سیاست ورزی و وزارت و چه در دوران نخست وزیری همواره بر حفظ تمامیت ارضی ایران ،بویژه جزایر بحرین و دیگر جزیره ها تاکید داشت.

در صفحه ۱۶۲ کتاب «خاطرات و تألمات»، فصل بیست و چهارم کتاب، با عنوان «انتصاب من به وزارت خارجه»، درباره جزایر،  دکتر مصدق چنین نوشته است:

«اولین روز ورودم به وزارت خارجه، میرزا محمد تقی خان منتخب الملک، رئیس اداره انگلیس، نامه ای به من ارائه نمود که «سرپرسی لورن»، وزیر مختار استعمار انگلیس به مستوفی الممالک، نخست وزیر نوشته و موضوعش این بود که جزایر «ابوموسی» و «شیخ شعیب»، واقع در خلیج فارس، متعلق به ایران نیست و نظامیان ایران برخلاف حق در آنها دخالت می کنند! رئیس الوزراء هم به خط خود در حاشیه نامه نوشته بود ضبط شود و منتخب الملک از من سئوال نمود به این نامه باید جوابی داده شود یا آن را بلا جواب گذاریم؟

گفتم: قبل از ملاحظه پرونده نمی توانم در این باب نظری اظهار کنم و بعد که پرونده را دیدم، معلوم شد جزائر مزبور ملک غیر قابل تردید ایران است، موضوع را در هیأت وزیران مطرح کردم که در صورت جلسات نوشته شد. سپس به نامه وزیر مختار جواب دادم و چند بارهم با او مذاکرات شفاهی نمودم.

در زیر صفحه توضیح داده است: در همان جلسه اول با سرپرسی لورن وارد مذاکره شدم. از این که منتخب الملک از ضبط نامه جلوگیری کرده و موضوع را مطرح کرده بود، عصبانی بود و برای او یک خط و نشانی هم کشید.»

متنی که از کتاب «خاطرات و تألمات» نوشته مصدق نقل شد، واجد اطلاعات بسیار مهم و شفافی است:

۱ – در آن تاریخ، جزایر در مالکیت ایران بوده و ارتش ایران در جزایر ابوموسی و شیخ شعیب(لاوان) حضور داشته اند.

۲ – وزیرمختار بریتانیا نامه نوشته است، به قصد این که این جزایر را از ایران جدا و تجزیه کند. بایگانی کردن نامه سابقه ای ایجاد می کرد و سندی می شد که بعدها، به استناد آن، ادعا شود جزایر متعلق به ایران نیستند. منتخب الملک نامه را بایگانی نمی کند و آن را نزد مصدق می برد. مصدق با مراجعه به اسناد، دو جزیره را «ملک غیر قابل تردید» ایران می یابد. به وزیر مختار نامه می نویسد و با او گفتگو می کند و او از این که منتخب الملک نامه را بایگانی نکرده است، عصبانی شده  و برای او خط و نشان می کشد. بدین سان می پذیرد که این جزایر متعلق به ایران هستند و به نامه  دکتر مصدق، وزیر خارجه وقت  ایران، او پاسخ نمی نویسد. چراکه اگر می نوشت مصدق سکوت نمی کرد و اثری از نامه او در وزارت خارجه ایران می ماند. بعدها نیز، در گفتگو با علم، سفیر انگلیس تصدیق می کند این جزایر متعلق به ایران هستند.

💚🤍❤️

@Afshinjafarzadeh

دغدغه‌های ایران

21 Oct, 19:18


▪️دیدگاه تاریخی نسبت به سه‌جزیره ایرانی خلیج فارس
▪️داوود هرمیداس باوند

در خصوص سابقه تاریخی جزایر تنب‌ها و ابوموسی به موجب اسناد موجود خصوصاً از زمان صفویه به بعد این جزایر جزو ابواب جمعی بندر لنگه در محدوده قلمرو ولایت فارس بوده است و این واقعیت گذشته از اسناد ایرانی در اسناد مربوطه کمپانی هند شرقی حکومت بمبئی، حکومت هند، گزارش‌ها و مکاتبات کارگزارهای سیاسی انگلستان، دریاداری، گزارش‌های هیدروگرافرها و نقشه‌های رنگی رسمی و نیمه رسمی انگلستان منعکس می‌باشد. در این رابطه ذکر این واقعیت در شماره‌های اولیه Persian Gulf Pilots و نقشه‌های رنگی و رسمی وزارت جنگ انگلستان، دریاداری و لرد کرزن در خور توجه است.

در تمام طول قرن نوزده که دولت انگلستان حضور مستمر و مؤثری در خلیج فارس داشت، برخورد خاصی در مورد جزایر مورد بحث به وجود نیامد مگر در رابطه با جزیره سیری که در اواخر دهه هشتاد قرن نوزده بین دولتین ایران و انگلستان مطرح گردید که در آن اشارتی به تنب بزرگ نیز رفته است.
...
▪️کانال | گروه | تارنما | متن کامل
▫️
@nimroozmagazine
@MostafaTajzadeh

دغدغه‌های ایران

21 Oct, 19:17


✍🏻علی‌اصغر سیدآبادی

سنوار،در دورانی که مبارزان تقدیس نمی‌شوند، با پرتاب تکه چوبی به سمت کوادکوپتری که از او فیلم می‌گرفت، تصویر خود را ساخت، تصویر مردی را که تا لحظه‌ی آخر جنگید، در حالی که تنها بود، نه در اعماق تونل‌ها بود و نه میان گروگان‌های اسرائیلی.

مبارزه انتخاب نیست. این آدم‌هایی که این روزها درگرماگرم مبارزه جان می‌دهند، اگر در شرایطی دیگر به دنیا آمده بودند، انتخابشان گذشتن از جان نبود.
 این فیلم با واکنش‌های بسیار رو به رو شده است، من اما فکر می‌کنم اگر خانواده‌ی یحیی سنوار سرزمین از دست نداده بودند و اگر او در اردوگاه به دنیا نیامده بود و اگر ۲۰ سال در اسرائیل زندانی نشده بود، زندگی و مرگش چگونه بود؟

  نگاه رسانه‌ای سیاسی، از افراد انسانیت‌زدایی می‌کند. با حذف حوادث وجزییات زندگی، آنان را در قالب‌های کلیشه‌ای قضاوت می‌کند وتصویرهای کلیشه‌ای از آن‌ها می‌سازد.
 
    کارشناسان از نبوغ نظامی سنوار می‌گویند، اما درجایی خواندم که او در زندان رمانی به عبری نوشته وآثاری از عبری وانگلیسی به عربی ترجمه کرده است.
  او اگر در شرایطی دیگر به دنیا آمده بود، نبوغش صرف چه کارهای دیگری می‌شد؟
@MostafaTajzadeh

دغدغه‌های ایران

20 Oct, 05:33


🔸منتشر شده در توئیتر محمدحسین بنی اسدی

🔹دبیرکل نهضت آزادی ایران

@Nehzatazadiiran

آیت‌الله خمینی، در تیرماه ۱۳۶۷ در شرایط بحرانی جنگ عراق، با تصمیم سخت و شجاعانه‌‌ی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت، به جنگی ویرانگر پایان داد. امروز شرایط داخلی و خارجی ما بحرانی‌تر‌ و #تهدیدات_اسراییل خطرناک‌تر و نیاز به‌ همان‌گونه تصمیم‌گیری شجاعانه بسیار بیشتر است.

دغدغه‌های ایران

18 Oct, 22:18


🔺دو اشتباه فرصت‌سوز اسرائیل!

هر اندازه هم با سنوار مخالفت شود، اما نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که شیوه مرگ او در درگیری با نظامیان اسرائیلی در رفح نزد فلسطینی‌ها و به ویژه جوانان در برخی کشورهای عربی و اسلامی از او یک «اسطوره» ساخت.

دو اشتباه فردی و سیستمی اسرائیلی در ترسیم این تصویر دخیل بود و مانع ساخت روایتی پرسود برای اسرائیل درباره این اتفاق شد.

اشتباه نخست را نظامیان اسرائیلی مرتکب شدند که یک روز پس از درگیری با سنوار و کشته شدن او به مکان درگیری بازگشته و با مشاهده اجساد به دلیل شباهت زیاد چهره یکی از کشته‌شدگان به وجود سنوار در میان آن‌ها شک کرده و یک نظامی اسرائیلی سریعا تصویر او را برای جلب توجه در فضای مجازی به اشتراک گذاشت. ناگفته هم نماند که در این جنگ شبکه‌های مجازی عبری تا حدودی سلطه واحد سانسور نظامی اسرائیل را تضعیف کردند.

همین اقدام فرصت تاریخی ساخت یک روایت تمام و کمال را از اسرائیل با درونمایه کشف مکان سنوار و ترور او برای سرمایه‌گذاری رسانه‌ای بزرگ بر آن با اهداف مختلف سلب کرد. ارتش اسرائیل هم پس از همرسانی تصاویر و انتشار گسترده آن‌ها چاره‌ای جز بازگو کردن حقیقت ماجرا نداشت.

این در حالی است که در صورت ارائه روایت مطلوب اعلام کشف مکان سنوار و ترورش تصویر‌سازی دیگری اتفاق می‌افتاد. نتانیاهو از یک طرف با چنین روایتی می‌توانست از اعتراضات خانواده‌های گروگان‌ها بکاهد و با خرید زمان بیشتر برای ادامه جنگ به آن‌ها اطمینان خاطر دهد که همچنان که سنوار را یافت، آن‌ها را نیز پیدا خواهد کرد.

از دیگر سو، با این کار می‌توانست دیگر رهبران و فرماندهان حماس در غزه را دچار اشتباه و آن‌ها را وادار به تغییر مکان خود کند که در این جابجایی سرنخی به دست آید و مکان حضور آن‌ها شناسایی شود.

کما این که تصویری مهم از توان امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پس از غافلگیری بزرگ حمله هفتم اکتبر به داخل اسرائیل، دشمنان و خارج مخابره می‌شد؛ به ویژه که طی یک سال گذشته سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیلی و آمریکایی با کار فشرده‌ای به دنبال او بودند و به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، اسرائیل چندین میلیون دلار برای یافتن سنوار هزینه کرد.

اما اشتباه آن نظامی اسرائیلی و بیان اجباری واقعیت ماجرا این فرصت تاریخی را از اسرائیل گرفت. در کنار آن هم روایت‌های قبلی اسرائیل از اختفای او در زیر زمین و سپر قرار دادن گروگان‌ها را سوزاند و در این شرایط عملیات روانی اسرائیل را با شکست مواجه کرد.

همین جنگ روانی، فضای سنگینی را برای آوارگان و خانواده‌های قربانیان در غزه ایجاد کرده بود؛ تا جایی که عده‌ای در این راستا نوشتند و گفتند که او خود در تونل‌ها در ناز و نعمت مخفی شده و ما در روی زمین قتل عام می‌شویم. برخی مقامات و رسانه‌های اسرائیلی نیز مدام به ترویج این تصویر می‌پرداختند.

حماس هم تحت معذوریت شرایط سخت امنیتی نمی‌توانست درباره وضعیت سنوار لب به سخن بگشاید که ممکن بود موجب لو رفتن او و ترورش شود.

اما اشتباه دوم اسرائیل رسمی بود و آن هم مجوز واحد سانسور نظامی اسرائیل برای انتشار فیلم لحظات آخر زندگی سنوار و درگیری او با نظامیان اسرائیلی، زخمی شدن و حرکت آخر او برای انداختن کوادکوپتر با تکه چوبی پس از آسیب جدی دست راستش بود.

انتشار این فیلم هم به احتمال زیاد معطوف به این انگیزه بوده است که این اقدام موجب تضعیف روحیه و چه بسا فروپاشی روحی و روانی نیروهای فلسطینی و ساکنان نوار غزه می‌‎شود.

این انگیزه هم از سر عدم شناخت ایدئولوژی گروه‌های جهادی و جوامع عربی و اسلامی است. احتمالا اسرائیل فکر می‌کرد که حماس هم ساختاری حکومتی مثل عراقِ صدام حسین دارد که با متواری شدن یا دستگیری او شیرازه ارتش و دستگاه حاکمه از هم بپاشد.

اما همین فیلم روایت درگیری سنوار تا آخرین نفس را تکمیل و از او چهره یک چریک را برای جامعه فلسطینی و بیشتر جوامع عربی و غیر عربی به نمایش گذاشت که در راه آرمان خود تا لحظه آخر ایستادگی کرد؛ تا جایی که حتی برخی مخالفان حماس و سنوار -چه در غزه چه در کرانه باختری و در سطح منطقه- زبان به ستایش او گشودند. برخی هم نوشتند که سنوار نخستین رهبر فلسطینی بود که سلاح به دست و در حین درگیری کشته شد.

همچنین امروز حماس اخباری منتشر کرد مبنی بر این که سنوار در طول جنگ همواره به محورهای مختلف درگیری سرکشی می‌کرد و پس از شروع حمله زمینی برای هدایت عملیات به رفح رفته بود. همین اخبار هم فضا را بیشتر تحت تاثیر قرار داد.

این گونه پیداست که این شیوه مرگ سنوار دیگر نیروهای حماس را برای اقتدا به او مصمم‌تر کرد و انتشار فیلم هم به عنوان اشتباه دوم نتیجه معکوس داشت. در رسانه‌های عبری نیز از جمله یدیعوت احرونوت و برخی شبکه‌های تلویزیونی اسرائیلی، هم از انتشار تصاویر اولیه انتقاد شد و هم از انتشار فیلم که نقض غرض بود.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari

دغدغه‌های ایران

18 Oct, 19:11


زن مقاوم خوزستان درگذشت

🔹بی‌بی لوعه، شیرزن دارخوینی در سن ۱۱۰ سالگی چشم از دنیا بست. بی‌بی را همه در دارخوین و شادگان و خرمشهر و آبادان می‌شناسند، همانی که وقتی ارتش بعث عراق به خوزستان حمله کرد، خانه و کاشانه‌اش را رها نکرد و دوشادوش رزمندگان ایرانی به دفاع از خاک میهن پرداخت.

🔹بی‌بی زمان جنگ ۶۵ سال داشت. او در شهرش ماند آن هم ۵۵ سال. وی خاطرات جالبی را از زمان جنگ برایمان تعریف کرده بود از شستن لباس سربازان، غذا درست کردن برای‌شان، پناه دادن به سربازان فراری از دست ارتش بعثی و ...

🔹او همه صحنه‌های نبرد نابرابر جنگ علیه ایران را در منطقه دارخوین به خوبی به یاد داشت از ستون پنجمی که روی دکل مخابرات می‌رفت و به توپخانه عراق گرا می‌داد یا از شهادت مظلومانه سربازان ایرانی که گاهی کارون پیکرشان را با خود می‌برد. او برای سربازان وطن عزادار بود. می‌گفت: «دلم برای خانواده‌های این جوان‌ها آشوب است، مادرانی که انتظار پیکر فرزندان‌شان را می‌کشند ولی نمی‌دانند کارون آنها را با خود برده است.»/ میراث خبر

#امتداد
@emtedadnet

دغدغه‌های ایران

18 Oct, 16:00


بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره موضع اتحادیه اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس در باره سه جزیره همیشه ایرانی در خلیج فارس

https://enghelabe-eslami.de/62321/

https://www.tribunezamaneh.com/archives/389529

https://www.balatarin.com/permlink/2024/10/18/6239300

دغدغه‌های ایران

18 Oct, 08:52


دغدغه‌های ایران pinned «پایان زندگی در فضای تعلیق ---- خاورمیانه در یکی دو دهه گذشته در خلسه ناشی از «نه جنگ نه صلح» روزگار گذرانید. جنگ یا صلح، پا در واقعیت عینی دارند. اما نه جنگ نه صلح به معنای زندگی در فضای تعلیق است. تعلیق هنگامی که به طول انجامد، فضای سیاسی را خلسه‌آمیز می‌کند.…»

دغدغه‌های ایران

18 Oct, 08:52


پایان زندگی در فضای تعلیق
----
خاورمیانه در یکی دو دهه گذشته در خلسه ناشی از «نه جنگ نه صلح» روزگار گذرانید. جنگ یا صلح، پا در واقعیت عینی دارند. اما نه جنگ نه صلح به معنای زندگی در فضای تعلیق است.
تعلیق هنگامی که به طول انجامد، فضای سیاسی را خلسه‌آمیز می‌کند. در حس تعلیق واقعیت، گاهی خیال و آرزوهای رنگارنگ گریبان آدمی را می‌گیرد، گاهی ترس و کابوس‌های بزرگ. آنچه از میان برمی‌خیزد، حساب و کتاب واقعیت‌های ملموس و در دسترس است. خرد از میان برمی‌خیزد چون از لذت ناشی از آرزواندیشی‌ها می‌کاهد. تداوم فضای خلسه ناشی از تعلیق، بی‌هزینه نیست. چه بسا دار و ندار زندگی واقعی مردمان را بفروشی تا ازکابوس‌های فضای خلسه کم کنی و به آرزوها و امیدها بیافزائی.
بازیگران سیاسی در دوران خلسه نمی‌مانند. بالاخره روزی می‌رسد که بازیگری برای رهایی از کابوس‌ها پا به خاک واقعیت می‌گذارد تا آرزوهای بلند خود را محقق کند. آنگاه همه چیز چهره تازه‌ای به خود می‌گیرد. فضای خلسه‌آمیز خاورمیانه را عملیات هفت اکتبر یحیی سنوار پایان داد یا عزم نتانیاهو برای آغاز یک جنگ دراز مدت؟ هرچه بود، دوران تعلیق فضای خاورمیانه به پایان رسیده است.
بازنده کسی است که با حجم فراوان تبلیغات تلاش می‌کند به خلسه دوران تعلیق ادامه دهد. درست مثل کسی است که خانه‌اش آتش گرفته اما آسودگی کنج اتاق خود را رها نمی‌کند. عقل حسابگر باید فراخوان شود، اگر حقیقتاً توان جنگ در کیسه هست، باید مقابله کرد. اما اگر نیست، صلح و سازش سویه دیگر واقعیت است. یحیی سنوار مرد شجاع و جسور میدان بود. اما لازم بود جسارتش را با خرد موقعیت شناس سیاسی همراه کند.
خاورمیانه به سوی افق تازه‌ای می‌رود. دوران تعلیق و خلسه پایان یافته است: اینک سه چشم‌انداز پیش روی ماست. چشم‌انداز اول غلبه یکی بر دیگری است. چشم‌اندازی که یکی را ارباب و دیگران را برده و رعیت می‌کند. چشم‌انداز دوم جنگ همه جانبه و ویرانی کل منطقه است. اما یک چشم‌انداز سوم هم وجود دارد. بازیگران منطقه با توجه به نقاط قوت و ضعفی که علنی شده، به سمت یک سازش و صلح حرکت کنند. البته امروز طرح صلح به چشم‌انداز اول می‌ماند، اما می‌توان برای وصول به چنان چشم‌اندازی کسب آمادگی کرد. کاری که انجامش ساده نیست.
از مردان جنگی کاری برای برون رفت از فاجعه برنمی‌آید. منطقه نیازمند کسانی است که برون رفت از خلسه تعلیق را با گام نهادن در سرزمین صلح به پایان ببرند.
@javadkashi

دغدغه‌های ایران

17 Oct, 20:41


محمد حسنین هیکل، روزنامه‌نگار و نویسنده مشهور مصری، در برنامه «مع هیکل» شبکه الجزیره درباره مسائل مختلف خاورمیانه و جهان عرب صحبت می‌کرد. در یکی از قسمت‌های این برنامه، او درباره تاریخچه جزایر سه‌گانه (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) و ادعای تعلق آنها به ایران سخن گفت. هیکل توضیح داد که این جزایر از نظر تاریخی و جغرافیایی متعلق به ایران هستند و استدلال کرد که شواهد تاریخی این موضوع را تأیید می‌کنند.

او اشاره کرد که در زمان جمال عبدالناصر و همچنین مذاکراتی که ملک فیصل، پادشاه وقت عربستان، رهبری می‌کرد، هیچ‌گاه مسئله مالکیت این جزایر به‌طور جدی از سوی کشورهای عربی مطرح نبود. هیکل همچنین بیان کرد که بعد از انقلاب اسلامی ایران، برخی کشورهای عربی به‌طور ناگهانی شروع به ادعای مالکیت این جزایر کردند و این موضوع بیشتر برای ایجاد تنش‌های سیاسی استفاده شد.

او در این برنامه از کشورهای عربی خواست تا بر مسائل بزرگ‌تر و منافع مشترک منطقه تمرکز کنند و از پرداختن به موضوعات تنش‌زا که اهمیت کمتری دارند، اجتناب کنند.
@sahandiranmehr

دغدغه‌های ایران

16 Oct, 08:48


محمدحسین بنی‌اسدی، دبیرکل نهضت آزادی درباره وضعیت جنگ و منطقه گفت: سیاست اسرائیل این است که ایران و آمریکا را وارد جنگ کند زیرا به پشتیبانی نیاز دارد.

او در بخشی از سخنانش در کانون زندانیان سیاسی با تاکید بر ضرورت حمایت ایران از اتحاد فلسطینیان گفت: ایران باید پیمان‌های امنیتی با کشور‌های همسایه ببندد و نگرانی منطقه‌ای میان کشور‌های مسلمان را از بین ببرد.

دغدغه‌های ایران

16 Oct, 08:30


كُلِّ مَن عَلَيها فان
وَ يَبقى وَجه‌ُ ربِّكَ ذُوالجَلال وَ الإكرامِ

مهندس علی اکبر طاهری قزوینی
پس از یک زندگی پرتلاش و اثربخش پرکشید و به دیار باقی شتافت.

برای گرامیداشت منش و مقامش
جنبه هایی از زندگی پربارش را مرور می کنیم.

▪️زمان: پنجشنبه ۲۶ مهر١۴٠٣
ساعت ۵ تا ۷ بعد از ظهر

▪️مکان: شهرک غرب- هرمزان- پیروزان جنوبی. شماره ۷۴- مجتمع نیکوکاری رعد

@Nehzatazadiiran

دغدغه‌های ایران

14 Oct, 18:53


🔸طالقانی و تفسیر رهایی‌بخش از قرآن
✍🏻علی‌اکبر احمدی افرمجانی

موضوع بحث من این است که نوع تفسیر طالقانی چیست و اگر بخواهیم سنخ‌شناسی کنیم و نوع تفسیر ایشان را از سنخ و نوع تفسیر دیگران متمایز کنیم، در خصوص این تمایز چه می‌توانیم بگوییم. طالقانی چه نوع تفسیری از قرآن عرضه کرد؟ این مسئله از این نظر بسیار مهم است که در نهایت ما به نوعی مرزبندی می‌رسیم بین تلقی و تفسیر او از قرآن، با تفسیری که دیگر آموزگاران قرآن از این کتاب شریف و آسمانی به عمل آورده‌اند و احیاناً، نوری و پرتویی به دست می‌آوریم برای حل بعضی از مسئله‌هایی که امروزه با آن‌ها سر‌و‌کار داریم. همگان اطلاع دارند که در سال‌های اخیر چه مطالبی در باب تفسیر قرآن و رجوع به قرآن مطرح ‌شده و چه حوادثی به وجود آمده است. خوب است که از یک قرآن‌شناس برجسته مثل طالقانی الهام بگیریم و در حل این مسائل جدید از روش تفسیری او بهره‌مند شویم.

در باب نوع تفسیر طالقانی سخن کم گفته نشده است. برخی تلقی او از قرآن را یک تلقی سنتی به حساب می‌آورند و معتقدند طالقانی چارچوب‌شکن و چارچوب‌ستیز نبوده است، بلکه در چارچوب مألوف و سنتی در مورد قرآن می‌اندیشید و پیام قرآن را در چارچوب اندیشه‌های سنتی بیان می‌کرد. این رأی قائلان کمی ندارد، ولی این رأی مطابق با متن نیست؛ یعنی اگر کسی به تفسیر طالقانی رجوع کند، متوجه می‌شود طالقانی در چارچوب اندیشه‌های سنتی گام برنمی‌داشت. رأی، تلقی و برداشت او از قرآن، چنان نبود که در گذشته مطرح بوده باشد. می‌توان مؤیداتی برای این رأی از آثار طالقانی استخراج کرد، اما این کار به ناچار گزینشی خواهد بود و نمی‌تواند جامع و پوشش‌دهنده کلیّت کار او باشد.

نمی‌توان طالقانی را در عداد متکلمان، فیلسوفان یا فقهای گذشته قلمداد کرد و برداشت او از قرآن را چیزی از این سنخ دانست. اینکه برخی بر آن فتوای مشهور طالقانی و دوستانش در زندان تأکید می‌کنند که مخالفان ازجمله مارکسیست‌ها را نجس شمرد، یا اینکه طالقانی در جایی حکم قرآن درباره بریدن دست سارق و متجاوز را حکمی بحق دانسته است؛ این‌ها نمی‌تواند حاکی از این باشد که طالقانی در چارچوب فقه سنتی اندیشه می‌کرد؛ زیرا او هم در «پرتویی از قرآن» و هم در «اسلام و مالکیت»، صریحاً تأکید می‌کند فقه باید در چارچوب و بر مبنای عدالت حرکت کند؛ برخی تیرگی‌ها که در فقه سنتی محصول عدول از چارچوب عدالت‌اند باید با رجوع به محور عدالت مجدداً بازخوانی و بازشناسی و تصحیح شوند؛ بنابراین نمی‌توان او را در چارچوب فقه سنتی قرار داد. به‎عبارت دیگر با آنکه موارد یادشده موارد درستی هستند، اما تفسیر «پرتویی از قرآن» یا دیگر مباحث تفسیری طالقانی به چارچوب سنتی تن نمی‌دهند.

رأی دیگر در مورد تفسیر قرآن طالقانی این است که گفته‌اند تفسیر طالقانی یک قرائت انسانی از دین است و کمابیش خواسته‌اند طالقانی را در عداد متفکران لیبرال به شمار آورند و او را مدافع ارزش‌ها و آرمان‌های لیبرالی معرفی کنند؛ در اینجا نیز می‌توان مؤیداتی از اقوال و اعمال طالقانی به دست داد. تکیه طالقانی بر حقوق بشر، آزادی بیان، آزادی اندیشه، آزادی احزاب و خصوصاً تکیه طالقانی بر مسئله شورا و تأکید او بر اینکه تمامی آحاد بشر باید در سرنوشت خودشان مشارکت و مدخلیت داشته باشند، مسائلی نیست که بتوان به‌راحتی نادیده گرفت. عظمت طالقانی در تکیه بر مواردی از این دست و پایمردی و صداقت‌ورزی در این آراست؛ در این شکی نیست، اما نمی‌توان گفت طالقانی با روح لیبرالیسم پیوندی برقرار کرده است. او صریحاً این نقد را به نظریه حقوق بشر وارد می‌داند که این نظریه به مصالح واقعی توجه نمی‌کند؛ این نقد، نقد بسیار مهمی است.

طالقانی اومانیسم خاصی را که در بن‌مایه فلسفه لیبرالیسم هست، به‌ هیچ‌ وجه تأیید نمی‌کند. پس اگر از شورا، آزادی اندیشه و آزادی مخالف حرف می‌زند و اگر حضور سه تن دگراندیش را در شورای سنندج می‌پذیرد و اعتراضی نمی‌کند و معتقد است که مخالف باید در مجلس خبرگان حاضر بشود، در این موارد او از چارچوب قرآنی و مبانی فلسفی و انسان‌شناسی خاصی که در قرآن مطرح است استفاده می‌کند، نه از مبانی فلسفی لیبرالیسم. میان آرای طالقانی در باب حقوق بشر و در باب شورا و امثالهم با آنچه لیبرال‌ها در این خصوص می‌گویند صرفاً در یک معنای کلی می‌توان اندک شباهتی یافت.

منبع: چشم‌انداز ایران شماره ۱۴۷

برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس https://B2n.ir/u51907 مراجعه کنید.

@cheshmandaz_iran

دغدغه‌های ایران

14 Oct, 08:47


#سحابی

یک روز صبح - پس از این که مدت کمی از آزادی من از زندان می گذشت - آقای طالقانی با من تماس گرفتند و از من خواستند که به دیدنشان بروم. من به منزل آقای طالقانی رفتم. منزل ایشان نزدیک راه آهن و خانه بسیار کوچکی بود. در ابتدای در ورودی ساختمان، اتاقی بود که به اصطلاح دفتر کار آقای طالقانی بود و آن طرف حیاط کوچک آن هم یک ساختمان دیگر قرار داشت. آقای طالقانی پس از ورود من مقداری درباره اوضاع جاری صحبت کردند، بعد هم درباره فداییان و وضعیت آنها حرف زدند. در یک لحظه من دیدم آقای طالقانی اشک میریزند و شروع کردند به گریه کردن. بعد ایشان گفتند که وضع نواب و یارانش خیلی خطرناک شده است و اگر رژیم آنها را دستگیر کند، زنده نخواهد گذارد. آقای طالقانی از من خواستند که با مهندس بازرگان و سران نهضت مقاومت تماس بگیرم و از آنها بخواهم تا جای مطمئنی را برای مخفی کردن آنها تهیه و تدارک ببینند. من هم گفتم که با توجه به این که تازه از زندان آزاد شده ام، تماس برای من مشکل است، ولی با این حال تلاش خواهم کرد.
بعد آقای طالقانی به من گفتند مایل هستی نواب را ببینی؟ و چون تمایل خود را اعلام کردم، من را به ساختمان آن طرف حیاط بردند. در آنجا دیدم که مرحوم نواب، خلیل طهماسبی، سید محمد واحدی، محمد مهدی عبدخدایی و چهار پنج نفر دیگر از یاران نواب نشسته اند و قرآن می خوانند. خلیل زیارت عاشورا میخواند و گریه میکرد. حال عجیبی داشتند، مانند حال و هوای شب عاشورا و اصحاب حضرت سیدالشهداء. آقای طالقانی به من گفتند اینها اصلاً ترس سرشان نمیشود. خانه طالقانی کوچک بود و خانه های مجاور به آن مشرف بودند. اگر کسی در مقابل پنجره می ایستاد، از خانه های مجاور دیده می شد. با این وجود اول مغرب که میشد، یکی از آنها در مقابل پنجره می ایستاد و اذان مغرب را با صدای بلند میخواند. در آنجا من با نواب دیداری کردم و تحت تأثیر روحیه آنها قرار گرفتم. پس از این ملاقات با مرحوم باقر رضوی گفتگو کردم و موضوع را با ایشان در میان گذاشتم. مرحوم رضوی هم قول مساعد داد و در فکر تهیه منزل بود که ناگهان شنیدیم که نواب را دستگیر کرده اند.
ماجرا را از آقای طالقانی سؤال کردیم. ایشان گفتند نواب همه کارهایش را با استخاره انجام می داد. استخاره کرد و فهمید خانه آقای طالقانی خیلی خطرناک است و باید خانه را تخلیه کند. درباره چند خانه ای که مدنظرشان بود استخاره کردند، همه بد آمد. تا رسیدند به خانه فردی به نام "ذوالقدر" که یک وکیل دادگستری بود و با آنها رابطه داشت. استخاره درباره خانه ذوالقدر خوب آمد. به همین لحاظ با وی تماس میگیرند و او هم اعلام آمادگی می کند. عصر پنجشنبه ای بود که آنها خانه آقای طالقانی را با سلام و صلوات ترک کردند و با یک تاکسی به خانه ذوالقدر رفتند. تا به خانه وارد شدند، مأمورین فرمانداری نظامی که قبلاً توسط ذوالقدر از ماجرا مطلع شده بودند و در خانه کمین کرده بودند، ریختند و همه را دستگیر کردند.

دغدغه‌های ایران

14 Oct, 08:45


🎥 کودکان قصه نمی‌شنوند

▫️سمانه گلاب، پژوهشگر و فعال حقوق کودک در میزگردی با موضوع حقوق کودکی که در «اکوایران» برگزار شد، درباره میزان قصه شنیدن کودکان گفت: «پژوهش‌های پراکنده ما نشان می‌دهد که بین 50 تا 60 درصد کودکان بین صفر تا سه سال ما که نیاز به شنیدن قصه دارند، قصه نمی‌شنوند.»

▫️گلاب می‌گوید این موضوع به طبقه اقتصادی هم ارتباطی ندارد.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv

دغدغه‌های ایران

14 Oct, 06:33


تا تیرماه امسال، در بیش از ۳۶ هزار قربانی فلسطینی در جنگ، بیش از ۱۰ هزارشان زن بوده‌اند. بنابر شواهد، بیش از ۲۰ هزار خانواده مانده‌اند با سرپرستی زنان. از هر ۱۰ زن ۸ نفر به کمک غذایی نیاز دارند و ‌۸۵ درصدشان گفته‌اند کمک‌ها پاسخگوی حجم نیازها نیست.

*یک فریم از جنگ با نگاه زنان

@cafeNoun

دغدغه‌های ایران

14 Oct, 05:24


🔴 پیام تلخ گزارشگر ویژه سازمان ملل: اسرائیل در غزه مشغول نسل کشی است/ نمی توانیم جلوی آن را بگیریم

✍️فرانسس آلبانس گزارشگر ویژه سازمان ملل

🔸همانطور که ما داریم صحبت می کنیم، می نویسیم، توییت می کنیم، هق هق می کنیم: نیروهای اسرائیلی در حال ارتکاب قتل عام دیگری در شمال غزه هستند. مردم جبالیا - هم بصورت گروهی و هم تک تک - در میان ظلم و سادیسم وصف ناپذیر کشته می شوند، توسط اسرائیلی‌هایی که پذیرفته‌اند جلادان مامور به اجرای یک برنامه نسل‌کشی باشند، با سلاح های ساخت غرب و با پشتیبانی غرب.

🔸 فکر اینکه ما می دانیم اسرائیل چه می کند و در مجموع نمی توانیم جلوی آن را بگیریم، ذهن من را به هم می ریزد.

🔸با نگاهی به عقب و جایی که 100 سال پیش بودیم، به نظر می رسد پیشرفت چندانی حاصل نشده است./ جماران

🕌 @jamarannews

دغدغه‌های ایران

12 Oct, 19:33


✍️ ابوحنیفه می‌گذشت کودکی را دید که در گل مانده بود گفت: گوش دار تا نیفتی

کودک گفت : افتادن من سهل است اگر بیفتم تنها باشم اما تو گوش دار که اگر پای تو بلغزد همه مسلمانان که از پس تو درآیند بلغزند!


👤 عطار
📗 تذكرة الاولياء

#روجین
🌹

دغدغه‌های ایران

12 Oct, 18:50


🔺نیویورک تایمز و پرونده سازی برای ایران

نیویورک تایمز ادعا کرده به اسنادی دست یافته که نشان می دهد، ایران از چند ماه قبل، از عملیات هفت اکتبر مطلع بوده و برای هماهنگی و تدارکات آن تلاش می کرده است.

به احتمال قوی گزارش نیویورک تایمز نوعی پرونده سازی است. از قسم پرونده سازی هایی که قبلا در مورد عراق انجام شد.
پس از انجام حملات یازده سپتامبر، دولت وقت آمریکا کوشید میان القاعده به عنوان عامل حمله و دولت صدام پیوندی بیابد.
تنها مدرک هم اظهار خوشحالی بغداد از انجام حمله و تایید کلی آن به مثابەی " تقاص جنایت های آمریکا " بود.

ظاهرا اکنون هم تلاش می شود با نخ تسبیحی مشابه میان یازده سپتامبر اسرائیل و جمهوری اسلامی ربطی پیدا شود.
ایران بلافاصله پس از هفت اکتبر به ستایش آن پرداخت و از طریق متحدان غیر دولتی خود در لبنان و یمن و عراق کوشید به کمک حماس بشتابد.
این امر به معنای دخالت ایران و حتی اطلاع آن از عملیات هفت اکتبر نیست.

غافل گیری بزرگ اسرائیل که به یک شکست بزرگ سیاسی، اطلاعاتی و نظامی انجامید، بدون یک رازداری بی سابقه امکان پذیر نبود.
نه تنها ایران و حزب الله، بلکه دفتر سیاسی حماس مستقر در دوحه هم از آنچه در سر یحیی سنوار و محمد ظیف می گذشت بی خبر بودند.
اگر غیر از این بود با نفوذی که اسرائیل در تهران و بیروت و دمشق دارد، حمله پیش از انجام لو می رفت.

ممکن است ماه ها و حتی شاید از چند سال قبل، ایدەای کلی برای انجام حملەای بزرگ میان اجزای جبهەی مقاومت و از جمله ایران وجود داشتە باشد،
بدین منظور که جلوی روند عادی سازی روابط کشورهای عرب با اسرائیل گرفته و دستور کار جدیدی به منطقه تحمیل شود.
اما این به هیچ وجه به معنای داشتن یک نقشەی پیشینی برای جنگی در مقیاس امروز غزه نبوده است.
به احتمال قوی خبرسازی این روزنامه تلاشی آگاهانه یا ناآگاهانه جهت توجیه حملەی احتمالی علیه ایران است. مشابه آنچه علیه عراق اتفاق افتاد.
طبعا حملەی بزرگ مقیاس بدون هماهنگی و همراهی آمریکا انجام نخواهد شد.

ادراک امنیتی و استراتژیک این دو کشور در خاورمیانه پس از هغت اکتبر دگرگون شده و طولانی شدن جنگ در غزه و پرهیز از آتش بس موید این ادعاست.
آمریکا و اسرائیل به بازگرداندن خاورمیانه به قبل از هفت اکتبر می اندیشند، علی الظاهر از طریق ایجاد موازنه های جدید، عبور از خطوط قرمز سابق و تضعیف حماس و حزب الله و احتمالا حوثی ها به گونه ای که اررش راهبردی شان را برای ایران از دست بدهند.
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1

دغدغه‌های ایران

12 Oct, 17:06


🔹مستند | پس از یکسال جنگ در غزه، چه چیزی در اسپانیا نسبت به فلسطین تغییر کرده است؟

🔎@AjaNews_persian

دغدغه‌های ایران

12 Oct, 17:00


🎥 گرتا تونبرگ فعال مشهور محیط زیست در حمایت از فلسطین: نشان دهید مردم چه مفهومی دارند؟ دموکراسی چه شکلی است؟ قدرت چگونه است؟

🔹همین گونه است که می بینید

#صبح_ما

🆔️ @sobhema_ir

دغدغه‌های ایران

11 Oct, 18:02


برنده جایزه نوبل: اوضاع غزه شبیه ژاپن بعد از بمباران اتمی است

🔹برنده جایزه نوبل صلح سال 2024، اوضاع و شرایط نوار غزه را به مانند 80 سال پیش شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن بعد از بمباران اتمی تشبیه کرد./ میدل ایست نیوز
@Sahamnewsorg

دغدغه‌های ایران

11 Oct, 14:27


📝📝📝الجزیره: اسرائیل ۹۰۲ خانواده اهل غزه را به طور کامل نابود کرده است

یکی از ابعاد تکاندهنده جنایات صهیونیست‌ها در غزه نابودی خانواده‌های فلسطینی در ابعاد همه اعضای خانواده است.

الجزیره گزارشی تحقیقی در مورد حجم جنایات انسانی اسرائیل در غزه تهیه کرده که به شدت تکاندهنده است. تنها در یک مورد آن، اسرائیل از آغاز تهاجم به غزه در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی ۹۰۲ خانواده اهل این باریکه را به طور کامل از هستی ساقط کرده است.

۱۰ خانواده فلسطینی ساکن غزه که با بیشترین تعداد اعضا از صفحه روزگار محو شده‌اند به ترتیب زیر است:
۱- خانواده النجار  ۳۹۳ عضو
۲- خانواده المسیر ۲۲۶ عضو
۳- خانواده العثتال ۲۲۵ عضو
۴-خانواده العاشور – ۱۶۶ عضو
۵- خانواده الشاهین – ۱۶۴ عضو
۶- خانواده الحمدان – ۱۵۱ عضو
۷- خانواده المدحون – ۱۴۶ عضو
۸-خانواده الاحمد – ۱۴۵ عضو
۹- خانواده العبید – ۱۴۴ عضو
۱۰- خانواده الحجازی – ۱۴۱ عضو
تک تک اعضای این خانواده‌ها و صدها خانواده دیگر در غزه به طور کامل نابود شده‌اند. این درحالی است که حداقل ۱۳۶۴ خانواده فلسطینی تنها با یک عضو باقی مانده اند، در حالی که ۳۴۷۲ خانواده فلسطینی به تنها دو عضو بازمانده کاهش یافته است.شفقنا

@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh

دغدغه‌های ایران

11 Oct, 09:15


خانه آیت‌الله طالقانی با نظارت میراث‌فرهنگی مرمت اضطراری می‌شود

🔹مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران از مرمت اضطراری خانه آیت‌الله طالقانی و تهیه پرونده ثبتی این اثر فرهنگی برای ثبت در فهرست آثار ملی خبر داد.

@IRNA_1313

دغدغه‌های ایران

10 Oct, 15:39


🔶 آزادی و دموکراسی کالا نیست که در
کوله پشتی‌های آمریکایی‌ها از یک کشوری به کشوری دیگر صادر بشود... دمکراسی را من و شما باید بیاوریم نه دیگری ‌[خارجی‌ها].

🔷 گفتاری از دکتر ابراهیم یزدی


@Bonyadbazargan

دغدغه‌های ایران

10 Oct, 11:37


💢 از جنبش زن، زندگی، آزادی تا تحسین کشتار

▪️امین بزرگیان

آنچه بابک اسحاقی، خبرنگار ایران اینترنشنال، بر خرابه‌های غزه با لبخند انجام داد، فقط از حیث شناعت و زشتی‌اش در تاریخ خبرنگاری مدرن ایران باقی نخواهد ماند؛ بلکه این حرکت می‌تواند پدیداری را نمایندگی کند که پس از جنبش اخیر در ایران آن را مشاهده کرده‌ایم.

سخن گفتن از آنچه بر سر جنبش «زن، زندگی، آزادی» غالباً در خارج از ایران آمد، تکرار مکررات است. اینکه چگونه چنان اتفاق مهم و درخشانی در شاخه‌ای از حرکت خود به چنین زوال و انحطاطی افتاده که ستایشگر بزرگترین دستگاه کشتار معاصر شده است را باید در یک اصل مهم سیاسی ادراک کرد.

جنبش ژینا یک نیروی اجتماعی عظیم تولید کرد. مشاهده کردیم که چگونه بواسطه‌ی این جنبش، بدنه جامعه تغییر اجتماعی جمعی را تجربه کرد، همبسته شد، تولید نماد کرد و در برابر نظام سیاسی و فرهنگی رسمی خود را نمایان ساخت. اما می‌دانیم توان اجتماعی یک جنبش برای تغییر، برای بهبود زندگی و چیزهایی ازین قبیل لزوماً به تغییرات سیاسی نمی‌انجامد؛ انقلاب به مثابه جنبش اجتماعی با انقلاب به مثابه تغییر سازوکار حکومت متفاوت است. آن نیروی سیاسی که می‌تواند جنبش اجتماعی را از آن خود کند، یا به تعبیر بهتر آن را از زمین بردارد و در دستگاه خود جای دهد -آن را نقدینه کند- در سرنوشت یک جنبش اجتماعی مهمترین نقش را خواهد داشت. باید به این فکر کرد که نیروی حاصل از یک جنبش اجتماعی در جیب چه جهان‌بینی، چه دستگاه و چه نظام مادی‌ای رفته است تا بتوان تاریخش را نوشت. این موضوع را جامعه ما در ۵٧ و حتی ٧۶ تجربه کرده است. نیروی اجتماعی ۵٧ را در نهایت چه نیروی سیاسی‌ای از آن خود کرد؟

بیراه است اگر فکر کنیم که تمام نیروی جنبش ژینا به جیب «فاشیسم» ریخته شده است؛ به جیب نیروهای ارتجاعی‌ای که یا برای کشتار در فلسطین هورا می‌کشند یا ساکت‌اند، و یا حامی نژادپرستی‌‌اند؛ اما هر آن کسی که دغدغه‌ی آن جنبش و سی سال تلاش برای آزادی و عدالت در ایران معاصر را دارد باید به این فکر کند که چگونه می‌توان شعار زن، زندگی، آزادیِ نماینده فاشیسم ایرانی را از دیوار خرابه‌های غزه پاک کرد؟

جنبش در همان اوایل با مردمیهن‌آبادی، با حلقه جرج تاون و بسیار نشانه‌های دیگر خطر زوال خود را هشدار داد؛ و امروز در قامت حمایت از «تروریسم دولتی» به سرحدات نهایی خود رسیده است. اگر جامعه ایران این آلودگی را از خود پالایش نکند، تاریخ ْ آن جنبش یگانه را بی‌رحمانه و با نادیده‌گرفتن تمام زیبایی‌ها و شکوهش قضاوت خواهد کرد.

منبع

دغدغه‌های ایران

09 Oct, 21:20


💠به نام خدا

💢اعتراض جامعه زنان انقلاب اسلامی به بی توجهی شهرداری نسبت به تخریب خانه مرحوم آیت الله طالقانی


🔹سقف خانه پدر طالقانی یکی از شناخته شده ترین چهره های انقلاب واز رهبران و بنیانگذاران انقلاب اسلامی با اولین باران پاییزی فرو ریخت.

🔻این خانه که حدود ۷۰ سال قدمت داشت ، در سال ۷۶از سوی شهرداری وقت خریداری شده و قرار بود تبدیل به خانه – موزه شود. اما در حال حاضر بر اثر بی توجهی دست‌اندرکاران در شهرداری به ویرانه‌ای تبدیل شده است.

🔹در سال‌های قبل این خانه پس از مرمت به عنوان کتابخانه استفاده می‌شد ، اما نزدیک به دو سال است که به بهانه مرمت و بازسازی تعطیل و به بیغوله ای تبدیل شده است و هر روز بیشتر به سوی ویرانی کامل می‌رود.

🔻بی توجهی به این خانه تاریخی در حالی است که شهرداری تهران با بودجه های کلان به ساخت غیر قانونی مساجد در پارک‌ها اقدام نموده و همچنین شورای شهر تصمیم به ایجاد موزه در خانه رئیس‌جمهور سابق نموده است. اما نسبت به تعمیر و نگهداری این خانه بی توجهی می شود.

🔹از نظر خانواده مرحوم طالقانی وضعیت فعلی موزه و کتابخانه طالقانی خلاف وعده‌های شهرداری است. در حالی که شهرداری باید امانت دار باشد و خانه را باید تعمیر و بازسازی کند و کتاب های موجود در کتابخانه که با مهر کتابخانه طالقانی به غارت رفته ودر بازارسیاه به فروش می رسد را بازگرداند. قابل توجه است که کتابخانه مورد استفاده بسیاری از مردم به ویژه دانشجویان بوده است.
🔻در حال حاضر خانواده مرحوم طالقانی از مسئولان مربوطه می‌خواهند که به این مسئله ورود پیدا کنند.

🔹ما انتظار داریم این خانه‌ که زمانی پایگاه مردم در ایران بوده و مرکز رفت‌وآمد دانشجویان، همچنان باید محل رجوع مردم باشد و از آن بهره‌برداری فرهنگی شود نه این‌که به ویرانه تبدیل شود و عملکرد شهرداری در عدم نگهداری خانه دارای ابهام است. علاوه بر آن مسئولان میراث فرهنگی باید در مورد عدم ثبت ملی خانه و کوتاهی خود پاسخگو باشند.

🔻با توجه به وضعیت فعلی خانه خواسته خانواده و همه هواداران این مرحوم این است که: اگر قرار نیست از این خانه مراقبت شود و محلی برای رجوع مردم باشد آن را به خانواده تحویل دهند تا زیر نظر فرزندانشان اداره شود.

#تخریب_منزل_آیت‌الله_طالقانی
https://t.me/DaghdagheIran