دانش تفسیر سیاسی @irdiplomat Channel on Telegram

دانش تفسیر سیاسی

@irdiplomat


──═ঊঈ ﷽ ঊঈ═──
تنها کانال سیاسی استراتژیستی تلگرام
تاسیس: 17March, 2016

با حضور مسئولان، دیپلماتها، سیاسیون، خبرنگاران، اساتید و سلبریتی های مطرح کشور

مفسر و تحلیل گر: کتر احسان جعفری فر -علاقمند به همکاری علمی 09142052930
Instgram:dr.ehsan_jafari_far

دانش تفسیر سیاسی (Persian)

در کانال تلگرام 'دانش تفسیر سیاسی' با نام کاربری '@irdiplomat' شما با یکی از برجسته ترین و تخصصی ترین کانال های سیاسی و استراتژیستی تلگرام روبرو هستید. این کانال در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۱۶ تأسیس شده است و به تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی و بین المللی می‌پردازد.

در این کانال شما می‌توانید مطالب و تحلیل های تخصصی از مسئولان، دیپلمات ها، سیاستمداران، خبرنگاران و افراد مطرح کشور پیدا کنید. همچنین اساتید و تحلیل گران معتبر نیز در این کانال حضور دارند که به شما کمک می کنند تا بهترین تصمیم ها را در زمینه های مختلف سیاسی بگیرید.

مفسر و تحلیل گر اصلی این کانال، کتر احسان جعفری فر، با انگیزه به اشتراک گذاری دانش و تجربیات خود اقدام به تجزیه و تحلیل موضوعات پربار سیاسی می کند. اگر تمایل به همکاری و هم افزایی علمی دارید، می توانید با او ارتباط برقرار کنید از طریق شماره تماس ۰۹۱۴۲۰۵۲۹۳۰ یا از طریق اینستاگرام به آدرس 'dr.ehsan_jafari_far'.

با عضویت در این کانال، به دنیای پیچیده و جالب سیاست ها و رویدادهای بین المللی بیشتر آشنا شده و از تحلیل های معتبر و کارشناسانه برای اتخاذ تصمیمات بهتر استفاده کنید. منتظر حضور گرم شما در این کانال عالی هستیم!

دانش تفسیر سیاسی

24 Oct, 00:52


@IRDIPLOMAT

دانش تفسیر سیاسی

23 Oct, 13:39


فراخوان دریافت آثار علمی پژوهشی

فرهیخته گرامی
با سلام

با استعانت از خداوند متعال به اطلاع می رساند انتشارات رجال، با هدف ارتقای سطح علمی و پژوهشی در حوزه علوم انسانی، به ویژه در رشته‌های علوم سیاسی و حقوق، از تمامی نویسندگان، اساتید و پژوهشگران محترم دعوت به عمل می‌آورد تا آثار ارزشمند خود را جهت ارزیابی و انتشار به این انتشارات ارسال نمایند.

◾️خدمات انتشارات:
انتشارات رجال تمامی مراحل مرتبط با انتشار کتاب، شامل ویراستاری، صفحه‌آرایی، اخذ شابک و فیپا، طراحی جلد، چاپ و تبلیغات کتاب را با بالاترین کیفیت و استانداردهای علمی بر عهده می‌گیرد تا نویسندگان عزیز با اطمینان خاطر بتوانند آثار خود را به مخاطبان عرضه نمایند.

🔳آثار باید دارای محتوای علمی و پژوهشی باشد
◾️با توجه به ماهیت پژوهشی انتشارات، تبدیل پایان نامه و رساله به کتاب در اولویت اصلی انتشارات رجال است

🔶جهت هماهنگی و ارسال آثار خود، از طریق شماره تماس 09142052930 تماس حاصل فرمایید. همچنین، می‌توانید نسخه الکترونیکی اثر خود را به آدرس ایمیل [email protected] یا از طریق ایتا و تلگرام ارسال بفرمایید.
@IRDIPLOMAT

دانش تفسیر سیاسی

22 Oct, 01:12


#استراتژی_سیاسی

💢خیز اعراب و اروپا برای شراکت راهبردی

🔺
در حالی که تنش های منطقه‌ای همچنان در حال افزایش است، بروکسل عصر چهارشنبه شاهد برگزاری نخستین اجلاس مشترک بین سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا بود.

🔺این اجلاس به ریاست مشترک امیر قطر و رئیس کنونی شورای همکاری و شارل میشل، رئیس شورای اروپا برگزار شد. این اجلاس از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا اولین بار است که سران کشورهای عضو دو بلوک از زمان آغاز روابط رسمی در سال ۱۹۸۹ گرد هم آمده‌اند.

🔺در این نشست، ۳۳ رئیس دولت و نخست وزیر حضور داشتند و این فرصت را برای کشورهای عرب خلیج فارس و اتحادیه اروپا فراهم کرده تا روابط راهبردی را تقویت کرده و درباره موضوعات بین المللی و چالش های منطقه ای به بحث بپردازند.

🔺شورای همکاری در سال‌های اخیر گام های بزرگی در جهت تقویت شراکت های راهبردی خود با اتحادیه اروپا برداشته است. در سال ۲۰۲۲، این همکاری‌ها به سطح جدیدی از هماهنگی و تعامل رسید. محور اصلی این همکاری ها شامل امنیت منطقه ای، مقابله با چالش های مشترک و تقویت روابط اقتصادی و تجاری است.

🔺در بیانیه پایانی این اجلاس بر لزوم ادامه مذاکرات برای معافیت شهروندان شورای همکاری از ویزای شینگن تاکید شد.

🔺همچنین مقرر شد که دومین دوره این اجلاس سران عرب اروپایی در سال ۲۰۲۶  به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود. سران دو بلوک بر اهمیت آغاز گفت وگوی منطقه‌ای میان دو طرف به منظور تقویت امنیت و ثبات تاکید کردند.

🔺در این بیانیه همچنین بر لزوم آتش بس در غزه و لبنان و اهمیت راه حل دو دولتی به عنوان تنها راهکار تضمین صلح در منطقه تأکید شد.

🔺در بیانیه نشست سران اروپا و شورای همکاری به موضوع ایران هم پرداخته و ادعا شده ما ایران را تشویق می‌کنیم که به تمامی تعهدات خود در زمینه تضمین‌ها طبق پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای عمل کند.

🔺در بند مربوط به جزایر ایرانی نیز بیانیه ادعاهای گسترده‌ای مطرح کرده و مدعی شده: ما از ایران می‌خواهیم به اشغال سه جزیره امارات متحده عربی، تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، که نقض حاکمیت امارات متحده عربی و اصول منشور سازمان ملل متحد است، پایان دهد

✍️تفسیر خبر

1️⃣تله بازی جزایر بار اول نیست که مطرح میشود اما این یک حربه در شرایط کنونی به نفع اسراییل است

2️⃣مطرح شدن جزایر یعنی تنش مجدد ایران با امارات و کشورهای منطقه حامی امارات! این درست همان بازی جزایر برای ایجاد حیاط خلوت برای اسراییل است اما چگونه؟

3️⃣در حالی که ایران به دنبال سیاست تنش ردایی تلاش دارد تا در منطقه روابط خود را بهبود بخشد اما معضل امنیتی غرب آسیا با حمله اسراییل تبدیل به یک موضوع برجسته شده است که می‌تواند دامن منطقه را با یک جنگ بزرگ درگیر کند آیا اسراییل به کمک امریکا علیه ایران اقدام خواهد کرد؟ شاید بهتر است بگوییم اعراب باید هزینه بازی را بپردازند یا در همراهی با غرب وارد کارزار غیر مستقیم شوند

4️⃣هدف بازی جزایر برای اثر بخش تر کردن سیاست تهدید اسراییل است که منطقه را قطبی سازی و پر تنش کند به طوری که ایران تبدیل به بازیگر منزوی شود. انزوای ایران در شرایط تهدید نظامی یک بازی هوشمندانه است که از ابزارهای سخت و نرم در حال شکل گیری است. اروپا در این بازی ظاهرا بدون درگیر یک میانی و هیزم آتش بیار معرکه است که در شکل و شمایل روابط اقتصادی سر از مسایل امنیتی و سپس جزایر در می آورد .

5️⃣بازی با کارت جزایر را در معادله زمان و بحران منطقه قرار بدهیم چیزی جز افزودن تنش علیه ایران نیست بنابراین باید این بازی مدیریت شود. اما چگونه؟ کاهش حجم تنش، هدایت تنش به موضوعات اساسی، نکوهش اعراب برای حمایت از حامیان اسراییل، تبلیغات علیه سیاست های اعراب و اروپا در قبال غزه ، پیوند زدن غزه و امنیت منطقه به توسعه اقتصادی و امنیتی کل منطقه

@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

08 Oct, 20:28


#استراتژی_سیاسی

💢♦️ سالگرد جنگ غزه؛ پیامدهای اقتصادی برای اسرائیل و کشورهای عربی

◼️ الجزیره-قطر

🔸 عملیات طوفان الاقصی تنها یک اقدام گذرا نبود، بلکه پیامدهای گسترده‌ی آن در دو سطح منطقه‌ای و بین‌المللی قابل مشاهده است. نگرانی‌های جدی درباره آثار منفی ناشی از تداوم کشتار جمعی اسرائیل علیه مردم غزه وجود دارد که به طور عمده بر اقتصاد منطقه و اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین جلوه تأثیرات منفی اقتصادی تجاوز اسرائیل به غزه، بر اقتصاد کشورهای همسایه و همچنین اختلال در ترافیک بین‌المللی کشتی‌رانی در دریای سرخ؛ جایی که تقریباً 20 درصد از تجارت جهانی نفت و 12 درصد از تجارت بین‌المللی از طریق آن صورت می‌گیرد قابل مشاهده است.

🔳 تأثیرات طوفان الاقصی بر اقتصاد اسرائیل

🔹 از آغاز عملیات طوفان الاقصی، تأثیرات منفی جدی و مستقیمی بر اقتصاد اسرائیل مشاهده شده است به گونه‌ای که ارزش پول آن کاهش یافته و بازار سهام نیز به دلیل خروج بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی دچار افت شده است. برآوردها نشان می‌دهد که ارزش پول اسرائیل علی‌رغم تزریق بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی، به میزان ۵ درصد کاهش یافته است. و همچنین ذخایر ارزی آن نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

🔹 بازار سهام اسرائیل: برآوردها از زیان‌های وارده ناشی از عملیات طوفان الاقصی بر بازار سهام اسرائیل بین ۹ تا ۲۰ درصد متغیر بوده است و بخش بانکی بیشترین آسیب را از خروج سرمایه‌گذاران خارجی متحمل گردید. مطالعه‌ای که توسط موسسه مطالعات عربی انجام شده، ضرر و زیان بازار سهام اسرائیل در پی جنگ با غزه را حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.

🔹 هزینه‌های جنگ: بر اساس گزارش بلومبرگ، مقامات اسرائیلی هزینه‌های جنگ در سال گذشته را معادل ۶۶ میلیارد دلار(معادل ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی) تخمین زده‌اند. هزینه‌های نظامی سال گذشته نیز ۲۵.۹ میلیارد دلار بوده و میزان کسری بودجه به ۸.۳ درصد رسیده است. این شرایط منجر به افزایش وابستگی به وام‌ها برای تأمین مالی کسری بودجه گردید و مجموع وام‌های اسرائیل در طول سال گذشته به حدود ۵۳ میلیارد دلار رسید.

🔳 تأثیر عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد جهانی

🔹 منطقه خاورمیانه به عنوان یکی از کانون‌های حیاتی تأمین انرژی، ۲۵ درصد از نفت و ۱۴ درصد از گاز مورد نیاز جهان را تأمین می‌کند. با توجه به تهدیدات انصارالله علیه کشتی‌های اسرائیلی در تنگه باب المندب، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰ درصد از تجارت بین‌المللی که از این تنگه عبور می‌کند، مسیر خود را تغییر داده‌اند که منجر به افزایش هزینه‌های ترانزیت و قیمت کالاها و به تبع آن افزایش تورم در سطح جهانی شده است.

🔹 اهمیت استراتژیک این منطقه، در کنار احتمال بروز یک جنگ همه‌جانبه ناشی از اقدامات اسرائیل، تهدیدی جدی برای بخش نفت و گاز به شمار می‌آید. همچنین باید در نظر داشت احتمال ورود ایران و عراق به‌عنوان دو تولیدکننده بزرگ نفت به این جنگ نیز احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها را تشدید می‌نماید.

💢 تأثیر جنگ بر اقتصاد کشورهای عربی

صندوق بین‌المللی پول به بررسی وضعیت اقتصادی همسایگان اسرائیل، شامل مصر، اردن و لبنان پرداخته است:

🔹 لبنان: جنگ علیه مردم غزه تأثیرات منفی قابل توجهی بر بخش گردشگری لبنان داشته است، به گونه‌ای که نسبت به زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، بیش از ۱۰۰ هزار گردشگر کمتر به این کشور سفر کرده‌اند و ده خط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف نموده‌اند که درآمدهای فرودگاه بیروت را به‌شدت کاهش داده است. تجاوز اسرائیل به لبنان آسیب‌های جدی به زیرساخت‌ها، کشاورزی و تجارت در مناطق جنوبی وارد کرده و منجر به آوارگی بیش از ۱ میلیون نفر در این کشور شده است.

🔹 اردن: بخش گردشگری اردن با کاهش ۷.۹ درصدی معادل بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه سال گذشته مواجه شده است. علاوه بر این، افزایش هزینه‌های ترانزیت بین‌المللی موجب تشدید تورم در اردن گردیده است.

🔹 مصر: درآمدهای ناشی از حق ترانزیت از کانال سوئز با کاهش ۶ میلیارد دلاری مواجه شده که نشان‌دهنده تأثیرات منفی این کشور است

@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

06 Oct, 23:25


#استراتژی_سیاسی

💢ادراک معضل بازدارندگی ایران و اسراییل


◾️بدون شک تلاش ایران و اسراییل برای کسب امنیت از بعد بازدارندگی دارای بحث‌های مفصلی است که پرداختن به آنها نیازمند یک کرسی بزرگ است با این حال در خصوص بازدارندگی چند نکته قابل توجه است


1️⃣اقدامات نظامی اسراییل به نام دفاع از امنیت صورت می‌گیرد در مقابل محرک استراتژی بازدارندگی برای طرف مقابل نیز است بنابراین سوال این است ایران و محور مقاومت چه راهبردی برای بازدارندگی در پیش گرفتند و چقدر موفق شدند؟

🔳بگذارید نخستین بحث ما این باشد که دو‌طرف بازدارندگی را در قدرت نظامی تهاجمی دیده اند نه تدافعی… به عبارتی بازدارندگی چنین تعریف شده است: « میزنم تا طرف بداند بزند باز میتوانم بزنم و حتی بدتر» در این معادله شاید دست بالاتر با ایران است چون ایران نه تنها اسراییل را زده است بلکه پتانسیل زدن بعدی را هم برای خود محفوظ نگه داشته است اما اسراییل چه دارد؟ یا واکنش برای کم نیاوردن و ایجاد توازن تهدید یا تمکین و هدایت سکان انتقام به سمت لبنان یا غزه برای ایجاد توازن وحشت به جای توازن تهدید… ایده آل برای اسراییل ایجاد توازن تهدید است

2️⃣مورد دوم این است که چرا با اینکه ایران اسراییل را زده است اما اسراییل را مجبور به تمکین نکرد بلکه حملات او شدیدتر شده است؟ جواب را اگر خلاصه بگوییم شاید بهتر است اینگونه پاسخ دهیم که بازدارندگی ایران با ضعف پس از عملیات همراه بود چراکه اصولا باید بازدارندگی طوری طراحی می‌شد که حتی اسراییل از مرز لبنان عقب نشستی می‌کرد اما احساس خطر و ترس بیشتر اسراییل نسبت به حملات بعدی او را در میانه دو گزینه یا جنگ در خانه یا جنگ در خارج کشانده است

3️⃣اگر استراتژی ایران در بازدارندگی پس از عملیات ضعیف بوده دقیقا نکته ها چیست؟ شاید بتوان گفت در شش جا:

🔳نکته اول این است که حملات ایران هرچند با اقتدار طراحی شد اما پیام و قدرت نرم بعد از این پیام بیشتر معطوف به جلوگیری از حرکت متقابل اسراییل بود به عبارتی پیام ایران بعد از حملات باید تقویت می‌شد مثلا پیام تهدید برای ادامه عملیات توسط اسراییل باید تقویت می‌شد


🔳 نکته دیگر همان نقطه قوت ایران است ایران عملا نشان داد که می‌تواند اسراییل را در صورت اراده مورد هرگونه آسیبی قرار بدهد اما این ترس در اسراییل که باید کاری کند را خنثی نکرد در واقع ایران قدرت خود نشان داد اما اسراییل را متوجه بازی هزینه فایده بیشتر نکرد به عبارتی ایران مثل بازیگری عمل کرد که به کسی سیلی بزند اما برود دوباره بر صندلی بنشیند که همه چیز تمام شد در حالی که باید مشت بعدی را بالای سر او بدون تحریک به پاسخ نگه میداشت !


🔳نکته دیگر بازدارندگی مربوط به حزب الله است با شهادت سید حسن نصرالله نباید دبیر این تشکیلات شخص باشد چون ترورهای بعدی اسراییل در زدن سران حزب الله مدام تکرار و تعقیب میشود بنظر می‌رسد مبهم کردن تشکیلات حزب الله از جمله شورایی شدن در وضعیت فعلی بهتر خواهد بود مگر تصور بر آن باشد که شورایی بودن انسجام را تضعیف خواهد کرد


🔳مورد چهارم اصل غافلگیری است در هر حالت آن کسی که دنبال ورود به سرزمین دیگری است اسراییل است اما ورود نیروهای رزمی و ایجاد خرابکاری در داخل اسراییل این رژیم را به حالت تدافعی باز میگرداند

🔳مورد پنجم این است که موج امید در منطقه باید با عملیات ایران بیش از پیش تقویت شود این موج از حمایت ها و تظاهرات در کشورهای اسلامی تا هر نقطه جهان است باید در جنگ بین میدان و رسانه ها میدان حمایت پوشش خبری جهانی شود


🔳آخرین مورد بازدارندگی ایران که البته با نماز جمعه و سفر وزیر خارجه بسیار پوشش داده شد قدرت نمایی و آسوده‌ی خاطر از پاسخ و قدرت خویشتن است بدون شک اقامه نماز جمعه توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سفر وزیر خارجه به لبنان نشانه اقتدار ایران و در لایه بعدی بازدارندگی است.


نکته آخر اینکه باید در نظر داشت که اسراییل با به مرحله ای برسد که از تهاجم و عملیات مومنتومی خود به تدافع برسد. تا زمانی که تهاجم پنهان و آشکارا و آسیب زدن یک گزینه برای این رژیم است خطر بازدارندگی کامل رفع نشده است. از سوی دیگر باید بین توازن تهدید و توازن وحشت یک پلن جدید ایجاد کرد


@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

01 Oct, 22:02


@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

30 Sep, 22:11


شهادت، پایان نیست ؛ آغاز است

@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

07 Sep, 01:27


#آموزش_دیپلماسی

✍️دیپلماسی فشار ایران برای صاحب شدن بمب هسته ای

دیپلماسی فشار به کشور هدف این امکان را می‌دهد تا با تهدید به فعال‌سازی برنامه هسته‌ای در صورت نقض توافق، طرف‌های بزرگ را به رعایت تعهدات وادار کند. این روش می‌تواند انگیزه برای پایبندی به توافقات، کاهش مناقشات بین‌المللی و تأثیرگذاری بر رفتار طرف‌های دیگر را افزایش دهد.

🔳در تاریخ نمونه‌هایی وجود دارد که در آن‌ها یک طرف با عدم پایبندی به تعهدات خود، طرف دیگر را در وضعیتی قرار داده که امکان دستیابی به آن چیزی که در توافق نبوده، فراهم شده است. از جمله:

توافق‌نامه لوزان (1923):

این توافق‌نامه که پایان‌دهنده جنگ جهانی اول در خاورمیانه بود، شامل شروطی برای ترکیه و تعیین مرزهای جدید آن بود. طبق این توافق، ترکیه باید برخی از مناطق را تحت کنترل خود قرار می‌داد و از نفوذ نظامی در برخی از مناطق خودداری می‌کرد.
با عدم اجرای کامل تعهدات توسط برخی از طرف‌ها و ضعف نظارتی، ترکیه به‌طور مؤثر قادر شد برخی از مناطق را که به‌طور رسمی تحت نظارت بین‌المللی بود، به‌دست آورد و وضعیت جغرافیایی و سیاسی جدیدی به‌وجود آورد.

توافق‌نامه‌های صلح ژنو (1967):

توافق‌نامه‌های صلح ژنو به‌ویژه شامل توافقاتی برای محدود کردن تسلیحات هسته‌ای و عدم گسترش آن‌ها بود. با این حال، در برخی موارد، کشورهای خاصی به تعهدات خود پایبند نماندند و این موضوع به‌ویژه در خاورمیانه به‌وضوح مشاهده شد.
به دلیل عدم رعایت کامل تعهدات توسط برخی از طرف‌ها، کشورهای دیگر به‌ویژه در خاورمیانه توانستند برنامه‌های تسلیحاتی خود را توسعه دهند و از ظرفیت‌های جدیدی برای تولید تسلیحات هسته‌ای بهره‌برداری کنند.

توافق‌نامه‌های کنترل تسلیحات در دوران جنگ سرد:

در دوران جنگ سرد، توافقاتی مانند پیمان منع آزمایش‌های هسته‌ای (1963) و پیمان عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای (1968) برای محدود کردن تسلیحات هسته‌ای امضا شدند، اما نقص‌های نظارتی و عدم پایبندی کامل باعث شد برخی کشورها به‌طور پنهانی به توسعه و پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای خود ادامه دهند.

🔳برای استفاده از دیپلماسی فشار در چارچوب برجام برای هسته ای شدن ایران، توافق‌نامه‌ای می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

مقدمه
این توافق‌نامه با هدف ایجاد یک چارچوب شفاف و دقیق برای نظارت و اجرای تعهدات هسته‌ای و همچنین تعیین تبعات نقض تعهدات توسط هر یک از طرف‌ها تنظیم شده است. طرف‌های امضاکننده، به توافق می‌رسند که این توافق‌نامه به‌طور مؤثر و منصفانه اجرا شود و به حفظ امنیت و ثبات بین‌المللی کمک کند.

✔️ماده 1 تعهدات هسته‌ای: ایران به عدم توسعه سلاح هسته‌ای و رعایت تعهدات برجام متعهد است، و طرف‌های دیگر باید از اجرای بی‌موانع آن حمایت کنند....
✔️ماده 2 ساز و کارهای نظارت:...
✔️ماده 3 تبعات نقض تعهدات: در صورت نقض تعهدات، طرف متضرر می‌تواند به کمیته نظارت شکایت کند و درخواست اعمال مجازات‌ها و تحریم‌ها نماید. حق ایران: در صورت نقض جدی و مداوم برجام توسط طرف‌های دیگر، ایران حق دارد که در صورت تشخیص خود و با ارائه مدارک معتبر، به‌طور مشروط به توسعه سلاح هسته‌ای اقدام کند. در این صورت، اقدامات پیشگیرانه برای محدود کردن این فعالیت‌ها و نظارت دقیق بر آن انجام خواهد شد....

🔳قدرت‌های بزرگ ممکن است با پذیرش توافق‌نامه‌ای که به ایران اجازه می‌دهد در صورت نقض تعهدات هسته‌ای از سوی طرف‌های دیگر، به توسعه سلاح هسته‌ای بپردازد، به دلایل زیر مخالفت کنند:

🔻افزایش تنش‌های هسته‌ای: نگرانی از افزایش تنش‌ها و رقابت‌های هسته‌ای در سطح جهانی.
🔻سیاست‌های استراتژیک و امنیتی: تعارض با سیاست‌های امنیتی و نظامی موجود.
🔻ملاحظات داخلی: فشارهای سیاسی داخلی و گروه‌های مخالف.
🔻عدم اطمینان از اجرای مؤثر: نگرانی از سوءاستفاده ایران و ضعف نظارت.
🔻تنش‌های بین‌المللی و دیپلماتیک: احتمال ایجاد مناقشات جدید و تضعیف روابط بین‌المللی.
🔻عدم توافق بر سر تعهدات: اختلاف در تفسیر و شرایط تعهدات و عدم اعتماد به تجربه‌های قبلی.

☑️عدم پذیرش بند حق ایران برای توسعه سلاح هسته‌ای توسط قدرت‌های بزرگ آنهم در شرایطی که تجربه خروج آمریکا سند محکمی برای تقویت بندهای بازدارنده آمریکا یا هر طرفی باشد نشان‌دهنده :
فشار برای تغییر شروط: افزایش فشار بر ایران برای پذیرش شرایط جدید یا توقف تلاش‌های هسته‌ای.
استفاده از تهدیدات: تأثیرگذاری بر رفتار ایران با تهدیدات مستقیم یا غیرمستقیم.
مدیریت تنش‌ها: بهانه برای جلوگیری از بحران‌های هسته‌ای و طراحی توافقات جدید با نگرانی‌های کمتر.

🔘 در دیپلماسی فشار، کل ترفند این است که اختیارات خود را در صورت نقض عهد طرف به حداکثر می‌رسانید. این اقدام، به ویژه زمانی که تنبیه یک کشور بزرگ دشوار است، می‌تواند بهترین نوع بازدارندگی برای حفظ توافق باشد.
──═ঊঈ @irdiplomat ঊঈ═──

دانش تفسیر سیاسی

30 Aug, 09:27


فراخوان انتشار آثار علمی پژوهشی در حوزه علوم انسانی

فرهیخته گرامی
با سلام

با استعانت از خداوند متعال به اطلاع می رساند انتشارات رجال، با هدف ارتقای سطح علمی و پژوهشی در حوزه علوم انسانی، به ویژه در رشته‌های علوم سیاسی و حقوق، از تمامی نویسندگان، اساتید و پژوهشگران محترم دعوت به عمل می‌آورد تا آثار ارزشمند خود را جهت ارزیابی و انتشار به این انتشارات ارسال نمایند.

انتشارات رجال با رویکردی علمی و تخصصی در انتشار کتاب‌های پژوهشی، مفتخر است بستری مناسب برای انتشار آثار علمی فراهم سازد تا گامی مؤثر در توسعه و گسترش دانش در حوزه علوم انسانی برداشته شود. ما از تمامی پژوهشگرانی که در راستای تولید محتوای علمی و تحقیقاتی فعالیت می‌کنند، دعوت می‌کنیم تا با ارسال کتاب‌ها و پژوهش‌های خود، به ما در این مسیر همراه باشند

◾️خدمات انتشارات:
انتشارات رجال تمامی مراحل مرتبط با انتشار کتاب، شامل ویراستاری، صفحه‌آرایی، اخذ شابک و فیپا، طراحی جلد، چاپ و تبلیغات کتاب را با بالاترین کیفیت و استانداردهای علمی بر عهده می‌گیرد تا نویسندگان عزیز با اطمینان خاطر بتوانند آثار خود را به مخاطبان عرضه نمایند.


⬛️ شرایط پذیرش آثار:

🔳آثار باید دارای محتوای علمی و پژوهشی باشد و در حوزه‌های علوم سیاسی، حقوق و سایر رشته‌های مرتبط از علوم انسانی تمرکز داشته باشد.
🔳آثار باید به‌صورت تالیف یا ترجمه بوده و منحصراً به موضوعات جدید و نوآورانه در حوزه‌های یادشده بپردازد.
🔳تمامی آثار ارسالی در صورت درخواست نویسنده تحت بررسی علمی و داوری تخصصی قرار خواهند گرفت و پس از اصلاحات نهایی، در فهرست نشر انتشارات رجال قرار خواهند گرفت.


🔶نحوه ارسال آثار: لطفاً جهت هماهنگی و ارسال آثار خود، از طریق شماره تماس 09142052930 با واحد پذیرش انتشارات رجال تماس حاصل فرمایید. همچنین، می‌توانید نسخه الکترونیکی اثر خود را به آدرس ایمیل [email protected] یا از طریق ایتا و تلگرام به شماره 09142052930 ارسال نمایید.



منتظر دریافت آثار ارزشمند شما هستیم و امیدواریم با همکاری و همیاری شما پژوهشگران گرامی، بتوانیم در گسترش مرزهای دانش و ارتقای سطح علمی جامعه، گامی بزرگ برداریم. در خصوص راهنمایی و مشاوره رایگان از طریق پیام رسان های مجازی یا تماس 09142052930 لطفا اقدام بفرمایید

دانش تفسیر سیاسی

27 Aug, 06:09


فراخوان مقاله حقوقی

📌انتشار رایگان
📌داوری در اولویت

هرگونه موضوعی که در خصوص پیاده روی اربعین از بعد حقوقی باشد
هرگونه موضوعی که در خصوص مسئله مردم غزه از بعد حقوقی باشد

09142052930

دانش تفسیر سیاسی

16 Aug, 17:56


با سلام و احترام

◾️موضوع: فراخوان دریافت مقاله

🔸فصلنامه : دانش تفسیر سیاسی

💢مقالات خود را منتشر کنید

داوری نهایتا یک هفته
انتشار تابستان 1403


ارسال: ایتا (09142052930)

دانش تفسیر سیاسی

15 Aug, 20:43


#استراتژی_سیاسی

💢استراتژی سگ‌های پاولوف

این استراتژی به آزمایش‌های معروف ایوان پاولوف، فیزیولوژیست روسی، اشاره دارد که در زمینه رفتارهای شرطی‌شده انجام شده است. پاولوف در این آزمایش‌ها نشان داد که سگ‌ها می‌توانند به صورت شرطی به یک محرک خاص (مانند صدای زنگ) واکنش نشان دهند، حتی اگر این محرک به طور طبیعی با واکنش آن‌ها (مانند ترشح بزاق در هنگام دیدن غذا) مرتبط نباشد. این آزمایش‌ها پایه‌گذار مطالعه‌ای در حوزه روان‌شناسی رفتاری شد و نشان داد که موجودات زنده می‌توانند به محرک‌های خاصی که به طور طبیعی بی‌ارتباط هستند، واکنش شرطی نشان دهند.

به عبارت دیگر، در واکنش "سگ‌های پاولوف"، وقتی صدای زنگ با ارائه غذا به سگ‌ها هم‌زمان شد، سگ‌ها به‌طور شرطی به صدای زنگ با ترشح بزاق واکنش نشان می‌دادند، حتی اگر غذایی در کار نباشد.


یک مثال سیاسی از استراتژی سگ‌های پاولوف می‌تواند در زمینه تبلیغات و پویایی خود رقیبان در انتخابات باشد. به عنوان مثال، فرض کنید یک نامزد انتخاباتی برای جلب رای‌ها از استراتژی سگ‌های پاولوف استفاده می‌کند.

این نامزد ممکن است با ارتباط دادن اتفاقات یا وعده‌های خاص به یک موضوع مهم برای انتخابات، سعی کند تا رای‌دهندگان به‌طور شرطی واکنش نشان دهند. به عبارت دیگر، با ایجاد ارتباط تصادفی بین مسائل مختلف و واکنش‌های مختلف مردم، این نامزد می‌خواهد تاثیر مثبت و رای‌گیری برای خود به‌دست آورد.

بنابراین، استراتژی سگ‌های پاولوف در این مثال سیاسی نشان‌دهنده یک رویکرد تبلیغاتی است که با ایجاد ارتباطات شرطی بین موضوعات مختلف، سعی در جلب توجه و حمایت رای‌دهندگان دارد.

@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

06 Aug, 20:11


#استراتژی_سیاسی

💢 ضعف ارتش آمریکا در اداره همزمان چند جبهه

✍️فارن پالسی

◾️وزارت دفاع ایالات متحده در راستای آماده شدن برای دفاع از اسرائیل در برابر حملات آتی ایران، ابتدا، ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن را از اقیانوس آرام به خاورمیانه هدایت و به کمک ناو یواس‌اس تئودور روزولتفرستاد. سپس پنتاگون رزم‌ناوها و ناوشکن‌های خود با قابلیت دفاع موشکی بیشتری را به منطقه فرستاد. همچنین لوید آستین، وزیر دفاع این کشور، دستور داد یک اسکادران جنگنده اضافی و سامانه دفاع موشکی بالستیک زمینی بیشتری به خاورمیانه فرستاده شود.

◾️این گزارش افزود: حتی در حالی که دولت بایدن طی چند روز اخیر هشدار داده که ایالات متحده نمی‌تواند امنیت اسرائیل را در برابر حمله مجدد ایران تضمین کند، واشنگتن ساختار دفاع موشکی خود را آماده فعالیت کرده و ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، را به منطقه فرستاد تا نقشه‌های دفاع هوایی را با نقطه به نقطه بررسی کند.

◾️فارن پالسی در ادامه نوشت: درست در زمانی که قرار است ارتش آمریکا استقرار پیاده‌نظام و شناور کردن کشتی‌ها در اقیانوس هند-پاسیفیک را در اولویت سیاست های خود قرار دهد، نیاز به دفاع از اسرائیل باعث شده است که ارتش آمریکا به خاورمیانه بازگشته و خدمه های کشتی، اسکادران های جنگنده و پدافند های هوایی ایالات متحده را مجبور به پوشش بیشتر این منطقه کند.

«مارک مونتگومری» تحلیلگر و مدیر ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در ان زمینه گفت: ما ارتشی نداریم که بتواند در سه جبهه به طور همزمان فعالیت کند.

◾️این گزارش افزود: ارتش ایالات متحده تجهیزات نظامی خود را در حالی به یک منطقه جغرافیایی خاص می فرستد که توانایی آن را ندارد آن‌ها را از آن منطقه خارج و به منطقه دیگری ارسال کند. ناو لینکلن، که قرار است اقیانوس هند و اقیانوس آرام را پوشش دهد، به سمت خلیج فارس می رود. ناو آیزنهاور پس از استقرار طولانی در دریای سرخ برای مقابله با ارتش مردمی یمن، به تازگی به نورفولک، ویرجینیا بازگشته بود. این چیزی است که در آینده توانایی ارتش آمریکا برای تمرکز بر اقیانوس هند و اقیانوس آرام را به چالش می کشد.

◾️جان میلر، معاون بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده که قبلا به عنوان فرمانده ناوگان پنجم ایالات متحده خدمت می کرد، گفت: “این ضعف توانایی ما را برای مشارکت کامل با تعداد تجهیزاتی که می خواهیم در آن قسمت از جهان داشته باشیم را به چالش می کشد. ” وی افزود: هرچند ارتش ایالات متحده همچنان می تواند تجهیزات خود در نیروی هوایی را بین اقیانوس آرام و خاورمیانه و کشتی‌هایش را بین اقیانوس آرام یا اقیانوس اطلس و خاورمیانه جابه‌جا کند، اما این یک اقدامات پرهزینه بوده و جایگزین کردن تجهیرات دشوار و زمان‌بر است. ما نمی‌توانیم به این بازی دفاعی ادامه دهیم.

@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

06 Aug, 00:15


#استراتژی_سیاسی

💢از بازی روانی تا عملیات واقعی خونخواهی

🔳 بنظر تحلیلگران واکنش ایران به شهادت اسماعیل هنیه تلفیقی از جنگ روانی و بروز عملیات واقعی است حالا بررسی کنیم چگونه این دو مساله به هم پیوند می‌توانند بخورند:

1️⃣ ایران بدنبال بازی روانی است نه عملیات واقعی: این سناریو در شرایطی مطرح است که ایران مساله انتقام گیری را بر عهده حماس بگذارد و در عوض خود پشتیبان حملات باشد اما با جنگ روانی بخواهد شمشیر آخته را بالای سر اسراییل نگه بدارد تا عملیات بزرگ چنان سایه افکند که سایر عملیات براحتی و حساسیت کمتر رخ دهد در این شرایط ایران امتیازات متفاوتی برای حق السکوت میگیرد: از گرفتن لیست جاسوسان موساد در ایران تا مذاکره برجام و حتی مطالبه پایان جنگ غزه یا رفع تحریم

2️⃣ایران بدنبال بازی روانی برای سبک سنگین کردن عملیات واقعی است: این سناریو در شرایطی انجام میشود که ایران میزان تحرکات ، واکنش های منطقه ای و‌فرامنطقه ای را میسنجد و‌ در صورت احساس انفعال یا سنگین بودن وزن روانی به سمت خود عملیات را انجام می‌دهد. از ایجاد اتحاد تا بی طرفی دستاوردهای این سناریو است

3️⃣ایران بدنبال بازی روانی برای نامشخص ولی زنده نگه داشتن حق عملیات برای خود است: این سناریو برای شرایطی طرح ریزی میشود که ایران دنبال زمان مناسب عملیات باشد مثلا ممکن است روز خاصی مد نظر باشد یا برخی با گذر از مسایل داخلی مثل تشکیل کابینه تا پیاده روی کربلا و انتخابات امریکا و حتی رسیدن روز نحس یهود عملیات انجام شود. این سناریو می‌تواند گزینه زمان انتقام را قابل حدس تر کند و اشکالش این است که ممکن است اسراییل پیش دستی کند تا معادلات را بهم‌زند


4️⃣ایران بدنبال بازی روانی برای بالا بردن روحیه جهان اسلام و شکستن قبح شکست ناپذیری اسراییل است: در این سناریو ایران از نیروهای نیابتی میخواهد یا امید دارد دیگرانی تنور حملات را گرم نگه بدارند تا از طریق اجماع پنهانی به سراغ انتقام برود؛ مثلا گروه های تکفیری تحت حمایت ترکیه در سوریه، جهادگرایان پاکستان و افغانستان و … ممکن است در جبهه علیه اسراییل آماده و داوطلب شوند.

5️⃣ایران بدنبال تحمیل استرس مداوم و تحمیل هزینه به اسراییل است؛ در این سناریو هدف ایران تخریب اقتصاد و روحیه اسراییل و مشغول کردن آنها است اما زیاده روی در این کار می‌تواند باعث عادی شدن یا غیر حساس شدن مساله شود. بدون شک تحمیل هراس و استرس بدون سفرهای نمادین، عملیات پارتیرانی، در تیتر خبرها بودن ممکن است به بلوف زنی کشیده شود یا ایران را در برابر عمل انجام شده فشار افکار عمومی یا بین المللی قرار بدهد.

🔳 نمیتوان انتخاب سناریو را به طور قطعی بیان کرد اما دست کم می‌تواند تلفیقی یا مرحله ای این سناریوها را در نظر گرفت.


@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی

03 Aug, 13:40


📌اطلاعیه شماره ۳ سپاه پیرامون جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن "اسماعیل هنیه:

◾️ این اقدام با طراحی و اجرای رژیم صهیونیستی و حمایت دولت جنایتکار آمریکا انجام شده است

◾️ با توجه به تحقیقات و بررسی‌های بعمل آمده، این عملیات تروریستی با شلیک پرتابه کوتاه برد با سر جنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان صورت گرفته است

💢 خونخواهی "شهید اسماعیل هنیه" قطعی و رژیم ماجراجو و تروریست صهیونی پاسخ این جنایت را که "مجازات سخت " است را در زمان، مکان و کیفیت مقتضی، قاطعانه دریافت خواهد کرد

دانش تفسیر سیاسی

27 Jul, 04:13


📚فراخوان مقاله علمی و کتاب

🔷انتشار ثار فاخر علمی شما

◾️ تماس بگیرید : 09142052930

دانش تفسیر سیاسی

27 Jul, 01:50


#استراتژی_سیاسی

💢اعمال فشار هریس بر اسراییل

✍️ایسنا
کامالا #هریس معاون رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که در گفت‌وگوی صریح با  بنیامین نتانیاهو درباره نگرانی‌هایش درباره وضعیت انسانی غزه فشار آورده است.
بر اساس گزارش گاردین، او پس از صحبت با نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: #اسراییل حق دفاع از خود را دارد اما این که چگونه این کار انجام شود مهم است. من نگرانی جدی خود را در مورد وضعیت وخیم انسانی در آنجا [در غزه] به وضوح اعلام کردم. سکوت نخواهم کرد.
معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور با بیان این که تعهد من به اسرائیل و امنیت آن، مستحکم است، گفت زمان آتش‌بس در غزه فرا رسیده است. 
به گفته وی راه‌حل دو دولتی تنها مسیری است که آزادی، امنیت و رفاه فلسطینی‌ها را تامین می‌کند. 
هریس افزود: تصور رسیدن به راه‌حل دو دولتی دشوار است اما این تنها مسیری است که تضمین می‌کند که اسرائیل یک کشور یهودی و دموکراتیک باقی می‌ماند. 

✍️تفسیر خبر

شاید این سوال پیش آید چگونه اسراییل توانست در برابر چشم همه حمله کند، جنایت جنگی انجام بدهد و هیچکسی حتی کشورهای عربی در برابر او نتوانند متحدانه بازدارندگی ایجاد کنند؟

1️⃣ پاسخ اول چیکن استراتژی است؛ فرض کنید دو اتومبیل با سرعت زیاد رو‌به هم حرکت می‌کنند و راننده اول فرمان خود را در می آورد کسی که کنار میکشد راننده دومی است و میبازد؛ در چکین استراتژی بر اساس ایجاد ترس عقب نشینی ایجاد میشود؛ اسراییل نشان داد که که هرکسی در این حمله مقابله او بایستد منجر به بروز یک جنگ بزرگ منطقه ای میشود بنابراین واکنش کشورهای منطقه همگی خنثی شد بجز مورد ایران که در عملیات وعده صادق اسراییل را به وحشت انداخت.

2️⃣دومین مورد ضعف دیپلماسی فشار بود؛ در زمان حمله اسراییل به غزه هیچ کشوری اعلام آماده باش به ارتش نداد این را مقایسه کنید با مانور نظامی ایران در قضیه قره باغ که آذربایجان را ترساند؛ در دیپلماسی فشار حتی چهار کشور عربی مانور نظامی صوری برقرار نکردند، دیپلمات های خود را فرانخواندند و اعتراض ها رسمی نبود در نتیجه با شکست دیپلماسی فشار اسراییل پیشروی کرد

3️⃣سومین مورد استراتژی توازن تصویرنمایی اسراییل است در حالی که در کشورهای مختلف در حمایت از مردم غزه راهپیمایی هایی برگزار شد همسنگ آن در طرفداری از اسراییل راهپیمایی برگزار شد به ویژه آنکه حماس از نظر غرب یک گروه تروریستی هم هست و اسراییل خود را با مظلوم نمایی در رسانه ها موجه ساخت که دست زدن نمایندگان در کنگره امریکا بازخوردی از قدرت رسانه و تبلیغاتی اسراییل است هرچند که به تعبیر برخی این نمایندگان بنا به مصلحت شخصی دست میزدند!


4️⃣چهارمین مورد باز ورود هالیودی ناجیان حقوق بشر است تا نشان بدهند آماده اند جهان را به صلح ببرند؛ در حالی که رفته رفته از میزان محبوبیت اسراییل به سبب جنایات در افکار عمومی کاسته میشود حالا وقت مدیریت و ترمز کشیدن است! غرب ایده دو دولتی یا توقف حملات را علی رغم دادن تمام حق و حقوق به اسراییل مطرح می‌کند؛بدون اینکه اصل بحث اشغال سرزمین، ایجاد بزرگ‌ترین زندان روباز از سال ۲۰۰۵ و مطلومیت ده ها سال مردم غزه دیده شود. بیش از دو میلیون انسان سالها حتی از خدمات اولیه زندگی محروم بودند، چهل هزار نفر در حملات اخیر به شهادت رسیدند، زیرساخت ها نابود شد تا کوچ اجباری رخ دهد و تصرف سرزمینی در دستور کار بود که همگی کنار زده میشود و اینک وقت رسیدن به راه حل است آنهم با دست بالایی اسراییل در جنگ!

@irdiplomat

2,593

subscribers

821

photos

89

videos