🔸#شناخت_اجتماعی به فرآیندهایی اشاره دارد که از طریق آنها افراد و گروهها اطلاعات را دربارهی یکدیگر و محیط اجتماعی خود پردازش میکنند. با این حال، این فرآیند ممکن است تحت تأثیر منابع بالقوه خطا قرار گیرد که میتواند منجر به برداشتهای نادرست، قضاوتهای غیرمنصفانه و تصمیمگیریهای نادرست شود.در این پست به بررسی یکی از منابع خطا در شناخت اجتماعی میپردازیم و سایر موارد را در پستهای آینده معرفی خواهیم کرد.
🔹سوگیری منفینگری¹ به تمایل افراد برای تمرکز بیشتر بر تجربیات منفی و نادیده گرفتن یا کاهش اهمیت تجربیات مثبت اشاره دارد. فرض کنید که یکی از دوستانتان در توصیف شخصی که او را تا به حال ندیدهاید نکات مثبت زیادی بگوید: او خوش برخورد باهوش، خوش سیما و مهربان است. بعد دوستتان درباره او اطلاعات منفی هم میدهد: این فرد در عین حال تا حدی از خود راضیست.
🔸 یافتههای تحقیقی نشان میدهند که به احتمال بیشتر اطلاعات منفی در #حافظه شما برجستهتر خواهد بود.
اینگونه یافتهها حاکی از آنند که ما یک سوگیری منفی نگری نشان میدهیم این سوگیری هم در مورد اطلاعات اجتماعی صادق است و هم در مورد وجوه دیگر جهان اجتماعی.
🔹 از یک چشم انداز ارزشیابانه، داشتن این تمایل کاملاً با معنی است. اطلاعات منفی بازتابی از خصوصیات جهان بیرونی است که ممکن است ایمنی و رفاه ما را تهدید کنند به همین دلیل اهمیت خاصی دارد که ما نسبت به چنین اطلاعات حساس باشیم و در نتیجه بتوانیم به سرعت به آن پاسخ بدهیم.
¹Negativity Bias
جستجوگر دنیای روان
Also in