Business School @business_news Channel on Telegram

Business School

@business_news


آموزش و اخبار حوزه كسب و كار
.
شبكه اي از آموزه ها و كسب و كارهاي داخلي و بين المللي

تبليغات:
https://t.me/Businessschool_Ads

Admin: @ibusinessleader

🎯 تبلیغ گروهی در بهترین‌های #صنعت‌نفت:
@EnergyNegar

Business School (Persian)

به کانال تلگرامی Business School خوش آمدید! این کانال آموزش و اخبار حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. اینجا یک شبکه از آموزه‌ها و کسب و کارهای داخلی و بین المللی جمع آوری شده است. اگر به دنبال آخرین اخبار و تحلیل‌های مربوط به جهان کسب و کار هستید، اینجا بهترین مکان برای شماست. از آموزش‌های ارزشمند گرفته تا خبرهای مهم و تحلیلی، همه چیز را در Business School پیدا خواهید کرد. ادمین کانال @ibusinessleader می‌تواند به شما در ارتقای دانش و تجارب شما کمک کند. جهت تبلیغات به صفحه https://t.me/Businessschool_Ads مراجعه کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید از تبلیغ گروهی خود در بهترین‌های #صنعت‌نفت نیز بهره ببرید با عضویت در کانال @EnergyNegar. پس حتما به Business School بپیوندید تا از آخرین تحولات و اخبار حوزه کسب و کار با خبر شوید.

Business School

07 Feb, 10:43


در دنیا دو نوع دزد وجود دارد:

‏دزدان کوچک که پلیس
آنها را دستگیر میکند
و دزدان بزرگ که پلیس از
آنها محافظت میکند!

برتولت برشت  

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

06 Feb, 17:09


بالاخره مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی رسید
.
.
پس از کش و قوس های فراوان مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد.
.
.
اعضای اصلی هیات مدیره جدید در مجمع فوق‌العاده ایران خودرو انتخاب شدند که به شرح زیر است:

🔹شرکت خدمات گستر صبا انرژی
🔹شرکت سرمایه گذاری گنجینه ایرانیان
🔹شرکت بهینه ساز بهمن
🔹شرکت اعتبار آفرین
🔹شرکت سرمایه گذاری ملی ایران
.
.
🔹بعد از ۴۶ سال دولت از مدیریت ایران‌ خودرو  خارج شد
.
.
@Business_News

Business School

02 Feb, 05:46


🟢 محاکم قضایی از ورود به پرونده‌های مالیاتی منع شدند

سازمان امور مالیاتی از صدرو بخشنامه قوه قضاییه مبنی بر عدم ورود محاکم به پرونده‌های مالیاتی خبر داد.
مدیر کل حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامه‌ای به ادارت کل امور مالیاتی سراسر کشور از عدم ورود محاکم قضایی به پرونده‌های مالیاتی بر مبنای بخشنامه معاونت حقوقی قوه قضائیه بعد از بروز مشکلات متعدد در روند وصول مطالبات مالیاتی خبر داد.

😩دیگه هیچ فریادرسی برای بخش خصوصی نیست مگر خداوند

🔅 @business_news

Business School

01 Feb, 19:23


🔲⭕️ تکنولوژی های پیشرفته دبی

دبی، شهری که به عنوان نمادی از پیشرفت و فناوری در خاورمیانه شناخته می‌شود، با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و نوآوری‌های جدید، به یک قطب فناوری تبدیل شده است. این شهر هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، زندگی را برای ساکنان و بازدیدکنندگان خود آسان‌تر و راحت‌تر کرده و از آخرین دستاوردهای علم و فناوری برخوردار است.

مهم‌ترین تکنولوژی به کار گرفته شده در دبی، تکنولوژی هوش مصنوعی است. با استفاده از هوش مصنوعی، دبی توانسته است سرویس‌های خود را بهبود بخشیده و تجربه کاربری را به سطح بالاتری برساند. از جمله استفاده‌های هوش مصنوعی در دبی می‌توان به خودروهای خودران، سیستم‌های هوشمند خانگی و ربات‌های خدماتی اشاره کرد. این تکنولوژی در صنعت گردشگری نیز بسیار پررنگ بوده و دبی را به یک شهر هوشمند و پیشرو در حوزه فناوری تبدیل کرده است.

🔹هتل روزمونت دبی، اولین هتل دنیا با جنگل‌های استوایی

🔹موزه آینده دبی

🔹ربوتاکسی‌های هوشمند بدون راننده در دبی

🔹تاکسی‌های پرنده در دبی

🔹فرودگاه‌های دبی در اختیار ربات‌ها و هوش مصنوعی

🔹نوشیدن قهوه در کافه رباتیک دبی


🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 19:09


🔲⭕️ چشم عربستان به یک تکنولوژی ویژه؛ بن‌سلمان شرکت‌های آمریکایی را تسخیر می‌کند؟

محمدرضا قاسمی

شرکت آرامکو دیجیتال به‌دنبال سرمایه‌گذاری
1 میلیارد دلاری در شرکت آمریکایی ماونیر - سازنده نرم‌افزارهای مخابراتی - است. این توافق از سوی آرامکو دیجیتال، از شرکت‌های فرعی این غول نفتی که به‌طور کامل در زمینه فناوری فعالیت دارد، بخشی از چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی است که بر پیشرفت‌های فناوری و متنوع‌سازی اقتصادی تمرکز دارد.

به گزارش اکوایران، بازوی دیجیتال آرامکوی سعودی در مذاکراتی قرار دارد تا بتواند سهام حداقلی قابل توجهی را در شرکت «ماوِنیر» به دست آورد؛ توافقی که احتمالا باعث شود ارزش این شرکت آمریکایی سازنده نرم‌افزارهای مخابراتی به حدود 3 میلیارد دلار برسد.

آرامکو دیجیتال در مذاکراتی حضور دارد تا حدود 1 میلیارد دلار در شرکت ماونیر سرمایه‌گذاری کند و این قرارداد احتمالا پیش از پایان سال جاری میلادی نهایی خواهد شد.

شرکت ماونیر به همراه بانک سرمایه‌گذاری «اِوِراسکور» (Everscore) در مذاکرات با آرامکو دیجیتال شرکت کرده است. این توافق از سوی آرامکو دیجیتال، از شرکت‌های فرعی این غول نفتی که به‌طور کامل در زمینه فناوری فعالیت دارد، نخستین معامله بزرگ این شرکت در صنعت مخابرات و بخشی از چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی است که بر پیشرفت‌های فناوری و متنوع‌سازی اقتصادی تمرکز دارد.

صنعت تجهیزات مخابراتی که در سال‌های گذشته تحت سلطه فروشندگانی مانند اریکسون سوئد، نوکیا و هوآوی چین قرار دارد، یکی از معدود بخش‌های کلیدی است که شرکت‌های آمریکایی در آن حضور چشمگیری ندارند.

ماونیر که در ایالت تگزاس قرار دارد، یک پیشتاز در فناوری موسوم به «شبکه دسترسی رادیویی باز» است که وعده داده به شکل چشمگیری هزینه‌های ساخت شبکه‌های موبایل را برای اپراتورهای مخابرات کاهش دهد. این شرکت از نرم‌افزار مبتنی بر رایانش ابری استفاده می‌کند و به جای تکیه بر تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌ها، امکان استفاده از تجهیزات بسیاری از تأمین‌کنندگان را فراهم می‌کند.

این شرکت آمریکایی تاکنون توانسته طی چندین دور تأمین مالی، دست‌کم 800 میلیون دلار جمع‌آوری کند.

از آنجایی که دولت ترامپ اقداماتی را برای متوقف کردن فعالیت هوآوی در آمریکا انجام داد، ایالات متحده همچنین تلاش کرد فناوری‌های شبکه دسترسی رادیویی باز را بیش از پیش ترویج کند تا شرکت‌های آمریکایی بیشتری وارد این بازار شوند.

تلاش برای گسترش شبکه دسترسی رادیویی باز در دولت بایدن نیز ادامه پیدا کرد، اما به شکل کامل به کار گرفته نشد، چراکه این فناوری نوظهور همیشه با ویژگی‌هایی که فروشندگان سنتی تجهیزات مخابراتی ارائه می‌دهند، سازگار نبوده است.

در سال گذشته میلادی، شرکت AT&T یک قرار دارد 14 میلیارد دلاری در این فناوری با شرکت اریکسون برای 70 درصد از ترافیک شبکه بی‌سیم خود تا اواخر سال 2026 امضا کرد که یک موج جدید برای تقویت این بخش بود. منابع اعلام کرده‌اند که دولت جدید ترامپ نیز ممکن است به‌دنبال اولویت‌ بخشیدن برای توسعه این فناوری باشد.

👁‍🗨 روابط آمریکا و عربستان

در حالیکه یک قرارداد میان آرامکو و ماونیر احتمالا مورد بررسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار خواهد گرفت، دولت بایدن در سال 2022 قراردادی را با سعودی‌ها به امضا رساند تا در زمینه این فناوری برای ساخت شبکه‌های 5G و 6G در عربستان همکاری کند.

به‌عنوان بخشی از قرارداد با شرکت ماونیر، آرامکو دیجیتال همچنین به‌دنبال هزینه‌کرد جداگانه به ارزش 200 میلیون دلار در یک سرمایه‌گذاری مشترک با این شرکت آمریکایی برای توسعه فناوری در منطقه است.

آرامکو دیجیتال در ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد نخستین‌ مرکز توسعه فناوری شبکه دسترسی رادیویی باز را با همکاری شرکت اینتل ایجاد کند.
تزریق سرمایه از سوی سعودی‌ها باعث می‌شود شرکت ماونیر بتواند به ارتقای فناوری 5G خود اقدام کند و برای عرضه شبکه 6G در نیمه دوم دهه 2020 آمادگی بیشتری داشته باشد، آن هم در زمانی که کل صنعت مخابرات در رکود به سر می‌برد. با این حال، یک منبع به رویترز اعلام کرده احتمال شکل نگرفتن این توافق نیز وجود دارد.


🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 15:35


🔲⭕️ آیا این بهترین راه برای جبران کسری بودجه دولت نیست؟

🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 13:30


🔲⭕️ مارگارت تاچر نخست وزیر انگلستان، ملقب به  بانوی آهنین در حضور گورباچف و جورج بوش پدر 35 سال پیش انگار درباره شرایط فعلی ایران حرف میزنه

🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 06:52


🔲⭕️ بهبود روابط ترکیه و اسرائیل، شرط غیرمنتظره ترامپ برای خروج از سوریه

وبگاه معاریو اسرائیل

🌿 تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه، معادلات منطقه‌ای را وارد فاز جدیدی کرده است. گزارش وبگاه معاریو از شرط‌گذاری جدید ترامپ برای این خروج خبر می‌دهد که می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر روابط بین ترکیه و اسرائیل داشته باشد. این گزارش به بررسی جزئیات این تصمیم و پیامدهای احتمالی آن برای منطقه می‌پردازد.
 
شرط ترامپ برای خروج نیروها از سوریه
 
🌿 به گزارش ایران من، وبگاه معاریو نوشت که دونالد ترامپ در خصوص خروج ارتش آمریکا از سوریه، شرط مهمی را پیش پای اردوغان گذاشته است.
 
مقامات دولت ترامپ اخیراً اعلام کردند که وی قصد دارد در آینده‌ای نزدیک نیروهای نظامی آمریکایی را از سوریه خارج کند، این خبر نگرانی‌هایی را در اسرائیل ایجاد کرده است، تل آویو نگران است که این رویداد، موجب تضعیف شدید شبه‌نظامیان کُرد شود.
 
مذاکرات پشت پرده با ترکیه
 
اما وبگاه معاریو به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت که ترامپ در این باره در حال هماهنگی با رجب طیب اردوغان است. این وبسایت عبری‌زبان نوشت: «طبق گفته این منابع آگاه، ترامپ به رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرده که شرط خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، تعهد ترکیه به احیای روابط خود با اسرائیل است؛ روابطی که پس از حوادث ۷ اکتبر به شدت آسیب دیده است. از آغاز جنگ، اردوغان بارها به اسرائیل و به‌طور خاص به نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو حمله کرده است».
 
🌿 «این موضع تهاجمی رئیس‌جمهور ترکیه در قبال اسرائیل، در حالی صورت گرفته است که انتقادات شدیدی از سوی افکار عمومی و رسانه‌های ترکیه به وی وارد شده است. آنها مدعی هستند که برخلاف بیانیه‌های تند و تیز علنی، روابط اقتصادی پنهانی میان ترکیه و اسرائیل وجود دارد». این وبگاه اسرائیلی سپس مدعی شد: «اکنون به نظر می‌رسد که اردوغان تحت فشار آمریکا، مجبور به تجدیدنظر در رویکرد خود باشد».
 
وضعیت نیروهای آمریکایی در سوریه
 
🌿 یک ماه پیش، در اواخر دسامبر، پنتاگون اعلام کرد که تعداد سربازان آمریکایی مستقر در سوریه از ۹۰۰ به ۲۰۰۰ نفر افزایش یافته است. ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، در آن زمان مدعی شد که این نیروها برای مبارزه با داعش به مدت ۹ تا ۱۲ ماه به سوریه اعزام می‌شوند و بیشتر آنها از نیروهای زمینی ارتش آمریکا هستند.
 
روز سه‌‌شنبه نیز شبکه کان، به عنوان رسانه رسمی اسرائیل، گزارش داد که «مقامات ارشد کاخ سفید پیامی را به همتایان اسرائیلی خود منتقل کرده‌اند که نشان می‌دهد رئیس جمهور ترامپ قصد دارد هزاران سرباز آمریکایی را از سوریه خارج کند.»
 
🌿 «خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نگرانی‌های قابل توجهی را در تل‌آویو ایجاد خواهد کرد و انتظار می‌رود که این اتفاق موجب ضعیف شدن شبه‌نظامیان کرد در سوریه شود».


🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 05:39


🔲⭕️ تورم سبب ساز دیکتاتوری

تاکنون ۵۷ ابرتورم در دنیا ثبت شده است. آخرین آن مربوط به ونزوئلا بود که هنوز هم در جریان است.تجربه شوروی، آلمان و چین از جمله مثال‌های کلاسیکی هستند که اگر به خوبی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند به خوبی این فهم را به محقق می‌دهند که چاپ بی‌ حد و مرز پول نهایتاً به جز بحران و فروپاشی چیزی را به دنبال نخواهد داشت.  یکی از بزرگ‌ترین ابرتورم‌های دنیا که در نتیجه مستقیم چاپ بی‌ حد و اندازه پول رخ داد و تاثیر بسزائی در قدرت گرفتن یکی از بزرگ‌ترین دیکتاتورهای تاریخ«هیتلر» داشت در دهه ۱۹۲۰ به وجود آمد. «فریدمن» نوبلیست سال ۱۹۷۶که به عنوان یکی از تأثیرگذارترین اقتصاددانان قرن بیستم از او یاد می‌شود  در یکی از بخش‌های کتاب «آزادی انتخاب» خود اذعان می‌دارد که تورم می‌تواند اقتدار گرائی و نظامی گری را با خود به همراه داشته باشد.

🔹او می‌نویسد: «تورم یک بیماری است،یک بیماری خطرناک و گاه نابودکننده است،یک نوع بیماری‌ است که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود می‌تواند یک جامعه را نابود کند.برای مثال، ابرتورم در روسیه و آلمان بعد از جنگ جهانی اول، یعنی زمانی که قیمت‌ها از یک روز به‌ روز دیگر در بعضی مواقع حتی بیشتر از دو برابر می‌شدند، زمینه‌های کمونیسم را در یک کشور و زمینه‌های نازیسم را در کشور دیگر به وجود آوردند.ابرتورم در چین بعد از جنگ جهانی دوم،کار «مائو» را در شکست «چیانگ کای‌شک» تسهیل کرد. تورم در برزیل زمانی که در سال ۱۹۵۴ به حدود صد درصد رسید باعث روی کار آمدن یک دولت نظامی شد.

🔸تورم‌های بسیار شدیدتر در دیگر کشورهای آمریکای جنوبی باعث سرنگونی «آلنده» در شیلی در سال ۱۹۷۳و «خوآن پرون» در آرژانتین در سال ۱۹۷۶ شد که در هر دو کشور شیلی و آرژانتین گروه‌های نظامی بعد از سرنگونی«آلنده و پرون» تصمیم به در دست گیری قدرت گرفتند.گفته می‌شود که «لنین» اذعان داشته است بهترین راه برای نابودی سیستم سرمایه‌داری بی ارزش شدن پول آن سیستم است.«کینز»اینگونه ادامه می‌دهد که قطعاً حق با لنین است. هیچ وسیله بهتری از پائین آوردن ارزش پول برای نابودی پایه‌های یک جامعه وجود ندارد. چاپ بی‌ حد و مرز پول یعنی کاهش ارزش آن تا زمانیکه دیگر به هیچ دردی جز سوزاندن و درست کردن بادبادک و روزنامه‌ دیواری مانند آنچه در آلمان در دهه ۱۹۲۰رخ داد نخورد.

🔜 @Business_News

Business School

01 Feb, 04:16


🔲⭕️ آهای آیندگان، شما که از دل توفانی بیرون می جهید
که ما را بلعیده است.
وقتی از ضعف های ما حرف می زنید
یادتان باشد
که از زمانه سخت ما هم چیزی بگویید.
به یاد آورید که ما بیش از کفشهامان کشور عوض کردیم
و میدانهای جنگ طبقاتی را با یأس پشت سر گذاشتیم،
آنجا که ستم بود و اعتراضی نبود.
این را خوب می دانیم:
حتی نفرت از حقارت نیز
آدم را سنگدل می کند.
حتی خشم بر نابرابری هم
صدا را خشن می کند.
آخ، ما که خواستیم زمین را برای مهربانی مهیا کنیم
خود نتوانستیم مهربان باشیم.
اما شما وقتی به روزی رسیدید
که انسان یاور انسان بود
درباره ما
با رأفت داوری کنید!

#برتولت_برشت

🔜 @Business_News

Business School

29 Jan, 19:11


⭕️ پاسخ تامل برانگیز ایلان ماسک به اینکه چرا به افزایش طول عمر علاقه مند نیست.

لطفا این ویدئو را دو بار نگاه کنید.

🔅 @business_news

Business School

29 Jan, 19:03


NVIDIA
✅️ انویدیا، ابررایانه‌های هوش‌مصنوعی رو به خانه میاره!

🛸از تـازه‌های دنیای هـوش مصنوعی، اینکه انویدیا در نمـایشـگاه 'CES 2025'، از پروژه‌ی Digits، یـه ابررایانه شخصی هوش مصنوعی با قیمت ۳۰۰۰ دلـار رونمایی کرد. هدف این دستگاه نوآورانه، فراهم کردن قابلیت‌های محـاسـباتی قدرتمند هوش مصنوعی برای محققان، دانشمندان داده و دانشجویان است.

🛸پروژه‌ی Digits که قراره در ماه May عرضه بشه، دستگاهی کوچک و مجهز به ابر تراشه GB10 Grace Blackwell انویدیاست. این دستگاه می‌تونه مدل‌های هوش مصنوعی با حداکثر ۲۰۰ میلیارد پارامتر رو اجرا کنه و فناوری پیشرفته هوش‌مصنوعی رو برای کاربران شخصی در دسترس‌تر کنه.

از الان برنامه ریزی کن ببین اگر توی خونت یه ابر رایانه شخصی داشته باشی، چه پروژه‌هایی رو باهاش انجام میدی؟

🔅 @business_news

Business School

29 Jan, 06:21


محاسبه بفرمائید ۴۶ سال پیش با پول یکی دو کیلو پیاز می توانستیم یک خودرو بخریم.
و اکنون ما ایرانی ها بهتر از هر ملتی معنای قله و دره را با تمام وجود تجربه کرده ایم.


🔅 @business_news

Business School

28 Jan, 18:16


آمریکا ستیزی به روش چینی؟
✍️ حامد پاک طینت


دیپ سیک، خبرسازترین اتفاق ۲۴ ساعت گذشته، کاری که هوش مصنوعی چینی با بزرگترین شرکتهای فناوری جهان کرد.

دود شدن بیش از ۲۵۰۰ میلیارد دلار ارزش شرکتهای فناوری در بورس آمریکا در یک روز - روزی که در تاریخ خواهد ماند. عددی معادل ۲۰ برابر کل ارزش بورس ایران!

چین نه مشتهایش را گره کرد،نه شعار مرگ بر این و آن داد،نه نیمی از جهان را دشمن خطاب کرد،نه در مجلس اش عربده کشی کرد،نه روابطش را با جایی محدود کرد، نه از روی پرچم کشوری راه رفت یا آنرا آتش زد.

چین با کمک تکنولوژی آمریکایی، اما با سرمایه و هوش چینی به جنگ فناوری آمریکایی رفت و کاری که کرد کوتاه کردن الگوریتم جستجو، و بنابراین سرمایه و زمان عملکرد هوش مصنوعی بود. چینی ها آنرا به ۰.۲% کاهش دادند!

هوش مصنوعی چینی بجای آنکه همه چیز دان باشد اطلاعات مورد نیازش را در زمان استفاده احضار می کند.فقط همین . این روش، هزینه های سنگین سخت افزاری، نرم افزاری و تحلیلی را به شکل مضحکی کم میکند. از این جالبتر اینکه تمام کدها برای استفاده عمومی و توسعه فردی باز گذاشته شده است به این معنا که دیگر محدودیت و انحصاری برای توسعه هوش مصنوعی در دنیا وجود ندارد

آمریکا ستیزی از دید چینی ها مفهومی غیر از مفهوم ما دارد، آنها، ستیز را در رقابت می بینند، رقابتی که منجر به رفاه و توسعه برای مردم کشورشان شود. رقابت در توسعه اقتصادی از طریق فناوری، سرمایه گذاری و با اهرم خلاقیت جوانانی که با دنیا در ارتباطند و در نهایت رفاه و ثروتی که برای مملکت و جامعه به دست می آید

پرسش بزرگ این است که حتی اگر امروز به فرض محال بینش ما به آمریکاستیزی از مدل ایدئولوژیک به مدل اقتصادی تغییر کند، برای کشور ما امکان پذیر است؟

در شرایطی که سایز اقتصاد ما کوچکترین نسبتی با اقتصاد آمریکا ندارد، سرمایه های کشور ترجیح می دهند به خارج از ایران حرکت کنند یا اگر در خارج از کشور هستند به ایران بازنگردند، جوانان خلاق و نخبه ایرانی هر روز کشور را ترک می کنند، امکان استفاده از فناوری روز بدلیل تحریم ها غیرممکن است، استفاده از دانش روز بدلیل انزوا نازل است، پرمنفعت ترین فعالیت های اقتصادی منتسب به دولت است و معضلات این کشور در سطح فیلتر کردن یا نکردن است عملا ایران از سرمایه انسانی، اقتصادی و انگیزه ای تهی شده است و اساسا چنین نگاهی محال است

بنابراین بسیاری از زمانهایی که شاید در خلوت خود، از خود می پرسیم چرا با تغییر هر دولت تغییری در این مسیر ایجاد نمی شود پاسخ در اینجاست که ایران با نگاه قبل، اکنون تهی از امکان تحول شده است و حتی به فرض نگاه جدید سالها طول خواهد کشید تا به مسیر تحول بازگردد.

تاریخ اما به ما می گوید روزی فرا خواهد رسید که چاره ای جز تغییر نگاه نیست و آن روز، روزی است که منابع دیگری برای استمرار نگاه قبل در مملکت نمانده است!
دیپ سیک چینی این کار رو با کمتر از دویست نفر انجام داد مثال بارز از شکستن کلیشه های موجود
یک روش ان مثلا اعداد را فقط تا هشت رقم ذخیره و محاسبه میکند که در نتیجه نهایی تاثیری ندارد

این ریزش انویدیا چقدر تاثیرگذار بود!

امروز دیدم خیلی از کاربران کشورهای مختلف داشتن میزان ریزش انویدیا رو با جی دی پی کشور خودشون مقایسه می‌کردن!

فکر کنید ریزش سهام یک شرکت آمریکایی، از جی دی پی چندین کشور بیشتره!

اعداد بی‌رحمانه قدرت خودشون رو نشون میدن!
گویا Deepseek موجب سقوط ارزش ۱.۵ تریلیون دلاری در بازار سهام شده.
تقریبا معادل کل GDP اسپانیا!



🔅 @business_news

Business School

28 Jan, 06:51


✅️ آینده فروشی و ترساندن از بدتر شدن اوضاع یکی از شگردهایی ست که قرن هاست مردم عادی را در سکون و حیرت و سکوت نگه داشته است.

🔅 @business_news

Business School

28 Jan, 05:35


📦 هدیه زودهنگام چین به ترامپ

خبر موفقيت هوش مصنوعي ارزان قيمت چين امروز موجب بهم ريختن و افت ١٧ درصدي سهام شركت هاي سازنده تراشه هاي طراز اول هوش مصنوعي امريكا از جمله Nvdia و Avgo شده است.

۲ تریلیون دلار در بازار سهام و اوراق آمریکا پودر شده.

چرا؟

چون یک هوش مصنوعی چینی با کمترین سرمایه ممکن، تمامی مدل های مشابه آمریکایی خودش را شکست داده.

سهام شرکت NVIDIA سیزده درصد افت داشته که بیشترین ضرر این شرکت از سال ۲۰۲۰ به حساب می اید.

بازار ارزهای دیجیتال هم به تابعیت از بورس آمریکا دچار ریزش شده

جنگ اقتصادی آمریکا و چین در بالاترین سطح خودش در جریان است!
🔅 @business_news

Business School

27 Jan, 21:02


⭕️ سپاسگزاریم، خسته نباشید 🙏

🔅 @business_news

Business School

27 Jan, 05:32


⛔️ «معافیت های مالیاتی غیرضروری» چه بر سر اقتصاد می آورد؟

🔹در شرایطی که اقتصاد با چالش فرار مالیاتی، اقتصاد غیررسمی، حفره‌های مالیات‌ستانی و معافیت‌های گسترده روبه‌روست، تنها بخش شفاف اقتصاد یعنی بنگاه‌های کوچک و متوسط صنعتی، معدنی و تجاری و حوزه‌های نوظهور خدماتی هستند که هدف جهش درآمد مالیاتی هستند.

🔹بسیاری از بخش‌هایی که ظرفیت بالایی برای پرداخت مالیات دارند، به دلایلی همچون نبود زیرساخت مناسب، ضعف در شناسایی یا فشارهای سیاسی، از پرداخت مالیات معاف شده‌اند.

🔹برای حدود 75 تا 80درصد از کل درآمد وصولی از اشخاص حقوقی، در ایران معافیت مالیاتی ثبت شده است.

🔹معافیت‌های مالیاتی فشار را بر سایر بخش‌های شفاف اقتصادی افزایش داده و باعث اختلال در عدالت مالیاتی شده است.

🔹اصلاح سیاست‌های مالیاتی با هدف افزایش شفافیت و کاهش معافیت‌های غیرضروری می‌تواند نقش کلیدی در تامین درآمدهای پایدار دولت ایفا کند.

🔅 @buusiness_news

Business School

27 Jan, 05:13


چنین شبهای بی پایان و من بر بستر اندوه
از آن پهلو برین پهلو، وزین پهلو بر آن پهلو

#امیرخسرو_دهلوی

🔅 @buusiness_news

Business School

26 Jan, 09:15


✅️ برای من یکی از تعاریف امنیت اینه که اقتصاد کشورم دائم رو به افول نباشه... شما چطور؟

🔅 @business_news

Business School

25 Jan, 19:55


🔲⭕️ بار تورم برای فقرا سنگین‌تر است⁉️

🔹️در دی ماه ۱۴۰۳، آمارها نشان می‌دهد که بار تورم برای دهک‌های پایین جامعه به شدت افزایش یافته است.

🔹️دهک اول: ۱/۵۳ درصد
🔹️دهک دهم: ۰/۷۵ درصد

🔹️این آمار نشان می‌دهد که خانواده‌های کم‌ درآمد بیشتر از سایرین تحت فشار تورمی قرار دارند

🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 19:49


🔲⭕️ خداحافظی برندهای بزرگ فناوری از ایران/ ایسوس و لنوو رفتنی شدند

برندهایی مانند ایسوس و لنوو، به دلیل فشارهای بین‌المللی، ایران را تحریم کرده‌اند.

برندهای بزرگ فناوری به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و فشارهای ایالات متحده، به‌تدریج از بازار ایران خارج شده‌اند.

شرکت‌هایی مانند IBM، hp و Apple پیشتر فعالیت‌های خود را محدود کرده و برخی از آن‌ها به‌طور کامل از بازار ایران خارج شده‌اند.

اخیراً شرکت‌های بزرگ دیگری مانند ایسوس نیز به جمع برندهایی پیوسته‌اند که ایران را تحریم کرده‌اند.

#اقتصاد_نیوز

🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 12:17


🔲⭕️ بزرگترین صادرکنندگان جهان در سال ۲۰۲۳

🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 10:20


🔲⭕️ نابودي خاندان خسروشاهي به اتهام « «تغییر ذائقه مردم از طریق تولید پفک و شیرخشک»!

♻️ از نسل عجايب صنعت اين سرزمين كه طي دو دهه 40 و 50 شمسي، چهره اقتصاد ايران را عوض كردند، يك و دو نفري بيشتر زنده نمانده اند؛ يكي از آنها حسن خسروشاهي مدیرعامل صنايع غذايي «مينو» است كه با حدود 85 سال سن، هم اكنون در كانادا زندگي مي كند. او را بايد آخرين بازمانده نسل اول كارآفرينان بزرگ در ايران دانست.  نخست‌وزیر بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۰۳ او را سخاوتمندترین خیر و حامی مردم معرفی کرد.

♻️ نام خسروشاهي ها، اينروزها با «دارا خسروشاهي» مدير عامل «اوبر» به عنوان بزرگترين شركت تاكسي هاي اينترنتي در جهان  بر سر زبان ها افتاده است كه اسنپ و تپ سي و غيره از روي كار آن الگو برداري كرده اند.  اما خانواده خسروشاهي،  از دوره قاجاريه در حوزه اقتصاد و تجارت ايران فعال بودند و جد آنها يعني حسن خسروشاهي بزرگ  از پايه گذاران اتاق بازرگاني تبريز بود.

♻️  حسن خسروشاهي 6 پسر داشت. علي خسروشاهي در اواخر دهه 30 شمسي گروه صنعتي مينو را راه اندازي كرد و  كاظم خسروشاهي در زمينه صنايع دارويي و بهداشتي  فعال بود و شركت هاي «توليد دارو» و «تولي پرس» را تاسيس كرد و در دولت جمشيد آموزگار مدتي وزير بازرگاني شد.

♻️ علي خسروشاهي، به مرور امورات كارخانه مينو را به فرزند جوانش حسن خسروشاهي ( هم نام پدرش) سپرد و حسن شركت مينو را تبديل به بزرگترين و مشهورترين شركت توليد صنايع خوراكي در ايران مثل بيسكويت، ويفر، شكلات، تافي، پفك و غيره كرد. مردم ايران براي نخستين بار شكلات را با مينو شناختند و هنوز هم براي بسياري ازمردم، شكلات مترادف با مينو است.

♻️ با وقوع انقلاب اسلامي، اموال خسروشاهي ها مصادره شد. در كيفرخواست مصادره اموال  علي و حسن خسروشاهي كه سر و سري در سياست نداشتند،  آمده بود « «تغییر ذائقه مردم و ترویج فرهنگ آرایشی غرب از طریق تولید پفک، شیرخشک و لوازم آرایشی بهداشتی»!

♻️اين پدر و پسر  بعد از مدتي دوندگي برای بازپس گیری اموال، نهايتا با نا اميدي كشور را ترك كردند و به كانادا رفتند.  علي خسروشاهي در دهه 70 درگذشت و  حسن در كانادا فروشگاهي با عنوان «فيوچر شاپ» را  تاسيس كرد كه در زمينه فروش قطعات الكترونيكي فعاليت داشت.

♻️ خسروشاهي با هوش و كوشش خود، بزودي اين فروشگاه را به بزرگترين فروشگاه زنجيره اي كانادا با 90 شعبه و حدود 8000 كارمند تبديل كرد و تبديل به يكي از بزرگترين سرمايه داران آن كشور شد.

♻️ در عوض، شركت مصادره شده و دولتی شده مينو،  هر روز عقب تر رفت تا از رونق افتاد و ساختمان آن در جاده شهريار تبديل به انبار خودروهاي اسقاطي شد. طنز تاریخ اینجاست که همان کسانی که از اداره امور جاری شرکت بزرگ مینو ناتوان ماندند، خسرو شاهی را سرمایه دار  وابسته و رانتی می دانستند که بی هیچ صلاحیتی و صرفا در زد و بند با حکومت، پولی انباشته و کارخانه ای راه انداخته است!

♻️ خسرو شاهی ثابت کرد که در بیرون از ایران هم کارآفرین بزرگی است و استعدادی که اكنون در خدمت جامعه  مرفه کاناداست  چه بسا می توانست، مشکلی از جامعه گرفتار ایران حل کند. اين خاندان نه تنها ضديتي با انقلاب نداشتند بلكه در ابتداي سال 58 در تكاپوي توسعه و افتتاح فاز جديدي از كارخانه خود بودند! حتي كاظم خسروشاهي در هنگام مصادره اموال، براي عقد قرارداد تجاري جديد در خارج از كشور به سر مي برد.

♻️ تعدادی از نوادگان خسرو شاهی ها  مثل علی و هادی پرتو در فیسبوک، دراپ باکس، زاپوش، ایر بی آن بی و دیگر استارتاپ ها سرمایه گذاری کرده و غولی در این صنعت شدند. امیر و کاوه خسروشاهی در حوزه بانکی در آمریکا فعالیت می کنند و از منتقدین جدی سیاست های ترامپ به حساب می آیند

♻️ حسن خسروشاهي به عنوان نابغه كارآفريني مدتي است كه نابينا شده و مسلما دیگر به ثروت مصادره شده و اسقاط شده خود در ایران، نیازی ندارد ولی ای کاش تا زنده است از او که تمام داشته هایش ناشی از نبوغ و کار و شرافت بود، اعاده حیثیت شود

🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 08:32


🔲⭕️ادارات بدون آبدارچی و امنیت ملی با دلار ایکس‌هزار تومانی

محمدرضا اسلامی

ماجرای آبدارچی دیوان عالی کشور هنوز در دست بررسی است(شاید هم مشابه برخی اتفاقات امنیتی هرگز مشخص نشود) اما این اتفاق را باید از منظری بزرگ‌تر باید دید.

پیش از پرداختن به این بحث مروری کنیم روی بودجه رسمی کشور سوریه در‌ سال ۲۰۲۴:

🔵 بودجه مصوب مجلس کشور سوریه در سال گذشته ۳۵،۵۰۰ میلیارد پوند سوری
معادل ۳.۱ میلیارد دلار بوده است.

این جمله چه معنی ای می دهد؟ بگذارید این جمله را اینگونه با هم بخوانیم:
با بودجه کشور سوریه کلا ۲ تا برج خلیفه می شود ساخت.
(هزینه احداث برج خلیفه حدودا ۱.۵ میلیارد دلار بوده است).

این یعنی که یک تاجر عرب یا یک تاجر آمریکایی می توانند کل بودجه کشور سوریه را تامین کنند.

بودجه کشور سوریه در سال قبل یعنی در ۲۰۲۳ چقدر بوده است؟
۵.۴ میلیارد دلار


چنین وضعیتی منجر به چه می شود؟ نگاهی به مصاحبه اخیر نخست وزیر سابق سوریه بسیار تکان دهنده است.
محمد جلالی نخست وزیر سوریه (در زمان بشار اسد) مصاحبه‌ای کرده و گفته: حقوق منِ نخست وزیر ۱۴۰ دلار در ماه بوده است.

این یعنی که قطعا «آبدارچی نخست وزیر» یا راننده نخست وزیر یا حتی مسئول دفتر او رقمی بسیار کمتر از ۱۴۰ دلار در ماه دریافت می‌کرده‌اند.

این یعنی که یک مهندس آمریکایی با پول خرد هزینه‌ بنزین ماشینش می‌تواند حقوق نخست وزیر سوریه را بدهد. این یعنی یک تاجر اماراتی می‌تواند با پول خردی که برای خشکشویی لباس و پارکینگ ماشین‌اش می دهد حقوق نخست وزیر سوریه را پرداخت کند.

و آیا «مقاومت» وقتی که آبدارچی و سرباز حقوقش اینگونه است و نخست وزیر حقوقش آنگونه است معنی دارد؟ (جالب اینکه بدانیم او پیش از آنکه نخست‌وزیر بشار بشود رئیس دانشگاه بوده).

این یک جلوه وحشتناک از فقر است. اما ماجرا در همین جا متوقف نیست. فقر جلوه‌های بدتری هم دارد.

🔵 بازگردیم به مسئله آبدارچی دیوان عالی کشور و ببینیم ارتباط این اتفاق با اتفاقات چند ماه اخیر در منطقه چیست؟

طی ماههای گذشته موساد اسرائیل جلوه های عجیب و جدیدی از توان اطلاعاتی خود را نشان داد. مسئله پیجرها یک شوک برای جهان عرب بود و  مسئله ترور سیدحسن نصراله نمونه دیگری از اشراف اطلاعاتی اسرائیل بر محرمانه‌ترین امور تشکیلاتی حزب‌اله بود. در تمام این اقدامات اخیرِ اسرائیل رد پای آبدارچی‌ها و یا افرادی را می توان دید که با حقوق ۱۴۰ دلار در ماه زیسته اند و حاضر به فروش اطلاعات محرمانه به نیروهای اسرائیلی در ازای چندهزار دلار بوده اند. Credit اصلی از آنِ سیستم اطلاعاتی اسرائیل و موساد نیست بلکه Credit اصلی از آن فقر است. وقتی که موساد از لحظه (ساعت، دقیقه، ثانیه) موقعیت سیدحسن نصراله اطلاعات دارد یعنی در همان تشکیلات حزب‌اله افرادی هستند که تا این حد نشتی اطلاعات محرمانه و فوق محرمانه دارند.

در تمام اجزای افراد پیرامون فرماندهان حماس، افرادی هستند که سالهاست خسته از درآمدهای ۱۰۰دلار در ماه زندگی کرده اند. همین افراد عامل نشت اطلاعات حماس و خبردادن لحظه/موقعیت فرماندهان بوده اند.

جلوه فقر فقط نخست‌وزیر سوریه نیست. جلوه فقر فقط «نجنگیدنِ ارتش» سوریه نیست. جلوه فقر جایی است که آبدارچی تو را می فروشد. جایی است که معتمدین سیدحسن نصراله نیز موقعیتِ لحظه‌ای فرمانده حزب‌اله را در ازای چندهزار دلار (یا چندصدهزار دلار) می‌فروشند.

مقاومت، با فقر بی معناست. چون تو می‌توانی مقاومت کنی(و ممکن است بخواهی به مقاومت ادامه بدهی) ولی پیرامونِ تو افراد به مرز جاری‌شدگی Yeilding رسیده اند. ممکن است سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوا فضا بخواهد مقاومت کند ولی وقتی که آبدارچیِ حاجی زاده از درون بریده باشد، و یا راننده حاجی زاده به مرز Yeilding رسیده باشد، مقاومت چگونه ممکن است؟

🔵 آقای پورمحمدی (که در انتخابات ریاست جمهوری آنطور هوشمندانه سخن می‌گفت) دیروز آمده مقابل دوربین و گفته:
ضارب «در هنگام ترور از منافقین صحبت کرده و شعار می‌داده که نشان می‌دهد هدفدار آمده بود.»
آقای پورمحمدی آدم کم هوشی نیست ولی چطور مسئله را به سازمان مجاهدین تقلیل می دهد. آیا او ندیده که این چندماه اخیر در منطقه چه مسائلی رخ داده است؟ ترور اسماعیل هنیه را ندیده؟

🔵صورت مساله کشور ایران امروز یک چیز است: اقتصاد.
فقط همین. روند کشور با مسیر فعلی و با دلار صد یا دویست هزار تومانی به نقطه‌ای خواهد رسید که نه کوچک‌زاده به آبدارچی‌ اش اعتماد خواهد داشت و نه پورمحمدی به برادرِ راننده اش.

ویروس فقر بیش از ویروس کرونا به انسانها نزدیک می‌شود.

🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 06:41


🔲⭕️ كسي كه به نام «بازرگان » بود و نه به پيشه و حرفه

✍️قاسم خرمي

30 دي، مصادف است با سالروز درگذشت مهندس مهدي بازرگان، نخستين نخست وزير سالهاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي.

از پيروزي انقلاب 57، نزديك به نيم قرن گذشته و وقت آن است كه دست از غيريت سازي هاي ايدئولوژيك برداريم و «خودِ» آدم هاي آن روزها  را صرفا از زاويه «ديگري» نبينيم و نسنجيم؛ بازرگان سالهاست كه درگذشته و دوره دولت موقت او هم ديگر، يك پديده تاريخي و يك موضوع پژوهشي به حساب مي آيد.

اينكه بگوئيم او چند دهه از زمانه خودش جلو بود؛ شايد حرف اغراق آميزي باشد؛ او حتي فرزند زمانه خودش هم بود اما در زمان درستي در مستند قدرت قرار نگرفت؛  مرد زمانه كشمكش و هياهو نبود

بازرگان، اگر چه از منتقدين و مخالفين موقر رژيم پهلوي و از همراهان صديق آيت الله خميني بود اما نسبتي با تندي ها و تيزي ها و تلخي هاي سالهاي نخست پيروزي انقلاب نداشت. او بيشتر يك اصلاح طلب حلم انديش بود تا انقلابي بنيان كن. نمونه هايي مثل او شايد اين روزها، بيشتر به درد جامعه ايران مي خورد.

شايد يكي از بدترين دوران زندگي سياسي و مبارزاتي او، همان چند ماهي بود كه با همه مسالمت جويي هاي ذاتي، قرار بود  به عنوان نخست وزير انقلاب، مجري شعارهاي تند افشا كن و الغاء كن و اعدام كن و نماينده شور و هيجانات جامعه توده وار آن سالها باشد.

مهدي بازرگان 30 سال قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در مراسم  مرگ و سوگواري دوستش خليل ارجمند بنيانگذار صنايع «ارج » عبارتي عميق و دقيق عنوان كرد كه هنوز هيچ كارآفرين ايراني به اين زيبايي توصيف نشده است.

او گفت: «  خلیل ارجمند 30 سال عمر کرد اما به اندازه  300 سال کار کرد و به این مملکت خدمت کرد». 

بازي  روزگار چنان تناقض آميز شد كه در آغاز نخست وزيري بازرگان، صنايع ارج از نخستين كارخانه هاي صنعتي و خصوصي كشور بود كه به مصادره دولت او در آمد و نابود شد!

با خط مشي سياسي بازرگان، مي توان مخالف بود اما تاكنون هيچكس در صداقت، باورمندي، اعتدال، وطن خواهي و سلامت نفس او ترديد نكرده است. به همين دليل، عبدالكريم سروش، در باره اش نوشت كه «بازرگان، فقط به اسم بازرگان بود، نه به پيشه و حرفه »! و حتي آيت الله مصباح يزدي هم يكبار خطاب به رحيم مشايي كه باد تلفيق اسلام و باستان در سر انداخته بود، گفت كه بي خود اداي بازرگان را در نياوريد كه او آدم سالم و صادقي بود!

دردهه 40 و 50 با اينكه  با چريك بازي و مبارزه مسلحانه نسبتي نداشت و حتي سالها قبل در دادگاه حكومت پهلوي هشدار داده بود كه ما آخرين نسلي هستيم كه بدون تفنگ با شما سخن مي گوييم! با اين حال، زماني كه مجاهدين خلق براي دريافت كمك مالي به سراغ او رفته بودند، گفت من مشي شما را قبول ندارم اما اگر نيازتان شديد است حاضرم منزل مسكوني ام را بفروشم و پولش را به شما بدهم.

در سالهاي كه بازرگان معزول و مغضوب شده بود، همان مجاهدين به سراغ او رفتند تا با استفاده از دلشكستگي و گوشه نشيني اش، او را دعوت به عضويت و پيوستن به سازمان متبوعشان موسوم به « شورای ملی مقاومت ایران» كنند. بازرگان با همان طنز كلامي هميشگي اش، خطاب به آنها گفته بود به آقاي رجوي بگوييد « من همسر جوان ندارم و به درد شما نمي خورم! ». اشاره  كنايه آميز او  به جنبش طلاق هاي اجباري و ايدئولوژيك اين سازمان درسال 63 و  تصرف مریم عضدانلو همسر مهدي ابريشم چي، توسط مسعود رجوي بود.

با همه اینها، مهدی بازرگان را باید همانند نام كتابش، نماینده «سازگاری روح ایرانی» به حساب آورد. از معدود ایرانی هایی بود که ظرفیتش فراتر از مقامش بود و هيچ وقت حقيقت را به مسلخ مصلحت نبرد


🔜 @Business_News

Business School

25 Jan, 04:14


🔲⭕️ بلایی که مقایسه سرِ انگیزه ات میاره...

به دنبال یک چشم‌انداز کامل و ایده‌آل باشید
اما در شروع کار، کاملا واقع‌گرا باشید..


🔜 @Business_News

Business School

24 Jan, 20:38


زمان یا توهم؟!

https://t.me/BSVideogram/2

✍️این مصاحبه از روپرت اسپایرا، فیلسوف معاصر، ما را به یاد ایمانوئل کانت، فیلسوف قرن هجدهم، می‌اندازد.
ایمانوئل کانت زمان را یکی از ویژگیهای آگاهی می‌داند که پیش از تجربه و مستقل از آن، برای تجربه‌ هر پدیده‌ای ضروری است. به عبارت دیگر، زمان در نظر کانت یک مفهوم ذاتی و پیشین برای هر گونه تجربه است. او معتقد بود که زمان (و مکان) به عنوان شرایطی برای تجربه، از پیش در ذهن انسان وجود دارند و نه ویژگی‌های دنیای خارجی که مستقلاً از ذهن انسان وجود داشته باشند.
ما تنها می‌توانیم پدیده‌ها را بر اساس فیلتر ذهنی خود تجربه کنیم. بنابراین، زمان نه ویژگی مستقل و خارجی بلکه شکلی از سازماندهی تجربه انسان است.
در نظر کانت، زمان ابزاری است که ذهن برای ترتیب دادن و فهمیدن جهان پیرامون خود از آن استفاده می‌کند، نه ویژگی‌ای که به صورت مستقل از ذهن انسان وجود داشته باشد.

#فلسفه #فیزیک #كتاب #ادبیات #ذهن #زمان #انسان #جهان #فلسفی #آگاهی

https://t.me/BSVideogram/2

@Business_News
@BSVideogram

Business School

24 Jan, 17:13


🟢 The building was rotated on rollers and T5-ton jacks monitored by 18 men, moving the 11,000-ton building in thirty-one days, ending on Saturday, November 15, 1930.

▪️اکنون سال ۱۴۰۳ هستیم و این تاریخ معادل سال ۱۳۰۹ شمسی ست.نود و چهار سال پیش، سالی که رضا شاه در ایران حکومت می کرد.

✅️ موارد قابل تامل در ایران و در آن سال:

▪️شماره تلفن ها تلفون نوشته می شد و چهار شماره ای
بودند.
▪️روزنامه اطلاعات به چهار شاهی فروخته میشد و آبونمان شش ماهه آن پنجاه قران و یکساله ۱۰۰ قران بود.
▪️انتخابات مجلس هشتم ایران در سال ۱۳۰۹ برگزار شد.
▪️خرید امتیاز حق انحصاری نشر اسکناس از بانک شاهنشاهی ایران و واگذاری آن به بانک ملی ایران توسط دولت ایران.
▪️شورش علیمردان خان بختیاری مقابل رضاشاه و نبرد سفیددشت
▪️افتتاح شرکت نساجی مازندران
▪️شروع عملیات ساخت بندر نوشهر.
▪️وقوع زلزله شدیدی در دیلمقان (سلماس امروزه)
▪️۱۲ دی - نمایش «آبی و رابی»؛ نخستین فیلم بلند داستانی صامت ایرانی، در سینما مایاک.
▪️تعداد بیکاران در آمریکا پنج میلیون نفر، در آلمان سه و نیم میلیون نفر، در انگلیس دو و در ژاپن یک میلیون نفر بوده است.
🔅 @business_news

Business School

24 Jan, 14:46


⭕️ تعهد ۶۰۰ میلیارد دلاری ریاض در قبال آمریکا؛ عربستان مقصد اولین سفر خارجی ترامپ می‌شود؟

فیصل علی‌ابراهیم، وزیر اقتصاد و برنامه‌ریزی عربستان سعودی روز جمعه گفت تعهد ۶۰۰ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری و تجارت گسترده با آمریکا که توسط محمد بن سلمان اعلام شده، شامل سرمایه‌گذاری و خرید از بخش‌های دولتی و خصوصی خواهد بود.
البته ترامپ در سخنرانی خود در اجلاس داووس اذعان نمود از شاهزاده بن سلمان خواهم خواست این مبلغ را به یک تریلیون دلار افزایش دهد.

گویا بازی بازی بزرگان است، چرا؟
این مبلغ را به ریال تبدیل بفرمائید تا ببینید ماشین حساب‌های معمولی قادر به محاسبه آن نیستند.😔

🔅@business_news

Business School

24 Jan, 04:04


✅️ هشدار به مسئولین و معلمان سخت گیر آموزش و پرورش. آینده‌ی آموزش دست شما نیست !

📓اSynthesis یک معلم خصوصی هوش‌مصنوعیه که بصورت بر خط یا آن لاین کار می‌کند و آمــوزش هر دانش آموز را بصورت خصوصی و در فراخور او انجام می دهد. بچه‌ها می‌توانند با سرعت و استعداد منحصر بفرد خـودشـان یاد بـگیرند، هر چیزی که کنجکاو هستند را بپرسند و بازخورد فوری دریافت کنند.
بازخوردی که متناسب با سن و سال خودشان است. این معلم خصوصی به‌صورت ۲۴ ساعته در دسترس است و برایش فرقی نمی کند دانشجوها کجا هستند، چه ملیت، دین و یا جنسیتی دارند و چه لباسی بر تن کرده اند..

📓نسخه‌ی "Tutor 2.0" در مرحله‌ی بتای خصوصی قرار دارد و قرار است طی چند ماه آینده به‌طور گسترده منتشر شود. این یک جهـش بسیار بزرگ به سمت جلو خواهد بود.

✍️| به نظر شما با Synthesis، دنیای آموزش در دنیا چه تغییری می کند؟
بازار کار چطور؟
یادگیری بهتر میشود؟

🔅 @business_news

Business School

24 Jan, 03:49


🟢 اولین کارخانه خودروسازی با مدیریت هوش مصنوعی در جهان!

🔘هـوآوی غول خودرو سازی چینی، چـانگان اتومبیل، اولین کارخانه خودرو با مدیریت هوش مصنوعی در جهان را راه‌اندازی کرد.

🔘این تأسیسات در چونگ‌‌کینگ به‌صورت ۲۴ ساعته و با ظـرفیت سـالـانه ۲۸۰,۰۰۰ خودرو فعالیت می‌کند و توسط ۱۴۰۰ ربات، ۶۵۰ لیفتراک و ۲۰۰ ایستگاه کاری کاملاً خودکار اداره میشوند.🤩

🔘از مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت خودرو: بهینه‌سازیِ لحظه‌ای برنامه‌های تولید توسط هوش مصنوعی و کاهش ۳ تا ۷ روزه زمـان تحـویـل خودرو و تحویل ۱۰۰٪ به موقع به مشتریان!

🧑‍💻اتوماسیون مبتنی بر #هوش_مصنوعی یکی از برجسته‌ترین روندهای سال ۲۰۲۵ محسوب میشه.

🔅 @business_news

Business School

21 Jan, 20:39


اگر نتوان آزادی و عدالت را یک جا داشت و من مجبور باشم میان این دو
یکی را انتخاب کنم آزادی را انتخاب می کنم تا بتوانم به بی عدالتی
اعتراض کنم.

آلبرت کامو

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

21 Jan, 06:15


⭕️ پیشرفت جدیدی در فناوری هواپیماهای بدون سرنشین!

آخرین نوآوری استنفورد پهپادی را برای ما به ارمغان می آورد که دقیقاً می داند کجا باشد و چگونه ایمن بماند.

🔅 @business_news

Business School

20 Jan, 04:43


✅️ ایران و موقعیت فعلی آن می تواند نجات دهنده بسیاری از اقتصادهای دنیا باشد.

🔅 @business_news

Business School

18 Jan, 19:00


🔲⭕️ دو برند چای، دو جهانبینی در حکمرانی

یادداشتی از بیژن اشتری،( نویسنده و مترجم)

مقایسهٔ دو برند «چای جهان» و «چای دبش» می‌تواند فواید زیادی برای همهٔ ما ایرانی‌ها داشته باشد.

چای جهان یکی از معروف‌ترین برندهای چای در دوران قبل از انقلاب بود.
مالک و مدیر چای جهان کارآفرین نابغه‌ای بود به نام «محمدصادق فاتح یزدی» که به مرور زمان مجموعه‌ای از کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی، از چای و پتو و روغن خوراکی تا روغن موتور را در اطراف کرج تأسیس کرد.

آن هم بدون گرفتن یک دلار ارز ترجیحی یا حمایت و رانت...
او یک سرمایه‌گذار کلاسیک بود که صرفاً با استفاده از خلاقیت‌های خود و ساختاری که به وی اجازهٔ تولید و کسب‌وکار می‌داد توانست به رفاه و رونق اقتصادی کشورش کمک کند؛

سرمایه‌داری که در ضمن علاقهٔ بی‌حد و حصری هم به کارهای خیریه و عام‌المنفعه داشت، اما زمانه تب‌دار بود و بیمار.

چریک‌های کمونیست فدایی خلق به این نتیجه رسیده بودند که فاتح یزدی یک بورژوا کومپرادور است که خون کارگران را در شیشه کرده و هیچ وظیفه ‌ای ضروری‌تر از ترور انقلابی او نیست.

«غلامحسین ساعدی»، داستان‌نویس و نمایشنامه ‌نویس معروف، یکی دو سال پس از انقلاب افشا می‌کند:
«فتحعلی پناهیان را از نزدیک می‌شناختم، جوان بیست‌وچند ساله‌ای بود... بچهٔ عجیبی بود. همان بود که سرمایه‌دار گردن‌کلفت کرجی (فاتح یزدی) را کشت، همان که چای جهان را داشت.»

فاتح یزدی در مرداد ۱۳۵۳ در زیر پل تاج با شلیک سه گلوله کشته شد و سازمان چریک‌های فدایی خلق رسماً مسئولیت این قتل را پذیرفت.
شرکت‌های فاتح یزدی نیز پس از انقلاب مصادره شد.

چای دبش یک برند انقلابی است که برخلاف چای جهان که صرفاً از محصولات باغ‌های چای ایران استفاده می‌کرد صرفاً وابسته به واردات چای از خارج است.

مدیرعامل این شرکت آقای اکبر رحیمی متولد ۱۳۵۰ است و از ۳۵ سالگی مشغول این کار شده است.

بنا به گفتهٔ سازمان بازرسی کل کشور، ۷۹ درصد ارز ترجیحی برای واردات چای به شرکت چای دبش اختصاص داده شده
(مبلغی حدود سه میلیارد دلار، برابر یک‌چهارم درآمد سالانهٔ نفتی کشور).

این اقدام با هماهنگی و تأیید وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی از سال ۹۸ و طی سه سال صورت گرفته است.

قرار بوده شرکت دبش از این سه میلیارد دلار ارز با نرخ ترجیحی برای واردات ماشین‌آلات و چای از هندوستان استفاده کند
اما بخش قابل‌توجهی از این مبلغ را در جاهای دیگر هزینه کرده و به جای واردات چای مرغوب از هند چای نامرغوب از کنیا وارد کرده است.

آری، چای جهان نماد یک رژیم سرمایه‌داری غربگرا بود.

چای دبش نماد یک رژیم انقلابی مستقل و خودکفاست که رشته‌های وابستگی به امپریالیسم جهانی را قطع کرده است.

🔅@Business_News

Business School

18 Jan, 14:43


🔲⭕️سیاست‌گذاران عاقل چگونه در دام سیاست‌های احمقانه می‌افتند؟

#مجتبی_لشکر_بلوکی

تاریخ پر از است از سیاست گذاران و مدیرانی که احمق نیستند. اما در تصمیمات احمقانه گیر می کنند چرا؟ سه مثال را با هم مرور کنیم و سپس آن را ریشه شناسی کنیم:

آمریکا با وجود تلفات انسانی و هزینه‌های مالی سنگین، به مدت طولانی در جنگ ویتنام باقی ماند. سیاست‌مداران آمریکایی به دلیل پول هایی که خرج کرده بودند و سربازانی که از دست داده بودند و نگرانی از دست دادن اعتبار، از خروج سریع امتناع کردند. این جنگ تا 1975 ادامه یافت. در این بیست سال شش رئیس‌جمهور از دو حزب اصلی (دموکرات و جمهوری‌خواه) آمدند و رفتند.

تداوم پروژه هواپیمای کنکورد؛ دولت‌های بریتانیا و فرانسه با وجود افزایش هزینه‌ها و کاهش توجیه اقتصادی، به پروژه جت مافوق صوت کنکورد ادامه دادند، با اینکه می دانستند که این پروژه دیگر سودآور نیست. این پروژه به ضررهای مالی هنگفت منجر شد.

حضور شوروی در افغانستان؛ شوروی سابق به مدت یک دهه با وجود محکومیت‌های بین‌المللی و تلفات سنگین، حضور نظامی خود در افغانستان را حفظ کرد. در نتیجه این حضور بی فایده طولانی‌مدت، فشار اقتصادی و بی‌ثباتی سیاسی در داخل شوروی شد.

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
چرا سیاست گذار تا زانو در گل سیاست احمقانه می رود؟ ریشه آن را می توان در مفهوم هزینه‌های ریخته‌شده (Sunk Cost) شناسایی کرد یعنی زمانی که افراد یا سازمان‌ها یا کشورها به دلیل منابعی که خرج کرده اند، دلشان نمی آید از چیزی که برایش پول خرج کرده اند یا زمان گذاشته اند دست بکشند حتی اگر ادامه آن زیان ده و غیرمنطقی باشد. خب اگر همین را ریشه یابی کنیم به موضوعات جالبی می رسیم. فعلا به دو مورد اشاره کنم:
گرایش نفرت از زیان  Loss Aversion؛ ما نسبت به زیان بسیار حساسیم. از دست دادن چیزی که قبلاً داشته‌ایم، از نظر روانی آسیب بیشتری ایجاد می‌کند تا به‌دست نیاوردن چیزی جدید.

تشدید تعهدات Escalation of Commitment: افراد یا سازمان‌ها، حتی با وجود شواهد جدید، تمایل دارند به تصمیمات قبلی خود پایبند بمانند. این رفتار ناشی از فشار اجتماعی یا ترس از قضاوت دیگران یا بی اعتبار شدن است.

آیا سیاست مداران همیشه زانویشان در گل تصمیمات احمقانه گیر می کند؟ خیر! یکی از بهترین نمونه ها تغییر سیاست بین المللی و اقتصادی در ویتنام است. اصلاحات در ویتنام یکی از نمونه‌های برجسته تاریخ معاصر است که نشان می‌دهد چگونه رهبران یک کشور می‌توانند علی‌رغم از دست دادن اعتبار و متهم شدن به عقب نشینی و خیانت؛ تصمیم بگیرند.

اصلاحات  در سیاست اقتصادی: پس از پایان جنگ با آمریکا، دولت کمونیستی ویتنام برنامه‌ریزی متمرکز اقتصادی را با الهام از شوروی پیاده کرد (شامل دولتی سازی صنایع و توزیع دولتی کالاها). نتیجه این سیاست‌ها رکود اقتصادی، کمبود مواد غذایی و افزایش فقر بود. سال ۱۹۸۶، دولت ویتنام برنامه‌ نوسازی اقتصادی را معرفی کرد شامل آزادسازی اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی. حزب کمونیست ویتنام بر ایدئولوژی مارکسیستی-لنینیستی تأکید داشت و این اصلاحات، نفی اصول بنیادین ایدئولوژیک حزب بود که سال ها تبلیغ و ترویج می شد. رهبران ویتنام با انتقادهای داخلی از سوی محافظه‌کاران حزب مواجه شدند که این تغییرات را خیانت به آرمان‌های انقلاب می‌دانستند.
در نهایت اصلاحات اقتصادی موفقیت‌آمیز بود و ویتنام به یکی از سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد جهان تبدیل شد و البته حزب کمونیست ویتنام، علی‌رغم تغییر در سیاست‌های اقتصادی، قدرت و اعتبار خود را حفظ  کرد.

اصلاحات در سیاست بین‌الملل: پس از جنگ ویتنام و تهاجم به کامبوج در سال ۱۹۷۸، ویتنام تحریم و منزوی شد. اواخر دهه ۱۹۸۰، ویتنام تصمیم گرفت از کامبوج عقب نشینی کند و روابط خود را با همسایگان و جهان بهبود بدهد و تلاش کرد تا روابط دیپلماتیک خود را با غرب و آمریکا بازسازی کند و در نهایت در دهه ۱۹۹۰ به عادی‌سازی روابط با آمریکا رسید.تغییر سیاست‌ خارجی می‌توانست ضعف ویتنام در برابر فشارهای خارجی و عقب نشینی از مواضع و تصمیمات قبلی تلقی شود.

سه راهکار برای آنکه پایمان تا زانو در گل تصمیمات احمقانه گیر نکند:

◻️تمرکز بر خالص منافع امروز به بعد: به جای محاسبه هزینه‌هایی که پرداخته ایم و تمام شده، تصمیمات خود را بر اساس خالص منافع آینده (منافع از این لحظه به بعد منهای هزینه از این لحظه به بعد) بنا کنید.

◻️تعریف معیارهای خروج از سیاست/پروژه: هیچ سیاستی و تصمیمی برای همه حالات و زمان ها درست نیست. بنابراین پیش از آغاز هر پروژه/تصمیم/سیاست، شرایطی که در آن باید از ادامه آن صرف‌نظر کرد را به وضوح تعریف کنید تا تصمیمات بدون دکمه خاموش نداشته باشید.

◻️قداست زدایی از سیاست/تصمیم/پروژه: آنچه مهم است فقط و فقط و فقط سعادت عمومی است.


🔜 @Business_News

Business School

14 Jan, 14:29


🔵ترامپ و گرینلند

✍️یدالله کریمی‌ پور

دهه هاست به دانشجویان مقاطع فوق لیسانس و دکتری گوشزد کرده ام، آینده امنیت جهان به  قطب شمال و گرینلند بسته است. از جمله به دلیل همین گزاره دهشتناک است که دستکم از ۱۶۸ سال پیش، آمریکایی ها در پی ضمیمه کردن این پهناورترین جزیره به کشورشان برآمده اند. چرا؟! مگر گرینلند حاوی چه امتیازی است؟ چرا ابالات متحده دست از سر دانمارکی ها برای ضمیمه سازی این جزیره بر نمی دارد؟!!

ترامپ 2019 پیشنهاد خرید این جزیره را داد، ولی همزمان کپنهاک و نوک (پایتخت گرینلند) چنین پاسخ دادند:
گرینلند فروشی نیست.

با این همه ترامپ بر اهمیت استراتژیک کانال پاناما و گرینلند تاکید کرده و حتی دستیازی به اقدام‌ نظامی برای اشغال آنها را رد نکرده است.

گریلند ۳۰۳ سال است که تحت اداره پادشاهی دانمارک است. در جریان جنگ‌ جهانی دوم توسط آمریکا تصرف شد. ولی از 1956 دوباره بخشی از پادشاهی دانمارک‌ و فارو تبدیل شد.

البته در همه پرسی 1979‌، گرینلند به خودمختاری گسترده ای دست یافت و جز امورخارجی و امنیت، همه مسئولیت ها به دولت محلی سپرده شد. تقریبا 88% جمعیت را اسکیموها (انونیت ها) تشکیل می دهند.

آمریکا بارها و بارها خواهان مالکیت و کنترل گرینلند شده است. از جمله در 1867، 1946 و 2019. چرا گرینلند تا این حد برای آمریکا پر اهمیت است؟ این جزیرا دارای چندین رکورد جهانی است. از جمله:

۱- پهناورترین جزیره جهان‌ است. بزرگتر از مکزیک و عربستان؛

۲- دارای گرانبهاترین و گوناگون ترین منابع معدنی جهان است. از ۳۴ ماده معدنی که کمیسیون اروپا آنها را حیاتی شمرده، ۲۵ ماده در گرینلند، آن‌ هم در مقیاس کلان و تجاری وجود دارد. موادی مانند گرافیت و لیتیوم و نیز عناصر کمیاب با کاربری در وسایل نقلیه الکتریکی و ژنراتورهای بادی. گرینلند مملو از طلا، پلاتین، لیتیوم، تیتانیوم، ذغال سنگ، الماس، یاقوت، نفت و گاز است. برخی آن را امید آتی اروپا محسوب کرده اند؛

۳- گرینلند با تنها ۵۷ هزار جمعیت و بیش از 2/7 میلیون کیلومترمربع وسعت، با تنها 0/028 تن در کیلومترمربع، کم‌ تراکم ترین و خلوت ترین منطقه سیاسی جهان محسوب می شود؛

۴- تنها واحد سیاسی جهان است که 97% آن یخزده و منجمد است؛

۵- گرینلند تنها واحد سیاسی جهان است که 92٪ صادراتش وابسته به صنعت صید میگو و دیگر آبزیان دریایی است. این رکوردی دست نیافتنی است؛

۶- با وجود بیشترین و متنوع‌ترین معادن جهان در گریلند، میزان بیکاری در این جزیره بسیار بالا است. از این منظر وابسته ترین واحد سیاسی به دولت مادر است. به گونه ای که حدود نیمی از بودجه‌ دولت را کپنهاک بر عهده دارد.‌
در مجموع به گمانم تا دهه آینده این جزیره بهشت زمین نام خواهد گرفت.

با این همه از دیدگاه ایالات متحده هیچکدام‌ از این برتری‌ها منبع اصلی گرایش واشنگتن برای گرایش به انضمام‌ گرینلند نبوده است. از دیدگاه این ابرقدرت، نقش ژئواستراتژیک گریلند برای دفاع از آمریکای شمالی غیر قابل جایگزین است.
مارک جاکوسن دانشیار کالج دفاعی پادشاهی دانمارک در این زمینه باورمند است:
"اگر فدراتیو روسیه بخواهد به سمت آمریکا شلیک کند، کوتاه ترین مسیر برای عبور تسلیحات هسته ای از فضای قطب شمال و ایضا گرینلند خواهد بود". به همین دلیل است که پایگاه پیتوفیک گرینلند در دفاع از آمریکا نقش حیاتی دارد.
ولی شاید به موازات آن عبور زیردریایی های هسته ای روسیه از تنگه های فارو و گرینلند در جهت تهدید مستقیم ۲۲ ایالت شرقی آمریکا است.
از دیدگاه نئوماهانیست ها که برای کنترل زیر سطحی بیش از سطح دریا اهمیت قائلند، گرینلند حیاتی ترین جزیره جهانی پنداشته می شود.
به هر روی با این توضیحات کوتاه چند نتیجه زیر بیش از بقیه احتمالات امکان‌پذیر می نماید:

۱- احتمال انضمام گرینلند به آمریکا با توجه به دلبستگی های فرهنگی، زبانی و علائق ۳۰۰ ساله اینچنین ها به پادشاهی دانمارک و نیز تبادلات تجاری با کپنهاک و نروژ، بس اندک خواهد بود؛

۲- به گمانم گرینلند در نهایت به عنوان واحد سیاسی مستقل از پادشاهی دانمارک جدا خواهد شد. ولی مناسباتش با دانمارک بی شباهت به مناسبات استرالیا، نیوزلند و کانادا با بریتانیا نخواهد بود؛

۳- آمریکا همچنان‌ پایگاه پیتوفیک را در اختیار داشته و نفوذ دفاعی خود را در این جزیره در دو بعد هوایی و زیر سطحی (اقیانوس) گسترده تر خواهد کرد.

🔅 @business_news

Business School

14 Jan, 06:23


🔅 @business_news

Business School

14 Jan, 03:18


🟢 سخنان دکتر علینقی مشایخی؛

▪️ ما رهبری داریم که قدرتش فوق‌العاده است، برای آنکه تصمیمات دولت هم از خط خارج نشود مدام شورا درست کرده‌ایم!

▪️ نزدیک به ۱۰۰ شورای عالی داریم؛ با این وضع به هیچ نحو کار جلو نمی‌رود و نمی‌توان پاسخگو بود.

▪️ خب همه اختیارات اجرایی را هم به رهبری بسپارید.

دکتر مشایخی کیست ؟
بنیانگذار و استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف،
دانش‌آموخته دانشگاه ام‌آی‌تی (MIT)

🔅@business_news

Business School

13 Jan, 10:56


⭕️ سواحل مکران،پایتخت اقتصادی آینده ایران

‼️ویدئویی که توضیحات و اطلاعات خوبی در خصوص این منطقه ارائه می کند

🔅 @business_news

Business School

13 Jan, 03:18


⭕️ بلومبرگ : درآمد روسیه از صادرات انرژی با رشد 2 درصدی در ماه دسامبر به 700 میلیون دلار در روز رسید .


💠 جنگها به بهانه عقاید و مذاهب اتفاق می‌افتند ولی هدف اصلی از جنگ تامین امنیت غذایی ، امنیت انرژی و افزایش ثروت کشور یا خاندان خاص می‌باشد.


@Business_News

Business School

11 Jan, 16:45


🟢 یک فایل پی دی اف ۲۹۰ صفحه‌ای که به رایگان در دسترس همه قرار گرفته است، بر اساس این پیش بینی طی ۵ سال آینده یعنی تا ۲۰۳۰ یک تغییر خیلی بزرگ در مفهوم کسب و کارها خواهیم داشت.
هوش مصنوعی خیلی از کارها را از بین میبرد، این گزارش مدعی ست که ۴۱ درصد کمپانی های بزرگ تا سال ۲۰۳۰ بخشی از نیروی کارشان را با هوش مصنوعی جایگزین می‌کنند.
اما ‏با وجود از بین رفتن ۹۲ میلیون موقعیت شغلی تا سال ۲۰۳۰
۱۷۰ میلیون موقعیت شغلی جدید هم ایجاد خواهد شد.


دقت بفرمائید ۵۹ درصد نیروی کار حال حاضر در دنیا نیاز به ارتقا مهارت دارند.

🔅 @business_news

Business School

11 Jan, 15:58


🔲⭕️ سیل واردات خودرو از چین / کیفیت تویوتا چینی با ژاپنی چقدر فرق دارد؟

🔹در دور جدید واردات خودرو بسیاری از خودروها ساخت کشور چین هستند که باعث ایجاد نگرانی در برخی خریداران شده است.

🔹تویوتا در کشورهای متعددی دارای کارخانه‌های تولیدی است که از جمله آن‌ها می‌توان به ایالات متحده آمریکا، کانادا، مکزیک، بریتانیا، فرانسه، ترکیه، چین، تایلند، اندونزی، هند، آفریقای جنوبی، استرالیا و برزیل اشاره کرد.

🔹تویوتا در تمامی کارخانه‌های خود از فرآیندهای استاندارد تولید (TPS) استفاده می‌کند. این سیستم تضمین می‌کند که خودروهای تولید شده در هر کشور، از نظر کیفیت، ایمنی و عملکرد در یک سطح باشند.

🔹در کارخانه‌های چین، برخی از قطعات از تأمین‌کنندگان محلی تهیه شوند. اگرچه این قطعات بر اساس استانداردهای تویوتا تولید می‌شوند، اما گاهی ممکن است از نظر دوام و دقت، کمی با قطعات ژاپنی تفاوت داشته باشند.

🔹نیروی کار در ژاپن معمولاً باتجربه‌تر و با بهره‌گیری از مهارت‌های تخصصی‌تر فعالیت می‌کند. این موضوع می‌تواند تأثیری جزئی در مونتاژ دقیق‌تر خودروها داشته باشد.


🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 12:41


🔲⭕️ ۱۰ کشور برتر جهان از نظر ارزش کل منابع طبیعی

🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 12:30


🔲⭕️ چرا حاکمیت تا این اندازه در مورد حذف سوبسیدها مقاومت میکند؟

اینکه گروههای خاصی ذینفعان بزرگند حقیقتی است محض اما نکته فقط این نیست!

راز عدم واژگونی مملکت در شرایط عجیب و غریب کنونی قدرت خرید عمومی بر مبنای ارزش دلار است که چیزی در حدود ۲۰ هزار تومان است نه ۸۰ هزار تومان. این به چه معناست؟

اگر یک شهروند آمریکایی و ایرانی بخواهند با ۱۰۰ دلار از سوپرمارکت کشور خود همزمان خرید کنند سبد اجناس خریداری شده ایرانی ۳ برابر شهروند آمریکایی است. چطور چنین چیزی ممکن است؟

نیروی کار مفت،انرژی مفت، سوبسیدهای رنگارنگ تولید را در ایران ارزان کرده اما در عوض به دلیل نبود شرایط رقابتی، تکنولوژی روز و تخصص(سوبسیدها کفایت می کند!)، کالا با افتضاح ترین کیفیت دست مردم میرسد

به این ترتیب حاکمیت با منابع موجود، هم خود را از واژگونی نجات میدهد و هم نان و نوایی به دوستان میرسد اما مهمترین پرسش این است که این روند تا چه زمان امکان ادامه دارد

تا زمانیکه منابع ته بکشد و کفگیر به ته دیگ بخورد. این روزها صدای کفگیر را به وضوح میشنویم!

#حامد_پاک_طینت

🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 07:13


🔲⭕️ علی سعدوندی اقتصاددان: طولانی ترین دوره تورمی تاریخ بشر مربوط به ایرانست!

🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 06:13


🔲⭕️ ایده انتقال پایتخت

اخیر مقام والامقامی گفته‌اند که برای انتقال پایتخت منطقه مکران در نظر است. دولت‌های قبل دلیجان و سمنان را هم مثال زده اند. یکی از مقامات هم خواست برخی نهاد‌ها و سازمان‌ها را به شهرستان‌هایی منتقل کند که آسیب‌هایی هم ایجاد شد. این  اوهام انتقال پایتخت بیشتر اعتراف به شکست طولانی مدت در اداره و برنامه ریزی یک شهر یعنی پایتخت است. حکومتیان در دود و دمه ایجاد شده نفس تنگی گرفته و آرزوی انتقال به جایی با هوای پاکیزه تر دارند. ویلاها و تفرج گاه‌های موجود خوش آب و هوا هست لیکن از میز و مسند عزیز دور میافتد پس کلاً باید برای تخت و پایه آن جای بهتری پیدا کنند ، به نام پای‌تخت جدید، این گزینه گزیده تر می‌نماید.
اما این اوهام عملی نیست گوئی این رفقا خبر ندارند دلیل تاریخی انتخاب این محل یعنی تهران که ابتدا دهی بوده بی نام و نشان چیست. تاریخ این انتخاب به زمان صفویه برمی گردد و در زمان آقا محمدخان قاجار عملی شد. این فدوی به دلائل و سابقه آن نمی‌پردازم که جای بحث طولانی توسط تاریخدانان است. اما عرض می‌کنم ایده انتقال پایتخت اوهامی زود گذر بیش نیست. طبق معمول سال‌های گذشته بهار که آمد و هوا با نسیم‌های موسمی بهتر شد، این ایده هم فراموش می‌شود.

اما این که اخیراً مکران مطرح شده خود خبر سرگرم کننده‌ای است. می‌توان در اطراف این طنز مطالبی به‌هم بافت محض سرگرمی:

در مکران شهر مهم منطقه، چاه بهار است. شهر و کلاً منطقه مورد غفلت قرار گرفته برای قرن‌ها، و از امکانات لازم زندگی متعارف و همراه با آسایش مردمش کم بهره. در گوشه جنوب شرقی کشور قرار گرفته. تصور کنید کشوری که پایتختش در یک حاشیه دورافتاده از تمام کشور باشد. گوئی که قرار است حکومتگران به ته کشور درآن گوشه در کنار دریا رفته و با نگرانی به پشت سر نگاه کنند…
پرسشی که مطرح می شود این که اگر کرسی حکومت تا آن گوشه خواهد رفت آیا نمی‌شود زحمت کشیده چند کیلومتر دیگر به آن طرف خلیج فارس رفته و مثلاً در دوبی امکاناتی و برج هایی را از شیخ محمد اجاره کرده یا مثلا به صورت حبه در اختیار گرفت و مراکز سیاسی را در دوبی مستقر کرد؟ زیرا لیاقت شیخ محمد و پدرش کویر بی‌حاصل را به یک شهر پر از امکانات و زیربنا و خدمات  و وفور و به‌سامان و مدریت عالی و رفاه ساکنین تبدیل کرده است. پس برای رفقا کمبودی احساس نخواهد شد. جلسات هیات دولت همانجا تشکیل و در عصر اینترنت مصوبات به دستگاه‌ها و سازمان‌ها و نهادهای داخل از طریق اینترنت و سامانه و غیره ابلاغ می‌شود. مجلس هم مصوبات را به جای هوای آلوده تهران همانجا بایگانی و محاکم هم از طریق اسکایپ و کلاب هاس تشکیل و احکام قضایی هم اینترتی ابلاغ می‌شود. می توان سخنرانی‌ها دستورات و راهبرد‌های شفاهی هم از طریق اسکایپ و کلاب هاس و  سامانه و غیره منتقل شود. در این صورت حقوق رفقا هم دلاری می‌شود چون در خارج مسقر هستند. در عصر اینترنت لااقل این تکنولوژی در امر حکومتگری یک اثر مناسب و مفیدی  ببار خواهد آورد. البته در مرحله بعدی و کسب تجربه و تکمیل سامانه‌ها می‌توان تصور کرد که مجموعه کلاً به یک شهر خوش آب و هوای سوئیس هم منتقل شود. چه فرقی می کند؟ اینترنت دسترسی جهانی دارد.

تا آنجا که به رابطه دولت ملت مربوط می‌شود هم ضرب المثل قدیمی و حکیمانه داریم که دوری و دوستی. مردم هم در این خاک تیره تخریب شده یک نوعی مثل همین اکنون مشکلات خود را نصفه نیمه حل می‌کنند. تجارت خارجی از طریق کولبری و قاچاق، تجارت داخلی از طریق بازار سیاه، تولید نصفه نیمه از طریق برق و سوخت سهمیه‌ای ، بودجه از طریق خلق نقدینگی…مشکلات اداری از طریق مربوط و سایر مشکلات با سرخ کردن صورت با سیلی. رفقا خارج از طنز به نظر برنامه قابل تاملی  می‌رسد.

#دکتر_محمد_طبیبیان

🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 05:56


سند تهران، کرج و شمال برای رهن و ضمانت و مشارکت موجود می‌باشد.
اگر مصوبه یا وام آماده داشتید و فقط نیاز به سند بود جهت استعلام پیام دهید
Wa.me/+989382837364

Business School

11 Jan, 05:05


🔲⭕️ دلم برای کویتی‌ها می‌سوزد، آنها نتوانسته‌اند مثل ما ایرانی‌ها مزه آزادی را بچشند!

✍️محمد سلطانی رنانی

از آنجا که من سال‌ها پیش فهمیده بودم خداوند تبارک و تعالی، ما ایرانیان را آفریده که همه دنیا را آزاد کنیم و این باید تنها هدف ما در زندگی باشد، و البته باید هر کار خیری را اول برای همسایه‌ها انجام دهیم، رفتم تو نخِ کویت. ظرف ده سال گذشته، سه سفر رفتم کویت، تا زمینه را برای آزاد کردن آن دیار فراهم کنم!

یک کشور مینیاتوری، حدوداً ۱۴۰ کیلومتر در ۱۴۰ کیلومتر. خاکش رمل است، آب و آبادانی هم ندارد، حوصله تجارت و توریست و دبی شدن هم ندارند.
فکر کردم برای آزادسازی کویت، بروم سراغ یک اقلیت قوی و فعال: شیعیان.

با چندتا از بزرگان شیعه کویت صحبت کردم، خواستم نظرشان را درباره حکومت آل صباح بدانم و اگر شد تحریکشان کنم تا انقلاب کنند تا آزاد شوند! ولی همه آنها از امیر کویت راضی بودند؛ چشمانشان برق می‌زد و خاطره‌ای را که با امیر داشتند، با آب و تاب تعریف می‌کردند. ارتشی و معلم و استاد دانشگاه و قاضی و آخوند و دفتردار ازدواج و نماینده مجلس و کاسب و تاجر، همه صنفی را نشستم و باشون حرف زدم.

تهش فهمیدم کویتی‌ها، حتی این اقلیت شیعه، اصلا مایل نیستند که آزاد بشوند!! پول نفتشان به جیب خودشان می‌رود، هر چه که بخواهند دارند. هر یک دینارشان، ۳/۲ دلار است. به هر جا که میلشان بکشد، سفر می‌کنند. میان سه کشور عراق، ایران و عربستان، خودشان را با تدبیر و سیاست نگه داشتند. نه نوکر کسی هستند، نه دشمن کسی.

دلم برای کویتی‌ها می‌سوزد، آنها نتوانسته‌اند مثل ما ایرانی‌ها مزه آزادی را بچشند! کسی که نه گشت ارشاد دیده، نه فیلترشکن خریده، نه پشت کنکور مانده و نه شهریه دانشگاه آزادش سه برابر شده، نه از کارش تعلیق و نه حقوقش قطع شده، نه تورم دارد، نه اختلاس چای دبش شنیده؛ چه زندگی کسالت باری دارند این کویتی‌ها!


🔜 @Business_News

Business School

11 Jan, 03:17


◾️سکانس ماندگار
🎞️فارست گامپ ۱۹۹۴
رابرت زمکیس
بابازی زیبای تام هنکس


▫️رشد واقعی در لحظاتی اتفاق میافتد که در میان خشم ،ترس یا ناامیدی به خود بیایی و آگاه شوی. بله انگار میشود طور دیگری هم واکنش نشان داد. درست همین لحظات پرچالش است که به تو فرصتی برای تغییر میدهد.

🔅 @business_news

Business School

07 Jan, 14:40


وقتی گرگ به دهکده حمله می‌کند، افراد دهکده را یکی یکی نجات نمی‌دهند گرگ را می‌کشند! 

آنتوان چخوف

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

07 Jan, 07:04


🟢 به نقل از تسنیم، معاون اول رئیس‌جمهور گفت: منطقه مکران به دلیل برخورداری از منابع طبیعی کافی و عدم محدودیت‌های اساسی، یکی از گزینه‌های مناسب برای انتقال پایتخت به شمار می‌آید.

عارف با اشاره به انتقال پایتخت، گفت: اگر به این جمع‌بندی برسیم که به خاطر محدودیت‌هایی که در ارائه خدمات، مثل آب به مردم تهران داریم، نمی‌توانیم بیش از این پاسخگوی مردم باشیم قطعا در انتقال پایتخت تردید نمی‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند به صورت جدی مطرح باشد منطقه مکران است. این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود، اما هر کدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند مثلا مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند.

🔅 @business_news

Business School

07 Jan, 06:00


دکتر محسن رضایی! معاون  محترم اقتصادی جناب رئیسی  فرموده‌اند:  «اگر مشکلات اقتصادی حل شود وضعیت اقتصاد کشور بهبود پیدا می‌کند!!!»

برای ثبت در تاریخ! دو اظهار نظر دیگر هم  منتشر شد:

۱. دکتر زاکانی شهردار تهران: تا زمانی که حمل‌ و نقل شخصی وجود دارد، ترافیک هم وجود خواهد داشت!

۲. دکتر فاطمی‌‌امین وزیر صمت: وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند قیمت خودرو نیز بالا می‌رود. اگر دلار پائین بیاید قیمت خودرو نیز کاهش پیدا می‌کند!

ما هم می گوئیم:

مرغ نر را خروس می‌گویند
زن نو را عروس می‌گویند

نمد سبزوار از پشم است
زیر ابروی مردمان چشم است

آنچه در چشم می‌رود خواب است
آنچه در جوی می‌دود آب است

از كرامات شيخ ما چه عجب
پنجه را باز كرد و گفت: وجب

از کرامات دیگرش اين‌ است:
شيره را خورد و گفت شیرین است

چند کرامات دیگری دارد
ابر را دید و گفت می‌بارد

در سمرقند گربه دم دارد
در بخارا الاغ سُم دارد

دست دارای پنج انگشت است
متضاد جلو، همان پشت است



استاندار تهران روی آنتن زنده می‌گوید ادارات تهران به علت مشکل گاز با یک سوم کارمندان کار خواهد کرد. مجری می‌پرسد وقتی سازمانی باز است و گرمایش آن فعال، چه فرقی دارد چند کارمند حاضر باشند؟ استاندار می‌گوید گرمایش باید خاموش و کارمندان‌ صرفا با لباس گرم کار کنند. مجری می‌گوید اگر بناست گرمایش خاموش باشد چه فرقی دارد کل کارمندان‌ حاضر باشند یا یک سوم؟

🔅 @business_news

Business School

06 Jan, 15:48


💻 داده‌های گزارش کیفیت اینترنت ایران نشان می‌دهد استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده است.

این گزارش نشان می‌دهد روند استفاده از اینترنت استارلینک در ایران افزایش ۲۰ برابری پیدا کرده و بیش از ۳۰ هزار کاربر یکتای اینترنت ماهواره‌ای در ایران وجود دارد.

پیش از این داده‌های گزارش مجله Forbes در آذر ۱۴۰۳، نشان می‌داد که بیش از ۲۰ هزار کاربر ایرانی استارلینک در ایران وجود دارند و حالا انجمن تجارت الکترونیکی این تعداد را بیش از ۳۰ هزار نفر تخمین زده است. به گزارش Forbes اگرچه قیمت تجهیزات استارلینک حدود ۲۵۰ دلار است، ایرانی‌ها به دلیل تحریم و غیرقانونی بودن خرید و فروش این تجهیزات باید هزینه ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ دلاری برای آن پرداخت کنند.
به گفته کارشناسان در این گزارش، با فراگیر شدن نسل بعد اینترنت ماهواره‌ای که بدون نیاز به تجهیزات جداگانه (Direct To Cell) امکان اتصال مستقیم تلفن همراه به اینترنت را فراهم می‌کند، نرخ انطباق کاربران با فناوری‌های نوین شتاب چشم‌گیری خواهد گرفت و در نتیجه آن محدودیت‌های سنتی دسترسی به اینترنت بیش از پیش کارایی خود را از دست می‌دهند.

🔅 @business_news

Business School

06 Jan, 15:41


😃 مسئولین خندانند شما هم بخندین 😄

🔅 @business_news

Business School

06 Jan, 11:58


⭕️ توییت تامل برانگیز سام آلتمن:

ما از اشـتراک‌های OpenAI Pro متضرر می‌شویم!
مردم بیش از آنچه که انتظار داشتیم از آن استفاده می‌کنند!


این موضوع نشـان از قدرت و برتری مدل O1PRO، به عــنوان قـوی‌ترین هوش مصنوعی موجود دنیا (تا به امروز) دارد.

🔅 @business_news

Business School

06 Jan, 05:54


تمدن بشر هرگز به حد تکامل نخواهد رسید، مگر این که آخرین سنگ از آخرین مکان مذهبی روی آخرین مبلغ مذهبی فرو افتد.

#امیل_زولا

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

06 Jan, 02:52


🔴 فاشیسم، سینما و تلویزیون

🔹فاشیسم Fascism چیست؟

فاشیسم نوعی از نظام حکومتی است که در آن قدرت سیاسی به خود هاله‌ای قدسی عطا می‌کند و ردای مرجعیت دینی به تن می‌کند. داستایفسکی در رمان برادران کارامازوف به یکی شدن دولت و کلیسا اشاره کرده بود و در حکایت "مفتش بزرگ" در این کتاب بیشتر به آن پرداخته بود.
همان طور که در مقاله "یونگ و فاشیسم" هم نوشته ام فاشیست‌ها عوام‌فریب (Populist) هستند، آن‌ها لشگری از اوباش بسیج می‌کنند و با کمک آن‌ها "نخبگان" را سرکوب می‌کنند. فاشیست ها خود را «مردمی» معرفی می کنند ولی مردمی بودن نقابی بر چهره‌ی یک الیگارشی (oligarchy) و اشرافیت تازه به دوران رسیده است. مردم در نظام‌های فاشیستی تنها برای اطاعت از فرامین و ستایش پیشوا فراخوانده می‌شوند!
یکی دیگر از عوام فریبی‌های فاشیست‌ها این است که شعارهای سوسیالیستی سر می‌دهند. رهبران حکومت‌های فاشیستی همواره با حمله کردن به ثروتمندان، صاحبان سرمایه و کارآفرینان، خود را همدل و همدرد کارگران و طبقات فرودست اقتصادی نشان می‌دهند اما در نهایت امپراتوری  آن‌ها بر پایه رانت‌های اقتصادی و انحصارهای بزرگ استقرار می‌یابد.
نظریه پردازان سیاسی، حکومت فرانکو در اسپانیا، موسولینی در ایتالیا و هیتلر در آلمان را نمونه‌های کلاسیک فاشیسم می‌دانند. این حکومت‌ها ترکیبی بودند از جایگاه پیامبرگونه‌ی پیشوا، ملّی‌گرایی افراطی، ضدّیت با لیبرالیسم و همزمان ضدیت با سوسیالیسم (علیرغم شعارهای سوسیالیستی) و تمایل به کشور گشایی و نظامی گری (میلیتاریسم).

🔹 سینما/تلویزیون در خدمت فاشیسم:
روی کار آمدن فاشیست‌ها در اروپا همزمان بود با توسعهٔ صنعت سینما. فاشیست‌ها به تأثیر‌گذاری سینما واقف بودند و سینما را در خدمت خود گرفتند. سینما این توان را دارد که "روایت" را جایگزین "واقعیت" کند. تماشاگر سینما چنان تحت تأثیر فیلمی که می‌بیند قرار می‌گیرد که گویا خود شاهد بی‌واسطه‌ی صحنه‌های به اکران درآمده بوده است. این چنین است که فاشیسم با کمک سینما می تواند "شبه واقعیت" را به جای واقعیت بنشاند. سینما ابزار حکومت فاشیستی می‌شود تا عقاید غیرمنطقی، اخبار غیر واقعی و دوستی‌ها و دشمنی‌های بدون علت را در توده ایجاد کند. برای نمونه فیلم #پیروزی_اراده ساختهٔ Leni Riefenstahl در ۱۹۳۵ را یکی از نافذترین ابزارهای  هژمونی نازی‌ها می‌دانند. این فیلم که بر اساس مراسم کنگره‌ی ۱۹۳۴ حزب نازی تهیه شده بود تصویری ابرانسانی و پیامبر‌گونه از هیتلر ترسیم می‌کرد. چشمانی که به آسمان خیره شده‌اند و سپس ظهور هواپیمای پیشوا در آسمان و فرود آن، چنان با مهارت چیده شده بودند که تماشاگر بی آن که بداند چرا، ارادت و خضوع نسبت به پیشوا را در درون خود کشف می کرد!
قبلا در مقاله‌ی #ریچارد_نیکسون_الویس_پریسلی_غسل_تعمید به نقش هنرمندان خودفروخته در شستن جنایات سیاستمداران پرداخته‌ام.
با گسترش تلویزیون، نقشی که سینما به عهده داشت تا اندازه‌ی زیادی به دوش تلویزیون گذاشته شد. حضور تلویزیون در خانه‌ها (همانطور که #جورج_اورول در رمان ۱۹۸۴ به تصویر کشیده است) همچون نماینده‌ی ویژه‌ی حکومت تمامیت‌خواه، استقلال فکری و عاطفی شهروندان را به چالش کشید. همانطور که سینمای آلمان فاشیستی هم نقش "پیشقراول" و هم نقش "غسل دهنده" را برای فرمان "آسان سازی مرگ" هیتلر فراهم کرده بود.

بخشی از نوشته ی دکترمحمدرضاسرگلزایی_روانپزشک

🔅 @business_news

Business School

05 Jan, 21:50


سال ۱۴۱۰ بحران سالمندی

صحبتهای دکتر فرهاد نیلی به استناد کتاب ابر تهدیدها

🔅 @business_news

Business School

05 Jan, 10:06


✅️چرا که نه ؟

خیلی از فرضیه ها و پیش بینی ها درست از آب در آمده و بسیاری از ایده ها محقق گردیده است.
بماند که خیلی ها هم هیچ ...

مصاحبه با دکتر
👇

https://shorturl.at/F3Mg2

🔅 @business_news

Business School

05 Jan, 09:41


🪩لومی Lumi - «بانک عکس هوش مصنوعی»!

▪️لومی چیه؟ یه پـایگـاه داده‌ی بـزرگ با یـک عــالمه تصویر که توسط شبکه‌های عصبی مختلف تولید شدن، برای کسـانی که کم‌ حوصـله‌ان و نمی‌خـوان برای تولید عکس‌هاشون با نوشتن پرامپت‌های مختلف درگیر‌بشن!

بیش از ۱۳۰۰۰ عکس متنوع ( رو به افزایش )
دسته‌بندی‌ مختلف: پرتره، منظره، فانتزی، گرافیک
جستجوی راحت با کلمات کلیدی
افزونه اختصاصی برای Figma

▪️این بانک داده میتونه برای طراحان و تولیدکنندگان مـحتوا یه منـبع فوق‌ العـاده برای پیدا کردن عکس‌های مورد باشه چون دیگه لــازم نیست زمـان زیـادی وقـت بذارید یا با پرامپت‌های پیچیده هوش‌مصنوعی کلنجار برید.

🫣 امتحانش کنید.

Lummi.ai


🔅 @business_news

Business School

04 Jan, 17:48


🚨برای تبدیل مغزتون به یک ابررایانه آماده‌این؟!

🟣'نورالینک' با ایمپلنت N1، یه قـدم بزرگ به آینده برداشته. این دستگاه کوچک (به اندازه یک سکه)، با ۱۰۲۴ الکترود خیلی ظریف، میتونه سیگنال‌های مغزت رو بخونه و افکارت رو به عمل تبدیل کنه. مثل تایپ کردن، بازی کردن، طراحی و...

🟣سـرعت فعلی ۹.۵ بیت در ثانـیه است، اما نورالینک تا سال ۲۰۲۵ میخواد این سرعت رو به ۴۰ بیت در ثانیه (سـرعت طبیعی مغـز انسـان) و تا ۲۰۳۰ به ۱۰۰ بیت در ثانیه برسونه!!! یعنی یه سرعت فوق العاده برای انجام کارها!

👍این فناوری می‌تونه زندگی افراد فلج رو متحول کنه و حتی جایگزین گوشی‌های هوشمند بشه! 😀

🔅 @business_news

Business School

04 Jan, 17:30


🔲⭕️ طرف سال ۹۵ ماشین خریده ۳۶ میلیون تومن ( ۱۰ هزار دلار ) ۸ سال سوارش شده و ازش استفاده کرده الان میفروشه ۸۲۵ میلیون تومن ( ۱۰ هزار دلار ).

هیچ جای دنیا این امر امکان نداره اتفاق بیفته مگر در خاک پر گهر ایران و به لطف به مسئولین زحمتکش:/



🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 17:25


🔲⭕️ هزینه‌کردِ ۹۵ میلیارد تومانی برای استیضاح وزیر اقتصاد

🔹 بلافاصله پس از استقرار دولت جدید و خروج مدیران رسانه‌ای یکی از بانک‌های شاخص، چند سایت و روزنامه اقتصادی مثل قارچ در فضای رسانه ای کشور سر برآوردند.

🔹 بررسی های بیشتر نشان می‌دهد آقای "م" مدیر نزدیک به یکی از روسای شاخص بانکی کشور که در دولت جدید هم سر جای خود است، از طریق یک موسسه در سال ۱۴۰۲ و همچنین متمم بودجه در سال ۱۴۰۳، ۹۵ میلیارد تومان را برای اقدامات رسانه ای خارج کرده و امروز این پول‌ها صرف تخریب وزیر اقتصاد می‌شود.

🔹 این مبالغ در قالب ۷۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ ذیل موسسه‌ای رسانه‌ای و همچنین ۲۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ برای کنترل بازار ارز جمعا به مبلغ ۹۵ میلیارد تومان، فاکتور و خارج گردیده است.

🔹 این مدیر رسانه ای که به موازات تغییر دولت برای لو نرفتن مابقی شبکه‌اش در یکی از بانک‌های شاخص و حفظ آنها سریعا از بانک مذکور خارج شد، برادرش نیز در روابط عمومی یکی دیگر از بانک‌ها رسمی شده که او نیز این روزها پس از جمع شدن سفره‌ی ارتزاق، منتقد دولت شده است‌.

🔹 آقای "م" که دوست دارد در میان فعالان اقتصادی خود را به یکی از دستگاه‌های نظارتی کشور منصوب کند اخیرا بابت این اقدامات توبیخِ جدی شده و رسانه‌ی اول خود (ن) را ترک کرده است!

🔹 دستگاه های نظارتی و همچنین سازمان بازرسی بر روی خروج ۹۵ میلیارد تومان پول این بانک شاخص توسط آقای "م" حساس شده اند و به زودی اتفاقات مهمی در حوزه برخورد با وی و شبکه اش رخ خواهد داد.

🔹  آوای ایران

🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 13:13


🔲⭕️ حاکم دبی: سال ۲۰۲۴ بهترین سال اقتصادی در تاریخ امارات از زمان تاسیس بود

شیخ محمد بن راشد آل‌مکتوم، معاون رئیس امارات، نخست‌وزیر و حاکم دبی، در نشست هیئت دولت اين كشور به دستاوردهای اقتصادی سال ۲۰۲۴ كشورش اشاره کرد و گفت: «در این جلسه، نتایج سال ۲۰۲۴ را مرور کردیم. با لطف خداوند، این بهترین سال اقتصادی در تاریخ امارات از زمان تأسیس آن بوده است.»

به گزارش القبس، آل‌مکتوم افزود: «کشور ما با رهبری رئیس کشور، حضور جهانی خود را تقویت کرد و در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۴۰ توافق‌نامه بین‌المللی در زمینه‌های اقتصاد، پایداری، انرژی پاک، فناوری، هوش مصنوعی، امنیت، دفاع و مسائل بشردوستانه امضا کرد.»

وی همچنین اظهار کرد: «در همین سال، جوانان ما ۲۵ هزار شرکت کوچک و متوسط راه‌اندازی کردند و وارد چرخه اقتصادی کشور شدند و تعداد شهروندان در بخش خصوصی ۳۵۰ درصد افزایش یافت و به ۱۳۱ هزار نفر رسید، که این رقم برای اولین بار و در نتیجه برنامه ملی نافس رقم خورد.»


🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 12:13


🔲⭕️ چرا حکومت ناکام بوده است؟

یدالله کریمی پور

جمهوری اسلامی ایران هر طرح و برنامه کلانی را که در پیش گرفته، به شکست و ناکامی انجامیده است. به‌عنوان نمونه، به دو هدف زیر که از کلان‌ترین اهداف حکومت بوده‌اند، بنگریم:

۱. شکست کامل در دستیابی به اهداف سند ۲۰ساله چشم‌انداز (۱۴۰۴)؛

۲. شکست کامل در محو و نابودی اسرائیل (اشغالگر).

چرا جمهوری اسلامی از دستیابی به این اهداف بازمانده است؟ سهل است که وضعیت و موقعیت کشور، نسبت به ۲۰ سال پیش (آغاز اجرای سند چشم‌انداز) ، وخیم‌تر و بلکه نزدیک به فلاکت شده است.

برای نمونه، آیت‌الله خامنه‌ای در سال۱۳۹۵، هفت مورد زیر را به‌عنوان اهداف و شعارهای اصلی انقلاب اسلامی برشمرد:

۱. استقلال‌خواهی و قطع هر نوع وابستگی؛
۲. حاکمیت اسلامی بر جامعه و ترویج ارزش‌های دینی در کشور؛
۳. آزادی بیان و قلم؛
۴. عدالت و رفع تبعیض‌ها؛
۵. پیشرفت مادی و گسترش رفاه؛
۶. احیای کرامت انسانی و نقش مردم در حاکمیت و تعیین سرنوشت خود؛
۷. زمینه‌سازی برای رشد و تکامل انسان‌ها در جامعه و حذف عوامل فساد.
(منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله سید علی خامنه‌ای)

اما کدام کارشناس استراتژی ملی یا حتی فردی نسبتاً عاقل است که نداند این اهداف توخالی مانده‌اند و ایران به‌سوی فلج شدن پیش می‌رود؟

چرا؟
چرا حکومت، دولت‌ها و ملت از دستیابی به این اهداف درمانده‌اند؟

در این زمینه، کارشناسان و منتقدان، ده‌ها پاسخ زیبا و خردمندانه داده‌اند. من نیز در اینجا قصد دارم از منظر اصول استراتژیک ناتو پاسخی برای این پرسش ارائه دهم.

به گمان من، زیربنا و ریشه ناکامی حکومت در دستیابی به اهدافش، از جمله شکست تلخ و دردناک سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و محو اسرائیل، بیشتر در گزاره زیر نهفته است:

جمهوری اسلامی نتوانسته است علایق خود را با علایق جهانی پیوند دهد.

تقریباً ۷۰ سال است که این گزاره در علم استراتژی قطعیت یافته است:
هیچ ملت، شرکت یا جنبش آزادی‌بخش و... نمی‌تواند به اهداف خود دست یابد، مگر آنکه علایق خود را با علایق جهانی، منطقه‌ای و داخلی هم‌راستا کند. در غیر این صورت، شکستش قطعی است.

برای اثبات این گزاره فوق‌العاده حیاتی، می‌توان ده‌ها نمونه تاریخی، مانند گذار چین، لهستان، هند، و چکسلواکی را مطرح کرد.

شوربختانه، رهبران و دولت‌های جمهوری اسلامی در طول ۴۶ سال گذشته این حقیقت استراتژیک را لمس وجدان نکرده‌اند. بدون فهم این اصل، هر تقلای ملی بیهوده و در حکم کوبیدن آب در هاون است.


🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 10:39


🔲⭕️ مرزهای ایران در نگاه شاه

س: چگونه این تصمیمات انفرادی می‌توانست با تخصیص‌های کلی سازمان برنامه و بودجهٔ سالانه سازگار شود؟ چه طور ممکن بود؟

ج: مسئلهٔ بسیار ساده‌ای بود. بسیار ساده. به مجرد این که شاه تأیید می‌کرد، آن‌ها رسماً به سازمان برنامه اعزام می‌شدند و کتباً ابلاغ می‌کردند که «این بودجه توسط اعلی‌حضرت همایونی، شاهنشاه، بزرگ‌ ارتشتاران تأیید شده است» و این نزد ما می‌آمد. ما بررسی می‌کردیم و می‌خواندیم تا مطمئن شویم، اما می‌دانستیم که کار چندانی نمی‌توانیم انجام دهیم.

همان‌گونه که گفتم یک بار در این مدت، من بودجه را برداشتم و رفتم پیش این تیمسار و آن تیمسار و گفتم: «محض رضای خدا نگاه کنید، ما برای آموزش و پرورش، کشاورزی و ... پول کافی نداریم. کاری بکنید. کمکمان کنید. این کشور شما هم هست». کسانی بودند که حرف ما را شنیدند. اما همین که شاه تأیید کرد، آن‌ها از این که بخواهند کاری بکنند، ترسیدند. به استثنای یکی، دو نفر. [ارتشبد محمد] خاتم جسارتش را داشت و گفت: «ببین، برو و به او بگو تعداد هواپیماها را کم کند و من هم تعداد فرودگاه‌هایم، ساختمان‌هایم و این‌ها را کم می‌کنم». او گفت: «اگر موفق شدید، من سنگ پیش پایتان نمی‌اندازم. اصلاً ناراحت نمی‌شوم»...

به هر ترتیب، ما روش ایجاد بحران در شب‌ آخر بودجه را ساخته بودیم -ترفندهای مشهور- با نشان دادن این که کشاورزی هیچ چیزی ندارد و همهٔ وزرا نزد شاه می‌رفتند و می‌گفتند: «ببین، پول نیست». من نزد شاه می‌رفتم و می‌گفتم: «قربان میل دارید من از کجا پول بیاورم؟ من پولی ندارم که به کشاورزی، به برق تخصیص بدهم». خاطرتان هست که بعدتر در تهران قطعی برق داشتیم؟

س: بله، تابستان ۱۹۷۷ [۱۳۵۶].
ج: من این قدر روشن خاطرم هست، وزیر وقت دکتر ایرج وحیدی استدلال می‌کرد و می‌گفت: «ما ظرفیت آماده به کار نداریم. طی دو تا سه سال دچار قطعی می‌شویم». و افراد خود من که برنامهٔ برق را مطالعه کرده بودند، برنامهٔ برق‌رسانی و ظرفیت‌هایش، گزارش وزارت‌خانه را تأیید می‌کردند. من برمی‌گشتم و می‌گفتم: «متأسفانه ما پولی نداریم و نمی‌توانم به شما تخصیص بدهم». و این‌طور که بود، آن اتفاق می‌افتاد، ما می‌دیدیم پیش‌بینی‌اش درست از آب در می‌آمد. البته هیچ پولی نبود. شما چه طور می‌خواستید تخصیص بدهید؟

چیزی که اتفاق افتاد این بود که در نتیجهٔ این بودجهٔ نظامی، بقیهٔ بودجه یک ته‌مانده بود، توجه می‌کنید؟ بودجهٔ نظامی حجم قابل توجهی را می‌بلعید. ارتش اشتهای سیری‌ناپذیری داشت. خدایا، در آخر سال عجله داشتند پول خرج کنند که متهم به «جذب» نکردن بودجهٔ تخصیص داده‌شده نشوند. نمونه‌های فراوانی از این قضیه بود.

ضمناً، در مورد آن پیشنهاد [ارتشبد] خاتم که قبل‌تر حرفش را زدم،رفتم پیش شاه و گفتم: «قربان، چرا تعداد اف‌۱۴‌ها را کم نمی‌کنید؟» شاه به من نگاه عاقل اندر سفیهی کرد در واقع. می‌دانستم که نمی‌خواهد، من علت‌ها را می‌دانستم. من گفتم: «قربان، شما می‌دانید با پول یکی از این اف‌۱۴‌ها ما می‌توانیم چند درمانگاه و بیمارستان در کل مملکت بسازیم و ما پول این کار را نداریم؟» شاه گفت: «وقتی من فکر می‌کنم...» (او حالا فوت کرده و من عین کلماتش را نقل می‌کنم)، او گفت: «وقتی من به خطراتی که این مملکت را از بیرون تهدید می‌کند، فکر می‌کنم» به قدر کافی بامزه است، او نگفت: "از داخل"؛ خاتم ادامه‌اش داد: «می‌گویم درمانگاه به درک». این‌ها کلمات او بودند.

من، درست یا غلط، حدس می‌زنم، این ادراک درستی بود که او داشت، یعنی این فهم او از امور بود، این چیزی است که می‌خواهم بگویم. شاه وجود خطر را درک می‌کرد. وقتی به امنیت مملکت و تهدیدی برای یکپارچگی مملکت می‌رسید، پارانویایی بود. واقعاً پارانویایی بود. او فکر می‌کرد یک تهدید ثابت برای مملکت وجود دارد و من همیشه متحیر بودم که این تهدید از کدام جهنّمی می‌آمد.

اگر از روسیه می‌آمد، خوب، ما نمی‌توانستیم کار زیادی در مقابلش بکنیم. و عراق هم که در حد ایران نبود. ما حالا این را به یقین رسیده ایم، در طول این جنگ با ارتشی که کاملاً تخریب شده است، عراقی‌ها چه توانسته اند بکنند؟ پاکستان که تهدید نبود، آن‌ها نگران هند و بلوچ‌ها بودند. و ترک‌ها، یقیناً، هیچ‌وقت تهدیدی برای ایران نبودند، آنها یک کشور دوست بودند. افغان‌ها؟

من نمی‌دانستم واقعاً این تهدید از کجا می‌آمد. امّا می‌دانید شاه چه می‌گفت؟ می‌گفت: «اشتباه شما این است که فکر می‌کنید مرزهای ما روی نقشه نشان داده شده‌اند. مرزهای ما تا شاخ آفریقا کشیده شده». این کلمات مردی است که مُرده و من گزارششان می‌کنم.

🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 08:49


🔲⭕️ دستاوردهای سال ۲۰۲۴ مان را بشماریم.

✍️حامد پاک طینت

صدرنشینی در ۲۲۳ شاخص جهانی، رتبه هفتم در شاخص قدرت رقابتی کشورها، رتبه پنجم در شاخص هوش مصنوعی، اجرای ۴۰ پروژه نوین در دنیا ، ابتکار و قانون ملی در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، ۴۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی غیرنفتی، ۸۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی، ۱۵۰ میلیون بازدیدکننده از طریق فرودگاه‌ها و بنادر کشور، ثبت ۲۰۰,۰۰۰ شرکت جدید برای اولین بار در تاریخ، صدور ۸۷ تصمیم و ابتکار برای پایداری محیط زیست، ۱۰۰ میلیارد دلار کمک خارجی از زمان تأسیس اتحادیه تا میانه سال...

اینها دستاوردهای کشور کوچک امارات در سال ۲۰۲۴ است که حاکم این کشور با افتخار در آستانه سال جدید میلادی به مردم اعلام کرده است.

ترکیه در آنسو شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی تورم با رشد اقتصادی ۵.۵%، شکستن رکورد صادرات با ۲۹۰ میلیارد دلار و رسیدن ذخایر ارزی به ۱۶۰ میلیارد دلار، ورود حجیم سرمایه گذاران خارجی به خصوص در بخش خودروسازی و رسیدن صادرات خودرو به بیش از ۴۰ میلیارد دلار حتی بیشتر از آلمان و حتی به خود آلمان و بیشتر از درآمد نفت ایران، شروع پروژه هسته ای سازی با ۲۰ هزار مگاوات انرژی بدون کوچکترین تنش بین المللی و با اجماع جهانی، شکستن رکورد جهانی تعداد پرواز به کشورها و ثبت در گینس، آغاز پروژه بزرگ جاده ابریشم با عراق، شکستن رکورد ورود گردشگر ۷.۳ میلیون نفر فقط در ماه جولای و ۵۰ میلیون نفر در یک سال و ۳۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از آن، ... بود

عربستان از سوی دیگر با سیاست متنوع سازی اقتصادش و فاصله گرفتن از نفت، سرمایه گذاری خیره کننده معدنی را شروع و ظرفیت این بخش را از ۵۰۰۰ میلیارد دلار به ۱۰.۰۰۰ میلیارد دلار رساند. ۲۰ گیگاوات تولید برق از انرژی خورشیدی را به بخش تولید اضافه و پیاده سازی ۱۳۰ گیگاوات دیگر را آغاز کرد تا نیمی از برق این کشور را خورشیدی کند!، برقی کردن حمل و نقل عمومی و ساخت یک کارخانه بزرگ تولید خودروی برقی، رشد خیره کننده بخش گردشگری با رکورد ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده و میزبان آینده جام جهانی فوتبال، و صدالبته افتخار پرسودترین شرکت جهان آرامکو را در سال قبل بنام خود ثبت کرد و از همه اینها مهمتر تصویر جدیدی از عربستان نوین به جهان نمایش داد

قطر از اینسو امروز دیگر نه بعنوان کشوری کوچک بلکه بعنوان کشوری تعیین کننده در سیاست منطقه، بازار گاز جهان را با صادرات ۷۸ میلیون تن مدیریت کرد و با برنامه ریزی برای تولید ۱۴۲ میلیون تن با تضمین امنیت کامل، سرمایه گذاران مطرح دنیا را بخود جلب کرد، تولید هیدروژن سبز، آمونیوم سبز، متانول سبز را بعنوان یک کشور پیشرو در دستور کار قرار داد و کارنامه درخشان ۵% رشد مداوم اقتصادی همراه با رشد ۹ درصدی در بخش لجستیک این کشور را بعنوان هاب جدید منطقه معرفی و بیشترین سرانه در دنیا را بنام خود ثبت کرد. قطر موفق به نصف کردن تورم و رساندن آن به رقم ۲.۹% در سال قبل شد و بعد از برگزاری درخشان جام جهانی کانون جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن و گردشگری شد و افتخار بهترین فرودگاه و خط هوایی جهان را به نام خود ثبت کرد

از ایران مان اما آنچه می دانیم از سالی که گذشت سقوط ۶۰ درصدی ارزش پول ملی، نصف شدن رشد اقتصادی، رسیدن میزان سرمایه گذاری خارجی به نیم میلیارد دلار که در بیست سال گذشته بی سابقه است، عدم بازگشت بیش از ۲۰ میلیارد دلار به کشور، رسیدن ذخایر ارزی به میزان تامین حدود ۳ ماه کشور، قطع مکرر برق، گاز و آب در سراسر کشور و زیان هر روز ۸ هزار میلیارد تومان، افتخار آلوده ترین شهر دنیا و حسن ختام آن کیفیت زندگی در پایتختمان که در رتبه بندیهای بین المللی از آخر سوم در جهان شدیم. شاید مهمترین دستاورد سال میلادی قبل برای مردم را بتوان رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی عنوان کرد!

شاید بهتر بود مثل همین کشور کوچک امارت یکی از اولیای کشورمان در همین صدا و سیما یا رسانه های رسمی دستاوردهای سال ۲۰۲۴ را به مردم اعلام کنند و اجازه دهند مورد قضاوت عمومی قرار گیرند

🔜 @Business_News

Business School

04 Jan, 07:18


🔲⭕️ اگر جنگی در بگیرد
هیچ رئیس جمهوری در آن کشته نخواهد شد ...

اگر اقتصاد کشوری فرو بپاشد
رئیس جمهور آن ورشکسته نخواهد شد و بانک کاخ ریاست جمهوری را مصادره نخواهد کرد

اگر کشوری به ورطۀ قحطی و تورم شدید بیافتد
رئیس جمهور از فکر گرسنگی زن و بچه اش دیوانه نخواهد شد !

رئیس جمهورها از راه انداختن هیچ دعوایی ترس ندارند ، چون کتک ها را کسان دیگری می خورند !


#آبراهام_لینکلن
#شانزدهمین_رئیس_جمهور_آمریکا

🔜 @Business_News

Business School

03 Jan, 13:17


این طنز آشنا ولی بسیار تلخ است.

@business_news

Business School

03 Jan, 06:19


درود بر شما
عزیزان و دوستان می‌توانند ما را در عرصه های ذیل یاری دهند به بنده پیام بدهند.
۱. تولید محتوای اینستاگرامی
۲. تولید محتوای یوتیوب
۳. مدیریت و انتشار محتوا
۳. راه اندازی و مدیریت سایت آموزشی
۴. مدیریت سایت فروشگاهی آماده به کار
۵. تصویربرداری و انیمیشن سازی
و حتی اگر موردی بود که بنده از قلم انداخته بودم

💥 در صورت تمایل به همکاری حضوری محل انجام پروژه ها ، کارخانه فناوری البرز(کرج)، پارک فناوری دانشگاه آزاد(پاسداران) ، منطقه آزاد مرسین ترکیه و مرکز فناوری و تجاری السیب عمان خواهد بود

لطفا به بنده اطلاع بدین

@rzagdm

Business School

03 Jan, 04:50


ویدیویی حسرت انگیز از اتاق کنترل مرکزی شرکت نفت آرامکو

#نفت_و_گاز#عربستان#آرامکو#توسعه#سرمایه_گذاری#خلیج_فارس
#persiangulf#persiangulfforever


@Business_News

Business School

02 Jan, 17:51


🟢 ما درگیر فیلترینگ، عربستان به دنبال توسعه هوش
مصنوعی/ با این کشور چه کار می‌کنید؟


استاد دانشگاه شریف: ما درگیر فیلترینگ، عربستان به دنبال توسعه هوش مصنوعی/ با این کشور چه کار می‌کنید؟
استاد دانشگاه شریف گفت: در حالی که ما درگیر فیلترینگ هستیم عربستان به دنبال توسعه هوش مصنوعی است

به گزارش خبرآنلاین،‌علی شریفی زارچی، عضو هیات علمی دانشگاه شریف، در رویداد کوئرا از سیاست‌های محدودسازی اینترنت انتقاد کرد و گفت: براساس نظرسنجی جاب ویژن و رصدخانه مهاجرت ایران ۹۵ درصد افراد تمایل زیاد و خیلی زیاد به مهاجرت دارند. نظرسنجی کوئرا نیز نشان می‌دهد موثرترین موانع کاری برنامه‌نویسان سرعت و کیفیت اینترنت، فیلترینگ داخلی و تحریم‌های بین‌المللی است.

خطاب به مسئولان کشور در شوراهای عالی می‌گویم: شما با دیواری که از بیرون و درون دور کشور کشیده‌اید به آینده این کشور لطمه می‌زنید.

او ادامه داد: امارات برنامه ۱۰۰ هزار ویزای طلایی برای جذب نیروهای برنامه‌نویس دارد. عربستان برنامه‌های جدی برای توسعه هوش مصنوعی دارد. در همین حال مسئله ما این است که تلگرام رفع فیلتر بشود یا نه. با این کشور چه کار می‌کنید؟

🔅 @business_news

Business School

02 Jan, 07:05



چین با ۳۲۰ میلیارد دلار ۲۲۰ میلیون شغل ایجاد کرد، ایران با ۲۹۸ میلیارد دلار، فقط ۵.۷ میلیون شغل ایجاد کرد!

آیا این آمار شرم آور نیست؟‌

‌در اثنای اجرای سیاست های احمدی نژادی هدفمندی یارانه و در یک دهه با شعار افزایش رفاه شهروندان و کاهش فقر، فقر بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته

جمعیت فقیر ما که در سال ۱۳۸۶ ۱۰ میلیون نفر بوده الان هم فقر در سال ۱۴۰۰ رسیده است  به بیش از ۲۵ میلیون نفر

اگه میخوای از اخبار اقتصادی و سرمایه گذاری ها جا نمونی ما رو دنبال کن☺️👇

‌@Business_News

#چین #ایران #شغل #کسب_و_کار

Business School

31 Dec, 03:51


🔴خیابان‌های تهران در تصرف نام روحانیان و نظامیان

✍️ علی زمانیان

👈خیابان‌های اصلی شهر، بزرگ‌راهها و اتوبان‌ها را با کدام معیار  انتخاب می‌کنند؟
و اساسا بهتر است نامگذاری خیابان‌ها بر چه اساس و ایده‌هایی باشد؟  این پرسش، تنها یکی از پرسش‌هایی است که در باب تنظیم شهر پرسیده می‌شود و البته پرسش مهمی است.

اهمیت نامگذاری خیابان‌های اصلی  و پرکاربرد بزرگ‌راهها را می‌توان از زوایای مختلف، مانند روان.شناسی و جامعه‌شناسی شهر بررسی کرد.

اما در این جا از منظر سیاست به این موضوع مهم پرداخته می‌شود.

اما قبل از آن، بیان این نکته ضرورت دارد که اگر به نقشه‌ی خیابان‌های اصلی و پر تردد و یا بزرگ‌راه‌ها و اتوبان‌های تهران نظری اجمالی بیندازیم، متوجه می‌شویم که اکثریت بالای این خیابان‌ها و بزرگ‌راه‌ها، اولا به نام روحانیان و بعد از آن به نام سرداران جنگ و نظامیان است. و اگر از استثنائاتی مانند خیابان شریعتی و یا اتوبان جلال احمد و چند نام دیگر که بگذریم، نام هایی فراوانی از آیت‌الله‌ها و روحانیان را خواهیم دید که شهر را گویی در تصرف خویش درآورده اند و تقریبا نامی از سایر نخبگان و سرآمدان، متفکران، روشنفکران، ادیبان، ریاضیدانان و نام‌داران حوزه‌های علوم تجربی مانند فیزیک‌دان‌ها، شیمی‌دان ها در میان نیست.
علاوه بر این، نامی از بانوان هم به چشم نمی‌خورد.
در یک کلام، با یک شمارش اجمالی در می‌یابیم، خیابان‌های تهران در تصرف نام روحانیان و نظامیان است.

انبوهی از نام روحانیان و نظامیان بر شاهراه‌های اصلی شهر، سبب شده است که هر یک از شهروندان که صبح از منزل بیرون می‌آیند تا پایان روز که به خانه برمی‌گردد، با نام ده‌ها روحانی و نظامی برخورد کنند و یا حتی نام‌شان را بر زبان بیاورند. اما آیا چینین سیاستی به نفع روحانیان و نظامیان تمام شده است؟

آثار و تبعات سیاست نام‌گذاری کنونی:

۱. اولا نشان می‌دهد که در نام‌گذاری‌ها، تبعیضی آشکار مرتکب شده‌اند. شهر، محل تردد و زندگی همه‌ی شهروندان است. شهروندانی با رویکردها، ارزش‌ها و جهت‌گیری‌های متفاوت و متکثر. اما نام خیابان‌ها این تکثر و تنوع شهروندان را نمایندگی نمی‌کند. به سخن دیگر، شعروند احساس می‌کند در حوزه‌ی نام‌گذاری‌ها با "بی‌عدالتی توزیعی" مواجه است. بی‌عدالتی که چهره‌ی ظاهری شهر را از ریخت "تکثر و تنوع" انداخته است.
احساس تبعیض و بی‌عدالتی، اولین نتیجه‌ی چنین روندی است.

"شهر انحصارگرا"، شهری است که هویت آن، صرفا از یک منبع و مرجع تامین می‌شود. شهری که تمام بازیگران و کنش‌گران را به نفع یک و یا دو بازیگر نادیده گرفته و  شهر را در انحصار یک قشر قرار می‌دهد. اولین چیزی که آشکارا نشان می‌دهد که شهر در اختیار و انحصار چه گروهی است، نام‌هایی است که بر خیابان‌ها و میادین اصلی و پر تردد، بزرگراه‌ها، اتوبان‌ها، و سایر فضاهای عمومی شهر نقش بسته است. "شهر" با همین نام‌ها هویت می‌یابد. هویتی که شهر را در انحصار خویش درآورده است.

۲.  بی عدالتی در نام‌گذاری خیابان‌ها سبب می‌شود که شهروندان متفاوت با جریان رسمی حاکم، نسبت به شهر و زیست_ مکان خود، احساس بیگانگی کنند. زیرا اولین چیزی که با آن روبرو می شوند نام خیابان های شهر است.
حس بیگانگی از آن رو تشدید می‌شود که گویی تصمصم‌گیران و حاکمان در قدرت، غیر از دو قشر یاد شده، سایر اقشار و افراد و شهروندان را به رسمیت نمی‌شناسند. در ذهنیت شهروندان این نکته رشد می‌کند که شهر را این دو گروه تصاحب کرده‌اند. شهری که از آنِ همگان است و نام‌ها نیز باید از همین تکثر و تنوع پیروی نماید. اما هنگامی که "شهر" فقط یک قشر خاص را بازنمایی می‌کند، ساکنان آن شهر، از منظر روان‌شناختی، از این هویتِ برساخته‌ی حاکمان، فاصله می‌گیرند. تا جایی که خود را غریبه‌ای در شهر می‌یابند. نتیجه‌ی چنین سیاستی، این است که شهروند، حس "در خانه‌ی خود بودن" ندارد. به تعبیری دیگر، حس می‌کند خانه‌اش را تصاحب کرده‌اند.

🔅 @business_news

Business School

30 Dec, 16:44


⭕️ بانک مرکزی سوریه برای نخستین‌بار زیر نظر یک بانو اداره می‌شود

▫️مقام‌های دولت انتقالی سوریه، میساء صابرین را به عنوان رییس بانک مرکزی این کشور منصوب کردند. این انتصاب، میساء صابرین را به نخستین زنی تبدیل می‌کند که در تاریخ این بانک، به بالاترین سمت آن می‌رسد.
میساء صابرین پیش از این به عنوان معاون اول رییس بانک مرکزی سوریه و مدیر نظارت بر فعالیت‌های این بانک فعالیت می‌کرده است.

🔅 @business_news

Business School

30 Dec, 16:38


سخنان تامل برانگیز یووال نوح هراری در خصوص حماقت و خرد انسان

🔅 @business_news

Business School

30 Dec, 16:21


نرخ برابری دلار و ریال در مدت ۸ سال دوره ریاست جمهوری خاتمی

🔅 @business_news

Business School

29 Dec, 10:27


بسم الله الرحمن الرحیم
گلریزون برای ساخت چهار سرويس بهداشتی برای #دانش_آموزان #مدرسه_امام_علی_علیه_السلام🌺
واقع در یکی از روستاهای کم برخوردار در #جنوب_کرمان_جازموریان
از هزار تومان تا هر چقدر که دوست دارید در این امر خیر و باقیات الصالحات مشارکت بفرمایید 👇👇👇
واریز مهربانی ها 👇👇👇
6037997950124751
مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام

یقینا نشر این فراخوان کمتر از صدقه جاریه
نخواهدبود.

@Business_News

Business School

29 Dec, 05:19


⭕️ تولید ناخالص داخلی ((GDP)Gross Domestic Product)

رایج‌ترین شاخصی است که کارشناسان اقتصادی برای اندازه‌گیری رفاه یک جامعه و مقایسه آن با سایر جوامع از آن استفاده می کنند.

ایران دارنده سومین ذخیره گاز در دنیاست ولی افسوس که شعار جای شعور و دروغ و آمارهای های غلط و هدفگذاری های سیاسی بلندپروازانه ما را به جایی رسانده که در تامین مایحتاج نیروگاه‌های خود نیز عاجز مانده ایم.

🔅 @business_news

Business School

28 Dec, 18:10


این بهترین ویدیوی کریسمس امسال است که با حضور رهبران سیاسی به کمک هوش مصنوعی ساخته شده است!

این سطح از پیشرفت در مدل‌های «متن به ویدئو» تنها در 12 ماه گذشته مجالی برای منتقدان AI باقی نمی‌گذارد.


♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

28 Dec, 17:30


🔲⭕️ صدایی که می شنوید، صدای پای ترامپ است.

✍️حامد پاک طینت

صحبت کردن از نرخ دلار و جهش آن برغم آنکه مهمترین نشانگر اقتصادی است لیکن رنج آور شده است

هر جهش هزار تومانی دلار در هر ساعت معادل فرو رفتن دهها هزار نفر جدید از جامعه ایران به زیر خط فقر و سقوط آزاد قدرت خرید عمومی است

دیدم یکی از خبرگزاری های مطرح کشور و البته گروهی در فضای مجازی ضمن حمله به وزیر اقتصاد مبنی بر اشاره او به ارزش دلار ۷۳ هزار تومانی او را مسبب چنین وضعیتی دانسته اند و با ذکر گفته ای از آلن گرینسپن، یکی از معروف ترین و مقتدرترین روسای بانک مرکزی آمریکا که می گفت: وقتی از جلسات فدرال رزرو بیرون می آیم و خبرنگاران بیرون در منتظر هستند، سعی می کنم حتی مراقب صورتم باشم زیرا هر تغییری در چهره می تواند به گونه ای متفاوت تعبیر شود و آثار اقتصادی بیرونی به بار آورد، اظهارات همتی را تقبیح کرده اند

واقعا اینگونه نیست !

شبیه نمودن رفتار بانک مرکزی آمریکا با بانک مرکزی ایران مثل شبیه قلمداد کردن تولید خودروی پراید و تسلا است. در کشور آمریکا، بانک مرکزی همه کاره اقتصاد است و با ربع درصد تغییر در نرخ بهره، دنیا و همه بازارهایش را تکان می دهد. بدیهی است که کوچکترین سیگنالهایش مورد تحلیل هزاران تحلیلگر است. بانک مرکزی در ایران هیچ کاره است. در شرایطی که کسری هنگفت بودجه، یارانه های نجومی انرژِی و کالای اساسی از جمله گندم، دو نرخی های رنگارنگ و به تبع آن کسری های رنگارنگ، قاچاق بی حد و حصر، خروج دهها میلیارد دلار سرمایه از کشور، توقف سرمایه گذاری در داخل، چاه عمیق صندوقهای بازنشستگی و نهایتا تحریم های فلج کننده را همه عیان می بینند کسی به صورت وزیر اقتصاد نگاه هم نمی کند!

بانک مرکزی در ایران نه تنها هیچ کاره است، بلکه وزیر اقتصاد و رئیس جمهورش همه هیچ کاره اند و نه تنها تغییر در صورت و لحن هیچیک از مقامات ایرانی تاثیری در نرخ ارز ندارد بلکه برعکس، این مقامات هستند که سیگنال خود را از بازار و تحلیلگران می گیرند.

رسیدن ارزش هر تومان ایران به ۰.۰۰۰۰۱۲ دلار و بحرانی که پیش روی مردم ایران است ریشه در سبک حکمرانی اقتصادی دارد و نه اظهارات مقاماتش.

هیچیک از اهرمهای رشد دهنده نرخ ارز در ایران تخفیف یا تقلیل معنادار نداشته که هیچ، التهاب آمدن ترامپ و نااطمینانی های ماههای پیش رو هم به اهرمها اضافه شده است.

آنچه مردم ایران می شنوند صدای پای ترامپ است نه صدای لرزان وزیر اقتصاد!


🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 16:02


🔲⭕️ اقدامات التهابات آفرین بانک مرکزی تمامی ندارد/ افزایش نرخ ارز چه ارتباطی با رمزارزها دارد؟

چند وقتی است که به بهانه نوسانات قیمت دلار در بازار،‌ بانک مرکزی تصمیمات شبانه‌ای را وضع می‌کند که میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ یکی از خطرناک‌ترین اقدامات بانک مرکزی طی ماههای اخیر،‌بستن درگاههای صرافی‌های رمزارز بوده است.

این اقدام که احتمالا با توجیه کنترل بازار ارز و قیمت دلار انجام می‌شود، در حالی صورت می‌گیرد که رئیس بانک مرکزی پیش از این صراحتا گفته بود افزایش قیمت دلار ارتباطی با تتر و رمز ارز ندارد.

در شرایطی که بانک مرکزی باید ابتدا آرامش روانی را بر بازار حاکم کند تا بتواند با سیاست‌های پولی نرخ ارز را مدیریت کند، اما شاهد هستیم با حرکت های هیجانی مانند بستن درگاههای کسب و کارها بر ناامنی روانی بازار دامن می‌زند.

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 13:23


🔲⭕️ ایرانی‌ها کور که نیستند تفاوت توسعه شمال و جنوب خلیج فارس را می‌بینند!. سبک زندگی امارات، قطر، عربستان و ... برای ایرانی‌ها حسرت شده است. 

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در نشست تخصصی اتاق ایران؛ ایده‌هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران: ایرانی‌ها کور که نیستند بسیار آدم‌های باهوش، عاقل، فهیم و ایران‌دوستی هستند و تفاوت توسعه شمال و جنوب خلیج فارس را می‌بینند و می‌فهمند. شما بگویید کشور‌های جنوب خلیج فارس گاو شیرده هستند و هر چی دوست دارید بگویید؛ GDP کشور‌های پایین خلیج فارس ۵۳۰ میلیارد دلار است و فرودگاه و سبک زندگی عمان، امارات، قطر عربستان و بحرین برای ایرانی‌ها حسرت شده است. هر ایرانی که از فرودگاه امام سوار هواپیما شود و در فرودگاه قطر در دوحه پیاده شود می‌فهمد فاصله چقدر است. ما دچار یک عدم توازن توسعه‌ای و تمدنی شمال و جنوب خلیج فارس هستیم و تنها جایی که باقی مانده که توازن توسعه‌ای ایجاد کنیم و چشم‌ها را از جنوب به شمال هم خیره کنیم سواحل مکران است.

#محمد_فاضلی

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 12:44


🔲⭕️ بی ارزشترین پول‌های دنیا

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 12:32


🔲⭕️ یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم

رئیس سازمان مالیاتی:

🔹نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در دنیا ۲۵ درصد است در حالی که در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ رسیده است.

پ. ن:  اندازه یک سوم دنیا هم خدمات بدهید نه بیشتر

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 08:47


🔲⭕️ حكايت‌ شنیدنی راكفلر  از کشورهای بازنده در رقابت های تسلیحاتی

حسنین هیكل ( روزنامه نگار مصري) كه ركورددار مصاحبه با شخصیت‌های بزرگ جهانی است نقل كرده است كه در دهه هفتاد میلادی با دفتر راكفلر سرمایه‌دار بزرگ آمریكا تماس گرفتم و تقاضای مصاحبه كردم. مرا شناختند و راكفلر پشت خط آمد و گفت شما احتمالا مرا با برادرم كه معاون رییس جمهور ایالات متحده است اشتباه گرفته‌اید وگرنه من كه چهره سیاسی نیستم كه برای شما جالب باشم. گفتم كه اتفاقا با خود شما می‌خواستم مصاحبه كنم. وقتی تعیین شد و از قاهره به نیویورک رفتم، در ابتدا از من پرسید برای چه می خواهی با من مصاحبه كنی؟

به او گفتم شما اخیرا در جایی گفته ای كه اگر خروشچف به مسابقه تسلیحاتی ادامه دهد شوروی به زانو در می‌آید چون شما یک میلیاردری و چهره سیاسی نیستی و روی حساب و كتاب حرف می زنی، آمدم تا روی این موضوع صحبت كنیم، چه اتفاقی قرار است برای مسكو بیفتد؟

راكفلر مقابل تابلوئی كه در دفترش بود رفت و گفت، من خبر محرمانه‌ای درباره سرنوشت جنگ سرد ندارم و اگر داشتم هم آن را به زبان نمی‌آوردم. استدلال من بسیار ساده است: شما داستان سهم توپ و سهم كره را كه شنیده‌ای؟ (در آن سال برنده نوبل اقتصاد بر روی سهم تسلیحات نظامی و سهم رفاهی در اقتصاد كشورها تحقیق كرده بود و نسبت بودجه نظامی را به اقتصاد، سهم توپ و بودجه رفاهی را به سهم كره تشبیه كرده بود).

گفتم بلی. راكفلر ادامه داد، می دانی كه سهم توپ در ایالات متحده یک‌ونیم درصد و در شوروی ١٢ درصد است. اگر جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی ادامه یابد و آمریكا سهم توپ را دو برابر كند شوروی نیز نیاز به همین مقدار دارد كه عقب نیفتد که سهم توپ در آمریكا ٣ درصد و در شوروی ۲۴ درصد خواهد بود و عملا بودجه صنعتی شوروی را خواهد بلعید ولی در آمریكا اتفاق محسوسی نمی‌افتد.

حال اگر مسابقه تشدید شود و باز هم آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا شش درصد می‌شود و در شوروی به ۴۸ درصد می‌رسد كه عملا دولت مسكو برای اداره امور كشور فلج می‌شود و اگر باز آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا به ١٢ درصد یعنی نرخ امروز شوروی می‌رسد اما دیگر اقتصاد شوروی متلاشی خواهد شد. پس در این مسابقه، برنده ما هستیم، و تنها ۱۵ سال طول كشید تا این پیش‌بینی راكفلر به حقیقت بپیوندد.


🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 07:01


🔲⭕️ ‏خلاصه و شفاف درباره اینکه چرا سیاه زمستون به خاموشی و قطع ‎#برق رسیدیم؟

1- ایران 146 تا نیروگاه داره. 90 درصد سوخت این تعداد از گازه و 10 درصد از سوخت مایع یعنی گازوییل و مازوت. 14 نیروگاه توان مصرف مازوت دارن و 132 تای بقیه حتما باید از گاز و بعد از گازوییل استفاده کنن.

‏2- نیروگاه‌ها در 6 ماهه اول سال از گاز استفاده می‌کنن و در این مدت ذخیره سازی سوخت مایع انجام میشه برای فصل سرد. اما امسال در 6 ماهه اول یعنی دوره اوجی و ابرهه و دوستان زبل، 5 میلیارد مترمکعب گاز کمتری به نیروگاه‌ها داده شده و اونها مجبور شدن از ذخیره مایع استفاده کنن.

‏3- آخر دولت قبل ذخیره مایع باید حدود 3 میلیارد مترمکعب می‌بوده ولی در 31 مرداد و تغییر دولت، ذخیره کل حدود یک میلیارد بوده و نیروگاه‌ها با ذخیره بسیار کمی وارد پاییز شدن.

4- پاییز و زمستون 50 هزارمگاوات برق لازم داریم که برای تولید این میزان باید روزانه 230 م.م.م سوخت داده بشه.

‏کلا 800 میلیون مترمکعب هم میزان تولید گاز کشوره. وقتی هوا سرد میشه از 800 میلیون حدود 650 میلیون می‌ره برای خانگی و 150 تا می‌مونه برای همه مصارف یعنی نیروگاه و فولاد و سیمان و پالایشگاه و ...

‏5- وقتی تحویل گاز به ‎#نیروگاه کم میشه غیر از اون 14 نیروگاه مازوت‌سوز، بقیه واحدها باید حتما گازوییل داشته باشن. الان از 230 میلیون، حدود 110 میلیون گاز داده میشه و بقیه باید از گازوییل و مازوت تامین بشه و این مصرف مایع رو 100 درصد افزایش می‌ده.

‏6- وزارت نفت تحویل سوخت معادل رو 30 تا 50 درصد افزایش داده، اما باز 50 درصد کمتر از نیازه و برای همین الان حدود 8 هزار مگاوات نیروگاه سوخت ندارن که برق تولید کنن و این یعنی خاموشی اجباری برای خونه‌ها و صنایع کشور

‏7- چرا برق قطع میشه ولی گاز نه؟؟!! اگر گاز قطع بشه پر کردن دوباره شبکه گازرسانی و وصل مجدد چند روز طول می کشه اما برق لحظه ای هست و در لحظه قطع و وصل میشه

‏8- دلیل کلان این ناترازی: تحریم، سرمایه‌گذاری کم و اقتصاد ضعیف انرژی برای توسعه تولید به اندازه رشد مصرف/ دلیل خرد: شدت بالای ‎#انرژی به دلیل استاندارد نبودن وسایل مصرف گاز و برق، ارزش نداشتن انرژی چون ارزانه، ورود بی‌رویه جنس بنجل قاچاق به بازار و هزار تا عامل ریز دیگه..

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 05:57


🔲⭕️ صنعت امامزاده سازی اسد
و خیانت به تاریخ
!

♈️بخش بزرگی از اقتصاد شیعه در تمام جهان معطوف به شعائر و بازسازی مزارات است.
دلبستگی ژرف شیعیان به ساختن گنبد و بارگاه برای هر صغیر و کبیر واقعی یا حتی موهوم مایه شگفتی است.

♈️در سوریه گذشته از مدفن زینب دختر امام علی که به رغم تایید برخی مورخان، بسیاری نیز در صحت آن شک دارند و حتی آیت الله سیدمحسن امین نویسنده اعیان الشیعه باور دارد که آن بانوی بزرگ اسلام در مدینه وفات یافته است، گنبد و بارگاهی هم برای رقیه که گفته می‌شود از دختران امام حسین است ساخته شده که آن هم بسیار مجلل است اما اهالی منطقه وجود قبر دختر امام حسین در این مکان را انکار می‌کنند چنان که شهید مطهری وجود شخصی به نام رقیه دختر امام حسین را جعلی می‌داند.

♈️دولت خاندان اسد که چندین دهه از راه گردشگری مذهبی شیعیان درآمدهای هنگفتی داشته است در اوایل قرن میلادی کنونی با همکاری وابستگان به ایران در منطقه داریا در سمت دیگری از حومه دمشق گنبد و بارگاهی هم برای سکینه دختر امام حسین برپا کردند در حالی که پژوهشگران بدون هیچ تردیدی وفات او را در مدینه ثبت کرده‌اند و گزارش‌های تاریخی پیرامون فعالیت‌های ایشان در مدینه آن قدر است که جای تردید نمی‌گذارد که مدفن او در مدینه است.

♈️توسعه جغرافیای اماکن مقدسه بر این‌گونه که هر جا را که بشود تبدیل به امامزاده کرد و برایش گنبد و بارگاه ساخت خدمت به شیعه و اهل بیت نیست بل‌که خیانت به تاریخ و توهین به شعور شیعیان است.

🔜 @Business_News

Business School

28 Dec, 03:47


🔲⭕️ معیار واقعی ثروت ما این است که اگر پولمان را گم کنیم، چقدر می ارزیم.

#آبراهام_لینکلن

🔜 @Business_News

Business School

27 Dec, 19:07


🟢 قدرت شگفت انگیز تحول هوش مصنوعی

در حال جشن گرفتن کریسمس با هم هستند: وینستون چرچیل، مرلین مونرو، دکتر عبدالکلام، راتان تاتا، چارلی چاپلین، مستر بین، دکتر استیون هاوکینگ، مارک زاکربرگ، راجیو گاندی، راهول گاندی، پرنسس دایانا، الویس پریسلی، استیو جابز، ویرات کوهلی، سچین تندولکار، کلئوپاترا، آلبرت انیشتین، دکتر باباصاهب آمبدکار، نیتا جی سوبهاش چاندرا بوز، ملکه الیزابت، برایان لارا، شرک، مایکل جکسون و ایندیرا گاندی.

🔅 @business_news

Business School

27 Dec, 17:27


🔻میانگین مدت زمان ویزیت پزشکان در ایران حدود ۴/۸ دقیقه است.(شکل زیر: حداقل مدت ویزیت را متخصصین داخلی و نرولوژی و بیشترین مدت ویزیت را روانپزشکان دارند.)

🔻میانگین مدت زمان ویزیت پزشکان در سایر کشورها:
چین: ۳۴ دقیقه
قطر: ۱۷ دقیقه
آمریکا: ۱۴/۵ دقیقه
ژاپن: ۱۷ دقیقه
انگلیس: ۹/۴ دقیقه
هلند و بلژیک: ۱۵ دقیقه
سوییس: ۱۰/۷ دقیقه

🔅 @business_news

Business School

27 Dec, 16:55


🔴داداش داری اشتباه می زنی!

✍️دکتر مجتبی لشکربلوکی

■اول ژوئن ۲۰۰۹ طبق معمول هواپیمای ایرباس از ریودو ژانیروی برزیل پرواز کرد به مقصد پاریس. پروازی که هیچگاه به پایان نرسید. این هواپیما در مسیر عبوری خود از اقیانوس اطلس، در نیمه های شب ناپدید شد. بالاخره اخبار منتشر شد که تمام ۲۲۸ سرنشین هواپیما کشته شدند. لاشه هواپیما تا مدت ها پیدا نشد بلکه بعد دو سال و پس از جستجوهای طولانی، در عمق ۳۹۰۰ متری اقیانوس پیدایش کردند و البته این مساله تبدیل شد به یک پرونده دادگاهی و ۱۴ سال طول کشید و ایرباس و ایرفرانس به قتل عمد متهم شدند.

□داستان چه بود؟ اختلال در حسگرها (سنسورهای) داده‌های سرعت. در طول پرواز سنسورهای اندازه‌گیری سرعت هواپیما، یخ‌زدند. یخ‌زدگی سنسورها باعث ارسال سیگنال‌های اشتباه به سیستم کنترل هواپیما، اشتباهات در محاسبات سرعت و تنظیمات خودکار پرواز شد و این منجر شد به تصمیمات اشتباه خلبانان! و کشته شدن ۲۲۸ نفر! این مساله به ایران امروز ما چه ربطی دارد؟

●تحلیل و تجویز راهبردی:
طبق آخرین داده ها، ما هر روز به عنوان یک انسان چیزی بیش از ۳۵ هزار تصمیم می گیریم. مثلا آستین کوتاه بپوشیم در خانه یا یقه اسکی، یک مسیر کوتاه را پیاده برویم یا اسنپ بگیریم؟ یا اینکه غذا قیمه سفارش بدهیم یا از خانه نان و پنیر ببریم سرکار. حالا ما این تصمیمات را چگونه می گیریم؟ بر اساس اطلاعاتی که از محیط دریافت می کنیم. اگر اطلاعاتی که از محیط دریافت می کنیم تغییر کند، تصمیم الف تبدیل می شود به تصمیم ب. مشکل کجا ظهور می کند؟

○وقتی که یک نفر پیدا شود و اطلاعات غلط به ما بدهد. مثلا به ما بگوید که قیمت قیمه ۲ هزار تومان است و قیمت پنیر ۱۰۰ هزار تومان. خوب همه ما تصمیم می گیریم که سرکار قیمه سفارش بدهیم و آخر ماه که می شود می فهمیم که اوه! قیمت قیمه ۲۰۰ هزار تومان بوده و قیمت پنیر ۱۰ هزار تومان! داستان دولتی که در قیمت گذاری مداخله وسیع و نابجا می کند چنین است: چند مثال بزنم.

■همسایه روبرویی ما خانه اش را کوبید و از نوساخته حالا می خواهد واحدهایش را بفروشد. شب ها چراغ های تمام طبقات رو روشن می کرد. چیزی حدود ۵ طبقه پر از نور! به گونه ای که ما شب ها برای خوابیدن از نور آن ها اذیت می شدیم! چرا اینکار را می کرد؟ دلیلش واضح است: قیمت برق که برای او محسوب می شود به اندازه یک پتیزای خانواده هم نیست! پس برایش می صرفد که کل محله را منور بفرمایند! به همین خاطر است که ثروتمندان ۲۳ تا ۲۹ برابر بیشتر فقرا از یارانه انرژی استفاده می کنند!

□دولت با نیت کاملا خیر تلاش می کند که نرخ تسهیلات بانکی را پایین نگه دارد (دست کاری در قیمت). چه اتفاقی رخ می‌دهد، تسهیلات بانکی حکم طلا را پیدا می‌کند. به همین خاطر است که وام چاق‌کن‌ها (همان کارچاق‌کن‌های تخصصی در بانک‌ها) برای شما وام جور می کنند و سه درصد هم می گیرند و شرکت ها هم راضی هستند. چرا؟ چون در اقتصادی که تورمش ۴۵ درصد است شما هر وام با نرخ های جذاب اینچنینی بگیری در لحظه اخذ وام برنده ای. کسی به طنز می گفت: فقط کافیست کاغذهای بانک مرکزی (اسکناس) را تبدیل کنید به کاغذ توالت! و در انبار نگه دارید باز برنده اید!

●در مورد دارو خود من به راحتی دارو می خرم، نصفه و نیمه مصرف می کنم و اصلا نگران استفاده بهینه آن نیستم. چرا؟ چون قیمت به من می گوید که چنین رفتار کن. قیمت ها از کجا می آیند از دولت محترم!

○اسراف نان، قاچاق دارو و اتلاف انرژی، زد و بند بانکی اموری نیستند که با توصیه اخلاقی و کمپین‌های اجتماعی ریشه ای حل و فصل شوند. این پدیده ها حاصل همین سیگنالینگ غلط اند. ما مدت هاست که به جامعه (همان خلبانان) سیگنال غلط می دهیم و اکنون در آستانه سقوط هستیم. اگر این سیگنالینگ اصلاح نشود اجساد ما را باید از چند فرسنگی زیر دریا جمع کنند. ناترازی های آب و انرژی و بانکی و بودجه حاصل قیمت گذاری غلط دولتی است. کاش یک نفر پیدا شود به همه ما حالی کند که داداش داری اشتباه می زنی!

■پس باید قیمت ها را آزاد کنیم آن هم یک شبه؟ قطعا نه! جامعه ای که به یک نظم ولو غلط خو کرده را نباید یک شبه درمان کرد. به آرامی به تدریج و هماهنگ. نه اینکه فقط قیمت انرژی (هزینه خانوار) تغییر کند اما دستمزدها (درآمد خانوار) نه. آیا مشکلات ما فقط قیمت گذاری غلط است؟ قطعا نه! نهادها و سیاست ها دو مقصر دیگرند که فعلا از آن ها می گذریم.

□دولت با دست کاری در قیمت‌ها، بزرگترین اخلال گر اقتصادی است. بلدیم سلطان سکه را اعدام کنیم اما هیچ وقت سلطان سیگنالینگ غلط را اعدام نمی کنیم! چرا؟ چون بخش بزرگی از جامعه ما هنوز قبول دارد که دولت باید کاری کند. دولت باید قیمت گذاری کند. دولت باید بگیرد و ببندد. دولت مقصر نیست.
همه ما مقصریم!

🔅 @business_news

Business School

26 Dec, 06:05


انرژی، آب، منابع و دیگر هیچ

در حال حاضر، جنگ‌های شرق اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا به شدت بر سر منابع زیرزمینی و ثروت‌های محلی متمرکز است و به عنوان ابزاری برای ایجاد اهرم فشار بر اروپا عمل می‌کند.

پرسش: چرا روسیه از سوریه عقب‌نشینی کرده و به لیبی رفته است؟

یکی از دلایل راهبردی روسیه، تلاش برای اختلال در مسیرهای انتقال گاز و نفت لیبی به اروپا است. این اختلال می‌تواند به روسیه این امکان را بدهد که فشار و حاکمیت بیشتری بر اروپا اعمال کند و در نتیجه، گاز و نفت بیشتری به این قاره بفروشد. در عوض، این وضعیت ممکن است به کاهش فشار اروپا بر روسیه منجر شود.

با وجود جنگ در اوکراین، روس‌ها همچنان از مسیر اوکراین گاز به اروپا صادر می‌کنند. در حال حاضر، مسیرهای مستمر انرژی به اروپا شامل نورم استریم، اوکراین، ترکیه، مدیترانه (قبرس و حوزه نفتی شرق مدیترانه)، لیبی، نروژ و شمال انگلیس هستند.

اگر روسیه بتواند در لیبی اختلال ایجاد کند، یکی از این مسیرها از بین خواهد رفت و این امر به طور طبیعی منجر به افزایش قیمت انرژی خواهد شد. همچنین، در سوریه، ایجاد مسیری جایگزین، مانند مسیر عربستان به اسرائیل، حداقل چند سال زمان خواهد برد و در حال حاضر، مسیر اسرائیل نیز تا اطلاع ثانوی مسدود است.

این تغییرات در صحنه انرژی جهانی، نشان‌دهنده رقابت‌های ژئوپلیتیک و تأثیرات آن بر قیمت‌ها و دسترسی به منابع است.

نتیجه‌گیری

تحولات کنونی در حوزه انرژی نه تنها بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد، بلکه به درک عمیق‌تری از دینامیک‌های ژئوپلیتیکی و استراتژیک میان کشورها منجر می‌شود. این تحولات می‌تواند به تغییر در سیاست‌ها و استراتژی‌های کشورهای مختلف در زمینه انرژی منجر شود و به بررسی و ارزیابی مجدد منابع و مسیرهای انرژی در سطح جهانی نیاز دارد.

@Business_News

Business School

23 Dec, 19:37


⭕️ ‏امارات زمین های مصر را اجاره کرده تا با آب و کارگر مصری گندم تولید کند؛
امارات به مصر گندم می فروشد. ازکدام گندم؟
ازهمان ها که درمصر تولید می شود.
پولش چی؟امارات به مصر وام میدهد تاپول گندم را بپردازد..
دنیای امروزاین طوری است؛
مصر ۵۰۰۰سال تاریخ دارد، امارات ۵۰ سال...
مهم ‎عملکرد درسته نه تاریخ یک کشور

🔅 @business_news

Business School

22 Dec, 19:59


دنیای عجیبی ست، دنیای تناقض ها
باید مردانه کار کنی، زنانه بذر محبت بپاشی، مردانه تصمیم بگیری، زنانه عشق بورزی...
امیدوارم روزی از ورای این تناقض ها جهانی زاده شود که دیگر در آن روز، روز زن یا روز مرد نباشد!!
یک روز باشد و آن هم روز انسانیت...


♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

22 Dec, 15:41


🔲⭕️ روز مادر نه می خواهد گل بگیرید ،
نه هدیه و مهمانی.

روز مادر خودتان را غرق کنید در وجود مادرتان
بنشینید کنارشان
یک روز سال را برایش آشپزی کنید ،
ظرف هایش را بشویید ،
لباس هایش را
و خانه اش را جارو بزنید.

دست مادرتان را بگیرید و حسش کنید با تمام وجود

خطوط چین و چروک را در تمام این سالهایی که بندریج بر دستانش افتاده اند ، بخوانید

بغلش کنید آنقدر گرم و صمیمی که تمام وجودتان ، وجود نازنینش را حس کند

پای صحبت هایش بنشینید
چنان که انگار تازه گمشده چندساله ی تان را یافته اید

بخواهید برای تان داستان زندگی اش را بگوید
سرگذشت دردهایش را
سرنوشت عشق هایش را

مادرها شاهکار عشق اند و داستان زندگی شان
زیباترین داستانی که می توانید بشنوید،
اگر آنقدر به شما اعتماد کنند که برایتان تعریف کنند.

🔜 @Business_News

Business School

22 Dec, 05:30


زنانی که تعریف دیگری از آزادی می سازند.
روز زن و مادر مبارک❤️

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

21 Dec, 19:35


🔲⭕️ ساختمانی که ملاحظه میکنید هتل ترامپ در جده است که بزودی افتتاح خواهد شد

درست خواندید!جده عربستان!

هتل لوکس ۴۷ طبقه ای به ارزش بیش از نیم میلیارددلار

او دیوانه است؟
مگر فرانسه و اسپانیا و ایتالیا با آن همه آوازه نبود؟چرا عربستان بی آب و علف،در قلب خاورمیانه پرالتهاب؟

عربستان توانست با دیپلماسی قوی، صنعت توریسم خود را ۷ سال جلو بیندازد و امسال با ۱۰۰ میلیون توریست خارجی رکورد زد.هدفی که قرار بود در سال ۲۰۳۰ محقق شود. تحولات اجتماعی و فرهنگی هم اهرم دیگری شد.کنسرت سلین دیون و جنیفرلوپز را همه انگشت بدهان دیدند.گردشگری عربستان امسال با رشد ۳۲% توانست ۱۸.۴ میلیارد دلار درآمد کسب کند. اشتغال در این بخش به ۲.۵ میلیون نفر رسید، از هر ۵ شغل یک شغل و حالا خبر میزبانی جام جهانی

گردشگر پایش را در سرزمینی میگذارد که امنیت باشد و این امنیت تضمین شده باشد. اتاق فکر عربستان با تشویق ترامپ به برپایی این برج ۴۷ طبقه با صدای بلند این امنیت را برای گردشگر تضمین کرد. اولین قانون سرمایه گذاری!

نه او دیوانه است و نه حکمرانی عربستان نوین


🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 16:18


🔲⭕️ اگه تحریم‌های ایران برداشته بشه کیا ضرر می‌کنن⁉️

🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 13:41


🔲⭕️ حمله به قطر؟!

وقتی اجازه سرک کشیدن در استراتژی سیاست خارجی به هر کسی داده می شود، چرا دکتر محمد مرندی استاد ادبیات زبان انگلیسی و البته دارنده تابعیت آمریکا از این دخالت محروم‌ باشد.. ایشان استاد دانشگاه تهران و البته مشاور رسانه ای تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی است. توییت چند روز پیش جناب مرندی چنین‌ بود:

"به تاسیسات ایران حمله شود، تاسیسات گازی قطر را را خاک یکسان میکنیم. مشکل جزیی؛ پایگاه هوایی العدید آمریکا در قطر کوچک است.در صورت تجاوز، تاسیسات و زیرساخت های گاز طبیعی در قطر به کلی نابود می شود. از این رو قطر وجود نخواهد داشت. همه چیز به همین جا ختم می شود"

در باره این توییت کننده لااقل یک واژه می توان بکار برد: نادان. چرا؟ به ۴دلیل:

۱- بهترین دوست ایران
دولت قطر در کنار سلطنت عمان میان شش کشور جنوب خلیج فارس دارای ژرف‌ترین و بهترین مناسبات بوده اند. نمونه آن توافق این دو کشور برای احداث خط انتقال برق ۲۰۰ کیلومتری بین دو کشور به رغم برقراری تحریم ها است؛
۲- دوقلوی بهم چسبیده
بر فرض که تاسیسات گازی قطر هم مورد حمله قرار گرفت و موفقیت آمیز هم بود. خب مگر مخزن پارس جنوبی یا به تعبیر قطر گنبد شمالی‌، مخزن مشترک و همسایه نیستند؟! چگونه ممکن‌ است در اثر حمله یکی نابود و دیگری سالم بماند؟ این بسان آن است که تیری به نخاع دوقلوی بهم جسبیده شلیک شود. افلا یعقلون، افلا یتفکرون؛
۳- چرا قطر؟!
چرا حمله به قطر؟ آیا دشمن تر از دوحه در فضای همسایگی و خارج نزدیک نیست؟! چنان چه مدنظر استقرار پایگاه العدید در این کشور است، مگر پایگاه های ایالات متحد در فضای پیرامونی ایران نقطه به نقطه صف نکشیده اند؟! مگر پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین(الفجیر، محرق، بندر سلمان‌، شیخ عیسی)نیست؟! چرا پایگاه های آمریکا در خاک سلطنت عمان(مصیره، ام الغنم، خصب، الفالاج)، پادشاهی عربستان سعودی(دمام، ظهران‌، الامیر سلطان و...)، امارات( اِلظفره ابوظبی، الفجیره، بندر رشید، جبل علی و...)، کویت، ترکیه، عراق، سوریه، اردن و...مدنظر مرندی معلم دانشگاه نیستند؟ در واقع شمار پایگاه های بزرگ و کوچک‌ آمریکا در خاورمیانه دستکم‌۳۴ مورد است. چرا جناب مرندی کوچک، فرزند مرندی بزرگ، همسایه‌ خوبتر و مفیدتر را برای حمله نشانه گرفته است؟؛
۴-قطر: گوشت دم توپ یا خار در گلو
این گمان‌ که قطر به دلیل کوچکی از دیدگاه وسعت و جمعیت و نیز نزدیکی جغرافیایی، مناسبترین گوشت دم توپ است، اشتباهی خطرناک‌ است. بیشتر کشورهای پیشرفته نیازمند دریافت گازقطرند. از خاور دور تا اروپا. افزون‌ بر این چتر دفاعی استراتزیک قطر تقریبا کامل شده است. قطری ها نیاز چندانی به جنگ‌ و رویارویی با مهاجمان ندارند. دهها کشور، صدها کمپانی دارای رزمنده و هزاران داوطلب از هوا و دریا از این کشور کوچک‌ با تجهیزات نسل چهارمی و پنجمی دفاع خواهند کرد. کوتاه‌ که قطر بیش و پیش از آن گوشت دم‌ توپ‌باشد، باقلوای زمان صلح و بوته خار رفته در گلوی زمان جنگ‌ است. چون‌ پول دارد و سخاوتمند در هزینه کردنش به هنگام‌ ضرورت.

به گمانم جماب مرندی  دانسته و ندانسته، ره به کوچه علی چپ برده است. خب همین که توییت اش را پاک کرد جای شکر دارد. به گمانم‌ پی به اشتباهش برده است. ایشان باید زین پس مانند رئیس جمهورش پزشکیان شعارش را این بیت حافظ قرار دهد:
آسایش دو گیتی، تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت، با دشمنان مدارا


🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 13:07


🔲⭕️ یارانه مردم عربستان

یارانه مردم عربستان را به تومان حساب کنیم می شود روزی ۷۰۰ هزار تومان یا به عبارتی ماهیانه ۲۱ میلیون! فقیر و غنی هم ندارد، این یارانه به همه شهروندان عربستان واریز می شود!

حال یارانه ایرانی ها را حساب کنیم می شود روزی ۱۰ هزار تومان و ماهی ۳۰۰ هزار تومان! در واقع شهروند عربستانی ۷۰ برابر یک ایرانی یارانه می گیرد. یارانه ای که هر روز ترس قطع شدن آن را داریم!

عربستان و ایران هر دو از منابع بزرگ نفت، گاز و فلزات گران بها هستند اما تمام کارگرهای ساختمانی در دبی و عربستان، ایرانی و فیلیپینی هستند ولی حتی یک کارگر عرب در ایران نیست!


🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 11:42


🔲⭕️ هرگونه به اوضاع کشور می نگریم پاسخی برای این پرسش نمی یابیم که"مدیران مملکت از قدیم تاکنون را از کجا پیدا میکنند؟"مثلا:

مدیر بانک مرکزی گفته ما تشخیص میدهیم قیمت دلار توافقی ۶۲.۰۰۰ تومان است!
شما چه کاره ای که تشخیص میدهی مردم چه نرخی توافق کنند؟

یا شهرداری که فردای روزی که تهران آلوده ترین شهر جهان شد گفته به خودمان برای هوای پاک نمره خوبی میدهیم!
واقعا خودت را مضحکه کرده ای؟

یا وزیری که گفته بروید ببینید کی با برق مملکت بیت کوین استخراج میکند بیایید به ما معرفی کنید!
انگار در این مملکت کنتور برق نیست!

یا او که گفته بروید ببینید ۲۰ میلیون لیتر بنزین را کی روزانه می دزدد؟

اینکه مدیری"نداند"یک بحث است و اینکه"نداند که نداند"فاجعه ای است شوم.اگر به هر دلیل شما را گذاشته اند مدیر،حداقل بیاموز

سیستمی که برای آموزش مدیرش فکری نکرده، دومین خیانت را به کشور میکند.اولی انتخاب اوست

عبرت بگیریم و در شرکتهایمان چنین حکمرانی نداشته باشیم!

#حامد_پاک_طینت

🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 10:29


🔲⭕️ حسین یا سنوار؟

✍️   محسن رنانی

قصه انقلاب را بنیان‌گذار از سال ۴۲ شکل‌داد و دکتر شریعتی نیز نسخه مدرن‌ آن را تدوین کرد. بنیانگذار اما برای آن‌که قصه‌اش پذیرش حداکثری یابد هیچ‌کس را حذف نکرد. گفتار او چنان بود که در انقلاب اسلامی حتی توده‌ای‌ها و چریک‌های فدایی خلق را نیز زیر عبای خود جا می‌داد و آنان نیز قصه‌ آیة‌آلله را باور کردند و نقش خود را به خوبی بازی کردند. بعد از انقلاب و قبضه قدرت،‌ رفتار او البته تغییر کرد و حذف‌ها آغاز شد.

قصه بنیان‌گذار اما چنان قوی و جذاب بود، و نقش او چنان در قصه‌اش جاافتاده بود، که تا پایان عمرِ او، آن قصه در ذهن و زبان اکثریت ایرانیان جاری بود. چنان قوی که حتی قانون اساسی‌ای که خود آیه‌الله تایید کرده بود و به رای مردم گذاشته بود نیز هیچگاه نتوانست در برابر قصه او، رنگ و معنایی پیدا کند. این که قانون اساسی در ایران تا این‌پایه خوار شده است، برای این است که در سایه حضور بنیانگذار، قانون اساسی هیچگاه فرصت نکرد تا قصه خودش را خلق کند. سکوتِ تقریبا همه شخصیت‌های سیاسی، علمی، فرهنگی و هنری داخلی (به جز یک نفر) در برابر اعدام‌های سال ۶۷ الزاما به علت ترسشان نبود بلکه به علت آن بود که هنوز قصه آیه‌الله بر دلها مسلط بود، در حالی که قانون اساسی هنوز قصه نداشت. به گمان من اعدام‌های ۶۷ به‌‌مانند شلیک به قلب قانون اساسی و پایان یافتن امکان خلق قصه برای آن بود.

درواقع نه در حضور و نه بعداز بنیانگذار، حاکمان، قانون‌اساسی را پیمان مقدسی ندانستند؛ پس هر جا به نفع‌شان بود از آن بهره بردند و هر جا نبود آن را تفسیر کردند و بنابراین ناموس قانون را ضایع کردند و راه تبدیل آن به یک قصه ملی را بستند. به‌این‌خاطر است که به گمانم از دل این قانون دیگر نمی‌توان قصه جمعی دیگری برای آینده ایرانیان خلق کرد. هر چیزی که باورپذیری قصه‌اش زایل شود، مثل برندی است که اعتبارش را از دست بدهد، دیگر همان برند را نمی‌توان بازسازی کرد.

هر گام حذفیِ پس از انقلاب، بخشی از قصه بنیانگذار را کم‌رنگ می‌کرد. قصه‌ آیة‌الله وقتی دیگر باورپذیری خود را از دست داد که نسل نو متوجه شد که در قصه‌ آیةالله، نقشی برای او دیده نشده و فرصتی برای آن که دنیای خودش را خلق کند به او داده نمی‌شود. این همان نقطه‌ای بود که نسل نو فریاد زد: «اصلاح طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا». اگر حاکمان در سال‌های ۹۶ و ۹۸ گوش شنوایی داشتند، پیش‌ازآن‌که دیر شود، به فکر خلق قصه‌ای تازه و باورپذیر برای خودشان و برای آینده ایران می‌افتادند.

حاکمان امروز اما هنوز می‌خواهند نسخه‌های جدیدی از قصه بنیان‌گذار را بازتولید کنند. بگذارید بی‌پرده بگویم: از این پس، و بویژه بعداز تحولات شام، دیگر هر قصه‌ای که در آن اکثریت مردم ایران بازیگر نباشند، باورپذیر نخواهد بود و در نطفه شکست می‌خورد. جمهوری اسلامی نمی‌تواند قصه‌ای باورپذیر خلق‌کند که جنبش مهسا و خواسته‌های آن و بازیگران آن را نبیند؛ نمی‌تواند قصه‌ای بنویسد که روشنفکران منتقد، زندانیان سیاسی، میلیون‌ها ایرانی مهاجر، ایرانیان غیرشیعه و سایر حذف شدگان را نبیند؛ حتی نمی‌تواند در قصه خود براندازان و طرفداران سلطنت را نبیند. قصه آینده ایران را همه ایرانیان با هم خواهند نوشت و جمهوری اسلامی اگر فرصتی داشته باشد فقط آن است که یک قصه فراگیر تازه و باورپذیر خلق کند که در آن امکان بازیگری و نقش‌آفرینی برای همه ایرانیان با هر زبان و مذهب و گرایش و اندیشه وجود داشته باشد.

جمهوری اسلامی در نقطه خطیری قرار گرفته است. می‌تواند انتخاب کند که سنواری عمل کند یا حسینی. یحیی سنوار، بدون آن که رضایت مردم غزه را گرفته باشد، قصه خودش را به کل مردم غزه تحمیل کرد و آنان را گرفتار مصیبتی کرد که تا نسل‌ها و حتی قرن‌ها پیامدهایش هم برای فلسطینیان، هم برای مسلمانان منطقه خواهد ماند.

حسین (ع) اما چه کرد؟ شب عاشورا، یارانش را فراخواند و قصه‌ی فردای خودش را برای آنان روایت کرد. آنگاه گفت هر کس می‌خواهد، بماند و در این قصه بازی کند، هر کس نمی‌خواهد، آزاد است و دیگر تعهدی به من ندارد. حسن (ع) نیز چنین کرد؛ وقتی دید امتش با قصه او همداستان نیستند، قصه‌اش را فرونهاد و صلح کرد. و پیش از او علی (ع) نیز به قول مرحوم مطهری، نشان داد که نخستین مسلمان لیبرال است؛ یعنی پس از شورای سقیفه و انتخاب نشدنش به خلافت، وقتی دید قصه او در میان اکثریت خریداری ندارد، تمکین کرد و با سه خلیفه همکاری کرد. وقتی هم که خلیفه شد آنگاه که دید در جنگ با معاویه، مردمان خودش تمایلی به ادامه بازی در قصه او را ندارند، صلح کرد.
راستی ما کیستیم؟ شیعه حسینی یا شیعه سنواری؟

🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 07:57


🔲⭕️ آیا آمریکا مقصر فساد در کشور و در بین مسئولان مومن و متدین انقلابی است ؟؟

✍️ اسفندیار خدایی

در سال ۱۳۳۱ شمسی /۷۲  سال پیش حکایت زیر اتفاق افتاد.

هواپیمایی از تهران به مقصد شیراز، دچار نقص‌فنی می شود و نزدیک شیراز در بین چند روستا و چادر مردم ترک قشقائی سقوط می کند.
به جز دو تن از مسافران متاسفانه همه کشته می‌شوند.

اما موضوع این داستان، بار آن هواپیماست نه مسافران.
چند چمدان پر از اسکناس و سکه طلا، متعلق به آقای عدل، سرمایه‌دار شیرازی که داشته سرمایه‌اش را به شیراز منتقل می‌کرده..

مردم از روستاها و چادرهای عشایری قشقائی به صحنه می‌آیند.

آنها آتش را خاموش می‌کنند دو نفر زنده را سر و سامان میدهند.
مردم روستایی و عشایر قشقائی تا جریان چمدانها را از عدل می‌شنوند شروع به گشتن می‌کنند.

نقطه برخورد شیبدار بوده و هواپیما بعد از اولین برخورد هم دو تکه شده و قسمت بار خودش هم تکه شده و اسباب و اثاثیه به هر نقطه‌ای افتاده است...

بعد از ساعتها تلاش، مردم هر چه پیدا کرده بودند را آوردن و یکجا جمع کردند.

چند روز بعد، پلیس تقریباً تمام پولها و طلاهای موجود را به دفتر عدل می‌آورند.

این کار بزرگ روستاییان و عشایر که آن همه طلا و پول را جمع کرده و تحویل داده بودند
چنان تعجب‌آمیز بود که تمام خبرنگاران، حتی نمایندگان روزنامه‌های خارجی در ایران را هم به دفتر عدل کشانده بود.

جناب عدل که اشتیاق روزنامه‌نگاران برای سفر به منطقه را می‌بیند و خودش هم می‌خواهد برای تشکر به آنجا برود، ترتیب سفر همه را فراهم میکند.
مقدار زیادی طلا برای دختران و زنان، پول برای مردان و اسباب‌بازی و عروسک هم برای بچه‌هایشان می‌برد.

خبرنگاری می‌نویسد، عدل داشت هدایا را توزیع می‌کرد و ما هم با مردم صحبت می‌کردیم و آنها از حرام و حلال می‌گفتند
و اینکه مال مردم را نباید خورد ، چه شخصی باشد چه دولتی و...
که همهمه‌ای از طرف دیگر روستا بلند شد..

چوپانی چند بسته اسکناسهای درشت در دست به سمت ما می‌آمد و خدا را شکر می‌کرد که صاحب مال اینجاست تا پولش را پس بدهم.

چوپان می‌گفت دیروز یکی از بزغاله‌هام از سر بازیگوشی در تنگه‌ای گیر افتاده بود.
رفتم بیرونش بیارم که یه بسته پول دیدم، خوب گشتم چندتای دیگه هم پیدا کردم.

منتهی شب باید می‌موندم، صبح که شد گفتم گله را نزدیک ده میبرم و پولها را به کسی می‌دهم تا یه جوری به صاحبش برگرداند.

خبرنگار می‌گوید همه ما چه خارجی و داخلی به سر و وضع چوپان و بسته‌های اسکناس نگاه می‌کردیم و اشک می‌ریختیم.

یک آمریکایی حاضر در صحنه می‌گوید :
همه آن ثروتی که در شهر رویایی شیراز دیدیم هیچ، همین چند بسته اسکناس و صداقتی که این چوپان دارد می‌تواند همه این مردم رو ثروتمند کند.
آخر چرا؟
چی باعث می‌شود این چوپان ژنده‌پوش به این راحتی همه آن ثروت بدون ذره‌ای خدشه، به صاحبش برگرداند.
همه دنیا را گشتم، محاله جای دیگری به جز ایران چنین چیزی را دید

این سؤالی است که امروز باید از مسئولین مومن و متدین انقلابی کنونی ایران پرسید.
چی شده؟؟؟

زمان طاغوت چند روستایی و عشایر، حتی نگاه بدی هم به اون همه ثروت نمی‌کند.

چوپانی که به نوشته خبرنگار، مدتها توی کوه بود و تمام بدنش و لباسهایش چرک شده، ثانیه‌ای هم به تصاحب پولها فکر نمی‌کند..

اما حالا چه شده !؟
طی چند دهه  اخیر که همه فریادهای شما برای بردن مردم به بهشت بود ، چرا اینگونه شد؟

چه به روز این مملکت و فرهنگ چند هزار ساله آن. آمده که یک نفر سوار بر ماشین چند صد میلیونی، با لباسهای مرتب و گوشی‌ میلیونی و زندگی در خانه‌ ای که حداقل چندمیلیارد می‌ارزد و درآمد ماهیانه چندین میلیون، به چند دانه پرتقال که از واژگون شدن کامیونی به زمین ریخته است رحم نمی کند؟
صاحب بار پرتقال بر سر خودش می‌زند و این فرد  با قهقهه مستانه پرتقالها را جمع می‌کند.
که اگر دو کیلو هم جمع کند، ته تهش می‌شود ۵۰ هزار تومان!

آموزه های عریض و طویل شما با هزینه های هنگفت در این چهل و شش سال چه کرده که اینگونه منجر به فروپاشی اخلاق و فساد  در جامعه شده.
آیا کج خلقی جامعه و فساد مقامات هم تقصیر آمریکاست؟؟

این آسیب از کجاست ؟

🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 06:54


🔲⭕️ دو گزاره خطرناک در محافل غربی درباره ایران

🔷در ماه های اخیر دو گزاره خطرناک در محافل فکری، رسانه ای و سیاسی  غربی و صهیونسیتی به صورت فزاینده ای در حال انعکاس است که در آستانه روی کار آمدن دونالد ترامپ قابل توجه به نظر می رسد.

🔷گزاره اول و پرتکرار این روزها در محافل غربی و در نزد مقامات صهیونیستی این است: "Iran is weakened" «ایران ضعیف شده است».

🔷در روزهای پس از سقوط بشار اسد نیز این گزاره بیش از گذشته تکرار شده است.

🔷در مقابل، گزاره دیگری که در هفته های اخیر مکررا به آن پرداخته شده است این بوده که تهدید ایران به ویژه در زمینه ساخت سلاح هسته ای قریب الوقوع است و باید با آن مقابله کرد.

🔷در واقع، معتقدان به گزاره اول برآنند که ایران به دلیل تضعیف اهرم های بازدارندگی خود به ویژه در سطح منطقه ای و مشخصا محور مقاومت، به دنبال آن است تا با بازدارندگی هسته ای، بازدارندگی خود را احیا و ارتقا دهد و تهدیدات اسرائیل و آمریکا را دفع کند.

🔷به همین جهت است که هم مقامات اسرائیلی و هم برخی مقامات ضد ایرانی نزدیک به ترامپ در حال ترویج این دیدگاه هستند که اکنون بهترین زمان مناسبی برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران است تا «تهدید هسته ای ایران ضعیف شده» از بین برود.

🔷به نظر می رسد، تلاش برای به تصویر کشیدن ایران به عنوان یک بازیگر ضعیف شده و در عین حال یک تهدید بالقوه هسته ای، برای تغییر در محاسبات، ارزیابی ها و تصمیمات ترامپ در قبال تهران است تا دولت جدید آمریکا به جای تغییر رویکرد و تعامل، وارد رویارویی با ایران به ویژه در رابطه با موضوع هسته ای شود.

🔜 @Business_News

Business School

21 Dec, 05:50


🔲⭕️ مملکت رو تعطیل کنید دارالایتام دایر کنید؛ درست‌تره. مردم نان شب ندارند؛ شراب از فرانسه می‌آید. قحطی‌ست، دوا نیست، مرض بیداد می‌کند، نفوس حق‌النفس می‌دهند... باران رحمت از دولتی سر قبله عالم است و سیل و زلزله از معصیت مردم! میرغضب بیشتر داریم تا سلمانی؛ سر بریدن از ختنه سهل‌تر. ریخت مردم از آدمیزاد برگشته؛ سالک بر پیشانی همه مهر نکبت زده. چشم‌ها خمار از تراخم است؛ چهره‌ها تکیده از تریاک... اون چهارتا آب انبار زمان شاه عباس هم آبش کرم گذاشته. ملیجک در گلدان نقره می‌شاشد؛ چه انتظاری از این دودمان با آن سرسلسه اخته! خلق خدا به چه روزی افتاده‌اند از تدبیر ما.......

از "حاجی واشنگتن" ۱۳۶۱

🔜 @Business_News

Business School

19 Dec, 15:22


🚨| هوش‌مصنوعی به ترتیب آینده کدوم شغل‌ها رو تحت تاثیر قرار میده😶‍🌫️🫢⁉️

🚧| در ابتدا مشاغلی مثل روزنامه‌نگاران، نویسندگان و طـراحان تحـت تأثیر قرار خواهد گرفت. این‌ها همه مشاغلی هسـتن که می‌تونن بدون مشـکل توسـط یک مـدل زبـان بزرگ (LLM) انجام بشن!

🛑| سپس حرفه‌های تخصصی مثل پزشکان (مدل‌های هوش مصنوعی در حال حاضر می‌تونن سی‌تی اسکن رو بهتر از رادیولوژیست‌ها ارزیابی کنند!)،

🛑| وکــلا ( اخیرا Grok-3 با قابلیت حقوقی اعلام شده).

🛑| و مـهنـدسان نــرم‌ افــزار (اگـر چــه Devin هنوز مشکلات عمده‌ای داره، اما درحال حاضر به‌عنوان یک مهندس نرم‌افزار مبتدی معرفی شده) تحت تأثیر قرار می‌گیرن!

🔅 @business_news

Business School

19 Dec, 11:49


🚘نیسان، هوندا و میتسوبیشی در هم ادغام می‌شوند

دو غول خودروسازی ژاپن، نیسان و هوندا، در حال مذاکره برای ادغام احتمالی هستند تا رقابت‌ پذیری خود را در بخش خودروهای برقی تقویت کنند. این خبر روز چهارشنبه توسط Nikkei Asia منتشر شد.

بر اساس این گزارش، این ادغام همچنین شامل میتسوبیشی موتورز خواهد شد و می‌تواند قدرت این شرکت‌ها را در برابر رقبای قدرتمندی مانند تسلا و تولید کنندگان چینی خودروهای برقی افزایش دهد.

در صورت تحقق این ادغام، این مجموعه به سومین شرکت بزرگ خودروسازی جهان تبدیل خواهد شد و با فروش بیش از ۸ میلیون خودرو در سال، به رقبایی مانند تویوتا و فولکس‌واگن نزدیک‌تر می‌شود.
در واکنش به این خبر، قیمت سهام نیسان که بزرگ‌ترین سهامدار میتسوبیشی موتورز نیز هست، به‌طور قابل ‌توجهی افزایش یافت.

گفتنی است که این خودروسازان در ماه مارس اعلام کرده بودند که برای توسعه خودروهای برقی و فناوری‌ های نرم‌افزاری همکاری خواهند کرد. هدف از این همکاری، کاهش هزینه‌ها و بهبود جایگاه رقابتی آن‌ها در بازار جهانی بوده است.

🔅 @business_news

Business School

19 Dec, 06:19


هیچ‌جوری نمی‌شد فهمید که چه مقدار از این مطالب دروغ است. شاید هم حقیقت داشت که مردم درحال‌حاضر رفاه بیش‌تری نسبت به قبل‌از انقلاب داشتند. تنها ناقض این ادعا، اعتراضی خاموش در رگ و پی انسان بود، احساسی غریزی که به فرد می‌گفت شرایط فعلی زندگی‌ات غیرقابل تحمل است و باید روزی تغییر کند. ویژگی حقیقی و برجستهٔ زندگی فعلی برای او، نه بیرحمی و ناامنی آن؛ بلکه پوچی، دلگیری، بیحالی و خمودگی آن بود.

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

17 Dec, 17:36


⭕️ یک افسانۀ انگلیسی می‌گوید:
وقتی طوفان می‌آید هم گاوها و هم بوفالوها،
آن را از قبل از آمدن، حس می‌کنند.
گاوها پشت به طوفان فرار می‌کنند
و بوفالوها رو به طوفان
!
دو استراتژی متفاوت برای فرار
گاوها سعی می‌کنند که
از محلی که طوفان در حال آمدن از آنجاست
دور شوند تا با آن روبرو نشوند
و بوفالوها سعی می‌کنند که
خودشان را دقيقاً به محل وزیدن طوفان برسانندو با آن برخورد کنند.


▪️گاوها با خودشان حساب می‌کنند که
در نهايت  طوفان جایی تمام خواهد شد
و اگر ما از آن فرار کنیم و پشت به آن بدویم،
هیچ‌گاه به ما نخواهد رسید؛
پس بدون آسیب و فقط
با صرف انرژی می‌توانیم از طوفان در امان بمانیم.

▪️اما بوفالوها با خودشان حساب می‌کنند که
سرعت ما از طوفان کمتر است
و هرقدر هم‌که سریع بدویم به‌ما خواهدرسید.
پس به جای این‌که پشت به آن فرار کنیم،
به سمتش می‌رویم تا پس از یک برخورد کوتاه،
از آن رد شویم و در امان بمانیم.

▪️ آنچه گاوها در حساب و کتابشان نمی‌آورند
همین بصیرت بوفالوهاست؛
سرعت طوفان بیشتر از سرعت گاوهاست
و گاوها پس از مدتی دویدن، خسته می‌شوند.
طوفان به آنها می‌رسد؛
با جهت دویدنشان همراه می‌شود؛
مدت ‌زمان زیادی با آنها می‌ماند
و در نهایت آسیب‌هایش را می‌زند.

▪️اما بوفالوها که می‌دانند
به هر حال طوفان به آنها خواهد رسید،
تصمیم می‌گیرند که هم‌جهت با طوفان ندوند
و با رفتن در دل طوفان خیلی سریع‌تر از آن بگذرند
و مدت‌زمان کمتری درگیرش باشند.

🟢 گاوها طوفان را با خود همراه می‌کنند
و بوفالوها طوفان را از خود عبور می‌دهند.
برخلاف چیزی که از ابتدا به نظر می‌رسد، آسیبی که بوفالوها از طوفان می‌بینند
بسیار کمتر از آسیب گاوهاست؛
اگرچه رفتار ابتدایی بوفالوها،
احمقانه‌به‌نظر می‌رسد‌و رفتار ابتدایی گاوها عقلانی.

مسائل و مشکلات زندگی نیز حکم طوفان را دارند.
می توانیم به سبک گاوها از آن فرار کنیم
یا به سبک بوفالوها به دل طوفان بزنیم.
انتخاب با ماست....


🔅 @business_news

Business School

16 Dec, 16:03


🔴 فقط چند درجه‌ی ناقابل !!

الان چند روزه که از سر صلاتِ صبح تو رادیو، تا اخبار پس از شامگاهی تو تلویزیون، مدام اعلام میکنن: زنهار ! هشدار! آگاه باشید که هوا این هفته سرد خواهد شد!
حالا که چی؟ چند درجه! فقط چند درجه‌ی ناقابل! هوا قراره سرد بشه! مطمئنم که کل سیستم هواشناسی رو، این جدیدی‌ها اداره می‌کنند که اینقدر هول و ولا برشون داشته! و گرنه قدیمی‌ترها خوب یادشونه زمستونای سرد و بخاری‌های نفتی پِِت پِتی رو!!
خرمن‌های سفید برف و چکمه‌های رنگیِ کفش ملی رو!

اون زمانا از اول مهر، هوا رو به خنکی می‌رفت، آبان دیگه سرد بود. اصلا مدرسه‌ها بخشنامه داشتند از وسط آذر بخاری‌ها رو روشن می‌کردند، قبلش باید دیگ دیگ می لرزیدی تو کلاس!

از همون اولِ پاییز، لباس کاموایی‌ها و ژاکت‌ها و کلاه‌کش‌ و شال‌ها و... از تو بقچه در میومد! کی مثل الان با یه تا پیرهن و تی‌شرت میگشت تو خونه؟ 
دولا سه‌لا لباس می‌پوشیدی، یه بافتنی مامان‌دوز هم روش. جورابا از پامون کنده نمی‌شد.
اوایلِ آبان بخاری‌های نفتی و علاالدین های سبز و کِرمی‌رنگ از تو انباری‌ها میومد بیرون. تویست هم بود که ژاپنی بود و باکلاس، تازه بو هم نمی‌داد! بخاری‌های نفتی اکثرا یا ارج بودند یا آزمایش. همشونم سبز و سیاه.

ملت یا بشکه ۲۲۰ لیتری نفت تو حیاط داشتند یا اگه باکلاس بودند یه تانکر بزرگ ته حیاطشون! 
نفت آوردن نوبتی بود، پسر و دختر هم نداشت، اگه زرنگ بودی و یادت بود که تا قبل از غروب بری و سهمت رو بیاری که هیچ،
وگرنه تاریک و ظلمات باید پیت به دست میرفتی تا تهِ حیاط عینهو کوزت. برف که اکثر وقتا روی زمین نشسته بود حتی شده ۵ سانت. اگر هم برف نبود، یخ زده بود زمین، باید تاتی تاتی میرفتی تا دم تانکر، گاهی مجبور بودی از تو بشکه‌های ۲۲۰لیتری، نفت رو منتقل کنی به گالن‌های کوچیکتر!
اون موقع یه وسیله‌ی کارآمدی بود که ازقضای روزگار اسم خاصی هم نداشت. یه لوله کرم رنگ با یه چی نارنجی شبیه آکاردئون روی سرش و شیلنگی که عین خرطوم فیل آویزون بود، خدایی اسم نداشت ولی خیلی کار‌راه‌انداز بود.

کرسی یا بخاری رو میذاشتن تو هال و بسته به شرایط جوی و گذر فصل، دکوراسیون خونه رو هی تغییر می‌دادند! یعنی سرد و سردتر که می‌شد، درب اتاق ها یکی‌یکی بسته میشد و محترمانه منتقل می‌شدی به وسط هال!
دی و بهمن عملا خونه فقط یه هال داشت با دمای قابل تحمل و یه آشپزخونه‌ی گرم.
اتاق‌ها در حد سیبری سرد بود و اگه یه وقت خدانکرده قصد می‌کردی بری تو اتاقت و یه چیزی ورداری، باید یه نفس عمیق می‌کشیدی، درو باز می‌کردی، به دو می‌رفتی و به دو برمی‌گشتی. و دقیقا تو همون زمان، حداقل چهار نفر با هم داد میزدند: درو ببند!! وای سوز اومد!! باد بردِمون!!
گاهی هم که خسته می‌شدی و دلت می‌خواست بری تو اتاقت، یا امتحانی چیزی داشتی، یه بخاری برقی قرمز با دو تا لوله‌ی سفالی سیم‌پیچ شده می‌دادند زیر بغلت، بدیش به این بود که باید میرفتی تو بغلش می‌نشستی تا گرم شی، دو قدم دور می‌شدی نوکِ دماغت قندیل می‌بست!

بخاری محل تجمع کل خونواده بود، موقع سریال همه از هم سبقت می‌گرفتند که نزدیکترین جا به بخاری رو پیدا کنند، حتی روایته که بعضیا از هول دور موندن از بخاری، شام رو هم نصفه ول می‌کردند.
پشت بخاری معمولاً مخفیگاه جورابهای شسته شده و کفشای خیس بود که باید خشک میشد تا صبح به پا بکشی و بری مدرسه.
و اما روی بخاری، آشپزخونه‌ی دوم مامان بود، همیشه یه چیزی بود برای پختن و داغ شدن یا خشک کردن. اگر هم نبود، پوستای پرتقالی بود که بابا شکل آدمک و ترازو و گربه ردیف می‌کرد رو بخاری تا بوی نفت، زیرِ عطرِ پوستِ پرتقال‌های نیمسوز گم بشه.

موقع خواب، دل شیر می‌خواست سرت رو بذاری رو بالش گل‌گلیِ یخ! بالش رو با احتیاط پهن می‌کردیم رو بخاری، بعد هم جلدی تاش میکردیم که گرمیش نره؛ سرت رو که میذاشتی رو بالشِ گرم، انگار گرمیِ آفتابِ وسطِ تابستون بود که آروم، لابه‌لای موهات نفوذ می‌کرد. پتوهای ببر و طاووس‌نشان و لحاف‌های پنبه‌ای ساتن دوز رو تا زیر چونه بالا می‌کشیدیم. صدای گُرگُر بخاری آرامش‌بخش‌ترین لالایی شبانه بود .

بیرون سرد بود،خیلی سرد! ولی دلمون گرم بود. گرم به سادگی زندگی‌مون، به سادگی بچگی‌مون. دلمون گرم بود به فرداهایی که میومد. فرداهایی که سردیش اثری نداشت تو شادیامون، شادی بچه‌هایی که با چکمه‌های رنگیِ کفش‌ملی تو راه مدرسه، گوله برفی سمت هم پرتاب می‌کردند، بچه‌هایی که گرچه دست‌هاشون مثل لبو قرمزِ قرمز بود ولی دلاشون گرمِ گرمِ گرم بود.
گرم بود ، متوجه هستین ؟ گرم
💧💧

🔅 @business_news

Business School

16 Dec, 08:56


⭕️ بورس آمریکا اکنون ۶۵ درصد از بازار جهانی سهام را تشکیل می دهد که بالاترین وزن آن در تاریخ است. این رقم بیش از ۱۱ برابر بزرگتر از دومین کشور بزرگ از نظر ارزش بازار است (ژاپن ۵/۵%).

👇👇
آرزوها را باید بزرگ کرد ... تا در آرزوها بماند و در شعار خرجی ندارد، خروجی هم ندارد 😁
با همین فرمان بعد از شکست دشمنان, بورس آمریکا را هم پشت سر می‌گذاریم
چراکه نه ...
ما میتوانیم ... !!

🔅 @business_news

Business School

15 Dec, 17:01


🟢 ناترازی‌ انرژی بلای جان تولیدکنندگان

دبیر کارگروه شهرک‌های صنعتی اتاق بازرگانی گفت: با این قطعی‌های برق، آخر ماه چگونه به کارگرانمان حقوق بدهیم؟
روز گذشته خانه صمت طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بخشنامه مربوط به تعطیلی صنایع به دلیل قطعی برق به مدت دو روز در هفته ابلاغ شد.

در این بخشنامه آمده است که قطعی برق به صورت ۲۴ ساعته بوده و دو روز کامل واحد صنعتی برق نخواهد داشت.

بحران انرژی به خصوص کمبود برق و گاز در چند وقت اخیر باعث شده تا شرکت توانیر نیز از مردم دعوت به صرف‌جویی کند.

در بیانیه توانیر آمده است که، با توجه به شرایط سوخت نیروگاه‌ها، از همه هموطنان درخواست می‌شود به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۲۰ درصد صرفه جویی کنند.

درحالی که دولت بر صرفه‌جویی تاکید دارد، قطعی برق برای واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی اختلال‌ ایجاد کرده است.

مرتضی اسلام‌زاده، دبیر کارگروه شهرک‌های صنعتی اتاق بازرگانی: آقای رئیس جمهور! نفرین کارگران، من و شما را می‌گیرد؛ اگر وزیر شما نمی‌تواند به نیروگاه‌ها گازوئیل بدهد، عوضش کنید!

🔅 @business_news

Business School

15 Dec, 13:42


⭕️ جميناى 2.0، عصر جدید هوش‌مصنوعی از گوگل!

💬| به تازگی #گوگل و دیپ‌ مایند از Gemini 2.0 رونمایی‌ کردن🤩. این قدرتمندترین مدل گوگل هست که به شما کمک می‌کنه تا کارها رو سریع‌تر و کارآمدتر انجام بدین!

🤖| توی نسخه‌ی جدید Gemini چه خبره⁉️

پشتیبانی از متن، تصویر، ویدیو و صدا.

سطح جدیدی از تعامل: ایجاد عامل‌های
چند حالتی برای تحقیق، برنامه‌ نویسی و
کارهای روزمره.

قابلیت تبدیل متن به گفتار (TTS) و
تولید تصویر.

بهبود درک و توانایی استدلال کردن.

🔔| در حال حاضر نسخه آزمایشی این مدل برای عموم مردم در دسترس است.

💬| شما چه ویژگی‌هایی از ChatGPT و Gemini رو بیشتر میپسندین؟ اصلا با کدوم راحت‌ترین؟

🔅 @business_news

Business School

07 Dec, 14:49


🔲⭕️ چه خبر از دور و بر مان ؟!

✍️حامد پاک طینت

ببینیم در این یک ماه که ما درگیر سیلی زدن به این و آن و سیلی خوردن از این و آن و ممنوعیت واردات عروسک و مجسمه و مانکن بدحجاب به کشور بوده ایم در کشورهای منطقه چه گذشته است

عربستان سعودی درآمد ۳۱۵ میلیارد دلاری را با راهبردهای جدید بن سلمان برای ۱۲ ماه آینده هموار کرده به گونه ای که اجاره دفاتر اداری و تجاری توسط شرکتهای خارجی در ریاض با رشد ۴۸% نسبت به سال قبل در همین ماه همراه بوده است - از سال ۲۰۱۶ تا امسال عملکرد بن سلمان با درآمد بیش از ۱۰۱۰ میلیارد دلار برای کشور، یک رشد شگفت انگیز ۷۰% در تولید ناخالص ملی بوده است

قطر با استقرار امنیت و توسعه فقط در سه ماه گذشته شاهد رشد ۲۰ درصدی در خرید املاک توسط خارجیان و رسیدن حجم معاملات به ۱ میلیارد دلار در این سه ماه بوده است

ابوظبی با استقرار امنیت و توسعه فقط در سه ماه گذشته شاهد رشد ۵۰ درصدی در خرید املاک توسط خارجیان و بازگشت سرمایه ۹ درصدی فقط در سه ماه بوده است

دوبی با استقرار امنیت و توسعه شاهد سیل ورود خارجیان با رشد ۲۰ درصدی برای اجاره دفاتر توسط شرکتهای بین المللی بوده و حالا بالاتر از لندن و نیویورک با رشد سرمایه گذاری در ملکهای تجاری و اداری و توسعه ۱۵ درصدی در تجارت جهانی شاهد رشد اقتصادی ۴.۷% فقط در بخش غیرنفتی است

ترکیه بزرگترین خودروساز برقی دنیا BYD چین را متقاعد کرده که با خیال راحت و بدون ترس و واهمه از تحریم یا چیز دیگری برنامه خود را برای سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در شهر مانیسای ترکیه اجرایی کند و هم‌زمان، منطقه‌ای با عنوان محله چینی برای اقامت ۲,۵۰۰ کارمند چینی و خانواده‌هایشان ایجاد کند.  این پروژه فرصت اشتغال برای حدود ۲۰ هزار نفر از شهروندان ترکیه را فراهم خواهد کرد و صنایع خودروسازی ترکیه را بعنوان صنعت پیشروی کشور متحول می کند

عراق مذاکرات نهایی مسیر خط آهن فاو به ترکیه به طول ۱۲۰۰ کیلومتر با هزینه ‌۱۷ میلیارد دلار برای تجارت بین کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و اروپا را انجام داده تا با چین بزودی در محوریت جاده ابریشم جدید دنیا باشد

شما را بخدا قسم به خود بیایید ...

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 11:54


🔲⭕️ لیسانسه های بیکار

🔸تنها ۴۹درصد فارغ التحصیلان دانشگاه شانس این را دارند وارد بازار کار شوند.

🔸این یک آمار فاجعه بار و نگران کننده است.

🔸وقتی تنها به فکر زیاد کردن تعداد دانشگاه ها و پر کردن صندلی رشته ها هستید بدون هیچ سیستم ارزیابی و سطح سنجی نتیجه اش همین می‌شود.

🔸وقتی به مشاغل فنی و مهارتی بهایی نمی‌دهید بودجه ای صرفش نمی‌کنید و تنها ملاکتان برای اشتغال مدرک تحصیلی است که ۵۱ درصدشان لای طاقچه خاک می‌خورند نتیجه اش همین می‌شود.

🔸وقتی شب میخوابی صبح میبینی یک رشته به رشته های دانشگاهی اضافه می‌شود و روی هر تپه ای یک دانشگاه تأسیس شده که بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد،
نتیجه همین می‌شود که ۴ سال عمر و هزینه و ذوق یک جوان بدون داشتن نتیجه سودمند و خروجی هدر میرود

🔸مدرکی هم که دارند  اگر از ۶۰ درصد جوانان در خصوص رشته شان سؤال تخصصی بپرسی حتی نمیدانند که آن سؤال مربوط به رشته ای است که مدرکش را گرفتند.

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 11:03


🔲⭕️ این روزها ترکیه در ایران چه می کند؟

یدالله کریمی پور

سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت)با وجود گسترش ابعاد نفوذ دیرپایش در ایران‌، این  روزها در پی تحمیل سه هدف اساسی در این دیار است:

۱- به هر قیمت و با هر ابزاری مانع انجام هر نوع گفتگوی ایران- غرب شود.‌ انجام و استمرار گفتگو و احتمال تبدیل آن به مذاکره، خللی بزرگ در طرح و برنامه ریزی درازمدت ترکیه برای آینده ایران است.‌ چنین خطری باید به هر وسیله ممکن‌ از طریق نفوذی های میت برطرف شود؛

۲- تقویت رویکرد کسانی که خواهان تغییر دکترین هسته ای جمهوری اسلامی هستند؛ به منظور آماده سازی فضای بین المللی جهت تهاجم هوایی به تاسیسات و به ناچار کشاندن ایران به جنگ با اسراییل(اشغالگر) با حربه صادق

۳. از دیدگاه پرزیدنت اردوغان و با وجود شم بسیار قوی فرصت طلبی کم مانند او، بعید است شرایط مناسب کنونی در جهت تضعیف ایران در سال های آتی مجددا بروز کند؛

۴- درگیر کردن بیش از پیش جمهوری اسلامی در جنگ و مشاجره؛ از جمله در میدان های سوریه، لبنان، اسراییل و میدان های بی کران داخلی، به منظور بهره برداری فرصت طلبانه از آن ها و در نهایت تضعیف همبستگی ملی.

من آن چه شرط بلاِغ است با تو می گویم
تو خواه از سخنم پند گیر، خواه ملال

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 09:25


🔲⭕️ این روزها که همه مشغول Black Friday بودند و بیشتر از هرکسب و کاری صنایع پوشاک درگیر این تحرک اقتصادی بود شاید برای بازیگران این صنعت مهم باشد که بدانند از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱ میلیارد دلار واردات اقلام نساجی و پوشاک به کشور بوده و آمار غیررسمی بسیار بزرگتر که گویای تغییراتی است که در پیش خواهیم داشت

نکته عجیب واردات ۲۴۰میلیون دلار ماشین آلات نساجی و جالب اینکه مجموع صادرات این گروه کالایی کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار بوده که فقط ۳۵ میلیون دلار آن مربوط به پوشاک آماده بوده است

هرچند شرکتهایی که موفق به صادرات در این حوزه شده اند قابل تقدیرند و قطعا عوامل موفقیت را هوشمندانه کنار هم چیده اند اما آمار گویای هشدار جدی به فعالان این عرصه است

بویژه با توجه به کثرت فعالان این بخش و افزایشی که ترامپ بر تعرفه های چینی مقرر میکند باید منتظر موج بزرگی از تحولات بود که اگر برای آن تدبیری نشود، مواجهه با آن تقریبا ناممکن است.

#حامد_پاک_طینت

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 07:45


🔲⭕️ چالش‌های مصوبه عفاف و حجاب!

در پی اعلام زمان ابلاغ مصوبه «حجاب و عفاف» بحث بر سر مفاد آن داغ و بسیار چالشی شده است.

یکی از موارد پر چالش، اجازه به اتباع خارجی، خاصه افاغنه هست که می‌توانند طبق این قانون مردم ایران را امر به معروف و نهی از منکر کنند!

قابل تامل، الان یکی از دل‌مشغولی‌های شدید این مجلس که بیشتر اعضایش در تصویب لایحه عفاف و حجاب نقش دارند، اعتراض به تابعیت فرزندان ظریف است و تلاش برای تصویب قانونی که اگر هر ایرانی تابعیت دوگانه داشته باشد، از بسیاری از حقوق و خدمات داخلی محروم خواهد شد. آنوقت در تناقضی عجیب، در مقابل محروم سازی ایرانی‌های دو تابعیتی، برای اتباع بیگانه این امتیاز و حق قانونی قید شده است!

البته از منظر اینکه اتباع افغان به دلیل اینکه در دولت‌های طالبان سابقه برخورد با حجاب زنان و اندازه گیری ریش و ایمان مردمان نگون‌بخت آن دیار را داشته اند، شاید نمایندگان عزیز نیت بدی نداشته و صرفا خواسته‌اند از تجربه و تخصص گرانبهای آن‌ها استفاده کنند تا دست خودی‌ها راه بیفتد!

با این اوصاف، قابل پیش‌بینی هست که چالش اصلی تازه بعد از ابلاغ قانون پیش خواهد آمد. چرا که معیار و ملاک دقیق و حدود تشخیص بی‌حجاب و باحجاب مشخص نیست و خود باعث دامن زدن به اختلافات و تفاسیر متفاوتی خواهد شد.

در نتیجه، از پس ابلاغ قانون، بیش از فوتبال، ما به کارشناس سیستم «ویدئو چک» برای سطح جامعه و خیابان نیاز خواهیم داشت تا در پی اختلافات شدید پیش آمده مشخص کنند، معیار پوشش سر چیست و چند سانتی متر روسری از پیشانی عقب‌تر برود مصداق بی‌حجابی و‌ جریمه است. مبنا و معیار تنگ بودن لباس و جاری شدن جریمه برای آن چیست؟ اگر حین کار، ورزش و... پاچه شلوار و آستین لباس از قوزک پا و آرنج بالاتر رفت، داستان چگونه خواهد شد و صدها عامل اختلافی دیگر که تمام وقت سیستم قضایی و امنیتی را با حجم زیاد پرونده‌ها خواهد گرفت...

اما لُب پیام: بی‌شک آنچه امروز در قالب بی‌حجابی در جامعه رخ داده، از ناکارآمدی و اهمال این همه نهاد فرهنگی و مذهبی و قرارگاه‌های مختلف با بودجه‌های کلان است که نتوانستند وظیفه تبلیغی و ارشادی خود را انجام و همه آن فعالیت‌ها نتیجه عکس داد. پس اگر قرار بر جریمه بابت بی‌حجابی هست، به عنوان بخشی از جریمه، بودجه و تشکیلات این نهادها بایستی قطع و جمع شود. نمی‌شود ناکارآمدی از جانب ساختار و حاکمیت باشد و جریمه و تاوان آن را مردم پس بدهند.

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 06:54


*⚽️صاحب این شکم را می‌شناسید!؟*

*مالک این شکم بزرگ که در تصویر مشاهده می‌کنید، ‏دانیل بادیسلاو، دروازه بان ۱۳۰ کیلوگرمی رومانیایی بود که باعث سقوط تیمش از درجه دوم به چهارم شد اما باشگاه قادر به بیرون کردن وی نبود، زیرا مادرش از مالکین و حامیان باشگاه بود.*
*چهار مربی به خاطر این موضوع استعفا دادند ‏و یک مربی نیز به علت سکته قلبی از دنیا رفت.*
*یک بازیکن فیکس تیم نیز برای همیشه با فوتبال خداحافظی کرد!*
*دانیال در ابتدا پست فوروارد را برای خود انتخاب کرد اما چون قادر به دویدن نبود ناچار پست دروازه‌بانی را انتخاب کرد.*
*به خاطر ناتوانی در گرفتن توپ نیز مربی مجبور بود‏ همه بازی‌ها را با ۷ دفاع و سه هافبک بازی پیش ببرد!*
*جالب اینجا بود که او در بین یارانش بیشترین دستمزد را هم داشت!...*

امثال دانیل چند نفر می شناسید ؟!


🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 06:05


🔲⭕️ عالیجناب سولژنیتسین چهل و پنج سال پیش به رهبران شوروی توصیه‌ای کرد برای اصلاح عملکرد غلطشان. خوشبختانه رهبران شوروی به این توصیه گوش نکردند و ساقط شدند و جهان را از شر خود رهانیدند.

سولژنیتسین گفت:
آقایان عرض اندام در صحنه جهانی را داوطلبانه رها کنید و به رتق و فتق امور داخلی بپردازید. بیائید کمی از خیال پردازی نافرجام در عرصه سیاست خارجی دست بردارید...از این مسابقه چشمگیر،اما بی حاصل،در عرصه فضایی و تسلیحاتی دست بردارید.از مسلح کردن خودمان و دیگران دست بردارید و در عوض توجه خود را معطوف سازندگی کشورمان کنید....امروز برای ملت ما آبادانی و توسعه اقتصاد ملی بسیار مهم‌تر از گسترش نفوذ در خارج کشور است.به گواهی تاریخ، کشورهایی که سازنده امپراتوری ها بوده‌اند همواره زیان اخلاقی دیده‌اند....رهبران ما حق ندارند که به دنبال اهداف انترناسیونالیستی باشند و سرمایه های ملی را صرف آن کنند،در حالی که ملت خودمان اخلاقا رو به تباهی و انحطاط می‌رود.....تکرار می‌کنم نباید بیش از این در پی رویای عظمت طلبانه‌ی فتح جهان باشید.

باید برای همیشه از این هدف ها چشم بپوشید وگرنه عاقبت روزی همه چیز بر سرمان خراب خواهد شد.قاره ها و کشورها سر جای خودشان باقی می‌مانند،شما نمی‌توانید از مسکو برای آنها تعیین تکلیف کنید ...شما باید حل مسائل داخلی را در سرلوحه کارهای خودتان قرار بدهید و به رشد سالم و اخلاقی ملت بیندیشید....به فکر تربیت کودکان و نجات آب و خاک روسیه و سالم سازی محیط زیست باشید نه در بند تسخیر فضا و رسالت من درآوردی جهانی....

از کتاب «به زمامداران شوروی» نوشته سولژنیتسین ترجمه دکتر رضا

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 04:45


🔲⭕️ ‍دستاوردهای شورای عالی فضای مجازی، ۱۳ سال پس از تأسیس آن، چه بوده است؟

۱- فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی جز استفاده ۸۳ درصدی از VPN‌، تحمیل چندهزار میلیارد هزینه به مردم، افزایش نارضایتی و تبدیل‌شدن تلفن همراه ایرانیان به ناامن‌ترین در دنیا به خاطر نصب VPN‌های ناشناخته اثری نداشته است.

‏۲- در پایان دولت سیزدهم، کیفیت اینترنت ایران از میان ۱۲۱ کشور در رتبه‌ی ۱۰۴ و نسبت به سایر کشورهای منطقه در بدترین وضع ممکن بوده‌است.

۳- موج مهاجرت از متخصصان به استارتاپ‌ها رسیده‌است. تنها در یک سال بیش از ۱۵۰ هزار ایرانی مهاجرت کردند. طبق پیمایش جاب‌ویژن از ۶۰۰۰ فعال کسب‌وکارها، ۷۷٪ تمایل «خیلی زیاد یا زیاد» به مهاجرت دارند. بعضی استارتاپ‌ها علت مهاجرت کامل خود از ایران را اینترنت ناپایدار اعلام کرده‌اند.

‏۴- هزاران میلیارد بودجه صرف پروژه‌های بی‌حاصلی چون سیستم عامل ملی، موتور جستجوی ملی، ایمیل ملی شده‌است. پول‌پاشی در شرکت‌های خصولتی باعث تضعیف بخش خصوصی شد. پروژه‌هایی نظیر «خدمات پیامکی ارزش افزوده» مصوب این شورا، به نوعی کلاه‌برداری از جیب مردم تبدیل شد.

‏۵- مصوباتی چون «توسعه‌ی فضای مجازی سالم، مفید و ایمن» و «سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» فقط شعار است. در عمل، اصرار این شورا به فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی منجر به استفاده‌ی ۸۳ درصدی از VPN و دسترسی مستقیم کودکان و نوجوانان ایرانی به سایت‌های غیراخلاقی گردیده است.

‏۶- پافشاری چند عضو این شورا بر فیلترینگ (که بعضاً کسب‌وکارهای شخصی و تضاد منافع دارند) با مخالفت گسترده‌ی مردم و کسب‌وکارهای دیجیتال روبرو شد.
سوال آن است که:
- این چند نفر به چه حقی در برابر آزادی‌های قانونی و اراده‌ی ملت ایران ایستاده‌اند؟
- ادامه‌ی کار این شورا چه توجیهی دارد؟

🔜 @Business_News

Business School

07 Dec, 03:13


🔲⭕️ یه ضرب‌المثلی هست که میگه: وقتی گاو وارد قصر میشه گاو شاه نمیشه، قصر طویله میشه. 

🔜 @Business_News

Business School

05 Dec, 21:18


⭕️ پولهای دنیا دست کیست؟

شرکتهایی که ملاحظه می فرمایید بزرگترین موسسات "مدیریت دارایی" Asset Management در دنیا هستند که وظیفه مدیریت اقتصادی سبد دارایی شامل سهام، اوراق، ملک، فلزات گرانبها، رمز ارز و همه فرصتهای سرمایه گذاری را به نمایندگی از مشتریان خود انجام میدهند و در کنار آن مدیریت ریسک آن را به عهده می گیرند

بیشترین پولهای دنیا دست این 14 شرکت غول آساست و همانطور که ملاحظه می فرمایید پولی که در دست کوچکترین آنهاست چندین برابر تولید ناخالص ملی کشور عزیزمان است!

سرمایه تحت کنترل شرکتBlackRock سه برابر تولید ناخالص ملی کشور هند است !

این تصویر از این جهت ارزشمند است که قدرت شرکتها و به تبع آن کشورها و تاثیرگذاری آنها در اقتصاد و سیاست دنیا را دریابیم

و ارزشمندتر از آن از شما چه پنهان ، رصد کردن آنها در جهت گیریهای سرمایه گذاری است.

🔅 @business_news

Business School

05 Dec, 10:44


زندگی کوتاه است پس .........


♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌

Business School

05 Dec, 01:25


🔴 بزرگترین واردکنندگان کالا در جهان

👈 آمریکا بزرگترین واردکننده کالا در دنیاست و در سال 2023، 3.2 تریلیون دلار کالا وارد کرده و حالا باید دید که تعرفه‌های ترامپ، چه تاثیراتی بر بازار خواهد داشت.

از سال 1995، ارزش تجارت جهانی حدودا 5 برابر شده ولی کمتر از اوج سال 2022 است و امروز 10 کشور وارداتی به ارزش 12.4 تریلیون دلار دارند که بیش از نیمی از کل واردات جهانی را تشکیل می‌دهد.

از آمریکا تا هند، واردکنندگان اصلی با اقتصاد قوی و بازارهای مصرف قابل‌توجه، مشخص می‌شوند و عواملی مانند سرمایه‌گذاری تجاری، درآمد قابل تصرف و نرخ ارز، نقش مهمی در شکل دادن به پویایی واردات دارند.

آمریکا به دلیل مصرف‌کنندگی زیاد و اقتصادی پیشرفته‌، بزرگ‌ترین واردکننده بسیاری از محصولات از جمله خودرو، لوازم الکترونیکی، ماشین‌آلات صنعتی و داروسازی در جهان است.

چین، آلمان، هلند، انگلستان، فرانسه، ژاپن و هند در رتبه‌های بعدی هستند ولی تقاضای ضعیف‌تر و اختلالات زنجیره تامین، باعث کاهش واردات در 27 کشور از 30 کشور برتر شده و بیشترین کاهش در تایوان با منفی 18 درصد و برزیل با منفی 14 درصد، قابل مشاهده است..

🔅 @business_news

Business School

03 Dec, 17:24


🟢 اول دسامبر ۲۰۲۴ عربستان طولانی‌ترین شبکه مترو بدون راننده جهان را افتتاح کرد.

از آنجایی‌که عربستان با پروژه‌هایی مانند لاین و مکعب قصد دارد به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل شود، نیاز دارد سیستم حمل‌ونقل خود را بهبود دهد.
در همین راستا، این کشور به‌تازگی سیستم متروی بزرگ و بدون راننده را افتتاح کرده است که طولانی‌ترین مترو بدون راننده درجهان شناخته می‌ شود.
این افتتاح، بخشی از پروژه بزرگ شاه عبدالعزیز در ریاض است.

🔅 @business_news

Business School

03 Dec, 13:05


🌎کشور‌های برتر از نظر ارزش منابع طبیعی

🔻ایران با داشتن ۲۷ تریلیون دلار، پنجمین کشور با بیشتر ذخایر منابع طبیعی (نفت، گاز، زغال سنگ، کروم، مس، سنگ آهن، سرب، منگنز، روی و ...) در جهان محسوب می شود.
🔅 @business_news

Business School

03 Dec, 03:47


عبارت انگلیسی "brain rot" یا «پوسیدگی مغز» به معنی زوال تدریجی ظرفیت ذهنی و قوای شناختی در نتیجه وقت‌گذرانی زیاد با کارهای پوچ مثل پرسه زدن بی‌هدف در شبکه‌های اجتماعی است.

به گزارش بی بی سی؛ «پوسیدگی مغز» با رای عموم از پنج کلمه و عبارت دیگر پیشی گرفت و عنوان منتخب سال را کسب کرد.

🔅 @business_news

Business School

30 Nov, 20:45


این نقشه کابل کشی اینترنت دنیاست، بخشی از این کابل کشی توسط شرکت‌های بزرگ مثل گوگل انجام میشود و جهت ترانزیت اختصاصی داده‌ها هست تا اینجوری مثلا گوگل بتواند سرویس باکیفیت‌تری را در سراسر دنیا ارائه بدهد.
مسیری که الان متا (فیسبوک سابق) هم شروع کرده و میخواهد یک کابل کشی عظیم و پرظرفیت به طول ۴۰ هزار کیلومتر در سراسر دنیا را شروع کند تا بتواند ترانزیت و اولویت‌بندی ترافیک بهتری در دنیا داشته باشد.
این پروژه که بودجه آن ۱۰ میلیارد دلار هست احتمالا از اوایل سال ۲۰۲۵ شروع میشود.
نتیجه آن سرعت و ظرفیت بیشتر سرویس‌های متا مثل اینستاگرام و واتساپ و بقیه سرویس‌های این شرکت‌ها مثل خدمات سرور و کلاد هست.
در نهایت درست است که این خطوط به شکل خصوصی برای این شرکت‌ها استفاده میشوند ولی بخش بزرگی از سرویس‌های دنیا از خدمات این شرکت‌ها استفاده میکنند، برای مثال سرویس‌های بزرگی امروزه بر بستر سرورهای گوگل هستند و سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در ترانزیت داده کمک زیادی به رشد اینترنت در دنیا میکند.

🔅 @business_news

Business School

30 Nov, 16:18


🔲⭕️ چین با عبور از ژاپن، بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو در جهان شد

صادرات خودروی چین در سال ۲۰۲۳ با افزایشی ۵۸ درصدی به ۴.۴۱ میلیون دستگاه رسیده و از ژاپن با ۳.۹۹ میلیون دستگاه عبور کرده است.

ژاپن برای دهه‌ها، بیشترین صادرات خودرو در جهان را داشته است و آلمان و کره جنوبی هم در رتبه‌های بعدی قرار داشتند اما حالا چین در آستانهٔ پشت سر گذاشتن هر سۀ این کشورها است تا به بزرگ‌ترین صادرکنندهٔ خودرو روی کرهٔ زمین تبدیل شود. صادرات خودروی چین در سه‌ماههٔ نخست سال ۲۰۲۳ از ژاپن پیشی گرفت و حالا به نظر می‌رسد موفق شده این برتری را در کل سال ۲۰۲۳ ادامه دهد. به گزارش انجمن خودروسازان چین، این کشور از ژانویه تا نوامبر سال جاری (یازده ماه) ۴.۴۱ میلیون دستگاه خودرو صادر کرده است که افزایشی ۵۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد. این در حالی است که صادرات خودروی ژاپن در این یازده ماه با ۱۵ درصد افزایش به ۳.۹۹ میلیون دستگاه رسیده است.

هرچند خودروسازان چینی هنوز نتوانسته‌اند وارد بازار آمریکا شوند و در بازار اروپا هم در مراحل اولیه قرار دارند اما هم‌اکنون در مکزیک و روسیه جا پای خود را سفت کرده‌اند و با کمک این بازارها توانسته‌اند صادرات خود را افزایش دهند. چین از ژانویه تا اکتبر امسال، ۷۳۰ هزار دستگاه خودرو به روسیه صادر کرده که نسبت به سال ۲۰۲۲ هفت برابر شده است. هرچند صادرات ۳۳۰ هزار دستگاه این کشور به مکزیک چندان چشمگیر نیست اما این رقم هم افزایشی ۷۱ درصدی داشته است. این در حالی است که چند خودروسازان چینی به دنبال احداث کارخانه‌های تولید در مکزیک هستند. به عقیدهٔ برخی کارشناسان، چینی‌ها قصد دارند از این کارخانه‌ها برای دسترسی به بازار ایالات‌متحده بدون نیاز به پرداخت عوارض واردات سنگین استفاده کنند.

بااین‌حال، تمام خودروهای صادراتی چین متعلق به خود خودروسازان چینی نیست و هرچند بی‌وای‌دی اصلی‌ترین مهره در صادرات خودروی این کشور محسوب می‌شود اما تسلا، ب‌ام‌و، ولوو و بیوک هم همگی خودروهایی را در چین تولید کرده و به دیگر کشورها صادر می‌کنند.


🔜 @Business_News

Business School

30 Nov, 14:54


🔲⭕️ دست مرده چیست ؟

🔜 @Business_News

Business School

30 Nov, 13:20


🔲⭕️ ارقام جریمه قانون حجاب چقدر است؟

🔹طبق قانون حجاب که امروز ابلاغ شد، بر اساس ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، یک دوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه، معادل ۵ میلیون تومان است.

🔹مرتبه دوم که جزای نقدی درجه ۸ به علاوه جزای نقدی در مرحله اول یعنی معادل نصف جزای درجه ۸،(پنج میلیون تومان) بوده، جمعا می‌شود ۱۵ میلیون تومان. به عبارت دیگر، دو بار پیامک در ارتباط با بی حجابی برای زنان ۱۵ میلیون تومان جریمه شامل می‌شود.

🔹جزای نقدی درجه شش، ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون تومان است و رقم جریمه درجه ۵، ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان است.

🔜 @Business_News

Business School

30 Nov, 10:24


🔲⭕️ بنزینی که نداریم !

👈 همه می‌دانیم که بنزین فراورده‌ای نفتیست و ایران نفت بسیار دارد، ولی کمتر می‌دانیم که بنزین چگونه ساخته و چگونه قیمت‌گذاری شده و می‌شود ..

بنزین در ایران ارزان نیست زیرا ابتدا باید بالا رفتن قیمت بنزین را به پایین رفتن دستمزد و قدرت خرید ربط داد و نه به فوب و قیمت‌های جهانی !

و به کیفیت و قيمت خودروهایی که بیشتر این بنزین‌ها را در خود می‌بلعند و با دود و آلایندگی، باز پس می‌دهند !

و به مرزهایی که نه با کول و کولبر می‌شود این میزان بنزین را برد و نه حتی چندین نفری و چند صد لیتری !

و به گمرکاتی که هرآنچه به کاهش مصرف بنزین ربط دارد را ممنوعیت و تعرفه می‌بندند ..

که قراری ظاهرا بر بهینه‌سازی مصرف بنزین نبوده و نیست و صرفا بحث دستور است که گاهی با کاهش کیفیت و گاهی با گران‌تر شدن، اجابت می‌گردد !

بنزینی نداریم و در مجموعه دلایل نداشتن، قیمت حرف اول را می‌زند و نه ساختار و زیرساخت‌های تولید و مصرف، که باز هم مصرف‌کننده مقصر هست !

مصرف‌کننده‌ای که خودرو و خدماتش را گران‌تر می‌خرد و در جاده‌های بی‌کیفیت، بنزین ارزانش را گران‌تر، می‌سوزاند !

👁‍🗨 علیرضا مهدیه

🔜 @Business_News

Business School

30 Nov, 08:18


🔲⭕️ حالا فهمیدید چرا برخی از مسئولان هیچگاه از رو نرفته و همیشه طلبکارند؟

جناب میرسلیم، عضو تشخیص مصلحت نظام، در جدیدترین اظهار نظر خود، با گلایه از دستگاه های امنیتی، فرموده‌اند؛ پسرم روحیه حساسی دارد، چرا دستگاه‌های امنیتی به پسرم کمک نکردند تا در دام منافقین نیفتد؟
او کارمند صداوسیما بود و الان بازنشسته است...

در پاسخ؛ جناب میرسلیم یادتان هست به هنگام اعتراضات خیابانی گفتید؛ این‌ها را باید دستگیر و ظرف ۵ تا ۱۰ روز اعدام کرد!
پس همین که دستگاه‌‌های امنیتی طبق همان توصیه شما، با فرزندتان برخورد نکرده و متناسب با روحیه حساس آقازاده! حکم سبک و نهایت مورد عفو قرار دادند، بروید و قدردانشان باشید.
خاصه ایشان در همان وضعیت بازنشسته شدند و چون بسیاری دیگر بابت اتهام وارده، از کار اخراج و از حقوق بازنشستگی محروم نشدند!

از طرفی، جناب میرسلیم قبول کنید کوتاهی از خود شما هم بوده! مثلا وقتی آقای حداد عادل فهمیدند برای فرزند حساسش مدرسه درخور شأن نیست! دست به کار شد و مدارس غیرانتفاعی مجهز و با کادر و شهریه‌های آنچنانی ایجاد کرد! خوب وقتی شما هم اینهمه نفوذ و قدرت دارید که یک تنه از ممانعت واردات خودرو خارجی تا رفع فیلترینگ فضای مجازی را باعث می شوید، چرا برای فرزند دلبندتان یک وزارتخانه‌ای، قرارگاهی ایجاد نکردید تا در آنجا مشغول باشند؟

مثلا، وقتی شما برای کل مردم ایران نسخه می‌پیچید، ولی در تربیت فرزند خود ناتوان بودید، یک قرارگاه و نهادی فرهنگی و مذهبی دایر می‌کردید و اسمش را هم می‌گذاستید «دفتر حفظ و نشر آثار مصطفی میرسلیم» و ضمن گرفتن ردیف بودجه تپل از دولت، فرزندتان را سرپرست آن می کردید!
اینگونه هم از آسیب دیدن روحیه لطیف فرزندتان جلوگیری می کردید و هم مردم ایران را از خدمات فرزند خود که الان بازنشسته شده اند، محروم نمی کردید! خاصه وقتی تامل کنیم، پدر مشغول خدمت! و فرزند بازنشسته است!


🔜 @Business_News

Business School

30 Nov, 05:42


🔲⭕️هر کشوری باید کاملا آزاد باشد تا نوعی از سیستم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که مناسب می داند را برگزیند….

فیدل_کاسترو

🔜 @Business_News

Business School

27 Nov, 02:20


مدیر عامل شرکت خودروسازی بنز آلمان، در سخنرانی اخیری که داشت؛ اعلام کرد که ۸۰ درصد رفت و آمدهای شهری، در آینده، حذف خواهد شد.
رقیبان ما، شرکت‌های تولید خودرو نیستند بلکه شرکت‌هایی مثل اپل، گوگل و سیسکو هستند.
در پنج تا ده سال آینده نرم‌افزار و اطلاعات، همه‌ی صنایع را خواهد بلعید.
شرکت خدماتی اوبر که بزرگ‌ترین شرکت تاکسی‌رانی است، صاحب یک ماشین هم نیست و فقط یک نرم‌افزار است!
هم‌اکنون شرکت ایرباس بزرگ‌ترین شرکت هتلداری جهان است، بدون داشتن حتا یک هتل تملیکی!
شرکت Watson با ارایه‌ی نرم‌افزار تشخیصی خود، با دقت صد در صد به کمک پزشکان در تشخیص انواع سرطان خواهد آمد.
نرم‌افزارهای شبیه‌ساز ساختار DNA ، شانس موفقیت در لقاح مصنوعی را به ۹۹ درصد خواهند رساند.
تا ۸۰ درصد از رفت و آمدهای شهری حذف خواهند شد و سیستم‌های اطلاعاتی جای آن‌ها را خواهند گرفت، بنابر این آلودگی هوا نخواهیم داشت. تصادف به حداقل خواهد رسید و وقت بیش‌تری برای تفریح وجود خواهد داشت.
به دو دلیل شرکت‌های بیمه به لبه‌ی ورشکستگی خواهند رسید، نخست: به خاطر کاهش فعالیت‌های فیزیکی به خصوص در حمل و نقل و دوم: پیش‌بینی بسیار دقیق سیستم‌های هوش مصنوعی از آینده، نیاز به بیمه را کم‌تر خواهد کرد.
کشاورزی بدون خاک و مبتنی بر اطلاعات با بهره‌وری ۹۹ درصدی در مصرف آب، جای کشاورزی سنتی را خواهد گرفت.
پول جای خود را به اطلاعات یا پول دیجیتال می‌دهد و پول دیجیتال، نقش پشتوانه‌ی ارز را در جهان بازی خواهد کرد.
شاید بتوان گفت تنها کسب و کار فیزیکی که در آینده رشد خواهد کرد، گردشگری است. انسان‌ها کارهای خود را به سیستم‌های اطلاعاتی واگذار خواهند کرد و وقت برای تفریح را برای خود نگه خواهند داشت.
برای وکلای جوان دیگر کار پیدا نمی‌شود چون به راحتی می‌توان با دقت نود درصد راهنمای حقوقی شد. این مورد، صنایع را در سال‌های آینده دچار مشکل خواهد کرد.
دیگر نیازی به گرفتن گواهینامه‌ی رانندگی نخواهد بود و همین‌طور، وجود پارکینگ‌ها دیگر بی‌معناست،
چهره‌ی شهرهای آینده با این تغییرات، عوض خواهد شد و اخبار وحشتناک رانندگی دیگر وجود نخواهد داشت. صنایع خودروسازی ورشکسته خواهند شد.
شرکت‌های بیمه هم ضربه‌ی بزرگی خواهند خورد و بازار املاک و مستغلات هم ماهیت خود را از دست خواهند داد.
شهرها آلودگی صوتی کم‌تری خواهند داشت. برق با کمک روش‌های نوین، ارزان‌تر تولید خواهد شد. مشکل آب حل خواهد شد چون بیش‌تر به مصرف خوردن خواهد رسید.
بررسی سلامت افراد، ارزان شده و می‌تواند از طریق موبایل بررسی شود.
چاپ سه بُعدی به زودی و با سرعت تمام به خدمت طراحان صنتعی خواهد آمد و به سادگی از طریق موبایل انجام خواهد گرفت.
اگر بخواهیم وارد دنیای جدید شویم ایده‌ی ما باید با موبایل ارتباط داشته باشد، در غیر این‌صورت، باید آن را فراموش کرد. ایده‌هایی که برای قرن بیستم طراحی شده بودند، محکوم به شکست خواهند شد.
هفتاد تا هشتاد درصد شغل‌ها تا بیست سال آینده، دیگر وجود نخواهند داشت.
شغل‌های جدید به وجود خواهند آمد.
گوشت تهیه شده که جایگزین گوشت حیوانات می‌شود و نیاز جامعه را به گرانی تولید گوشت از بین می‌برد و همین‌طور ۳۰ درصد زمین‌های کشاورزی که برای تامین غذای دام مصرف می‌شود آزاد خواهد شد و در کنار آن شرکت‌های دانش‌بنیان، پروتئین تولید خواهند کرد.
هم‌اکنون یک اپلیکیشن به نام مودیز وجود دارد که احساس آدم‌ها را نشان می‌دهد.
بعد از سال ۲۰۲۵ اپلیکیشن‌های دیگری قادر خواهند بود از طریق آنالیز حالت‌های صورت، بگویند که کلام گفته شده دروغ یا راست است.
بیت کوین یک پول دیجیتال است که می‌تواند نقش پشتوانه‌ی ارز در جهان را بازی کند.
طول عمر در حال افزایش است و به بالای صد سال خواهد رسید.
در زمینه‌ی تحصیلات تا سال ۲۰۲۵ هفتاد درصد مردم دارای موبایل پیشرفته خواهند بود و این به این معناست که دسترسی به آموزش جهانی خواهند داشت. دسترسی رایگان به آموزش مجانی برای همه‌ی کودکان بر قرار خواهد شد و همین‌طور تحصیل در کشورهای پیشرفته عملی خواهد شد.
می‌توان با در دسترس قرار دادن اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی به صورت مجانی به کودکان دورترین و محروم‌ترین نقاط جهان، آن‌ها را قادر به تکلم به زبان انگلیسی در حد عالی در عرض شش ماه کرد.
این‌ موارد بخشی از آینده است. چه بخواهیم و چه نخواهیم.

🔅 @business_news

Business School

26 Nov, 16:33


جملات ارزشمند استیو جابز

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌

Business School

23 Nov, 15:51


🔲⭕️ تفاوت قیمت ماشین در ایران و افغانستان

🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 14:17


🔲⭕️ *بندر لنگه ی ایران ،مادرِ شهر دوبی بود*

کتاب "دوبی سریع ترین شهر دنیا"نوشته جیم کرین باترجمه هرمز همایون پور در سال ۹۱ در ۴۱۲ صفحه توسط نشر نی منتشر شده است.این کتاب درچهار بخش وهیجده فصل چگونگی شکل گیری بندر دوبی را به تفصیل شرح می دهد.

جیم کرین می نویسد:"کسی تصور نمی کرد که این دهکده کوچک روزی به شهری بدل شود که لقب سریع ترین شهر دنیا را به خود اختصاص دهد.

در ۱۹۶۰ دوبی سفری آغاز کرد که از هر آنچه عرب ها در چندین صد سال انجام داده بودند هیجان انگیزتر بود.شهر با گذشت زمان بزرگ تر ودرخشان تر شد.

دهکده نشینان رداهای شفاف گلدوزی شده به تن میکردندوسالمندان بی سواد با جت های شخصی به خرید می رفتند.

"به قول نویسنده کتاب ،مادر شهر این دهکده که امروز مدرن ترین شهر دنیا محسوب میشود"بندرلنگه"بود

بندر لنگه،همان طور که از نامش پیداست بندری لنگه وبی همتا وبی نظیر بود که نام دیگرش بندر مروارید است.نویسنده در فصل دوم تحت عنوان:سرازیر شدن ثروت ایران به سمت دوبی می نویسد:

"لنگه بندری سرزنده بامردمانی هوشمند بود که میدانستند چگونه پول بسازند اما با سخت گیری دولت ایران و وضع عوارض ومالیات فضای بی قید وبندی که آن مردم را جذب کرده بود از میان رفت.

در سال ۱۸۹۴ میلادی که شیخ مکتوم  در دوبی به تخت حکومت نشست می خواست کارهایی برای جذب بازرگانان از ایران انجام دهد.

در سال ۱۹۰۰ ایرانی ها کار اورا آسان کردند.
آنها مالیات ها را در لنگه وبوشهر افزایش دادند ،مهاجرت ها شدت گرفت .

شیخ مکتوم مراقب میوه های رسیده بود. پس طرحی در انداخت تا دوبی به مناسب ترین بندر برای کسب وکار در ناحیه سفلای خلیج فارس تبدیل شود.
پنج درصد مالیات موجود ونیز عوارض گمرکی را لغو کرد و دوبی را به صورت یک بندر آزاد در آورد.

در همان حال کارگزاران خود را به همه سوی خلیج فارس فرستاد تا بزرگترین بازرگانان را چه عرب وچه ایرانی به اقامت در دوبی برانگیزند.

این کارگزاران به تجار وعده زمین رایگان میدادند . به خواسته های آنان در مجلس وسیاست عدم دخالت دولت در امور تجارتی گوش می دادند. و بالاخره این مشوق ها کارگر افتاد،سران تعدادی از بزرگترین خانواده های بازرگان ایرانی پذیرفتند که به دوبی بروند .

سرشماری سال ۱۹۰۱ نشان داد که پانصد ایرانی در دوبی اقامت گزیدند.
ظرف چند سال بعد روشن شد که بیش تر ایرانیانی که لنگه را ترک کرده اند در دوبی ساکن شده اند.

"در ادامه جیم کرین می نویسد:ایرانیان در دوبی محله بستکیه را ساختند که نامش را از بستک شهر آبا واجدادی شان در جنوب مرکزی ایران گرفته بودند. ایرانی ها علاوه بر کسب وکارخود زبان،غداهای متنوع،موسیقی وآداب اجتماعی شان را نظیر مراسم عروسی که چندین روز طول می کشید را به دوبی آوردند. ایرانی ها رونق ودنیا دیدگی را به شهری آوردند که از هیچ یک از آنها آگاهی چندانی نداشت.

بیش تر اهالی دوبی هنوز در کلبه های سقف پوشالی زندگی می کردند وآب آشامیدنی خودرا از چاه های عمومی می گرفتند.

اما شهر دارای محله مدرنی شد همان بستکیه که تازه ترین فناوری تهویه را وارد کرد:بادگیر.

در ادامه مطلب کرین می نویسد:"رهبران دوبی از تجارت آزاد ومشوق های کسب وکارشیخ مکتوم  درسها آموختند .آنان می دانند که صرفا با تغییراتی اندک در اوضاع واحوال وخردمندی ها بخت واقبال بندر لنگه ودوبی می تواند جابه جا شود".استان هرمزگان به ویژه غرب استان،در ۱۱۷ سال قبل یعنی یک قرن و۱۷ سال پیش بنیانگذار مدرنیسم در بندر دوبی بودند.

جالب اینجاست که استاندار هرمزگان در اواخر دوره قاجار واوایل دوران پهلوی *سدیدالسلطنه* بوده .او نویسنده ومحقق ومورخ بود وکتاب های تاریخی بسیاری از وی بجا مانده است که هنوز برخی از کتب ایشان منبع دست اول خلیج فارس وبنادر وسواحل جنوب ایران محسوب میگردد.


🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 12:17


🔲⭕️ مغزهای جوان - مغزهای پیر

✍️ رحیم قمیشی

در نمایشگاهی بین‌المللی خارج از ایران قدم می‌زدم و از غرفه‌ها بازدید می‌کردم، که ناگهان رئیس دولتی ما، با شتاب وارد شد، دستم را گرفت، و با وحشت و اضطراب از غرفه‌ای که آنجا بودم بیرونم کشید.
با تعجب زیاد نگاهش کردم!
او نفس نفس زنان توضیح داد حواس‌ات نبود؟ اینجا غرفه شرکتی اسرائیلی است!
به او خیره شدم، غرفه اسرائیل باشد که باشد، من تکنولوژی‌اش را نگاه می‌کنم، محصولاتش را.
و او در حالی‌که سرش را به تأسف تکان می‌داد پاسخ داد، اگر عکسی از تو اینجا بگیرند، اگر فردا حفاظت متوجه شود، چه می‌خواهی بکنی!؟
زندگی در دنیای پیرمغزها همین است، اگر اینطور شود، اگر آنطور شود، قبلاً یکی اینطور شده، همه می‌دانند، و مثال پشت مثال.
اما کسی که ذهن فعال و جوانی داشته باشد، همه این پرسش‌ها برایش خنده‌دار است.
متصدی غرفه متوجه شد، دنبالم آمد و گفت، اگر شما با اسرائیل مشکل دارید ما می‌توانیم محصول‌مان را با مارک هر کشوری که شما دوست دارید و در همان کشور تحویل‌تان دهیم!!
موضوع من بقیه داستان نبود.
اما تفکر فرسوده و پیری که قسم‌ خورده ولو به قیمت نابودی ایران، ذره‌ای فکرش را تغییر ندهد را، خواستم با تفکر ایلان ماسک مقایسه کنم.

ماسک پولدارترین فرد جهان است، مهمتر از آن امروز عملا نفر دوم کشور ایالات متحده است و مهمترتر از آن دو، از مبتکرترین افراد حال حاضر روی کره زمین است.
او طرحی را داد که فکر کردن به آن در مخیله هیچکس نمی‌گنجید، قرار دادن صدها ماهواره پیوسته در آسمان، به‌جای میلیون‌ها دکل مخابراتی بر سطح زمین، تا اینترنت در قله اورست هم در دسترس باشد، در کره ماه هم، و بشر یک قدم به خدا شدن نزدیک‌تر شود.

برخی خبرگزاری های معتبر گزارش داده‌اند؛ او به نماینده ایران در سازمان ملل پیشنهاد گفتگو داده، و گفته هر کجا برای شما راحت است همانجا می‌آید. او می‌توانست در حسینیه‌ای بنشیند، بگوید همه باید به دستبوسش بروند. می‌توانست بگوید من با یک چک، کل منابع و معادن ایران را می‌توانم بخرم، می‌توانست همه وقتش را صرف چاکران دربارش کند که چقدر باهوش است، چقدر نورانیست، می‌توانست تمام وقت به فکر آن باشد اگر مُرد وارثش که باشد!
می‌توانست تمام فکر و ذکرش آن باشد چطور می‌تواند اموال نسل‌های آینده را هم، بیشتر چپاول کند تا به ترویج ایدئولوژی‌اش نزدیک‌تر شود. او می‌توانست هزار فکر مسخره در سرش داشته باشد، که یک وقت ایران از این ملاقات سوءاستفاده نکند!
اما خیلی ساده، مبتکرانه، شجاعانه، بدون تشریفات گفت باید ببینم حرف ایران چیست، و آیا می‌شود بدون جنگ و تحریم به اهدافی مشترک دست یافت.
این فکری جوانگراست.

چه بسیار در سن جوانی فکرشان پیر شده.
و چه بسیار افراد با سن بالا که فکر جوانی دارند، شجاعت تصمیم‌گیری، جُربُزه حرکت بر خلاف روال قبل، نقد گذشته خود، بی‌توجهی به تشریفات دست و پاگیر، تعیین هدف و حرکت بی‌مهابا در آن جهت.

مشکل ما در کشور هرگز با افراد پا به سن گذاشته نیست.
ما با افکار پوسیده مشکل داریم.
افکاری که نوآوری در آنها مُرده.
و تنها معیار آنها در تصمیم‌گیری‌شان آنست که مبادا پرستیژشان آسیب ببیند!
مبادا مردم بگویند اشتباه داشته‌اند.
مبادا کسی به خدا بودن‌شان شک کند!

ایران
نیازمند افکار جوان است.
ایران با افکار پیر بسیار صدمه دیده
افکار حاکم بر کشور ما
بیشتر برای نگهداری در موزه‌ها مناسب است
نه برای اداره کشوری در قرن بیست و یکم
آن هم ایرانی با تمدن چند هزار ساله!


🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 09:56


🔴خودروسازان از کارگران سپر انسانی درست کرده‌اند

مجتبی قاسمی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت:
🔵در تولید خودرو، اشتغال هدف نیست بلکه تولید هدف است. ولی خودروسازان بتی به نام اشتغال درست کرده اند و از شاغلین به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند.

#نود_اقتصادی

🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 08:59


🔲⭕️ تلخ اما واقعی!

این گزارش هشداری درباره ‎خودکشی کودکان است. در ۵ سال گذشته ۱۹۶ کودک «۸ تا ۱۷»ساله اقدام به خودکشی کرده‌اند و
۱۳۳ مورد به مرگ منجر شده. قطعا خودکشی‌های دیگری هم بوده که رسانه‌ای نشده‌اند و در این گزارش هم به چند مورد اشاره شده.

⬅️از ۱۹۶ خودکشی انجام شده در بازه زمانی پنج سال گذشته، ۱۳۰ مورد مربوط به کودکان دختر، ۴۷ مورد مربوط به کودکان پسر و در ۱۹ مورد نیز جنسیت کودکانی که به خودکشی اقدام کرده‌اند ذکر نشده است.

از ۱۹۶ مورد خودکشی رسانه‌ای شده کودکان
، سقوط از ارتفاع با ۶مورد بیشتری فراوانی را دارد.پس از آن حلق‌آویز کردن: ۵۰ مورد، قرص و مخدر: ۲۳، شلیک باگلوله: ۷، خودسوزی: ۵، غرق‌شدگی: ۳ و شیوه خودکشی ۴۸ نفر هم اعلام نشده. خودسوزی فقط توسط دختران و شلیک باگلوله فقط توسط پسران انجام شده.

خودکشی کودکان در استان تهران با ۳۸ مورد در صدر لیست است؛ پس از آن در خوزستان: ۳۷ مورد، خراسان رضوی: ۳۴ مورد، کهگیلویه و بویراحمد: ۱۴ مورد، کرمانشاه: ۱۱ مورد، کردستان: ۷ مورد، آذربایجان غربی: ۷ مورد، گیلان: ۷ مورد، ایلام: ۵ مورد، لرستان: ۴ مورد، آذربایجان شرقی: ۴ مورد، مازندران: ۳ مورد، هرمزگان: ۳ مورد، سیستان و بلوچستان: ۳ مورد، اصفهان: ۳ مورد، مرکزی: ۲ مورد
، اردبیل: ۲ مورد، فارس: ۲ مورد، قم: یک مورد، کرمان: یک مورد، همدان: یک مورد، یزد: یک مورد، البرز: یک مورد، زنجان: یک مورد و مکان خودکشی کودکان در ۴ مورد هم نامشخص بوده است.

⚠️دلایل خودکشی: اختلافات خانوادگی، ازدواج اجباری، کودک همسری و کودک مادری بیشترین فراوانی را در میان این ۱۹۶ خودکشی رسانه‌ای شده دارد؛ به ویژه در مورد کودکان دختر.

فقر، افسردگی و اختلالات روانی و مسائل درسی و تحصیلی در رده‌های بعدی است. در مواردی هم دلایل خودکشی کودکان ذکر نشده.

گرچه برخی کودکان از مرگ نجات یافتند اما ادامه زندگی آنها علیرغم آسیب روحی با آسیب‌های جدی جسمی هم همراه بوده. مثلا یک دختر ۱۶ ساله در استان مرکزی پس از اقدام به سقوط از ارتفاع زنده مانده اما دست راستش قطع شده است و یک پسر ۱۵ ساله هم در خوزستان بعد از حلق‌آویز کردن به کما رفته
.


🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 07:15


🔲⭕️ علم و ثروت ایرانی در خدمت امریکا!

موسسه غیرسیاسی و غیرانتفاعی MPI (Migration policy Institute)
*اعلام کرد كه در تاريخ آمریکا، بالاترین سطح کیفی مهاجران متعلق به جامعه ایرانیان است.

*جامعه ایرانی‌تبار از نظر:*
- *آموزش و تحصیلات*
- *مشاركت اجتماعی*
-  *پرداخت مالیات و اجرای قانون*
*برترین مهاجرانی هستند که تاریخ امریکا تاکنون به خود دیده است.

بر اساس دو سرشماری در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ تعداد ایرانیان مقیم آمریکا یک میلیون و نهصد هزار تن است که نهصد هزار تن در کالیفرنیا زندگی می‌کنند و ۲۰درصد جمعیت‌شان در (بورلی‌هیلز) ساکن هستند.

بعد از کالیفرنیا، بیشترین جمعیت ایرانی در نیویورک، شمال نیوجرسی، ایالت واشنگتن، سياتل، بوستون و هیوستون تگزاس ساکن هستند.

*مدرک ۵۱ درصد ایرانیان بیش از لیسانس است. درحالی‌که این نسبت در جمعیت آمریکایی ۲۴ درصد است.*
*از هر چهار ایرانی بیش از یک‌ تن فوق‌لیسانس و دکتری دارد. این بالاترین آمار در میان ۶۷ گروه قومی ساکن امریکا است.

*بر اساس آمار اداره بازرگانی، ایرانیان در بین ۲۰ گروه مهاجر برتر، بالاترین نرخ مالکیت کسب ‌و کار را دارند که سهم قابل توجهی در اقتصاد ایالات متحده دارند.

*تقریباً از هر دو خانواده ایرانی- آمریکایی یک خانوار درآمد سالانه بیش از ۱۰۰ هزار دلار دارند اما این نسبت در خانواده امریکایی یک به پنج است.

*بر اساس آمار دانشگاه MIT، اساتید، دانشمندان، مهندسان و مشاغل ایرانی در ایالات متحده حدود یک تریلیون دلار را در اختیار دارند یا آن را مدیریت می کنند.
آنها در هر بخش از جامعه حضور برجسته‌ای دارند
.

*در حال حاضر، نزدیک به ۱۵۰۰۰ پزشک با اصالت ایرانی در ایالات متحده مشغول به کار هستند
.

ایرانیان به عنوان قانونمندترین قومیت تاکنون و دارای کمترین بزه اتهام و محکومیت هستند.

بزه و خلاف در جامعه ایرانی- آمریکایی پایین‌ترین رتبه در مقایسه با دیگر مهاجران در تاریخ ایالات متحده است.

دوازده هزار استاد تمام ایرانی در دانشگاهها و موسسات اموزش عالی آمریکا تحقیق و تدریس می‌کنند، بطوری‌که به سختی می‌توان یک دانشگاه یا کالج آمریکایی را پیدا کرد که در آن حداقل یک یا چند استاد ایرانی - آمریکایی در آن خدمت نکنند.

آنچه بیش از همه قابل توجه است این است که ۷۵ درصد اساتید ایرانی در دویست دانشگاه برتر امریکا (از میان چهار هزار دانشگاه) تدریس می‌کنند.

* افتخارآفرین است، اما دردناک و تاسف‌برانگیز!


🔜 @Business_News

Business School

23 Nov, 04:54


🔲⭕️ اکثر انسانها حتی جسارت دور ریختن لباسهای کهنه خود را ندارند، بعد از آنها توقع داریم که باورهای غلطی را که قرن هاست در ذهنشان زنجیر شده است به راحتی کنار بگذارند...!!!

#گاندی


🔜 @Business_News

Business School

17 Nov, 07:05


🔲⭕️ پیشنهاد راه اندازی  چند کلینیک بسیار ضروری و مهم

🔗حالا که مقرر شد کلینیک ترکِ بی حجابی راه اندازی شود در همین راستا پیشنهاد می شود چند کلینیک زیر که از قضا بسیار کلیدی و ضروری نیز هستند راه اندازی شود.

🔗 یادآور می شود که با راه اندازی این کلینیک ها هم خداوند از شما راضی و خشنود خواهد شد و هم خلق خداوند یعنی مردمانی که از طریق راه اندازی این کلینیک ها مشکلات و گرفتاری های شان تاحدودی حل می شود و نتیجه اَش با اجازه شما می شود توسعه و آبادانی هر چه بهتر و بیش تر کشور. البته موارد  فراوان است که اگر به تمام آن ها پرداخته شود لیست بلند بالایی خواهد شد لذا  فقط به تعدادی از مهم ترین آن ها اشاره می شود.

1.کلینیکِ رفعِ بی کاری؛  این دوستان  اگر نمی دانند بدانند که درصد زیادی از جوانان کشور که از قضا دانش آموختگان رشته های مختلف از دانشگاه های کشور هستند دچار بلیه ای بزرگ به نام بی کاری اَند و به هر دری می زنند نمی توانند شغلی مناسب برای خودشان فراهم کنند به گونه ای که کسر قابل توجهی از آنان به مشاغل کاذب مانند دستفروشی، اسنپ، مسافرکشی، کولبری، دادزنی، و مواردی مشابه روی آورده اند.

2.کلینیکِ رفعِ بی خانمانی (رفع مشکل مسکن)؛ باز هم اگر این دوستان خبر ندارند خوب است باخبر شوند که کسر قابل توجهی از شهروندان به دلایل گوناگون از خانه و کاشانۀ مناسبی برای زندگی برخوردار نبوده و دچار بی خانمانی اَند. یا مستأجر در خانه های کوچک یا سرگردان درون شهرهای بزرگ و خیابان خواب و ماشین خواب و چادر خواب و کانکس خواب. قصّۀ دردناک مسکن در این کشور گوش فلک را هم پُر کرده است اما چگونه است که این دوستان از این مشکل بی خبرند خود موضوعی قابل تأمّل و صد البته تعجب است!!!

3.کلینیکِ رفعِ بی پولی و بی درآمدی (رفع فقر و محرومیت)؛ به اطلاع این بزرگواران می رساند که در اثر شرایط ناگوار و دردناک اقتصادی هر روز بر تعداد فقرا و محرومین جامعه افزوده می شود تا جایی که حالا طبقۀ متوسط جامعه به جمع طبقۀ پایین و در واقع طبقۀ محروم و فقیر نیز اضافه شده است. در برخی مناطق محروم که فقر و محرومیت خانوارها بیداد می کند به گونه ای که از شدت فقر در بدترین وضعیت ممکن روزگاران خود را سپری می کنند!!!

4.کلینیکِ رفعِ بی دارویی؛ به سمع و نظر این دوستان می رسد که هم اکنون بسیاری از بیمارانی  که دچار بیماری های مزمن و حادّی چون سرطان هستند به شدت از فقدان دسترسی به داروهای مطلوب و مفید محروم هستند به گونه ای که نسخه به دست از این  داروخانه به آن داروخانه می روند تا شاید دارویی بیابند که مرهمی بر زخم های جانکاه شان باشد!!

5.کلینیکِ رفعِ بی عدالتی؛ بسیار دور از انتظار است که این دوستان خبر نداشته باشند که بی عدالتی در این کشور در زمینه های گوناگون بیداد می کند و از این منظر نوعی شکاف طبقاتی بروز نموده است که ثروتمندان هر روز   ثروتمند تر و فقیران هر روز فقیرتر می شوند. عده ای  اندک به بسیاری از قرصت ها، خدمات و امکانات رنگارنگ به هر نحو ممکن دسترسی آسان دارند و در مقابل  بسیاری از شهروندان  از بسیاری از فرصت ها، خدمات و امکانات موجود محروم اَند!!!

6.کلینیکِ رفعِ  بی حمایتی؛ خوب است این دوستان بدانند که گروه های آسیب  پذیر  مختلف جامعه از کارگران گرفته تا بازنشسنگان و سالمندان و زنان سرپرست خانوار و معلمان و روستاییان و معلولین از حمایت های  ضروری و مفید برای برخورداری از یک زندگی معمولی محروم اَند به گونه ای که در اثر چنین وضعیتی دچار مشکلات و مسائل گوناگونی شده اند و به تنهایی و بدون حمایت های لازم امکان رفع مشکلات خود را ندارند!!

🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 19:55


اگر توانستید به مگسها بفهمانید
که گل از زباله بهتر است 
به خائنین مملکت هم میتوانید بفهمانید
که کشور از ثروت بهتر است
 
#ارنستوا_چگوارا

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌

Business School

16 Nov, 16:17


🔲⭕️ برق از کجا می‌رود

وقتی دندان درد می‌گیرد، چند روز با مُسکن جلوی درد را می‌گیریم. درد آرام می‌شود.
خیلی‌ها در این مرحله باقی می‌مانند، به خیال اینکه خلاص شده‌اند و مشکلی نیست. یادشان می‌رود که آن درد نشانه شروع خرابی دندان است. مدتی می‌گذرد و ناگهان می‌فهمند که دندان از بین رفته ‌ و جز کشیدن راهی باقی نمانده است. یا اگر اقبال داشته باشند، باید با هزینه زیاد و رفت‌و‌آمدهای فراوان و کارهای مفصل تخصصی شاید بتوان آن را درمان کرد.
دردها نشانه‌های مرض‌اند.

حکایت اغلب مشکلات و بحران‌هایی که سال‌ها گریبان ما را گرفته است، حکایت درد و مُسکن است.

ماجرای کمبود برق، نوک کوه یخ بحران‌ها و ماجرای سلسله‌ای از دردهاست که با مسکن موقتا آرام می‌شوند و فراموش می‌شوند.

سه نیروگاه از مدار خارج شده‌اند، چون مازوت می‌سوزانند که هوا را بسیار می‌آلاید. مازوت می‌سوزانند، چون کشور دچار کمبود گاز است. کمبود گاز به خاطر وجود بحران فرسودگی در صنایع نفت و گاز و برق است. بحران و فرسودگی دارند، چون سوءمدیریت طولانی‌مدت و تا حدی تحریم‌ها مانع از به‌روز‌رسانی آنها شده است. سوءمدیریت است، چون این صنایع در ایران از بزرگ‌ترین منابع تولید رانت‌اند و تسلط بر آنها از عسل شیرین‌تر. تصدی این مجموعه‌های عظیم نه تابع معیارهای تخصصی، بلکه تابع منفعت‌طلبی قدرت‌های سیاسی است.

سال‌هاست که درد کمبود برق را مثل دیگر دردها با مسکن‌های مختلف می‌خواهند آرام کنند. گاه با استفاده از سوخت‌های آلاینده در نیروگاه‌ها و گاه دادن برنامه‌های خاموشی، گاهی نیز با قطع برق کارخانجات. آن‌قدر استفاده از مسکن‌ها زیاد شده ‌ که دیگر اصل درد و منشأ آن به فراموشی سپرده شده است. در آرامشی ویرانگر دندان‌ها یک به یک به سوی خراب‌تر‌شدن می‌روند.

هرگاه بحث کمبود برق به میان می‌آید، کارشناسان مختلف به بیان راه‌حل‌های متعدد می‌پردازند؛ شیوه‌های افزایش تولید برق، روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق، استفاده از انرژی‌های نو مانند باد و آفتاب و راه‌های تخصصی دیگر.

اینک از زاویه‌ای دیگر به موضوع نگاه کنیم.

تقریبا در تمام برنامه‌های توسعه پنج‌ساله کشور، موضوع افزایش تولید برق و اصلاح نیروگاه‌ها مورد توجه قانون‌گذار بوده و در بودجه‌های سالانه هم ردیف‌های بودجه‌ای برای آن پیش‌بینی شده است. علاوه‌براین بیش از 30 سند بالادستی در همین حوزه در سطوح عالی تصویب شده‌اند که هرکدام ضوابطی برای این صنعت تعیین کرده‌اند تا برق مورد نیاز ‌ برای انواع مصارف کشور تأمین شود. در سال‌های 93 و 94 که سند چشم‌انداز صنعت برق در افق 1404 تصویب شد، «تأمین برق مطمئن و پایدار» اولین هدف استراتژیک از اهداف 12گانه این سند بود. اگر این قوانین و این اسناد اجرا می‌شدند، الان کشور دچار چنین بحران سنگینی برای تولید برق نبود که نقطه پایان هم معلوم نباشد.

گفته می‌شود کمبود گاز یکی از دلایل بروز بحران در صنعت برق است.
ایران دومین ذخایر طبیعی گاز جهان را دارد‌ اما نمی‌تواند برای نیروگاه‌ها گاز مورد نیاز را تأمین کند. درباره تولید و مصرف گاز هم مقررات زیادی وجود دارد که اگر اجرا شده بودند، این سال‌ها کشور دچار این بحران‌ها نمی‌شد.

این مقدمه نسبتا طولانی ما را به این نتیجه می‌رساند که پرسش اصلی این نیست که چرا کشور در کمبود برق به سر می‌برد. کارشناسان صنایع نفت و گاز و برق دلایل فنی و تخصصی را  می‌دانند و گفته‌اند.

پرسش اصلی و مهم‌تر این است که چرا و چگونه قوانین و مقررات مربوط به صنایع نفت و گاز به اجرا درنیامده‌اند تا براساس آنها صنایع برق و گاز بتوانند به‌درستی به اجرا درآیند و کشور وارد چنین بحران‌های بزرگی نشود. ریشه اینجاست. برق از جای دیگر است که می‌رود. تا به این سؤال پاسخ داده نشود و براساس پاسخ اقدام اصلاحی نشود، هر راه‌حل فنی برای بهبود وضعیت تولید نفت و گاز و برق بی‌اثر است و حداکثر اینکه باز مسکنی خواهد بود که درد اصلی را از یاد می‌برد.

ریشه دندان که خراب باشد، هر درمانی روی دندان بیهوده است، مگر درمان از ریشه آغاز شود.


🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 14:21


🔲⭕️ «برنامه‌های شاه به نفع ایران بودند؛ ما نمی‌فهمیدیم!»

♈️ عزت‌الله سحابی، فعال سیاسی مخالف حکومت شاه که مدتی ریاست سازمان برنامه و بودجه را در دولت مهدی بازرگان در دست داشت، در کتاب خاطرات خود می‌نویسد که بسیاری از برنامه‌های محمدرضا شاه، از نظر اصولی به نفع ایران بوده اما اغلب مخالفان، از جمله خودش، آن زمان این را متوجه نمی‌شدند.

♈️ سحابی می‌نویسد: «بسیاری از کارشناسان صدیق اذعان می‌کنند که تعدادی از برنامه‌های
شاه از نظر اصولی به نفع ایران بود. مثلاً وقتی که قرارداد ۱۹۷۵ میان شاه و صدام حسین بسته شد، دو دولت امضاء کردند، در دو مجلس نیز تصویب شد و به سازمان ملل رفت و بسیار در آن محکم‌کاری شد. این قرارداد خیلی به نفع ایران بود و خطی را به عنوان خط مرز تعیین کردند که قسمت پرعمق اروندرود بود. شرق این خط به ایران تعلق گرفت ولی ما این را متوجه نمی‌شدیم.»

♈️ سحابی دربارهٔ خریدها و ساخت‌وسازهای نظامی حکومت سابق ایران نیز با ذکر مثال پایگاه‌های هوایی وحدتی و شاهرخی، نوشته است: «از دههٔ ۴۰ رژیم شاه در غرب کشور شروع به ایجاد استحکاماتی نمود. پایگاه وحدتی و پایگاه شاهرخی که در حقیقت شهری زیرزمینی است و فرودگاه آن نیز زیر زمین است. من خود در زمان جنگ پایگاه وحدتی دزفول را دیدم. هواپیماهای جت اف-۱۴ از زیر زمین با سرعت تمام بیرون می‌آمدند و به هوا می‌رفتند یا از بالا می‌آمدند،‌ چتری پشت آن‌ها باز می‌شد و یک‌راست به زیر زمین می‌رفتند؛ تشکیلات عظیمی بود.»

♈️ سحابی در جای دیگری از کتابش می‌گوید:‌ «در آن روزها یعنی در دوران حاکمیت مطلقهٔ شاه، بیشتر دوستان و حتی خود من می‌گفتیم شاه خیانت می‌کند و می‌خواهد جنگ اصلی ما را که باید با اسرائیل باشد، به جنگ با اعراب بدل کند! باری انقلاب شد و عراق به ایران حمله کرد، آن روز تازه دانستیم که در اساسنامهٔ حزب بعث ‹وحدت سرزمین‌های عربی زبان› یک اصل شمرده شده است.»

♈️ «منظور از سرزمین‌های عربی زبان همین استان‌های عربی زبان بود که در ایران است. یعنی ایلام، گیلان‌غرب و خوزستان. پس عراق به طور ذاتی به ایران نظر داشت
و می‌خواست قسمتی از ایران را ضمیمه خاک خود نماید. شاه این را فهمیده بود و در غرب استحکامات می‌ساخت اما ما به همین خاطر به او ناسزا می‌گفتیم.»

♈️ عزت الله سحابی مسألهٔ منابع طبیعی را مثال می‌آورد و می‌نویسد: «منصور روحانی وزیر کشاورزی وقت، یک زمان اعلام کرد که باید هشت میلیون رأس دام، از مراتع کشور خارج شوند وگرنه مراتع از بین می‌روند. خود شاه نیز در سخنرانی خود گفت حیوان شریری به نام بز وجود دارد که ریشه‌های گیاهان را می‌کند. این حیوان باید از بین برود. من در زندان این مطالب را در روزنامه خوانده بودم و پیش خود تحلیل می‌کردم که شاه با این کار می‌خواهد روستاییان را وابسته نماید.»

♈️ او ادامه می‌دهد: «روستاییان از بز، پشم و شیر به دست می‌آورند و از همه‌چیز و حتی شاخ و گوشت آن استفاده می‌کنند. این حیوان اساس زندگی روستاییان است و آنان با همین حیوانات و زندگی ساده‌شان از دولت مستقل‌اند. و ما فکر می‌کردیم شاه می‌خواهد به این دسیسه روستاییان را به دولت وابسته کند.»

♈️ سحابی در ادامه می‌نویسد: «در حالی که پس از انقلاب، هنگامی‌ که به عنوان نمایندهٔ مردم به مجلس راه یافتیم، در کمیسیون برنامه و بودجه، مسؤلین وزارت کشاورزی پس از انقلاب به کمیسیون می‌آمدند، برخی از آنان مسؤلان سازمان جنگل‌ها بودند و می‌گفتند باید سی میلیون رأس دام از مراتع خارج شوند، تا کنون مراتع از بین رفته است و برای احیای باقی‌مانده‌اش، این کار باید انجام بشود، و ما آن زمان فهمیدیم که واقعاً در کنار گود بودن و شعارهای بزرگ دادن با مسوولیت اجرایی داشتن تفاوت دارد


🔰•• از جلد دوم خاطرات عزت‌الله سحابی (سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۹) به نام «نیم قرن خاطره و تجربه» که در ایران اجازهٔ چاپ نیافت و از سوی نشر خاوران پاریس منتشر شده و در کتاب‌فروشی‌های خارج از کشور در دسترس است. یادداشت بالا از صفحات ۲۶ و ۲۷ کتاب آورده شده‌اند.


🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 12:52


🔲⭕️ من کاندیدای ریاست جمهوری هستم!

✍️ مجتبی لشکربلوکی

۱۵۰ سال پیش در آمریکا اتفاق بامزه ای افتاد. یک زن در آمریکا، به جرم «کاندیداتوری برای ریاست جمهوری» زندانی شد! «ویکتوریا وودهال» به‌عنوان اولین زن در تاریخ آمریکا رسما کاندیدای ریاست جمهوری شد.  او زمانی چنین تصمیمی گرفت که حتی زنان حق رای نداشتند.
خانم «وودهال» استدلال جالبی داشت. طبق قانون (که البته آن هم باید تغییر کند) ما، زنان، حق رای دادن نداریم اما کجای قانون نوشته زنان حق کاندیدا شدن ندارند. سه روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «ویکتوریا وودهال» بازداشت شد. جرم او مسخره بود: اعلان مکرر کاندیداتوری ریاست جمهوری و پافشاری بر جذب کردن رای شهروندان از تریبون روزنامه‌ای که تحت مالکیت وی بود.او پس از آزادی از زندان، همچنان به سخنرانی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی خود برای دستیابی زنان امریکایی به حقوق سیاسی و اجتماعی برابر با مردان، ادامه داد. سرانجام «وودهال» توانست در آخرین سال‌های عمر خود، «اعطای حق رای به زنان» را ببیند.

نکته اول اینکه آدم های منطقی که وضعیت موجود را می پذیرند، رشد و پیشرفت مدیون آدم های غیرمنطقی است که می زنند زیر میز! 
نکته دوم اینکه لازم نیست من و شما رییس جمهور شویم، فقط کافیست در هر حوزه ای که هستیم، خط شکن باشیم:

اولین دختری که تصمیم گرفت پنهانی درس بخواند راهی را باز کرد برای فعال شدن تمام زنان و دختران.

اولین کاسبی که تصمیم گرفت اعتماد کند و کالای فروخته شده را پس بگیرد

اولین تولیدکننده ای که تصمیم گرفت از مواد اولیه با کیفیت در محصولاتش استفاده کند.

اولین کسی که تصمیم گرفت از بیت کوین برای خرید و فروش استفاده کند و آن را جایگزین پول واقعی کند

اولین پزشکی که تصمیم گرفت مانند همه کارمندان و معلمان مالیات پرداخت کند و بقیه پزشکان را هم به مالیات دادن ترغیب کند.

اولین کارمندی که به احترام مراجعه کننده (و نه هیچ دلیل دیگری) از وقت ناهارش بگذرد.

اولین سیاست مداری که مثل بچه آدم تصمیم گرفت غرور را کنار بگذارد و از مردم معذرت خواهی کند.

اولین مدیری که تصمیم خواهد گرفت نامه ای بنویسد به تمام زیرمجموعه هایش و ابلاغ رسمی کند که هیچ کدام از فرزندان، اطرافیان، هم محلی ها و اقوامش حق ندارند خارج از عرف اداری درخواستی کنند.

اولین کارخانه داری که تصمیم گرفت به جای گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی سوء پیشینه بگیرد و کسانی که زندان رفته اند را استخدام کند.

این ها همه شان کاندیداهای ریاست جمهوری هستند. این ها قهرمان های توسعه یافتگی هستند. داستان این «زن قهرمان» نشان می دهد که هر کدام از ما فارغ از سن و سال، فارغ از جنسیت و زبان می‌توانیم یک کنشگر توسعه باشیم. کافیست از خانه و محله، سازمان و مدرسه خود شروع کنیم یک بهبود و یک تغییر را هدف گیری و پی گیری کنیم. خداوند همه مدیران، پزشکان، و سیاست مداران و زنان و مردان خط‌شکن را یاری خواهد کرد.


🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 11:01


🔲⭕️ ‍ داستان فاو

✍️ آرش رئیسی‌نژاد

🔹سرانجام اسکله بزرگ بندر فاو در جنوبی‌ترین نقطه استان بصره در عراق بدست شرکت کره‌ای دوو تحویل و نصب شد. بدین ترتیب، بزرگترین موج‌شکن جهان بر پایه گینس به طول تقریبا ۱۶ km در کوچک‌ترین ساحل خلیج فارس یعنی ساحل عراق به درازای ۸۲ km راه‌اندازی شد.

🔹‏اینجا بندر فاو⁩، در جنوبی‌ترین نقطه عراق در ساحل کوتاه ۸۲ km این کشور است. طراح این پروژه بیش از ۶ میلیارد دلاری شرکت ایتالیایی Impregilo⁩ با نام جدید Webuild⁩ در میلان است. پیمانکار این پروژه نیز که از ۲۰۱۰ کلید خورده‌ شرکت کره‌ای ‌دوو⁩ است. اما این همه داستان نیست!

🔹عراق از سرمایه‌گذاری کلان برای توسعه جنوب که بیش از ۹۰٪ در تولید ناخالص داخلی این کشور سهم دارد استقبال کرده چرا که می‌خواهد ‌فاو⁩ را به قطبی اقتصادی-ترانزیتی در خاورمیانه تبدیل کند. با تکمیل این پروژه، بندر جدید فاو بزرگترین بندر خاورمیانه حتی بزرگتر از بندر جبل‌علی⁩ دبی خواهدشد.

بندر فاو با راه‌آهن جنوبی-شمالی 

🔹‏ ۱۲۰۰ km با قطارهای سریع‌السیر با سرعت ۳۰۰ km/hr برای ترانزیت کالا و مسافر به فیش‌خابور، در استان دهوک در اقلیم کردستان، و سپس به شبکه ریلی ترکیه وصل و از آنجا به اروپا می‌رسد. شرکت ایتالیایی ‌ PEG⁩ این مسیر را طراحی و شرکت فرانسوی ‌ Alstom⁩ مجری است.

🔹عراق سودای راه‌اندازی ‌ کانال خشک⁩ نیز دارد. گذشته از راه‌آهن جنوبی-شمالی، شبکه‌ای پیچیده از بزرگراه و خطوط لوله نفت و گاز شکل‌دهنده این پروژه است که بندر فاو را به ‌ بندر مرسین⁩ ترکیه متصل می‌کند. این پروژه دستکم ١٠ استان عراق را دربرخواهد داشت و خلیج‌فارس را به مدیترانه متصل می‌کند.

🔹بازسازی بندر فاو، راه‌آهن عراق-ترکیه و کانال خشک بخشی از از اَبَرپروژه ۱۷ میلیارد دلاری ‌ راه توسعه⁩ است؛ پروژه‌ای که سالانه ۴ میلیارد دلار و بیش از ۱۰۰ هزار شغل تولید خواهد کرد. عراق این پروژه را رکن اساسی اقتصاد آینده خود برای تبدیل به مرکز ترانزیت کالا میان آسیا و اروپا می‌بیند.

🔹راه توسعه⁩ که با توافق اولیه میان امارات و ترکیه برای دور زدن ایران در حال تکمیل است، می‌تواند عراق را شریک زمینی-دریایی چین در BRI⁩ کند. عراقی که در سال اخیر ماهیانه دستکم ۹.۸ میلیارد دلار درآمد داشته، هم اکنون در جستجوی راهی برای کاهش نیاز به کانال سوئز و البته تنگه هرمز است.

🔹در تهران اما ۱۳ سال است که دولتمردان از همکاری با بغداد برای راه‌اندازی مسیر ‌ شلمچه بصره⁩ گفته‌اند ولی تاکنون عملی نشده؛ مسیری ۳۲ km (کوتاهتر از تهران-کرج) که تنها به ۲۵۰ $ میلیون نیاز دارد. غافل از آنکه عراق تمایلی بدین کار ندارد. چرا؟ چون این مسیر از ارزش استراتژیک فاو می‌کاهد.

🔹چرا عراق بندری را که این همه در آن سرمایه‌گذاری کرده خود بی‌ارزش سازد؟ عراق حتی از پذیرش کامیون‌های ایرانی در خاک خود طفره رفته، بار تحویلی در مرز تخلیه شده و با کامیون‌های عراقی حمل می‌شوند. جای شگفتی نیست که عراق زیر بار اتصال راه‌آهن خود به شبکه ریلی ایران نرود.

🔹درعوضِ شلمچه بصره⁩، ایران می‌توانست راه آهن کرمانشاه بغداد⁩ را از مسیر قصرشیرین خانقین راه اندازد چرا که دسترسی به پایتخت در کشوری ازهم‌گسیخته امریست خردمندانه. همچنین، ایران می‌توانست با توسعه خط ‌ سنندج سلیمانیه⁩ از مرز باشماق، دسترسی زمینی ایمن به بازار كردستان عراق داشته‌باشد.

🔹پیش از این نیز بارها گوشزد کردم که منطقه در آستانه ‌جنگ کریدوری⁩ و رقابت زیرساختی⁩ است. اکنون نیز خطابم به دولتمردان است: «کشورها نه بر پایه پیشینه که بر پایه چشم‌انداز است که با شما کار می‌کنند.»

🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 07:36


🔲⭕️ نتیجه‌ی حرف‌های پالیزدار: می‌خواهم نماز جمعه بروم!

🔸 فضای مجازی پر شده از مصاحبه‌ی عباس پالیزدار درباره‌ی حجم سنگین فساد در میان مسئولان عزیز! واکنش بعضی‌ها تعجب بوده، بعضی‌ها انگار که سریال تکراری می‌بینند هیچ واکنشی نداشتند، بعضی هم تحلیل کرده‌اند که عباس‌آقا چه نیت و برنامه‌ای در سر دارد و...

🔸 من ولی فقط احساس شرمندگی کردم! پیش از این من در نهان و آشکار، گله و شکایت می‌کردم که چرا بعد از داستان باغ ازگل، همچنان آیت‌الله کاظم صدیقی امام جمعه‌ی تهران باقی مانده و چطور عده‌ای هنوز پشت سر او نماز می‌خوانند؛ حالا احساس می‌کنم که چقدر اشتباه می‌کردم! در مقابل چندهزار هکتار و کارخانه و... یک باغ مختصر چندهزار متری در شمال تهران چه ارزشی دارد که این قدر هیاهو کردیم؟!

🔸 ما باید قدر عزیزان ساده‌زیست‌مان را بدانیم که برای این چیزهای اندک، امضا یا اثر انگشت‌شان جعل شده است. این دفعه آیت‌الله صدیقی برای نماز جمعه رفت مرا هم خبر کنید!

🖋 محمدحسین روانبخش


🔜 @Business_News

Business School

16 Nov, 04:14


🔲⭕️ و این داستان زندگی خیلی از انسانهاست ، انسانهایی که بدون هیچ دخالتی در آن تمام زندگی و آرزوهای خود را از دست رفته، می بینند و شکست خورده از مبارزه با تمام ناآرامی ها و ناامیدی ها با تلاش برای شکست نخوردن در برابر آرزوهایشان و بدست آوردن آزادی سلب شده شان  قدم در راه مهاجرت میگذارند اما دریغ از اینکه این جهان مکان خطرناکی برای زندگی کردن است؛ نه بخاطر وجود مردمی که شرور هستند بلکه بخاطر وجود افرادی که هیچ اقدامی در مقابله با آنها انجام نمی دهند.

#آلبرت_انیشتین

🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 15:52


🔲⭕️ آخرین روزهای عمر یک دیکتاتور کمونیست

به مناسبت سال‌مرگ مائو مطلبی آماده کرده بودم که حالا با کمی تاخیر تقدیم حضورتان می‌کنم:

عدم رضایت خاطر ذره ذره مائوی رو به مرگ را تحلیل می‌برد.او به رغم دهه‌ها تلاش نتوانسته بود ابرقدرت شود.بمب اتمی داشت اما قادر به استفاده از آن نبود چون موشک‌هایش به زحمت از محدوده خاک چین فراتر می‌رفت.صنایع عقب‌مانده کشورش انبوهی از محصولات نازل و بی‌استفاده تولید می‌کردند.هواپیماهای چینی چنان بد بودند که قادر به پرواز نبودند و این در حالی بود که صنایع هواپیماسازی از اولین اولویت‌های رژیم چین از بدو تاسیسش بود.صنایع کشتی‌سازی هم وضع اسفباری داشت.مائو یک سال قبل از مرگش به فرمانده نیروی دریایی چین اذعان کرد«نیروی دریایی ما مثل این انگشت کوچیکه من است».او در دیدارش با هنری کیسینجر گفت«چین هیچ جایی بین ابرقدرت ها ندارد.ما عقب افتاده‌ایم...ما آخر همه هستیم. ایالات متحده آمریکا، اتحاد شوروی،اروپای غربی و مرکزی،
ژاپن و آخر همه چین».مائو به جرالد فورد رییس جمهور آمریکا گفت:«ما فقط قادر به شلیک توپ‌های خالی و مقداری فحش و ناسزا به کشور شما و امپریالیسم جهانی هستیم و بس.»
مائو از بابت عدم تحقق جاه طلبی‌های جهانی‌اش عمیقأ متأسف بود اما هیچ تاسفی از بابت تلفات عظیم انسانی و مادی ای که مردم برای اجرای این برنامه‌های جاه‌طلبانه بی‌ثمر متحمل شده بودند نداشت.برایش مهم نبود که هفتاد میلیون چینی-در زمان صلح -قربانی این برنامه‌ها شده بودند.فقط به حال خودش تأسف می‌‌خورد.در این روزهای پایانی عمر،به محض اینکه درباره شکوه و عظمت دیرین خود یا شکست‌های فعلی‌اش حرف می‌زد به گریه می‌افتاد.عاشق یک شعر قرن دوازدهمی به اسم «درختان‌خشکیده» شده بود که مدام آن را زمزمه می‌کرد.دوست داشت فیلم‌های تبلیغاتی رژیم خودش را ببیند و گریه کند و برای خود دل بسوزاند.به قول یکی از دستیارانش «صدر مائو در آن روزها مثل ابر بهار گریه می‌کرد».علاقه بی حد و حصری پیدا کرده بود به برخی اشعار قدیمی که احساسات مردان بزرگ شکست خورده را توصیف می‌کردند.او سر سوزنی به آنچه پس از مرگش رخ می‌داد اهمیت نمی‌داد.از ترس کودتا هرگز هیچ جانشینی برای خود انتخاب نکرد و هیچ اطمینانی به پایداری«دستاوردهایش» نداشت.او که می‌دانست به زودی می‌میرد خطاب به سران رژیمش گفت:«پس از مرگ من آشوب بزرگی به پا خواهد شد.باران‌های خون خواهد بارید...چه اتفاقی برای شما بچه‌گربه‌های کور خواهد افتاد؟ فقط خدایان می‌دانند و بس»

خلاصه شده از کتاب«مائو» ترجمه بیژن اشتری.


🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 15:05


🔲⭕️ چرا اینقدر اشتباه می کنیم؟"

    اشتباه کردن مهم نیست. تعداد اشتباهات مهم است و بلکه تکرار اشتباهات مخرب است. به عنوان یک جامعه توانمند، به نظر می ­رسد تعدادی از اشتباهات را طی قرن گذشته مرتب تکرار کرده­ ایم:

۱) نیاموخته ­ایم که پیشرفت ژاپن، اروپا و آسیا تابع مدیریت بنگاه ها و سیستم­ هاست و نه ریاست افراد؛

۲) نیاموخته ­ایم که فهم حقیقت از طریق دیالوگ و وجود جامعه مدنی شکل می­ گیرد و در ذهن جزیره­ ای یک یا چند فرد نیست و بنابراین ضروری است که، یکدیگر را تحمل کنیم، برای یکدیگر جا بازکنیم، تفاوت های یکدیگر را به رسمیت بشناسیم و از خودخواهی­ های فکری بپرهیزیم؛

۳) نیاموخته ­ایم که با Fact، قضاوت کنیم و نه با تخیل و شنیده ­ها و شایعات؛

۴) نیاموخته ­ایم که حکمرانی، امری تخصصی است و لازمه آن دانش است؛

۵) نیاموخته­ ایم که قدرت، مسئولیت می ­آورد و اصل بر «مصلحت عامه» و تأمین رضایت­ مندی عامه شهروندان است؛

۶) نیاموخته ­ایم وقتی از درب منزل خود پا بیرون می­ گذاریم، در عرصه عمومی وارد شده­ ایم و در عرصه عمومی نمی ­توانیم هر کاری انجام دهیم (مثل دوبله پارک کردن) و هر سخنی بگوییم و هر قضاوتی بنماییم؛

۷) نیاموخته ­ایم که توسعه، قبل از آنکه به سرمایه، فن ­آوری و تولید نیازمند باشد، به همکاری، هماهنگی، اعتماد و حمایت از یکدیگر محتاج است؛

۸) نیاموخته ­ایم برای آنکه دیگر ملت ها به هویت، استقلال و حاکمیت ما احترام بگذارند باید داخل خود را سامان دهیم،

۹) نیاموخته ­ایم که در کنار دستور کار شخصی، به مسئولیت اجتماعی و به مفهومِ مقدس عمومی اهمیت دهیم

۱۰) نیاموخته ­ایم که نقد از فکر و رفتار را، از نقد به شخص تفکیک کنیم، حرف منطقی را بپذیریم، یکدیگر را تخریب و تحریف و زخمی نکنیم و تلقی اینکه هر کدام، مرکز ثقل جهان هستیم را کنار بگذاریم، از هم حمایت کنیم و به قول هایی که می ­دهیم حتی­ المقدور عمل کنیم.


🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 11:29


🔲⭕️ آخرین پرده دیکتاتورها 

🗒 در جریان یک تحقیق، به بررسی دوباره آخرین روزها و لحظات پایانی عمر «معمر قذافی» دیکتاتور لیبی می‌پرداختم. به واقع می توان ادعا کرد، بدترین وضعیت برای یک سرزمین، زمانی متصور است که گرفتار یک دیکتاتوری مانند قزاقی شده باشد، کسی که در مواجهه با مخالفانش نه تسلیم شود نه چیزی برای از دست دادن داشته باشد؛ اما چرا دیکتاتورها بدین نقطه می‌رسند؟ مگر قبل از این پایان، در کدامین زیستگاه ذهنی می‌زیند که گویی انتهای جاده‌اش، ناگزیر چنین مقصدی است؟

⬅️ می‌دانیم که قذافی در حال تلاش برای گریز از دست مخالفانش در آخرین مسیر زندگی اش؛ یعنی لوله‌های فاضلاب شهری در شهر «سرت» دستگیر و کشته شد. قذافی همیشه حتی زمان شروع «بهار عربی» با اینکه دیگر مطلع شده بود که مخالفان زیادی دارد؛ ولی تاکید می‌کرد، مردم لیبی حامی من هستند و برای دفاع از من حاضرند جان بسپارند.

⬅️ وی تا آخرین لحظات، اصرار داشت، اعتراضات و در نهایت مبارزات مخالفان با خودش را به گونه ای عنوان کند که جنگی بین حق و باطل، جنگ دینداران و مومنان با غربیان و پیاده نظام‌های داخلی‌شان است که دشمن اسلام هستند. حتی در آخرین دقایق حیاتش نیز که توسط انقلابیون دستگیر و ضرب و شتم می شد، از جایگاه یک نهی کننده از حرام شرعی می‌گوید: «این حرکات در اسلام حرام است!».

⬅️ او مانند تمام دیکتاتورهای دیگر تا آخرین لحظات به قدرت چنگ زده بود و هم خودش و هم پسرش که مخوف‌ترین سازمان اطلاعاتی لیبی زیر نظر وی بود، قدرت را رها نکردند و کشور را به ویرانی کشاندند. قذافی و یارانش پس از حملات «ناتو» و انقلابیون به شهر سرت از سپر انسانی برای مقابله با این حملات استفاده می‌کردند؛ حتی دختران را می ربودند تا خانواده‌های آنها را وادار به عدم ترک شهر کنند. دیکتاتورها هرگز به ملت خویش نمی‌اندیشند و فقط در اندیشه بقا هستند؛ البته تصمیم گیری اصلی در روزهای استیصال قذافی با پسرش «معتصم» بود و آنقدر که پسرانش در اندیشه بازگشت به قدرت و حفظ آن بودند، خودش نبود.

⬅️ به تعبیر «ژنرال منصور الضوء»، فرمانده سابق «گارد خلق» و از یاران قذافی که تا آخرین لحظات در کنارش بود، روزهای آخر این دیکتاتور، روزهای انزوا و محرومیت بود و زمانی تصمیم به فرار گرفت که این تصمیم از روی درماندگی کامل بود، آواره‌ای مخفی در این خانه و آن خانه در حالی که از غذاهای دزدی ارتزاق می‌کرد!

⬅️ اما دیکتاتورها چه ویژگی‌هایی دارند که اغلب دچار  سرنوشتی مشابه می شوند؟ ویژگی مشترک تمام دیکتاتورها این است که «فکر جدید خلق می‌کنند» و «برای خود اعتباری را در نظر می‌گیرند که در دنیای واقعیت وجود ندارد»، مثلاً «صدام حسین» حتی وقتی به پایتخت کشورش حمله شد، دست از ادعاهای پوچ و بی‌ اساس و غیر واقع نمایی رهبری مقتدرش دست نکشید.

⬅️ «رنانا بروکس» روانشناس از «دانشگاه واشنگتن» معتقد است، همه دیکتاتورها «تمایل دارند، قدرت و توانمندی خود را بیش از واقعیت نشان دهند» و به چالش کشیده شدن آن برایشان بسیار گران تمام می‌شود؛ چون آنها خود را مبتنی بر این بازنمایی غلوآمیز، قهرمان فرض می‌کنند و هر صدای متفاوت یا مخالفی می‌تواند، این قهرمان فرضی را فرو بریزد.

⬅️ دیکتاتورها برای حفظ این شخصیت قهرمان، حلقه‌ای را در اطراف خود گرد می‌آورند که به هر دلیلی این قهرمان را می‌پذیرد، می‌پرورد و بزرگ و بزرگتر می‌کند و اجازه نمی‌دهند، واقعیات بر دیکتاتور رخ بنماید. از این روست که او هر روز از جامعه و مسائل آن، نگرش و احساس واقعی مردم در نسبت با خودش، تفکراتش و مسائل مختلف جاری جامعه، ناآگاه و ناآگاه‌تر می‌شود و دائماً به گونه چرخه ای، تفکرات او در جهت دور شدن از واقعیت، از جامعه فاصله می‌گیرند و این گونه است، پس از چندین سال گویی در دنیای دیگری زندگی می‌کند و اغلب جامعه گمان می‌برند دچار توهم شده است.

⬅️ نه او متوهم نیست، او در این فرایند، کاملاً آفریننده یک تفکر یا گفتمان جدید است که پس زمینه آن کاذب است و نسبتی با جامعه‌ای که در آن زیست می‌کند، ندارد. وقتی فاصله دیکتاتورها با جامعه زیاد می‌شود و دنیای آنها چنان شکافی با جامعه دارد که پس از مواجهه با واقعیات دچار شوک می‌شوند، اینجاست که در کنار ویژگی قهرمان باوری خود؛ گرچه بقا در قدرت برایشان حیاتی است؛ اما به حد میانه‌ای اکتفا نمی‌کنند و یا بقای خود یا نابودی همه چیز را برمی‌گزینند و در کنار نابودی خود، سرزمین‌های خود را نیز دچار جنگ، آشوب‌ها، بحران‌ها و خشونت‌های ویرانگری می‌کنند که اغلب این آخرین پرده دیکتاتورها است.

🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 09:49


🔲⭕️ با ترامپ چه کنیم ؟

✍️ حامد پاک طینت

در حال حاضر هیچ متغیری بیشتر از "ترامپ ایفکت" روی اقتصاد و تجارت تاثیر گذار نیست

بر خلاف اظهارات سیاسیون عزیز! که می گویند برای ما فرقی نمی کند، چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد برای مردم و بویژه فعال اقتصادی نه فقط در ایران بلکه در همه جای دنیا تفاوت دارد که چه کسی راهبری بزرگترین اقتصاد جهان را به عهده بگیرد و سیاستهای اتخاذ شده در آمریکا بدون کوچکترین ابهام و تردیدی همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد - ایران و فعالان اقتصادی اش هم از این موضوع مستثنی نیستند

ترامپ قصد افزایش تعرفه های ورود کالا به آمریکا را دارد و تردیدی ندارم که این کار را با قدرت انجام خواهد داد
تاثیر این اقدام بر فعال اقتصادی ایرانی چیست ؟

بیشترین هدف این تصمیم چین است ، و چین ، این بزرگترین کارخانه دنیا چاره ای ندارد که مقاصد جدیدی برای کالای تولیدی خود بیابد - جهان و ایران ما در معرض واردات بسیار بیشتر و نرخ های رقابتی تر قرار خواهد گرفت و از این وجه تولید کننده ایرانی بزودی در معرض فشار قیمت تمام شده قرار می گیرد، از سویی صادرکنندگان کالای ایرانی رقیب گردن کلفتی بنام چین را در هر مقصد تجاری خود ملاقات خواهند کرد !

از آنجایی که جایگزینی بازار بزرگ آمریکا برای چین به چالشی بزرگ تبدیل خواهد شد دو ریسک بزرگ برای ما در پیش است - اول اینکه چین تقریبا تنها مقصد نفتی ایران است و بده و بستان چین و آمریکا بر سر تعرفه ها ، کارت ایران را هم روی میز بازی خواهد آورد - ساده لوحانه است اگر تصور کنیم ایران در این چانه زنی از سوی چین فروخته نخواهد شد ! دوم آنکه بدلیل کاهش احتمالی تولید در چین بدلیل محدودیت واردات آمریکا ، واردات مواد اولیه از سوی ایران با محدودیت بیشتری مواجه خواهد شد و این هم بر اقتصاد ایران و هم بر تجار ایرانی تاثیر مستقیم خواهد داشت

از همه اینها گذشته قیمت نفت با حضور ترامپ و کم رنگ شدن احتمالی تحریم ها بر روسیه احتمالا روند نزولی خواهد گرفت و همزمانی این رخداد با تشدید قطعی تحریم ها بر ایران، کشور و فعالان اقتصادی را اینبار در پیچ تاریخی با زاویه تندتر از همیشه گرفتار خواهد کرد!

بی شک، مسئولین دولتی و اولیا مملکت و همچنین فعالان اقتصادی باید برای شرایط جدید تصمیم های سریع و مهم به جهت مقابله عقلانی با چنین شرایطی بگیرند

شرکتهای تولیدی فقط دو ماه فرصت دارند تا استراتژی های خود را با شرایط جدید انطباق دهند
شرکتهای تجاری و صادر کننده ها نیز ایضا، فقط دو ماه فرصت دارند تا راهبردها و ساختار جدید و عملیاتی خود را با شرایط جدید وفق دهند

آنچه با اطمینان می توان گفت این است که راهبردهای جاری و ساختار کنونی تا سه چهار ماه آینده مرخص است !

🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 07:50


🔲⭕️ تفاوت قد مردم کره جنوبی و شمالی

یکی از بازدیدکنندگان از کره‌شمالی هنگام بازدید از کتابخانه مرمرین باشکوه ملی در پیونگ یانگ نوشته بود: «در اینجا هیچ چیز کوچکی وجود ندارد جز خود مردم کره‌شمالی که به قطع ۳ اینچ کوتاه‌تر از عموزاده‌های جنوبی‌شان هستند.»

سال‌ها حکومت مستبدانه کمونیست‌ها در کره‌شمالی، حتی روی قد مردم این گوشه از دنیا هم اثر خود را به جا گذاشته است. طبیعت رازآلود بیمارگونه‌ای که بر کره‌شمالی حاکم است، به دست آوردن مقدار بالای دیتای قابل استناد در مورد تفاوت قد، وزن و تغذیه درست مردم را به کاری تقریبا غیرممکن  تبدیل کرده است، اما نه کاملا ناممکن. پناهندگان و فراریانی که از کره‌شمالی بیرون آمده‌اند مورد مناسبی برای به دست آوردن دیتای مورد نیاز هستند.

بر اساس مطالعاتی که دنیل شوکندیک Daniel Schwekendiek پروفسوری از دانشگاه سونگ کیونکوان Sungkyunkwan سئول در طول سال‌ها انجام داده است، مردان کره‌شمالی به طور میانگین ۳ تا ۸ سانتی‌متر از کره‌جنوبی‌ها کوتاه‌تر هستند. تفاوت میان کودکانی که در دو سوی مرز به دنیا آمده‌اند هم کاملا واضح است. بر این اساس، کودکان پیش دبستانی (پسر) که در کره شمالی به دنیا آمده و رشد کرده‌اند حدودا ۴ سانتی‌متر و کودکان پیش دبستانی (دختر) حدودا ۳ سانتی‌متر کوتاه‌تر از کودکان کره جنوبی هستند.

برخی آمار دیگر حتی عددها را از این هم بالاتر می‌برند و اختلاف قد مردم دو کره را به ۱۰ تا ۱۳ سانتی‌متر می‌رسانند. چرا مهم است؟ باید دانست که این مردم تفاوت ژنتیکی خاصی با یکدیگر ندارند که چنین فاصله‌ای را توجیه کند. در یک سو ما با یک کشوری رو به رو هستیم که در طول سال‌های متمادی ‏به لطف سیاست‌های کمونیستی حاکم با کمبود مواد غذایی و قحطی‌های پی در پی دست به گریبان بوده است، همان کشوری که به گفته یکی از فراریانش زمانی که مردم در دهه ۹۰ نان برای خوردن نداشتند، رهبر کبیر از شیرین نبودن سیب‌هایش گله داشت و سربازان پای درخت‌ها شکر می‌ریختند؛

و از سوی دیگر کره جنوبی قرار دارد که پیشرفت اقتصادی‌اش در طول دهه‌های گذشته (حال به هر لطفی که می‌خواهید اسمش را بگذارید) عملا آن را از یک کشور دست سوم با سطح رفاه پایین برای شهروندانش به یکی از ابر قدرت‌های اقتصادی در قاره تبدیل کرده است.

در یک سو شعار و آرمان‌گرایی محض قرار دارد و در سوی دیگر واقعیات مسلم جهانی. در یک سو کشوری قرار دارد که می‌پندارد با داشتن کلاهک‌های هسته‌ای به قله‌های جهانی رسیده است و در سوی دیگر کشوری که یاد گرفته است با جهان دوست باشد. هر دو با مردمی یکسان اما حکومت‌های متفاوت.

همان بازدیدکننده‌ای که جمله‌ی نخست رشته را با او شروع کردم در پایان سفرش نوشته بود «به سربازانی نگاه کردم که مسئول نگهبانی از مرز DMZ (منطقه غیرنظامی، مرز بین دو کره) بودند. رو به روی هم ایستاده بودند و به هم نگاه می‌کردند تا مبادا آن یکی به فکر فرار بی‌افتد. یکی از آن افسران با افتخار به من می‌گفت که هیچ رهبر جهانی‌ای سال‌هاست که جرات ندارد -با توجه به قدرت کره شمالی- از کره جنوبی دیدن کند! این حرف را درست همان روزی که پرزیدنت اوباما به کره جنوبی آمده بود گفت...»

🔜 @Business_News

Business School

09 Nov, 06:04


🔲⭕️ من وطن خاصی ندارم وطن من هرجایی ست که در آن انسان و انسانیت در بند نباشد. در حالیکه  بسیاری از انسانها در آرزوی پیدا کردن انسانیت و آزادی قدم در مسیرهای سخت گذاشتند و هستند هنوز انسانهایی که با رویای آزادی ، به امید روزهای بهتر  و با رویای داشتن شانسی دوباره برای زندگی بخواب می روند غافل از آنکه آزادی حق مسلم یک انسان است.

🔜 @Business_News

Business School

07 Nov, 07:49


مزایای شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل تمرکز بر نوآوری و فناوری، مزایای قابل توجهی دارند. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می‌کنم:

1. دسترسی به منابع مالی: این شرکت‌ها می‌توانند از تسهیلات مالی، وام‌های کم‌بهره و کمک‌های دولتی بهره‌مند شوند که به رشد و توسعه آن‌ها کمک می‌کند.

2. معافیت‌های مالیاتی: شرکت‌های دانش‌بنیان معمولاً از معافیت‌های مالیاتی برخوردارند که به کاهش هزینه‌های عملیاتی آن‌ها کمک می‌کند.

3. حمایت‌های دولتی و غیردولتی: این شرکت‌ها می‌توانند از حمایت‌های فنی، مشاوره‌ای و آموزشی نهادهای دولتی و خصوصی بهره‌مند شوند.

4. توسعه همکاری‌های بین‌المللی: شرکت‌های دانش‌بنیان به راحتی می‌توانند با شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی بین‌المللی همکاری کنند و از تجارب آن‌ها بهره‌برداری کنند.

5. افزایش اعتبار و قابلیت جذب سرمایه: ثبت به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان باعث افزایش اعتبار و اعتماد سرمایه‌گذاران به کسب‌وکار شما می‌شود.

6. توسعه نیروی انسانی متخصص: این شرکت‌ها معمولاً به جذب و پرورش متخصصان و پژوهشگران توجه ویژه‌ای دارند که به ارتقاء سطح علمی و فنی سازمان کمک می‌کند.

7. امکان تجاری‌سازی ایده‌ها: شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تحقیق و توسعه فعال هستند و می‌توانند ایده‌های نوآورانه را به محصولات و خدمات تجاری تبدیل کنند.

8. حمایت از نوآوری و تحقیقات: این شرکت‌ها به‌طور خاص به ایجاد و توسعه فناوری‌های نوین توجه دارند و می‌توانند نقش مؤثری در پیشرفت علمی و فناوری کشور ایفا کنند.

با توجه به این مزایا، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند به عنوان محرک‌های اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی عمل کنند.

@Business_News

Business School

04 Nov, 03:46


مجتمع خدمات رفاهی در دریا، فرصت‌هایی که بر باد رفته و بودجه هایی که به همه چیز اختصاص یافته بجز آنچه
می باید.

☀️ @business_news

Business School

02 Nov, 15:05


دنیا جای خطرناکی
برای زندگی ست ،
نه به خاطر وجود مردمان شرور
بلکه به خاطر کسانی که شرارتها را میبینند
ولی کاری در مقابل آن انجام نمی دهند!

آلبرت انیشتین

♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌

Business School

02 Nov, 14:19


🔲⭕️ برگی از تاریخ باستان

در تاریخ آمده است که بیشتر ممالک زمین به روزگار اسکندر، از او آسیب‌ها دیدند، گران.
"مگر چین. و آن نبود مگر از رای روشن پادشاه چینیان".
او با مذاکره‌ای که با اسکندر کرد چین و مردمش را از گزند او رهاند.
این حکایت را اندرین جا نقل می‌کنم:

اسکندر پاسی از شب گذشته به چین رسید. دمی که برآمد دربان بدو گفت:
فرستاده پادشاه چین بر در است و بار می‌خواهد.
او را به درون آوردند.
بایستاد و گفت: چیزی که برای گفتن آن آمده‌ام برنمی‌تابد که دیگری نیز بشنود.
اسکندر حاضران را مرخص کرد و شمشیر آخته برگرفت و گفت: بگو هر چه می‌خواهی.

"گفت: من پادشاه چینم، نه فرستاده او."
اسکندر گفت: چه شد که از جان باک نداشتی و به نزد من آمدی؟
گفت: چون ما را از پیش، دشمنی نبوده، "و از کشتن من در اینجا بهره‌ای نخواهی برد".

اسکندر دانست که مردی بخرد است. پس گفت:
باج سه سال چین را می‌خواهم تا بروم.
گفت: بپذیرم. اما مردم من، مرا بکشند که چنین ثروتی به تو داده‌ام.
اسکندر گفت: اگر باج دو ساله بستانم چه شود؟
گفت: بهتر باشد و گشایش بیشتر.
اسکندر گفت: اگر به یک سوم درآمد سالانه تو بسنده کنم چه؟
"بپذیرفت. و سپاس گزارد، و برفت."

بامداد که شد سپاهی گران از چینیان گرداگرد اسکندر را بگرفته بود. چنان که او و سپاهش از نابودی بترسیدند. *اسکندر، شاه چین را بخواست و گفت: نیرنگ زدی؟*
شاه چین گفت: نه. این سپاه را آوردم تا بدانی که اگر با تو بر صلح نهادم از ناتوانی من نبود.

اسکندر را خوش آمد و گفت: چون تو مردی هرگز خوار نشود و باج نپردازد. از گرفتن باج درگذشتم و می روم.
شاه چین گفت: زیان نخواهی دید.
اسکندر از چین بازگشت.
'شاه چین دو برابر آنچه با او پیمان بسته بود برایش فرستاد."

🖌تجارب الامم. مجلد یکم.
ابن مسکویه. ترجمه دکتر ابوالقاسم امامی.
"نقل با اندکی تلخیص و تصرف از ص ۹۵ تا ۹۷."

چین تنها سرزمینی بود که از هجوم اسکندر ویران نشد. زیرا فرمانروای چین تا دیر نشده "با آن جهانگشای مغربی وارد مذاکره شد."
این کمترین فایده مذاکره است با دشمن.

ایران ما هم جایگاه و ارجی بیش از آن دارد که "هر ناکسانی آهنگ دست‌درازی به این سرزمین" بکنند. 
میهن و مردمانش می‌ستایند آن کس را که با تدبیر نیکو شر جنگ را از سر میهن بگرداند. آن کس که دمی آرامش به این ملت برساند.

🖌تاریخ هم از خردمند صلح‌جو یاد نیک خواهد کرد. چنان که یاد شاه قدیم چین به بزرگی و ستودگی بمانده.


🔜 @Business_News

Business School

02 Nov, 12:11


🔲⭕️ 7 روز تا انتخابات آمریکا: هزینه دموکراسی در آمریکا چند دلار است؟ چین و روسیه چرا خوشحالند؟

محمدرضا اسلامی

🔵 تعطیلی پایان هفته مقارن با بیشترین تحرک کمپینهای انتخاباتی و جابجایی دونالد ترامپ و کامالا هریس در سطح کشور بود. یک ماراتن تمام عیار که مشخص نیست تیم پزشکی چطور این روزها این دو نامزد را سرپا نگه می دارند و کنترل وضعیت سلامت جسمی و تمرکز ذهنی اینها چگونه است؟

قسمت رسانه ای کمپین ترامپ یک ویدئوی 70ثانیه ای تهیه کرده از یک روز کاریِ دونالد ترامپ در این روزها!
دیدنی است این ویدئوی کوتاه.
اینکه پیرمرد در سن 78سالگی یک روز کاری اش حدود 18 ساعت به طول می انجامد. از ساعتی که از آپارتمانش در خیابان پنجم منهتن نیویورک خارج می شود تا زمانی که باز می گردد. از مصاحبه با فاکس نیوز و چهره های سلبریتی در شبکه های مجازی، تا سخنرانی در ایالتهای کلیدی.

اما این ماراتن، فقط ماراتن جسمی/ذهنی دو نامزد نیست بلکه ماراتنِ خرج کردن برای هزینه های تبلیغات در شبکه های تلویزیونی، تبلیغات در شبکه های مجازی، و برگزاری نشستهای انتخاباتی است. فقط یک قلم پولی که مدیرمالی دو نامزد در اینستاگرام خرج کرده اند شگفت آور است: بنا به گزارش رسمی نیوز ویک، کمپین کامالا هریس در یک بازه سه ماه حدود 55 میلیون دلار به اینستاگرام پول داده تا 36هزار پست تبلیغی در اینستاگرام برای هریس منتشر شود(!). در همین بازه، کمپین دونالد ترامپ 6 میلیون دلار برای 5هزار آگهی تبلیغاتی خرج کرده است (که به شکل محسوسی کمتر از هریس است).

اینها فقط گوشه هایی از هزینه وحشتناک رقابت انتخاباتی و برگزاری انتخابات در آمریکاست.

🔵مجموع پولی که هر نامزد "جمع" کرده اند چقدر است؟
بنا به گزارش نیویورک پست مجموعی پولی که کامالا هریس از طرفدارانش دریافت کرده است تا کنون حدود 1390 میلیون دلار ذکر شده است (یعنی 1.39 میلیارد دلار). علت ذکر عددِ پول جمع شده به واحد "میلیون دلار" این است که مقیاس خوبی به دست می دهد برای تحلیلهای بعدی.

لذا از 1390 میلیون دلار پول جمع شده 55 میلیون دلارش نصیب اینستاگرام شده! (یعنی کمتر از 4 درصد از پول جمع شده صرف تبلیغات اینستاگرامی شده).
این دو عدد مقیاس خوبی از سونامی هزینه ها به ما می دهد.
قابل تصور است که فقط «مدیریت مالی و حسابداری» پول جمع شده/خرج شده در این روزها خودش یک سازمان مالی چابک و قوی می طلبد.

در طرف مقابل دونالد ترامپ فقط 1009 میلیون دلار (یعنی 1.09 میلیارد دلار) پول جمع کرده است (یعنی حدودا 27% کمتر از هریس).

🔵هر کاندیدا از چه کسانی پول گرفته اند؟
بنا به گزارشی که خبرگزاری DW آلمان در چند روز اخیر منتشر کرده، در کمپین کامالا هریس 44% پولها توسط مردم اهدا شده و مابقی 56% پول، توسط افراد ثروتمند تامین شده است.

در طرف مقابل در کمپین ترامپ حدود 68% هزینه ها توسط افراد «فوق ثروتمند» (ultrarich ها) تامین شده است و فقط 32% از هزینه های ترامپ توسط مردمِ معمولی طرفدارش تامین شده است.

🔵اما در مجموع چقدر پول باید خرج شود؟
طبق پیش بینی وال استریت ژورنال، پیش بینی می شود که هزینه های انتخابات امسال آمریکا به حدود 16،000 میلیون دلار (16میلیارد دلار) برسد  برای داشتن "مقیاسی" از این عدد باید گفت کل سود یک سال شرکت نیسان ژاپن با داشتن 131هزار مهندس و تولید 3میلیون و 200هزار دستگاه خودرو در 2023 معادل 3 میلیارد دلار بوده است. یعنی پولی بیش از سود «پنج شرکت نیسان» صرف برگزاری انتخابات در آمریکا می شود.

🔵 این هزاران میلیون دلار پول به علاوه انرژی ذهنی و برنامه ریزی گسترده باید صرف شود تا دموکراسی آمریکایی بتواند "موازنه قدرت" را در میان خودش برقرار کند و در این میانه عالیجناب شی و همچنین رفیق پوتین خرسند و مسرور، این گرفتاریِ آمریکایی‌ها را می بینند و در دل لبخند می زنند.

آنها می دانند که در تمدن چینی و روسی برای «تقسیم قدرت» به چنین ماراتن پرهزینه و انرژی‌بری نیاز نیست و از اینکه انرژی آمریکایی‌ها هر چهارسال یکبار اینطور مصروف می شود مسرورند!

همین میزان پول را پوتین ترجیح می دهد که صرف ارتش‌اش کند و شی جین پینگ ترجیح می دهد که این بودجه را صرف بازرگانی چینی کند!

دموکراسی آمریکایی قطعا کامل نیست. «انسان» مدرن از زمانی که به مفهوم تقسیم قدرت رسید سعی و خطای بسیار داشته است و دموکراسی آمریکایی ادامه سعی و خطای بشر است. ولی در این میانه یک چیز واضح است: در تمدن آمریکایی (که انسان مهاجر بنا نهاده) «تعیین تکلیفِ قدرت» نه در درون یک حزب حاکم (مانند حزب کمونیست چین) و نه در پینگ پنگ میان پوتین با رفیقش دمیتری مدودف، بلکه در درون یک ماراتن نفس گیر تعیین می شود.

هفت روز دیگر تکلیف این ماجرای پیچیده مشخص می شود.

🔜 @Business_News

Business School

02 Nov, 10:23


شاید خیلی ها از این نوشته ناراحت شده باشند ولی تاریخ نشان داده ایران و ایرانی در همیشه تاریخ تنها بوده و به تنهایی بر مشکلات پیروز شده .
دفاع 8 ساله در مقابل تجاوز عراق
دفاع در مقابل روسیه تزاری
دفاع در مقابل انگلیس و پرتقال در خلیج فارس
و ....
گرچه داشتن متحد خوب است ولی ما همیشه تنها بودیم .

Business School

02 Nov, 09:42


🔲⭕️ ایران هیچ دوستی ندارد!

✍️صلاح الدین خدیو

🔗پیامدهای استراتژیک حملەی اسرائیل به ایران چیزی نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت.
یکی از پیشرفته ترین نیروهای هوایی جهان از آسمان باز عراق و سوریه گذشت و به فهرستی از اهداف نظامی در ایران هجوم برد.

🔗تدارکات، اطلاعات، دقت و شدت این حملەی حساب شده بیانگر نوعی همکاری بین المللی گسترده با طرف مهاجم و ناترازی فاحش قدرت نظامی آن نه تنها با ایران بلکه به نوعی تمام کشورهای منطقه است

🔗این امر ایران را در موقعیتی بغایت دشوار قرار داده است.
اگر تلافی کند، مارپیچ تصاعد بالاتر خواهد رفت و دشمن که هر بار حمایت بیشتری از آمریکا دریافت می کند، سطح و دامنەی درگیری را افزایش می دهد و به صرافت اجرای دکترین ضاحیه می افتد.
دکترین ضاحیه یک مرتبه از تخریب هسته ای پایین تر است.
مقابسەی بمباران شهر درسدن آلمان با حملەی اتمی به شهرهای هیروشیما و ناگازاگی به روشن شدن این مقایسه کمک می کند.
مضاف بر این مزیت های بازدارندگی ایران در منازعەی نامتقارن از طریق آسیب دیدن توانمند ترین بازوی خارجی آن یعنی حزب الله لطمه خورده است.
همچنین با پدیدار شدن دورنمای مداخلەی مستڤیم آمریکا در یک تبادل آتش ادامه دار، از هم اکنون بی میلی و یا ناتوانی دوستان فرضی ایران در پکن و مسکو برای کوچک ترین حمایت از ایران هویدا شده است.

🔗اگر هم توپ در همین نقطه و در زمین ایران باقی بماند، مخاطرەی لطمه خوردن به بازدارندگی کشور وجود خواهد داشت.
طبعا از تبعات استراتژیک این فقره هم نباید به سادگی گذشت.

با این اوصاف چه باید کرد؟
یک ابتکار عمل سیاسی قدرتمند بین‌المللی که بتواند نقطەی پایانی بر تنش در این نقطه بنهد، به صورت موقت می تواند کارساز باشد.
ابتکار عملی که با مشارکت قدرت های بین‌المللی و منطقه ای از طریق برقراری نوعی آتش بس ضمانت شده میان ایران و اسرائیل، به صورت رسمی به حملات متقابل پایان دهد.

🔗آتش بس فرضی مذکور لزوما نباید به خاموش شدن آتش سلاح ها در جبهه های غزه و لبنان که طیفی پیچیده و متنوع از مسائل در آنها وجود دارد گره بخورد و با مشتعل شدن آنها دوباره ایران را درگیر سازد.
اما می تواند شامل حوثی های یمن و پایان حملات آنها به کشتی ها در دریای سرخ شود، مشابه روندی که برای تنش زدایی با عربستان اتفاق افتاد.

🔗در میان مدت اما تدابیر بزرگ تر و مهم تری مورد نیاز است. درس تلخ حوادث اخیر برملا شدن ناکامی و بیهودگی سیاست خارجی نگاه به شرق و نادیده گرفتن غرب است.
یک مثال تاریخی در این زمینه عبرت آموز است.
چین در دهەی شصت میلادی پیگیر یک سیاست خارجی انقلابی و بغایت آرمان گرایانه بود.
به علت بروز اختلاف و جدایی ایدئولوژیک با شوروی، پکن با هزینەای مضاعف سیاست ضد آمریکایی و ضد غربی خود را ادامه می داد.
🔗در همین برهه اختلافات با شوروی متحد و همرزم ایدئولوژیک سابق مشتعل و رشته ای از درگیری های مرزی و مرگبار رخ داد.
نبردهایی که علیرغم ایستادگی پکن به علت ناترازی عظیم میان طرفین و قدرت آتش برتر شوروی به زیان چین تمام شد.

🔗ضربەای استراتژیک که به منزلەی قسمی بیدارباش ایدئولوژیک عمل کرد.
چین از بیم توسعه طلبی شوروی که در هیات خصمی استراتژیک نمایان شده بود، پندارهای ایدئولوژیک و ستیزه جویی علیه " دشمن طبقاتی " یعنی امپریالیسم آمریکا را رها کرد.
🔗این نقطه عطفی تاریخی و یک جراحی دردناک در نگاه چین به جهان بود.
تا سالها پکن لفاظی های سابق را ادامه داد، اما عملا در شراکتی استراتژیک با غرب قرار گرفت و جرقەی معجزەی اقتصادی آن زده شد.
درست نیم قرن پس از آن روزها چین ثروتمند و قدرتمند شده به صرافت رقابت با آمریکا و پایان سلطەی غرب بر جهان افتاده است.

برای ایران هم زمان یک بازاندیشی سرنوشت ساز فرا نرسیده است؟!

🔜 @Business_News

Business School

02 Nov, 07:24


🔲⭕️ خاطرات صدرالاشراف از سفر به فلسطین

در آن وقت که انگلیس فلسطین را تحت قیمومیت و حکومت داشت در نهایت نظم بود و اگرچه جنگ خاتمه یافته بود ولی هنوز مایحتاج مردم جیره‌بندی بود. من وقتی در لیدا، نه فرسنگی بیت‌المقدس از هواپیما پیاده شدم کیف دستی خود را که محتوی بعضی کاغذهای لازم و در حدود ششصد دینار عراقی و لیره فلسطین در آن بود و غیر از آن دیگر پول نداشتم، فراموش کردم از داخل هواپیما برداشته همراه بیاورم... لذا به دفتر هواپیما تلفن کردم، گفتند از لیدا سئوال کرده جواب می‌دهیم ولی تا ساعت ۹ شب هرچه تلفن کردیم گفتند تلفن و تلگراف لیدا جواب نمی‌دهد و ساعت ۹ گفتند در لیدا حادثه‌ای واقع شده و قریب بیست طیاره را تروریستهای یهودی آتش زده‌اند و حکومت نظامی در اینجا برقرار شده. من از پیدا شدن کیف مأیوس شدم ولی صبح آن‌روز کیف را که با نوارهای متعدد بسته و لاك و مهر کرده بودند از لیدا فرستادند و از من رسید گرفتند و بعد از ملاحظه محتویات آن هیچ دست نخورده بود.

در محله‌ای که ما بودیم و آن محله مسیحی‌‌های فلسطین بود هرروز از مغازه یخ‌فروشی يك قطعه یخ برای ما می‌فرستادند و پول آنرا آورنده می‌گرفت. یک‌روز یخ نرسید. تا ظهر دکتر صدر از کنسولگری به خانه آمد و خودش رفت به کارخانه یخسازی که نزدیک منزل ما بود. آنجا خرده‌فروشی نداشتند و هرقدر سعی کرده بود كه يك قطعه یخ به دو سه برابر قیمت معمولی از حاملین یخ بگیرد گفته بودند خلاف مقرراتست.

در فلسطین بازار سیاه برای هیچ متاعی نبود و جز بوسيله جیره‌بندی، مايحتاج به کسی نمی‌رسید و دسترسی به آن متاع نبود. از اهالی شنیدم در آنجا دزدی شنیده نشده است و طرف عصر که همه اهالی با خانواده و اطفال خود به گردش می‌رفتند اغلب خانه‌ها خالی و با همان کلید معمولی درب عمارت را می‌بستند. بوی بد، من در مدت پنجاه روز که در تابستان در بیت‌المقدس بودم استشمام نکردم و پشه و مگس نبود. علت را جویا شدم، معلوم شد بواسطه مراقبت در نظافت شهر از طرف شهرداری، برای تولید این حیوانات مجالی نیست... همچنین خاکروبه و فضولات خانه‌ها و خیابانها هر روز به آن محل (خارج شهر) حمل می‌شود و بنابراین کثافت در شهر نیست تا بوی تعفن باشد یا تولید پشه و مگس شود. خیابانهای بیت‌المقدس که همه آسفالته است حقيقتا بقدرى پاك است که ذره‌ای گرد و خاک در آنها دیده نمی‌شود. اهالی از زن و مرد و بچه در نهایت نظافت و پاکیزگی و معقولیت هستند. من در آن مدت يك صدای بلند بی‌قاعده یا یک کلمه زشت و ناهنجار از کسی نشنیدم حتی بچه‌ها.

من در مدتی که در بيت‌المقدس بودم پاره‌ای اطلاعات به‌واسطه پسرم دکتر صدر که مسئول دولت ایران بود گرفتم. شهر بیت‌المقدس یکصد و شصت هزار نفر جمعیت داشت و محصول زمینی فلسطین یکی زیتون بود که در صحراهای فلسطین زیاد است و دیگر پرتقال که قبل از جنگ سالی یازده میلیون صندوق به خارج می‌فرستادند ولی در آنموقع بواسطه نبودن کشتی کمتر صادر می‌شد. گندم و جو و حبوبات به اندازه کفایت اهالی داشت.

از چند سال قبل که مهاجرین یهود از آلمان و لهستان و سایر ولایاتی که تحت استیلای آلمان درآمده بود و نیز از سایر نقاط عالم که بدستور بالفور انگلیس برای تصرف ارض موعود به آنجا آمده بودند و شهر تل‌آویو كه نزديك يافا کنار دریا واقع است مرکز صنایع آنها بود و تمام صنایع اروپا از پارچه لباس و دوا و ساير مايحتاج عمومی را می‌ساختند و عمده سرمایه صنایع و دو بانک که دائر داشتند از پولی که یهودیان آمریکا برای عمران و اعاشه فقرای یهود فرستاده بودند و معروف بود سی و شش میلیون دلار سرمایه صندوق عمومی آنهاست که یهودیان آمریکا داده‌اند و از این سرمایه کارخانجات و سایر تأسیسات تولیدی داشتند و املاکی هم از آن سرمایه خریده بودند. بعلاوه یهودیان آلمان و لهستان که قبل از جنگ به آنجا مهاجرت کرده بودند سرمایه‌هایی با خود آورده و به کارهای تولیدی انداخته بودند.

در آن موقع که من در فلسطین بودم یعنی تابستان سال ۱۳۲۵ عملیات تروریستهای یهود برضد انگلیسها شدت داشت و بیشتر به مقامات نظامی آن حمله می‌کردند. يك روز مهمانخانه بزرگ و عالی بیت‌المقدس را که در وسط شهر است، با بمب خراب کردند و رسم تروریستها این بود که چند دقیقه قبل از آنکه بمب محترق شود به آن محل تلفن می‌کردند تا اگر یهودی در آنجا باشد به فوریت خود را نجات دهد.

آن مهمانخانه شش طبقه بود و چهار طبقه فوقانی را انگلیسها سکنی داشتند و يك قسمت آن که بوسیله بمب دفعتاً خراب شد تا یکماه بعد از آن، نعشها را بیرون می‌آوردند اما چند روز بعد از آن که من در آنجا بودم صد و پنجاه نعش که کمتر انگلیسی و بیشتر عرب مسلمان بودند بیرون آوردند.

خاطرات صدرالاشراف (وزیر، نخست‌وزیر و ریس مجلس سنا در دوران پهلوی

🔜 @Business_News

Business School

02 Nov, 03:50


🔲⭕️ میگویند روزی رضا شاه پهلوی در راه سعد آباد پیر مرد پیاده ای را دید و سوار اتومبیل خودش کرد و به مقصدش که تجریش بود رساند .

هنگامی که پیر مرد از اتومبیل پیاده شد ،  رضا شاه صد تومان هم به او انعام داد ،
پیر مرد به رضا شاه گفت : قربانت بشوم من صد تومان شما را نمی خواهم

فقط امر بفرمایید تنها فرزندم را که به خدمت نظام برده اند معاف کنند که بدون کمک او چرخ زندگی مان لنگ مانده است!

رضا شاه گفت : پدر جان ؛ این صد تومان را ببر به آن پدر سوخته ها رشوه بده حتما پسرت را معاف میکنند!

🔜 @Business_News

Business School

01 Nov, 16:32


🔴 نفس راحت اژدهای زرد؛ دست دوستی پکن به سمت دهلی/ روایت جزئیات توافق تاریخی چین و هند

▫️توافق چین و هند در مورد ترتیبات گشت‌زنی در شرق لاداخ یک دستاورد مهم برای دهلی‌نو قلمداد می‌شود. از آغاز اقدامات چین در سال 2020 میلادی هند به‌دنبال این بود که با این وضعیت به روشی سنجیده برخورد کند. دهلی‌نو از یک طرف، در نقاط محاصره‌شده با چینی‌ها مقابله کرد و همچنین نیروهای خود را در مرز گرد آورد که نشان‌دهنده هدف دفاعی و نه صرفا تهاجمی بود. از سوی دیگر، پکن را با توسل به اهرم دیپلماسی تحت‌فشار قرار داد تا از سیاست خود عقب‌نشینی کند.

▫️دهلی‌نو بدین طریق و با اعمال فشار نظامی با اشغال ارتفاعات «کایلاش» مشرف به «اسپانگگور تسو» موفق شد تا ماه ژوئیه 2022 چالش‌های مرتبط با چهار نقطه از 6 نقطه محاصره‌شده را حل کند.

▫️هم‌زمان به مدت 2 سال، مذاکرات بین مقامات نظامی و غیرنظامی هیچ نتیجه‌ای نداشت. سپس ناگهان، چند ماه پیش همه‌چیز تغییر کرد، و پس از چند سال توسل به اهرم‌های دیپلماسی، توافقی حاصل‌شده که بسیار فراتر از معاملاتی است که در سایر نقاط محاصره‌شده منعقد می‌شود.



@Business_News

Business School

28 Oct, 07:05


حکایتی زیبا از مرحوم استاد شهریار


♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌

Business School

27 Oct, 09:57


سخنان قابل تامل

🔅 @business_news

Business School

26 Oct, 14:35


🔲⭕️ سنگاپور کشور آینده

🔸 سنگاپور يکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا، عملکرد بی‌نظیری در بازیافت و تبدیل زباله به انرژی داره. در این کشور از سیستم‌های دفع زباله‌ی پنوماتیک استفاده میشه یعنی لوله‌هایی که آشغال‌ها رو از دم در خونه‌ی شما مستقیم به مخزن‌های بزرگی هدایت میکنه و آنجا جمع‌آوری می‌شوند. سیاست‌های سختگیرانه در مورد زباله ریختن و همچنین آموزش‌های فرهنگی رو هم اضافه کنید.

🔜 @Business_News

Business School

26 Oct, 11:08


🔲⭕️ ‏یه تصویر نمونه می‌خوام از وضع اقتصاد مملکت بهتون بدم:

گاز شرکت پتروشیمی لردگان از مهمترین واحدهای تولیدی آمونیاک و اوره کشور قطع شده که باعث بیکار شدن ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و عدم تحویل کود شیمیایی به ۹ استان کشور شده.
چرا گاز قطع شده است؟ چون پتروشیمی قبض گاز رو پرداخت نکرده.

از پتروشیمی لردگان پرسیدن چرا قبض گاز رو ندادید؟ گفته ما دو ساله از وزارت جهاد کشاورزی ۴ هزار میلیارد تومن بابت کود طلب داریم و به ما ندادن.

از وزارت جهاد پرسیدن که خب چرا شما بدهی این پتروشیمی رو نمی‌دید؟ گفته ما از سازمان برنامه و بودجه ۳۷ هزار میلیارد تومان یارانه کود
مربوط به سال‌های ۹۷ تاکنون رو طلب داریم و اونا باید به ما پول بدن تا ما هم پول کود را بدیم.
حالا سازمان برنامه و بودجه چرا پول نداره؟ چون پول نفت وارد کشور نمی‌شه.

🔜 @Business_News

Business School

26 Oct, 07:20


🔲⭕️ مگر این ملت چه می خواهد؟

چرا فنلاندی، سوئدی، هلندی و حتی اماراتی،  مالزیایی، ژاپنی، سئولی، نیوزلندی و مراکشی، از بامداد تا شامگاه ترس از دشمن و حمله خارجی و بگیر و ببند داخلی ندارد؟ چرا آرام و بی دغدغه در پی زندگی‌شان هستند. کار می کنند و ورزش می کنند و لقمه نانی با خانواده و دوستان می‌خورند و شب با آرامش سر به بالین می گذارند؟

برعکس چرا ما سالها و بلکه دهه ها است در ناپایداری و بی ثباتی به سر برده و دغدغه و احساس فردای نا امن خواب از چشممان ربوده است؟ چرا دهه ها است در انزوای بین المللی گیر افتاده ایم و در قفس هزاران تحریم گرفتار شده ایم؟ چرا در کوی و برزن، مترو و اتوبوس، دورهمی های خانوادگی و دوستانه، خواه و ناخواه از حمله نظامی و چگونگی و ابعاد آن حرف می زنیم و خودآگاه و ناخود آگاهمان در بیم و هراس دائمی و بی وقفه از جنگ و بازداشت و...به سر می برد؟ چرا حتی هراس از برپا شدن جنگ‌ ویرانگر درونی، چونان‌ سوریه و لیبی و لبنان، مانند بختک شبانه روز بر ما افتاده است؟

چرا پنجاه سال است دستکم بخشی از ملت آن قدر کارد به استخوانش رسیده که حتی اسکندر طلب شده اند؟
مگر مردم جز یک زندگی بی دردسر‌، در امنیت و آزادی نسبی و آبروداری چه خواسته اند؟

خب انقلابی شد، رژیمی رفت و رژیمی دیگر جایگزینش شد. برای زندگی آسوده تر، امن تر، آزادتر، بدون ساواک و کمیته و شهربانی و بدون تحمیل اراده خارجی. مگر نه این که این انقلاب بالاخره باید جایی بایستد؟ جایی قرار و آرام‌گیرد؟ لابد تا شکست و نابودی امپریالیسم یا استکبار؟

خب مگر استکبار آمریکا، ویتنام را درهم نکوبید و شخم نزد؟ مگر چند میلیون از آنها را نکشت و معلول نکرد؟‌ مگر بر سر ژاپنی ها بمب اتم نریخت و آنها را وادار به تسلیم نکرد؟ کجای جهان را می شناسید که آمریکا در آن جا دخالت نکرده باشد؟ به قول حامد عبدالصمد نویسنده‌ کتاب زوال جهان اسلام، آمریکا شوم‌بختی های بسیاری در جهان پدید آورده است. انسان های بسیاری در ژاپن، کره، ویتنام، شیلی، آرژانتین و کوبا، قربانی سیاست های تهاجمی و خشن آمریکا شده اند، ولی چرا فقط این مسلمانان هستند که در جنگ علیه آمریکا و غرب دست به عملیات انتحاری میزنند؟ چرا آن کشورها پس از پایان جنگ، راه و رسم و استراتژی دیگری برگزیدند و آسوده شدند؟
چرا ما باید همیشه در اضطرار بمانیم و شب و روزمان در بیم و هراس از سختگیری داخلی و حمله خارجی هدر رود؟ به چه بهایی؟

🔜 @Business_News

Business School

26 Oct, 05:39


🔲⭕️ «چند سالتون بود فهمیدید صدام ١٢ روز بعد از شروع کردن جنگ، قطعنامه دعوت به صلح سازمان ملل رو پذیرفت؟»


لیست قطعنامه‌های سازمان ملل در جنگ ایران و عراق با تاریخ‌های شمسی و جزئیات پذیرش آن‌ها:

١- قطعنامه ۴٧٩
• تاریخ صدور: ۶ مهر ١٣۵٩
• موضوع: دعوت به آتش‌بس و حل مسالمت‌آمیز اختلافات.
• پذیرش عراق: بلافاصله پذیرفت (١٢ مهر ١٣۵٩).
• پذیرش ایران: ایران این قطعنامه را نپذیرفت.

٢- قطعنامه ۵١۴
• تاریخ صدور: ٢١ تیر ١٣۶١
• موضوع: درخواست آتش‌بس و عقب‌نشینی به مرزهای بین‌المللی.
• پذیرش عراق: بلافاصله پذیرفت.
• پذیرش ایران: ایران نپذیرفت.

٣- قطعنامه ۵٢٢
• تاریخ صدور: ١٢ مهر ١٣۶١
• موضوع: تأکید مجدد بر آتش‌بس و مذاکره.
• پذیرش عراق: بلافاصله پذیرفت.
• پذیرش ایران: نپذیرفت.

۴- قطعنامه ۵۴٠
• تاریخ صدور: ٩ آبان ١٣۶٢
• موضوع: درخواست برای ادامه مذاکرات و توقف درگیری‌ها.
• پذیرش عراق: پذیرفت.
• پذیرش ایران: نپذیرفت.

۵- قطعنامه ۵۵٢
• تاریخ صدور: ١١ خرداد ١٣۶٣
• موضوع: محکومیت حملات به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس.
• پذیرش عراق: پذیرفت.
• پذیرش ایران: نپذیرفت.

۶- قطعنامه ۵٨٢
• تاریخ صدور: ۵ اسفند ١٣۶۴
• موضوع: درخواست برای توقف درگیری‌ها و محکومیت استفاده از سلاح‌های شیمیایی.
• پذیرش عراق: پذیرفت.
• پذیرش ایران: نپذیرفت.

٧- قطعنامه ۵٨٨
• تاریخ صدور: ١۶ مهر ١٣۶۵
• موضوع: تأکید بر قطعنامه‌های قبلی و ادامه تلاش‌ها برای صلح.
• پذیرش عراق: پذیرفت.
• پذیرش ایران: نپذیرفت.

٨- قطعنامه ۵٩٨
• تاریخ صدور: ٢٩ تیر ١٣۶۶
• موضوع: درخواست توقف فوری درگیری‌ها، بازگشت به مرزهای بین‌المللی، و تعیین مسئولیت جنگ.
• پذیرش عراق: بلافاصله پذیرفت.
• پذیرش ایران: ٢٧ تیر ١٣۶٧، ایران این قطعنامه را پذیرفت.

-سئوال امتحانی؛
«جنگ برای چه کسانی نعمت بود؟» و چرا؟


🔜 @Business_News

Business School

26 Oct, 04:07


🔲⭕️ تاریخ بیشتر اوقات موفقیت‌ های درخشان و شکست‌ های چشمگیر نیروهای متخاصم را ثبت می‌ کند تا تأثیر جنگ بر مردم عادی.

#کابل_میلدرد

🔜 @Business_News

Business School

26 Oct, 00:07


🚨🎥 اتوبان خرازی "غربی ترین نقطه تهران

🔹تهران در شرایطی آرام و عادی بسر می‌برد.


@Business_News

Business School

25 Oct, 22:50


🔴 گزارش های تایید نشده از صدای مهیب ... در غرب تهران

📺 @Business_News

Business School

24 Oct, 12:49


جديدترين آمار و اطلاعات ،
( مربوط به سپتامبر ٢٠٢٤)،
در خصوص مقايسهء بزرگترين پلتفرمهاى جهانى،

🔅 @business_news

Business School

21 Oct, 15:22


به هوش مصنوعی گفتند با خطوط کاملا صاف دایره رسم کن، این هم نتیجه 👆


☀️ @business_news

Business School

21 Oct, 14:34


✅️ دانشجو ی MIT مغزش را به گوگل متصل کرده است!

🔹آرناو کاپور دانشجوی موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) دستگاهی ساخته که به انسان اجازه میدهد با استفاده از ذهن به اینترنت متصل باشد.
🔹این دستگاه می‌تواند سیگنال‌های ذهنی را ضبط کند. در واقع این سیگنال‌ها هنگامی که فرد واژه خاصی را می‌شنود یا به مورد خاصی فکر میکند ایجاد می‌شوند این داده‌ها سپس به دستگاهی ارسال میشوند که از اینترنت برای یافتن پاسخ استفاده می‌کند.
وقتی که دستگاه پاسخ مناسب را آماده کرد، آن را از طریق لرزش‌های جمجمه به گوش درونی انتقال می‌دهد. در واقع شما حس میکنید که صدای درونی خود را میشنوید و اینکار هیچ مشکلی در شنوایی عادی شما نیز
ایجاد نمیکند.


https://www.media.mit.edu/people/arnavk/publications/

☀️@business_news

Business School

19 Oct, 14:35


🔲⭕️ معادله جدید قدرت

👁‍🗨 اول، تغیر بنیادین در راهبرد نظامی

بنیان استراتژی امنیت ملی و نظامی ایران که بر متحدان نظامی غیردولتی متکی بود، به صورت تدریجی به سمت نوع جدیدی از بازدارندگی پیش می‌رود. این تحول عمیق را می‌توان در نحوه جایگزینی چهره‌های کلیدی در سازمان نظامی ایران مشاهده کرد: از سردار «قاسم سلیمانی»، که مسئول عملیات نظامی برون‌مرزی ایران در منطقه بود، به سردار «امیرعلی حاجی‌زاده»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه. این تغییر نشان می‌دهد که استراتژی «منطقه خاکستری» ایران که درگیری غیرمستقیم از طریق متحدان غیردولتی مانند حماس و حزب‌الله را در اولویت قرار داده بود، اکنون به راهبرد مکمل بدل شده است.

👁‍🗨 دوم، عبور از راهبرد صبر استراتژیک به اقدامات تلافی‌جویانه

ایران از موضع خود مبنی بر «صبر استراتژیک» صرف نظر کرده است. از پایان جنگ خونین هشت ساله با عراق، استراتژی نهان رهبران نظامی ایران بر جذب ضربه‌های کاری و تلافی آن‌ها در زمان مناسب، استوار بود. با این حال، خرابکاری مداوم اسرائیل در خاک ایران در طول ده‌ها سال، راهبرد «ابهام استراتژیک» ایران را به «صبر استراتژیک منفعلانه» تقلیل داده بود که مشخصه آن عدم انجام اقدام تلافی‌جویانه بود.

👁‍🗨 سوم، قدرت موشکی

ایران اکنون در زمینه بازدارندگی، آشکارا سیاست متمایزی پیش گرفته است. اقدام تلافی‌جویانه شدید سپاه، اراده و توانایی ایران برای انجام حملات مخرب علیه اسرائیل را به نمایش گذاشت. برخلاف حمله اول در ماه آوریل که بیشتر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی رهگیری شده بودند، حمله موشکی دوم موفق‌تر بود و از سد سیستم‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل عبور کرد. فضای هوایی اسرائیل یکی از محافظت‌شده‌ترین فضاهای هوایی جهان است و اسرائيل به پیشرفته‌ترین فناوری ضدموشکی مجهز است. با همه این‌ها چندین موشک ایرانی به پایگاه‌های هوایی کلیدی در اسرائیل اصابت کردند.

👁‍🗨 چهارم، خاک ایران خط قرمز اسرائيل

خط قرمز جدید ایران در قبال اسرائیل نیز تعریف شده است. تل‌آویو نزدیک به 15 سال، حملات تخریبی به پایگاه‌های نظامی ایران در سوریه ترتیب داده و حتی ژنرال‌های ارشد ایرانی را مستقیما هدف گرفته است. با این حال، با بمباران کنسولگری ایران در دمشق در اوایل آوریل، اسرائیل از یک مرز حساس رد شد و ایران را وادار کرد دو هفته بعد با شلیک انبوهی از موشک‌ها و پهپادهای کمتر پیشرفته به اسرائیل پاسخ دهد. این رویداد نشان‌دهنده فروپاشی خطوط قرمز سنتی ایران در قبال اسرائیل بود. ایران در پاسخ به اقدامات مداوم اسرائیل، از جمله ترور رهبر حماس در تهران و رهبر حزب‌الله در بیروت، برای بازگرداندن سطحی از بازدارندگی اقدامی تلافی‌جویانه انجام داد. این بار، ایران از دو خط قرمز مهم عبور کرد و از داخل مرزهای خود به خاک اسرائیل حمله کرد و کشوری را که به سلاح هسته‌ای دسترسی دارد، هدف گرفت.

👁‍🗨 پنجم،‌ افزایش نفوذ

به نظر می‌رسد نفوذ ایران در جوامع عربی افزایش یافته است. دستاوردهای حمله اخیر ایران در زمینه قدرت نرم می‌تواند به بازسازی محبوبیت ایران در جهان اسلام کمک کند، محبوبیتی که با حمایت بی‌دریغ تهران از رژیم اسد در سوریه آسیب دیده بود. از زمان جنگ حماس در غزه، ایران در میان فلسطینی‌ها و جوامع عربی حامیان بیشتری پیدا کرده است.

👁‍🗨 ششم، نزدیک شدن ایران به سلاح هسته‌ای در صورت حمله اسرائيل

عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران می‌تواند سیاست هسته‌ای تهران را به‌طور چشمگیری تغییر دهد. صداهای قدرتمندی در ایران، عمدتا از صف تندروها بلند می‌شود که از پیگیری قدرت هسته‌ای به عنوان ابزاری راهبردی برای بازگرداندن بازدارندگی کامل کشور حمایت می‌کنند. این حامیان استدلال می‌کنند که موثرترین ابزار ایران برای بازدارندگی در مقابل تجاوز اسرائیل در تصمیمی استراتژیک برای توسعه کامل سلاح‌های هسته‌ای نهفته است.

👁‍🗨 هفتم، نبرد تکنولوژی و ژئوپلیتیک

این درگیری تضاد میان قدرت تکنولوژیک و قدرت ژئوپلیتیک را برجسته می‌کند. در شرایطی که ایران از مزایای ژئوپلیتیکی قابل‌توجهی برخوردار است، نقطه‌ضعف اسرائیل دقیقا آسیب‌پذیری ژئوپلیتیکی آن است؛ قلمرو اسرائیل به یک منطقه کوچک میان رود اردن و دریای مدیترانه محدود است. در حالی که ایران انجام عملیات در «منطقه خاکستری» با حمایت شبکه‌ای از متحدان غیردولتی را ترجیح می‌دهد، اسرائیل به استراتژی ضربه اولیه و پیش‌دستانه خود که مبتنی بر برتری تکنولوژیک است، تکیه کرده است. اگرچه تکنولوژی تاثیر روزافزونی بر انقلاب‌های نظامی دارد، عوامل ژئوپلیتیک همچنان در ترسیم مسیر رقابت‌های منطقه‌ای نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. تکنولوژی ممکن است از وزن واقعیت‌های ژئوپلیتیک کاسته باشد اما هرگز نمی‌تواند آن‌ها را به‌طور کامل از بین ببرد.

🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 13:43


🔲⭕️ طی ۱۴ سال اخیر ارزش دستمز‌د یک کارمند در مقایسه با دلار بیش از ۵۰% کاهش پیدا کرده است!

🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 11:54


🔲⭕️ تورم چطوری بصورت ظاهری مارو پولدار کرده؟!

🔹اصطلاح جدیدی این قضیه به وجود آورده تحت عنوان سرمایه‌‌دارن فقیر ...

#طنزتلخ

🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 08:17


🔲⭕️ در جنگهای آتی از موشکها ، کاری ساخته نخواهد بود!

قدرت مؤلفه های زیادی دارد ، بزرگی کشور ، جمعیت ، منابع ، فرهنگ ، تکنولوژی ، آموزش ، ثبات سیاسی ، سطح رضایت عمومی ، اعتماد به حاکمان ، نیروهای نظامی ، حضور در پیمانهای بین المللی و....!

پر واضح است که نیروهای مسلح تنها یکی از ابزارهای قدرت اند و نیروی موشکی بخشی از توان نیروهای مسلح است .
تنها با تکیه بر تعداد موشکها نباید خود را قدرت برتر نامید و با این اعتماد بر طبل جنگ کوبید.

ضربه زدن با شاخ های بلند گردن محکم و کمر نیرومند و پاهای استوار هم می خواهد!

یک بعدی نگری جنگی در ایران مسبوق به سابقه است ، چناچه در جنگ گذشته با عراق تکیه اصلی بر حجم نیروی انسانی و ‌تهیج مردم با نوحه خوانی بود و آن همه جوان از دست رفتند و نتیجه هشت سال فرماندهی نوحه خوانان جام زهر شد .

اکنون شمارش موشکها ورد زبان نظامیان ایرانی است که هرگز حاضر به پاسخ گویی در مورد آن همه تلفات انسانی و‌ مادی در طول هشت سال فرماندهی خود نشده اند و اکنون همان خطای نظامی خود را در حال تکرار کردن هستند .

این بار روی تعداد موشکها( نه کیفیت آنها ) بیش از آنکه بایسته یک نظامی عاقل است حساب باز کرده اند.
کور شدن و نادیدن همه جوانب تلخ حقیقت یک خطای خودبرانداز ایرانی بوده و هست.

لازمه پیروزی بر دشمنان پرتعداد برتری نسبی مسلم در اکثریت مؤلفه های قدرت است .
بلوف ، ادعا، نوحه خوانی و شعارهای بزرگ به ویژه برای کسانی که قبلا در هیچ جنگی شاهد پیروزی را در آغوش ندیده اند می تواند بدنامی تاریخی را به ارمغان آورد.


🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 06:41


🔲⭕️ ثمره ماه‌ عسل با طالبان؛ بی آبی و بی نفسی برای سیستان و بلوچستان/ از هیرمند، تا هریرود و فراه‌رود؛ طالبان به دنبال باج گیری آبی از ایران است؟

ایران، یکی از اولین کشور‌هایی بود که با کمال میل و بدون دردسر، کلید سفارت افغانستان در تهران را تقدیم طالبان کرد. این ماه عسل زودگذر با طالبان، اما به سرعت به بن‌بست رسید.

🔹در اردیبهشت ۱۴۰۲، زمانی که ابراهیم رئیسی، درباره حقابه مردم سیستان و بلوچستان به حاکمان افغانستان هشدار داد، پاسخی که از سوی دولت طالبان دریافت کرد، نشان از عدم درک این حاکمان از الفبای دیپلماسی داشت؛ بیانیه‌ای توهین‌آمیز، که ایران را به نادانی متهم کرده و تاکید داشت که مقامات ایرانی باید درس خود را درباره آب هیرمند بهتر بخوانند!

🔹حتی انتشار ویدئویی از یک فرمانده طالبان، که کنار رود هیرمند با یک دبه آب نشسته و به وضوح در حال تمسخر ایران بود، هم باعث نشد ایران از سیاست صلح‌جویانه خود دست بکشد. پس از قطع آب رودخانه هیرمند به ایران، تنها امید و منبع آب‌رسانی به تالاب هامون، رودخانه فراه با آورد سالانه حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود.

🔹اما افغانستان در حال حاضر در حال ساخت سدی به نام «بخش‌آباد» است که به وضوح طراحی شده تا تمام آب این رودخانه را به انحصار خود درآورد. با ظرفیتی نزدیک به ۱ میلیارد و ۳۶۰ میلیون مترمکعب، این سد می‌تواند به راحتی تمام جریان آب سالانه فراه را ذخیره کند.

🔹بنابراین، قطع آب فراه نه تنها به معنای خشک شدن کامل تالاب بین‌المللی هامون است، بلکه نخستین نتیجه آن، افزایش بی‌سابقه گردوغبار در سیستان خواهد بود. این شرایط، حاصل مماشات با همسایه‌ای است که نه تنها اصول همسایگی را فراموش کرده بلکه به معاهدات بین‌المللی نیز بی‌اعتناست.

🔹به گزارش اقتصاد ۲۴، از همان ابتدای به قدرت رسیدن طالبان در دور جدید، آنان برنامه‌های بلندپروازانه‌ای را برای آب در این کشور در دست اقدام داشته اند، برنامه‌ای که حالا دیگر نه فقط ایران که حتی سایر کشور‌های همسایه را هم با خطر تشدید تنش‌های آبی مواجه می‌کند.

🔹در قرارداد‌های مختلف، افغانستان متعهد به تأمین حق‌آبه ایران از هیرمند شده، اما در عمل اجرای این تعهدات با مشکلات جدی روبه‌رو بوده است. از نظر تاریخی، این تنش‌ها را می‌توان به دو عامل اصلی نسبت داد: ساختار‌های دولتی ناپایدار در افغانستان و کاهش بارش‌ها در منطقه. دولت مرکزی افغانستان به‌طور مداوم با چالش‌های داخلی و خارجی مواجه بوده که توانایی این کشور را در مدیریت منابع مشترک آبی کاهش داده است. از سوی دیگر، کاهش بارش‌ها و بروز خشکسالی‌های مکرر در منطقه سیستان و بلوچستان ایران نیز به شدت این تنش‌ها افزوده است.

🔹ساخت سد کجکی نیز در افغانستان و استفاده گسترده از پمپ‌ها برای برداشت آب هیرمند، جریان طبیعی رود را به سمت ایران به شدت محدود کرده است. خشک‌شدن دریاچه هامون که زمانی هفتمین تالاب بین‌المللی جهان بود، یکی از فاجعه‌های زیست‌محیطی این منطقه است.

🔹این خشکسالی نه تنها اکوسیستم منطقه را به خطر انداخته، بلکه منبع زندگی حدود ۴۰۰ هزار نفر از مردم سیستان را نیز به چالش کشیده است. کاهش شدید تعداد پرندگان بومی و انقراض گاو سیستانی که از نماد‌های تاریخی و فرهنگی منطقه به شمار می‌رفتند، تنها بخشی از اثرات این بحران است. همزمان، کاهش تولیدات کشاورزی و دامداری به فقر و مهاجرت گسترده ساکنان منطقه دامن زده است. اما این بحران فقط محدود به مسائل زیست‌محیطی نیست؛ بلکه تأثیرات اجتماعی و اقتصادی آن به‌طور مستقیم امنیت منطقه را تهدید می‌کند.

🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 05:05


🔲⭕️ کشور برای ثروتمندان است!
در هنگام جنگ و بلایا نام آن را وطن میگذارند و به دست فقرا می دهند.

#محمود_درویش

🔜 @Business_News

Business School

19 Oct, 03:11


آمازون هم بعد از مایکروسافت و گوگل، با سرمایه گُذاری 500 میلیون دلاری به استفاده ار نیروی اتمی برای تامینِ برق مورد نیاز مراکز داده ی خود روی آورد.


https://www.cnbc.com/2024/10/16/amazon-goes-nuclear-investing-more-than-500-million-to-develop-small-module-reactors.html


☀️ @business_news

Business School

18 Oct, 08:39


◾️تصویر یک خانم سوئدی ست که منتظر قطار نشسته تا اولین قطار بیاد و برگرده به خونش.

یه ساندویچ هم برای شامش گرفته
از لبخند زدنش مقابل دوربین به نظر می رسه که خوشحاله.

▪️ نام این خانم ایلوا یوهانسون هست، وزیر اسبق وزارت کار سوئد!
۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹

یکی از موفقترین ها در زمان خودش، البته از سال ۲۰۱۹ هم بعنوان کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا کار می کنه.

یه کم با مسئولین ما متفاوته ... نه؟

☀️ @busuness_news

Business School

18 Oct, 06:26


✅️ مقایسه ای عملی برای ارزیابی عملکرد قابلیت ترجمه متون توسط هوش مصنوعی

◾️ بسته به جمله‌ای که شما به ابزار می‌دهید ترجمه یک ابزار می‌تواند ضعیف‌تر یا قوی‌تر باشد ولی در مجموعه Gemini بیشتر اوقات برتری خود را در ترجمه انگلیسی به فارسی نشان داده است و در کنار آن ChatGPT هم مکمل خوبی محسوب می‌شود.
به یاد داشته باشید هر ابزار و هوش مصنوعی در یک زمینه خاص بهتر عمل می‌کند.

▪️ دادن "پرامپت" یا دستورالعمل مناسب اهمیت بسیار زیادی در ترجمه خوب دارد. اگر در پرامپت خوب به هوش مصنوعی اطلاعات بیشتری بدهید مانند اینکه متن از کجا برداشته شده و موضوع متن چیست، خروجی بهتری خواهید داشت.

🌐 لینک سایت های هوش مصنوعی

1️⃣ Copilot: https://copilot.microsoft.com/
2️⃣ Quillbot: https://quillbot.com/translate
3️⃣ Perplexity: https://www.perplexity.ai/
4️⃣ Gemini: https://gemini.google.com/
5️⃣Claude: https://claude.ai/
6️⃣ ChatGPT: https://chatgpt.com/

☀️ @business_news

Business School

17 Oct, 15:11


▪️حذف لیزری پهپادها با بهای ۳ دلار!

سلاح لیزری سیار جدید ارتش آمریکا موسوم به استرایکر(Stryker) پهپادها را با استفاده از لیزر ۲۶ کیلوواتی خود تنها با هزینه ۳ دلاری از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا، سلاح لیزری جدید ارتش ایالات متحده با نام کامل «C-UAS DE Stryker» با استفاده از لیزر ۲۶ کیلوواتی «بلو هالو»(BlueHalo) می‌تواند پهپادها را نابود کند.

به نقل از آی‌ای، ارتش ایالات متحده در حال آزمایش یک سامانه تسلیحات لیزری ۱۰ میلیون دلاری است که بر روی خودروی جنگی استرایکر نصب می‌شود و می‌تواند یک پهپاد را فقط با پرتویی با بهای ۳ دلار منهدم کند.

گزارش‌های از نمایش موفقیت آمیز شلیک مستقیم این سامانه جدید ضد پهپادی با انرژی هدایت شده لیزر خبر می‌دهند.

گفته می‌شود این سلاح لیزری با موفقیت تمام پهپادها را در این مانور دو روزه نابود کرد.

شرکت لئوناردو(Leonardo DRS) که این سامانه را ساخته است، تجربه عمیقی در توسعه، ادغام و ارائه راه‌حل‌های دفاع هوایی متحرک و پد پهپادی برای ارتش ایالات متحده دارد.
مشروح خبر:
https://isna.ir/xdS59z


@business_news

Business School

16 Oct, 20:44


✅️ قدرت هوش مصنوعی

-مدلChatGPT-o1 پهپاد را به‌پرواز درآورد!

◾️در یک نمایش زنده و بی‌نظیر، مدل پیشرفته هوش مصنوعی ChatGPT-o1، همه را حیرت زده کرد.

این مدل، بدون هیچ‌نسخه آزمایشی، تنها درچند دقیقه کدی نوشت که یک پهپاد را کنترل و به حرکت درآورد!

◾️در عرض چند دقیقه، فرد ارائه‌دهنده یک برنامه ساخت و با دسترسی به دوربین، پهپاد رو در حین سخنرانی به پرواز درآورد!

◾️ می‌دونستید که chatgpt می‌تونه چنین کارهای
خارق‌العاده‌ای انجام بده؟

@business_news

Business School

14 Oct, 02:50


سه ستون آینده: هوش مصنوعی، علم ژنتیک و فیزیک کوانتوم


در آغاز قرن بیست و یکم، شاهد تحولاتی عظیم در جهان هستیم؛ تحولاتی که پایه‌های دنیای آینده را به طور کامل دگرگون خواهند کرد. همانطور که انقلاب صنعتی در قرن هجدهم و نوزدهم زیربنای تمدن امروزی را بنا نهاد، سه حوزه مهم علمی امروز، آینده بشریت را با ضریب فزاینده ای شکل خواهند داد: هوش مصنوعی، علم ژنتیک و فیزیک کوانتوم. این سه رشته نه تنها تکنولوژی، بلکه خودِ انسان و ماهیت زندگی را در دهه‌های پیش رو تغییر خواهند داد.سالها سیارات و کهکشانها را در جستجوی موجودات برتر جستجو می کردیم و امروز می دانیم آدم فضایی ترین و باهوش ترین موجودات عالم خود انسانها هستند و شاید تا یکصد سال آینده به اندازه هزاران سال گذشته به کشف و اکتشاف رازهای هستی پی ببرند.

1⃣ هوش مصنوعی: تفکری فراتر از تمام تاریخ بشر

هوش مصنوعی در حال تسخیر تمام جنبه‌های زندگی ماست. از شبکه‌های اجتماعی که به رفتار ما شکل می‌دهند، تا خودروهای خودران که جاده‌ها را کنترل می‌کنند؛ از سیستم‌های پزشکی که بیماری‌ها را تشخیص می‌دهند، تا ربات‌های جنگی که میدان‌های نبرد را زیر پا می‌گذارند.
در جهانی که هوش مصنوعی تصمیمات را به جای ما می‌گیرد، بزرگ‌ترین چالش بشریت نه یادگیری این تکنولوژی، بلکه تعیین جایگاه خود در این دنیای جدید است. آیا انسان همچنان تصمیم‌گیرنده نهایی خواهد بود، یا کنترل زندگی خود را به ماشین‌ها واگذار می‌کند؟
ممکن است به زودی با یک سوال اساسی مواجه شویم: در دنیایی که ماشین‌ها هوشمندتر از ما هستند، انسان چه نقشی ایفا خواهد کرد؟

2⃣ علم ژنتیک: بازنویسی کد زندگی و ویرایش DNA

اگر هوش مصنوعی خالق نوین اندیشه باشد، علم ژنتیک خالق نوین خودِ حیات است. هرچند انسان‌ها از هزاران سال پیش در تلاش برای تغییر و دستکاری محیط زیست و موجودات زنده بوده‌اند، اما امروز، برای نخستین بار، ما به کدهای حیات دسترسی پیدا کرده‌ایم و می‌توانیم آن‌ها را بازنویسی کنیم.
ابزارهایی مثل CRISPR به ما اجازه می‌دهند تا دی‌ان‌ای را تغییر دهیم، ژن‌های معیوب را اصلاح کنیم و حتی گونه‌های جدید خلق کنیم. روزی خواهد رسید که انسان‌ها تصمیم بگیرند چه ویژگی‌های ژنتیکی برای فرزندانشان مطلوب است و شاید حتی بتوانند طول عمر و ویژگی‌های ذهنی خود را ارتقا دهند.
این سوال مطرح می‌شود: آیا آینده بشر به جای تکامل طبیعی، تکاملی مصنوعی و دستکاری شده خواهد بود؟ در این آینده، چه کسی تصمیم می‌گیرد که چه نوع ژن‌هایی “بهتر” هستند؟

3⃣ فیزیک کوانتوم: جهان‌های پنهان و موازی و همتراز

در حالی که هوش مصنوعی و ژنتیک به دنیای کوچک‌تر و ملموس‌تر می‌پردازند، فیزیک کوانتوم به جهان‌های پنهان و بنیادی‌تر دسترسی دارد. فیزیک کلاسیک به ما کمک کرد تا ماشین‌های بزرگ بسازیم، سفرهای فضایی را ممکن کنیم و از نیروهای طبیعت بهره‌برداری کنیم. اما فیزیک کوانتوم ما را به دنیایی زیرین و نامرئی می‌برد؛ دنیایی که در آن ذرات می‌توانند همزمان در چند مکان باشند و قوانین عادی فیزیک دیگر کارایی ندارند.
این علم نه تنها درک ما از جهان را تغییر می‌دهد، بلکه به ما ابزارهایی می‌دهد که تا پیش از این، تنها در تخیل ممکن بودند: کامپیوترهای کوانتومی که قادر به پردازش اطلاعات در سطحی غیرقابل تصور هستند، یا ارتباطات کوانتومی که عملاً هیچ محدودیت زمانی و مکانی ندارند.

⭕️ آیا در نهایت منقرض می شویم ؟

این سه رشته علمی در مسیری قرار دارند که می‌تواند آینده‌ای بی‌نهایت پیشرفته برای بشر رقم بزند؛ اما هر کدام از آن‌ها تهدیدات خاص خود را نیز به همراه دارند. هوش مصنوعی می‌تواند ما را بی‌کار یا بی‌اراده کند، علم ژنتیک می‌تواند تفاوت‌های نابرابری را در بین انسان‌ها ایجاد کند و فیزیک کوانتوم شاید قدرتی فراتر از کنترل ما به دنیا بیاورد.
🔴 سوال اصلی این است: آیا ما می‌توانیم به این دانش‌ها به عنوان ابزارهایی برای ساختن آینده‌ای بهتر نگاه کنیم، یا در دام طمع و قدرت‌طلبی خواهیم افتاد؟ آیا این تکنولوژی‌ها ما را به خداگونه‌هایی همه‌قدرت تبدیل خواهند کرد، یا انسانیت خود را در این مسیر از دست خواهیم داد؟

در دنیای آینده، تنها کسانی که به این سه علم مسلط باشند، نه تنها بقای خود را تضمین می‌کنند، بلکه سازندگان واقعی تمدن آینده خواهند بود.

✍️علیرضا عباسی

@business_news

Business School

13 Oct, 14:55


✅️ روایت جالبی از مذاکره

یا دور میز می‌نشینید یا روی میز قرار میگیرید

یا خودتون با حضور خودتون از منافع خودتون دفاع میکنید یا دیگران بر سر منافع شما معامله میکنند!


وقتی این معامله صورت گرفت، هر چقدر داد و فریاد کنید که این معامله نامشروع بود، معامله انجام شده....

@business_news

Business School

13 Oct, 13:34


👁‍🗨 ثروتمندترین افراد هر قاره را بشناسیم


♡ | @SibeEshgh♡‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌

Business School

12 Oct, 18:40


خلاصه ۴۵ کتاب مدیریتی در ۱۰ جمله

۱- اجرا بزرگ‌‌ترین مساله مطرح نشده در مدیریت امروز است و نبود آن بزرگ‌ترین مانع موفقیت و بیشتر ناکامی‌هایی است که به اشتباه به گردن علل دیگر گذاشته می‌شود.

۲- شرکت‌هایی که برای کارهای درست وقف شده‌اند و برای مسوولیت‌های اجتماعی خود تعهدنامه‌ای دارند که براساس آن کار کنند سودآورتر از آن‌ها‌یی هستند که این کارها را نمی‌کنند.

۳- ‌به جای پرداختن به برنامه استراتژیک، به تفکر و ایده‌های استراتژیک روی آورید.

۴- در بازاریابی نوین (بازاردانی) به جای داشتن سبد محصولات باید به داشتن سبد مشتریان توجه داشت.

۵- رمز برد و پیروزی روشن است: بکوشیم تا در یک زمینه دوبار بازنده نشویم.

۶- انسان در بازی گاهی می‌برد و گاهی چیز یاد می‌گیرد.

۷- هنر بازاریابی امروز، فروش یخچال به اسکیمو نیست، بلکه اسکیمو را به عنوان یک مشتری خشنود همواره در کنار داشتن است.

۸- مشتریان زبان گویایی دارند، اگر بی‌واسطه با آن‌ها در ارتباط بوده و گوشی شنوا داشته باشیم می‌توان از ایشان چیزهای زیادی یاد گرفت.

۹- مسیر ناهموار تحول باید به‌کوشش خود مدیر پیموده شود، زیرا تحول چیزی نیست که مدیر فرمان دهد و دیگران اجرا کنند.

۱۰- به جای شغل، در پی مشتری باشید، اگر انسان بتواند محصولی عرضه کند که خواهان داشته باشد، از بیکاری نجات‌یافته است.

@business_news

Business School

12 Oct, 16:19


🔲⭕️ فهرست میلیاردرهای ایرانی

در به روزترین لیست فوربز نام ۵ میلیاردر ایرانی که دارایی بیش از ۱.۵ میلیارد دلار دارند دیده می شود.
از پیر امیدیار به عنوان ثروتمند ترین ایرانی یاد میشود. هر چند وی تابعیت دیگری هم دارد.

🔜 @Business_News

Business School

12 Oct, 14:49


🔲⭕️ چالش NEET‌ ها در ایران

️️️️ اخیرا توجهم به مفهوم نیت جلب شد.NEET که مخفف عبارت " Not in Education, Employment, or Training " است، فردی است که بیکار است و آموزش یا آموزش حرفه ای دریافت نمی کند. این طبقه بندی در اواخر دهه 1990 در انگلستان آغاز شد و استفاده از آن به درجات مختلف به کشورهای دیگر از جمله ژاپن ، کره جنوبی ، چین ، صربستان ، کانادا و ایالات متحده گسترش یافت. دسته NEET شامل افراد بیکار (افراد بدون شغل و جویای کار) و همچنین افراد خارج از نیروی کار (بدون کار و غیر جویای کار) می شود. معمولاً حذف افراد در دوران بازنشستگی دارای محدودیت سنی است.

جوانانی که نه درس می‌خوانند، نه به‌ دنبال شغل‌اند و نه مهارتی می‌آموزند، طی سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش جهانی جمعیتشان با عنوان «نیت‌ها» (NEET) مشهور شده‌اند.
نیت در تعریف جهانی به جوانانی گفته می‌شود که نه در فهرست آماری مشغول به تحصیل قرار دارند و نه در آمار شاغلان و مهارت‌آموزان جامعه محاسبه می‌شوند.

ایران طی سال‌های اخیر با رشد چشمگیر این گروه از جوانان، رتبه‌ بالایی در آمارهای جهانی کسب کرده است و همین امر نگرانی جامعه‌شناسان را در پی داشته است.

اگرچه در جوامع مختلف بازه سنی نیت‌ها متغیر است، اما در نمودارهای جهانی به‌طور معمول افرادی نیت خوانده می‌شوند که در محدوده سنی ۱۶ تا ۲۴ قرار دارند که نه تمایلی به تحصیل دارند و نه علاقه‌ای به یافتن شغل مناسب برای خود. این موضوع تامین هزینه‌های زندگی آنها را بعهده والدین می‌گذارد.

آنچه این پدیده را در ایران مورد توجه قرار داده افزایش آماری آن طی سال‌های اخیر است. براساس برخی آمارها در سال ۱۳۹۷ دست‌کم ۳۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله در این گروه قرار داشتند.

آمار منتشرشده نشان می‌دهد که ایران پس از برخی کشورهای آفریقایی بالاترین آمار نیت‌ها را دارد.

نرخ ۳۰درصدی نیت‌ها در ایران از آن نظر قابل تامل است که در جوامع توسعه‌یافته این عدد تنها ۲ تا ۱۰ درصد جوانان ۱۶ تا ۲۴ را دربر می‌گیرد.
نرخ نیت‌ها در میان مردان ایرانی در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد و در میان زنان از ۴۷ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۳۹ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

مطابق آمارها، در سال ۱۳۹۴ از ۵.۷ میلیون زن در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال، تعداد ۲.۷ میلیون نفر آنان نه مشغول تحصیل بودند و نه به دنبال شغل یا مهارت‌آموزی. این آمار در سال ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۹۸۵ هزار نفر رسیده است.

سهم ۱۳.۲ درصدی جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله از پنجره جمعیتی ایران باعث می‌شود افزایش این پدیده موجب تشدید برخی بحران‌های اجتماعی همانند احساس بی‌آیندگی، تجرد قطعی، رخوت اجتماعی و افسردگی شود.

داریوش معمار

🔜 @Business_News

Business School

12 Oct, 10:38


🔲⭕️ رئیس جمهور و وعده های صادق اقتصادی

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ دستگاه‌هایی مانند «سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان» و «سازمان تعزیرات حکومتی» که ماموریت غیر عقلایی قیمت‌گذاری دستوری را به عهده دارند، باید منحل شوند تا نظام بازار رقابتی بتواند بدون مزاحمت شکل گیرد و عمل کند. این کار علامت بسیار مهم مثبتی به فعالان اقتصادی می‌دهد.

✍️ در خصوص بازار پول و ‌نظام بانکی هم می‌توان سیاست مشابهی را جاری کرد؛ به این معنا که قیمت‌های دستوری برای بانک‌های تجاری ملغی شود؛ به‌طوری‌که مدیران اینها بتوانند با صلاحدید و مسوولیت خود نرخ‌های بهره بانکی (نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات) را تعیین کنند.

✍️ طبیعتا این کار مستلزم حذف کلیه تسهیلات تکلیفی بانک‌ها و انواع نرخ‌های ترجیحی دستوری خواهد بود. با این کار رانت‌های هنگفتی که منشأ فسادهای نجومی و زمین‌گیر شدن نظام بانکی برای کل اقتصاد ملی شده است، منتفی خواهد شد.

✍️ باید با صراحت و بدون لکنت به مردم گفت که این وضعیت قیمت‌ها به زیان عامه مردم و تنها به سود عده معدودی از ثروتمندان دارای چندین اتومبیل و البته قاچاقچیان سوخت است.

✍️ دولت اگر به هر دلیلی نمی‌تواند یا نمی‌خواهد کل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را بلافاصله به‌طور کامل انجام دهد ضرورتی ندارد، منفعل بماند و هیچ‌کاری نکند.

✍️ می‌توان با توضیح برنامه اصلاحی جامع درازمدت برای مردم اصلاح ملایم و تدریجی قیمت‌ها را آغاز کرد.

✍️ اصلاح سالانه قیمت حامل‌های انرژی به اندازه تورم سالانه یا اندکی بیشتر از آن گرچه‌ ناترازی انباشته عظیم فعلی را نمی‌تواند بپوشاند، اما می‌تواند از ابعاد فزاینده آن اندکی بکاهد.

✍️ سیاست ضایعه‌بار «خالص‌سازی» آحاد ملت ایران را عملا به «خودی» و «غیرخودی» تقسیم‌ می‌کند. چنین تقسیمی ریشه در نفوذ نامیمون پسمانده‌های ایدئولوژی کمونیستی دارد که متاسفانه در سال‌های اولیه انقلاب در کشور ما رواج داشت و هنوز عده‌ای آگاهانه یا ناخودآگاه از آن متاثرند.

✍️ معتقدان به این ایدئولوژی تنها همفکران خود را شهروندان واقعی یا کامل می‌دانند و برای دیگران حقی در اداره امور جامعه قائل نیستند.

✍️ تا زمانی که این قانون و به‌طور کلی تفکر موجد آن در جامعه حاکم باشد، انتظار شایسته‌سالاری در نظام تدبیر بیهوده خواهد بود.


🔜 @Business_News

Business School

12 Oct, 06:47


🔲⭕️ ‍ ابتدای انقلاب، شهردار تهران، دکترغلامرضا نیک‌پی تیرباران شد. ۲۲ فروردین ۱۳۵۸، تنها دو ماه پی ازپیروزی انقلاب! اتهامش «کلاهبرداری، خیانت و غارتگری» بود!

روز محاکمه‌ی «نیک پی»، رو‌ به رییس دادگاه گفته بود:
«کدام کلاه‌برداری؟
رییس دادگاه: «مگر نگفتید در خیابان‌ها چاله نداریم؟ پس این همه چاله چیست؟»
نیک‌پی: «آیا احداث ۶۸ پارک، یک میلیون متر مربع آبادانی در جنوب تهران و ایجاد ۱۸ رشته شاهراه و ساخت ۳۰ پارکینگ و ۲۰ پل، خیانت است؟»
دادگاهش خواندنی است.کارهای عمرانی‌اش هم خواندنی است. اینکه ابتدای مسئولیتش در شهرداری پایتخت گفته بود می‌خواهد شهر را نه بر اساس آزمون و خطا که بر اساس «حساب و کتاب نوین» اداره کند. به همین خاطر هم در شهرداری، گروهی را برای مطالعه مشکلات تهران و یافتن راه حل برای آنها به کار گمارده بود. در زمان او است که نخستین گورستان مدرن ‌مکانیزه کشور _بهشت زهرا_ در تهران احداث می شود. همچنین چند بزرگراه برای حل مشکل ترافیک، چند پارک بزرگ برای تنفس شهر. آغاز احداث مترو، بهره‌برداری از برج شهیاد و تئاتر شهر، طرح ساماندهی ترافیک تهران، ایجاد کارخانه تبدیل زباله به کود، تأسیس آزمایشگاه مکانیک خاک و ایجاد سازمان عمران و نوسازی عباس‌آباد هم از جمله اقدامات او است.

رئیس دادگاه پرسیده بود:
«به عنوان دکتر در اقتصاد از لندن، چرا به مردم هشدار ندادید علت مشکل ترافیک، مردم نیستند و چرا عوامل استعمار را مقصر ندانستید؟»
نیک‌پی گفته بود:
«مسئولیت ترافیک با شهربانی بود و یک سال آخر با شهرداری پایتخت، و قبول کردم چون قصدم خدمت به خلق بود.
بنده برای ترافیک تهران دوسال دیگر وقت می‌خواستم تا اولین خط مترو دایر شود و این بزرگراه‌ها به یکدیگر وصل شود و بقیه پل‌هایی که در نظر بود زده شود. من نمی‌دانم دیگر چه کاری از من ساخته بود. کارشناسان بین‌المللی اصلاح ترافیک را در بهبود اتوبوسرانی می‌دانند، در زدن پل می‌دانند، در ایجاد پارکینگ می‌دانند و در احداث بزرگراه می‌دانند، اگر این شاهراه را بین خیابان‌های پهلوی -ولی‌عصر- و کوروش کبیر -شریعتی- نکشیده بودیم رفتن به شمیران به جای نیم ساعت ۴ ساعت طول می‌کشید.»

رأی دادگاه اما برای او، نه پاداش که اعدام بود.حالا اما تاریخ به قضاوت نشسته است، میان دو شهردار بی‌دین آن روز و دیندار امروز! و‌حتی میان دو روزگار؛ حکمرانی بی‌دینان آن روز و حکمرانی دینداران امروز.
مهردادحجتی

پ.ن.
عضو شورای شهر تهران که می‌گوید هر یک از تابلوهای چند میلیارد تومانی موزه امام علی به بهای ۷۰۰ دلار فروخته شده اند!


🔜 @Business_News

Business School

12 Oct, 04:45


🔲⭕️ روزها را یکی پس از دیگری با سلام و صلوات به خاک می‌سپریم و از گذشتن آن هم افسوس نداریم، همه چیز این مملکت مال آدم‌های بخصوصی است.
کیف، لذت، گردش و همه چیز، نصیب ما این میان، گند و کثافت و مسئولیت شد.

#صادق_هدایت

🔜 @Business_News