Ehsan Soltani احسان سلطانی @economysoltani Channel on Telegram

Ehsan Soltani احسان سلطانی

@economysoltani


اقتصاد، صنعت و تجارت ایران و جهان

THINK TANK, Economist, Researcher and Analyst

تماس با ما
@Soltani_Ehsan

Ehsan Soltani احسان سلطانی (Persian)

با خوشامدگویی به کانال تلگرامی احسان سلطانی خوش آمدید! این کانال با نام کاربری @economysoltani، یک فضای اطلاعاتی برای آشنایی با مسائل اقتصادی، صنعتی و تجاری ایران و جهان است. اگر به اقتصاد، صنعت و تجارت علاقه‌مندید، اینجا بهترین مکان برای شماست. این کانال توسط احسان سلطانی، یک فکرپوش، اقتصاددان و تحلیل‌گر فعال، اداره می‌شود. او اطلاعات ارزشمند و تحلیل‌های عمیق در زمینه‌های مختلف اقتصادی ارائه می‌دهد. از طریق لینک @Soltani_Ehsan می‌توانید با او در ارتباط باشید و سوالات و پیشنهادات خود را ارائه کنید. پس به کانال احسان سلطانی بپیوندید تا از آخرین تحلیل‌ها و اطلاعات اقتصادی به‌روز مطلع شوید.

Ehsan Soltani احسان سلطانی

27 Jan, 19:15


با افزایش نرخ ارز رسمی، هزینۀ واردات لوازم پزشکی بیش از ۱۰ برابر شده و بیمارستان‌ها توان خرید ندارند.
لوازمی مثل دریچۀ تاوی قلب از ۱۰۵ میلیون به بیش از یک میلیارد تومان رسیده و بیمار و بیمه‌ توان پرداخت ندارند.

بحران #گرانی_ارز از #معیشت به #مرگ_و_زندگی رسیده!
#استیضاح_وزیراقتصاد

https://x.com/dr_hsamsami/status/1883928536853143751

Ehsan Soltani احسان سلطانی

26 Jan, 17:15


«از هر ۱۰ نفری که وارد داروخانه می‌شوند سه نفر به‌خاطر گرانی، از خرید دارو منصرف می‌شوند»

در شرایطی که مقام‌های مسئول افزایش بی‌رویه قیمت دارو را توجیه می‌کنند و خبر گران‌تر شدن دارو می‌دهند، یک مقام انجمن داروسازان می‌گوید حداقل ۳۰ درصد از بیماران به خاطر قیمت، قادر به خرید دارو نیستند و بدون دارو، داروخانه را ترک می‌کنند. او اذعان کرد که در حال حاضر برخلاف مصوبه‌ها، بیش از ۵۰ درصد از هزینه‌ دارو از جیب بیمار پرداخت می‌شود.

Ehsan Soltani احسان سلطانی

24 Jan, 13:42


صعود قیمت دلار به ۸۴۰۰۰ تومان در ۴ بهمن ۱۴۰۳: ۴۲ درصد افزایش قیمت دلار در کمتر از شش ماه فعالیت دولت چهاردهم

جای تقدیر دارد که رانت و فساد برطرف شده، ناترازی ها تراز گردیده، اقتصاد گلستان و بازارها رونق پیدا کرده و مردم صفا می کنند.

از جماعت رانتی کارگزارانی (لباس شخصی اقتصادی) بیش از این انتظار نیست.

#اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #رانت_شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #مالیات_تورمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

09 Jan, 19:22


قدرت خرید گوشت به نصف ۱۳۹۸ و یک-سوم دوران قاجار رسیده که با افزایش قیمت گوشت در سال آینده به شدت کاهش خواهد یافت.

۱۴۰۴ سال مصیبت و فلاکت مردم خواهد بود و غذا به شدت گران خواهد شد. کارگزار فاسد جز مصیبت و فلاکت برای مردم چیزی نداشته است. لعنت بر اینها و آنها که اینها را آوردند.

نکته این که در چند دهه گذشته قدرت خرید غذا و گوشت به میزان قابل توجهی در جهان بالا رفته و در بسیاری اقتصادها بیش از دو برابر شده، اما در ایران یک-سوم شده است. واقعیت این است که حکومت و ایادی آن و به تبع آنها دزدهای رسمی و رانت خورها مردم را با شوکهای قیمت ارز و سرکوب دستمزدها غارت می کنند.

ذینفعان فساد و رانت شوکهای قیمت ارز، عامل صعود قیمت ارز را تحریمها عنوان می کنند.
اگر این است چرا در یک اقتصاد دلاری، دستمزدها ریالی است و همراه با افزایش قیمتها (مثل ترکیه یا آرژانتین) اصلاح نمی شود؟ چرا در این ۷ سال سیاه، قلیلی به ثروتهای نجومی رسیده و مردم به فلاکت افتاده اند؟

#اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #رانت_شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #مالیات_تورمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

08 Jan, 17:48


صعود قیمت دلار در فقط ۵ ماه دولت پزشکیان

سهمیه کارگزاران در دولت به جای انجام وظیفه اصلی خود در وزارت اقتصاد (مالیات از ثروتمندان و بنگاهها و اشخاص پردرآمد)، شوک قیمت ارز را اجرایی کرد تا با مالیات تورمی منافع نامشروع هم حزبی های بنگاه دار و الیگارش ها و کسری بودجه دولت را تامین کند.

خیانت بزرگ کارگزاران در ۳۵ سال گذشته، غارت مردم برای تامین منافع الیگارش ها، هم حزبی های بنگاه دار و بانکدار و رانتی های مستقر در اتاق های بازرگانی است. تفاوت مالیات تورمی با مالیات عادی این است که به جای ثروتمندان از طبقات متوسط و ضعیف گرفته می شود و طبقه متوسط را از بین می برد.

از کارگزار نامردمی تر و رانت جوتر وجود ندارد. در دهه هشتاد معادن و بنگاههای ملی که حق مردم ایران بود را خصوصی و دولت را از درآمد آنها محروم کردند. این بس نبود، با شوکهای قیمت ارز هر سال تولیدات آنها را به بهای گران تر به مردم عرضه می کنند که از فساد! و رانت! جلوگیری شود.

#اقتصادایران #اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #رانت_شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #مالیات_تورمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

06 Jan, 15:58


پزشکیان رکوردشکن صعود قیمت دلار

در ۵ ماه اول فعالیت دولت پزشکیان قیمت دلار ۳۵ درصد صعود کرد که فاصله زیادی با افزایش قیمت دلار در دولتهای دیگر (خاتمی ۱۱ درصد، رئیسی ۱۰ درصد، احمدی نژاد ۱ درصد و روحانی و هاشمی منفی ۶ درصد) در مدت مشابه دارد.

#اقتصادایران #اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #تحریمها #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #رانت_شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #شوکهای_قیمتی #مالیات_تورمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

03 Jan, 13:12


حداقل دستمزد ماهانه نیروی کار ایران بر اساس قدرت خرید طلا

حداقل دستمزد ماهانه نیروی کار معادل ۱.۲ گرم طلا در آذر ماه ۱۴۰۳ است، که کمترین میزان تاریخی آن است.
شوکهای قیمت ارز و کاهش ارز دلار موجب سقوط ارزش دستمزد نیروی کار از سال ۱۳۹۷ شده است.

سنجش ارزش دستمزدها با قیمت طلا، از این رو اهمیت دارد که قیمت طلا همبستگی نزدیکی با قیمت دارایی ها (مانند زمین و مسکن) و همچنین مواد خام و اولیه نفت، معدنی و فلزی (کالاهای صادراتی اصلی ایران) دارد. همچنین ارزش دلار آمریکا مستمرا در حال کاهش است.

شوکهای قیمت دلار همراه با کاهش ارز دلار موجب سقوط ارزش دستمزدها شده است. دولت چهاردهم برای تامین منافع الیگارش ها، مردم را با شوکهای قیمت ارز و سرکوب دستمزدها غارت می کند.

#اقتصادایران #فسادرسمی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #شوکهای_قیمتی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی
@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

20 Dec, 14:27


سقوط بیش از ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی به زیر خط فقر جهانی

بر اساس خط فقر تعیین شده (بانک جهانی) برای اقتصادهای هم سطح ایران، یک خانوار سه نفره (با درآمد ریالی) در (اقتصاد دلاری) ایران به درآمد ماهانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان نیاز دارد تا فقیر محسوب نشود.


#اقتصادایران #اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #تحریمها #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #شوکهای_قیمتی
#مالیات_تورمی #غارت_رسمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

13 Dec, 10:47


رونق و رکود سرمایه گذاری خارجی در بازار مسکن ترکیه

فروش خانه به خارجیان در ترکیه از 24700 واحد (TTM) در ژوئن 2018 به اوج 74300 دستگاه (TTM) در ژوئن 2022 رسید. سپس فروش کاهش یافت و در اکتبر 2024 به 23،800 واحد (TTM) رسید.

عوامل کلیدی سرمایه گذاری خارجی شامل بی ثباتی سیاسی در عراق، عدم اطمینان اقتصادی در ایران و جنگ اوکراین بود. بازار مسکن نسبتا مقرون به صرفه ترکیه و مشوق‌هایی مانند اعطای شهروندی، بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه‌ خارجی را جذب کرد. افزایش سرسام آور قیمت ملک (دوبرابر شدن بر حسب دلار) و تورم بالای ترکیه منجر به کاهش خرید خارجی ها شد.

از 2018 تا اکتبر 2024، روس‌ها با خرید 44500 خانه (14٪ از کل) بزرگترین خریداران خارجی بودند و پس از آن ایرانی‌ها با 40500 (13٪) و عراقی‌ها با 40300 (13٪) قرار دارند.

در حالی که سیاستهای دولت سرمایه گذاری خارجی را تقویت کرد، تورم قیمت مسکن را نیز تشدید کرد و چالش هایی را برای بازار داخلی ایجاد کرد.

برآورد می شود چند سال اخیر حدود ۲۰ میلیارد دلار توسط ایرانی ها در ترکیه سرمایه گذاری یا هزینه شده باشد.

https://x.com/econovisuals/status/1867512854015799610

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

10 Dec, 19:41


یک بشکه نفت خام معادل ۰/۸۵ گرم طلا

https://x.com/econovisuals/status/1866500875981590645

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

09 Dec, 13:09


هیچ چیز از آن چه در سوریه اتفاق افتاد مربوط به "رهایی" از دست هیچ رهبر نیست. مسئله فقط انرژی است.

نورد استریم ۲ از طریق ترکیه اجرا خواهد شد. در مورد انرژی (از جمله موارد دیگر) سوریه یک مانع ژئوپلیتیکی برای ایجاد خط لوله گاز از قطر به اروپا از طریق ترکیه بوده است. این می تواند بخشی از محاسبات پیروزی غرب باشد و وابستگی گاز به روسیه را از بین ببرد.

ایران پس از صرف دهها میلیارد دلار و بیش از ده سال عقبگرد اقتصادی (به واسطه جنگهای نظامی و اقتصادی از یک سو و غارت کشور توسط الیگارش ها و طفیلی های وابسته به قدرت از سوی دیگر) بازنده میدان شد و در یک فاز دیگر از معادلات انرژی منطقه حذف گردید.

خودبزرگ بینی و نخوت موجب شد که تصور شود ایران می تواند همزمان در ۴ جبهه (سوریه، لبنان، فلسطین و یمن) با عربها، اسرائیل و آمریکا (و همچنین در داخل) درگیر شود. اشتباهی که در تاریخ هیچ گاه تکرار نشده است.

ایران به عقب رفت و مردم آن به فلاکت افتادند، اما ثروت الیگارش ها و طفیلی های وابسته به قدرت چند برابر شد. از این منظر شکستی حاصل نشده است!

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

07 Dec, 06:29


شوک قیمت غذا در سال ۱۴۰۴

معیشت مردم در خطر شوک دوگانه رشد قیمت جهانی غذا و افزایش قیمت ارز قرار گرفته است. روند افزایش قیمت جهانی غذا توام با برنامه دولت برای صعود قیمت ارز در سال آینده منجر به شوک قیمت مواد غذایی و استمرار روند فلاکت باری خواهد شد که از دولت دوم روحانی آغاز شد و پایانی بر آن متصور نیست!

https://x.com/EconomySoltani/status/1865073692843082058

#اقتصادایران #اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #تحریمها #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #شوکهای_قیمتی
#مالیات_تورمی #غارت_رسمی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

26 Nov, 14:22


بر اساس آخرین آمارها، برآورد می شود که صادرات نفت خام ایران به چین به اوج تاریخی خود (پس از تحریمها) در حدود ۱/۸ میلیون بشکه در روز رسیده باشد. پس از پیشی گرفتن روسیه از عربستان سعودی برای صادرات نفت خام به چین، اکنون ایران با کسب مقام دوم جایگاه عربستان را به خود اختصاص داده است.

https://x.com/econovisuals/status/1860980158951297477

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

10 Nov, 18:25


ایران علیرغم داشتن سومین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر گاز طبیعی جهان از بحران عرضه انرژی رنج می برد.

https://www.ft.com/content/72f15b19-8e22-4392-8f07-e2c17bdd6e6f

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

10 Nov, 15:31


ایران پنجمین کشور جهان از نظر ثروت منابع طبیعی و در زمره ۱۰ اقتصاد اول جهان از نظر ظرفیتهای رشد و توسعه است. ناکارآمدی و فساد روزافزون منجر به عقب ماندگی ایران نه تنها در سطح جهان که در منطقه (عربستان، کویت، قطر، عمان، امارات، ترکیه و آذربایجان) شده است. با این روند به کجا می رویم؟ نه کسی مسئولیت می پذیرد، نه کسی پاسخگو است!


#اقتصادایران #اقتصاد_رفاقتی_رانتی_غارتی #تحریمها #کاسبان_تحریمها #فسادرسمی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی #شوک_قیمت_ارز #شوکهای_قیمتی
#مالیات_تورمی #غارت_رسمی


@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

20 Oct, 10:18


در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

در حدود دوهفته به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده... سابقه چپاول جمعی مردم ایران با شوکهای قیمت ارز در دوره ترامپ، عامه مردم را نگران و جماعت غارتی را دلخوش به انتخاب مجدد ترامپ کرده است. حتی در صورت انتخاب ترامپ، اگر ترامپ همان ترامپ باشد، دنیا دنیای ۸-۴ سال پیش نیست.

نظم جدیدی در جهان شکل گرفته است. چین از شریک تجاری آمریکا به رقیب اقتصادی و یک تهدید جدی و امنیت ملی تبدیل شده است. تجارت روسیه، خاورمیانه، آمریکای مرکزی و جنوبی و بیش از نیمی از جهان بیش از غرب به صورت روزافزون به شرق متکی شده است. چین و روسیه تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند.

جنگ تجاری بین آمریکا و چین که از ۲۰۱۹ شروع شد (یک سال پیش از تحریمهای ترامپ علیه ایران) هر روز گستره و عمق بیشتری پیدا می کند. صادرات چین به آمریکا، به کمتر از کانادا، مکزیک، اتحادیه اروپا یا حتی مجموع ژاپن، کره، تایوان و ویتنام سقوط پیدا کرده است. نزاع آمریکا و چین، تنها بر سر تجارت نیست.

اقتصاد آمریکا با مشکلات چندی روبرو است. برنامه های ترامپ منجر به کاهش رشد اقتصادی، افزایش نرخ تورم و کسری بودجه (به تبع آن افزایش بدهی های دولتی) می شود. چشم انداز مثبتی با انتخاب مجدد ترامپ دیده نمی شود. ترامپ می تواند برای ایران مشکلاتی ایجاد کند، اما نه به شدت قبل.

بیش از دشمنان خارجی، مردم ایران درگیر دشمنان داخلی هستند. بیش از تضعیف اقتصاد ایران به واسطه جنگ و تحریمها، کاسبان و کارگزاران تحریمها مردم را چپاول و اقتصاد ایران را تخریب کردند. شش سال جنگ اقتصادی و تحریمها منجر به جابجایی ثروتها و درآمدها به نفع اقلیت وابسته به قدرت شد.

باید نگران خیانت و فرصت طلبی کارگزاران تحریمها بود، که نباید نگران ترامپ بود. همانها که با ۲۲۰ میلیارد دلار ارز، تحریمها شروع نشده، ابرشوک ارزی را اجرا کردند، تا جیبهای گشاد خود و وابستگان به خود و قدرت را پر کنند. شگفتا که حاکمیت دوباره این جماعت را بر سر مردم سوار کرده است.

نکته کلیدی در تحریمهای ایران توسط ترامپ (۱۳۹۷) این است که تولید نفت شیل آمریکا در حال افزایش بود و برای حفظ قیمتهای بالای نفت (اقتصادی بودن تولید نفت شیل) لازم بود تا تولید نفت جهان ثابت بماند. در نتیجه پس از ونزوئلا و لیبی نوبت ایران بود تا با تحریم آن عرضه نفت ثابت بماند.

هر چند محرک اقتصادی (کلیدی) ترامپ برای تحریم ایران از بین رفته، اما ترامپ (در صورت انتخاب) رفتار خشن تری در مقایسه با دموکراتها خواهد داشت. این که نظر به وضعیت ژئوپولیتیک منطقه (شدت نزاع بین ایران و اسرائیل) و شدت تنش بین آمریکا و چین و روسیه چه پیش آید، آینده نشان خواهد داد.

در کنار فرماندهی و نیروی انسانی و تسلیحات، موفقیت در هر جنگی نیاز به (۱) پول (اقتصاد قوی)، (۲) تفوق فنآوری، (۳) پشتیبانی داخلی، (۴) متحدان متفق و قدرتمند و ... دارد. حتی با وجود همه اینها پیروزی تضمین شده نیست. همچنین هیچ کشوری توان استمرار جنگ و نزاع را برای مدت طولانی ندارد.

نکته مهم و کلیدی این است که اقتصاد و جامعه ایران پس از چند دهه جنگ و نزاع (از سال ۱۳۵۶ تا کنون) اعم از جنگ نظامی یا اقتصادی یا نزاع های داخلی سیاسی و ... و... نابودی طبقه متوسط، به تدریج تحلیل رفته، به صورتی که اسرائیل به خود اجازه می دهد تا ایران را تهدید به حمله کند و ....

مهمترین چالش و بحران برای ایران و ایرانیان، جماعت غارتی کارگزار و کاسب تحریمها و بحرانها است. مهمترین چالشها دوقطبی سازی، گسستهای اجتماعی و بن بستی است که اقتصاد ایران در آن گرفتار آمده است.

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

18 Oct, 19:45


خاک را به هنر کیمیا کنند

فروش خالص بنگاه تولید نیمه هادی های تایوان TSMC به ۸۳ میلیارد دلار در یک سال منتهی به سپتامبر ۲۰۲۴ رسید که بیش از کل صادرات مواد خام و اولیه ایران است. تولید چیپهای سیلیکونی مصداق خاک را به هنر کیمیا کردن است.
ارزش این بنگاه به بیش از هزار میلیار دلار رسید که بیش از ۵ برابر کل ارزش بازار سرمایه ایران (بورس + فرابورس) است.
در ایران بنگاهها کماکان در پی رانت منابع ملی ارزان و شوک نرخ ارز هستند. رقابت پذیری در ایران تخریب و تحریف شده است.

https://x.com/econovisuals/status/1846926207192829956

https://x.com/econovisuals/status/1847001464054411378

https://x.com/econovisuals/status/1847273192659833281

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

18 Oct, 18:19


در حالی که رسانه های جهانی بر انتقام اسرائیل از حملات ایران متمرکز شده بودند، ایران بی سر و صدا شروع به صادرات نفت از پایانه جاسک خود (بر اساس داده های کپلر) کرد و برای اولین بار تنگه هرمز را دور زد. نقطه عطفی بزرگ در کاهش اتکای آن به خارگ و خلیج فارس.

بارگیری نفت خام در 2 اکتبر، درست یک روز پس از حملات ایران انجام شد (اگرچه ممکن بود در اواخر سپتامبر باشد). این به دنبال آن است که ایران در ماه سپتامبر به رکورد ماهانه جدیدی برای صادرات نفت تحت تحریم های ایالات متحده دست یافته است که نزدیک به 1.9 میلیون بشکه در روز در ماه سپتامبر است.
محموله به جنوب شرق آسیا رسیده است و انتظار می رود طبق معمول به سمت چین حرکت کند. اگرچه ترمینال جاسک در اواسط سال 2021 افتتاح شد، اما هنوز در حال ساخت است. تحقیقات ما نشان می‌دهد که 5 میلیون بشکه ظرفیت ذخیره‌سازی عملیاتی است و در مجموع 10 میلیون بشکه پس از تکمیل انتظار می‌رود.

@TMSCGC

Ehsan Soltani احسان سلطانی

16 Oct, 11:03


محرومیت ایران از نفت و گاز دریای خزر، در سایه الطاف تاریخی روسیه!

Ehsan Soltani احسان سلطانی

17 Sep, 14:56


انقلاب شیل نه تنها آمریکا را بزرگترین تولیدکننده نفت جهان ساخت، که این کشور را از بزرگترین واردکننده نفت به صادرکننده نفت و گاز تبدیل کرد. به اعتقاد من سه عامل کلیدی (۱) استقلال انرژی، (۲) رهبری فنآوری های جدید و (۳) و نیروی کار مهاجر سلطه اقتصادی آمریکا را استمرار بخشیده است.

مقاله کامل:
👇👇👇
https://x.com/econovisuals/status/1836052329818210645

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

16 Sep, 15:01


حجم نقدینگی جهان به۱۲۹/۳ تریلیون دلار در فصل دوم ۲۰۲۴ رسید که ۶/۸ درصد رشد سالانه از سال ۲۰۰۰ داشته است. به دنبال سه سال متوالی بدون رشد، نرخ رشد نقدینگی جهان پس از کووید-۱۹، به کمتر از رشد بلندمدت رسیده است.

https://x.com/econovisuals/status/1835683738472087832

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

06 Sep, 15:14


ایران کارخانه چاپ پول جهان

ایران با ۷۵ هزار تریلیون ریال نقدینگی در سال ۲۰۲۳، ۶۷ درصد نقدینگی جهان (بر اساس مجموع ارزهای ملی) را به سبب نرخ رشد بالای نقدینگی و کم نکردن صفرهای پول ملی، به خود اختصاص داد.

بر این اساس ریال ایران را می توان بی ارزش ترین پول جهان محسوب کرد.

در کنار رشد بالای نقدینگی، در ایران بر خلاف کشورهای با رشد نقدینگی بالا، دولتهای پوپولیست اقدام به کاهش تعداد صفرهای پول ملی نکرده اند.

دولتها و روسای بانکهای مرکزی ایران رتبه اول بی انظباطی مالی و سوء مدیریت اقتصادی در سطح جهان را به خود اختصاص داده اند.

https://x.com/econovisuals/status/1832068975724810676

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

06 Sep, 06:55


فایل پرزنتیشن «جنگ سرد تکنولوژی بین آمریکا و چین»

- ارائه شده در فرهنگستان علوم

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

17 Aug, 21:01


ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی جهان، پس از آمریکا و روسیه

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

12 Aug, 19:28


مسئول کودتای ارزی ۱۳۹۷، بدترین رئیس بانک مرکزی تاریخ در حفظ ارزش پول ملی و مقابله با تورم به عنوان وزیر اقتصاد معرفی شد. سهمیه حسین مرعشی که برای غارت اقتصاد و کسب منافع نامشروع قیمت دلار را (با بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار ذخایر و درآمد ارزی) به ۳ برابر در سال ۱۳۹۷ رسانید.

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

24 Jul, 14:43


ریاضی دانان ایرانی در عرصه جهانی

@EconomySoltani

Ehsan Soltani احسان سلطانی

14 Jul, 13:15


دستمزدها بر پایه قیمت نفت (و به تبع آن کامودیتی های انرژی) معیاری در خور تعمق است. با وجود درآمد ارزی ۹۵ میلیارد دلاری ۲-۱۴۰۱ (و درآمد صادرات نفت بیش از ۱۳۹۶)، با دو برابرسازی قیمت ارز، سهم نیروی کار از اقتصاد سرکوب شد. اقلیت رانتی-رفاقتی-غارتی اقتصاد و مردم ایران را غارت می کند.

#اقتصادایران #فسادرسمی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #شوکهای_قیمتی #سرکوب_دستمزدها #مالیات_تورمی
@EconomySoltani