نجوم و جهان اسرارآمیز ما @bigbang5 Channel on Telegram

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

@bigbang5


🚨کیهان شناسی و نجوم🚨
🌕🌓اینجا از مسائل کیهان اسرارآمیزمون حرف می زنیم🌗🌕

نجوم و جهان اسرارآمیز ما (Persian)

به کانال 'نجوم و جهان اسرارآمیز ما' خوش آمدید! اینجا یک فضای جذاب برای علاقمندان به کیهان شناسی و نجوم است. آیا شما همیشه مشتاق بوده‌اید تا از مسائل جذاب و اسرارآمیز کیهان بیشتر بدانید؟ اینجا بهترین مکان برای اینکار است. با عضویت در این کانال، شما به دنیایی عمیق از اطلاعات و مطالب جدید و الهام بخش در زمینه کیهان و نجوم وارد خواهید شد. از آخرین اخبار علمی و فضایی گرفته تا مطالب جذاب و آموزنده، همه چیز در 'نجوم و جهان اسرارآمیز ما' برای شما فراهم شده است. پس هیجان‌انگیز ترین مسائل کیهان را با ما بشناسید و برای یادگیری بیشتر و همچنین به اشتراک گذاری علایق خود با سایر اعضای کانال، عضو شوید. به یاد داشته باشید، دنیای کیهان پر از اسرار و جذابیت های بی نهایتی است که شما با ما می‌توانید آن را به روشی جدید و هیجان‌انگیز کشف کنید. پس عضو کانال ما شوید و دنیای جذاب کیهان را کاوا کنید!

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 16:09


🔺👇🔻

♦️♦️هر کدوم از سناریوهای ویرانگر بالا، هرچند برای ادامه ی زندگی وحشتناکه، ولی تنها یه تیکه ی کوچیک از بدترین سرنوشت آینده زمینه.
سوپرنوا منفجر بشه یا نه، در حدود یه میلیارد سال دیگه، بیشتر حیات روی زمین به هر حال به دلیل کمبود اکسیژن از بین می ره.
🆔 @bigbang5
♦️محققان میگن که جو غنی از اکسیژن ویژگی دائمی این سیاره نیست.
حدود یه میلیارد سال دیگه، فعالیت خورشیدی باعث می شه که اکسیژن اتمسفر به سطح قبل از رویداد اکسیداسیون بزرگ کاهش پیدا کنه. برای تبیین این موضوع، دانشمندا با ترکیب مدلهای آب و هوایی و مدلهای بیوشیمیایی، آنچه رو که با پیری خورشید -و تولید انرژی بیشتر- اتفاق می افته شبیه سازی کردن.
🆔 @bigbang5
♦️دانشمندا متوجه شدن که سرانجام زمین به نقطه ای می رسه که دی اکسید کربن اتمسفر تجزیه می شه و اونوقت گیاهان و ارگانیسم های تولید کننده اکسیژن که به فتوسنتز متکی ان، از بین می رن و سیاره ما گونه هایی از زندگی برای حفظ جو غنی از اکسیژن که مورد نیاز انسان و سایر حیوانات هست رو نخواهد داشت.
🆔 @bigbang5
♦️زمان دقیق شروع و مدت زمان این اتفاق -فرایند اکسیژن زدایی ممکنه تا 10000 سال طول بکشه- به طیف وسیعی از عوامل بستگی داره اما ، در نهایت ، به گفته ی دانشمندا این فاجعه برای زمین غیرقابل اجتنابه.

🔷🔸▫️خوشبختانه بشر هنوز یک میلیارد سال دیگه فرصت داره تا راهی برای رهایی پیدا کنه (اگه تا اون موقع منقرض نشده باشه).
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 16:06


آخرالزمان: پرده چهارم
پایان خورشید
👇👇👇

🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 16:05


🔺👇🔻

💠حتی اگه موج ناگهانی سرمایش جهانی باعث انقراض جمعی اواخر اردوویسیان شد، چه چیزی در وهله اول باعث این اتفاق شد؟ در طول این سالها، ستاره شناسا پیشنهاد کردن که مقصر ممکنه یه انفجار اشعه گاما (GRB) باشد. (GRB) ها رویدادهای اسرار آمیزی هستن که به نظر می رسه شدیدترین و پرانرژی ترین انفجارها در کیهان هستن و با سوپرنواهای شدید گره خوردن.
🆔 @bigbang5
💠با این حال (و خوشبختانه)، ما هنوز انفجاری به اندازه کافی نزدیک خودمون ندیدیم تا بفهمیم چه اتفاقی میفته. تا الان (GRB) ها فقط در کهکشان های دیگه مشاهده شدن. اما اگه یکی از اونا در راه شیری اتفاق بیفته -همانطور که احتمالاً در گذشته رخ داده- می تونه باعث انقراض دست جمعی روی زمین بشه.
🆔 @bigbang5
💠یه (GRB) در راستای سیاره ما ممکنه فقط 10 ثانیه طول بکشه، اما می تونه حداقل نصف لایه اوزون زمینو در همین 10 ثانیه از بین ببره.
از بین رفتن اوزون در مقیاس بزرگ می تونه زنجیره های غذایی رو ویرون کنه و تعداد زیادی از گونه هارو از بین ببره. (GRB) شکل های زندگی موجود در سطوح بالای اقیانوس که در حال حاضر مقدار قابل توجهی اکسیژن به جو ما می رسونن رو از بین می بره.
🆔 @bigbang5
💠و به نظر می رسه اشعه گاما، اکسیژن و نیتروژن اتمسفرو از هم جدا می کنه. این گازها به دی اکسید نیتروژن تبدیل می شن که بیشتر به عنوان مه دود شناخته می شه که نور خورشیدو بالای شهرهای خیلی آلوده مسدود می کنه.
وجود این مه دود در سراسر زمین مانع از تابش نور خورشید و شروع عصر یخبندان جهانی می شه.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 16:02


آخرالزمان: پرده سوم
انفجار اشعه گاما
👇👇👇

🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 16:00


🔻👇🔺

♦️تقریباً 2.5 میلیارد سال پیش، دوره ای به نام رویداد اکسیداسیون بزرگ، اتمسفر قابل تنفسی رو که همه ما بهش وابسته ایم، به ما داد. فوران سیانوباکتری ها، که گاهی اوقات به عنوان جلبک سبز-آبی نامیده می شن، اتمسفر مارو پر از اکسیژن و دنیایی ایجاد کرد که در اون اشکال حیات چند سلولی میتونه بوجود بیاد و موجوداتی مثل انسان می تونن نفس بکشن.
🆔 @bigbang5
📌البته، یکی از بزرگترین انقراض های زمین، 450 میلیون سال پیش به نام "انقراض جمعی اواخر اردوویسیان"، احتمالاً به همین دلیل اتفاق افتاده. سیاره شاهد افت ناگهانی سطح اکسیژن بود که چندین میلیون سال ادامه داشت.
🆔 @bigbang5
📌اما چطور؟ در دوره اردوویسیان، قاره ها یک توده واحد به اسم "گوندوانا" بودن. بیشتر حیات روی زمین هنوز در اقیانوس ها زندگی می کردن اما گیاهان شروع به زندگی در خشکی کردن. در اواخر اردوویسیان، یک تغییر آب و هوایی گسترده باعث شد گوندوانا از یخچال طبیعی پوشیده بشه و این سرد شدن جهانی به تنهایی برای کشتن گونه ها کافی بود.
🆔 @bigbang5
📌اما پس از کاهش شدید سطح اکسیژن روی زمین، نبض دوم انقراض شروع شد. دانشمندان شواهدی از تغییر اکسیژن در نمونه های جمع آوری شده از کف دریاهای سراسر جهان دیدن و تصور می کنن که یخچال های طبیعی مسئول تغییر اساسی لایه های اقیانوس ها بودن که دمای منحصر به فرد و غلظت خاصی از عناصر مثل اکسیژن دارن. با این حال، علت دقیق افت اکسیژن هنوز مورد بحثه.
🆔 @bigbang5
📌اما علت هر چه باشه، نتیجه نهایی این بود که بیشتر از 80 درصد از زندگی روی زمین در زمان انقراض جمعی اواخر اردوویسیان از بین رفت و ممکنه بازم اتفاق یبفته مخصوصا که با تغییرات آب و هوا کاهش اکسیژن در لایه های اقیانوسی توسط دانشمندان درگیر در تحقیقات اخیر Nature Communications تائید شده.

🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 15:57


آخرالزمان: پرده دوم
مرگ بر اثر اکسیژن زدایی
👇👇👇

🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 15:54


آخرالزمان: پرده اول
برخورد سیارک

♦️وقتی یه سیارک به اندازه یه شهر 66 میلیون سال پیش به خلیج مکزیک برخورد کرد، بازی دایناسورها و بقیه گونه های روی زمین در اون زمان به پایان رسید. این اتفاق شاید مهمترین رویداد در تاریخ بشریت بود. بدون برخورد سیارک، دایناسورها ممکن بود هنوز روی زمین فرمانروایی کنن و ما پستانداران همچنان در سایه ها مخفی می بودیم.

💠با این حال، انسانها همیشه برنده ی این رویدادهای تصادفی نیستن. یه سیارک در آینده می تونه به راحتی همه افراد روی زمینو از بین ببره. به گفته ناسا، بر اساس سابقه زمین شناسی برخورد کیهانی، تقریباً هر 100 میلیون سال یکبار یه سیارک بزرگ به زمین میخوره.

♦️اما شانس برخورد سیارکی به اندازه کافی بزرگ برای از بین بردن تمام حیات روی زمین چقدره؟
شبیه سازی های منتشر شده در نشریه Nature در سال 2017 نشون میده برای انجام چنین شاهکاری به یه سنگ فضایی واقعاً غول پیکر نیازه. کشتن حیات روی زمین مستلزم برخوردیه که به معنای واقعی کلمه اقیانوس هارو از بین ببره. و فقط سیارک هایی مثل پالاس و وستا -بزرگترین سیارک های منظومه شمسی- به اندازه کافی برای انجام این کار بزرگن.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

22 Aug, 15:51


🔴 زندگی بر روی زمین چگونه پایان می یابد؟

🔷🔸حملات سیارکی، انفجار ابرنواخترها و سایر بلایا میتونه بشرو از بین ببره. اما مهم نیس چه اتفاقی میفته، یه فاجعه در 1 میلیارد سال آینده به احتمال زیاد اکسیژنو از کره زمین می گیره و زندگی رو از بین می بره.

🔹زندگی مقاومه. اولین شکل زندگی روی زمین با توجه به گفته های بعضی از دانشمندا 4 میلیارد سال پیش ظاهر شد. اون زمان، سیاره ما هنوز توسط سنگ های بزرگ فضایی بمباران میشد، اما به هر حال زندگی ادامه داشت و در طول تاریخ زمین، همه انواع فاجعه دیده شده و روزهای مختلف قیامت -از انفجارهای ابرنواخترها و برخورد سیارک ها تا فوران های آتشفشانی بزرگ و تغییرات ناگهانی آب و هوا- شکل های بیشماری از زندگی رو کشته و گاهی وقتا، این انقراض های جمعی حتی بیشتر گونه های روی زمینو از بین برده.
🔸با این حال، زندگی همیشه دوباره طغیان کرده. گونه های جدید ظاهر می شن و چرخه تکرار می شه.

▫️بنابراین، برای از بین بردن کامل زندگی چه باید کرد؟ خب، عقیم سازی کل یه سیاره آسون نیست. با این وجود، در زیر چند رویداد احتمالی روز قیامت که می تونه تمام زندگی روی زمینو برای همیشه خاموش کنه آوردیم.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

14 Aug, 08:21


🔻👇🔺

💠ساختار "دم گربه" سوالای جالبیو مطرح میکنه اما چرا؟

♦️چون رشته های گازی خیلی نزدیک به مرکز کهکشانها ایجاد میشن و با بازوهای مارپیچی هم مرتبطن واسه همین اگه "دم گربه" صرفا یه رشته ی گازی باشه معلوم نیست چرا خارج از بازوهای مارپیچی شکل گرفته و از طرف دیگه اگه خودش بازوی مارپیچی باشه هم عجیبه، چون دیسک کهکشان ما بخاطر برخورد با کهکشان های دیگه تاب برداشته ولی شکل "دم گربه" مطابق این پیچ و تاب نیست (اگه بازوی مارپیچی بود باید مطابق می بود).

این تحقیق در مجله Astrophysical Journal Letters پذیرفته شده است و در arXiv در دسترس است.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

14 Aug, 08:17


🔺👇🔻

🔷🔸برای شناسایی Cattail ، تیمی به سرپرستی چونگ لی ستاره شناس دانشگاه نانجینگ از تلسکوپ رادیویی کروی پانصد متری دیافراگم (FAST) برای جستجوی ابرهای هیدروژن اتمی خنثی (HI) استفاده کردن.

محققان از FAST برای جستجوی انتشارات رادیویی HI استفاده کردن و داده ها نشون داد که یه ساختار بزرگ داره رخ نمایی میکنه. وقتی سرعت حرکت این ساختارو محاسبه کردن، غافلگیر شدن: سرعتش با فاصله حدود 71،750 سال نوری از مرکز کهکشان - مناطق بیرونی کهکشان مطابقت داشت.
🆔 @bigbang5
📌این فاصله - بیشتر از هر بازوی مارپیچی شناخته شده در آن منطقه از کهکشانه و به این معنیه که این ساختار فوق العاده عظیمه، با اندازه ای در حدود 3590 سال نوری طول و 675 سال نوری عرض، بر اساس داده های FAST.
🆔 @bigbang5
📌امااا بعدا وقتی محققان یافته های خودشونو با داده های HI4PI all-sky HI ترکیب کردن فهمیدن این ساختار می تونه خیلی خیلی بزرگتر باشه و به اندازه 16،300 سال نوری طول داشته باشه.

📌این یعنی حتی عظیم تر از ساختار گازی معروف به "کمربند گولد" که اخیراً طولش 9000 سال نوری محاسبه شده.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

14 Aug, 08:13


🔻👇🔺


♦️جدیدا یه ساختار تازه کشف شده که دانشمندا اسمشو Cattail (دم گربه) گذاشتن. "دم گربه" حلقه ای طولانی از گازه که شدیدا بزرگه، ستاره شناسا مطمئن نیستن این حلقه بخشی از بازوی مارپیچی کهکشان ماست که تا الان متوجهش نشده بودیم یا نه.
🆔 @bigbang5
♦️اگه این حلقه نشونه ای از بازویی مارپیچی که تا حالا کشف نشده نباشه پس ممکنه بزرگترین حلقه رشته ی گازی در کهکشان ما باشه که تا به امروز کشف شده. این مطلب در مقاله پذیرفته شده در The Astrophysical Journal Letters، که در سرور پیش چاپ arXiv موجوده، توضیح داده شده.
🆔 @bigbang5
♦️تیمی از ستاره شناسان دانشگاه نانجینگ در چین در این مقاله میگن: "ظاهراً این ساختار تا کنون دورترین و بزرگترین رشته غول پیکر در کهکشان است".

♦️"این سوال در مورد چگونگی تولید چنین رشته ی عظیمی درون کهکشان وجود داره. و البته، "دم گربه" ممکنه بخشی از بازوی جدید باشد ... که در این صورت هم گیج کننده ست چون از ساختار دیسکی و پیچ خوردگی بازوهای کهکشان پیروی نمیکنه."
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

14 Aug, 08:10


🔴کشف غیرمنتظره ساختاری عظیم در راه شیری


💠از موقعیت ما درون کهکشان راه شیری، محاسبه ی اندازه، محتویات و ساختار سه بعدی راه شیری واقعا سخته اما با این حال، هر از گاهی توی کهکشانمون چیزی کشف می کنیم و با خودمون میگیم چجوری تا حالا از چشممون پنهان بوده؟!
و اما اون چیه؟ 👇
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:45


🔺👇🔻

💠این اطلاعات می تونه به ما کمک کنه تا بفهمیم مریخ چطور دینام و میدان مغناطیسی خودشو از دست داده - اطلاعاتی که می تونن به ما کمک کنن تا دینام های سیاره ای و میدان های مغناطیسی رو به طور کلی و به طور خاص زمین رو درک کنیم.
🆔 @bigbang5
📌" دومنیکو جیاردینی " لرزه شناس و زمین شناس از ETH زوریخ میگه: "ماموریت اینسایت فرصتی منحصر به فرد برای گرفتن این داده ها بود."
"اما هنوز تجزیه و تحلیل همه داده ها به پایان نرسیده - مریخ هنوز رمز و رازهای بسیاری را به ما ارائه می دهد، به ویژه اینکه آیا در همان زمان و از همان ماده زمین ما تشکیل شده است یا خیر؟؟!!"
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:44


🔺👇🔻

♦️سرانجام در مورد هسته مریخ، در وهله اول محققان متوجه شدن که گوشته مریخ، برخلاف دو لایه گوشته زمین، احتمالاً فقط یه لایه داره.
ثانیا، هسته بسیار بزرگتر از چیزیه که قبلا فکر می کردیم، با شعاع حدود 1830 کیلومتر.
🆔 @bigbang5
♦️این شعاع شدیدا عظیمه و بیشتر از نصف شعاع سیاره ای 3390 کیلومتری و 200 کیلومتر بزرگتر از اونچه تصور می شد.

♦️داده های لرزه ای همچنین نشون میده که هسته مایعه، گرچه اندازه ش بزرگتر از تصوراته اما تراکم کمتری نسبت به اونچه فکر می کردیم داره. 
این یعنی هسته علاوه بر آهن و نیکل دارای عناصر سبک تری مثل گوگرد، اکسیژن، کربن و هیدروژن هم هست که این امر برای کانی شناسی مرز هسته و گوشته اثرگذاره.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:43


🔺👇🔻

💠در مورد گوشته، محققان متوجه شدن که از یه لایه سنگی تشکیل شده با سنگ کره جامد و ضخامتش بین 400 تا 600 کیلومتره. این مورد در تضاد با لیتوسفر زمینه که حدود ۱۰۰ کیلومتر ضخامت داره. 
💠با این حال، هر دو لیتوسفر احتمالاً منطقه پایین دستی دارن که مواد در اونجا ذوب می شن و به آرومی حرکت می کنن.
مثل پوسته، گوشته مریخ هم احتمالاً با عناصر رادیواکتیو غنی شده.
🆔 @bigbang5
💠امیرخان ژئوفیزیکدان از ETH زوریخ میگه: "داده های لرزه ای تایید کرده است که مریخ احتمالاً زمانی قبل از تقسیم به پوسته، گوشته و هسته ای که امروز می بینیم کاملا ذوب شده بود اما اینها با زمین متفاوت هستند .
"لیتوسفر ضخیم به خوبی با مدل مریخ به عنوان" یک سیاره یک صفحه ای "متناسب است."
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:43


🔺👇🔻

🔮فیلیپ لوگنوی، لرزه شناس سیاره ای از دانشگاه پاریس در فرانسه توضیح میده: "امواج لرزه ای مستقیم ناشی از زلزله کمی شبیه صدای ما در کوه است: آنها پژواک ایجاد می کنند."
"و این همان پژواک هایی بود که از هسته، یا در پوسته و یا حتی سطح مریخ منعکس شده بود، به لطف شباهت آنها به امواج مستقیم، در سیگنال ها جستجو می کردیم تا به نتیجه برسیم."
🆔 @bigbang5
🚨اونا متوجه شدن که به طور متوسط ​​پوسته حدود 24 تا 72 کیلومتر (15 تا 45 مایل) ضخامت داره و حداقل از دو لایه تشکیل شده.

🚨همچنین با تحلیل امواج به این نتیجه رسیدن که بالاترین لایه به طور غیر منتظره ای متخلخله و پوسته در محل فرود به طرز عجیبی نازکه. 

🚨این نشون میده که نسبت بالایی از عناصر رادیواکتیو در پوسته وجود داره و ممکنه ما ترکیب پوسته رو در مدل های قبلی اشتباه درک کرده باشیم.

" بریژیت ناپمایر-اندرون" از دانشگاه کلن در آلمان میگه: "آنچه لرزه شناسی می تواند اندازه گیری کند عمدتاً تضاد سرعت است. این تفاوت ها در سرعت انتشار امواج لرزه ای در مواد مختلف است."
"کاملا شبیه به اپتیک، ما می توانیم پدیده هایی مانند انعکاس و شکست را مشاهده کنیم."
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:41


🔺👇🔻

🟥◽️با این حال، مشاهدات اخیر نشون میده سیاره سرخ اونقدری که فکر می کردیم مرده نیست. 
نشانه هایی از فعالیت آتشفشانی وجود داشته. در آوریل سال 2019 ، InSight اولین سروصدای خودشو از داخل مریخ تشخیص داد - سرانجام، شواهد مستقیم از زلزله بدست آورد.
🆔 @bigbang5
🟥◽️از اون زمان تا الان، بیشتر از 700 زلزله فهرست بندی شده - حدود 35 مورد از اونا برای نقشه برداری لرزه ای(حتی با محدودیت های اینسایت) بسیار قدرتمند بودن. در اینجا روی زمین ، نقشه برداری لرزه ای با استفاده از چندین ایستگاه نظارت انجام میشه و اینسایت فقط یک کاوشگره.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:40


🔺👇🔻

📌لرزه ها واقعا شگفت انگیزن. اونا از مبدا خودشون موج ایجاد میکنن، از طریق سیاره یا ماه یا ستاره منتشر میشن و به اطراف می پرن. نحوه انتشار و بازتاب این امواج لرزه ای از مواد خاص به لرزه شناسان اجازه میده تا فضای داخلی اجسام میزبان رو ترسیم کنن.
🆔 @bigbang5
📌تا همین اواخر، تصور نمی شد مریخ از نظر زمین شناسی به طور ویژه ای فعال باشه چون صفحات تکتونیکی نداره، البته یه لایه پوسته گسسته داره.
اگرچه مناطق آتشفشانی باستانی وجود داره، اما فعالیت آتشفشانی جدید مشاهده نشده. همچنین مریخ یه میدان مغناطیسی جهانی نداره ، در زمین میدان مغناطیسی توسط یه دینام تولید میشه - یه هسته مایع چرخان، با جریان همرفتی و با خصیصه ی هدایت الکتریکی که انرژی جنبشی رو به انرژی مغناطیسی تبدیل می کنه و میدان مغناطیسی رو به سمت فضا به چرخش درمیاره.
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:39


🔺👇🔻

♦️کاوشگر اینسایت تا الان حدودا 733 مریخ لرزه رو اندازه گیری و از اطلاعات 35 مورد از اونا استفاده کرده تا بتونه تصویری از پوسته، گوشته و هسته سیاره سرخ ایجاد کنه. 
این اولین باریه که از داده های لرزه ای برای کاوش در فضای داخلی سیاره ای غیر از زمین استفاده میشه و قدم مهمی برای درک تکامل سیارات سنگی در منظومه شمسیه.
🆔 @bigbang5
💠این زمین لرزه ها ساختار و ضخامت پوسته و گوشته و یک هسته بزرگِ مایع با چگالی کم رو نشون دادن که واقعا بی نظیره. نتایج در سه مقاله منتشر شده در Science شرح داده شده.

💠سیمون استاهلر، سیسمولوژیست سیاره ای از ETH زوریخ در سوئیس میگه "این مطالعه یک بار در زندگی اتفاق می افتد."
"اندازه گیری هسته زمین صدها سال طول کشید؛ پس از مأموریت های آپولو 40 سال طول کشید تا هسته ماه را اندازه بگیرند . اندازه گیری هسته مریخ برای اینسایت فقط دو سال طول کشید."
🆔 @bigbang5

نجوم و جهان اسرارآمیز ما

24 Jul, 21:39


🔴🔹برای اولین بار نقشه مفصلی از ساختار داخلی مریخ فاش شد

▫️یک کاوشگر بی حرکت که مانند یک لاک پشت بر سطح مریخ چمباتمه زده، سرانجام تصویری جامع از ساختار داخلی سیاره سرخ ارائه داده است.

🆔 @bigbang5