رسانه ورای موسیقی @beyondthemusic Channel on Telegram

رسانه ورای موسیقی

@beyondthemusic


درباره ی فلسفه•مطالعات فرهنگی•هنر

آغاز
۱۳۹۵٫۶٫۳۰


✔️یوسف محمدی
@Yuseff86

✔️حدیث ملاحسینی

☯️کانال موسیقی
@musicfriendsforever

🌐بصری
@Dissolvefilmstudio

🔴آیدی اینستاگرام
@beyondthemusicofficial

تبلیغات و همکاری

رسانه ورای موسیقی (Persian)

رسانه ورای موسیقی یک کانال تلگرامی است که به بررسی فلسفه، مطالعات فرهنگی و هنر می‌پردازد. این کانال به جمع‌آوری محتوای مرتبط با موسیقی و عناصر هنری مختلف می‌پردازد. با آغاز فعالیت این کانال در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ به سراغ آن بروید و از تحلیل‌های عمیق و پرانرژی آن بهره مند شوید. اعضای تیم این کانال شامل یوسف محمدی و حدیث ملاحسینی می‌باشند. علاوه بوی آنها، کانال موسیقی دوستان برای همیشه و استودیو فیلمی Dissolvefilmstudio نیز به این کانال مرتبط هستند. شما می‌توانید با دنبال کردن آیدی اینستاگرام @beyondthemusicofficial وارد جریان بصری فراگیر این کانال شوید. اگر به تبلیغات و همکاری با این کانال علاقه‌مند هستید، این فرصت را از دست ندهید. برای تماشای محتوای منحصر به فرد و جذاب این کانال، به رسانه ورای موسیقی بپیوندید.

رسانه ورای موسیقی

14 Feb, 09:17


#باکلام

آهنگ "Lotus" از گروه Soen، یکی از آثار مطرح این گروه است که با مفاهیم عمیق و فلسفی همراه است. این آهنگ بیشتر در مورد پذیرش و روبرو شدن با دردها و چالش‌های زندگی صحبت می‌کند. "Lotus" نمادی از رشد و شکوفایی در شرایط دشوار است. متن این آهنگ اشاره به تلاش برای یافتن روشنایی و حقیقت در دنیایی پر از مشکلات و پیچیدگی‌ها دارد.

گروه Soen به‌طور کلی آثار خود را با تمرکز بر فلسفه، طبیعت انسان و جستجوی معنای زندگی خلق می‌کند. در "Lotus" نیز با استفاده از تصاویر طبیعت، مانند گل نیلوفر (که نماد پاکیزگی و زیبایی است)، سعی می‌شود تا مفهومی از امید، تجدید و بازسازی به مخاطب منتقل شود.

آهنگ از لحاظ موسیقی هم ویژگی‌های متال پیشرفته و فضای احساسی خاصی دارد که به شدت با مضامین فلسفی متن آن هماهنگ است.
به این دو عبارت نگاه کنیم:👇
🔴Let your essence be the answer


🔴Let your instincts be in charge of you
Where you walk, what you dream
Measures who you really are.

@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

01 Feb, 19:11


#باکلام
🔴پیشنهاد ویژه
از دقیقه ۱:۱۵ موسیقی را می شنوین که نظیرش را پیش از این نشنیده اید یا کم شنیده اید.
قطعه "Flower Maiden" یکی از آثار مشهور گروه Dzivia است که ترکیبی از موسیقی فولکلور اوکراینی با ویژگی‌های مدرن به شمار می‌رود. این قطعه به زیبایی و لطافت طبیعت و عواطف انسانی پرداخته و با استفاده از سازهای سنتی مانند پیانو، کمانچه و دایره، فضایی سوررئال و زیبا ایجاد می‌کند.

در این قطعه، داستان یک دختر جوان و معصوم به نام "Flower Maiden" روایت می‌شود که نماد طبیعت و رشد است. متن و موسیقی این قطعه معمولا دارای تم‌های شگفت‌انگیز و نمادین است که در آن‌ها ارتباطی عمیق با جهان طبیعی و احساسات انسانی برقرار می‌شود.

آهنگ "Flower Maiden" به‌ویژه به دلیل زیبایی و غنای موسیقایی‌اش در میان طرفداران موسیقی فولکلور و همچنین کسانی که به دنبال آثار نوآورانه در ترکیب
فرهنگ‌ها هستند، محبوبیت زیادی دارد.
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

27 Jan, 19:56


#باکلام
Post rock
گروه Atoma در سوئد پایه گذاری شد و جالب اینجاست که یک نفر از اعضای گروه ایرانی است به نام سیاوش کلانتری پور که وکال و کیبوردیست گروه هم است . بقیه اعضا اهل سوئد هستند. این قطعه سینگل از گروه به شدت نزد مخاطبان معدود گروه محبوب شد و خب قطعه ای بسیار زیبا به لحاظ ملودی وکال و فضاسازی در سبک پست راک است .
پیشنهاد ویژه
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

26 Jan, 13:46


لزوم ارتباط فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بدنه جامعه

مردم‌سالاری در روز روشن

🔹 وظیفه فرهنگستان زبان و ادب فارسی، معادل‌سازی برای واژه‌های بیگانه‌‌ای است که به دایره لغات ما ایرانیان وارد می‌شود. این وظیفه، با توجه به این که امروزه ما در جهانی زندگی می‌کنیم که به واسطه فضای مجازی و دنیای ارتباطات، آن مرز سفت و محکمی که در روزگاران قدیم به دور فرهنگ‌ها و جغرافیای مختلف کشیده شده بود عملا شکسته شده است، تبدیل به وظیفه‌ای بسیار خطیر و دشوار شده است. چرا که اطلاعات به شکلی سیال و آزادانه بین آدم‌ها در حال تبادل است.

🔹سختی و پیچیدگی این وظیفه زمانی خود را نشان می‌دهد که اهالی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نه تنها باید هوشمندانه واژه‌گزینی کنند، بلکه انتظار می‌رود واژگانی که انتخاب می‌کنند در بین مردم و فرهنگ عامه جا بیفتد و مورد استفاده قرار بگیرد. به عبارت دیگر، خلق واژه‌ای جدید از گنجینه زبان فارسی یک مسئله است که بلاخره کم و بیش در حال انجام است، مقبول افتادن آن واژه در بین عموم مردم یک مسئله دیگر که به نظر می‌رسد مشکل همین جا نهفته است.

🔹از این رو که در دل هر طنزی یک واقعیتی نهفته است، با یادآوری واژه‌هایی که از واژگان پیشنهادی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نبودند و به شوخی و طعنه در بین مردم رواج یافته بودند، یک زنگ خطری به صدا درمی‌آید و واقعیت مهمی برای ما آشکار می‌شود. آن واقعیت مهم از این قرار است که واژگانی که انتخاب می‌شوند، با مردم چنان غریبه هستند که به نظر می‌رسد با واژه بیگانه‌ی وارداتی احساس آشنایی و نزدیکی بیشتری می‌کنند. بنابراین، بسیار مهم است که فرهنگستان نهادی به نظر بیاید که از بطن جامعه خود باخبر است و نه جایی که گویی در کهکشان‌های دیگر سیر می‌کند. به همین جهت، بخش مهمی از تلاش فرهنگستان باید صرف آن شود که با بدنه جامعه و فرهنگ عامه ارتباط نزدیکی داشته باشد. اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، واژه‎های انتخابی جایی در بین مردم نخواهند داشت و حتی ممکن است تنها دست مایه خنده و سرگرمی شوند.

🔹در اقدام آخر فرهنگستان که برای معادل‌سازی واژه «بیوگرافی» در فضای مجازی رای‌گیری شده بود، چشمه‌هایی از این ارتباط و تبادل نظر با مردم دیده شد که اتفاق خوب و مبارکی به حساب می‌آید. این ارتباط و تبادل نظر به شکلی مداوم اگر صورت گیرد، هم بخش زیادی از بار گرانی که فرهنگستان روی دوش خود حمل می‌کند کم می‌شود و هم واژه‌های انتخابی از مقبولیت بیشتری در بین مردم برخوردار می‌شوند که در نتیجه، تلاش‌های فرهنگستان به بار می‌نشیند.

✍🏻حدیث ملاحسینی

روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر

@charsoofarhang

رسانه ورای موسیقی

19 Jan, 21:01


قهوه به رنگ جیغ

در نگاه اول و در یک چشم‌انداز کلی، اگر بخواهیم «قهوه پدری»، جدیدترین ساخته مهران مدیری را با یک تمثیل توضیح دهیم، می‌توان آن را به یک تابلوی نقاشی تشبیه کرد که خالق آن با کج‌سلیقگی تمام و به شکلی ناشیانه، همه رنگ‌های تند و روشن موجود در پالت را به روی بوم پاشیده است. خروجی چنین کاری، بدون شک اثری است که می‌تواند از صدقه‌سری آن رنگ‌های تند و روشن و نه چیز دیگری، توجه بیننده را به خودش جلب ‌کند. به عبارت دیگر، با گذشت چند ثانیه، بیننده متوجه می‌شود که نقاش این اثر بدون آن که حرف جدید و محتوای بدیعی برای عرضه کردن داشته باشد و فقط برای آن که کاری کرده باشد و بومی را از حالت سفید بودن خارج کند، دست به قلم برده است. بنابراین، چنین نقاشی‌ای فاقد آن نیرو و ارزشی است که بتواند بیننده را، اگر نگوییم میخکوب کند، بلکه برای لحظاتی یک لذت بصری همراه با یک درنگ کوتاه به او عرضه کند.
☕️
متن کامل یادداشتم درباره سریال "قهوه پدری" در لینک زیر:
https://farhikhtegandaily.com/page/262637/
☕️
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

07 Jan, 16:16


ظهور یک ابرانسان

دو مرد چشم در چشم هم می‌دوزند و به یکدیگر خیره می‌شوند. چیز چندان مهمی نیست... آن‌ها درگیر یک «بازی» هستند. برای لحظاتی اسلحه بین دو طرف رد و بدل می‌شود و در آخر مرد کت شلواری با نیشخندی بر لب اسلحه را در زیر چانه خود قرار می‌دهد و در کسری از ثانیه خون به در و دیوار اتاق می‌پاشد و... تمام. باز هم چیز چندان مهمی رخ نداده، او صرفا بازی را باخته و می‌خواهد تمام و کمال به اصول و قواعد آن پایبند باشد. اصول و قواعدی که باخت و اشتباه را بدون هیچ شفقتی معادل مرگ می‌داند و امکان هیچ سرپیچی‌ای از این عقوبت وجود ندارد.

ادامه یادداشت من درباره فصل دوم سریال "بازی مرکب" در لینک زیر:
https://farhikhtegandaily.com/page/262155/
🦑
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

03 Jan, 17:16


#بیکلام
چند قطعه بیکلام در سبک مدرن کلاسیکال با محوریت پیانو
#شنیدنی
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

23 Dec, 18:09


بدترین‌ها اینجاست

وقتی پای ارزیابی آثار هنری به‌میان می‌آید، ممکن است نام «بهترین‌ها» بیشتر در ذهن مخاطبان بنشیند. اما واقعیت این است که برای رسیدن به ارزیابی همه‌جانبه و درست، لازم است نیم‌نگاهی به لیست «بدترین‌ها» یا «نه چندان خوب‌ها» هم داشته باشیم. چه‌بسا این مسئله به ما کمک کند که به یک چشم‌انداز کلی از سینما در سالی که گذشته است، برسیم. لیست پیش رو، بدترین فیلم‌های سال ۲۰۲۴ به نقل از سایت ورایتی را به ما نشان می‌دهد. فیلم‌هایی که به‌گفته منتقدان، طبق هرسال بیشتر در ژانر وحشت و کمدی‌اند. این فیلم‌های چیز چندانی برای عرضه کردن ندارند و بیش از آنکه باعث وحشت یا خنده مخاطب شوند، او را با لحظاتی ملال‌آور روبه‌رو می‌کنند.

عکس: فیلم رونالد ریگان

متن کامل گزارش من در لینک زیر👇🏼
https://farhikhtegandaily.com/page/261411/
🔹
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

19 Dec, 19:16


#باکلام
Band: No sound
Song: Wherever you are
شاید بتوان گفت بهترین گروه دو دهه اخیر که موسیقی متفاوتی در قالب سافت راک و انواع سبک ها مرتبط با راک آمیخته با احساس را از کشور ایتالیا ارائه کرده گروه no sound است.
آهنگسازی آنها ترکیبی از سازهای اصلی و کیبورد و سینتی سایزر است که بی شک فضای احساسی خاصی را رقم می زند. برای مثال همین قطعه از دقیقه ۳ به بعد فضایی به شدت خلسه آور را منتقل می کند. در مورد گروه no sound حرف مفصل است، اما به همین ها کفایت می کنیم. در ادامه قطعه Someone starts to fade away را هم قرار میدم بهترین قطعه گروه تا به امروز.
🔴🔴گوش کنید و لذت ببرید.
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

16 Dec, 13:20


یادداشت من درباره سینماحقیقت تحت عنوان «در انتظار یک رستاخیز»
🔹
https://farhikhtegandaily.com/page/261051
🔹
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

07 Dec, 10:34


متن من درباره سریال «غربت» در روزنامه فرهیختگان:

https://farhikhtegandaily.com/page/260672/
🟫
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

03 Dec, 22:14


۳۲ و ۱۹۹۲

همه چیز با یک گُر گرفتن ناگهانی شروع می‌شود. انگار که رهگذری در یک آن با من دشمنی می‌کند و با انداختن یک کبریت آتشی در باروت بدنم برپا می‌کند.
همزمان گویی رهگذر دیگری هوس کینه‌توزی می‌کند و سطل آب یخ را به رویم خالی می‌کند‌. خدایا، این تضاد حسی را برای طبیبان چطور توصیف کنم تا به یک تشخیص برسند؟
در پس این حس‌ها دوباره آن حالت تهوع ویرانگر بیخ گلویم را می‌گیرد و میل دارم هرچه در این سال‌ها بلعیده‌ام را بالا بیاورم‌‌‌ تا تمام شود و از همه چیز تهی شوم‌.
همزمان شقیقه‌ها و چشم‌هایم درد می‌گیرند و احساس می‌کنم سوار بر قایقی هستم که بی‌‌هدف دریا را طی می‌کند و به این طرف و آن طرف کشیده می‌شود.
پس از لحظاتی این حمله عقب‌نشینی می‌کند و تنها چیزی که از آن باقی می‌ماند دردهای مبهم در کاسه‌ی سرم هست.
برای کنترل وضعیت کمی از آب خنک تحریریه می‌خورم که ته مزه‌ی مواد ضد عفونی می‌دهد و بعد در میان اخبار فرهنگی غرق می‌شوم. در یک سایتی به خبر فوت یک هنرپیشه کره‌ای در اثر ایست قلبی برخورد می‌کنم. ۳۲ سن او و ۱۹۹۲ سال تولدش؛ این دو عدد مصداق سن من و سال تولد من هم بود. در ازای همین یک اشتراک، بی‌شمار نقطه افتراق داریم که مهمترینش این است که من امروز نفس می‌کشم اما او دیگر نه. لینک خبر را به گروه تلگرامی‌مان می‌فرستم تا برای تنظیم و انتشارش تصمیم بگیریم. بعید می‌دانم که خبر را منتشر کنیم. باز هم به اعداد نگاه می‌کنم؛ از این که دارند انقدر مستقیم خودم را خطاب قرار می‌دهند معذب می‌شوم. خدایا، یعنی انقدر بزرگ شده‌ایم که وقت مردنمان باشد؟ بخاطر می‌آورم که یک زمانی چقدر از مرگ‌های ناگهانی و ایست قلبی بدون توضیح واهمه داشتم. اما گویی دیگر در مقابل این مسئله هم مقاومتی ندارم. بهرحال هر چیزی پایانی دارد، که شاید روزی با یک گُر گرفتن
ناگهانی شروع شده است.

حدیث ملاحسینی

https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

28 Nov, 18:39


#باکلام
Band: The mist from mountains
Song: in longing times
Style: modern black metal

مهی از کوهستان ها

گروه The mist from mountains گروهی در سبک مدرن بلک متال از کشور فلاند است. چیزی که باعث شده موسیقی آنها خاص جلوه کند، توجه عمیقی به ایجاد کنتراست در آهنگسازی است. به طوری که قطعه بارگذاری شده In longing times از ۳ بخش مجزا و پیوسته تشکیل شده بخش اول قسمت clean قطعه است که با چند نت روی کیبورد آغاز می شود. و بعد از یه مقدمه صدای خواننده با حس مثال زدنی ظاهر می شود و صدای جیغ محو در ریف اولیه می شود. ریف دوم صدای خواننده کمی خشن تر می شود اما همچنان در قسمت clean هستیم
از دقیقه ۳:۳۰ مقدمه ای برای بخش دیستورت و بلک خواننده داریم ریف همان الگو قبل را دارد و صدای clean در پس زمینه
ریف سولو دقیقه ۴ اوج قطعه است.
دوباره تکرار
و بعد قسمت انتهایی که همان نت های اولیه روی کیبورد با کمی تفاوت و فضای سینتی سایزری و صدای وکال growl می شود. و دوباره کلین و بک وکال خانم
اما نکته بارز در تمام این ۳ بخش موسیقی ساده و رفته رفته بسط پیدا می کند.

🔴بسیار زیبا
🔴بشنوین
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

28 Nov, 18:39


The mist from mountains

رسانه ورای موسیقی

25 Nov, 21:07


#باکلام
راک مدرن ایرانی
به استقبال بهار

زانا مشحون، آهنگساز، خواننده و نوازنده ایرانی، فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۸۱ شروع و سپس با تاسیس گروه زیرزمینی هاوار این فعالیت را ادامه داد. گروه هاوار در سبک موسیقی راک فعالیت داشت و زانا در کنار دو نوازنده دیگر، با هدف خلق موسیقی نوآورانه و اعتراضی، به تولید آثاری پرداخت که توانست جایگاهی در موسیقی زیرزمینی ایران به‌دست آورد.
زانا به‌عنوان خواننده، نوازنده گیتار الکتریک، آهنگساز و مهندس صدا در گروه حضور داشت. دو عضو دیگر گروه شامل نوازنده گیتار لید و نوازنده گیتار بیس بودند و برای اجراهای زنده از نوازندگان مهمان برای درامز استفاده می‌کردند. این گروه با تلاش فراوان، دو آلبوم منتشر کرد: سوختگی سطحی که آلبوم نخست آنها در سال ۱۳۸۳ بود و رویای نقاش، آلبوم دوم که شامل چندین قطعه بود در سال ۱۳۸۷ منتشر شد. هرچند این آلبوم‌ها به دلیل فعالیت زیرزمینی و عدم دریافت مجوز تنها در سطح محدودی پخش شدند
یکی از دستاوردهای برجسته گروه، انتشار موزیک ویدیوی وداع بود. این ویدیو توانست از طریق پلتفرم‌های مختلف در جهان پخش شود و موفقیت نسبی‌ای برای گروه به همراه آورد.

@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

25 Nov, 21:07


🔴ادامه

با وجود مشکلاتی که از سوی نهادهای فرهنگی و محدودیت‌های قانونی در مسیر گروه وجود داشت، اعضای هاوار تلاش کردند تا صدای خود را به گوش مخاطبانشان برسانند. اما با گذشت زمان و مهاجرت اعضای گروه به کشورهای مختلف، از جمله استرالیا و دبی، فعالیت رسمی گروه متوقف شد.
زانا مشحون، با وجود جدایی اعضای گروه، همچنان به عشق خود به موسیقی ادامه داده و در حال حاضر مشغول ضبط و بازنشر آثار قدیمی و همچنین ساخت و تولید آهنگ‌های جدید و انتشار آن در پلتفرم های متعدد است.
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

22 Nov, 21:03


یادداشت من در روزنامه‌ فرهیختگان درباب سریال "بازنده":

https://farhikhtegandaily.com/page/260073/
♣️
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

18 Nov, 13:41


محسن چاوشی نفر اول موسیقی‌های پرمخاطب ۲ ماه اخیر است

🔹بررسی «فرهیختگان» از موسیقی‌های پرمخاطب ۲ ماه اخیر نشان می‌دهد، محسن چاووشی اول است. در گزارش پیش رو ۱۵ ترانه که بیشترین دانلود را در مهر و آبان داشته بررسی کردیم. آنچه برای این گزارش معیار است، دو سایت ایرانی «ملودیفای» و «آواپدیا»ست که محبوب‌ترین‌ها و پربازدیدترین‌های هرماه را مشخص کرده و به مخاطب ارائه می‌دهند. تعداد بازدیدها، لایک‌ها و کامنت‌های اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و اپلیکیشن رادیوجوان هم در جدول آورده‌ شده است. محسن چاوشی با نگاهی به همه بخش‌های مختلف در اول این فهرست قرار دارد.

📸تصویر باکیفیت جدول

🔗متن کامل گزارش حدیث ملاحسینی، خبرنگار را در سایت بخوانید.

روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر

@charsoofarhang

رسانه ورای موسیقی

17 Nov, 21:22


درون کمد دیواری جایی برای مخفی شدنش پیدا کرد، گوشی اش را بی صدا کرد و جنگید تا بخوابد. مرگ را بیش از هر زمان دیگری لمس می کرد. چه اتفاقی می افتد اگر همین الآن نفس برود و دیگر نیاید؟ بدن سرد بشود. جریان خون متوقف شود؟ چند روز اول همه شیون می کنند. مرتب به یادت می افتند و به مرور همه چیز عادی می شود. سر جسم چه می آید؟ باد می کند. به مرور می گندد. متعفن می شود و این روند پیش می رود تا تجزیه رخ دهد. بالأخره این اتفاق می افتد. این بلا سر هر موجودی می آید. حالا باید فهمید. چه ارزشی دارد که در این کمد تاریک تلاش کنی تا یک روز دیگر زنده بمانی؟؟ ترس از این که خودت تمامش کنی؟ ترس از ترسیدن؟ ترس از درد؟ ترس از این که دیگران چه می گویند؟
صبح آمد تکان بخورد که یادش افتاد برنامه چیست. آرام خود را از بین لباس ها و تشک و پتو بیرون کشید و خزید جلوی در. از سوراخ کلید بیرون را نگاه کرد. فقط یکی از مبل ها را می دید و بخشی از پذیرایی و ورودی آشپزخانه را. نه مادری بود و نه پدری. البته می دانست که معمولأ پدر اگر هم خانه بوده این ساعت صبح دیگر رفته. شاید هم اصلأ چند روزی سرو کله اش پیدا نشود. از وقتی یادش می آمد قهر بودند و نمی دانست کی می رود و کی می آید. مادر هم یا خواب است یا رفته بیرون خرید و تا برنگشته باید هرکاری هست انجام شود. چند دقیقه ای در همان حال ماند و گوش کرد ببیند صدایی می شنود یا نه. بالأخره در را باز کرد و وقتی کسی را ندید، رفت توی دستشویی. با سرعت خودش را تخلیه کرد و شست و آمد بیرون. موقع برگشتن انگشت کوچک پایش با شدت به پایۀ مبل خورد. کمی صدا کرد ولی توانست خودش را کنترل کند. زمان باز کردن در اتاق، دستگیره را آهسته بالا پایین داد و رفت توی اتاق.




برشی از رمان
#جذامی


نوشته ی
#کامران_حمزه_لو



@KAPTA

رسانه ورای موسیقی

17 Nov, 19:47


یادداشت من درباره برنامه "شام ایرانی" در روزنامه فرهیختگان.

https://farhikhtegandaily.com/page/259794/
🍒
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

13 Nov, 21:12


۲۳ آبان ۱۴۰۳

شرح حال دیشب رو منتشر کردم و بعد پاک کردم. دوستی گفت مسائل شخصیت رو افشا نکن. باتجربه‌ست و به قول قدیمیا چندتا پیرهن بیشتر از من پاره کرده. من هم دست از خودسری و عصیانگری برداشتم و رام شدم‌. چون به احتمال زیاد حرفش درسته.
امروز اما خوب بودم‌، خُلقم بالا بود و استرس نداشتم. خبری از تپش قلب و حالت تهوعی که معمولا بیخ گلوم رو می‌گیره نبود. تقریبا کل ساعت کاری رو لبخند به لب داشتم‌ و در نظرم همه خیلی عزیز و دوست داشتنی بودند؛ جوری که دلم می‌خواست تک‌تک آدمای تحریریه رو بغل کنم و به همشون بگم دوستون دارم. در راه برگشت عمدا یک ایستگاه زودتر پیاده شدم و در خیابان‌ها گز کردم. تن به باران وسط پاییز دادم و تند تند قدم زدم و به خودم و زمین و زمان درود فرستادم. از خیسی لبا‌س‌ها و موهام احساس رضایت و سرخوشی کردم و آروم آروم نفس‌هام رو از دهنم دادم بیرون و به بخاری که خارج می‌شد نگاه کردم. این یعنی هوا سرد بود. از این که بدنم باهام همراهی می‌کرد و سرمای هوا رو یک خنکی مطبوع احساس می‌کرد کیف کردم. قبلا زود سردم می‌شد، اما الان دیگه اینطور نیست و بیشتر بدنم متمایل به گرماست. این هم از اون تغییراتیه که بدون این که بفهمم چی شد و کی شد و چرا شد برام رخ داد. رسیدم خونه و اعلام کردم که امروز روز خوبیه برای من. کمی گذشت و خبر یک خودکشی شبکه‌های مجازی رو پر کرد‌. حسرت خوردم، کاش قبل از این که خودش رو از ساختمان چارسو پرت کنه پایین در گوشش می‌گفتم این کار تو شاید خیانت به اون روزهای خوبیه که بعدا ممکنه بیاد. اصلا به آینده هم دلخوشش نمی‌کردم، همین لذت خیس شدن موها زیر بارون رو بهش یادآوری می‌کردم. مامان ناراحت بود بابت این خبر. با جزئیات درموردش می‌خوند و تند تند توی آشپزخونه کار می‌کرد. هرموقع ناراحت و متاسفه اینطور می‌شه.
اون خیانت کرد... به بارونی که میاد، به روزای خوبی که قرار بود بیان.

حدیث ملاحسینی
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

12 Nov, 20:20


بعد از مدت ها
#باکلام
یک هفته از انتشار آلبوم جدید دیوید گیلمور می گذرد. در این مطلب دو قطعه از این آلبوم را بارگذاری می کنم که مطمئنا ارتباط برقرار خواهید کرد. شاید بتوان نقطه عطف این آلبوم را همکاری گیلمور با دخترش رومانی گیلمور را برشمرد. دو قطعه از این اثر نقش رومانی در آن محسوس است. دیگر قطعات آلبوم همان همیشگی گیلمور است، نه نیازی به تعریف است نه اینکه چیز اضافه‌ای اضافه کنم.
🔴بشنوید
🔴پ.ن. در پست بعدی یک قطعه از راک مدرن ایرانی اثری از زانا محشون را بارگذاری می کنم که آن هم اثر در خوری است.
@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

11 Nov, 20:00


#واگویه

آیا می‌دانید که می‌شود چیزی را نپسندید و دوست نداشت اما با آن مبارزه هم نکرد؟

حدیث ملاحسینی
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

05 Nov, 22:43


یادداشت من درباره فیلم "Joker: Folie à Deux" در روزنامه فرهیختگان.
♦️
https://farhikhtegandaily.com/page/259205/
♦️
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

31 Oct, 09:56


یادداشتی از من در روزنامه‌ی فرهیختگان درباره سریال محبوب "friends".
🔺️
https://farhikhtegandaily.com/page/259006/
🔻
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

25 Oct, 15:32


تو
پدیدار شدی
در پستویِ تلخِ انبانی.

در همان دم

در آن غروب پر هذیان
که آهسته نگاه می کردی،
و
باد دستانت را با خود برد،
همان تأخیرِ تلخِ چشمانت
گنجشک را بلعید
در شیار جاده
و
چشمانت خط انداخت...

چه دیر فهمیدی تو
که مسافری،
که گذر خواهی کرد،
که رد خواهی شد.

و
اما شب،
که تسخیر می شوی
در سوسوی یک فانوس
و
گم می شوی برای ابد.

آری
همین است

تو
مسافری

عبور خواهی کرد
و
به ناگاه
در شاهراه کهنه یِ سردی


ناپدید خواهی شد.






#کامران_حمزه_لو
3/2/2021

نقاشی:
ماهیگیران مرد غرق شده را حمل می کنند1861
#یوزف_اسرائیلز
گالری ملی لندن





@KAPTA

رسانه ورای موسیقی

23 Oct, 11:05


مصاحبه من با کارگردان فیلم کوتاه "شازده کوچولو" در روزنامه فرهیختگان:

https://farhikhtegandaily.com/page/258433/
🌛
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

23 Oct, 11:05


مصاحبه من با کارگردان فیلم کوتاه "فلسطین در چشمان من" در روزنامه فرهیختگان:

https://farhikhtegandaily.com/page/258583/
🔹️
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

15 Oct, 22:23


"اما رسیدن زودپز به نقطه‌ جوش و درنهایت ترکیدن آن می‌تواند نماد جامعه‌ ایران باشد؛ جامعه‌ای که جنگ را تجربه می‌کند، پیش از آن بحران‌های زیادی را پشت سر گذاشته و در آینده هم آبستن رخدادهای بی‌شماری خواهد بود. با همه‌ این احوال، این انفجار نقطه‌ پایان نیست و همان‌طور که پیش‌تر گفته شد زندگی در هر صورت ادامه خواهد داشت و جامعه خودش را ترمیم می‌کند."

یادداشت من در روزنامه‌ی فرهیختگان در باب فیلم "زودپز" رامبد جوان.

https://farhikhtegandaily.com/page/258224/
🟧
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

10 Oct, 20:59


لطف یک غریبه و قانون‌شکنی من

با قدم‌های تند رسیدم به پشت درهای ورودی مترو. به ناچار چند ثانیه‌ای ایستادم و در جیب جلویی کوله پشتیم به دنبال کارتم گشتم؛ جیبی که انبوهی از وسایل رو در خودش جا داده بود و اگر سگی رو درش رها می‌کردید خیلی بعید بود که صاحبش رو بشناسه.
در همون حین که مشغول جستجو بودم و داشتم تصمیم می‌گرفتم که برم بلیت تک سفره بگیرم دیدم یک پسری جلوم ایستاد و گفت: "خانوم، اگر کارتتون رو گم کردین می‌خواین از پشت من بیاین". فهمیدم خیلی آشکارا کلافگیم رو نشون دادم که اون آدم خواست لطفی در حقم بکنه. حالا بین قانون‌مداری و پاسخ به محبت یک غریبه مردد مانده بودم. اول پیشنهادش رو جهت "شهروند خوب" بودن رد کردم، اما وقتی اصرارش رو دیدم درنهایت مغلوب مهربانیش شدم.
کارت رو زد و من پشتش وارد شدم. ازش تشکر کردم، مسیرمون دو جهت مخالف بود و از هم جدا شدیم.
در شوخی‌ها و جوک‌ها از خوشایند بودن یک چیز مُفت خیلی صحبت می‌شه. من هم کم و بیش همین احساس خوشایند بهم دست داد، به اندازه‌ی ۴ هزار تومان.

حدیث ملاحسینی

https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

01 Oct, 03:41


نوشته کوتاهم، به مناسبت روز جهانی ناشنوایان.

https://farhikhtegandaily.com/news/195791/

⬜️

https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

28 Sep, 19:34


درد خاورمیانه

تک‌تک آدم‌های خاورمیانه، با اشک‌های خشک شده روی صورتشان و سوزشی در قفسه سینه‌شان روی زمین قدم برمی‌دارند.
این درد مشترک است، اما چرا این چنین باید احساس تنهایی و غریبی کنند؟

حدیث ملاحسینی
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

23 Sep, 18:58


گزارش من در روزنامه‌ی فرهیختگان، درباره‌ی غیاب کارگران معدن در آثار فرهنگی و هنری:
https://farhikhtegandaily.com/page/257096/
◼️
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

17 Sep, 22:39


9/11

https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

17 Sep, 13:09


🎥 غم بزرگی که به شعر تبدیل شد

🔹۲۷ شهریور ماه سالروز درگذشت شاعری است که غم بزرگش را به کار بزرگ تبدیل کرد. او با دنیای پزشکی به دلیل شکست عشقی و عاطفی‌ای که روح لطیف و شکننده‌اش را آزرد برای همیشه خداحافظی کرد و بیش از پیش خود را وقف شاعری کرد. او دختر محبوبش را بخاطر یک ازدواج اجباری از دست داد، اما‌ این شکست و ناکامی عشقی را یک موهبت الهی به حساب آورد که او را از عشق مجازی به عشق حقیقی و معنوی رسانید و موجب تعالی روحی و فکری‌اش شد؛ امری که بدون شک بر اشعار او تاثیر به سزایی گذاشته است.

🔹انتخاب روز شعر و ادب پارسی بر اساس سالروز درگذشت شهریار، از هرجهت یک انتخاب درست و بجا است؛ چرا که شخصیت او و شعرش قابلیت جهانی دارد و عناصر انسانی در شعر او موج می‌زند. او که در بسیاری از قالب‌های شعری استاد است، با عبور از عشق جسمانی به محبت روحانی، هم اشعار عاشقانه‌ی درخشانی سروده و هم در عالم عرفان و درون‌مایه‌های آن‌ جهانی حرفی برای گفتن دارد. اما هنر شهریار در این دو مضمون خلاصه نمی‌شود، بلکه می‌توان او را یک شاعر میهن‌پرست و مذهبی هم به حساب آورد، چرا که اشعار قابل توجهی که شامل عناصری از هویت ایران باستان، هویت دینی و شیعی و اشاره به وقایعی چون انقلاب، دفاع مقدس و شهدا است را نیز سروده است.

🔹شهریار در کنار زبان شیوا و جسارتی که در نوآوری‌ها و به کار بردن واژه‌های عامیانه دارد، توانسته است در شعر فارسی و ترکی هنرنمایی کند و نشان دهد که هرگز تعارضی بین زبان فارسی و زبان مادری بر خلاف برخی نظرات مطرح شده وجود ندارد. به همین جهت است که او را یک چهره‌ی ملی تمام عیار به حساب آورده‌اند.

🔹شهرت شهریار به ایران ختم نمی‌شود و در این باره می‌توان به منظومه‌ی «حیدر بابا سلام» اشاره کرد که علاوه بر ترجمه به بیش از ۸۰ زبان دنیا، برخی از موسیقی‌دانان همانند «هاژاک» آهنگساز معروف ارمنستان آهنگ جالبی بر آن ساخته است.

✍🏻حدیث ملاحسینی

اینستاگرام | تلگرام | روبیکا | بله

@charsoofarhang

رسانه ورای موسیقی

16 Sep, 19:46


‍ Artemisia Gentileschi (1593-1653)

یک نقاش زن چگونه زنانگی را به تصویر می‌کشد؟

غیاب زنان در عرصه‌ی علم و هنر در طول تاریخ همواره برایم جای سوال داشت و متقاعد شده بودم که در روزگاران قدیم به دلیل موانع ساختاری و نظام مردسالاری حاکم بر جوامع، اساساً زن پرسشگر، متفکر و هنرمند امکان ظهور نداشته است و در نتیجه علم و هنر همواره در انحصار مردان بوده است.
کمی بعد متوجه شدم که این گونه هم نبوده که هیچ زن دغدغه‌مند و آفرینشگری وجود نداشته، بلکه مسئله دستان پنهان و آشکاری بوده است که نام این زنان نام‌آور را در تاریخ از قلم انداخته‌اند.
"آرتمیزیا جنتیلسکی"، نقاش برجسته‌ی ایتالیایی در عصر باروک، از جمله معدود زنانی بود که توانست بر محدودیت‌ها و قیودی که گریبان هر زنی را در آن دوران گرفته بود فایق آید، خود را به عنوان یک هنرمند به دیگران بقبولاند و از خلال هنر نقاشی استقلال و عاملیت خود را به اثبات برساند.
در نقاشی‌های جنتیلسکی، زن و زنانگی به غایت متفاوت از آنچه که به کرات در نقاشی‌های دیگر دیده می‌شود بازنمایی شده است و این درواقع محصول همین اتفاق است که یک زن، خود پشت سه پایه می‌نشیند و هویت زنانه را به تصویر می‌کشد، نه یک مرد. اینک، زن و زنانگی ابژه‌ی نقش آفرینی مردان نقاش نیست که در هیبت یک موجود صرفاً زیبا، نظاره‌گر و یا به عنوان یکی از اجزای نسبتاً فرعی یک صحنه بازنمایی شده باشند. بلکه در کارهای او زنان سوژه‌ی اصلی و مرکز توجه‌اند و به طرز افراطی‌ای کنشگرند.
نکته‌ای که درباره‌ی نقاشی‌های جنتیلسکی بسیار گفته می‌شود، این است که یک نوع خشونت و انتقام تصویری در کارهایش به وضوح دیده می‌شود که ریشه در تجاوز معلم نقاشی دوران نوجوانی او دارد‌. اگر هم چنین دیدگاهی بجا باشد و این اتفاق الهام‌بخش بسیاری از آثارش بوده باشد، جنتیلسکی ژست یک قربانی را به هیچ وجه به خود نمی‌گیرد و بالعکس، روح مبارزه در آثارش بسیار مشهود است. خشونت و تهاجم موجود در برخی از نقاشی‌های جنتیلسکی شاید بیش از آن که واکنشی به آن واقعه‌ی خاص دوران نوجوانی‌اش باشد، بیشتر بازنمایی مقاومت و استقامتی که به عنوان یک زن در راه هنر به خرج داده است می‌باشد.
بنابراین، اهمیت آثار جنتیلسکی از چندین جهت غیرقابل انکار است و یکی از قابل تأمل‌ترین ابعادش این است که او با قلم و تجربه زیسته‌ی خود زنانگی را به شیوه‌ای غیر از شیوه‌ی معمول، که بیشتر نقشی منفعل و نمایشی دارد، به تصویر می‌کشد.

حدیث ملاحسینی

*بازنشر از سال ۱۳۹۷.
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

10 Sep, 22:03


تلخ مکن امید من ای شکر سپید من

تا ندرم ز دست تو پیرهن کبود من 💫

#مولانا
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

08 Sep, 13:54


گزارشی از حدیث ملاحسینی و صادق امامی در روزنامه‌ی فرهیختگان در باب فالگیری.
https://farhikhtegandaily.com/page/256434/
🪬
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

06 Sep, 22:28


چندین بار نوشتم و پاک کردم. اما حال می‌خواهم بپرسم، چه قضاوتی درمورد کسی که دلش برای متهم محکوم به اعدام به اندازه‌ی مقتول(ها) می‌سوزد دارید؟
من دلم می‌سوزد.

حدیث ملاحسینی

چندین بار نوشتم و پاک کردم. اما حال می‌خواهم بپرسم، چه قضاوتی درمورد کسی که دلش برای متهم محکوم به اعدام به اندازه‌ی مقتول(ها) می‌سوزد دارید؟
من دلم می‌سوزد.

حدیث ملاحسینی
https://t.me/Amad_O_Shod

پ.ن: دوست عزیزی که در وبلاگ به من لطف داری، من پیام‌های محبت‌آمیز شما رو دریافت می‌کنم.

رسانه ورای موسیقی

03 Sep, 20:01


#باکلام
پیشنهاد ویژه
هفته پیش آلبوم جدید گروه ملودیک دث متال و محبوبِ Dark tranquility منتشر شد. در یک عبارت کوتاه می شه گفت میتونه بهترین آلبوم 2024 لقب بگیره، همون طور که نظر مخاطبان و منتقدین هم چنین است.
اما بنظرم قضاوت زود است باید منتظر کانسپت آلبوم گروه Opeth ماند ، برگشت به سبک و سیاق گذشته و همین طور آلبوم گروه Dream theater تا ببینیم بازگشت پورتنوی چیز خاصی را رقم زده.

🔴۴ قطعه از این آلبوم بی نظیر رو پست کردم، همه چی در این آلبوم عالی و در جای خودش است.
فوق العاده

@musicfriendsforever

رسانه ورای موسیقی

01 Sep, 11:53


‍ دانیال"

قبرستان همیشه برای من منبع خیالبافی بوده است. همیشه عادت داشتم به تک‌تک سنگ قبرها نگاه کنم، به اسامی، به تاریخ تولد و مرگ و اگر عکس متوفی روی سنگ حک شده، خوب درش کنکاش کنم. این خیالبافی و تخیل من، زمان مواجهه با قبر کسی که در جوانی فوت کرده است دو چندان می‌شود؛ چرا که همواره تکه‌ای از وجود خودم را در آن‌ها می‌بینم و قطعاً آن که رشته‌ی زندگی‌اش زودهنگام از هم گسیخته شده است حرف‌های ناتمام زیادی دارد. به عبارتی گویاترین و شیرین زبان‌ترین قبرها از نظر من قبر جوان‌ها است‌. خیلی دلم می‌خواهد در یک کافه‌ای با حوصله پای صحبت‌هایشان بنشینم و از خانه‌ای که درش زندگی می‌کردند، تخت خوابی که روی آن می‌خوابیدند، چالش‌ها و آرزوهای تحصیلی و کاریشان، روابط عاطفی‌ و اولین بوسه‌ای که تجربه کردند، سرگرمی‌هایی که یک زمانی باعث درخشش چشمانشان می‌شده و از شیطنت‌ها و خراب‌کاری‌هایشان برایم بگویند و من با جان و دل به تک تکشان گوش بسپارم و نوشیدنی‌ام را سر بکشم. مهمترین پرسشم از آن‌ها این خواهد بود که چه اتفاقی باعث شد که این دنیا را ترک کنند و آیا از این که مدت زمان زیادی را اینجا سپری نکردند شاکی و ناراحتند؟ آیا احیاناً چیزهای بیشتری می‌خواستند؟
با همین ذهنیت، یک شب خیلی اتفاقی با عکس این سنگ قبر در اینستاگرام مواجه شدم. تمامی کامنت‌های عکس را زیر و رو کردم تا بلکه اطلاعاتی درباره‌ی آن به دست بیاورم‌. از خوبی‌های شبکه‌های مجازی این است که بلاخره فردی یا افرادی پیدا می‌شوند که از گمنام‌ترین و خاص‌ترین چیزها هم اطلاعاتی داشته باشند و از آن مهمتر، گمنام‌ترین و خاص‌ترین چیزها را به دیگران معرفی کنند. یکی گفته بود "دانیال" موتور سنگین سوار می‌شده و شبی در اثر تصادف جانش رو از دست می‌ده و یک نفر دیگر نوشته بود که خواهر هنرمندش این سنگ قبر را برایش طراحی کرده است و این خانواده را دورادور می‌شناخته.
به سنگ قبر بیشتر دقت می‌کنم، بی‌شک از شیرین زبان‌ترین‌هاست که با تمام نقش‌ها و طرح‌هایش دارد خودش را به دنیای زندگان تحمیل می‌کند. گویی هنوز می‌خواهد برق چشمانش را در لحظاتی که به سرگرمی مورد علاقه‌اش می‌پرداخته و شتاب جریان خون در بدنش را به رخ همگان بکشد.
او در آستانه‌ی ۳۱ سالگی همه چیز را گذاشت و رفت و تنها چیزی که همچون قلب تپنده‌ای گرما و انرژی‌اش را به غریبه‌ها منتقل می‌کند همین سنگ قبر منحصر به فرد اوست.
سنگ قبری که با دیدنش شاید بگویی خوشا کافه رفتن‌ها، خوشا گپ زدن‌ها و خندیدن‌ها و خوشا بودن‌ها..‌.

متن: حدیث ملاحسینی
عکس: یک صفحه‌ای در اینستاگرام
https://t.me/Amad_O_Shod

رسانه ورای موسیقی

18 Aug, 23:02


‍ هنوز مطمئن نبودم که به این سفر یک هفته‌ای می‌روم یا نه. دو روز به چمدان نیمه بسته شده‌ام در وسط اتاقم با تردید نگاه می‌کردم و همزمان گوشه چشمی هم به اخبار داشتم. رفتار غیرقابل پیش‌بینی کشورم و آن کشور دیگر مرا در یک حالت تعلیق و بلاتکلیفی نگران‌ کننده‌ای نگه داشته بود. دلم می‌خواست با تمام وجود در حد چند کلمه برای غربی‌ها فریاد بزنم که زیستن در خاورمیانه چگونه است. اما متأسفانه داستان زندگی در خاورمیانه در چند کلمه جمع نمی‌شود. با فریاد زدن هم جمع نمی‌شود. اصلاً چطور باید توضیح داد که در این سرزمین، عواملی که در اختیار ما نیست خیلی بیش از عواملی که در دست خود ماست تعیین کننده است؟ چطور باید توضیح داد که چیزهایی که می‌خواهی و نمی‌شود خیلی بیش از چیزهایی است که می‌خواهی و می‌شود؟
اما در نهایت این قاره‌ی همیشه عبوس و درد کشیده روی خوشش را به من نشان داد و تصمیم بر آن شد که فعلاً جنگ و دعوایی صورت نگیرد. پروازها لغو نشد، توانستم تنها برادرم را در کشور همسایه ببینم و صد البته، برای بار سوم که پایم را در این کشور همسایه می‌گذارم باز هم حسادت کنم به آزادی‌های اجتماعی آن. این مسئله هم خود نکته‌ایست که نمی‌دانم چطور باید برای یک بیگانه توضیح داد.

متن و عکس: حدیث ملاحسینی
https://t.me/Amad_O_Shod