نوشته‌های سیدامیر @amirtravels Channel on Telegram

نوشته‌های سیدامیر

@amirtravels


په حرکت کی برکت دی
در حرکت برکت است
(ضرب‌المثل پشتو)

تُنسی کأنّک لم تکن
فراموش می‌شوی، آنچنان که هرگز نبوده‌ای
(محمود درویش)

سیدامیر فرزند مهری و یعقوب. متولد سال ۱۳۶۹ در بیمارستان شیر و خورشید شهرستان ملایر.

نوشته‌های سیدامیر (Persian)

با خوشحالی ما خوش آمدید به کانال تلگرامی 'نوشته‌های سیدامیر'. این کانال شامل نوشته‌ها، شعرها، و اشعاری است که توسط سیدامیر، فرزند مهری و یعقوب، در جایگاه و زمان‌های مختلف زندگی خود نوشته شده‌اند. سیدامیر، متولد سال ۱۳۶۹ در شهرستان ملایر، با انتقال احساسات و تجربیات شخصی خود از زندگی، در این کانال محتواهای جذابی را به اشتراک می‌گذارد.

اگر به دنبال خواندن نوشته‌هایی شگفت‌انگیز و احساسی هستید، کانال 'نوشته‌های سیدامیر' گزینه‌ی بسیار مناسبی است. سطرهایی که با احساسات و عمق ذهن نویسنده نگارش شده‌اند، قطعا در زندگی شما نیز اثرگذار خواهند بود.

پس با ما همراه باشید و در دنیای جذاب نوشته‌های سیدامیر، یک سفر عاطفی را آغاز کنید.

نوشته‌های سیدامیر

01 Feb, 16:44


هر ۲ ماه یک سال نو 😅
زمان سال نو در نقاط مختلف کره زمین متفاوته. در تقویم گریگوری میلادی اول ژانویه. در تقویم قمری ابتدای محرم. در تقویم شمسی ابتدای فروردین و …
در مورد تقویم شمسی-قمری که اساس سال نو چینی، ویتنامی، هندی، یهودی و … است قبلا اینجا توضیح داده بودم.
سال نو اتیوپیایی هم حوالی اول مهر (سپتامبر) است که در این تصویر نیامده

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

29 Jan, 09:44


پدران و پسران
رمانی از تورگنیف. رمان‌نویسی هم‌دوره‌ی تولستوی و داستایفسکی. قصه‌ی رفاقتش با تولستوی معروف است. رفاقتی که رفته‌رفته تبدیل شد به دشمنی. تا جایی که تولستوی به او پیشنهاد دوئل داد.
اما برگردم به پدران و پسران: در بخش‌هایی از کتاب گفتگوهایی بین نسل امروز و گذشته در جریان است (حواستان هست که امروز یعنی روسیه‌ی نیمه‌ی قرن ۱۹). این گفتگوها برای من خیلی شیرین بود. شاید چون همیشه سیر تغییرات نسل‌ها و ذهنیت‌ها برایم جالبه. با خودم فکر می‌کنم که پس همین الآن ما باورهایی داریم که نسل‌های بعد قراره بی‌توجه از کنارشون رد بشن. بابت همین باورهایی که خودمان فکر می‌کنیم مترقی و متهورانه هستند، نسل بعدی ما رو قدیمی و تاریخ‌مصرف‌گذشته خواهد نامید. زیبا نیست؟ :)
روزنامه گاردین لیستی دارد با عنوانِ ۱۰۰۱ کتابی که باید پیش‌ از مرگ خواند. پدران و پسران هم در این لیست آمده. البته من فکر نمی‌کنم حتماً باید این کتاب را پیش از مرگ بخوانید :) بستگی به سلیقه و علایق‌تان‌ دارد.

سیدامیر موسوی
@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

28 Jan, 03:07


این کنسرت-نمایش رو پریشب به اتفاق یکی از دوستان دیدیم. به نظرم جالب بود. فکر کنم اجراهای آخرش باشه اگه دوست دارید باید در سایت تیوال بلیت بگیرید.
برام جالب بود که با زیرکی، نقدهای سیاسی‌ای در دل نمایش جاسازی شده‌بود. از این بابت امیدبخش بود. فضای نمایش عاشقانه و‌ کمدی بود تا حدی همراه موزیک و رقص.
این بیت به یادگار در ذهنم موند که از زبان زهره به منوچهر بیان شد:

گر تو محبّت گنه انگاشتی
این همه حُسن از چه نگه داشتی؟!

نوشته‌های سیدامیر

27 Jan, 18:46


نکاتی درباره‌ی سفر تفریحی و تجاری به کنیا

نوشته‌های سیدامیر

27 Jan, 17:35


تور تجاری و تفریحی کنیا
برنامه تخصصی در قلب قهوه جهان

۳۰ بهمن تا ۶ اسفند ۱۴۰۳
۵ شب و ۶ روز


برنامه‌ها:
▪️بازدید از نمایشگاه AFRICA AGRI▪️بازدید از کارخانه و مزرعه قهوه▪️بازدید از سازمان مناقصات قهوه (Coffee Exchange)▪️نشست با اتاق بازرگانی کنیا و جلسات B2B تخصصی▪️بازدید از بازارهای محلی▪️همراه با برنامه‌های تفریحی (سافاری پارک ملی ماسای مارا، مرکز زرافه‌ها، قایق‌سواری در دریاچه نایواشا و پیاده روی در جزیره هلالی)

خدمات این سفر:
اخذ ویزای کنیا تمامی هتل‌ها‌ ماشین در اختیار در تمام طول سفر سیم‌کارت با اینترنت‌ تمام وعده‌های غذایی (صبحانه، ناهار و شام) هماهنگی تمام بازدیدهای تجاری

هزینه سفر:
۱۶۵۰ دلار + پرواز
(اتاق سینگل ۲۰۰ دلار هزینه بیشتر دارد)

میزبان سفر:

مهران هوشیار
توسعه‌دهنده کسب‌وکار
با ۴ سال سابقه‌ فعالیت در کشور کنیا

📍فرصت استثنایی و ظرفیت بسیار محدود!

دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
📲
@AmirTravelsAdmin
📞09104735000

نوشته‌های سیدامیر

20 Jan, 21:56


معرفی سفر نوروزی به اتیوپی

قراره بریم به یکی از پست‌ترین نقاط کره‌ زمین. به داغ‌ترین منطقه‌ مسکونی سیاره‌مون.
کنار یک آتشفشان فعال در نزدیکی دریای سرخ کمپ می‌کنیم. گدازه‌های آتشفشانی و چشمه‌های اسیدی رنگارنگی رو می‌بینیم که از دل زمین می‌جوشن. در دریاچه‌های نمکی شاخ آفریقا با قوم عفّار آب‌تنی می‌کنیم.
به جنوب اتیوپی و درّه‌ی شگفت‌انگیز اومو می‌ریم. جایی که آخرین اقوام بدوی زندگی می‌کنن. لب‌بشقابی‌هایی که شاید باورتون نشه واقعاً وجود دارن. یا قوم حمر که برهنه از روی گاو‌ها عبور می‌کنن تا روح کائنات در کالبدشون دمیده بشه. با مردم دورزی می‌رقصیم و کنارشون نون محلی می‌پزیم و نخ‌ریسی می‌کنیم. رسوم عجیب قبیله‌ی کونزو رو می‌بینیم و به فاصله‌ی چند متری کروکدیل‌ها در حیات‌وحش می‌ریم.
اتیوپی سرزمینی‌ست که مردمش در سال ۲۰۱۷ میلادی زندگی می‌کنند، مسیح را با پوست تیره به تصویر می‌کشند و معتقدند که قهوه از این کشور در جهان پخش شده.
در این سفر به کلیساهای ارتودوکس اتیوپیایی می‌ریم. اینجِرا و غذاهای متنوع اتیوپیایی رو مزه می‌کنیم و رقص و نغمه‌های محلی‌شون را می‌بینیم.

هزینه این سفر:
۲۲۵۰ دلار + هزینه ویزا و پرواز

نکته مهم:
ظرفیت این سفر محدوده. نیمی از ظرفیتش هم تا این لحظه پر شده، اگه دوست دارین همسفر بشیم، هر چی زودتر ثبت‌نام کنید.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
📱@AmirTravelsAdmin
📞09104735000

نوشته‌های سیدامیر

20 Jan, 21:52


سفر نوروزی به عجایب اتیوپی 🇪🇹

۴ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
۱۱ شب 🌙 ۱۱ روز☀️

📣تجربیات این سفر:
▫️ دیدار با قبایل محلی جنوب اتیوپی (لب بشقابی‌ها، کارو، حمر، کونزو، دورزی و ...)▫️بازار محلی قهوه اتیوپی ▫️اسکلت تاریخی لوسی▫️ناکجاآباد دلول (داغ‌ترین منطقه مسکونی جهان، یکی از پست‌ترین نقاط زمین)▫️آتشفشان ارتاله▫️دریاچه‌های اسیدی و نمکی و منطقه‌ی سولفوریک

📣خدمات:
▪️ ۴ پرواز داخلی▪️هتل چهار ستاره و بهترین لوژهای محلی▪️راهنما و مترجم محلی و محافظ همراه در مناطق ضروری▪️لیدر فارسی‌زبان▪️مجوز عکاسی در قبایل▪️همه ورودی‌ها▪️ماشین در اختیار▪️آشپز و محافظ همراه در منطقه‌ی دلول▪️خدمات اخذ ویزا▪️بیمه‌ی مسافرتی تا سقف ۵۰ هزار دلار

💵 هزینه:
۲۲۵۰ دلار + هزینه ویزا و‌ پرواز

اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
📱
@AmirTravelsAdmin
📞09104735000

نوشته‌های سیدامیر

18 Jan, 08:45


تسلی‌بخشی‌های فلسفه
در هر فصل با محوریت قرار دادن یک فیلسوف، نکاتی از نظرات اون فیلسوف رو مرور می‌کنه که می‌تونه در زندگی به کارمون بیاد. مثلاً «با پذیرفته نشدن از طرف دیگران چطور کنار بیایم؟» یا «با سختی‌های زندگی چه کنیم؟» و …
بیش از همه بخش سِنِکا (فیلسوف رواقی رومی) برام جالب بود.
این کتاب کاملاً از جنس سایر کتاب‌های آلن دوباتن است. به قول خودشون مدرسه‌ی زندگی. یعنی چیزهایی از فلسفه که دقیقاً در مورد اتفاقات معمول زندگی صحبت می‌کند. اگر با سبک کارهای آلن دوباتن یک دهه زودتر آشنا می‌شدم، حس زدگی و گریز از فلسفه بهم دست نمی‌داد. در حوالی ۲۰ سالگی تصورم این بود که فلسفه یعنی پرداختن به‌ امور انتزاعی و بی‌ربط به نیازهای ما. در حالی که بعداً فهمیدم این تصور غلطی بود که منابع دور و بر من با نام فلسفه در ذهن من ایجاد کرده بودند.
قبلاً این عناوین رو هم از آلن دوباتن خوندم و همه‌شون برام جالب بوده:
درباره‌ی خوب بودن
مصیبت‌های شاغل بودن
چگونه برای ادامه‌ی زندگی مشترک‌مان تصمیم بگیریم؟
دین برای آتئیست‌ها
روان‌درمانی چیست؟

می‌تونید مطالعه آثارش رو با یکی‌ از کتاب‌های نازکش شروع کنید :)

سیدامیر موسوی
@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

17 Jan, 05:01


شب‌های روشن
رمان کوتاهی از فئودور داستایفسکی. سال ۱۸۴۸ نوشته شده، در جوانی نویسنده. سالها پیش از آنکه‌ شروع به نگارش رمان‌های بزرگی چون جنایت و مکافات، ابله و برادران کارامازوف کند. داستان کتاب در سنت‌پترزبورگ اتفاق می‌افتد و نام کتاب هم با نوعی ایهام، شب‌های تابستان سنت‌پترزبورگ را به یاد می‌آورد.
حجم کتاب به گونه‌ای است که می‌توانید در یک روز آن را بخوانید (یا مثل من بشنوید).
اگر دلتان برای تصویری پاک و زلال از عشق تنگ شده، از این کتاب لذت خواهید برد. شاید در حین خواندن کتاب، از خودتان بپرسید که اصلاً آیا این تصویر خالصانه از عشق واقعیت دارد؟!
فیلم شب‌های روشن ساخته‌ی فرزاد مؤتمن برداشت سینمایی خوبی از این کتاب است. به نظر من روح عاشقانه‌ی‌ داستان در فیلم حفظ شده و به رنگ خیابان‌های تهران و غزل‌خواندن از سعدی درآمده:
بیا که در غم عشقت مشوّشم بی تو
بیا ببین که در این غم چه ناخوشم بی تو

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

16 Jan, 15:43


مستندهای ویدیویی من رو می‌تونید در صفحات رسمی من در یوتیوب و آ‌پارات دنبال کنید:

Youtube.com/@AmirTravels

Aparat.com/AmirTravels

این ویدیوها به طور کلی با ویدیوهای کوتاهی که از من در اینستاگرام می‌بینید متفاوت هستن. تصویربرداری‌شون جداگانه به صورت افقی انجام شده و زمان طولانی‌تری دارن. برای کسانی که می‌خوان دید کامل‌تری نسبت به اون کشور پیدا کنن این ویدیوها مناسب‌تر هستن. می‌تونه برای برنامه‌ریزی سفر هم بهتون کمک کنه

نوشته‌های سیدامیر

16 Jan, 15:21


ولاگ سفرم به ویتنام
در یوتیوب ببینید:

https://youtu.be/2QSMc8B2K_k?si=UgjecOYWRDZLOoRm

نوشته‌های سیدامیر

15 Jan, 23:12


ولاگ سفر به کشور کوبا
در یوتیوب ببینید:

https://youtu.be/w6qzcqRxxnQ

نوشته‌های سیدامیر

14 Jan, 08:17


یک. نهادهای تبلیغی دینی
‎وقتی این نهادها وابسته به پول حاضر و آماد‌ه‌ی حکومتی می‌شن از نیازهای واقعی جامعه فاصله می‌گیرن و در نتیجه نمی‌تونن کار اصلی خودشون رو هم درست انجام بدن. پول بادآورده باعث میشه آدم‌هایی وارد این نهادها بشن که اعتقاد واقعی هم ندارن و این هم خودش نوعی ضدتبلیغ برای اون‌هاست. ضدتبلیغ دیگر اینه که علیه این نهادها مطالب زیادی در جامعه تولید میشه. چرا؟ چون خیلی از مردم شاکی هستن که پولشون بی‌اجازه خرج این نهادها میشه. در مجموع جمع بزنی می‌بینی این نهادها بیشتر مردم رو از موضوعات دینی دور می‌کنن. ستاد نماز و حجاب و امر به معروف و سازمان تبلیغات اسلامی و جامعة المصطفی و مراکز وابسته به شخصیت‌های دینی مختلف و …
این نهادها می‌تونن به صورت خصوصی و با تکیه به کمک‌های مالی شخصی علاقه‌مندان اداره بشن. اینجوری تموم اون نکات منفی که گفتم حذف میشه. ممکنه فکر کنید این یه حرف تخیلی و غیرعملیاتیه ولی من با چشم خودم دیدم که در خیلی جاهای دنیا مراکز دینی و مذهبی اینجوری دارن اداره میشن. مثلاً شیعیان خوجه‌ که در خیلی کشورهای آفریقایی مراکزی دارن و مراسم‌های مذهبی برگزار می‌کنن. وابسته به هیچ دولتی نیستن و اتفاقاً خیلی اثرگذارتر و بهینه‌تر هم فعالیت می‌کنن.

دو. نهادهای حکومتی تولیدکننده‌ی محتوا
از صداوسیما بگیرید تا اوج و حوزه هنری و شهرستان ادب و تبیان و ناشران دولتی و … ما با مراکز متعددی روبرو هستیم که برای نوشتن کتاب، ساختن فیلم، مستند، موسیقی و حتی چرخاندن سایت و پیج اینستاگرام از بیت‌المال پول می‌گیرند. خنده‌دار نیست؟
به این فکر کنید که این نهادها در واقع رقبای کسانی هستند که دارند بدون بودجه دولتی و با خلاقیت شخصی خودشان تولید محتوا می‌کنند و یک مدل مالی ارگانیک هم برای درآمدزایی آن ایجاد کرده‌اند. مثلا اشخاصی هستند که ویدیوهای باکیفیتی در یوتیوب و آپارات و اینستاگرام منتشر می‌کنند و بدون اتکا به بیت‌المال مطالبی را در اختیار مردم می‌گذارند، حالا چرا باید خود بیت‌المال رقیب آنها باشد؟ الآن فیلیمو و فیلمنت و نماوا و … در حال تولید سریال‌هایی بسیار جذاب‌تر از تولیدهای صداوسیما هستند. از طرفی صداوسیما مجبور است برای مقابله با شکست خود در این رقابت، با سنگ‌اندازی در مقابل پلتفرم‌ها ضعف خود را جبران کنند. جایی وجود دارد به نام ساترا که زیر نظر صدا و سیماست و قرار است همزمان نقش رگولاتوری هم ایفا کند. عجبا.

سه. خبرگزاری‌های دولتی و حکومتی
ایرنا و ایسنا و فارس و تسنیم و مشرق و مهر و خبرگزاری بسیج دانشجویی و جهاد دانشگاهی و وزارت نفت و شهرداری و …
با گذر زمان در هر دوره‌ای در هر گوشه‌ای از ساختار حکومتی ایران، عده‌ای تصمیم به ایجاد یک خبرگزاری یا روزنامه و نشریه با بودجه حکومت گرفته‌اند. شاید برای اینکه نگران بودند که فعالیت‌های مثبت‌شان‌ از دید مردم پنهان بماند یا مردم گول رسانه‌های دیگر را بخورند. در حالی که اگر نقش اصلی رسانه‌ها را نقد و بررسی نهادها و روشن شدن ایرادها و فسادهای آنها در نظر بگیریم، این مساله دقیقا نقض غرض است. اصلاً لابه‌لای این همه رسانه‌ی حکومتی صدای رسانه‌های مستقل شنیده نمی‌شود. یا اصلاً آنها اجازه‌ی فعالیت پیدا نمی‌کنند.

ادامه در نوشته‌ی بعدی …
@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

14 Jan, 08:17


ادامه:

چهار. فعالیت‌های نظامی ایران در کشورهای دیگر
این موضوع چه در قالب فعالیت‌های مستقیم چه حمایت‌های مالی، در نهایت به نفع ایران و ایرانی‌ها تموم نمیشه. چند دلیلش رو اینجا مرور می‌کنم:
دخالت نظامی و مالی در کشورهای دیگر باعث میشه توازن و بالانس گروه‌های داخلی اون کشور به هم بخوره و گروهی که پشتوانه خارجی داره به صورت غیرطبیعی قدرت اضافی و غیردموکراتیک پیدا کنه. این موضوع ساختارهای سیاسی فاسد در اونجا ایجاد میکنه، شاید در کوتاه‌مدت از میزان نفوذتون احساس خوشحالی کنید ولی در بلندمدت نتایج منفی‌ش به خودتون بر میگرده.
در عملیات‌های نظامی همون‌قدر که گروهی ممکنه‌ از فعالیت تو خوشحال باشن، عده‌ای خشمگین هستن. به طور معمول غیرنظامی‌های زیادی با مداخله خارجی کشته میشن و این باعث میشه که در بلندمدت بخشی از مردم اون سرزمین از کشور مداخله‌گر خارجی کینه به دل بگیرن و باز در آینده اثر خودش رو نشون میده. مثلاً یهو می‌بینی بخش زیادی از جوانان یمن و سوریه و لبنان از ایران و ایرانی متنفر هستند. همچین اتفاقی قطعا به ضرر منافع ملی است. بگذریم از اینکه بعضی از این نفرت‌ها در حدی بالاست که ممکن است منجر به انجام عملیات خشونت‌آمیز مستقیم هم بشود.
از طرفی فعالیت‌های نظامی ایران در خارج از مرزهاش باعث میشه که تحریم‌ها و سخت‌گیری‌های بین‌المللی بیشتری علیه ایران و ایرانی‌ها اعمال بشه که مستقیماً باعث کاهش درآمدهای کشور میشه. خیلی از افراد تحصیل‌کرده و متخصص ایرانی هم ترجیح میدن به کشور دیگری مهاجرت کنن و با ملیت جدید و بدون حاشیه‌ای فعالیت‌هاشون رو انجام بدن.
نکته بعدی اینکه وقتی ایران مشغول فعالیت‌های مختلف نظامی است، این موضوع باعث میشه ایران در رسانه‌های دنیا چهره‌ی جنگی و خشنی پیدا کنه و مستقیماً گردشگری و تمایل به سرمایه‌گذاری خارجی رو از بین می‌بره.

پنج. فعالیت‌هایی مثل گشت ارشاد، فیلترینگ و …
تصور کنید که عده‌ای از فارغ‌التحصیلان بهترین دانشگاه‌های ایران، شرکت تاسیس می‌کنند و از بیت‌المال پول می‌گیرند و برای فیلترینگ به حکومت زیرساخت ارائه می‌کنند. یا بخشی از افراد نیروی انتظامی با دریافت حقوق ماهیانه، مشغول کارهایی از جنس گشت ارشاد هستند. فلان کس حقوق می‌گیرد که افرادی را گزینش اعتقادی کند و …
اگر تفکر سیستمی داشته باشیم می‌فهمیم که این فعالیت‌ها نهایتاً در رسیدن به هدف خودشون هم ناکارامد هستن. مثلا فیلترینگ صرفا استفاده از فیلترشکن رو زیاد میکنه. گزینش ریاکاری رو افزایش میده، گشت ارشاد باعث خشم و تبلیغ منفی علیه حجاب میشه. پس بیت‌المال و نیروی انسانی کشور در واقع به باد میره و حتی نتیجه‌ی مد نظر خود این نهادها هم اتفاق نمی‌افته.

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

14 Jan, 08:15


«آقا من به عنوانِ یک مالیات‌دهنده ایرانی
راضی نیستم یه قِران از مالیاتِ من …»

این جمله رو هر فرد ایرانی می‌تونه تکمیل کنه و جای خالی رو با نظر خودش پر کنه. ضمن اینکه به مالیات باید دارایی‌های ملی مثل پول فروش نفت رو هم اضافه کنیم.

نظر خودم رو در نوشته‌ی بعدی می‌نویسم و دوست دارم مخصوصاً اگر نظر متفاوتی دارین با حوصله دلایلم رو بخونید و بهشون فکر کنید.
در این سایت می‌تونید ببینید بودجه کشور صرف چی میشه: ایران‌بودجه

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

13 Jan, 15:34


پدر سرگی
این کتاب رو دیروز و امروز گوش دادم. رمان کوتاهی که به زندگی یک راهب دنیاگریز و تردیدهای درونی او می‌پردازد. شاید محتوای عامه‌پسندی مخصوصاً در فضای امروز ما حساب نشود، اما برای من جالب و الهام‌بخش بود. ذهنم رو درگیر فکر کردن به موضوعات مختلفی کرد. موضوعاتی مثل ایمان، جستجوی معنای زندگی، ترک خودخواسته‌ی لذت‌ها و …
من این کتاب رو با صدای علی تاج‌میر شنیدم

سیدامیر موسوی
@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

12 Jan, 05:48


مرگ ایوان ایلیچ
رمان کوتاهی از تولستوی که می‌تواند تا مدت‌ها ذهن انسان را درگیر کند. تقریباً ۱۴۰ سال پیش نوشته شده و داستانش در قرن ۱۹ میلادی روی می‌دهد.
ما معمولاً وقتی از مقوله‌ی مرگ سخن می‌گوییم درباره‌ی «مرگ دیگری» حرف می‌زنیم. هنر تولستوی در این رمان این است که برای مدت طولانی ذهن ما را از زاویه‌ی «مرگ خود» با مرگ درگیر می‌کند.
به نظرم اسم کتاب و حتی شروع داستان نوعی نوآوری در زمینه‌ی داستان‌نویسی است. چرا که پایان ماجرا را همان اول لو می‌دهد و بعد از فصل اول، به گذشته می‌رود و از ابتدا به زندگی ایوان ایلیچ می‌پردازد. گو اینکه می‌خواهد مخاطب را مطمئن کند که ایوان ایلیچ مرده است و حالا که مرده بیا و یک بار از زاویه‌ی دید او به قصه‌ی مرگش نگاه کنیم.
من کتاب صوتی‌اش را با صدای محسن زرآبادی‌پور در فیدیبو شنیدم. فکر می‌کنم در طاقچه و نوار و … هم موجود باشد. اجرای خوبی بود.
چند وقت پیش ویدیویی از مصطفی ملکیان دیدم که ده کتاب تأثیرگذار زندگی‌اش را معرفی می‌کند. یکی از این ده کتاب مرگ ایوان ایلیچ بود.

سیدامیر موسوی

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

11 Jan, 15:20


سمفونی مردگان
این روزهای من با گوش دادن به رمان سمفونی مردگان گذشت. سال ۱۳۶۸ منتشر شده و داستانش در حوالی دهه ۱۳۲۰ می‌گذرد. زمان رویدادها خطی نیست و قصه از منظر شخصیت‌های متعدد روایت می‌شود. لابه‌لای این روایت‌های پراکنده کم‌کم پی به زندگی خانواده اورخانی که محور اصلی قصه هستند، می‌بریم.
باید بگویم که به شدت رمان تلخی است و نگاهش به نقش خانواده و پدر در زندگی سنتی ایرانی به شدت تابوشکنانه است. از این جهت شاید بشود این کتاب را نیای مکتوب فیلم‌هایی مثل ابد و یک روز و برادران لیلا دانست.
با همه تلخی، رمان جذابی بود و من برای دنبال کردنش اشتیاق داشتم. جالب است که این کتاب با اینکه اولین کتاب عباس معروفی است (در ۳۲ سالگی) اما مشهورترین و پرفروش‌ترین اثر اوست.
نسخه‌ی صوتی‌ای که من گوش دادم، اجرایی به سرپرستی آرمان سلطان‌زاده بود و به نظر من خوب و باکیفیت انجام شده بود. من در فیدیبو گوش دادم. فکر می‌کنم در اپ‌های دیگری مثل طاقچه و نوار و … هم موجود باشد.

سیدامیر موسوی

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

08 Jan, 18:12


ادامه:

حالا مستر بیست در همکاری با آمازون پرایم یک گیم‌شو ساخته با نام Beast Games. می‌توانید در فیلیمو هم آن را ببینید. در این مسابقه ۱۰۰۰ نفر بازی‌ها را شروع می‌کنند و قرار است یک نفر نهایتاً برنده‌ی ۵ میلیون دلار شود. مسابقه جدا از اینکه بسیار سرگرم‌کننده است، آدم‌ها را در شرایطی خاص با پیشنهادهای مالی وسوسه‌کننده قرار می‌دهد و ادم را به فکر فرو می‌برد.
مثلا افراد را گروه‌بندی می‌کنند و از خودشان می‌خواهند که یک نفر که مورد اعتمادشان است را انتخاب کنند. بعد به آن فرد مورد اعتماد پیشنهاد می‌‌دهد که در ازای دریافت پول حاضر شود همه‌ی افراد گروهش حذف شوند. در ابتدا فرد مقاومت می‌کند، اما رقم پیشنهادی را بالا و بالاتر می‌برند تا ۱ میلیون دلار. دیدن رفتار انسان‌ها در این شرایط عجیب واقعاً دیدنی‌ست.
یا در یکی از مرحله‌ها افراد را به گروه‌های ۳ نفره تقسیم می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند در مدت مشخصی به تفاهم برسند که یک نفر از آن‌ها حذف شود. اگر تفاهمی حاصل نشود، هر ۳ نفر حذف خواهند شد. رفتار آدم‌ها در این موقعیت‌ها خیلی از مفاهیم نظریه‌ی بازی‌ را به یاد من می‌آورد، خلاصه اینکه به نظرم ارزش دیدن دارد 👌🏼

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

08 Jan, 18:06


گیم شو جدید مستر بیست
مستر بیست یوتیوبر ۲۶ ساله‌ای که با ایده‌های عجیب و غریبش توانسته از نوجوانی در یوتیوب رشد کند. مثلا ۸ سال پیش ویدیویی ساخته بود که در آن عدد ۱ تا ۱۰،۰۰۰ را پشت سر هم می‌شمرد. یک ویدیوی ۳.۵ ساعته که ده‌ها میلیون‌ نفر از سر کنجکاوی آن را دیده‌اند.
مستر بیست الان ۳۴۲ میلیون دنبال‌کننده در یوتیوب دارد و از هر ویدیویی که منتشر می‌کند، درآمدی در حدود ۱ تا ۳ میلیون دلار کسب می‌کند. مثلا:
یک پیتزا سفارش می‌دهیم و خانه را به عنوان انعام به پیک می‌دهیم
مقایسه هتل شبی ۱ دلاری تا شبی ۱ میلیون دلار
دور ۱۰۰ نفر یک دایره می‌کشیم، اخرین کسی که از دایره خارج شد برنده ۵۰۰ هزار دلار است
و …
در واقع در همه این ویدیوها اتفاق پرهزینه‌ای رقم می‌خورد که بیننده‌های زیادی را جذب می‌کند.

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

07 Jan, 19:05


با پدرم رفتیم سینما به دیدن فیلم «پروین»
به لحاظ هنری و سینمایی فیلم قوی‌ای نبود ولی دیدنش برای ما تجربه خوبی بود. اگر به پروین اعتصامی و ادبیات فارسی علاقه دارین، شاید شما هم خوش‌تون بیاد.
جالبه که پروین عمر زیادی نکرده. همه اشعاری که ازش می‌شناسیم و ماندگارش کرده فقط در عمر ۳۵ ساله‌ش سروده شده. عجیبه واقعاً. فروغ فرخزاد هم فقط ۳۲ سال عمر کرده.
شفیعی کدکنی در کتاب با چراغ و آینه، نوشته‌ای دارد با نام معجزه‌ پروین. در این نوشته از شعر پروین تمجید می‌کند و معتقد است ماندگاری و شهرت روز‌افزون اشعار پروین در گذر زمان، گواه شاعری اوست.

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

04 Jan, 10:09


تقویم‌های شمسی‌قمری در کشورهای جهان
چرا جشن هولی و‌ دیوالی جابه‌جا میشن؟ چرا شروع سال نو چینی و ویتنامی عوض میشه؟
و …

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

29 Dec, 22:16


دفترچه سفر گروهی ویتنام 🇻🇳
۲۲ بهمن تا ۲ اسفند ۱۴۰۳


برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
📲
@AmirTravelsAdmin
📞 09104735000

نوشته‌های سیدامیر

23 Dec, 15:43


مقاله‌ای از دکتر مهرزاد بروجردی (از اساتید دانشگاه میسوری) درباره‌ی زنجیره‌ی محکم فامیل‌ها در نظام سیاسی ایران:
خویشاوندسالاری در جمهوری اسلامی

در مطلب دیگری ایشون فهرستی از ۱۰۰ داماد در جمهوری اسلامی تهیه کرده:
۱۰۰ داماد

امروز این دو‌ مطلب رو خوندم و‌ برام‌ جالب بودن. نه اینکه این موضوع رو ندونیم ولی اینطور منظم و مرتب یک‌جا ندیده بودم جمع‌آوری شده باشه

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

26 Nov, 10:25


دوستانی که از من سراغ برنامه‌های رصدی معتبر رو می‌گیرید
این یکی از بهترین‌ برنامه‌هاست. آخر همین هفته. هم برای یادگیری صورت‌های فلکی، هم رصد اجرام سماوی با تلسکوپ هم آشنایی اولیه با عکاسی نجومی
کاملا از نظر علمی برنامه‌ی مفید و قابل اعتمادیه 👌🏼

برای ثبت‌نام به این آیدی پیام بدین:
@nojummagazine_admin
یا با این شماره تماس بگیرین:
09371319656

نوشته‌های سیدامیر

29 Oct, 14:16


یه خاطره 😅

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

23 Oct, 03:01


دوست و همسفر عزیزم منوچهر پادکستی داره به نام بازگوی
در هر قسمت یه موضوع که محل بحث هست رو از نظر علمی یا بر اساس منابع معتبر بررسی میکنه

قسمت مربوط به نسل‌کشی رو می‌تونید هم بشنوید:

https://castbox.fm/vd/665328815

و هم ببینید:

https://youtu.be/m81Tv4sWo2s?si=z2TG0AvAj4jnDd2q

نوشته‌های سیدامیر

06 Oct, 22:01


ز پوچِ جهان، هیچ اگر دوست دارم
تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

18 Sep, 09:43


دوستان کرجی
امروز ساعت ۱۷ می‌تونیم دیدار داشته باشیم ✌🏼
نشونی و زمان برنامه در پوستر اومده

نوشته‌های سیدامیر

09 Sep, 21:17


گفتگوی جدید من با پادکست کارنکن منتشر شده

اگه می‌خواید بشنوید:
قسمت اول
قسمت دوم

اگه می‌خواید ببینید:
قسمت اول
قسمت دوم

نوشته‌های سیدامیر

08 Sep, 22:59


یک یادداشت قدیمی
داستان من، پدرم و پدربزرگ

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

07 Sep, 09:16


☝🏼دفترچه توضیحات کامل سفر ژاپن آبان‌ماه
ممنون میشم اگه فکر می‌کنید کسی علاقه‌مند هست به دستش برسونید 🙏🏼
ضمناً فایل وبینار انتقال تجربه‌ی ژاپن رو در سایتم گذاشتم

نوشته‌های سیدامیر

07 Sep, 09:12


دفترچه سفر به ژاپن 🇯🇵
۱۴ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
@AmirTravelsAdmin

نوشته‌های سیدامیر

26 Aug, 20:05


هر پنج عضو تیم المپیاد نجوم ایران مدال طلا کسب کردن. تبریک بچه‌ها 🥰🤩

یه نکته‌ی جالب هم بگم که توی این تصویر می‌بینید دو نفر از تیم کانادا هم طلا شدن. لیدر کانادا هم یکی از بچه‌های نجومی قدیمی ایرانه که به کانادا مهاجرت کرده.

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

18 Aug, 21:19


میراث کودتای ۲۸ مرداد در تاریخ معاصر ایران

نوشته‌های سیدامیر

18 Aug, 20:56


به بهانه‌ی ۲۸ مرداد

کتاب مفیدی بود که از آبراهامیان خواندم. نسبتاً تحقیق جدیدی حساب می‌شود که بر مبنای اسناد منتشر شده‌ی جدید از وزارت خارجه‌ی آمریکا و انگلیس و همچنین برخی اسناد مربوط به سیا نوشته شده. این اسناد البته هنوز هم ناقص هستند و به دلایل مختلف MI6، سیا و وزارت خارجه‌ی این دو کشور از انتشار اسناد کامل طفره می‌روند. مثلا سیا سالها می‌گفت منابع مالی لازم را برای پیروی از فرمان غیرمحرمانه‌سازی اسناد پس از ۲۵ سال ندارد. یا بعدها اعلام کرد که پرونده‌ها به طور ناخواسته ریزریز شده و از بین رفته‌اند.
یک مورد از اسناد سیا هم با نام سند ویلبر، در جریان یک دعوای درون‌سازمانی افشا شده‌است که بسیاری از جزئیات برنامه‌ریزی آمریکا و انگلیس برای کودتا علیه مصدق را در بر دارد. در این سند، صراحتاً از "توصیه‌هایی کاربردی برای عملیات مشابه" سخن به میان آمده‌. ملی‌شدن صنعت نفت، آرزویی بود که مصدق در سر داشت، برای آن جنگید ولی با نفوذ مستقیم انگلیس و آمریکا و با همراهی محمدرضا شاه، ارتش و برخی افراد صاحب‌نفوذ دیگر شکست خورد و این آرزو را به گور برد.
در حد فاصل تصویب ملی‌شدن صنعت نفت تا روزی که علیه مصدق کودتا شد، آمریکا و انگلیس برنامه‌هایی را علیه دولت مردمی مصدق پیاده کردند که برای ما شنیدنی‌ست: مدت زمان رادیوهای فارسی‌زبانشان را افزایش دادند. ایران را زیر تحریم‌های شدید قرار دادند و برخی از اموال ایران را توقیف کردند. در رسانه‌ها مصدق را شخصی لجباز و احمق به تصویر کشیدند و پیشنهاد خودشان را "توافق دوستانه" و "معامله‌ی منصفانه" نامیدند. حتی به ایرانی‌ها القا می‌کردند: اگر درآمد نفت به کشورتان سرازیر شود، پولش به جیب سیاستمداران فاسدتان خواهد رفت و ...
خلاصه اینکه عاقبت ثروت و قدرت رسانه‌ای انگلیس و آمریکا پیروز شد و علیرغم آنکه نامی از "ملی شدن نفت" باقی ماند، ولی عملاً ایران تا دهه‌ها بعد کنترلی روی منابع نفتی‌اش نداشت. به عقیده‌ی آبراهامیان، میراث آن کودتا هنوز هم در ذهن و زندگی ایرانیان جاریست.

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

18 Aug, 10:11


دفترچه سفر به عجایب اتیوپی 🇪🇹
۴ تا ۱۴ مهر ۱۴۰۳

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
@AmirTravelsAdmin

نوشته‌های سیدامیر

15 Aug, 16:22


وبینار انتقال تجربه‌ی سفر ژاپن

امسال بعد از بازگشت از ژاپن یه وبینار برگزار کردم و از تجربه‌ی مواجهه‌ی خودم با کشور ژاپن گفتم. فیلم این وبینار در سایتم قرار گرفته و می‌تونید تهیه کنید:
https://seyedam.ir/shop/

در یه استدیو با کیفیت ضبط شده و فکر می‌کنم برای علاقه‌مندان به ژاپن جالب باشه. ضمناً سفر بعدی من به ژاپن آبان‌ماه امسال خواهد بود: اطلاعات سفر

نوشته‌های سیدامیر

08 Aug, 09:25


تصاویری که می‌بینید مربوط به چند کتاب از شاهزاده محمد داراشکوه (۱۰۶۹-۱۰۲۴) فرزند شاه‌جهان و ممتازمحل است. یعنی همون زوجی که تاج محل معروف به یاد عشق‌شون بنا شده. داراشکوه از شاهزادگان دانشمند دوره‌ی گورکانیان هنده و همون‌طور که می‌بینید این کتاب‌ها رو هم به فارسی نوشته. کتاب‌ها در مورد تصوف اسلامی هستند. در اون روزگار به واسطه‌ی علاقه‌ی خاندان سلطنتی هند، زبان فارسی ارج و قرب بالایی در هند پیدا می‌کنه. در موردش مطالبی تابه‌حال در اینستاگرام گذاشته‌بودم و یکی از جریان‌هایی که در سفر مهرماه‌مون به هند شاهدش خواهیم بود، همین حضور زبان فارسی در هنده.
این رو هم درباره‌ی داراشکوه بگم که متاسفانه علیرغم اینکه ولیعهد بوده، توسط برادرش اورنگ‌زیب به شکل غم‌باری کشته می‌شه.
لینک اطلاعات سفر هند
لینک خرید کتاب‌های داراشکوه

@AmirTravels

نوشته‌های سیدامیر

26 Jul, 10:22


توضیحی در مورد سفر هند
کانال اطلاع‌رسانی سفرهای گروهی:
@AmirTravelsClub

نوشته‌های سیدامیر

24 Jul, 18:53


می‌خواهید چه‌کاره شوید؟

این پیام رو برای بچه‌های جوون‌تر میذارم (زیر ۲۰ ساله‌ها نه ببخشید زیر ۲۵ ساله‌ها و حتی هر سنی که هنوز برای انتخاب شغل سردرگم هستین)
یه دوره‌ی آموزشی هست به نام طراحی مسیر شغلی که یکی از دوستانم امین آرامش طراحی‌ش کرده. امین یه پادکست به نام کارنکن داره و کسیه که می‌دونم سال‌هاست به صورت متمرکز داره روی این موضوع کار می‌کنه
با شناختی که دارم صد در صد دوره‌ش رو بهتون توصیه می‌کنم. می‌تونید برید و قبل از خرید دوره، نمونه‌هایی از جلسات رو به صورت رایگان ببینید و بعد دوره رو تهیه کنید

لینک:
https://karnakon.ir/cpd-course/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaYQ_JIr2BMXs0KMQm4TsOVy-g2_IwGWwCwGq2VoJad0kiKz3k5V7bERlF0_aem_c2dOcXuTRxSIdDXMFZVCaA