یک کلمه با محمد امینی @amini_yek_kalameh Channel on Telegram

یک کلمه با محمد امینی

@amini_yek_kalameh


گقتار و نوشتارهای محمد امینی پیرامون تاریخ، سیاست و جامعه

یک کلمه با محمد امینی (Persian)

به کانال تلگرامی "یک کلمه با محمد امینی" خوش آمدید! این کانال تحت نام کاربری @amini_yek_kalameh فعالیت می‌کند و به معرفی گفتار و نوشتارهای محمد امینی پیرامون تاریخ، سیاست و جامعه می‌پردازد. محمد امینی شخصیتی است که در زمینه‌های مختلف فعالیت دارد و تجربیات و دیدگاه‌های ارزشمندی درباره موضوعات گوناگون ارائه می‌دهد. اگر به مطالب متنوع و الهام‌بخش در حوزه تاریخ، سیاست و جامعه علاقه‌مند هستید، این کانال مناسب برای شماست. در اینجا می‌توانید اطلاعات مفیدی را برای توسعه دیدگاه‌های خود به دست بیاورید. بنابراین، برای دسترسی به محتواهای جذاب و آموزنده، حتما به کانال تلگرامی "یک کلمه با محمد امینی" بپیوندید و از مطالب ارزشمند این کانال بهره مند شوید.

یک کلمه با محمد امینی

10 Jan, 01:22


This is authentic. Elizabeth May, Canada’s Green Party leader.

یک کلمه با محمد امینی

09 Jan, 16:36


پیام انتخاب:
جوزف عون رئیس-جمهورجدیدلبنان
پایان عصر نیابتی‌سازی جمهوری اسلامی*

انتخاب ژنرال جوزف عون به عنوان رئیس‌جمهور لبنان، نه تنها یک تغییر در رهبری این کشور است، بلکه پیامی عمیق و قابل تأمل برای جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های نیابتی‌اش در منطقه دارد. انتخاب عون، که با حمایت حزب‌الله و جنبش امل صورت گرفت، به وضوح نشان می‌دهد که این گروه‌ها تحت فشار واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی، به سمت یک توافق سیاسی و خلع سلاح حرکت کرده‌اند. این تحول ممکن است به معنای پایان دوره‌ای باشد که در آن حزب‌الله به عنوان یک نیروی مسلح و مستقل از دولت عمل می‌کرد.

این واقعیت که حزب‌الله به انتخاب یک رئیس‌جمهور از میان نیروهای ارتش لبنان تن داده است، می‌تواند نشانه‌ای از تمایل به بازگشت به روند سیاسی و کاهش تنش‌ها در کشور باشد. آیا این تغییر به معنای آن است که جمهوری اسلامی باید به این واقعیت تن دهد که دیگر نمی‌تواند با نیابتی‌سازی و دخالت مستقیم در امور کشورهای همسایه، به گسترش نفوذ خود ادامه دهد؟ این سؤالی است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

در حالی که جمهوری اسلامی در تلاش است تا از طریق گروه‌های نیابتی در لبنان، عراق، سوریه و یمن، قدرت خود را حفظ کند، واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که این سیاست‌ها نه تنها به ثبات منطقه کمک نکرده، بلکه به ایجاد بحران‌های عمیق‌تری منجر شده‌اند. انتخاب عون و تحولات سیاسی در لبنان به ما یادآوری می‌کند که هیچ نیرویی نمی‌تواند به طور نامحدود از ساختارهای دولتی و ملی فراتر رود. در این راستا، جمهوری اسلامی با سیاست‌های نیابتی‌ سازی اش هزینه‌ های سنگین برای منافع ملی ایران بوجود آورده است.

بر این اساس، آیا برای حاکمیت زمان آن رسیده است که به جای تداوم این رویکردهای مخرب، به سمت دیپلماسی و همکاری با کشورهای منطقه حرکت کند؟ آیا می‌تواند از تجربه سوریه و لبنان درس گرفته و به سمت یک سیاست واقع‌گرایانه و مبتنی بر منافع ملی برود؟جواب فعلا تامدتی کوتاه منفی است!!!!. امااین تحولات در لبنان، فرصتی را برای اپوزیسیون ملی دموکراتیک ایران فراهم می‌آورد تا به نفع تغییرات بنیادی، سیاست‌های داخلی و خارجی جمهوری اسلامی نقد و معترضانه  صدای خود را بلندتر کند. به نظر می‌رسد که این تغییرات سیاسی در لبنان، در نهایت می‌تواند بر سرنوشت نیابتی‌های جمهوری اسلامی نیز تأثیر بسزایی بگذارد. اینجا است که ما باید به دقت این تحولات را رصد کرده و از آن به عنوان فرصتی برای درخواست تغییرات ساختاری و محتوایی و بنیادین در سیاست‌های جمهوری اسلامی استفاده کنیم.
حمید آصفی

یک کلمه با محمد امینی

05 Jan, 16:55


طرح روی جلد پیچیده و پر از اسرار مجله اکونومیست برای شروع سال ۲۰۲۵ 🪑🪑

یک کلمه با محمد امینی

03 Jan, 16:12


ک ه زنده
۱،۳،۲۵
نامور حقیقی آظهار داشت در قبل از ۱۳۵۷ هویدا برای امضا قرار داد ساحت پالایشگاه برای کشور چین بان کشور سفر می‌کند
ولی امروز حتی برداشت روزانه از هر چاه‌ نفت ایران بعلت عدم نگاهداری و بی‌کفایتی تقلیل چشمگیری پیدا نموده

https://www.clubhouse.com/room/3dVSa3vk5QHrkvdbK:dxLGfgiibzQHrAJy2CjpZWNnl4_OUxxZFnX5OfBvNA8?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1581600&chs=y3eID1VlvJ%3AkXgDBEd8jOC4INiQ0bEoHukq2hnC2ivg5jepjx-bn-8

یک کلمه با محمد امینی

30 Dec, 03:26


انفجار در پالایشگاه آبادان ، اعتصابیون بازاریان
https://youtu.be/9MJX3W4qoRc?feature=shared

یک کلمه با محمد امینی

30 Dec, 00:37


The above post is an old one, but due to the present energy shortage in Iran, I thought it was a good analogous example.

In the following, please find another interesting short note from him

‏فقدان سیاست کلان در حوزه انرژی، کشور را به نقطه ورشکستگی اقتصادی کشانده است.

‏‌ @drpezeshkian⁩
‏‌ @hajimirzaee_m⁩

‏در حالی که کشور تقریبا بخاطر کسری انرژی تعطیل شده است:

‏۱- چرا شورای عالی انرژی تشکیل نمی شود؟ چه اتفاقی باید بیفتد تا این مهم ترین شورای کشور تشکیل شود؟ چرا مدیران انرژی درخواست تشکیل اظطراری شورای عالی انرژی از ریاست جمهوری را نکرده اند؟

‏۲- تحقیق و بررسی در مورد تولید ۱۲٫۷۰۰ تراژول انرژی چرا انجام نمیگیرد؟ چقدر از این انرژی هدر رفته است؟ چقدر آن را مردم استفاده کرده اند؟ آیا سالی ۵۰-۶۰ میلیارد دلار هدر رفت انرژی، ارزش پیگیری ندارد؟

‏۳- بزرگترین پرسش این است که با این حجم از تولید انرژی، چرا تولید ناخالص کشور کمتر از ۳۰۰ میلیارد دلار است؟ در کشورهای نزدیک  به ایران بدون مشکل قطعی انرژی، با این حجم انرژی حدود ۱۷۵۰ میلیارد دلار تولید ناخالص ساخته میشود. « آلمان را مقایسه نمیکنم که با کمتر از این ۴۵۰۰ میلیارد دلار ساخته است»

مسئولیت هدر رفت انرژی در هر مرحله ای با مدیریت انرژی کشورها است، حتی اگر رایگان توزیع شود. وقتی که به دولت میگوئیم که مدیریت یکپارچه انرژی از نان شب هم واجب تر است. بخاطر این خسارات غیر قابل جبران به کشور است.

‏« میدانید بخاطر نداشتن دانش مدیریت یکپارچه انرژی، سالی صدها میلیارد دلار خسارات هدر رفت، توقف تولید و مرگ هموطنان همراه دارد؟»

✍️ عبداله باباخانی

یک کلمه با محمد امینی

30 Dec, 00:16


‏کوبا شاهد سومین روز قطعی برق بود. نا آرامی ها کوبا را تهدید میکند.

‏تلاش‌های کوبا برای بازگرداندن برق برای سومین بار متوالی در اواخر روز شنبه بی‌نتیجه ماند.

‏نیروگاه های قدیمی خیلی وقت است که کوبا را دچار بحران کرده اند، اما اکنون با پشت کردن روسیه و ونزوئلا در تامین نفت ارزان قیمت بدلیل مشکلات اقتصادی، کوبا را دچار بحرانی بزرگ و عمیق کرده است.

‏فروپاشی شبکه برق، یک ضربه بزرگ به تلاش‌های دولت کوبا برای بازگرداندن آرامش به ساکنان خسته‌ای است که از کمبود شدید مواد غذایی، دارو و سوخت رنج می‌برند.

‏نا آرامی ها در چند منطقه کشور شروع شده است. حدود ده میلیون نفر در بی برقی به سر میبرند. تنها حدود ۵۰۰ مگاوات برق به شبکه برگشته است.

کوبا میتوانست با صنعت توریست و ارتباط با جهان به یکی از بهترین کشورهای منطقه تبدیل شود، اما مدیریت کمونیستی کوبا و بازی شوروی با برگ کوبا در جنگ سرد با غرب، کوبا را به کشوری ورشکسته تبدیل کرده است که اکنون حتی توان مدیریت برق کشور خودش را هم ندارد و در همه بخش ها بعنوان کشوری عقب مانده محسوب میشود. اکنون روسیه فعلا نیاز به کوبا برای بازی منطقه ای ندارد

✍️ عبداله باباخانی

یک کلمه با محمد امینی

27 Dec, 23:10


من هر از گاهی که به سوز نوحه خوانی شما گوش مینکنم.
چهره شما را در کنار حبیبی، غفاری و.. در پشت میز طبقه هفت وزارت علوم را نمیتوانم فراموش کنم
انروز ما از طرف کادر آموزشی دانشگاه اریامهر بوزارت علوم آمده بودیم تا درمقابل برباد دهند ترین
برنامه ج.ا. یعنی انقلاب فرهنگی ایستادگی کنیم
و بدستور شما که از پاسداران میخواستید تا گروه ما را به بیرون هدایت کنند.
انجا را ترک کردیم و بدستور صالحی ممنوع الورود بدانشگاه شدیم برخی زندانی، تنی کشته و سرانجام اکثر ما بخارج گریختیم در میان ان گروه جعفر حامد اردکانی و پسر نو باوهه او نیما حامد اردکانی ...و سرانجام هزاران نابغه دیگر را بعلت تبعیت احمقانه شمااز خمینی "یک بیسواد مزور"
هدیه غرب نمودید

بخاطر منافع مالی خود را همبستر اندیشه ریزه خوانی چون مهاجرانی نمودید
ووو
هرگز در برابرجنایات خود، ازمردم ایران عذرخواهی هم نه نمودید و هر از گاهی مانند حال فرصت‌طلبان در دفاع از سلام علوی در مقابل صفوی پرداختید.

شما بایستی یکبار برای همیشه از ایرانیان برای کارکرد جنایتبارتان بطور علنی عذرخواهی کنید تا زندگی خانواده خود را که هنوز آلوده اندیشه شماست پاک کنید (حد نوشتن تمام

یک کلمه با محمد امینی

26 Dec, 01:33


نقد خوبی به تفکراتی که هر حرکتی را کار خود جمهوری اسلامی میدانند. این عقاید مانع همکاری جمعی در بین اپوزیسیون است.

https://youtu.be/wqk5y2RmcZQ?si=Uxx6BpJIRsKukN7n

یک کلمه با محمد امینی

25 Dec, 18:19


دوستان گرامی، با درود، توصیه میکنم که به این گفتگوی بین آقایان حسین موسویان و اکبر کرمی درباره وضعیت امروز ایران و شیوه و راههای ممکن گذار گوش کنید. مدتش کمی طولانی است (حدوداً ۶۰ دقیقه) اگر فرصت برای شنیدن تمام گفتگو را ندارید نیمه دوم آن بویژه روی موضوع گذار تمرکز دارد که ارزش شنیدن دارد. https://youtu.be/LJLGoW5TH70?si=aC4zdZ1dSCwF6cX3

یک کلمه با محمد امینی

23 Dec, 18:09


ک ه زنده

https://www.clubhouse.com/room/EDJTDgq2oAi0y5KAz:b3xNmutWs5TXzJS1Kaea1LyLqQeHlo3YC4E-HrNnuIA?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1565883&chs=y3eID1VlvJ%3AkXgDBEd8jOC4INiQ0bEoHukq2hnC2ivg5jepjx-bn-8

یک کلمه با محمد امینی

19 Dec, 10:44


https://www.clubhouse.com/room/xqBRKoo9?utm_medium=ch_room_pxr&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1559542&chs=y3eID1VlvJ%3AkXgDBEd8jOC4INiQ0bEoHukq2hnC2ivg5jepjx-bn-8

یک کلمه با محمد امینی

18 Dec, 17:56


"فایننشال تایمز:


منطقه به زودی شاهد اوج گیری درگیری اردوغان و نتانیاهو خواهد بود؟ / چرا اعراب خلیج فارس نگران فضای تازه خاورمیانه هستند؟ / اوضاع فعلی می‌تواند ایران را به سمت سلاح اتمی سوق دهد
از میان رهبران در حال حاضر تنها ما دو نفر باقی مانده‌ایم. من و ولادیمیر پوتین.» این قضاوت متکبرانه رجب طیب اردوغان در هفته گذشته بود. شی جین پینگ و دونالد ترامپ ممکن است با رتبه بندی جهانی رئیس جمهور ترکیه مخالف باشند. با این حال، در سطح منطقه‌ای، اردوغان ادعا دارد که یکی از دو رهبر قدرتمندی است که در حال تغییر دادن خاورمیانه است. رقیب منفور او، بنیامین نتانیاهو است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فایننشال تایمز در مطلبی به قلم گیدئون راخمن نوشت: ترکیه و اسرائیل برای بهره‌برداری از سقوط رژیم اسد در سوریه دست به کار شده‌اند.
 
به گزارش سرویس بین الملل«انتخاب»،  در ادامه این مطلب آمده است: از میان رهبران در حال حاضر تنها ما دو نفر باقی مانده‌ایم. من و ولادیمیر پوتین.» این قضاوت متکبرانه رجب طیب اردوغان در هفته گذشته بود. شی جین پینگ و دونالد ترامپ ممکن است با رتبه بندی جهانی رئیس جمهور ترکیه مخالف باشند.
 
با این حال، در سطح منطقه‌ای، اردوغان ادعا دارد که یکی از دو رهبر قدرتمندی است که در حال تغییر دادن خاورمیانه است. رقیب منفور او، بنیامین نتانیاهو است. تکبر کنونی اردوغان از نقشی که در سوریه ایفا کرده ناشی می شود. ترکیه تنها قدرت منطقه‌ای بود که تمام وزن خود را پشت هیئت تحریر الشام، گروه اسلام‌گرایی که رژیم اسد را سرنگون کرد، گذاشت.
 
ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه، چند روز پس از به قدرت رسیدن تحریرالشام از دمشق بازدید کرد. اردوغان مدت‌هاست که آرزوی احیای قدرت ترکیه در سرزمین های امپراتوری سابق عثمانی را در سر می پروراند. برای او، سرنگونی اسد مسیری جدید به سوی نفوذ منطقه‌ای باز می‌کند. این امر همچنین به طور بالقوه منفعت داخلی نیز دارد: تضعیف کردها در سوریه، کاهش مشکل پناهندگان ترکیه و کمک به تلاش او برای باقی ماندن در مقام ریاست جمهوری پس از سال 2028. اتحادهای ترکیه با گروه های اسلام گرا مانند تحریرالشام و اخوان المسلمین به عنوان تهدیدی جدی از سوی اسرائیل و حکومت های محافظه کار حاشیه خلیج فارس تلقی می شود. اسرائیل برای از بین بردن توانایی نظامی سوریه، نیروی دریایی و نیروی هوایی آن را بمباران کرده و سرزمین هایی در آن سوی بلندی های جولان را که اسرائیل از سال 1967 اشغال کرده، تصرف کرده است.
 
دولت اسرائیل اقدامات خود را پیشگیرانه و دفاعی جلوه داده است. اما نتانیاهو نیز مانند اردوغان فرصت هایی را در پیش رو می بیند. او هفته گذشته در سخنانی اظه�

یک کلمه با محمد امینی

16 Dec, 01:05


گوگل قدم بزرگی در ساخت کامپیوترهای کوانتومی برداشته است . لطفن ببینید .

یک کلمه با محمد امینی

13 Dec, 21:20


https://www.msn.com/en-us/news/world/kurdish-leaders-warnings-went-unheeded-for-years-and-years/vi-AA1vLDVk?ocid=msedgdhp&pc=HCTS&cvid=a3bbde9abf1644d9bbcd55303202c3b4&ei=11

یک کلمه با محمد امینی

10 Dec, 00:33


وداع یک بسیجی با گور روقیه در سوریه.
برای من خنده دار است در حالیکه در همین لحظات که دخمه های سوریه را میگشایند
هزاران زندان دیگر در سراسر جهان با صدهزار زندانی چه بسا بیگناه در بنداند و جهانیان فقط بصفحات تلویزیونهاخیر مانده اند

ای انسانهاکه درساحل...

یک کلمه با محمد امینی

08 Dec, 23:37


کاریکاتوری در رسانه‌های عربی

یک کلمه با محمد امینی

07 Dec, 22:59


شمارش معکوس برای پایان بشار اسد چشم‌انداز با مهدی مهدوی آزاد
نسخه کامل این قسمت از چشم‌انداز را در یوتیوب
تماشا کنید
https://www.youtube.com/watch?v=e

یک کلمه با محمد امینی

06 Dec, 19:12


مردم تهیدست ایران بدنبال فروش اعضای بدن برای لقمه‌ نانی و ج.ا در حال هدیه دولار به حزب آگهی‌های لبنان



این هم پاسخ جمهوری اسلامی به نیما:

“دبیرکل حزب‌الله لبنان با تشکر از خامنه‌ای و سپاه گفت با منابعی که بیشتر آن از سوی ایران تامین شده، به صاحبان خانه‌هایی که محل اسکان اصلی ساکنانش در بیروت و ضاحیه بوده و در جنگ ویران شده، برای مدت یک سال جمعا ۱۴ هزار دلار و اگر خارج از بیروت باشند، چهار هزار دلار پرداخت می‌کند.”

یک کلمه با محمد امینی

06 Dec, 17:32


ک ه زنده ۱۲،۶،

https://www.clubhouse.com/room/WXphn8jAOqf1jwBQn:gL267TnELVfWWAaByKkeLfhWjLhdZ9sKHApMvw_4noE?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1541367&chs=y3eID1VlvJ%3AkXgDBEd8jOC4INiQ0bEoHukq2hnC2ivg5jepjx-bn-8

یک کلمه با محمد امینی

06 Dec, 02:59


مسعود پزشکیان شامگاه دوشنبه دریک گفتگوی تلویزیونی گفت:
«۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلاری که برای یارانه‌های سوخت و گاز و برق می‌دهیم اگر تبدیل به ریال کنیم سرانه هر نفر ۹۰ میلیون تومان می‌شود.»
جناب آقای پزشکیان

اگر ارزش اموال ستاد اجرایی فرمان امام را - تنها به عنوان یکی از دارائی های خامنه ای- به ریال تبدیل کنیم، سهم هر فرد ایرانی ۱۳۵ میلیون تومان خواهد شد.


اگر دولت تان پول لازم دارد میتوانید:

- از سهم ۲۵ درصدی سپاه در اقتصاد ایران مالیات بگیرید.
- از سهم ۶۰ درصدی خامنه ای و بنیادهای او در اقتصاد ایران مالیات بگیرید.
- جلوی صادرات قاچاق سوخت توسط سپاه را سد نمائید.
- ناترازی بودجه را با قطع مواجب مفت خواران بیت، حوزه و سپاه به ترازی مبدل نمائید.
- جلوی اسکله های واردات قاچاق سپاه که عوارض نمی دهند را سد نمایید.
- با تعطیلی سپاه قدس و اصلاح سیاست خارجی، تحریم ها را لغو نمایید.
- بودجه صدا و سیما و هزاران نهاد مذهبی-حکومتی را قطع نمایید.
- از شرق مورد علاقه رهبرتان بخواهید که چند پالایشگاه بنزین برایتان بسازند.
- پروژه های مسخره اتمی را تعطیل و بودجه های مربوطه را بسمت انرژی های تجدید پذیر و خورشیدی هدایت نمایید.
- فروش نفت توسط نهادهای امنیتی-نظامی را ممنوع کنید.
- خودروسازان داخلی و مافیای خودرو را ملزم به تولید خودروی کم مصرف و با تکنولوژی روز نمایید.
- از شهرداری ها بخواهید به جای هزینه در مراسم پیاده روی اربعین، سرمایه شهروندان را در گسترش حمل و نقل عمومی هزینه نمایند.


لازم است بدانید که سوخت، گاز و برق ارثیه پدری تان نیست که منت آنرا بر سر مردم می گذارید. اگر شما و رهبرتان عرضه اداره عادلانه و علمی مملکت را ندارید، کار را به اهلش سپرده و رفع زحمت نمایید/نیما بهرامی، ۱۲ آذر .

یک کلمه با محمد امینی

04 Dec, 04:17


https://youtu.be/3isiX82VQi8?si=WNY3N-28yf4pG3NN

یک کلمه با محمد امینی

02 Dec, 04:54


اتهام ضد غرب و مدرنیته و دموکراسی چند سالی ست از سوی طرفداران حکومت پیشین در ایران به روشنفکران و آزادیخواهان منتقد و مخالف در سال های پیش از انقلاب ۵۷ زده میشود .
در این برنامه دکتر علی میرسپاسی ایران شناس و استاد جامعه شناسی در دانشگاه نیویورک به نقش احمد فردید و کسانی چون داریوش شایگان،سید حسین نصر و احسان نراقی که هم مراکز آموزشی را در اختیار داشتند و هم رادیو و تلویزیون و مطبوعات می پردازد که چگونه با کمک های دولتی و درباریان ،محمد رضا شاه ،اشرف پهلوی و شهبانوی ایران
علیه دست آوردهای غرب،فرهنگ و انسان محوری از طریق برنامه های تلویزیونی و نشریاتی چون «بنیاد» با سردبیری علیرضا میبدی تلاش می‌کردند.
پیشنهاد میکنم به نکات مهمی که در این برنامه به آن ها اشاره شده توجه کنید.
https://www.youtube.com/live/TfLjjE5tM8g?si=XyqFIZGUaTOJDgvs

یک کلمه با محمد امینی

30 Nov, 22:23


کره شمالی سال ۲۰۰۳ یعنی ۲۱ سال پیش از N.P.T خارج و انصراف خود را از عضویت در آژانس هسته ای اعلام و رسما اقرار کرد که به بمب اتم دست یافته است ، ماجرا به همینجا ختم نشد متعاقب این تصمیم ، تمامی درهای مراودات جهانی به روی او بسته و روابط دیپلماتیکش بجز با چند کشور انگشت شمار با کل جهان خارج قطع گردید ، هسته ای شدنش همانا و تخریب پایه های اقتصادی و فرو رفتن مردمش تا خرخره در باتلاق فقر و فلاکت مطلق هم همانا .
۲۱ سال بدین منوال گذشت و ناداری و انزوای بین المللی بیشتر شد و این کشور ضعیف تر و بی اعتبارتر و بدبخت تر شد ، این در حالی بود که هرگز نتوانست از این سلاح اتمی علیه دشمنانش استفاده کند چون نیک می داند کمترین تاوان استفاده از این سلاح ، نابودی خودش توسط دیگران را به دنبال دارد ، حالا شما بفرمایید دستیابی به این سلاح برای کره شمالی یا هر کشور دیگری که سودای چنین کاری را در سر دارد تهدید است یا فرصت ؟
بله منهای روسیه و امریکا و بریتانیا و فرانسه و چین که عضو دائم شورای امنیت هستند و حق وتو دارند و زورمان به آنها نمی رسد تنها ۴ کشور دیگر یعنی کره شمالی ، هند ، پاکستان و اسرائیل هم دارای سلاح هسته ای هستند آیا بمب اتم برای مردم هند و پاکستان که اکثریت مردم آنها در عسرت و تنگدستی و ناداری بسر می برند و از حداقل استانداردهای زندگی بی بهره اند چه دستاوردی و چه سودی و چه منفعتی و چه خاصیتی دارد مخصوصا اگر نتوانی از آن استفاده کنی
همین رژیم اسرائیل که ۴۶ سال است توسط جمهوری اسلامی به محو و نابودی تهدید می شود چه استفاده ای توانسته است از سلاح هسته ای علیه ما بکند ؟ بجای اینکه بگوئیم بیش از ۱۹۰ کشور جهان سلاح هسته ای ندارند ما هم مثل انها ، می گوئیم چرا ما نباید مثل ۴ کشور دیگر سلاح هسته ای داشته باشیم ؟ پیغام و پسغام می فرستیم که غنی سازی را افزایش می دهیم ، سانتری فیوژهای نسل جدید را نصب می کنیم ، در دکترین هسته ای خود تجدید نظر می کنیم وووو که چی ؟
واقعا مسئولین جمهوری اسلامی دارند پز و بلف چه چیزی را می دهند ، این تهدیدها و خط و نشان کشیدنها و چنین و چنان و تهدید به خروج از ان . پی . تی و ساخت بمب اتم بعدش چه می شود ؟ تازه می شویم مثل کره شمالی و بستن تمام دربهای دنیا به روی خود و انزوای کامل و ادامه ماجرا ، بدون اینکه بتوانیم از سلاحی که دارو ندارمان را به پای آن ریختیم و ملتی را اسیر و گرفتار آن کردیم استفاده کنیم
اصلا فرض محال سلاح هسته ای ساختیم از آن هم استفاده کردیم ، رژیم کودک کش را هم با آن محو نمودیم ، این وسط چی به مردم ایران می رسد ؟ آیا پس از آن اثری از ایران باقی خواهند ماند ؟ تو را به قران به دنبال چی می گردید ؟
اقتصاد ویران ، سیاست درب و داغون ، روحیه مردم خراب ، اعصابها بهم ریخته ، اعتماد از بین رفته ، اعتقادات تقلیل یافته ، مشروعیت به فنا رفته ، اخلاق سقوط کرده ، امید به زندگی کاهش یافته ، و شما هنوز سرِ هیچ برای دنیا رجزخوانی می کنید ؟
چند میلیون نفر دیگر باید از کشور فرارکنند ، چند میلیون نفر دیگر باید معتاد شوند ، چند میلیون نفر دیگر باید به لشکر بیکاران اضافه شوند ، چند میلیون نفر دیگر باید از جوانان پیر شوند ، چند میلیون نفر دیگر باید بی آبرو شوند ، چه تعداد دیگر باید خودکشی کنند و جوانمرگ شوند ، چه تعداد دیگر باید راهی زندانها شوند ، چه میزان دیگر از زندگی ها باید متلاشی شود ، چند نسل دیگر باید فدا شوند تا عطش سیری ناپذیری خودخواهی ها خاموش شود ؟
جنگ ، تحریم ، مبارزه ، مقابله ، محور مقاومت ، برهه حساس ، برجام ، FATF , ناترازی ، حاملهای انرژی ، سهمیه ، کوپن ، یارانه ، کمک معیشتی ، حجاب ، بگیر و ببند ، ضد انقلاب ، سرباز دشمن ، برانداز ، ضد دین وووو کی باید این عناوین چندش آور از زندگی مردم خارج شوند و آوای دل انگیز الفت ، مهربانی ، صداقت ، متانت ، گذشت ، طراوت ، شادابی ، برخورداری ، خوش خلقی ، امید به زندگی ، در جامعه طنین انداز شود و طناب بدبختی و افسردگی و اضطراب از گردن مردمی که با جنگ به دنیا آمدند با جنگ زندگی کردند و بعضا با جنگ جان خود را از دست دادند برداشته شود ؟
-------------------

یک کلمه با محمد امینی

30 Nov, 04:04


سفر اسد به روسیه و در خواست کمک مستقیم برای جلوگیری از حرکت ترکیه ( داعیش)در سوریه.

https://youtu.be/x-f5daQAtsA?feature=shared

یک کلمه با محمد امینی

29 Nov, 19:08


🌻

در برنامه زنده تلویزیون عراق، این شیخ سلفی به خانم مجری برنامه می گوید: چون حجاب ندارید در آن دنیا به جهنم خواهید رفت!
خانم می گوید بهشتی که شماها در آن باشید از جهنم بد تره ، ما نمی خواهیم .
مابقی و نتیجه ماجرا در پخش زنده تلویزیون عراق را تماشا کنید.

یک کلمه با محمد امینی

28 Nov, 22:49


پارلمان اروپا پنج‌شنبه هشتم آذر با ۵۶۲ رای موافق، دو رای مخالف و ۳۰ رای ممتنع، قطعنامه‌ای را درباره نقض حقوق بشر در ایران به تصویب رساند. نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه «بازداشت خودسرانه» آهو دریایی، دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات را که ماه گذشته در اعتراض به برخورد حراست لباس‌هایش را از تن درآورد، محکوم کرد و بستری کردن او در بیمارستان روانی را مصداق شکنجه دانست. قطعنامه پارلمان اروپا از جمهوری اسلامی خواست قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان را لغو و گشت ارشاد و «سایر نهادهای سرکوبگر» را منحل کند. این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری همه زنان مدافع حقوق بشر و سایر قربانیان بازداشت خودسرانه، از جمله شهروندان اروپایی زندانی در ایران شد و آزار و اذیت اقلیت‌های قومی و مذهبی، از جمله زنان بهائی را محکوم کرد. قطعنامه پارلمان اروپا از شورای اتحادیه اروپا خواست سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

یک کلمه با محمد امینی

26 Nov, 21:19


ک ه زنده
11,26,2024
با فشار روی خواست عمومی
"اینترنت ازاد و بدون دخالتهایی ولایی"،
حتی برای یک لحظه هم چشم از روی خواست براندازی بدور نگاه ندارید

https://www.clubhouse.com/room/ggpcbj6KYrFZ8XRnr:WuRCTTFbynA1273h0nmdUB4-K_67lwli6zdyuSGcqsU?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1526996&chs=y3eID1VlvJ%3AkXgDBEd8jOC4INiQ0bEoHukq2hnC2ivg5jepjx-bn-8

یک کلمه با محمد امینی

23 Nov, 20:17


جمالزاده و مشکل وطن



مجید نفیسی

یکی از اولین کتاب‌هایی که با پول توجیبی خود خریدم «یکی بود یکی نبود»، مجموعه‌ی شش داستان و یک فرهنگ لغات عامیانه از نویسنده‌ی همشهریم محمدعلی جمالزاده (۱۲۷۰-۱۳۷۶) بود. از مطالب این کتاب بیش از همه، فرهنگ لغات عامیانه‌اش بر من اثر گذاشت چنان که با الهام از آن در یازده ‌سالگی دفترچه‌ای چهل برگی از کلمات اصفهانی را گرد ‌آوردم.

جمله‌ی: «فارسی شکر است» که عنوان اولین و مشهورترین داستان این کتاب است را شاید خود جمالزاده سکه زده باشد اما شبیه این مفهوم در ادبیات کهن ما بسیار دیده می‌شود که معروفترین آن، این بیت از حافظ است: «شکرشکن شوند همه‌ طوطیان هند/ زین قند پارسی که به بنگاله می‌رود.» در این داستان، نثر به زبان محاوره‌ی مردم کوچه و بازار نزدیک شده و ایرانیان به پالودن زبان فارسی از کلمات فرنگی از یک سو و واژگان عربیِ آب نکشیده تشویق می‌شوند تا زبان فارسی به صورت نشانه‌ای از هویت ملی ایرانی درآید. به علاوه، این داستان تصویری از بی‌قانونی و قدر قدرتی حاکمان محلی را در آغاز دوران مشروطیت نشان می‌دهد.

جمالزاده این نثر ساده را وامدار پدر مبارزش سید جمال‌الدین واعظ است که در شروع جنبش مشروطیت بر سر منبر با زبانی ساده و شیرین با مردم از آزادی و قانون سخن می‌گفت و گاهی نیز پسر بزرگش «مَمَل» (محمدعلی) را با خود به این گونه مجالس می‌برد.

به جز داستان اول، ماجرای داستان «درددل ملا قربانعلی» بیش از داستان‌های دیگر «یکی بود و یکی نبود» در ذهنم به جا مانده است که در آن، راوی پس از مرگ دختر محبوبش لب بر لب جسد او می‌گذارد تا از او کام دل بگیرد. شاید زیر تاثیر همین داستان است که در یکی از شعرهای اولین کتاب شعرم «در پوست ببر» (انتشارات امیرکبیر ۱۳۴۸) از «چون جماع‌کرده‌ای با مردگان» سخن گفته‌ام. اما ویراستار کتابم سیروس طاهباز دست به خودسانسوری زد و اول به جای «جماع» چند نقطه گذاشت و سپس کل مصراع را حذف کرد.

در آن زمان جمالزاده و هدایت هر دو از پیشگامان داستان‌نویسی در ایران شمرده می‌شدند. من هم «سه قطره خون»، «سگ ولگرد»، «علویه خانم» و چند کتاب دیگر هدایت را پس از «یکی بود یکی نبود» خواندم اما مانند برخوردم به جمالزاده، کار هدایت بر فرهنگ عامه یعنی کتاب«نیرنگستان» را بیش از داستان‌هایش دوست داشتم.

یکسالی بعد، در ۱۳۴۳ در ویژه‌نامه‌ی وزینی که مجله‌ی «اندیشه و هنر» به سردبیری ناصر وثوقی و همکاری شمیم بهار برای جلال آل‌احمد انتشار داد از جمله «دو نامه» یکی از آل‌احمد به جمالزاده و دیگری از دومی به اولی آمده بود که بر دیدگاه روشنفکران ایرانی نسبت به جمالزاده تاثیری منفی گذاشت و شخصیت جمالزاده را زیر سوال برد. ماجرا از این قرار بود که در ۱۳۳۷ جمالزاده نقدی بر رمان تازه انتشار یافته‌ی آل‌احمد به نام «مدیر مدرسه» در مجله‌ی «راهنمای کتاب» می‌نویسد و در پاسخ به آن آل‌احمد در سال ۱۳۳۸ نامه‌ای به جمالزاده می‌فرستد که تا سال ۱۳۴۳ چاپ نشده باقی می‌ماند ولی پس از انتشار آن در «اندیشه و هنر» نویسندگان دیگری چون محمود عنایت و رضا براهنی و دیرتر هوشنگ گلشیری را نیز برمی‌انگیزد که مطالبی شبیه به نامه‌ی آل‌احمد در نقد جمالزاده بنویسند و از او بخواهند که «وسط گود» بیاید و از «برج عاج نشینی» دست بردارد.

اصل انتقاد آل‌احمد بر جمالزاده این است که چرا در خارج مانده‌ای و به ایران نمی‌آیی زیرا این دوری‌ات از وطن باعث شده که در داستانهایت تنها از خاطراتت در زمان انقلاب مشروطیت نشخوار کنی و از حال و روز هموطنانت در چند دهه‌ی اخیر بی‌خبر بمانی. منتها آل‌احمد در کنار این انتقاد متین، دست به تخریب شخصیت جمالزاده می‌زند و جمالزاده را به این متهم می‌کند که به خرج همان آقا‌ معلم‌هایی که آل‌احمد در کتاب «مدیر مدرسه» از آنها حرف زده در سوئیس زندگی می‌کند یا برای آمریکایی‌ها دست به ترجمه‌ی کتاب می‌زند. اشاره‌ی آل‌احمد ظاهرا به «بنگاه ترجمه و نشر کتاب» است که کتاب‌هایی چون نمایشنامه‌ی «خسیس» اثر مولیر به ترجمه‌ی جمالزاده را منتشر کرده بود. آل‌احمد همچنان جمالزاده را متهم می‌کند که که در زندگی، سختی و حرمان نکشیده و همچون پدرش جمال‌الدین واعظ و حسن تقی‌زاده دلش به آن «خیمه‌شب‌بازی» یعنی انقلاب مشروطیت خوش است که که در آن «شیخ شهید» را سر دار کردند. (نگاه کنید به کتاب «نامه‌های جلال آل‌احمد» جلد اول به کوشش علی دهباشی تهران ۱۳۶۴).

یک کلمه با محمد امینی

23 Nov, 20:17


در سال ۱۳۴۱ آل‌احمد در رساله‌ی مشهورش «غربزدگی» چند سطری در ستایش متنی که که نوه‌ی شیخ فضل‌الله نوری یعنی تندر کیا شاعر سبک شعرِ «شاهین» در شرح زندگی و بر سر دار رفتن پدر بزرگش شیخ فضل‌الله نوری نوشته و در سال ۱۳۳۵ به عنوان مقدمه‌ی کتابش «شاهین تندر کیا» آورده، رقم زده است. آل‌احمد در آن‌جا، انقلاب مشروطیت را کار انگلیسی‌ها خوانده و «نعش آن بزرگوار بر سر دار» را «پرچم استیلای غربزدگی» بر کشور ما دانسته است. این نقطه‌ی عطفی است در سیر قهقرایی «بومی‌گرایی» آل‌احمد که پس از انشعاب از حزب توده و ترجمه‌ی کتاب «بازگشت از شوروی» آندره ژید به فارسی، به جای اینکه به سرچشمه‌های اصل روشنگری و ظهور دموکراسی‌های غربی بازگردد، بر عکس، نومیدانه به خیال رهایی به مشروعه‌خواهی شیخ فضل‌الله نوری چنگ می‌زند. (نگاه کنید به مقاله‌ی من «جلال ‌آل‌احمد: حاشیه‌ای بر یک شعر» از کتاب «عشق و مرگ در ادبیات فارسی و چهل مقاله‌ی دیگر» نشر آفتاب، نروژ ۲۰۱۹)۱ بیهوده نیست که امروزه در بسیاری از سامانه‌های مکتبی رژیم جمهوری اسلامی می‌توان مقاله‌ی تندر کیا درباره‌ی شیخ فضل‌الله و همچنین چند سطری را که آل‌احمد در تائید مطلب تندر کیا و اشک ریختن بر «شیخ شهید» در «غربزدگی» نوشته را خواند.

البته این که مشروعه‌خواهی آخوند جاه‌طلبی چون شیخ فضل‌الله نوری چگونه مقدمات کار محمدعلی شاه در به توپ بستن مجلس و استقرار استبداد صغیر را فراهم کرد باید در جلد دوم کتاب درخشان «حیات یحیی» اثر یحیی دولت‌آبادی (تهران، انتشارات عطار و انتشارات فردوس، ۱۳۷۱) خواند. مشروطه‌خواهان پس از فتح تهران و فرار محمدعلی شاه، شیخ فضل‌الله را گرفته و در میدان توپخانه بر دار می‌کنند. به نوشته‌ی خود تندر کیا، میرزا مهدی پسر شیخ فضل‌الله که مخالف پدر و موافق مشروطه بوده پس از بر سر دار رفتن او دست زده و فریاد کشیده: زنده‌باد مجازات! (کتاب «شورشگر بی‌آشتی: زندگی و شعر تندر کیا» از کامیار عابدی، تهران، نشر ثالث ۱۳۹۴، صفحه‌ی ۱۱۲ به بعد.)

بدین ترتیب در جدال میان مشروطه با مشروعه، آل‌احمد جانب دومی را می‌گیرد و این جانبداری ایدئولوژیک به او اجازه نمی‌دهد که در نامه‌اش به جمالزاده کوچکترین احساس همدردی با او از بابت مرگ خونین پدر او جمال‌الدین واعظ و دو تن از دوستانش ملک المتکلمین و صور اسرافیل نشان دهد.

جمالزاده چند ماه پیش از به توپ بسته شدن مجلس در پانزده‌سالگی از سوی پدرش به بیروت فرستاده می‌شود تا در آنجا درس بخواند و به قول پدرش آدم شود. جمالزاده پس از شنیدن قتل پدرش در بروجرد به دستور محمدعلی شاه در بزرگداشت او در بیروت نامه‌ای از پدرش را در یک روزنامه‌ی فارسی زبان در خارج چاپ می‌کند. او در سال ۱۹۱۵ به «کمیته‌ی ملیون» در برلین می‌پیوندد تا با کمک آلمان و عثمانی برای رهایی ایران از دست انگلیس و روسیه مبارزه کند. بدین منظور جمالزاده پس از تعلیمات نظامی توسط آلمانی‌ها به استانبول، بغداد و کرمانشاه می‌رود و برای شانزده ماه به فعالیت‌های سازماندهانه و آگاهگرانه‌ی خود در خاک ایران ادامه می‌دهد ولی پس از شکست آلمان و عثمانی در جنگ اول جهانی به برلین بازگشته به کار ادبی در مجله‌ی «کاوه» و انتشار کتاب وزین تحقیقی خود «گنج شایگان» پیرامون وضعیت اقتصادی ایران در سال ۱۲۹۷ و سپس شاهکار داستانی خود «یکی بود و یکی نبود» در سال ۱۳۰۰ می‌پردازد.

جمالزاده مرگ خونین و غم غربت و سختی‌های کار انقلابی در آن شانزده ماه را تحمل کرده و آل‌احمد باز به او انگ بی‌دردی و بی‌خبری از سختی و حرمان می‌زند! از این گذشته، جمالزاده از ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۵ در دفتر «روابط بین‌المللی کار» در ژنو کار می‌کرده و از رژیم پهلوی دیناری به او نمی‌رسیده و پس از بازنشستگی نیز خرج زندگیش را از حقوق بازنشستگی در همان دفتر کار تامین می‌کرده است.

پاسخ جمالزاده به آل‌احمد که چرا برای زندگی به ایران بازنمی‌گردی این است که اگر می‌آمدم یا باید به زندان می رفتم یا برعکس، سناتوری مجیزگوی شاه می‌شدم. (نگاه کنید به کتاب «یاد سید محمدعلی جمالزاده» به کوشش علی دهباشی، تهران، انتشارات ثالث ۱۳۸۸، مقاله‌ی «نامه‌ای از جمالزاده» اثر هادی خسروشاهی). او در هر سه دوره‌ی رضا شاه، محمدرضا شاه و خمینی گاهگاهی به ایران مسافرت می‌کرد ولی هرگز نه به تملق این رژیم‌ها می‌پرداخت نه رو‌در‌روی آن‌ها می‌ایستاد. جمالزاده در نامه‌ای که به هادی خسروشاهی سفیر وقت جمهوری اسلامی در واتیکان نوشته می‌گوید که از این که انقلاب ۱۳۵۷ سلطنت را سرنگون کرد و جمهوری به وجود آورد شاد است ولی بلافاصله نگرانی خود را از روند حوادث در جمهوری اسلامی با این جمله نشان می‌دهد که در کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بسیاری جمهوری‌های خراب هستند که از هر سلطنت مطلقه بدترند (نگاه کنید به همانجا).

یک کلمه با محمد امینی

23 Nov, 20:17


او پس از «یکی بود یکی نبود» به دلیل دیکتاتوری رضا شاه و بگیر و ببند پلیس مخفی «نظمیه» برای مدت بیست سال دست به انتشار هیچ کتاب داستانی دیگر نزد ولی پس از کناره‌گیری و تبعید رضا شاه در سال ۱۳۲۰ چند رمان چون «دارالمجانین» و «سر‌و‌ته یک کرباس»، چند مجموعه‌ی داستان کوتاه چون «تلخ و شیرین» و «کهنه و نو» و چند کتاب تحقیقی چون «خلقیات ما ایرانیان» که به دستور شاه توقیف شد و «زمین و ارباب و دهقان» همزمان با آغاز زمزمه‌های اصلاحات ارضی در ایران چاپ کرد.

به جز خفقان سیاسی در ایران که جمالزاده آن را به عنوان علت اصلی عدم بازگشت خود به وطن آورده، می‌توان علت دیگری چون داشتن همسری فرنگی را به آن افزود. طبیعتا، انتخاب جمالزاده برای اینکه در ژنو بماند و از همان جا مقالات و داستان‌های خود را به زبان فارسی بنویسد تاثیراتی دوگانه در کار او گذاشت: از یک سو به خاطر دوری از محیط فارسی زبان از روانی نثرش کاسته شد و به علاوه، برای نوشتن داستان‌هایش بیشتر از خاطرات دوره‌ی نوجوانی خود در ایران تغذیه می‌کرد اگر چه نباید از یاد برد که در برخی از داستان‌هایش از محیط زندگیش در خارج هم حرف زده است چنان که حتی در داستان «بیله دیگ بیله چغندر» از کتاب «یکی بود یکی نبود» از دلاکی آلمانی در شهر محل سکونتش حرف می‌زند و از خاطرات سفرش به ایران نقل می‌کند. جمالزاده نه مانند بیشتر روشنفکران ایرانی متمایل به چپ بود و نه مانند کارگزاران رژیم پهلوی، مجیزگوی شاه. او به طور کلی به دموکراسی غربی با حفظ سنت‌های ایرانی باور داشت. به همین خاطر او بر خلاف هدایت، که در دوران رضا شاه به نژادپرستی ضد عرب و ضد یهودی دچار شده بود (نگاه کنید به مقاله‌ی من «صادق هدایت و برتری نژادی در درام تاریخی مازیار» از کتاب «من خود ایران هستم و سی‌و‌پنج مقاله‌ی دیگر» (انتشارات افرا و پگاه، تورنتو ۲۰۰۶)۲ و همچنین یکی از داستان‌های اولیه‌ی هدایت «گجسته دژ» از کتاب «سه قطره خون» که در آن ملا شمعون کیمیاگری یهودی دختری را می‌کشد تا از خون او در ساختن طلا بهره گیرد و آخرین کتابش «توپ مرواری» که در آن گناه بدآموزی‌های ادیان سامی چون مسیحیت و اسلام به گردن یهودیان می‌افتد.) جمالزاده هرگز به اینگونه کج‌فکری‌ها آلوده نشد و بر عکس از حقوق همه‌ی افراد و اقلیت‌ها دفاع می‌کرد. یک نمونه‌ی برجسته‌ی آن وقتی است که که در بخش اول کتاب «سر‌و‌ته یک کرباس» از به آتش کشیدن جانگداز دو تن بابی در بازار اصفهان حرف می‌زند که خود شاهد آن بوده است. ظل‌السلطان حاکم اصفهان و آقا نجفی آخوند پرنفوذ آن شهر می‌خواسته‌اند پدر جمالزاده را به بهانه‌ی بابی بودن، ولی در حقیقت به خاطر نوشتن کتاب «رویای صادقه» که در آن این دو نفر در روز محشر بخاطر ستمکاری‌هاشان مورد بازخواست خدا قرار می‌گیرند، به قتل برسانند. جمالزاده به همین دلیل مجبور شد که در ده‌سالگی همراه با خانواده‌اش مخفیانه از اصفهان به تهران بگریزد. البته هدایت با همه‌ی تعصبات نژادپرستانه‌اش از لحاظ قدرت داستان‌نویسی بر جمالزاده برتری داشت. جمالزاده که در «یکی بود یکی نبود» از ضرورت بکار بردن زبان مردم عادی سخن گفته بود آنقدر در استفاده از ضرب‌المثلها و شواهد ادبی و دینی و همچنین سجع‌نویسی به سبک «گلستان» سعدی افراط کرد که کم‌کم در داستان‌هایش دچار پرگویی و زبان‌بازی شد. به علاوه، اکثر داستان‌هایش شکل «حکایت نویسی» کهن ایرانی را به خود گرفته که در آن از شخصیت‌پردازی فردی خبری نیست و شخصیتها بیشتر تیپ‌های اجتماعی هستند. هدایت بر عکس، به فرد و تحول شخصیتها در حین گسترش وقایع درون داستان توجه داشت و نمونه‌های موفقی از داستان مدرن چون «داش آکل»، «سگ ولگرد» و «بوف کور» را آفرید.

در زمانی که جمالزاده تصمیم به اقامت در خارج از ایران گرفت شمار مهاجران ایرانی در کشورهای غربی کم بود.اما امروزه که میلیون‌ها ایرانی بیرون از ایران زندگی می‌کنند بهتر می‌توان دریافت چرا جمالزاده در انتخاب محل زندگیش تصمیم درستی گرفت زیرا سکونت در ژنو به او اجازه داد که هم به زبان فارسی از مشکل وطن بنویسد و هم از مواهب مردم‌سالاری در سوئیس بهره گرفته با آزادی و حیثیت زندگی کند. انتخاب محل سکونت یک تصمیم فردی است و برای همه نمی‌توان از پیش یک نسخه پیچید. همه که نباید جلال آل‌احمد و احمد شاملو شوند. یکی هم باید محمدعلی جمالزاده یا غلامحسین ساعدی شود. عشق به وطن، لازمه‌اش زندگی در وطن نیست و نویسنده‌ی بزرگ ایرانی شدن، نیاز به زیستن و مردن در ایران ندارد. امروزه وجود ده‌ها نویسنده و شاعر و هنرمند ایرانی که در تبعید زندگی کرده در وطن دوم خود سر به خاک می‌گذارند نشان می‌دهد که محمدعلی جمالزاده تنها پیشگام خیلِ نویسندگانی بود که پس از او بخاطر خفقان سیاسی مجبور به ترک ایران شدند.

هفدهم اوت دوهزار ‌و‌ بیست ‌و ‌چهار

یک کلمه با محمد امینی

22 Nov, 06:40


Our Announcement

یک کلمه با محمد امینی

21 Nov, 03:04


https://www.youtube.com/watch?v=AzIWD3NNJs8

یک کلمه با محمد امینی

20 Nov, 22:06


صفی طولانی
و سوراخی روی دیوار

یک کلمه با محمد امینی

18 Nov, 23:04


اسرائیل برای اولین بار افشا نمود که در
حمله اش به پارچین مهمترین وپیشرفتترین پایگاه اتمی ای ایران را منهدم نموده است نام آن طالقان دو میبوده
اهمیت این خبر در اینستکه اطلاعاتش در مورد این مرکز بسیار دقیق بوده

یک کلمه با محمد امینی

18 Nov, 03:39


چه و چه و چه ....ووو لیبرال دموکراسی

یک کلمه با محمد امینی

03 Nov, 20:08


باتمام دردهایی پریشان یک ملت که، ارام افصار زندگیشان را در کف یک احمق پیر جنایتکار
سپارده اند و هدایت کل جامعه را به پرتگاه نابودی این بی خرد تماشا میکنند بد نیست به چند دهه قبل باز گردیم و داستان دیگری از در لبه پرتگاه قرار گرفتن را از زبان شواهد تاریخی تماشاکنیم

https://youtu.be/lHEb1e0MpuI?si=Jofi67I0-5ZHrSVO

یک کلمه با محمد امینی

31 Oct, 22:54


پرسشی نیازمند پاسخی مسئول و معقول

«سوالات ساده یک دوست
سوالات دوستی از من که سوال خود من نیز هست .البته او موضع مرا می داند از
این رو می گوید روی سخنم با دوستان توست که امروز در ده ها تشکل وگروه های ریز ودرشت بعنوان جمهوری خواهان ،چپ ها .فعالان سیاسی منفرد جمع شده وبقول خودشان در مبارزه با جمهوری اسلامی هستند. جماعتی که می خواهند یک جمهوری سکولار ،دموکراتیک بر اساس یک انتخابات آزاد را سر کار بیاورند.
سوال اولم این است.
آیا این جریان ها و افراد قادرند به تنهائی بخشی تعین کننده از جامعه را که قادر به این تغیر باشد بدنبال خود بکشند ؟دوم این که بدون تعصب تا چه میزان از خواست ونظر مردم در باره این حکومت و حکومت دوران پهلوی با خبر هستند؟ از آنچه که در افکار عمومی گفته میشود. آیا از میزان علاقه مندی مردم در بازگشت به آن دوره حتی کمتر از آنچه که داشتند وامروز ندارند راضی می باشند آگاهند ؟ مردمی که هر روز کمرشان زیر بار فقر ،گرانی وسرکوب شدید حکومتی خم می شود .مردمی که شاهدبودند، یا نسل های بعد انقلاب که می شنوند واز خود سوال می کنند .چرا این گونه شد؟
مقایسه می کنند این که در دوران قبل چه کسانی در مراکز دولتی در ارتش در دانشگاه ها ،در مدارس وادارات بر سر کار بودند! چگونه جامعه از یک آرامش اجتماعی برخودار بود.از فرهنگی مودبانه در گفتار ورفتار که اکنون جای آنرا زبان لات های کف خیابانی و گفتار های بی محتوا وسخیف آخوند ها وهیئتی ها گرفته است .
چهره های بشاش مردم وفرهنگ لباس پوشیدن به مد روزدر انظار ظاهر شدن .مغلوب حجاب اجباری گردیده. فرصت طلبان ابن الوقت های بی مایه با اشراف بر بی مایه بودن حاکمان که د نبال مریدانی بی مایه تر از خود می گشتند د ر کوتاه زمانی لشگری ازعقب مانده ترین لایه های اجتماعی سفید چشم را بدور حکومت آخوندی زدند.کسانی که حرصشان بر دزدی وچپاول آن ها را به جانیان حکومتی مبدل ساخته است . غارتگرانی که با مردمان این سرزمین آن کردند و می کنند که مغول نکردند. مردم همه این ها را روزانه ده ها بارمی بینند و بیک دیگر می گویند وحسرت می خورند. از این رو خواهان بازگشت رضا پهلوی می شوند. که شرح این خواست بماند . حال درد من این است که چگونه این جمهوری خواهان وسلطنت طلبان آگاه بر این فاجعه ،آگاه بر رو گردانی مردم از حکومت و آگاه بر این که هیچ نیروئی بتنهائی قادر به بسیج حداکثری مردم نیست . قدم پیش نمی گذارند و تلاش برای شکل دادن به یک ائتلاف وسیع نمی کنند ؟ جمهوری خواهان که درونشان مجموعه متناقضی از چهره هائی که گوئی پدر کشتگی تاریخی با حکومت
پهلوی وشخص رضا پهلوی دارند! و در هر مناسبتی با تفرعن از این پز خود دفاع می کنند وسنگ در راه نزدیکی به سلطنت طلبان می افکنند .کاری که در عمل نشان دهنده این است که تداوم حضور بالفعل وویران گر جمهوری اسلامی را بر امر بالقوه وحدس وگمانی روی کار آمدن سلطنت طلبان ترجیح میدهند.کسانی که در تشکل حمهوری خواهی دست بالا دارند! کسانی که امر ائتلاف را یاری رساندن به این وحشت ذهنی ودرونی خود می دانندواز آن دوری می کنند.
در مقابل سلطنت طلبان هم که از برکت حکم رانی فتنه انگیز،سرکوبگرانه وجنایت کارانه رژیم آخوندی میل مردم برای سرنگونی این رژیم و مقایسه وآرزوی رجعت بگذشته را فزونی یافته می بینند ! خود راپیروز میدان می دانند !بی توجه به ترکیب و گوناگونی عقائد بخشی از مردم و نقش جریان های سیاسی ،افراد تاثیر گذار و تجربه این سال ها و مهمتر قدرت سرکوبگری رژیم در صورت نبود یک همبستگی ملی واتحاد عمل دربین نیرو ها، ساز خود را می زنند واسب در میدان می تازانند.
در چنین میدانی بدون عقبه وسیع مردمی شکست سخت رادر از دست دادن نیرو باید انتظارداشت. مشی وعمل کرد چنین سلطنت طلبانی ،با جنین سیاستی که امروز در رابطه با وحدت نیرو ها در پیش گرفته اند .چیزی جز افزودن بر عمررژیم حاصل نمی دهد. دو نگاه وشیوه عملی که خواست مردم نیست مردم مبارز در صحنه داخلی ایران ! چنین خط کشی ندارند.براحتی وسادگی می گویند .در نبرد عملی ومیدانی با رژیم بدون اما واگر باید در کنار هم قرار گیرند . چرا حال که زمان اجازه می دهد نیرو های مخالف حکومت تمهیدات یک ائتلاف ملی را فراهم نمی کنند؟به آتش بیاران دامن زننده بر وجوه افتراق اجازه می دهند از هر دو طرف بر طبل جدائی بکوبند ومانع از شکل گیری یک اتحاد عمل شوند.راستی چرا؟چه حکمتی در این جدائی است که ما متوجه آن نمی شویم . اما سخت مورد قبول و مورد توجه جمهوری اسلامی است؟
سوال من این است این خود خواهی های فردی وگروهی که تا کنون هم لطمات جدی برپیکر مبارزه مردم زده و مانع از شکل گیری یک اپوزیسیون جدی و قدرتمند گردیده است! تا کی ادامه خواهد یافت ؟ مهم ترین سوالم این است اگر ریگی به کفش ندارید و برای ایرانی آزاد و سکولار دموکراتیک مبارزه می کنیداین پراکندگی بی مسئولانه تا کی؟ ابولفضل محققی

یک کلمه با محمد امینی

31 Oct, 22:51


*به چیزی که باید، توجه نمی‌شود!*

اسکای نیوز عربی به نقل از نزدیکان نبیه بری رئیس مجلس لبنان گزارش داده است که وی با آموس هوچستین فرستادۀ آمریکا به منطقه ،در بارۀ یک نقشۀ راه برای آتش‌بس و اجرای قطعنامۀ 1701 شورای امنیت سازمان ملل در لبنان به توافق رسیده است.
نبیه بری علاوه بر ریاست مجلس لبنان، رهبری جنبش امل را هم که توسط امام موسی صدر پایه گذاشته شد، بر عهده دارد.
شیخ نعیم قاسم رهبر جدید حزب‌الله قبلاً گفته بود که آقای بری در مذاکرات دیپلماتیک خود از طرف حزب‌الله نیز نمانیدگی دارد.
قطعنامۀ 1701 شورای امنیت بر عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به شمال رودخانۀ لیطانی و اجرای دو قطعنامۀ 1559 و 1680 تأکید می‌کند. قطعنامۀ 1559 خواستار انحصار سلاح در دست دولت لبنان و خلع سلاح عموم گروه‌های شبه نظامی در آن کشور شده است.
در واقع سرنوست لبنان را مذاکرات نبیه بری با فرستادۀ آمریکا رقم می‌زند، اما در داخل ایران بر سر همه چیز بحث و جنگ و دعواست و تنها چیزی که مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و در باره‌اش اصلاً موضعی گرفته نمی‌شود، همین مذاکرات و توافقات دیپلماتیک سرنوشت‌ساز است!
احمد زیدآبادی

یک کلمه با محمد امینی

28 Oct, 00:00


Photo from A. Mohabbati

یک کلمه با محمد امینی

25 Oct, 01:26


https://youtu.be/o1Y9o0HhecU?si=QR4RswfhuqOysP5K

یک کلمه با محمد امینی

11 Oct, 01:02


Nothing new for us. This is good to share with English speaking friends.

https://youtu.be/XSkNK1FZiTI?si=lJq4sEawdXV2P1AD

یک کلمه با محمد امینی

09 Oct, 03:29


https://youtu.be/SzgridsWXwQ?feature=shared

یک کلمه با محمد امینی

08 Oct, 01:05


گویا بد نباشد تا با داستان‌نویس ژاپنی کتاب؛
درباره " کافکا در کرانه"
اشنا شوید!

https://www.google.com/search?q=%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%A7%D8%AB%D8%B1+%DA%A9%D9%81%DA%A9%D8%A7&oq=%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%A7%D8%AB%D8%B1+%DA%A9%D9%81%DA%A9%D8%A7&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIJCAEQIRgKGKABMgkIAhAhGAoYoAEyCQgDECEYChigATIJCAQQIRgKGKAB0gEJNDY1MzdqMGo3qAIUsAIB&client=ms-android-verizon-sscr&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:c9a756c5,vid:AiHmZhbpREU,st:0

یک کلمه با محمد امینی

07 Oct, 17:16


صور اسرافیل
10, 7, 24

https://www.clubhouse.com/room/jgacdvn7l5uwEW2QB:HFivLBseg8cRpuvDYKxm0v52U9T-_OgWOutkQ_qGs-Q?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1454883

یک کلمه با محمد امینی

04 Oct, 01:54


بایدن در فرودگاه اعلام کرد که او باحمله احتمالی اسرائیل به پایگاه اتمی ایران مخالف است
https://www.youtube.com/live/rW3kcUjjSJ8?feature=shared

یک کلمه با محمد امینی

04 Oct, 01:29


https://www.youtube.com/watch?v=wEaG8UzMif0

@ahmadzeidabad
نظر یکی از دوستان👇🏻
اگر مایل به دانستن تاریخچه تحولات معاصر در لبنان هستید، شنیدن به کلیپ بالا را توصیه مکنم.
اضافه کنم که این آقا زید (احمد زیدآبادی) تخصص و علاقه اش یک جا متمرکز و متوجه خاورمیانه بود و هست و در این موضوع هم صاحب نظر.
ولی، متاسفانه خوی محافظه کارانه او که بیشتر با گذشت زمان رو به افزایش هم گذاشتته بود، لغزش هائی را برایش موجب شد.
حال با توجهه به بحرانی شدن شرایط در کشور و به دنبال پست های صوتی و مکتوبی که جسته و گریخته و آزمایشی انتشار داد و تا حدودی هم استحکام وضعیت خانوادگی و پسرانش و غیره و البته نزدیکی و پشت گرمی اش به جریان تحولخواه اصلاح طلبان، پر پرواز گشود و بر باز و گویا بودن نوشتار و گفتارش افزود. و این را باید به فال نیک گرفت، هم برای خودش و هم برای دوستدارانش.

یک کلمه با محمد امینی

03 Oct, 20:27


تنفر مردم لبنان، از نتایج دخالتها و جنایات ج.ا در برخی از کشورهای خاورمیانه میتواند تفاوت چندانی با احساسات اقشار عظیمی از مردم شهرهای ایران از چنین منظره ای نداشته باشد.

یک کلمه با محمد امینی

03 Oct, 03:53


مراد ویسی:
اسرائيل و بمب‌هایش

یک کلمه با محمد امینی

29 Sep, 03:27


Dear Friends, Please share the above banner on your social media and also forward it to your friends. Thank you for your support. I look forward to our update call tomorrow (Wed) at 7 pm.

یک کلمه با محمد امینی

20 Sep, 14:50


ک ه زنده فراسوی اخبار
9, 20 24

https://www.clubhouse.com/room/3dVS5poNNXCrkvdbK:x0MeGloFHflgBj4JJobWYLaVhh5ITvLuZbQNm5Vw-eU?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=8suQtmK75XOR1hRkDm46iw-1430323

یک کلمه با محمد امینی

17 Sep, 02:13


🔺️ روس و چین کاسبان تحریم خارجی

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس:

▪️معتقدم برجام مرده است و اصلا برجام نداریم. پاییز امسال بخش اعظمی از تحریم‌های برجام و بندهایش از بین می‌رود و تا سال آینده برجام تمام شده است. لذا الان بحث برجام مطرح نیست. حتی در ایران اگر بحثی وجود داشته باشد بحث توافق جدید است. یعنی معتقدم آمریکایی‌ها نیاز به این توافق دارند.

▪️روس و چین کاسبان تحریم خارجی هستند و ارتباط تنگاتنگی با کاسبان تحریم داخلی دارند. بنده زمانی گفتم یک میز قرمز بین ایران و آمریکا ایجاد شود که شبیه جنگ سرد دچار درگیری ناگهانی نشوند. کسی از من شکایت کرد که بعد فهمیدیم خودش و خانواده‌اش در کار فروش نفت هستند و با تخفیف‌هایی که می‌گیرند و پول‌هایی که می‌برند. از من شکایت کرد/تسنیم

@agent_ali

یک کلمه با محمد امینی

13 Sep, 16:57


در بک پرواز ✈️ ایر فرانس ، در آسمان یه مسلمون گوساله اومده جلو کابین خلبان نماز میخونه ، وقتی خلبان بهش تذکر میده ، جناب مسلمون …. با مشت میزنه تو فک خلبان!!! جناب خلبان باشعور و باشخصیت هم بدون عکس العمل با یه لبخند برمیگرده تو کابین و با آرامش کامل دور می‌زند و برمیگرده به فرودگاه مبدآ و نیروهای امنیتی فرودگاه میان مسلمون دوآتیشه رو با فضاحت از داخل هواپیما خرکش میکنن و میندازن بیرون تا پس از تفهیم اتهام و تعیین مجازات و مدتی آب خنک خوردن ، با شتر برگرده به اون طویله ای که توش بزرگ شده 👏👏🏻👏🏻😂😂😂

یک کلمه با محمد امینی

12 Sep, 17:03


این کایپ حاوی افشاگری جبهه اصلاحات درون کشور

=======خبر فوری دیگراز MSNBC====/======
*خبر فوری*
طبق بعضی از گزارشات و اخبار در رسانه‌های سوری و عبری، چند سردار سپاه پاسداران، متخصص در صنعت موشک‌سازی، توسط کماندوهای اسرائیل در حمله ۳ شب پیش (یکشنبه شب ۸ سپتامبر) اسرائیل به مرکز موشک‌سازی شهر مصیاف سوریه دستگیر شده و به مکان نامعلومی [در داخل اسرائیل] منتقل شده‌اند.
(Source: MSNBC)

یک کلمه با محمد امینی

11 Sep, 22:17


https://www.ddinstagram.com/reel/C_nyumwt4zZ/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

یک کلمه با محمد امینی

09 Sep, 15:27


نمونه کوچکی از
عقب افتادگی برشانه های پیشرفتهای بشری

مانند گاری را جلوی اسبش بستن

و اخوند را بر منصب حکومت نشاندن

یک کلمه با محمد امینی

05 Sep, 00:53


بازگشت همه به سوی اوست
ما پیروان و ارادتمندان دکتر محمد مصدق، شخصیت بزرگ تاریخ و بنیانگذار جبهه ملی ایران، با تاسف بسیار، درگذشت آقای دکتر محمود مصدق، نوه ی آن بزرگ مرد ملی را به خانواده ارجمندشان تسلیت می گوییم.در ضمن به اطلاع هموطنان عزیز می رسانیم که مجلس یاد بود آن شادروان در روز جمعه شانزدهم شهریور ماه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب ، رو بروی مجتمع میلاد نور برگزار می گردد.
تهران - ۱۴ شهریور۱۴۰۳
شورای مرکزی جبهه ملی ایران
مهندس محمد اسدی-فرید اسدی دهدزی-بانو فرشید افشار-فرهاد امیر ابراهیمی-الهه امیر انتظام-دکتر جهانشاه برومند-مهندس مرتضی بدیعی-تیرداد بنکدار-فرهاد بیشه ای-دکتر علی حاج قاسمعلی-علیرضا خیاط زاده-حسین ریاحی-دکتر شاهین سپنتا-مهندس امیر شریفی-محمد رضا شفیع زاده-دکتر محسن فرشاد یکتا-دکتر رضا گلنراقی-پریچهر مبشری-مهندس علی محمدی- دکتر حسین مجتهدی-پروفسور صادق مسرت-دکتر بیژن ملک احمدی-محمد ملک خانی-حسین ملک ختایی-منوچهر ملک قاسمی-دکتر آذین موحد-دکتر حسین موسویان-ابوالفضل نیماوری- دکتر جمشید وحیدا-مهرگان وثوق

یک کلمه با محمد امینی

02 Sep, 14:41


*اردوگاه اسرای عزیز ایران در زمان صدام دیدنی ست*
*این کلیپ به تازگی از طرف کشور فرانسه پخش شده بفرستید تا به دست آزادگان عزیز برسد

یک کلمه با محمد امینی

01 Sep, 03:48


Mojtaba Amani, Iran's ambassador to Lebanon, said the claims were part of a "Zionist plot." Source: JNS.org https://search.app/YwqZ4Y61t3iMzeKu9