vakil_on @vakillin Channel on Telegram

vakil_on

@vakillin


آدرس کانال وکیل ان درایتا

@vakil-on
آدرس اختصاصی گروه:
@vakil_on
هم اندیشی و تبادلات حقوقی باحضور وکلا،اساتید،قضات و حقوقدانان
ارتباط باما:
🆔 @ruyekhat
گروه چت درسی ازادازمونی:
🆔 @caffeevakil

vakil_on (Persian)

در کانال تلگرامی vakil_on با نام کاربری vakillin، با وکیلان حرفه‌ای و با تجربه آشنا خواهید شد. این کانال یک منبع اطلاعاتی قانونی برای همه افرادی است که به دنبال راهنمایی و مشاوره حقوقی هستند. وکلا در این کانال به سوالات شما پاسخ می‌دهند و اطلاعات لازم برای حل مسائل حقوقی شما را ارائه می‌دهند. با عضویت در این کانال، می‌توانید از تجربه و دانش حرفه‌ای وکلا بهره‌مند شوید و مشکلات حقوقی خود را به خوبی حل کنید. اگر به دنبال راهکارهای قانونی هستید، vakil_on گزینه‌ی مناسبی برای شماست.

vakil_on

04 Jan, 13:33


گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند

🔹بانک مرکزی طی اطلاعیه اعلام کرد:

براساس قانون اصلاح قانون صدور چک، تمامی چک های صادره باید در سامانه صیاد ثبت شوند و در صورت عدم ثبت چک، بانک تکلیفی برای پذیرش و پرداخت وجه چک به ذی‌نفع آن ندارد. برهمین اساس، وظایفی در زمان دریافت چک و انجام مبادلات، بر عهده گیرنده چک می‌باشد که لازم است نسبت بدان اقدام کرده تا دچار خسران نشود:

1-     دریافت‌کننده یا ذی‌نفع چک ملزم است پیش از دریافت چک و تائید دریافت آن در سامانه صیاد، وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کرده و از مجموع مبلغ چک‌های برگشتی صادرکننده چک (شامل چک‌های برگشتی رفع اثر شده و نشده) و همچنین مجموع مبلغ چک‌های در راه (و یا تسویه نشده) صادرکننده چک، کسب اطلاع کرده و با استفاده از اطلاعات یادشده، نسبت به پذیرش و دریافت چک اقدام کند.

2-    ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده چک مکلف به مراجعه به سامانه صیاد به منظور اطمینان از ثبت چک به نام خود می‌باشد و می‌بایست اقلام اطلاعاتی مندرج در برگ چک و ثبت شده در سامانه صیاد شامل اطلاعاتی نظیر تاریخ، مبلغ و هویت صادرکننده چک و گیرنده آن را بررسی و در صورت تطابق، نسبت به تائید دریافت چک اقدام کند.

3-    باتوجه به این که امکان ثبت چک برای بیش از یک نفر پیش بینی شده تا افراد در صورت نیاز بتوانند چکهای صادره را برای بیش از یک نفر نیز صادر و ثبت کنند، لازم است ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده نسبت به بررسی و تطبیق اطلاعات ذی‌نفعان و یا دریافت‌کنندگان چک اقدام کند. بنابراین گیرندگان چک در زمان تایید آن حتما به نام گیرنده توجه داشته باشند و در صورت عدم تطابق، چک را تایید نکنند.

لازم به ذکر است دسترسی به سامانه صیاد از طریق پیامک به سرشماره 4040701701، برنامک‌های پرداخت، موبایل بانک، اینترنت بانک، خودپردازها و شعب بانک‌ها برای عموم مردم فراهم بوده و مشتریان می‌توانند از طریق درگاه‌‌های یادشده، ثبت صدور، تائید، استعلام و انتقال چک را انجام دهند.

vakil_on

04 Jan, 12:05


⭕️ اثر انتقال مورد معامله به شخص ثالث قبل از ثبت فسخ یا انفساخ در طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیر منقول

مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بررسی طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیر منقول جزء سوم تبصره ماده ۱ را تصویب کرد. این جزء اشعار می دارد: « چنانچه منتقل الیه، مورد معامله را قبل از ثبت فسخ یا انفساخ به شخص ثالثی به صورت رسمی منتقل کرده باشد و در عمل حقوقی بعدی وی حق فسخ نداشته باشد و یا معامله اقاله نشده باشد، این انتقال در حکم تلف مورد معامله بوده و اعمال حق فسخ یا انفساخ موجب انحلال قرار داد بعدی نیست که در این صورت دارنده حق فسخ مزبور به قیمت روز مال غیر منقول به منتقل الیه مذکور رجوع می کند.»

vakil_on

04 Jan, 12:04


⭕️نص ماده ۴۸۶ قانون مجازات اسلامی:
هرگاه پس از اجرای حکم قصاص، حد یا تعزیر که موجب قتل، یا صدمه بدنی شده است پرونده در دادگاه صالح طبق مقررات آیین دادرسی، رسیدگی مجدد شده و عدم صحت آن حکم ثابت شود، دادگاه رسیدگی کننده مجدد، حکم پرداخت دیه از بیت المال را صادر و پرونده را با ذکر مستندات، جهت رسیدگی به مرجع قضائی مربوط ارسال مینماید تا طبق مقررات رسیدگی شود. درصورت ثبوت عمد یا تقصیر از طرف قاضی صادرکننده حکم قطعی، وی ضامن است و به حکم مرجع مذکور، حسب مورد به قصاص یا تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» و بازگرداندن دیه به بیت المال محکوم می شود.

تحلیل ماده ۴۸۶:
چنانچه وقوع جنایت در نتیجه اقدامات مشروع حاکم باشد، ضمان ثابت نشده و دیه از بیت المال باید پرداخت شود، مشروط بر اینکه جانی خود مرتکب تقصیر نشده یا در وقوع جنایت نقشی نداشته باشد.
⬅️نکته مهم دیگر آن است که هرچند پرداخت دیه از بیت المال را باید امری استثناء قلمداد نمود، اما نمی توان مواردی استثنائی را که در آن ها الزام به پرداخت دیه شده است، به طریق دیگر جبران نموده و از لزوم پرداخت دیه از بیت المال چشم پوشی کرد.
⬅️یکی از مهمترین موارد لزوم پرداخت دیه از بیت المال نیز خطای حاکم است.
⬅️اگر در اثر شهادت دروغ کسی کشته شود، باید دیه از بیت المال پرداخت شود.
⬅️اگر حاکم شرع نزد زن حامله حرفهایی نظیر تهدید به اجرای حد بزند یا حد را اجرا کند و در نتیجه آن جنین وی سقط شود، دیه از بیت المال پرداخت می گردد.

vakil_on

04 Jan, 11:21


باعرض سلام وخیر مقدم🙏

vakil_on

04 Jan, 11:20


قابل توجه کارآموزان وکالت،  دانشجویان ، دانش آموختگان، دکترین حقوق وکلای محترم  👉
درجهت تبادل آنلاین حقوقی و بهره گیری از نظرات تخصصی  در همایش هم اندیشی وکیل  آن
دعوتید🙏
https://t.me/+TO08jDvZRuestoaP
https://t.me/+TO08jDvZRuestoaP

https://t.me/vakil_on
https://t.me/vakil_on
☝️☝️☝️☝️

vakil_on

03 Jan, 10:10


نکات دادگاه های صلح 👇


🔹دعوی‌الزام به اخذ پایان کار مستقلا در صلاحیت دادگاه صلح خواهد بود.

🔸ولی بعنوان خواسته مقدماتی و تبعی دعاوی تنظیم سند، در صلاحیت دادگاه حقوقی خواهد بود.

🔹دعاوی راجع به اموال غیرمنقول فاقد سندرسمی در صلاحیت دادگاه‌های صلح نیست.

🔸اصلاح سهو قلم و اشتباهات تصمیمات و گزارشات اصلاحی شوراهای حل‌اختلاف در صلاحیت دادگاه‌های صلح است.

🔹در دادگاه‌های صلح فقط اصحاب پرونده و وکلای دادگستری حق حضور و دفاع خواهند داشت.

🔸ولی در شوراهای حل‌اختلاف، وکلای مدنی هم حق حضور و دفاع دارند.

🔹هزینه دادرسی دادگاه‌های صلح همانند محاکم حقوقی است ولی هزینه دادرسی شورای حل‌اختلاف نصف آن خواهد بود.

🔸دادگاه‌های صلح در ساعات غیراداری هم حق رسیدگی خواهند داشت و در محل شورا هم امکان استقرار دارند.

🔹رفع اختلاف صلاحیت، بین دادگاه‌های صلح با مراجع قضایی و غیرقضایی در یک حوزه قضایی استان با دادگاه تجدیدنظر همان استان است.

🔸 ولی اختلاف بین آنها که خارج از یک استان باشد با شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استانی است که آخرین قرار عدم صلاحیت در حوزه همان استان صادر شده باشد.

vakil_on

31 Dec, 16:38


نکات اهلیت

🟣اهلیت :
فرقش با اختیار:
اختیار به معنای صلاحیت اعلام نظر در یک موضوع است و با اهلیت فرق دارد ، یعنی ممکنه شما اهلیت داشته باشی ولی اختیار نداشته باشی

🟢اقسام اهلیت :
تمتع : دارا شدن حق ( همه افراد دارن )
استیفا : اجرای حق ( ممکن است بعضی نداشته باشن )
موارد نادر در عدم اهلیت تمتع : سن در ازدواج / خرید اموال غیرمنقول توسط اتباع خارجی در ایران / معامله قیم با مولی علیه / فعالیت اشخاص حقوقی در حدود اساسنامه

🟡حجر :
🔻بالغ و نابالغ : سن بلوغ ←دختر : ۹ سال و پسر : ۱۵ سال تمام قمری

🔻اقسام صغیر : ممیز ( قوه تمییز و بالای ۷ سال ) / غیر ممیز ( عدم قوه تمییز و زیر ۷ سال ) ماده ۱۲۱۰ ←تبصره ۲ : برای امور غیر مالی است و اگر فرد بالغ شود لزوما رشید نیست

🟠رشید و سفیه : شخصی که عقل معاش ندارد و تصرفاتش در امور مالی عقلایی نیست
🔻در ق.م سن رشد نداریم ←رجوع شوده به ماده واحده رشد متعاملین ۱۳۱۳
معاملات سفیه غیر نافذ است

🔵عاقل و مجنون :
همان زوال عقل است ( بیماری و اختلالات روانی جنون نیست )
🔻ادواری : اصولا باطل است مگر افاقه ثابت شود
🔻اطباقی : باطل است

vakil_on

28 Dec, 08:27


🟣قاعده درا را با من به این شکل یادبگیر 🥰👇

🌱قاعده درا یعنی اینکه زمانی که قاضی به مجرم بودن یا نبودن کسی شک و یا تردید کرد اصل رو بر این بزاره که فرد مجرم نیست چون نباید با شک و تردید←حکم بده

🌱متن ماده میگه که در جرایم موجب حد به استثنای محاربه،افساد فی الارض،سرقت و قذف،به صرف وجود شبه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل ،حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.


🔻خب بریم یکم این ماده رو تحلیل کنیم👇

🌱توی متن ماده اومده ۴ جرم رو گفته
۱.محاربه
۲.افساد فی الارض
۳.سرقت
۴.قذف

🌱اگر مقام قضایی توی این چهار مورد،هر کدومش شک و تردید براش وجود داشت باید بیاد تحقیق و تفحص بکنه و اگر غیر این ۴مورد بود میاد حکم به برائت میده بخاطر آبرو و حیثیت

🌱توی ماده در خصوص زنا و لواط صحبتی نشده درسته ؟اینا هم جزو جرایم حدی هستن دیگه درسته؟ خب اینجا قانون بهت میگه نمیخواد تحقیق تفحص کنی آبرو ریزی بشه بهش برائت بده بره

🔻پس توجه کنید👇

🌱تو فقط حق داری در صورت وجود ۴ جرمی که در ماده هست تحصیل دلیل و تحقیق و تفحص کنی 

🌱حالا فرض کن طراح سوال وکالت و سردفتری دیه،تعزیر،قصاص رو هم قاطی اینا کنه اونجا تکلیف چیه؟؟؟

🌱اینجا باید بدونی که اگر جرم جزو جرایم حدی نبود دادگاه میاد تحقیق میکنه اگه بعد تحقیق به نتیجه رسید که طرف مجرمه براش مجازات میبره اما اگر ثابت نشه مجرمه تکلیف چیه؟؟؟

🔻اینجا براش برائت میزنیم

🌱۱.اگر جرم حدی بود و جزو ۴ مورد ماده ۱۲۱ بود دادگاه میره تحقیق میکنه اگه به نتیجه برسه مجازات میشه اگر اثبات نشد برائت میزنه


🌱۲.اگر جرم حدیه ولی جزو ماده ۱۲۱ نیست دادگاه بدون تحقیق و تحصیل دلیل باید  حکم برائت بده


#جزا #مدنی

vakil_on

21 Dec, 12:04


--•-•-•-------❀•♥️•❀ --------•-•-•--

چکیده : شهادت باید از روی قطع و یقین به نحوی که مستند به امور حسی و از طریق متعارف باشد.صرف وجود فیلم دوربین مدار بسته مبنی بر حضور متهم در محل سرقت و شهادت شهود مستند به فیلم مذکور مثبت ارتکاب بزه سرقت از جانب وی نیست.


🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1395/06/06
🔷شماره دادنامه قطعی : 9409980310000524


🔰دادنامه دادگاه بدوی :


در خصوص اتهام آقای م. ع متولد 1337 فاقد سابقه کیفری باسواد دایر بر

<<سرقت یک دستگاه گوشی تلفن همراه آیفون S5 >>


🟢🔲
دادگاه با عنایت به جمیع اوراق و با توجه به اینکه :

💢اولاً_موضوع شکایت شاکی

💢ثانیاً_با توجه به محتویات پرونده

💢ثالثاً_انکار متهم در👈👈جلسه رسیدگی دادگاه

💢رابعاً_با صرف حضور متهم در محل سرقت👈👈نمی توان وی را سارق شناخت.

بنابراین بلحاظ فقد دلیل و عدم حصول اقناع وجدانی با رعایت اصل سی و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکم برائت صادر و اعلام میگردد.

رای صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.

▪️رئیس شعبه 105 دادگاه کیفری دو شهرستان ری- یحیی خردمند


🔰دادنامه قطعی دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ج.ص. از دادنامه شماره 9409970251900522 مورخ 1394/8/24 شعبه 105 دادگاه کیفری 2 شهر ری که به موجب آن در خصوص شکایت تجدیدنظرخواه علیه آقای م. ع دایر بر سرقت یک دستگاه گوشی تلفن همراه آیفون S5 ( اس 5 ) حکم برائت صادر شده است.


⚫️🔲دادگاه با عنایت به مجموع محتویات پرونده و مدافعات طرفین در طول جریان دادسری و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه :

💢نخست اینکه_استناد مشارالیه به دو مورد می باشد.

🔷فیلم مدار بسته
🔷شهادت شهود تعرفه شده



💢دوم اینکه_به تصریح ماده 183 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392/2/1 کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، شهادت باید👈👈 از روی قطع و یقین به نحوی که مستند به امور حسی و از طریق متعارف باشد.

💢سوم اینکه_در ما نحن فیه، شهود تعرفه شده مستند به👈👈فیلم مدار بسته ادای شهادت نموده که تجدیدنظرخوانده در مراحل رسیدگی انکار کرده است.

💢چهارم اینکه_صرف فیلم مدار بسته👈👈 نمی تواند دلیلی بر اثبات وقوع جرم باشد.

من حیث المجموع ، نظر به اینکه تجدیدنظر خواه ایراد و اعتراض موثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید بعمل نیاورده و دادنامه معترض عنه صحیحا و مطابق مقررات اصدار یافته مستندا به بند الف ماده 455 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/4 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ضمن تایید دادنامه تجدیدنظر خواسته ، رای به رد تجدیدنظرخواهی صادر واعلام می گردد . رأی صادره قطعی است .


▪️شعبه دادگاه تجدیدنظر استان تهران -

🌺🍀🌸🍃💐🌿🍁

--•-•-•-------❀•♥️•❀ --------•-•-•--

vakil_on

21 Dec, 11:54


--•-•-•-------❀•♥️•❀ --------•-•-•--

🔵 روش‌های تشخیص سند ملکی مجعول از سند اصلی


از ابتدای تیرماه ۱۴۰۳ حذف سند تک برگ اجرایی شد و از آن تاریخ تمام اسناد از سوی سازمان ثبت به صورت الکترونیکی و با کد امنیتی صادر می‌شود و به این ترتیب اسناد جدید،
دیگر به صورت سند تک برگ صادر نخواهد بود و با این اقدام،
بحث جعل سند در مورد اسناد الکترونیک نیز عملاً منتفی می‌شود،
اما از آنجا که اسناد تک برگی متعلق به قبل از این تاریخ در بین مردم وجود دارد، امکان جعل اسناد ملکی در مورد این اسناد همچنان وجود دارد و به همین دلیل مردم باید همچنان در معاملات خود به این موضوع توجه کافی داشته باشند.




برای تشخیص سند مجعول از سند اصلی باید به این موارد توجه کرد:

۱- تفاوت‌های فیزیکی و ظاهری

اولین تفاوتی که بین اسناد اصلی و جعلی در نظر گرفت، تفاوت فیزیکی و ظاهری آن‌هاست.

از جمله تفاوت‌های ظاهری اسناد اصلی و جعلی عبارت است از:

– متالین یا خطوط برجسته سه‌بعدی دور اسناد تک‌برگ: اگر سند را لمس کردید و خبری از این خطوط نبود، به‌راحتی می‌توانید سند را تقلبی بدانید.


– واترمارک‌ها و تصاویر محو شونده روی سند تک‌برگ: تنها زمانی که سند در معرض نور قرار داده شود تصاویر محوشونده نمایان می‌شود.

– هولوگرام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:
این هولوگرام، یک کد ۱۲ رقمی دارد که بیانگر تاریخ و شماره سند است.

– مهر برجسته سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:
در صورتی که سند تک‌برگ، چنین مهری نداشته باشد، اعتبار آن قابل اعتماد نیست.

۲- مراجعه به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ssaa.ir

در منوی اصلی این سایت، بخشی به نام «خدمات الکترونیک» وجود دارد.

در این بخش، زیرمجموعه «استعلامات ثبتی» به چشم می‌خورد و زیر استعلامات ثبتی، می‌توان «تصدیق اصالت سند مالکیت» را مشاهده کرد.

در این قسمت، اطلاعاتی که در سند درج شده است را در بخش‌های مشخص‌شده وارد و روی دکمه «بررسی» کلیک کنید تا اصالت و جعلی بودن آن برایتان مشخص و محرز شود.

همچنین امکان تصدیق اصالت سند از طریق سامانه «ثبت من» به آدرس الکترونیک my.ssaa.ir نیز وجود دارد.

مراجعان پس از ورود به این سامانه، وارد بخش «اسناد رسمی» می‌شوند و روی «تصدیق اصالت سند» کلیک می‌کنند.

سپس، شناسه سند و رمز تصدیق را وارد می‌کنند تا اصالت سند مشخص شود.

حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٖٖ‌‌ٰٰٰٰٖٖٖٖ‌‌ٖ💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------



🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

21 Dec, 09:31


vakil_on pinned «فوری 🔹عضویت برای دانشجویان حقوق و داوطلبان وکالت 1404 اجباریست 🔸عضویت رایگان/عجله کنید 👇🏻👇🏻👇🏻 https://t.me/addlist/tijHBVOEj69iOGU0»

vakil_on

20 Dec, 18:41


تبادل

vakil_on

20 Dec, 18:30


فوری

🔹عضویت برای دانشجویان حقوق و داوطلبان وکالت 1404 اجباریست


🔸عضویت رایگان/عجله کنید

👇🏻👇🏻👇🏻

https://t.me/addlist/tijHBVOEj69iOGU0

vakil_on

20 Dec, 14:02


یلدا خانم
آخرین دختر آذر بانو
نوه دختری حضرت پاییز قشنگ
دل سپرده به یکی از پسران ننه سرمای بزرگ!
کرده پیراهنی از برف به تن،
میرود خانه ی بخت.
الهی بختش قشنگ

یلداتون مبارک

vakil_on

10 Dec, 17:56


تفاوت حق انتفاع و اذن در انتفاع 👇

🔻اذن اصولاً قابل رجوع است ولی حق اصولاً قابل رجوع نیست.

🔹✓اذن: با فوت و حجر زائل میشود هم فوت و حجر اذن (اذن دهنده) و هم فوت و حجر ماذون (اذن گیرنده)

🔻✓ولی حق: با فوت و حجر زائل نمیشود.

🔸✓اذن ذاتاً قائم به شخص است بنابراین قابل نقل و انتقال نیست
🔸✓ولی حق قابلیت نقل و انتقال را دارد.

🔹✓اذن برای جعل سر تیر طبق نص ماده 120 قابل رجوع است ولی در صورت رجوع آذن باید خسارات ماذون را جبران کند

🔻✓اگر شخصی اذن دهد که مرده ای در زمین متعلق به او دفن شود میتواند از این اذن رجوع کندولی نمیتواند نبش قبر کند چرا که این عمل جرم است و آذن از لحظه ی رجوع مستحق اجرت المثل زمین میباشدبه عقد رهنی میگویند که راهن(بدهکار) مال شخص دیگری را با اذن او به رهن طلبکار در میآورد.

🔹✓ به عبارت دیگر در رهن مستعار ما با دو عقد روبرو هستیم ابتدا راهن با شخص دیگری عقد عاریه منعقد میکند و ازاو اذن می گیرد که مال او را به رهن طلبکار خودش در بیاورد و سپس آن مال را به رهن طلبکار در میآورد حال شخصی که اذن داده مال او به رهن طلبکار در بیاید بعد از انعقاد عقد رهن می تواند از اذن خود رجوع کند ولی در اثر این رجوع حق عینی تبعی مرتهن زایل نمی شود.

🔳اذن و اباحه با یکدیگر تفاوت دارند، در اذن مأذون مجاز به تلف کردن مال نیست به همین دلیل دکتر کاتوزیان میگویند اذن نمیتواند ناظربه تلف مال باشد بنابراین موضوع اذن حتما باید از اموال مصرف نشدنی باشد ولی موضوع اباحه میتواند ناظر بر تلف مال باشد و اباحه از اموال مصرف شدنی صحیح است پس باید گفت اباحه میتواند ناظر بر تلف مال باشد.

vakil_on

07 Dec, 18:36


._.••´¯``•.¸¸.•` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ

خبر خوش برای مالکان خودروها:

دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت «افت قیمت خودرو» ابلاغ شد / این مصوبه از ابتدای دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود

شورای عالی بیمه در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۲ به استناد ماده (۷) آیین نامه اجرایی ماده (۳۰) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موضوع تصویب نامه شماره ۵۰۲۶۸ت ۶۲۴۹۵هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳ هیئت وزیران دستورالعمل «نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه را مشتمل بر ۱۳ ماده و ۶ تبصره تصویب نمود.

در این دستورالعمل، ضمن تعیین انواع خسارت‌های افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیب دیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمول‌بندی شده و میزان خسارت به وسیله نقلیه زیان‌دیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.

گفتنی است، دستورالعمل مذکور، پس از ۵۶ سال از تصویب قانون بیمه شخص ثالث برای اولین بار است به این ترتیب در کشور اجرایی می‌شود.

برخی از مواد این دستورالعمل مهم:

ماده ۲- مؤسسه بیمه ارزیاب مستقل خسارت بیمه ای و کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه موظفند همزمان با ارزیابی و تعیین سایر خسارتهای مالی وارد شده به وسیله نقلیه حادثه دیده کسر قیمت وسیله نقلیه را طبق ماده (۳) این دستورالعمل و با رعایت قاعده ی تبصره (۳) ماده (۸) قانون و اصلاحات بعدی آن محاسبه نمایند.

ماده ۳- میزان کسر قیمت وسایل نقلیه با توجه به شاخصهای ارزش وسیله نقلیه ضریب سن و ضریب تصادف از فرمول زیر محاسبه میشود

۴۰۰/ (ضریب سن * ضریب تصادف * ارزش وسیله نقلیه) = کسر قیمت

تبصره- در فرمول محاسباتی فوق ارزش وسیله نقلیه حداکثر معادل گرانترین خودرو متعارف (وفق حکم مندرج در تبصره ۴ ماده (۸) قانون) میباشد. در خصوص وسایل نقلیه ای که ارزش آنها کمتر از مبلغ مذکور است، ارزش معاملاتی بلافاصله قبل از وقوع حادثه با نظر مؤسسه بیمه ارزیاب مستقل خسارت بیمه ای و کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه لحاظ میشود.

ماده ۸- حداکثر خسارت قابل جبران بابت کسر قیمت وسیله نقلیه از طریق بیمه نامه و یا مقصر حادثه به میزان بیست درصد ارزش وسیله نقلیه با رعایت تبصره های «۳» و «۴» ماده (۸) قانون بیمه اجباری شخص ثالث است.

تبصره: پوشش بیمه برای جبران خسارت کسر ،قیمت مازاد بر تعهدات مالی ،اجباری در قالب اخذ پوشش بیمه اختیاری از مؤسسات بیمه بازرگانی با رعایت مقررات مربوط امکان پذیر است.

..🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on
..

vakil_on

07 Dec, 18:36


🔵 آیا بازداشت ملک مورد صلح، مانع اعمال حق فسخ مصالح می‌باشد یا خیر ؟

نظریه مشورتی دفتر حقوقی و حمایت قضایی کانون سردفتران و دفتریاران استان البرز

🔗

vakil_on

07 Dec, 18:36


═━⊰✹🌐✹⊱━═━╮
•.¸¸.• V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
╰━═━⊰❀🌐❀⊱━═━╯
.

لایحه اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، معروف به لایحه رومینا اعلام وصول شد


اولین روز خرداد ۱۳۹۸؛ خبری هولناک تیتر یک رسانه‌های کشور را شد: «رومینا اشرفی، نوجوان ۱۴ ساله تالشی توسط پدرش به وسیله داس به قتل رسید.»

اگرچه طبیعی بود که حادثه تلخ رومینا مانند هر حادثه مشابه دیگری احساسات عمومی را جریحه‌دار کند اما آن سبب شروع یک جریان مطالبه عمومی توسط مردم شد.

بنابر قانون مجازات اسلامی مجازات قتل عمد قصاص نفس است اما ماده ۳۰۱ همین قانون تصریح می‌کند: «قصاص در صورتی ثابت می‌شود که مرتکب، پدر یا از اجداد پدری مجنیٌ علیه نباشد» یعنی اگر قاتل پدر و مقتول فرزند وی باشد، پدر قصاص نمی‌شود.

البته ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی برای مرتکبین قتل عمدی که به هر دلیل قصاص نمی‌شوند، مانند پدر رومینا مجازات ۳ تا ۱۰ سال حبس را پیش بینی کرده است اما افکار عمومی به اتفاق این مجازات را با جرم ارتکابی متناسب نمی‌دانستند و خواستار اصلاح قانون و تشدید مجازات این دست از قتل‌ها بودند.

در لایحه‌ای که در مورخ ۲۹‌ مهر ۱۴۰۳ در مجلس اعلام وصول شده، بنا است که ماده ۶۱۲ اصلاح شود.

در این لایحه گرچه حداکثر مجازات افزایش نیافته است اما حداقل آن از ۳ به ۵ سال افزایش یافته است.

از طرفی دیگر برای اشخاصی نظیر پدر رومینا که با علم به عدم امکان قصاص، فرزند خود را می‌کشند، احکامی به شرح ذیل به ماده ۶۱۲ الحاق خواهد شد:

- قتل عمد با علم به «عدم امکان قصاص» مستوجب «۱۰ سال حبـس» خواهد شد

- بازداشت موقت چنین متهمی تا ۱ سال الزامی است

- استفاده از نهادهای ارفاقی صرفا پس از اجرای یک چهارم مجازات

🔗═━⊰✹🌐✹⊱━═━╮
•.¸¸.• V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
╰━═━⊰❀🌐❀⊱━═━╯
.

vakil_on

07 Dec, 09:39


نکات قرار اناطه

🟥از مواردي كه قرار اناطه توسط بازپرس صادر ميشود، بايد ظرف سه روز به نظر دادستان برسد

🟩در صورتيكه دادستان با اين قرار موافق نباشد حل اختلاف با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد 

🟪قرار اناطه صادره از دادسرا توسط شاكي ظرف مهلت ده روز از ابلاغ اگر مقيم ايران باشد

🟨 و ظرف مهلت يك ماه از ابلاغ اگر مقيم خارج از كشور باشد قابل اعتراض است و قرار اناطه صادره از دادگاه نيز به موجب تبصره 2 ماده .ا.ق 427آدك قابل اعتراض و تجدیدنظر خواهی است .

🟦 انجام وظايف دادسرا در مورد جرايمي كه رسيدگي به آنها در صلاحيت دادگاهي غير از دادگاه محل وقوع جرم است، به عهده دادسرايي است كه در معيت دادگاه صالح انجام وظيفه ميكند مگر آنكه قانون به نحو ديگري مقرر نمايد .

🔻قرار اناطه از موانع تعقیب محسوب می‌شود و قابل اعتراض توسط شاکی می‌باشد.

🔻اگر قرار اناطه توسط بازپرس صادر شود باید ظرف 3 روز به نظر دادستان برسد.

🔻اگر قرار اناطه توسط بازپرس صادر شود ظرف 10 روز قابل اعتراض در دادگاه صالح به رسیدگی به اصل اتهام است.

🔻قراره اناطه صادره از دادگاه ظرف 20 روز قابل اعتراض می‌باشد.

🔻اگر دادگاه در مقام رسیدگی به تحقیقات مقدماتی پرونده هایی که مستقیما در دادگاه مطرح می‌شود، باشد مرجع اعتراض به قرار اناطه دادگاه تجدیدنظر است و اگر دادگاه در مقام رسیدگی باشد حسب مورد مرجع اعتراض دادگاه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور می‌باشد.

🔻صدور قرار اناطه در مورد ورشکستگی به تقلّب و تقصیر وجاهت قانونی ندارد.


🔻: در مواردی که قرار اناطه توسط بازپرس صادر میشود، باید ظرف سه روز به نظر دادستان برسد. 

🔻درصورتیکه دادستان با این قرار موافق نباشد حل اختلاف طبق ماده(271 )این قانون به عمل میآید. 

🔻ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری چی‌میگه:که مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض، با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد.

🔻 چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضائی دادسرا تشکیل نشده باشد، 
دادگاه کیفری دو محل، صالح به رسیدگی است.

vakil_on

05 Dec, 20:09


واریز وجه معامله به کارت شخص غیر طرف معامله ممنوع شد


طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی،  اشخاص باید وجه معامله را به حساب همان طرف معامله یا قرارداد واریز کنند.

همچنین شبکه بانکی نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از ۴ میلیارد‌ ریال روزانه مشتری حقیقی و کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از ۱۰ میلیارد‌ریال روزانه مشتری حقوقی و حساب‌های سپرده تجاری مشتری حقیقی، انتقال وجه را منوط به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه کند/تسنیم


♦️واریز وجه معامله به کارت نفر سوم ممنوع شد

🔹ترویج کارت‌های اجاره‌ای و پرداخت وجه در معاملات به حساب نفر سوم، موجب شده تا بانک مرکزی با ابلاغ الزامات قانونی مبارزه با پولشویی شرایط جدیدی را برای انتقال وجه در نظر بگیرد.
🔹طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، وجود تناظر و احراز تطابق فیمابین تراکنش‌های بانکی اشخاص با جریان اسناد و اطلاعات مربوط به مبادلات کالاها و خدمات آن‌ها الزامی است.
🔹همچنین اشخاص باید وجه معامله را به حساب همان طرف معامله یا قرارداد واریز کنند و از انجام هرگونه تراکنش و معاملات مالی الکترونیکی غیرقابل ردیابی احتراز کنند.
🔹همچنین شبکه بانکی نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از ۴ میلیارد‌ ریال روزانه مشتری حقیقی و کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از ۱۰ میلیارد‌ریال روزانه مشتری حقوقی و حساب‌های سپرده تجاری مشتری حقیقی، انتقال وجه را منوط به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه کند.

vakil_on

01 Dec, 10:48


اموال چه مادی و چه غیرمادی (حقوق) بر دو قسم منقول وغیرمنقول میباشند:

🟡الف.مال منقول، آن مالی است که بتوان آنرا ازجایی به جایی دیگر جابجا کرد بدون اینکه به محل استقرار فعلی آن خسارتی وارد شود.
🟢ب.مال غیرمنقول، آن مالی است که نتوان آنرا ازجایی به جایی دیگرجابه جا کردبدون اینکه به محل استقرار فعلی آن خسارتی وارد شود.

🟪اموال منقول: یا منقول مادی میباشند یا منقول غیرمادی که شامل کلیه ی حقوق و دیون به غیراز:
🔻الف.تعهد به انتقال مال غیرمنقول
🔻ب.تعهدبه تسلیم مال غیرمنقول
🔻ج.اجرت المثل مال غیرمنقول
🔻د.خسارت وارده برمال غیرمنقول میباشد(در آیین دادرسی مدنی فقط بند ج و د غیرمنقول محسوب میشوند).

🟨اموال غیرمنقول:به چهاردسته ی غیرمنقول ذاتی، غیرمنقول دراثرعمل انسان(اکتسابی)، غیرمنقول حکمی و غیرمنقول تبعی تقسیم میشوند.

🟠الف.غیرمنقول ذاتی: آن نوع مالی است که اولاً بذات و بدون دخالتی وصف غیرمنقول را کسب کرده و جابجایی آن ازجایی به جای دیگرحتی با خرابی محل استقرار نیز ممکن نمی باشد(زمین و معدن).
🟢ب.غیرمنقول اکتسابی (دراثرعمل انسان): آن مال منقولی است که دراثر عملیات یک شخصی، دیگرجا به جایی آن بدون خسارت به محل استقرار فعلی ممکن نمی باشدو بدین جهت آنرا غیرمنقول دراثر عمل انسان مینامیم (آجر یا لوله ی به کار
رفته درساختمان).

🟡ج.غیرمنقول حکمی (درحکم غیرمنقول) : مال منقولی است که قانونگذار میگوید من میدانم این مال، منقول است ولی به جهاتی به شما حکم میکنم که آن را غیرمنقول در نظر بگیرید(تراکتور و ادوات کشاورزی و حیوانات که برای کشاورزی به کار میروند از حیث صلاحیت محاکم و توقیف اموال با دو شرط غیرمنقول حکمی اند:
🔻الف.مالک حیوانات یا اشیاء و زمین یک شخص باشد.
🔻ب.مالک آن اموال را برای زراعت و آبیاری اختصاص دهد.
🟣د.غیرمنقول تبعی: کلیه ی حقوق عینی بر روی اموال غیرمنقول، غیرمنقول تبعی محسوب میشوند(حق انتفاع ازیک مال
غیرمنقول).

vakil_on

30 Nov, 17:20


تفاوت تعارض و تداخل ملکی

🔹تعارض
تعارض ملکی زمانی اتفاق می افتد که برای  تمام یا قسمتی از ملک،دو سند مالکیت صادر شده باشد.سند دوم،یک سند معارض است و سندی که برای اولین بار برای ملک صادر شده است،معتبر است. تعارض یک اشتباه ثبتی است و در آن ادارات ثبتی نقش دارند و مالکین دخالتی ندارند
تعارض در اسناد مالكيت كلاً يا بعضاً خواه نسبت به اصل ملک،خواه نسبت به حدود و حقوق ارتفاقی آن  ممکن است رخ دهد
درصورتی که هر دو سند در یک تاریخ صادر شده باشند،شماره هر یک از دو سند که مؤخر باشد،آن سند، سند مؤخر الصدور محسوب می شود

🔹تداخل
تداخل به این معنی است که قسمتی از ملک در تصرف ملک مجاور در بیاید،بدون اینکه قسمت تصرف شده در سند مالکیت ملک مجاور آمده باشد. به عبارت دیگر ملک از محدوده صورت مجلس تحدید حدود فراتر رفته باشد و وضع فعلی ملک در حدود اربعه ملک قرار نداشته باشد. تداخل اشتباهی غیر ثبتی است و در حین پیاده سازی محدود ملک پیش می آید/منبع:کانال رویه قضایی زمین

vakil_on

28 Nov, 08:34


ایراد عدم اهلیت خواهان 👇

اگر خواهان 
1 -صغیر
2 -سفیه،
3 -مجنون
4 -ورشکسته در امور مالی(حجر سوء ظنی)داشته باشد قرار رد دعوی صادر میگردد.


🔸 اهلیت خواهان برای طرح دعوی اهلیت لازم برای اصل موضوع دعوی است یعنی اگر

🔹1 -دعوی غیر مالی باشد خواهان باید دارای بلوغ و عقل باشد 
🔻2 -دعوی مالی باشد خواهان باید دارای بلوغ و عقل و رشد باشد و ورشکسته نباشد.

▪️ در خصوص محجورین دعوی باید توسط:
🔻ولی/ قیم/ مدیر تصفیه طرح شود. 

🔹 ایراد فوق ناظر به عدم اهلیت در زمان طرح دعوی است نه عدم اهلیت حادث شده در زمان رسیدگی به دعوی چرا که در این حالت طبق ماده 105 قانون آ.د.م اگر عدم اهلیت در جریان رسیدگی حادث شود دعوی تا تعیین نماینده با صدور قرار توقیف دادرسی متوقف میشود. 

🔻 ایراد عدم اهلیت خوانده وارد نیست و دعوی باید علیه شخص محجور طرح شود در این حالت ولی یا قیم او برای دفاع دعوت میشوند و محجو میتواند تا زمان دعوت ولی یا قیم از دفاع خودداری کند.

🔹 اگر محجور دفاعی انجام دهد این دفاع تا جایی که به سود محجور باشد پذیرفته میشود و دفاعیاتی که به ضرر وی باشد رد می شوند.

vakil_on

27 Nov, 15:56


🔹 متن کامل لایحه اصلاح قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۱۴۰۳

بر اساس این لایحه وکالت در دعاوی مدنی اجباری می‌شود

لایحه اصلاح قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۱۳۷۹ که در جلسه ۱۴۰۳/۶/۲۸ به تصویب هیات وزیران رسیده، برای تشریفات قانونی به مجلس ارائه شده است.

این لایحه مشتمل بر مقدمه توجیهی و ۱۸۸ ماده اصلاحاتی در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۱۳۷۹ اعمال کرده است.

vakil_on

26 Nov, 17:39


🔴🔴اگر قاضی دادگاه کیفری، بدون ذکر دلیل، حکم به مجازات حبس بیشتر از حداقل قانونی صادر کند، مرتکب تخلف شده است

♦️چنانچه دادگاه در حکم صادر شده، مجازات حبس را بیش از حداقل مجازات مقرر در قانون تعیین کند، باید مبتنی بر بندهای ذکر شده در ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی و یا سایر جهات قانونی، "علت صدور حکم به بیش از حداقل مجازاتِ مقررِ قانونی را ذکر کند" و عدم رعایت این امر، موجب مجازات انتظامی درجه چهار می‌باشد.

🔴همچنین به موجب رای وحدت رویه شماره ۸۳۴ هیات عمومی دیوان عالی کشور، عدم ذکر دلیل قانونی برای مجازاتِ حبس بیشتر از حداقل قانونی، از موجبات اعاده دادرسی نیز میباشد.

vakil_on

26 Nov, 13:18


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره فروش مشروبات الکلی تقلبی

vakil_on

26 Nov, 11:11


💤📿𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η📿💤

چکیده :
در صورتی که طرفین دو دعوا و همچنین موضوع آن ها یکی باشد، اما جای هرکدام از طرفین از حیث خواهان و خوانده بودن در دو دعوا بالعکس باشد،
موضوع خارج از شمول قاعده اعتبار امر مختوم به است.


🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1394/01/26
🔷شماره دادنامه قطعی،



🔰دادنامه دادگاه بدوی :

در خصوص دعوی خانم ف. ف. و آقای ن. م. به طرفیت شرکت منحله پ. با مدیرتصفیه آقای ح.ح. دایر بر

<< الزام به تنظیم سند ششدانگ یک دستگاه آپارتمان به انضمام پارکینگ و انباری با احتساب خسارات دادرسی >>



⬅️خواهان ها اعلام داشته اند که
👈👈حسب مبایعه‌نامه عادی پیوست دادخواست آپارتمان موصوف قطعه ... تفکیکی و انباری 30 و پارکینگ 22 تفکیکی خریداری و از زمان خرید در تصرف ما می‌باشد لکن خوانده تاکنون نسبت به تنظیم سند اقدام نکرده است.


⬅️خوانده با حضور در جلسه دادگاه و ضمن پاسخ گویی به اظهارات مطروحه، مدعی شده است که
👈👈نقل‌ و انتقال را قبول دارم لکن مطالباتی دارم که پس از دریافت سند به نام ایشان می‌زنم.


🔴🔲دادگاه با توجه به محتویات پرونده و اظهارات طرفین و پاسخ استعلام ثبتی نظر به اینکه :

خواسته به نظر دادگاه محرز است. به استناد مواد 10 و 219 الی 223 قانون مدنی و 519 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به الزام خوانده به حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی آپارتمان به انضمام پارکینگ و انباری و پرداخت هزینه‌های دادرسی برابر تمبر ابطالی در حق خواهان صادر می‌نماید.

رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.


▪️رئیس شعبه 127 دادگاه عمومی



🔰دادنامه قطعی دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدیدنظرخواهی شرکت منحله (درحال تصفیه) پ. با مدیریت آقای ح.ح. علیه آقای ن. م. و خانم ف. ف. از دادنامه شماره 1111 مورخ 1393/10/14 شعبه 127 دادگاه عمومی حقوقی تهران که بر پایه آن با توجه به :

👈👈مفاد مبایعه‌نامه عادی مورخ 1377/7/20 مشعر بر فروش یک دستگاه آپارتمان مسکونی به متراژ پنجاه متر مربع واقع در پلاک ثبتی ... بخش ... تهران به انضمام پارکینگ و انباری از سوی تجدیدنظرخواه به تجدیدنظرخوانده و پرداخت خسارات دادرسی حکم به محکومیت تجدیدنظرخواه نسبت به حضور در دفتر اسناد رسمی و انتقال رسمی مورد معامله به تجدیدنظر خواندگان و پرداخت خسارات دادرسی به نامبردگان صادر گردیده است.



⚫️🔲هیات دادگاه پس از ملاحظه لایحه اعتراضیه و با بررسی و دقت در اوراق و محتویات پرونده نظر به اینکه :

هرچند به موجب دادنامه شماره 247 مورخ 1388/3/31 شعبه 127 دادگاه عمومی حقوقی تهران با طرح دعوای تجدیدنظرخواه به‌ عنوان فروشنده
👈👈تجدیدنظرخواندگان به‌ عنوان خریداران آپارتمان محکوم به حضور در دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی آپارتمان به نام خود گردیده‌اند



⭕️اما با توجه به اینکه :

مطابق ماده 2 قانون اجرای احکام مدنی صدور اجرائیه موکول است به تقاضای محکوم‌له و تجدیدنظر خواندگان محکوم‌له دادنامه موصوف نبوده‌اند

👈👈لذا با عدم حضور تجدیدنظرخواه جهت تنظیم سند در دفترخانه و عدم موقعیت قانونی تجدیدنظرخواندگان جهت تقاضای اجرای آن دادنامه قطعی صادر شده از سوی شعبه 127 دادگاه عمومی حقوقی تهران بلا اجرا باقی مانده است.


↩️بر این پایه با توجه به اینکه :


💢اولاً_دادنامه تجدیدنظرخواسته در تعارض با دادنامه قطعیت یافته قبلی نیست
بالعکس👈👈در جهت تثبیت نتیجه آن و خارج شدن اصحاب دعوی از بلاتکلیفی است به‌ ویژه آنکه محکوم‌له دادنامه قبلی درصدد تعقیب اجرای آن نیست.


💢ثانیاً_هر چند اصحاب دو دعوی واحد هستند اما شخصی که در دادنامه قبلی ملزم به حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی شد طبق دادنامه تجدیدنظرخواسته ذینفع و متقاضی این امر بوده و شکل صحیح دعوا نیز مقتضی طرح این خواسته از سوی آنان (تجدیدنظرخواندگان) بوده است و محکوم‌علیه دادنامه تجدیدنظرخواسته (فروشنده) محکوم‌علیه دادنامه قبلی نبوده است

👈👈بنابراین موضوع << خارج از شمول قاعده اعتبار امر مختوم بها بوده >> دادنامه تجدیدنظرخواسته در نتیجه صحیح و مبتنی بر موازین قانونی تشخیص به استناد ماده 358 قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می‌گردد.



🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

26 Nov, 11:11


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------



چکیده :
 تحقق خیانت در امانت نسبت به چک هایی که بابت تضمین انجام معامله یا تعهدات صادر می شوند، مستلزم احراز خاتمه قرارداد، استحقاق صادرکننده در استرداد چک و اقدام متهم در جهت وصول وجه چک است.


🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1393/03/24
🔷شماره دادنامه قطعی :



🔰دادنامه دادگاه بدوی :

در خصوص اتهام آقای س.ش. فرزند م. دایر بر

<< خیانت در امانت (نسبت به یک فقره چک به شماره ... به مبلغ چهار میلیارد و هشتصد میلیون ریال) >>


موضوع کیفرخواست مورخ 1392/9/24 دادسرای عمومی و انقلاب تهران


🔴🔲دادگاه با بررسی اوراق پرونده و لوایح ابرازی توجهاً به :


💢اولاً_نحوه شکایت وکلای شاکی به شرح شکوائیه تقدیمی و اظهارات منعکس در صورت جلسه تحقیق و دادرسی و لایحه تقدیمی، ملاحظه تصویر مدارک استنادی وکلای شاکی، تحقیقات معموله، اظهارات شاکی در محضر دادگاه


💢ثانیاً_با عنایت به این که به موجب قرارداد سرمایه گذاری عادی بدون تاریخ استنادی وکلای شاکی👈👈چک مذکور درجهت تضمین انجام تعهدات قراردادی شاکی با متهم به متهم تسلیم شده است.


💢ثالثاً_به موجب قسمت اخیر بند 2 ماده 6 قرارداد استنادی👈👈متهم با وجود شرایطی مستحق وصول وجه چک گردیده است.


💢رابعاً_با توجه به این که👈👈زمان اتمام و حسن انجام تعهدات شاکی مجهول می باشد.

⬅️هرچند در قرارداد استنادی شاکی عنوان شده که چک تا پایان قرارداد به صورت امانت نزد متهم می باشد.


💢خامساً_زمان خاتمه قرارداد و استحقاق متهم در👈👈دریافت یا عدم دریافت چک مجهول بوده است.


💢سادساً_حسب اظهار وکیل شاکی در محضر دادگاه👈👈متهم تاکنون اقدامی در جهت وصول وجه چک نیز معمول نداشته است.


💢سابعاً_بنا به مراتب فوق دلیلی که دلالت بر👈👈امانی بودن ید متهم نسبت به چک موصوف نماید ارائه و ابراز نشده است.


💢ثامناً_صرف قید عبارت امانت در قرارداد نیز با توجه به سایر مندرجات و مفاد آن👈👈دلالتی بر این امر ندارد و به عقیده این دادگاه، تضمینی بودن آن مسلم می باشد.


💢تاسعاً_مطالبه چک مذکور محتاج👈👈اثبات حسن انجام تعهدات قراردادی است.


💢عاشراً_محکمه کیفری مجاز و صلاحیت بررسی👈👈حسن انجام تعهدات قراردادی را ندارد و این امر محتاج اقامه دعوی مدنی است.

لذا بنا به مراتب و به لحاظ عدم احراز وقوع بزه مذکور و مستنداً به بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری، حکم بر برائت مشارالیه صادر و اعلام می گردد.


رأی صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.


▪️رئیس شعبه دادگاه عمومی جزایی تهران ـ


🔰دادنامه قطعی دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.خ. به وکالت از آقای م.ع. از دادنامه شماره 01363 مورخ 1392/12/15 شعبه 1072 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن در مورد اتهام تجدیدنظرخوانده آقای س.ش. دایر بر خیانت در امانت نسبت به یک فقره چک رأی بر برائت ایشان صادر شده است.


⚫️🔲دادگاه پس از ملاحظه لایحه اعتراضیه وکیل و با بررسی اوراق و محتویات پرونده نظر به اینکه مطابق رأی دادگاه محترم بدوی :


💢نخست اینکه_یک فقره چک که نزد تجدیدنظر خوانده به عنوان امانت قرار گرفته👈👈از ناحیه ایشان و به ضرر شاکی که آن را نزد متهم به امانت سپرده سوءاستفاده قرار نگرفته است.


💢دوم اینکه_درخواست استرداد چک مستلزم👈👈طرح دعوی حقوقی است.


علیهذا دادگاه دادنامه موصوف را که بر مبنای همین استدلال صادر شده صحیح تشخیص و اعتراض تجدیدنظر خواه را غیرموجه تشخیص داده و مستنداً به بند الف از ماده 257 قانون آیین دادگاه های عمومی و انقلاب در امور دادرسی در امور کیفری دادنامه معترض عنه را عیناً تأیید می نماید. این رأی قطعی است.




🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

24 Nov, 10:29


عقد خیاری چیست و چه شرایطی دارد؟

🟣عقد خیاری به دسته ای از عقود گفته می شود که در آن اختیار فسخ تعیین شده باشد.

🔻پیش از آنکه به تعریف عقد خیاری بپردازیم، لازم است در مورد دو نوع عقد لازم و عقد جایز توضیحاتی را ارائه دهیم. زیرا آشنایی با این دو عقد، برای درک بهتر عقد خیاری ضروری است.

👈تعریف عقد لازم و جایز

به طور خلاصه، به قراردادهایی جایز گفته می شود که طرفین معامله هر وقت که بخواهند بتوانند آن را بدون رضایت طرف مقابل فسخ کنند. اما در قرارداد لازم هیچ یک از طرفین حق فسخ معامله را ندارند، مگر به موجب قانون.

👈 عقد لازم و عقد جایز و تفاوت آن ها با یکدیگر

عقد خیاری

🛎اکنون که با عقود لازم و جایز آشنا شدیم، می توانیم به تعریف قراردادهای خیاری بپردازیم. خیار به معنی اختیار است و در اینجا یعنی داشتن اختیار فسخ معامله. همانطور که گفتیم، در عقود جایز این اختیار برای طرفین معامله یا یکی از آن ها وجود دارد، بنابراین عقد خیاری مختص عقود لازم است.

🔻مستند قانونی این عقد در قانون مدنی به شرح زیر است:

👈ماده ۱۸۸ قانون مدنی

عقد خیاری آن است که برای طرفین یا یکی از آن ها یا برای ثالثی اختیار فسخ باشد.

همانطور که از ماده ذکر شده پیداست، در اینگونه از عقود برای طرفین معامله یا شخصی دیگر اختیار فسخ معامله ایجاد می شود، که به آن خیار شرط نیز می گویند.

🔹نکته مهم در این قراردادها آن است که خیار فسخ معامله الزاما باید به مدت مشخصی محدود شود. در صورتی که برای آن مدتی تعیین نشده باشد، شرط و عقد باهم باطل می شوند.

🔻نکته مهم دیگری که در عقود خیاری باید به آن توجه داشت این است که مالکیت از زمان انعقاد قرارداد ایجاد می شود، نه از زمان انقضای حق فسخ. به عنوان مثال در صورتی که خودرویی را به شخصی بفروشید و در قرارداد اختیار فسخ معامله برای خریدار را تا ۳ ماه دیگر تعیین کرده باشید، خودرو از زمان انعقاد قرارداد مالک خودرو می شود، اما تا مدت تعیین شده می تواند معامله را برهم بزند.


🔴 خیار، اختیار فسخ معامله است خیارات عناوینی هستند که در قانون ویش بیان شده، و به استناد آن ها می توان عقد لازم را فسخ کرد یعنی حقِ فسخِ عقدِ لازم [ خیارات: عیب ، غبن، تدلیس و ... .

🟡در قانون مدنی ۱۲ نوع خیار وجود دارد که اکنون فقط با یک نوع آن، یعنی خیار شرط [خیاری که منشا آن اراده طرفین است]، سر و کار داریم. به عقودی که در آن ها از مابقی خیارات موجود باشد، عقد خیاری نمی گوید.

🟠عقد خیاری: عقد لازمی است است که در آن خیار شرط فقط خیار شرط باشد

🟣 در نتیجه عقدی که در آن خیار دیگری وجود دارد، عقد خیاری نمی گویند.

🔻 مثال: شخصی یک دست لباس می خرد و با فروشنده شرط می کند که تا یک روز اگر از خرید لباس پشیمان شد[مورد پسند واقع نشد] بتواند آن را پس بدهد. این یک عقد خیاری استت و در طول این یک روز مشروط، اگر خریدار پشیمان شد می تواند فسخ کند و ثمن خود را بگیرد اما پس از مهلت یک روزه حق فسخ از بین می رود

vakil_on

23 Nov, 20:13


مجلس قانون اصلاح مهریه رو به جریان انداخت.
یعنی دختر وقتی ازدواج میکنه باید یه پولی به دولت بده تا مهریه‌رو براش ثبت بکنه.
14 تا سکه: صفر
بین 14 تا 100 سکه: 4هزارم قیمت سکه‌ها
100 تا 200 سکه: 2% قیمت سکه‌ها
200 سکه به بالا: 15% قیمت سکه‌ها
برای مثال اگه بخوای 1000 سکه مهر کنی باید 7.5 میلیارد پول ثبت بدی.

vakil_on

23 Nov, 09:25


فرم محاسبه ارزش منطقه ای املاک
https://www.arzeshmantagheh.ir/CityAreaRegister.aspx

vakil_on

23 Nov, 07:32


پرداخت حق‌الثبت برای مهریه الزامی می‌شود/ مهریه بالای ۲۰۰ سکه شامل ۱۵ درصد حق‌الثبت می‌شود

نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس:
🔹در طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی اهرم بازدارنده‌ای را پیش بینی کردیم که از مسابقه افزایش تعداد سکه مهریه در بین مردم جلوگیری کنیم؛ در همین راستا یکی از تدابیر صورت گرفته، افزودن حق الثبت مهریه به قانون و الزام زوجین برای پرداخت آن در زمان عقد است که خود این حق الثبت هر چقدر مهریه بالاتر باشد، سنگین‌تر خواهد بود.
🔹طبق این طرح تا سقف ۱۴ سکه، حق ثبت به مهریه تعلق نمی‌گیرد.
🔹میزان هزینه، برای مهریه‌ های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه، چهار دهم درصد قیمت سکه‌‌ها، است.
🔹میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲ درصد است.
🔹از مهریه‌‌های ۲۰۰ سکه به بالا ، ۱۵درصد، به عنوان حق ثبت، اخذ می‌ شود.

vakil_on

21 Nov, 10:06


پرداخت اماره وجود دین

چکیده: 
هرگاه محکومیت بابت چکهایی باشد که ظهور در مدیونیت دارد و در متن چک ها نیز صریحا ذکر گردیده باشد که چک‌ها بابت دینی مانند اجاره بها ( ابان ماه و اذر ماه و دی ماه ) می باشد و دلیلی بر امانی بودن چکها ارائه نگردیده باشد تجدیدنظر خواهی محکوم به رد است.

🔹شماره دادنامه قطعی :
9709980231100230
🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1400/12/28

 
رأی دادگاه تجدیدنظر استان

🔹پرونده کلاسه *
🔹تصمیم نهایی شماره *

۱. خدمات .....و سازمان *تجدیدنظرخواه و تجدیدنظرخوانده ، با نمایندگی اقای ع. م. فرزند م. به نشانی *

۲. خانم م. ن. پ. فرزند م. تجدیدنظرخواه و تجدیدنظرخوانده ، به نشانی *

🔹تجدیدنظر خواسته ها:
دادنامه شماره *مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰ شعبه *

گردشکار:
دادگاه با بررسی محتویات پرونده و مشاوره و احراز کفایت رسیدگی با استعانت از درگاه خداوند متعال ختم دادرسی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید.

رای دادگاه

در خصوص تجدیدنظرخواهی م. ن. پ. با وکالت اقای م. ک. و خانم ا. ا. بطرفیت خدمات هوایی پست و سازمان *از دادنامه شماره *مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰ شعبه *که به موجب ان در مقام تایید واخواهی رای غیابی *۹۷/۰۸/۱۲ که منجر به محکومیت تجدیدنظرخواه به پرداخت مبلغ ۳/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بابت سه فقره چک با احتساب خسارت تاخیر تادیه و خسارت دادرسی در حق تجدید نظرخوانده گردیده است. وارد و موثر نمی باشد. چرا که چکهای مذکور ظهور در مدیونیت دارد. و در متن چک ها نیز صریحا ذکر گردیده است. بابت اجاره بها ( ابان ماه و اذر ماه و دی ماه ) می باشد. و دلیل بر امانی بودن چکها علیرغم ادعای وکلا ارائه نگردیده است. فلذا با دقت در محتویات پرونده نظر به اینکه تجدیدنظر خواه ایراد و اعتراض موجهی که نقض دادنامه را ایجاب نماید. به عمل نیاورده و از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز ایراد و اشکالی به دادنامه موصوف به نظر نمی رسد بنابراین به استناد مواد ۳۵۸ قانون ایین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد تجدیدنظر خواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته عینا تایید می گردد. رای صادره قطعی است.

vakil_on

20 Nov, 19:20


🟩تعـــریف قوادی

🟣ماده 242- قوادی عبارت از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط است
نکتــه1- حد قوادی منوط به تحقق زنا یا لواط است در غیراین صورت عامل، مستوجب تعزیر مقرر در ماده(244) این قانون است.
نکتـه- در قوادی، تکرار عمل شرط تحقق جرم نیست.

🔹-حد قوادی برای مرد👈 هفتاد و پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم میشود👉 که مدت آن را قاضی مشخص میکند و برای زن فقط هفتاد و پنج ضربه شلاق است.

🔻کسی که دو یا چند👈 نابالغ را برای زنا یا لواط به هم برساند مستوجب حد نیست لکن به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و حبس تعزیری👉 درجه شش محکوم میشود.

🔹حد قوادی مقید و منوط به تحقق زنا یا لواط ا ست.

🔻 در صورت عدم تحقق زنا و لواط، مستوجب ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس تعزیری درجه شش، است.

🔹قوادی جرم مقید است.

🔻مرتبط کردن افراد نابالغ برای زنا یا لواط: مستوجب ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس تعزیری درجه شش، است.

vakil_on

13 Nov, 13:40


🔴اگر مالی توسط پدر بنام فرزند شود آن مال از سهم الارث فرزند کم میشود؟

اگر شخصی مالی به فرزندش بدهد یا ملکی بنام او کند به معنای پرداخت سهم الارث او نیست زیرا این انتقال صرفا یک انتقال عادی است و همچنین سهم الارث از اموال باقیمانده متوفی در لحظه مرگ محاسبه میگردد و هیچ کدام از انتقالات قبل از مرگ اثری در آن ندارد.

vakil_on

13 Nov, 09:33


نحوه ارث بری وراث ر:

🟣فقط به فرض:
بعضی از وراث را که به فرض سهم میبرند را فرض بر میگوییم.
🔻 فرض یعنی سهم معینی در قانون که باعث کسر مقدار معینی سهم از کل ترکه میشود
🔹 مثال: اگر متوفی فرزند داشته باشد، سهم مادر متوفی، سٌدس از کل ترکه است.

🟢فقط به قرابت:
بعضی از وراث که به قرابت، ارث میبرند. به آنها قرابت بر میگوییم.
🔻 قرابت بر کسی است که برخلاف فرض برها، کسر و نسبت مشخصی سهم از ترکه را نمیبرد، بلکه مقدماً فرض برها سهم خود از ترکه را میبرند،و در نهایت مقدار سهمی که باقی مانده است، سهم قرابت بر ها
است.
🔹 اگر تعدادوراث فرض بر کمتر باشند سهم الارث وراث قرابت بر بیشتر میشود و اگر تعداد وراث فرض بر بیشتر باشند سهم الارث وراث قرابت برکمتر میشود.

☑️قرابت بر ها: برادران ابی یا ابوینی یا فرزندان پسر متوفی همیشه به قرابت
ارث میبرند.

🟡گاهی به فرض و گاهی به قرابت:
برخی از وراث در شرایطی، سهم و کسر مشخصی از ترکه را میبرند، اما در برخی شرایط دیگر سهم مشخصی از ترکه را ندارند؛ بلکه آنچه باقی بماند، را به ارث میبرند.
🔻مثال: در صورتی که متوفی اولاد داشته باشد، پدر سدس از ترکه را به( فرض )می برد و چنانچه اولاد نداشته باشد پدر به( قرابت) ارث میبرد بدین نحو که اگر 
تنها باشد تمام ترکه و در صورتی که با مادر متوفی باشد مازاد ۱/۳ را به ارث میبرد.

vakil_on

13 Nov, 07:26


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------


🔵 اداره کل حقوقی قوه قضاییه، نظریه مشورتی خود را در مورد ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه،
در موارد تفاوت نشانی اعلامی خواهان از اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا را در تاریخ هجدهم مهرماه صادر کرد.



طبق این نظریه مشورتی، نشانی اعلامی خواهان ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است،
مگر آن‌که پس از ایراد خوانده، دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.



نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۳۶۳ اداره کل حقوقی قوه قضاییه

استعلام:


گاهی برخی اشخاص به منظور تأخیر در احقاق حق و انصراف صاحبان حق از طرح دعوا و تعقیب آن، بر خلاف آدرس واقعی خود،
آدرس دیگری را در سامانه ثنا ثبت می‌کنند و پرونده با صدور عدم صلاحیت به حوزه قضایی اخیر ارسال می‌شود؛

در چنین مواردی خواهان‌ها به دلایلی مانند بعد مسافت و هزینه‌های سفر از تعقیب دعوا منصرف می‌شوند، آیا ملاک آدرس واقعی اشخاص است و یا آدرسی که در سامانه ثنا قید شده است؟



نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:


اولاً، به موجب بند‌های (۱) و (۲) ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، خواهان باید اقامتگاه (نشانی) خود و خوانده را در دادخواست قید کند و درج این نشانی‌ها در سامانه ثنا خواهان را از درج آن در دادخواست بی‌نیاز نمی‌کند.


ثانیاً، با توجه به تعریف اقامتگاه در ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی و مستفاد از مواد ۷۸ و ۸۰ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، در اموری که صلاحیت دادگاه مبتنی بر محل اقامت می‌باشد،
ملاک صلاحیت محل اقامت واقعی اشخاص است و در صورت احراز توسط دادگاه رسیدگی‌کننده، با رعایت قواعد عمومی مربوط به صلاحیت و تشخیص مرجع صالح اتخاذ تصمیم می‌شود. با وجود این، دادگاه مجاز نیست رأساً صحت یا سقم آدرس اعلامی را بررسی کند و ورود به این موضوع مستلزم ایراد خوانده است.

بنا به مراتب پیش‌گفته، درج نشانی خوانده در سامانه ثنا در حقوق و تکالیف خواهان مبنی بر اعلام نشانی خوانده در دادخواست تأثیری ندارد و در فرض تفاوت نشانی اعلامی خواهان از اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا، نشانی اعلامی خواهان ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است؛

مگر آن‌که پس از ایراد خوانده دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.





🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

13 Nov, 07:26


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------


🔵 اداره کل حقوقی قوه قضاییه، نظریه مشورتی خود را در مورد ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه،
در موارد تفاوت نشانی اعلامی خواهان از اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا را در تاریخ هجدهم مهرماه صادر کرد.



طبق این نظریه مشورتی، نشانی اعلامی خواهان ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است،
مگر آن‌که پس از ایراد خوانده، دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.



نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۳۶۳ اداره کل حقوقی قوه قضاییه

استعلام:


گاهی برخی اشخاص به منظور تأخیر در احقاق حق و انصراف صاحبان حق از طرح دعوا و تعقیب آن، بر خلاف آدرس واقعی خود،
آدرس دیگری را در سامانه ثنا ثبت می‌کنند و پرونده با صدور عدم صلاحیت به حوزه قضایی اخیر ارسال می‌شود؛

در چنین مواردی خواهان‌ها به دلایلی مانند بعد مسافت و هزینه‌های سفر از تعقیب دعوا منصرف می‌شوند، آیا ملاک آدرس واقعی اشخاص است و یا آدرسی که در سامانه ثنا قید شده است؟



نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:


اولاً، به موجب بند‌های (۱) و (۲) ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، خواهان باید اقامتگاه (نشانی) خود و خوانده را در دادخواست قید کند و درج این نشانی‌ها در سامانه ثنا خواهان را از درج آن در دادخواست بی‌نیاز نمی‌کند.


ثانیاً، با توجه به تعریف اقامتگاه در ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی و مستفاد از مواد ۷۸ و ۸۰ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹، در اموری که صلاحیت دادگاه مبتنی بر محل اقامت می‌باشد،
ملاک صلاحیت محل اقامت واقعی اشخاص است و در صورت احراز توسط دادگاه رسیدگی‌کننده، با رعایت قواعد عمومی مربوط به صلاحیت و تشخیص مرجع صالح اتخاذ تصمیم می‌شود. با وجود این، دادگاه مجاز نیست رأساً صحت یا سقم آدرس اعلامی را بررسی کند و ورود به این موضوع مستلزم ایراد خوانده است.

بنا به مراتب پیش‌گفته، درج نشانی خوانده در سامانه ثنا در حقوق و تکالیف خواهان مبنی بر اعلام نشانی خوانده در دادخواست تأثیری ندارد و در فرض تفاوت نشانی اعلامی خواهان از اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا، نشانی اعلامی خواهان ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است؛

مگر آن‌که پس از ایراد خوانده دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.





🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

13 Nov, 07:26


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------



🔵 اکنون در دستگاه قضایی، اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با سه روش صورت می گیرد.

نخست اینکه اگر مدیون در سامانه شماره تماس تلفن همراه داشته باشد به محض ممنوع‌الخروج بودن برای وی پیامک ارسال و موضوع پرونده به وی اطلاع رسانی می‌شود.


دوم اگر مدیون ثبت‌نام ثنا داشته باشه براساس ثنا اطلاع رسانی می‌شود و راه سوم این است که اگر شامل دو مورد مزبور نباشد یعنی مدیون شماره موبایل در سامانه اجرای اسناد رسمی نداشته یا در ثنا ثبت‌نام نکرده باشد،
امکان جدیدی اخیرا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایجاد کرده و در سکوی کاتب به نشانی www.kateb.ir هر فرد قبل از اینکه به فرودگاه رجوع کند و سفر خارجی انجام دهد،
می‌تواند با کد ملی در سامانه کاتب به بخش اجرای اسناد رسمی رجوع و استعلام بگیرد که ممنوع‌الخروج است یا خیر.




🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

12 Nov, 15:34


شما دعوتید
گروه و کانال وکلا و دانشجویان نخبه
👇👇👇👇
🆔 @vakil_on

🆔 @vakillin

vakil_on

27 Oct, 10:51


دعاوی طاری و تعریف آن:

الف)ورود ثالث: 
به معنای دعوی شخص ثالث علیه طرفین یا یک طرف دعوای اصلی

🟣اقسام ورود ثالث: 
1 -ورود ثالث اصلی ( استقلالی): 
در این حالت شخص ثالث برای خود مستقلاً حقی قائل است.

نفع ثالث یک نفع مستقیم است و به عنوان یک دعوای جدا قابل طرح است.

🟢2 -ورود ثالث تبعی (حمایتی): 
در این حالت ثالث خود را در محق شدن یکی از طرفین ذینفع میداند.

برخلاف ثالث اصلی، نفع ثالث تبعی یک نفع غیر مستقیم است و به عنوان دعوایی جدا قابل طرح نیست.

🔵اوصاف ورود ثالث:
1 -در تمام مراحل(بدوی، واخواهی، تجدیدنظر) جز در در دیوان عالی کشور امکان پذیر است ولی اگر رای دیوان عالی کشور نقض و پرونده به دادگاه بدوی یا تجدیدنظر اعاده شود ورود ثالث امکانپذیر است.

2 -تا قبل از ختم دادرسی(در تمام مقاطع)امکان پذیر است.

3 -تعداد نسخ اصحاب دعوی + 1

4 -نیاز به ذکر ورود ثالث (اصلی یا تبعی) نیست.

🌱ماده 133 اگر دادگاه احراز کند که :
1 -ورود ثالث به منظور تبانی یا تاخیر در رسیدگی است 
2 -یا اینکه رسیدگی به دعوی اصلی منوط به رسیدگی به دعوای ورود ثالث نیست
دعوای ورود ثالث را از دعوای اصلی جدا کرده و جداگانه رسیدگی میکند.

🌱ماده134 اگر نسبت به ورود ثالث قراری مانند رد دعوی، عدم استماع دعوی ، قرار رد دادخواست یا .... صادر شود وارد ثالث 
میتواند:
1 -بعد از آنکه پرونده به مرحلة تجدیدنظر رفت، در آن دادگاه ورود ثالث کند.
🔻2 -ایرادات را رفع کرده و مجدداً در همان مرحلة بدوی وارد شود.
🔻3 -تجدیدنظر خواهی از قراری که در خصوص ورود ثالث صادر شده است.

☑️ اگر دادگاه تجدیدنظر این قرار را نقض کند پرونده را برای رسیدگی با دعوای اصلی به همان دادگاهی میفرستد که دعوی اصلی در آنجا است. (بدوی یا تجدیدنظر) حال اگر دعوای مذکور تمام شده باشد مستقلاً به آن رسیدگی میشود.

🔴اگر خواهان دعوی اصلی، دعوی یا دادخواست خود را مسترد کند تکلیف دعوی ورود ثالث چیست؟

🔻 اگر ورود ثالث اصلی باشد رسیدگی به صورت دعوی مستقل ادامه مییابد.

🔻 اگر ورود ثالث تبعی باشد قرار رد دعوی صادر می شود.

🟢اگر یکی از 4 شرط دعاوی طاری وجود نداشت تکلیف چیست؟

🔻 اگر ورود ثالث اصلی باشد در صورت داشتن صلاحیت ذاتی و محلی جداگانه رسیدگی کند.

🔻 اگر ورود ثالث تبعی باشد قرار رد دعوی صادر می شود.

vakil_on

27 Oct, 05:19


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٖٖ‌‌ٰٰٰٰٖٖٖٖ‌‌ٖ💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------


🔵 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/346
شماره پرونده : 1403-127-346ح
تاریخ نظریه : 1403/07/11


استعلام :

با عنایت به بخش دوم ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که مقرر داشته است:

«خوانده نیز می‌تواند خسارتی را که عمداً از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید.»:

الف- آیا شرط علم و عمد با صدور حکم قطعی علیه خواهان مفروض است؟

به عبارت دیگر، چنانچه دعوای خواهان محکوم به بطلان یا بی‌حقی شود، آیا خوانده می‌تواند پس از صدور حکم مذکور به موجب دادخواست و با استناد به اینکه با صدور حکم بر بطلان یا بی‌حقی دعوای خواهان، علم و عمد موضوع ماده مفروض است، خسارت دادرسی پرونده گذشته را مطالبه کند؟

ب- آیا نص یادشده با قیود مندرج در آن، مواردی که شکایت شاکی به صدور قرار منع تعقیب یا برائت مشتکی‌عنه منجر و رأی قطعی شده باشد را نیز شامل می‌شود؟
به عبارت دیگر، در فرضی که پس از رد شکایت شاکی،
مشتکی‌عنه با مراجعه به دادگاه حقوقی خسارات مربوط به مرجع کیفری را مطالبه می‌کند، آیا قید «علم» و «عمد» مندرج در ماده باید لحاظ شود و یا آنکه به صورت مطلق و بدون قیود مذکور در ماده، مشتکی‌عنه پس از رد شکایت شاکی، می‌تواند به موجب دادخواست،
خسارت دادرسی خود را از شاکی مطالبه کند و دادگاه حقوقی نیز بدون لحاظ قیود یادشده، مکلف به صدور حکم به نفع خواهان است؟



نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

الف- احراز شرایط مقرر در بند میانی ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که عمد و علم خواهان به غیر محق بودن خود در دادرسی است، شرط استحقاق خوانده برای مطالبه خسارت ناشی از دادرسی است؛

بنابراین ادعای یادشده هم به مانند هر ادعای دیگری نیازمند اثبات است و وظیفه اثبات وفق عمومات دادرسی؛

از جمله قاعده البینه علی المدعی و ماده 1257 قانون مدنی و مواد 194، 196 و 197 قانون آیین دادرسی دادگاه‌ها‌ی عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 بر عهده مدعی آن (خوانده دعوای اصلی) است؛ بنابراین در فرض سؤال، علم و عمد خواهان مفروض تلقی نمی‌شود.

توضیح آنکه، رسیدگی به این ادعای خوانده نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد و دادگاه می‌تواند در ذیل همان رأی بر بطلان دعوای خواهان، وی را به پرداخت خسارات مذکور در حق خوانده محکوم کند.

ب- حکم مقرر در ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 از این حیث که دادگاه می‌تواند به درخواست خوانده با احراز شرایط مقرر ضمن رأی بر بطلان یا بی‌حقی خواهان، خواهان را به پرداخت خسارت مذکور در حق خوانده محکوم کند، منصرف از اقدام مرجع کیفری در فرض صدور رأی منع تعقیب یا برائت مشتکی‌عنه است.

با این وجود، رسیدگی به دعوای مطالبه خسارت ناشی از شکایت منتهی به صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت متهم به طرفیت شاکی در دادگاه صالح حقوقی، تابع عمومات دعاوی مسؤولیت مدنی است.


🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

23 Oct, 17:00


..
حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٖٖ‌‌ٰٰٰٰٖٖٖٖ‌‌ٖ💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------




🌐 تحلیل حقوقی و تخصصی ابطال مازاد تمبر مالیاتی وکلا در دعاوی


استعلام:

آیا منظور از پرونده مختومه شده پرونده‌ای است که به لحاظ شکلی منتهی به نتیجه نشده یا این‌که احکامی که به میزان خواسته صادر شده است نیز مشمول این ماده[ماده ۳۱ آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله] می‌شود؟

به عنوان مثال،

وکیل دادخواستی به خواسته پانصد میلیون تومان تقدیم و در نهایت حکم به پرداخت مبلغ دویست میلیون تومان صادر می‌شود؛

آیا وکیل در این مورد نسبت به سیصد میلیون تومان مستحق دریافت گواهی مذکور است؟


  مقصود از عبارت: «پرونده به نحوی مختومه شود که متناسب با تمبر ابطال‌‌شده مستحق دریافت حق‌الوکاله نگردد» در ماده ۳۱ آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله، حق‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ رئیس قوه قضاییه،

مواردی است که پرونده با تصمیم شکلی موضوع بندهای الف، ب، پ، ت و ث ماده ۱۲ این آیین‌نامه مختومه شود؛

و شامل احکامی که کمتر از میزان خواسته صادر شده یا حکم بر بطلان دعوی یا بی‌حقی خواهان صادر شده است، نمی‌شود.


..🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

23 Oct, 17:00


..
حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٖٖ‌‌ٰٰٰٰٖٖٖٖ‌‌ٖ💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------




🌐 تحلیل حقوقی و تخصصی ابطال مازاد تمبر مالیاتی وکلا در دعاوی


استعلام:

آیا منظور از پرونده مختومه شده پرونده‌ای است که به لحاظ شکلی منتهی به نتیجه نشده یا این‌که احکامی که به میزان خواسته صادر شده است نیز مشمول این ماده[ماده ۳۱ آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله] می‌شود؟

به عنوان مثال،

وکیل دادخواستی به خواسته پانصد میلیون تومان تقدیم و در نهایت حکم به پرداخت مبلغ دویست میلیون تومان صادر می‌شود؛

آیا وکیل در این مورد نسبت به سیصد میلیون تومان مستحق دریافت گواهی مذکور است؟


  مقصود از عبارت: «پرونده به نحوی مختومه شود که متناسب با تمبر ابطال‌‌شده مستحق دریافت حق‌الوکاله نگردد» در ماده ۳۱ آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله، حق‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ رئیس قوه قضاییه،

مواردی است که پرونده با تصمیم شکلی موضوع بندهای الف، ب، پ، ت و ث ماده ۱۲ این آیین‌نامه مختومه شود؛

و شامل احکامی که کمتر از میزان خواسته صادر شده یا حکم بر بطلان دعوی یا بی‌حقی خواهان صادر شده است، نمی‌شود.


..🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

23 Oct, 16:48


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------



🔵 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/175
شماره پرونده : 1403-68-175ح
تاریخ نظریه : 1403/07/02

استعلام :

شرکت بیمه پس از پرداخت خسارت مالی به بیمه‌گذار به موجب قرارداد بیمه بدنه خودرو، اقدام به طرح دعوا علیه مسبب حادثه به استناد ماده 30 قانون بیمه مصوب 1316 نموده و تقاضای بازیافت مبلغ پرداختی را دارد.

خوانده در مقام دفاع اظهار داشته ماده 30 یاد‌شده به موجب ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 در خصوص حوادث رانندگی با تخصیص مواجه شده است و شرکت‌های بیمه صرفاً در موارد بندهای چهارگانه موضوع ماده 15 یاد‌شده پس از پرداخت خسارت،
حق رجوع به مسبب حادثه را دارند و در موارد دیگر شرکت‌های بیمه حق رجوع به مسبب حادثه را ندارند.

با عنایت به مراتب پیش‌گفته،
آیا در حوادث رانندگی ماده 30 قانون بیمه مصوب 1316 به موجب ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 با تخصیص مواجه شده و شرکت بیمه صرفاً در موارد بندهای چهارگانه ماده 15 قانون اخیرالذکر حق رجوع به مسبب حادثه را دارد؟



نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

مقررات ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 در خصوص بازیافت خسارت پرداختی توسط شرکت بیمه‌گر با لحاظ تعاریف و اصطلاحات مذکور در ذیل ماده یک این قانون و دیگر مواد مرتبط؛
نظیر ماده 4 این قانون،

ناظر بر بیمه شخص ثالث و حوادث مشمول این قانون است و از بیمه بدنه خودرو و بازیافت خسارت آن خروج موضوعی دارد و برای بازیافت خسارت پرداختی بابت بیمه بدنه خودرو باید مطابق مقررات عام و خاص مربوط؛

از جمله اطلاق و عموم ماده 30 قانون بیمه مصوب 1316 و آیین‌نامه‌های شورای عالی بیمه، رفتار شود.



🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

23 Oct, 16:48


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------


🔵 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/449
شماره پرونده : 1403-16/10-449ح
تاریخ نظریه : 1403/07/02


استعلام :

در تبصره 3 ماده 8 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مقرر شده «خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گران‌ترین خودرو متعارف...
قابل جبران خواهد بود» و بر اساس تبصره 4 و صدر ماده مذکور،
خودرو متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه درصد دیه مرد مسلمان در ماه حرام باشد.

از سوی دیگر در ماده 1 دستورالعمل نحوه تعیین خسارت موضوع تبصره‌های 3 و 4 ماده 8 قانون یاد شده،

در تعریف خودروهای متعارف و نامتعارف،

به «خودرو سواری» اشاره شده در حالی که این قید در قانون دیده نمی‌شود. این در حالی است که قیمت بیشتر خودروهای باری و وسایل نقلیه سنگین نظیر کامیون‌ها و کشنده‌ها،

بیشتر از بهای خودرو متعارف است. با این وصف آیا در صورت وقوع تصادف با خودروهای غیر سواری که قیمت بیشتر از خودرو متعارف دارند،

راننده مسبب حادثه یا شرکت بیمه‌گرد (در محدوده تعهدات قراردادی) مکلف به جبران تمام خسارات هستند و مفاد تبصره 3 و 8 قانون در این خصوص اعمال نمی‌شود؟

در این صورت، ایا راهکاری برای تحدید مسؤولیت راننده مسبب حادثه یا شرکت بیمه‌گر وجود دارد؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

با توجه به این‌که فلسفه وضع ماده 8 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395،
حمایت از عامل بروز خسارت در قبال تردد خودروهای لوکس بوده که در خصوص خودروهای باری و ماشین‌آلات کشاورزی و صنعتی و دیگر خودروهای غیرسواری فاقد مصداق است و نیز با لحاظ آن‌که حکم مقرر در تبصره‌های 3 و 4 ماده 8 این قانون استثنایی بر قواعد عام مسؤولیت مدنی است و باید به نحو مضیق تفسیر شود،
لذا تبصره‌های یادشده صرفاً در خصوص خودروهای سواری قابلیت اعمال و اجرا دارد.

شایسته ذکر است دستورالعمل نحوه تعیین خسارت موضوع تبصره‌های 3 و 4 ماده 8 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 29/5/1396 شورای عالی بیمه با اصلاحیه مورخ 13/6/1398 همان مرجع؛
با لحاظ دادنامه شماره 285 مورخ 31/2/1398 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری،
در مقام ارائه تعریف از خودروی متعارف و نامتعارف،
تعاریف یادشده را به خودروهای سواری محدود کرده است.



🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

23 Oct, 09:59


نکات جزایی مهم

🔴جاسوسی به نفع یک دولت بیگانه و به ضرر یک دولت بیگانه دیگر درجزا

🌱1 .برای تحقق این جرم رفتار مرتکب باید جاسوسی باشد و با توجه به عبارت " یکی از جرایم جاسوسی " نوع رفتار محدودیتی ندارد.

🌱2 .طرفین جاسوسی باید دولت محسوب شوند پس اگر یکی از آنها دولت نبوده مثلاً سازمان باشد، رفتار مرتکب مشمول این ماده نیست.

🌱3 .منظور از به نفع یک دولت و به ضرر دولت دیگر لزوماً آن نیست که به یک دولت ضرر و به دولت دیگر سود برسد؛ بلکه منظور آن است که جاسوسی در راستای منافع یک دولت و به ضرر دولت دیگر باشد.

🌱4 .مرتکب این جرم هر کس میتواند باشد و تابعیت جاسوس مهم نیست یعنی لازم نیست که جاسوس حتماً تابعیت کشوری را داشته باشد که به سود یا ضرر آن جاسوسی میشود.

🌱5 .محل وقوع جرم حتماً باید در قلمرو ایران باشد.

🌱6 .شرط اصلی تحقق این جرم آن است که به امنیت ملی ایران صدمه وارد شود و درغیراینصورت این جرم محقق نمیگردد.
یعنی این جرم، جرمی مقید است و منوط به ایجاد صدمه به امنیت ایران میباشد.

🌱7 .قصد صدمه به امنیت ملی ایران، سوءنیت خاص این جرم است. لذا علاوه بر عمد در فعل، قصد نتیجه نیز برای تحقق این جرم لازم است.

vakil_on

23 Oct, 08:27


https://www.karzar.net/164661

vakil_on

20 Oct, 17:18


🔵 حذف کامل کروکی‌های کاغذی تصادفات از امروز

رئیس پلیس راهور فراجا: از امروز، یکشنبه (۲۹ مهر)، رسم کروکی تصادفات به صورت دستی و کاغذی در سراسر کشور متوقف شد و کلیه کروکی‌ها به صورت الکترونیکی ثبت خواهند شد

vakil_on

19 Oct, 09:52


🔵🔵چنانچه مردی فوت کند و دو همسر داشته باشد و هر دو در یک روز، اموالِ متوفی را بابت مهریه توقیف کرده باشند، این اموال به نسبت طلب آنها تقسیم می‌شود؛ اما اگر یکی زودتر از دیگری، اموال را توقیف کرده باشد، ابتدا طلب همسری پرداخت خواهد شد که زودتر اموال را توقیف کرده و سپس چنانچه مالی باقی بماند، مهریه همسر دوم پرداخت خواهد شد.



شماره نظریه : 7/1400/277
شماره پرونده : 1400-3/1-277 ح
تاریخ نظریه : 1401/01/28

🔵سوال:
1- چنانچه فردی در اثر سانحه فوت کند و دارای دو همسر باشد و هر دو نفر در راستای وصول مهریه از طریق اجرای ثبت، مبادرت به توقیف اموال نمایند: الف- آیا تقدم در توقیف برای زمان بعد از فوت هم موضوعیت دارد؟ ب- در صورتی که هر دو مقدم باشند، آیا دیه باید بالسویه (طبق قاعده غرما) پرداخت شود و یا به نسبت طلب و میزان مهریه؟ (مواد 153 و 149 اجرای احکام مدنی) 2- چنانچه شخص «الف» اقدام به توقیف مال نزد شخص ثالث بنماید و شخصی دیگر نیز اقدام به توقیف همان مال نزد شخص ثالث بنماید و شخص ثالث به ‌رغم مکاتبه مقدم شخص «الف» در راستای مکاتبه شخص «ب» مال را توقیف کند، ملاک برای توقیف مقدم چیست؟ آیا مکاتبه مقدم ملاک برای توقیف مقدم است و یا این که اقدام عملی شخص ثالث و ارسال وجه نزد هر یک از اشخاص مکاتبه‌کننده در راستای توقیف ملاک برای توقیف مقدم است؟


🔵نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

1- الف، با عنایت به مواد 56 و 58 آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مصوب 1387 رئیس محترم قوه قضاییه با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده 221 قانون امور حسبی مصوب 1319 در فرض سؤال، توقیف با رعایت حق تقدم امکان‌پذیر است؛ زیرا اولاً، همان‌گونه که برابر مقررات، توقیف ترکه منع نشده است، حق تقدم هم که به موجب قانون مقرر شده است، به قوت خود باقی است. ثانیاً، با توجه به این‌که هدف از تأمین خواسته، تضمین و امکان استیفای طلب طلبکار است، اعتقاد به وجود نداشتن حق تقدم در فرض سؤال، موجب بی‌‌فایده شدن فلسفه و هدف تأمین خواسته خواهد شد. ب، اگر مقصود این باشد که هر دو زوجه در یک روز مهریه را توقیف کرده باشند، با عنایت به تبصره ماده 56 آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مصوب 1387 با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده 226 قانون امور حسبی مصوب 1319، ترکه به نسبت طلب تقسیم می‌شود؛ اما اگر مقصود این باشد که یکی زودتر از دیگری ترکه را توقیف کرده است، ابتدا طلب این زوجه پرداخت خواهد شد و چنانچه ترکه باقی بماند، مهریه زوجه دوم پرداخت خواهد شد. 2- مستفاد از مواد 87 و 88 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 چنین است که پس از تنظیم و ارسال اخطار توقیف مال نزد شخص ثالث از سوی اجرای احکام و ابلاغ آن به این شخص، در واقع مال نزد شخص ثالث به نفع محکوم‌له موضوع اخطاریه توقیف شده است و شخص ثالث نباید مال را تحویل محکوم‌علیه یا شخص دیگری دهد؛ بلکه مکلف است وفق مفاد اخطاریه اجرای احکام عمل کند؛ بنابراین در فرض سؤال، حق تقدم با طلبکاری است که اجرای احکام پیرو درخواست وی اخطاریه موضوع ماده 87 قانون یادشده را به شخص ثالث ارسال کرده و اخطار مذکور به این شخص ابلاغ شده است و اقدام عملی ثالث حق تقدمی ایجاد نمی‌کند.

vakil_on

15 Oct, 12:59


حقــــــــــــــــــوقی»🔹
-------❀••❀ --------------------------
  ⚖️   ※ٰٰٰٰٰٰٰٰٖٖٖٖٖٖٖ͜͜͡͡💎  📒 •` V𝐀𝕂i𝕝 OŇ
-------❀••❀ --------------------------


✏️👈دوستان عزیز در تقویم دادخواست‌هایی که در صلاحیت دادگاه صلح هست دقت کنید


اگه زیر 50 میلیون تومن مقوم بکنید یا ارزشش زیر ۵۰ میلیون تومنه رای صادره قطعی هست

اما اگر بالای 50 میلیون تومان باشه و یا ارزش اون ۵۰ میلیون تومان به بالا باشه و زیر ۱۰۰ میلیون تومن رایتون قابل تجدید نظر هست


اما اون دادخواست‌هایی که در صلاحیت دادگاه صلح هست اما ارزشش یا مقوم  بالای ۱۰۰ میلیون تومان هست باید در قسمت دادگاه عمومی حقوقی ثبت بشه نه دادگاه صلح



🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

15 Oct, 12:59


..


رای وحدت رویه جدید دیوان عدالت اداری: طرح دادخواست ابطال مصوبات دولتی منوط به درخواست از نهاد طرف دعوا نیست

هیات عمومی دیوان عدالت اداری در دادنامه شماره ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۱۵۰۹۰۱۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ درخصوص تعارض آرا صادره از شعبه دهم تجدید نظر و سوم تجدید نظر دیوان عدالت اداری درباره شمول یا عدم شمول حکم مقرر در تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری نسبت به دعاوی ابطال تصمیمات دستگاهها و مامورین، تصمیم گیری کرده است.

با توجه به احکام مقرر در تبصره‌های ۳ و ۵ از ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری، حکم مقرر در قسمت دوم تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری مبنی بر این که:
«.. در مواردی که اشخاص ذی نفع تقاضای انجام امر اداری یا خودداری از انجام آن را از دستگاه‌های مذکور دارند، ابتدا باید تقاضای خود را به دستگاه مربوط ارائه دهند...»
به لحاظ تعیین تکلیف قانونگذار درخصوص نحوه طرح دعاوی ابطال در دیوان عدالت اداری (به شرح مقرر در تبصره‌های ۳ و ۵ ماده ۱۶ قانون)، منصرف از دعاوی ابطال بوده و ناظر به دعاوی غیر ابطال است.

با توجه به مراتب فوق، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، رای صادره که عدم شمول حکم مقرر در تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان عدالت اداری بر دعاوی ابطال تصمیمات و اقدامات دستگاه ۲‌ها و مأموران موضوع بند‌های ۱ و ۳ ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری بر ورود شکایت اصدار یافته را صحیح و منطبق با موازین قانونی دانست.

..
..

vakil_on

15 Oct, 12:59


📽 📽 عدم ارجاع پرونده‌ حوادث رانندگی به دادگاه‌ها از آذرماه

🔹براساس اعلام معاون وزیر دادگستری، از آذرماه امسال پرونده‌ حوادث رانندگی به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد.

..🆔 لینک گروه 👇👇👇

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

💤𝓥𝓪к𝕀𝕝 𝕠η💤

❥❥❥◈‌┅═✶∞✶═┅┅┅──

https://t.me/vakil_on

vakil_on

15 Oct, 10:39


دیگر نمی‌توانید روی برگه چک، هر مبلغی بنویسید!

🔹دیگر نمی‌توانید روی برگه چک، هر مبلغی خواستید بنویسید چراکه بانک مرکزی طبق اصلاحیه قانون چک، اعلام کرده که در حال تدوین یک پیش‌نویس فنی برای تعیین سقف اعتباری برای متقاضیان صدور دسته چک است.
🔹مهم‌ترین چالش این است که سیاستگذار پولی راهی برای حمایت از آنها پیش‌بینی خواهد کرد؟ هنوز دستورالعمل این بند از اصلاحیه قانون چک مشخص نشده اما ظاهر آن مشخص است که بانک‌ها مکلف می‌شوند با اعتبارسنجی برای هر فرد صاحب چک، سقف ریالی برای صدور چک وی تعیین کنند. به‌عنوان مثال، فردی که گردش حسابش کمتر از ۱۰۰میلیون تومان است، طبیعتا نمی‌تواند چک یک میلیاردی بکشد.
زهره پاپی، سرپرست اداره راهبری سامانه‌های تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی درباره زمان تعیین سقف روی برگ چک می‌گوید:
🔹پیش‌نویس فنی و عملیاتی در دست تدوین است به‌گونه‌ای که باعث آسیب‌دیدن کسب‌وکارها و روند تولید در کشور نشود و فرایندهای پایگاه داده اعتباری و اعتبارسنجی به‌صورت کامل بازنگری شد و در حال حاضر مدل فنی عملیاتی اجرای تکلیف تعیین سقف مجاز جهت طرح و تصویب آماده شده است.

vakil_on

13 Oct, 16:25


🌐🌐آیا کمیسیون تجدیدنظر ماده ۱‍۰‍۰ قانون شهرداری ها، درمقام رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رای بدوی، قادر به اِعمال مجازات شدیدتر می باشد؟

🌐مستنبط از دادنامه شماره 578 مورخ 12/10/1390 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری این است که، در فرضی که شهرداری ها به رای بدوی کمیسیون های ماده 100 معترض باشند و تقاضای تجدیدنظر در مجازات درنظر گرفته شده درمرحله بدوی را نمایند وکمیسیون تجدیدنظر، اعتراض شهرداری را موجه تلقی کند، تشدید مجازات تخلف ارتکابی درمرحله تجدیدنظر بلامانع است. لیکن از مفهوم مخالف همان دادنامه اینگونه استنباط می گردد که در فرضی که شاکی با تقدیم دادخواستی تقاضای نقض رای بدوی کمیسیونهای ماده 100 قانونی شهرداری ها را از کمیسیون تجدیدنظر کرده باشد، علی الاصول کمیسیونهای تجدیدنظرحق تشدید مجازات را ندارند و تشدید مجازات در مرحله تجدیدنظر از سوی کمیسیون های مزبور مغایر اصول کلی حقوقی است.

🌐نظر مشورتی شماره ۹‍۰‍۰‍۰/۲۳‍۰/۲۲۱۱‍۰/۲‍۰‍۰ مورخ ۱۴‍۰۲/‍۰۲/۱‍۰ کمیسیون اقتصادی، اراضی و شهرسازی دیوان عدالت اداری

vakil_on

13 Oct, 15:55


🔴آیا پیش‌خریدار در صورت تأخیر در تحویل ملک می‌تواند قرارداد پیش‌فروش ساختمان را فسخ کند؟

طبق قانون پیش‌فروش ساختمان، تأخیر در تحویل ملک یا عدم رعایت شرایط مندرج در قرارداد می‌تواند به پیش‌خریدار این امکان را بدهد که قرارداد را فسخ کند. البته این اقدام باید مطابق با شرایطی باشد که در قرارداد به‌طور شفاف مشخص شده است. در چنین مواردی، اجرای درست مفاد قرارداد و رعایت حقوق طرفین از اهمیت بالایی برخوردار است. با دقت در نحوه تنظیم قرارداد و اجرای آن، می‌توان از بسیاری از مسائل حقوقی پیشگیری کرد.

vakil_on

13 Oct, 15:25


🔸عقود و معاملات به اقسام ذیل منقسم میشوند:
لازم،جایز،خیاری،منجزو معلق

🔹–عقد الزم آن است که هیچ یک از طرفین معامله حق فسخ آن را نداشته باشد مگر در موارد معینه

🔸 .–عقد جایز آن است که هریک از طرفین بتواند هر وقتی بخواهد فسخ کند(مثل وکالت)
.
🔹–عقدممکن است به یک طرف لازم باشدو نسبت به طرف دیگر جایز باشد (مثل رهن)

🔸–عقد خیاری آن است که برای طرفین یا یکی از آنها یا برای ثالثی اختیار فسخ باشد

🔹–عقدمنجز آن است که تاثیر آن برحسب انشاء موقوف به امر دیگری نباشد والا معلق خواهد بود

🔸در شرایط اساسی برای صحت معامله
قصدو رضای طرفین، اهلیت ،موضوع معین و مشروعیت جهت معامله

🔹عقد محقق می شود به قصد انشا، به شرط مقرون بودن به چیزی که دلالت بر قصد کند

🔸.در مواردی که برای طرفین یا یکی از آنها تلفظ ممکن نباشد اشاره که مبین قصد و رضا باشد کافی خواهد بود

🔹انشای معامله ممکن است به وسیله ی عملی که مبین قصد و رضا باشد مثل قبض و اقباض، حاصل گردد مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد

🔸الفاظ و اشارات و اعمال دیگر که متعاملین به وسیله ی آن انشای معامله مینمایند باید موافق باشد به نحوی که احد طرفین همان عقدی را قبول کند که طرف دیگر قصد انشای آن را داشته است والا معامله باطل خواهد بود

🔹اگر کسی در حال مستی یا بیهوشی یا در خواب معامله نماید آن معامله به واسطه ی فقدان قصد باطل است

🔸کسی که معامله میکند آن معامله برای خود آن شخص محسوب است مگر این که در موقع عقد، خلاف آن را تصریح
نماید یا بعد خلاف آن ثابت شود، معذلک ممکن است در ضمن معامله که شخص برای خود میکند تعهدی هم به نفع 
.شخص ثالثی بنماید

🔹رضای حاصل در نتیجه ی اشتباه یا اکراه← موجب نفوذ معامله نیست.

vakil_on

13 Oct, 11:51


رقم عیدی ۱۴۰۳ کارگران اعلام شد

🔹طبق قانون مبلغ عیدی ۱۴۰۳ از دوبرابر حداقل حقوق اداره کار کمتر نخواهد بود. البته در نظر داشته باشید که این مبلغ برای کارگرانی است که به مدت یک سال در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
🔹اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه می‌شود.

🔹حداقل عیدی سال ۱۴۰۳: ۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰ = ۶۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸
🔹حداکثر عیدی سال ۱۴۰۳: ۲۱۴,۹۸۵,۵۲۰ = ۹۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸

vakil_on

12 Oct, 16:58


✍️کسی که فارغ التحصیل شده و سربازی رفته و الان بیکاره می تواند خود را تا پیدا کردن کار، بیمه تامین اجتماعی کند؟

پاسخ👇

خیر. باید حداقل یک ماه سابقه بیمه پردازی اجباری ( کارگری ) داشته باشد تا بتواند بصورت اختیاری خود را بیمه کند. در صورت اشتغال نیز توسط کارفرما بیمه اجباری خواهد شد. حق بیمه اجباری نیز 30 درصد حقوق و دستمزد است که 7 درصد آن توسط بیمه شده پرداخت می شود. البته در بیمه اختیاری 27 درصد است که کلا توسط بیمه شده پرداخت می شود.

vakil_on

12 Oct, 16:58


سوال :
ایا استفاده از دفترچه درمانی دیگران جرم است؟

پاسخ : بله ا‌وراق اين دفترچه در حكم اوراق بهادار دولتي است و هر گونه دخل و تصرف و سوء استفاده از آن مشمول مقررات جعل اسناد دولتي است از طرف دیگر در ماده 536 قانون مجازات اسلامی چنین آمده است: "هرکس در اسناد یا نوشته‌های غیررسمی جعل یا تزویرکند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه‌برجبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دوسال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد". پس پزشکی که با علم و آگاهی اقدام به سوء استفاده از دفترچه فردی برای دیگری نماید را نیز می توان مورد بازخواست قانونی قرار داد
و در ماده 97 قانون تأمین اجتماعی تصریح شده است که : هرکس به استناد و گواهیهای خلاف واقع یا با توسل به عناوین و وسایل تقلبی از مزایای مقرر در این قانون به نفع خود استفاده نماید یا موجبات استفاده افراد خانواده خود یا اشخاص ثالث را از مزایای مذکور فراهم سازد به پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده به سازمان و در صورت تکرار به حبس جنحه ای از 61 روز تا 6 ماه محکوم خواهد شد
ماده قانونی که پزشک را موظف به معرفی چنین فردی به مراجع قانونی یا انتظامی نماید، وجود ندارد اما پزشک این حق را دارد ، در صورتی که تعلق مدارک یاد شده به فرد متقاضی را احراز نکند از پذیرش آنها سر باز زده و در خواست آزمایش یا گرافی مجدد نماید.

3,414

subscribers

2,056

photos

142

videos