توفیق @tofigh_kh Channel on Telegram

توفیق

@tofigh_kh


‌‎«هیچ خدمتی بالاتر از روشن کردن افکار عمومی نیست»
به یاد همه آنانی که در مسیر قانون مداری،شفافیت و پاسخگویی خوش درخشیدند و "توفیق "خدمت به مردم را یافتند
توفیق رفیق راهتان
@saber_tofigh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق (Persian)

با کمال افتخار و خرسندی ما از کانال تلگرامی "توفیق" به شما عزیزان خوش آمدید. این کانال با هدف روشن کردن افکار عمومی تشکیل شده است و به معنی "موفقیت" و "سعادت" است. در اینجا، شما می‌توانید از آخرین اخبار، مقالات، و مطالب مرتبط با قانون مداری، شفافیت و پاسخگویی در حوزه‌های مختلف بهره‌مند شوید. "توفیق" محیطی صمیمی و دوستانه برای تبادل اطلاعات و اندیشه‌های مفید فراهم کرده است. اگر شما هم اهمیت قانون مداری و پاسخگویی را در جامعه تأیید می‌کنید، حتماً به کانال "توفیق" بپیوندید. همچنین ما را در اینستاگرام نیز دنبال کنید تا از آخرین به‌روزرسانی‌ها و فعالیت‌های ما مطلع شوید. توفیق راهنمای شما در راه بهبود جامعه و خوشبختی مردم است. باشد که همیشه با توفیق و موفقیت همراه باشید.

توفیق

13 Feb, 16:47


⚠️وقت دولت برای بهانه گیری تمام شده، هیچ بهانه ای پذیرفته شده نیست

✍️عباس عبدی

🔹واقعیات نشان می‌دهد که دولت یا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند از اختیارات و اراده خود برای رفع مشکلات مردم استفاده کند. وقت برای بهانه‌گیری تمام شده؛ برای رسیدن به وفاق چند ماه کافی بلکه زیاد هم بود لذا از اینجا به بعد بهانه است و نوعی بی صداقتی آشکار است.

🔸ادامه دادن یک سیاست نابخردانه و زیان‌بار به پای این دولت نوشته می‌شود. فقط هم فیلترینگ نیست خیلی موارد دیگر هم هست. بنابراین کاری هم ندارم با حاکمیت هماهنگ می‌شوند یا نه این مشکل خودشان است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

13 Feb, 05:46


⁉️ترامپ به جای خود، خودت چی؟

🔹شیخ‌حمید رسایی گفته است؛ هر کس حرف از مذاکره با آمریکا زد، بی‌هوش و بی‌عقل و بی‌شرف است! اگر بپرسیم چرا؟ لابد خواهد گفت؛ چون ترامپ زورگو و قلدر و زیاده‌خواه است و حقوق دیگران را رعایت نمی‌کند.

‼️یعنی می‌خواهد بگویدخودش و دوستانش زورگو و قلدر و زیاده‌خواه نیستند و حقوق دیگران را رعایت می‌کنند؟

🔸اگر ترامپ در صحنۀ جهانی که قانون چندان روشنی هم ندارد، به رقبا و مخالفان و دشمنان خود زور می‌گوید؛ این افراد که حقوق قانونی و به رسمیت شناخته شدۀ هموطنان خود را هم نقض می‌کنند!

🔹کسانی که فقط به عنوان یک نمونه، بعد از گذشت 14 سال از حصر غیرقانونی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 همچنان بر ادامۀ آن اصرار دارند و اجازۀ کوچکترین تجمع آرام و مسالمت‌آمیزی را برای حمایت از آنها نمی‌دهند، با چه منطقی زورگویی ترامپ را محکوم می‌کنند؟

🔹نمونۀ دیگرش، نشستن بر کرسی‌های مجلس از طریق حذف رقبا و مخالفان و با آراء ناچیز است! آقای رسایی با کسب 485711 رأی به عنوان نمایندۀ سوم تهران، بر کرسی مجلس جلوس کرده است.

🔸زنده‌یاد مهندس مهدی بازرگان 45 سال پیش در حالی که جمعیت ایران بسیار کمتر از نصف جمعیت امروز آن بود، با کسب 1447316 رأی یعنی حدود یک میلیون رأی بیش از رأی آقای رسایی، به عنوان منتخب سوم تهران وارد مجلس اول شد! این اسمش عدالت و انصاف و رعایت حقوق دیگران است؟

🔹با این حساب، اگر قرار باشد حرف از مذاکره با ترامپ بی‌هوشی و بی‌عقلی و بی‌شرفی باشد، مذاکره با خودِ آقای رسایی که حکم غلیظ‌تری پیدا می‌کند!

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

13 Feb, 05:08


#برشی_از_یک_کتاب

قانونى داريم كه هميشه ثابت است:
" ما به محيطمان عادت می‌كنيم "

اگر با آدم‌های بدبخت نشست و برخواست کنید، کم کم به بدبختی عادت می‌کنید و فکر می‌کنید که این طبیعی است.

اگر با آدم‌های غرغرو هم‌نشین باشید عیب‌جو و غرغرو می‌شوید و آن را طبیعی می‌دانید

اگر دوست شما دروغ بگوید، در ابتدا از دستش ناراحت می‌شوید ولی در نهایت شما هم عادت می‌کنید به دیگران دروغ بگویید و اگر مدت طولانی با چنین دوستانی باشید، به خودتان هم دروغ خواهید گفت.

اگر با آدم‌های خوشحال و پر انگیزه دمخور شوید شما هم خوشح‌حال و پرانگیزه می‌شوید و این امر برایتان کاملا طبیعی است.

" تصمیم بگیرید به مجموعه افراد مثبت ملحق شوید وگرنه افراد منفی شما را پایین می‌کشند و اصلا متوجه چنین اتفاقی هم نمی‌شوی"

📕 یک روز را 365 بار تکرار نکن
✍🏻
#اندرو_متیوس

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

12 Feb, 17:33


#شعر_شب

از کِشتِ پدر، زحمتِ بسیار در آمد...
او شوقِ ثمر داشت ولی دار در آمد!

دردا که اگر تخمِ در و پنجره کِشتیم،
دیوانه شد آن دانه و دیوار در آمد!

«یک‌صفحه» غلط داشت کتابِ شبِ پیشین،
شیرازه پریشان‌شد و طومار در آمد!

با نیزه نشستند چنان بر سرِ مُصحف،
کز لفظِ روان، معنیِ دشوار در آمد!

امروز همه اهلِ نَفَس مُنکِرِ عطرند...
از بس لجن از کلبه‌ی عطار در آمد!

گفتی که در این دایره‌ی بی‌ در و پیکر،
از خَلق، چرا کافر و دیندار در آمد؟!

فرقِ بشر این است که با بوسه‌ی ابلیس،
از دوشِ یکی دار، یکی مار در آمد!

#حسین_جنتی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Feb, 13:15


⚠️رواج دله دزدی‌های کوچک در دولت

✍️فائزه مومنی

🔹در کنار ده‌ها و شاید صدها مورد فساد بزرگ که بعضاً موجب برگزاری دادگاه‌های مفسدان بزرگ اقتصادی و شرکای سیاسی آنها می‌شود، هر روز دادگاه‌های بی‌سروصدای زیادی در گوشه و کنار کشور برگزار می‌شود که کارشان رسیدگی به جرائم کوچک (مثل سرقت اموال دولتی، رشوه‌های خرد و...) است اما متاسفانه تعداد دادگاه‌های مجرمان کوچکی که ممکن است هیچ وقت برگزار نشود، کم نیست.

🔸این نوع فساد در بسیاری از سازمان‌های دولتی و شهرداری‌ها ریشه دوانده است.
می‌توان گفت در حال حاضر در کنار فساد گروه‌های سازمان‌یافته در نظام اداری، بخش سازمان‌نیافته‌ای از دزدان کوچک هم مشغول‌به‌کار است که برخلاف فسادهای کلان، کارش سوءاستفاده از موقعیت اداری، دریافت رشوه و دله‌دزدی از اموال دولت است.

🔹مردم و رسانه‌ها عموماً نسبت به جرائم کوچک حساس نیستند و همواره خواستار عطوفت و مهربانی نظام قضایی در برابر این جرائم هستند. آنها می‌گویند توان دستگاه‌های نظارتی و قضایی باید روی دزدی‌های کلان متمرکز شود اما بسیاری از موارد فساد اداری خرد که به تدریج بر کارآمدی نظام اداری و اعتماد عمومی تاثیر منفی می‌گذارد، از دید نظارت‌ها پنهان می‌ماند.

🔸در حالی که فساد سازمان‌یافته معمولاً به‌وسیله شبکه‌ای از مدیران و مسئولان اجرایی رخ می‌دهد و شامل پرونده‌های بزرگ مالی و اختلاس‌های کلان است، فساد غیرسازمان‌یافته که شامل دله‌دزدی‌های کوچک، سوءاستفاده‌های فردی و رشوه‌های خرد می‌شود، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

🔹این نوع فساد نه‌تنها در بدنه اداری کشور گسترش یافته، بلکه به‌ دلیل عادی شدن در اذهان عمومی، کم‌کم مشروعیت اجتماعی پیدا کرده است.

🔸از سوی دیگر فقر فراوان شده است. فقر از تورمی می‌آید که دولت به وجود می‌آورد. ظرف 40 سال گذشته هر سال تورم ما 20، 30، 40، 45 درصد شد، اما حقوق کارمندان را 10، 15، 20 درصد بالا بردند!
یعنی امروز که تورم 40 درصد است، حقوق من 20 درصد کم‌تر از سال گذشته است و ما فقیرتر شده‌ایم.

🔹به گفته اقلیما،‌ یکی دیگر از مشکلات جامعه ما این است که دیگر دزد از نظر مردم آدم بدی نیست. اگر کسی بتواند با دزدی، ماشین بهتر یا خانه بهتر تامین کند، شاید بگویند او زرنگ هم هست!

🔸یک زمانی اگر کسی به ناگاه پول زیادی به دست می‌آورد که منبع آن مشخص نبود،‌ تا مدت‌ها مورد نقد مردم قرار می‌گرفت. اما حالا همه دوست دارند با آن فرد دزد وارد رابطه شوند زیرا دوستی با او برای آنها هم منفعت دارند و به آنها پول می‌رسد.

🔹زمانی با 900 دلار به آمریکا می‌رفتم و حالا هم از آمریکا به ایران با همان 900 دلار می‌آیم اما در ایران این 900 دلار از یک میلیون تومان به حدود 80 میلیون تومان رسیده است!

🔸بسیاری از شهروندان با دیدن اختلاف فاحش میان ثروتمندان و طبقه متوسط یا فقیر، احساس ناعدالتی می‌کنند.این احساس در نهایت سبب تغییر نگرش عمومی نسبت به سرقت‌های کوچک می‌شود؛ به‌ گونه‌ای که افراد آن را نه به ‌عنوان جرم، بلکه به ‌عنوان راهی برای جبران محرومیت‌های خود می‌بینند.

🔹وقتی مردم مشاهده می‌کنند که برخی از مسئولان درگیر پرونده‌های فساد مالی هستند و مجازات چندانی برایشان در نظر گرفته نمی‌شود، این احساس در جامعه شکل می‌گیرد که دزدی، تنها مختص افراد عادی نیست.

🔸در کشوری که در حوزه‌های اجتماعی مشکل داریم؛ شک نکنید چون سیاست‌گذاری دولت در حوزه اقتصاد و سیاست نادرست بوده به این وضع دچار شده‌ایم.

🔹تورم افسارگسیخته، افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید و گسترش شکاف طبقاتی، زمینه‌ساز رفتارهای ناهنجار شده است.

⁉️در این شرایط افراد چگونه دزدی نکنند؟!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Feb, 08:00


⚠️موافقان مذاکره با آمریکا را نفوذی و بی‌شرف نخوانید

✍️مسیح مهاجری

🔹ما که باقیمانده‌های نسل اول انقلاب اسلامی هستیم، هرگز فکر نمی‌کردیم در نظام برآمده از این انقلاب، کسانی به خود اجازه بدهند بدیهی‌ترین حقوق اسلامی و انسانی مردم را منکر شوند و افرادی را که درصدد ابراز عقیده خود درباره موضوعات مختلف برمی‌آیند، خائن، بی‌شعور و وابسته به بیگانگان بدانند.

🔸یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی این بود که به خفقان پایان بدهد و آزادی اندیشه، آزادی بیان و آزادی قلم آحاد مردم را تأمین کند و مانع خدشه‌ وارد شدن به حرمت و کرامت انسان‌ها شود.

🔹اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند «جریان نفوذ»، «فاقد شرافت» و «مجنون» بداند و بنویسد آنها «اگر بر شرافت‌فروشی خود اصرار کنند دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد» و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بی‌شعور بداند، آن امام‌جمعه موقت تهران که خودش بشدت زیر سؤال است، وقتی عده‌ای در نمازجمعه به یکی از فعالان برجام توهین می‌کنند، بگوید: «در مقابل شما احساس تواضع می‌کنم و زانو می‌زنم».

🔸چنین برخوردهایی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند، نه با تعالیم اسلامی سازگارند و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب.

🔹در یک جامعه اسلامی مردم باید آزادانه نظر خود را به‌گونه‌ای مطرح کنند که به گوش حاکم اسلامی برسد تا با اطلاع داشتن از دیدگاه‌های مختلف تصمیم‌گیری کند درست همانطور که قرآن کریم به پیامبر اکرم می‌فرماید مشورت‌ها را بگیرند، ولی تصمیم نهایی با ایشان است.

🔸درخصوص سخنان ترامپ که با واکنش منفی رهبری مواجه شد، توجه به این نکته لازم است که چون رئیس ‌جمهور آمریکا درباره ایران با زبان قلدرمآبانه سخن گفت و خواسته‌های نامعقولی را مطرح کرد، همین پاسخ را هم باید از ایران می‌شنید.

🔹نتیجه‌ای که از این واقعیت می‌توان گرفت، این است که اگر رئیس‌‌جمهور آمریکا زبان قلدری را کنار بگذارد و محترمانه و متواضعانه با ایران سخن بگوید، راه مذاکره باز خواهد بود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Feb, 07:04


#برشی_از_یک_کتاب

از سقراط پرسیدند: کی ظلم و جور از عالم بر می افتد و عدالت حاکم می شود؟ سقراط گفت: عدالت زمانی حاکم می شود که وقتی ظلمی بر کسی وارد می شود آنها که ظلم بر ایشان وارد نشده هم همان قدر متغیّر و رنجیده شوند که شخصِ ستم دیده.

📚 در صحبت قرآن
✍🏻 دکتر حسین
#الهی_قمشه_ای

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

11 Feb, 17:31


#شعر_شب

من راضی‌ام به این که خداحافظی کنیم
جامی دگر بچین که خداحافظی کنیم

ای کاش جای شیشۀ می می‌گذاشتی
خنجر در آستین که خداحافظی کنیم

من برق چشم‌های تو را دیده‌ام، تو نیز
اشک مرا ببین که خداحافظی کنیم

آغوش بستی و چمدان غرور را
نگذاشتی زمین که خداحافظی کنیم

دل کندم از کسی که دل از من بریده بود
صدبار پیش از اینکه خداحافظی کنیم

#فاضل_نظری

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

11 Feb, 16:08


⭕️بحث و ارائۀ دلیل در جهت نفی یا اثبات یک امر، در درجۀ نخست به میزانی از آزادی و امنیت نیاز دارد

🗣️دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس تشکلی به نام "شورای ائتلاف نیروهای انقلاب" گفته است که رهبری برای نفی مذاکره با آمریکا استدلال کرده است، موافقان مذاکره هم دلیل بیاورند و استدلال کنند.

🔸سخن آقای حداد بسیار منطقی و پسندیده است و در واقع وی با این نوع موضعگیری عملاً راه خود را از محافلی که زبان توهین و تهدید و داغ و درفش را به کار گرفته و یا هر نوع بحث از مذاکره را ضرورتاً به دو عنصر حماقت یا خیانت، منحصر می‌کنند، کاملاً جدا کرده است.

🔹روشن است که از سر نادانی یا خشم و احساس و تعصب و یا هوی و هوس نباید وارد مباحث سیاسی شد و دستورالعمل صادر کرد بخصوص بحثی که به سرنوشت جامعه و کشور مربوط می‌شود. هر توصیه‌ای در این زمینه لازم است با مبانی روشن، استدلال عقل‌پسند و توضیح پیامدهای آن همراه باشد، در غیر این صورت وجاهت و استحکامی ندارد.

🔸بحث و ارائۀ دلیل در جهت نفی یا اثبات یک امر، در درجۀ نخست به میزانی از آزادی و امنیت نیاز دارد. به طور قطع نمی‌توان شمشیری را بالای سر فردی گذاشت و بعد به او گفت که حالا در جهت پیشنهاد و توصیه‌ات، استدلال کن! متأسفانه سابقۀ اسفباری در نظام جمهوری اسلامی در این باره وجود دارد که قبلاً بارها در بارۀ آن گفته شده و در اینجا نیاز به تکرار آن نیست.

🔹در هر صورت، پیشنهاد آقای حداد چنانچه لوازمش از سوی نهادهای مختلف پذیرفته و رعایت شود، فاصله گرفتن از آن سابقۀ اسفبار است و امیدوارم که از سوی دیگر افراد صاحب قدرت و یا صاحب نفوذ نیز مطرح شود.

🔸واقعیت این است که سیاست سرشتی تراژیک دارد. یعنی گاه پیش می‌آید که یک حکمران بر سر دو راهی‌هایی قرار می‌گیرد که به ناگزیر باید یکی از آنها را انتخاب کند، حال آنکه، هر دو راه عوارض بسیار تلخ و ناگواری دارد.

🔹در این نوع وضعیت‌ها، کار بر هر حکمرانی بی‌نهایت سخت و دشوار می‌شود چون شق ثالثی وجود ندارد. برای تصمیم‌گیری در این موارد باید بسیار فکر کرد و سنجید و مشورت کرد و نظر گرفت و عواقب مثبت و منفی هر یک از دو مسیر را به روشنی و صادقانه شکافت و آنگاه تصمیم گرفت. چنین تصمیمی به رغم بغرنجی و پیامدهای دردناک آن، قابل دفاع است و می‌توان بسیاری از مردم را نسبت به درستی آن قانع کرد.

🔸هر استدلالی اما در هر حوزه‌ای بنا به مبانی و اصول و فلسفۀ پذیرفته شده در آن حوزه، ضعف و استحکامش روشن می‌شود.

‼️با تأسف بسیار باید گفت که بحث در بارۀ مبانی و اصول و فلسفۀ حکمرانی و حکومتداری در کشور ما دچار پراکندگی و پریشانی شده و اجماعی بر سر آن وجود ندارد. از این رو، اگر بخواهیم در بارۀ هر مسئلۀ سیاسی روز استدلال آوریم به ناچار، کار به آغاز از نقطۀ صفر کشیده می‌شود و نقطۀ صفر هم این است که حکومت و دولت اصلاً برای چیست؟

🔸در یک جامعه اگر پاسخ اجماعی به نسبت واحدی به این پرسش وجود نداشته باشد، نه فقط استدلال‌های دو طرف یک بحث، از جانب هم قبول نمی‌شود بلکه استدلال هر طرف در چشم دیگری مضحک و بی‌ربط می‌آید.

🔹در دنیای قدیم و جدید فلسفۀ وجودی دولت و حکومت، بهروزی جامعه بر اساس نظر مردم جامعه و حفظ آن در برابر انواع تهدیدها و خطرات داخلی و خارجی بوده است. حداقل خروجی نهایی حکومت باید حفظ و بقای جامعه یا کشور و منابع انسانی و مادی آن باشد. اگر این هدف به هر دلیلی تأمین نشود، حکومت و دولت در ایفای وظایف خود ناتوان بوده و نمرۀ مردودی می‌گیرد.

‼️اگر آقای حداد عادل این نکته را قبول داشته باشد، می‌توان بحث را همراه با ارائۀ استدلال ادامه داد و اگر قبول نداشته باشد، تا تعیین تکلیف این موضوع، استدلال هیچ معنایی ندارد.

🔸واضح است که من در اینجا قصد توصیه به مذاکره با ترامپ را ندارم. تصمیم‌گیری در این باره باری است بر دوش حکمرانان که خود باید تبعات آن را بپذیرند. فقط می‌خواهم به ایضاحِ بحث کمک کنم تا پیامدهای مذاکره و عدم مذاکره و تأثیر آن بر سرنوشت ایران روشن شود.

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

11 Feb, 04:54


#برشی_از_یک_کتاب

ما آدما رو فراموش کردیم. زندگی ارزشش رو از دست داده. ولی زندگی بی‌ارزش نیست. این زندگی لعنتی چیز خیلی باارزشیه.

منظورم اینه که زندگی از این فیش حقوقی به اون یکی فیش حقوقی رسیدن نیست، بلکه شرافت و غرور و نظمه که ارزش موندن آدم رو نشون میده و آدم رو باارزش میکنه.

این چیزیه که باید دوباره یادش بگیریم. شاید یاد گرفتن دوباره‌ش برای ما سخت باشه، خیلی سخت.


📕
#حومه
✍🏽
#ویلیام_فاکنر

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

09 Feb, 18:24


#شعر_شب

زمین، عروس شد و آسمان به حرف آمد
چه شادباشی از این خوب‌تر که برف آمد؟!

#علیرضا_بدیع

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Feb, 13:20


⚠️گروه‌های تندرو می‌خواهند دولت را خسته کنند

🗣غلامعلی رجایی

🔸متاسفانه این جریانات خودجوش نیستند و افراد ثابت و سازماندهی شده‌اند.

🔹یک حرف غلطی هم در دهان این‌ جریانات افتاده است که هر تخلفی را انجام می‌دهند و فکر می‌کنند آتش به اختیار رهبری هستند؛ در صورتی که آتش به اختیار بودن به معنای نادیده گرفتن قوانین نیست.

🔸این دولت هم مانند دولت‌های دیگر نتوانسته در این موضوع، گارد خود را در دفاع از قانون محکم نگاه دارد. بعید است دولت آقای پزشکیان بتواند جلوی این تجمعات غیرقانونی را بگیرد و مثلا برای کمپین رفع حصر مجوز تجمعی را صادر کند، با وجود این که چنین تجمعی می‌تواند بسیار کنترل شده باشد.

🔹وقتی صداوسیما به افراد حاضر در این تجمعات غیرقانونی تریبون می‌دهد، از نظر من اتفاق غیرطبیعی نیست. زمانی می‌توانیم بگوییم که چرا در صداوسیمای ما این اتفاقات رخ می‌دهد که صداوسیما واقعا ملی و بدون جهت‌گیری باشد. در حال حاضر صداوسیما آن‌طور که باید باشد، نیست و در بر همان پاشنه می‌چرخد.

🔸هدف این گروه‌ها ناتوان نشان دادن دولت است، تندروها می‌خواهند اهداف خود را در کف خیابان دنبال کنند. یکی از موضوعات مهم برای گروه‌هایی از جمله جریان پایداری این است که دولت را خسته کنند و به حاشیه برانند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Feb, 10:58


⚠️فقط شنیدن کافی نیست، به موقع باید شنید

 ✍️علی زمانیان

🔹هنگامی که اعتراضات خیابانی به اوج رسیده و اوضاع از کنترل خارج شده بود، شاه در یک نطق تلویزیونی گفت:
"صدای انقلاب شما را شنیدم"

🔸او نمی‌دانست شنیدن صدای ملت، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و اگر چنین است پس صدای مردم را باید به موقع شنید. و نکته‌ی مهم این بود که مردم، شنیدن پیام‌شان را نه نشانه‌ی بلوغ نظام سیاسی و عقلانیت، تفسیر کردند و نه آن را از منظر اخلاقی، کنشی مشفقانه، همدلانه و صادقانه احساس کردند. بلکه آن را واکنشی ریاکارانه، از موضع ضعف و غیرصادقانه یافتند. از این رو وقتی شاه صراحتا گفت که "پیام انقلاب شما را شنیدم"، این شنیدنِ دیرهنگام، نه تنها کاری از پیش نبرد که اوضاع را برای او بدتر کرد.

🔹نظام‌های سیاسی، قبل از این که صدای مردم به انقلاب و مشت تبدیل شود، مختارانه باید آن را بشنوند، و الا انقلاب، "شنیدن" را به او تحمیل خواهند کرد.

🔸محسن مخملباف در خاطراتش آورده است:وقتی شاه جملهٔ «من پیام انقلاب شما را شنیدم» را بر زبان آورد، همه زندانیان صدایی از خود در آوردند. یکی گفت نظام شاه فرو ریخت. یکی گفت ما پیروز شدیم. یکی به او لعنت فرستاد. وقتی پیام شاه تمام شد، بعضی از زندانیان همدیگر را بغل کردند و گفتند ما پیروز شدیم، شاه رفتنی است.

🔹برقراری و ثبات نظام‌های سیاسی منوط به ارتباطی معقول و به‌هنگام با مردم و دیالوگی مستمر با جامعه است.
این دیالوگ، الزاما و تماما از طریق گفتار شفاهی و گفتگوی زبانی نیست. بلکه بخش بزرگ‌تر را باید از پژوهش‌ها و تحقیقات دریافت. درد و رنج‌های جامعه را دیدن، خود، بخشی از پروسه‌ی شنیدن است. صدای مردم را حتی وقتی سخنی نگفته باشند،  می‌توان در مشقات و رنج‌ها و رنگ رخساره‌شان شنید. 

🔸به تعبیر سعدی، احوال ظاهری آدمی نشان از راز و رمز درون دارد:
گر بگویم که مرا حال پریشانی نیست
رنگ رخسار خبر می‌دهد از سر ضمیر

🔹رنگ رخساره، همان چیزی است که امروزه از آن به "زبان بدن" یاد می‌کنند. از نشانه‌های هوشمندی و زیرکی نظام‌های سیاسی، یکی این است که اسرار درون جامعه را پیش از آن که به زبان و به فریاد برآید، از رنگ رخساره‌ی جامعه می‌فهمند.
جامعه با بدن خود با اربابان قدرت سخن می‌گوید. شنیدن به موقع وقتی است که پیام را قبل از ان که به فریاد تبدیل گردد، از طریق "زبان بدن" شنید.نظامی که التهاب جامعه را به موقع نبیند، روزی مجبور می‌شود صدای انقلاب و خیزش پرهیاهوی خیابانی را بشنود.

⭕️به طور کلی چهار مرحله از شنیدن پپام را می‌توان از یکدیگر تفکیک کرد:
۱.  از طرق زبان بدن (ناگفته را شنیدن)
۲. از طریق دیالوگ و گفتگوی آرام با جامعه
۳. از طریق فریادها و اعتراضات خیابانی
۴. از طریق مشت‌های گره کرده‌ی شهروندان خشمگین

🔹رژیم پهلوی، در مرحله‌ی چهارم، صدای مردم را شنید، که دیگر دیر شده بود. اما یک پرسش اساسی که امروزه نیز به کار می‌آید این است که:چرا "شاه"، صدای انقلاب مردم را دیر شنید؟ اساسا چرا یک نظام سیاسی دچار ثقل سامعه می‌شود که جامعه محبور می‌شود با فریاد و مشت های گره کرده با آنان سخن بگویند؟

🔸علل زیر در بی‌توجهی به پیام جامعه، مدخلیت دارد:
۱. دست کم گرفتن قدرت جامعه
۲. ارزیابی نادرست از قدرت خویش
۳. تصور نادرست از قصه‌ی حکمرانی، (خویش را ارباب و مردم را رعیت دیدن)
۴. عدم اعتماد کافی به کارشناسان درون سیستم
۵. فقدان مکانیسم لازم برای شنیدن پیام و دیدن رنگ رخساره‌ی جامعه
۶. اعمال سانسور در گزارش واقعیت به تصمیم‌گیران
۷. اعمال هزینه‌ی سنگین برای حقیقت‌گویی متفکران جامعه

 ⭕️ثبات و بقا نظام سیاسی عمدا به سه عامل زیر وابسته است:

🔹۱. "مهارت شنیدن" پیام‌های جامعه.
نظام‌های هوشمند هم "قصه‌ی نانموده" را می‌دانند و هم "نامه‌ی نانوشته"ی جامعه را می‌خوانند. برای خواندن جامعه دست کم به چهار چیز نیاز است:
الف. مکانیسم‌های ساختاری برای دایما شنیدن. مانند پژوهشگاه‌های معتبر سنجش جامعه.
ب. آزادی نقد و انتقاد متفکران
ج. حساسیت بالا به "زبان بدن" جامعه
د. آزادی شهروندان برای ابراز خویشتن

🔸۲. "مهارت نشانه‌شناسی"
هر سیستمی همواره با مسئله‌هایی مواجهه می‌شود که باید حل و فصل شوند. یکی از توانایی‌های نظام‌های پویا،
اولا، توانایی تفسیر و فهم نشانه ها.
ثانیا، مهارت تنظیم سلسله مراتب مسئله ها بر اساس اهمیت آنان.

🔹۳. "مهارت خودترمیمی".
سیستم پویا با انعطاف لازم، می‌تواند بنا به شرایط و پیام هایی که از جامعه می شنود، دست به بازسازی خویش ببرد.
برای "خودترمیمی"، به چهار مولفه محتاج است:
الف. آمادگی روان‌شناختی برای تغییر.
ب.  مهارت عملی در ترمیم و تغییر به موقع
ج.  کنار نهادن مطلق‌اندیشیِ جزم‌اندیشانه
د.  عرفی و قراردادی دانستن چهارچوب‌های نظام سیاسی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.

توفیق

09 Feb, 06:11


⭕️دو سناریوی پس از نفی مذاکره با آمریکا

🔸سخنان رهبر جمهوری اسلامی در بارۀ عدم مذاکره با آمریکا صریح‌تر و شفاف‌تر از آن بود که جایی برای قرائت دوم باقی بگذارد.

🔹به هر حال، نظام جمهوری اسلامی به دلایلی که همیشه مطرح بوده، تصمیم گرفته است که با دولت دونالد ترامپ مذاکرۀ رسمی و مستقیم نکند.

🔸بحث اصلی اما این است که پس از نفی مذاکره با آمریکا برنامه‌اش چیست؟
آیا قرار است مذاکره با اروپا به طور جدی در دستور کار قرار گیرد و چنان سرعتی به آن داده شود که قبل از تاریخ انقضای بندهای غروب برجام در مهرماه آینده، به توافقی با اروپایی‌ها دست یابد به طوری که مانع استفادۀ آنها از مکانیسم ماشه شود؟

🔹اگر چنین باشد، توافق احتمالی لاجرم باید مورد رضایت آمریکا و همینطور اسرائیل هم قرار گیرد، چون اتحادیۀ اروپا توافقی که با مخالفت ترامپ و سران تل آویو روبرو شود، بی‌فایده و فاقد اثر می‌بیند.

🔸مسیر دوم، نومیدی از توافق با اروپا و حرکت در جهت تغییر استراتژی هسته‌ای با تمام عواقب آن بخصوص آمادگی برای رویارویی نظامی است. اگر تصمیم بر این باشد، همانطور که مدیر مسئول کیهان تأکید کرده است، دیگر هیچکدام از حامیان مذاکره جایی در دولت نخواهند داشت.

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Feb, 05:26


#برشی_از_یک_کتاب

زندگی را می‌توان به تکه پارچه‌ای گلدوزی شده تشبیه کرد، هر کس در نیمه‌ی نخست عمر، به تماشای رویه‌ی آن می‌نشیند و در نیمه‌ی دوم، پشت آن را می‌نگرد. پشتش چندان زیبا نیست ولی آموزنده‌تر است زیرا بیننده را قادر می‌سازد ببیند که چگونه رشته‌های نخ به هم پیوسته‌اند.

📕 درمان شوپنهاور
✍🏻
#اروین_یالوم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

08 Feb, 18:34


#شعر_شب

آنقدر با حوض و ماه و شب تبانی مي كند
تا پلنگی مثل من را هم روانی می كند

از علاجم دكتران شهر عاجز مانده اند
دكتر من در ده بالا شبانی می كند

او پريزاد است و از افسانه ها بر گشته است
اين يكی هم شهرت من را جهانی می كند

قاتل من بوده و آزاد مي چرخد چرا
بر خرابه های قلبم حكمرانی می كند

پيرمردی را كه در آيينه می‌بينم منم
عشق نافرجام پيرت در جوانی می كند

#مهدی_شيخيانی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Feb, 15:44


⁉️تورم و گرانی هم صبر دارد؟

✍️احمد زیدآبادی

🔹عباس عراقچی وزیر خارجه گفته است: "صبر ما زیاد است"!
شاید صبر او زیاد باشد اما تورم و گرانی صبربردار نیست و صبر "شکم گرسنه" هم لبریز شده است.

🔸با کمال تأسف، به دلیل کوته‌بینی، "فرصت‌های خوب" کشور برای رفع تحریم‌ها از دست رفته و فقط "فرصت‌های بد" باقی مانده است.منظور از فرصت بد، وضعیتی در مقایسه با وضعیت بسیار بدتر و خطرناک است.

🔹من می‌دانم که مذاکره و توافق با فردی مثل ترامپ چقدر سخت و ناگوار است، اما آلترناتیو آن چیست؟ این دقیقاً همان پرسشی است که جواب روشن و دقیق و متقاعده‌کننده واقع‌بینانه‌ای از سوی کلیت سیستم طلب می‌کند. فصل شعار سپری شده است.

🔸بدبختانه، اصولگرایان با نگاهی محدود و خالی از هر نوع دوراندیشی، صرفاً به منظور زمین‌گیر کردن اصلاحات، نیرویی را آموزش دادند و به میدان سیاست فرستادند که در خیالات خود غرق است و قادر به دیدن و درک معضلات عینی نیست.این نیرو اگر آن روز به کار اصولگرایان آمده امروز به بلای جان‌شان تبدیل شده و اجازۀ تصمیم‌گیری مبتنی بر سنجش عقلایی را به آنان نمی‌دهد.

🔹اصولگرایان عملاً مار در آستین خود پرورش داده‌اند و امروز نه فقط خودشان بلکه تمام جامعه جور آن را می‌کشد.
از این جهت، شرایط بی‌نهایت دشواری ظاهر شده است.

🔸رأی دهندگان به آقای پزشکیان انتظار دارند او مشکل را حل کند. واقعیت این است که از او کاری ساخته نیست. این ماجرا اجماع رسمی و علنی عموم نهادهای حاکم را طلب می‌کند. اگر شتاب نشود، "فرصت بد" هم از دست می‌رود و آنگاه باید با بدترین وضعیت دست و پنجه نرم کرد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Feb, 13:33


⭕️مقایسه دو "نگاه دینی" به مسائل سیاسی- اجتماعی جامعه!

✍️احمد حیدری

🔹نگاه حکومتی و قدرتمدارانه اول:

🔸آیت‌الله شب‌زنده‌دار عضو فقهای شورای نگهبان و دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه:
«در برخی جشنواره‌ها آن هم در حضور کسانی که مسئولیت رسمی در جمهوری اسلامی دارند، خانمی به یک مرد نامحرم دست دهد و این‌گونه کلمات معاشقه آمیز در ملا عام به هم بگویند و از رسانه‌ها پخش بشود! اینها آن چیزهایی است که انسان حقیقتاً از خدای متعال، از حضرت بقیه الله الاعظم و اهل البیت علیهم السلام، از شهدا و جانبازان که سال‌هاست سختی‌ها و مشقات را تحمل کرده‌اند، خجالت‌زده می‌شود. بنده مطلع نیستم که وزیر ارشاد که در جلسه بوده‌اند، واکنشی به این کار داشته‌اند؟ در فیلم و عکسی که هست که ایشان نشسته بودند؛ ایشان باید بلند می‌شد و اعتراض می‌کرد و یا از مجلس بیرون می‌رفت که بدانند جمهوری اسلامی این چنین نیست.»

🔹نگاه رحمانی دوم:

🔸محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم
در میان فقیهان اختلاف نظر نسبت به دست دادن وجود دارد. در سن بالا که قصد ریبه و شهوت در کار نیست، دست دادن با نامحرم مشکلی ندارد. اگر به قصد احترام دست دهید، اشکال ندارد اما به قصد لذت اشکال دارد. خیلی از فقها از جمله آیت الله بروجردی به نماینده خود در مصر اجازه داده بود که اگر خانم خارجی دست دراز کرد، شما دست دهید. اینکه یک خانم محترمی به شما دست می‌دهد و دست ندادن شما بی احترامی باشد، دست دادن اشکالی ندارد. دست دادن دو آدم با سن بالا به قصد احترام اشکال ندارد.

🔹من نمی‌دانم این سخت‌گیری‌ها برای دو هنرمند با سن بالا برای چیست؟ چرا نباید چشم پوشی شود؟ برای من هم خیلی سؤال است و این چه دستی است که در کشور می‌خواهد هنرمند را از کشور اخراج کند. حالا که این پیرمرد دست داد عرش خدا به لرزه در می‌آید؟

🔸چون احمدی نژاد از خودشان بود، اشکال نداشت مادر هوگو چاوز را بغل کند. قوه قضاییه نباید یک مسأله‌ی جزئی را در رسانه‌ها برای دو آدم با سن بالا به عنوان جرم مطرح کند. این کار‌ها به ضرر نظام است و کینه درست می‌شود. با این کار‌ها هنرمند کشور را ر‌ها می‌کند و می‌رود.

⁉️حالا سؤال این است که کدامین نگاه از دو نگاه مطرح فوق، به اسلام محمدی و علوی نزدک‌تر است؟
کدامین  نگاه باعث عزت و اوج گرفتن دین در جامعه می‌شود؟
آیا وضع امروز جامعه و دین‌گریزی نسل جوان بلکه قاطبه مردم محصول نگاه اول نیست که بخصوص در این سه دهه اخیر قدرت را در قبضه داشته و این نگاه را در تمام زوایای جمعه با قدرت اعمال کرده است؟

🔹نگاه اول، نگاه حکومتی و قدرتمدارنه حاکم در این چند دهه است که فقهای شورای نگهبان و ... سخنگویانش هستند و نگاه دوم، نگاه رحمانی دین که در برهه‌هایی نمود یافته و سخنگویانش افرادی چون سید محمد خامی است. 

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Feb, 10:59


‼️می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

✍️کامبیز نوروزی

🔹آمارهای کیفری روزبه‌روز غم‌انگیزتر و هولناک‌تر می‌شوند، اما سال‌های زیادی است که کمتر چیزی از نهادهای رسمی و حتی نویسندگان و تحلیلگران می‌شنویم و می‌خوانیم که چه دارد بر سرمان می‌آید؟ که چگونه آرام‌آرام خوره جرم جامعه ما را می‌خورد؟

🔸همه جا داغ‌ترین بحث‌ها از سیاست و اقتصاد است، اما سخنی از نتیجه سیاست غلط و اقتصاد نادرست نیست. از آن می‌گریزند.

🔹در مجلس، دولت، قوه قضا و نهادهای دیگر چیزی از وضعیت خطرناک و اسفبار افزایش مستمر جرم نمی‌گویند.

🔸آمارهای کیفری پنهان می‌شوند و عددها را باید به‌سختی از لابه‌لای بعضی اخبار و مصاحبه‌ها و گزارش‌ها بیرون کشید. اسراری شده‌اند که مگو و مپرس.

🔹اگرچه معاون پیشگیری از جرم قوه قضائیه می‌گوید رشد آمار جرم سرقت در سال جاری متوقف شده است، ولی همین مقام اعلام کرده است ۸۵۰ هزار پرونده سرقت در سال ۱۴۰۰ ثبت شده است. یک مقام انتظامی نیز از افزایش ۹ درصدی سرقت خبر می‌دهد.

🔸طبق آمار پزشکی قانونی تعداد مصدومان نزاع‌هایی که منجر به مراجعه به پزشکی قانونی شده‌اند، در شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۲۳ هزار‌و ۵۰۰ مورد است. می‌توان برآورد کرد که این آمار در پایان سال کم‌و‌بیش به حدود ۶۴۰ هزار مورد خواهد رسید. در سال ۹۷ این آمار ۴۱۶ هزار مورد و در سال ۱۴۰۰ شامل ۵۸۶ هزار مورد است. در فاصله شش‌ساله این آمار ۴۸ درصد رشد نشان می‌دهد.این آمار فقط شامل نزاع‌هایی است که منجر به مصدومیت شدید، مراجعه به کلانتری و دادسرا و نهایتا پزشکی قانونی شده‌اند. نزاع‌های فراوانی که طرف‌های آن سراغ تشکیل پرونده نرفته‌اند، در این آمار نیستند.

🔹براساس گزارش‌ها در سال ۱۳۸۳ تعداد دو هزار قتل به ثبت رسیده و در سال ۱۴۰۲ با حدود ۱۵ درصد رشد به دو‌هزار‌و ۳۰۰ رسیده است. فقط در طول دو هفته گذشته هفت زن در شش استان کشور به دست بستگان خود به قتل رسیده‌اند.

🔸این عددها صرفا شامل سه جرم است. اما به‌تنهایی از اوضاع وخیم جامعه حکایتی گویاست. اما مقامات رسمی کشور و نهادهای مسئول سخنی از این وضع نمی‌گویند.

🔹۹ سال پیش با تصویب قانون، شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شد. این شورا ۲۱ عضو ثابت دارد که همگی از مقامات رسمی کشورند. از میزان بی‌اهمیتی موضوع در نزد مقامات رسمی همین بس که اولین جلسه این شورا سه سال بعد تشکیل شد و تا امروز در طول شش سال فقط هفت جلسه برگزار کرده است.در نظام قانون‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرائی نیز دیدگاه پیشگیری از جرم به چشم نمی‌آید.

🔹همه عوامل جرم‌زا در جامعه ایران جمع است؛ تورم مستمر، کاهش قدرت خرید اقشار متوسط و دهک‌های پایین، شکاف طبقاتی شدید و روزافزون، تناقض‌ها و تضادهای نظام‌های ارزشی و اخلاقی، شکاف میان دولت و مردم، احساس نبود امنیت اقتصادی در سال‌های طولانی، بی‌کاری، افزایش فقر و فقر مطلق، خشونت کلامی و رفتاری در فضای سیاسی، بی‌قانونی در دستگاه‌های رسمی، فساد اداری و... .

‼️ساده‌انگاری است اگر مقابله با جرم فقط در سطح مبارزه پلیسی و قضائی دیده شود. در جامعه جرم‌زا مجرب‌ترین و مجهزترین نیروی پلیس به هر تعداد که باشد، کاری از پیش نمی‌برد.اگر فقط کاکل علف‌ها را بچینید، علف‌ها می‌مانند و بیشتر می‌شوند.
اما سیاست مقابله با جرم در همین شرایط است که اهمیت پیدا می‌کند.

🔹شرایطی که در آن به تعبیر شاملو می‌پوسیم و می‌خشکیم و می‌ریزیم. نمی‌دانند یا نمی‌خواهند بدانند، یا نمی‌توانند بدانند که با ادامه این شرایط چگونه شاخ و برگ ما می‌پوسد و می‌خشکد و می‌ریزد.

🔸باید در مجلس و دولت موضوع پیشگیری از جرم به یک اولویت اساسی بدل شود. آن را از پرده بیرون بیاورند و در هر موقعیتی از نطق‌های مجلس گرفته تا سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های رئیس‌جمهور و وزرا و نمایندگان از آن بگویند.

🔹در هر برنامه‌ای جنبه‌های جرم‌زای آن را ببینند و راه‌های پیشگیری‌اش را مشخص کنند و دیدگاه‌های کهنه و مردودی شبیه اعدام در ملأعام یا اکتفا به کیفرهای سخت را کنار گذاشته و با استفاده از متخصصان و عالمان جامعه‌شناسی و جرم‌شناسی و روان‌شناسی، روش‌های مدرن و کارآمد را به کار بگیرند.

🔸رسانه‌ها از کنار وضعیت کیفری جامعه ایران و جرم‌زایی آن نباید به آسودگی بگذرند و مستمرا و هر‌روزه از آن بنویسند و این موضوع را در گفتمان اجتماعی-سیاسی ایران بالا بکشند.

⭕️مثل درخت‌های مهاجم، که ریشه آنها همه جا می‌دود و همه جا می‌گیرد، ریشه‌های جرم هم مهاجم‌اند. همه جا را می‌گیرد. 
کسی نمی‌خواهد باور کند
که ذهن باغچه دارد آرام‌آرام
از خاطرات سبز تهی می‌شود
(فروغ فرخزاد).

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Feb, 08:52


#برشی_از_یک_کتاب

تو مملکت ما هیچکس برا فرداش تامین نداره مگر پول نقد زیاد و مستغلات داشته باشه. تخصص و اعتبار و کار اداری صنار نمی ارزه. یک وزیر که عوض شه، از صدر تا ذیل همه عوض میشن! کارمند وقتی اخراج بکنن که راحتم اخراج میکنن باید بره حمالی کنه. اینطور که وقتی کسی دستش به عرب و عجمی _یا دم گاوی_ بند شه میچاپه! چون به صورت غریزی هم که شده میفهمه فرداش معلوم نیست!

📕 کتاب:درخت انجیر معابد
✍🏻 اثر:
#احمد_محمود

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

04 Feb, 17:41


#شعر_شب

کسی نخواند غزل‌های غم گریسته را
نوشته‌های ز چشم قلم گریسته را

عجیب نیست که آتش به هم بیامیزد
دو شمع همدمِ تا صبحدم گریسته را

هوای دیدن دریا، رسانده است به هم
دو جویبار به هر پیچ و خم گریسته را

به غیر شانۀ هم هیچ تکیه‌گاهی نیست
دو مست سرخوش در هر قدم گریسته را

غمت مباد که دنیا ز هم جدا نکند
رفیق‌های در آغوش هم گریسته را

#فاضل_نظری

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Feb, 16:33


‼️آن‌که قهرمان می‌دانستیم‌اش؛تاملی در فراز و فرود قهرمانان

✍️علی زمانیان

🔹وقتی جامعه‌ای مسئله‌هایش را با امکان‌های در دسترس و روند معمولی نمی‌تواند حل و فصل کند،وقتی نمی‌تواند زخم‌هایش را با فرایندهای تعبیه شده در ساختارها و قوانین جاری التیام بخشد.
وقتی همه چیز مسئله می‌شود، و مردمان، خود را در حل آن‌ها عاجز می‌بینند، آن‌گاه جامعه آماده می‌شود تا "قهرمان" و راهبری را خلق کند.

🔸احساس در بن‌بست بودن، زمینه‌ی ظهور "قهرمان" را فراهم می‌کند.خاستگاه اصلی تولد "قهرمان"، از یک سو بحران‌های حل نشده و بن‌بست‌های انباشت شده است و از سوی دیگر، ناتوانی جامعه در رفع این بحران است.به سخن دیگر، "قهرمان"، نتیجه‌ی ناتوانی جامعه در برون رفت از تاریکی است که بر آنان سایه افکنده است.
"ابرانسان" می‌آید تا با انسجام و وحدت میان نیروهای اجتماعی عبور از بحران را ممکن سازد. بنابر این "قهرمان" از تلاقی دو متغیر بحران اجتماعی و احساس ناتوانی در برون رفت از بحران، پدید می‌آید.

🔹"قهرمان"، انسان خارق‌العاده‌ای نیست، بلکه این جامعه است که "قهرمان"  را خلق می‌کند، اما نه به صورت ارادی و آگاهانه، بلکه به صورت طبیعی و بدون آن که از پیش برای آن برنامه ریزی کرده باشد. قهرمان، همان انسان عادی است که از سوی جامعه، لباس قهرمانی به تن کرده و به منزله‌ی "انسانی برتر" و یا "منجی فراانسانی" در ذهنیت خسته‌ی جامعه طلوع می‌کند.

🔸"قهرمان"، قهرمان نیست، مردمان درمانده از تغییر شرایط، از او قهرمان می‌سازند. این نیاز جامعه است که فردی را (که البته واجد برخی ویژگی‌های چشم‌گیر شخصی است)،  به مثابه‌ی "قهرمان"، بالا می‌کشد و او را بر تارک نگاه‌ها و توجهات اجتماعی می‌نشاند. پدیده‌ی برساخته‌ی اجتماعی است که تاریخ تولد و مرگ و فراز و فرودی دارد.

🔹جامعه، "قهرمان"خویش را می‌سازد، برای آن‌که:
۱. امید از دست رفته‌ی خود را برای تغییر، احیا کند.
۲. بتواند انگیزه و اراده‌ی از دست رفته را بازسازی نماید.
۳. پریشانی نظری و عملی را به وحدت و انسجام تبدیل کند.
۴. در خود، این خوشبینی را ایجاد کند که اگر از دست ما کاری ساخته نیست، اما "ابرانسانی" قدرتمند، می‌تواند ما را از دریای حوادث عبور دهد.

🔸امید به تغییر، اراده، وحدت و اعتماد به خویش، چهار عنصر اساسی است که در نهایت به خلق پدیده‌ی قهرمانی منجر می‌شود.

 🔹برای عبور از خطر، "قهرمان و یا ابرانسان" ساخته می‌شود  اما برای آن که "قهرمان"، موفق شود، آن گاه، اطاعت و پیروی جمعی از او ضرورت می‌یابد. بدون اطاعت همگان از او، بن‌بستی شکسته نخواهد شد.

‼️اما برای آدمی،  اطاعت، امر گران‌باری است. از این رو، جامعه برای آن که "اطاعت" را برخود هموار و موجه کند، دست به ترفندی می‌برد. این که قهرمان را به  اوج رازآلود می‌برد، مقدسش می‌کند، توانایی‌اش را بیش از واقعیت، نشان می‌دهد. در باره فضیلت‌ها و مهارت‌هایش اغراق و افراط می‌کند.

⁉️چرا چنین می‌کند؟، زیر گویا آدمی نمی‌تواند از انسان عادی فرمان ببرد. اما از او که قهرمان‌ و صاحب قدرت و توانایی نظری و عملی‌اش می‌داند، آسان‌تر اطاعت می‌کند.

🔹در حقیقت، علل روان‌شناختی اطاعت در میان مردمی که در کوران حوادث و گذر از گردنه‌های سخت و صعب العبور تغییرات، قرار دارند، آنان را به سوی پیروی خودخواسته و یا از سر ناچاری می‌کشاند.

🔸پس از عبور از بحران و به هنگام پایین آمدن از ارتفاعات سخت و دردناک اجتماعی و رسیدن به دشت هموار، بتدریج "قهرمان"، رنگ می‌بازد، زیرا علت وجودی‌اش را از دست می‌دهد. خودسپاری مردم به ابرانسانی که آنان را با ایجاد اتحاد به مقصد و مقصود رسانده، کاهش می‌یابد و به جای آن "فردیت" می‌نشیند. شبیه مسافری که به منزل رسیده باشد و دیگر نیازی به "راه‌بلد" ندارد.

🔹پس از تغییر و به سامان شدن امور، اما مسئله‌ی جامعه نیز تغییر می‌کند. اگر تا پیش از تغییر، مسئله این بود که چگونه می‌توان از بن‌بست عبور کرد، پس از پیروزی، مسئله این می‌شود که چگونه می‌توان از "قهرمان" عبور کرد؟این پرسش، گاهی دوره‌ی جدیدی از بحران است و آن، "بحران عبور از قهرمان" و بازگشت "خودهای" از دست رفته به جامعه است.

🔹کسانی اما به علت دلبستگی‌، منافع و یا علت‌های دیگر می‌خواهند "ابرانسان"، برای همیشه تداوم یابد. می‌خواهند پدیده‌ای مقطعی و دوره‌ای را به موضوعی برای همه‌ی دوره‌ها و زمان‌ها تبدیل نمایند. اما لاجرم و جبرا دوره‌ی افول قهرمان، با بنیان نهادن ساختار و نظم جدید آغاز می‌شود.

🔸آرام آرام، تمرد و نافرمانی در میان جماعت گسترش می‌یابد.این تمرد نه از سر خودخواهی و القا بیگانه و یا دشمنی این و آن، بلکه فرایندی کاملا طبیعی رخ می‌دهد.طبیعی است زیرا "قهرمان"، اساسا پدیده‌ای است که در میانه‌ی بحران و برای عبور از آن، خلق می‌شود و پس از چندی، کارکردش را از دست می‌دهد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

توفیق

04 Feb, 13:35


⭕️پیرامون انقلاب اسلامی

✍️علی ربیعی

🔹امسال و در آستانه دهه مبارک فجر، پس از یک دوره نسبتا طولانی کاهش مشارکت مردم در عرصه‌های گوناگون که در چند انتخابات اخیر به مثابه یک تحقیق بزرگ اجتماعی خود را به رخ می‌کشید، با بازگشت تعدادی از قهرکردگان و ناامیدان به عرصه مشارکت و پیدایش دولت چهاردهم فرصت مغتنمی است برای مرور آنچه که گذشت و آنچه که باید اتفاق بیفتد.

🔸در این میان، اتفاقات پاییز ۱۴۰۱ (که به رغم اهمیت بالا،متاسفانه هنوز هم تحقیق جامع رسمی در خصوص آن منتشر نشده) بر ضرورت این بازنگری می‌افزاید.

🔹به طور کلی انقلاب اسلامی دستاورد تاریخی ملت بزرگ ایران است. این جنبش عظیم اجتماعی حاصل تلاش‌های روشنفکران دینی، ملی و آحاد مختلف جامعه بود. وقوع انقلاب برخلاف نظریه‌های سیاست‌زده غیرعلمی والقایی، یک پدیده براساس قوانین اجتماعی بود، به نحوی که رژیم شاه پایان یافته و براساس قوانین علمی سقوطش قطعی بود. در این میان، من همچنان معتقدم می‌توان با توسل به آرمان‌های امام راحل، بسیاری از مشکلات را حل کرد.

🔸پیش از ورود به موضوع، مروری خواهم داشت بر دو جریان که به نام «انقلاب» و «ضدانقلاب»، روایت‌ها و خوانش‌ها از انقلاب را متاثر ساخته‌اند. هرچند بی‌تردید، پدیده «اکنون‌زدگی» بر خوانش‌ها و برساخت‌ها نقش اثرگذاری داشته است.

🔹لذا باید با تبیین این جریان‌ها، واکاوی عمیقی صورت گیرد:یکی از این جریان‌ها که از خارج کشور هدایت می‌شود همواره در تلاش است با نظریه‌سازی‌های مجعول و  غیرمستند بدون توجه به علل واقعی شکل‌گیری جنبش عظیم اجتماعی مردم ایران در اواخر دهه پنجاه، حتی دلایل وقوع انقلاب را انکار و تحریف نماید. 

🔸در مقابل نیز عده‌ای به نام انقلاب، انگیزه مشارکت مردم در جنبش اجتماعی انقلابی، خواست‌ها و نیازهای آن نسل را تحریف و شعارهای بنیادین و تحرک‌زایی به خصوص آزادی و جمهوریت را بی‌محتوا جلوه داده و تلاش دارند تا قرائتی خاص از اسلام را به عنوان خواست‌های انقلابیون بنمایانند که به طور واضحی با دیدگاههای نظریه‌پردازان انقلاب اسلامی و حتی بنیانگذار آن امام(ره) در تقابل است که حاصلی جز تضعیف گفتمان انقلاب در بر ندارد.

🔹با این وصف، کماکان معتقدم می‌توان با بازگشت به آرمان‌ها و شعارهای انقلاب، پیوندی با خواست‌ها و نیازهای نسل امروز نیز برقرار کرد.

🔸استقلال، آزادی، جمهوریت، معنویت و جاری‌سازی روح اسلام، نهادینه شدن و اجرای آموزه‌های اسلام عزیز در زندگی اجتماعی، آرمان و هدف مقدس‌مان بود.

🔹آرمانی که در آن نابرابری، فقر و محرومیت جای خود را به زندگی عادلانه، بانشاط ، شاد زیستن و فرصت‌های برابر برای همه بدهد. آرمان‌هایی که حرمت هر انسان را به اندازه حرمت جامعه، ارزشمند می‌شمردند.

🔸مطالعاتی که پیرامون انقلاب‌های بزرگ کلاسیک صورت گرفته (برای نمونه نگاه کنید به کتاب کالبد‌شکافی چهار انقلاب) نشان می‌دهد همواره خطر بازگشت به مناسباتی که انقلاب به همان دلایل صورت گرفته، وجود دارد. به نظر من، ما همواره نیازمند مرور مداوم علل وقوع انقلاب همچون نابرابری، فساد، فقدان گردش نخبگان، رانتی شدن دولت و.... هستیم. همچنین آزادی و جمهوریت را باید در اشکالی که متضمن حضور و مشارکت دلگرم کننده مردم در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم باشد در نظر داشت.

🔹من بر این باورم که هنوز هم  می‌توان با قوت گرفتن از معنویتی که انقلاب را به حرکت درآورد، راهی به سوی زندگی بهتر، جامعه‌ای همدل و اخلاقی‌تر و اداره کارآمدتر کشور جست و دریچه‌ای از شادی و آرامش را به روی زندگی مردم گشود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Feb, 11:39


🙌لزوم سه دعا در زندگی

✍️مصطفی ملکیان

⭕️هميشه بايد از خدا سه چيز خواست:

1️⃣يكي اينكه خدايا چنان مقرر كن كه به هر چيزي كه براي ما تغييرناپذير است، راضي باشيم.
2️⃣ديگر آنكه خدايا چنان مقرر كن كه به نحو مطلوب هر چيزي را كه براي ما تغييرپذير است، تغيير بدهيم .
3️⃣سوم آن‌كه خدايا، چنان مقرر كن كه تفاوت‌هاي خود را با ديگران بپذيريم و هضم كنيم.

🔹نگوييم چرا فلاني اينقدر علم دارد و من ندارم. اشكالي ندارد او آنقدر علم داشته باشد و من كمتر. نگوييم چرا فلاني زيباست و من زشتم، بلكه  زيبايي او و زشتي خود را هضم كنيم. محبوبيت فلان كس و عدم محبوبيت خودم را هضم كنيم.

🔸اگر مي‌توانستيم خود را با ديگران مقايسه نكنيم كه مقايسه نمي‌كرديم، اما ما چنان ساخته شده‌ايم كه خود را با ديگران مقايسه مي‌كنيم. حال كه مقايسه مي‌كنيم، لااقل آن را هضم كنيم. بگوييم، خدايا تو او را آن طور آفريدي و مرا اين طور. من ناراضي نيستم. اين به معناي تكان نخوردن نيست، بلكه همان طور كه در بخش دوم گفتم، بايد از خدا بخواهيم كه هرچه را مي‌توانيم تغيير دهيم، آن را به نحو مطلوب تغيير دهيم.

🔹اين سه دعا همه زندگي ما را در بر مي‌گيرد. ما واقعاً از اينكه كساني مشهورند و ما گمنام، همه چيز خود را از بين مي‌بريم و براي اينكه به آن شهرت برسيم، همه كار مي‌كنيم. ما بايد هضم كنيم كه به كساني ويژگي‌هايي داده شده است كه آن ويژگي‌ها آنها را مشهور مي‌كند. اگر آن ويژگي‌ها فروختن روحشان است و با فروش روحشان مشهور شده‌اند كه ما آن را نمي‌خواهيم، و اگر فروش روحشان هم نيست، بلكه يك خصلت‌هاي جبلي دارند كه به خاطر آنها مشهور شده‌اند، ما بپذيريم كه خدا به آنها آن خصلت‌ها را داده است و به ما نداده است.

🔸در هر موردي همين‌طور است ثروتي كه يكي به دست مي‌آورد، اگر از راه فروش روحش آن را به دست آورده باشد كه من نمي‌توانم كار او را بكنم، و اگر آن را از راه فروش روحش هم به دست نياورده باشد، بلكه آن را بدون فروش روحش به دست آورده باشد، بايد بپذيرم كه خدا اين تفاوت‌ها را در ما ايجاد كرده است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Feb, 06:39


⁉️سفر جمیله علم‌الهدی به عراق؛پرسش‌های بی‌پاسخ درباره یک دیدار غیررسمی

✍️عبدالرضا خزایی

🔹دیدار  اخیر جمیله علم الهدی با رئیس‌جمهور عراق در کاخ ریاست‌جمهوری بغداد، به‌خودی‌خود سوالات جدی در حوزه دیپلماسی ایران را مطرح می‌کند که نیازمند تحلیل و دقت بیشتر است.

🔸در شرایطی که دیپلماسی رسمی و سازمان‌یافته کشور باید در دست مقامات اجرایی باشد، حضور یک فرد غیررسمی و فاقد مقام دولتی در چنین دیداری، موجب ایجاد تردیدهایی درباره لزوم و پیامدهای آن می‌شود.

🔹پرسش اولیه‌ای که دراین‌باره به ذهن می‌رسد، این است که هدف از حضور یک فرد غیررسمی و فاقد مقام دولتی در یک دیدار رسمی با رئیس‌جمهور کشوری چون عراق چیست؟

🔸جمیله علم‌الهدی، به‌عنوان همسر رئیس‌جمهور پیشین ایران، در مقام یک شخصیت غیررسمی، هیچ‌گونه مسئولیت اجرایی یا دیپلماتیک ندارد و این اقدام می‌تواند برخی را به این نتیجه برساند که ایران در روابط بین‌المللی خود از چارچوب‌های رسمی خارج شده است.

🔹این دیدار باید برای افکارعمومی و رسانه‌ها روشن شود تا دلایل شفاف و مستند آن مشخص گردد. آیا این سفر با هدف تقویت روابط دیپلماتیک انجام شده یا هدف دیگری در پس آن وجود دارد؟

🔸در نظام‌های حکومتی مدرن، ملاقات‌های دیپلماتیک باید از سوی مقامات دارای اختیارات اجرایی صورت گیرد. در شرایطی که خانم علم‌الهدی هیچ‌گونه مسئولیت دولتی ندارد، حضور وی در چنین دیداری نه‌تنها شائبه‌های بسیاری را در پی دارد، بلکه می‌تواند این پیام را منتقل کند که ایران در سیاست خارجی خود دچار سردرگمی است و ممکن است در سطح بین‌المللی این برداشت ایجاد شود که افراد غیررسمی می‌توانند در فرآیند دیپلماسی کشور دخالت کنند. چنین وضعیتی نه‌تنها به اعتبار دولت آسیب می‌زند، بلکه ممکن است به نفع منافع ملی نیز نباشد.

🔹از دیگر نکات مبهم این سفر، حضور هیئت همراه خانم علم‌الهدی است.
این سوال مطرح می‌شود که چرا فردی که هیچ مسئولیت دولتی ندارد، باید با هیئتی شامل مقامات فرهنگی و اجتماعی به سفر برود؟

🔸درحالیکه چنین هیئتی بدون مسئولیت‌های اجرایی به عراق سفر کرده‌اند، این خود پرسش‌هایی جدی را در پی دارد که آیا این هیئت باید در چنین دیدارهایی شرکت کند و هزینه‌های آن از منابع عمومی تأمین شود؟ در شرایط کنونی کشور که با بحران‌های اقتصادی و سیاسی مواجه است، استفاده از منابع دولتی برای سفرهای غیررسمی می‌تواند به‌شدت محل بحث باشد.

🔸در این میان، نقش سفیر ایران در عراق و دستگاه دیپلماسی کشور بسیار اهمیت دارد. آیا سفیر ایران در عراق در جریان این سفر بوده و در هماهنگی آن نقشی داشته است؟

🔹اگر سفیر ایران در این سفر دخالت داشته باشد، باید پاسخ دهد که چرا اجازه داده است فردی بدون مقام رسمی در دیپلماسی ایران، به دیدار رئیس‌جمهور عراق برود.

🔸در شرایطی که روابط دیپلماتیک حساس است و ایران باید از انسجام در سیاست خارجی خود برخوردار باشد، چنین اقدامی می‌تواند به اختلال در روند رسمی دیپلماسی کشور منجر شود.

🔹اگر این سفر بدون هماهنگی با دستگاه‌های دیپلماتیک ایران و سفارت کشور در عراق صورت گرفته باشد، این مسئله می‌تواند نشان‌دهنده فقدان انسجام در سیاست‌های خارجی و اجرایی کشور باشد که نه‌تنها اعتبار وزارت امورخارجه، بلکه در سطح بین‌المللی نیز تضعیف خواهد شد.

🔸در این شرایط که دیپلماسی و هماهنگی بین‌المللی اهمیت حیاتی دارند، چنین اقدامات غیررسمی ممکن است موجب بی‌اعتمادی و تردید در سطح جهانی شود.

🔹در نهایت، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، هزینه‌های این سفر باید مورد بررسی و شفاف‌سازی قرار گیرد. منابع مالی این سفر باید روشن شود و مشخص گردد که هزینه‌ها از کجا تأمین شده‌اند.

🔸آیا این هزینه‌ها از منابع عمومی یا بیت‌المال بوده است، یا از نهادها و منابع غیررسمی تأمین شده است؟
این موضوع باید به‌طور کامل شفاف‌سازی شود چرا که در شرایط بحران اقتصادی، هزینه‌کردهای دولتی باید به دقت ارزیابی و مدیریت شوند.

🔹در مجموع، این دیدار و سفر جمیله علم‌الهدی به عراق پرسش‌های جدی در مورد دیپلماسی ایران، شفافیت حکمرانی، و استفاده از منابع عمومی در شرایط بحرانی ایجاد می‌کند.

🔸وزارت امورخارجه و دستگاه‌های مسئول باید به این موضوع پاسخ دهند و از تکرار چنین اقداماتی که نه تنها باعث ابهام، بلکه ممکن است به تضعیف سیاست خارجی کشور منجر شود، جلوگیری کنند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Feb, 06:39


#برشی_از_یک_کتاب

فرقی میان این حکومت و آن حکومت نمی‌بینم.

ما اصلاً زندگی بشری نمی‌‌کنیم. زندگی ما زندگی نباتی است. درست مثل یک درخت. زمستان که آمد و برگ و بارش ریخت می‌نشیند به انتظار بهار، تا برگ دربیاورد.

بعد به انتظار تابستان، تا میوه بدهد. بعد به انتظار باران، بعد به انتظار کود، و همین‌جور؛ همه‌اش به انتظارِ تحولات.

📕
#نون_و_القلم
✍🏽
#جلال_آل_احمد

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

03 Feb, 18:24


⚠️دیپلماسی تخصص می‌خواهد، نه سهمیه‌بندی مدیریتی

✍️حسام عسگری

🔹به بهانه این‌خبر :
شنیده ها حاکیست آقایان عبدلعلی علی عسگری و رحمانی فضلی به ترتیب به عنوان سفرای ایران در مسکو و پکن معرفی خواهند شد!

🔸روابط بین‌الملل عرصه پیچیده‌ای است که نیاز به دیپلمات‌های کارکشته، آشنا به ظرایف سیاست خارجی و مسلط بر اقتصاد جهانی دارد.انتصاب سفرای ایران در کشورهایی مانند چین و روسیه، که از مهم‌ترین شرکای استراتژیک ما هستند، نباید به یک فرآیند اداری یا سهمیه‌بندی مدیریتی تبدیل شود.

🔹در سال‌های اخیر، به‌خصوص در چین، شاهد حضور سفیرانی با کارنامه ضعیف بوده‌ایم—نمونه‌اش سفیر پیشین که اساساً سابقه‌اش در وزارت نیرو بود، نه دیپلماسی اقتصادی.طنز تلخ آنجا بود که در زمان دولت قبل تر هم‌ برای مدت زیادی سفیر در این کشور نداشتیم. چین کشوری است که نیاز به درک عمیق از اقتصاد بین‌الملل دارد، نه صرفاً یک مأمور اداری که تنها وظیفه‌اش هماهنگ کردن دیدارهای رسمی باشد.

🔸متأسفانه، در انتصابات مدیریتی کشور، به جای شایسته‌سالاری، بیشتر با چرخه‌ای از مسئولیت‌های تکراری مواجهیم: فردی که زمانی رئیس صداوسیما بود، بعد سر از هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس درآورد و حالا که آنجا هم به پایان خط رسیده، قرار است به عنوان سفیر معرفی شود! دیگری هم از ابتدای انقلاب پست‌های مختلف داشته، بدون اینکه دستاورد مشخصی در کارنامه‌اش دیده شود.

🔹مدیریت کشور نیاز به تغییر نسل، تخصص‌گرایی و نگاه استراتژیک دارد. روابط خارجی و اقتصاد ملی را نمی‌توان با آزمون و خطا و گردش مدیران غیرمتخصص اداره کرد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

03 Feb, 12:59


⭕️چند نکته استادیومی

✍️سلمان کدیور

🔹امروز کلیپ های بسیاری از  سکوی تماشاگران بازی پرسپولیس - تراکتور که با تماشاگران خانم برگزار شد، وایرال شد. نکته غالب این فیلم ها فحاشی های رکیک تماشاگران حتی خانم ها بود. کنار خشونت و درگیری های طرفین.

🔸این مسئله سبب شده که مسئله عدم ورود خانم ها به ورزشگاه ها مجدد طرح شود. که بله چنین جوی شایسته خانم ها نیست، یا اینکه حضور خانم ها در ورزشگاه ها خلاف نظر برخی، سبب بهبود فضای آن نشده است.

‼️در این باب چند نکته مهم است.

🔹اول اینکه آنجا ورزشگاه است نه هیئت و مدرسه و سینما. جایی که هیجان در اوج است و این دست رفتارها خواه ناخواه رخ می دهد.

🔸دوم اینکه، فحش دادن در نسل جوان امروزی ما خاص ورزشگاه نیست. شما در ماجراهای سال 1401 هم دیدید که چند صد دانشجو آن هم دانشگاه‌ شریف یا...، دختر و پسر چه فحش های رکیکی حواله می کردند.

🔹از سویی در همان ماجراهای 1401، چه اندازه از نیروهایی منتسب به نظام که به مخالفین فحش های رکیک می دادند، که کلیپ های بسیاری از آن منتشر شد.

🔸کلا به نسل تازه که دقت کنید، حرف رکیک زدن، دادن فحش های ناموسی برای شوخی، امر طبیعی و عرفی شده است متاسفانه.

🔹پس یک وجه پررنگ این مسئله، فرهنگ عمومی ما است متأسفانه نه مخصوص ورزشگاه. مذهبی و غیر آن هم ندارد. هر دو در یک سطحی، به این رذیله مبتلا هستند.

🔸سوم اینکه طبق نظریه روانشناسی "فروپاشی هیجانی"، وقتی یک فرد یا گروه برای مدت طولانی احساس کند صدایش شنیده نمی‌شود یا ارزش‌هایش نادیده گرفته می‌شود، خشم به تدریج تبدیل به یک هیجان انباشته می‌شود که منتظر یک جرقه است تا فوران کند.

🔹این جرقه ممکن است کوچک و حتی بی‌ربط به اصل مشکل باشد، اما به عنوان تخلیه روانی عمل می‌کند و چند سالی است که ورزشگاه محلی برای تخلیه این سرخوردگی های اجتماعي سیاسی شده که گاه به تریبیونی سیاسی نیز تبدیل شده است. از این منظر، رفتار اجتماعی در ورزشگاه کاملا خلاف خواست و نظر حاکمیت رقم خواهد خورد تا نشانی از عصیان و اعتراض از خود منتشر کرده باشد.

🔸چهار اینکه، سوال اصلی وضعیت اخلاقی نسلی است که عموما دست پروده ساختارهای موجودند اگر قرار باشد مسئله ‌شکافته شود، این امر کم اهمیت نیست.

پس راه ندادن خانم ها، پاک کردن صورت مسئله است و دیر یا زود با فشار فیفا یا مجبور خواهیم شد مجددا زمینه حضور بانوان را فراهم کنیم یا باید کل فوتبالمان تعلیق شود که بنابراین این راهکار نشدنی و دامن زدن به بحران بیشتر است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

03 Feb, 10:12


✍️قلم بر گیوتین پیروز شد

🗣️محمد سلطانی رنانی

🔸سال‌های پایانی قرن هجدهم، فرانسه انقلاب شد؛ بزرگ‌ترین انقلاب اروپا.

🔹فرانسوی‌ها آخرین پادشاهشان، لوئی شانزدهم و همسرش و خواهرش را با گیوتین اعدام کردند. وسیله‌ای که ژوزف گیوتین اختراعش کرده بود تا در کمتر از ثانیه‌ای، گردن را قطع کند و کله را بپّراند!

🔸در سال‌های پس از انقلاب، پانزده هزار نفر اعدام شدند، حتی آنتوان لاووازیه شیمیدان یا ژان روشه شاعر یا ژرژ دانتونِ وکیل...

🔹تاریخِ سال‌های وحشتِ فرانسه را باید با خون نوشت، ژان کریر حکم اعدام برای چهارهزار نفر صادر کرد که بیشتر آنان زن و کودک بودند، آنان را دسته‌جمعی در رودخانه لوآر غرق کردند و این رودخانه را حمام ملی نام گذاشتند.

🔸گیوتین گردن پدران فکری انقلاب فرانسه را نیز قطع کرد: مارکی کندروسه (فیلسوف و ریاضیدان)، کامی دمولن و ژرژ دانتون.

🔹آری، انقلاب نه تنها فرزندانش را، بلکه گاه پدرانش را نیز می‌خورد!

🔸ولی «خون ناحق پروانه شمع را،
چندان امان نداد که شب را سحر کند». گیوتین، ژان کریر و روبسپیر را هم گردن زد.

🔹ولی چاره اعدام، اعدام نیست، خون با خون شسته نمی‌شود، و خون هیچگاه از جوشش نمی‌افتد؛ گیوتین فرانسوی‌ها را قلم از کار انداخت؛ ویکتورهوگو یک رمان نوشت: آخرین روز یک محکوم. (با ترجمه بنفشه فریس آبادی بخوانیدش).

🔸فرانسوی‌ها قانع شدند که جان همدیگر را نگیرند! پذیرفتند که آن محکوم بخت برگشته هم انسان است، خانواده دارد، احساس دارد، جان دارد و جان شیرین، خوش است.

🔹در گام نخست، مجازات اعدام را برای محکومان سیاسی لغو کردند. پس از آن، اعدام در ملأ عام را منع کردند.

🔸باز قلم به جنگ گیوتین رفت و آلبرت کامو نوشت: تأملاتی درباره گیوتین.

🔹اعدام‌ها به سالی یکی دو نفر رسید، تا آنکه در سال ۱۹۸۱ (۱۳۶۰)، و با پافشاری رییس جمهور، فرانسوا میتران، کنگره فرانسه، قانون لغو حکم اعدام را تصویب کرد.

🔸بیش از چهل سال است که دیگر کسی در فرانسه اعدام نمی‌شود. حکومت پایدار است و امنیت کم و بیش برقرار.

🔹اعدام، شمار قتل را کاهش نمی‌دهد.  قتل عمد را در ایران و فرانسه مقایسه کنید؛ طبق آمار، میزان قتل عمد در ایران، شصت درصد بیشتر از فرانسه است! (فرانسه ۱/۳ در صدهزار، و ایران ۲/۲)

🔸اعدام، آمار قاچاق مواد مخدر را هم کاهش نداد. بر پایه آمار، از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۴، سالانه نزدیک به سیزده هزار نفر به جرم قاچاق مواد مخدر دستگیر شدند! و همواره این آمار رو به افزایش بوده است.

🔹اعدام، بر قیمت سکه هم تاثیری نگذاشت! وحید مظلومین را سلطان سکه نام گذاشتند و آبان  ۱۳۹۷ اعدام کردند. سکه آن زمان چهار میلیون و سیصد هزار ت. بود

🔸باید بنویسیم، از تک‌تک کسانی که بر چوبه دار رفته‌اند یا بناست بروند، از خانواده‌هایشان، از شب آخرشان، از اذان صبحی که با مرگ گِره‌اش زدند...

🔹آنقدر بنویسیم تا افتخار هر قاضی آن باشد که حکم اعدام صادر نکرده است،
بنویسیم تا اعدام در ملأ عام برچیده شود،
تا عناوین مجرمانه منجر به اعدام، هم در تعداد و هم در گستره کاهش یابد،
بنویسیم تا قلم بر دار نیز پیروز بشود،
و روزی بیاید که بچه‌های ما از واژه دار، فقط درخت را بفهمند و بدانند؛ درختان سرسبزِ جاندار و جان افزا...

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

03 Feb, 05:52


‼️ترویج علنی تروریسم!

🔹اینکه جماعتی در خیابان ظاهر شوند و حکم اعدام یک مقام رسمی را بر اساس رأی "دادگاه صحرایی" به طور علنی و آشکار در ملأعام اعلام کنند، در هیچ تاریخ و جغرافیایی نامش "آزادی بیان" نیست.

⚠️این روشن‌ترین مصداق ترویج تروریسم است.

🔸این نوع حرکات باید از سوی عموم مسئولان و نهادهای حاکم بر کشور یک صدا و قاطع به شدیدترین لحن ممکن محکوم شود و مدعی‌العموم افراد خاطی را طبق معیارهای شناخته‌شدۀ جهانی تحت تعقیب قرار دهد.

🔹ادعای تشکیل دادگاه مردمی یا صحرایی یا انقلابی برای تعیین مجازات مرگ در مورد دیگران، مختص گروه‌های چریکی و یا تروریستی به منظور سرنگونی یک رژیم سیاسی است و هیچ رژیم مستقری اعم از دمکرات، دیکتاتور یا توتالیتر آن را تحمل نمی‌کند.

🔸حال چگونه است که در جمهوری اسلامی عده‌ای آن هم تحت عنوان دفاع از نظام حاکم با افتخار و به طور علنی در مقابل دوربین‌های فیلمبرداری اعلام می‌کنند که معاون رئیس جمهور را در دادگاه انقلابی و مردمی خود محاکمه و به مرگ محکوم کرده‌اند و بعد انگار هیچ اتفاقی هم نیفتاده است!

🔹در حالی که کوچکترین حرکات شهروندان منتقد و مخالفان مسالمت‌جو یک به یک رصد می‌شود و مورد بازخواست قرار می‌گیرد، یک عده این سطح از آزادی عمل را از کجا آورده‌اند که روز روشن حکم اعدام معاون رئیس جمهور را اعلام کنند؟
این اوضاع دیگر اسمش ملک‌الطوایفی هم نیست، بلکه فروپاشی نظامات قانونی و شیوع هرج و مرج است.

🔹اگر در مقابل این حرکات سکوت شود از فردا هر دسته و گروهی گرد هم می‌آیند و با تشکیل باصطلاح "دادگاه مردمی" یا انقلابی یا صحرایی، رقبا و مخالفان خود را به اعدام محکوم می‌کنند و کشور را به صحنۀ "جنگ همه علیه همه" تبدیل می‌کنند. مسئولان بلندپایۀ کشور چطور متوجه این نکتۀ بدیهی و بی‌نهایت خطرناک و تهدیدآمیز نمی‌شوند؟

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 16:44


🖤 یاد: بی ستون شدیم...

✍️#محمد_جواد_روح

🔹لابد حالا همه دست به قلم می‌برند و می‌نویسند: شوخی نکن آقای نبوی! داور جان! ابراهیم! یا هر اسم دیگری که با آن صدایت بزنند. لابد حالا همه یادشان می‌آید که طنزنویسان و طنزپردازان غمگین‌ترین آدمیان روی زمین‌اند. همان‌ها که با دل خونین لب خندان بیارند همچو قند...

🔸و لابد همه الان در این زمستان آلوده و بی برق و گاز ۱۴۰۳ یاد زمستان زیبا و پرامید ۱۳۷۶ می‌افتند. همان زمستانی که در ۲۴بهمن‌ماه آن، گل "جامعه" بر درخت تکیده مطبوعات ایران رویید. همان زمستانی که جوانک‌هایی مثل من در شهری چون شیراز که تو با آن آشنای قدیم بودی، هر روز ساعت ۱۱صبح دم دکه می‌رفتند که روزنامه دیروز را بخرند و با ولع بخوانند و در واقع، ببلعند.

🔹و بلعیدنی‌ترین ستون روزنامه "ستون پنجم" تو بود. همان که در آن، از "سردار رانندگی" نوشتی و خشم سرمایه‌دار موتلفه را برانگیختی. همان ستونی که در آن، از مانیفست مارکس تا لیبرالیسم پوپر را به سخره می‌گرفتی و امثال ما را که به لحن و قلم گل‌آقایی عادت داشتیم، به جهانی دیگر وارد می‌کردی.

🔸و "جامعه" را بستند، "توس" درآمد. "ستون پنجم" را کردی "ستون چهارم"! آن را بستند و "نشاط" درآمد، اسمش را گذاشتی "بیستون". آن را هم بستند و "عصر آزادگان" درآمد، اسمش را گذاشتی "چهلستون". از این ستون به آن ستون می‌رفتی و منافذ و مفارج سیاست و سیستم را انگشت می‌کردی و خلقی می‌خندیدند و تو با اخم اندیشمندانه‌ات به جامعه می‌نگریستی.

🔹و گرفتندت و محاکمه‌ات کردند و راهی غربتت کردند. اما باز هم نشستی و نوشتی. حالا دیگر نه فقط از حکومت که از غربت و دوستانی که با مشی و نگاه اندیشمندانه‌ات غریبه شده بودند، هم می‌کشیدی و می‌چشیدی. لابد پیش خودت می‌گفتی من از بیگانگان هرگز ننالم که با من هرچه کرد، آن آشنا کرد...

🔸و حالا دیگر خیلی از آن سال‌ها گذشته است. نوزادان بهمن ۱۳۷۶ حالا در بهمن ۱۴۰۳، به ۲۷سالگی رسیده‌اند. اگر یک درصدشان هم مثل دهه چهلی‌ها و پنجاهی‌ها و حتی شصتی‌ها اهل ازدواج و زندگی سنتی بوده باشند، حالا بچه‌دار هم شده‌اند. ما جوانک‌های آن روز پیر شده‌ایم. تو که آن زمان پیرانه‌سر به ما و جنبش‌مان و امیدمان می‌نگریستی و اندوهناک لبخندی بر آن می‌نشاندی که وضعت معلوم است.

🔹و راستی، نگفتم از مصاحبه‌هایت. هنوز لید عجیبی که برای مصاحبه غریبت با عباس امیرانتظام نوشتی، جانم را می‌خلد. آخر بی‌وجدان! چطور آن مصاحبه تمام سیاسی را به رمان مارکز پیوند داده بودی و از لای جملات صدسال تنهایی به آن زندانی تنها رسیده بودی؟

🔸و بس است دیگر. لابد خیلی‌های دیگر خیلی چیزهای دیگر درباره‌ات خواهند نوشت...

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 13:16


⁉️آقای رئیس صداوسیما 72درصدت کو؟
چرا خودتان شاهکار کفن را تماشا نکردید؟

✍️محمد مهاجری

🔹جناب آقای پیمان جبلی! با سلام

🔸مدتی پیش مرکز تحقیقات صداوسیما اعلام کرد بطور متوسط 72درصد مردم، بیننده برنامه های صئاوسیما هستند. این عدد از طریق دیگری قابل راستی آزمایی نیست و دقیقا مشابه ادعای ملانصرالدین است که گفت اینجا که من ایستاده‌ام وسط دنیاست. گفتند با چه معیاری چنین می‌گویی؟ پاسخ داد:قبول ندارید متر کنید!

🔹اما اخیرا که طشت رسوایی یک برنامه‌تلویزیونی از بام افتاد معلوم شد بدون مترکردن هم معلوم است که ادعای72درصدی کشک است.

🔸ماجرا این است که اهدای کفن به مهمانان یک برنامه در شبکه افق که مدتهاست از تلویزیون پخش می‌شده و حتی دوسه بار هم تکرارشده اصلا برای مخاطب72درصدی! ارزش دیدن نداشته و وقتی آقای هادی‌عامل (گزارشگر کشتی) آن را برملا کرده، مشخص‌شده که هنرمشعشع شبکه افق از نگاه72درصد مردم پنهان مانده و از فیوضات آن محروم مانده‌اند. یعنی تا وقتی به فضای فیلترشده مجازی نیامده بینندگانش بسیار قلیل بوده اند.

🔸ماجرا آنگاه خنده‌دار تر می شود که جنابعالی اخیرا در باره برنامه مورد پرسش قرار می‌گیرید و می‌گویید از برنامه خوشتان نیامده و در باره اهدای کفن تذکر داده‌اید. یعنی کاملا واضح است که خودتان هم از چنین برنامه‌ای خبر نداشته‌اید و اصلا آن را ندیده‌اید وگرنه لااقل جلوی تکرار آن را می‌گرفتید. ترجمه این حرف آن است که جنابعالی به عنوان  رئیس صداوسیما هم جزء آن72درصد نیستید!

‼️ایام ادعاهای 72درصدی مستدام! روزگار تولید برنامه‌های کفنی، پر دوام!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 10:59


🗣️همه از طنازیت می‌گویند و من از شعبده‌بازیت

✍️عیسی سحرخیز

🔹نه دستم به قلم می‌رود و نه دلم به نوشتن، در جایی که اشک امان نمی‌دهد و خاطرات چون فیلم جلوی چشمان رژه می‌روند.

🔸کاش آن روز در ابتدای جلای وطن و زندگی اجباری گزیدن در غربت، از راه دور- یادم نیست از فرانسه، شاید هم بلژیک- در سالن سخنرانی‌ام در آلمان به دیدار نمی‌آمدی و با خنده و طنازی نمی‌گفتی: "چطوری خوشتبپ اللهی!"؛ همان عبارتی که در شماره‌ی ویژه نوروز یکی از روزنامه‌های به اصلاح "زنجیره‌ای" در نوشته‌‌ای شوخی و جدی در خصوص جمعی از همکارانت، در مورد من نکته‌پرانی کرده بودی.

🔹آمده بودی تا در خصوص سرانجام یکی از شعبده‌بازی‌های افشانشده‌ات مشورت کنی و اقدامی در غربت.
همه از طنزت می‌گویند و می‌نویسند، اما کمتر کسی می‌داند که تو گزیده‌ای از طنزها و مصاحبه‌هایت را در انتشارات "جامعه ایرانیان" با صدای خودت به "کتاب صوتی" تبدیل کرده بودی تا به عنوان کاری بدیع منتشر کنیم.

🔸همان کتاب‌‌های صوتی که مهران مدیری جسارت نکرد، متن مطالب تو را بخواند و ما به ناچار با صدای نازین تو ضبط کردیم.
و بدتر آن فرد ترسو، آن که وقتی به نوارها را برای دریافت مجوز به وزارت ارشاد دولت خاتمی دادیم، جرات نکردند اجازه‌ی انتشار عمومی بدهند؛ حتی با این که پیش از این متن نوارها در "ستون پنجم"، مصاحبه با امام جمعه‌ی مشهور ارومیه و... چاپ و منتشر شده بود!

🔹همانگونه که اکنون چشمان من از رنجِ زندگی در غربت و فوت تو نمناک است، آن زمان برخی از مسئولان وقت ارشاد و مقامات دولت اصلاحات آن نوارهای طناز تو و آن شعبده‌ی خواندن با لهجه‌ی آذری و ... را شنیده و از خنده ریسه رفته بودند و از اشک چشمانشان تر شده بود، اما دریغ از دادن "یک مجوز" برای زحمتی که کشیده شده و سرمایه‌ی کلان جمعی از روزنامه‌نگاران، نویسندگان و... که باد هوا شده بود!

🔸حال تو آمده بودی که مشورت کنی این "اجناس قاچاق" و "اموال ممنوعه" را که به ناچار از کشور خارج شده بود، "چه کنی"، که قرار شد حتی الامکان آن سوی آب منتشر کنی.

🔹همانگونه که اینجا آواره بودی و پر کار و دائم در حال نقل اثاث‌کشی از این روزنامه به آن هفته‌نامه، از این جا به آن کار، از طنازی و مقاله‌نویسی تا مصاحبه‌گری و...، در غربت هم همین سرنوشت‌ زندگی تو بود؛ آوارگی از این کشور به آن کشور، اما دل در هوای بازگشت به وطن؛ کار در این نشریه و آن رسانه، این سایت و آن رادیو، پشت این تریبون و آن سکوی "استندآپ کمدی"، به امید رسیدن نوشته و کلامت به ایرانیان این سو و آن سوی جهان، به ویژه ساکنان وطن.

🔸نمی دانم چه سری بود که امروز پیش از شنیدن خبر این ماتم، مطلب افشاگرانه‌ی تو در مورد آن هم‌دانشگاهی نان به نرخ خور دیروزت را در همین کانال بازنشر کردم.

🔹خبر خودکشی که رسید، ابتدا باور نکردم، تنها به یاد آن اصطلاح "خودکشی‌شده"ات افتادم.
دخترها که صحت خبر را تائید کردند، یاد خانه‌ات در "میدان گل‌ها" افتادم.
با خود گفتم: "هزار افسوس و دریغ که حتی نمی‌توان گل بر سر گور عزیزی گذارد!"

🔸اما دروغ چرا، خوشحال شدم که حسرت به دل شدی و اجازه ندادند به ایران بازگردی، چون اگر در ایران بودی، اینجا "گور به گور" می‌شدی، چون به احتمال زیاد اجازه نمی‌دادند تا در قطعه "هنرمندان"، "نام‌آوران" و... دفن‌ت کنند، هرچه هم که قسم و آیه می‌خوردیم که "ابراهیم (داور) نبوی" یک روزنامه نگارست، یک نویسنده و یک شعبده‌گر.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 07:40


⚠️‏⁧ #من_راضی_نیستم⁩؛
پیشنهاد ساخت کارخانه زباله‌سوز به جای بودجه به مراکز کم اثر فرهنگی

✍️یاشار سلطانی

🔹‏⁧ #من_راضی_نیستم⁩ ⁧ مالیات⁩ کشور در سازمان‌های بی/کم اثر مانند: سازمان تبلیغات، صداوسیما، شورای هماهنگی تبلیغات، موسسات پژوهشی نامشخص، موسسات نشر و… هزینه شود.

🔸دوست دارم این بودجه‌ها صرف ساختن کارخانه ⁧ بازیافت زباله⁩ و ⁧ زباله سوز⁩ در سراسر کشور شود.

🔹با این کار علاوه بر تولید برق از زباله، شاهد شیرابه‌ها و آلاینده‌های زیست محیطی و نابودی زمین و طبیعت نخواهیم بود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 05:52


‼️بخش زیادی از بودجه دولت خرج نهادهای خارج از حیطه دولت می‌شود که تحت مدیریت تندروهاست

📝 روزنامه هم میهن

🔹یکی از تندروهای مجلس می‌گوید که راضی نیستم که یک ریال از مالیات من صرف فلان سیاست شود. اگر قرار باشد که بنا به رضایت شهروندان پول خرج شود آنگاه خواهیم دید که افراد بسیاری ناراضی از مخارج کنونی هستند چه مخارج در داخل و چه در خارج. طبیعی است که باید ملاحظات و رای اکثریت را در نظر گرفت.

🔸همین الان بودجه کشور را که نگاه کنیم؛ پول‌های فراوانی برای نهادهایی که خارج از دولت زیر نظر تندروها هستند اختصاص داده شده است که نقشی در رفع مشکلات امروز زندگی مردم ندارد.

🔹در همه زمینه‌ها شاهد این اتلاف منابع هستیم. بنابراین با اصل گزاره وی که تخصیص منابع باید ناشی از خواست و اراده مردم باشد موافقیم ولی این نمی‌تواند محدود به خواست تندروها باشد باید شامل حال همه ملت ایران شود و این تناقضی آشکار در رویکردهای تندروها و نشانه‌ای جدی از پایان راه شکست‌خورده آنان است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Jan, 04:37


#برشی_از_یک_کتاب

گذر زمان به چیزی که عقربه‌های ساعت نشان میدهند، هیچ ربطی ندارد. این زمان‌سنج‌ها فقط روی چرخ دنده‌هایی استوارند که فکر نمی‌کنند، احساسی ندارند و بر پیچ و مهره‌هایی بی‌روح تکیه کرده‌اند. آن‌ها نمیدانند که پنج ثانیه یعنی چه و فقط شمارش می‌کنند: یک، دو، سه، چهار و پنج. این مساله هم یک شکنجهٔ دردآلود و هم لذتی بی‌انتها است.

📕 بینایی
✍🏻
#ژوزه_ساراماگو

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

18 Jan, 15:21


⭕️کوچک‌زاده‌ها و مردمی که بزرگ شده‌اند...

✍️محمدحسین روانبخش

🔹روزگاری روزنامه‌نگاران و بخصوص طنزنویس‌ها دقت داشتیم تا احمقانه‌ترین سخنان بی‌اهمیت‌ترین افراد جناح مقابل را رصد کنیم تا بر اساس آن نقد و طنز بنویسیم..‌.

‼️اما به مرور من آموختم که توجه به بسیاری از این سخنان یا پاسخگویی به آن در واقع مهم جلوه دادن سخنی یاوه است! بازخورد داشتن در رسانه‌ها - چه بازخورد مثبت و چه منفی - نشانه‌ی دیده شدن و موثر واقع شدن است؛ و بسیاری به طور غریزی بر این اساس عمل می‌کنند. نمونه‌اش صاحب هاله‌ی معروف نور که سال‌هاست با رفتارها و گفتارهای مضحک سعی می‌کند به راس اخبار برگردد!

🔸برای من عموم حرف‌هایی که صاحبان ادعا و صندلی می‌گویند از همین قبیل است. سخنانی که از حداقل تفکر برخوردار نیستند گاهی به سبب جایگاه کاذب گوینده‌اش، آدمی را وسوسه می‌کند که جوابی ولو به تمسخر به آن بدهد؛ اما باید بر این وسوسه غلبه کرد. در فضای سیاسی در طول این سال‌ها بارها دیده‌ام که عمله‌ی سیاست از هیچ چیز به اندازه‌ی کم‌محلی رسانه‌ها شاکی نمی‌شوند و آنچه شایسته‌ی این عزیزان است، همین کار است.

🔹همه‌ی این‌ها را نوشتم که بگویم طبق این نظریه، کار درست در قبال کاری مثل مثلا فریادهای نماینده‌ی زیر چهاردرصدی مجلس چیست: هیچ! تا بفهمد که حتی به اندازه‌ی به تمسخر گرفتن هم اهمیت ندارد؛ اما...

‼️اما عمومی شدن رسانه در روزگار ما گاهی درس‌هایی می‌دهد که پیش از این امکان آموختنش نبود. نمونه‌ی عالی آن استفاده از حرف و فریادهای کوچک‌زاده در مجلس برای شکل‌گیری یک مطالبه‌گری اجتماعی است: اعلام نارضایتی عمومی از هزینه‌کرد ثروت ملی و مالیات‌های عمومی برای افراد و جریان‌های ضدمردمی و بی‌خاصیت!

🔸اگر مجلسی پر از کوچک‌زاده‌ها داریم در مقابل مردمی داریم که با فضای مجازی عالمی و آدمی نو می‌سازند؛ دم‌شان گرم و سرشان خوش!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Jan, 11:47


‼️به مسئولین نظام، کفن هدیه کنید!

✍️سلمان کدیور

🔹یکی از خلاقیت های نظام فرهنگی ج. اسلامی، دفن شهدای گمنام در پارک ها و بوستان ها و بلندی ها است.

🔸یکبار به یکی از متولیان این طرح گفتم هدف از این کار چیه؟جواب داد بخاطر اینکه مردم یاد شهدا بیفتند که این آرامش و امنیت را از اینها دارند.جواب دادم چرا شهدا را در دفتر و سازمان های حکومتی به خاک نمی سپارید؟

🔹چرا در محوطه شهرداری و دادگاه و... چنین نمی شود تا آنکه مسئول جان و مال این مردم است از روی شهدا شرم کند که تصمیم غلط بگیرد، از روی شهدا شرم کند به بیت المال چشم داشته باشد؟چرا هرچه یاد مرگ و شهید است باید برای مردم باشد؟

🔸حالا به دوستان خلاق شما همین پیشنهاد را می کنم. مسئولین نظام را دعوت کنید، کفن و اعلامیه مرگ را جلویشان بگذارید و بپرسید، آیا آماده اند وقتی مرگ گریبانشان را گرفت، از کارنامه خود در برابر خدای جبار، دفاع کنند؟

🔹شمایی که قرار بود ما را به مقام والای انسانیت برسانید، چطور دنیا و آخرت بسیاری را بازی گرفتید؟یاد مرگ نیکو است، لیک برای زمامداران واجب!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Jan, 10:24


‼️از خاموشی خود خواسته و البته تحمیلی ابراهیم نبوی

✍️محمدصادق جوادی حصار

🔹دیشب خبردار شدم. آنقدر سنگین و سهمناک بود که هاژ و واژ مانده ام .
ابراهیم !؟ خودکشی !؟
ای لعنت به تو چرخ کج کردار

🔸من حدود سه ماه با ابراهیم عزیزمان ( داور ) از نزدیک مراوده داشتم که جزو ماندگار ترین خاطرات ایام زیست مطبوعاتی ام بوده و خواهد بود . در روزنامه توس - مدتی که تهران منتشرش کردیم- و مدتی که در اوین همسایه دیوار به دیوار هم بودیم .

🔹در باره او شاید چیز تازه ای جز آنچه همگان می دانند ندانم اما چندتا خاطره منحصر بفرد دارم که برخی را در خاطرات اوین نوشته ام .

🔸یکی اش این است که توی روزنامه نشسته بودم که با عجله وارد شد هنوز مطلب مربوط به ستون اش را ننوشته بود دنبال کاغذ و قلم بود من یک خودکار آبی به او دادم شروع کرد به نوشتن که رها کرد گفتم چی شد !؟ گفت هیچی باید خودکار مشکی بردارم با خودکار آبی نوشتنم نمی یاد . عادت کرده ام با مشکی بنویسم . همینقدر ساده و روان .

🔹روز آخری هم که از اوین آمدیم دادگاه انقلاب با هم بودیم بعد از ظهر من و داور توی سالن دادگاه برای سپردن وثیقه منتظر بودیم حرف می زدیم تا خانواده اش آمدند و کارش انجام شد . در مسیر دادگاه می گفت آجیل هات که رسید سلولم گفتم نکنه فروشگاه زدی حالا بعد از زندان بیا بریم زغال اخته بفروشیم . چون دیگه از کار خبری نیست .

🔸خارج هم که رفت چند باری باهم تماس داشتیم واقعا دلش می خواست ایران باشد . اگرچه هیچگاه ایران و ایرانی بودن را فراموش نکرد خدایش رحمت کند

🔹داشتم می نوشتم که یکی از اهالی «توس » تماس گرفت و گفت در گذشت ابراهیم نبوی را …. که بغضم ترکید

🖤خدا به خانواده اش صبر بدهد

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Jan, 06:04


🗣️خودم هستم، نه همسر یا دختر کسی؛برای پاسداشت حقوق زنان کاندیدا شدم

✍️منیره گرجی

🔹روز اولی که به مجلس رفتیم یکی از روحانیون که نماینده یکی از شهرهای اطراف شیراز بودند؛ بلند شدند و اعلام کردند این‌جا مجلس گناه است، یک زن و هفتاد مرد. این خانم باید برود تا ما در این مجلس بمانیم.

🔸گفتم من مطمئن هستم هیچ‌گونه گناهی نمی‌کنم. هر کسی که فکر می‌کند گناه می‌کند مجلس را ترک کند. در ضمن من یک میلیون و نیم رای دارم در حالی که این آقا ۴۰۰ هزار رای دارد. 

🔹در آن دوران من بیمار بودم و در ابتدا علاقه‌ای به حضور و شرکت در مجلس خبرگان  نداشتم ولی مصاحبه‌ای از تلویزیون با موضوع زنان پخش شد که من را آشفته کرد. این اتفاق و اصرار موجب شد برای حفظ و پاسداشت حقوق زنان برای حضور در مجلس خبرگان کاندیدا بشوم.

🔸روز اولی که به مجلس رفتیم یکی از روحانیون که نماینده یکی از شهرهای اطراف شیراز بودند؛ بلند شدند و اعلام کردند این‌جا مجلس گناه است، یک زن و هفتاد مرد. این خانم باید برود تا ما در این مجلس بمانیم. خیلی ناراحت‌کننده است، کسانی که قرآن را خوانده‌اند و مقام زن را در قرآن دیده‌اند این‌چنین حرف بزنند.
هنوز هم نمی‌توانم این حرف را تحمل کنم و ببینید این مرد با این حرف مردان را تحقیر کرد.

🔹من به اظهارات آن نماینده پاسخ دادم.
گفتم من مطمئن هستم هیچ‌گونه گناهی نمی‌کنم. هر کسی که فکر می‌کند گناه می‌کند مجلس را ترک کند. در ضمن من یک میلیون و نیم رای دارم در حالی که این آقا ۴۰۰ هزار رای دارد. من در قبال مردمی که به من رای داده‌اند مسئول هستم.

🔸چطور یک انسان می تواند آنقدر پست باشد که اگر یک زن در مجلس خبرگان حضور داشت به گناه بیفتد؟ برای خودتان شرافت و انسانیت قائل باشید.

 🔹بسیاری از روحانیون دیگر با حضور من مخالف بودند.آقایی به من گفته بود «خانم گرجی پات رو از کفش من بیرون کن» گفتم کفشی به اندازه پاهایت پا کن. اما مثلا آیت‌الله صدوقی نماینده مردم یزد رفتار بسیار خوبی با من داشتند.

🔸در آن زمان که عضو مجلس خبرگان بودم به مجالس مختلفی دعوت می‌شدم. یک‌بار به یک دانشگاه دعوت شدم. از قبل به من گفته بودند که در دانشگاه برای تو نقشه کشیده‌اند که آبرویت را ببرند.
در دانشگاه از من سوال پرسیدند. یکی از سوال‌ها این بود که «آیا شما صیغه دکتر بهشتی هستید؟ » سوال دیگر این بود که «شما زن بنی‌صدر هستید؟».

🔹نگرش آن‌ها چنین بود. گفتم من نه صیغه بهشتی هستم نه زن بنی‌صدر. من همسر یک مرد کفاشم. من منیره گرجی هستم. خودم هستم نه همسر یا دختر کسی.

🔸خداوند در قرآن می‌فرماید «لیس للانسان الا ما سعی».
اینکه پدرم چه کسی‌ست یا شوهرم چه کسی‌ست مهم نیست هر انسانی فقط سعی و تلاش خودش را دارد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Jan, 04:32


#برشی_از_یک_کتاب

آدم‌های خوب رنج بیشتری می‌کشند چون از رنج دیگران هم رنج می‌برند.

📕 کتاب:نه فرشته نه قدیس
✍🏻 اثر:
#ایوان_کلیما

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

16 Jan, 18:48


‼️دریغ آقای نبوی، دریغ!

✍️محمدحسین روانبخش

🔹هم نزدیک است و هم دور، هم شیرین است و هم تلخ، هم افتخارآمیز است و هم تاسف برانگیز؛

🔸دوم خرداد آمده بود، «امید» مثل باران همه را به هوای قدم‌زدنی دوباره از خانه بیرون می‌کشید و «سیاست» غمزه می‌فروخت و همه را به خود می‌خواند.
آدم‌هایی انگار دوباره متولد می‌شدند و قلم‌هایی گویی دوباره شکوفا می‌شدند. سید ابراهیم نبوی و قلمش در آن روزها چنین بودند...

🔹ما روزنامه سلام بودیم، اما اعتراف می‌کنم که از خانه که راه می‌افتادم طاقت نداشتم که به روزنامه برسم و از آرشیو «جامعه» را بردارم و بخوانم. از سر کوچه روزنامه را می‌خریدم و در راه ستون‌هایی را می‌خوانم؛ اول از همه «ستون پنجم» نبوی را... و اعتراف می‌کنم که بعد از آن، تا سال‌ها سعی کردم که مثل او بنویسم و نتوانستم.

🔸اولین بار که دیدمش از زندان بیرون آمده بود؛ مصاحبه‌ای با روزنامه‌ی کیهان کرده بود و من، جوان خام دنیای سیاست را آزرده بود. در هفته‌نامه‌ی «جامعه‌ی مدنی» طنزی با لحن خودش برای او نوشته بودم، و او آمده بود تا «جوجه امسالی را ببیند که دارد به جوجه پارسالی جیک‌جیک یاد می‌دهد».

🔹طبیعتا هر دو از هم گلایه داشتیم. گفتم که شما برای ما قهرمان بودید و نباید چنین می‌کردید. گفت که مزخرف می‌گویم و گفت که برایش سینمای برگمان از کل دوم خرداد مهم‌تر است و...‌

🔸همچنان که دوم خرداد برایم کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شد، سیاست برایم زشت‌تر می‌نمود و امید جای خود را به درد می‌داد. حرف‌های نبوی برایم تازه معنا پیدا می‌کرد. خاتمی هم در نامه‌ی خداحافظی‌اش به سخن گالیله به نقل از برتولد برشت اشاره کرد: بدبخت ملتی که محتاج قهرمان باشد‌‌.

🔹نه ابراهیم نبوی و نه دیگران دیگر برایم قهرمان نبودند؛ بسیاری از سیاسیون به مرور برایم از چهره‌هایی محبوب به شیادانی پوچ و منفعت‌طلب بدل شدند اما نبوی نه؛ قلم او و اندیشه‌ای که در نوشته‌هایش موج می‌زد، علاقه‌ام را به او نگه می‌داشت و کامم را هر بار بیش از قبل شیرین می‌کرد. تازه می‌فهمیدم که راه را درست نیامده‌ بودم و سینمای برگمان مهم‌تر بود. دریغ که وقتی به سیاست آلوده شدی دیگر نمی‌توانی ترکش کنی!

🔸سید ابراهیم نبوی بسیار به من آموخته است. دبیرستان که بودم گل‌آقا می‌خواندم و نمی‌دانستم که بسیاری از طنزهای شیرینش از نبوی است، بعد از دوم خرداد علاوه بر طنزهایش، مصاحبه‌های فوق‌العاده‌اش درس‌هایی به من می‌داد که کمتر جایی یافت می‌شد. هر چه می‌نوشت می‌خواندم و وقتی یک‌بار در خارج از کشور اعلام کرد که دیگر طنز روزانه نمی‌نویسد تا به نوشته‌هایی ماندگارتر بپردازد، هم ناراحت شدم و هم خوشحال.

🔹نمی‌دانم این سال‌های آخر بر او چه گذشت. چگونه از آن امید‌های سرشار سه دهه پیش هیچ نمانده بود، حتی به اندازه‌ای که بی‌خیال بنشیند و «توت فرنگی‌های وحشی» برگمان را چندباره ببیند و آرام بخوابد! از آن همه ذوق و نبوغ طنز، از آن همه دیوانگی‌های حسرت برانگیز، از آن همه بهانه برای ادامه دادن... چطور از آن همه هیچ نمانده بود؟!

‼️کاش هیچ صاحب استعدادی، هیچ قلم به دستی و هیچ صاحب اندیشه‌ای سراغ سیاست نمی‌رفت و آن را برای اهالی کم‌مایه و منفعت‌طلبش می‌گذاشت.
کاش سید ابراهیم نبوی در آن سال‌های پرامید، به جای دوم خرداد به سینمای برگمان می‌پرداخت.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

 

توفیق

16 Jan, 14:59


‼️انقلاب زودرس، جمهوری نارس

✍️سعید حجاریان

🔹شاه تا مقطعی ولو از سر تقیه، مسلمانی‌اش را اعلام عمومی می‌کرد؛ حج می‌رفت، مشهد می‌رفت و عزاداری می‌کرد اما از مقطعی حتی تظاهر به مذهبی بودن نکرد. من این را چرخش از رژیم پاترمونیال به نوپاترمونیال می‌دانم. رژیم پاترمونیال مشروعیت خود را از بالا می‌گیرد و معتقد است،‌ حکومت از آن خداست و از طریق مردم به شاه رسیده است. اما رژیم نوپاترمونیال خدا را کنار می‌گذارد و برای خود فره قائل می‌شود.

🔸عده‌ای معتقدند، اگر انقلابیون قدری عاقلانه رفتار می‌کردند و بختیار را در قدرت نگه می‌داشتند، رژیم اصلاح می‌شد. بختیار ۳۷ روز در قدرت ماند، شاه ۳۷ سال حکومت کرد. آيا با ۳۷ روز می‌شود عملکرد ۳۷‌ساله را پاک کرد؟!نه‌تنها بختیار، هیچ فرد دیگری هم نمی‌توانست چنین کند ولو آنکه نیت خوب و اصلاحی داشته باشد و فردی صادق باشد که من شک دارم! سیل راه افتاده بود، شاه از ترس سیل فرار کرد و گفت صدای انقلاب را شنیدم و نمی‌دانم چگونه برخی به بختیار دخیل بسته‌اند.

🔹مشکل ما سرعت انقلاب بود. ای کاش انقلاب چند سال طول می‌کشید. در این صورت تشکل‌هایی شکل می‌گرفتند و دموکراسی تمرین و نهادینه می‌شد و درباره نظام جدید گفت‌و‌گو می‌گرفت.

🔸وضعیت انقلاب ما، مانند بیماری بود که از آی.سی.یو به خانه منتقل شده است. درحالیکه می‌دانیم، بیمار باید ابتدا به بخش منتقل شود، دوران نقاهت را بگذارند و بعد به خانه برود. لذا معتقدم، انقلاب راحت و زود به دست ما رسید. از این جهت باید گفت، فرزند انقلاب نارس به‌دنیا آمد.

🔹به‌نظرم میان انقلاب و اصلاح مرز دقیقی نیست. آیا انقلاب اسلامی حقیقتاً انقلاب بود؟انقلاب اسلامی، میل به اصلاح داشت و چنانکه گفتم در بسیاری موارد مشخصه‌های یک انقلاب نرم را دارد و بعد از کشتار شاه، سویه کلاسیک به خود گرفت. وضعیت کنونی ونزوئلا مثال خوب و عینی است. اگر مادورو کشور را اداره کند، انتخابات آزاد برگزار و قدرت را به گوایدو واگذار کند، باید بگوییم در ونزوئلا انقلابی رخ داده است؟ پاسخ منفی است. شاید بتوان گفت اصلاح رادیکال صورت گرفته است.

🔸... به‌‌لحاظ صوری اکنون جمهوری هستیم اما به‌لحاظ محتوایی باید جمهوریت نظام را تقویت کنیم.
واقعیت این است، ما از زمان مشروطه به‌لحاظ نظری و عملی سلسله مسائل حل‌ناشده‌ای داریم و باید به‌تدریج آن‌ها را حل کنیم. این مسائل بسیار سخت هستند.

🔹شاید یک راه حل، بازگشت به مشروطه باشد چنانکه بارها گفته‌ام، نام اصلاحات، را باید نومشروطه‌خواهی بگذاریم. عدلیه و تحدید حدود از جمله خواست‌های مهم بوده‌ و معلق مانده‌اند. برای رسیدن به این‌ها باید تلاش و فداکاری کرد. از این جهت گفتم، دز جمهوریت برای ما بالاست و مشروطه راه آسان‌تری است.

🔸اما دموکراسی مقوله‌ای مشکک است و مراتب مختلفی دارد. امریکا، ایرلند، سوئد، پاکستان و… همگی دموکراسی هستند اما درجات مختلفی دارند. در کنار دموکراسی، ما اصطلاحاتی مانند شبه‌دموکراسی، نیمه‌دموکراسی،‌ دموکراسی خودمانی و دموکراسی نظامی داریم و باید ببینیم هدف چیست.

🔹من معتقدم دموکراسی ممتنع نیست اما باید مشخص کنیم، «دمو» به چه کسانی اشاره دارد. وضعیت دمو در جهان به مرور تکمیل و تثبیت شد و ایران هم راهی جز این ندارد.من زمان هاشمی گفتم، اگر فقط دو نفر یعنی رئیس‌جمهور و رهبری عدالت سیاسی را بپذیرند، دموکراسی تمهید می‌شود. در آن حالت، مکلا‌ها دیر به بازی سیاست دموکراتیک وارد می‌شوند اما دموکراسی بی‌بازگشت پدید می‌آید.

🔸به باور من، حداقل مرتبه دموکراسی، ابطال‌پذیری و یا به تعبیری حق عزل است. اگر چنین نسبتی برقرار شد، دموکراسی پدید می‌آید و من به احقاق چنین حقی، خوش‌بین هستم.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Jan, 08:40


⚫️به یاد شادروان ابراهیم نبوی؛شادی‌آفرین ناشاد

🔸کسی که با قلم و بیان خود در جهت شادی مردمان می‌کوشد، چه بسا در درون خود ناشادترین آدمیان باشد.

🔹زنده‌یاد ابراهیم نبوی که در بین دوستانش به داور معروف بود، در زمرهٔ اینگونه کسان به حساب می‌آید.

🔸نگاه داور به روابط آدم‌ها بخصوص در دنیای سیاست سخت نافذ و عینی زیرکانه بود، نگاهی که در بیان نوشتاری و گفتاری، جز به صورت طنزی لطیف و دلنشین قابل بازتاب نبود.

🔹با یک نگاه، به ژرفای آدم‌ها نفوذ می‌کرد و با یک جمله، انگیزه و استعداد دیگران بر او مکشوف می‌شد. همین استعداد خدادادی بود که طنز او را شیرین و طبیعی و بدون تصنع می‌کرد.

🔸روشن است که در مواضع سیاسی خود نوسان داشت و گاه به سختی دستخوش هیجان می‌شد، اما همان نگاه نافذ او را از فرو افتادن در ورطهٔ خودفریبی و اوهام باز می‌داشت.

🔹در منش داور، نوعی لوتی‌گری و آزادگی دیده می‌شد. از این رو، نه فقط مرزهای انسانیت را پاس می‌داشت، بلکه در دفاع از ستمدیدگان و زمین‌خوردگان معمولاً پیشگام بود. گرچه خالی از لجاج نبود، اما زمین‌افتاده را، از هر قماش که بود لگد نمی‌زد و جانب بزرگواری را رها نمی‌کرد.

🔸او استعدادی بسیار درخشان در طنزنویسی و صاحب سبک و ابتکار فراوان در این زمینه بود. یک تنه کل جامعهٔ سیاسی ایران را در فصل زودگذر "بهار مطبوعات" خنداند و شاد کرد. روحش شاد که شادی‌آفرین بود و خود ناشاد زیست.

🔹خبر فوت او آن هم به انتخاب خویش، به راستی که تکان‌دهنده و بی‌نهایت غم‌انگیز است. نشانهٔ زخمی کشنده بر پیکر اجتماع ایرانی است که راه دردمانش را بسته‌اند.

🔸مهاجرت کسانی چون او در حقیقت ستم است و در تلهٔ غربت گرفتار شدن و امکان سفر به وطن نداشتن تا لحظهٔ مرگ، بدون تردید از جنس جنایت است و خداوند عاملان و مسببان آن را نخواهد بخشید.

🔹باری من تجربه‌های زیستهٔ خود با ابراهیم نبوی را در جلد چهارم خاطراتم با عنوان "بندی‌خانهٔ رنج و رهایی" آورده‌ام. آثار بسیار او خود گواه استعداد و سخت‌کوشی و دل‌سوزی او برای جامعه و کشوری است که دوری از آن را تاب نیاورد و به تدریج پژمرده و افسرده شد تا آنجا صبر و تحملش از دست رفت و به حیات خود پایان داد.

⚫️مرگ تراژیک او را به خانواده و دوستان و مخاطبان و تمام جامعهٔ فرهنگی و هنری و سیاسی ایران تسلیت می‌گویم و از خداوند برایش آرامش و آسایش ابدی مسئلت دارم.

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Jan, 07:14


⭕️بیانیه جمعی از فعالان میراث فرهنگی وگردشگری خراسان رضوی در خصوص تعلل در انتصاب مدیر کل میراث فرهنکی وگردشگری استان خراسان رضوی :

           به نام خداوند جان و خرد

🔸نظر به این که بیش از پنج ماه، از معرفی کابینه توسط رئیس جمهور می‌گذرد؛ و هنوز مدیر کل جدید میراث فرهنگی وگردشگری  استان، معرفی نشده است؛  وظیفه خود می‌دانیم که نکاتی را در این خصوص خطاب به وزیر محترم میراث فرهنگی وگردشگری متذکر شویم:

🔹جناب آقای دکتر صالحی امیری هنگامی که شما به عنوان وزیر میراث فرهنگی وگردشگری در دولت چهاردهم معرفی شدید،اصحاب میراث فرهنگی وگردشگری بسیار خوشحال شدند و انتظار می‌رفت جناب‌ عالی با شناختی که از دیدگاه رئیس جمهور منتخب ودیدگاههای ایشان دارید و با توجه به سابقه‌ کاری و اشراف خود نسبت به فضای کلی حاکم برکشور ، تغییرات مدیریتی را پیش از هر جا در استانهای تأثیر گذار اعمال کنید؛ اما برخلاف این انتظار  با گذشت بیش از پنج ماه از تصدی وزارت و با وجود تشکیل کارگروه میراث فرهنگی و معرفی افرادی شایسته جهت مدیرکلی میراث فرهنگی وگردشگری استان و به رغم اجماع اصلاح طلبان و ستاد انتخاباتی دکترپزشکیان در این خصوص؛ شاهد هستیم که اتفاقات دیگری در حال رخ دادن است.

🔸این عدم توجه به تلاش‌های انجام شده و  رای و نظر ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان دراستان خراسان رضوی قابل درک نیست و نمی‌توان  آن را چیزی جز بی‌اعتبار ساختن انتخاب مردم در سطح کلان و نادیده گرفتن حق رای‌دهندگان، مبنی بر ایجاد تغییرات در حوزه‌های مختلف و از جمله در گستره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تلقی نمود.

🔹پرواضح است اگر بنا بود صرفاً به خواست و دیدگاه  برخی از کلونی‌های قدرت توجه شود؛ امروز باید یکی ازرقبای سرسخت دکتر پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان می‌بود. بنابراین می‌پرسیم آیا هدف خاصی مد نظر است تا "فعالان ستادی"  رییس جمهور که بخش اثرگذار و مهمی از آنان اصحاب فرهنگ و هنر ومیراث فرهنگی وگردشگری  هستند از آنچه انجام داده‌اند پشیمان شوند و همه امید خود را از دست بدهند؟!
آیا شایسته است که پس از آن‌همه کوشش که از سوی این عزیزان برای پیروزی دکتر پزشکیان صورت گرفت این گونه به انتخاب وخواست  آنان بی توجهی شود؟

🔸به جناب وزیر یادآور می‌شویم، که آنچه درمیراث فرهنگی وگردشگری خراسان رضوی در حال وقوع است، به هیچ روی شباهتی با روش بدیع، موثر و قابل دفاع  شورای راهبری دولت چهاردهم ندارد و تنزل از شعار وفاق ملی است؛ زیرا  صحبت بر سر مدیرکل میراث فرهنگی وگردشگری  استان خراسان رضوی است؛ استانی که  بخش گسترده ای از مردم شریف کشور متاثر از کیفیت و گفتمان مدیریت این نهاد تخصصی خواهند شد. بنابراین عدم هم‌گرایی با گفتمان دولت در این پهنه گسترده از کشور، جایز به نظر نمی رسد و خنثی‌سازی  اهداف دولت چهاردهم را در پی خواهد  داشت.

🔹بدون تردید کسانی که باعث ناامیدی خیل عظیم اصحاب فرهنگ و هنر  ومیراث فرهنگی وگردشگری اصلاح طلب و سبب از دست دادن حمایت گسترده آنان  میشوند، سخت‌ترین ضربه  به دولت مستقر وارد خواهد شد.  از این رو انتظار داریم، وزیر محترم میراث فرهنگی وگردشگری صرف نظر از فشارها و جوسازی‌های معمول، به رای و نظر حامیان دولت در خراسان رضوی احترام بگذارند و ملاحظات فوق را در انتصاب مدیر کل میراث فرهنگی وگردشگری  استان مورد توجه قرار دهند.

🔸انتظار میرود فردی براساس تخصص گرایی از بدنه اصلاح طلب واعتدال استان وخوشنام  که همسو و معتقد با سیاست ها وشعار های دولت چهاردهم در حوزه میراث فرهنگی وگردشگری است انتخاب گردد. نه کسی که تا آخرین لحظه رقابت در ستاد کاندیدای رقیب از هیچ کوششی فروگذار نشد وبا انتخاب رییس جمهور منتخب و سریع رنگ عوض کردن، برای ابقای خود متوسل به هر دستگاه وهر شخص دولتی وغیر دولتی شده و در تلاش هست که به دوره مدیریت ناموفق خود بر این نهاد ادامه دهد.

🗣️جمعی از فعالان و اصحاب میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Jan, 05:09


#برشی_از_یک_کتاب

هر روز شادی‌های کوچک را در خود پرورش دهید و هرگز این فرصت را از دست ندهید که اوقاتی خوش برای خودتان بسازید یا هدیه‌ای کوچکی برای خودتان بگیرید، چرا که شما کاملاً سزاوارش هستید! هیچ‌وقت در این مسئله شک نکنید.


📕
#گربه_راهنمای_ما
✍🏽
#استفان_گارنیه

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

15 Jan, 19:05


#شعر_شب

ز پا افتادگان را در جوانی دستگیری کن
به پیری گر نمی خواهی که محتاج عصا گردی

چو در دام غمی افتی، پر و بال آنقدر میزن
که باشد قوت پرواز اگر روزی رها گردی . . .

#کلیم_کاشانی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

15 Jan, 18:22


⭕️درسی که سردار اثباتی به روس‌پرستان داد

✍️محمد مهاجری

🔹همه سنگهایی که عاشقان روسیه در سالهای گذشته برای این کشور به سینه می‌زدند و پوتین را ناجی و خیرخواه ایران می‌دانستند، با یک فایل صوتی از سردار بهروز اثباتی( از فرماندهان نظامی ایرانی در سوریه) دود شد و به هوا رفت.

🔸سردار از بی‌تفاوتی بشار اسد در جریان سفر مرحوم رئیسی به دمشق و فراهم‌نشدن شرایط استقبال می‌گوید و اضافه می‌کند چه تمهیدات فوری و سنگینی برای سفر نیم‌روزه وزیرخارجه امارات به سوریه فراهم کردند. او همچنین از نامردی و خیانت پوتین پرده برمی‌دارد و...

🔹اطلاعاتی که آقای اثباتی بیان می کند (چه این فایل عامدانه منتشر شده یا از دست دررفته باشد) نکات بسیار قابل اعتنایی برای فن دیپلماسی دارد.

🔸واقع این است که هم رفتار پوتین توجیه دارد و هم آنچه که بشار اسد انجام داده قابل فهم است.

🔹حتی وقتی شهید رئیسی به روسیه سفر کرد و استقبال نسبتا سرد و بدرقه کاملا غیردیپلماتیک روسها  جنجال آفرید، باید کاملا درک می‌کردیم و حتی به طرف روسی حق می‌دادیم!

🔸چرا؟ چون عالم سیاست خارجی، دنیای عاشق و معشوقی نیست. در دیپلماسی، دیو و دلبر وجود ندارد. دوست و متحد استراتژیک هم فقط یک شعار است. هر کشوری دنبال منافع خودش است. حماقت است که ما تصور کنیم پوتین و شی‌جین‌پینگ، برادر ما هستند. یا شاه و ولیعهد عربستان گمان کنند بایدن و پوتین رفیق انهایند.

🔹پوتین و شی هرگز برادر ما نبوده و نخواهند بود. آنها که سهل است، حتی رئیس جمهور سابق و اسبق سوریه هم با ما نردعشق نمی‌باختند. همه به فکر خود و منفعت خود و امنیت خود بودند و هستند.

🔸ایران هم هرگاه در سوریه و عراق هزینه کرده، بدنبال منافع خود بوده. در واقع چنین تحلیل شده که داعش و القاعده و هر گروه تروریستی دیگر اگر به خاک ما نزدیک شوند هزینه جنگ با آنها به مراتب بیش از آن است که در کشورهای دیگر با آنان درگیر شویم. ممکن است در مقطعی اشتباه تحلیل و حتی خطا در عمل نظامی داشته ایم، اما اصل موضوع که حفظ منافع ملی است یک اصل لایتغیر و کاملا قابل دفاع است.

🔹خدمت سردار اثباتی به افراد و جناحها و حتی نظامیانی که در سیاست خارجی و نیز پروژه "میدان - دیپلماسی" پرچم ایدئولوژیک دست می گیرند این است که آنها را به واقعیتهای زمینی و نه رویایی آگاه می کند.

🔸در مقطعی، امریکا به عراق صدامی حمله کرد. برخی سیاستمداران کشورمان که در بین‌شان گرایش اصلاح‌طلبانه هم بود، می خواستند ایران را وارد جنگ با ایالات متحده کنند.اراده هوشمندانه مقامات عالی ایران، حفظ منافع و امنیت ملی بود و به همین دلیل اجازه نداد کشور وارد معرکه ای شود که زیانش قطعا بیش از سود ان بود.

🔹سخنان سردار اثباتی یک لطف خدادادی به تندروهای داخلی است تا واقعیت را بفهمند، هرچند که بعید نیست درهای توجیه را بگشایند و با حرفهای خنده دار و تاسف آور ، به ادامه روش پیشین خود ادامه دهند. اما چشم میلونها ایرانی را با واقعیت آشنا کرد.

🔸اینک می‌توان گفت منافع مالی ما نه لزوما در امریکا و اروپاست، نه در چین است نه در روسیه. نه در منطقه و نزد همسایگان است، نه در دوردستها . و درعین حال منافع ملی ما  میتواند از هرجایی، اعم از کاخ سفید و کاخ کرملین و کاخ الیزه و قصر شاه‌عربستان و ... تامین شود.با این تحلیل نه باید از مذاکره با امریکا و اروپا ترسید و نه نسبت به آن شوق و ذوق داشت. نه باید به رابطه با مسکو و پکن و نیز آبنبات چوبی هایی مانند پیمان بریکس و شانگهای دل بست، نه از ایجاد پیمانهای جدید در منطقه و جهان نگران بود.

🔹منفعت ملی ما، حفظ تمامیت ارضی ایران، استقلال جمهوری اسلامی، رفاه بی‌تبعیض همه شهروندان ایرانی، بهبود و ارتقای سطح زندگی، برخورداری از همه آزادیهای مشروع، زندگی شایسته و انسانی، نشاط و سرزندگی همه اقشار جامعه و پاسبانی از غرور و فرهنگ ایرانی است. برای رسیدن به این منفعت، هر سرمایه گذاری امنیتی،دیپلماتیک،نظامی، اقتصادی، فرهنگی و... د هرجایی ایران و جهان و پذیرش هر سرمایه خارجی قابل فهم است.

🔸برای رسیدن به چنین منفعتی فرقی نمی‌کند که دولت اصلاح طلب باشد یا اصولگرا یا چیزی غیر از این دو. مهم، ایران است و نظام سیاسی و مردم سرزمین مان. جز این هرچه هست بیراهه است. در سیاست خارجی هم نه قربان صدقه کسی می‌رویم، نه از خنده های دیگران شاد می‌شویم.
سردار اثباتی! متشکریم.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

15 Jan, 14:14


⁉️چرا قالیباف از اصولگرایی اعلام برائت کرد؟ لیدر جایگزین قالیباف کیست؟

✍️داوود حشمتی

🔹البته برای بسیاری رفتارهای زیگزاگی محمدباقر قالیباف روشن بود، اما تابه حال با وجود نقدهای تندی که داشت از «اصولگرایی» اعلام برائت نکرده بود. معنای این اعلام برائت چیست؟ چرا او تمایل ندارد خودش را اصولگرا بداند، درحالی که در چهار انتخابات سرلیست جریان شورای ائتلاف اصولگرایی بود؟
قالیباف از آنها جدا شده یا اساسا خود شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) از هم پاشیده است؟

🔸اخیرا محمدباقر قالیباف در دیدار با اساتید و طلاب مدارس علمیه حضرت مهدی (عج) ضمن بیان اینکه «علاقه‌ای به هیچ گروه سیاسی ندارم» گفته است «اصلا ندیدید که من در یک گروه سیاسی باشم؛ همیشه به عنوان یک ضعف می‌گویند که معلوم نیست آقای قالیباف اصولگراست، معلوم نیست اصلاح طلب است؟ نه معلومه من کجا هستم. من بچه انقلابم»

🔹رفتارهای متضاد قالیباف به کنار، اما دستکم از سال 96 تا امروز وضعیت قالیباف را اگر بررسی کنیم می فهمیم در کدام اردوگاه قرار دارد و چرا امروز طوری حرف می زند که انگار هیچ کس را نمیشناسد؟

🔸از وقایع سال 84 که ناگهان احمدی نژاد به جای او برآمد که بگذریم، از ماجرای رفتنش و بعد نشستنش بر صندلی شهرداری هم که بگذریم باز میرسیم به سال 92 که رقیب داخلی اش، جلیلی را در مقابل او علم کردند. حتی آن سال رفیق امروز او حدادعادل هم به نفع قالیباف کنار نرفت و اندک رای نداشته اش را به حساب جلیلی ریخت. با این حال، قالیباف از سال 96 مدل دیگری ظهور کرد.

🔹سال 96 بساط  تشکیلات سابق اصولگرایان را جمع کردند و «جمنا» را به راه انداختند. تشکلی که «دبیرسیاسی» آن روزش، «مشاور سیاسی» امروز قالیباف است. جمنا یا «جمعیت مردمی نیروهای انقلاب» آمده بود تا قالیباف را در مقابل حسن روحانی به پیروزی برساند. اما ظهور یکباره ابراهیم رئیسی همه برنامه های آنها را برهم زد. قالیباف ناچار شد در روزهای آخر به نفع رئیسی کنار برود. رئیسی اما حاضر نشد از او با عنوان معاون اولش در مراسم مصلی تهران یاد کند.
انتخابات که تمام شد، قالیباف نامه ای گلایه آمیز نوشت و علیه «پدرخوانده ها» شورید. او آنها را مسئول شکست می دانست و معتقد بود باید «نواصولگرایی» را بنا نهاد. 

🔸دو سال بعد در پاییز 98 عزم مجلس کرد و برای اینکه پاسخ بلایی که پدرخوانده ها سر او درآورده بودند را داده باشد، یک سایت راه انداخت و فراخوان عمومی زد و از جوانان برای لیست خودش دعوا کرد.
حربه او کارگر افتاد. شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) که توسط پدرخوانده های اصولگرایی اداره میشد، از او دعوت کردند که سرلیست شود و ساز جداگانه ای ننوازد.

🔹در نهایت شب آخر توانستند از ترس «تَکرار» دوباره «خاتمی»، پایداری را هم وادار به وحدت کنند و لیست مشترک آنها به سرلیست محمدباقر قالیباف منتشر شد.

🔸دو سال بعد در بهار 1400 شنیده شد که حتی پوسترهای انتخابات او آماده شده است. اما بار دیگر این ابراهیم رئیسی بود که حسرت پاستور را بر دلش گذاشت.
وقتی به انتخابات مجلس رسیدیم، تیم رئیسی، قالیباف را کنار زد. آن روز هم اما قالیباف در کسوت سرلیستی اصولگرایان (شورای ائتلاف اصولگرایان) وارد انتخابات شده بود. لیستی که حدادعادل آن را لیست «چنارها» و لیست دیگر را «پاجوش ها» نامیده بود. پاجوش ها اما توانستند چنارها را اره کنند.

🔹قالیباف به عنوان نفر چهارم انتخابات تهران وارد مجلس شد و سایر اعضای لیست او در حالی که فکر می کردند حتما نماینده مجلس میشود، زانوی غم بغل کرده و رژه رسایی و کوچک زاده و ثابتی را در مجلس به نظاره نشستند.

🔸ماجرای انتخابات 1403 هم دست کمی از قبلی نداشت. قالیباف نماینده اصولگرایان شورای ائتلاف اصوگرایان (چنارها) بود و جلیلی نماینده پاجوش‌ها. 
حالا چه شده که ناگهان قالیباف از اصولگرایان اعلام برائت می کند؟
چرا خودش را اصولگرا نمی داند در حالی که سالها به عنوان سرلیست و نامزد آنها با دیگران به رقابت پرداخته بود؟ چهار احتمال در این باره وجود دارد.

1- قالیباف از بودن در کنار اصولگرایان احساس خسارت کرده و جدایی را به نفع خود می بیند.

2-  ساختار شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) از هم پاشیده و دیگر شاهد چنین تشکیلاتی نیستیم.

3 – اصولگرایان به این نتیجه رسیدند که عمر سیاسی قالیباف در حال پایان یافتن است و او دیگر توان جلب آراء مردمی را ندارد، پس باید به سراغ لیدری دیگر رفت.

4- هیچ کدام از اینها درست نیست و قالیباف صرفا در یک جمع قرار گرفته ناگهان حرفی زده که نمیدانسته معنایش دقیقا چه چیز برداشت خواهد شد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

15 Jan, 10:54


‼️«جناب صالحی بزرگوار، «فرهنگ‌سازی» سرابی بیش نیست»

✍️صادق زیباکلام

🔹️جناب دکتر سید عباس صالحی، وزیر محترم ارشاد، با ناخرسندی از رواج موسیقی پاپ کرۀ جنوبی در میان جوانان ایرانی، مقصر را ضعف و کم‌کاری فرهنگ‌سازی مسئولین بر روی موسیقی غنی کلاسیک و مدرن فارسی خودمان دانستند.

🔸این نه نخستین‌باری است و نه آخرین باری هم خواهد بود که مسئولین، مشکلات اجتماعی را بر گردن ضعف «فرهنگ‌سازی» می‌اندازند. باوری بسیار بنیادی میان مسئولین وجود دارد که فرهنگ را می‌شود ساخت. یعنی نظام می‌تواند هنجارها، رفتارها و باورهای مطلوبش، از اجتماعی تا مذهبی گرفته، تا سبک و سلوک‌های اخلاقی، تا حجاب و اعتقادات فلسفی، تاریخی و خلاصه هر چه که مورد نظرش است را از طریق آموزش و تبلیغات «فرهنگ‌سازی» نموده و به نسل‌های جدید منتقل نماید. یادم می‌آید اوایل ریاست‌جمهوری جناب آقای روحانی بود در سال ۹۲، و چون برخی از روحانیون تندرو، دولت ایشان را از خودشان نمی‌دانستند، شروع کرده بودند انتقاد، که ایشان بودجۀ کافی برای نهادهای مذهبی اختصاص نداده‌اند. من یک آماری تهیه کردم از بودجه‌های رسمی دستگاه‌های دولتی و نشان دادم که مجموع بودجۀ ارگان‌ها، نهادها و سازمان‌هایی که مسئولیت امور مذهبی را بر عهده دارند، چندین برابر سازمان محیط زیست و دانشگاه‌های‌مان می‌باشند؛ که البته وظیفۀ این‌همه هزینه، همان سراب فرهنگ‌سازی می‌باشد.

🔹️البته این فقط ج.ا نبوده که ۴۶ سال است به‌دنبال «سراب فرهنگ‌سازی» بوده و هیچ نتیجه‌ای هم نداشته. از انقلاب فرهنگی تا اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها و علوم انسانی گرفته تا ساخت ده‌ها و صدها فیلم و سریال، تا امور تربیتی از مهد کودک تا فوق دکتری، آخرش هم ناکام می‌رود به‌سروقت گشت ارشاد و لایحۀ حجاب و عفاف. دویست سال پیش، کارل مارکس گفت: «فرهنگ روبناست و زیربنای هر جامعه‌ای اقتصاد است». مناسبات اقتصادی است که هنجارهای فرهنگی را می‌سازد و بدون تغییر در آن‌ها، هیچ فرهنگی را نمی‌توان تغییر داد. لنین، استالین، مائو، کاسترو، پل پوت و بسیاری دیگر همچون ج.ا سعی کردند باورهای حکومت را به‌مردمانشان تلقین نمایند. میزان موفقیت تمامی آن‌ها کم‌وبیش به‌اندازۀ ج.ا بود.

🔸البته مسئولین، همچون دکتر صالحی، سفت و سخت به سراب «فرهنگ‌سازی» باور دارند. آموزش و پرورش برای کم‌رنگ شدن مذهب در میان نسل‌های جدید، صداوسیما را مقصر می‌داند؛ صداوسیما دانشگاه‌ها را؛ دانشگاه‌ها حوزه‌های علمیه را و الی آخر. جملگی هم غرب و اخیراً هم فضای مجازی را.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Jan, 14:58


‼️"شاهزاده"، همان "آقازاده" است

✍️علی زمانیان

🔹یکی از ویژگی‌های جهان امروز، به ویژه در عالم سیاست مدرن، این است که نباید مشروعیت و اعتبار پیشینی برای هیچ کسی قائل بود.

🔸"اعتبار" و "مشروعیت اقتدار، نه از عالم بالا و ناسوت، نه از سنت است و نه به صورت ارث به کسی منتقل نمی‌شود. هر چه هست، اعتبار و مشروعیت، اکتسابی و نیز محصول تلاش و استعداد و شکوفایی شخصی و قرارداد اجتماعی است. از این رو القاب و عناوینی که روزگاری در جهان پیشین، مانند "شاهزادگی" و یا "آقازادگی"، امتیاز و اعتبار اجتماعی تولید می‌کرد، امروزه، به کار نمی‌آید.

🔹"زادگی"، اساسا پدیده‌ی پیشامدرن و متعلق به فرهنگ پیشین است. این پدیده‌، توضیح می‌دهد که "زاده شدن"، جایگاه، رتبه و اعتبار اجتماعی و به طور کلی، سرنوشت و آینده‌ی هر شخصی،  منوط به این است که در چه خانواده‌ای و در کدام سلسله مراتب قدرت و نفوذ اجتماعی متولد می‌شود‌

🔸"شاهزاده" و "آقازاده"، دو مفهوم مشابه و مربوط به عهد کهن تلقی می‌شوند  هر دو که با پسوند "زاده"، نشانه‌گذاری می‌شوند،  صرف زاده شدن و تولد را سرمایه‌ای بزرگ و اعتباری بی‌بدیل برای شخص خلق می‌کنند. و این، دقیقا همان تفاوت بنیادین میان سیاست در عالم پیشین و سیاست در جهان مدرن است. همان‌گونه که اعتبار اجتماعی "آقا" به فرزندش، "آقازاده" سرایت می‌کرد و به او هم سهم بزرگی از این اعتبار داده می‌شد، اعتبار سیاسی و قدرت "شاه" نیز به فرزندش، "شاهزاده" منتقل می‌گشت.
این انتقال قدرت و مشروعیت اجتماعی و سیاسی، به نحو موروثی و بی‌آن‌که خود شخص مدخلیتی داشته باشد، صورت می‌پذیرفت. از این رو هر رو از یک جنس و کیفیت‌اند.

🔹در جهان مدرن، همان‌گونه که سیاست از دین جدا شد و هر یک در منطقه‌ی خاص خودشان جای‌گذاری گشتند، از نهاد خانواده و حوزه‌ی شخصی نیز منفصل گردید.در پروتکل مدرن سیاست، تلاش شد، سایه‌ی خانواده، دین، مناسبات خویشاوندی، قومی، نژادی، گروهی و روابط شخصی از سر سیاست و قدرت رسمی برداشته شده و آن را به "قرارداد اجتماعی" واگذار نمایند.

🔸این واگذاری در اشکال مختلف دموکراسی ظاهر شد. بیرون آمدن قدرت و سیاست از زیر نفوذ عوامل پیشاسیاست، مجال فراخی،
اولا، برای تحرک اجتماعی
و ثانیا، سلامت و صحت عرصه‌ی سیاسی فراهم کرد. این مهم، با شفاف‌سازی حوزه‌ی سیاست، مسئولیت و پاسخ‌گویی و تحدید قدرت در بازه‌ی زمانی مشخص، ممکن گردید.

🔹عرصه‌ی سیاست در ایران، امروزه محتاج پروسه‌ی جداسازی و تفکیک قدرت از نهاد خانواده، دین و مناسبات فردی و شخصی است. بنابراین، هر ندا و صدایی که به نام "شاهزاده" و یا "آقازاده"، برخیزد، حرکتی واپس‌گرایانه تلقی شده و سقوط به قعر تاریک تاریخ سلاطین است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Jan, 12:06


⚠️فرصت‌هایی که در سایه ناکارآمدی و تحریم از دست می‌روند!

✍️حبیب رمضانخانی

🔹آشنایی می‌گفت قصد فروش باغی را داشتم که کنار یک ساختمان مخروبه قدیمی بود. خریدار جدید ساختمان مخروبه، قصد احداث گاوداری در آنجا را داشت و برای گسترش کارش مشتری باغ من نیز بود.

🔸به مشاوره اطرافیان، مبنی بر اینکه او نیاز به زمین من دارد، تخفیف در قیمت ندادم. ولی بعد از چند روز متوجه شدم زمین پشتی خود را، جایگزین باغ من، خریده است.

‼️حالا با گذشت دو سال، باغ از بابت مجاورت با گاوداری و بو و سروصدای آن، نصف قیمت قبل مشتری ندارد و اینگونه آن فرصت برایم تبدیل به مصیبت شد!

🔹این مثال بسیار گویایی هست که می توان مشابه آن را بی‌شمار در زندگی مردم و عملکرد مسئولان دید که در موقعیت‌های مختلف از بابت تعلل و بی‌فکری فرصت‌های بزرگی را  از دست داده‌ یا حتی آن را تبدیل به تهدید کرده‌اند.

🔸با این تفاوت که از از دست رفتن فرصت از دست مردم، نهایت چندین نفر تبعات و ضرر آن را متحمل شده‌اند، ولی از جانب مسئولان و حاکمیت، این فرصت‌های از دست رفته عمر و زندگی ده‌ها میلیون ایرانی را متاثر و گاه تباه کرده که به چندین مورد اشاره می‌رود:

🔹طبق گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، رتبه ایران از نظر کیفیت اینترنت در میان ۱۰۰ کشور برتر دنیا، رتبه ۹۸ است.
همزمان همین منبع اعلام کرده، ۳۰ هزار کاربر در داخل ایران به اینترنت استارلینک دسترسی دارند که در عرض یک سال چندین برابر شده است!

🔸این یعنی در پی کیفیت پایین، اعمال فیلتر و سانسور اینترنت، مردم ایران به استفاده از رقیب داخلی متمایل شده که با این روند در مدت کوتاهی این بازار مصرف و فرصت بزرگ توسط شرکت‌های داخلی از بین خواهد رفت!

🔹مشابه همین را، می‌توان به از دست رفتن فرصت سرمایه گذاری در پالایشگاه های نفت و گاز به جانب همسایگان از بابت تحریم و ناکارآمدی اشاره کرد!

🔸به از دست رفتن فرصت عظیم جمعیت جوان دهه شصت و جوانان نخبه که در داخل به بیکاری و در بیرون به نیروی کار کشورهای غربی تبدیل شدند، اشاره کرد!

🔹به فرصت ایجاد کریدورها و خطوط انتقال نفت و گاز از ایران که به نفع همسایگان و با دور زدن ایران از دست رفت، اشاره کرد!

🔸به از دست رفتن سرمایه‌های عظیم داخلی و خارجی که با چشم انداز مبهم فردا و در افتادن با دنیا، از کف بیرون رفت، اشاره کرد!

🔹به آن پشتوانه و اعتماد اجتماعی بزرگ به حاکمیت در دهه شصت که امروز تبدیل به نارضایتی و بی‌اعتمادی گسترده مردمی و دامن زدن به انواع بحران های اجتماعی شده، اشاره کرد!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Jan, 09:08


‼️مسئولان التماسی

✍️صفدر نظری

🔹معمولا هر وقت شرایطی سخت پیش آید مسئولان شروع به توصیه های اخلاقی می کنند.می گویند در این شرایط بحرانی ذخایر آبی کم می‌شود، سعی می‌کنند برای مردم عذاب وجدان ایجاد کند که اگر شما مصرف آب بالائی داشته باشید به عده دیگری آب نمی‌رسد پس رعایت کنید.، قیمت گوشت به علت ناکارآمدی مسئولان افزایش قیمت می یابد کارشناسان «کسانیکه مدرک کیلوئی گرفتند» به صدا و سیما می‌آیند و به مردم توصیه می‌کنند که اتفاقاً مصرف زیاد گوشت چیز خوبی نیست و ضرر دارد و گوشت کمتر مصرف کنید حتی عده‌ای از این «کارشناسان کیلوئی» مصرف سویا را به جای گوشت توصیه می‌کنند!
یادتان هست که بنده خدائی می گفت«لنگ ببندید» یا آن یکی توصیه به « خوردن یک وعده عذا» می کرد.

🔸این رفتار ملتمسانه مسئولان را حتی در مورد مسکن نیز می‌ توان دید که کارشناسان به رسانه‌ ملی«رسانه بر و بچ»می‌ آیند و صاحب خانه ها را به خدا و امام زمان و ائمه قسم می دهند که مراعات حال مستأجران کنند و در این شرایط گرانی، اجاره بها را افزایش ندهند.

🔹به این مدل از مسئولان، «مسئولان التماسی» می گویند! مسئولان با این مدل از کارهای اشتباهی که انجام می‌دهند به نتایج فاجعه باری ختم می‌شود و حالا به مردم التماس می‌ کنند که شما را به هر کسی که می‌پرستید مدارا کنید.
از این دست مسئولان التماسی را امروز می‌توان در همه پست های مدیریتی و جاهای مختلف دید.

🔸از التماس برای اینکه مهاجرت نکنید و بمانید، تا التماس از کارفرماها برای اینکه نیروهای خود را تعدیل نکنید، مراعات کردن مردم برای نخریدن تا گران نشود، یا حتی التماس برای اینکه اعتراض نکنید و در خانه بمانید!

🔹اما واقعیت چیز دیگریست! در کشورهائی که همه اقتصاد دولتی است و مردم و بخش خصوصی تأثیر خاصی در اقتصاد ندارند مردم به هیچ وجه مقصر نیستند! همه گرانی‌ها، نابسامانی‌ها، فرار مغزها، اعتراضات و اعتصابات و….مقصر هیچکدام یک از این موارد مردم نیستند که با التماس و خواهش بخواهیم مدارا کنند.

🔸مسئولان التماسی باعث یک باور غلط برای خود مجموعه مسئولان می شود که خود آنان هم باور کرده‌اند که مقصر مردم هستند و تقصیرات خود را فراموش کرده‌اند.

🔹مثلاً علت افزایش قیمت سکه را سلطان سکه معرفی می‌کنند و آن شخص را نیز اعدام می‌کنند. اما یک سئوال به ذهن متبادر می‌شود که آیا بعد از اعدام سلطان سکه قیمت سکه دیگر هیچ افزایشی نداشت؟؟

🔸از سوی دیگر مسئولان التماسی باعث شده‌اند این تفکر برای عموم مردم نهادینه شود که ما مردم تعقل بیشتری نمی کنیم، ما هستیم که در صف دلار می‌ ایستیم و قیمت دلار را افزایش می‌دهیم، ما هستیم که صف می کشیم برای خرید لگن های ایران زورگو و باعث گرانی این لگن ها«خودرو» می‌ شویم، ما هستیم که آب، برق و گاز زیادی مصرف می کنیم و باعث می‌شویم به عده‌ای از هموطنان آب، برق و گاز نرسد.

🔹کشوری چهار فصل با اقیانوسی از منابع انرژی داریم اما... مسئولان التماسی جواب نمی‌دهند اقتصاد علم انگیزه هاست و مردم به انگیزه‌‌ های شخصی خودشان جواب می‌ دهند باید به جای نصیحت و التماس،انگیزه برای مردم ایجاد کرد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Jan, 07:30


‼️امنیت پایدار با محوریت شهروندان

✍️رضا اسلامی

🔹- امنیت (شامل امنیت ملی، امنیت عمومی، امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، روانی و غیره) در همه اشکال خود باید توسط آحاد شهروندان احساس و لمس شود.
تامین امنیت نه به حرف و ادعای حکومت‌ها بلکه در گرو رضایتمندی مردمان هر جامعه‌ای است.

🔸- حکومت‌ها تنها با برخورداری و پشتیبانی گسترده اقشار مختلف جامعه از هر قشر و صنف و طبقه ای و با هر فکر و عقیده‌ای می‌توانند امنیت آنان را در تمام حوزه‌ها تضمین و تامین کنند. و این نیز، به نوبه خود، مشروط به احترام، شناسایی و رعایت حقوق کرامت محور همه زنان و مردان و همه اقوام و اقلیت‌ها و گروه‌هاست.

🔹- در هیچ کشوری امنیت، بدون پشتوانه مردمی، با هیچ سلاح و موشکی و عِده و عُده‌ای حاصل نمی‌شود، حتی امنیت نظامی.

✍️- با نقض حقوق و سرکوب آزادی‌ها هیچ امنیتی چه در داخل و چه در برابر تهدیدات خارجی نه تنها برقرار نمی‌شود بلکه به کاهش سرمایه اجتماعی حکومت‌ها و تشدید و تقویت مقاومت مدنی و همبستگی اجتماعی در برابر نهاد قدرت می‌انجامد.

🔹- لذا، امنیت پایدار از مسیر احترام، حمایت و رعایت تعهدات حقوق شهروندی می‌گذرد. مردمان هر جامعه‌ای که از حق بر تعیین سرنوشت، از حق حیات با کرامت، از آزادی‌های عمومی چون آزادی بیان، آزادی اجتماعات و آزادی انتخابات و نیز از استانداردهای زندگی شایسته برخوردارند خود بهترین پشتوانه امنیت ملی و مهمترین سرمایه برای تحقق امنیت پایدار هستند.

🔸- امنیت در همه اشکال خود در گرو احترام به حقوق شهروندان است. شهروند محوری، هم منشأ امنیت است و هم ضامن بقا و تداوم آن. بدون رضایت شهروندان، امنیتی نه برقرار می شود و نه پایدار می‌ماند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Jan, 06:06


#برشی_از_یک_کتاب

تاریخ چیزی نبود جز لوحی رنگ باخته که آن را پاک می کردند و هر بار به گونه ای که صلاح می دانستند بازنویسی می کردند ...


📕
#کتاب1984
✍🏻
#جورج_اورول

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

11 Jan, 12:06


‼️ناکارآمدی سازمان اطلاع رسانی در دولت؛
لزوم بازنگری در ارکان اطلاع رسانی

✍️محمدپوریا بهشتی

🔹در آستانه انتخابات مرحله دوم ریاست جمهوری اعضای جریان حامی جلیلی و پایداری که در سازمان تامین اجتماعی و دولت بودند، ناگهان تصمیم گرفتند سه میلیون تومان به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز کنند و پشت سر آن پیامک حمایتی سعید جلیلی به آنها ارسال شد که همسان سازی در دولت او به سرعت اجرایی خواهد شد.

🔸اگرچه این دوپینگ مالی نتوانست کمکی به آراء جلیلی داشته باشد و رای دهندگان ایرانی اتفاقا نشان دادند که باهوش تر این هستند که فریب 3 میلیون تومان واریز علی الحساب را بخورند، با این حال اما این جریان نشان داد چگونه می تواند حتی اجرای قانون را به محلی برای تبلیغ خود تبدیل کند.

🔹این موضوع را در کنار خبر امروز واریز 30 میلیون تومان وام به حساب بازنشستگان بگذارید که حتی خود بازنشستگان هم از آن مطلع نبودند.  ماجرا اینطور آغاز شده که جمعی از بازنشستگان کارگری از دریافت پیامک واریز وام خبر دادند. از قرار، برای تعدادی از بازنشستگان پیامک آمده که وام ۳۰ میلیون تومانی در حال واریز است.

🔸بعد از انتشار این خبرها سازمان تامین اجتماعی واریزهای وام را تایید کرده و گفته که برای گروهی از بازنشستگان  وام واریز شده است.تامین اجتماعی تازه بعد از پیامک واریز اعلام کرده است که این دسته از مستمری بگیران لطفا مبلغ صدهزارتومن داخل حسابشان داشته باشند و لازم هم نیست پاسخ پیامک را بدهند.

🔹درحالی که جریان مقابل از واریز سه میلیون تومان ناگهانی دستاوردساخته بود، سازمان تامین اجتماعی دولت پزشکیان با این همه ذی نفع در اطلاع رسانی آنها ناکارآمد است که حتی نتوانسته پیش از واریز خبر آن را منتشر کند و دست‌کم کسانی که به حسابشان پول واریز میشود مطلع شوند. اطلاع رسانی برای عموم پیش کش.

🔸وضعیت اطلاع رسانی در دولت چهاردهم بعد از گذشت نزدیک به شش ماه نشان میدهد عدم تغییرات در این حوزه مانند سایر مدیریت ها باعث شده تا کسانی بر سر کار باشند که هیچ علاقه ای به موفقیت و یا نشان دادن نقاط قوت دولت ندارند.

⚠️این ضربه ای است که صدای خردشدن استخوان های دولت زیرفشار آن را بعدها مشاهده خواهیم کرد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

11 Jan, 10:02


⭕️توافق سیاسی در لبنان

✍️احمد زیدآبادی

🔹انتخاب ژنرال جوزف عون فرماندۀ ارتش لبنان به عنوان رئیس‌جمهور این کشور، اتفاق خوبی در جهت ایجاد ثباتی پایدار در لینان است.

🔸جوزف عون از پارلمان 128 عضوی لبنان موفق به کسب 99 رأی از نمایندگان شده است.نمایندگان پارلمانی حزب‌الله و جنبش امل هم در دور دوم انتخابات، به ژنرال عون رأی داده‌اند، بنابراین توافقی سیاسی بین آنها صورت گرفته است.در حقیقت، دو طرف، بخصوص حزب‌الله و جنبش امل انعطاف تاریخی بسیار مهمی برای دستیابی به توافق از خود نشان داده‌اند.

🔹انعطافِ معطوف به حفظ ِموجودیت و منافع یک کشور، جوهر سیاست‌ورزی صحیح و شرافتمندانه است، درست همان چیزی که سیاسیون ایران اغلب با آن بیگانه‌اند و تا سرحد به خطر افتادن موجودیت کشور و نابودی منابع و منافع آن، بر نظرات صلب و انعطاف‌ناپذیر خود اصرار می‌ورزند.

🔸در فرهنگ سیاسی ایران، جمود و یکدندگی  به قیمت هدر رفتن جان و مال ملت، به صورت ارزش معرفی شده و در مقابل، از خودگذشتگی و انعطاف و عقب‌نشینی به قصد حفظ منافع عالی کشور ضد ارزش به حساب آمده است!
این همه درگیری‌های پر هزینه و خونین در تاریخ معاصر ما نتیجۀ همین وارونگی در معرفی ارزش و ضدارزش است!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

11 Jan, 05:33


‼️به سوی «دَرّه»؛ به اُمیدِ «قُلّه»؛ حکایتِ واقعیِ اسبِ مفلوج و رو به موتِ «زین شده»

✍️مصطفی فقیهی

🔹حجت عبدالملکی با افتخار می‌گوید:
«رییسی گفت این طرح شما چه قدر کسری بودجه ایجاد میکنه؟ گفتند ۲۵ همت. ایشان یه «جمله تاریخی» گفتند که مگر نمیگید ۴۰۰ همت کسری بودجه داریم؟ خب این ۲۵ همت هم روش!»

🔸نمونه‌ی تام‌وتمام یک مدیر انقلابی در دولت رییسی، همین آقاست که در ایده‌‌ها و سخنان سفاهت‌آمیز، نه رقیب دارد و نه مرز. حالا ببینید چه می‌گوید! «جمله‌ای تاریخی» از رییسی نقل می‌کند که این صاحب ایده‌ی «هر یک میلیون تومان، یک شغل»، را هم «انگشت به دهان» کرده و احساسات‌ش را چنان قلقلک داده که با خود گفته «عجب ایده‌ی جالبی! بریم به سوی دَرّه، شاید خدا خواست قُلّه از کار درآمد»!

🔹«بریم جلو ببینیم چی میشه»، «ایشالا خیره»، «حالا شاید شد» و امثالهم؛ یک سبک مدیریتی پر تلفات و آزمون‌وخطایی‌ست که به نام انقلابیون سند خورده و چند دهه، بر کشور سایه انداخته و اوضاعی چنین سخت و آشفته، بر مردم تحمیل کرده است!

🔸زمینی این‌چنین «سوخته» را با نام جعلی «اسب زین‌شده»، به اقلیت حامی خود، قالب کردند! افتخار هم می‌کنند به اقدامات خلق‌الساعه و محیرالعقول خود! و «تاریخی» می‌خوانندش!

🔹و مضحک‌تر این‌که آرزوی این جماعت خطرناک، سیطره‌ی جلیلی بر تمام ارکان دولت و حاکمیت است؛ که بدون یک‌روز سابقه‌ی اجرایی -ولو در حد نانوایی- از پیشرفت‌های تکاندهنده‌ی ایران، بدون تحریم و ارتباط با دنیا سخن می‌کند!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

11 Jan, 05:17


#برشی_از_یک_کتاب

من آدم‌های مبارزی را كه هياهو به پا می‌كنند دوست دارم. من عاشق كسی هستم كه به خاطر خواسته‌هايش شرمنده نيست و اجازه نمی‌دهد ديگران نااميد و منصرفش كنند.
مبارز بی‌پروا از نظر من يعنی اين؛ يعنی حاضريد برای رسيدن به خواسته‌تان -هر چيزی كه هست- تلاش كنيد و منتظر نمانده‌ايد تا كسی آن را دودستی تقديمتان كند و می‌دانيد كه اين خواسته متعلق به شماست و به آن دست خواهيد يافت.

📕 شرمنده نباش دختر
✍🏻
#ریچل_هالیس

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

09 Jan, 16:20


‼️نق نمی زنم؛ اما وفاق نیاز به همایش ندارد. ریشه های فساد و نشانی پستوهای قدرت پنهان بی مسئولیت بیان شود.
خلاص!

✍️احمد پورنجاتی

🔹نمی دانم، شاید آقای پزشکیان این نوشته را بخواند یا نخواند؛
امروز داغ دلم تازه شد.

🔸با دیدن فراخوان جناب"ظریف" برای برگزاری همایشی با عنوان:"وفاق"! که قرار است با سخنرانی جناب پزشکیان و آقای ظریف، در چندین سرفصل با حضور کسانی که لابد در باره ی این رویکرد که شعار محوری دولت کنونی است، سخن بگویند.

🔹من هرگز قصد بهانه‌جویی و نق زدن و جسارت و انگیزه خوانی پیرامون این برنامه را ندارم. اما وقتی به قفسه کتاب های"مفتکی و متروکه" کتابخانه‌ام نگاه می کنم، با عنوان هایی از این دست: "تهاجم فرهنگی" ، "گفتگوی تمدن ها"، "اعتدال" و... زهرخندی بر لبانم می نشیند. می دانید چرا؟

🔸هر دولتی آمده، انگاری همچون پیامبری یک کتاب مقدس با خودش آورده. می توانم بخش گسترده ای از مطالب اینگونه همایش ها را پیش‌بینی کنم. تکرارگویی‌هایی برگرفته از آموزه های ایدئولوژیک (آیه و حدیث و نقل قول) و ارائه ی برخی نظریه های به اصطلاح جامعه شناسانه و بیان معجزات این کلیشه ها؛
البته کمک به رونق فضای گفت و شنود و پذیرش و احترام به دیگراندیشی در جامعه ی یخ زده که سالیان است دچار نوعی "تک گویی از بالا"ست، کار بدی نیست.

🔹اما به گمانم اصل موضوع این است که سوراخ دعا را گم کرده اند.
ابرچالش پیش روی جامعه ایران، نابرخورداری ساختار حکومت از یک "بنیان نظری منسجم و بی تناقض و مقبول و معقول و روزآمد و کارآمد" برای اداره ی بخش های گوناگون کشور و التزام به حقوق اساسی ملت است.

🔸این است مهم ترین راز بی‌فرجامی کوشش های پرهزینه و گاه زیانبار.
وفاق، نیاز به همایش ندارد.

🔹دست از مزاحمت برای جامعه‌ی مدنی و سازمان های مردم نهاد بردارید. بگذارید بی هراس و واهمه، پرده از واقعیت های ناگوار برداشته شود، ریشه های فساد و نشانی پستوهای قدرت پنهان بی مسئولیت بیان شود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Jan, 12:02


‼️باج‌گیری و باج‌خواهی در باج‌نیوزها

🔹متاسفانه در سال‌های اخیر افرادی در حوزه‌ی رسانه‌ قد علم کرده‌اند که باج‌گیری شیوه مرسوم آنها برای کسب درآمد شده است. آنها را اصطلاحا باج‌نیوز نام نهاده‌اند.

🔸باج‌نیوزها افراد، گروه‌ها، روابط‌عمومی‌ها و مدیران مختلف شرکت‌های دولتی یا خصوصی را با تهدید به افشای اطلاعات محرمانه، اسرار تجاری، یا تخلفات سازمانی تحت فشار قرار می‌دهند، و در قبال عدم انتشار آن خبرها و اطلاعاتی که بدست آورده‌اند از این افراد، مبالغی هنگفت یا امتیازات ویژه‌ای اخاذی می‌کنند.

🔹آنها چگونه به این اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند؟ این اطلاعات ممکن است از طریق نفوذ به سیستم‌های کامپیوتری، فساد افراد داخل سازمان و شرکت‌ها، یا حتی ارتباطات ناامن به دست آمده باشد.

🔸تمرکز باج‌نیوزها بر ترس مدیران استوار است که نگران از دست رفتن اعتبار خودشان یا سازمان‌ و شرکت‌شان است. پس از این طریق مدیران را تحت فشار قرار می‌دهند تا به خواسته‌های غیرقانونی خود برسند. در برخی موارد، حتی پس از پرداخت، باج‌گیران ممکن است دوباره تهدید کنند یا اطلاعات را منتشر کنند.

🔹این پدیده متاسفانه به اعتبار نهاد رسانه و روزنامه‌نگاری آسیب زده و عموم روزنامه‌نگاران شریفی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، در مظان اتهام هستند. وضعیت بوجود آمده فضایی از ترس و بی‌اعتمادی ایجاد کرده‌ است.

🔸باشگاه روزنامه‌نگاران ایران پیش از این چندین‌بار به این موضوع اشاره و برخی از موارد را نیز بیان کرده بود. ما همچنان مقابله با باج‌نیوزها را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌ایم. مقابله با این پدیده بدنام و بی‌اعتبار کننده مطبوعات و رسانه‌ها، نیازمند شفافیت، تقویت امنیت اطلاعات، و همکاری روابط‌عمومی‌ها و شرکت‌ها با مراجع قانونی است. ما نیز در این امر تلاشمان را می‌کنیم که مواردی را که به آنها برخوردیم با اطلاع‌رسانی خنثی کنیم. شما هم اگر با چنین مواردی روبرو هستید ما را در جریان بگذارید.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Jan, 07:36


⁉️آیا با وفاق ملی چالش‌های کشور حل‌شدنی است؟

✍️بدرالسادات مفیدی

🔹از زمانی که مسعود پزشکیان وارد عرصه رقابت انتخاباتی شد و به‌عنوان نامزد اختصاصی جبهه اصلاحات اصلاح‌طلبان از او حمایت کردند تا هم‌اکنون که به جایگاه رئیس‌جمهوری ایران رسیده، گفتمان اصلی او وفاق بوده است.

🔸آیا حاصل چنین نگاهی می‌تواند در حل بحران‌ها و چالش‌هایی که هم‌اینک چون اختاپوس ایران را به‌رغم برخورداری از ظرفیت‌های بالای سرزمینی احاطه کرده مؤثر باشد؟
آیا به‌کارگیری مدیران قبلی یا اشخاص وابسته به جریانی که طی سال‌های گذشته مسبب اصلی ایجاد همین بحران‌ها در کشور بوده، حکایت از تثبیت همان روند گذشته ندارد؟
و آیا این گفتمان می‌تواند برای حامیان و رأی‌دهندگان به پزشکیان در انتخابات ریاست‎جمهوری که خواهان تغییر روند قبل هستند و ۵۰ درصدی که اصلاً پای صندوق‌های رأی نیامدند، رضایت‌مندی به همراه داشته باشد؟

🔹این گفتمان اما نزد حاکمیت نه‌تنها خریداری نداشت، بلکه به خالص‌سازی متأثر از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که از چند سال قبل‌تر شروع شده بود شتاب بیشتری داد. در مقابل اکثریت اصلاح‌طلبان هم مسیر قبل خود را که فقط از طریق حضور در قدرت جهت پیشبرد اهداف اصلاحی کارساز می‌دانستند، تغییر دادند.

🔸اینک که بیش از سه ماه از شروع به کار رئیس‌جمهور می‌گذرد، در عمل مراد او از وفاق ملی آشکار شده است. آنچه مسلّم است ایده آشتی ملی خاتمی، رابطه حاکمیت و ملت را هدف گرفته بود که باید میان آن‌ها رخ دهد تا در مرحله اول از طریق کاهش بی‌اعتمادی و شکاف میان حاکمیت و ملت که طی سال‌های اخیر به نازل‌ترین سطح رسیده است، ایران بتواند به بخش بزرگی از مشکلات داخلی و خارجی خود فائق آید، لیکن به نظر می‌رسد مقصود پزشکیان از وفاق ملی، جذب و ایجاد رضایتمندی در گروه‌های درون حاکمیت از طریق به‌کارگیری آن‌ها در بخش‌های مختلف دولت است.

🔸وفاق ملی در شرایطی رخ می‌دهد که توازن قدرت وجود داشته باشد؛ چنان‌که در کشوری مثل پاکستان که به مراتب از ایران ضعیف‌تر و ناپایدارتر است، اما به دلیل حضور چهار قبیله در قدرت که هیچ‌کدام اکثریت مطلق را ندارند و به‌ناچار باید یکدیگر را تحمل کنند، نوعی دموکراسی هرچند قبیله‌ای وجود دارد.

🔹آنچه در حال حاضر جای نگرانی دارد این است که تا وقتی تغییر اساسی در نگاه و رویکرد حاکمیت رخ ندهد، نبود صدای واحد در دولت چهاردهم و حضور گروه‌های متصل به بخش غیرانتخابی نظام در درون این دولت به دلیل برخورداری زیاد از قدرت، امکان اعمال فشار و تخریب برنامه و سیاست‌های پزشکیان بالاست و تحقق وعده‌های او را با چالش جدی روبه‎رو خواهد کرد.

🔸در لایحه بودجه سال آینده نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار به نیروهای مسلح تخصیص داده شده که تقریباً معادل بودجه کالاهای اساسی و داروست؛ البته قابل درک است که بخشی از این تخصیص ناشی از شرایط بحرانی و جنگی حال حاضر است، اما به هر حال نمی‌توان رویکرد توجه ویژه به سیاست‌های نظامی طی سال‌های گذشته را در این تصمیم نادیده گرفت. حال آنکه تجربه کشور بزرگی چون شوروی پیش‌روی ماست و تاریخ نشان داد که به دلیل اعمال همین سیاست و تمرکز بیش از حد بر روی هزینه‌های نظامی عملاً فرصت توسعه و دستیابی به تکنولوژی پیشرفته را به‌رغم برخورداری از منابع زیاد از دست داد و در نهایت هم فروپاشید.

🔹حال با توجه به بحران‌های فزاینده داخلی و خارجی کشور، تحولات منطقه و جهان به‌ویژه نتیجه انتخابات امریکا و پیروزی ترامپ، شرایط سختی پیش‌روی مسعود پزشکیان وجود دارد که همان‌طور هم در بالا اشاره شد، امکان اینکه برنامه وفاق ملی او بتواند گره‌ای از مشکلات اساسی کشور را باز کند، بعید به نظر می‌رسد؛ لذا هیچ راهی غیر از این باقی نمی‌ماند که حاکمیت سیاست‌های خود را نسبت به اوضاع داخلی و خارجی عوض کند و حتی شاید لازم باشد که ایران به فوریت، چالش دیرینه خود با امریکا را حل کرده و از طریق مذاکره مستقیم لااقل به مسئله تحریم‌ها که معیشت و کسب‌وکار ایرانیان را به خطر انداخته و فقر را بر ۳۰ میلیون ایرانی برخوردار از نعمت بزرگ نفت و گاز مستولی کرده، خاتمه ببخشد. آنچه مسلّم است بخش مهمی از سیاست‌های جدیدی که باید اتخاذ شود خارج از توان دولت مستقر است و اساساً حاکمیت و کل نظام باید در مورد آن تصمیم بگیرند و اگر به‌زودی این تغییر سیاست‌ها روی ندهد، معلوم نیست چه بر سر ایران و ایرانی خواهد آمد؟!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Jan, 05:45


⭕️برندگان و بازندگان حملات تروریستی اخیر در آمریکا

✍️اسفندیار خدایی

🔹فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانه‌های وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار می‌دهد.

🔸در شب سال نو میلادی، فردی به نام شمس‌الدین جبار با خودروی خود به جمعیت در نیواورلئان حمله کرد و سپس به سوی مردم تیراندازی نمود. در این حادثه، ۱۵ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. مهاجم به ضرب گلوله پلیس کشته شد.
ساعاتی بعد یک خودروی تسلا بمب‌گذاری شده مقابل هتل بین‌المللی ترامپ در لاس‌وگاس منفجر شد. رانندگان هر دو خودرو از کهنه سربازان ارتش آمریکا بودند.

🔹در این نوشتار، تحت چهار مسئله، برندگان و بازندگان این دو حمله تروریستی را بررسی می‌کنیم:

۱- مسئله قطبی شدن جامعه آمریکا
در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا رقابت بین دو قطب افراطی جامعه آمریکا بود. یک طرف راست افراطی به رهبری ترامپ با شعار ملی‌گرایی (اول آمریکا) که با برجسته کردن ترس از مسلمانان و ورود مهاجران به دنبال رای مردم بود و پیروز شد و طرف دیگر کاملا هریس تحت نفوذ چپ افراطی و تمرکز بر مطالبات همجنس‌گرایان و با توجه اندک به مطالبات اقتصادی طبقه کارگر و قشر متوسط آمریکا که همواره پایه رای سنتی دموکراتهای آمریکا را تشکیل داده است. مگر مسئله همجنسگرایی مطالبه چند درصد جامعه آمریکاست که در راس برنامه دموکراتها جای گرفته؟

🔸این فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانه‌های وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار می‌دهد.

۲- مسئله تبعیض علیه مسلمانان
عملیاتهای تروریستی با نام اسلام معمولاً منجر به افزایش احساسات ملی‌گرایانه و ضد مسلمانان و اسلام‌هراسی می‌شود. لابی اسرائیل و سیاستمدارانی مانند دونالد ترامپ از این فضا برای پیشبرد سیاست‌های سخت‌گیرانه نسبت به مسلمانان و به نفع اسرائیل بهره می‌برند. می‌توان گفت قربانی این عملیات تروریستی، مردم فلسطین و مطالبه آنان برای حقوقشان در افکار عمومی مردم آمریکا است و من تعجب می‌کنم که برخی در کشورمان از این عملیات تروریستی خوشحال می‌شوند. اگر من جای دولت بودم، حتماً آن را محکوم می‌کردم.

🔹لابی اسرائیل در جانب پیروز این حمله تروریستی است تا با تشدید تصورات تروریستی از مسلمانان، تظاهراتهای اخیر دانشجویان در دفاع از مردم مظلوم غزه را کمرنگ کند. مسلمانان ساکن آمریکا هم قطعاً بازنده دیگر این اتفاق هستند چون امنیت زندگی و جایگاه آنها با خطر مواجه می‌شود.

۳- مسئله داعش و سوریه و ترکیه
هم‌اکنون در سوریه در حال جنگ با کردها و دولت موقت دمشق هستند و جالب اینکه ترکیه در جنگ نیروهای داعش با کردها، جانب داعش را گرفته. هزاران نیروی داعشی در زندانهای مورد حفاظت کردهای مستقر در شمال سوریه هستند و ترکیه در تلاش برای آزادسازی آنهاست.
این عملیات تروریستی در شهر نیواورلئان آمریکا احتمالاً آمریکا را در حلوگیری از آزادسازی این نیروهای داعش و مقابله با سیاستهای ترکیه جدی‌تر می‌کند و کار اردوغان را مشکلتر می‌کند.

4 ـ مسئله مهاجرت
این حمله تروریستی بر روی سیاستهای مهاجرتی آمریکا نیز تاثیر خواهد داشت و دولت ترامپ را در سخت‌گیری بیشتر در این زمینه مصمم‌تر خواهد ساخت و احتمالاً محدودیتهای بیشتری برای صدور ویزا در کشورهای لاتین و اسلامی وضع خواهد شد.
هر چند لاتینها و مکزیکی‌ها ارتباط مستقیمی با حمله تروریستی ندارند، اما فضای امنیت‌محور و سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه ناشی از این حملات، آن‌ها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ترامپ با دامن زدن به این فضا بود که رای بسیاری از مرددین را کسب کرد و این حمله تاییدی بر برنامه‌های سخت‌گیرانه او در زمینه مهاجران و تضعیف گفتمان دموکراتها در زمینه مهاجرت است.

🔸در مواجهه با اینگونه عملیاتهای تروریستی نیز دو حزب آمریکا سیاستهای متفاوتی تجویز می‌کنند:
جمهوری‌خواهان اغلب خواستار سیاست‌های نظامی و امنیتی تهاجمی‌تر هستند. اما دموکرات‌ها بیشتر روی حل ریشه‌های اجتماعی و فرهنگی تروریسم تأکید می‌کنند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Jan, 04:47


#برشی_از_یک_کتاب

🔹️اینکه امثال فضاهای بعد از دوم خرداد، چرا ظرف یک صد سال گذشته به دفعات در فضای سیاسی کشور ظاهر شده‌اند اما همچون باران بهاری بلافاصله نیز تمام شده‌اند، حکایت پیچیده‌ای است. حکایتی که نویسندگان، مورخین، روشنفکران و صاحبنظران و شاید مهمتر از همه، قربانیان به انتها رسیدن این فضاها کمتر حوصله و دل و دماغ داشته‌اند که به چرایی آن بپردازند. در عوض همواره با انداختن توپ در زمین حریف، یعنی محکوم ساختن "حکومت" و "حاکمیت" خیال خودمان را راحت کرده‌ایم.

📚کتاب: وداع با
#دوم_خرداد
اثر:
#صادق_زیبا_کلام

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

08 Jan, 17:59


#شعر_شب

مثل یک ساعت از رونق و کار افتاده
هر که در عشق رکب خورده کنار افتاده

فصل تا فصل خدا بى تو هوا یک نفره است
از سرم میل به پاییز و بهار افتاده

هر دو سُرخیم ولى فاصله ما از هم
پرده هایى است که در قلب انار افتاده

پیش هم بودن و هم جنس نبودن درد است
آه از آن سیب که در پاى چنار افتاده

حس من بى تو به خود نفرت دانشجویى ست
از همان درس که در آن دو سه بار افتاده

سهمم از عشق تو عکسى ست که دیدم آن هم
دستم آنقدر تکان خورده که تار افتاده!

#سعید_صاحب_علم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Jan, 14:35


⭕️مسابقه در پیست یک بانده

✍️عباس عبدی

🔹طرفداران وضع موجود و فیلترینگ به تکاپو افتاده‌اند، بلکه توجیهاتی برای دفاع از فیلترینگ بیابند، این کوشش آنان از یک جهت خوب است، زیرا واقعیت انگیزه‌های آنان را نشان می‌دهد و اینکه چرا دنبال فیلترینگ هستند؟ و چرا به بن‌بست کنونی رسیده‌اند؟

🔸ابتدا متذکر شوم که به لحاظ شخصی ترجیح می‌دهم که ایران از حیث نظام رسانه‌ای به گونه‌ای باشد که مردم دنبال رسانه‌های فرامرزی نروند و رسانه‌های داخلی نیازهای مردم را تأمین کند. هم‌چنین سکوهای اینترنتی نیز اگر داخلی باشند، از نظر من ترجیح دارند. ولی شرط این آرزو تأمین نیازهای ارتباطی مردم است. پس مسئولیت وضع موجود به عهده مردم نیست بلکه متوجه سیاست‌گذارانی است که یک رسانه عریض و طویل با ده‌ها هزار کارمند و ده‌ها شبکه و سرمایه بسیار بزرگی را به جایی رسانده‌اند که مردم برای تأمین نیازهای خبری و تحلیلی خود دست به دامن شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان در خارج از کشور شوند.

🔹متأسفانه متهمان اصلی این وضع به ناحق خود را در مقام دادستان و مدعی‌العموم جا زده‌اند. یکی از مهم‌ترین مسایل مربوط به فیلترینگ، همین جابجایی قربانی و مجرم است، که قربانی بدهکار شده است.

🔸یکی از طرفداران وضع موجود و فیلترینگ در شبکه‌های داخلی خودشان تحلیلی در باره فیلترینگ نوشته است که پاراگراف اول آن مشخص می‌کند که نگاه این افراد تا چه اندازه طلبکارانه و غیر مستدل است. او نوشته است که:
▪️”اصلی‌ترین دلیلی که برای رفع فیلتر مطرح می‌شود این است که خواست و ارادۀ جامعه، همسو با این تصمیم است و جامعه می‌خواهد به شبکه‌های اجتماعیِ غربی، دسترسی داشته باشد. ازاین‌رو، استدلال می‌شود که چنانچه حاکمیّت در راستای رفع فیلتر حرکت نکند، سرمایه و بدنۀ اجتماعی‌اش را از دست می‌دهد و میان دولت و مردم، شکاف پدید می‌آید. براین‌اساس، هرچند آشکار است که بسترها و سکوهای غربی، به قواعد ما تن در نمی‌دهند، بلکه حتی لحظه‌های بحران سیاسی را می‌آفرینند و خاستگاه نهفته و ناپیدای تنش و تلاطم اجتماعی هستند، اما نگهداشت سرمایۀ اجتماعی، مهم‌تر است و به‌ناچار، باید آنها را رها گذاشت. در واقع، حاکمیّت میان دو امر متزاحم و متعارض، گرفتار شده است که گویا قابل‌جمع با یکدیگر نیستند و باید یکی از آن دو را انتخاب کند.“▪️

🔸... متاسفانه موافقان فیلترینگ به هیچ مبنای منطقی و عینی ملتزم نیستند. اخیراً عده‌ای از آنان پا را فراتر گذاشته و حتی شکست اسد در سوریه را ناشی از آزاد بودن شبکه‌های اجتماعی دانسته‌اند. گویی جهان باید به عقب برود تا این افراد خیالشان راحت باشد و به بقای خود ادامه دهند. این امر شدنی نیست. جهان رو به جلو می‌رود و باید خود را با آن تطبیق داد، در غیر این صورت هر روز که می‌گذرد، در واقع فرصتی برای اصلاح را از دست می‌دهید. 

🔹نیرویی که از آزادی رسانه بترسد، پیشاپیش اعلام شکست و خود را تسلیم کرده است. تنها راه‌حل پذیرش حق حاکمیت مردم و احترام به خواست اکثریت و تن دادن به اصلاح نظام رسانه‌ای است. اگر نظام رسانه‌ای رسمی آزاد باشد آنگاه مردم نیازی به دیدن ماهواره و استفاده از شبکه‌های خارجی ندارند. 

🔸وضعیت رسانه رسمی در ایران این گونه است که برای زمان طولانی به تنهایی در یک استادیوم ملی در یک پیست یک بانده، مسابقه می‌داده، سلانه سلانه با هیکل فربه راه می‌رفته، وسط مسابقه تک نفره استراحتی هم می‌کرده و یک چای دبش هم نوش جان می‌کرده سپس مسابقه را ادامه می‌داده است. در نهایت هم در مسابقه تک نفره قهرمان می‌شد و مدال طلا به خود می‌داد که نقره و برنز هم نداشت. 

🔹حالا تعداد باندهای مسابقه بیش‌تر شده و جوانانی قبراق هم آمده‌اند، گر چه به دست و پای آنان وزنه‌های زیادی آویزان است ولی آن پیر فرتوت قدرت رقابت ندارد و می‌خواهد دو باره مسابقه در یک باند برگزار شود. این شدنی نیست.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Jan, 11:17


⚠️"گزينش  "؛ تغييرى در راه است؟

✍️دکتر بابک زمانی

🔹هفته گذشته رييس جمهور بالاخره در مورد نكته‌اي كليدي، آشكار اما ناگفته، بي پرده سخن گفت

 🔸آنچه كه بطور كلي گزينش نام دارد و بلافاصله به مسيله ظاهر و باطن ارتباط پيدا ميكند يكي از مشكلات كليدي در كشور ماست

🔹نگاه سطحي به انتخاب افراد و توجه ظاهري به برخي معيارهاي اخلاقي باعث تخريب بنيادهاي اخلاقي در كشور ما شده است  .بنياد هاي اخلاقي و روز آمد بودن آنها يكي از اساسي ترين عوامل است .

 🔸از آنجا كه به تعداد افراد نميتوان پليس گماشت  معيارهاي اخلاقي اي كه آسايش يا عذاب وجدان پديد مي آورند بيشترين نقش را در تنظيم رفتارهاي افراد بازي ميكنند .
اين معيارها با پيچيده و تخصصي شدن هر چه بيشتر جوامع پيچيده تر و تخصصي تر شده و هر زمان نياز به روز آمد شدن دارند يعني ممكن است تنها چند نفر بتوانند در مورد رفتار اخلاقي مناسب در يك كار تخصصي اظهار نظر بكنند و رفتار اخلاقي مناسب در يك حيطه تنها توسط شاغلين آن حيطه و با تجربه ترين ايشان قابل تعريف ميباشد .

🔹بنابراين گزينش افراد بر اساس اعتقادات باطني كه خود فرد ابراز ميكند يا ظاهري كه خود ميتواند اختيار كند نه تنها معيارهاي اخلاقي مناسبي براي جامعه فراهم نمي آورد بلكه برعكس ميتواند كساني را كه به آساني قادر به زير پاگذاشتن اصول اخلاقي خود هستند يا أصلا اصول اخلاقي چنداني ندارند بر كساني كه ثبات راي و عقيده دارند ترجيح دهد .

🔸كساني كه دهه هاست به كار آموزش تخصص پزشكي ميپردازند به عينه ميبينند كه دستياران را نه در سال اول و دوم كه تازه از سال سوم به بعد ميتوان شناخت .گوهر وجود آدميزاد جز در كوره كار و پيكار خود را نشان نميدهد .

🔹تقليل روح و توان آدميزاد به چند نكته ظاهري خود غير اخلاقي است .از آن گذشته كسي كه عميقا معتقد باشد اين انسان ها نيستند كه وضعيت سيستم را تعيين ميكنند بلكه سيستم است كه انسان ها را ميسازد از كسي كه به زعم او ممكن است رگه هاي ناخالصي داشته باشد نمي‌هراسد .

🔸سيستم درست انسان ها را با همه خطاهايشان اصلاح ميكند و سيستم نادرست انسان هاي صالح را هم خراب ميكند.وقتي اخلاق و معيارهاي اخلاقي را محك ميزنيد چگونه ممكن است ملاك و معيار شما خود غير اخلاقي باشد؟آيا توجه به آنچه فرد در مورد عقايدش ميگويد و ظاهري كه مي آرايد ملاكي غير اخلاقي براي مهم ترين و حساس ترين مشاغل نيست ؟

🔹اگر به دنبال تقوا هستيد داشتن تخصص ، مهارت و تجربه براي پذيرش سنگين ترين مسئوليت ها لازمه تقوا نيست ؟ چگونه تقواييست كه اجازه ميدهد وقتي كاردان تر از خود ميشناسيد تنها با رعايت ظاهر مسئوليتي سنگين بپذيريد يا به عنوان گزينشگر داشتن تخصص را لازمه تقوا ندانيد. چگونه ميتوانيد گرد جهان به دنبال صاحب صلاحيت ترين فرد براي امورات روزمره مسلمين نگرديد ؟همين الان مهم ترين بخش هاي علمي پزشكي دنيا با حضور دهها متخصص و محقق برجسته براي انتخاب رييس خود فراخوان بين المللي منتشر ميكنند . 

🔸حالا جاي  اين سوال باقي است آيا بيانات رييس جمهور به عنوان برآيند احساس جامعه ميتواند در عرف هاي رايج جامعه كه همه ميشناسيم تغييراتي ايجاد كند ؟
آيا ميتواند مسئوليت حياتي ترين مسايل را به متخصص ترين افراد قطع نظر از آنچه به پيراهن مي آويزد يا نمي آويزد، پوششي كه ميپسندد ،موي صورت و ساير شيوه هاي زندگيش  سپرد ؟ با اين بيانات آيا تغييري محسوس در چينش افراد مشاهده خواهيم كرد ؟
 
🔹ناگفته نگذارم هسته هاي گزينش به هركس بد كرده باشند من جز خوبي نديده ام به كمك هسته هاي گزينش بود كه هشت سال قبل از تخصص در بهترين سالهاي عمر توانستم در زيبا ترين و بكر ترين روستاهاي كشور به عنوان پزشك عمومي به پاك ترين و شريف ترين مردم خدمت كنم و هشت سال تمام در مورد گزينش ، گوهر آدميزاد و اينكه چگونه ميتوان آن را محك زد بينديشم !

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Jan, 08:58


‼️"رنانی" ها را قدر بدانید؛
به زخم های ایران سلام کنید، شاید عفونت‌ها التیام یابد

✍️جعفر محمدی

🔹ادمین سایت و کانال تلگرامی دکتر محسن رنانی خبر داده که تعدادی از نوشته های این استاد  دانشگاه، از نظر مرجع قضایی مجرمانه تلقی و دستور حذف شان صادر شده است. همچنین فعالیت این دو درگاه مجازی تا پایان مراحل رسیدگی قضایی به اتهامات مطروحه علیه او، تعلیق می‌‌شود.

🔸این خبر بسیار تلخی برای همه کسانی است که هنوز دغدغه ایران را دارند. دکتر محسن رنانی، استاد دانشگاه است و عمری را در باب توسعه پژوهش کرده و آنجه از نوشته ها و گفتارهایش بر می آید این است که می کوشد کاری برای التیام دردهای سرزمین مادری کند.

🔹رنانی، نه پست دولتی گرفته و نه دندان طمع به کرسی های مجلس و شورای شهر و امثال آنها دوخته است؛ هر چند که به زعم من، از همه یا بسیاری از دولتمردان و مجلسیان  شایسته تر و داناتر و ایران دوست تر است.

🔸رنانی، در عین نجابت و متانت کلام، صریح و بی تعارف و در عین حال، مستظهر به علم می نویسد و می گوید و این، رک گویی و بی پرده نویسی، ای بسا به ذائقه کسانی خوش نیاید - که گویا نیامده است - ولی این اختلاف سلیقه در "دیدگاه" یا "نحوه بیان دیدگاه" نباید منجر بدان شود که یکی از اصیل ترین و باسوادترین و میهن دوست ترین استادان دانشگاه را به محکمه بکشند، نوشته هایش را حذف کنند و فعالیت سایت و کانالش را متوقف کنند. واقعاً اگر کسی در حد رنانی نتواند آزادانه بگوید و بنویسد دیگر چه باید گفت؟!

🔹نمی شود که از یک سو، سخن از آزادی بیان و کرسی های آزاد اندیشی به میان آورد و از دیگر سو، استاد دانشگاهی چون محسن رنانی را به اتهام ابراز نظراتش تحت تعقیب قضایی قرار داد. جامعه از پیگرد قضایی افرادی چون رنانی که نه وابسته خارج اند و نه دلبسته پست های داخل و تنها به توسعه ایران می اندیشند، سیگنال های خوبی دریافت نمی کند ولو آن که رفتارهای این چنینی، نه سیاست کلان دستگاه قضایی که ناشی از سلائق فردی در دستگاه های امنیتی و قضایی باشد.

🔸رنانی می توانست همانند بسیاری دیگر، کنج عافیت گزیند و خود را با کلاس و درس و پایان نامه دانشجویانش مشغول کند یا دانش و ارتباطات خود را نردبان ترقی سیاسی کند اما همه کسانی که او را می شناسند، شهادت می دهند که تمام همّ و غم او یک کلمه است: "ایران".

🔹چنین استادی را باید قدر دانست و نشتر نقد او را به جان خرید و در کلام و بیانش، هر چند به ذائقه خوش نیاید، به جست و جوی راه پرداخت. کسی را که درد را فریاد می زند، باید در آغوش گرفت و کسی را که درمان عرضه می کند باید روی سر گذاشت و رنانی، این هر دو را در تمام این سال ها در طبق اخلاص نهاده است؛ دردا و دریغا از انکار دردها و شکستن جام دواها.

🔸سخن را با توصیه ای درخشان از یکی از مطالب حذف شده دکتر محسن رنانی به پایان می برم: "به زخم های ایران سلام کنید، شاید عفونت‌ها التیام یابد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Jan, 06:47


⭕️«ناترازی»؛ عنوانی محترمانه برای رفتار غلط

✍️محسن صفایی فراهانی

🔹سیاست‌گذاران در طول سال‌های گذشته با اتخاذ سیاست‌های مختلف، مصرف انرژی را افزایش دادند، اما توجه کافی به موضوع بهینه‌سازی مصرف و سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید انرژی در کشور وجود نداشت.

🔸ناترازی عنوان محترمانه‌ای است که آن را برای رفتار بدون برنامه کشور انتخاب کردند.

🔹تصمیم‌هایی همچون «اعلام خاموشی‌ها» و «قطع گاز و برق کارخانه‌های صنعتی»، حاصل فقدان مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب در دهه‌های اخیر  است.

🔸وقتی تولید و واردات خودروهای باکیفیت که از فناوری‌های روز برخوردارند، فراموش می‌شود نتیجه چیزی جز اتلاف انرژی نیست.

🔹اگر برنامه‌ریزان، اساس و اولویت را موضوع مهمی همچون تولید و مصرف بهینه انرژی قرار می‌دادند، با ایجاد صنایع انرژی‌بر موافقت نمی‌شد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

08 Jan, 06:02


#برشی_از_یک_کتاب

تله‌ها و خطرات فراوانی در اندوه هست که زمان برطرف‌شان نمی‌کند.

دل‌سوزی برای خودِ افراطی، تحقیر کردن عالم و آدم و بعد تارکِ دنیا شدن، و این احساس که خیلی تافته‌ی جدابافته‌ای هستیم:

انواع و اقسامِ غرور توخالی. ببین من چقدر در عذابم و بقیه چقدر نمی‌فهمند:

یعنی همین نشان نمی‌دهد که چقدر عاشق بوده‌ام؟ شاید، شاید هم نه.

مردم را دیده‌ام که چطوری توی مراسم ختم «اندوه به جا می‌آورند» و هیچ صحنه‌ای پوچ‌تر از این نیست.

سوگواری بدل به مسابقه هم می‌تواند بشود: ببین من چقدر دوستش داشتم و حالا با این اشک‌ها دارم ثابت می‌کنم (و جام قهرمانی را می‌برم).


✍🏽
#جولین_بارنز
📕
#عکاسی_بالون‌سواری_عشق_و_اندوه

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

07 Jan, 16:56


⭕️دو برداشت از برخورد قضایی با دکتر رنانی

✍️احمد زیدآبادی

🔹تعلیق فعالیت سایت و کانال تلگرامی دکتر محسن رنانی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان به دلیل آنچه «مرجع قضایی برخی مطالب آن را مجرمانه تلقی کرده است» می‌تواند دو تفسیر و برداشت داشته باشد. برداشت نخست این است که نظام سیاسی تحمل خود را در مقابل نوشته‌ها و اظهارنظرهای استادی در سطح و نوع آقای رنانی از دست داده و از این پس قرار است محدودیت‌های بیشتری در برابر این نوع اظهارنظرها اعمال شود.

🔸دکتر رنانی از جمله استادانی است که او را می‌توان در شمار «کنشگران مرزی» به شمار آورد. منظور از کنشگران مرزی آن دسته از شهروندانی هستند که ضمن انتقاد به عملکرد حکومت و هشدار نسبت به پیامدها و نتایج سیاست‌های آن، خواهان بهبود شرایط کشور از طریق تلاش‌های مدنی و مسالمت‌آمیز و متقاعد کردن زمامداران به تغییر شیوۀ حکمرانی و رفتار خود هستند.

🔹در واقع آقای رنانی در سال‌های اخیر در این زمینه چیزی کم نگذاشته است. او با آنکه مشغول مطالعات بنیادی و معطوف به آینده است، اما در مقابل هر سیاست نادرستی موضع گرفته و با احساس مسئولیت ملی دربارۀ عواقب آن، گاه به نرمی و گاه به درشتی به مسئولان کشور هشدار داده است.

🔸این هشدارها تاکنون در فضای رسمی کشور کم و بیش تحمل شده است، زیرا کمتر کسی یافت می‌شود که دغدغه‌های آقای رنانی را به عواملی جز حس میهن‌دوستی و دلسوزی برای جامعه و حتی حکومت نسبت دهد. تشکیل پروندۀ قضایی برای آقای رنانی در مورد انتشار نظرات و دیدگاه‌هایش اما نشانۀ واضحی از پایان تحمل این نوع نظرات در سطح رسمی است و این علامتی بسیار منفی در فضای کنونی تلقی می‌شود.

🔹اگر این برداشت صحیح باشد، فعلاً مشخص نیست که آیا بی‌تحملی به اصل نظرات و هشدارهای آقای رنانی مربوط می‌شود و یا اینکه برخی درشتی‌های لحن و کلام او عده‌ای را عصبانی کرده است. قاعدتاً نرمی یا درشتی گفتار دکتر رنانی به میزان نگرانی و بیمی است که از بروز هر مشکلی در سطح جامعه پیدا می‌کند. از این رو، اگر موضوع به لحن کلام دکتر رنانی مربوط باشد، در واقع، پرونده‌سازی برای او بر سر موضوعی صوری و حاشیه‌ای و در عمل نوعی اتلاف وقت دوجانبه است. چنین کاری درست مثل نادیده گرفتن خواص میوه و مشاجره بر سر پوست آن است!

🔸تشکیل پرونده برای آقای رنانی و تعلیق فعالیت سایت و کانال تلگرامی او اما اگر به دلیل محتوای نظرات و هشدارهای او باشد، ماجرا نه‌فقط تغییر ماهیت می‌دهد بلکه از شخص آقای رنانی بسیار فراتر می‌رود.

🔹در صورت صحت این برداشت، تعلیق فعالیت‌های قلمی آقای رنانی را باید به معنای پایان کنشگری مرزی در جامعۀ ایرانی قلمداد کرد. اگر فعالیت‌های فکری و نوشتاری در قالب کنشگری مرزی به عنوان امری مجرمانه و مستوجب محدودیت و مجازات تعریف شود، این به معنای خداحافظی عموم کنشگران این طیف با عرصۀ عمومی و تغییر فضای سیاسی جامعه و تبدیل آن به صورتی کاملاً دوقطبی است. عواقب دوقطبی شدن کامل فضای سیاسی هم آشکارتر از آن است که نیاز به هشداری تازه داشته باشد.

🔸تفسیر و برداشت دوم از تعلیق فعالیت فکری آقای رنانی در فضای مجازی هم این است که ماجرا مربوط به یک سیاست کلان و تصمیم‌گیری در سطوح بالا نیست و کل داستان به فضای خاص حاکم بر شهر اصفهان ارتباط پیدا می‌کند.

🔹اینکه هر شهر و استان ایران تابع شرایط سیاسی و امنیتی خاصی است، دیگر یک راز محسوب نمی‌شود. چه‌بسا حضور در یک جلسۀ سیاسی و ایراد سخنرانی در آن، در مرکز یک استان امری کاملاً عادی و بی‌خطر باشد، اما در مرکز یک استان دیگر، عین آن جلسه و سخنرانی دستمایۀ تشکیل پرونده و صدور حکم سنگین قرار گیرد! این میزان از تفاوت را نگارنده با تمام وجود خود تجربه کرده است!

🔸شهر تاریخی و توریستی اصفهان متأسفانه در شمار مراکز استانی است که شرایط امنیتی و سیاسی حاکم بر آن، داستان مخصوص به خود را دارد. برخی شهروندان مقیم اصفهان از این جهت بسیار گلایه‌مند و نالانند و محیط امنیتی اصفهان را بسیار بسته‌تر از حتی مشهد قلمداد می‌کنند…

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Jan, 12:16


⭕️حسین مسگرانی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شد

🔹وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی «حسین مسگرانی» را به‌عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی منصوب کرد.

🔸مراسم معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، صبح پنجشنبه در مجموعه تاتر شهر مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در پارک ملت برگزار می شود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Jan, 10:16


⁉️"حزب اللهی بودن" و تصدی مناصب؟!

✍️احمد حیدری                      

🔹آقای رئیس جمهور اخیرا با انتقاد از انتصابات معمول گفته است:
"شاهد بوده‌ایم که طرف هیچ تجربه‌ای ندارد اما ناگهان مدیرکل سازمانی می‌شود چون «حزب اللهی» است، آیا حزب اللهی باید بدون تجربه و امتحان بالا بیاید؟ می‌شود مسئولیت را به کسی سپرد که تجربه و علم لازم آن را ندارد؟ آیا خیانتی بالاتر از این وجود دارد؟"

🔸آقای "محمدرضا احمدی سنگر" نماینده مردم رشت به جای این که در دفاع از رئیس جمهور یک قدم بالاتر رود و بگوید ما اصولا کسانی که مدعی حزب اللهی بودن هستند و پستی را بدون داشتن تخصص، توان و علم لازم، می‌پذیرند همچون کسانی که این پست‌ها را به آنها پیشنهاد داده و عرضه می‌کنند و می‌گمارند، نه تنها آنها را حزب اللهی نمی‌دانیم که هر دو گروه را خائن به نظام و مردم می‌شماریم.

🔹این شهید چمران بزرگوار، مؤمن و انقلابی بود که در ابتدای انقلاب که دعوای تخصص و تعهد بالا گرفت و بسیاری از مدعیان انقلابی! تعهد را بر تخصص مقدّم می‌شمردند، به صراحت گفت:
«می‌گویند تقوا از تخصص لازم‌تر است، آن را می‌پذیرم. اما می‌گویم «آن کس که تخصص ندارد و کاری را می‌پذیرد، بی‌تقواست».

🔸 آری اگر تقوا معیار بود، نه هیچ نهاد، وزارتخانه یا شرکتی به خود اجازه می‌داد پستی را به افرادی که صرفا و ظاهرا دیندار و انقلابی هستند، بدون این که تعهد و تخصص لازم را داشته باشند، پیشنهاد کند یا بگمارد و اگر تقوا بر وجود افراد حاکم بود، آنها هم به خود اجازه نمی‌دادند پستی را که تخصص و توانمندی لازمش را ندارند یا افرادی توانمندتر و متخصص‌تر از آنان برای تصدی‌اش هست، بپذیرند.

🔹این نماینده مدّعی شده:
«۸ سال دفاع مقدس با ایثار و فداکاری حزب الله، با اقتدار به پایان پذیرفت. در کنج خانه‌ها و روی ویلچرها، در آسایشگاه‌های جانبازها همان افراد حزب‌اللهی ۸ سال دفاع مقدس، بدون توان حرکت و با درد و رنج ماندند»؛ حال آن که دفاع مقدس را همه آحاد ملت ایران حتی ایرانیان غیر مسلمان[نه فقط حزب االلهی‌ها] با چنگ و دندان اداره کردند و نمی‌توان این مدال افتخار را فقط بر گردن یک گروه به نام حزب الله[با توجه به اطلاق این عنوان بر یک گروه با ایده های سیاسی عقیدتی خاص] آویخت و الآن هم آحاد رنگین کمانی همین مردم از همه اصناف و احزاب و گروه‌ها، خانواده شهیدان، آزادگان و جانبازانی‌اند که بر وبلچر‎ها نشسته یا  در آسایشگاه‌ها فراموش شده‌اند و اطلاق عنوان «حزب اللهی [با توجه به خاص بودن این عنوان] بر همه رزمندگان و شهدا و جانبازان هیچ توجیه صحیحی ندارد.

🔸این نماینده در ادامه گفته است:
«آقای پزشکان! به حزب اللهی‌ها توهین کرده‌اید. من با افتخار بسیجی، حزب‌اللهی و یک رزمنده، جانباز، آزاده، مدافع حرم و پیش مرگ مردم هستم».

🔹اولا آقای پزشکیان به حزب اللهی‌ها[با توجه به عنوان خاص یک گروه بودن این واژه] هیچ توهینی نکرده، بلکه گفته است صرفا حزب اللهی و وابسته به یک گروه خاص بودن و حتی مذهبی و عامل به مناسک دینی بودن برای تصدی پست‌ها کافی نیست و باید تخصص لازم بلکه بیش از سایر متقاضیان آن پست را داشته باشد.

🔸ثانیا ایشان که مدعی انقلابی بودن هستند، آیا در انتخابات مجلس، حامی "حق رأی و حق انتخاب شدن و انتخاب کردن" مخالفان حزبی و سیاسی خود بوده است؟
آیا برای ایجاد زمینه یک انتخابات واقعی با شرکت رقبای واقعی تلاش کرده است؟
آیا در یک رقابت واقعی رأی آورده است؟
آیا نصف به علاوه یک واجدان حق رأی حوزه انتخابیه‌اش در انتخابات شرکت کرده‌اند؟ یا ایشان با رأی اکثریت نسبی در انتخاباتی بدون رقیب واقعی و با کمترین رأی مردم[مثلا کمی بیش یا کمتر از 10 درصد واجدان حق رأی] انتخاب شده است؟

🔹اگر این چنین است[که اکثریت قریب به اتفاق نماینگان مجلس فعلی این گونه‌اند] ‌آیا یک انقلابی واقعی به خود اجازه می‌هد بر صندلی نمایندگی مردم حوزه انتخابیه‌ای تکیه بزند که موفق به کسب 10 درصد از آراء واجدان حق رأی آن حوزه نشده است؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Jan, 07:50


⭕️از کشف حجاب اجباری ، تا وضع حجاب اجباری!

✍️مهران صولتی

🔹هفدهم دی‌ماه سالیاد واقعه کشف حجاب در دوره پهلوی اول است. رویدادی که گویا با الهام از تجربه آتاتورک در ترکیه انجام گرفت و هیاهوی بسیاری پیرامون آن در ایران برپا شد. موافقان و مخالفان حول درستی یا نادرستی آن صف‌آرایی کردند و مجادلات زیادی بر سر آن ایجاد شد.

🔸رضا‌شاه دولتی شبه مدرن بر پا کرد که قرار بود جامعه ایران را از سنت به سوی تجدد راهبری کند. دولتی که کوشید تا مظاهر سنت از قبیل مکتب‌خانه‌ها، حوزه‌های علمیه، نظام قضایی شرعی، تعزیه و شبیه‌خوانی را از عرصه اجتماعی حذف، و نمادهای تجدد از جمله مدارس نوین، دانشگاه، و دادگستری مبتنی بر نظام قضایی مدنی و مدرن را جایگزین سازد.

🔹هم‌چنین رضاشاه کوشید تا برای تحقق یک دولت متمرکز به تاسیس ارتش ملی و اسکان اجباری عشایر اقدام نماید. تاسیس بوروکراسی هم برای سامان‌بخشیدن به امور مدیریتی این دولت نوپای شبه مدرن صورت گرفت. اما و هزار اما اجبار مردان به پوشیدن یونیفورم و کلاه رسمی و اجبار زنان به کشف حجاب حکایت از امری ظریف‌تر و پیچیده‌تر داشت.

🔸زیگموند باومن جامعه‌شناس شهیر پست‌مدرن با ابداع مفهوم دولت‌باغبانی برای دولت‌مدرن، از عزم این دولت برای نظم بخشیدن به بی‌نظمی‌ها و وجود اراده‌ای برای رام کردن وحشی‌گری‌ها از منظر مدرنیته سخن می‌گوید. براین اساس دولت مدرن می‌کوشد تا شهروندانی بهنجار و مطیع تربیت کند که قادر باشند نقش عملگی را برای آن ایفا نمایند.

🔹بنابراین رضاشاه با درک موقعیت پیرامونی‌ایران در نظام جهانی و لزوم جبران عقب‌ماندگی ایرانیان نسبت به جهان پیشرفته کوشید تا سخت‌افزارهایی از جمله بوروکراسی و دانشگاه را وارد نماید.
هم‌چنین از جنبه نرم‌افزاری سعی کرد تا انسانی تراز‌ نوین خلق نماید که به برنامه تجدد باور داشته و به اندازه کافی مطیع و رام  باشد.

🔸فاطمه صادقی در کتاب کشف حجاب به خوبی نشان می‌دهد که حتی هنر عکاسی هم در این دوران در خدمت آفرینش سوژه‌هایی جدید (آلتوسر)  کاربرد می‌یابد.
به باور صادقی فیگور زنان کشف‌حجاب کرده در مقابل دوربین و سپس انتشار گسترده این تصاویر در محافل رسمی و غیر‌رسمی جامعه نشان از خلق سوژه‌هایی نوین برای پیشبرد برنامه‌های تجدد داشت.

🔹نکته مهم‌تر این‌که افراد جای گرفته در قالبی فرمال، خود نیز کوشیدند تا انتظارات دیگران از خود (دولت) را برآورده سازند و بهنجار شوند. به عبارت دیگر سوژه‌ها  تلاش داشتند تا این انتظارات را درونی ساخته و به انسانی نوین تبدیل شوند و این البته نقطه خطرناک عمل‌کرد دولت مدرن در سراسر جهان و البته در ایران دوران رضا‌‌‌شاه بود.

🔸با مرور جامعه شناسانه پروژه کشف حجاب اجباری اکنون چگونه می‌توان درباره برنامه وضع حجاب اجباری داوری کرد؟
واقعیت این‌است که ناسازگاری پروژه اخیر با تغییرات اجتماعی و تحولات جهانی به‌قدری آشکار است که نمی‌توان انتظار داشت به هدف بهنجار‌سازی در راستای خلق انسانی در تراز جمهوری اسلامی منجر شود.

🔹برنامه‌ای که اکنون صرفا به مثابه اعاده حیثیت حکومت در قبال تخطی آشکار شهروندان از خطوط قرمزش تلقی شده و می‌کوشد حتی به قیمت افزایش شکاف‌های اجتماعی و گسترش نارضایتی‌های عمومی آب رفته را به جوی بازگرداند.اراده‌ای که به‌رغم تحمیل هزینه‌های بسیار به جامعه و نظام سیاسی پیشاپیش محکوم به شکست است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Jan, 05:26


#برشی_از_یک_کتاب

گاهی وقتا آدما فکر می‌کنن برای موفق شدن تو زندگی، باید یک کلید طلایی پیدا کنن، یا خیلی شانس داشته باشن، یا این‌که یه عالمه روش‌ها و فرمول‌های عجیب و غریب بلد باشن. اما تجربهٔ کسایی که به موفقیت‌های بزرگ رسیدن نشون می‌ده که رمز موفق شدن، یه کدِ هشت رقمی نیست! بلکه، یه راه خیلی ساده است که با تلاش و باور و پشتکار زیاد باید اون رو دنبال کرد

📕 کتاب:درنگ نکن انجامش بده
✍🏻 اثر:
#ریچارد_برانسون

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

06 Jan, 15:38


⭕️اصحاب بادمجان و دولت پزشکیان؛وقتی سر ۴ ماه استیضاح می کنند!

🔹یکی از معروف ترین تصاویری که در ماه های نخست دولت رئیسی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی اصولگرایان می چرخید، تصویری از جوانی بود که دست نوشته ای را نشان می داد که رویش نوشته شده بود: «آیا می‌دونید اگر ۵ ماه پیش بادمجون رو کاشته بودین هنوز هم وقت برداشت نشده بود؟ خواستم بگم حداقل به اندازه‌ی رشد یه بادمجون به دولت رییسی وقت بدید».

🔸حالا آن زمان منتقدان دولت رئیسی چه می کردند؟ حداکثر کاری که می توانستند بکنند این بود که در رسانه هایشان چیزی در نقد دولت بنویسند. نه اجازه تجمع داشتند و نه می توانستند وزیری را استیضاح کنند و نه سوالی از رئیس جمهور در مجلس داشته باشند.

🔹با این همه، در برابر همان نقدهای خشک و خالی، می گفتند که لااقل اندازه رشد یه بادمجان وقت بدهید. البته که اندازه کاشت و داشت و برداشت چندین و چند فصل بادمجان وقت داده شد ولی بادمجانی سر سفره ملت نیامد که بماند!

🔸وزرای دولت کنونی در شهریور امسال، وزارتخانه ها را تحویل گرفتند و الان حدود 4 ماه است که وزیر هستند ؛ حالا همان اصحاب بادمجان، که تا دیروز می گفتند حتی برای نوشتن یک انتقاد ساده به اندازه رشد یک بادمجان که 5 ماه است صبر کنید، می خواهند 2 وزیر را که تنها 4 ماه است سر کار هستند، استیضاح کنند.

⁉️جالب نیست؟ نوبت به خودشان که می رسد، حتی نوشتن یک نقد ساده را قبل از 5 ماه روا نمی دانند ولی نوبت دیگران که می شود، نه "نقد ساده"، که 4 ماهه، "استیضاح" می کنند.

🔹بیچاره پزشکیان و بی نوا مردم ایران که با چه طائفه عجیب و غریبی مواجه اند که یک بام و دو هوا،  کار فقط یک ثانیه شان است!

⚠️نکته: در استیضاح، امتیازاتی می توان مطالبه کرد که نگو و نپرس! عصرایران

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Jan, 09:55


⚠️طالبان جنگ آب را آغاز کرده است!

✍️رستم شجاعی مقدم

🔹انزوای بین‌المللی و تضعیف موقعیت جهانی، ایران  را در عرصه‌های مختلف رقابت با فقدان فرصت و کارت برای بازی مواجه ساخته است، اکنون این دشواری به حدی رسیده است که طالبان نیز به خوبی از آن استفاده می‌کند و اراده خود را به خوبی بر حاکمیت ایران تحمیل می‌نماید.

🔸طالبان با گسیل میلیونی مهاجران افغان از یک طرف امنیت ملی ایران را هدف گرفته است و از طرفی با سدسازی بر رودخانه‌ها و انحراف آبهای مرزی از مسیر طبیعی خود، قطع آب بر شرق ایران را با جدیت تمام دنبال می‌کند.

🔹آنچه مسلم است اینکه حکومت ایران حتی اگر خواسته باشد مانع این دو برنامه بسیار تهدید کننده امنیت ملی کشور شود، کمترین ابزاری برای وادار کردن طالبان به تمکین در مقابل اصول حسن همجواری و حتی مصالح زیست محیطی مشترک در دست ندارد.

🔸پرواضح است که در آینده‌ای نزدیک ایران برای تامین آب شرق کشور با چالش جدی روبرو میشود و آن وقت است که ایران باید به نرخ‌های طالبان تمکین کند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Jan, 07:55


‼️پایان رادیکالیسم اسلامی؟

✍️مرضیه حاجی هاشمی

🔹آنچه تاکنون از حاکمیت جدید سوریه به نمایش گذاشته شده، از ژست های الجولانی گرفته تا سیاست ورزی‌های داخلی و خارجی، تصمیم سازی‌های اجتماعی و اقتصادی و انتصاب‌های حکومتی، نوعی واقعیت اجتماعی را به تصویر می‌کشد که یک گروه رادیکال بنیادگرای اسلامی، به ظاهر پس از تجدیدنظر در بنیان های فکری خود به یک اسلام‌گرایی معتدل در قدرت تبدیل شده است.

🔸توازن و اعتدالی که الجولانی تلاش کرده، حتی در ظاهر خویش نیز به نمایش بگذارد، پوشش رسمی دیپلماتیک مطابق عرف بین‌المللی؛ اما با آرایشی در سر و صورت و دست ندادن با زنان که تابلویی از اسلام گرایی است.

🔹این ژست‌های جولانی و سیاست‌های معتدلی که تاکنون پیش گرفته، نسخه و راه حل پیشنهادی انتهای کتاب «خدای مرده زاد» را به یاد می آورد، آنجا که اشاره دارد، در جهانی زندگی می‌کنیم که این واقعیت وجود دارد، هنوز «میلیون‌ها مسلمان معتقدند که خدا شریعتی را بر آنان نازل کرده که حاکم بر کل امور انسانی است. شریعت اسلامی مثل شریعت راست کیش یهودی (هلاخا) می‌خواهد، کل زندگی را پوشش دهد» و سپس این سوال را مطرح می‌کند که «آیا بدیلی برای این قدرتمندترین الهیات سیاسی موعود باورانه زمان ما وجود دارد؟» و سپس پاسخ می‌دهد: «این بدیل را شاید بتوان در تجدید الهیات سیاسی معتدل، درون اسلام راست کیش پیدا کرد».

🔸اگر باور نکنیم که الجولانی، خواب‌نما یا دچار انقلاب درونی شده، باید بپذیریم که با بالا گرفتن گرایشات اسلام گرایی سیاسی رادیکال سنی و همچنین تحرکات وسیع منطقه‌ای اسلام‌گرایی شیعی موعود باورانه و نظامگری‌های هر دو گروه، تلاش شده است، توصیه‌های نظری این چنینی متفکران سیاسی؛ مانند آنچه در بالا از یک اندیشمند سیاسی آمریکایی بدان اشاره شد، به راه حل عملی برای پایان دادن به خشونت‌ها و نظامی‌گری‌هایی با گرایشات رادیکال اسلام گرایی سیاسی بدل شود.

🔹از این روست، فردی از رهبری یک گروهی چون «جبهه النصره» و بعداً «تحریرالشام» که هنوز هم در لیست تروریستی «آمریکا» و «اتحادیه اروپا» است، با حفظ ظواهر فردی شریعت و همچنین ظواهر اجتماعی غیراجباری آن مانند برگزاری مناسک عبادی جمعی و تاکید بر رعایت حقوق بشر و حق اقلیت‌ها، مذاهب، قومیت‌ها و زنان با وجود باور به یک الهیات سیاسی؛ اما کاملاً با «دگردیسی‌های معتدل در الهیات سیاسی اسلامی»، بر عرصه سیاست سوریه - جولانگه گروه های رادیکال اسلام گرای سیاسی شیعه و سنی- برکشیده می‌شود.

🔸به نظر می‌رسد، از رویکردی اندیشه‌ای نیز در کنار دیگر جنبه‌های ژئوپلیتیکی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قرار است، شاهد تحولی عظیم در سوریه باشیم. الگویی برای یک الهیات سیاسی معتدل و اسلام‌گرایی سیاسی توسعه‌گرا و متمایل به غرب، الگویی که هم پاسخی باشد، بر خواست و گرایشات میلیون‌ها مسلمان با باور به اینکه اسلام، چنان شریعت کاملی است که باید قدرت سیاسی را نیز در دست داشته باشد و هم ممانعت از تبدیل شدن به حکومت اسلامی از نوع سنی آن مانند «امارت اسلامی طالبان» در «افغانستان» و نوع شیعی آن مانند «جمهوری اسلامی» در «ایران».

⁉️آیا چنین الگویی استقرار و استمرار خواهد یافت؟ آیا سوریه، پایان رادیکالیسم اسلامی خواهد بود؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Jan, 07:53


#برشی_از_یک_کتاب

کسانی که مدتهای مدید رازی را پنهان می‌کنند این کار را از سر شرم یا صرفا به خاطر مراقبت از خودشان انجام نمی‌دهند. گاهی برای حمایت از دیگران، یا حفظ دوستی یا رابطه عاشقانه یا زندگی مشترکشان این کار را می‌کنند. تا زندگی را برای بچه‌هایشان قابل تحمل‌تر کنند یا جلوی ترس‌شان را بگیرند، ترس‌هایی که معمولا زیاد است.

شاید هم نمی‌خواهند داستانی را که آرزو می‌کردند هرگز اتفاق نمی‌افتاد به دنیا اضافه کنند. اگر حرفش را نزنی انگار پاکش کرده‌ای، کمی فراموشش می‌کنی، انکارش می‌کنی، نگفتن یک ماجرا می‌تواند لطف کوچک کسی در حق دنیا باشد.

📕 قلبی به این سپیدی
✍🏻
#خابیر_ماریاس

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

05 Jan, 17:11


⚠️چاره‌ای انديشه کنید؛
آقای رئیس جمهور، خرچنگ ها تحت لوای وفاق وارد دولت شده اند

✍️سیدجواد میرموسوی

🔹حکایتی آموزنده در عرصه‌های مدیریتی است که وقتی در سازمانی، در دولتی عده‌ای غیرهمسو در جایگاه تصمیم‌گیری قرار گیرند، دست به هر کاری می‌زنند تا دولت را ناکارآمد نشان دهند.

🔸در همین ارتباط نقل است، مردمانی در سواحل اقیانوس اطلس زندگی می‌کنند که به صید خرچنگ اشتغال دارند. آنها خرچنگ‌هایی را که صید می‌کنند در سبد می‌اندازند. اگر فقط یک خرچنگ در سبد باشد، روی سبد درپوش می‌گذارند. اما وقتی چند خرچنگ صید کرده باشند، درپوش سبد را بر می دارند. زیرا هرکدام از خرچنگ‌ها در رقابت برای بالا آمدن، دیگری را به کنار می‌زند. بنابراین هرگز هيچ‌ کدام موفق نمی‌شوند.

⭕️نتیجه گیری راهبردی:

🔹دولت چهاردهم با شعار وفاق در این اندیشه بود که بتواند با ایجاد به اصطلاح همدلی فضایی را فراهم کند که مشکلات کشور را تا حد ممکن از پیش پا بردارد. غافل از اینکه عده‌ای ناهمگون با رویکردهای دولت، دست به هر کاری می‌زنند تا جلوی پیشرفت و ایجاد گشایش در امور را بگیرند.

🔸رئیس جمهور پزشکیان در نشست با کارگزاران گزینش گفت: می شود یک مسئولیتی را به کسی سپرد که تجربه و علمش را ندارد؟ ...

‼️پاسخ اینست که قطعاً نمی‌شود، اما باید به این نکته هم تصریح کرد که آیا می‌شود به کسی مسئولیتی داد که با رویکردها، سیاست ها و نگاه دولت به مسائل هیچ سنخیتی ندارد؟!

🔹عده ای در داخل دولت و همسو با همفکران‌شان خارج از دولت ترفندهایی را بکار می گیرند تا مانع تراشی کنند. آنها برای زمین‌گیر کردن دولت به هر شیوه ای متوسل می شوند،

🔸البته در این میان نباید فراموش کنند که شکست دولت، شکست آنها هم هست. چون در مجموعه حاکمیت همه در یک سبد هستند‌. و این دولت نیست که فقط قربانى ماندن در سبد می شود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

05 Jan, 08:24


⁉️چه کسانی مسیر توسعه صنعتی ایران را مسدود کردند؟

✍️محمد طاهری

🔹21 سال پیش شرایط برای این‌که در مسیر توسعه صنعتی گام برداریم، مهیا بود. سیاستگذار دیپلماسی تصمیم‌های خوب می‌گرفت؛ قانون برنامه سوم توسعه ظرفیت خوبی ایجاد کرده بود، سرمایه‌گذار خارجی هم انگیزه داشت و اقتصاد هم به ثبات رسیده بود. اما یک چیز کم بود، نقشه راهی برای صنعتی شدن.

🔸ماموریت تهیه نقشه راه به مسعود نیلی سپرده شد که پس از نگارش برنامه سوم توسعه، از سازمان برنامه خارج شده بود و در دانشگاه حضور داشت.نامش را «طرح استراتژی توسعه صنعتی کشور» گذاشتند و در بهمن 1379 مطالعات اولیه آن آغاز شد. 68 اقتصاددان و پژوهشگر به نیلی کمک کردند که نتیجه آن تدوین 11 پروژه مطالعاتی با مدیریت مسعود نیلی، محمد طبیبیان، حسن درگاهی، کورس صدیقی، فرید کیمرام، محمد مدرس و سعید کلانترنیا بود.

🔹سند مکتوب این طرح بزرگ در اوایل سال 1382 آماده و در 22 تیر 1382 در همایشی یک‌روزه رونمایی شد. اسحاق جهانگیری که در آن مقطع وزیر صنایع بود، این مطالعه را «سند برنامه کشور در 20 سال آینده» اعلام کرد.

🔸آن روزها ایران مشخصات یک کشور نیمه‌صنعتی را داشت و تدوین‌کنندگان طرح ‌دنبال این بودند که اقتصاد ایران را با استفاده از مزایایی که در صنعت داشت در مسیر توسعه صنعتی قرار دهند.
سندی که تهیه شد، سه ویژگی داشت؛ نکته اول این بود که تمرکز زیادی بر پارادایم توسعه صنعتی داشت؛ به این معنی که مشخص کرده بود با چه نگاهی باید به مسیر صنعتی شدن اندیشید و چه مسیری را برای رسیدن به آن باید انتخاب کرد.

🔹این پارادایم، نوع نگاه نظام حکمرانی را به سه مقوله «جهان»، «دولت» و «بخش خصوصی» مشخص کرده بود. مشخص شده بود که اگر نظام حکمرانی دنیا را تهدید ببیند یا فرصت، چه دستاوردهایی عاید اقتصاد و جامعه می‌شود.
همچنین مشخص کرده بود که اگر نظام حکمرانی دولت را سرمایه‌گذار ببیند یا هدایت‌کننده، یا بخش خصوصی را پیمانکار دولت ببینید یا محرک اصلی توسعه صنعتی، چه تغییری در وضعیت اقتصاد کشور ایجاد می‌شود.

🔸این سند باعث شد مرزبندی دقیق‌تری در رویکردهای اقتصادی، آینده کشور و مفهوم توسعه به وجود آید. به‌طور مشخص یکی از دستاوردها این بود که تفاوت‌ها در تفکرات اقتصادی و شیوه اداره کشور را مشخص کرد.

‼️اما چه چیزی باعث شد تفاوت‌ها آشکار شود؟از همان روز رونمایی سند استراتژی توسعه صنعتی، مخالفت‌ها علنی شد. ساعاتی پس از برگزاری همایش، مسعود نیلی برای تشریح سند، به تلویزیون دعوت شد و فردی که کتاب استراتژی توسعه صنعتی را نخوانده بود و از محتویات آن اطلاعی نداشت، به مخالفت با رویکردهای آن برخاست.

🔹از فردای رونمایی، تحلیل‌های تندی علیه سند و تهیه‌کنندگان آن منتشر شد و مدتی بعد هم نامه‌ای سرگشاده از سوی 10 استاد دانشگاه خطاب به رئیس‌جمهور وقت منتشر شد که نسبت به محتوای سند استراتژی توسعه صنعتی هشدار داده بود.

🔸این نامه به امضای حسین پوراحمدی، احمد توکلی، محمد خوش‌چهره، پرویز داوودی، فرامرز رفیع‌پور، حسن سبحانی، عباس عرب‌مازار، محمدعلی کفایی، الیاس نادران و حسین نمازی رسید که همه آنها در دسته‌بندی‌های رایج یا مدافعان اقتصاد اسلامی بودند یا گرایش‌های چپ داشتند.

🔹امضاکنندگان نامه معتقد بودند سند استراتژی توسعه صنعتی، «استقلال اقتصادی کشور» را نقض می‌کند. همچنین نسبت به این احتمال که «شرکت‌های فراملیتی و دولت‌های آنها بر مقدرات ملت سلطه پیدا کنند» هشدار داده شده بود.
نویسندگان همچنین از این که «استراتژی مورد بحث بر مبنای الگوی آزادسازی اقتصادی نئوکلاسیک» تدوین شده و به دنبال «کاهش نقش دولت» در اقتصاد است، ابراز نگرانی کرده بودند.

🔸فشارها باعث شد این سند از سوی دولت وقت کنار گذاشته شود و دیگر هرگز نمونه مشابه آن در دولت‌های بعد هم تهیه نشد.21 سال از آن روزها می‌گذرد. جامعه ایران در این مدت به صورت مداوم رفاه خود را از دست داده و نرخ فقر بر اساس آمارهای رسمی، به بالای 30 درصد جمعیت ایران رسیده است. یعنی در حال حاضر از هر سه نفر ایرانی، یک نفر زیر خط فقر مطلق قرار دارد.

🔹از میان 10 استادی که آن نامه را نوشتند و نظام حکمرانی را نسبت به استراتژی توسعه صنعتی بدبین کردند، هشت نفر در قید حیات هستند و خوب است یک‌بار مقابل نسل‌های جوان قرار گیرند و به این پرسش پاسخ دهند که چگونه حاضر شدند مسیر توسعه ایران را مسدود کنند و اگر به گذشته برگردند، باز هم آن نامه را می‌نویسند و امضا می‌کنند؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

05 Jan, 06:33


‼️قضاوت فراتر از سیاست

✍️عباس عبدی

🔹هنگامی عدالت برقرار می‌شود که هم قانون عادلانه باشد و هم بی‌طرفانه و کامل اجرا شود. از آنجا که عدالت رکن مهم هر نظام سیاسی است و اگر نقض شود باید واکنش نشان داد، در طول مدیریت روسای قبلی قوه قضاییه، موارد زیادی پیش می‌آمد که در نقد آنها بنویسم. خوشبختانه در مدیریت جدید موارد آن به نحو‌ملموسی کمتر شده است. با این حال اخیرا مواردی را شاهدیم که باید نسبت به آن حساسیت نشان داد مبادا مسیر رسیدگی‌های قضایی دچار انحرافات گذشته شود.
انتظار می‌رود که ریاست محترم قوه هم به منطق کلی این نوشته توجه کنند و هم موارد ذکر شده را دستور رسیدگی صادر نمایند.

🔸این موارد در باره آقایان دکتر محسن رنانی، دکتر محسن برهانی و محمد مهاجری و پیشتر هم دکتر احمد زیدآبادی است. که همه آنان در حوزه خود از بهترین‌ها هستند و حداقل بنده جز خیرخواهی از مطالب انها چیز دیگری ندیده‌ام. به نظر بنده این آقایان به دلایل نوشته‌های علمی و یا حقوقی و سیاسی خود در معرض رسیدگی‌های جانبدارانه قرار گرفته‌اند.

🔹ابتدا بخشی از دفاعیه خود در آخرین دادگاهم را در اینجا می‌آورم که قاضی محترم اجازه خواندن آن را با این استدلال که خارج از موضوع اتهام است نداد در حالی که از نظر بنده کاملا مرتبط بود. این بخش از دفاعیه من نشان می‌دهد که چرا این نوع رسیدگی‌های عادلانه نیست.

🔸... علاوه بر سه ایراد اساسی که در دفاعیه از پرونده خود مطرح کردم چند ایراد جدی دیگر هم وجود دارد که بطور مختصر شرح می‌دهم.

۱- محکوم یا متهم کردن بر اساس مواد قانونی کشدار و تعریف نشده یکی از نقاط مشترک این پرونده‌ها است.

۲- ویژگی شخصیتی آنان ملتزم بودن به قانون و تعهدشان به کشور و مردم و دوری کردن از تندروی است، و همه آنان نگاه به داخل دارند.

۳-حداقل در دو مورد آنها مبنای اتهامات ارجاع به مطالب سال‌های گذشته است. این بر خلاف سیاست جاری قضایی است.

۴- بدترین تبعیض علیه این افراد آنجاست که اگر بخاطر این مطالب و نوشته قرار باشد کسی را احضار و محکوم کرد باید گفت که پس؛ «در شهر هر آن که هست گیرند» روزانه در همه شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها دهها ‌صدها مورد از این نظرات و حتی ده‌ها برابر تندتر از آنها ابراز می‌شود و همه هم می‌خوانند و می‌بینند ولی هیچ اقدامی علیه دیگران صورت نمی‌گیرد(نباید هم صورت گیرد) ولی هنگامی که نوبت به افراد متعادل و‌ منصف می‌رسد به چنین مواردی گیر داده می‌شود.

۵- مهمترین وجه مشترک این افراد در مقایسه با بسیاری از افراد دیگر، متین و علمی و به دور از جنجال نوشتن آنان است. جالب این که تعهد آنان به آرامش سیاسی به گونه‌ای است که اگر مرجع قضایی خودش اطلاع‌رسانی نکند، این افراد می‌کوشند که حتی‌الامکان و برای رعایت ملاحظات کشور، خودشان خبر را منتشر نکنند در حالی که می‌دانیم متهم شدن به محتواهای فکری و سیاسی سرمایه و اعتبار اجتماعی محسوب می‌شود و خیلی‌ها بلافاصله خبر آن را در همه جا منعکس می‌کنند.

۶- یک وجه مشترک مهم آنان فعالیت در جهت جلب مشارکت مردم در انتخابات البته بسود آقای پزشکیان بود. این وجه اشتراک در نویسندگان و صاحبنظران معتبر و در سطح انان، تقریبا در کمتر افراد دیگری دیده می‌شود و همین ویژگی بیش از هر چیز دیگری قرینه‌ای از پیام بی‌طرفانه نبودن این نوع برخورها است.

⭕️بطور خلاصه می‌توان گفت که اتهامات علیه آنان، اغلب با استفاده از ماده ۶۹۸ یا در مواردی هم ماده ۵۰۰ یعنی تشویش اذهان عمومی و اظهار اکاذیب و تبلیغ علیه نظام است که هر دو مواد کشداری هستند و اکاذیب و دروغی هم معمولا وجود ندارد بلکه تصورات و برداشتهای ضابطان است که در اقدام قضایی تاثیرگذار است و مهمتر از همه این که هیچگاه احراز قصد هم نمی‌شود. ضمن این که افراد زیادی هستند که مطالب به مراتب تندتری می‌گویند و می‌نویسند و کاری هم با آنان ندارند. بعلاوه نتیجه منفی این برخوردها برای حکومت و اعتبار دستگاه قضایی بسیار بیشتر است و حتی کارکرد بازدارنده ندارد. 

🔹وجه مشترک این افراد نشان‌دهنده منطق مواجهه و برخورد با آنان است و امیدوارم ریاست محترم قوه قضاییه قاضی مورد اعتمادی را جهت بررسی فرایند برخوردهای قضایی با این افراد تعیین نماید. البته مقصود فقط حل مسأله آنان نیست که مهم است، بلکه توجه دادن به بیطرفی قضایی و از زیر فشار ضابطان رها شدن است. 

🔸کوشش دیگران در ابزار کردن امر قضا برای پیشبرد سیاست، مثل حمل و نقل گچ و آهک با بنز آخرین مدل است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

05 Jan, 05:26


#برشی_از_یک_کتاب

اگر گذشته‌تان را با خود حمل کنید
پیر می‌شوید
و هر روز پیرتر هم خواهید شد!

و اگر مدام به آن فکر کنید،
تلخ تر و تلخ تر خواهد شد.

اگر گذشته را به یاد آورید
و مدام برای آن اشک بریزید
هر لحظه بر دوش شما سنگین و سنگین‌تر می‌شود.

اما اگر گذشته را چراغ راه آینده قرار دهید
واز آن بیاموزید
و آموخته‌تان را بکار بندید،
آن سنگینی از دوش شما
برداشته خواهد شد
و گذشته شما را رها می‌کند...

📕 ‏لطفا انسان باشید
👤
#محمود_نامنی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

04 Jan, 17:43


⭕️ادعای جدید سعید جلیلی

✍️حسن بختیاری‌زاده

🔹سعید جلیلی نوشته است: "دوستان [دولت روحانی] وقتی آمریکا از برجام خارج شد، گفتند صبر راهبردی می‌کنیم و همین رویکرد باعث شد سلیمانی عزیز را شهید کردند".

‼️دو نکته درباره این اظهارنظر جلیلی قابل‌ذکر و روشنگر است:

🔹اول آنکه، ایران از ۱۸اردیبهشت۱۳۹۸ تعهدات برجامی خود را کاهش داد و هنگام ترور شهید سلیمانی در دی‌ماه آن سال، برخلاف ادعای بی‌اساس جلیلی، هشت ماه بود که صبر راهبردی اعمال نمی‌شد.

🔸نکته دوم آنکه، سه دانشمند هسته‌ای در زمانی که جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و کشور از برکت وجود او، در امن و امان بود، ترور شدند و می‌توان از جلیلی پرسید ایران در آن زمان، کدام صبر راهبردی را اعمال می‌کرد که آن شهیدان عزیز را از دست دادیم؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Jan, 12:15


⚠️بی عدالتی آموزشی یکی از علل مهاجرت است

✍️محمدرضا ظفرقندی

🔹تبعیض و فرصت‌های نابرابر یکی از علل مهاجرت هستند؛ اگر فردی در ورود به رشته رتبه‌ای دارد که فکر می‌کند شایستگی ورود به دانشگاه تهران را دارد، اما به دلیل بی‌عدالتی آموزشی این امکان برای او فراهم نمی‌شود، رتبه دارد ولی موانع و سهمیه‌ها مانع می‌شود، همین‌جا تصمیم به مهاجرت می‌گیرد. چون می‌فهمد در ادامه هم این مسیر تکرار می‌شود.

🔸بی‌ثباتی و تغییر مداوم و جریان سینوسی شرایط سیاسی هم یکی از علل است. فقط مسائل، مسائل اقتصادی نیستند.

🔹محدودیت در تعاملات بین‌المللی یکی از این موارد؛ علم بدون تعاملات بین‌المللی محدود و فاسد می‌شود.

🔸هرچه ادامه تحصیل و نهایتا به کارگیری راحت‌تر باشد و تحصیل همراه با سختی‌های مالایطاق نباشد، امکان ماندگاری بالاتر است.

🔹برای کسی که می‌خواهد تحصیل کند باید شرایط تحصیل را سازگارتر با معیشت و شرایط سیاسی و اجتماعی فراهم کرد.

🔸بالای ۸۰ درصد پزشکانی که به کشورهای آمریکا و کانادا می‌روند به مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند

🔹در حوزه پزشکی بسیاری از افراد هستند که کار مشخص و معین و خوبی دارند رتبه عالی در همه علم و هم عمل دارند استاد هستند، مطب دارند، زندگی خوبی هم دارند اما مهاجرت می‌کنند.

🔸پزشکانی که به کشورهای آمریکا و کانادا می‌روند به شما بگویم که بالای ۸۰ درصد مجبورند رشته پزشکی را  کنار بگذارند چون در آنجا نمی توانند کار پزشکی کنند در واقع مبنای اقتصادی ندارد.

🔹واقعیت‌ها را باید دقیق دید، همکاران به آن کشورها می روند اماً مدرک‌شان مورد قبول نیست سنشان هم طوری نیست که در آزمون‌های آنجا بتوانند ورود پیدا کنند مجبورند به کارهای دیگر رو بیاروند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Jan, 08:58


‼️شما یک عذرخواهی به ما بدهکارید

✍️فردین علیخواه

🔹خانم الهه رضائی، خانم گیتی خامنه
سلام؛حالتان چطور است؟
در یکی دو سال گذشته در اینستاگرام عکس‌هایی از شما با لبخند‌هایی به‌غایت جذاب و لباس‌هایی رنگی و نشاط‌انگیز می‌بینم. در برخی رویداد‌ها و به هنگام عکس گرفتن؛ شادی غیرقابل وصفی از خود نشان می‌دهید، بی‌تکلف و خودمانی رفتار می‌کنید، گاهی حتی در شما شیطنت‌های ریزه‌میزۀ خاص دوره نوجوانی می‌بینم.

🔸معمولاً ابتدا به وجد می‌آیم و ذوق می‌کنم، ولی اندک‌زمانی پس از ذوق‌زدگی، اندوهگین می‌شوم. حسرت می‌خورم و غمی سنگین تمام وجود مرا دربرمی گیرد.
به آن سال‌های دور می‌روم. آن سال‌ها که شما مجری برنامه کودک بودید. شما خیلی خوب در ذهن من جای گرفته‌اید. شما بخشی از حافظه گریزناپذیر من شده‌اید. حتی وقتی تصمیم می‌گیرم متنی جامعه‌شناختی درباره دهه شصت بنویسم پی می‌برم که شما پیشاپیش در متن حضور دارید. چرا اندوهگین می‌شوم؟ چرا حسرت می‌خورم؟ چرا غمی سنگین تمام وجود مرا دربرمی گیرد؟

🔹در آن سال‌های دور، وقتی که زنگ مدرسه به صدا درمی‌آمد با اشتیاق به سمت خانه می‌دویدم. مدام با خودم مسابقه می‌گذاشتم تا زودتر از روز قبل به خانه برسم. آن زمان ساعت در زندگی ما کودکان آن‌قدرها مهم نبود. من زود یا دیر رسیدن را با برنامه شما تنظیم می‌کردم. در مدرسه به تنگ آمده بودم چرا که احساس می‌کردم به سربازی رفته‌ام.مدیران ظالم و ایدئولوژی‌زده‌ای داشتیم. می‌خواستند با غرب مبارزه کنند و به هر طریقی ما را «مؤمن» بار بیاورند. متأسفانه مو‌های من صاف و بور بود. به همین خاطر حتی وقتی مو‌هایم کوتاه بودند به وزیدن باد در حیاط مدرسه واکنش نشان می‌دادند.

🔸مدیری داشتیم که همیشه او را لعنت می‌کنم. نام نمی‌برم چون در قید حیات نیست. او در حیاط مدرسه روزبهان رشت پرسه میزد و سرتاپای همه را ورانداز می کرد. همیشه آن قسمتی از مو‌هایم را که باد تکان می‌داد می‌گرفت و به دنبال خودش می‌کشید تا مرا به دفتر مدرسه ببرد؛ درست مانند کسی که گوسفندی را به دنبال خود می‌کشد. گاهی بر زمین می‌افتادم ولی ترحمی در کار نبود و او باز مرا می‌کشید تا شاید برای دیگران عبرت‌آموز شوم. هر چقدر قسم می‌خوردم که مو‌هایم را کوتاه کرده‌ام کارساز نبود و می‌گفت  پس چرا تکان می‌خورد؟ در ذهن آن بیمار ایدئولوژی‌زده، این رنگ و این شکل از مو بی‌تردید غربی بود. درون‌اش آرام نمی‌گرفت. بی‌گمان اگر قدرتی داشت سرم را به خاطر مو‌هایم قطع می‌کرد.

🔹به همین دلیل دوست داشتم از پادگان بگریزم تا شاید در مقابل تلویزیون آرام گیرم. ولی افسوس. شما هم ادامه همان ایدئولوژی بودید. شما هیچ وقت طراوت نوجوانی ما را نمی‌دیدید. صورتتان مهربان بود ولی مراقب بودید مهربان به نظر نرسید! آن اوایل وقتی تازه‌کار بودید حتی به ما نگاه هم نمی‌کردید. به ورق‌هایی نگاه می‌کردید که «اتاق فرمان» به شما داده بود و از روی آن می‌خواندید. سگرمه‌هایتان در هم رفته بود و گویی برای ما اخبار می‌خوانید. لباس‌های تیره، صورت بی‌لبخندی که انگار چند روز نخوابیده، و متنی که مانند کتاب‌های آن زمان فقط قرار بود «پرورش» دهد!

🔸گاهی از خودم می‌پرسم چرا با وجود همه این اوصاف، باز هم نسبت به برنامه شما اشتیاق داشتم؟ شاید خود تلویزیون برای ما جذاب بود. شاید تلویزیون معدود نشانه جهان جدید بود که آن زمان برایمان قابل دسترس بود چرا که ما نه تنها برنامه شما، که همه برنامه‌ها را تماشا می‌کردیم.

🔹خانم‌های گرامی. شما نیز مانند ما قربانی بودید. شما هم مانند ما خودتان را سرکوب کردید. شما هم مانند ما عمیقا در حسرت زندگی نزیسته‌اید. حالا من هم مانند شما در پنجاه و چند سالگی لباس‌های رنگی می‌پوشم. مانند شما تقلا می‌کنم شادی‌های از دست رفته را زنده کنم تا شاید کمی آرام گیرم ولی خوب می‌دانم و خوب می‌دانید جای آن فقدان را چیزی پر نخواهد کرد.

🔹از شما انتظاری دارم. در کنار شرّ و شور دیرهنگامتان در مقابل دوربین‌های عکاسی، در کنار لباس‌های رنگی قشنگ‌تان، در کنار لبخند‌های زیبایتان که افسوس و درد آنرا از ما دریغ کردید کمی هم حرف بزنید. با تلویزیونی که همچنان فکر می‌کند «مربّی پرورشی» است حرف بزنید. نیش‌دار و گزنده هم حرف بزنید.

🔸گذشته‌تان را نه فقط با لباس‌ها و لبخند‌ها و شیطنت‌های مقابل دوربین، بلکه با روایت و نقد جبران کنید. خط و خطوط ناشی از رنج در چهره را نمی‌توان به هیچ طریقی پنهان کرد. اگر هم بشود درون را چه می‌توان کرد؟
‼️شما یک عذرخواهی به ما بدهکارید.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Jan, 07:28


👍درست ترین کار حمید رسایی در مجلس

🔹آقای حمید رسایی، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی در سخنان اخیرش در انتقاد از عدم ابلاغ قانون موسوم به عفاف و حجاب گفته است: ما طرح پیشنهاد می‌دهیم در دستور نمی‌آید، در دستور آید،زور می‌زنیم قانون شود، قانون می‌شود زور می‌زنیم ابلاغ شود، بعد از ابلاغ عمل نمی‌شود، عمل نمی‌شود باز باید کلی حرف بزنیم که به قانون عمل نمی‌شود. می‌خواهیم استیضاح کنیم می‌گویند استیضاح نمایشی است و استیضاح نباید شود، من شمردم نورافکن‌های صحن ۴۵۰ تا هستند که روشن‌اند، اینجا را تعطیل کنیم به برق کشور کمک کرده‌ایم و آن دو درجه‌ای که گفتند می‌شود. این‌که مجلس نشد. (+فیلم)

1 - حرف درستی زده است آقای رسایی! قانون مصوب مجلس باید عمل شود ولی آیا جناب ایشان به  این فکر کرده که چرا باید مجلس قانونی تصویب کند که عمل نشود یا بهتر است بگوییم قابلیت اجرا نداشته باشد؟!چرا باید کسانی که عنوان وکیل مردم را یدک می کشند، قانونی تصویب کنند که اکثر موکلان شان با آن مخالف باشند؟

🔸آقای رسایی درس حوزه خوانده و احتمالاً یادش هست که در حوزه و در باب وکالت به او یاد داده اند که وکیل نمی تواند برخلاف خواسته موکل عمل کند و اگر چنین کرد، ضامن ضرری است که به موکلش وارد شده است.

⁉️آیا همین قانون موسوم به عفاف و حجاب -که آن هم نه در صحن علنی مجلس که پشت درهای بسته کمیسیون تصویب شده- موافق خواست عموم مردم است یا اکثریت با آن مخالف اند؟!

🔹نمی شود که به صورت محفلی، به خواسته های محفلی، لباس قانون پوشاند و آن را به جامعه تحمیل کرد. به فرض این که قانون مورد نظر ایشان ابلاغ و اجرا هم می شد، آیا جامعه زیر بار می رفت؟ آیا پیامدهای آن تشدید تنش های های اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی نبود؟! (شاهد هم هم هدف طراحان اصلی، همین بوده  است؛ الله اعلم!)

🔸پس باید خطاب به مجلس نشین ها گفت که هر گاه شما یا هر پارلمان دیگری در هر جای دنیا و هر نقطه تاریخ، مصوبه ای خلاف خواست مردم تصویب کنید، هر چند شکل قانون داشته باشد، ولی چون روح قانون، یعنی تایید عمومی و حمایت اجتماعی را ندارد، از حیّز انتفاع خارج است و مردم زیر بارش نخواهند رفت.

2 - آقای رسایی بعد از کلی مقدمه چینی گفته است: این که مجلس نشد!
راستش با این جمله ایشان هم موافقیم؛ مجلسی که بدون رقابت واقعی و بدون حضور اکثریت مردم در انتخابات شکل بگیرد، هر چند شکل مجلس دارد، مجلس نیست. همچنین مجلسی که خلاف خواست عموم مردم قانون تصویب کند و دغدغه بسیاری از نمایندگانش، اصلاً شبیه دغدغه عموم مردم نباشد نیز مجلس نیست.

‼️اگر انتخابات اخیر مجلس که منجر به ورود افرادی مثل رسایی و ثابتی و عناصر پایداری  به مجلس شد، به معنای واقعی کلمه، رقابتی و با حضور اکثریت مردم ایران بود، اکنون امثال آقای رسایی، به جای به قول خودشان "زور زدن" برای تصویب و ابلاغ شبه قانون ها، در دولت سایه و در خدمت آقای دکتر سعید جلیلی بودند و داشتند زور می زدند برای یافتن راه های زمین زدن دولت مستقر.

3 - به نظر می رسد آقای رسایی، درست ترین کار خود در دوران مجلس اش را انجام داده است: نشسته و تعداد نورافکن های بالای سرش را شمرده است.
اگر درست شمرده باشد، 450 نور افکن - و نه لامپ - بالای سر حضرات نمایندگان روشن است، یعنی به ازای هر نماینده، یک و نیم نور افکن!  واقعاً چه خبر است؟! اگر این اسراف نیست، پس چیست؟! حتماً باید بر سر شبه قانون عفاف و حجاب اختلاف شان بشود که یادشان بیفتد هر روز دارند اسراف می کنند؟!

4 - با پیشنهاد آقای رسایی مبنی بر تعطیلی مجلس هم موافقیم؛ البته نه این که کشور مجلس نداشته باشد، بلکه برای نظام و کشور بسیار مفید خواهد بود اگر این مجلس با استعفای دسته جمعی نمایندگان تعطیل شود و مجلسی جدید و مبتنی بر اراده اکثریت شکل بگیرد؛ تا آن زمان هم به باز به قول آقای رسایی، در مصرف برق هم صرفه جویی می شود! عصر ایران

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

04 Jan, 04:29


#برشی_از_یک_کتاب

قبل از این که زندانی‌ شم، هرگز به فکر این چیزها نبودم. روشنی دلپذیر ظهر، برایم عادی بود و تو منزل، با بچه‌ها سر و کله زدن، یک کار معمولی و غالباً خسته کننده. همیشه فکر می‌کردم که زندگی رنگی دیگر دارد و آنچه در اطرافم می‌گذرد، فقط یک مسخرهٔ تکراری است؛ ولی حالا نه! حالا یادآوری تمام چیزهای بی‌ارزش که خارج از زندان دورم را گرفته بود، برایم لذت بخش شده بود.

خیلی از چیزهای بی‌اهمیت برای زندگی ضروری است. اصلاً مجموعه ای از چیزهای به ظاهر بی‌اهمیت، زندگی را تشکیل میدهد. زندگی یعنی همین!

📕
#زائری_زیر_باران
✍🏽
#احمد_محمود

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

02 Jan, 13:31


‼️تا تحریم برداشته نشود، چه پزشکیان باشد، چه هر رئیس‌جمهور دیگری، مشکلات کشور حل نمی‌شود

🗣️حسن روحانی

🔸راه‌حل مشکلات امروز، تعامل سازنده با دنیا، اعتدال در داخل و گوش دادن به نظرات مردم است. باید با مردم یکی شویم و به خواست اکثریت مردم گوش دهیم.
از روز اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی قرار این بود که از مردم بپرسیم که چه می‌خواهند. قرار بودحداکثر ما پیشنهاددهنده باشیم و مردم تعیین کننده.

🔹اگر همین مبنا را تا امروز حفظ می‌کردیم شرایط ما متفاوت بود. از مقطعی به بعد به مردم گفتیم حالا گوش کنید و عمل کنید. دیگر از مردم نپرسیدیم. وقتی افکار و ایده و خواست مردم حاکم نباشد هر نظامی دچار مشکل می‌شود.

🔸اینکه می‌گوییم امر به معروف و نهی از منکر یعنی مردم معروفی را قبول داشته باشند و ما تبلیغ کنیم و مردم منکری را پذیرفته باشند و ما نهی کنیم. نه اینکه ما بگوییم این معروف است و آن منکر است.

🔹خدا مرحوم مدرس را رحمت کند. در مجلس گفت ما باید نوکر مردم باشیم. یک نماینده گفت آقای مدرس ما وکیل مردم هستیم نه نوکر مردم. مدرس گفت آنچه من می‌فهمم اینست که انبیا هم نوکر مردم بودند و آمدند به مردم خدمت کنند.

🔸امروز تا تحریم برداشته نشود، تا با دنیا تعامل سازنده نداشته باشیم و اف‌ای‌تی‌اف اجرا و روابط بانک‌های ما با جهان برقرار نشود، چه آقای دکتر پزشکیان باشد، چه هر رئیس‌جمهور دیگری، مشکلات کشور حل نمی‌شود.

🔹برای انجام برجام از آبرو و حیثیت و سوابقم گذشتم سوم آذر ۹۲ اولین قدم برای رفع تحریم برداشته شد. تحریم صادرات نفت ایران که قرار بود هر ۶ ماه ۲۰ درصد کاهش پیدا کند لغو شد. ۶ کشور بزرگ دنیا اصل غنی‌سازی در ایران را پذیرفتند که مهمترین خواسته ما بود. در همان توافق اولیه پذیرفتند که ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده ما آزاد شود. البته مشکلات زیادی پیش روی ما بود تا بتوانیم به برجام برسیم.

🔸روزهایی بود که آقایان دکتر ظریف و عراقچی و تخت‌روانچی، به من می‌گفتند اگر برخی دستورات را ابلاغ کنم دیگر توافق نخواهد شد. به آن‌ها می‌گفتم دستور را ابلاغ می‌کنم ولی توافق هم خواهد شد فقط شما بایستید. با همه فراز‌ونشیب‌ها امید مردم باعث شد به توافق برسیم. من هم از آبرو و حیثیت و اعتبار و سوابقم گذشتم تا این توافق انجام شد.

🔹... در دولت من از مواردی که توفیقمان محدود بود، استفاده گسترده از جوانان و زنان در رده‌های مدیریتی بالا بود.
از همان روز اول به همه وزیران گفتم وظیفه شما اینست که حداقل از دو نفر جوان و دو نفر خانم به عنوان معاون یا مدیرکل یا مشاور استفاده کنید که بعداً بتوانند وزیر شوند و مرتب با بعضی از وزرایی که این کار را نکرده بودند بحث داشتم

🔸با وجود اینکه برای اولین بار چند نفر جوان را به عنوان وزیر یا معاون رئیس‌جمهور انتخاب کردم و تحول بزرگی در ورود خانم‌ها به عرصه مدیریتی انجام شد اما متأسفانه آن‌طور که در نظر داشتم محقق نشد. باید مدیریت کشور را نسل جوان ما به عهده بگیرد. مگر روز اول که ما مسئولیت به عهده گرفتیم چند ساله بودیم؟ قرار بود به تدریج نسل جوان جای ما را بگیرند و این امر باید محقق شود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

02 Jan, 11:02


⁉️تغییر یا تعمیر !

✍️جعفر بخشی بی نیاز

🔹گفت قلی خان دزد بود ؛ خان نبود. به خودش گفته بود فلانی ببینم میتونی تا آخر عمر تنهایی و یه تنه هزار تا قافله رو لخت کنی؟ با همین یه حرف پای جونش وایستاد و هزار تا قافله رو لخت کرد. رسید به آخر عمر. دیگه دم دمای رفتن بود. پشیمون شده بود از راهزنی و سرقت و نفرین مردم. آخر عمری پشت دستشو داغ کرد و به خودش گفت: خب قلی خان. اینم اون هزار تایی که می گفتی. دیدی که هزار تا تموم شد. شب و روز و نصف شب تاختی به قافله ها و لخت شون کردی و دار و ندارشون رو بردی. حالا ببینم عرضه شو داری تنهایی فقط یه قافله رو سالم برسونی مقصد؟ همین یه قافله ففط. نمی خواد ده تا بشه‌. یا صد تا. همین یه دونه فقط. همین یه دونه رو برسونی خونه تمومه. قلی خان هر کاری کرد نشد. نشد که نشد. نتونست و مشغول ذمه ی خودش شد بنده خدا. حالا خودت بگو تقاص از این بدتر؟

🔸نفرت از وضع موجود و شرائطی که به روزگار سخت و دشوار آدمهای این سامان گره خورده ؛ خود به تنهایی به معیار و میزانِ قضاوت های تند و گزنده تبدیل شده تا سنجش و داوری در باره ی آن چه در جامعه در حال رخ دادن است در زیر پوست شهر در جریان باشد و هر کجا که محفلی و انجمنی و جمعی هست محور و مدار حرف روی همین موضوعات روزمره باشد. افزایش دلار. تورم. گرانی بنزین. آلوده گی هوا. تعطیل بودن کشور به هر بهانه ای و ... و جامعه ای که در این موقعیت مضطرب هر چقدر صبوری می کند و دندان روی جگر می گذارد تا همه چیز درست شود اما با هیچ تغییری مواجه نمی شود و هر روز در بر روی همان پاشنه ای می چرخد که روز قبل چرخیده.

🔹ماهیت و کارکرد خشم و عصیان و اعتراض در تمام تحلیل ها هم به وضوح قابل مشاهده است تا بگوید جامعه ی ایرانی به شدت سوگوار وضیت موجود است بی آن که مسئولین و مدیران را در هاله ای از وجدان معذب و شرم ساری ببیند. نه مدیری به عذر خواهی بر می خیزد و نه مسئولی به تغییر ؛ رفتار می کند. گویی خودرویی رها شده در یک سراشیبی تند را مانند است که ترمز بریده و امکان نگه داشتن آن مطلقا فراهم نیست. همین است که انگار همه منتظرند تا این خودرو به درختی ؛ سنگی؛ صخره ای گیر کرده و بایستد.

🔸این که جامعه در حال انفجار است و هر آن ممکن است این خودرو واژگون شده و سر از دره درآورد و متلاشی شود بی گمان شاید درست ترین تحلیل و نظر باشد. نظری که عام بر آن مهر تایید می زنند. اما اگر هنوز اراده ای به تغییر مانده باشد و دلسوزان و نخبگان و عالمان ناامید نشده باشند می شود همین یک قافله را به سلامت به مقصد رساند‌.

🔹قلی خان هزار قافله را لخت کرد. اما از پسِ تغییر بر نیامد. که تغییر به ساده‌گی محقق نمی شود‌. تنها صرف خواستن نیست. توانستن هم دخیل است.این منِ فردی باید به یک مای جمعی تبدیل شود و هویت جمعی را به هر شکلی که هست بسازد. در جامعه ای که افراد به منِ خود اعتقاد و اعتماد ندارند و به یک رها شده‌گی ملی رسیده اند؛ چگونه می توانند به هویت جمعی اعتبار ببخشند. تک تک افراد این جامعه گرانقدرند اما متاسفانه ممیزی شده اند تا هیچ کس سهم خود را همان طور که باید بگیرد؛ نگیرد.

🔸به گمانم در جامعه ای که تغییر را بر نتابد به تعمیر هم تن نخواهد داد.‌ پس نه تعمیر و نه تغییر نمی تواند سویی کوچک در ظلمات باشد برای مردمی که هر بامداد تا شامگاه در بدترین بلاتکلیفی تاریخی به سر می برند‌. وضعیتی برزخ گونه که هیچ کس نمی داند فردا چه اتفاقی خواهد افتاد و خورشید از کدام سو بر این تاریکی و سیاهی خواهد تابید!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

02 Jan, 07:35


‼️سه دسته مردمانی که دیکتاتورها را می‌سازند

✍️مصطفی ملکیان

⁉️دیکتاتورها را چگونه مردمانی می‌سازند؟

⭕️«به‌نظر من، سه دسته آدم هستند که باعث پیدایش دیکتاتورها می‌شوند و یک انسانِ عادی را به دیکتاتور تبدیل می‌کنند:

1️⃣ انسان‌هایی که ظاهر و باطن‌شان متفاوت است. (می‌توانیم آن‌ها را چاپلوس بنامیم.)

2️⃣ کسانی‌که می‌خواهند کار ناکرده به مزد برسند؛ طالبانِ گنجِ بی‌رنج. چنین کسانی مجبورند به آنان که همه‌ی مزدها نزد ایشان است نزدیک شوند و..

3️⃣ کسانی‌که دچار خلأیی درونی‌اند و لذا مجبورند خود را به “مرکز”ی متصل کنند. آنان احساس می‌کنند که هم‌چون قایقی متزلزل‌اند و به عروة‌الوثقایی نیاز دارند.

🔸هر سه مشکل مذکور، فرهنگی‌ است.
اگر در جامعه‌ای این سه دسته افراد موجود نباشند، هیچ‌کس مجالی برای دیکتاتور شدن نمی‌یابد؛ اگر هم کسی هوس دیکتاتوری داشته باشد، بی‌آن‌که قهر و غلبه‌ای در کار باشد، می‌پژمرد و به‌ نوعی دیکتاتوری دُن‌کیشوت‌وار تبدیل می‌شود:
کسی‌که فکر می‌کند سیطره دارد ولی در واقع فاقد سیطره است...

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

02 Jan, 05:57


#برشی_از_یک_کتاب

تو نمیدانی من چقدر دوست دارم برخلاف مقررات و آداب و رسوم و برخلاف افکار و عقاید مردم رفتار کنم.

پیوسته فکر میکنم که هرطور شده باید یک قدم از سطح عادیات بالاتر بگذارم. من این زندگی خسته کننده و پر از قید و بند را دوست ندارم...
من نمی دانم تو در این باره چه فکر می کنی ولی من همیشه دوستدار یک زندگی عجیب و پر از حادثه بوده ام شاید خنده ات بگیرد اگر بگویم من دلم می خواهد پیاده دور دنیا را بگردم...
من دلم می خواهد توی خیابان ها مثل بچه ها برقصم بخندم فریاد بزنم.

📕 اولین تپش های عاشقانه قلبم
✍🏻
#فروغ_فرخزاد

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

25 Nov, 08:18


⭕️فيل هاي سفيد ما

✍️غلامرضا مصدق

🔹پادشاهي در يكي از سفرهاي خود فیل سفید بزرگی را هديه مي گيرد، پادشاه هیجان زده از هديه منحصر به فرد، آن را با خوشحالی قبول می کند. برای نگهداری فیل سفید، مكاني بسیار بزرگ، خدمه و غذای فراون درنظر مي گيرند، در نتيجه هزینه های سرسام آوری به کشور تحمیل می شود، با اينحال پادشاه داستان ما اطلاعی از کاربرد این فیل ندارد، اما تا پایان عمر آن را نگه می دارد.

🔸پادشاه بعدی علاوه بر تاج و تخت، فیل سفید را هم به ارث مي برد. او نیز کاربردی برای فیل نمی یابد اما چون رسم نگهداري فيل، بر مبناي سنت پادشاه قبلي از قدیم مانده بود، هزینه های هنگفت تر و خشك كردن  فیل سفید را تقبل نموده و همچنان آن را نگهداري مي كند.

🔹مدتی بعد فیل بدون آنکه در دوران حیاتش فایده ای برای پادشاهان داشته باشد، می میرد. پس از مرگ فیل، همه در می یابند که فیل در عمل هیچ كاربرد و فايده اي نداشته و فقط هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل نموده است. به اين وضعيت " سندروم فيل سفيد " مي گويند.

🔸همه ما در كشورداري، سازمانها، شركتها و خانواده تعدادي فیل سفید داريم، كه بدون هيچ  فايده اي فقط و فقط براي ما هزينه دارند. اما چون  قبلاً هزينه هاي سنگين و وقت زيادي صرف، ايجاد، انتخاب، خريد و نگهداري  آنها كرده ايم، علي رغم وقوف به بي فايده بودن فيلها، قادر به دل كندن از آنها نيستيم، چون صرف نظر كردن از آنها علاوه بر قبولِ هدر رفتن هزينه هاي سنگين قبلي، اعتراف به اشتباه راه طي شده در مورد انتخاب و نگهداري آنهاست، كه البته تصميمي سخت و بسيار دشوار خواهد بود.

🔹فيلترينگ اينترنت، برنامه انرژي هسته‌اي با دست فرمان فعلي و حجاب اجباري، نمونه هاي عيني سندروم فيل سفيد در كشورداري ما هستند، كه با علم به بي فايده بودن آنها به دليل پرداخت هزينه هاي سنگين طي سالهاي متمادي دل كندن از آنها براي ما نه تنها بسيار سخت  بلكه با مقدس شدن بعضي از فيلها حتي غير ممكن شده است.

🔸تنها راه برخورد با این سندروم، کنارگذاشتن استراتژی ها، عقاید و انتخابهاي هزینه بر و بدون منافع بدون توجه به هزينه هاي قبلي  صرف شده براي آنها است که كشورها، سازمانها و خانواده ها درگیر آن هستند. به قول معروف هر كجا كه جلوي ضرر را بگيري فايده است.

🔹سندروم فيل سفيد، آينه تمام نماي ساختار ناكارآمد نظام هاي تصميم گیری  است. اصرار بي مبنا بر نگهداري فيلهاي سفيد با   هزينه هاي كمرشكنِ ممكن است نگهدارنده فيلها را نهايتاً در بن بست هائي غيرقابل برگشت به دام بيندازد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

25 Nov, 06:21


#برشی_از_یک_کتاب

به آنچه دوست ندارید توجه نکنید، چون این کار به شما امکان می دهد که بگویید این چیز را نمی خواهم.

واقعیت اینجا ست که وقتی روی چیزی که نمی خواهید متمرکز می شوید و درباره اش حرف می زنید، درباره اش تحقیق می کنید و یا عیب هایش را تجسم می کنید در واقع در حال آفرینش آن هستید....

📕 #راز
#راندا_برن

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

24 Nov, 18:33


#شعر_شب

چایی که تو مى آوری انگار شراب است
این شاعر عاشق به همان چای، خراب است

من عاشق عشقم، چه بسوزم، چه بسازم
عشق است که هر کار کند عین صواب است

معشوق اگر خون مرا ریخت به‌ حق ریخت
خون‌ ریزی معشوق هم از روی حساب است

تب کردن تو، مُردن من هر دو بهانه
عشق است که بین من و تو در تب‌ و تاب است

صد بار تفأل زدم و فال یکی بود
"ما را ز خیال تو چه پروای شراب است"

#بهمن_صباغ_زاده

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

24 Nov, 13:21


⭕️قانون تصدی مشاغل خاص نه برای خالص‌سازی بلکه برای مخلص‌سازی است

✍️سعید شریعتی

🔹از ۱۲ سال پیش تا کنون، جناحی که احساس می‌کرد در مقابل خواست اکثریت مردم شکست می‌‌خورد، جریان اکثریت و پیروز را به وسیله آلوده کردن اذهان در رسانه‌های خود می‌کوبید و برچسب‌هایی نظیر بیگانه، نفوذی، غرب‌گدا و… به آن‌ها نسبت می‌داد تا با ترویج این انگاره، آن‌ها را کنار بزند.

🔸در سال‌های اخیر شاهد بودیم که آقای علی لاریجانی، یکی از پرسابقه‌ترین افراد نظام و باسابقه‌ترین رییس مجلس شورای اسلامی با همین انگ‌‌ها و اتهامات برای انتخابات ریاست‌جمهوری رد صلاحیت شد. بنابراین دامنه آن تفکرات بسیار بالا است.

🔹به نظرم این خالص‌سازی نیست، مخلص‌سازی است. آن تفکر افرادی را می‌خواهد به‌جای خدمتگزاری برای مردم، نوکر و چاکر آن‌ها باشند. «خالص‌سازی» محترمانه‌ترین کلمه‌ای بود که لاریجانی به کار برد.

🔸آقای ظریف بیش از ۴۰ سال در لایه‌های مختلف مدیریتی ایران، در عرصه دیپلماتیک و عموم مذاکرات تاریخی ایران با کشورهای دیگر حضور داشته است. اکنون به بهانه این قانون تلاش دارند چنین فرد متخصصی را کنار بزنند. البته افرادی مانند ظریف زیاد هستند که با این شیوه‌ها حذف می‌شوند.

🔹قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به شدت محل و منشاء فساد خواهد بود و خطرات امنیتی نیز دارد. نظام ما با این قانون به دنیا اعلام می‌کند که به فرزندان این کشور اعتماد ندارد و به مدیران خود بی‌اعتماد است.

🔸شخص محمدجواد ظریف به منافع و مصالح کشور پای‌بند است ولی خیلی‌ها حاضر نیستند این هزینه و رفتار را بپذیرند و عطای مقام را به لقایش می‌بخشند. نمی‌توان انتظار داشت با ظریف این‌طور رفتار شود، بعد بگویند اشکالی ندارد و ا‌و بدون حکم و غیر رسمی به دولت مشورت دهد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

24 Nov, 08:48


‼️دولت باید افراد ناکارآمد را برکنار کند / روند تغییر مدیران آهسته است

✍️علی صوفی

🔹زمانی که یک رئیس‌جمهور جدید انتخاب می‌شود، تغییرات را از بالا شروع می‌کند، بنابراین تغییراتی که رخ می‌دهد و همه انتظارش را دارند و مقداری هم جنجال برانگیز است، همان تغییرات رده اول یعنی وزرا است.

🔸به جز موضوع کیفیت نیروهای انتخاب شده، مساله مهم دیگری که به آن نقد وجود دارد، سرعت انجام تغییرات است. به طور کلی روند انتخاب مدیران ارشد دولت به کُندی پیش می‌رود. این رویه در انتخاب مدیران میانی هم وجود دارد و تغییرات به آهستگی انجام می‌شود.

🔹آقای پزشکیان اعتقاد داشت باید اختلافات داخلی را کم کنیم و بر همین اساس طرح وفاق را مطرح کرد. این رویکرد تکلیفی را برای وزارتخانه‌ها و مدیران استانی معین کرد تا فقط به خواسته اصلاح‌طلبان نگاه نکنند و به جریان مخالف هم توجه داشته باشند.

🔸اکنون رئیس جمهور با مشکل جدی در عزل و نصب مدیران مواجه شده و این روند کار را کند کرده است. پست‌ها برای اداره کشور و خدمت به مردم طرح‌ریزی شده‌اند و حق مردم است که افراد شایسته، کارآمد و کاربلد در جایگاه‌ها قرار گیرند؛ افرادی که واقعا قصد خدمت داشته باشند. همچنین آقای پزشکیان می‌بایست هر چه سریع‌تر افراد ناکارآمد را برکنار کند تا چرخ دولت سریع‌تر بچرخد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

24 Nov, 08:17


#برشی_از_یک_کتاب

مهم‌ترین هنر مولوی این است که خاک را زر کرده و کهنه‌ها را نو نموده است.
این شخص اصلاً در بند گذشته نبوده است.
یعنی هر روز نو می‌شد.
آدمیان طراوت خود را از دست می‌دهند چون در گذشته گم می‌شوند...


📕 #قمار_عاشقانه
#عبدالکریم_سروش

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

21 Nov, 05:59


‼️دادنِ فرهنگ به دست دولت یعنی اعدام فرهنگ

✍️محمد مجتهد شبستری

🔹این تنها دولت‌های توتالیتر (تمامیت خواه) هستند که می‌توانند ادعای فرهنگ‌سازی کنند. اما چه کسی است که از فاجعه‌هایی که زیر پوشش فرهنگ‌سازی این دولت‌ها به‌وجود آمده آگاه نباشد. در کشور ما طرفداران فرهنگ‌ساز‌شدن دولت، از این حقیقت غافل ماندند که دادنِ فرهنگ به دست دولت یعنی اعدام فرهنگ.

🔸فرهنگ دینی و غیر دینی را، متفکران دینی و غیر دینی جامعه می‌سازند و نه دولت. البته این بسیار بجاست که عالمان دین نگران فرهنگ معنوی و دینی جامعه باشند اما باید بدانند برای رشد و رواج فرهنگ دینی بیش از همه خود آنان مسئولند و این بار را نباید بر دوش دولت انداخت که در آن صورت این بارِ کج، به منزل نخواهد رسید؟

🔹قربانی کردن آزادی‌های سیاسی افراد (دموکراسی) به پای فرهنگسازی‌ دولت از طرفی مجال فرهنگ‌سازی را از متفکران جامعه می‌گیرد و از طرف دیگر دولت که‌ تمایل ذاتی به بسط قدرت دارد، به عنوان فرهنگ‌سازی (رشد معنوی دادن به مردم ) دائما از محدوده‌های قانونی خود تجاوز می‌کند و هرگونه شرّ و ستم را زیر پوشش رشد معنوی دادن به مردم پنهان می‌سازد و حاکمِ مطلق العنان می‌شود.

پافشاری بر دموکراسی از یک طرف و کوشش برای بسط فرهنگی توسط نهادهای مدنی و نه دولتی از طرف دیگر، تنها راه درست دلسوزی برای رشد فرهنگ دینی جامعه‌ها در عصر حاضر است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

21 Nov, 05:03


#برشی_از_یک_کتاب

‍ هر قدر که یک انسان شریف تر، نجیب تر و حساستر باشد از خیانت دیگران بیشتر رنج می برد. این موضوع دو علت دارد: یکی اینکه خود را مستحق خیانت نمی بیند و دیگر اینکه منتظر نیست که سایرین با او عملی کنند که خود او با سایرین نکرده است.


📕 #سه_تفنگدار
#الکساندر_دوما

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

20 Nov, 10:19


‼️دولتی که بجای ۴ میلیون بیست هزارتا مسکن تحویل داد

🔸نیروگاه‌هاش با گازوئیل خالی تحویل داد، وزارت جهادش چای دبش بزرگترین فساد تاریخ شد، بودجه‌اش ۶۰۰ همت انحراف داشته، پلتفرمی نمونده دیگه فیلتر نکرده باشه، روزی ۵۰ میلیون نان گم‌می‌کرده، اشتغال زائیش تاریخی بوده، ناسا کجاست ببینه

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

20 Nov, 05:16


⚠️انتصاب از درون جبهه‌پایداری وفاق‌ملی نیست

✍️صادق زیباکلام

🔹ما موضوعی به نام وفاق ملی نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری نداریم.

🔸کنشگران، احزاب، تشکل‌های مختلف سیاسی و افراد مختلف که در حوزه سیاست هستند؛ به دنبال مسائل و منافع خودشان هستند و به دنبال باور و اعتقاد خودشان هستند و موضوعی به نام وفاق ملی نمی‌تواند به وجود بیاید.

🔹شعارهایی چون وفاق ملی، اتحاد ملی و اجماع ملی، به‌عنوان شعار قشنگ هستند؛ اما هیچ واقعیت جدی نمی‌توانند داشته باشند.

🔸اگر آقای پزشکیان، مشاوران و اطرافیانش معتقد هستند که فلان شخص از جبهه پایداری و اصول‌گرایان تندرو برای استانداری، وزارت یا ... منصوب شود تا دشمنی آنان با ما کمتر شود، نام آن وفاق ملی نیست.

🔹آقای پزشکیان به‌جای اینکه این مسائل را ملاک قرار بدهد و اسم آن را وفاق ملی بگذارد، تجربه، شایستگی و سوابق اجرایی را ملاک قرار بدهد؛ نه‌اینکه یک فردی را انتخاب کنند که دشمنی جبهه پایداری را کمتر کنند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Nov, 05:09


#برشی_از_یک_کتاب

مردم آنچه وانمود میکنند نیستند :
صرفاً نقاب‌اند و علی‌القاعده پشت این نقاب‌ها به مشتی کاسبکار برمیخوریم.

یکی نقاب قانون به چهره میزند، فردی نقاب میهن پرستی و سعادت عمومی را برگزیده و شخصی دیگر نقاب مذهب یا طهارت را انتخاب میکند. مردان به مقاصد مختلف نقاب فلسفه و انسان دوستی و چه و چه به چهره میزنند. زنان حق انتخاب کمتری دارند، آنها بیشتر نقاب اخلاق و فروتنی و اهلیت و عفت را انتخاب میکنند.

پس نقاب‌هایی عمومی وجود دارند که هیچ ویژگی خاصی ندارند. این نقاب‌ها همه جا به چشم میخورد و صراحت گفتار و نزاکت و دلسوزی صمیمانه و لبخند دوستانه‌ای که مردم تحویل هم میدهند از این قسم‌اند.

#آرتور_شوپنهاور
📕 #در_باب_حکمت_زندگی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

18 Nov, 12:42


⭕️دست و پا زدن در بن‌بست

✍️عباس عبدی

🔹هنگامی که یک فرد به بن‌بست می‌رسد، عقل سلیم به او دستور می‌دهد که برگرد. ولی مشکل برخی از آنجا آغاز می‌شود که هزینه بازگشت را خیلی زیاد می‌بینند و جرأت فکر کردن به آن یا شجاعت پذیرش تصمیم جدید را ندارند. تصمیمی که باید گرفته شود و هزینه‌های آن نیز باید پرداخت گردد تا از هزینه‌های بزرگتر در امان ماند. به همین دلیل افراد فاقد شجاعت در انتهای راهی که روشن است هیچ افقی ندارد و به هیچ ده‌کوره‌ای ختم نمی‌شود؛ توقف نمی‌کنند و با تبلیغات فراوان امید می‌دهند که راه باز است و هدف نزدیک است، یک تکان دیگر ما را به هدف می‌رساند.

🔸جالب اینکه شعار‌دهندگان غالباً می‌دانند که واقعیت چیست، در حالی که می‌دانند راه نیز بن‌بست است، ولی هم چنان ادامه می‌دهند. دلایل این ادامه دادن نیز گوناگون است. شاید بتوان گفت که فضای بسته و ممنوعیت سخن گفتن و نقد آزادانه ریشه اصلی رسیدن به بن‌بست و توقف در آن است. هنگامی که دیگر بن‌بست قابل انکار هم نیست، به کارهای دیگری دست می‌زنند، بلکه خود را مشغول کنند. کارهایی که عوارض راه طی شده را چند برابر می‌کند.

🔹چندی پیش ویدیویی از معاون امور زنان دولت آقای رییسی منتشر شد که درباره سیاست‌های مواجهه با پوشش زنان سخن می‌گفت و ابراز داشت که ماجرای مهسا یک اتفاق بود و قتل نبود.‌ وی بلافاصله به تنهایی خود پرداخته و اضافه می‌کند که من تنها یک زن بودم در دولت. ادامه می‌دهد که وقتی اکثریت به نتیجه می‌رسند، کار تیمی اقتضا دارد که بقیه همراهی کنند یا حداقل سکوت کنند (منظور مصوبه آنان در باره حجاب است.)

🔸از نظر او، آقای رییسی بر بحث فرهنگی تأکید داشت و این مسأله را فرهنگی می‌دانست ولی از طرف دیگر سیستم هم به شدت تحت فشار بودند (با مکث قابل توجه)، و خیلی از افرادی که معتقد بودند در ریاست جمهوری ایشان نقش داشته‌اند، معتقد بودند که او باید خیلی صریح‌تر عمل کند، می‌گفتند چرا با قاطعیت برخورد نمی‌شود. یک بخشی تحریک دشمن بود، خیلی از آنان از روی اخلاص این حرف‌ها را می‌زدند ولی دشمن سعی می‌کرد ببندد راه مسایل را و سعی می‌کرد که این تقابل را در جامعه ایجاد کند.

🔹اینها سخنان اخیر این خانم سه ماه پس از خروج از دولت است. هنگامی که مدیرانی در بالاترین سطوح دولت معتقدند که بخشی از این سیاست تبلیغاتی در باره فشار به رییس جمهور در موضوع پوشش زنان، تحریک دشمن است که البته اقرار محسوب می‌شود، پس چرا همچنان در این مسیر گام برمی‌دارند یا متوقف شده‌اند؟ آیا این رفتار معنایی جز آگاهی نسبت به وجود بن‌بست و ضمنا توقف در آن است؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Nov, 07:02


‼️صرفه‌جویی چارۀ کار نیست!

✍️امیر تفرشی

🔹اینکه رئیس‌جمهور در منزل لباس گرم بپوشد تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند و با مردم صادق باشد قابل تحسین است ولی یک سال دیگر، ماه عسل دولت چهاردهم تمام شده و کسی برای این حرفها تره خورد نخواهد کرد.

🔸کشوری که دومین منابع گاز جهان را در اختیار دارد، هیأت دولتش نباید زیر نور پنجره تشکیل جلسه دهد!

🔹البته صرفه‌جویی پسندیده است ولی چارۀ کار نیست. چارۀ کار، پایان دادن به این شیوۀ حکمرانی است که موجب محدودیت‌های همه‌جانبه بر کشور شده.

🔸کشور نیازمند روابط آزاد اقتصادی با جهان و میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و نوسازی صنایع مختلف است تا حداقل بتواند از منابع و ذخایرش استفاده کند و اینچنین نکبتی به ملت تحمیل نشود.

🔹پیشنهاد ما به نظام عزیز اسلامی اینست که پیش از آنکه کار به محرومیت در فیفا بکشد، داوطلبانه و با ابتکار و مدیریت داخلی درهای استادیوم‌ها را بگشاید.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

18 Nov, 05:46


#برشی_از_یک_کتاب

پفیوز کیست؟
پفیوز کسی است که فکر می کند خیلی باهوش است، هیچ وقت نمی تواند جلوی دهانش را بگیرد. مهم نیست بقیه چه می گویند، او باید مخالفتش را بکند. یک آدم پفیوز تمام سعی اش را می کند که تو همیشه خیال کنی گند زده ای. مهم نیست تو از چه حرف میزنی، او بهتر از تو می داند .

📕 گهواره گربه
✍🏻 #کورت_ونه_گات

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

17 Nov, 17:39


#شعر_شب

فرصتِ عشقم اگر، با تو فراهم باشد
حاضرم بـاشی اگر سهمِ دلم غم بـاشد!

تو به من تکیه کنی، تا که نیفتی از پا
خاطرت مطمئن از یک دژِ محکم باشد

سیبِ سرخی بدهی دستم و حوا باشی
قصه ام وسوسه‌ی، حضرت آدم باشد

دل نباید که ببندم به کسی غیر از تو
فکرم آغشته به یاد تو، دمادم باشد

حاضرم بگذرم از حقِ خودم ، وقتی که
کنجِ آغوش شما فاصله ها کم باشد

قامتم گر چه به رعنایی شمشاد اما
باید از روی ادب، پیشِ شما خم باشد

حاضرم باشی اگر قیمتِ بودن با تو
عمقِ ویرانگری اش، زلزله‌ی بم باشد

مطمئنم که مرا می‌کشد عشقت، اما
باید این معجزه آهسته و کم کم باشد

#عباس_عبدالحسینی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

17 Nov, 14:12


‼️نیم‌نگاهی به بی‌مشتری‌ترین کالای ایران!

✍️محمدجواد مظفر

🔸بارها در دیدار با صاحبان فروشگاه‌های گوناگون عرضه کالا در تمامی زمینه‌ها که از شرایط موجود اقتصادی فریادشان به آسمان بلند است و از رکود شدید بازار آزرده‌اند و می‌نالند. گفته‌ام هیچ می‌دانید ما تولیدکننده بی‌مشتری‌ترین کالای ایران هستیم!!

🔹 آنان با نگاهی عاقل اندرسفیه، از این سخن حیرت کرده و به فکر فرو می‌روند که این چه کالایی است؟! یکی دو نفر حدس زده و عموماً نتوانسته‌اند. اما همین که گفته‌ام ما تولیدکننده «کتاب» هستیم؛ همه آنان با نگاهی اسف‌بار درستی سخن من را تأیید کرده‌اند.

🔸۳۲ سال است که از ۲۴ تا ۳۰ آبان هفته کتاب نامیده شده است. در این هفته برنامه‌های گوناگونی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام و اجرا می‌شود. اما گویی این سروصدا در حقیقت هیاهو برای هیچ است.
اما چرا؟

🔹۱. اساساً کتاب در زندگی خانوار ایرانی جایی ندارد و فرهنگ حاکم در این ملک فرهنگ شفاهی است. پدران و مادران ما در پای منبرها زیسته‌اند و نسل‌های جدید روشنفکری نیز بیش از آن‌که اهل نوشتن و خواندن باشند، اهل حرف زدن و سخن گفتن‌اند.

🔸 ۲. در سبد هزینه خانوار ایرانی جایگاه کتاب صفراست و با وخیم شدن شرایط اقتصادی و گران شدن قیمت کالاها و از جمله کتاب، از سبد هزینه خانواده‌های محدود کتابخوان نیز حذف می‌شود.

🔹۳. بیگانگی با کتاب در جامعه ایرانی ارتباطی با میزان سواد و تحصیلات ندارد. به جرأت ادعا می‌کنم که هزاران تحصیل کرده دانشگاهی از لیسانس تا دکترا درسال یک کتاب هم نمی‌خوانند! درستی این ادعا رامی‌توانید با تأمل در احوال خود و اطرافیانتان مشاهده کنید.

🔸 ۴. تمامی تاریخ تمدن و تحول بشری نشان می‌دهد که کتاب همواره مهم‌ترین ابزار دانایی و اصلی‌ترین عامل انتقال علم و تجربه به نسل‌های گوناگون بوده است.

🔹۵. اما با نفوذ و گسترش فضای مجازی، مردمی که اساساً عادت به کتاب خواندن نداشته‌اند وسیله جدیدی یافته‌اند برای انتقال اطلاعات مینیاتوری درست و نادرست. بدون آن‌که لختی تأمل و راستی‌آزمایی کنند که شعر یا مطلبی را که برای دیگران به نام سروده فلان شاعر یا نوشته فلان دانشمند می‌فرستند صحیح است یانه، و بدین ترتیب با احساس «دانایی کاذب» خود را صاحب‌نظر و بی‌نیاز از خواندن کتاب می‌دانند.

🔸 ۶. بارها شاهد بوده‌ام که چه در محافل خانوادگی و چه در سایر موقعیت‌ها نظیر تاکسی و آرایشگاه و... یک استاد برجسته و صاحب‌نظر و صاحب تألیفات ناگزیر به سکوت و شنیدن حرف‌های دیگران شده که در تمامی زمینه‌ها اظهار نظر می‌کنند و خود را بی‌نیاز از پرسش و بهره‌مندی از حضور آن صاحب‌نظر و استاد می‌دانند. از نگاه من این یعنی نمادی از انحطاط فرهنگی.

🔹۷. حدود ۲۰ سال پیش در جلساتی که برای بررسی این موضوع تشکیل می‌شد، گفتم راه‌حل این است که نظام آموزشی ما می‌بایست بر مبنای خواندن و نوشتن تنظیم شود. از آغاز دوران دبستان کودک باید بداند بجای سخن گفتن بنویسد و بجای شنیدن بخواند تا در یک تحول نسلی کتاب با زندگی مردم عجین شود.
اما دریغ که حتی معلمان ما نیز عموما کتاب نمی‌خوانند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

17 Nov, 09:10


⭕️ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب و توجه بیشتر به مسائل اجتماعی

✍️جواد امام

🔹جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
باسلام و احترام

🔸سالها در کشور اتفاقات و مسائلی به‌نام دین و شرع رخ داده و می‌دهد که قطعا با ارزش‌های دینی و اسلامی هم‌خوان نبوده و سبب دین‌گریزی هر چه بیشتر نسل جوان شده‌است.

🔹آنچه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ باعث شد بخشی از مردم پس از قهر با صندوق‌های رأی، بار دیگر شرکت در انتخابات را برگزینند شعار زیبای "تغییر" بود.

🔸بدیهی‌ست تغییر در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... گستردگی فراوان داشته و وظیفه‌ی دولت را سنگین نموده‌است؛ اما آنچه که به موازات وضعیت اسف‌بار اقتصادی برای مردم مهم است برخوردهای آزاردهنده و فشارهای وارده بر زنان و دختران ایران است.

🔹قطعا فرهنگ ایرانی و عرف جامعه ممکن است با برخی رفتارها که هنجارشکنی به‌شمار می‌روند سازگاری نداشته‌باشد اما برخوردهای خشونت‌آمیز و تحکم انتظامی و قضایی را نیز راهکار مناسبی برای مواجهه با آن نمی‌دانند.

🔸در هفته‌های اخیر شاهد مواردی تلخ بوده‌ایم که احساسات عمومی را جریحه‌دار کرده و باعث بهره‌برداری گروه‌های اپوزیسیون داخل و خارج شده‌است.
حادثه‌ی دانشگاه علوم تحقیقات باعث واکنش‌های زیادی در فضای مجازی شد و هم‌زمان در مدارس نیز اتفاقات تلخی در پی فشار مسئولین برخی مدارس بر دانش‌آموزان (آرزو خاوری، آیناز کریمی) رخ داد که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

🔹آنچه باعث شد حزب مجمع ایثارگران ضمن تأکید بر شئونات شرع و عرف به نگارش این مکتوب اقدام نماید سکوت خبری و مشخص نبودن وضعیت خانم "آهو دریایی" دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات از سویی و گستردگی اخبار و شایعات مختلف از سوی دیگر است. تنها واکنشی که از سوی مقامات رسمی نظام اعلام شد مشکلات روانی و شخصی ایشان بوده که راه‌حلی سهل‌الوصول برای گریز از مسئولیت مسئولین بوده و غفلت و بی‌توجهی را توجیه می‌نماید.

🔹در گذشته نیز به کرات شاهد تقلیل مسائل و معضلات به موضوع روانی و بستری کردن برخی منتقدین در بیمارستان روانی بوده‌ایم، راهی برای سرکوب و سرانجامی که کسی خبری از فرد مذکور نداشته‌باشد.

🔸آنچه مسلم است اتفاقی رخ داده و رفتاری خلاف عرف و مذهب شده‌است اما اینکه علت این رفتار چه بوده بر هیچکس مشخص نیست. اکنون نه از آن دختر خبری منتشر می‌شود و نه از خانواده‌ی او به جز کلیپی که ادعا شده همسر (سابق) ایشان است.

🔸مجمع ایثارگران از محضر ریاست محترم جمهور تقاضا دارد با دستور تشکیل کمیته‌ی حقیقت‌یاب مرکب از اشخاص مورد وثوق ایشان و مردم به این مسئله و قضیه‌ی خودکشی دختران نوجوان دبیرستانی ورود کرده و زوایای مجهول و تاریک این اتفاقات را روشن فرماید.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

17 Nov, 06:54


#برشی_از_یک_کتاب

🔹هنر آزار و عذاب با گفتار و نگاه در دوران فساد به کمال خود می‌رسد؛ تنها در این زمان است که بدخواهی و شرارت و لذت بردن از آزار دیگران زاده می‌شود.

🔸مردم دوران‌های فاسد مردمی زیرک و اندیشمند و اهل تهمت و افترا هستند؛ آنها میدانند که می‌توان بدون استفاده از خنجر و غافلگیری کسی را کشت؛ و همچنین می‌دانند که مردم آنچه را که خوب بیان شود باور می‌کنند.

📚 حکمت شادان
✍🏽 فریدریش نیچه

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

16 Nov, 13:44


‼️آقای شریعتمداری! برای ‎مردم تعیین تکلیف نفرمایید و ‎سربازان کشور را هم از پشت نزنید!

جواد امام

🔹جناب آقای شریعتمداری! تیتر و موضع امروز روزنامه کیهان، در تخطئه سیاست خارجی دولت چهاردهم همسو با مواضع نشریه جویش‌اینسایدر و نیز، الیوت آبرامز، چهره مشهور ضدایرانی بود.

🔸اگر تصادفاً چنین اشتراک نظری پیدا کرده‌اید، باب اصلاح باز است. اما اگر با وحدت مبانی به چنین اقدامی مبادرت کرده‌اید، باید بگویم:

🔹اولاً، شما در خوش‌بینانه‌ترین فرض صدای جریان شکست‌خورده انتخابات ریاست جمهوری اخیر هستید،

🔸ثانیاً، تیراژ روزنامه کیهان در حد و اندازه تعیین استراتژی‌ها و تاکتیک‌های کشورداری نیست، زیرا نهایتاً کفاف چند اردوگاه و محفل را بدهد.

⚠️لذا، برای ‎مردم تعیین تکلیف نفرمایید و ‎سربازان کشور را هم از پشت نزنید!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Nov, 07:53


‼️آن فهم از دین که تمام مسوولیت را به گردن حجت شرعی می اندازد و مسوولیت فردی را نادیده می گیرد، یک فهم نامتجانس از دین است

✍️مهدی نساجى

🔹كاملا قابل تصور است که برخی افراد مذهبی نگران  باشند مبادا یک مورچه را لگد کنند و در عین حال خشن ترین رفتارها را نسبت به یک انسان هم نوع یا هم وطن خود انجام دهند. چرا؟ چون برای آنان «تجربه درونی» جایی ندارد و باید پیرو محض دستورات دینی که به آنها باور دارند باشند.

🔸اینان هیچ گاه به خود پاسخگو نیستند و همیشه باید به «دیگری»، که همان باورشان به امر و دستور دینی است پاسخگو باشند.اگر دین گفته است حیوانی چون مورچه  را لگد نکن، آنها به شکل وسواس گونه ای مراقب هستند که هیچ مورچه ای را لگد نکنند تا مبادا «عقوبت» دینی به سراغشان بیاید.

🔹در حقیقت آنها هیچ احساس و «وجدانی» به مورچه ندارند و فقط چون «دستور» دین است و برای فرار از عقوبت تمرد دینی، مورچه را لگد نمی کنند.

🔸اما آن روی سکه این است که همین افراد، باز به دلیل «دستور دینی» آمادگی دارند که فجیع ترین خشونت ها را انجام دهند و شب هم با خیال راحت به خانه بروند، چون هیچ چیز در درون نیست  و همین که گمان می کنند دستور دین را انجام داده اند، بهشت را برای خود خریده اند و لذا خوشحال هم هستند.

🔹در حقیقت دینداران در معرض این خطر بزرگ هستند که به کلی «وجدان» را رهاکنند و در مقابل، اگر به گمان خود به  «حجت شرعی» که امر بیرونی است برسند، دست به هر خشونت بزنند. چنین اشخاصی در حقیقت «بی‌وجدان» به معنای روانشناختی آن می شوند و برای آنها همه چیز همان «حجت شرعی» است.

🔸آن فهم از دین که تمام مسوولیت را به گردن حجت شرعی می اندازد و مسوولیت فردی را نادیده می گیرد، یک فهم نامتجانس از دین است. اساسا وجدان خودش یک معیار برای حقانیت است و اگر دستور دین مخالف وجدان باشد، خودش نشانه ای است که آن دستور دینی، درحقیقت از طرف پروردگار نیست.
به عبارت دیگر، وجدان، یک عامل برای تصحیح فهم از دین است و در صورت نادیده گرفتن وجدان، فهم دینی ممکن است سراز خشونت خونبار درآورد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Nov, 07:12


#برشی_از_یک_کتاب

يك كلمه، يك كلمه را به خاطر بسپار و ديگر مشكلی نخواهی داشت.
كلمه "متفاوت" را به ياد داشته باش.
تو با هر كس ديگر در دنيا فرق داری!

📕 گريز از سرزمين امن
✍🏻 #ريچارد_باخ

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

14 Nov, 18:43


#شعر_شب

از تو وقتی خواستی با خود هم‌آغوشم کنی
چشم پوشیدم؛ که ترسیدم فراموشم کنی

سرو عریانی که با پاییز می‌آمیخت گفت:
کاش پیش از برف با آتش کفن‌پوشم کنی

باد روشن می‌کند خاکستر افسرده را
شعله‌ورتر می‌شوم هرقدر خاموشم کنی

تلخی و شیرینی دشنام و لبخندت یکی‌ست
باز کن لب تا به سحر عشق مدهوشم کنی

من نمی‌مانم میان برزخ وصل و فراق
باید امشب یا ببوسی یا فراموشم کنی

#فاضل_نظری

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

14 Nov, 17:04


⚠️حق کیانوش این نبود

✍️اجلال قوامی

🔹به وعده اش وفا کرد و به زندگی پر از حسرت و درداش پایان داد.

🔸کیانوش سنجری روزنامه نگار خیلی ساده و بدون روتوش دو روز پیش در شبکه ایکس درخواست آزادی چند زندانی سیاسی را داده بود و در ادامه نوشته بود اگر آزاد نشوند خود را خواهد کشت و چنین هم شد.

🔹کسی باور نمی کرد کیانوش برای آزادی زندانیان سیاسی جان اش را بگذارد.

🔸زندگی او پر از حسرت و آه و ناکامی بود. روزنامه نگاری که آرام و قرار نداشت و به آرمان های بلند انسانی باوری عمیق داشت.

🔹او به زندگی خود پایان داد. ساده از خودکشی و مرگ کیانوش می نویسیم.

🔸کیانوش آینه ی تمام عیار روزنامه نگاری مستقل و دردمند است که پناهگاه و ملجایی ندارد.

⚫️کیانوش به همین سادگی زندگی را بدرود گفت و رفت.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

14 Nov, 07:06


‼️دياليز و اخلاق 

✍️دکتر بابک زمانی

 🔹مرگ هفتاد  بيمار دياليزي به دليل آلودگي مايع دياليز تنها دل جامعه و جامعه پزشكي  را به درد نمي آورد، كاغذ بيجان خبر هم بي تاب ميشود.

 🔸بايد بارها و بارها بيماران دردمندي را كه دياليز آن هم دياليز صفاقي ميشوند ديده باشي تا دريابي هفتاد  مرگ چه معنايي دارد؟ و چه رنج عظيمي است.

 🔹اين هفتاد  مرگ هيچ معناي ندارد جز آنكه نظارت بر حياتي‌ترين داروها در پيكار شوم منافع ناپديد شده است
  معنايش آن است كه كسي براي نظارت هزينه نميكند.

🔸ارزش كالا و خدمات در كار پزشكي جاي خود را به روابط و سياست داده است.
شعار و احساسات جاي اقتصاد و انضباط را گرفته فضائي مناسب براي سو استفاده فراهم ميكند.

 🔹يعني آنكه در انزواى بين‌المللي به انتهاي بيراهه اي رسيده ايم كه در آن شيوه هاي جدي و نوين توليد و نظارت جاي خود را به مناسكي اداري و صوري داده اند.

 🔸يعني آنكه بسياري از مسئولين و متخصصين از اخلاقيات مدرني كه در آن وجدان تنها با كار روزانه ارام ميگيرد نه با مناسك، آشنا نيستند و  چارچوب هاي ساده و كهن اخلاقي‌اي كه براي همه مردم و همه كارها يكسان ميباشند نه تنها بر وجدان ايشان حكم ميراند كه بدتر از آن به عنوان مفري براي سبك كردن وجدان ، آينده ايشان را گناه آلود تر هم ميكند.

 🔸بايد پرسيد سازمان نظام پزشكي براي تحقق اخلاقيات مدرن در كار پزشكي تا كنون چه بازجويي هايي در اين مورد به عمل آورده است؟ سازمان نظام پزشكي متولي اصلي دادگاه اخلاقي ايست كه پزشكان را با جوهر كارشان مورد قضاوت قرار ميدهد. اوست كه نيك وبد اخلاق را در حرفه پزشكي تعيين ميكند.

🔹پيگرد و مجازات يك پزشك يك مسئول در شركت داروسازي يك مديركل در سيستم سلامت و ….توسط سازمان نظام پزشكي تنها محاكمه و مجازات يك فرد يا يك گروه نيست، تعريف اخلاقيات تخصصي‌اي است كه بايد بر وجدان هريك از پزشكان حكم براند. كم نبوده اند پزشكاني كه خود پرونده بيمار را در نظام پزشكي به جريان انداختند تا بتوانند قضاوت دقيقي در مورد رفتار خوددداشته باشند.

🔸ترديد نبايد كرد تنها در جامعه‌اي كه مايع دياليز ميتواند هفتاد  نفر را بكشد صدمات تاخير در كار دولت و وزارت هم ميتواند از نظرها دور بماند! . 

🔹تاخير سه ماهه در راه افتادن دولت و وزارت بهداشت جديد، عدم تعيين معاون درمان جديد -مسئول اصلي مايع دياليز - آيا برروند همه درمان ها بي تاثير خواهد بود؟
كدام معاون درمان در مورد كدام معاون درمان پيشين قضاوت خواهد كرد؟

 ⁉️آيا جامعه پزشكي اي كه دشوارترين پيكار براي سلامت مردم با كمترين امكانات با بيشترين مشكلات، عليرغم تمام رفتارها و اعتقادات شبه علمي و ضد علمي رايج در كشور را دارد به انجام ميرساند روزي گزارشي شفاف از آنچه بر مايع دياليز رفته است خواهد شنيد؟
آيا پزشكان سرمايه‌اي مهم تر از دانش و وتوانايي هايشان دارند؟

🔹وقتي كيفيت نظارت ودرمان تا حد هفتاد  مرگ تنزل پيدا ميكند پزشكان اين گوهر وجودشان را در خطر نميبينند؟

آيا بنا بر وظايف اجتماعيشان حق سوال و فرياد ندارند؟ و آيا اگر اين همه فرياد چون فرياد در چاه تنها انعكاسي درد آور پديدآورد روزي به جايي دور بسيار دورتر از اين قیل‌وقال‌ها، جايي كه بدانند كاري كوچك اما مفيد ولو براي غيرهموطنانشان انجام خواهند داد،  مهاجرت نخواهند كرد؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

14 Nov, 06:19


#برشی_از_یک_کتاب

زندگی همینه که هست. اگه سخت بگیری، اونم بهت سخت می‌گذرونه. این ماییم که بهش ارزش می‌دیم. با همه‌ی کمبودهایی که این دنیا داره، زیبایی‌های خودش رو هم داره. نباید از زندگی زیاد انتظار داشته باشیم. نمی‌شه باهاش جنگید! بهتر اینه که نیمه‌ی پر لیوان رو ببینیم. 

📕 مغازه خودکشی
✍🏻 #ژان_تولی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

12 Nov, 18:39


#شعر_شب

جانا به غریبستان چندین به چه می‌مانی بازآ تو از این غربت تا چند پریشانی

صد نامه فرستادم صد راه نشان دادم یا راه نمی‌دانی یا نامه نمی‌خوانی

گر نامه نمی‌خوانی خود نامه تو را خواند ور راه نمی‌دانی در پنجه ره دانی

بازآ که در آن محبس قدر تو نداند کس با سنگ دلان منشین چون گوهر این کانی

ای از دل و جان رسته دست از دل و جان
شسته از دام جهان جسته بازآ که ز بازانی

هم آبی و هم جویی هم آب همی‌جویی هم شیر و هم آهویی هم بهتر از ایشانی

چند است ز تو تا جان تو طرفه تری یا جان آمیخته‌ای با جان یا پرتو جانانی

نور قمری در شب قند و شکری در لب یا رب چه کسی یا رب اعجوبه ربانی

هر دم ز تو زیب و فر از ما دل و جان و سر بازار چنین خوشتر خوش بدهی و بستانی

از عشق تو جان بردن وز ما چو شکر مردن زهر از کف تو خوردن سرچشمه حیوانی

مولوی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Nov, 12:21


#به_وقت_توییت

✍️محمد مهاجری

‼️دلواپسان، تقصیر کمبود ⁧ برق⁩ را به گردن دولت پزشکیان و روحانی و دولتهای قبل از آن (برو تا دوره خشایارشاه)می‌‌اندازند و جوری حرف می‌زنند که انگار ⁧ دولت‌ سیزدهم⁩ اصلا وجود نداشته یا اگر وجود داشته بود و نبودش فرقی نمی‌کرده! چرا خودزنی می‌کنند اینها؟!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Nov, 07:22


⭕️پزشکیان و صد روز اقامت در پاستور

✍️احمد زیدآبادی

🔹در صد روزگی دولت مسعود پزشکیان به کارنامۀ او نمی‌توان نمرۀ درخشانی داد اما نمرۀ مردودی هم نمی‌گیرد. در این صد روز او کوشیده تا ماشین دولت از لاین وسط« خیلی منحرف نشود. 

🔸وفاق که دکتر پزشکیان آن را به عنوان شعار دولت خود برگزیده است، به لحاظ روشی یعنی شناسایی و معرفی نقطۀ موزون و عادلانه در هر امر و متقاعد کردن دیگران به مطلوبیت و فضیلت آن و جلب همکاری و همراهی آنان در آن جهت است.

🔹دکتر پزشکیان در تشکیل کابینه و انتخاب استانداران از موازین وفاق به معنی درست کلمه، چندان عدول نکرده است.
انتخاب برخی استانداران از جناح رقیب، چنانچه آنها خود را متعهد و ملزم به رعایت سیاست‌های دولت کرده باشند، از قضا نوعی موفقیت در جهت به کارگیری شیوه و روش وفاق است.

🔸... از آنجا که داوری منصفانه نسبت به کارنامۀ اجرایی مدیران و سیاستمداران تابعی از نسبت بین امکانات و محدودیت‌های آنان است، واقعیت این است که دولت پزشکیان در همین ابتدای کار، علاوه بر محدودیت‌های داخلی با محدودیت‌های بی‌شمار خارجی هم روبه‌رو شده است.

🔹او در جایگاه رئیس‌جمهور که وظایف بسیاری بر عهده دارد اما ابزارهای اندکی در اختیار دارد، به تنهایی از پس بحران‌های پیش رو بر نخواهد آمد، اما جهتِ روند بحران‌ها و راه‌های متصور برای حل و کنترل آنها در سطح منطقه، می‌تواند به کمک او آید و یا کلاً دولتش را از حیز انتفاع ساقط کند.
متن کامل

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Nov, 05:52


⚠️قابل توجه مصافی‌های کذاب
‏در دولت سیزدهم، مسولان تهیه سوخت مایع به نیروگاه‌ها خیانتی بزرگ کردند.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع کاهش داشته است!

‼️سوختی که مسولان وقت در بازار فروخته‌اند!

🔸برخلاف رویه‌های گذشته هیچکدام از پالایشگاه‌های گازی و نفتی کشور اورهال نشدند و همگی به شهریورماه موکول شده بودند.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد مخازن نیروگاه‌ها را خالی گذاشتند تا دولت جدید را تحت فشار بگذارند که در این میان مردم و صنایع آسیب خواهند دید.

✍️حاجی پور

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Nov, 04:34


#برشی_از_یک_کتاب

همه فکر می‌کنند که زندگی در حال حاضر زندگی نیست و فعلا باید سوخت و ساخت و نیز فعلا باید حقارت را تحمل کرد، ولیکن این همه موقتی است و بالاخره یک روز زندگی واقعی شروع خواهد شد.

بلی، يك روز! ما خویشتن را برای مردن آماده می‌کنیم، مردن با این حسرت که زندگی نکردیم. گاهی این فکر مرا به ستوه می‌آورد که: آدم بیش از یک بار به دنیا نمی‌آید و این عمر یک‌باره و منحصر‌ به‌فرد را نیز دائم در موقت بودن و در انتظار روزی بسر می‌برد که زندگی واقعی شروع شود. باری، عمر به همین شیوه می‌گذرد.

هیچکس در حال زندگی نمی‌کند و هیچکس نیست که بتواند آنچه را که در روز انجام داده است به حساب دارایی مثبت خود بگذارد. هیچکس نیست که بتواند ادعا کند 《از فلان لحظه و فلان موقع زندگی من شروع شده است!》

📕 #نان_و_شراب
✍🏻 #اینیاتسیو_سیلونه

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

10 Nov, 14:54


‼️آشی که مجلس هفتم برای کشور پخت! مردم هنوز تاوان لجبازی اصولگراها با دولت اصلاحات را می‌دهند!

✍️بهنام صمدی

🔹قطعی برق، کسری گاز، کمبود بنزین، عدم توسعه شبکه مخابرات و... تاوان سنگین تصویب قانون تثبیت قیمت‌‌ها در مجلس هفتمه!

🔸این آشی است که حداد عادل و احمد توکلی و الیاس نادران، حسن سبحانی و.. برای مردم پختند صرفاً برای لجبازی با دولت خاتمی قرار بود طبق برنامه چهارم توسعه قیمت بنزین ظرف ۵ سال به فوب خلیج فارس برسه.

🔹بله قیمت‌گذاری دستوری و سیاستگذاری کمونیستی این بلا رو به اقتصاد ایران آورده. کشوری که غرق در نعمت خدادادیه با تصمیمات غلط در همه حوزه‌های انرژی کسری داره!

🔸حداد عادل بعد از تصویب قانون گفته بود این عیدی مجلس به مردمه! اما کدوم عیدی؟ بعد از دو دهه از تصویب، نیروگاه‌های برق فرسوده شدند و سرمایه‌گذاری جدیدی صورت نگرفته؛ دولت برای افزایش قیمت بنزین در وضعیت ارّه قرار گرفته!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

10 Nov, 10:44


#به_وقت_توییت

⭕️جهان سوم جایی است که مردم عادی باید بخشی از حقوق و درآمد خود را صرف خرید ‎#فیلترشکن از آقازاده‌هایی کنند، که والدینشان و مسئولان و قانون‌گذاران، خود از فیلترشکن رایگان استفاده می‌کنند

✍️حسین‌ سلاح‌ورزی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

10 Nov, 06:21


⭕️گزارش به رهبر باید تلخ باشد

✍️جعفر شیرعلی نیا

🔹«حتی اگر یک خانه‌ سالم مانده باشد و یک نفر در این مملکت زنده مانده باشد،این جنگ را ادامه خواهیم داد.» این جمله‌ایست از آیت‌الله خمینی در میانه‌ی جنگ در جمع مسئولان، برگرفته از سند سپاه به نقل از کتاب «آغاز تا پایان» اثر سردار محمد درودیان. هرگاه تردیدها درباره‌ی امکان ادامه‌ی جنگ جدی می‌شد، آیت‌الله خمینی با جمله‌هایی از این جنس با تردیدها مقابله می‌کرد؛ اما چرا در نهایت با تصمیمی که گفت برایش از زهر کشنده‌تر است قطعنامه‌ی 598 را پذیرفت؟ ذهنیت او در زمانی که بر ادامه‌ی جنگ تاکید می‌کرد و در زمانی که قطعنامه را پذیرفت چگونه شکل گرفت؟

🔸امام درباره‌ی پذیرش قطعنامه گفت که تصمیمش«با توجه به نظر تمامی كارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای كشور» بوده است. (صحیفه، ج21، ص92)
در پیامی که برای مسئولین نوشت معلوم شد چند گزارش تلخ و یک گزارش تکان‌دهنده او را با حقایقی تلخ رو‌به‌رو کرده که به‌سرعت نظرش را تغییر داده است.

🔹یکی از گزارش‌ها از دولت بود که در آن وضع مالی نظام زیر صفر اعلام شد. گزارشی دیگر از مسئولین سیاسی که با شرح وضعیت جنگ نوشته بودند: «شوق رفتن به جبهه» در مردم کم شده است. یک نامه هم از فرماندهی سپاه که امام آن را تکاندهنده توصیف کرد. در آن نامه امکاناتِ بسیار زیاد و خواسته‌های عجیبی مطرح شده بود و امام نوشت این فرمانده «مهم‌ترین قسمت موفقیت طرح خود را تهیه‌ی به‌موقع بودجه و امکانات دانسته است... البته با ذکر این مطالب می‌گوید باید باز هم جنگید، که این دیگر شعاری بیش نیست.» (نشریه‌ی نگین، ش‌21، ص43)

🔸همین جمله‌های مختصر فضای پذیرش قطعنامه را به‌خوبی نشان می‌دهد؛اما شاید سوال مهم‌تر این باشد که ذهنیت امام برای تاکید بر ادامه‌ی جنگ چگونه شکل گرفته بود؟سال 94 از هاشمی رفسنجانی پرسیدم گویا در آن مقطع گزارش دقیقی به امام رسید. آیا امکان نداشت که آن گزارش‌ها زودتر به امام برسد؟ جواب داد: «بعضی‌ها بودند که نمی‌خواستند واقعیت وجودی ذهن خود را پیش امام رو کنند. به من می‌گفتند که نیازهای زیادی داریم و نمی‌توانیم بجنگیم، اما به امام که می‌رسیدند، می‌گفتند: عاشورایی می‌جنگیم.»

🔹بر اساس یادداشت روزانه‌ی هاشمی در 21 فروردین66 او و حسن روحانی دونفری قدم می‌زدند و روحانی می‌گفت باید جنگ را از موضع قدرت خاتمه داد و منتظر فتحِ سرنوشت‌ساز نماند. هاشمی نوشته چون حرف روحانی برخلاف نظر امام بود صراحت نداشت. (دفاع و سیاست، ص61) وقتی حسن روحانی در قدم زدن دو نفره با هاشمی از صراحتش کم می‌کند، مسئولین در حضور امام خمینی چگونه سخن می‌گفته‌اند؟

🔸روغنی زنجانی، مسئول برنامه و بودجه در دولت موسوی، می‌گوید سال 65 در نامه‌ای برای نخست‌وزیر موسوی استدلال کرده که نمی‌توان جنگ را ادامه داد و یا باید جنگ را تمام کرد یا ادامه داد که نتیجه‌ی آن فروپاشی نظام و قهرمانانه کنار رفتن است. (اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی،ص169)او فکر می‌کند نخست‌وزیر در باطن با حرف‌های او موافق بود اما«نمی‌توانست به‌صورت رسمی نظر مخالف دولتِ خود را درباره‌ی جنگ عنوان کند.» (همان، ص184)

🔹او می‌گوید در اتاقی که پشت محل برگزاری جلسات هیات دولت بود و اعضای کابینه برای استراحت و یا سیگار کشیدن از آن استفاده می‌کردند، نظرات با صراحت در انتقاد از ادامه‌ی جنگ بود اما در اتاق رسمیِ جلسه صحبت‌ها از آمادگی برای ادامه‌ی جنگ بود؛با چاشنی آیه، حدیث و شعرهای حماسی.او می‌گوید: «در مجلس نیز همین‌طور بود، تمام نطق‌های پیش از دستورِ نمایندگان در دفاع از ادامه‌ی جنگ بود.»اما خارج از آنجا كه با آن‌ها گفتگو می‌کردی و وضعیت را توضیح می‌دادی آن‌ها هم ادامه‌ی جنگ را نقد می‌کردند؛ «فکر می‌کنم همه درگیر خودسانسوری بودند.» (همان، ص183)

🔸نکته‌ی آخر این‌که در هیچ شرایطی مسئولیت از رهبری سلب نمی‌شود و او بیش از همه مسئول گرفتن اطلاعات واقعی از مدیران کشور است و باید این مسیر را هموار کند تا مبادا مسئولین جرات گزارشِ عمق تلخی‌ها را نداشته باشند. حتی اگر بپذیریم برای جلوگیری از فروپاشی ذهنی جامعه باید قدری از تلخی گزارش به مردم کاست؛اما با رهبر باید تلخی‌ها را تلخِ تلخ گفت تا از عمق ماجرا باخبر باشد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

10 Nov, 04:38


🔹#برشی_از_یک_کتاب

🔸عشق، خوب دیدن است؛ خوب چشیدن؛ خوب بوییدن؛ خوب زمزمه کردن؛ و خوب لمس کردن.
عشق، مجموعه‌ای از تجربه‌های زنده‌ی دائم طاهرانه است؛ و این همه نه فقط تعریف عشق است که تعریف زندگی هم هست.

📕 یک عاشقانه آرام
✍🏻 نادر ابراهیمی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

09 Nov, 18:06


⭕️چند نظر شخصی درباره بمب اتم

✍️بیژن اشتری

🔹مشاهده اوضاع یک سال گذشته گویای آن است که جمهوری اسلامی به سمت یک موقعیت برگشت ناپذیر بسیار خطرناک که می‌تواند موجودیت حیاتی‌اش را نابود کند در حال حرکت است‌. یا بهتر بگویم دشمنان خارجی این نظام توانسته‌اند او را به سمت چنین موقعیتی سوق دهند.

🔸اسراییل که به نقشه‌چینی‌های طولانی ده بیست ساله برای ضربه زدن به دشمنانش شهره است هرگز حاضر به قبول برجام نشد و از همان آغاز خواهان نابودی برنامه اتمی جمهوری اسلامی شد و سعی کرد آمریکا و غرب را با خود همراه کند.
به نظرم اسرائیل در این یک سال گذشته (پس از حادثه هفت اکتبر) موفق شده گام‌های بلندی به سوی این هدف بردارد.

🔹گام بعدی و تعیین کننده اسرائیل این است که به جهان غرب ثابت کند که جمهوری اسلامی یک خطر امنیتی آنی و عیان برای منطقه خاورمیانه و کل جهان است.در این صورت وضع ایران شبیه عراق صدام و لیبی قذافی در دوران تقابل با غرب خواهد شد.

🔸حالا نگاهی به اوضاع داخل بیندازید. مقامات ارشد نظام صحبت از افزایش برد موشک‌هایشان به بالای دو هزار کیلومتر می‌کنند. این به معنای رسیدن این موشک‌ها به قلب اروپای غربی (پاریس و برلین) است و جمهوری اسلامی ثابت کرده که توان ساخت چنین موشک‌هایی را دارد.

🔹برخی مقامات بالای نظام صراحتا صحبت از تغییر تز دفاعی کشور و ساخت بمب اتمی کرده‌اند و قضیه تغییر فتوای آقای خامنه‌ای را به میان کشیده‌اند و حتی خود ایشان هم اخیرا فرمود«هر کاری برای دفاع از کشور لازم باشد خواهیم کرد » و باید اذعان کرد که نظام توان این را دارد که در مدتی کوتاه چند بمب اتمی بسازد و این کلاهک‌های اتمی را روی موشک‌های بالستیک خود سوار کند و به سمت اسرائیل و اروپا نشانه گیری کند.

🔸اما از همه این‌ها مهم‌تر« قدرت اراده» حاکمان نظام و تاثیرپذیری آن ها از فرهنگ عاشورایی کربلایی در مقابله با اسرائیل و کل«نظام سلطه جهانی» است.پرتاب سیصد چهارصد موشک بالستیک به خاک اسرائیل گرچه موجب خسارت عمده‌ای به اسراییلی‌ها نشد اما باید اذعان کرد که«اراده» حاکمان ایران را در به کارگیری سلاح ‌هایشان نشان داد.حالا برای غربی‌ها کاملا روشن شده که جمهوری اسلامی یک کشور معقول و به هنجار نیست که سلاح‌های مرگبار خود را در انبار بگذارد و هیچوقت از آنها استفاده نکند.

🔹حالا غربی‌ها فهمیده‌اند که اراده‌طلبی سران نظام و باور آنها به فرهنگ عاشورایی و انقلابی و روحیات انتحاری‌شان معجونی‌ست مرگبار‌ و چنین معجونی واقعا می‌تواند امنیت جهان غرب را تهدید کند.غرب تجربه خوشایندی از لشکرکشی زمینی ندارد اما در جهان امروز هر احتمالی ممکن است و این خطری‌ست که همه ما باید به آن توجه کنیم.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Nov, 13:42


‼️«آقای پزشکیان، اشتباه ۴۶ سال گذشته را تکرار نکنید؛ خیلی فرق می‌کند که چه‌کسی رئیس‌جمهور آمریکاست»

✍️صادق زیباکلام

🔹️نخست ابعاد شگفت‌انگیز پیروزی ایشان بود. فراموش نکرده‌ایم که در تمام دوران انتخابات، حتی تا روزها و ساعت‌های آخر، همۀ تحلیلگران، رسانه‌ها و نظرسنجی‌ها متفق‌القول بودند که رقابت میان هریس و ترامپ شانه به شانه و تنگاتنگ می‌باشد و اختلاف میان آنان، حدود یک یا دو درصد بیشتر نیست. اما سیل آرا به‌نفع ترامپ نشان داد که نظرسنجی‌ها چقدر با حقیقت فاصله داشتند. اگر این اتفاق در ایران افتاده بود، نوادگان دایی‌جان ناپلئون می‌رفتند به‌دنبال تئوری‌های توطئه و اینکه این‌ها همه برنامه برای گرم کردن تنور انتخابات و کشاندن مردم به‌پای صندوق‌های رأی بود.

🔸دوم، مهم‌تر از بررسی اینکه چرا اینقدر نظرسنجی‌ها با واقعیت فاصله داشتند، شوک اصلی‌تر و پرسش مهم‌تر آن است که آن‌همه رأی برای ترامپ نژادپرست و محافظه‌کار دشمن دمکراسی، در کجای جامعۀ آمریکا نهفته شده بود که همه را غافلگیر کرد؟ یقیناً تحلیلگران پیرامون محبوبیت ترامپ و اسباب و علل اقبال جامعۀ آمریکا به آنچه که آن را در علوم سیاسی می‌بایستی «کاریزمای ترامپیسم» تعریف کرد، به تحقیق و بررسی خواهند پرداخت.

🔹️سوم، یک دلیل البته سقوط هولناک محبوبیت بایدن و دمکرات‌ها در سال‌های اخیر بود. جایگزینی خانم هریس هم خیلی نتوانست چیزی را به‌نفع دمکرات‌ها تغییر دهد و در بهترین حالت، جلوی سقوط بیشتر آن‌ها را گرفت.

🔸چهارم، درک استقبال بسیاری از ایرانی‌ها از پیروزی ترامپ، خیلی پیچیده نیست. انسان فقط تأسف می‌خورد که ملتی آنقدر از شرایط سیاسی و اجتماعی‌شان سرخورده و ناامید شده باشند که پیروزی شخصیتی که کمترین نمادی از دمکراسی‌خواهی در وی نباشد، آنقدر آن‌ها را به‌وجد آورد.

🔹️پنجم، می‌رسیم به واکنش سخنگوی دولت جناب پزشکیان، سرکار بانو دکتر مهاجرانی، که فرمودند: «برای ما هیچ فرقی نمی‌کند دمکرات در کاخ سفید باشد، یا جمهوری‌خواه». البته حرف ایشان از یک منظر درست است. برای ما که ۴۶ سال است «دشمنی با آمریکا» همۀ فکر و ذکرمان شده و همۀ انقلابمان تقلیل پیدا کرده به استکبارستیزی و مرگ بر آمریکا، خیلی هم البته فرقی نمی‌کند که هریس انتخاب می‌شد، یا بایدن. اما خانم دکتر مهاجرانی عزیز، این سخن را اگر یک دهۀ هشتادی سرخورده از گذشته و ناامید از آینده می‌گفت، قابل فهم بود. اما بانوی بزرگوار، به‌نظر شما، ایران دوران سیدمحمد خاتمی با مرحوم سیدابراهیم رئیسی و خالص‌سازی، هیچ فرقی با هم نداشتند؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Nov, 10:41


⭕️ایران و پیروزی ترامپ

✍️احمدرضا احمدپور

🔹ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و تکان بزرگ سیاسی و اقتصادی به جهان وارد شدبه‌نظر می‌رسد با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بخش‌هایی از سیاست‌ها و روابط بین‌الملل دگرگون خواهند شد.

 🔸۱. در جنگ میان اوکراین و روسیه کمک نظامی به اوکراین ازسوی آمریکا به‌پایان رسیده و شرایط به‌نفع پوتین پیش خواهد رفت. پوتین اما معلوم نیست که به‌نفع ایران حرکتی سودمند بردارد و چه‌بسا بر نگاه از بالابه‌پایین به ایران بیفزاید!
   
 🔹۲. فشارهای اقتصادی آمریکا علیه چین افزایش خواهد یافت و چه‌بسا روابط چین با ایران نیز در پی این فشار دستخوش تغییرات شود؛

 🔸۳. در شرایط و روند موجود، باتوجه به رفاقت ترامپ و نتانیاهو، رویکرد اسرائیل علیه ایران خصمانه‌تر و عملیاتی‌تر ‌می‌شود و ایران نیز در دنیا، منزوی‌تر خواهد شد؛

🔹۴. روابط اتحادیه اروپا با آمریکا نیز دچار لرزش و احتمالا در پاره‌ای از سیاست‌ها مانند محیط زیست و حقوق بشر بازنگری یا دچار تنش می‌شود؛

 🔸۵. بسته به نوع و میزان تغییرات احتمالی سیاست‌های ایران در روابط و ارتباطات بین‌الملل، باتوجه به رابطه دوستانه آمریکا با عربستان و امارات، نگاه اتحادیه اروپا به جزایر سه‌گانه ایران در خلیج فارس و تغییروتحولات مهم اقتصادی در منطقه [ایجاد راه‌ها و گذرگاه‌ها و مناطق تجاری راهبردی تازه اقتصادی پیرامون ایران]، چه‌بسا تمایل و سیاست کشورهای عربی و برخی همسایه‌ها به روابط حسنه با ایران دستخوش تغییر شده و روابط تنش‌زایی رقم بخورد.

🔹با وجود همه اتفاقات ناگواری که در پی پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان آمریکا برای ایران محتمل است، می‌توان جوری دیگر نیز به رویداد نگریست که دراین‌صورت نیاز است تا به سه ویژگی شخصیتی ترامپ توجه کرد:

 🔸۱. ترامپ همان‌گونه که خود گفته است آغازکننده جنگی نخواهد بود بلکه به جنگ‌ها پایان می‌دهد؛

 🔹۲. ترامپ شاید سیاستمدار ماهری نباشد؛ اما معامله‌گر قهاری است؛

 🔸۳. ترامپ زود تصمیم می‌گیرد و زود عمل می‌کند و کلا مرد عمل‌گرایی است تا آرامانگرا.

  🔹باتوجه به این سه ویژگیِ ترامپ، شرایط برای نظام ج.ا.ا می‌تواند بسیار تهدیدآمیز باشد یا بسیار عالی رقم بخورد؛ ازاین‌رو سه فرض در پی را می‌توان درنظر گرفت.

 🔸الف. جمهوری اسلامی ایران بر روند کنونی خود در نگاه به منطقه به‌ویژه در نگاه به روابط و تنش‌ها میان اسرائیل با فلسطینیان و حزب‌الله لبنان و سوریه و یمن و روابط با روسیه که عمدتا به نفع پوتین است، فعالیت‌های هسته‌ای تنش‌زا، سیاست حذف اسرائیل و تنش با غرب پافشاری کند که دراین‌صورت باوجود ریاست‌ ترامپ بر دولت آمریکا، تنش میان ایران با آمریکا و اسرائیل شدیدتر شده و سرنوشتی بسیار بدتر از سرنوشت پرتنش کنونی در انتظار ج.ا.ا و مردم خواهد بود و حتما آمریکای ترامپی با حاکمیت ایران، رویکردی رودررو و بسیار گزنده خواهد داشت؛

 🔹ب. نظام ، سیاست نه جنگ نه صلح را دنبال کند اما تنش را در ظاهر کاسته ولی نامحسوس و به‌واسطه قدرت‌های نیابتی خود، بازهم رویکرد خود را نگه‌دارد که در این‌صورت شاید جنگ نشود و شاید شرایط بدتر از این نشود، ولی نظام در درازمدت گرفتار خودسایگی و با تداوم تورم و نابه‌سامانی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دچار بحران‌های فرسایشی شده و نارضایتی‌های اجتماعی افزون و آشوب‌های گسترده و درگیری‌های خشونت‌آمیز خیابانی کشور را فرا گرفته و ایران در گردابی مهلک فرو خواهد رفت؛

 🔸پ. نظام با توجه به سه ویژگی ترامپ، سیاست تبدیل بحران به فرصت را پیش گرفته، بر کاهش تنش‌های داخلی و منطقه‌ای خود همت گمارد و برای تنش‌زدایی با غرب به‌ویژه با آمریکا، به دولت دستور مذاکره مستقیم [نه با واسطه] بدهد که با توجه به تمایل ترامپ به ایجاد رابطه با ایران، وی نیز استقبال کرده و باتوجه به حکم شرعی رهبر در منع استفاده از سلاح هسته‌ای، می‌توان هم فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای را ادامه داد، هم با رفع تحریم‌ها در مسیر ثبات اقتصادی و اجتماعی حرکت کرد و این‌گونه جان تازه‌ای به اقتصاد و جامعه بخشید و پس از ده‌هاسال، مردم نیز بتوانند هوای تازه‌ای تنفس کنند.

‼️اگر رویکرد سوم [پ] دنبال و عملی شود بخش مهمی از شکاف عمیق میان نظام با مردم نیز ترمیم خواهد شد و سرمایه اجتماعی، روند بهتری را طی خواهد کرد و در یک بازه زمانی تاریخی، حکمرانی خوبی برای مردم به یادگار خواهد ماند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Nov, 07:00


⭕️۲روی سکه ترامپ قمارباز برای ایران

✍️رضا رئیسی

 🔹۶ ژانویه سال ٢٠٢١ خوش‌بین‌ترین طرفدارش هم پیش‌بینی نمی کرد، این کاباره‌دار میلیاردر و قمارباز قهار شانسی برای درخشش مجدد در سپهر سیاست ایالات متحده داشته باشد که اگر اندک امیدی داشتند، آن غائله بی سابقه حمله به ساختمان کاخ کنگره را رقم نمی زنند.

🔸طی ٣ سال بعدی برگزاری چندین و چند دادگاه علیه وی، اتهام های بزرگ، بازداشت و حکم محکومیت و پرداخت غرامت های هنگفت در چندین و چند پرونده از فرار مالیاتی و فساد اخلاقی گرفته تا اتهام درز اخبار و اطلاعات محرمانه، اندک امید هواداران را نیز ناامید و او را تا مرز سقوط از حیز انتفاع یک شهروند معمولی هم برد اما این آمریکایی با اصالت آلمانی نشان داد که همانند اجداد و اسلافش چغر و بد بدن است و کوتاه بیا نیست. 

🔹۶نوامبر سال ٢٠٢۴ یکبار دیگر نام دونالد جی ترامپ به صدر اخبار جهان آمد و بزرگترین کام بک تاریخ سیاسی آمریکا و شاید تاریخ معاصر جهان رقم خورد.
فراتر از تمامی نظرسنجی ها، راه ترامپ برای تکیه بر صندلی ساختمان بیضی کاخ سفید هموار شد و دوباره عنوان پرزیدنت کنار نام ترامپ جا خوش کرد و او برای ۴ سال فرماندهی کل قوای بزرگترین ارتش نظامی جهان شد. 

🔸ریاست جمهوری دور اول ترامپ از ژانویه سال ٢٠١٧ تا ٢٠٢١ برای ایرانیان سراسر درد و تلخی و مشقت بار بود. او بزرگترین موانع را برای مهاجرت مردم چند کشور مسلمان از جمله ایران  به ایالات متحده ایجاد کرد.
با خروج یکجانبه از برجام بزرگترین دستاورد مشترک دیپلماسی میان جمهوری اسلامی ایران و قدرت های جهانی را به محاق برد. معمار سخت ترین تحریم ها علیه ایران با عنوان فشار حداکثری شد و بالاخره دستور ترور عالی ترین فرمانده ایرانی و محبوب ترین نظامی کشور را صادر کرد.

🔹با این اوصاف و لحاظ چنین عقبه و سابقه‌ای حضور مجدد او در کاخ سفید می تواند، خبر بدی برای ایران، مردم و حاکمان سیاسی آن باشد بخصوص که ایران و اسرائیل وارد بزرگترین مناقشه عریان و بی محابای خود طی ۴ دهه گذشته شده‌اند و ترامپ به شکل سنتی از شرکای سیاسی نتانیاهو به حساب می آید و با تحریکات وی نیز در دور اول زیر میز برجام زد. 

🔸اما این یک روی سکه است. سکه ترامپ قمارباز یک روی دیگر هم دارد و این درست جایی است که می توان انتظار دگرگونی های عجیب و غیرمنتظره را داشت. 

🔹به طور قطع به یقین می توان گفت، پیروزی کاملا هریس در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، روند مخاصمه ایالات متحده و ایران را دچار دگرگونی نکرده و به تثبیت شرایط می انجامید و به قول عامیانه تجربه نشان داده که دموکرات های سیاست‌بلد با پنبه سر بریده و در نهایت سخت‌ترین ضربات که همانا تحریم های فلج کننده بوده در دوران آنان معماری و بسط و تعمیم یافته است.

🔸در آن سوی دیگر جمهوریخواهان هر چند همیشه مواضع خصمانه‌تری علیه ایران داشته اند اما در عمل به واسطه ارتباط عمیق و وثیق آنان با کارتل های نفتی و خاستگاه اقتصادی که دارند، ایران غیر از ۴ سال اول ترامپ در دوران روسای جمهوری اعضای این حزب راه هم آرتی را طی نموده است. 

🔹نکته آنکه شرایط منطقه و جهان و خود ایران نیز نسبت به ۸ سال پیش تغییرات مهم و تعیین کننده‌ای داشته است. ترامپ آن بار یک کاندیدای مستقل از ارکان حزب جمهوریخواه به حساب می آمد اما این بار در دوران حزب پذیرفته شده و برای اولین بار طی چند دهه اخیر این حزب تمامی ارکان قدرت یعنی قوه مجریه، سنا و مجلس نمایندگان را در قبضه قدرت یکطرفه خود گرفته است. 

🔸حزبی که نمی خواهد منافع اقتصادی آمریکا بخصوص در هارتلند انرژی دنیا در خطر بیافتد.از طرف دیگر به شکل سنتی آنان ارتباط خوبی با شیوخ عرب دارند و شخص ترامپ هم ارتباط نزدیکی با بن سلمان و بن زائد دارد و روابط ایران همانند آن سال های دور اول ترامپ با عربستان و امارات نیست و ترک مخاصمه رخ داده می تواند تسهیلگر تغییر رویکرد ترامپ به ایران باشد.

🔹از طرف دیگر ماجرای اکراین نیز عنصر تعیین کننده است و ترامپ همانند دموکرات ها دست باز و بذل و بخشش بی حد و حساب به متحدانی چون اکراین و حتی اسرائیل نخواهد داشت. آنچنان که در اولین سخنرانی بعد از بالا رفتن شانس پیروزی گفت که من شروع کننده جنگ ها نیستم بلکه پایان دهنده آن ها هستم. 

🔸هر چه هست ترامپ یک شخصیت کارآزموده سیاسی نیست هر چند که نشان داده نبض جامعه و افکار عمومی را خوب می شناسد، او بیش از سیاستمدار یک تاجر و کاسب قهار است و برای هر معادله ای به معامله و هزینه سود و زیان آن می نگرد.
او همچنین نشان داده که یک وجه غیر قابل پیش بینی دارد و به مثابه هندوانه سربسته نمی توان از پیش اقدامات او را گمانه زنی کرد و این درست جایی است که تفاوت او با کاملا هریس رقم خورده و حتی در قبال ایران می توان انتظار رفتار دیگرگونه و نتایج غیر منتظره را داشت.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

توفیق

09 Nov, 07:00


🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Nov, 04:33


#برشی_از_یک_کتاب

آغاز زندگی چه بسیار با پایان آن تفاوت دارد! یکی مملو از آرزوهای دروغین و سرشار از لذت جسمانی، و دیگری، میوه‌ی فرسایش و فساد کالبد و بوی مرگ...

زندگیِ ما گوهری است بسیار کوچک، نقطه‌ای بخش ناپذیر، که زیر ذره بین قدرتمند زمان و مکان اینچنین درشت می‌نماید.

✍🏽 #آرتور_شوپنهاور
📕 #جهان_و_تأملات_فیلسوف

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

07 Nov, 13:30


⚠️مافیای فیلترشکن در لابی و تبلیغ، از دین خرج می‌کنند

✍️محمد سرافراز

🔹️ قطعا هر جایی که یک درآمد سرشاری باشد برای خودش یک لابی درست می‌کند و سعی می‌کند در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نقش بازی کند. این فقط در موضوع فیلترینگ نیست. شما در تمام مسایل کلان کشور این را می‌بینید.

🔸کم‌کم انگار یک مافیای قدرت و ثروتی به وجود آمده که این‌ها منافع خودشان را نگاه می‌کنند و بر اساس آن تبلیغات می‌کنند حالا یک جایی از دین خرج می‌کنند یک جاهایی از جامعه خرج می‌کنند برای این که به آن منافع برسند.

🔹️ من مخالف این نوع فیلترینگ هستم و بیشتر نگاهم به این است که اصلا تکنولوژی در حوزه هوش مصنوعی و استفاده از اینترنت به عنوان یک وسیله ارتباطی جهانی جوری دارد پیش می‌رود که ما اصلا دیگر نمی‌توانیم در مقابل آن بایستیم

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Nov, 06:42


⭕️ماجرای پوشیده یک برهنگی؛بررسی آنچه در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد رخ داد

✍️شادی مکی

🔹در همه روایات نقل شده از سوی مراجع مربوطه به نظر می‌رسد سعی شده با نقل بی‌ربط زندگی خصوصی او از جمله متارکه با همسر، بیماری روانی این دختر برای مخاطبین باورپذیر جلوه کند.به هر روی بازتاب این مسئله و نگرانی شهروندان برای سرنوشت این دختر تا جایی بود که آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات به این ماجرا در شبکه اجتماعی ایکس واکنش نشان داد

🔸شیما قوشه وکیل دادگستری: بر فرض که شخص مرتکب جرم هم شده باشد، قانون‌گذار مشخص کرده که تشخیص چنین مسائلی که می‌تواند بر مجازات شخص هم تاثیرگذار باشد برعهده حوزه تخصصی «روانپزشکی قانونی» است

🔹... مطمئن نیستیم که آیا پروسه مذکور درباره این خانم دانشجو طی شده است یا نه. موضوع اختلال روانی او در حالی مطرح می‌شود که ما نمی‌دانیم آیا فرد یا افراد متخصصی درباره این شخص، معاینه‌های تخصصی و مصاحبه‌های بالینی ضروری را انجام داده‌اند یا خیر.»به گفته این وکیل دادگستری این مسائل جامعه را درگیر کرده و ایجاد نگرانی می‌کند،‌در واقع شهروندان می‌خواهند از حقایق و سرنوشت این خانم مطلع شوند.بنابراین حتی اگر فرایندهای تخصصی هم طی شده باشد قرار نیست دانشگاه آزاد درباره نتایج این فرایندهای برفرض طی‌شده اطلاعیه دهد.

🔸او تاکید می‌کند: «مرجع اعلام این موضوع دانشگاه آزاد نیست با فرض اینکه جرمی هم وقوع یافته باشد مرجع اعلام چنین مواردی سیستم قضایی است که این سیستم هم باید از متخصص یا همان روان‌پزشک قضایی موضوع را استعلام کرده و نتیجه را اطلاع‌رسانی کند.» 

🔹قوشه موضوع را از زاویه دیگری هم بررسی می‌کند:«اگر برای مرجع تشخیص قانونی،‌  اثبات شود که فرد دچار اختلال روانی است قانون‌گذار در ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده است «هرگاه مرتکب در زمان ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده به نحوی که فاقد اراده و قوه تمییز باشد، ‌مجنون محسوب می‌شود و مسئولیت کیفری ندارد.» بنابراین با فرض این موضوع اساساً شخص دارای اختلال روانی مسئولیت کیفری نداشته و به تبع آن مجازات نمی‌شود.»

🔸این وکیل دادگستری این را هم می‌گوید که با توجه به اینکه شهروندان از قوه قضائیه انتظار شفاف‌سازی دارند،‌ این دستگاه ملزم به شفاف‌سازی است:«اما باید این موضوع را هم در نظر گرفت که شهروندان چنین مواردی را زیاد شنیده‌اند و ممکن است باور کردن این موارد برایشان سخت باشد. بنابراین باید بی‌طرف بودن مرجع پزشکی یا روان‌پزشکی هم به اثبات برسد.»

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

07 Nov, 06:14


#برشی_از_یک_کتاب

خوشبختى سراغ کسانى میرود که بلدند بخندند.
این زندگى نیست که زیباست. این ما هستیم که زندگى را زیبا یا زشت مى بینیم. دنبال رسیدن به یک خوشبختى بى نقص نباشید. از چیزهاى کوچک زندگى لذت ببرید. اگر آن ها را کنار هم بگذارید، مى توانید کل مسیر را با خوشحالى طى کنید.

📕 کمی قبل از خوشبختی
✍🏻 #انیس_لودیگ

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

06 Nov, 18:28


#شعر_شب

هم در هوای ابری آبان دلم گرفت
هم در سکوت سرد زمستان دلم گرفت

هرجا که عاشقی به مراد دلش رسید
هرجا گرفت نم‌نم باران، ... دلم گرفت

با خنده گفتمش: به سلامت… سفر بخیر…
وقتی که رفت، از تو چه پنهان... دلم گرفت

بیرون زدم ز خانه که حالم عوض شود
از بس شلوغ بود خیابان دلم گرفت

امروز جمعه نیست، ولی با نبودنت
مانند عصر جمعه‌ی تهران دلم گرفت

#مجید_ترکابادی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Nov, 14:03


‼️حضانت قابل سلب از مادر این فرزندان نیست؛حضانت فرزندان کشته‌شدگان معدن طبس

✍️حسن اسدی‌ زیدآبادی

 🔹در رابطه با حضانت و ولایت باید قائل به تفکیک شد. به این معنی که پدر و جد پدری آن هم به طور همزمان بر طفل صغیر ولایت دارند. اما حضانت مسأله جداگانه‌ای است.

🔸مطابق قانون مدنی، هرگاه یکی از والدین فوت شود، والد دیگر باید حضانت بچه را برعهده داشته باشد. وقتی که فرزندی پدرش را از دست می‌دهد، حضانت فرزند با مادر است. بنابراین در اینکه حضانت (به معنای تربیت، نگهداری و امور روزمره بچه که مربوط به رشد بچه است) باید در اختیار مادر باشد، هیچ تردیدی وجود ندارد.

 🔹به نظر می‌رسد در گزارشی که داده شد، یک خلط مبحث و احتمالا سوءتفاهماتی صورت گرفته است. بنابراین طبق قانون، حضانت قابل سلب از مادر این فرزندان نیست. اما طبیعتا، ولایت آن‌ها که می‌توان از آن به عنوان قیمومت فرزند در اختیار جد پدری تعبیر کرد، در ابتدای امر خواهد بود.

🔸ولایت در اینجا به معنای اجازه دادن برای هرگونه امر حقوقی، امور مالی جدی و یا برای مثال اگر قرار باشد ازدواجی صورت بگیرد، خواهد بود. البته چنانچه مادر بتواند ثابت کند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Nov, 07:45


‼️اسید روی زخم

✍️عباس عبدی

🔹ماجرای جانکاه انفجار معدن طبس برای افکار عمومی و دولت با مرگ ۵۰ معدنکار و پرداخت حق و حقوق و تحویل کلید خانه و رسیدگی‌های بعدی شاید خاتمه یافته تلقی شود. در حالی که برای بازماندگان و همسران و فرزندان آنان چنین نیست و شاید در میانه و حتی آغاز ماجرا باشد.
این آغازی است از دردهای جدید برای زنان و کودکان این جامعه که در پیچ و خم قوانین و مقرراتی که موجود است و تناسبی با وضعیت جامعه ندارد، و اغلب مسئولین هم زحمت فکر کردن آن را به خود نمی‌دهد و در بند این مشکل هم نیستند.

🔸برای توضیح بیشتر باید به گزارش خوب خانم مرزوقی همکار روزنامه‌نگار در فرهیختگان از مسأله حضانت فرزندان بجا مانده از کارگرانی بپردازیم که در معدن طبس جان به جان آفرین تسلیم کردند. مسأله‌ای که برای بازماندگان، بدتر از ریختن اسید روی زخم ایجاد شده از مرگ پدران و همسرانشان است.
از قول یکی از زنانی که همسرش را از دست داده نوشته است که: ▪️«پدربزرگ‌هایی که اصلا نمی‌دانستند ما با چه سختی این بچه‌ها را بزرگ کردیم، حالا به‌خاطر پرداختی‌ها، کمک‌هزینه‌ها و دیه و مستمری می‌خواهند بچه‌هایمان را بگیرند» یکی از همسران این معدنکاران می‌گفت که پدربزرگ پدری، فرزندان یک معدنکار، نوه‌ها را از عروسش گرفته است. پدر همسر مرحوم خودش هم در تلاش است تا پسر ۱۴ ساله‌اش را بگیرد و عموها هم جداگانه در تلاشند تا سرپرستی را از او بگیرند. یکی دیگر می‌گفت که مسئولان استانی چیزی دستشان نیست. شما صدایمان را به مسئولانی برسانید که می‌توانند مشکل حضانت فرزندانمان را حل کنند. «پدربزرگ‌هایی که اصلا نمی‌دانستند ما با چه سختی این بچه‌ها را بزرگ کردیم، حالا به‌خاطر پرداختی‌ها، کمک‌هزینه‌ها و دیه و مستمری می‌خواهند بچه‌هایمان را بگیرند. به رفت‌وآمدم گیر می‌دهند. مگر آنها پسرم را بیشتر از خودم دوست دارند؟»▪️

🔸مسأله روشن است. کسانی که باید در این مورد اقدام کنند توجهی به تحولات اجتماعی و متناسب کردن قانون با مقتضیات جامعه ندارند.در ساختار سنتی و روستایی گذشته، ازدواج‌ها و حقوق زن و مرد به گونه‌ای بود که حضانت برای مردان و پدربزرگ پدری امری معقول می‌نمود. حتی می‌توان گفت در آن ساختار این مسأله کمابیش و از زاویه‌ای به سود زنان هم بود. چون قطع رابطه فرزند و مادر رخ نمی‌داد و فقط مسئولیت حقوقی و مالی آن منتقل می‌شد و همه نیز اغلب زیر یک سقف زندگی می‌کردند و روابط عاطفی و اخلاقی مادر با فرزندان پایدار می‌ماند و عموما هم در خانواده گسترده با پدر بزرگ‌ و مادر بزرگ‌ زندگی می‌کردند.

🔹در حالی که اکنون همه چیز تغییر کرده است. ازدواج‌ها خارج از روابط سنتی است و حتی اغلب خانواده‌ها به دور از خانواده اجدادی زندگی می‌کنند. خانواده هسته‌ای است. حالت برابر حقوقی میان زن و مرد برقرار است. چه بسا اقتدار زنان بیش از مردان باشد. در آخرین پیمایش ارزشها و نگرش‌های ایرانیان که سال گذشته انجام شد بیش از ۶۵ درصد افراد از تصمیم‌گیری مشارکتی در امور خانواده شامل زن و شوهر، یا با فرزندان دفاع می‌کنند و مخالف پدرسالاری محض هستند چه رسد به این که برای پدر بزرگ چنین حقی را قائل شوند. 

🔸بطور کلی و در حال حاضر روابط خانوادگی و نقش‌های اعضای خانواده چون گذشته تعریف نمی‌شود. اکنون زنان خانواده از سطح تحصیلات بسیار بالاتری نسبت به پدران شوهران خود برخوردارند. پدرانی که از نسل قبل هستند و معمولا سواد پایینی دارند. اینها اجازه نمی‌دهند که تربیت فرزندان به دست پدربزرگانی بیفتد که برای استفاده از حقوق بازنشستگی و سایر امکانات دنبال حضانت نوه‌ها هستند.

🔹آقای رییس‌جمهور که هفته پیش به قم رفتند باید مطالبات روشنی از طرف مردم را طرح می‌کردند. شما نمی‌توانید در برابر این قانون بی‌تفاوت باشید. قانون مدنی و همه قوانین مشابه از جمله قانون خانواده باید مطابق شرایط زمان و مکان اجتهاد و به روز شود. قاعده منطقی هر کس غنیمت می‌برد باید غرامت هم بدهد. این قاعده در گذشته در باره حق حضانت جد پدری صدق می‌کرد ولی اکنون مادران هستند که غرامت می‌دهند و نباید انان را از حق حضانت محروم کرد. 

🔸انجام این تغییرات بسیار ساده است.انجامش مهمتر و ساده‌تر از مطالباتی است که دیگران از دولت طرح می‌کنند. حکومت باید به اصلاح قوانین بپردازد نه این که نمایندگانش پشت درهای بسته و غیر علنی برای پوشش زنان قانون بنویسند. نتیجه چنین قوانینی همین واکنش‌هایی است که در جامعه می‌بینیم. 

بطور قطع تعدادی از پدر بزرگان بر اساس اخلاق و خیرخواهی از حق حضانت خود می‌گذرند ولی این کافی نیست. حقوق مادران و زنان را نباید به اخلاق این و آن گره زد. باید حقوق زنان را با وضعیت جدید جامعه و نقش آفرینی زنان متناسب کرد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Nov, 05:15


⭕️سفارت آمریکا و دیپلماسی ایران

✍️علیرضا کفایی

🔹ماجرای سفارت آمریکا در ایران یکی از بغرنج ترین مسائل سیاسی کشور را رقم زد به شکلی که حتی بکار بردن واژه ها در این رابطه هر یک بار معنایی خاص دارد.تسخیر، گروگان گیری، اشغال سفارت، لانه جاسوسی و …..

🔸آیت الله خمینی ضمن اینکه هیچگاه دستوری بر اشغال سفارت نداشته است اما از موضع دانشجویان حمایت نموده و حرکت آنها را انقلاب دوم خواندند.مهندس بازگان نخست وزیر دولت موقت مخالف بود و یکی از دلایل استعفای وی را به همین دلیل میدانند.

🔹نمی توان واقعیتی را که رخ داد انکار کرد، آن حرکت که در ظرف زمانی خاص و در ابتدای انقلاب رخ داد منشاء و آغاز بسیاری از مشکلات و درگیری ها و حتی خط کشی های سیاسی در داخل و خارج بود و تا امروز نزدیک به ۴۵ سال، سنگینی آن اقدام و فشاری که از سوی آمریکا و غرب به ایران وارد می شود موجب خسارت های فراوان شده؛ آنان که سفارت را تسخیر کردند هنوز هم نمی توانند به درستی و نادرستی کار خود اعتراف و یا اصراری بر آن نوع اقدامات داشته باشند. برخی از آن افراد امروزه می گویند که خطا کرده اند و برخی دیگر بر درستی کار خود اصرار دارند.

🔸حکم قضیه و حکمیت و داوری در مورد آن از مرز عادی سیاسی فراتر رفته و شکل امنیتی و حتی نظامی بخود گرفته است و به نوعی در تحمیل جنگ بر ایران اثر گذاشته است و زیر بنای خصومت آمریکا با جمهوری اسلامی از بعد از انقلاب شده است و احتمال جنگ دیگری را که به بهانه هسته ای در زمان دولتهای نهم و دهم ممکن بود بر ایران تحمیل شود نیز باید در همین خصومت جستجو کرد و امکان جنگ دیگری را تا اختلافات حل و فصل نگردد برای همیشه وجود دارد.

🔹ادامه روند انقلابیگری در رابطه با اشغال سفارت آمریکا و در شرایط کنونی به هیچ وجه ضرورتی ندارد و با توجه به اینکه آن حرکت هزینه های بسیار سنگینی برای مردم و انقلاب به بار آورد و پافشاری بر به روز کردن آن نیز هزینه های بیشتری را تحمیل خواهد کرد می بایست از طریق دیپلماتیک و با مناسبات سیاسی از بعضی از خسارتها جلوگیری نمود.

🔸آمریکا ماجرای سفارت را هیچگاه فراموش نکرده و از یاد نخواهد برد و به هر شکل ممکن تلاش خواهد کرد ایران را به انفعال بکشاند و ایران هم نمی تواند در جامعه جهانی این عمل را توجیه نماید حتی اگر اسناد محکم بر جاسوسی آمریکا از طریق سفارت در دست داشته باشد. لذا ایران برای گذر از این مسئله بغرنج سیاسی و اثبات خود در جامعه جهانی باید از حال و هوای ابتدای انقلاب بیرون آمده و با رفتار سیاسی و بدون آنکه میدان را میدان مبارزه فرض کند بر مدار گفتگوی عزتمندانه و مبتنی بر صلح و مصلحت و منافع ملی تاکید نماید.

🔹امروز بازخوانی آنچه در ۱۳ آبان ۵۸ گذشت باید واقع بینانه صورت پذیرد، آنچه که درس است فرا گرفت و از تندروی پرهیز نمود، تعبیر گروگان، اشغال و از این قبیل؛ تعابیری است که تندروهای آمریکا خواهان آن هستند و افراطیون داخلی و عده ای هم از روی نادانی بکار می برند تا بر مشکلات بیفزایند.

🔸روش صحیح دیپلماسی و بدور از ایجاد تنش و بر پایه خردگرایی و مبتنی بر منافع ملی در رویکرد به ماجرای سفارت آمریکا بسیار مهم است؛ حتی باید در استفاده از واژگان دقت نمود و اسیر هوس و تندروی نشد که آغاز انحراف خواهد بود و کشور و منافع ملی را در خطر قرار خواهد داد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

06 Nov, 04:16


#برشی_از_یک_کتاب

آیدای خودم، آیدای احمد.
شریک سرنوشت و رفیق راه من!
از شوق اشک می‌ریزم. دنبال کلماتی می‌گردم که بتوانند آتشی را که در جانم شعله می‌زند برای تو بازگو کنند، امّا در همهٔ چشم‌انداز اندیشه و خیال من، جز تصویر چشم‌های زنده و عاشق خودت هیچی نیست.

دست مرا بگیر.
با تو می‌خواهم برخیزم.
تو رستاخیز حیات منی.

هنوز نمی‌توانم باور کنم، نمی‌توانم بنویسم، نمی‌توانم فکر کنم - همین‌قدر، مست و برق‌زده، گیج و خوش‌بخت، با خودم می‌گویم: برکت عشق تو با من باد! و این، دعای همه‌ی عمر من است، هر بامداد که با تو از خواب بیدار شوم و هر شامگاه که در کنار تو به خواب روم.
برکت عشق تو با من باد!

📕مثل خون در رگ‌های من
✍🏽 #احمد_شاملو

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

05 Nov, 13:01


⭕️ویژگیِ مشترک تروریست‌ها و دیکتاتورها؛ بی‌توجهی مطلق به حیاتِ انسانی

✍️بیژن اشتری

🔹این اسامه بن لادن رهبر گروه تروریستی القاعده بود که گفت :"ما عاشق مرگیم، آمریکا عاشق زندگی است. این است تفاوت بین ما دو تا." هیچ عبارتی از این بهتر نمی‌تواند توصیف کننده تقابل بنیادگرایی مذهبی با دنیای مدرن باشد.

🔸صدام حسین، دیکتاتور عراق، هم با اینکه باورهای مذهبی متعصبانه نداشت اما به خیال خودش نقطه ضعف بزرگ آمریکا را خوب تشخیص داده بود. موقعی که ارتش آمریکا به عراق حمله کرد صدام مطمئن بود که در این نبرد پیروز می‌شود و استدلالش هم این بود که "ما عراقی‌ها به راحتی می‌توانیم صد هزار کشته در طول جنگ بدهیم  و ککمان هم نگزد اما آمریکایی‌ها قادر به تحمل تلفات انسانی نیروهایشان نیستند و حتی صد کشته برای آنها غیر قابل تحمل است و به همین دلیل مجبور به توقف جنگ می‌شوند".

‼️تروریست‌ها و دیکتاتورها در یک ویژگی مشترکند و آن بی توجهی مطلق به حیات انسانی است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

05 Nov, 09:11


⚠️اصولگراها به دروغ گفتند در دور دوم از پزشکیان حمایت کرده‌اند

🗣 عبدالواحد موسوی لاری

🔸آقای رئیسی صراحتا می‌گفت بانیان وضعیت موجود یعنی منتسبین به دولت قبل حتی در سطح کارشناسی و کارمندی باید بروند. به حدی این موضوع پررنگ شده بود که درباره یک کارمند اصلاح‌طلب می‌گفتند نباید باشد.

🔹همه مسائل مربوط به ۸۸ از جمله حصر آقای موسوی و کروبی و خانم رهنورد، باید حل شود.

🔸پزشکیان تابوی مذاکره با آمریکا را بشکند.

🔹اصولگراها به دروغ گفتند در دور دوم از پزشکیان حمایت کرده‌اند.

🔸حکم احمدی نژاد را امضا نکردم، رقیب خاکریز به خاکریز جلو می‌آید و از دولت سهم می‌گیرد، مردم به تغییر وضع موجود رأی دادند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

05 Nov, 05:55


⭕️هیچ پژوهشی رابطه بی‌حجابی با بی‌عفتی را ثابت نکرده
دوره قاجار؛ کمترین اختلاط زن و مرد با بیشترین فساد اخلاقی

✍️فاطمه موسوی ویایه

🔹حاکمیت اصرار دارد که الزام حجاب برای حفظ نظم اجتماعی و بنیان خانواده است اما این ادعا بر هیچ تحلیل آماری کلان یا تحقیقات اجتماعی میدانی یا تحقیقات روانشناسی متکی نیست.

🔸حوزه تخصصی من مسائل اجتماعی است و در مورد طلاق و خیانت هم کار کرده‌ام و تا به امروز یک تحقیق ایرانی و خارجی پیدا نکردم که نشان دهد افزایش بی‌حجابی باعث افزایش خیانت می‌شود یا آمار تجاوز یا فحشاء را بالا می‌برد. حتی در یک مقایسه تحلیلی کافی است به کشورهای مسلمانی که در آن‌ها حجاب اجباری نیست نگاه کنیم که در مقایسه، آمار فساد و فحشای بالاتری ندارند ...

🔹اساساً فرض پیوستگی تام بین حجاب و عفاف فرض غلطی است ...  ربط دادن حجاب با عفاف مبتنی بر پیش‌فرض‌های اشتباه است. قضیه صفر و یک نیست که باحجاب و عفیف داشته باشیم و بی‌حجاب و غیرعفیف ...

🔸آنچه ما امروزه شاهدش هستیم اتفاق خوبی است تا بسیاری از افراد متوجه شوند پیش‌فرض‌های غلطی داشتند، با جمع شدن گشت ارشاد سونامی برهنگی رخ نداد و بی‌حجابی به معنای رفتار غیرعفیفانه نیست. زنان بی‌حجاب و اختلاط زنان و مردان باعث افزایش خیانت و طلاق نیست و جامعه را به فساد و فحشاء نمی‌کشاند.

🔹مسائل اجتماعی پیچیده هستند و این تحلیل‌های ساده‌انگارانه فقط موجب گمراهی است. اصلا باید پرسید چگونه حجاب و عدم اختلاط زن و مرد، به جامعه اخلاقی منجر می‌شود؟

🔸عصر قاجار را ببینید که مستندات بسیاری از این دوره تاریخی پیشامدرن داریم، زنان عصر قاجار بیشتر خانه‌نشین و در اندرونی هستند، در فضای عمومی و خیابان در ساعات محدود و مکان‌های عمومی چون بازار و امامزاده تردد می‌کنند و آن هم با حجاب کامل و روبنده که هویت فرد تشخیص داده نمی‌شد و کمترین حد اختلاط بین محرم و نامحرم وجود داشت.
سن ازدواج پایین و تعداد فرزندان زیاد بود و چندزنی و استفاده از کنیزان نیز معمول بود.

⁉️ولی آیا جامعه عصر قاجار یک جامعه اخلاقی و دور از فحشاء بود؟ اصلاً اینطور نیست و گزارش‌های تاریخی نشان می‌دهد مناسبات غیراخلاقی مانند هم‌جنس‌خواهی و شاهدبازی در مردان زیاد بوده است.
در واقع زندانی کردن نیمی از جامعه در خانه، موجب اخلاقی شدن و عفیف شدن جامعه نشده بود. چرا اصرار داریم به عصر قاجار برگردیم؟

⚠️حجاب در صدر اسلام اجباری نبوده و خداوند در قرآن برای زنان مومن بسیار سفارش نموده اند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

24 Oct, 06:07


توفیق pinned «✍️نامه جمعی از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در خصوص انتخاب مدیرکل به دکتر صالحی وزیر ارشاد #تخصص #بدنه_کارشناسی #همسو_با_شعارهای_دولت مانیفست انتصابات دولت پزشکیان ⭕️به نام خداوند جان و‌خرد 🔸جناب آقای دکتر سید عباس صالحی وزیر محترم فرهنگ و…»

توفیق

23 Oct, 10:05


‼️انتصابات دولت و مسئله وفاق ملی

✍️رضا رئیسی

🔹کنش‌گری در زمین غامض و پیچیده سیاست خود به خود به مثابه حرکت در میدان مین است و ظرائف و لطائف بسیار دارد. حال تصور کنید که دولتی بر سر کار آمده که رئیس آن خود را غیر تشکیلاتی می داند و عضویت حزبی در کارنامه سیاسی او ثبت و ضبط نشده و در نقطه کانونی یک گفتمان شناسنامه دار یا یک جریان و گعده سیاسی هم نقش آفرینی نکرده و در پیامد یک فعل و انفعال غیره منتظره و قبض و بسط های سیاسی ناگهانی و از پیش تعیین نشده، سکان امور اجرایی یک کشور 85 میلیون نفری را عهده دار شده است.

🔸اکنون که در صدمین روز آغاز ریاست جمهوری مسعود پزشکیان قرار داریم، دولت علاوه بر مشکلات عدیده و مخاطرات پردامنه و بی سابقه‌ای که از بیرون تجربه می‌کند، در درون هم مواجه با مطالبات و انتظاراتی است که عطف به آن سابقه مورد اشاره، کار را برای دولت سخت و طاقت فرسا کرده است.

🔹بدون هیچ اغماض و پرده پوشی، مسعود پزشکیان کار سخت و شاقی در انسجام بخشی و شاکله دهی دولت عطف به سوابق گفته شده و تحرکات انجام پذیرفته موسم انتخابات و مطالبات تلنبار شده و میراث نا کوکی که بدان رسیده بود، در پیش رو داشت و شاید که عطف به این نکات بود که علاوه بر 3 کلیدواژه گفتمانی همیشگی خود، یعنی «حق، عدالت، انصاف» از «وفاق ملی» گفت.

🔸وفاقی که بسیاری آن را ناظر به مخالفان و طلب همکاری و همراهی ایشان با دولت گرفته و در خوانشی افراطی آن را به مثابه پیشنهاد تشکیل شرکت سهامی سیاسی در ساختار و بدنه دولت قلمداد کردند!.
البته که رئیس دولت چهاردهم بخشی از این وفاق را ناظر به انسجام سازی داخلی مطرح کرد؛ اما بیش و پیش از هر گزاره ای مقصود او از وفاق جلب محذوفان همیشگی از دایره قدرت بود تا به مدد آن، احیای سرمایه اجتماعی و ایجاد حس همذات پنداری بیشتر میان حکومت و ملت را رقم بزند.

🔹حق و انصاف و عدالت، نیز به عنوان مهمترین کلمات پرکاربرد در منظومه گفتاری پزشکیان چنین اقتضایی داشت. همانگونه که در دولت های منتسب به اصولگرایی هم رویه معمول و متعارف به کارگیری همقطاران و همفکران گفتمانی بود و چنین نیز عمل می‌شد و به طور طبیعی کسانی که برای تغییر وضعیت موجود به پزشکیان اقبال نشان داده و به کنشگری انتخاباتی دست یازیده بودند، برای نیل به قدرت و ایجاد تغییرات معطوف به آن چنین کرده بودند، رسمی جهان شمولی در سپهر سیاسی دنیا که در ایران بواسطه فقدان تشکیلات نظام مند حزبی همواره دچار اعوجاع نیز بوده است.

🔸البته که پزشکیان در معرفی کابینه، هم نظر به انسجام سازی داخلی با بکارگیری طیف های مختلف داشت هم انتظار می‌رفت که وفاق معطوف به سرمایه اجتماعی را اگر حتی در قالب کابینه چندان محقق نشد در بدنه مدیریتی کشور اعمال و استحکام و قوام بخشد.

‼️اگر قرار باشد، به جای شایسته سالاری و نخبه گرایی و بکارگیری محذوفان همیشگی، دوباره در بر همان پاشنه قبلی بچرخد و بخش عمده و کثیری از جامعه نمایندگان خود را در ساختار و بدنه قدرت نبینند و از همه بدتر افرادی سکاندار امور شوند که نه شایستگی و بایستگی دارند، نه تجربه و تخصص لازم نه کوچکترین قرابت و همپوشانی با وعده های دولت و مطالبات عموم ملت و نه سابقه‌ای خوشایند، آنگاه چگونه می توان انتظار داشت که وفاق در میان اکثریت جامعه فراتر از شعار یا وفاق در جمع سیاسیون و خواص رقم خورد؟

🔸شماری از انتصابات صورت پذیرفته در بدنه دولت، با متر و معیارهای اعلامی خود دولت و نیز انتظارات عمومی فاصله کهکشانی دارد و بی تعارف می توان گفت که هیچ چیزی مانند چنین انتخاب و گزینش هایی به دولت در کوتاه مدت و بلند مدت ضربه نزده و پشتوانه آن را میان تهی و آسیب پذیر نمی کند.

🔹البته که انتظار از دولت نباید آنگونه باشد که در انتصابات عطف به سلیقه و علایق شخصی و طیفی ما عمل کند و در نگاه قبیله‌ای هرگونه انتصاب ناهمخوان را مورد نکوهش و ایراد گیری قرار دهیم و مطالبه گیری را به سهم خواهی افراطی مبدل کنیم؛ اما انتظار به حق آنست که در گلوگاه های اقتصادی از متخصصان و کارآمدان و پاکدستان خوش سابقه بهره گرفته شود و در مواضع سیاسی و دخیل و در همتنیده با مردم از افرادی که قرابت فکری و کاربردی با مردم‌سالاری و هویت بخشی به حقوق شهروندی و ملزومات آن دارند، نه کسانی که کارنامه مثبت و درخشانی در این زمینه ها ندارند که منجر به سرمایه سوزی و خشکاندن ریشه امید تازه نضج گرفته در شرایط پسا انتخابات شده و بر مشکلات عدیده دولت خواهد افزود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

23 Oct, 06:31


⭕️پزشکیان سوپاپ اطمینان یا فرصتی برای تغییر

🗣️گفت‌وگوی لطف‌‎الله میثمی و بدرالسادات مفیدی با بهزاد نبوی

🔸مفیدی: اصلاح‌طلبان طی سال‌های پس از دوم خرداد ۷۶ که آغاز طرح مطالبات اصلاح‌طلبانه بود، تاکنون وضعیتی پیدا کرده‌اند که هر گاه گامی در جهت تحقق این مطالبات برداشته و جلو آمده‌اند، چندی نگذشته که تحت فشار حاکمیت دو گام عقب رفته‌اند؛ به این معنا که به جای دستیابی به حداکثرها ناچار به پذیرش حداقل‌ها و بعضاً کمتر از حداقل‌های قبل‌تر شده‌اند. شما وضعیت الآن را که آقای پزشکیان به‌عنوان نامزد اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شدند با دوره‌ای که آقای خاتمی رئیس‌جمهور بود، مقایسه کنید. ما در حال حاضر نصف فضای باز و آزادی را که در دوره اصلاحات وجود داشت، نداریم. از نظر شما چرا اصلاح‌طلبان به مرور هر چه جلو آمدیم کوتاه آمدند و عقب نشستند و به قولی با رضایت دادن به حداقل‌ها تغییر مشی داده و محافظه‌کارانه و محتاطانه عمل می‌کنند؟ آیا نباید روی شیوه اصلاحی مورد نظرتان تجدیدنظری صورت بگیرد؟ بله درست می‌فرمایید انقلاب نتیجه خوبی ندارد و من هم چون شما قائل به روش اصلاح‌طلبانه هستم، ولی اگر اصلاحات مرتباً به معنی عقب‌نشینی باشد به‌تدریج چیزی از آن باقی نمی‌ماند!

🔹نبوی: من جامعه را که در حال توقف نمی‌بینم. واقعیت این است پیروزی خاتمی در سال ۷۶ حاکمیت را غافل‌گیر کرد. حاکمیت ما که طرفدار آزادی و دموکراسی و رأی مردم نیست و فقط می‌خواهد موجودیت خود را حفظ کند؛ بنابراین در دوره بعد تصمیم گرفت که نگذارد حادثه دوم خرداد ۷۶ تکرار شود و آوردن احمدی‌نژاد هم برای جلوگیری از دوم خرداد بود. در ماجرای اعتراضات سال ۸۸ هم که اصلاح‌طلبان فتنه‌گر خوانده شدند و با این برچسب نگذاشتند که دیگر به میدان بیایند. در سال ۹۲ هم فرد معتدل و میانه‌رویی مانند آقای روحانی که خودش عضو جامعه روحانیت مبارز بود کاندیدا شد و ما هم از او حمایت کردیم و کار درستی هم کردیم. اینکه به ما می‌گویند چرا همیشه بین بد و بدتر انتخاب می‌کنید، چون این کار عاقلانه‌ای است! طبیعی است وقتی ترمز ماشین شما در جاده‌ای می‌برد که یک طرف آن کوه است و طرف دیگر آن دره، شما حتماً به کوه می‌زنید تا به دره نیفتید، این‌طوری احتمال نجات شما به‌رغم آنکه ماشین هم داغان شود، بیشتر است. بر این اساس وقتی حاکمیت اصلاح‌طلبان را از صحنه خارج کرد، آن‌ها سراغ میانه‌روها و معتدل‌ترین‌ها حتی با گرایش اصولگرایی رفتند مثل آقای روحانی. زور ما هم محدود و معین است. آخر دوره آقای خاتمی را اگر یادتان باشد بچه‌های خودمان عبور از خاتمی را مطرح کردند، البته از اول هم همین‌طور بود ولی به هر حال در اواخر دولت خاتمی به گونه‌ای شد که فکر می‌کردند دیگر آن راه بن‌بست است. الآن هم همین‌طور است. می‌گویند اصلاً فکر کنید آقای خاتمی مجدداً آمد، او چه کاری می‌تواند انجام دهد؟ کاری از پیش نمی‌برد. آقای روحانی هم با سد محکم آتش زدن برجام در مجلس مواجه شد. طرف مقابل هم که بیکار نمی‌نشیند. طرف مقابل برای خودش کادرسازی کرده و دو سه میلیون کادر زبده و پای‌کار پیدا کرده است و از آن کادر استفاده می‌کند و با این کادر هم مانع توفیق روحانی شد.

🔸میثمی: آقای پزشکیان حرف‌هایی در مناظره‌های انتخاباتی بیان کرد مثل اینکه ما می‌خواهیم به جای جنگ با جهان تعامل سازنده داشته باشیم یا می‌گفت ۱۵۰ میلیارد دلار صادرات و واردات داریم، ۳۰ درصد گران می‌خریم و ۳۰ درصد ارزان می‌فروشیم و درواقع شسته‌ورفته گفت سالی ۴۵ میلیارد دلار ضرر خالص است که تازه آن هم جنس بنجل به جای پول به ما می‌دهند و بعد گفت ما با روسیه قرارداد ۲۰ ساله داریم و با چین قرارداد ۲۵ ساله، ولی همین‌ها که هم‌پیمانان ما هستند نمی‌توانند در کشور ما سرمایه‌گذاری کنند. خب این یک بن‌بست است، دیگر! جالب است بعداً آقای پورمحمدی در مورد FATF هم گفت که این‌ها قبول دارند، منتها می‌گفتند شما اجرا کنید، نه دولت روحانی! در ضمن به فرض که این مسئله سیاست خارجی حل شد، اما در شرایطی که ما ثبات قانونی نداریم آیا سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی شروع می‌شود؟ ببینید اصل ۴۴ را بدون مجلس و بدون بازنگری تغییر می‌دهند، کاری به خوب و بد آن ندارم، یا گفته می‌شود اسلام سخت‌افزار است و قانون نرم‌افزار. با این اوصاف کدام سرمایه‌گذار به اینجا می‌آید و با این بی‌ثباتی قانونی سرمایه‌گذاری می‌کند؟ ما در حال حاضر غیر از مجلس چند مجمع قانون‌گذاری داریم؛ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، نهاد جدیدی که در این مجمع به وجود آمده است، شورای‌عالی هماهنگی سران سه قوه و خب صحبت‌های مقام رهبری هم علاوه بر این موارد هست.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

23 Oct, 04:32


#برشی_از_یک_کتاب

غم، هرگز عقب نمی‌نشیند
مگر آن که به عقب برانی‌اش،
نمی‌گریزد مگر آن که بگریزانی اش
آرام نمی‌گیرد مگر آن که
بی‌رحمانه سرکوبش کنی!

📕 چهل نامه کوتاه به همسرم
✍🏻 #نادر_ابراهیمی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

21 Oct, 12:03


‼️ما گُم شده‌ایم!

حسین جنتی

🔹من شاعرم، معمولا فورا این را می‌گویم که کسی به اشتباه نیفتد، نه جامعه‌شناسم، نه فیلسوفم، نه سیاستمدارم، نه هیچ چیز دیگر، شاعرم! و البته شاعر با همه این مفاهیم کار دارد، اگر در این موارد نخواند و نداند و نبیند، چیزی که تولید می‌کند اساسا چیزی نیست…

🔸حالا در این ساعت و این روز حرفم این است: ما گُم شده‌ایم… من این را به روشنی می‌بینم، نمی‌دانیم چه چیزی درست است و چه چیزی خطا، نمی‌فهمیم باید سکوت کنیم یا حرف بزنیم… در دنیای امروز، طرفین چنان در هم پیچیده است که نمی‌دانیم کدام سو ایستاده‌ایم،

🔹همه چیز برای ما یا سیاه است یا سفید، هیچ چیزی در میانه وجود ندارد، از همدیگر می‌ترسیم که بگوییم چیزی را نمی‌پسندیم، اگر میانه‌رو باشیم ترس از متهم شدن به “وسط‌بازی” ما را از گفتنِ نظرمان منصرف می‌کند،

🔸با هزاران تابلو و راهنما مواجهیم که نوشته‌های روی آن‌ها زنگ زده است، ناخوانا و گنگ است، چون چیزی از نشانه‌ها دستگیرمان نمی‌شود ناچار نگاه می‌کنیم ببینیم جماعت کجا می‌روند ما هم راه می‌افتیم دنبالشان، عده‌ای چشم و گوش بسته می‌گویند به راست برویم، عده‌ای به چپ می‌روند و اینطوری دوپاره شده‌ایم،

🔹مرگ را بد می‌دانیم ولی برای خودمان! اگر کسی از ما کشته شود خشمگین می‌شویم و به مرگ نفرین می‌فرستیم ولی اگر از طرف مقابلمان کسی طعمه‌ی مرگ شود می‌رقصیم و جشن می‌گیریم…

🔸سمتی که ما ایستاده‌ایم سمتِ درست است، همه چیز سپید است، همه کاری جایز است زیرا که ما زخم خورده‌ایم، داغ دیده‌ایم و حاضریم برای پیروزی به هر خُبثی تن بدهیم و تاییدش کنیم. ما هرچیزی را بپذیریم بی کم و کاست از آن دفاع می‌کنیم، انگار کسی به ما گفته است که مشروعیتِ هرچیزی در “قبول” و عدم مشروعیتِ هرچزی به “ردِ” ما بسته است و با این فرمول در حال تولیدِ نوعی اخلاق هستیم. اخلاقِ انسانِ معاصر…

🔹در این زندگی نوینِ اخلاقی ما تا جایی پیش رفته‌ایم که هر کدام از ما تئوریسینِ اخلاقِ نوین هستیم و ویژگی این اخلاقِ نوظهور این است که هیچ مرزی ندارد، یعنی هیچ خطایی در این اخلاق نیست! طرفدارانِ هر دو سوی این اخلاقِ نوین خود را جبهه‌ی حق می‌دانند با این تفاوت که عده‌ای از آنان دیندارند و عده‌ای از دین گریزان! اما هر دو یقین دارند که طرفِ روبرو ناحق است و می‌شود با هر وسیله‌ای آن را در هم کوبید و شنیع‌ترین رفتارها با این شکلِ جدیدِ اخلاق توجیه می‌شود.

🔸دینداران می‌گویند آنکه از ما نیست خویش را به هدر داده است و جایگاهش دوزخ است، گروهِ مقابل می‌گویند آنکه با ما نیست جهان را در سراشیبِ نابودی قرار داده و مستحقِ انواعِ مرگ است…

🔹هر دو بر کشتگانِ هم هلهله می‌کنند و بر کشتگانِ خویش می‌گریند… و اگر تو از هیچکدام نباشی هر دو به تنهایی تو را با دیگری می‌داند و لعن می‌کند و اگر بپذیرند که با هیچکدام سرِ همراهی نداری هر دو بیطرف و بیشرف و وسط‌بازت می‌نامند…

🔸این یادداشت را هم برای خودم می‌نویسم، برای پسرانم، تا وقتی همه‌چیز زیر و زبر شد شاید در این مجازستان یا در برگه‌ای باقی بماند و آن‌ها بدانند که ما به این چیزها فکر کردیم، که “یقین” نداشتیم، یقین نداشتن بد نیست، یقینِ کور داشتن بد است!

🔹کسی که یقینِ کور دارد هرچه مولایش بگوید در نظرش خیر مطلق است، تکلیف من روشن است، من هم مثل همه مولایی دارم، می‌گویم مثل همه و ممکن است کسی در دل بگوید نه! من ندارم!

🔸من دوستانی دارم که مولایشان عددِ حسابِ بانکی آنهاست… هرچه بازار و بورس بگوید بی درنگ انجام می‌دهند، به خاطر آن عدد حاضرند هرکاری بکنند و اخلاقِ نوظهورشان هم در آرامش دادن به آنها سخت در حال به روز شدن است!

🔹من دوستانی دارم که مولایشان یک شخصیت سیاسی است، هرچه می‌کند خیر می‌دانند، شما آنها را می‌شناسید وقتی فلان در قدرت است همه کارش غلط است، مولای خودشان که بر قدرت می‌شنیند همه چیزش عالی است؟

ادامه یادداشت
@MostafaTajzadeh

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

21 Oct, 07:08


‼️هنرمندان منزوی، باید به عرصه فعالیت برگردند
 
🗣️غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی

🔸برخی از هنرمندان مظلوم واقع و منزوی شده‌اند. باید از آن‌ها بخواهیم، خواهش کنیم و فضاهایی را ایجاد کنیم تا برگردند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

21 Oct, 04:27


#برشی_از_یک_کتاب

کافی است افکار آنها را در برابر افکار و سخنان علی قرار دهی؛ خواهی دید که بنی‌عباس و بنی امیه دروغ می‌گویند. آنها حکومت را برای دنیا خودشان می‌خواستند و به دین تمسک می‌جستند. دین بهانه‌ای بود تا حکومت کنند. دین را در خدمت قدرت خود می‌خواستند، نه حکومت را در خدمت دین. اگر لازمه‌ بقای دین حکومت بود، پس باید همه‌ی پیامبران الهی الزاماً دارای حکومت می‌بودند و از ادیانی که حکومتی نداشتند، نباید نشانی باقی می‌ماند. حکومت از نظر علی، ابزار و وسیله بود نه اصل دین؛ وسیله‌ای در خدمت دین و برای خدمت به مردم. اگر شرایط برای ایجاد حکومت کافی نباشد، دین هرگز نیست و نابود نمی‌گردد.

📚قدیس
#ابراهیم_حسن_بیگی

🌷عید غدیر خم بر شیعیان راستین مبارک باد🌷

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

20 Oct, 13:43


⚠️سرنوشت شوروی را موشک های اتمی رقم نزد بلکه پوشک در قفسه ها رقم زد

✍️بیژن اشتری

🔹شوروی به کشورهای اقماری‌اش نفت و غلات رایگان می داد تا امپراتوری خود را در اروپای شرقی و مرکزی حفظ کند.

🔸بلغارستان،لهستان،مجارستان،چکسلواکی،رومانی و آلمان شرقی نفت و غلات مفت «برادر بزرگ »را بلافاصله پس از دریافت به کشورهای اروپای غربی به قیمت بازار آزاد می‌فروختند تا ارز حاصله را صرف اقتصاد سوبسیدی رو به زوالشان بکنند.شوروی سالیانه سی میلیارد دلار را صرف "کمک" های اقتصادی و تسلیحاتی به کشورهای تحت سلطه‌اش می‌کرد در حالی که اقتصاد ویران داخلی خودش به شدت به این پول نیاز داشت.

‼️اما کار به جایی رسید که ادامه این روال ناممکن شد.کشور سلطه گر بیش از این قادر به خرج کردن برای حفظ امپراتوری‌اش نبود.

🔹پل کندی،مورخ انگلیسی، به درستی می‌گوید «چنانچه یک کشور سلطه‌گر حیطه حاکمیت خود را در امور خارجی بیش از حد گسترش دهد، نه تنها منافعی را نصیب خود نمی‌کند بلکه به واسطه هزینه‌های سنگینی که برای حفظ امپراتوری‌اش متحمل می‌شود خود را در معرض فروپاشی قرار می‌دهد.

🔸اصولا راز نابودی امپراتوری‌ها در همین ویژگی نهفته است.» شوروی گمان می‌کرد که امپراتوری اروپایی‌اش «عمق راهبردی»‌اش است اما اشتباه می‌کرد .به عبارتی همین"عمق راهبردی" نهایتا تبدیل شد به پاشنه آشیل‌‌ این نظام .

🔹شوروی مجبور بود برای حفظ امپراتوری‌اش علاوه بر صدور نفت و غلات رایگان،بخش عمده‌ای از بودجه سالیانه‌اش را هم صرف تولید تسلیحات و نیروهای نظامی‌اش بکند.در نتیجه ،پول چندانی برای تقویت اقتصاد داخلی‌اش باقی نماند .

⚠️و نهایتا آنچه سرنوشت این کشور را رقم زد نه تعداد موشک‌های اتمی‌اش که تعداد کاغذ توالت‌ها و پوشک‌های موجود در قفسه‌های فروشگاه‌هایش بود.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

20 Oct, 10:33


⭕️مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی باید فردی باشد که واقعا درک درستی از حوزه‌های فرهنگی و هنری داشته باشد.

🗣️غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی

🔸دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، که هم خراسانی هستند و هم انسان باظرفیت و پخته‌ای هستند و دانش این حوزه را دارند،  امیدوارم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی را فردی انتخاب کنند که واقعا درک درستی از حوزه‌های فرهنگی و هنری داشته باشد.

🔸منظورم از درک به معنای فهم، برداشت و اجراست که بتوانیم فضایی را در استان شاهد باشیم که بیشتر اهالی فرهنگ و هنر استان رضایت داشته‌باشند

🔹امیدوارم فردی بر مسند مدیریت
بنشیند که فضاهای هنر و فرهنگ را بشناسد و دارای ایده و فکر باشد و آسیب‌های در زمینه فرهنگ و هنر را حس  کند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

20 Oct, 05:48


‼️تراشکاران سخت مشغول کارند

✍️محمد فاضلی

🔹تراشکاران رسته مهم و بسیار شریفی از صنعتگران هستند که اهمیت‌شان در صنعت بر اهل فن پوشیده نیست.
اما دسته خاصی از تراشکاران هم در ایران هستند که ملتی را بدبخت می‌کنند. این‌ها به‌طور خاص «هزینه» می‌تراشند، از جیب ملت هم می‌تراشند، به حساب خودشان نقد می‌کنند. و تنوع ابزارهای تراش‌شان هم جالب توجه است. سه نمونه:

یک. تراشیدن هزینه با ابزار دیوار سفارت.

دو. تراشیدن هزینه با ابزار سیاست‌گذاری

سه. تراشیدن هزینه با ابزار تریبون.

🔸تراشکاری با ابزار دیوار سفارت، از سال اوایل انقلاب تا همین چند سال پیش که از دیوار سفارت انگلیس و عربستان بالا رفتند، سابقه طولانی دارد. اثراتش هم که از نور آفتاب روشن‌تر است.

🔹تراشکاری با ابزار سیاست‌گذاری هم فراوان است. تراش دادن روح و روان مردم با طرح صیانت، فیلترینگ اینترنت و گشت ارشاد نمونه‌های شناخته‌شده است. آخرین مورد آن‌ها که رسانه‌ای شده، اعلام وزارت کشور مبنی بر تکلیف نداشتن برای دادن گواهینامه موتور به خانم‌هاست.

🔸نوع سوم یعنی تراشکاری با ابزار تریبون سابقه‌ای دیرینه و تنوعی حیرت‌انگیز دارد. برای مثال، مسئولی در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نسبت موشک یمنی‌ها و ایران اظهارنظر کرده بود. نمونه مشهور این نوع تراشکاری، تراش دادن بخش مهمی از منافع ملی با ابزار «نفی هولوکاست» است که در سطح رئیس‌جمهور با کیفیت تراش بالا انجام شد. هنوز اثرات این تراشکاری را می‌توانید مشاهده کنید.

🔹انواع جدیدتر این نوع تراشکاری را می‌توانید در اظهارنظر درباره نابود کردن یهودِ عنود، سخن گفتن از نابودی یهودیان و سخنرانی در مجمعی بین‌المللی درباره اسرائیل ببنید. همه این تراشکاری‌ها در شرایطی انجام می‌شود که از روز روشن‌تر است که سیاست رسمی کشور، اجتناب از درگیری مستقیم در جنگ، مدیریت تنش و خودداری از جنگ‌طلب نشان دادن ایران است.

🔸جماعت تراشکار، چند چیز می‌تراشند:

یک. مسأله‌های قلابی می‌تراشند و به دستورکار حکمرانی تبدیل می‌کنند. مسأله‌هایی که ربطی به دردهای کشور و مردم ندارند، اما این‌ها تراشیده‌اند و عین مجسمه ابوالهول روی میز گذاشته‌اند تا مملکت معطل این‌ها باشد.

دو. این‌ها هزینه می‌تراشند و هزینه را ملت بیچاره، اقتصاد ایران، محیط‌زیست ایران و نسل‌های متوالی ایرانیان می‌پردازند.

سه. این‌ها منافع ملی را می‌تراشند، کوچک می‌کنند، و ایران را دورمانده‌تر از توسعه و زندگی معمولی برای مردمانش، میان جنگلی از آن‌چه تراشیده‌اند رها می‌کنند.

چهار. این‌ها سفره هر ایرانی را می‌تراشند، و اغلب از مسیر تراشیدن سفره ایرانیان، سفره خود را غنی می‌سازند. بخشی از آن‌چه را که از سفر و جیب ایرانیان می‌تراشند در سفره خودشان می‌توان مشاهده کرد.

🔹گاهی اوقات دقت آن‌چه می‌تراشند و روی میز کشور و مردم ایران می‌گذارند، چنان زیاد و حساب‌شده است که در دستی بودن ماشین تراشکاری‌شان شک می‌کنم. ماشینی که به این دقت مسأله، هزینه و خسارت می‌تراشد، حتماً برنامه‌ریزی دقیقی دارد و از هوش طبیعی و مصنوعی وافری بهره می‌برد.

‼️گیر تراشکارها افتاده‌ایم، آن تراشکارهای شریف که در صنعت می‌شناسیم نه! تراشکارهایی که ایران را می‌تراشند.

🔹تراشکاران سخت مشغول کارند، از جیب و سفره، تا روح و روان، تا منافع ملی، تا امنیت تا اخلاق و ثبات، تا ریشه فرهنگ و هنر را می‌تراشند. تراشکاران سخت مشغول کارند، سخت!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

20 Oct, 04:10


#برشی_از_یک_کتاب

🔸 برای جهان دور از ذهن بود که ما مردم افریقای جنوبی چنین سرنوشتی داشته باشیم ، اما خداوند همان را برای ما رقم زد .... او می‌خواست ما را به عنوان «نور امید محقق شدنی» به دیگران نشان دهد و به مردم جهان بگوید :« به آفریقای جنوبی نگاه کنید ! آنها کابوسی به نام آپارتاید داشتند و اکنون پایان یافته است ...» خداوند می‌خواهد نشان دهد پس از هر چالش ، درگیری ، منازعه و استبداد ، زندگی وجود دارد ، این هم به این خاطر است که با وجود بخشش ، آینده وجود
دارد.

📚مسیر آشتی
✍️دزموند توتو

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

19 Oct, 17:51


⭕️گروه پایداری می‌خواهد مرا عزل و زندانی کند، با آنها هم باید ساخت؛ به زور هم شده باید عادت کنیم که یکدیگر را تحمل کنیم

🗣️محمد جواد ظریف

🔸اگر می‌خواهیم از مهاجرت جوانان جلوگیری کنیم، آینده را بسازیم، باید امید ایجاد کنیم اما این امید به معنای دروغ گفتن نیست.

🔹رفتار ما، رفتار دیگران را می‌سازد و باید بپذیریم که می‌‌توانیم آدم‌های دیگر را تغییر دهیم. باید با واقعیت زندگی کنیم نه آرزو.
ما نباید جلوی کسانی که می‌خواهند جلوی آینده را بگیرند، کم بیاوریم و شکست بخوریم.

🔸وفاق بین همه گروه‌ها برای پیشبرد امور کشور یک ضرورت است.درست است که گروه پایداری امروز می‌خواهند من را عزل و زندان کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها هم جزوی از این کشور هستند و باید با آن‌ها هم ساخت.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Oct, 14:13


⭕️دامن زدن به شایعه ترور ابراهیم رئیسی

🔸اولین بار موضوع شایعه ترور ابراهیم رئیسی و امیرعبداللهیان به طور رسمی از صداوسیما یک روز قبل از نماز جمعه رهبری در صداوسیما مطرح شد و حالا امروز بار دیگر یکی از کارشناسان صداوسیما که به لبنان سفر کرده می گوید: «مردم ضاحیه می‌گفتند شاید اگر به شهادت دکتر امیرعبدالهیان و ترور شهید هنیه واکنشی داشتیم الان سیدحسن نصرالله زنده بود».

⁉️سئوال این است که آیا اطلاعات پنهانی در این زمینه وجود دارد که مردم از آن مطلع نیستند و این کارشناسان تنها به آن دسترسی دارند؟

🔸نظیر حرفهای همین کارشناس را کارشناس دیگری در صداوسیما اینگونه بیان کرده بود: «آیا از اشتباه سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور یا سهل انگاری در ترور اسماعیل هنیه درس لازم را آموخته‌ایم؟ فردا نائب امام زمان در نماز جمعه حاضر می شوند. ما تجربه لازم را عملیاتی کرده‌ایم؟ آیا مطمئن هستیم که مشکلی پیش نمی‌آید؟»

🔹این اظهارات درحالی از صداوسیما منتشر میشود که نتیجه تحقیقات بر روی سقوط هلی کوپتر ابراهیم رئیسی که در گزارش خردادماه ستاد کل نیروهای مسلح منتشر شد شائبه های اشاره شده بررسی و به طور کامل رد شده است. در این گزارش آمده بود: «احتمال هدف قرار گرفتن بالگرد با سامانه های آفندی و پدافندی، جنگ الکترونیک و ایجاد میدان مغناطیسی و لیزر مورد بررسی کارشناسی و تخصصی قرار گرفته که هر گونه دخالت موارد یاد شده در بروز سانحه منتفی اعلام می‌گردد. علت اصلی سقوط بالگرد، شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار در بوجود آمدن ناگهانی توده غلیظ مه و متراکم بالارونده به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد با کوه تشخیص داده شد.»

⁉️آیا این کارشناسان و یا اهالی بیروت اطلاعاتی دارند که ستاد مشترک ایران به آنها دسترسی ندارد؟ یا آنکه فکر می کنند ستادکل نیروهای مسلح عامدانه در این باره دروغ گفته است؟

🔹نکته بعدی رفتار تبعیض آمیز در برخوردها با این دست اخبار است. چرا مطرح شدن شائبه در مورد مرگ نیکا شاکرمی و یا مهسا امینی با پرونده های قضایی و محکومیت های حبس طویل المدت روبه رو میشوند، اما زیرسئوال بردن گزارش رسمی ستادکل نیروهای مسلح نه تنها با هیچ محدودیتی همراه نیست، بلکه از تریبون صداوسیما برای 85 میلیون ایرانی هم بازتاب پیدا می کند؟ این تبعیض در بیان و نظر را چگونه می توان توجیه کرد؟

✍️گروه سیاسی امتداد

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Oct, 05:32


⭕️بدون تعارف با رئیس جمهور

✍️علی فریدونی

🔹یکم:درآستانه معرفی وزرا به مجلس،ازطریق فضای مجازی؛وجیزه ای راتقدیم نمودم(کانال تلگرامی ارسال آخرین خبر2، ۱۹ امرداد ۴۰۳)این مطالب که عمدتا معطوف به"لیست وزراپیشنهادی  بودظاهرا مورد عنایت قرار نگرفت وببهانه ایجاد وفاق بانحله های فکری،قومی ومذهبی( بخوانید با اهالی قدرت و لوله!)وزارتخانه های کلیدی رابه سمپاتها وریپورتر های آنان وانهادید!

🔸دوم: برغم معرفی این کابینه "دورازانتظار" مو کلینتان؛خاردرچشم واستخوان درگلوصبرکرده وبه معرفی معاونین وزراواستانداران چشم دوختنداما آنهانیزمنتسب بجریانات" لوله" "جمهورناب"و"عمق  استراتژیک"اند!؟بااینحال؛بهوادارنتان حق مدهید که ازوزرایتان(بویژه کشور)وبالطبع خودتان عصبا نی باشند!؟مثلادر بخش کشاورزی[که دردوره"معما هزاره"خانه اش حراج شدودردوره"جمهورناب"دزد ی باچراغ آمد آمدوگزیده برد(آبرو)]به جارچی"مرد سایه"شرکتی بزرگ وبیکی ازحواریون"ابوجمیله"  سازمانی بزرگ حاکمیتی،داده شده!استانداران هم که نپرسید!!؟

🔸سوم:اینها"نقش ایوان" بوداماسخن دومم باشما؛ درباره"پای بست"ست که گویادرآستانه ویرانیست! همانکه برای نجاتش آمدید"برای ایران" ایرانیکه از نامش دربعضی ازنشانها؛اثری نیست!؟شایددلیلش "امت گرا" بودن ونه "ملت گرا"بودن اینها باشد!همان ملتیکه اینهارا بحکومت رساند!"ایران خانم" مام میهن ماست که هرچه داریم ازاوست!چرا بی توجهی به آن و مردمش وتوجه به کسانیکه قاتل فرزندانش را "شهید"مینامند!؟

🔹چهارم:برای نحات ایران ازفلاکت؛بایدمطالبه اصلی مردمان بی دل ودماغش راکه"تغییر"است باجسارت فریادکنی!اینهاییکه درمصاحبه اخیر تان گفتید؛خوبست امادوای درد"ایران خانم"نیست!چه‌قشرمتوسط وپایین"درمانده"ست!؟اگرهمینو برای حاکمیت تبین کنید؛شق القمر کرده اید!

🔸پنجم؛ درمناظره ومصاحبه های اینجاوآنجاگفتید  "باادامه تحریمها؛ایران یک قفس شده/مگرحجم مراوده باهمسایگان،لازم اماکافی نیست/چین پول نفتی که باتخفیف بهش فروختیم،نمیده وبجاش جنسهای بنجلش راقالب وبادلارهای ماکارمیکنه/ماباهیچ کشوری دعوا نداریم وحتاآمریکابرادر ما ست(مردم)/مامیخواهیم باهمه دنیا رابطه داشته باشیم.چه،برای حل مشکل ناترازیها به حداقل۱۰۰ میلیارددلانیازداریم

🔹ششم:درحالیکه شمامواضع فوق را به نفع مردم خسته ازجنگ وتحریم گرفتید؛وزیر خارجه گفت"ما بدنبال مدیریت مخاصمه وتحریم هستیم!؟"معلوم نیست ایشان وزیرشماست یاوزیرآنجاییکه هنوزدلش آنجاست؟!

🔸هفتم:مصاحبه اخیرتان(مواردزیر) بسیار شبیه دولت"جمهورناب"و"مردسایه نشین"بود!. اگرقراربرجهانشمولی بود؛چرامردم شعار"برای ایران"وتغییرشما راپسندیده وبهتون رای دادند!؟نکنه شما هم مثل آقایان"امت گرا"شدید؟شاید در دوره دانشجویی هم بصورت"امتی پیمان" کاری میکردید!؟
۱.تعمیق روابط باهمسایگان بمنظور کاهش فشار تحریم برمردم!
۲عقد قراردادهای راهبردی با چین وروسیه(آنقدر به روسیه نزدیک شدیم؛اروپا راهم ازدست دادیم!دنیا وبرادر آمریکا پیشکش!
۳تنظیم.بودجه عدالت محور!راه حل مسائل قشر متوسط به پائین؛که قبلانوشته ام(مسایل ایران، شرق،۱۷مهر)باین شرحست:حذف ردیفهای قلابی/اخذمالیات از ارگانهای حکومتی/ نظارت براسکله های غیرمجاز و..

🔹هشتم:اگربدون هیچگونه پیش شرطی؛آمدیدچرا اصلاح طلبان رابدنام کردید!؟دراین مقطع زمانی موکلین؛شما راناجی مملکت میدانستند نه ادامه دهنده راه دیگران!چه،دراینصورت آماده به تکلیف زیادبودند!

🔸نهم:بقول خودتان "شلوغی"دانشجویانیکه( آخر معلوم نشدوابسته به گروه سیاسیست یانظامی!) حوادت اوخردهه۷۰راتداعی میکرد!با این تفاوتکه اینها؛یکدهه مزه رانت راچشیده اندوبه راحتی از قدرت دل نمیکنند!وقت این شامورتیبازیهاگذشته!ومردم باامیدبه قولهای معیشتی شما،میخواهند زندگی کننند.پس؛نگذاریدشمارابقول مشهدیهای ما کله وند اینمسایل کنند

🔹دهم:رئیس ستادتان دراینجاکه با همین سمت،برای خاتمی،کروبی،عارف روحانی زحمت کشیده،دراین ۲۷سال بیکاربوده است!؟این درحالیست که وی با توس اش؛۲خردادرادرخراسان بزرگ رقم زدودوروز نامه پروپیمان ازنظرقدمت ومالی رازمینگیرکرد!در شمال خراسان میگن"وقت کاره،القلی بوراره/وقت باره،الثلی به کناره"

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

19 Oct, 05:14


#برشی_از_یک_کتاب

🔸برای ملاقات شخصی به یکی از بیمارستان های روانی رفتیم. بیرون بیمارستان غُلغله بود. چند نفر سر جای پارک ماشین دست به یقه بودند. چند راننده مسافرکش سر مسافر با هم دعوا داشتند و بستگان همدیگر را مورد لطف قرار می دادند.
🔹وارد حیاط بیمارستان که شدیم ، دیدیم جایی است آرام و پردرخت. بیماران روی نیمکت ها نشسته بودند و با ملاقات کنندگان گفت وگو می کردند.
بیماری از کنار ما بلند شد و با کمال ادب گفت: من می روم روی نیمکت دیگری می نشینم که شما راحت تر بتوانید صحبت کنید.

🔸پروانه زیبایی روی زمین نشسته بود، بیماری پروانه را نگاه می کرد و نگران بود که مبادا زیر پا له شود.
آمد آهسته پروانه را برداشت و کف دست گذاشت تا پرواز کند و برود.

⁉️ما بالاخره نفهمیدیم بیمارستان روانی این وَر دیوار است یا آن ور دیوار؟

📕 کمال تعجب
#عمران_صلاحی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

17 Oct, 19:19


⚠️سقوط نگران کننده‌ی طبقه‌ی متوسط

✍️سعید معدنی

🔹چند روز پیش به یکی از بنگاه‌های معاملات املاک شهرک اکباتان در غرب تهران سری زدم. دفتری روی میز کارشناس مربوطه بود که اسامی و شماره تلفن متقاضان و مشخصات خانه‌های اجاره‌ای مورد نیاز آنها را درج  کرد‌ه بود. با تعجب دیدم تمامی متقاضیان دنبال سوئیت و آپارتمان های یک خوابه و دوخوابه بودند. در حالی که در  این مجتمع و شهرک قدیمی و نام آشنا آپارتمان‌های سه خوابه و چهار خوابه‌ هم وجود دارد اما هیچ متقاضی نداشت.

🔸از فرد کارشناس پرسیدم برام جالبه که برای سه خوابه و چهار خوابه متقاضی نیست؟ در پاسخ گفت مدت‌هاست قدرت اقتصادی مردم کاهش پیدا کرده و با توجه به گرانی سرسام آور در جامعه توانی در مردم نمانده و به سختی می توانند آپارتمان های متراژ بالا را اجاره کنند. مثلا یک آپارتمان سه خوابه در این شهرک نزدیک دو میلیارد رهن کامل و آپارتمان چهارخوابه بیش از دومیلیارد است و امروزه دیگر  پرداخت آن در توان هر کس نیست. یا رهن و اجاره مثلا با پیش پرداخت ۵۰۰ میلیون و کرایه ماهیانه ۳۵ میلیون برای یک آپارتمان سه خوابه دیگر برای بسیاری دشوار و حتی غیر ممکن شده است. تعدادی از این اسامی که اینجا ثبت شده سالهای قبل آپارتمان سه خوابه و یا چهارخوابه اجاره کرده بودند اما در مقابل تورم افسار گسیخته و گرانی روز به روز کالاها و خدمات مجبورند در پی مسکن کوچک‌تر باشند.  

🔹این در حالی است که شهرک اکباتان از دیر باز محل سکونت طبقه متوسط و متوسط رو به بالا بوده و آدم های خود ساخته و تحصیل کرده‌ در آن سکونت داشتند. به کارشناس معاملات گفتم واقعا جای تامل و تاسف دارد.

🔸یک فرد مسن مراجعه کننده آنجا بود نکته ای ذکر کرد که دردناک‌تر بود. اینکه بعضی صاحبان آپارتمان های سه خوابه و چهار خوابه که دوره بازنشستگی را می گذرانند.آپارتمان خود را با همه خاطرات و تعلقات عاطفی اجاره می دهند و ساکن آپارتمان‌هایی با متراژ کوچک‌تر می‌شوند تا از مابه‌التفاوت اجاره‌ی آن استفاده کنند. چرا که دیگر حقوق بازنشستگی کفاف زندگی معمولی در شهری مثل تهران را در دوره پیری و بیماری نمی دهد.

🔹از این سقوط جامعه و از این فقر تدریحی که به همه اقشار جامعه و از جمله طبقه متوسط سرایت کرده باید نگران بود. چرا که نظاره‌گر نابودی تدریجی قشر و طبقه ‌ای هستیم که قرار است برای ما اقتصاد و صنعت و فرهنگ و هنر و پیشرفت بسازد. 

سقوط طبقه‌ی متوسط یعنی سقوط خلاقیت و ابتکار و سقوط اخلاق و سقوط همه چیز .
در همه جای دنیا این طبقه متوسط است که جامعه را می سازد و راهبری می کند. ولی متاسفانه در چند دهه اخیر بطور مداوم و سال به سال از ابعاد این قشر کاسته می‌شود و به طبقات پایین‌تر سقوط می‌کنند و ما نظاره‌گر کم توان‌تر شدن دائمی اکثر اقشار جامعه هستیم.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

17 Oct, 08:59


‼️خانم سخنگو! ماله نکشید، اقناع کنید

✍️محمد مهاجری

🔹خانم مهاجرانی سخنگوی محترم دولت در برابر پرسشهای مختلف از جمله فیلترینگ، تورم، انتصابات، اجرای قانون حجاب و... یک نسخه ثابت دارد: صبرکنید، زود قضاوت نکنید، منتظر عملکردها باشید و...

🔸توصیه به صبر، البته چیز خوبی است اما مگر مردم جز صبر، کار دیگری هم می توانند بکنند؟ دلار گران می شود صبر می کنند؛ قیمت نان و لبنیات جهش می کند صبر می کنند؛ در کل شبانه روز سرعت لاک پشتی اینترنت آزارشان می دهد صبر می کنند؛ استاندار پایداریچی منصوب می شود صبر می کنند. هر مشکل دیگری هم پیش می آید صبر می کنند. آنقدر صبر کرده اند که واژه "صبر" پیش آنها کم آورده است.

‼️اما توصیه به صبر، وظیفه سخنگوی دولت نیست. این توصیه، بی تعارف یعنی ماله کشی. اگر برای پرسشهای جامعه جواب به دردخور ندارید، پشت میز سخنگویی نایستید. اگر هم ایستادید بگویید در باره فلان سوال و بهمان موضوع حرفی ندارم.

🔹مثلا اگر می پرسند رفع فیلترینگ چه شد؟ جواب بدهید این کار وظیفه شورایعالی فضای مجازی است و اعضای این شورا با وجود خواسته حدود 70درصدی مردم برای برداشتن فیلتر، کک شان نمی گزد ، پس بروید دلیلش را از خود شورا بپرسید.

🔸و اگر به شما گفتند "مگر آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی نمی دانستند که رفع فیلتر ، در اختیار او نیست؟" بگویید من خبر ندارم. همین.

🔹یا اگر در باره انتصابات می پرسند بگویید سیاست کوچه پس کوچه هایی دارد که مردم را به آنها راهی نیست. یک جایی با یک جایی زد و بند کرده اند و از این فرایند یک استاندار پایداریچی مثلا برای اصفهان درآمده.

🔸لاپوشانی نکنید چون بعدا به زحمت می افتید. وقتی شفاف حرف بزنید هم خودتان را نجات می دهید ، هم رئیس جمهور را.  مخاطب نیز قانع می شود و انتظاراتش را برای آینده تقلیل می دهد.

🔹در مورد بعضی چیزها هم خودتان را به کوچه علی چپ بزنید. یادم نمی رود وقتی در دولت قبل به سرعت اینترنت اعتراض کردم، یکی از مسئولان وقت در تماس تلفنی که ادعا کرد از سوی وزیرمحترم قطع ارتباطات، مامور به آن شده صراحتا گفت سرعت اینترنت خیلی هم خوب است و تو نمی فهمی. اگر قبول نداری بیا با هم یک ماشین سوارشویم ،همه نقاط شهر بگردیم و با دستگاهی که ما خودمان داریم، به تو اثبات کنیم که سرعت اینترنت خیلی هم خوب است. باور کنید از این جواب دندان شکن بلافاصله قانع شدم!

🔸خانم سخنگو هم در برخی مواقع می تواند از همین روش استفاده کند. سخنگوی دولت قبل هم این کار را خوب بلد بود. نتیجه آن شیوه، البته این است که آن سخنگو حتی اسمش در یاد کسی نمانده، هر چند رسمش فراموش شدنی نیست!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

17 Oct, 08:13


🔺️#برشی_از_کتاب

🔹️بهش گفتم : زندگی ما زندگی جالبیه هُما. بینِ تراژدی محض و کمدی ناب، دائم داره پیچ و تاب می خوره!
یعنی یه جورِ غم انگیز، خنده داره.
یا شایدم یک جورِ خنده دار، غم انگیز باشه....

📕 کتاب : کافه پیانو
اثر : #فرهاد_جعفری

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
👌 #توفیق رفیق راهتان باد ..

@Tofigh_kh

توفیق

16 Oct, 09:10


⚠️شتاب کنید که حاجت به استخاره نیست!

🔹کامران غضنفری عضو مجلس از حوزۀ تهران گفته است: "اگر پزشکیان در روزهای آینده ظریف را خلع نکند، خودش را دادگاهی خواهیم کرد و به ۱۰ الی ۱۵ سال محکوم و از ریاست جمهوری هم عزل خواهد شد."

🔸به نظرم آقای غضنفری و دوستانش بهتر است تعلل را کنار بگذارند و هر چه زودتر این کار را انجام دهند، چون در آن صورت حداقل سه مشکل حل خواهد شد.

🔹مشکل اول اینکه پزشکیان از عذابِ حرکت بر روی میدان مینِ پاستور نجات پیدا می‌کند و بقیۀ عمرش را با خیال راحت به آشامیدن آب خنک در گوشۀ دنج یک زندان سپری می‌کند.

🔸دوم اینکه، شهروندانی که در انتخابات اخیر به او رأی داده‌اند، از زیر بار فشار روانی این همه سرزنش و متلک و بدگویی و ناسزای اطرافیان خود خلاص می‌شوند و نفسی تازه می‌کنند.

🔹سوم اینکه، چون بحران در خاورمیانه به نقطۀ اوج خود نزدیک می‌شود، بسیاری از مردم علاقمندند دولت تحت کنترل کامل آقای غضنفری و دوستانش باشد تا ببینیم پس از آن همه شعارهای کَرکننده، چه چیزی در آستین دارند که آن را رو کنند!

‼️بنابراین توصیه‌ام این است؛ در کاری که وعدۀ آن را داده‌اند، شتاب کنند که گفته‌اند در امر خیر نه درنگ جایز و نه حاجت به استخاره است!

#احمد_زیدآبادی

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Oct, 05:40


⭕️از سیاست که ناامید شدی به هنر امیدوار می شوی

🔸بی چارگی که گریبانت را گرفت، چاره را در عشق خواهی یافت. زمین و آسمان که تنگ شد به وسعت کلمات پناه می بری. غوغای مردمان که تو را آزرد به آرامش ادبیات دل خوش می کنی.

🔹جهان که ناسلوک و نازیبا و ناهنجار شد به سلوک و سماعِ حروف بر بومی سفید به شوق می آیی.

🔸بیرون جنگ است، بیرون کسی حرف ما را در نمی باید، مروت و مدارا و صلح و سلام جرم است؛ اما من پناهگاهی می شناسم که قرن هاست آنها که انسانشان آرزوست به آنجا می روند.

🔹انسان یک بیماری مدام است، یک درد مستمر، دوایش اما عشق و زیبایی و هنر و معرفت است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

16 Oct, 04:40


#برشی_از_یک_کتاب

گفتم: «آزادی یعنی که انسان این امکان را داشته باشد شک کند، اشتباه کند، جست‌وجو کند، حرفش را بزند، بتواند به هر مقام ادبی و هنری و فلسفی و چه مقام مذهبی و اجتماعی و حتی سیاسی نه بگوید!» 

آن مقام بلندپایه فرهنگی با حالتی انزجارآلود گفت: «این که شما می‌گویید یعنی ضد انقلاب!»

📕 #خروج_اضطراری
✍🏽 #اینیاتسیو_سیلونه

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

14 Oct, 08:49


✍️نامه جمعی از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در خصوص انتخاب مدیرکل به دکتر صالحی وزیر ارشاد

#تخصص #بدنه_کارشناسی #همسو_با_شعارهای_دولت مانیفست انتصابات دولت پزشکیان

⭕️به نام خداوند جان و‌خرد

🔸جناب آقای دکتر سید عباس صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
با عرض سلام و احترام

🔹انتخابات ۱۵ تیر و حضور شخصیت صادق، زلال و دانشمندی همچون دکتر مسعود پزشکیان، بار دیگر دریچه‌هایی از امید را فرا روی جامعهٔ اسلامی گشود و باب مشارکت را در برابر آنان بازتر کرد، هرچند تا رسیدن به شرایط مطلوب راه زیادی در پیش است، بویژه این که بسیاری از اهالی فرهنگ‌ و هنر و مخاطبان این حوزه از غایبان بزرگ این صحنهٔ ملی بودند.‌

🔹بر این اساس مدیریت حوزهٔ فرهنگ و هنر در دورهٔ جدید بویژه با حضور شخصیتی با تجربه، کاردان و دارای پشتوانهٔ استوار نظام و مردم همچون حضرتعالی،فرصتی مغتنم و امید آفرین در ترمیم این ضایعه و باز گرداندن حس امید و اعتماد به این قشر گلایه‌مند ولی نجیب محسوب می شود. در این زمینه ایجاد و گسترش زمینهٔ مشارکت حداکثری آنان در امور مربوط به خود با پرهیز از تنگ نظریها و یکسو نگریهای مرسوم امری مهم واساسی‌ست.‌

🔸متاسفانه مدیریت حوزهٔ فرهنگ‌ و‌ هنر در کشور تحت تأثیر تسلط و سیطرهٔ عوامل و‌مناسبات مخل سیاسی آسیب جدی دیده است. این امر در استان بزرگ خراسان رضوی بیش و پیش از هر امری در تعیین و انتصاب مدیریت این حوزه خود را نشان داده است. انتصاب افرادی خارج از مجموعهٔ فرهنگ‌ و هنر که در اکثر موارد آشنایی چندانی با بایسته ها و شایسته‌ها و ظرفیتها و ظرافتهای این حوزه نداشته‌اند، تاکنون فرصتهای زیادی را برای رشد و توسعهٔ این حوزه در استان از بین برده و ظرفیتهای سرشاری را ضایع کرده است. این امر نیز به نوبهٔ خود تأثیری قابل ملاحظه در کاهش انگیزهٔ کارکنان و‌کارشناسان و کاهش عملکرد سازمان داشته است.

🔹بنا بر آنچه گفته شد و با توجه به تأکید مکرر جناب آقای دکتر پزشکیان بر لزوم بهره گیری از کارشناسان خبره و با تجربه در هر حوزه، ما جمعی از کارشناسان و کارکنان شاغل در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه تلاش در جهت تحقق سیاستهای فرهنگی دولت جناب دکتر پزشکیان و برنامه‌های آن وزیر ارجمند، از حضرتعالی خواهشمندیم این بار در انتصاب مدیرکل این استان با نگاه و‌نگرشی صرفا فرهنگی که از آن برخوردارید، به کارشناسان خبره و با تجربهٔ همسو و‌معتقد به سیاستها و گفتمان دولت در داخل این سازمان اعتماد نمایید و‌ مطمئن باشید که با یاری خداوند متعال و عنایت و حمایت آن وزیر محترم، شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش این حوزه و جلب حمایت و رضایت بیشتر اهالی و اصحاب فرهنگ‌ و‌ هنر و ادب و رسانه در استان خواهید بود.

✌️به امید پیروزی، سرافرازی و تندرستی برای آن وزیر ارجمند

✍️جمعی از مدیران و کارشناسان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

14 Oct, 07:11


#برشی_از_یک_کتاب

بعد از هیتلر، همه‌ی آلمان درک کردند که او چه بلایی بر سر کشور و زیر بناهای آن آورده است؛
اما یک چیز نابود شده‌ی اساسی بود که هر کسی نمی‌فهمید و آن خیانت هیتلر به کلمات بود
خیلی از کلمات شریف، دیگر معنی خود را از دست داده بودند، پوچ و مسخره شده بودند عوض شده بودند.آشغال شده بودند
کلماتی مانند: آزادی، آگاهی، پیشرفت و عدالت..!

📕 #آدم_کجا_بودی؟
#هاینریش_بل

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

13 Oct, 18:11


#شعر_شب

رخت ناز و نگاهت دلبرانه ست
لبانت اورشلیمی از ترانه ست

دو ابرویت بلندی های جولان
دو چشمت جنگ در خاورمیانه ست

#شهراد_میدری

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

13 Oct, 15:33


⁉️عمق استراتژیک چیست؟

✍️یدالله کریمی پور

🔹در ادبیات نظامی عمق استراتژیک به فاصله میان خط مقدم جنگ و نواحی حیاتی و حساس کشور مانند پایتخت، مراکز صنعتی، جمعیتی و فرماندهی، گفته می‌شود.

🔸چنین تعریفی تا پایان های جنگ دوم‌ کارایی داشت. ولی با ارتقای تکنولوژی تسلیحات پرتابی، جنگنده ها و تسلیحات غیر متعارف (هسته ای، میکربی، شیمیایی، سایبرنتیک و...) دیگر نقش فاصله و مسافت کمرنگ‌ شده و یا تغییر کرده است.

🔹با وجود این تغییرات، امروزه تا جایی که به امنیت واحدهای مستقل سیاسی(کشورها)‌ بر می گردد، عمق استراتژیک به میزان‌ وفاداری شهروندان به رهبر و حکومت اطلاق می شود. به سخن دیگر چنان چه آحاد و قاطبه شهروندان کشوری، آماده باشند که هر بهایی، از جمله مال، سکونتگاه و حتی جان خویش را در راه حفظ و پایداری حکومت بپردازند، این کشور هر چقدر هم‌کوچک، از عمق استراتژیک‌ مناسب برخوردار است.

🔸البته رهبران و تصمیم سازان برخی حکومت ها، که از میزان‌ اندک‌ رخنه و نفوذ اهداف و آرمان های خود بین مردمشان به خوبی آگاهند (هر چند خلافش را وانمود کنند)، هرگز و در هیچ شرایطی بر اساس اراده خود دست به مقابله و جنگ با بیگانگان دست نخواهند یازید.‌ زیرا نتیجه جنگ از پیش معلوم‌ است.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

13 Oct, 14:04


#برشی_از_یک_کتاب

عادت، بی‌رحم‌ترین زهر زندگی‌ست. زیرا آهسته وارد می‌شود، در سکوت، کم‌کم رشد می‌کند و از بی‌خبری ما سیراب می‌شود و وقتی کشف می‌کنیم که چطور مسموم ِ آن شده‌ایم، می‌بینیم که هر ذرهٔ بدنمان با آن عجین شده است، می‌بینیم که هر حرکت ما تابع شرایط اوست و هیچ داروئی هم درمانش نمیکند.

📚عادت می کنیم
✍️🏻 #زویا_پیرزاد

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

12 Oct, 07:10


‼️اگر بپرسیم چین و روسیه کجایند مرتکب گناه می شویم؟

✍️احمد زیدآبادی

🔹چندین و چند سال گفته شد که روسیه و چین "ارکان اصلی نظم در حالِ ظهور جهانی‌اند" و به همین جهت باید "غرب در حال فروپاشی و اضمحلال" را به کلی رها سازیم و رو به این دو قدرت شرقی کنیم.

🔸اینک در این وانفسا اگر بپرسیم که این ارکان اصلی نظام جهانی کجایند که حتی برای پادرمیانی دیپلماتیک هم پا جلو نمی‌گذارند، مرتکب گناه می‌شویم؟

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

12 Oct, 06:53


#برشی_از_یک_کتاب

همه ما نوعی «نقاط کور»
در دانش و عقاید خود داریم.
خبر بد این است که آن نقاط کور نمی‌گذارند نابینایی‌مان را درک کنیم و به همين دليل،
نوعی اعتماد به نفس کاذب درباره قضاوت‌هایمان
داریم و نمی‌توانیم تجدید نظر کنیم.
خبر خوب اینجاست که با به‌کارگیری گونه‌
صحیحی از اعتماد‌به‌نفس، می‌توانیم دیدگاه
شفاف‌تری نسبت به خودمان داشته باشیم
و دیدگاه‌هایمان را به‌ روز کنیم.

📕 دوباره فکر کن
✍🏻 #آدام_گرانت

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

10 Oct, 10:32


⭕️در ستایش صلح

✍🏻سیدمصطفی تاجزاده

🔹۱. عملیات ۷ اکتبر باوجود خساراتش تغییر مهمی در سرنوشت فلسطین ایجاد کرد و تشکیل دو دولت را پس از سالها روی میز سیاست جهانی قرار داد. پیش از آن دولت اسرائیل فلسطینیان را مسئله داخلی خود تعریف و ادعا می‌کرد دولت مستقل فلسطینی بی‌معنا و تمام شده است. شهرک‌سازی نیز هر روز فلسطینیان بیشتری را آواره و خانه آنان را به یهودیان تازه از راه رسیده واگذار می‌کرد. اما ظاهرا پیش فرض‌های حماس مانند تکیه بر اختلافات داخلی اسرائیل، کوتاه‌آمدن درمورد گروگان‌ها و ناتوانی ارتش اسرائیل در جنگ طولانی مدت غلط از کار در آمد.
نتانیاهو نیز با اغتنام فرصت به کشتار بیش از ۴۲ هزار فلسطینی پرداخت و با تحمیل گرسنگی و آوارگی به آنان و تخریب بخش بزرگی از غزه کوشید مقاومت مردم را در هم بشکند، اما شکست خورد.

🔸۲. دخالت حزب‌الله در این منازعه فداکارانه ولی خسارت‌بار بود و افزون بر کشته‌شدن جمعی از شهروندان لبنانی، نابودی بخش مهمی از ظرفیت‌های انسانی و لجستیک آن را در پی داشت. حزب‌الله یک حزب سیاسی است و باید در چارچوب دولت-ملت عمل کند. ورود آن به هر جنگی باید بخشی از یک تصمیم ملی باشد که دولت اتخاذ می‌کند. البته حق دفاع برابر تجاوز ارتش بیگانه به خاک میهن برای تمام شهروندان و احزاب محفوظ است اما مداخله نظامی یک حزب در بحرانی خارجی بدون تصمیم حکومت توجیه ندارد. اسرائیل با استفاده از خطای مزبور تاکنون صدها تن از اعضا، بسیاری از فرماندهان و دبیرکل حزب‌الله را ترور و بخشی از تجهیزات و امکانات آن را تخریب کرده است.

🔹۳. عملکرد غیرمدبرانه در جریان حمله روسیه به اوکراین نگرش کشورهای غربی به ایران را منفی‌تر کرده است. غلبه رقابت‌های انتخاباتی بر فضای سیاسی آمریکا نیز به نتانیاهو اجازه داده تا هر ملاحظه‌ای را در مواجهه با ایران و هم‌پیمانانش کنار گذارد و سطح تنش را تا ترور رییس دفتر سیاسی حماس در تهران بالا ببرد.

🔸۴. اسرائیل نمی‌تواند حماس و حزب‌الله را نابود کند، زیرا پایگاه مردمی دارند و ضربات وارده را هرقدر سنگین، دیر یا زود ترمیم می‌کنند. جمهوری اسلامی نیز قادر به محو اسرائیل نیست چراکه تمام قدرت‌های بزرگ خود را متعهد به حفظ موجودیت آن می‌دانند. بر این اساس راه نجات تلاش برای تغییر راهبرد دو سر باخت طرفین است. اولین گام استفاده از همه ظرفیت‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش‌ها و بروز جنگ بین دو کشور است.

🔹۵. خطرناک‌ترین وجه جنگ برای ایران اوضاع اسف‌بار اقتصادی و نارضایتی گسترده ایرانیان از ناکارآمدی نظام حکمرانی است. تجاوز به حقوق فردی و ملی شهروندان و سرکوب آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی آنان از یک سو، و از سوی دیگر گرانی و تورم کمرشکن، گسست بزرگی بین حاکمیت با اکثریت ملت به‌وجود آورده است. باوجوداین، تشوق یا توجیه جنگ یا تهاجم نظامی بیگانه به ایران را برای رهایی ایرانیان غیرواقع‌بینانه و برخلاف مصالح ملی می‌دانم و با آن مخالفم. جنگ در خاورمیانه کنونی فاجعه‌بار است و دنبال جنگ رفتن، چه در حکومت چه در اپوزیسیون، در حقیقت ایران را نشانه گرفتن است.

🔸۶. جنگ با اسرائیل که حامیانی قدرتمندی دارد و در کشتار و ویرانگری حدی نمی‌شناسد، جمهوری اسلامی را سرنگون نمی‌کند، همچنان که تحریم‌های حداکثری ترامپ نتوانست آن را ساقط کند، اگرچه اقتدارگرایی را تقویت کرد. جنگ می‌تواند به زیرساخت‌های کشور آسیب‌های جدی بزند، خدمات‌رسانی به مردم را بدتر کند، فقر و فساد را گسترش دهد و کمبودهای تازه بیافریند. تندروها را نیز بر کشور حاکم می‌کند.
اگر هم به فرض جمهوری اسلامی را ساقط کند، به استقرار دولتی دموکراتیک منجر نمی‌شود. به احتمال قریب به یقین ایرانیان گرفتار بی‌دولتی و هرج و مرج می‌شوند. حتی ممکن است یکپارچگی سرزمینی و ملی به خطر افتد. هر دو حالت ملت را سالیان دراز از توسعه و رفاه و دموکراسی دور می‌کند.

🔹۷. رشد متوسط قیمت‌ها در ۳۴ سال گذشته ۱۲ هزار درصد بوده است. هم‌اکنون بیش از ۲۵ میلیون ایرانی زیر خط فقرند و ۵ میلیون نفرشان پول تهیه غذا ندارند. این واقعیت تلخ ناشی از استراتژی غلط جاری است. وفاق برای تداوم آن حلال مشکلات نیست، همچنان که یکدست‌شدن حکومت در دولت رئیسی مشکلات را حل نکرد. جمهوری اسلامی نه تنها نباید وارد جنگ شود، بلکه برای عبور از بحران‌ها باید به وضعیت «نه جنگ/نه صلح» که جامعه را در شرایط تعلیق و اضطراب و انتظار نگه داشته است، پایان دهد. آنگاه وفاق معنا و امید به حل مسائل افزایش می‌یابد. توافق در مورد راهبرد غلط، فقر و فساد و نابسامانی‌ها را بیشتر می‌کند، نارضایتی, ناامیدی و خشم را گسترش می‌دهد و خدای ناکرده می‌تواند ایران را به کام جنگ بکشاند، که چنین مباد.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

10 Oct, 06:33


⁉️انحصار و حکمرانی شورای انقلاب فرهنگی با هنرمندان چه می کند؟ چرا پیگیری پرونده هنرمندان ممنوع الکار مشروط به تظلم‌خواهی است؟

✍️داوود حشمتی

🔹حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وضعیت برخی از هنرمندان و اساتید که ممنوع‌الکار شدند گفته است: «در این سال‌ها، اساتیدی بودند که در مساله جذب (در دانشگاه)، تظلم‌خواهی کردند و به سراغ شورا آمدند، شورا هم ورود کرد و هیات عالی جذب هم تلاش کرده حق این استادان را ادا کند، اما این که مستقیم ورود کنیم مشروط به تظلم‌خواهی است.»

🔸رویکرد دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در این موضوع به طور واضح این است که هنرمندان و اساتید بروند و برای رفع محدودیت‌های خودشان درخواست و التماس کنند. این شورا هم لطف کنند و اگر صلاح دیدند محدودیت آنها را برطرف کنند.
همین اظهارات کوتاه نشان می‌دهد فرآیند برخورد با اساتید و هنرمندان تا چه اندازه غیرشفاف و خانمانسوز است. تا آنجا که یک هنرمند و استاد دانشگاهی که کاری جز تدریس و یا تولید هنری ندارند، یا معاش و زندگی‌اش مختل می‌شود و یا باید دست به دامن این مسئولان شود تا مورد عفو و رحمت قرار بگیرد.

🔹اما مگر یک هنرمند یا یک استاد دانشگاه در نهایت در حوزه عمل چه کاری می‌تواند دهد که لازم باشد او را ممنوع الکار کرد؟

🔸واقعیت این است که زیربنای برخورد با این هنرمندان و اساتید، یک تفکر است. تفکری که از نگاه همه باید یک نوع فکر کنند و اساسا نباید خلاف آنچه در نظر دارند، فکر و اندیشه‌ای تولید شود. مساله اول این است که چرا اساساً افراد باید ممنوع‌الکار شوند؟ به این معنی که این افراد شغل، حرفه و محل درآمد زندگی‌شان همین کاری است که انجام می‌دهند. با قطع و ممنوعیت فعالیت هنری در واقع نه فقط استعداد آنها به محاق می‌رود، بلکه زندگی این افراد هم مختل می‌شود.

🔹مساله دوم و مهمتر این است که دلیل این قدرت برای اعمال ممنوع کاری، سیطره اصلی قدرت بر حوزه رسانه (خصوصاً رسانه تصویری) است. به این معنی که انحصارگری در رسانه‌های تصویری باعث شده تا به راحتی بتوانند هر فردی را اگر نخواستند حذف کنند. کما اینکه پیش از این هم همین اتفاق برای کسانی چون عادل فردوسی‌پور و مهران مدیری به نوعی دیگر افتاد.

🔸اگر در ایران ما با شبکه‌های تلویزیونی خصوصی روبرو بودیم، هیچکس جز بینندگان نمی‌توانست هنرمندی را حذف کند. تصور کنیم در ترکیه ممکن است افراد به خاطر موضوعاتی جریمه شوند، اما اجازه فعالیت در حوزه کاری از آنها سلب نمی‌شود. این مخاطبان هستند که ممکن است برنامه‌ها یا شبکه‌هایی که آن فرد در آن حضور دارند را نگاه نکنند. به این ترتیب منافع آن شبکه و فرد آسیب جدی می‌بیند. خود همین مسئله باعث می‌شود این فرد به ناچار در چارچوب همان ساختارهایی که جامعه می‌پسندد و آنها را قبول دارد، حرکت کند. در واقع کنترل بر افراد از جهت مردم و مخاطبان اعمال می‌شود، نه از جهت حکومت.

🔹مساله سوم در مورد ممنوع‌الکاری این هست که تصور اعضای شورای انقلاب فرهنگی این هست که همه مردم دارای یک سلیقه هستند و یا اساسا باید دارای یک سلیقه واحد باشند. آنها هر نگاهی که خارج از مصوبات خودشان باشد را رد می‌کنند.

🔸معنای این حرف این هست که افراد و اشخاص جامعه یا حق ندارند خارج از آن سلیقه چیزی را بپسندند، یا اساساً اگر وجود داشته باشد هم نمی‌پسندند. اما در واقعیت انسان‌ها بسیار متنوع خلق شدند. آنقدر که هر انسان سلیقه متفاوتی دارد. حذف تفکرات دیگر (خصوصا تفکرات متضاد) باعث می‌شود که اتفاقا روایت و سلیقه‌ای که می‌پسندید و آن را برای خود و جامعه مفید می‌دانید هم به خوبی دیده نشود.

🔹به این معنی اگر شما فقط درخت چنار دوست داشته باشید و همه شهر را از هر درختی پاک کنید و فقط در شهر چنار بکارید، بعد از مدتی مردم دیگر به درخت چنار هیچ اهمیتی نمی‌دهند. چون ذهن انسان طوری طراحی شده که امور تکراری را در خاطره نگه نمی‌دارد. بنابراین افراد تنها در صورتی تفاوت و زیبایی‌ها را تشخیص می‌دهند که افکار و اندیشه‌های متضاد آن هم در دسترس آنها قرار داشته باشد.

🔸نکته آخر اینکه اگر قانون به صورت روشن و شفاف نوشته شده باشد و در آن قانون مواردی که طی آن افراد را می‌توان با «ممنوع‌الکاری» جریمه -و یا از هست و نیست ساقط- کرد، به روشنی بیان شده باشد. حداقل تا این اندازه دچار اختلاف نخواهیم بود. مساله اساسا از جایی آغاز می‌شود که این قوانین به صورت روشن نوشته نمی‌شود تا دامنه وسیعی از افراد را دربربگیرد. و گرفتاری دقیقا در همینجاست که قانون روشن و شفاف نیست که هیچ کس نتواند آن را سلیقه‌ای اعمال کند. تنها در آن صورت است که «حاکمیت قانون» معنا پیدا می‌کند.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

10 Oct, 05:59


#برشی_از_یک_کتاب

از سقراط پرسیدند: کی ظلم و جور از عالم بر می افتد و عدالت حاکم می شود؟ سقراط گفت: عدالت زمانی حاکم می شود که وقتی ظلمی بر کسی وارد می شود آنها که ظلم بر ایشان وارد نشده هم همان قدر متغیّر و رنجیده شوند که شخصِ ستم دیده.

📚 در صحبت قرآن
✍🏻 دکتر حسین #الهی_قمشه_ای

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

09 Oct, 11:57


‼️پرشکوه‌ترین بیانیه در ستایش صلح!

محمد درویش

1️⃣ بیش از ۱۲ قرن پیش، بایزید بسطامی می‌گوید: مرید من آن است که بر کناره دوزخ بایستد و هر که را خواهند به دوزخ برند، دستش گیرد و به بهشت فرستد و خود به جای او به دوزخ رود.

2️⃣ دقت کنیم که این عارف بزرگ اسلامی ایرانی، در زمانه‌ای اینگونه از صلح، بخشش و طرد انتقام سخن می‌گوید که جهان پر از آرایه‌های خون، نفرت، کینه و تبعیض قومیتی، جنسیتی و دینی بود ...

3️⃣ نظیر بایزید بسطامی را امروز هم داریم، بزرگانی چون مهاتما گاندی و نلسون ماندلا؛ مردی که نگران سلامتی زندانبانش بود و آن نگرانی درنهایت او را به یکی از محبوب‌ترین، موثرترین و قابل احترام‌ترین رهبران جهان بدل ساخت.

4️⃣ یادمان باشد: افکار عمومی و وجدان بیدار جهان برای آن ملتی کلاه از سر برمی‌دارند که شجاعانه دشمنانش را بخشیده و به جای فرستادن دشنام، نوری افروخته و بر عیار صلحی پایدار افزوده است.

5️⃣ محیط‌زیست و گردشگری چنین کارکردی دارند که در ۲۴دقیقه به مناسبت روز جهانی صلح و گردشگری در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی در نهم مهری‌ماه ۱۴۰۳ به آن پرداختم.

6️⃣ تلفیق گردشگری و محیط‌زیست یعنی به قدرت رسیدن آدم‌هایی که معرفت‌شان در گرو منفعت‌شان نیست؛ معجونی که حاصلش به رضایت، تزریق سروتونین و صلحی پایدار خواهد انجامید.

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Oct, 09:41


🔸فرهیخته ارجمند جناب آقای دکتر غلامحسین مظفری

استاندار محترم خراسان رضوی

🔹انتخاب عالمانه جنابعالی که مصداق بارز وفاق ملی است را به مردم شریف خطه خورشید و دولت راستکردار جناب آقای دکتر پزشکیان تبریک عرض میکنم.

🔸این افتخار که مرهون و مدیون حضور گسترده آحاد همشهریان آگاه و تحول خواه استان خراسان رضوی و همچنین زحمات و پیگیری های مجدانه و دلسوزانه فعالین و صاحب نظران سیاسی به خصوص اعضای محترم جبهه اصلاحات استان خراسان رضوی می باشد، بیش از پیش مسئولیت جنابعالی را سنگین و مبارک نموده است.

🔸در ادامه راه خدمت، برای جنابعالی آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

🔹حزب مردم سالاری / شعبه خراسان رضوی

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

توفیق

09 Oct, 09:01


#برشی_از_یک_کتاب

من با کسانی که به تقدیر معتقدند هم‌نظر نیستم. آن‌ها آه‌و‌ناله سر می‌دهند و مسئولیت همه چیز را از شانه‌های خود برمی‌دارند و منتظر ترحم دیگران می‌مانند. من معتقدم آدم خودش مسیر زندگی‌اش را تعیین می‌کند. من خودم مسیر زندگی‌ام را تعیین کرده‌ام و همین است که به آن ارزش می‌بخشد. و مسئولیت همه‌چیز را هم بر عهده می‌گیرم.

📕 به هوای دزدیدن اسب ها 
✍🏻 #پر_پترسون 

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan

توفیق

08 Oct, 16:56


⁉️روسیه و چین کجا هستند؟!

✍️لطف الله آجدانی

🔹جمهوری اسلامی ایران به مردم پاسخ دهد: در حالی که اسرائیل پیوسته تهدید می‌کند که به ایران حمله خواهد کرد و منافع ایران را به خطر خواهد انداخت ، و همزمان دولت ایالات متحده آمریکا و برخی دولت های اروپایی دوست و متحد اسرائیل، شبانه روز بر طبل حمایت از مواضع اسرائیل علیه ایران می کوبند و فریادشان در حمایت از اسرائیل بلند است؛ روسیه و چین کجا هستند و چرا این دو مثلا متحد و دوست استراتژیک جمهوری اسلامی ایران؛ کاملا ساکت هستند و حتی زمزمه ای کوچک و کوتاه در نهی اسرائیل یا حمایت از جمهوری اسلامی ایران بر زبان نمی رانند؟!

🔸بماند که تفنگ دوستی دولت های روسیه و چین با ایران، بارها سر و ته شلیک کرده و متحدان مثلا استراتژیک ایران، بارها از مواضع ضد منافع ملی ایران امارات متحده عربی در ادعای مالکیت بر جزایر سه گانه ایرانی تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی ، آشکارا حمایت کرده اند!

#نه_می_بخشیم_نه_فراموش_می_کنیم

🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹ا🔹
#توفیق رفیق راهتان باد...

@Tofigh_kh
instagram.com/tofigh_khorasan
www.tofighat.ir

1,105

subscribers

3,805

photos

289

videos