خرقهٔ تَزویر ( ۳ ) @tazvir3 Channel on Telegram

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

@tazvir3


نقد عرفان‌های کاذب، غُلات، عُرَفا و واعظانِ غالی و صوفی مشربِ معاصر.

ارتباط:
@info_tazvir

پست اول کانال:
https://t.me/tazvir3/3

کانالهای مرتبط:
@tazvir2 (نقد صوفیه متقدم)

خرقهٔ تَزویر ( ۳ ) (Persian)

خوش آمدید به کانال 'خرقهٔ تَزویر ( ۳ )' یا به اصطلاح 'tazvir3'، جایی که نقد عرفان‌های کاذب، غُلات، عُرَفا و واعظانِ غالی و صوفی مشربِ معاصر به صورت دقیق و پراهمیت انجام می‌شود. اگر به دنبال اطلاعات و نقدهای ارزشمند درباره عرفان و صوفیه هستید، این کانال بهترین گزینه برای شماست. با پست‌های جذاب و مفید این کانال، به بهترین شکل با عرفان و فلسفه آشنا می‌شوید.

برای ارتباط با مدیر کانال، می‌توانید به آیدی @info_tazvir پیام دهید. برای دسترسی به پست اول این کانال و مطالعه بیشتر، می‌توانید از لینک زیر استفاده نمایید:
https://t.me/tazvir3/3

همچنین، کانال مرتبط با این موضوع که نقد صوفیه متقدم را به‌عهده دارد، کانال '@tazvir2' می‌باشد که پیشنهاد می‌شود آن را نیز دنبال کنید. با پیوستن به این دو کانال، به یک جامعه‌ی علاقه‌مند به عرفان و صوفیه پیوسته و از نقدها و مطالب آموزنده‌ی هر دو کانال بهره‌مند شوید. پس دیر کرده نشوید و همین حالا به جمع ما بپیوندید تا از این تجربه‌ی منحصربه‌فرد لذت ببرید!

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

30 Jan, 15:09


#شیخیه #مشترکات_عرفانی #علم_ستیزی

آیا شیخ أحمد احسائی آن‌گونه که ادّعا می‌کرد، به روايات احاطه داشت؟!

✍🏻 شیخ مهدی مهدوی:

«شیخ احمد اَحسائی مانند دیگر مدّعیان عرفان - با توجّه به اهداف و روش‌های خاصّ - بارها در آثارش به روایت «ليس العلم بالتعلّم» یا «بكثرة التعلّم» استناد می‌کند، با آن که:

* اوّلا: این روایت، معارض با روایت معتبر و قوی امام کاظم علیه السّلام است که به هشام فرمودند: «العلم بالتعلّم». و شیخ احمد که ادّعای احاطه به روایات دارد، باید آن را از نظر دور نمی‌داشت؛ چرا که در منابع معتبر شیعه آمده است. (الکافی؛ج۱ص۱۷)

* ثانيا: بر فرض صدور، به قرینه آنکه مخاطب «عنوان بصری» است، ممكن است مراد آن باشد که چنین نیست که با کثرت رفت و آمد نزد عالِم‌نمایانِ عامّه، بتوان تحصیل علم نمود، بلکه علم نوری است که خدا به انبياء و حُجَج معصومین علیهم السّلام داده و باید آن را از معدنش فرا گرفت!»

📘 شیخ و شیخیه، ص۷۹

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

08 Jan, 20:24


❗️علّامه مجلسی اعلی الله مقامه:

«از کتبِ صوفیه مشخص است که #سید_محمد_نوربخش ادّعا کرد: من مهدی صاحب الزمان هستم، اتّفاقِ اهل دل بر این شده است.»

https://t.me/tazvir3/2152

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

08 Jan, 07:19


#جعل_تحریف #مشترکات_عرفانی #ذکر_جلی_خفی

❗️جعلِ روایت برای هموار سازی طریقت

یکی از مباحث مهم و پر چالش در صوفیه، بحث ذکر است. سالک ذکر را بلند بگوید یا آرام؟ در خلوت بگوید یا در جلوت؟ تعداد ذکر و دفعات آن چگونه باشد؟ این جزئیات سبب شده تا بین مشایخ صوفیه در افضلیّت ذکر خفی یا جلی اختلاف شود و رسالاتی تألیف کرده و ادلّه خود را بیان کرده‌اند. امّا استدلال دو طرف به دلایلی مخدوش است، و حقیر در مقاله‌ای که به این بحث اختصاص داده‌ام به نقد و بررسی آن مشغولم و پس از اتمام، منتشر خواهد شد ان شاء الله؛ حال در این بستر محدود، توجّه شما را به مطلب ذیل جلب می‌نمایم:

✍🏻 عبدالباقی گولپینارلی می‌نویسد:

«به عقيده صوفيان رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) به على بن ابی طالب (علیهما السّلام) ذكر جهرى (ذكر با صداى بلند و آشكارا)، و به ابوبكر هنگامى كه به مدينه مى‏رفتند در غار، ذكر خفى‏ (ذکر نهان) را تلقين كرده است. از این جهت طریقتهایی که ذکر جلی را اساس قرار داده‌اند علوی، و طریقتهایی که ذکر خفی را اساس قرار داده‌اند بکری نامیده شدند.
امّا اين نوع روايات در هيچ‏يك از كتب حديثی سنّی و شيعه موجود نيست و از همان آغاز كه جعل شده، تكذيب محدّثان هر دو مذهب را به دنبال داشته است. ولی بدون كوچك‏ترين ترديد از سوى ارباب طريقت (مشایخ صوفیه) مورد قبول واقع شده است، در حالى كه هم تلقين ذكر از جانب پيامبر اکرم به اهل بيت (علیهم السّلام) يا يكى از صحابه مجعول است، و هم خرقه پوشاندن وى‏.»

📙 مولویه پس از مولانا، ص٢۵١

آری، به همین راحتی جعل می‌کنند و مبنا را بر همان جعل قرار می‌دهند.

با دنبال کردن عنوان: #ذکر_جلی_خفی می‌توانید مطالب مرتبط با این مسئله را مشاهده فرمائید.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

07 Jan, 21:33


#سلوک_شیطانی #شرع_گریزی #عقل_ستیزی

💠 #زهد این است، نه آنچه صوفیه با اتلاف‌مال و گدایی و فقر اختیاری، زهد می‌نامند!

✍🏻 اسماعيل بن مسلم گويد: امام صادق عليه السّلام فرمودند: زهد به رها كردن مال و حرام نمودن حلال نيست، بلكه زهد یعنی به آنچه در دست خودت مى‌باشد بيشتر از آنچه در اختيار خداست، اطمينان نداشته باشى.

«لَيْسَ اَلزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا بِإِضَاعَةِ اَلْمَالِ وَ لاَ بِتَحْرِيمِ اَلْحَلاَلِ بَلِ اَلزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا أَنْ لاَ تَكُونَ بِمَا فِي يَدِكَ أَوْثَقَ مِنْكَ بِمَا فِي يَدِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.»

📙 معاني الأخبار، ص۲۵۱

و مثله: «قَالَ رَسول الله صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: اَلزُّهْدُ لَيْسَ بِتَحْرِيمِ اَلْحَلاَلِ أَوْ إِضَاعَةِ اَلْمَالِ، وَلَكِنْ تَكُونُ بِمَا عِنْدَ اَللَّهِ أَوْثَقَ [مِنْكَ] بِمَا عِنْدَكَ.» (أعلام الدين، ص۲۹۳)

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

04 Jan, 13:14


⚠️ جهت يادآوري در ایّام شهادت امام هادی عليه السّلام:

#ابن‌_عربی فرعون را اهل بهشت و عمر و ابابکر و عثمان و معاویه و یزید و متوکّل عباسی (لعنهم الله) را از اولیاءالله می‌دانسته است!

📚 فتوحات، طبع ٤ جلدی، ج۲ ص۶

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

29 Dec, 19:41


#جعل_تحریف #مشترکات_عرفانی #دروغ_صوفیه

جعلِ کرامت برای "رابعه عدویه" از زنان مشهور صوفیه، که در واقع این کرامت درباره یکی از نوادگان فضّه کنیز حضرت زهرا سلام الله علیهما می‌باشد

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

29 Dec, 19:04


#طنز_صوفیه #مشترکات_عرفانی

😁 از کرامات درویش باقر محلّاتی

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

29 Dec, 18:55


#دروغ_صوفیه #مشترکات_عرفانی #عقل_ستیزی

❗️اشک چشم یا بول؟!

✍🏻 ملا محمد طاهر قمّی رحمه الله:

«نقل است که حسن بصری اول کسی بود که در بصره صومعه بنا کرد و در پشت بام صومعه به عبادت اشتغال داشت و در سجده چندان بگریست که آب از ناودان روان شد، شخصی در زیر صومعه نشسته بود، آب چشم وی بر وی بریخت، آواز داد که این آب که بر من چکیده شد پاک بود یا نه؟! حسن جواب داد: "تطهیر کن که آب چشمِ عاصی است و زاهدان را با او نماز درست نیست."
این قطعا دروغ است، آب چشم بدین مرتبه نمی‌رسد که از ناودان سرازیر شود، همانا بول بوده 😁 و حسن خواسته که به این دروغ آن مرد آلوده را فریفته خود سازد و در دایره مریدانش داخل گردانَد. بعلاوه فتوا به غیر ما انزل الله هم می‌دهد که آب چشمِ عاصی نجس است، احدی از علماء چنین فتوائی نداده‌ست. بالجمله حاصلِ تتبّع سیره حسن بصری این است که پایبند به هیچ مذهبی نبوده، با هر فرقه‌ای موافق همان فرقه رفتار می‌کرده، مثلا گاه با يك نفر شیعه ملاقات می‌کرد، فضائل امیرالمؤمنین علیه السّلام را با کمال هر فصاحت بیان می‌کرد.»

📘 تحفة الأخيار، ص ۱۴۹

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

20 Dec, 21:38


#مشترکات_عرفانی #سلوک_شیطانی

پاسخ دقیق شیخ ذبیح الله محلاتی رحمه الله، به حجتعلیشاه که گفته بود: "محلاتی اگر تاریخ می‌دانست، میدید که همیشه در غالب شهرها، مسجد و خانقاه در کنار هم بوده است."

📘 السيوف البارقة علی هام المتصوّفین المارقة، ص۱۴۴

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

13 Dec, 19:55


#عقل_ستیزی #سلوک_شیطانی #مشترکات_عرفانی

⚠️ عاقبت خدمت و سلوک در مکتب صوفیه

💢 علّامه میر حامد حسین رحمه الله می‌نویسد:

«امیر دولت، شاه بن علاء الدولة بختیشاه، در «تذکرة الشعرا» گفته:

"أما شیخ عارف، رکن الملة و الدین، #علاءالدوله_سمنانی و هو أحمد ابن محمد بن أحمد البیابانکی، کمال او از شرح مستغنی است، و رسوم صوفیه را او إحیا کرده، و بعد از شیخ جُنید بغدادی قدس اللّه سره العزیز، هیچکس چون او در این طریق قدم ننهاده، و در رساله‌ای که موسوم است به «فلاح» می‌گوید:
هزار طبق کاغذ در راه رسم تصوّف سیاه کردم، و صد هزار دینار مِلک پدری و میراث را صرف و وقف صوفیان نمودم، و شصت سال به دعاگویی و نیکویی مسلمانان به سر بردم، و اکنون مرد عاجزم و ترک همه گفتم و به گوشه‌ای نشستم و درب را بر روی خلق بستم.»

📚 عبقات الانوار فی امامة الأئمة الاطهار - جلد ۱۰، صفحه ۵۸۱

(گفتنی است که علاءالدوله سمنانی، منکر حیات امام عصر عجل الله فرجه بود.)

پیشتر نیز بیان شد که غالب مشایخ صوفیه به افسردگی و انزواء و اختلال عقل و فکر مبتلا شدند.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

13 Dec, 19:46


#سلوک_شیطانی #مشترکات_عرفانی

طعنِ لطیف و جالب توجه سیّد محمّد قلي کنتوری لکهنوی (پدر علّامه میرحامدحسین رحمهما الله) به صوفیان

ایشان می‌نویسد:
«دهلوی در تحفه إثناعشریّه گفته: "ماتم‌داری و نوحه و شیون و جامه کبودکردن و گریبان چاک‌کردن در وقت مصیبت بزرگان خود، معمولِ مجوسیان فارس است، و امامیّه نیز همین آیین دارند."

پس این ادّعا، دلیل جهل اوست به مذهب امامیه، و بنابر دفع شُبهه و توهّم جهّال، حقیقت حال مذهب امامیّه در اینجا بیان می‌شود.

امّا ماتم، پس مراد از آن جمع شدن زنان در خانه اهل مصیبت و گفتن قول حسَن است تا سه روز، و در این معنا هیچ‌گونه قباحتی متصوّر نیست، چنانچه در کتاب "الکافی" کلینی احادیث منقوله از طرق ائمه اهل بیت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) که بر این معنا دلالت دارد، مذکور است. (الکافی، ج٣ ص٢١٧)

امّا نوحه کردن و جامه چاک نمودن، پس ممنوع و مکروه است، چنانچه حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) فرمودند:

"مَن أقام النواحة فقد ترک الصبر. _ الکافی، ج٢ ص٢٢٢"

و حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) فرموده: "لا ینبغی الصیاح علی المیّت، ولا شقّ الثیاب. _ الکافی، ج٢ ص٢٢۵"

 و اگر غرض او آن است که در مصیبت امام حسین (علیه السّلام) نوحه می‌کنند، پس آن به سبب دلالت احادیث و تأسّی اهل بیت (علیهم السّلام) است و در آن شناعتی نیست. و اهل سنّت را زیبا نیست که جامه کبود را از معمول مجوسیان و قبائح کفریه شمارند. زیرا که در احادیث ایشان است که: حضرت جبرئیل قبای سیاه و عمامه سیاه پوشیده نزد حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) آمد و آن حضرت را بشارت داد به اینکه: به این سواد (لباس سیاه)، خدای تعالی اسلام را شایع خواهد ساخت. چنانچه ابی علی یحیی بن عیسی بن جزلة الحکیم البغدادی در “مختار“ مختصر کتاب “تاریخ بغداد“ در ترجمه عبدالله بن عیاش آورده:
حکی أبو الحسن علی بن موسی، قال: حدّثنی أبی موسی بن جعفر، عن أبیه جعفر بن محمد، عن أبیه محمد بن علی، عن أبیه علی بن الحسین، عن أبیه الحسین، عن أبیه علی بن أبی طالب (علیهم السلام)، قال: قال رسول الله صلی الله علیه [ وآله ] وسلم: هبط علیّ جبرئیل وعلیه قباء أسود و عمامة سوداء، فقلت: ما هذه الصورة؟! فإنّی لم أرک هبطت علیّ فیها قطّ! قال: هذه صورة الملک من ولد العباس عمّک. قلت: إنّهم علی حقّ؟ قال جبرئیل: نعم. قال النبیّ صلی الله علیه و سلم: اللهم اغفر للعباس و ولده حیث کانوا و أین کانوا! قال جبرئیل: لیأتینّ علی أُمّتک زمان یعمّ الله الإسلام بهذا السواد، قلت: ریاستهم ممّن؟ قال: من ولد عمّک العباس. قال: قلت: و أتباعهم؟ قال: من أهل خراسان. قلت: و أیّ شیء یملک ولد العباس؟ قال: یملکون الأصفر والأحمر، و الحجر و المدر، و السریر و المنبر، و الدنیا إلی الحشر. انتهی بلفظه. (تاریخ بغداد، ج١٠ ص٢٨)

پس لباسی که بنابر روایات اهل سنّت، حضرت جبرئیل خود پوشیده نزد حضرت رسالت (صلی الله علیه وآله) آمد و خبر داد که: "این لباسِ خلفای بنی عبّاس - که بر حقّ خواهند بود - هست و به همین لباس سیاه خدای تعالی دین را شایع و ذایع خواهد فرمود." آن لباس را از قبائح کفریه و معمولات مختصّه به کفّار شمردن، به غایت عجیب و غریب است‼️
و همچنین سُنّیان را مناسب نیست که شقّ جيوب (گریبان دریدن) را از مراسم کفر گویند، زیرا که مشایخ صوفیه ایشان در حال تواجد و سماع پیراهن‌ها و تُنبان‌های خود را پاره می‌سازند، بلکه از نهایت بی باکی فعل این امر را به رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) منسوب می‌سازند‼️چنانچه در کتاب “عوارف المعارف“ تصنیف شیخ سهروردی مذکور است. (عوارف المعارف: ۲۰۰ - ۲۰۵)

📚 تشييد المطاعن، ج١۶ ص٣٣٧

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

13 Dec, 19:05


#شاهد_بازی #مشترکات_عرفانی #سلوک_شیطانی #مولوی

🔞 داستان پسر أمرد و صوفی

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

12 Dec, 07:34


#مشترکات_عرفانی #سلوک_شیطانی

❗️رقیب‌تراشی برای اميرالمؤمنين عليه السّلام

الحمدلله خودشان نیز می‌دانند جوار عبور از صراط در دستان اميرالمؤمنين علیه السّلام است. ولی دیگر کسی جز #عبدالقادر_گیلانی ناصبی صوفی متوهّم نداشتند که رقیبِ سیدالاوصیاء علی بن ابی طالب علیهما السلام نمایند؟! نستجیر بالله.

پیشتر هم بیان شد: یکی از جهات اینکه صوفیه در حقّ بسیاری از مشایخ خود غلو کرده و رطب و يابس به هم بافته‌اند و کرامت نامیده‌اند، این است تا شاید کمی با اهل بیت علیهم السّلام رقابت نمایند. لذا دست به مشابه‌سازی زده‌اند. امّا تمام مشایخ این جماعت، خاک نعلین قنبر هم نمی‌شوند، چه رسد به امیرالمؤمنین علیه السّلام که انبیای الهی محتاج عنایتش می‌باشند.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

12 Dec, 07:23


#عقل_ستیزی #سلوک_شیطانی

از جمله توهّمات و القائات شیطانیِ #عبدالقادر_گیلانی که مشابهش در برخی عرفای معاصر نیز وجود داشته است

«پای من بر گردن تمام اولیاء الله است....»

📙 السيوف البارقة علی هام المتصوّفین المارقة، ص ۸۶

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

10 Dec, 19:22


↪️ پیرو مطالب

📸 إحیای مقبره #باباطاهر توسّط "محمدرضا شاه پهلوی"

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

10 Dec, 19:12


↪️ پیرو مطلب قبل

📸 نقد برخی افسانه‌ها درباره #باباطاهر

پی‌نوشت:

الف) توجّه شود که نویسنده معتقد است باباطاهر عارفی بلند مرتبه بوده است، ولی افسانه‌‌های درباره وی را نمی‌پذیرد

ب) منظور وی از "متفقّهه" فقهای عصر است

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

10 Dec, 19:00


#چله_نشینی #عقل_ستیزی #شاهد_بازی #مشترکات_عرفانی

💠 قدری پیرامون #باباطاهر

پیشتر به مناسبتی إشاره‌ای به شخصیت باباطاهر همدانی شد. (اینجا) و گفتیم که از زندگانی باباطاهر اطّلاعات دقیق و زیادی در دست نیست. اما آنچه واضح است این است که لقب «بابا» در زمانی و‌ خصوصا عصر شهرت و نفوذِ عُرَفاء و صوفیه، لقب طریقتی بوده‌ست. یعنی شخص به درجه‌ای از سلوک می‌رسیده که چنین لقبی را به وی می‌دادند‌. و بیان شد که به عقیده برخی صاحب‌نظران، وی گیاه‌خوار و مانوی‌مسلک بوده است.

"ذهبی" عالِم مشهور سُنّی، درباره وی می‌نویسد:

«جماعتی از صوفیه از او نقل‌هایی دارند. او دارای خوارق عادات بوده است. برخی او را رَمْیِ به زندقه نموده، و برخی مانند "شيرویه دیلمی" او را تعظیم کرده‌اند. کتابی بنام "احکام‌ المريدین" نیز به او منسوب است. قرآن و تورات و انجیل و زبور را قرائت و تفسیر می‌کرد؛ نقل شده که او چهل بار #چله_نشینی کرده است. و در اثر خوراک نامناسب در دوره چلّه‌نشینی، عقل او دچار اختلال شد. این چلّه‌ها قطعا حرام است، و عاقبتی جز جنون و اختلال و مرگ بد ندارد، و موجب خشکی مغز می‌شود و توهّم می‌‌آورَد. نقل کرده‌اند که او از #ملامتیان بوده‌ست. خوردن نان و گوشت را ترک کرده بوده و می‌گفته اگر بخورم، نفْسَم بوسیدن أمردِ ملیح را می‌طلبد❗️بدنش پر از شپش بود و آنان را نمیکُشت و می‌گفت آزاری برای من ندارند. وی در همدان درگذشت و قبرش همان‌جاست.» ‼️ (سیر أعلام النبلاء، ط_الحدیث، ج۱۳ ص۱۲۱)

همچنین در جای دیگر می‌نویسد:
«به حدّی در بدن و لباسش شِپش بود که از او درخواست کردند تا اجازه دهد او را به نهر آبی برده و تمیزش کنند. او می‌گفت برایم فرقی ندارد، شِپس مرا اذیت نمی‌کند.» (تاریخ الإسلام، ط: التوفیقیة، ج۲۸ ص۲۶۰)

شاید کامل‌ترین اثر درباره شناخت وی، کتاب: "بابا طاهر، شرح احوال و نگاهی به آثار ابومحمدطاهر جصّاص همدانی" است، تألیف: نصر الله پورجوادی؛ در این کتاب نکات خوبی و جدیدی مطرح شده است و مؤلّف فحص و تحقیق خوبی از خود به نمایش گذاشته؛ گفتنی است که ایشان در خصوص لقب "عريان" براى بابا طاهر گفته‌اند:
«دربارۀ عريانی باباطاهر نيز منابع قديم پارسى همه خاموش‌اند. مورّخین نیز اشاره‌ای به این نکته نداشته‌اند. فقط نويسندگان متأخر پارسی‌نويس، مانند "اوحدی بليانی و رضا قلی‌خان هدايت" هستند که در اين باره سخن گفته‌اند.»

از طرفی در برخی منابع قديم، از مردی به نام «ابوطاهر کُرد» يا «ابوطاهرمکشوف» ياد شده که به احتمال قوی منظورشان همان «باباطاهر» عريان است. مثلا "هجويری" در «کشف‌المحجوب» از او نام می‌برَد و می‌گويد: «شيخ ابوطاهر مکشوف، از اجلّه وقت بود.» و #جامی هم در «نفحات‌الانس» از قول #احمد_جام می‌گويد: «ابوطاهر کُرد پير صحبت من بود.» لذا آقای پورجوادی «ابوطاهر مکشوف» را شخصی غير از باباطاهر مي‌دانسته‌اند يا در خصوص هويّت او ترديد داشته‌اند که در اين باره سکوت کرده‌اند.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

09 Dec, 19:08


#سلوک_شیطانی #شرع_گریزی #عقل_ستیزی #مشترکات_عرفانی #غزالی

گدایی کردن، از مراحل سلوک صوفیانه

📘 السيوف البارقة علی هام المتصوّفین المارقة، شیخ ذبیح الله محلاتی، ص ۴۰

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

26 Nov, 11:12


#ذکر #بدعت #آداب #شیطانی

این مطلبی که ایشان می‌گوید هیچ مستند شرعی ندارد، بلکه از جهتی نوعی بدعت محسوب می‌شود

👈🏻 ایشان هیچ تخصّصی در علوم حدیث و معارف دین ندارد، بلکه در مواردی انحراف نیز ایجاد کرده است، گوشِتان را به دهان هرکسی نسپارید

بارها گفته‌ایم که عارف و درویش و عبا و عمامه و منبر و... دلیل بر حقّانیت و صحّت مطالب کسی نمی‌شود، بلکه باید مطالب و توصیه‌ها، به ثقلین عرضه شود

(کسی که این‌همه اذکار معتبر و روایی را رها می‌کند و به سراغ ساخت ذکر می‌رود، بازیچه شیطان شده است.)

عنوانِ #بدعت را دنبال کنید

⚠️ نهی از اختراع دعا

@herz_asemani

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

16 Nov, 09:38


🎙جناب استاد معاونیان

⭕️ جسارت #شمس_تبریزی بمقام ملکوتی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها

در کانال خرقه تَزویر 2 (@tazvir2) تفصيلا به شخصیت شمس تبریزی و #مولوی پرداختم الحمدلله.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

16 Nov, 09:38


توهین «نور علی تابنده» قطب فرقه #گنابادی به مقام والای حضرت صدیقه شهیده زهرای اطهر علیها السلام

👈🏻 دلیل عدوات مشایخِ صوفیه با حضرت زهرا سلام الله علیها واضح و روشن است. وقتی #شمس_تبریزی و #ابن‌_عربی به آن حضرت طعن و کنایه می‌زنند (سندش ارائه می‌شود) باید هم امثالِ "تابنده" چنین دهان بجسارت باز کنند!

👇🏻به مطلب بعد توجه نمایید.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

16 Nov, 09:38


↪️ پیروِ مطلب قبل

#شمس_تبریزی گوید:

فاطمه عارفه نبود، زاهده بود، پیوسته از پیامبر سخنِ جهنم می‌پرسید و از جهنم خوف داشت❗️ ( از ترس جهنّم عبادت می‌کرد)

📔مقالات شمس، تصحیح موحد، ص ٣٤١

📸 #ابن_عربی گوید: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:

«از مردان بسیاری به درجه کمال رسيدند، امّا از زنان جز آسیه و مریم کسی به کمال نرسید.» ❗️

📚 فتوحات مکیه، ط_بیروت، ج۲ ص۶۹

اما بخلاف ادّعاهای مذکور، در روایات به دو نکته تصریح شده:

اوّل: نام فاطمه عليها السلام از ریشه "فطم" است، به معنای جدا شدن و کَنده شدن. رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: یعنی دزوخ بر فاطمه علیها السلام و شیعیانش حرام است و آنان از عذاب الهی جدا می‌باشند.

📚 أمالی صدوق رحمه الله ص٦٨٨، عیون اخبارالرضا علیه السلام، ط_بیروت، ج۱ص۷۸

دوّم: تصریح رسول اکرم صلی الله علیه و آله به اینکه حضرت فاطمه علیها السلام و حضرت خدیجه علیهاالسلام از زنان برتر عالم می‌باشند و حضرت زهرا علیهاالسلام برترین بانوی دو عالم می‌باشند. و شهرت این مسئله در میان فریقین، به قدری می‌باشد که نیازی به سند و منبع ندارد.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

10 Nov, 07:21


#هیأت_خانقاه_نیست #نفی_غلو

🎥 استاد معاونیان


@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

01 Nov, 19:18


#مشترکات_عرفانی #عقل_ستیزی #عشق

⚠️ راهکار کاربردی "دکتر" الهی #قمشه‌_ای برای درمان بیماری‌های روحی و روانی:

"عاشقی کنید و هرکس از شما و شغلتان پرسید، فقط بگوئید: عاشقم، عناوین و القاب را کنار بگذارید. یکی شوید، آن‌هم عاشق."

(به ایشان، عاشقْ الهی‌قمشه‌ای می‌گویند، یا دکتر الهی‌قمشه‌ای؟!)

👈🏻 #ابوبکر_شبلی ۲۲ بار راهیِ دیوانه‌خانه شد و چندین بار زنجیرش کردند!!!! وی هنگام غفلت از خدا درون حجره‌ای می‌رفت و با دسته‌هایی از چوب خود را کتک می‌زد. (جستجو در تصوّف ایران، دکتر زرین‌کوب، ج۱ ص۱۵۶)

مگر قرار نبود عاشقی کنید تا روانی نشوید؟! پس چرا غالب مشاهیر عرفان مانند ابوبکر شبلی، اختلالات روحی_روانی داشتند؟! (اینجا و اینجا را ببینید)

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

01 Nov, 18:55


#نفی_غلو #سران_غلات

بازگشت غلوّ به تفکر شیعی در قرن سیزدهم (نگاهی به منازعات فکری در تبریز)

https://www.rasul-jafarian.com/?p=42

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

30 Oct, 12:58


#جذب_جن #شیطانی

💥 ابزار جذب فرقه‌های شیطانی، از نگاه یک محقّق غربی

👈🏻 «یکی از ابزارهای جذب به فرقه شیطان‌پرستی "موسیقی" است، به باور بعضی از کارشناسان غربی، یکی از عوامل رشد قتل، خشونت، و بی‌بند و باری در کشورهای غربی موسیقی و ترانه‌های "مِتال" بوده است. بیش از دو هزار کانادایی که غالباً زنان هستند از آزارهای فرقه‌های شیطان‌پرست شکایت کرده‌اند...
"رابرت‌تاکر" کارشناس معروف، معتقد است که این موارد در تمام کانادا و آمریکا روی به افزایش است. در فلسفه شیطان‌پرستی، قتل، خودکشی و تجاوز تقدیس می‌شود. گروه‌های موسیقی "هوی‌مِتال و راک" تحت عنوان آزادی بیان، مطالبی را در آهنگ‌های خود زمزمه می‌کنند که آشکارا دعوت به قتل، خوردنِ‌خون و اجزای بدن، ستایش شیطان و بیزاری از دین است. بسیاری از این نوع آهنگ‌ها چیزی نیستند جز سروده‌های مملو از مطالب جنسیِ توأم با خشونت که بر روی موزیک‌های خود گذاشته‌اند.»

📙 جنگ علیه خانواده، ویلیام گاردنر، ترجمه: معصومه محمدی، نشر موسسه تحقیقات و مطالعات زنان، ۱۳۸۷، ص ۳۲۷

بدون شرح ...

@herz_asemani

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

22 Oct, 08:31


#مشترکات_عرغانی #کشف_شهود

🎥 آقای #منصوری_لاریجانی:

«بنده با حضرت علّامه #حسن‌_زاده_آملی مکاشفات و طی‌ّالارض داشتیم، ایشان احضار ارواح شدیدی داشت، با ارواح امام‌زادگان شب‌ها گفتگو می‌کردند و می‌پرسیدند پسر چه کسی هستی و از کجا آمده‌ای؟ روح #سيد_حيدر_آملی و #ابن_سینا و #ملاصدرا را احضار کرده و گفتگو می‌نمودند.»

فارغ از اینکه احضار روح واقعیّت ندارد و جنّ بازی‌گردان این مسئله است، باید گفت که وقتی ایشان در جایگاه یک فرهنگی و فرهیخته، چنین ادّعاهایی می‌کند و ذرّه‌ای اعتبارسنجی و مصلحت‌سنجی را مدّنظر ندارد، دیگر از دعانویس و درویش و عوامِ کوچه و بازار چه توقّعی می‌توان داشت؟!
جالب اینکه اگر یک مدّعیِ ناشناس، علنی از اين نوع سخنان بگوید، به جرم شیّادی و مدّعی دروغین دستگیر می‌شود، چنانکه این نوع افراد در زندان‌ها فراوانند؛ ولی اگر آقای منصوری لاریجانی بگوید، ماهیّت آن تغییر می‌کند و می‌شود کشف و کرامت‼️

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

05 Oct, 16:46


#علمای_شیعه #سلوک_شیطانی #عقل_ستیزی

⛔️ این کتاب‌ها را بخوانید و منصفانه ببینید چه خبر است و تا کجا این گروه از مکتب انبیاء و ائمه علیهم السّلام، پرت افتاده‌اند

✍🏻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

«در خداشناسی، چنانکه مکرّر گفته‌ایم تا همان مرزی که انبیاء إلهی تبلیغ کردند و بلاغ مبین داشتند باید به معرفت رسید، [ولی] فراتر از آن قدم گذاشتن، یا تضییع عمر و اوقات و عقب ماندن از امور دنیا و آخرت است، و یا معرض گمراهی است. شما به چند نفر فیلسوف مسلمان که توانسته باشند در میان این گیر و دارهای مباحث فلسفی گلیم خود را سالم از آب بیرون بیاورند نگاه نکنید، همه [مانند] آنها نمی‌شوند، و امّا عُرفاء و آنها که عرفان و فلسفه را با هم درآمیختند و این معجون جدید را آوردند، نمی‌توان به هیچ وجه به سلامت فکر و عقیده آنها اعتماد کرد. یکی از کتاب‌فروشی‌ها را می‌شناسم که بیشتر کتاب‌هایش کتاب‌های عُرفاء است که بیشتر هم سُنّی هستند و متأسفانه عرفاءِ به اصطلاح شیعه نیز آنها را در حدّ نزدیک به ائمّه علیهم السّلام تجلیل و احترام می‌نمایند. این کتاب‌ها را بخوانید و منصفانه ببینید چه خبر است و تا کجا این گروه از مکتب انبیاء و ائمه علیهم السّلام، پرت افتاده‌اند، و با چه اشتغالات واهی خود را سرگرم و امّت را از پرداختن به علوم نافعه و موجبات ترقّی و تکامل دنیا و آخرت، بازداشته‌اند.»

📙 نگرشی بر فلسفه و عرفان، نشر دلیل ما، چاپ اول، ١٣٩٧، ص ١۶٣

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

05 Oct, 16:32


#علمای_شیعه

⚠️ حوزه دینی و جعفری، نباید تبدیل شود به حوزه فلسفیِ یونانی

🔻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

«قرار دادن فلسفه _ آن هم نه فلسفه خالص، بلکه مختلط با عرفانِ عُرفاءِ معلوم‌الحال، که از آن به حکمت متعالیه تعبیر می‌کنند _ در برنامه درسی حوزه‌ها و دانشگاه‌ها همین خطر را دارد که حاصل آن، صاحبان مشارب باطله و منحرف، و تبدیلِ حوزه دینی و مذهبی و جعفری به حوزه فلسفیِ یونانی و این و آن، و به قول بعضی "حکمت متعالیه" خواهد شد.»

📘 نگرشی بر فلسفه و عرفان، نشر دلیل ما، چاپ اول، ١٣٩٧، ص ١٢١

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

03 Oct, 11:34


#علم_ستیزی #مشترکات_عرفانی

«.... از نظر اینان، کسی که یک عمری تحصیل علم کرده، همه عمرش را تلف کرده و این آموزه‌ای است که به نوآموزان راه تصوف داده می‌شود. 👈🏻 لزومی ندارد اسم تصوف در میان باشد، همان آموزه‌ها کافی است که اجازه ندهد موتور تمدنی روشن شود، مخصوصا که این آموزه‌ها به اسم دین به مردم داده شود.»

https://t.me/Historylibrary/10016

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

01 Oct, 14:36


#مشترکات_عرفانی #سلوک_شیطانی #شرع_گریزی #عقل_ستیزی

نوعی از شرک، که صوفیه با تلبیس، آن را خارج از شرک پنداشته‌اند

🗿 نقش قطب و مرشد، در عبادت صوفیان

📘 هداية الأمّة، شیخ جواد خراسانی رحمه الله

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

01 Oct, 13:29


🔍 حقیقت عرفان چیست و عارفان واقعی چه کسانی هستند؟

✍🏻 شيخ جواد خراسانی رحمه الله:

ای طالب حقایق عرفان، بدان که اوهام و تخیّلاتی را که هر فرقه "عرفان" بنامد، عرفان حقیقی نیست. حقایق عرفان، ایمان خالص و کاملی است که هر شیعه داراست، نه آنچه که فرقه‌های منتسب به شیعه گویند، هرچند که اقرار کنند به امامت دوازده امام و تظاهر کنند به سیره آنان علیهم السّلام و در فروع نیز پیرو آنان علیهم السّلام باشند. (این موارد ملاک نیست) مانند فلاسفه و صوفیه منتسب به شیعه، و مانند کسانی که صوفی نیستند ولی اهل عرفان نامیده می‌شوند مانند #شیخیه و غیره؛ این طوایف هرچند به شیعه شناخته شوند، ولی شیعه حقیقی و خالص نیستند. به نظرم تفاوت بین اینها و بین شیعیان حقیقی، در اصل تشیّع و حقیقت آن است، و اطلاق شیعه بر آنان جایز نیست. و اگر کسی بگوید: "آنان از جماعت شیعه هستند" از روی تسامح است. زیرا حقیقت تشیّع، فرقه پذیر نیست. لذا این ادّعا (آنان از جماعت شیعه هستند) از جهت اطلاق و کلّی‌گویی است که شامل زیدیه و کیسانیه و غيرهما نیز می‌شود که گاهی قائل به امامت سه یا چهار امام بیشتر نیستند. و به نظرم این فرقه‌ها را باید "متشیّعه" یا "منتحلين شیعه" نامید، نه شیعه؛ برای اینکه در میان اهل حق و مؤمنین، بنام شیعه، فتنه و تلبیس و فساد ایجاد نکنند. بلکه باید گفت که شیعه حقیقی گفتن به آنان، یا اطلاق شیعه بر آنان بدون قید آوردن، از گناهانی است که بخشیده نمی‌‌شود.
ای طالبان عرفان حقیقی، باید معارف دین را خالص و بدون شرک و وهم و انحراف دریافت نمود، که جز از طريق اهل بیت علیهم السّلام ممکن نیست. که خداوند متعال آنان را هادی امّت و حبل الله قرار داده است، پس باید فقط از آنان اخذ نمود.

📙 هدایة الأمّة، ص ١٨

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

25 Sep, 05:41


https://t.me/ebnearabi/2519

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

20 Sep, 20:44


👆🏻 اين آیه از قرآن نيز گفتار شما را ردّ و از آن نهى مى‌كند، و يك فرض و واجب الهى است، آن‌جا كه مى‌فرمايد:
{وَ الَّذِینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ کانَ بَیْنَ ذلِکَ قَواماً _ و کسانی که چون انفاق کنند، نه اسراف می‌کنند و نه سخت می‌گیرند، و میان این دو [روش] حدّ وسط را برمی گزینند}.
آیا نمی‌بینید خداوند در این آیه بر خلاف نظر شما که می‌گویید: "مردم را بر خود مقدّم بدارید". دستور می‌دهد، و کسی که به گفته شما عمل نماید، خداوند او را اسراف‌کار می‌نامد. در چند آیه از قرآن می‌فرماید: ‌{إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرفِینْ _ خداوند اسراف‌کاران را دوست ندارد.} هم از زیاده‌روی در انفاق بازداشته و هم از سخت‌گیری، و دستور داده حدّ وسط را رعایت کنند، نه اینکه آنچه دارد انفاق کند بعد دست به دعا بردارد که خدایا بمن روزی بده، خداوند هم دعایش را مستجاب نمی‌کند، زیرا برخلاف دستور خداوند اموالش را انفاق کرده است.
آنگاه خداوند پیغمبرش را تعلیم می‌دهد که چگونه انفاق کند، زیرا مقداری طلا در نزد آن حضرت بود، نخواست که شب آنها را نگه دارد، همه را صدقه داد، صبح فقیری آمد و درخواستی کرد، ولی چیزی نبود که به او بدهد. سائل، آن حضرت را سرزنش کرد. ایشان غمگین شد چون بسیار رقیق القلب و مهربان بود. خداوند پیامبرش را خطاب نمود و فرمود: {لا تَجْعَلْ یَدَکَ مَغْلُولَةً إِلی عُنُقِکَ وَ لا تَبْسُطْها کُلَّ الْبَسْطِ فَتَقْعُدَ مَلُوماً مَحْسُوراً _ و دستت را به گردنت زنجیر مکن (بخیل نباش) و بسیار [هم] گشاده‌دستی منما، تا ملامت شده و حسرت‌زده بر جای نمانی.}
و می‌فرماید‌: مردم از تو بخشش می‌خواهند و عذری نمی‌پذیرند، وقتی همه را بخشیدی دستت خالی می‌شود. اینها احادیث پیامبر اکرم است که قرآن آن را تصدیق می‌کند، و قرآن را مؤمنینی که اهل آن هستند تصدیق می‌نمایند. هنگام مرگ ابوبکر، به او گفتند: وصیّت کن، گفت: وصیت به یک پنجم مال خود می‌کنم، و خیلی زیاد است! خدا به یک پنجم هم راضی است. بالاخره به یک پنجم وصیت کرد، با اینکه تا ثلث مال خود را میتوانست وصیت نماید، اگر میدانست ثلث برایش بهتر است، به ثلث وصیت می‌کرد.
افراد دیگری که در فضل و پارسایی می‌شناسید، سلمان و ابوذر رحمة الله علیهما هستند.
👈🏻 امّا سلمان وقتی سهم خود از بیت المال را می‌گرفت، مایحتاج یک سالش را کنار می‌گذاشت. به او گفتند: سلمان، تو با این پارسایی چنین می‌کنی!! مگر نمی‌دانی امروز یا فردا خواهی مُرد؟! سلمان گفت: شما اینطور که انتظار مرگ مرا دارید چرا انتظار زنده ماندن مرا ندارید؟! ای جاهلان، آیا نمی‌دانید وقتی مایحتاج و نیازهای انسان تأمین نباشد، نفس انسان سرکشی می‌کند! اما وقتی اطمینان یافت که به قدر کفایتش تأمین شده، آسوده می‌شود.
ابوذر تعدادی شتر و گوسفند داشت که از شیر آنها استفاده مینمود، وقتی خانواده‌اش احتیاج به گوشت پیدا می‌کردند، یکی را ذبح می‌کرد. گاهی نیز وقتی میهمانی می‌رسید، یا می‌دید آنهایی که با او زندگی می‌کنند در فشار هستند، شتر یا گوسفندی به اندازه رفع احتیاج می‌کُشت و بین آنها مساوی تقسیم می‌کرد، و خود نیز به اندازه یکی از آنها برمی‌داشت. چه کسی از اینها زاهدتر است؟! با وجود سخنانی که پیامبر اکرم در مدح آنها فرموده است، زمانی نبود که هیچ نداشته باشند. در حالی که شما مردم را وادار به چنین کاری می‌کنید که دست از مال و زندگی خود بردارند و دیگران را بر خود و خانواده خویش مقدّم دارند.»

📚 الکافی، ج ۵ ص ۶۵

سپس حضرت، به قدرت و حشمت و شوکت حضرت سلیمان و یوسف علیهما السّلام اشاره می‌کنند.

حاصل آنکه زهد و پارسایی، نه آن است که صوفیان می‌گویند، بلکه حجّت خداوند متعال باید این موارد را تبیین کند تا انحراف و بدعت پدید نیاید.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

20 Sep, 20:41


#عقل_ستیزی #سلوک_شیطانی #زهد

(به بهانه ایّام ولادت امام صادق عليه السّلام)

💠 زهد، یا فقر مذموم؟

👈🏻 اگر مایحتاج و نیازهای انسان تأمین نباشد، نفس انسان سرکشی می‌کند!


وقتی #سفیان_ثوری و أتباعش به امام صادق عليه السّلام اعتراض کردند که چرا لباس زیبا به تن کرده‌اید. حضرت در ابتدا فرمودند:

«ای سفيان، از من بشنو و آن‌چه را برايت مى‌گويم بخاطر بسپار، كه برايت در اين دنيا و نيز آخرت بهتر است؛ به شرطى كه بر سنّت پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و آيين حق بميرى و بدعت‌گذار از دنيا نروى؛ بدان كه رسول اکرم صلّى اللّه عليه و آله در زمانى زندگى مى‌فرمودند كه خشكسالى و قحطى بود، ولى هنگامى كه دنيا روى آورَد، سزاوارترين مردم دنيا براى استفاده از آن نيكان هستند نه فاجران، و مؤمنان هستند نه منافقان، و مسلمانان هستند نه كافران؛ اين چيزى كه بر من خرده گرفتى، بخدا سوگند از زمانى كه به ياد دارم، هيچ صبح و شبى بر من نيامده است كه در مال و ثروت من حقّى از خداوند باقى مانده باشد كه بايد آن را به مصرفى مى‌رساندم، مگر آن‌كه آن را به جا مصرف كردم.»

امام علیه السّلام به نکته مهمّی اشاره فرمودند که: انسان باید مراقب باشد با بدعت از دنیا نرود و سنّت را تحریف نکند. و اینکه مال حلال نه تنها مذموم نیست، بلکه زیبنده مؤمنین است که با مال حلال عزّت نفس خود را حفظ کنند، و مال حلال سبب می‌شود تا حق الله را ادا کنیم.

🔶 «راوى مى‌افزايد: سپس گروهى از مریدان سفیان ثوری _ كه تظاهر به زهد و ترک دنيا مى‌كردند و مردم را نيز به كار خود فرامى‌خواندند و مى‌خواستند مردم همانند آنان كثيف و بدحال باشند _ نيز آمدند و به آن حضرت عرض كردند: بزرگ ما از سخنان تو عاجز و درمانده شد، ولى دلایل خود را به ياد نداشت تا بگويد. آن حضرت فرمودند: شما آن دلایل را بگوئید.
گفتند: خداى تعالى از گروهى از اصحاب پيامبر صلّى اللّه عليه و اله گزارش مى‌كند و مى‌فرمايد:
‌{وَ يُؤْثِرُونَ عَلىٰ أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كٰانَ بِهِمْ خَصٰاصَةٌ وَ مَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولٰئِكَ هُمُ اَلْمُفْلِحُونَ _ و ايثار مى‌كنند حتّى اگر خودشان تنگدست باشند، و هركس از بُخل، خويشتن را بازدارد، اینها هستند که رستگار مى‌شوند.}
خداوند متعال، كار اين دسته را ستوده است؛ و در جاى ديگرى نيز مى‌فرمايد:
‌{وَ يُطْعِمُونَ اَلطَّعٰامَ عَلىٰ حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً _ و غذایشان را بخاطر خداوند به مسكين و يتيم و اسير مى‌دهند.}
مردى از حاضران، به آنان گفت: ما شما را مى‌بينيم كه از خوردن غذاهاى پاكيزه خوددارى مى‌كنید، و با اين وجود به مردم دستور مى‌دهيد از دارايى‌ خودشان دست بردارند، تا شما از اموال‌شان بهره‌مند گرديد!
امام صادق عليه السّلام نیز به آنان فرمودند: اين دليلى كه براى‌تان بى‌فايده است (و نمى‌توان بر مدّعاى شما بدان استدلال كرد) رها كنيد؛ اى گروه! آيا ناسخ قرآن را از منسوخ تشخيص مى‌دهید؟! و محكم را از متشابه مى‌شناسيد؟! كه در مورد اين چيزهاست كه افراد اين امّت گمراه و هلاك مى‌شوند.
گفتند: برخى را مى‌دانيم، ولى همه را نمى‌دانيم. امام فرمودند: از اين‌جاست كه بلاگير و مصيبت‌زده شده‌ايد. احاديث رسول اکرم صلّى الله عليه و آله نيز چنين است که محکم و متشابه و ناسخ و منسوخ دارد.»

امام علیه السّلام اینجا به اهمیّت بحث فهم قرآن اشاره فرموده‌اند که اگر کسی ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه قرآن را نشناسد، نمی‌تواند به قرآن استناد کند تا حکمی را استخراج نماید.

سپس امام فرمودند:
«امّا اين كه گفتيد خداوند عزّ و جلّ‌ در كتابش از گروهى خبر داده و كارشان را نيكو شمرده است، مباح و جايز است و از اين كار نهى نشده‌اند و ثواب كارشان را از خداوند عزّ و جلّ‌ مى‌گيرند. و اين بدان سبب است كه خداوند امرى را تجليل و تقديس نموده كه شما برخلاف آن عمل مى‌كنيد، و كارشان منسوخ شده است، و به خاطر رحم و مهربانى‌اش نسبت به مؤمنان از اين كار نهى فرموده تا به خود، خانواده و نان‌خورهايشان كه در زمرۀ ايشان کودکان و پيرمردان فرتوت و پيرزنان كهنسال قرار دارند و صبر بر گرسنگى ندارند، ضررى نرسد؛ چون اگر من قرص نانم را - كه جز آن ندارم - صدقه بدهم، اين افراد (نان‌خورها) از گرسنگى ضايع و هلاك مى‌شوند.
به همين خاطر رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمودند: "اگر انسان پنج دانه خرما، يا پنج قرص نان، يا پنج دينار يا دِرهم داشته باشد و بخواهد آنها را خرج كند، برترين مرتبه در درجۀ اول به پدر و مادر خود انفاق كند، و در درجۀ دوّم بر خودش و زن و فرزندش، و در درجۀ سوم به خويشاوندان فقيرش، و در درجۀ چهارم به همسايگان فقيرش بدهد، و در درجۀ پنجم - كه ثوابش از همه كمتر است - آن است كه در راه خدا به افراد ديگر بدهد. 👇🏻

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

17 Sep, 14:22


📸 #شمس_تبریزی که فراوان در مدح أبابکر و عمر سخن گفته، اینجا نیز ابابکر را به حلم و رحمت، و عمر را به عدل متّصف نموده است!!! (مقالات شمس، تصحیح موّحد، دفتر دوم، ص ١٨)

تاریخ ثبت و ضبط کرده که ابوبکر و عمر هیچ جان‌فشانی و دلاوری در جنگ‌های اسلام نداشتند، بلکه فرار نیز می‌کردند، لذا شمس تبریزی با این تأویلات که ناشی از روایات نامعتبر است، در صدد تطهير شخصیت و توجیه رفتار آنان است که ابابکر از روی صلح‌دوستی و رحمت شمشیر نمی‌زد. و بعد می‌گوید عمر نیز عادل بود، و هر دو مورد تأیید رسول اکرم صلی الله علیه و آله بودند.

باید از این صوفی سُنّی پرسید: مگر رسول اکرم صلی الله علیه و آله رحمت و حلم نداشتند؟! ولی درجای خود شمشیر نیز می‌زدند. و این دو تنافی ندارند. در کجای قرآن و سنّت، رحمت و حلم دلیل استثناء برای جهاد و جان‌فشانی بیان شده‌ است⁉️ چرا این حلم و رحمت و عدالت، هنگام هجوم به منزل وحی، بروز نداشت؟! یعنی ابابکر برای کفّار و مشرکین رحمت و حلم داشت، و عمر عادل بود، ولی برای اهل بیت علیهم السّلام چنین نبودند؟!

آری، ترس و عدم جان‌فشانی، با حلم و رحمت متفاوت است.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

16 Sep, 11:14


متن حاضر شامل شش مورد سوال در باره صوفیه از شماری از علمای مشهد، در اواخر دوره صفوی است که مشهورترین آنها شیخ حر عاملی (م 1104) مولف وسائل الشیعه است. در این سوالات، در باره مذمت صوفیه، لزوم طرد آنان، عدم پرداخت زکات به آنها، درس نخواندن نزد آنان و مباحث دیگر سوال شده است. به طور خاص، در باره انتساب کتاب تبصره العوام و حدیقه الشیعه نیز پرسش شده است. عنوانی که در خود نسخه آمده این است: «رساله ای که علمای امامیه در مذمت طایفه صوفیه نوشته اند».
متن کامل این نوشته را در لینک زیر مشاهده فرمایید:
http://www.historylib.com/articles/1901/

http://www.rasul-jafarian.com/?p=643

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

13 Sep, 09:17


#علمای_شیعه

تأثیر بیان و موعظه شیخ جعفر شوشتری رحمه الله

🎙 استاد سیّد محمدجواد شبیری حفظه الله

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

06 Sep, 18:40


👆🏻 سپس ایشان در این بحث، روایات نهی از تفکّر و خوض در ذات خداوند متعال را ذکر می‌کند، و در این میان کلام دقیقی را اشاره می‌کند که:

«لو كان الكشف و الوصول إليه ممكنا، لا معنى لنهيهم عن الخوض و التفكر فيه؛ بل كان ينبغي عليهم تشويق الناس إلى ذلك و إرشادهم إلي شروطه و نصب ولیّ مرشد له، يدعون الناس إليه و يدلّونهم عليه؛ كما يصنع ذلك كلّه الفرقة المبتدعة الضالة خذلهم الله»

🔸 یعنی: اگر کشف و وصول به ذات حقّ‌تعالی ممکن بود، اهل بیت علیهم السّلام نباید از ورود در این مسئله نهی می‌کردند، بلکه باید مردم را تشویق به کسب این معرفت می‌نمودند و تعلیم می‌دادند و برای این مسئله مرشدی تعیین می‌کردند تا به مردم بیاموزد. مانند فرقه‌های بدعت‌محور و ضالّ و مضلّ که مرشدی مدّعی را برای دعوت مردم به این مسئله تعیين کرده‌اند. که خداوند متعال خوار و رسوایشان نماید.

📙 هدایة الاُمّة إلی معارف الأئمّة عليهم السّلام، ص ۲۸۴

آری، اگر این مسئله لازم و ممکن بود، معصومین علیهم السّلام بخل نمی‌ورزیدند تا به ما بیاموزند و توصیه بفرمایند.

@tazvir3

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

06 Sep, 18:36


#کشف‌_شهود #مشترکات_عرفانی #نعمت‌اللهی #گنابادی

🔘 اگر کشف و وصول نسبت به ذات خداوند متعال ممکن بود ...

می‌دانیم که اکثر عارفان و صوفیان، معتقدند که ذات الهی را با کشف و شهود می‌توان درک نمود و این بالاترین مرحله کشف نزد آنان است. بعنوان نمونه، شاه #نعمت_الله_ولی، درباره إدراک و عدم إدراک ذات الهی، مطالبی دارد، گاه منکر
إدراک است، و گاه معتقد به إدراک؛ ولی با جمع سخنان او می‌توان به این نتیجه رسید که از نظر او معرفت ذات الهی برای برخی خواص ممکن است.
«وی ادراک ذات الهی توسط حسّ، وهم، خیال و عقل را ناممکن می‌داند. اما معتقد است با کشف و مشاهدۀ تامّ، می‌توان به نوعی از معرفت ذات الهی رسید.» _ (رساله‌های شاه نعمت الله ولی، جواد نوربخش، رساله بیان مراتب)

از طرفی معارف وحیانی نه تنها بر خلاف این ادّعا می‌باشد، بلکه از تفکّر در ذات الهی نیز نهی شده‌ایم، چه رسد به کشف و درک ذات إلهی به هر نوع و هر عنوان؛ در این راستا، کلام شیخ محمد جواد خراسانی رحمه الله، قابل توجّه و متقن است. ایشان در کتاب "هدایة الاُمّة إلی معارف الأئمّة عليهم السّلام ج١ ص٢٧٣" فصلی را با عنوان: "نفى الإدراك القلبي المعبّر عنه ب «الكشف» و التجلّي القلبى" به بحث کشف ذات اختصاص داده است. ایشان می‌نویسد:

«فلاسفه و صوفیه مدّعی‌اند که می‌توان با قلب، ذات الهی را کشف نمود. لذا بسیاری از آنها این مرتبه را برای خود ادّعا نموده‌اند. فلاسفه به امکان و صحّت این مسئله اقرار دارند، ولی مدّعی حصول آن برای خود نشده‌اند. دلیل این مسئله را هم تفاوت قلب، با عقل و وهم می‌دانند. يعنی عقل و وهم قادر به کشف ذات نیست، ولی قلب می‌تواند در مرحله فناء به این مرتبه برسد. سپس برای سالک مراحلی را تعریف کرده‌اند که به آن "منازل سلوک" می‌گویند و حالاتی را قائلند که "فناء و بقاء بالله" نام دارد که أخصّ و اهمّ از دیگری‌‌ست و می‌گویند: عارف در چهار مرتبهٔ "السِير من اللّه، و السير الى اللّه، و السير في اللّه، و السير بالله" حالات مختلفی دارد که عارف کامل کسی است که تمام مراحل را بگذراند و به حدّ أعلای آن که فناء است برسد، که سِیر سوّم از مراحل چهارگانه است. آنان فناء را إرادی می‌دانند، و به نقل: "موتوا قبل أن تموتوا" که قول نبوی پنداشته‌اند، استناد کرده‌اند، که البتّه از اهل بدعت و ضلال أخذ نموده‌اند تا جاهلان را فریب دهند. در معارف آنان، اين فناءِ إرادی، عبارت است از کُشتن و از بين بردن تمام امیال و إدراکات، و خالی شدن از تعیّنات عالَم وجود، و محو کردن تمام این موارد از قلب، که یا به‌ تدریج توسّط مُرشد انجام می‌شود، یا با جذبه إلهی دفعتاً شکل می‌گیرد، که بعد از این مرحله، کشفِ ذات است؛ لذا وقتی تعیّنات از بین رفت، و تمام پرده‌ها از روی قلب کنار زده شد، معبود برایش تجلّی می‌کند، و مطلوب حاصل می‌شود. در این زمان، ذات الهى منکشف می‌شود. اگر عارف فانی در صفات الهی باشد، با صفات، کشف حاصل می‌شود، اگر فانی در ذات باشد، ذات است که برایش کشف می‌شود، که اين مرتبه از دیگری (فنای در ذات) بالاتر و مهم‌تر است. اوّلین نفری که در اسلام این مسئله را مطرح کرد، یک صوفی إشراقی بود که و تا قبل از این، چنین چیزی مطرح نبود. صوفیه تا قبل از آن، به این مسئله علم و اعتقاد نداشتند، تا زمانی که فلسفه وارد اسلام شد و آنان را نیز گمراه نمود. عمده‌ اعمال صوفیه تا قبل از آن، ریاضت و زهد و خلطِ سنّت با بدعت بود، ولی بعد از آشنایی با مقوله کشف و شهود، به رؤیت و اتّحاد و حلول نیز قائل شدند، مانند #حلاج، چنانکه شیخ مفید و شیخ طوسی رحمهما الله وی را در زمره "حلولیه" آورده‌اند. آنان با این مسئله در صدد خوار نمودن اسلام بودند. آیا اسلام پس از إکمال دین و بیان معارف مورد نیاز بشر، باز محتاج معارف فلسفی و تصوّف بود؟ که در مقابل مسلمانان، فلاسفه خود را "حُکماء" و صوفیه خود را "عرُفاء" بنامند! سپس فلسفه راهی برای معرفت صحیح نشان نداد، زیرا در اصل، وهم بود نه علم، حقیقت و واقعیت نداشت، بلکه فقط رنگ و لعاب خرافات و ضلالت را تغییر داد و گویی از زیر باران به زیر ناودان رفت.» 👇🏻

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

31 Jul, 09:37


گریه‌ها و عزاداری امام سجاد علیه السلام، خط بطلانی بر ادعای صوفیه در بحث عزاداری

🎙استاد معاونیان

@moaveniyan

خرقهٔ تَزویر ( ۳ )

27 Jul, 14:23


#مشترکات_عرفانی #نفی_غلو

سخنان وهم‌آمیز سید احمد نجفی (#آقاجون)، درباره "منصور" رئیس ملائکه‌ای که آماده نصرت امام حسین علیه السّلام شدند، و حاج منصور ارضی

نمی‌دانیم ارتباط حاج منصور با این مسئله چیست؟! مگر منصور رئیس ملائک، مأمورِ به گریه انداختن دیگران بوده است؟! حاج منصور رئیس ملائکه است؟!!!

@tazvir3