فضائل و معارف @fazaelvamaaref Channel on Telegram

فضائل و معارف

@fazaelvamaaref


احادیث و روایات

معارف تشیع

معرفی و ارائه کتب معتبر

سخنرانیهای اعتقادی

ارتباط: @saghaleyn1214

فضائل و معارف (Persian)

فضائل و معارف یک کانال تلگرامی با هدف اشاعه احادیث و روایات، معارف تشیع و معرفی و ارائه کتب معتبر برای علاقمندان به این مباحث است. اگر به دنبال یادگیری اطلاعات بیشتر در زمینه اعتقادات و مباحث دینی هستید، این کانال مناسبی برای شماست. در اینجا شما می‌توانید به سخنرانیهای اعتقادی گوش دهید و با مطالب آموزنده‌ای که ارائه می‌شود، دانش خود را گسترش دهید. این کانال همچنین ارتباط مستقیم با مدیریت خود دارد که از طریق آن می‌توانید پیشنهادها و پرسش‌های خود را مطرح کنید. برای اطلاعات بیشتر و پیوستن به جامعه این کانال، می‌توانید با آیدی @saghaleyn1214 تماس بگیرید.

فضائل و معارف

25 Jan, 21:13


🗓 به بهانه ایّام شهادت #امام_کاظم عليه السّلام

❗️ماجرای تخریب و غارت حرم امام کاظم علیه السّلام، توسّط حنبلی‌ها

#ابن_اثير ذیل وقایع سال ۴۴۳ قمری می‌نویسد:

«در ماه صفر از این سال فتنهٔ بین شیعه و اهل سنّت در بغداد مجدّدا آغاز شد و چند برابر آنچه که در قدیم بود رخ داد و توافقی که در سال گذشته میان آنان واقع شد و ما آن را نقل کردیم به دلیل کینه‌ای که در دل‌های آنان بود نقض شد. دلیل وقوع این فتنه آن بود که اهل کرخ ساخت «باب‌سماکین» و اهل قلائین ساخت باقی مانده «باب مسعود» را آغاز کردند و اهل کرخ کار خود را به اتمام رسانیدند و ساختمانی ساختند که که روی آن با طلا چنین نوشته شده بود: «محَمَّدٌ وَ عَلِیٌّ خَیْرُ الْبَشَرِ.» اهل سنّت این را نپذیرفته و ادّعا کردند که این چنین نوشته شده: «محمّد و علی برترین انسان‌ها هستند و هرکس بدان راضی شود شکر خدای را به جا آورده و هرکس این را انکار کند کفر ورزیده است.»
اهل کرخ این عبارت زیاده را منکر شدند و گفتند: ما از آنچه عادتمان است که در مساجدمان می نویسیم پای فراتر نمی‌نهیم.
بنابراین خلیفه قائم بأمر الله، "اباتمام" را که نقیب عباسی‌ها بود و عدنان بن الرضی را که نقیب علوی‌ها بود، به منظور بررسی و خاتمه‌دادن اختلاف و درگیری فرستاد و آن دو، سخن کرخی‌ها را تصدیق کردند. در این هنگام خلیفه و نمایندگان سلطان رحیم دستور دادند تا جنگ خاتمه پیدا کند، امّا آنها نپذیرفتند و ابن‌مُذهب قاضی و زهیری و دیگران از حنابله از اصحاب عبدالصمد به نمایندگی از دیگران، عامهٔ مردم را به تندروی و اغراق در این فتنه واداشتند و نمایندگان سلطان عبدالرحیم به دلیل بغضی که نسبت به رئیس الروساء به دلیل گرایشش به حنابله داشتند جلوی آنان را نگرفتند، و این گروه از اهل سنّت جلوی جریان آب از دجله به سمت کرخ را گرفتند و سدّ رود عیسی نیز شکافته شده بود و این بر اهالی کرخ گران آمد، و گروهی از ایشان به نمایندگی از بقیه به سمت دجله رفتند و آب را برداشتند و در ظرف‌هایی ریخته و بر آن گلاب ریختند و فریاد زدند: «آب برای تمام رهگذران است.» و این چنین اهل سنّت فریب آنان را خوردند و رئیس الروساء بر شیعیان سخت گرفت و آنان عبارت «خیر البشر» را حذف کرده و به جای آن نوشتند «علیهما السّلام».
اهل سنت گفتند: ما راضی نمی‌شویم جز اینکه آجری که بر آن محمّد و علی نوشته شده برداشته شود❗️ و در اذان «حی علی خیر العمل» گفته نشود. شیعیان قبول نکردند و جنگ تا سوم ربیع الاول ادامه یافت و مردی هاشمی از اهل سنّت کشته شد و خانواده‌اش او را بر تابوتی حمل کردند و در حربیه و باب بصره و سایر مناطق سُنّی‌نشین چرخاندند و مردم را برای خون‌خواهی او تحریک کردند و سپس او را نزد #احمدبن‌حنبل دفن کردند و همراه آن‌ها تعداد زیادی از مردم، چند برابر آنچه گذشت، جمع شد. هنگامی که از دفن آن مرد هاشمی بازگشتند به سمت مشهد باب‌تِبن حرکت کردند ولی درهای آنجا بر روی آنان بسته شد. به همین دلیل دور دیوارها و نرده‌های آن شروع به کاویدن کردند و دربان آن را تهدید کردند و دربان ترسید و درب را باز کرد. اهل سنّت داخل شدند و آنچه را در حرم بود از چراغها و محراب‌های طلا و نقره و پرده‌ها و غیر آن را غارت کردند و آنچه را در خاک نهفته بود و در آن جا دیدند غارت کردند و شب فرا رسید و بازگشتند. فردای آن روز جمعیّت زیاد شد و به سمت حرم موسی بن جعفر و محمد بن علی حرکت کردند و تمامی قبرها و رواق‌ها را سوزاندند و ضریح آن دو و پیرامون آنها و دو گنبد ساجی که بر روی آن دو بود و آن چه رو به روی آن دو و کنارش بود از قبور پادشاهان آل بویه، در آتش سوخت و چنان اتّفاق ناگواری رخ داد که مانندش در دنیا رخ نداده بود. هنگامی که فردا، روز پنجم ماه، فرا رسید اهل سنّت بازگشتند و آرامگاه موسی بن جعفر و پسرش محمد بن علی را کندند تا پیکر آن دو را به مقبره احمد بن حنبل ببرند امّا ویرانی شدید مانع از آن شد که جایگاه قبر آن دو را بشناسند و قبرِ کنار قبر ایشان را کندند.»

📙 الکامل في التاريخ، ت‌: تدمري، ط: لبنان، ج۸ ص۹۵

بدون شرح ....

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

25 Jan, 20:25


https://t.me/fazaelvamaaref/8017

فضائل و معارف

25 Jan, 16:35


▪️پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 8⃣

🔘 مانند لباسی که بر زمین پهن شده...

احمد بن عبد اللَّه قروی روایت کرده در ايامی که امام کاظم علیه السلام در حبس فضل بن ربیع بود، روزی بر فضل بن ربیع داخل شدم، بر بام خانه خود نشسته بود، چون نظرش بر من افتاد مرا طلبید، چون نزدیک رفتم گفت که: از روزنه نظر کن در آن خانه چه می‌بینی؟ گفتم: لباسی می‌بینم که بر زمین افتاده است❗️گفت: نیک نظر کن؛ چون نیک تأمّل کردم گفتم: مردی می‌نماید که به سجده رفته است؛ گفت: می‌شناسی او را؟ گفتم: نه، گفت: این مولای توست؛ سپس فضل به شرح عبادت و مناجاتِ بی‌نظیرِ آن امام پرداخت و گفتم: از خداوند بترس و نسبتِ بدی به او اراده مکن که باعث زوال نعمت تو گردد، زیرا که هیچکس بدی نسبت به ایشان نکرده است مگر آنکه بزودی در دنیا بجزای خود رسیده است؛ فضل گفت: مکرّر نزد من فرستاده‌اند که او را شهید کنم، من قبول نکردم و اعلام کردم که این کار از من بر نمی‌آید و اگر مرا بکُشند نخواهم کرد آنچه از من توقّع دارند.

 📙جلاء العیون، علامه مجلسی رحمه‌الله، ص ۹۰۰

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

25 Jan, 16:34


ای بهترین امید و توشه ما!

زید بن سهل مَرزَکّی، شاعر شیعه قرن ششم خطاب به وجود مقدس امام موسی بن جعفر عليه‌السلام سروده است:

قَصَدْتُكَ يَا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ رَاجِيًا
بِقَصْدِي تَمْحِيصَ الذُّنُوبِ الْكَبَائِرِ

ذَخَرْتُكَ لِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ شَافِعًا
وَأَنْتَ لَعَمْرُ اللَّهِ خَيْرُ الذَّخَائِرِ

-----------------
ای موسی بن جعفر، آهنگ تو کردم درحالی‌که امیدوارم با آمدنم نزد تو گناهان بزرگم پاک شوند

تو را به عنوان شفیع برای روز قیامت ذخیره کرده‌ام و به جان خودم سوگند که تو بهترین ذخیره‌ها هستی!
(مناقب آل ابی‌طالب، ج۴، ص۲۹۸)

صلّی الله علیك يا أباالحسن يا موسى بن جعفر...

#فوائد
#نوای_دل
@Elmamoozi

فضائل و معارف

25 Jan, 14:26


◼️ پیرامون شهادت جانسوز #امام_کاظم علیه السلام 7⃣

⚠️ شکنجه روحیِ امام کاظم علیه السلام...

وقتی آن امام مظلوم را نزد هارون لعین بردند، ناسزای بسیار به آن جناب گفت و امر کرد که آن جناب را اسیر گردانیدند و دو محمل ترتیب داد برای آنکه ندانند که آن جناب را بکدام ناحیه می‌برند، یکی را بسوی بصره فرستاد و دیگری را به جانب بغداد؛ حضرت در آن محملی بود که به جانب بصره فرستاد و حسّان سروری را همراه آن جناب کرد که آن جناب را در بصره به عیسی بن جعفر منصور که برادرزاده آن لعین بود تسلیم نماید. در روز هفتم ماه ذیحجّه آن جناب را داخل بصره کردند، در روز روشن و آشکارا آن جناب را تسلیم عیسی کردند، عیسی آن جناب را در یکی از حجره‌های خانه خود که نزدیک به دیوان خانه او بود محبوس گردانید، مشغول فرح و سرور عید گردید، روزی دو مرتبه در آن حجره را می‌گشود، یک نوبت برای آنکه بیرون آید و وضو بسازد، نوبت دیگر برای آنکه طعام از برای آن جناب ببرند.‼️ محمّد بن سلیمان گفت: یکی از کاتبان عیسی بمن می‌گفت: این مرد بزرگوار در آن ایّام عید چیزی چند شنید از لهو و لعب و ساز و خوانندگی و با زندگی و انواع فواحش که گمان ندارم هرگز به خاطر شریفش آنها خطور کرده باشد، یک سال آن حضرت نزد آن لعین محبوس بود.

📘جلاء العیون، علامه مجلسی رحمه‌الله، ص ۸۹۹

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

24 Jan, 20:17


👆🏻 حسین بن خالد صیرفی از حضرت رضا علیه السّلام روایت کرده که ایشان فرمودند: هرکس معتقد به تناسخ باشد کافر است. سپس فرمودند: خداوند متعال غالیان را لعنت کند! چرا مجوسی نشدند؟ چرا یهودی نشدند؟ چرا مجوسی نشدند؟ چرا نصاری نشدند؟ چرا قدریه نشدند؟ چرا مرجئه نشدند؟ چرا حروریه نشدند؟ بعد فرمودند: با آن‌ها نشست و برخاست و رفاقت نکنید و از آن‌ها بیزاری بجویید، خدا از آن‌ها بیزار باشد!

علّامه مجلسی رحمه‌الله:

"چرا مجوسی نشدند؟" یعنی غلات از آنها هم بدترند.

❇️ حضرت رضا علیه السّلام فرمودند: هرکس امیرالمؤمنین علیه السّلام را از حدّ بندگی خارج کند، از مغضوب علیهم و ضالّین است.

اسماعیل بن عبد العزیز از حضرت صادق علیه السّلام روایت کرده که فرمودند: ای اسماعیل! در وضوخانه برایم آب تهیه کن! برخاستم، آب وضو را آماده کردم، ایشان وارد شدند و من با خود گفتم: من درباره ایشان اعتقادی چنین و چنان دارم ولی ایشان برای وضوگرفتن به وضوخانه می‌آیند! امام علیه السّلام سریع از آنجا خارج شدند و فرمودند: اسماعیل ساختمان را بلندتر از مقداری که توان دارد بالا نبر، که منهدم می‌شود. ما را مخلوق قرار دهید، آنگاه هرچه مایلید در فضل ما بگویید و هرگز نخواهید رسید.

🔘 علّامه مجلسی رحمه‌الله:

"من درباره ایشان اعتقادی چنین و چنان دارم" یعنی معتقدم که او پروردگار و رازق و آفریدگار و مانند این هاست.

✴️ ثمالی روایت کرده، حضرت باقر علیه السّلام فرمودند: ای اباحمزه! مبادا علی را پائینتر از جایی که خداوند او را در آنجا قرار داده قرار دهید و نه بالاتر از جایی که خداوند او را بالا برده است. در مقام علی علیه السّلام همین بس که با دشمنان جنگجو پیکار می‌کند، و اهل بهشت را به ازدواج هم در می‌آورد.

📚 بحارالانوار، ج۲۵ ص۲۶۱ به بعد

برای مشاهده اخبار بیشتر، به آدرس مذکور رجوع فرمایید.

#رجال #غلاة

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

24 Jan, 20:13


👆🏻 محمّد بن احمد بن شاذان: با اسناد خود از حضرت صادق علیه السلام و ایشان از پدران خود از علی بن ابی طالب علیه السّلام نقل کرده اند: رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند: یا علی، مَثَل تو در میان امت، چون عیسی پسر مریم است که قوم او به سه گروه تقسیم شدند: گروه مؤمنین که همان حواریین هستند، و گروهی که دشمن او بودند که همان یهودیانند، و گروهی که در باره او غلو کردند و از ایمان خارج شدند. امت من نیز در مورد تو سه گروه می‌شوند: گروه شیعیانت که همان مؤمنین‌اند؛ گروه دشمنانت که آن‌هایی هستند که در تو شک دارند؛ و گروهی که در باره تو غلو می‌کنند که کافرند. و تو ای علی! همراه شیعیان و محبین شیعیانت در بهشت هستید و دشمنانء تو و غالیان در جهنمند.

🔻 فضیل بن یسار از حضرت صادق علیه السّلام روایت کرده که فرمودند: بر جوانان خود بر حذر باشید که غالیان آن‌ها را فاسد نکنند که غالیان بدترین خلق خدایند. عظمت خداوند را کوچک می‌کنند و برای بندگان ربوبیت ادعا می‌کنند، بخدا قسم غلات از یهود و نصاری و مجوس و مشرکان بدترند❗️سپس فرمودند: غالی پیش ما باز می‌گردد و ما او را نخواهیم پذیرفت، ولی اگر کسی که در باره ما کوتاهی کرده، پیش ما بازگردد او را می‌پذیریم...‼️

✴️ إبن نباته از امیرالمؤمنین علیه السّلام روایت کرده که فرمودند: بار خدایا من از غالیان بیزارم، همان طور که عیسی بن مریم از نصاری بیزار بود، خدایا آن‌ها را برای همیشه خوار گردان و هیچ کدامشان را نصرت مفرما.

🔰 محمد بن عبدالجبار روایت کرده که رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند: دو دسته‌اند که شفاعت من به آن‌ها نمی‌رسد؛ سلطان ظالم و ستم کار و کسی که در دین غلو می‌کند و از آن خارج شده است.

علی بن سالم از پدر خود روایت کرده که حضرت صادق علیه السّلام فرمودند: کوچک‌ترین چیزی که شخص را از ایمان خارج می‌کند این است که پیش یک غالی بنشیند و به سخن او گوش دهد و گفتارش را تصدیق نماید. پدرم از پدر خود و ایشان از جدشان برایم نقل کردند که رسول الله صلوات اللَّه علیهم فرمودند: دو گروه از امت من از اسلام نصیبی ندارند؛ غالیان و قدریه.

🔴 امیرالمؤمنین علیه السّلام فرمودند: از غلوّ درباره ما بپرهیزید! بگویید ما بندگانِ تحت ربوبیت خداوند هستیم، بعد از این هرچه می‌خواهید در فضل ما بگویید.

🔸 شخصی از حضرت صادق علیه السّلام نقل کرده که ایشان در مورد آیه: «هَلْ أُنَبِّئُکُمْ عَلی مَنْ تَنَزَّلُ الشَّیاطِینُ * تَنَزَّلُ عَلی کُلِّ أَفَّاکٍ أَثِیمٍ» شعرا / ۲۲۱ و ۲۲۲ - {آیا شما را خبر دهم که شیاطین بر چه کسی فرود می‌آیند * بر هر دروغ‌‌سازِ گناه‌کاری فرود می‌آیند} فرمودند: آن‌ها هفت نفر بودند: مغيرة بن سعید و بیان و صائد و حمزة بن عمارة بربری و حارث شامی و عبد اللَّه بن حارث و ابوالخطاب.
 
🔺علّامه مجلسی رحمه‌الله ذیل این روایت:

مغيرة بن سعید از غالیان مشهور است که روایات زیادی در لعن او وارد شده است. بیان (تبان) بعد از وفات أبی‌هاشم مدّعی نبوّت شد و به امام باقر علیه السّلام نامه‌ای نوشت و او را بخود و اقرار به نبوتش دعوت کرد و برای ایشان نوشت: تسلیم شو تا سالم بمانی و در سلامت اوج بگیری و نجات یابی و بهره‌مند شوی. تو نمی‌دانی که خداوند نبوت و رسالت را کجا قرار داده است و رسول جز ابلاغ روشنگر وظیفه ای ندارد و کسی که انذار کند، دیگر معذور است. امام باقر علیه السّلام پیک او که عمر بن أبی عفیف أزدی نام داشت و بیان را لعنت کردند! بیان بن سمعان نهدی از بنی‌تمیم بود که پس از سال صدم هجرت در عراق ظهور کرد و قائل بخدائی علی علیه السلام شد و مدعی شد که جزئی از خداوند متعال با پیکر ایشان اتحاد یافته‌ست، سپس همین جزء در فرزندش محمّد بن حنفیه، و سپس در ابوهاشم پسر محمّد بن حنفیه و پس از او در همین بیان حلول کرده است. بیان نامه‌ای به حضرت باقر علیه السّلام نوشت و ایشان را بخود دعوت کرد و مدّعی شد که پیامبر است. و صائد همان نهدی است که حضرت صادق علیه السّلام بارها او را لعنت کرده است و حمزه از دروغگویان ملعونی است که بزودی لعن او خواهد آمد. همچنین‌اند حارث و پسر او ابوالخطاب محمّد بن ابی زینب، که به زبان ائمه علیهم السّلام لعنت شده‌اند. 👇🏻

فضائل و معارف

24 Jan, 20:08


🔥 غُلو و غالی، از نگاه قرآن و روایات

👈🏻 علّامه مجلسی رحمه‌الله، در کتاب نفیس #بحار_الانوار بابی در نفیِ "غُلو و تفویض" گشوده، سپس ابتدا با آیات قرآن به این بحث می‌پردازد و حدود "صد روایت" در این زمینه می‌آورد که به برخیش اشاره می‌شود:

«ما کانَ لِبَشَرٍ أَنْ یُؤْتِیَهُ اللَّهُ الْکِتابَ وَ الْحُکْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ یَقُولَ لِلنَّاسِ کُونُوا عِباداً لِی مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لکِنْ کُونُوا رَبَّانِیِّینَ بِما کُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْکِتابَ وَ بِما کُنْتُمْ تَدْرُسُونَ * وَ لا یَأْمُرَکُمْ أَنْ تَتَّخِذُوا الْمَلائِکَةَ وَ النَّبِیِّینَ أَرْباباً أَ یَأْمُرُکُمْ بِالْکُفْرِ بَعْدَ إِذْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ» آل عمران / ۷۹ و ۸۰
✍🏻 {هیچ بشری را نسزد که خداوند متعال به او کتاب و حکم و پیامبری بدهد سپس او به مردم بگوید بجای خداوند بندگان من باشید! بلکه باید بگوید به سبب آنکه کتاب آسمانی تعلیم می‌دادید و از آن روی که درس می‌خواندید علمای دین باشید * و نیز شما را فرمان نخواهد داد که فرشتگان و پیامبران را بخدایی بگیرید؛ آیا پس از آن که سر به فرمان نهاده‌اید شما را به کفر وا می‌دارد؟!

«یا أَهْلَ الْکِتابِ لا تَغْلُوا فِی دِینِکُمْ وَ لا تَقُولُوا عَلَی اللَّهِ إِلَّا الْحَقَ» نساء / ۱۷۱
✍🏻 {ای اهل کتاب در دین خود غلو مکنید و درباره خداوند جز سخن درست مگویید}

«لَقَدْ کَفَرَ الَّذِینَ قالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِیحُ ابْنُ مَرْیَمَ... تا آنجا که می‌فرماید: قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ لا تَغْلُوا فِی دِینِکُمْ غَیْرَ الْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعُوا أَهْواءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَ أَضَلُّوا کَثِیراً وَ ضَلُّوا عَنْ سَواءِ السَّبِیلِ» مائده / ۷۲ - ۷۷
✍🏻 { کسانی که گفتند خداوند همان مسیح پسر مریم است قطعا کافر شده‌اند... تا آنجا که می‌فرماید: بگو ای اهل کتاب، در دین خود به ناحق گزافه گویی نکنید و از پی هوس‌های گروهی که پیش از این گمراه گشتند و بسیاری از مردم را گمراه کردند و خود از راه راست منحرف شدند نروید}

«أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَکاءَ خَلَقُوا کَخَلْقِهِ فَتَشابَهَ الْخَلْقُ عَلَیْهِمْ قُلِ اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ هُوَ الْواحِدُ الْقَهَّارُ» رعد / ۱۶
✍🏻 {یا برای خدا شریکانی پنداشته‌اند که مانند آفرینش او آفریده‌اند و در نتیجه این دو آفرینش بر آنان مشتبه شده است! بگو خداوند آفریننده هر چیزی است و اوست یگانه قهار}

«اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکُمْ ثُمَّ رَزَقَکُمْ ثُمَّ یُمِیتُکُمْ ثُمَّ یُحْیِیکُمْ هَلْ مِنْ شُرَکائِکُمْ مَنْ یَفْعَلُ مِنْ ذلِکُمْ مِنْ شَیْ ءٍ سُبْحانَهُ وَ تَعالی عَمَّا یُشْرِکُونَ» روم / ۴۰
✍🏻 {خداوند همانی است که شما را آفرید سپس بشما روزی بخشید، آنگاه شما را می‌میراند و پس از آن زنده می‌گرداند. آیا در میان شریکان شما کسی هست که کاری از این قبیل کند؟! منزه است او و برتر است از آنچه با وی شریک می‌گردانند}

🔴 علّامه مجلسی رحمه‌الله:

دلالت این آیات بر نفی غلو و تفویض با توضیحاتی که ذکر خواهیم کرد آشکار است. و آیاتی که دلالت بر نفی دارد بیش از شمارش است؛ زیرا تمام آیات آفرینش و دلایل توحید و آیاتی که در مورد کفر نصاری و بطلان مذهب آن‌ها وارد شده، همگی دلالت بر همین دارد. به همین جهت از ذکر و تفسیر و توضیح نوع دلالت آن‌ها خودداری شد، چون مطلب آشکار است. و تنها خداوند است که براه راست هدایت می‌کند. 👇🏻

فضائل و معارف

23 Jan, 21:01


💢 این پول را امام صادق عليه السّلام دادند که بین شیعیان مصالحه کنم

ابوحنيفه (سعيد بن بيان، سرپرست کاروان حجِّ کوفه) می‌گويد: من و دامادم درباره ميراثى نزاع می‌كرديم كه مفضّل بما رسيد، ساعتى کنار ما ايستاد و سپس گفت: به منزل من آئيد. ما رفتيم و او ميان ما به چهارصد دِرهم صلح داد و آن پول را هم خودش بما داد و از هر يك از ما نسبت به ديگرى تعهّد گرفت (كه ديگر ادّعا نكنيم). سپس گفت: بدانيد كه اين پول از مال من نبود. بلكه امام صادق عليه السّلام بمن دستور دادند كه هرگاه دو نفر از شیعیان در موضوعى نزاع كردند، ميان آنها صلح دهم و از مال آن حضرت مصرف كنم، پس اين پول از امام صادق عليه السّلام بود.

«... أَمَا إِنَّهَا لَيْسَتْ مِنْ مَالِي وَ لَكِنْ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَمَرَنِي إِذَا تَنَازَعَ رَجُلاَنِ مِنْ أَصْحَابِنَا فِي شَيْءٍ أَنْ أُصْلِحَ بَيْنَهُمَا وَ أَفْتَدِيَهَا مِنْ مَالِهِ فَهَذَا مِنْ مَالِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ.»

📚 الکافی، ج۲ ص۲۰۹

🔸 علّامه مجلسی رحمه الله:

این روایت نیز مانند دیگر روایات، بر مدح مفضّل دلالت دارد، که او امین امام و مأمور بوده تا رفع نزاع از مؤمنین نماید. (مرآة العقول، ج۹ ص۱۴۶)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

21 Jan, 12:31


💥اثری جديد با تلاش و زحمات جناب شیخ عبّاس دهرویه

👈🏻 از کتاب پنج جلدیِ «تصحیح اسانید مرویات فضائل امیرالمؤمنین علیه السّلام در مستدرک حاکم نیشابوری» در بنیاد امامت رونمایی شد.

کانال شیخ عباس دهرویه

@tavaroghidartasanon

فضائل و معارف

20 Jan, 17:44


🎥#ببینید | #سیددلدارعلی

⬅️ به مناسبت ۱۹ رجب المرجب، سالروز وفات مجددالشریعه آیت‌الله سیددلدارعلی غفران مآب، بنیانگذار مدرسه کلامی لکهنو

🔰تبیین شخصیت سیددلدارعلی و عظمت خاندان اجتهاد در کلام آیت‌الله صافی گلپایگانی، آیت‌الله شبیری زنجانی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سبحانی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مختاری، پرفسور سیدعلی محمد نقوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مولانا کلب جواد و حجت‌الاسلام مهدی اسفندیاری

#خاندان_اجتهاد
#آیت‌الله_صافی_گلپایگانی
#آیت‌الله_شبیری_زنجانی
#کنگره_علامه_میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein1

فضائل و معارف

19 Jan, 17:59


🔥 آرزویی که به گور رفت

مقبل بن هادی الوادعی مفتی سلفی یمنی می‌گوید:

«آرزو داریم، آرزو داریم که ببینیم کُلنگ‌ها بر پشت گنبد پیامبر می‌خورَد تا بر زمین بریزد؛ اما می‌بینیم که اکنون قدرت این کار را نداریم. به همین جهت این کار را به خواست خدا به آینده موکول می‌کنیم.»

❗️بعد برخی سُنّیان، چنین شخص خبیث بی‌ادب لامذهبی را إحیاگر سنّت نبوی می‌دانند. و از اینجا مشخّص است که معنای سنّت نزد آنان چیست!

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

19 Jan, 15:56


🔴 سجده‌ات را طولانی کن

🔹عبد اللّه بن سنان گويد: امام صادق عليه السّلام فرمودند: مردى از كنار پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله گذر مى‌كرد، حضرتش يكى از اتاق‌هاى خود را تعمير مى‌كرد. آن مرد گفت: اى رسول خدا! آيا كمك نمى‌خواهيد؟ فرمودند: کمک کن؛ هنگامى كه آن مرد از كار فارغ شد، پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله به او فرمودند: حاجت تو چيست‌؟ گفت: بهشت. رسول اکرم صلّى اللّه عليه و آله سر به زير افكندند، پس از لحظه‌اى فرمودند: باشد. هنگامى كه آن مرد پشت كرد كه برود، به او فرمودند: اى بندۀ خدا، سجده‌ات را طولانى كن تا مرا در استجابت دعايم - كه بهشت را براى تو از خداوند متعال خواسته‌ام - يارى كنى.

«... فَأَطْرَقَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ثُمَّ قَالَ نَعَمْ فَلَمَّا وَلَّى قَالَ لَهُ يَا عَبْدَ اَللَّهِ أَعِنَّا بِطُولِ اَلسُّجُودِ»

📚 الکافی، ج۳ ص۲۲۶

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

17 Jan, 17:17


در گرفتاری های این روزگار 🤦‍♂

وقت گذاشتن برای مطالعه کتاب 📖

بسیار سخت شده😓

اما کتاب صوتی، 🎧📕

تا حد زیادی به ما کمک میکنه💪

تا در هر زمان و هر مکانی🚙✈️🛌

به راحتی کتاب گوش کنیم👂

با رادیو روات، هر روز کتب مهم دینی را گوش کنیم و به اطلاعاتمان بیفزاییم


@radio_rovat

فضائل و معارف

16 Jan, 12:44


👆🏻 و باز ذهبی در "میزان الاعتدال، ج۳ ص۳۷" نقل کرده: «خطیب در جامعه گفته‌: أحدی از علمای ما، مانند عثمان بن أبي شيبة کلمات قرآن را تغییر نمی‌داد.» سپس به موارد دیگری مانند بالا اشاره می‌کند.

نمونه‌ای از روایات سخیف وی که بخاری و مسلم آن را نقل کرده‌اند و ذهبي بدان اشاره کرد:

«حَدَّثَنَا عُثْمَانُ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ: حَدَّثَنَا جَرِيرٌ، عَنْ مَنْصُورٍ، عَنْ إِبْرَاهِيمَ، عَنْ عَبِيدَةَ، عَنْ عَبْدِ اللهِ رضي الله عنه قَالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه و سلم: «إِنِّي لَأَعْلَمُ آخِرَ أَهْلِ النَّارِ خُرُوجًا مِنْهَا وَآخِرَ أَهْلِ الْجَنَّةِ دُخُولًا: رَجُلٌ يَخْرُجُ مِنَ النَّارِ كَبْوًا، فَيَقُولُ اللهُ: اذْهَبْ فَادْخُلِ الْجَنَّةَ، فَيَأْتِيهَا فَيُخَيَّلُ إِلَيْهِ أَنَّهَا مَلْأَى، فَيَرْجِعُ فَيَقُولُ: يَا رَبِّ، وَجَدْتُهَا مَلْأَى، فَيَقُولُ: اذْهَبْ فَادْخُلِ الْجَنَّةَ، فَيَأْتِيهَا فَيُخَيَّلُ إِلَيْهِ أَنَّهَا مَلْأَى، فَيَرْجِعُ فَيَقُولُ: يَا رَبِّ وَجَدْتُهَا مَلْأَى، فَيَقُولُ: اذْهَبْ فَادْخُلِ الْجَنَّةَ، فَإِنَّ لَكَ مِثْلَ الدُّنْيَا وَعَشَرَةَ أَمْثَالِهَا، أَوْ إِنَّ لَكَ مِثْلَ عَشَرَةِ أَمْثَالِ الدُّنْيَا، فَيَقُولُ: تَسْخَرُ مِنِّي أَوْ تَضْحَكُ مِنِّي وَأَنْتَ الْمَلِكُ؟ فَلَقَدْ رَأَيْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وسلم ضَحِكَ حَتَّى بَدَتْ نَوَاجِذُهُ، وَ كَانَ يُقَالُ: ذَلِكَ أَدْنَى أَهْلِ الْجَنَّةِ مَنْزِلَةً.»

جالب آنکه تمام بزرگان عامّه مانند بخاری و مسلم و غیرهما، از این شخص روایات کثیری نقل کرده‌اند. اگر راوی حتّی کذّاب یا منکر الحدیث باشد، یا به هر دلیلی غیر ثقه باشد، برای نقل روایت از او وجوه مختلفی محتمل است، مانند اینکه روایت او را دیگران نیز نقل یا تأیید کرده باشند. امّا نقل از راوی که با قرآن شوخی می‌کرده، چه توجیهی دارد؟ آیا اهلیّت اخذ دارد؟

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

16 Jan, 12:44


#رجال

❗️تمسخر و شوخی با قرآن، در سیره یکی از شیوخ حدیثِ #بخاری

یکی از افرادی که بخاری از او روایات فراوانی نقل کرده "عثمان بن أبي شيبة" است. که برادرش ابابکر، صاحب یکی از کتب مهم سُنّیان یعنی "المُصَنّف" می‌باشد.

#ذهبی درباره عثمان بن أبي شيبة می‌نویسد:

«هو الإمام الحافظ الكبير المفسّر أبو الحسن عثمان بن محمد بن القاضي أبي شيبة إبراهيم بن عثمان بن خواستى العبسي مولاهم الكوفي صاحب التصانيف واخو الحافظ أبي بكر ... حدث عنه البخاري و مسلم و احتجا به في كتابيهما و أبو داود و بن ماجة في سننهما و أبو حاتم و الفسوي و إبراهيم الحربي و إبراهيم بن أبي طالب و بقي بن مخلد و عبد الله بن أحمد و أبو بكر أحمد بن علي المروزي و زكريا خياط السنة و أبو يعلى و الفريابي و البغوي و أحمد بن الحسن الصوفي و ولده الحافظ محمد بن عثمان و مطین و عدد كثير. سئل عنه أحمد بن حنبل فأثنى عليه وقال ما علمت إلا خيراً.
و قال يحيى بن معين ثقة مأمون.»

✍🏻 امام، حافظی والا مقام و مُفسّر است ... بخاری و مسلم و کثیری از بزرگان ما از او روایت کرده‌اند. #احمدبن‌حنبل گفته از او جز خير ندیده، و ابن مَعین نیز گفته او ثقه است.

سپس ذهبي گوید:

«قلت لا ريب أنه كان حافظاً متقناً و قد تفرد في سعة علمه بخبرين منكرين عن جرير الضبي ذكرتهما في كتاب ميزان الاعتدال. غضب أحمد بن حنبل منه لكونه حدث بهما و هو مع ثقته صاحب دعابة حتى فيما يتصحف من القرآن العظيم سامحه الله.»

✍🏻 شکّی نیست که او حافظی مُتقن است، امّا با وجود سعه علمش، دو خبرِ غیر صحیحِ متفرّد از جرير الضبي نقل کرده که آن را در میزان الإعتدال نقل کرده‌ام. و احمد بن حنبل به همین دلیل از او غضبناک بود. و عثمان بن أبي شيبة با اینکه ثقه بود، ولی با قرآن شوخی می‌نمود و کلماتش را تغییر می‌داد. خدایش از او بگذرد.»❗️

⚠️ و نحوه مزاح و تمسخر او با قرآن را اینگونه شرح می‌دهد:

«الدارقطني أخبرنا أحمد بن كامل حدثني الحسن بن الحباب إن عثمان بن أبي شيبة قرأ عليهم في التفسير "ألم تر كيف فعل ربك بأصحاب الفيل" الفيل، فقالها ألف لام ميم.»
قلت: هو إما سبق لسان أو انبساط محرم.

✍🏻 وی در مجلس تفسیرش، کلمه "اَلَم" در آیه "ٱلَم تر کیف فعل ربک بأصحاب فیل" را "ألف لام ميم" می‌خواند. که یا در اثر لُکنت بوده، یا بسْط و سِعه‌ی مشربش با شاگردان که نامطلوب است.»

قطعا به لُکنت و اشتباه لسانی مرتبط نیست، زیرا همان ابتدا ذهبی اقرار کرد که عادتش شوخی با قرآن بوده‌ست. و مورد دیگر:

«و قال القاضي علي بن محمد بن كاس حدثنا إبراهيم الخصاف قال قرأ علينا عثمان بن أبي شيبة في التفسير "فلما جهزهم بجهازهم جعل "السفينة" فنادوا "السقاية"، فقال أنا و أخي لا نقرأ لعاصم.

✍🏻 همچین در مجلس تفسیرش، وقتی آیه ۷۰ سوره یوسف (فَلَمَّا جَهَّزَهُمْ بِجَهَازِهِمْ جَعَلَ السِّقَايَةَ فِي رَحْلِ أَخِيهِ ثُمَّ أَذَّنَ مُؤَذِّنٌ أَيَّتُهَا الْعِيرُ إِنَّكُمْ لَسَارِقُونَ) را می‌خواند، کلمه "السقایة" را "السفينة" خواند و شاگردان گفتند: السقایة صحیح است. او گفت: من و برادرم اینگونه برای عاصم (صاحب یکی از قرائات) نخواندیم.»

📚 سیر أعلام النبلاء ط الحديث، ج۹ ص۱۷۵_ص۱۷۶

مطابق قرآن شریف، ترجمه آیه فوق این است:

«چون بار برادران یوسف را آماده كرد، ظرف آبخوریِ سلطان را در بار برادرش گذاشت. سپس ندا دهنده‌ای بانگ زد: ای كاروان! یقیناً شما دزد هستید!»

و مطابق تمسخرِ عثمان بن أبي شيبة:

«چون بار برادران یوسف را آماده كرد، کِشتی را در بار برادرش گذاشت❗️سپس ندا دهنده‌ای بانگ زد: ای كاروان! یقیناً شما دزد هستید!»
👇🏻

فضائل و معارف

15 Jan, 04:55


📢 نیمه رجب، روز زیارتی امام حسین علیه السلام، از راه دور و نزدیک...

▪️صلی الله علیک یا أباعبداللّه الحسين

🛑 امام صادق علیه السلام فرمودند:

اگر بخاطر دوریِ مسافت و مَشِقت‌های راه و مشکلات زندگی نتوانستی به زیارت ما بیایی، بر بام منزلت برو و دو رکعت نماز بخوان و سلام بده بر قبور ما، در این هنگام سلام تو بما خواهد رسید.

📚 کتاب من لا یحضره الفقیه، ۲/۵۹۹

💢 «إذا بعدت بأحدكم الشقة و نأت به الدار فليصعد أعلى منزله فليصل ركعتين و ليؤم بالسلام إلى قبورنا فإن ذلك يصل إلينا.»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

15 Jan, 04:55


#زیارت

📢 یکی از ایام زیارتی امام حسین علیه السلام نیمه ماه رجب است

🔻عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي نَصْرٍ الْبَزَنْطِيِّ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا (عليه السلام) فِي أَيِّ شَهْرٍ نَزُورُ الْحُسَيْنَ (عليه السلام) قَالَ فِي النِّصْفِ مِنْ رَجَبٍ وَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ.

✍🏻 احمد بن محمّد بن ابى نصر بزنطى رحمه‌الله گويد: از حضرت اباالحسن الرّضا عليه السّلام پرسيدم: در چه ماهى حضرت امام حسين عليه السّلام را زيارت كنيم؟ حضرت فرمودند: در نيمه ماه رجب و نيمه ماه شعبان.

📗کامل الزیارات، باب ٧٣، حدیث ۱

🔸اللهم ارزقنا ...

@ashkvareh

فضائل و معارف

14 Jan, 17:33


#سانسور_تحریف #ولادت_امیرالمؤمنین عليه السّلام

❗️#عثمان_الخمیس:

«شیعیان که اهل غلو هستند، به دروغ ادّعا می‌کنند که علی در کعبه متولّد شد.»

#حاکم_نیشابوری:

«و قد تواترت الأخبار أن فاطمة بنت أسد ولدت أمير المؤمنين علي بن أبي طالب كرم الله وجهه في جوف الكعبة.»

✍🏻 ولادت اميرالمؤمنين علي بن أبي طالب در کعبه، از متواترات است. (المستدرک، ج۳ ص۴۸۳)

همچنین کثیری از علمای متقدّم و متأخرِ سُنّیان به این مسئله تصریح کرده‌اند. بعنوان نمونه:

مسعودی (مروج الذهب ج۱ ص۳۱۳)، ابن‌مغازلی (مناقب أمير المؤمنين علي بن أبي طالب، ج۱ ص۲۶)، كنجي شافعي (کفایة الطالب، ج۱ ص۴۰۷)، ابن‌البطریق (عمدة عيون صحاح الأخبار، ج۱ ص۸)، ولی الله دهلوی (إزالة الخفاء، ج۱ ص۲۵۱)، إبن‌صبّاغ‌مالکی (الفصول المهمة، ج۱ ص۳۰)

⚠️ ظاهرا عثمان الخميس، معنای تواتر را نمی‌داند، یا علمای هم‌مذهبش را شیعه غالی می‌داند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Jan, 14:42


🌟 نوری که چهارده هزار سال قبل از خلقت آدم، وجود داشت

حَدَّثَنَا الْحَسَنُ قثنا أَحْمَدُ بْنُ الْمِقْدَامِ الْعِجْلِيُّ قثنا الْفُضَيْلُ بْنُ عِيَاضٍ قثنا ثَوْرُ بْنُ يَزِيدَ، عَنْ خَالِدِ بْنِ مَعْدَانَ، عَنْ زَاذَانَ، عَنْ سَلْمَانَ قَالَ: سَمِعْتُ حَبِيبِي رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ (آله) و سَلَّمَ يَقُولُ: كُنَّا أَنَا وَ عَلِيٌّ نُورًا بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ، قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَ آدَمَ بِأَرْبَعَةَ عَشَرَ أَلْفَ عَامٍ، فَلَمَّا خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ قَسَمَ ذَلِكَ النُّورَ جُزْءَيْنِ، فَجُزْءٌ أَنَا، وَ جُزْءٌ عَلِيٌّ عَلَيْهِ ألسَّلامُ.

✍🏻 #احمدبن‌حنبل از زاذان از سلمان فارسی روایت کرده است که: شنیدم محبوبم رسول خدا صَلی الله علیهِ (و آله) می‌فرماید: چهارده هزار سال پیش از خلقت آدم من و علی نوری پیش روی خدا بودیم، و چون خداوند متعال آدم را آفرید، آن نور را دو نیم کرد، یک نیمه آن نور من هستم و نیمه دیگر علی.

📜 فضائل الصحابة، ج ۲ ص ۶۶۲

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Jan, 11:31


#ولادت_امیرالمؤمنین عليه السّلام

🌹رسول اکرم صلی الله علیه و آله این‌چنین امیرالمؤمنین علیه السّلام را در طفولیّت نگهداری و مراقب می‌نمود

✍🏻 روایت شده است: «رسول اکرم صَلی الله علیهِ و آله علی را بسیار دوست می‌داشت تا آنجا که به مادرش گفت: گهواره‌اش را در کنار من قرار دهید. رسول اکرم در أکثر موارد خود تربیت و پرورش او را بر عهده می‌گرفت و علی را هرگاه لازم بود و به شستن نیاز پیدا می‌کرد می‌شست، و چون شیر می‌نوشید، از آن در دهانش می‌گذاشت، و گهواره‌اش را به هنگام خواباندن تکان می‌داد، و در حال بیداری با وی بازی و گفتگو می‌کرد و او را بر سینه حمل کرده و می‌فرمودند: این برادر، ولیّ، یاور، برگزیده، اندوخته، حامی و پشت و پناه، وصیّ، داماد و امین من بر وصیّت‌نامه و جانشین من است. رسول اکرم صَلی الله علیهِ و آله پیوسته علی علیه السّلام را با خود می‌برد و در کوهها و درّه‌ها و دشت‌های مکّه به گردش می‌پرداخت.»

📚 بحارالأنوار، ج ۳۵ ص ۸، به نقل از "کشف الیقین و نهج الحقّ"

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Jan, 11:07


گزارشی از شجاعت و قدرت امیرالمؤمنین علیه السّلام

🔻 مرحوم إربلی نقل کرده:

«از جمله روایاتی که دوست ما عزالدین محدّث در وصف آن حضرت آورده و این زمانی بود که بدرالدین لؤلؤ صاحب الموصل از وی خواست که روایات صحیحی را درباره صفات و فضایل امیرالمؤمنین علیه السّلام جمع آوری کند و او این فضایل را بر روی شمعدانی‌های دوازده‌گانه‌ای که برای ضریح آن حضرت ساخته بودند و من نیز آنها را دیده‌ام نوشت، که از جمله آن‌ها چنین است:

آن حضرت شانه‌هایی درشت استخوان همانند شیر شرزه و بازو و ساعدی قوی و درشت داشت، به گونه‌ای که نمی‌شد این دو را از هم تمییز داد، زیرا عضلاتش درهم فرو رفته بود، چنان که اگر بازوی مردی را می‌گرفت و فشار می‌داد نفَس وی را بند می‌آورد، و درشت‌ساعد و قوی‌مُشت بود؛ اگر عزم میدان جنگ می‌کرد، با هروله (حالتی است بین قدم زدن و دویدن) می‌رفت، مردی قدرتمند، شجاع و مردافکن بود و کسی از عهده او بر نمی‌آمد.»

📚 بحارالأنوار، ج۳۵ ص۳، به نقل از "کشف الغمة"

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Jan, 10:52


#سانسور_تحریف

🔥 عمرو بن عاص و تحريف ویژگی‌های ظاهری امیرالمؤمنین علیه السّلام

المناقب لابن شهرآشوب: ابْنُ إِسْحَاقَ وَ ابْنُ شِهَابٍ أَنَّهُ کَتَبَ حِلْیَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام عَنْ ثُبَیْتٍ الْخَادِمِ فَأَخَذَهَا عَمْرُو بْنُ الْعَاصِ فَزَمَّ بِأَنْفِهِ وَ قَطَعَهَا وَ کَتَبَ أَنَّ أَبَا تُرَابٍ کَانَ شَدِیدَ الْأُدْمَةِ عَظِیمَ الْبَطْنِ حَمْشَ السَّاقَیْنِ وَ نَحْوَ ذَلِکَ فَلِذَا وَقَعَ الْخِلَافُ فِی حِلْیَتِهِ.

✍🏻 ابن اسحاق و ابن شهاب نقل می‌کنند که ویژگی‌های شمایل امیرالمؤمنین علیه السّلام به نقل از ثبیت خادم نگاشته شده بود، امّا عمرو بن عاص آن را گرفت و از روی عناد آن را پاره کرد، و از خود نوشت که: أبوتراب مردی سیه‌چرده، شکم بزرگ، باریک ساق بود. و اموری از این قبیل؛ از این روی در وصف شمایل آن حضرت اختلاف شده و اخبار در این مورد یکسان نیستند.

📚 بحارالأنوار، ج۳۵ ص۲

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Jan, 08:39


▪️اشاره به مظلومیّت اهل بیت علیهم السّلام و مطاعن دشمنان، در دعای مخصوص روز جمعه، از لسان مبارک امام سجّاد عليه السّلام

🔸 در بخشی از این دعای شریف و پر برکت می‌خوانیم:

«اَللَّهُمَّ إِنَّ هَذَا اَلْمَقَامَ‌ لِخُلَفَائِكَ‌ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ مَوَاضِعَ‌ أُمَنَائِكَ فِي اَلدَّرَجَةِ اَلرَّفِيعَةِ اَلَّتِي اِخْتَصَصْتَهُمْ بِهَا قَدِ اِبْتَزُّوهَا، وَ أَنْتَ‌ اَلْمُقَدِّرُ لِذَلِكَ‌، لاَ يُغَالَبُ أَمْرُكَ‌، وَ لاَ يُجَاوَزُ اَلْمَحْتُومُ مِنْ تَدْبِيرِكَ كَيْفَ شِئْتَ وَ أَنَّى شِئْتَ‌، وَ لِمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ غَيْرُ مُتَّهَمٍ عَلَى خَلْقِكَ وَ لاَ لِإِرَادَتِكَ حَتَّى عَادَ صَفْوَتُكَ وَ خُلَفَاؤُكَ مَغْلُوبِينَ مَقْهُورِينَ مُبْتَزِّينَ‌، يَرَوْنَ حُكْمَكَ مُبَدَّلاً، وَ كِتَابَكَ مَنْبُوذاً، وَ فَرَائِضَكَ مُحَرَّفَةً عَنْ جِهَاتِ‌ أَشْرَاعِكَ‌، وَ سُنَنَ نَبِيِّكَ‌ مَتْرُوكَةً‌. اَللَّهُمَّ اِلْعَنْ أَعْدَاءَهُمْ مِنَ اَلْأَوَّلِينَ‌ وَ اَلْآخِرِينَ‌ ، وَ مَنْ رَضِيَ بِفِعَالِهِمْ وَ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ‌.»

✍🏻 خدایا، به درستى كه اين مقام (امامت) براى جانشينان و برگزيدگانت و جايگاه امانتداران توست، در درجۀ والايى كه به ايشان اختصاص دادى، و دشمنان آن را ربودند و تويى كه چنين تقدير كرده‌اى. زيرا فرمان تو مغلوب نمى‌شود و از تدبير قطعى تو، به هر گونه و هر زمان كه بخواهى نمى‌توان درگذشت. براى اينكه تو به آن داناترى و در آفريدنت و اراده‌ات متّهم نيستى. تا اينكه برگزيدگان و جانشينان تو، مغلوب و مظلوم شدند، حقوقشان به غارت رفت. مى‌بينند كه احكامت تغيير يافته و كتاب تو بی‌اهمیّت و مهجور شده و احکامی که وضع نمودی تحريف شده، و سنّت‌های پيامبرت ترك شده است. خداوندا، دشمنان پیامبرت و آل او علیهم السّلام را از گذشتگان و آيندگان و هر كس که به كردارشان خوشنود مى‌شود و دوستان و پيروانشان را لعنت كن.

📜 دعای چهل و هشتم صحيفه سجّادیه

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Jan, 10:48


💠 در این شهر نمی‌توانی سِحر و جادو و شیّادی کنی، در همه منازل قرآن و صحیفه سجادیه و کتب ادعیه وجود دارد

🔻 علّامه مجلسی رحمه الله می‌نویسد:

«حق اين است كه در ايّام جاهليت و بيش از ظهور نبوّت و انتشار آثار و انوار حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله، كهانت (پیشگویی) و سِحر بسيار بوده و آثار عظيمه بر آنها مترتّب مى‌شده، اما بعد از سطوع انوار و شيوع آثار حضرت رسالت و اهل بيت با جلالت آن حضرت صلوات اللّه عليهم اجمعين، و انتشار قرآن و دعاء و أسماء و تَعویذ و حرز، و التزام اكثر مردم به آن‌ها مثل زمان‌ ما، آثارشان بسيار ضعيف گرديده، خصوصا در صاحبان نفوس قويّه كه اعتماد عظيم و توكّل كامل بر جناب مقدس الهى دارند، در ايشان سِحر كم اثر مى‌كند، و اكثر تأثير آن در افراد ضعيف است مانند زنان و كودكان و امثال ايشان.
👈🏻 فقير شنيدم از مرد ثِقه از دوستان پدر مرحومم كه یکی از جوکیانِ (مرتاضان) هند آمد به اين بلاد ( اصفهان ) و شهرتی عظيم یافت كه طلسمات و علوم غريبه مى‌داند و مردمِ بسیاری برای دیدن او جمع می‌شدند و به سعى بسيار به او راه مى‌يافتند. شخصى مرا به اصرار زیاد به ديدن او برد و او ملتفت من نشد و چون خود نيز قدرى سعى در تحصيل علوم غريبه كرده بودم بر طبعم بسيار گران آمد. چون برخواستم، نزديك او رفتم و در گوش او گفتم: "اگر آنها كه ادّعا مى‌كنى يكى را در اين شهر به عمل آوردى مَردى!" اين را گفتم و بيرون آمدم. بعد از چند روز شنيدم كه او تفحّص مى‌كند و التماس مى‌كند كه من يكبار ديگر به ديدن او بروم. يكى از آشنايانِ او به سعى بسيار مرا به ديدن او برد. چون داخل شدم بر خلاف سابق مرا تعظيم و تكريم بسيار كرد و مرا به خلوت برد و گفت بخدا سوگند مى‌دهم ترا كه بگويى آن سخن كه با من گفتى چه معنى داشت‌؟ و از چه جهت گفتى‌؟ گفتم: مگر اثر صِدقى از آن سخن يافتى‌⁉️ گفت: من نيامدم به اين شهر مگر به اين قصد كه پادشاه و اُمراء و اعيان، همه را تسخير كنم و يك پسر و دختر در اين شهر نگذارم! و بعد از آنكه تو آن سخن گفتى هر عمل مجرّبى كه داشتم انجام دادم و هيچ اثر نديدم! نمى‌دانم چه جهت دارد. گفتم: تو اين اعمال را در بلاد كفر براى كافران كرده‌اى و اثر ديده‌اى، و اكنون به شهرى داخل شده‌اى كه آثار اسلام از طاعات و عبادات جمعى ايشان را فرو گرفته و هيچ خانه‌اى نيست كه چندين قرآن مجيد و صحيفه كامله و كتب دعاء نباشد و هيچ كس نيست كه بر بازويش چندين تعويذ و دعاء نباشد و سينه‌هاى ايشان مملو است از عقائد حقّه و قرآن و دعاء و قلوب ايشان قوى است به اعتماد بر خداوند متعال؛ در چنين شهرى جادوهاى باطل تو چه اثر مى‌كند و منظره‌هاى كفرآميز تو چكار از آنها مى‌آيد؟! اين را كه شنيد دست مرا بوسيد و روز ديگر سفر اختيار كرد و روانۀ كفر آباد خود شد.»

📓 رساله حدود و قصاص و دیات، ص ۵۵

گفتنی است که مجلسی پدر و پسر به غیر از فعالیت‌های مهم حدیثی، در إحیاء و نشر صحيفه سجّادیه که گنجی عظیم است و أدعيه معتبر، نقش مهمّی داشته‌اند، خصوصا مجلسی پدر ( رحمهما الله ). آن هم در دوره‌‌ای که این موارد به فراموشی سپرده شده بود و مردم و غالب اهل علم، با این امور بیگانه بودند و غرق در فلسفه و عرفان و تصوّف بودند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Jan, 10:41


#قرائت_قرآن

❗️از عجایب است که کتاب خداوند متعال در بین ما مهجور و خاک‌خورده است، ولی کتب دیگر در حال ترویج و آموزش و تبلیغ است. گاهی یک‌ماه بر ما می‌گذرد و قرآن را نمی‌گشاییم!!!! (در حالی که انس با قرآن نور و آرامش به ارمغان می‌آورد و وحشت و ظلمت را می‌زداید.) اگر هم بخوانیم، با عجله و بدون تدبـّر، که در روایات نهی شده‌ست.

وای بر ما اگر گمشده خود را در کتب رمّان و داستان و شعر و روانشناسی و روانشناختی و امثالهم بیابیم، و در قرآن نیابیم! (یعنی اولویّت با غیر قرآن باشد)

اهل بیت علیهم السّلام چنان با قرآن مأنوس بودند که محال است محبّ واقعی آنان چنین حالتی را نداشته باشد. شرم‌آور است که در طول شبانه روز، به اندازه قرائت چند آیه وقت نگذاریم! واقعا تکان‌دهنده و هولناک است. دنیا چقدر باید ما را مشغول کند که چنین خسارتی را به دنیا و آخرت خود وارد نمائیم!!!

حدّأقل قرائت قرآن در شبانه روز، از ده آیه تا پنجاه آیه می‌باشد.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Jan, 10:24


🤲🏻 دعایی پربرکت با اثری مهم، برای خروج از منزل. (الکافی، ج ۲ ص ۵۴۰)

حملات شیاطین جنّی و إنسی آنقدر شدید و زیاد است که انسان نباید لحظه‌ای از قرآن و ذکر و ادعیه شود، خصوصا زمانی که از منزل خارج شده و وارد جامعهٔ پر فتنه و پر آسیب مى‌گردد. طبق روایات، تا زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه که دولت حق برپا می‌شود، دولت ابلیس حاکم است. (الکافی، ج ٢ ص ٣٧١) تا مؤمنین آزمایش شوند و عیار هرکس مشخّص گردد. لذا در دولت ابلیس لعین و سپاه او، باید سلاح معنوی را هرچه بیشتر تقویت نمود تا از حملات شیطانی در امان باشیم و به حدّأقل برسد.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Jan, 10:08


اگر در اوقات نماز مشغول امور دیگر باشیم، خسارت زیادی به بار خواهد آمد. چه مسئله‌ای ضروری‌تر از سخن گفتن با خداوند متعال؟!

متأسفانه بسیاری از مؤمنین، نماز را فدای کار و درس و خرید و تجارت می‌کنند که ان شاءالله درصدد اصلاح برآیند.

نمازش چگونه است؟

ملک‌الموت روزی پنج‌بار نگاهمان می‌کند

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Jan, 09:52


💥 فروش ویژهٔ این کتاب نفیس و مهم، با اقساط 12 ماهه

فضائل و معارف

05 Jan, 20:45


❗️لبخند تمسخرآمیز و معنادارِ ابوحنیفه به امام صادق عليه السّلام _ ماجرای شاهد خواستنِ شُریح قاضی از امیرالمؤمنین علیه السّلام

أَبُو الْقَاسِمِ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْوَلِيدِ قَالَ حَدَّثَنَا الْعَبَّاسُ بْنُ هِلَالٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا عليه السّلام قَالَ: إِنَّ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ (علیهما السّلام) قَالَ لَهُ أَبُوحَنِيفَةَ كَيْفَ تَقْضُونَ بِالْيَمِينِ مَعَ الشَّاهِدِ الْوَاحِدِ فَقَالَ جَعْفَرٌ عليه السّلام قَضَى بِهِ رَسُولُ اللَّهِ صلی اللّٰه عليه و آله وَ قَضَى بِهِ عَلِيٌّ عليه السّلام عِنْدَكُمْ فَضَحِكَ أَبُوحَنِيفَةَ فَقَالَ جَعْفَرٌ عليه السّلام أَنْتُمْ تَقْضُونَ بِشَهَادَةِ وَاحِدٍ شَهَادَةَ مِائَةٍ فَقَالَ مَا نَفْعَلُ فَقَالَ بَلَى تَشْهَدُ مِائَةٌ فَتُرْسِلُونَ وَاحِداً يَسْأَلُ عَنْهُمْ ثُمَّ تُجِيزُونَ شَهَادَتَهُمْ بِقَوْلِهِ. (تهذيب الأحكام، ج۶ ص۲۹۶)

✍🏻 از امام رضا علیه السّلام روایت است که روزی ابوحنیفه به امام صادق عليه السّلام گفت: چرا با قَسَم و یک نفر شاهد، حکم صادر می‌کنید؟! حضرت فرمودند: این حکم رسول اکرم و علی بن ابیطالب علیهم السّلام است. ابوحنیفه خندید! امام فرمودند: شما که با یک شاهد، شهادت صدنفر را قبول می‌کنید (مثل این که صد نفر یک مطلبی را گفته‌اند - شهادت بر شهادت - یک نفر می‌رود می‌گوید این صد نفر این را گفته‌اند و شما آن را قبول می‌کنید) ابوحنیفه گفت: ما چنین کاری نمی‌کنیم. و امام دوباره تأکید کردند که این مسئله بین شما رایج است.

🔹مجلسی اوّل رحمه الله:

«لمّا ضحك المُلحِد الملعون، قال عليه‏السلام: إنّكم تجوّزون بشاهد فرع على مائة من الشهود و تقولون إنّه من باب الرواية و الخبر الواحد حجّة فكيف تجوّزون ما لم يجوّزه النَّبِيّ صلى‏الله‏عليه‏و‏آله و لا تجوّزون ما جوّزه عليه وآله سلام الله تعالى؟» (إحیاء الأحادیث في شرح تهذيب الحدیث، المخطوط)

✍🏻 وقتی آن مُلحد ملعون خندید، امام نیز در پاسخِ خنديدن او چنین سخنی فرمودند که شما شهادت یک نفر را قبول می‌کنید و خبر واحد را حجّت می‌دانید، پس چگونه است که با حکم رسول اکرم صلی الله علیه و آله مخالفت کرده، و آنچه را ایشان جایز دانسته، شما جایز نمی‌دانید؟!

🔘 مرحوم صاحب جواهر رحمه الله، روایت فوق را نقل کرده و در ادامه این روایت را آورده که ترجمه‌اش این است:
«حكم بن عُتيبه و سَلَمة بن كهيل نزد امام باقر عليه السّلام آمدند و درباره حکمِ يك شاهد با سوگندِ صاحب حق، از آن حضرت پرسيدند. حضرت فرمودند: پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله به آن حكم فرمودند. هم‌چنين على عليه لسّلام نزد شما در كوفه طبق آن حكم فرمود. گفتند: اين خلاف قرآن است. حضرت فرمودند: و چگونه آن را خلاف قرآن يافتيد؟ گفتند: خداوند در سوره طلاق مى‌فرمايد: «وَ أَشۡهِدُواْ ذَوَيۡ عَدۡلࣲ مِّنكُمۡ _ و دو نفر عادل از خودتان گواه بگيريد». امام به آن‌ها فرمودند: این فرمايش خداوند معنايش اين است كه شهادت يك نفر را با سوگند نپذيريد؟! سپس فرمودند: على عليه السّلام در مسجد كوفه نشسته بود. "عبد الله بن قُفل تميمى" از كنار آن حضرت عبور كرد، در حالى‌كه زرِه طلحه همراهش بود. حضرت فرمودن : اين، زرِه طلحه است كه در روز بصره، به صورت پنهانى دزديده شده است. عبد الله گفت: بنابر اين قاضى خود را كه براى قضاوت بين مسلمانان پذيرفته‌اى، بين خود و من قاضى قرار ده؛ حضرت، شُرَيح را قاضى خود و عبد الله قرار داد، آن‌گاه فرمودند: اين زرِه طلحه است كه در روز بصره، به صورت پنهانى دزديده شده است. شريح گفت: براى ادّعاى خود دليل و شاهد بياور. حضرت، امام حسن عليه السّلام را نزد شريح آورد و امام حسن عليه السّلام شهادت داد. شريح گفت: اين، يك شاهد است. بنا بر اين من به شهادت يك شاهد حكم نمى‌كنم، تا اين‌كه شاهدى ديگر نيز همراه او باشد. حضرت، قنبر را فرا خواند. قنبر نیز شهادت داد. شريح گفت: او غلام است و من با شهادت غلام حكم نمى‌كنم. در اين هنگام حضرت خشمگين شد و فرمودند: او را بگيريد و عزلش کنید! زيرا او سه مرتبه ظالمانه داورى كرده است. شريح دگرگون شد و گفت: من بين هيچ دو نفرى قضاوت نخواهم كرد، تا اين‌ كه به من خبر دهى چگونه سه مرتبه ستمگرانه داورى كرده‌ام؟ حضرت فرمودند: واى بر تو! هنگامى كه من به تو خبر دادم كه آن زرِه طلحه بوده و در جنگ بصره به صورت پنهانى دزديده شده است، تو گفتى براى ادّعاى خود دليل و شاهدى بياور؛ در حالى كه پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله فرموده است: هرجا غنيمتى كه مخفيانه دزديده شده است پيدا شد، بدون دليل و شاهد برداشته مى‌شود. پس اين يک اشتباه؛ سپس پسرم حسن (عليه السّلام) را نزد تو آوردم و شهادت داد. 👇🏻

فضائل و معارف

05 Jan, 20:45


امّا تو گفتى: او يك نفر است و من با شهادت يك نفر حكم نمى‌كنم، تا اين‌كه شاهد ديگرى نيز همراهش باشد؛ در حالى كه پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله با شهادت يك شاهد و يك سوگند حكم نمود. اين دو اشتباه؛ سپس قنبر را پيش تو آوردم و او شهادت داد كه آن، زرِه طلحه بوده است. امّا تو گفتى: او غلام است و من با شهادت غلام حكم نمى‌كنم. در حالى‌كه هرگاه غلام عادل باشد، شهادتش ايرادى ندارد. این سه اشتباه.»

سپس مرحوم صاحب جواهر می‌گوید:
«حضرت به سه اشتباه اکتفا نمود، زیرا به قدر فهم او سخن گفته است وگرنه اشتباهات او بیشتر است. و از اینجا مشخّص می‌شود حال قُضات مخالفین و فقهای آنان مانند حکَم بن عتیبه و سلَمه و امام‌شان ابوحنیفه و بی ادبی او.» (جواهر الکلام، ج۴۰ ص ۲۶۹_۲۷۰)

سلمة بن کهيل و حکم بن عتیبه از "بُتریه" بودند. و بتریه پیروان کثیر النواء و حسن بن صالح بن یحیی و سالم بن ابی‌حفصه و حکم بن عتیبه و سلمة بن کهیل و ابوالمقدام ثابت حدّاد می‌باشند و ایشان کسانی هستند که ابتدا مردم را به ولایت امیرالمؤمنین علیه‌ السّلام دعوت کردند، سپس با ولایت ابوبکر و عمر مخلوط ساختند در حالی که برای این دو تن نیز مقام امامت قائل بودند.

#ابن‌_حجر "حکَم بن عتیبة" را توثیق و از او تمجید کرده است و سخنان زیادی در توصیف او گفته است. (تهذیب التهذيب، ج۲ ص۴۳۴) همچنين درباره "سلمة بن کهيل" می‌نویسد: «ثقة، ثبت في الحديث، مأمون ذكي، و كان رُكناً مِن الأركان، و كان فيه تشيّع قليل...» (همان، ج۴ ص۱۵۵)

#ذهبی نیز درباره" حکم بن عتیبة" می‌نویسد: «الإِمَامُ الكَبِيْرُ، عَالِمُ أَهْلِ الكُوْفَةِ...» و سپس او را با تعابیر والایی می‌ستاید. (سیر أعلام النبلاء، ط_الحدیث، ج۵ ص۵۱۱)

که ظاهرا و با توجّه به مبانی سُنّیان، تنها به خاطر انحراف آنان‌ از ولایت اهل بیت علیهم السّلام توثیقشان کرده‌اند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

05 Jan, 08:49


جواب جناب مسائلی به نقد بر ایشان:

https://t.me/azadpajooh/690

پاسخ به جناب مسائلی:

https://t.me/mir_hamedhoseyn_110/740

فضائل و معارف

05 Jan, 08:45


اخیرا آقای مهدی مسائلی در کانال خود در ضمن مطلبی با عنوان "خلاصه عقاید شیعه و سنّی" خزعبلاتی را به نقل از افرادی مثلِ خودش سروده و عملاً به عقاید چند صد میلیون شیعه‌ی امیرالمؤمین صلوات‌الله‌علیه در طول تاریخ توهین کرده‌ است.
آن بغض و برائتی که ایشان، عملی جاهلانه و عوامانه وانمود می‌کند، سیره‌ی عملی علمای امامیه و عموم جامعه‌ی شیعی در طول تاریخ بوده است و شیعیان این آموزه‌ی حیاتی را از اهل‌بیت‌ علیهم‌السلام فراگرفته‌اند.
هزاران نفر نیز پایِ این عقاید حقّه خونشان مظلومانه ریخته شده که در رأس آنان صدیقه‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها و فرزندش جناب محسن‌ بن علی علیهما‌السلام بوده است.

اینجانب به عنوان کوچکترین فرد جامعه‌ی شیعی از متولّیان امر و مسئولان حوزه‌ی علمیه مخصوصا حوزه‌ی اصفهان تقاضا دارم با چنین فرد هتاکی برخورد جدی صورت بگیرد تا افرادی آن‌ هم در لباس مقدّس روحانیت تا این اندازه مسلّمات مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را به سخریه نگیرند!


@mir_hamedhoseyn_110

فضائل و معارف

04 Jan, 12:55


💥 بعد از معرفت دین، نماز، أفضل عبادات است، زیرا بدون معرفت، أعمال انسان فاقد ارزش است

قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ الْكُلَيْنِيُّ مُصَنِّفُ هَذَا الْكِتَابِ رَحِمَهُ اللَّهُ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ وَهْبٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ أَفْضَلِ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ الْعِبَادُ إِلَى‏ رَبِّهِمْ وَ أَحَبِّ ذَلِكَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا هُوَ فَقَالَ مَا أَعْلَمُ شَيْئاً بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ أَفْضَلَ مِنْ هَذِهِ الصَّلَاةِ أَ لَا تَرَى أَنَّ الْعَبْدَ الصَّالِحَ- عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ ع قَالَ‏ وَ أَوْصانِي بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَيًّا.

✍🏻 شیخ کلینی رحمه الله گوید: محمّد بن يحيى از احمد بن محمّد بن عيسى از حسن بن محبوب از معاويه بن وهب برای من نقل كرد كه معاويه بن وهب گويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم: برترين چيزى كه بندگان بدان‌وسيله به پروردگارشان تقرّب مى‌جويند و نيز محبوب‌ترین آن‌ها نزد خداوند متعال چيست‌؟ فرمودند: من بعد از معرفت دین چيزى را نمى‌شناسم كه بهتر از نماز باشد. مگر نمى‌بينى كه بندۀ صالح خدا، عيسى بن مريم عليهما السّلام گفته است: «و پروردگارم مرا تا زنده‌ام به نماز و زكات سفارش فرمود». (الکافی، ج۳ ص۲۶۴)

🔻 علّامه مجلسی رحمه الله:

قوله عليه السلام: "بعد المعرفة" ينبغي تعميمها بحيث تشتمل جميع العقائد. و اعلم أن العبادة تحتمل معنيين، أحدهما: أن المعرفة أفضل الأعمال لكن بعد المعرفة ليس شي‏ء أفضل من الصلاة، و الثاني: أن الأعمال التي يأتي بها العبد بعد حصول المعارف الخمس: الصلاة أفضل منها، إذ لا فضل لعمل بدون المعرفة حتى يكون للصلاة فضل، أو يكون أفضل من غيرها مع أنه يقتضي أن يكون لغيرها فضل أيضا، فتأمل.
قال: الشيخ البهائي (ره): المراد بالمعرفة في‏ قوله عليه السلام، لا أعلم شيئا بعد المعرفة أفضل من هذه الصلاة، ما يتحقق بها الإيمان عندنا من المعارف الخمس، و ما قصده عليه السلام من أفضلية الصلاة على غيرها من الأعمال و إن لم يدل عليها منطوق الكلام إلا أن المفهوم منه بحسب العرف ذلك كما يفهم من قولنا: ليس بين أهل البلد أفضل من زيد أفضليته عليهم و إن كان منطوقه نفي أفضليتهم عليه و هو لا يمنع المساواة، هذا و في جعله عليه السلام قول عيسى: على نبينا و عليه السلام: "وَ أَوْصانِي بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَيًّا" مؤيدا لأفضلية الصلاة بعد المعرفة على غيرها من الأفعال نوع خفاء، و لعل وجهه ما يستفاد من تقديمه عليه السلام ما هو من قبيل الاعتقادات في مفتتح كلامه ثم أردفه ذلك بالأعمال البدنية و المالية، و تصويره لها بالصلاة مقدما لها على الزكاة، و لا يبعد أن يكون التأييد لمجرد تفضيل الصلاة على غيرها من الأعمال من غير ملاحظة تفضيل المعرفة عليها، و يؤيده عدم إيراده عليه السلام صدر الآية في صدد التأييد، و الآية هكذا: "قالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتانِيَ الْكِتابَ وَ جَعَلَنِي نَبِيًّا وَ جَعَلَنِي مُبارَكاً أَيْنَ ما كُنْتُ وَ أَوْصانِي‏" الآية. (مرآة العقول، ج۱۵ ص۶)

✍🏻 همچنین در روایتی دیگر، زيد شحّام گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى‌فرمودند: محبوبترين اعمال نزد خداوند عزّ و جلّ‌ نماز است، و آن آخرين سفارش پيامبران عليهم السّلام است، چقدر نيكوست مرد غسل كند، يا به‌طور تمام و كمال وضو بگيرد، آن‌گاه به گوشه‌اى رود چنان‌كه هيچ كسى او را نبينند، پس خداوند بر او نظر افكند، در حالى‌كه او در ركوع و يا در سجود است. همانا بنده چون به سجده رود و آن را طولانى كند، ابليس فرياد زند: واى بر من كه او فرمانبردارى كرد و من نافرمانى كردم، او سجده نمود و من از سجده خوددارى كردم. (الکافی، ج۳ ص۲۶۴)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

01 Jan, 18:19


🌙 پیرامون اعتبار ليلة الرغائب

✍🏻 جناب استاد سید احمد مددی:

«میرزا جواد ملکی تبریزی در "رساله لقاء الله" یک دستورالعملی را نقل می‌کند و خیلی تاکید می‌کند که این نماز و دستورالعمل را انجام بدهید، چون این دستورالعمل را "سید بن طاووس" در کتاب اقبال نوشته است! اما مرحوم سید، این دستورالعمل را از "احمد بن قاسم جویباری هرویِ" سُنی مذهب نقل کرده که این شخص نزد خود سُنیان از اعجوبه‌های دروغ و جعل است. او چندتا سندِ حدیث برا خودش ساخته و برای هر چیز از زبان رسول الله صلی الله علیه و آله حدیث درست می‌کرده‌ست. حتی برای چیزهایی که در آن زمان وجود نداشته حدیث می‌ساخته. همین اعمال لیلة الرغائب را سید بن طاووس عینا با همین سند و همین متن، از منابع سُنی گرفته و در کتاب اقبال نقل کرده؛ متن و سندِ این روایت عینا در کتاب "موضوعات ابن جوزیِ" سُنی موجود است که از سر تا پای این روایت، آثار جعل و وضع پیداست.»

🎙 درس خارج اصول، ٢٠ / ٧ / ١٣٩٠

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

31 Dec, 20:09


❗️برادری با شیر گاو، به فتوای بخاری

✍🏻 شیخ عبّاس قمّی رحمه الله در "تحفة الاحباب" می‌گوید: سالی که از حاجی نوری استفاده می‌کردیم، با ایشان به کوفه رفته بودیم و در آن‌جا صبح‌ها شیر گاو می‌خوردیم. حاجی نوری بـه مـن می‌فرمود: طبق فـتوای #بخاری، من و تو برادر رضاعی هستیم؛ چون بخاری طبق آنچه از وی مشهور است، خوردن شیر بز، شیر گاو، شیر خر و مانند این‌ها را موجب نشر حرمت می‌داند. (تحفة الأحباب، ص۱۱۸)

طـبـق چنین فتوایی بایـد حـكم كـنیم که مثلاً در زمان قدیم کـه گاودارها به نجف می‌آمدند و عموم طلبه‌ها و غیرطلبه‌ها از شیر آن گاوها استفاده می‌کردند، همه اهل نجف خواهر و برادر همدیگر باشند و عقدشـان هـم باطل بوده است.
در مورد چنین فتواهایی که به دلیل انقطاع از مبدأ وحی صادر می‌شده است، امام می‌فرماید: «فِي‏ مِثْلِ‏ هَذَا الْقَضَاءِ وَ شِبْهِهِ‏ تَحْبِسُ‏ السَّمَاءُ مَاءَهَا وَ تَمْنَعُ الْأَرْضُ بَرَكَتَهَا». (الكافي؛ ج‏۵؛ ص۲۹۱)
❗️عجیب اینجاست که بخاری، إرتضاع از لبن واحد را و لو يک مرتبه‌، موجب نشر حرمت می‌داند و حتّى قـيد إمتصاص (مکیدن) از پستان را هم ندارد، و لذا طبق فتوای امام اهل‌سنّت دو نفری که از شیر گاو، و لو مقداری با فنجان بنوشند، با هم برادر و خواهر رضاعی می‌شوند.

📚 جرعه‌ای از دریا، ج۴ ص۵۱۰

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

29 Dec, 16:00


#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت

من راضی نیستم در وصف من شعر گفته شود، برای اهل بیت علیهم السّلام مدح بگوئید

✍🏻اسکندر بیک می‌نویسد:

«محتشم كاشى قصيدۀ غرّاء در مدح شاه طهماسب و قصيده ديگر در مدح مخدّره زمان شهزاده پرى‌خان خانم، به نظم آورده از كاشان فرستاده بود، به‌ وسيله شهزاده مذكور معروض گشت، شاه جنّت مكان فرمودند: من راضى نيستم كه شُعراء زبان به مدح و ثناى من آلايند، قصايد در شأن حضرت شاهِ ولايت‌پناه و ائمه معصومين عليهم السّلام‌ بگويند، صِله اوّل از ارواح مقدّسه حضرات و بعد از آن از ما توقّع نمايند، زيرا كه به فكر دقيق و معانى بلند و استعاره‌هاى دور از كار در رشته بلاغت درآورده به ملوك نسبت مى‌دهند كه به مضمون «از أحسن اوست أكذب او» اكثر در موضع خود نيست، امّا اگر به حضرات مقدّسات نسبت نمايند، شأن معالى نشان ايشان بالاتر از آنست و محتمل‌الوقوع است...»

📙تاریخ عالم آرای عباسی، ج۱ ص۱۲۹

@ashkvareh

فضائل و معارف

29 Dec, 10:14


#سانسور_تحریف

❗️آل مروان، نواصب را اکرام و احترام می‌کردند و ناصبی‌گری ترویج و بقاء یافت

🔹 علوی بن طاهر الحدّاد، سُنّیِ شافعی‌مذهب و اشعری‌العقیده، می‌نویسد:

«بسیاری از علماء در زمان پادشاهی آل‌مروان بر این مذهب خبیث و پلید و زشت بوده‌اند (ناصبی‌گری) و تربیت شده‌ی آل‌مروان بودند و بدترین علماء، علمای دربار هستند و آل‌مروان به آن دسته از علمایی که به بغض اهل بیت شناخته می‌شدند نزدیک می‌شدند و به آنها زمین و اموالی را می‌بخشیدند و به آنان هدایا و جوایزی می‌دادند و عدّه‌ای مرید و تابع و خادم آنان می‌شدند، و این نوع مسائل در آن زمان با توجّه به سرچشمه و منبع قدرت و سُلطه مشهورتر و رایج‌تر بود و پیروان این افراد از دنیا طلبان و افرادی که در مسئولیت‌ها قرار داشتند زیاد شدند و اینان همانطور که در این زمان می‌بینی (قرن چهاردهم) کارمندان حکومت بر اساس آنچه که سیاست حکومت اقتضا می‌کند بر دین حُکّامشان هستند و در آن زمان نیز چنین بودند و قبل از این که حکومت بنی‌مروان منقرض شود این عقیده ریشه دواند و علمای ناصبی نزد مردم جایگاه و ارزشی پیدا کردند و صاحب شهرت و پیروانی شدند که از آنها [حدیث و روایت و دین] نقل می‌کردند و عقیده‌ی آنان را مردم در بین خودشان بازگو می‌کردند تا جایی که به خاطر آن، احادیث صحیح و صریح و متون عام و خاص رد می‌شد و هرکسی روایتی نقل می‌کرد که دلالت بر بطلان عقیده‌ی آنان داشت یا گرایش و محبّتی نسبت به اهل بیت داشت، مورد طعن واقع می‌شد. امّا [در زمان بنی‌عبّاس و پس از انقراض بنی‌مروان] آثار نَصب (دشمنی با اهل بیت) باقی ماند و تقلید از آنان بر بعضی از مردم غلبه کرد و بر دل آنان قفلی آهنین زده شده بود، و به همین دلیل کماکان مانند گذشتگانشان از سرچشمه‌ی کثیف و آلوده به لجنِ نَصب (دشمنی با اهل بیت) می‌نوشیدند ...

«و قد کان على هذا المذهب الخبیث المخبث کثیر من العلماء على عهد ملک آل مروان و کانوا صنائعهم وشر العلماء علماء الملوک و کان آل مروان یقربون من العلماء من عرف ببغض أهل البیت ویقطعونه الإقطاعات و یبذلون له الأموال ویجزلون له العطایا والجوائز و یوطئون الرجال عقبه فکان هذا النوع اکثر شهرة فی ذلک الزمان تبعا لمظهر القوة و میل السطوة....»

📓القول الفصل فیما لبنی هاشم و قریش و العرب من الفضل، ص ۶۸ _ ۶٩

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

29 Dec, 10:01


#رجال

«با این احوال، جالب است که رجالیانِ اهل سنت این شاعر هرزه‌‎سرا را توثیق کرده‌اند...» 👇🏻

https://t.me/Alasar_1/405

فضائل و معارف

29 Dec, 09:58


#طلب_علم #سانسور_تحریف #رجال

⛔️ فتوای بی‌اساس ندهید، از ما بپرسید

از عبیده سلمانی روایت شده که گفت:
امیرالمؤمنین علیه السّلام بر منبر خشتی برای ما سخنرانی کرد. پس از حمد و ثنای الهی فرمودند:

«اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ لاَ تُفْتُوا اَلنَّاسَ بِمَا لاَ تَعْلَمُونَ؛ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ قَوْلاً آلَ مِنْهُ إِلَى غَيْرِهِ، وَ قَالَ قَوْلاً وُضِعَ عَلَى غَيْرِ مَوْضِعِهِ، وَ كُذِبَ عَلَيْهِ..»

✍🏻 ای مردم پرهیزکار باشید و آنچه نمی‌دانید برای مردم فتوا ندهید! رسول اکرم صلی الله علیه و آله احادیثی دارد که به دیگران رسیده و گفتاری دارد که در جایگاهش قرار نگرفته و بر آن حضرت دروغ بسته‌اند. علقمه و عبیده سلمانی (یا عَبِيدَةُ وَ عَلْقَمَةُ وَ الْأَسْوَدُ و جماعتی دیگر) از میان جمعیت برخاستند و گفتند: یا امیرالمؤمنین! با احادیثی که در این کتاب‌ها از یاران پیامبر برای ما رسیده چه کنیم؟ حضرت فرمودند: از علمای آل محمد صلی الله علیه و آله در این مورد بپرسید. [و گویا مقصود خودش بود.]

📚 تهذيب الأحكام، ج۶ ص۲۹۵ _ الاصول الستة عشر، ط:دارالحدیث، ص۱۸۰

مجلسی اوّل ذیل این روایت می‌نویسد:

«في القوي كالصحيح لصحّة حمّاد، آلَ مِنْهُ إلى غَيْرِهِ أي رجع بنسخ حكمه، مَنْ وَضَعَهُ غَيْرَ مَوْضِعِهِ؛ أي كان خاصّاً بواقعة مخصوصة فمَن عمّمه و أجراه في غير المخصوص كان كاذباً على الله و رسوله، وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ افْتَرَى عَلَى الله‏ِ كَذِبا إِنَّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى الله‏ِ الْكَذِبَ وُجُوهُهُمْ مُسْوَدَّةٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
بِمَا قَدْ خُبِّرْنَا بِهِ في المُصْحَفِ؛ أي سمعنا من الصحابة كعبد الله بن عبّاس و غيره في تفسير القرآن فلا نعمل عليه، و بأيّ شيءٍ نعتمد إذا كان الحال كذا، فقال: يسأل تفسير القرآن وجميع الأحكام الإلهيّة عن علماء آل محمّد و هم الأئمّة المعصومون صلوات الله عليهم، و يمكن التعميم بحيث يشمل علماء الشيعة الذين علمهم من علومهم صلوات الله عليهم لا عن الآراء و الأوهام الاجتهاديّة.» (إحیاء الأحادیث في شرح تهذيب الحدیث، المخطوط)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

28 Dec, 09:14


#سانسور_تحریف

🔥 بُغض علی و آل او علیهم السّلام، آنان را گِرد هم می‌آورَد

علوی بن طاهر الحدّاد، سُنّیِ شافعی‌مذهب و اشعری‌العقیده، می‌نویسد:

«و اما النواصب فبعضهم اشد غلوا من بعض ویجمعهم البغی والتغلب والاستبداد والقول به، و مناصبة أمیر المؤمنین علی علیه السلام ومعاداته، والتکلم فی جنابه الرفیع، والطعن فی خلافته الراشدة وجحد مناقبه، وبغض سائر اهل البیت وأشدهم فی ذلک من قاتلهم وقتلهم مسارعة إلى مرضاة ملوکهم وتأییدا لسلطانهم والتماسا لفضتهم وذهبهم وعلماء هذه الفرقة یرون ان قتل سبط رسول الله وریحانته وسید شباب اهل الجنة الحسین علیه السلام کان حقا وعدلا أحسن فیه فاعلوه وأجروا على مافعلوه وقد شارکوا بقولهم هذا من باشر قتله کالکلب الابقع شمر بن ذی الجوشن ویزیدبن انس واشباههم من الانتان ومنهم من جعل سیف ابن مرجانة الزنیم ابن الزنیم کسیف رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم وکان من هولاء ابوبکر بن العربی المالکی...»

✍🏻 امّا نواصب، برخی از آنان نسبت به برخی دیگر تندروی و افراط بیشتری دارند و سرکشی و زور و استبداد و عقیده به آن، و دشمنی با امیرالمؤمنین علی علیه السّلام و سخن گفتن بر ضد شخصیّت بزرگوار ایشان و طعن در خلافت راشده‌ی ایشان و انکار عامدانه‌ی مناقبش و بُغض سایر اهل بیت علیهم السّلام ایشان را گِرد هم می‌آورد، و سرسخت ترین آن ها (نواصب) کسانی هستند که با اهل بیت علیهم السّلام جنگیدند و آنان را به منظور جلب رضایت و تأیید سلاطین و گرفتن طلا و نقره از ایشان کُشتند، و علمای این گروه معتقدند که قتل نوه‌ی رسول اکرم صلی الله علیه و آله و گُل خوشبوی او و سَرور جوانان اهل بهشت، حسین علیه السّلام، امری به حق و به جا بوده است و عاملان آن کار خوبی انجام داده‌اند و برای آن چه انجام دادند مأجور هستند❗️(پاداش دریافت می‌کنند)، و آنان (نواصب) با این کلامشان با کسانی که مستقیما در قتل حسین بن علی شرکت داشته، مانند سگ ابقع (کسی که دارای پیسی می‌باشد) شمر بن ذی الجوشن و یزید بن انَس و مانند آنها از افراد متعفّن و پلید، شریک شده‌اند، و برخی از ایشان (علمای ناصبی) شمشیر ابن مرجانه‌ی حرامزاده فرزند حرامزاده را همانند شمشیر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم قرار داده‌اند و از جمله‌ی این افراد ابوبکر بن العربی مالکی می‌باشد.

📗 القول الفصل فیما لبنی هاشم و قریش و العرب من الفضل، ص ۶۸

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

26 Dec, 13:29


#قیاس

وقتی برای حجج الهی جایز نباشد، برای دیگران چگونه جایز است؟!

شيخ صدوق رحمه الله، ذیل ماجرای حضرت موسی و خضر علیهما السّلام، می‌نویسد:

«قال مصنف هذا الكتاب: إن موسي عليه السّلام مع كمال عقله و فضله و محله من الله تعالي ذكره لم يستدرك باستنباطه و استدلاله معني أفعال الخضر ع حتي اشتبه عليه وجه الأمر فيه وسخط جميع ما كان يشاهده حتي أخبر بتأويله فرضي و لو لم يخبر بتأويله لما أدركه و لو فني في الفکر عمره فإذا لم يجز لأنبياء الله و رسله القياس و الاستنباط و الاستخراج كان من دونهم من الأمم أولي بأن لا يجوز لهم ذلك.»

 ✍🏻 حضرت موسى عليه السّلام با آن كمال عقل و فضل و جایگاه و مقام و مرتبت كه خداوند به او عنايت فرموده بود، نتوانست به استنباط خود أسرار اعمال خضر را درك كند، بلكه بصورت ظاهر بر او مشتبه گرديد و حالت خشم و غضب به او دست داد تا آنكه تأويل آن را برايش گفت، در آن هنگام راضى گرديد، و اگر خضر تأويل كارهاى خود را براى موسى نگفته بود بطور يقين نمی‌توانست درك كند و بفهمد، اگر چه تا آخرين لحظات عمر خود فكر می‌كرد. پس در صورتى كه برای پيغمبران، استنباط و استخراج أحكام و أوامر الهى با قیاس و رأی جايز نباشد، به طريق أولى برای دیگران جايز نيست.

📙 علل الشرایع، باب ۵۴

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

26 Dec, 11:01


#مهدویت

چشمانِ باطن‌بین

روایات فراوانی وارد شده که امام معصوم علیه السّلام هرکس را بنگرد، می‌داند که او سعید است یا شقی، محبّ است یا مُبغض؛ و این در مورد امام عصر عجل الله تعالی فرجه نیز به خصوص وارد شده‌ست:

امام صادق علیه السّلام فرمودند:

«إِذَا قَامَ الْقَائِمُ عَلَیْهِ السَّلَامُ لَمْ یَقُمْ بَیْنَ یَدَیْهِ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ الرَّحْمَنِ إِلَّا عَرَفَهُ صَالِحٌ هُوَ أَمْ طَالِحٌ أَلَا وَ فِیهِ آیَةٌ لِلْمُتَوَسِّمِینَ وَ هِیَ السَّبِیلُ الْمُقِیمُ.»

✍🏻 هر گاه قائم قیام کند، هیچ کس در پیش روی او نمی‌ایستد، جز اینکه او را می‌شناسد که بدکار است یا نیکوکار. آگاه باشید که در قائم علامتی برای هشیاران هست و آن راه راست است. (کمال الدین، ج۲ ص۶۰۹)

✴️ یَعْقُوبُ بْنُ یَزِیدَ عَنْ مُوسَی بْنِ سَلَّامٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُقَرِّنٍ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: لَنَا أَعْیُنٌ لَا تُشْبِهُ أَعْیُنَ النَّاسِ وَ فِیهَا نُورٌ لَیْسَ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ شِرْکٌ.

✍🏻 محمّد بن مقرن از امام رضا علیه السّلام نقل کرده که فرمودند: ما دارای چشمهایی هستیم که شبیه چشم مردم نیست ‌(چشم باطن‌بین‌) و نوری در چشم ماست که شیطان نمی‌تواند در آن رخنه کند. (بصائر الدرجات، ص۱۲۴)

لذا این امتیازی‌ست که ویژه أئمه معصومین علیهم‌السّلام است و هرکس چنین ادّعایی کرد، باید دلیل بیاورَد.

قرن‌هاست که صوفیان و برخی عارفان و مدّعیان دروغین، ادّعا کرده و می‌کنند که اگر شخصی را ببینند متوجّه می‌شوند او مؤمن است یا کافر! برخی ادّعا کرده‌اند که: ما می‌بینیم روی پیشانی افراد نوشته شده شَقی یا سعید! برخی دیگر گفته‌اند: در فلان مسیر دیدیم که فلان تعداد از انسان‌ها بصورت سگ و خوک بودند❗️امّا باید دید آیا خدای متعال چنین امتیازی را به تعدادی خاصّ داده است یا نه؟ و باید دید خدای ستّار و غفار که این‌همه بر پرده‌پوشی تأکید کرده است، آیا امتیاز پرده‌دری را به بنده‌ای می‌دهد که او نیز سراپا عیب است و عصمت ندارد؟ فارغ از ادِله بسیاری که برای ردّ این ادّعا وجود دارد، توجّه شما را به این روایت شریف جلب می‌کنم:

حَدَّثَنِي السِّنْدِيُّ بْنُ الرَّبِيعِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ رِئَابٍ عَنْ أَبِي بَكْرٍ الْحَضْرَمِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ‌ لَيْسَ مَخْلُوقٌ إِلَّا وَ بَيْنَ عَيْنَيْهِ مَكْتُوبٌ أَنَّهُ مُؤْمِنٌ أَوْ كَافِرٌ وَ ذَلِكَ مَحْجُوبٌ عَنْكُمْ وَ لَيْسَ بِمَحْجُوبٍ مِنَ الْأَئِمَّةِ مِنْ آلِ مُحَمَّد لَيْسَ يَدْخُلُ عَلَيْهِمْ أَحَدٌ إِلَّا عَرَفُوهُ هُوَ مُؤْمِنٌ أَوْ كَافِرٌ ثُمَّ تَلَا هَذِهِ الْآيَةَ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِلْمُتَوَسِّمِينَ‌ فَهُمُ الْمُتَوَسِّمُونَ.

✍🏻 امام باقر علیه السلام فرمودند: مخلوقی نیست مگر اینکه بین دو چشمش نوشته شده مؤمن یا کافر؛ این موضوع از شما پوشیده است، ولی از أئمه آل محمد علیهم‌السلام پوشیده نیست. احدی بر آنان وارد نمی‌شود مگر اینکه می‌فهمند مؤمن است یا کافر‌. سپس حضرت این آیه را تلاوت کردند: «همانا در این نشانه‌هایی است برای سیماشناسان و هشیاران» و منظور، أئمة اطهار علیهم‌السّلام هستند.

📓 بصائرالدرجات، ص ۳۵۴، «باب في الأئمة أنهم المتوسمون في الأرض و هم الذين ذكر الله في كتابه يعرفون الناس بسيماهم‌» حدیث ۱

البتّه این فقط یک روایت از این باب بود. برای مشاهده روایات دیگر به منبع مذکور مراجعه کنید. همانطور که مشاهده شد، امام فرموده‌اند این مسئله از غیر معصومین پوشیده است‌، حال چگونه برخی افراد که خود در حدّ عوام می‌باشند، براحتی چنین ادّعایی می‌کنند⁉️

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

23 Dec, 20:39


🗓 به بهانه ۲۲ جمادی الثاني، سالروز مرگ ابابکر (قسمت سوّم)

در کتب سُنّیان (بعنوان نمونه: الإمامة والسياسة، ت: الزيني، ج۱ ص۲۲) آمده است كه ابوبكر روی منبر می‌گفت:
«إنّ لي شيطانا يعتريني، فإن استقمت فأعينوني و إن عصیت فاجتنبونی و إن زغت فقوّموني...»
✍🏻 یعنی: به درستی که برای من شیطانی هست که فریبم می‌دهد. اگر کاری را درست انجام دادم یاری‌ام کنید. اگر عصيان كردم از من كناره گيريد، و اگر کاری را اشتباه و غلط انجام دادم مرا به راه راست بیاورید».

سیّد محمد قلي کنتوری لکهنوی رحمه الله:

«حسن بصری و #ابن_تیمیه و دیگر متعصّبین علمای اهل سنّت و معتبرین ایشان، انکار صحّت این کلامِ ابی‌بکر نکرده‌اند، بلکه آن را از اعظم مدایح ابی‌بکر گمان نموده‌اند❗️ابن تیمیه گفته:
«المأثور عنه - أی أبی بکر - أنه قال: إن لی شیطاناً یعترینی - یعنی عند الغضب - فإذا اعترانی فاجتنبونی لا أُؤثر فی أبشارکم. و قال: أطیعونی ما أطعت الله، فإذا عصیت الله فلا طاعة لی علیکم. و هذا الذی قاله أبوبکر ... من أعظم ما مُدح به کما سنبیّنه إن شاء الله.» (منهاج السنة، ج۸ ص۲۶۶)

📚 تشیید المطاعن، ج۲ ص۲۵

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

23 Dec, 19:58


🗓 به بهانه ۲۲ جمادی الثاني، سالروز مرگ ابابکر (قسمت دوّم)

علّامه مجلسی رحمه الله:

«واقدى و بلاذرى و محمد بن اسحاق و زهرى و هلال بن عامر و اكثر مورّخين و محدّثين عامّه گفته‌اند:
أبو بكر و عمر داخل لشكر اسامه بودند و نقل كرده‌اند كه چون أبوبكر خبر خلافت خود را براى اسامه فرستاد، اسامه گفت:
من و لشكرى كه با من است تو را ولى نكرده‌اند و حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مرا بر شما امير كرد و عزل نكرد و شما را بر من امير نكرد تا از دنيا رفت، و تو و دوستت عمر، بى‌رخصت من برگشتید. و امرى بر حضرت رسول اکرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مخفى نبود و مرا و شما را می‌شناخت، مرا بر شما امير كرد و شما را بر من امير نكرد. أبوبكر خواست خود را خلع كند از خلافت، عمر نگذاشت. پس اسامه برگشت و بر درب مسجد ايستاد و فرياد زد: كه عجب دارم از مردى كه حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مرا بر او امير كرد، او مرا عزل كرده و دعواى امارت بر من می‌كند.» ‼️

📙 حق اليقين، ص ۱۵۶

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

23 Dec, 19:48


🗓 به بهانه ۲۲ جمادی الثاني، سالروز مرگ ابابکر

💢 علّامه مجلسی رحمه الله در باب مطاعن ابابکر (از کتب سُنّیان) می‌نویسد:

«مطلب اوّل در مطاعن أبوبكر است و آن بسيار است که به قليلى در اين رساله اكتفاء مي‌نمائيم:

طعن اوّل: آنكه وقتی برای حضرت رسول اکرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم امور عظيمة روی می‌داد، به بزرگان صحابه تفويض می‌نمود و هيچ امرى را به ابوبكر تفويض ننمود مگر خواندن آيات سوره برائت را بر اهل مكّه، و چون روانه شد جبرئيل نازل شد و گفت كه حق‌تعالى می‌فرمايد كه ادا نمی‌كند رسالت تو را مگر خودت يا كسى كه از تو باشد. پس حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام رفت و آيات را از أبوبكر گرفت و أبوبكر را برگردانيد، و آيات را در موسم به اهل مكّه خوانده، و معلوم است كه حضرت رسول امرى را بدون وحى الهى نمی‌كرد، پس آنكه حق‌تعالى امر كرد كه آیات را به ابوبكر بدهد و بعد از آن از او بگيرد، حكمتى در آن ظاهر نيست به غير آنكه معلوم شود كه او اهلیّت امارت و خلافت ندارد، و آنكه بعضى از متعصّبان مخالفين نقل كرده‌اند كه أبوبكر از امارت حاج معزول نشد و همراه بود، در اكثر روايات معتبره ايشان نيست و خلافش در روايات ايشان هست، اگرچه فايده‌اى از براى ايشان ندارد، و آنكه جمعى ديگر گفته‌اند كه "عادت عرب آن بود كه بزرگ ايشان عهدى كه می‌كرد باید آن عهد را بزرگان قبيله او نشكنند" حرفى است بى اصل و در كتابى از كتب معتبره قُدَماى ايشان موجود نيست.
👈🏻 و ابن ابى الحديد نيز اعتراف كرده است كه اين از عادات عرب معروف نيست و اين تأويليست كه متعصّبان أبوبكر اختراع كرده‌اند. و ايضا اگر عادت معروف مقرّرى بود، بايد بر حضرت رسول اکرم مخفى نباشد و از همان اوّل أبوبكر را نفرستد، و اگر بر آن حضرت مخفى بود باید بر أبو بكر و عمر و ساير صحابه كه عادات جاهليّت را می‌دانستند مخفى نباشد، و ايشان آن حضرت را متنبّه سازند كه فرستادن أبوبكر مخالف قاعده است. ايضا اگر سبب اين بود بايد وقتى كه أبو بكر خائب و محزون برگشت حضرت اين عذر را بفرمايد، و در هيچ روايتى مذكور نيست كه حضرت اين عذر را فرموده باشد، بلكه عذرى كه در روايات مذكور است اين است كه فرمودند: جبرئيل عليه السّلام نازل شد و گفت ادا نمی‌كند از جانب تو مگر كسى كه از تو باشد. و از همه غريب‌تر آنست كه نيابت پيشنمازى را _ كه ثابت نيست به گفته رسول اکرم باشد بلكه خلافش معلومست و به اعتقاد ايشان هر فاجرى امامت نماز می‌تواند كرد _ دليل خلافت أبوبكر می‌كنند، و عزل أبو بكر و دادن آيات را به امير المؤمنين به امر خداوند متعال، منشأ فضيلت او نمی‌دانند.»

📘 حقّ‌ اليقين، ص ۱۵۴

مرا بر کنار کنید، من بهترینِ شما نیستم

پشیمانی ابابکر در آخرین ساعات عمر

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

23 Dec, 12:10


💢دشمنی هوشمندانه اهل تسنن با حضرت صدیقه سلام الله علیها❗️

تمام عالمان شیعه متفق القول هستند که حضرت صدیقه سلام الله سال پنجم بعد از بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله از عالم نور به عالم دنیا منتقل شدند...
و این در حالی است که علمای اهل تسنن اصرار دارند سال تولد ایشان ۵ سال قبل بعثت هست.❗️

🤔در این قول اهل تسنن باید به دنبال سرّی گشت که چرا با علمای شیعه مخالفت کردند؟!
آنچه ظاهر است با این قول علمای اهل سقیفه تمام روایات خلقت حضرت زهرا سلام الله علیها از میوه ی بهشتی که در معراج به پدرشان رسول الله صلی الله علیه و اله تقدیم شد، از بین خواهد رفت❗️❗️

👈در واقع عُمری ها برای اینکه این فضیلت حضرت صدیقه سلام الله علیها را منکر شوند، قائل شدند ایشان قبل بعثت متولد شدند و رسول الله صلی الله علیه و آله در آن زمان اصلا به معراج نرفته بودند❗️

🔻ابراهیم مدیهش در اینباره می‌نویسد:
علمای شیعه گفته اند: اینکه اهل تسنن ولادت ایشان را ۵ سال قبل بعثت دانسته اند، هدفشان آسیب رساندن به فضائل حضرت فاطمه سلام الله علیها و خاندان _مطهرش_ است، تا احادیثی که طینت دنیایی ایشان را از میوه های بهشتی دانستند را از بین ببرند...

🔰وذكرت الرافضة: أن دعوى أهل السنة والجماعة بأنها ولدت قبل المبعث بخمس سنين، له غايات وأهداف للنيل من فاطمة وآل البيت، ولينسفوا الأحاديث التي فيها أن نطفتها انعقدت من ثمار الجنة، في الإسراء، وغيره.
«فاطمة بنت النبي صلى الله عليه وسلم ج2 ص 33.

💢 کانال تحقیقات علمی شیخ عباس دهرویه
عضویت در کانال👇
https://t.me/tavaroghidartasanon

فضائل و معارف

21 Dec, 18:57


♥️ عظمت حضرت زهرا سلام الله عليها

🔷ابن جوزی، عالم برجسته اهل سنّت درباره عظمت و مقام والای حضرت زهرا _سلام الله علیها_ می نویسد:

«شگفتا که خداوند در ضمن آیات سوره انسان (که در مدح امیر المؤمنین و حضرت زهرا _علیهما السلام_است)  نعمت های بهشتی از جمله پوشیدنی ها، نوشیدنی ها، خوردنی ها، قصور و چشمه های جاری سخن گفته، اما از حوریان بهشتی که برترین لذّات و نعمت های بهشتی است، سخنی نگفته است ودلیل این امر، رعایت احترام فاطمه _سلام الله علیها_ است وکسی که فاطمه زهرا _سلام الله علیها_ را توصیف میکند، دیگر نامی از حور نمی برد»

🔶واعجبا ! ذُکِـرَ فی هذه الآیاتِ، نَعیمُ الجَنّاتِ مِنَ المَلبوسِ وَالمَشروبِ والمَطعوماتِ، وَالأرائِکِ وَالقُصورِ والعیونِ الجاریاتِ، وَلَم تُذکَرِ النِّساءُ  وَهُنَّ غایَةُ اللَّذّاتِ، احتِراماً لفاطِمَةَ أشرَفِ البَناتِ، وَ مَـن یَـصـِفُ الزَّهـراءَ لا یَـذکُرُ حـوراً .

📚 مشخصات کتاب و نسخه خطی:
التبصرة، تألیف ابن جوزی متوفی ۵۹۷ هـ. ق
نسخه نگه داری شده در جامعة الإمام محمد بن سعود_ عربستان سعودی، شماره ۴۱۳۶

@kashani1395
@ekmal110

فضائل و معارف

21 Dec, 18:14


#فضائل

💥 وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‌ حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً (دهر _ ٨)

👈🏻 شهاب الدین الآلوسيّ:

و ما ذا عسى يقول امرؤ فيهما (يعني عليّا و فاطمة عليهما السلام) سوى أنّ عليّا مولى المؤمنين و وصيّ النبيّ، و فاطمة البضعة الأحمديّة و الجزء المحمّديّ، و أمّا الحسنان فالرّوح و الريحان و سيّدا شباب أهل الجنان. و ليس هذا من الرفض، بل ما سواه عندي هو الغيّ. و من اللطائف على القول بنزولها فيهم أنّه سبحانه لم يذكر فيها الحور العين، و إنّما صرّح عزّ و جلّ بولدان‌ مخلّدين رعاية لحرمة البتول و قرّة عين الرسول.

📚 روح المعاني، ط بيروت، ج ٢٩ ص ١٥٨

@maalemodin

فضائل و معارف

21 Dec, 08:31


#ولادت_حضرت_زهرا عليها السلام

💐 ايام ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها تهنیت باد

❇️ علّامه مجلسی رحمه الله می‌نویسد:
با توجّه به اینکه در برخی روایات، حضرت زهرا سلام الله علیها به "خورشید" تشبیه شده است:


🔻یحتمل أن یکون الغرض التشبیه بالشمس فی حالتی ابتداء الدخول فی الغمام و الخروج منها تشبیها لها بالشمس و لقناعها بالسحاب التی أحاطت ببعض الشمس أو یقال التشبیه بها فی الحالتین لجمعها فیهما بین الستر و التمکن من النظر و عدم محو الضوء...

✍🏻 احتمال می‌رود که هدف از تشبیه حضرت به خورشید در دو حالتِ ابتدایِ زیر ابر قرار گرفتن و ابتدای بیرون آمدن از ابر، به این جهت باشد که حضرت را به خورشید و پوشش حضرت را به ابری که به بخشی از خورشید احاطه دارد تشبیه کرده است. یا گفته می‌شود که تشبیه به خورشید در دو حالت، به این جهت است که خورشید در این دو حالت هم پوشیده است و هم دیده می‌شود و نور و روشنی‌اش به کلّی محو نشده است.

📚 بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۶

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

19 Dec, 10:01


#مهدویت

⛔️ عقيده‌هاى بى‌اصلِ عوامانه، در باب امام عصر عجل الله تعالی فرجه

(ختم و چلّه و ریاضت برای تشرّف)

✍🏻 شیخ جواد خراسانی رحمه الله:

اوّل: اين‌كه مى‌گويند: هركس شيعه پاك خالص باشد و مرد خدا و اهل ورع و تقوى باشد به خدمت آن حضرت مى‌رسد و اگر نرسيد پس در او چيزى است يا در ايمان و خلوص او شُبهه‌اى است. و در اين امر به‌قدرى غلوّ دارند حتّى اين‌كه مى‌گويند: تو برو خود را صاف كن امام خودش به نزد تو مى‌آيد. و حتّى اين‌كه مى‌گويند: مرد خدا و بندۀ صالح وجود ندارد و الاّ بايد خدمت امام عليه السّلام برسد.

دوّم: عدۀ ديگر مى‌گويند: آن‌كس كه نائب امام عليه السّلام يعنى مرجع تقليد است، بايد خدمت امام برسد و مسلّم رابطه سرّى هم با امام دارد و اگر نباشد او مرجع حقيقى نيست!

🔻سوّم: معتقدند كه اعمالى هست از قبيل ختوم و چلّه‌ها و غيره كه هركس آن‌ها را عمل كند به خدمت برسد، و از اين‌روی درصدد و جستجو برمى‌آيند و به هركس مى‌رسند مى‌پرسند چه عملى بايد كرد و يا چه عملى مجرّب است يا مجربّ‌تر است كه اسباب توفيق تشرّف مى‌شود؟ و بعضى حُسن‌ظنّی مخصوص به اشخاص سر به گریبان دارند. پس به هر سوراخى سر مى‌كنند تا به قول خودشان اشخاص وارسته، درويش‌مسلك و صوفى‌مآب را پيدا مى‌كنند و با نهايت خشوع به ايشان مى‌گويند: حضرت آقا يكى از آن ختم‌هاى مجرّب يا عملى كه در نظر مبارك بسيار قوى و آزموده است تمنّا مى‌كنم به چاكر مرحمت فرماييد تا خدمت امام عليه السّلام برسم❗️ نوعا آن شخص هم يا مثل خودشان جاهل و از كسبۀ بازار است، ناچار به جهل خود يك چيزى مى‌گويد از آن‌هايى كه شنيده يا در كتاب شخص بى‌تحقيقى ديده، و يا اين‌كه مرد شيّادى است از جهل اين بيچاره سوءاستفاده مى‌نمايد و مدّت‌ها او را در سنگلاخ رياضت و چلّه‌نشينى مى‌افكند و عاقبت هم آن بدبخت به جايى نمى‌رسد.

▫️چهارم: معتقدند كه بزرگ‌ترين فضل و رتبه همين است كه انسان به خدمت امام عليه السّلام برسد و هركس به خدمت رسيد از همه كس برتر و بالاتر است، اگرچه جاهل باشد. پس اگر جاهل باشد كه به خدمت امام عليه السّلام رسيده باشد از هر عالِمى بالاتر و محترم‌تر است. از اين جهت اشخاصى را كه در ايشان گمانِ تشرّف ببرند، فوق‌العاده احترام مى‌كنند و در حضور او تأدّب شديد به خرج مى‌دهند و فرمان او را با جان و دل مى‌برند و با اخلاص به او خدمت مى‌كنند و رسيدگى‌هاى بى‌دريغ به او دارند! اى كاش اين عمل‌ها مخصوص كسى بود كه براستى و به‌طور يقين تشرّف حاصل كرده بود تا لااقل هدر نرود، لكن متأسفانه در اصل موضوع هم بر يقين نيستند، بلكه چيزى از آن طرف نفهميده و تحقيقى نكرده به مظنّه و گمان خود يا تقليدِ مانند خود اتّكاء مى‌كنند، بلكه نوعا اطراف همان اشخاص تودارِ سر به گریبان مى‌چرخند و از بس كه حسن‌ظنّ دارند مى‌گويند: آیا اين شخص نبايد خدمت امام رسيده باشد⁉️ و از اين‌روی شيّادان بسيار شده‌اند و دُكّانشان داغ و زندگيشان بسيار مرفّه است، و اگر جاهل بيچاره‌اى باشد و بى‌غرض و بى‌نظر هم باشد، در اثر اين احترامات زياده بر حدّ، خود را مى‌بازد، اگر در اوّل نظرى نداشت و از خود ادّعايى نداشت، بلكه مريدان دربارۀ او خيال بى‌جا كرده بودند، بالاخره در آخر نظر پيدا مى‌كند و صاحب ادّعا مى‌شود. بلكه اگر درواقع هم خبرى بوده و تشرّفى هم حاصل كرده، باز اين بالا بردن‌هاى مردم ايجاد كبر و غرور و خودبينى و عُجْب در وى مى‌كند، عاقبت خود را شخصى بزرگ مى‌پندارد و با اهل علم و علماء مخالفت مى‌كند، و دُكّانى در مقابل باز مى‌كند. نظير ابليس كه واقعا به كشف رسيد و چيزها هم ديده و بى‌نظر هم بود، امّا بالا بردن ملائكه او را سبب آن كبر و عجب شد كه براى آدم سر فرود نياورد. اين‌ها عقايد عوامانۀ خودساختۀ بى‌اصل و بى‌مدرك است، عوام بيچاره را متحيّر و سرگردان مى‌كند، راه را براى شيّادان باز مى‌كند، و ساده‌لوح را به طمع خام مى‌افكند و مدّتى به جستجو وادار مى‌كند، سپس مدّتى اين اعمال را از چلّه و ختم انجام می‌دهد، بعد هم به مقصود نمى‌رسد، در ايمانش سست مى‌گردد و در تشكيك مى‌افتد، بلكه بسا مى‌شود كه مرتد شده و منكر همه‌چيز مى‌شود و مى‌گويد:حرف‌هاى ديگرشان هم مثل اين است. او كِى مى‌فهمد كه عملى كرده بى‌اصل و بى‌مدرك پس به نتيجه نرسيده‌؟!
👈🏻 عزيز من، بناى اصلى بر غيبت است نه بر رؤيت، امّا ديدن ممكن است ولى به شرط‍‌ اقتضاى مصلحت و آن امرش به دست امام عليه السّلام است نه به خواستۀ من و تو! خود را خسته مكن، پى اين و آن مرو، درخواست ختم و چلّه مكن كه هرچه بگويند بى‌اصل است و از خود گفته‌اند، كسانى كه رسيده‌اند، به اين ختم‌ها و چله‌ها نرسيده‌اند.

فضائل و معارف

19 Dec, 10:01


👆🏻 بلى، بعضى از روى خلوص عملى كرده‌اند و مدّتى ادامه داده‌اند و بسيار جديّت كرده‌اند از روى رجا و اميد، بدون اين‌كه نظر ختمى داشته باشند يا چلّه حساب كنند و چون به سادگى خود جديّت بسيار كرده‌اند، عاقبت برق لطف جستن كرده و شامل حال ايشان شده، بعدا ديگران او را ختم كرده و چلّه قرار داده‌اند و بديهى است كه اگر به اين صورت درآيد، هرگز به مقصود نرسد، زيرا كه به‌ صورت بدعت درآمده؛ او اين عمل را مقيّد به اين نظر مى‌كند كه اين مؤثر است در مقصود، و چهل روز خصوصيتى دارد در مراد، با اين‌كه نصّى بر وى نرسيده، عملی بدون گفته شرع و خودسرانه كرده و اعتقاد بى‌جا و بى‌اصلى داشته، اين فرق دارد با آن‌كه همان عمل را به‌ نحو رجا و اميد و بدون اعتقاد مدخليت عدد يا عليّت عمل كرده، مانند اين‌كه يك نفرى احيانا به مسجد سهله در شبهاى چهارشنبه براى انجام عمل مخصوصى كه در شب چهارشنبه رسيده رفته، به اميد اين‌كه شايد به ملاقات مشرّف شود. چند گاهى اين رنج را به خود داده تا اين‌كه بالاخره نائل شده و چون او از اين راه به مقصود رسيده، ديگران نيز به طمع افتاده‌اند. كم‌كم او را به صورت چلّه درآورده‌اند، كم‌كم شهرت يافته كه هركس چهل شب چهارشنبه به مسجد سهله برود امام را خواهد ديد، كم‌كم عمل مجرّب خوانده شده، كم كم بعضى غير محقّق، تحقيق علمى برايش كرده كه عدد چهل خصوصيتى دارد، موسى چهل روز ميقاتش بود، خمير آدم چهل روز مخمّر بود و... ‌، هرچه در دنيا چهل بوده جمع كرده، عوام بيچاره به خيالش واقعا تحقيق علمى كرده، غافل از اين‌كه صدها و هزارها [از اين] چهل‌تاها چه ربطى دارد به موضوع كه اگر اين عمل چهل روز تكرار يابد به خدمت امام زمان خواهد رسيد، آخر كه اين را گفته و از چه امامى رسيده‌⁉️ اگر بنا بود كه امام عليه السّلام براى هركس ظاهر شود پس غيبت چه معنى و مفهومى خواهد داشت و ديگر غيبت از كه خواهد بود؟ مگر بگوئى غيبت از كسانى است كه به مسجد سهله نمى‌روند يا فلان چلّه و يا فلان ختم را نمى‌گيرند!!!!
آرى! با خلوص عمل و بدون توقّع، ممكن است توفيق شامل شود امّا ملازمه ندارد. ممكن است هم به مقصود نرسد، هيچ ملازمه در كار نيست، و همچنين صلاح و تقوى و ورع و مرد خدا بودن ملازمه ندارد كه به خدمت امام عليه السّلام برسد يا مرجع تقليد بودن ملازمه ندارد. چه بسيار از علماى بزرگ اهل زهد و ورع به اين فيض نائل نشدند. شيخ مفيد و شيخ صدوق با اين‌كه در زمان غيبت صغرى بودند كه امر تا حدّى سهل‌تر بود، به زيارت نائل نشدند. اصحاب آن حضرت، سيصد و سيزده تن كه شُبهه در خلوص و ايمان به عمل ايشان نمى‌رود، تا آن ساعت كه در مكّه جمع مى‌شوند امام را نديده و به خدمتش نرسيده‌اند. پس چنين نيست كه هركس مرد خدا باشد بايد به خدمتش برسد، پس غيبت يعنى چه‌؟ و هم‌چنين ملازمه نيست كه هركس به خدمت آن حضرت برسد افضل و برتر از همه باشد حتى از مجتهد مسلّم. علماء از مقام علمى كه دارند نظر به توقيع شريف كه از آن حضرت بر دست حسين بن روح صادر شده از جدّيت و طلب خوددارى مى‌كنند (اینجا توقیع ذکر شده است) و به وظائف علمي خود مى‌كوشند و امر را به نظر مبارك خود آن حضرت و مصلحت ديد او موكول مى‌كنند كه اگر صلاح باشد از ديدارش دريغ نمى‌فرمايد، وگرنه جديّت كردن چه سود با اين‌كه از آن توقيع كراهت آن حضرت را از طلب و جدّيت استظهار مى‌كنند!»

📘 مهدی منتظَر، ص۷۱_٧۵

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

18 Dec, 20:23


#سانسور_تحریف

💠 محدّثین و مورّخین، در خدمت بنی‌امیّه

پیشتر بیان شد که مبانی علمای سُنّی در تعامل با صحابه، یک مبنای متناقض و غیر علمی است. و می‌توان گفت در واقع هدف آنان از جعل چنین مبنایی، تطهیر و تبرئه عمر و أبابکر و عثمان و مدافعان آنان است، و باقی صحابه چندان اهميّتی ندارند. هرکس کمترین تتبّعی در این زمینه داشته باشد متوجّه این مسئله خواهد شد. باز بعنوان‌ نمونه:

"نَوَوی" شارح معروف صحیح مسلم، از "مازری" محدّث و فقیه مشهور مالکی مذهب، نقل کرده است: «ما مأموریم به حُسن‌ظنّ به تمام صحابه و نفی هر بدی از آنان؛ و اگر راهی برای تأویل رذائلشان نباشد، روایات مربوطه را تکذیب می‌کنیم.» (شرح مسلم، ج۱۲ ص۷۲)

#ابن_اثير ذیل ماجرای قتل عثمان می‌نویسد:

«ما کثیری از علل قتل عثمان که سبب تهییج و خشم مردم بر او شد را بیان نمی‌کنیم.» (الکامل فی التاريخ، ج ۳ ص ۱۶۷)

براستی چرا این حجم از سانسور را درباره محبوبان خود إعمال می‌کنند⁉️ آیا در قتل عثمان صحابه شرکت نداشتند؟! همان صحابه‌ای که تا مرز عصمت از آنان دفاع می‌کنند.

👈🏻 به این نمونه دقّت کنید:

در ماجرای هجرت مسلمانان به حبشه، آنچه ثابت و متّفق‌عليه می‌باشد، این است که سخنگوی مسلمانان با پادشاه حبشه، جعفر بن أبي طالب رحمه الله بود.
امّا
#ذهبی می‌نویسد که سخنگوی آنان عثمان بود (!!!!) «إنما کان یکلِّم النجاشی عثمان بن عفان رضی الله عنه». (تاریخ الإسلام، ج ۱ ص ۱۹۵)

ابن اسحاق و #ابن_کثیر نیز نوشته‌اند:
«اینگونه نیست، بلکه سخنگوی مسلمانان جعفر بن أبي طالب بود.
و لیس کذلک إنما کان یکلمه جعفر بن ابی طالب». (سیرة ابن اسحاق - ص ۲۱۸ _ السيرة النبوية، ج۲ ص۲۷)

و این نیست مگر به دلیل دشمنی با آل أبی‌طالب، که حتّی در "نماز جناب جعفر" نیز این کینه را دخالت داده‌اند. مجلسی پدر و پسر رحمهماالله نوشته‌اند:

«بدان که این نماز از جمله متواترات است و خاصّه و عامّه (سُنیان) به سندهای بسیار روایت کرده‌اند، و مخالفان نیز این نماز را مستحبّ می‌دانند مگر نادری از ایشان، امّا اکثر ایشان به اعتبار عداوت باطنی که به امیرالمؤمنین علیه السلام و اقارب آن حضرت دارند، این نماز را به عبّاس عموی پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم نسبت داده‌اند!!! و بعد از نوافل شبانه روزی، نمازی به حسب صحّت سند و کثرت ثواب به این نماز نمی‌رسد.» (ربیع الاسابیع، ص ١٨٠ __ لوامع صاحبقرانى، ج ٥ ص ٣٦٥)

آری، بزرگان این جماعت براحتی چنین مشهوراتی را تحریف یا کتمان می‌کنند، که دلیلی جز عداوت با خاندان عصمت و طهارت و پایبندی به عقاید بنی‌امیّه ندارد.
آیا اميرالمؤمنين و جعفر بن ابی طالب علیهم السّلام از صحابه و نزدیکان رسول اکرم صلی الله علیه و آله نیستند؟ مگر مبنای این جماعت، احترام به تمام صحابه نیست؟! پس چرا به امیرالمؤمنین علیه السّلام و مدافعان و اطرافیان ایشان که می‌رسد تغییر مبنا می‌دهند⁉️ چرا نواصب را توثیق و تطهیر می‌نمایند؟!

و از همین باب است که إبن قتیبة دینوری ( ٢٧٣ هـ ق) تصریح می‌کند:

«محدّثین از علمای سُنّی، به کتمان فضائل و سبّ امیرالمؤمنین علیه السّلام اکتفا نکردند، بلکه فرزندش حسین (علیه السّلام) را خارجی خواندند و خونش را حلال دانستند!!! و در عوض به جمع و نشر فضائل دشمنان علی (علیه السّلام) پرداختند.» (الاختلاف في اللفظ و الرّد على الجهمية، ط _ دارالرایة، ص ۵۴)

خذلهم الله في الدنيا و الآخرة.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

18 Dec, 11:05


#سانسور_تحریف

⚠️ انتحال سخنان اميرالمؤمنين عليه السلام، و ثبت آن بنام دشمنان آن حضرت

مظلومیّت امیرالمؤمنین علیه السّلام به غصب خلافت ختم نمی‌شود، بلکه با نام آن حضرت نیز دشمنی داشتند. تا جایی که برخی افراد، از اینکه نامشان علی بود، ترس یا إکراه يا تنفّر داشتند! بعنوان نمونه:

"علی بن رباح" می‌گفت: حلال نمی‌کنم کسی که نام مرا علي نهاد! نام من عُلَی است، نه علی. (سیر أعلام النبلاء، ج ۵ ص ۱۰۲ _ تهذیب الکمال، ج ۲۰ ص ۴۲۹)

و بسیاری از افراد، نام خود را از علی و حتّی حسن و حسین، به نام‌های دیگر تغییر دادند.

🔸 یکی دیگر از ابعاد مظلومیت‌های آن حضرت، حذف یا انتحال خُطَب و سخنان ایشان است. ابن ابی الحدید در این راستا گزارش جالب توجّهی نقل کرده است:

«وقتی عمرو عاص بر محمد بن ابی‌بکر مسلّط شد، نامه علی بن ابی طالب به او را یافت. آن نامه شامل مطالب علمی _ اخلاقی بود. عمرو عاص آن را برای معاویه فرستاد و او از مضامین والای این نامه، متعجّب شد. وليد به او گفت که نامه را بسوزان. معاویه گفت: وای بر تو، عقل نداری، آیا چنین مطالب با ارزشی را از بین ببرم؟ من علمی محکم و کامل مانند این ندیده‌ام. من این نامه را بنام ابابکر ثبت می‌کنم و می‌گویم برای پسرش محمد نوشته است❗️و ما از آن استفاده می‌کنیم و درس می‌گیریم. این نامه در خزائن بنی‌امیّه بود تا عصر عمر بن عبدالعزيز، و او فاش کرد که این نامه از علی بن ابی طالب است.»

(... إنا لا نقول: إن هذه من کتب علی بن أبی طالب علیه السلام، ولکن تقول هذه من کتب أبی بکر الصدیق، کانت عند ابنه محمد فنحن ننظر فیها و نأخذ منها. قال: فلم تزل تلک الکتب فی خزائن بنی محمد فنحن ننظر فیها، ونأخذ منها. قال: فلم تزل تکل الکتب فی خزائن بنی أمیة حتی ولی عمر بن عبد العزیز، فهو الذی أظهر أنها من أحادیث علی بن أبی طالب. _ شرح نهج البلاغة، ج ۶ ص ۷۲)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

18 Dec, 04:30


#رجال #سانسور_تحریف

شرط حاکم أموی، برای نوشتن کتاب درباره امیرالمؤمنین علیه السّلام

در دوران بنی‌امیّه و حاکمان اموی و مروانی، ممانعت از نگارش فضائل اهل بیت خصوصا امیرالمؤمنین علیهم السّلام با شدّت بیشتری انجام می‌شد.

"خالد قسري" از والیان بنی‌امیّه، "زُهری" را مأمور نگارش سیره نمود. زُهری از او پرسید: آیا از علی بن ابی طالب نیز یاد کنم و در نوشته خود بیاورم؟ خالد پاسخ داد: هیچ یادی از او مکن، مگر آنکه به نحوی بنویسی که او را در قعر جهنّم نشان دهد.❗️(نستجیربالله)

«نقل ابو الفرج الاصفهانی عن المدائنی قوله: اخبرنی ابن شهاب بن عبد الله الزهری قال: قال لی خالد القسری: اکتب لی السیرة فقلت له: فإنه یمر بی الشیء من سیر علی بن أبی طالب فاذکره؟ قال: لا إلّا أن تراه فی الجحیم! _ الأغانی، ج ۲۲ ص ۲۱».

وی در جهت خوش خدمتی به حکومت امویان و عوامل آن تا حدّی تلاش می‌کرد که می‌گفت: اگر بدانم هشام از من خشنود نمی‌شود مگر اینکه دانه‌دانه سنگ‌های کعبه را خراب کنم، چنین خواهم کرد.❗️(الإمامة والسياسة - ت الشميري، ج۲ ص۶۱)
وی در هر مناسبتى و روى منبر، امیرالمؤمنین علیه السّلام را سبّ می‌نمود.❗️(الكامل في التاريخ، ج۴ ص۲۵۱ - تهذيب الکمال، ج۸ ص۱۱۶ - شرح نهج البلاغة، ابن أبی الحدید، ج۴ ص۵۷.)
نقل است که "فرزدق و کُمیت و زیاد أعجم" خالد قسري را به دلیل عقاید و أعمالش هَجو نمودند. (انساب الاشراف، ج۷ ص۴۱۹ - الاغاني، ج۱۷ ص۷، و ج۲۲ ص۲۴۸ و ص۲۱۷)

لعنه الله و عذّبه بأشدّ العذاب.

لذا با این حجم از سانسور و خفقان و دشمنی با امیرالمومنین علیه السّلام، ثبت و نشر همین مقدار از فضائل و سیره آن حضرت را باید إعجاز الهی دانست.

فضائلش شرق و غرب عالَم را در بر گرفته‌ست.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Dec, 16:15


تخفیف 70% نرم افزارهای نور
ویژه هفته پژوهش


https://noo.rs/off

فضائل و معارف

13 Dec, 18:27


↪️ پیرو مطالب قبل

🎥 سخنان حسن فرحان المالكي، پیرامون ناصبی‌گریِ ابن‌تیمیه

👈🏻 گفتنی است که وی در برنامه‌ای زنده، با دو تن از سلفی‌ها مناظره‌ای داشت که آنان مغلوب شدند و در حین برنامه، وی را از صحنه بیرون کردند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

13 Dec, 18:00


👆🏻 #ابن_حجر نقل می‌کند:

«قاضی شافعی دمشق، دستور داد که در دمشق اعلان کنند که:

«من اعتقد عقیدة ابن تیمیة حل دمه وماله».

✍🏻 هر کس معتقد به عقاید ابن‌تیمیه باشد، خون و مالش حلال است.

و این اعلامیه را توسّط یکی از علمای بزرگ اهل سنّت به نام "شهاب محمود" در مسجد جامع دمشق قرائت کرد که به دنبال آن حنبلی‌ها و افراد دیگری که در معرض اتّهام بودند جمع شدند و اعلام کردند که ما بر مذهب و عقیده‌ی امام شافعی هستیم.» (الدرر الكامنة، ج۱ ص۱۷١)

"صالحی شامی" از علمای شافعی است که درباره فتوای ابن تیمیه در منع زیارت قبور می‌نویسد:

«سفر برای زیارت قبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مشروع و جایز می‌باشد. علمای بزرگی مانند "شیخ تقی الدین سُبکی و شیخ جمال الدین زملکانی و شیخ داوود ابوسلیمان مالکی" و دیگران از علما، در مورد جواز آن کتاب نوشته و در آن کتب نظریات ابن‌تیمیه که معاصر آنها بوده را رد کرده‌اند، زیرا او در این مورد نظر زشتی داده است که آب دریاها نیز آن را پاک نمی‌کند.» (سُبُل الهدی و الرشاد، ت: عبدالموجود، ط: لبنان، ج۱۲ ص۳۸۴)

☑️ #ابن_حجر مکّی از علمای بزرگ شافعی، درباره ابن تیمیه می‌نویسد:

«ابن تیمیة عبد خذله الله تعالی واضله و اعماه واصمه و ادله و بذل، صرح الائمة الذین بینوا فساد احواله و کذب اقواله... و اهل عصرهم و غیرهم من الشافعیة والمالکیة والحنفیة... والحاصل ان لا یقام لکلامه وزن بل یرمی فی کل وعز وحزن، یعتقد فیه انه مبتدع ضال ومضل جاهل غال، عامله الله تعالی بعدله واجارنا من مثل طریقته وعقیدته.»

✍🏻 خداوند او را خوار و گمراه، کور و کر گردانیده است، و پیشوایان اهل سنّت و معاصرین وی از مذاهب مختلف، بر فساد افکار و اقوال او تصریح دارند... سخنان ابن تیمیه فاقد ارزش بوده و او فردی بدعت‌گذار، گمراه و گمراه‌کننده و نامتعادل است، خداوند با او به عدالت  خود رفتار نماید و ما را از شرّ عقیده و راه و رسم وی حفظ نماید.» (التوسّل بالنبی و جهلة الوهابیین، ابن مرزوق، ط: مکتبة ایشیق، استانبول، ص۲۳۴)

این بود بخشی از سخنان علمای سُنّی درباره ابن تيميه ناصبی؛ خذله الله في الدارین.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

13 Dec, 17:47


#رجال

💥 أقوال علمای سُنّی، درباره #ابن_تیمیه

اگر گمان کنید که فقط شیعیان ابن‌تیمیه را منحرف و ناصبی می‌دانند، در اشتباهید. کثیری از علمای سُنّی همین نظر را پیرامون وی دارند که به برخی از آنان اشاره می‌شود:

#ابن_حجر عسقلاني می‌گويد: بعضى از علماء به ابن تيميه نسبت نفاق داده‌اند؛ به دلیل اينكه گفته است: "علي بن ابي طالب در هفده مورد خطا كرده و بر خلاف قرآن عمل كرده است". و همچنين گفته است:
«إنه كان مخذولا حيث ما توجه و إنه حاول الخلافة مرارا فلم ينلها وإنما قاتل للرئاسة لا للديانة.»

✍🏻 على حامی و طرفداری نداشت و ذلیل شده بود (نستجیر بالله)❗️بارها تلاش كرد كه خلافت را به دست گيرد، ولى نتوانست. (الدُرر الكامنة، ج١ ص١٨١)

جالب اینکه از طرفی می‌گویند: «اگر علی (علیه السّلام) خلافت را حقّ خود میدانست، چرا برای آن تلاش نکرد؟!» از این طرف می‌گویند: «بارها تلاش كرد كه خلافت را به دست گيرد؛ ولى نتوانست.»

🔻"غماري" از علماى بزرگ اُردن و از فارق‌التحصيلان دانشگاه الازهر است. وی می‌گويد: «ابن تيميه در "منهاج السنة" گفته است: على بن ابي طالب انسانی شوم و ذليل بوده است:
«و تلك كلمه فاجره تنبئ عما في قلب قائلها من حقد علي وصي النبي و اخيه كرم الله وجهه»

✍🏻 اين سخن فاجر و وقیحی است و نشانگر اين است كه در قلب ابن تيميه كينه و عداوت على بن أبى طالب وجود دارد. (سميرالصالحين، ص۷۷)

همچنین می‌گوید:

"قبح الله ابن تيميه و خذاه و جزاه بما يستحق و قد فعل الحمد لله"

✍🏻 خدا روی ابن تيميه را زشت، و خوار و ذليلش كند و آن‌چه مستحق اوست. خدا به او كيفر دهد و الحمد لله خداوند چنين كرده و او خوار و ذليل است.

و بعد می‌گويد:

«اذ جعله امام كل ضال مضل بعده وجعل كتبه هاديا الي الضلال صار امام الضلاله في عصره.... ان قرن الشيطان النجدي و اتباعه و مذهبه الفاسد وليد افكار ابن تيميه و اقواله»

✍🏻 ابن تيميه پيشوا و امام تمام گمراهان و گمراه كنندگان بعد از خويش است، و كتابهای او عامل گمراهى است، و هر كس به طرف كتاب‌های او روی آورَد، پيشوای گمراهىِ عصر خويش می‌شود ... مردم بدانند شاخ‌شيطان نجد، يعنس محمد بن عبدالوهاب و مذهبش، حاصل افكار ابن‌تيميه و گفتار اوست. (البرهان الجلي، ص ۵٣)

💠 "حسن فرحان مالكي" كه از علمای مشهور عربستان سعودى است و خودش گرایشات سلفی دارد، می‌گوید: «در ابن‌تيميه شعبه‌ای از ناصبی‌گری وجود دارد، او به علی (علیه السّلام) اهانتی کرده‌ که اگر کسی همان إهانت را به معاویه کند بازخواست می‌شود. ابن تيميه مطالبی دارد که تنقیص علی (علیه السّلام) محسوب می‌شود.» (فيلم این سخنان بعد از اتمام این مطلب ارائه می‌شود.)

"ابن‌عقيل يمني" به صراحت می‌گوید:

«ابن‌تيميه شيخ النصب»

✍🏻 ابن‌تيميه استاد ناصبی‌گری و عداوت با اهل بيت است. (تقوية الإيمان، ص۱۰۱)

يكى ديگر از علمای بزرگ الازهر، "ابن عبد ربه" می‌گويد:

«أن ابن تيمية هو الذي جمع شتات أقوال الخوارج و غيرهم من الملحدين و دَوَنها رسائل»

✍🏻 ابن‌تيميه اقوال مختلف خوارج و لامذهبان را جمع كرده و به صورت كتاب درآورده، و شاگردانش نیز آن را به عنوان يك كتاب دينى از او منتشر كرده‌اند. (فيض الوهاب، ج۱ ص۱۴۹)

به این مورد دقّت کنید:

"محمود صبيح المصری" از بزرگان مصر، می‌گويد:

تمام مسلمانان به پيغمبر اکرم و اهل بيت علیهم السّلام احترام می‌كردند تا زمانی که در قرن هشتم ابن‌تيميه آمد. و بعد می‌گوید:

«كان بينه وبين النبي واهل بيته ثارا»

✍🏻 گویی ميان ابن‌تيميه و ميان پيغمبر اکرم و اهل بيتش عليهم السّلام، خونخواهی است. (انگار با اهل‌بیت پدرکُشتگی دارد.) _ (اخطاء ابن‌تیمیه، ص۶۹)

«و کان ابن‌تیمیه احد جنود یزید بن معاویة الذین استهتروا بفضیلة اهل البیت و انتقصوهم.»

✍🏻 ابن‌تیمیه یکی از لشکریان یزید بن معاویه بود که فضایل اهل‌بیت را هتک حرمت کرده و در صدد بر آمدند تا بر آنان نقص وارد کنند. (همان، ص ۱۲۳)

"شیخ حسن سقّاف" از علمای شافعی‌ مذهب اُردن است. وی، در کتاب «التنبّیه و الردّ على معتقد قِدَم العالم و الحدّ، ص ٧» مى‌نویسد:

( ابن تیمیّة یحتجّ کثیر من الناس بکلامه، و یسمّیه بعضهم شیخ الاسلام و هو ناصبیّ، عدوّ لعلیّ و اتّهم فاطمة بأنّ فیها شعبة من النفاق.)

✍🏻 «برخى از مردم به ابن تیمیّه، شیخ الإسلام مى‌گویند، با اینکه وى ناصبى و دشمن علی (علیه السلام) است، و به فاطمه (سلام الله علیها) جسارت کرده و مى‌گوید: در وجود فاطمه، شعبه‌اى از نفاق وجود داشت.» (!!!! نستجیر بالله) 👇🏻

ادامه در مطلب بعد

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

13 Dec, 11:09


#سانسور_تحریف

🔥 دشمنی #ابن_تیمیه با امیرالمومنین سلام الله علیه 4⃣1⃣

وی در پاسخ به سؤالی درباره أعلم و أفقه بودن بین عمر و أبابکر و أميرالمؤمنین سلام الله علیه، می‌نویسد:

«لم يقل أحد من علماء المسلمين المعتبرين إن عليا أعلم و أفقه من أبي بكر و عمر، بل و لا من أبي بكر وحده، و مدعي الإجماع على ذلك من أجهل الناس و أكذبهم، بل ذكر غير واحد من العلماء إجماع العلماء على أن أبا بكر الصديق أعلم من على....»

✍🏻 أحدی از علمای معتبر در مسلمین قائل نیست که علی از عمر و أبابکر أعلم و أفقه بوده، بلکه حتّی از ابابکر؛ و مدّعی إجماع بر أعلم و أفقه بودن، از دروغ‌گوترین و جاهل‌ترین افراد است. و علماء قائلند که إجماع شده بر أعلم و أفقه بودن ابابکر از علی. (مجموع فتاوی، ج۴ ص۳۹٨)

و #ابن‌_حجر در مدخل ابن تيميه می‌نویسد:

«وَ قَالَ فِي حق عَليّ أَخطَأ فِي سَبْعَة عشر شَيْئا ثمَّ خَالف فِيهَا نَص الْكتاب»

او قائل بود که علی در هفده فتوای خود با قرآن مخالفت نمود. (الدرر الكامنه في اعيان المائه الثامنه، ج۱ ص۱۷۹)

پاسخ:

"علّامه مناوي" از علمای بزرگ سُنّیان می‌گوید: موافق و مخالف و دوست و دشمن به اعلمیّت علی (علیه السلام) شهادت داده اند. (فیض‌القدیر، ج ۳ ص ۴۶)

🔹 بنا بر روایت "ابن ابی شیبه" با سند صحیح، "عطاء بن ابی‌رباح" تابعی (۲۷-۱۱۴ ق) که #ذهبی از او به عنوان «الإِمَامُ، شَيْخُ الإِسْلاَمِ، مُفْتِي الحَرَمِ» یاد کرده، قسم یاد می‌کند که در میان اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم احدی را اعلم از علی (علیه السّلام) نمی شناسد. (المصنف، ت: الشثري، ج ۱۸ ص ۷۱ رقم ۳۴۲۸۱)

و بنابر روایتی که ابن سعد با سند صحیح نقل کرده، ابن عباس می‌گفت: «هنگامی که فتوایی از علی (علیه السّلام) توسّط شخص مورد اعتمادی به ما می‌رسید، از آن تجاوز نمی‌کردیم و دیگر به کسی رجوع نمی‌کردیم.» (فتح الباری، ج ۷ ص ۷۳ ذیل رقم ۳۵۰۴)

🔸عمر بن خطّاب همواره در مشکلات علمی و قضایی به آن حضرت رجوع می‌کرد و می‌گفت: «بهترین قاضی ما علی علیه السلام است.» (صحیح البخاری، ج ۴ ص ۱۶۲۸ ح ۴۲۱۱)

و به قول سعید بن مسیب: «عمر بن خطاب همیشه به خدا پناه می‌بُرد از مشکلی که علی (علیه السّلام)در آن حاضر نباشد.» (فضائل الصحابة لابن حنبل، ج ۲ ص ۶۴۷ ح ۱۱۰۰)

▪️و ابن جوزی حنبلی ضمن اعتراف به صدور این سخن از عمر، تصریح می‌کند که: «جمیع خلق و جمیع صحابه محتاج علم علی (علیه السّلام) هستند و نیز بزرگان صحابه.» (التبصرة، ج ۱ ص ۴۴۳؛ کشف‌المشکل، ج ۱ ص ۱۷۶)

از جمله ابوبکر و عمر به نظر و علم آن حضرت مراجعه میکردند و با ایشان مشورت می‌کردند. (المنتظم، ج ۵ ص ۶۸)

▫️"یحیی نَوَوی" نیز این موضوع را مشهور می‌داند؛ و می‌گوید در مقابل، علی (علیه السّلام) در قضاوت با کسی مشورت نکرده است. (تهذیب الاسماء، ج ۱ ص ۳۱۷)

از عایشه روایت شده که گفت: عالِم‌ترین شما به سنّت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) علی بن ابی طالب (علیهما السّلام) است. ‌(الاستیعاب: القسم الثالث / ۱۱۰۴ رقم ۱۸۵۵)

✔️ عبدالله بن مسعود روایت می‌کند که: قرآن به هفت حرف نازل شده و هر یک از حروف را ظاهری است و باطنی، و علی (علیه السّلام) علم ظاهر و باطن قرآن را داراست. (حلیةالأولياء، ج۱ ص۶۵)

ابن عبّاس گوید: «سرچشمه علم رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) از علم خداست و علم علی (علیه السّلام) از علم پیامبر اکرم است و من علم خود را از علم علی گرفته‌ام و علم من و اصحاب پیامبر اکرم در مقابل علم علی به مانند قطره‌ای است از هفت دریا.»
معاویه گفت: «با مرگ علی (علیه السّلام) علم و دانش از بین رفت.»
(أحمد فی‌المناقب، ص ۱۵۵ ح ۱۲۲، و ابن عبد البرّ فی الاستيعاب، القسم الثالث / ۱۱۰۲ رقم ۱۸۵۵، و محبّ الدین الطبری فی الریاض النضرة: ۳ / ۱۴۲، و آخرون غيرهم.)

این تنها بخشی از اعترافات به أعلم و أفقه بودن امیرالمؤمنین علیه السّلام است. آیا ابن‌تیمیه ناقلان این روایات را عالِم و محدّث نمی‌داند⁉️ این چه إجماعی است که ابن‌تیمیه ادّعا می‌کند و این‌همه مخالف دارد⁉️ جز این نیست که ابن تيميه از روی ناصبی‌گری چنین خزعبلاتی می‌گوید!

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Dec, 19:41


شایعه بازگرداندن #فدک به ساداتِ مدینه

✍🏻 علّامه میر حامد حسین رحمه الله، در "اسفارالانوار" می‌نگارد:

«نزديک مغرب، يک نفر از سادات مدينه که بحرينی‌الأصل است به ملاقات من آمد. نامش حسن بن عبداالله بحرانی است، او شيعه‌ای مؤمن و از اهل علم است، که همراه باديگر سادات مدينه در خارج از قلعه شهر زندگی می‌کند. پيشتر در هندوستان شنيده بودم که فدک را به سادات مدينه پس داده‌اند، از اين روی از وی پرسيدم: آيا فدک را به شما واگذار کرده‌اند؟ گفت:خير، فدک همچنان در دست حکومت است و دولت آنرا در تصرّف خود دارد.

و قدجاء للقاءنا آخر هذا اليوم قريب المغرب رجل فاضل اسمه الحاج الحسن بن عبد الله البحراني الأصل وهو الآن من سادات مدينة الذين يسكنون خارج سور المدينة وهو من أهل العلم شيعي مؤمن فسررنا بلقائه وقال لنا: إن عنده من كتب الفقه:شرح اللمعة، والشرائع ورسالة الحج للشيخ محمدحسن طاب ثراه وغير ذلك من الرسائل وقد سألناه عن أمر فدك هل رُدَّ إليهم قبل ذلك؟ فأنكر ذلك وقد كنا سمعنا في الهند ذلك وبعض الناس هناك يقولون ذلك فالله أعلم بحقيقة الحال وأما الآن ففدك في تصرف الدولة»

📚رحلات الكرام، ص۵۴۳

@mirhamedhosein1

فضائل و معارف

28 Nov, 09:30


#سانسور_تحریف #إحراق_بیت_وحی #فاطمیه

ویژه محقّقین

وقتی دکترای علوم اسلامی چنین باشد، از عوام چه انتظاری می‌رود؟!

"دکتر محمد الصلّابی" _ تحليل‌گر علوم اسلامی که از اعضای علمی سریال عمر بن خطّاب نیز بوده _ ميگويد: «عمر با احترام از حضرت زهرا (سلام الله علیها) تقاضا کرد که علی (علیه السّلام) و زبیر را راضی به بیعت کند. ایشان نیز به آنان‌ گفت بروید و بیعت کنید، و آنان با خوبی و خوشی بیعت کردند. این نزد اهل سنّت صحیح است. ولی تهدید و سوزاندن خانه و... از دروغ‌های شیعیان است که وارد روایات کرده‌اند. زیرا دشمن صحابه‌اند.»

✍🏻 پاسخِ سیّد ادریس شلفي (محقّق مستبصرِ الجزائری) به وی، خواندنی و دقیق و لطیف است که در تصویر مشاهده می‌فرمائید.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

28 Nov, 08:32


📸 إعتراف ابوبکر به هجوم بر بیت وحی

«ای کاش خانه فاطمه (علیها السّلام) را نمی‌گشودم.»

👈🏻 ضياءالدّین المَقدِسي، عالِم برجسته حنبلی، ذیل این روایت می‌گوید: «این حدیث حسن است.»

تذکّر مؤلّف کتاب:

«تضعیف این روایت توسّط بعض علمای سُنّی اهمیّتی ندارد. زیرا این مسئله اجتهادی است، با مبنای #بخاری نیز کثیری از روایات مسلم ضعیف است. و اینکه یک عالِم روایتی را تصحیح کند، حجّت است، همان‌گونه که شوکانی و #ابن‌_حجر گفته‌اند.»

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

27 Nov, 15:07


📸 روشن‌‌تر از روز

⭕️ سیّد ادریس شلفي (محقّق مستبصرِ الجزائری) در بخشی از کتاب خود، به تصحیح إسنادِ روایت هجوم و تهدید بیت وحی، از نگاه علمای سُنّی پرداخته، و در بخشی از آن، از "حسن بن فرحان مالکی" نقل کرده است:

«ابتدا گمان کردم که این گزارشات صحیح نیست و اساسی ندارد، تا اینکه برای آن اسناد قوی یافتم، مانند آنچه "ابن أبی شیبه" در مصنّف از "أسلم" غلام عمر و غیر او روایت کرده که صحیح السند می‌باشند. امّا نه آنگونه که غلات شیعه می‌گویند و نه آنگونه که غلات حنبلی‌مذهب نفی می‌کنند

👈🏻 منظورش از کلام "غلات شیعه" یعنی #إحراق_بیت_وحی و سقط محسن بن علی علیهما السّلام و مجروح شدن حضرت زهرا سلام الله علیها، زیرا سُنّیان این امور را نشان افراط در تشیّع می‌دانند. و "غلات حنبلی" نیز تمام واقعه را انکار می‌کنند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

26 Nov, 13:01


چرا اميرالمؤمنين علیه السّلام، هنگام هجوم به منزلش، از همسرش دفاع نکرد؟

این سؤالی‌ست که در ذهن افراد بسیاری شکل گرفته، اعمّ از معاند و غیره، و ممکن است برای برخی مؤمنین نیز این شُبهه پررنگ باشد. امّا نکات این بحث:

اوّلا: قرار نیست انسان در همه مراحل زندگی خود دست به شمشیر و اسلحه شود و چشم خود را بر مصالح ببندد. باید توجّه نمود که آنچه مذموم مى‌باشد، ظالم بودن است، نه مظلوم شدن؛ تمام انبیاء و اوصیای الهی از آغاز تا انتها مظلوم بودند، همچنین کثیری از اولیای الهی و مؤمنین؛ لذا مظلوم بودن، بخودیِ خود نقص محسوب نمی‌شود

ثانیا: رسول اکرم صلی الله علیه و آله که أشرف مخلوقات و أفضل و أعلم و اشجع از امیرالمؤمنین علیه السّلام بودند، در مواضع کثیری دست به شمشیر نشدند. مثلا در واقعه #لیلة_المبیت، صلاح ندیدند در منزل بمانند و با مشرکانی که به منزل ایشان هجوم آوردند بجنگند، بلکه مکان را ترک کردند. آیا هیچ مؤمنی به خود اجازه می‌دهد که بر آن حضرت إشکال کند ⁉️

ثالثا: انسانِ شجاع، اگر مصلحت‌سنج و مدبّر نباشد، شجاعتش ارزشی ندارد. شجاعت تا زمانی ممدوح است که در خدمت و اطاعت خداوند متعال و تقویت دین باشد. کسی که به اعتراف و گزارش دوست و دشمن، در تمام غزوات و جنگهای صدر اسلام فارسِ میدان بوده، نمی‌تواند ترسو باشد، و هر عاقلی می‌فهمد که چنین کسی اگر دست به شمشیر نبرده است، مصلحتی در میان بوده‌ست. همان گونه که در منابع روایی و تاریخی آمده است، رسول اکرم صلی الله علیه و آله وقایع بعد از خود را برای امیرالمؤمنین علیه السّلام بیان فرموده و از ایشان عهد و پیمان گرفتند تا ایشان را در برابر آن چه که بعد از وی اتّفاق خواهد افتاد، صبر پیشه کند. خود حضرت نیز در جای‌جای سخنانشان به اینکه مأمور به صبر بودند و مصلحت را در عدم جنگ می‌دیدند، تصریح کرده‌اند. (بعنوان نمونه: کتاب سليم، ص۷۲؛ الغارات، ص۳۳۵؛ البداية والنهاية، ج۶ ص۲۴۴؛ مجمع الزوائد، ج۹ ص۱۳۷؛ خطبه شقشقیه؛ شرح نهج البلاغه،‌ ابن ابی الحدید، ج۶ ص۲۳) و بنا بر برخی گزارشات هنگام هجوم به منزل، آن حضرت برخورد تندی با مهاجمین نمودند و فرمودند که اگر مأمور به صبر نبودم و مصلحت در عدم جنگ نبود، می‌دانستید که هرگز جرأت چنین جسارتی نداشتید. (بعنوان نمونه: کتاب سليم، ص۲۴۹) باید توجّه نمود که سُنّیان وقایع آن ایّام را با #سانسور_تحریف شدید نقل کرده‌اند، و تا جایی که می‌شده به جزئیاتِ اختلاف و درگیری بین امیرالمؤمنین علیه السّلام و مهاجمین نپرداخته‌اند، زیرا این مسئله به نفع آنان‌ نیست و با مبانی اعتقادی‌شان تنافی دارد.

رابعا: سُنّیان معتقدند که عثمان از امیرالمؤمنین علیه السّلام أفضل است (نستجیر بالله)، و #ابن_تیمیه برای این بحث ادّعای إجماع نموده است. (مجموع الفتاوی، بیروت، ج۲ ص۲۲۱) پس عثمان در تمام مراتب باید افضل باشد که یکی از آن مراتب، شجاعت است. زمانی که به منزل عثمان هجوم بردند، به همسر او تعرّض نموده و بدنش را لمس کردند و عضوی از بدنش را توصیف نموده، و در نهایت با ضربه شمشیر انگشتانش قطع شد. (تاریخ طبری، ط: دار ابن کثیر، ج۳ ص۳۴۶) و عثمان از ناموسش هیچ دفاعی نکرد. و #ابن_تیمیه نه تنها به عثمان إشکال نمی‌کند، بلکه صبرِ مصلحت‌محورِ او را ستوده و آن را از اعظم فضائلِ او نزد مسلمین می‌داند.❗️(منهاج السُنّة، ج۶ ص۲۸۶)

پس چگونه صبر و مصلحت‌سنجیِ امیرالمؤمنین علیه السّلام را مذمّت و نقص محسوب می‌کنند⁉️ هرچند نزد "مؤمنین" (نه مسلمین) این صبر، از اعظم فضائل آن حضرت
است.

همچنين #بخاری روایت کرده که ابراهیم خلیل الله علیه السّلام، در ماجرای پادشاهی که به همسر او جسارت کرد، نتوانست از همسرش ساره دفاع کند، با اینکه بسیار غیور و شجاع بود. (صحیح بخاری، بیروت، ج۲ ص۱۷۹) و #ابن‌_حجر در توضیح این روایت گفته: «ابراهیم نبی، مصلحت‌سنجی کرد و دید درگیر شدن با آن پادشاه، ضررهای بیشتری را متوجّه او و خانواده‌‌اش می‌کند.» (فتح الباري، بيروت، ج۶ ص۴۷۹)

👈🏻 آری، فقط صبر و مصلحت‌سنجی امیرالمؤمنین علیه السّلام خار در چشم این جماعت شده، ولی ابراهیم علیه السّلام که شجاع و غیور بوده، و رسول اکرم صلی الله علیه و آله که أفضل و أشجع بوده، و عثمان، اگر به مصالحی صبر کنند، فضیلت محسوب می‌شود و نشانه عقل و درایت است.

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

25 Nov, 03:37


#سانسور_تحریف

هراس از مطالعه کتب شیعی

ابراهيم المدیهش، می‌نویسد:

«ينبغي الحذر الشديد من كتابات الرافضة في شأن فاطمة، لأن مبناها كلَّها على الكذب و الإدعاء، خالية من العلم و الأسانيد...»

✍🏻 لازم است به شدّت از مطالعه کتب شیعیان درباره فاطمه (سلام الله علیها) حذر شود، زیرا مبنای آنان کذب و ادّعاهای باطل و خالی از علم و مستند است. (فاطمة بنت النبي، سيرتها، فضائلها، مسندها، إبراهيم المدیهش، ط: دار الآل و الصحب الوقفية، الرياض، ج ۱ ص ۱۲)

منظورش از کذب و ادّعاهای باطل، همان ظلم صحابه به صدّیقه طاهره سلام الله علیها می‌باشد که در منابع خودشان نیز موجود است، مانند خشم و غضب آن حضرت بر ابابکر (مطابق نقل #بخاری). این در حالی است که ما ترسی از مطالعه و تحقیق پیرامون کتب سُنّیان نداریم، و بلکه آن را از جهاتی به شدّت ضروری و لازم می‌دانیم.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

25 Nov, 03:18


https://t.me/Elmamoozi/379

فضائل و معارف

24 Nov, 13:39


🔶 استادِ ابن‌‌ابی‌الحدید: فاطمه (علیها السّلام) دائما از عايشه ناراحت و دلگیر بود، زیرا سخنان عایشه به آن حضرت رسیده بود

▪️ابن‌‌ابی‌الحدید از استادش "الشیخ أبی یعقوب یوسف بن إسماعیل اللمعاني" نقل می‌کند که او می‌گفت:

«ابتدای کدورت و اختلاف بین فاطمه (علیها السّلام) و عایشه، ورود عایشه به منزل رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود. زیرا آن حضرت پس از فوت خدیجه (علیها السّلام) عایشه را به همسری گرفت و فاطمه تحمّل نداشت تا او را بجای مادرش ببیند. و این مسئله طبیعی است، زیرا در این شرایط دختر إکراه دارد که پدرش به زنی غیر از مادرش تمایل نشان دهد.

«أول بدء الضغن کان بینها و بین فاطمة ع و ذلک لأن رسول اللّه ص تزوجها عقیب موت خدیجة فأقامها مقامها و فاطمة هی ابنة خدیجة و من المعلوم أن ابنة الرجل إذا ماتت أمها و تزوج أبوها أخری کان بین الابنة و بین المرأة کدر و شنئان و هذا لا بدّ منه لأن الزوجة تنفس علیها میل الأب و البنت تکره میل أبیها إلی امرأة غریبة...» (شرح نهج البلاغه، ج۹ ص۱۹۲)

👈🏻 گرچه علمای این جماعت سعی دارند که غضب حضرت زهرا سلام الله علیها را یک غریزه انسانی و از روی حسادت وانمایند نستجیربالله، (اینجا) ولی در موارد دیگر پرده از بطن این خشم و غضب برداشته‌اند. در متن بالا، دقیقا چند صفحه بعد، اللمعاني سخن جالب توجّهی می‌گوید:

«شکّی نیست که محبّت رسول اکرم به فاطمه (علیهما السّلام)، فراتر از نوعِ حبِّ پدر و فرزندی بود، زیرا آن حضرت، فاطمه را بسیار تکریم و تعظیم می‌نمود. رسول‌ اکرم به بهانه‌های مختلف و در مواضع متعدّد، در مجالس خاصّ و عام، نه یک بار، بلکه بارها و بارها تأکید می‌کرد که فاطمه سَرور زنان دو عالَم است، و هنگامی که وارد محشر می‌شود، منادی ندا می‌دهد که سرها را پایین انداخته و چشمانتان را ببندید، فاطمه می‌خواهد وارد شود. و این نوع روایات، صحیح است و از روایات ضعیف محسوب نمی‌شود. و خداوند متعال او را به نکاح علی (علیه السّلام) درآورده است. رسول اکرم بارها فرموده که فاطمه پاره تن من است و خشم‌ و اذیت او، مساوی با خشم و اذیت من است. و این نوع محبّت و سخنان، برای زنی که در منزل است سخت و غیر قابل تحمّل می‌باشد و کینه او را افزایش می‌دهد و این اقتضای غریزه بشری است. و فاطمه بسیار از عايشه گله‌مند و ناراحت بود، زیرا زنان مدینه سخنان نیش‌دار و طعن‌آمیز عایشه را برای او نقل می‌نمودند. و سخنان فاطمه (علیها السّلام) را به عايشه می‌گفتند. و همانطور که فاطمه به علی (علیهما السّلام) شکایت می‌نمود، عایشه نیز به پدرش ابابکر شکایت می‌کرد، زیرا می‌دانست که رسول اکرم به شکایتش نسبت به فاطمه (علیهما السلام) اهمیّت نمی‌دهد...»

«... و كانت تكثر الشكوى من عائشة و يغشاها نساء المدينة و جيران بيتها فينقلن إليها كلمات عن عائشة ثم يذهبن إلى بيت عائشة فينقلن إليها كلمات عن فاطمة و كما كانت فاطمه تشكو إلى بعلها كانت عائشة تشكو إلى أبيها لعلمها أن بعلها لا يشكيها على ابنته...» (شرح نهج البلاغه، ج۹ ص۱۹۳)

پی‌نوشت‌:

الف) اگر مشکل حضرت زهرا سلام الله علیها با زنانِ پدرش بود که جای مادرش را گرفته بودند (طبق ادّعای فوق)، باید ایشان نسبت به زنان دیگر نیز این حالات را می‌داشت. اگر غریزه انسانی و حالات زنانه بود، برای دیگران نیز وجود داشت، پس بین ایشان و عایشه اختلاف ریشه‌ای بوده‌ست.

ب) اگر خشم عایشه نسبت به زهرای أطهر بر حق بود، باید رسول اکرم صلی الله علیه و آله به شکایت و خشم او وقَعی می‌نهاد، حال آنکه تصریح شده: "عایشه خودش نیز می‌‌دانست که رسول اکرم به شکایتش نسبت به فاطمه (علیهما السلام) اهمیّت نمی‌دهد، لذا به ابابکر شکایت می‌کرد."

ج) علّت این مسئله، حسادت شدید عایشه نسبت به حضرت خدیجه، و بعد زهرای اطهر و امیرالمومنین علیهم السّلام بوده که در مطلبی دیگر با تکیه بر کتب مخالفین به آن خواهم پرداخت ان شاء الله.

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

24 Nov, 05:19


انّا للّه و انّا الیه راجعون آجرک الله یا صاحب الزمان 💔

شیعیان در پاراچنار بار دیگر هدف توحّش اهل سقیفه قرار گرفتند و به شهادت رسیدند، این نسل‌کُشی در حالی ادامه دارد که حکّام جهان عقب نشسته و در سکوت نظاره گر آن هستند.

هشدار! این فیلم حاوی صحنه های دلخراش است.

کانال شیخ عباس دهرویه
@tavaroghidartasanon

فضائل و معارف

22 Nov, 19:29


💠 دولت پاکستان چاره جویی کند / بیانیه دفتر حضرت آیت الله سیستانی در پی حمله تروریستی به مسافران بی گناه در پاراچنار پاکستان

بسم الله الرحمن الرحیم
(نا لله وإنا الیه راجعون
برادران وخواهران ایمانی در شهر پاراچنار پاکستان (أعزهم الله تعالی)
السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
بار دیگر تروریست های سنگدل به جنایتی هولناک دست زده و با حمله مسلحانه به مسافرانی که از پاراچنار به پیشاور در حرکت بودند تعداد زیادی از مؤمنین بی گناه را به شهادت رسانده و یا مجروح کردند.
ضمن عرض تسلیت و تعزیت به شما عزیزان و ابراز تأسف و همدردی با خانواده های داغدار، برای همگان صبر و شکیبایی و برای آسیب دیدگان شفای عاجل و برای شهدای این رخداد تلخ علو درجات مسألت می نماییم.
حوزه علمیه نجف اشرف و مرجعیت اعلای شیعه با محکوم نمودن این جنایت هولناک که وحدت مسلمانان را نشانه گرفته است، از دولت محترم پاکستان موکدا می خواهد در جهت حمایت از مردم بی پناه در مقابل ظلم و جنایت گروه‌های تروریستی چاره‌ اندیشی نموده و اقدامات پیشگیرانه و لازم را در نظر بگیرد، و اجازه ندهد مؤمنین بی گناه هر چند گاه یک بار مورد حملات خشونت بار و وحشیانه گروه‌های افراطی و سنگدل واقع شوند.
دوام عزت وسربلندی ملت شریف پاکستان را از خداوند متعال خواستاریم.

۲۰ / جمادی الاول / ۱۴۴۶هـ = ۲۲/۱۱/۲۰۲۴
دفتر آقای سیستانی (مدّ ظلّه) ـ نجف اشرف

🌐 @sistani_fa

فضائل و معارف

22 Nov, 13:03


🔴كان عمر بن الخطاب يضرب نسائه وخدمه


📕«مصنف عبد الرزاق» : «عن معمر، عن الزهري

أن ‌عمر ‌بن ‌الخطاب ‌كان ‌يضرب النساء والخدم
» 👉


📗«مصنف ابن أبي شيبة»




📎حبس عمر بن الخطاب امراة في حظيرة الحيوانات
📎ضرب امرأة حتی بالت بجريمة إرادة نكاح عبدها!!
📎ضرب عمر بنت ابي قحافة واللَّاتِي يخرجن من بيت عائشة
📎ضرب عمر حفصة زوجة الرسول ص
📎تخاف عایشة زوجة سول الله ص ان تتزوج اختها للخليفة
📎ضرب عمر المرأة الناسکة بالدرة !
📎ضرب عمر المرأة المتطیبة بالدرة
📎عارك عمر امرأته حتی غلب علی نکاحها!
📎يهاجم عمر بن الخطاب زوج أخته سعيد بن زيد وكذلك أخته بكل قوته ويضربهما ضرباً حتي كسر راسها
📎ضرب عمر کل نساء يخرجن من بيت ميمونة زوجة رسول الله ص حتی...
📎عمر یضرب النسوة المفجوعات بفقد اعزائهن بسوطه بدلا من أن یعزیهن!!
📎هجم عمر على بيت امراة ليلا ويضربها بالدرة حتی انکشف شعرها
📎ضرب عمر بنت ابي قحافة واللَّاتِي يخرجن من بيت عائشة
📎أحدثت من شدة خوفها من عمر بن الخطاب!
📎ضرب امراة محترمة بلاسبب
📎الحجاب الذي هو فضيلة المرأة يوجب الضرب بالدرة في رأي عمر بن الخطاب (1)




#عمر_بن_الخطاب
#ضرب_النساء
#ضرب_الاماء
#خلق_عمر

@Altarikh_yahkom

فضائل و معارف

22 Nov, 12:22


#سانسور_تحریف #فاطمیه

#إحراق_بیت_وحی از روی محبّت

✍🏻 السّید الإدريسي الشلفي، مستبصر الجزائری:

«نواصب می‌گویند: "عمر به حضرت زهرا (سلام الله علیها) گفت: بخدا سوگند که محبوب‌تر از پدرت نزد ما نیست، و بعد از پدرت کسی را محبوب‌تر و محترم‌تر از تو نمی‌دانیم. لذا اگر عمر با آن حضرت عداوت و بغض داشت، چنین نمی‌گفت."

لعنت بر حُبّی که منتهی به سوختن خانه شود! ای کاش عمر نسبت به عایشه چنین حُبّی را نشان می‌داد. آیا سوختن خانه دیگران، با حبّ قابل جمع است؟ آیا ما به مودّت اهل بیت علیهم السّلام امر شده‌ایم یا به تهدید و سوزاندن منزلشان؟! آیا عمر می‌پسندید چنین کاری را نسبت به منزل پدر و مادرش؟! آیا می‌پسندید کسی منزل دخترش حفصه را به ادّعای حبّ او و پدرش بسوزاند؟! اگر قبول می‌کرد ديوث و إلّا منافق بود. چگونه برای دخترش که با کفش حضرت زهرا سلام الله علیها نیز قابل قیاس نیست قبول نمی‌کرد، ولی برای آن حضرت قبول کرد؟! لذا عمر، یا در ادّعای حبّش کاذب و منافق بوده، یا عقل نداشته، زیرا سوختن خانه با حبّ قابل جمع نیست.»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

22 Nov, 11:50


چرا امیرالمؤمنین علیه السّلام، از قاتلان حضرت زهرا سلام الله علیها انتقام نگرفت؟!

(ص ۱۹ الی ۲۲)

📙پاسخ به چند شبهه فاطمی، استاد نجم الدین طبسی

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

22 Nov, 10:17


🔻مادرمان بیمار نبود!

عباس‌ محمود عقّاد (م۱۳۸۳ق‌) تاریخ‌نگار و ادیب معاصر مصری می‌نویسد:

در زهرا [سلام‌الله‌علیها] بیماری نهانی وجود نداشت که از کیفیت آن آگاه شویم؛ چراکه عرب به خوبی شرح حال را گزارش می‌کند، و کسانی که در اطراف او از خاندانش بودند، از بهترین توصیف‌کنندگان درباره صحت و بیماری بودند. با این حال ما به سخنی از ایشان دست نیافتیم که در شرح حال فاطمه به علائم بیماری‌هایی که در اوج جوانی مردم را از بین می‌برد اشاره کرده باشند.

__
_
ولم يكن بالزهراء من سقم كامن يعرف من وصفه ؛ فإن العرب لوصافون ، وإن من كان حولها من آل بيتها لمن أقدر العرب على وصف الصحة والسقم ، فما وقفنا من كلامهم وهم يصفونها في أحوال شكواها على شيء يشبه أعراض الأمراض التي تذهب بالناس في مقتبل الشباب.

(فاطمة الزهراء والفاطميون، ص٥٢)

#فوائد
@Elmamoozi

فضائل و معارف

21 Nov, 19:28


"#عثمان_الخمیس "وهّابی کویتی، شاگرد "عبدالعزيز بن باز و شيخ العُثَيمين" که از مشاهیر وهّابیت محسوب می‌شوند، بدون پرده و جسورانه می‌گوید:

«درست است که فاطمه (علیها السّلام) بر ابابکر غضب کرد، ولی این ضرری به جایگاه ابابکر نمی‌زند، زیرا غضب او بر حقّ نبود، بلکه باید از فاطمه (علیها السّلام) طلب عذر نمود!!! همچنین اگر دفن مخفیانه او بدون اطّلاع ابابکر صحیح باشد، این تنقیص فاطمه (علیها السّلام) محسوب می‌شود.»‼️ نستجیربالله.

وی نیز همان سخن بزرگان مذهبش _ مانند #ابن_تیمیه _ را تکرار می‌کند و به راحتی غضب زهرای أطهر که مساوی با غضب رسول اکرم صلی الله علیه و آله است را بی‌اهمیّت می‌شمرد (مانند عمر)، و تازه صدّیقه شهیده را بدهکار نیز می‌‌داند!!! لذا گمان نکنید نواصب از فضا می‌آیند.

(مرتبط با مطالب #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

21 Nov, 18:49


#سانسور_تحریف #إحراق_بیت_وحی

📸 السّید الإدريسي الشلفي، مستبصر جزائری که پس از ورود به تشیّع، با توجه به منابع و مبانی سُنّیان، کتبی در دفاع از اهل بیت علیهم السلام نگاشته، در کتابِ "إثبات العار للهاجمین علی الدار" که به مسئله "إحراق بیت وحی" از منابع سُنّیان پرداخته، می‌گوید:

✍🏻 «یک وهّابی به من گفت: "اینکه عمر حضرت زهرا (عليها السّلام) را تهدید به آتش زدن منزل نمود، در منابع وجود دارد، ولی اقدام به انجامش نکرد." من به او گفتم: اگر کسی از روی ظلم چنین رفتاری با مادرت نماید، چه می‌کنی؟! گفت: از مادرم دفاع کرده و او را می‌کُشم. گفتم: پس چرا به اندازه مادرت، برای سیده نساء عالمین ارزش و جایگاه قائل نیستی؟ او که سرور زنان بهشت است؛ فَبُهِت الذی کَفَر... »

بدون شرح...

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

21 Nov, 08:23


#سانسور_تحریف

⭕️ استادِ ابن‌ابی‌الحدید‌: قاتل محسن بن علی (علیهماالسّلام) خونش مباح است

👤 ابن ابی الحدید می‌گوید:
هنگامی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) اراده کرد ابی العاص (همسر دخترخواندهٔ پیامبر اکرم) را آزاد کند، با او شرط کرد که زینب (دخترخوانده رسول اکرم) را به مدینه بفرستد. وقتی ابی العاص به مکّه رسید، زینب را همراه برادرش راهی مدینه کرد. عدّه‌ای از مشرکان مکّه از جمله "هبار بن اسود" به قصد اذیت کردن زینب، ناقه او را تعقیب کردند، اوّل کسی که به ناقه رسید، هبار بن اسود بود. وی به محض رسیدن، نیزه‌ای به هودج زینب رها کرد و زینب که حامله بود از این حمله ترسید و چون به مدینه رسید فرزندش را سقط نمود. لذا روز فتح مکّه، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستور داد که هر کجا "هبار بن اسود" را دیدند او را به قتل برسانند.

سپس ابن ابی الحدید می‌گوید:
این خبر را برای استادم "نقیب بن جعفر" خواندم. نقیب گفت: وقتی رسول اکرم به خاطر ترساندن زینب و سقط جنین از شکم او، خون هبار بن اسود را مباح کرده، روشن است که اگر در زمان فاطمه زنده بود، بدون شکّ خون کسی که فاطمه را ترسانده تا محسن را از شکم انداخت، مباح می‌کرد!
به نقیب گفتم: آیا می‌توانم این خبر را که «عدّه‌ای فاطمه را ترساندند تا اینکه فرزندش محسن را از شکم انداخت» از شما نقل کنم؟ نقیب گفت: خیر، ولی بطلان این خبر را نیز از من نقل نکن،
من متوقّفم در اين مورد، زیرا گزارشات تعارض دارد.

«... إذا كان رسول الله أباح دم هبار بن الأسود لأنه روع زينب فألقت ذا بطنها فظهر الحال أنه لو كان حيا لأباح دم من روع فاطمة حتى ألقت ذا بطنها فقلت أروي عنك ما يقوله قوم‌ فاطمة روعت فألقت المحسن. فقال لا تروه عني و لا ترو عني بطلانه فإني متوقف في هذا الموضع لتعارض الأخبار عندي فيه»

📚 شرح نهج البلاغه، ج۱۴ ص۱۹۳

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

18 Nov, 18:38


احدی در برابر ولایت معذور نخواهد بود

🎙شیخ عباس دهرویه

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

16 Nov, 16:33


#فاطمیه #سانسور_تحریف

🎥 مولوی اسحاق مدنی، عالِم سُنّی پاکستان:

«ما نمی‌توانیم شهادت حضرت فاطمه علیها السّلام را انکار کنیم و در کتب ما نیز نقل شده است؛ شیعیان حق دارند از بزرگان ما بیزار باشند...»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

16 Nov, 08:25


#فدک #فاطمیه #سانسور_تحریف

توجیه مضحک و غیرعلمی ابن ابی الحدید، در منع فدک توسّط ابابکر

وی مدّعی است که حضرت زهرا سلام الله علیها، وقتی از ابابکر این روایت را شنید: «نحن معاشر الأنبیاء لا نورث و ما ترکناه صدقة _ ما پیامبران ارث نمی‌گذاریم، هرچه از ما باقی بمانَد، صدقه است.» دست از طلبِ فدک کشید، زیرا استبعاد ندارد که او چنین روایتی را از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) نشنیده باشد، سپس از طریق ابابکر آگاه شده و فدک را رها نمود!

«و لما سمعت فاطمة ذلک من أبی بکر، کفت عن الطلب فیما ثبت من الأخبار الصحیحة فلا یمتنع أن تکون غیر عارفة بذلک فطلبت الإرث فلما روی لها ما روی کفت فأصابت أولا و أصابت ثانیا.» (شرح نهج البلاغه، ج ۱۶، ص۲۳۸)

👈🏻 جالب است، ابوبکر ‌از رسول اکرم صلی الله علیه و آله این روایت را شنیده، ولی دختر رسول اکرم که تمام زندگی‌اش در کنار ایشان سپری شده، نشنیده است‼️

پیشتر پیرامون سند و دلالت این روایت مطالبی ارائه شد. (اینجا و اینجا)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

15 Nov, 16:24


#فاطمیه #سانسور_تحریف

📢 ضرب‌المثل شدن و شهرتِ آتش‌ زدن بیت وحی

آتش زدن خانه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چنان معروف و مشهور بوده که وقتی عبدالله بن زبیر بر شهر مکّه مسلّط شد، برای تهدید بنی‌هاشم این مسئله را یادآور شده است.

👤 ابن أبی الحدید در «شرح نهج  البلاغه» به نقل از کتاب «مُروجُ الذهب» تألیف مسعودی چنین می‌نویسد:

«قالَ الْمَسْعُودِیُّ: وَ کانَ عُرْوَةُ بْنُ الزُبَیْرِ یُعَذِّرُ أخاهُ عَبْدَاللهِ فِی حَصْرِ بَنِـی هاشِـمٍ فِی الشِعْبِ وَ جَمْعِهِ الْحَطَبَ لِیُحْرِقَهُمْ وَ یَقُولُ: إنَّما أرادَ بِذلِکَ ألّا تَنْتَشِرَ الْکَلِمَةُ وَ لایَخْتَلِفَ الْمُسْلِمُونَ وَ أنْ یَدْخُلُوا فِی الطاعَةِ فَتَکُونَ الْکَلِمَةُ واحِدَةً، کَما فَعَلَ عُمَرُبْنُ الْخَطّابِ بِبَنِی هاشِمٍ لَمّا تَأخَّرُوا عَنْ بَیْعَـةِ أبِی بَکْرٍ، فَإنَّهُ أحْضَرَ الْحَطَبَ لِیُحْرِقَ عَلَیْهِمْ الدارَ.»

✍🏻 مسعودی می‌گوید: عروة بن زبیر برادرش عبدالله را در محاصره بنی‌هاشم در درّه‌ای در مکّه و جمع‌آوری کردن هیزم برای آتش زدن آنان معذور می‌دانست و می‌گفت: «او این کار را برای آن کرد که تفرقه و پراکندگی ایجاد نشود و مسلمانان با هم اختلاف نکنند و آنان (بنی هاشم) نیز به اطاعت او درآیند و در نتیجه با هم متّحد شوند؛ همان طور که عمر بن خَطّاب این کار را با بنی هاشم کرد. وقتی آنان (امیرمؤمنان علیه السّلام و صدّیقه طاهره علیهاالسّلام) از بیعت با ابوبکر درنگ کردند. پس همانا او هیزم فراهم کرد تا خانه را بر آن ها بسوزاند. (شرح نهج البلاغه، ج۲۰ ص۱۴۶)

همانگونه که مشاهده شد، ابن أبی الحدید اذعان می‌کند که در کتاب مسعودی، نام "عمر بن خطّاب" به عنوان عامل اصلی ماجرای هجوم به بیت حضرت فاطمه علیهاالسّلام و تهدید به آتش زدن آن، آمده است؛ امّا در برخی چاپ‌های امروزیِ کتاب «مُروجُ الذهب» نام عمر بن خطّاب حذف گردیده و ماجرا به شکل مبهم و مجهول آمده است. (مروج الذهب، ط_ دارالهجرة، ج۳ ص۷۷)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

14 Nov, 05:59


https://t.me/alikhademi110/531

فضائل و معارف

14 Nov, 04:26


#فاطمیه #سانسور_تحریف

🛑 برزخ مخالفین شیعه، در باب ایمان حضرت زهرا سلام الله علیها

✍🏻 علّامه مجلسی رحمه الله:

«بدان که مخالفان ما، در کتابهای صحاح خود روایات زیادی آورده‌اند که "هر کس با امام مخالفت کند، از طاعت او خارج شده و از جماعت جدا شده است، و امام زمان خویش را نشناخته است، و به مرگ در جاهلیت دچار شده است." و در جامع الاصول از صحیح مسلم و صحیح نسائی از ابو هریره نقل می‌کنند: "رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: هر کس از طاعت درآید و از جماعت جدا شود و بمیرد، به مرگ جاهلیت مُرده است." و #بخاری و مسلم در صحیحشان روایت کرده‌اند و در جامع‌الاصول نیز از این دو، از ابن عباس روایت کرده است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: "هر کس از امیرش امری را نپسندد، باید صبر کند، زیرا هر کس به اندازه یک وجب از فرمان و طاعت سلطان سرباز زند، به مرگ در جاهلیت دچار شده است."

لذا تصوّر نمی‌کنم بعد از این روایات، شخصی از گروه مخالف یا موافق نسبت به این شکّ داشته باشد که فاطمه سلام الله علیها نسبت به آنها خشم داشت و به کفر و گمراهی آنان اعتقاد داشت، و به امامت آنها اعتراف نداشت و مطیع و پیرو آنها نبود، و تا زمانی که دار فانی را وداع گفت، پیوسته بر آن حال بود. پس هر کس به امامت ابوبکر اعتراف کند، چاره‌ای ندارد جز این که بگوید: سَرور زنان جهانیان و زنی که خداوند در قرآن وی را از هر آلودگی پاک دانسته و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله احادیث زیادی در فضل و برتری وی فرموده، به مرگ در جاهلیت دچار شده است‼️ و گمان نمی‌کنم که هیچ انسانی حتّی کافر و زندیق نیز این سخن زشت را بپذیرد.
و شگفت آن است که مخالفان ما، آنگاه که محکوم شدند و راه بر آنان بسته شد، به ردّکردن دوام و استمرار کینه حضرت زهرا سلام الله علیها نسبت به ابوبکر پناه بردند. با این وجود که آن روایات را در کتب معتبرشان نقل کرده‌اند و روایت کرده‌اند که امیرالمؤمنین علیه السّلام در زمان حیات حضرت فاطمه با ابوبکر بیعت نکرد، و تا زمان شهادت آن حضرت، هیچ یک از بنی‌هاشم نیز با او بیعت نکردند.»

📚 بحارالأنوار، ج۲۹ ص۳۳۲

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

13 Nov, 20:02


https://t.me/fazaelvamaaref/10193

فضائل و معارف

13 Nov, 19:50


https://t.me/fazaelvamaaref/11426

فضائل و معارف

13 Nov, 19:46


https://t.me/ashkvareh/4472

فضائل و معارف

13 Nov, 18:26


✍🏻 گفتگوی حضرت أم سلمة عليها السلام با عایشه، پیش از خروج او در جنگ جمل

گزارشی مهم

https://t.me/maalemodin/1100

فضائل و معارف

13 Nov, 12:41


🗓 اوّلین جنگ میان عثمانیان با امیرالمومنین علی علیه السّلام

ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه، پیمان‌شکنان یا ناکثین را اصحاب جمل دانسته و روایتی را نقل کرده که بر اساس آن، رسول اکرم صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السّلام خبر داده است که با ناکثین و قاسطین و مارقین خواهد جنگید. (ج۱ ص۲۰۱)

👈🏻 نکته قابل توجّه این است که سُنّیان نوشته‌اند: در سپاه امیرالمؤمنین علیه السّلام، ۱۳۰ نفر از حاضرین در جنگ بدر، و ۷۰۰ نفر از اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه و آله حاضر بودند و به نقلی ۱۵۰۰ نفر. بعنوان نمونه: «شهد مع علي يوم الجمل مائة و ثلاثون بدریا و سبع مائَةٍ مِنْ أَصْحَابِ النَّبِيِّ» (سیر أعلام النبلاء، ط_الحدیث، ج۲ ص۵۱۸)

از سُنّیان می‌پرسیم: با توجّه به مبنای شما در عدالت صحابه، تکلیف صدها نفر از صحابه که در سپاه حضرت، علیه طلحه و زبیر و عایشه جنگیدند، چیست⁉️ آیا عادلند و مؤمن؟ یا ظالمند و کافر؟

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

13 Nov, 09:16


(به بهانه ایّام آغاز جنگ جمل)

💢مادری که شانزده هزار نفر از فرزندان خود را کشته است❗️

مرحوم «سیّد بن طاووس» در کتاب «الطّرائف» می نویسد:
چقدر مرا به تعجّب انداخت حدیثی را که بر آن واقف شدم و آن اینکه:
زنی از اهل کوفه بر عایشه وارد شد و گفت:
ای امّ المؤمنین! چه می گویی درباره زنی که فرزند مؤمن خود را عمدا کشته باشد؟
عایشه گفت: آن زن با کشتن فرزند خود کافر می شود زیرا که خدای تعالی می فرماید:
«وَ مَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزاؤُهُ جَهَنَّمُ خالِداً فيها وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ عَذاباً عَظيماً.
نساء/93
هر کس مؤمنی را به عمد بکشد، جزای او آتش جهنّم است که در آن جاوید خواهد بود، خدا بر او خشم کند و بر او لعنت نماید و برای او عذابی شدید مهیّا سازد.

سپس آن زن کوفی گفت: 👈 پس چه می گویی درباره مادری که شانزده هزار نفر از فرزندان خود را بکشد در حالی که همه آنان مؤمن باشند؟!
عایشه فهمید که منظور آن زن، کنایه به خود اوست که در جنگ جمل، سبب کشته شدن شانزده هزار نفر شده است؛ برای همین گفت: این دشمن خدا را از من دور سازید!
📚 الطّرائف ص293

♦️این نقل را بلاذری در انساب الاشراف نیز آورده است. 📚ج۲ ص ۲۶۶

💢 کانال تحقیقات علمی شیخ عباس دهرویه در "إیتا"
عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/tavaroghidartasanon

فضائل و معارف

11 Nov, 07:04


⚠️  بالاخره چنین مقامی داشت؟ یا دنيادوست بود و نفاق داشت⁉️(نستجیر بالله)

✍🏻 #ذهبی از عايشه نقل کرده که گفت:

«أحدی را در کلام و گفتار، شبیه‌تر از فاطمه به رسول خدا (علیهما السّلام) ندیدم. هرگاه نزد پیامبر اکرم می‌آمد، ایشان برمی‌خواست، او را می‌بوسید و به او خوش‌آمد می‌گفت و احترام می‌کرد.»

❗️سُنّیان از خود نمی‌پرسند: پس چرا #ابن_تیمیه به چنین شخصيتی نسبت نفاق داد و #ذهبی نسبت دنیادوستی؟ واضح است، وقتی ابابکر و عمر آن حضرت را تکذیب کنند و به ایشان اهانت نمایند و خشم و غضب ایشان را ناشی از زن‌بودنش بدانند، علمای این جماعت نیز به امامان خود اقتدا می‌کنند! و کاری کردند تا #حاکم_نیشابوری که از بزرگان خودشان است، ناچار ‌شد در دفاع از بانوی دوسرا، کتاب "فضائل فاطمة الزهرا" را بنویسد. (ماجرای خواندنیِ علّت تألیف این کتاب)

«مرتبط با مباحث #فاطمیه»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Nov, 20:50


↪️ پیرو مطالب قبل

🔍 وحدت اجتماعی یا اعتقادی؟

👈🏻 وحدت بدین معناست که نسبت به مخالفین خود، جنگ و یقه‌کِشی و خون و خون‌ریزی نداشته باشیم و در مقابل دشمن مشترک، متّحد شویم، امّا همانطور که علماء و فقهاء نیز بیان کرده‌اند، جهاد علمی و تبیین عقاید مذهبی، در جای خود محفوظ است و ضروری؛ برخی توقّع دارند شیعیان تمام مرزها و خطوط قرمز خود را نادیده گرفته و سکوت کنند❗️ولی مخالفین حق دارند که شیعیان را تکفیر کنند، نماز با شیعه را جایز ندانند، خون و مال شیعه را هدر بدانند و در دفاع از عقاید خود هزاران کتاب و مقاله بنویسند❗️و رسماً اعلام کنند هیچ نقطه مشترکی با شیعیان نداشته و نخواهند داشت! کافیست نگاهی به کتب فقهی و کلامی سُنّیان بیاندازید تا دیدگاه آنان درباره شیعه را درک کنید.

آیا فقط شیعه باید رعایت کند و سخن نگوید و همه‌چیز را فراموش کند؟!

لازم به ذکر است که شیعیان، ناصبی را مهدورالدم می‌دانند، نه مطلق جماعت مخالفین را، ولی آنان مطلق شیعیان را تکفیر کرده‌اند. وقتی نزد مخالفین، سابِّ عایشه، مانند سابّ‌النبی است، نزد ما به طریق أولی سابِّ اهل بیت مانند سابّ‌‌النبی (علیهم السّلام) می‌باشد.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Nov, 20:06


#سانسور_تحریف

↪️ پیرو مطلب قبل

⚠️ نویسنده، در بخشی از کتاب نوشته:

«و أما مسألة غضب فاطمة رضي الله عنها فمن باب التغير النفسـي فقط، وما سوى ذلك وساوس ليس لها أساس علمي.»

✍🏻 غضب حضرت زهرا سلام الله علیها بر ابابکر، ناشی از یک حالت بشری بوده و بس، غیر از این، هرچه گفته شده اصل و اساسی ندارد.

ابراهیم المدیهش نیز نوشته:

«صمیمیّت بين عايشه و فاطمه (عليها السّلام) بسیار زیاد بوده و نسبت به یکدیگر محبّت داشتند، حتّی اختلاف کوچکی نیز نداشتند، چه رسد به دشمنی و کینه. ولی این مسئله تنافی ندارد که اختلافات زنانه که بین چند زن در یک خانه بوجود می‌آید، بین آنها نیز وجود داشته باشد، که منشأ آن، حالات بشری و نفسانی است، زیرا فاطمه (عليها السّلام) عصمت نداشته و مانند انسانهای دیگر بوده‌ست.» (فاطمة بنت النبي، سيرتها، فضائلها، مسندها، ج۴ ص۲۹۵)

بنگرید مقام حضرت زهرا سلام الله علیها را تا چه حدّ تنزّل داده‌اند تا غضب و خشم ایشان را ناشی از حالات نفسانیِ زنانه جلوه دهند. آیا رسول اکرم صلی الله علیه و آله نفرمودند: خشم زهرای اطهر مساوی با خشم ایشان و خداوند متعال است؟!

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Nov, 19:36


#سانسور_تحریف

🔸 تلاش مذبوحانه برای نشان دادن روابط حسنه

👈🏻 مخالفین شیعه، کتب و مقالات فراوانی نوشته و مدّعی ‌شده‌اند که رابطه بین اهل بیت علیهم السلام و خُلفایشان و بعض اصحاب، بسیار صاف و صمیمی بوده است. در این میان، بیشترین تلاش برای این بوده که نشان دهند صدیقه شهیده سلام الله علیها از ابابکر راضی بود و از دنیا رفت. مانند کتاب در تصویر، که تا توانسته به کذب و موهومات متوسّل شده و زحمت ما داشته و عِرض خود برده؛ این نشان می‌دهد که موضع حضرت زهرا سلام الله علیها نسبت به اهل سقیفه‌ آنقدر روشن بوده که برای سانسور آن دست به کار شده‌اند. جالب اینکه در کتب متقدّم مخالفین، روایاتی مبنی بر اختلاف شدید و جدّی بین اهل سقیفه و اهل بیت علیهم السّلام موجود است، از #بخاری تا #ابن_تیمیه، و از دهلوی‌ها تا معاصرین، به این اختلاف جدّی اعتراف کرده، و حتّی در توجیه و دفاع از عمل اهل سقیفه، به حضرت زهرا و امیرالمؤمنین علیهما السّلام اتّهام نفاق و تفرقه‌افکنی و حبس بیت‌المال نیز وارد کرده‌اند. (نستجیر بالله)، بعد از این طرف دهها کتاب و مقاله می‌نویسند که روابط حسنه بوده‼️

تعارض و تناقضی تهوّع‌آور

مطلب مرتبط 👇🏻

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Nov, 18:26


#مهدویت

🌏 ندای عمومی هنگام ظهور مهدی آل محمد عليهم السّلام

... وَ بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ قَالَ أَبُوعَبْدِ اللَّهِ عليه السّلام سَيَأْتِي فِي مَسْجِدِكُمْ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ رَجُلًا يَعْنِي مَسْجِدَ مَكَّةَ يَعْلَمُ أَهْلُ مَكَّةَ أَنَّهُ لَمْ يَلِدْهُمْ آبَاؤُهُمْ وَ لَا أَجْدَادُهُمْ عَلَيْهِمُ السُّيُوفُ مَكْتُوبٌ عَلَى كُلِّ سَيْفٍ‏ كَلِمَةٌ تَفْتَحُ أَلْفَ كَلِمَةٍ فَيَبْعَثُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى رِيحاً فَتُنَادِي بِكُلِّ وَادٍ هَذَا الْمَهْدِيُّ يَقْضِي بِقَضَاءِ دَاوُدَ وَ سُلَيْمَانَ ع وَ لَا يُرِيدُ عَلَيْهِ بَيِّنَةً.

✍🏻 ابان بن تغلب از امام صادق عليه السّلام روايت كند كه فرمودند: به زودى در همين مسجد شما-يعنى مسجد مكّه-سيصد و سيزده مرد درآيند و اهل مكّه مى‌دانند كه آنان فرزند آباء و اجداد ايشان نيستند، و آنان شمشيرهايى بر خود حمايل دارند كه بر هر يك از آنها كلمه‌اى نوشته شده است كه از آن هزار كلمه گشوده گردد، و خداى تعالى نسيمى را بفرستد كه در هر وادى ندا كند: اين مهدى است كه به قضاء داود و سليمان داورى كند و بر حكم خود گواه نطلبد.

📙كمال الدين، ج۲ ص۶۷۱

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

10 Nov, 18:16


#رجال

💠 من کجا و شیعه او کجا؟!

الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنِ السَّيَّارِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جُمْهُورٍ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنِ ابْنِ أَبِي يَعْفُورٍ قَالَ: لَزِمَتْهُ شَهَادَةٌ فَشَهِدَ بِهَا عِنْدَ أَبِي يُوسُفَ الْقَاضِي فَقَالَ لَهُ أَبُو يُوسُفَ مَا عَسَيْتُ أَنْ أَقُولَ فِيكَ يَا ابْنَ أَبِي يَعْفُورٍ وَ أَنْتَ جَارِي مَا عَلِمْتُكَ إِلَّا صَدُوقاً طَوِيلَ اللَّيْلِ وَ لَكِنْ تِلْكَ الْخَصْلَةُ قَالَ وَ مَا هِيَ قَالَ مَيْلُكَ إِلَى التَّرَفُّضِ فَبَكَى ابْنُ أَبِي يَعْفُورٍ حَتَّى سَالَتْ دُمُوعُهُ ثُمَّ قَالَ يَا أَبَا يُوسُفَ نَسَبْتَنِي إِلَى قَوْمٍ أَخَافُ أَنْ لَا أَكُونَ مِنْهُمْ قَالَ وَ أَجَازَ شَهَادَتَهُ.

✍🏻 اداى شهادتى بر گردن ابن ابى يعفور بود. او نزد ابويوسف قاضى (شاگرد ابوحنیفه) شهادت داد. ابويوسف گفت: من نمى‌خواهم درباره تو كه همسايه‌ام هستى چيزى بگويم. من تو را راست‌گو و شب‌زنده‌دار مى‌دانم، اما خصلتی دارى که خوش ندارم! ابن ابى يعفور گفت: آن خصلت چيست‌؟ گفت: تمايل تو به رافضى‌گرى و تشيّع. در اين هنگام ابن ابى يعفور به حدّى گريست كه اشكش جارى شد. آن‌گاه گفت: اى ابو يوسف! تو مرا به گروهى نسبت مى‌دهى كه مى‌ترسم جزئی از آنان نباشم. سپس ابو يوسف، شهادت او را پذيرفت.

📚 الکافی، ج۷ ص۴۰۴

(وقتی ابن‌ابی‌یعفور با آن مقام چنین بگوید، تکلیف دیگران روشن است.)

مجلسی اوّل رحمه الله ذیل این روایت می‌نویسد:

«لأنّه لم يفهم مراده بل فهم أَنّه ليس من الرفضة و يمكن أن يكون فهم و دلّسه على الحاضرين و عندهم أَنّه يسمع شهادة المبتدعة و التابع لمجتهد آخر، و أبو يوسف تلميذ أبي حنيفة كان قاضي القضاة ببغداد في زمان الرشيد. _ إحياء الاحاديث في شرح تهذيب الحديث، مخطوط)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

09 Nov, 03:27


⚠️ تعجّبِ یک عثمانی مذهب، از تنهایی امیرالمؤمنین علیه السّلام بین اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه و آله

✍🏻 شیخ طوسی رحمه الله به سندش از محمد بن سلام نقل کرده: یونس بن حبیب نحوی که از پیروان عثمان بود، نقل می‌کند: به خلیل به احمد گفتم: می‌خواهم از تو سؤالی بپرسم، به هیچ کس نگو. گفت: این سخن تو بر این دلالت دارد که جواب از سؤال سنگین‌تر است، پس تو نیز هیچ کس را از آن با خبر نکن. گفتم: آری، تا زمانی که زنده هستی. گفت: بپرس. گفت: «مَا بَالُ أَصْحَابِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ رَحِمِهِمْ كَأَنَّهُمْ كُلَّهُمْ بَنُو أُمٍّ وَاحِدَةٍ وَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ عَلَیْهِ السَّلَامُ مِنْ بَیْنِهِمْ كَأَنَّهُ ابْنُ عَلَّةٍ؟» یعنی: یاران رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را چه شده است؟ مثل این است که همه آنها از یک مادر هستند و در میان آنها، علی بن ابی طالب از مادر دیگری است‼️ گفت: چرا چنین سؤالی را می‌پرسی؟ گفتم: تو قول دادی که جواب مرا بدهی. گفت: به من قول دادی که آن را کتمان کنی. گفتم: تا زمانی که زنده هستی. گفت: علی (علیه السّلام) از تمام آنها در اسلام آوردن پیشی گرفت و علم وی و شرف وی و زهد وی و جهاد وی از آنها بالاتر و برتر بود، پس آنها نسبت به وی حسد ورزیدند.

📚 بحارالأنوار، ج ٢٩ ص ۴٩۶

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

09 Nov, 03:05


https://t.me/fazaelvamaaref/11426

فضائل و معارف

09 Nov, 02:27


https://t.me/azbarresihayetarikhi/4764

فضائل و معارف

08 Nov, 15:22


#سانسور_تحریف #فاطمیه

📸 #ذهبی تصریح می‌کند که یکی از اولاد امیرالمؤمنین علیه السّلام و حضرت زهرا سلام الله علیها "محسن" بود

👈🏻 از سُنّیان می‌پرسیم: تاریخ زندگی حسنین و زینبین علیهم السّلام در کتب خودتان نیز مشخّص است، حال بگویید: محسن چه شد ⁉️

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Nov, 15:13


#سانسور_تحریف

⚠️ تحریف به زشت‌ترین نحو ممکن!

✍🏻 "معلّمی یمانی" سلفی مشهور که او را #ذهبی دوران معاصر خوانده‌اند، می‌نویسد:

«هر کس در حال بسیاری از علمای مذاهب (أربعة) تأمل کند، در می‌یابد که بسیاری از آنان وضعشان پس از تحقیق، از وضع اصبغ (از علمای مطعون و مطرود سُنّیان) بدتر است، و این‌ها در ظاهر قائل به قبول حدیث و بزرگداشت صحیحین هستند و حتّی در عصر ما بسیاری از آنان می‌گویند: "اگر حدیث در صحیحین یا یکی از آن ها باشد صحتش قطعی است." امّا هنگامی که یک حدیث مخالف با مذهبشان باشد، آن را به زشت‌ترین شکل ممکن تحریف می‌کنند.»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

08 Nov, 09:17


#مهدویت

🎙 استاد کاشانی

«آیا تسهیلات نظامی، برای قدرت بخشیدن به امام عصر عجل الله تعالی فرجه است؟ ما اگر امام را می‌شناختیم چنین توهّمی نمی‌کردیم.
آیا امام ما متوقّف بر 313 نفر یار است؟ آیا ما‌ می‌توانیم دنیا را نجات دهیم یا منجی، امام عصر علیه السلام است؟


ما فقط باید به نحو أحسن وظایف خود را انجام دهیم، قرار نیست دنیا را نجات داده و کار امامِ منجی را ما انجام دهیم! ما در اداره امور خودمان وامانده‌ایم، چه رسد به جهان بشریّت! باید از همه چیز ناامید بشویم و دل به امام منجی ببندیم. تمام دنیا مضطر شده و محتاج منجی‌اند. ما منجی نیستیم، بلکه ما و تمام جهان محتاج منجی هستیم.»

👈🏻 مطالب مرتبط: اینجا و اینجا

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 20:53


#سانسور_تحریف

صحابه‌پرستیِ بدون مبنا و اصول

(مبنای خلاف عقل و نقل، در علمای بزرگ سُنّی)

✍🏻 #ذهبی می‌نویسد:

کلام بزرگان هنگامی که برای ما معلوم شود که از روی هوا و تعصّب است، به آن التفاتی نمی‌شود، بلکه از آن دست کشیده و روایت نمی‌شود. لذا باید صرف نظر کرد از بیشتر آنچه بین صحابه و جنگ میان آنان رخ داده است، که خدا از همه آنان راضی باشد (‼️) بیشترِ این گزارشات منقطع و ضعیف است و بعضی از آن دروغ است (!!!) و این است آنچه در اختیار ما و علمای ماست؛ پس شایسته است ترک و پنهان داشتن آن، بلکه از بین بردنش، تا قلب‌ها نسبت به صحابه صاف شود و بر حبّ صحابه افزوده شود (!!!) و کتمان این امر بر عامّه‌ی مردم و تمام علما واجب است (!!!) 👈🏻 و به عالِم منصف عاری از هوای نفس، اجازه داده می‌شود که در خلوت، آن مطالب را مطالعه کند، به شرطی که برای آنها استغفار کند، همانگونه که خداوند متعال به ما آموخته است. (!!!!)

«کلام الأقران إذا تبرهن لنا أنه بهوى وعصبیة لا یلتفت إلیه بل یطوى ولا یروى کما تقرر عن الکف عن کثیر مما شجر بین الصحابة و قتالهم رضی الله عنهم أجمعین و ما زال یمر بنا ذلک فی الدواوین والکتب والأجزاء و لکن أکثر ذلک منقطع و ضعیف و بعضه کذب و هذا فیما بأیدینا و بین علمائنا فینبغی طیه و إخفاؤه بل إعدامه لتصفو القلوب وتتوفر على حب الصحابة والترضی عنهم وکتمان ذلک متعین عن العامة وآحاد العلماء وقد یرخص فی مطالعة ذلک خلوة للعالم المنصف العری من الهوى بشرط أن یستغفر لهم کما علمنا الله تعالى». (سیر أعلام النبلاء، ج۱۰ ص۹۲)

ابوبکر ابن‌العربی، إبن قتیبه را جاهل خطاب کرده و توبیخ می‌کند که: در کتاب الإمامة و السياسة، پرده‎پوشی را در مورد صحابه رعایت نکرده است.
«فأما الجاهل فهو ابن قتیبة فلم یبق ولم یذر للصحابة رسما فی کتاب الامامة والسیاسة.» (العواصم، ج۱ ص۲۶۱)

🔻محیی‌الدین نَوَوی از ابو عبدالله الماري نقل می‌کند که گفت: ما مأمور به حُسن ظن به صحابه و نفی همه رذیلت‌ها از آنها هستیم و زمانی که حدیثی پیدا کردیم که موجب رذیلت برای صحابه باشد، اما راه تأویل برای آن روایت وجود نداشت، باید به راویان آن حدیث نسبت دروغگویی بدهیم!
«... لکنا مأمورون بحسن الظن بالصحابة رضی الله عنهم أجمعین ونفى کل رذیلة عنهم وإذا انسدت طرق تأویلها نسبنا الکذب إلى رواتها.» (شرح صحیح مسلم، ج۱۲ ص۷۲)

▪️#ابن_تیمیه متذکّر می‌شود: پرهیز از نقل درگیری‌های بین صحابه، جزء مذهب اهل سنّت بوده است.
«کان من مذاهب أهل السنة الإمساک عما شجر بین الصحابة.» (منهاج السنة، ج۴ ص۴۴۸)

🔸#احمدبن‌حنبل گفته: جایز نیست بر کسی که از صحابه عیب و نقصی بگیرد؛ و اگر کسی چنین کرد، بر سلطان لازم است که او را تأدیب و عقوبت کرده و حق بخشیدن وی را ندارد؛ بلکه باید او را شکنجه کرده و توبه دهند؛ که اگر توبه کرد، از وی پذیرفته می‌شود؛ اما اگر قبول نکرد دوباره باید او را شکنجه کرده و حبس ابد نمایند، تا اینکه بمیرد مگر آنکه از نظر خویش برگردد!
«... لا یجوز لأحد أن یذکر شیئا من مساویهم و لا یطعن على أحد منهم بعیب ولا بنقص فمن فعل ذلک فقد وجب على السلطان تأدیبه وعقوبته لیس له أن یعفو عنه بل یعاقبه ویستتیبه فإن تاب قبل منه وإن ثبت عاد علیه بالعقوبة و خلده الحبس حتى یموت أو یتراجع.» (طبقات الحنابلة، ج۱ ص۳۰)

پی‌نوشت:

کدام عقلی می‌پذیرد در یک جنگ یا اختلاف شدید، دو طرف بر حق باشند؟! که "ذهبی" برای تمام شرکت‌کنندگان در جنگ‌های بین صحابه طلب رحمت می‌کند!!! بعنوان نمونه: معاویه ملعون، اميرالمؤمنين علیه السّلام را لعن می‌کرده (نستجیر بالله)، و حضرت نیز او را! بعد آقایان برای دو طرف طلب رحمت و بخشش می‌کنند!!! بالاخره یک طرف باطل بوده و از این واضحات است. اگر دو طرف اهل حق و دوستی بوده‌اند، دیگر لعن و جنگ و طرد و تکفیر معنا نداشت. خود صحابه بر اختلاف و دشمنیِ برخی‌‌شان با امیرالمومنین علیه السّلام تصریح کرده‌اند، تاریخ این مسئله را ثبت و ضبط کرده، بعد علمای بزرگ مخالفین گمان می‌کنند با کودکان نابالغ طرفند و همه چیز را گل و بلبل نشان می‌دهند! حتی کودکان نیز نمی‌پذیرند که هم برای معاویه و طلحه و زبیر طلب‌ رحمت کنند، هم برای امیرالمؤمنین علیه السّلام و اصحاب ایشان! عايشه حتّی از بردن نام امیرالمؤمنین علیه السّلام هم إبا و إکراه داشته! لذا مضحک است که بگوییم خداوند متعال از همه آنان راضی باشد!
اگر قرار است بدی صحابه را نگوییم، پس این‌همه لعن و تکفیر و طعن به امیرالمؤمنین و حسنین و زهرای شهیده سلام الله علیهم در کتب و سخنان سُنّیان چیست؟! فقط برای صحابه‌ای که دشمن امیرالمومنین علیه السّلام بوده‌اند این قانون وجود دارد؟! چرا به اهل بیت علیهم السلام که می‌رسد دهان باز کرده و چشم می‌بندند!؟ تازه به حضرت زهرا سلام الله علیها که او را بضعة‌الرسول می‌دانند، نسبت نفاق و دنیا دوستی می‌دهند العیاذ بالله! و منزل آن حضرت را 👇🏻

فضائل و معارف

07 Nov, 20:53


محلّ پنهان کردن اموال بیت المال می‌دانند!!! نستجیر بالله. (اینجا)
ذهبي می‌گوید: فاطمه (علیها السّلام) دل در گرو میراث پدرش داشت و دلبسته آن بود!!!! (وَ لَمَّا تُوُفِّيَ أَبُوْهَا تَعَلَّقَتْ آمَالُهَا بِمِيْرَاثِهِ؛ سیر أعلام النبلاء، ج۳ ص۴۱۶)
#بخاری قائل است که دوران حکومت امیرالمؤمنین علیه السّلام، دوران فتنه بود! (اينجا ) و امام حسین عليه‌ السلام‌ را خارجی می‌دانند. العیاذ بالله! (اینجا)
دیگر بماند اهانتهای فراوان دیگر به امیرالمؤمنین و حسنین علیهم السّلام که شرم از بیان آن داریم، که اگر یک درصد اینها نسبت به صحابه گفته شده بود، آقایان دنیا را بر هم می‌زدند!
احمد بن حنبل که برای اهانت‌کننده به صحابه چنان مجازاتی می‌تراشد، آیا اهل کساء را به اندازه صحابه نمی‌داند؟! تازه خودش نیز جزء هتّاکان است! این تناقضات تهوّع‌آور را چه می‌کنند؟ آری، از بیان نفاقِ برخی صحابه هراس دارند که دست به تحریف و سانسور تاریخ می‌زنند! آیا صحابه‌ای که در قرآن به منافق بودن بعض آنان در حیات رسول اکرم صلی الله علیه و آله تصریح شده، از فضا آمده بودند؟! اگر نقص و عیب بر صحابه جایز نیست، پس آیات قرآن خطا و اشتباه است؟! لذا دغدغه اصلی، تطهیر و تبرئه دشمنان امیرالمؤمنین و زهرای شهیده علیهما السّلام است نه احترام صحابه، وگرنه هیچ‌ مسلمانی شکّ و تردید ندارد که احترام و جایگاه اهل کساء حدّاقل از تمام صحابه بالاتر است، ولی نسبت به عیب و نقص و طعن آنان حساسیت ندارند!
ما نیز صحابه‌ای را که به وصایای رسول اکرم صلی الله علیه و آله عمل کردند، محترم و أهل نجات و سعادت می‌دانیم، ولی نه همه صحابه را.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 18:30


#طلب_علم #رجال #مکتب‌امامت‌پژوهی‌هند

📸 امشب یکی از شیرین‌ترین و پربارترین گعده‌های علمی آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله بود

پیرامون شیخ حسین نجف و سیّد حیدر حلّی و حرارتِ مراثی و أشعار آنان نکاتی مطرح شد. (که آقازاده ایشان از کتاب "فوائد الرضویة" تألیف محدّث قمّی رحمه الله، با حاشیه آیت الله شبیری می‌خواند.)

📝 چند نکته مهم فقهی بیان و شرح شد. تعدادی از محقّقین هندی و پاکستانی، به معرّفی آثاری که إحیاء کرده‌اند پرداختند و با استقبال گرم آیت الله شبیری مواجه شدند. و از خاندان اجتهاد هم (سیّد دلدار علی) یادی کردند. یکی از کتبی که معرّفی کردند، جمع‌آوری دوهزار اثر از عامّه در ردّ مبانی #ابن_تیمیه و سلفیّت بود.

حقیر با ایشان گفتگویی کردم و به سعه تحقیق و تتبع‌شان غبطه خوردم. گفتند تمام رُدودِ "تحفه إثناعشریة" را إحیا و جمع‌آوری کرده‌اند که هیچ‌جای دیگر یافت نمی‌شود.

👈🏻 نکته جالب توجّه اینکه: بدون هیچ تکلّف و تشکیلاتی، به آسانی می‌شود با آیت الله شبیری گفتگو کرد، سؤال و مطلب طرح نمود.

(خداوند متعال بر عمر با برکت ایشان بیافزاید.)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 16:07


#سانسور_تحریف

⭕️ #احمدبن‌حنبل از نوشتن و پرداختن به قضایای مربوط به جنگ صفّین و جمل نهی می‌کرد! وقتی راوی احادیث مرتبط را نوشت، احمد بن حنبل به پدر وی امر کرد: کتاب را از او بگیر و مگذار در آن نگاه کند!

«أَخْبَرَنِي عِصْمَةُ بْنُ عَاصِمٍ، قَالَ: قَالَ حَنْبَلٌ: أَرَدْتُ أَنْ أَكْتُبَ كِتَابَ صِفِّينَ وَ الْجَمَلَ عَنْ خَلَفِ بْنِ سَالِمٍ، فَأَتَيْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ أُكَلِّمُهُ فِي ذَاكَ وَأَسْأَلُهُ، فَقَالَ: ومَا تَصْنَعُ بِذَاكَ وَلَيْسَ فِيهِ حَلَالٌ وَلَا حَرَامٌ؟ وَ قَدْ كَتَبْتُ مَعَ خَلَفٍ حَيْثُ كَتَبَهُ، فَكَتَبْتُ الْأَسَانِيدَ وَ تَرَكْتُ الْكَلَامَ، وَكَتَبَهَا خَلَفٌ، وَ حَضَرْتُ عِنْدَ غُنْدَرٍ وَ اجْتَمَعْنَا عِنْدَهُ، فَكَتَبْتُ أَسَانِيدَ حَدِيثِ شُعْبَةَ وَكَتَبَهَا خَلَفٌ عَلَى وَجْهِهَا. قُلْتُ لَهُ: وَ لِمَ كَتَبْتَ الْأَسَانِيدَ وَ تَرَكْتَ الْكَلَامَ؟ قَالَ: أَرَدْتُ أَنْ أَعْرِفَ مَا رَوَى شُعْبَةُ مِنْهَا. قَالَ حَنْبَلٌ: فَأَتَيْتُ خَلَفًا فَكَتَبْتُهَا، فَبَلَغَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ فَقَالَ لِأَبِي: خُذِ الْكِتَابَ فَاحْبِسْهُ عَنْهُ، وَ لَا تَدَعْهُ يَنْظُرُ فِيهِ!» (السنّة، للخلّال، ج۲   ص۴۶۴)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 15:56


https://t.me/fazaelvamaaref/8563

فضائل و معارف

07 Nov, 10:57


#رجال

📸 با آن‌همه دقّت و تتبع و تبحّر که به علماء إشکال می‌کرد، خودش نیز دچار إشکال شد!

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 08:24


👆🏻 داود بن فرقد گويد: يكى از اصحاب از من پرسيد: آيا ملائكه مى‌خوابند؟ گفتم نمى‌دانم. گفت خداى تعالى فرموده است: شب و روز و بى فتور او را تسبيح مى‌كنند. سپس گفت: آيا کلامی از امام صادق عليه السّلام در اين باب برايت بگويم؟ گفتم: بگو. گفت: شخصى از امام صادق عليه السّلام همين سؤال را كرد، فرمودند: هر موجود زنده‌اى جز خداى تعالى مى‌خوابد و ملائكه نيز مى‌خوابند. گفتم: خداى تعالى مى‌فرمايد: شب و روز و بى‌فتور او را تسبيح مى‌كنند. فرمودند: انفاس آنها تسبيح است.

🔸پس فَترت به معنى خوددارى از اظهار امر و نهى است و لغت نيز بر آن دلالت دارد، مى‌گويند: فلانى از طلب فلان چيز باز ايستاد و در مطالبات و حوائج خويش سستى كرد و در اين قبيل از فعل «فَتر» استفاده مى‌شود و آن به معنى سستى كردن و باز ايستادن است و به معنى بطلان عين و شخص نيست. و در همين معناست كه شخصى مى‌گويد "اصابتنى فَترة" يعنى ضعف و سستی مرا فرا گرفته است.

📓 کمال الدین، ج۲ ص۶۶۴

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

07 Nov, 08:23


#رجال #مهدویت

"آبی" یا "بالط" چه کسی بود؟ فَترَت به چه معناست؟

✍🏻 شیخ صدوق رحمه الله:

«خداى تعالى پس از پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله، رشته رسولان را گسسته و براى ما هاديان از عترت و اهل بيت او معيّن فرموده تا ما را به حقّ هدايت كنند و گمراهی را از ما بزدايند و اختلاف و تفرقه را برطرف سازند، معصومانى كه ما را از خطا و لغزش آنها ايمن ساخته و آنها را قرين قرآن قرار داده و به ما فرمان داده است كه به آنها متمسّك شويم، و با زبان پيامبرش به ما خبر داده است مادامی كه به آن دو متمسّك شويم گمراه نخواهيم شد، و اگر چنين نبود حكمت اقتضا مى كرد كه تا انقضاى تكليف از ما رسولان را بفرستد و خداى تعالى اين مطلب را تبيين كرده و به رسولش فرموده است: ««إِنَّمَا أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ _ تو مُنذرى و براى هر قومى هدايت كننده‌اى است» براى خداوند حجّتهاى بالغه‌اى وجود دارد و هيچ‌گاه زمين از وجود رسولان و انبياء و اوصياء صلوات اللَّه عليهم خالى نبوده است و به واسطه خوف و اسباب ديگر، فَتَرات (إختفاء و فاصله و عدم اظهار) هم داشته‌اند و در آن دوران اظهار دعوتى نمى‌كردند و امر خود را جز بر مَحرمان خود آشكار نمى‌نمودند تا آنكه خداى تعالى حضرت محمّد مصطفی صلّى اللَّه عليه و آله را مبعوث فرمود، و آخرين اوصياى عيسى عليه السّلام مردى بود كه به او «آبى» و يا «بالط» مى‌گفتند:
عبد الله بن بكير از امام صادق عليه السّلام روايت كند كه فرمودند: آخرين وصايت عيسى بن مريم عليه السّلام به مردى به نام «آبى» منتهى شد.
ابن أبى عمير با واسطه‌اى از امام صادق عليه السّلام روايت كند كه آخرين وصىّ عيسى عليه السّلام مردى به نام «بالط» بود.
درست بن أبى منصور و ديگران از امام صادق عليه السّلام روايت كنند كه فرمودند:
سلمان بر دانشمندان بسيارى وارد شد و آخرين دانشمندى كه بر وى درآمد «آبى» بود و مدّتى نزد او ماند تا آنكه پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله ظهور كرد، آنگاه آبى به او گفت: اى سلمان! يارى كه در جستجوى آنى، در مكّه ظهور كرده است و سلمان به جانب ایشان روان شد.
دُرست بن أبى منصور از امام كاظم عليه السّلام پرسيد: آيا آبى بر رسول اكرم حجّت بود؟ فرمودند: نه، و ليكن پيامبر وصاياى عيسى را از وى طلب كرد و او نيز آنها را تسليم نمود. پرسید: آيا از آن روی كه بر پيامبر اکرم حجّت بود آنها را تسليم كرد؟
فرمودند: اگر بر پيامبر حجّت بود وصايا را تسليم نمى‌كرد. گفتم: احوال آبى چه بود؟ فرمود: به پيامبر اکرم صلّى اللَّه عليه و آله و آنچه كه آورده است ايمان آورد و وصايا را تسليم نمود و در همان روز درگذشت.
👈🏻 اين روايات دلالت دارد كه فَترت به معناى اختفاء و سرّ و امتناع از ظهور و آشكار نكردن دعوت است، نه از ميان رفتن و ارتفاع عين ذات و وجود؛ و خداى تعالى درباره ملائكه فرموده است: ««يُسَبِّحُونَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لَا يَفْتُرُونَ _ شب و روز بى‌فتور او را تسبيح مى‌كنند.» و اگر فتور به معنى رفتن و زايل شدن عينِ چيزى باشد معناى آيه محال خواهد بود، زيرا كه ملائكه مى‌خوابند و خواب در غايت فتور است، و نائم تسبيح نمى‌كند، زيرا چون خوابيد از تسبيح باز مى‌ماند و خواب به منزله مرگ است و خداى تعالى مى‌فرمايد: «اللهُ يَتَوَفَّىٰ الْأَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَالَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا _ خداست آن که وقت مرگ، ارواح خلق را می‌گیرد و آن کس را که هنوز مرگش فرا نرسیده نیز در حال خواب روحش را قبض می‌کند.» و نيز مى فرمايد: «وَ هُوَ الَّذِي يَتَوَفَّاكُمْ بِاللَّيْلِ وَ يَعْلَمُ مَا جَرَحْتُمْ بِالنَّهَارِ _ خداوند شما را هنگام شب قبض‌روح مى‌كند و آنچه را كه در روز انجام مى دهيد مى‌داند.» و نائمِ فاتر به منزله مُرده است، «والذي لا ينام و لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ و لا نَوْمٌ و لا يُدركه فتور هُوَ اللهُ الَّذِي لَا إِلهَ إِلَّا هُوَ _ و كسى كه نمى‌خوابد و چُرت و خواب او را فرا نمى‌گيرد، و فتورى بر او عارض نمى‌شود، او خدايى است كه هيچ معبودى جز او نيست. و اين خبر نيز بر آن دلالت دارد: 👇🏻

فضائل و معارف

06 Nov, 19:42


#سانسور_تحریف #إحراق_بیت_وحی

🎬 هجوم به خانه وحی

آیا خلیفه اول قصد مذاکره با امیرالمومنین سلام الله علیه را داشته؟

مأموریت حضرت زهرا سلام الله علیها چه بود؟

آیا ورودشان به خانه صدیقه طاهره را میشود منکر شد؟

🎙️ استاد محقّق، سیّد علی میلانی حفظه الله

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

06 Nov, 11:21


تشیّع یعنی تبرّی

🎙 استاد محقّق، سیّد علی میلانی

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

05 Nov, 15:53


#اعتراف

احمد الغماری نیز از عالمان معاصر سنی اعتراف کرده اگر حدیث علی سید العرب صحیح باشد، امیرالمومنین بر تمام عرب از جمله ابوبکر و عمر افضل است😃

🔰 البانی در کتاب سلسلة الأحاديث الضعيفة به آن اشاره کرده و می‌نویسد:
(فإنّه قال... فلو صح الشطر الثاني من الحديث؛ كان دليلاً واضحاً على تفضيل عليّ على العرب جميعهم، ومنهم أبو بكر وعمر).

📚‏سلسلة الأحاديث الضعيفة والموضوعة، ج 12، 415.

💢 کانال قلم زنی های پراکنده شیخ عباس دهرویه در إیتا

عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/tafahosdartasanon

فضائل و معارف

05 Nov, 15:53


💥درماندگی اهل تسنن در حدیث علي سید العرب💥

حدیث (علی سید العرب) از روایاتی است اهل تسنن اقرار کردند اگر سند آن صحیح باشد، بر افضلیت امیرالمومنین بر تمام عرب دلالت می‌کند.
البانی می‌نویسد:
فإن الحديث لو صح كان دليلاً على تفضيل علي رضي الله عنه على الخلفاء الثلاثة!
📚موسوعة الألباني في العقيدة (8/ 379)

❗️به همین جهت تمام تلاش خودشان را به کار بردند تا سند حدیث را تضعیف کنند❗️

💢 کانال قلم زنی های پراکنده شیخ عباس دهرویه در إیتا

عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/tafahosdartasanon

فضائل و معارف

05 Nov, 09:06


#معاونت_پژوهش

📣 کتاب «توهّم جانشینی» در نقد اصلی ترین دلیل فرقه یمانیّت توسط انتشارات امامت اهل بیت علیهم السلام به چاپ رسید.

🔰 سخن بنیاد فرهنگی امامت:
حدیثی موسوم به حدیث وصیت، اصلی‌ترین دست‌آویزی است که احمد بصری و پیروانش با استناد به آن، خود را در ادّعای یمانیّت برحق می‌دانند، تا آنجا که حجّیّت معجزات الهی را نیز موکول به استناد به آن کرده‌اند. «توهّم جانشینی» نوشتاری منتشر شده از سوی بنیاد فرهنگی امامت، در بحبوحه نقد یمانیت، با بررسی استناد به این حدیث،که دقت بیشتری را می طلبد و چه بسا تاکنون به تفصیل به آن پرداخته نشده، بطلان این ادّعا را آشکار ساخته و آن را در اختیار محققان قرار داده است.

📍مرکز پخش:
قم، خیابان معلّم، مجتمع ناشران، طبقهٔ همکف، واحد ۱۶

☎️: ۰۲۵۳۷۸۳۷۳۲۰
📱: ۰۹۱۹۶۶۴۹۲۷۰
🆔 @bonyad_emamat

فضائل و معارف

05 Nov, 09:04


#صوت

🔰 نظریات باطلی که اهل سنت به شیعه نسبت می دهند

🛑 صوت کامل بیانات مهم حضرت آیت الله سید علی حسینی میلانی مدظله العالی نسبت به تجسیم خداوند متعال و تحریف قرآن

🗓 تاریخ: ۱۴۰۳/۷/۱۸

🆔️ @ayatollahalimilani
🆔 @alhaqaeq_org

فضائل و معارف

04 Nov, 19:37


#رجال #سانسور_تحریف

💥 خودم نزد وی بودم که دیدم مردی برای او روایت می‌کرد: عمر به فاطمه (سلام الله علیها) لگد زد و محسن را سقط کرد

#ذهبی در مدح "ابوبکر بن ابی دارم" از علماء و راویان قرن چهارم هجری می‌نویسد:

«ابن ‌أبي ‌دارم ‌الإمام ‌الحافظ ‌الفاضل محدّث الكوفة … كان موصوفاً بالحفظ و المعرفة.» (سير أعلام النبلاء، ج۱۲ ص۱۲۶ و ج۱۵ ص۵۷۶)

👈🏻 البتّه این مدح ها تا زمانی است که "ابن ابی دارم" بر اعتقاد سّنّی‌گری خودش باقیست. اما وقتی آخر عمر حقایق را بیان می‌کند برخورد ذهبی با او متفاوت می‌شود.
"محمد بن احمد بن حماد" در احوالات او می‌گوید:

«‌كان ‌مستقيم ‌الأمر ‌عامة ‌دهره، ثم في آخر أيّامه كان أكثر ما يقرأ عليه المثالب، حضرته و رجل يقرأ عليه أنّ عمر رفس فاطمة حتى أسقطت محسناً»

يعنی: ابن ابی دارم بیشتر عمر خود را اعتقاد صحیحی داشت تا آنکه در آخرعمرش بیشتر احادیثی که از دیگران می‌شنید، مطاعن ابوبکر و عمر بود، تا جایی که من خودم نزد وی بودم که دیدم مردی برای او روایت می‌کرد: عمر به فاطمه سلام الله علیها لگد زد و محسن را سقط کرد. (لسان الميزان، ج۱ ص۶۰۹)

❗️اینجا ذهبی دیگر دست از مدح او برداشته و می‌نویسد: «فهذا ضال معثر» او شخصی گمراه و دروغگو است. (ميزان الاعتدال، ج۱ ص۶)

مرتبط با مباحث (#فاطمیه)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

04 Nov, 19:04


#رجال #مکتب‌امامت‌پژوهی‌هند

ویژه اهل تحقیق

⚠️ توثيقِ سلیقه‌ای

👤 یحیی بن مَعین، از بزرگان علم حدیث و رجال در عامّه است. وی که از او در تراجِم سُنّیان با عنوان «امام» یاد می‌شود، جزء شیوخ #احمدبن‌حنبل بوده، و سفرهایی به شامات و مصر داشته است. یکی از عوامل مهم در شهرت ابن مَعین، توثیق‌ها و تکذیب‌هایی است که در مقام جرح و تعدیل نسبت به رجال حدیث سُنّیان داشته، تا جایی که در این امر برخی او را تا حدّ عصمت بالا برده‌اند.
👈🏻 امّا علّامه میرحامدحسین رحمه الله، مطلبی نقل می‌کند که نشان می‌دهد این عالِم مشهور، در جرح و یا تعدیل رُوات، طبق ضابطه حرکت نمی‌کند؛ بلکه چون مثلا فلان راوی به او نیکی کرده لذا او را توثیق کرده است. ‼️

مرحوم میرحامدحسین از #ذهبی نقل می‌کند:

«و قال عباس سمعت ابن معین یوثق اباالصلت فذکر له حدیث انا مدینه العلم فقال قد حدث به محمد بن جعفر الفیدی عن أبی معاویة، قلت جبلت القلوب علی حبّ من احسن إلیها و کان هذا بارّا بیحیی و نحن نسمع من یحیی دائما و نحتج بقوله فی الرّجال ما لم یتبرهن لنا وهن رجل انفرد بتقویته او قوة من وهاه.»

سپس مرحوم میرحامدحسین می‌نویسد:
«و این کلام ذهبی برای مذهب اهل سنّت خیلی ضرر دارد، بلکه اگر گفته‌اید که سیلاب فنا به اساس آن می‌داند و بنای علم جرح و تعدیل را به آب می‌رساند بجاست، زیرا که جلالت مرتبت و علو منزلت ابن مَعین در علوم حدیث عموماً، و فنّ جرح و تعدیل خصوصا، نزد سُنّیه نه چنانست که محل ارتیاب بوده باشد.»

📚 عبقات الأنوار، ج۱۴ ص۵۷۸

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

27 Oct, 20:25


👆🏻 دو نکته درباره حافظ ابن خراش

(#سانسور_تحریف _ #رجال)

با توجّه به شرح حالی که از حافظ ابن خراش آوردیم، اکنون نظر خوانندگان را در مورد او به دو نکته جلب می‌نماییم:

🔻نکته اوّل: عدم اعتماد مصلحتی

حافظ خطیب بغدادی نیز به شرح حال ابن خراش می‌پردازد. وی پس از ذکر مشایخ و راویان در توصیف وی چنین می‌نویسد:
"ابن خراش از کسانی است که برای اخذ حدیث سفرهای زیادی را به عراق، شام، مصر و خراسان رفته است. او به قدرت حافظه و شناخت حدیث وصف شده است."
گفتنی است که خطیب بغدادی سخن ابن‌خراش را درباره حدیث «إنّا معاشر الأنبیاء» نقل نکرده است. فقط همان را که ذهبی از ابن عَدی و او از عبدان روایت کرده نقل نموده است. البتّه همان روایت را نیز تحریف کرده و متن آن را تغییر داده و چنین نوشته است: "ابو سعد مالینی به ما خبر داد که عبد اللَّه بن عَدی به او گفت: از عبدان شنیدم که او می‌گفت: تاجری دو هزار درهم به ابن خراش بخشید تا در بغداد مکانی بسازد و در آن جا حدیث بگوید. امّا ابن خراش از آن استفاده نکرد، هنگامی که تمام شد از دنیا رفت." (تاریخ بغداد، ج۱۰ ص۲۸۰)
این در حالی است که ابن جوزی هیچ یک از این دو سخن را نیاورده است. وی در شرح حال ابن خراش این گونه گفته است: "او از کسانی است که برای اخذ حدیث سفرهای زیادی را به شهرهای مختلف رفته، و به قدرت حافظه و شناخت حدیث وصف شده است. تنها عیبی که دارد این است که او به رافضی بودن متّهم است.» (المنتظم، ج۷ ص۲۹۱.) جلال الدین #سیوطی نیز به شرح حال ابن خراش پرداخته و سخن او را درباره آن حدیث نقل کرده است، ولی آن را تحریف نموده و نوشته است: "عبدان می‌گوید که به ابن خراش گفتم: حدیث «ما ترکناه صدقة» چگونه است؟ پاسخ داد: باطل است. عبدان گوید: او احادیث مرسل را نقل می‌کرد و..." (طبقات الحفاظ، ص۳۰۱) سیوطی این عبارت را که ابن خراش، مالک بن اوس را متّهم به دروغگویی می‌نمود، حذف کرده است.

🔹نکته دوم: اعتماد مصلحتی

دانشمندان اهل تسنّن به ابن خراش در موارد دیگر اعتماد کرده‌اند. با وجود تمام این سخنان، این عالم و حافظ، مورد بی‌اعتمادی علمای اهل تسنّن قرار نگرفته است، بلکه در موضوعات دیگر، نظرات وی در احادیث و جرح و تعدیل راویان آن‌ها از درجه اعتبار ساقط نگردیده و همواره آراء و دیدگاه‌های او نقل شده و مورد توجّه قرار گرفته است.
برای اطمینان بیشتر می‌توانید به کتاب‌های آنان مانند: تهذیب التهذیب و هدی الساری - مقدمه فتح الباری فی شرح صحیح البُخاری - نوشته حافظ #ابن_حجر عسقلانی که متأخّر از ذهبی نیز می‌باشد، مراجعه کنید.

👈🏻 به راستی با این وصف، آیا یک انسان منصف و محقّق می‌تواند با این خطابِ ذهبی نسبت به ابن خراش موافق باشد که گفت: «پس تو یک زندیق و دشمن حق هستی که خدا از تو راضی نگردد»؟!

📔 فدک در فراز و نشیب، ص ۱۰۵_ ۱۱۱

ادامه دارد ...

@fazaelvamaaref  

فضائل و معارف

27 Oct, 19:52


💥 #فدک از عوامل مهم‌ّ در دشمنی و کینه‌توزی با حضرت زهرا سلام الله علیها 1⃣1⃣

تکذیب صریح حدیثِ "ما ترکناه صدقة" توسّط "حافظ ابن خراش"

✍🏻 استاد محقّق، سیّد علی میلانی:

«همانگونه که در مطالب قبل گفتیم: برخی از حافظان بزرگ، روات حدیثِ «إنّا معاشر الأنبیاء» را به دروغگویی متّهم کرده‌اند، و یکی از راویان آن، مالک بن اوس است.
فراتر این که "حافظ ابن خراش" که یکی از حافظان بزرگ از دانشمندان اهل تسنّن در قرن سوم است، بر بطلان حدیثِ «إنّا معاشر الأنبیاء لا نورث...» و بر متّهم بودن مالک بن اوس به دروغگویی به نحو خاص، تصریح نموده است.

نگاهی به شرح حال "حافظ ابن خراش"

در این جا بهتر است که سخن حافظ #ذهبی را در شرح حال حافظ "عبد الرحمن بن یوسف بن خراش" مرور کنیم. ذهبی در شرح حال این حافظ بزرگ می‌نویسد:
«ابن خراش ابو محمّد عبد الرحمن بن یوسف بن سعید بن خراش مَرْوَزی بغدادی، حافظ، فاضل و ناقد، از فلان و فلان حدیث نقل کرده است. ابوسهل قَطّان، ابوالعبّاس ابن‌عُقده، بکر بن محمّد صیرفی و برخی دیگر نیز از او حدیث نقل کرده‌اند. بکر بن محمّد درباره او می‌گوید: از ابن‌خراش شنیدم که می‌گفت: برای اخذ حدیث و به دست آوردن آن (متحمّل رنج‌ها شدم تا جایی که) پنج بار (از تشنگی) ادرار خود را نوشیده‌ام!
"ابونعیم" در مورد ابن‌خراش می‌گوید: در قدرت حافظه، کسی را تواناتر از ابن خراش ندیدم.
"ابن عَدی جرجانی" نیز درباره او اظهار نظر کرده و می‌گوید: او چیزهایی درباره تشیّع بیان کرده که امیدوارم تعمّدی بر دروغ نداشته باشد. از "ابن‌عُقده" شنیدم که می‌گفت: ابن خراش با ما چنان بود که وقتی چیزی درباره شیعه می‌نوشت، می‌گفت: این پیش من و تو بماند.
از عبدان شنیدم که می‌گفت: ابن خراش دو جلد کتابی را که در عیوب و مثالب شیخین تألیف کرده بود، نزد تاجری که پیش ما بود بُرد تا به دو هزار دِرهم مکانی برای او بسازد، و هنگامی که تمام شد از دنیا رفت.
ابوزُرعه محمّد بن یوسف در مورد ابن خراش می‌گوید: عیوب و مثالب شیخین را نقل کرده و رافضی بوده است.
ابن عَدی نیز درباره او اظهار نظر می‌کند و می‌گوید: از عبدان شنیدم که می‌گفت: به ابن خراش گفتم: حدیث «ما ترکناه صدقة» چگونه است؟ گفت: باطل است. مالک بن اوس به جعل این حدیث متّهم است.
ذهبی در ادامه خطاب به ابن خراش می‌نویسد: از جاهلان رافضی که نه حدیث می‌فهمند و نه سیره (!!) عجیب نیست، امّا تو ای حافظ فاضل - که اگر راست گفته باشی در سفر برای اخذ حدیث ادرار نیز نوشیده‌ای - چه عذری در پیشگاه خدا داری؟ با اینکه به مسائل آگاه بوده‌ای؟ پس تو یک زندیق و دشمن حق هستی که خدا از تو راضی نباشد (!!) آنگاه ذهبی در پایان شرح حال ابن خراش این گونه می‌نگارد: ابن خراش در سال ۲۸۳ مُرد و به غیر رحمت خدا پیوست (!!) (تذکرة الحفّاظ، ج۲ ص۶۸۴)
ذهبی در کتاب "سیر اعلام النبلاء" نیز به نگارش شرح حال ابن خراش می‌پردازد و پس از بیان آن چه که نقل کردیم این گونه می‌نویسد: این شخص لغزش کرده و خوار شده است. علم و آگاهی او موجب
بدبختی، و تلاشش سبب گمراهی او گشته است. از سوء عاقبت به خدا پناه می‌بریم (!!). (سیر اعلام النبلاء، ج۱۳ ص۵۱۰)

ادامه در مطلب بعد

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

26 Oct, 12:40


حذف ابیات شعرای برجسته در مدح اهل‌بیت علیهم‌السلام از دواوین شعری در کلام مرحوم ابن شهرآشوب (۵۸۸ هـ)


وكانتِ الشُّعراءُ يَحذفون المناقبَ من دَواوينهم خوفاً من العامة.
ألا تَرى إلى رائية أبي تمّام وميميته وإلى نونية المتنبّي وإلى دالية البُحتري وإلى شافية أبي فراس وإلى كلمات أبي نواس وإلى تعاريض المعرّي...


📜 نسخه‌ی خطی کتاب مثالب النواصب_ابن شهرآشوب، کتابت سال ۸۴۵ هـ.
این نسخه در کتابخانه ناصریه_لکنهو (کتابخانه‌ی خاندان صاحب عبقات) نگه‌داری می‌شود.


لازم به ذکر است فاضل گرانمایه جناب آقای دکتر راثی در مقدمه‌ی اثر "سه چکامه ولائی از ابوتمام طائی" به تفصیل به موارد حذف ابیات ابوتمام پرداخته‌اند.

@mir_hamedhoseyn_110

فضائل و معارف

26 Oct, 12:40


"منتهی الطلب في أشعار العرب" نوشته ادیب قرن ششم أبو غالب محمد بن المبارك بن میمون یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های شعر عربی است که مؤلف در آن بیش از هزار‌ قصیده از میان اشعار شاعران دوره جاهلیت و دوره اسلامی را منتخب نموده است.

در این میان هنگام نقل رائیه صحابیِ شاعر جناب کعب بن زهیر (۲۶ هـ.ق) در مدح امیر المؤمنین صلوات‌الله‌علیه به این مهم اشاره می‌کند که بنی‌امیه تلاش می‌کردند تا این قصیده نقل نشود و به کعب بن زهیر نسبت داده نشود !

وقال كعب يمدح أمير المؤمنين عليه السلام وكانت بنو أمية تنهي عن روايتها وإضافتها إلى شعره أنشدنيها ابن خطاب صاحب الخبر وكان أديباً من غلمان أبي زكريا التبريزي:
.......

پ.ن : این سند مهم در کنار ده‌ها ادله‌‌ی دیگر پاسخ به این سؤال است که چرا برخی ابیات مهم و گاه مشهور در مدح امیر مؤمنان یا سایر اهل بیت علیهم‌السلام در نسخ خطی دواوین شعری آن شعرا موجود نیست یا در برخی نسخ حذف شده است؟!


@mir_hamedhoseyn_110

فضائل و معارف

26 Oct, 04:34


#خبر_کنگره
#تازه‌های_نشر

🔸کتاب شیعه، ویژه‌نامه علامه میرحامد حسین منتشر شد

📚 شماره ۱۹-۲۰ دو فصلنامه کتاب شیعه که به تازگی لباس طبع پوشیده، همه‌ صفحات خود را به مطالب متنوعی درباره‌ علامه میرحامد حسین لکهنوی و خاندان ایشان اختصاص داده است.

⬅️ این ویژه‌نامه در ۶۰۸ صفحه‌ رحلی، در حدود چهل عنوان نوشتار در پنج بخش از بزرگانی نظیر امام خمینی، علامه امینی، علامه روضاتی، و آیت‌الله شبیری زنجانی، شاملِ: اهتمام امام خمینی به نشر #عبقات‌الانوار، سفرنامه حج علامه میرحامد حسین، فهرست تفصیلی هفتاد نسخه خطیِ کتابخانه ناصریه، وصیت‌نامه‌ علامه #میرحامدحسین و فرزندش سیدناصر حسین، اجازات سید ناصر حسین و... است.

🆔@mirhamedhosein1

فضائل و معارف

26 Oct, 02:56


از شهرت ترسیدی، ولی از بلا نترسیدی؟!

عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ یَحْیَی بْنِ الْمُبَارَکِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَی أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) فَنَظَرَ إِلَیَّ بِوَجْهٍ قَاطِبٍ فَقُلْتُ مَا الَّذِی غَیَّرَکَ لِی قَالَ الَّذِی غَیَّرَکَ لِإِخْوَانِکَ بَلَغَنِی یَا إِسْحَاقُ أَنَّکَ أَقْعَدْتَ بِبَابِکَ بَوَّاباً یَرُدُّ عَنْکَ فُقَرَاءَ الشِّیعَةِ فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ إِنِّی خِفْتُ الشُّهْرَةَ فَقَالَ أَ فَلَا خِفْتَ الْبَلِیَّةَ...

✍🏻 اسحاق بن عمّار گوید: من نزد حضرت صادق علیه السّلام رفتم و ایشان با چهره ای عبوس به من نگریست. عرض کردم: چه چیزی سبب دگرگونی شما با من شده است؟ فرمودند: آنچه باعث تغییر رفتار تو با برادرانت شده است. ای اسحاق، به من خبر رسیده که تو دربانی بر خانه ات گذاشته ای که نیازمندان شیعه را از تو باز می‌گرداند. عرض کردم: جانم فدایت، من از مشهور شدن ترسیدم. فرمودند: آیا از بلا نترسیدی؟

📚 الکافی، ج۲ ص۱۸۱

بدون شرح ...

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

26 Oct, 02:50


🍂 افسردگی معنوی

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

25 Oct, 15:11


#وحدت_مخرب

طرحی از یک ذهن بیمار اعتقادی

✍🏻 طرح بالا فقط از شخص جاهلی برمیاد که شست و شوی ذهنی شده!
کتاب های دست اول در هر مذهبی، ریشه تفکرات اون مذهب هست...
ما چه بدونیم، چه ندونیم اعتقاداتی که الان باهاش زندگی می‌کنیم در لایه های عمیق تر از این کتاب ها نشأت میگیره...

کتاب های صحیح بخاری و مسلم و دیگر کتب عامّه بر اساس بغض و دشمنی امیرالمومنین علیه السلام تالیف شده...
و
کتاب های الکافی و الاستبصار و دیگر کتب شیعه بر اساس محبت اهل بیت علیهم السلام و تقویت مذهب تشیع...

کنار هم قرار دادن این کتاب ها به عنوان وحدت، تنها ثمره ش تضعیف تشیع هست!

✏️پ.ن:
باید تو مُخ امثال این اشخاص فرو کرد که وحدت تنها در برابر دشمن مشترک و درست زندگی کردن کنار هم هست...
نه اختلاط کتب، و به تبع اختلاط اعتقاد ها❗️

💢 کانال قلم زنی های پراکنده "شیخ عباس دهرویه" در إیتا

ارتباط با من 👈 @Abasdehro_133
عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/tafahosdartasanon

فضائل و معارف

25 Oct, 07:06


#مهدویت

غيبت امام عصر عجل الله فرجه، نشانه خشم خداوند متعال بر مردم است

📝 مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفَرَجِ قَالَ كَتَبَ إِلَيَّ أَبُو جَعْفَرٍ إِذَا غَضِبَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى خَلْقِهِ نَحَّانَا عَنْ جِوَارِهِمْ.

✍🏻 محمد بن فرج گويد: امام جواد عليه السّلام بمن فرمودند: زمانی‌كه خداى تبارك و تعالى بر خلقش خشم كند، ما را از مجاورت آنها دور كند.

📚 الکافی، ج۱ ص۳۴۳

👈🏻 علّامه مجلسی رضوان الله علیه ذیل این روایت می‌نویسد:

«و يدل على أن غيبة الإمام عليه‌السّلام غضب على أكثر الخلق»

این روایت دلالت می‌کند که غیبت امام عصر عجل الله فرجه، نشانه غضب خداوند متعال بر مردم است.

📚 مرآة العقول، ج۴ ص۶۱

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

22 Oct, 09:51


#طلب_علم

خاطره شنیدنی و جالب توجّه آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، از اوّلین حضورشان در درس خارج

«من هفده سالم بود و جثّه کوچکی داشتم، بعد خواستم به استاد إشکال کنم که....»

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

22 Oct, 09:12


"مافیا" و بازی‌هایی که وجدان را در برابر درد دروغگویی بی‌حس می‌کنند!

🔻روایت است که امام سجاد علیه السلام به فرزندانش می‌فرمود:

«از دروغ‌، کوچک و بزرگ آن چه جدی و چه شوخی پرهیز کنید؛ زیرا هنگامی که مردی در امور کوچک دروغ بگوید، بر دروغ‌های بزرگ نیز جرأت پیدا می‌کند.
آیا نمی‌دانید که پیامبر خدا (ص) فرمود: بنده‌ای همواره راست می‌گوید تا آن‌که خداوند او را صدّیق بنویسد و بنده‌ای همواره دروغ می‌گوید تا آن‌که خداوند او را کذّاب می‌نویسد


(الکافی ۲: ۳۳۸)

#حدیث
#فوائد

@rangekhodaa14
@Elmamoozi

فضائل و معارف

20 Oct, 12:45


#سانسور_تحریف

🎥 خیانت علمی (ناصبی‌گریِ) هدفمند ناصرالدین #البانی در حذف نام امیرالمؤمنین و امام حسن علیهما السّلام از روایت مشهور نبوی (صلی الله علیه و آله)

🎙️استاد کاشانی

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

20 Oct, 10:54


موضع بنی‌امیّه نسبت به نوزادانی که نامشان "علی" بود

قَالَ أَبُو عَبْدِ الرَّحْمَنِ المُقْرِئُ: كَانَتْ بَنُو أُمَيَّةَ إِذَا سَمِعُوا بِمَوْلُوْدٍ اسْمُهُ عَلِيٌّ قَتَلُوْهُ، فَبَلَغَ ذَلِكَ رَبَاحاً، فَغَيَّرَ اسْمَ ابْنِهِ.

✍🏻 #ذهبی در ترجمه "علی بن رباح" از عبدالرحمن مُقری نقل کرده که گفت: بنی‌امیّه اینگونه بودند که هر زمان می‌شنیدند نوزادی اسمش علی است او را می‌کُشتند؛ این خبر به رباح رسید، پس او نام فرزندش علی را تغییر داد.

📙سير اعلام النبلاء - ط الرساله، ج ۵ ص ١٠٢

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

19 Oct, 13:41


🔥 داعش و امثاله، خروجی روایات منابعِ اهل سنّت است

📸 رشید ایلال، پژوهشگر سُنّیِ تونِسی، در کتاب "صحیح البخاري نهاية أسطورة" در خلال انتقاد به منابع روایی سُنّیان مانند صحیح بخاری، می‌نویسد:

«داعش حاصل همین روایات دروغ و موهومی است که در کتب #بخاری و امثاله به رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) نسبت داده‌اند.»

این کتاب در جوامع علمی سُنّیان جنجال زیادی به پا نمود و خواندنش برای محقّقینِ منابع عامّه، مفید و جالب است.

در محافل علمی و فرهنگی مراکش، جنجال به حدّی رسید که خواستار زندانی شدن و شلاق زدن نویسندهٔ کتاب شدند و برخی خواستار قتل او شدند و برخی خواندن کتاب را ممنوع اعلام کردند و پس از متهم کردن صاحب کتاب، خواستار سوزاندن آن شدند.

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

19 Oct, 11:16


‼️ از عجایبِ دنیا

🔸 مرحوم کراجکی، شاگرد شیخ مفید و شیخ طوسی (رحمهم الله) می‌نویسد:

«فمن عجيب الامور و طريفها: أن تخرج فاطمة الزهراء البتول سيّدة نساء العالمين، ابنة خاتم النبيّين، تندب أباها و تستغيث بامّته، و من هداهم إلى شريعته، في منع أبي بكر من ظلمها فلا يساعدها أحد، و لا يتكلّم معها بشر، مع قرب العهد برسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله، و مع ما يدخل القلوب من الرّقة في مثل هذا الفعل إذا ورد من مثلها حتى تحمل الناس أنفسهم على الظلم فضلا عن غيره، ثمّ تخرج عائشة بنت أبي بكر إلى البصرة تحرّض الناس على قتال أمير المؤمنين عليّ بن أبي طالب عليه السّلام، و قتال من معه من خيار الناس، ساعية في سفك دمه و دماء أولاده، و أهله و شيعته، فتجيبها عشرة آلاف من الناس، و يقاتلون أمامها، إلى أن هلك أكثرهم بين يديها، إنّ هذا لمن الأمر العجيب!»

✍🏻 حاصل کلام اینکه:

فاطمه سلام الله علیها، هرچقدر تلاش کرد و از مردم تقاضا کرد که علی علیه السّلام را یاری کنید و ظلم ابوبکر را برنتابید، کسی او را یاری نکرد، امّا عایشه وقتی گفت به جنگ علی علیه السّلام بروید، ده هزار نفر دعوت او را لبّیک گفتند، و این از عجایب است!!!!

📘 التعجّب من أغلاط العامة في مسألة الإمامة، نشر دارالغدیر، ص١۲۸

بدون شرح ....

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

16 Oct, 15:13


https://t.me/irifAlHaqq/253

فضائل و معارف

15 Oct, 06:47


اسامی شفابخش

حَدَّثَنَا أَبُو عَلِيٍّ الْحُسَيْنُ بْنُ أَحْمَدَ الْبَيْهَقِيُّ الْحَاكِمُ قَالَ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى الصَّوْلِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ الْجَهْمِ قَالَ حَدَّثَنِي أَبِي قَالَ: صَعِدَ الْمَأْمُونُ الْمِنْبَرَ لَمَّا بَايَعَ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا ع فَقَالَ أَيُّهَا النَّاسُ جَاءَتْكُمْ بَيْعَةُ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع وَ اللَّهِ لَوْ قَرَأْتُ هَذِهِ الْأَسْمَاءَ عَلَى الصُّمِّ الْبُكْمِ لَبَرَءُوا بِإِذْنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.

✍🏻 حسين بن جهم از پدرش روايت كرده است كه او گفت: هنگامى كه مأمون (لعنه الله) با علىّ‌ بن موسى (عليهما السّلام) پيمان ولايت‌عهدى را بست، خود به منبر رفت و گفت: ايّها النّاس! خبر بيعت با علىّ‌ بن موسى بن جعفر بن محمّد بن علىّ‌ بن الحسين بن علىّ‌ بن ابى طالب (عليهم السّلام) به شما رسيد، بخدا سوگند اگر اين نامها را بر شخص کَر و لال بخوانند، به اذن و ارادۀ خداوند عزّ و جلّ‌ شفا يابد.

📚 عيون أخبارالرضا عليه ألسّلام، ج۲ ص۱۴۷

مشابه این کلام از #احمدبن‌حنبل:

اين سند ديوانگان را عاقل مى‌كند

أباصلت گوید: در حضور #احمدبن‌حنبل روایتی را با این سند خواندم:

«حدثنا الرضا علی ‌بن موسى عن أبیه موسى ‌بن جعفر، عن أبیه جعفر بن محمّد، عن أبیه محمّد بن علی، عن أبیه علی‌ بن الحسین زین‌العابدین، عن أبیه الحسین ‌بن علی الشهید، عن أبیه أمیرالمؤمنین علی ‌بن أبی‌طالب قال: قال رسول‌الله...»

أحمد وقتی حدیث را شنید گفت: «یا أباالصلت لو قرء هذا الإسناد على المجانین أفاقوا.»
یعنی: اگر این اسامی را بر مجنون بخوانند، بهبود می‌یابد. (أمالی، مفید، ص۲۷۵)

🔸 همچنین از عبد الرحمن بن ابی حاتم رازی (از ائمه جرح و تعديل مخالفین) نقل شده که گفت: با پدرم در شام بودم و مردى را ديدم که بيمارى "صرع" داشت، اين سند را به ياد آوردم و گفتم اين را تجربه می‌كنم، این سند را بر آن فرد قرائت کردم، او شفا یافت، از جای بر خاست و لباسش را تکان داد و رفت. (التدوين في أخبار قزوين، ت: عزيز الله العطاردي، ج۳ ص۲۸١)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

12 Oct, 00:59


👈وضعیت شیعه در عصر امام حسن عسکری (علیه‌السلام)

ابوبکر خوارزمی(م383ق) درباره وضعیت دوره امام عسکری (علیه‌السلام) می‌نویسد:

◀️ آنان هر کسی را شیعه بدانند به قتل می‌رسانند؛
◀️هرکس نام پسرش را علی بگذارد، خونش را می‌ریزند.
◀️شاعر شیعه، چون در مناقب وصی(علی) و معجزات نبی شعر بگوید، زبانش را می‌برند و دیوانش را پاره می‌کنند.
◀️عباسیان در صورتی به کسی بخشش می نمودند که به آل أبی طالب دشنام گوید.
◀️علویان را از یک وعده خوراک منع می کنند. یک جرعه آب را از اولاد فاطمه(سلام‌الله‌علیها) دریغ می‌دارند.
◀️یکی شمشیر خود را گرو می‌گذارد و دیگری پیراهنش را می‌فروشد!

در چنین فضایی، امام حسن عسکری (علیه‌السلام) از طریق سازمان وکالت، اظهار کرامات فراوان، بیان اوصاف شیعه و توجه دادن آنان به اعتقادات، تشیع و شیعیان را حفظ کردند.

📚ابوبکر خوارزمی، الرسائل، ص129- 130.

┄══آدرس کانال در ایتا و تلگرام══┄
@alikhademi110

فضائل و معارف

05 Oct, 20:30


#رجال #ابن_تیمیه #ذهبی

إعترافی مهم از "ذهبی" پیرامون استادش "ابن‌تیمیه"

ذهبی هنگام بحث از علم اصول دین، می‌نویسد:

«فما کان السلف یحطون علی سالکه و یبدّعونه و بینهم اختلاف شدید فی مسائل مزمنة، ترکها من حسن إسلام العبد فإنه یورث أمراضاً فی القلوب... فما أظنک فی ذلک تبلغ رتبة إبن تيمية و لا والله تقربها و قى رأيت ما آل أمره إليه من الحط عليه و الهجر و التضليل و التكفير و التكذيب بحق و بباطل فقد كان قبل أن يدخل فى هذه الصناعة منورا مضیئاً علی محیاه سیما السلف، ثم صار مظلماً مکسوفاً علیه قتمة عند خلائق من الناس، و دجالاً أفاکاً عند أعدائه، و مبتدعاً فاضلاً محققاً بارعاً عند طوائف من عقلاء الفضلاء، و حامل رایة الإسلام و حامي حوزة الدين و محيي السنة عند عوام أصحابه، هو ما أقول لك.»

✍🏻 این گونه نبوده است که سلَف، کسانی که به علم اصول دین می پرداخته‌اند را با اين كه در ميانشان اختلافات شديد طولانى داشتند را تحقير نموده و آنان را بدعت‌گزار بدانند. و بهتر است که این علم ترک شود که نشانه نیکو بودنِ اسلامِ عبد است. زیرا مشغول شدن به علم اصول دین أمراض بسیاری در قلوب به وجود می‌‌آورد. گمان مبر که در این علم به رتبه ابن تیمیه می‌رسی و بلکه قسم به خدا که نزدیک مقام علمی او نخواهی شد. من تحقیر و دوری نمودن از وی و گمراه خواندن و تکفیر و تکذیب ابن تیمیه را که برخی به حقّ و برخی باطل بودند دیدم. ابن تیمیه پیش از آنکه در این علم وارد شود مردی نورانی بود که زندگی‌اش سیمای سلف را نشان می‌داد، امّا (پس از پرداختن به مسائل اصول دین) تیره و تاریک گردید و در نظر گروه‌های بسیاری از مردم گرد و غبار سیاهی بر روی وی نشست. دشمنانش او را دجّالِ دروغگوی کافر خواندن و بسیاری از فضلای خردمند او را نوآوری باسوادی دانستند که مهارت در تحقیق دارد، و برخی از طرفداران عوام نیز او را پرچمداری اسلام و حامی دین و زنده‌کننده سنّت نامیدند. این آن چیزی است که من به تو می‌گویم.

📕 زغل العلم، ص ۴٢

بدون شرح ...

(صد البتّه که إشکال از علم اصول دین نیست، بلکه إشکال به مبانی و روش ابن تیمیه وارد است.)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

05 Oct, 03:23


#قرائت_قرآن

📢 کسب و کار و روزمره‌ها، نباید مانع از تلاوت قرآن شود

«اِبْنُ مَحْبُوبٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ صَالِحٍ عَنِ اَلْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَا يَمْنَعُ اَلتَّاجِرَ مِنْكُمُ اَلْمَشْغُولَ فِي سُوقِهِ إِذَا رَجَعَ إِلَى مَنْزِلِهِ أَنْ لاَ يَنَامَ حَتَّى يَقْرَأَ سُورَةً مِنَ اَلْقُرْآنِ فَتُكْتَبَ لَهُ مَكَانَ كُلِّ آيَةٍ يَقْرَؤُهَا عَشْرُ حَسَنَاتٍ وَ يُمْحَى عَنْهُ عَشْرُ سَيِّئَاتٍ»

✍🏻 به سند صحیح از امام صادق عليه السّلام روايت شده که فرمودند: چه عاملى تاجر را از اين عمل باز مى‌دارد؟ كه وقتى از تجارت فراغت يافته و به خانه بازگشت، نخوابد مگر آنکه سوره‌‌ای از قرآن بخواند، تا برای هر آيه‌اى كه مى‌خواند ده حسنه برايش بنويسند و از او ده گناه محو شود.

📚 الکافی، ج ٢ ص ۶١١

متأسفانه برخی افراد، حتّی نماز را نیز فدای کسب و کار می‌کنند، چه رسد به قرائت قرآن!

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

05 Oct, 02:55


#قرائت_قرآن

📸 قرآن سبب افزایش و کاهش است

حدّأقل قرائت قرآن در شبانه روز، از ده آیه تا پنجاه آیه می‌باشد.

👈🏻 طبق روایتی از امام باقر عليه السّلام: "اگر مسلمانی بخواهد از غافلان و بی‌خبران نباشد، باید شبانه روز حدّاقل ده آیه از قرآن بخواند." (الکافی، ج٢ ص۴۴۶)
همچنین از امام صادق عَلیه السَلام روایت است که فرمودند: "قرآن پیمان خداوند با مردم است. پس یقیناً برای شخص مسلمان سزاوار است که با دقّت در پیمان خویش بنگرد و از آن در هر روز پنجاه آیه بخواند." (ثواب الأعمال، ص١٢٧)

⚠️ و عجیب و تأسف‌بار اینکه برخی از مردم، ساعتها مشغول فیلم و سریال و فضای مجازی هستند، ولی موفّق به قرائت همان ده آیه نیز نمی‌شوند و نامشان در زمره غافلان ثبت می‌گردد‼️

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

05 Oct, 02:32


#سانسور_تحریف

حذف فضیلتی از امیرالمومنین علیه السّلام در کتاب احمد بن حنبل

بارها نشان داده شد که برخی علمای سُنّیان، هرجا فضیلتی از امیرالمؤمنین علیه السّلام ببینند، دست به تحریف و یا حذف آن می‌زنند. نمونه دیگری از این خباثت به این شرح است:

👈🏻 "سبط #ابن_جوزی" از علمای بزرگ سُنّیان تصریح کرده "حدیث نور" که از فضائل امیرالمؤمنین علیه السّلام است، در کتاب فضائل‌الصحابة #احمدبن‌حنبل وجود دارد و خودش از همین کتاب نقل می‌کند که:
"قال احمد في الفضائل: حدثنا عبد الرزاق عن معمر عن الزهري عن خالد بن معدان عن زاذان عن سلمان قال قال رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) كنت أنا و علي بن أبي طالب‌ نورا بين يدي اللّه تعالى قبل ان يخلق آدم باربعة آلاف عام فلما خلق آدم قسم ذلك النور جزئين فجزء أنا و جزء علي، و في رواية خلقت أنا و علي من نور واحد." (تذكرة الخواص ج۱ ص۳۲۰)

ولی دشمنان امیرالمؤمنین علیه السّلام، دست به حذف این حدیث از کتاب احمد بن حنبل زده‌اند و حال این روایت در کتاب احمد بن حنبل موجود نیست. لذا باید سند آن از سبط ابن جوزی تا احمد بن حنبل بررسی شود. با رجوع به صفحات دیگر کتاب" تذکرة الخواص" به این سند دست پیدا می‌کنیم که همگی ثقه هستند:
"أخبرنا به (کتاب الفضائل) أبو محمد عبدالعزیز بن محمود البزار (ابن الأخضر) قال: أخبرنا أبو الفضل محمد بن ناصر السلامي، أخبرنا أبو الحسین المبارک بن عبد الجبار الصیرفی (ابن الطيوري) أخبرنا أبو طاهر محمد بن علی ابن محمد بن یوسف (ابن العلاف) أخبرنا أبو بکر أحمد بن جعفر بن حمدان القطیعی حدثنا عبد الله بن أحمد حدثنی أبي ... الحدیث". (تذکرة الخواص ج۱ ص۲۱۴ – ۲۱۵)

@fazaelvamaaref

فضائل و معارف

04 Oct, 00:45


https://t.me/ashkvareh/5385

فضائل و معارف

03 Oct, 09:28


#استفتائات
🔸بیدار شدن برای نماز
پرسش:
کسی که می‌داند برای نماز صبح بیدار نمی‌شود، آیا واجب است وسیله‌ای برای بیدار کردن خود فراهم کند و یا به دیگران سفارش کند که او را بیدار کنند؟ اگر احتمال بیداری می‌دهد، چه وظیفه‌ای دارد؟
✍️پاسخ:
در هر دو صورت باید -هر چند با فراهم کردن مقدمات- کاری کند که اطمینان یابد برای نماز بیدار می‌شود.

📚کتاب استفتائات ج1، ص279، م1129
@shobeiryzanjani

فضائل و معارف

01 Oct, 16:38


#سانسور_تحریف #حدیث_قرطاس (١٣)

منشأ گرفتاری و انحراف و پریشانی در امّت اسلام

سیّد بن طاووس رحمه الله، در ضمن وصایای خود به پسرش سیّد محمّد، می‌نویسد:

«بدون هیچ اختلافی این مطلب را ذکر نموده‌اند که جدّ بزرگوارتان (رسول اکرم صلی الله علیه و آله) هنگام وصیّتشان فرمودند: برایم کاغذ و دواتی بیاورید تا برایتان مطلبی بنویسم که بعد از آن هرگز گمراه نشوید. و عمر بن خطّاب روی در روی جدّ بزرگوارتان ایستاد و مقام والای او را سبک شمرد و اقداماتی انجام داد تا آنجا که گفت: "آن مرد هذیان می‌گوید."‼️(نستجیربالله) ای وای بر او! و بر کسانی که در این مصیبت و بلای بزرگ با او موافقت نمودند ... و تمام گمراهی‌ها و ضلالت‌ها به طریقه و روش عمر و پیروانش به صورت آشکار و پنهان از آن روز آغاز گردید، و نمی‌دانم که حال او روز قیامت برای این عمل و رفتارش چگونه خواهد بود.

📓 کشف المحجّة لثمرة المهجّة، ص۶۴

@fazaelvamaaref

2,573

subscribers

3,412

photos

345

videos