تفکر فاندامنتال @tafakor_fund Channel on Telegram

تفکر فاندامنتال

@tafakor_fund


پشتیبانی
@T_fundamental

تفکر فاندامنتال (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرام "تفکر فاندامنتال"! این کانال منحصر به فرد با موضوعاتی از جمله تفکر و تحلیل های بنیادی در بازارهای مالی معروف است. اگر علاقه‌مند به درک عمیق‌تر روندهای بازار سهام، اقتصاد و مالیات هستید، این کانال برای شماست. اعضای این کانال از تحلیل‌های توانمندانه و بدون تعصب سود برده و به دنبال دست‌یابی به دیدگاه‌های جدید و نوین هستند. تفکر فاندامنتال یک جامعه از افرادی است که به تحلیل‌های عمیق مالی و اقتصادی اهمیت می‌دهند و علاقه‌مندند تا بفهمند چگونه این تحلیل‌ها می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های مالی شخصی و حرفه‌ایشان تاثیرگذار باشند. اگر همچنین عمیقا به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی علاقه‌مندید، تفکر فاندامنتال شما را در این مسیر همراهی می‌کند. پیوسته مطالب جذاب و آموزنده با تحتیل‌های جدیدترین تحولات مالی را از طریق این کانال دنبال کنید. بهترین و جامع‌ترین مطالب مرتبط با تحلیل مالی را در کانال "تفکر فاندامنتال" پیدا کنید و در مسیر موفقیت خود گام بردارید. برای پشتیبانی و اطلاعات بیشتر می‌توانید به کاربرنیم پشتیبانی ما مراجعه کنید: @T_fundamental

تفکر فاندامنتال

30 Dec, 04:31


🔹اصلاح دلار آزاد
تتر از حوالی 82 هزار تومان با اصلاح روبرو شده و هم اکنون به حوالی 77 هزار تومان رسیده است.

تفکر فاندامنتال

24 Dec, 19:59


ارزش معاملات در 18 ماه گذشته هیچگاه اینقدر بالا نبوده. هیجان بازار ناشی از اقبال پول به بازار است، پولی که تا کنون به دلیل سیاست سراسر اشتباه «دلار نیمایی» به هر جایی سرک می کشید به جز بورس.

تفکر فاندامنتال

23 Dec, 11:42


بازدهی آذر‌ماه بازارها

🔸با کاهش ریسک های مختلف سرمایه گذاری و حذف ارز نیمایی برای دومین ماه متوالی شاخص بورس توانست بالاترین بازدهی را در بین بازار های موازی بدست بیاورد

🔸امکان مقایسه بازدهی بازارهای موازی و نمادهای مختلف برای دوره های زمانی متنوع در سامانه بورس ویو وجود دارد

🔸 این کارت در نسخه وب و موبایل قابل استفاده است

❗️جهت مشاهده این کارت در نسخه موبایل و وب نماد را سرچ کنید و در صفحه اول هر نماد، کارت بازدهی را مشاهده نمایید به عنوان مثال بازدهی دوره ای نماد فارس و صنعت مرتبط  و سایر بازارها به تصویر کشیده شده است


Bourseview.com نسخه وب
Bv.emofid.com نسخه موبایل

تفکر فاندامنتال

18 Dec, 07:49


بازگشایی نمادهای پتروشیمی

یکی از موضوعاتی که معامله گران روزانه چندان به آن توجه نمی کنند، عدم بازگشایی نمادهای پتروشیمی است. از زمانی که پتروشیمی ها بسته شدند، نرخ دلار نیما 8 هزار تومان بالا آمده و احتمالا تا بازگشایی آنها این رشد به 10 هزار تومان برسد. از طرف دیگر این پتروشیمی ها به دلیل خبر تعدیل نرخ یوتیلیتی بسته شده اند و یک تاثیر مثبت نیز از آن می پذیرند. در زمان بازگشایی این نمادها، کلیت بازار خصوصا سهامدارهای آنها (هلدینگ ها و صندوق ها) بسیار مورد توجه قرار می گیرند. عدم عرضه ی صف خرید شخارک در روز جاری مشخص کرد که سهامداران هوشمند از چشم انداز بازار آگاه هستند. خبر مثبت دیگر واریز سود 4 همتی شپدیس در روز جاری بودی که به بازار و برای خرید سهام بر می گردد.
‌‌@fundamental_360

تفکر فاندامنتال

12 Dec, 11:37


یک فایل خیلی خوب دیدم در مورد تخمین نرخ دلار. یک دالان کشیده برای کف (سبز رنگ) و سقف (قرمز رنگ) قیمت دلار آزاد.
وسط هم نقطه چین آبی هست که انتظار داریم نرخ تعادلی باشه و برای پاییز 403 حوالی 60 هزار تومن هست.
سیاه رنگ هم قیمت واقعی دلار هست.

فاجعه ی پاییز 98 تا پاییز 99 را می توان روی نمودار دید. کوچک به نظر می رسد اگر نمودار لگاریتمی بود مشخص می شد چه ابعاد وحشتناکی داشته و باعث شده ثروت مردم ایران به جیب عده ای بیسواد و نوکیسه بریزد و 70% مردم زیر خط فقر فرو بروند.

تفکر فاندامنتال

25 Nov, 15:11


آقا با افتخار زده برق خانگی قطع نمی شود؛
شما بخوانید صنایع کل پاییز و زمستان تعطیل می شوند، به خاطر کمبود برق.
نماینده کوچولو! تو باهوش کی بودی!؟!؟ 😈
پی نوشت: به جای اینکه بری از رفقا فیلترشکن بگیری، تا «ایکس» بزنی، برو مشکلات کشور رو حل کن. البته اگه فکر می کنی کشور مشکلی داره

تفکر فاندامنتال

24 Nov, 12:46


ارزش معاملات آپشن از سقف گذشته، از این بازار غافل نباشیم. ولی توی این بازار مدیریت ریسک از طریق کنترل حجم سبد حرف اول رو میزنه، چون با یه نوسان جدی ممکنه کل پولمون رو از دست بدهیم

تفکر فاندامنتال

21 Nov, 17:23


هر یورو حدود 16درصد بالاتر رفته و هر دلار 13 درصد
به نظر میرسه که قبلا این قیمتهای تسعیر ارز، در نرخ سهام بانکهایی مثل ملت که دارایی ارزی خوبی دارند، لحاظ شده است.

تفکر فاندامنتال

18 Nov, 13:35


کاهش نرخ سود اخزا (نرخ بهره بدون ریسک در بورس) این هفته نیز ادامه داشت. متوسط نرخ ها هم اکنون به 29.5 درصد رسیده است.
این اتفاق در کنار سایر خبرها باعث استقبال سرمایه گذاران و رشد قابل توجه سهام در بورس شده است.

تفکر فاندامنتال

03 Nov, 11:36


آیا ریزشی در بورس امریکا در راه است!؟

تفکر فاندامنتال

03 Nov, 11:36


موجودی نقدی وارن بافت

موسسهٔ سرمایه‌گذاری وارن بافت (برکشایر هاتاوی) اکنون بیش از ۳۲۵ میلیارد دلار پول نقد در اختیار دارد.

وارن بافت طی ماه‌های گذشته،‌ مقدار زیادی از سهام خود را فروخته و به پول نقد تبدیل کرده است تا احتمالا در قیمت‌های پایین‌تری سهام بخرد.

سهام‌ اپل و بانک آمریکا (BofA) از جمله سهام‌هایی بود که توسط این موسسه به فروش رفت.
‌@fundamental_360

تفکر فاندامنتال

02 Nov, 13:04


بانک‌های مرکزی در جهان به طور خالص در سپتامبر ۴۰ تن طلا خرید کردن!

@trade_fundd

تفکر فاندامنتال

18 Oct, 17:01


آقای همتی مسائل رو خوب دیده اند، که البته از دید دیگران نیز پنهان نبوده 😉
سؤال این است که آیا دولت ابزار کافی برای مدیریت این مشکلات را در دسترس دارد!؟
مهمتر اینکه آیا به نظر ایشان، می توان با ادامه وضع موجود و این حجم از تحریم، به شرایط نرمال رسید!؟ یا اینکه کشور نیازمند تصمیمی شجاعانه و «گیم چنجینگ» است؟

تفکر فاندامنتال

16 Oct, 04:39


برگرفته از گزارش هفتگی کیان
برآورد نرخ بهره: در کوتاه مدت انتظار صعود می رود، ولی در بلندمدت (احتمالا) کاهشی است.

تفکر فاندامنتال

12 Oct, 15:38


🔴ثبت تراز مثبت ۸۳درصدی از سوی "وبملت"
@fundamental_360

تفکر فاندامنتال

11 Oct, 09:57


تخمین دلار - چرخه های سرکوب و رهایی
مقدمه تاریخی
چرخه های سرکوب و رهایی دلار در ایران پس از انقلاب معمولا بلند مدت و ده ساله بوده است.
در ابتدای دهه 90 تحریم ها، سیاستهای احمدی نژاد در نظامی کردن اقتصاد و پس از آن با پانزی کردن اقتصاد توسط طیب نیا سیستم پولی کشور ورشکست شد. در سال 96 تنها 4 سال پس از آخرین جهش شاهد آغاز جهش دیگری بودیم. (ترامپ هنوز از برجام خارج نشده بود دلار به نزدیک 7 هزار تومان رسیده بود)

چرخه های سرکوب و رهایی پس از این ورشکستگی پولی 2.5 ساله شده است:
تابستان 97: دلار بالای 15 هزار تومان
تابستان 99: دلار بالای 30 هزار تومان
زمستان 401: دلار بالای 60 هزار تومان

ویژگی مهم هر چرخه
دلار پیش از جهش معمولا در سقف قبلی سرکوب می شود. پس از جهش نیز مدتی بی منطق و افسارگسیخته بالا می رود. مثلا ارزش تحلیلی دلار در تابستان سال 99 پایین تر از 30 هزار تومانِ بازار بود و پس از آن مدتی کاهش قیمت داشتیم. تابستان سال 401 که ارزش تحلیلی دلار از 30 هزار تومان بالاتر رفت، ولی در بازار روی 30 هزار تومان سرکوب شد. چرخه ی رهایی پس از سرکوب نیز، افسار گسیخته است و بی منطق بود. به طوری که دلار در زمستان 401 به 60 هزار تومان نیز رسید. قیمتی که مثل سقف سال 99 بالاتر از ارزش ذاتی بود و در ادامه کاهش یافت.

وضعیت امروز
هم اکنون قیمت تحلیلی دلار به 60 هزار تومان نزدیک می شود و دولت با ابزارهای زیر در حال سرکوب است:

1. بالا نگه داشتن بهره
2. سوءاستفاده از دلار نیمای ارزان قیمتی که از دولت رییسی تحویل گرفت به این شکل که دلارهای نیما را به جای تخصیص مجدد در نیما، در بازار آزاد می فروشند تا هم کسری بودجه مهار شود و هم دلار آزاد سرکوب شود.
3. دست کردن در جیب سهامداران (بانکها و شرکتهای بورسی) به روش های مختلف که موضوع بحث نیست.

در آینده چه خواهد شد؟
دولت مدت طولانی نمی تواند سرکوب را ادامه دهد. به پایان دوره های سرکوب نزدیک می شویم. حتی اگر تنش با اسراییل ختم به خیر شود و دولت دلار را به زیر 60 هزار تومان هل دهد موقت خواهد بود و احتمالا آخرین باری خواهد بود که دلار زیر 60 هزار تومان را تجربه می کنیم. پس از آن هر چه بیشتر سرکوب را ادامه دهند چرخه ی رهایی دلار شدیدتر خواهد بود.

اگر دولت سرکوب کند جهش بعدی چقدر خواهد بود؟
بستگی به شرایط سیاسی و مدت سرکوب دارد. اگر دولت اجازه ی رشد تدریجی تا انتهای سال ندهد و شرایط بین المللی بهتر نشود، احتمالا سال آینده وارد چرخه ی جهش و رهایی دلار شویم. احتمالا سقف دوران افسارگسیختگی بالای 100 هزار تومان خواهد بود. در این تحلیل وارد جزئیات عددی نمی شوم زیرا حرف اصلی این است که به مقطعی مهم رسیده ایم. در تحلیل های بعدی مثل روال سابق اعداد تخمینی دقیق خواهم گفت.
@BadrehPardaz

تفکر فاندامنتال

11 Oct, 06:07


خود را برای گزارشات شش ماهه ضعیف آماده کنیم، البته در اکثر صنایع. برخی صنایع و یا شرکتها ممکن است تابستان نرمالی داشته باشند.

تفکر فاندامنتال

10 Oct, 10:31


رکورد عملیات بازار باز زده شد؟! اما پولی تزریق نشد

در بیست و هفتمین حراج عملیات بازار باز ۲۷۰ همت سفارش ارسال و ۲۵۵ همت آن پذیرفته شد! اما علیرغم شکسته شدن رکورد حجم عملیات، بانک مرکزی ۹ همت جذب پول داشت!

اما علت همزمانی این اتفاق چیست؟

در حراج یازدهم (۲۷ خرداد) بانک مرکزی از ریپوی ۸۵ روزه در کنار ریپوی هفتگی خود رونمایی کرد که باعث تزریق منابع (حدود ۱۹۵ همت) به سیستم بانکی و در جهت سیاست کنترل نرخ بهره بود. این ریپو در عملیات ۱۸ شهریور سررسید شد. در حراج بیست و سوم، بانک مرکزی ریپوی ۲۸ روزه‌ای (به ارزش ۲۱۸ همت) را در کنار هفتگی استفاده کرد که در ۱۶ مهرماه سررسید شد. علت حجم بالای عملیات بیست و هفتم این مورد بوده اما سیاست بانک مرکزی هنوز در جذب پول است.

در برخی تحلیل ها به اشتباه تصور شده است که بانک مرکزی پول سنگینی را در اختیار بانک ها قرار داده است
fardaname

تفکر فاندامنتال

06 Oct, 17:38


ممنون که به فکر مردم هستین.
البته شما لطفی به مردم نکردین، بلکه خساست دولت در سه سال گذشته رو، در افزایش سقف معافیت مالیاتی همسان با تورم، جبران می کنید.
ولی در هر صورت ممنون 🙏
اما دو سؤال:
اول: به جز پله اول، یعنی مالیات صفر، پله های ده، بیست و سی درصدی رو هم به همین تناسب بالا می برید؟! الان کارمندی که حقوقش توی قرارداد چهل میلیون تومان هست، حدود 20 درصدش رو میده بابت مالیات، 7 درصد هم بیمه و فقط 30 تومن دستش رو میگیره. این در حالیه که هزینه دستمزد این کارمند برای کارفرماش بالای 50 تومن در ماه هستش.
دوم: الان که دولت فروش نفت نداره، این معافیت مالیاتی و کاهش درآمد رو می خواهید با چی جبران کنید؟ اگه به افزایش استقراض از بانکها روی بیارید که دوباره با تورم، مالیات مضاعف از ما خواهید گرفت.

تفکر فاندامنتال

05 Oct, 12:17


داستان دو ریسک

«تحلیل دیگه فایده نداره و بازار تحلیل پذیر نیست»
این حرف از یک نگاه درسته ولی معمولا گوینده معنای درست اون رو نمی فهمه. اینجا قصد داریم معنای درست اون رو بیان کنیم. ابتدا باید مفهوم ریسکهای سیستماتیک (بازار) و غیر سیستمی رو یاد بگیریم:

ریسک سیستماتیک: بخشی از ریسک در بازارهای مالی که بر کل بازار تأثیر می‌گذارد. این ریسک ناشی از عوامل کلان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و خارج از کنترل فعالان اقتصادی است. این ریسک غیرقابل اجتناب است و به صرف حضور در فعالیت اقتصادی برای فعالان بازار ایجاد می شود.
ریسک غیرسیستمی: ریسک منحصر به یک دارایی خاص، یک بخش خاص اقتصادی (صنعت) و یا یک شرکت خاص، این ریسک قابل کنترل است و می توان با روشهایی نظیر تشکیل پرتفولیو و یا انواع تحلیلها، از آن اجتناب کرد.

شرایط فعلی کشور به گونه ای است که ریسک های بزرگ سیاسی (نظامی) و همچنین اقتصادی (انواع کسری ها که با عنوان ناترازی شناخته می شوند) بر کشور سایه افکنده اند. این ریسکها به قدری بزرگ شده اند که ریسکهای غیرسیستمی در برابر آنها ناچیز جلوه می کنند. لذا خروجی تحلیلهای اقتصادی و فاندامنتالی که برای کاهش ریسک های غیرسیستمی طراحی شده اند، نمی تواند به کاهش ریسک کمک کند و به نظر می رسد که تحلیلها بی فایده اند.
بدیهی است تا زمانی که فضای ابهام آلود ناشی از ریسکهای سیستماتیک (چه از بعد اقتصادی و چه نظامی) از کشور دور نشود، این وضعیت ادامه خواهد یافت و تحلیلهای مختلف نفعی نخواهند داشت.

تفکر فاندامنتال

08 Sep, 18:57


دکتر عبده تبریزی در برنامه پایش: بورس تا پایان سال تقویت خواهد شد.

پارامترهای فاندامنتالی اصلی برای تقویت بورس در کوتاه مدت (پایان امسال) کاهش نرخ بهره و رشد نرخ دلار نیمایی هستند که به نظر می رسد زمینه هر دو مهیا باشد. ولی زمینه فاندامنتال فقط شرط لازم رشد بورس است و نیاز است که در کنار آن اعتماد عمومی (جریان پول) هم به بورس جلب شود.
باید دید برای این موضوع هم اندیشه ای شده یا خیر؟

تفکر فاندامنتال

07 Sep, 16:22


شرایط کاهش نرخ بهره فراهم شد

فردانامه: حجم انتشار اوراق دولتی کاهش پیدا می کند و چشم انداز نرخ بهره کاهشی خواهد شد/ برداشت از صندوق توسعه ملی با نرخ نیمایی و تغییر سیاست ارزی دولت/ بعد از 3 سال سیاست مالی دولت انبساطی شد و میتواند سبب رونق بورس و بازارها شود.
@fundamental_360

تفکر فاندامنتال

25 Aug, 08:23


📈هپکو؛ از سقوط تا صعود

🔸در این مصاحبه با حسین قربانی، مدیرعامل شرکت تجهیزات سنگین هپکو به گفت و گو پرداختیم و با نگاهی به وضعیت این شرکت در سال‌های گذشته و احیای مجدد آن در سال ۱۴۰۲، روند سودآوری آن را مورد بررسی قرار دادیم.

🎤مصاحبه اختصاصی آوای آگاه با مدیرعامل هپکو، بخش اول
#تپکو
🔻مشاهده نسخه کامل این ویدیو
🔗یوتوب آوای آگاه




AgahMoshaver

@betasahm360

تفکر فاندامنتال

24 Aug, 05:48


طلا ۲۰۰ دلار ارزان‌تر از ۴۴ سال پیش!

📌 قیمت اسمی #طلا در این روزها به بالاترین قیمت تاریخی اش رسید اما به این معنی نیست که طلا در این روزها بیشترین ارزش تاریخی خودش را دارد! قیمت اسمی طلا در ماه ژانویه سال ۱۹۸۰(دی ماه ۱۳۵۷) به عدد ۸۷۳ دلار رسید.

📌 از همان سال تا به امروز خود دلار حدود به ۲۰۰ درصد تورم داشته است. به عبارت دیگه قیمت طلا در اون زمان رو اگر بخواهیم به ارزش امروز در نظر بگیریم هر اون طلای آن زمان باید حدود ۳ برابر محاسبه شود.

📌 طبق نمودار تنزیل شده با تورم بالا، میبینبم که قیمت ۲۵۵۰ دلاری امروز طلا از قیمت سال ۱۹۸۰ ارزان تر است! سقف قیمت طلا در سال ۱۹۸۰ و به ارزش امروز حدود ۲۷۴۱ دلار است. یعنی قیمت هر #اونس(۳۱ گرم) طلای جهانی امروز حدود ۲۰۰ دلار ارزان تر از ۴۴ سال پیش است!

#به_زبان‌ساده:
طلا ۲۵۰۰ دلاری نه تنها گران نیست که ارزان‌تر از ۴۴ سال قبل هست

@GoldPAnalysis
قیراط
تحلیل قیمت طلا

تفکر فاندامنتال

17 Aug, 18:58


آیا نیما در حال حذف شدن است؟

بانک مرکزی در یک تصمیم جدید به زنجیره ی فولاد اجازه داده است تا ارز ناشی از صادرات خودشان را به جای عرضه در سامانه ی نیما و به نرخ نیما، به نرخ توافقی به مصرف کنندگان زنجیره فولاد بفروشند. در واقع صادرات کنندگان صنعت فولاد بعد از این می توانند به نرخ بالاتری ارز خودشان را بفروشند. با این حرکت سوالی که مطرح می شود این است که آیا نرخ ارز نیما در حال از بین رفتن است.

به عقیده ی ما رفته رفته سهم ارز نیمایی در سبد فروش صادرات کنندگان کوچکتر خواهد شد و در نهایت شرایطی حاکم می شود که فاصله نرخ ارز در دسترس صادرکنندگان نیمایی فاصله اش با نرخ ارز آزاد کمتر خواهد شد. فولادی ها سومین گروه بزرگ از عرضه کننده های نیمایی هستند که با این حرکت از سمت عرضه ی نیما به بازار توافقی راه پیدا می کنند. به مرور پتروشیمی ها، فلزی ها و پالایشی ها هم سهم کمتری در نیما خواهند داشت

اما اصل کاهش فاصله نیما با ارز آزاد بعد از انتخابات امریکا اتفاق خواهد افتاد

@fardaname

تفکر فاندامنتال

17 Aug, 10:23


اون شازده‌ای که توی سازمان نشسته و دستورالعمل صادر کرده، احتمالا بلد نبوده که صندوقهای اهرمی چی کار می کنن 😜
وقتی که بازار مثبته و سهما جفت جفت میرن بالا، ناو صندوق اهرمی بیشتر از دو درصد رشد میکنه، لذا محدود کردن دامنه تغییرات اینا به دو درصد، توشون حباب منفی درست می کنه
امیدوارم همین امروز حواسشون جمع بشه و قبل از اینکه حبابهای منفی به بیست سی درصد برسن، اون رو اصلاح کنند. وگرنه با تداوم این اشتباهات یک گره دیگه بر گره های بورس اضافه خواهند کرد.

تفکر فاندامنتال

17 Aug, 10:21


⭕️ رشد NAV صندوق های اهرمی بیشتر از رشد قیمتی خودشان !!

‼️ امروز با توجه به محدودیت دامنه نوسان 2 درصدی هم برای سهام و هم برای صندوق ها ، باعث شده با توجه به اهرمی بودن صندوق ها ، درصد تغییرات قیمتی امروزشان کمتر از رشد NAV آن ها باشد و این باعث تشدید حباب منفی و امن تر شدن خرید این صندوق ها حتی در صف خرید شده است.

در این بین NAV صندوق های #موج ، #بیدار و #نارنج_اهرم با توجه به ضریب اهرمی بالاتر بیشتر از سه درصد رشد کرده است.
@fundamental_360

تفکر فاندامنتال

14 Aug, 10:20


تا امروز صبح بیش از 700 همت پول در بانکها بلوکه شده برای شرکت در قرعه کشی(لاتاری) محصولات شرکتی که ارزش بازارش خودش 70 همت هم نیست!...


@SaYazdi

تفکر فاندامنتال

21 Jul, 19:05


کانال «خلاصه بازار» وضعیت سودآوری سه ماهه ابتدایی امسال را با فصول گذشته، در بیش از 380 نماد مقایسه کرده است. جدول فوق از گزارش این کانال اخذ شده. البته تعداد شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس بیش از این است ولی «مشت نمونه خرواره»

مشاهده می‌شود که:
یک) کمتر از یک‌سوم شرکتها توانسته‌اند در یک سال گذشته سود خود را بیش از تورم رشد دهند و باقی شرکتها از تورم جا مانده‌اند.
دو) ده درصد شرکتها در بهار گذشته سودآور بوده‌اند ولی امسال زیان‌ده شده‌اند.
سه) سود بهار بیش از یک‌سوم نمادها، هم از بهار و هم از زمستان سال گذشته کمتر است.

جمع‌بندی: با چنین «اسب زین‌شده» ای نباید انتظار رشد از بازار داشته باشیم مگر در برخی نمادهای خاص.
لذا رشد بازار بورس در کوتاه‌مدت فقط در صورتی ممکن است که جهت‌گیری دولتمردان جدید به تزریق امید در بازار بینجامد.

تفکر فاندامنتال

20 Jul, 15:00


بررسی عوامل مؤثر بر نرخ دلار، کوتاه مدت/ بلندمدت

در بلندمدت، پارامترهای اقتصادی نرخ ارز را مشخص می کنند. برخی اقتصاددانان با مقایسه نرخ تورم یا نرخ رشد نقدینگی دو کشور، نرخ برابری ارز را در بلندمدت تعیین می کنند. از دید این افراد محدوده نرخ 60 تا 65 هزار تومان نرخ تعادلی دلار در حال حاضر است که تا آخر سال با رشد 20 درصدی به 70 تا 75 هزار تومان خواهد رسید. در بررسی روند بلندمدت نرخ ارز، از نیازهای ارزی کشور و همچنین ارز در دسترس دولت (صادرات نفت) و ارز صادراتی نیز نباید غافل شد.

اما در کوتاه مدت،
نرخ ارز تابع سیاستهای پولی و مالی دولت و همچنین هیجانات اجتماعی است. اگر دولت جدید موفق شود با اتخاذ سیاستهای مالی مناسب سرعت رشد نقدینگی را کاهش دهد و همچنین با القای آرامش اقتصادی در بین مردم، آنها را به کاهش تورم امیدوار کند، قطعا می تواند چند ماهی نرخ دلار را نزولی کند و یا حداقل در محدوده فعلی حفظ نماید. لذا در کوتاه مدت باید در انتظار سیاستهای دولت جدید باقی ماند، مخصوصا که رئیس جمهور منتخب اعلام کرده به دنبال کاهش تنش های سیاسی و دور جدیدی از مذاکرات با قدرتهای جهانی است که می تواند به کاهش تحریمها منجر شود.
همچنین در کوتاه مدت اگر دولت جدید بتواند جلوی فرار سرمایه از کشور را بگیرد می تواند با تراز کردن حساب سرمایه کشور، مازاد تقاضای ارز را کاهش دهد و نرخ آن را به تعادل نزدیک سازد.

از منظر چارت
(تکنیکالی) دلار در محدوده 57 هزار تومان با دو حمایت قوی مواجه است. هم خط حمایت استاتیک را شاهد است و هم به کف کانال صعودی پنج ساله می رسد. هر چند انتظار داریم این دو حمایت جلوی کاهش قیمت بیشتر را بگیرند، ولی از طرف دیگر می‌دانیم که هر حمایتی ممکن است روزی شکسته شود. لذا ریسک تصمیم گیری در این محدوده بسیار زیاد است، و بهتر است صبر کنیم تا شواهد بیشتری در حمایت از قیمت ظهور کنند یا اینکه کف حمایتی شکسته شود. البته به نظر می رسد که حتی اگر این حمایتها نیز نتوانند جلوی کاهش قیمت را بگیرند، شکست روند موقتی خواهد بود و روند بلندمدت تورم در ماه های آتی نرخ دلار را با شیب ملایمی صعودی خواهد کرد.

تفکر فاندامنتال

20 Jul, 14:42


تعداد شرکت کنندگان: 900 نفر
نظر عمده افراد این است که این کاهش قیمت موقتی و با دخالت (ارزپاشی) دولت است و به زودی شاهد رشد نرخ دلار خواهیم بود.
ولی باید توجه داشت که عوامل مؤثر بر نرخ دلار در کوتاه مدت و بلندمدت با هم متفاوت هستند.
در پست بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت 👇