تحصیلات تکمیلی @taahsilattakmili Channel on Telegram

تحصیلات تکمیلی

@taahsilattakmili


ترجمه تخصصی انگلیس به فارسی و بالعکس

آموزش پایان نامه نویسی

آموزش پورپوزال نویسی

دانلود رایگان دیکشنری تخصصی

تبلیغات همزمان در دو کانال دانشجویی

ادمین تبلیغات
@StudentLibrary_admin

تحصیلات تکمیلی (Persian)

با کانال تلگرامی تحصیلات تکمیلی آماده به تجربه یک محیط تحصیلی و تخصصی هستید. این کانال شامل ترجمه تخصصی متون انگلیسی به فارسی و بالعکس، آموزش پایان نامه نویسی و پورپوزال نویسی، و دانلود رایگان دیکشنری‌های تخصصی است. بهره مندی از تبلیغات همزمان در دو کانال دانشجویی نیز از خدمات این کانال است. آیا به دنبال یک مکان برای ارتقای دانش و مهارت‌های تحصیلات تکمیلی خود هستید؟ به کانال تحصیلات تکمیلی بپیوندید و از منابع آموزشی و تخصصی ارزشمندی که اینجا موجود است، بهره ببرید. برای اطلاعات بیشتر و تبلیغات، با ادمین تبلیغات این کانال در تماس باشید: @StudentLibrary_admin

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


چند نکته کلیدی در مقدمه نویسی (بخش 1)

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

💠 حساسیت اولین پاراگراف مقدمه
اصطلاحات می گویند که اولین برخورد می تواند آخرین برخورد باشد. تصور کنید که برای یک مصاحبه شغلی با لباسی کثیف و آشفته حاضر شویم. همین حالت برای اولین پاراگراف مقاله مطرح است. اصطلاحات اولین پاراگراف باید به قدری قوی و محکم و جذاب باشد که مخاطب را مشتاق کند که پاراگراف های بعدی را بخواند. اولین پاراگراف معمولا موضوع اصلی مقاله را طرح می کند و باید به شکلی قوت تفکر و عمق مقاله و هنر نویسندگی ما را به خوبی نشان دهد. خیلی وقت ها نویسندگان مقاله ده ها بار این پاراگراف را بازنگری می کنند تا به شکل مناسب دربیاید. یکی از اشتباهات رایج در نگارش پاراگراف اول این است که آن را به شکل کلیشه ای بنویسیم: مثل حالتی که در دبستان انشا می نوشتیم: “همانطور که می دانیم مقوله استفاده از ابزارهای آموزشی نوین مقوله ای بسیار مهم و حیاتی است”!

💠 طفره رفتن در مقدمه
یکی از اشتباهات رایج ما در نگارش مقدمه مقاله این است که طفره می رویم. یعنی به جای اینکه یک راست برویم سر اصل مطلب، به حواشی آن می پردازیم. مثلا به جای اینکه یک راست بگوییم که “سه پژوهش اخیرا چهار دلیل برای استفاده نکردن از شبکه های اجتماعی در محیط های آموزشی را مطرح کرده اند”، شروع می کنیم به داستان سرایی و می گوییم “همان طور که همگان می دانند، شبکه های اجتماعی امروزه در تمامی دنیا فراگیر شده اند. …” قاعده کلی این است که هر حرفی که برای مخاطب تخصصی مقاله ما جدید، جالب و ضروری نیست باید حذف کنیم.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(1 از 2)


🔸در آغاز باید تعریف کنیم که مقاله علمی چیست؟ چکیده خلاصه‌ای از کل پروژه تحقیقاتی است، که شامل هدف آزمایش، روش، یافته‌ها و نتایج است. با این حال، باید همزمان مختصر باشد و از 250 کلمه تجاوز نکند.

🔸چرا نوشتن چکیده لازم است؟ زیرا به خوانندگان کمک می‌کند تا درک کنند که آیا این تحقیق برای آنها جالب است یا خیر. همچنین درک آنها از هدف اصلی و دستاوردهای نویسنده برای آنها ساده‌تر خواهد بود.

🔸لازم نیست که شما یک نویسنده با تجربه باشید تا مقاله علمی بنویسید. تمام آنچه شما نیاز دارید انگیزه و تمایل بسیار زیاد برای انجام تحقیق است. اگر ساختار و شرایط لازم را بدانید، نوشتن این نوع مقاله پیچیده نیست. یک مقاله علمی باید حاوی چکیده، پاراگراف مقدمه، روش، نتایج و بحث و نتیجه گیری باشد. کل کار باید خلاصه باشد. اگر می‌خواهید در تحقیق خود موفق شوید، به یاد داشته باشید که نباید بیش از اندازه کار خود را دست کم بگیرید ویا درباره آن غلو کنید. همچنین باید از طرح سؤالات مبهم و دادن اطلاعات غیر ضروری در پژوهش خودداری کنید. وظیفه اصلی شما این است که محصول‌تان قابل فهم و قانع کننده باشد.

💠 همراه ما باشید!!!⁣⁣
🎓@TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


#بیان_مساله

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

در نگارش بیان مساله حتما به موارد زیر توجه شود👇👇

۱- پاراگراف اول بیان مساله, به نوعی مقدمه مقاله به حساب می آید.
۲-بیان مساله, به گونه ای باید نوشته شود, که انگار شما داستانی را برای کسی تعریف می کنید. یعنی باید بهم پیوستگی بین مطالب و پاراگراف ها حفظ شود.
۳- در بیان مساله متغیرهای پژوهش اشاره و تعریف شود.
۴- ارتباط بین متغیرها رو بیان کنید.
۵- نظریه های مرتبط با پژوهش,به صورت گذرا بیان شوند.
۶- مبنای نظری تحقیق بیان شود.
۷- به پژوهش مرتبط یا نزدیک به پژوهش مورد نظر اشاره شود. دقت داشته باشید وجود تعداد زیاد مقالات مشابه پیشین دلیلی بر رد مقاله شما به حساب می آید.
۸- ذکر خلا موجود در تحقیقات پیشین
۹-مقالات مورد استفاده بروز باشد.
۱۰- ذکر شفاف مساله پژوهش یا به نوعی, ذکر ایده اصلی
۱۱- نوآوری در کار حتما ذکر شود.
۱۲-حتما مخاطب محور باشد.
۱۳- پاراگراف انتهایی حتما از اهمیت انجام پژوهش و در بند آخر ذکر سوال اصلی پژوهش
۱۴-دقت داشته باشید, همه این موارد حدود دو تا نهایتا سه صفحه باید بیان شود.
۱۵-البته در برخی مقالات رشته های مختلف, مقدمه و مرور ادبیات به صورت جداگانه بیان می شوند.
۱۶-برای درک بهتر پیشنهاد می شود از امروز به بعد هر بیان مساله رو نگاه کنید به این موارد دقت داشته باشید که اشاره شده است یا خیر.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(2 از 2)


💠 در اینجا نکاتی وجود دارد که نحوه نوشتن چکیده برای مقاله علمی را توضیح می‌دهد:

🔺ابتدا باید مقاله را اتمام کنید وسپس چکیده را بنویسید.

🔺از استفاده از عباراتی مانند “من بررسی کردم …” یا “ما دریافتیم که …” خودداری کنید. آنها را با عباراتی مانند “مشاهده شد …” و استفاده از  سوم شخص مفرد جایگزین کنید.

🔺تمام حقایق موجود در چکیده باید در پاراگراف‌های بدنه‌ی مقاله توضیح داده شود.

🔺تعداد کلمات را در چکیده چک کنید. نباید بیش از ۲۰۰ کلمه باشد.

🔺از کلمات کلیدی استفاده کنید؛ این امر باعث کمک به خوانندگان می شود تا داده های لازم را سریعتر پیدا كنند.

🔺فراموش نکنید که چکیده را چندین بار بخوانید و در صورت امکان آن را بهبود بخشید.


💠 همراه ما باشید!!!⁣⁣
🎓@TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


چند نکته کلیدی در مقدمه نویسی (بخش 2)

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

💠 ضرورت بیان سوال تحقیق در مقدمه
یکی از راه هایی که باعث می شود تا در مقدمه سریع برویم سراغ اصل مطلب این است که سعی کنیم که در صفحه اول مقاله، سوال اصلی مقاله را مطرح کنیم. بعضا توصیه می شود که در پارگراف دوم این کار صورت بگیرد. یعنی بعد از اینکه در پاراگراف اول طرح موضوع کرده ایم، در پاراگراف دوم بگوییم که این مقاله به دنبال پاسخ دادن به چه سوالی است. این کار باعث می شود که کلی مقدمه چینی ها و داستان سرایی هایی غیرمرتبط را راحت تر حذف کنیم و مخاطب سریع تر به اصل حرف ما در مقاله پی ببرد.

💠 آیا در مقدمه برخی از نتایج را مطرح کنیم؟
باید دقت کنیم که مقدمه باید برای مقاله ما بازاریابی کند. یعنی مخاطب با خواندن مقدمه مشتاق شود که ادامه مقاله را بخواند. در علوم انسانی که بعضا مقالات طولانی هستند، پیشنهاد می شود که در انتهای مقدمه، دو تا سه مورد از مهمترین دستاوردهای جدید و ارزشمند مقاله را به صورت گذرا مطرح کنیم. مثلا بگوییم که تحلیل ما از این مساله سه زاویه مهم از فلان پدیده را که تا به حال به آن توجه نشده است را آشکار می کند. اما نیازی نیست که این یافته ها را توضیح و بسط دهیم (این کار را در بخش یافته های مقاله باید انجام دهیم). اما اگر مقاله کوتاه است و مخاطب با دیدن کل مقاله به راحتی می تواند متوجه شود که یافته های کلیدی مقاله چه هستند، شاید نیازی نباشد که در مقدمه این موارد ذکر شود.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

16 Oct, 16:37


اهداف و فرضیات پروپوزال و پایان نامه چگونه نوشته می شوند.

⁣⁣🎓 @TaahsilattTakmili

مهم ترین قسمت هر پایان نامه و پروپوزال بخش اهداف و فرضیات است. در این بخش تمامی عصاره تحقیق و ماهیت تحقیق قرار می گیرد. اهداف و فرضیات پروپوزال و پایان نامه باید با اصول آکادمیک نوشته شوند که در این بخش به توضیح این اصول می پردازیم.

اهداف کلی پروپوزال
یکی از اساسی ترین قسمت های هر طرح پیشنهادی اهداف آن است، اهداف خلاصه آن چیزی است که با اجرای مطالعه باید به آن رسید. اهداف بایستی رابطه نزدیکی با بیان مسئله داشته باشند تنظم آنها در طرح پیشنهادی در قالب اهداف کلی ( اصلی ) و اهداف اختصاصی صورت می گیرد.

هدف کلی: آنچه را که مطالعه به طور کلی بدان دست خواهد یافت را هدف کلی است.


اهداف اختصاصی: اهداف اختصاصی اجزای مختلف هدف کلی هستند که پیدا کردن پاسخ برای آنها جهت رسیدن به هدف کلی ضروری است. با تعیین اهداف اختصاصی چهارچوب مطالعه مشخص شده و از گردآوری اطلاعات غیر ضروری جلوگیری می شود. هدف اختصاصی محقق را در مشخص کردن متغیرها، نوع مطالعه، روش کار، نحوه گرد آوری اطلاعات، طرح جداول و غیره، هدایت می کند.

🔺 توجه به نکات زیر در بیان اهداف ضروری است:
🔻 با توالی منطقی ، جنبه های گوناگون مسئله را بپوشاند.
🔺 با توجه به شرایط و امکانات ، واقع بینانه باشد.
🔻به صورت قابل اندازه گیری با افعال عملی که برای سنجش از توانایی کافی برخوردار باشند، بیان گردد.

💠 با ما همراه باشید
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 15:06


💢چگونه جستجو کنیم؟⁉️

انتخاب کلیدواژه مناسب تاثیر مستقیم بر نتایج بازیابی دارد بنابراین برای انتخاب کلیدواژه به نکات زیر توجه فرمایید👇

1️⃣ از کلید واژه های مختلف استفاده نمایید و صرفا به یک کلید واژه اکتفاء نکنید.

2️⃣ در انتخاب کلیدواژه تنها به عنوان اکتفا نکنید.

3️⃣ کل عنوان پایان نامه برای جستجو مناسب نیست (توجه داشته باشید که تکراری نبودن موضوع مطرح است)

4️⃣ تاجایی که امکان دارد از کلید واژه کوتاه و یک کلمه ای استفاده کنید.

5️⃣ برای جستجو به مترادفها، هم خانواده ها، هم ریشه ها، علامتهای اختصاری و .... به عنوان کلیدواژه توجه شود.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 15:06


ده ویژگی بسیار مهم و برجسته روش پژوهش علمی (بخش 1)

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili
۱- سیستماتیک بودن.

سیستماتیک بودن روش علمی لازمه دقیق بودن و حساس بودن است. روش علمی یک مشاهده تصادفی نیست بلکه طرحی هدفمند و باساختار است. لازمه سیستماتیک بودن آن است که روش انجام باید استاندارد باشد، همیشه شامل فعالیت و اقدامی دقیق و مشخص باشد تا اینکه نتایج معتبری به دست دهد و در صورتی که فرد دیگر بخواهد با همین روش اقدام نماید، نتایج مشابهی را کسب کند.

۲- قابلیت کنترل

پژوهش علمی باید شانس و تصادف را برنتابد، و فرآیند آن باید از طریق مکانیسم‌های مختلفی که اجازه می‌دهند تا نتایج دقیقی به دست آورد کنترل شود. شانس و تصادف جایی در روش علمی ندارد: تمامی فعالیت‌ها و مشاهدات بر طبق ملاک‌های پژوهش و هدف پژوهش باید کنترل شده باشند.

۳- تجربی بودن

نتایج روش علمی باید با واقعیتها سروکار داشته باشد که با هدف پژوهش در ارتباطند. منظور دقیق از تجربی بودن آن است که روش علمی باید موضوعاتی را مدنظر قرار دهد که به عنوان واقعیت قابل شناسایی و اندازه‌گیری باشند. مثلاً در یک پژوهش آزمایشی فرضیاتی مطرح می‌شوند که حاوی متغیرهایی هستند که در آن روش اندازه‌گیری به صورت دقیق مطرح شده است. اگر فرضیه دارای متغیری باشد که نتوانیم آن را اندازه گیری کنیم، روش علمی خدشه دار شده و نتایج پژوهش قابل اتکا نخواهند بود.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 15:06


ده ویژگی بسیار مهم و برجسته روش پژوهش علمی (بخش 2)

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili
۴- منطقی بودن

علم به صورت عموم با منطقی بودن مشخص می‌شود. در پژوهشهای علمی باید تاکید بر منطقی بودن هدف تاکید نمود. ویژگی تجربی بودن روش علمی ضروری می‌تماید تا روش علمی بر اساس حقایق و واقعی و قابل تصدیق باشد و از پژوهشگر بخواهد تا با نگرشی انتقادی و بدون توجه به سوگیری‌های دهنی یا قضاوتهای شخصی اقدام نماید.

۵- قابلیت تکرارپذیری

یافته‌های محقق شده از یک پژوهش علمی باید بگونه‌ای باشد که اگر کسی تحت همان شرایط، پژوهش را تکرار کند، به نتیجه مشابه دست یابد. با در دست داشتن ماهیت سیستماتیک روش علمی، میتوان گفت که چنین روشی قابلیت تایید و تصدیق را دارد. گزاره داشتن کنترل بر روی متغیرهای موجود در پژوهش، این اجازه را به ما می دهد که نتایج یک پژوهش را در همان شرایط و یک زمان و مکان دیگر بتوانیم تکرار کنیم.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 07:11


رفرنس نویسی در مقالات به دو صورت نوشته میشود (بخش 2/پایان)

🔺 رفرنس دهی در داخل متن مقالات:
نام نویسنده
سال
شماره صفحه
عنوان اثر
باید توجه داشت اگرمقاله ای کمتر از كمتر از ۶ نويسنده داشته باشد بار اول نام همه آنها به همراه سال انتشار و در دفعات بعد فقط نام نويسنده اول به همراه سال انتشار و داخل پرانتز آورده مي شود واگر مقاله بیش از ان باشد فقط نام خانوادگي نويسنده اول و به دنبال آن”et al” به همراه سال انتشار در داخل پرانتز درج مي شود.

🔻رفرنس نویسی درپایان مقالات:
در این مرحله مشخصات کامل آورده میشود.
نام خانوادگی نویسنده، نام کوچک. (سال انتشار) عنوان کتاب یا مقاله، عنوان جلد. شهر انتشار، کشور، مولف

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 07:11


رفرنس نویسی مقاله به سبک درخواستی مجله (بخش 1)

♦️رفرنس (Reference) به معنی مبنای مقایسه یا مبداء، بیشتر می توان آن را در پایان مقالات در قسمتی که نویسنده قصد معرفی منابع انگلیسی زبان خود را دارد یافت. ویا لیست کاملی از اطلاعات نویسنده یا صاحب ایده را، در پایان نوشته‌ی خود تحت عنوان منابع تحقیق، درج نمایید رفرنس نویسی یا ارجاع دهی می نامند.

♦️ نوشتن منابع یا رفرنس در مقاله، پایان نامه و هر نوشته علمی، نشان از معتبر بودن آن نوشته می باشد. اگر یک مطلب علمی فاقد منبع یا رفرنس باشد، از لحاظ اعتبار صفر بوده و هیچ فردی برای مطالعات خود از آن مطلب استفاده نخواهد کرد. بنابراین، ذکر منبع درست در مقاله یا نوشته های خود، بایستی حتما و حتما صورت بگیرد.وتمامی مجلات معتبر دنیا به رفرنس های به روز مقالات اهمیت زیادی میدهند وتاثیر بیشتری در پذیرش مقاله دارند.

♦️ تمامی مجلات سبک رفرنس نویسی شان متفاوت میباشد بایستی قبل از ذکر منبع در مقاله، از سبک درخواستی مجله انتخابی برای چاپ مقاله، مطلع ش ده و سپس اقدام به رفرنس دهی نمایید. در طول نگارش مقاله سعی کنید رفرنس ها را همزمان در متنتان اضافه کنید تا بعد از اتمام کار دچار سردرگمی نشوید.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

14 Oct, 07:11


آموزش کوتاه و خودمانی مقاله-نویسی، از مبتدی تا پیشرفته.pdf

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 17:58


📌#پیشینه_تحقیق

برای اینکه پژوهشگر تحقیقات خود را در راستای پژوهش های هم خانواده قرار دهد و آن را با دستاوردهای تحقیقات دیگران هماهنگ کند، نیاز دارد با مراجعه به اسناد و مدارک پیرامون موضوع و مسئله ای که برای تحقیق انتخاب کرده، آگاهی خود را گسترش دهد.

🔻هدف از گنجاندن بخش پیشینه تحقیق و ادبيات موضوع، توجه به نكات زير است :
♻️ برقراری ارتباطی منطقی میان اطلاعات پژوهش های قبلی با مسئله تحقیق
♻️ آشنایی با چارچوب نظری یا تجربی مسئله تحقیق
♻️آشنایی با روش های تحقیق مورد استفاده در پژوهش های گذشته
♻️ پیشگیری از دوباره کاری
♻️ استفاده از تجربيات مفيد محققان قبلي
♻️ آگاهي از نقاط ضعف پژوهش هاي پيشين

🔻جهت دسترسي به اهداف بالا و تدوين مطالب پيشينه، رعايت نكات زير ضروري است:
💠الف-منابع اطلاعاتي مرتبط با موضوع انتخاب گردد
💠ب- نتایج تحقیقات قبلی مطالعه، نقد و بررسی شود
💠ج- ترتيب موارد از كلي به جزئي ( عمومي به اختصاصي ) تدوين گردد.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 17:58


✳️شيوه ارجاع در متن

هرگاه در متنِ مقاله مطلبي از يك كتاب يا مجله يا.. به صورت مستقيم يا غير مستقيم، نقل شود، بايد پس از بيان مطلب، آن را مستند ساخت. اين مستندسازي شيوه‏هاي مختلفي دارد كه در اينجا به بخش‏هايي از آن اشاره مي‏شود.

در استناد، نام مؤلف و صاحب اثر، بدون القاب «آقا»، «خانم»، «استاد»، «دكتر»، «پروفسور»،آورده مي‏شود، مگر در جايي كه لقب جزو نام مشخص شده باشد(24)، مانند خواجه نصيرالدين طوسي. (دهنوي، 1377، ص 89).

يك اثر با يك مؤلف:

پس از آوردن متن، داخل پرانتز: نام مؤلف، تاريخ انتشار، شماره صفحه به ترتيب مي‏آيد و پس از آن، نقطه آورده مي‏شود؛ مانند: (منطقي، 1382، ص 27).


يك اثر با بيش از يك مؤلف:

اگر تأليف داراي دو يا سه مؤلف باشد، نام آنها به ترتيب ذكر شده در اثر، به همراه سال انتشار و شماره صفحه مي‏آيد؛ ولي در آثار با بيش از سه مؤلف، نام اولين مؤلف ذكر مي‏شود و به دنبال آن عبارتِ «و همكاران» و سپس سال انتشار و شماره صفحه مي‏آيد؛ مانند: (سرمد، بازرگان و حجازي، 1379، ص 50) يا (نوربخش و همكاران، 1346، ص 75).


آثار با نام سازمان‏ها و نهادها:

در صورتي كه آثار به نام شركت‏ها، انجمن‏ها، مؤسسات، ادارات و مانند اينها انتشار يابند، در استنادكردن، به جاي نام مؤلف، نام سازمان مي‏آيد؛ مانند: (فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي، 1382، ص 34).


دو يا چند اثر يك مؤلف:

هرگاه به دو يا چند اثر مهم اشاره شود، همه آنها در داخل پرانتز، و به ترتيب تاريخ نشر پشت سرهم مي‏آيند؛ مانند: (والاس، 1980، ص 15؛ 1988، ص 27؛ 1990، ص 5). و اگر چند اثر يك مؤلف در يك سال منتشر شده باشد، آثار مختلف او با حروف الفبا از هم متمايز مي‏گردند؛ مانند: (احمدي، 1365الف، ص22؛ 1365ب، ص 16).

 💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 17:58


اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 2/پایان)

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

نتايج را با كلمات متفاوت دوباره در اين قسمت تكرار نكنيد.
يافته‌هاي جديد را در مقايسه با يافته‌هاي ديگران تفسير كنيد.
تبيين‌هاي احتمالي همسويي و ناهمسويي نتايج مطالعه خود را با مطالعات ديگران بيان كنيد.
به محدوديت‌هاي مطالعه خود اشاره كنيد. به مواردي اشاره شود كه در ارتباط با يافته‌هاي پژوهش است و تعميم پذيري آن‌ها را با اشكال مواجه مي‌سازد. گرفتاري‌هاي پژوهشگر در اين قسمت جايگاهي ندارد.
پيشنهادهاي ارائه شده در راستاي حل محدوديت‌ها و قابل اجرا باشد.
ذکر کمک هایی که این یافته به گسترش دانش نظری نموده است.
مشخص کنید که یافته‌های شما در چه بخش‌هایی کاربرد دارد.
احاطه یافتن بر نظریه‌ها و ادبیات پژوهش قبل از اقدام به تدوین این قسمت.
خودداری از ارائه قضاوت‌های شخصی و آوردن تفسیرهای ورای داده‌ها.
خودداری از ارائه تعمیم‌های فاقد شواهد و تعمیم‌های با شواهد اندک.


💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 17:58


چند منبع برای یک #مقاله آکادمیک لازم است؟


در بسیاری از موارد دانشجویان این سوال را مطرح می کنند که ما حداقل باید چند منبع را در قسمت رفرنس های مقاله ی خود بیاوریم و جوابی که معمولا از دیگران می شنوند این هست که خوب، این سوال رو از استادتون بپرسین چون در آخر آنها هستند که به شما نمره خواهند داد.

🔸به تجربه ثابت شده است تعداد مشخص شده ای برای این سوال وجود ندارد. بلکه نکته ی اصلی ای که باید به آن توجه شود این است که اصلا هدف ذکر منابع چیست؟ پاسخ مشخص این است که تعداد مقالات و منابعی که در بخش رفرنس ها آورده می شوند باید به اندازه ای باشند که هدف از ارائه ی بخش منابع در انتهای مقاله را برآورده سازد.

✳️ هدف از بخش منابع چیست؟

🔹ما در مقالات منابعی را که از آنها استفاده کرده ایم لیست می کنیم تا در برابر سوال ها و ابهام های خواننده دربارهی ایده ها و فرض ها و نکات مهمی که در مقاله ی خود بیان کرده ایم، مقاله ی خود را پشتیبانی کنیم. در حقیقت ما می گوییم که همانطور که فلان دانشمندان نیز در تحقیق خود به فلان نتیجه رسیده اند.... یعنی ما داریم به خواننده می گوییم که این فرض یا جمله ای که بیان کردم در حقیقت از پشتوانه ی علمی برخوردار است.

🔹لذا بهتر است به تعدادی که نیاز است منابع را ذکر کنیم تا به اندازه ی لازم جملات مهم مقاله ی خود را به پشتوانه های علمی محکم کنیم.

👈 یک راه بسیار خوب برای دانستن اینکه آیا با این مقالات و این تعداد رفرنس توانسته ایم پشتوانه لازم را ایجاد کنیم یا خیر این است که به سوالات زیر پاسخ دهید:

1️⃣ آیا در متن علمی من، نکات و جملات مهمی هستند که بدون پشتوانه ی علمی رها شده باشند؟

2️⃣ آیا بیش از حد به یک منبع تکیه نکرده ام؟ آیا برای تحکیم نکات اساسی تحقیقم از 2 یا 3 منبع استفاده کرده ام؟

3️⃣ اگر جملات بدون پشتوانه علمی ای در متن وجود دارد، آیا از منابع موجود می توانم برای آنها نیز استفاده کنم؟

4️⃣ اگر موضوع تحقیق من مسئله ای است که نظرات مخالفی درباره ی آن وجود دارد، آیا از هر دو جنبه ی موضوع منابعی را ذکر کرده ام؟

🔺یکی از مهارت های تحقیق و مقاله نویسی این است که ما بتوانیم خلاء های اطلاعاتی را در کار تحقیقی خود شناسایی کنیم.

💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 17:58


اصول اساسی در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری (بخش 1)


ابتدا با بياني كلي راجع به ماهيت نتايج، بحث را شروع كنيد. مي‌توان قبل از آن نيز يك بار ديگر هدف اصلي پژوهش را ذكر كرد.

ساختار اين بخش فني‌تر از ساير بخش‌ها است. از بحث در خصوص نتايج و تعبير و تفسير آن‌ها شروع مي‌شود، سپس يك نتيجه‌گيري از يافته‌هاي به عمل مي‌آيد.

در قسمت نتيجه‌گيري سعي مي‌شود نتايج مطالعه حاضر در بدنه دانش موجود قرار گيرد. تلویحات نظري، عملي، تجربي و روش‌شناختي يافته‌ها بيان مي‌شود. در پايان محدوديت‌ها مطالعه حاضر و پيشنهادهايي براي مطالعات آتي مورد بحث قرار مي‌گيرد.

اگر ساختار نگارش مقدمه را به مثابه قيفي در نظر بگيريم كه از كليات يعني زمينه بحث شروع مي‌شود و به جاي باريك قيف يعني فرضیات ختم مي‌شود؛ ساختار نگارش بحث مشابه يك قيف بر عكس است كه از جاي باريك يعني بحث و تفسير در خصوص تك تك نتايج شروع مي‌شود و به بالاي قيف يعني نتيجه گيري و بسترسازي براي ارائه نظريه و بسط دانش ختم مي‌شود.

تبيين‌هاي ارائه شده را به نكاتي كه در مقدمه به آن اشاره كرديد ربط دهيد.


💠 همراه ما باشید!!!
⁣⁣🎓 @TaahsilatTakmili

تحصیلات تکمیلی

13 Oct, 06:41


چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(2 از 2)


💠 در اینجا نکاتی وجود دارد که نحوه نوشتن چکیده برای مقاله علمی را توضیح می‌دهد:

🔺ابتدا باید مقاله را اتمام کنید وسپس چکیده را بنویسید.

🔺از استفاده از عباراتی مانند “من بررسی کردم …” یا “ما دریافتیم که …” خودداری کنید. آنها را با عباراتی مانند “مشاهده شد …” و استفاده از  سوم شخص مفرد جایگزین کنید.

🔺تمام حقایق موجود در چکیده باید در پاراگراف‌های بدنه‌ی مقاله توضیح داده شود.

🔺تعداد کلمات را در چکیده چک کنید. نباید بیش از ۲۰۰ کلمه باشد.

🔺از کلمات کلیدی استفاده کنید؛ این امر باعث کمک به خوانندگان می شود تا داده های لازم را سریعتر پیدا كنند.

🔺فراموش نکنید که چکیده را چندین بار بخوانید و در صورت امکان آن را بهبود بخشید.


💠 همراه ما باشید!!!⁣⁣
🎓@TaahsilatTakmili