مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤ @schoolatthe1404horizons Channel on Telegram

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

@schoolatthe1404horizons


💢گامي در مسير توسعه، تحول و اعتلاي نظام تعليم و تربيت

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤ (Persian)

Welcome to 'مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤' (schoolatthe1404horizons), a Telegram channel dedicated to the advancement and transformation of the education system. Our channel aims to provide valuable information and resources for educators, students, and anyone interested in the field of education. Whether you are looking for innovative teaching methods, educational trends, or tips for personal development, our channel is the perfect place for you. Join us on this journey towards excellence and empowerment in education. Let's take a step towards development, transformation, and elevation of the education system together! 🚀💢

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

09 Sep, 16:12


💢 ۹سپتامبر، روز جهانی حفاظت از آموزش در برابر حمله

📌شعار سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ برای این روز:
«زمانی که غرش(سروصدای) تفنگ‌ها خاموش شود، آموزش آغاز خواهد شد.»

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

08 Sep, 06:10


💢۸سپتامبر(۱۸ شهریور)؛ «روز جهانی سوادآموزی»

📌روز جهانی سوادآموزی امسال با شعار: «ترویج آموزش چند زبانه» «سواد برای صلح و درک متقابل» مبارک باد.

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

07 Sep, 17:59


💢راهکار های دهگانه تقویت مدارس عادی دولتی

📌یکی از دغدغه های مهم جامعه و نیز صاحبنظران تعلیم وتربیت به مفهوم عدالت آموزشی مربوط است، امروز نابرابری‌های آموزشی نه تنها در آزمون پرلز که تفاوت نمره دانش آموزان طبقات بالا و پایین را در ایران ١٢٠ نمره نشان می دهد- حال آنکه میانگین جهانی آن ٨۶ می باشد- بلکه در نتایج آزمون کنکور امسال نیز نابرابری‌های آموزشی مجددا نمایان شد.

▫️سهم مدارس و دهک‌های مختلف از رتبه‌‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور نشان می دهد، دهک اول، دوم و سوم (کم‌برخوردار): ۲ درصدودهک ۸، ۹ و ۱۰ (برخوردارترین): ۸۰ درصد را به خود اختصاص داده اند. سهم دهک اول (ضعیف‌ترین): ۲ دهم درصدودهک دهم (ثروتمندترین) ۴۸ درصد می باشد مسأله مهم آنکه مدارس دولتی: ۲.۳ درصد و مدارس خاص و غیر دولتی: ۸۰ درصد پذیرفته شدگان در کنکور را به خود اختصاص داده اند

▫️یکی از جلوه های مهم بی عدالتی آموزشی فاصله عمیقی است که بین کیفیت مدارس دولتی عادی که هشتاد و پنج درصد دانش آموزان را تحت پوشش دارند با مدارس خاص وجود دارد که تنها پانزده درصد دانش آموزان در آن تحصیل می کنند به همین دلیل برای توسعه عدالت آموزشی باید بیش از هر کاری بر تقویت مدارس دولتی عادی متمرکز شد و استاندارد سازی آنها را وجه همت خویش ساخت.

▫️به همین منظور نظر ٣۵نفر از صاحبنظران و مدیران را در این مورد جویا شدیم و آنها بیش از نود پیشنهاد ارایه نمودند که با تحلیل محتوای این نظریات ، مجموعه آنها را ده راهکار اصلی خلاصه وبه شرح ذیل ارایه می نماییم:

۱-تدوین وطراحی نظام تشویقی و ترجیحی برای معلمان ومدیران مدارس دولتی عادی و مناطق محروم از جمله در نظام رتبه بندی

۲- استاندارد سازی و ‌مناسب سازی مدارس دولتی ‌مناطق غیر برخوردار و تبدیل این مدارس به مدارس قابل توجه به جای،مدارس لازم التوجه از ابعاد مختلف

۳-نظام بودجه ریزی عدالت محور با رویکرد عدالت ترجیحی و صدور مجوز و تفویض اختیاراتی برای درآمد زایی و خلق موقعیت در این مدارس بعلاوه تخصیص برخی منابع مثل عوارض شهرداری و…به این مدارس

۴- حرکت به سمت کارکردهای محافظتی مدرسه (کارکرد محافظتی مجموعه برنامه ها و فعالیت های است که مدرسه برای شناسایی دانش آموزان طبقه غیر برخوردار انجام می دهد و تلاش می کند کمبودهای بیرون مدرسه را در داخل مدرسه جبران نماید و نقش آنها را در عملکرد تحصیلی دانش اموزان خنثی نماید و اصطلاحا آنها را در مواجهه با این عوامل محافظت نماید) مثل تغذیه و سلامت ،عقب افتادگی های تحصیلی و فرهنگی و سلامت دانش آموزان در این مدارس به عنوان مثال ایجاد مدارس مراقب سلامت

۵-تدوین نظامنامه منشور مشارکت (امکان تحقق عینی و پایدار در عین حال جامع مدرسه یاری و روش پته های آموزشی به اولیا……) منظور از پته های آموزشی واگذاری اعتبار سرانه دانش آموزان است به اولیا برای انتخاب مدارس

۶- حذف تدریجی انواع مدارس و ایجاد مدارس ترکیبی (چرخش تحول آفرین از تفکیکی به ترکیبی). به عنوان مثال بازنگری در شیوه ی پرورش استعداد های درخشان، از گلخانه ای به تربیت ویژه در مدارس عادی برای تیزهوشان،پرهیز از مدرسه و جامعه شمشادی با ایجاد مدارس وجامعه باغستانی ( مدرسه شمشادی دانش آموزان را مثل گل‌های شمشاد یکسان سازی می کند و مدرسه گلستانی دانش آموزان را مثل گل‌های متفاوت می بیند که متناسب با استعدادهایشان فرصت رشد می دهد)

۷-راه اندازی نظام جامع مدد کاری اجتماعی مدارس در کنار مشاوره تحصیلی و شخصیتی_روانی و مداخله ی بهنگام و درمان تخصصی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری

۸- ایجاد نظام پیشنهادات و اعطای اختیار و اعتبار به شورای مدرسه جهت تشویق پیشنهادات موثر

۹-ایجاد دبیرخانه های مشترک در این مدارس برای تعامل با محله در حوزه های شهرداری ،بهداشت ،صنعت ،محیط زیست تربیت بدنی و....

۱۰-راه اندازی اتاق مرجع در مدارس جهت حضور راهنمایان بالینی جهت توانمند سازی مدیران و معلمان

✍🏻دكتر سید جواد حسینی، استاد دانشگاه فرهنگیان

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

02 Sep, 17:42


20  ابزار مفید هوش مصنوعی برای دانشجویان

1. Perplexity.ai
2. Hissab.io
3. Otter.ai
4. Stepwisemath.ai
5. Scholarcy.com
6. Caktus.ai
7. Bookai.chat
8. Chatdoc.com
9. Textero.ai
10. Scienceos.ai
11. gamma.app
12. Plaito.ai
13. HeyScience.ai
14. Wisdolia.com
15. Duolingo.com
16. Knowji.com
17. Quillbot.com
18. Consensus.app
19. Knewton.com
20. Grammarly.com

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

02 Sep, 11:25


💢سه ابر چالش نظام آموزشی

📌سه ابر چالش در نظام آموزشی داریم که شامل «عدالت آموزشی»، «کیفیت آموزشی» و «هویت و احساس تعلق در دانش آموزان» است.
برای رفع این ابر چالش‌ها باید از «کلاس درس» و «مدرسه» شروع کرد.

▫️باید دانش آموزان بعد از «خانواده» در «مدرسه» احساس تعلق بیشتری داشته باشند؛
زیرا پژوهش‌ها نشان داده است که ارزش بخشیدن به آن‌ها چه اندازه می‌تواند در ایجاد هویت سالم و رشد فردی و شخصیتی آن‌ها تأثیر مثبت داشته باشد.

▫️سرمایه‌های اصلی ما در مدارس ابتدایی هستند. مهمترین ثروت کشور کودکان این سر زمین هستند.

📍در این دوره تلاش خواهیم کرد صدای ذی‌نفعان را بشنویم.
ما فقط برای کودکان برنامه‌ریزی نخواهیم کرد بلکه با «کودکان»، با «معلمان» و «مدیران» برنامه ریزی خواهیم کرد.

✍🏻دكتر حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

01 Sep, 17:09


«بوي غم مي آيد از شهر رسول
بوي اشك حيدر و آه بتول»


با سلام و تحيت؛
سالروز رحلت جانگداز نبی مكرم اسلام، «حضـرت محمّـد مصطفـی(ص)» و شهـادت مظلـومـانه کـریـم اهـل بیٰـت، «حضـرت امــام حســن مجتبی(ع)» و شهادت غريب الغربا، ثـامـن الحجـج، «حضـرت امــام رضــا(ع)» بر ساحت مقــدّس حضـرت ولـي عصــر(عــج) و تمـامي مسلمـانـان و رهــروان راستيـن حضرتش، «تسليت و تعزيت» باد.

التماس دعا

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

30 Aug, 16:45


💢جایگاه «عدالت آموزشی» در نگاه دکتر پزشکیان

📍
آیین تکریم و معارفه وزیر آموزش و پرورش

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

30 Aug, 16:40


💢برخی موانع رسیدن به عدالت و برابری آموزشی در ایران

۱. نابرابری‌های اجتماعی-اقتصادی
• تفاوت در دسترسی به منابع آموزشی:
دانش‌آموزانی که در مناطق محروم یا روستایی زندگی می‌کنند، معمولاً به منابع آموزشی با کیفیت پایین‌تر دسترسی دارند. این شامل دسترسی محدود به مدارس با امکانات مناسب، کمبود معلمان با تجربه، و فقدان تجهیزات آموزشی و تکنولوژیکی است.

• فقر و مشکلات اقتصادی خانواده‌ها:
بسیاری از خانواده‌ها در ایران به دلیل مشکلات اقتصادی، قادر به تأمین هزینه‌های مرتبط با آموزش نیستند.
این مسئله شامل ناتوانی در تأمین کتاب‌ها، لباس‌ها، وسایل آموزشی و حتی تغذیه مناسب برای دانش‌آموزان است که به‌طور مستقیم بر عملکرد تحصیلی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

۲. موانع فرهنگی و زبانی
• تعدد زبان‌ها و گویش‌ها:
در ایران، تنوع زبانی زیادی وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان مانعی برای یادگیری مؤثر برای دانش‌آموزان غیر فارس‌زبان عمل کند.
آموزش به زبان رسمی (فارسی) می‌تواند برای دانش‌آموزانی که زبان مادری‌شان فارسی نیست، مشکل‌ساز باشد و منجر به کاهش مشارکت و نتایج تحصیلی ضعیف‌تر شود.

• تعصبات فرهنگی:
در برخی مناطق، تعصبات فرهنگی نسبت به آموزش دختران یا اقلیت‌های قومی وجود دارد که می‌تواند منجر به عدم دسترسی برابر به فرصت‌های آموزشی شود.
این تعصبات ممکن است به محدودیت‌های مستقیم یا غیرمستقیم در آموزش و تربیت این گروه‌ها منجر شود.

۳. تعصبات و تبعیض‌های سیستماتیک

• برنامه‌های درسی غیرمنعکس کننده تنوع فرهنگی:
برنامه‌های درسی و کتاب‌های درسی معمولاً بر اساس فرهنگ و تاریخ رسمی کشور طراحی می‌شوند که ممکن است تجربه‌ها و تاریخ اقلیت‌های قومی و فرهنگی را به‌درستی منعکس نکند؛این موضوع می‌تواند به احساس بیگانگی در میان دانش‌آموزان اقلیت منجر شود.

سیاست‌های ناعادلانه آموزشی: توزیع منابع آموزشی در ایران اغلب به نفع مدارس در مناطق شهری و مرفه‌تر است. این عدم توازن در تخصیص منابع می‌تواند به تعمیق نابرابری‌ها در دسترسی به آموزش با کیفیت منجر شود.

۴. تخصیص ناعادلانه منابع
• تمرکز بودجه در مناطق شهری: بیشتر بودجه‌های آموزشی در ایران به مدارس شهری و مناطق مرفه اختصاص می‌یابد در حالی که مدارس مناطق محروم با کمبود منابع مواجه هستند.
این تمرکز ناعادلانه منابع منجر به شکاف گسترده‌ای در کیفیت آموزش میان مناطق مختلف کشور می‌شود.

کمبود معلمان مجرب در مناطق محروم: در بسیاری از مناطق روستایی و کمتر توسعه‌یافته، معلمان با تجربه کمتر و امکانات آموزشی ضعیف‌تر فعالیت می‌کنند، که این موضوع کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد.

۵. آموزش و توسعه حرفه‌ای معلمان
• فقدان توسعه حرفه‌ای معلمان در مناطق محروم:
معلمان مناطق محروم به طور معمول به فرصت‌های کمتری برای توسعه حرفه‌ای دسترسی دارند. این مسئله می‌تواند توانایی آن‌ها را در ارائه آموزش‌های مبتنی بر عدالت آموزشی محدود کند و در نتیجه منجر به نتایج ضعیف‌تر تحصیلی در میان دانش‌آموزان شود.

• عدم آموزش در زمینه روش‌های تدریس متنوع:
بسیاری از معلمان به دلیل عدم دسترسی به آموزش‌های تخصصی، ممکن است با روش‌های تدریس متنوع و حساس به فرهنگ آشنا نباشند. این می‌تواند توانایی آن‌ها در پاسخگویی به نیازهای متنوع دانش‌آموزان را کاهش دهد.

۶. نبود برنامه‌های مشارکت خانواده و جامعه
• عدم مشارکت فعال خانواده‌ها و جوامع:
در بسیاری از مناطق، ارتباط و تعامل مؤثر میان خانواده‌ها، جوامع محلی و مدارس وجود ندارد.
این عدم تعامل می‌تواند مانع از ایجاد حمایت‌های لازم برای دانش‌آموزان خارج از محیط مدرسه شود و منجر به تشدید نابرابری‌ها در دسترسی به آموزش با کیفیت شود.

پ.ن: نکته اساسی آن است که، مسئولانی که خود مسبب عدم عدالت آموزشی هستند سخن از عدالت آموزشی می زنند.

عدم تغییر در رویکردها و نگاه نسبت به آموزش و عوامل اثرگذار بر عدالت و عدم عدالت آموزشی می تواند سبب شود درها بر همان پاشنه بچرخد.

✍🏻دکتر محرم آقازاده

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

26 Aug, 03:30


💢آشنایی با مدارس High Scope

📌مدارس «های اسکوپ» بر پایه رویکرد آموزشی های اسکوپ بنا شده‌اند که یادگیری فعال و پویا را برای کودکان ترویج می‌کند. این رویکرد در مقایسه با مدارس سنتی، تفاوت‌های بارزی دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌ شود:

1. تمرکز بر یادگیری فعال؛
در مدارس های اسکوپ، کودکان صرفاً مخاطب منفعل آموزش نیستند، بلکه نقش فعال در فرآیند یادگیری ایفا می‌کنند. تجربه مستقیم با افراد، اشیاء، حوادث، عقاید و وسایل مختلف، عنصر کلیدی یادگیری در این مدارس است. بازی و فعالیت‌های عملی، جایگاه ویژه‌ای در برنامه درسی این مدارس دارند.

2. توجه به علایق و انتخاب‌های کودکان؛
در این مدارس، علاقه و انتخاب کودکان در راس هرم برنامه آموزشی قرار دارد. کودکان در انتخاب فعالیت‌ها، مواد و ابزار مورد استفاده خود آزادی عمل دارند. برنامه درسی بر اساس نیازها و علایق کودکان طراحی می‌شود.

3. تأکید بر رشد مهارت‌های حل مسئله و تفکر انتقادی
در مدارس های اسکوپ، به جای حفظیات، بر یادگیری عمیق و مهارت‌های تفکر تاکید می‌شود. کودکان در این مدارس مشارکت فعال در حل مسائل و چالش‌ها دارند. تفکر خلاق و ابتکار عمل در این مدارس تشویق می‌شود.

4. استفاده از فناوری در آموزش؛

در مدارس های اسکوپ، از فناوری به عنوان ابزاری برای تسهیل یادگیری استفاده می‌شود. تبلت‌ها و سایر ابزارهای دیجیتال، در اختیار کودکان قرار می‌گیرد تا به یادگیری فعال و جذاب‌تر کمک کنند.

5. گروه‌های سنی فشرده‌تر؛
در مقایسه با مدارس سنتی، گروه‌های سنی در مدارس های اسکوپ فشرده‌تر هستند. این امر تعاملات اجتماعی و همکاری بین کودکان را افزایش می‌دهد.

6. نظام ارزشیابی دقیق؛
در مدارس های اسکوپ، نظام ارزشیابی دقیق و منظم برای سنجش پیشرفت تحصیلی کودکان وجود دارد. این نظام ارزشیابی، رشد فردی هر کودک را در نظر می‌گیرد.

7. توجه به نیازهای ویژه؛

رویکرد آموزشی های اسکوپ برای همه کودکان، حتی کودکان با نیازهای ویژه مناسب است. برنامه‌های آموزشی این مدارس انعطاف‌پذیر هستند و می‌توان آن‌ها را با نیازهای هر کودک تطبیق داد

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

24 Aug, 22:58


. «باسمه تعالي»

«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائِکَ»

با سلام و تحیّت؛
فرا رسيدن «اربعين حسيني»، چهلمین روز وداع خونین حضرت ابا عبدالله الحسین عليه السلام با یـاران صـدیق و با وفـایش، بر سـاحت مقـدس حضـرت ولی عصـر(عــج) و تمامي آزاديخواهان جهان، به ويژه بر پيروان راستيـن و شيفتگان واقـعي آن امـام همــام، «تسليت و تعزيت» باد.

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

23 Aug, 14:52


💢تسلیت رئيس جمهور در پی درگذشت «سلیمی آشتیانی»

📌رئیس جمهور در پیامی درگذشت خیر نیک‌اندیش زنده‌یاد «سلیمی آشتیانی» را به خانواده آن مرحوم و اعضای جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تسلیت گفت.

▫️متن پیام مسعود پزشکیان رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت انسانی وارسته و خیری نیک‌اندیش زنده‌یاد «سلیمی آشتیانی» موجب تأسف و تألم فراوان این جانب شد.

بدون تردید خدمات ارزشمند این انسان متعهد و نیکوکار در عرصه‌های مختلف به ویژه در امر مدرسه‌سازی برای برقرای عدالت آموزشی، نکویادگاری جاویدان برای ایران عزیز و باقیات صالحات ارزشمندی برای آن مرحوم خواهد بود.

این جانب ضایعه درگذشت این خیّر بزرگوار را به خانواده آن مرحوم و اعضای جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و سلامتی مسئلت می‌نمایم.

مسعود پزشکیان
رئیس جمهوری اسلامی ایران

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

23 Aug, 10:34


💢پیام وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت «سلیمی آشتیانی»

📌
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش درگذشت هاشم سلیمی‌آشتیانی، خیر خوشنام تهرانی و از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور و مجمع خیرین کشور را تسلیت گفت.

▫️متن پیام كاظمي به شرح ذیل است:

انا لله و انا الیه راجعون
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
آسمانی شدن خیر اندیشمند، صدیق ارجمند و گرانمایه، زنده‌یاد مرحوم مغفور هاشم سلیمی آشتیانی از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسه‌ساز و خیرین سلامت کشور و پدر مهربان مدرسه‌سازی،  یار و همراه دیرین خیرین و نیکوکاران، موجب اندوه و تاسف گردید.

باور از دست رفتن نیکوکاری مردم دوست و وطن پرست، سخت است، او که چراغ امید و شوق به زندگی را در فرزندان این مرز و بوم برافروخت، او که در مدیریت و اجرا، مرد میدان‌های سخت و بزرگ بود و در همدلی با مردم و خیرین، سنگ صبوری مهربان و با صلابت .
با پذیرش اراده و مشیت الهی، این ضایعه تلخ و غم بار را به بیت مکرم آن مرحوم ، دوستان و یارانش ، بخصوص جامعه فخیمه خیرین مدرسه ساز تسلیت عرض نموده و از پیشگاه خالق متعال علو درجات برای آن یار سفر کرده و صبر و شکیبایی برای بازماندگان مسألت دارم.

عليرضا كاظمي

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

23 Aug, 10:31


💢پیام تسلیت رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پی درگذشت سلیمی آشتیانی

📌رئیس دفتر رئیس‌جمهور، در پیامی درگذشت هاشم سلیمی آشتیانی، از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسه‌ساز و مجمع خیرین سلامت کشور را تسلیت گفت.

▫️متن پیام تسلیت محسن حاجی میرزایی به شرح زير است:


«وَ بَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُون
خبر اندوهناک آسمانی شدن چهره ماندگار و خیّر نیکوکار و وارسته عرصه مدرسه سازی، «جناب آقای هاشم سلیمی آشتیانی» موجب تأثر و تألم خاطر فراوان این جانب شد.

گنجینه‌ وجود خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار آموزش‌وپرورش، خیر کثیری است که همواره آثار و برکات زیادی برای نظام تعلیم و تربیت و میهن عزیزمان داشته است.

بی شک تلاش های خالصانه و خدمات شایسته و ماندگار زنده یاد سلیمی در ساخت بیش از ۲۰ مدرسه و یاری ساخت ۲۰۰ مدرسه خیرساز، اقدام کم نظیری و باقیات الصاحاتی است که هیچ‌گاه از خاطر نخواهد زدود و ثمرات، خیرات و آثار اخروی فراوانی برای وی در پی خواهد داشت.

ضمن ابراز همدردی، این ضایعه بزرگ را به خانواده بزرگ آموزش و پرورش، خیرین مدرسه ساز کشور و خانواده معزز و معزای این فقید سعید، «تسلیت» می گویم و از خداوند رحمان برای آن مرحوم، رحمت واسعه و غفران الهی مسألت می نمایم.

یادشان گرامی و راهشان پر رهرو
محسن حاجی میرزایی

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

21 Aug, 18:44


💢 توفيق دولت در مسیر وفاق

📌رئیس جمهور امروز با گفتمان وفاق ملی و با مشي توافق ساز خود توانست برای تمامی وزرای پیشنهادی خود از مجلسي غير همسو، رأی اعتماد بگيرد و اين دستاورد بزرگ و مغتنمي است كه بايد آن را قدر دانست.

▫️از اين روي این موفقیت بزرگ در آغاز راه دولت را به فال نیک مي گيريم و آن را به ملت شریف ایران تبریک مي گوييم؛ چه آنان که به دکتر پزشکیان رأی دادند و چه کسانی که به رقباي وی رأی دادند، و چه آنان که به هر دلیل با صندوق های رأی قهر کردند و رأي ندادند؛ چرا که آنچه امروز حاصل شد، محصول همدلی و همراهي تمامي نمايندگان ملت شريف ايران بود و ان شاءالله شهد شيرين آن كام همهٔ ایرانیان را شيرين خواهد كرد.

▫️٢٧ سال از آخرین رأي اعتماد مجلس به يك كابينه مي گذردو از اين منظر بايد مجلسيان را ستودو به دستشان را به گرمي فشرد.

▫️بايد قدردان تمام كساني بود كه با فضاسازي رسانه اي و آگاهي بخشي به مخاطبان و رأيزني با نمايندگان ملت، اعتماد نمايندگان به وزراي پيشنهادي را جلب نموده و موجب شدند تا پيشران هاي دستگاه هاي اجرايي دولت به سرعت مستقر و راهبردهاي توسعه اي خود را از سربگيرند.

▫️بايد قدردان تلاش هاي همه كساني بود كه كوشيدند تا گفتمان عدالت محور، گفتمان غالب كشور در عرصه هاي ملي و بين المللي گردد و بار ديگر گفت و گوي تمدن ها براي آبادي و آباداني كشور از سر گرفته شود.

▫️امید که دولت چهاردهم و اعضای کابینه وفاق ملي، فرصتِ ايجاد شده را مغتنم شمرده و با تلاش هاي جهادي و شبانه روزي و ايجاد زمينه هاي گشایش‌ و بهبود سطح زندگي مردم، از اين اعتماد ملي، صيانت كند.

📍در پايان از وزير تازه نفس آموزش و پرورش كه بالاترين رأي تاريخ آموزش و پرورش را كسب نموده است، انتظار مي رود با شناسايي و بكارگيري نخبگان، شايستگان و جوانان در مديريت هاي ستادي و استاني، موجبات تحول، توسعه و پيشرفت نظام آموزشي را فراهم نمايد و بر بي عدالتي ها و ناملايمتي هاي موجود كه بر سيطره آموزش و پرورش سايه انداخته است، پايان بخشد و از ياد نبرد كه آنچه حاصل شد در سايه همدلي، وفاق و حمايت خانواده بزرگ آموزش و پرورش و معلمان عزيز شكل گرفته است؛

▫️لذا انتظار مي رود وزير محترم تمام تلاش و همت خود را مصروف بهبود نظام تعليم و تربيت، استقرار عدالت آموزشي و مقابله با تعارض منافع و پيگيري مطالبات فرهنگيان نمايد و اطمينان داشته باشد كه گام هاي صادقانه وي در اين مسير صعب، همراهي افسران سپاه پيشرفت كشور را به همراه داشته و براي اعتلاي نظام تعليم و تربيت و موفقيت وي قدمي پاي پس نگذاشته و همواره همراه و ياريگر وي خواهند بود.
ان شاءالله

✍🏻حسين صادقي

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

21 Aug, 15:41


💢#اینفوپاد| رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای دولت چهاردهم

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

21 Aug, 11:43


💢نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با 268 رأي به علیرضا کاظمی، وزير پيشنهادي آموزش و پرورش، رأي اعتماد دادند

🔹جلسه علنی بررسي برنامه ها و صلاحيت وزرای پيشنهادي دولت چهاردهم از سوی نمایندگان محترم مجلس صبح روز شنبه 27 مرداد 1403با سخنرانی رئيس جمهور و تشریح برنامه دولت و معرفي وزرای پیشنهادی كابينه آغاز و پس از اظهار نظر مخالفان و موافقان درباره گزینه های معرفی شده برای تصدی وزارت 19 وزارت خانه کشور و استماع دفاعیات وزرای پیشنهادی از برنامه های خود برای كسب رأي اعتماد نمايندگان مجلس شورای اسلامی در 5 روز متوالی، عصر امروز چهارشنبه 31 مرداد در صحن علنی مجلس، رأي گيري و تمامی ۱۹ وزیر پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد گرفتند.

🔹علیرضا کاظمی وزير پيشنهادي آموزش و پرورش، با كسب
268 راي موافق

از مجموع 288 راي
به عنوان وزير آموزش و پرورش دولت چهاردهم از مجلس شوراي اسلامي راي اعتماد گرفت.

📍گفتنی است کاظمی بیستمین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب اسلامی است؛ این پیروزی را به وزیر محترم، معلمان و دانش آموزان عزیز میهن اسلامی تبرک عرض نموده و برای ایشان آرزوی موفقیت روزافزون می نمائیم.

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

20 Aug, 04:44


💢فایل کامل سخنرانی علیرضا کاظمی؛ گزینه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی

📆شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

20 Aug, 04:42


▫️وی ادامه داد:در برنامه پیشنهادی سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بیانیه گام دوم انقلاب، برنامه پیشرفت و جامع کشور، اسناد بالادستی و دیدگاه‌های ریاست جمهوری با توجه به رویکرد اساسی آموزش و پرورش تامین می‌شود.

☑️مهمترین برنامه‌ها برای سکانداری وزارت آموزش و پرورش
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره برنامه‌های خود برای سکانداری این وزارتخانه اظهار کرد: تلاش برای عدالت آموزشی و رفع تبعیض و شناخت سهم همه دانش آموزان برای بهره آموزشی برابر از پیش دبستانی تا دانشگاه، کاهش تنوع مدارس و بسط عدالت در تعلیم و تربیت با کیفیت بویژه در منازطق مرزی، ایجاد بسترهای آموزشی و کاهش شکاف دیجیتالی برای آموزش فناورانه بخشی از این برنامه‌هاست.

▫️کاظمی افزود: حفظ و پاسداشت کودکان و کمک به شکوفایی استعدادهای آنان به عنوان آیندگان کشور، تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مطابق با تعالیم و آموزه‌های دینی، تاکید بر حفظ و ارتقای معلمان به عنوان پیشگامان جامعه از طریق تدوین برنامه‌های حمایتی و تکریم بازنشستگان بخشی دیگر از برنامه‌های اعلامی برای وزارت آموزش و پرورش است.

▫️وی تاکید کرد: اتخاذ رویکرد تمرکز زدایی و سپردن راه به مدرسه در جهت بالندگی مدارس به عنوان آموزش و پرورش کیفی و کانون پیشرفت محلی، شنیدن صدای دانش آموزان، تمرکز بر فعالیت خانواده‌ها به عنوان بازوان اصلی مدرسه در تحقق اهداف و تمرکز بر مدیران و معلمان به عنوان راهبران اصلی برنامه‌های اجرایی بخشی دیگر از برنامه‌های دولت چهاردهم برای آموزش و پرورش است.

▫️وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد: توجه به آموزش و پرورش فردا و ظرفیت‌های نوین با بهره‌مندی از امکانات جدید مانند هوش مصنوعی، ارتقای کیفیت یادگیری با عبور از نظام آموزشی حافظه محور به سمت رویکردهای نوین در فرآیند یادگیری و مهارت‌آموزی، ضرورت به روز رسانی فعالیت‌های پرورشی و ملی، انسجام هویت‌بخشی دانش آموزان با رویکرد ایرانی و اسلامی از دیگر برنامه‌های پیشنهادی برای این وزارتخانه است.

▫️کاظمی افزود: ایجاد محیطی امن در مدارس جهت کنش‌گری و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان با مفاهمه و گفت‌وگو و احترام به تفاوت‌ها و سبک زندگی و از سوی دیگر توجه به دوره ابتدایی و تعلیم و تربیت با نشاط مبتنی بر ارزش‌های اسلامی - ایرانی، ارتقای کیفیت آموزش پیش دبستانی با تاکید بر مناطق محروم و دوزبانه و توانبخشی و کیفیت بخشی برای شکوفایی و فعالیت دانش‌آموزان توانمند، بخشی دیگر از این برنامه‌هاست که در آینده مورد توجه قرار می‌گیرد.

▫️وی با بیان اینکه تقویت و ترمیم حوزه تربیت بدنی و المپیک و کانون‌های درون و برون مدرسه‌ای باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ایجاد تحول در برنامه درسی، آموزشی و تحول در زیر ساخت‌های دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی به منظور تربیت معلمان کارآمد و توجه به اصل شایسته گزینی در انتخاب مدیران و پرهیز از سیاست گزینی از دیگر مواردی است که به طور جدی باید مورد توجه قرار گیرد.

▫️وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت نقش محوری معلم و لزوم رفع دغدغه‌های آنان و توجه به انتظارات دانش‌آموزان گفت: برای ایجاد هرتحول و ارتقای کیفیت در فرآیندهای آموزشی نقش بی‌بدیل معلم باید در کانون توجه قرار گیرد.

▫️کاظمی با اشاره به سخنان رهبری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب معلمان را افسر سپاه پیشرفت کشور دانسته‌اند و فرمودند که همه باید از معلمان شکرگزار باشند، هرکس در هر رتبه و شغلی باید از معلم تشکر کند. براساس این فرمایشات، تکریم زبانی از معلم کافی نیست، بیانگر دغدغه و عنایت ایشان به ضرورت تکریم و حمایت‌های واقعی و عملی از معلمان دلالت دارد و باید اعتراف کنم که پرداختی ها رفاهی و مزایای جنبی برای معلمان تا حد زیادی نادیده گرفته شده است.

▫️وی یادآورشد: برای جبران منصفانه زحمات ارزنده این قشر و جذب نیروهای کارآمد در آموزش و پرورش آینده کشور به یک نظام پرداخت مستقل شایسته فراگیر و عادلانه و تاکید می‌کنم.

▫️وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: نظام پرداخت مستقل نیاز داریم که با جایگاه والا و ارزشمند معلمان تناسب داشته باشد معلمی که سنگ بنای آینده سازان این سرزمین را شکل می‌دهد شایسته دریافت مزایای والاتر و شرایط کاری مناسب‌تر است.

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

20 Aug, 04:42


💢علیرضا کاظمی، گزینه وزارت آموزش و پرورش در مجلس چه گفت؟

📌وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: با وجود تلاش های صورت گرفته از ابتدای انقلاب تاکنون چالش‌های مزمن در نظام آموزش و پرورش همچنان بر دوش ما سنگینی می‌کند که به فرد یا گروه خاصی تعلق ندارد و یک دغدغه ملی است.

▫️وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره برنامه‌های آتی خود برای تصدی این وزارتخانه اظهار کرد: به عنوان یک معلم از مدارس بایر در نقاط صفر مرزی مسیر حرفه‌ای خود را آغاز کردم و از معلمی تا سرپرستی آموزش و پرورش را به عهده دارم و با مشکلات این حوزه آشنا هستم.

▫️وی افزود: وزرای آموزش و پرورش از ابتدای انقلاب تاکنون برای بهبود اوضاع آموزش و پرورش زحمت کشیده‌اند و به خوبی می‌دانم برای حل مشکلات آموزش و پرورش تلاش‌های بسیاری کرده‌اند اما چالش‌های مزمن در آموزش و پرورش همچنان بر دوش ما سنگینی می‌کند که به فرد یا گروه خاصی تعلق ندارد و یک دغدغه ملی است.

▫️کاظمی ادامه داد: در تعالیم دینی تعلیم و تربیت ابزاری برای کمال انسان شناخته شده است، همچنین توسعه پایدار و امنیت پایدار این واقعیت روشن می‌کند که آموزش و پرورش تصویرساز افق‌های آینده است.

▫️وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم تصریح کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که مسیر حرفه‌ای هم به عنوان یک معلم را از مدارس نقاط صفر مرزی آغاز کردم و در تمامی سطوح مدیریتی آموزش و پرورش با سرپرستی وزارت آموزش و پرورش فرصت خدمت داشتم و از نزدیک با چالش‌ها و فرصت‌های آموزش و پرورش کشور آشنا هستم.

▫️وی با بیان اینکه امروز به عنوان یک معلم در محضر نمایندگان مجلس هستم تا برنامه‌های دولت چهاردهم در خصوص وزارت آموزش و پرورش را ارائه دهم و نقطه نظرات خود را به عنوان گزینه پیشنهادی این وزارتخانه بیان کنم، اظهار داشت:‌ در محضر نمایندگان مجلس با افتخار اعلام می‌کنم که مسیر حرفه‌ای را به عنوان یک معلم از مدارس نقاط صفر مرزی آغاز کردم و در تمامی سطوح مدیریتی آموزش و پرورش با سرپرستی وزارت آموزش و پرورش فرصت خدمت داشتم و از نزدیک با چالش‌ها و فرصت‌های آموزش و پرورش کشور آشنا هستم. به مدد این تجربه طولانی مشکلات بزرگ و کوچک آموزش و پرورش را با تمام وجود درک کرده‌ام.

▫️وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید همواره بر صدر نشیند تا قطار پیشرفت کشور با شتاب به حرکت درآید، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش امروز تصویرگر افق‌های آینده کشور است، با وجود تلاش‌های بسیار معلمان و مدیران اما حقیقت تلخ این است که آموزش و پرورش به دلیل محدودیت منابع و ناپایداری سیاست‌ها و طولانی شدن فرآیندهای دستیابی به نتایج مطلوب از اولویت خارج شده است.

▫️وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش یادآورشد: مقام معظم رهبری با تاکید مکرر بر اهمیت آموزش و پرورش تصریح کرده‌اند که پیشرفت علمی کشور باید با آموزش و پرورش مرتبط باشد و سیاست‌های کلان به گونه‌ای تدوین شود که قادر به رفع مشکلات آموزشی باشد.

▫️کاظمی با بیان اینکه در جلسات کمیسیون‌ها به دغدغه‌های شما نمایندگان گوش دادم و معتقدم که این چالش‌ها بر سرنوشت کشور تاثیرگذار است، عنوان کرد: غفلت از مسائل آموزش و پرورش به عنوان امر ملی، غفلت از ظرفیت مشارکت مردم در نظام حکمرانی، تمرکزگرایی مثبت و خلاقیت ، کاهش جایگاه معلم، کمبود نیروی انسانی و نارسایی در توزیع متوازن نیروها، ناکافی بودن زیرساخت‌های آموزشی و ناترازی و کسری بودجه آموزش و پرورش و عدم تخصیص منابع مالی در بخش‌های مختلف از جمله مهم‌ترین چالش‌های فعلی آموزش و پرورش است.

▫️وی افزود: پایین‌بودن سرانه پرورشی به نسبت استانداردهای جهانی، غفلت از تعلیم و تربیت تمام ساحتی، کم‌توجهی به آموزش‌های مهارتی و فنی‌و حرفه‌ای، توزیع نامتناسب رشته‌های تحصیلی متناسب با آمایش سرزمینی، غلبه نگاه مصرفی و کاهش شأن خدماتی به مدارس دولتی، عدم دسترسی دانش‌آموزان مناطق محروم و مرزی به آموزش با کیفیت و کاهش پوشش پیش‌دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه بخشی دیگر از مهم‌ترین چالش‌های آموزش و پرورش است.

☑️سیاست‌های ابلاغی رهبری و دیدگاه‌های رئیس جمهور تامین می‌شود
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه در مقابل چالش‌های معلمان و دانش‌آموزان مسئولیت داریم، اظهار کرد: باید با هم‌افزایی و همدلی دنبال راه‌حل نوآور باشیم تا آموزش و پرورش با نزدیک به ۱۶ میلیون دانش آموز و ۱۱۶ هزار مدرسه در کشور به عنوان بزرگترین نهاد بتواند از چالش‌ها عبور کند چراکه این وزارتخانه با حدود ۵۰ میلیون مخاطب ارتباط مستقیم دارد.

▫️کاظمی با اشاره به اینکه با وجود تلاش‌های بسیار اما همچنان درگیر چالش‌های مزمن در این زمینه هستیم، تاکید کرد: برنامه‌های پیشنهادی در دو بخش تقدیم شده است که اقدامات فوری کوتاه مدت برای چالش های فوری و اقدامات بلند مدت برای چالش‌های مزمن در این برنامه درنظرگرفته شده است.

مدرسه در افق چشم انداز ١٤٠٤

17 Aug, 13:22


💢آغاز بررسی صلاحیت و برنامه های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

📌هم اکنون؛
📺 شبکه ۲ سیمای جمهوری اسلامی ایران

1,561

subscribers

412

photos

140

videos