صدای شجریان @sedayshajarian Channel on Telegram

صدای شجریان

@sedayshajarian


صدای شجریان (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرام صدای شجریان! این کانال مخصوص طرفداران موسیقی ایرانی و علاقمندان به صدای استثنایی محمدرضا شجریان است. در اینجا شما می‌توانید به بهترین آثار و آهنگ‌های این هنرمند بزرگ گوش فرا دهید. هر روز با موزیک‌های زیبا و شنیدنی شجریان همراه شوید و لذت بردن از آواز خاص و عمیق او را تجربه کنید. همچنین، در این کانال اخبار و مطالب جذابی از زندگی و فعالیت‌های شجریان نیز به اشتراک گذاشته می‌شود. اگر عاشق موسیقی ایرانی و هنرمندان بزرگ مانند شجریان هستید، حتما از این فرصت برای پیوستن به این کانال استفاده کنید! دریایی از آواز و زیبایی منتظر شماست.

صدای شجریان

23 Mar, 16:59


📅 فایل pdf تقویم سال ۱۴۰۳  منقوش به تصویر استاد محمدرضا شجریان - با کیفیت بالا جهت چاپ در ابعاد بزرگ


🌸 طراحی و اجرای گرافیکی از جناب «مسعود عظیمی» ؛ اهدائی ایشان به «صدای شجریان»

👈 طبق فرموده جناب عظیمی ؛ پیشنهاد می‌شود دوستان جهت چاپ از فایل pdf استفاده کنند. البته فایل‌ دیگر هم کیفیت خوب و بالائی برای چاپ دارند اما فایل pdf خروجی مناسبتری دارد.



🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

20 Mar, 03:28


ای روزهای آینده! لطفی کنید و به آرامش بگذرید. دل‌های ما خسته [و شکسته] است.

آرزومندم سال نو برآورنده آرزوهایتان باشد. نوروزتان پیروز.🌸

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

07 Mar, 08:23


🔲 با اعلام خانه موسیقی مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد جمشید عندلیبی آهنگساز و نوازنده مطرح موسیقی ایرانی ساعت ۱۰ صبح روز جمعه ۱۸ اسفند ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار می شود.

پیکر این نوازنده فقید و پیشگام موسیقی ایرانی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده می شود.

جمشید عندلیبی نوازنده پیشگام عرصه نی نوازی روز پانزدهم اسفند ماه در سن ۶۶ سالگی براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

05 Mar, 11:23


💔

در غربت مرگ بیم تنهایی نیست
یاران عزیز آن طرف بیشترند

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

05 Mar, 11:09


🖤
بدرود جناب «عندلیبی»
برسان سلام ما را

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

04 Nov, 20:22


📷 آواز استاد شجریان در مراسم بزرگداشت زنده‌یاد اکبر گلپایگانی

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

04 Nov, 20:11


بدرود استاد «گلپا» ؛ برسان سلام ما را🖤

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

24 Oct, 15:31


❇️ یونس شکرخواه: شجریان موسیقی را از سطح حس وارد حوزه هنر کرد


یونس شکرخواه استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار که دوستی نزدیکی با استاد شجریان داشته است، نیز در این مراسم گفت: نباید در اینجا از موسیقی بگویم؛ زیرا حضورم در این مکان و امکانی که اکنون به من سپرده شده است، به خاطر سه دهه دوستی با محمدرضا شجریان است. باید بگویم یکی از بزرگترین اتفاقاتی که توسط شجریان برای موسیقی ایران ایجاد شد، کشیدگی دامن موسیقی از پدیده‌ای سمعی به شرایط و ابعاد دیگری بود. شاید بتوان گفت که این اتفاق در یک تاریکی مطلق صورت گرفت.

او افزود: در واقع شجریان موضوع موسیقی را از سطح حس وارد حوزه هنر کرد. کاش دوستانی که به حوزه فلسفه آشنا هستند، از این زاویه به این موضوع نگاه می‌کردند. شجریان دائم تاکید می‌کرد که موضوع موسیقی فقط مهارت نیست؛ بلکه رخداد حقیقت بوده که پدیده‌ای درونی شده است. او برای موسیقی ایرانی شرایطی ایجاد کرد که تاکید جدیدی روی معنا بر فرم داشت. زنده‌یاد شجریان انسانی کاملا چند بعدی بود که نگاهش به موسیقی و خط را کاملا درک می‌کرد. او به تحریر به مثابه کشیدگی خط در خوشنویسی نگاه می‌کرد. البته نه هرجایی که اغتشاش معنایی پیدا کند.

این روزنامه‌نگار با تاکید بر مهارت‌های شجریان در هنرهای دیگری چون خوشنویسی به ارتباط خوانش موسیقایی او با هنر خوشنویسی و دیگر هنرها اشاره کرد و ادامه داد: زنده‌یاد شجریان همواره رعایت مخاطب را می‌کرد. او خود را با جامعه‌اش بی‌ارتباط نمی‌دانست و به قدری روی این موضوع حساسیت داشت که مثال زدنی بود. در حقیقت پیش درآمدی که به مخاطب داشت، او را به جایی رساند که می‌بایست با آنها در ارتباط باشد. زنده‌یاد شجریان خویشتن داری فراوانی داشت و همین موضوع موجب شده بود که گاهی متن به حاشیه کشیده شود.

شکرخواه در پایان گفت: او فرامتن را به خوبی درک می‌کرد؛ همین مسئله هم سبب می‌شد تا شجریان موقعیت را به مقصد تبدیل کند. او فهمید راه دشواری در پیش دارد؛ از همین رو باید متن با فرامتن و حاشیه گره می‌خورد. به هر ترتیب در نهایت توانست از یک مطرب، استاد موسیقی بسازد؛ استاد محمدرضاشجریان.

#شجریان_از_زبان_دیگران

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

24 Oct, 15:30


❇️ قطب‌الدین صادقی: شجریان موسیقی را از فضای مجلسی به سمت امری فرهنگی و اجتماعی برد


مراسم گرامی‌داشت استاد «محمدرضا شجریان» عصر یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲، با حضور محمد مهدی عسگرپور (مدیرعامل خانه هنرمندان ایران)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، تعدادی از چهره‌های فرهنگ و هنر و استقبال مخاطبان، در سالن استاد جلیل شهناز برگزار شد.

قطب‌الدین صادقی در این مراسم گفت: فرهنگ ایران به جز ادبیات کلاسیک، ۴ پرچم حیرت‌انگیز دارد. موسیقی، نمایش، فرش و معماری از جمله این موارد است. شجریان یکی از مفاخر موسیقی است. شوپنهاور می‌گوید که در هنرها همه می‌کوشند تا به موسیقی برسند. مصداق این سخن شوپنهاور برای من، ربنای شجریان است؛ این موضوع صرف نظر از این بوده که شما شیعه، سنی و یا پیرو هر دیگری باشید. زیرا این نوا در دل و جان شما می‌‌نشیند.

او افزود: شجریان با تبحری که بر فرهنگ عمومی و مذهبی تا ادبیات ما داشت؛ هنرمندی یگانه شد. ادراکش بر فرهنگ، موسیقی و اشعاری که می‌خواند، ادراک بزرگی بود‌. آقای شجریان هنرمندی یگانه بود که ویژگی‌های مهمی داشت. اولین ویژگی او ادراک است. ادراک او از فرهنگ و اشعاری که می‌خواند بسیار ریشه‌دار بود و همین موضوع یکی از عوامل تاثیرگذار بودن اوست. دومین مورد تسلط فنی اوست که او را جلوتر از بقیه برده بود. سومین مورد احساس است که آن را در ملودی‌ها و تحریرهایش به نمایش می‌گذاشت. زیرا او سرد و گرم زندگی را تجربه کرده بود. آقای شجریان دارای این سه ویژگی بسیار ویژه و والا بود که توانست به چنین جایگاهی دست پیدا کند.

این کارگردان تئاتر در ادامه بیان کرد: با این همه آنچه از او تصویری نمادین ساخت؛ تنها معطوف به این تکنیک‌ها نبود؛ بلکه تشخص اوست که او را چون لطفی و علیزاده و … از دیگران متمایز کرد. آنها با کارهای خود به موسیقی بعد اجتماعی دادند و با شور و خروشی که داشتند موجی ایجاد کردند که موسیقی را از فضای مجلسی به سمت امری فرهنگی و اجتماعی برد. این مسئله بسیار با اهمیت است و فکر می‌کنم آقای شجریان اولین کسی بود که این کار را انجام داد.

صادقی در ادامه صحبت‌هایش بیان کرد: او در طول فعالیت خود، سه بار آگاهانه نه گفت؛ یک بار پیش از انقلاب؛ یکبار بعد از انقلاب که عده‌ای می‌خواستند با موسیقی تبلیغات ایدئولوژیک برای حزب‌ها انجام دهند و بار سوم زمانی بود که دیگر نگذاشت آثارش را از تلویزیون پخش شود. من همان زمان شانه‌ی او را بوسیدم. تفکر و اندیشه نظام‌مند و موضع‌گیری‌های به موقع او، برای فرهنگ و هنر ما تشخصی را ایجاد کرد. افتخار نداشتم با زنده‌یاد شجریان همکاری کنم اما در برنامه‌های مختلف او را می‌دیدم؛ او رژیم فرهنگی متمایزی داشت. در مراسمی از او پرسیدم چرا همکاری با لطفی را مجددا آغاز کرده است و او گفت: هنوز لطفی از بقیه موزیسین‌تر است. و بعد خواست که برای ادامه بحث به بالکن برویم؛ وقتی علت را جویا شدم؛ گفت چند نفر در حال سیگار کشیدن بودند. او اینطور مراقب بود و من برای این موضوع شهادت می‌دهم.

او افزود: در مراسم دیگری سفیر فرانسه شروع به ستایش گفتن از آقای شجریان کرد و من قرار بود صحبت‌های او را ترجمه کنم. واقعا برای ترجمه کلماتی که سفیر از ستایش او می‌گفت کم آوردم و در پاسخ شجریان از حیث فروتنی که داشت، نیز کلمه کم آوردم که آن را برای سفیر فرانسه ترجمه کنم. او مایه فخر این سرزمین است؛ او اصالت فرهنگی، توانایی فنی حیرت‌انگیز و مقام اجتماعی داشت که به خاطر موضع‌گیری‌های به موقع‌اش ایجاد شد. علاوه بر این موارد دارای جایگاه مهم هنری بود و توانست در دو دوره طوفانی به موسیقی جایگاه ویژه‌ای ببخشد. به روح او درود می‌فرستم.

#شجریان_از_زبان_دیگران

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

24 Oct, 15:30


📷 رونمائی از سردیس استاد محمدرضا شجریان اثر خانم مریم نجفی

🎼
@SedayShajarian

صدای شجریان

24 Oct, 15:29


📷 گرامی‌داشت استاد «محمدرضا شجریان»


🎼
@SedayShajarian