ساسان آقایی @sasanaghaei Channel on Telegram

ساسان آقایی

@sasanaghaei


روز‌نامه‌نگار، نویسنده و بنیان‌گذار پادکست مدبویز
کمی از هر چیز؛ سیاست، رسانه، اقتصاد آزاد و کتاب. در این محل مناقشه‌های بین‌المللی هم به مزایده گذاشته می‌شود به ویژه در حوزه‌ی آمریکا

🔸️ ارتباط:
@SasanAghaei2


🔸 آیدی توییتر و اینستاگرام:
@SasanAghaei2

ساسان آقایی (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرام "ساسان آقایی"! اینجا جایی است که روزنامه‌نگار، نویسنده و بنیان‌گذار پادکست مدبویز، ساسان آقایی، با شما به اشتراک می‌گذارد. در این کانال، علاقمندان می‌توانند از مطالب متنوعی مانند سیاست، رسانه، اقتصاد آزاد و کتاب‌ها لذت ببرند. همچنین، مناقشه‌های بین‌المللی، به ویژه در زمینه آمریکا، نیز در اینجا قرار می‌گیرد. با پیوستن به این کانال، شما به جمع دوستداران اندیشه و دیدگاه‌های متنوع ساسان آقایی خواهید پیوست. برای ارتباط بیشتر و دنبال کردن آخرین اخبار، می‌توانید با آیدی توییتر و اینستاگرام @SasanAghaei2 متصل شوید. پس دیگر وقت از دست دادن این فرصت با ارزش را ندهید و همین حالا به کانال تلگرام "ساسان آقایی" بپیوندید!

ساسان آقایی

06 Dec, 20:07


انقلاب‌ها چگونه شکست می‌خوردند؟ و چگونه پیروز می‌شوند؟

🔘 #گزارش_سوریه

تک‌تک این شهرهایی که دارند بدون مقاومت از کنترل رژیم #اسد خارج می‌شوند، در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ به دست میلیون‌ها شهروند انقلابی سوریه آزاد شده بودند اما آن انقلاب با "تصمیم نیروهای مسلح" به وسیله‌ی جنگنده‌های روسی، بمب‌های بشکه‌ای، محاصره و ایجاد قحطی عمدی، کشتن ۵۰۰ هزار تن و وارد ساختن داعش به زمین #سوریه نابود شد.

حالا در غیاب مردم سوریه و بدون نیاز به جان‌فشانی از سوی شهروندان، حلب، حما، حمص، درعا و دیگر شهرهای سوریه، یک به یک، بدون مدافع از زیر یوغ اسد خارج می‌شود و این بار هزار و یکم اثبات چیزی‌ست که سه ماه پیش نوشتم:
"خیزش‌ها را شجاعت مردم آغاز می‌کند و تصمیم ارتش (قوای مسلح) آن را پایان می‌دهد. شجاعت مردم، عامل پیروزی یا شکست در خیزش‌ها نیست بلکه تعیین‌کننده‌ترین عامل، قدرت اسلحه است که کدام سمت را نشانه می‌رود" (در این‌جا نوشته بودم)

انقلاب سوریه یک دهه پیش با وجود چند سال مقاومت، دلیری بسیار و آن‌همه جان‌سپاری‌ها، با "تصمیم نیروهای مسلح" شکست خورد، و اکنون به نظر برانداختن اسد در غیاب مردم اما "با تصمیم نیروهای مسلح" درحال رخ است!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

📌 تحلیل‌هایی در همین زمینه
✍🏻 حما پس از حلب، حمص در پی حما (لینک)
✍🏼 سوریه؛ شکست و تراژدی (لینک)
✍🏾 داعش؛ نابودی یک انقلاب
(قسمت نخست | قسمت دوم)

ساسان آقایی

05 Dec, 14:02


⭕️ حما پس از حلب، حمص پس از حما
▫️ ارتش اسد بدون مقاومت جدی، یک شهر استراتژیک دیگر سوریه را تخلیه کرد!

🔘 #گزارش_سوریه

شهر استراتژیک حما که حکومت اسد از آن برای کنترل شمال غربی سوریه و حمله به مواضع مخالفان استفاده می‌کرد، ساعتی پیش بدون مقاومت قابل توجهی از سوی ارتش بشار اسد، به کنترل نیروهای تحریر شام و دیگر مخالفان درآمده است. فیلم‌های منتشرشده، بیان‌گر حضور آن‌ها در بخش‌هایی از این شهر است و رسانه‌های رسمی حکومت #اسد نیز خبر از "تخلیه‌ی حما" داده‌اند.

گویا فرآیند این تخلیه به شکلی شتابان و بی‌برنامه بوده که جنگنده‌های نیروی هوایی اسد نیز در فرودگاه حما جا مانده‌اند یا "جا گذاشته شده‌اند"! (لینک) این جنگنده‌ها، مهم‌ترین تکیه‌گاه رژیم از زمان آغاز انقلاب سوریه در ۲۰۱۱ و سپس چنگ داخلی خونین بودند و برتری هوایی کلیدی ارتش اسد بر مخالفان، سبب حفظ حکومت اسد شده بود.

خروج یک به یک شهرهای مهم #سوریه از کنترل اسد، به شکلی ساده‌سازی شده و ارتش اسد تا آن اندازه فاقد اراده در جنگیدن به نظر می‌رسد، که شک و ظن به نوعی توافق برای پایان بشار اسد می‌رود. هدف پسین مخالفان، احتمالن شهر حمص خواهد بود که یک دهه پیش به "پایتخت انقلاب" شهرت یافت؛ به نظر خروج حمص از کنترل رژیم اسد چندان دشوار نباشد اما باید دید اسد و از آن مهم‌تر #پوتین سرانجام در دو مقصد نهایی، کلیدی و سرنوشت‌ساز لاذقیه و دمشق به نبرد علیه مخالفان و عقب راندن آن‌ها دست می‌زند؟ و پرسش کلیدی؛ آیا اساسن ارتش اسد عزمی برای جنگیدن دارد، البته اگر بتوان هنوز ارتش سوریه را "ارتش وفادار به اسد" نامید!

✔️ @SasanAghaei

📌 تحلیل‌هایی در همین زمینه
✍🏼 سوریه؛ شکست و تراژدی (لینک)
✍🏾 داعش؛ نابودی یک انقلاب
(قسمت نخست | قسمت دوم)

ساسان آقایی

05 Dec, 14:01


⭕️ حما در کنترل مخالفان اسد

گزارش را در پایین بخوانید ⬇️

✔️ @SasanAghaei
#گزارش_سوریه

ساسان آقایی

03 Dec, 18:22


پایان رسمی حکومت نظامی
▫️ در نیمه‌شب نفس‌گیر سئول چه گذشت؟

🌐 #گزارش_زنده: این‌ گزارش به روز می‌شود

0⃣1⃣ جنگ دولت و پارلمان، چرا؟
با لغو فرمان حکومت نظامی از سوی رییس‌جمهور یون، تنش سیاسی شوکه‌کننده در سئول اندکی تخفیف یافته اما آن دلیل‌هایی که سبب بروز این بحران سیاسی شد، پابرجا باقی مانده است؛ پارلمان چپ‌گرا که برخی از نیروهای آن رسمن سنگ کره شمالی را به سینه می‌زنمو، در کم‌تر از ۶ ماهی که آغاز به کار کرده، ۱۰ وزیر دولت یون را به استيضاح کشانده و ۱۲ مقام دولتی دیگر را نیز هدف بازخواست و کناره‌گیری قرار داده است. پارلمان چپ‌گرا از تمام قدرت خود برای فلج ساختن دولت یون بهره گرفته و زمانی صبر رییس‌جمهور به پایان رسید که نمایندگان مجلس، سدراه بودجه‌بندی دولت شدند و بودجه‌ی پلیس و تامین امنیت ملی و هم‌چنین مبارزه با مواد مخدر را کاهش دادند. یون در هنگام اعلان فرمان حکومت نظامی به مردم کره جنوبی گفت که در پی رفتار مخاصمه‌جویانه‌ی مجلس، دولت او به کلی فلج شده و پارلمان را به هیولایی تشبیه ‌کرد که قصد براندازی نظام لیبرال‌دموکراسی کره را دارد.
اکنون و در پی رودرویی آشکار دو طرف که به نبرد در خیابان‌ها هم‌ کشید، انتظار می‌رود تنش‌ها از بامداد در سئول تشدید شود و لغو فرمان حکومت نظامی از سوی رییس‌جمهور، تنها به سرپوش گذاشتن بر روی آتش شباهت دارد

9⃣ هیات دولت «طرح لغو حکومت نظامی» را تصویب کرد: به این ترتیب فرمان رییس‌جمهور یون برای حکومت نظامی لغو شد، با این وجود، بسیار خوش‌بینانه است که فکر کنیم تنش سیاسی موجود میان دولت محافظه‌کار و پارلمان چپ‌گرا پایان یافته است

8⃣ نظامیان کره جنوبی به پادگان بازمی‌گردند. رییس‌جمهور یون می‌گوید که پس از نشست کابینه، حکومت نظامی را لغو خواهد کرد

7⃣رییس‌جمهور یون: فرمان حکومت نظامی تا ساعتی دیگر لغو خواهد شد

6⃣ نخستین گزارش درباره‌ی روی‌دادهای جاری در کره جنوبی را در این لینک بخوانید

5⃣ واکنش آمریکا چیست؟
ساعت ۴:۳۰ دقیقه‌ی بامداد در سئول و ۲:۳۰ دقیقه‌ی بعدازظهر در واشنگتن است. واکنش اولیه‌ی واشنگتن به روی‌دادهای حساس جاری در پایتخت متحد خود در آسیای شرقی بسیار محتاطانه و همراه با تعجب و شگفتی بوده است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته که آمریکا از اقدام رییس‌جمهور یون، از پیش مطلع نشده بود و اکنون هم در حال ارزیابی شرایط در سئول هستند. براساس گزارش‌ها، بایدت، تازه ساعتی پیش در جریان روی‌دادهای سئول قرار گرفته است. رییس‌جمهور یون در ۲ سالی که بر سر کار بوده، ارتباط نزدیک و دوستانه‌ای با دولت بایدن داشته است.

4⃣ توییت فرنام شکیبافر:
تقابل دولت و پارلمان توی کره جنوبی تقابل حساسیه. اگه پارلمان ببره و دولت و نظامی‌ها شکست بخورن کره جنوبی چرخش به چپ شدیدی می‌کنه و ممکنه شاخص‌های اقتصادی و سطح رفاه کره جنوبی افت محسوسی بکنن.

3⃣ ارتش درصدد بازداشت رییس مجلس است

2⃣ تصمیم ارتش
ارتش کره جنوبی: تا رییس‌جمهور دستور ندهد، حکومت نظامی لغو نمی‌شود
براساس آخرین گزارش‌ها، برخلاف گزارش رسانه‌های فارسی، ارتش کره جنوبی، هم‌چنان در خیابان‌ها مستقر است و پارلمان را نیز در محاصره‌ی خود دارد

1⃣ در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رییس‌جمهور یون و رد آن از سوی پارلمانی که در اشغال اپوزیسیون است، تصمیم نهایی این‌که کدام طرف برنده می‌شود، با ارتش است

✔️ @SasanAghaei
#لایو #روابط_بین‌الملل

ساسان آقایی

03 Dec, 17:00


🇰🇷 لحظه‌ی سرنوشت برای کره‌ جنوبی
▫️ رییس‌جمهور یون، با اعلام حکومت نظامی به جنگ با کمونیست‌ها رفت

↩️ گزارش لحظه به لحظه در این لینک

ساعتی پیش در اقدامی سرنوشت‌ساز رییس‌جمهور کره جنوبی، یون سوک یول فرمان حکومت نظامی را صادر کرد. دولت وی از سوی مجلس که تحت اختیار حزب اپوزیسیون بود، به شدت تحت فشار قرار داشت و تقریبن تمامی وزرای دولت یون با استيضاح روبه‌رو شده بودند. حزب اپوزیسیون با نام حزب دموکراتیک که با نیروهای چپ پر شده است، تلاش دارد دولت محافظه‌کار یون را به بن‌بست بکشد.‌ رییس‌جمهور در نطق خود، مجلس را لانه جنایتکاران دانست که تلاش می‌کنند از دیکتاتوری قانون‌گذاری، لیبرال‌دموکراسی کره را سرنگون کنند.

بخش‌هایی از متن فرمان نظامی #کره_جنوبی چنین است:

فرماندهی حکومت نظامی به منظور محافظت از لیبرال‌دموکراسی در برابر نیروهای ضد دولتی فعال در جمهوری آزاد کره و تهدیدات آن‌ها برای براندازی دولت و تضمین امنیت عمومی، موارد زیر را از ساعت ۱۱ شب ۳ دسامبر ۲۰۲۴ اعلام می‌کند:

1⃣ تمامی فعالیت‌های سیاسی از جمله فعالیت مجلس ملی، شوراهای محلی، احزاب سیاسی و انجمن‌های سیاسی، تجمعات و تظاهرات ممنوع است
2⃣ انتشار اخبار جعلی، دسیسه علیه افکار عمومی و نشر اکاذیب ممنوع است
3⃣ تمامی رسانه‌ها و نشریه‌ها تحت کنترل فرماندهی حکومت نظامی هستند
4⃣ اعتصاب، توقف کار و راهپیمایی که به آشوب اجتماعی دامن می‌زند، ممنوع است

حکومت نظامی ۳ بند دیگر نیز دارد و هم‌زمان با اعلام آن، ارتش در خیابان‌های سئول مستقر شده است. در واکنش به اعلام فرمان حکومت نظامی، پارلمان کره به سرعت تشکیل جلسه داده و حکومت نظامی را "باطل" اعلام کرده است. پارلمان در تلاش برای بازداشت رییس‌جمهور یون است.

رییس‌جمهور یون که دیدگاهی لیبرال‌محافظه‌کار دارد، از اقتصاد آزاد دفاع می‌کند، خواستار حداقلی شدن دخالت دولت در اقتصاد است، به شدت علیه کمونیسم و نیروهای چپ مبارزه کرده، با ژاپن روابط گرمی برقرار ساخته، یک کارزار دیپلماسی علیه چین، روسیه و #کره_شمالی را رهبری می‌کند، به اوکراین کمک‌های تسلیحاتی و بشردوستانه ارسال کرده و خواستار کنار زدن نیروهای چپ و آلوده به همراهی با کره شمالی از صحنه‌ی سیاست کره جنوبی‌ست!

برای کره جنوبی لحظه‌ای آغاز شده که می‌تواند تاریخی باشد، انتخابی بزرگ به مانند انتخاب ژنرال پارک چونگ هی که توسعه، بهره‌مندی و آزادی امروز کره جنوبی، دست‌آورد اقدامی تاریخی او در سرکوب کمونیست‌هاست.

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

ساسان آقایی

02 Dec, 15:08


⚫️ سوریه؛ شکست و تراژدی
▫️ انقلاب ملی سوری‌ها چگونه نابود شد؟

📝 #یادداشت
🔘 #گزارش_سوریه

در مارس ۲۰۱۱ از شهر درعا، انقلابی آغاز شد که پیروزی آن می‌توانست سوریه، ایران و خاورمیانه را نجات دهد. صدهزار تن از مردم شجاع سوریه علیه رژیم اسد به خیابان‌ها ریختند و با وجود کشتار بی‌رحمانه، بسیار زود، کنترل از دست رژیم خارج شد و نفس‌های آن به شماره افتاد.

با تسلیم نشدن اسد و ورود تمام قد هم‌پیمانان اسد برای حفظ رژیم او در #سوریه، انقلاب برخلاف سرعت چشمگیرش در فراگیر شدن و پیش‌روی به سمت دمشق، در رسیدن سریع به هدف نهایی خود که سقوط بشار اسد بود، ناکام ماند و به زودی یک جنگ خونین داخلی، جایگزین آن شد؛ جنگ به سرعت تمام نیروهای واپس‌گرای منطقه را هر کدام با هدف و سودایی به زمین بازی سوریه گسیل ساخت و هدف‌های نخستین انقلاب مردم سوریه که سرنگونی حکومت جبار #اسد بود، به کلی از صحنه ناپدید شد.

به هزاران دلیل، می‌توان گسیل کردن داعش و بنیادگران اسلامی به سوریه را بخشی از طراحی چندوجهی رژیم اسد و هم‌پیمانانش برای نجات از شکست در سوریه دانست که البته عملیاتی به‌شدت موفق از آب درآمد.

↙️ لینک: داعش؛ نابودی یک انقلاب
قسمت نخست، قسمت دوم

۱۳ سال از آن زمان گذشته است و امروز هیچ کس به یاد نمی‌آورد که انقلاب سوریه چگونه و با چه خواسته‌هایی آغاز شد، چه کسی دستور کشتار بی‌رحمانه، نسل‌کشی، نابودی شهرها و محاصره‌ی چندساله‌ی مردم در برخی از منطقه‌های سوریه را داد و حکومتش را به چه بهایی حفظ کرد! بهای باقی ماندن اسد در سوریه، مرگ بیش از ۵۰۰ هزار سوری، آواره شدن حدود یک‌چهارم جمعیت کشور، نابودی سوریه و از بین بردن جبهه معقولی از مخالفان با ورود داعش و القاعده به سرزمین شامات بود.

اسد اکنون دارد تاوان تمام این‌ها را پس می‌دهد؛ هم‌پیمانانش یا درگیر در جنگ‌های دیگرند یا ضعیف‌تر از همیشه، و مخالفانش، قدرتمندتر از یک دهه‌ی گذشته شده‌اند و البته متحدتر از همیشه. نتیجه‌ی این نبرد، تا بدین جا، سقوط محیرالعقول نیمی از حلب و پیش‌روی‌های سریع مخالفان اسد به سمت حما و حمص بوده، و آشکار شدن درماندگی ارتش اسد که روزگاری به پشتیبانی هوایی و میدانی هم‌پیمانانش، با اعتماد به نفس جنایت می‌کرد.

برخلاف ۱۳ سال پیش اما برای سوریه خبر خوبی در راه نیست،‌چه اسد و چه مخالفانش که در حال پیش‌روی هستند، هر‌ کدام از یک زاویه‌ی متفاوت، عذابی الیم برای حکومت بر سوریه‌ یا هر کشور دیگری هستند و در غیاب مردمی که انقلاب ۲۰۱۱ را آغاز کردند، سوریه در حال پرتاب شدن به دره‌ی تاریکی‌ست.

درس مهمی در این‌جا نهفته است؛ شانس یک کشور برای نجات واقعی تنها در برافتادن حاکمان نیست، در داشتن اپوزیسیونی‌ست که مقدم بر هر چیز، آن کشور را دوست داشته باشد و آماده‌ی فداکاری برایش باشد. چنین اپوزیسیونی باید از سرنوشت مخالفان معقول‌تر اسد و ارتش آزاد سوریه، هم‌چنین اضمحلال آن‌ها در دل بنیادگرایان و تروریست‌های قشری درس عبرت بگیرد و دریابد که اتحاد، فنِ فریبی برای راه دادن تروریست‌ها و فرقه‌های جنون به صحنه‌ی اصلی و سپس تسخیر صحنه‌ی بازی به مدد شانتاژ رسانه‌ای و نیروهای بیگانه و اهریمنی‌ست.

اگر امروز سوریه شانس بهتری برای آینده ندارد، دلیلش شکست نیروهای معقول‌تر اپوزیسیون از جریان وارداتی و آلت‌دستِ جریان‌های بیرونی‌ست، امری که در توطئه‌ی "منشور همبستگی" درباره‌ی ایران نیز تجربه و تلاش شد تا تنها اپوزیسیون موجود، در تله‌ی تروریست‌ها، نیروهای بدنام صادراتی و نفوذی‌های امنیتی گرفتار و غرق شود اما قدرت ملی و خواست مردم، پشت آن‌ها را شکست!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #روسیه

ساسان آقایی

01 Dec, 05:04


چند نکته ابتدایی درباره‌ی ‎حلب و سوریه:

1⃣ روس‌ها همیشه پشت هم‌پیمانان‌شان را خالی می‌کنند و پوتین، آن‌ها را ارزان می‌فروشد

2⃣ جدای از ماهیت مخالفان اسد، این فرضیه ثابت شد که مادامی روسیه در باتلاق #اوکراین گرفتار است، شانسی برای پیروزی در زمین‌های دیگر بازی روسیه وجود دارد

3⃣ ایرانیان به جز نفرت تاریخی، ژئوپولیتیکی و منطقی از روسیه، دلیل آشکاری برای پشتیبانی از اوکراین دارند

4⃣ آن کسی که #پوتین و روسیه را از باتلاق اوکراین نجات دهد، رسمن دیوانه است!

✔️ @SasanAghaei

📌 به زودی تحلیل‌هایی در این زمینه منتشر خواهم کرد

ساسان آقایی

19 Nov, 19:55


حالا نوبت خاک روسیه است
▫️ شلیک نخستین موشک‌های دوربرد به سمت روسیه

🇺🇦 #گزارش_جنگ

از انتشار خبر صدور مجوز استفاده‌ی #اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکا برای حمله به خاک روسیه تا اجرایی شدن آن ۲۴ ساعت هم به درازا نکشید! بامداد سه‌شنبه، حوالی ۴ صبح، اوکراین ۶ موشک دوربرد آمریکایی از نوع ATACMS را به سمت روسیه شلیک کرده و منطقه‌ی بریانسک را زیر آتش گرفته است. موشک‌های آمریکایی،‌ هدف‌هایی نظامی در ۱۰۰ کیلومتری عمق روسیه را هدف قرار داده‌اند و مقام‌های روسی و آمریکایی نیز آن را تایید کرده‌اند.

این یک‌ تغییر بزرگ در جریان جنگی‌ست که به نظر می‌رسید در بن‌بست قرار گرفته.‌ در ۳ سال گذشته، اوکراین هرگز اجازه نیافت تا از جنگ‌افزارهای آمریکا برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، این خواسته‌ای بود که پرزیدنت زلسنکی مرتب بر آن پافشاری می‌کرد تا سرانجام پریشب رسانه‌ها در آمریکا، خبر صدور مجوز استفاده‌‌ی اوکراین از موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک #روسیه را منتشر کردند.

از زمان انتشار این خبر، پوتین و دیگر مقام‌های حکومتش در حال تهدید آمریکا و غرب بوده‌اند و شخص پوتین کوشید بار دیگر بحث این‌که روسیه سلاح هسته‌ای دارد و ممکن است از آن در جنگ‌ اوکراین استفاده کند، پیش بکشد، یک لولوی سر خرمن تا دولت بایدن شاید بترسد و جلوی اوکراین را بگیرد.

اما اوکراینی‌ها، زیاد لفتش ندادند و بامداد امروز برای نخستین بار با تجهیزات آمریکایی، روسیه را کوبیده‌اند. حالا منتظر هستیم تا پوتین یک بار دیگر تهدید کند و برای بار هزارم بگوید که این بار هم هیچی اما تسلیحات هسته‌ای داریم و اگر فلان یا بهمان کنید، از آن استفاده می‌کنیم!‌(😂)

در واقعیت اما، ا‌کنون توان اوکراین برای کوبیدن خاک روسیه افزایش یافته آن هم در زمانی که حدود ۲ ماه است، بیش از هزار کیلومتر از خاک روسیه در دست خود دارد و حکومت مفلوک پوتین، ناتوان از بازپس‌گیری آن بوده است. این گردابی‌ست که #پوتین روز به روز در آن بیش‌تر و بیش‌تر فرو می‌رود و حقیقتن انسان باید مغز خر خورده باشد که بخواهد مفت و مجانی، یک طناب برای نجات پوتین از این گرداب به سمتش پرت کند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

📌 درباره‌ی پیروزی اوکراین در کورسک
📺 کابوس هیتلر در خواب‌های پوتین (لینک)

ساسان آقایی

19 Nov, 08:04


👁 یکی از روش‌های مورد استفاده در سازمان‌های امنیتی کشورهای کمونیستی برای به حاشیه راندن مبارزه‌ی سیاسی و آلترناتیو واقعی، هم‌چنین خسته کردن افکارعمومی با تولید نویز سیاسی، بر کشیدن نیروهایی بود که به دلیل ویژگی‌هایی چون کند ذهنی، فساد اخلاقی و اقتصادی و اختلال روان‌شناختی در جلب توجه به سادگی در تورهای امنیتی و طراحی این نهادها، گرفتار می‌شدند ...

✔️ @SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها #توییت‌باز #کمونیسم

ساسان آقایی

13 Nov, 21:45


نامت بلند باد؛
کیانوش سنجری: ۲۵۴۱ - ۲۵۸۳ 🖤

✔️ @SasanAghaei
#یادمان

ساسان آقایی

10 Nov, 15:00


ترامپ و جنبش "نخست ایران"
▫️ از پیروزی ترامپ چه می‌توان آموخت؟

در پیروزی تاریخی دونالد ترامپ مین‌استریم شکست خورد، رسانه‌ها همه از دم باختند، سلبریتی‌ها مفتضح شدند و دانشگاه بی‌اعتبار شد: پیروزی او بیش از هر چیز مرهون کارگر آمریکایی، طبقه‌ی کم‌برخوردار و بدنه‌ی مردمی خارج از طبقه‌ی متوسط شهری/فرهنگی مرفه آمریکایی بود.

#ترامپ ارزش‌ها را از نو و به درستی برای جامعه‌ی آمریکایی تعریف کرد: به کارگران وعده‌ی "نخست آمریکا" را داد، طبقه‌ی کم برخوردار را به دفاع از تنها دارایی خود، میهن و هویت آمریکایی شوراند و با انتخاب جی‌دی ونس به معاون اولی خود، مردی که از قلب هیلیبیلی، جامعه‌ی روستایی منزوی‌شده‌ی اصیل آمریکایی بالا کشیده بود، به آمریکای اصیل آنگلوساکسونی در مزرعه‌ها، منطقه‌های روستایی و حاشیه‌ی شهرها پیام فرستاد که او به جای مهاجران غیرقانونی و چند فرهنگی مشمئزکننده‌ی جاری، برای دفاع از "رویای آمریکایی" و فرهنگ کلاسیک آمریکایی برخاسته است.

به این ترتیب مردمان نامریی‌شده در رسانه‌های آمریکایی، ناگاه در پنجم نوامبر مریی شدند و یک پیروزی بزرگ و بی‌اما و اگر را برای ترامپ ساختند تا هر کسی آن‌ها را نادیده گرفته بود، ببازد.

ترامپ به عنوان یک راست غیرکلاسیک و مقداری نزدیک به آرایه‌های منحط لیبرتارینی، با ما راست‌های کلاسیک ایرانی تفاوتی‌هایی دارد اما پیروزی او برای جریان لیبرال‌محافظه‌کار اصیل ایرانی، درس‌ها و نکته‌های فراوانی را یادآوری می‌کند. ۲.۵ سال پیش، در یادداشتی درباره‌ی "مردمان مریی‌شده‌ی آبان ۹۸" و نسبت آن‌ها با لیبرال‌محافظه‌کاران ایرانی توضیح مناسبی دادم (لینک). آن‌جا نوشته بودم:

«یکی از ارزش‌های دقیق جریان راست ایران، دفاع از طبقه‌ی کم‌برخوردار یا بی‌برخوردار از ثروت عمومی‌ست. پیامد اقتصاد بازار، بالا آوردن آب برای تمام دارندگان منافع است؛ چه کشتی‌های بزرگ، چه قایق‌های کوچک. ثروت عمومی کشور نمی‌تواند تنها در اختیار طبقه‌ای از منتفعان قرار بگیرد که به یمن برخورداری از رانت گسترده و پشتیبانی نهاد قدرت، در حال بازتولید رابطه‌ی ارباب و رعیتی با دیگر بخش‌های جامعه‌اند.

استان‌های محروم، طبقه‌های رهاشده، آموزگاران، کارگران، انبوه دارندگان درآمدهای ناچیز و بی‌ثبات و لشگر بیکاران، بزرگ‌ترین برش طبقاتی جامعه‌ی امروز ایران را تشکیل می‌دهند. آنان، به حکم شناسنامه، شهروند ایرانند و سزاوار دریافت خدمات مکفی و ضروری عمومی، اما چنان از ثروت عمومی دور افتاده و به حاشیه رانده شده‌اند که نامریی و ناموجودند! شورش این طبقه، تلاشی برای بازگشت به متن است، آن‌ها، با فهمی مشترک و درخشان از گذشته، یک‌صدا و متحد، آینده‌‌ای را فریاد می‌زنند که جدی‌ترین و گاه تنها‌ترین مدافع آن، راست ایرانی‌ست».

این‌که برخلاف تصور کلیشه‌ای، جریان راست که از سرمایه‌داری دفاع می‌کند، توامان مدافع قشرهای نابرخوردار از ثروت نیز باشد، شاید کمی نامانوس به نظر آید اما این نامانوس بودن ارتباطی با واقعیت برقرار نمی‌کند و به دلیل خوانش راست با رفرنس‌های چپ است که آفت سلطه‌ی ۵۰ ساله‌ی نوشته‌های کمونیستی بر فضای فکری ایران است، وگرنه راست کلاسیک مدافع ارزش‌های اجتماعی، نهادهای سنتی و دقیقن همان چیزی‌ست که طبقه‌ی نابرخوردار جامعه در هفت آبان‌ ۹۵، دی‌ ۹۶ و آبان ۹۸ فریاد زد، بنابراین؛

«پیوند جریان لیبرال‌محافظه‌کار با طبقه‌ی کم‌برخوردار و بی‌برخودار از ثروت عمومی، بر بنیاد درک مشترک تاریخی، ارزش مشترک ملی‌گرایی و خواست مشترک توسعه‌گرایی پدید آمده و آن‌ها دریافته‌اند که این هم‌سویی، نه مانند دیگر جریان‌های مدعی، ابزاری، که برآمده از یک هم‌پیمانیِ ناگسستنی و ساختاری بر پایه‌ی خردورزی‌ست».

و در نهایت نتیجه‌گیری یادداشتم که امروز و پس از ۲.۵ سال، با پیروزی ترامپ، تجلی دیگری یافته است:
«ما لیبرال‌محافظه‌کاران ایرانی در پسِ فردا، هیچ هم‌پیمانی مطمئن‌تر و قدرتمندتر از طبقه‌ی کم‌برخوردار و بی‌برخودار از ثروت عمومی نخواهیم یافت و آن‌ها نیز هیچ جریانی جدی‌تر و پایبندتر به مطالبات‌شان از راست ایران‌خواه و جریان لیبرال‌محافظه‌کار نخواهند یافت»؛ و امروز این پیوند را می‌توان "پیمان ایران" نامید و جنش در پی آن را جنبش "#نخست_ایران"!

✔️ @SasanAghaei
#انتخابات_۲۰۲۴ #اقتصاد_ایران #اقتصاد_آزاد #لیبرالیسم‌محافظه‌کار

📌 مرتبط
✍🏼 من صدای آبانم (لینک)
✍🏼 مردمان مریی‌شده‌ی آبان ۹۸ (لینک)
📺 جی‌دی ونس کیست؟ (لینک)
✍🏼 مساله: دام‌فقر عمومی (لینک)

ساسان آقایی

07 Nov, 10:10


👁 نکته‌های نخستین پنجم نوامبر

🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

‏۱۰ ساعت تمام در پخش زنده‌ی مدبویز، پیروزی تاریخی جمهوری‌خواهان را روایت کردیم؛ عجب شب قرمزی بود و سنا و ما ادراک سنا که به نظرم اساسی‌ترین پیروزی جمهوری‌خواهان در پنجم نوامبر بود: عصر شوم اوباما حتا در حزب خودش نیز پایان یافت هرچند حزب دموکرات چنان به #کمونیسم آلوده شده که در منتهای حماقت و رذالت به سر می‌برد.

↙️ پخش زنده‌ی پیروزی ترامپ (لینک)
↙️ پیروزی ترامپ قطعی‌ست؟ (لینک)

پیش از این، در چند نوبت پیروزی آسانی برای #ترامپ را پیش‌بینی کرده بودم. اکنون اما نسبت به خوش‌بینی بخشی از ایرانی‌ها درباره ترامپ (امری که قابل مشاهده است) محتاطم. امیدوارم نخستین اقدامش برای صلحی که می‌گوید، کوبیدن روسیه باشد تا محور شرق، هزینه‌ی برهم زدن نظم جهانی را بفهمد. کلید نجات تایوان، شکست روسیه است: دادن هر باجی به #روسیه، جهان را به کام جنگ‌های بعدی فرو خواهد برد.

و در نهايت نکته‌ی برجا مانده‌ی انتخابات: بی‌جهت نیست که او ایلان ماسک است؛ با ۱۰۰ میلیون دلار، یک بت چند میلیارد دلاری را زد و برد: سرمایه‌گذاری موفق! بدون ماسک، موفقیت ترامپ، آن هم به این آسانی، دشوار می‌شد.

↙️ مرد سرنوشت‌ساز انتخابات کیست؟ (لینک)

✔️ @SasanAghaei

ساسان آقایی

05 Nov, 22:21


انتخابات آمریکاپخش زنده مدبویز:
از این‌جا ببینید 👇
https://www.youtube.com/live/e3-yuu1YvDo?si=TSa5B5Qbp1UobsHl

ساسان آقایی

05 Nov, 05:47


🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

۴ سال پیش در چنین روزی، در توییترم نوشتم:
"از ۲۰۰۴ به این سو، این نخستین ‎#انتخابات_آمریکا است که در رسانه‌ای عمومی نقشی ندارم و برای فردا هیچ ایده‌ای برای گزارش، جلد و تیتر یک رسانه‌ام. در یک سال گذشته روی‌دادهای مهم ‎انتخابات آمریکا را در کانال گزارش کردم و برای شبی طولانی آماده‌ام. امیدوارم ۴ سال دیگر، جایی باشم که باید!"

از‌ زمان تاسیس کانالم، انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ را برای‌تان زنده و لحظه به لحظه در کانالم گزارش کردم. این دوره را هم تا جایی که نیکی هیلی در انتخابات باقی بود، گزارش کردم اما پس از کنار رفتنش، اشتیاقم به انتخاباتی با لکاته‌ای مثل هریس و ترامپی که از اصول جمهوری‌خواهی کلاسیک فاصله دارد، کم‌تر شد.

امشب اما در مدبویز، برای نخستین‌بار در تاریخ رسانه‌های فارسی داخل کشور، می‌خواهیم انتخابات را زنده و لحظه به لحظه برای شما گزارش کنیم، باشد که از رسانه‌های انیرانی و اوباش‌پرور بی‌نیاز شوید!

لینک‌های دسترسی 🔻
📺 یوتیوب مدبویز (لینک)
📺 اینستاگرام آریاسهم (لینک)

✔️ @SasanAghaei

ساسان آقایی

28 Oct, 16:27


💚🤍❤️ #یادمان

ما همیشه مانده‌ایم و دشمنان‌مان همیشه باخته‌اند و رفته‌اند چه، ریشه‌های ما به این‌جا بازمی‌گردد، به پاسارگاد، آرامگاه پدر بنیان‌گذار، معبدی که میخ‌های برپایی ایران است

هفتم آبان، روز بزرگداشت کوروش بزرگ، پدر بنیان‌گذار و گشاینده‌ی بندها و زنجیرها، گرامی باد

✔️ @SasanAghaei

📌 زندگی‌نامه‌ی کوروش بزرگ به قلم من در پادکست مدبویز:
📻 اپیزود ۱۵؛ پدر بنیان‌گذار
(کست‌باکس | تلگرام)
📻 اپیزود ۱۷؛ شاه مردم
(کست‌باکس | تلگرام)

ساسان آقایی

22 Oct, 13:37


🔚 برق کوبا را چه کسی دزدید؟

🚩 #کارنامه_چپ

کمونیسم راستین در #کوبا، سرانجام توانسته به مرحله‌ای از توسعه دست یابد که کشور را به دوران قرون وسطا بازگرداند و ۴ روز است، مردم کوبا در خاموشی کامل زندگی می‌کنند: جا دارد که این دست‌آورد درخشان را به روح مارکس و لنین تقدیم ‌کنیم.

📺 در این ویدیوی مدبویز، چند ماه پیش درباره‌ی "سندرم ماشین کاسترو" حرف زده بودم که در آن گوشه‌هایی از ویرانی کوبا به بحث گذاشته شد: برای دیدن کامل ویدو، کلیک کنید!

📌 مطلب مرتبط
✍🏼 سندرم ماشین کاسترو (لینک)

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_آزاد #اقتصاد #کمونیسم

ساسان آقایی

17 Oct, 13:57


⬅️ اسراییل می‌گوید که یحیی سینوار، مغز متفکر عملیات هفتم اکتبر را ترور کرده است ... این خبر اگر تایید شود که به نظر می‌رسد درست است، سومین اقدام اسراییل در حذف رهبر رسمی حماس و حزب‌الله به شمار می‌رود، ابتدا هنیه، سپس نصرالله و حالا سینوار.

هم‌چنان که در این‌ تحلیل گفته بودم، بحران هفتم ا‌کتبر به شکل چشمگیری متاستاز داده است (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei

ساسان آقایی

17 Oct, 06:42


⚠️متاستاز بحران هفتم اکتبر
▫️ چهار پرسش کلیدی در تعیین مسیر آتی جنگ خاورمیانه

یک سال پیش گفته می‌شد که اسراییل به شکل زمینی وارد غزه نخواهد شد یا اگر بشود هم این یک ورود زمینی محدود به مانند دیگر عملیات‌های اسراییل در یک دهه‌ی گذشته در غزه خواهد بود اما نتانیاهو تصمیم‌ گرفت دست به یک لشگرکشی بسیار سنگین به غزه بزند و برای این هدف،‌ موازین بین‌المللی را هم نادیده بگیرد.

تا دو ماه پیش بسیاری باور داشتند که اسراییل دست به ترور مستقیم رهبران حماس و حزب‌الله نخواهد زد اما این کار را یک بار در تهران انجام داد و بار دوم وقتی بود که آمریکا به یک آتش‌بس ۲۱ روزه میان اسراییل و حزب‌الله بیش از هر زمانی میدوار شده بود و وزیر دفاع بایدن با بهت و شگفتی، پشت تلفن شنید که جنگنده‌های اسراییل در حال هدف قرار دادن مقر نصرالله با هدف حذف او هستند.

و البته، تا همین چند هفته‌ی پیش، بسیاری گمان می‌کردند که اسراییل به شکل زمینی وارد لبنان نخواهد شد اما اسراییل دو هفته‌ است که به عملیات زمینی خودش در جنوب لبنان شدت بخشیده و به نظر می‌رسد نبرد زمینی در لبنان هم در حال تشدید است.

مجموع این روی‌دادها، نشان می‌دهد که دولت نتانیاهو هیچ برنامه‌ای به جهت کاهش تنش‌ها را دنبال نمی‌کند و هرچند مقام‌های آمریکایی امیدوارند که پاسخ اسراییل به حمله‌ی موشکی جمهوری اسلامی "کوچک" و "محدود" باشد و از نظر منطقی، از اسراییل انتظار چنین واکنش "غیرحساسی" می‌رود اما با توجه به پیشینه‌ی نبرد اخیر در خاورمیانه‌ی مشتعل‌شده، خوش‌بینی کامل به پاسخ محدود اسراییل دارای قوت چندانی نیست، و حتا اگر اسراییل در این دور از زد و خورد نیز با توجه به شرایطش در غزه و جنوب لبنان، تصمیم به واکنشی موردانتظار آمریکا بگیرد، این را نباید به حساب پایان تنش جاری و مستقیم میان جمهوری اسلامی و اسراییل در نظر گرفت.

اما آیا این به مفهوم درگیری قریب‌الوقوع دو طرف است؟

در این مقطع، جمهوری اسلامی به دلیل طیفی از مشکلات داخلی و بین‌المللی، در پی یک "ریسک حساب‌نشده" با چنین درجه‌ای از خطر نیست و اسراییل نیز هم‌چنان و در این بازه‌ی زمانی به دنبال یک جنگ تمام عیار منطقه‌ای با تهران نمی‌گردد. تا اطلاع ثانوی، هدف‌های فوری نتانیاهو، در جایی نزدیک‌تر قرار گرفته؛ «پیروزی کامل» در غزه و «حذف تهدید حزب‌الله از منطقه‌ی شمالی اسراییل».

این‌که اسراییل تا چه اندازه، موفق به دست یافتن به این هدف‌ها بشود و چه قدر به درازا بکشد و آیا اساسن این هدف‌های منطقی و قابل دسترس است یا نه، امر نامعلومی‌ست و نمی‌شود برآوردی جز طولانی‌تر شدن فرآیند آتشین کنونی خاورمیانه داشت. اما می‌توان با درجه‌ی بالایی از اطمینان گفت که مادامی، دو موضوع غزه و جنوب لبنان به سرانجامی نرسیده، اسراییل نمی‌تواند به جنگ بزرگ‌تری فکر کند، به ویژه که به یاد داشته باشیم، افزون بر این دو میدان نبرد زمینی، #اسراییل در ماه‌های گذشته، در چند نوبت مجبور به زد و خورد هوایی با حوثی‌ها در یمن شده و بعید است که حوثی‌ها نیز دست‌بردار باشند.

با مجموع این‌ها، ما هنوز شاهد یک جنگ تمام عیار منطقه‌ای نیستیم، اما وقتی تمام بازیگران منطقه‌ای و جهانی احساس خطر می‌کنند، شکی وجود نیست که جنگ غزه به شکلی چشمگیر، متاستاز داده و این متاستاز می‌تواند بحران را تمام پیکره‌ی خاورمیانه گسترش بدهد.

این که شرایط هفته‌ها و ماه‌های آینده‌ی متاستاز خاورمیانه چه خواهد بود، به پاسخ این پرسش‌های بستگی دارد؛

1⃣ پاسخ اسراییل به حمله‌ی موشکی جمهوری اسلامی چیست و چه پیامدهایی خواهد داشت؟
2⃣ اسراییل در جنوب لبنان، تا چه اندازه درگیر می‌شود چه، جنوب لبنان، هیچ وقت گزینه‌ی ساده‌ای برای اسراییل نبوده است
3⃣ گروگان‌هایی که حالا یک سال است در دست حماس باقی مانده‌اند، چه سرنوشتی پیدا می‌کنند؟
و 4⃣ چه کسی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را خواهد برد؟

📹 تحلیل کاملی از روی‌دادهای اخیر، حمله‌ی موشکی ج.ا، پاسخ احتمالی اسراییل و آینده‌ی‌ مناقشه را در این ویدیوی مدبویز ارایه داده‌ام که این‌جا ببینید: (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #هفتم_اکتبر #یادداشت

📌 یادداشت‌های قبلی درباره‌ی جنگ جاری
🔸 روز نخست:
بامداد سوزان اسراییل (لینک)
🔹 روز دوم:
حزب‌الله چه خواهد کرد؟ (لینک)
🔸 روز هفتم:
شکست اسراییل چگونه رخ داد؟ (لینک)
🔹 روز ۱۱م:
بازی اسراییل در زمین سوخته (لینک)
🔸 روز ۲۰م:
لحظه‌ی صفر خاورمیانه؟ (لینک)
🔹 روز ۲۴م:
غزه؛ تقسیم به دو (لینک)
🔸 روز ۲۸م:
حزب‌الله جنگ نمی‌کند (لینک)
🔹 روز ۳۵۵م:
حزب‌الله پس از نصرالله (لینک)


📌 ویدیوهای دیگر مدبویز در همین‌باره
📺 فاز بعدی جنگ چیست؟ (لینک)
📺 اسماعیل هنیه چگونه ترور شد؟ (لینک)

ساسان آقایی

14 Oct, 11:49


✍🏼 معامله‌ی بازنده‌ی داریوش

📜 #تاریخ_نگاری
📷 عکس‌های پیوست در این جا (کلیک کنید)

زوزه‌های تازه‌ی این بزهکار اجتماعی و تبهکار فرهنگی، چیز شگفتی نیست. در ۵۷ی‌ها چند چیز مانند نفرت از ایران و تاریخش، ذهنیت روستایی📌 و مانند این‌ها مشترک است و یکی از این اشتراک‌ها هم در دروغ‌گویی، شیادی و کلاه‌برداری این گجستکان است.

۴۰ سال تمام، تروریست‌های جنایت‌کاری چون گلسرخی، جزنی، سلطان‌پور، پویان، شریف‌واقفی، تقی شهرام و ... را با نام "قهرمان" جا می‌زدند، از جنایت سیاهکل، حماسه می‌سراییدند و هر پتیاره‌ی مزدوری که سر در آخور انیرانی داشت و مزدور ارباب روسی،‌ چینی، کوبایی و هر ورژنی از کمونیسم بود را جای شاعر و نویسنده و روشن‌فکر قالب مردم کردند.

در این همه ابتذال و دریای دروغ، جعل، تحریف و توحش فکری، عملی و فرهنگی، چه جای شگفتی که یک مفنگی بی‌سواد، دزد و کلاه‌بردار و کسی که عرضه‌ی گرفتن یک گواهينامه‌ی رانندگی را نداشته و شهروندی بی‌گناه را زیر گرفته، پیشینه‌ی مجازات قانونی‌اش را "مبارزه‌ی سیاسی" جا بزند و ۴۰ سال تمام از زندان ساختگی‌اش، خاطره سرهم کند (رجوع به عکس‌ها).

این‌که مفنگی شیاد، سر پیری تازه یاد "نه شیخ، نه شاه" افتاده، چند دلیل روشن دارد که یکی از آن‌ها همین انگیزه‌ی شخصی‌ست. رنسانس ایران و جنبش بازپس‌گیری تاریخ از دست چپ و ۵۷ی، تک‌تک‌شان را به وحشت انداخته که نوبت آن‌ها هم می‌رسد تا پرونده‌ی اعمال‌شان گشوده و بر مردم معلوم می‌شود، به راستی چکاره بوده‌اند! به قول ایرانی، ماه پشت ابر نمی‌ماند و پس از چند دهه کاسبی با نام‌ها و عناوین جعلی و ساختگی، بسیار سخت و پرهزینه است برملا شدن حقیقت.

تمام دلیل اما این نیست. از قدیم گفته‌اند که از سوراخ اعتیاد همه چیز رد می‌شود، مال و خانه و پول و خانواده و حتا شرف. زندگی در خارج خرج دارد و دیگر هم نمی‌شود با آن حنجره‌ی از کارافتاده، گوش مردم ایران را برید، پس بهترین کار یافتن منبع درآمدی‌ست برای از گرسنگی نمردن و چه کسی دست به نقدتر از رفقای جنایت‌کار قدیمی‌اش در سازمان تروریستی مجاهدین. این‌که این بیچاره‌مردمِ پتیاره، ناگهان کنسرت‌هایش را تبدیل به سخنرانی سیاسی کرده و شعار مشهور تروریست‌ها را سر می‌دهد، برای دو زار پول یامفت آکله‌مریم است.

و البته این معامله‌ای‌ست بازنده؛ در فردای ایران، شاید اگر پوزش صادقانه‌ای در کار بود و اعتراف به اشتباه، محکمه‌ی عمومی، پرونده‌ی گذشته‌اش را می‌بخشید اما این هم‌راهی و همکاری با تروریست‌ها امری نیست که با صد آب توبه هم پاک شود.

تکلیف آن‌ها که روشن است و حساب‌شان در آن قیامتِ ایران بازِ باز، برای داریوش اما بهترین دوا، مرگ است، هرچه زودتر بهتر، تا بیش‌ از این غرق فاضلاب نشده‌ و پیش از آن روز نیکو که ترازو، رای ملت شود!

✔️ @SasanAghaei

📌 منظورم را از "ذهنیت روستایی" در این یادداشت توضیح داده‌ام که ارتباطی با جامعه‌ی شریف و روشن‌بین روستانشین ندارد:
https://t.me/SasanAghaei/1944

ساسان آقایی

14 Oct, 11:45


📜 #تاریخ_نگاری

✍🏼 معامله‌ی بازنده‌ی داریوش: متن یادداشت مربوط را در این لینک بخوانید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei

ساسان آقایی

29 Sep, 08:39


👁 فاز بعدی جنگ چیست؟
▫️ و گزینه‌های پاسخ به اسراییل، کدام است؟

اسراییل گوی آتشین را به زمین حزب‌الله انداخته، گروهی که با رهبری نصرالله تا حد بالایی کوشید از درگیر شدن مستقیم با اسراییل پرهیز کند اما اکنون در غیاب #نصرالله و رهبری واحدی بر این گروه، احتمالن حزب‌الله ناچار به تغییر تاکتیک خود باشد اما چند مشکل برای حزب‌الله در واکنش به ضربه‌های اسراییل وجود دارد:

1⃣ کادر اصلی رهبری حزب‌الله و کسانی که تصمیم‌گیری‌های مهم بر عهده‌ی آن‌ها بوده است، در ده روز اخیر، ضربه‌ی سنگینی خورده و بسیاری از نیروهایی که ترور شده‌اند، دست‌کم در کوتاه‌مدت جانشینی ندارند

2⃣ رهبران باقی‌مانده‌ی حزب‌الله و کسانی که دارای گزینه‌های درجه دوم به بعد در سلسله مراتب پیشین این گروه به شمار می‌آمدند، اکنون به دلیل محدودیت‌های حفاظتی و امنیتی که بی‌شک تشدید شده، قادر به برقراری ارتباط با دیگر رده‌های سازمانی حزب‌الله نیستند؛ در نتیجه حزب‌الله در این روزها و برای کوتاه‌مدت، قادر به یک تصمیم‌گیری واحد و دقیق نیست

3⃣ حتا اگه کسانی باشند که بتوانند تصمیم بزرگی مانند ورود حزب‌الله به یک جنگ تمام عیار را بگیرند و تمام رده‌های سازمانی نیز از آن‌ها پیروی کنند، باز هم مشکل نخستی حزب‌الله باقی‌ست: کشور لبنان از نظر بحران اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در وضعیتی نیست که بتواند یک جنگ پرهزینه و پرتلفات را تحمل کند و درگیر شدن در چنین جنگی، می‌تواند پیامد داخلی منفی برای حزب‌الله داشته باشد. هم‌چنان که این عامل در یک سال گذشته بر تصمیم‌گیری‌های نصرالله اثر جدی داشت، اکنون نیز تاثیر خود را بر تصمیم حزب‌الله می‌گذارد

4⃣ به جز بحث تصمیم‌گیری که با مشکلات گفته‌شده روبه‌روست، به نظر می‌رسد که اسراییل این روزها بیش از هر زمان دیگری، در وضعیت عمیق آماده‌باش اطلاعاتی و عملیاتی قرار گرفته و امکان غافل‌گیری آن به مانند هفتم اکتبر، به عنوان یک اصل کلاسیک عملیات آفندی وجود ندارد. بنابراین اگر حزب‌الله تصمیم به ورود به یک جنگ تمام عیار علیه #اسراییل بگیرد، اسراییل از موضع هوایی برتری برای برخورد با تصمیم حزب‌الله برخوردار است

توجه به این دلیل‌ها به ما می‌گوید که حزب‌الله در کوتاه‌مدت، گزینه‌های محدودی پیش رویش دارد اما برای میان‌مدت ممکن است یک گزینه این باشد که جمهوری اسلامی و حزب‌الله به سمت برنامه‌ای پیش بروند که در زمان ترور هنیه در تهران مطرح بود: یک عملیات چندجانبه! البته به نظر نمی‌رسد که تهران خود بخواهد مستقیم در چنین عملیاتی درگیر شود، بلکه مدیریت و سازماندهی آن را بر عهده خواهد گرفت ...

📹 تحلیل کاملی از روی‌داد اخیر بیروت، ترور هنیه و آینده‌ی‌ مناقشه را در این ویدیوی مدبویز ارایه داده‌ام که این‌جا ببینید: (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #هفتم_اکتبر #یادداشت

📌 یادداشت‌های قبلی درباره‌ی جنگ جاری
🔸 روز نخست:
بامداد سوزان اسراییل (لینک)
🔹 روز دوم:
حزب‌الله چه خواهد کرد؟ (لینک)
🔸 روز هفتم:
شکست اسراییل چگونه رخ داد؟ (لینک)
🔹 روز ۱۱م:
بازی اسراییل در زمین سوخته (لینک)
🔸 روز ۲۰م:
لحظه‌ی صفر خاورمیانه؟ (لینک)
🔹 روز ۲۴م:
غزه؛ تقسیم به دو (لینک)
🔸 روز ۲۸م:
حزب‌الله جنگ نمی‌کند (لینک)

📌 ویدیوی دیگری از مدبویز در همین‌باره:
📺 اسماعیل هنیه چگونه ترور شد؟ (لینک)

ساسان آقایی

28 Sep, 08:04


🔸 پایان نصرالله

🌐 #گزارش_زنده ۳: این گزارش به روز می‌شود
گزارش ۱ (لینک)، گزارش ۲ (لینک)

2⃣1⃣ تایید نهایی حزب‌الله
حزب‌الله جان باختن نصرالله در عملیات دیروز اسراییل را تایید کرد

1⃣1⃣ حزب‌الله و منابع رسمی جمهوری اسلامی هم‌چنان درباره‌ی سرنوشت نصرالله، چیزی را نه تایید و نه تکذیب کرده‌اند. در پیام مقام عالیه ج.ا نیز اشاره‌ای به جان باختن نصرالله نشده است

0⃣1⃣ خبرگزاری تسنیم ادعای اسراییل درباره‌ی جان باختن نصرالله را بازتاب داده است

9⃣ در سکوت حزب‌الله و شبکه‌ی خبر درباره‌ی سرنوشت حزب‌الله، اسراییل رسمن جان باختن علی کرکی را هم تایید کرد. شایعه‌ها از هدف گرفته شدن او در چند روز قبل خبر می‌دهد اما گویا دیشب در ساختمان هدف بوده است

8⃣ ادعای اسراییل
کانال ۱۲ و ۱۴ اسراییل: سخنگوی ارتش اسرائیل تایید کرد: نصرالله دبیرکل حزب‌الله حذف شد
این نخستین تایید رسمی اسراییل پس از ۱۵ ساعت است. حزب‌الله هنوز سکوت کرده است

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #هفتم_اکتبر #اسراییل

ساسان آقایی

28 Sep, 05:46


🔸 نصرالله؛ خبر دقیقی از زنده بودنش در دست نیست
▫️ چرا در اعلام تلفات تاخیر می‌شود؟

🌐 #گزارش_زنده ۲: گزارش ۱ (لینک)

7⃣ ۱۴ ساعت پس از بزرگ‌ترین حمله‌ی اسراییل در ماه‌های اخیر به ضاحیه‌ی بیروت، با وجود تمرکز شدید رسانه‌ها بر موضوع، هم‌چنان تلفات این حمله به شکل رسمی اعلام نشده. مهم‌ترین موضوع، سرنوشت نصرالله است که در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته. هم‌چنین خبرهای تاییدنشده از هدف قرار گرفته شدن فلاح‌زاده، جانشین نیروی قدس سپاه و عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه به همراه هاشم صفی‌الدین، معاونت اجرایی حزب‌الله از دیشب منتشر شده که هیچ کدام رسمی نیست.

از نظر من این تاخیر در اعلام تلفات، تا حدی طبیعی‌ست. هنگامی که ۴۰ روز پیش، اسراییل فواد شکر را هدف قرار داد و مسوولیت آن را بر عهده گرفت، ۲۴ ساعت طول کشید که نیروهای حزب‌الله با آواربرداری، بقایای پیکر شکر را پیدا و آن را تایید کنند.

در زمانی که پرواز پهپادهای جاسوسی اسراییل بر فراز بیروت قطع نمی‌شود و جنگنده‌های اسراییلی به مانند بمباران مجدد دیشب‌شان، آماده‌ی عملیات‌ها بیش‌تری هستند، طبیعی‌ست که بخش زیادی از دسترسی‌ها و ارتباطات مخابراتی نیروهای حزب‌الله در هراس از ره‌گیری اسراییل قطع شده و احتمالن حتا در صورت زنده ماندن چهره‌های مهمی مانند نصرالله، بخش مهمی از اعضای حزب‌الله نتوانند خبر آن را دریافت کنند ضمن این‌که در این وضعیت حتا اگر چهره‌های هدف‌گرفته‌شده‌ی لبنانی و ایرانی زنده باشند هم نخستین اولویت و دردسر حزب‌الله تضمین امنیت این افراد است در لحظه‌ای که اسراییل وجب به وجب و بیت به بیت (Bit to Bit) در جست‌وجوی سیگنالی از چهره‌های هدفش و سرنوشت‌شان است و کادر رهبری و تشکیلاتی حزب‌الله هم زیر ضربه‌های اخیر تا حد زیادی توان گذشته‌اش را از دست داده است.

بنابراین در ساعت‌های آینده، مهم‌ترین چیزی که سرنوشت افراد حاضر در ساختمان‌ها و تونل‌های ویران‌شده‌ی زیر آن را روشن می‌کند، عملیات آواربرداری و رسیدن به بقایای پیکرهای احتمالی‌ست که تازه باید شناسایی شوند که چه کسانی هستند. از تصاویر و فیلم‌های محل حمله هم چنین برمی‌آید که با یک عملیات سنگین و بزرگ آواربرداری روبه‌رو هستیم که رسیدن به نتیجه را آسان‌تر نمی‌کند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #هفتم_اکتبر #اسراییل

ساسان آقایی

27 Sep, 16:21


🔸 نصرالله: هدف حمله‌ی اسراییل

🌐 #گزارش_زنده ۱:
این گزارش در بخش دوم ادامه دارد (لینک)

6⃣ در حالی که هیچ خبر تاییدشده‌ای وجود ندارد، تاخیر حزب‌الله در اعلام زنده ماندن نصرالله، احتمال جان باختن او را افزایش داده است

5⃣ حداقل مجروح:
العربیه و چند رسانه‌ی اسراییل می‌گویند که نصرالله "حداقل مجروح" شده است

4⃣ برخلاف حزب‌الله، برخی رسانه‌های اسراییل خبر از جان باختن نصرالله می‌دهند و کانال ۱۴ اسراییل می‌گوید که او در ساختمان حضور داشته. بیش‌تر رسانه‌های اسراییلی گزارش داده‌اند که مقام‌های اسراییلی به شدت در جست‌وجوی اطلاع قطعی از سرنوشت نصرالله هستند

3⃣ حزب‌الله: جای نصرالله امن است

2⃣ العربیه می‌گوید که هواپیماهای جاسوسی اسراییل بر فراز حومه بیروت در حال پرواز مداوم هستند

آپدیت 1⃣:
در این حمله از بمب‌های دو تنی سنگرشکن استفاده شده است، به شکل واضح هدف تخریب ساختمان‌ها و تونل‌های زیر آن بوده است

آغاز ماجرا:
این‌جا چند ساختمان وجود داشته که دقایقی پیش در بیروت هدف قرار گرفته‌اند. بنا به تایید رسانه‌های اسراییلی، هدف حمله، حسن نصرالله بوده، از سرنوشت او هنوز اطلاع موثقی در دست نیست

✔️ @SasanAghaei

ساسان آقایی

27 Sep, 15:16


👁 چند روز پیش توییت کرده بودم:
"آخر و عاقبت مملکت جمهوری می‌شود همین که ۱۶ سال ریاست سلسله‌ی کودن‌ها: اوباما/ترامپ/بایدن را شاهد باشد و دست آخر هم سطح انتخابش برسد به یک تن‌فروش یا یک شارلاتان؛ جمهوری، چیزی نیست جز خیابانی و عوامانه کردن سیاست و تعویض سیاست‌های بلندمدت با تاکتیک‌های کوتاه‌مدت مخرب!"


این هم سندش، ترامپ در برابر پرزیدنت زلنسکیِ دلیر، می‌گوید که با پوتین روابط دوستانه‌ای دارد و زلنسکی ناچار می‌شود که با کنایه جوابش را دهد. به نظر می‌رسد که آمریکا تازه اگر شانس بیاورد، به زودی رییس‌جمهوری خواهد داشت که یکی از وظایف روزانه‌اش، لیسیدن بیضه‌گاه ولادمیر پوتین است! حقا که دیموکراسی در نهایت فرجامی جز پرورش زباله ندارد!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل 🇺🇦 #گزارش_جنگ

ساسان آقایی

19 Sep, 06:10


✍🏼 کریدور زنگزور برگ تازه‌ای از خواب‌های بزرگی‌ست که روسیه برای ایران دیده و آخرین خیانت روسیه نخواهد بود: پوتین در شمال و جنوب، نقشه‌ی تغییر مرزهای ایران را می‌کشد، به فکر دست‌اندازی دوباره به آن قسمت‌هایی از ایران است که در فتنه‌ی روسی‌ساز ۱۳۲۴ قصد تجزیه‌شان را داشت اما ارتش شاهنشاهی دست استالین را قلم کرد، گاز ایران را گروگان خود گرفته و در عمل آن را تصاحب کرده، و هم‌چنان با منابع ایران در حال کشتن اوکراینی‌هاست، که این شیوه‌ی نوکرمابی حکومت‌داری، خود نوبر است.

هنگامی که سیاست خارجی چنین ضعیف، ترسو و توسرخور است، دیگر جای شگفتی نیست که برخلاف تمام این خیانت‌های بی‌پایان روسی، روسوفیل‌ها و مزدبه‌گیران روسیه در جمهوری اسلامی، هم‌چنان بی‌پروا نقش ستون پنجم #دشمن_نزدیک را بازی می‌کنند و هیچ ابایی هم در مخفی کردن ارتباط و دوستی‌شان با روسیه ندارند. متاسفانه در غیاب دولتی ملی که حافظ منافع ملی واقعی ایران باشد، از دست ما مردم ایران هم کم‌ترین کاری در برابر "تهدید واقعی" روسیه ساخته است.

تا این وضعیت برقرار است، برای هر ایرانی، اولویتی مهم‌تر از شکستن کمر روسیه و پوتین وجود ندارد؛ هرجا روسیه زمین بخورد، ایران برمی‌خیزد! این‌که مردمی در غرب، اهمیت شکست خوردن #روسیه را نفهمند، البته از حماقت‌شان است که هزینه‌اش را هم خواهند پرداخت اما از یک ایرانی ملی و میهن‌دوست انتظار منطقی همین است که بالاترین اولویتش در صحنه‌ی جهان، تا همیشه شکست روسیه باشد. این تنها برای اوکراین نیست که باید آرزوی ملی ما نیز باشد!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

📺 تحلیل مفصلی درباره‌ی کریدور زنگزور، دست روسیه و ترکیه در آن و مشکل آتیه‌ی ایران نوشته‌ام که در این‌جا تماشا کنید: (کلیک کنید) به زودی یادداشت مفصلی درباره‌ی این خطر ژئوپلیتیکی می‌نویسم

ساسان آقایی

12 Sep, 17:16


🌞 که ایران نمی‌بازد، نمی‌میرد (لینک)

✔️ @SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها #مهسا_امینی #فیلم

📌📻 ایران نمی‌میرد، ایران نمی‌بازد
(بشنوید در: کست‌باکس | تلگرام)

ساسان آقایی

09 Sep, 18:21


📹 #فیلم

اصفهان؛ ۱۳۰۶
اصفهان؛ ۱۳۳۵

توسعه دقیقن به مفهوم تفاوتی‌ست که در این دو فیلم می‌بینید: ایران اگر همان روند را ادامه می‌داد، امروز می‌توانست جزو G7 باشد و این یک اغراق نیست، حقیقت محض است

✔️ @SasanAghaei
#ایران #اقتصاد_ایران

ساسان آقایی

01 Sep, 10:33


🇺🇦 #گزارش_جنگ

برای امروز زیبایی لازم دارید؟ این #فیلم را ببینید؛ ناکامی پدافند فرسوده‌ی روسیه در دفاع از خانه‌ی پوتین و شیرجه‌ی تمیز و دقیق پهپاد اوکراینی در قلب پالایشگاه نفت مسکو!

#اوکراین این روزها عجب آتش‌بازی خشگلی به راه انداخته ؛ دست‌مریزاد فرمانده زلنسکی 💙💛

📌 نکته: آن‌ها که تمام نقطه اتکای‌شان، همین سامانه‌های روسی‌ست، باریدن آتش بر سر مسکو را دقیق‌تر ببینید! روس‌ها شورت خودشان را هم نمی‌توانند بالا بکشند، شما را که بماند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

ساسان آقایی

24 Aug, 08:49


جشن استقلال اوکراین در خانه‌ی پوتین

🇺🇦 #گزارش_جنگ

روز استقلال اوکراین است، کشوری که قرار بود ۲.۵ سال پیش با حمله دومین ارتش قدرتمند جهان 😂 نابود شود اما حالا رییس‌جمهورش، پرزیدنت زلنسکی (که عمرش دراز باد و دستانش پرتوان) در خاک روسیه، روز استقلال اوکراین را به اوکراینی تبریک می‌گوید. اکنون دو هفته پس از آفند توفنده‌ی اوکراینی‌ها به منطقه‌ی کورسک در خاک روسیه، اوضاع از این قرار است:

اوکراین بخش زیادی از منطقه‌ی کورسک را در اختیار گرفته و به قدری پیش‌روی داشته‌ که توانسته یک عقبه‌ی نظامی در بخشی از منطقه‌ی کورسک و در داخل خاک روسیه تدارک ببیند. هم‌اکنون حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مربع از خاک روسیه در تسخیر اوکراینی‌هاست؛ آن‌ها بر بیش از صد منطقه‌ی مسکونی و روستای روسیه، مسلط شده‌اند و نخستین شهر روسیه که سقوط کرده، شهر سودژا در ۱۰ کیلومتری مرز اوکراین است. در این شهر، پرچم اوکراین بالا رفته که ننگی بزرگ برای دولت پوتین به شمار می‌رود. در مقابل، اوکراین اکنون با اعتماد به نفس زیادی، عملیات اخیرش را «عملیات آزادسازی شهر سودژا از دست نیروی اشغال‌گر» نامیده است‌.

این آفند موفق، نشانه‌ای از چند واقعیت روی زمین در نبرد اوکراین و روسیه است؛ مهم‌ترین آن‌ها اما اثرگذاری جدی سلاح‌های پیش‌رفته‌ی آمریکا و کشورهای غربی در تغییر موازنه‌ی جنگ است. اوکراین که به دلیل مخالفان هواداران ترامپ در کنگره‌ی آمریکا و ایجاد مانع بر سر راه ارسال کمک‌های تسلیحاتی آمریکا، برای چندین ماه با دست خالی می‌جنگید و زمین‌های زیادی را در این مدت از دست داد، حالا با جنگ‌افزارهای جدید در موقعیت قدرتمند حمله به روسیه قرار گرفته. این تغییر چهره‌ی ارتش اوکراین در تقریبن ۶ ماه از ارتشی که در حال عقب‌نشینی در سرزمین خودی بود تا ارتشی که در حال پیش‌روی در زمین دشمن است، بیش از هر چیز به لطف برتری چشم‌گیر جنگ‌افزارهای آمریکایی به نسبت جنگ‌افزارهای فرسوده و قدیمی روسیه به دست آمده و تنها یک چیز را برای بار هزارم ثابت می‌کند:

هیچ سرمایه‌گذاری‌ای در جهان نیست که به اندازه‌ی سرمایه‌گذاری روی اوکراین سودمند و پربازده باشد، آن‌ها با یک ارتش کوچک، روسیه را سرافکنده، فرسوده و مضحکه کرده‌اند.

آن کسانی در غرب که این جمله‌ی سرراست، ساده و دارای فکت روشن را نمی‌فهمند، در خوش‌بینانه‌ترین حالت "احمق‌های مفید" ارباب پوتین هستند!

📹 در این ویدیو به شکل کامل توضیح داده‌ام که در کورسک چه خبر است، چرا اوکراین به روسیه وارد شده و سرنوشت جنگ در این ناحیه چه خواهد بود. ویدیو را ببینید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

ساسان آقایی

22 Aug, 20:37


📹 نخستین بار درباره‌ی بنگلادش در همان روزی که نخست‌وزیر کشور را ترک کرد، نوشتم که مسیر روشنی پیش‌روی آن نمی‌بینم و دلیل‌هایی برشمردم (↙️ لینک مطلب). اکنون چند هفته پس آن یادداشت در ویدیوی مفصلی برای مدبویز، درباره‌ی تاریخ بنگلادش، نبرد چین و هند از یک سو و جنگ هند و پاکستان از سوی دیگر، و روند توسعه‌‌ی اقتصادی بنگلادش حرف زده‌ام؛ روندی که اکنون در مخاطره قرار دارد.

نکته‌هایی که گفته‌ام، البته تنها درباره‌ی بنگلادش نیست بلکه این کشور یک نمونه از فرآیند نیک‌بختی یا تیره‌روزی ملت‌هاست، از جمله این نکته‌های مهم می‌تواند یکی هم همین باشد:

"کشورهایی که در فقرند، کشورهایی که در نقطه‌ی فروپاشی و کلپس اقتصادی قرار دارند، در جایی تصمیم به رشد و توسعه‌ی اقتصادی می‌گیرند اما سازوکار دموکراسی و ساختار سیاسی، سبب کند شدن جهش اقتصادی می‌شود‌. این‌جاست که رهبران باید تصمیم بگیرند؛ یا قدرت را قبضه کنند تا لوکوموتیو رشد اقتصادی کشور سریع‌تر حرکت کند یا دموکراسی‌ ضعیف و بی‌نهاد (آنارشیسم)، چرخ‌های توسعه‌ را بر زمین خواهد کوفت"

👈 کامل ویدیو را در یوتیوب مدبویز ببینید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #اقتصاد

ساسان آقایی

17 Aug, 10:46


چند ساعت مانده به ۲۸ امرداد

📜 #تاریخ_نگاری

لحظه‌ی سقوط کشور است؛ شاه کشور را ترک کرده، وزیرخارجه دستور داده که هیچ سفیر یا دیپلماتی حق استقبال از او را ندارد، در کنفرانس مطبوعاتی می‌گوید که کشورهای خارجی شاه مملکت را باید تحویل دهند تا به جرم "خیانت" محاکمه شود، اشرار کمونیست و اوباش شوروی در خیابان‌ها رژه می‌روند و و مجسمه‌های شاه و پدرش را از میدان‌های شهر انداخته‌اند.

از نخست‌وزیر خبری نیست، وزیرخارجه‌اش جای او حرف می‌زند، بحث الغای پادشاهی هزاران ساله‌ی ایران و اعلام جمهوری‌ست، حزب توده آماده است تا با گسیل اوباش به خیابان و حرکت سازمان نظامی مخفی‌اش در دل ارتش، قدرت را به دست بگیرد،‌ شوروی تنها چند ساعت و چند متر تا رسیدن به آرزوی دیرینش برای چنگ انداختن بر ایران فاصله دارد، همان شوروی که ۵ سال پیش‌ترش، سال‌ها برنامه و سرمایه‌گذاری‌اش جهت تجزیه‌ی ایران با تحقیر تمام به دستان شاه، قوام و ارتش شاهنشاهی شکست خورد ...

و اما حالا او دیگر نیست؛ سقوط کشور حتمی‌ست، استقلال ایران در خطر است، نخست‌وزیر می‌داند که به زودی به دست مزدوران شوروی سرنگون و اعدام می‌شود، او باید انتخاب کند: تسلیم شدن به فرمان شاه یا سرنگونی به دست شوروی.

لحظه‌ی انتخابِ تنها اوست نیست، لحظه انتخاب برای تمام ایران و بر سر تمام ایران است؛ ارتش باید انتخاب کند، ارکان نظام باید انتخاب کنند، ملت باید انتخاب کند؛ یا حفظ اساس ایران یا سقوط و فروپاشی قطعی مملکت.

هیچ راه سومی وجود ندارد، همه این را می‌دانند.‌ جای درنگ نیست، لحظه‌ی تردید نیست، وقت بی‌طرفی نیست، ساعت‌شمار در حرکت است و ممکن فردا برای نجات کشور دیر باشد، جنگ ثانیه‌هاست: یا همه چیز یا هیچ چیز.

امشب، موعود آن انتخاب نجات‌بخش و تاریخی‌ست: "ایران نباید از دست برود"، "ایران باید ایران بماند"؛ یا امشب یا هیچ‌وقت، و این را همه می‌دانند. در دل ارتش، مردانی به بیم و امید، انتظار سپیده‌دم را می‌کشند تا به میدان زنند که یا ناجی شوند یا یاغی، مردان و زنانی در خانه‌هاشان، پر هراس از آینده، تصمیم آخر را می‌گیرند که فردا به خیابان بزنند و در سنگر ایران، یک صف شوند، و نخست‌وزیر ... او تصمیمش را گرفته، می‌خواهد به قسمش نزد شاه در هنگام دریافت فرمان نخست‌وزیری وفادار بماند.

چند ساعت دیگر لحظه‌ی اقدام است، هنگامه‌ی عمل کردن بی‌هراسیدن، وقت به دریا زدن بدون ساحل دیدن: #ایران قرار نیست ببازد!

✔️ @SasanAghaei

📌 در همین‌باره بخوانید:
✍🏼 افسانه‌ی حصر مصدق
(قسمت نخست | قسمت دوم | قسمت سوم)

ساسان آقایی

16 Aug, 08:09


⁉️ اقتصاد غارت‌گری و بحران بی‌برقی
▫️ کلپتوکراسی چگونه منابع کشور را به یغما می‌برد؟

📝 #یادداشت

کلپتوکراسی (حکومت‌های دزدسالار) چند مدل است. در روش متداولش، یک حکومت کلپتوکراسی به باندهای مختلفی تقسیم می‌شود که با طراحی پروژه‌های اقتصادی بزرگ اما نه چندان کارآ و اولویت‌دار، با چند برابر قیمت واقعی، منابع کشور را بالا می‌کشد. در این دست حکومت‌ها، به شکل معمول پروژه‌ها برای چپاول درآمد ملی، خزانه‌ی کشور و منابع بانکی تعریف می‌شوند نه براساس مطالعات علمی و اقتصادی و نیازسنجی کشور.

نمونه‌های بسیار زیادی از چنین پروژه‌های کم‌بازدهی وجود دارد که با چندین برابر قیمت واقعی در کشورهای مختلفی مانند فیلیپین، پاراگوئه، هائیتی یا دیگر کشورهای آفریقایی و آسیایی انجام شده است. ج.ا اما نوع بدیع و خلاقانه‌ای از یک کلپتوکراسی‌ست که تمام روش‌های آن را در اختیار گرفته تا یک اقتصاد غارت‌گریِ بی‌نقص را به وجود آورد.

در ج.ا، از سه تاکتیک کلپتوکراسی هم‌زمان استفاده می‌شود؛ نخستین این روش‌ها انحصار بازار است. نمونه‌اش را در خودروسازی می‌بینیم که آشغال‌ترین محصولات تاریخ صنعت خودروسازی را به ۱۰ برابر قیمت، به مردم می‌فروشند. روش دوم دزدسالاری، که بیش‌تر در گذشته مورداستفاده‌ی ساختار قدرت بود، تعریف پروژه‌های بی‌مبنا و کم‌بازده با چندین برابر قیمت واقعی‌ست. نمونه‌اش برخی سدسازی‌های دوران رفسنجانی، یا فازهایی از پارس جنوبی که با بیرون راندن شریک خارجی و به دست باند داخلی انجام شده است. هم‌چنین پروژه‌ی طبقاتی کردن بزرگراه ۲۲ تهران (صدر) که ۳ تا ۴ برابر قیمت واقعی را از جیب شهروندان پایتخت زد و یکی از کم‌بازده‌ترین طرح‌های تهران است.

از آن‌جا که در سال‌های اخیر، روند فساد ساختاری شدت گرفته و رقابت سنگینی برای چپاول درآمد ملی میان باندهای مختلف در جریان است، آن‌ها برای سبقت از یک‌دیگر به تاکتیک سوم دزدسالاری هم رو آورده‌اند. در این روش، پروژه‌ها تنها تعریف می‌شوند اما اجرا نمی‌شوند! در حقیقت پروژه‌هایی کاغذی و اسمی، بدون هیچ مابه‌ازای واقعی روی زمین، تعریف می‌شوند که براساس آن، منابع خزانه و بانکی چپاول شود. اگر در روش‌های قبلی، خودرویی چند برابر قیمت وجود دارد اما آشغال محض است، یا سدی ساخته شده اما پشتش آبی وجود ندارد، در روش اخیر، پروژه‌ها تنها روی برگه‌های کاغذ وجود دارند، سنادش، همه ساختگی‌ست و با همین کاغذها چند هزار میلیارد از منابع کشور، میان باندهای قدرت و ثروت تقسیم می‌شود.

پیش‌تر در صنعت سیمان، شاهد این دست پروژه‌های کاغذی بودیم اما تقریبن از دهه‌ی ۹۰ به این سو، بسیاری از پروژه‌های زیرساختی و حیاتی کشور هم، تبدیل به پروژه‌های کاغذی شده‌اند، از جمله پروژه‌های نیروگاهی ایران.

در سراسر دهه‌ی ۹۰، روشن بود که الگوی مصرف برق در کشور در حال تغییر و تقاضای برق رو با افزایش است و نیروگاه‌های موجود، قادر به تامین تقاضای برق نیستند. در دولت روحانی هم با توجه به پول هنگفت پسابرجام، تلاش‌هایی برای ساخت نیروگاه انجام گرفت اما در نهایت، بزرگ‌ترین نیاز صنعتی و عمومی کشور، تبدیل به توجیه ده‌ها پروژه‌ی کاغذی شرکت‌های داخلیِ مدعی اما فاقد توان فنی شد که تنها مزیت‌شان، اتصال به هسته‌ی قدرت و منابع خزانه و بانکی بود‌. این باندها به اسم ساخت نیروگاه، افزایش راندمان نیروگاهی، نوسازی شبکه‌ی توزیع و ... ده‌ها پروژه تعریف و تصویب کردند که در نهایت، بیش‌تر آن‌ها کاغذی و اسمی ماند و کشور را امروز با بحران بی‌برقی و حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق روبه‌رو کرده است.

همین بحران اخیر، نمونه‌ای‌ست برای رد این ادعا که مسائل کشور پیچیده و کار بازسازی مملکت سخت است، کلیشه‌ای که در هنگام سرباز کردن هر بحرانی، به خورد مردم می‌دهند. واقعیت اما ساده و از این قرار است:
1️⃣ #ایران، از منابع کافی بازسازی کشور برخوردار است
2️⃣ به دلیل موقعیت استراتژیک ایران، ما می‌توانیم در صورت تبدیل شدن به یک کشور نرمال در سپهر جهانی، به سرعت از تکنولوژی سطح بالا و سرمايه‌گذاری خارجی، برخوردار شویم
3️⃣ منابع انسانی کشور و بازگشت بخش عمده‌ی مهاجران، توان فنی و اجرایی ایران را به شدت افزایش خواهد داد
4️⃣ تلفیق سه عامل بالا در حل سریع، بحران‌های اساسی کشور، بازتاب جدی دارد

از این واقعیت‌های ساده، تنها یک نتیجه‌گیری قابل استخراج است: نوسازی کشوری با ویژگی‌های ایران، تنها یک پیش‌شرط دارد و آن این است که کلپتوکراسی جای خود را به میهن‌پرستی دهد!

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_ایران #اقتصاد #اقتصاد_آزاد

📌 این اپیزود مدبویز درباره‌ی کلپتوکراسی و روش‌های آن شنیدنی‌ست
📻 وقتی راهزنان بر تخت می‌نشینند
(کست‌باکس | تلگرام)

ساسان آقایی

14 Aug, 11:57


هدف آمارسازی چیست؟

از آن‌جا که از دروغ ارتزاق می‌کنند و کسب‌وکار این‌هاست، دوباره شاهد آمارسازی هستیم تا همان دروغ کلیشه‌ای "مردم وضع‌شان خوب است"، از طریق دستگاه پروپاگاندا دوباره ضرب شود و مشتی اراجیف درباره‌ی این‌که چرا "مردم ناسپاس، پول‌شان را در تولید [ورشکسته و رانتی] سرمایه‌گذاری نمی‌کنند"، سرهم کنند و به خورد جامعه بدهند.

سامانه‌ی فروش ایران‌خودرو قرار بوده امروز باز شود تا مردم با بلاک کردن ۲۳۰ میلیون تومان، برای پیش‌خرید یکی از آشغال‌های ایران‌خودرو در بازار انحصاری ایران اقدام کنند. از آن‌جا که سامانه‌ی فروش ایران‌خودرو را هم احتمالن پسرخاله‌ی مدیر جدیدشان با بستن قراردادی چند ۱۰ میلیاردی، طراحی کرده، سایت تا ۱۲ بسته بوده و بعد از باز شدن هم، لگ‌های فراوان داشته. آن وقت ساعت ۱ ظهر، یادداشت نوشته‌اند که "۳ میلیون نفر براي خريد خودرو ثبت‌نام کردند"‼️

گفته‌اند که دروغ هر چه بزرگ‌تر، باورپذیرتر، اما در باد کردن دروغ و پروپاگاندا، باید دقت کرد آش زیادی شور نشود!

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_ایران #اقتصاد_آزاد #روزمرگی