صندوق فرهنگیان (صفنا) @sandogh_zakhireh Channel on Telegram

صندوق فرهنگیان (صفنا)

@sandogh_zakhireh


اخبار و تحلیل های صندوق ذخیره فرهنگیان را از کانال تلگرامی
" اخبار صندوق (صفنا ) " دنبال کنید.
@sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا) (Persian)

صندوق فرهنگیان (صفنا) یک کانال تلگرامی است که به ارائه اخبار و تحلیل های صندوق ذخیره فرهنگیان می‌پردازد. اگر به دنبال آخرین اخبار و تحلیل های مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان هستید، به کانال تلگرامی "اخبار صندوق (صفنا )" بپیوندید. این کانال با نام کاربری @sandogh_zakhireh در دسترس شماست و شما را به روز رسانی های مهم و کاربردی مربوط به صندوق فرهنگیان می‌رساند. با دنبال کردن این کانال از نزدیک ترین منابع اطلاعاتی در حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان بهره‌مند خواهید شد و می‌توانید از تحلیل های جذاب و کاربردی مربوط به فعالیت های این صندوق بهره ببرید.

صندوق فرهنگیان (صفنا)

21 Nov, 17:08


پاسخ حمید باقرنژاد به سئوالات کرم بشارت

پس از انتشار یادداشتی حاوی تعدادی پرسش از حمید باقرنژاد نماینده یوسف نوری در صندوق ذخیره فرهنگیان توسط کرم بشارت از مدیران اسبق آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان، حمید باقرنژاد جوابیه زیر را برای کانال ارسال کردند. جوابیه را طی چند بخش، منتشر خواهیم کرد.


"بسمه تعالی"
با سلام و احترام خدمت اعضای محترم پایگاه اطلاع رسانی صفنا و فرهنگیان گرامی، پیرو درج مطلبی به قلم جناب آقای بشارت و طرح چندین سوال از بنده موارد ذیل جهت استحضار تقدیم می گردد:
پیشاپیش از طولانی بودن مطلب عذرخواهی می نمایم.


بخش نخست


♦️در خصوص سوال اول اینکه به استناد کدام قانون بنده نماینده وزیر در موسسه شدم به ایشان یادآوری می نمایم که اولا قبل از بنده نیز افرادی مانند جناب آقای مهندس ویسه و بعد از بنده نیز آقای فرجی و جناب آقای دکتر صادقی با همین سمت در موسسه حضور داشتند و این یک رویه بوده است و ثانیا این مسئولیت حدود یک ماهه بعد از صدور حکم عضویت موظف هیئت مدیره برای بنده توسط هیئت امنا با ترکیب قبلی (آخرین نفری که با انجام مصاحبه و تایید ترکیب قبلی وارد هیئت مدیره گردید)تقریبا پایان یافت و ثالثا در طول همین مدت نیز به هیچ وجه نماینده وزیر به حوزه اجرایی موسسه ورود ننموده و صرفا مشغول به تهیه گزارش وضع موجود و پاسخ به مکاتبات مربوطه بوده است.



♦️پیرامون سوال بعدی اولا اینکه انتصاب مدیر عامل پتروفرهنگ(دکتر بابازاده) در کمیته انتصابات موسسه با حضور آقایان مهندس رکن تهران، مهندس صداقت، مهندس انباردار و مدیر وقت خدمات مدیران صورت گرفت که صورتجلسه مربوطه نیز در صندوق وجود دارد ثانیا مگر با تعویض مدیر عامل ورود به بازار سرمایه یک هویت حقوقی منتفی می گردد؟ در سخت گیرانه ترین شرایط می بایست برای نفر جدید تاییدیه سازمان بورس اخذ گردد که دکتر بابازاده به دلیل اینکه قبل از قبول مسئولیت پتروفرهنگ ،مدیرعامل شرکت بورسی پتروشیمی خراسان بودند کلیه این تاییدیه ها را داشتند و طرح این ماجرا وارد نیست و باید نویسنده به مشکلاتی از قبیل نامه مورخ ۱۳ / ۶ / ۱۴۰۰ مدیر عامل موسسه آزمون پرداز (مشاور اجرایی طرح ارزش مالکانه) با موضوع امکان پذیر نبودن اجرای ارزش مالکانه بواسطه ساختار کنونی صندوق که اتفاقا به دست خط مسئولین وقت موسسه به نویسنده (آقای بشارت) جهت طرح در هیئت مدیره ارجاع شده بود و سایر مشکلات از قبیل عدم وجود زیرساخت اطلاعاتی(سامانه یکپارچه اعضا از سال ۱۳۷۴ تاکنون)، دارایی های غیر مالی، پرونده های باز قضایی اموال و برخی شرکتها نظیر زمین نیایش و کیمیای پارس خاورمیانه ، شیمیایی لاوان، زیان ده بودن و عدم شفافیت و انضباط مالی بسیاری از شرکتها و غیره  اشاره می نمود!


♦️در خصوص عدم دعوت اعضای وقت هیئت مدیره موسسه به جلسات هیات امنا می بایست اعلام نمود که این امر به تصمیم اعضای محترم هیات امنا صورت پذیرفته و بنده در مقام پاسخگویی به این امر نمی باشم لیکن شایان ذکر است چه در گذشته و چه بعد از زمان مورد اشاره نویسنده  به دلیل حساسیت های موجود و بنابر تشخیص اعضا برخی جلسات هیات امنا بدون حضور هیئت مدیره تشکیل می گردید که البته طبق اساسنامه و حاکمیت شرکتی محل اشکال نمی باشد.


♦️طبق سوال بعدی نویسنده به اطلاع می رساند که در مقطع زمانی وزارت جناب آقای دکتر نوری بواسطه تکالیف مندرج در بودجه سال ۱۴۰۰ کشور مبنی بر ارائه اساسنامه جدید موسسه توسط دولت (وزارت) در صحن علنی مجلس و فشار کمیسون های دولت و مجلس بر وزیر وقت مبنی بر ترک فعل، اکثر جلسات هیأت امناء پیرامون همین موضوع و با هدف اثبات خصوصی بودن موسسه و عدم شمولیت بخش عمومی غیر دولتی بر موسسه برگزار می گردید که حتی وزیر محترم وقت با نماینده فرهنگیان (دکتر سالاری)در هیئت دولت نیز حضور یافتند که الحمدلله موضوع مرتفع گردید.

♦️در خصوص سوال نویسنده مبنی بر رواج بی قانونی در کدام مقطع زمانی، ایشان را به زمان تصدی رفیق گرمابه و گلستان شان در موسسه (قندالی) و ورود و دستگیری برخی عناصر معلوم الحال و هم پیاله هایشان و برخی منتفعین آنان در مقاطع زمانی قبل و بعد از آن توسط دستگاه های امنتیتی و نظارتی و ... حواله میدهم.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Nov, 17:07


قابل توجه مدیران


تخطئه نقد نشان‌دهنده ضعف است.


♦️در مواقع روبه رو شدن با  انتقاد معمولا با جمله‌ای روبه‌رو می‌شویم که در درون آن نوعی تخطئه و بی‌اعتنایی به منتقد دیده می‌شود. "نقد شما سازنده نیست" این جمله را زیاد شنیده‌ایم و معنی آن این است که نقد شما جوری باید بیان و ابراز شود که جایگاه من محکم‌تر و مطمئن‌تر شود.این نوع تلقی از نقد که تحت عنوان جعلی نقد سازنده معرفی می‌شود در نهایت به بی‌خاصیت‌سازی نقد و بی‌اثر شدن منتقد منجر می‌شود.
طبعا کارکرد اصلی نقد، اصلاح  و حتی تغییر یک ساختار ناقص و ناکارا است نه بزک کردن آن. به عبارتی وظیفه منتقد در مواقع بحرانی و در مواجه با روندهای بحران‌زا، انگشت گذاشتن بر نقاط ضعف مشخص و روشنی است که اگر درمان نشود دستاوردهای مثبت را هم با خود به نابودی می‌کشاند.

♦️سلاح و مکانیزم دیگری که در روبه‌رو شدن با نقد به کار گرفته می‌شود؛ در خواست بیان هم زمان نکات منفی و مثبت یک عملکرد یا مجموعه است، گویی در این رویکرد منتقد وظیفه و کارکرد او در  مجیزگویی و مداحی خلاصه می‌شود.
اگر اقدام مثبتی صورت گرفته وظیفه روابط عمومی‌هاست که آن را بیان کنند، قرار نیست منتقد بلندگو و تریبون دفاع از حوزه‌ها و زمینه‌هایی شود که در معرض نقد او قرار دارند. منتقدی که نکات مثبت را بیان کند، هر چه باشد منتقد نیست! طبیعتا اگر کسی یا نهادی وظیفه‌ای را که بر حسب قانون به او محول شده انجام دهد، کاری خارق‌العاده نکرده است. وظیفه منتقد بیان و شرح این وظایف نیست بلکه اتفاقا تکلیف او بیان نقاط ضعف و کاستی‌های موجود در فرآیند و شکل انجام امور است.


♦️حربه دیگری که در مواجه شدن با نقد استفاده می‌شود درخواست راهکار از نقدکننده است در حالی که نقد در متن خود برخوردار از راهکار هم هست و درخواست راهکار از منتقد نوعی فرار به جلو و طفره رفتن از پذیرش نقد است. مثلا وقتی می‌گوییم  نزاع سیاسی قابل قبول نیست، دیگر نمی‌توان متوقع بودکه در کنار این گزاره، راهکار هم ارائه شود. به روشنی مشخص است این ابزارها و حربه‌ها در مواجه با نقد بیان روشن  نپذیرفتن وجود مسئله یا بحران در سیستم و ساختار است و یا اینکه منتقد را رقیب یا نیروی رقبا برای کنار زدن و حذف ساختار تحت مدیریت مدیر یا فرد انتقاد شونده می‌دانند. منتقد نه دشمن که دوست است و باید نقد را موهبتی برای تداوم مدیریت‌ها و منتقد را در زمره دوستان همدل، همراه و دلسوز محسوب کرد که انگیزه او ناشی از درد و تعلق خاطر است و اصلاح روندها و رفتارهای غلط را هدف خود قرار داده است نه انهدام دستاوردهای مثبت را.

در کلام مولای متقیان و در شیوه برخورد ایشان با نقد، مواردی بی‌شمار در طول تاریخ وجود دارد که مشخص می‌کند نقد تا چه اندازه برای اصلاح می‌تواند موثر باشد، آنجا که علی (ع) می‌فرماید: «اَحَبُّ اخوانی الیَّ مَن اَهدی الیُّ عیوبی؛ محبوب‌ترین برادران دینی‌ام، نزد من کسی است که عیب مرا با بازگو کردن آن به من هدیه کند.»
منبع: خبر آنلاین/ بهمن ۱۳۹۷





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Nov, 04:15


پیام مخاطب

فرهاد بوستانی / شهرستان رستم


درود و عرض ادب جناب سبزواری عزیز

لطفاً به مسئولین واریزی صندوق ذخیره فرهنگیان بفرمایید، که سهم الشرکه بازنشستگان را به حساب حقوقی آنها واریز نمایند تا از مراجعه به سایر شهرها و در به در دنبال بانک سرمایه گشتن راحت شوند.
چرا که بانک سرمایه در تعداد محدودی از شهرها وجود دارد.

به دلیل نیاز مالی مجبور شدم دو بار تا یاسوج برای دریافت کارت بانک سرمایه برم.


پاسخ:

والله بحث بانک سرمایه و صندوق ذخیره، بحث عشق یک سره است. و صد البته عشق یک سره مایه دردسر است. در جریان پرداخت سهم الشرکه، موسسه به روال معمول در حداقل زمان ممکن، انجام وظیفه کرد ولی بانک سرمایه دیر جنبید.

صندوق ذخیره میخواهد با افزایش حساب در گردش و خواب پول، بانک سرمایه را از زیان انباشته نجات دهد و قدم های خوبی طی دو سال گذشته برداشته شده است ولی بنظر می رسد بانک سرمایه تمایلی به خروج از این بحران ندارد.
هیچ خبری دال بر فعالیت های این بانک برای یافتن مشتریان جدید به گوش نمی رسد و عملاً تمام تلاش مدیران صندوق ذخیره بی نتیجه مانده است.

خوشبختانه دکتر صادقی مدیرعامل جدید به همپوشانی شرکت های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان باور دارد. امید آنکه با عنایت وزیر آموزش و پرورش، بانک سرمایه نیز از این حالت خارج و تعهد خود را به فرهنگیان انجام دهد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

19 Nov, 05:03


"گفتگوی هفته"

چهارمین نشست

سخنران: دکتر رسول عمادی
صاحب نظر و معاون آموزش متوسطه وزارت در دولت اعتدال

موضوع: شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش

زمان : سه شنبه بیست و نهم آبان ماه
ساعت :  ۱۷:۳۰ تا ۱۹

مکان : جمالزاده، دفتر مرکزی انجمن

انجمن اسلامی معلمان شهر تهران


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 18:37


ابهام در مشروعیت اعضای فرهنگی هیئت امناء

محمدرضا شهریاری / عضو شورای مرکزی سازمان معلمان ایران


♦️در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، سیدمحمدبطحائی وزیر وقت آموزش و پرورش با شعار تحقق دموکراسی در تعیین اعضای فرهنگی عضو هیات امنا صندوق ذخیره فرهنگیان ترتیب برگزاری انتخابات جهت تعیین اعضای فرهنگی صندوق را داد، اما این تجربه همانند بسیاری از تجربیات مشابه که با هدف تحقق مشارکت و دموکراسی در سیستم آموزش و پرورش رقم خورده بود، نتیجه ای جز انتفاع برای منتخبین نداشت.
تجربیات مشابه این موضوع همچون تعاونی های مصرف و مسکن فرهنگیان و حتی انجمن های اولیاء و مربیان و شوراهای دانش آموزی و مجلس دانش آموزی و انتخاب نماینده معلمان و موارد مشابه هم در ساختار آموزش و پرورش که با همین هدف پیگیری شده است به نتیجه مطلوب که نرسیده  و التیامی بر آلام نداشته که هیچ!! فقط زخمی به زخم های موجود اضافه کرده است و هزینه ای را بر هزینه های هدر رفته افزوده است.

♦️اینک  مدتهاست که تاریخ انقضاء عضویت این سه نفر منتخب که دو نفر بعنوان عضو هیات امناء و یک نفر بعنوان بازرس انتخاب شده بودند؛ به پایان رسیده و خود این سه نفر هم نیک می دانند که دوره آنها به اتمام رسیده و در صورت برگزاری انتخابات مجدد هم بدلیل بی نتیجه بودن و فرمایشی بودن حضورشان در این ظرفیت هیچ اقبال مجددی نخواهند داشت!!
اساسا تداوم فعالیت ایشان به صلاح فرهنگیان عضو صندوق نیست و از حضور ایشان تنها بعنوان چماقی جهت کوبیدن بر سر مطالبه گران؛ با این بهانه که این افراد نمایندگان منتخب فرهنگیان هستند و طی یک فرآیند قانونی انتخاب شده اند، استفاده می کنند. حفظ این اشخاص با هدف کاستن از ارزش های اقدامات مطالبه گران داوطلب و فارغ از انتفاع از صندوق که قطعا بدلیل عدم وابستگی به منافع و مطامع صندوق امکان تاثیرگذاری بیشتری  بر ایجاد شفافیت و پاسخگویی مسوولین صندوق داشته اند بهره برداری شود..

♦️تجربه ی انتخاب نماینده های فرهنگیان به هر صورت از جهت مهلت قانونی منقضی شده و تداوم حضور ایشان در هیات امنای صندوق هیچ گونه مشروعیتی ندارد. این تجربه بی ثمره ثابت کرد هیچ ظرفیتی به این صورت نباید در صندوق وجود داشته باشد که فرهنگیان عضو صندوق در میانه ی موضوعات و مطالبات بر زمین مانده، مشکلی را به مشکلات موجود منضم کنند.
مطالبه گری از صندوق باید داوطلبانه و بری از هرگونه انتفاعی باشد و اگر بنا بر حضور نمایندگان فرهنگیان در هیات امنای صندوق است این مهم می تواند با نظر مطالبه گران منتقد و مورد وثوق سایر مطالبه گران و بصورت چرخشی از میان مطالبه گران در جلسات انجام شود تا برای عده ای محدود ایجاد رانت و امتیاز نشود و یا بصورت جلسات هفتگی نماینده هیات امنا با مطالبه گران داوطلب انجام شود و هرگونه انحصار در این زمینه، ایجاد رانت می کند و هیچ ثمره ای برای اعضای صندوق نخواهد داشت...!!







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 07:19


🔻مرکز روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، در بدترین شرایط ممکن!

محمد اکبری

♦️یادداشت همکار خوبم مهرداد ناظم زاده در نقد روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش را خواندم. به درستی به برخی از ضعفهای مشهود روابط عمومی وزارتخانه اشاره کرده است. اعتقاد دارم آقای وزیر با به کارگیری رئیس فعلی در مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، هم به خود ظلم کرده است، هم به وزارتخانه و هم به شخص مدیر روابط عمومی.

♦️بعضی از اخباری که در تنها حرکت ابتکاری! مرکز روابط عمومی، در چند هفته ی اخیر، تحت عنوان اخبار خوب وزارتخانه، روی آن مانور داده اند را مرور کنیم:

((اهدای النگوی دانش آموز بیرجندی به جبهه ی مقاومت، اهدای گوشواره دانش آموز ایلامی به کودکان غزه))، ((ارتقای رتبه ی قم در توسعه پژوهش سراهای دانش آموزی)) ،((رتبه ی نخست هرمزگان در ثبت نام در هنرستان ها)) ،((تشکیل جلسه نهضت محرومیت زدایی، تخصیص وام برای تجهیز هنرستان های فنی غیر دولتی!))
آیا این اخبار می تواند موجب نگاه مثبت جامعه ذینفعان به وزارتخانه و  عملکرد آقای وزیر باشد!؟ قطعا خیر!!  اگر اهالی مرکز روابط عمومی و در راس آن رئیس مرکز ، نسبت با شاخصهای ارزش خبری، از جمله استثنایی بودن، مجاورت، فراوانی یا دربرگیری را آگاه می بودند، بدون شک اجازه  نمی دادند چنین خبرهایی به عنوان اخبار خوب آموزش و پرورش، منتشر شود.

♦️جنس رئیس محترم فعلی، روابط عمومی نیست و  از الزامات روابط عمومی مدرن بی بهره است.   آیا مرکز در زمان مدیریت ایشان توانسته حتی ذره ای به ذینفعان این حس را انتقال بدهد که فاصله شان با وزیر کم شده و یا وزارتخانه صدایشان را می شنود؟

♦️در فضای مجازی و حقیقی فرهنگیان ، به طرز فزاینده و قابل حسی، شاهد افت سرمایه ی اجتماعی و اعتقاد به وزیر آموزش و پرورش هستیم و مرکز روابط عمومی، هیچ سناریو و یا برنامه ی خاصی برای حفظ و یا ارتقای این سرمایه ندارد.

♦️اصول خبرنویسی و نگارشی در بسیاری از اخبار منتشره رعایت نمی شود و برای اهل فن این ضعف به مرحله ی سخیفی رسیده است.

♦️در کانال شاد روابط عمومی، آمار بازدید خبرها بعضا به یک پنجم آمار دولت قبل رسیده است؛ اخبار شاد در دولت قبل عموما بالای یک میلیون بازدید کننده داشته و در سیستم فعلی، آمار بازدید به زیر دویست هزار نفر رسیده است.

♦️سنگینی فضای حاکم بر ساختار اداری مرکز روابط عمومی برای افرادی که در این عرصه مجرب هستند، قابل حس است و دلیل آن چیزی جز ناکارائی مدیریت و ایجاد فضای مثبت بین ارکان ساختار نیست.

♦️پوشش رسانه ای اخبار آموزش و پرورش به حداقل ممکن رسیده و به عبارت دیگر اخبار آموزش و پرورش در رسانه های پر بازدیدکننده، بسیار کم تعداد شده و بعضا با بازنشر محتواهای قدیمی به آموزش و پرورش و معلمان هجوم می برند و این هجمه حرمت آموزش و پرورش و معلم، ناشی از نشناختن اهمیت و ظرفیت فضای رسانه ای خصوصا رسانه های مجازی از سوی رئیس مرکز و نداشتن راهکار برای مهار بحران هاست.

♦️در روابط عمومی فعلی، شاهد هیچ کار خلاقانه و مثبتی از جمله کمپین های ارجاع و پوشش رسانه ای یا ارتقای پایگاه خبررسانی وزارتخانه یا ارتقای شاخص تمایل مخاطبان نیستیم. بنظر می رسد مدیر مرکز  یا این شاخص ها را نمی شناسد و یا توان ارتقای آنها را ندارد.

♦️سخن پایانی آن که بسیار به نفع آقای وزیر است که از ظرفیت مدیر فعلی در جایی که به آن تعلق دارد یعنی یکی از دوایر معاونت متوسطه استفاده کند و مرکز روابط عمومی را به دست کسی بسپارد که با اصول روابط عمومی مدرن آشنا و نزد جامعه‌ی فرهنگیان و البته اهالی رسانه، خصوصا فعالان فضای مجازی، محبوب باشد، وگرنه با بروز اولین بحران ها، ظرفیت پایین روابط عمومی پدیدار می شود و آن زمان قطعا  برای اخذ تصمیم مناسب، دیر خواهد بود.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 01:00


پرسش مخاطب

بهار دانشدار / ناحیه دو شیراز


باتوجه به اطلاعاتی که شما دارید بنظرتان بهتر است تسویه کنیم یا به عضویت خود ادامه دهیم.
آیا امکانش هست فرد بازنشسته بشه و عضو باشد، سپس هر زمان که خواست تقاضای لغو عضویت بدهد، یا فقط امکانش قبل اززدن حکم بازنشستگی است؟



پاسخ:

با توجه به اینکه شرایط افراد متفاوت است، این رسانه نمی تواند نسخه واحدی را برای کلیه اعضاء بپیچد و توصیه کند که به عضویت ادامه دهید یا لغو استمرار را انتخاب کنید.


در صورتیکه پس از بازنشستگی، استمرار عضویت را انتخاب کردید، هر زمان که اراده کنید، می توانید لغو استمرار کرده و تسویه‌حساب کنید.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Nov, 04:00


پرسش مخاطب

بهار دانشدار / ناحیه ۲ شیراز

♦️موقع بازنشستگی، از فرهنگیان میپرسند؛ که میخواهید به عضویت در صندوق ادامه دهید یا خیر؟ اگر نخواست مقداری پول به حسابش واریز می شود.
اگر عضویت لغو شود آیا بعد به شخص بابت سالهایی که عضو بوده، سهامی تعلق میگیرد یا خیر؟ و آیا اصلا سهامی هست ؟و اگر هست چه موقع چنین چیزی اجرا می شود؟



پاسخ:
در پایان خدمت و زمان بازنشستگی، فرد مخیر به عضویت در صندوق بدون کسر حق عضویت است. در صورت پایان عضویت و لغو قرارداد، سودی که طی سالهای عضویت در صندوق از اندوخته سرمایه اش حاصل گردیده است، پرداخت می شود.
در صورت ادامه عضویت، سود حاصله تا زمان بازنشستگی بعنوان سپرده در نظر گرفته می شود و سود این سپرده در سنوات بعد محاسبه و منظور می گردد.

در مورد ارزش مالکانه و دریافت آن بصورت سهام، هیچ تفاوتی بین بازنشستگان و شاغلین وجود ندارد. تنها ملاک تفاوت، تعداد سنوات عضویت و میزان تورم نقطه به نقطه طی سالیان متوالی است.

در مورد وجود سهام، قطعاً سهام وجود دارد. اما در مورد ارزش و زمان اجرای آن هیچ اطلاع دقیقی در دست نیست.





صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.

تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Nov, 04:00


استخدام های فامیلی در پتروشیمی ها


♦️ به گزارش نفت نما، فشار برخی نمایندگان مجلس برای استخدام اقوام خود در پتروشیمی‌ها به معضلی برای این شرکت ها تبدیل شده است.

♦️اخیرا فشار یکی از نمایندگان استان ایلام برای استخدام اقوامش در یکی از پتروشیمی ها صدای همکاران این نماینده در مجلس را بلند کرده است.

♦️یکی از نمایندگان استان خوزستان نیز گفته می شود دامادش را به عضویت هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی درآورده است.




پ.ن: در سیستم های شایسته گریزی که بر مبنای تخصص گرایی و تعهد محوری بنا نشده است، برای تمشیت امور هیچ راهی بجز استفاده از باندها و فامیل ها وجود ندارد.




صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.


تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

16 Nov, 08:00


نقد گریزی

روح الله کلانتری/ مدیر مسئول نشریه آفتاب گلستان

♦️ما غالبا نقد را به حق می دانیم، اما از آن می هراسیم. از این جهت می توان نقد را با مرگ نیز مقایسه کرد؛ به آن معنی که شتر مرگ در خانه همه زانو می زند، اما آن فرد ترجیح می دهد که آن کس نباشد.چرا ما از نقد گریزانیم، چون نقد تصوری را که ما از خودمان داریم ویران می کند  .هر کس از خود تصوری دارد که روانشناسان از آن به (خود انگاره) یا ( خود پنداره) یاد می کنند.

♦️ چون ما در نقد کل شخصیت فرد و اعتبار او را زیر سوال می بریم افراد از نقد فرار می کنند. در قرآن کریم که بزرگترین کتاب تربیتی جهان است به ما دستور می دهد که برای نقد کردن باید آن رفتار را مورد بررسی قرار دهید و نه کل شخصیت افراد را.
در سوره شعراء آیه ۲۱۶ خطاب به پیامبر اکرم(ص) آمده است:
( فان عصوک فقل انی بری مما تعملون؛ پس چون تو را نافرمانی کردند، بگو که از کردارتان بیزارم.) در اینجا خداوند به پیامبر نمی گوید که از افراد نافرمان بیزار باشد، بلکه فرمان می دهد تا از کردارشان بیزاری بجویید.
این فرمان درس بزرگی است برای ما که می توانیم رفتار و عقاید کسانی را نپذیریم و به آن رفتار یا عقاید نقد داشته باشیم، اما در عین حال همان فرد را دوست داشته باشیم.





پ.ن:
بنظر می رسد یکی از ایرادات ما در مهارت نقد کردن و نقد شنیدن، ناتوانی در بیان احساسات و القا دوست داشتن باشد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

15 Nov, 22:00


کاظمی و سرمایه اجتماعی در حال ریزش!

مهرداد ناظم زاده


♦️آموزش و پرورش به عنوان یک ابر وزارتخانه شاهد اخبار و رویدادهای تلخ و  شیرین زیادی است که چگونگی نقش آفرینی روابط عمومی در انتشار و توزیع آن می تواند  موجب  افزایش سرمایه اجتماعی دولت یا کاهش آن در بین مردم باشد .

♦️به عبارتی دیگر این روابط عمومی است که باید با معرفی و تبیین برنامه های دولت و وزیر در حوزه تعلیم وتربیت و پاسخگویی شفاف و صریح و با بهره گیری از دانش، تخصص، مشارکت معلمان نو اندیش و فعال در رسانه گفتمان بین صف و ستاد را ایجاد کند ، جامعه را وارد گفتگوهای بی واسطه با وزیر نماید و به افزایش اعتماد عمومی کمک نماید .

♦️کار روابط عمومی انعکاس سخنرانی های تکراری وزیر و معاونانش ، انتشار کلیپ های بچگانه به سبک بیست سال قبل و جادادن هر چیزی به عنوان اخبار خوب هفته در آن و ماستمالی ندانم کاری ها نیست.

♦️مهم ترین رسالت روابط عمومی های دولت به ویژه روابط عمومی آموزش و پرورش با آن همه هزینه انسانی و مالی گفتمان سازی و افزایش اعتماد عمومی به دولت و جلوگیری از سرخوردگی زود رس رای دهندگان به پزشکیان است.

♦️ایجاد چنین  گفتمانی و افزایش سرمایه اجتماعی برای دولت پزشکیان تنها از یک روابط عمومی هنرمند ، متخصص، با  دانش، شجاع ، صریح و مقبول در بین خبرنگاران و محبوب در میان کارشناسان مرکز اطلاع رسانی ساخته است.

♦️متاسفانه  شیوه مواجهه مرکز اطلاع رسانی با اخبار ، مدیریت ناشیانه رئیس مرکز،  بی تفاوتی در  شنیدن صدای  منتقدان و عدم مرجعیت موجب شده است تا کُمیت کاظمی در  حوزه روابط عمومی بلنگد و سرمایه اجتماعی پزشکیان و کاظمی با سرعت زیاد در حال ریزش باشد و اقدامات خوب و اميد آفرین کاظمی به دلیل ضعف و ناتوانی مفرط در این حوزه در میان اخباری چون خودکشی دانش آموزان،  نظافت مدرسه توسط یک مادر به دلیل نداشتن هزینه کمک به مدرسه و هیاهو و شایعات روزانه انتصابات گم شود.

♦️بیانیه های پر از غلط نگارشی و محتوایی این حوزه نه تنها دردی از کاظمی دوا نکرده است بلکه خود تبدیل به سوژه در فضای مجازی برای کاربران شده است.دود این ناکامی در  ایجاد گفتمان و  پیوند بین وزیر و مخاطبان قبل از آن که به چشم  آموزش و پرورش برود موجب ریزش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دولت  شده است.

♦️کافیست به عنوان شاهد مثال آقای کاظمی  تنها گزارش چگونگي انتشار خبر سپردن صیانت امتحانات به وزارت کشور و بازتاب وحشتناک آن در رسانه ها و افکار عمومی و واکنش مرکز اطلاع رسانی را از روابط عمومی بخواهد تا به عینه ببیند این قبا تا چه حد برتن رئیسی که آنجا گمارده است گشاد است و سرمایه اجتماعی آموزش و پرورش با چه سرعتی در کش و قوس چنین خبرهایی در حال ریزش و فروپاشی است.

♦️آقای کاظمی اگر دل نگران از بین رفتن سرمایه اجتماعی نهاد تعلیم و تربیت و  اعتماد عمومی مردم به  دولت است تا دیر نشده است  چشم خود را به ضعف مفرط مدیریت مرکز روابط عمومی و ناتوانی آن در تبیین اخبار و رویداد های امید بخش و اعتماد آفرین نبندد.  شورای اطلاع رسانی دولت هم موظف است در این خصوص به آقای کاظمی  و آموزش و پرورش کمک نماید.

♦️اگر چنین نشود و ضعفهای حوزه رسانه بزرگترین وزارتخانه دولت  ترمیم نشود به زودی شاهد بروز انزجار و شروع پویش های *من پشیمانم* در بین معلمان و تکثیر آن در سایر اقشار و لایه های اجتماعی خواهیم بود.

♦️در آن صورت دیگر توپ ،تشر و تدبیر آقای وزیر و مداخله  شورای اطلاع رسانی دولت تنها نوش دارویی بعداز فرو ریختن  سرمایه اجتماعی خواهد بود و دود این کوتاهی در آینده نه چندان دور  علاوه بر وزیر و دولت در چشم مشارکت و اعتماد مردم به صندوق رای خواهد رفت .







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

14 Nov, 22:49


نقد صندوق ذخیره فرهنگیان در گذر زمان

کرم بشارت


بعنوان یک عضو و مدیر ارشد آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان چند سئوال از محضر نماینده ویژه یوسف نوری وزیر وقت آموزش و پرورش دارم. امید آنکه به شیوایی پاسخ آنرا دریافت کنم.

- ايشان به استناد كدام قانون نماينده ويژه وزير در صندوق ذخيره شدند؟

- ⁠چرا در آخرين لحظه كه امور مربط به ورود پترو فرهنگ به بورس انجام شده بود با بركنارى عجولانه مدير عامل بازى را به هم زدند؟

- ⁠در مورد تخصيص ارزش مالكانه كه نهايى شده بود، وزير وقت آموزش و پرورش با مشورت چه كسى و با چه حق قانونى جلوى كار را گرفتند و اجراى آن را منوط به بررسى بيشتر توسط شخص وزير كردند؟

- ⁠چرا اعضاى هيأت مديره وقت به جلسات هيات امنا دعوت نمى شدند؟

- ⁠درفاصله وزير شدن آقاى نورى( آذر ماه ٤٠٠) تا آخر ارديبهشت ٤٠١ با وجودى كه ٦جلسه هيأت امنا برگزار شد، چرا از قانون تخلف شد و گفته ميشد براى تشكيل مجمع و توزيع سود فرصت نيست؟

- ⁠چرا مجمع با تاخير و همزمان با عزل هيأت مديره تشكيل و حقوق هيأت مديره اى كه بيش از ٤٠٠٠ هزار ميليارد سود تحصيل كرده بود در آن سال و نيز ٩ ماهه سال بعد پايمال شد؟ و پاداش به كسانى داده شد كه سال مالى بعد سود آورى را به يك سوم كاهش داده بودند؟

- ⁠در زمان كدام وزير بى قانونى رواج يافت و صندوق به معنى واقعى كلمه حيات خلوت وزارتخانه و گعده دوستانه شد؟

- ⁠بريز و بپاش و حاتم بخشى و جلسات بى ثمر و پر هزينه را چه كسى در صندوق باب كرد؟

- ⁠موضوع تصويب اساسنامه در مجلس با لابى چه كسى مطرح شد؟

- ⁠چه كسى به معاون حقوقى رئيس جمهور براى جلوگيرى از اجراى اساسنامه ١٤٠٠ نامه نوشت؟

- ⁠چه كسى برنامه پيگيريهاى فرايند نوين براى وصول مطالبات معوق از دولت را به هم زد؟

- ⁠عامل تشنج در جلسات هيأت مديره در دوره وزارت نورى چه كسى بود؟

- ⁠چه كسى حقوق نجومى و اضافه كار خارج از عرف و بى حساب از صندوق گرفت؟

- ⁠برنامه استراتژيك مصوب صندوق را چه كسى و با كدام پشتوانه علمى و تجربى كأن كم يكن كرد؟

- ⁠اطلاعات مربوط به اعضا كه براى تخصيص ارزش افزوده آماده شده بود به دستور چه كسى از رايانه پاك شد و مجدداً براى تهيه آن وقت و هزينه دوباره كارى صرف شد؟

- ⁠آقاى نماينده ويژه با كدام دانش و تجربه رئيس هيأت مديره پترو فرهنگ شد؟

- ⁠چه كسى مديران عامل با دانش و تخصص غير مرتبط را بر شركتهاى بزرگ صندوق گماشت؟

- ⁠درگيريهاى بى حاصل و تغييرات پى در پى مديران عامل و اعضاى هيأت مديره در سه سال گذشته نتيجه تدبير و تصميم چه كسى بود و چرا؟

- ⁠كشاندن پاى برخى از اعضاى هيأت امنا در امور اجرايى صندوق با كدام مجوز قانونى و با چه انگيزه اى صورت پذيرفت؟

- ⁠سؤالات بى شمار و پردامنه ناشى از حضور غير قانونى،خسارت بار و دخالتهاى غير كارشناسى نماينده ويژه وزير در صندوق آنقدر زياد است كه جايى براى تبليغات عوامفريبانه نمانده است و در صورت ادامه، ده ها سؤال ديگر كه به عملكرد زيانبار ايشان مربوط ميشود مطرح خواهد شد لذا توصيه ميشود موضوع را رها كند و به زخم فرهنگيان نمك نپاشد.



پ.ن۱: کانال مسئولیتی در قبال صحت و سقم پرسش ها نداشته و در صورت ارائه پاسخ، آنرا بازتاب می دهد.

پ.ن۲: بنظر می رسد نویسنده بجای هیئت مدیره مروارید به اشتباه هیئت مدیره پتروفرهنگ نوشته اند.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

14 Nov, 22:08


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش هشتم




مسعود پزشکیان با اشاره به این‌که « بودجه ۱۴۰۴ را که دسترنج دو ماه کار مستمر دولتمردان است تقدیم مجلس شده است » خاطر نشان کرد: این بودجه با توجه به دغدغه شما و بر اساس تعهداتی که با شما و مردم داشتم تدوین شده است. من تعهد کردم در مسیر وفاق حرکت کنم. هر گونه اصلاح اقتصادی صرفا با وفاق محقق می‌شود. سعی کردیم تمام گروه‌ها و اقشار را در لایحه ببینیم و اعداد را واقعی بنویسیم. تمام مواردی که در توان بوده و تعهد کردیم را در نظر گرفتیم

پرسش کننده :

آيا لايحه بودجه ۱۴۰۴ در راستاي قانون برنامه هفتم توسعه مي باشد ؟ ويژگي آن چيست ؟

پاسخ دهنده :

 دقت در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در اولویت تدوین بودجه بوده است. بنده ( مسعود پزشکيان )  بر رعایت تکالیف برنامه هفتم تاکید کردم. در گزارش این لایحه نیز یک فصل انعکاس احکام برنامه ترسیم شده است. اصل دوم عدالت محوری است. معنی حرف من این نیست که بخواهیم یکدفعه تبعیض را رفع کنیم، اما تلاش کردیم به این سمت برویم. با توجه به شرایطی منطقه‌ای در احکام بودجه اطمینان شده تقویت بنیه دفاعی مورد توجه قرار گیرد. کاهش تورم نیز سرلوحه احکام برنامه بوده است.

پزشکيان درباره تلاش جهت حمايت از اقشار آسيب پذير چه گفت ؟

پاسخ دهنده:

به دنبال احکامی بودیم که موجب توزیع عادلانه منابع و حفظ منزلت مردم و مشارکت مردم در اقتصاد شود. از نگاه دولت بسیاری از احکام در راستای عدالت محوری است. منابع  یارانه نقدی و کمیته امداد به جداول بودجه منتقل شده است و کمک به محرومان را در بودجه افزایش می دهد. اگر قرار بود منابع یارانه را به فروش حامل‌ها انرژی منتقل کنیم نمی‌شد آن طور که باید از محرومان حمایت کنیم.

پرسش کننده :

آيا لايحه بودجه ۱۴۰۴ واقع بينانه تنظيم شده است ؟

پاسخ دهنده:

هزینه‌های زندگی خانوار‌های پر جمعیت بیشتر از خانواده‌ها کم جمعیت است فلذا باید پرداختی برای فرزند افزایش بیشتری داشته باشد. منابع لازم برای بخش سلامت دیده شده است. در سنوات اخیر توجه کمتری به آب، توسعه ریلی و مسکن محرومین شده بود. اعتبارات این بخش تقویت شده است. از نکات لایحه تقدیمی واقع بینی در اعداد و ارقام است. در بخش مصارف اعداد واقعی برای پرداخت پاداش بازنشستگان دیده شده است و منابع لازم برای متناسب سازی حقوق باز نشستگان و پرداخت مطالبات گندمکاران دیده شده است.

پرسش کننده :

تغييرات بودجه عمراني در اين لايحه چگونه است ؟

پاسخ دهنده:

پزشکيان در مجلس افزود: رشد بالایی برای پروژه‌ها عمرانی دیدیم.  بودجه عمرانی ۴۰ درصد ارتقاء یافته است. سهم تملک دارایی سرمایه از ۱۱ درصد به ۲۰ درصد از محل بودجه عمومی بوده است. یکی از ملزومات حمایت از تولید، پیش بینی پذیر بودن سیاست‌ها بودجه‌ای و مالی است. برنامه افزایش سرمایه بانک ها دولتی دیده شده است.

ادامه دارد .





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 16:07


دکتر علی صادقی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان شد

با تصمیم هیات مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، «دکتر علی صادقی» به عنوان مدیرعامل صندوق معرفی شد.


♦️به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، عبدالمجید فرجی رییس هیات مدیره موسسه در جلسه معرفی مدیرعامل جدید، سه شعار محوری صندوق را معیشت، منزلت و سودآوری بیان و تاکید کرد دکتر علی صادقی با توانمندی، دانش و تجربیات خود قطعا منشاء شکوفایی و تحول در صندوق خواهد شد و در این راستا هیات مدیره صندوق همراهی لازم را خواهد نمود.

♦️وی با اشاره به اهمیت اجرای مصوبات هیات مدیره صندوق ابراز امیدواری کرد در دوره مدیریت جدید صندوق شاهد جهش و بهبود و ارتقای این بنگاه اقتصادی باشیم.
مدیرعامل جدید موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز با تشکر از مقام عالی وزارت و ریاست هیات امنا، اعضای محترم هیات امنا و هیات مدیره صندوق تاکید نمود: عملکرد، مبنای ارزیابی و شاخصی مهم در صندوق ذخیره می باشد و عملکرد است که حرف اول و آخر را می زند.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 13:18


واریز سهم الشرکه بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، سهم الشرکه جمعی دیگر از بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۳ آبان ماه واریز شد. در این مرحله، سهم الشرکه اعضای ۹ اداره کل استان ها به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز شد. این استان ها عبارتند از:
اصفهان
تهران
زنجان
فارس
کرمان
کرمانشاه
مازندران
مرکزی

♦️در این مرحله با ۱۴,۴۰۵ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
همانطور که در اطلاعیه های قبل اعلام شد، برای کلیه بازنشستگانی که فاقد حساب در بانک سرمایه بوده اند، حساب افتتاح شده است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته، سهم الشرکه آنان به حساب حقوقی شان نزد بانک ملی واریز شده است.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 04:27


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش هفتم



پرسش کننده :

تاثير  تصويب تسهيلات تکليفي براي بانک ها به عنوان يک بنگاه اقتصادي چيست ؟

پاسخ دهنده:

پرهیز از تصویب اعطای تسهیلات تکلیفی توسط بانک‌ها

اعطای تسهیلات تکلیفی برنامه‌ای شکست‌خورده و در جهت تضعیف ساختار و عملکرد بانک‌هاست. بانک به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی، یک واسطه پولی است که در چارچوب حاکمیت شرکتی فعالیت می‌کند. دخالت در نظام تصمیم‌گیری و کارکرد بانک‌ها از طریق تصویب احکام لازم در قوانین بودجه‌های سالانه بر ساختار سودآور و سالم بانک‌ها صدمه وارد می‌کند.

سال‌هاست که تفکیک اهداف اجتماعی دولت از اهداف اقتصادی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در مفاد قانون تصویب می‌شود، ولی برخی دولت‌ها بانک‌ها را مکلف به اعطای تسهیلات با شرایطی زیان آورکرده‌اند که نتیجه آن ناترازی، زیان‌دهی و نا‌کارآمدی فعالیت بانک‌ها شده است.

پرسش کننده :

اصلاحات و تغییراتی که دولت چهاردهم می‌تواند در میان‌مدت یا در سال‌های آتی، در دستور کار قرار دهد چيست ؟

پاسخ دهنده :

برخی از اصلاحات و تغییراتی که دولت چهاردهم می‌تواند در میان‌مدت یا در سال‌های آتی، در دستور کار قرار دهد اقداماتی است که ذیل عنوان اصلاح نظام بودجه‌ریزی و بازنگری ماموریت‌ها و شرح وظایف دولت قابل طبقه‌بندی هستند.

الف) طبقه‌بندی مجدد سرفصل‌ها و عنوان و شرح ماموریت دستگاه‌های اجرایی

بازنگری عناوین و طبقه‌بندی‌های شرح وظایف و ماموریت‌های نهادهای دولتی ضروری است. به عنوان مثال :

 ماموریت وزارت آموزش و پرورش که به عنوان یک دستگاه هزینه‌بر در بخش بودجه جاری شناخته شده است، نوعی سرمایه‌گذاری است ؛

و یا تمامی وظایف و ماموریت‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی جزو وظایف دولت نیست .

در این صورت، تامین مالی ماموریت‌های این دو وزارتخانه به روش‌های دیگری که حجم بودجه جاری را کاهش دهد هم امکان‌ پذیر خواهد بود.


ب) اصلاح قانون محاسبات عمومی

از تصویب قانون محاسبات عمومی بیش از ۳۷ سال می‌گذرد. شرایط فعلی اقتصاد کشور، شیوه‌های مدیریت و طرز فکر نظام حکمرانی اقتصادی در حال حاضر تفاوت اساسی و زیربنایی با سال‌های تصویب قانون محاسبات دارد.

یکی از اقدامات مفید و ماندنی دولت چهاردهم می‌تواند تدوین لایحه جدید برای اصلاح قانون محاسبات باشد.

ج) نجات صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی

تصویب قانون تامین اجتماعی و تاسیس صندوق تامین اجتماعی در دهه ۱۳۵۰ اقدامی ارزشمند و در راستای توسعه زیرساخت‌های توسعه منابع انسانی و امنیت در فرآیندهای تولید کشور و توسعه اقتصادی و رفاهی جامعه بوده است.

ادامه دارد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 03:54


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش ششم





 طی دهه‌های اخیر به دلایل متعدد و مختلف که همه آنها را می‌توان ناشی از فهم ناقص و عدم‌شناخت، درک و سواد سیاست گذاران در خصوص مبانی نظری و فنی نظام‌های تامین اجتماعی دانست، نظام تامین اجتماعی و صندوق‌های مربوط به آنها و دیگر صندوق‌های بازنشستگی در سراشیبی سقوط قرار گرفته‌اند.

 شکست صندوق‌های تامین‌اجتماعی و بازنشستگی عواقب خطرناک اقتصادی و اجتماعی در پی دارد .

ضرورت دارد دولت چهاردهم در مورد آنها اقدام مناسبی اتخاذ کند.

در سند بودجه سال ۱۴۰۴ با تصویب حکم قانونی مناسب، موضوعات فوق و موارد مشابه می‌تواند در دستور کار مجلس و دولت  قرار گیرد .

پرسش کننده :

بر اساس ماده ۱۸۲ اصلاحی آیین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده (مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آنها) و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.

بخش اول حداکثر تا اول آبان هر سال به مجلس تقدیم می‌شود. بخش دوم نیز حداکثر ۱۰ روز از زمان ابلاغ بخش اول قانون بودجه به مجلس ارسال خواهد شد.

آيا بخش اول لايحه بودجه 1404 در آخرين فرصت قانوني ( اول آبان  ) تقديم مجلس شد ؟

پاسخ دهنده :
بله

پرسش کننده :

آثار ناشی از اختلال قیمت فرآورده‌های نفتی بر اقتصاد را چگونه مي توان مديريت کرد ؟

پاسخ دهنده:

مدیریت مصرف فرآورده‌های اصلی نفتی

به‌رغم وجود نظرات و تحلیل‌های مختلف در خصوص قیمت فرآورده‌های نفتی در اقتصاد ایران، تنها نسبت قیمت این فرآورده‌ها با بهای دیگر کالاها و خدمات مصرفی حاکی از وجود اختلالی وسیع در اقتصاد ایران است. آثار ناشی از اختلال قیمت فرآورده‌های نفتی، هم بر اقتصاد جامعه تاثیر منفی دارد و هم پیامدهای نامطلوب بر دیگر بخش‌ها از جمله محیط‌زیست دارد.

مدیریت مصرف فرآورده‌های نفتی از طریق اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌ها که اصلاح قیمت می‌تواند قسمتی از آن برنامه‌ها باشد، با استفاده از مجوز یا حکم قانونی در بودجه ۱۴۰۴ می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

پرسش کننده :

چه راه حلي براي گسترش حاکمیت شرکتی در بنگاه داری دولتی توسط خوشپور ارائه مي شود ؟

پاسخ دهنده :

۶. بودجه شرکت‌های دولتی

در اسناد بودجه سالانه، بیش از دو، سه‌ برابر رقم بودجه عمومی دولت رقم مربوط به منابع و مصارف شرکت‌های دولتی است. ماهیت بودجه شرکت‌های دولتی و ارقام آن کاملا با ماهیت و ارقام بودجه عمومی دولت متفاوت است و جمع‌کردن این ارقام اشتباه است که در اجرای قانون هرساله صورت می‌گیرد. در بودجه شرکت‌های دولتی اشکالات بسیاری وجود دارد که نقض اصول حاکمیت شرکتی در بنگاه داری دولتی و از کار افتادن کارکردهای شرکتی و بنگاهی در این شرکت‌ها از مهم‌ترین آنهاست. 

محدودیت‌های منابع مالی دولت، نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی را بر آن داشته است تا به روش‌های مختلف غیر‌حرفه‌ای و غیر‌منطقی از منابع شرکت‌ها استفاده کند و مجلس نیز در مراحل تصویب بودجه برای تامین مالی اهداف مورد نظر خود از محل هزینه‌ها یا درآمد شرکت‌ها برداشت می‌کند که نتیجه همه این موارد نا‌کارآیی و اخلال در کارکرد شرکت‌هاست.

 ضرورت دارد دولت چهاردهم با جدیت و دقت از پیشنهاد و تصویب این‌گونه احکام در سند بودجه سال ۱۴۰۴ پرهیز کند.

ادامه دارد .




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

12 Nov, 11:46


واریز سهم الشرکه بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، سهم الشرکه جمعی دیگر از بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۲ آبان ماه واریز شد. در این مرحله، سهم الشرکه اعضای پنج استان به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز شد. این استان ها عبارتند از:
آذربایجان شرقی
آذربایجان غربی
خوزستان
گلستان
گیلان
♦️در این مرحله با ۷,۲۳۷ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
همانطور که در اطلاعیه های قبل اعلام شد، برای کلیه بازنشستگانی که فاقد حساب در بانک سرمایه بوده اند، حساب افتتاح شده است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته، سهم الشرکه آنان به حساب حقوقی شان نزد بانک ملی واریز شده است.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

12 Nov, 05:27


احمدی رفت
ختار آمد

محمدتقی سبزواری


♦️دیگر این نمونه تیترها در کشور عادی شده است. تعویض مدیران به سرعت برق و باد صورت می پذیرد. کاش مبارزه با فساد، همانند تعویض مدیران بدون جلسه تودیع و معارفه بسرعت انجام می شد.

♦️خدایش نیامرزد کسی که عزل را در هواپیما باب کرد. بر این باورم که انسان ها حرمت دارند. سالها طول می کشد تا یک مدیر تربیت شود. نه محسن احمدی، تازه از گرد راه رسیده بود و نه فتاح ختار در آستانه جوانی و جویای نام است که حتی دقایقی قبل از تصمیم هیئت مدیره، احدی از این موضوع خبردار نباشد.
خدایش نیامرزد کسی که با امنیتی کردن فضای کشور، تودیع و معارفه یک مقام پایین دستی در کشور را رازآلود کرده است.


♦️با رفتن احمدی و آمدن ختار، هیچ اتفاقی نمی افتد مگر حرمت هایی که شکسته شد. عملکرد هیئت مدیره که قطعاً با چراغ سبز رئیس هیئت امناء بوده، به جد قابل نقد است. هر دو نفر حرمت داشتند و دارند. یک جلسه تودیع و معارفه حداقلی، لازمه کار بوده است. چرا وزیر، جلسه تودیع و معارفه برای خودش را می پسندد ولی برای مدیران زیرمجموعه اش را نمی پسندد.

♦️بنا به گزارشات و اسناد منتشره در فضای مجازی، فساد در هلدینگ های پتروفرهنگ و سرمایه‌گذاری فرهنگیان بیداد می‌کند. خوشبختانه بنظر می رسد، هیئت مدیره نیز به قطعیت در این مورد رسیده است. این تعلل و کوتاهی در معرفی خاطیان و احتمالاً مجرمان به مراجع قضایی، مخصوصاً در ایامی که لزوم مبارزه با فساد، بیشتر از گذشته حس می شود، پذیرفتنی نیست. اکنون که منتخبین فرهنگیان در هیئت امناء، بر برگزاری گعده های خود با هلدینگ های پتروفرهنگ و سرمایه‌گذاری فرهنگیان اصرار دارند، ورود جدی هیئت مدیره به چرایی گعده ها و پاسخگویی به اخبار منتشره در فضای مجازی لازم و ضروری است.

♦️این رسانه وظیفه خود می داند از اخلاق نیکو و مدارای مدیرعامل سابق تشکر و قدردانی کرده و برای ایشان سربلندی را آرزو کند و وفای به عهد و موفقیت در تعصب شغلی و ایده های سهامدار محور سرپرست جدید را به فال نیک بگیرد.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

11 Nov, 20:10


مزایای بورسی شدن شرکت‌ها

محمدجواد قریشی

♦️یکی از راهکارهای مشخص نمودن ارزش مالکانه یا مهمترین راهکار مشخص نمودن ،سهم الشرکه و سهم عضو از دارایی‌های صندوق ذخیره فرهنگیان، سهامی نمودن شرکتها و هلدینگهای صندوق ذخیره فرهنگیان میباشد؛
که علاوه بر رساندن حق و حقوق اعضا، به دلیل رعایت قانون تجارت در شرکتهای بورسی باعث میشود که ارکان هر شرکت همچون
مجامع (عادی.فوق العاده)
بازرس
هیات مدیره
توسط صاحبان اصلی در انتخاب هیات مدیره ها ها و بازرس و تصویب صورتهای مالی مشارکت داشته باشند
و عملکرد و سود دهی شرکتها استاندارد و بر اساس مدیریت مالی و اصول پذیرفته شده حاکمیت شرکتی و تکالیف بورس می‌باشد.

♦️بورسی شدن باعث میشود خیلی از خواسته های فرهنگیان عملی شود.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh