صندوق فرهنگیان (صفنا) @sandogh_zakhireh Channel on Telegram

صندوق فرهنگیان (صفنا)

@sandogh_zakhireh


اخبار و تحلیل های صندوق ذخیره فرهنگیان را از کانال تلگرامی
" اخبار صندوق (صفنا ) " دنبال کنید.
@sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا) (Persian)

صندوق فرهنگیان (صفنا) یک کانال تلگرامی است که به ارائه اخبار و تحلیل های صندوق ذخیره فرهنگیان می‌پردازد. اگر به دنبال آخرین اخبار و تحلیل های مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان هستید، به کانال تلگرامی "اخبار صندوق (صفنا )" بپیوندید. این کانال با نام کاربری @sandogh_zakhireh در دسترس شماست و شما را به روز رسانی های مهم و کاربردی مربوط به صندوق فرهنگیان می‌رساند. با دنبال کردن این کانال از نزدیک ترین منابع اطلاعاتی در حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان بهره‌مند خواهید شد و می‌توانید از تحلیل های جذاب و کاربردی مربوط به فعالیت های این صندوق بهره ببرید.

صندوق فرهنگیان (صفنا)

11 Jan, 22:58


رونمایی از کارت اعتباری غیرنقدی “کام”

ابوالحسن پورحسینی، مدیرعامل شرکت ایران ارقام در گفت‌و‌گو با بورس نیوز، با اشاره به برگزاری نمایشگاه تراکنش ایران بیان کرد: در شرایطی که درحوزه فناوری و رویکرد نیل به توسعه هوش تجاری و مصنوعی و کسب و کار؛ به کار گرفته شده، حضور در نمایشگاه‌ها باعث می‌شود از یک سو بازخورد مشتریان را اخذ کنیم و از سوی دیگر رونمایی از محصولات جدید ما در تعامل و کمک به این مقوله موثر واقع شود.

وی افزود: ما همواره سعی کردیم با حضور در این رویداد‌ها با جدیدترین محصولات حاضر شویم تا نظرات مشتریان و بازدیدکنندگان را بشنویم و بتوانیم مزیت‌های محصولات خود را به مشتریان معرفی کنیم.
ادامه خبر را در بورس نیوز بخوانید...
https://www.boursenews.ir/fa/news/289187

پی نوشت:
در حال حاضر، صندوق ذخیره فرهنگیان دارای دو شرکت فعال در حوزه IT، می باشد. همچنین یکی از مدیریت های فعال ستاد موسسه، واحد IT ، است. بنظر می رسد با ادغام این دو شرکت و مدیریت مستقر در موسسه، می توان به چابک سازی موسسه کمک کرد.

با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

11 Jan, 19:26


بدون شرح





صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.

واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/GYO3AW7A7vr5wUABJXqFnE
تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Jan, 03:59


◼️جان باختن معلم جوان اروندکناری در کلاس درس

▪️بنا بر اعلام مدیر آموزش و پرورش اروندکنار، مرحومه نرگس معرفاوی متولد ۱۳۶۱ ، معلم کلاس پنجم مدرسه ابتدائی بنت الهدی اروندکنار،  روز دوشنبه حوالی ساعت ۱۰:۳۰  در کلاس درس دچار بی حالی می شود و دانش آموزان سایر همکاران و مدیر مدرسه را باخبر می کنند، یکی از معلمان با توضیحات تلفنی اورژانس اقدام به احیای همکار مرحومه می کند.
پس از رسیدن اورژانس به بیمارستان اعزام می شود، اما متاسفانه این معلم دلسوز و مهربان جان خود را از دست می دهد.
منبع: حرف حساب


پ.ن:
آیا شایسته است که در برابر پرداخت حق عضویت این عضو صندوق ذخیره، کمک هزینه ای برای کفن و دفن پرداخت شود یا حق عضویت ها باید قلمبه شده و بصورت حقوق چند ده میلیونی و صد میلیونی، به حساب بازنشستگان دیگر نهادهای بی اعتبار و موسسات ورشکسته مالی واریز شود.
والله قسم، مطابق با فرهنگ سنتی ما، این پولها خوردن نداره. 😔


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Jan, 02:38


تهیه مسکن وظیفه آموزش و پرورش نیست.

محمدجواد قریشی/ اراک

♦️اخیراً اخباری در زمینه نگرانی وزیر آموزش و پرورش از نداشتن مسکن بعضی از معلمان منتشر شده که در کل قابل ستایش است ولی لازم است که به موارد ذیل توجه شود:

۱-وزارت راه و شهرسازی متولی ادارهٔ امور حمل‌ونقل زمینی، دریایی و هوایی در محدودهٔ داخلی کشور و ارتباطات ترابری میان ایران و دیگر کشورهای جهان، همچنین سیاست‌گذاری در حوزه مسکن و شهرسازی در کشور می‌باشد.

۲- اگر مشکلات کشور را فهرست بندی کنیم بدون شک یکی از سرفصل‌های مهم آن تداخل میان اختیارات و وظایف و صلاحیت‌هاست؛ که خود مانع عمده شکل‌گیری و اجرای صحیح و عقلانی امور در کشور است.
این معضل مسکن چنان سایه‌ای بر «نظام تدبیر» کشور افکنده که کمتر از آنچه انتظار می‌رود مورد نقد صاحب‌نظران و کارشناسان قرار می‌گیرد و به‌ تبع آن افکار عمومی نیز آن را واقعیتی گریز ناپذیر یا طبیعی می‌پندارد. به همین دلیل الزامی به تغییر آن احساس نمی‌کند. حال‌ آنکه ریشه بسیاری از مشکلات کشور در همین تداخل‌ها قرار دارد که عملاً به شکاف قدرت و مسئولیت نیز امکان حیات می‌دهد.

♦️به نظر می‌رسد فعالیت  شما در حوزه آموزش و پرورش کامل و به درستی انجام شده (مثل رساندن حقوق پایین معلمان به سقف دیگر دستگاه ها، پرداخت بموقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان، پرداخت رفاهیات  کارکنان آموزش وپرورش به اندازه سایر دستگاه‌ها ،رفع مشکل مدارس غیر استاندارد و.......). با توجه به اینکه در حال حاضر به وظایف وزارتخانه مسکن و شهرسازی ورود نموده اید، لازم به ذکر است منابع صندوق ذخیره فرهنگیان متعلق به معلمان عضو می‌باشد و هزینه کرد آن فقط برای معلمان عضو شاغل و بازنشسته میباشد، آن هم بر اساس عدالت و نه خانه ساختن از این منابع برای افرادی غیر از عضو صندوق.

♦️لذا بهترین توصیه انجام وظیفه در حیطه وظایف وزارتخانه می باشد. در حوزه آموزش و پرورش برای کار و فعالیت فرصت های زیادی وجود دارد.
بجای ورود به موضوع غیرقابل اجرایی مسکن، پیگیر تخصیص ارزش مالکانه در صندوق ذخیره فرهنگیان باشید و نه هزینه کرد مالی از منابع  معلمان عضو صندوق ذخیره فرهنگیان .
متاسفانه در دولتهای  گذشته هم توسط وزارتخانه هزینه هایی از جیب معلمان
صورت می‌گرفت که مصداق در نظر نگرفتن حق الناس اعضای فرهنگی عضو می‌باشد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

09 Jan, 12:03


در جلسه مطالبه گران با اعضای هیئت مدیره، فرجی در پاسخ به پرسش، چه زمانی سطح دسترسی به اطلاعات امکان پذیر است، می گوید:
به دلیل سوء استفاده از مدارک کدال، امکان بار گزاری اطلاعات فراهم نیست.
که مطالبه گران می گویند، بارگزاری اطلاعات اضافه که مانع دسترسی اعضا بشود، اشتباه می باشد .
دسترسی اعضاء به اطلاعات  کدال ضرورت دارد تا اعضا بتوانند با تحلیل،  نه بر اساس هیجان تصمیم بگیرند که واریزی خود را کاهش یا افزایش و یا صندوق را ترک کنند(۱)

توضیح:
شاید دغدغه رئیس هیئت مدیره بجا باشد ولی امروزه می توان سطوح دسترسی را تعیین کرد.
بعنوان مثال دانستن سطح سواد مدیران، دقیقاً در راستای ارتقاء مدیریت است.
اعضاء وقتی بدانند که معاون موسسه با مدرک کارشناسی علوم اداری ضمن خدمتی، فردی است که طی دوران حضور در هیئت تخلفات، در محکومیت فعالان صنفی نقش داشته، باعث می شود تا به مدیرعامل برای عزلش فشار بیاورند.

اطلاع از تحصیلات استعلام شده و تجربه کاری معاون مالی، می تواند به بالا بردن سطح مدیریت کمک کند. اهمیت این اطلاعات به اندازه اهمیت عقب افتادن سود سالیانه از نرخ تورم می باشد.


۱) تیتر کوتاه - کد خبر: ۱۲۹۲۹۸
@sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

09 Jan, 06:21


فکر نکنید این کلیپ ارتباطی با تقسیم غنائم مدیریتی در ایران یا در آموزش و پرورش و یا صندوق ذخیره فرهنگیان دارد.

این کلیپ برای نشان دادن اثرات مخرب افراد بدون رزومه حضور در هیئت مدیره شرکت ها در بالاترین رکن صندوق ذخیره و یا قرارگرفتن در سطح معاونت یکی از بزرگترین موسسات اقتصادی کشور تهیه نشده است.
حتی کاری به گماردن افراد سادیسمی و عقده ای و تازه به دوران رسیده و هوول ندارد.

این کلیپ زیبا و نشاط برانگیز فقط برای نشان دادن تاثیر انتخاب افراد شایسته تهیه شده است.
از افکار انحرافی پرهیز کنیم 😉




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

08 Jan, 00:17


نقش مدیریت در کارآمدی صندوق ذخیره فرهنگیان

محمدتقی سبزواری



♦️در آموزش و پرورش، پس از موضوع ترمیم حقوق، اکنون موضوع صندوق ذخیره در حال تبدیل به یک چالش بزرگ می باشد. صندوق ذخیره بعلت عدم شفافیت و اجرایی نشدن اساسنامه طی سه دهه گذشته، یکی از معضلاتی بوده که هیچ عضوی، راضی از آن خارج نشد.
گرچه صندوق ذخیره در بعضی از ادوار با مدیریت مناسب توانست سوددهی قابل توجهی داشته باشد ولی این صندوق بیش از آنکه بتواند در خدمت اعضاء باشد، به محیطی برای سوءاستفاده افراد ذی نفوذ تبدیل شد.


♦️اکنون چند سالی است که سطح مطالبات در این حوزه بالا رفته است. بعضی به نبود مدیران کارآمد اشاره می کنند و بعضی در مقابل، فساد را سیستمی دانسته و حضور افراد را کم اهمیت تر می دانند.
بنا به اظهارات صاحب نظران، در اینکه فساد در تمامی لایه ها نفوذ پیدا کرده است، بحثی نیست. در اینکه صندوق ذخیره به تیولی برای فساد صاحب نفوذان تبدیل شده، بحثی نیست. اما این واقعیت نباید به نفی واقعیت ضرورت مدیران کارآمد منجر شود. طی سه دهه گذشته، صندوق ذخیره فراز و نشیب هایی را پشت سر گذاشته است. به زعم بنده و تعدادی از کارشناسان باسابقه صندوق ذخیره، در دولت هشتم، دهم و دوازدهم ما شاهد شکوفایی و رشد اقتصادی صندوق ذخیره بوده ایم. در اینکه هرگز از این نمد کلاهی برای فرهنگیان بافته نشد، بنده نیز موافقم ولی باید پذیرفت که مدیریت در این سه مقطع موفق تر بوده است.

♦️در دولت هشتم، وزیر و دولت تقریباً همراه بودند و زمینه برای موفقیت مدیریت مهیا بوده است. منتها در دولت دهم، وزیر وقت نه تنها همراه نبود بلکه باوری به صندوق ذخیره فرهنگیان نداشت و هنوز نیز ندارد. با این وجود، از دوران امیدعلی بعنوان یکی از دوره های مدیریتی موفق صندوق یاد می شود. در سال مالی ۱۳۹۲، صندوق ذخیره به سود سالیانه ۲۶۰ میلیارد تومان می رسد. سودی که در دولت یازدهم محقق نشد و تنها یکی دو سال بعد از دولت دوازدهم توسط مهندس نیکدل محقق و به اوج می رسد. اوجی که در دولت سیزدهم، با شیبی تند به حضیض کارآمدی می رسد.

♦️با این مقدمه و متن، تنها خواستم به این پرسش پاسخ دهم که علی رغم وجود فساد در سیستم، ما شاهد رونق و یا عدم کارایی صندوق ذخیره در دوره های مختلف بوده ایم. علت اصلی آن همانطور که گفته شد، وجود کوتوله ها یا ژنرال ها، در صندوق ذخیره بوده است.
اکنون اگر بخواهند ارزش مالکانه را اجرا کنند و یا صندوق ذخیره را به مسیر انحلال ببرند و یا هر ایده دیگری داشته باشند، به ژنرال نیازمندند. با کوتوله ها نمی توان نه ارزش مالکانه را اجرا کرد و نه موسسه را در مسیر انحلال انداخت و نه موسسه را به مسیر سودآوری بازگرداند.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

07 Jan, 06:21


این برنامه اعلامی از سوی وزیر آموزش و پرورش، از سوی کلیه وزرای آمورش و پرورش نیز اعلام شده است. منتها بنظر می رسد اینبار با استفاده از اندوخته‌های صندوق ذخیره فرهنگیان یعنی سرمایه اعضاء صندوق می خواهند در راستای این شعار نشدنی و فساد برانگیز اقدام کنند. گرچه تجارب وزرای پیشین نشان داده که اینکار شدنی نیست ولی فعالان حوزه صندوق ذخیره می بایست مراقب باشند.


تنها وزیر آموزش و پرورش پس از انقلاب که توانست ۸ سال بر کرسی وزارت تکیه بزند، دکتر محمدعلی نجفی بود. در دوران وزارت وی، فرهنگیان توانستند از خدمات خرید مسکن در قالب وام کم بهره استفاده کنند.


یکی از حسنات دکتر پزشکیان، پذیرش واقعیات و پرهیز از شعارگوئی است. البته چنانچه وزیر در راستای منویات رئیس‌جمهور مبنی بر توجه به آموزش و پرورش این قول را داده باشد، شاید بتوان به آن توجه کرد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

07 Jan, 01:16


ضرورت آگاهي اعضا جهت حفظ منافع خود در صندوق ذخيره فرهنگيان


سعید شهسوارزاده عضو شوراي نويسندگان صداي معلم که در باره صندوق ذخيره فرهنگيان ساليان متوالي نوشته است در موضوع تخصيص حقوق مالکانه و روش محاسبه ي نسبت سهم الشرکه هم در زمان صدور گواهي نامه موقت، توضيحاتي در "صداي معلم" منتشر کرده است که با توجه به پرسش هاي مستمر برخي از اعضا از صفنا، مجموعه پرسش و پاسخ هاي وي مجددآ منتشرمي شود.

بخش يازدهم :
 
پرسش کننده :
آيا با  پيش فرض منجمد شدن فعاليت اقتصادي سهند، تخصيص ۲۵% کل سهام در ارديبهشت ۱۴۰۴، فردي که در گواهي موقت اول، ۲۳ سهم داشت در  گواهي موقت دوم هم ۲۳  سهم خواهد داشت؟

پاسخ دهنده :
براي افرادي که حافظه قوي دارند و دقت بسيار زيادي دارند، بله .
براي افرادي که حافظه قوي ندارند و کم دقت هستند، خير.

پرسش کننده :
مجددآ داريد سفسطه مي کنيد.

پاسخ دهنده :
پاسخ شما هم بله است و هم خير است .

پرسش کننده:
يک محاسبه رياضي مستقل از افراد است.

پاسخ دهنده :
ولي برداشت  اجتماعي افراد مختلف از  يک رويدار واحد به  شخصيت  افراد بستگي دارد.

پرسش کننده :
بيشتر توضيح دهيد.

پاسخ دهنده :
۱) فرض کنيد امروز تعداد زيادي از افراد با بازي رياضي و از سر کنجکاوي با دو فرض  غلط، منجمد بودن فعاليت اقتصادي سهند و ثابت ماندن امتيازات اعضا طي گذر زمان،  تعداد سهام خود را محاسبه کنند و در جايي ذخيره کنند .
۲) در ايام بزرگداشت مقام معلم در سال ۱۴۰۴، به دليل افزايش سرمايه سهند و تغيير امتيازات اعضا به دليل تغيير صورت وضعيت اعضا و اعمال  شاخص تورم ماهانه بانک مرکزي، تخصيص حقوق مالکانه در فاز دوم سهند با اعداد متفاوت از محاسبات امروز آنان ، گزارش شود .
۳) افرادي که حافظه قوي دارند و دقت بسيار زيادي دارند به ياد مي اورند که تفاوت بين محاسبه بايگاني شده و عدد اعلامي در ارديبهشت ۱۴۰۴ طبيعي است و با چالشي مواجهه نمي شوند .
۴) افرادي که حافظه قوي ندارند و کم دقت هستند فراموش مي کنند که تفاوت بين گزارش بايگاني شده قبلي  با اعلام سهام در ارديبهشت ۱۴۰۴ طبيعي و قابل پذيريش هست  و بي مورد با چالش موهومي مواجهه مي شوند  .
 
پرسش کننده :
آيا مي توان نسبت سهم الشرکه هريک از اعضاي شاغل يا استمرار دهنده را محاسبه کرد ؟
 
پاسخ دهنده :
طبق مقررات محاسبه اين نسبت  به زمان بازنشستگي آنان موکول مي شود تا گواهي موقت سهام آنان صادر شود.
امتياز همه اعضا از جمله اعضايي شاغل و استمرار دهنده حتي بازنشستگان خارج شده از صندوق با گذر زمان تغيير مي کند. برآي تعيين نسبت سهم الشرکه بازنشستگان خارج شده از صندوق، بر روي  يک تصوير ثابت ( ۲۹ اسفند ۱۴۰۱) از فيلم متحرک، متمرکز شده بوديم.
براي تعيين نسبت سهم الشرکه بازنشستگان خارج شده از صندوق در سال ۱۴۰۲،  لازم است اجازه دهيم فيلم متحرک از ۲۹ اسفند ۱۴۰۱،  به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲،  برسد ( امتيازات کليه اعضا  با اعمال شاخص تورم ماهانه ۱۴۰۲، به نقطه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲،  برسد.)  سپس بر روي امتيازات کل اعضا (بر روي عکس ۲۹ اسفند ۱۴۰۲) توقف مي کنيم تا نسبت سهم الشرکه بازنشستگان خارج شده از صندوق در سال ۱۴۰۲، محاسبه گردد.
 
 
پرسش کننده :
آيا با پيش فرض توقف حرکت ( عدم اعمال شاخص تورم ماهانه در ۱۴۰۲ و ثابت بودن سرمايه يک همتي سهند) مي توان نسبت سهم الشرکه شاغلين و استمرار دهندگان را محاسبه کرد ؟

پاسخ دهنده:
اين محاسبات آب در هاون کوبيدن و غير عاقلانه است. فردا همان افراد که اصرار به اعلام سهامِ اعضا هستند، مي گويند چرا بيهوده هزينه کرديد و اطلاعات غير قابل استناد را منتشر کرديد؟
 

ادامه دارد .
 
 
 
 
 
 با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh

واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/GYO3AW7A7vr5wUABJXqFnE

ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

05 Jan, 03:50


پرسش مخاطب

محمدرضا علمداری/ اصفهان - منطقه ۳

پرسش:
چرا پتروشیمی جم به تنهایی ۱۱/۵ همت سود داشته است. ولی صندوق ذخیره با این همه سرمایه و داشتن چندین پتروشیمی، سود سالانه آن به پنج همت هم نمی رسد؟



پاسخ:

پاسخ و توضیح مبسوط و مستند شما بر عهده روابط‌عمومی موسسه و هلدینگ های مربوطه است ولی جهت اطلاع عرض می شود که پیش بینی می شود سود سالانه صندوق در سال مالی گذشته، بیش از ۶ همت باشد.

در مورد پتروشیمی ها، می بایست توجه داشت که بخش عمده سرمایه‌گذاری در پتروشیمی در دو شرکت متانولی کیمیا و سبلان است. ظرفیت اسمی هر دو ۱,۶۵۰,۰۰۰ تن می باشد.
چنانچه قیمت فروش هر تن متانول را بطور میانگین ۳۳۵ دلار در نظر بگیریم. کل درآمد حاصله ۵۵۰ میلیون دلار می شود.
اگر قیمت فروش هر دلار ۵۰ هزارتومان محاسبه شود، کل درآمد حاصله ۲/۷ همت می شود. با کسر هزینه ها و تقسیم سود مابین سهامداران، سود حاصله موسسه بشدت کاهش می یابد.

ناگفته نماند سود حاصله از پتروشیمی مروارید و خراسان به نسبت سهام صندوق، قابل توجه تر است.

اعداد فوق تقریبی بوده و صرفاً جهت شناخت بیشتر می باشد.


https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

05 Jan, 02:41


صنایع آموزشی، اولین شرکت تابعه صندوق ذخیره که هیئت مدیره آن تکمیل شد.


مدیرعامل و اعضای جدید هیأت مدیره شرکت صنایع آموزشی مشخص شدند.ترکیب جدید هیأت مدیره این شرکت بدین شرح است:

۱-علی رمضانی رئیس هیأت مدیره

۲ـ حسن مظفری مدیرعامل و عضو هیأت مدیره

۳-محمدرضا مسیب زاده عضو هیأت مدیره

۴-علی نقی یزدان‌پناه عضو هیأت مدیره

۵-محمد باقی زاده لنگرودی عضو هیأت مدیره

♦️ موضوع فعالیت این شرکت، تولید صنایع کمک آموزشی است که متأسفانه طی سه سال گذشته زیان ده بوده است. برای تیم مدیریتی جدید آرزوی موفقیت داریم.


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

04 Jan, 15:38


حضور تعدادی از کنشگران صنفی حوزه صندوق ذخیره در آموزش و پرورش


تعدادی از اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان که نسبت به تغییر ماهیت صندوق اعتراض داشتند، امروز در وزارت آموزش و پرورش حضور پیدا کرده و با بعضی از مقامات دیدار کردند.




صبح امروز پانزدهم دی ماه ۱۴۰۳، تعدادی از کنشگران صنفی حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان پس از بیم نسبت به تغییر ماهیت صندوق ذخیره، بمنظور دیدار با وزیر آموزش و پرورش به محل وزارت آموزش و پرورش رفتند.

بنا به اخبار منتشره، بعلت عدم حضور وزیر و معاون پشتیبانی و مالی، امکان دیدار میسر نشده ولی این جمع موفق به دیدار با صادقی مدیر مرکز روابط عمومی و هاشمی مدیر مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش می شوند.

از چهار سال پیش، ابهام در ماهیت صندوق، توسط تعدادی از نمایندگان مجلس و با همراهی سازمان برنامه و بودجه ایجاد و موجب گرو کشی در عدم واریزی سهم دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان شده است.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

04 Jan, 07:58


ضرورت آگاهي اعضا جهت حفظ منافع خود در صندوق ذخيره فرهنگيان

سعید شهسوارزاده عضو شوراي نويسندگان صداي معلم که در باره صندوق ذخيره فرهنگيان ساليان متوالي نوشته است در موضوع تخصيص حقوق مالکانه و روش محاسبه ي نسبت سهم الشرکه هم در زمان صدور گواهي نامه موقت، توضيحاتي در "صداي معلم" منتشر کرده است که با توجه به پرسش هاي مستمر برخي از اعضا از صفنا، مجموعه پرسش و پاسخ هاي وي مجددآ منتشرمي شود.


بخش دهم :
 

پرسش کننده :
چگونه مي توان تعداد سهام مندرج در گواهي موقت را راستي آزمايي کرد ؟

پاسخ دهنده :
۱) اولين عدد در محاسبات سرمايه شرکت سهند مي باشد که سرمايه ي متغيير مي باشد، در اين گواهي يک همت به ده ميليارد سهم صد توماني تقسيم شده است .

۲) در اين مرحله ي تخصيص، ۲۵% تعداد سهام، يعني ۲/۵  ميليارد سهم را در نسبت سهم الشرکه بازنشسته مورد نظر
۰/۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۹۲۰,۶۷۵

 ضرب مي کنيم، تعداد تقريبي سهام آن فرد

۲۳/۰۱۶،۸۷۵
يا تعداد ۲۳ سهم وي محاسبه مي شود.
پرسش کننده :
فرض کنيد يک سال بعد، شرکت سهند بخواهد ۶۵% سهام اعضاي بازنشسته  را تخصيص دهد،  در اين صورت  تعداد ۲۳ سهم فرد مورد نظر، برابر۶۰  سهم مي شود؟ 
 
پاسخ دهنده :
شما در اين محاسبه  بر يک پيش فرض اشتباه، متکي مي باشيد.

پرسش کننده :
تعجب اور است ، شما با منطق رياضي هم مخالفت مي کنيد ؟

پاسخ دهنده : شما در اين محاسبه فرض کرديد
۱) يک همت سرمايه اوليه سهند با گذر زمان تغيير نمي کند.
۲) امتيازات اعضاء طي يکسال بعد تغيير نکرده است.
 اين پيش فرض ها اشتباه مي باشد.

پرسش کننده :
لطفأ بيشتر توضيح دهيد.
پاسخ دهنده :
اگر به فرض محال ، تصور کنيم، سرمايه اوليه شرکت سهند، با گذر زمان، همان يک همت باقي بماند و امتيازات اعضا در گذر زمان کم يا زياد نشود ، محاسبات شما صحيح مي باشد.

پرسش کننده :
چرا تغيير سرمايه سهند منجر به تغيير سهام يک عضو مي شود؟
پاسخ دهنده :
۱) فرض کنيد شرکت سهند، قبل از تخصيص مرحله اول، بر اساس تصوير ثابت ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، سرمايه خود را به دو همت افزايش دهد در نتيجه تعداد سهامش از ده ميليارد سهم صد توماني به بيست ميليارد سهم صد توماني، افزايش مي يابد .
۲) حال مجددا فرض کنيد شرکت سهند بخواهد ،  ۲۵ % سهام خود را بر اساس همين گواهي موقت به همين افراد تخصيص دهد که تعداد سهم فرد مورد نظر دو برابر مي شود.
 
پرسش کننده :
۱) باگذر زمان و اعمال شاخص تورم ماهانه سال هاي بعد، امتياز همه اعضا تغيير مي کند.
۲) به دليل سيال و متغيير بودن سرمايه هاي شرکت سهند در گذر زمان ( افزايش يا کاهش سرمايه سهند )  تعداد کل سهام تغيير مي کند .
۳) ممکن است در ارديبهشت ۱۴۰۴ سهند،  به صندوق سرمايه گذاري مشترک تبديل شود و سهمش به NAV  تبديل شود .
۴) ممکن است سهند،  فروخته شود و شرکت دماوند، تاسيس شود .
۵) جهت پيش بيني تعداد سهام ِ ۸۷۰ هزار بازنشستگان قبل از ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ براي تخصيص بعدي با محاسبات رياضي، مجبور هستيم به پيش فرضِ منجمد بودن سرمايه هاي سهند و ثابت بودن امتيازات همه اعضاء در گذر زمان، متکي شويم که اشتباه مي باشد .
۶. با دو پيش فرض غير معقول
الف)     فرض عدم اعمال شاخص تورم ماهانه بانک مرکزي در سال هاي بعدي
ب) فرض ثابت بودن سرمايه هاي سهند.
 پيش بيني تعداد سهام بازنشستگان ۱۴۰۲ و يا پيش بيني تعداد سهام ِ بازنشستگان ۱۴۰۳ به بعد،  اشتباه مي باشد .
پاسخ دهنده :
جمع بندي شما با اغماض قابل پذيريش است.


ادامه دارد.


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

03 Jan, 06:34


تعدد نگاه ها در آموزش و پرورش بسیار متنوع است. از کسانیکه همواره منفی می بینند تا کسانیکه همواره نگاهی مثبت به امور دارند. سعید خادمی کارشناس آموزش و پرورش، با نگاهی مثبت به اقدامات نمادین وزیر، یادداشتی تهیه کرده که ذیلٱ می آید.


♦️ظرف چند روز اخیر دو موج هجمه علیه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، شکل گرفت که به نظرم با تنویر افکار عمومی و طراحی و اقدام مناسب رسانه ای، می شد طرح بهتری را در ذهن مردم، خصوصا جامعه ی بزرگ فرهنگیان، نقش بست.
موضوعات مورد نظر یکی آجر چینی آقای وزیر در جریان ساخت مدرسه ای در استان خراسان شمالی بود و دیگری حضور به همراه دکتر پزشکیان در مدرسه ی البرز.

منتقدان، مورد اول را شوی نمایشی پوچ و بنایی به جای وزارت و... برخواندند و دومی را اتلاف وقت رییس جمهور و نشانه ی بهره ی نامناسب از زمان و ضعف برنامه ریزی تیم برنامه ریز نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش.

♦️نباید منکر شد که در شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی این روزها، حساسیت مردم، نسبت به موارد مختلف بسیار بالاتر از سابق است و داشتن راهبردهای حساب شده و منطقی و برنامه های اجرایی قوی برای داشتن تصمیمات، اقدامات و گفتارهای مناسب از سوی مدیران ارشد جامعه، بسیار ضرورت دارد و هر کنش کمتر سنجیده ای، می تواند منجر به بروز تبعات نامطلوب فراوانی شود؛ اما با نگاهی بی بغض و خوش بینانه و اطلاع دقیق از شرایط، می توان پی برد که هر دو اقدام، مثبت، اثرگذار، مفید و در راستای سیاست ها و برنامه های کلان دولت بوده است.

♦️رییس جمهور در تاریخ، ۱۰ دی ۱۴۰۳ به دیدار رهبری رفته است. در این جلسه دکتر پزشکیان مهم ترین دغدغه های دولت را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمتها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرده.
رئیس جمهور پزشکیان در این دیدار، از طرحی برای رفع کمبود کلاس‌ها و مدارس مناطق محروم خبر داده که با مشارکت مردم و خیرین و بسیج همگانی اجرا می‌شود تا بی‌عدالتی در آموزش کاهش یابد و اظهار امیدواری کرده که این مساله تا یک سال آینده به‌طور کامل حل شود.


♦️حال دوباره اقدامات مورد هجمه قرار گرفته ی وزیر آموزش و پرورش را مرور کنیم:
مورد اول بحث آجر چینی یا بنایی  بود. آیا ما با اقدامات سمبلیک بیگانه ایم؟ آیا غافلیم کاشتن درخت در روز درختکاری یا سفر با مترو در روز هوای پاک و یا اهدای خون در روز اهدای خون، جهت افزایش آگاهی های عمومی، جلب حمایت و  توجه افکار عمومی و جریان سازی رسانه ای نسبت به این اقدامات با ارزش است؟ آیا گفتمان های رسانه ای شکل گرفته، هر چند منفی، برای مدتی مسائلی مانند کمبود مدرسه، ضرورت نوسازی مدارس و مدرسه سازی، حضور مقامات در مناطق محروم، اشتغال به مشاغل غیر اداری و..... و اهمیت آن را در اذهان دغدغه مندان خیرخواه، تداعی نکرد؟

مطلب دوم که تحت عنوان بازدید رئیس جمهور از دبیرستان البرز مورد نقد برخی قرار گرفت، در واقع بخشی از برنامه بازدید رئیس جمهور از قرارگاه بسط عدالت آموزشی دبیرستان البرز بوده که نفس ماجرا نماد دیگری از اهمیت ایجاد عدالت آموزشی در کشور برای رئیس دولت و بازدید از یکی از طرحهای موفق و با سابقه در این مسیر بوده است.
اینکه رئیس جمهور کشورمان نود دقیقه برای آموزش و پرورش و چنین دیدار و گفت و گوهایی وقت می گذارد در واقع نشان از نگاه مثبت رئیس جمهور دارد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

02 Jan, 17:15


پیام مخاطب

رضا مالکی / معلم بازنشسته - تهران



دروووود
صفنا، بهشتی ست که درب باغ سبزش گشوده که نه! رویت هم نشده؟!
شاید اساسا درب و ورودی ای نداشته باشد.
از رویا طلوع کرده و در رویا غروب خواهد کرد. 😉





پ.ن ۱:
برای بیان احساسات مخاطب، متن پیام بدون ویرایش و عیناً آورده شده است.

پ.ن ۲:
این پیام نشان می دهد که برخلاف نگاه برخی از مدیران فصلی که مدیر کانال را واجب السلاخی می دانند، کانال بیش از آنکه در تحقق مطالبات فرهنگیان موفق باشد، بعنوان سوپاپ اطمینان مدیران عمل کرده است.
مصداق عینی آن، سکوت در مقابل فیش اضافه کار منتشره در تابستان ۱۴۰۲ و چرایی عزل مدیر مالی بلافاصله پس از انتخاب مدیرعامل جدید می باشد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

02 Jan, 05:30


آداب حضور در جلسات تخصصی

محمدتقی سبزواری


♦️پس از نشست سه شنبه یازدهم دی ماه ۱۴۰۳، جمعی از اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان با سه تن از اعضای هیئت مدیره صندوق ذخیره از جمله رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه، سئوالات و مباحث متعدد و طولانی مطرح و از زوایای مختلف بدان پرداخته شده است. خوشبختانه بیان مطالب و موضوعات مطروحه مثبت ارزیابی می شود. ممکن است از نگاه ناظران بیرونی، شیوه ارائه مطالبات مذموم ارزیابی شود ولی این نگاه ناشی از ناآگاهی ناظران با روحیه مطالبه گری است.


♦️وحید حسینی، از معلمان استان کرمانشاه که دستی بر قلم داشته و در روزنامه های محلی می نویسد، پیرامون جلسه یازدهم دی ماه ۱۴۰۳، سئوالاتی مطرح کرده است. یکی از پرسش ها و درخواست ها، دعوت از رسانه ها برای حضور در جلسات می باشد. این درخواست و پذیرش آن از سوی بانیان جلسه بسیار ارزشمند است ولی روال معمول نیست.

♦️جلساتی که طی سالیان گذشته بین فعالان حوزه صندوق ذخیره با مدیران صندوق ذخیره برگزار شده است، مشابه جلسات کاری است که در ادارات برگزار می شود. در اینگونه جلسات، جملات گزینشی و نتایج جلسه انتخاب و به بیرون انتقال داده می شود و به هیچ وجه بر روی حاشیه ها مانور داده نمی شود؛ که خوشبختانه در جلسه اخیر بخوبی رعایت شده و اصلأ حاشیه ها به بیرون انتقال پیدا نکرده است.

♦️نفس جلسات کاری با جلسات عمومی و کنفرانس های خبری متفاوت است. در جلسات عمومی و کنفرانس های خبری، تمامی سخنان و رفتارها قابل انتقال به بیرون است ولی در جلسات کاری، این معذوریت وجود دارد.
ناگفته نماند با توجه به اینکه فرهنگیان فعال در حوزه رسانه‌، از قلم نه بعنوان حرفه بلکه بعنوان وسیله‌ای برای رسیدن به هدف استفاده می کنند، شایسته است از آنان دعوت بعمل آید ولی آداب برگزاری جلسه در آن بخوبی رعایت شود.


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

01 Jan, 11:46


ادامه تغییرات در مناصب مدیریتی صندوق ذخیره فرهنگیان


با معرفی عباس صیاد زاده بعنوان معاون امور مجامع و شرکت ها، فتاح ختار به سمت معاون امور اعضاء منصوب گردید.


عباس صیاد زاده دارای سوابق متعددی در شرکت های خصوصی و بورسی می باشد. آشنایی وی با امور مجامع و شرکت ها، می تواند باعث تغییرات در این حوزه شود.

یکی از بهترین مصوبات تیم مدیریتی قبل، تجمیع امور مربوط به اعضاء در ستاد موسسه می باشد. فتاح ختار بعلت سوابق تحصیلی و تجربه مدیریتی در بخش اداری، یکی از بهترین گزینه ها از میان نیروهای موجود برای تصدی این سمت می باشد. رسیدگی به امور اعضاء با هدف کوچک سازی و چابک سازی می بایست در دستور کار موسسه قرار گیرد.








با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

01 Jan, 07:26


پرسش مخاطب

زهره لیان رو / تهران ، آموزش و پرورش منطقه ۱۰


پرسش:
من بازنشسته ۱۴۰۰ هستم. پس چرا از این برگه های سهم آلشرکه ما نداریم ؟؟!!



پاسخ:
احتمالاً منظورتان اوراق سهام ارزش مالکانه است. این اوراق پاییز سال گذشته بر روی سامانه صندوق ذخیره فرهنگیان قرار گرفت. اگر شما موفق به دریافت آن نشده اید، ممکن است دلایل متفاوتی از جمله عدم پیگیری و بی اطلاعی خودتان داشته باشد.
البته ممکن است عدم ثبت کد بورسی در سامانه نیز یکی از علل باشد.

در حال حاضر، امکان مشاهده میزان سهام شما از کل ارزش افزوده در سایت صندوق وجود دارد و مشکلی نیست. اما نداشتن برگه سهام، بمنزله از بین رفتن حق شما نیست. اخبار صندوق را پیگیری کنید. در صورت اجرای ارزش مالکانه، شما ذینفع خواهید بود و جای نگرانی نیست.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

01 Jan, 03:55


یک توئیت امیدوار کننده.

اظهار نظر علی رمضانی، یکی از دوستان علیرضا کاظمی را باید به مثابه باور قلبی وزیر تلقی کرد.

چرخ انتصابات در آموزش و پرورش بسیار کند می چرخد. مشکل فقط در صندوق ذخیره نیست. انتظار عامه این است که وزیر مانند شمشیر زن یک دست، انتصابات مورد انتظار را در کسری از ثانیه انجام دهد ولی بنظر می رسد کمیته انتصابات، بیشتر به نشستن در کنار بخاری و سر کشیدن یک چای قند پهلو با هدف خریدن زمان می باشد.

بهرحال اظهارات علی رمضانی را باید به فال نیک گرفت. نه فقط از دبیران کل احزاب اصلاح طلب مانند انجمن اسلامی، سازمان معلمان و مجمع فرهنگیان با همراهی تشکل های صنفی و فعالان مستقل صنفی می خواهم که به این پویش بپیوندند، بلکه باید دبیران کل احزاب اصولگرا را به این کارزار دعوت کرد.
مدیران آموزش و پرورش باید توسط تشکل های معلمی و نه نمایندگان مجلس انتخاب شوند. اجماع باید در بین تشکل های معلمی صورت پذیرد نه کسانیکه خلاف منویات رهبری گام برمی‌دارند.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

31 Dec, 20:14


چرا ماهیت صندوق ذخیره خصوصی است

سعید شهسوار زاده/ خبرنگار صدای معلم


چند دلیل ساده برای دفاع از ماهیت خصوصی صندوق جهت اطلاع اعضاء

۱.  صندوق ذخیره فرهنگیان بر اساس ماده ۵۸۴ قانون تجارت طی شماره ۸۵۰۵ مورخ ۱۳۷۴/۰۳/۰۷ به ثبت رسیده و آگهی آن در روزنامه رسمی درج گردیده و مطابق ماده یک اساسنامه ، دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است .
اگر نظر به تاسیس موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان موسسه دولتی بود بر اساس مواد ۳ و ۱۳۰ قانون محاسبات عمومی و اصل ۸۵ قانون اساسی  ثبت موسسه بدون آنکه اساسنامه به تصویب مجلس  یا با اخذ مجوز از مجلس ( بدون تصویب اساسنامه توسط دولت ) امکان پذیر نبود .
حاکمیت ( دولت ، مجلس ، قوه قضائیه )  در ۱۳۷۴/۰۳/۲۷ در ثبت موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به شماره ۸۵۰۸ نقش داشته اند و  یا نسبت به این ثبت،  اعتراضی و یا اقدامی نداشته اند.

۲. مطابق مصوبه هیات دولت مورخ ۱۳۷۴/۲/۱۱ به امضای حسن حبیبی، اعتباراتی که در اختیار صندوق قرار می گیرد از محل اعتبار ماده ۱۷ مواد هزینه، کمک و اعانه به بخش خصوصی منظور گردیده نه ماده ۱۶ همین قانون که کمک به بخش دولتی می باشد.

۳. عضویت وزرا و سایر کارکنان دولت در هیات امنا موسسات خصوصی مطابق نظریه شماره ۱۱۸ مورخ ۱۳۷۸/۰۲/۱۹ شورای نگهبان که صراحتا آن را مغایر با اصل ۱۴۱ قانون اساسی ندانسته اند .
مضاف بر اینکه  در اساسنامه های صندوق  هم قید شده است که  حضور وزیر و معاونت ایشان در هیات امنا  افتخاری است.
پس حضور  وزرا و سایر کارکنان دولت دررهیات امنا، دلیلی بر ماهیت غیر خصوصی صندوق ذخیره فرهنگیان نمی باشد.
۴. صرف نظارت دستگاه های دولتی به موسسات خصوصی چون صندوق،  دلیلی به وابستگی آن ها به دولت نمی باشد. همچنانکه موسسات پزشکی بخش خصوصی از جمله داروخانه ها و موسسات تشخیص طبی، مطابق ماده ۱ قانون مقررات امور پزشکی و دارویی مصوب ۱۳۳۴ تحت نظارت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هستند ، بدون آنکه به  ماهیت خصوصی آن ها  تعرض گردد .

۵. موسسات اعتباری غیر دولتی نیز طبق بند ۱۵ ماده ۱۴ قانون پولی و بانکی مصوبِ  ۱۳۵۱ تحت نظارت بانک مرکزی می باشند ولی موسسات خصوصی بوده و هیچ نهادی از جمله بانک مرکزی حق نقض مالکیت خصوصی اموال مردم   را نخواهند داشت و صدور مجوز ثبت موسسات اعتباری بصورت غیر دولتی انجام شده و می شود.

۶. اگر کمک و هبه دولت به فرهنگیان عضو صندوق که مشابه کمک دولت به دیگر کارکنان دولت در قانون حساب پس انداز دیگر کارکنان دولت می باشد و یا مانند کمک به سیل زدگان و زلزله زدگان یا ... می باشد،  دلیلی برای نقض مالکیت خصوصی اعضای این موسسه  باشد، پس دولت در خانه و کاشانه کلیه سیل زدگان،  زلزله زدگان و ... سهیم می باشد.

🔺چطور وقتی مجلس در فروردین ۱۴۰۱ با طرح دو فوریتی  افزودن نام صندوق ذخیره فرهنگیان به لیست نهاد ها و موسسات عمومی غیر دولتی مخالفت کرده است و یکبار هم در هیات دولت به این اراده، دست رد نهاده شده است، بجای آنکه مسئولین وزارت آموزش و پرورش به فکر افزودن رکن مجمع عمومی به ارکان صندوق باشند،  امروز مجددا در وزارت آموزش و پرورش دولت وفاق ملی، شاهد نقطه سر خط می باشیم.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

31 Dec, 12:31


مدیر روابط عمومی صندوق ذخیره معرفی شد.



♦️دکتر علی صادقی طی یک مراسم با معرفی فرید دوستی بعنوان مدیر روابط عمومی از خدمات حمید روحانی قدردانی کرد. کارکنان روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی، ضمن اظهار رضایت از برگزاری این مراسم، آنرا نشانه توجه مدیرعامل به کارشناسان روابط عمومی دانستند.

♦️پس از انقطاع دو سال گذشته بین موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و فعالان حوزه صندوق، پیش بینی می شود ارتباط موسسه با فرهنگیان بر مدار قبلی برگشته و دور جدیدی از تعاملات ایجاد گردد.
گام اول مدیر عامل در عزل و نصب ها مبتنی بر توانمندی و تجربه، خلاقیت و جوان‌گرایی بوده است. در صورت ادامه این روند می توان به ایجاد تحول در صندوق ذخیره فرهنگیان امیدوار شد.

♦️حمید روحانی بارها اذعان داشت که تجربه ای در زمینه روابط‌عمومی نداشته است. شاید یکی از علل عدم موفقیت صندوق در ایجاد ارتباط با فرهنگیان بالاخص اهل رسانه، ناآشنایی وی با کنشگران حوزه های اجتماعی بوده است. فرید دوستی دارای سوابق کاری در روابط عمومی صنایع بالاخص صنعت پتروشیمی می باشد.








با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

30 Dec, 23:54


زندگی رسیدن به هدف نیست.
زندگی گام نهادن در مسیر هدف است.


از قدیم گفته اند، کله باید مثل هندوانه صدا بده. کله ای که صدا نمیده، کدو است.



باید پذیرفت که مشروطه در ایران، نوزاد نارس بود و به همین دلیل به شکست انجامید. مشروطه یا حاکمیت قانون یا عدالت طلبی نیاز به یک سری زیرساخت ها دارد.
بشدت بر این باورم که این زیرساخت ها، از نیمه دوم دهه هفتاد در حال آماده شدن است. قطع به یقین معلمان و کنشگران حوزه آموزش و پرورش با پرداخت هزینه های غیر قابل انکار، نقش موثری در مهیانمودن این زیرساخت ها، دارند.










صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.

واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/GYO3AW7A7vr5wUABJXqFnE
تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

21 Nov, 17:08


پاسخ حمید باقرنژاد به سئوالات کرم بشارت

پس از انتشار یادداشتی حاوی تعدادی پرسش از حمید باقرنژاد نماینده یوسف نوری در صندوق ذخیره فرهنگیان توسط کرم بشارت از مدیران اسبق آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان، حمید باقرنژاد جوابیه زیر را برای کانال ارسال کردند. جوابیه را طی چند بخش، منتشر خواهیم کرد.


"بسمه تعالی"
با سلام و احترام خدمت اعضای محترم پایگاه اطلاع رسانی صفنا و فرهنگیان گرامی، پیرو درج مطلبی به قلم جناب آقای بشارت و طرح چندین سوال از بنده موارد ذیل جهت استحضار تقدیم می گردد:
پیشاپیش از طولانی بودن مطلب عذرخواهی می نمایم.


بخش نخست


♦️در خصوص سوال اول اینکه به استناد کدام قانون بنده نماینده وزیر در موسسه شدم به ایشان یادآوری می نمایم که اولا قبل از بنده نیز افرادی مانند جناب آقای مهندس ویسه و بعد از بنده نیز آقای فرجی و جناب آقای دکتر صادقی با همین سمت در موسسه حضور داشتند و این یک رویه بوده است و ثانیا این مسئولیت حدود یک ماهه بعد از صدور حکم عضویت موظف هیئت مدیره برای بنده توسط هیئت امنا با ترکیب قبلی (آخرین نفری که با انجام مصاحبه و تایید ترکیب قبلی وارد هیئت مدیره گردید)تقریبا پایان یافت و ثالثا در طول همین مدت نیز به هیچ وجه نماینده وزیر به حوزه اجرایی موسسه ورود ننموده و صرفا مشغول به تهیه گزارش وضع موجود و پاسخ به مکاتبات مربوطه بوده است.



♦️پیرامون سوال بعدی اولا اینکه انتصاب مدیر عامل پتروفرهنگ(دکتر بابازاده) در کمیته انتصابات موسسه با حضور آقایان مهندس رکن تهران، مهندس صداقت، مهندس انباردار و مدیر وقت خدمات مدیران صورت گرفت که صورتجلسه مربوطه نیز در صندوق وجود دارد ثانیا مگر با تعویض مدیر عامل ورود به بازار سرمایه یک هویت حقوقی منتفی می گردد؟ در سخت گیرانه ترین شرایط می بایست برای نفر جدید تاییدیه سازمان بورس اخذ گردد که دکتر بابازاده به دلیل اینکه قبل از قبول مسئولیت پتروفرهنگ ،مدیرعامل شرکت بورسی پتروشیمی خراسان بودند کلیه این تاییدیه ها را داشتند و طرح این ماجرا وارد نیست و باید نویسنده به مشکلاتی از قبیل نامه مورخ ۱۳ / ۶ / ۱۴۰۰ مدیر عامل موسسه آزمون پرداز (مشاور اجرایی طرح ارزش مالکانه) با موضوع امکان پذیر نبودن اجرای ارزش مالکانه بواسطه ساختار کنونی صندوق که اتفاقا به دست خط مسئولین وقت موسسه به نویسنده (آقای بشارت) جهت طرح در هیئت مدیره ارجاع شده بود و سایر مشکلات از قبیل عدم وجود زیرساخت اطلاعاتی(سامانه یکپارچه اعضا از سال ۱۳۷۴ تاکنون)، دارایی های غیر مالی، پرونده های باز قضایی اموال و برخی شرکتها نظیر زمین نیایش و کیمیای پارس خاورمیانه ، شیمیایی لاوان، زیان ده بودن و عدم شفافیت و انضباط مالی بسیاری از شرکتها و غیره  اشاره می نمود!


♦️در خصوص عدم دعوت اعضای وقت هیئت مدیره موسسه به جلسات هیات امنا می بایست اعلام نمود که این امر به تصمیم اعضای محترم هیات امنا صورت پذیرفته و بنده در مقام پاسخگویی به این امر نمی باشم لیکن شایان ذکر است چه در گذشته و چه بعد از زمان مورد اشاره نویسنده  به دلیل حساسیت های موجود و بنابر تشخیص اعضا برخی جلسات هیات امنا بدون حضور هیئت مدیره تشکیل می گردید که البته طبق اساسنامه و حاکمیت شرکتی محل اشکال نمی باشد.


♦️طبق سوال بعدی نویسنده به اطلاع می رساند که در مقطع زمانی وزارت جناب آقای دکتر نوری بواسطه تکالیف مندرج در بودجه سال ۱۴۰۰ کشور مبنی بر ارائه اساسنامه جدید موسسه توسط دولت (وزارت) در صحن علنی مجلس و فشار کمیسون های دولت و مجلس بر وزیر وقت مبنی بر ترک فعل، اکثر جلسات هیأت امناء پیرامون همین موضوع و با هدف اثبات خصوصی بودن موسسه و عدم شمولیت بخش عمومی غیر دولتی بر موسسه برگزار می گردید که حتی وزیر محترم وقت با نماینده فرهنگیان (دکتر سالاری)در هیئت دولت نیز حضور یافتند که الحمدلله موضوع مرتفع گردید.

♦️در خصوص سوال نویسنده مبنی بر رواج بی قانونی در کدام مقطع زمانی، ایشان را به زمان تصدی رفیق گرمابه و گلستان شان در موسسه (قندالی) و ورود و دستگیری برخی عناصر معلوم الحال و هم پیاله هایشان و برخی منتفعین آنان در مقاطع زمانی قبل و بعد از آن توسط دستگاه های امنتیتی و نظارتی و ... حواله میدهم.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Nov, 17:07


قابل توجه مدیران


تخطئه نقد نشان‌دهنده ضعف است.


♦️در مواقع روبه رو شدن با  انتقاد معمولا با جمله‌ای روبه‌رو می‌شویم که در درون آن نوعی تخطئه و بی‌اعتنایی به منتقد دیده می‌شود. "نقد شما سازنده نیست" این جمله را زیاد شنیده‌ایم و معنی آن این است که نقد شما جوری باید بیان و ابراز شود که جایگاه من محکم‌تر و مطمئن‌تر شود.این نوع تلقی از نقد که تحت عنوان جعلی نقد سازنده معرفی می‌شود در نهایت به بی‌خاصیت‌سازی نقد و بی‌اثر شدن منتقد منجر می‌شود.
طبعا کارکرد اصلی نقد، اصلاح  و حتی تغییر یک ساختار ناقص و ناکارا است نه بزک کردن آن. به عبارتی وظیفه منتقد در مواقع بحرانی و در مواجه با روندهای بحران‌زا، انگشت گذاشتن بر نقاط ضعف مشخص و روشنی است که اگر درمان نشود دستاوردهای مثبت را هم با خود به نابودی می‌کشاند.

♦️سلاح و مکانیزم دیگری که در روبه‌رو شدن با نقد به کار گرفته می‌شود؛ در خواست بیان هم زمان نکات منفی و مثبت یک عملکرد یا مجموعه است، گویی در این رویکرد منتقد وظیفه و کارکرد او در  مجیزگویی و مداحی خلاصه می‌شود.
اگر اقدام مثبتی صورت گرفته وظیفه روابط عمومی‌هاست که آن را بیان کنند، قرار نیست منتقد بلندگو و تریبون دفاع از حوزه‌ها و زمینه‌هایی شود که در معرض نقد او قرار دارند. منتقدی که نکات مثبت را بیان کند، هر چه باشد منتقد نیست! طبیعتا اگر کسی یا نهادی وظیفه‌ای را که بر حسب قانون به او محول شده انجام دهد، کاری خارق‌العاده نکرده است. وظیفه منتقد بیان و شرح این وظایف نیست بلکه اتفاقا تکلیف او بیان نقاط ضعف و کاستی‌های موجود در فرآیند و شکل انجام امور است.


♦️حربه دیگری که در مواجه شدن با نقد استفاده می‌شود درخواست راهکار از نقدکننده است در حالی که نقد در متن خود برخوردار از راهکار هم هست و درخواست راهکار از منتقد نوعی فرار به جلو و طفره رفتن از پذیرش نقد است. مثلا وقتی می‌گوییم  نزاع سیاسی قابل قبول نیست، دیگر نمی‌توان متوقع بودکه در کنار این گزاره، راهکار هم ارائه شود. به روشنی مشخص است این ابزارها و حربه‌ها در مواجه با نقد بیان روشن  نپذیرفتن وجود مسئله یا بحران در سیستم و ساختار است و یا اینکه منتقد را رقیب یا نیروی رقبا برای کنار زدن و حذف ساختار تحت مدیریت مدیر یا فرد انتقاد شونده می‌دانند. منتقد نه دشمن که دوست است و باید نقد را موهبتی برای تداوم مدیریت‌ها و منتقد را در زمره دوستان همدل، همراه و دلسوز محسوب کرد که انگیزه او ناشی از درد و تعلق خاطر است و اصلاح روندها و رفتارهای غلط را هدف خود قرار داده است نه انهدام دستاوردهای مثبت را.

در کلام مولای متقیان و در شیوه برخورد ایشان با نقد، مواردی بی‌شمار در طول تاریخ وجود دارد که مشخص می‌کند نقد تا چه اندازه برای اصلاح می‌تواند موثر باشد، آنجا که علی (ع) می‌فرماید: «اَحَبُّ اخوانی الیَّ مَن اَهدی الیُّ عیوبی؛ محبوب‌ترین برادران دینی‌ام، نزد من کسی است که عیب مرا با بازگو کردن آن به من هدیه کند.»
منبع: خبر آنلاین/ بهمن ۱۳۹۷





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Nov, 04:15


پیام مخاطب

فرهاد بوستانی / شهرستان رستم


درود و عرض ادب جناب سبزواری عزیز

لطفاً به مسئولین واریزی صندوق ذخیره فرهنگیان بفرمایید، که سهم الشرکه بازنشستگان را به حساب حقوقی آنها واریز نمایند تا از مراجعه به سایر شهرها و در به در دنبال بانک سرمایه گشتن راحت شوند.
چرا که بانک سرمایه در تعداد محدودی از شهرها وجود دارد.

به دلیل نیاز مالی مجبور شدم دو بار تا یاسوج برای دریافت کارت بانک سرمایه برم.


پاسخ:

والله بحث بانک سرمایه و صندوق ذخیره، بحث عشق یک سره است. و صد البته عشق یک سره مایه دردسر است. در جریان پرداخت سهم الشرکه، موسسه به روال معمول در حداقل زمان ممکن، انجام وظیفه کرد ولی بانک سرمایه دیر جنبید.

صندوق ذخیره میخواهد با افزایش حساب در گردش و خواب پول، بانک سرمایه را از زیان انباشته نجات دهد و قدم های خوبی طی دو سال گذشته برداشته شده است ولی بنظر می رسد بانک سرمایه تمایلی به خروج از این بحران ندارد.
هیچ خبری دال بر فعالیت های این بانک برای یافتن مشتریان جدید به گوش نمی رسد و عملاً تمام تلاش مدیران صندوق ذخیره بی نتیجه مانده است.

خوشبختانه دکتر صادقی مدیرعامل جدید به همپوشانی شرکت های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان باور دارد. امید آنکه با عنایت وزیر آموزش و پرورش، بانک سرمایه نیز از این حالت خارج و تعهد خود را به فرهنگیان انجام دهد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

19 Nov, 05:03


"گفتگوی هفته"

چهارمین نشست

سخنران: دکتر رسول عمادی
صاحب نظر و معاون آموزش متوسطه وزارت در دولت اعتدال

موضوع: شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش

زمان : سه شنبه بیست و نهم آبان ماه
ساعت :  ۱۷:۳۰ تا ۱۹

مکان : جمالزاده، دفتر مرکزی انجمن

انجمن اسلامی معلمان شهر تهران


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 18:37


ابهام در مشروعیت اعضای فرهنگی هیئت امناء

محمدرضا شهریاری / عضو شورای مرکزی سازمان معلمان ایران


♦️در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، سیدمحمدبطحائی وزیر وقت آموزش و پرورش با شعار تحقق دموکراسی در تعیین اعضای فرهنگی عضو هیات امنا صندوق ذخیره فرهنگیان ترتیب برگزاری انتخابات جهت تعیین اعضای فرهنگی صندوق را داد، اما این تجربه همانند بسیاری از تجربیات مشابه که با هدف تحقق مشارکت و دموکراسی در سیستم آموزش و پرورش رقم خورده بود، نتیجه ای جز انتفاع برای منتخبین نداشت.
تجربیات مشابه این موضوع همچون تعاونی های مصرف و مسکن فرهنگیان و حتی انجمن های اولیاء و مربیان و شوراهای دانش آموزی و مجلس دانش آموزی و انتخاب نماینده معلمان و موارد مشابه هم در ساختار آموزش و پرورش که با همین هدف پیگیری شده است به نتیجه مطلوب که نرسیده  و التیامی بر آلام نداشته که هیچ!! فقط زخمی به زخم های موجود اضافه کرده است و هزینه ای را بر هزینه های هدر رفته افزوده است.

♦️اینک  مدتهاست که تاریخ انقضاء عضویت این سه نفر منتخب که دو نفر بعنوان عضو هیات امناء و یک نفر بعنوان بازرس انتخاب شده بودند؛ به پایان رسیده و خود این سه نفر هم نیک می دانند که دوره آنها به اتمام رسیده و در صورت برگزاری انتخابات مجدد هم بدلیل بی نتیجه بودن و فرمایشی بودن حضورشان در این ظرفیت هیچ اقبال مجددی نخواهند داشت!!
اساسا تداوم فعالیت ایشان به صلاح فرهنگیان عضو صندوق نیست و از حضور ایشان تنها بعنوان چماقی جهت کوبیدن بر سر مطالبه گران؛ با این بهانه که این افراد نمایندگان منتخب فرهنگیان هستند و طی یک فرآیند قانونی انتخاب شده اند، استفاده می کنند. حفظ این اشخاص با هدف کاستن از ارزش های اقدامات مطالبه گران داوطلب و فارغ از انتفاع از صندوق که قطعا بدلیل عدم وابستگی به منافع و مطامع صندوق امکان تاثیرگذاری بیشتری  بر ایجاد شفافیت و پاسخگویی مسوولین صندوق داشته اند بهره برداری شود..

♦️تجربه ی انتخاب نماینده های فرهنگیان به هر صورت از جهت مهلت قانونی منقضی شده و تداوم حضور ایشان در هیات امنای صندوق هیچ گونه مشروعیتی ندارد. این تجربه بی ثمره ثابت کرد هیچ ظرفیتی به این صورت نباید در صندوق وجود داشته باشد که فرهنگیان عضو صندوق در میانه ی موضوعات و مطالبات بر زمین مانده، مشکلی را به مشکلات موجود منضم کنند.
مطالبه گری از صندوق باید داوطلبانه و بری از هرگونه انتفاعی باشد و اگر بنا بر حضور نمایندگان فرهنگیان در هیات امنای صندوق است این مهم می تواند با نظر مطالبه گران منتقد و مورد وثوق سایر مطالبه گران و بصورت چرخشی از میان مطالبه گران در جلسات انجام شود تا برای عده ای محدود ایجاد رانت و امتیاز نشود و یا بصورت جلسات هفتگی نماینده هیات امنا با مطالبه گران داوطلب انجام شود و هرگونه انحصار در این زمینه، ایجاد رانت می کند و هیچ ثمره ای برای اعضای صندوق نخواهد داشت...!!







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 07:19


🔻مرکز روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، در بدترین شرایط ممکن!

محمد اکبری

♦️یادداشت همکار خوبم مهرداد ناظم زاده در نقد روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش را خواندم. به درستی به برخی از ضعفهای مشهود روابط عمومی وزارتخانه اشاره کرده است. اعتقاد دارم آقای وزیر با به کارگیری رئیس فعلی در مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، هم به خود ظلم کرده است، هم به وزارتخانه و هم به شخص مدیر روابط عمومی.

♦️بعضی از اخباری که در تنها حرکت ابتکاری! مرکز روابط عمومی، در چند هفته ی اخیر، تحت عنوان اخبار خوب وزارتخانه، روی آن مانور داده اند را مرور کنیم:

((اهدای النگوی دانش آموز بیرجندی به جبهه ی مقاومت، اهدای گوشواره دانش آموز ایلامی به کودکان غزه))، ((ارتقای رتبه ی قم در توسعه پژوهش سراهای دانش آموزی)) ،((رتبه ی نخست هرمزگان در ثبت نام در هنرستان ها)) ،((تشکیل جلسه نهضت محرومیت زدایی، تخصیص وام برای تجهیز هنرستان های فنی غیر دولتی!))
آیا این اخبار می تواند موجب نگاه مثبت جامعه ذینفعان به وزارتخانه و  عملکرد آقای وزیر باشد!؟ قطعا خیر!!  اگر اهالی مرکز روابط عمومی و در راس آن رئیس مرکز ، نسبت با شاخصهای ارزش خبری، از جمله استثنایی بودن، مجاورت، فراوانی یا دربرگیری را آگاه می بودند، بدون شک اجازه  نمی دادند چنین خبرهایی به عنوان اخبار خوب آموزش و پرورش، منتشر شود.

♦️جنس رئیس محترم فعلی، روابط عمومی نیست و  از الزامات روابط عمومی مدرن بی بهره است.   آیا مرکز در زمان مدیریت ایشان توانسته حتی ذره ای به ذینفعان این حس را انتقال بدهد که فاصله شان با وزیر کم شده و یا وزارتخانه صدایشان را می شنود؟

♦️در فضای مجازی و حقیقی فرهنگیان ، به طرز فزاینده و قابل حسی، شاهد افت سرمایه ی اجتماعی و اعتقاد به وزیر آموزش و پرورش هستیم و مرکز روابط عمومی، هیچ سناریو و یا برنامه ی خاصی برای حفظ و یا ارتقای این سرمایه ندارد.

♦️اصول خبرنویسی و نگارشی در بسیاری از اخبار منتشره رعایت نمی شود و برای اهل فن این ضعف به مرحله ی سخیفی رسیده است.

♦️در کانال شاد روابط عمومی، آمار بازدید خبرها بعضا به یک پنجم آمار دولت قبل رسیده است؛ اخبار شاد در دولت قبل عموما بالای یک میلیون بازدید کننده داشته و در سیستم فعلی، آمار بازدید به زیر دویست هزار نفر رسیده است.

♦️سنگینی فضای حاکم بر ساختار اداری مرکز روابط عمومی برای افرادی که در این عرصه مجرب هستند، قابل حس است و دلیل آن چیزی جز ناکارائی مدیریت و ایجاد فضای مثبت بین ارکان ساختار نیست.

♦️پوشش رسانه ای اخبار آموزش و پرورش به حداقل ممکن رسیده و به عبارت دیگر اخبار آموزش و پرورش در رسانه های پر بازدیدکننده، بسیار کم تعداد شده و بعضا با بازنشر محتواهای قدیمی به آموزش و پرورش و معلمان هجوم می برند و این هجمه حرمت آموزش و پرورش و معلم، ناشی از نشناختن اهمیت و ظرفیت فضای رسانه ای خصوصا رسانه های مجازی از سوی رئیس مرکز و نداشتن راهکار برای مهار بحران هاست.

♦️در روابط عمومی فعلی، شاهد هیچ کار خلاقانه و مثبتی از جمله کمپین های ارجاع و پوشش رسانه ای یا ارتقای پایگاه خبررسانی وزارتخانه یا ارتقای شاخص تمایل مخاطبان نیستیم. بنظر می رسد مدیر مرکز  یا این شاخص ها را نمی شناسد و یا توان ارتقای آنها را ندارد.

♦️سخن پایانی آن که بسیار به نفع آقای وزیر است که از ظرفیت مدیر فعلی در جایی که به آن تعلق دارد یعنی یکی از دوایر معاونت متوسطه استفاده کند و مرکز روابط عمومی را به دست کسی بسپارد که با اصول روابط عمومی مدرن آشنا و نزد جامعه‌ی فرهنگیان و البته اهالی رسانه، خصوصا فعالان فضای مجازی، محبوب باشد، وگرنه با بروز اولین بحران ها، ظرفیت پایین روابط عمومی پدیدار می شود و آن زمان قطعا  برای اخذ تصمیم مناسب، دیر خواهد بود.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

18 Nov, 01:00


پرسش مخاطب

بهار دانشدار / ناحیه دو شیراز


باتوجه به اطلاعاتی که شما دارید بنظرتان بهتر است تسویه کنیم یا به عضویت خود ادامه دهیم.
آیا امکانش هست فرد بازنشسته بشه و عضو باشد، سپس هر زمان که خواست تقاضای لغو عضویت بدهد، یا فقط امکانش قبل اززدن حکم بازنشستگی است؟



پاسخ:

با توجه به اینکه شرایط افراد متفاوت است، این رسانه نمی تواند نسخه واحدی را برای کلیه اعضاء بپیچد و توصیه کند که به عضویت ادامه دهید یا لغو استمرار را انتخاب کنید.


در صورتیکه پس از بازنشستگی، استمرار عضویت را انتخاب کردید، هر زمان که اراده کنید، می توانید لغو استمرار کرده و تسویه‌حساب کنید.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Nov, 04:00


پرسش مخاطب

بهار دانشدار / ناحیه ۲ شیراز

♦️موقع بازنشستگی، از فرهنگیان میپرسند؛ که میخواهید به عضویت در صندوق ادامه دهید یا خیر؟ اگر نخواست مقداری پول به حسابش واریز می شود.
اگر عضویت لغو شود آیا بعد به شخص بابت سالهایی که عضو بوده، سهامی تعلق میگیرد یا خیر؟ و آیا اصلا سهامی هست ؟و اگر هست چه موقع چنین چیزی اجرا می شود؟



پاسخ:
در پایان خدمت و زمان بازنشستگی، فرد مخیر به عضویت در صندوق بدون کسر حق عضویت است. در صورت پایان عضویت و لغو قرارداد، سودی که طی سالهای عضویت در صندوق از اندوخته سرمایه اش حاصل گردیده است، پرداخت می شود.
در صورت ادامه عضویت، سود حاصله تا زمان بازنشستگی بعنوان سپرده در نظر گرفته می شود و سود این سپرده در سنوات بعد محاسبه و منظور می گردد.

در مورد ارزش مالکانه و دریافت آن بصورت سهام، هیچ تفاوتی بین بازنشستگان و شاغلین وجود ندارد. تنها ملاک تفاوت، تعداد سنوات عضویت و میزان تورم نقطه به نقطه طی سالیان متوالی است.

در مورد وجود سهام، قطعاً سهام وجود دارد. اما در مورد ارزش و زمان اجرای آن هیچ اطلاع دقیقی در دست نیست.





صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.

تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Nov, 04:00


استخدام های فامیلی در پتروشیمی ها


♦️ به گزارش نفت نما، فشار برخی نمایندگان مجلس برای استخدام اقوام خود در پتروشیمی‌ها به معضلی برای این شرکت ها تبدیل شده است.

♦️اخیرا فشار یکی از نمایندگان استان ایلام برای استخدام اقوامش در یکی از پتروشیمی ها صدای همکاران این نماینده در مجلس را بلند کرده است.

♦️یکی از نمایندگان استان خوزستان نیز گفته می شود دامادش را به عضویت هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی درآورده است.




پ.ن: در سیستم های شایسته گریزی که بر مبنای تخصص گرایی و تعهد محوری بنا نشده است، برای تمشیت امور هیچ راهی بجز استفاده از باندها و فامیل ها وجود ندارد.




صفنا را در شبکه های زیر دنبال کنید.


تلگرام:
https://t.me/sandogh_zakhireh
ایتا:
https://eitaa.com/sandoghzakhireh
بله:
https://ble.ir/sandoghzakhireh
توئیتر:
https://x.com/mt_sabzevari?t=pP2d6YtdKLCavhEfjik8IQ&s=09
تردز:
https://www.threads.net/@mt_sabzevari
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/mt_sabzevari?igsh=MTZ1MGdkaTRobzluMA==

صندوق فرهنگیان (صفنا)

16 Nov, 08:00


نقد گریزی

روح الله کلانتری/ مدیر مسئول نشریه آفتاب گلستان

♦️ما غالبا نقد را به حق می دانیم، اما از آن می هراسیم. از این جهت می توان نقد را با مرگ نیز مقایسه کرد؛ به آن معنی که شتر مرگ در خانه همه زانو می زند، اما آن فرد ترجیح می دهد که آن کس نباشد.چرا ما از نقد گریزانیم، چون نقد تصوری را که ما از خودمان داریم ویران می کند  .هر کس از خود تصوری دارد که روانشناسان از آن به (خود انگاره) یا ( خود پنداره) یاد می کنند.

♦️ چون ما در نقد کل شخصیت فرد و اعتبار او را زیر سوال می بریم افراد از نقد فرار می کنند. در قرآن کریم که بزرگترین کتاب تربیتی جهان است به ما دستور می دهد که برای نقد کردن باید آن رفتار را مورد بررسی قرار دهید و نه کل شخصیت افراد را.
در سوره شعراء آیه ۲۱۶ خطاب به پیامبر اکرم(ص) آمده است:
( فان عصوک فقل انی بری مما تعملون؛ پس چون تو را نافرمانی کردند، بگو که از کردارتان بیزارم.) در اینجا خداوند به پیامبر نمی گوید که از افراد نافرمان بیزار باشد، بلکه فرمان می دهد تا از کردارشان بیزاری بجویید.
این فرمان درس بزرگی است برای ما که می توانیم رفتار و عقاید کسانی را نپذیریم و به آن رفتار یا عقاید نقد داشته باشیم، اما در عین حال همان فرد را دوست داشته باشیم.





پ.ن:
بنظر می رسد یکی از ایرادات ما در مهارت نقد کردن و نقد شنیدن، ناتوانی در بیان احساسات و القا دوست داشتن باشد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

15 Nov, 22:00


کاظمی و سرمایه اجتماعی در حال ریزش!

مهرداد ناظم زاده


♦️آموزش و پرورش به عنوان یک ابر وزارتخانه شاهد اخبار و رویدادهای تلخ و  شیرین زیادی است که چگونگی نقش آفرینی روابط عمومی در انتشار و توزیع آن می تواند  موجب  افزایش سرمایه اجتماعی دولت یا کاهش آن در بین مردم باشد .

♦️به عبارتی دیگر این روابط عمومی است که باید با معرفی و تبیین برنامه های دولت و وزیر در حوزه تعلیم وتربیت و پاسخگویی شفاف و صریح و با بهره گیری از دانش، تخصص، مشارکت معلمان نو اندیش و فعال در رسانه گفتمان بین صف و ستاد را ایجاد کند ، جامعه را وارد گفتگوهای بی واسطه با وزیر نماید و به افزایش اعتماد عمومی کمک نماید .

♦️کار روابط عمومی انعکاس سخنرانی های تکراری وزیر و معاونانش ، انتشار کلیپ های بچگانه به سبک بیست سال قبل و جادادن هر چیزی به عنوان اخبار خوب هفته در آن و ماستمالی ندانم کاری ها نیست.

♦️مهم ترین رسالت روابط عمومی های دولت به ویژه روابط عمومی آموزش و پرورش با آن همه هزینه انسانی و مالی گفتمان سازی و افزایش اعتماد عمومی به دولت و جلوگیری از سرخوردگی زود رس رای دهندگان به پزشکیان است.

♦️ایجاد چنین  گفتمانی و افزایش سرمایه اجتماعی برای دولت پزشکیان تنها از یک روابط عمومی هنرمند ، متخصص، با  دانش، شجاع ، صریح و مقبول در بین خبرنگاران و محبوب در میان کارشناسان مرکز اطلاع رسانی ساخته است.

♦️متاسفانه  شیوه مواجهه مرکز اطلاع رسانی با اخبار ، مدیریت ناشیانه رئیس مرکز،  بی تفاوتی در  شنیدن صدای  منتقدان و عدم مرجعیت موجب شده است تا کُمیت کاظمی در  حوزه روابط عمومی بلنگد و سرمایه اجتماعی پزشکیان و کاظمی با سرعت زیاد در حال ریزش باشد و اقدامات خوب و اميد آفرین کاظمی به دلیل ضعف و ناتوانی مفرط در این حوزه در میان اخباری چون خودکشی دانش آموزان،  نظافت مدرسه توسط یک مادر به دلیل نداشتن هزینه کمک به مدرسه و هیاهو و شایعات روزانه انتصابات گم شود.

♦️بیانیه های پر از غلط نگارشی و محتوایی این حوزه نه تنها دردی از کاظمی دوا نکرده است بلکه خود تبدیل به سوژه در فضای مجازی برای کاربران شده است.دود این ناکامی در  ایجاد گفتمان و  پیوند بین وزیر و مخاطبان قبل از آن که به چشم  آموزش و پرورش برود موجب ریزش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دولت  شده است.

♦️کافیست به عنوان شاهد مثال آقای کاظمی  تنها گزارش چگونگي انتشار خبر سپردن صیانت امتحانات به وزارت کشور و بازتاب وحشتناک آن در رسانه ها و افکار عمومی و واکنش مرکز اطلاع رسانی را از روابط عمومی بخواهد تا به عینه ببیند این قبا تا چه حد برتن رئیسی که آنجا گمارده است گشاد است و سرمایه اجتماعی آموزش و پرورش با چه سرعتی در کش و قوس چنین خبرهایی در حال ریزش و فروپاشی است.

♦️آقای کاظمی اگر دل نگران از بین رفتن سرمایه اجتماعی نهاد تعلیم و تربیت و  اعتماد عمومی مردم به  دولت است تا دیر نشده است  چشم خود را به ضعف مفرط مدیریت مرکز روابط عمومی و ناتوانی آن در تبیین اخبار و رویداد های امید بخش و اعتماد آفرین نبندد.  شورای اطلاع رسانی دولت هم موظف است در این خصوص به آقای کاظمی  و آموزش و پرورش کمک نماید.

♦️اگر چنین نشود و ضعفهای حوزه رسانه بزرگترین وزارتخانه دولت  ترمیم نشود به زودی شاهد بروز انزجار و شروع پویش های *من پشیمانم* در بین معلمان و تکثیر آن در سایر اقشار و لایه های اجتماعی خواهیم بود.

♦️در آن صورت دیگر توپ ،تشر و تدبیر آقای وزیر و مداخله  شورای اطلاع رسانی دولت تنها نوش دارویی بعداز فرو ریختن  سرمایه اجتماعی خواهد بود و دود این کوتاهی در آینده نه چندان دور  علاوه بر وزیر و دولت در چشم مشارکت و اعتماد مردم به صندوق رای خواهد رفت .







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

14 Nov, 22:49


نقد صندوق ذخیره فرهنگیان در گذر زمان

کرم بشارت


بعنوان یک عضو و مدیر ارشد آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان چند سئوال از محضر نماینده ویژه یوسف نوری وزیر وقت آموزش و پرورش دارم. امید آنکه به شیوایی پاسخ آنرا دریافت کنم.

- ايشان به استناد كدام قانون نماينده ويژه وزير در صندوق ذخيره شدند؟

- ⁠چرا در آخرين لحظه كه امور مربط به ورود پترو فرهنگ به بورس انجام شده بود با بركنارى عجولانه مدير عامل بازى را به هم زدند؟

- ⁠در مورد تخصيص ارزش مالكانه كه نهايى شده بود، وزير وقت آموزش و پرورش با مشورت چه كسى و با چه حق قانونى جلوى كار را گرفتند و اجراى آن را منوط به بررسى بيشتر توسط شخص وزير كردند؟

- ⁠چرا اعضاى هيأت مديره وقت به جلسات هيات امنا دعوت نمى شدند؟

- ⁠درفاصله وزير شدن آقاى نورى( آذر ماه ٤٠٠) تا آخر ارديبهشت ٤٠١ با وجودى كه ٦جلسه هيأت امنا برگزار شد، چرا از قانون تخلف شد و گفته ميشد براى تشكيل مجمع و توزيع سود فرصت نيست؟

- ⁠چرا مجمع با تاخير و همزمان با عزل هيأت مديره تشكيل و حقوق هيأت مديره اى كه بيش از ٤٠٠٠ هزار ميليارد سود تحصيل كرده بود در آن سال و نيز ٩ ماهه سال بعد پايمال شد؟ و پاداش به كسانى داده شد كه سال مالى بعد سود آورى را به يك سوم كاهش داده بودند؟

- ⁠در زمان كدام وزير بى قانونى رواج يافت و صندوق به معنى واقعى كلمه حيات خلوت وزارتخانه و گعده دوستانه شد؟

- ⁠بريز و بپاش و حاتم بخشى و جلسات بى ثمر و پر هزينه را چه كسى در صندوق باب كرد؟

- ⁠موضوع تصويب اساسنامه در مجلس با لابى چه كسى مطرح شد؟

- ⁠چه كسى به معاون حقوقى رئيس جمهور براى جلوگيرى از اجراى اساسنامه ١٤٠٠ نامه نوشت؟

- ⁠چه كسى برنامه پيگيريهاى فرايند نوين براى وصول مطالبات معوق از دولت را به هم زد؟

- ⁠عامل تشنج در جلسات هيأت مديره در دوره وزارت نورى چه كسى بود؟

- ⁠چه كسى حقوق نجومى و اضافه كار خارج از عرف و بى حساب از صندوق گرفت؟

- ⁠برنامه استراتژيك مصوب صندوق را چه كسى و با كدام پشتوانه علمى و تجربى كأن كم يكن كرد؟

- ⁠اطلاعات مربوط به اعضا كه براى تخصيص ارزش افزوده آماده شده بود به دستور چه كسى از رايانه پاك شد و مجدداً براى تهيه آن وقت و هزينه دوباره كارى صرف شد؟

- ⁠آقاى نماينده ويژه با كدام دانش و تجربه رئيس هيأت مديره پترو فرهنگ شد؟

- ⁠چه كسى مديران عامل با دانش و تخصص غير مرتبط را بر شركتهاى بزرگ صندوق گماشت؟

- ⁠درگيريهاى بى حاصل و تغييرات پى در پى مديران عامل و اعضاى هيأت مديره در سه سال گذشته نتيجه تدبير و تصميم چه كسى بود و چرا؟

- ⁠كشاندن پاى برخى از اعضاى هيأت امنا در امور اجرايى صندوق با كدام مجوز قانونى و با چه انگيزه اى صورت پذيرفت؟

- ⁠سؤالات بى شمار و پردامنه ناشى از حضور غير قانونى،خسارت بار و دخالتهاى غير كارشناسى نماينده ويژه وزير در صندوق آنقدر زياد است كه جايى براى تبليغات عوامفريبانه نمانده است و در صورت ادامه، ده ها سؤال ديگر كه به عملكرد زيانبار ايشان مربوط ميشود مطرح خواهد شد لذا توصيه ميشود موضوع را رها كند و به زخم فرهنگيان نمك نپاشد.



پ.ن۱: کانال مسئولیتی در قبال صحت و سقم پرسش ها نداشته و در صورت ارائه پاسخ، آنرا بازتاب می دهد.

پ.ن۲: بنظر می رسد نویسنده بجای هیئت مدیره مروارید به اشتباه هیئت مدیره پتروفرهنگ نوشته اند.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

14 Nov, 22:08


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش هشتم




مسعود پزشکیان با اشاره به این‌که « بودجه ۱۴۰۴ را که دسترنج دو ماه کار مستمر دولتمردان است تقدیم مجلس شده است » خاطر نشان کرد: این بودجه با توجه به دغدغه شما و بر اساس تعهداتی که با شما و مردم داشتم تدوین شده است. من تعهد کردم در مسیر وفاق حرکت کنم. هر گونه اصلاح اقتصادی صرفا با وفاق محقق می‌شود. سعی کردیم تمام گروه‌ها و اقشار را در لایحه ببینیم و اعداد را واقعی بنویسیم. تمام مواردی که در توان بوده و تعهد کردیم را در نظر گرفتیم

پرسش کننده :

آيا لايحه بودجه ۱۴۰۴ در راستاي قانون برنامه هفتم توسعه مي باشد ؟ ويژگي آن چيست ؟

پاسخ دهنده :

 دقت در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در اولویت تدوین بودجه بوده است. بنده ( مسعود پزشکيان )  بر رعایت تکالیف برنامه هفتم تاکید کردم. در گزارش این لایحه نیز یک فصل انعکاس احکام برنامه ترسیم شده است. اصل دوم عدالت محوری است. معنی حرف من این نیست که بخواهیم یکدفعه تبعیض را رفع کنیم، اما تلاش کردیم به این سمت برویم. با توجه به شرایطی منطقه‌ای در احکام بودجه اطمینان شده تقویت بنیه دفاعی مورد توجه قرار گیرد. کاهش تورم نیز سرلوحه احکام برنامه بوده است.

پزشکيان درباره تلاش جهت حمايت از اقشار آسيب پذير چه گفت ؟

پاسخ دهنده:

به دنبال احکامی بودیم که موجب توزیع عادلانه منابع و حفظ منزلت مردم و مشارکت مردم در اقتصاد شود. از نگاه دولت بسیاری از احکام در راستای عدالت محوری است. منابع  یارانه نقدی و کمیته امداد به جداول بودجه منتقل شده است و کمک به محرومان را در بودجه افزایش می دهد. اگر قرار بود منابع یارانه را به فروش حامل‌ها انرژی منتقل کنیم نمی‌شد آن طور که باید از محرومان حمایت کنیم.

پرسش کننده :

آيا لايحه بودجه ۱۴۰۴ واقع بينانه تنظيم شده است ؟

پاسخ دهنده:

هزینه‌های زندگی خانوار‌های پر جمعیت بیشتر از خانواده‌ها کم جمعیت است فلذا باید پرداختی برای فرزند افزایش بیشتری داشته باشد. منابع لازم برای بخش سلامت دیده شده است. در سنوات اخیر توجه کمتری به آب، توسعه ریلی و مسکن محرومین شده بود. اعتبارات این بخش تقویت شده است. از نکات لایحه تقدیمی واقع بینی در اعداد و ارقام است. در بخش مصارف اعداد واقعی برای پرداخت پاداش بازنشستگان دیده شده است و منابع لازم برای متناسب سازی حقوق باز نشستگان و پرداخت مطالبات گندمکاران دیده شده است.

پرسش کننده :

تغييرات بودجه عمراني در اين لايحه چگونه است ؟

پاسخ دهنده:

پزشکيان در مجلس افزود: رشد بالایی برای پروژه‌ها عمرانی دیدیم.  بودجه عمرانی ۴۰ درصد ارتقاء یافته است. سهم تملک دارایی سرمایه از ۱۱ درصد به ۲۰ درصد از محل بودجه عمومی بوده است. یکی از ملزومات حمایت از تولید، پیش بینی پذیر بودن سیاست‌ها بودجه‌ای و مالی است. برنامه افزایش سرمایه بانک ها دولتی دیده شده است.

ادامه دارد .





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 16:07


دکتر علی صادقی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان شد

با تصمیم هیات مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، «دکتر علی صادقی» به عنوان مدیرعامل صندوق معرفی شد.


♦️به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، عبدالمجید فرجی رییس هیات مدیره موسسه در جلسه معرفی مدیرعامل جدید، سه شعار محوری صندوق را معیشت، منزلت و سودآوری بیان و تاکید کرد دکتر علی صادقی با توانمندی، دانش و تجربیات خود قطعا منشاء شکوفایی و تحول در صندوق خواهد شد و در این راستا هیات مدیره صندوق همراهی لازم را خواهد نمود.

♦️وی با اشاره به اهمیت اجرای مصوبات هیات مدیره صندوق ابراز امیدواری کرد در دوره مدیریت جدید صندوق شاهد جهش و بهبود و ارتقای این بنگاه اقتصادی باشیم.
مدیرعامل جدید موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز با تشکر از مقام عالی وزارت و ریاست هیات امنا، اعضای محترم هیات امنا و هیات مدیره صندوق تاکید نمود: عملکرد، مبنای ارزیابی و شاخصی مهم در صندوق ذخیره می باشد و عملکرد است که حرف اول و آخر را می زند.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 13:18


واریز سهم الشرکه بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، سهم الشرکه جمعی دیگر از بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۳ آبان ماه واریز شد. در این مرحله، سهم الشرکه اعضای ۹ اداره کل استان ها به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز شد. این استان ها عبارتند از:
اصفهان
تهران
زنجان
فارس
کرمان
کرمانشاه
مازندران
مرکزی

♦️در این مرحله با ۱۴,۴۰۵ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
همانطور که در اطلاعیه های قبل اعلام شد، برای کلیه بازنشستگانی که فاقد حساب در بانک سرمایه بوده اند، حساب افتتاح شده است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته، سهم الشرکه آنان به حساب حقوقی شان نزد بانک ملی واریز شده است.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 04:27


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش هفتم



پرسش کننده :

تاثير  تصويب تسهيلات تکليفي براي بانک ها به عنوان يک بنگاه اقتصادي چيست ؟

پاسخ دهنده:

پرهیز از تصویب اعطای تسهیلات تکلیفی توسط بانک‌ها

اعطای تسهیلات تکلیفی برنامه‌ای شکست‌خورده و در جهت تضعیف ساختار و عملکرد بانک‌هاست. بانک به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی، یک واسطه پولی است که در چارچوب حاکمیت شرکتی فعالیت می‌کند. دخالت در نظام تصمیم‌گیری و کارکرد بانک‌ها از طریق تصویب احکام لازم در قوانین بودجه‌های سالانه بر ساختار سودآور و سالم بانک‌ها صدمه وارد می‌کند.

سال‌هاست که تفکیک اهداف اجتماعی دولت از اهداف اقتصادی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها در مفاد قانون تصویب می‌شود، ولی برخی دولت‌ها بانک‌ها را مکلف به اعطای تسهیلات با شرایطی زیان آورکرده‌اند که نتیجه آن ناترازی، زیان‌دهی و نا‌کارآمدی فعالیت بانک‌ها شده است.

پرسش کننده :

اصلاحات و تغییراتی که دولت چهاردهم می‌تواند در میان‌مدت یا در سال‌های آتی، در دستور کار قرار دهد چيست ؟

پاسخ دهنده :

برخی از اصلاحات و تغییراتی که دولت چهاردهم می‌تواند در میان‌مدت یا در سال‌های آتی، در دستور کار قرار دهد اقداماتی است که ذیل عنوان اصلاح نظام بودجه‌ریزی و بازنگری ماموریت‌ها و شرح وظایف دولت قابل طبقه‌بندی هستند.

الف) طبقه‌بندی مجدد سرفصل‌ها و عنوان و شرح ماموریت دستگاه‌های اجرایی

بازنگری عناوین و طبقه‌بندی‌های شرح وظایف و ماموریت‌های نهادهای دولتی ضروری است. به عنوان مثال :

 ماموریت وزارت آموزش و پرورش که به عنوان یک دستگاه هزینه‌بر در بخش بودجه جاری شناخته شده است، نوعی سرمایه‌گذاری است ؛

و یا تمامی وظایف و ماموریت‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی جزو وظایف دولت نیست .

در این صورت، تامین مالی ماموریت‌های این دو وزارتخانه به روش‌های دیگری که حجم بودجه جاری را کاهش دهد هم امکان‌ پذیر خواهد بود.


ب) اصلاح قانون محاسبات عمومی

از تصویب قانون محاسبات عمومی بیش از ۳۷ سال می‌گذرد. شرایط فعلی اقتصاد کشور، شیوه‌های مدیریت و طرز فکر نظام حکمرانی اقتصادی در حال حاضر تفاوت اساسی و زیربنایی با سال‌های تصویب قانون محاسبات دارد.

یکی از اقدامات مفید و ماندنی دولت چهاردهم می‌تواند تدوین لایحه جدید برای اصلاح قانون محاسبات باشد.

ج) نجات صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی

تصویب قانون تامین اجتماعی و تاسیس صندوق تامین اجتماعی در دهه ۱۳۵۰ اقدامی ارزشمند و در راستای توسعه زیرساخت‌های توسعه منابع انسانی و امنیت در فرآیندهای تولید کشور و توسعه اقتصادی و رفاهی جامعه بوده است.

ادامه دارد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Nov, 03:54


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش ششم





 طی دهه‌های اخیر به دلایل متعدد و مختلف که همه آنها را می‌توان ناشی از فهم ناقص و عدم‌شناخت، درک و سواد سیاست گذاران در خصوص مبانی نظری و فنی نظام‌های تامین اجتماعی دانست، نظام تامین اجتماعی و صندوق‌های مربوط به آنها و دیگر صندوق‌های بازنشستگی در سراشیبی سقوط قرار گرفته‌اند.

 شکست صندوق‌های تامین‌اجتماعی و بازنشستگی عواقب خطرناک اقتصادی و اجتماعی در پی دارد .

ضرورت دارد دولت چهاردهم در مورد آنها اقدام مناسبی اتخاذ کند.

در سند بودجه سال ۱۴۰۴ با تصویب حکم قانونی مناسب، موضوعات فوق و موارد مشابه می‌تواند در دستور کار مجلس و دولت  قرار گیرد .

پرسش کننده :

بر اساس ماده ۱۸۲ اصلاحی آیین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده (مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آنها) و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.

بخش اول حداکثر تا اول آبان هر سال به مجلس تقدیم می‌شود. بخش دوم نیز حداکثر ۱۰ روز از زمان ابلاغ بخش اول قانون بودجه به مجلس ارسال خواهد شد.

آيا بخش اول لايحه بودجه 1404 در آخرين فرصت قانوني ( اول آبان  ) تقديم مجلس شد ؟

پاسخ دهنده :
بله

پرسش کننده :

آثار ناشی از اختلال قیمت فرآورده‌های نفتی بر اقتصاد را چگونه مي توان مديريت کرد ؟

پاسخ دهنده:

مدیریت مصرف فرآورده‌های اصلی نفتی

به‌رغم وجود نظرات و تحلیل‌های مختلف در خصوص قیمت فرآورده‌های نفتی در اقتصاد ایران، تنها نسبت قیمت این فرآورده‌ها با بهای دیگر کالاها و خدمات مصرفی حاکی از وجود اختلالی وسیع در اقتصاد ایران است. آثار ناشی از اختلال قیمت فرآورده‌های نفتی، هم بر اقتصاد جامعه تاثیر منفی دارد و هم پیامدهای نامطلوب بر دیگر بخش‌ها از جمله محیط‌زیست دارد.

مدیریت مصرف فرآورده‌های نفتی از طریق اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌ها که اصلاح قیمت می‌تواند قسمتی از آن برنامه‌ها باشد، با استفاده از مجوز یا حکم قانونی در بودجه ۱۴۰۴ می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

پرسش کننده :

چه راه حلي براي گسترش حاکمیت شرکتی در بنگاه داری دولتی توسط خوشپور ارائه مي شود ؟

پاسخ دهنده :

۶. بودجه شرکت‌های دولتی

در اسناد بودجه سالانه، بیش از دو، سه‌ برابر رقم بودجه عمومی دولت رقم مربوط به منابع و مصارف شرکت‌های دولتی است. ماهیت بودجه شرکت‌های دولتی و ارقام آن کاملا با ماهیت و ارقام بودجه عمومی دولت متفاوت است و جمع‌کردن این ارقام اشتباه است که در اجرای قانون هرساله صورت می‌گیرد. در بودجه شرکت‌های دولتی اشکالات بسیاری وجود دارد که نقض اصول حاکمیت شرکتی در بنگاه داری دولتی و از کار افتادن کارکردهای شرکتی و بنگاهی در این شرکت‌ها از مهم‌ترین آنهاست. 

محدودیت‌های منابع مالی دولت، نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی را بر آن داشته است تا به روش‌های مختلف غیر‌حرفه‌ای و غیر‌منطقی از منابع شرکت‌ها استفاده کند و مجلس نیز در مراحل تصویب بودجه برای تامین مالی اهداف مورد نظر خود از محل هزینه‌ها یا درآمد شرکت‌ها برداشت می‌کند که نتیجه همه این موارد نا‌کارآیی و اخلال در کارکرد شرکت‌هاست.

 ضرورت دارد دولت چهاردهم با جدیت و دقت از پیشنهاد و تصویب این‌گونه احکام در سند بودجه سال ۱۴۰۴ پرهیز کند.

ادامه دارد .




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

12 Nov, 11:46


واریز سهم الشرکه بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، سهم الشرکه جمعی دیگر از بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۲ آبان ماه واریز شد. در این مرحله، سهم الشرکه اعضای پنج استان به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز شد. این استان ها عبارتند از:
آذربایجان شرقی
آذربایجان غربی
خوزستان
گلستان
گیلان
♦️در این مرحله با ۷,۲۳۷ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
همانطور که در اطلاعیه های قبل اعلام شد، برای کلیه بازنشستگانی که فاقد حساب در بانک سرمایه بوده اند، حساب افتتاح شده است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته، سهم الشرکه آنان به حساب حقوقی شان نزد بانک ملی واریز شده است.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

12 Nov, 05:27


احمدی رفت
ختار آمد

محمدتقی سبزواری


♦️دیگر این نمونه تیترها در کشور عادی شده است. تعویض مدیران به سرعت برق و باد صورت می پذیرد. کاش مبارزه با فساد، همانند تعویض مدیران بدون جلسه تودیع و معارفه بسرعت انجام می شد.

♦️خدایش نیامرزد کسی که عزل را در هواپیما باب کرد. بر این باورم که انسان ها حرمت دارند. سالها طول می کشد تا یک مدیر تربیت شود. نه محسن احمدی، تازه از گرد راه رسیده بود و نه فتاح ختار در آستانه جوانی و جویای نام است که حتی دقایقی قبل از تصمیم هیئت مدیره، احدی از این موضوع خبردار نباشد.
خدایش نیامرزد کسی که با امنیتی کردن فضای کشور، تودیع و معارفه یک مقام پایین دستی در کشور را رازآلود کرده است.


♦️با رفتن احمدی و آمدن ختار، هیچ اتفاقی نمی افتد مگر حرمت هایی که شکسته شد. عملکرد هیئت مدیره که قطعاً با چراغ سبز رئیس هیئت امناء بوده، به جد قابل نقد است. هر دو نفر حرمت داشتند و دارند. یک جلسه تودیع و معارفه حداقلی، لازمه کار بوده است. چرا وزیر، جلسه تودیع و معارفه برای خودش را می پسندد ولی برای مدیران زیرمجموعه اش را نمی پسندد.

♦️بنا به گزارشات و اسناد منتشره در فضای مجازی، فساد در هلدینگ های پتروفرهنگ و سرمایه‌گذاری فرهنگیان بیداد می‌کند. خوشبختانه بنظر می رسد، هیئت مدیره نیز به قطعیت در این مورد رسیده است. این تعلل و کوتاهی در معرفی خاطیان و احتمالاً مجرمان به مراجع قضایی، مخصوصاً در ایامی که لزوم مبارزه با فساد، بیشتر از گذشته حس می شود، پذیرفتنی نیست. اکنون که منتخبین فرهنگیان در هیئت امناء، بر برگزاری گعده های خود با هلدینگ های پتروفرهنگ و سرمایه‌گذاری فرهنگیان اصرار دارند، ورود جدی هیئت مدیره به چرایی گعده ها و پاسخگویی به اخبار منتشره در فضای مجازی لازم و ضروری است.

♦️این رسانه وظیفه خود می داند از اخلاق نیکو و مدارای مدیرعامل سابق تشکر و قدردانی کرده و برای ایشان سربلندی را آرزو کند و وفای به عهد و موفقیت در تعصب شغلی و ایده های سهامدار محور سرپرست جدید را به فال نیک بگیرد.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

11 Nov, 20:10


مزایای بورسی شدن شرکت‌ها

محمدجواد قریشی

♦️یکی از راهکارهای مشخص نمودن ارزش مالکانه یا مهمترین راهکار مشخص نمودن ،سهم الشرکه و سهم عضو از دارایی‌های صندوق ذخیره فرهنگیان، سهامی نمودن شرکتها و هلدینگهای صندوق ذخیره فرهنگیان میباشد؛
که علاوه بر رساندن حق و حقوق اعضا، به دلیل رعایت قانون تجارت در شرکتهای بورسی باعث میشود که ارکان هر شرکت همچون
مجامع (عادی.فوق العاده)
بازرس
هیات مدیره
توسط صاحبان اصلی در انتخاب هیات مدیره ها ها و بازرس و تصویب صورتهای مالی مشارکت داشته باشند
و عملکرد و سود دهی شرکتها استاندارد و بر اساس مدیریت مالی و اصول پذیرفته شده حاکمیت شرکتی و تکالیف بورس می‌باشد.

♦️بورسی شدن باعث میشود خیلی از خواسته های فرهنگیان عملی شود.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

11 Nov, 18:49


واریز سهم الشرکه بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، سهم الشرکه جمعی دیگر از بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۱ آذر ماه واریز شد. در این مرحله، سهم الشرکه دوازده استان به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز شد. این استان ها عبارتند از:
اردبیل
بوشهر
حوزه ستادی آموزش و پرورش
خراسان رضوی
دانشگاه شهید رجایی
دانشگاه فرهنگیان
سازمان پژوهش و تألیف کتب درسی
سازمان نوسازی مدارس
سمنان
قزوین
قم
یزد

♦️در این مرحله با ۶,۰۴۷ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
همانطور که در اطلاعیه های قبل اعلام شد، برای کلیه بازنشستگانی که فاقد حساب در بانک سرمایه بوده اند، حساب افتتاح شده است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته، سهم الشرکه آنان به حساب حقوقی شان نزد بانک ملی واریز شده است.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Nov, 19:35


اعزام ۳۰ دانشجوی مسموم دانشگاه فرهنگیان

بدنبال مسمومیت تعدادی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، ۳۰ نفر از آنان به بیمارستان اعزام شدند.



♦️علی محمدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان تهران اظهار کرد: حدود ۳۰ دانشجوی  پسر یکی از خوابگاه های این دانشگاه به دلیل علائم تهوع و مسمومیت به بیمارستان اعزام شدند. در حال حاضر حال عمومی تمامی دانشجویان مساعد است.

♦️محمدی بیان کرد:حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان یکی از مراکز خوابگاهی دانشگاه فرهنگیان استان تهران شب گذشته از شام خوابگاهی استفاده کردند که نزدیک صبح حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر از دانشجویان حالت تهوع و مسمومیت پیدا می کنند.

او افزود: حدود ۳۰ نفر از دانشجویان فوق صبح امروز از طریق اورژانس برای انجام آزمایشات و کنترل های پزشکی به بیمارستان منتقل می شوند که ۱۰ نفر از این افراد پس از معاینات سرپایی به خوابگاه برگشتند، سایر دانشجویان نیز برای انجام معاینات بیشتر در بیمارستان می مانند. در حال حاضر حال عمومی تمامی دانشجویان خوب است این دانشجویان به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در محل جداگانه ای تحت کنترل پزشک قرار می گیرند، در صورتی که مشکلی نداشته باشند می توانند به خوابگاه و کلاس درس خود بازگردند.

♦️محمدی اظهار کرد: هنوز علت مشکلی که برای دانشجویان فوق پیش آمده مشخص نشده است و نمی توانیم بگوییم این موضوع ناشی از مسمومیت غذایی هست یا  عامل بهداشتی. اما تا فردا یا پس فردا نتیجه بررسی‌ها اعلام خواهد شد.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Nov, 13:49


واریز مطالبات بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ صندوق ذخیره فرهنگیان


♦️به گزارش دفتر معاونت مالی و نیروی انسانی، از امروز ۲۰ آبان ماه، واریز مطالبات بازنشستگان شروع شد.
امروز مطالبات بازنشستگان شهریور ۱۴۰۳ ده استان واریز شده است . این استان ها عبارتند از:
ایلام
خراسان جنوبی
خراسان شمالی
چهارمحال بختیاری
لرستان
سیستان و بلوچستان
کردستان
کهگیلویه و بویراحمد
هرمزگان
همدان

♦️در این مرحله با ۵,۷۴۴ نفر تسویه حساب صورت گرفته است.
برای بازنشستگانی که بدلیل مشکلات بانکی، امکان افتتاح حساب در بانک سرمایه وجود نداشته است، مطالبات آنان به حساب بانک ملی شان واریز شده است.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Nov, 03:48


تحویل کارت به ادارات بجای منازل

رقیه تقدیری / ناحیه ۲ شیراز


♦️باتوجه به اعلام صندوق ذخیره درخصوص واریزسهم الشرکاء به حساب همکاران دربانک سرمایه و افتتاح حساب برای افراد فاقد حساب در این بانک ، سوال اینجاست کسانی که از سال ها قبل عضو صندوق بودند و در حال حاضربه شهریااستان دیگرمنتقل شدند و تغییر آدرس دادندتکلیفشان چیست؟
آیا قرار است به دنبال مطالبه حق خود کفش نعلین بپوشند؟


♦️آیا بهتر نیست که کارت ها را تحویل اداره محل خدمت بدهند؟ تا همکارحضوری کارت را تحویل بگیرد.
مشکل دیگر این است که امکان دارد همکار در ساعت مراجعه پست در خانه نباشد که این مسئله بخصوص اگر این غیبت اندکی طولانی باشد احتمال دارد باعث ایجاد مشکل و سرگردانی برای همکار گردد.
پس لطفا استدعا دارد، علاج واقعه قبل از وقوع انجام پذیرد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

09 Nov, 10:49


سرداران سازندگی کشورهای مختلف

محمدتقی سبزواری

به همت انجمن اسلامی معلمان، سلسله جلساتی تحت عنوان کانون اندیشه در سه شنبه ها برگزار می شود.

♦️در جلسه این هفته ۱۶ آبان، استاد سید علیرضا شفیعی مطهر که از ادیبان و اندیشمندان خوشنام و از مدیران اسبق آموزش و پرورش می باشند، به ذکر خاطره ای پرداختند. گفتند:

♦️در زمان حیات حضرت امام و پس از پایان جنگ، مدیران کل آموزش و پرورش استان ها، جلسه ای داشتند و در پایان گردهمایی چهار نفر مأمور تهیه قطعنامه شدند.
به هنگام بررسی موضوع، من گفتم، نوشتن قطعنامه ارزشی ندارد‌. بجز اینکه هر روزنامه ای بنا به فراخور سلیقه خود، برشی از آنرا انتخاب و منتشر می کند. پس بهتر است بجای اینکار نامه ای به حضرت امام نوشته و مشکلات آموزش و پرورش را مطرح و لزوم توجه به نهاد متولی تعلیم و تربیت را بیان کنیم.
اعضای منتخب و مدیران کل همگی موافقت کردند و نامه تائید شد و برای رساندن آن به حضرت امام، بهترین فرد را حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی دانستیم.
پس از ملاقات با ایشان و ذکر این موضوع که اولویت اول می بایست تعلیم و تربیت باشد و خواهان رساندن این نامه به امام هستیم. آقای رفسنجانی فرمودند که اینروزها، دیدارهای مختلفی از صنوف مختلف مانند صنایع و کشاورزان و مسکن و نیروگاهی و ..... داریم و آنها اولویت اول را صنف خودشان می دانند.
بناچار نومیدانه از مجلس شورای اسلامی خارج شدیم.


♦️و اینچنین شد که:
ما نیز در کنار کشورهای اروپایی بعد از جنگ و کشورهای آسیای جنوب شرقی، صاحب سردار سازندگی شدیم.

و فرهنگی بازنشسته صاحب فکر و اندیشه برای دریافت حق الزحمه ای معادل ۲۰ درصد بازنشستگان دیگر نهادها در موسسه ای که از سرمایه خودش شکل گرفته است، باید تا کمر خم شود.

و رئیس جمهورش برای جلب رضایت خاطر محدودی خشک مغز معتقد به انکیزسیون، مجبور است تحت عنوان وفاق ملی، باج دهد.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

09 Nov, 09:39


سرابی به نام منزلت و معیشت فرهنگیان




نشریه صدا در گزارشی به تجزیه و تحلیل مشکلات رفاهی فرهنگیان پرداخته است. سازمان اقتصادی و رفاهی یکی از نهادهای است که می تواند این نیاز را برآورده کند.
متولیان می بایست توجه داشته باشند که اهداف سازمان اقتصادی و رفاهی با موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان متفاوت باشد.

بخش نخست


تشکیل سازمان رفاهی معلمان درگیر بسط و قبض ساختار اداری

سال‌هاست موضوع تشکیل سازمان رفاهی معلمان به عنوان ساختاری جداگانه مطرح می‌شود؛ اما تصمیم‌گیران در مسیر اجرا سیاست، عملیاتی برای آن تعبیه نکرده‌اند.

♦️چند سالی می‌شود که هر زمان از معیشت و منزلت معلمان سخن به میان آمده است، وزرای آموزش وپرورش، نمایندگان مجلس و در نگاه کلی‌تر دولت از برنامه‌ریزی برای تشکیل سازمانی اقتصاد و رفاه فرهنگیان سخن گفته‌اند، همین چند ماه پیش هم بار دیگر از سوی رضا مراد صحرایی وزیر وقت آموزش و پرورش این موضوع مطرح شد که «به دنبال تاسیس سازمان اقتصادی و رفاهی معلمان هستیم و می‌توانیم با سرمایه خودمان، راه‌اندازی آن را عملی کنیم» و این موضوع تا حدی پیش رفت که اوایل امسال وزیر وقت، دلیل پیش نرفتن تاسیس این سازمان را موانع قانونی اعلام کرد و گفت: این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری رفته و با ارتقای وضعیت موجود، چنین سازوکاری طراحی شود.

به هر طریق، آنچه از شرایط بر می‌آید رفاهیات معلمان در گرو تاسیس سازمانی به این نام است و این سازمان هم همچنان در پاسکاری میان بخش‌های مختلف وجود خارجی پیدا نکرده است؛ رفاهیات معلمان که نسبت به سایر ارگان‌ها جزو پایین‌‌ترین سطوح قرار دارد، اندرخم بروکراسی‌های اداری است.

♦️این در حالی است که امروزه مدیریت سرمایه انسانی به عنوان یکی از علوم مهم واولویت‌دار در تمام بخش‌های دولتی وخصوصی کشورها  تبدیل شده است و همه سازمان‌ها سعی می کنند در بحث ساختار سازمانی و رکن اصلی آن یعنی سرمایه انسانی با حساسیت و مطالعه در تدوین وتنظیم سیاست‌های اجرائی سازمان خود برای جذب، نگهداشت،ارتقا و....بازنشسته کردن سرمایه انسانی عمل کنند.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

08 Nov, 02:59


دغدغه‌های نمایندگان و طرح سئوالات

#یادداشت اختصاصی

محورهای سئوال از وزیر آموزش و پرورش

به گزارش رسانه ها، محورهای سئوال از علیرضا کاظمی به شرح زیر می باشد:

۱- چرا وزیر در خصوص موضوع مهم تاثیر قطعی معدل در کنکور بی تفاوت بوده و اقدام موثر و فوری انجام نمی‌دهد؟

۲- چرا در خصوص موضوع مهم افزایش سن داوطلبان دانشگاه فرهنگیان اقدام مهم و موثری انجام نمی‌شود؟

۳- چرا در خصوص تعیین تکلیف اعتراضات داوطلبان آزمون‌های استخدامی از جمله آزمون کیفیت‌بخشی و آموزگاری، شفاف عمل نمی‌شود؟

۴- چرا در خصوص رد گزینشی داوطلبان آزمون‌های استخدامی و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان، اقدام فوری صورت نمی‌پذیرد؟



در دوره کارشناسی ارشد و دکتری، یکی از واحدهایی که قطعاً ارائه می شود، آمار و دیگری روش های تحقیق است. در این دو درس، تعریفی که بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، متغیر کمی و کیفی است.
سئوالات فوق، همگی کیفی می باشند و هر انسان منصفی بخوبی می داند که طی سه ماه نمی توان در مورد کیفیت کار یک وزیر اظهارنظر کرد. آنهم برای وزیری که اولویت اولش نماز است و آنرا به صراحت اعلام کرده است.
از آنجا که دغدغه نمایندگان از جنس های مختلفی می باشد، امیدواریم در مورد سئوالات فوق، این دغدغه از جنس بکار گماردن نیروهای معتمدشان در صندوق ذخیره نباشد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

07 Nov, 17:32


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

وی در این بخش، گزارش خود را بصورت پرسش و پاسخ مطرح کرده است.


بخش پنجم


♦️پرسش:
خوشپور براي منابع و مصارف واگذاری یا تملک دارایی‌های سرمایه‌ای چه پيشنهادي داده است ؟

پاسخ دهنده:

منابع و مصارف واگذاری یا تملک دارایی‌های سرمایه‌ای

طبقه‌بندی وجوه حاصل از فروش ثروت‌های طبیعی کشور نظیر صادرات نفت‌خام که یک ثروت بین نسلی و متعلق به مردم حال و آینده کشور است، در اسناد بودجه ذیل عنوان منابع و نه درآمد و به تبع آن تاسیس و ایجاد صندوق ذخیره ارزی، ابتکار دولت اصلاحات در جهت هدایت این منابع به سمت تولید ثروت‌ها و دارایی‌های جدید بود که در سال‌های بعد به‌طور ماهوی و عملی از کار افتاد. طی سال‌های گذشته، منابع حاصل از صادرات نفت به‌طور عمده به مصارف جاری در بودجه رسیده است. با تدقیق در برآورد و کنترل هزینه‌های جاری، دولت می‌تواند سهم قابل‌توجه منابع حاصل از صادرات نفت خام یا واگذاری دیگر دارایی‌های کشور را به اجرای طرح‌های سرمایه‌ای اختصاص دهد.

استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری دولتی به روش‌های مختلف و شناخته‌شده در بودجه ۱۴۰۴ می‌تواند مطرح شده و به تصویب برسد. واگذاری طرح‌های عمرانی و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای که شرایط لازم را برای اجرا در بخش خصوصی دارند، موجب کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای دولت می‌شود.

اقدام اساسی‌ که دولت چهاردهم می‌تواند در میان‌مدت با شجاعت ذیل عنوان اصلاح نظام بودجه در دستور کار قرار دهد، انتقال وظایف تنظیم بودجه جاری دولت به وزارت امور اقتصادی و دارایی و بازنگری نقش سازمان برنامه و ماموریت برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه و تخصیص منابع حاصل از صادرات نفت‌خام و دیگر ثروت‌های کشور به اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری جدید و توسعه‌ای است.

 دستاورد محتوم این اصلاح، کوچک شدن و کارآمدی رفتار دولت و کاهش و بهینه شدن هزینه‌های جاری در محدوده درآمدهای جاری آن خواهد بود.

پرسش کننده :

براي مقابله با درخواست‌های متعدد و متنوع از سوی گروه‌های ذی‌نفع و ذی‌نفوذ به منظور درج هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای چه پيشنهادي  مطرح شده است ؟

پاسخ دهنده :

برآورد معقول درآمدها و منابع

در فرآیند تنظیم لایحه بودجه، به‌خصوص در مرحله بررسی و تصویب آن در دولت و مجلس، درخواست‌های متعدد و متنوعی از سوی گروه‌های ذی‌نفع و ذی‌نفوذ برای درج هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای مطرح می‌شود. در صورت حمایت از دولت و سازمان برنامه و بودجه، به‌گونه‌ای که برای آنها توان مقاومت در مقابل درخواست‌های فاقد توجیه و غیر‌منطقی فراهم شود، هم هزینه‌های زائد و فاقد توجیه افزایش نمی‌یابد و هم دولت مجبور نخواهد بود برای ایجاد تعادل حسابداری در بودجه، به درج منابع و درآمدهای موهوم بپردازد.

 به‌عنوان مثال، منابع حاصل از مولد‌سازی و فروش دارایی‌های دولت طی سال‌های گذشته تنها به دلیل تعادل در جداول بودجه درج و تصویب شده که به دلیل محقق‌ نشدن به کسری بودجه دامن زده است.

پرسش :

خوشپور براي ترميم شکاف بين توليد و مصرف بخش انرژي ( گاز و برق ) چه پيشنهادي داده است ؟

پاسخ دهنده :

رفع ناترازی در بخش‌های انرژی

در بخش‌های انرژی (گاز و برق) شکاف عمیقی بین تولید و مصرف وجود دارد. نتیجه این شکاف‌های عظیم، تعطیلی واحدهای تولیدی در روزهای بسیاری از سال است. بازسازی و تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت‌های بخش انرژی در بودجه ۱۴۰۴ باید در اولویت قرار گیرد. در بودجه هر سال ارقام پیش‌بینی‌شده برای تملک یا اجرای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای صرف تامین کسری بودجه جاری می‌شود.

با محدود کردن هزینه‌های جاری امکان تخصیص ارقام پیش‌بینی‌شده برای طرح‌های سرمایه‌ای بیشتر می‌شود.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

06 Nov, 21:48


پرداخت سود سرمایه بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان



♦️در مهرماه سال جاری، قریب ۳۴ هزار نفر از اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان، پس از نائل شدن به افتخار بازنشستگی، از صندوق ذخیره فرهنگیان خارج شده و تسویه حساب کردند.


♦️براساس اطلاعیه معاون مالی و سرمایه انسانی صندوق ذخیره فرهنگیان، عملیات پردازش برای تسویه حساب با بازنشستگان علی رغم تأخیر و اشتباهی که در ارائه آمار یکی از استان ها صورت گرفته بود، تکمیل و از روز یکشنبه بیستم آبان ماه بصورت گروهی برای هر استان پرداخت خواهد شد.


♦️دکتر علی فتاحی همچنین اظهار داشت که سهم الشرکه بازنشستگان، طی چندین روز آینده به حساب ذی نفعان نزد بانک سرمایه واریز خواهد شد. برای آن دسته از بازنشستگان که در بانک سرمایه حساب نداشته، حساب افتتاح و کارت بانکی به آدرس پستی آنان ارسال خواهد شد.


♦️عملیات تسویه حساب با بازنشستگان در صندوق ذخیره فرهنگیان، عملاً یک ماه بعد از بازنشستگی و ثبت اطلاعات در سامانه؛ به صندوق ارسال و پس از وصول از کل استانها پردازش انها شروع می شود.
امسال برای دومین بار در صندوق ذخیره، تسویه حساب با دو هفته پس از دریافت اسامی صورت می گیرد و برای اولین بار کارت های بانکی اعضاء با پست به آدرس اعضاء ارسال می شود.



انجام عملیات بانکی و تمرکز نقدینگی مجموعه صندوق ذخیره توسط بانک سرمایه، می تواند این بانک را به سوددهی و خروج از زیان انباشته امیدوار کند.









با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

06 Nov, 18:07


واریز نکردن سهم صندوق ذخیره به بازنشستگان ۱۴۰۳

دکتر اکبر زارعین

♦️از آنجا که وزیر محترم فرمودند مطالبات باید بروز پرداخت شود و امسال حق التدریس را  سعی کردند به وقت پرداخت کنند
متاسفانه بازنشستگان مهر ۱۴۰۳  با وجودی که سالهای قبل بطور مثال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ آبان ماه نهایت صندوق ذخیره مبلغ سرمایه گذاری شده توسط همکاران را پرداخت کرده لیکن امسال با توجه به اینکه مهر ماه بازنشستگان حقوق ماه اول را دریافت نکردند متاسفانه بجای اینکه صندوق ذخیره زودتر از سالهای قبل مطالبات را پرداخت کنند هنوز پرداخت نکرده اند

♦️از وزیر محترم خواهشمند است پیگیری کنند حق سهم بازنشستگان ۱۴۰۳ زودتر پرداخت شود خصوصا که مهر ماه حقوق دریافت نکردند و با مشکلات عدیده مالی روبرو هستند
قابل ذکر است سالهای قبل زودتر پرداخت شده چگونه امسال در دولت جناب پزشکیان که اصرار بر به روز شدن پرداخت هاست هنوز پرداخت نکرده اند
این که دیگر دست دولت نیست که بگویند بودجه نیست   نکند بانک گذاشتید و روزانه کلی سود میخورید  ربا خواری از مال دیگران !! ربا خواری از مال خود هم حرام است چه برسد مال دیگران .

♦️در سال ۱۴۰۱ صندوق ذخیره پانزدهم آبان واریز کردند اما امسال در وزارت جناب کاظمی هنوز واریزی صورت نگرفته است .





پ.ن:
جهت اطلاع بازنشستگان عرض می شود که عملاً تسویه حساب کمتر از ۱۵ روز بعد از اعلام وصول اسامی از استان ها غیرممکن است.
ضمن تشکر بابت اعلام دغدغه بازنشستگان، موضوع را پیگیری و به اطلاع خواهیم رساند.







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:


https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

06 Nov, 02:43


تقدم نگاه پیشگیرانه بر نگاه پیگیرانه

#اختصاصی



بنا بر برخی مکاتبات موجود، وزیر آموزش و پرورش بعنوان رئیس هیئت امناء صندوق ذخیره فرهنگیان بارها و مکرراً نظر بر حذف نیروهایی دارند که شائبه وجود تخلف در آنها وجود دارد.


وجود این نگاه پیشگیرانه در رئیس هیئت امناء که بنا بر برخی مدارک در چشم انداز وزیر پیشین نیز وجود داشته است، می تواند بن مایه اصلاحات ساختاری در صندوق ذخیره فرهنگیان شود.

پیشنهاد این رسانه به هیئت امناء، انتخاب هیئت مدیره ای توانمند، قاطع و پاکدست می باشد. در نیت خیر روسای هیئت امناء تردیدی نیست ولی وقتی هیچکس جوابگوی تخلفات احتمالی صورت گرفته در هلدینگ پترو فرهنگ و هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان نیست، منویات مقام عالی وزارت آموزش و پرورش هیچ سودی بحال فرهنگیان و اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان ندارد.






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

06 Nov, 01:56


*سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.*



بخش چهارم :
رییس جمهوری در نخستین جلسه بررسی لایحه بودجه سال آینده، با انتقاد از زیان‌دهی برخی شرکت‌های دولتی به‌ویژه شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، این مسئله را نتیجه سوءمدیریت دانست و خواستار اقدام فوری برای بهبود شرایط شد. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در قانون برای اجرای متناسب‌سازی بازنشستگان موضوع درآمدهای حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده آمده است که ۷۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، اما در ردیف‌ها مجلس شورای اسلامی ۵۰ هزار میلیارد تومان تخصیص داده و مابقی به جاهای دیگر داده شده است. ما هم باید طبق ردیف‌های بودجه عمل می‌کنیم که ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

 بازنشستگانی هستند که حقوق کمتر از ۱۰ میلیون می‌گیرند که تعداد آنها به کمتر از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد که باید به آن‌ها هم توجه شود.

سال‌های زیادی است که سند بودجه، برنامه مالی یک‌ ساله برای توسعه کشور نیست و صرفا سیاهه‌ای از ارقام دخل و خرج جاری دولت و مجوزها و احکام مربوط به آنهاست. این وضعیت یک بیماری برای نظام برنامه‌ریزی و مدیریت و حکمرانی دولت است. در سال‌های پایانی دهه ۱۳۷۰ و ابتدای دهه ۱۳۸۰ برای اینکه نظام بودجه‌ریزی دچار این بیماری نشود، تغییراتی در نحوه آرایش اطلاعات و مفهوم سرفصل‌ها و متغیرهای بودجه داده شد، ولی به‌ طور عمده به دلیل غیر‌توسعه‌ای بودن جهت‌گیری دولت‌ها، تغییرات ایجادشده نیز کارساز نبوده و سازمان برنامه و بودجه که اتاق فکر و متولی برنامه‌ریزی و رصد فراروند توسعه کشور است، به لحاظ ماهوی تغییر کرده و مامور تنظیم سند دخل و خرج دولت و نظارت بر عملکردهای جاری دولت شده و فرآیند توسعه سال‌هاست که متوقف مانده است.

به ادعای مراجع و نهادهای ذی‌ربط، کمتر از ۵۰‌ درصد اهداف و برنامه‌های میان‌مدت توسعه تحقق می‌یابد و انحرافی اساسی در دست یابی به آرمان‌های سند چشم‌ انداز ۱۴۰۴ پدید آمده است.


 ماموریت‌های جاری دستگاه‌ها و طراحی شیوه‌های رقابتی، انگیزشی و کنترل در انجام وظایف نهادهای دولتی توسط پیمانکاران بخش خصوصی از بار هزینه‌های دولت خواهد کاست.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

06 Nov, 01:29


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.


بخش سوم



♦️گزارش گيري دقيق از عملکرد بودجه نيازمند طبقه بندي و شناسه گذاري درآمدها و مصارف بودجه است .

يک بسته اصلي در اصلاح ساختار بودجه ساماندهي درآمدهاي عمومي دستگاه هاي اجرايي است .

دولت قصد دارد با عنايت به فرصت تصويب دو مرحله اي بودجه ، در مرحله اول پيشنهاد خود در خصوص اجزاي (2 ) الي (4 ) ماده 182 آیين نامه داخلي را به صورت دو ساله تقديم مجلس کند . بودجه ريزي ميان مدت يکي از بسته هاي اصلي اصلاح ساختار است که رويکرد ميان مدت دولت را در خصوص برنامه ها و امور و فصول مشخص خواهد کرد . بودجه ريزي ميان مدت يکي از ابزار هاي مدرن جهت برنامه ريزي دستگاه هاي اجرايي و تحقق موافقت نامه هاي پنچ ساله است .

 و همچنين راهبرد اصلي در قانون برنامه هفتم استقرار نظام تامين اجتماعي چند لايه است که بايد متکي به شناسايي اقشار نيازمند مبتني بر آزمون وسیع و اتصال اين سنجه به حمايت هاي دولتي باشد که در موارد مختلف به دولت تکليف شده است .



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

05 Nov, 07:59


"گفتگوی هفته"

سومین نشست

سخنران: دکتر رحیم عبادی
رییس سازمان ملی جوانان در دولت اصلاحات

موضوع: شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش

زمان : سه شنبه پانزدهم آبان ماه
ساعت :  ۱۷:۳۰ تا ۱۹

مکان : جمالزاده، دفتر مرکزی انجمن

انجمن اسلامی معلمان شهر تهران







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

04 Nov, 16:34


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.


بخش دوم


♦️در ادبيات سياست گذاري نيز بر تبيین سياست و برنامه براي مردم و اجماع سازي به عنوان اولين اصل در اصلاحات اقتصادي تاکيد شده تا حسن اعتماد و محبت آحاد جامعه و همراهي آنان جلب شود.
به منظور حمايت از قشر متوسط، افزايش دو برابري ميزان معافيت مالياتي بر مجموع حقوق و دستمزد و سه برابري معافيت مشاغل در دستور کار خواهد بود .

انتظار مي رود با هوشمندسازي نظام مالياتي به ويژه جايگزيني ساز و کارهاي سيستمي و هوشمند به جاي تشخيص مبتني بر مميزين مالياتي ، نسبت درآمد مالياتي به توليد ناخالص داخلي نسبت به سال جاري يک واحد درصد افزايش يابد تا در انتهاي برنامه هفتم به 10 درصد برسد.
سال آينده نقطه عطف نظام مالياتي است چرا که ساز و کار پايانه هاي فروشگاهي به صورت کامل عملياتي خواهد شد .

♦️اصلاح نظام بانکي يکي از الزامات اصلاح نظام اقتصادي در راستاي رشد اقتصادي و کاهش تورم است. عمده اصلاحات نظام بانکي در قالب مصوبات هيات عالي بانک مرکزي انجام خواهد شد. لکن در بخش بودجه نيز لازم است به صورت موازي بدهي دولت و شرکت هاي دولتي به شبکه بانکي در قالب بند ( ب ) ماده 10 قانون برنامه هفتم پيگيري شود .

در بخش تامين اجتماعي و سياست هاي حمايتي تجربه جهاني و همچنين راهبرد اصلي در قانون برنامه هفتم استقرار نظام تامين اجتماعي چند لايه است که بايد متکي به شناسايي اقشار نيازمند مبتي بر آزمون وسع و اتصال اين سنجه به حمايت هاي دولتي باشد که در موارد مختلف به دولت تکليف شده است .

♦️سرمايه گذاري در بالادستي انرژي و جهش در توليد  نفت و گاز يک ضرورت اجتناب ناپذير است.

قرار است تمام رديف هاي با ماهيت درآمدها و هزينه هاي عمومي را که در جداول خارج از بودجه قرار دارند در جدول اصلي و در جايگاه خود قرار بگيرند . تنها در اين صورت است که سقف واقعي بودجه عمومي، سهم دقيق امور مختلف از مخارج دولت و تسهيم منابع درآمدي تدقيق و قابل استناد خواهد بود. اين اصلاح شفافيت و ساز و کار گزارش دهي نزديک به حقيقت را بهبود جدي خواهد داد  که اولين قدم در اصلاح ساختار بودجه خواهد بود.

براي طرح صادقانه منابع و مصارف بودجه همراه با لايحه تقديمي مجلس گزارش اقتصادي مشتمل بر جداول توصيفي از طبقه بندي مصارف ارائه خواهد شد . شايان ذکر است با اجراي اين اقدامات ، سقف بودجه کل تغيير چنداني نخواهد کرد .





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

04 Nov, 14:29


💠 #سلسله_برنامه‌های_مجازی_کانون_تهران

کانون صنفی معلمان ایران(تهران)برگزار می کند:

📌 مطالبه گری در حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان

🔺 مهمانان برنامه:
محمد داوری فعال رسانه ای در حوزه صندوق ذخیره
محمود باقری نماینده کانون صنفی معلمان تهران در گروه مطالبه گران صندوق ذخیره


🔺 موضوع برنامه :
اراده جمعی اعضا برای اجرای ارزش مالکانه

🔺 زمان: دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳/ ساعت ۲۱ تا ۲۳

✔️ این برنامه در گوگل میت برگزار خواهد شد
لینک برنامه امشب:
https://meet.google.com/off-jtah-mjc






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

04 Nov, 13:54


و امروز همکاران پیشکسوت، کارشناسانی هوشمند و برجسته تربیت کرده اند که دلسوزتر از فرهنگیان به اموال خودشان در صندوق ذخیره فرهنگیان هستند.
اما افسوس و صد افسوس
که آنها فقط تصمیم سازند.

امیدواریم در آینده نزدیک تصمیم گیران نه توسط نمایندگان مجلس و ذی نفوذان بلکه از میان تصمیم سازان فرهیخته انتخاب شوند.
در آنصورت فرهنگیان طعم شیرین تعلیم و تربیتی که بانی اش بوده اند را خواهند چشید.


#علیرضا کاظمی تاکنون نشان داده که باج نداده است. امیدواریم که بر همین سبیل ادامه دهد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

03 Nov, 19:09


سعید شهسوار زاده عضو شورای نویسندگان صدای معلم سالهاست به تحلیل و بررسی لایحه بودجه می پردازد. امسال نیز بر همین روال، از منظر خود به لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کرده است.

بخش نخست

♦️برنامه دولت چهاردهم از ابتداي تحقق اهداف مندرج در سند چشم انداز و اجرايي کردن سياست هاي کلي نظام  ، ابلاغي مقام معظم رهبري به ويژه سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي و احکام و اصلاحات ساختاري مندرج در قانون برنامه هفتم پيشرفت اعلام شده است . در نتيجه ، لايحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور بر اساس احکام قانون برنامه و با نگاهي به بسته هاي اصلاحات ساختاري که مورد تصويب شوراي عالي هماهنگي سران قوا قرار گرفته است ، تدوين مي شود .
اين بخشنامه بر اساس احکام قانون برنامه هفتم و در سه سرفصل ، تبيین شرايط اقتصاد کلان ، رويکردهاي کلان و اجرايي لايحه بر اساس احکام قانون هفتم پيشرفت ابلاغ مي گردد.

♦️تشديد کسري تجاري سال گذشته ، ضرورت تشويق صادرات از طريق نظم بخشي به بازارهاي متعدد ارزي را برجسته کرده است . سياست کنترل ترازنامه به عنوان راهبرد مقطعي و همزمان با کاهش در خالص دارايي خارجي بانک مرکزي ممکن است نگراني ابر تورم را برطرف کند . لکن به عنوان سياست بلند مدت کار کرد خود به عنوان سياست پولي را از دست مي دهد .
شاخص هاي نابرابري نشان از کاهش ضريب جيني در دو سال اخير مي دهند  .  افزايش حجم يارانه نقدي صرفأ يک علاج مقطعي و خوشي گذرا است . براي کاهش فقر و نابرابري ضروري است اصلاحات ساختاري در نظام دستمزد و بازار کار رخ دهد. همچنين لازم است در توزيع يارانه، شناسايي دقيق و پرداخت مشروط به توانمند سازي به عنوان دو اصل کليدي در رفع فقر بلند مدت مورد توجه قرار گيرد.

♦️با توجه به فضاي اقتصاد کلان فوق الذکر، اصول حاکم بر لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ رعايت چهار اصل :

۱- ارتقاي سرمايه اجتماعي با تاکيد بر ارتباط صادقانه با مردم .

۲- قاعده گرايي و ايفاي بدون نقصان تعهدات .

۳- اصلاح مستمر با نگاه بلند مدت .

۴- حمايت از محرومين و توانمند سازي عموم جامعه

بدون وفاق و احساس مشترک ميهن دوستی هيج دست آوردي حاصل نمی شود . وفاق هم زماني حاصل می شودکه ايران برای همه ايرانيان باشد و حق و عدالت سرلوحه برنامه های نمادهای ملی يکی از اولويت های دولت باشد .

ادامه دارد





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

30 Oct, 03:08


تعیین نرخ گاز مصرفی شرکت های پتروشیمی

مطابق با نامه معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت، نرخ گاز شش ماهه اول سال جاری در صنایع مختلف اعلام شد.

در جدول فوق دو نکته حائز اهمیت است.

۱- افزایش صعودی خوراک پتروشیمی‌ها که باعث افزایش هزینه‌ها می شود. با این روند، شاید بتوان پیش بینی کرد بدلیل پایان سال و کمبود نقدینگی و عدم تحقق مالیات ها و سرما، این صعود قیمت ها همچنان ادامه خواهد داشت.

ناگفته نماند با توجه به افزایش نرخ دلار، این افزایش خوراک، تاثیری منفی بر سود عملیاتی نخواهد داشت.



۲- میزان بدهی بعضی از شرکت های متانولی تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان به شرکت گاز، قریب به ۸۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می شد. آیا طی یک سال گذشته، هلدینگ پترو فرهنگ توانسته است با توجه به کاهش نرخ گاز، بدهی های خود را تسویه کند؟
آیا شرکت های متانولی تابعه هلدینگ پتروفرهنگ، توانسته اند از تخفیف ۵ درصدی در نرخ گاز مصرفی بهره مند شوند؟





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://chat.whatsapp.com/Bm14LyVAScS01ItPcSkNcY

صندوق فرهنگیان (صفنا)

28 Oct, 15:30


بررسی علل افزایش و کاهش سهام کماسه


بخش دوم

♦️همانطور که در بخش نخست توضیح داده شد، ارزش سهام در بازار بورس به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد. با این وجود عوامل متعددی در افزایش یا کاهش عرضه یا تقاضا نیز موثر هستند. معمولاً خریداران خرد به عوامل پشت پرده توجهی ندارند و با تحلیلی ساده و مطالعه سیر صعودی یا نزولی به خرید سهام اقدام می‌کنند ولی خریداران کلان که به فکر سرمایه‌گذاری در میان مدت و بلند مدت هستند، می‌بایست علاوه بر ارزش سهام به ارزش سرمایه، اطلاعیه ها و اخبار و .... که به راحتی در کدال قابل دسترسی است، توجه کنند.

♦️یکی از مسائلی که به راحتی در کدال قابل مشاهده است و تحلیلگران شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان به راحتی می‌توانستند به آن دسترسی پیدا کنند، مشکلات قضایی این شرکت بوده است.
اداره محیط زیست استان تهران به دلیل آلایندگی شدید محیط زیست همواره شاکی شرکت تامین ماسه ریختگری بوده است. این مسئله و اطلاع سهامداران از این موضوع بر کاهش قیمت سهام به طور مستقیم تاثیر می‌گذارد. به عبارتی ریسک خرید سهام از سال‌های پیش معلوم بوده است و هلدینگ با ریسک بالا اقدام به خرید این سهام کرده است.
سیر پرونده قضایی در سامانه کدال به شرح زیر می‌باشد که در این بخش به ابلاغیه های قبل از برگزاری مجمع عمومی بسنده می‌کنیم.

♦️از مدت‌ها پیش اعتراضات از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران صورت می‌گرفته است.

۱)- از طرف شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان فیروزکوه در آبان ۱۴۰۰، ابلاغیه ای صادر می شود که طرح دعوی از طرف اداره کل محیط زیست استان تهران مبنی بر آلودگی محیط زیست و عدم رعایت اصول زیست محیطی توسط شرکت تامین ماسه ریخته‌گری بوده است.

۲)- از طرف دادگاه کیفری ۲، شهرستان فیروزکوه در مرداد ۱۴۰۲ ابلاغیه‌ای صادر می‌شود. طرح دعوا از طرف اداره محیط زیست استان تهران به طرفیت شرکت تأمین ماسه ریخته‌گری مبنی بر آلودگی محیط زیست می‌باشد.

۳)- در تاریخ ۲۸/ ۱۱/ ۱۴۰۲ ، ابلاغیه الکترونیکی از طرف دادسرای عمومی و انقلاب فیروزکوه مبنی بر طرح شکایت اداره کل حفاظت محیط زیست علیه شرکت و هیئت مدیره وقت به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی، صادر می شود.

۴)- قرار نهایی صادره توسط شعبه اول بازپرسی دادسرای فیروزکوه در فروردین ۱۴۰۳، مبنی بر قرار جلب اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل وقت صادر می‌شود.

♦️ ابلاغیه‌های فوق تا قبل از برگزاری مجمع عمومی و قبل یا بعد از خرید سهام توسط شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان و اشخاص حقیقی بوده است. لازم به ذکر است که در پایان فروردین ۱۴۰۳ ارزش سهام کماسه مبلغ حدوداً ۸۰۰۰ ریال می‌رسد و پس از آن سیر نزولی به خود می‌گیرد.





پ.ن ۱:
بابت مطول بودن و خستگی ناشی از مطالعه یادداشت عذرخواهی می کنیم ولی بدلیل لزوم دقت در بیان واقعیات مجبوریم.

پ.ن ۲:
منظور از شرکت های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان، شرکت سرمایه‌گذاری فرهنگیان، شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر فرهنگیان و شرکت سرمایه‌گذاری سایه گستر سرمایه می باشد.







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

27 Oct, 19:06


دیدار مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان و هلدینگ تدبیرگران اطلس از اروان



به گزارش روابط عمومی شرکت هواپیمایی اروان دکتر احمدی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، دکتر واعظی مدیر عامل هلدینگ تدبیرگران اطلس به اتفاق جمعی از مدیران موسسه و هلدینگ تدبیرگران اطلس در راستای پیگیری مصوبات در خصوص راه اندازی هواپیمای بویینگ ۷۳۷ با رجیستر AOA در شرکت اروان حضور یافتند.

🔹در این نشست، موضوعات مدنظر مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت. پس از آن با مراجعه به صنایع تعمیرات هوایی، بازدید میدانی از هواپیمای مذکور بعمل آمد و قرار بر راه اندازی آن در اسرع وقت گردید.
علی اشتری مدیرعامل شرکت هواپیمایی اروان اعلام کرد که با تائید مدیران مربوطه در صندوق ذخیره فرهنگیان اعتبار مالی لازم نیز در این خصوص مورد تأیید قرار گرفته است.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

27 Oct, 15:21


بازخورد تحلیل حمید باقرنژاد در میان
اعضای گروه"در صندوق ذخیره فرهنگیان چه می گذرد"



داوود نعیمی، عضو سابق هیئت مدیره شرکت فرآیند نوین در حاشیه پیام حمید باقرنژاد نوشت:

♦️ از سال ۱۴۰۱ تا کنون،ریالی از تعهدات دولت محقق نگردیده است.در دوره مدیریتی مهندس نیکدل؛ با احتساب ۵۰ میلیارد تومان،جمعا ۵۹۸ میلیارد تومان از تعهدات دولت به حساب اعضا منظور و اضافه شد و کل تعهدات دولت به مرز مبلِغ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

♦️ایفای تعهدات دولت در قالب ۵۰ درصد منابع ورودی صندوق، همواره موجب دلگرمی اعضای محترم صندوق بوده است که متأسفانه فعلا هیچ اقدامی صورت نمی گیرد.
به همکاران و سهامداران عزیز، نکات مبهم و پرچالش مفاد قانون برنامه هفتم را یاد آور می شوم که درصورت عدم شفافسازی واژگان و عبارات مندرج درآن با سازمان برنامه وبودجه کشور(بویژه درقالب لایحه بودجه سال ۱۴۰۴)،صندوق را در ایفای تعهدات دولت و مطالبات سنوات قبل با مشکلات عدیده مواجه می نماید.

♦️مطابق بند۱۷ فهرست شرح مواد هزینه، سهم دولت،به عنوان هبه وکمک به بخش خصوصی است(همچنانکه بند۱۶ آن اشاره به بخش دولتی دارد)
لذا یکی ازمستندات ودلایل خصوصی بودن ماهیت صندوق همان شرح مفاد بند ۱۷ است.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

27 Oct, 04:02


به نام فرآیند به کام تدبیر

♦️در بخش نخست علل افزایش و کاهش سهام کماسه، اشتباها بجای شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر، از شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند نام برده شده بود. این اشتباهی سهوی بوده و از مدیرعامل سرمایه‌گذاری فرآیند تابعه هلدینگ تدبیرگران اطلس عذرخواهی می شود.
لازم است از مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره هایی که طی دو سه روز گذشته با تماس های خود، ادمین کانال را متوجه اشتباه نمودند، تشکر و قدردانی می شود. اگر دیر اقدام شد، بدلیل مشغولیات شخصی بوده است. همانگونه که استحضار دارید، کانال شخصی و تنها یک ادمین دارد.

♦️آنچه در شرکت تامین ماسه ریخته گری رخ داده، قطعاً ادامه پیدا خواهد کرد. بخش های بعدی در حال تهیه و مطالعه و نگارش به زبان ساده است. مدیران هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان باید پاسخگوی اشتباه خود بوده و یا این کانال را از اشتباه مطلع و وادار به عذرخواهی کنند.

♦️بمنظور حفظ حرمت کارکنان و مدیرعامل خدوم شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند و تکدر خاطری که سهوا ایجاد شد، عرض می شود که مخاطبان این کانال دو دسته اند:

۱- دسته اول، فرهنگیان سهامداری هستند که با شرکت ها آشنایی ندارند. برای آنها هر شش هلدینگ یکی است. آنها تنها یک چیز می دانند که چاه صندوق ذخیره فرهنگیان اگر برای معلمان آب ندارد، برای خیلی ها نان دارد.
موسسه ای که برای جذب بازنشستگان دیگر نهادها و یا فرزندان دیگر اقشار هیچ معذوریتی ندارد، برای بکارگیری یک نیروی وابسته به آموزش و پرورش هزاران چوب لای چرخ می گذارد.
پس کارکنان و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند نباید مکدر شوند.

۲- مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره های شرکت های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان که شرکت ها و هلدینگ ها را می شناسند. وقتی صحبت از هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان می شود، اینان بخوبی می دانند که فرآیند زیرمجموعه سرمایه‌گذاری نیست بلکه زیرمجموعه تدبیرگران اطلس است. دقتی که در ارائه آمار داده شده، لحاظ شده بود، نشان می دهد که اشتباه سهوی ناشی از کمبود اطلاعات نیست. همچنین از مدت ها پیش، آوازه خرید سهام کماسه توسط شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر در صندوق وجود داشت.

شاید مقصر اصلی، هیئت امناء و هیئت مدیره صندوق طی سه دهه گذشته بوده که: " آفتابه و لگن هفت دست، شام و نهار هیچی".
موسسه ای با قریب به ۹۰ شرکت و احتمالا بیش از ۲۰۰ همت دارائی، سالی کمتر از یک درصد سود دهی دارد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

25 Oct, 17:45


مجلس ترحیم شادروان حاج علی سالیانه
عضو هیئت مدیره شرکت تجهیزات مدارس

از طرف
مدیران سابق بانک مهر اقتصاد و بانک کوثر و دوستان و همرزمان


زمان:
شنبه ۵ / ۸ / ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴:۳۰

مکان:
تهران ـ خیابان شریعتی ـ بالاتر از چهارراه قدوسی ـ روبروی پارک اندیشه ـ ورودی شماره ۱۱ " حسینیه پیامبر اعظم "



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

صندوق فرهنگیان (صفنا)

24 Oct, 15:56


توقف پیشرفت پروژه های پتروفرهنگ در یک سال اخیر!

زارع پور مدیرعامل پتروفرهنگ اخیراً گفته است " هلدینگ پتروفرهنگ در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ به ۱۰۰۰۰ میلیارد ریال سود عملیاتی رسید در حالی که در مدت مشابه سال ۱۴۰۱ هلدینگ پتروفرهنگ زیان عملیاتی داشت . "


♦️به گزارش سایت خبری مدارا؛ بر اساس آمار، ۷ پروژه هلدینگ پتروفرهنگ در سال گذشته جمعا حدود ۶ درصد پیشرفت داشته اند و دو پتروشیمی سبلان و کیمیا در شرایط زیان به سر می برند.

♦️در واقع پتروفرهنگ، بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری‌های خود را معطوف به حوزه متانول کرده است اما بررسی های یک سال گذشته خلاف این ادعا را ثابت می کند.
عدم تبیین نقش‌‌ها در تنظیم‌‌گری احداث و توسعه پروژه‌ها منجر به شلختگی و  عدم پیشرفت طرح‌های هلدینگ پتروفرهنگ در یک سال اخیر شده است.

♦️به نظر می رسد با مدل مدیریتی در این هلدینگ خلق ثروت دور  از دسترس خارج است.
لازم به ذکر است هیچ اطلاعات دقیقی در سایت اینترنتی پتروفرهنگ از پیشرفت پروژه ها منتشر نشده و آمار روند پیشرفت از منابع دیگری بدست آمده است.





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

24 Oct, 02:05


بازخورد تحلیل حمید باقرنژاد در میان
اعضای گروه "در صندوق ذخیره فرهنگیان چه می گذرد"


علی خزایی از منتخبین استان همدان در صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به نظرات معاون سابق موسسه می نویسد:


♦️لطفاً بفرمایید حضرتعالی در دوران مدیریت خود با توجه به نماینده وزیر و بعد از آن عضو هیئت مدیر و حتی نایب رییس هیئت مدیره کدام یک از مواردی که گفتید را حداقل گامی در رفع آنها برداشتید ؟؟؟
لطفا از سود دهی دوران مدیریت خود بفرمایید
سود سالیانه که از سه هزار میلیارد و هشتصد به یک هزار میلیارد و ششصد رسید

♦️لطفا از وصولی دوران خود از سهم دولت بفرمایید که چقدر بود و چقدر وصول کردید ؟؟ مگر نه اینکه یکی از وظایف هیئت مدیره وصول سهم دولت هست که حتی در حضور رییس هیات مدیره این موضوع مطرح شد و همه اعضای هیئت مدیره بر آن صحه گذاشتند.

♦️از بورسی شدن بگویید چقدر شما و هیئت مدیرها زمان شما در این راستا گام برداشتید. از شرکت های زیان ده بفرمایید ،چند شرکت را منحل یا اصلاح پرتفو و یا به سوددهی رساندید
از پاداش ها به مدیران شرکت های زیان ده بفرمایید مگر نه اینکه شما پاداش مدیران قبلی را همه جا می گفتید و فریاد می زدید و خودتان را منجی می نامیدید و می گفتید که آمده آید جلو ریخت و پاش ها را بگیرید و جلوگیری کنید از پاداش های بدون ضابطه و معتقد بودید که پاداش باید طبق قانون تجارت پرداخت شود.
شما نماینده وزیری بودید که با وجود اساس نامه ثبت شده تیرماه ۱۴۰۰ اما اصرار به اجرای اساس نامه ۱۳۹۷ داشتید.

♦️فقط یک کلام خدمتتان بگوییم معلمان احتیاج به قیم ندارند و خودشان بهتر از هر کسی می توانند از دارایی های خود محافظت کنند.y





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

23 Oct, 08:15


دیالوگی معنادار در گروه تلگرامی
" در صندوق ذخیره فرهنگیان چه می گذرد "

بخش نخست


حمید باقرنژاد معاون سابق موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان طی یک نامه در این گروه، به تحلیل بعضی از امور مربوطه پرداخته است.

بخشی از مطالب مهم این نامه، بدون هیچ دخل و تصرفی عیناً نقل می گردد:




♦️هدف قانونگذار مبني بر افزايش
سهم مشاركت فرهنگيان بر مديريت بنگاه متعلق به خويش نيز محقق نگرديده است و موسسه هنوز به عنوان حيات خلوت و محل چانه زني اصحاب قدرت باقيمانده است و به همين دلايل به هيچ شخصي پاسخگويي ندارد. چه صاحبان سرمايه و چه نهاد نظارتي دولتي و بخش عمومي غير دولتي.!

♦️وی در مورد ارزش مالکانه می نویسد:
لازم به ذكر است در دوره اخير زير ساخت هاي اجراي اين مهم تحت عنوان مقوله ارزش مالكانه از جمله يكسان سازي بانك اطلاعات اعضاء در موسسه ايجاد شده كه البته برخي اشكالات جزئي نيز بر آن وارد است ليكن عزم مسئولين مبني بر تبديل دارايي هاي موسسه به دارايي مالي از طريق ورود يا تبديل تمامي دارايي ها به بازار سرمايه (بورس) را مي طلبد.


♦️لازم به ذكر است در سنوات گذشته به غير از تخصيص ٥٠ميليارد تومان در سال ١٤٠١ هيچگونه رقمي در بودجه ساليانه چه در رديف اعتبارات مصوب و تخصيصي وزارت آ.پ از اين بابت وجود نداشته و يا با وجود مبلغ ناچيز تخصيص آن منوط به تصويب اساسنامه در صحن مجلس گرديده است كه اين عمل موسسه را به يك نهاد دولتي يا عمومي غير دولتي مبدل مي نمايد كه بر خلاف اساسنامه و خواسته فرهنگيان عضو مي باشد.

♦️عدم سودآوري و بهره وري مناسب طي ساليان متمادي:
متاسفانه عليرغم دارايي خالص در اختيار (حدود ١٠٠تا١٥٠همت) بازدهي كمتر از ٥درصد در بهترين شرايط براي اعضا ايجاد گرديده است.
د- عدم شفافيت و انضباط مالي بواسطه بورسي نبودن بيش از ٨٠درصد دارايي هاي موسسه و ريسك شهرت حاصل از آن براي وزارت آ.پ و شخص وزير به عوان رييس هيات امناء

ه- پرتفوي نامناسب دارايي ها و ايجاد يك هولدينگ چندين رشته اي در بيش از ١٠٠حوزه نامرتبط و عمدتا زيان ده در قالب پنج هولدينگ سرمايه گذاري، ساختماني، صنعت و معدن، خدماتي و پتروشيمي نظير دارا بودن بيش از ٤ پلنت توليد محصول زيان ده متانول كه حدود ٤٠ درصد از دارايي هاي موسسه را تشكيل داده است.

و- عدم النفع براي صاحبان سرمايه و ايجاد نارضايتي سهامداران و فرهنگيان بواسطه حضور مديران رانتي و غير متخصص كه عمدتا از طريق لابي و رانت در اين مناسب قرار گرفته اند كه موجب ضرر و زيان به اموال ايشان گرديده است.

♦️وی در پایان می نویسد:
ز- تصويب برنامه هفتم توسعه مبني بر مجاز بودن تراكنش بين صندوق ذخيره فرهنگيان با حساب ذخيره كاركنان
دولت از چالش هاي پيش روي موسسه خواهد بود.



پ.ن ۱:
هر گونه جوابیه ای از سوی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان یا روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش یا اشخاص حقیقی و حقوقی ذینفع قابل انتشار است.

پ.ن۲:
صفنا هیچ نظری در رد یا صحت مطالب فوق ندارد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

22 Oct, 13:56


علل افزایش و کاهش سهام کماسه

پرسشی که فرهنگیان علاقمندند، هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان و شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند به آن پاسخ دهند.


بخش نخست

♦️کماسه، نماد بورسی شرکت تامین ماسه ریخته گری می باشد. با بررسی نمودار رشد ارزش سهام این شرکت در یک سال گذشته، متوجه افزایش ارزش سهام این شرکت طی تقریباً شش ماه اول ( قبل از فروردین ماه ۱۴۰۳) و سپس کاهش تدریجی ارزش سهام تا زمان برگزاری مجمع عمومی شرکت ( ۱۱ / ۵ / ۱۴۰۳ ) می شویم.

♦️افزایش ارزش سهام از کمتر از ۵۰۰۰ ریال تا بیش از ۸۰۰۰ ریال، بطرز قابل توجهی معنادار است. از آنجا که ارزش سهام تنها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود، این سئوال پیش می آید که تقاضای شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر برای خرید سهام این شرکت، پس از خریدهای (گود ۰۰۰۰۰ به میزان ۳,۰۰۰,۰۰۰ سهم) و ( جاو۰۰۰۰۰ به میزان ۷,۳۱۵,۰۰۰ سهم ) و ( عظی ۰۰۰۰۰ به میزان ۱,۴۰۰,۰۰۰ سهم ) و احتمالا اشخاص حقیقی دیگر بوده است و یا پس از خریدهای فوق صورت گرفته است. بطوریکه میزان تقاضا تا حدی بالا می رود که سهام کماسه تا بیش از ۸۰۰۰ ریال در بازار سرمایه معامله می شود.


♦️پس از صعود به قله بالای ۸۰۰۰ ریال طی یک پروسه چهار ماهه و تا زمان برگزاری مجمع عمومی، ارزش سهام با یک سیر نزولی به محدوده ۷۰۰۰ ریالی وارد می شود. در این بازه زمانی شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند حدوداً ۲۰ درصد سهام کماسه یعنی به اندازه یک کرسی مدیریتی را دارا می شود.
پس از برگزاری مجمع عمومی در تاریخ ۱۱ / ۵ / ۱۴۰۳ ، ارزش سهام به یکباره دچار ریزش شده و در تاریخ ۲۹/ ۷/ ۱۴۰۳ به کمتر از ۴۲۱۱ ریال می رسد.


♦️ابهام مهمی که در این صعود و نزول ارزش سهام نهفته است، این است که:

۱- سهام خریداری شده توسط شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند، در نیمه دوم ۱۴۰۲ بوده است یا در نیمه اول ۱۴۰۳ انجام شده است.

۲- انگیزه لازم برای داشتن یک کرسی مدیریتی به قیمت از دست رفتن دارائی موسسه چه بوده است؟

۳- با کاهش ارزش سهام، شرکت سرمایه‌گذاری فرآیند چقدر متضرر شده است؟


ضمن قدردانی از تلاش مدیران خدوم این شرکت، پاسخ آنها به اذهان عمومی بمنظور زدودن ابهامات در همین کانال منتشر خواهد شد.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Oct, 16:25


*دومین نامه مطالبه گران به وزیر آموزش و پرورش*


جمعی از کنشگران حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان که به گروه ۱۱ نفره مطالبه گران مشهورند، در دومین نامه خود خواستار توجه ویژه وزیر به الزامات قانون برنامه بودجه ۱۴۰۳ و ضرورت تدوین اساسنامه شدند.
توجه به ماهیت خصوصی صندوق، ایجاد شفافیت مالی، پرهیز از بنگاه داری و حرکت به سمت سرمایه‌گذاری و ..... از دیگر موارد مصرح در این نامه است.

در این نامه از نهادها و اشخاص غیرمسئول که در تدوین اساسنامه پا پیش گذاشته و بدون هماهنگی با مقامات مسئول به این امر اهتمام ورزیده اند، انتقاد شده است.

منبع: سخن معلم



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

20 Oct, 10:54


خبرگزاری مهر صبح امروز ۲۹ مهر در گزارشی نوشت:

وضعیت نامعلوم صندوق ذخیره فرهنگیان

صندوق ذخیره فرهنگیان در دولت گذشته دو رئیس را تجربه کرده است؛ با این حال بسیاری از موارد اصلی در صندوق بلا تکلیف مانده است. وضعیت اساسنامه صندوق ذخیره هنوز نامشخص است؛ وضعیت بیمه فرهنگیان از سوی بیمه معلم هنوز اجرایی نشده و وضعیت شرکت‌های زیر مجموعه صندوق که قرار بود بورسی شوند هنوز معلوم نیست.

در چنین شرایطی وزیر آموزش و پرورش در حکمی «علی صادقی» را به سمت مشاور و نماینده وزیر آموزش و پرورش در صندوق ذخیره فرهنگیان منصوب کرد.

صادقی، دکترای مدیریت بازرگانی دارد که مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه بیمه سلامت ایرانیان، مدیرعامل ذوب آهن فولاد خزر، مدیرعامل صنایع مس پارسیان، رئیس هیأت مدیره شرکت صنعتی و معدنی اپال سنگان بخشی از سوابق وی محسوب می‌شود.

تشکل‌های صنفی معلمان از ابتدای حضور علیرضا کاظمی بر اصلاح وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید دارند. و حالا امید دارند صادقی که مسئولیت هلدینگ های اقتصادی را به عهده داشته است؛ وضعیت نامعلوم هلدینگ های صندوق ذخیره را شفاف سازد.



پ.ن:
دکتر علی صادقی توانسته است تنها طی چهار سال، مراتب ترقی مدیریتی در حوزه صنعت را طی کند. با این انتخاب، بنظر می رسد جوانگرایی از اهداف دکتر کاظمی در مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان باشد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

19 Oct, 23:35


نماینده ویژه وزیر در صندوق ذخیره فرهنگیان، یادگاری ماندگار از یوسف نوری


پس از مدت ها انتظار، بالاخره وزیر آموزش و پرورش در کنار انتصاب تعدادی از معاونین وزارتخانه، نماینده ویژه خود در صندوق ذخیره فرهنگیان را نیز معرفی کرد.

تا قبل از یوسف نوری، سابقه نداشته است که وزرای آموزش و پرورش، نماینده ویژه‌ای را به صندوق ذخیره معرفی کنند. این عنوان، پس از عضویت نماینده ویژه در هیئت مدیره، خودبخود از حیز انتفاع افتاده و به نماینده ویژه مانند یک عضو هیئت مدیره نگریسته می شود. با این وجود عملکرد نماینده ویژه، نشانه عملکرد و نگاه وزیر به صندوق ذخیره خواهد بود.


دکتر عبدالمجید فرجی، گوشی شنوا برای شنیدن صدای منتقدین داشت و این می تواند مورد توجه نمایندگان بعدی قرار گیرد.

موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، نه تنها یک موسسه اقتصادی بلکه یک موسسه اجتماعی نیز محسوب می شود و به همان اندازه که تعلیم و تربیت در مدارس مورد توجه قرار می گیرد، میزان تعهد به سرمایه فرهنگیان نیز در ترازوی نقد قرار می گیرد.

برای علی صادقی، آرزوی موفقیت داریم.

با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

19 Oct, 23:17


ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش

منصور مجاوری/ مدیرکل اسبق بودجه آ و پ


بخش یازدهم

در پایان و برای نتیجه گیری باید گفت، مساله اصلی این است: آموزش‌وپرورش کشور با مشکل مواجه شده است‌. چه باید کرد‌؟چگونه از بحران آموزشی و پرورشی وضع موجود به یک نظام تعلیم و تربیت مناسب خارج شویم‌؟

این نتیجه قطعا با استفاده از همه توان و ظرفیت‌های داخلی آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها برای اجرای نقشه راه منابع پایدار آموزش‌وپرورش اجرائی می‌گردد‌؛ با این تعریف که اگر نفع اقتصادی برای همه ذینفعان، دولت‌، مدارس‌، دانش‌آموزان و معلمان برای استفاده از آن در اولویت باشند‌، انگیزه تلاش برای همراهی و موفقیت بسیار بالا و زیاد خواهد بود‌.

در پایان یاد‌آوری می‌گردد که این راه سخت تامین منابع (نیروی انسانی کارآمد، سازمانی، با‌انگیزه‌، دانش‌آموز خلاق‌ونوآور‌، مدرسه شاد و منظم‌، خانواده‌های رضایتمند و همراه‌، معلم فعال مسلح به علم روز و با‌انگیزه بالا) زمانی میسر خواهد شد که دولت محترم‌، مجلس شورای اسلامی‌ ‌و کلیه بخش‌های حاکمیتی در کنار وزیر آموزش‌وپرورش و در راستای حمایت از نظام تعلیم و تربیت عمل نمایند و در این‌گونه شرایطی وزیر آموزش و پرورش قادر خواهد بود بهترین خروجی نتایج سازمانی را که همانا دانش‌آموزان برتر تعریف شده در سند تحول بنیادین را بر‌اساس ساحت‌های مورد‌نیاز جامعه، تربیت‌، آماده و تحویل نماید‌.

و اینگونه آموزش‌وپرورش از بحران‌های پیش‌رو خارج ‌می‌شود و همه امور آموزشی، تربیتی‌، رفتاری‌، اخلاقی و شخصیتی به‌درستی اجرا و شکل می‌گیرد‌. در این موقع است که جامعه ‌در همه بخش‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی‌، نظامی‌، فرهنگی‌، بازرگانی ‌به نیروی توانمند ایرانی افتخار خواهد نمود و کشور به سمت توسعه و رشد و ترقی پیش خواهد رفت‌.

با احیاء اقتصاد آموزش‌وپرورش به یک توسعه علمی پایدار دست خواهیم یافت‌. لذا دلیل احیاء اقتصاد آموزش‌وپرورش تربیت نسل توانمند فعال کشور برای احیائ بخش‌های تولیدی‌، خدمات‌، صنعت و کشاورزی می‌باشد تا بتوانند چرخ اقتصاد و شکوفائی کشور را با کارآئی و بهره‌وری بالا به حرکت در‌بیاورند‌.»

منبع: خبرگزاری پانا






با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

19 Oct, 16:00


نماینده وزیر در صندوق ذخیره فرهنگیان تعیین شد

طی حکمی نماینده ویژه علیرضا کاظمی در امور صندوق ذخیره فرهنگیان تعیین شد.


بر اساس احکام جدید وزیر آموزش و پرورش، معاون آموزش متوسطه، رئیس سازمان نهضت سواد آموزی و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری و همچنین نماینده وزیر در صندوق ذخیره فرهنگیان منصوب شدند.

علیرضا کاظمی عصر امروز در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، انتصابات جدیدی داشت.

با احکام جدید وزیر آموزش و پرورش، مصطفی آذرکیش بعنوان معاون آموزش متوسطه، عبدالرضا فولادوند رئیس سازمان نهضت سواد آموزی و سالار قاسمی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی و علی باقرزاده فاروجی‌؛ بعنوان رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری منصوب شدند.

در این جلسه، علی صادقی، با حکم وزیر آموزش و پرورش، مشاور و نماینده وزیر آموزش و پرورش در صندوق ذخیره فرهنگیان شد. 


بمنظور اطلاع مخاطبان، رزومه ایشان مورد توجه کانال قرار خواهد گرفت.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Oct, 21:51


انالله و انا الیه راجعون

عضو محترم هیئت مدیره تجهیزات مدارس
حاج علی سالیانه

پس از مدت ها تحمل رنج و درد، دار فانی را وداع و به جایگاه ابدی پر کشیدند.



این ضایعه دردناک را به خانواده محترم شان، دوستان شفیق و همکاران ارجمندشان در شرکت تجهیزات مدارس، مدیرعامل و هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان، تسلیت عرض می کنیم.

زمان و مکان تشیع:
روز جمعه ۱۴۰۳/۷/۲۷ - از حسینه شهدای ساری به طرف گلزار شهدای ساری

زمان و مکان مراسم ختم:
روز شنبه ۱۴۰۳/۷/۲۸ از ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ در حسینه شهدای ساری







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Oct, 19:35


♦️رضا رشیدپور، مجری نام آشنا و دوست داشتنی کشورمان در توئیتی از شرکت های هواپیمایی خواست تا ترتیب یک مسافرت برای بازدید از جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک و گفتگو با هموطنان عزیزمان را بدهند.

♦️رضا رشیدپور در همین توئیت اعلام کرده که فعالان اجتماعی که قصد تو دهنی زدن به شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا را دارند، خود هزینه این تور را تقبل خواهند کرد.
ولی پس از یک ساعت، رشیدپور اعلام کرد تاکنون سه وزارتخانه، دو ایرلاین و یازده شرکت خصوصی برای اسپانسری اعلام آمادگی کردند.

♦️در صندوق ذخیره فرهنگیان، شرکت هواپیمایی اروان که احتمالا همچنان به جذب نیروهای سفارشی و رفع موانع تعلیق مشغول است، هیچ عکس العملی بخرج نداد. تک و توک شرکت های سودده صندوق ذخیره هم احتمالاً بفکر دور زدن راه های پیچیده فروش متانول و یا خرید سهام شرکت های زیان ده هستند.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Oct, 17:40


ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش

منصور مجاوری/ مدیرکل اسبق بودجه آ و پ


بخش دهم

همه ما باور داریم و معتقد هستیم یکی از علل کسری بودجه آموزش و پرورش تخصیص بودجه در دولت‌ها و سازمان برنامه از قدیم ‌با لابی‌گری ‌در کنار آمار و اطلاعات بوده است و اگر بخواهیم در سال 1403 و با شروع دولت عدالت و انصاف هنوز با همین فرمان حرکت کنیم قطعا شکست و نومیدی در ساختار نظام آموزش و پرورش و همه ذی‌نفعان صورت خواهد گرفت‌ و مجدد با‌ید شاهد اعتراضات و تجمعات فرهنگیان و بازنشسته‌ها و حتی دانش‌آموزان بدلایل مسائل صنفی باشیم.‌

لذا با اعتقاد و اعتماد صد در‌صد در حوزه آموزش و پرورش و ضمن احترام به کلیه مدیران و کارشناسان حوزه‌های متعدد تعلیم‌وتربیت اعلام می‌نمایم‌ کمبود منابع بودجه عمومی کشور و عدم اجازه فعالیت‌های اقتصادی آموزش‌وپرورش به صورت‌های مختلف کاملا قانونی و نبود سیستم‌های جامع مالی و نظارتی باعث بروز مشکلات عدیده در نظام تعلیم‌وتربیت گردیده است‌‌ که در نتیجه عدم توزیع مناسب و به‌وجود آمدن مدارس متعدد و متنوع در کشور را شاهد هستیم ‌و این مسئله بحث عدالت آموزشی را کامل از بین برده است و هر اقدامی هم تاکنون صورت گرفته است صرفا در حد شعا‌ر بوده و می‌باشد‌‌.‌

آقای رئیس‌جمهوری محترم عالم به علم مدیریت‌، وزیر بزرگوار منتخب از درون سیستم‌، خوب می‌دانید برای ایجاد تحول‌، نو‌آ‌وری و خلق آثار بسیار ارزشمند در آموزش‌وپرورش که نمود عینی آن دانش‌آموزان در تراز ایران عزیز‌ باشد، گذر‌کردن جدی و سریع از شرایط مدیریت سنتی و حرکت به استفاده از فناوری‌های نوین در برنامه‌ریزی‌، اجرا‌، نظارت و کنترل دقیق همه سنجه و شاخص‌ها و عوامل اجرائی سازمانی ضروری می‌باشد‌. باید ساختار نظارت و کنترل همزمان در همه بخش‌های اجرائی، آموزشی، تربیتی و مالی صورت پذیرد‌.
منبع: خبرگزاری پانا



ادامه دارد


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

17 Oct, 08:36


اخیراً کلیپ های بیشماری از تنبیه دانش آموزان در مدارس منتشر می شود که بسیاری از آنان کذب است.


کلیپ فوق را بعنوان نماد عملکرد طلبه مدارس دینی که به استخدام آموزش و پرورش در آمده است، معرفی می کنند. با این کلیپ می خواهند چهره طلاب علوم دینی را ناموجه جلوه دهند.
در همین رابطه:

۱- گرچه فرخ رو پارسا از روحانیونی مانند شهید بهشتی، باهنر و مرحوم گلزاده غفوری در تألیف کتب دینی نهایت استفاده را کرد ولی استفاده از طلاب علوم دینی که دوره تربیت معلم را نگذرانیده اند، کاری بسیار اشتباه است که بعضی از وزرا برای خود شیرینی به آن اهتمام داشتند. این موضوع را از آن بابت عرض می کنم که حمل بر حمایت از حضور گسترده طلاب در مدارس نشود.

۲- در کلیپ فوق، هیچ نشانه‌ای از آموزگار تحصیلکرده علوم دینی وجود ندارد.

۳- در هیچ مدرسه دولتی بویژه مدارس کپری، آموزش با کامپیوتر همراه نیست.

۴- اصلا این کلیپ هندی است و آموزگار به زبان اردو صحبت می کند.



بیاد جمله ای از جواهر نعل نهرو افتادم. می فرماید: هدف نباید وسیله را توجیه کند. بلکه باید از وسیله برای تقدیس هدف استفاده کرد.







https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

15 Oct, 15:35


بزودی علل کاهش ارزش سهام شرکت تامین ماسه ریخته گری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.



چه عواملی باعث افزایش قیمت سهام شرکت تامین ماسه ریخته گری قبل از مجمع عمومی ( فروردین ماه ۱۴۰۳، حدوداً ۸۰۰۰ ریال) و چه عواملی باعث کاهش قیمت سهام ( ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ بمبلغ ۴۴۷۵ ریال ) بعد از مجمع عمومی شده است؟



چه عواملی باعث رشد سهام کماسه در اسفند ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ شده است؟

چه ضرورتی احساس شده که هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان باید یک سیت مدیریتی از شرکت کماسه را داشته باشد؟


آیا سهامداران حقیقی نیز متضرر شدند یا فقط دارائی فرهنگیان در هلدینگ سرمایه‌گذاری فرهنگیان از بین رفت؟



در آینده بیشتر به موضوع می پردازیم.







با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

15 Oct, 01:16


دکتر سعید صادقی، مدیرعامل شرکت بازرگانی نفت ایران، موسوم به نیکو شد.

گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۷/۲۲ هیات مدیره شرکت بازرگانی بین المللی نفت ایران (نیکو)، دکتر سعید صادقی به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت انتخاب و از زحمات مهندس علی اکبر پورابراهیم تقدیر و تشکر شد.

جمله سوابق علمی و مدیریتیِ مدیرعامل جدید نیکو می‌توان به دکتری حقوق خصوصی و هیات علمی وابسته دانشگاه، مدیرعامل و نائب رئیس هیأت مدیره پتروشیمی امیرکبیر، عضو هیات مدیره شرکت پتروشیمی آریاساسول، عضو هیات مدیره و قائم مقام هلدینگ بهساز بانک ملت، رئیس هیات مدیره شرکت بازرگانی بانک رفاه ایران، عضو هیات مدیره شرکت ایران ترمودژ، معاون حقوقی و قرارداد‌های هلدینگ سرمایه گذاری شستان و معاون حقوقی و امور قرارداد‌های هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه خاتم اشاره کرد.
منبع: انتخاب


پ.ن:
گفته می شود وی فرزند یکی از مقامات ارشد می باشد. چندی پیش سخن معلم خبر از حضور فرزند یکی از مقامات در هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان داد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Oct, 20:28


پرسش مخاطب

تسویه حساب صندوق ذخیره فرهنگیان، برای بازنشستگان جدید(مهرماه ۱۴۰۳) در چه تاریخی انجام شده و پول به حسابشان واریز می گردد.
و آیا از اداره منطقه و شهرستان باید اقدامی توسط فرد بازنشسته صورت گیرد؟ یا به صورت سیستماتیک به حسابشان واریزخواهدشد؟



پاسخ:
عضو پس از بازنشستگی، مخیر است که با صندوق ذخیره فرهنگیان تسویه حساب کرده یا اینکه عضویت را استمرار دهد.
در صورت تکمیل فرم تسویه حساب صندوق ذخیره فرهنگیان، کلیه امور تسویه حساب بطور سیستمی انجام می شود. مطابق با تجارب چند سال گذشته، مراحل واریز طلب اعضاء بصورت زیر می باشد:

۱- لیست بازنشستگان ابتدای شهریور تا ۳۱ شهریور، پس از پایان مهرماه به موسسه ارسال می شود.
۲- پس از دریافت لیست در آبان، حسابداری موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان معمولاً بین ۱۵ تا ۳۰ روز، اقدام به واریز اصل و سود واریزی اعضا کرده و اصطلاحاً تسویه‌حساب می کند. بعلت حجم بالای تسویه کنندگان در شهریور ماه، این پروسه ممکن است تا آذرماه طول بکشد.

۳- چنانچه عضو در مهرماه ( اول مهر ببعد )، بازنشسته شود، پرداخت اصل و سود عضو با یک ماه تاخیر انجام می شود.

۴- سال گذشته، مطالبات اعضاء از طریق بانک سرمایه پرداخت می شد. برای افرادیکه حساب نداشتند، بانک سرمایه راسا اقدام به افتتاح حساب می کرد.



پ .ن ۱:
در سال جاری تاکنون امور مالی، خبری در مورد نحوه واریز مطالبات اعضاء در بانک ملی یا بانک سرمایه ارائه نکرده است.
چنانچه معاون مالی و منابع انسانی همچنان مصمم است؛ با توجه به پراکندگی مناطق آموزش و پرورش و محدودیت شعب بانک سرمایه، طلب اعضاء را به حساب آنان نزد بانک سرمایه واریز کند، این بانک را موظف کند تا با برنامه‌ریزی، کارت حساب اعضای مناطق فاقد شعبه بانک سرمایه را به دست شان برساند.

پ.ن۲:
این کانال، هیچ مسئولیتی در قبال سرعت عمل فرآیند تسویه حساب نداشته و صرفاً اقدام به اطلاع رسانی کرده است.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Oct, 09:43


ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش

منصور مجاوری/ مدیرکل اسبق بودجه آ و پ


بخش نهم

وزارت آموزش و پرورش به دلیل دارا‌بودن سازمان‌ها‌ی خاص (نوسازی و تجهیز مدارس‌، سازمان دانش‌آموزی، سازمان استثنایی‌، دانشگاه‌، سازمان تربیت کودک‌، سازمان مدارس غیر‌دولتی‌، کانون پرورش فکری‌، درمانگاه‌ها‌، مراکز رفاهی‌، اردوگاه‌ها‌، کانون‌های تربیتی) می‌تواند طبق قوانین تاسیس و اساسنامه‌ها به‌عنوان حلقه‌هایی از زنجیره ارزش و تامین ساختار بازرگانی قرار گیرد و در جهت خلق سرمایه و ارزش‌افزوده در کنار آموزش و پرورش، قدم‌های استواری در راستای تامین منابع پایدار بردارد.

‌منابع درآمدی تنها به منابع مالی یا پولی اختصاص داده نمی‌شود. وقتی از ظرفیت‌ها‌ی موجود متعدد و متنوع مثل فضای آموزشی و تربیتی استفاده بهینه می‌کنیم، اگر ‌تعداد دانش‌آموز و افراد علاقمند خلاق کارافرین مستعد بیشتری را به فضاهای آموزشی و ورزشی و آزمایشگاهی و غیره سوق دهیم، یعنی استفاده بهینه و بیشتر و مناسب‌تری داشته‌ایم. سرانه‌ای که اختصاص داده‌ایم به دانش‌آموزان و دانش‌پژوهان بیشتری می‌رسد. و از امکانات موجود تعداد بیشتری از دانش‌آموزان منتفع شدند‌. پس در یکجا منابع درآمدی آموزش و پرورش می‌شود کسب منابع مالی و در جای دیگر ارائه خدمات مفیدتر و بیشتر.

‌برای تامین منابع درآمدی پایدار باید بتوانیم با طراحی و تدوین نقشه‌راه این موضوع بسیار مهم و حیاتی برای نظام آموزش و پرورش را ایجاد نمود در غیر اینصورت با توجه به تورم‌های صورت گرفته و منابع پیش‌بینی شده و مصوب، هر سال از سال قبل با مشکلات بیشتر فعالیتی روبرو خواهیم شد و این وضعیت باعث عدم تحقق برنامه‌های ارائه شده در قانون برنامه هفتم توسعه ‌خواهد شد.

اینجانب با تاکید بر ایجاد یک واحد مستقل در بالاترین سطح وزارت، مستقیم زیر نظر وزیر آموزش‌وپرورش، معتقد هستم در این راستا باید با تجمیع کلیه سیاست‌ها و برنامه‌ها و قوانین مرتبط، یک اقدام انقلابی و ضربتی در‌خصوص مبحث اقتصاد و مناسب پایدار صورت پذیرد‌. حتی برخی دیگر از کارشناسان نیز با بیان اینکه مشکلات اقتصادی آموزش و پرورش لاینحل نیست، پیشنهاد شکل‌گیری شورا یا جمعی اقتصادی برای برون‌رفت از وضع فعلی را مطرح می‌کنند که در این زمینه، محمود فرشیدی و سید‌محمد بطحائی از وزرای  اسبق آموزش و پرورش، ایجاد شورایی در‌خصوص اقتصاد آموزش و پرورش زیر نظر بالاترین فرد مسئول کشور را راهکاری برای برون‌رفت از این چالش مطرح کرده بودند.

منبع: خبرگزاری پانا




ادامه دارد



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

13 Oct, 06:18


بدنبال طرح سئوالات مکرر در گروه " در صندوق ذخیره چه می گذرد" پیرامون ارزش مالکانه و پیشرفت احتمالی این طرح، محمدحسن صدقی دبیر ارزش مالکانه در توضیحاتی نوشت:

👇👇

♦️شرط لازم برای تحقق این امر، بورسی شدن شرکتهای تابعه وتخصیص دارایبهای آن ،درقالب سهام است. لذا بورسی شدن شرکتها ،علاوه بر شفافیت عملکرد و نظارت سازمان بورس ، مقدمه ای بر اجرای طرح ارزش مالکانه است.
ناگفته نماند که بجز محدودیتهای قانونی بورس ، عدم رغبت وهمراهی برخی ازمدیران هم ،میتوانددرجهت کندشدن این قطار حرکت ،، مزید بر علت باشد.لازم به ذکراست که دوهلدینگ سرمایه گذاری فرهنگیان وساختمانی معلم وشرکت آلوپن ، پذیرش بورس را طی نمودند و گویا، شرکت فرابورس ، ادامه روندرا منوط به تایید گزارشات پایان دوره (آخر شهریور جاری ) و ارایه به فرابورس اعلام نمودندکه بنابه گفته مدیران مربوطه ، استخراج گزارشات و تاییدحسابرس ،درحال انجام است.

♦️نقدشوندگی سهام متشره سهندهم ، منوط به کشف قیمت وعرضه توسط فرابورس است. درحال حاضر ، تکمیل ترکیب هیات مدیره این شرکت، خواسته فرابورس بوده که معرفی افراد واجد صلاحیت حرفه ای و مورد تایید سازمان بورس، بعنوان یک ضرورت آنی و فوری از مدیرعامل محترم موسسه درخواست شده ،که امیدواریم در این هفته محقق شود.
کارشناسان معتقدند با نقدشوندگی و قابلیت انتقال سهام منتشره سهند در فرابورس، گره کور استمرار عملیات طرح ارزش مالکانه بازشده ومالکیت غیرخصوصی داراییهای صندوق ،برای همیشه ابطال میگردد.




با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

10 Oct, 11:32


نامه جمعی از مطالبه گران حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان به وزیر آموزش و پرورش در خصوص لزوم انتصابات مبتنی بر پی گیری مطالبات اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان





جناب آقای کاظمی  ریاست محترم هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان

سلام علیکم. 

◀️ حکمرانی خوب ( روش مدیریت نوین ) در صندوق ذخیره فرهنگیان ، مطالبه یک میلیون و ششصد هزار نفر اعضای این صندوق است.


اکنون که به دنبال اجرایی شدن ایفای حقوق برحق ارزش مالکانه یک میلیون و ششصد هزار عضو صندوق ذخیره ( مطالبه ۱۴ ساله اعضا ) ،   تصویب اساسنامه جدید صندوق ذخیره فرهنگیان در راستای حفظِ منافع اعضا ، برگزاری انتخابات و استقرار ۶ نفر نماینده از بین فرهنگیان عضو  و ...هستید. 

قرار است گام های روشنی برای احقاق حقوق شریف ترین قشر جامعه بردارید .
با نظارت  و با باور به شایسته سالاری،  دستورِ منعِ عزل و نصب ها در صندوق ذخیره فرهنگیان راصادرنموده اید تا تحلیلِ دقیقی از  عملکردِ مدیران کنونی و بررسی رزومه داوطلبان جدید داشته باشید که نشان از حرکت به سوی حکمرانی خوب ( روش مدیریت نوین ) در  صندوق ذخیره فرهنگیان  است .

" این نگاه  به صندوق خصوصی فرهنگیان ، قابل تقدیر است. "

شایسته است در انتصاباتِ صندوق به فراگیر ترین مطالبات اعضا( تخصیص حقوق مالکانه، ورود هلدینگ ها و شرکت ها به بورس ، شفاف سازی ، تصویب اساسنامه ی تامین کننده منافع اعضا ، کوچک سازی و افزایش بهره وری ، افزایش سود آوری هلدینگ ها و شرکت ها و ... ) توجه شود .

حکمران خوب ( مدیر خوب ) لازم است ولی کافی نیست  ، بی توجهی به حکمرانی خوب ( روش مدیریت نوین ) ،  با منافع یک میلیون و ششصد هزارعضو در تضاد است.
انتطار می رود در صندوق ذخیره فرهنگیان حکمرانی خوب ( روش مدیریت نوین ) جایگزین حکمران خوب ( مدیر خوب )  شود  یا  به عبارت بهتر ،   تعامل با کنشگران مدنی فعال در حوزه صندوق ذخیره فرهنگیان ، بعنوان حلقه واسط ۰بین مردم و مسئولین ، رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی و ... گامی در جهت تامین منافع یک میلیون و ششصد هزار عضوِ صندوق را می باشد.

پ.ن :
بر اساس دیدگاه های جدید ، حکمرانی فرایندی در نظر گرفته می شود که به واسطه آن ، مشکلات و معضلات جامعه با تلاش و تکاپوی جمعی و با اتکا به قدرت عمومی و بکار گیری آن حل می شود و سامان می یابد . هرگاه چنین مفهومی از حکمرانی بر کیفیت و نحوه انجام وظایف آن تاکید کند ، مفهوم حکمرانی خوب مطرح می شود.

۱۸ مهر ۱۴۰۳





با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

08 Oct, 11:11


ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش

منصور مجاوری/ مدیرکل اسبق بودجه آ و پ


بخش هشتم

باید بپذیریم دولت ‌چهاردهم بلافاصله پس از شروع در سال اول در شرایط و وضعیت اقتصادی ناپایدار و ناترازی‌های قابل توجه در همه بخش‌ها از نظر مالی‌، نیروی انسانی کارآمد‌، متخصصین با‌تجربه و صرفا از محل منابع نفتی و مالیاتی قادر به تامین منابع مورد نیاز آموزش کشور و توسعه عدالت آموزشی نخواهد بود‌.

لازمه سرعت‌دهی به بهبود اقتصادی و اجتماعی همه ذی‌نفعان جامعه از آموزش وپرورش؛ باید همه دست در دست همدیگر دهند و با همراهی و همیاری در جهت شکوفائی اقتصاد آموزش و پرورش اقدام نمایند. شکوفائی اقتصادی آموزش و پرورش یعنی ارتقای سطح کمی و کیفی تعلیم و تربیت و ساختن انسان‌های هوشمند‌، توانمند‌، علاقمند به خلق سرمایه و کار‌آفرینان و اندیشمندان و متخصصان آینده‌ساز کشور‌.

یکی از موارد بسیار مهم و مورد تاکید بنده که متاسفانه طی دو دهه گذشته محل ناترازی و بی‌نظمی شدید فعالیتی و منابع مالی بوده است ‌صندوق ذخیره فرهنگیان ‌متعلق به تعداد کثیری از فرهنگیان عضو این هلدینگ بزرگ اقتصادی می‌باشد‌. سرمایه و منابع مالی صندوق از معلمین می‌باشد اما سودها هنگفت و... سهم دیگران شده است‌. ‌‌بسیاری از افراد از کنار این صندوق کاملا خصوصی معلمی به ثروت‌ها و سرمایه‌ها‌ی هنگفتی رسیدند ‌اما خود معلمین که سرمایه خود را گذاشته بودند و هنوز هم عضو هستند‌، چیزی نصیب آن‌ها نشد‌. این صندوق از مسیر اصلی اهداف خود به ‌سایر راه‌ها رفته است. باید با اعتماد و اعتقاد کامل عرض کنم این صندوق که سال‌ها با حمایت مالی معلمین و حقوقی مدیران آموزش وپرورش ‌طبق ماده 62 ‌قانون برنامه دوم توسعه کشور سر پا ایستاده است‌، مثل همیشه خصوصی بوده و باید خصوصی و متعلق به معلمین بماند‌. امیدوارم با ورود مستقیم جناب دکتر پزشکیان در حمایت قاطع از وزیر محترم آموزش و پرورش، این سرمایه فرهنگیان را از چنگ افراد ذی‌نفوذ  نامناسب کشور نجات بدهند‌. و اجازه ‌دهند با اصلاح اساسنامه آن که متاسفانه در چند سال پیش با نگاه خاصی تنظیم شده است یکبار دیگر مورد بازنگری و تدوین دقیق قرار گیرد ‌و به عنوان هدیه عظیم دولت عدالت و انصاف پزشکیان به جامعه فرهنگی کشور قرار گیرد‌.

‌باید با ترسیم زنجیره ارزش مناسب و درست ‌همه شرکت‌ها و کارخانجات و موسسات، بیمه ‌این صندوق که امروز در اقتصاد کشور قرار گرفته‌اند به‌صورت مستقیم به نظام آموزش‌وپرورش‌، مدارس کشور‌، دانشگاه فرهنگیان و شهید‌رجائی‌، سازمان نوسازی‌، سازمان استثنائی‌، مدارس دولتی و غیر دولتی‌، خدمات خاصی ارائه نماید و بر‌اساس یک مجوز و قانون ‌خاص از قوانین مالی در بحث مزایده‌، مناقصه جدا‌گانه با ترک تشریفات قانونی دولتی خاص‌، خرید و فروش در جهت تامین و تجهیز و ارائه خدمات به نظام تعلیم و تربیت عمل نماید تا موجبات رونق اقتصادی و از طرفی کاهش هزینه‌های نظام تعلیم‌‌وتربیت را فراهم سازد و برای جامعه فرهنگیان باشد‌.

منبع: خبرگزاری پانا






ادامه دارد



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:
https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

08 Oct, 03:51


مهدی پندار معاون وزارت علوم شد.

دکتر مهدی پندار عضو هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان بعنوان معاون مالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری منصوب شد.


 حسن سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی، دکتر «مهدی پندار» را به عنوان «معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم» منصوب کرد.
 
مهدی پندار (متولد تهران_۱۳۵۶) دارای دکترای اقتصاد پولی و مالی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران است که از سوابق مدیریتی و اجرائی مهم وی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

معاون اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور
رئیس امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور
معاون اجرائی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
عضو هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران

 

با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

07 Oct, 03:41


یکی‌ از‌ مطالبات‌ مهم‌، سامان‌ یافتن‌ صندوق‌ ذخیره فرهنگیان و مدیریت آن بر‌مبنای تخصص، بورسی شدن آن و اختصاص سهام ارزش مالکانه به بیش از ۱,۶۰۰,۰۰۰ عضو آن و خروج‌ این‌ موسسه‌ عظیم‌ اقتصادی‌ از‌ انتصابات‌  جناحی‌ و فامیلی‌ است که‌ نارضایتی‌ عمومی اعضا را بر انگیخته، است.


کانون صنفی معلمان تهران به مناسبت روز جهانی معلم طی بیانیه ای تحلیلی بمناسبت پنجم اکتبر، مصادف با چهاردهم مهر، به موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان نیز اشاره داشته است.

در مقدمه این بیانیه آمده است:

♦️این روز به مناسبت تصویب توصیه‌نامه‌ای در سال ۱۹۶۶ در سازمان ملل، به اهمیت و جایگاه معلمان در نظام‌های آموزشی جهان اختصاص دارد. شعار امسال
"بها دادن به صدای معلمان،‌ به سوی یک قرارداد اجتماعی تازه برای آموزش"
بیانگر ضرورت شنیدن و احترام به صدای معلمان است که در دهه‌های اخیر به طور فزاینده‌ای نادیده گرفته شده است.

♦️این صدا که می‌تواند منشاء تحولات بزرگ آموزشی، اجتماعی و فرهنگی باشد، در برخی کشورها، شنیده می‌شود و تأثیرات عمیق آن در سیاست و فرهنگ مشهود است؛ اما در کشور ما، ایران، این صدا نه تنها شنیده نمی‌شود بلکه با محدودیت‌ها و فشارهای مختلف، خاموش و سرکوب می‌گردد.
معلمان در سطح کلان در زمینه‌های آموزشی تحقیق کرده و فرآیندهای آموزشی را مدیریت می‌کنند، اما با نادیده گرفتن خواسته‌ها و نظراتشان، فرصتی برای بهبود نظام آموزشی فراهم نمی‌شود.



با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

صندوق فرهنگیان (صفنا)

07 Oct, 03:16


ارتباط اقتصاد با آموزش و پرورش

منصور مجاوری/ مدیرکل اسبق بودجه آ و پ


بخش هفتم

زیر‌نظام‌های تدوین شده سند تحول و همچنین راهکار ۲۰ سند تحول بنیادین وقتی صحبت از تخصیص و تنوع‌بخشی منابع مالی دارد در کنار آن صحبت از مدیریت مصرف متناسب با نیازهای کمی و کیفی نظام تعلیم و تربیت هم دارد. وقتی می‌گوییم تنوع‌بخشی منابع درآمدی قاعدتاً طبق قانون و ضوابطی که در کشور وجود دارد برخی از موارد درآمدی را می‌توانیم احصا کنیم. این منابع درآمدی تعریف شده در قانون است. در صورت نیاز و احساس برخی چالش‌ها و مشکلات احتمالی در اجرای برخی از قوانین در جهت بازنگری و پیشنهاد جهت اصلاح باید اقدام شود تا مثل گذشته بسیاری از این قوانین بدون استفاده مغفول نماند‌. در سنوات گذشته برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها و بخش‌هایی که موظف به همکاری بودند سهل‌انگاری کردند و لذا دستگاه‌های نظارتی باید در کنار آموزش و پرورش قرار گیرند و این درآمدها را رصد کنند.‌

‌با دسته‌بندی درآمدهای آموزش و پرورش باید گفت که ‌اولین دسته از درآمدهای آموزش و پرورش شامل درآمدهای مصرح در قانون است که همه ساله در قانون بودجه می‌آید، مانند درآمد اجاره فضا و فروش ماشین‌آلات و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی و غیره. دوم برخی درآمدها؛ مانند قانون شوراها، قوانین دائمی‌، قانون برنامه‌، سیاست‌های کلان نظام و... که به‌صورت جامع قانون مصوب آمده است.

‌شهرداری‌ها باید درصدی از عوارض صدور پروانه ساختمانی، تفکیک زمین‌ها، و نوسازی خود را به آموزش و پرورش پرداخت کنند.‌ شهرداری موظف است این درآمدها را بر‌اساس مفاد قانونی کسب و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد. هر چند در برخی موارد علی‌رغم پیگیری‌ها‌ی حمایتی و وظیفه‌ای از شهرداری‌ها هیچ اقدامی برای کمک به مدارس صورت نگرفته است و تقاضا‌ی پول نموده‌اند‌. متأسفانه این درآمدها به هر دلیلی به‌خوبی ‌و مناسب جذب نشده و در اختیار آموزش و پرورش قرار نگرفته است هر چند برخی از استان‌ها فعالیت‌های خوبی در این موارد داشته‌اند و حتی در سال‌هایی برخی تبصره‌ها و مفاد حذف شده ‌و یا کمرنگ گردیده است که یک ظلم به فضای آموزشی موردنیاز بوده است که قطعاً از طریق نظام جامع توسعه مشارکت و احیای اقتصاد پایدار برای آموزش و پرورش می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کارائی سازمانی منجر شود. یکی از راه‌ها، توسعه و افزایش ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی خوب از خیرین‌، موسسات، شرکت‌ها و بنگاهای اقتصادی تولیدی مصوب و مجوز‌دار مورد تائید قوانین مصرح کشور می‌باشد که باید در کنار آموزش‌وپرورش در همکاری برای توسعه فعالیت‌ها‌، تجهیزات کار‌گاهی‌، آموزشی‌، یاری رساندن به دانش‌آموزان ‌مناطق کم‌برخوردار‌، وسایل و تجهیزات و نرم‌افزارهای کمک‌آموزشی در جهت کمک به توسعه عدالت آ‌موزشی و منابع آموزش‌وپرورش اقدام نمایند‌.

منبع: خبرگزاری پانا






ادامه دارد


با استفاده از لینک زیر به کانال بپیوندید:

https://t.me/sandogh_zakhireh

1,903

subscribers

288

photos

91

videos