بنای بندگی @safirehedayaat Channel on Telegram

بنای بندگی

@safirehedayaat


بیانات و سخنان مکتوب
حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی





انتقادات و پیشنهادات :
@islamic_culture

بنای بندگی (Persian)

بنای بندگی یک کانال تلگرامی است که متن ها و سخنان مکتوب حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی را ارائه می دهد. این کانال منبعی ارزشمند برای کسانی است که به دنبال محتوای معنوی و ارزشمند هستند. حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی با ارائه بیانات و سخنانی الهی و پر از حکمت، می تواند راهنمای شما در بنا کردن بنای بندگی در زندگیتان باشد.nnاین کانال به عنوان یک منبع اصیل و معتبر برای درک عمیق مفاهیم دینی و اخلاقی شناخته می شود. اگر شما به دنبال راهنمایی های الهی برای زندگی بهتر و پر ارزشتر هستید، بنای بندگی مناسب ترین مکان برای شماست.nnاگر شما هم از بیانات و سخنان مکتوب حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی لذت می برید یا می خواهید از این محتواهای الهی برای ارتقای روحیتان بهره مند شوید، حتما به این کانال ملحق شوید. منتظر حضور گرم شما در این فضای معنوی و آرامش بخش هستیم.nnبرای انتقادات و پیشنهادات، می توانید با مدیران کانال تماس بگیرید:n@islamic_culture

بنای بندگی

20 Nov, 06:13


سخنان حضرت ایت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)
فرمایش حضرت زهرا(سلام الله علیها) در خصوص ثواب پاسخ گفتن به مسائل دینی.
@safirehedayaat

بنای بندگی

20 Nov, 05:25


عزای ایام فاطمیه
#تهران

بنای بندگی

18 Nov, 04:09


سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)

فضایل حضرت زهرا (سلام الله علیها) در قرآن کریم

@safirehedayaat

بنای بندگی

16 Nov, 03:59


سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)

صلوات امام حسن عسکری (علیه السلام) بر مادر گرامیشان حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها)

@safirehedayaat

بنای بندگی

15 Nov, 09:29


۱۳ جمادی الاول سالروز شهادت جانگداز و غم فزای حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) را به محضر مقدس مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می نماییم.

@safirehedayaat

بنای بندگی

14 Nov, 05:12


سخنرانی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رضوان الله علیه )

به مناسب ۱۳ جمادی الاولی سالروز شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهراء (سلام الله علیها)

مدت زمان سخنرانی 59 دقیقه.

@safirehedayaat

بنای بندگی

11 Nov, 04:59


💠توصیه حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره) به جوانان در خصوص حفظ کردن دو حدیث [ ثقلین و ایذاء حضرت فاطمه علیها السلام] و احتجاج با مخالفان توسط آن

@safirehedayaat

بنای بندگی

08 Nov, 09:16


💠دو حديثي كه بايد آموخت و به خاطر سپرد

اينجا مناسب مي‌ بينيم اين نكته را عرض كنيم: هر فرد شيعي مذهب بايد حدّاقلّ اين دو حديث منقول از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)  را كه مورد پذيرش هر دو فرقه از شيعه و سنّي است ياد بگيرد و معناي آنها را خوب بفهمد و به عنوان يك دليل محكم براي حقّيّت مذهبش به خاطر بسپارد كه هم سبب استحكام عقيده‌ي خودش باشد و هم به هنگام لزوم از اصالت مذهب خود دفاع كند.

آن دو حديث كوتاه متقن يكي حديث ثَقَلين است كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده است :

(اِنّي تارِكٌ فيكُمُ الثَّقَلَيْن كِتابَ الله وَ عِتْرَتي اَهْلَ بَيْتي ما اِنْ تَمْسَّكْتُمْ بِهِما لَنْ تَضِلُّوا اَبَداً لَنْ يَفْتَرِقا حَتّي يَردا عَلَيَّ الْحَوض)؛[ سفینه البحار ج ۱ ص ۱۳۲ (ثقل) ]

اين حديث، مرجعيّت انحصاري اهل بيت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) را در به دست آوردن حقايق دين همدوش با قرآن نشان مي ‌دهد و اصالت منحصره‌ي مذهب شيعه را اثبات مي‌ كند و حديث دوّم حديث ايذاء فاطمه (علیها السلام) است كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده است:

(فاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنّي مَنْ آذاها فَقَدْ آذاني وَ مَنْ آذاني فَقَدْ آذَي اللهَ)؛

«فاطمه قطعه‌اي از من است! هر كه او را بيازارد، مرا آزرده است و هر كه مرا بيازارد خدا را آزرده است»!!

آنگاه قرآن نيز صريحاً نتيجه‌ي شوم ايذاء خدا و رسول را نشان داده و فرموده است:

{إنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللهُ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ أعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِيناً}؛[سوره احزاب آیه ۵۷]

«آنان كه خدا و رسولش را بيازارند؛ در دنيا و آخرت ملعون به لعنت خدا مي ‌باشند و خداوند عذاب خواركننده ‌اي براي آنان آماده كرده است»!

وقتي اين حديث را كنار آن آيه‌ي قرآن بگذاريم نتيجه اين مي ‌شود:

آن كساني كه پس از رحلت پيامبراكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مسند حكومت اسلامي را غصب كرده و از طُرُق گوناگون موجبات ايذاء فاطمه (علیها السلام) را فراهم نمودند، ملعون به لعنت خدا در دنيا و آخرت و محكوم به عذاب مُهين (خوار کننده)  در روز قيامت مي ‌باشند و اينگونه كَسان به حكم عقل و شرع و عرف صلاحيّت حكومت بر امّت اسلامي و تصدّي امر ولايت بر مسلمين را ندارند.

📙صفیر هدایت شماره ۰۲۸ .سلسه مباحث معارفی آیت الله سید محمد ضیاءآبادی(ره)

@safirehedayaat

بنای بندگی

08 Nov, 07:56


💠بسم الله الرحمن الرحیم

ان شاءالله جمعه مورخ ۱۸ مهرماه سال ۱۴۰۳ جلسه روضه ماهانه در منزل مرحوم حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رضوان الله علیه) از ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۷ برگزار می گردد.

نشانی : تجریش ؛ میدان قدس ، خیابان باهنر ؛ کوچه صادقی.

مجلس مختص آقایان میباشد.

@safirehedayaat

بنای بندگی

07 Nov, 03:48


آن مرد عالم عابد گفت: من مدّت‌ها در مدينه، همسايه با اميرالمؤمنين علي (علیه السلام) بودم. در تمام اين مدّت نه قامت زينب را ديدم و نه صدايي از او شنيدم! وقتي مي ‌خواست براي زيارت قبر مطهّر جدّ بزرگوارش رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برود اوّلاً شب مي ‌رفت و ثانياً پدر و برادرانش با وي همراهي مي ‌كردند. وقتي نزديك حرم مي‌ رسيدند اميرالمؤمنين (علیه السلام ) جلوتر مي ‌رفت و نور چراغ‌ها را كه در كنار قبر پيامبر اكرم بود كم مي ‌كرد(فتيله‌ي آنها را پايين مي ‌كشيد). يكبار امام حسن(علیه السلام) راز اين مطلب را از پدر پرسيد. فرمود: خوف اين دارم كه فرد نامحرمي ‌قامت خواهرت را ببيند. (زینب کبری صفحه ی 27 ).  

  📚سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)

🌺پنجم جمادی الاول ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بر تمامی شیعیان جهان تبریک عرض می نماییم.

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

05 Nov, 03:42


نسخه pdf صفیر هدایت شماره 028- دل ، خسته از آن دستِ بسته و پهلوی شکسته - بیانات آیت الله ضیاءآبادی - به مناسبت 13 جمادی الاولی شهادت مظلومانه صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها) @safirehedayaat

بنای بندگی

04 Nov, 04:54


در اینجا نیز حضرت زکریّا (علیه السلام) تفقّه در دین کرده است.

امام فرمود: مُتَفَقّه در دین باشید، خشک در دین نباشید، تفقّه داشته باشید یعنی در هر شرایطی به حسب شرایط زمانی و شرایط مکانی و شرایط شخصی ببینید که وظیفه شما به حسب زمان به حسب مکان و به حسب اوضاع چیست؟

این تشخیصِ وظیفه کار مشکلی است و خیلی دقت می خواهد، تحقیق و تفقّه می خواهد، نباید جمود داشته باشید ، اگر یک گوشه را ببینید و بخواهید فقط به آن جمود داشته باشید به خطراتی بر میخورید.

اینجا هم اصحاب حضرت زكريا(علیه السلام)  خيال می کردند هر کسی نان به دستش رسید خوب است و مستحب است به دیگران هم بدهد، بنابراین اعتراض کردند که چرا همه نان را خوردی و به ما ندادی؟

حساب نکردند که این کار جنبه دیگری هم دارد و آن جنبه واجبش است.

آن حضرت حساب می کند اگر از این نان به کسی بدهم قوّت کارم کم می شود و از کار ِصاحب کار کم گذاشته می شود.

در این صورت مستحب به جا آورده ایم ولی ترکِ واجب کرده ایم.

در صورت دوم سنّت به جا آورده ایم. لذا تفقّه در دین و تشخیص وظیفه کار مشکلی است که انسان نیّت را تخلیص کند.

از کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۹

بنای بندگی

03 Nov, 05:34


فردی که دقیق نیست بخشی از دین را می بیند و می گوید : دین گفته از این غذا به دیگران بده.

فقط همین را می بیند ولی بخش دیگرش را مطالعه نمی کند و نمی سنجد.

هر کاری از کارهای دین تحت شرایطی یا واجب می شود یا حرام می شود یا مستحب می شود یا مکروه می شود یا مباح می شود، گاهی شرایط عوض میشود، اما شخصی که فقط یک گوشه کار را می بیند می گوید:

اینجا باید این چنین باشد، فکر نمی کند شرایط دیگری هم ممکن است موجود باشد که همان واجب مبدّل به حرام شود.

گاهی از اوقات همانی که از یک زاویه نگاه کنیم واجب است، اگر از زاویه دیگر خوب نگاه کنیم حرام می شود و یا مستحب گاهی واجب می شود. مردم گاهی توجّه به این مطلب ندارند بلکه فقط یک گوشه ای از کار را می بینند.

به طور مثال وقتی که فلان آدم مستحبی را ترک می کند چنان به او حمله می کنند مثل اینکه ترک واجب کرده است. این را دقت نمی کنند که او ترک مستحب کرده
نه ترک واجب و شرایط طوری است که وقتی به او حمله می کنند، واجبش را هم ترک می کند.

از کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۸

بنای بندگی

28 Oct, 07:32


💠تعهّد کاری مقدّم بر عمل مستحبّی

در روایت آمده که حضرت زکریّا (علیه السلام) مقید بود بادست خودش کاری انجام دهد و مزدی به دست آورد تا با آن امرار معاش کند.

روزی اجیر شده بود که دیواری را برای کسی بالا ببرَد.

صاحب کار برای حضرت دو قرص نان آورد. بعد چند نفر به عنوان مهمان رسیدند، دیدند حضرت نشست و همه نان ها را خورد و هیچ تعارفی به آنها نکرد ، تعجّب کردند و با خود گفتند عجیب است!

مقتضی سخاوت و زهد ایشان این بود که به ما تعارف کند و از این قرص های نان انفاق کند.

حضرت از قیافه سؤال برانگیزی که به خود گرفته بودند متوجه شد و فرمود:

علّت این که شما را دعوت نکردم برای این بود که این دو قرص نان را به من داده اند تا بخورم و قوّت بگیرم و برایشان کارکنم ، به هر مقدار که به شما می دادم همان مقدار از قوّت کارم کاسته می شد و از کار آنان کم گذاشته می شد، در حالی که کارِ خوب به صاحب کار تحویل دادن واجب است ولی به شما انفاق کردن از این نان مستحب است.

اگر می خواستم عمل مستحبّی انجام دهم و قدری نان به شما بدهم به همان مقدار نیروی کارم کم می شد و از کار صاحب کار کم گذاشته می شد.

ببینید این مسأله چقدر دقیق است، تفقه در دین معنایش همین است.

از کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۷ الی ۳۸

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

26 Oct, 15:52


💠دقت بزرگان در نیت

بزرگان عالَم نسبت به نیت خیلی دقیق بوده اند. از یکی از بزرگان نقل می کنند که می خواست به عیادت کسی برود، به تأخیر می انداخت، آقایان گفتند: چرا به عیادت فلانی نمی روی؟

گفت: می خواهم بروم امّا هر روز نیّتم را زیر و رو می کنم ، می بینم خالص نیست، آلوده است، مرتّب می کوشم و هر روز با خودم مبارزه میکنم که نیّتم را خالص کنم تا فقط برای خدا به عیادت او بروم اما نمی شود.

هر روز می بینم نفس به من دروغ میگوید، این نفس مکاره است.

گاهی می گویم چون ثروتمند است به عیادتش بروم ، چون زورمند است به عیادتش بروم ، نکند فردا خوب بشود و از من گله کند، اگر بدانم می میرد به عیادتش نمیروم. چون می دانم که فردا خوب نمی شود که از من گله کند این حرفها در ذهنم می آید و نیّتم را آلوده می کند و لذا نمی توانم نیّتم را خالص کنم برای همین نمی روم.

از کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۷

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

21 Oct, 05:53


مهاجر أم قيس⁉️

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آن یکی را مهاجر «أُمّ قيس» لقب داد چرا؟

چون در لشکر دشمن زنی بود به نام امّ قیس و این فرد می خواست به آن زن برسد.

بنابراین رفت تا آن مردی را که این زن در تسلط او بود بکشد و به امّ قیس برسد ولی در میدان جنگ کشته شد.

حضرت فرمود: این مُهاجرِ امّ قیس است(۱)یعنی برای خدا نرفته است.

انسان چه بدبختی دارد، انسانی که می تواند به مقامی برسد که به فرموده قرآن :

[ وَمَنْ يَخْرُج مِنْ بَيْتِهِ مُهَاجِراً إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ )(۲)

هرکس به عنوان مهاجرت به سوی خدا و پیامبر او از خانه خود خارج شود سپس مرگش فرارسد، پاداش او برخداست.

آن کسی که از خانه اش بیرون بیاید و به قصد خدا و پیغمبر حرکت کند و اتفاقاً مرگ او را دریابد، خدا تحویلش می گیرد.

(فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ ) خدا او را در پناه خود جا می دهد و به او اجر عظیم می دهد.

آن وقت این آدمی که می تواند به قرب خدا برسد چنان نیّتش را تنزّل بدهد که بخواهد به امّ قیس برسد ، بخواهد به الاغ برسد، بخواهد به پول برسد بخواهد به (بَه بَه) مردم برسد.

این نوع نیت برای آدم چقدر سفاهت و حماقت است. پناه برخدا!


۱ - نراقی، جامع السعادات، جلد ۳، صفحه ۱۱۴
۲ - سوره نساء آیه ۱۰۰

از کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۳ الی۳۴

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

19 Oct, 04:37


💠رضوان خدا بهای انسان

به همین علت مولای ما امیرالمؤمنین میفرماید :

« أَلا إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَن إِلَّا الْجَنَّةَ فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا » (۱)

آگاه باشید همانا برای جانهای شما بهایی جز بهشت نیست پس آنها را جز به آن نفروشید.

شما خیلی گران قیمت هستید، قیمت شما بهشت خدا و رضوان خدا است.

مراقب باشید خود را به غیر خدا و رضوان خدا نفروشید.

خود را به پول نفروشید خود را به مقام و ریاست چند روزه دنیا نفروشید، خود را به شهرت نفروشید، تنها خود را با رضوان خدا معامله کنید.

⁉️کشته در راه الاغ

به قدری این مسأله نیت در بی ارزش کردن و با ارزش کردن عمل مؤثر است که مرد مسلمان، شمشیر به دست گرفته در رکاب پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به میدان جهاد رفته کشته شده است.

مردم گفتند: بَه بَه خوشا به سعادت این مرد واقعاً چه سعادتمند بود، شمشیر
به دست گرفت و آمد در رکاب پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) کشته شد :
«قَتِيلُ فی سَبیل الله».

فرشته ها گفتند:

این فرد «قتيلُ الحِمار»است کشته در راه الاغ است، کشته در راه خدا نیست.

مردم تعجب کردند یعنی چه؟ فرمود:

شما از نیت او خبر نداشتید، شما ظاهر را دیدید. مردی به میدان آمد و شمشیر به دست گرفت و جنگید و حال آنکه این آدم یک الاغی در دست دشمن دیده بود، چشمش آن الاغ را گرفته بود می خواست به آن الاغ برسد دید چاره ای ندارد، جز این که صاحب آن را بکشد و الاغ را صاحب بشود، اتفاقاً در تیررس دشمن واقع شد و در راه الاغ کشته شد. به همین علت قتيل الحمار» شد.

١ - نهج البلاغه، حکمت ۴۵۶
📚 کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۲ الی ۳۳

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

16 Oct, 04:59


⚠️دیگرچه بدبختی از این بالاتر می شود که آدمی عمرش را صرف کند قوای بدنی خود را صرف کند فقط برای این معامله سفیهانه یعنی بَه بَه مردم !

( وَشَرَوْهُ بِثَمَنٍ بَخْسٍ دَراهِمَ مَعْدُودَة )(۱)
يوسف به آن زیبایی را فروختند و در مقابل چند درهم بی ارزش گرفتند.

و لذا خداوند در قرآن کریم روی «فى سبيل الله» زياد تأکید کرده و مرتب میفرماید :

(فى سَبيل الله)، (وقاتِلُوا فِي سَبيلِ اللهِ) ، (جَاهَدُوا في سَبيل الله) ، (أَنْفِقُوا فِي سَبيل ِ الله )

هر کاری می کنید فقط برای خدا باشد. تمامش برای این است که انسان رشد عقلی و رقاء (۲) فکری پیدا کند، مقداری رشید و عاقل شود خود و شئون وجودی خود را ارزان نفروشد.

در تمام حرکات و سکناتش و همه چیزش فقط خدا را هدف بگیرد. « الله؛ كُلُّ الْكَمال وكُلُّ الْجَمَال» را هدف گیری کند.


۱- سوره یوسف آیه ۲۰.
۲ - ترقی.

📚 کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۱

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

15 Oct, 04:10


💠دسته سوم مرد شجاع و قهرمان و دلیری را می آورند که به میدان جهاد رفته و کشته شده، می گویند :

تو با قوّتِ بازوهایت که ما به تو دادیم چه کار کردی؟

جواب می دهد خدایا ! از طرف تو و پیغمبرت مأمور به جنگ شدم، رفتم جهاد کردم و کشته شدم.

می گویند : تو هم دروغ می گویی برای اینکه نیتت این بود که مردم بگویند:

بَه بَه! این مرد عجب قهرمانی است عجب مرد شجاعی است، عجب مرد دلیر و با شهامتی است مردم هم از تو تعریف کردند دیگر از ما چه طلب داری؟


⚠️واقعاً سفاهت و حماقت و بدبختی انسان همین است که مالش جانش و نیروی بدنی اش را فقط با بَه بَه مردم و سر تکان دادن مردم معامله کند، فقط با همین !

( الا ذلِكَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبِينُ )
آگاه باشید زیان آشکار همین است.
سوره زمر، آیه ۱۵

📚 کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۳۰

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

14 Oct, 03:35


💠بعد دسته دوم را می آورند، مرد ثروتمندی که خدا به او پول داده است به او می گویند این همه به توپول دادیم چه کار کردی؟

در کجا مصرف کردی؟ جواب می دهد که خدایا انفاق کردم از مستمندان دستگیری کردم، به خاک افتاده ها را از خاک برداشتم.

می گویند : دروغ می گویی تمام این ها برای این بود که مردم بگویند فلانی آدم جواد و دست و دلبازی است بخشش دارد، برای این جهت بود.

این را هم مردم ،گفتند هدفت این بود که از تو تعریف کنند و تعریف کردند دیگر از ما چه طلب داری؟

📚 کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۲۹

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

12 Oct, 05:23


⚠️قبولی عمل فقط با نیت الهی

روز قیامت سه طایفه را پیش از همه به موقف حساب می آورند :

«رَجُلُ آتَاهُ اللهُ الْعِلْمَ »[۱]
مردی که خدا به او علم داده بود.

او را به موقف حساب می آورند و می گویند این نعمتِ علم را که به تو ارزانی داشتیم چه کردی؟ کجا مصرف کردی؟

جواب می دهد:
«قُمْتُ آناءَ اللَّيْلِ وَالنَّهارِ»؛
مردم را شب و روز ارشاد و هدایت کردم و از نور علم و چراغ علم خود به آنها بهره دادم.

می گویند: «كَذَبتَ»؛ دروغ می گویی.

خدا می فرماید: دروغ می گویی ملائکه هم می گویند دروغ می گویی تمام آن داد و فریادها که به راه انداخته بودی برای این بود که مردم از تو تعریف کنند و بگویند بَه بَه! عجب عالم خوبی است، عجب ناطق توانایی است.

تمام هم و غمت این بود که بَه بَه مردم را بخری که آن را هم به دست آوردی و اجر خود را گرفتی دیگر از ما چه طلب داری؟

-۱- مستدرک الوسائل، جلد۱، صفحه ۱۱۱ .

📚 کتاب نیّت ، سعادت شقاوت حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رحمت الله علیه) صفحه ۲۹

https://t.me/safirehedayaat

بنای بندگی

11 Oct, 08:32


💠بسم الله الرحمن الرحیم

ان شاءالله جمعه مورخ ۲۰ مهرماه سال ۱۴۰۳ جلسه روضه ماهانه در منزل مرحوم حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رضوان الله علیه) از ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰ برگزار می گردد.

نشانی : تجریش ؛ میدان قدس ، خیابان باهنر ؛ کوچه صادقی.

مجلس مختص آقایان میباشد.

@safirehedayaat

بنای بندگی

09 Oct, 04:32


سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (رضوان الله علیه)

ارزش تواضع در مقابل برادران ایمانی
@safirehedayaat

بنای بندگی

06 Oct, 05:08


سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)
معرفت به حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

@safirehedayaat

بنای بندگی

30 Sep, 04:09


💠سخت گیری نسبت به گناه عالم و مومن

و لذا گفته اند که در روز قیامت از جاهل هفتاد گناه آمرزیده می شود هنوز از عالِم یکی هم بخشیده نشده ، از او هفتاد گناه بخشیده اند چون جاهل بوده و نمی فهمیده. امّا این آدم که عالِم بوده ، مومن و مقدّس و متدیّن بوده گناهش به این سادگی آمرزیده نمی شود. چون آدم عالِم متدیّن گناهش مانند بیماری جذام است. بیماری جذام طوری است که سرایت می کند. ولی سردرد نه ، انسان دردی می کشد ولی دیگر سرایت ندارد.

آدم عامی و جاهل بخواهد گناه کند مثل این است که سردرد دارد ، خودش رنج می برد ولی سرایت ندارد.ولی آدم عالِم یا مومن یا متدیّن بخواهد گناه کند مثل جذام است. جذام بیماری مسری است به دیگران سرایت می کند. بیماری جذام کجا و بیماری سردرد کجا ؟ سردرد کجا؟ سردرد را خودش متحمّل می شود. امّا جذام به دیگران هم می رسد. پس شدیداً مراقبت لازم است.

بنابراین آن گفتار امام حسن عسکری (علیه السلام) همیشه آویزه ی گوش ما باشد که فرمود : مراقب باشید گناهان خودتان را کوچک حساب نکنید. همین گناه کوچک شما کبیره حساب می شود چرا که وسیله انحراف دیگران است. ما وظیفه داریم هم خودمان به دین خدا متدیّن باشیم و هم سعی کنیم دیگران را به راه راست بیاوریم.

ائمه (علیهم السلام) هرکسی را به گونه ای که مناسب با حال خودش باشد هدایت می کنند ؛ یکی را با پول می توانستند به راه بیاورند به او پول می دادند. یک کسی را کرامتی به او نشان می دادند.

📚برگرفته از تفسیر سوره نساء از تالیفات آیت الله سید محمد ضیاءآبادی صفحه ۲۱۹ الی ۲۲۱

@safirehedayaat

بنای بندگی

28 Sep, 04:05


⚠️زشتیِ مضاعف گناه منسوبین به اهلبیت (علیهم السلام)

شقرانی مردی منسوب به خاندان عصمت بود. از اهل بیت نبود ولی منسوب بود. شراب خوار بود. امام صادق (علیه السلام) به او رسید خواست با یک زبان نرم و مُلیّنی او را موعظه کند.

این هم یک درس است. با زبان نرم و ملّین موعظه کنید که نتیجه بخش باشد. پرخاش نکنید که بدتر روی دنده ی لجاج بیفتد.

شقرانی مشکلی داشت. امام مشکل او را حل کرد ، طبعاً از این جهت به امام بدهکار شد. چون مشکلش را حل کرده بود. بعد امام کنارش آمد و خیلی آهسته به او فرمود :
ُّ ( إِنَّ الْحَسَنَ‏ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ الْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَح‏ ) بحارالأنوار(ط - بيروت) ج‏۴۷، ص: ۳۴۹
 کار خوب از همه کس خوب است ولی از تو بهتر و پسندیده تر است ، چون به ما منسوبی ، و کار زشت از هرکسی زشت است ولی از تو صادر بشود زشت تر است چون به ما مربوطی.

امام صادق (علیه السلام) به روی او نیاورد که چه کار می کنی. همین یک جمله را گفت. او فهمید که امام چه می خواهد بگوید که چه کار می کنی. همین جمله ی کوتاه به او فهماند که امام نظرش چیست. عرض کرد : آقا ! چشم. من از همین حالا نادم هستم. توبه می کنم. توبه کرد و به راه راست افتاد.

حالا با ما هم همین سخن را دارند. هرکار بدی از هرکسی قبیح است از شما خیلی قبیح تر است ، چون به ما منسوبید ، ارتباط با ما دارید. شما می گویید امام ما ، امام جعفر صادق (علیه السلام) است. شما اهل مسجد و اهل جلسه اید. روی منبر یا پای منبر هستید.

به هر حال شما حسابتان جداست. هر کار زشتی از هرکسی قبیح باشد از شما قبیح تر حساب می شود و عِقاب شما هم روز قیامت مضاعف می شود.

َ ( مَنْ سَنَّ سُنَّةً سَيِّئَةً كَانَ عَلَيْهِ وِزْرُهَا وَ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ ) الحکم الزّاهرة صفحه ۷۲۱
هرکس روش ناپسندی از خود به جای گذارد گناه او و گناه کسانی که تا روز قیامت به آن عمل می کنند برای او خواهد بود.

کسی که کاری کند که دیگران از او الگو بگیرند ، تمام گناهانی که مردم انجام می دهند روز قیامت به دوش این آدم خواهد آمد. آنها گناه خودشان را کرده اند عِقاب هم می بینند. مثلا کسی فتوایی بدهد ، یک کاری کند یا حرفی بزند که صد نفر به گمراهی بیفتند. آن صد نفر عقاب خود را دارند و این آدم هم عقاب صد نفر را  دارد. آنها هر کدام یک عقاب دارند. ولی این آدم عقاب صد نفر را دارد. یا عقاب صدهزار نفر را دارد. برای اینکه با گفتنش ، با رفتارش کاری کرده که آنها به گمراهی افتاده اند. در عین حال خودِ آنها به عقاب خودشان می رسند. بالاخره انسان های با شعوری بوده اند و آن گناه را انجام داده اند. به عقاب خود می رسند ، ولی عقاب این آدم مضاعف می شود. خیلی مسئله دقیق و مشکل است.

📚برگرفته از تفسیر سوره نساء از تالیفات آیت الله سید محمد ضیاءآبادی صفحه ۲۱۹ الی ۲۲۱

@safirehedayaat

بنای بندگی

24 Sep, 04:20


🔸وظيفه‌ي مسلّم ديني ما چيست؟


آري ابتدا آن منافقان رياست‌طلب را كه براي رسيدن به اهواي نفساني خود سقيفه را تشكيل داده خليفه ‌تراشي كردند و امام منصوب از جانب خدا را خانه نشين ساخته و درِ خانه‌ي علم و قدرت الهي را به روي جامعه‌ي بشري بستند؛ ابتدا آن‌ها را بايد بشناسيم و سپس قولاً و عملاً به تبرّي از آن‌ها بپردازيم!

اين يك وظيفه‌ي حتمي ديني ماست كه در صورت ترك آن، محكوم به عذاب الهي خواهيم شد!چنان كه فرموده است:


{...الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ...}؛[۱]

...امروز[روز اعلانِ ولايت و خلافت امام اميرالمؤمنين علي علیه السلام]كافران از دين شما مأيوس شدند[از اين كه بتوانند در حقيّت آن تشكيك كنند و جلوي پيشرفت آن را بگيرند]پس ديگر از آن‌ها نترسيد امّا از من بترسيد كه بر اثر كفران اين نعمت بزرگ الهي و كنار زدن امام منصوب از جانب من، محكوم به عذاب من بشويد و قدرت‌هاي ظلاّم جبّار را بر شما مسلّط كنم كه دمار از روزگارتان برآورند.چنان كه چنين هم شد.

بيش از نيم قرن از تشكيل سقيفه‌ي شوم نگذشته بود كه همين مدينه عاصمه‌ي* مسلمين مورد هجوم لشگريان يزيد پليد قرار گرفت و خون در كوچه‌هاي مدينه به راه افتاد و نواميس مسلمانان هتك شد.

واقعه‌ي هائله‌ي* كربلا پيش آمد و پس از آن چه ستم‌ها از حاكمان مستبدّ بني‌اميّه و بني‌عبّاس بر امّت اسلامي رسيد و هم اكنون نيز مي‌رسد و همچنان نيز خواهد رسيد تا دست انتقام حضرت مصلح كلّ عجّل‌الله‌تعالي‌فرجه‌الشّريف از آستين برآيد و قدرت هاي ظلاّم جبّار را سر جايشان بنشاند.

اين همه بدبختي‌‌ها كيفر همان كفران نعمت ولايت و امامت است كه فرمود از كافران نسبت به دينتان نترسيد؛از من بر خودتان بترسيد كه:
{وَ مَنْ أعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً...}؛[۲]

روگرداندن از علي كه حقيقت ذكر الله است و رو بردن به ديگران كه ايادي شيطانند، سزايي جز معيشت ضنك* در دنيا و عذاب ابدي در آخرت نخواهد داشت.
.........
[۱]ـ سوره‌ي مائده،آيه‌ي۳
* عاصمه: مركز حاكميّت دين
* هائله: هولناك و ترساننده
[۲]ـ سوره‌ي طه،آيه‌ي۱۲۴
* معيشت ضنك: زندگي پيچيده و ناگوار

📚صفیر هدایت (حکومت علوی ، دولت وَلَوی) ، سلسله مباحث معارفی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی شماره ۰۴۳

@safirehedayaat

بنای بندگی

22 Sep, 06:34


💠بيزاري از دشمنان اهل بيت (علیهم السلام) در سايه‌ي دشمن‌شناسي

بنابراين، وظيفه‌ي ما كه تبيين معارف دين است، ايجاب مي‌كند، موقعيّت اصل امامت را كه به منزله‌ي روح در پيكر دين است، براي مردم مخصوصاً نسل جوان بيان كنيم.

آنگونه كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از طرف خدا مؤكّداً موظّف به تبليغ ولايت شد كه:

(يا أيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ إلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ...)؛

و تهديد شد كه:
(...وَ إنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ...)؛[۱]

... اگر تبليغ ولايت نكني، اصلاً تبليغ رسالت نكرده‌اي...يعني ما هم اگر در حدّ و مرتبه‌ي خود تبليغ اصل امامت نكنيم، اصلاً كاري در امر تبليغ ديانت نكرده‌ايم و چون ركن تبرّي همدوش با ركن تولّي دخيل در تحقّق اعتقاد به امامت است؛ از اين رو تأكيد در لزوم تبرّي و برائت از دشمنان اهل بيت رسول(صلی الله علیه و آله) وظيفه‌ي مسلّم ماست و بديهي است تا دشمنان اهل بيت شناخته نشوند و طرز تفكّر آن‌ها درباره‌ي دين معلوم نگردد، تبرّي از آن‌ها معناي درستي نخواهد داشت!

اين حقيقت را از لسان مولايمان امام اميرالمؤمنين علي (علیه السلام) بشنويم كه مي‌فرمايد:

(وَ اعْلَمُوا أنَّكُمْ لَنْ تَعْرِفُوا الرُّشْدَ حَتَّي تَعْرِفُوا الَّذِي تَرَكَهُ وَ لَنْ تَأخُذُوا بِمِيثَاقِ الْكِتَابِ حَتَّي تَعْرِفُوا الَّذِي نَقَضَهُ وَ لَنْ تَمَسَّكُوا بِهِ حَتَّي تَعْرِفُوا الَّذِي نَبَذَهُ)؛[۲]

«بدانيد! هرگز به راه راست[دين حقّ]پي نخواهيد برد تا كسي را كه آن را مورد بي‌اعتنايي قرار داده است بشناسيد و هرگز به عهد و پيمان قرآن وفا نخواهيد كرد، تا كسي را كه نقص عهد و پيمان‌شكني كرده است بشناسيد و هرگز به كتاب خدا متمسّك نخواهيد شد تا كسي را كه آن را دور انداخته[و به دستور آن عمل نكرده است]بشناسيد»!

پس لازم است ابتدا ما آن دشمنان حقّ را بشناسيم كه چه كساني بودند كه به فرموده‌ي اميرالمؤمنين(علیه السلام) دين حقّ را مورد بي‌اعتنايي قرار داده و پيمان خدا و رسول (صلی الله علیه وآله) را شكستند و قرآن كتاب خدا را از اهلش جدا كردند و حال آن كه صاحب قرآن و نازل كننده‌اش گفته بود:

{...فَسْئَلُوا أهْلَ الذِّكْرِ إنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ}؛[۳]

«...آنچه را از مرادات* ذكر[قرآن]كه نمي‌دانيد از اهل آن [كه اهل بيت رسول (علیهم السلام) است] بپرسيد».

.......
[۱]ـ سوره‌ي مائده،آيه‌ي۶۷
[۲]ـ نهج‌البلاغه‌ي فيض،خطبه‌ي۱۴۷،قسمت سوّم.
[۳]ـ سوره‌ي نحل،آيه‌ي۴۳.
*  مرادات: مراد و مقصودها.

💠صفیر هدایت (حکومت علوی ، دولت وَلَوی) ، سلسله مباحث معارفی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی(ره) شماره ۰۴۳

@safirehedayaat

بنای بندگی

21 Sep, 09:13


🔸دو ركن امامت را فراموش نكنيم

حال،آنچه كه بر ما مؤكّداً لازم است، محكم ساختن اصول اعتقادي دين است. مخصوصاً اصل اعتقادي امامت كه شديداً مورد هجوم دشمن قرار گرفته است و اصل اعتقادي امامت نيز چنان كه مي‌دانيم دو ركن مسلّم دارد؛

💠يكي ركن تولّي و ديگري ركن تبرّي.

تولّي يعني ولايت اهل بيت رسول(صلی الله علیه و آله) را پذيرفتن و تبرّي يعني، اظهار برائت و بيزاري از دشمنانشان نمودن كه يكي بدون ديگري تحقّق‌بخش به اين اصل اعتقادي نخواهد بود!

از ميان صدها روايت در اين باب به اين دو روايت توجّه فرماييد.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده است :

(وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً لَوْ اَنَّ رَجُلاً لَقِيَ اللهَ بِعَمَلٍ سَبْعينَ نَبِيّاً ثُمَّ لَمْ يَأتِ بِوِلايَةِ اُولِي الاَمْر مِنّا اَهْلَ الْبَيتِ ما قَبِلَ اللهُ مِنهُ صِرفاً و لا  عَدْلاً)؛[۱]

«قسم به كسي كه مرا به نبوّت حقّ برانگيخته است، اگر مردي خدا را با عمل هفتاد پيغمبر ملاقات كند در حالي كه ولايت اولي‌الامر از ما اهل بيت را نداشته باشد، خداوند از او هيچ عبادتي از هر قبيل كه باشد نمي‌پذيرد».


در روايت ديگري خطاب به علي (علیه السلام) فرمود :

(يا عَلِيُّ وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالنُّبُوَةِ وَ اصْطَفانِي عَلي جَمِيعِ الْبَريَّةِ لَوْ اَنَّ عَبْداً عَبَدَاللهَ اَلفَ عامٍ ما قَبِلَ اللهُ ذلِكَ مِنْهُ اِلاّ بِوِلايَتِكَ وَ وِلايَةِ الاَئِمَّةِ مِنْ وُلدِكَ وَ اِنَّ وِلايَتَكَ لا تُقْبَلُ اِلاّ بِالْبَرائَةِ مِنْ اَعدائِكَ وَ اَعْداءِ الاَئِمَّةِ مِنْ وُلدِكَ بِذلِكَ اَخْبَرَنِي جَبْرَئيلَ فَمَنْ شاءَ فَليُؤْمِن وَ مَن شاءَ فَلْيَكْفُر)؛[۲]

«اي علي! قسم به كسي كه مرا به نبوّت برانگيخته و بر همه‌ي خلايق برگزيده است، اگر بنده‌اي هزار سال خدا را عبادت كند، خدا آن را از او نمي ‌پذيرد مگر با ولايت تو و ولايت امامان از فرزندان تو باشد و ولايت تو را هم نمي ‌پذيرد مگر با برائت از دشمنان تو و دشمنان امامان از فرزندان تو باشد. اين را جبرئيل[فرشته‌ي وحي خدا]به من گفته است.حال هر كه مي‌خواهد ايمان بياورد و هر كه مي‌خواهد كافر شود».

......

[۱]ـ بحارالانوار،جلد۲۷،صفحه‌ي۱۹۲.
[۲]ـ بحارالانوار جلد ۲۷،صفحه‌ي۱۹۹.


📚صفیر هدایت (حکومت علوی ، دولت وَلَوی) ، سلسله مباحث معارفی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره) شماره ۰۴۳

@safirehedayaat

بنای بندگی

20 Sep, 15:36


تفاوت معاشران از نگاه امام صادق(علیه السلام)

يك جمله هم از امام صادق(علیه السلام) بشنويم كه فرمود:(اَلاِخوانُ ثَلاثَةٌ فَواحِدٌ كَالْغِذاء الَّذِي يُحْتاجُ اِلَيه كُلَّ وقتٍ)؛«معاشران سه گروهند؛ گروهي مانند غذايي هستند كه پيوسته و در هر زمان مورد نياز انسان است».

ما به رفيق ناصح مشفق، پيوسته نيازمنديم، تا علي‌الدّوام ما را تكان بدهد و ما را از خواب غفلت بيدار كند.

اين چنين رفيقی از آب و نان براي ما لازم تر است. اگر نباشد به مرگ ابدي مي‌افتيم!

(وَالثّاني في مَعْني الدَّاء)؛«گروه دوّم كساني هستند كه معاشرت با آنها مانند درد و بيماري است».كه عارض انسان مي‌شود و مايه‌ي ناراحتي مي‌گردد و راه تخلّص از آن را نمي ‌يابد.

(والثالِث في مَعْني الدَّواء) تحف العقول صفحه 239 نقل به اختصار؛«گروه سوّم مانند دارو و درمان دردند { كه انسان گاهي به آن نيازمند مي‌شود ، نه هميشه } »پس گروه اوّل هميشه مورد نياز انسانند و گروه دوّم هيچ گاه مورد نياز نيستند و گروه سوّم گاهي مورد نياز واقع مي‌شوند.


@safirehedayaat

از فرمایشات حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی جلد اول کتاب حبل متین(شرح زیارت جامعه کبیره)

بنای بندگی

19 Sep, 07:08


🔸نعمت سعادت‌آفرين ولايت اهلبيت عصمت و طهارت(عليهم السلام)
{بیان نورانی امام صادق (علیه السلام) }

اين حديث از حضرت امام صادق (علیه السلام) منقول است:

(اَلا تَحْمَدُونَ اللهَ اِذا كانَ يَوْمُ الْقِيامَةِ فَدَعا كُلَّ قَوْمٍ اِلي مَنْ يَتَوَلَّونَهُ وَ دَعانا اِلي رَسُولِ اللهِ وَ فَزِعْتُمْ اِلَيْنا فَاِلي اَيْنَ تَرَوْنَ يُذْهَبُ بِكُمْ اِلَي الْجَنَّةِ وَ رَبِّ الْكَعْبَةِ ـ قالَها ثَلاثاً)؛ بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏8، ص: 8

«آيا شما خدا را [براي اين نعمت] شكر نمي ‌كنيد؟! هنگامي كه روز قيامت شود، خداوند هر گروهي را با كسي كه ولايت او را پذيرفته است مي ‌خواند؛ ما را همراه پيامبر و شما را همراه ما،آيا فكر مي ‌كنيد كه شما را در اين حال به كجا مي ‌برند؟به خداي كعبه قسم به سوي بهشت ـ اين جمله را سه بار تكرار فرمود».

💠و چه خوب است ما بعضي از دعاها را مكرّراً در تعقيبات نمازهايمان بخوانيم و به خود تلقين كنيم تا در عمق جانمان راسخ گردد و موقع مرگ و شب اوّل قبر به زبانمان جاري شود؛از جمله اين دعا:

(رَضِيتُ بِاللهِ رَبّاً وَ بِمُحَمَّدٍ…‌نَبِيّاً وَ بِالاِسْلامِ دِيناً وَ بِالْقُرآنِ كِتاباً وَ بِالْكَعْبَةِ قِبْلَةً وَ بِعَلِيٍّ‌ علیه السلام وَلِيّاً وَ اِماماً وَ بِالْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ وَ عَلِيِّ ‌بْنِ‌ الْحُسَيْن وَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَ جَعْفَربْنِ‌مُحَمَّدٍ وَ مُوسَي‌بْنِ‌جَعْفَرٍ وَ عَلِيِّ ‌بْنِ مُوسي وَ مُحَمَّدبْنِ‌عَلِيٍّ وَ عَليِّ بْنِ‌مُحَمَّدٍ وَ الْحَسَنِ‌بْنِ‌عَلِيٍّ وَ الْحُجَّةِ‌بْنِ‌الْحَسَنِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِم اَجْمَعينَ اَئِمَّةً. اللّهُمَّ اِنّي رَضِيتُ بِهِمْ اَئِمَّةً فَارْضَنِي لَهُمْ اِنَّكَ عَلي كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ)؛

«من الله را به خدايي پذيرفتم و محمد را به پيامبري و اسلام را دين و قرآن را كتاب آسماني و كعبه را قبله و علی (علیه السلام) را وليّ و امام و حسن و حسين و...خدايا من اين بزرگواران را به امامت پذيرفتم؛تو هم مرا به پيروي آنان بپذير چرا كه تو بر همه چيز توانا هستي».

برگرفته از تفسیر سوره هود از تألیفات حضرت آیت الله سید محمد ضیاء آبادی صفحه 264 الی 264

@safirehedayaat

بنای بندگی

18 Sep, 04:24


سه جمله‌ي متين بر دسته‌ي شمشير خاتم النّبييّن (صلی الله علیه و آله و سلم)

در روايت آمده كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) دستور داده بود اين سه جمله‌ي بسيار پرمحتوا را بر دسته‌ي شمشيرش حك كرده و نوشته بودند:

(صِلْ مَن قَطَعَك وَ قُلِ الْحَقَّ وَ لَو عَلي نَفسِكَ وَ اَحْسِن اِلَي مَنْ اَساءَ اِلَيْكَ)؛ بحارالانوار،جلد71،صفحه‌ي157و امالي شيخ صدوق،صفحه‌ي72.

با كسي كه از تو جدا شده ارتباط برقرار كن و حق را بگو اگر چه به زيان خودت باشد و با كسي كه به تو بدي كرده نيكويي كن.

چه خوب است ما اين سه جمله را تابلو كرده و به عنوان يك مُذَكّر دائم بر ديوار خانه و محلّ كارمان نصب كنيم و هر روز با ديدن آن خود را متذكّر سازيم و به خود بگوييم:
(صِلْ مَنْ قَطَعَكَ)؛ بپيوند با كسي كه از تو بريده است.

اگر يكي از ارحام و يكي از دوستانت به تو بي اعتنايي كرد و حالي از تو نپرسيد تو به سراغش برو و با تلفن جوياي حالش شو.

نگو من مريض شدم او به عيادتم نيامد، از سفر آمدم به ديدارم نيامد. اينك كه او مريض شده من هم به عيادتش نمي‌روم؛ از سفر آمده به ديدارش نمي‌ روم، نه اين‌چنين نباش بلكه اگر او از تو بريده است تو با او پيوند داشته باش.

(وَ قُلِ الْحَقَّ وَ لَو عَلي نَفْسِك)؛حرف حق را بزن اگر چه به ضرر خودت تمام شود.(وَ اَحْسِنْ اِلي مَنْ اَساءَ اِلَيكَ)؛خوبي كن با كسي كه با تو بدي كرده است كه راه و رسم كريمان چنين است.
بدرفتاري ديگران را با خوشرفتاري خود جبران مي‌ كنند هيچگاه انتقام گيري از خود نشان نمي ‌دهند. در همين يك كار به ظاهر كوچك پيامبر اكرم…(صلی الله علیه و آله و سلم) دقّت كنيد كه به دسته‌ي شمشيرش نوشته است تا به خودش يادآوري كند اينك كه به قدرت رسيده و تشكيل حكومت داده‌اي و شمشير به دست گشته‌اي و مي‌تواني انتقام بگيري از كساني كه زجر و شكنجه‌هاي جسمي و روحي به تو داده‌اند، عبا بر گردنت پيچيده و روي زمينت كشيده‌اند و خاكستر بر سرت ريخته‌اند درگذر و تو اين كار را نكن وانتقام از آنها نگير و اين شمشير را فقط براي گردن دشمنان دين خدا نگه دار.

بلكه زجردهندگان به شخص خودت را مورد مهر ونوازش قرار بده و بدرفتاري آنها را با خوشرفتاري خودت جبران كن.

برگرفته از فرمایشات حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (صفیر هدایت سلسله مباحث معارفی شماره 073)

@safirehedayaat

بنای بندگی

16 Sep, 04:14


جهنم خشمش بر مبغض علی (علیه السلام) بیشتر از خشمش بر کافر است.
تولی و تبری.

سخنان حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی.

@safirehedayaat

بنای بندگی

14 Sep, 16:52


💠سخنرانی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی(ره)

ضرورت حفظ و تحکیم مسئله ولایت و امامت علیهم السلام ، تولی و تبری ، شرح و بیان خطبه ۱۵۰ نهج البلاغه و خطبه شقشقیه.

@safirehedayaat

بنای بندگی

12 Sep, 15:59


⚠️دو محبّت در يك دل نگنجد.....

كسي گفت: يا اميرالمؤمنين،من شما را دوست دارم ولي از دشمن شما هم بدم نمي ‌آيد.فرمود:

(اَمَّا الانَ فَاَنْتَ اَعْوَرُ فَاِمّا اَنْ تَعْمَي وَ اِمّا اَنْ تُبْصِر)؛شرح نهج‌البلاغه‌ي خوئي،جلد۹،صفحه‌ي۷۶

«تو الان يك چشمي هستي...».

نه كوري نه بينا. محبّت ما با محبّت دشمن ما در يك دل نمي ‌گنجد.

🔴تولّيََ بايد توأم با تبرّيََ باشد تا ايمان انسان كامل گردد.

🔸 البتّه، اين را هم بدانيم كه تبرّي با ركيك ‌گويي و زشت‌ گويي فرق دارد.تبرّي لازم است امّا ركيك ‌گويي زشت و قبيح است.

💠 احياناً مجالسي از سوي دوستان اهل بيت(علیهم السلام) تحت عنوان تبرّي از دشمنان اهل بيت(علیهم السلام) تشكيل مي ‌شود و در آن مجالس اعمالي ناپسند انجام مي‌ گيرد و سخناني ناشايست بر زبان‌ها جاري مي‌ گردد كه متناسب با شأن اهل ايمان نيست.

🔆آنچه بسيار لازم است، تبرّي اخلاقي و عملي از آن پليدان است ؛ يعني كاري كنيم كه اخلاق و اعمال ما شبيه اخلاق و اعمال آن ناپاكان نباشد،بلكه تا آنجا كه مي ‌توانيم، بكوشيم اخلاق و اعمال ما شبيه اخلاق و اعمال امامان(علیهم السلام) باشد كه حضرت امام‌صادق(علیه السلام) فرمود:

(نَحْنُ أصْلُ كُلِّ خَيْرٍ وَ مِنْ فُرُوعِنَا كُلُّ بِرٍّ ...وَ عَدُوُّنَا أصْلُ كُلِّ شَرٍّ وَ مِنْ فُرُوعِهِمْ كُلُّ قَبِيحٍ)؛كافي،جلد8 ،صفحات242و243.

«ما اصل و ريشه‌ي همه‌ي نيكي ‌ها هستيم... و دشمن ما اصل و ريشه‌ي همه‌ي بدي‌ها و زشتي‌هاست...».

تمام نيكي‌ها از شاخه‌هاي درخت وجود ما نشأت مي‌ گيرد و تمام زشتي‌ها از شاخه‌هاي درخت وجود دشمنان ما حاصل مي ‌شود.

دين ما ديني حكيمانه است.دين ما با شرم و حيا توأم است و از وقاحت و بي‌ شرمي بيزار است.

⚡️ ما به تبعيّت از قرآن مي ‌گوييم:(اَلا لَعْنَة اللهِ عَلَي الْقَوْمِ الظّالِمينَ)؛و در زيارت عاشورا از عمق جان مي ‌گوييم:

(اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد)؛خدايا، لعنت كن آن كسي را كه سنگ اوّل ظلم را نهاد و  باب ستم در حقّ محمّد و آل محمّد را به روي عالميان گشود.

⚫️در كربلا هم اگر طفل شيرخوار روي دست پدر تير خورد و جان داد، آن تير از كمان سقيفه پر گرفت و در كربلا بر گلوي آن طفل نشست.

اَللّهُمَّ عَجِّلْ فَرَجَ مَوْلانا صاحِبِ الزَّمانِ وَاَظْهِرْ بِهِ دينَكَ وَ اَحْيِ بِهِ سُنَّة نَبِيِّكَ وَ اجْعَلْنا مِنْ اَعوانِهِ وَ اَنْصارِهِ وَ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لِظُهُورِهِ.

📚 از فرمایشات حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره) ؛ کتاب حبل متین (شرح زیارت جامعه کبیره) جلد دوم صفحه ۲۰۷ الی۲۰۸

@safirehedayaat

بنای بندگی

11 Sep, 15:54


سخنرانی حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی ؛ موضوع : شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام.....

@safirehedayaat

1,776

subscribers

1,080

photos

69

videos