هفت اقلیم (سعید معدنی) @saeed_maadani Channel on Telegram

هفت اقلیم (سعید معدنی)

@saeed_maadani


جامعه شناسی
ادبیات،
سینما
مسایل اجتماعی
و مباحث روزمره

@Saeed_Maadani

سعید معدنی
(هیات علمی گروه جامعه شناسی تهران مرکز)
ارتباط:
@SaeedMaadani

هفت اقلیم (سعید معدنی) (Persian)

با شرکت در کانال تلگرام هفت اقلیم (سعید معدنی)، به دنیایی عمیق از جامعه‌شناسی، ادبیات، سینما، مسایل اجتماعی و مباحث روزمره وارد شوید. این کانال توسط سعید معدنی، عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران مرکز، اداره می‌شود. با پیوستن به این کانال، می‌توانید از دیدگاه‌های تازه و تحلیل‌های عمیق در زمینه‌های مختلف بهره‌مند شوید. بیایید با سعید معدنی در هفت اقلیم، به تبادل افکار و اندیشه‌های جذاب و موثر بپردازیم. برای اطلاعات بیشتر و پیوستن به جامعه فعال این کانال، می‌توانید با @SaeedMaadani در ارتباط باشید.

هفت اقلیم (سعید معدنی)

23 Nov, 17:38


🔸*سقوط دانشگاه حتمی است؛ «ازبکستان به من پیشنهاد چربی داد، ۴ برابر حقوق دانشگاه تهران!»*


حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرآنلاین:
▫️سقوط دانشگاه حتمی است، مگر با این سیاست‌هایی که سال‌هاست در وزارت علوم است انتظار رشد هم دارید.

▫️وزیر محیط زیست ازبکستان پیشنهاد چربی برای ترک دانشگاه تهران و استخدام در دانشگاه جدالتاسیس بین‌المللی آنجا داد، نا قابل ۴ برابر حقوق دانشگاه تهران با کلیه نیازهای پژوهشی! فعلا گفت یک اتاق برایشان اختصاص دهید. البته من وسوسه نشدم.

▫️من حتی از بردن دانشجویانم به چیتگر به‌دلیل قوانین ومحدودیت‌های دست و پا گیر محرومم.

▫️برای سخنرانی در اجلاس تغییر سازمان ملل در باکو دعوت شدم. سازمان حفاظت محیط زیست حتی حاضر نشد نام من را در هیئت ایرانی وارد کند و من به‌عنوان عضو هئیت ازبکستان رفتم!

📌 متن کامل در لینک زیر
khabaronline.ir/xmTFP


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir

هفت اقلیم (سعید معدنی)

23 Nov, 03:46


❇️✴️ حاکمانی که فریب پروپاگاندای خودشان را خوردند!

✍🏻
#بیژن_اشتری

پروپاگاندا، یا تبلیغات سیاسی، برای دیکتاتورها در حکم‌ شمشیر دو لبه است. فایدۀ پروپاگاندا برای دیکتاتور، ذهن‌شویی عمومی و بسیج  مردم حول آرمان‌های واهی و تحریف واقعیت‌ها‌ست؛ مقوله‌ای که برای بنده و شما کاملا آشناست و نیاز به توضیح اضافه ندارد.

اما پروپاگاندا زمانی برای دیکتاتور خطرآفرین و مهلک می‌شود که او  دروغ‌هایی را که دستگاه تبلیغاتی خودش ساخته و پرداخته، راست می‌انگارد و بر همین اساس، سیاست‌گذاری می‌کند و ماشین حکومتی‌اش را به جلو می‌راند.

استالین در زمانی که میلیون‌ها نفر از مردم شوروی به دلیل سیاست های غلطش بر اثر گرسنگی در حال مرگ بودند، تحت تاثیر فیلم‌های تبلیغاتی سینمای شوروی، گمان می‌کرد که دهقانان شوروی در اوج رفاه و تنعم به سر می‌برند و میزهای غذای آن ‌ها از فرط سنگینی، تاب ورداشته و آن‌ها از صبح تا شب کار دیگری ندارند جز خوردن و نوشیدن  و بالالایکا زدن و رقصیدن در دور میزهای پر از کباب و شراب. او عاشق تماشای فیلم «ولگا، ولگا» بود که در آن تصویری شاد و سرخوش از زندگی در شوروی دهۀ سی ارائه شده‌است. می‌گویند حداقل بیست بار این فیلم موزیکال را تماشا کرد.

استالین که در طول حکومتش ندرتا از کاخ کرملین بیرون می‌آمد، با اتکا به همین فیلم‌ها و  تصاویری که در سینمای خصوصی‌اش می‌دید، سیاست مرگبار کشاورزی‌اش را طراحی کرد و موجب مرگ صدها هزار دهقان کشورش شد و گناه هر اعتراض و مخالفت و قصوری را هم به گردن دشمن خارجی و عوامل داخلی‌اش انداخت.

چائوشسکو، حاکم دیکتاتور رومانی، سه ماه مانده به سرنگونی و اعدامش، با آرای ۹۷ درصد به اصطلاح نمایندگان مردم، برای یک دوره دیگر رییس‌جمهور کشورش شد. او با اتکا به دروغ‌های رسانه‌های خودش، واقعا خیال می‌کرد که ۹۷ درصد مردم طرفدارش هستند و عامه مردم او را می‌پرستند. آنقدر از محبوبیت و جایگاه محکم خود در رأس قدرت  مطمئن بود که شورش عمومی مردم کشورش را باور نکرد و آن را «اغتشاش مشتی فریب‌خوردۀ خارجی» تصور کرد.

چائوشسکو در حساس‌ترین دوران حکومتش، که مردم خود را برای سرنگونی‌اش آماده می‌کردند، برای یک سفر رسمی عازم ایران شد. او فقط زمانی پی به واقعیت برد که صدای مخالفان را در یکی از همان تظاهرات‌های به اصطلاح میلیونی پروپاگاندایی‌اش شنید؛ که البته دیگر خیلی دیر بود. بهت و حیرت او در آن تظاهرات باید برای هر دیکتاتوری عبرت انگیز باشد هر چند که دیکتاتورها هرگز هیچ درسی از تاریخ نمی‌گیرند و محکوم به گام برداشتن در مسیرهای تکراری‌اند.

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology

هفت اقلیم (سعید معدنی)

20 Nov, 04:06


*فراخوان ویژه تهیه بسته های غذایی  خانواده های دارای معلول یکی از محروم ترین نقاط کشور*

(اوضاع معیشتی و مالی این خانواده ها نگران کننده ست اکثر آنها سه وعده غذا نمی خورند و در فقر مطلق به سر می‌برند، چند خانواده هم دارای دو فرزند معلول هستند که نیاز بیشتری به حمایت دارند)
*همه همت کنیم در حد وسع سبب شادی این خانواده ها شویم.*

برآورد تهیه هر بسته غذایی
۲ میلیون تومان است.


شماره کارت نزد بانک کشاورزی به نام موسسه پایکار آدلان تاراز:

*۶۰۳۷۷۰۷۰۰۰۳۷۴۶۴۹*

*شبا:ir۹۷۰۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۹۹۹۵۱۸۳۸۹*

*شماره حساب*

*۹ ' ۹۹۵۱۸۳۸ ' ۹*

شماره تماس جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ارسال فیش واریزی:۰۹۹۳۹۴۳۳۹۵۰

آدرس:خوزستان-شهرستان اندیکا-قلعه خواجه-روبروی اداره شیلات


*انتشار این فراخوان لطف بزرگی ست در حق این خانواده های دارای معلول*

هفت اقلیم (سعید معدنی)

19 Nov, 18:51


✍️منوچهر آتشی

نه شهرهای ویران، نه باغهای سبز
دنیای پیش رویمان برهوتیست
تا آنسوی نهایت، تا … هیچ …

دیگر در ما
شور گلایه هم نیست
شور گلایه از بد، دشنام با بدی
دیگر در ما شور مردن هم نیست
رود شقاوت ما جاریست
تا چشمه سارِ خشک شکایت، تا … هیچ …

ما گله را سپردیم
به دره های پر گرگ.
کاریزهای ویران را
به فوج سوگوار کبوتر ها،
و بافه های فربه جو را
به اسبهای باد سپردیم.
ما راه افتادیم
از خشکسالِ فرجام،
تا چشمه ی بدایت …
تا … هیچ …

یاران ناموافق
در چارراهِ خستگی از هم جدا شدند
این یک درون معبد پندار ماند
آن یک به کنج صومعه ی اعتکاف
و هیچ یک
ـ با آنکه هیچ یک،
سیمرغ را دروغ نمی انگاشت ـ
بالا نکرد سر سویِ منشورِ قاف…

یاران ناموافق دیگر
با چاشبند خالی چوپانی
از راهکوره های برگشت
ردّ قبیله های کهن بگرفتند
و انتظارِ واقعه را

این یک کجاوه بند لیلی شد
و آن دیگری،
میرآخور فسیله ی مجنون،
اما
در انحنای جاده ی تاریخ
ارابه ای غبار نیفشاند
از بیستون سرخ حکایت، تا ما، تا هیچ …

ما، باز باختیم
اسبِ “کرند” مجنون
و ناقه ی سفید لیلا را
ـ با تیشه ی کذایی “استاد”
در کاروانسرایِ دیدار
ـ در بازگشت ـ
یک شب، بهای نانخورشی
و مزد خوابگاهی از کاه،
پرداختیم
ما راه اوفتادیم، از نو
از کاروانسرای نهایت، تا …

 
۲۹ ابان ( ۱۳۸۴) سالروز درگذشت منوچهر آتشی است.

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

19 Nov, 18:36


نسیم جنوب 1102.pdf

نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۱۰۲
🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

«برای مشاهده نسخه الکترونیکی نسیم جنوب از برنامه PDF استفاده کنید.»

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

19 Nov, 18:36


هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۱۰۲

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

18 Nov, 06:01


توضیحی بر یک یادداشت


.... انسانم آرزوست
(در باره مرتضی کیوان)

جواد قهرمانی

هوشنگ ابتهاج (سایه) در کتاب  «پير پرنیان اندیش» که حاصل مصاحبه‌ای مفصل با اوست می گوید: «بعد از مرگ شاملو رفتم به دیدن آیدا. آیدا به من گفت آقای فلان می‌دونید آخرین حرف شاملو پیش از این که به اغما فرو رود چی بود؟ گفتم نه، نشنیدم. گفت شاملو سه روز بود که نخوابیده بود و درد شدید داشت. بهش گفتم احمد یه خُرده چشماتو هم بذار شاید خوابت ببره. گفت نه! این طوری بهتر می بینمش، زلال می بینمش! گفتم کی رو؟ گفت مرتضی کیوان رو. وبعد رفت تو اغما و دیگر حرف نزد، این آخرین حرف شاملو بود» (ص ٩٠۶)

خودهوشنگ ابتهاج دیده نشده که وقتی ازمرتضی کیوان یادمی کند بغضی گلویش را نگیرد و قطره اشکی برچهره اش ننشیند!
دوستان دیگر کیوان نیز، از نیمایوشیج (که دریک رباعی می گوید که درمرگ اوخون گریسته) تا سیاوش کسرایی و محمدجعفر محجوب و نجف دریابندری و ایرج افشار و اسلامی ندوشن و فریدون رهنما و مصطفی فرزانه و نادرنادرپور و شاهرخ مسکوب و..... ده‌ها تن دیگر از شاعران ونویسندگان و مترجمان و ادیبان جوانِ آن روزگار، که مرتضی کیوان محورآن حلقهٔ ادبی وفرهنگی مهم بود، دهه ها بعد از مرگ کیوان، وقتی از او یاد می کردند کم و بیش همان حالتی به آن ها دست می داد که به شاملو و سایه!

شاهرخ مسکوب پنجاه سال پس ازقتل کیوان کتابی منتشرکرد با عنوان «کتاب مرتضی کیوان» که درآن ضمن آوردن بخشی از آثار بجامانده از او، خاطرات بعضی از بزرگان فرهنگ وادب (که به بعضی از آن ها اشاره شد) رانیزنقل کرده است.
این که پس ازچهل سال، پنجاه سال، شصت سال و هفتاد سال پس ازمرگ یک دوست، دوستانش(وآن هم دوستانی در چنان جایگاهی در فرهنگ و ادب این سرزمین) این چنین از او یاد کنند، بویژه در این عصر و زمانه ای که ما می زییم، بسی شگفت انگیز وحیرت آور است. تعلق خاطر دوستان کیوان به او گاه ازحد علاقه و دلبستگی گذر می کند وبه مرز شیفتگی و شیدایی نزدیک می شود، و رابطهٔ شمس و مولانا را به ذهن متبادر می کند، البته نه از مقولهٔ  «مرید و مرادی» که میان این دو بود.

اما نکتهٔ مورد نظر در اینجا این است که شگفت انگیزتر از این نوع شیفتگی و دلبستگی به یک انسان، ویژگی های ویژهٔ خود آن انسان(و در این جا، مرتضی کیوان) است که برای ما و نسل‌های بعد از او همچنان ناگشوده و رمزآمیز باقی مانده است، این که چنین انسانی چه ویژگی های شخصیتی یا روان شناختی داشته که این چنین دل ها را می‌ربوده و مجذوب خود می کرده! گویا انسانی بوده که دست کم در روزگار ما دست نیافتنی می نماید، از آن نوع انسانی که
«دی شیخ با چراغ همی گشت گردشهر
کز دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست
گفتند یافت می نشودجُسته ایم ما
گفت آن که یافت می نشود آنم آرزوست»

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

15 Nov, 11:57


از سبک زندگی تا کلینیک
(خیانت به مفاهیم و واژه ها)

سعید معدنی

سال‌ها قبل دوستی که دکترای جامعه شناسی دارد تماس گرفت و گفت: یک همایش به نام «سبک زندگی امام هادی( ع)» قرار است برگزار شود. می خواهم مقاله بدهم شما هم یک مقاله بنویس. گفتم سبک زندگی امامان تورو سننه! با تعجب گفت یعنی چه؟ گفتم ما رشته تحصیلی‌مان جامعه شناسی است، منظور ایشان از «سبک زندگی» همان «سیره پیامبران و امامان» است که ادبیات غنی در متون مذهبی دارد و به معنای مدرن، لایف استایل نیست. کسانی باید مقاله بدهند و سخن بگویند که در دانش دینی و سیره‌ی امامان تخصص داشته باشند.

گفت من می خواهم با استفاده از نظریه بوردیو و دیگران سبک زندگی امامان را تحلیل کنم. گفتم دست بردار از این خلط مبحث و از دو ساحت متفاوت. اینها خیانت به دانش دینی و خیانت به علم است. دیدگاه بوردیو و دیگران از سبک زندگی زیستن در جهان مدرن سکولار و انسان فردیت یافته‌ی عصر مدرنیته است نه دنیای ماقبل مدرن. وقتی متفکران عصر مدرن از سبک زندگی می‌گویند ازمواردی مثل نوع لباس، مدل ماشین، مدل کیف، نوع کفش، نوع آرایش مو، رفتار جلب کننده و سلبریتی ساز و... حرف می‌زنند. آنها از دوران مدرن و عصر امانیسم و فردگرایی سخن می‌گویند و به زیستن در دوران ما قبل مدرن که تبعیت از جمع و گفتار بزرگان دینی در اولویت است ربطی ندارد. چرا اصرار داریم به خاطر پول و ترفیع و ارتقا و هر چیز دیگری، مفهوم قوی و پردامنه سیره، که یک رفتار، روش و سنت برای زیست مومنانه است را با اصطلاحات علمی به شکل ناقص قاطی کنیم و به خورد مردم بدهیم و هر دو را از محتوا بیاندازیم. این خیانت به واژه ها و مفاهیم  است. همچنین گفتم حداکثر می‌توانی واژه را قرض کنی و بگویی من لایف استایل را همان سیره می‌دانم تازه این هم اشکال دارد، اما خواهشا دیگر سراغ بوردیو و وبر و دورکیم و زیمل و...نرو و سخنان ایشان را وارد این حوزه دینی نکن و هر دو ساحت دانش را به مسلخ مضحکه نبر.

در طول دوران پس از انقلاب که ارتباط دانشگاهی ما با جهان علم به حداقل رسیده از این اشتباهات مهلک فراوان داشته‌ایم. مثلا می گفتند بنیانگذار جامعه شناسی ابن خلدون است! در حالی که ما بعدا یاد گرفتیم رشته جامعه شناسی محصول جامعه مدرن است و صاحب و بنیانگذاری به نام آگوست کنت دارد. یا اخیرا کتابی دیدم با عنوان «جامعه شناسی در آثار سعدی» نویسنده که یک خانم است و احتمالا از دانش جامعه شناسی چیزی نمی داند می‌نویسد «مولف بر آن است شیخ اجل را جامعه شناسی زبر دست و آگاه معرفی نماید»! این در حالی است که هیچگاه در غرب، شکسپیر و ارسطو و هابز و حتی استاد کنت، سن سیمون را جامعه شناس معرفی نمی‌کنند. ولی ما همینطور بی هیچ قیدی از واژگان سوء برداشت و سوء استفاده می‌کنیم.
 
اخیرا هم خانمی گفته است که برای باحجاب کردن زن‌های ایرانی «کلنیک ترک بی‌حجابی!» تاسیس شده است. این هم از آن دسته «خیانت‌ها به مفاهیم و واژه‌ها»ست. کلینیک در تعریف عرف همه جوامع یک مرکز پزشکی و درمانی است ولی حجاب یک امر اعتقادی است. با ترکیب این دو به هر دو ساحت خیانت می‌کنیم.

در روزها و ماههای نخست انقلاب که هنوز این خانم احتمالا به دنیا نیامده بود و ما امیدوار به آینده شکوهمند این دیار به مدد انقلاب اسلامی بودیم، قرار نبود حجاب اجباری شود و افراد بی‌حجاب به زعم ایشان، بیمار تلقی شوند و برایشان کلینیک! در نظر گرفته شود. در تعریف کلینیک امده:«یک خدمات پزشکی سازمان یافته است که خدمات سرپایی تشخیصی، درمانی یا پیشگیرانه را ارائه می دهد.... مراقبت های پزشکی ارائه شده توسط یک کلینیک ممکن است با یک بیمارستان مرتبط باشد یا نباشد» حتی در کلینیک‌های درمان اعتیاد هم محوریت با علم پزشکی و درمان است. حال این خانم و همفکرانش چگونه یک امر اعتقادی را با یک اصطلاح مدرن ترکیب می‌کنند؟ نشانگر ناآگاهی‌شان از مفاهیم و واژه‌هاست.‌ ممکن است گفته شود این خانم و همفکرانش به زعم خود بی‌حجابی مورد نظرش را «بیماری» می داند و دوست دارد مثل همان «لایف استایل» تعریف خود را از کلینیک داشته باشد. اما نکته اینجاست که شما نمی‌توانید هیچ بیماری را بدون اجازه خود و یا خانواده‌اش به کلینیک برده و یا بستری کنید.

وقتی یک کلینیک در یک محله ایجاد می شود مردم محله خوشحالند که به پزشک و درمان دسترسی دارند. اما غصب این واژه از دانش پزشکی و بردن اجباری دختران مردم - همچون مهسا امینی- به کلینیک حجاب ایجاد تنفر از دین کرده و به سخره گرفتن اصطلاحات علمی است.
و...
مثال‌های فراوانی از این نوع خیانت‌ها به واژه‌ها و مفاهیم علمی می‌توان زد که در چند دهه اخیر باب شده است.خلاصه آنکه مردم ما در این سرزمین در دریایی از تناقض و تضادهای دیوانه کننده‌ی بی پایان غوطه‌ورند و هیچ امیدی هم به افق و ساحل آرامش دیده نمی شود.

۲۵ آبان ۱۴۰۳ 

#سعید_معدنی
#کلینیک
#حجاب
#سنت
#مدرن

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

15 Nov, 11:57


از سبک زندگی تا کلینیک
(خیانت به مفاهیم و واژه ها)

سعید معدنی

.....اخیرا هم خانمی گفته است که برای باحجاب کردن زن‌های ایرانی « کلنیک ترک بی‌حجابی!» تاسیس شده است. این هم از ان دسته «خیانت ها به مفاهیم و واژه ها»ست. کلینیک در تعریف عرف همه جوامع یک مرکز پزشکی و درمانی است ولی حجاب یک امر اعتقادی است. با ترکیب این دو به هر دو ساحت خیانت می کنیم.

در روزها و ماههای نخست انقلاب که هنوز این خانم احتمالا به دنیا نیامده بود ما امیدوار به اینده شکوهمند این دیار به مدد انقلاب اسلامی بودیم، قرار نبود حجاب اجباری شود و افراد بی حجاب به زعم ایشان بیمار تلقی شوند و برایشان کلینیک! در نظر گرفته شود......


متن کامل یادداشت 👇👇👇

#سعید_معدنی
#دارستانی
#حجاب
#کلینیک
#اعتقاد

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

15 Nov, 11:01


نسیم جنوب 1101.pdfنسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۱۰۱
🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

«برای مشاهده نسخه الکترونیکی نسیم جنوب از برنامه PDF استفاده کنید.»

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

15 Nov, 11:01


هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۱۰۱

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

14 Nov, 18:24


‍ «جامعه شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی است»

🌎اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در شاخه‌های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده‌است. با انتشار آن در کانال‌های مختلف، به ترویج بینش جامعه‌شناختی یاری رسانیم.

              پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
           Thursday 2024/11/14

🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺

آرش احدی مطلق
💢جامعه‌شناسی و اخلاق
🆔@Sociology_of_Ethics

محمدحسن علایی
💢آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔@sociologicalperspectives

عادل سجودی
💢جستاری در جامعه‌شناسی‌
🆔@GILsociologist

احمد فعال
💢تحلیل‌های نظری در جامعه‌شناسی‌ و سیاست
🆔@bayane_azadi

مصلح فتاح پور
💢تحلیل آسیب‌های اجتماعی
🆔@Analysisisocialproblems

مینا شیروانی ناغانی
💢جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
🆔@sociology_development_economic

حسین پرويز اجلالی
💢جامعه‌شناس ایرانی
🆔@iransociologista

اصغر ایزدی جیران
💢آکادمی مردم‌نگاری
🆔@academy_mardomneghari

ح.ا. تنهایی
💢جامعه‌شناسی تفسیری‌پرگمتیستی، نظری و درمانی
🆔@hatanhai

نعمت‌الله فاضلی
💢تحلیل فرهنگی جامعه ایران
🆔@Drnematallahfazeli

مهران صولتی
💢جامعه شناسی و تفکر انتقادی
🆔@solati_mehran

سعید معدنی
💢هفت اقلیم
🆔@Saeed_Maadani

علی نوری
💢خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔@iranian_familyy

سودابه حیدری
💢رادیولوگ؛ پادکستِ اجتماعی، علمی و فلسفی
🆔@Radio_Log

مسعود زمانی مقدم
💢نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
🆔@masoudzamanimoghadam

فریبا نظری
💢جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔@Sociologyofsocialgroups

رضا تسلیمی طهرانی
💢جامعه شناسی عمومی
🆔@taslimi_tehrani

بی‌تا مدنی
💢مطالعات فمینیستی با رویکرد تفسیری پرگمتیستی
🆔@sociology_of_sport

مسعود زمانی مقدم
💢پژوهش کیفی
🆔@qualitative_methodology

🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻

🔗To join us, click here:

🆔@madanibita
🆔@dr_shirinvalipouri
🆔@Mohamadzeinaliun

هفت اقلیم (سعید معدنی)

14 Nov, 14:45


🔺کریم اقاخان رهبر شیعه اسماعیلیه و همسرش


حجاب شرعی در شیعه اسماعیلیه نزاری وجود ندارد

عمده فرقه های شیعه سه گروه اند
۱- شیعه چهار امامی ( زیدیه) این گروه معتقدند بعد امام حسین زید ابن علی جانشین امام حسین و فرزندانشان است نه امام سجاد. شیعیان یمن پیرو شاخه‌ی زیدیه هستند.

۲- شیعه اسماعلیه ( معروف به هفت امامی ) این فرقه بر این باور هستند که بعد از امام صادق امام موسی کاظم امام نیست بلکه فرزند دیگرش اسماعیل امام بوده و امامت در فرزندان ایشان تداوم پیدا کرده و آقاخان کنونی چهل و نهمین امام است. در تاریخ ایران کسانی مثل حسن صباح و ناصر خسرو پیرو شیعه اسماعیلی بودند. البته این فرقه هم به دو گروه اسماعیلی مستعلی و اسماعیلی نزاری تقسیم می شدند که اسماعیلی نزاری معروف و قدرتمند است.. حدود ده درصد شیعیان دنیا را با جمعیتی بالغ بر ۱۵ میلیون نفر پیرو این شاخه از شیعه در جهان تشکیل می‌دهد. در ایران هم بر آورد می شود ۱۵۰ هزار نفر شیعه هفت امامی وجود داشته باشد.

۳- شیعه دوازده امامی که اکثریت شیعیان جهان را تشکیل می دهند.

در شاخه‌ی شیعه اسماعیلیه حجاب وجود ندارد و حتی وجود ان را ظلم به زن می دانند. در ویکی پدیا در این باره می خوانیم:👇


حجاب در اسماعیلیه نزاری
حجاب در اسماعیلیه نزاری به‌طور کلی از زمان خلافت فاطمیان در اسماعیلیه رد شده‌است و ائمه اسماعیلیه آن را از ابتدا برخلاف حقوق زنان می‌دانستند ائمه اسماعیلیه بر این باور بودند که منظور از میزان مشخص حجاب در قرآن عورت است و می‌گویند که هیچ نشانه‌ای از حجاب سر برای زنان در زمان حضرت محمد وجود نداشته و حجاب در دوران عباسیان و بنی امیه از ایرانیان باستان و ساسانیان وام گرفته شده و حجاب به جای اینکه نشانه‌ای از اسلام باشد نشانه‌ای از ایران است و منشأ اسلامی ندارد بلکه منشأ آن ایرانی است. همچنین ائمه اسماعیلیه بارها بر این موضوع تأکید کردند در زمان خلفای فاطمی نه زنان خلفا و نه دختران خلفا حجاب نمی‌گرفتند و بعد حسن علی ذکره السلام او در خطبه‌ای گفت: «من از شما می‌خواهم که مردم را در مسائل عجیب و غریب غوطه ور نکنید و ارزش‌های انسانی زنان را انکار نکنید از این پس، زنان را با حجاب پنهان نکنید و نپوشانید. آنها را تربیت کن، تحت فشار قرار نده.»[۹۴]
ائمه اسماعیلی معاصر نیز مخصوصاً آقاخان چهارم زنان اسماعیلی را از حجاب گرفتن منع کرده بود البته زنان اسماعیلی تا قبل از آن نیز به دلیل توصیه‌های ائمه قبلی اکثرا حجاب نمی‌گرفتند.
او در خطبه‌هایی دربارهٔ حجاب می‌گوید: «من همیشه به دنبال تشویق رهایی و آموزش زنان بوده‌ام. در زمان پدربزرگم و پدرم و پدرانم، اسماعیلیان در زمینه لغو حجاب، حتی در کشورهای بسیار محافظه کار، بسیار جلوتر از سایر فرقه‌های مسلمان بودند. و این امر مطلقاً لغو شد؛ امروزه هرگز یک زن اسماعیلی را نخواهید یافت که محجبه باشد. من همیشه مدارس دخترانه را در همه جا تشویق کرده‌ام تا جلوگیری از حجاب کنند. من با افتخار می‌گویم که پیروان اسماعیلی من در این زمینه اجتماعی رفاه، بسیار جلوتر از هر فرقه مسلمان دیگر دارند.[۹۵][۹۶] دلیل دوم بی‌تفاوتی کنونی ما موقعیت وحشتناک زنان مسلمان است مطلقاً در اسلام و قرآن و نمونه دو قرن اول هیچ چیز برای توجیه این رشد وحشتناک و سرطانی حجاب وجود ندارد. نزدیک به هزار سال حجاب به حیات جامعه اسلامی ضربه زده‌است.»
عباسیان با وام گرفتن از رویه پادشاهان ساسانی ایران، نظام کنونی حجاب را توسعه دادند که به معنای زندانی شدن دائمی و بردگی نیمی از ملت است. چگونه می‌توان از فرزندان چنین مادرانی انتظار پیشرفت داشت. حجاب این سرطان وحشتناکی که از قرن سوم و چهارم هجری به بعد رشد کرده‌است یا باید قطع شود یا بدن جامعه مسلمان را مسموم خواهد کرد. با اتلاف دائمی همه زنان ملت، اما حجاب سر همان‌طور که اکنون شناخته می‌شود، خود تا مدت‌ها پس از رحلت پیامبر (ص) وجود نداشت و جزء اسلام نیست. نقشی که زنان مسلمان در کاردسیاه و یرموک در دو جنگ مهم اسلام در کنار بدر و حنین ایفا کردند، و پرستاری باشکوه آنها از مجروحین پس از آن نبردها، به خودی خود دلیلی بر هر عقلانی است که حجاب سر همان‌طور که اکنون فهمیده می‌شود، هرگز توسط اصحاب پیامبر تصور نشده‌است. این که مای مسلمانان باید با این عرف ایرانی که عباسیان به عاریت گرفته‌اند مبارزه کنیم. (منبع: ویکی پدیا)

 
منابع
↑ "چرا زنان اسماعیلی حجاب ندارند" (به اوکراینی).
↑ «خاطرات آقاخان - جهان بس و زمان»، فصل دوم: اسلام، دین اجدادم، 1954م.
↑ «سخنرانی آقاخان سوم در کنفرانس آمورزشی مسلمانان هند». ۱۹۰۲ میلادی.

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

14 Nov, 14:45


🔺کریم اقاخان رهبر شیعه اسماعیلیه و همسرش

حجاب در شیعه اسماعیلیه نزاری وجود ندارد

عمده فرقه‌های شیعه سه گروه اند
۱- شیعه چهار امامی ( زیدیه). این گروه معتقدند بعد امام حسین زید ابن علی جانشین امام حسین و فرزندانشان است نه امام سجاد.

۲- شیعه اسماعلیه (معروف به هفت امامی). این فرقه بر این باور هستند که بعد از امام صادق امام موسی کاظم امام نیست بلکه فرزند دیگرش اسماعیل امام بوده و امامت در فرزندان ایشان تداوم پیدا کرده و آقاخان کنونی چهل و نهمین امام است. در تاریخ ایران کسانی مثل حسن صباح و ناصر خسرو پیرو شیعه اسماعیلی بودند. البته این فرقه هم به دو گروه اسماعیلیه مستعلی و اسماعیلیه نزاری تقسیم می شدند که اسماعیلیه نزاری معروف و قدرتمند است. حدود ده درصد شیعیان دنیا را با جمعیتی بالغ بر ۱۵ میلیون نفر پیرو این شاخه از شیعه در جهان تشکیل می‌دهد.در ایران هم بر آورد می شود ۱۵۰ هزار نفر شیعه هفت امامی وجود داشته باشد.

۳- شیعه دوازده امامی که اکثریت شیعیان را تشکیل می دهند.

در شاخه‌ی شیعه اسماعیلیه اعتقاد به حجاب وجود ندارد و حتی وجود آن را ظلم به زن می‌دانند. در ویکی‌پدیا در این باره می‌خوانیم👇

@Saeed_Maadani

هفت اقلیم (سعید معدنی)

13 Nov, 19:55


🌀کیانوش سنجری فعال سیاسی در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی خودکشی کرد

▫️کیانوش سنجری، فعال سیاسی و اجتماعی و مجری پیشین شبکه صدای آمریکا، که به‌تازگی پس از بازگشت به ایران و سپری‌کردن دوران محکومیتش از زندان آزاد شده بود، امروز در اعتراض به شرایط برخی زندانیان سیاسی به زندگی خود پایان داد. سنجری پیش از این در توییتی اعلام کرده بود که اگر تا ساعت ۱۹ تعدادی از زندانیان سیاسی و امنیتی که او اسامی‌شان را منتشر کرده بود آزاد نشوند، دست به خودکشی خواهد زد.

▫️دقایقی قبل از وقوع حادثه، او پستی از خود از بالای یک ساختمان مرتفع در نزدیکی پل حافظ تهران منتشر کرد و سپس به زندگی خود پایان داد.

▫️این حادثه موجی از شوک و واکنش‌ها را در میان فعالین سیاسی و اجتماعی و کاربران فضای مجازی برانگیخته است.

▫️این رویداد تنها یکی از موارد اخیر خودکشی میان فعالان سیاسی است که در اعتراض به شرایط موجود دست به این اقدام می‌زنند.

▫️اگر شما یا کسی که می‌شناسید به فکر خودکشی هستید، می‌توانید از خدمات مشاوره و کمک‌رسانی استفاده کنید: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰.


@mypersia24 | ایران من

هفت اقلیم (سعید معدنی)

13 Nov, 14:51


خاله می‌خواد بستری بشه!

از دیروز که خانم دارستانی خبر از راه انداختن کلینیک برای ترک بی‌حجابی داده، این ماه‌طلعت امان مرا بریده است. یکریز رنگ می‌زند و می‌پرسد که آدرسش کجاست چون می‌خواد بره در آنجا بستری بشه!
بهش می‌گم خاله! تو که حجاب داری! با عصبانیت می‌گه؛ تو هفت ساله که منو ندیدی، از کجا می‌دونی حجاب دارم؟ می‌گم؛ یعنی حجابت را برداشتی؟ می ‌گه؛ چرا ایقدر سوسراغو می‌کنی؟ لابد ورداشتم دیگه! می‌پرسم؛ پس چرا می‌خوای برای گذاشتنش خودتو تو کلینیک بستری کنی؟ می‌گه؛ کیلنیکشون مجانیه؟ غذا هم می‌دن؟ می‌گم؛ خبر ندارم خاله. می‌گه؛ اگه مجانیه و غذا هم می‌دن خاله به ارواح خاک عمو قسمت می‌دم که نری بنویسی و مسخره کنی و نذاری راش بندازن! خاله! مَ خیلی وقته دلم می‌خواد بیام تهرون ببینم چطور جائیه، ولی وسعم نمی‌کشه! اگر این کیلینیکی که می‌گن مجانی باشه خب منم می‌یام اوجا بستری می‌شم که هم فال باشه هم تماشا!
بعد با نگرانی می پرسه؛ خاله! خبر نداری برای ئی بی‌نمازا و روزه‌خوارا هم می‌خوان کلینیک راه بندازن یا نه؟ اگه خواستن به من خبری بده، چون این کل‌اسمال که خدا سرشاده چن ساله روزه نمی‌گیره، قاسو و فاطومون هم که اصلاً نماز نمی‌خونن! اگه بشه یه کلینیکی هم بزنن برا نمازنخونا و روزه نگیرا، اونوقت چارنفری باهم می‌یایم. بنویس پول اتومبوس و قطار هم یادشون نره. خدا خیرت بده خاله، اگه بتونی جلوجلو منه ثفت‌نام کنی یک فاتح برا عمو می‌خونم. درسته هیچکاره‌ای ولی اینقد که ازت وَر می‌آ!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad

هفت اقلیم (سعید معدنی)

12 Nov, 16:40


كلينيك حجاب

مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران در این‌باره بیان کرد: بر اساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از سوی خانواده‌ها و بانوان و دختران تهرانی مبنی بر وجود فشار‌های محیطی و سایر عوامل که منجر به اجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی شده که پس از بررسی‌های تخصصی و جلسات کارشناسی به عمل آمده تصمیم بر آن شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بی‌حجابی» در تهران راه‌اندازی شود.

@iran_times


🔹پي نوشت:

👈اولاً : حوزه علميه با ان همه عالِم و طلبه و امكانات و اعتبارات و دم و دستگاه در ترويج فرهنگ حجاب موفق نشد.حالا كلينيك راه اندازي كرده اند كه وظيفه حوزه را اجرا و امتحان كند؟

دوماً: تحكيم، استواري در اعتقادات و دين و ترويج ايمان به حجاب و ديانت، كلينيك پذير نيست.

سوماً: زمامداران، ايمان و ديانت خود را درست كنند، مردم خودبخود با ايمان مي شوند، نشوند هم، احترام نگه مي دارند و موازين را رعايت مي كنند.

🔹لطفا كاسبي جديد راه نيندازيد.

https://t.me/fatemehkabirnataj

هفت اقلیم (سعید معدنی)

12 Nov, 04:31


در زمان رضاشاه داشتن رادیو هم نیاز به مجوز داشت و اگر دارنده رادیو ازشهری به شهري دیگر کوچ می کرد باید مجوز رادیویی خودش را به شهربانی شهر مقصد ارائه می داد.

جواد قهرمانی

@Saeed_Maadani