کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده @p_mojtahedzadeh Channel on Telegram

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

@p_mojtahedzadeh


کانال رسمی دکتر پیروز مجتهدزاده

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده (Persian)

با خوش آمدید به کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده! این کانال رسمی توسط دکتر پیروز مجتهدزاده، یکی از معتبرترین و پر تجربه‌ترین افراد در زمینه پزشکی و بهداشت، ایجاد شده است. در این کانال، شما می‌توانید از تجربیات و دانش فراوان ایشان بهره‌مند شوید و جدیدترین مقالات و اخبار در زمینه‌های مختلف پزشکی و بهداشت را مطالعه کنید. همچنین، دکتر پیروز مجتهدزاده در این کانال به پاسخ دادن به سوالات شما درباره موضوعات مختلف پزشکی و بهداشت می‌پردازد. با عضویت در این کانال، به جمع یک جامعه فعال و علاقمند به سلامتی و بهبودی خود می‌پیوندید. پس از قرار گرفتن در این کانال، شما دیگر نیازی به گشتن در جستجوی اطلاعات درباره بهداشت و درمان ندارید، زیرا همه چیز در اینجا یافت می‌شود. اگر به بهبود و نگهداری سلامت خود علاقه‌مند هستید، حتما از این فرصت بی‌نظیر بهره ببرید و به کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده بپیوندید!

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

17 Jan, 21:01


📍پس از چهل و دو سال همین مجید تخت‌روانچی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد، بر اثر ابتلا به سرطان در همان بیمارستان مموریال اسلون-کترینگ نیویورک بستری شد که شاه بستری بود، و داشت با مرگ دست و پنجه نرم می‌کرد که قرار بود جواد ظریف به ملاقات او بیاید ولی به جواد ظریف اجازه ملاقات با وی داده نشد، چون در زمان ترامپ، سفر ظریف به آمریکا با اعمال محدودیت‌های شدیدی بود که وی حق خروج از هتل خود به مسافت بیش از پنج کیلومتری را نداشت. 💯👌
✒️منتشر شده توسط؛ دانستنیهای دایرة المعارف رفیِه
****
عبرت و قضاوت تاریخ
دوست ارجمند اقای دکتر فیضی عزیز با تشکر از بازنشر سند خیانت ممجواد ظریف از قول خاطرات خود او، باید به عرض رسانم که مهمترین نکته در این یاداشت ها این حقیقت است که وقتی پلیس نیویورک سر انجام پس از چند نوبت شکست در تلاش برای متفرق کردن اوباش شعار دهنده علیه پادشاه بیمار بستری در بیمارستان یاد شده به سرکردگی ممجواد ظریف موفق شد به کمک ماموران انتظامی شهر موفق شد دستور پراکندن ان اوباش را صادر و عملی کند، شخص جیمی کارتر ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا مداخله کرد و با استفاده از خط تلفن ریاست پلیس نیویورک به او دستور داد که از متفرق کردن اوباش ایرانی از اطراف بیمارستان نیویورک خود داری کند.... این حقیقت کدام حقیقت برتر در باز اندیشی این خیانت نابخشودنی - هم از دید سیاسی د هم از نظر اخلاق انسانی - بر ملا می کند جز این که محمدجواد ظریف و اوباش همدست او از طرف دستگاه های امنیتی امربکا و هم از طرف کاخ ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا رسما ماموریت انجام چنین خیانت شرم اوری نسبت به انسانیت و اخلاق و ایرانی گری داشتند؟؟؟؟ شرم بر محمدجواد ظریف خائن و تمدستان خیانتکارش در ان ماجرا و شرم بر انقلاب مصدقی و توده ای خیانت کارانه دار و دسته محمدجواد ظریف و بقیه خیانت کاران مصدقی و توده ای که میهن ما را به ورطه ناچیزی و شرم افرینی کشانده است - پیروز مجتهدزاده

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

17 Jan, 21:01


عبرت و قضاوت تاریخ
============
یکی ار دوستان محترم بخشی ار اقرار های محمد جواد ظریف به ارتکاب به جنایت و خیانت و جاسوسی در جریان انقلاب لعنتی مصدقی ها و توده ای ها در بهمن 1357 را به نقل از کتاب خاطرات وی بازنشر داد بی آن که متوجه باشد این آقای نه چندان ظریف در امور اجتماعی و نه چندان صدیق در بازگو کردن همه حقایق بخش اصلی ماجرا مورد بحث خود را تحریف کرده و به خیال خود از انظار پنهان داشته است
در زیر نخست نقل قول از خاطرات یاد شده ظریف اورده شده و در قسمت دوم نقد این عدم صداقت ظریف مورد اشاره قرار می گیرد - پیروز مجتهدزاده
**********************
💢محمدجواد ظریف در خاطرات خود در کتاب «آقای سفیر» جلد دوم در مورد تحصیلات خود در آمریکا چنین می‌نویسد:
📝🖋در خرداد سال ۱۳۵۵ نام من نیز جزو آن صد دانشجوی برتر کشور اعزامی به خارج بود که سه ماه بعد در شهریور سال ۵۵ همگی ما صد نفر با ویزای دانشجویی با بورسیه تحصیلی رایگان «بنیاد پهلوی» دولت شاهنشاهی برای تحصیل به ایالات متحده آمریکا اعزام شدیم و از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۶ دیپلم خود را از «کالج درو» در سانفرانسیسکو اخذ کردم.
🖍بعد در سال ۵۶ مجدداً با بورسیه تحصیلی «بنیاد پهلوی» برای اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل در دانشگاه ایالتی سان‌فرانسیسکو ثبت نام کردم.
🔻در جائی دیگر ظریف مینویسد؛
🖌خوب به یاد دارم بعد از انقلاب که من هنوز در آمریکا در حال تحصیل بودم در تاریخ 22 اکتبر 79 (۳۰ مهر ۵۸) ما دانشجویان که در آن زمان در نیویورک بسر می‌بردیم خبردار شدیم شاه ایران با پاسپورت جعلی با نام «دیوید نیوسام» وارد خاک آمریکا شده و مخفیانه در بیمارستان دانشگاه کورنل که مخصوص تعلیم و تربیت نوپزشکان و مبتدیان بود بستری شده، این بیمارستان که به مرکز پزشکی کورنل معروف بود از بیمارستانهای درجه سوم نیویورک بود که بسیار کثیف و پر ازدحام بود و شاه ایران را به نام «دیوید نیوسام» در تمام پرونده‌های پزشکی آنجا درج کرده بودند، ما متوجه شدیم روز بعد در تاریخ 23 اکتبر 1979 شاه را منتقل کردند به مرکز سرطان مموریال اسلون-کترینگ نیویورک در منطقه منهتن که یکی از مجهزترین، پیشرفته‌ترین و معتبرترین بیمارستان خصوصی تحقیقات سرطان در جهان است، و باز نام «محمدرضا شاه» را در دفتر این بیمارستان به نام «دیوید نیوسام» ثبت کردند و فهمیدیم که یکی از خدمتکاران شاه، نواری پلاستیکی به این نام بر مچ دست او بسته و همچنین این نوار در تمام مدّتی که شاه در نیویورک به سر می‌برد، همچنان بر دست او باقی ماند تا کسی متوجه حضور شاه در آمریکا نشود، ولی ما دانشجویان پیرو خط امام که مخالف حضور شاه در آمریکا بودیم دست به اعتراضات وسیعی علیه شاه زدیم.
✏️ما در پائین آن بیمارستانی که شاه در آن بستری بود تحصن کردیم و تجمعاتی تشکیل دادیم.
🔻همچنین جواد ظریف در جائی دیگر ادامه میدهد که؛
🖍در آن زمان من بلندگوی آرشیو دانشگاه را قرض گرفته بودم و خود که صدای رسائی داشتم و به زبان انگلیسی مسلط بودم در بلندگو به زبان انگلیسی شعارهایی در جهت مخالفت حضور شاه در آمریکا سر دادم و همچنین به زبان فارسی شعار معروف «مرگ بر شاه خائن» را فریاد میزدم تا بتوانیم صدای انزجار خودمان را به گوش شخص شاه برسانیم.
📌ما همچنان در حال فریاد زدن و شعار دادن بودیم تا آنکه از طرف حراست بیمارستان به ما اخطار دادند که برای آرامش روحی و روانی سایر بیماران، حق استفاده از بلندگو برای ایجاد سر و صدا در منطقه حیاط بیمارستان را نداریم، و سعی در متفرق کردن ما داشتند.
⛔️جهت اطلاع این را نیز بدانید که:
وقتی محمدرضاشاه پهلوی در بیمارستان نیویورک بستری بود و در شرایط سخت زندگی خود در اتاق عمل با مرگ دست و پنجه نرم می‌کرد، صدای «مرگ بر شاه خائن» دانشجویان ایرانی را می‌شنید و نیز می‌دانست که اینان همان دانشجویانی هستند که با بورسیه «بنیاد پهلوی» دولت شاهنشاهی خودش به رایگان در آمریکا تحصیل می‌کنند و حتی آنان پول تو جیبی هفتگی شان را هم دریافت می‌کردند.
♉️ در میان آنان هم محمدجواد ظریف و مجید تخت‌روانچی بودند که بلندگو به دست و شعار «مرگ بر شاه» سر میدادند.
🌺شهبانو که در آن زمان در آن بیمارستان در کنار شاه بود، میگوید: با آنکه ما فکر می‌کردیم کسی از حضورمان در آمریکا مطلع نیست، ولی شعار دانشجویان مرا شوکه کرد، در لحظه اول که محمدرضاشاه به هوش آمد صداهای دانشجویان را مبهم می‌شنوید، شاه در آن لحظه مرا نگاه کرد و گفت: صدای ایران می‌آید.
🔥شهبانو فرح که اشک در چشمان داشت، پنجره را بست و شاه را دلداری داد. 🥺
🎯نکته بسیار جالب اینه که:

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

05 Dec, 22:00


تا حالا باید متوجه شده باشیم که این مسیر دوسویه بسیار به ضرر ما است. از یکسو، می‌گوییم ما می‌خواهیم به سلاح اتمی دست پیدا کنیم تا مصون باشیم از تعرض دیگران، از سوی دیگر می‌گوییم ما می‌خواهیم پدر بعضی دیگران را درآوریم تا مصون باشیم از تعرض آن‌ها. شما نمی‌توانید هم تهدید کنید، هم بگویید ما بی‌گناهیم.
من فکر می‌کنم که کشمکش‌های چندین و چند ساله اخیر بر سر مساله هسته‌ای، وزارت خارجه و دستگاه رهبری ایران را به این عقلانیت رسانده باشد که غافلگیرانه و یکجانبه نمی‌توانند عمل کنند. هماهنگی با نهادهای بین‌المللی لازم است و برای این منظور، جمهوری اسلامی باید به طور گستده ای اعتماد سازی کند
اسرائیل و حماس با هم دشمن‌اند؟ این موضوع ربطی به ایران ندارد. پادشاه سابق ایران یکبار گفت ما که باباخوانده اسرائیل نیستیم. جمهوری اسلامی هم باید بگوید ما باباخوانده و دایه گروه‌های فلسطینی نیستیم. این فکر را باید تقویت کرد تا بر بنیانگذاری سیاست خارجی ایران غالب شود

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

05 Dec, 22:00


کره شمالی در زمان جرج دبلیو بوش وضعیت خاصی داشت و ایران امروز در مقابل دولت بایدن، وضعیت متفاوتی دارد. باید یادمان باشد که وقتی کره شمالی دست به آزمایش اتمی زد، این طور مثل جمهوری اسلامی از طرف همه کشورهای جهان و سازمان ملل و به خصوص آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محاصره نشده بود. یعنی این طور تحت کنترل و مراقبت و بازرسی نبود. آن موقع کره شمالی تقریبا با هیچ کشوری در دنیا رابطه نداشت جز چین و روسیه و در خلوت خودش دست به کارهایی زد.
ترویکای اروپایی از گروسی خواستند تا گزارش برنامه‌ هسته‌ای ایران را به صورت علنی منتشر کند
هشدار گروسی: از بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران غافل نمانید؛ باید به فکر توافق برجام ۲ بود
**یورونیوز:**در عین پیشرفت سریع روند غنی‌سازی اورانیوم در ایران، مقام‌های دولت رئیسی بر آمادگی برای مذاکره با آمریکا و اروپا برای احیاء برجام تاکید دارند؛ در حالی که آن‌ها پیشتر منتقد برجام بودند. آیا این یک تاکتیک است برای خریدن زمان، یا این که جمهوری اسلامی واقعا مایل است برجام را در ازای کسب امتیازاتی احیا کند؟
پیروز مجتهدزاده: من فکر نمی‌کنم این تاکتیکی برای وقت خریدن باشد. به نظر می‌آید که دولت جمهوری اسلامی ایران، فارغ از این که رئیس دولت حسن روحانی باشد یا ابراهیم رئیسی، در پی حل مساله است. لقمه‌ای که جمهوری اسلامی در زمینه فعالیت هسته‌ای برداشته، ابتدا بسیار طبیعی و مشروع بود؛ چون تکنولوژی هسته‌ای در زمان شاه بنیان نهاده شد و جمهوری اسلامی هم خواست از برنامه‌های رژیم قبلی عقب‌نشینی نکند. ولی بعدا به دلیل تحرکاتی که از دو طرف صورت گرفت، چه از طرف جمهوری اسلامی که مدام گفته می شد اسرائیل را تهدید می‌کرد چه از طرف اسرائیل و ایالات متحده که مدام جمهوری اسلامی را تهدید می‌کردند، مساله غامض و حساسیت‌ها بیشتر شد.
من فکر می‌کنم که الان هر دو طرف، هم دولت بایدن هم دولت رئیسی، به این نتیجه رسیده‌اند که جلوی این تهدیدها و تشدید وخامت وضعیت را باید گرفت و چه بهتر که بتوانند برگردند به مذاکرات برجام تا توازنی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی پدید آید. من البته تلاش چندانی در این زمینه نمی‌بینم ولی اگر واقعا چنین تلاش‌هایی وجود دارند، این تلاش‌ها باید ناشی از درک این مساله باشد که تهدیدهای گذشته، نتیجه عکس داده و حالا باید طرفین به نحوی محترمانه با یکدیگر کنار آیند.
البته هر کسی که خواهان بازگشت به برجام است، باید به این نکته توجه داشته باشد که ملت ایران از سیاست‌های دولت روحانی در زمینه دستیابی به توافق هسته‌ای "باری به هر جهت" راضی نیستند. در دولت روحانی ابتدا برای غرب شاخ و شانه کشیدند ولی بعدا مثل "بچۀ خوب" حرف گوش کردند. هر چه جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت، آقایان گفتند چشم، حتما! چنین روشی هم درست نیست. اگر دولت رئیسی می‌خواهد برگردد به برجام، باید طوری برگردد که ضعف‌های عملکرد دولت قبلی در برجام جبران شود و در سطح مساوی با حریف کنار آید.
مذاکره بهترین راه حل مشکلات است ولی اگر دولتی خواهان مذاکره است، دیگر نباید شاخ و شانه بکشد و تهدید کند
پیروز مجتهد‌زاده
مذاکره بهترین راه حل مشکلات است ولی اگر دولتی خواهان مذاکره است، دیگر نباید شاخ و شانه بکشد و تهدید کند. این که پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، مقامات جمهوری اسلامی گفتند که قرار نیست ایران از طرف هیچ ملتی وارد جنگ شود، موضع‌گیری خوبی بود. وقتی که در عمل چنین است، پس چرا مدام اسرائیل باید تهدید شود؟ آن تهدیدها موجب شده که تمام دنیا نگران برنامه هسته‌ای ایران و دستیابی احتمالی‌اش به سلاح اتمی باشد. اگر می‌خواهید دنیا شما را محدود نکند، پس کسی را تهدید نکنید.
امیدوارم جمهوری اسلامی واقعا به این نتیجه رسیده باشد که در سیاست خارجی، هر گونه نشانه تهدید را کنار بگذارد. بخصوص مقامات نهادهایی مثل سپاه پاسداران و ارتش احیانا! باید توجه داشت که حرف‌هااز سوی همگان در زمینه روابط خارجی، مورد توجه دنیا قرار می‌گیرد. یعنی فقط سخنان مقامات وزارت خارجه مورد توجه قرار نمی‌گیرد. بلکه هر دستگاهی که در روابط خارجی کشور خودشان متوسل به تهدید می‌شوند، تهدیدهایشان به حساب نر نظام حکومتی می‌آید و ضبط و ثبت می‌شود. چنین رویه‌ای یعنی تهدید همه دنیا و برانگیختن آنها علیه ایران.
امیدوارم هنر دیپلماسی در ایران به جایی رسیده باشد که به این نکات توجه شود. در روابط خارجی، آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است/ با دوستان مروت با دشمنان مدارا. کسی که مرتب در حمایت از دوستان، دیگران را تهدید می‌کند، باید بداند که این رفتار از حد و حدود "مروت" خیلی خارج است و وقتی هم کسانی را دشمن قلمداد می‌کنید و مدام آن‌ها را تهدید می‌کنید، باید بدانید که این رفتار مصداق مدارا با دشمنان نیست.

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

05 Dec, 22:00


نباید هر نهادی هر حرفی بزند. نهادهای گوناگون باید مسئول سخنانشان باشند چراکه عواقب حرف زدن های غیرمسئولانه، فقط متوجه خود گوینده نمی‌شود بلکه دامن‌گیر کل نظام و کشور می‌شود.
**یورونیوز:**به نظر شما احیاء برجام در شرایط فعلی ممکن است یا این که ایران و آمریکا باید توافق تازه‌ای کنند؟
پیروز مجتهدزاده: حقیقتا من جواب این سوال را نمی‌دانم. به نظرم ایالات متحده و جمهوری اسلامی باید تلاش‌های جدیدی را در پیش بگیرند برای رفع سوءتفاهم‌های جدیدی که بعد از مذاکرات قبلی پیش آمد. البته چنین تلاش‌ها منوط به این است که هر دو طرف واقعا خواهان حل صلح‌آمیز مشکلات موجود باشند. بخصوص در ایران حرف‌هایی زده می‌شود که لزوما جزء بدنه اصلی سیاست خارجی ایران نمی‌شود؛ برای این که، همان طور که گفتم، در ایران هر نهادی برای خودش صحبت می‌کند و ظاهرا نظمی در کار نیست.
این نظم را باید به وجود آورد. مثلا فلان سردار سپاه، بدون هماهنگی با وزارت خارجه، بحث جدیدی را در حوزه سیاست خارجی باز نکند. منظورم این نیست که سپاه از وزارت خارجه اجازه بگیرد یا برعکس. این دوگانگی در دولت روحانی زیاد مشاهده شد. این مشکل دیرینه جمهوری اسلامی باید حل شود و هر نهادی برای خودش حرف نزند. باید نوعی هماهنگی در قبال مسائل مربوط به سیاست خارجی پدید آید. اگر این نظم و هماهنگی برقرار نشود، در هیچ زمینه‌ای از سیاست خارجی، پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
**یورونیوز:**اتمی شدن احتمالی ایران چه پیامدهایی در منطقۀ خاورمیانه خواهد داشت؟
پیروز مجتهدزاده: پیامدهای آن خیلی زیاد است. اگر فرضا فردا صبح جمهوری اسلامی ایران اولین آزمایش اتمی‌اش را انجام دهد، بلافاصله جنگ نخواهد شد ولی مانورهای سیاسی و استراتژیک فراوانی صورت خواهد گرفت برای ایجاد مهار جدید؛ چراکه اگر، بر فرض، جمهوری اسلامی آزمایش اتمی انجام دهد، مهاری که تا به حال متوجه این نظام بوده، از بین می‌رود. برای ایجاد مهار جدید، طبیعتا یک سلسله اقدامات جدید صورت خواهد گرفت که ممکن است بحران را خیلی شدیدتر کند و وضع را به انفجار بکشاند.
من نمی‌بینم که جمهوری اسلامی چنین قصدی داشته باشد. به نظرم این حکومت به اندازه کافی متوجه شده است که جهان بر روی کوچکترین تهدید از جانب سپاه پاسداران علیه اسرائیل یا هر کشور دیگر، حساب باز می‌کند و این تهدیدها به حساب دخالت سپاه در سیاست خارجی ایران گذاشته می‌شود. یعنی تهدید مختصر سپاه، تهدیدی از سوی بدنه اصلی حکومت ایران محسوب می‌شود. به نظرم این آقایان متوجه این نکات شده‌اند و دیگر زبان تهدیدآمیز کمتری به کار خواهند برد.
**یورونیوز:**آیا دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی، این حکومت را از خطر حمله خارجی برای همیشه مصون می‌سازد؟
پیروز مجتهدزاده: این سوال از دید من سوال مع‌الفارقی است؛ برای این که جواب این سوال خیلی روشن است. اگر جمهوری اسلامی بخواهد به طور غافلگیرانه دست به تولید و بکار گیری سلاح هسته‌ای بزند، غیر از واکنش نظامی بلافاصله، واکنش‌های دیگری هم وجود دارد که محدودیت‌ها را برای نظام جمهوری اسلامی و کشور ایران بسیار شدیدتر خواهد کرد.
من امیدوارم که تهران تدریجا به این نتیجه برسد که پیشرفت نهایی در تکنولوژی هسته‌ای و استفادۀ نظامی از صنعت هسته‌ای باید در هماهنگی با مقررات بین‌المللی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد.
البته طبیعی است که ورود ایران به جمع کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای، خطرات جنگی علیه ایران را خیلی کم می‌کند. دیگر شرایطی پیش نمی‌آید که صدام حسین دیگری در کشورهای همسایه پیدا شود که هوس کند مرزهای ایران را به توپ ببندد. اما این به آن معنا نیست که ما فکر کنیم دستیابی به سلاح هسته‌ای، کشور ایران و نظام جمهوری اسلامی را به کلی در برابر تهدیدات خارجی مصون خواهد کرد. این طور نیست. بعضی از دشمنان این استطاعت را دارند که قدرت هسته‌ای یک کشور را، قبل از اینکه اقدامی علیه آن کشور انجام دهند، از کار بیندازند.
به هر حال این امر بسیار خطرناک است اگر که خودسرانه صورت گیرد، و عملی است اگر در هماهنگی با مقررات بین‌المللی پیش برود. مقایسۀ وضع کره شمالی با وضع جمهوری اسلامی، چنان که توضیح دادم، به کلی مع‌الفارق است.
پادشاه سابق ایران یکبار گفت ما که باباخوانده اسرائیل نیستیم. جمهوری اسلامی هم باید بگوید ما باباخوانده و دایه گروه‌های فلسطینی نیستیم
لاجرم توصیه من این است که هر امید و آمالی هم اگر در خصوص دسترسی به سلاح اتمی وجود دارد، عاقلانه‌ترین راهش مماشات و هماهنگی و همگامی با سازمان ملل متحد، محافل و مقررات بین‌المللی و کسب اعتماد بین‌المللی است. ما برای کسب اعتماد بین‌المللی ناچاریم که دست از تهدیدهای ناخواسته و بیجای بین‌المللی برداریم.

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

05 Dec, 22:00


پیروز مجتهدزاده: جمهوری اسلامی در قبال حماس باید کاری را بکند که پادشاه سابق در مورد اسرائیل کرد
***************
"فت و گوی دکتر پیروز مجتهدزاده با یورونیوز فارسینگارش از یورونیوز فارسی -------- تاریخ انتشار 4 دسامبر 2023
پیروز مجتهدزاده در گفتگو با یورونیوز تاکید کرد که دشمنی حماس و اسرائیل ربطی به ایران ندارد و جمهوری اسلامی باید با دست برداشتن از تهدید های پراکنده و بر پایه یک سیاست خارجی منظم با غرب به توافقی پایاپای در خصوص برنامه هسته‌ای خود برسد.
هشدارهای مکرر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه‌های اخیر دربارۀ پیشرفت برنامۀ هسته‌ای ایران، مساله حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات ایران و غرب در خصوص فعالیت هسته‌ای ایران را بغرنج‌تر از قبل کرده است. آقای گروسی هشدار داده است که تجربه کره شمالی نباید در مورد ایران هم تکرار شود، ولی در شرایطی که حکومت ایران معتقد است برجام برایش دستاوردی نداشته و خسارت محض بوده، معلوم نیست غرب چطور می‌خواهد یا می‌تواند عدول تدریجی و روزافزون جمهوری اسلامی از تعهدات برجامی‌اش را مهار کند. پیروز مجتهدزاده، کارشناس و تحلیلگر روابط بین‌الملل، در گفت‌وگو با یورونیوز به سوالاتی درباره جنبه‌های گوناگون تقابل ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای ایران و پیامدهای این تقابل پاسخ داده است. آقای مجتهدزاده با وجود بیماری و وضعیت جسمانی نامساعد، به سوال‌های این مصاحبه پاسخ دادند و یورونیوز از این بابت سپاسگزار ایشان است.
یورونیوز: پیشرفت برنامۀ هسته‌ای ایران با نگرانی روزافزون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی توام است. برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند جنگ حماس و اسرائیل موجب تشدید مماشات جهان غرب با برنامه هسته‌ای ایران شده است. شما با این تحلیل موافقید یا این که غرب حتی اگر بخواهد، دیگر کار چندانی برای توقف برنامه هسته‌ای ایران از دستش برنمی‌آید؟
پیروز مجتهدزاده: البته که نگرانی‌های جهانی بیشتر شده است. مساله این است که ایران و غرب هر دو در نتیجه عدم دقت در این زمینه، موجب این وضعیت نگران‌کننده شده‌اند. نگران‌کننده هم برای غرب هم برای ایران؛ چون که ایران هم از واکنش‌های تند و صدمه‌زننده غرب، لطمه می‌بیند.و طبیعی است که هیچ دولتی، حتی بدترین دولت، حاضر نیست در شرایطی قرار گیرد که از طرف قدرت‌های بین‌المللی دچار صدمه شود.
جمهوری اسلامی هیچ وقت از تهدیدهای واقعی‌اش علیه اسرائیل و دیگران دست برنداشت، در حالی که مطابق گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در بسیاری از موارد سعی کرده است خواسته آژانس و سازمان ملل متحد را برآورده سازد و فعالیت‌های هسته‌ای خودش را محدود کند به حدودی که از دید آژانس مجاز است. جمهوری اسلامی از یکسو، چنین تلاشی کرد، از سوی دیگر، مرتب بحث تهدید خارجی را مطرح کرد و تهدیدکنندگان خارجی را مورد تهدید قرار داد. این یک برخورد دوسویه است. یعنی جمهوری اسلامی ایران مسیرهای متناقضی را در سیاست خارجی‌اش در پیش گرفته و این طبیعتا مشکل ایجاد می‌کند.
ما همه می‌دانیم که اسرائیل در غرب، به ویژه در ایالات متحده آمریکا، چقدر نفوذ سیاسی دارد. بدیهی است که سیاست دوسویه و متناقض جمهوری اسلامی، نتیجه خوبی بار نمی‌آورد و نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند. افزایش این نگرانی‌ها نیز متاسفانه ممکن است منجر به بروز جرقه جنگ شود.
سیاست دوسویه و متناقض جمهوری اسلامی، نتیجه خوبی بار نمی‌آورد و نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند. افزایش این نگرانی‌ها نیز متاسفانه ممکن است منجر به بروز جرقه جنگ شود
**یورونیوز:**کرۀ شمالی در دوران جرج دبلیو بوش به باشگاه اتمی‌ها پیوست. با توجه به وضع و روند موجود، چقدر احتمال می‌دهید جمهوری اسلامی نیز در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، به ویژه اگر دولت بایدن دو-دوره‌ای شود، به جمع کشورهای صاحب سلاح اتمی بپیوندد؟
پیروز مجتهدزاده: به نظر نمی‌رسد که جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در فکر انجام آزمایش اتمی باشد... پیوستن به باشگاه اتمی‌ها موکول به انجام چنین آزمایشی است. حداقل من هیچ نشانه‌ای نمی‌بینم که جمهوری اسلامی می‌خواهد دست به چنین کاری بزند.
صرف‌نظر از این که جمهوری اسلامی از نظر تکنیکی آیا واقعا در سطحی است که اگر بخواهد، می‌تواند آزمایش اتمی انجام دهد یا نه؛ من فکر می‌کنم جمهوری اسلامی می‌خواهد به عنوان کشوری شناخته شود که در صورت لزوم، می‌تواند به سلاح اتمی دسترسی داشته باشد. این هم سیاستی در جهت بازدارندگی و دفاع در مقابل حملات احتمالی دیگران است. من مطمئن هستم که جمهوری اسلامی این قدر با سیاست‌های بین‌المللی آشنایی دارد که بداند انجام آزمایش اتمی یک ریسک بزرگ است. در عالم سیاست، وضعیت هیچ دو کشوری عینا شبیه هم نیست.

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

22 Nov, 09:23


آشفته حالی" شاهکار دیگری از ترانه های فاخر موسیقی ایرانی با صدای جاودانه دلکش بانوی حنجره طلایی در پهنه موسیقی ایران**
دوستان عزیز.... ا امروز دوشنبه ۳۰ ابان ۱۴۰۲ روزی است که دکترم دربیمارستان مربوطه در لندن به من خبر داد که سرطان پیشرفته ای تمام وجودم را گرفته است..... به خانه امدم و این اهنگ فوق العاده زیبای دلکش به نام "آشفته" را -برای تسلای دلم برای خودم چند بار پخش کردم....... پیروز مجتهدزاده

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

22 Nov, 09:16


https://youtu.be/FjLrrqHoR7w

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

13 Nov, 11:58


امروز - یکشنبه 22 آبان 1402 - با خبر شدم که میهن دوست والا مقامی چون دکتر داوود هرمیتاس باوند را از دست داده ایم - فقدان این ایران دوست حقیقی و دانشمند، ایران و ایرانی را سوگوار می سازد - روانش شاد و یادش گرامی باد - پیروز مجتهدزاده

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

07 Oct, 12:02


Homayoun 4
جایزه صلح نوبل ایران برای فاطمه سپهری است
**********************************
لطفا اضافه کنید: فاطمه سپهری نماد آزادی و مقاومت ولی بدون هیچ گونه رابطه های بین المللی تردید آمیز ...... پیروز مجتهدزاده

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

11 Aug, 07:58


امروز توجه بی طرفانه دانشگاهی به تاريخ حوادث ياد شده است که می تواند، در راستای نجات از فرهنگ سیاسی منحط کنونی، ما را با اين حقيقت آشنا سازد که همه بازیگران حوادت یاد شده آدم های معمولی بودند با محاسن و معایب آدم های معمولی در کار: هیچ کدام از آنان قهرمان نبود و هیچ يک به ایران خیانت نکرد. در مورد مصدق در رابطه با دو مسئله اساسی: ملی کردن نفت اجرا شده به شیوه خاص او" و "سرنگون کردن قانون اساسی کشور"، نتوانسته ام خود را به "خطا" یا "اشتباه" فرض کردن آن اقدامات راضی کنم. چون در هر دو مورد، زمان زیادی به تعمد و لج بازی گذرانده شد که نمی تواند یک اشتباه ناگهانی در یک وضعیت اضطراری پیش بینی نشده فرض شود: در هر دو مورد تعمد در بی اعتنایی به مخالفت مخالفان و نصیحت و راهنمایی های موافقان، اعم از دوستان دلسوز و مشاوران کارشناس، نمی تواند به حساب "خطا" یا "اشتباه" گذاشته شود. آیا او با این اقدامات حیرت انگیز و توجیه ناشدنی بر اساس منطق طبیعی، می خواست خود به حکومت برسد؟ می خواست قاجار را به حکومت برگرداند؟ و یا به باور دکتر محمود کاشانی دست در دست انگلستان می خواست نهضت ملی کردن نفت ایران را واژگون کند"؟ من ترجیج می دهم تا کشف و انتشار اسنادی بازهم تازه تر و گویاتر از داوری نهایی در این مورد ویژه خود داری ورزم. در مورد حسین فاطمی باید اشاره شود که ابهام ها و تردید ها، حتی نزد خود مصدق و بسیاری از مصدقی ها، خیلی بیشتر از آن است که بتوان وضعیت او را به اتهام ارتکاب به "اشتباه" خلاصه کرد. اما در باره دیگر بازیگران سه سال بحران (۱۳۲۹ تا ۱۳۳۲) قاطعا می دانم که هیچ یک از موافقان و مخالفان مصدق خیانت نکرد و برخی از آنان واقعا دچار خطا در تشخیص شدند و فاصله "خطا" و"خیانت" از زمین تا آسمان است. برخی از یاران اولیه مصدق مانند حائری زاده، خلیل ملکی، حسین مکی و مظفر بقایی همان هنگام متوجه خطاها شدند و از مسیر خطا بازگشتند. برخی دیگر مانند دکتر صدیقی متوجه خطاها بودند ولی به دلیل پایبند بودن به اصول اخلاق در تعهد، تا آخر به تعهد اخلاقی به دولتی که فکر می کرد ملی و مردمی بود و برای گسترش دموکراسی به قدرت رسید، به انتقاد و نصیحت های دوستانه بسنده کردند. ولی برخی دیگر، مانند دکتر شایگان ها و مهندس بازرگان ها و دکتر سنجابی ها و شمار دیگری از همگنان، از همان تاریخ تا انقلاب اسلامی در ادامه خطاهای خانمان برانداز خود در تلاش انتقامجویی های قبیله ای به بهای نابود کردن آینده ملت ایران، تعصب خرج دادند.
و امروز توجه بی طرفانه دانشگاهی ما را با این حقیقت آشنا می سازد که بروز شکاف ملی ياد شده در نیمه دوم قرن بیستم ميان ملت سازان جامعه ایرانی سبب بروز لطمات شديدی به روند "ملت سازی" در ايران عصر مدرنيته شد: همین آشنایی می تواند برای ما آشکار سازد که چرا ملت سازی متکی بر ايرانی بودن، به جای حرکت به سوی يک هويت دموکراتيک، قانون گرایی، پایبندی به اصول شهروندی و... در مسير کشمکش های کشور برانداز، به ورطه سقوط کشيده شد. لج بازی های خشونت آميز، عصبانيت های دودمان برافکن، صحنه سازی های عوام فریبانه و استفاده ناجوانمردانه از توطئه ترور شخصیت همه آنهایی که با "من" مصدقی موافق نیستند، ملت ايران را بين دو اردوگاه متخاصم و هزاران شعبه و انشعاب در هر دو اردوگاه تقسيم کرده و به روزی نشانده است که امروز دو ایرانی حتی در خارج از کشور نمی توانند با هم وارد بحثی عادی در باره مسائل کشور و محیط خود شوند، بی آن که عدم توافق فکری منجر به دشمنی های خانمان برانداز میان آنان نشود. اين خصومت ورزی های ضد فرهنگی و ضد تمدنی و انتقامجویی های قبیله ای ناشی از آن در ۶۵ سال گذشته و اصرار خارج از منطق برخی گروه ها در ادامه بی دليل خشم ها و خشونت های کهنه و اعتبار از دست داده، فضای فرهنگ سیاسی جامعه ما را این چنین مسموم کرده و جوانان کشور را نسبت به آینده نا امید ساخته است.
یاد داشت ها و منابع
1- صدیقی، دکتر غلامحسین، درباره انحلال مجلس و رفراندوم، مجلة فصل کتاب، لندن، سال ۱۳۷۰، صفحه ۳۰۹.
۲- تصویر دست خط مصدق در تایید رسید حکم عزلش پس از ۴۱ سال پنهان بودن در سال ۱۳۷۳ در کتاب
"زندگی نامه سپهبد زاهدی" تالیف ابراهیم صفایی به چاپ رسید – صفحه ۱۲۹.
3- صدیقی، همان،صفحه ۳۱۲.
4- صدیقی، دکتر غلامحسین، اظهارات در کتاب "مصدق در محکمه نظامی"، جلد دوم، تهران ، نشر تاریخ ایران ۱۳۶۳، صفحه ۶۲۹ و ۶۳۰.
5-Roosevelt, Jr., Kermit, Countercoup; the struggle for control of Iran, McGraw-Hill; First Edition, August 1979.
6- Wilber, Donald, Regime Change in Iran, Overthrow of Premier Mossadeq of Iran, Special Report on the Iranian Coup of 1953, New York Times, 16 Apr. 2000
7- موحد،دکتر محمد علی، همان.

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

11 Aug, 07:58


8- سند شماره ۳۰۳، مورخ 23 فوریه 1953، برابر با ۱۴ اسفند ۱۳۳۱، اسناد منتشر شده از شورای روابط خارجی امریکا در رابطه با مسائل مربوط به ملی کردن نفت از سال 1329 تا 1333، جلد دوم ، ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی و اصغر اندرودی، تهران، انتشارات علمی ۱۳۷۷، صفحه ۸- ۹۴۷.
9- سند شماره ۳۲۹، مورخ 30 می 1953 برابر با ۹ خرداد ۱۳۳۲، همان، صفحه 16 – 1015.
10- BBC 2 Television, Anatomy of a coup d, etat, in the series ‘End of Empire’, broadcast at various times and dates on various BBC TV Channels.
۱۱- برای آشنایی با تفسیر تاریخی و حقوقی این دست خط نگاه کنید به: کاشانی، دکتر سید محمود، مداخله انگلستان و آمریکا برای براندازی نهضت ملی ایران، فصلنامه سیاست: مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، سال ۳۷، شماره ۱، بهار ۱۳۸۶، صفحه "۴۷".


دست نوشته
شادروان محمد مصدق به هنگام دریافت حکم عزل مورخ 25 مرداد 1332 این رسید که در عین حال از نظر حقوقی به معنای پذیرفتن حکم عزل است و کنار نشستن از شغل و مقام مربوطه است پذیرفت و در کمال احترام عمل کرد ولی مصدقی های آشوبگر منکر این حکم شدند و برای چند روز کشور را به آشوب کشاندند تا این که بازهم شادروان مصدق در تصمیمی خردمندانه خود را در بعد از ظهر 28 مرداد 1332 به نخست وزیر جدید - سرلشکر زاهدی تسلیم کرد و به درستی فاطمی را مسول همه مشکلات پیش آمده معرفی نمود.

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

11 Aug, 07:58


جبهه ملی و همه شعبات و منشعباتش که در شایعه پردازی برای ترور شخصیت رقیبان و مخالفان مصدق، مهارت لازم را از یاران خود در حزب توده و همه شعبات و منشعباتش کسب کرده بودند، نقش اختلافات کاملا بر حق داخی را در مورد چگونه ملی کردن نفت و خنثی نکردن ارکان حکومت، بطور کلی تحت الشعاع سناریوی "توطئه کودتای امریکایی" خود قرار دادند و همه رقیبان و مخالفان مصدق را مزد بگیر شرکت نفت و یا نوکر امریکا و انگلیس قلمداد کردند. شاه در این توطئه های ترور شخصیت تبدیل به یک آدمک مصنوعی خائن بالفطره شد که خداوند او را فقط برای نوکری امریکا و انگلیس خلق کرده بود: کار انگ زدن به آیت اله سید ابوالقاسم کاشانی، رئیس مجلس شورای ملی در دوره پیش از رویدادهای امرداد ۱۳۳۲، تا آنجا بالا گرفت که نه تنها آن روحانی میهن دوست و دانا "مزدور" انگلیس" قلمداد شد که شایع کردند زیر ریش هر روحانی را که بازرسی کنید نوشته است "ساخت انگلیس" و این جسارت ناجوانمردانه را تا شب انقلاب اسلامی ادامه دادند. در فردای انقلاب یاد شده این شعارهای چندش آور فقط به این دلیل متوقف شد که آقایان بر این گمان شدند که ادامه آن زشت کاری ها می توانست فرصت رخنه کردن در نظام جدید اسلامی را از آنان بگیرد :سرلشکر وطن پرست فضل اله زاهدی به نوکر خارجی مبدل شد: سیاستمدار وطن دوست، قوام السلطنه و برخی از یاران مصدق که به طور موقت یا برای همیشه از او روی برتافتند مانند سید ابوالحسن حائری زاده، حسین مکی، دکترمظفر بقایی و ده ها تن دیگر، بی مهابا خائن قلمداد شدند. حتی خلیل ملکی که در خطاب به مصدق گفته بود: " این راهی که شما می روید به جهنم است ولی ما تا جهنم هم با شما می آئیم" به جرم روی برتافتن موقت از مصدق "خائن" قلمداد شد. آنان حتی از تهمت های ناجوانمردانه علیه سیاستمدار برجسته دیگر، دکتر علی امینی، از بستگان مصدق که در آن ماجرا ها فقط از او انتقاد می کرد، خود داری نورزیدند. آنان دروغ گویی و تحریف تاریخ را حتی در ویکیپدیای آیت اله کاشانی (دانشنامه اینترنتی بی طرف در گوگل امریکایی) منعکس کرده و نوشتند که ایشان پس از مرداد ۱۳۳۲ نسبت به اعمال خود علیه مصدق "توبه" کردند. در همان دانشنامه بی طرف این شایعه پردازان دکتر غلامحسین صدیقی، آن فرزند صدیق وطن را که وفاداریش به مصدق تا آخرین لحظات، علیرغم انتقادات اساسی نسبت به او، ناشی از پایمردی در "تعهد" همکاری با دولتی بود که ظاهرا متعهد به مدیریت دموکراتیک امور و خدمت به منافع ملی وطن بود، نوکر بی اختیار و پادوی سیاسی مصدق قلمداد کرده و به دروغ نوشتند که او دعوت شاه در سال ۱۳۵۷ برای تشکیل دولت را رد کرد و از شاه خواست که از ایران خارج شود: یعنی دروغی شاخدار که حقیقت را به توان ۱۸۰ درجه وارونه می کند.
نتیجه

کانال عمومی دکتر پیروز مجتهدزاده

11 Aug, 07:58


اسناد دولتی ایالات متحده مکرر سخن از آن دارند که شاه از هرگونه اقدام کودتا مانند علیه مصدق و دولتش پرهیز داشت. سند شماره ۳۰۳ مورخ 23 فوریه 1953 برابر با ۴ اسفند ۱۳۳۱ از سری اسناد یاد شده برای مثال، می گوید: شاه دیروز عصر اظهار داشت که هنوز با نخست وزیری زاهدی مخالف است یا اینکه سند شماره 329 مورخ 30 می 1953 برابر با ۹ خرداد ۱۳۵۲،تصریح دارد که شاه برای نخست وزیری سپهبد زاهدی سه شرط تعیین کرده بود. شرط اول اینکه او باید از طریق های قانونی و پارلمانی به قدرت رسیده و دولت را تشکیل دهد.
اما شایعه پردازان حرفه ای با این حقایق مستند و متقن چه کردند؟
شرح این رویدادها از آن تاریخ وارونه تحویل جامعه سیاسی و دانشگاهی ایرانی شد، در شرایطی که هیچ کس را حتی یارای تکذیب دروغ پردازی ها نبود، مبادا دچار انگ آماده و زیاد استفاده شده "طرفداری از رژيم" یا "نوکری انگلیس" شود. تاکتيک ترور شخصيت منتقدین به اتهام "مزدوری رژیم" یا طرفداری از "سياست های انگليسی" جلوی هرگونه انتقاد نسبت به اقدامات پرسش برانگيز مصدق بين سال های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۲ را گرفت و از انتقادی موثر نسبت به اقدامات ایران براندازنده یارانش در هیجان آفرینی ناشی از وارونه نویسی تاریخ در دوران پس از رویدادهای مرداد ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷ جلوگیری کرد. در چنان محیطی خفقان آور که درست شده بود، این گونه وانمود گردید که ماجراهای مرداد ۱۳۳۲ حاصل اختلافات واقعی و مشروع سران سیاسی کشور نبود، بلکه ناشی از دشمنی های ایدئولوژیکی امریکا و انگلیس با "ناسیونالیزم" و دموکراسی خواهی مصدقی بوده و سران سیاسی کشور که با خودسری های مصدق مخالفت داشتند، همه نوکر و مزد بگیر "انگلیس" و پادو های "کودتای سیاه امریکایی" بودند. هنگامی دورنمای شتر گاو پلنگ شده این حقایق بهتر شناخته می شود که توجه کنیم کار این وارونه نویسی تاریخ تا آن اندازه بالا می گیرد که بی بی سی BBC (رادیو و تلویزیون های اصلی بنگاه سخن پراکنی بریتانیا) بیش از هر رسانه دیگری در جهان این جنبه خاص از وارونه سازی حقایق تاریخی ایران مرداد ۱۳۳۲ را تبلیغ کرده و می کند. گل سر سبد ده ها و صدها برنامه به اصطلاح مستند تهیه و انتشاریافته در راستای این وارونه سازی تاریخی توسط بنگاه سخن پارکنی بریتانیا، برنامه مفصلی بوده است که از سوی تلویزیون بی بی سی 2 زیر عنوان "پایان امپراتوری - End of Empire" تهیه شده و تاکنون صدها بار از همان شبکه و شبکه های دیگر بی بی سی و دیگران پخش شده است.
همراه این وارونه نویسی، دروغ پردازی، و تزویر و عوامفیبی حمایت شده از سوی وابستگان حزب دموکرات ایالات متحده امریکا و تصمیم گیران سیاسی بنگاه سخن پراکنی بریتانیا که توام با خشونت و انتقامجویی های خانمان برانداز به خورد نسل های ایرانی داده شد و این فرهنگ سیاسی منحط "سیاه" و "سفید" دیدن مسائل و قانون گریزی و مسؤلیت ستیزی ابدی نصیب ما فرزندان ایران گردید که در آن: سیاست به معنی "دروغ" گفتن برای فریفتن"عوام" است. در این وارونه نویسی تاریخ، در بزرگ جلوه دادن نقش "کودتای سیاه امریکایی" تا آن اندازه اغراق شد که گاه حتی به صورت سناریویی در آمد متکی بر باور دینی یهودی "آرماگدون Armageddon" = نبرد سپاه شیطان برای رساندن بشریت به آخر زمان - چیزی شبیه ظهور خر دجال در اسلام - در آمد و این آرماگدون امریکایی زندگی سیاسی جهان بشری را دگرگون کرده و صهیونیزم را نه تنها بر ایران، که بر نسل بشر مسلط ساخته است.