🔊 حرف نو 🎥 @new_harf Channel on Telegram

🔊 حرف نو 🎥

@new_harf


سلام؛

«حرف نو»، جائی که حرفها و سئوالات شما شنیده بشه و درباره اش بحث و گفتگو شکل بگیره. گاهی اوقات در قالب مونولوگ، گاهی دیالوگ و گاهی جدال. هر چیزی که داغ بشه برامون مهمه...

ارتباط با ادمین:

@Mohammadd_SF

🔊 حرف نو 🎥 (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرامی «حرف نو»، جایی که شما می‌توانید حرفها و سوالات خود را مطرح کنید و در مورد آنها بحث و گفتگو کنید. این کانال به عنوان یک فضای متن باز برای انتقال اندیشه‌ها و دیدگاه‌های مختلف شکل گرفته است. اینجا هر آنچه که مورد توجه و علاقه قرار بگیرد، مورد توجه ما و اعضا قرار خواهد گرفت؛ از مونولوگ‌ها تا دیالوگ‌ها و حتی اختلافات نظر. با پیوستن به این کانال، شما فرصتی برای شنیدن و عبور از تفاوت‌های فکری دارید. ارتباط با ادمین: @Mohammadd_SF

🔊 حرف نو 🎥

06 Dec, 16:43


#تیزر

ناترازی برق؛ کدام دولت مقصر است؟!

👥 مناظره آقایان احمد جانجان و حامد صاحب هنر!

🔹 جانجان
تن لنین به خاطر تصمیمات ما در گور می‌لرزد./ اقدامات آقای رئیسی پوپولیستی بود./ بایستی برای حل این ناترازی ها قیمت ها را آزاد و یارانه را به انتهای زنجیره داد./ در همه جای دنیا قیمت ها واقعی است./ حذف ارز ترجیحی در دولت قبل هم از سر اجبار بود./

🔸صاحب هنر
اگر آقای رئیسی اهل اقدام پوپولیستی بود به سمت حذف ارز ترجیحی نمی‌رفت./ اقدامات غیر قیمتی باید بر اقدامات قیمتی اولویت داشته باشد./ بازار ما اساسا رقابتی نیست که توقع داشته باشیم اقدامات صرفا قیمتی منجر به رفع ناترازی ها شود./ در انگلیس و آمریکا؛ دولت مداخله گر است چرا برخی کاسه داغ تر از آش شده اند؟!

📆 یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

https://youtu.be/mlH240Y7EUY

https://aparat.com/v/hwzx91g

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

04 Dec, 19:20


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

14 Nov, 10:40


#تیزر

بمب اتم بسازیم؟!

👥 مناظره آقایان دکتر مصطفی کواکبیان و دکتر ابوالفضل بازرگان!

🔹 دکتر کواکبیان
به سه دلیل مخالف ساخت بمب هستم: نه شرعی است؛ نه امکان ساخت وجود دارد؛ و هم بازی در زمین اسرائیل است./ به جای بمب اتم باید به دنبال حمایت مردمی باشیم./ حرف از بمب اتم بی ربط است باید به دنبال رفع مشکلات اقتصادی بود./ ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس به دنبال تغییر فتوای رهبری بودند./ دنیا به هیچ کشوری اجازه اتمی شدن نمی‌دهد./

🔸دکتر بازرگان
مگر الان که بمب اتم نداریم؛ تحریم نیستیم؟/ بمب اتم کالای صلح است./ در اوکراین دموکراسی برقرار بود؛ آیا مورد تجاوز قرار نگرفت؟!/ ما هزینه اتمی شدن را می‌دهیم در حالیکه اتمی نیستیم./ بسیاری از کشورها به دنبال اتمی شدن هستند؛ چرا ما نشویم؟! فرق ما با پاکستان و هند چیست؟/ امنیت ملی و بازدارندگی ما را باید دنیا تعیین کند؟!


📆 یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/iwGJR-EbL7Q

https://aparat.com/v/bxn7n6x
#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

12 Nov, 10:08


به زودی...

#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

10 Nov, 17:31


#تیزر

تاثیر ترامپ بر نظم نوین منطقه!
👥 گفتگوی آقایان صلاح الدین خدیو و روح الامین سعیدی!

🔹 صلاح الدین خدیو
تصمیم برای انجام عملیات وعده صادق ۳ مهمترین تصمیم دوران جمهوری اسلامی است./ اگر قرار به پاسخ دادن بود بايد قبل از انتخابات آمریکا انجام می‌شد./ بایستی با فشار جهانی و دیپلماتیک ماشین جنگی اسرائیل متوقف شود./ تهدید جان رهبری توسط اسرائیل کار رسانه ای است./ ۷ اکتبر تصمیمی فلسطینی بود.


🔸دکتر روح الامین سعیدی
من اگر جای تصمیم‌گیران بودم؛ عملیات وعده صادق ۳ را انجام نمیدادم./اگر جنگ منجر به خلع سلاح حزب اله شود؛ یک باخت به تمام معنا خواهد بود./ عدم تحقق دو دولتی به دلیل عدم‌پذیرش اسرائیل است./ اسرائیل به دلیل فشار آمریکا از حمله گسترده تر منصرف شد./ فکر میکنم اگر به عقب برگردیم حماس عملیات ۷ اکتبر را انجام نمیداد.


📆 چهارشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/rptle0sFlSw

https://aparat.com/v/ccq9009

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

06 Nov, 18:55


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

30 Oct, 17:49


♦️آیا نباید به گذشته بازگردیم؟

کیانوش حافظی

۹ آبان ۱۴۰۳

سال‌هاست که به دلیل محرومیت از رادیو و تلویزیونی که متعلق به جامعه باشند، شبکه‌های اجتماعی به عرصه‌ی انفجار تولیدات رسانه‌ای مورد نیاز مردم تبدیل شده‌اند.

بخشی از این نیاز به حوزه دانش، هویت و فرهنگ یک جامعه مربوط می‌شود که مناظره دو ساعت و نیمه دکتر حسن محدثی و دکتر شروین وکیلی با موضوع تاریخ نویسی علمی یا ایدئولوژیک از کوروش نمونه‌ای از آن‌هاست.
به‌عنوان دانشجویی کوچک در علوم اجتماعی، که این مناظره‌ها را دنبال می‌کنم، به این نتیجه رسیده‌ام که باید به گذشته برگردیم اما نه گذشته‌های دور.

در دهه‌های ۷۰ و ۸۰، مناظره‌های نوشتاری افرادی مانند دکتر سروش با دیگران در مجلاتی چون کیان منتشر می‌شد. این مناظرات بعداً در کتاب‌هایی مثل «فربه‌تر از ایدئولوژی‌» و «مدارا و مدیریت» به چاپ رسیدند و جریان‌های فکری مهمی را شکل دادند که تا امروز مهم تلقی می‌شوند.

در واقع می‌خواهم پیشنهاد دهم عزیزان حوزه‌ی اندیشه از مناظره‌های تصویری خودداری کنند و به به مناظره‌های نوشتاری روی بیاورند. قلمرو سیاست باعث شده است که مناظره‌های تصویری، تهی شده از معنا به مخاطبان ارائه شود و بیشتر عرصه صف‌آرایی طرفداران یا بهتر بگم فالوورها باشد.

مشکلات دیگری نیز هست.‌ مثلا در مناظره‌ی اخیر به رغم اینکه دکتر محدثی کوشید با بیان چارچوب نظری خود، مناظره به صورت منسجم ادامه پیدا کند، اما شاهد بودیم که به دلایلی مثل هجوم‌ سوالات، عدم اجماع طرفین بر سر مفاهیم، پرت شدن حواس حضار و ... این انسجام از بین برود و در مواردی مباحث به حاشیه برود. در حالی که مناظره‌ی نوشتاری جلوی این ضعف‌ها را می‌گیرد.‌

چند هفته‌ی پیش هم می‌خواستم در نوشته‌ای دیگر استادی را به خاطر پذیرش مناظره با افراد مختلف مورد نقد قرار دهم. البته انصافا در مناظره مربوط به «کوروش» هر دو طرف اهل علم، سواد، فرهنگ و در برخی کلیت‌ها همدل بودند (با این حال به واسطه‌ی مدیوم غلط توافق‌ها و ... به برداشت نادرست منتهی می‌شد). اما متاسفانه برخی اساتید فرهیخته با حضور خود در برابر اشخاص نامربوط و همچنین سیاسی نه فقط برای آن‌ها شانیت قائل می‌شوند بلکه به واسطه‌ی شهرت‌شان منعکس‌کننده‌ی دیدگاه‌های آنها نیز می‌شوند.

به‌عنوان مخاطبی کوچک از این مباحث، پیشنهاد می‌کنم این مناظره‌ها به صورت نوشتاری و در تلگرام انجام شوند تا طرفین با تمرکز و انسجام بیشتری به بحث بپردازند و فرصت بیشتری برای ارائه‌ی شواهد خود داشته باشند.




🔸محدثی‌: از دوست عزیز ام کیاوش حافظی تشکر می‌کنم! اما عرض می‌کنم که خیلی خوش‌حال ام که در این مناظره شرکت کردم. برای من هم چالشی بود و هم بسیار مفید بود. اصلا شرکت در این مناظره را پذیرفتم که بتوانم محتوای کتاب ام را در باره‌ی کورش محک بزنم. به همین خاطر به‌رغم اختلافات بسیار متعدد بنیادی با دکتر وکیلی‌ی عزیز از ایشان تشکر می‌کنم! امیدوار ام امکان گفت‌وگو با یک استاد تاریخ توانا هم قبل از انتشار کتاب برای من فراهم گردد!

#کورش
#تاریخ‌نویسی
#چندخداپرستی
#شروین_وکیلی
#مداراگری_دینی
#کیاوش_حافطی

@NewHasanMohaddesi

🔊 حرف نو 🎥

28 Oct, 21:47


♦️پرتلاش، باشخصیت، اما با قیود فکری‌ی ستبر: چکیده‌ی مناظره با دکتر شروین وکیلی‌ی عزیز

✍️حسن محدثی
۴ آبان ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۳

چند روزی از مناظره ام با دکتر شروین وکیلی (۳۰ مهر) می‌گذرد. این یادداشت را می‌نویسم تا بعد از انتشار مناظره منتشر شود. من مدت‌ها است که تلاش‌های او را دنبال می‌کنم؛ هم‌چنان‌که سعی می‌کنم تلاش‌های همه‌ی هم‌کاران ام را در علوم اجتماعی دنبال کنم و حتا با کارهای دیگر صاحب‌نظران در علوم انسانی‌ی ایران آشنا بشوم. دو کتاب و چند مقاله و یک مناظره از او درباه‌ی کورش و داریوش و ایران خوانده ام.

دکتر شروین وکیلی صاحب‌نظری بسیار پرتلاش و پرکار است. در ملاقات با او و در طی‌ی مناظره و بعد مناظره، او را فردی بسیار محترم و باشخصیت و خوش‌مشرب یافتم. او البته به من گفت: "من فکر می‌کردم تو شریعتیست هستی، اما دریافتم که چه‌قدر به دکتر شریعتی نقد داری" (نقل به مضمون).

اما همیشه عیبی اساسی در افکار و آثار او می‌دیدم. ابن‌جا در این باره می‌نویسم تا به سهم خود به کوشش‌های او به‌عنوان صاحب‌نظری هم‌عصر اعتنا کرده باشم.

کم و بیش می‌دانستم آثار و افکار اش چه ایرادی دارد، اما در طی‌ی مناظره برای من با وضوح بس بیش‌تری عیان شد. در طی‌ی مناظره دریافتم که برادر عزیز ام دکتر وکیلی قیود فکری‌ی ستبری دارد. مراد ام از قیود فکری مجموعه‌ای از پیش‌انگاشته‌ها (presupposition) و مفروضات (assumption) اندیشیده و گاه نیاندیشیده است. همه‌ی ما مفروضات و پیش‌انگاشته‌هایی داریم و اصلا بدون آن‌ها چه بسا اندیشیدن ممکن نمی‌گردد. اما همیشه بخشی از پیش‌انگاشته‌ها و مفروضات ما قابل اجتناب هستند یا دست‌کم تنقیح‌پذیر اند. ما برای اندیشیدن به موضوعات مختلف ناگزیر از تکیه‌ی فکری به آگزیوم‌ها هستیم و از آگزیوم‌ها گریزی نداریم، اما در مورد باقی‌ی اجزای فکری‌مان می‌توانیم همیشه تجدید نظر بکنیم. البته برخی از متفکران در طول حیات خود آگزیوم‌های‌شان را هم آگاهانه یا ناآگاهانه تغییر می‌دهند.

در طول مناظره دریافتم که قیود فکری‌ی ستبر سبب می‌شود دکتر وکیلی‌ به‌طور مداوم مفاهیم مختلف علوم انسانی را مطابق پیش‌انگاشته‌ها و مفروضات خود بازتعریف کند. او در طول مناظره بارها اقدام به تعاریف جدیدی از مفاهیم کرد؛ مفاهیمی چون تمدن، دین، اسطوره، ملی‌گرایی، و ... .

بازاندیشی در باره‌ی معنای مفاهیم گاهی امری ضروری است، اما آن‌چه دکتر وکیلی به‌طور گسترده انجام می‌دهد، مشکل بزرگی در افکار و آثار او ایجاد می‌کند: گسست از اندیشه‌های موجود در علوم انسانی. گسترده‌گی در تعریف سلیقه‌ای یا شخصی‌ی مفاهیم سبب گسست از دانش‌های معتبر موجود می‌شود. نقد روشی و روش‌شناختی‌ آثار و اندیشه‌ها با تعاریف من عندی و شخصی‌ی مفاهیم بی‌اعتنا به بدنه‌ی دانش موجود سبب می‌شود که صاحب‌نظر در مقام تاسیس قرار بگیرد و به‌یک‌باره کل دانش‌های موجود را کنار بزند. وقتی دکتر وکیلی می‌گوید شش تمدن در جهان بیش‌تر وجود نداشته اند، من به فکر فرو می‌روم و از خود می‌پرسم آیا او در مقام تاسیس قرار گرفته و در حال تجدید نظر در کل دانش بشری است؟

وقتی او می‌گوید من خود اسطوره تولید می‌کنم، دو باره اندیش‌ناک می‌شوم که چه‌طور کسی می‌تواند بگوید من اسطوره می‌آفرینم در حالی‌ که مراد اش فیکشن است؟ چه‌طور او افسانه و فیکشن fiction را در عداد اسطوره قرار می‌دهد؟ چه‌طور او می‌تواند دست‌کم دو قرن ادبیات اسطوره‌شناسی‌ی دانش‌گاهی را نادیده بگیرد و تعریفی از اسطوره بدهد که "ارباب حلقه‌ها" یا "قصه‌های شاهنامه" را هم شامل شود؟

این است که او مجبور شد بارها در طی‌ی مناظره بگوید: آرای گوردون چایلد را قبول ندارم، آرای کاسیرر و الیاده را قبول ندارم، افکار هیوم قدیمی است و ... ، این اثر قدیمی است، آن متفکر امروزی نیست. جالب این بود که او از من گاهی می‌خواست منابعی را معرفی کنم ولی تقریبا منابع گفته شده یا ناگفته‌ی بحث ام را عملا قبول نداشت! دلیل اش روشن است: زیرا وکیلی ناگزیر است به خاطر قیود فکری‌ی ستبر اش دایما مفاهیم را به‌نحو شخصی تعریف کند و دچار گسست‌های کلی از بدنه‌ی معرفت موجود شود.

همین قیود فکری‌ی ستبر سبب می‌شود که او بسیاری از دقایق روشی و روش‌شناختی را زیر پا نهد و به مهم‌ترین آرا در حوزه‌ی فلسفه‌ی دانش تاریخ (که تاریخ را دانشی ظنی و روایی تلقی می‌کنند) بی‌اعتنا بماند و تاریخ را هم‌چون دیگر علوم تجربی تلقی نماید و به فرق دانش تاریخ با علوم تجربی‌ی دیگر که برخلاف دانش تاریخ به موضوع‌شان به‌طور مستقیم دست‌رسی دارند، بی‌اعتنا بماند.

نگرانی‌ی عمده‌ی من این است که این شیوه‌ی منتهی به گسست از بدنه‌ی دانش موجود، سبب لطمات جدی به آثار وکیلی‌ بشود و از ارزش تلاش‌هایش به‌نحو جدی بکاهد. این مورد را به‌عنوان یک منتقد خدمت ایشان صمیمانه عرض می‌کنم. شاید من برخطا باشم و چنین نگرانی‌ای بی‌مورد باشد. 👇👇👇

@NewHasanMohaddesi

🔊 حرف نو 🎥

27 Oct, 15:33


#تیزر

به کوروش افتخار کنیم؟
👥 مناظره دیدنی آقایان دکتر حسن محدثی و دکتر شروین وکیلی!

🔹 دکتر محدثی
من با تاریخ نگاری ایدئولوژیک مخالف هستم./ اسطوره سازی خطرناک است./ احساس مثبت برخی در حال حاضر نسبت به کوروش؛ حاصل یک واکنش به اسلامیسم است./ کوروش فردی جهانگشا؛ جنگجو؛ چند خداپرست و مشابه چنگیز خان مغول بوده است./ کوروش یک نقطه عطف مخرب در تاریخ است همانند چنگیز خان و اسکندر مقدونی./ کوروش اساسا موحد نبوده است.


🔸دکتر وکیلی
احساس مثبت نسل های جدید به کوروش کاملا طبیعی و عقلانی است؛ چرا که کوروش موسس ایران بوده است./ کوروش در بین همتایان خود اتفاقا کمتر اهل جنگ بوده است./ پاک کردن اسطوره ها و تاریخ؛ استعماری است./ خدمات و تحولات ایجاد شده توسط کوروش؛ منحصر به فرد است./ مستندات بسیار تاریخی و دقیق درباره کوروش و هخامنشیان وجود دارد./ تاریخ یک علم است.

📆 دوشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/LHcE0PeAKso

https://aparat.com/v/rlrup6m

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

22 Oct, 06:19


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

22 Oct, 06:18


حرف اصلی بنده:
اصل در اسلام صلح است.
در جنگ با افزایش توان تسلیحاتی میتوان بازدارندگی ایجاد کرد.
در جنگ، حق اقدام مقابله به مثل وجود دارد.
فراتر از موازین بین‌المللی، اسرائیل به صورت وحشیانه، در حال کشتار غیرنظامیان است.
یکسال تلاش جهانی دیپلماتیک تاکنون شکست خورده است و نه صلح و نه آتش‌بس افق روشنی ندارند.
در این صورت، اگر کشتار غیرنظامیان اسرائیلی سبب شود توازن در میدان جنگ بازگردد و احتمال تقویت دیپلماسی افزایش یابد، برای محور مقاومت چاره نمی ماند دست به این اقدام بزند. حتی با سلاحهای کشتارجمعی غیرمتعارف.
مجید بهستانی
https://www.aparat.com/v/uks402a

https://t.me/mbehestani

🔊 حرف نو 🎥

10 Oct, 17:39


#تیزر

کشتار غیر نظامیان اسرائیلی؟!
👥 مناظره آقایان مجید بهستانی و اکبر دانش سرارودی!

🔹 اکبر دانش سرارودی
عملیات ۷ اکتبر نسنجیده و نابخردانه بود./ اسرائیلی ها خدعه میکنند ولی با نیروهای بیرونی؛ اما نیروهای ما با مردم خودمان خدعه میکنند./ مقابله به مثل مشروط را قبول دارم./ با کشتار غیر نظامیان چه در اسرائیل و چه در ایران مخالف هستم./ بمب اتم بازدارنده نیست./ نمی‌توانیم شعار محو اسرائیل بدهیم و توقع داشته باشیم طرف مقابل کاری نکند.

🔸مجید بهستانی
اقدامات اسرائیل از مقابله به مثل عبور کرده است./ ما برای ایجاد توازن بایستی غیر نظامیان اسرائیلی را بکشیم./ با دکترین دفاعی جمهوری اسلامی مخالف هستم./در شرایط اضطرار؛ دکترین دفاعی ما پاسخگو نیست./ برخی از فقها مجوز کشتار غیر نظامیان را صادر کرده اند اما امام و رهبری مخالف هستند.

📆 یکشنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/H-IqyCFkbsQ

https://www.aparat.com/v/uks402a

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

07 Oct, 14:37


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

06 Oct, 21:12


به اطلاع کلیه مخاطبان محترم میرساند:

با توجه به نقد و اعتراض برخی از مخاطبان به اظهارات جناب آقای پورصفر در مناظره با دکتر زیبا کلام با موضوع خدمات رضا شاه؛ جناب آقای پورصفر جوابیه ای به رسانه حرف نو ارسال کردند؛ که عینا در کانال منتشر می‌شود.

ضمنا مقرر شده است از این تاریخ؛ تحلیل یا نقد درباره موضوع یا کارشناسان مدعو یا در باب کلیات هر یک از گفتگوها یا مناظرات؛ توسط هر یک از مهمانان یا فعالان سیاسی و اجتماعی؛ به نام خود آنها در کانال منتشر شود.


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

06 Oct, 21:06


سد سازی در دوران رضا شاه!

سلام و درود .

جناب فرامرزی ، هرچند در روزهای اخیر ، حوادثی اتفاق افتاده و یا حوادثی در آستانه وقوع هستند که جذابیت بحث های مربوط به دوره رضاشاه را تحت الشعاع قرار می دهند اما چون برخی از مخاطبان مناظره من و آقای زیباکلام نسبت به یکی از انتقاداتم از رضاشاه ، فرضیاتی را مطرح کرده اند که موافق واقعیات نیست ، لازم دیدم که درباره آن فرضیات ، برخی اطلاعات قابل توجه  در اختیارتان بگذارم .
می دانیم که متوسط سالانه نزولات جوی در میهن ما اعم از فلات ایران و حواشی شمالی و جنوبی آن در حدود ۲۵۰ میلیمتر است و این مقدار تنها به این معنی است که ایران در زمره کشور های نیمه خشک قرار دارد . این وضعیت اقلیمی ناپسند حتی در برخی استانهای پرباران  نظیر گیلان نیز مشاهده می شود . در این استان ( با مساحت ۱۰هزار کیلومتر مربع) شهرستان بندرانزلی با ۲هزارمیلیمتر نزولات جوی درنقطه مقابل شهرستان رودبار قراردارد که علیرغم مساحت قابل توجه آن - بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر مربع - فقط ۲۱۰ میلیمتر نزولات جوی  دارد( در برخی مناطق شهرستان رودبار نظیر لوشان ، این مقدار کمی بیشتر از ۱۰۰میلیمتر است). بنابراین یکی از وظایف و تکالیف حاد زراعت ایرانی،جمع آوری ، استحصال ، نگهداری و هدایت بجا و مناسب آب به مزارع و باغات است و به همین سبب از دهها قرن پیشتر ، انواع و اقسام روش ها در راستای وظایف و تکالیف یاد شده در کشاورزی ایرانی متداول شده ( ساخت سد و بند ، حفر قنوات کوتاه و بلند ، ساخت انهارمصنوعی انتقال آب، ساخت مخازن نگهداری آب و یخچالهای مصنوعی و آب انبارهای بزرگ و کوچک ،حفر انواع چاهها )که بعضاً همچون حفر قنوات طولانی با مادرچاه های عمیق نظیر قنات گناباد با عمقی قریب ۱۵۰ متر از جمله بهترین و عالی ترین تجربیات در فنآوری های  استفاده بهینه از آب در تاریخ بشر بشمار می آیند.
هم امروز صدها سد و بند کوچک و بزرگ قدیمی که از دوران هخامنشیان تا عصر قاجار ساخته شده ، هنوز باقی مانده که بعضاً تا حدودی دائر و فعال مانده اند. فهرست مختصری از اینگونه سازه ها مشتمل بر ۵۱ سد و بند با انواع ارتفاع - حداقل ۴ متر و حداکثر ۱۰۳ متر - در کتاب  « آب و فن آبیاری در ایران باستان» نوشته عنایت الله رضا و همکاران او از انتشارات وزارت آب و برق در یکی از سالهای دهه ۱۳۵۰ ، شرح داده شده است.
مراجع تاریخی و جغرافیای تاریخی ایران مشحون از انواع خبرها و گزارش ها درباره ساخت سد ها و بندهای متعدد در مناطق مختلف ایران است که بعضی از آنها و همچنین تاسیسات جمع آوری و نگهداری آبها چنان عظمت و اهمیتی دارند که برای برخی از شرق شناسان نادان و طرفداران نظریه غیر واقعی شیوه تولید آسیائی و استبداد شرقی غیرقابل باور می نماید. بعضی از این تاسیسات و شبکه های به شرح زیر است:
۱- تاسیسات و شبکه جمع آوری و نگهداری آب رودخانه مرغاب در مرو  که عظمت و اهمیت بی نظیری داشته است . نوشته های  خوارزمی در مفاتیح العلوم (قرن ۴ هق)حافظ ابرو ( قرن ۹ هق ) در جغرافیا و محمدکاظم وزیر مروی در عالم آرای نادری ( ۱۲هق )و فرانسیس هنری اسکرین و ادوارد دنیس راس در کتاب تاریخ ماورالنهر ( سال ۱۳۱۷ هق) وشرح مختصر آنها از  تأسیسات آبرسانی رودخانه مرغاب که قدمتش به دوره ساسانیان می رسید و سدهای قدیمی موسوم به بند سلطانی و بند کوشوت خان و بند غازی گوئی که از دوران سلاجقه  تا دوران نادرشاه و قاجاریه برپاشده و سپس احیای تاسیسات آبرسانی مرغاب توسط دولت روسیه تزاری ،یک قرن بعد از آنکه امیرشاهمرادخان منغیت حاکم خانات بخارا آن تاسیسات را در سال ۱۱۹۸ هق /۱۷۸۴ م تخریب کرده بود، حاکی از عظمت و اهمیت کم نظیررودخانه مرغاب و تاسیسات آبرسانی آن در واحه خشک مرو بوده است . 
۲- گزارش حسن بن محمد قمی در کتاب تاریخ قم ( قرن ۴ هق) از تاسیسات جمع آوری و نگهداری آب رودخانه کوچک و کم آب قمرود ( اناربار. لعل بار) که آن نیز از دوران ساسانی بجا مانده ،حاکی از اهمیت و گستره وسیع ابزارها و امکانات و حوزه برخورداری از آب  قمرود بوده است.
۳- تاسیسات نگهداری و انتقال آب رودخانه کر در ۳۷ کیلومتری شمال شرق شیراز ، ساخته شده به دستور عضدالدوله دیلمی ، بطول ۱۰۳ متر و عرض ۲۰ متر درتاج و ارتفاع ۱۰ - ۱۲متر،نقشی اساسی در تامین آب مورد نیاز شیراز و اطراف آن داشته است .
۴- سد قوسی کریت طبس که بیش از هزارسال قدمت دارد و در دوران صفویه بازسازی شده ، بالغ بر ۱۰۰ متر ارتفاع دارد. سازه ای رودخانه ای با چنین ارتفاعی در اعصار قدیمی اگر نگوئیم بی نظیر ، قطعا کم نظیر است .
۵- گزارش حمدالله مستوفی در نزهت القلوب ( قرن ۸ هق) درباره سد ساوه - بطول ۶۵متر و عرض ۳۵متر در پایه و  ارتفاع حدود ۳۵ متر که در نیمه دوم قرن ۷ هق ساخته شده ، تاکید دارد که بنیاد آب تابستانی آوه و ساوه بر این سد قراردارد.

🔊 حرف نو 🎥

06 Oct, 21:06


۶- تاسیسات انتقال آب زاینده رود و بندهای سگانه وانهار مصنوعی  آن موسوم به مادی ، مشتمل بر ۱۰۵ مادی کوتاه و بلند و که از دوران ساسانی تا اوایل دوره پهلوی دایربوده نیز نشانی از اهتمام اساسی ایرانیان به استحصال مناسب آب برای زراعت و شرب  بوده است.
۷- عظمت و تاثیرات اساسی انواع سد ها و بندهای رودخانه ای خوزستان در شمار مظاهر برجسته تمدن ایرانی قرار دارند.
۸- گزارش های متعدد از ساخت انواع سد و بند بر رودخانه سفیدرودو احداث نهر های با اهمیت از این رودخانه نظیر نو رود خمام و علی اکبری آستانه نیز در زمره این دسته اهتمامات قرار دارند.
۹- سد قوسی کوار قم مشهور به کبار با طرز تثبیت و تحکیم سازه سد و اتصال بسیار مستحکم دیواره آن به کوههای جانبی ، بطول ۵۵ متر و به ارتفاع ۲۶ متر با دریاچه ای بطول یک تا دو کیلومتر و عرض ۵۰۰ متر یکی از شاهکارهای مهندسی ایران در قرون ۷-۸ هق است.
۱۰- سد مخزنی فریمان  واقع در ۱۲ کیلومتری این شهر به احتمال فراوان در یکی از قرون ۴و۵ هق ساخته شده است . ارتفاع سد تا پیش از بازسازی و مرمت در دوران صفویه بیشتر از ۴ متر بود اما در بازسازی  ارتفاع آن به ۲۰ متر رسید . در دوران رضاشاه مرمت دیگری در سد صورت گرفت و ارتفاع آن ۲۱ متر شد. طول دریاچه قریب دو کیلومتر و عرض آن بیش از ۵۰۰ متر بوده است.
۱۱ - سد خاکی نزدیک دریاچه بختگان موسوم به سد دختر بطول ۸۷۵ متر و ارتفاع ۶-۷ متر.
۱۲- سد دره بیرجند ساخته محمد ابراهیم خان شوکت الملک علم امیر قائنات ، ۳۵ متر طول و ۴متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع که  هنوز نیمه دائر است.
گستره و تنوع سدسازی و بند سازی رودخانه ای و حفر قنوات و چاههای آب و استخر های بزرگ مصنوعی در مناطق بالنسبه خشک داخل فلات ایران از جمله مباحث دائمی  کتاب های جغرافیائی و تاریخی ولایاتی نظیر قم و کاشان و ساوه و سمنان و دامغان و قزوین و کرمان و یزد بوده است . نظیر جغرافیای کرمان نوشته احمدعلی خان وزیری و تاریخ کاشان نوشته عبدالرحیم کلانتر ضرابی و تاریخ جدید یزد نوشته احمد بن حسین کاتب و نصف جهان فی تعریف اصفهان نوشته محمدمهدی بن محمدرضا اصفهانی وجامع مفیدی نوشته محمدمفیدمستوفی بافقی و دهها کتاب و رساله دیگر.
با توصیفاتی که ارائه شد ، معلوم است که فنآوری سد سازی درایران اعتبار و اهمیت بسزائی داشته و در تمام ادوار تاریخی ایران به کار می آمده است. طرفه اینکه در عصر رضاشاه نیز بازسازی دستکم یک سد تاریخی ایران - یعنی سد فریمان - انجام شده و ارتفاع آن افزایش یافته است . اما چرا از میان صدها سد و بند موجود در کشور ایران تنها فقط سد فریمان مورد توجه رضاشاه قرار گرفت؟ برای اینکه دهستان بزرگ و حاصلخیز فریمان با ۱۲۱ آبادی از سال ۱۳۱۳ ش متعلق به رضا شاه شد و روستای مرکزی آن به نام فریمان به صورت شهرکی کوچک و نوساز در آمد. شهرکی که با تمام روستاهای آن متعلق به رضاشاه شده بود بنیاد حوادث تیرماه ۱۳۱۳ و کشتار مسجد گوهرشاد که با نام اعتراض به کشف حجاب مشهور شده است ( کشف حجاب ۷ ماه بعد و در ۱۷ دیماه همان سال صورت گرفت و هیچ نسبتی به حوادث مسجد گوهرشاد نداشته است ) اعتراضات مردم همین منطقه به تصرفات عدوانی دربار و اداره املاک اختصاصی شاه بوده است . رضاشاه برای ازدیاد درآمدهای شخصی خود از میان چندین و چند سد متروکه موجود در خراسان نظیر سد اخلومد نیشابور و سد گلستان طرقبه و سد شش طراز کاشمر ( گویا ساخته دختر حکیم ابوالقاسم فردوسی ) فقط متوجه بندفریمان شد و آن را که تا پیش از بائر شدن متعلق به توده های مردم بودبه خود اختصاص داد و آب های آن را  با احداث یک خط لوله ۱۲ کیلومتری به محله نوساز و  تاسیسات متعلق به خود  و خانه های درباری محل سکونت مدیران تاسیسات متعلق به او نظیر هتل طوس و شرکت قماش و کارخانه چوب بری و نجاری و کارخانه قالی بافی و کارگاه بزرگ آهنگری وساختمان های شهرداری و شهربانی و بانک ملی و سینما و ۳ واحد آموزشی مشتمل بر یک هنرستان و یک دبیرستان و یک دبستان - همه متعلق به شخص رضاشاه و دربار پهلوی - رسانید و توده مردم کمترین نصیبی از بازسازی آن سد نیافتند.
این اخبار تنها به معنی ظرفیت های علمی و عملی احداث سد و بندهای جدید در ایران دوران قاجاریه و دوران رضاشاه است بنا براین نباید نسبت به چنین ظرفیت هائی تردید کرد چرا که چنین تردیدهائی منتهی به  حقانیت ادعاهای استعمار و امپریالیسم در این باره می شود که ما برای توسعه و ترقی کشورهای عقب مانده به این کشورها آمده بودیم .
با احترام ، علی پورصفر ( کامران)

🔊 حرف نو 🎥

27 Sep, 15:48


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

26 Sep, 17:43


#تیزر

آیا ایرانیان به زور مسلمان شدند؟!
👥 گفتگوی آقایان دکتر محمد حسین رجبی دوانی و دکتر علی بیگدلی!

🔹دکتر رجبی دوانی
فتح ایران توسط اعراب؛ غارتگری اما به نام جهاد بود./ فتح ایران نه با نیت گسترش اسلام که با نیت کسب غنائم بود./ فتوحات نه با روش پیامبر متناسب است و نه با نگاه حضرت علی(ع)./ حضرت علي هم به محض روی کار آمدن؛ جلوی فتوحات را گرفت./ ایرانیان درباره انتخاب اسلام مخیر بودند./ حسنین در فتوحات ایران شرکت نداشتند./

🔸دکتر بیگدلی
فتح ایران به دلایل اقتصادی و انگیزه های اعراب فقیر بود./ ایرانیان در ابتدا به دلیل برابری خواهی از اعراب استقبال کردند؛ اما نمیدانستند بعدا مورد تبعیض قرار خواهند گرفت./ ما در تاریخ ایران قیام یعقوب لیث را داشتیم که به نوعی بازگشت و ایرانی خواهی بوده است./ بخشی از پذيرش اسلام توسط ایرانیان؛ از سر اجبار و زور بوده است.

📆 سه شنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/z6IIGvixdUQ

https://aparat.com/v/fbt7o10

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

25 Sep, 09:15


به زودی...

#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

24 Sep, 12:27


#تیزر

⬅️به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد خروج رضا شاه از کشور!

رضا شاه؛ روحت شاد؟!!
👥 مناظره جنجالی آقایان صادق زیبا کلام و علی پورصفر!

🔹زیبا کلام
ایران مدیون رضا شاه است./ رضا شاه دولت مقتدری بر سر کاربرد و یکپارچگی ایران را حفظ کرد./ ایران قبل از رضا شاه با بعد از آن؛ باورکردنی نیست./ رضا شاه را انگلیسی‌ها سرکار نیاوردند./ دلیل شعار "رضا شاه؛ روحت شاد" رسانه های بیگانه و نحوه عملکرد جمهوری اسلامی است./رضا شاه یک وطن پرست بود.
🔸پورصفر
رفتن به سمت رضا شاه؛ بعد از انقلاب مشروطیت یک انحطاط و عقبگرد بود./ رضا شاه قانون شکن بود./ او خائن است؛ کوه های آرارات را چه کسی از دست داد؟/ راه آهن ایران هیچ مزیت اقتصادی نداشته و ندارد./ نظام قضایی؛ نظام تعلیم و تربیت و دانشگاه نوین؛ از قبل از رضا شاه وجود داشت./ نظام فاشیستی حتی اگر کارآمد هم باشد؛ جنایت علیه بشریت است.

📆 شنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.
https://youtu.be/8gRB6Xmfvsc

https://aparat.com/v/umsr12u

#حرف_نو
🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

21 Sep, 13:34


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

20 Sep, 10:32


#تیزر

⬅️به مناسبت هفته دفاع مقدس

نبرد عقل و عقیده در جنگ!
👥 مناظره آقایان جواد منصوری و جعفر شیر علی نیا!

🔹منصوری
جنگ خیلی قبل از شهریور ۵۹ آغاز شد./ قذافی صدام را صهیونیست ميدانست./ در شورای انقلاب؛ بنی صدر میگفت جنگ نمی‌شود./ در باب ادامه جنگ؛ بین افراد اختلاف نظر وجود داشت و این طبیعی است./ بی تجربگی فرماندهان را نباید دست کم گرفت./ هیچ جنگی غیر ایدئولوژیک نیست./ عدم‌پذیرش صلح از سوی حماس؛ غیر عقلانی است؟

🔸شیرعلی نیا
در دوران جنگ؛ صلح کلمه ای منفور بود./ امام در سال ۶۷ گفت من از هر آنچه گفتم گذشتم و کار به یقه گیری از رئیس جمهور وقت آقای خامنه ای رسید./ نسل قدیم همچنان در مناصب است؛ و رها نمیکند؛ برای نسل های بعدی فقط پرسش مانده است./ ستاد کل آیین نامه ای نوشته که نتیجه اش نابودی تحقیق می شود./ مقدس نمایی مانند هاله ای باعث شد برخی واقعیت را نبینند./ رضایی بعد از فاو؛ ۱۸۰ درجه تغییر کرد.

📆 چهارشنبه ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

یوتیوب

آپارات

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

16 Sep, 20:25


به زودی...

◀️ این مناظره همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس منتشر خواهد شد...

#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

13 Sep, 17:00


#تیزر

قبض و بسط مناسک دینی!
👥 مناظره آقایان علم الهدی و مظاهری!

🔹مظاهری
حزب اللهی ها به یک فرقه تبدیل شده اند./بسط مناسک دینی منجر به تقویت دینداری یک عده خاص شده است./ ما فقط در برخی آیین های خاص شیعه با تورم رو به رو هستیم./ عیدهای بزرگی که توسط پیامبر تاسیس شدند کجا هستند؟

🔸علم الهدی
جامعه ایرانی را در احترام به شهدا و مراسم اربعین و غدیر میتوان دید./ جریان حزب اللهی چه زمانی به امکانات دولتی دسترسی داشته است؟/ در قضیه کرونا جامعه مذهبی خود را نشان داد./ این جریان معرفتی؛ در حال تسری است./ آقای مظاهری شما کلا دلالت های مناسک را زیر سوال می‌برید.

📆 چهارشنبه ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://aparat.com/v/gkw552a

https://youtu.be/4RmdkfYUiZM
#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

12 Sep, 12:11


به زودی...


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

11 Sep, 20:22


🔴اطلاعیه


🔹به اطلاع میرساند با توجه به درخواست تعدادی از رسانه های خبری و تحلیلی داخلی و خارجی و پیج های شخصی مختلف؛ در بسترها و اپلیکیشن های متنوع؛ و در راستای بسط گفتگو در کشور و همچنین احترام به مخاطبان محترم رسانه #حرف_نو؛ بدینوسیله اعلام میدارد؛ نشر کات ها و برش های مختلف از محتواهای این رسانه؛ و یا انتشار تحلیل های تصویری و یا صوتی در باب گفتگوهای برگزار شده؛ توسط تمامی رسانه ها و پیج ها تا اطلاع ثانوی بلامانع است.

🔸اما لازم است؛ از پخش و انتشار #فیلم_کامل گفتگوهای رسانه #حرف_نو به ویژه در #یوتیوب؛ بدون کسب اجازه نشر؛ اجتناب شود.


#حرف_نو

🔊 حرف نو 🎥

04 Sep, 17:31


#تیزر

⭕️برای نخستین بار توسط رسانه حرف نو انجام شد:

اعدام های سال ۶۷!
👥 مناظره جنجالی آقایان نصیری و موگویی!

🔹نصیری
بر اساس کدام موازین قانونی یا شرعی یا حقوق بین الملل این اعدام ها انجام شده است؟/ دفن اجساد در گورهای دسته جمعی و عدم تحویل آنها؛ چطور قابل دفاع است؟/ من از بازماندگان این اعدام ها عذرخواهی میکنم./ اساسا جان انسان ها برای جمهوری اسلامی اهمیتی ندارد./ دروغ سکه رایج جمهوری اسلامی است./ چرا اینها دادگاه نرفتند و چرا این دادگاه ها علنی برگزار نشد؟

🔸موگویی
آقای نصیری هیچ اطلاعی از این موضوع ندارد./ در سال ۶۵ پنج هزار نفر توسط جمهوری اسلامی آزاد شدند که ۳۰ درصد آنها در عملیات مرصاد حضور داشتند./ در زندان ها جرم جدید توسط اینها انجام شد./ جمهوری اسلامی تا مدتها با اینها مدارا میکرد./ اعدام های سال ۶۷ قابل دفاع است./ این اقدام خواسته عمومی مردم بود.

📆 دوشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۳

◀️ برای مشاهده فیلم کامل مناظره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

آپارات

یوتیوب

#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

04 Sep, 14:08


فقه الحسین قسمت دوم!
👥 گفتگو کلاسی دکتر فیاض!

📆 این گفتگوی کلاسی در تابستان ۱۴۰۲ برگزار شده است.

◀️ قسمت سوم نیز طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.

◀️ برای مشاهده فیلم کامل این گفتگو از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

https://aparat.com/v/gak79t4

https://youtu.be/Mz5ptt99H48


#حرف_نو

🆔 t.me/new_harf
🆔 eitaa.com/new_harf
🆔 www.aparat.com/new_harf
🆔http://youtube.com/@new_harf1

🔊 حرف نو 🎥

03 Sep, 16:22


به زودی...

#حرف_نو