نشر نو @nashrenow Channel on Telegram

نشر نو

@nashrenow


نشانی:
تهران، خيابان مطهرى، خيابان ميرعماد، كوچهٔ سيزدهم (شهيد جنتى)، پلاک ١٣

روابط عمومی و ثبت سفارش تلفنی:
٨٨٧۴٠٩٩١

وب‌سایت نشرنو:
www.nashrenow.com

پذیرش اثر:
[email protected]

ارتباط با واحد رسانه:
[email protected]

نشر نو (Persian)

نشر نو یک کانال تلگرامی است که به منظور انتشار آثار ادبی، فرهنگی و هنری تأسیس شده است. این کانال به عنوان یک پل ارتباطی بین نویسندگان، شاعران، هنرمندان و علاقمندان به ادبیات و هنر در ایران و جهان عرضه شده است

در این کانال می‌توانید اثار متنوعی از شعر، داستان کوتاه، نقد ادبی، مقاله و سایر آثار ادبی را مطالعه کرده و با آفرینندگان این آثار در تعامل بود. اگر شما یک نویسنده، شاعر یا هنرمند هستید که می‌خواهید آثار خود را به نمایش بگذارید، می‌توانید از طریق وب‌سایت نشرنو نسخه‌ی خود را ارسال کنید. همچنین، اگر تمایل دارید با تیم روابط عمومی این کانال در ارتباط باشید، می‌توانید از طریق لینک مخصوص به این تیم ملحق شوید

اگر علاقه‌مند به ادبیات، هنر و فرهنگ هستید و دنبال یک فضای خلاق برای اشتراک ایده‌ها و آثار خود هستید، به کانال تلگرامی نشر نو بپیوندید و از تجربه جذاب خواندن و اشتراک گذاری آثار ارزشمند لذت ببرید.

نشر نو

30 Jan, 11:05


نشرنو مشوق دلسوز و دیرین خود را از دست داد.
دکتر فرهاد جباری (از بنیادگذاران بیمارستان‌های ایرانشهر و تهران کلینیک) از نخستین روز تشکیل‌ نشرنو همواره مشوق و حامی بی‌دریغ و بی‌چشمداشت مادی و معنوی آن بود و برادرانه فعالیت‌های آن را دنبال می‌کرد.
پرواز ناگهانی ایشان را به خانواده محترمشان و کتابدوستان تسلیت می‌گوییم.
یاد ایشان همیشه در قلب ما خواهد بود.

@nashrenow

نشر نو

30 Jan, 09:50


‍ کی‌یرکگور تنها زندگی می‌کرد، فقط مرد خدمتکاری کارهایش را انجام می‌داد، و هرگز کسی را به خانه‌اش دعوت نمی‌کرد. امّا چون کاوش در طبیعت بشر برای او بسیار مهمّ بود، روزها در شهر گردش می‌کرد و با آدم‌های مختلف حرف می‌زد.کی‌یرکگور عادت داشت دست در بازوی دیگران بزند و همراهشان برود. حرف زدن با آدم‌های مختلف «از هر سنی و هر قشری و هر صنفی» را دوست داشت. «با هرکسی که فکرش را بکنید گرم می‌گرفت، درواقع در خانه کسی به او دسترسی نداشت، و برعکس، در خیابان در دسترس همه بود.»گهگاه در جنگل‌های اطراف کپنهاگ کالسکه‌سواری می‌کرد. شب‌ها بود که می‌نوشت. مایر آرون گولدشمیت، که بعدها در دزد دریایی به کی‌یرکگور حمله برد، تأثیری را که کی‌یرکگور بر دیگران می‌گذاشت چنین وصف می‌کند:

به‌نظر آدمی می‌آمد که از بسیاری از شرایط عادی و وسوسه‌های زندگی فراتر رفته است، اگرچه نه به گونه‌ای که به‌نظر غبطه‌انگیز یا خوشبخت بیاید.

فلسفۀ کی‌یرکگور | سوزان لی‌ اندرسن | ترجمۀ خشایار دیهیمی | نشر نو، چاپ چهارم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۲۴ صفحه، قیمت: ۱۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Jan, 10:50


‍ برداشت کلاین از مفهوم حسادت را به بهترین وجه می‌توان از طریق مقایسۀ حسادت با طمع دریافت. چنان‌که معمولِ کلاین است، نوزادی که از پستان مادر شیر می‌خورد، نمونۀ بارز این وضعیت است. در نظر کلاین نوزادان موجوداتی شدیداً نیازمندند. آنان برای تغذیه و امنیت و لذت، عاجزانه وابستۀ پستان مادرند.کلاین می‌پنداشت پستان مادر در نظر نوزاد منبعی بی‌پایان و بی‌نهایت نیرومند است. نوزاد در لحظات شک و تردید گمان می‌کند پستان مادر آن مادۀ شگفت‌انگیز، یعنی شیر خوب، را برای خود نگه می‌دارد و به‌جای آنکه این منبع را یکسره و همیشه در اختیار نوزاد بگذارد، از قدرت آن به نفع خود بهره می‌برد. طمع دهانی یکی از پاسخ‌های نوزاد به احساس درماندگی در برابر پستان مادر است. او مملو از میل به تصاحب کامل پستان مادر برای رفع نیازهای خود و مصرف تمامی ذخایر آن است. قصد نوزاد نه تخریب پستان بلکه تصاحب و در اختیار گرفتن آن است. در تمثیل کلاسیک طمع، یعنی قصۀ غاز تخم طلا، کشاورز نمی‌خواهد به غازش آسیب برساند. او غازش را دوست دارد. با این همه او تحمل ندارد که هر صبح فقط یک تخم طلا داشته باشد. پس غازش را می‌کشد تا به آنچه درون اوست برسد و آن منبع را از آنِ خود کند. به همین شکل، نوزاد طمع‌کار قصد تخریب پستان مادر را ندارد، اما از آنکه این عطیۀ ارزشمند را قطره‌قطره دریافت کند سخت آزرده و خشمگین است. هم از این روست که زیاده‌خواهی از سر طمع چنین‌ بی‌رحمانه است.

تاریخ روان‌کاوی | استیون میچل، مارگارت بلک | ترجمۀ علیرضا طهماسب و مجتبی جعفری | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، هفتادوچهار + ۴۹۴ صفحه، قیمت: ۵۷۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Jan, 06:43


«جهش اجتماعی» تجدید چاپ شد.

ویژگی‌های روانی ما پر است از تناقض: سخت کار می‌کنیم تا به هدف‌هایمان برسیم، اما وقتی که موفق می‌شویم، شادی‌مان در قیاس با زحمات و کوشش‌هایمان بسیار زودگذر است. برای دوستانمان در زندگی آرزوی موفقیت داریم، اما اگر روزگار به کامشان باشد، نمی‌توانیم جلوِ حسادتمان را بگیریم. از فکر به قتل رسیدن آشنایانمان، حتی کسانی که از آنها بیزاریم، به وحشت می‌افتیم، اما ککمان هم نمی‌گزد وقتی که نیروهای مسلح خودمان دشمنانی را که برایمان بیگانه‌اند می‌کشند. اغلب از دست رؤسای سختگیر می‌نالیم، اما اگر خودمان در آن سِمَت باشیم، مثل آنها رفتار می‌کنیم.
این تضادها شاید نامعقول به نظر بیایند، اما هرکدام در فرایند تکامل به‌منظور برآورده کردن یک کارکرد حیاتی در زندگی ما پدید آمده‌اند. به‌راستی بنیادی‌ترین جنبه‌های خصوصیات روانی ما را «جهش اجتماعیِ» اجدادمان از جنگل‌های بارانی به سوی علفزار شکل داده است. اجداد ما، در تلاش برای زنده ماندن در پهنهٔ وسیع علفزار، کار گروهی و اجتماعی‌شدن را مهم‌تر از نیروی جسمانی قلمداد کردند و نوع کاملاً جدیدی از هوش به وجود آوردند که جایگاه ما را در این سیاره برای همیشه دگرگون کرد.
جهش اجتماعی می‌کوشد که برخی یافته‌های علمی تازه دربارهٔ شکل‌گیریِ ویژگی‌های زیستی و روانی انسان را به زبانی ساده بیان کند و ضمن ارائهٔ روایتی جذاب از تاریخ تحولات زیستی گونهٔ انسان، چگونگی و چرایی شکل‌گیری برخی ویژگی‌های روانی در انسان را توضیح می‌دهد. ایدهٔ محوری کتاب «فرضیهٔ مغز اجتماعی» است که می‌گوید: بزرگی مغز انسان برای مقابله با چالش‌های پیچیده‌ای است که زندگی در محیط اجتماعی و تعامل با سایر همنوعان پیش روی او می‌گذارد.

جهش اجتماعی | ویلیام فون هیپل | ترجمۀ میثم محمد‌امینی | نشرنو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۲۵۴ صفحه، قیمت: ۴۸۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Jan, 09:39


«چگونه گورخر راه‌راه شد؟» تجدید چاپ شد.

چرا زرافه گردنی به این درازی دارد؟
چرا گورخر راه‌راه است؟
چرا گلهٔ بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیل‌ها دیکتاتوری را ترجیح می‌دهند؟
علّت معماری درخشان تپهٔ موریانه‌ها یا پیچیدگی‌های زندگی جنسی کفتارها چیست؟
چرا گورکن عسل‌خوار طوری تکامل یافته که یکی از مؤثرترین عوامل کشتار جمعی باشد؟
دستکاری ژنتیکی جانوران چگونه ممکن می‌شود و چه نتایجی دارد؟
ما رفتار جانوران را چگونه تغییر می‌دهیم؟

این پرسش‌ها پرسش‌های جذابی‌ست. کسی بدش نمی‌آید که بتواند پاسخشان را بداند و هر گاه لازم شد با دیگران در میان بگذارد. اما رسیدن به این پاسخ‌ها و فهمِ جزئیاتشان خیلی هم ساده ساده نیست. باید کمی از شتاب و آسان‌نماییِ خاص جهان مجازی تن زد و با این حقیقت مواجه شد که پرسش‌ها همیشه پاسخ سریع و آسان ندارد. لئو گراسه جایی انکار نمی‌کند که رقابت با ویدئوها دربارهٔ جذابیت گربه‌ها و حرکات بامزه‌شان سخت است اما کوشیده است که چه در کانال مشهور یوتیوبی‌اش چه در کتاب‌ها به بیانی جذاب و شفاف دست پیدا کند تا پاسخ‌های تخصصیِ زیست‌شناسی نظری را به‌طرزی همه‌فهم و همه‌پسند ارائه کند. اما جستجو برای فهم پاسخ این پرسش‌ها از طبیعت چطور ممکن است؟‌ چارلز داروین آخرین کتابش را زمانی نوشت که به خاک‌بازی کودکانه بازگشته بود و مشغول جستجوی اینجا و آنجای خاک شده بود. کتاب دربارهٔ آغاز و انجام بشر نبود. دربارهٔ فلسفهٔ زیستی بشر نبود. دربارهٔ چیزی به‌ظاهر حقیر بود: کرم خاکی! داروین تا آخرین روزهای زندگی آن کودک بازیگوش و سرکش را در درونش حفظ کرده بود و اگر امروز می‌زیست چه بسا همچون نویسندهٔ کتاب کانالی یوتیوبی نیز راه می‌انداخت برای گفتگو با کودکان دیگر دربارهٔ زمین بازی مشترک: طبیعت.

چگونه گورخر راه‌راه شد؟ | لئو گراسه | ترجمهٔ کاوه فیض‌اللهی | نشر نو، چاپ هفتم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۱۷۶ صفحه، قیمت: ۲۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

27 Jan, 09:52


‍ جان فون نویمن، یکی از برجسته‌ترین ریاضی‌دانان قرن بیستم، به سؤال «آیا ماشین‌ می‌تواند تولیدمثل کند؟» پاسخ مثبت داد و با ارائۀ نظریۀ «خودکارهای تولیدمثل‌کننده»، پایه‌های علمی این ایده را مطرح کرد. او در دهه‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰، با الهام از سیستم‌های زیستی همچون DNA، مدلی نظری طراحی کرد که نشان می‌داد خودکارها می‌توانند تحت شرایط خاص، نسخه‌ای از خود بسازند. این خودکارها سه ویژگی اساسی دارند: توانایی کپی کردن اطلاعات، دسترسی به منابع خارجی برای ساخت قطعات جدید، و سازوکاری برای کنترل فرایند و اصلاح خطاها.

فون نویمن فرایند تولیدمثل این خودکارها را مشابه سیستم‌های زیستی می‌دانست. همان‌طور که DNA اطلاعات زیستی را ذخیره و منتقل می‌کند، خودکارها نیز می‌توانند از کدهای برنامه‌ریزی‌شده برای بازتولید خود استفاده کنند. اما این فرایند نیازمند منابع کافی، مثل انرژی و مواد اولیه، است. نظریهٔ او پایه‌گذار مفاهیمی شد که در فناوری‌های مدرن مانند ربات‌ها و نانوروبات‌ها مشاهده می‌شود. این فناوری‌ها قابلیت تولیدمثل در مقیاس‌های کوچک‌تر یا محدودتر را دارند و بسیاری از آن‌ها به‌نوعی از اصول فون نویمن بهره می‌برند.

با این حال، چالش‌های فنی و اخلاقی بسیاری بر سر راه تحقق کامل این ایده وجود دارد. خودکارهای امروزی هنوز پیچیدگی لازم برای تولیدمثل مستقل را ندارند، و دسترسی به منابع موردنیاز همچنان محدودیت ایجاد می‌کند. از طرفی، نگرانی‌های ایمنی و اخلاقی، به‌ویژه در زمینه‌های نظامی و هوش مصنوعی، مباحثی جدی را برانگیخته است.

نظریۀ فون نویمن در کتاب «سیری در نظریۀ پیچیدگی » به تفصیل شرح داده شده است.

سیری در نظریۀ پیچیدگی | ملانی میچل | ترجمۀ رضا امیررحیمی | نشرنو، چاپ نهم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۳۰ صفحه، قیمت: ۴۵۰.۰۰۰تومان، #نقدنو.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

25 Jan, 13:31


‍ رولان بارت در فوریۀ ۱۹۸۰ بر اثر تصادف جان می‌سپرد. بارت در روزی دچار این حادثه می‌شود که از ضیافت ناهاری با فرانسوا میتران، یکی از نامزدهای انتحابات ریاست‌جمهوری سال ۱۹۸۱‌، به دفتر کارش در کُلژ دو فرانس برمی‌گردد. هرچند می‌توان مرگ بارت را صرفاً حادثه تلقی کرد اما او همراه خود سندی داشته که احتمالاً همان مرگش را رقم زده و بنابراین ممکن است تصادف قتلی برنامه‌ریزی‌شده بوده باشد. در چنین اوضاعی است که ژاک بایار کمیسر پلیس فرانسه مأمور می‌شود که به پروندۀ تصادف رولان بارت رسیدگی کند و آن سند را بیابد، سندی که امنیت ملّی فرانسه را به خطر می‌اندازد. این سند چیست و چرا پای عدهٔ کثیری از روشنفکران و چهره‌های مشهور، ازجمله امبرتو اکو، میشل فوکو، دریدا، جان سرل، کریستوا، لویی آلتوسر و مهم‌تر از همه رومن یاکوبسن را وسط می‌کشد؟

نقش هفتم زبان | لوران بینه | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ده + ۳۹۷ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #پیشنهادنو.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

25 Jan, 09:02


‍ دانشمندان نشان داده‌اند که وقتی گیاهی وارونه می‌شود، در چرخشی با حرکت آهسته جهتش را اصلاح می‌کند تا ریشه‌هایش رو به پایین برویند و جوانه‌هایش رو به بالا؛ درست مانند گربه‌ای که می‌افتد و پیش از فرود چهار دست و پا می‌شود. و گیاهان نه‌تنها اگر وارونه شوند می‌فهمند، بلکه آزمایش‌ها ثابت کرده‌اند که آنها همواره می‌دانند شاخه‌هایشان کجا هستند؛ می‌دانند که نسبت به سطح زمین آیا دارند عمودی رشد می‌کنند یا با زاویه‌ای متمایل به یک طرف، و پیچک‌ها همیشه تصور نسبتاً خوبی دارند از اینکه نزدیک‌ترین تکیه‌گاه برای چسبیدن کجاست. فقط کافی است گیاه سس را در نظر بگیرید که وقتی در جست‌وجوی گیاهی مناسب است تا انگلش شود، نوکش در هوا می‌چرخد و دایره ترسیم می‌کند. اما گیاه واقعاً از کجا می‌داند که در چه موقعیت فضایی قرار گرفته است؟ اصلاً خود ما از کجا می‌دانیم؟

گیاهان چه می‌دانند؟ | دنیل شاموویتز | ترجمۀ کاوه فیض‌الهی، پری رنجبر | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، بیست و چهار + ۱۹۷ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

24 Jan, 09:22


‍ ◙ ماکیاوللی استاد توهم‌زدایی است. به همین دلیل است که در سراسر تاریخ او را یار روزهای سخت دانسته‌اند. به نوبۀ خودم برایم دشوار است که بگویم دربارۀ ماکیاوللی کار پژوهشی می‌کنم، ولی می‌توانم بگویم که به‌همراه او کار می‌کنم، مثل یک هم‌رزم، و بی‌شک با این برداشت که چون این پیشاهنگ همیشه می‌داند که باید در خط مقدم باشد، ما باید آثار او را نه‌تنها حالا که در آینده هم بخوانیم.

◙ این حرف بسیار ساده و معمولی است: توجه به ماکیاوللی همواره زمانی در تاریخ دوباره مطرح شده که طوفان‌هایی در راه بوده است، زیرا او مرد فلسفه در دوران‌های دشوار است. اگر آثار او را امروز دوباره می‌خوانیم، معنایش این است که دلایلی برای نگرانی داریم. او بازگشته است، بیدار شوید.

ماکیاوللی برای همه | پاتریک بوشرون | ترجمهٔ‌ لی‌لا سازگار | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۱۰ صفحه، قیمت: ۶۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

23 Jan, 13:13


‍ تابستانی خموده و نفس‌گیر و کم‌باران بود. در و پنجره‌ها باز بود. بچه‌ها به‌ندرت در خانه بودند. آن بیرون، از آفتاب نیرو می‌گرفتند و به سرعت قد می‌کشیدند. حتی مِنَحیم هم داشت قد می‌کشید. گرچه پاهایش کمانی باقی مانده بود، اما بی‌تردید داشتند بلندتر می‌شدند. بالاتنه‌اش هم رشد می‌کرد. ناگهان، یک روز صبح، فریادی کشید که هرگز نشنیده بودند. بعد ساکت شد. لحظه‌ای بعد واضح و رسا گفت: «ماما.»
دبوره خودش را روی او انداخت و از چشمانش که تا آن زمان خشک بود، قطرات اشک جاری شد، داغ و غلیظ و درشت و شور و دردناک و شیرین. «بگو ماما!» بچه تکرار کرد: «ماما.» ده‌ها بار این کلمه را تکرار کرد. دبوره، صدها بار تکرارش کرد. پس دعاهایش بی‌ثمر نبود. مِنَحیم داشت حرف می‌زد. و این کلمه از دهان کودک ناقص‌الخلقه به شکوهمندی وحی بود، به قدرتمندی طوفان، به گرمای عشق، به بخشندگی آسمان، به گستردگی زمین، به حاصلخیزی یک کشتزار، به شیرینی میوه‌ای شیرین.

ایوب | یوزف یورت | ترجمۀ محمد همتی | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۲، قطع رقعی،  جلد شومیز، ۱۹۸ صفحه، قیمت: ۱۸۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

22 Jan, 12:11


‍ چیزی که در همۀ داستان‌های ساکی (هکتور هیو مونرو) موج می‌زند تحقیر شیوۀ زیست بی‌رنگ‌وبو، ملال‌آور و عاری از هیجان و همچنین اخلاقیات سطحی و ریاکارانۀ طبقۀ متوسط مرفه است. ساکی چند چیز را در برابر نحوۀ زیستی که آن را مذموم می‌شمارد قرار می‌دهد: دنیای خیال‌انگیز کودکان (قصه‌گو، اسباب‌بازی‌های صلح، اِسرِدنی واشتار، مکافات…)، دنیای طبیعی و عاری از اخلاق حیوانات (زن نیکوکار و گربۀ خوشبخت، لورا…)، قصه‌گویی و تخیل (قصه‌گو، پنجرۀ باز…) و گذشته‌های پُرشکوه و اشرافی که بقایای آن را در شرق می‌یابد (گنجه‌های گذشته، گرگ‌های سرنوگراتس…). این آخری گاهی به جنگ‌طلبی یا دست‌کم ستایش شکوه و زیبایی جنگ پهلو می‌زند (مثلاً در گنجۀ گذشته‌ها و اندکی در زن نیکوکار و گربۀ خوشبخت و اسباب‌بازی‌های صلح…). تحقیر اخلاقیات، سبک زندگی و انضباط ریاکارانۀ طبقۀ متوسط به‌خصوص در امور تربیت کودکان، گاه (برای مثال در اِسرِدنی واشتار) به حد نفرت می‌رسد، نفرتی که ممکن است به نظر خواننده پذیرفتنی یا مردود باشد، اما به روشن‌ترین و مؤثرترین شیوه به تصویر کشیده شده است. همین‌طور افشای تظاهر به نیکوکاری و رفتار متمدنانه توسط او به طبقات متوسط مرفه محدود نمی‌ماند و با نوعی بدبینی نسبت به طبیعت بشریت و تمدن همراه است.

گرگ‌های سرنوگراتس | هکتور هیو مونرو | ترجمۀ روبرت صافاریان | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۵۱ صفحه، قیمت: ۱۵۰.۰۰۰تومان، #پیشنهاد_کتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

22 Jan, 09:07


‍ ■ آواز فالستوی بلندی می‌خواند، طنین‌اش واضح و روشن بود و زاهدانه، و حتی اوتو کوانگل را هم به دوران کودکی‌اش بُرد، زمانی که این آوازها برایش معنایی داشت، زمانی که ایمان داشت. آن‌وقت‌ها زندگی هنوز ساده بود، او نه‌تنها به خدا، به انسان‌ها هم ایمان داشت. باور داشت که جملات قصاری مثل «دشمنان خویش را دوست بدارید» و «نیک‌بختْ برپادارندگان صلح» هنوز روی کره‌ی خاکی معتبر است. او دیگر آن اوتو کوانگل سابق نبود، تغییر کرده بود اما قطعاً بهتر نشده بود. دیگر کسی به خدا اعتقاد نداشت؛ مگر امکان داشت خدای مهربانی باشد و اجازه دهد این‌همه پستی و شرارت بر زمین حکم براند، و تا آن‌جا که به انسان‌ها مربوط می‌شد، این خوک‌ها...

■ ...خیلی بهتر بود اگر مردی داشتیم که به ما می‌گفت: باید این‌طور و آن‌طور عمل کنید، برنامه‌ی ما فلان است و بهمان. اما اگر چنین مردی در آلمان بود، هرگز کار به سال ۱۹۳۳ و حکومت هیتلر نمی‌کشید. پس به‌ناچار هر کدام از ما به‌تنهایی عمل کرده‌ایم، و هر کدام از ما را به‌تنهایی دستگیر کرده‌اند، و هر کدام از ما ناگزیر تنها خواهیم مرد. اما این دلیل تنهایی‌مان نمی‌شود، کوانگل، این دلیل بر بیهودگی مرگ‌مان نمی‌شود. در این دنیا هیچ‌چیز بیهوده نیست، و چون ما در برابر خشونت محض و برای عدالت می‌جنگیم، عاقبت پیروزی با ما است.

همه تنها می‌میرند | هانس فالادا | ترجمۀ محمد همتی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۶۱۵ صفحه، قیمت: ۴۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

21 Jan, 12:27


‍ ‍ «تس دوربرویل» تجدید چاپ شد.

بعضی نویسندگان ذاتاً از همه چیز آگاهند؛ دیگران از بسیاری چیزها ناآگاهند. عده‌ای، همچون هنری جیمز و گوستاو فلوبر، هم می‌توانند از مزایایی که استعدادشان به ارمغان آورده بهترین بهره را ببرند و هم نبوغ‌شان را در طی خلق اثر مهار کنند؛ اینان از همۀ امکانات هر موقعیتی آگاهند و هرگز غافلگیر نمی‌شوند. ضمناً احساس می‌شود که نویسندگان ناآگاه، مانند دیکنز و اسکات، ناگهان و بدون رضایتِ خودشان برکشیده و به پیش رانده می‌شوند. موج که فرومی‌نشیند، آنان نمی‌دانند چه رخ داده است یا چرا رخ داده است. تامس هاردی، شاعر و نویسندۀ انگلیسی، را باید در میان اینها قرار داد. به گفتۀ خود او، «لحظه‌های شهود»، دقیقاً آن قطعه‌های حاوی زیبایی محض و قدرت شگرف را توصیف می‌کند که در هر کتابی که او نوشت می‌توان یافت.

نبوغ هاردی هنگام بروزش نامشخص بود و هنگام تحققش متغیر بود، اما وقتی آن لحظه فرا می‌رسید جلوه‌ای شکوهمند داشت. موضوع مناسب بود؛ روش مناسب بود؛ شاعر و روستایی، مرد شهوت‌پرست، مرد اندیشمند ملول، مرد فرهیخته، همگی به خدمت گرفته می‌شوند تا کتابی به وجود آید که، هرچقدر هم که سلیقه‌ها متحول شود، جایگاهش را در میان رمان‌های بزرگ انگلیسی حفظ می‌کند.

تس دوربرویل | تامس هاردی | ترجمۀ ابراهیم یونسی | نشر نو، چاپ نهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۸۴ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

21 Jan, 10:18


«بام‌ بلند هم‌چراغی» تجدید چاپ شد.

«برای اولین بار همدیگر را از نزدیک دیدیم، جلو دانشکده. چند ساعتی راه رفتیم و حرف زد. پُر از شور زندگی بود. دفعهٔ بعد که همدیگر را دیدیم کتابی به من داد که روی جلدش نوشته بود «باغ آینه، الف بامداد.» من نمی‌دانستم او شاعر است و الف بامداد خود اوست. خودش هم توضیحی نداد. گفت تو که شعر می‌خوانی، این را هم بخوان. می‌خواهم نظرت را بدانم! در مواردی که دربارهٔ شعر یا موسیقی صحبت می‌کرد خیلی جدی بود؛ این بود که در ملاقات بعد خیلی جدی پرسید:‌شعرها چطور بود؟
گفتم: خیلی دوست داشتم. الف بامداد کیه؟
گفت: شاعر است.»

این جمله‌های آغاز عشق شاملو و آیداست. همان لحظه‌ای که آیدا در توصیفش گفته بود: «همه‌چیز تموم شد» و شاملو پاسخ داده بود: «همه‌چیز شروع شد». در این کتاب با جزئیاتی از زندگی این دو نامِ تابناک تاریخ معاصر ایران آشنا می‌شویم که تاکنون ناگفته بوده است. تصویر بزرگِ این عشق را در شعرهای درخشان احمد شاملو دیده‌ایم اما هیچ‌گاه از ساحت واقعیت روزمره و بی‌واسطهٔ راوی‌های گوناگون آن را ندیده یا نشنیده‌ایم. این فرصتی‌ست که آیدا شاملو پس از پنجاه سال در اختیار هزاران خواننده‌ای گذاشته است که عشق را از منظر «عشق شاملو و آیدا» آموخته‌اند و رعایت کرده‌اند یا شرح پُرشوکت عشق آنها را شنیده‌اند. این نخستین روایتی‌ست که از «معشوق» واقعیِ عشق در ادبیات فارسی می‌خوانیم.

بام‌ بلند هم‌چراغی | سعید پورعظیمی | چاپ ششم (سوم نشرنو) ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۴۴ صفحه، قیمت: ۸۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

21 Jan, 09:07


‍ ‍ می‌گوید: شب است، شب است، تو خوابیده‌ای و با ضربه‌هایی که به شیشه پنجره کوبیده می‌شود بیدار شده‌ای، هنوز نیمه‌خوابی، فکر می‌کنی خواب می‌بینی، خواب می‌بینی که پرندۀ سفید بزرگی به شیشه نوک می‌زند، می‌خواهد پنجره را برایش باز کنی و بگذاری بیاید تو. از تختخواب پایین می‌آیی، با پیراهن همان‌جا توی تاریکی می‌مانی، سردت است، و بعد دوباره صدای ضربه‌ها را به شیشه می‌شنوی، می‌روی سمت پنجره، پردۀ دو تکه را کنار می‌زنی، پرندۀ سفید آنجاست، پشت شیشۀ تاریک، بال‌هاش را باز و بسته می‌کند، تو را به اسم کوچکت صدا می‌زند، نه، پرنده نیست، دست است، دستی سفید که به شیشه می‌کوبد، به جلو خم می‌شوی، دماغت را به شیشه می‌چسبانی، برتوکاست، بهترین دوستت، حتی زیر نور رنگ پریدۀ ماه می‌شناسی‌اش. چند هفته‌ای است او را ندیده‌ای، شنیده بودی مریض است اما نتوانسته بودی بروی عیادتش و حالا او آنجاست، توی خیابان تاریک، زیر پنجره‌ات، و ازت می‌خواهد پنجره را باز کنی. می‌خواهد بازش کنی بگذاری بیاید تو و مخفی شود. این همۀ چیزی است که به تو می‌گوید.

□  ساحره | گئورگ دراگُمان | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۴۷۹ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

19 Jan, 13:22


‍ پدرم همیشه گله می‌کرد که از یک چیز مرگ خیلی بدش می‌آید و آن اینکه تنها جنبۀ زندگی است که نمی‌تواند دربارۀ آن چیزی بنویسد. همۀ رویدادهای زندگی‌اش و هر چه را که در زندگی دیده بود، می‌توان در کتاب‌هایش به‌شکل داستانی یا به زبان رمز پیدا کرد. اغلب می‌گفت: «اگر کسی می‌تواند بدون نوشتن زندگی کند همان بهتر که ننویسد.» من هم از آن دسته کسانی هستم که نمی‌توانند بدون نوشتن زندگی کنند، پس یقین دارم مرا خواهد بخشید. یکی دیگر از کلمات قصارش که قصد دارم روی سنگ قبرم نوشته شود این است: «هیچ چیز بهتر از مطلبی که خوب نوشته شده باشد نیست» این یکی به‌راستی به‌خودی‌خود طنین‌انداز است، زیرا نیک آگاهم که هر آنچه دربارۀ آخرین روزهای او بر کاغذ بیاورم، فارغ از کیفیت آن، به آسانی چاپ خواهد شد. در اعماق قلب خود می‌دانم که این یادمانده‌ها را خواهم نوشت و به هر شکلی که بتوانم منتشر خواهم کرد. اگر به چنین کاری دست بزنم، در یکی دیگر از کلمات قصار او پناه خواهم گرفت: «پس از مرگ من هر کاری که میخواهید بکنید.»

وداع با گابو و مرسدس | رودریگو گارسیا | ترجمۀ وازریک درساهاکیان | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۳۶ صفحه، .قیمت: ۱۵۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

19 Jan, 11:22


اِستر سالامان در کتاب زیبایش دربارۀ «خاطرات غیرارادی» (مجموعه‌ای از لحظات، ۱۹۷۰) از لزوم حفظ یا بازیابی «خاطرات مقدس و باارزش کودکی» صحبت می‌کند و این‌که زندگی بدون این‌ها چقدر فقیر و بی‌بنیان است. او از شادی عمیق و یادآوری واقعیتی صحبت می‌کند که بازیافتن چنین خاطراتی می‌توانند ایجاد کنند، و شمار زیادی نقل‌قول‌های شگفت‌آور از زندگی‌های شخصی می‌آورد، به خصوص از داستایفسکی و پروست. سالامان می‌نویسد: «همۀ ما تبعیدیانی از گذشته هستیم.» و به معنای دقیق کلمه لازم داریم که گذشته را بازیابیم.

مردی که زنش را با کلاه اشتباه می‌گرفت! | الیور ساکس | ترجمۀ ماندانا فرهادیان | نشر نو، چاپ نهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۳۰ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

19 Jan, 10:11


‍ بعضى نویسندگان ذاتاً از همه چیز آگاهند؛ دیگران از بسیارى چیزها ناآگاهند. عده‌اى، همچون هنرى جیمز و فلوبر، هم مى‌توانند از مزایایى که استعدادشان به ارمغان مى‌آورد بهترین بهره را ببرند و هم نبوغ‌شان را در طى خلق اثر مهار کنند؛ اینان از همۀ امکانات هر موقعیتى آگاهند و هرگز غافلگیر نمى‌شوند. از سوى دیگر، احساس مى‌شود که نویسندگان ناآگاه، مانند دیکنز و اسکات، ناگهان و بى‌رضایت خودشان برکشیده و به پیش رانده مى‌شوند. موج که فرو مى‌نشیند، آنان نمى‌دانند چه رخ داده است یا چرا رخ داده است. هاردى را باید در میان اینان قرار داد ــ و این سرچشمۀ قدرت و ضعف اوست. گفته خود او، «لحظه‌هاى شهود»، دقیقاً آن قطعه‌هاى حاوى زیبایى و قدرت شگرف را توصیف مى‌کند که در هر کتابى که او نوشت مى‌توان یافت. با فعال شدن ناگهانى قدرتى که نه ما مى‌توانیم پیش‌بینى‌اش کنیم، و نه چنین مى‌نماید که مهارش به‌دست اوست، صحنه‌اى از بقیهٔ صحنه‌ها جدا مى‌شود.

✍️ ویرجینیا وولف دربارۀ تامس هاردی، ترجمۀ احد علیقلیان

به‌دور از مردم شوریده | تامس هاردی | ترجمهٔ ابراهیم یونسی | نشرنو، چاپ هفتم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، بیست + ۵۲۲ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #نقدنو.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

18 Jan, 10:11


‍ رئوس اصلی سیاست بریتانیا در قبال خلیج فارس اندک‌اندک در حال تدوین بود و حکومت بریتانیا در هند تمام جوانب مسأله را مورد مداقۀ کامل قرار می‌داد. جهت تبیین سیری که دیپلماسی بریتانیا در این مورد به خود گرفت و نیز تعیین نقش هریک از عناصر دخیل در صورت نهایی آن باید اشاره کنیم به دیدگاه‌های شایان توجهی که در شورای حکومتی بمبئی ارائه شد و همچنین بازنمود آن دیدگاه‌ها در گزارش نهایی آن شورا به حکومت عالی هند که تصمیم‌گیری نهایی را بر عهده داشت. فرانسیس واردن دبیر ارشد در حکومت بمبئی در یادداشت خود مخالفتش را با پیش‌نویس طرح پیشنهادی بیان کرد. در آن پیش‌نویس اظهار شده بود: به شرط اینکه آنچه موجب دلمشغولی بریتانیا شده یعنی سرکوب کامل راهزنی دریایی، انجام شود، آن‌گاه برای حکومت بریتانیا «کاملاً علی‌السویه می‌بایست باشد» که جزایر و بنادر گوناگون در کرانۀ ایرانی و عربی به کدام قدرت یا قدرت‌ها واگذار شود. ولی چنانچه مداخلۀ ما در این موضوع درخواست شود، اِعمال این مداخله باید با توجه منصفانه به دعاوی و حقوق قدرت‌های مختلف در خلیج باشد. واردن نوشت: «ما باید کاملاً عکس آن قاعده عمل کنیم و بحرین را یا به امام مسقط یا به ابراهیم پاشا -اگر بتواند رأس‌الخیمه را به سامان درآورد- واگذار کنیم.» واردن ادامه داد: «نظر به آنکه به یک موقعیت مرکزی و مشرف بر خلیج نیازمندیم، جزیرۀ قشم مناسب‌ترین مکان به نظر می‌رسد» و در ترتیبات نهانی که برقرار خواهد شد باید این حق را برای رزم‌ناوهای خود تضمین کنیم که مجاز باشند آزادانه به تمام بنادر خلیج وارد شوند و از تمام قایق‌هایی که مجاز نیستند بیش از آنچه برای امنیت دریانوردی لازم است خدمه یا سلاح حمل کنند، حق بازرسی داشته باشند یا به ضبط و مصادرۀ آنان اقدام کنند.»

ایران و همسایگانش | فریدون آدمیت | ترجمۀ شفق سعد | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۳۲۳ صفحه، قیمت: ۴۲۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

17 Jan, 07:57


وقتی خواب می‌بینیم مغز چه می‌کند؟ اولین چیزی که باید بدانیم این است که مغز موقع خواب خاموش نمی‌شود. در واقع مغز هرگز از کار باز نمی‌ایستد؛ اگر خاموش شود زندگی‌مان به پایان می‌رسد. موقع خواب، مغز به فعالیتی مستمر ادامه می‌دهد، هم طی فاز REM (حرکات سریع چشم) که در آن رؤیا می‌بینیم، و هم طی خواب موج آهسته، که عمیق‌تر و  معمولاً بدون رؤیا است. این خیال خام که مغز شب‌هنگام خاموش می‌شود با این ایده پیوند خورده است که خوابیدن وقت تلف کردن است. ما شایستگی خود و دیگران را به علت دستاوردهای هنگام بیداری ــ‌شغل، دوستان، روابط‌ــ می‌دانیم اما انگار فضیلتی در این نیست که رؤیابین خوبی باشیم.

زندگی پنهان ذهن | ماریانو سیگمان | ترجمۀ ماندانا فرهادیان | چاپ نهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۳۲۷ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

16 Jan, 09:05


‍ در ژوئن سال ۱۹۴۱ که هیتلر وارد جنگ با شوروی می‌شود، به پیروزی‌های حیرت‌آوری دست می‌یابد. نازی‌ها، پیش از آنکه وادار به توقف و عقب‌نشینی شوند، خود را تا دروازه‌های مسکو نیز می‌رسانند. و چندی بعد پهنه‌های وسیعی از سرزمین شوروی را اشغال می‌کنند. درست در ماه‌های اول جنگ صدها هزار تن از سربازان روس کشته یا اسیر می‌شوند.
ارتش نیرومند سرخ، در نهایت و بسیار آسان در مقابل ضربات سهمگین دشمن به زانو درمی‌آید. مارشال‌های شوروی ظاهراً قادر به مقاومت نیستند. اشتباهات زیادی مرتکب می‌شوند و بی‌کفایتی‌شان تعجب‌برانگیز است.

دلیل این شکست فضاحت‌بار تصفیه‌های استالینی است که چهار سال پیش از آن رأس ارتش سرخ را متلاشی کرده است. ده‌ها هزار تن از بهترین افسران را یا اعدام کرده‌اند و یا به اردوگاه‌های گولاگ فرستاده‌اند. و در همان حال که باید با دشمن جنگید، تصفیه‌ها کماکان ادامه دارد. بنابراین نازی‌ها در مقابل خود افراد روحیه باخته‌ای می‌بینند که تازه بد هم فرماندهی شده‌اند.

سازمان‌های امنیتی روس | پاتریک پنو | ترجمۀ محمدسعید عطارها | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۴۲ صفحه، قیمت: ۳۳۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

15 Jan, 13:46


‍ «اختراع قوم یهود» تجدید چاپ شد.

«اختراع قوم یهود» این نکته را مطرح می‌کند که یهودیان همیشه جوامع دینی مهمی را تشکیل داده‌اند که در نقاط مختلف جهان ظاهر و مستقر شده‌اند و نه قومی که ریشۀ واحدی داشته و در تبعید ابدی سرگردان بوده است. با توجه به اینکه هدف اصلی این کتاب انتقاد از یک گفتمان تاریخ‌نگارانۀ متداول است ناگزیر روایت‌های جایگزین را مطرح می‌کند. شلومو زند کار خود را با این سؤال مارسل دوتیَن، مورخ فرانسوی، که در ذهنش طنین‌انداز شده بود آغاز می‌کند: «چگونه می‌توانیم تاریخ‌های ملی را ملّیت‌زدایی کنیم؟». چگونه می‌توانیم جلوی پیشروی افتان و خیزان در جاده‌هایی را که عمدتاً با مصالح ساخته شده از اوهام ملی فرش شده است بگیریم؟

مجسم کردن ملت مرحله‌ای مهم در پیشرفت تاریخ‌نگاری و درواقع مدرنیته بود. این کار مورخان بسیاری را از قرن نوزدهم به بعد به خود مشغول داشت. اما در حوالی پایان قرن بیستم رؤیاهای هویت ملی کم‌کم دچار خلل شد. پژوهندگانِ هرچه بیشتری به تشریح و بررسی داستان‌های بزرگ ملی، به‌ویژه افسانه‌هایی با ریشۀ مشترک، پرداختند که تا آن زمان بر نوشتن تاریخ سایه انداخته بود. بدیهی است که دین‌زدایی از تاریخ زیر ضربه‌های پتک‌آسای جهانی‌سازی فرهنگی انجام شد که همواره در سراسر جهان غرب شکل‌های دور از انتظار به خود می‌گیرد.
   
اختراع قوم یهود | شلومو زند | ترجمۀ احد علیقلیان | نشر نو، چاپ نهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۳۲ صفحه، قیمت: ۷۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

15 Jan, 08:29


آنچه توجه بیننده را جلب می‌کرد چهره‌ای نبود که در مقام یک تصویر عمل کند بلکه چهره‌ای بود در مقام برگی از یک کتاب؛ نه در مقام آنچه بود بلکه در مقام آنچه ثبت کرده بود. چهره‌اش از حیث سمبل‌ها جالب بود، همان‌طور که اصوات پیش‌پاافتاده در قالب زبان جالب‌اند و اشکالی که اساساً ساده‌اند و چنگی به دل نمی‌زنند در قالب نوشته‌ها جالب می‌شوند.

بازگشت بومی | تامس هاردی | ترجمۀ ابراهیم یونسی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳ (چاپ قبلی: نشرنو، ۱۳۶۹)، قطع رقعی، جلد سخت هجده + بیست + ۴۹۷ صفحه، ۶۵۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

14 Jan, 06:39


«یادداشت‌هایی از خانۀ مردگان» تجدید چاپ شد.

بسیاری بر این باورند که رمان کوتاه فئودور داستایفسکی، «یادداشت‌هایی از خانۀ مردگان»، سرآغاز دورۀ ادبیات نوگرا است. بدون شک آثار نیچه، تئوری‌های اختلالات روانی فروید، «مسخ» کافکا، «هرتزوگ» سال بلو، «شکایت پورتنوی» فیلیپ راث و شاید حتی فیلم «راننده‌تاکسی» مارتین اسکورسیزی و نیمی از فیلم‌های وودی آلن در نبودِ این رمان نیرومند، دشوار، تکان‌دهنده و در عین حال خواندنی و تأثیرگذارِ داستایفسکی معنای امروز خود را نمی‌داشت، اعتراف‌نامه‌ای که از تخیل هملتی مدرن سرچشمه می‌گیرد که در محله‌های سن‌پترزبورگ روزگار می‌گذراند.

پلیس‌مخفی فئودور داستایفسکی را در سال ۱۸۴۹ در پی اتهامی سیاسی دستگیر کرد. دادگاه نظامی ابتدا حکم به اعدام او و هم‌فکرانش داد، ولی پس از آن این حکم را تقلیل بخشید و او را به چهار سال زندان در اردوگاه‌های وحشتناک کار اجباری در سیبری محکوم کرد، چهار سالی که تجربیات مخوف و ترسناکش مایۀ نگارش یکی از شاهکارهای ادبیات کلاسیک، «یاداشت‌هایی از خانۀ مردگان»، شد که به‌اعتقاد برخی از منتقدان مهم‌ترین اثر او است.

یادداشت‌هایی از خانۀ مردگان | فیودور داستایفسکی | ترجمۀ سعیده رامز (ترجمه از روسی) | نشر نو، چاپ هشتم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۴۰۸ صفحه، قیمت: ۵۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

13 Jan, 17:15


‍ در شب دوم ژانویهٔ ۱۹۶۰ آلبر کامو کابوس هولناکی دید. خواب دید که با تاریک شدن هوا، چهار مرد بی‌چهره در جاده‌ای روستایی تعقیبش می‌کنند. آنها آهسته می‌راندند، انگار نمی‌خواستند واقعاً به او برسند اما حضورشان همواره نزدیک‌تر و تهدید‌کننده‌تر می‌شد. کامو هم که بگویی‌نگویی به هن و هن افتاده بود و نمی‌توانست نفس بکشد، با ریه‌های بیمارش می‌دوید؛ می‌دوید و گهگاه رو برمی‌گرداند تا پیشروی‌اش را بسنجد و بیهوده به دنبال آن صورتک‌های لاستیکی و نیمرخ‌های صافِ بی‌سیما بگردد. زمانی بی‌پایان دوید بی‌آنکه به چیزی جز فرارش بیندیشد؛ با صورتی شبیه افرادِ در آستانۀ غرق‌شدن هوا را نومیدانه و با تنگیِ نفسی وصف‌ناپذیر فرومی‌بلعید؛ بعد اتومبیلی را دید که از جاده‌ای فرعی سر رسید، شتابان پیش رفت تا متوقفش کند و همان‌طور که دست‌هایش را وسط چهارراه تکان می‌داد توانست سوارش شود و اتومبیل با سرعتی سرسام‌آور دوباره به راه افتاد.
کامو کوشید نفسی تازه کند و بعد از تقلا توانش را بازیابد.
در تاریکیِ ناگهانی سعی کرد چهرۀ راننده را ببیند اما ظلمات مطلق مانعش شد.
لحظه به لحظه سرعت اتومبیل بیشتر می‌شد و حالا در دشت متروک و ناشناخته‌ای به پیش می‌راند که چیزی از آن تشخیص داده نمی‌شد. از راننده سؤالی پرسید اما جوابی نشنید. ناگهان نور کور‌کنندۀ چراغ‌های اتومبیل پیچ بزرگی را روشن کرد و آن روبه‌رو دیوارِ سربه‌فلک‌کشیدۀ مزرعه‌ای را.
اتومبیل با سرعتی دیوانه‌وار به پیش می‌راند و نشان نمی‌داد که قصد دارد مسیرش را عوض کند. وقتی به نظر رسید برخورد ناگزیر است فریادزنان خود را روی فرمان انداخت.
در همان لحظه از تختخواب افتاد پایین و نفس‌نفس‌زنان از وحشت بیدار شد.

مرگ کامو | جووانّی کاتللی | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشرنو، چاپ دوم  ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد گالینگور، ۱۷۳ صفحه، قیمت: ۲۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

13 Jan, 10:09


‍ نصر، در نیمۀ نخست حیات حرفه‌ای‌اش در ایران در دانشگاه تهران، فلسفۀ علم و فلسفۀ اسلامی درس می‌داد و مهمترین نهاد سنت‌گرای سدۀ بیستم را به سال ۱۹۷۴ بنیان گذاشت؛ انجمن شاهنشاهی حکمت و فلسفۀ ایران. این انجمن تشکیلاتی بود مستقل که زیر نظر هیأتی به ریاست فرح، حامی و مشوق فرهنگستان اداره می‌شد. نصر با فرح روابطی حسنه داشت. همچنین، دربار ایران سخاوتمندانه حمایتش می‌کرد. قرار بود این انجمن آموزشگاهی عالی برای مطالعه و گسترش علوم سنتی بالاخص فلسفۀ اسلامی و نیز تربیت گروهی کوچک از نخبگان باشد تا در نهادهای دیگر، هم در ایران و هم خارج از ایران این رسالت را پی بگیرند. در نظر داشتند که در برهه‌ای معین، به دانشجویان برجستۀ مقطع تحصیلات تکمیلی کمک‌هزینۀ تحصیلی دهند تا پس از سه سال حضور در انجمن در دانشگاه‌های ایران و خارج از ایران تدریس کنند. در دوران حضور در انجمن، برخی همان زمان مدرک دکتری داشتند و برخی دیگر برای ارائۀ رساله دکتری‌شان، در دانشگاه‌های خارج از کشور آماده می‌شدند (...)
انجمن در سرایی مناسب و خوشایند و بزرگ مستقر شد. این سرا پیشکش شاه بود و در همان خیابانی قرار داشت که سفارت فرانسه در آن بود. سرا را به سبک «سنتی» آراسته، مبلمانش را از اصفهان سفارش داده و اندرونیش را با کاشی‌های آبی مزین کرده بودند. آبی را بدین جهت انتخاب کردند که رنگ سرمدیت است. ساختمان جدیدْ کتابخانه، سالن سخنرانی، دفاتر اجرایی و دفاتری برای ملاقات پژوهشگران و دانشوران داشت.

ستیز با جهان مدرن | مارک سجویک | ترجمۀ علیرضا بشردوست، سینا باستانی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، سخت، بیست و شش + ۶۰۵ صفحه، قیمت: ۸۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

12 Jan, 15:44


‍ «در سایۀ انسان» تجدید چاپ شد.

در سال ۱۹۶۰ زن جوانِ جوینده‌ای تک‌ و تنها به قلبِ جنگل‌های صعب‌العبور منطقهٔ گمبه در تانزانیا می‌رود تا دربارهٔ یکی از نزدیک‌ترین خویشاوندانِ انسان، شامپانزه، تحقیق کند. دیرزمانی در زل آفتاب و شُرشُر باران دنبال شامپانزه‌ها می‌گردد و تا مدت‌ها لباس یک‌شکل می‌پوشد تا شامپانزه‌ها به حضورش عادت کنند. سرانجام موفق می‌شود و شامپانزه‌ها حضورش را می‌پذیرند و او فرصت می‌یابد که همهٔ جوانب حیات فردی و اجتماعی چند نسل از شامپانزه‌ها را از تولد تا مرگ به‌چشم ببیند و مستند کند.

در سایهٔ انسان سفر اُدیسه‌وار انسانی است که فداکارانه قدم در راه حقیقت و علم می‌گذارد و بخش عمدهٔ وقایع زندگی شخصی‌اش نیز با موضوع تحقیقش درمی‌آمیزد. در این کتاب با رفتار و کردار و حرکات و سکنات شمار فراوانی از شامپانزه‌های منطقه‌ای دورافتاده آشنا می‌شویم و چه‌بسا با آنها همذات‌پنداری هم بکنیم.

جین گودال در سال ۱۹۳۴ در لندن به دنیا آمد. در سال ۱۹۶۰ در پارک ملی گمبۀ تانزانیا تحقیق و مطالعه روی شامپانزه‌ها را شروع کرد که تاکنون طولانی‌ترین مطالعه در تاریخ علوم زیستی بوده است. در سال ۱۹۶۵ درجۀ دکتری خویش را از دانشگاه کمبریج دریافت کرد و در سال‌های بعد تألیفات و برنامه‌های تلویزیونی مستندی که انجمن نشنال‌جئوگرافیک از کارهای وی در گُمبه ساخت او را به شهرت جهانی رساند.

در سایۀ انسان | جین گودال | ترجمۀ حمیدرضا حسینی، عبدالحسین وهاب‌زاده | نشر نو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۳۸۹ صفحه، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ
سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

12 Jan, 11:29


‍ «درک یک پایان» تجدید چاپ شد.

راویِ درک یک پایان با همان جمله‌ی اول راهبردِ خود را آشکار می‌کند: «بی هیچ ترتیبِ خاصی به یاد می‌آورم…»؛ و، بلافاصله پس از به یاد آوردنِ گزاره‌وارِ چیزهایی نظیرِ «نرمه‌ی برّاقِ مُچِ دست»، کنشِ به یاد آوردن را به ایده‌ی زمان گره می‌زد: «ما در زمان به سر می‌بریم ــ زمان ما را در خود می‌گیرد و شکل می‌دهد ــ اما من هیچ‌گاه احساس نکرده‌ام که زمان را چندان خوب می‌فهمم».

درک یک پایان مستقیماً نسب می‌برد به تأمل‌نگاری‌های پروست و جست‌وجویی است در زمانِ گذشته، یا حتی جست‌وجویی در زمان، به مفهومی وولفی، آنگونه که در خانمِ دَلُوِی می‌بینیم. راویِ این رمان متحرک است؛ متحرک است چون با به یاد آوردن بازمی‌زید. حافظه‌ی او با دخالت در واقعه‌ی گذشته، در داستانی که اکنون دارد روایت می‌شود مداخله می‌کند.

در این رمان مردی به نام تونی وبستر، در سال‌های پایانی میانسالی و در دهه‌ی هفتم عمر، ناگهان با دریافت نامه‌ای عجیب از مادر معشوقه‌ی سابقش مجبور به بازخوانی روزهای جوانی می‌شود و در این میان آن‌چه بیش از همه برایش زیر سؤال می‌رود حقایقی است درباره‌ی خودش و دیگران که تا به‌حال بدیهی می‌انگاشته، خاطراتی که برای کاهش خسارات ترومای روحی حادثه‌ای در سال های جوانی و غریزهٔ صیانت نفسش آنها را دیگرگونه و تحریف‌شده به بایگانی ذهنش سپرده است. حقیقت در این کتاب، نه دشواری‌های اجتماعی و مصیبت‌های سیاسی، که میانمایگی است. و بیش از حقیقت: زمان در حقیقت. حقیقت در زمان.

درک یک پایان | جولین بارنز | ترجمهٔ حسن کامشاد | نشرنو، چاپ هجدهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۱۲ صفحه، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

11 Jan, 16:09


‍ نبوغ آناکسیمندر این بود که به این پرسش پرداخت: پس چرا زمین سقوط نمی‌کند؟ ارسطو پاسخ او را دربارۀ آسمان نقل می‌کند. به نظر من این یکی از زیباترین لحظات در تاریخ تفکر علمی است: زمین سقوط نمی‌کند چون دلیلی برای سقوط کردنش در کار نیست. به زبان ارسطو:

برخی از باستانیان همچون آناکسیمندر معتقد هستند که زمین در جای خود باقی می‌ماند چرا که بی‌تفاوت است. حرکت رو به بالا و پایین و به دو جهت به نظر آنها به یک میزان برای آنچه در مرکز جای دارد و به‌شکلی بی‌تفاوت به تمام نقاط دوردست متصل است، نامناسب بود؛ و حرکت در جهات متضاد در آن واحد محال است؛ پس زمین ضرورتاً ثابت می‌ماند. این نظر نبوغ‌آمیز است.

نخستین دانشمند | کارلو رووِلی  | ترجمۀ سید محمدجواد سیدی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، دوازده + ۲۱۶ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

11 Jan, 08:00


‍ گونش نوری خیره‌کننده در درونش حس می‌کرد. اسمش عشق بود، علاقه یا کنجکاوی، هرچه بود، آن حس عجیب تمام وجود و حتی عقلش را در چنگ گرفته بود. بعد از یک ساعت دقایق کوچک شد و بدل شد به ثانیه‌ها و بالاخره چرخ‌های هواپیما بر فرودگاه آنکارا نشست که چون کشتی ناوبر آماده بود. هیجان که به پایان رسید حلقۀ انگشتان زن از دور بازوی گونش باز شد. مسافران از جا برخاستند. بعد معجزه‌ای رخ داد. زن گفت «من خیلی چمدون دارم وقت داری بمونی و به‌م کمک کنی؟» پیش از پرواز گونش را شما خطاب می‌کرد، اما پس از به زمین نشستن هواپیما شده بود تو. البته که گونش کمکش می‌کرد. گیریم دست در دست و شانه‌به‌شانه قدم نزنند، دست‌کم تا رسیدن به شهر فرصت داشت کنارش باشد. می‌توانست کمی دیگر نگاهش کند، صدایش را بشنود و در ابر رایحه‌ای نفس بکشد که زن را احاطه کرده بود.

دنیا همین است | ماهر اونسال اریش | ترجمۀ مژده الفت | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، شومیز، ۱۹۱ صفحه، قیمت: ۱۱۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

10 Jan, 10:04


‍ سولژنیتسین داستان یک تمجید و تشویق را بازگو می‌کند. در پایان یک کنفرانس حزبی در استان مسکو، از حضار خواستند به افتخار استالین کف بزنند. همه برخاستند و سه، چهار و پنج دقیقه به‌شدت کف زدند. این کف زدن عذاب‌آورتر شد. این تجسم فیزیکی دامی بود که مردم در آن گرفتار شده بودند. چه کسی جرأت می‌کرد اولین نفری باشد که کف زدن را متوقف کند؟ دبیر جلسه جرأت این کار را نداشت چون دبیر قبلی را دستگیر کرده بودند و افراد پلیس مخفی آنجا بودند و همه را زیر نظر داشتند. این کف زدن رنج‌آور از ده دقیقه هم گذشت و همه گرفتار شده بودند. مدیر یک کارخانه کاغذسازی در میان کسانی بود که روی سکو حضور داشتند. بعد از یازده دقیقه، روی صندلی‌اش نشست و بعد از او سایرین نیز همین کار را کردند. آن شب، او را دستگیر کردند و به بهانه‌ای، به ده سال زندان محکوم کردند، ولی بازجو به او گفت «هرگز اولین نفری نباش که کف زدن را قطع می‌کند».

مردم نگران اعضای خانواده‌شان بودند. در بازجویی، به شوهر می‌گفتند که همسرش را دستگیر کرده‌اند و در اتاق مجاور، که صدای فریاد زنی از آن شنیده می‌شد، از او بازجویی می‌کنند. از طریق خانواده فشارهای دیگری نیز بر بازداشت‌شدگان می‌آوردند: به کودکان یاد می‌دادند که وظیفه آن‌هاست در صورت هر گونه نشانه مخالفت، والدین‌شان را لو دهند. در کتاب‌های درسی شوروی، پاولیک مارازوف برای لو دادن والدینش، قهرمان معرفی می‌شد.

انسانیت: تاریخ اخلاقی سدهٔ بیستم | جاناتان گلاور | ترجمۀ افشین خاکباز | چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، بیست‌وشش + ۶۴۴ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

08 Jan, 12:17


اگر آمار خوشبختی گره خورده به شرح و تفصیل‌های شخصی، آن‌وقت چطور می‌شود مطمئن بود که آدم‌ها واقعاً همان‌قدر که مدعی هستند خوشبخت‌اند؟ اگر حقیقت را نگویند چه؟ نه، مجبوریم فرض کنیم که حقیقت را می‌گویند، یا این که دست‌کم سیستم آزمون جایی برای دروغگویی باقی می‌گذارد. پس سؤال واقعی از این قرار است: به فرض این که انسان‌شناس‌ها و جامعه‌شناس‌ها از شاهدان معتمد نظرسنجی می‌کنند، آن‌وقت به‌حتم «خوشبخت بودن» معادل «خوشبخت معرفی کردن خود» قلمداد خواهد شد؟

فقط یک داستان | جولین بارنز | ترجمۀ سهیل سمی | چاپ هفتم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۸۳ صفحه، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

08 Jan, 08:29


‍ ناگارجونا در قرن دوم میلادی زندگی می‌کرد. حواشی بی‌شماری بر او نوشته شده است، متنی مدفون در تفاسیر و شروح. جالب بودن این گونه متون باستانی تا حدی در لایه‌لایه بودن خوانش‌های آنها است که باعث می‌شود هنگامی که به ما می‌رسند با لایه‌هایی از معنا غنی شده باشند. آنچه برای ما در متون باستانی جالب است چیزی نیست که نویسنده در آغاز می‌خواسته بگوید: این است که اثر امروز چگونه می‌تواند با ما صحبت کند و امروز چه پیشنهادی می‌تواند بدهد.
تز محوری کتاب ناگارجونا به سادگی این است که چیزی نداریم که به خودی خود مستقل از چیز دیگری وجود داشته باشد. همنوایی آن با مکانیک کوانتومی بلافاصله مشهود است. بدیهی است که ناگارجونا چیزی از کوانتوم‌ها نمی‌دانست و نمی‌توانست تخیلش کند، نکته این نیست. نکته این است که فلاسفه روش‌هایی بدیع برای بازاندیشی جهان ارائه می‌کنند و اگر آن روش‌ها را کارا بدانیم می‌توانیم از آنها استفاده کنیم. شاید نظرگاهی که ناگارجونا ارائه می‌کند بتواند فکر به جهان کوانتومی را راحت‌تر کند.
اگر چیزی به خودی خود وجود نداشته باشد، همه‌چیز صرفاً از طریق وابستگی به چیزی دیگر وجود دارد، در رابطه با چیزی دیگر. عبارت تخصصی ناگارجونا برای توصیف فقدان وجودِ مستقل «تهی بودن» است (سونیاتا): اشیاء از این نظر که وجود خودمختار ندارند، تهی هستند. آنها به لطف، در تبعیت از، نسبت به، در نظرگاه چیزی دیگر وجود دارند.

هلگولند | کارلو روولی | ترجمۀ مزدا موحد | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۵۹ صفحه، قیمت: ۱۳۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

07 Jan, 12:49


‍ آنچه هایدگر می‌خواهد بگوید این است که قربانیانِ اردوگاه‌های کار اجباری نازی نمی‌توانستند بمیرند، چون آنها در ذات خود فانی نبودند و به قدر کفایت به مرگ عشق نمی‌ورزیدند و در «پناه هستی» نبودند. در پسِ این اظهارات یک تلقی کاملاً نازیستی از مرگ به‌مثابۀ ایثار و قربانی کردن فرد به خاطر اجتماع وجود دارد که ما آن را پیشتر با مفهوم خود‌قربانی‌گری در هستی و زمان می‌یابیم. همین مفهوم است که هایدگر در سخنرانی خود در ۲۶ مه ۱۹۳۳ به مناسبت بزرگداشت آلبرت لئو اشلاگتر، که در ۱۹۲۶ به ضرب گلوله کشته شد و نازی‌ها از او به عنوان قهرمان خود یاد کردند، تقدیس می‌کند. از نظر هایدگر، «مرگ ملت آلمان و رایش آلمان» مرگی پرصلابت و باشکوه است. اما کسانی که در اردوگاه‌های کار اجباری نابود شدند، به گفتۀ هایدگر، «تکان‌دهنده نمردند» آنها مرده نیستند، حتی نمی‌توانند بمیرند، زیرا فانی نیستند. به همین دلیل است که من از انکار هستی‌شناختی هولوکاست توسط هایدگر سخن گفتم که وجود آن همه قربانی را زیر سؤال می‌برد. این داوری با تحلیل‌های عمیق آدورنو دربارۀ برداشت به‌اصطلاح «اصیل» از مرگ در هستی و زمان منطبق است. در این تحلیل‌ها، آدورنو نشان می‌دهد که با هایدگر، مرگ معنایی نژادی به خود گرفت.

غائلۀ هایدگر | ریچارد ولین | ترجمۀ فرهاد سلیمان‌نژاد | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، پنجاه و چهار + ۳۲۸ صفحه، قیمت: ۳۸۰.۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

07 Jan, 09:47


تاد می‌توانست بفهمد چرا فِی اِرل را زیبا می‌بیند. او چهره‌ای دو بعدی داشت که کودکی بااستعداد می‌توانست با یک خط‌کش و پرگار آن را نقاشی کند. چانه‌اش کاملاً گرد بود و چشم‌هایش هم که از یکدیگر جدا بودند گرد بودند. لب‌های باریکش با بینی صاف و عمودی‌اش زاویه‌ای قائمه داشت. رنگ برنزۀ پوستش که به سرخی می‌زد، طوری که گویی یک رنگرز خبره رنگ‌آمیزی‌اش کرده باشد، از خط مو تا گلو یکسان بود و شباهت او را به یک نقاشی مکانیکی تکمیل می‌کرد.
تاد به فِی گفته بود اِرل ابله و عقب‌مانده است. فِی هم با خنده قبول کرده بود اما بعد گفته بود که او به شکل جنایتکارانه‌ای زیباست، اصطلاحی که از ستون گپ و گفت یک روزنامۀ صنفی کش رفته بود.

روز ملخ | ناتانیل وست | ترجمۀ علی کهربایی | ویراستۀ محمدرضا جعفری | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۱۶ صفحه، قیمت: ۱۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Jan, 17:40


‍ آیا تا به حال فکر کرده‌اید که اینترنت، فناوری‌های اطلاعاتی و شبکه‌های اجتماعی چگونه دنیا را متحول کرده‌اند؟ عصر اطلاعات، شاهکار سه‌جلدی مانوئل کاستلز، پاسخی جامع به این پرسش است. این مجموعه نه‌تنها تغییرات فناوری و اقتصادی، بلکه تأثیرات عمیق فرهنگی و اجتماعی را بررسی می‌کند.

مروری بر سه جلد این اثر:

1️⃣ ظهور جامعهٔ شبکه‌ای
در این جلد، کاستلز نشان می‌دهد که چگونه فناوری اطلاعات ساختارهای اقتصادی و اجتماعی را از اساس دگرگون کرده است.

2️⃣ قدرت هویت
تحلیلی ژرف از هویت‌های فردی و جمعی در عصر جهانی‌سازی؛ چگونه هویت‌ها در برابر نیروهای شبکه‌ای شکل گرفته و مقاومت می‌کنند.

3️⃣ پایان هزاره
این جلد به بررسی بحران‌های سیاسی و اجتماعی در پایان قرن بیستم و تأثیر آن‌ها بر آیندهٔ جهان می‌پردازد.

چرا این کتاب ارزش خواندن دارد؟
نگاهی جامع به عصر دیجیتال: از اقتصاد شبکه‌ای تا تأثیرات فرهنگی.
تحلیل تحولات اجتماعی: کاستلز تغییرات عمیق هویت، قدرت و ارتباطات را به تصویر می‌کشد.
مناسب برای همه: دانشجویان، متخصصان و هر کسی که به جامعه‌شناسی و فناوری علاقه دارد.

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Jan, 12:55


‍ من در خلال دگردیسی میانسالی دربارۀ پیدایش جنبۀ مردانه در خودم خوابی دیدم که به آن عنوان «جوآن آهنین» دادم. این خواب در واقع در یک کارگاه ریخته‌گری رخ داد. در خواب، مردان جهان به‌طور منظم توسط زنان به قتل می‌رسیدند، زیرا به‌خاطر طمع و زیاده‌روی در استفاده از منابع، جهان را به آستانۀ نابودی رسانده بودند. من و شوهرم که با دادن برچسب اسم خود به او تلاش می‌کردم حفظش کنم، داشتیم از ریخته‌گری فرار می‌کردیم. چون من زن بودم در امان بودم و توانستم شوهرم را به درون اتومبیل برانم و او را به خانۀ دوستی برسانم و در اتاقی پنهان کنم. این دوست دختری داشت که خیلی عجیب به نظر می‌آمد، او ریش کاملی داشت که تمام بدن او را می‌پوشاند. من از اینکه دوستم با این کودک عجیب‌وغریب رفتاری کاملاً عادی داشت تعجب می‌کردم. تا اینکه فهمیدم او نیز یک خانم ریشدار است.
وقتی دربارۀ این خواب روشن و واضح به فکر فرورفتم، به نظرم رسید مشکلی را که در مطالبۀ جنبۀ مذکر خود داشتم منعکس می‌کرد. من هم مانند بسیاری از زنان از جنبۀ مردانگی که توأم با قدرت و تهاجم است و وقتی که از آن سوءاستفاده شود حقیقتاً می‌تواند دنیا را نابود کند می‌ترسم.

چرخۀ زندگی زنانه | جوآن بوریسنکو | ترجمۀ قیطاس مردانی‌راد | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۸۶ صفحه، قیمت: ۳۳۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Jan, 09:21


‍ اتانازی فعالانه وقتی رخ می‌دهد که فرد شاغل در بخش درمان یا کسی دیگر آگاهانه و از روی اختیار کاری کند که موجب مرگ کسی شود. در مقابل، اتانازی انفعالی هنگامی رخ می‌دهد که فرد شاغل در بخش درمان یا کسی دیگر عملی را که برای زنده نگاه داشتن بیماری ضروری است انجام ندهد. اتانازی انفعالی می‌تواند شامل آغاز نکردن درمانی باشد که از مرگ شخص جلوگیری می‌کند یا ادامه ندادن روال یا درمانی که شخص یا حیوان را زنده نگاه می‌دارد. بسیاری از شاغلان بخش درمان و افراد دیگر معتقدند که اتانازی فعالانه، حتی اگر به درخواست شخصی که می‌میرد انجام شود، اخلاقاً نادرست است. آنها همچنین عقیده دارند که اتانازی انفعالی از لحاظ اخلاقی درست است، دست‌کم وقتی که به پیروی از خواست شخصی که قرار است بمیرد انجام می‌شود. این عقیده که این دو چیز از نظر اخلاقی با هم تفاوت دارند در قوانین بسیاری از کشورها بازتاب یافته است. [در برخی کشورها] طبق قانون اتانازی فعالانه جرم است، اما انجام اتانازی انفعالی در صورتی که شخصی که می‌میرد نخواهد زنده بماند، جرم نیست.

فقط استدلال | مایکل بروس و استیون باربن | ترجمۀ میثم محمدامینی | نشرنو، چاپ هفتم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، ۶۳۰ صفحه، قیمت: ۵۴۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

03 Jan, 08:57


‍ ‍ ‍ آدم ماده‌باور مثل کسی است که می‌گوید شعر چیزی نیست، مگر مجموعه‌ای از علائمی که با جوهر روی کاغذ نقش بسته. حالا اگر به این طور شخصی بگوییم: «نه، نه. فقط این نیست. چیزهایی فراتر از علائم هم وجود دارد»، جواب می‌دهد: «کو؟ کجاست؟ نشان بده ببینم.» بعد مجبوریم بگوییم: «خیلی خوب. به این معنا که تو می‌فهمی، چیز دیگری وجود ندارد. جز کاغذ و این علامت‌ها شی‌ء محسوس دیگری وجود ندارد. چیزهای فیزیکی که اینجا وجود دارد، فقط همین کاغذ و علائمی است که با جوهر رویش نقش بسته. ولی اگر معتقدی غیر از این چیزهای محسوس چیز دیگری وجود ندارد، درواقع داری چیزی را فرض می‌کنی که هنوز درباره آن بحث داریم. شعر در هر کتابی همان شعر است، گرچه جوهر و کاغذش فرق می‌کند. حتی از جهتی وقتی شعر به زبان دیگری ترجمه می‌شود، باز همان شعر است، گرچه این بار لغات هم به‌کلی فرق کرده. درواقع آن شعر برای اینکه وجود داشته باشد، اصلاً لازم نیست موجودیت فیزیکی داشته باشد. می‌توان آن را شفاهاً به زبان آورد، چنانکه در گذشته همه شعرها به صورت شفاهی منتقل می‌شد و الآن هم شعر بدون آن وجوه فیزیکی در ذهن مردم وجود دارد. در این حالت نمی‌شود به هیچ چیز فیزیکی خاص اشاره کرد. شعر هست، بدون اینکه در جای خاصی باشد. فرض کنیم من شعری بسرایم، بعد بدون اینکه آن را روی کاغذ بیاورم یا برای کسی بخوانم، تصادف کنم و بمیرم. آیا آن شعر وجود دارد؟ ظاهراً وجود دارد. ولی کجا؟ چطور؟»

مواجهه با مرگ | براین مگی | ترجمۀ مجتبی عبدالله‌نژاد | نشرنو، چاپ دهم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۵۹۸ صفحه، قیمت: ۵۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

02 Jan, 11:06


‍ به تعبیر بدیو، عشق «صحنهٔ بروز دو» است، تئاتری که برای دو نفر ساخته شده است. عشق، با اخلال در دورنمای تک‌افتادهٔ شخص، کاری می‌کند که جهان از منظر دیگری، یا تغایر، از نو سربلند کند. مشخصهٔ عشق، به‌مثابهٔ یک تجربه یا مواجهه، همانا سلبیت آشوب است: «واضح است که تحت تأثیر مواجهه‌ای عاشقانه، اگر بخواهم واقعاً به آن وفادار باشم، باید کاملاً در شیوهٔ معمول وضعیت «زندگانی» (habiter) خود تجدید نظر کنم.» «رخداد» لحظه‌ای از «حقیقت» است؛ رخداد راهی نو و یکسره متفاوت برای راه و رسم زندگانی، یا وضعیت موجود، به دست می‌دهد. رخداد چیزی را پدید می‌آورد که وضعیت نمی‌تواند آن را توجیه کند. رخداد امر همسان را به نفع دیگری مختل می‌کند. گوهر رخداد سلبیتِ گسیختگی است که این امکان را فراهم می‌کند که چیزی تماماً در قامت دیگری سر بگیرد. رخدادپذیری عشق را با سیاست و هنر پیوند می‌زند. آنها همگی فرمان به «وفاداری» به رخداد می‌دهند. این وفاداری استعلایی را می‌توان به‌عنوان ویژگی جهان‌شمول اروس یا عشق قلمداد کرد.

احتضار اروس | بیونگ چول-هان | ترجمۀ فریبرز همائی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده+۸۱ صفحه، ۱۱۰,۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Jan, 15:51


‍ «تاریخ ایران آکسفورد» تجدید چاپ شد.

ایران و ایرانیان تاریخی پیچیده داشته‌اند؛ تاریخی که به‌تدریج و در طی دوره‌های مختلف شکل گرفته است. برای فهم تاریخ ایران و مردم ایران، باید به مطالعۀ این تحولات، و همچنین عناصر تداوم و تغییر پرداخت. «گذشته» بر تعاملات و رفتار اجتماعی و سیاسی امروز ایرانیان بسیار تأثیرگذار بوده است. شاهنشاهی هخامنشی، ساسانیان، فتوحات اعراب مسلمان و مغول‌ها، و نیز سلطۀ انگلیس و روسیه و امریکا، همگی تأثیری نازدودنی بر ذهن ایرانیان باقی گذارده است. بدون آگاهی از تاریخ ایرانیان، نمی‌توان خود آنان را درک کرد که همچون بسیاری مردمان دیگر، تاریخشان را مقدس و هدایتگر و چراغ راه آینده می‌دانند.

«تاریخ ایران آکسفورد»، از لحاظ گسترۀ تاریخى، مجموعه ‌مقالاتى است جامع دربارۀ سرگذشت تمدن ایرانى. نویسندگان، که همگى در حوزه‌هاى مطالعاتى مربوطه پیشرو هستند، بر پیوستگى‌هاى کلانِ موجود در این تاریخ تأکید مى‌کنند و در عین حال به توصیف الگوهاى مهم تحول در دوره‌هاى مختلف مى‌پردازند. هر یک از فصول کتاب متمرکز است بر یک عصر و مختصات سیاسى و اجتماعى و فرهنگى و اقتصادى آن. بخش‌هاى مربوط به ایران باستان از شواهد انسان‌شناختىِ دوران پیشاتاریخ آغازیده و نخستین تمدن‌هاى شکل‌گرفته در این سرزمین را وصف مى‌کنند و در ادامه به برآمدن امپراتورى‌ها مى‌رسند. بخش سده‌هاى میانه به تاخت و تاز عرب مى‌پردازد و سپس به نفوذ ترکانِ آسیاى میانه. موضوع بخش سوم ایرانِ جدید است و با پایه‌گذارى حکومت صفوى آغاز شده و با تحلیل تعارضات مربوط به مدرن‌سازى ایران در عهد قاجار و دوران پهلوى، و سرانجام، انقلاب ۵۷، پى گرفته مى‌شود.

تاریخ ایران آکسفورد | زیرنظر تورج دریایی | ترجمۀ خشایار بهاری و محمدرضا جعفری | نشرنو، چاپ پنجم ۱۴۰۲، قطع وزیری، جلد سخت، ۵۶۸ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Jan, 09:12


‍ هرگز موجودی شیدا چون مادرم ندیده‌اید؛ کلاهش را باد به دریا انداخته بود و گیسوانش شده بود یال‌های سپیدش، پاهای جوراب‌نخی‌پوش او تا ران لخت، دامنش بالازده پیچیده دور کمر، یک دست بر افسار اسبی که روی دو پایش بلند شده، و دست دیگرش چنگ زده در هفت‌تیر سازمانی پدرم و پشت سرش موج‌های کف‌آلود دریای وحشیِ بی‌اعتنا، همچون شاهدان یک قاضی خشمگین. و شوهرم مات و مبهوت ایستاده بود، گویی مادرم مدوسا است و شمشیر شوهرم، عین عروسک‌های کوکی ریش‌آبی که در نمایشگاه‌ها در ویترین‌های شیشه‌ای می‌بینید، هنوز بالای سرش.

تالار خونین و داستان‌های دیگر | آنجلا کارتر | ترجمۀ علی کهربایی | چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۷۵ صفحه، قیمت: ۲۰۰.۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

31 Dec, 17:37


«بدن هرگز دروغ نمی‌گوید» تجدید چاپ شد.

کتاب «بدن هرگز دروغ نمی‌گوید» اساساً به بررسیِ تأثیراتی می‌پردازد که انکارِ هیجان‌های قوی و واقعی در بدن ما می‌گذارد. چنین انکاری بیشتر به نام اصول اخلاقی بر ما تحمیل می‌شود. آلیس میلر، پس از سال‌ها تحقیق و تجربهٔ عملی در روانکاوی، به این نتیجه رسیده است که افراد آزاردیده در کودکی فقط در صورتی می‌توانند به فرمان چهارم (پدر و مادرت را حرمت بگذار) از ده فرمانی که یهوه بر موسی در کوه سینا وحی کرد عمل کنند که از احساسات واقعی خود فاصله بگیرند و آنها را به‌شدت سرکوب کنند.

این افراد نمی‌توانند پدر و مادر خود را دوست داشته باشند و به آنها احترام بگذارند، چرا که هنوز ناخودآگاه از آنها می‌ترسند. افراد آزاردیده در کودکی، هرچقدر هم که تلاش کنند، نمی‌توانند رابطه‌ای راحت و مطمئن با والدین خود برقرار کنند. از این رو است که در روابطی که در بزرگسالی برقرار می‌کنند نوعی وابستگی بیمارگونه ــ‌یعنی آمیزه‌ای از ترس و اطاعت از سر وظیفه‌ــ در کار خواهد بود که نمی‌توان آن را عشق یا دوست داشتن نامید، چرا که بدن هرگز دروغ نمی‌گوید!

آلیس میلر در «بدن هرگز دروغ نمی‌گوید» این روابط بیمارگونه و کل فرایند منتج به آن را حاصل سوءتفاهم‌هایی می‌داند که از قانون‌های روان‌زیست‌شناختی نشأت می‌گیرند و مدعاهای اخلاقی، مدت‌های مدید، ماهیت تناقض‌آمیز و هراس‌آلود آن را پنهان کرده‌اند.

بدن هرگز دروغ نمی‌گوید | آلیس میلر | ترجمۀ امید سهرابی‌نیک | نشرنو، چاپ یازدهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۳۰ صفحه، قیمت: ۲۳۰.۰۰۰تومان، #تجدید_چاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

31 Dec, 12:30


‍ «پاسخ‌های کوتاه به پرسش‌های بزرگ» تجدید چاپ شد.

این از پرسش‌هایی‌ است که همیشه ذهن بشر را به خودش مشغول کرده است. قرن‌هاست که مکاتب فکری مختلف پاسخ‌های گوناگونی به این پرسش بزرگ داده‌اند. پاسخ‌ها گاه مشابه و گاه متفاوت بوده است. علم مدرن با جست‌وجوی خستگی‌ناپذیر و آزمایش مداوم در پی پاسخ این پرسش و پرسش‌های بزرگ دیگر بوده است. پرسش‌هایی که در کنار یکدیگر موقعیت و گذشته و آیندهٔ ما را در جهان مطرح می‌کند. چند پرسش دیگر:

آیا در کیهان حیات هوشمند دیگری هم هست؟
آیا می‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم؟
داخل یک سیاهچاله چیست؟
آیا سفر در زمان ممکن است؟
آیا انسان جان به‌در خواهد برد؟
آیا باید برای سکونت به فضا برویم؟
آیا هوش مصنوعی بر ما چیره خواهد شد؟...

استیون هاکینگ، دانشمند بزرگ بریتانیایی که اکنون نزدیک داروین و نیوتن به خاک سپرده شده است، در آخرین کتابش به‌ زبان ساده و در نهایت اختصار به این پرسش‌های بزرگ پاسخ گفته و حرف آخرش را زده است. در این کتاب از بحث‌های پیچیدهٔ علمی خبری نیست. این کتاب شامل پاسخ‌هایی ا‌ست روشن و شفاف به چند پرسش مشترک در میان هزاران پرسشی که به ایمیل و صندوق پستی او ارسال شده است.

پاسخ‌های کوتاه به پرسش‌های بزرگ | استیون هاکینگ | ترجمۀ مزدا موحد | نشرنو، چاپ چهاردهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۹۲ صفحه، قیمت: ۱۹۰.۰۰۰تومان، #تجدید_چاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

31 Dec, 09:26


‍ می‌توان این فرضیه را پیش کشید که شمس شخصیتی واقعی نبوده؛ بلکه همچون کیش دیونیزوس، نمادی انسان‌انگاشته از خورشید بوده است زیرا میان خدا و شمس و جلال‌الدین پیوند نامحدود بوده و به ابدیت می‌رسد. جلال‌الدین همچون دیونیزوس می‌گوید که راز، تنها بر محرمان گشوده می‌شود. جلال‌الدین فرقۀ درویشان مولوی را بنیاد گذاشت و آن را وقف شمس کرد. این فرقه (سلسله) تاکنون بر جای مانده است و کانون اصلی‌اش همچنان در قونیه است. رئیس آن یکی از نوادگان جلال‌الدین با لقب چلبی است. جایی که درویشان به سماع می‌پردازند، «تکیه» نام دارد که عبارت است از تالاری بسیار بزرگ به‌شکل هشت گوشه. همۀ درویشان کلاه‌های بلند مخروطی به رنگ خرمایی سیر به سر دارند و بالاپوشی به رنگ سبز سیر به دوش می‌اندازند. زمانی که گرد هم می‌آیند دایره‌وار و در فواصل مساوی از یکدیگر با دست‌هایی بر سینه و سرهای پایین انداخته و چشمان بسته در سکوت محض بدون کوچکترین حرکتی بر روی پوست‌های بره می‌نشینند.

نمایش و خنیا در ایران | مجید رضوانی | ترجمۀ محمد زیار، نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، شانزده + ۲۷۱ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

30 Dec, 16:44


‍ «نمایش و خنیا در ایران» منتشر شد.

نمایش و خنیا در ایران
اولین کوشش برای ارائهٔ تاریخچه‌ای است جامع از هنرهای نمایشی و موزون در این جغرافیای فرهنگی. مجید رضوانی با تحلیل سیر تطور کنش‌ها و نهادهای مربوطه، تصویری می‌سازد که از دوران باستان تا روزگار معاصر را در بر می‌گیرد. از این رو، تمام پژوهش‌هایی که پس از نگارش این اثرِ پیشگام انجام شده‌اند به نحوی وامدار آن هستند. آمیختگی تجربهٔ زیستهٔ نویسنده به‌عنوان بازیگر و رقصنده، و شوق او برای عرضهٔ تحقیقی دانشورانه، از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این کتاب است که سبب شده پس از گذشت چندین دهه از زمان انتشار همچنان بدیع و خواندنی باشد. بی‌گمان کسانی که جویای درک مناسبات و پیوندهای تاریخی و فرهنگی و مردم‌شناختی در حوزهٔ نمایش و موسیقی و رقص ایرانی هستند، همچنان از رجوع به این اثر بی‌نیاز نیستند.

مجید رضوانی به سال ۱۲۷۹ خورشیدی در ایران زاده شد. در فرانسه و ایران در رشتۀ هنرهای نمایشی به تحصیل و پژوهش پرداخت پس از آن به بازیگری در تئاتر و شعبده‏بازی روی آورد. در جوانی با دختری از مهاجران قفقازی گریخته از انقلاب روسیه به نام ناهید ازدواج کرد. حاصل پیوند آن دو، پسری است به نام سیروس یا سرژ رضوانی. سرژ به سال ۱۳۰۷ (۱۹۲۸م.) در تهران زاده شد. او اینک از نویسندگان، شاعران و ترانه‌‏سرایان نامی فرانسه است. همسر مجید رضوانی در جوانی و بر اثر بیماری چنگار (سرطان) درگذشت. مجید پس از مرگ ناهید به روسیه و سپس فرانسه مهاجرت کرد و تا پایان عمر (۱۳۴۱) در آنجا زندگی کرد.

رضوانی کتاب‌‏ها و مقاله‌‏هایی گوناگون به زبان فرانسوی نوشته است که موضوع بیشتر آنها نمایش و تردستی است.

نمایش و خنیا در ایران | مجید رضوانی | ترجمۀ محمد زیار، نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، شانزده + ۲۷۱ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Dec, 13:23


‍ «خون دیگران» تجدید چاپ شد.

داستان خون دیگران حول ژان بلومار، رهبر مقاومت در برابر نیروهای اشغالگر آلمان می‌چرخد که در کنار بستر معشوقه‌اش، هلن، که در حال مرگ است، نشسته و به گذشته و تصمیماتی که آن‌ها را به این نقطه رسانده، می‌اندیشد. این رمان به بررسی پیچیدگی‌های انتخاب‌های فردی در مواجهه با شرایط تاریخی و اخلاقی می‌پردازد.

خون ديگران
بلافاصله پس از انتشار با سیلی از واكنش‌های ستايش‌آميز روبه‌رو شد و در ميان آثار سيمون دو بوار جايگاهى چشمگير يافت. اما اين باعث نشد كه نويسنده سال‌ها بعد آن را به نقد نكشد و همچون بسيارى از نويسندگان به نوشتۀ پيشينِ خود كم‌اعتنايى نكند. البته كسانی هم بودند كه نه ستايش‌هاى شورمندانه را گواه شاهكار بودن اين رمان گرفتند و نه خودانتقادىِ نويسنده را شاهد ضعف اثر؛ همان کسانی كه سبک رمان و شيوۀ روايت و قدرتِ ايده‌هايش را همان قدر برجسته دانستند كه اثرگذارى‌اش را بر نسلى از خوانندگان دورانِ پس از جنگ. نمى‌دانيم كه دو بووار شخصيت‌هاى خون ديگران و درونمايۀ فلسفى‌اش ــ نسبت مسئوليت و آزادى ــ را هيچ‌گاه فراموش كرد يا نه، اما پس از گذشتِ نيم قرن از انتشار اين رمان به‌خوبى مى‌دانيم كه ادبيات فرانسه اين را همواره به ياد داشته است.

خون دیگران | سیمون دوبوار | ترجمۀ لی‌لا سازگار | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۱۱ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Dec, 09:58


‍ «نیما یوشیج در یادداشت‌هایش» منتشر شد.

تاکنون دربارهٔ نوآوری‌ها و تحولات نیما یوشیج در شعر بسیار گفته و نوشته شده است. بااین‌حال، این کتاب تصویری تازه و دقیق از اندیشه‌های اجتماعی، سیاسی و فلسفی نیما ارائه می‌دهد که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است. مطالب کتاب با رویکردی منسجم و علمی، بر پایهٔ رساله‌ها، نامه‌ها و یادداشت‌های نیما نوشته شده و در هر بخش، تحلیلی انتقادی از دیدگاه‌های او صورت گرفته است.

نیما، به‌نظر می‌رسد که در زمان حیات خود، به اهمیت تاریخی شعر و هنر خویش واقف بوده و می‌دانسته است که آیندگان نه‌تنها به اشعارش، بلکه به افکار و اندیشه‌هایش نیز توجه ویژه خواهند کرد. ازاین‌رو، در نامه‌ها و یادداشت‌هایش، هرجا که فرصت داشته، نظرات و دیدگاه‌های خود را دربارهٔ افراد، وقایع و افکاری که با آنها درگیر بوده، به دقت ثبت کرده است.

بااین‌حال، باید توجه داشت که نیما شاعری اصیل بود که تمام وجودش به شعر پیوند خورده بود. شعر برای او ارزشی هم‌پایهٔ ایمان یک انسان مؤمن به مذهبش داشت و هیچ چیز دیگری برایش چنین اهمیتی نداشت. بااین‌وجود، طبیعت انسانی و ذهن شاعرانه‌اش، همان‌طور که زندگی‌اش را آشفته و پیچیده کرده بود، در نگارش یادداشت‌های روزانه‌اش نیز تأثیر گذاشته بود. این آشفتگی گاه باعث می‌شد که در استفاده از کلمات یا پیوستگی مفاهیم، نظم و دقت لازم را رعایت نکند.

نیما یوشیج در یادداشت‌هایش | ایرج پارسی‌نژاد | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ده + ۱۴۶ صفحه، قیمت: ۱۷۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Dec, 07:09


یکی از کارهای بزرگ موسی این بود که توانست یک بار برای همیشه به ملت خود بفهماند که گرسنه ماندن و آزاد بودن بهتر است از بردگی با غذای «مفت». اگر اصطلاح «ناهار مفت» به ذهن می‌آید می‌توانیم مطمئن شویم که کل ملت فریب خورده بودند که «ناهار مفت» می‌خوردند و هیچ‌کس نمی‌فهمید که «ناهار مفت» به بهای آزادی ــ‌تا حد زیادی‌ــ همۀ هستی‌شان تمام می‌شد.

از گیل‌‌گمش تا وال‌استریت: اقتصاد خیر و شر | توماش زدلاچک | ترجمۀ احد علیقلیان | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد گالینگور، ۵۵۲ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

27 Dec, 08:35


«آدم‌ها انواع مختلفی دارند. مثلاً بعضی‌ها اهل دردند، بعضی‌ها پرخورند، بعضی‌ها لجوج‌اند، بعضی‌ها مثل فیل مقاوم‌اند، بعضی‌ها مثل خوک زبروزرنگ‌اند، بعضی‌ها هیستریک‌اند، بعضی‌ها مرگ را راحت می‌پذیرند، بعضی‌ها به معامله‌شان می‌نازند، بعضی‌ها ولع جنسی دارند، بعضی‌ها زود خواب می‌افتند، بعضی‌ها خودشیفته‌اند، بعضی‌ها دیوانه‌وار می‌خندند، بعضی‌ها ملانقطی‌اند، بعضی‌ها مثل ایلعازر تا آخر می‌جنگند... بله، آقای هندرسون سانگو. اشکال گوناگونی وجود دارد. بی‌شمار.»

هندرسون شاه باران | سال بلو | ترجمۀ مجتبی عبدالله‌نژاد | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز ۴۵۰ صفحه، قیمت: ۴۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

26 Dec, 12:27


‍ «از گیل‌‌گمش تا وال‌استریت: اقتصاد خیر و شر» تجدید چاپ شد.

سیر تحول علم اقتصاد از حساب و کتابی ساده تا دانشی پیچیده و پیشرفته را می‌توان در کتاب خواندنی توماش زدلاچک، «اقتصاد خیر و شر: از گیل‌گمش تا وال‌استریت» خواند. در پیشگفتاری که واتسلاو هاول سیاستمدار و نمایشنامه‌نویس و نویسندهٔ سرشناس چک بر این کتاب نوشته، تأکید شده که نویسندهٔ این کتاب تصورات قالبی دربارهٔ اقتصاد را در هم شکسته و کوشیده است که از بند تخصص تنگ‌نظرانه رها شود. کتاب سفری به فراسوی مرزهای اقتصاد با هدف نشان‌ دادن ارتباط آن با تاریخ و فلسفه و روانشناسی و افسانه‌های کهن است؛ کتابی که در آن اقتصاد راهی می‌شود برای ماجراجویی. زدلاچک از معدود کسانی است که پایه‌های علم اقتصاد را لرزانده است و پارادایم جدیدی در آن پدید آورده است. او در رشتۀ اقتصاد تجدید‌ نظر اساسی می‌کند و فرض‌های ما دربارۀ جهان را به چالش می‌کشد. از دید او اقتصاد نه‌فقط پدیده‌ای حاصل پژوهش‌های ریاضی بلکه پدیده‌ای فرهنگی و در اصل محصول آن است. از دید زدلاچک حتی پیچیده‌ترین الگوهای ریاضی هم به واقع داستان و حکایت است؛ کوشش ما برای فهم عقلانی جهان پیرامون‌مان است. علم اقتصاد، هم جهان را توصیف می‌کند هم معیارهای بهنجار را تبیین و وضعیت آرمانی را مشخص می‌کند. در سراسر کتاب این پرسش‌ها مطرح می‌شود که معنی و هدف اقتصاد چیست؟ آیا می‌توانیم هر کاری را که به‌لحاظ فنی قادر به انجامش هستیم به‌لحاظ اخلاقی هم تأییدش کنیم؟ کتاب بعد از مقدمه از دو بخش و ۱۴ فصل تشکیل شده است. بخش اول «اقتصاد باستان و فراسوی آن» نام دارد. کتاب از گیل‌گمش تا وال‌استریت؛ اقتصاد خیر و شر با برتری دادن حکمت فیلسوفان و شاعران بر الگوهای خشک ریاضی، تغییر شیوهٔ محاسبهٔ ارزش اقتصادی را نوید می‌دهد. کتابی داستان‌گونه از تاریخ بشر، از دریچهٔ اقتصاد.

از گیل‌‌گمش تا وال‌استریت: اقتصاد خیر و شر | توماش زدلاچک | ترجمۀ احد علیقلیان | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد گالینگور، ۵۵۲ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

25 Dec, 12:40


‍ «هندرسون شاه باران» تجدید چاپ شد.

«هندرسون شاه باران»، اثر سال بلو نویسندۀ آمریکایی برندۀ جایزۀ نوبل ادبیات، داستان زندگی مردی در جست‌وجوی معنای زندگی است. فردی که همه چیز دارد؛ ثروت، خانواده، پایگاه اجتماعی و... اما با وجود این از زندگی راضی نیست. انسان‌ها پس از برآورده شدن نیازهای اولیه‌شان چرایی وجودشان را به چالش می‌کشند و از خود پرسش‌هایی چنین می‌پرسند: من که هستم؟ چرا هستم و چرا باید زندگی کنم؟ سال بلو می‌گوید: «انسان بودن بدبختی بزرگی است.» اما چرا انسان باید بار چنین رنجی را به دوش بکشد و این بدبختی را تحمل کند؟ پرسش‌هایی از این دست ریشه در این موضوع دارند که ما دنبال معنا و حقیقت زندگی هستیم. پرسش‌هایی که پاسخ آنها توانایی‌هایمان را به چالش می‌کشد و این پرسش را پیش می‌کشد که آیا اصلاً توان لازم برای رسیدن به پاسخ چنین پرسش‌هایی را داریم؟

هندرسون سفیدپوست ثروتمندی است که از زندگی خود راضی نیست. تلاش می‌کند معنای زندگی‌اش را بیابد. پس تصمیم می‌گیرد که برای رضایت ندای درونش و یافتن معنایی برای زندگی، خانه‌اش در کنتیکت را ترک و به آفریقا سفر کند. او روزهای طولانی را با مردم قبایل دوردست آفریقا می‌گذراند. توان هندرسون در برخورد با مسائل و اشتیاقش به زندگی تحسین قبیله را به همراه دارد، اما این امکان کنترل باران است که او را از یک قهرمان صرف به مسیح تبدیل می‌کند.

هندرسون شاه باران | سال بلو | ترجمۀ مجتبی عبدالله‌نژاد | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز ۴۵۰ صفحه، قیمت: ۴۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

25 Dec, 09:06


‍ آقای گوتسه خیلی جدی پرسید، هیچ تجربه‌ای از زمان جنگ ندارید. بابابزرگ گفت، البته که دارم من زخمی شدم. و بعد تعریف کرد که چطور زخمی شده. «هنوز هم گاهی ازش خون می‌آید» نگفت که علتش این است که خودش با زخمش ور می‌رود. ایستاد و پیراهنش را از توی شلوارش درآورد و آرام دکمه‌هایش را باز کرد بعد تمام شکم تورفته‌اش را با جای زخم نشانمان داد. گفت: گلوله بود، از اینجا تا اینجا را شکافت! اگر می‌خواهید می‌توانید دست بزنید، امروز خونریزی ندارد!
آقای فریدریش پرسید، یعنی بقیۀ روزها خونریزی دارد؟
بابابزرگ گفت، بله، اغلب روزها.
آقای فریدریش و آقای گوتسه نزدیکتر شدند و گفتند: آها! اینجا را ببین! بعدش نوک انگشت‌هایشان را آرام روی زخم کشیدند و گفتند: بله، قشنگ معلوم است!

پرده‌خوان | گرت هوفمان | ترجمۀ محمد همتی | نشر نو، چاپ دوم ۱۴۰۰، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۱۶ صفحه، قیمت: ۲۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

24 Dec, 12:57


تئاتر، زبان تغییر و ابزار توانمندسازی

این دو کتاب ارزشمند از دو زاویهٔ متفاوت به کارکردهای اجتماعی و آموزشی تئاتر می‌پردازند و مخاطبان متنوعی، از معلمان و روان‌شناسان گرفته تا کنشگران اجتماعی، را خطاب قرار می‌دهند.

تئاتر مجادله برای کودکان منبعی بی‌نظیر برای کسانی است که به دنبال استفاده از هنر تئاتر در فضاهای آموزشی و اجتماعی هستند. این کتاب راهنمایی عملی برای معلمان، روان‌شناسان، هنردرمانگران و مددکاران اجتماعی است که می‌خواهند با کودکان و نوجوانان کار کنند و از نیروی تئاتر برای رشد و توانمندسازی آن‌ها بهره ببرند.

در مقابل، تئاتر برای زندگی اثر دیوید دایموند، چشم‌اندازی گسترده‌تر را پیش روی خواننده قرار می‌دهد. این کتاب که تلفیقی از «نظریهٔ سیستم‌ها» و «تئاتر سرکوب‌شدگان» است، به پرسش‌های بنیادینی دربارهٔ نقش تئاتر در تغییرات مثبت اجتماعی پاسخ می‌دهد. نویسنده با ارائهٔ تمهیدات تئاتری نوآورانه، راه‌هایی برای کمک به اجتماعات زنده برای بیان قصه‌هایشان و توانمندسازی مدنی شهروندان ارائه می‌کند. این اثر در سال ۲۰۰۸ از سوی اتحادیهٔ تئاتر و آموزشگری امریکا به‌عنوان کتاب ممتاز سال شناخته شد.

این دو کتاب، هر یک به‌نوعی، قدرت و ظرفیت تئاتر را برای ایجاد تغییر در فرد و اجتماع برجسته می‌سازند. اگر به دنبال ابزاری خلاقانه برای توانمندسازی افراد و جوامع هستید، این آثار را از دست ندهید.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

تئاتر مجادله برای کودکان | نیک همِند | ترجمۀ علی ظفرقهرمانی‌نژاد | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، سی‌ودو + ۱۸۹ صفحه، قیمت: ۲۰۰.۰۰۰تومان.

تئاتر برای زندگی | دیوید دایموند | ترجمۀ مصطفی ظفرقهرمانی‌نژاد | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۴۰۱ صفحه، قیمت: ۲۶۰.۰۰۰تومان، #پیشنهادنو.

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

23 Dec, 16:49


‍ □ به‌زودی...

این کتاب برگردان پارسی اثر جنجال‌برانگیز، پرآوازه و، خاصه برای ما ایرانیان، پراهمیت ستیز با جهان مدرن: سنت‌گرایی و تاریخ فکری پنهان سدۀ بیستم است که پس از چندین سال انتظار و شایعه و حاشیه منتشر می‌شود. ‌مارک سجویک از منظری تاریخی به سنت‌گرایی و انواع و اقسام جریان‌ها و جنبش‌ها و نحله‌های مربوط به آن می‌پردازد و با راه و روشی دانشگاهی تصویر کلیت این مکتب و پیوندهای گوناگون و بسیارش را ترسیم می‌کند. این اثر بیش از آنکه بنیادهای شناخت شهودی ـ عقلانی، ژرفای اصول متافیزیکی و باطن آموزه‌های معنوی سنت‌گرایی را بکاود، چگونگی پیدایش و تکوین، روندهای رشد و فرگشت، و گسترۀ پیوندهای تاریخی آن را مطمح نظر ساخته است.

مارک سجویک (متولد ۱۹۶۰) مورخ بریتانیایی است و دانش‌آموختۀ دانشگاه‌های آکسفورد و برگن. او سال‌ها در دانشگاه امریکایی قاهره تدریس کرد و اکنون استاد مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه آرهوس دانمارک است. او همچنین رئیس انجمن نوردیک مطالعات خاورمیانه و گردانندۀ شبکۀ اروپایی مطالعات اسلام و باطنی‌گری است. از دیگر آثارش می‌توان نام برد از: محمد عبده (۲۰۰۹)، تصوف غربی: از عباسیان تا عصر نو (۲۰۱۶)، سنت‌گرایی: پروژۀ رادیکال برای اعادۀ نظم مقدس (۲۰۲۳).

@nashrenow

نشر نو

23 Dec, 13:11


‍ در تابستان ۱۹۹۹، کلاغ‌ها شروع کردند به مردن.
تریسی مک‌نامارا، آسیب‌شناس ارشد باغ وحش برانکس، متوجه کلاغ‌های مرده‌ای شد که در اطراف افتاده بودند. از روی تجربه‌اش دربارۀ مرگ و بیماری در جانوران می‌دانست که این نشانۀ خوبی نیست. می‌ترسید که ویروسی جدید و مرگبار سرگرم درنوردیدن جمعیت‌های وحشی پرندگان در اطراف شهر نیویورک باشد. اگر کلاغ‌ها داشتند این ویروس را می‌گرفتند، آنگاه ممکن بود آن را به پرندگان باغ وحش نیز منتقل کنند.
در تعطیلات روز کارگر، بدترین کابوس‌های مک‌نامارا تحقق یافتند. سه فلامینگوی شیلی ناگهان افتادند و مردند. همچنین یک قرقاول هیمالیایی، یک عقاب سرسفید و یک باکلان. همه‌گیری در ادامه قربانیان بیشتری از این باغ وحش گرفت، از جمله زاغی‌های نوک سیاه، یک حواصیل شب تاج‌سیاه، کاکایی‌های خندان، یک قرقاول شاخ‌دار بلایت، مرغابی‌های بال‌برنزی و یک بوف برفی.
کارگران باغ وحش پرنده‌های مرده را پیش مک‌نامارا آوردند و او نیز آنها را معاینه کرد تا ببیند چه عامل مشترکی باعث مرگشان شده است. در همۀ آنها نشانه‌های یکسانی از نوعی عفونت دیده می‌شد که سبب خونریزی مغزشان شده بود. اما مک‌ناما را نمی‌توانست بفهمد چه عامل بیماری‌زایی مسئول آن است. بنابراین نمونه‌های بافتی را به آزمایشگاه‌های دولتی ارسال کرد (...)
در این فاصله پزشکان محلۀ کويينز در مجاورت باغ‌وحش نیز داشتند نگران می‌شدند. آنها شاهد افزایش ناگهانی موارد ابتلا به آنسفالیت که نوعی التهاب مغز است در میان مراجعه‌کنندگانشان بودند...

سیارۀ ویروس‌ها (ویراست دوم) | کارل زیمر | ترجمۀ کاوه فیض‌اللهی | چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، هجده + ۲۰۳ صفحه، قیمت: ۳۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

05 Dec, 14:03


‍ در افسانۀ «جلوی قانون»، کافکا ساختار منع حاکمانه را در قالب تلخیصی مثالی به نمایش گذاشت.
هیچ‌چیز -‌و بی‌شک نه حتی امتناع دربان- مرد روستایی را از عبور از دروازه‌ی قانون بازنمی‌دارد مگر این واقعیت که این در پیشاپیش گشوده است و قانون هیچ‌چیز را تجویز نمی‌کند. دو تن از آخرین مفسران این افسانه، ژاک دریدا و ماسیمو کاچیاری، هردو به شکل‌های مختلف بر این نکته تأکید کرده‌اند. دریدا می‌نویسد: «قانون از خود محافظت می‌کند بدون اینکه از خود محافظت کند، توسط دربانی محافظت می‌شود که هیچ‌چیز را حفاظت نمی‌کند، در باز می‌ماند و به سوی هیچ‌چیز باز است». و کاچیاری، حتی به صورتی قطعی‌تر، بر این واقعیت تأکید می‌کند که قدرت قانون دقیقاً در امتناع ورود به آنچه از پیش گشوده است جای دارد، یعنی رسیدن به جایی که پیشاپیش در آن هستیم: «چگونه امیدوار باشیم که دری را توانیم «گشود» که از پیش گشوده است؟ چگونه امیدوار باشیم که وارد امر گشوده شویم؟ در امر گشوده، چیزی هست، چیزهایی هست، ما بدان وارد نمی‌شویم... ما تنها می‌توانیم وارد جایی شویم که توانیم آن را گشود. آنچه از پیش گشوده است از حرکت بازمی‌دارد. مرد روستایی نمی‌تواند وارد شود، بدان سبب که واردشدن به آنچه پیشاپیش گشوده است به لحاظ هستی‌شناختی ناممکن است».

هوموساکر؛ قدرت حاکم و حیات برهنه | جورجو آگامبن | ترجمۀ سیدمحمدجواد سیدی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده + ۲۴۹ صفحه، #ازکتاب.
ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Dec, 14:30


‍ امروزه لیبرالیسم مبتنی بر دلیل همگان‌پذیر استدلال می‌کند که با توجه به حضور همیشگی اختلاف‌نظر عمیق اما معقول در هر جامعۀ دموکراتیکی در باب انبوهی از پرسش‌های اخلاقی و فلسفی و دینی، قوانینی که شهروندان را مجبور و آزادی آنها را محدود می‌کند باید بر مبنای ادله، ارزش‌ها، و اصولی موجه شوند که همۀ آنها، اگر معقول باشند، قادر خواهند بود آن ادله، ارزش‌ها، و اصول را فهم و قبول کنند. مثلاً در مقام دفاع از قوانین مطلوب در عرصۀ عمومی شهروندان، و قانون‌گذاران باید از توسل به عناصر جهان‌نگری الاهیاتی یا فلسفی خاصی اجتناب کنند که دیگر شهروندان معقول آنها را رد می‌کنند؛ بلکه آنها باید به ادله‌ای همگان‌پذیر توسل جویند که هر شهروندی صرف‌نظر از آموزۀ فلسفی یا دینی خاصِ مقبولش باید آن ادله را قبول کند. در مورد سقط جنین، دلیل همگان‌پذیر مستلزم این است که شهروندان مخالف سقط جنین باورهای دینی یا مابعدالطبیعی خودشان را در پرانتز بگذارند که شخص‌بودگی و حق حیات از نطفه شروع می‌شود، نه اینکه آن را بر کسانی تحمیل کنند که به‌صورت معقولی ردش می‌کنند؛ بلکه مقدماتی که شهروندان باید در مقام تدوین قوانین بر آنها تکیه کنند مقدماتی‌اند که همۀ شهروندان باید بتوانند آنها را تصدیق کنند مانند اهمیت تضمین خودمختاری زنان و اهمیت ضمانت ثبات خانواده. نظریه‌پردازان قائل به دلیل همگان‌پذیر در مقام اتکا به انواع اخیر ارزش‌ها، می‌گویند که ما می‌توانیم برای قوانین مدافع سقط جنین موردی بیاوریم که مشروعیت آن را حتی مخالفان دینی سقط جنین می‌توانند بپذیرند.

مسائل نظریۀ سیاسی | کاترینا مک‌کینون | ترجمۀ جواد حیدری، نرگس سلحشور | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد گالینگور، بیست و شش + ۶۳۶ صفحه، قیمت: ۶۷۰.۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Dec, 09:03


در بین زنانی که تالستوی با آنها بود، یک سرف در عمارت خودش بود که تقریباً به معشوقۀ دائمی او تبدیل شده بود. نام او آکسینیا بود و تالستوی از او صاحب پسری شده بود. در میان تمام شگفتی‌های زندگی تالستوی، سرگذشت این پسر یا به عبارت بهتر سرگذشت این موجود نامرئی برای فردی در اواخر قرن بیستم باورنکردنی است. این پسر شباهت بیشتری به او داشت تا دیگر فرزندان قانونی‌اش، اما تالستوی کمترین توجهی به او نشان نمی‌داد و هیچ قدمی برایش برنمی‌داشت. او بعدها به‌عنوان سورچی در عمارت تالستوی مشغول به کار شد و او را ارباب صدا می‌زد. هیچ کلمۀ مهرآمیزی بین آن دو ردوبدل نمی‌شد. دغدغۀ گاه‌به‌گاه تالستوی در هشتاد سالگی این بود که آیا باید از این پسر عذرخواهی کند یا نه.

رئالیست‌ها: هشت چهره | سی. پی. اسنو | ترجمۀ اکرم رضایی بایندر | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، شانزده+۳۸۳ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

03 Dec, 13:34


‍ «مسائل نظریۀ سیاسی» منتشر شد.

«مسائل نظریۀ سیاسی» معرفی جامع و روشن و دقیقی است از مهم‌ترین مباحث در حوزۀ نظریۀ سیاسی. هر یک از فصل‌های این کتاب را یکی از متخصصان برجسته نوشته و این فصل‌ها طیف گسترده‌ای از موضوعات را شامل می‌شوند.

این کتاب تمام مسائل نظریۀ سیاسی را به چهارده موضوع مهم تقسیم می‌کند و در هر فصل به یکی از این مسائل می‌پردازد. در بین این مسائل، هم مسائل قدیمی مانند تکلیف سیاسی و دموکراسی دیده می‌شود و هم مسائل جدید مانند عدالت و نسل‌ها و محیط زیست به چشم می‌خورد.

این چهارده مسأله عبارت‌اند از: اقتدار و تکلیف سیاسی؛ ملت دولت؛ جنگ و مداخله؛ دموکراسی؛ آزادی؛ مدارا؛ برابری و عدالت اجتماعی؛ حقوق بشر؛ چندفرهنگ‌گرایی؛ شهروندی؛ محیط زیست؛ جنسیت؛ عدالت جهانی؛ نسل‌ها. بعضی از این مسائل به روابط بیناشخصی مربوط می‌شوند، برخی به روابط شخص و دولت؛ و برخی دیگر هم به روابط بین‌الملل.

مسائل نظریۀ سیاسی | کاترینا مک‌کینون | ترجمۀ جواد حیدری، نرگس سلحشور | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد گالینگور، بیست و شش + ۶۳۶ صفحه، قیمت: ۶۷۰.۰۰۰ تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

02 Dec, 13:37


‍ چیزی که فوکو را چنین مورخ مهم و قابل‌توجهی می‌سازد، تعهد او به بازاندیشی و نه تحقیر و دست کم گرفتن گذشته -‌به مثابه‌- تاریخ است. هر چیزی گذشتۀ خود را دارد، همان‌گونه که تاریخی دارد - هر کنش، شخص، اندیشه، رویداد، مکان، فرایند، ایده و متن. اما گذشته -به مثابه- تاریخ برای هر یک قالب‌پذیر، غیرقطعی و متغیر، و نه ثابت است. تاریخ چیزی نیست که یک بار و برای همیشه معین شده یا دائمی باشد. همواره در جریان است همیشه دستخوش چشم‌انداز و دیدگاه و گهگاه در معرض هزل و هجو است. برای اینکه مبادا تردیدی وجود داشته باشد، باید بگویم که به گمان من آثار و نشانه‌های گذشتۀ واقعی همچنان موجود است، اما گذشته و مصداق‌های آن تنها چونان یک متن، قرار گرفته در یک گفتمان، در درون یک اپیستمه، و درک‌شده توسط مورخی درگیر که آن را برای یک خواننده/مؤلف درگیر بازنویسی و تنظیم میکند قابل‌دسترس است. این داوری‌ای است که مایلم به‌عنوان یک خواننده/مؤلف درگیر، از کار فوکو فهمیده شود. گذشته مهم است، اما فوکو مانند نیچه می‌پذیرد که تمام ادعاهای تاریخ، به میزان کم یا زیاد باید ساختگی باشد.

مفهوم‌شناسی تاریخ | آلان مانزلو | ترجمهٔ‌ سیدهاشم آقاجری، بهزاد کریمی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهل و هشت + ۴۰۴ صفحه، قیمت: ۵۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

02 Dec, 10:06


‍ من را در ماشینی خواهند گذاشت، به لبۀ گودالی خواهند برد مثل همان گودال‌هایی که رقاصۀ مغضوب و واسکا در آن افتادند، و با گلوله‌ای در ساقۀ مغزم، من هم توی آن گودال خواهم افتاد. رقاصۀ مغضوب را تصور کنید. کسانی را تصور کنید که گزارشش را دادند، آنهایی که اطلاعات رسیده را به بالا گزارش کردند، آنهایی که تصمیمات را تأیید کردند، آنهایی که نیمه‌های آن شب در خانه‌اش را کوبیدند، آنهایی که دستگیرش کردند، آنهایی که از او عکس گرفتند، آنهایی که اثر انگشتش را گرفتند، آنهایی که بند کفش‌هایش را درآوردند، آنهایی که بازجویی‌اش کردند، آنهایی که کتکش زدند، آنهایی که اعترافاتش را مهندسی کردند، آنهایی که محاکمه و قضاوت و محکومش کردند، آنهایی که او را به سمت ماشین بردند و به زیر زمین و به آن گودال، آنهایی که قبرش را کندند و گلوله‌ای در مغزش نشاندند و دفنش کردند. و بی‌شمار آدم دیگر مثل من که شناسنامه و دیپلمش را نابود کردند، بریده‌های روزنامه‌ها و عکسها را، گذرنامۀ دسته‌جمعی و گذرنامۀ داخلی و اسناد کوپن‌های سهمیه‌اش را، انبوه مستنداتی را که اثبات می‌کرد او وجود داشته. برای حذف یک شخص تقریباً به تمام قدرت یک حکومت نیاز است، اما فقط اشتباه یک نفر -اگر همانی باشد که حالا نامش را خاطره می‌گذاریم- برای حفظ آن شخص کافی‌ست.

تزار عشق و تکنو | آنتونی مارا | ترجمهٔ‌ مریم حسین‌زاده | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۵۸ صفحه، قیمت: ۳۷۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Dec, 16:03


یک پزشک، یک شاعر، یک عاشق. اما در میانهٔ انقلاب، همهٔ این‌ها کم‌رنگ می‌شوند…

دکتر ژیواگو فقط یک داستان عاشقانه نیست. این کتاب روایتی است از مبارزهٔ انسان با سرنوشت، عشق در دل هرج‌ومرج و شاعری در میانهٔ جنگ‌ها و انقلاب‌ها.

تصور کنید: برفِ سیبری، سکوت شب، و یوری ژیواگو، مردی که می‌خواهد زندگی کند، عاشق شود، و بنویسد…
«حالا شما این سفر را آغاز کنید!»

دکتر ژیواگو | باریس پاسترناک | ترجمهٔ پروانه فخام‌زاده، ویراستۀ محمدرضا جعفری | با نقاشی‌های لئونید پاسترناک | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، بیست + ۷۲۲ صفحه، #پیشنهاد_کتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Dec, 12:43


‍ «مفهوم‌شناسی تاریخ» منتشر شد.

هرچند مباحث نظری دربارهٔ چیستی تاریخ و کار مورخانه در سنت تفکر غربی عمری طولانی دارند، اما در ایران چندان شناخته‌شده نیستند. تاریخ در عصر پست‌مدرن خوانش‌های متفاوت و بعضاً متناقضی را پشت سر گذاشته است و ضروری است که تاریخ‌ورزان تصویری کلی از آن در برابر چشم داشته باشند. متنی که پیش روی دارید پاسخی است به این نیاز و در حقیقت چکیده‌ای است الفبایی از دانش متفکری که از منظر پست‌مدرنیسم به تماشای تاریخ نشسته است. کتاب حاضر از خلال بررسی مفاهیمی که ناظر بر نحوهٔ کار مورخان هستند، مرجعی انتقادی فراهم می‌آورد در باب آرا و نظریه‌هایی که باعث بازاندیشی در تاریخ و عملکرد آن شده‌اند.

آلان مانزلو (۲۰۱۹-۱۹۴۷)، شارح برجستهٔ ماهیت تفکر و عمل تاریخی، از بنیادگذاران و سردبیران نشریهٔ بازاندیشی تاریخ: نظریه و عمل و استاد بازنشستهٔ تاریخ و نظریهٔ تاریخی در دانشگاه استافوردشر بود. از او کتاب‌های متعددی منتشر شده است که از جمله می‌توان نام برد از تاریخ نو (۲۰۰۳)، روایت و تاریخ (۲۰۰۷) و آیندهٔ تاریخ (۲۰۱۰).

مفهوم‌شناسی تاریخ | آلان مانزلو | ترجمهٔ‌ سیدهاشم آقاجری، بهزاد کریمی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهل و هشت + ۴۰۴ صفحه، قیمت: ۵۰۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Dec, 09:00


‍ «تزار عشق و تکنو» تجدید چاپ شد.

این کتاب مجموعه‌ای از نُه داستان بلند است که می‌توان گفت در حالی که کاملاً مستقل از هم روایت می‌شوند، در کنار هم ساختار یک رمان را نیز شکل می‌دهند. این داستان‌ها که در دوره‌های مختلفی از تاریخ شوروی- روسیه روایت می‌شوند، شخصیت‌ها، پیرنگ و درون‍مایه و زمان و مکان خودشان را دارند اما همیشه یک شخصیت، یک عنصر کلیدی یا یک تم اصلی از داستانی به داستان دیگر منتقل می‌شود و بین آن‌ها رابطه‌ای درهم‌تنیده و پیچ در پیچ می‌آفریند. این نُه داستان‌ که در فاصلۀ قرن بیستم تا بیست‌ویکم رخ می‌دهند و گویی بیانه‌ای علیه کمونیسم و اعتقادات کمونیستی روسیه هستند، در ذهن نویسنده همچون قطعات موسیقی دلخواهی تصویر می‌شوند که از مجموعه‌های مختلفی گلچین و روی یک نوار کاست ضبط شده‌اند.

آنتونی مارا در فهرست کتابش داستان‌های «پلنگ»، «نوه‌های دختر»، «ادارۀ جهانگردی گروزنی» و «زندانی قفقاز» را قطعات ضبط شده بر «روی A» و داستان‌های «گرگ جنگل سفید»، «کاخ خلق»، «نمایشگاه متروک» و «پایان» را قطعاتی بر «روی B» این نوار کاست خیالی می‌بیند. این دو دسته را داستان «تزار و عشق و تکنو» همچون میان‌پرده‌ای به هم وصل می‌کند.

تزار عشق و تکنو | آنتونی مارا | ترجمهٔ‌ مریم حسین‌زاده | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۵۸ صفحه، قیمت: ۳۷۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ .

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

30 Nov, 17:27


‍ ■ اتومبیل‌ها به نظرش تمیزتر رسیدند. تمیزتر؟ یک جورهایی رنگارنگ‌تر. احمقانه‌تر. آسمان آبی بود؛ مگر می‌خواست چه رنگ دیگری باشد؟ پاییز، از در پشتی به داخل خزیده بود و داشت گله به گله لکه‌های زرد بر درخت‌ها می‌نشاند. در این مدت ماه سپتامبر رسیده بود. او روز شنبه از بیمارستان مرخص شده بود، پس لابد امروز سه‌شنبه بود. این چند روز حساب تاریخ از دستش دررفته بود.

■ الکساندر کلید انداخت و در را باز کرد و پدرش را در آغوش کشید. خیلی وقت بود که بغل کردن پدرش لذتی نداشت. کورت بو می‌داد. بوی پیری. این بو از تک‌تک سلول‌هایش به مشام می‌رسید. کورت حتی دوش گرفته و مسواک زده هم همین بو را می‌داد.

اینک خزان | اویگن روگه | ترجمهٔ محمد همتی | نشر نو، چاپ چهارم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۴۴۸ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

30 Nov, 09:47


‍ با خود فکر می‌کردم، چرا دیشب مرا به سیصد سکۀ نقره نفروخت؟ و بعد آن صحنۀ غم‌بار شام آخر پیش نظرم آمد که مسیح به یهودا گفت: «هر چه باید کنی؛ به سرعت بكن!» حتى منِ كشيش هم تفسیر این کلمات را نمی‌فهمم. در میان آن بخارهای سفید، به‌زحمت همپای کیچی‌جیرو قدم برمی‌داشتم و این افکار را مرور می‌کردم. وقتی مسیح به کسی که قرار بود در ازای سی سکۀ نقره به او خیانت کند اینها را می‌گفت، چه حسی داشت؟ خشم؟ یا نفرت؟ یا این که این را از سر محبت گفته بود؟ اگر این را از سر خشم گفته باشد، یعنی بین تمام انسان‌های عالم یک نفر را از مسیر رستگاری خارج کرده و دیگر این که مولایمان انسانی را به نفرینی ابدی دچار کرده بود. اما نمی‌شد این‌گونه باشد مسیح حتی یهودا را هم می‌خواست نجات دهد. اگر نمی‌خواست هیچ‌وقت او را از حواریونش قرار نمی‌داد. با وجود این، چرا وقتی که از مسیر حق می‌لغزید متوقفش نکرد؟

سکوت | شوساکو اندو | ترجمۀ حمیدرضا رفعت‌نژاد | چاپ ششم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۳۰ صفحه، قیمت: ۱۷۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Nov, 16:14


‍ «یاکوب فون گونتن» تجدید چاپ شد.

«یاکوب فون گونتن» کتاب عجیبی است. بسیار امروزی به نظر می‌رسد و اثر بسیار گسترده‌ای در طیف متنوعی از نویسندگان گذاشته است چنان که خواندن آن را بر هرکس که به ادبیات علاقه دارد واجب می‌شمارند و در سال‌های اخیر روبرت والزر دوباره با اقبالی عجیب روبه‌رو شده است.

یک کمدیِ سیاه درباره تحصیل در آموزشگاهی شبانه‌روزی. روبرت والزر در این رمان، از زبان پسری محصل و با طنزی تلخ، داستان محصلانی را روایت می‌کند که مدرسه آنها را مطیع و فرمانبردار و حقیر بار آورده است. سوزان سانتاگ هستۀ اخلاقی هنر روبرت والزر را انکار قدرت و سلطه می‌داند. مصداق این دیدگاه سانتاگ دربارۀ آثار والزر را در رمان «یاکوب فون گونتن» به‌روشنی می‌توان دید. راوی این رمان ضمن تشریح ساختار بسته مدرسه و شخصیت و ویژگی‌های رفتاری شاگردان آن و نیز شرح احساسات خود نسبت به آنچه در اطرافش می‌گذارد، گویی به‌طور ضمنی مناسبات قدرت و روانشناسی اربابی و بردگی را ترسیم می‌کند. هرمان هسه نیز باور دارد كـه اگـر والـزر صد هزار خواننده می‌داشت، جهان جايی بهتر و دلپذيرتر می‌شد.

مشهور است که کافکا از ستایشگران والزر بوده است و، جز آن، نوشته‌های این دو نیز سخت شبیه ‌هم‌اند. در کنار کافکا، والتر بنیامین نیز از ستایشگران پُرشور کار روبرت والزر بوده است. او دربارۀ والزر می‌نویسد: «این داستان‌ها (نوشته‌های والزر) به‌طرز کاملاً غیرمعمولی لطیف‌اند و این را هرکسی درمی‌یابد. ولی هرکسی این را نمی‌بیند که نه‌فقط تنش عصبی زندگی تبهگن بلکه احساس ناب و زنده و پویای زندگی نیز در آنها نهفته است.»

یاکوب فون گونتن | روبرت والزر | ترجمهٔ‌ ناصر غیاثی | نشرنو، چاپ ششم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۰۸ صفحه، قیمت: ۲۲۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Nov, 09:39


هرگاه که دموکراسی دیگری در سراشیبی سقوط می‌افتد، می‌خواهیم بدانیم آیا هشداری است به سرنوشت احتمالی دموکراسی ما؟ هر وقت که جان مردم از یک سیاست‌مدار به لب می‌رسد، راهی هست تا سیاست‌مداری دیگر را به جای او انتخاب کنند. رهبران مخوف یا چنان که در چین می‌گفتند «امپراتوران بد» ممکن است بی‌سر و صدا سر به نیست شوند. احزاب سیاسی در حال احتضار، سرانجام به گورستان تاریخ سپرده می‌شوند. اگر دموکراسی واقعاً مغفول بماند یا تضعیف شود، بعید نیست که یک «امپراتور بد» آهسته در نهادهای آن بخزد و جا خوش کند، طوری که دیگر نتوان از دستش خلاص شد.

پایان دموکراسی | دیوید رانسیمن | ترجمۀ حسین پیران| نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد نرم،‌ ۲۶۰ صفحه، قیمت: ۱۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Nov, 15:41


گسترش دموکراسی مدرن طی دویست سال گذشته چشمگیر و شگفت‌آور بوده است. دموکراسی در کشورها و جاهایی گسترش یافته است که بسیاری معتقد بودند فقیرتر از آن بوده‌اند که بتوانند این نهادها را حفظ کنند. در عین حال به موازات ثروتمندتر شدن دیگر کشورها دموکراسی بر خلاف انتظاراتی که از آن می‌رفت در ادامه‌دادنِ راهش شکست خورده است. الگوهای درازمدت توسعۀ دولت توضیح بهتری در مورد آنچه رخ داده است به دست می‌دهد. دموکراسی مدرن بخت بیشتری داشت که در جاهایی ریشه بدواند که پیشینۀ دولتی با دیوانسالاری قوی نداشتند که بتواند فرمانروایی خودکامه را تحکیم کند. در عین حال، ثبات دموکراتیک تا همین حالا هم در این جاها تضمین شده است.

فرود و فراز دموکراسی | دیوید استاساویج | ترجمۀ لی‌لا سازگار | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، دوازده + ۵۰۶ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

27 Nov, 07:48


‍ شب‌ها باشکوه می‌شدند. ماه دلباختۀ سپیدیِ بوته‌زار و درختان شکوفا و پیچ‌وخم درازآهنگ جاده‌هایی می‌شد که دیده از او می‌ربودند و اغوایش می‌کردند. ماه بر دامن چشمه‌ها و آب روان رودخانه منعکس می‌شد و حیاط کلیسا با گورهای خاموشش را بدل به جایی جادویی می‌کرد، چنان که آدم مردگان خفتۀ زیر آن را از یاد می‌برد. میان پریشانی کورگره شاخه‌های نازک و موی‌وار فروافتنده، چیزی جان آدم را می‌خلید و کاری می‌کرد که می‌توانست نوشتۀ سنگ گورها را بخواند. سیمون هم دور حیاط کلیسا چرخید، چند باری چرخید، سپس راهی دیگر به سمت کشتزار صاف در بالادست در پیش گرفت، خزید به میان جگنزاری درخشنده و کم ارتفاع، رسید به چمنزاری کوچک و شیبدار میان بوته‌ها، و آنجا نشست روی سنگی تا در این باره تأمل کند که تا چه مدت خواهد توانست به چنین زندگی توأم با نگریستن و حس کردن صرف ادامه دهد.

بچه‌های تانر | روبرت والزر | ترجمهٔ‌ علی عبداللهی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، بیست و دو + ۳۲۸ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

26 Nov, 18:33


🔸
انجمن صنفی ویراستاران با همکاری مجموعهٔ فرهنگان برگزار می‌کند:

🍀گلگشت ترجمه و ویرایش ترجمه🍀
یک هفته با خشایار دیهیمی در کلاردشتِ مازندران

زمان برگزاری: جمعه ۹ آذر تا جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳
۳۶ ساعت در ۶ روز
نوع برگزاری: حضوری
محل برگزاری: کلاردشت، استان مازندران
شهریه قابل تقسیط است.
🔹ظرفیت باقیمانده ۲ نفر🔹

📌 همراه با سرویس رفت‌وبرگشت، اسکان و سه وعدهٔ غذایی
و یک روز بازدید از مجموعهٔ فرهنگان در کلارآباد

ــ در صورت شرکت فعال در کارگاه‌ها، به شرکت‌کنندگان گواهیِ حضور داده می‌شود.

@Anjomanvirastar

نشر نو

26 Nov, 13:08


‍ «در جستجوی صبح» تجدید چاپ شد.

«در جستجوی صبح»، زندگینامۀ خودنوشت عبدالرحیم جعفری در دو مجلد، مسیر پر فراز و نشیب شخصیت خودساخته‌ای را تصویر می‌کند که گسترده‌ترین مؤسسۀ خصوصی چاپ و نشر کتاب در تاریخ ایران و خاورمیانه را بنیان نهاد.

جلد نخست، از تولد تا ۲۸ مرداد، در ۲۴ فصل روایتی جذاب از رنج‌ها و کوشش‌های فردی است که با بلندنظری در پی افکندن طرحی نو برای گسترش فرهنگ و کتاب در ایران است.

در ۱۳ فصل جلد دوم، از انتشار شاهنامه تا آغاز انقلاب بهمن ۵۷، با سیری از وقایع ریز و درشت مواجه‌ایم که در نهایت منجر به مصادرۀ اموال یکی از برجسته‌ترین کارآفرینان ایران ‌شد – مؤسس بزرگ‌ترین چاپخانه بخش خصوصی؛ ناشر ۲۸۰۰ عنوان کتاب و کسی که دوازده کتابفروشی تأسیس کرد.

در جستجوی صبح | عبدالرحیم جعفری | نشرنو، چاپ دهم ۱۴۰۳، قطع وزیری، جلد سخت، ۱۲۲۴ صفحه، قیمت: ۹۰۰.۰۰۰تومان،
#تجدید_چاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

26 Nov, 09:18


‍ □ به‌زودی...

اغلب یونان باستان و اروپای پیشارنسانس را مبدأ تاریخ دموکراسی دانسته‌اند. فرود و فراز دموکراسی شواهدی به ما ارائه می‌دهد از اینکه روش‌های دموکراتیک، به‌جز اینها، در بسیاری مکان‌ها و زمان‌های دیگر وجود داشته است. دیوید استاساویج شرح می‌دهد این دموکراسی‌ها چرا و چگونه به وجود آمدند و شکوفا شدند و در چه زمانی و چرا رو به زوال گذاشتند. او از این راه نه‌تنها اطلاعاتی اساسی دربارهٔ تاریخ حکمرانی در اختیار ما می‌گذارد، بلکه تحلیلی بی‌نظیر از دموکراسی مدرن و آیندهٔ آن به دست می‌دهد.

دیوید استاساویج استاد دانشگاه نیویورک و مدیر گروه علوم اجتماعی این دانشگاه است. حوزهٔ تخصص او دموکراسی و اقتصاد سیاسی است. از جمله آثار او می‌توان به اینها اشاره کرد: بدهی عمومی و تولد دولت دموکراتیک (۲۰۰۴)، دولت‌های قرض: اندازه، قدرت، و رشد موجودیت‌های سیاسی اروپایی (۲۰۱۱)، مالیات‌گیری از ثروتمندان: تاریخ انصاف مالی در ایالات متحد و اروپا (۲۰۱۶، با همکاری کنت اسکیو).

@nashrenow

نشر نو

25 Nov, 12:03


‍ بت‌های شکست‌خورده قابلیت انتقام‌جویی دارند. در این میان لنین هم از این قاعده مستثنا نبود. در اول سپتامبر ۱۹۸۳ هنگامی که روز اول کلا‌س‌ها در دانشکدۀ زبانشناسی تصمیم گرفتند «درس لنین» را افتتاح کنند، او شکسته و حتی خردشده، از میان غبارها برخاست. وجود چنین درس‌هایی در مدرسه عادی بود، اما در دانشگاه چنین درسی ارائه نمی‌شد. دلیل این ابتکار شاید عدم اطمینانی بود که با تغییر دبیرکل حزب در سران حزب ایجاد شده بود. وقتی آندروپف به قدرت رسید، آن‌قدر پیر بود که علائم حیاتی‌اش از سلفش، برژنف، بیشتر نبود. در چنین شرایطی تصمیم بر این شد به سراغ کسی بروند که حیات جاودان داشت و تا ابد زنده محسوب می‌شد. درس لنین را در دانشکدۀ زبانشناسی کسی به نام بورتسِف، استاد علم کمونیسم که دانشجویان او را ضد علم می‌نامیدند، تدریس می‌کرد. بورتسف در اعماق وجودش می‌دانست که چنین عنوانی بی‌اساس نیست و با گذشت سال‌ها این فرضیه استاد را به سمت اختلاف و خصومت کشاند.

بریزبن | یوگنی وادلازکین | ترجمۀ نرگس سنائی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، شومیز (جلد نرم)، ۳۹۸ صفحه.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

24 Nov, 18:15


پیرمرد و دریا؛ عبدالرحیم جعفری
@radiotragedy

نشر نو

24 Nov, 18:15


فصل چهارم، شماره‌ی اول
پیرمرد و دریا؛ عبدالرحیم جعفری

شماره‌ی اول از فصل چهارم رادیوتراژدی قصه‌ی زندگی عبدالرحیم جعفری است؛ مؤسس انتشارات امیرکبیر که از بزرگ‌ترین بنگاه‌های نشر در ایران بود. جعفری در کودکی با فقر دست‌و‌پنجه نرم کرد و بعد از کارگری در نشر علمی، کم‌کم توانست سر پا بایستد و نشری برای خودش تأسیس کند. «امیرکبیر» ناشر کتاب‌های جلال آل احمد، فروغ فرخزاد، عبدالحسین زرین‌کوب، هوشنگ ابتهاج، غلامحسین ساعدی و دکتر محمد معین بود. اما روزگار کم‌کم روی بدش را به جعفری نشان داد و او اول چشمش را از دست داد و چند سال بعد، در روزگار مصادره‌ها، قربانی شد. قصه‌ی زندگی و کار عبدالرحیم جعفری مشهور به تقی را می‌توانید در این شماره‌ی رادیوتراژدی بشنوید.

نویسنده: علی سیف‌اللهی | راوی: کریم نیکونظر | اصلاح صدا و میكس: رضا دولت‌زاده |ناشر: رادیو تراژدی

در اپل پادکست
https://podcasts.apple.com/us/podcast/radio-tragedy-رادیو-تراژدی/id1531279373

در کست‌باکس
https://castbox.fm/app/castbox/player/id3310854/id756246288

در وب‌سایت‌ ما
‏Radiotragedy.com

نشر نو

24 Nov, 10:06


‍ ممکن است بسیاری اطلاع داشته باشند که مزدک، پیامبر ایرانی، از برابری و عدالت اجتماعی دفاع می‌کرد، اما کمتر کسی از عمق فلسفۀ او آگاه است. اندیشه‌های مزدک تنها به تقسیم ثروت محدود نمی‌شد؛ او بر این باور بود که نظام طبیعی جهان بر اساس اشتراک و توازن شکل گرفته است. گفته شده که طبیعت برای او نه‌تنها منبع الهام، بلکه الگویی برای زندگی انسانی بود. با این حال، پرسش مهمی همچنان باقی است: چرا اندیشه‌های مزدک، با وجود گذشت قرن‌ها، همچنان الهام‌بخش و در عین حال محل اختلاف‌اند؟

«دربارۀ مزدک چه می‌تواند بنویسد؟ همه می‌گویند که مغ بزرگ با یاران نزدیک خود به آذرآبادگان گریخته است. فرستادگان قباد به دیدن او رفته‌اند. و هر چه بیشتر گفته می‌شود که مزدک بیمار است: خداوند بیش از اندازه به او خرد داده و سرش تاب آن را نیاورده است. در خراسان گفته می‌شود که او مرده است...

آنچه دربارۀ سرزمین آشفتۀ ایرانشهر بر سر زبانهاست به داستان افسانه می‌ماند. در آغاز چیزکی از درستی در آنها هست: گریختن پنهانی گشنسب‌داد را از کجا دانستند؟ این مردمانی که از شب‌هنگام آنجا گرد آمده و چشم به شن‌های سیاه دوخته‌اند راز را از چه کسی شنیده‌اند؟»

مزدک | موریس سیماشکو | ترجمهٔ مهدی سحابی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۸۴ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

23 Nov, 11:14


‍ یوبرایت همنوعانش را دوست می‌داشت و معتقد بود چیزی که اکثر آدمیان بدان نیاز دارند دانشی است که بیشتر بدانها خرد ببخشد تا دولت و نعمت. وی آرزومند آن بود که طبقه را به جای افراد اعتلا بخشد نه افراد را به حساب طبقه. از این هم فراتر می‌رفت و آماده بود خودش نخستین «واحدی» باشد که در این راه فدا می‌شود.
برای گذر از مرحلۀ روستا به مرحله معنا دست‌کم باید از دو و در اغلب موارد از چند مرحلهٔ واسط گذشت، و یکی از این مراحل بی‌گمان پیشرفت مادی است. مشکل بتوان پنداشت که «خلوت و آرامش» روستا بتواند کمکی به هدف‌های معنوی باشد مگر این که هدف‌های اجتماعی را به‌عنوان مرحله‌ای انتقالی در نظر گرفت. ویژگی موضع یوبرایت در این بود که در کوشش برای دستیابی به افکار والا همچنان به زندگی ساده و حتی از بسیاری جهات به زندگی طبیعی و فقیرانه و دوستی و برادری با روستاییان متکی بود.

بازگشت بومی | تامس هاردی | ترجمۀ ابراهیم یونسی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳ (چاپ قبلی: نشرنو، ۱۳۶۹)، قطع رقعی، جلد سخت هجده + بیست + ۴۹۷ صفحه، ۶۵۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید این کتاب از وب‌سایت نشرنو

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

05 Nov, 08:37


‍ «همه می‌میرند» تجدید چاپ شد.

«آیندۀ محدود، زندگی محدود؛ قسمت ما انسان‌ها همین بوده...»
سیمون دوبوار ماهیت مرگ و زندگی را در نخستین روزهای پایان جنگ جهانی دوم در قالب مفاهیمی مانند عشق و سیاست و تاریخ و ... زیر سؤال می‌برد. فوسکا، اشراف‌زاده‌ای ایتالیایی،‌ محکوم به فناناپذیری است و تصور می‌کند همه چیز را می‌داند و می‌بیند و سرنوشت همه‌کس بر او آشکار است.

دوبوار با قرار گرفتن در کالبد انسانی نامیرا به بررسی و کند و کاو روح بشر می‌پردازد. از نگاه انسانی که مرگ بر او کارگر نیست حرف می‌زند و نشان می‌دهد که چرخۀ زندگی اگرچه پوچ و مهمل و بی‌معنا، اما برای یکایک افرادی که روزی قرار است دیگر نباشند، پر از شگفتی و وقایعی‌ست که جهان را برایشان تازه می‌کند. نویسنده از زندگی انسانِ نامیرا را از منظر به چالش می‌کشد تا معنا یافتن زندگی در عینِ قاطعیتِ مرگ را محک بزند.
مرگ و زندگی در شاهکار سیمون دوبووار، همه می‌میرند، به‌طرزی حیرت‌انگیز یکدیگر را به مبارزه می‌خوانند و در فراز و فرود این جدال تأثیری از خود بر جای می‌گذارند که ذهن مخاطب را ـــ بنا به گفتهٔ خیلِ خوانندگان ـــ تا آخرین لحظۀ زندگی رها نخواهد کرد. ترجمهٔ مهدی سحابی از این رمان را می‌توان جزو بهترین تجربه‌های مترجمیِ او برشمرد.

همه می‌میرند | سیمون دوبوار | ترجمۀ مهدی سحابی | نشرنو، چاپ بیست و ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۴۱۴ صفحه، قیمت: ۴۵۰۰۰۰تومان، #تجدید_چاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

۱۲ تا ۲۸ آبان
فروش کتاب‌های نشرنو با تخفیف ویژه در وب‌سایت نشرنو


سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

04 Nov, 10:58


‍ کتابخانۀ دختران و پسران بلندپرواز

داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز ایران
داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز ایران سرگذشت زنانی را بازگو می‌کند که با تحمل سختی‌ها و درهم‌شکستن موانع توانستند کارهای بزرگ بکنند و یادآور پایداری و امید و خلاقیت برای همۀ آیندگان باشند.

ایده‌های بزرگ برای دختران و پسران
کودکان و نوجوانان فیلسوف به دنیا می‌آیند. بی آنکه کسی تشویق‌شان کند، بعضی از بزرگ‌ترین پرسش‌های زندگی را مطرح می‌کنند. این کتاب ما را به دیدار با شخصیت‌های پیشگام فلسفه از سراسر جهان می‌برد و کمک‌ می‌کند مسائل زندگی را بهتر درک کنیم.

تکامل شگفت‌انگیز
این کتاب شما را به سفری شگفت‌انگیز در تاریخ زمین می‌برد و شما را با گذشتهٔ جاندارانی آشنا می‌کند که بیشترشان را دیده‌اید و تعدادی‌شان را ندیده‌اید. این کتاب به شما می‌گوید که تکامل چیست، چگونه عمل می‌کند و چه کسی اسرار آن را کشف کرد.

داستان‌های خوب برای پسران بلندپرواز
مجموعه‌ای الهام‌بخش دربارهٔ مردان معروف و نه‌چندان معروف از گذشته تا به امروز که کوشیدند تا با شفقت و گذشت و خودباوری دنیا را جای بهتری کنند.

داستان‌های خوب برای پسران بلندپرواز ۲
داستان‌های واقعی زندگی پسرانی که ثابت کردند دیده‌شدن ناتوانی‌ نشانۀ ضعف نیست، داشتن ذهنی باز و پذیرا بسیار جذاب و خوشایند است – و متفاوت بودن هیچ اشکالی ندارد.

داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز
داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز، با ارائۀ تعریف تازه‌ای از قصه و افسانه و بازگویی داستان‌هایی از زنان قهرمان، از الیزابت اول تا سرینا ویلیامز، به دختران قوت قلب می‌بخشد.

داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز ۲
جلد دوم داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز، مجموعه‌ای کاملاً نو از داستان‌های قبل از خواب است که زنان استثنایی، از نفرتیتی تا رزالیند فرانکلین و جی. کی. رولینگ را می‌ستاید.

دخترها در فکر همه‌چیز
این کتاب می‌تواند راهنمایی باشد برای دخترانِ مبتکر تا فکر بکرشان را از مرحلهٔ ایده به مرحلهٔ عمل درآورند و به واقعیت بدل کنند! و چه‌بسا دخترانی که تا کنون فکر بکری نداشته‌اند، با خواندن این کتاب، خلاقانه‌تر بیندیشند و فکرهای بکر بیابند!

ماجراجویی در فلسفه
ماجراجویی در فلسفه به کمک داستان‌ و پرسش و به‌کار انداختن اندیشه، حس کنجکاوی و جسارتِ پرسشگری و آموختن و تجربه کردن را در شما پرورش می‌دهد.

زنانی که جهان را بهتر کردند
این کتاب شامل زندگی‌نامۀ مختصر و مفید زنان دانشمند، ورزشکار، هنرمند، هنرپیشه، مخترع، کاشف و… است. قطعاً داستان زندگی آنها سرچشمۀ الهام نوجوانان خواهد بود و آنها را تشویق خواهد کرد تا رؤیاهای بزرگ در سر بپرورانند.

۱۲ تا ۲۸ آبان
فروش کتاب‌های نشرنو با تخفیف ویژه در وب‌سایت نشرنو


@nashrenow

نشر نو

03 Nov, 13:31


گروه و  انجمن علمی-دانشجویی تاریخ  دانشگاه تربیت مدرس با همکاری مؤسسهٔ همکاری‌های میان‌رشته‌ای اکنون و مجلهٔ مردم‌نامه برگزار می‌کند:

نشست:
تاریخ خُرد به‌مثابهٔ یک رهیافت روش‌شناختی
بررسی و نقد کتاب پنیر و کرم‌ها از کارلو گینزبورگ

سخنرانان:
دکتر سیدهاشم آقاجری
دکتر محمدجواد عبدالهی
هادی آقاجانزاده

دبیر نشست: دکتر جواد مرشدلو  

زمان: سه شنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده‌ی علوم انسانی، طبقهٔ چهارم، سالن رئیسی


علاقه‌مندانی که از بیرون دانشگاه قصد شرکت در این نشست را دارند لطفاً به نشانی زیر پیام دهند:

@abolfazl_korosh


@nashrenow

نشر نو

03 Nov, 08:26


‍ کتابخانۀ آینده‌پژوهی

برج و میدان
قرن بیست ‌و یکم را «عصر شبکه‌ای» خوانده‌اند. اما فرگسن در برج و میدان استدلال می‌کند که شبکه‌ها به‌هیچ‌وجه پدیدهٔ جدیدی نیستند. از چاپخانه‌دارها و مبلّغانی که اصلاحات دینی را موجب شدند گرفته تا فراماسون‌هایی که انقلاب امریکا را هدایت کردند، همانا شبکه‌سازان بودند که نظم و سامانِ دیرینۀ پاپ‌ها و پادشاهان را بر هم زدند.

به‌سوی تمدن جدید
امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که سال‌ها پیش الوین و هایدی تافلر در موردش نوشته بودند و گذشت زمان نشان داد که بسیاری از تحلیل‌های آنها درست و نزدیک‌به‌واقع بوده است. اکنون رجوع به آن تحلیل‌ها و آن شیوهٔ نگریستن از این جهت مفید و کارآمد است که می‌تواند راه و روشی برای مواجههٔ دقیق و واقع‌بینانه باشد در برابر سیل فزایندهٔ پرسش‌ها و ابهام‌های عصر هوش مصنوعی.

جابه‌جایی در قدرت
جـابه‌جـایی در قدرت نشان می‌دهد که نقش عناصر سه‌گانۀ قدرت ـ زور، پول، دانایی ـ در حیات سیاسی و اجتماعی بشر و تحول اهمیت آن‌ها در طول تاریخ چگونه بوده و چطور امروزه دانایی به نیرومندترین عنصر قدرت تبدیل شده است.

جهان پس از امریکا
جهان پس از امریکا آینه‌ای است که در بررسی نقش قاطع ایالات متحده و بسیاری کشورهای دیگر به ما کمک می‌کند. خوانندگان از درک بی‌نقص زکریا از روابط بین‌المللی، سیاست جهانی و توسعۀ اقتصادی بهرۀ فراوان خواهند یافت.

شوک آینده
الوین تافلر، در بخش‌های اساسی «شوک آینده»، با تحلیلی عمیق و گسترده بازتاب ناپایداری‌ و تنوع و تازگی را در حوزه‌های روابط شش‌گانۀ انسان با افراد، اشیا، مکان‌ها، سازمان‌ها، افکار و اطلاعات توصیف می‌کند.

عصر اطلاعات (ویراست دوم)
سه‌گانۀ عصر اطلاعات: اقتصاد، جامعه، فرهنگ به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده است. در ویراست دوم تغییرات اساسی به چشم می‌خورد. در زمان انتشار ویراست نخست مفاهیمی چون فضای مجازی، فضای جریان‌ها، فضای بی‌زمان و پولشویی تازه بودند، حال آنکه اکنون بسیاری از این مفاهیم به زبان هرروزهٔ ما راه یافته‌اند. انقلاب فناوریِ اطلاعاتْ اقتصاد و جامعه و فرهنگ را در سراسر جهان از بنیان دگرگون کرده است.

فروپاشی
چگونه جهان ما می‌تواند به بهترین شکل از خودکشی زیست‌بومی جلوگیری کند؟
آسیب‌های زیست‌محیطی، تغییرات آب و هوایی، جهانی شدن، رشد سریع جمعیت، تصمیم‌های سیاسی نابخردانه همه عواملی بوده‌اند که در سراسر دنیا باعث فروپاشی جوامع شده‌اند، اما بعضی جوامع با چاره‌اندیشی‌های مناسب راه بقا را در پیش گرفتند.

موج سوم
«موج سوم» تجزیه و تحلیلی است درخشان از نیروهایی که تمدن ما را تشکیل داده و بر جهان ما مؤثرند. الوین تافلر در این اثر عنوان می‌کند که کار جهان به جنون نکشیده، بلکه در پسِ هیاهو و قیل و قالِ حوادث به ظاهر بی‌ربط، طرحی شگفت‌انگیز و امیدبخش نهفته است.

۱۲ تا ۲۸ آبان
فروش کتاب‌های نشرنو با تخفیف ویژه در وب‌سایت نشرنو


@nashrenow | www.nashrenow.com

نشر نو

02 Nov, 12:55


در پویشِ نوآبان کتاب‌های الکترونیک و صوتی نشرنو در پلتفرم‌های طاقچه و فیدیبو با تخفیف ویژه در دسترس همهٔ خوانندگان قرار گرفته است. می‌توانید با خرید یا فعال‌کردنِ اشتراک مطالعه به همهٔ کتاب‌ها دسترس پیدا کنید.

@nashrenow | www.nashrenow.com

نشر نو

02 Nov, 10:08


کتابخانۀ تاریخ ایران

تاریخ ایران آکسفورد
«تاریخ ایران آکسفورد»، از لحاظ گسترۀ تاریخى، مجموعه ‌مقالاتى است جامع دربارۀ سرگذشت تمدن ایرانى. نویسندگان، که همگى در حوزه‌هاى مطالعاتى مربوطه پیشرو هستند، بر پیوستگى‌هاى کلانِ موجود در این تاریخ تأکید مى‌کنند و در عین حال به توصیف الگوهاى مهم تحول در دوره‌هاى مختلف مى‌پردازند.

ایران و همسایگانش
در این اثر تلاش شده تا روابط دیپلماتیک در سال‌هایی بررسی شود که طی آن نهایتاً تسلط سیاسی، اقتصادی و استراتژیک روسیه در شمال، و برتری بریتانیا در جنوب تثبیت شد، و گشایشی نویدبخش در کار دشوار خاتمه دادن به مشاجرات طولانی‌مدت بین ترکیه و ایران صورت گرفت.

در آخرین روزهای رضاشاه
این کتاب ترسیم‌کنندهٔ مجموعه رخدادهای شگرفی است که درنهایت منتهی شدند به درگیری عمیق امریکا در امور ایران. آغاز روایت مرور سریع فراز و نشیب رقابت‌های بریتانیا و روسیه است بر سر ایران، از دوران پتر کبیر تا جنگ جهانی دوم.

جنبش‌های اجتماعی در ایران پس از اسلام
این کتاب مشتمل بر بیست مقاله است که ذیل سه سرفصل اصلی، «جنبش‌های سیاسی» و «جنبش‌های اعتقادی» و «جنبش قرمطیان» را عمدتاً در فاصلهٔ قرن‌های اول تا پنجم هجری به‌بحث می‌گذارد: از ابومسلم خراسانی و مُقنَّع تا مرداویج گیلی، از فرقهٔ مُرجِئه تا ابن‌مقفع و خرمدینان، و در آخر قرمطیان در بحرین و یمن و خراسان.

کریم‌خان زند
برآمدن کریم‌خان زند حاصل چه سلسله وقایعی بود؟ وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران در دورهٔ فرمانروایی او چگونه بود؟ چرا پس از مرگ او سران طایفهٔ زندیه به جان هم افتادند و نتوانستند بنایی را که او بنیاد نهاد حفظ کنند؟ این کتاب پاسخی است به این پرسش‌ها.

اتحادیه‌های کارگری و خودکامگی در ایران
هدف کتاب «اتحادیه‌های کارگری و خودکامگی در ایران» بررسی فراز و نشیب توسعۀ سیاسی ایران است از راه نگرش بر یک جنبه از رشد سیاسی، یعنی پیدایش اتحادیه‌های کارگری از سال ۱۲۸۵ تا سال ۱۳۴۲؛ زیرا اتحادیه‌های کارگری ابزار مناسبی برای سنجش توسعۀ سیاسی به‌شمار می‌آید.

در پویش «نوآبان»، از ۱۲ تا ۲۸ آبان
فروش کتاب‌های نشرنو با ۲۰ درصد تخفیف در وب‌سایت نشرنو


@nashrenow | www.nashrenow.com

نشر نو

01 Nov, 16:37


نشرنو برگذار می‌کند:

نخستین پویشِ نوآبان
به مناسبت ۷۵سالگی مؤسسۀ انتشارات امیرکبیر
۱۰۵سالگی عبدالرحیم جعفری (۱۲ آبان ۱۲۹۸-۱۰ مهر ۱۳۹۴) / بنیادگذار و مدیر مؤسسۀ انتشارات امیرکبیر (۲۸ آبان ۱۳۲۸ تا ۱۳۵۹)

در این پویش،
- کارنامهٔ عبدالرحیم جعفری، بنیادگذار مؤسسهٔ انتشارات امیرکبیر، را مرور می‌کنیم.
- آثار منتشرشده در نشر نو را از زبان پدیدآورندگان معرفی می‌کنیم.
- کتاب‌های نشر نو را با تخفیف ۲۰ درصد از طریق وب‌سایت نشرنو عرضه می‌کنیم.

لازم به ذکر است که این طرح تخفیف شامل آثار الکترونیکی و کتاب‌های صوتی نشرنو در «طاقچه» و «فیدیبو» نیز می‌شود.

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

01 Nov, 10:32


‍ ◙ از رنجِ بشر رنج می‌برد. از وزن این رنج له می‌شد و آن را برای خود بیش از اندازه بزرگ می‌کرد: زیرا اگر بشر این‌همه رنج را طاقت می‌آورْد به‌خاطر آن بود که پوستی کلفت‌تر از پوست نازک نوجوانی نحیف داشت. اما آنچه را برای خود بزرگ نمی‌کرد، و آنچه او را بیشتر از رنج بشری آزار می‌داد، بلاهت بشر بود.

◙ فردا!... برای آیندگان به‌آسانی قابل تصور نیست که این واژه در چهارمین سال جنگ تا چه حد تداعی‌گر یأسی گنگ و ملالی بی‌پایان می‌نمود... ملالی وصف‌ناپذیر! بارها و بارها امیدها بر باد رفته بود! صدها فردا که به‌دنبال یکدیگر آمده بودند، همچون دیروز و همچون امروز، هریک چون دیگری محکوم به نیستی و انتظار، محکوم به انتظارِ نیستی. زمان دیگر نمی‌گذشت. سال مانند رود استوکس شده بود که زندگانی را در دایره آبهای سیاه و چرب خود احاطه کرده بود، با سایه‌روشنهای تیره‌ای که گویی دیگر در حرکت نبودند. فردا؟ چه فردایی؟ فردا مُرده است.

پی‌یر و لوسی | رومن رولان | ترجمۀ مینو مشیری | نشر نو، چاپ هشتم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۰۳ صفحه، قیمت: ۱۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

31 Oct, 22:03


تمام بدن‌های سالم مانند هم‌اند اما هر بدن ناسالمی به شیوهٔ خودش ناسالم است!

اگر دلتان می‌خواهد با کتابی آشنا شوید که یک زیست‌شناس تکاملی دربارهٔ بدن انسان نوشته اما مثل یک داستان پرکشش و جذاب شما را تا صفحهٔ آخر به دنبال خودش می‌کشد، این رویداد را از دست ندهید.

بهخوان و نشرنو با همکاری شهر کتاب مرکزی یک رویداد مشترک برگزار می‌کنند:
رونمایی و نقد و بررسی کتاب «داستان بدن انسان»

ـــ پنل گفتگوی تخصصی با حضور

کاوه فیض‌اللهی
دکتر عرفان خسروی
دکتر پریسا صحرانورد

ـــ پرسش و پاسخ و گفتگو با شرکت‌کنندگان که فرصتی برای تعامل با متخصصان و طرح سؤالات فراهم می‌کند.

اگر قبل از رویداد کتاب را خوانده یا مرور کرده باشید، بیشتر می‌توانید از گفتگوها و پرسش‌ و پاسخ‌ها استفاده کنید.

شرکت در این رویداد برای عموم علاقه‌مندان است.

مکان: تهران، شهرکتاب مرکزی
زمان: جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

@nashrenow

نشر نو

31 Oct, 17:41


‍ زایش روحی یک شاهکار فرایندی است که شایستۀ تحلیل است. ما فقط می‌توانیم مراحل برونی رشد جنایت و مکافات را دنبال کنیم، امّا این کار با دقتی فوق‌العاده قابل‌انجام است. در ماه ژوئن، اندکی پس از تعطیل کامل اپوخا، داستایفسکی به یاد ناشر قدیمی‌اش کرایفسکی افتاد و نامه‌ای نوشت و رمانی تحت عنوان دائم‌الخمرها به او پیشنهاد کرد که مربوط به «می‌گساری و مستی از کلیۀ جنبه‌ها، خصوصاً تصویرکردن خانواده‌ها و بچه‌هایی که در چنین محیطی بار می‌آیند، و غیره» بود. کرایفسکی این پیشنهاد را رد کرد؛ و چیزی گواه بر این مطلب نیست که حتی یک سطر از دائم‌الخمرها نوشته شده باشد. امّا می‌توان فرض کرد که نطفۀ اوّلیۀ فصل‌هایی از جنایت و مکافات که مربوط به خانوادۀ مارملادوف است در این طرح نهفته بوده است. به دنبال امتناع کرایفسکی، داستایفسکی قراردادی با استلوفسکی امضاء کرد، و چون پول سفر به خارج را در جیب یافت، مثل معمول فکر آینده دیگر از سرش بیرون رفت. آنگاه روزهای مصیبت‌بار اقامت در ویسبادن با سوسلووا فرارسید؛ و چنانکه بعدها در نامه‌ای نوشته است، اندیشۀ نوشتن جنایت و مکافات زمانی به خاطرش خطور کرد که همه چیز خود را در پای میز رولت باخته بود. هر روز به مغازه‌های رهن‌گیرها در ویسبادن مراجعه می‌کرد، بدین امید که با گروگذاشتن لباس‌ها و خرده‌ریزهایش چند تالری به دست آورد و از گرسنگی نجات یابد.

داستایفسکی جدال شک و ایمان | ادوارد هَلِت‌ کار | ترجمۀ خشایار دیهیمی | نشرنو، چاپ ششم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، ۴۰۸ صفحه، قیمت: ۳۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

31 Oct, 06:41


‍ فقط انسان است که می‌تواند روی دوپای خود راه برود و من فکر می‌کنم، ما می‌توانیم تا حدی دریابیم که او چگونه به حالت ایستادۀ خود دست یافته است که یکی از ویژگی‌های برجستۀ او را تشکیل می دهد. انسان نمی‌توانست بدون استفاده از دست‌هایش، به موقعیت فعلی مسلط خود در جهان دست پیدا کند، دستانی که به‌طرز شگفت‌انگیزی سازگاری یافته‌اند تا بر اساس ارادۀ او عمل کنند. اما تا زمانی‌که دست‌ها و بازوهایش مطابق معمول برای نقل مکان و تحمل کل وزن بدنش به کار می‌رفتند یا همان‌طور که قبلاً اشاره شد، تا زمانی که کاملاً برای بالا رفتن از درختان مناسب بودند، اصلاً نمی‌توانستند به اندازۀ کافی برای ساخت سلاح یا پرتاب دقیق سنگ‌ها و نیزه‌ها به سمت هدف عالی باشند.

داستان بدن انسان | دنیل لیبرمن | ترجمهٔ میرجواد سیدحسینی، ویراستۀ میثم محمدامینی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، دوازده + ۵۳۰ صفحه، قیمت: ۶۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

30 Oct, 12:31


‍ ژرژ باتای بحثش در خصوص اروتیسم را چنین آغاز می‌کند: «جا دارد گفته شود اروتیسم تن دادن به زندگی است تا پای جان.» آنچه اینجا پذیرفته می‌شود حیات برهنه نیست - که از سلبیت مرگ گریزان است. در عوض، تمایل زیاد به زندگی، آن‌گاه که تا سر حد ممکن به اوج خود می‌رسد و تصدیق می‌شود، به تمایل زیاد به مردن پهلو می‌زند. اروس یا عشق واسطه‌ای است برای شدت بخشیدن به زندگی تا دم مرگ و پای جان: «در واقع، گرچه عمل اروتیک در وهلۀ اول شور زندگی است، ابژۀ این جستجوی روانشناختی، مستقل... از هر دغدغه‌ای برای بازتولید زندگی، با مرگ بیگانه نیست.» باتای برای دادن «ظاهری موجه» به این تناقض به ساد رجوع می‌کند: «برای شناخت مرگ هیچ راهی بهتر از این نیست که آن را به تصویری شهوانی و هرزه نسبت دهیم.»

احتضار اروس | بیونگ چول-هان | ترجمۀ فریبرز همائی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده+۸۱ صفحه، ۱۱۰,۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

30 Oct, 09:53


‍ «آثار بزرگ سیاسی» تجدید چاپ شد.

تا عبارت «آثار بزرگ سیاسی» بر زبان می‌آید، مفاهیمی مانند «قدرت»، «حکومت»، «دولت»، «عدالت»، «انقلاب»، «قانون»، «خشونت»، «دموکراسی»، «آزادی» و جز آنها در ذهن ما نقش می‌بندد. به‌واقع هم چنین است؛ آثار بزرگ سیاسی کتاب‌هایی هستند دربارۀ این موضوعات. اما اگر آثار دوران‌ساز سیاسی را یک‌جا و در بستر تاریخی‌شان ببینیم، چیزی ورای این موضوعات نیز دستگیرمان می‌شود، و آن روند هرچه پیچیده‌تر شدن ذهن آدمی‌ست معطوف به تدبیر و تمشیت حیات اجتماعی‌اش. انسان در آثار بزرگ سیاسی عینی‌ترین تجلیِ حقیقتِ بودنش در جهان را آشکار می‌کند. مثلاً، «قدرت» مفهومی انتزاعی نیست؛ اینکه «قدرت» در دست شاه یا ملکه‌ای باشد که تاج و تخت را از پدر به ارث برده، زمین تا آسمان فرق دارد با اینکه قدرت در دست فردی باشد که مردم او را برای دوره‌ای معین انتخاب کرده‌اند. فرقش را هم در زندگی آحاد مردم می‌توان به شکلی ملموس مشاهده کرد. بنابراین، تبیین قدرت و نوع حکومت در اثر سیاسی، نه‌فقط آیینۀ تمام‌نمای دورۀ تألیف آن اثر است، بلکه خود مشروعیت‌بخش و تحدیدکنندۀ روابط قدرت است، خواه در سطح بازیگران سیاسی، خواه در نسبت حاکم و محکوم. نتیجه اینکه آثار بزرگ سیاسی نه‌فقط حیات و ممات ما را بازمی‌گویند و بازمی‌نمایند، بلکه به آن شکل می‌دهند. کتاب کلاسیک «آثار بزرگ سیاسی» از این حیث مهم است که شماری از مهم‌ترین آثار سیاسی دوران مدرن را به‌روشنی شرح می‌دهد و وقتی که کتاب را می‌خوانیم و می‌بندیم نه‌فقط با موضوعات و مضامین اندیشه‌های سیاسی آشنا می‌شویم، بلکه آن کلیت را به‌عینه پیش روی خود می‌بینیم.

آثار بزرگ سیاسی (از ماکیاوللی تا روزگار ما) | ژان ژاک شوالیه و ایو گوشه | ترجمۀ لی‌لا سازگار | نشر نو، چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت،۶۸۰ صفحه، ۷۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Oct, 12:29


‍ «مرگ» تجدید چاپ شد.

شاید به نظرتان برسد مرگ موضوعی است که تأمل فلسفی دربارۀ آن شکلی نسبتاً بیمارگون دارد. اصلاً چرا کسی که زنده است خود را دلمشغول حالتی کند که بنا به تعریف شامل حال او نمی‌شود؟ مرگ ــ‌دروگرِ داس‌به‌دست، که در کتاب مقدس با تعبیر پادشاه وحشت از آن یاد شده‌ــ برای هیچ‌یک از خوانندگان این سطرها فرا نرسیده است. اپیکور، فیلسوف یونانی، اندیشه‌ای بسیار مشهور در این باب دارد که به ما یادآور می‌شود «تا زمانی که هستیم، مرگ با ما نیست؛ اما وقتی که مرگ آمد، آن‌گاه دیگر ما نیستیم». اپیکور از اینجا نتیجه می‌گیرد که مرگ نه برای زنده‌ها مایۀ دغدغه و نگرانی است، و نه برای مرده‌ها، «چون برای دستۀ اول مرگ وجود ندارد، و دستۀ دوم خود وجود ندارند»

کتاب پیش‌رو کوشش یک فیلسوف است برای پاسخ دادن به بسیاری از پرسش‌ها دربارۀ مرگ. نویسندۀ کتاب جفری اسکار فیلسوف اخلاق و استاد بازنشستۀ دانشکدۀ فلسفۀ دانشگاه دورام انگلستان است. پژوهش‌های او در حوزۀ فلسفۀ اخلاق طیف گسترده‌ای از موضوعات را در برمی‌گیرد؛ ازجمله مسئولیت اخلاقی، شجاعت، بخشودن، شرّ، فایده‌باوری، و مرگ. اسکار به حوزۀ اخلاق باستان‌شناسی نیز علاقه دارد و ازهمین‌رو مدیر و یکی از مؤسسان «مرکز اخلاق میراث فرهنگی در دانشگاه دورام» است.

مرگ | جفری اِسکار | ترجمۀ شیرین احمدی | نشر نو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، هشت+۲۳۸ صفحه، قیمت: ۲۶۰,۰۰۰ تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

29 Oct, 10:50


‍ «احتضار اروس» منتشر شد.

بیونگ چول هان در این کتاب نشان می‌دهد که عشق -در معنایی قاطع که یک سنت دور و دراز تاریخی به آن اعطا کرده است- در معرض خطر است. ای بسا پیشاپیش مرده باشد - در هر حال، حالش هیچ تعریفی ندارد. از این رو عنوان کتاب احتضار اروس است.

اما ضربات چه کسی عشق حقیقی را چنین سخت فروکوفته است؟ خاطیان عبارتند از فردگراییِ امروز، تلاش برای تعیین ارزش بازاری همه چیز و مجموعه‌ای از منافع پولی که حالا بر تمام شئون مسلط است. در حقیقت، عشق از پذیرش تمام هنجارها و معیارهای جهان معاصر -جهان سرمایه‌داریِ جهانی‌شده- سر باز می‌زند، زیرا عشق صرفاً توافقی برای هم‌زیستی خوشایند میان دو فرد نیست؛ عشق فی‌الواقع تجربۀ رادیکالِ وجودِ دیگری است، چه بسا رادیکال‌ترین شکل آن.

نویسنده برای اثبات همین مطلب، قسمی پدیدارشناسی عشق حقیقی -شامل عشق جنسی- به دست می‌دهد و به جستجوی خطرات بیشماری می‌پردازد که با آن روبه‌روست. از یک سو، وصف چیزی است که در تجربۀ مطلقِ غیریت رخ می‌دهد؛ از سوی دیگر، به معنای صدور کیفرخواست، بر اساس سیاهه‌ای از بندهای مختلف، علیه هر آن چیزی است که ما را از این تجربه دور می‌سازد - و حتی مانع از آن است که ببینیم چنین چیزی اصلاً وجود دارد، و اینکه این وضع چه عواقبی به دنبال دارد.

احتضار اروس | بیونگ چول-هان | ترجمۀ فریبرز همائی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده+۸۱ صفحه، ۱۱۰,۰۰۰ تومان، #منتشر_شد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Oct, 16:13


‍ سال‌ها گذشته است
میز را جمع کرده‌اند
مهمان‌ها کمابیش همه مرده‌اند
عده‌ای در جنگ جان سپرده‌اند
اما بر بساطِ یادبود
برای چند نفر که هنوز زنده‌اند
دلقک‌های خاطره مِن‌بعد می‌رقصند.

ـ***

اواخرِ یک نطق بی‌اندازه مهم
روی یک جملۀ زیبای بی‌معنی
دولتمردِ بزرگ تپق می‌زند
و درمی‌ماند
گیج و گنگ با دهان باز
نفس‌نفس‌زنان
دندان نشان می‌دهد
و پوسیدگیِ دندانِ دلایلِ صلح‌جویانه‌اش
به عصبِ جنگ می‌رسد
به مشکل مهم مالی.

به زیبایی زن [از مجموعهٔ کتاب‌خانۀ شاعران جهان] | ژاک پرِور | ترجمۀ محمدرضا پارسایار | نقاشی روجلد اختصاصی: کیوان مهجور | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهارده + ۴۱۵ صفحه، #ویدئو.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Oct, 12:33


‍ «محاکمۀ خوک» تجدید چاپ شد.

محاکمۀ
خوک داستان محاکمه‌ای غریب و آشناست. محاکمهٔ حیوان. بله، دادگاهی تمام‌وکمال برای حیوان در جایگاه متهم، با وکیل‌مدافع و هیأت منصفه و حضار. اُسکار کوپ-فان در این قصهٔ کوتاهِ هولناک چیزی را روایت می‌کند که بین قرن سیزدهم عیناً در کار بوده است: محاکمهٔ حیوان. اسناد آن روزگار نشان می‌دهد که محاکمهٔ حیوان دقیقاً شبیه همان‌ چیزی بوده که در دادگاه انسان‌ها می‌گذشته و حیوانِ متهم با وکیل مدافعش در برابر قاضی و دادستان و اعضای هیأت‌منصفه و حضار حاضر می‌شده است. اما آیا این رمان فقط گزارش آن روزگار است؟

محاکمهٔ خوک در چند لایه روایت می‌شود. حیوانی قرار است به اتهام قتل محاکمه شود. زندانی می‌شود. در زندان شکنجه می‌شود. تحقیر می‌شود. محدود می‌شود. به انفرادی می‌افتد. گویی در همین لحظات است که مرز میان انسان و حیوان مخدوش می‌شود. آیا او انسانی‌ست که همچون حیوان پنداشته می‌شود یا حیوانی‌ست که یادآور وضع بشر است؟ پرسش سوزانی که با زایش این انسان‌حیوان پیش کشیده می‌شود: او، آن حیوان زیاده‌انسانی، چطور باید از خودش دفاع کند؟ رفتار انسان‌ در برابر موجودی که امکان و زبانِ دفاع از خود ندارد چگونه است؟.

محاکمۀ خوک | اسکار کوپ-فان | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشر نو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۹۵ صفحه، ۱۰۰,۰۰۰ تومان، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

28 Oct, 09:25


‍ □ به‌زودی...

حافظهٔ آدمی محملِ رویدادهای گذشته است، و حتی محملِ آنچه روی نداده. حافظه میل به دستکاریِ رویدادها دارد و آهسته‌آهسته طوری در رویدادها دست می‌برد که ما، در مقامِ به‌یادآورنده، بدان آگاه نمی‌شویم. از این روست که امروز با دیدنِ عکسی مربوط به گذشته‌ی دور‌، یک روایت داریم و دیروز روایتی دیگر داشته‌ایم و فردا احتمالاً روایتی داشته باشیم یکسر متفاوت با امروز و دیروز. روایتِ جهانِ درونیِ یک عکس، چه خود روشن و سرراست باشد و چه مبهم و انتزاعی، ذهنِ ما روایت خود را با تکیه بر شناختِ پیشینی‌مان از زندگیِ سپری‌شده می‌سازد.
سومین اول شخص مفرد، به قرار دو اول شخص پیشین، به زبانِ محاوره‌ی عامیانه نوشته شده است. نگارنده بر آن است که روایتِ قصه‌های عکس‌ها با این زبان به دنیای درونیِ قصه‌ها نزدیک‌تر می‌شود، یا شاید اصلاً این قصه‌ها می‌بایست با این زبان تعریف می‌شد؛ زبانِ عامیانه‌ای که روی در اضمحلال دارد و زبانِ عامیانه‌ی دیگری جای آن را می‌گیرد.

@nashrenow

نشر نو

27 Oct, 13:03


‍ گمانم تا پاسی از شبِ بعد همان‌جا افتاده بودم. گوش چپم با خون چسبیده بود به زمین، دهانم هم. بین گوش و دهان هیاهویی بود مهیب. در این هیاهو خوابم برده و بعدش باران زده، باران شدید. کِرسوزُن بغل‌دستم افتاده بود، دراز به دراز، خیس آب. یکی از دست‌هایم را بردم سمت تنش. لمس کردم. دست دیگرم را نمی‌توانستم. نمی‌دانستم بازوی دیگرم کجاست. بالا می‌رفت، چرخی می‌زد در هوا و بعد صاف می‌افتاد پایین تا شانه‌ام، همان‌جا که گوشتش زده بود بیرون. با کمترین تکانی هر بار نعره‌ام را در می‌آورد و این از همه بدتر بود. بعدش، هرچند که هنوز فریادم هوا بود، هوار زدنم را بیشتر توانستم مهار کنم تا وحشتِ ولوله‌ای را که مثل قطاری فرو می‌رفت توی سرم، به درونم. آشوب کردن هیچ فایده نداشت. اول‌بار بود که وسط شیرتوشیرِ خمپاره‌هایی که زوزه‌کش رد می‌شد، وسط هر بلوایی که فکرش را بکنی، یعنی در وحشتِ کامل خوابیدم، نیمه‌هوش پس از آن دیگر هرگز بی‌هوشِ بی‌هوش نشدم مگر وقتی که زیر عمل بودم. از ۱۴ دسامبر همیشه با همین ولوله خوفناک خوابیده‌ام. من جنگ را در سرم به دام انداخته‌ام. جنگ در سرم زندانی شده.

#ازکتاب جنگ | لویی فردینان سلین | ترجمهٔ‌ زهرا خانلو | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۵۸ صفحه.

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

27 Oct, 08:53


‍ ◙ جامعه محصول خواست ما و حکومت محصول شرارت ماست؛ اولی نیکبختی ما را اثباتاً و از طریق اتحاد علایق ما فزونی می‌بخشد، دومی این کار را نفیاً و از راه لگام‌زدن بر عیوب ما انجام می‌دهد... در هر مملکتی جامعه مایهٔ برکت است، اما حکومت، حتی در بهترین حالت، شرِ غیر قابل تحملی است... حکومت، همانند لباس، نشانی است از معصومیتِ از‌دست‌رفته،‌و کاخ شاهان بر ویرانه‌های گلشنِ بهشت بنا گشته است. چنانچه ندای وجدانْ روشن و همسان می‌بود و بی‌چون‌و‌چرا از آن متابعت می‌شد، بشر نیازی به قانونگذارانِ دیگری نداشت.

◙ عصر حاضر... از آن اعصار خاصی است که فقط یک بار برای یک ملت دست می‌دهد، یعنی زمانی که تبدیل به دولت می شود. غالب ملل چنین فرصتی را از دست داده‌اند و از این‌رو، به جای قانونگذاری از برای خویش، مجبور به پذیرش قوانینی از ناحیهٔ فاتحان شده‌اند. آنان ابتدا یک پادشاه داشته‌اند و سپس صاحب نوعی حکومت شده‌اند؛ حال آنکه اول باید موارد منشور یک حکومت شکل بگیرد و بعداً اجرای آنها به اشخاص محول گردد.

تام پِین |مارک فیلپ | ترجمۀ محمد قائد | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد سخت، ۱۶۸ صفحه، قیمت: ۱۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

26 Oct, 11:55


‍ گاهی تشویش بر من چیره می‌شود. این‌جور وقت‌ها کیفم را برمی‌دارم، بالاپوشی روی دوشم می‌اندازم و از آپارتمان می‌زنم بیرون. ایگور دیگر پیشنهاد نمی‌کند که همراهم بیاید؛ مرا به حال خودم می‌گذارد، چون می‌داند کجا می‌روم. معمولاً می‌روم کنار دریا، می‌روم یکی از آن ساحل‌های طویل شنی. ساحل‌های متروک هلند را در اواخر پاییز و در زمستان خیلی دوست دارم. آنجا می‌ایستم به دریای خاکستری و آسمان خیره می‌شوم، رو به دیواری خیالی می‌ایستم و میخکوب می‌شوم. بعد دهان باز می‌کنم و کلمات را از دهانم بیرون می‌ریزم، اول به آهستگی و بعد تند و تندتر و بلندتر. زبانم را مثل اژدهای قصه‌های پریان می‌جنبانم، زبانم چند شاخه می‌شود: کرواتی، صربی، بوسنیایی، اسلوونیایی، مقدونی... روبه‌روی دیوار نامرئی سرم را پی‌درپی در باد فرو می‌برم و حرف می‌زنم. به هیچ چیز اعتقاد ندارم؛ دعا بلد نیستم. پیچیده در باد، نقش‌بسته بر چشم انداز همچون نقشی بر فانوس خیال، منِ معلم، گل سرسبد هم‌نسل‌هایم، چیزی را که باید بگویم می‌گویم، نیایش بالکانی‌ام را ادا می‌کنم. واژه‌ها مثل مرکبی که از ماهی مرکب می‌تراود از دهانم می‌تراوند. اصوات را مثل نامه‌ای در بطری برای آدم‌های بی‌نام و نشان می‌فرستم. واژه‌هایم را به باد می‌سپارم و می‌بینم همراه باد می‌روند.

وزارت درد | دوبراوکا اوگرشیچ | ترجمۀ نسرین طباطبایی | نشر نو، چاپ پنجم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۲۰ صفحه، قیمت: ۲۲۵.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

26 Oct, 09:04


‍ «در جایی نوشته‌ای که شکنجه با حق و عدالت، با عقل و منطق و با سرشت آدمی منافات دارد. و حال، اگر در برابر شکنجه مقاومت نکنی همۀ آنچه را که نوشته‌ای بی‌اعتبار خواهی کرد و آبرویی برای خودت باقی نخواهی گذاشت... پیش‌ترها براساس عقل و کرامت انسانی به این سؤال پاسخ داده بودی که بازجویی چیست؟ اما حال، باید با بدن خودت به این پرسش جواب بدهی، باید بازجویی را با گوشت و خون و استخوان و عصب خودت تحمل کنی.... تحمل کنی و چیزی نگویی... آنچه را که باید دربارۀ بازجویی بگویی گفته‌ای. بازجویی! برای آنکه متهم به زبان بیاید.» درد چون مهی چشمانش را تار می‌کرد. در میان این مه، سرهای بازجویان را می‌دید که تکان می‌خورد. «به زبان بیاید... این همه، به نحوی به زبان بستگی دارد، این همه یعنی آنچه با درک درد مشخص می‌شود.» درد چون مرکبی تیره روی ذهنش می‌ریخت و چشمانش را نابینا می‌کرد. تنش به تنۀ تاکی می‌مانست، کج و درهم پیچیده... تاکی آکنده از درد، تاکی با خوشه‌های بی‌شمار. خوشه‌های خون، خون سیاه انسان. «زیر شکنجه، آدم شناخت تن خودش را از دست می‌دهد. دیگر بدن خودش را نمی‌شناسد. تن آدم دیگر هیچ حالت انسانی ندارد: درختی از خون می شود...»

طوفان در مرداب | لئوناردو شاشا | ترجمهٔ مهدی سحابی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۰۷ صفحه، قیمت: ۲۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

25 Oct, 16:08


‍ مرگی که زندگی است
تصور کنید که در گوشه‌ای از جهان واقعی ما، و نه در عالم تخیل و داستان، نامه‌ای با این کلمات شروع شده باشد، «محبوبم، متأسفانه شاید این نامهٔ وداع من با تو باشد. تا ساعتی دیگر اعدام خواهم شد و…»؛ آنگاه هرچه پس از این کلمات نوشته شده باشد اهمیتی بی‌مانند خواهد داشت، خواه ساده‌ترین سخنان و خواه دشوارترین پرسش‌ها و پیام‌ها. اهمیت آنها بیش از هرچیز در این است که چشم در چشم مرگ نوشته شده‌اند، خصوصاً اگر این مرگ در راه آرمانی والا بوده باشد.

ماوتهاوزن
ماوتهاوزن از پنج مه تا پایان ژوئیهٔ ۱۹۴۵، هنوز محلّی بود که هزاران انسان را با مصیبت‌ها و سوگنامه‌هایشان در خود جای می‌داد. جنگ به پایان رسیده بود امّا صلحْ اروپا را به دو بخش تقسیم کرده بود؛ تقسیم‌بندی‌ای که بعدها به رویارویی بین نیمی از دنیا با نیمی دیگر بدل شد. برای هزاران اسیر سابق، روزِ آزادی پایان تیره‌بختی و البتّه آغاز سیه‌روزی دیگری بود و اردوگاه تنها مکانی که می‌توانستند بمانند چون دیگر جایی نداشتند که بروند. وضعیت جهان پس از جنگ آبستن حوادث بسیار بود؛ جهانی که مهیا بود تا پس از فروخوابیدنِ هیاهوی جشن‌های پیروزی متفقینِ مهربان بر دشمنان شرور بشریت و آرزوهای «دگر هرگز چنین مباد! دگر هرگز چنین مباد!» دست به کشتار بزند.

@nashrenow

نشر نو

25 Oct, 10:17


‍ ملال با معنای هستی سروکار دارد و همین کافی است تا اسوندسن، آن را موضوع فلسفه بداند. او در این کتاب می‌کوشد با رویکردی بینارشته‌ای و با بهره‌گیری از متونی از رشته‌های فلسفه، ادبیات، روانشناسی، الهیات و جامعه‌شناسی و بررسی آرای فیلسوفانی همچون سنکا، کانت، کیرکگور، نیچه و هایدگر و تحلیل مسائلی همچون رابطۀ ملال با رومانتیسم و مدرنیته، کار و فراغت، و مرگ و زندگی، ما را به درک بهتری از ابعاد مختلف این مفهوم و نقشی که در زندگی ما ایفا می‌کند و واکنش‌های مختلفی که می‌توان در برابر آن نشان داد برساند.

ویدئو: مونتاژی از صحنه‌های فیلم اسب تورین ساختۀ بلا تار

فلسفۀ ملال | لارس اسوندسن | ترجمۀ افشین خاکباز | نشر نو، چاپ سیزدهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۲۲ صفحه، #ویدئو.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

24 Oct, 13:13


تاریخ خاص تنهایی رمانی است تأمل‌برانگیز، غافلگیرکننده و «خاص»؛ تاریخِ زندگی انسان‌هایی است عاصی و دورمانده از عشق. خسروبیک که زمانی از اعضای اتحاد و ترقی بود و در برهه‌ای از زندگی کشتن را جایگزین عشق‌ورزی کرد، سرانجام در آخرین روزهای عمر با ترس و حیرت به عشق رو می‌کند، اما دیگر دیر شده است. نِرمین همواره عشق را می‌جوید اما وقتی مردی به خاطرش رنج می‌کشد، او را ترک می‌کند، چون معتقد است هر عشقی تاریخ خاص خود را دارد؛ تاریخی که با جنگ، شکست، رنج، ویرانی و آتش‌بس پیش می‌رود. این تاریخ خاص مانند آنچه مورخان می‌نویسند همواره آکنده است از درد و تباهی؛ تاریخی است که شادی‌ها را نادیده می‌گیرد. از سوی دیگر، مُبرّا شخصیتی است که با وجود تمنای عشق، همیشه احساسات خود را پنهان و سرکوب کرده و با رفتارهای آکنده از بی‌مهری دیگران به دوران کهولت رسیده است و در نهایت، بهایی بس گران می‌پردازد.

تاریخ خاص تنهایی | احمد آلتان | ترجمهٔ علیرضا سیف‌الدینی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۰۵ صفحه، #پیشنهادنو.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

24 Oct, 07:31


‍ هوا داشت تاریک می‌شد، و مارسلو از این تاریکی آسوده‌خاطر گشت. «تمدن ما بیمار و در حال احتضار است. مسئله تنها بر سر بهره‌کشی و فقر نیست: فقر روحی هم هست، مارسلو. و یقین دارم که تو هم با من موافقی. ما دربارۀ اینکه به هر کسی در جهان یک یخچال بدهند صحبت نمی‌کنیم؛ از امکان آفریدن نوع تازه‌ای از انسان می‌گوییم. و ضمناً وظیفۀ نویسنده نوشتن حقیقت است، نه کمک به زوال و انحطاط با دروغ.»
مارسلو همچنان خاموش بود و اس. اوقاتش تلخ‌تر می‌شد. به لحاظ نظری، او اینها را قویاً احساس می‌کرد ولی نیمۀ مقید اخلاق‌گرا و حتی بورژوایی وجودش شاید او را آزار می‌داد: موجودات بینوای کور! این‌جور چیزی. خُب حالا چه انتظاری داشت؟ می‌خواست مارسلو برای اینکه او مایه‌های ترس و دهشت را کشف کرده است برایش هورا بکشد؟

فرشتۀ ظلمت| ارنستو ساباتو | ترجمۀ مصطفی مفیدی | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۶۱۲ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

23 Oct, 11:50


‍ ...مفتش در اینجا با بی‌حوصلگی رشتۀ کلام منوکیو را پاره کرد تا بپرسد: «آیا این کتاب سخنی در باب خائوس نداشت؟» و منوکیو پاسخ داد: «نه، حضرت آقا! اما چیزهایی دربارۀ آن در شرح کتاب مقدس خوانده‌ام. سخنان دیگری که در مورد این خائوس گفته‌ام از ذهن خودم تراوش کرده‌اند.» سپس فوراً رشتۀ کلامی را که قطع شده بود به دست گرفت: «همین کتاب شوالیه مندویل همچنین نقل می‌کند چگونه هنگامی که مردان مریض و رو به موت بودند به نزد کاهنشان می‌شتافتند و آن کاهن نزد بتی شفاعت می‌کرد و آن بت بدانان می‌گفت که آیا او می‌میرد یا نه. و اگر او باید می‌مرد کاهن او را خفه می‌کرد و آنان او را جمعاً می‌خوردند. و اگر مزۀ خوبی می‌داد بی‌گناه بود و اگر مزۀ بدی می‌داشت گناهان بسیاری مرتکب شده بود و آنان به خطا بدو اجازه داده بودند که تا این مدت زندگی کند. و از آنجا معتقد شدم هنگامی که جسم می‌میرد نفس نیز می‌میرد؛ چون از بی‌شمار ملت‌های مختلف، برخی به یک شیوه ایمان دارند و برخی به شیوه‌ای دیگر.»

پنیر و کرم‌ها | کارلو گینزبورگ | ترجمۀ ابوذر فتاحی‌زاده، محمدجواد عبدالهی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، چهل و شش +۳۳۰ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

23 Oct, 09:39


‍ «مقدمه‌ای فلسفی بر علوم شناختی» تجدید چاپ شد.

این کتاب نخستین متن اساسی در ارائهٔ یک بررسی جامع از علوم شناختی در معنای کامل آن است. رویکرد ویژۀ هره به علوم شناختی، رویکردی ترکیبی است: میان دو قطب اصلی موجود در علوم شناختی، یعنی رویکرد گفتمانی محض از یک سو و رویکرد عصب‌زیست‌شناختی محض از سوی دیگر، رویکردی میانه وجود دارد که در آن سه دستور زبان شخص‌بنیاد، اندامواره‌بنیاد و ملکول‌‌بنیاد با یکدیگر همساز می‌شوند. برای رسیدن به چنین تعادلی، هره در فصول مختلف کتاب نخست می‌کوشد هستی‌شناسی واقع‌گرایانه و قابل‌دفاعی برای روان‌شناسی و علوم شناختی فراهم آورد. آنگاه از خلال معرفی ابزارهایی مفهومی، مانند مدل، دستور زبان، معنا، جهت‌مندی، هنجارمندی و موضع‌مندی، نوعی مطالعۀ غیرتقلیل‌گرایانه و غیرشیء‌انگارانه از قلمرو انسان و جهان اجتماعی او پیشنهاد می‌کند. دست آخر، نشان می‌دهد که این برنامۀ پیشنهادی چگونه می‌تواند با نمونه‌ها و مسائل انضمامی و ملموس روبه‌رو شود و در کجا از رویکردهای رایج فاصله می‌گیرد.

مقدمه‌ای فلسفی بر علوم شناختی | رُم هَرِه | ترجمۀ حسین شیخ‌رضائی، مجید داودی بنی | نشر نو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۸۷ صفحه، ۷۵۰.۰۰۰ تومان، #تجدیدچاپ.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

22 Oct, 17:20


‍ فلسفۀ فرانسوی از آن رو که همواره خود را به سخن گفتن به زبان همگان ملزم داشته است، هرگز نوعی طبقۀ فلسفی را ممتاز نکرده است. همواره در مهار همگان بوده است. هرگز از ذوق سلیم نگسسته است. فلسفۀ فرانسوی که ورزیدۀ روان‌شناسان و زیست‌شناسان و فیزیکدانان و ریاضیدانان بوده همان اندازه پیوند خود را بی‌وقفه با علم حفظ کرده است که با زندگی. این پیوندِ پیوسته با زندگی و علم و ذوق سلیم همزمان که بارآورش کرده از بازی کردن با خود و دوباره ساختن تصنعی اشیاء با خمیرمایۀ انتزاعیات بازش داشته است. اما آیا اگر فلسفۀ فرانسوی توانسته است با استفاده از تمام مظاهرِ روح فرانسوی خود را این‌چنین به نحو نامتعین احیا کند، از آن نبوده که این مظاهر، به پذیرش نوعی قالب فلسفی گرایش داشته‌اند؟ بس کم‌شمارند در فرانسه آن عالمان یا نویسندگان یا هنرمندان یا حتی استادکارانی که خود را در ماهیت آنچه انجام می‌دهند غرق کنند و درصدد بر نیایند تا ــ‌ولو به خام‌دستی و ساده‌اندیشی‌ــ فلسفۀ علم یا هنر یا پیشۀ خود را استخراج کنند.

مقدمه بر مابعدالطبیعه | هانری برگسون | ترجمۀ سید اشکان خطیبی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۲۰صفحه، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

22 Oct, 12:56


‍ «کرشمۀ عشق؛ مقالاتی در عرفان نوحلاجی ایران» تجدید چاپ شد.

کرشمۀ عشق مجموعۀ سیزده مقاله در باب عرفانِ نوحلاجی در ایران است. مقالات این مجموعه جملگی در موضوع «تصوف عاشقانه» تألیف شده‌اند؛ تصوفی که «از لحاظ عقاید و زبان تا حدود زیادی متأثر از آثار حسین‌بن منصور حلاج» است. مؤلف در این کتاب، این شاخۀ خاص از مذهب تصوف را مذهب «نوحلاجی» می‌نامد. نخستین مقالۀ این مجموعه که نام کتاب هم برگرفته از آن است، در مورد قطعه‌ای است از حلاج که در آن از عشق به‌عنوان یکی از صفات ذات الهی یاد شده است. در دیگر مقالات این کتاب ردپای تأثیر مذهب نوحلاجی در آثار ادبایی همچون حافظ و سعدی و عطار پی گرفته شده و نیز برخی از مفاهیم اساسی این مذهب مانند «وصال»، «ملاحت»، «حُسن» و... شرح شده است.

کرشمۀ عشق | نصرالله پورجوادی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۳۰۴ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

22 Oct, 09:14


‍ تاریخ ایران در نشرنو

«ایران و همسایگانش»
در این اثر تلاش شده تا روابط دیپلماتیک در سال‌هایی بررسی شود که طی آن نهایتاً تسلط سیاسی، اقتصادی و استراتژیک روسیه در شمال، و برتری بریتانیا در جنوب تثبیت شد، و گشایشی نویدبخش در کار دشوار خاتمه دادن به مشاجرات طولانی‌مدت بین ترکیه و ایران صورت گرفت.

«تاريخ ايران آكسفورد»
تاريخ ايران آكسفورد، از لحاظ گسترۀ تاريخى، مجموعه ‌مقالاتى است جامع دربارۀ سرگذشت تمدن ايرانى. نويسندگان، كه همگى در حوزه‌هاى مطالعاتى مربوطه پيشرو هستند، بر پيوستگى‌هاى كلانِ موجود در اين تاريخ تأكيد مى‌كنند و در عين حال به توصيف الگوهاى مهم تحول در دوره‌هاى مختلف مى‌پردازند. هر يک از فصول كتاب متمركز است بر يک عصر و مختصات سياسى و اجتماعى و فرهنگى و اقتصادى آن.

«جنبش‌های اجتماعی در ایران پس از اسلام»
جنبش‌های اجتماعی در ایران پس از اسلام مشتمل بر بیست مقاله است که ذیل سه سرفصل اصلی، «جنبش‌های سیاسی» و «جنبش‌های اعتقادی» و «جنبش قرمطیان» را عمدتاً در فاصلهٔ قرن‌های اول تا پنجم هجری به‌بحث می‌گذارد: از ابومسلم خراسانی و مُقنَّع تا مرداویج گیلی، از فرقهٔ مُرجِئه تا ابن‌مقفع و خرمدینان، و در آخر قرمطیان در بحرین و یمن و خراسان.


«آخرین روزهای رضاشاه»
این کتاب ترسیم‌کنندهٔ مجموعه رخدادهای شگرفی است که درنهایت منتهی شدند به درگیری عمیق امریکا در امور ایران. آغاز روایت مرور سریع فراز و نشیب رقابت‌های بریتانیا و روسیه است بر سر ایران، از دوران پتر کبیر تا جنگ جهانی دوم.

«کریمخان زند»
برآمدن کریم‌خان زند حاصل چه سلسله‌وقایعی بود؟ و اینکه وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران در دورهٔ فرمانروایی او چگونه بود؟ و چرا پس از مرگ او سران طایفهٔ زندیه به جان هم افتادند و نتوانستند بنایی را که او بنیاد نهاد حفظ کنند؟
جان ر. پری در این اثر کوشیده است با غور در منابع دست‌اول به این پرسش‌ها پاسخ دهد و ضمن ترسیم سیمای کریم‌خان زند تصویری نیز از ایران دورهٔ او ترسیم کند.

«اتحادیه‌های کارگری و خودکامگی در ایران»
هدف کتاب «اتحادیه‌های کارگری و خودکامگی در ایران» بررسی فراز و نشیب توسعۀ سیاسی ایران است از راه نگرش بر یک جنبه از رشد سیاسی، یعنی پیدایش اتحادیه‌های کارگری از سال ۱۲۸۵ تا سال ۱۳۴۲؛ زیرا اتحادیه‌های کارگری ابزار مناسبی برای سنجش توسعۀ سیاسی به‌شمار می‌آید.

@nashrenow

نشر نو

21 Oct, 13:14


‍ «قسطنطنیه» تجدید چاپ شد.

«قسطنطنیه» داستان یک شهر و یک دودمان است و با این اعتقاد نوشته شده که سلسله‌ها در شکل دادن به شهرها به‌اندازۀ ملیت، آب‌وهوا و وضعیت جغرافیایی نقش داشته‌اند. «قسطنطنیه» داستان مکانی است که زمانی طولانی بزرگ‌ترین شهر سلسله‌ایِ عالم بود. زیرا آن‌چه موجب ایجاد تنها پایتختی در جهان شده بود که در همهٔ سطوح سیاسی، نظامی، دریایی، مذهبی (مسلمان و مسیحی هردو)، اقتصادی، فرهنگی و تغذیه‌ای نقش داشت تأثیر متقابل سلسلهٔ عثمانی و قسطنطنیه بود.

عثمانی‌ها باغ‌های بسیار گوناگونی در قسطنطنیه خلق می‌کردند: باغ بهشت با باغچهٔ گل در داخل خانه؛ باغ عشرت و سرور در خارج از خانه؛ باغ‌های پله‌پله که داربست‌های تاک بر آنها سایه می‌انداخت؛ باغ میوه و سبزی‌کاری موسوم به بستانلَر؛ باغ‌های گودِ پایین‌تر از سطح حیاط به‌منظور خنکی در تابستان...
«چشم‌انداز» بزرگ‌ترین مایهٔ لذت قسطنطنیه بود. ترکیب آب و معماری‌اش آن‌قدر خیره‌کننده بود که بوسفور را شاعران «مرواریدی در میان دو زمرد» و «جواهری بی‌نظیر در حلقهٔ امپراتوری جهانی» نام گذاشته بودند. عشق به چشم‌انداز بر نقشهٔ خانه‌های شهر تأثیر گذاشته بود.

قسطنطنیه | فلیپ منسل | ترجمۀ شهلا طهماسبی | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، سیزده + ۸۱۸ صفحه (مصور)، قیمت: ۹۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

21 Oct, 09:00


‍ □ به‌زودی...

دکتر پیتر عطیه، متخصص برجستهٔ طول عمر، در سی‌وچندسالگی شناگرِ ماراتن بود و مسافت‌های طولانی در اقیانوس شنا می‌کرد. ولی در نهایت شگفتی دریافت که وضع سلامتی‌اش به‌شدت خراب است و با ادامه دادنِ روندی که در پیش گرفته، مرگِ زودهنگام بر اثرِ بیماری قلبی سرنوشت محتومش خواهد بود. دانستن همین نکته او را واداشت که تحقیق دربارهٔ طول عمر را آغاز کند. چگونه و چرا می‌میریم؟ چطور می‌توانیم بیماری‌های مزمنی را که بیشتر مردم را می‌کشند، از جمله بیماری قلبی و سرطان و آلزایمر و دیابت نوع ۲، به تعویق بیندازیم یا اصلاً از آنها پیشگیری کنیم؟
ممکن است کسی بپرسد: «برای چه بیشتر عمر کنیم؟» شاید افزودن به شمار سال‌های عمر برای بعضی‌ها مطلوب نباشد. ولی احتمالاً همه می‌پذیرند که رنجِ ناتوانی و بیماری در سال‌های پیری چیزی است بسیار ناخوشایند. اطرافیان خود را که با مرگ طبیعی درگذشتند در نظر بگیرید. ده سالِ آخر عمرشان چطور گذشت؟ آیا چنین پایانی را برای خود می‌پسندید؟
پزشکیِ مدرن، به رغم تمام موفقیت‌هایش، در مواجهه با بیماری‌های دوران پیری پیشرفت چندانی نداشته است. بسیاری از مواقع مداخلات درمانی خیلی دیرهنگام صورت می‌گیرند، و نتیجه به تعویق انداختن مرگ است، به بهای افزودن دوره‌ای سرشار از درد و رنج به زندگی. عطیه در این کتابِ بسیار نوآورانه نشان می‌دهد که چرا برای تغییر این وضع ضرروی است که تغییری اساسی در رویکردمان به سلامتی و درمان پدید آوریم.
پیتر عطیه در دانشکدهٔ پزشکی استنفورد و بخش جراحی عمومی دانشگاه جانز هاپکینز تحصیل کرده است. او متخصص جراحی انکولوژی در مؤسسهٔ ملی سرطان امریکا است و پژوهش‌هایش در زمینهٔ طول عمر و ایمنی‌درمانی سرطان پوست بوده است.

@nashrenow

نشر نو

21 Oct, 06:50


‍ بِتجه دوستم ندارد؛ هیچ‌وقت دوستم نداشته. از فردایِ انتصابش، از من خواست سالن مأموران زن کمیته‌های انقلاب را که دو ماه قبل به آنجا ترفیع گرفته بودم ترک کنم و به بهانهٔ اینکه کارکنان بخش اتاق‌های مشترک کم هستند -که دروغ است- برگردم به بخش. این کار ناعادلانه بود اما سکوت کردم و به حرف همکارانم که توصیه می‌کردند دندان سر جگر بگذارم گوش دادم. می‌گفتند امروز بِتجه به پر و پای من می‌پیچد، اما فردا می‌رود سراغ یک بخت‌برگشتهٔ دیگر. من را فراموش می‌کند و دوباره برمی‌گردم به بخش مأموران کمیته‌های انقلاب تا همان‌طور که لیاقتش را دارم کارگزاران و سربازان را تیمار کنم.

خیلی‌خب! به جای اینکه به بخش مأموران کمیته‌های انقلاب برگردم، هر هفته در بلوک بوده‌ام! چه کرده‌ام که مستحق همچو چیزی باشم؟ معمولاً وقتی کسی برای خطایی مجازات می‌شود می‌رود بلوک و هیچ‌وقت هم بیش از یک روز طول نمی‌کشد. آن‌وقت من مدام و گاهی سه روز پشت سر هم نصیبم این است. بقیه مثل یک طاعون‌زده نگاهم می‌کنند و پشت سرم پچ‌پچ می‌کنند که روزهایم را بین مردهای برهنه می‌گذرانم.

زنان تشنۀ قدرت | برنار کی‌رینی | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۷۵ صفحه، قیمت: ۲۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

20 Oct, 12:23


▫️مرد پیری به نوهٔ خود می‌گوید: «درونم غوغایی است. نبردی هولناک است میان دو گرگ. یکی شرور است ـ‌عصبانی، طمع‌کار، حسود، خودبین و بزدل. دیگری نیک است ـ‌صلح‌جو، مهرورز، فروتن، دست‌ودل‌باز، شریف و طرف اعتماد. این دو گرگ درون تو نیز در نبردند. و درون هر فرد دیگر.» پسرک بعد از لحظه‌ای می‌پرسد: «کدام گرگ پیروز می‌شود؟» پیرمرد لبخند می‌زند. «همانی که به او غذا بدهی.»

▫️چند سال پیش از مردم سی کشور مختلف پرسشی ساده کردند: «در کل، فکر می‌کنید دنیا رو به بهتر شدن است، فرقی نکرده یا دارد بدتر می‌شود؟» در تمامی کشورها، از روسیه تا کانادا و از مکزیک تا مجارستان، اکثریت قاطع پاسخ دادند که اوضاع دارد بدتر می‌شود. واقعیت دقیقاً خلاف این است. در چند دههٔ اخیر، فقر شدید، قربانیان جنگ، مرگ و میر نوزادان، جرم، قحطی، کار کودکان، مرگ بر اثر بلایای طبیعی، و تعداد سقوط هواپیما همه افت کرده‌اند. ما داریم در ثروتمندترین، امن‌ترین و بهداشتی‌ترین دوران زندگی می‌کنیم.

آدمی | روتخر برخمان | ترجمۀ مزدا موحد | نشرنو، چاپ نهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۰۴ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

20 Oct, 09:26


‍ بنیادگرایی اسلامی جنبشی سنت‌گرا نیست. به‌رغم همۀ تلاش‌های تفاسیر برای اینکه ریشۀ هویت اسلامی را در تاریخ و متون مقدس قرار دهد، اسلام‌گرایان برای مقاومت اجتماعی و شورش سیاسی بازسازی هویت فرهنگی را آغاز کردند که در واقع بسیار مدرن است. العزمه می‌نویسد: «سیاسی شدن امور مقدس و مقدس شدن سیاست و دگرسانی نهادهای اسلامی شبه‌قانونی به وقف اجتماعی همگی ابزار تحقق سیاست خویشتن اصیل، سیاست هویت، و بنابراین ابزاری برای همانا شکل دادن در واقع اختراع این هویت است.»
ما اگر اسلام‌گرایی اساساً هویتی معاصر است، چرا حالا ظهور کرده است؟ چرا در دو دهۀ گذشته فوران کرده است، پس از سرکوب مکرر به دست ناسیونالیسم در دورۀ پسااستعمار که نمونه‌اش سرکوب اخوان‌المسلمین در مصر و سوریه (از جمله اعدام قطب در ۱۹۶۶) و به قدرت رسیدن سوکارنو در اندونزی یا جبهۀ آزادی‌بخش ملی در الجزایر است؟
از نظر تیبی ظهور بنیادگرایی اسلامی در خاورمیانه با قرار گرفتن این بخش از جهان اسلام، که خود را هویتی جمعی به شمار می‌آورد، در معرض فرایندهای جهانی شدن و ناسیونالیسم و دولت-ملت به‌عنوان اصول جهانی‌شدۀ سازماندهی پیوستگی دارد.»

عصر اطلاعات (ویراست دوم) | مانوئل کاستلز | ترجمۀ احد علیقلیان | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع وزیری، جلد سخت با قاب، ۱۷۹۲ صفحه، قیمت: ۲.۰۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

19 Oct, 16:29


‍ چطور می‌توانم زندگی یک تبعیدی در شهر خودش را توصیف کنم؟ پارسال در ماه‌های آوریل و و مه همۀ ما هنوز در خانه‌های خودمان بودیم، بعدش مجبور شدیم فرار کنیم. خانۀ من حالا در خط مقدم جبهه واقع شده. مادرم هنوز در همان خانه زندگی می‌کند. ما هر دو ماه یک بار خبری ازش می‌گیریم... چطور می‌توانم وضعیتی را توصیف کنم که در آن آدم می‌تواند خودش را از چنگ خطرهای بی‌شماری که تهدیدش می‌کنند فقط تا پنجاه‌متری خانه‌اش دور نگه دارد، نه بیشتر. حتی نمی‌توانی بفهمی که افراد خانواده و نزدیکانت در چه حالی هستند. نمی‌توانی از روی پلی بگذری که قبلاً هزاران بار از رویش گذشته‌ای... هیچ کاری از دستت برنمی‌آید جز اینکه با دقت به پنجره‌ها نگاه کنی و ببینی اثری از زندگی درشان می‌بینی یا نه... از چه چیزی برایت تعریف کنم؟ از روزهای وحشتناکی که پشت سر گذاشتم؟

 موزۀ تسلیم بی‌قید و شرط | دوبراوکا اوگرشیچ | ترجمۀ آذر عالی‌پور | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۶۶ صفحه، قیمت: ۲۳۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

19 Oct, 09:06


‍ فیلسوف‌های تحلیلی واقعاً آدم‌های کوشایی هستند. این خاصیت گی‌یرمو ویلاس است، می‌فهمی؟ زیادی اعصاب‌خردکن‌اند، همۀ اصطلاح‌ها را ظرف چند ساعت تعریف می‌کنند؛ هرگز فراموش نمی‌کنند که برای هر استدلالی مقدمه‌چینی کنند و بعد برای آن مقدمه مقدمۀ دیگری می‌چینند و همین‌طور تا آخر. منطق‌دان‌هایی لعنتی هستند. همان اول کار بیست صفحه لحاظ می‌کنند تا برایت چیزهایی را توضیح بدهند که در ده خط خلاصه می‌شود. عجیب است که آنها اغلب این نقد را متوجه قاره‌ای‌ها می‌کنند، خصوصاً سرزنششان می‌کنند که اسیر خیالپردازی افسارگسیخته‌ای هستند، که دقیق نیستند، اصطلاحات را تعریف نمی‌کنند، کار ادبی می‌کنند و کار فلسفی نه، ذهن ریاضی ندارند، مُشتی شاعرند، خلاصه، آدم‌هایی‌اند غیرجدی شبیه به عارف‌های دیوانه (گیریم همه هم خداناباور). ولی خُب، درمجموع قاره‌ای ها بیشتر شبیه‌اند به مک‌انرو. با آنها دست‌کم حوصله‌مان سر نمی‌رود.

نقش هفتم زبان | لوران بینه | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ده + ۳۹۷ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

17 Oct, 15:51


گذشته بدون تردید مکانی خشن بود؛ پس منطقی است که مردم در رؤیای روزی بودند که اوضاع بهتر شود. یکی از روشن‌ترین و زنده‌ترین رؤیاها رؤیای سرزمینی از شیر و عسل به نام کوکین بود. برای رسیدن به آنجا باید اول مسیر خودت را با خوردن سه مایل شیربرنج باز می‌کردی. اما به زحمتش می‌ارزید؛ چون هنگام رسیدن به کوکین می‌دیدی در دیاری هستی که نهر شراب جاری است، غازهای بریان بالای سرت پرواز می‌کنند، میوهٔ درختان پنکیک است و شیرینی و کلوچهٔ داغ از آسمان می‌بارد. کشاور، صنعتگر، روحانی همه برابر و با هم زیر آفتاب لمیده بودند.

آرمانشهر واقع‌بین‌ها | روتخر برخمان | ترجمۀ مزدا موحد | چاپ سوم ۱۴۰۲، نشرنو | قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۶۹صفحه، قیمت: ۱۸۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

17 Oct, 09:36


‍ در کمال یأس شروع کرده‌ام به خواندنِ جست‌وجو. همه‌اش را. آیا تا به حال این شاهکار را خوانده‌ای؟ اگر از این اثر (کل اثر) خوشت آمده، در این‌صورت... خب، در این صورت چی؟ در این صورت خواهش می‌کنم به من چیزی نگو (چون حرفت را باور نمی‌کنم، یعنی تو به نظرم دروغگو نیستی -نیازی هم به دروغگویی نیست). فارغ از هر بحثی، این اثر یکی از رمان‌های جدید پادشاه است همراه با -معترفم- گاه‌گداری پاره‌هایی محشر که نفس آدم را بند می‌آورند. از یکی از این پاره‌ها در زمان بازیافته، یعنی در جلد آخر که همین حالا خوانده‌ام، بسیار خوشم آمده. یحتمل من احمق‌تر از آنم که خداوند (تو بخوان بِرفوس) روا شمرده است. آخر این پاره‌ای بود که آن را نه به سبکِ خودش بلکه به سبکِ برادران گنکور نوشته بود؛ یعنی در واقع اصلاً پروست نیست. آن‌قدر از این پاره خوشم آمده است که دوست دارم به‌زودی شروع کنم به خواندن برادران گنکور.

تابستانی با پروست| ماتیاس چوکه | ترجمۀ ناصر غیاثی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۰۰ صفحه، ۶۰,۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

16 Oct, 12:50


‍ «نه فرشته نه قدیس» تجدید چاپ شد.

ایوان کلیما در رمان نه فرشته، نه قدیس، که واشنگتن‌پست آن‌ را بهترین کتاب سال ۲۰۰۱ اعلام کرد، ما را به قلب پراگ امروز می‌برد؛ جایی که در آن عده‌ای از جوانان در خرابه‌ها و بیغوله‌ها مواد مخدر مصرف می‌کنند و روزگار می‌گذرانند. کريستینا، دندان‌ پزشک چهل و چند ساله‌ای است كه متاركه كرده و در دهۀ چهل زندگی‌اش به سر می‌برد. او نگران دختر سرکش پانزده ساله‌اش، یانا است كه از مدرسه فرار می‌كند. یانا میراث‌دار صندوقچه‌ای است كه از پدرش به جا مانده و اسرار خانوادگی باورنكردنی‌ای را برايش آشكار می‌كند. كريستينا بايد مراقب مادر پيرش باشد، به شوهر سابقش كه گرفتار سرطان است سر بزند و دندان مريض‌هايش را تعمير كند. اما او تشنۀ عشق است و زمانی كه يكی از شاگردان سابق شوهرش كه پانزده سال از او كوچک‌تر است به او دل می‌بازد، با معمای تازه‌ای مواجه می‌شود.

نه فرشته، نه قدیس کتابی است جذاب و گیرا که نشان‌دهندۀ حساسیت و درک عمیق کلیما از تاریخ است. کلیما با تودۀ مردم که همواره گرفتار درد و رنج‌اند همدردی می‌کند و به شکنندگی و انعطاف‌پذیری حیات بشری توجه و وقوف دارد. کلیما نیز مانند آنتون چخوف نویسنده‌ای است که نشان می‌دهد در همین زندگی عادی و معمولی چه شگفتی‌ها نهفته است. زندگی‌ای مملو از انسان‌های عادی که ممکن است دائماً در وضعیت غیرعادی گرفتار شوند.

نه فرشته، نه قدیس | ایوان کلیما | ترجمۀ حشمت کامرانی | چاپ دهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۴۲ صفحه. #تجدیدچاپ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

16 Oct, 09:02


‍ □ به‌زودی...

کشف سلول‌ها و بازتعریف بدنِ انسان بر اساس ساختارهای سلولی‌اش علم پزشکی را دگرگون کرد و با فهم تازه‌ای که از ساختمان بدن به دست آمد، بیماری‌ها نیز معنایی تازه یافتند.
سلول‌ها بنیادی‌ترین واحد زندگی‌اند و داستان آنها داستان زندگی است. در خلال ماجراهای گوناگونی که دانشمندان و پزشکان و البته درمانجویان حاضر در این کتاب از سر می‌گذرانند، از گوشه‌گوشهٔ سازوکار بدن انسان درک روشنی پیدا می‌کنیم و در سفری چند صد ساله، تاریخ پُرافت‌وخیزِ شناخت سلول‌ها و تکاملِ دانش پزشکی را تا جدیدترین دستاوردهای روز پی می‌گیریم.
سیدارتا موکرجی که بابت توانمندی‌اش در تبدیل مفاهیم پیچیدهٔ علمی به روایت‌های خواندنی و پُرماجرا شهرتی جهانی یافته است، در این کتاب با نثری سرزنده و پُرکشش حکایت‌های بسیاری را -از گوشه‌های کمتردیدهٔ تاریخ گرفته تا تجربه‌های شخصی‌اش- بازگو می‌کند تا از صحنهٔ زندگی بر مبنای واحد سازنده‌اش طرحی نو بسازد و از ظهور انسان‌های نو خبر دهد.

@nashrenow

نشر نو

15 Oct, 16:37


‍ «هزار چهرۀ علم» تجدید چاپ شد.

چه چیزی علمی است و چه چیزی غیرعلمی؟ این همان مسألۀ معروف به «مسألۀ تحدید» است. اما لزلی استیونسن برای پاسخ دادن به این پرسش در کتاب «هزار چهرۀ علم»، برخلاف رویّۀ رایج در فلسفۀ علم رسمی (که دست‌کم در بخش عمدۀ قرن بیستم رویکرد غالب بوده است)، صرفاً در سازوکارهای درونی علم یا به‌اصطلاح در منطق اکتشاف علمی جست‌وجو نمی‌کند، بلکه با رویکردی برون‌گرایانه به زمینه‌های تاریخی و اجتماعیِ انقلاب علمی در قرن هفدهم و تحولاتی که منجر به پیدایش «علم حرفه‌ای» شد می‌پردازد. استیونسن در این کتاب پرسش «علم چیست» را در کنار پرسش مهم دیگری قرار می‌دهد: «به‌راستی مرجعیت بی‌چون و چرای علم در جوامع امروزی از کجا آمده است؟»

پیدایش علم جدید و نفوذ روزافزون آن در زندگی و فرهنگ ما انسان‌ها یکی از مهم‌ترین تحولات عصر جدید است. با اینکه درک این تحول و شناخت نهاد علم ضرورت دارد، مسأله‌ای نیست که در هیچ‌یک از بحث‌های «علمی» به آن پرداخته شود. برای رسیدن به چنین درکی، کتاب «هزار چهرۀ علم» می‌کوشد با ذکر شواهدی ملموس از تاریخ علم و با پرهیز از نظریه‌پردازی‌های خشک و انتزاعی، خواننده را با برخی مسائل فلسفی و اخلاقی مرتبط با علم آشنا کند.

هزار چهرۀ علم: گفتارهایی دربارهٔ دانشمندان، ارزش‌ها و اجتماع | لزلی استیونسن، هنری بایرلی | ترجمۀ میثم محمدامینی | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۵۳۶ صفحه، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

15 Oct, 13:21


‍ «فلسفۀ سیاسی» تجدید چاپ شد.

کتاب «فلسفۀ سیاسیِ» جین همپتن سیر تفکرات و تأملات انسان در مورد چگونگی ادارۀ جامعه‌اش را از آغاز تا به امروز بازمی‌گوید و در نهایت زمینه را آماده می‌کند تا بیندیشیم که در آینده چه امکاناتی برای بهبود ساماندهی امور جامعه وجود دارد. جین همپتن اهمیت و تأثیر مفاهیمِ به‌ظاهر انتزاعی فلسفۀ سیاسی را بر چگونه زیستن ما و بر رفاه و سعادت تک‌تک افراد بشر نشان می‌دهد، ضمن اینکه بیشتر مسائل را گشوده می‌گذارد تا خواننده با تکیه بر تجربیات خویش در یک جامعۀ سیاسی خاص به داوری بنشیند و مسائل خاص جامعه‌اش را با این مفاهیم بسنجد و اگر توانست راه‌حلی بجوید.

جین همپتن یکی از فیسوفان سیاسی برجستۀ معاصر است. او که استاد فلسفۀ دانشگاه آریزونا بود، در سال ۱۹۹۶، به‌طور ناگهانی در ۴۱سالگی درگذشت. از او کتاب‌ها و مقالات ارزشمندی در زمینۀ فلسفۀ سیاسی، به‌خصوص مسألۀ قرارداد اجتماعی و رضایت، برجای مانده است، ازجمله کتاب «هابز و قرارداد اجتماعی» و نیز مقالاتی دربارۀ تاریخ اندیشه‌های سیاسی، اخلاق، فلسفۀ حقوق، نظریۀ انتخاب عقلانی، و نظریات فمینیستی.

فلسفهٔ‌ سیاسی | جین همپتن | ترجمۀ خشایار دیهیمی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۵۱۰ صفحه، قیمت: ۵۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

15 Oct, 10:06


‍ «نظام وزنی شعر فارسی» منتشر شد.

«قرن‌هاست که فارسی‌زبانان دربارهٔ وزن شعر فارسی کتاب نوشته‌اند و برای توضیح ساختار آن نظریه‌پردازی کرده‌اند. اما تنها با طلوع دوران علم جدید و رسیدن آثارش به ایران بود که پژوهشگران فارسی‌زبان خوش‌فکری مانند مسعود فرزاد، پرویز ناتل‌خانلری، ابوالحسن نجفی، تقی وحیدیان‌کامیار، و سیروس شمیسا ظهور کردند و موفق شدند از دریچه‌های تازه به عروض فارسی بنگرند و پیشرفت‌های معناداری در این عرصه حاصل کنند. این پژوهشگران هم در کنار گذاشتن مفروضات نابجای پیشینیان و هم در کشف نظم‌های پنهان نظام وزنی فارسی دستاوردهای انکارناپذیری داشتند، اما گشایش علمی بزرگی که لازم بود در شناخت نظام وزنی فارسی رخ دهد با آثار این پژوهشگران اتفاق نیفتاد [...].

پژوهش‌های جریان اصلی عروض نوین فارسی علی‌رغم موفقیت‌های بزرگشان به برخی سؤالات اساسی دربارهٔ وزن فارسی پاسخ ندادند. در این پژوهش‌ها معرفی مبانی نظام وزنی از معرفی چند رکن یا دایره فراتر نرفت و توضیح عمیق‌تری برای شکل این ارکان و دوایر عرضه نشد. اختیارات وزنی نیز هرچند در سطح توصیفی به‌خوبی بازشناخته شدند گامی برای توضیح نظام‌مند محل‌های جوازشان عرضه نشد. اما مشکل اصلی بی‌پاسخ ماندن این سؤالات نبود، بلکه برجسته نشدن این سؤالات و سؤالاتی مهم‌تر بود؛ سؤالاتی از قبیل اینکه ذات نظام وزنی فارسی چیست، چرا نوعی نظم در ساختار آن به چشم می‌خورد، ما چگونه اوزان را می‌آموزیم، و چگونه می‌توانیم دربارهٔ الگوهایی که تا به حال نشنیده‌ایم قضاوت‌های وزنی سازگار و مشترک داشته باشیم.
رویکرد این کتاب در مواجهه با نظام وزنی شعر فارسی متمرکز بر این‌گونه سؤالات است. مبنای نظریهٔ حاضر این است که نظام وزنی فارسی ریشه در شهودهای موسیقایی دارد و توصیف و تبیین این نظام نیز باید از همین منظر صورت بگیرد.» (از پیشگفتار مؤلف)

نظام وزنی شعر فارسی | محسن مهدوی مزده | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۵۰ صفحه، قیمت: ۳۵۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

15 Oct, 06:59


فرهنگ سیاسی مطلقه‌گرایی در آخرین دهه‌هایش پیشاپیش دگرگون شده بود، تغییراتی باعث این دگرگونی بودند که مدت‌ها قبل از ۱۷۸۹ فضای سیاسی جدیدی را به وجود آوردند. اگر مطبوعات رسانۀ این فضای سیاسی بود، «افکار عمومی» اصل غایی اقتدارش بود... «افکار عمومی» مفهوم بیانگر یک فضای سیاسی جدید شده بود که مشروعیت و اقتداری جدای از شاه داشت: فضایی عمومی که در آن ملت می‌توانست حقوقش در برابر شاه را پس بگیرد. داخل این فضا انقلاب فرانسه ممکن شد.

انقلاب فرانسه؛ جنگ طبقاتی یا تصادم فرهنگی؟ | تی. سی. دابلیو. بلنینگ | ترجمۀ سهند الهامی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، هجده + ۱۱۷ صفحه، ۱۶۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

14 Oct, 12:42


‍ در سیمای کلایم یوبرایت می‌توانستی سیمای ویژه آینده را به‌طرزی مبهم ببینی. اگر عصر کلاسیکی از این پس باشد دور نیست فیدیاس چنین چهره‌ای را بپردازد. نگرش بر زندگی به صورت چیزی که باید با آن کنار آمد و جای آن شور و شوقی را از برای زیستن و زندگی کردن گرفته است که در تمدن‌های اولیه آن همه شدید بود، مآلاً چنان با سرنوشت نسل‌های پیشرفته عجین خواهد شد که حالت ظاهری آن به‌عنوان نقطۀ آغازی هنری پذیرفته خواهد گردید. مردم از هم‌اکنون نیز احساس می‌کنند کسی به گونه‌ای زندگی می‌کند که انحنایی از خطوط چهره‌اش آشفتگی نپذیرفته یا به هر حال اثری از نگرانی بر جایی از وجودش نیست. از ادراک جدید به‌اندازه‌ای به دور است که نمی‌توان او را انسان طراز نو بشمار آورد. مردان خوش‌اندام و زیبا که هنگام جوانی مایۀ شکوه نسل خویش بودند، اکنون تقریباً اشتباهی تاریخی‌اند و هیچ معلوم نیست که زمانی زنان خوش‌اندام و زیباروی نیز چنین نباشند.

بازگشت بومی | تامس هاردی | ترجمۀ ابراهیم یونسی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳ (چاپ قبلی: نشرنو، ۱۳۶۹)، قطع رقعی، جلد سخت هجده + بیست + ۴۹۷ صفحه، ۶۵۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

14 Oct, 09:17


‍ «کریم‌خان زند» تجدید چاپ شد.

کریم‌خان زند شخصیتی‌ست شمایل‌سان. نامش یادآورِ رواداری و عُلوّ طبع و دلاوری ایلیاتی‌ست و صیّتِ او بدین صفات از عنوانی هم که چونان فرمانروا بر خود نهاد پیداست: وکیل‌الرعایا. دورهٔ پنجاه‌سالهٔ مابین مرگ نادرشاه و برآمدن دودمان شاهی قاجاریان از تاریک‌ترین ادوار تاریخ جدید ایران به شمار می‌آید که دقیقاً مقارن است با شکوفایی کریم‌خان زند و برآمدن زندیه، که عملاً منحصر است به فرمانروایی فراگیر شخص او بر سراسر ایران، مگر خراسان، البته به‌علاوهٔ بصره در آن‌سوی اروندرود.

برآمدن کریم‌خان زند حاصل چه سلسله وقایعی بود؟
وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران در دورهٔ فرمانروایی او چگونه بود؟
چرا پس از مرگ او سران طایفهٔ زندیه به جان هم افتادند و نتوانستند بنایی را که او بنیاد نهاد حفظ کنند؟

جان ر. پری در این اثر کوشیده است با غور در منابع دست اول به این پرسش‌ها پاسخ دهد و ضمن ترسیم سیمای کریم‌خان زند تصویری نیز از ایران دورهٔ او ترسیم کند.

کریم‌خان زند | جان ر. پری | ترجمهٔ علی‌محمد ساکی | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳ (اول، ۱۳۶۸)، قطع رقعی، جلد سخت، بیست + ۴۸۲ ص؛ مصور، قیمت: ۶۵۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

13 Oct, 12:08


«جهان ریاضی ما» تجدید چاپ شد.

جهان ریاضی ما یک سفرنامه است. روایتِ سفری است اعجاب‌انگیز در زمان و مکان، از دورترین گذشتۀ قابل‌تصور تا زمان حال و آیندۀ بسیار دور، از ذرات کوچک‌تر از اتم تا ابعاد کهکشانی و بسیار فراتر از آن. مکس تگمارک در این کتاب یافته‌های جدیدِ کیهان‌شناسی و مکانیک کوانتومی را با زبانی ساده و روشن و بدون اتکا به فرمول‌های ریاضی توضیح می‌دهد.

سوای سبک خاص نویسنده که با دوری کردن از لحن خشک و سردِ مرسوم در نوشته‌های علمی، خواننده را در تجربیات شخصی و عاطفیِ خود در طول این سفرِ فکری همراه می‌کند، جهان ریاضی ما تفاوت مهم دیگری نیز با سایر کتاب‌های ترویج علم دارد. تگمارک در این کتاب، افزون بر توضیح نظریه‌های استاندارد فیزیک، از مرزِ آخرین یافته‌های علم فراتر می‌رود و فرضیۀ بلندپروازانۀ خودش به نام «فرضیۀ جهان ریاضی» را توضیح می‌دهد و می‌کوشد از آن دفاع کند. مطابق این فرضیه، کل واقعیت اساساً یک ساختارِ ریاضی است.

جهان ریاضی ما | مکس تگمارک | ترجمهٔ میثم محمدامینی| نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، دوازده + ۶۱۹ صفحه (مصور، رنگی)، قیمت: ۸۰۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

13 Oct, 09:19


‍ چاپ جدید «بازگشت بومی» منتشر شد.

یوستاشیا که سودای زندگیِ دیگری را در سر می‌پرورد، همسر کلایم می‌شود که پیشتر در پاریس به تجارت مشغول بوده و اکنون به زادگاه خود بازگشته است تا به آرامی و آسودگی روزگار بگذراند. یوستاشیا امید دارد شوهرش سرانجام راضی شود که به پاریس بروند. چنین نمی‌شود و یوستاشیا رابطه‌اش را با یکی از عشاقِ سابقش، وایلدیو، که اکنون همسری دارد سلیم‌النفس و معصوم به نام تامسین، از سر می‌گیرد. به این ترتیب، سودای یوستاشیا و رابطهٔ نامشروعش با وایلدیو دو نفر دیگر را نیز درگیر ماجرایی پرتنش و نفسگیر می‌کند: کلایم و تامسین. وقتی کلایم از این رابطه باخبر می‌شود، مشاجره‌ای شدید درمی‌گیرد و یوستاشیا با معشوق خود می‌گریزد. ترتیب وقایع به فاجعه ختم می‌شود.

بازگشت بومی با اخلاقیات عصر خود ناهمساز بود و واکنش‌های خشم‌آلودی را در پی داشت. تامس هاردی در این رمان به مضامینی همچون ناتوانی انسان در رویارویی با سرنوشت، تلاش برای دستیابی به آزادی فردی، و چالش‌های مربوط به هنجارهای اجتماعی می‌پردازد و طبیعت را همچون نیرویی بی‌رحم و بی‌مهار به تصویر می‌کشد که تأثیر بزرگی بر سرنوشت شخصیت‌هایش می‌گذارد. این پیچیدگی‌های احساسی و کشمکش‌های بین آرزوهای شخصی و محدودیت‌های اجتماعی، بازگشت بومی را به اثری کلاسیک و ماندگار در ادبیات انگلیسی تبدیل کرده است.

بازگشت بومی | تامس هاردی | ترجمۀ ابراهیم یونسی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳ (چاپ قبلی: نشرنو، ۱۳۶۹)، قطع رقعی، جلد سخت هجده + بیست + ۴۹۷ صفحه، ۶۵۰۰۰۰ تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

12 Oct, 16:30


‍ پدرش ادامه داد: «فکر کنم همیشه دلم می‌خواست معمار بشوم... کوچک که بودم احتمالاً مثل همۀ بچه‌ها عاشق حیوان‌ها بودم و هر وقت ازم می‌پرسیدند جواب می‌دادم می‌خواهم در آینده دامپزشک بشوم، ولی راستش گمانم از همان موقع جذب معماری شده بودم. یادمه تو ده سالگی سعی کردم واسه پرستوهایی که تابستان را تو انباری سر می‌کردند لانه بسازم. تو یک دانشنامه اطلاعاتی پیدا کرده بودم راجع به اینکه پرستوها چطور با خاک و بزاق لانه می‌سازند و چند هفته وقت صرفش کردم...»
صدایش مختصری لرزید و دوباره حرفش را خورد. ژد نگران نگاهش کرد؛ جرعۀ بزرگی کنیاک را یک‌نفس سر کشید و ادامه داد: «ولی پرستوها هیچ‌وقت نخواستند از لانۀ من استفاده کنند. هیچ‌وقت. حتی دیگر تو انباری هم لانه نکردند...»
پیرمرد ناگهان زد زیر گریه، به پهنای صورت اشک می‌ریخت و این هولناک بود.
ژد پاک دستپاچه گفت: «بابا... بابا...»
به نظر میرسید دیگر نمی‌تواند جلو هق‌هق را بگیرد.
ژد به‌سرعت گفت: «پرستوها هیچ‌وقت از لانۀ ساخت دست آدمیزاد استفاده نمی‌کنند. غیرممکن است. حتی وقتی آدم به لانه‌شان دست بزند، ولش می‌کنند و می‌روند یک لانه نو می‌سازند.»
«تو از کجا می‌دانی؟»
«چند سال پیش تو یک کتابی راجع به رفتار حیوان‌ها خواندم، داشتم واسه یک تابلو تحقیق می‌کردم.»
دروغ بود، هرگز همچو چیزی نخوانده بود اما ظاهراً پدرش همان لحظه تسلی پیدا کرد و آرام شد. ژد با خودش گفت که پدرش این بار سنگین را بیش از شصت سال آزگار در دل داشته!... و لابد در کل زندگی حرفه‌ای‌اش به‌عنوان معمار با او بوده!...

نقشه و قلمرو | میشل اوئلبک | ترجمۀ ابوالفضل الله‌دادی | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۷۶ صفحه، ۴۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

12 Oct, 12:12


‍ «انقلاب فرانسه» منتشر شد.

انقلاب کبیر فرانسه به دلیل جایگاه ویژه‌ای که نه‌تنها در تاریخ فرانسه بلکه در تاریخ جهان دارد از همان ابتدا همواره مورد توجه متفکران حوزه‌های مختلف بوده است؛ در عین حال، خیلی کم پیدا می‌شود رویداد تاریخی‌ای که به‌اندازهٔ این انقلاب منشأ بحث و مناقشه بوده باشد. خاستگاه و ماهیت و تأثیرات این انقلاب، خصوصاً از سال‌های دههٔ ۱۹۵۰ به بعد، موضوع پژوهش‌های بسیاری بوده‌اند و دربارۀ همهٔ این‌ها اختلاف‌نظر میان مورخان شدید بوده است.

این کتاب، که بیش از وقایع‌نگاری بر تحلیل تمرکز دارد، تصویری از وضعیت فعلی این مناقشات به دست می‌دهد. بلنینگ، که خود از متخصصان حوزهٔ انقلاب فرانسه است، رویکردهای اصلی معاصر به این انقلاب ـــ یعنی رویکرد کلاسیک یا مارکسیستی، رویکرد تجدیدنظرطلبان و پساتجدیدنظرطلبان ـــ را شرح می‌دهد و نقد می‌کند. کتاب اگرچه کم‌حجم است، مباحث سیاسی و اقتصادی و صنعتی و اجتماعی و فرهنگی را از منظرهای متفاوت مطرح می‌کند و پیشنهادهای مفصلی برای مطالعهٔ بیشتر ارائه می‌دهد.

انقلاب فرانسه؛ جنگ طبقاتی یا تصادم فرهنگی؟ | تی. سی. دابلیو. بلنینگ | ترجمۀ سهند الهامی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، هجده + ۱۱۷ صفحه، ۱۶۰.۰۰۰تومان، #منتشر_شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com

نشر نو

12 Oct, 09:22


به‌زودی...

نظریاتی که کوشیده‌اند قواعدی برای تعیین اوزان شعر فارسی عرضه کنند، مستقل از میزان موفقیتشان در جامعیت و مانعیت، به این پرسش اساسی نمی‌پردازند که ذات وزن چیست و اساساً چرا برخی پاره‌های کلام موزون‌اند. این کتاب تلاشی است برای پاسخ به این پرسش هزارساله. نظریهٔ وزنی حاضر، با اتکا بر یافته‌های زبان‌شناسی جدید و پژوهش‌های دهه‌های اخیر در ایران و غرب در عرصهٔ موسیقی و روان‌شناسی ریتم، می‌کوشد نه‌تنها قواعدی معرفی کند که بتوانند تعیین کنند چه‌چیز در شعر فارسی موزون است، بلکه تصویری نظام‌مند ارائه کند از اختیارات وزنی، وزن شعر فارسی گفتاری، و حتی نسبت وزن فارسی با سنت‌های وزنی دیگر، ازجمله عربی و انگلیسی و ژاپنی.

@nashrenow