مقاومت اندیشیده @moqavematandishide Channel on Telegram

مقاومت اندیشیده

@moqavematandishide


«اندیشه می‌کوشد مبدل به کردار گردد. کلمه می‌خواهد جسم شود.»

ــــ کانال مقاومت اندیشیده

ــــ تماس با ما:

@AbdushahidSaqeb

دوستان خود را برای پیوستن به ما فرا بخوانید:

t.me/MoqavematAndishide

مقاومت اندیشیده (Persian)

مقاومت اندیشیده یک کانال تلگرامی پر از انرژی و اندیشه سازنده است که هدف اصلی آن ترویج اندیشه‌های مثبت و ارتقای سطح دانش جامعه است. این کانال با انتشار مطالب محتوا با ارزش و الهام بخش، سعی در تبادل ایده‌های مفید و سازنده دارد. بر این اساس، این کانال به عنوان یک فضای آموزشی و تبادل اطلاعات، افکار و انرژی مثبت برای اعضای خود شناخته می‌شود. با اشتراک گذاری مقالات، ویدیوها و مطالب متنوع، مقاومت اندیشیده به پرورش فکری و اندیشه‌ی سازنده در جامعه کمک می‌کند.nnاگر شما هم به دنبال یک محیط الهام‌بخش و پر انرژی برای ارتقا و ارتقای دانش و اندیشه خود هستید، به کانال مقاومت اندیشیده بپیوندید. از آخرین مطالب و محتواهای ارزشمند این کانال بهره‌مند شوید و در جامعه انرژی مثبت و اندیشه‌های سازنده را گسترش دهید.nnبرای ارتباط مستقیم با مدیران کانال و پیشنهادات خود، می‌توانید با آیدی تلگرامی @AbdushahidSaqeb در تماس باشید. همچنین برای پیوستن به این جامعه اندیشه‌پراکنده، از آدرس t.me/MoqavematAndishide دعوت به عملیات کنید. بپیوندید و تجربه ارتقای دانش و اندیشه‌ی سازنده را با ما تجربه کنید.

مقاومت اندیشیده

23 Nov, 11:36


🔳 دو روز پیش، گروهی از افراد مسلح ناشناس 11 تن را هنگام انجام «ذکر» در زیارت‌گاهی در نهرین به شهادت رساندند. گفته می‌شود که کشته‌شدگان، پیروان طریقتِ صوفیه بوده و هر شب جمعه در زیارت سید پادشاه آغا در ولسوالی نهرین ولایت بغلان گردهم آمده و حلقه ذکر برگزار می‌کردند. اگرچه تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت قتل این افراد را به عهده نگرفته است، اما برخی‌ها انگشت اتهام را به سوی ط-البان دراز کرده‌اند. گفته می‌شود یکی از مسوولان محلی ط-البان در نهرین چند بار در گذشته به این صوفیان هشدار داده بوده که از برگزاری حلقه‌ی ذکر خودداری کنند.


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
وب سایت | X | فیسبوک | انستاگرام
@revayataf

مقاومت اندیشیده

02 Nov, 07:41


ترامپ اگر در انتخابات پیروز شود، چه اتفاقی برای افغانستان خواهد افتاد؟ این پرسشی است که در حال حاضر در محافل سیاسی مخالفان طالبان خیلی مطرح می‌شود.

🪑 آن‌چه باعث شده است تا مخالفان طالبان به این پرسش خیلی فکر کنند، انتقادات ترامپ از نحوه‌ی مدیریت عملیات خروج آمریکا از افغانستان توسط حکومت بایدن است. در طی چند ماه گذشته، دونالد ترامپ در اکثر سخنرانی‌های انتخاباتی خود از نحوه‌ی مدیریتِ عملیات خروج آمریکا از افغانستان توسط حکومت بایدن انتقاد کرده و آن‌چه را در 15 اگوست سال 2021 در افغانستان اتفاق افتاد، «شرم‌ساری ملی» خوانده است.

📝 این انتقادات باعث گردیده است که سیاسیون افغانستان تصور کنند که اگر ترامپ به قدرت برسد، شاید با طالبان به گونه‌ی دیگری برخورد کند.

 تصوری که در میان جناح‌های مخالف طالبان به وجود آمده، چه اندازه درست است؟ آیا ترامپ با طالبان به گونه‌ی دیگری برخورد خواهد کرد؟

لنک مطلب ...

🌎 پایگاه خبری_تحلیلی روایت
✍️ نویسنده: عبدالشهید ثاقب

وب سایت | X | فیسبوک | انستاگرام
@revayataf

مقاومت اندیشیده

12 Oct, 08:16


🪑 آن‌چه قابل دفاع است
جنبش تحفظ پشتون‌ها در پاکستان، جنبشی است که در سال 2006 به رهبری منظور پشتین شکل گرفت. هدف از شکل‌گیری این جنبش، اعتراض بر ستم‌گری‌های قومی است که بر پشتون‌ها در پاکستان اعمال می‌شود. این جنبش ارتش پاکستان را متهم می‌کند که با حمایت از تروریسم در دو دهه‌ی پسین در مناطق قبایلی پاکستان، خسارات بسیاری بر جامعه پشتون‌ها تحمیل کرده است.


📝 آن‌ها هم‌چنان ارتش پاکستان را متهم می‌کنند که هزاران نفر را از مناطق قبایلی ربوده اند و تا هنوز سرنوشت مرگ و زندگی شان معلوم نیست.

📝 تا این‌جا که می‌بینیم، خواست و مطالبات جنبش تحفظ پشتون‌ها نه تنها عادلانه است، بلکه به سود صلح و ثبات در منطقه نیز است. زیرا این واقعیت است که پاکستان با سیاست تروریسم‌پروری خود نه تنها به پشتون‌های دوسوی مرز آسیب رسانده است، بلکه باعث بی‌ثباتی و جنگ در منطقه نیز گردیده است ادامه مطلب ...

🌎 پایگاه خبری_تحلیلی روایت
✍️ نویسنده: عبدالشهید ثاقب

وب سایت | X | فیسبوک
@revayataf

مقاومت اندیشیده

10 Oct, 05:51


🎤 امشب از روایت:
پشتونستان خواهی؛ موافقان و مخالفان آن در افغانستان

مهمانان برنامه:
مجیب الرحمن اتل پژوهشگر و نویسنده،
یعقوب یسنا پژوهشگر و نویسنده،
کلیم الله همسخن فعال سیاسی و نویسنده

🏠 مکان:
صفحه ایکس روایت: https://x.com/Rewayat10

زمان: پنج شنبه شب (۱۹ میزان) ساعت ۹ به وقت ایران و ساعت ۱۰ به وقت افغانستان

🌎 پایگاه خبری_تحلیلی روایت
وب سایت | X | فیسبوک
@revayataf

مقاومت اندیشیده

09 Oct, 08:00


🪑 امروز ( 18 میزان سال 1403) برابر است با بیستمین سال‌روز نخستین انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان.

📝 20 سال قبل (یعنی سال 1383) در  چنین روزی، مردم افغانستان به پای صندوق‌های رای رفتند تا برای  نخستین بار در تاریخ کشور، رییس جمهور شان را انتخاب کنند.

📝 در انتخابات سال 1383، چهره‌های زیادی خود را نامزد بودند که معروف‌ترین آن‌ها آقایان حامد کرزی، محمد یونس قانونی، عبدالرشید دوستم و حاجی محمد محقق بودند.

📝 وقتی آن انتخابات ریاست جمهوری را به یاد می‌آورم، خاطراتی از شور و هیجان مردم در ایام کارزارهای انتخاباتی و در پای صندوق‌های رای جلو  چشمم مجسم می‌شود. در نخستین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ کشور، مردم واقعا با شور و شوق فراوانی به پای صندوق‌های رفتند و برگزاری این پروسه را نشانه‌ی پایان جنگ و خشونت در کشور و سرآغاز عصر جدید در مناسبات سیاسی افغانستان می‌دانستند. مردم تصور می‌کردند که دیگر عصر جنگ و خشونت پایان یافته و پس از این انتقال قدرت نه با کشتار و ادامه مطلب ...

🌎 پایگاه خبری_تحلیلی روایت
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب

وب سایت | X | فیسبوک
@revayataf

مقاومت اندیشیده

08 Oct, 08:37


◾️ سران مجاهدین را چه کسی ترور می‌کرد؟ روایت یک فرمانده جهادی از فهرست ترور حنیف اتمر

◽️برید جنرال جلال‌الدین باجگاه، از فرماندهان جهاد و مقاومت در ولایت بغلان می‌گوید: حنیف اتمر در زمانی که سمت وزارت داخله را به‌دوش داشت، با فرستادن شخصی، از او خواسته بود تا تعدادی از فرماندهان جهادی در ولایت بغلان را در بدل پول ترور کند، اما او نپذیرفت.

◽️ آقای باجگاه افزود: بعدها به اطلاعاتی دست یافت که اتمر آن فهرست ترور فرماندهان مجاهدین را با شخص دیگری در بغلان شریک ساخته که نام خود او نیز درج جدول بود.

◽️ این جنرال بازنشسته، خاطرنشان کرد که حنیف اتمر در هماهنگی با حامدکرزی رییس جمهور پیشین و شورای امنیت ملی، در ترور زنجیره‌یی مجاهدین شمال، به‌ویژه سران جمعیت اسلامی نقش برجسته‌ای داشت.

🌎 پایگاه خبری_تحلیلی روایت
وب سایت | X | فیسبوک
@revayataf

مقاومت اندیشیده

08 Oct, 08:25


🔳 در میان مردم افغانستان بر سرِ رسمیت و عدم رسمیت خط دیورند، مناقشه و اختلاف نظر وجود دارد. پشتون‌های افغانستان خط دیورند را به رسمیت نشناخته و خواهان الحاق مناطق پشتون‌نشین پاکستان به قلمرو کشور می‌باشند. در مقابل، اقوام غیرپشتونی خط دیورند را به‌رسمیت می‌شناسند و ادعای ارضی پشتون‌ها بر پاکستان را وارد نمی‌دانند.این مناقشه در این روزها، در پی منع فعالیت جنبش تحفظ پشتون‌ها در پاکستان، یک‌باری دیگر در شبکه‌های اجتماعی داغ گردیده است.


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

20 Sep, 09:09


عذر بدتر از گناه نماینده طالبان در
تهران


نماینده طالبان عدم ایستادنش در هنگام پخش سرود ملی ایران را مرتبط با عرف و عنعنه افغانستان خوانده و ضمن عذرخواهی از ایران گفت که در
کشور و در هنگام پخش ترانه کسی نمی ایستد.
آن چه در سخنان این نماینده طالبان قابل دقت است این است که:
۱) دیده می شود طالبان تفاوت سرود و ترانه های طالبانی را نمی دانند. سرود ملی با ترانه های طالبانی تفاوت دارد و برای ملت ها یک چیز مقدس و محترم است
۲) عرف دیپلماتیک را هم نمی داند. یک دیپلمات باید به عرف دیپلماتیک عمل کند، نه به عرف محلی.
۳) ایستادن در هنگام پخش سرود ملی در افغانستان نیز عرف است، اما طالبان آن را حرام می دانند.

▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

19 Sep, 10:01


🔳 یکی از پروژه‌هایی که در بیست سال گذشته توسط حکومت‌های حامد کرزی و اشرف غنی به جدیت دنبال می‌‎شد، پروژه مصالحه با ط-البان بود. این پروژه با تاسیس شورای عالی صلح در دوره‌ی حامد کرزی آغاز شد.آقای کرزی در سال 1389 فرمانی صادر کرد مبنی بر این‌که نهادی زیر عنوان «شورای عالی صلح» تاسیس گردد. در راس این شورا رییس جمهور فقید کشور شهید استاد برهان‌الدین ربانی قرار داشت و بقیه اعضای آن متشکل بود از رهبران جهادی، فرماندهان معروف، شماری از وکلای پارلمان و چند تن از اعضای سابق گروه ط-البان. در این شورا نزدیک به 8 زن نیز عضویت داشتند.


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده:عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

12 Sep, 07:12


🔳 در بخشی از این گفتگو آقای پدرام در پاسخِ پرسشی مبنی بر این‌که چه عاملی باعث تبدیل افغانستان به همآیشگاه تروریسم بین‌المللی گردیده است، به نظریه‌ی «امت‌گرایی» اشاره کرد و گفت که اعتقاد به این نظریه باعث شده است تا هر گروه تندرو و بنیادگرا در کشور ما بتوانند به آسانی آمدوشد کرده و فعالیت کنند. او در این زمینه اشاره کرد به پذیرایی افغانستانی‌ها از گروه‌های اعراب – افغان در دوره حکومت مجاهدین و حضور امروزی ده‌ها گروه تروریستی در زیر چتر حکومت ط-البان. به باور آقای پدرام، آن‌چه باعث گردیده است که در هر دو دوره بیگانگان بتوانند در افغانستان آزادانه فعالیت کنند و پذیرایی شوند، اعتقاد به همین نظریه‌ی امت‌گرایی است.

🌐 لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

11 Sep, 17:19


لینک برنامه امشب:
شروع برنامه:
ساعت ۱۰ به وقت افغانستان
ساعت ۷ و ۳۰ به وقت اروپا
ساعت ۹ به وقت ایران

https://x.com/i/spaces/1eaKbawbRjaxX

مقاومت اندیشیده

11 Sep, 08:23


🔳 در سال‌های جهاد افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده‌ی آمریکا از حامیان ال-قاعده بود و با ارسال اسلحه و کمک‌های مالی و فراهم‌سازی زمینه‌ی آموزش‌های نظامی، نه تنها از این سازمان، بلکه از تمام گروه‌های جهادی در افغانستان حمایت می‌کرد.

🟪 طراح این سیاست، زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر، بود. اگرچه کمک‌های مستقیم و مخفیانه‌ی ایالات متحده‌ی آمریکا به سازمان‌های جهادی تقریبا شش ماه قبل از تجاوز شوروی آغاز شده بود، اما #برژیسنکی می‌گوید که روزی روس‌ها به طور رسمی وارد خاک افغانستان شدند، من به رییس جمهور کارتر گفتم که اکنون فرصت آن فرارسیده است که به «روس‌ها جنگ ویتنام‌شان» را عرضه کنیم.

🌐 لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

05 Sep, 05:34


🔳 این هفته در روایت

🟪 رویای مسعود؛ مسعود چگونه افغانستانی می خواست؟

▫️مهمانان:
🔸محمد علم ایزدیار
معاون پیشین مجلس سنای افغانستان

🔸دکتر شمس الحق آریانفر
مسوول کمیته فرهنگی بنیاد شهید مسعود

▪️ میزبان: پایگاه خبری - تحلیلی روایت
🎤گرداننده: سوریا باور
محل برگزاری: ایکس 👈👈 https://x.com/Rewayat10 پایگاه خبری - تحلیلی روایت

🕘 زمان: پنج شنبه شب (۱۵ سنبله/شهریور ۱۴۰۳) ساعت 10 به وقت ایران
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

01 Sep, 07:22


🔳 امروز، 11 سنبله، هشتمین سالروز خاک‌سپاری امیر حبیب‌الله کلکانی است.امیرحبیب‌الله کلکانی، شاه تاجیک‌تبار افغانستان بود که پس از سرنگونی سلطنت امان‌الله خان به قدرت رسید. او پس از 9 ماه حکم‌رانی، سرانجام در اثر غدر و خیانت نادر خان، موسس سلطنت سلسله آل یحیی، همراه با یارانش به قتل رسید.وقتی نادرشاه، او و یارانش را به قتل رساند، همه را در یک گور دسته‌جمعی دفن کردند. نزدیک به یک قرن، او در یک گور دسته جمعی بی‌نام و نشان در کابل مدفون بود، تا این‌که سرانجام جوانان کشور پس از 6 ماه تلاش موفق شدند اجساد او و همراهانش را از آن گور دسته‌جمعی بیرون کرده و در مسجد مصلای کابل بر آن‌ها نماز گزارده و با اعزاز و اکرام در تپه‌ی شهرآرای کابل دفن کنند.


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

29 Aug, 14:32


▪️امشب ساعت ۹ در #روایت

قانون امر بالمعروف ط-البان؛ اسلام و حقوق بشر چه می گوید؟
لینک ورود به برنامه:


https://x.com/i/spaces/1DXxydQmoydJM

مقاومت اندیشیده

29 Aug, 06:59


▪️این هفته در #روایت

🔳 عنوان برنامه: قانون امر بالمعروف ط-البان؛ اسلام و حقوق بشر چه می گوید؟

مهمانان:
خانم ماریا رهین
پژوهشگر نهاد حقوق بشر در دانشگاه برکلی آمریکا
دکتر عمر جویا
پژوهشگر حوزه فقه و کلام حنفی
فاطمه اشرفی
موسس و رییس هیات امنای انجمن حامی در ایران
عبدالرزاق احمدی
استاد دانشکده شرعیات دانشگاه هرات
مجری: سوریا باور

🟪 برگزارکننده: ایکس پایگاه خبری- تحلیلی روایت
🕘 زمان: پنجشنبه شب (۸ سنبله) ساعت ۹ به وقت ایران و ۱۰ به وقت افغانستان
لینک ایکس روایت: https://x.com/Rewayat10?t=E031rOWXZAB6wf3eUDbKeg&s=09


▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

26 Aug, 10:40


🔳 چند روز پیش، وزارت عدلیه ط-البان قانون «امربالمعروف» این گروه را در جریده‌ی رسمی منتشر کرد که با واکنش‌های جهانی مواجه شد.در این قانون، ضمن آن‌که محدودیت‌های بیش‌تری بر #زنان وضع گردیده است، به محتسبان وزارت امر بالمعروف صلاحیت‌های بی‌شماری در مواجهه با آن‌چه که ط-البان «منکرات» می‌خوانند، نیز داده شده است.در این قانون، محتسب چنین تعریف شده است: « شخصی است که از طرف امیرالمومنین حفظه‌الله تعالی یا شخصی که از طرف امیرالمومنین حفظه‌الله تعالی به وی صلاحیت داده شده باشد، به اجرای وظیفه احتساب گماشته شده باشد.»«احتساب» را این قانون چنین تعریف کرده است: «امرکردن به عمل معروف شرعی و منع‌‌کردن از منکر، مطابق احکام شریعت و این قانون توسط محتسب می‌باشد.»


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده: عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

22 Aug, 16:20


🔳 در این فرمانِ مولوی هبة الله، این سلسله‌مراتب در فروع #مذهب_حنفی نادیده گرفته شده است. در همین فرمان، جهت توجیه مادۀ 13 در باب حجاب زن، اقوالی از کتاب‌های علمای #حنبلی، شروح محدثین، حواشیِ علمای متأخر حنفی، کتاب‌های فتاوای متأخرین، کتاب‌های #تفسیر، و نیز به کتابهای علمای معاصر سلفی مراجعه شده و از آن‌ها نقلِ قول صورت می‌گیرد.

🌐 لینک مطلب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

21 Aug, 05:43


🔳 این هفته در روایت

🟪 معارف جمهوریت
⬜️معارف امارت

▫️مهمان:
دکتر میرویس بلخی وزیر پیشین معارف افغانستان

▪️ میزبان: پایگاه خبری - تحلیلی روایت
🎤گرداننده: سوریا باور
محل برگزاری: ایکس پایگاه خبری - تحلیلی روایت

🕘 زمان: پنج شنبه (۱ سنبله) ساعت ۵:۳۰ بعد از ظهر به وقت ایران، ۶:۳۰ بعد از ظهر به وقت افغانستان و ساعت ۱۰ قبل از ظهر به وقت آمریکا

▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

مقاومت اندیشیده

19 Aug, 07:04


🔳 دیروز (28 اسد) سالروز #استقلال_افغانستان بود. من نمی‌دانم سرچشمه‌ی این باور اشتباه چیست که می‌گویند و افغانستان و #جاپان در یک زمان استقلال گرفته‌اند، اما همین باور باعث گردیده که مردم ما همیشه این دو کشور را با همدیگر مقایسه کرده و بپرسند که چرا ژاپن پیشرفت کرد اما ما عقب ماندیم.در این مطلب به تاریخچه‌ی استقلال و ژاپن نمی‌خواهم بپردازم، بلکه می‌خواهم به صورت مختصر به سرنوشت دوگونه مدرنیسم و تجددخواهی در افغانستان و ژاپن پرداخته و به این پرسش پاسخ بگویم که چرا اصلاحات امانی ناکام ماند اما اصلاحات سلسله‌ی میجی ژاپن را به یک کشور مدرن تبدیل کرد.


🌐لینک مطلب
✍️نویسنده:عبدالشهید ثاقب
▪️ پایگاه خبری_تحلیلی روایت
@revayataf

1,533

subscribers

824

photos

68

videos