Masoud's Sharings @masoudsharings Channel on Telegram

Masoud's Sharings

@masoudsharings


محلی برای به اشتراک‌گذاری مطالعات و دیده‌هایم از حوزه‌های مختلف فناوری، آینده‌نگاری و مدیریت

کانال موسیقی:
https://t.me/MasoudzSelection

پیام مستقیم:
@Masoud_Zamani

Masoud's Sharings (Persian)

Masoud's Sharings یک کانال تلگرامی است که توسط کاربر masoudsharings اداره می‌شود. این کانال یک محیط محبوب برای به اشتراک گذاری مطالعات و دیدگاه‌های متنوع از حوزه‌های فناوری، آینده‌نگاری و مدیریت است. اگر علاقه‌مند به انجام تحقیقات و مطالعه درباره موضوعات پیشرفته و نوآوری هستید، این کانال می‌تواند یک منبع ارزشمند برای شما باشد. علاوه بطرز معمول مطالب عالی و کاربردی ارائه می‌شوند، کاربران این کانال همچنین به کانال موسیقی MasoudzSelection دعوت می‌شوند که در آن موسیقی های انتخاب شده توسط Masoud را می‌توانند بشنوند. برای ارتباط مستقیم با مسعود، می‌توانید به آی‌دی @Masoud_Zamani پیام دهید.

Masoud's Sharings

27 Dec, 00:35


من به اندازه کافی تبشیر و انذار کرده‌ام و انتخاب با شما است...
😁😜

Masoud's Sharings

25 Dec, 18:08


الان 15 سال هست هرموقع درباره رشد نمایی فناوری صحبت میکنم یک بخشی هم اختصاص میدهم به «نوآوری نمایی» که در اون درباره این بحث میکنم که بنظر من «تمام»!! بیزینس‌مدل‌های آینده (حال!) همگی برروی همزادهای دیجیتال (Digital Twin) شکل می‌گیرند و هرچیزی بغیر از آن احتمالاً محکوم به شکست است که البته دلایل و توضیح آن طولانی هم هست، 18 بیزینس مدل هم برای این کار شناسایی کرده بودم که البته محدود به این تعداد نخواهند ماند. در همین راستا این خبر برایم جالب بود:

شهر توکیو نسخه‌ای سه‌بعدی و دیجیتال از کل شهر را با استفاده از داده‌های دقیق و با وضوح بالا و ابرنقطه‌ای منتشر کرده است که به‌صورت رایگان قابل دانلود است. این روند نشان می‌دهد که انتقال شهرها، خانه‌ها و کارخانه‌ها به دنیای شبیه‌سازی‌ها به‌سرعت به یک جریان اصلی تبدیل شده و اجتناب‌ناپذیر است.

در آینده، ربات‌ها و Agentها دیگر به‌صورت جداگانه و منزوی آموزش داده نمی‌شوند. آن‌ها به‌عنوان درون این همزادهای دیجیتالی شبیه‌سازی می‌شوند، در موتورهای گرافیکی پیشرفته به‌صورت زنده اجرا می‌شوند و در مقیاسی عظیم بر روی شبکه‌های بزرگ گسترش پیدا می‌کنند تا داده‌های آموزشی/عملیاتی بسیار باکیفیتی تولید کنند. اکثر ربات‌ها و عامل‌های هوشمند ابتدا در محیط شبیه‌سازی متولد می‌شوند و وقتی آماده شدند، مستقیماً به دنیای واقعی وارد می‌شوند. آن‌ها یک «ذهن جمعی - Hive Mind» خواهند داشت که از طریق تبادل داده‌های داخلی، وظایف گروهی پیچیده را با هماهنگی کامل انجام می‌دهند.

جالب است بدانید که ساختمان‌های مرکزی NVIDIA در سانتا کلارا، پیش از آنکه ساخته شوند، ابتدا در Omniverse، یک پلتفرم گرافیکی قدرتمند مبتنی بر GPU، طراحی و شبیه‌سازی شده‌اند.

از طریق این لینک میتوانید به این داده‌ها دسترسی داشته‌باشید:
https://info.tokyo-digitaltwin.metro.tokyo.lg.jp/3dmodel/
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

20 Dec, 15:35


شاید بهترین هدیه برای پزشکانی که میخواهند خودشان بخشی از تغییر در حوزه سلامت باشند همین گوشی‌های پزشکی دیجیتال است که چندسالی است وارد بازار شده‌اند.

همیشه تا اینجور مطلبها رو میگذارم یک عده میگن «نه گوش ورزیده یک پزشک رو هیچوقت نمیشه جایگزین کرد» که در کوتاه مدت حرف اشتباهی نیست (در میان مدت و بلندمدت حتماً صدها برابر بهتر از بهترین پزشک دنیا میشه تشخیص داد) ولی میشود کاری کرد قدرت تشخیص پزشک 20سال تجربه رو با 2سال تجربه هم‌نوا کرد. ضمناً فارغ از قدرت تحلیلی بالا و امکان مستندسازی داده‌ها، کلی امکانات نظیر نویزکنسلیشن و تقویت صدا برای شرایط اورژانسی و وسط کلی سروصدا، خیلی خیلی کلیدی می‌تواند باشد.
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

20 Dec, 05:30


خطوط هوایی در نبرد با چربی‌ها: سبک باش، کمتر بپرداز!

خطوط هوایی ساموآ (Samoa Air) نخستین شرکت هواپیمایی در جهان بود که شیوه‌ی بحث‌انگیز Fat Tax را برای تعیین نرخ بلیت معرفی کرد، که در آن مسافران هزینه را بر اساس وزن بدن خود و بار همراه‌شان پرداخت می‌کنند. این سیستم، که از ماه آوریل 2013 اجرا شد، به این صورت است که مسافر و چمدان‌های او پیش از سفر روی ترازو وزن می‌شوند و هزینه‌ی نهایی بر اساس کیلوگرم محاسبه می‌شود. برای پروازهای کوتاه‌تر، قیمت پایه حدود 1 دلار آمریکا برای هر کیلوگرم است و در مسیرهای طولانی‌تر می‌تواند تا حدود 4.16 دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم افزایش یابد.

مدیرعامل این شرکت، کریس لنگتون، می‌گوید این روش منصفانه‌ترین راه برای پرداخت هزینه‌ی پرواز است، چرا که وزن، عامل کلیدی در مصرف سوخت و ظرفیت هواپیما محسوب می‌شود. او بر این باور است که چنین رویکردی نه تنها عدالت را در تعیین بهای سفر هوایی برقرار می‌کند، بلکه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی نیز کمک کند، چرا که ممکن است برخی مسافران را تشویق کند پیش از سفر از وزن خود بکاهند. جالب اینکه یک مطالعه توسط دانشگاه نیز نشان میدهد 71.7 درصد مسافران زیر 75 کیلوگرم، با قیمت‌گذاری بر اساس وزن موافق‌اند.

از آنجا که هزینه‌ی سفر برای کودکان سبک‌تر به طور طبیعی کاهش می‌یابد، خانواده‌ها نیز می‌توانند صرفه‌جویی کنند. این روش، در عین حال، می‌تواند توجهی تازه به مسأله‌ی چاقی جهانی و مشکلات مرتبط با آن جلب کند. شرکت هواپیمایی ساموآ، که در منطقه‌ای فعالیت می‌کند که نرخ اضافه وزن در آنجا بالا است، معتقد است با برقراری این مدل قیمت‌گذاری، مسافران سبک‌تر پرداخت کمتری خواهند داشت و افرادی که سنگین‌تر هستند، سهم عادلانه‌تری از هزینه‌ی سوخت را می‌پردازند.

گرچه این روش با واکنش‌ها و انتقادهایی مواجه شده و تردیدهایی درباره‌ی گسترش آن به سایر خطوط هوایی وجود دارد، اما مدیران ساموآ بر این باورند که "وزن-پرداخت" می‌تواند الگویی برای آینده‌ی صنعت هوایی باشد. این نگاه، شرکت هواپیمایی را شبیه به ارائه‌دهنده خدمتی می‌بیند که در آن، هر کیلوگرم از فضای هواپیما ارزش و هزینه‌ای دارد. از دید طرفداران این ایده، محاسبه هزینه بر اساس وزن، همان‌طور که در باربری‌های دیگر رایج است، منصفانه‌تر و منطقی‌تر است. در عین حال، برخی منتقدان بر این باورند که چنین رویکردی می‌تواند به ایجاد حساسیت‌های اجتماعی منجر شود. برای مثال، ممکن است این روش برای افرادی که وزن بالاتری دارند نوعی شرمساری یا احساس تبعیض ایجاد کند، یا آن‌ها را به دردسر محاسبات و پرداخت هزینه‌های بالاتر بیندازد.

از منظر عملی، اجرای این روش با چالش‌هایی نظیر زمان‌بر شدن فرآیند تحویل بار و وزن‌کشی مسافران، مدیریت داده‌های حساس و حریم خصوصی، و همچنین پیچیدگی در سیستم قیمت‌گذاری بلیط مواجه است. به همین دلیل، روشن نیست که این ایده تا چه اندازه در صنعت هواپیمایی فراگیر خواهد شد.

منبع:
https://www.unh.edu/unhtoday/2024/12/weight-based-pricing-key-sustainable-air-travel

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

19 Dec, 13:31


قابلیتهای جدید جنسیس در این ویدیوی جذاب نمایش داده شده است.
جنسیس Genesis یک پلتفرم متن‌باز است که برای کاربردهای رباتیک/Embodied AI/هوش مصنوعی فیزیکی به صورت عمومی طراحی شده است. این پلتفرم به طور همزمان چندین ویژگی را در بر دارد:

1. یک موتور فیزیکی فراگیر که از پایه بازطراحی شده و قادر است طیف گسترده‌ای از مواد و پدیده‌های فیزیکی را شبیه‌سازی کند.

2. یک پلتفرم شبیه‌سازی رباتیک سبک، فوق‌العاده سریع، سازگار با پایتون، و کاربرپسند.

3. یک سیستم رندرینگ بسیار قدرتمند و سریع با کیفیت عکاسی

4. یک موتور داده‌ی مولد که توصیف‌های ارائه‌شده توسط کاربر به‌صورت زبان طبیعی را به انواع حالت‌های داده تبدیل می‌کند.

شما از طریق این لینک‌ها می‌توانید مستندات و کدهای آن را مشاهده نمایید:

https://genesis-world.readthedocs.io/en/latest/

https://github.com/Genesis-Embodied-AI/Genesis


@MasoudSharings

Masoud's Sharings

15 Dec, 13:44


پیش‌بینی نسبتاً خوب راس گلر از آینده و واکنش مرحوم چندلر...

معرفت برگرفته: «در مواجه با آینده چندلر نباشید»

Friends - S06E07 - The One Where Phoebe Runs

پینوشت: من مطمئن نیستم واقعاً اینجا به کتاب خاص و واقعی اشاره می‌شود یا خیر، ولی با پیش‌بینی‌های کتاب «The Age of Spiritual Machines» ری کورزویل (که دو سال قبل از پخش این قسمت سریال، منتشر شده بود)، خیلی تطبیق خوبی دارد.

@MasoudSharings

#RayKurzweil
#Friends
#موقت

Masoud's Sharings

14 Dec, 04:30


همین دو روز پیش بود که گوگل از نسخه جدید هوش مصنوعی خود Gemini 2.0 رونمایی کرد و یکی از ویژگی‌های برجسته این مدل امکان اشتراک‌گذاری تصاویر دسکتاب و کار با این مدل به عنوان دستیار بصورت Real-time بود.

حالا ویدیویی منتشر شده است که در آن طی چند دقیقه با بررسی سی‌تی اسکن فردی، جمنای ضمن تشریح دقیق تصاویر به درستی پانکراتیت یا همان نکروز و التهاب لوزالمعده را تشخیص داده است.

بنظر شما یک دانشجوی پزشکی و یا یک رادیولوژیست متبحر با چند سال مطالعه و آموزش به چنین دقتی رسیده و البته سئوال تکراری‌ام را بازهم تکرار میکنم، سال دیگر و سالهای دیگر اینچنین فناوری‌هایی چگونه خواهد بود و شما به عنوان بیمار/پزشک/بیمارستان خودتان را چگونه نسبت به تغییرات پیش‌رو آماده میکنید؟

توجه داشته باشید که بنظر من این ویدیو به معنای کلمه، یکی از ساده‌ترین کیس‌هایی هست که مدل‌های زبانی بزرگ قادر به حل آن هستند.

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

13 Dec, 11:28


دیروز دوست عزیزی به من گفت فلان سئوال رو از chatGPT بپرس و بگو بهترین‌ها رو لیست کنه و اسم سرویسشون توی ده تای اول بود و کلی لذت بردیم.

من متخصص این حوزه نیستم ولی بنظرم بزودی اینکه چطوری قراره در کنار SEO، تخصصی هم برای
LLMRO (LLM Ranking Optimization)
و یا
LLMVO (LLM Visibility Optimization)
هم داشته باشیم جالب هست (حالا شاید هم اسمش رو همون LLM SEO بگذارند! یا گذاشته‌اند و من بیخبرم) و سایتها هم برای بهبود این رنکینگ جدید باهم رقابت خواهند کرد و کلی فرصت هم برای شرکتهای مشاور و البته بازاریابی در این حوزه ایجاد خواهد شد. و البته نیاز است که سئوکارها هم توانمندی‌های خودشان را مرتباً ارتقاء دهند.

#هوش_مصنوعی
#سئو

Masoud's Sharings

12 Dec, 20:00


این آگهی از شرکت «آرتیسان - Artisan» نمونه خوبی از سوار شدن روی هیجانات و ابهامات در آینده، برای گرفتن ویو و ایمپرشن است. من البته متخصص مارکتینگ نیستم ولی به اینگونه کمپین‌ها Ragebait می‌گیوند و بخوبی سوار موج «نگرانی از تعدیل شدن بخاطر هوش مصنوعی» و میم «مدیران عامل خودخواه» شده است و با حجمی که همه دارن فحش داده،توجیه کرده و یا تعریف میکنند؛ بنظر من موفق بوده است.

شرکت آرتیسان، از جمله استارت‌آپهای سرمایه‌گذاری‌شده توسط YCombinator بوده و در سال 2023 تأسیس‌شده است، که با معرفی «آوا - Ava»، کارمند هوش مصنوعی خود، فرآیند فروش Outbound را به‌صورت کامل خودکار می‌کند و یا بقول خودشان و نقل به مضمون میخواهند «انقلاب صنعتی جدیدی ایجاد کنند». آوا با دسترسی به بیش از ۳۰۰ میلیون مخاطب تجاری، Leads را شناسایی کرده، درباره آن‌ها تحقیق می‌کند و ایمیل‌های شخصی‌سازی‌شده ارسال می‌نماید. مزیت اصلی آرتیسان در ارائه پلتفرمی یکپارچه است که تمامی ابزارهای مورد نیاز برای فروش Outbound را در خود جای داده و با استفاده از کارمندان هوش مصنوعی، کارایی تیم‌های فروش را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

حالا فارغ از نیات پنهان و آشکار این کمپین، شما بعنوان یک مدیر تا چه زمانی میتوانید در برابر چنین مسیری مقاومت کنید و یا راهکار جایگزین شما چیست؟

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

10 Dec, 21:31


2. مورد ‌Valiant Shield: در این تمرین چندملیتی، پلتفرم Lattice توانست فرماندهی و کنترل جغرافیایی توزیع‌شده را در میان حوزه‌های هوایی، زمینی و دریایی ممکن سازد. Lattice داده‌ها را به‌صورت بلادرنگ جمع‌آوری کرده و تصویر عملیاتی مشترک و وظایف خودکار بین ماشین‌ها را ارائه کرد. این قابلیت‌ها امکان هماهنگی بی‌نظیری را بین نیروهای مختلف از جمله تفنگداران دریایی، نیروی دریایی، نیروی هوایی و ارتش ایالات متحده فراهم کرد، به طوری که آنها توانستند مأموریت‌های مختلف را به‌طور مؤثر اجرا کنند.
مثال ملموس: در یک مأموریت، اطلاعات یک پهپاد شناسایی در اقیانوس آرام با اطلاعات یک واحد زمینی در قاره‌ای دیگر به‌طور بلادرنگ همگام‌سازی می‌شود و فرماندهان در هر دو موقعیت می‌توانند تصمیمات سریع و هماهنگی کامل داشته باشند.
لینک مقاله:
https://www.anduril.com/article/the-contours-of-war-are-changing-we-must-prepare-for-interoperability-at-the-edge/

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

10 Dec, 21:31


انقلابی در میدان نبرد: اولین پلتفرم باز جنگی جهان رونمایی شد

جنگ‌های امروزی به دلیل پیشرفت‌های فناوری و ظهور تهدیدات جدید، پیچیده‌تر و چندبُعدی‌تر شده‌اند. مفاهیمی مانند جنگ ترکیبی، که ترکیبی از روش‌های متعارف و نامتقارن است، نشان‌دهنده این تغییرات هستند. برای مثال، روسیه و اکراین در درگیری‌های اخیر از ترکیبی از نیروهای نظامی سنتی و عملیات‌های سایبری بهره برده‌اند.

میدان نبرد امروزی به تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای در مکان‌هایی نیاز دارد که ارتباطات قطع می‌شود و سیستم‌های متمرکز مختل می‌شوند؛ این شکست‌های فنی می‌تواند مأموریت‌ها و جان نیروها را به خطر بیندازد. این مکان‌ها که اصطلاحاً «لبه – Edge» نامیده می‌شوند به نقاطی از میدان نبرد اشاره دارد که در آن‌ها تصمیم‌گیری‌های سریع و دقیق حیاتی است. برای موفقیت در این مناطق، نیروها نیاز به سیستم‌های پیشرفته‌ای دارند که امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات و هماهنگی را در زمان واقعی فراهم کنند. به‌عنوان مثال، استفاده از پهپادهای خودمختار که با یکدیگر و با نیروهای زمینی در ارتباط هستند، می‌تواند تصویری جامع از وضعیت میدان نبرد ارائه دهد.

ااندوریل (Anduril) که شرکتی پیشرو در فناوری‌های دفاعی است (و من همیشه با علاقه کارهایشان را دنبال می‌کنم) که با تمرکز بر فناوری‌های مدرن و ساختار تشکیلاتی غیرکلاسیک و استارت‌آپی خود، ابزارهایی مدرن برای مقابله با چالش‌های جنگ‌های امروزی فراهم می‌کند؛ در نظر دارد شاید برای اولین بار در جهان با رویکرد «نوآوری باز – Open Innovation» به حل این مسائل بپردازد. در همین راستا، اولین برنامه توسعه‌دهندگان و SDK جنگی جهان را معرفی کرده است که فرصتی بی‌سابقه برای حل مسائل جنگ به کمک فناوری و همکاری توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند.

اندوریل با معرفی Lattice SDK و برنامه همکاری Lattice Partner Program، گامی بزرگ در آماده‌سازی آمریکا و متحدانش برای جنگ‌های مدرن برداشته است و راه‌حل‌هایی نرم‌افزاری را توسعه داده که بر عدم تمرکز و ترابردپذیری (Interoperability) تأکید دارند. کیت توسعه Lattice SDK به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا برنامه‌هایی غیرمتمرکز و آماده برای میدان نبرد ایجاد کنند که به‌طور یکپارچه در اکوسیستم Lattice کار کنند. این SDK اکنون از طریق این آدرس در دسترس عموم قرار دارد.

https://www.anduril.com/lattice-sdk/

برنامه همکاری Lattice، نوآوران علاقه‌مند و فعال در صنایع دفاعی را برای ارائه قابلیت‌های قابل همکاری و تمرکز بر موفقیت مأموریت‌ها در محیط‌های پیچیده و چندبعدی به هم متصل می‌کند. شرکای این برنامه از منابع توسعه‌دهنده اختصاصی و پشتیبانی عملی بهره‌مند می‌شوند تا بتوانند برنامه‌ها را سرعت دهند، ادغام‌ها را ساده‌تر کنند و قابلیت‌های جدیدی را برای نیروهای عملیاتی فراهم کنند.


این نوآوری‌ها توسط شبکه غیرمتمرکز Lattice Mesh امکان‌پذیر شده است که هزاران سیستم دفاعی در سراسر جهان را به هم متصل می‌کند و برای اشتراک‌گذاری امن داده‌ها در محیط‌های مخرب طراحی شده است.

مثال‌های عملی از عملکرد پلتفرم Lattice
1. مورد Desert Guardian: در این تمرین دفاع هوایی که توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) انجام شد، پلتفرم Lattice توانست داده‌ها چندین حسگر از تولیدکنندگان مختلف را به یک مجموعه داده واحد ادغام کند. این اقدام امکان آگاهی سریع و دقیق از تهدیدات هوایی را فراهم ساخت. تیم‌های حسگر با استفاده از APIهای باز و مستندات SDK ارائه‌شده توسط Anduril توانستند سیستم‌های خود را حتی به‌صورت بلادرنگ به Lattice متصل کنند، (که بدون نیاز به پشتیبانی مستقیم از سوی Anduril این فرایند که معمولاً ماه‌ها طول می‌کشد)، در زمان بسیار کوتاه انجام شد و ارزش این پلتفرم نرم‌افزاری باز و انعطاف‌پذیر را برجسته کرد.

مثال ملموس: تصور کنید یک سیستم رادار محلی و یک حسگر شناسایی هواپیما به طور جداگانه فعالیت می‌کنند. با Lattice، این دو سیستم می‌توانند داده‌های خود را ادغام کرده و اطلاعات جامعی از وضعیت تهدیدات ارائه دهند، بدون نیاز به زمان طولانی برای هماهنگی.


ادامه در پست بعد...
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

10 Dec, 14:31


محققان دانشگاه تگزاس یک حسگر الکترونیکی موقت به شکل خالکوبی (Digital Tattoo) برای پوست سر توسعه داده‌اند که می‌تواند فعالیت مغزی را ثبت کند. این حسگر نازک و انعطاف‌پذیر، به‌راحتی روی پوست سر قرار می‌گیرد و سیگنال‌های الکتریکی مغز را با دقت بالا اندازه‌گیری می‌کند.

این فناوری که مقاله آن این هفته در نشریه Cell منتشر شده است، می‌تواند جایگزینی راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر برای الکترودهای سنتی EEG باشد که معمولاً حجیم و نیازمند تجهیزات پیچیده هستند. علاوه بر این، این حسگرها می‌توانند برای مدت طولانی‌تری بدون ایجاد ناراحتی برای کاربر استفاده شوند و امکان نظارت مداوم بر فعالیت مغزی را فراهم کنند. این پیشرفت می‌تواند در تشخیص و درمان اختلالات عصبی مانند صرع و همچنین در تحقیقات علوم اعصاب کاربردهای گسترده‌ای داشته باشد.

فناوری خالکوبی/تتوی دیجیتال می‌تواند نویدبخش خوبی برای توسعه انواع پوشیدنی‌ها و حسگرهای زیستی باشد و بزودی شاهد انبوهی از کارکردهای جذاب از آنها خواهیم بود.

منبع:
https://www.cell.com/cell-biomaterials/fulltext/S3050-5623(24)00004-7

#DigitalTattoo
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

10 Dec, 04:30


شرکت AMP بتازگی در راند D جذب سرمایه، موفق به جذب ۹۱ میلیون دلار شده است تا استقرار سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی خود را برای تفکیک زباله جامد شهری (MSW) سرعت بخشد.

هدف این شرکت مدرن‌سازی فرآیند بازیافت از طریق بهبود بازیابی مواد، کاهش هزینه‌ها و افزایش طول عمر محل‌های دفع و دفن زباله است.

این شرکت که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شده، از هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق برای شناسایی و جداسازی مواد بازیافتی با دقتی چشمگیر استفاده می‌کند. پلتفرم آن تاکنون بیش از ۲.۵ میلیون تن مواد قابل بازیافت را پردازش کرده و توانسته است ۱۵۰ میلیارد قلم کالا را شناسایی نماید و بدین ترتیب بشکل قابل توجهی اقتصاد بازیافت را دگرگون سازد.

از موفقیت‌های اخیر این شرکت می‌توان به همکاری آن با شرکت Recycling and Disposal Solutions در ویرجینیا اشاره کرد؛ در آنجا، راهکار AMP Sortation موفق شد با ۹۰ درصد Uptime، روزانه ۱۵۰ تن زباله را پردازش کند.

ویدیوی معرفی در یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=Jae9i5U7Eg4

سایت این شرکت برای الهام‌گیری! دوستان در ایران:

https://ampsortation.com

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

09 Dec, 21:15


شکستن مرزهای زمان و محاسبه: جهش کوانتومی گوگل با تراشه‌ی Willow، لطفا 10 سپتیلیون سال دیگر تشریف بیاورید!


گوگل با ارائه‌ی تراشه‌ی کوانتومی جدید خود با نام «Willow» گامی بزرگ در جهت دستیابی به رایانش کوانتومی مقاوم در برابر خطا و مقیاس‌پذیر برداشته است. در آزمون‌های مرجع، این تراشه توانست یک محاسبه‌ی استاندارد را در کمتر از پنج دقیقه انجام دهد؛ محاسبه‌ای که برای یک ابررایانه‌ی پیشرو، بیش از 10^25 سال طول می‌کشید! مدتی بسیار فراتر از عمر کل جهان. این نشان‌دهنده‌ی توان بالقوه‌ی معماری‌های کوانتومی در گشودن افق‌های نوین برای حل مسائل پیچیده‌ی علمی و صنعتی است.


این تراشه بر پایه‌ی معماری ماژولار و مبتنی بر کیوبیت‌های ابررسانا طراحی شده که امکان افزایش تعداد کیوبیت‌ها را بدون از دست دادن کیفیت کوانتومی فراهم می‌سازد. طراحی Willow بر تصحیح خطای کوانتومی و رمزگذاری اطلاعات در کیوبیت‌های منطقی تکیه دارد و از کدهای سطح بالا برای کاهش نرخ خطاها در فرایند محاسبات بهره می‌گیرد. با این رویکرد، امید آن می‌رود که ظرفیت اجرای الگوریتم‌های کوانتومی پیچیده، روزبه‌روز افزایش یابد.

ویژگی متمایز Willow نه‌تنها در بهبود سخت‌افزار، بلکه در بهره‌گیری از سامانه‌های نرم‌افزاری پیشرفته و ابزارهای شبیه‌سازی مجازی نیز نمود می‌یابد. این ابزارها به پژوهشگران اجازه می‌دهند پیش از تولید فیزیکی، ایده‌ها و طرح‌های خود را در محیطی دیجیتال ارزیابی و بهینه‌سازی کنند. دستاورد این تلاش‌ها دست‌یابی به توان محاسباتی بی‌سابقه‌ای است که همانطور که در ابتدا ذکر شد در مقام مقایسه برای بهترین سوپرکامپیوترهای جهان 10 سپتیلیون! سال طول خواهد کشید

به این ترتیب، شاید بتوان گفت Willow آغازگر مسیری است که می‌تواند رایانش کوانتومی را از آزمایشگاه به عرصه‌ی کاربردهای صنعتی، علمی و فناوری بکشاند.

لینک مطلب اصلی در بلاگ گوگل:
https://blog.google/technology/research/google-willow-quantum-chip/

#رایانش_کوانتومی
#QuantumComputing
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

09 Dec, 03:30


گفته می‌شود که این ویدیو که توانمندی‌های جدید موتور متن به ویدیوی Sora را نمایش می‌دهد، در بخشی از سخنرانی آقای چد نلسون (Creative Specialist شرکت OpenAI) در رویداد چند روز پیش C21Media (5 دسامبر) در لندن نمایش داده شده است.

فارغ از اینکه #سورا با چه قیمتی عرضه شود، بنظر شما چند وقت دیگر میتونیم یک کتاب/فیلمنامه رو آپلود کنیم و فیلم را تحویل بگیریم؟

#رشد_نمایی
#هوش_مصنوعی

#موقت
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

07 Dec, 13:31


کشف ۲۴ حرف DNA مرتبط با اوتیسم و نقش آن‌ها در توسعه مغز: راهی نوین به سوی درمان

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان به سرپرستی بیوشیمی‌دان اسپانیایی، رائول مندز، و بیوفیزیک‌دان، خاویر سالواتلا، مکانیسمی را کشف کرده‌اند که می‌تواند درصد بالایی از اختلالات طیف اوتیسم را توضیح دهد. این مکانیسم شامل از دست رفتن قطعه‌ای کوچک از پروتئین CPEB4 است که برای توسعه مغز حیاتی است. این قطعه از هشت اسید آمینه تشکیل شده که توسط ۲۴ حرف شیمیایی در کد ژنتیکی رمزگذاری می‌شوند: GCAAGGACATATGGGCGAAGGAGA

اختلالات طیف اوتیسم، که حدود یک درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، با مشکلاتی در تعاملات اجتماعی و الگوهای رفتاری غیرمعمول مشخص می‌شوند. با وجود تلاشهای بسیار در تنها ۲۰٪ از موارد، جهش‌های ژنتیکی قابل توجهی در مبتلایان به این اختلال شناسایی شده است. مطالعه جدید، منتشر شده در مجله «نیچر» این هفته، نشان می‌دهد که حذف این قطعه کوچک از پروتئین CPEB4 می‌تواند منجر به تنظیم نادرست حدود ۲۰۰ ژن مرتبط با اوتیسم شود.

پروتئین CPEB4 در سلول‌های عصبی به عنوان یک تنظیم‌کننده عمل می‌کند و صدها ژن ضروری برای توسعه مغز را کنترل می‌کند. مندز توضیح می‌دهد که این پروتئین در پاسخ به انواع مختلف استرس سنتز و تنظیم می‌شود. فرضیه کاری آن‌ها این است که در طول توسعه جنینی، نوعی استرس رخ می‌دهد که منجر به از دست رفتن این قطعه حیاتی می‌شود. عوامل احتمالی شامل رژیم غذایی مزمن با چربی بالا یا عفونت ویروسی هستند.

این یافته‌ها می‌توانند به توسعه درمان‌های جدید برای اوتیسم منجر شوند. مندز و سالواتلا قصد دارند در مدل‌های موش اصلاح‌شده ژنتیکی که اوتیسم را شبیه‌سازی می‌کنند، بررسی کنند که آیا تجویز این هشت اسید آمینه می‌تواند اختلال را معکوس کند یا خیر.

محققان تأکید می‌کنند که این نتایج نباید توسط جنبش‌های ضد واکسیناسیون برای زیر سؤال بردن اثربخشی واکسن‌ها استفاده شود. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که هیچ ارتباطی بین واکسیناسیون و اوتیسم وجود ندارد. مندز تأکید می‌کند: «ما نمی‌خواهیم هیچ ضد واکسنی از فرضیه کاری ما برای زیر سؤال بردن اثربخشی واکسن‌ها استفاده کند».

این تحقیق درک عمیق‌تری از مکانیسم‌های مولکولی اوتیسم ارائه می‌دهد و راه را برای رویکردهای درمانی نوآورانه باز می‌کند.

منبع:
https://www.nature.com/articles/s41586-024-08289-w

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

07 Dec, 05:30


نقش زیرساخت‌های سبز-آبی-خاکستری در بهبود کیفیت هوای شهری و مقابله با تغییرات اقلیمی


زیرساخت‌های سبز-آبی-خاکستری (Green, Blue, and Grey infrastructure - GBGI) به ترکیبی از عناصر طبیعی و سازه‌های مهندسی‌شده در محیط‌های شهری اشاره دارد که شامل زیرساخت‌های سبز (مانند درختان، چمن و پرچین‌ها)، زیرساخت‌های آبی (مانند استخرها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها) و زیرساخت‌های خاکستری (مانند دیوارهای سبز، نماهای سبز و بام‌های سبز) می‌شود. این ترکیب با هدف کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و بهبود کیفیت زندگی شهری طراحی شده است.

مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه Bath و مرکز جهانی تحقیقات هوای پاک دانشگاه ساری (University of Surrey's Global Centre for Clean Air Research GCARE) انجام شده، نشان می‌دهد که پارک‌ها می‌توانند آلودگی هوا را تا ۲۲٪ کاهش دهند. این تحقیق که در پروژه‌ای موسوم به RECLAIM انجام شده، تأکید می‌کند که گنجاندن فضاهای سبز در کامیونیتی‌های جدید برای بهبود کیفیت هوا ضروری است.

بررسی ۵۱ نوع مختلف از GBGI نشان داد که درختان در جاده‌های باز می‌توانند آلودگی هوا را تا ۷۷٪ کاهش دهند. با این حال، کاشت درختان در خیابان‌های باریک ممکن است به دلیل کاهش تهویه، کیفیت هوا را بدتر کند. این نتایج نشان می‌دهد که اثربخشی زیرساخت‌های سبز به مکان و نحوه اجرای آن‌ها بستگی دارد.

پروفسور پراشانت کومار، مدیر GCARE و نویسنده اصلی مطالعه، بیان می‌کند: «ما در حال درک این هستیم که زیرساخت‌های سبز چقدر می‌توانند در برابر آلودگی هوای شهری مؤثر باشند، اما اثربخشی آن‌ها به محل و نحوه اجرای آن‌ها بستگی دارد.»

دکتر یانیس ونک، استادیار دانشگاه باث و همکار در این مطالعه، می‌گوید: «محیط‌های شهری، به‌ویژه خیابان‌ها، در خط مقدم تأثیرات تغییرات اقلیمی قرار دارند و نیازمند استراتژی‌های مؤثر کاهش آلودگی هستند.»

این تحقیق نشان می‌دهد که بسیاری از تصمیمات مربوط به اجرای GBGI بر اساس قضاوت‌های کارشناسی است و نیاز به شواهد علمی بیشتری برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه وجود دارد. با توجه به اینکه آلودگی هوای محیطی در سال ۲۰۱۹ باعث ۴.۲ میلیون مرگ شده است، اجرای مؤثر GBGI می‌تواند نقش مهمی در کاهش این آمار داشته باشد.

در نتیجه، گنجاندن فضاهای سبز مانند پارک‌ها در جوامع جدید نه تنها به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند، بلکه به ایجاد محیط‌های شهری پایدارتر و سالم‌تر منجر می‌شود.

منبع:
https://www.the-innovation.org/article/doi/10.59717/j.xinn-geo.2024.100100

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

06 Dec, 20:01


تفاوت تأثیرات روانی میان مشاهده‌کنندگان و پست‌گذاران در شبکه‌های اجتماعی

مطالعه‌ای به رهبری محققان دانشگاه UCL نشان می‌دهد که بزرگسالانی که به‌طور منظم در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند، در مقایسه با افرادی که صرفاً محتوای این شبکه‌ها را مشاهده می‌کنند، بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان قرار دارند.

این تحقیق که در مجله Journal of Medical Internet Research منتشر شده است، داده‌های بیش از ۱۵,۰۰۰ بزرگسال بریتانیایی بالای ۱۶ سال را تحلیل کرده است. نتایج نشان می‌دهد افرادی که روزانه در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند، در سال بعد افزایش ۰٫۳۵ امتیازی در نمره سلامت روان (GHQ) خود تجربه می‌کنند، که [بالقوه] نشان‌دهنده افزایش مشکلات روان‌شناختی است. در مقابل، مشاهده صرف محتوای شبکه‌های اجتماعی چنین تأثیری نداشته است.

این نتایج برای تمامی گروه‌های سنی و جنسی یکسان بوده است. دکتر روت پلاکت، نویسنده اصلی مطالعه، بیان می‌کند که فعالیت‌های «فعال» در شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه پست‌گذاری، ممکن است تأثیر بیشتری بر سلامت روان داشته باشد تا استفاده «منفعل» مانند مشاهده محتوا. او اضافه می‌کند که پست‌گذاری می‌تواند منجر به تعاملات منفی یا اضطراب درباره قضاوت دیگران شود.

این مطالعه بر اهمیت توسعه راهبردهایی برای کاهش تأثیرات منفی احتمالی استفاده از شبکه‌های اجتماعی و ترویج عادات دیجیتال سالم تأکید می‌کند.

با این حال، محققان اذعان دارند که به تحقیقات بیشتری برای درک مکانیسم‌های زیربنایی این الگوها نیاز است تا بتوان مداخلات و سیاست‌های هدفمندی را طراحی کرد و در در بخش محدودیت‌های مطالعه، محققان اذعان می‌کنند که رابطه علّی بین پست‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و مشکلات سلامت روان به‌طور قطعی اثبات نشده است. همچنین، داده‌ها تنها رفتارهای گزارش‌شده توسط شرکت‌کنندگان را بررسی کرده‌اند که ممکن است تحت تأثیر سوگیری‌های شخصی باشد. این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتر را برای بررسی دقیق‌تر تأثیرات و مکانیسم‌ها برجسته می‌کند.

پینوشت: کلاً البته اینها شاید بدیهی بنظر میاد ولی کلاً من حتی برخی روزمره‌نویسی‌های مینیمال هم بی‌اثر و کم‌اثر نمیدونم و بهتره بیشتر مواقع همون شاهد و مرور‌کننده بی‌تفاوت شبکه اجتماعی باشیم.


لینک مقاله:
https://www.jmir.org/2024/1/e56950

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

19 Nov, 16:31


در میانه جنگ ربات‌ها، شرکت Figure با انتشار ویدیویی از رباتهای Figure 02 خود در همکاری مشترک این شرکت و خودروسازی BMW اعلام کرد که ناوگان رباتی این شرکت هم‌اکنون خودمختار عمل کرده و با سرعتی ۴۰۰٪ بیشتر و نرخ موفقیت ۷ برابر بالاتر کل فرآیند را انجام می‌دهند

احتمالاً در این مقایسه منظور نسبت به عملکرد قبلی است، که واقعاً نسبت به ویدیوی 4 ماه قبل خیلی بهتر عمل می‌کنند ولی خب شفاف گفته نشده است (ویدیو قبلی را در کامنت گذاشته‌ام).

دقت داشته باشید که این عملیات در خود headquarter فیگور/بی‌ام‌و انجام می‌شود و فعلاً بسیار کنترل شده و ساختارمند است. خود ویدیو به تنهایی شاید خیلی مهم نباشد ولی میزان تغییر بسیار چشمگیر است.

نکته مهم بعدی اینکه بنظر من در چنین کیس‌هایی سرعت خیلی موضوع حیاتی نیست.
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

19 Nov, 04:30


شرکت Astribot با این ویدیو که به ادعای خودشان سرعتش دستکاری نشده توانمندی‌های ربات S1 جدید خودشان را به رخ می‌کشند.

نکته جالب برای خود من این است که در سایت این شرکت برای نمایش توانمندی‌های ربات آن را با یک مرد معمولی مقایسه کرده‌اند که خب احتمال داره بزودی از چنین جدول‌هایی زیاد ببینیم...

سئوال 1: بنظر خودتان کدام مهارت فیزیکی/فکری شما (چه به صورت عمومی و چه تخصصی) بزودی به چالش کشیده می‌شود و در چنین جدولی نمایش داده می‌شود؟

سئوال 2: و از آن مهمتر اینکه برای فردای دیدن جدول مشابه درباره خودتان چه فکری دارید؟
#Robotics
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

16 Nov, 11:30


کوکاکولا جدیدترین تبلیغ کریسمس خودش برای نوشابه‌های بدون قند را بطور کامل با هوش مصنوعی ساخته و منتشر کرده است که احتمالاً بخشی از یک کمپین بسیار بزرگتر خواهد بود.

بنظر من اینکه شرکت بزرگی نظیر کوکاکولا که مشکل مالی نداشته (و همیشه یک مرجع در صنعت تبلیغات بوده است)، این مسیر را انتخاب کرده‌اند خیلی اتفاق مهمی است.

برای آینده خود دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر تصمیم بگیریم.

پینوشت: الان (با الهام از تبلیغ معروف سامسونگ علیه اپل) پپسی در پاسخ میاد یک تبلیغ درست میکنه که یه عده انیماتور و گرافیست زحمتکش با مداد و کاغذ و وسایل ابتدایی مشابه همین تبلیغ را خلق کرده‌اند...
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

14 Nov, 06:29


این مطلب دقیقا 2 سال پیش منتشر شده و این رشد کنونی و روزافزون استفاده از استارلینک موید پیش‌بینی من هست. البته که این پیش‌بینی و مقاله بخشهای دیگری هم داشت که طبیعتاً در روزنامه هم‌میهن قابل انتشار نبود.

Masoud's Sharings

04 Nov, 20:00


ضمن اینکه عطف به این پست همچنان #نه_به_خشونت_علیه_روباتها، در طول 2-3 سال گذشته شرکت چینی Unitree Robotics یکی از درخشان‌ترین عملکردها رو در زمینه ربات‌های انسان‌نما و سگهای روبوتیک داشته و احتمالاً یکی از موفق‌ترین شرکت‌های جهان در این حوزه خواهد بود.

دو روبات Go2 (همین که در ویدیو است) و Go2-W (که نسخه چرخدار همین ربات است) حداقل در دموهای این شرکت عملکرد بی‌نظیری از خود نمایش می‌دهند.

Masoud's Sharings

19 Oct, 07:31


شرکت Mosaic51 نقشه و دیتاست سه‌بعدی 15.1 تراپیکسلی! از پراگ تهیه و منتشر کرده است که شامل 210هزار عکس پانوراما با وضوع 13K و همچنین 1.26 میلیون عکس 12مگاپیکسلی است که در واقع به ازای هر یک متر یک عکس تهیه شده و دقت نهایی به عدد اعجاب‌آور 2 سانتی متر رسیده است.
انبوهی از کاربری‌های جدید (بازار و مدل‌های کسب و کار جدید) توسط این چنین دیتاست‌هایی تقویت و ایجاد خواهند شد که برای دوستان علاقه‌مند می‌تواند جالب باشد.

به این بیاندیشید که به کمک پهپادها و شاید حتی ابزارهای دیگر بتوان چنین دیتاست‌هایی رو به روز کرد و در ترکیب با سنسورهای دیگر محیطی و همچنین عکس‌های ماهواره‌ای چه همزادهای دیجیتالی (Digital Twin) ارزشمندی خلق نمود که به کمک هوش مصنوعی تسهیل‌گر و ارزش‌آفرین شوند.


لینک بلاگ برای مطالعه:
https://www.mosaic51.com/featured/mosaic-realmap-explore-prague-in-unprecedented-detail-with-1-26-million-images/

لینک درخواست استفاده از دیتاست:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeExJoqV19EO_j8aPIOycMT0BJAhOHVrJwf2JGVEbP5ajWUtA/viewform

رشته توییت مرتبط:
https://x.com/bilawalsidhu/status/1846970789498880214


@MasoudSharings

Masoud's Sharings

19 Oct, 04:31


دمو جالبی از ربات انسان‌نمای GR-2 از شرکت چینی Fourier
جالب اینکه در کامنت‌ها برخی از دمبل زدن و مدل حرکت این ربات احساس خوبی نداشته‌اند...
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

12 Oct, 12:31


این مصاحبه حدود 3 ماه پیش ضبط شده و چند بارهم قبل از آن و در سالهای گذشته در سخنرانیها و در همین کانال به ظهور و تجاری شدن رباتهای هیومنوید در سال 2024 اشاره کرده بودم.

در این 8 دقیقه هم خیلی کوتاه در اینباره صحبت کرده‌ام و تقارن روز انتشار این ویدیو با رونمایی تسلا از ربوتاکسی خودش و همچنین نسخه آماده فروش ربات‌های انسان‌نمای آن (اپتیموس - Optimus) با همان قیمتی که پیش‌بینی کرده بودم، بسیار جالب بود.

پیشنهاد میکنم اگر علاقه‌مند هستید این بخش از ویدیو که کمی دراینباره صحبت کرده‌ام را مشاهده کنید . البته همین بخش را در یوتیوب هم میتوانید ببینید.
https://youtu.be/lpGAZ2qV9Us?si=3UKGKs8biNPJWBs7&t=1725

پینوشت 1: در بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است، بشکل مبسوط و دقیق‌تری در اینباره صحبت شده است که میتوانید با هشتگ #Singularity فایلهای آن را یافته و گوش کنید.

پینوشت 2: بنابرگفته‌های ایلان ماسک بیش از نیمی از هزینه تحقیق و توسعه در ربات اپتیموس، صرف دستهای آن شده است.
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

10 Oct, 16:11


گفتگوی دکتر مهدی محمدی، رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران و دانشیار دانشگاه تهران با مسعود زمانی، آینده‌پژوه و کارآفرین، درباره آینده هوش مصنوعی؛ ذیل سلسله گفتگوهایی درباره آینده و فناوری در
ایران
.
لینک مشاهده کامل در یوتیوب و آپارات
https://www.youtube.com/watch?v=lpGAZ2qV9Us
https://www.aparat.com/v/micv5nf
.
این گفتگو با حمایت ویژه دبیرخانه برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری ایران، انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، صندوق نوظهور دیجیتال و ویکست و به تهیه‌کنندگی صابر خسروی تهیه و تولید شده است
.
علاوه بر یوتیوب، می‌توانید پادکست شنیداری این گفتگو را نیز در تمامی اپ‌های پادگیر مجموعه تحت عنوان «فیوتاک» گوش دهید
.
@futureof_ir

Masoud's Sharings

08 Oct, 06:30


در این ویدیو و مقاله جدید، رویکرد جدیدی به نام Motion DUSt3R (MonST3R) معرفی شده است که مستقیماً هندسه صحنه‌های پویا را برای هر بازه زمانی برآورد می‌کند. چالش اصلی چنین روش‌هایی کمبود داده‌های آموزشی مناسب است. با این حال، توسعه‌دهندگان این الگوریتم با آموزش مدل بر روی داده‌های محدود و بهینه‌سازی‌های جدید، این روش نتایج خوبی در برآورد عمق و موقعیت دوربین ارائه می‌دهد و در بازسازی چهار بعدی نیز امیدوارکننده است.

هرچند که نفس کار، چیز جدیدی نیست و برای این مهم خیلی تلاش صورت گرفته است، ولی کار این دوستان خیلی خوب و جذاب بنظر می‌رسد، دنیایی از کاربری‌های جذاب در حوزه محتوا (و البته موارد دیگر! نظیر آنچه در سریال قدرنادیده Intelligence با بازی جاش هالووی عزیز شاهد آن بودیم) با چنین روشهایی میسر می‌شود و فقط بیزینس مدل صحیح در زمان درست باید روی آن سوار شود.

لینک دموی پویای این فناوری:
https://monst3r-project.github.io/page1.html
لینک مقاله:
https://arxiv.org/abs/2311.17034


@MasoudSharings

Masoud's Sharings

07 Oct, 18:30


کیتی وود (Cathie Wood) مدیرعامل صندوق ARK اعتقاد دارد که تاکسی‌های ربوتیک در 5 سال آینده تبدیل به یک بازار 1 تریلیون دلاری خواهد شد...

پینوشت ضروری اینکه خانم وود تعداد زیادی پیش‌بینی و سرمایه‌گذاری موفق داشته‌اند و چهره مقبولی در دنیای فناوری محسوب می‌شوند ولی خب تعداد زیادی شکست هم داشته‌اند ازجمله اینکه پارسال کلی سهام انویدیا را قبل از فروخته‌اند و از این دست اتفاقات...

در هرشکل من با کلیت گفتار ایشان موافقم، البته هرچند که روبوتاکسی بعنوان ابزار حمل و نقل مسافر بنظر من حوزه جذابی است ولی بازار بزرگتر از آن می‌تواند خودران‌شدن خودروهای باری و ترانزیت باشد که مزیت تجاری بزرگتری ایجاد می‌کند.

دنبال کردن تحولات دنیای سرمایه‌گذاری در این حوزه میتواند چشم‌انداز خوبی را برای دوستانی که علاقه‌مند هستند ترسیم نماید.

منبع:
https://www.youtube.com/watch?v=bZ3fJ0rZS5s

Masoud's Sharings

07 Oct, 04:30


تویوتا اعلام کرد در یک مشارکت و همکاری که هدف آن کمک به راه‌اندازی کسب‌وکار تجاری یک شرکت آمریکایی تاکسی هوایی است، ۵۰۰ میلیون دلار دیگر در Joby Aviation سرمایه‌گذاری می‌کند.

تویوتا و جابی، این هفته اعلام کردند که سرمایه‌گذاری تویوتا برای حمایت از صدور گواهینامه و تولید تاکسی هوایی الکتریکی Joby استفاده خواهد شد و مجموع سرمایه‌گذاری شرکت تویوتا موتور در Joby را به ۸۹۴ میلیون دلار می‌رساند. پس از این سرمایه‌گذاری، که در دو بخش مساوی در اواخر امسال و سال آینده انجام خواهد شد، تویوتا حدود ۲۲ درصد از سهام جاری Joby را در اختیار خواهد داشت.

جو بن بی‌ورت، بنیان‌گذار و مدیر عامل Joby Aviation، گفت: «سرمایه‌گذاری امروز بر اساس تقریباً هفت سال همکاری بین شرکت‌های ما بنا شده است. دانش و حمایتی که تویوتا به اشتراک گذاشته، در موفقیت Joby نقش اساسی داشته است و ما مشتاقیم با ارائه دیدگاه مشترکمان برای آینده سفر هوایی، رابطه‌مان را عمیق‌تر کنیم.»

جابی اخیراً سومین هواپیمای خود را از خط تولید خارج کرده و علاوه بر سرمایه‌گذاری نقدی، تویوتا زمان و منابع انسانی خود را صرف به اشتراک‌گذاری روش‌های طراحی و تولید در این شرکت کرده است. خودروساز ژاپنی اعلام کرد که مهندسانش با تیم Joby در دفتر مرکزی آن در کالیفرنیا همکاری می‌کنند.

بنظر من ورود یک بازیگر جدی اکوسیستم خودرو به تاکسی‌های هوایی (پس از اوبر) خبر بسیار مهم و قابل تاملی است.

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

05 Oct, 12:01


فایل صوتی جلسه پنجم بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

فصل ششم - سلامت و رفاه در سی سال آینده
فصل هفتم - مخاطرات

#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

23 Sep, 05:30


فردا (سه‌شنبه 3 مهر) در آخرین نشست از این سلسله جلسات، با بررسی فصل ششم و هفتم کتاب Singularity is Nearer در خدمت دوستان خواهم بود.

همانند جلسات گذشته، لینک ورود به جلسه در گروه ذیل همرسانی شده و فایل صوتی جلسه هم چند روز بعد در کانال آپلود خواهد شد.

https://t.me/+3eljcGPnfMxjMzI0

Masoud's Sharings

23 Sep, 04:30


فایل صوتی جلسه پنجم بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

فصل پنجم - آینده مشاغل؛ خوب یا بد

#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

16 Sep, 16:56


فردا (سه‌شنبه 27 شهریور) با بررسی فصل پنج کتاب در خدمت دوستان خواهم بود.

همانند جلسات قبل لینک جلسه در این گروه همرسانی خواهد شد و فایل صوتی جلسه هم چند روز بعد در اینجا هم‌رسانی خواهد شد.

https://t.me/+3eljcGPnfMxjMzI0

Masoud's Sharings

09 Sep, 04:29


فایل صوتی جلسه چهارم بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

فصل چهارم - زندگی به صورت نمایی بهتر می‌شود

#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

08 Sep, 17:01


بخشی از مصاحبه دوروز پیش (16 شهریور) مایکل دل (بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دل) با Yahoo Finance که در آن به دو برابر شدن داده‌های جهان، طی هر 6 الی 7 ماه اشاره می‌کند.
#رشد_نمایی
#Exponential_Growth
---
لینک مصاحبه کامل:
https://www.youtube.com/watch?v=LbW11wFxnjY
---
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

03 Sep, 09:09


امشب (سه‌شنبه 13 شهریور) فصل چهارم کتاب را بررسی می‌کنیم.

همانند جلسات قبل لینک جلسه در این گروه همرسانی خواهد شد:

https://t.me/+3eljcGPnfMxjMzI0

Masoud's Sharings

02 Sep, 16:14


فایل صوتی جلسه سوم بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

فصل سوم - من کیستم؟

#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

30 Aug, 14:04


مقایسه ابعاد و تعداد ترانزیستورهای پردازنده‌های انویدیا...
@MasoudSharings

Masoud's Sharings

27 Aug, 12:42


فایل صوتی جلسه دوم بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

فصل دوم - بازآفرینی هوش
#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

27 Aug, 12:40


فایل صوتی جلسه اول بررسی کتاب سینگیولاریتی نزدیکتر است.

مقدمه و فصل اول

#Ray_Kurzweil
#Singularity

@MasoudSharings

Masoud's Sharings

27 Aug, 11:46


امشب (سه‌شنبه 6 شهریور) فصل سوم کتاب را بررسی می‌کنیم.

همانند جلسات قبل لینک جلسه در این گروه همرسانی خواهد شد:

https://t.me/+3eljcGPnfMxjMzI0

Masoud's Sharings

26 Aug, 14:41


هزینه توکن‌ها در GPT نسبت به دو سال پیش 240 برابر کمتر شده است.

البته که طراح این دیاگرام شیطنت ریزی کرده و gpt-4o-mini را هم گذاشته که به مراتب مدل‌های سبک‌تری نسبت به gpt-4 است (که البته بنظر من برای بسیاری از کارها همین کافی است) ولی از این بازی با اعداد که بگذریم و مبنا را بر دقت و صحت خروجی قرار دهیم، بنظر شما اگر همین روند را برای مثلاً دو سال دیگر امتداد دهیم، کدام وجوه از صنعت و کسب و کارهای فعلی صرفه تخصیص نیروی انسانی نخواهند داشت؟ یا سئوال بهتر این است که این نیرو بعنوان Enabler (توانمندساز؟) چه پنجره‌های فرصتی را برای شما باز خواهد نمود؟