🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری) @lawconferences Channel on Telegram

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

@lawconferences


🌏کانال آگاهی رسانی
همایش ها،کنفرانس ها،رویداد،وبینار،نشست، سمینار و کارگاه های آموزشی‌،حقوقی و صنفی در پیوندباوکلای دادگستری

ادمین
🆔 @hosseinsayadinezhad

🌎بنیان۹۴/۷/۳
⛔️تبادل و تبلیغ نداریم
🌐بازنشر پوستر همایشهای حقوقی دراین کانال رایگان است

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری) (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرامی 'همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)'. این کانال برای افرادی که علاقه مند به حضور در همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی هستند، بهترین منابع اطلاعاتی را فراهم می کند. اینجا مکانی است که می توانید اطلاعات در مورد همایش ها، کنفرانس ها، وبینارها، نشست ها، سمینارها و کارگاه های آموزشی حقوقی و صنفی را به دست آورید. nnادمین این کانال @hosseinsayadinezhad می باشد و همیشه پاسخگو به سوالات شما خواهد بود. تاریخ شروع فعالیت این کانال برمبنای بنیان۹۴/۷/۳ است و تبادل و تبلیغ انجام نمی شود. nnهمچنین، شما می توانید پوستر همایشهای حقوقی خود را در این کانال بازنشر کرده و رایگان اطلاع رسانی کنید. پس علاقه مندان به حقوق و قانون، حتما به این کانال بپیوندید تا از آخرین اخبار و رویدادهای مهم این حوزه مطلع شوید.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

23 Nov, 05:00


#رویه_قضایی
💠استناد به موازین بین المللی حقوق بشر

📜نمونه ای جدید از رویه قضایی صادره با استناد به موازین بین المللی حقوق بشر


📝قضات در محاکم ملی یا مراجع قضایی بین المللی معمولا در فرایند بیان استدلال مربوط به هر تصمیم قضایی خود از منابع مختلف حقوقی بهره می گیرند و هر چه در این روند، میزان تتبع و تحقیق آنها دقیق تر و گسترده تر باشد امکان ارائه استدلال قوی تر بیشتر فراهم می شود. در همین چارچوب، در کشور ما نیز قضات متعددی هستند که علاوه بر استناد به مقررات موضوعه، از منابع حقوقی بین المللی و یا منابع فقهی و مطالعات اساتید برجسته حقوق و انواع رویه های قضایی ملی یا فراملی نیز بهره می گیرند تا به استدلال قوی تری در تصمیم قضایی خود دست یابند. این تلاش البته بعد از صدور تصمیم قضایی، از حیث نظری توسط هر صاحب نظری قابل نقد و بررسی است و از حیث عملی نیز در صورتی که در چارچوب قوانین کشور قابل اعتراض باشد در مراحل بعدی قانونی ممکن است تائید یا نقض شود.

📑رای بالا نمونه ای از رویه قضایی است که در شعبه پنجم تجدید نظر دادگستری ایلام صادر شده و علاوه بر استناد به موازین داخلی به منابع بین المللی حقوق بشر نیز استناد شده است. / برگرفته از کانال کمیسیون حقوق بشر https://t.me/LAWCONFERENCES/17138

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

23 Nov, 04:46


📔حقوق بشر: تعامل قدرت و آزادی

سخنران:
#دکتر_رضا_اسلامی

🗓 یکشنبه 4 آذر 1403 ساعت 17

🏡سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 17:56


وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است

🔹 یک عامل مهم مهاجرت‌ها عامل اقتصادی است؛ حقوق اساتید در دانشگاه همسایه ما آن طرف آب، بین ۴ تا ۷ هزار دلار است/ مهر

@hammihanonline
hammihanonline.ir

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 17:39


#یادداشت
💠بخش دوم

💠 ب) عدم رعایت ماده ۱۵ آیین نامه

📝ماده ۱۵ آیین نامه مقرر می‌دارد: «هیئت نظارت ظرف پنج روز از تاریخ دریافت اسامی واجدان شرایط از دادگاه عالی، زمان و مکان تشکیل هیئت عمومی برای انتخاب هیئت‌مدیره را تعیین و در پایگاه اطلاع‌رسانی کانون...منتشر می‌کند. فاصله بین آگهی مندرج در پایگاه اطلاع‌رسانی کانون و روز جلسه نباید کمتر از بیست روز باشد.» در سطر 20 الی 26 صفحه هفتم دادنامه صادره بیان شده است، هیات نظارت قبل از سپری شدن حداقل بیست روز مقرر در ماده ۱۵، اقدام به برگزاری انتخابات نموده است. با تحلیل درست موضوع در می‌یابیم استدلال دادگاه محترم در این خصوص به جهات ذیل واجد ایراد است:

📝هرچند برابر ماده ۱۵، فاصله بین اعلام اسامی در پایگاه اطلاع رسانی کانون و روز انتخابات نباید کمتر از بیست روز باشد، لیکن باید توجه داشت ماده ۱۵ باید در کنار مواد دیگر آیین نامه از جمله ماده ۱۴ مورد تفسیر قرار گیرد. نکته قابل تامل در خصوص ماده ۱۴ آیین نامه این است که دادگاه محترم انتظامی قضات، حداکثر تا یک ماه قبل از انتخابات می‌بایست اسامی قطعی اشخاص احراز صلاحیت شده را به کانون اعلام می‌نمود. بر این اساس با توجه به برگزاری انتخابات در تاریخ ۱۴۰۳/۷/۱۹، دادگاه محترم انتظامی قضات به صراحت ماده ۱۴ حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۶/۱۹ فرصت داشته اسامی افراد تایید صلاحیت‌شده را به کانون اعلام نماید؛ لذا نامه مورخه ۱۴۰۳/۷/۹ شعبه دوم دادگاه عالی انتظامی قضات مبنی بر تایید صلاحیت شش نفر از داوطلبان هرچند درخور تحسین است؛ لیکن به هیچ وجه مجوزی برای تغییر تاریخ انتخابات توسط هیات نظارت محسوب نمی‌شود؛ توضیح اینکه در صورت پذیرش استدلال دادگاه محترم انتظامی قضات، هیچ حد یقفی برای آن وجود ندارد؛ مثلا چنانچه هیات نظارت تاریخ انتخابات را جهت رعایت مهلت ۲۰ روزه تغییر دهد و مجددا نامه‌ای از دادگاه انتظامی قضات مبنی بر تایید یا رد صلاحیت داوطلبان واصل گردد، آیا هیات نظارت مجددا باید تاریخ انتخابات را جهت رعایت مهلت ۲۰ روزه تغییر دهد؟ قطعا پاسخ سوال منفی است و هیات نظارت وظیفه‌ای در تغییر تاریخ انتخابات ندارد؛ با این توصیف، هرگز نمی‌توان عدم تغییر تاریخ انتخابات را با توجه به منطوق ماده ۱۴ آیین نامه، تخلف هیات نظارت محسوب نمود.

☑️برفرض ثبوت تخلف موضوع ماده ۱۵، با چه معیار و ملاک ملموس و قابل اتکایی می‌توان عدم رعایت این ماده را از موجبات ابطال انتخابات محسوب نمود؟

📝 نتیجه اینکه عدم رعایت مواد ۱۵ و ۱۷ آیین نامه تحت هیچ شرایطی مجوزی برای ابطال انتخابات محسوب نمی‌شود.

☑️نکته پایانی اینکه در حال حاضر که به موجب رای غیر قابل اعتراض دادگاه انتظامی قضات حکم به ابطال انتخابات صادر نموده، دقیقا چه فرایندی برای برگزاری مجدد انتخابات باید رعایت شود؟

☑️آیا اساساً ثبت نام مجدد داوطلبان در اجرای ماده ۱۲ ایین نامه ضروری است؟

☑️ آیا بررسی مجدد صلاحیت داوطلبان توسط دادگاه عالی انتظامی قضات در اجرای ماده ۱۴ آیین نامه لازم است؟

📝پاسخ به این سوالات نیاز به تامل فراوان دارد؛ لیکن آنچه از ظاهر و منطوق دادنامه صادره استنباط می‌شود، این است که مرجع محترم انتظامی فقط و فقط انتخابات را به جهت عدم رعایت مواد ۱۵ و ۱۷ ایین نامه ابطال نموده است و به مسائل ماهوی و ساختاری مانند «عدم رعایت بررسی صلاحیت داوطلبان توسط هیات نظارت» و همچنین«احراز یا عدم احراز صلاحیت داوطلبان توسط دادگاه انتظامی قضات» اشاره‌ای نشده است.

☑️ در عین حال باید توجه داشت چنانچه برخلاف منطوق دادنامه، قائل به ضرورت ثبت نام مجدد و به ویژه احراز صلاحیت داوطلبان توسط دادگاه انتظامی قضات باشیم، با یک مشکل اساسی مواجه می‌شویم و آن این است که شعبه دوم دادگاه انتظامی قضات که پیش‌تر صلاحیت داوطلبان را بررسی و احراز نموده، با شعبه اول دادگاه انتظامی قضات هم عرض هستند و شعبه یک این دادگاه به عنوان شعبه هم عرض چگونه می‌تواند برخلاف نظر شعبه دوم صلاحیت دواطلبان را مجددا بررسی و حسب مورد احراز یا رد نماید؟

💠در خاتمه تاکید می‌گردد:


📝 اولاً؛ استقلال نهاد وکالت و استقلال کانون‌های وکلا با استیفای حقوق شهروندان، تحقق عدالت در جامعه و اعتبار و منزلت دستگاه قضا در عرصه داخلی و بین المللی پیوند ناگسستنی دارد.📝 ثانیاً؛ تضعیف نهادهای مدنی مانند کانون وکلا، عدالت را به محاق برده و اعتبار و منزلت دستگاه قضا را به ویژه در عرصه بین المللی مخدوش می‌نماید. 📝ثالثاً؛ حکمرانی صنفی ایجاب می‌کند کانون‌های وکلای دادگستری بتوانند بدون هرگونه مداخله، وظایف حرفه‌ای خود را انجام داده و متولی حق دفاع در جامعه با هدف استیفای حقوق مردم باشند؛ بر این اساس نظارت عالیه دستگاه قضا در مورد نهادهای صنفی «خود انتظام» باید در چهارچوب قوانین و مقررات باشد. https://t.me/LAWCONFERENCES/17133

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 17:23


#یادداشت


📝 نقدی تحلیلی در خصوص ابطال انتخابات کانون وکلای مرکز
💠بخش نخست

✍️دکتر محمود حبیبی
عضو ادوار هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز و عضو هیات علمی دانشگاه



📝بی‌گمان این انتخابات یکی از سالم‌ترین و رقابتی‌ترین انتخابات ادوار پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز بوده و هیات محترم نظارت نیز اهتمام جدی خود را در رعایت موازین و مقررات قانونی از زمان ثبت نام داوطلبان تا برگزاری انتخابات و اعلام نتایج به کار برده است. با وجود این، در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۱۶ دادنامه‌ای از شعبه اول دادگاه عالی انتظامی قضات در هشت صفحه صادر گردید. مطابق این دادنامه، مرجع محترم انتظامی قضات به استناد مواد ۲۵ و ۲۷ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال مصوب ۱۴۰۰ حکم به ابطال انتخابات سی و سومین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز صادر کرد.

💠در این یادداشت تصمیم مرجع محترم عالی انتظامی قضات صرفا از نظر حقوقی و قضایی مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرد:

☑️۱– استدلال دادگاه در صفحه چهارم دادنامه مبنی بر رد اعتراض اقای م . م . ر وکیل دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری کرمان شایسته تقدیر است؛ به دلیل اینکه هرچند مطابق ماده ۲۵ آیین نامه، «هرکس» می‌تواند به تصمیم هیات نظارت اعتراض کند؛ لیکن باید توجه داشت در مورد وکلای دادگستری، عبارت «هرکس»، ظهور در وکلای عضو آن کانون دارد و اعضای سایر کانون‌ها هرچند متصف به وصف وکیل دادگستری هستند؛ اما هیچگاه ذینفع تلقی نمی‌شوند تا به موجب آن بتوانند به تصمیمات هیات نظارت کانون غیر متبوع خود اعتراض نمایند. ☑️۲– در صفحه هفتم دادنامه و قسمت اسباب موجهه رای و بیان جهات موضوعی و حکمی آن، دادگاه محترم، ابطال انتخابات را به دو جهت توجیه و تعلیل نموده است:

💠الف) عدم رعایت ماده ۱۷ آیین نامه لایحه استقلال

📝ماده ۱۷ آیین نامه مقرر می دارد: «در زمان و مکان مقرر، جلسه هیئت عمومی با حضور هر عده که حاضر باشند، تشکیل و بدواً هیئت نظارت صندوق اخذ آراء را برای اطمینان از خالی بودن آن به حاضران ارائه داده، لاک و مهر می‌کند و سپس رأی‌گیری شروع می‌شود. از بیست و چهار ساعت قبل از شروع جلسه هیئت عمومی، هرگونه تبلیغ و به هر طریق در موافقت یا مخالفت اشخاص در مکان رأی‌گیری و خارج از آن به کلی ممنوع است…»

📝 دادگاه محترم عالی انتظامی قضات در سطر چهار تا هیجده از صفحه هفتم دادنامه در بیان جهات موضوعی ابطال انتخابات بیان نموده است، «…دلایل و مستندات و مدارک موجود از جمله فیلم‌ها عکس‌ها و گزارش‌های واصله حکایت از عدم برگزاری انتخابات در فضای سالم و مطلوب برای رقابت برابر کلیه نامزدها و فعالیت متناسب با شأن و شرافت وکلا و در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران دارد. تعلل و تساهل در برخورد با مظاهر قانون شکنی و عدم برخورد جدی با تبلیغات غیر مجاز در زمان ممنوعیت تبلیغات… و عدم اهتمام جدی هیات نظارت بر کنترل اوضاع علی رغم اعتراض برخی… جملگی دلالت بر عدم التزام عملی بسیاری از نامزدهای انتخاباتی به مقررات و آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری دارد…»

📝با تحلیل درست این قسمت از دادنامه در می‌یابیم اسباب موجهه ارائه‌شده در رای از جمله «عدم برگزاری انتخابات در تراز نظام جمهوری اسلامی» فاقد مبانی اصولی بوده و قابل اتکا نمی‌باشد به تعبیر دیگر دادگاه محترم، هیچ معیار مشخص و ملموسی جهت انجام تبلیغ در روز انتخابات و احراز تخلف هیات نظارت و مالاً ابطال انتخابات ارائه ننموده و صرفاً به بیان کلیات پرداخته است.

📝نکته حائز اهمیت اینکه بر فرض ثبوت تخلف هیات محترم نظارت و عدم رعایت ماده ۱۷ آیین نامه لایحه استقلال، هرگز نمی‌توان ابطال انتخابات را از آن استنتاج نمود؛ بر این اساس هیچ ارتباط منطقی و اصولی بین نقض ماده ۱۷ آیین‌نامه و ابطال انتخابات وجود ندارد؛ زیرا در هیچکدام از مواد آیین‌نامه، ضمانت اجرای عدم رعایت ماده ۱۷، بی اعتباری انتخابات اعلام نشده است. با این توصیف بر فرض وجود دلایل متقن و قابل اتکا مبنی بر تخلف هیات محترم نظارت از مفاد ماده ۱۷ به طور قطع ضمانت اجرای این تخلف، با وحدت ملاک از بند ۱۴ ماده ۱۲۲ ایین نامه لایحه استقلال، صرفا تخلف درجه ۳ برای اعضای هیات نظارت است و نه ابطال انتخابات. همچنانکه در بند ۱۴ ماده ۱۲۲ آمده است: «درصورتی‌که از بیست‌وچهار ساعت قبل از جلسه هیئت عمومی برای انتخاب هیئت‌مدیره، اقدام به تبلیغ در موافقت یا مخالفت اشخاص نماید. به مجازات انتظامی درجه ۳ محکوم می گردد.» 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 13:06


✳️دومین جایزه کتاب حقوقی سال بهمن کشاورز به بهترین کتاب حقوقی سال با هدف شناسایی و قدردانی از مولفان ، محققان، پژوهشگران و مترجمان در رشته حقوق و حقوق در پرتو مطالعات میان‌رشته‌ای اهدا خواهد شد. لذا از علاقمندان دعوت می‌شود تا با ثبت نام در وبسایت www.bahmankeshavarz.com کتاب یا کتابهای خود را به دبیرخانه بنیاد حقوقی بهمن کشاورز ارسال فرمایند.

شرایط شرکت در دومین جایزه کتاب حقوقی سال

*کتاب ارسـالی بـرای نخستین بــار در سال ۱۴۰۲ منتشـر شده باشـد.
*کتاب دارای مجـوز اداره ارشـاد اسـلامی و شمــاره فیپــا کتابخــانه ملــی باشـد.
*فقط کتابهایی در جایزه کتاب سال داوری می‌شوند که پدید آورنده یا ناشر فرم مخصوص در وبسایت اعلام شده را تکمیل و دو نسخه از کتاب را به نشانی دبیرخانه ارسال کند.
*کتابهای دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.

مهلت ارسال آثار تا دهم آذر ماه ۱۴۰۳ می باشد.

❇️در این دوره به بهترین ناشر برگزیده داوران نیز تندیس اهدا خواهد شد.
🏠نشانی: تهران – خیابان کریم خان عضدی جنوبی(آبان)نبش کیوان پلاک ۲ طبقه دوم
تلفن: ۸۸۹۳۱۲۷۶

https://t.me/keshavarzbahman

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 11:31


#نشست حقوقی

🌐 گروه وکلای نیکنام برگزار می‌کند:

💠 بایسته های حرفه وکالت در آمریکا


🎙سخنران:
◻️سرکار خانم عرفانه ترکاشوند
دانش آموخته کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد
حقوق تجارت بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی و  LLM از دانشگاه هاروارد
وکیل پایه یک دادگستری مرکز و وکیل در ایالت نیویورک

🔲 دبیر نشست: میثم شیخی
وکیل پایه یک دادگستری

🗓 شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

ساعت ۱۸ به وقت تهران

🏛جایگاه برگزاری از طریق ویدئو کنفرانس:
تهران، یوسف آباد، خیابان پانزدهم، نبش خیابان شهید فراهانی پور پلاک ۳۵ واحد یک، دفتر وکالت

💻لینک ورود به جلسه:
https://meet.google.com/vix-tgqc-hqn

🔗شرکت برای عموم آزاد است 🔗 برنامه به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 11:20


♦️ اسماعیل شوشتری، وزیر دادگستری دولت هاشمی رفسنجانی و خاتمی درگذشت

🔹 حجت‌الاسلام محمد اسماعیل شوشتری که طی سال‌های ۶٠ تا ۶٧ نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی بود و قریب به ١۶ سال تصدی وزارت دادگستری را بر عهده داشت، اول آذرماه دار فانی را وداع گفت.

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003V16
🆔 @Entekhab_ir

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 11:05


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش چهارم

🎙مدرس: جناب آقای دکتر نعیم عبداله پور

وکیل پایه یک دادگستری


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 10:34


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش سوم

🎙مدرس: جناب آقای دکتر نعیم عبداله پور

وکیل پایه یک دادگستری


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 09:17


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش دوم

🎙مدرس: جناب آقای دکتر نعیم عبداله پور

وکیل پایه یک دادگستری


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 08:36


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش نخست

🎙مدرس: جناب آقای دکتر نعیم عبداله پور

وکیل پایه یک دادگستری


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 08:00


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش دوم

🎙مدرس: جناب آقای دکتر ابراهیم آذر کمند
کارشناس رسمی دادگستری و مدرس دانشگاه


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

22 Nov, 07:49


🎧پوشه شنیداری «دوره تخصصی حقوق بانکی»
◻️بخش نخست

🎙مدرس: جناب آقای دکتر ابراهیم آذر کمند
کارشناس رسمی دادگستری و مدرس دانشگاه


🗓گاه برگزاری: دی ماه ۱۴۰۲

🏢جایگاه برگزاری : کانون وکلای دادگستری اصفهان


📊برگزار کننده دوره تخصصی و نشست ها : کمیسیون آموزش کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با همکاری پژوهشکده مشترک دانشگاه اصفهان،دادگستری اصفهان و پژوهشگاه قوه قضاییه

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

12 Nov, 03:59


#پوشه_شنیداری

حجم فایل حدود 50 مگابایت(فرمت MP3)

🎵مدت سخنرانی: 00:53:00

🎧پوشه شنیداری نشست علمی با موضوع :
« آیین دادرسی دادگاه صلح »
📊پارت دوم

🎙مدرس :
◻️دکتر صابر جعفرنیا اسبوئی
رییس شعبه ۹ دادگاه عمومی حقوقی گرگان
🗓گاه برگزاری : 17 آبان 1403
🏛جایگاه برگزاری :مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان

#آیین_دادرسی_مدنی
#دادگاه_صلح

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

12 Nov, 03:58


#پوشه_شنیداری

حجم فایل حدود 80 مگابایت(فرمت MP3)

🎵مدت سخنرانی: 01:26:00

🎧پوشه شنیداری نشست علمی با موضوع :
« آیین دادرسی دادگاه صلح »
📊پارت نخست

🎙مدرس :
◻️دکتر صابر جعفرنیا اسبوئی
رییس شعبه ۹ دادگاه عمومی حقوقی گرگان
🗓گاه برگزاری : 17 آبان 1403
🏛جایگاه برگزاری :مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان

#آیین_دادرسی_مدنی
#دادگاه_صلح

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

11 Nov, 19:50


🌐ابطال انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز ...

استاد سید محمد جندقی کرمانی پور
رئیس ادوار هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز



💠انتخابات کانون وکلای مرکز همیشه یکی از بهترین و دموکراتیک‌ترین انتخاباتی بوده که برگزار می‌شده است

🎙 سید محمد جندقی کرمانی‌پور در گفتگو با خبرآنلاین:


📝رئیس اسبق کانون وکلای مرکز گفت: برخی می‌گفتند برای برخی از کاندیدا تبلیغ می‌شده است اما من که چیزی ندیدم اما این حق دادگاه عالی انتظامی قضات بوده است که اعتراضات را بررسی و حق خود را اعمال کند و هیچ مشکلی وجود ندارد و اگر کانون رابطه تنگاتنگ‌تری با دادگاه فوق داشت، میشد جلوی باطل شدن انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز را گرفت.

🎙فرزانه فراهانی: خبر ابطال سی‌وسومین دوره انتخابات هیات‌ مدیره کانون وکلای مرکز از سوی دادگاه عالی انتظامی قضات ابتدا در محافل حقوقی و پس از آن در فضای رسانه‌ای کشور منتشر شد. این انتخابات در ۱۹ مهرماه با مشارکت فعالان حقوقی و وکلای کشور برگزار شد و بیش از ۵ هزار نفر در آن شرکت کردند. به این بهانه با محمد جندقی کرمانی پور، رئیس اسبق کانون وکلای مرکز گفتگو کرده‌ایم.

💠مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با رئیس اسبق کانون وکلای مرکز را در ادامه بخوانید.

ابطال انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز/ «گفتند برای برخی از کاندیدا تبلیغ شده، اما من چیزی ندیدم»

◻️آقای جندقی کرمانی‌پور گفته می‌شود انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز به دلیل دخالت افرادی که دور قبل در هیئت مدیره حضور داشتند، باطل شده است، آیا این مطلب صحت دارد؟

اصلا چنین چیزی درست نیست و اصلا به اینکه چون اعضای هیئت مدیره دیگر در لیست انتخابات کانون وکلای مرکز نبودند، ارتباطی ندارد و به دلیل مسائل حاشیه‌ای این انتخابات باطل شده است. دادگاه عالی انتظامی قضات، در اثر اعتراض چند نفر که تنها اعتراض یکی از آن‌ها را وارد دانسته است، انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز را باطل کرده است و این هم مسئله‌ای نیست و دوباره انتخابات برگزار می‌شود. خود هیئت نظارت اعتراضات معترضان را بررسی کرده و اغلب آن‌ها را رد کرده بود و این اعتراضات به دادگاه عالی انتظامی قضات رفته و این دادگاه ایراداتی به مواردی چون اجرا نشدن کامل آیین‌نامه ۱۴۰۰ گرفته بود و در نهایت انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز را رد کرده است.


◻️آیا ابطال انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز، در دوره دیگری هم اتفاق افتاده است؟

در دوره سی و دوم انتخابات کانون هم نزدیک بود که چنین اتفاقی بیفتد اما خوشبختانه نیفتاد و مسئله خیلی مهمی نیست و این مسائل همیشه پیش می‌آید و در انتخابات هیئت مدیره این دوره هم شاید اگر یک مقدار بهتر عمل می‌کردند، انتخابات باطل نمیشد و چنین اتفاقی نمی‌افتاد.


◻️چگونه میشد از ابطال انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز جلوگیری کرد؟

اگر کانون وکلا رابطه تنگاتنگ‌تری با دادگاه عالی انتظامی قضات داشت، میشد جلوی باطل شدن انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز را گرفت.


◻️خود شما در انتخابات شرکت کردید؟ ارزیابی‌تان چیست؟

بله من خودم در انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز شرکت کردم و این انتخابات به خوبی و به صورت الکترونیکی برگزار شد. برخی می‌گفتند برای برخی از کاندیدا تبلیغ می‌شده است اما من که چیزی ندیدم اما این حق دادگاه عالی انتظامی قضات بوده است که اعتراضات را بررسی و حق خود را اعمال کند و هیچ مشکلی وجود ندارد و این دادگاه مثل دیوان عالی کشور است و ما هم بر اساس این قانون که دادگاه عالی انتظامی قضات باید بر ما نظارت کند، مطیع قانون هستیم.


◻️هیئت مدیره کانون وکلای مرکز در ادامه چه شرایطی را پیش رو خواهد داشت؟

طبق قانون هیئت مدیره فعلی کانون به کار خود ادامه می‌دهد و دوباره هیئت نظارت را انتخاب‌ می‌کند و دوباره با انتشار آگهی کسانی که داوطلب نمایندگی هستند، می‌توانند ثبت نام کرده و دوباره رأی گیری شده و انتخابات برگزار می‌شود.


◻️تا برگزاری انتخابات بعدی باید زمان مشخصی لحاظ شود؟ بهتر است بلافاصله انتخابات بعدی برگزار شود و به لحاظ قانونی (آیین‌نامه سال ۱۴۰۰) هم نباید وقفه زیادی بین دو انتخابات بیفتد؛ چون لزومی ندارد که وقفه‌ای در این میان ایجاد شود. شایعات فضای مجازی را باور نکنید و انتخابات کانون وکلای مرکز همیشه یکی از بهترین و دموکراتیک‌ترین انتخاباتی بوده که برگزار می‌شده است و انتظار تخلف از افرادی که حداقل تحصیلات کارشناسی حقوق دارند، نمی‌رود و شاید اگر چیزی بوده، هیچ‌کس قصدی و عمدی در این مورد نداشته و تبلیغی به نفع کسی نشده است.

https://t.me/LAWCONFERENCES/17035

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

11 Nov, 18:39


🌐 نود و چهارمین سالگرد تأسیس کانون وکلای دادگستری ایران

📝ماده ۱۵۰ اصول تشکیلات عدلیه را می‌توان سنگ‌بنای استقلال کانون دانست


⚖️«وزارت عدلیه کمیسیونی از شش نفر در مرکز تعیین خواهد نمود. کمیسیون مزبور پس از اتیان سوگند از بین اشخاصی که دارای شغل وکالت هستند کسانی را که دارای اطلاعات کافیه و صحت عمل تشخیص می دهد با رأی مخفی برای وکالت رسمی یا موقت تعیین و به وزیر عدلیه اطلاع می‌دهد. وزارت عدلیه به اشخاصی که لااقل چهار رأی صحت و اطلاعات آنها را تصدیق کرده باشد در صورتی که به آن اشخاص مطابق مواد ۱۳۱ و ۱۳۲ عمل نمایند اجازه خواهد داد»

◻️جامعه وکالت این شش نفر را به عنوان اعضاء کمیسیون به وزارت عدلیه معرفی کرد:

◻️جلال‌الدین نهاوندی،علی‌اصغر گرگانی، نقیب‌زاده مشایخ،احمد شریعت‌زاده،آقا سیدهاشم وکیل و قوام‌الدین مجیدی

◻️این هیأت توانست در تیرماه ۱۳۰۹مقدمات تشکیل کانون وکلاء را فراهم کند.در روز سه‌شنبه۲۰آبان۱۳۰۹،کانون وکلاء رسماً تشکیل شد .

🎞عکس : یادبود نخستین روز سوگند وکلای دادگستری با لباس رسمی وکالت۱۳۱۴/ماهنامه وکلا 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

10 Nov, 14:51


بنیاد حقوقی بهمن کشاورز برگزار می کند: ۱۴

حقوق دعاوی سلب مالکیت در دادگاه ویژه اصل ۴۹
(دو جلسه دوساعته)

❇️با حضور: کامران کهرم
وکیل دادگستری و‌ پژوهشگر دوره دکتری حقوق خصوصی و مدرس دانشگاه

زمان: یکشنبه ، ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ ساعت ۱۷

نشانی ثبت نام:👇

https://bahmankeshavarz.com/2024/11/10/حقوق-دعاوی-سلب-مالکیت-در-دادگاه-ویژه-اص/

مکان: میدان هفت تیر،خیابان کریم خان، خیابان شهید عضدی جنوبی(آبان)، نبش کوچه کیوان،پلاک ۲ ،طبقه سوم

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

10 Nov, 07:17


اعلام برنامه خاموشی ها

🔴 در این ساعات منتظر قطع برق باشید

🔹احتمال آغاز خاموشی محدود در برخی استان‌ها از فردا (۲۱آبان ۱۴۰۳) وجود دارد.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-205993


@didebaniran

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

10 Nov, 07:07


به نام یزدان پاک

تقویم تاریخ:

 امـروز  یک‌شنبه

📕۲۰     آبان  ۱۴۰۳  هجری‌خورشیدی
📗اشتاد    آبان    ۳۷۶۲   زرتشتی
📘۱۰   نوامبر   ۲۰۲۴  میلادی
📙۸   جمادی‌الاول ۱۴۴۶   هجری قمری

روزشمار شمسی

📕زادروز "سیروس غنی" ‏حقوق‌دان و تاریخ‌پژوه معاصر. (۱۳۰۸ ه.ش)

📕كانون وكلای عدليه تشكيل و آغاز به كار كرد. اين كانون يكی از ادارات تابعه وزارت عدليه بود. (۱۳۰۹ ه.ش)

📕"سردار اسعد" وزير جنگ، كه در معيّت "رضاشاه" برای مراسم اسب دوانی به شمال رفته بود در بابل توسط سرهنگ سياسی رئيس اداره تأمينات بازداشت و تحويل زندان قصر گرديد. (۱۳۱۲ ه.ش)

📕"دكتر یالمار شاخت" اقتصاددان و ناسيوناليست بنام آلمانی برای دادن نظر جهت بهبود اوضاع اقتصادی وارد تهران شد و با "رضاشاه پهلوی" ملاقات كرد. از زمان ديدار وی از ايران بود كه انگليسی‌ها يقين حاصل كردند كه رضاشاه در جستجوی مفرّی است تا نفود و مداخله آنان در امور ايران را به حداقل برساند. (۱۳۱۴ ه.ش)

📕اعلام کردن بحرین بعنوان استان ۱۴ ایران توسط هئیت وزیران. (۱۳۳۶ ه.ش)
📖شورای وزيران دولت وقت ايران با آوردن شواهد از تاريخ و اسناد ديگر، بحرين را استان ۱۴ ايران اعلام داشت كه دولت انگلستان به اين اقدام اعتراض كرد. در پی اين اقدام، بسياری از مردم و جمعيت‌ها پيام‌های حمايت از دولت فرستادند و در نقاط مختلف كشور، چند مدرسه و خيابان به "بحرين" تغییر نام داده شدند. اختلاف نظر ايران و انگلستان در اين زمينه ادامه داشت تا انگلستان در سال ۱۳۴۳ خورشیدی مذاکراتی پنهانی با دولت ایران انجام داد و پیشنهاد واگذاری سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را که نظامیان بریتانیایی در آن‌ها حضور داشتند در مقابل استقلال بحرین به او داد و شاه را متمایل به این کرد از ادعای تعلق بحرین به ایران دست بردارد. همزمان سازمان ملل نیز وارد موضوع شد و میان مردم بحرین یک نظرسنجی برگزار کرد. مردم بحرین با اکثریت آرا به نفع استقلال این کشور رای دادند و سازمان ملل متحد گزارشی مبنی بر خواست استقلال بحرین از ایران تهیه کرد. شورای امنیت بر اساس این گزارش استقلال بحرین از ایران را تصویب کرد و بحرین در ۲۳ مرداد ماه سال ۱۳۴۹ خورشیدی از ایران جدا شد.

📕"محمدرضا شاه" برای تشیع جنازه دوگل عازم پاریس شد. (۱۳۴۹ ه.ش)

📕مسدود شدن دارایی‌ها و قطع خرید نفت از ایران توسط جیمی کارتر در اعتراض به گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در تهران. (۱۳۵۸ ه.ش)

📕تصويب كليات برنامه سوم توسعه از سوی مجلس شورای اسلامی. (۱۳۷۸ ه.ش)

روزشمار میلادی

📚روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه".

📘گشايش آبراه دريای سرخ به رود نيل كه به تصميم داريوش بزرگ ساخته شد. ( ۵۱۸ پ.م)
📖كار ساختن آبراه ميان دريای سرخ و رود نيل به منظور عبور كشتی‌های ايران از خليج فارس به مديترانه تكميل شد. این روز پس از محاسبات تقویمی به دست آمده است. سنگ نبشته‌های به دست آمده در طول این آبراه نشان می‌دهد كه پس از اتمام كار هر قسمت از اين آبراه، جزئيات كار بر سنگ حك و در محل نصب شده است. اين آبراه به تصميم "داريوش بزرگ" و عمدتا با هدف نظامی ساخته شده بود، که باستان شناسان و مورخان متفق القول؛ آن را از كارهای بزرگ بشر در قرون قديم اعلام داشته‌اند. "داریوش بزرگ" پس از تکمیل آبراه شخصا از آن بازدید کرد و ضمن دیدار از گور پادشاهان مصر و نوشته‌ها و بناهای آنان دستور جمع آوری تاریخ مصر را در یک مجموعه داد که باقی مانده است.

📘زادروز "مارتين لوتر"،  بنياد گذار آلمانی پروتستانيسم. (۱۴۸۳ م)

📘زاددوز "يوهان شيللِر" نويسنده و اديب برجسته آلمانی. (۱۷۵۹ م)

📘زادروز "مهندس ميخائيل كالاشنيكوف"، مخترع روسی سلاح کالاشینکوف. (۱۹۱۹ م)

📘درگذشت "مصطفی كمال پاشا" معروف به "آتاتورك" بنیان‌گذار جمهوری ترکیه و نخستين رئيس ‏جمهور تركيه. (۱۹۳۸ م)

📘برای نخستين بار تلفن مستقيم راه دور (بدون واسطه اپراتور) به كار افتاد. (۱۹۵۱ م)

📘پلیس صلح بین‌الملل تأسیس شد. (۱۹۵۶ م)

📘محكوميت صهيونيسم به عنوان شكلی از نژادپرستی در سازمان ملل متحد. (۱۹۷۵ م)

📘مرگ "لئونید برژنف" رهبر پيشين اتحاد جماهير شوروی سابق. (۱۹۸۲ م)

📘"بیل گیتس" مدیر عامل ماکروسافت اولین ویندوز ۱/۰ را معرفی عمومی کرد. (۱۹۸۳ م)

#دیدبان_تاریخ

@didebantarikh

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

09 Nov, 19:58


🌐انجمن علوم قضایی ایران با همکاری انجمن علمی فقه و حقوق دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار می‌کند

💠اولین جلسه از سلسله جلسات پرونده‌خوانی

📜با محوریت دادنامه شعبه ۱۷ ديوان عالي کشور
با موضوع قتل به اعتقاد مهدورالدم بودن


🎙 با حضور :

◻️دکتر محمد بارانی
رئیس شعبه ۱۷ ديوان عالي کشور

◻️دکتر محمدرضا رهبرپور
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

◻️دکتر حامد رستمی نجف‌آبادی
عضو هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی

🗓زمان: دوشنبه ۲۱ آبان ساعت ۱۶
🏢 دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، سالن شهید ماموستا شیخ الاسلام

در این پرونده جنایی درک اظهارات متهم از سوی قاضی، کور سوی امیدی برای نجات متهم می‌شود اما ...

☎️جهت ثبت‌نام به آیدی @anjomanoIRI_admin یا شماره 09057206360در تلگرام پیام دهید

📜همراه با ارائه گواهی معتبر

🔗حضور برای عموم با رعایت شئونات اسلامی آزاد است 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

09 Nov, 19:55


جلسه دوم
دوشنبه ساعت ۱۸ـ۲۰
لینک شرکت در نشست
skyroom.online/ch/judiciary/semnan

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

09 Nov, 11:27


📑تمدید مهلت شرکت در فراخوان «قانون الزام؛ تحولات و چالش‌های پیش روی آن»

🗓مهلت ارسال چکیده مقالات: ۲۴ آبان/ مهلت ارسال مقالات: ۱۵ آذر https://t.me/LAWCONFERENCES/16749

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 20:43


📃صفحه اول روزنامه اعتماد روز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ https://t.me/LAWCONFERENCES/17023

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 20:13


🌐برخی رقابت‌های درون صنفی موجب می شود که نتیجه مواجهه با انتخابات اخیر کانون وکلا به پای ساختار سیاسی و یا دستگاه قضایی نوشته شود


✍️عباس عبدی در روزنامه اعتماد مورخ ۱۴۰۳/۸/۱۹



📑متن کامل یادداشت :


📝تغییرات و تحولات مثبت در قوه قضاییه یکی از شواهد وجود روندهای امیدبخش در سیاست ایران طی چند سال اخیر است. به طور قطع و یقین این تحولات زمان‌بر و سخت است، و مهم‌تر اینکه دستگاه قضایی حالتی صفر و یکی هم دارد و کوچک‌ترین ایرادات آن به کلیت قوه تعمیم داده می‌شود. در حالی که این مسأله برای دو قوه دیگر وجود ندارد.

📝ما می‌توانیم نماینده‌ای بسیار خوب و خلاق، سالم، مردم‌مدار و آگاه داشته باشیم و از سوی دیگر نماینده‌ای با ویژگی‌های کاملاً متفاوت؛ و مردم می‌توانند هر دو را مستقل از یکدیگر بفهمند و به کلیت مجلس تعمیم ندهند، یا در دولت هم همین گونه است. ولی نمی‌توان تصور کرد که در دستگاه قضایی کشور، یک قاضی یا دادگاه یا حکم بسیار خوب داشته باشیم و یک قاضی یا دادگاه یا حکم دیگر در نقطه مقابل آن و غیرقانونی باشد. چون قضات و دادگاه‌ها باید براساس معیارهایی شکل بگیرند و رفتار کنند که حاکم بر همه شئون و رفتار و احکام آنان است.

📝بنابراین حتی یک بی‌عدالتی آگاهانه می‌تواند به کلیت نظام قضایی تعمیم داده شود و اهمیت این قوه نیز در همین ویژگی آن است. به همین دلیل است که دستگاه قضایی باید پناهگاه مردم باشد. بنابراین انجام اصلاحات و نظارت‌های قضایی و حفاظتی بر رفتار قضات و دادگاه‌ها و احکام آنها فرآیندهایی زمان‌بر است و باید به مسیر نگاه کرد و محدود به چند مصادیق نشود. ولی بازگشت از مصادیق خوب می‌تواند تعبیر دیگری پیدا کند.

📝یکی از تغییرات مثبت رخ داده در ماه‌های گذشته، نحوه برخورد این قوه با انتخابات کانون وکلای دادگستری بود. دادگاه انتظامی قضات که مسئولیت رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات این کانون را عهده‌دار است برخلاف گذشته بر این قاعده عادی و حقوقی اصرار کرد که رد صلاحیت‌ها باید مستند به مدارک قابل قبول باشد و صرف ادعای ضابطان برای رد صلاحیت‌ها کافی نیست. در نتیجه همین اصلاح رویه ساده و حقوقی، تأیید و رد صلاحیت نامزدهای کانون وکلا به کلی تغییر کرد و انتخاباتی که برگزار شد از حیث تنوع نامردها در نوع خود بی‌نظیر بود و به یکی از جلوه‌های مثبت تحولات در دستگاه قضایی تبدیل شد، و آثار مثبتی را بر ذهنیت وکلای دادگستری گذاشت.


📝وجود یک کانون وکلای مستقل و قدرتمند که نماینده همه وکلا باشد به اعتبار نهادهای قضایی کمک می‌کند و یکی از عوامل و شاخص‌های عدالت در جامعه است. این رویداد چه آگاهانه و‌ چه بصورت اتفاقی رخ داده باشد آن را فرصت بدانید. تا کنون حالت‌های دیگر را تجربه کردید دو سال هم این وضعیت را تجربه کنید شاید همه به این نتیجه برسند که شیوه‌های گذشته نادرست بوده و عدم حذف و رد صلاحیت‌های سلیقه‌ای به سود دستگاه قضایی است. این فرصت را از دست ندهید. دنیا به آخر نمی‌رسد. چه می‌دانید شاید الخیر فی ما وقع. اگر مشکلی بود بعدا تصمیم می‌گیرید چرا از حالا هزینه‌ای بر دوش دستگاه قضایی بار شود؟


📝کانون وکلا یکی از مهم‌ترین نهادهای مدنی و‌ کمک‌ کننده به دادگستری و احکام دادگاه‌ها است که کیفیت تشکیل و استقلال آن یکی از شاخص‌های مهم استقلال قضایی است و هر چه مستقل‌تر باشند، کمک‌کننده به افزایش کارآیی و عدالت دستگاه قضایی و محاکم هستند. این رویکرد قانونی اخیر از یک سو موجب امیدواری و نگاه مثبت به این دستگاه شد و از سوی دیگر گویا مخالفت برخی را زنده کرده است. کسانی که علاقه‌ای به این اصلاحات ندارند، در نتیجه زمزمه‌هایی در جهت تغییر و فشار برای استعفای افراد منتخب کانون در دادگاه انتظامی قضات و حتی زیر سوال بردن انتخابات یا نامزدهای رأی آورده و یا... آغاز شده است.


📝واقعیت این است که اگر این بار نیز روند تأیید صلاحیت‌ها همچون گذشته بود، در این صورت حداکثر تصوری که پیش می‌آمد این بود که هنوز چیزی تغییر نکرده است و انتظارات وکلا نیز محدود می‌بود. ولی اکنون که شاهد چنین تحولات قانونی و رفتار منطبق بر حقوق و عدالت هستیم باز گرداندن آن نتایج با توسل به توجیهات غیرقابل پذیرش می‌تواند آثار بدتری نسبت به روال پیش از این داشته باشد. البته یک نکته بسیار مهم هم وجود دارد که نباید از آن غفلت کرد. احتمال دارد که برخی رقابت‌های درون صنفی موجب شود که نتیجه مواجهه با انتخابات اخیر به پای ساختار سیاسی و یا دستگاه قضایی نوشته شود و این بدترین حالت است که اختلافات و منافع صنفی به صورت دیگری بازتاب پیدا کند و هزینه آن را دستگاه قضایی و بالاتر از آن ساختار سیاسی بپردازد.


🔗برگرفته از رسانه حقوقی رحا


https://t.me/LAWCONFERENCES/17021

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 20:06


🌐برخی رقابت‌های درون صنفی موجب می شود که نتیجه مواجهه با انتخابات اخیر کانون وکلا به پای ساختار سیاسی و یا دستگاه قضایی نوشته شود


✍️عباس عبدی در روزنامه اعتماد مورخ ۱۴۰۳/۸/۱۹


🔗برگرفته از رسانه حقوقی رحا


📝متن کامل یادداشت در پست پسین 👈https://t.me/LAWCONFERENCES/17022

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 19:38


#بخشنامه_جدید
#دادگستری_استان_تهران 🌐 آغاز ثبت و ارسال دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح در تهران از ۱۹ آبان ۱۴۰۳

📑متن بخشنامه:
مدیرعامل محترم کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی


📝احتراماً در اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب 1402/06/22 مجلس شورای اسلامی، دادگاههای صلح در حوزه قضایی شهر تهران راه اندازی گردید. دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از تاریخ 1403/08/19 مکلف اند دعاوی و امور در صلاحیت دادگاه های صلح را مطابق ماده 12 قانون شوراهای حل اختلاف در قالب فرم دعاوی دادگاه های صلح ، به مجتمع های قضایی دادگاههای صلح در حوزه قضایی شهر تهران ارسال و از ثبت این قبیل دعاوی در دسته بندی شوراهای حل اختلاف به استثنای ماده 13 قانون شوراهای حل اختلاف خودداری نمایند به پیوست فایل و نقشه راهنمای صلاحیت و محدوده تحت پوشش مجتمع های قضایی دادگاه های صلح بر حسب مناطق شهرداری به حضور ارسال میگردد.


🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 19:07


#پوشه_شنیداری

🎧پوشه شنیداری کارگاه آموزشی با عنوان
« تحول در حقوق مدنی با  قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول »
📊بخش دوم
🎙سخنران :دکتر علیرضا سلامی
وکیل دادگستری

🗓گاه برگزاری : آبان 1403
🏢برگزار شده در مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 19:05


#پوشه_شنیداری

🎧پوشه شنیداری کارگاه آموزشی با عنوان
« تحول در حقوق مدنی با  قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول »
📊بخش نخست
🎙سخنران :دکتر علیرضا سلامی
وکیل دادگستری

🗓گاه برگزاری : آبان 1403
🏢برگزار شده در مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه استان گلستان 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 18:36


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه
#غیر_جدید

🔳شماره نظریه : ۷/۱۴۰۲/۷۰۱
☑️شماره پرونده : ۱۴۰۲-۹۸-۷۰۱ح
🗓تاریخ نظریه : ۱۴۰۲/۰۹/۲۸


📑استعلام :
📝چنانچه وکیل دادگستری که وفق بند ۲ ماده ۷۶ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۲/۴/۱۴۰۰ ریاست محترم قوه قضاییه با اصلاحات و الحاقات بعدی مکلف به تنظیم وکالت نامه در سامانه الکترونیکی ثبت وکالت نامه می باشد، مبلغ حق الوکاله را در سامانه کمتر از حق الوکاله دریافتی قید کند و متعاقبا با تنظیم قرارداد عادی که در سامانه هم درج نشده مبلغ حق الوکاله واقعی را بیش از مبلغ مقرر در وکالت نامه اولیه درج کند، با عنایت به تنظیم قرارداد مغایر در موضوع واحد که قرارداد عادی دوم نیز در سامانه ثبت و تنظیم نشده و مقررات و نظامات قانونی در خصوص آن رعایت نشده است، آیا عدم رعایت موارد فوق از موجبات بطلان و بی اعتباری قرارداد دوم است؟


📑پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضائیه:
با توجه به الزام قانونی مندرج در ماده ۱۰۳ قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی در خصوص درج رقم حق الوکاله در وکالت نامه های تنظیمی و ابطال تمبر علی الحساب مالیاتی بر اساس بندهای این ماده و با عنایت به ماده ۳۲ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ و الزام وکلا به تنظیم قرارداد حق الوکاله و تحویل نسخه ثانی آن و وکالتنامه به دفتر محکمه و با توجه به این که وفق بند ۲ ماده ۷۶ و ماده ۸۴ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۲/۴/۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، در حال حاضر وکالت نامه و قرارداد مالی راجع به آن باید به صورت جداگانه در سامانه ثنا و سامانه ثبت قرارداد الکترونیک وکالت به ثبت برسد و بر این مبنا ابطال تمبر می شود، در فرض سؤال که مبلغ مندرج در قرارداد حق الوکاله بیش از مبلغ مندرج در وکالتنامه تنظیمی است، ملاک ابطال تمبر علی الحساب مالیاتی، مبلغ بیشتر (مبلغ مورد توافق در قرارداد حق الوکاله) است و در هر صورت تمبر علی الحساب مالیاتی نمی تواند کمتر از حداقل مقرر در آیین نامه حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب ۲۸/۱۲/۱۳۹۸ باشد و بر این اساس، در فرض سؤال موجبی برای بطلان و بی اعتباری قرارداد عادی حق الوکاله نیست؛ هرچند این قرارداد آنگونه که در فرض سؤال آمده است، بر خلاف مقررات و ترتیبات حاکم، در سامانه ثبت قرارداد الکترونیک وکالت به ثبت نرسیده باشد. 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 18:36


✴️ متن دفترچه غیر رسمی آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ کانون وکلای دادگستری

🔸 دفترچه غیر رسمی آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ اسکودا که مورخ ۱۷ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد، مشتمل بر ۱۹ صفحه و حاوی ۱۴۰ سوال منتشر شده است.

🔸 آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری سال ۱۴۰۳ روز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه جاری در ۳۵ شهر و با رقابت ۳۹۶۰۹ نفر از آقایان و ۴۷۴۸۹ از بانوان برگزار شد.

⬇️مشاهده متن سوالات حقوق مدنی آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103548
⬇️مشاهده متن سوالات درس آیین دادرسی مدنی آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103549
⬇️مشاهده متن سوالات درس حقوق تجارت آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103550
⬇️مشاهده متن سوالات درس حقوق جزای عمومی و اختصاصی آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103591
⬇️مشاهده متن سوالات درس آیین دادرسی کیفری آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103577
⬇️مشاهده متن سوالات درس حقوق اساسی آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103565
⬇️مشاهده متن سوالات درس اصول استنباط و متون فقه آزمون وکالت ۱۴۰۳
ekhtebar.ir/?p=103596

✔️ پایگاه خبری اختبار @Ekhtebar
▫️توییتر ▫️ایتا ▫️اینستاگرام ▫️سروش ▫️بله▫️وبسایت 
🔚

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 18:36


آمریکا، ایران را به تلاش برای ترور ترامپ متهم کرد

🗣️ ادعای آمریکا:

🔴 فرهادشاکری به دنبال ترور ترامپ بود

🔹آسوشیتدپرس مدعی شد: دفتر تحقیقات فدرال آمریکا طرح ایران برای استخدام یک قاتل برای ترور ترامپ قبل از انتخابات را خنثی کرد.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-205852


@didebaniran

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 18:26


🔴قصاص ترامپ در آتیه

✍️حسن اسدی زیدآبادی

🔺 دونالد ترامپ روز گذشته بعنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا معرفی شد و برخی مقامات جمهوری اسلامی هم در واکنش به انتخاب او گفته‌اند که برایشان فرقی نمی‌کند که چه کسی در آمریکا رییس جمهور باشد.

@hsnasadiz

🔺موضع این برخی مقامات به‌ویژه سخنگوی دولت را البته باید به حساب ناآشنایی او با امور جاری کشور و ساختارهای مستقر جمهوری اسلامی دانست. از نظر نظام جمهوری اسلامی، آقای دونالد ترامپ به عنوان متهم ردیف اول در پرونده‌ای که تصویر آن را در ذیل همین نوشته می‌بینید شناخته می‌شود و در دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام قتل یک شهروند جمهوری اسلامی یعنی سپهبد قاسم سلیمانی در سال ۱۳۹۸ در حال محاکمه است. جلسه قبل دادگاه در رسیدگی به کیفرخواست صادره علیه او همین یکماه پیش برگزار شده و طی روزهای آینده هم دادگاه جلسه دیگری خواهد داشت.

🔺 با توجه به نوع اتهامات و مرجع رسیدگی کننده و آشکار بودن ابعاد قضیه و از همه مهمتر اقرار و اعلام رسمی متهم ردیف اول، ظاهرا انتظار صدور حکمی جز قصاص نفس برای آقای دونالد ترامپ نمی‌توان داشت، هر قدر هم وکلای تسخیری او دفاعیات خوبی به نفع او انجام دهند.

🔺بنابراین یکی از اولین تحولات قابل پیش‌بینی در ماه‌های آینده در روابط ایران و آمریکا اعلام خبر صدور حکم قصاص رییس جمهور ایالات متحده آمریکا از سوی دادگاه کیفری یک استان تهران خواهد بود.

https://B2n.ir/u79005

https://t.me/hsnasadiz

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 10:49


🌐انجمن علمی فقه و حقوق و انجمن مشاوره دانشگاه حضرت معصومه(س) قم برگزار می کند:

"مطالعه موردی قاتل سریالی از منظر کیفری و روانشناسی"



🗓 دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸ ساعت: ۱۳ الی ۱۵
🏢 ساختمان علوم انسانی_سالن امفی تاتر
📊به صورت حضوری و مجازی( در بستر ادوب کانکت)
👩‍🎓ویژه دانشجویان و همراه با پذیرایی

🆔برای ثبت نام به آیدی‌های درج شده پیام دهید:
@its_rmndi
@zara_lotfi

انجمن علمی فقه و حقوق دانشگاه حضرت معصومه

🔗 ارسالی از سوی اعضای گرامی کانال
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

08 Nov, 10:28


🌐ویژگی های مهم آیین‌نامه جدید گروه‌های شغلی قضات، مصوب 1403/08/16 ریاست محترم قوه قضاییه (اجرایی از اول آبان 1403)


◻️ ارتقای گروه شغلی بدو خدمت قضات نسبت به آیین‌نامه قبلی مصوب 1393

◻️ تفکیک سمت‌های قضایی حسب شهرستان و مرکز استان

◻️ پیش‌بینی نظام جبران خدمت متناسب برای قضات شاغل در مناطق محروم تا سقف 3 گروه شغلی

◻️ امتیازبندی مولفه‌های موثر در ارتقا و تغییر سمت با رویکرد جدید

◻️ الزام به راه‌اندازی سامانه نقل و انتقال قضات

◻️ الزام معاونت منابع انسانی برای تشکیل پرونده علمی قضات

◻️اعطای 1 گروه شغلی به دارندگان مدرک کارشناسی ارشد یا معادل و 2 گروه در مدرک دکتری یا معادل آن

◻️ امکان معادل‌سازی فعالیت‌های پژوهشی تا سقف 300 ساعت در طول دوره خدمت

◻️ اعطای نیم تا یک گروه شغلی حسب ساعات آموزشی از 400 تا 800 ساعت در طول دوره خدمت

◻️ اعطای مزایای یک گروه شغلی به دارندگان گواهی آموزش تخصصی و حرفه‌ای

◻️ تفکیک کارآموزان قضایی حسب مدرک تحصیلی و متناسب‌سازی پرداختی آنان

◻️اعطای مزایای یک گروه شغلی به همکاران قضایی تهران


◻️ اعطای مزایای نیم گروه شغلی به کلیه بازپرسان کشور

◻️ اعطای مزایای یک گروه شغلی به کلیه قضات صلح و دادیاران ناظر زندان

◻️ ارتقای سه ساله گروه‌های شغلی قضات (یک و نیم سال در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته)

◻️ عدم ضرورت استعلام نظر مراجع نظارتی در گروه شغلی 11 و بالاتر قضات

◻️ امکان تقلیل فوق‌العاده ویژه قضات تا سقف 50 درصد و تا سقف یک سال با گزارش مستند و مستدل مراجع نظارتی و تصویب کمیسیون و موافقت ریاست محترم قوه قضاییه
/ ✍️ دکتر حسن محسنی
https://t.me/LAWCONFERENCES/16997

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

07 Nov, 19:36


⚖️ کاربردهای چت جی.پی.تی برای وکلا و حقوقدانان
💢 هر آنچه باید بدانیم...!


🔻 به گزارش رسانه حقوقی حرف، با افزایش استفاده از چت جی.پی.تی در حوزه‌های مختلف، صنعت حقوقی نیز به تدریج این ابزار را برای انجام امور روزمره پذیرفته است. در این مقاله، به بررسی نقش این هوش مصنوعی در حوزه حقوقی می‌پردازیم و از مزایا و چالش‌های آن صحبت خواهیم کرد.

🔻 تاثیر چت جی.پی.تی بر حرفه‌های حقوقی
▫️ در حالی که هوش مصنوعی در صنایع مختلف جایگزین انسان‌ها شده است، در حوزه حقوق نیز می‌تواند برخی از وظایف روزمره و تکراری را تسهیل کند.

▫️ با این حال، هوش مصنوعی قادر به تصمیم‌گیری‌های پیچیده انسانی نیست.

▫️ ابزارهایی مثل چت جی.پی.تی می‌توانند در ساده‌سازی امور، مانند تولید اسناد و ارتباط با مشتریان، کمک کنند، اما جای وکلا را نمی‌گیرند.

📌 ادامه مطلب و کاربردهای پیشرفته چت جی.پی.تی برای وکلا و موسسات حقوقی، چالش‌ها و نگرانی‌های این حوزه را از لینک زیر در رسانه حقوقی حرف بخوانید:
www.harfagency.com/?p=3565

🕊 رسانه حقوقی حرف @Harfagency
▫️ سایت  ▫️ تلگرام ▫️ اینستاگرام ▫️ لینکدین

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

07 Nov, 19:15


.
فایل تصویری سخنرانی با موضوع تحلیل طرح الزام به ثبت رسمی معاملات امول غیرمنقول مورخ 20 آبان 1402 در نشست بررسی فقهی و حقوقی طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به میزبانی پژوهشکده حقوقی شهر دانش.
لازم به ذکر است که سخنرانی مذکور در زمانی که این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی بوده است بر اساس آخرین مصوبه کمیسیون حقوقی مجمع در آن زمان ارائه گردید و پیشنهاداتی برای اصلاح ارائه شد که برخی از آن‌ها در متن نهایی مصوب مجمع قابل ملاحظه است.
#قانون_الزام_به_ثبت_رسمی_معاملات_اموال_غیرمنقول
#اسناد_عادی
#اسنادرسمی
#حقوق_ثبت_املاک
#حقوق_ثبت
#مشاور_املاک
#دکتر_نسرین_طباطبایی_حصاری
https://www.instagram.com/p/DB6GSEJuO2j/?igsh=MW5vend3aTUwbDdyZA==

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

07 Nov, 10:42


🌐 انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه بهشتی برگزار می‌کند:
سلسله‌نشست‌های روان‌شناسی جنایی: چرا بزهکار به سمت ارتکاب جرم می‌رود؟

💠نشست نخست: روان‌شناسی شخصیت بزهکار و روان‌شناسی قضایی
مجرم بالفطره یا مادرزاد—مجرم به عادت یا تربیت‌شده؟


با حضور استادان دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی

🔲سخنرانان:

◻️ دکتر رجب گلدوست جویباری
   عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی

◻️ دکتر لمیا رستمی تبریزی
   عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی
مدیر اجرایی: محمدحسن اعلایی

🗓 دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳
🏢 تالار آزادی دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی

📃 شرکت برای عموم آزاد و رایگان است
جهت شرکت در نشست از خارج از دانشگاه بهشتی، تا تاریخ ۲۰ آبان ۱۴۰۳، از طریق لینک پرس‌لاین زیر ثبت‌نام فرمایید:
https://survey.porsline.ir/s/qEH7u1W2

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 20:09


مرکز علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار می‌کند:

💢 مرحله نهایی موت‌کورت حقوق قراردادها


▫️ دبیر علمی: دکتر حسین قربانیان
▫️ دبیر اجرایی: دکتر زهرا کمالی

📆 زمان برگزاری: پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ - از ساعت ۱۳
🏛 مکان برگزاری: میدان آرژانتین، خیابان زاگرس، کانون وکلای دادگستری مرکز.
🔸 حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

@UICBAR

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 19:56


بنا به شنیده‌ها؛
انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز ابطال شده است.

https://www.instagram.com/p/DCCjPKPO8T4/?igsh=MWkwOGViemhjN2NjOQ==

@rahahoquqi

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 19:56


با توجه به اینکه دوفصلنامه رویه قضایی مبتنی بر استانداردهای علمی وزارت علوم و با صاحب‌امتیازی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری و همکاری انجمن علمی علوم قضایی راه‌اندازی شده است، از عموم علاقه‌مندان جهت ارسال مقالات خود در محور موضوعات مجله دعوت به عمل می‌آید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به پایگاه نشریه مراجعه فرمایید:
https://jurisprudence.ujsas.ac.ir/

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 18:32


درود خدمت همکاران گرانقدر
📑امروز یکی از اعضای محترم هیات نظارت بر انتخابات کانون با ریاست آقای دکتر امیر حسین آبادی با من تماس گرفته و اظهار داشتند دادگاه عالی انتظامی قضات قصد ابطال انتخابات را دارد و ساعت ۱۳ جلسه دوستانه ای با حضور هيات نظارت تشکیل می.شود به عنوان یک پیشنهاد، اگر شما عیسی امینی خانم غیرت آقایان عبد الله سمامی ، سید کاظم حسینی و هوشنگ پوربابایی پنج نفر از سیزده نفر اول منتخبین که از یک جریان فکری هم هستند) استعفا بدهيد شاید انتخابات ابطال نشود و بحث صلاح صنف است ! حال شایان توجه است:
☑️اولا چنین استعفایی از سوی بنده ممکن نیست و نقض سوگند در برابر وکلا و بلکه جامعه است.
☑️ثانیا، در انتساب چنین درخواستی از سوی دادگاه محترم و حتی اتخاذ چنین تصمیمی راجع به ابطال انتخابات از سوی دادگاه محترم به شدت تردید دارم و دادگاه محترم در تایید صلاحیت ها رویکرد مثبت و کم نظیری خود را نشان داد. باوجود آنکه این هیات نظارت توسط گروه و جریانی انتخاب شد که مدیران فعلی کانون هستند و رای اکثریت را نیز در این انتخابات بدست نیاوردند، انتخابات شفاف و سالم و رقابتی بود.
☑️ثالثا، صرفنظر از تعلقات درونی هیات نظارت برای ترکیب هیات رییسه آینده، طرح چنین مطلبی از سوی هیات نظارت قبیح است. صرفنظر از آنکه بهم زدن انتخابات وكنار گذاشتن «رای» تبعات بسیار بدی در اذهان عمومی دارد بلکه سوابق این پنج نفر نیز خدمت سالم و صادقانه به کشور بوده که سلامت وصلاحیت آنها قبلا از سوی عالی ترین دادگاه کشور مورد تایید قرار گرفته است.
☑️رابعا درخواست این اقدام داوطلبانه ، نه تنها تكرار واقعه تلخ و اثر بخشیدن به همان دادنامه سال ۱۴۰۱ مبنی بر ردصلاحیت پنج منتخب پس از تایید صلاحیت و انتخاب شدن از سوی وکلاست بلكه موجب ياس ونااميدى همکاران خواهد شد.
☑️خامسا، آنهایی که بدین طریق قصد ورود به ترکیب اصلی هیات مدیره و هیات رییسه، بویژه ریاست و نیابت را دارند صرفا با بی اعتباری و مخالفت افکار عمومی مواجه خواهند شد.
لذا از دادگاه محترم درخواست دارم با رعایت قانون و اصول رسیدگی شایسته را برای حفظ نهاد مدنی و لازمه ذاتی آن که انتخابات بوده و به درستی نیز انجام پذیرفت به عمل بیاورد که انشاالله چنبن خواهد شد. / عیسی امینی
https://t.me/Shaffafiat_va_Ghanon/1810

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 18:25


@Shaffafiat_va_Ghanon

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 17:56


حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور:

🔴 ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ما حاشیه نشین هستند، حدود ۳ درصد از این جامعه دچار فقر حاد هستند

🔹معاون توسعه روستایی رئیس جمهور گفت: ۲۰ میلیون از جمعیت جامعه ما حاشیه نشین هستند. حدود ۳ درصد از این جامعه دچار فقر حاد هستند و همزمان چندین نوع فقر را تجربه می‌کنند. مبارزه با فقر و نابرابری در انواع مختلف آنها که در واقع هفت نوع فقر و ۹ نوع نابرابری وجود دارد، با همه این موارد روبرو هستیم. پلن شفاف برای این موضوع خواهیم داشت تا همگان در ایران در بحث توزیع ثروت و قدرت امکان دسترسی عادلانه داشته باشند.

🔳خبر را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

🔗https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-205639


@didebaniran

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 17:49


دانشگاه علامه طباطبایی
🌐گروه حقوق جزا و جرم شناسی اکادمی علوم جنایی و عدالت کیفری


نشست دوم : « بررسی و نقد اعدام های تعزیری »

🔳 سخنرانان :

◻️استاد دکتر محمد علی اردبیلی
مجازات اعدام آری یا نه ؟

◻️دکتر فیروز محمودی جانکی
امکانهای حقوقی کاهش وضع و اعمال مجازات اعدام

◻️دکتر سید درید موسوی مجاب و آقای رسول احمد زاده
بررسی و نقد سياست کيفری ایران در زمینه اعدام اخلالگران در نظام اقتصادی کشور

🔲دبیر نشست
دکتر بهزاد رضوی فرد
مدیر گروه حقوق جزا و جرمشناسی

🗓 گاه برگزاری : سه شنبه 22 آبان 1403 ساعت ۱۵ تا 17
🏢جایگاه برگزاری : سالن صلح 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 17:48


🔴 "اعدام دست‌کم ۱۳ زندانی" در ایران طی دو روز

در دو روز گذشته، دست‌کم ۱۳ زندانی در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سحرگاه امروز، چهارشنبه ۱۶ آبان ماه، دست‌کم چهار زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. دو نفر از این زندانیان به نام‌های مصطفی سرلک و محمدحسین بیات به اتهام "قتل" و دو نفر دیگر به نام‌های محمد تاجیک و صادق (با فامیلی نامشخص) که اهل افغانستان هستند، به اتهام "تجاوز به عنف" به اعدام محکوم شدند.

همچنین بر ا‌ساس گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان دست‌کم ۹ زندانی دیگر در زندان‌های یزد، زاهدان، مشهد، جیرفت و همدان به اتهام "قتل عمد و در ارتباط با مواد مخدر" اعدام شدند.

@dw_farsi

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 17:35


🔴 دونالد ترامپ بار دیگر رئیس‌جمهور آمریکا شد

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان با پیروزی در ایالت چرخشی ویسکانسین، حد نصاب آرای الکترال لازم را بدست آورده و به این ترتیب به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا انتخاب شد.

هر نامزد برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به ۲۷۰ رأی الکترال نیاز دارد و ترامپ ۲۷۹ رأی الکترال بدست آورد.

او پیش‌تر در ایالت‌های مهم پنیسلوانیا، جورجیا و کارولینای شمالی موفق شده بود رقیب دموکرات خود کامالا هریس را شکست دهد.

ترامپ در میانه شمارش آرا و با مشخص شدن تقریبی نتایج خود را پیروز انتخابات معرفی کرده بود. در این میان شمار زیادی از رهبران سیاسی جهان پیروزی در انتخابات را به ترامپ تبریک گفته‌اند.

@dw_farsi

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

06 Nov, 17:17


بنا به شنیده‌ها تایید انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز منوط به انصراف پنج نفر از منتخبین به نام‌های عیسی امینی، عبدالله سمامی، فریده غیرت، سید کاظم حسینی و هوشنگ پوربابایی شده است.

https://www.instagram.com/p/DCBjQYkOqJ9/?igsh=MTd0MWNtcnJ2N21tMA==

@rahahoquqi

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 17:23


🌐گروه حقوق کیفری و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار می نماید سلسله نشستهای دوره دکتری
نشست شصت و هفتم
جرایم رایانه ای
🔲 با حضور :
◻️خانم دکتر فاطمه قناد دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ
🗓سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت - ۱۵:۳۰ 🏢دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، طبقه دوم، تالار آزادی
🔗حضور برای عموم علاقه مندان آزاد است 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 04:17


#پوشه_شنیداری
🎧پوشه شنیداری نشست علمی با عناوین :
💠تحلیل و بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
◻️دکتر عباس کریمی
وکیل پایه یک دادگستری و استاد دانشگاه تهران

💠تحلیل قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳
◻️دکتر لیدا اسدی
وکیل پایه یک دادگستری


🗓 گاه برگزاری : پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳

🏢 جایگاه برگزاری : عمارت کانون وکلای دادگستری مازندران
📊برگزار کننده : کمیسیون آموزش و پژوهش کانون وکلای دادگستری مازندران 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 03:17


📝ب. ایراد معطوف به آثار
علاوه بر ایراد بنیادین که به شرح فوق بر این رای وحدت رویه وارد است، اجرای آن آثار وخیم و جبران ناپذیری را در فرایند دادرسی در پی دارد. ازجمله؛

◻️ ۱. اگر کسی به اتهام قتل شخصی در اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور محکوم شود و سپس زنده بودن مقتول محرز شود، این رای دیگر قابلیت اعاده دادرسی ندارد.

◻️ ۲. اگر فردی به همان ترتیب در دیوان عالی کشور محکوم شود و فرد دیگری در هر یک از مراجع قضایی به علت انتصاب همان جرم محکوم شده باشد، دیگر آن رای قابل اعاده دادرسی نیست.

◻️ ۳. اگر به هر علت در مورد یک نفر آراء متفاوت صادر شده باشد و یکی از این آرا یا حتی همه آنها در اجرای ماده ۴۷۷ صادر شده باشد، دیگر آراء صادره در اجرای این ماده، قابلیت اعاده دادرسی ندارند.

◻️ ۴ . اگر در دادگاه ثابت شود اسناد مبنای حکم دیوان جعلی یا شهادت شهود بر خلاف واقع بوده یا به طور کلی پس از صدور حکم از دیوان واقعه جدیدی حادث یا ظاهر یا ادله جدید ارائه شود که حکایت از بی‌گناهی محکوم داشته باشد، دیگر این رای قابل اعاده دادرسی نیست. ◻️ممکن است پاسخ این باشد که این آرا از طریق اعمال ماده ۴۷۷ قابل رسیدگی مجدد هستند. اولاً نباید راه هموار را بر روی مردم بست و آنان را به مسیر پر از مانع هدایت کرد. اعاده دادرسی عادی دارای فرایند، مرجع، آیین و ترتیب مشخص با یکصد سال سابقه است. ولی اعمال ماده ۴۷۷ یک مسیر مبهم و بی آیین و پرا از موانع است. ثانیاً ماده فوق فقط ناظر به اشتباه شرعی بین است و اشتباه بین قانونی را شامل نمی‌شود، اشتباه شرعی بین یعنی اینکه رای بر خلاف مسلمات محرز فقهی صادر شده باشد. چند درصد از آرا را می‌توان برخلاف مسلمات فقهی یعنی مغایر با نظر همه فقها یافت!؟ https://t.me/LAWCONFERENCES/16948

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 03:15


#دیدگاه_حقوقی

🌐 آثار جبران‌ناپذیر رأی وحدت رویه‌ اخیر دیوان عالی کشور درباره اعاده دادرسی

✍️دکتر جواد طهماسبی قاضی بازنشسته دیوان عالی کشور و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال


💠 دو ایراد کلی در در مورد رای وحدت رویه ۸ آبان قابل توجه و طرح است؛ یک ایراد بنیادین و دیگری آثار جبران‌ناپذیری که در اجرای این رای در انتظار است. 

📝بر اساس رأی وحدت رویه جدید دیوان عالی کشور، رای صادر شده پس از اعمال ماده ۴۷۷ و تشخیص خلاف شرع بین، قابل اعاده دادرسی نیست و صرفا می توان به جهت دیگر درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کرد.


📜متن کامل یادداشت دکتر جواد طهماسبی

📊بخش نخست :
📊بخش دوم و پایانی یادداشت در پست پسین 👈https://t.me/LAWCONFERENCES/16950
💠دو ایراد کلی در این مورد قابل توجه و طرح است؛ یک ایراد بنیادین و دیگری آثار جبران‌ناپذیری که در اجرای این رای در انتظار است.

📝الف. «ایراد بنیادین»
◻️اولا اعاده دادرسی کیفری در حدود مقررات قانونی، یک حق مسلم است و سلب آن نیاز به دلیل قانونی دارد و رای وحدت رویه هم گر چه از حیث اجرایی در حکم قانون است، اما خود باید مستند به قانون صادر شود. یعنی مشروعیت خود را از قانون اخذ می‌کند.

◻️ثانیا در رای صادره هیات عمومی دیوان عالی کشور دو استدلال‌ به کار برده شده که برای هر دو به نظر می‌رسد پاسخ موجه وجود داشته باشد.

◻️استدلال اول این است که درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام قطعی دادگاه‌ها می‌باشد و شعبه دیوان عالی کشور دادگاه محسوب نمی‌شود. باید توجه داشت که قانونگذار در به کار بردن الفاظ موارد غالب را همواره مورد توجه قرار داده و بر اساس مبانی فقهی هم این مورد از باب غلبه موارد اغلب محسوب می‌شود.

◻️از سوی دیگر، ماده ۴۷۴ برای آراء دادگاه‌ها نوشته شده اما در ماده ۴۷۷ همین قانون که به نظر می‌رسد کاملاً مخالف همه مبانی حقوقی است، دیوان عالی کشور، دادگاه قلمداد شده است. چون وارد ماهیت شده و رای صادر می‌کند. بر این اساس تمام احکام و ملحقات و الزامات رای دادگاه بر رای دیوان بار می‌شود. این وضعیت اختصاص به همین موضوع نداشته بلکه برای مواردی مانند اعتراض ثالث هم مطرح می‌شود که نمی‌توان با این استدلالی که بیان شده موضوع را پیش ببرد. چون اگر گفته شود که دیوان دادگاه نیست که به اعتراض ثالث رسیدگی کند و حق تقاضای اعاده دادرسی نیز ساقط شود، با اصول دادرسی عادلانه مغایرت دارد. گرچه دیوان از باب قدرتی که دارد مواردی مثل اعمال ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، آزادی مشروط و… را به دادگاه بدوی محول می کند، ولی در مواردی مثل اعاده دادرسی و اعتراض ثالث که نتیجه آن اسقاط یک نوع حق دادخواهی است، با مبانی دادرسی عادلانه مغایرت دارد.

◻️۲-استدلال هیات محترم دیوان عالی کشور این است که در قانون گفته شده پس از پذیرش اعاده دادرسی، پرونده برای رسیدگی به دادگاه هم عرض ارجاع می‌شود و دیوان، دادگاه هم عرض ندارد. این تفاسیر در هر دو استدلال مطرح شده، تفسیر لفظی و بدون توجه به مبانی دادرسی است … اینجا معادل سازی صورت می‌گیرد یعنی وقتی ما با یک مبنای قابل تآمل، دیوان را دادگاه بدوی به حساب آوردیم و به موجب آن دیوان، دادگاه صادر کننده رای محسوب می شود، بنابراین هم عرض آن هم باید معادل سازی شود یعنی شعبه دیگر دیوان. در این وضعیت تمام احکام و الزامات دادگاه بر دیوان، بار است.

◻️نتیجه اینکه نمی‌توانیم صرفاً با اتکا به یک لفظی که قانونگذار در مواد ۴۷۴ و ۴۷۶ به درستی به کار برده، حق اعاده دادرسی، به عنوان یک مصداق از مصادیق حق دادخواهی را از طرف دعوا سلب کنیم. عدالت هم اقتضا می‌کند که هر کجا امکان تضییع حقی وجود داشته باشد، باید به سمت پذیرش اعتراض و رسیدگی مجدد حرکت کنیم نه قطعیت رای که امکان تضییع حق وجود دارد. https://t.me/LAWCONFERENCES/16916

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 02:53


🌐گروه وکلای دادمهر برگزار می کند :
کارگاه آموزشی آشنایی با آزمون اختیار حقوق ثبت
🔲با حضور جناب آقای منصور مسیبی نیا
کارشناس رسمی دادگستری
رشته امور ثبتی و نقشه برداری
🗓سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ الی ۱۹ 🏢 کرج ، جهانشهر غربی، خیابان گلستان خیابان میخک ،کافه کتاب کوکو
جهت ثبت نام به آی دی تلگرام آقای محسن طریقی شایسته اعلام بفرمایید
@Shayesteh_law 🔗رایگان 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 02:37


🌐این سه دختر ایران

دیروز در دانشگاه علوم و تحقیقات دختری خود را برهنه کرد.
امروز هم چهل و پنجمین سالگرد 13 آبان بود. دو تصویر آلفرد یعقوب زاده از آن روز پاییزی سرد تهران که سرنوشت نسل های بعدی را رقم زد، گویی با امروز و دختر برهنەی آن سخن می گویند

زنی محجبه در گوشەای از محوطە سفارت آمریکا نماز می خواند.
یک دختر چپگرا هم بدون روسری و با اسلحەی کمری رو به دوربین ایستاده است،
این دو دختر مسلمان و کمونیست که اکنون زنانی سالمندند ،در آرمان مبارزه با آمریکا همداستانند.
هر دو با سری پرشور و دلی آکنده از امید و مبارزه در پندار صدور انقلاب و پیروزی بر آمریکا هستند.

نمی دانیم کدامشان مادر دختر علوم و تحقیقات است. فرقی نمی کند!
زن انقلابی دیروز در هر دو فرمت مسلمان و چپ گرا، دیری است که دغدغه و الگوی نسل امروز نیست.

اینان برخلاف مادران خود نه شیفتەی سیاست رادیکال و توهمات انقلابی، بلکه در اندیشەی زندگی اند.
مالکیت بدن و نگهبانی از ساحت خصوصی خویش برای آنان به مراتب مهم تر از نوع حکومت و ماهیت آن است.
نسلی جهان وطن که دنیا را نه از دریچە سیاست، بلکه اقتصاد و توسعه و رفاه می بیند!
✍️صلاح الدین خدیو
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

04 Nov, 02:27


🌐دومین نشست سلسله مباحث
هوش مصنوعی
معاونت پژوهش و فناوری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می کند :

🎙سخنران : دکتر باقر انصاری
دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی

این برنامه قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا ، واکاوی مبانی و محتوایی

◻️دبیر نشست :دکتر مهرنوش ابوذری
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🗓 سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴
🏢دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران سالن مرکز مطالعات بین المللی شماره ۲۶۰ 🔗حضور برای عموم علاقمندان و فرهیختگان آزاد است 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

03 Nov, 19:56


💠دسته بندی نموداری سیر مراحل انجام و ثبت معامله یک ملک با روش جدید (بر مبنای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات) تهیه شده از سوی جامعه سردفتران و دفتر یاران غرب تهران 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

03 Nov, 19:53


💠کم رنگ کردن نقش وکلا در پیگیری پرونده های قضائی

📝رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه: 63 لایحه بصورت خود کاربری (فرم آماده بدون نیاز به نوشتن حقوقدانان) ، در سامانه قوه قضائیه تعریف شده است

☑️به این ترتیب ، به نظر می رسد که بنای قوه قضائیه، کاهش نیاز به متخصص در پیگیری پرونده های قضایی و امکان هرچه بیشتر برای اقدام مستقیم اصحاب پرونده باشد. 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

03 Nov, 19:50


💢ریال ایران در سراشیبی ۴۵ ساله؛ دلار همزمان با سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران نسبت به قبل از انقلاب ۱۰ هزار برابر شد

جزئیات بیشتر:https://tinyurl.com/3pybnktx
@euronewspe

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

03 Nov, 18:05


💠صلاحیت دادگاه صلح شهر تهران
اجرا از پانزدهم آبان ماه 🔗از کانال اطلاع رسانی عدل ایران 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

02 Nov, 18:02


🌐انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار می‌کند:

💠 وبینار تخصصی آموزشی
«آشنایی با اسناد و سازِکارهای بین‌المللیِ حمایت از کودکان»

◻️مدرس: دکتر باقر انصاری
عضو هیئت‌ علمی دانشکده حقوق و مدیر گروه حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی
◻️دبیر وبینار: نرگس جمشیدیان
مسئول واحد حقوقی انجمن و دانشجوی ارشد حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی

🗓 گاه برگزاری : سه‌شنبه؛ ۱۵ آبان
ساعت: ۱۷ تا ۱۹

💻وبینار در بستر گوگل‌میت برگزار می‌شود:
https://meet.google.com/rgk-ajkp-zrd
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

02 Nov, 18:02


📝مرتضی محسنی: ( استاد پیشین علوم کیفری دانشگاه تهران ، دانشگاه ملی و دانشگاه پلیس )
«همه قوانین جدید .... زاییده تحولاتی است که در روشهای قبلی حقوق به وجود آمده و چنانچه منابع تاریخی آن معلوم نشود، نمی توان درست به حقیقت آن پی برد.»

🌐گروه فقه و حقوق شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

💠سلسله نشست‌های تبارشناسی
جلسه سوم:
«تبارشناسی حقوق کیفری در ایران»

🔲 با حضور :
◻️دکتر حسین آقایی نیا
استاد دانشکده حقوق دانشگاه تهران

◻️دکتر فیروز محمودی جانکی
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران

◻️دکتر محمد یکرنگی
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران

🗓گاه برگزاری: سه‌شنبه، ۱۵ آبان ماه
ساعت ۱۴ الی ۱۷:۳۰

🏢جایگاه برگزاری : سالن درودیان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

📜با صدور گواهی معتبر
(صدور گواهی منوط به ثبت نام و حضور در نشست است)

💻لینک ثبت‌نام در نشست:

https://survey.porsline.ir/s/Kdz8YGPt

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

01 Nov, 19:03


#دیدگاه_حقوقی

🌐 به نظر می‌رسد که نظر اقلیت قابل دفاع تر بود

✍️دکتر علی خالقی وکیل دادگستری و استاد حقوق کیفری دانشگاه تهران


💠اگر حکم قصاص نفس متهم توسط شعبه دیوان صادر، ولی شرایط ماده ۴٧۴ محقق شود، محکوم به قصاص نمی تواند درخواست اعاده دادرسی خود را به دیوان تقدیم کند.

📝بر اساس رأی وحدت رویه جدید دیوان عالی کشور، رای صادر شده پس از اعمال ماده ۴۷۷ و تشخیص خلاف شرع بین، قابل اعاده دادرسی نیست و صرفا می توان به جهت دیگر درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کرد.


📜متن کامل یادداشت دکتر علی خالقی


◻️اصولاً آراء دادگاه‌ها قابل اعتراض هستند تا اگر اشکالی در حکم بدوی وجود داشته باشد، در مرحله بالاتر رفع گردد و حکمی صحیح تر جامه قطعیت به خود بپوشد. در امور کیفری، تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی به عنوان طرق اصلی اعتراض به حکم شناخته شده‌اند.

◻️با این حال، حکم قطعی نیز ممکن است بدون اشکال نباشد، اعم از اینکه در هنگام قطعیت، اشکال قانونی یا شرعی داشته باشد یا اینکه بعد از قطعیت، ایراد ماهوی مؤثر بر حکم کشف گردد و لازم باشد که اشتباه رخ داده، اصلاح شود. از این‌رو، حکم قطعی به طور استثنایی و از طریق اعاده دادرسی در موارد معینی قابل اعتراض مجدد شناخته شده است.

💠آیا حکم قطعی در موارد مذکور در ماده ۴٧۴ قابل اعاده دادرسی مجدد از طریق دیوان خواهد بود؟

◻️اعاده دادرسی با تجویز دیوان عالی کشور (ماده ۴٧۴ ق. آدک) یا رئیس قوه قضائیه (ماده ۴٧٧ ق. آدک) ممکن است. در صورت اخیر، با اعمال ماده ۴٧٧ توسط رئیس قوه، شعبه خاصی از دیوان عالی کشور به طور شکلی و ماهوی به موضوع رسیدگی و حکم آن را صادر می‌کند و این حکم قطعی است. حال، آیا این حکم قطعی در موارد مذکور در ماده ۴٧۴ قابل اعاده دادرسی مجدد از طریق دیوان خواهد بود؟

◻️این سؤال در جلسه هشتم ابان ماه هیأت عمومی دیوان عالی کشور به بحث گذاشته شده بود، زیرا شعبه دوم اعتقاد به جواز این امر و شعبه سی و سوم با عبارت متداول نزد ساکنان کاخ دادگستری (ما دیوانیم، ما دادگاه نیستیم) به ظاهر ماده ۴٧۴ استناد و درخواست اعاده دادرسی را رد کرده بود.

◻️رأی وحدت رویه با ۶۵ رأی در برابر ۵٩ رأی جانب نظر اخیر را گرفت و آراء شعب دیوان در مقام اعاده دادرسی پس از تجویز رئیس قوه قضائیه را قابل اعاده دادرسی مجدد از طریق ماده ۴٧۴ ندانست.

💠به نظر می‌رسد که نظر اقلیت قابل دفاع تر بود
◻️اما به نظر می‌رسد که نظر اقلیت قابل دفاع تر بود. ما اگر پذیرفتیم که دیوان برخلاف وظیفه اصلی اش، اقدام به رسیدگی ماهیتی و صدور حکم محکومیت و برائت نماید، باید آثار و تبعات آن یعنی قابلیت اعتراض را هم به عنوان یک حق بپذیریم. اگر به تصریح قانون، این حکم، قطعی شناخته شده و راه اعتراض عادی به آن بسته است، نباید راه اعتراض فوق‌العاده به آن را با تشبث به ظاهر الفاظ قانون که محمول بر موارد شایع (دادگاه به عنوان مرجع صدور حکم) است، ببندیم. نتیجه رأی این است که اگر حکم قصاص نفس متهم توسط شعبه دیوان صادر، ولی در آستانه اجرای قصاص، مقتول ادعایی زنده یافت شود (بند الف ماده ۴٧۴) یا کذب شهادت شهود به موجب حکم قطعی دادگاهی ثابت گردد (بند ث ماده ۴٧۴)، محکوم به قصاص نمی تواند درخواست اعاده دادرسی خود را به دیوان تقدیم کند، بلکه باید راه دشوار و طولانی درخواست اعمال ماده ۴٧٧ را طی کند، چون «دیوان، دادگاه نیست!»

https://t.me/LAWCONFERENCES/16916

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

01 Nov, 18:44


#دیدگاه_حقوقی
🌐ماهیت رسیدگی و اظهار نظر دیوان عالی کشور، همچنان رسیدگی حکمی است



✍️دکتر حسن محسنی وکیل دادگستری و استاد دانشگاه تهران


💠درباره رای وحدت رویه هشت آبان پیرامون اعاده دادرسی خواستن از رای صادر شده در پی اعاده دادرسی به تشخیص رئیس قوه قضائیه و تلاشی برای رعایت اعتبار امر قضاوت شده

📝بر اساس این رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور، رای صادر شده پس از اعمال ماده ۴۷۷ و تشخیص خلاف شرع بین، قابل اعاده دادرسی نیست و صرفا می توان به جهت دیگر درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کرد.


📜متن کامل یادداشت دکتر حسن محسنی

◻️درباره رأی وحدت رویه هشت آبان پیرامون اعاده دادرسی خواستن از رأی صادر شده در پی اعاده دادرسی به تشخیص رئیس قوه قضائیه و تلاشی برای رعایت اعتبار امر قضاوت شده:

◻️با رأی شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور موافقم چرا که گرچه این امر در قانون آیین دادرسی کیفری نیامده ولی از اصول آیین دادرسی مدنی تبعیت می‌نماید و بر این اساس، وفق تبصره ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی مدنی، تنها می‌توان از حکمی که نسبت به آن فرجام خواهی شده، در دادگاه صادر کننده رأی قطعی تقاضای اعاده دادرسی نمود که در این صورت، رسیدگی در دیوان، تا حضور نتیجه متوقف می‌شود.

◻️رویه قضایی دیوان عالی کشور نیز موید این امر است و عبارت رسیدگی شکلی و ماهوی در ماده ۴۷۷، به معنای خروج این طریقه از حالت فوق‌العاده (غیرعادی) نخواهد شد و رویه دیوان عالی کشور نیز این نیست که با تشخیص خلاف شرع بین از سوی رئیس محترم قوه قضائیه، الزاما رأی مورد درخواست را نقض نماید و این نشان می‌دهد که همواره ماهیت رسیدگی و اظهار نظر دیوان عالی کشور، همچنان رسیدگی حکمی است و تشخیص رئیس قوه قضائیه، نوعی یا قسمی از فرجام خواهی مع الواسطه ایشان است.

◻️بر این بنیاد، با توجه به صراحت ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری که از امکان درخواست اعاده دادرسی از احکام قطعی دادگاه‌ها سخن گفته، درخواست اعاده دادرسی از رأی دیوان عالی کشور که در مقام اعمال ماده ۴۷۹ صادر می‌شود، مسموع نیست. به بیان دیگر، دیوان عالی کشور در این جا، مرجع صدور رأی قطعی نیست.

در این موارد به استناد تبصره ۳ ماده ۴۷۷، ذینفع می‌تواند درخواست اعاده دادرسی از رئیس قوه قضائیه به جهت خلاف شرع بین دیگری بنماید.

https://t.me/LAWCONFERENCES/16916

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

01 Nov, 18:18


#منهای_همایش_ها ‍ ‍ 🌐کدام خاورمیانه؛ بهشت توریسم یا دوزخ تروریسم!

☑️در حالی که در تخیل سیاسی ایرانیان خاورمیانه عمدتا مترادف با جنگ و بی ثباتی و تروریسم است، دادەهای معتبر جهانی در ردەبندی های گوناگون اقتصادی نافی این تصور است.

☑️از میان ده شهر توریستی جهان در سال 2033، سه شهر در خاورمیانه قرار دارند. استانبول، دوبی و آنتالیا شانەی بە شانەی لندن، پاریس و نیویورک، متروپل های دیرینەی جهان غربی ایستادەاند.
این سه شهر در کنار پایتخت های دیگر چون مسقط، دوحه و ریاض و ابوظبی چهرەی دیگری از شرق میانه را به نمایش می گذلرند که هم معنای روند شتابان جهانی شدن و خیز بلند برای توسعه است.

☑️در سال های اخیر در جهان سیاست و رسانەی فارسی زبان، به سهو و عمد به کلیشه ای نادرست و شاعرانه دربارەی خاورمیانه دامن زده می شود.
انگارەای مخدوش که مطابق آن تقدیر این منطقه با جنگ و ناامنی و بی ثباتی سیاسی گره خورده است.
البتە این سنخ وارونه سازی که از غفلت از اقتصاد و توجه بیش از حد به سیاست ناشی می شود در ایران مسبوق به سابقه است:

📝اول: به لحاظ سیاسی مانند نظریەی امپریالیسم است که دهه ها روشنفکران چپ گرا و اسلام گرا تمام ادبار و بدبختی ایران را به گردن آن می انداختند.
فرافکنی مشکلات به خارج یک عادت وارەی روشنفکری است که البته سویەهای نامسئولانه و گمراه کنندەی مخربی نیز دارد.
از سویی از پویایی های داخلی مسبب مسائل اصلی کشور غافل می شدند و از سوی دیگر خود را از علت یابی دقیق و نظریه پردازی صحیح معاف می نمودند.


📝دوم: به لحاظ ذوقی و شاعرانگی و برانگیختن شور و احساس درونی، مانند کلیشەهایی چون شرق، مشرقی و " شرقی غمگین " است که در پانزده سال آخر حکومت شاه در شعر و ادبیات و اندیشه و سیاست جایگاهی والا یافت.
تاکید روی هویت شرقی و آسیایی ایرانیان و لزوم بازگشت به ریشه های اصیل آن در هر دو گفتمان چپی و مذهبی، واکنشی رمانتیک به تغییراتی شتابان در اقتصاد و اجتماع و جلوه های بصری و ذهنی زندگی بود.
مضاف بر آن تاکبد افراطی روی این مقوله به تاسیس پادگفتمانی می انجامید که غرب گرایی حکومت سابق را به نقد می کشید.

☑️رویاپردازی کنونی دربارەی خاورمیانه اما نه از سر رفاه و تنعم بلکه از منظری رواقی برای تحمل پذیر کردن مصائب و مشکلات طاقت فرسای زندگی است،
بر اساس این رهیافت رواقی، خاورمیانه آنقدر به ما نزدیک و آنچنان با ادراک زیستی مان عجین شده که عمدتا به اختصار آن را منطقه می نامیم!
گویی دربارەی یکی از مناطق بیست و دوگانەی شهرداری تهران سخن می گوییم!
✍️صلاح الدین خدیو
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

01 Nov, 16:46


#پوشه_شنیداری
پوشه شنیداری نشست علمی نقد و تحلیل آرای قضایی
💠نقد و تحلیل دادنامه شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران با موضوع دفاع مشروع در قتل عمد

◻️دکتر محمد ابراهیم شمس ناتری
استاد دانشگاه تهران

◻️دکتر سید علیرضا میرکمالی
دانشیار دانشگاه بهشتی

◻️دکتر محمد مهدی رحیمی
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهر ری

◻️دکتر محمد باقر قربانزاده
قاضی صادر کننده

🗓 ۹ آبان ساعت ۱۶
🏢 دانشگاه تهران دانشکده حقوق و علوم سیاسی، سالن دکتر عنایت

📊 برگزار کننده : انجمن علوم قضایی ایران و انجمن علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

28 Oct, 06:21


🌐«نشست علمی»
پژوهشکده حقوقی شهر دانش با همکاری انجمن علمی حقوق کار و تامین اجتماعی برگزار می کند:

«تحلیل حقوقی درآمدهای سازمان تامین اجتماعی: ماهیت، انواع و تشخیص»

🎙 میزبان نشست: دکتر وحید اشتیاق (رئیس پژوهشکده حقوقی شهر دانش)
سخنرانان:
◻️دکتر مهدی هداوند (عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی)
◻️دکتر فتح الله نعمتی (رئیس شعبه ۱۹ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری)
◻️جناب آقای شاهین بهداروند (کارشناس و پژوهشگر اقتصادی)
◻️دکتر راحله سادات حسینی (معاون بازرسی دفاتر قانونی سازمان تامین اجتماعی)

🗓گاه برگزاری: پنجشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰

🏢جایگاه برگزاری: پژوهشکده حقوقی شهر دانش

🎞 پخش زنده نشست علمی در اینستاگرام @shahredanesh و کانال آپارات پژوهشکده حقوقی شهردانش

🔗امکان حضور  تعدادی از علاقمندان فراهم شده است، جهت حضور به شماره ۰۹۹۱۲۷۰۶۵۲۳ پیامک ارسال نمایید.

💻لینک ورود به اجلاسیه در اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/sdil581/sdil 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

28 Oct, 05:32


#کوروش_بزرگ : سربازان من دوستانه گام بر می داشتند



(و آنگاه که) سربازان من دوستانه اندر بابل گام بر می‌داشتند، من نگذاشتم کسی (در جایی) در تمام سرزمین سومر و اکد ترساننده باشد. من شهر بابل و همهٔ (دیگر) شهرها را در فراوانی نعمت پاس داشتم ... درماندگی‌هاشان را چاره کردم و ایشان را از بیگاری رهانیدم. مردوک، خدای بزرگ از کردارهای من شاد شد و آنگاه مرا، کوروش، پادشاهی که پرستندهٔ وی است و کمبوجیه، فرزند زاده‌شدهٔ من و همهٔ سپاهیانم را با بزرگواری افزونی داد و ما به شادمانی، در آشتی تمام، کردارهایمان به چشم او زیبا جلوه کرد، (و ما) والاترین پایهٔ [خدائیش] را ستودیم.

#عبدالمجید_ارفعی، فرمان کوروش بزرگ، ص ۴۸-۴۹


@shahnamehpajohan

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

28 Oct, 03:38


از اینکه این فراخوان را منتشر می فرمایید تا سهم اندک خود را در حمایت از نویسندگان آثار حقوقی انجام دهیم، سپاسگزاریم.

بنیاد حقوقی بهمن کشاورز
دبیرخانه جشنواره دومین جایزه کتاب حقوقی سال بهمن کشاورز

https://t.me/keshavarzbahman
اینستاگرام👇
https://www.instagram.com/p/C_xEoGpg1Pc/?igsh=b29uMXV5aml0OW03

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

28 Oct, 03:38


🌐انجمن علوم قضایی ایران و انجمن علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار می کنند

اولین جلسه از سلسله جلسات
نقد و تحلیل آرای قضایی
💠نقد و تحلیل دادنامه شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران با موضوع دفاع مشروع در قتل عمد

◻️دکتر محمد ابراهیم شمس ناتری
عضو هیات علمی دانگاه تهران

◻️دکتر سید علیرضا میرکمالی
عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی

◻️دکتر محمد مهدی رحیمی
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهر ری

◻️دکتر محمد باقر قربانزاده
قاضی صادر کننده

🗓چهارشنبه ۹ آبان ساعت ۱۶
🏢 دانشگاه تهران دانشکده حقوق و علوم سیاسی، سالن دکتر عنایت

با ارائه گواهی معتبر
ظرفیت محدود

جهت ثبت نام به شماره 09302730108 در ایتا یا تلگرام پیام دهید
حضور برای عموم آزاد است


🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

28 Oct, 03:37


🌐سلسله نشستهای پاییز ۱۴۰۳ مؤسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران برگزار می کند:
عنوان:
💠«درنگی بر روش شناسی حقوق تطبیقی
»
🔲 سخنران:

◻️دکتر علی برجیان
دانش آموخته دکترای حقوق از دانشگاه مونترال کانادا 🔲 با حضور
◻️دکتر مرتضی عادل
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
🗓سه شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰
🏢خیابان طالقانی تقاطع ،قدس، پلاک ۵۹۰ ساختمان شماره ۲ دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران موسسه حقوق تطبیقی، طبقه اول سالن اجتماعات 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:39


#کتاب


#تازه_های_نشر

📗مکافا و مدارا
درباره فرهنگ مطالبه خسارت


✍️مولف:

◻️عباس میرشکاری

◻️مونا عبدی


◻️نفیسه ملکی

📜ناشر :سهامی انتشار 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:37


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/372
☑️شماره پرونده : 1403-26-372ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/11

📝با توجه به مقررات قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394 در تعریف اعسار و تشریفات رسیدگی به دعوی اعسار از پرداخت محکوم‌به؛ بویژه مواد 8 و 10 این قانون در باب شهادت شهود و لزوم استعلام در خصوص وضعیت مالی محکوم‌علیه و نیز مقررات قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 در فصل «رسیدگی به دلایل»، چنانچه مدعی اعسار در ستون دلایل دادخواست، شهادت شهود را به عنوان دلیل اثباتی قید کند؛ اما در جلسه دادرسی شهود را حاضر نکند یا یک نفر شاهد را حاضر کند؛ اما پاسخ استعلامات صورت گرفته از مراجع ذی‌ربط؛ از جمله بانک‌ها، اداره ثبت اسناد و املاک و پلیس راهور بر ناتوانی شدید مدعی اعسار از پرداخت یکجای محکوم‌به دلالت داشته باشد، آیا دادگاه رسیدگی‌کننده می‌تواند حکم بر قبول اعسار و تقسیط محکوم‌به صادر کند؟ اساساً جایگاه استعلامات مذکور در قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394 چیست؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

📝اولاً، به طور کلی در دعاوی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و یا محکوم‌به، حضور شهود در دادگاه رسیدگی‌کننده و استماع شهادت آنان منوط به احراز ضرورت این امر توسط دادگاه است و رسیدگی و صدور حکم بر مبنای شهادت کتبی یا دیگر ادله از جمله جواب استعلامات به عمل آمده، بدون حضور و استماع شهادت آن‌ها قانوناً فاقد اشکال است؛ همچنین در صورتی که دادگاه ضروری بداند، با دعوت طرفین و تشکیل جلسه، اظهارات شهود را نیز استماع و حکم مقتضی صادر خواهد کرد؛ اما تشکیل جلسه دادرسی در هر صورت، امری الزامی است. 📝ثانیاً، دادگاه در امور مدنی به طور معمول پس از تشکیل جلسه دادرسی مبادرت به رسیدگی می‌‌کند؛ اما قانونگذار به منظور تسریع در رسیدگی به دعوای اعسار به موجب ماده 10 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394 مقرر کرده است که دادگاه به محض ثبت دادخواست اعسار، جهت روشن شدن اعسار یا ایسار محکوم‌علیه فوراً وضعیت مالی او را بررسی کند. بدیهی است هرگاه اقدام دادگاه در این خصوص مستلزم استعلام از مراجع ذی‌ربط موضوع ماده 19 قانون مذکور باشد، به صراحت این ماده قانونی، این امر منوط به درخواست خوانده دعوای اعسار و معرفی مراجع ذی‌ربط از سوی وی است؛ اما بررسی وضعیت مالی محکوم علیه به نحو دیگری مانند انجام تحقیقات محلی رأساً به دستور دادگاه و بلافاصله پس از ثبت دادخواست اعسار و بدون نیاز به درخواست خوانده دعوای اعسار انجام می‌شود و چنانچه دادگاه در نتیجه تحقیقات صورت گرفته، اعسار مدعی را احراز کند، صدور حکم بر مبنای آن و بدون استماع شهادت شهود فاقد منع قانونی است.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:34


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/287
☑️شماره پرونده : 1403-1/7-287ع
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/11

📑استعلام :

📝با لحاظ ماده 93 (اصلاحی 1402) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی، آیا آرای هیأت‌های تخصصی و هیأت عمومی در مورد ابطال یا عدم ابطال مصوبات موضوع بند یک ماده 12 همان قانون برای محاکم دادگستری و دیوان عالی کشور لازم‌الاتباع است؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :


📝با لحاظ اصل یکصد و هفتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 93 (اصلاحی 1402) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی، در فرض سؤال چنانچه مصوبه‌ای که در دیوان عدالت اداری رأی بر ابطال آن صادر شده است، مورد استناد قرار گیرد، مراجع قضایی با معتبر تلقی کردن رأی دیوان مجاز به استناد به مصوبه مذکور نیستند. از سویی دیگر، اگر بنا به جهاتی درخواست ابطال مصوبه در دیوان عدالت اداری رد شده باشد، مراجع قضایی نمی‌توانند به همان جهت مصوبه استنادی را خلاف قانون تلقی کنند و به آن ترتیب اثر ندهند. 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:25


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/346
☑️شماره پرونده : 1403-127-346ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/11

📑استعلام :


📝با عنایت به بخش دوم ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که مقرر داشته است: «خوانده نیز می‌تواند خسارتی را که عمداً از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید.»: الف- آیا شرط علم و عمد با صدور حکم قطعی علیه خواهان مفروض است؟ به عبارت دیگر، چنانچه دعوای خواهان محکوم به بطلان یا بی‌حقی شود، آیا خوانده می‌تواند پس از صدور حکم مذکور به موجب دادخواست و با استناد به اینکه با صدور حکم بر بطلان یا بی‌حقی دعوای خواهان، علم و عمد موضوع ماده مفروض است، خسارت دادرسی پرونده گذشته را مطالبه کند؟ ب- آیا نص یادشده با قیود مندرج در آن، مواردی که شکایت شاکی به صدور قرار منع تعقیب یا برائت مشتکی‌عنه منجر و رأی قطعی شده باشد را نیز شامل می‌شود؟ به عبارت دیگر، در فرضی که پس از رد شکایت شاکی، مشتکی‌عنه با مراجعه به دادگاه حقوقی خسارات مربوط به مرجع کیفری را مطالبه می‌کند، آیا قید «علم» و «عمد» مندرج در ماده باید لحاظ شود و یا آنکه به صورت مطلق و بدون قیود مذکور در ماده، مشتکی‌عنه پس از رد شکایت شاکی، می‌تواند به موجب دادخواست، خسارت دادرسی خود را از شاکی مطالبه کند و دادگاه حقوقی نیز بدون لحاظ قیود یادشده، مکلف به صدور حکم به نفع خواهان است؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

📝الف- احراز شرایط مقرر در بند میانی ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که عمد و علم خواهان به غیر محق بودن خود در دادرسی است، شرط استحقاق خوانده برای مطالبه خسارت ناشی از دادرسی است؛ بنابراین ادعای یادشده هم به مانند هر ادعای دیگری نیازمند اثبات است و وظیفه اثبات وفق عمومات دادرسی؛ از جمله قاعده البینه علی المدعی و ماده 1257 قانون مدنی و مواد 194، 196 و 197 قانون آیین دادرسی دادگاه‌ها‌ی عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 بر عهده مدعی آن (خوانده دعوای اصلی) است؛ بنابراین در فرض سؤال، علم و عمد خواهان مفروض تلقی نمی‌شود. توضیح آنکه، رسیدگی به این ادعای خوانده نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد و دادگاه می‌تواند در ذیل همان رأی بر بطلان دعوای خواهان، وی را به پرداخت خسارات مذکور در حق خوانده محکوم کند. 📝ب- حکم مقرر در ماده 515 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 از این حیث که دادگاه می‌تواند به درخواست خوانده با احراز شرایط مقرر ضمن رأی بر بطلان یا بی‌حقی خواهان، خواهان را به پرداخت خسارت مذکور در حق خوانده محکوم کند، منصرف از اقدام مرجع کیفری در فرض صدور رأی منع تعقیب یا برائت مشتکی‌عنه است. با این وجود، رسیدگی به دعوای مطالبه خسارت ناشی از شکایت منتهی به صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت متهم به طرفیت شاکی در دادگاه صالح حقوقی، تابع عمومات دعاوی مسؤولیت مدنی است.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:22


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/371
☑️شماره پرونده : : 1403-127-371ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/10

📑استعلام :



📝چنانچه دادگاه تجدیدنظر حکم بدوی را نقض و قرار عدم استماع دعوا صادر و یا حکم محکومیت را نقض و حکم بر بی‌حقی صادر کند و بار دیگر دعوایی با همان موضوع و بین همان اشخاص مطرح شود، آیا دادرسی که در دعاوی قبلی اظهارنظر کرده و رأی وی در مرحله تجدیدنظر نقض شده است، ممتنع از رسیدگی بوده و مشمول بند «د» ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 است؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

📝اولاً، در فرض سؤال که قاضی دادگاه بدوی حکم بر محکومیت خوانده صادر؛ اما دادگاه تجدیدنظر با تمسک به مقررات راجع ‌به شرایط شکلی دعوا، با نقض حکم، قرار عدم استماع دعوای بدوی را صادر و خواهان نیز بار دیگر همان دعوا را مطرح کرده است، دادرس دادگاه بدوی که سابقاً اظهار نظر ماهوی کرده است، مشمول ایراد رد دادرس موضوع بند «د» ماده 91 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 است. 📝ثانیاً، در فرض سؤال چنانچه دادگاه تجدید نظر با نقض حکم صادره از دادگاه بدوی، حکم بر بی‌حقی خواهان صادر کرده باشد، موضوع مشمول اعتبار امر مختومه بوده و همان دعوا قابل طرح مجدد نیست و تشخیص انطباق یا عدم انطباق دعوای مطرح شده با دعوایی که سابقاً مورد رسیدگی قرار گرفته است، بر عهده مرجع رسیدگی‌کننده است و احراز این امر متفاوت از ماهیت دعوایی است که سابقاً مورد رسیدگی قرار گرفته است و دادرس برای اتخاذ تصمیم در خصوص انطباق یا عدم انطباق دعوای جدید با دعوای قبلی، با منعی مواجه نیست.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 17:18


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/460
☑️شماره پرونده : 1403-127-460ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/09

📑استعلام :


📝دادنامه‌ای در دهه 60 از سوی دادگاه صلح سابق صادر شده است و اخیراً درخواستی مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به آن ارائه شده است. در حال حاضر، قائم‌مقام دادگاه صلح سابق کدام مرجع قضایی است و مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی نسبت به این حکم، کدام دادگاه است؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :


📝رسیدگی به اعاده دادرسی نسبت به احکام دادگاه‌هایی که به حکم قانون و یا جهات دیگر منحل شده‌اند، با دادگاه جانشین است که صلاحیت رسیدگی به دعوای موضوع حکم معترض‌عنه را دارد. بر این اساس، در فرض سؤال که دادگاه صلح سابق (موضوع لایحه قانونی تشکیل دادگاه‌های عمومی مصوب 1358 با لحاظ صلاحیت‌های مندرج در مواد 15 و 16 این لایحه قانونی) رأی صادر کرده است، اعاده دادرسی نسبت به رأی یادشده بر حسب موضوع رأی معترض‌عنه، در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی، دادگاه خانواده و دادگاه صلح (در صورت تشکیل) است. همچنین در خصوص رأی دادگاه صلح سابق در امور کیفری با رعایت ترتیبات مذکور در ماده 476 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، در صورت تجویز اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور، دادگاه همعرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی (در حال حاضر دادگاه کیفری 2) رسیدگی می‌کند.
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 06:07


🎧پوشه شنیداری نشست علمی با عنوان : « تاثیر قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول بر حرفه ی سردفتری و مشاوران املاک »



🎙 سخنران: دکتر غلامرضا کامیار
وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه

🗓 گاه برگزاری : ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

25 Oct, 02:47


🌐 انجمن علمی حقوق دانشگاه به همکاری دپارتمان حقوق اموال و ثبت و موسسه حقوق تطبیقی تهران برگزار می‌کند:

💠بررسی چالش‌های اجرایی و حقوقی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
(بررسی دکترین، رویه اجرایی و رویه قضایی)



🔲با حضور:
◻️ سرکار خانم دکتر نسرین طباطبایی حصاری
وکیل دادگستری و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران

◻️جناب آقای محمدمهدی مطیعی گیلوائی
(رئیس شعبه ۲۵ دادگاه تجدیدنظر استان تهران و مدرس دانشگاه)

◻️جناب آقای صفدر کشاورز
معاون امور ملاک و کاداستر و سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور


🗓 دوشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۳
ساعت ۱۶

🏢سالن عنایت دانشکده حقوق دانشگاه تهران


💻لینک ثبت‌نام:
https://survey.porsline.ir/s/RL0qElhK


📃ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 17:59


📘معرفی و بررسی کتاب "تاملات؛ شرحی بر قانون مجازات اسلامی، مشتمل بر کتاب‌ اول تا چهارم"


🔲سخنرانان به ترتیب الفبا:

◻️محسن برهانی
نویسنده کتاب

◻️مهدی صبوری‌پور

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی

◻️الهه لطفعلی‌زاده
نویسنده کتاب

◻️علی نجفی توانا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

🔳دبیر نشست:

◻️بزرگمهر بشیریه
مدیر گروه حقوق کیفری موسسه حقوقی سراداد

🗓یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸
🏢خیابان ولی عصر، بین شهید بهشتی و شهید مطهری، کوچه شجاعی، پلاک ۲۵، موسسه حقوقی سراداد
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 17:42


📑فراخوان مقاله

✍️فراخوان مقاله دوفصلنامه تحقیق و توسعه در حقوق کیفری

💻ارسال مقاله از طریق سایت نشریه به نشانی jpl.illrc.ac.ir
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 17:41


📑فراخوان مقاله

✍️فراخوان مقاله دوفصلنامه تحقیق و توسعه در حقوق عمومی

💻ارسال مقاله از طریق سایت نشریه به نشانی jpl.illrc.ac.ir
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 17:20


📑فراخوان مقاله

✍️فراخوان مقاله دوفصلنامه تحقیق و توسعه در حقوق خصوصی

💻ارسال مقاله از طریق سایت نشریه به نشانی jpl.illrc.ac.ir
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 17:03


🎧پوشه شنیداری نشست علمی با عنوان : « جرایم مبتنی بر تقلب»

#نسخه_کم_حجم

🎙سخنران: دکتر محمدجعفر حبیب زاده
وکیل دادگستری و استاد دانشگاه تربیت مدرس


🗓گاه برگزاری : ۳ امردادماه ۱۴۰۳ 🏢برگزار شده از سوی دانشگاه علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 16:10


#منهای_ایران

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 16:10


♦️دیوان دادگستری بین‌المللی روز پنجشنبه سوم آبان مغولستان را که از اعضای این دیوان است متهم کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه را که ماه گذشته به مغولستان سفر کرده بود، بازداشت نکرده است. این دیوان اعلام کرد که این موضوع را برای اقدامات بیشتر به قضات ارجاع می‌دهد.

دیوان دادگستری بین‌المللی می‌گوید که مغولستان با دستگیر نکردن پوتین که در آن زمان در قلمرو قانونی این کشور بوده و تسلیم نکردن او به دادگاه، به درخواست دیوان برای همکاری عمل نکرده است.

@indypersian

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 15:09


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/425
☑️شماره پرونده : 1403-127-425ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/04

📑استعلام :


📝آیا شخص می‌تواند پیش از طرح دعوا توسط خودش یا شخص دیگر علیه او، حق تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی را نسبت به دعوای آینده رأساً یا در قالب توافق از خود سلب و ساقط کند؟ مانند آنکه، زوج در زمان اعطای وکالت در امر طلاق، حق اعتراض خود نسبت به دعوای طلاق بعدی توسط زوجه را از خود سلب و ساقط کند؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، توافق طرفین در سقوط حق تجدید نظرخواهی و یا فرجام‌خواهی؛ اعم از آنکه در جریان دادرسی صورت گرفته باشد (ماده 333 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379) و یا پیش از طرح دعوا باشد، نوعی مصالحه در خصوص حقوق دادرسی است و با منع قانونی مواجه نیست. ثانیاً، چنانچه زوج به زوجه وکالت رسمی در امر طلاق با حق توکیل به غیر و به صورت مطلق اعطاء کرده باشد، از آنجایی که اذن در شیء اذن در لوازم آن نیز می‌باشد، نیازی به تصریح اسقاط حق تجدید نظرخواهی در وکالت‌نامه رسمی مزبور نیست و حکم مقرر در ماده 35 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، ناظر بر وکلای دادگستری است؛ بنابراین، در فرض سؤال که زوجه برای درخواست گواهی عدم امکان سازش باید وکالت (مع‌الواسطه) به وکیل دادگستری اعطا کند، می‌تواند به وکیل مزبور وکالت در اسقاط حق تجدید نظرخواهی را نیز اعطا کند و مستفاد از بند یک ماده 35 قانون یادشده این است که اسقاط حق تجدید نظرخواهی از سوی وکیل که دارای وکالت در تجدید نظر می‌باشد، منوط به تصریح در وکالت‌نامه است.

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 15:02


بنیاد حقوقی بهمن کشاورز برگزار می کند: ۱۳

جایگاه علم قاضی در اثبات جرم

❇️با حضور: دکتر سید مهدی حجتی
وکیل دادگستری و‌ عضو ادوار هیات مدیره
کانون وکلای دادگستری مرکز

زمان: سه شنبه ، ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ساعت ۱۷

نشانی ثبت نام:👇

‏https://bahmankeshavarz.com/2024/10/24/جایگاه-علم-قاضی-در-اثبات-جرم/

مکان: میدان هفت تیر،خیابان کریم خان، خیابان شهید عضدی جنوبی(آبان)، نبش کوچه کیوان،پلاک ۲ ،طبقه سوم

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 13:14


🔸افزایش قیمت مواد غذایی در ایران در پی افزایش لجام‌گسیخته نرخ دلار

در پی افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و سنگینی سایه جنگ اسرائیل با جمهوری اسلامی، رسانه‌ها در ایران افزایش قیمت موادغذایی و کالاهای اساسی در ایران را گزارش کرده‌اند.

شاهرخ شریفی، رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌ها و مواد پروتئینی تهران، در گفت‌وگویی با پایگاه خبری "انتخاب" گفت در سال‌های اخیر همواره شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم، اما امسال به خاطر افزایش قیمت دلار و مواد اولیه بسته‌بندی، این افزایش بیشتر بوده است.

به گفته شریفی، صاحبان سوپرمارکت‌ در چند وقت اخیر با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده‌اند. او مسائل مالیاتی را هم جزيی از این چالش‌ها برشمرد و افزود برخی از دارندگان سوپرمارکت‌ به فکر تعطیلی هستند.

این رئیس اتحادیه در این مصاحبه تاکید کرده در بازار فعلی هیچ قیمتی قابل پیش‌بینی نیست.

او نوسانات شدید در قیمت اقلام مواد غذایی را ناشی از افزایش سرسام‌آور قیمت دلار در بازارهای ایران می‌داند.

@dw_farsi

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 13:12


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/410
☑️شماره پرونده : 1403-3/1-410ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/08

📑استعلام :

در پرونده اجرایی در راستای استیفای محکوم‌به، وفق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 یک چهارم حقوق و مزایای مستخدم توقیف شده است و در اجرای تبصره ماده 34 همین قانون شخص ثالث مالی را جهت استیفای محکوم‌به معرفی کرده که پس از ارزیابی و احراز تکافوی مال معرفی شده به میزان محکوم‌به، مراتب رفع توقیف حقوق و مزایای مستخدم در راستای ماده 98 قانون یادشده صادر و اعلام شده است؛ اما به‌رغم انجام دو نوبت مزایده، خریداری پیدا نشده و محکوم‌له نیز حاضر به قبول مال نشده است. اجرای احکام در راستای ماده 132 قانون مذکور مال را به شخص ثالث مسترد کرده است؛ در این خصوص خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید: 1- آیا در چنین فرضی، توقیف مجدد حقوق و مزایای مستخدم در راستای ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 امکان‌پذیر است؟ 2- آیا شخص ثالث می‌تواند همان مال را به محض دریافت بار دیگر در راستای تبصره ماده 34 قانون یادشده معرفی کند؟ 3- چنانچه از زمان کارشناسی و ارزیابی قبلی مال متعلق به شخص ثالث شش ماه سپری نشده باشد، آیا اجرای احکام باید بار دیگر همان مال را به کارشناسی ارجاع دهد و یا آنکه با معتبر دانستن همان نظر کارشناسی، اعمال ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 امکان‌پذیر است؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- در فرض سؤال که در اجرای تبصره ماده 34 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 و به منظور پرداخت محکوم‌به، شخص ثالث مالی معرفی کرده و در اجرای ماده 98 این قانون از حقوق و مزایای محکوم‌علیه رفع توقیف شده است، از آنجا که به جهت عدم فروش مال در مزایده و عدم قبول مال توسط محکوم‌له بابت طلب خود، از مال شخص ثالث رفع توقیف شده است، توقیف مجدد حقوق و مزایای محکوم‌علیه با رعایت مقررات ماده 96 قانون یادشده با منعی مواجه نیست. 2- در فرض سؤال که شخص ثالث برای استیفای محکوم‌به مالی معرفی کرده است؛ اما پس از دو نوبت برگزاری مزایده به سبب نبود خریدار به فروش نرفته و محکوم‌له نیز آن را قبول نکرده است، پس از رفع توقیف آن مال، توقیف مجدد آن بدون تغییر شرایط وجهی ندارد؛ زیرا عملاً باعث انجام بیش از دو بار مزایده می‌شود که مغایر نظر مقنن است؛ اما هرگاه در اثر گذشت زمان قابل توجه یا هر علت دیگر، شرایط مؤثر فروش آن مال تغییر یابد، با احراز و تشخیص دادگاه ذی‌ربط و از آنجا که لزوم اجرای حکم همچنان برقرار است، معرفی مجدد همان مال توسط شخص ثالث و توقیف و مزایده آن با منعی مواجه نیست. 3- هرچند با توجه به پاسخ بند فوق، پاسخ به این پرسش منتفی است؛ اما چنانچه با لحاظ شرایط مذکور در ذیل بند پیش‌‌گفته مال مذکور بار دیگر توقیف شود، ارزیابی مجدد آن تابع عمومات حاکم بر قضیه؛ از جمله تبصره ماده 19 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381 است و پس از ارزیابی است که می‌توان حسب مورد ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 را اعمال کرد.
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 13:05


🌐 کرسی علمی ترویجی « اراضی واقع در حریم شهر و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها؛ بررسی آراء دادگاهها در پرونده باستی هیلز»

🔲ارائه کننده:
◻️سیدمهدی کاظمی
قاضی دادگستری استان تهران

🔲ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
◻️محمد مهدی انجم شعاع
قاضی پیشین دیوانعالی کشور
◻️محمد پارسا
قاضی و معاون اداره کل حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح

🔲مدیر جلسه:
◻️ابوالفضل شوکتی
پژوهشگر پژوهشکده حقوق و قانون ایران

🗓یکشنبه، ۶ آبان ۱۴۰۳، سـاعت ۱۵ الی ۱۷

🏢انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

☎️به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

📜حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.
📊برگزار کننده نشست : پژوهشکده حقوق و قانون ایران 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 05:55


🌐شمول نظارت دادگاه بر رای داور در مرحله‌ی درخواست اجرای رای داوری
💠(امکان ابطال رای داور یا بطلان توافقنامه داوری در مرحله اجرای رای داور)

📜در این دادنامه، خواهان‌ها به منظور اجرای رای داوری، دعوایی به خواسته‌ی اجرای رای داور، اقامه می‌کنند.
📑اما بندی از قرارداد، که اساس صدور رای داوری بوده، بیان داشته است: «در صورتی که هریک از طرفین، رای صادره از ایشان را نپذیرد، برای حل اختلاف می بایست به قوه قضائیه مراجعه کند». دادگاه در دادنامه حاضر این بند را ناظر بر داوری ندانسته است؛ بلکه مقصود از بند مزبور را نوعی رسیدگی کدخدامنشانه و متفاوت از داوری و همچنین، غیر الزام آور به شمار آورده است. سرانجام نیز بر همین اساس، حکم به رد درخواست خواهان داده و بر زوال اثر از رای داوری بر اساس دادنامه خود، تاکید کرده است.
/ 🔗برگرفته از کانال تلگرامی دکتر جواهرالکلام 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 05:51


♦️ مرکز پژوهش‌های مجلس:

🔹 نرخ فقر ۳۰.۱ درصدی در ۱۴۰۱

🔹 یک سوم ایرانیان نمی‌توانند نیاز‌های اساسی خود را برطرف کنند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003TJm
🆔 @Entekhab_ir

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

24 Oct, 05:44


#نظریه_مشورتی_اداره_کل_حقوقی_قوه_قضائيه 📝نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه


🔳شماره نظریه : 7/1403/373
☑️شماره پرونده : 1403-3/1-373ح
🗓تاریخ نظریه : 1403/07/02

📑استعلام :

📝آیا همزمان با وصول اقساط حکم اعسار از پرداخت محکوم‌به می‌توان وفق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 یک سوم یا یک چهارم حقوق و مزایای محکوم‌علیه را نیز توقیف و به محکوم‌له پرداخت کرد و یا آنکه باید صرفاً یکی از آن دو مورد تا استهلاک محکوم‌به توقیف و پرداخت شود؟

📑نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

مطابق تبصره یک ماده 11 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394، تقسیط محکوم‌به مانع از استیفای بخش اجرا نشده آن از سایر اموال محکوم‌علیه نیست و همچنین به موجب ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356، توقیف حقوق و مزایای استخدامی مانع از این نیست که اگر مالی از محکوم‌علیه معرفی شود، برای استیفای محکوم‌به توقیف گردد؛ بنابراین در فرض سؤال، صدور حکم اعسار مانع توقیف یک سوم یا یک چهارم حقوق و مزایای مستمر محکوم‌علیه نیست و در صورتی ‌که یک سوم یا یک چهارم حقوق و مزایای ماهانه کمتر از مبلغ هر قسط باشد، به عنوان بخشی از هر قسط قابل محاسبه است و به این ترتیب وصول همزمان اقساط به گونه‌ای که کسر حقوق و مزایا با رعایت ماده 96 قانون اخیرالذکر بخشی از هر قسط باشد، امکان‌پذیر است. همچنین در فرض سؤال، چنانچه یک سوم یا یک چهارم حقوق و مزایای محکوم‌علیه از مبلغ یا ارزش هر قسط از محکوم‌به بیشتر باشد، با رعایت ماده 96 قانون یادشده، توقیف مازاد مبلغ یا ارزش هر قسط تا یک سوم یا یک چهارم از حقوق و مزایای محکوم‌علیه بلامانع است. ضمناً تبصره ماده 9 آیین‌نامه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 18/6/1399 رئیس محترم قوه قضاییه، به معنای منع کسر از حقوق و مزایای محکوم‌علیه وفق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 پس از صدور حکم تقسیط نیست و صرفاً در مقام بیان آن است که دادگاه در صدور حکم تقسیط و تعیین اقساط، کسر حقوق محکوم‌علیه در اجرای ماده اخیرالذکر را باید مد نظر قرار دهد تا موجب عسر و حرج وی نشود.
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

20 Oct, 04:18


📑ضوابط رویداد

💠چهارمین دوره " موت کورت ملی دادرسی مدنی "
(پاییز ۱۴۰۳)

شایسته است متقاضیان حضور در رویداد ، ابتدا فایل ضوابط را به طور کامل مطالعه کنند. https://t.me/LAWCONFERENCES/16862

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

20 Oct, 04:08


🌐دانشکده حقوق و علوم سیاسی و انجمن علمی حقوق دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری معاونت فرهنگی برگزار می‌کنند:


چهارمین دوره
💠موت کورت ملی دادرسی مدنی (پائیز ۱۴۰۳)



🔲دبیر علمی رویداد: دکتر بدیع فتحی
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی


☑️شرایط ثبت نام: 
۱_ اعضای تیم : ۳ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته حقوق یا فقه و حقوق و ( یک مربی اختیاری)

۲_ هزینه ثبت نام : برای هر تیم ۹۰۰ هزار تومان

🗓تاریخ های مهم رویداد :

🗓مهلت ثبت نام :
تا ۷ آبان ماه

🗓مهلت ارسال دادخواست و لوایح دفاعیه:
تا ۲۸ آبان ماه

🗓تاریخ اعلام نتیجه داوری دور اول :
تا ۷ آذرماه

🗓تاریخ برگزاری دور دوم (دور شفاهی):
۱۲ آذر ماه ( به صورتِ حضوری در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی )


📑دریافت دادخواست ها و لوایح از طریق ایمیل انجمن علمی برگزار کننده، صورت می‌گیرد

[email protected]



☑️نحوه ثبت نام :
پیام به آیدی مسئول ثبت نام (تلگرام یا ایتا) برای ارسال مدارک لازم


تلگرام :
@ravabetomomi_atu
ایتا:

@ravabetomomi_atu


ضوابط رویداد به پیوست اعلام می‌گردد 📝پست پسین 👈https://t.me/LAWCONFERENCES/16863


🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 17:46


✳️شماره ششم نشریه اینترنتی رزم
مهر ۱۴۰۳، صفحه دهم

وکیل دیپلمات

این نشریه در رسانه های اینستاگرام، تلگرام، وبسایت بنیاد، آپارات و یوتیوپ منتشر خواهد شد…
ما را از ارائه نظرات و پیشنهاد های خود دریغ نفرمایید…
#بهمن_کشاورز
#بنیاد_حقوقی_بهمن_کشاورز
#نشریه_اینترنتی_رزم
#جایزه_کتاب_حقوقی_سال_بهمن_کشاورز
#آیین_نگارش_حقوقی
#شهر_حقوق

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 17:44


⚫️دکتر منصور وفایی ، حقوقدان ، استاد دانشگاه ، وکیل دادگستری و دیپلمات پیشین وزارت خارجه درگذشت



شادروان دکتر منصور وفایی در سال 1313 خورشیدی در تهران متولد شده و تحصیلات ابتدایی را در دبستان دقیقی و متوسطه را در دبیرستان دارالفنون با اخذ مدرک دیپلم ششم ادبی به پایان برده است. وی دوره تحصیلات دانشگاهی را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به پایان رسانیده و موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته حقوق قضایی گردید .
دکتر وفایی پس از موفقیت در کنکور ورودی وزارت دادگستری مدت سه سال به شغل قضایی پرداخت و سپس برای تحصیلات تکمیلی عازم سوئیس و فرانسه گردید.
دکتر منصور وفایی دکتری خود در زمینه حقوق بین الملل از دانشکده حقوق دانشگاه نوشاتل سوئیس دریافت کرده و سپس به فرانسه عزیمت نموده و موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته حقوق جزا از دانشگاه اکس فرانسه گردید.
ایشان پس از بازگشت از فرانسه به امر قضاوت در وزارت دادگستری در قسمت حقوقی و کیفری ادامه دادند قاضی اداره حقوقی و همچنین مدتی رئیس دفتر معاون پارلمانی و رئیس دفتر وزیر دادگستری بودند سپس با توجه به داشتن تحصیلات در رشته حقوق بین الملل و تحقیقاتی که در این زمینه انجام داده بودند و همچنین علاقه به حقوق و روابط بین الملل در کنکور ورودی وزارت امور خارجه شرکت کردند و رتبه اول را در ابین شرکت کنندگان احراز نمودند.
از جمله مسئولیتها و سمتهایی که ایشان در وزارت امور خارجه خارج از کشور بر عهده داشته اند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
دبیر اول سفارت ایران در سوئیس - برن رایزن و کاردار سفارت ایران در فرانسه - پاریس کاردار دانم سفارت ایران در بوینوس آیرس - آرژانتین
زندگی در برن و بوینوس آیرس باعث شد که ایشان علاوه بر زبانهای انگلیسی و فرانسوی که بر آنها مسلط بودند با زبانهای آلمانی و اسپانیایی نیز تا حدودی آشنا شوند .
مسئولیتهای ایشان در وزارت امور خارجه در تهران نیز بدین شرح است:
رئیس اداره سازمان های بین المللی .
معاون ادارۀ سوم سیاسی
رئیس اداره تابعیت رئیس اداره تشکیلات
قائم مقام تشریفات وزارت امور خارجه
رئیس اداره دهم سیاسی رئيس اداره ششم سیاسی.
علاوه بر اینها ایشان وکیل پایه یک دادگستری از اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز و همچنین عضو کمیسیون امور بین الملل کانون وکلای دادگستری مرکز و جزو اعضای افتخاری مرکز مطالعات حقوق بین الملل اطریش) نیزبودند.
ایشان قبل و بعد از انقلاب مستمراً استاد دانشگاههای مختلف تهران در شاخه های مختلف حقوق بین الملل کارشناسی کارشناسی ارشد و دکتری از جمله دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دانشگاه بهشتی ( ملی سابق ) دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه مفید قم و دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و دافوس می باشند.
ایشان به غیر از فعالیت در زمینه های حقوق بین الملل وکالت و تدریس در دانشکدههای حقوق فعالیتهای دیگری نیز داشته اند که در این خصوص می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
. مدیر عامل شرکت تولیدی کفش گام طی مدت ۷ سال؛ دبیر فدراسیون بسکتبال ایران
دکتر وفایی طی مدت ۸ سال عضویت در تیم ملی بسکتبال ایران در سفرهای ورزشی و مسابقات خارج از کشور نیز حضور داشتند .
تألیفات شادروان دکتر وفایی عبارتند از:

كتب
احزاب سیاسی فرانسه؛
پایان قیمومت در چارچوب سازمان ملل متحد
. دادسرا در ایران و فرانسه
. سیمای سوئیس
فرهنگ جیبی کوچک حقوقی (انگلیسی به فارسی)
حقوق معاهدات
حقوق دیپلماتیک
حقوق کنسولی
روش های مسالمت آمیز حل و فصل اختلافات
جزوات درسی
حقوق تطبیقی
حقوق دیپلماتیک و کنسولی
حقوق سازمانهای بین المللی
حقوق مخاصمات بین المللی حقوق معاهدات بین المللی روش های حل مسالمت آمیز اختلافات سازمانهای منطقه ای
بین المللی
تالار بزرگان حقوق ایران سایت دیداد دکتر منصور وفایی https://t.me/LAWCONFERENCES/16857

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 16:32


⚫️دکتر منصور وفایی ، حقوقدان ، استاد دانشگاه ، وکیل دادگستری و دیپلمات پیشین وزارت خارجه درگذشت

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 15:26


💢 پژوهشکده کانون سردفتران و دفتریاران برگزار می‌کند:
اولین نشست از سلسله نشست‌های بررسی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول با عنوان: جایگاه اسناد عادی در نظام حقوقی ایران پس از قانون الزام


🎙 سخنرانان:
🔸 نسرین طباطبایی حصاری

▫️ عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران
▫️ نقدی بر رژیم حقوقی حاکم بر معاملات عادی در قانون الزام

🔸 حمید عزیزی مرادپور
▫️ مدرس دانشگاه
▫️ سردفتر اسناد رسمی ۸۳۸ تهران
▫️ چالش سلب قابلیت استناد از اسناد عادی در قانون الزام


🗓 تاریخ برگزاری: یکشنبه ۲۹/ ۰۷/ ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ تا ۱۸

📍مکان برگزاری: کانون سردفتران و دفتریاران
سالن اجتماعات زنده یاد عظیمیان

رسانه حقوقی حرف @Harfagency
▫️ سایت  ▫️ تلگرام ▫️ اینستاگرام ▫️ لینکدین

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 15:13


📝نظریات مشورتی اداره حقوقی دادگستری شهریورماه ١٤٠٣ 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔
@LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 15:05


📑فراخوان مقاله


💠تحلیل و نقد آرای صادره از دادگاهها در حوزه ی داوری های داخلی یا بین المللی
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 15:01


⚫️ قتل دلخراش یک وکیل دادگستری با شلیک 8 گلوله از اسلحه کلاشینکف در استان فارس

☑️امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۳، وکیل علی سلیمانی، عضو کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد، در مقابل شورای حل اختلاف شهر جویم به شکل دلخراشی به قتل رسیده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، این وکیل با شلیک گلوله به خودروی خود مورد حمله قرار گرفته و جان باخته است. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از صحنه حادثه در فضای مجازی نشان می‌دهد که وی در این حمله مسلحانه هدف قرار گرفته و به طرز وحشتناکی کشته شده است.

☑️به گفته منابع محلی، نیروهای انتظامی بلافاصله پس از وقوع این جنایت در محل حاضر شده و موفق به دستگیری قاتل در صحنه شده‌اند. هویت فرد مهاجم هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده است، اما بررسی‌ها و تحقیقات اولیه برای کشف انگیزه این جنایت در حال انجام است. این حادثه موجب شوک و نگرانی در میان وکلا و جامعه حقوقی شده و واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است.

☑️انتظار می‌رود در روزهای آینده جزئیات بیشتری در مورد این جنایت و همچنین روند پیگیری پرونده قاتل منتشر شود.

🔗کانال تلگرامی میزان
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 14:56


⭕️همزمان با افزایش تنش با اسرائیل؛ دلار ۶۴ هزار و سکه ۵۴ میلیون تومان شد

📌بورس تهران امروز شاهد خروج ۴۶۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از سهام و صندوق‌های معامله بود


♦️در شرایطی که مقامات دولت بنیامین نتانیاهو از حمله قریب‌الوقوع و تلافی‌جویانه به ایران در روزهای آتی خبر می‌دهند، روند افزایشی قیمت ارزهای خارجی و طلا در ایران هم در روز شنبه ۲۸ مهر ادامه یافت.

در اولین روز هفته کاری در ایران، قیمت هر عدد سکه امامی با افزایش چشم‌گیر ۲ میلیون تومانی نسبت به روز پنجشنبه، به ۵۳ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان رسید و هر دلار آمریکا نیز در بازار تهران ۶۴ هزار تومان معامله شد.

بیشتر بخوانید...
https://www.independentpersian.com/node/410460
@IndyPersian

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 14:32


📑بسته ی پژوهشیِ ارسال شده (41 مقاله)، مجموعه مقاله هایی است که توسّط استاد عالی قدر #دکتر_پرویز_صانعی - از استادانِ مشهور و کم نظیرِ علومِ جناییِ ایران - در موضوعاتِ گوناگونِ حقوقی نوشته شده اند.

📗اگرچه نمی توان ادّعا کرد که این بسته ی پژوهشی شاملِ همه ی مقاله های ایشان است، ولی تلاشِ ما بر آن بود تا همه ی مقاله های موجود در پایگاهِ علمیِ نورمگز را (جز مقاله ی «محرومیّت و بزهکاری» که متأسّفانه اشتباه بارگذاری شده بود) بارگیری نموده و در اختیار خانواده ی علومِ حقوقیِ ایران قرار دهیم.

📃مطالعه ی این مقاله ها، افزون بر این که نوعی آشنایی با تاریخِ علومِ حقوقی است، فرصتی برای شناختِ درست تر و بهتر پاره ای از مفاهیم و نهادهای حقوقی و تمرینی اثربخش در جهتِ توسعه ی حقوقی - قضایی است. 🔗برگرفته از کانال تلگرامی مدرسه علوم جنایی 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 10:25


دکترسید حسن امامی :
برای فهم قوانین موضوعه هر کشوری، ناچار باید حقوق ملتی را که قوانین موضوعه از آن سرچشمه میگیرد دانست، زیرا در حقوق مزبور میتوان از قواعد و اصولی که پایه قوانین موضوعه قرار گرفته آگاه گشت.

🌐گروه فقه و حقوق شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

💠سلسله نشست‌های تبارشناسی
جلسه نخست:
«تبارشناسی حقوق خصوصی در ایران»

🔲با حضور:
◻️دکتر گودرز افتخار جهرمی
استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

◻️دکتر محمدمهدی الشریف
دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه اصفهان

◻️دکتر ابوالفضل قوی البنیه
پژوهشگر حقوق خصوصی و مدرس دانشگاه

🗓 گاه برگزاری: سه‌شنبه، ۱ آبان ماه
ساعت ۱۴ الی ۱۷:۳۰
🏛جایگاه برگزاری : تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

📜با صدور گواهی معتبر
(صدور گواهی منوط به ثبت نام و حضور در نشست است)
https://t.me/LAWCONFERENCES/16849
💻لینک ثبت‌نام در نشست:
https://survey.porsline.ir/s/VK39ny7C

📊انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 07:06


📑 پایان چاپ آگهی ثبتی به شیوه سنتی در روزنامه از آبان ۱۴۰۳
🌐انتشار آگهی در پیوند با کلیه فرآیندهای ثبتی به شیوه «الکترونیکی»
💠باقی بودن آثار حقوقی آگهی‌های ثبتی منتشره شده به شیوه سنتی



📜متن نامه

🗓تاریخ: ۱۴۰۳/۷/۲۱

☑️شماره: ۱۴۰۳/۱۳۲۴۳۲

◻️معاونین محترم سازمان
◻️مدیران کل محترم ستادی و استانی
موضوع: درج آگهی های قانونی مرتبط با فرآیندهای ثبتی در سایت آگهی های سازمان


📝با عنایت به سیاستهای کلی برنامه هفتم پیشرفت ابلاغی مقام رهبری مبنی بر هوشمند سازی و استفاده از فناوریهای نوین در خدمات نظام اداری و مستفاد از فصل بیست و سه و بیست و چهارم قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (اصلاح نظام اداری و تحول قضایی و حقوقی) و نظر به سند تحول قضایی ابلاغی از سوی ریاست محترم قوه قضائیه مبنی بر توسعه حداکثری سامانه ها و ارائه الکترونیکی تمام خدمات ثبتی و انتشار عمومی و آنی تمامی داده های مرتبط با آگهی های قانونی روزنامه رسمی و همچنین با وحدت ملاک از ماده ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر کفایت و اعتبار صورت الکترونیکی ابلاغیه های قضایی و با عنایت به تبصره الحاقی به ماده ۱۲۲ آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی در رابطه با پذیرش درج آگهی در سایت آگهی های سازمان به جای روزنامه کثیر الانتشار و مجوز حاصله از تبصره ماده ۱۶ آیین نامه نحوه استفاده از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی مصوب سال ۱۳۹۵ و همچنین با هدف تحقق منویات ریاست محترم قوه قضائیه مبنی بر ارائه خدمات دستگاه قضایی به صورت ارزان و به موقع و با عطف توجه به هماهنگی های به عمل آمده با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه مقرر گردید:

📝از ابتدای آبان ماه سال جاری کلیه فرآیندهای ثبتی در حوزه های املاک اسناد ثبت شرکتها، اجرا اسناد رسمی و مالکیت معنوی که مطابق قوانین و مقررات مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار می باشند در سایت آگهی های سازمان درج و منتشر گردد.

📝بدیهی است کلیه آثار حقوقی ناشی از انتشار آگهی ها به روش سنتی در روش جدید نیز به قوت خود باقیست.

◻️دفتر توسعه سامانه ها و خدمات الکترونیک ضمن نظارت بر اجرای صحیح موارد فوق ساز و کار فنی لازم را تهیه و به واحدهای ثبتی اطلاع رسانی خواهد نمود.

حسن اشعری پور
✍️مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس
مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس https://t.me/LAWCONFERENCES/16847

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 06:53


📑 پایان چاپ آگهی ثبتی به شیوه سنتی در روزنامه از آبان ۱۴۰۳
🌐انتشار آگهی در پیوند با کلیه فرآیندهای ثبتی به شیوه «الکترونیکی»
💠باقی بودن آثار حقوقی آگهی‌های ثبتی منتشره شده به شیوه سنتی

📝متن نامه در پست پسین 👈https://t.me/LAWCONFERENCES/16848

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 05:23


#روز_کارشناس
#کانون_کارشناسان_رسمی
#نامگذاری_گاهنامه_رسمی_ایران
🌐کانون کارشناسان رسمی دادگستری افتخار دارد اول آبان ماه که به مناسبت روز کارشناس نامگذاری شده است، مراسمی را برگزار نماید.
بدین وسیله از جنابعالی دعوت میشود تا در این مراسم شرکت نمائید.

📑همراه داشتن کارت کارشناسی الزامی میباشد.
هیئت مدیره کانون استان تهران

⛔️لطفا”برای ایجاد نظم و پرهیز از ترافیک حتی الامکان از اوردن اتومبیل شخصی خودداری فرمایید.

🏢جایگاه برگزاری: بزرگراه یادگار امام، بلوار دادمان، مرکز پژوهشهای وزارت نیرو، سالن همایش های خلیج فارس

🗓گاه برگزاری :سه شنبه 1 آبان 1403 از ساعت 16:30 الی 19:30
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

19 Oct, 05:17


🌐 کرسی علمی ترویجی «مبانی و آثار خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت (تحلیل و بررسی رای دادگاه تجدیدنظر استان تهران)»

🔲ارائه کننده:
سمیرا سلیمان زاده
عضو هیات علمی دانشگاه تهران

🔲ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
احمد بیگی حبیب آبادی
مشاوره رئیس قوه قضاییه
مرتضی شهبازی نیا
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

🔳مدیر جلسه:
نسترن آقایی
پژوهشگر پژوهشکده حقوق و قانون ایران

🗓دوشنبه، ۳۰ مهر ۱۴۰۳، سـاعت ۱۵ الی ۱۷

🏢جایگاه برگزاری : انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

☎️به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

📜حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود. 🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

18 Oct, 14:46


▫️پروژه تاریخ شفاهی حقوق دانشگاه علامه طباطبائی تقدیم می‌کند:

تاریخ شفاهی حقوق ایران (جلد پنجم)

▫️رونمایی از کتاب و پخش گزیده گفتگوها با حضور:

پرویز نوین، پرویز علوی
ربیعا اسکینی و محمدعلی اردبیلی

▫️سخنران:
حسین آقایی‌نیا

▫️کاری از:
وحید آگاه، تهمورث بشیریه
محمد جلالی و امیرحسین سلیمیان


▫️اجرای مراسم:
زینب تعالی

▫️دیدار:
سه‌شنبه، ۱ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

📍خانه اندیشمندان علوم انسانی

@lawandart99
@iranianlls

🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی و صنفی(در پیوند با وکلای دادگستری)

17 Oct, 14:18


🌐انجمن ایرانی حقوق اداری با مشارکت کانون وکلای دادگستری فارس اتاق بازرگانی و صنایع معادن فارس و دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار می کنند


چالشهای حقوق مالیاتی


💠محورهای همایش

◻️ابهامات و نقایص قانون مالیاتهای مستقیم - نقد آیین دادرسی مالیاتی
◻️تشخیص مالیات و جرایم مالیاتی
◻️ نقد مراجع اختصاصی اداری مالیاتی
◻️چارچوب حقوقی وضع مالیاتهای مستقیم - نقد مراجع دادرسی قضایی مالیاتی
◻️آسیب شناسی مالیات بر ارزش افزوده
◻️نقد رویه قضایی دیوان عدالت اداری در مورد مالیات بر درآمد آسیب شناسی مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
◻️نقد رویه قضایی دیوان عدالت در مورد مالیات بر دارایی


🗓۲۵ آذرماه ۱۴۰۳

🏢اتاق بازرگانی

🗓دریافت چکیده مقالات تا ۱ آبان

🗓دریافت مقالات تا ۱ آذر
📨ارتباط با دبیرخانه همایش
[email protected]
🌐همایش ها و رویدادهای حقوقی
🆔 @LAWCONFERENCES

9,599

subscribers

7,964

photos

487

videos