کُنّاش | حمیدرضا میررکنی @konashmirrokni Channel on Telegram

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

@konashmirrokni


کُنّاش: شاید به معنی اصول باشد، و شاید به معنی مطالبی بی‌سامان که در کتابی نوشته باشد، از کنشاء به معنی جعد[زلف تابدار].(دهخدا)

عضو میزپژوهش فقه در اندیشکده علم و سیاست فارسی
عضو شورای علمی موسسه جلوه نور علوی
عضو تحریریه مجله سوره


@H_mirrokni

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی (Persian)

با خوش آمدید به کانال تلگرام "کُنّاش" با نام کاربری @konashmirrokni. این کانال به وسیله حمیدرضا میررکنی اداره می‌شود. نام "کُنّاش" ممکن است به معنای اصول باشد، یا شاید به معنای مطالبی بی‌سامان که در کتابی نوشته شده باشد. این کانال حاوی انتشارات و مطالب مرتبط با موضوعات فقه، علم، سیاست، و ادبیات فارسی است

حمیدرضا میررکنی عضو میزپژوهش فقه در اندیشکده علم و سیاست فارسی، عضو شورای علمی موسسه جلوه نور علوی، و عضو تحریریه مجله سوره می‌باشد. از این راه‌ها می‌توانید به پشتوانه تحقیقات و تجربیات ارزشمند او دسترسی پیدا کنید

اگر به موضوعات فقه، علم، سیاست، و ادبیات فارسی علاقه‌مند هستید، حتما از این کانال دیدن فرمایید. با دنبال کردن این کانال، مطالب متنوع و ارزشمندی را در خصوص موضوعات مختلف خواهید یافت. برای عضویت و به‌روزرسانی‌های بیشتر، به کانال @konashmirrokni مراجعه کنید.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Jan, 13:49


🔺|بالاترین زیارت|
[زیارت مولانا اباعبدالله الحسین در نیمه رجب]


در تقویم اهل‌توحید شب و روز خاصی نیست الا اینکه در آن شب و روز دستور به زیارت سیدالشهدا(ع) وارد است. پدر بوسعید به او سفارش کرده بود که «لحظه‌ای بودن با حق از تمام خیراتی که خورشید بر آن می‌تابد بهتر است». این بودن با حق و معیت با الله تبارک و تعالی خلاصه است در بودن با حسین(ارواحنا له الفدا). مگر نه این است که همه دستورات وارد شده‌است تا مومن با عمل به آن «با خدا» باشد و در معیت حق باشد. این معیت همان معیت با حسین است؛ چه فرمود: «من زار الحسین بکربلا کمن زار الله فوق عرشه». در نیمه رجب هم دستور همین است.

▪️«حدثني أبوعلي محمد بن همام، عن أبي عبد الله جعفر بن محمد بن مالك، عن الحسن بن محمد الابزاري، عن الحسن بن محبوب، عن أحمد بن محمد بن أبي نصر، قال: سألت أبا الحسن الرضا(ع) في اي شهر نزور الحسين(ع)، قال: في النصف من رجب والنصف من شعبان.

ورواه أحمد بن هلال، عن أحمد بن محمد بن أبي نصر، عن أبي الحسن الرضا(ع) مثله، غير أنه قال: اي الأوقات أفضل ان تزور فيه الحسين(ع)(کامل الزیارات . ۳۳۹)»

ابن قولویه(ره) بعد از نقل روایت، تحریر دیگری را آورده است که بسیار مهم است. در تحریر اول سوال «ای شهر نزور» است؛ و تحریر دوم «ای الاوقات افضل» است. و پاسخ همان است که در تحریر اول وارد است. یعنی افضل اوقات زیارت حضرت در نیمه رجب است.

موفقین به‌زیارت مولی اباعبدالله(ع) از دعای خیر محروم‌ نفرمایند. ان‌شاالله.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Jan, 06:40


▪️یکی از دوستان گفتند که چرا ترجمه دعا را قرار نمی‌دهید؟ ترجمه این دعا در ضمن ترجمه‌های مختلفی که از امالی شیخ انجام شده آمده است. اما ترجمه نسخه آداب‌المریدین که توسط استاد فیاض‌بخش و حجه‌الاسلام روحی انجام شده بهتر است. همراهم بود و عکس گرفتم. خدمت عزیزان.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Jan, 03:28


🔺|دعای امام زین‌العابدین منقول در امالی صدوق(ره)|


«سيدي سيدي هذه يداي قد مددتهما إليك بالذنوب مملوءة، وعيناي بالرجاء ممدودة، وحق لمن دعاك بالندم تذللا أن تجيبه بالكرم تفضلا، سيدي أمن أهل الشقاء فأطيل بكائي؟ أم من أهل السعادة خلقتني فأبشر رجائي، سيدي أ لِضرب المقامع خلقت أعضائي؟ أم لشرب الحميم خلقت أمعائي؟ سيدي لو أن عبدا استطاع الهرب من مولاه لكنت أول الهاربين منك، لكني أعلم أني لا أفوتك، سيدي لو أن عذابي مما يزيد في ملكك لسألتك الصبر عليه، غير أني أعلم أنه لا يزيد في ملكك طاعة المطيعين، ولا ينقص منه معصية العاصين، سيدي ما أنا وما خطري؟ هب لي بفضلك، وجللني بسترك، واعف عن توبيخي بكرم وجهلك، إلهي وسيدي ارحمني مصروعا على الفراش تقلبني أيدي أحبتي، وارحمني مطروحا على المغتسل يغسلني صالح جيرتي، وارحمني محمولا قد تناول الأقرباء أطراف جنازتي، وارحم في ذلك البيت المظلم وحشتي وغربتي و وحدتي»


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Jan, 03:26


یکی از دعاهای مختصر و مناجاتی که مناسب حال توبه است این دعای مولانا زین‌العابدین(ع) است که جناب صدوق(ره) در امالی خود با سندش نقل فرموده است. در این ایام‌البیض ماه رجب خصوصا برای معتکفین پیشنهادش می‌کنم.

استاد معظم و معلم ربانی حضرت استاد فیاض‌بخش در کتاب آداب‌المریدین خود این دعا را برای قنوت نماز وتر توصیه فرموده‌اند؛ اما چنانکه از سیاق روایت پیدا است و از عمومات باب دعا بطور کلی بر می‌آید، می‌شود هر وقت که طایر دل طلب چنین عرضه‌داشتنی را داشت، به این دعا تمسک کرد.

التماس دعا در این ایام دارم؛
خصوصا از معتکفین؛
علی الاخص از عزیزانی که توفیق عمل به آداب ام‌داوود را پیدا می‌کنند.

برای سهوت در خواندن متن دعای حضرت زین‌العابدین را مستقلا هم بصورت مکتوب در کانال قرار دادم.

دعای امام زین‌العابدین منقول در امالی صدوق


[پایان مطلب]

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Jan, 20:04


باید تورا بخوانم

شعری از سید حسن حسینی
[تقدیم به پیشگاه امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام]

سیمافکر؛ ویدئو رسانه فرهنگ و سیاست
@simafekr_com

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Jan, 06:28


🔺|همه آنچه بر ما و دشمنانمان می‌گذرد|


باری متعالی در کتاب عزیزِ حکیمش اینطور فرموده‌است:

إِن يَمسَسكُم قَرحٌ فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُهُ ۚ وَ تِلكَ الأَيّامُ نُداوِلُها بَينَ النّاسِ وَلِيَعلَمَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنوا وَيَتَّخِذَ مِنكُم شُهَداءَ ۗ وَاللَّهُ لا يُحِبُّ الظّالِمينَ(۱۴۰) وَلِيُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ يَمْحَقَ الْكَافِرِينَ(۱۴۱) أَمۡ حَسِبۡتُمۡ أَن تَدۡخُلُواْ ٱلۡجَنَّةَ وَلَمَّا يَعۡلَمِ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ جَٰهَدُواْ مِنكُمۡ وَ يَعۡلَمَ ٱلصَّـٰبِرِينَ (۱۴۲)

همه آنچه باید تحمل کنیم و همه آنچه این روزها بر امت اسلام و دشمنانش می‌گذرد؛ در این آیات خلاصه شده. آنچه ظهور فرایندی تو حقیقت در تاریخ است؛ یکی تمحیص مومنین و دیگری محق کافرین. معنا این دو چیست؟ علامه در المیزان اینطور آورده است:

«و أما قوله: «وَ لِيُمَحِّصَ اَللّٰهُ اَلَّذِينَ آمَنُوا وَ يَمْحَقَ اَلْكٰافِرِينَ‌» فالتمحيص هو تخليص الشيء من الشوائب الخارجة، و المحق إنفاد الشيء تدريجا و إزالته شيئا فشيئا، و هذا التمحيص من حكم مداولة الأيام و مصالحها، و هو غير العلم بالذين آمنوا الذي هو أيضا من حكم مداولة الأيام.»(المیزان)

گویی نفس تداول ایام و تحمل این فشار ممتد است که آن تمحیص و محق را به‌بار می‌آورد. فتامل!

[پایان مطلب]

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Jan, 03:35


🔺|ثلث پایانی شب؛ وقت فضیلت نمازشب|
[نکاتی مستفاد از آیات و روایات نمازشب](۲)


اهل‌سلوک و مشایخ طریق دستور عموما دستور می‌دهند که نماز شب در ثلث پایانی شب خوانده شود‌. روایات مختلفی در خصوص فضیلت عبادت به‌معنی عامش در این وقت رسیده است. اما خصوص نماز شب مستند است به روایاتی که ذیل آیه شریفه «المستغفرین بالأسحار» وارد شده است.در تفسیر البرهان می‌توان یک دور همه این روایات را ملاحظه نمود. یکی از این احادیث منقول در ارشادالقلوب دیلمی است. به‌ نقل از امام محمد باقر(علیه‌السلام) وارد است که فرمودند:


▪️«سُئِلَ أَبُوجَعْفَرٍالْبَاقِرُ (علیه السلام) عَنْ وَقْتِ صَلَاهًِْ اللَّیْلِ فَقَالَ: الْوَقْتُ الَّذِی جَاءَ عَنْ جَدِّی رسول‌الله (صلی الله علیه و آله) أَنَّهُ قَالَ فِیهِ یُنَادِی مُنَادِی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ هَلْ مِنْ دَاعٍ فَأُجِیبَهُ هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ؟ قَالَ السَّائِلُ: وَ مَا هُوَ؟ قَالَ: الْوَقْتُ الَّذِی وَعَدَ یَعْقُوبُ فِیهِ بَنِیهِ بِقَوْلِهِ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّی قَالَ: وَ مَا هُوَ؟ قَالَ: الْوَقْتُ الَّذِی قَالَ اللَّهُ فِیهِ وَ الْمُسْتَغْفِرِینَ بِالْأَسْحارِ إِنَّ صَلَاهًَْ اللَّیْلِ فِی آخِرِهِ أَفْضَلُ مِنْهَا قَبْلَ ذَلِکَ وَ هُوَ وَقْتُ الْإِجَابَهًِْ


تعبیر «آخره» را عموما حمل بر همان ثلث پایانی شب کرده‌اند. امام امت(رضوان الله علیه) در تحریرالوسیله(ج۱: ۱۴۳) اینگونه آورده است:

«وقت صلاة الليل نصفها إلى الفجر الصادق، والسحر أفضل من غيره، والثلث الأخير من الليل كلّه سحر، وأفضله القريب من الفجر، وأفضل منه التفريق كما كان يصنعه النبي صلى الله عليه و آله و سلم»

ترجمه و توضیح: وقت نماز شب از نیمه شب(شرعی) تا سپیده صادق(اذان صبح) است و سحر(آستانه اذان)افضل از دیگر اوقات این بازه است؛ کل ثلث پایانی شب «سحر» است. افضل اوقات در این ثلث پایانی هم وقت نزدیک به سپیده صادق است. افضل از این هم تقسیم‌کردن و پخش‌کردن نماز شب در کل وقت نماز شب(نیمه شب تا سپیده‌صادق) است؛ چنانکه رسول خدا(ص) عمل می‌فرمود. به این صورت که نمازهاب نافله شب (هشت رکعت) را با فاصله بخواند، طوری که کانه تمام شب را مشغول عبادت بوده است(روایات سیره نبوی در نماز شب را ذیل آیه شریفه «و من اللیل فتهجد» بخوانید). سپس در ثلث پایانی شفع و وتر را اقامه کند.

بنابراین اگر از سیره نبوی در تفریق نماز بر کل وقت نمازشب بود بگذریم، حسب روایاتی که نمونه‌اش ذکر شد، افضل اوقات نماز شب همان ثلث پایانی شب(سحر) است.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Jan, 19:32


خبر آمده است که دو‌ مداح جوان عرب‌زبان توسط دولت سعودیِ حجاز دستگیر شده‌اند. از برادران بوجبارة چیز زیادی نشنیده‌ام. یکی از قطعاتی که شنیدم از محمد بوجبارة بود كه بسيار بسیار دوستش می‌دارم. قبلا در‌ کانال قرارش داده‌ام 👇

|محرمٌ صفرٌ||محمد بوجبارة|



کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Jan, 15:35


جریان نوظهور و جدید تحجری که این روزها مسلح به روش‌شناسی‌های تازه مطالعات اسلامی در غرب شده است؛ تلاش و پشتکاری که در این چند روز برای زدن «توقیع ناحیه مقدسه» به‌خرج داده را، اگر برای زدن اسرائیل خرج کرده بود، یحتمل الآن اسرائیل به پایان خود رسیده بود.

اگر عمری بود درباره اظهارات این طایفه خواهم نوشت.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

10 Jan, 09:18


🔺|رجب، شعبان و رمضان؛ نردبام سیر در مراتب شفاعت اولیاء|
[تاملی در آیه ۶۴ سوره نساء]



وقتی منافقین از فرمان رسول خدا(ص) سرپیچی کردند و در جهت عکس آن حرکت کردند، چندی بعد به فکر یافتن راهی برای بازگشت افتادند. جزئیاتی پیش آمد و در نهایت آیه نازل شد که: وَما أَرسَلنا مِن رَسولٍ إِلّا لِيُطاعَ بِإِذنِ اللَّهِ ۚ وَلَو أَنَّهُم إِذ ظَلَموا أَنفُسَهُم جاءوكَ فَاستَغفَرُوا اللَّهَ و استَغفَرَ لَهُمُ الرَّسولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوّابًا رَحيمًا(النساء/۶۴)
(ترجمه: ما هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای این که به فرمان خدا، از وی اطاعت شود. و اگر این مخالفان، هنگامی که به خود ستم می‌کردند (و فرمانهای خدا را زیر پا می‌گذاردند)، به نزد تو می‌آمدند؛ و از خدا طلب آمرزش می‌کردند؛ و پیامبر هم برای آنها استغفار می‌کرد؛ خدا را توبه پذیر و مهربان می‌یافتند.)

آیه شریفه می‌فرماید اصل بر اطاعت ولی‌الهی است. اما اگر کسی از مسیر این اطاعت در هر مرتبه‌ای، جزئی یا کلی سرپیچی کرد، راه بازگشت جلب شفاعت ولی‌الهی است ولاغیر. اگر منافقین مراحلی طی می‌کردند و از بابش متوسل می‌شدند، با وجود بزرگی گناه نفاق، آن‌ها هم توبه‌شان پذیرفته می‌شد.

بنا به سیاق ایه شریفه مراحل چنین است؛ اولا باید به محضر امام و ولی‌الهی مشرف شد، خود را باید به او رساند: «جاؤک». سالک باید خدمت ولی‌الهی بیاید. سپس در محضر او از خدا طلب عفو و غفران کند. یعنی در‌ محضر امام باشد، ولی توجهش به باری‌متعال باشد؛ «فاستغفروا الله». وقتی این دو قدم برداشته شد، نوبت به شفاعت امام و ولی‌الهی می‌رسد؛ «و استغفر لهم الرسول». در نهایت به برکت استغفار ولی‌الهی برای سالک، مدارج توبه و غفران الهی برای مومن گشوده می‌شود؛ «لوجدوا الله تواباً رحیماً».

بزرگان دستور دارند که مهم‌ترین توجه در ماه‌های رجب و شعبان و رمضان باید توجه حضور اولیا باشد؛ بودن در ماه رجب توجه به حضور دائمی در محضر مولی امیرالمومنین(ع) است و ماه شعبان توجه به بودن در محضر ولی کل، حضرت محمد مصطفی(ص). گویی دم به دم در این ماه‌ها سالک قرار است حقیقت مرحله «جاؤک» را تدارک کند و به برکت درک این محضرها؛ در نهایت در حقیقت مقام توبه مستقر شود؛ که «لوجدوا الله توابا رحیما». به این اعتبار روزها و لحظاتی که در این سه ماه از سر می‌گذرانیم، سیر در مراتب شفاعت حضرات معصومین(ع) است؛ خصوصا شفاعت علوی و محمدی(علیهم صلوات الله) و جملگی تدارک مقدمه است برای استقرار در مقام‌ توبه. البته نتیجه شفاعت ولی الهی روکردن حق با همان رحمت عام و معمولش نیست؛ بلکه برکت این شفاعت راه سالک را تا درک رحمت خاصه حضرت حق باز می‌کند؛ که این معنی اخیر از عبارت «رحیما» در ذیل آیه مستفاد است.

#آیات

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

09 Jan, 22:11


🔺«و قل فسير الله عملكم و رسوله و المؤمنون»؛ فقيل روح المؤمنين. فقال عامة و خاصة اما الذين قال الله عز و جل "المؤمنون" و هم آل‌محمد الائمة عليهم السلام... .


نسخه‌ای خطی از کتاب محاسبة النفس مرحوم سید بن طاووس است به رقم ۳۴۸۸ (صفحه نهم) در کتابخانه آستان مقدس رضوی.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

09 Jan, 19:44


🔺|همه دین منو و جمله‌ تلقین‌ منو||حاج امیر عباسی|


#شب_زیارتی

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

09 Jan, 05:30


▪️مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی در اوائل شذرات یکی از عوامل «تعطیل قوای عامله مسلمین» را «حیات عاریت» می‌شمارد(شذرات المعارف . طبع بنیاد علوم و‌معارف اسلامی: ۶ ). روشنفکران نماد و‌نمود همین حیات عاریت است؛ بی‌خود شدگانی که ما را تحت تاریخ غرب می‌فهمند و می‌خواهند. سوره در این شماره آرایشی تمام‌عیار علیه ایشان دارد.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

09 Jan, 05:08


💠 روشنفکرانِ نیابتی
🔰 پیش‌فروش شمارهٔ هفدهم‌وهجدهم ماهنامه سوره آغاز شد.
‌‌
🆔 @Sourehmagazine

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

09 Jan, 05:08


‌‌
💠 روشنفکران نیابتی
🔰 پیش‌فروش شمارهٔ هفدهم‌وهجدهم ماهنامهٔ سوره آغاز شد.

🔻 در این شماره می‌خوانید:

🔸 زندگیِ عاریتی، روشنفکرِ نیابتی
✍️ سید علی سیدان

🔸 سودای سازگاری
🔹 جستاری در جهان فکری نهضت آزادی و مهدی بازرگان
✍️ سارا عاقلی
‌‌
🔸 خبرچین‌های امپراطوری
🔹 ترجمۀ مقاله‌ای از حمید دباشی دربارۀ رمان «لولیتاخوانی در تهران»
✍️ ترجمۀ حسین ولدخانی

🔸 جنایت و مدارا
🔹 گزارشی از نحوۀ مواجهۀ روشنفکران سکولار با لحظۀ «طوفان الاقصی»
✍️ محمدجواد نجفی

🔸 به موزۀ هنرهای معاصر و برای دیوار
🔹 گشتی در نمایشگاه «چشم در چشم» که نشانۀ آشکاری از اسنوبیسم فرهنگی است
✍️ علی‌رضا سمیعی

‌‌
💠 همچنین در دیگر بخش‌های مجله خواهید خواند؛


🔸 مقاومت اسلامی؛ علیه یأس و بن‌بست
🔹 گفتاری از شهید سید هاشم صفی‌الدین
🔸 ترجمۀ نرگس غبیشاوی

🔸 آینده‌گشایی امت واحده
🔹 جستاری در فعالیت زنان پشتیبان جبهۀ مقاومت
✍️ سحر دانشور

🔸 این قلب را از کجا آورده‌ای؟
🔹 جستاری در سیر و سلوک معرفتی و عملی شهید حاج قاسم سلیمانی
✍️ فاطمه رومنا

🔸 روستا؛ پایگاه نهضت
🔹 چرا میراث «روستا» در انقلاب اسلامی مورد غفلت واقع شده است
✍️ محمود ذکاوت

🔸 جبهۀ مردم‌سالاری دینی در برابر خالص‌سازی لیبرال دموکراسی
🔹 گفت‌وگو با محمدباقر خرمشاد

🔸 عبور از حجاب روایت
🔹 گفتاری از حمید حسام دربارۀ الزامات روایت انسان انقلاب اسلامی
‌‌
🔸 زوایای نادیده
🔹 نگاهی به مستند «مشت در نمای درشت»
✍️ محمدکاظم کاظمی
‌‌
🔸 عکس، مکث، کلمه
🔹 گفت‌وگو با وهب رامزی، عکاس و هنرگردان نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیش‌تر است»
‌‌
🔸 قصه، مهم‌تر از چهره است
🔹 گفت‌وگو با سجاد مهرگان دربارۀ تجربۀ تولید سریال «آقای قاضی»
‌‌
🔸 جنگی که بود، جنگی که هست...
🔹 چرا «باغ کیانوش» فیلم معاصر ماست
✍️ فردین آریش

🔸 بازجویی لیبرال از متفکر انقلابی
🔹 دربارۀ کتاب «روشنفکر مسلح»
✍️ زینب شوندی

▫️ برای پیش‌خرید شمارهٔ هفدهم و هجدهم ماهنامهٔ سوره می‌توانید به صفحات ماهنامهٔ سوره در اینستاگرام و پیام‌رسان‌های بله، ایتا و تلگرام پیام دهید.


🆔 @Sourehmagazine

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

08 Jan, 19:19


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|ساحت ایشان اجلّ از این تهمت‌ها است| [ماجرای قیام ۱۹ دی مردم قم و حمایت علامه طباطبائی(ره) از امام امت] حمیدرضا میررکنی بنادکی هفدهم دی‌ماه ۱۳۵۶ در روزنامه اطلاعات مطلبی منتشر شد که سراسر اهانت و مذمت امام بود. علمای قم بر آن شدند که در اعتراض به این…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

08 Jan, 19:09


🔺|صوت بیان علامه در قیام ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶|


منبع: کانال شبکه اجتهاد

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

08 Jan, 19:08


🔺|ساحت ایشان اجلّ از این تهمت‌ها است|
[ماجرای قیام ۱۹ دی مردم قم و حمایت علامه طباطبائی(ره) از امام امت]


حمیدرضا میررکنی بنادکی


هفدهم دی‌ماه ۱۳۵۶ در روزنامه اطلاعات مطلبی منتشر شد که سراسر اهانت و مذمت امام بود. علمای قم بر آن شدند که در اعتراض به این اقدام رژیم دروس را تعطیل کنند. روز ۱۹ دی‌ماه دروس تعطیل شد و طلاب و فضلای قم اجتماعاتی در حمایت از امام برپا کردند. اجتماع صرف کافی نبود و لازم بود اتهاماتی که رژیم متوجه امام کرده است، از سوی بزرگان قم و استوانه‌های حوزه تکذیب و منکوب شود. تنها در این صورت بود که خروش مردم قم و طلاب مدارس علمیه، معنا و وجاهت پیدا می‌کرد.

پیش از این «بیانیه نوشتن» سازوکار معمول اعلام موضع علما بود. اما این‌ بار فرم اعتراض متفاوت شد. اولا اجتماع مردم که از خطوط قرمز رژیم بود صورت گرفت. اگر علمای تراز یک قم هم در این اجتماع حضور می‌یافتند، کارشان دیگر فقط تایید محتوای خواسته مردم نبود، تنها تایید امام نبود، بلکه حضورشان در اصل تایید این فرم اعتراض هم بود. بنابراین این اقدام نیازمند جسارت خاصی بود.

اجتماع اول جلوی منزل مرحوم آیت‌الله میرزا هاشمی آملی شکل گرفت و ایشان چند جمله‌ای صریح در دفاع از امام سخن گفت. سپس جمعیت به‌جلوی منزل مرحوم علامه طباطبایی(ره) آمد. قبلا با ایشان هماهنگ شده بود و ایشان تکلیف خود می‌دید تا هم با بیانش رسما امام را از آن اتهامات و هم با نفس حضورش این اجتماع و حرکت مردمی را تایید کند.

علامه طی چند جمله مختصر اینطور فرمود: «عرض کنم خدمت آقایان بنده خودم آنچه را در روزنامه نوشته شده نخوانده و ندیده‌ام، لکن با ایشان رفیق بودیم، سال‌ها رفاقت داشتیم. شان ایشان اجلّ از این تهمت‌ها است و این تهمت‌ها به ساحت ایشان نمی‌چسبد.»

این بیان کوتاه و آرام آنقدر در فضای اختناق رژیم اقدام آوانگارد و تندی محسوب می‌شد که در خاطرات تندی‌اش منعکس شده است. حجه‌الاسلام جعفر صالحی بعد از نقل خاطره روز ۱۹ دی می‌گوید: «شاهد بودیم که مراجع بززگوار وقت در قالب چند جمله کوتاه سخنرانی کردند و توهین به امام را توهین به اسلام دانستند و آن را محکوم کردند. البته در میان آنان مرحوم آقای گلپایگانی و علامه طباطبایی از لحن تندتری برخوردار بودند.»(چراغ روشنی‌بخش: ۹۵ )

این ماجرا فقط یکی از اقدامات مرحوم علامه طباطبایی(ره) در تایید و همراهی نهضت اسلامی امام است؛ رضوان‌الله تعالی علیه. توضیح نسبت باطنی و عمیق ایشان با انقلاب نیازمند تحقیق و انعکاسی بس‌ گسترده‌تر‌ است.


صوت بیان علامه در قیام ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

08 Jan, 11:20


"ما از مقاومت حمایت میکنیم، از مقاومت در غزه، از مقاومت در کرانه‌ی باختری، از مقاومت در لبنان، از مقاومت در یمن، از هر نقطه‌ای که در مقابل حرکت خباثت‌آلود رژیم صهیونیستی ایستادگی کنند و مقاومت کنند ما از آنها حمایت میکنیم."

( رهبر انقلاب . ۱۹ دی ۱۴۰۳ )

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

08 Jan, 04:07


🔺|بوی بارون||علیرضا عصار|

ترانه‌سرا: رضا عبداللهی
تنظیم: فواد حجازی
از آلبوم کوچ عاشقانه(۱۳۷۸)

▪️به مناسبت نم‌نم شبنم صبحگاهی امروز

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

07 Jan, 17:42


این تصویری از متن استفتا از شیخ محمدتقی شیرازی (میرزای شیرازی دوم) در خصوص تعیین حاکم در سرزمین عراق از سوی بریتانیا است؛ به سال ۱۹۱۸ میلادی. این فتوا بود که عراق را از مستعمره شدن نجات داد و مبنای ساخت اولین سازمان‌های سیاسی حول مرجعیت در عراق هم همین فتوا بود.

نیز همین فتوا بود که مبنای اعلام جهاد در ۱۹۲۰ علیه قوای بریتانیا شد و رسما نخستین جهاد اسلامی علیه نظم سایکس‌پیکو به پشتوانه مستقیم مرجعیت علمای اسلام را محقق کرد. از این جهات اهمیت این فتوا را به هیچ‌وجه نباید کمتر از فتوای تحریم توتون و تنباکوی میرزای اول دانست.

در جزوه‌ درباره آن توضیحات بیشتری آورده‌ام.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

07 Jan, 04:40


🔺[قنوت وتر؛ فرد اجلی استغفار سحر](۱)
|نکاتی مستفاد از آیات و روایات نماز شب]

بسیاری از روایات مربوط به نماز شب ذیل آیه هفدهم سوره آل‌عمران وارد شده است‌. سیاق آیات شریفه در وصف آن متقینی است که دائما در مقام عندیت حق سیر می‌کنند و روزی ایشان «رضوان» حق شده است؛ یعنی در مقام رضای الهی قرار دارند و دائما در طلب غفران‌اند. همانانی که در حدیث معراج در وصفشان وارد است که «قلوبهم فی اجوافهم قد قرحت، یبکون علی خطایاهم ...». اینان اوصافی دارند که صبر و قانت‌بودن و انفاق‌کردن و «استغفار در سحر» از این اوصاف است:

«قُلْ أَ أُنَبِّئُكُمْ بِخَيْرٍ مِنْ ذالِكُم لِلَّذينَ اتَّقَوْا عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها وَ أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللهِ وَ اللهُ بَصيرٌ بِالْعِبادِ(15) أَلَّذينَ يَقُولُونَ رَبَّنا إِنَّنا آمَنّا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ قِنا عَذابَ النّارِ(16) أَلصَّابِرينَ وَ الصَّادِقينَ وَ الْقانِتينَ وَ الْمُنْفِقينَ وَ الْمُسْتَغْفِرينَ بِالْأَسْحارِ(17)»(آل‌عمران)

در تفسیر معنای «المستغفرین بالاسحار» روایاتی وارد است که طی چند متن مختصر به برکت ماه رجب مرورشان خواهیم‌کرد.

و‌اما حدیث اول:

▪️«عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ الْمُسْتَغْفِرِینَ بِالْأَسْحارِ فَقَالَ: اسْتَغْفَرَ رسول‌الله (صلی الله علیه و آله) فِی وَتْرِهِ سَبْعِینَ مَرَّهًًْ».(تهذیب الاحکام)

جناب ابابصیر گوید که «درباره عبارت المستغفرین بالاسحار از حضرت صادق(ع) پرسیدم؟»  حضرت در پاسخ فرمود: «رسول الله(ص) در نماز وتر هفتاد مرتبه ذکر استغفار می‌فرمود.»

حدیث شریف از باب تطبیق موضوع «المستفغرین بالاسحار» بر مصداق به سیره حضرت رسول(ص) اشاره کرده‌ است؛ گویی فرد اجلی استغفار سحر، استغفارات قنوت وتر است.

#آیات
#نمازشب

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

04 Jan, 18:40


💠 تبارِ طوفان


◼️ شامل؛

▫️ «طوفان الأقصی؛ آرایش تهاجمی جهان اسلام»
حمیدرضا میررکنی بنادکی

▫️ طوفان الأقصی؛ بازگشت غرب آسیا به نظم دینی
سارا عاقلی

▫️ مقاومت فلسطین؛ تولد یک ملت
حمید ملک‌زاده

▫️ غزه؛ دولت‌شهر مقاومت
رضا رضایی

▫️ جمهوری اسلامی فلسطین
سید علی سیدان


#آیات
🆔 @Sourehmagazine

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

04 Jan, 18:39


▪️از ابتدای شروع نبرد پرافتخار طوفان الاقصی توجه نیروهای انقلابی -خصوصا جوانان- به ماجرای مقاومت جدی‌تر شد. این درحالی بود که فضای رسانه‌ای خود جبهه انقلاب عمدتا به تحلیل‌های نظامی یا ژئوپلیتیک مشغول بود و معنای توحیدی و اسلامی این مبارزات کمتر به چشم می‌آمد. با وجود آنکه در مجله سوره به همت همکارانم در تحریریه و با زحمات دو چندان سردبیر محترم آن، مسیری در تبیین مدام صحنه و احضار حقیقت اسلامی این نبرد در جریان بود، در مواجهه با دانشجویان به مرور متوجه شدم نیاز است روایتی منسجم و تاریخی از این حرکت توحیدی بدست آید. چیزی که کوشیده بودم در ارائه‌هایی که خدمت دانشجویان داشته‌ام تدارک کنم.

آن ارائه‌ها را به کمک یکی از برادران منسجم کردیم و شد یک متن هفت هزارکلمه‌ای. به قصد تدارک یک جزوه استنادات و تعابیر را تدقیق کردم و شد یک جزوه ۲۰هزار کلمه‌ای در تبیین تاریخ و مبانی نظری مقاومت اسلامی در منطقه؛ از اوائل قرن بیست تا طوفان الاقصی. این جزوه در ضمن ویژه‌نامه «آیات» به‌چاپ رسیده است.

امیدوارم این جزوه بخشی از نیاز جبهه شریف و عزیز انقلاب و خصوصا‌ جوانان را پاسخ گوید.

فایل کامل ویژه‌نامه «تبار طوفان»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

03 Jan, 16:09


#کتابخانه_کلمه

نامه معنوی مرحوم علامه آقاسیدعلی قاضی به شاگردانش در آغاز ماه رجب المرجب



بسم الل‍ه الرحمن الرحیم
الحمد للّٰه رب العالمین، و الصلوة و السلام علی الرسول المبین، و وزیره الوصیّ الأمین، و أبناءهما الخلفاء الراشدین و الذریة الطاهرین، و الخلف الصالح و الماء المعین. صلّی الل‍ه و سلّم علیهم أجمعین.

🔸هشدار: اکنون در ماه‌های حرام هستید
تیقّظ کن! تا زاد و توشه‌ات بیفزاید و این فرصت را غنیمت شمار.
شب‌هایش را اقامه بدار و روزهایش را روزه بگیر،
تا شاکر پروردگاری باشی که در فضل و لطفش کامل و سرشار است.
در شب‌ها بسیار کم بخواب، بلکه بیدار بمان و شب‌زنده‌داری کن.
چه بسیار عاشقانی که شب را در بیداری می‌گذرانند و نمی‌خوابند.
قرآن کتاب حقیقت را با صوتی نیکو و حزین بخوان،
که نورش تاریکی‌ها را روشن می‌کند.
و هیچ محتوایی نمی‌تواند مانند آن باشد.
کسی که غیر از این ادعا کند، خطا کرده است.

▪️۱. توبه کنید:
به‌ویژه شب جمعه یا روز یکشنبه پیش از شروع ماه رجب، نماز توبه را به‌جای آورید. پس از توبه، باید از گناهان کبیره و صغیره اجتناب کنید. بر اساس شرایط، بار دیگر نماز توبه را در دومین روز ماه رجب بخوانید.

▪️۲. محاسبه و مراقبه:
هماهنگ با شرایط، بر مراقبه‌ی کوچک و بزرگ، محاسبه اعمال و معاقبه (خودتنبیهی برای لغزش‌ها) همت گمارید، چراکه این زمینه‌ساز رشد برای کسانی است که می‌خواهند بیدار شوند و خشیتی در دل داشته باشند.

▪️۳. اقامه نماز و نوافل همراه با حضور قلب:
نمازهای واجب را در بهترین اوقات خود به‌جا آورید (به همراه نوافل، که در مجموع ۵۱ رکعت است). اگر توان انجام همهٔ آن‌ها را ندارید، ۴۴ رکعت را به جا آورید و اگر باز هم موانع اجازه نمی‌دهند، به نماز «اوّابین» اکتفا کنید.

▪️۴. نماز شب:
هیچ راه گریزی برای مؤمنان از نماز شب وجود ندارد. عجیب است این‌که کسی کمالات را جست‌وجو کند، اما شب‌زنده‌داری نکند. هیچ‌کس بدون شب‌زنده‌داری به مرتبه‌ای از کمال نرسیده است.

▪️۵. تلاوت قرآن:
قرآن را شب‌ها با صدایی حزین و به‌گونه‌ای نیکو بخوانید، زیرا این شراب مؤمنان است.

▪️۶. دعای فرج و استغفار:
دعای فرج حضرت ولی‌عصر (عج) را در قنوت نماز وتر یا هر روز بخوانید. هم‌چنین بر استغفار تمرکز داشته باشید تا عیوب و گناهانتان را جبران کنید.

▪️۷. ذکر بعد از نماز:
پس از نمازهای واجب، تسبیحات حضرت فاطمة الزهرا (س) را ترک نکنید. این یکی از بزرگ‌ترین ذکرهاست و باید حداقل در هر مجلس یک دور آن را انجام دهید.

▪️۸. زیارت اهل قبور:
قبور مؤمنان را مرتب زیارت کنید، اما زیارت در شب را ترک کنید و فقط روزانه انجام دهید.

▪️۹. ارتباط با مؤمنان و اهل خیر:
ارتباط خود را با برادران مؤمن و نیکوکار حفظ کنید و این روابط را غنیمت شمارید، زیرا آن‌ها یارانی در مسیر سخت هستند.

▪️۱۰. زیارت مساجد و اماکن مقدسه:
مسیر خود را برای زیارت مشاهد مشرفه یا مساجد مقدس تغییر دهید. شخص مؤمن در مسجد همچون ماهی در آب است.

🔸هشدار درباره دنیا:
خود را فریب ندهید! دنیا ما را به خود مشغول ساخته، ما را فریفته و به بیراهه کشانده است. امّا دنیا از آنِ ما نیست؛ خوشا به حال مردانی که وجودشان در ناسوت است، ولی دل‌هایشان در ملکوت! اینان همان‌هایند که در ظاهر کم‌شمارند، ولی در حقیقت بسیارند.

منبع: صفحاتٌ من تاریخ الأعلام فی النجف الأشرف، ج۱، ص۱۸۵–۱۸۸

▫️برنامه تلویزیونی کلمه
🏷️@kalame_tv1

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

03 Jan, 10:12


🔺|یاسلیمانی||متاسفانه شناسنامه‌ اثر را ندارم|


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Dec, 19:41


تصویری هم از پشت‌صحنه برنامه #جهت محضر استاد گرانقدر دکتر کچویان. بعد از مصاحبه‌ای که دو ماه قبل از طوفان‌الاقصی از خدمتشون گرفته بودیم(به اتفاق اقای سیدان عزیز) دیگر بیش از یکسال بود شرفیاب نشده بودم. بازار عکس داغ بود عرض کردم به عکسی شرفیابمان کنید، افتخار دادند.


(باید تاکید کنم که حقیر نقشی چندان دربرنامه نداشته‌ام و عمده زحمات و اصل کارها به عهده دوستان بوده است.)

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Dec, 19:23


🔺|چند سطر درباره برنامه جهت و اهمیت آن|

حاج قاسم سلیمانی(رضوان‌الله علیه) در کنگره شهید عماد مغنیه نخستین جمله‌اش این بود: «این اولین جلسه‌ای است که پیرامون یک شهید می‌خواهد در چارچوبی علمی سخن بگوید.» این توجه به «سخن گفتن در چارچوبی علمی» در بیان حاج قاسم دیدنی است. چارچوب علمی را البته باید فهمید!

مراد این نیست که چیزی را از پیش همچون «علم» بشناسیم و به‌نحوی آگزیومَتیک واقعیات را به آن برگردانیم. بلکه مراد کشف واقعی «منطق چیزها» است. در همان سخنرانی حاج قاسم می‌کوشد از پس اجتهادی معرفتی، منطق شهید عماد مغنیه را کشف کند و بشناساند. تکلیف ما در برابر خود حاج قاسم هم چنین است.

برنامه جهت حاصل چنین تلاشی است. درباره محتوای آن، ارائه‌ها و دیگر جزئیات می‌شود بحث و مناقشه کرد. اما نفس این عزم در راستای همان نحوه سخن گفتنی است که خود شهید حاج قاسم سلیمانی به دنبالش بود.

عرض خداقوت به دست‌اندرکاران این برنامه و عرض تشکر نسبت به بنیاد مکتب حاج قاسم سلیمانی، که از گذشته به این تلاش‌ها اهمیت و اهتمام و عطف توجه داشته است.

▪️پست فوق را قراردادم تا علاقمندان عضو کانال این برنامه شوند و آن را دنبال کنند.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Dec, 19:16


📸 #عکسنوشت| آن کسی که نسل اول سربازان این نظم جدید را دور هم جمع کرد و آنها را ذیل طرح آیت‌الله خامنه‌ای به یک‌دلی رساند، شهید سلیمانی بود

🔴اگر واقع گرایانه به میدان نگاه کنیم، آیت الله خامنه ای معمار واقعی نظم مقاومت است. ایده اولیه این نظم آن است که با مقاومت در مقابل نظم آمریکایی و اخراج آن از منطقه، تازه امکان شکل گیری یک نظم جدید -هرچه که باشد- محقق می شود. اما آن کسی که روی زمین، نسل اول سربازان این رویای بزرگ را دور هم جمع کرد و آنها را ذیل طرح آیت الله خامنه ای به یکدلی و یک رنگی رساند و جوانه های امید برای ساخت یک آینده غیرممکن و ایستادن در مقابل نظم جدید آمریکایی برای قرن بیست و یکم را سبز کرد، شهید حاج قاسم سلیمانی بود.

🔴| بخشی از گفتار حجت‌الاسلام حسین مهدی‌زاده

▫️«برنامه تلویزیونی جهت»

▫️@jahat_talk
🔸 @Soleimany_ir

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

21 Dec, 06:47


قدرت نظامی؛ برگ برنده

یعقوب توکلی ـ آذر ۱۴۰۳ ـ گفت‌وگوی اختصاصی با سیمافکر

فیلم کامل

💡هر فیلم آغاز یک گفتگوست
@simafekr_com

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

20 Dec, 20:26


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|یلدا «مبارک» است| [درباره معنای یلدا و دلیل برکت آن] حمیدرضا میررکنی بنادکی میلاد عیسی روح‌الله(علیه‌السلام) بشارت الهی بود در تاریخ غمناک بشر؛ او بشارت منجی را با خود آورده بود. او آمده بود تا بشارت دهد غلبه زودهنگام روشنایی بر تاریکی را. میلاد مسیح(ع)…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

20 Dec, 19:46


🔺|یلدا «مبارک» است|
[درباره معنای یلدا و دلیل برکت آن]

حمیدرضا میررکنی بنادکی


میلاد عیسی روح‌الله(علیه‌السلام) بشارت الهی بود در تاریخ غمناک بشر؛ او بشارت منجی را با خود آورده بود. او آمده بود تا بشارت دهد غلبه زودهنگام روشنایی بر تاریکی را. میلاد مسیح(ع) میلادی بسیار مبارک و میمون است؛ زیرا میلاد این بشارت است. میلاد او هنگامه‌ای است که بشر اطمینان کرد؛ بالاخره زمان غالب بودن تاریکی بر روشنی به پایان رسید. این است همان اصلی‌ترین خصلت و خصیصه آخر‌الزمان.

آخرالزمان زمانه تحقق غلبه نور بر ظلمت نیست؛ بلکه ظهور منجی است که زمانه تحقق این‌ وعده است. اما آخرالزمان موقع و زمانه جوانه زدن امید قطعی به پیروزی نور بر ظلمت در دل بشر است. از این رو است که مسیحیت اساسا دیانتی اخرزمانی است؛ دیانتی است مبتنی بر امید به تحقق غلبه نور بر ظلمت در آینده.

یلدا در سنت میترایی معنایی دارد و در تقریر مسیحیت خاصی که در امتزاج با میتراییسم ظاهر شد؛ معنایی دیگر. «یلدا» واژه‌ای سریانی است از مصدر «ی‌ل‌د» که مترادف ماده «و‌ل‌د» به معنی «میلاد» است؛ مراد سنت سریانی از یلدا همان سالروز (یا بهتر بگوییم سال‌شبِ) میلاد مسیح است(J. Payne Smith, A Compendious Syriac Dictionary, p 192). این مطلب در تقریر الهیاتی و تاریخی مسیحیت آشوریِ ایران همچنان زنده است.

یلدا همان شبی است که پس از آن دیگر شاهد غلبه تاریکی بر روشنایی نیستیم و پس از آن ذره ذره روزها بلندتر از شب می‌شوند. یعنی شبی که امید قطعی می‌رود به پیروزی روشنایی بر تاریکی در پسِ آن. بزرگداشت یلدا، بزرگداشت این امید قطعی است که در دل‌های مردمان آخرالزمان جوانه می‌زند.

سلام و صلوات خدا بر حضرت عیسی روح‌الله(ع) و هزار سلام و صلوات خدا بر مضمون بشارات مسیح؛ حضرت محمد مصطفی(ص) و بر حضرت موعود(عج) که تحقق همه بشارات است.

یلدا مبارک است؛ چون نمود و نماد آن وعده قطعی و بزرگداشت آن امید قطعی است.
پس یلدا مبارک!

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

19 Dec, 21:19


▪️یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِذا لَقیتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُوا وَ اذْکُرُوا اللّهَ کَثیراً لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ(الانفال/۴۵)

در وقت جنگ و درگیری دستور داریم به «ثبات» و «ذکر الله کثیرا». راه فلاح و نجاح در این کارزار تمسک به این دو دستور است. اما ثبات چیست و ذکر‌الله چیست؟

چیزکی آماده‌ کرده‌ام در این خصوص؛ از دل روایات و آیات دیگر. اگر عمری بود ذره‌ذره اینجا قرارشان خواهم داد. ان‌شاالله...


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Dec, 05:42


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|سرمایه اجتماعی؛ ادبیات بازاری کردن "مردم"| [در توضیح بیشتر آنچه که راجع به سوریه گفتم] حمیدرضا میررکنی بنادکی یکی از عزیزان اهل‌فکرت که همواره باریک‌بینی‌های طبع زنده‌اش برای بنده آموزنده است، بعد انتشار یادداشت «مردم نداشتیم؛ پس شکست خوردیم» که راجع…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

17 Dec, 11:07


#پادکست| #نشست

🔸بازاندیشی بحران سوریه در آینه علوم انسانی

👤آقای حمیدرضا میررکنی


۲۲ آذر

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب|ایتا|تلگرام|اینستاگرام|تویتر

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

17 Dec, 11:07


🔸بحران سوریه در آینه علوم انسانی
👤حمیدرضا میررکنی

نقش انسان و ساخت جغرافیا 02:00
مردم و نامردم 05:30
پیشینیه انقلاب‌های منطقه 10:00
مردم چگونه تولید می‌شوند؟ 12:00
بریتانیا و مردم عراق 16:00
تصدی اقتصادی مردم‌ساز 18:00

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب|ایتا|تلگرام|اینستاگرام|تویتر

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Dec, 19:16


🔺|نشانه دوستی و نشانه شوق|


«ابراهیم ادهم گفت: بر کوه لبنان وارد شدم جوانی را دیدم ایستاده و می‌گوید: «ای که دلم دوست‌دار تو، و جانم خادم تو است، و سخت به تو مشتاقم، کی تو را خواهم دید؟» گفتم: خدا تو را حمت کند، نشانه دوستی خدا چیست؟ گفت: «حبّ ذکر الله» یعنی دوست داشتن یاد خدا. گفتم: نشانه مشتاق چیست؟ گفت: «ان لاینساه فی کل حال» اینکه او را در هیچ حالی فراموش نکند.»(بحرالمعارف. مولی عبدالصمد همدانی. ج۱ : ۲۱۷)


▪️اقول فتحصل من ذلک؛ نشانه دوستی، دوست‌داشتن ذکر و یادِ دوست، و نشانه اشتیاق؛ دائم الذکرِ دوست بودن است.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Dec, 15:05


آیا می‌دانستید «چاره آن است که سجاده به می بفروشیم»؟

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Dec, 01:59


شب‌های فاطمه علیله سوزناک‌ترین اشعار هجران را از مداحان عرب‌زبان می‌شنوید. هرچند به جهت تاریخی موجودیت فاطمه علیله به عنوان دختری از دختران حضرت اباعبدالله(ع) بدون اصل و سند است، اما ساخت و پرداخت این شخصیت بی‌وجه و بی‌دلیل نبوده است. تمام بار هجرانی که محب ابی‌عبدالله(ع) می‌کشد به دوش شخصیت فاطمه علیله است. نوحه «اکتب عذابی» ملاباسم کربلایی از بهترین این نغمه‌های هجران است. به‌نحوی که آدمیزاد می‌تواند مقامات دلدادگی را حسب این نغمه در خود بیابد و محاسبه کند.

ترجیع شعر چنین است:

إکتب عذابي إنتحابي إغترابي
او ریح الصبا لمن یهب یاخذ کتابي

ابعینک لو ترانی و آنه میتة بسیف بعدک
حیرنی زماني جسمي عندي روحي عندک

برای من اوج شعر جایی است که فاطمه علیله درددلش را با قمر منیر بنی‌هاشم(ع) بازگو می‌کند. آن هم نه مستقیم که باز با واسطه «لمن یوصلکم» و این واسطه‌تراشی‌ها خود تاکید دوباره بر دوری و هجران است:

الطارش لمن یوصلکم او تاخذ کتابی
سلم علی العباس عني بالنیابة

قله یبوفاضل: یمته احط راسي اعله زندک
عقبک دمعي هامل جسمي عندي روحي عندک

#شب_زیارتی

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Dec, 17:16


(ادامه مطلب)

بوردیو فهم خود از مقوله «سرمایه اجتماعی» را در رساله‌ای موجز توضیح داده است. و چه ذکاوت و هوشی در انتخاب عنوان این رساله به‌خرج داده است؛ رساله به این عنوان است: «شکل‌های سرمایه» در صدر این رساله هم توضیحی می‌دهد که گویای ارتباط وثیق میان مقوله سرمایه اجتماعی، و ذهنیت سرمایه‌سالار است. در قسمتی از این رساله هم تعریف شسته رفته خود را از سرمایه اجتماعی ارائه می‌دهد: «سرمایه اجتماعی، جمع منابعی واقعی یا بالقوه است که حاصل از شبکه‌ای با دوام از روابط کمابیش نهادینه شده آشنایی و شناخت متقابل-یا به بیان دیگر، با عضویت در یک گروه- است. شبکه‌ای که هر یک از اعضای خود را از پشتیبانی سرمایه جمعی برخوردار می‌کند، و آنان را مستحق "اعتبار" می‌سازد. این روابط ممکن است فقط در حالت عملی در مبادلات مادی یا نمادینی که آنان را در حفظ آن روابط کمک می‌کند وجود داشته باشد.»(شکل‌های سرمایه . بوردیو. ن.ک: سرمایه اجتماعی:147) در واقع سرمایه‌اجتماعی دقیقا ضد همان چیزی است که هوادارانش در ایران می‌نمایند. ما این تعبیر را از همان رالزی‌های حزب‌اللهی می‌شنویم که از «اجماع همپوشان» سخن می‌گویند؛ حال آنکه بوردیو به‌خوبی نشان می‌دهد و بیان می‌کند که سرمایه‌اجتماعی اشاره به جماعتی از وفاداران و متعلقین به گروهی خاص دارد که در فرایندهای وفادار سازی که معاملات مادی یا نمادینی هستند، و اینان بدل به سرمایه می‌شوند برای آن بافتی که آن قدرت در آن کار می‌کند. همین مطلب را به شکلی صریح‌تر بدیو به‌زبان آورده است: «دولت‌های ما واقعیت خود را به هیچ وجه نه از رای شهروندان بلکه از سرسپاری بی‌چون و چرا به ضرورت‌های سرمایه داری و اقدام‌های ضد مردمی‌ای به دست می‌آورند که آن سرمایه‌داری پیوسته ایجاب می‌کند. ... حکومت‌های به اصطلاح دموکراتیک ما مردم را که مدعی نمایندگی آن‌اند به صورت مایه‌ای در می‌آورند که می‌توان گفت تبدیل به سرمایه شده است.»(مردم چیست؟ : 53) این‌جا مردم چیزی در کنار پول توسط دولت مصرف می‌شوند. البته باید تولید شوند تا بتوانند مصرف شوند؛ همه آن توصیه‌هایی که در خصوص مدیریت تصویر جمهوری اسلامی می‌شنویم متاثر از همین فهم‌ است. مثلا می‌گویند قانون حجاب را اجرا نکنید، که مردم وفادار به «شما» باشند و بتوانید حکومت کنید. حال اگر ما بگوییم ما اصلا قرار نیست حکومت کنیم و حکومت از آن خدا است و اتفاقا مردم ما با تقید و تعهد به حدودالله تولید و متولد می‌شوند، دیگر نمی فهمند. البته عیب از ایشان نیست؛ آن کس که کلمات خبیثه به زبان جاری می‌کند، پیشاپیش روحش را هم به اهالی این کلمات فروخته است؛ مانند فاوست! فاوست در آن لحظه‌ای که تصریح کرد روحش را به مفیستو فروخته روحش را نفروخت، او در همان اولین وردی( به عنوان کلامی شیطانی) که به زبانش جاری کرد روحش را فروخت.

ماجرای مردم در ادب انقلاب اسلامی چنین نیست. مردم آن موجودی است که ولو در نقطه ضعف و استضعاف باشد، به ندای فطرتش گوش می‌دهد، شان توحیدی خود را باز میابد و ایستادن در شان و موقعیتی که اقتضای فطرت توحید است را قصد می‌کند. آنچه در خصوص سوریه گفته شد را باید در این مستوی فهمید. گفتارهای غرب‌زده این صحنه را تقلیل می‌دهند به اینکه «بشار حقوق کارمندان دولت و ارتشی‌ها را زیاد نکرد»، «قوانین ظالمانه در خصوص حقوق سیاسی و مدنی حاکم بوده است»، «آزادی‌های اجتماعی به جماعت داده نشده است» و... . گویی مردم کارمندان یک کارفرمای خشن بوده‌اند و حالا چون از کارفرما ناراضی بوده‌اند اوضاع چنین شده است. این حرف‌ها غلط است. سوریه این نیست؛ سوریه اصلا مردم ندارد! ما در سوریه فاقد اراده‌ای منجسم به سوی اعتلای توحیدی هستیم. بشار و نظام او نتوانست مردمی در این مستوی خلق کند؛ و این اتفاقا بخاطر آن بود که منافع این دولت با این افق فاصله داشت و ما هم نتوانستیم این درک را در دولت متعهدمان در سوریه شکل دهیم. راه خلق مردم، ایستادگی بر سر اصول است، نه ایستادن به هرقیمتی و برای بقا. دولت و حکومتی که بر اصول توحید فطری ایستادگی می‌کند، بر سر این اصول می‌جنگد، بر سر این اصول می‌کشد و کشته می‌شود، این دولت می‌تواند مردم خلق کند. چنانکه انقلاب اسلامی خلق کرد و می‌کند.

ان شاءالله در متن دیگری درباره این نحوه خلق مردم، ذیل مفهوم «الجهاد مع الناس» که وام‌گرفته از بیان فقیه عارفِ سیاسی، ملامحسن فیض کاشانی است، بیشتر توضیح خواهم داد. ان شاءالله.

(پایان)

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Dec, 17:16


🔺|سرمایه اجتماعی؛ ادبیات بازاری کردن "مردم"|
[در توضیح بیشتر آنچه که راجع به سوریه گفتم]

حمیدرضا میررکنی بنادکی


یکی از عزیزان اهل‌فکرت که همواره باریک‌بینی‌های طبع زنده‌اش برای بنده آموزنده است، بعد انتشار یادداشت «مردم نداشتیم؛ پس شکست خوردیم» که راجع به سوریه و سقوط بشار اسد تدارکش کرده بودم، تذکری جدی و درست داد. ایشان درباره آن یادداشت برای بنده نوشت: «مرزبندی با ادبیات "سرمایه‌اجتماعی" ندارد. این خیلی خطرناک و بد است.» حق هم فرمایش ایشان است. به این مناسبت و از باب جبران مافات نکاتی را عرض می‌کنم؛

کسانی که اندک آشنایی با بنده دارند می‌دانند که در میان مفاهیمی که در ادبیات مالوف علوم و اندیشه سیاسی به‌کار می‌رود، منفورتر از اصطلاح "سرمایه اجتماعی" نزد این قلم یافت نمی‌شود. آن نوشته‌هایی که بنده در خصوص مردم تدارک کرده‌ام؛ نوعا در برابر لاطائلاتی است که ذیل عنوان مرسوم سرمایه اجتماعی طرح می‌شود. بخصوص در نوشته‌ای که تحت عنوان «نمازجمعه؛ نقطه تولید و تولد مردم» در مجله سوره منتشر شد و در یادداشتی که تحت عنوان «شیوه بودن مردم حزب‌الله» در همین کانال مدت‌ها قبل عرضه شد، این مطلب روشن است. غیر آن هم نوعا کوشیده‌ام سخن و قلم را از این کلمات خبیثه دور بدارم.

اما سرمایه‌اجتماعی چیست؟ عمده کسانی که این کلمه را به‌کار می‌برند آن را معادل تعابیری نظیر «مقبولیت» یا «اعتماد متقابل مردم و حاکمیت» و امثال این فهم می‌کنند. این‌ها در ساده‌لوحی کسانی که این اصطلاح را وارد ادبیات انقلابیون کرده‌اند البته شریک‌اند. دلبستگی به «سرمایه اجتماعی»، تبیین اوضاع با اقتضائات مفهوم «سرمایه اجتماعی»، تصمیم گیری و تصمیم‌سازی برای سیاسیون با دغدغه «سرمایه اجتماعی»؛ این‌ها تازه‌ترین و سخت‌ترین و غلیظ‌ترین اشکال غرب‌زدگی در دوران ما است(از تفصیلش می‌گذرم). بزرگ‌ترین سوءتفاهمی که این جماعت در آن غرق‌اند؛ آن است که خیال می‌کنند سرمایه اجتماعی یک اصطلاح «سیاسی» است. حال آنکه ما در عصری به سر می‌بریم که همه چیز اقتصادی است؛ مدت‌ها است در این عصریم. وقتی اشمیت کتاب «درباب مفهوم امرسیاسی» خود را می‌نوشت، یکی از انگیزه‌های اصلی‌اش نشان‌دادن همین مطلب بود؛ او کوشید توضیح بدهد اقتصاد که دو پایه اصلی آن که سود و زیان است، پایه تصمیمات "دولت"ها واقع شده است و دیگر چیزی تحت عنوان دوستی و دشمنی سیاسی در کار نیست. بنابراین حیطه اقتصاد، حیطه سیاست را بلعیده است. او بعدها در مقاله «عصر خنثی‌سازی» به‌تفصیل تاریخ سیاست و حقوق و اقتصاد غرب را با همین مفاهیم تبیین کرده است. حالا؛ در عصری که همه چیز اقتصادی است، اصطلاحی متولد شده‌است که به وضوح طنینی اقتصادی دارد و پیدا است از زمینه و بافت و ذهنیتی اقتصادی برآمده: «سرمایه اجتماعی»؛ سرمایه! مایه!

در لحظه‌ای که دولت‌ها بدل به طرفی از اطراف بازار شده‌اند و جهان به «بازار بزرگ جهانی» بدل شده‌است- یعنی مجمع تاجرها و ... و نه «مجمع ملت‌ها و امت‌ها»، چرا مردم بدل به «سرمایه»ای برای دولت‌ها نشوند؟ چنانکه پول و سرمایه مادی مایه بقای یک تاجر در عرصه بازار است، پول و مایه و «مردمِ وفادار» نیز می‌توان پشتوانه حضور دولت (آن تاجر بزرگ) در بازار بزرگ جهانی باشد!! چه ساده‌لوح‌اند کسانی که خیال می‌کنند سخن گفتن از «سرمایه اجتماعی» و همه ادبیاتی که حول آن شکل گرفته، سخن از حرف‌های اخلاقی نظیر «مشارکت/اعتماد/مقبولیت/...» است. حال انکه لحن و بیان اولین کسانی که این تعبیر را در تحلیل‌های اوضاع عمومی سیاست به‌کار گرفتند به‌وضوح اقتصادی است. اولین جمله فوکویاما در نوشته‌اش موسوم به «سرمایه اجتماعی و جامعه مدنی» این است: «سرمایه اجتماعی تاثیری بسزا بر کارایی عملکرد اقتصادهای مدرن دارد»(سرمایه اجتماعی: 169) مسئله او اولا «کارایی اقتصاد» است.

در یادداشت «مردم نداشتیم، پس شکست خوردیم» سخن از «فطرت و توحید» و «شان انسان» به میان آمد. خوانش چیستی مردم از این سمت، به‌کلی متفاوت است با آن خوانشی که در نهایت می‌گوید «بیایید خدمات به مردم بدهیم تا بمانیم/ بیایید مردم را وفادار کنیم تا نیروی کار ما باشند و پای تصمیمات ما بیایند»، «بیایید اعتماد مردم را جلب کنیم تا جامعه ما «کارایی اقتصادی» بهتری داشته باشد». انقلاب اسلامی ایران گفته است «مردم»، گفته است «شان انسان»؛ ترجمه می‌کنند و می‌شنوند: «سرمایه اجتماعی».

میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از زمین تا آسمان است


(ادامه یادداشت در فرسته بعدی)

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Dec, 08:02


#اطلاعیه

📣 به اطلاع مخاطبین محترم می‌رساند؛

❇️ علیرغم تعطیلی مراکز اداری و آموزشی، نشست «بازاندیشی بحران سوریه در آینه علوم انسانی» امروز راس ساعت ۱۵ برگزار خواهد شد.

🏢 تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشه‌ورزان

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام | تویتر

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Dec, 15:03


#نشست | #ویژه

رسانه فکرت به مناسبت تحولات جدید منطقه برگزار می‌کند:

💥روایت سیاه و سفید
بازاندیشی بحران سوریه در آینه علوم انسانی

👤 با حضور:
✔️دکتر حمیدرضا مقصودی؛
✔️دکتر علیرضا بلیغ؛
✔️دکتر حمیدرضا میررکنی؛

پنجشنبه ۲۲ آذرماه، ساعت ۱۵
🏢 تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشه‌ورزان

🌐 علاقمندان می‌توانند برای حضور از طریق آیدی @Lotfi1414 ثبت‌نام نمایند. (ظرفیت محدود است)


📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب | ایتا | تلگرام |اینستاگرام|تویتر

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Dec, 07:31


🔺|آیه نگین انگشتری مولانا اباعبدالله(ع)|
[نکته‌ای درباره آیه‌‌ای که صدر این مجلس نقش بسته است]


آیه‌ای که امروز در پیشانی دیدار مهم رهبر معظم انقلاب در دل جنگ نقش بسته است، همان آیه‌ای است که بر نگین انگشتری مولانا سیدالشهدا حک شده بود. این آیه شریفه توضیح اساس راه مولانا سیدالشهدا(ع) است که امام راه مقاومت است. نقش بستن این آیه در این مجلس را دعوتی می‌بینم به تعمیق فکرت و عمل ما و استقامت ما در راه سیدالشهدا(ع). و اباعبدالله(ع) با حک کردن این آیه بر انگشتر مبارکش، و مولانا زین‌العابدین(ع) با توجه دادنشان به این مطلب چه اعلام عجیبی دارند. ظریفه‌ای دارد این آیه؛ آن هم تصریح «هیچ» بودن آدمی است.

کار کار خدا است، نه حتی کار سیدالشهدا(ع)؛ در آیه دارد «امره» و ضمیر ه تصریح دارد که کار کار خدا است؛ نه کار شما. فکر نکنید کار کار شما است. شما که هستید که امر او به شما منسوب شود. دیگر آن که خود خدا است که پیش‌برنده کار است؛ «الله بالغ»؛ او است که پیش می‌برد کار را. یعنی شما حتی در حد و اندازه پیش‌برنده کار بودن هم نیستید، کار هم کار او است. دیگری تاکید «ان» است که این ادراک را مشدّد می‌کند؛ قطعا چنین است و اگر ذره‌ای هم در کنار و گوشه دلتان فکر می‌کنید اینطور نیست، آن هم غلط است. آنچه ما را مجرای بلوغ و پیشرفتن امر خدا می‌کند، توجه به جوهره این آیه و التفات به فقر مطلق خویش است. این رمز و راز جایگاه سیدالشهدا(ع) در بلوغ امر خدا است.


▪️اصل روایت را در روایت امالی صدوق ملاحظه کنید:

حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ أَحْمَدَ بْنِ مُوسَى الدَّقَّاقُ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْكُوفِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ عِمْرَانَ النَّخَعِيُّ عَنْ عَمِّهِ الْحُسَيْنِ بْنِ يَزِيدَ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِيهِ عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ: كَانَ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع خَاتَمَانِ نَقْشُ أَحَدِهِمَا لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عُدَّةٌ لِلِقَاءِ اللَّهِ وَ نَقْشُ الْآخَرِ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ‏
وَ كَانَ نَقْشُ خَاتَمِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع خَزِيَ وَ شَقِيَ قَاتِلُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع.

(الامالی للصدوق : ۱۳۱)

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Dec, 07:29


🔺|آیه نگین انگشتری مولانا اباعبدالله(ع)|
[نکته‌ای درباره آیه‌ای که در صدر این مجلس نقش بسته است]


در فرسته بعد👇

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

10 Dec, 20:24


حاليا مصلحت وقت در آن می‌بينم
که کشم رخت به ميخانه و خوش بنشينم

جام می گيرم و از اهل ريا دور شوم
يعنی از اهل جهان پاکدلی بگزينم

جز صراحی و کتابم نبود يار و نديم
تا حريفان دغا را به جهان کم بينم

سر به آزادگی از خلق برآرم چون سرو
گر دهد دست که دامن ز جهان درچينم

بس که در خرقه آلوده زدم لاف صلاح
شرمسار از رخ ساقی و می رنگينم

سينه تنگ من و بار غم او هيهات
مرد اين بار گران نيست دل مسکينم

من اگر رند خراباتم و گر زاهد شهر
اين متاعم که همی‌بينی و کمتر زينم

بنده آصف عهدم دلم از راه مبر
که اگر دم زنم از چرخ بخواهد کينم

بر دلم گرد ستم‌هاست خدايا مپسند
که مکدر شود آيينه مهرآيينم

(لسان الغیب حافظ شیرازی)


مرقد مولانا الامام علی بن موسی الرضا(ع) بامداد ۲۰ آذر ۱۴۰۳

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

07 Dec, 23:09


▪️پیام‌ یکی از دوستان سوری ما از داخل یکی از روستاهای سوریه

«کلی کودک و جوان چشم به‌ جمهوری اسلامی دارند...»

این پیام متعلق به قبل از سقوط حمص است و حالا دقایقی است که حمص هم سقوط کرده‌است.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

07 Dec, 13:44


🔺«ما اینک جهادی ممتد، دشوار، و پر خطر در پیش داریم. این جهاد برای نجات فطرت از لابلای انبوه ابرهای تیره و پیروز ساختن آن بر تیرگی‌ها است. باید برای این جهاد مجهز شویم و قوای فراوان آماده سازیم. تجهیزات لازم برای این جهاد فقط یک چیز است: آشنایی کامل با حقایق اسلام و فراگرفتن دین در سطح عالی آن.

باید سطح عالی اسلام را در همه قسمت‌ها فرابگیریم.»



سیدقطب . آینده در قلمرو اسلام . ترجمه: آیت‌الله سیدعلی حسینی خامنه‌ای

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

07 Dec, 10:12


▪️ان‌شاالله در خصوص این موضوع نکاتی را عرض خواهم کرد امشب. بیشتر در خصوص ماهیت این کار و‌ معنایش.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

06 Dec, 21:01


▪️شخصا منتظرم ببینم جریان دانشجویی چه نسبتی با ماجرای سوریه خواهد گرفت؟! آیا از دست رفتن عمق و دل مقاومت را به تماشا می‌نشیند و وقتش را صرف مطالبه‌گری‌های مسائل معمول داخلی می‌کند، و یا به عنوان «نیرویی سیاسی» با این «سیاسی‌ترین واقعه روز» که #نقش_ایران_در_نظم_آینده را به خطر انداخته نسبتی فعالانه خواهد گرفت؟!

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

06 Dec, 18:47


تصمیم به مداخله نکردن در ماجرای سوریه تصمیم خطرناکی است. سوریه همواره منطقه امن مقاومت و پل محور بوده است. مسلم است که ماجرا نقصان در لجستیک و تاکتیک نظامی نیست. یک «محاسبه سیاسی» درکار است. تبعات این محاسبه در ضعف نظامی و امنیتی خلاصه نخواهد شد، بلکه؛ به ضعف و شکست سیاسی هم خواهد کشید.

اهل‌قلم و اهل‌سخن این روزها بجای آنکه دائما در کار رصد و بازنشر اخبار باشند، خوب است منطق حضور مقاومت در سوریه و اهمیت حیاتی سوریه برای مقاومت را با قدرت هرچه بیشتر و در رسمی‌ترین قالب‌ها و سطوح دوباره طرح کنند.

در جزوه مختصری که در خصوص منطق مقاومت آماده کرده‌ام (و به زودی به همت مجله سوره در ضمن ویژه‌نامه‌ای منتشر خواهدشد)؛ مختصری درباره اهمیت سوریه قدر یکی دو صفحه توضیح داده‌ام. در این فکرم که طی متن مستقلی درباره تاریخ ایفای نقش سوریه در محور نکاتی به عرض برسانم. و الله المستعان...

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 18:49


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|توسل به نام «فاطمه»(س) به وقت شدائد| [نمونه‌ای توسل حجت الهی به نام فاطمه(س)] فراوان و مکرر از اهل‌منبر شنیده‌ایم که ذکر نام حضرت صدیقه طاهره(س) مایه سکینه حضرات معصومین(ع) به وقت شدائد بوده است و عرض توسل ایشان به مادر بزرگوارشان بوده. در حین مطالعه…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 18:48


سوم جمادي الثاني باید روضهٔ دو نفر را خواند؛ روضهٔ شهادت حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها و روضهٔ غربت و تنهایی امیرالمؤمنین علیه‌السلام. روضهٔ سر در چاه کردن علی و درددل کردن با آن در غیاب زهرا.

این قصیده یکی از همان درددل‌های شبانهٔ علی است؛ با این تفاوت که این‌بار علی «دنیا» را مخاطب گرفته و با او گفت‌وگو می‌کند؛ با جگری سوخته خطابش قرار می‌دهد که

أخذتي زهرة سنيني، یا دنيا
بعد گولي شتطلبیني، یا دنيا

«گلِ زندگی‌ام را از من گرفتی، دیگر از من چه طلب داری؟ منی که در فقدان زهرا جز حسرت و سوخته‌دلی هیچ ندارم».

دنیا اما بغض علی را در دل دارد و به این داغی که بر دل او گذاشته راضی نیست. با زبانی گستاخ پاسخ علی را می‌دهد؛ با روایت آن‌چه بناست بر سر فرزندانش بیاورد

بنينك کلها تتبضع، يا حيدر
بناتك لليسر تطلع، يا حيدر...


جایی...

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 16:23


🔺|زهرا در آتش بود، حیدر داشت می‌سوخت|
[شعرخوانی حسن بیاتانی در محضر رهبر انقلاب]

دیر آمدم، دیر آمدم، در داشت می سوخت
هیئت، میان "وای مادر" داشت می سوخت
دیوار دم می داد؛ در بر سینه می زد
محراب می نالید؛ منبر داشت می سوخت
جانکاه: قرآنی که زیر دست و پا بود
جانکاه تر: آیات کوثر داشت می سوخت
آتش قیامت کرد؛ هیئت کربلا شد
باغ خدا یک بار دیگر داشت می سوخت
یاد حسین افتادم آن شب آب می خواست
ناصر که آب آورد سنگر داشت می سوخت
آمد صدای سوووت؛ آب از دستش افتاد
عباس زخمی بود اصغر داشت می سوخت
سربند یازهرای محسن غرق خون بود
سجاد، از سجده که سر برداشت، می سوخت
باید به یاران شهیدم می رسیدم
خط زیر آتش بود؛ معبر داشت می سوخت
برگشتم و دیدم میان روضه غوغاست
در عشق، سر تا پای اکبر داشت می سوخت
دیدم که زخم و تشنگی اینجا حقیرند
گودال، گل می داد و خنجر داشت می سوخت
شب بود و بعد از شام برگشتم به خانه
دیدم که بعد از قرن ها در داشت می سوخت
ما عشق را پشت در این خانه دیدیم
زهرا در آتش بود؛ حیدر داشت می سوخت


حتما این شعر معروف را شنیده یا خوانده‌اید. من بارها و بارها مرورش کرده‌ام و باز هم برایم در این شب دیدن دارد.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 11:30


🔺|توسل به نام «فاطمه»(س) به وقت شدائد|
[نمونه‌ای توسل حجت الهی به نام فاطمه(س)]



فراوان و مکرر از اهل‌منبر شنیده‌ایم که ذکر نام حضرت صدیقه طاهره(س) مایه سکینه حضرات معصومین(ع) به وقت شدائد بوده است و عرض توسل ایشان به مادر بزرگوارشان بوده. در حین مطالعه روایات به‌صورت پراکنده نمونه‌ها و مستنداتی از این مطلب را دیده‌ایم. یکی از این موارد این موقعیتی است که در کتاب شریف روضه کافی روایت شده است. در این حدیث راوی از ابوبصیر(ره) حدیثی نقل می‌کند که در آن عرض توسل حضرت باقر(ع) به مادر بزرگوارشان روایت شده.

روایت مفصل است ؛ خلاصه آن را می‌آورم:


🔹مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيى‏، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسى‏، عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ، عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْجَوْهَرِيِّ، عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ ... عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ جَدِّكَ(یعنی به الامام الباقر(ع)) أَنَّهُ كَانَ إِذَا وُعِكَ اسْتَعَانَ بِالْمَاءِ الْبَارِدِ، فَيَكُونُ لَهُ ثَوْبَانِ: ثَوْبٌ فِي الْمَاءِ الْبَارِدِ ، وَ ثَوْبٌ عَلى‏ جَسَدِهِ يُرَاوِحُ بَيْنَهُمَا ، ثُمَّ يُنَادِي حَتّى‏ يُسْمَعَ صَوْتُهُ عَلى‏ بَابِ الدَّارِ: يَا فَاطِمَةُ بِنْتَ مُحَمَّدٍ.(الکافی(دارالحدیث) . ج15 : 267)

ابوبصیر نقل می‌کند که وقتی امام باقر(ع) دچار تب می‌شدند، از آب سرد مدد می‌گرفتند؛ اینگونه بود که در آن وقت ایشان را دو لباس بود، لباسی را در آب یخ می‌گذاشتند و لباسی که قبلا در آب یخ بوده را به تن می‌کردند تا بدان راحتی پیدا کنند( دائم لباس‌ها را تعویض می‌کردند تا حضرتشان راحتی بیابند)؛ سپس در همین حال با طنین و شدتی که تا درب خانه هم شنیده می‌شد(گویی همه خانه را فرا می‌گرفت) فریاد می‌زدند و ندا می‌دادند که:

«یا فاطمه بنت محمد!»



از مرحوم شیخ عباس قمی(ع) نقل است که ایشان ذیل این حدیث فرموده بودند؛ آب حرارت جسم را برطرف می‌کرده و نام فاطمه(س) حرارت قلب مبارک حضرتش را. ما از اسرار پس پشت آن تب و این ندا خبر نداریم؛ اما مسلم است که این نام شافی است و مایه تسکین. چطور ممکن است که کاری از دست آب سرد زمین بر آید، و کاری از دست این اسم عظیم در ظاهر و باطن عوالم بر نیاید؟


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 09:17


🔻ما ۱۴۰۰ سال است که ملت عشق میان دختر و پدریم از خرابه ی شام

🔻 @hossein_pak69

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 05:56


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|چرا زهرا زهرا نامیده شد؟| جناب صدوق(ره) در علل‌الشرایع خود نقل می‌کند که از رسول خدا(ص) سوال شد: چرا نام فاطمه(س) زهرا است؟ حضرت در پاسخ فرمودند: « زیرا نور فاطمه بر علی(ع) روزی سه مرتبه جلوه(تزهر) می‌کرد.» متن کامل حدیث چنین است: 🔹أبى رحمه الله قال:…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Dec, 05:23


🔺|چرا زهرا زهرا نامیده شد؟|



جناب صدوق(ره) در علل‌الشرایع خود نقل می‌کند که از رسول خدا(ص) سوال شد: چرا نام فاطمه(س) زهرا است؟ حضرت در پاسخ فرمودند: « زیرا نور فاطمه بر علی(ع) روزی سه مرتبه جلوه(تزهر) می‌کرد.»


متن کامل حدیث چنین است:

🔹أبى رحمه الله قال: حدثنا سعد بن عبد الله قال: حدثني جعفر بن سهل الصيقل، عن محمد بن إسماعيل الدارمي عمن حدثه، عن محمد بن جعفر الهرمراني عن أبان بن تغلب قال:

قلت لأبي عبد الله " ع " يا بن رسول الله لم سميت الزهراء عليها السلام زهراء؟

فقال: لأنها تزهر لأمير المؤمنين " ع " في النهار ثلاث مرات بالنور، كان يزهر، نور وجهها صلاة الغداة والناس في فرشهم فيدخل بياض ذلك النور إلى حجراتهم بالمدينة فتبيض حيطانهم فيعجبون من ذلك.

فيأتون النبي(صلى الله عليه وآله) فيسألونه عما رأوا فيرسلهم إلى منزل فاطمة عليها السلام. فيأتون منزلها فيرونها قاعدة في محرابها تصلي و النور يسطع من محرابها من وجهها فيعلمون ان الذي رأوه كان من نور فاطمة.

فإذا نصف النهار و ترتبت للصلاة زهر وجهها(ع) بالصفرة فتدخل الصفرة حجرات الناس فتصفر ثيابهم وألوانهم فيأتون النبي(صلى الله عليه وآله) فيسألونه، عما رأوا فيرسلهم إلى منزل فاطمة(ع) فيرونها قايمة في محرابها وقد زهر نور وجهها(ع) بالصفرة فيعلمون ان الذي رأوا كان من نور وجهها فإذا كان آخر النهار و غربت الشمس احمر وجه فاطمة(ع). فاشرق وجهها بالحمرة فرحا وشكرا لله عز و جل فكان يدخل حمرة وجهها حجرات القوم وتحمر حيطانهم فيعجبون من ذلك ويأتون النبي(صلى الله عليه وآله ويسألونه) عن ذلك فيرسلهما إلى منزل فاطمة فيرونها جالسة تسبح الله وتمجده ونور وجهها يزهر بالحمرة.

فيعلمون ان الذي رأوا كان من نور وجه فاطمة (ع) فلم يزل ذلك النور في وجهها حتى ولد الحسين(ع) فهو يتقلب في وجوهنا إلى يوم القيامة في الأئمة منا أهل البيت إمام بعد إمام.



▪️علل الشرايع . ج٢ :١٨٠-١٨١

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

04 Dec, 04:42


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned an audio file

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

04 Dec, 04:35


🔺|رسم فاطمیه هر سال...|| حاج محمود کریمی

دو روز از خبر شهادت حاجی گذشته بود. یکشنبه شب بود و شب اول مراسم فاطمیه. دل توی دلمان نبود که صبح دوشنبه این پیکر مقدس را تشییع کنیم. حاج محمود اینطور آغاز کرد:


رسم فاطمیه هر سال؛ شب آخر شب دریاس
ولی امسال شب اول می‌خونیم روضه عباس


#روضه . یکشنبه ۱۵ دی‌ماه ۹۸

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

02 Dec, 10:35


پرسيدم از طبيبی احوال دوست گفتا
فی بُعدِها عذاب فی قُربِها السَّلامه

گفتم ملامت آيد گر گرد دوست گردم
و الله ما راينا حباً بلا ملامه

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

29 Nov, 19:31


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|آتش‌بس؛ تمهید جنگِ بزرگ‌تر، نه توقف جنگ| [توجهی به رأی فقهی رهبر انقلاب درباره مقوله آتش‌بس و نیز پیشینه حزب‌الله لبنان] حمیدرضا میررکنی‌بنادکی حزب‌الله سرافراز لبنان تجربه‌های سخت و سنگین جنگ ۱۹۹۳ و عملیات سنگین «خوشه‌های خشم» در ۱۹۹۶ را پشت سر گذاشت.…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

29 Nov, 19:21


🔺|آتش‌بس؛ تمهید جنگِ بزرگ‌تر، نه توقف جنگ|
[توجهی به رأی فقهی رهبر انقلاب درباره مقوله آتش‌بس و نیز پیشینه حزب‌الله لبنان]

حمیدرضا میررکنی‌بنادکی


حزب‌الله سرافراز لبنان تجربه‌های سخت و سنگین جنگ ۱۹۹۳ و عملیات سنگین «خوشه‌های خشم» در ۱۹۹۶ را پشت سر گذاشت. با پیروزی پشت سر گذاشت. در ماجرای جنگ ۱۹۹۶ حزب‌الله - نه به عنوان یک دولت، یا یک ارتش دولتی، بلکه- به عنوان یک گروه مقاومت اسلامی به نمایندگی از امت بود که می‌جنگید. با این حال با مقاومتش، موجودی در کسوت دولت و با ارتشی تمام قد را پای میز مذاکره کشاند. آن سرطان مهاجمِ همواره پیش‌رونده، حالا نه تنها متوقف شد بود بلکه وادار به امضای تفاهمنامه‌ای «مکتوب» هم شد. مجبور بود امتیاز بدهد و این امتیاز دادن را هم با تعهدی حقوقی تضمین کند. همه جهان عرب انگشت به‌دهان مانده بودند که چطور یک گروه اسرائیل را وامدار و متعهد به چیزی کرده است. ظاهر امر آتش‌بس و توقف درگیری نظامی با رژیم بود، اما باطن ماجرا ادامه مبارزه در صورت و با سیرتی دیگر بود.

این مبارزه متوقف نشد و آن تفاهنامه آتش‌بس، تبدیل به مقدمه پیروزی بزرگ حزب‌الله در می ۲۰۰۰ شد. پیروزی‌ای که به قول برخی مورخین اولین دست‌آورد روشن جهان عرب در برابر رژیم صهیونیستی، بعد از یوم‌النکبة بود. یعنی نخستین دست‌آورد جهان عرب از ۱۹۴۸ میلادی به بعد.(ن.ک:فرمانده در سایه:۴۶).

این نخستین‌بار نیست که آتش‌بسی بین جبهه اسلام و کفار حربی منعقد می‌شود و آخرین‌بار هم نخواهد بود. منطق آتش‌بس در اسلام همین است. آتش‌بس توقف جنگ نیست، بلکه شیوه‌ای از جنگیدن است. تمهید جنگی است بزرگ‌تر و برای پیروزی‌ای بزرگ‌تر.

فقیه و مجاهد عظیم‌القدر عصر ما ؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(حفظه‌الله) در رسائل فقهی خود راجع به جهاد، در خصوص مقوله آتش‌بس چنین آورده‌اند:

«انّ الإقدام علي السلم العدو المحارب ليس امراً جائزاً و مباحاً في أي وقت و علي أي حال، بل جوازه متوقف علي وجود ما يكفي في تبرير الإقدام عليه من الشرايط و الأحوال التي يعبّر عنها بالمصلحة. هذا مضافاً إلي ما يدلّ بظاهره علي المنع من السّلم و المداراة و التودّد مع الأعداء المحاربين؛ كقوله تعالى: "فلاتهنوا و تدعوا الي السّلم".»(ثلاث رسائل في الجهاد:٢٠٣)

بنابراین در اسلام حالت اولیه میان جبهه اسلام و کفار حربی، جنگ است. تنها و تنها در صورتی که مصلحتی شرعی درکار باشد مسلمین اجازه آتش‌بس موقت با دشمن را دارند. این مصالح هم گونه‌گون است و به تصریح ایشان تشخیصش تنها و تنها در دل میدان ممکن است؛ مثلا ممکن است یکی از این مصالح «تخویف عدوٍّ أخَر طامع في بلاد الإسلامي من جهة كونهم مشغولين بالحرب» باشد. یعنی ترس از اینکه مشغول شدن جبهه اسلام به جنگی، فرصتی برای بروز فتنه و جنگی دیگر را به فتنه‌گران بدهد. نظیر اتفاقی که طی این دو روز در سوریه شاهدش هستیم؛ و فرصتی که برای تکفیری‌های ترکیه‌ای-صهیونیست فراهم شده‌است تا قلب و پل مقاومت را دچار فتنه‌‌ای تازه کنند و امثال این... . البته اینجا به دنبال تعلیل و بیان مصالحی که آتش‌بس در جبهه لبنان را واجب کرد نیستیم. فقط بیان دو تذکر ضروری بود؛

--یکی تذکر به پیشینه روشن حزب‌الله در این امر:  تاریخ مقاومت لبنان نشان داده که هر آتش‌بسی تمهید پیروزی بزرگ‌تری برای جبهه اسلام بوده است.

-- دیگری: تذکری به ماهیت آتش‌بس نزد ما مسلمین: آتش‌بس در فقه اسلام همیشه موقت است؛ «فانقطاع المدّة و عدم الدوام قد أخذ في معنى الهدنة و تعريفها»(همان:۲۰۰) موقت بودن در تعریف آتش‌بس مفروض است؛ چه اسلام با کفر همواره در جنگ است و «جنگ جنگ تا پیروزی» عقیده قرآنی ما است. آتش‌بس بقول رهبر انقلاب «نقول: تعلیق الهدنة و تأجيلها الي إلي أن يشاء الإمام»(همان:۲۲۶) است. با وجود پیمان آتش‌بس، امام جبهه هرگاه تشخیص دهد که وقت آن جنگ بالاتر رسیده است، با اشاره‌ای مجاز است جبهه را دوباره بگشاید و عمر آتش‌بس به پایان خواهد رسید.

حتی اگر از دل میدان و دستاوردهای روشن آتش‌بس کنونی مطلع نباشیم؛ التفات و تذکر به این دو مطلب ما را از آیه‌های یأسی که برخی در این چند روز می‌خوانند دور خواهدکرد. آتش‌بس فعلی امتداد جهاد حزب‌الله در صورت و سیرتی دیگر است و نه توقف جهاد؛ و حزب‌الله در این جهاد «قطعا پیروز است».


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

27 Nov, 20:35


🔺️|دوبیت از سایه در تمجید از شعر شهریار|


از روابط دوستانه و محاضرات شاعرانه شهریار و سایه خبر تاریخی ندارم. یعنی دنبالش نکرده‌ام. اما دست‌کم در دو غزل سایه نحوی کرنش در برابر غزل شهریار و یا دست‌کم تمجید از غزل شهریار دیده‌ام که برایم خیلی جالب توجه بود.

هر دوی این‌ غزل‌ها در دفتر سیاه‌مشق سایه است؛  در مورد اول سایه غزل خود را در قیاس با غزل شهریار تحقیر می‌کند و البته پیدا است این تحقیر از باب مبالغه در تمجید از غزل شهریار است. در این غزل که با مطلع «هنوز چشم مرادم رخ تو سیر ندیده/هوا گرفتی و رفتی ز کف چو مرغ پریده» سروده شده‌است؛ در بیت پایانی‌اش که موضع آوردن تخلص شاعر است، چنین آمده:


خموش سایه که شعر تو را دگر نپسندم
که دوش گوش‌دلم شعر شهریار شنیده



مورد دوم از اولی توصیف بلندتری است. آنجایی که سایه در تمجید معشوق، معشوق را به غزل شهریار تشبیه می‌کند که این بیانگر‌ اوج زیبایی غزل شهریار است به نزد سایه. این غزل با مطلع نه چندان قدرتمند «صبا به لرزش تن سیم تار را مانی/به بوی نافه سر زلف یار را مانی» در دفتر سیاه‌مشق مضبوط است. در یکی از ابیات این غزل آمده:


غزال من تو به افسون فسانه در همه شهر
ترانه غزل شهریار را مانی



قدر مجهول شهریار را باید همچنان جست و بر نقش او در تکوین غزل نوین فارسی اصرار ورزید.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

27 Nov, 11:49


📖 مطالعه کنید| بیست صفحه ابتدایی کتاب «یاد استاد» در قالب پی‌دی‌اف.
شامل فهرست مطالب و مقدمه پژوهشگر اثر


▫️در خصوص مرحوم استاد سعادت‌پرور هیچ اثر مستقلِّ تحقیقی نوشته و منتشر نشده است. آثاری که در خصوص ایشان به چاپ رسیده، یا خلاصه‌ها و گزیده‌هایی از بیانات و نوشته‌های ایشان است یا پژوهش‌هایی است موردی ناظر به کتاب‌ها و آثار ایشان. اما همچنان سؤالات و مسائل مهم و آموزنده‌ای در میان است که سند مکتوب و معتبری درباره آن در دست نیست؛ سلوک و روش ایشان در مراوده با شاگردان چگونه بوده است؟ خود ایشان چه سیر و روندی را طی نموده‌اند؟ و مواضع ایشان در خصوص مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی چه بوده است؟ در وهله نخست، این پرسش‌ها سوالاتی ناظر به بیوگرافی و زندگینامه ایشان قلمداد می‌شود؛ اما اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، می‌بینیم این سوالات راه به نقاطی اساسی می‌برند. وقتی درباره عالمی عارف سخن می‌گوییم، باید بتوانیم تمام کنش‌های شخصی و اجتماعی آن شخصیت را، ذیل درک او از عبودیت و توحید، شرح و تفسیر نماییم...
[برشی از مقدمه محقق]


🌐 لینک خرید کتاب



☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Nov, 07:00


🔺عطف به این مطلب که چند روز پیش عرض کردم.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Nov, 06:59


🔖 درسگفتار: "الفت در برابر اراده‌ی معطوف به غلبه"

▪️ تلاشی برای پیدا کردن خود در جهان امروز

📚 با ارائه دکتر وحید یامین پور

۱۵ جلسه آفلاین ( ۳۲۰ دقیقه)
🌐 بصورت درسگفتار
📃 همراه با بسته مکمل


🔻 مشاهده جزئیات و ثبت نام:
🌐 https://e-mehrab.ir/component/moojla/coursedetail/4584

💠 مرکز آموزشی مهراب
📲 @e_mehrab_ir


🔺️(مبالغ حاصل از فروش دوره‌ها صرفاً برای کارهای فرهنگی هزینه می‌شود و هیچ فردی نفع شخصی ندارد‌.)

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Nov, 11:24


▪️در یادداشتی که برای نشریه هیئت اصحاب الحسین دانشگاه تهران تقدیم کردم، کوشیده‌ام دعوتی کنم به تامل در نسبت باطن نوری و جلوه سیاسی حضرات معصومین(ع). چند روز بعد همین طرح بحث را کمی مبسوط‌تر و مصداقی‌تر در مجلس عزای فاطمی در جمع همکاران مجموعه سلوک ارائه کردم. صوت آن مجلس را هم ان‌شاءالله در کانال قرار خواهم داد.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Nov, 08:54


🔰جَعَلَ اللَّـهُ الْجِهادَ عِزّاً لِلْاِسْلامِ
#ویژه_نامه هیأت اصحاب الحسین(ع) دانشگاه تهران | مراسم عزاداری فاطمیه ۱۴۴۶

آنچه در این ویژه‌نامه می‌خوانید:

💠 سخن سردبیر

💠 اصحاب فاطمی

🔹هیأت تراز انقلاب اسلامی چیست؟

🔹فدک؛ هدیه یا ارث؟
زهرا ابوالحسنی، فعال حوزوی

🔹جهاد فاطمی
حمیدرضا میررکنی، عضو تحریریه ماهنامه سوره


💠 امّ المُقاومَه

🔹فصبر جمیل
فرزانه سادات باطنی، کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی

🔹و الذین معک
زینب سعیدی، فعال حوزه بین‌الملل


🔹قیامی از جنس عاطفه
فاطمه صادقی، پژوهشگر حوزه زنان

🔹سیاست فاطمی؛ جلوه نورانیت فاطمی
حمیدرضا میررکنی،عضو تحریریه ماهنامه سوره


💠 انّکُم المَسئولون

🔹فاطمیه؛ مدرسه وحدت اسلامی
سید علی سیدان، سردبیر ماهنامه سوره

🔹فاطمیه؛ نقش تاریخی ما و جمهوری اسلامی!
علی ریاحی‌پور، فعال سیاسی و فرهنگی

🔹آن جایی که جنگ نیست
محمد فخرا؛ فعال سیاسی و رسانه‌ای


💠 معرفی کتاب

🔹کتاب اهالی تپه ندبه
مبینا فردحسینی، فعال دانشجویی

🚩 هیأت دانشجویی اصحاب الحسین (ع)

@ashabolhossein_ir

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

21 Nov, 13:14


🔺|دعوت به حضور در برنامه تلویزیونی جهت|

این برنامه مشتمل بر ارائه‌هایی است درباب شهید حاج قاسم سلیمانی؛ کار او و نقش او و پدیده شهادت او در نظم و نظام فکری و اجتماعی ایران و جهان. امکان حضور در ضبط این برنامه برای استماع ارائه‌ها برای دانشجویان و طلاب فراهم است. این برنامه از سوی بنیاد مکتب شهید سلیمانی تدارک شده است.


با اجرای: دکتر وحید یامین‌پور

داوران:
دکتر حسین کچویان
دکتر بیژن عبدالکریمی
حجه‌الاسلام دکتر رهدار
دکتر موسی نجفی


▪️ارائه‌دهندگان آقایان/خانم‌ها:

کلهر
شهرستانی
نامخواه
صفار هرندی
مهدیار
سعادتی
بلیغ
مهدی زاده
قدیری
وحید زاده
خانم امین
حق پناه

زمان: فردا. جمعه. بازه ۱۰ تا ۲۲

👈لینک ثبت‌نام


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

20 Nov, 19:39


تو بر کشتی فکن خود را مپای از بهر تسبیحی
که خود روح‌القدس گوید که «بسم‌الله مجریها»


سنائی غزنوی(ره)


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

20 Nov, 04:40


▪️درجاتشان عالی باشد. اهتمام عجیبی در حفظ و نشر آثار اهل‌معرفت داشتند. بیان ساده و روانشان هم باعث می‌شد حدی از عمومیت در تعلیماتشان رعایت شود. قدیم‌ترین خاطره من از ایشان وقتی است که در‌نوجوانی مشغول کلمات مکنونه ملامحسن فیض‌‌ بودم.‌ آرام‌آرام متوجه‌ شدم حجم زیادی از آثاری که از اهل‌معرفت می‌بینم، نامی از ایشان هم در آن هست؛ مترجم،محقق، تذییل، تصحیح و ... .

فاتحه‌ای هدیه کنیم.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

20 Nov, 04:36


انا لله و انا الیه راجعون
شیخ صادق حسن زاده مراغه‌ای دار فانی را وداع گفت. از ایشان آثاری در زمینه تصحیح، ترجمه و تألیف کتب حدیثی، اخلاقی و عرفانی به جا مانده است.

از جمله آثار ایشان می‌توان به این کتب اشاره نمود: اسوه عارفان، عارف ناشناخته، طبيب دل‌ها، ترجمه المراقبات، ترجمه رساله لقاء الله، اسوه پارسایان، در جستجوی استاد، شیدای دوست، طریق عرفان، ترجمه کلمات مکنونه، ترجمه تحف العقول و ترجمه اصول کافی.
@Arefane

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Nov, 18:34


این رای ملامحسن فیض کاشانی را اینجا بجویید👇

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Nov, 18:34


#پیشنهاد_عیدانه

معرفی کتاب «الفت‌نامه»

سیدحمیدرضا میررکنی

ملامحسن فیض کاشانی معتقد بود نماز جمعه بر هر کسی و در هر شرایطی واجب است. شاه عباس ثانی صفوی او را به دارالحکومه اصفهان دعوت کرد، تا نماز جمعه را به پا دارد؛ اما فیض کاشانی برگزاری نماز جمعه را لغو کرد؛ چرا که با آن نماز جمعه شاکله‌ی اصلی اجتماع یعنی «جمع بودنِ جمع مردم» به خطر می‌افتاد. غایت شریعت در نگاه فیض کاشانی نه فقط سیر شخص، بلکه سیر دادن «جمع» است. این همه در کتاب او یعنی «الفت‌نامه»، نمود پیدا کرده است.

نویسنده: ملامحمدمحسن فیض کاشانی
تصحیح: سیدحمیدرضا میررکنی
۸۰ صفحه
انتشارات کتابستان

💡سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Nov, 16:22


مرحوم ملامحسن فیض کاشانی می‌گوید غایت بسیاری از احکام شریعت، الفت بین مؤمنین است و اگر ماموریت انبیاء در ساحت علم، دعوت به توحید باشد، ماموریت آنها در ساحت عمل، اتحاد مؤمنین و الفت و محبت بین آنهاست.
حالا از این زاویه همه تکالیف شرعی را مرور کنیم‌. کدام عمل عبادی بهتر و بیشتر این غایت را محقق میکند؟
دیدن شرع و دین در این نقشه کلّی است که اولویت و اهمیت احکام در هر عصر را معلوم و دین را معنا میکند.

#یادگاری
➕️ @yaminpour

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Nov, 07:24


🔺|روز همایون رسیدن را، پیوسته باید خواست|
[در پاسخ به نگرانی از اضمحلال محور در اثر جنگ]


طوفان‌الأقصی تنها گزینه‌ای بود که می‌توانست راهی برای کل محور باز کند. دوباره مقاومت را بعد از رکودی تقریبی که از پس شهادت حاج قاسم پیش‌آمد و در منطقه خانه کرده بود کنار بزند. در نسبت با خود فلسطین و مردمِ در بندِ غزه هم که این مطلب مسلم است. اَخوان در یکی از حبسیه‌هایش گفته بود؛


ببچاره خان‌امیر
که سال‌های سال در آن دخمه‌بوده بود
و‌ سال‌های سالِ دیگر بود بایدش
تا مرگ، این به‌راستی آزادی بزرگ
زین توبه‌تو حصارِ مصایب ربایدش


یا باید به انتظار مرگ می‌نشستند و یا باید شمشیر جهاد می‌کشیدند که دومی لاجرم سازنده‌تر بود.

این را در پاسخ به کسانی عرض می‌کنم که گهگاه می‌پرسند آیا طوفان‌الاقصی درست بود؟ بله درست بود. تنها راه بود. اگر در اثر این جنگ محوریتِ محور و انسجام محور مقاومت به عنوان یک کل انسانی-سیاسی-نظامی از میان رفت آن‌وقت باید چه کنیم؟

اولا میدان که چنین دلالتی ندارد. بوی اضمحلال نمی‌آید و بعکس؛ «بوی بهبود ز اوضاع جهان می‌شنوم.» اما اگر‌ هم چنین باشد؛ تکلیف کاملا روشن است. مسیر مقاومت ، مسیر درست و حقّی است که ما حقانیتش را پیش از این معرکه شناخته بودیم و حالا بیشتر شناختیم. مسیری جز این مسیر، مسیر ما نیست. حتی اگر مضمحل شویم و همچنان باشیم، چیزی باشیم، باز مسیر ما همین است.

نگاه کن
هنوز آن بلند دور
آن سپیده، آن شکوفه‌زار انفجارِ نور
کهربای آرزوست

سپیده‌ای که جانِ آدمی هماره در هوای اوست
به بوی یک نفَس در آن زلال دم‌زدن
سزد اگر هزار بار
بیفتی از نشیب و باز
رو نهی بدان فراز


این عباراتِ سایه، نقد حالِ ما است. اگر هزاربار هم زمین بخوریم، باز مسیر ما ایستادن است. بودن است که ایستادن را اقتضا می‌کند. هزاربار بودن پس هزاربار ایستادن. در ما جز خواستنِ تحقق جغرافیای سربلند توحیدی، خواستی نیست و لو هزابار مضمحل شویم. میان نگرانیِ از اضمحلال و حجت عمل ما لزوما ربط مستقیمی درکار نیست.


با ما و بی‌ما آن دلاویز کهن زیباست
در راه بودن سرنوشتِ ماست.
روز همایونِ رسیدن را
پیوسته باید خواست.

لکن؛ قطعا سننتصر

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

15 Nov, 20:55


🔺|علامه طباطبایی(ره): تبیین علمی توحید حق‌الیقین؛ بستر عمومی شدن مکتب ملاحسینقلی همدانی|
[بخشی از پیشگفتار بنده بر کتاب شریف «درآمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبائی(ره)» به قلم استاد فیاض‌بخش]


حمیدرضا میررکنی‌بنادکی


اما علامه طباطبائی(ره) غیر از خصلت شاگردپروری واجد خصیصه­‌ای است که کمتر در دیگر بزرگان دیده شده­است. آن خصیصه صورت بندی علمی آموزه­ها و جوهره مکتب است؛ که در ضمن تالیفات تخصصی و حتی عمومی ایشان قابل رویت است. با ظهور علامه طباطبائی(ره) آن نگاهی که پیش از ایشان به مثابه حوزه و حیطه­ای خاص با عناوین «اخلاق» یا «سیر و سلوک» یا «عرفان» شناخته می­شد، به تمام ساحات و علوم سرایت کرد و همگی همچون یک کلّ واحد بازتعریف شد. در واقع کوشش اصلی ایشان هم همین بوده است؛ تبیین اسلام و مکتب توحید بطور علمی و جامع. با تبیینی که ایشان ارائه کرد مباحث توحیدی دیگر یک بخش از بخش­های متعدد اسلام به شمار نمی­رفت، بلکه تمام دیدن عبارت می­شد از اظهار و ظهور توحید.

ایشان در اصول فلسفه با تقدم دادن مسئله شناخت و معرفت­‌النفس به حوزه­‌های دیگر علوم معقول و مابعدالطبیعه تقریر تازه­‌ای از فلسفه رسمی حکمای اسلام ارائه کردند که می­‌توان آن را احیاء فلسفۀ اسلامی شمرد. در تفسیر نیز با روشی که از استاد خود مرحوم قاضی(رض) – یعنی روش قرآن به قرآن- اخذ کرده بودند، به استفاده معارف بلند توحیدی و سلوکی از دل آیات همت گماشتند. خصوصا با تفسیر المیزان و انطباق کامل معارف مکتب اساتید ایشان با قران که ام­‌الکتاب مسلمین است روشن شد. با انتشار این اثر در میان دانشمندان اسلامی، دیگر مسائل و مباحث سلوکی یک بحث ذوقی و سلیقه­‌ای محسوب نمی­‌شد، بلکه به مثابه رویکردی کاملا قرآنی و اسلامی شناخته شد. امروزه بسیاری از محققینی که به آثار علامه طباطبائی(ره) توجه دارند، ملتفت بُن و بنیاد سلوکی و مکتبی علامه نیستند و شاید علاقه­‌ای هم به آن نداشته باشند، اما بواسطه آنکه آن بن و بنیاد در المیزان با استفاده از آیات قرآن طرح و بحث شده است، عملا از معارف مکتب مرحوم ملاحسینقلی همدانی و مرحوم قاضی طباطبائی(رض) بهره­ می­‌برند. بنابراین اگر امروز در جامعه شیعیان آموزه­ه‌ای بلند توحیدی بدون تنش و اتهامات سابق قابل طرح است و اگر مردم این روزگار به راحتی می­توانند از این مطالب و از اساتید این حوزه­ها استفاده کنند، بی­‌تردید این­ها ریشه در تلاش­های علمی و تالیفی علامه طباطبائی(ره) دارد.

وقتی آن مطالب بلند توانست به همت ایشان یک صورتبندی منقح و علمیِ متکّی به کتاب و سنت و ادله عقلی پیدا کند، برای طیف وسیع­‌تری هم قابل فهم و پیجویی شد. از این رو ظهور علامه طباطبائی(ره) را باید یکی از نقاط مهم تاریخ مکتب معرفتی تشیع دانست، که در آن علاوه بر تعمیق معارف توحیدی، امکان یک تربیت عمومی نیز فراهم آمد. اینگونه بود که میراث مرحوم سیدعلی قاضی(رض) تبدیل به رویکردی زنده و پویا در دل جریان مدارس علمیه شد، در حالی که در دوران خود مرحوم قاضی ابدا چنین مجالی برای اظهار معارف فراهم نشده بود.




▪️در این پیشگفتار تاریخ مکتب ملاحسینقلی همدانی(ره) را از ابتدا تا دوران معاصر مرور کرده‌ام. 👈 متن کامل این پیشگفتار

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Nov, 21:19


🔺بازگشت جهاد به متن و صحن هیئت پدیده شیرین و امیدبخشی است. البته همیشه بوده است؛ اما عمدتا با واسطه. مثلا یادکرد جهاد در صورت یادکردن از مجاهدِ شهید در اشعار و نوحه‌ها جای می‌گرفته است. اما در دکور امسال هیئت اصحاب‌الحسین(ع) به شکلی صریح خود کلمه «جهاد» را می‌بینیم.

خود کلمه مقدس «جهاد» در مرکز تصویر است. به ترتیب از راست به چپ در بالای تصویر انحاء مختلف جهاد را می‌بینیم؛ جهاد با قلم، جهاد با مال، جهاد با رسانه(دستی که دوربین بدست است و دستی که میکروفون بدست دارد)، و در مرکز جهاد سخت و به اصطلاح جهاد بالسیف.
معنایی که این تصویر القا می‌کند همان معنای تام و شاملی است که آقا در درس خارج فرمودند.

این تصویر جمله حضرت صدیقه را -که معمولا صرفا بر جهاد بالسیف تطبیق می‌شده- بدل به دعوتی عمومی نسبت به آحاد ملت کرده است؛ هرکس هرچه به‌دست دارد، جایش را پیدا کند و با همان بجنگد؛ یکی قلم، یکی پول و اسلحه.

چنانکه می‌دانید این جمله فرازی از خطبه فدکیه است. شیخ صدوق بصورت مسند این فرازها را روایت فرموده است و جالب است که راوی این حدیث فاطمی، حضرت زینب کبری(س) است.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

14 Nov, 04:08


📹 ببینید| یک نفس گرم...

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب پیرامون مکتب تربیتی ملاحسینقلی همدانی(ره) و شخصیت ممتاز علامه طباطبایی(ره)
صوتی شنیده نشده از علامه


▪️۲۴ آبان، چهل‌وسومین سالگرد عروج ملکوتی استاد علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) را گرامی می‌داریم.



☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Nov, 08:27


🔺|استاد شیخ حسن وکیلی||شرح مکتوبه امام حسن عسکری(ع) به علی بن حسین بن بابویه قمی(ره)

امروز فرصت کردم و این صوت را گوش دادم. متن نامه که بسیار خواندنی است. ترجمه خوبی از این نامه در کتاب «اربعین سالکان» آقای ایزد‌پناه مندرج است. این نامه یک دستورالعمل مأثور کامل سلوکی است که نه در متن و نه در سندش هیچ بحثی نیست.

بسیاری از نامه‌های سلوکی علما نظیر دستورالعمل‌هایی که مثلا از شهیداول رسیده است، در واقع تحریرهایی از این نامه‌اند.

توضیحات استاد وکیلی در گشودن راهی به تامل و عمل صحیح به این دستورات بسیار راهگشا است.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

13 Nov, 03:12


کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned «🔺|تفاوت «انسان مقاومت» با شهروند مطلوب دهکده جهانی| [بخشی از مصاحبه نشریه دانشجویی‌ موذّن] ▪️ تفاوت "انسانِ مقاومت" با "شهروند مطلوبِ دهکده‌ی جهانی" چیست؟ - میررکنی: این سوال دقیقا ناظر به همان سطح دومی است که در ابتدای عرائضم به آن اشاره کردم و البته…»

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Nov, 19:41


🔺|تفاوت «انسان مقاومت» با شهروند مطلوب دهکده جهانی|
[بخشی از مصاحبه نشریه دانشجویی‌ موذّن]


▪️ تفاوت "انسانِ مقاومت" با "شهروند مطلوبِ دهکده‌ی جهانی" چیست؟


- میررکنی: این سوال دقیقا ناظر به همان سطح دومی است که در ابتدای عرائضم به آن اشاره کردم و البته بازش نکردم. اجازه دهید به اختصار درباره این اصطلاح «شروند مطلوب دهکده جهانی» نکاتی عرض کنم؛ فکر می‌کنم خودبخود تکلیف تفاوت این دوتا هم معلوم بشود.


تعبیر شهروند مطلوب دهکده جهانی حاصل مرحله‌ای از مراحل تاریخ اروپا و اروپایی شدن جهان و در نهایت «آمریکایی شدن جهان» است. در لحظه‌ای از تاریخ انسانی اروپایی به‌جای تن دادن به نوموس(ناموس) تصمیم گرفت زندگی خود را برحسب «نُرم»ها تاسیس و برنامه‌ریزی کند. یعنی چه؟ یعنی لحظه‌ای که در آن دیگر در سیاست و تقنین و تربیت به دنبال حق و باطل نیستیم. یک زمانی کشورها با هم می‌جنگیدند بر سر اینکه عملی را یا قانونی را یا ایدئولوژی را حق یا باطل، درست یا نادرست قلمداد می‌کردند. بر سر این‌ها می‌جنگیدند. اما رفته‌رفته انسان غربی به نقطه‌ای می‌رسد که تمام معادلات را بر حسب نفع و ضرر -نوعا اقتصادی- فهم می‌کند. دیگر حرفی از ایدئولوژی هم در میان نیست. گویی انسان غربی می‌گوید «ولمان کنید می‌خواهیم زندگی بکنیم.». آخرین نسخه‌های لیبرالیسم در غرب به همین خاطر قدرت می‌گیرد؛ زیرا بنیاد لیبرالیسم دقیقا همین خنثی‌سازی است. برای همین است که لیبرالیسم در واقع دیگر اصلا ایدئولوژی نیست؛ یعنی حرفی درباره حق بودن یا باطل بودن چیزها نمی‌زند. بلکه بیشتر یک لایف استایل با سبک‌زندگی است، نه ایدئولوژی. این مطلب هم ادبیات متورم و خواندنی‌ای دارد؛ برخی جامعه‌شناسان از تعبیر «عصر مرگ ایدئولوژی» استفاده کرده‌اند. یا مثلا اشمیت در آن مقاله تاریخی‌اش از تعبیر «عصر خنثی‌سازی» استفاده می‌کند. همینطور مصاحبه آگامبن و اشمیت در اصل حول طرح همین مدعا است که غرب جدید حاصل انصراف از «نوموس» - به‌نحوی می‌شود گفت حق و باطل- و تن دادن به «نرم»ها است.


حالا این ادبیات است که نرمال بودن را به عنوان یک ارزش طرح می‌کند. در این ادبیات کشوری که بر سر حق و باطل بجنگد، کشور متمرّدی است و تلاش کشورها – خصوصا اگر پیرامونی و جهان سومی باشند- باید در این باشد که شاخص‌های توسعه انسانی، سیاسی و روابط اقتصادیشان را طوری مدیریت کنند که بتوانند وفادار به آن نرم‌ها باشند، و نه وفادار به ناموس و قانون حق و باطل. این نظمی که امروز در دنیا حاکم است، دقیقا متکی بر همین فهم است. یک لحظه همین صحنه امروزین جهان را ببینید؛ مسلمین به جهت آن‌که ناموسمنداند و به نوامیس حق وفادارند «بنیادگرا» خوانده می‌شوند. پس جایز است که نسل‌کشی بشود! اما کشوری که اساسا بر شالوده نژادپرستی و قومیت‌گرایی تاسیس شده‌است، به صرف اینکه توانسته سبک زندگی نرمال غربی را تدارک کند، به عنوان «برترین دموکراسی منطقه» معرفی می‌شود.


فکر می‌کنم با همین توضیح پیدا است که فرق انسان مقاومت با شهروند مطلوب دهکده جهانی چیست(؟!).



👈 متن کامل مصاحبه

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

12 Nov, 04:15


الفت‌نامه ملامحسن فیض رضوان‌الله علیه به بیان خود او به دنبال بیان غایت قصوای دین و شریعت است که همانا «الفت» باشد. خواندن و طی طریق با این رساله، غایت دین و اساس شیوه بودنمان را بر ما می‌نمایاند.

به نیابت از جناب فیض(ره) از حسن انتخاب آقای دکتر یامین‌پور ممنونم. ایشان نکات و سخنانی شنیدنی درباره طرح این رساله و خود معنای الفت دارد که ان‌شاالله در اختیار عموم قرار گیرند.


👈 معرفی کتاب

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Nov, 17:26


🔺|متن کامل وصیت مولی امیرالمومنین(ع) به محمد بن حنفیه|


بریده‌هایی از این مکتوبه مولی(ع) در کتب مختلف حدیثی در آثار کلینی، ابن شعبه حرانی و آثار سید بن طاووس نقل شده بوده‌است. اما ارسال در نقل و مقطوع بودن متن‌ها ما را از دیدار صورت کامل این نوشته و یا اتکای تاریخی و فقهی به آن باز می‌داشت.

به همت آقای ابراهیم جواد که از نسخه پژوهان پرکار جامعه علمی قم‌اند، نسخه‌هایی کامل از این مکتوبه مولی بدست آمده و صورت مصحَّح آن عرضه شده است.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Nov, 17:23


📄يُنْشَرُ لأوَّلِ مرّةٍ

وصيَّةُ أمير المؤمنين عليٍّ (عليه السّلام) إلى ابنه محمّد ابن الحنفيّة، برواية الأصبغ بن نباتة.
تحقيق الشّيخ إبراهيم جواد.

نُشِرَت في العدد (3) - مجلّة أطراف الأقلام الصَّادرة عن مجمع الإمام الصّادق (عليه السّلام) بقمّ المقدّسة.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Nov, 12:39


▪️زحمت دوستان در بسیج دانشکده روانشناسی تهران؛
البته بنده دکتر نیستم. این سهو حاصل حسن ظن دوستان است.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

11 Nov, 12:36


📝نسخه الکترونیکی ویژه‌نامه مقاومت

📌 در این شماره می‌خوانید:

🔹از لبنان؛ چرا جنگ، چرا حزب‌الله؟
🔘 |زهرا شیداییان|

🔸تا تهران؛ ایستادن ورای تاریخ
🔘 |سید مهدیار رحیمی|

🔹جان‌ها فدای اسلام
🔘 |مصاحبه با دکتر حمیدرضا میررکنی|

🔸روایت قهرمان در مقاومت
🔘 |زهرا شریفی|

@taliemagpsyedu

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

10 Nov, 22:05


▪️سال گذشته به اتفاق بعضی دوستانم به اردوی تربیتی اسلام ناب رفتیم. آنجا یکی از اعتراضاتی که دوستان داشتند این بود که چرا دیگر دانشجویان انقلابی ارتباط الهام‌بخش خود با هنر به عنوان یکی از اصلی‌ترین عرصه‌های معنایی انقلاب را از دست داده‌اند؟! دیگر کسی عکس نمی‌بیند، نقاشی نمی‌بیند، موسیقی و سرود نمی‌شنود و ... .

در جلسه‌ای که هفته پیش در کانون برگزار شد و توفیق میزبانی از حجه‌الاسلام وطن‌فدا را داشتم هم همین بحث به‌میان آمد. اینکه چرا دانشجویان هنر را کنار گذاشته‌اند و گرمای معانی هنر انقلاب را دائما از طریق ظواهر سرد سیاسی می‌خواهند به دانشگاه برسانند؟! این حرف باطل نیست. درست است.

اما امروز نگاهی به نشریه دانشجویی موذّن انداختم(متعلق به بسیج دانشکده الهیات تهران) و بنظرم بسیار جالب توجه آمد. این نشریه دانشجویی که متعلق به رشته‌های هنری هم نیست، به اثری از هنرمندی در خراسان توجه نشان داده است. هم دعوت به اصل دیدن کرده و هم با توضیح کوتاهش کوشیده چشم مخاطب را از دیداری سرسری به رویتی هنری منتقل کند.

این‌ خبرها خوب و نویدبخش است و می‌تواند و باید ادامه پیدا کند. ان‌شاالله

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

10 Nov, 14:30


موسسه نوآوری آینده روشن برگزار می‌کند:

اولین دوره مدرسه روایت اندیشه

با موضوع

💡"بررسی زمینه های انفکاک فکری انسان شرقی و غربی"


🔹️خوانش تاریخی
🔹️خوانش معاصرانه
🔹️و بررسی امتداد فکر انسان شرق و غرب عالم در فرهنگ سیاست و اقتصاد


📖سر فصل ها:
_خوانش ابن عربی
_خوانش سهروردی
_قرائت فردید و معارف
_قرائت داوری اردکانی
_قرائت فرهنگستان علوم اسلامی
_مردم شناسی شرق و غرب
_اندیشه سیاسی شرقی و غربی
_مبانی اقتصاد سیاسی شرق و غرب
_انقلاب اسلامی و مدرنیته
_مواجهه‌ی اندیشه‌ی تعالی با اندیشه‌ی ترقی
_نگاه امام خمینی(ره) در مقابل تمدن غرب بر اساس نظریه ولایت فقیه

📃با اعطای گواهی حضور در پایان دوره

🗓 زمان: یکشنبه و سه شنبه هر هفته طی ۱۲ جلسه از ۲۷ آبان ماه

⏰️ ۱۷/۳۰ الی ۱۹

📍مکان: خیابان ۱۶ آذر، باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران


هزینه ثبت نام حضوری: ۳۵۰ هزارتومان
هزینه ثبت نام دانشجویان دانشگاه تهران با ۳۰٪ تخفیف: ۲۴۵ هزارتومان

هزینه ثبت نام مجازی: ۲۲۰ هزارتومان
ثبت نام مجازی


مهلت ثبث نام تا ۲۴ آبان ماه
از طریق لینک زیر
ثبت نام

اطلاعات بیشتر و دریافت کد تخفیف:
@Start_U_Tehran
09909045466

@aianderoshan_ut

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

10 Nov, 10:48


🔺|من غیرچ یکشف همّی||ملا باسم الکربلائی|


حنین انتی منو مثلچ من الله الی‌نعمه
اذا حتی رسول‌الله یقول لچ فاطمه یوما


▪️در استقبال عزای فاطمی

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Nov, 21:03


🔻 #منتشر_شد

ویژه‌نامه انسانِ مقاومت
ویژه چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله
منتشر شد.

🔰آنچه در این ویژه‌نامه از نشریه موذن می‌خوانید:

🔸 ایست!
اگر مقاومت نکنید، برای همیشه متوقف خواهید شد...

🔹 من و مقاومت
مصاحبه‌ای با حمیدرضا میررکنی

🔸 قلب الأمین
پنجره‌ای رو به زندگی گوهر درخشان لبنان!

🔹 رو سپید
بشارتی در سوگ او!

🔸 رجز بخوان!
روضه‌ ما حماسی است...

🔹 حسبنا الله و نعم الوکیل
وعده‌ی الهی که این روزها شاهد تحقق آن هستیم.

إذا جاء نصر الله
چرخش قلم برای تو!

📍#نشریه_موذن

🆔 @basijut_elh

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

05 Nov, 17:37


🔰دعوت هستید به گعده دانشجویی:
🔺 آرایش جنگی دانشجویان چگونه باید باشد؟

🔹مهمان: حجت‌الاسلام حمزه وطن فدا
🔸به میزبانی: سید حمیدرضا میررکنی

🗓 زمان: چهارشنبه 16 آبان/ ساعت 15

🏢مکان: خیابان وصال شیرازی، کوچه فرهنگی، کانون اندیشه جوان


💠 کانون اندیشه جوان در فضای مجازی:

سایت | آپارات | ایتا | بله | روبیکا | اینستاگرام | تلگرام

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

03 Nov, 20:33


▪️در این شماره از مجله سوره دو سخنرانی خواندنی از رهبران شهید حزب‌الله عزیز لبنان به چاپ رسیده است؛

یکی سخنرانی شهید سیدعباس موسوی درباره کار کارستان امام خمینی(ره) در متولد کردن انسان مجاهد. انسانی که تمام بار این تحول بزرگ را به‌دوش می‌کشد.

و دیگری ترجمه بخش "مجاهدت" از سلسله جلسات دروس شهید سیدحسن نصرالله با عنوان " السیر و السلوک فی خطّ الامام الخمینی". در این سخنرانی سید برای ما توضیح می‌دهد که این جنگ، جنگ هر روزین ما است.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

03 Nov, 17:36


💠 دومین قسمت از ویژه برنامه #سوره_فتح

🔸به میزبانی دکتر وحید یامین پور

با حضور
سیدعلی میرفتاح
صابر شیخ رضایی


🔹امشب؛ ساعت ۲۳، شبکه۲


@Sourehmagazine

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

01 Nov, 20:21


🔺️|اَنا بنُ محمد المصطفی|| شهید سیدحسن نصرالله|

[روایت بخشی از خطبه دشمن‌شکن امام زین‌العابدین(ع)]


چند روز پیش دوستی برایم این مضمون بلند را با این صدای گیرا فرستاد.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

01 Nov, 08:25


▪️در آستانه اربعین شهادت مرشد مجاهد مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله (رضوان الله علیه) به مدت هفت شب درباره این جنگ سخن خواهیم گفت.
ان‌شاالله

از فردا شب
هر شب ساعت ۲۳
شبکه دوم سیما

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

31 Oct, 14:48


▪️|شهید سنوار: شاید جنگ از توقع ما طولانی‌تر شود|

هر روز اماره‌ها و خبرهای جدی‌تری مبنی بر طولانی بودن این جنگ عیان می‌شود. حالا نامه‌ای از شهید یحیی سنوار فاش شده‌است که دو هفته پیش از شهادتش آن را به یاران مجاهدش نوشته و در آن اعلام کرده است که این جنگ طولانی‌تر از انتظار و توقع خیلی‌ها خواهد شد.

شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب‌الله لبنان، چندبار طی این یک ماه تاکید کرده است که این جنگ مودّی به تغییر نقشه غرب‌آسیا خواهد شد. شهید سنوار هم در این نامه اینطور فرموده‌است که این جنگ به بازشدن درهای مسجدالاقصی منجر خواهدشد. این اعلام صریح فرماندهان مقاومت است و بر ما است برای یک جنگ طولانی آماده و مهیّا شویم.

دو روز بعد از شهادت شهید سنوار در متنی که عنوان بود "اوج جنگ، آغاز پایان جنگ است" در خصوص طولانی شدن و اوج‌گیری این نوشته بودم.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

31 Oct, 13:32


🔺️|خانه‌ام آتش گرفته‌است||مهدی اخوان ثالث

#احوالات

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

30 Oct, 15:09


🔺️|حزب‌الله؛ المنهج، التجربه، المستقبل| الشیخ القائد نعیم قاسم|

یکی از بهترین کتاب‌هایی که درباره حزب‌الله نوشته شده کتاب فرمانده مجاهد شیخ نعیم قاسم است. نمی‌دانم ترجمه فارسی این کتاب که به‌کوشش دکتر محمدمهدی شریعتمدار منتشر شده‌است، ملحقات چاپ سال ۲۰۱۰ کتاب را دارد یا نه. اگر ندارد حتما این ملحقات آنقدر ارزشمند هست که چاپ جدیدی از ترجمه فارسی با این ملحقات وارد بازار بشود.

فصل جهاد این کتاب یکی از بهترین و منسجم‌ترین طرح بحث‌های جهادی است که تا کنون دیده‌ام.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

30 Oct, 03:18


🔺️|سیدهُ الاَرض||ملاباسم الکربلائی



کما انتَ بدنیایَ طبیبی و مجیبی؛
اَجِرنی ذلکَ الیومِ حسین یا حبیبی!


خصوصا از دقیقه ۱۶

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

29 Oct, 09:46


▪️امروز در جلسه دوم این متنخوانی ان‌شاالله وارد متن احادیث می‌شویم. در خصوص اصل انتشار و نحوه انتشار صوت یا متن این جلسات هنوز تصمیم روشنی نگرفته‌ام. ان‌شاالله به‌نحو شایسته‌ای سعی می‌کنم به‌دست علاقمندان برسد.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

29 Oct, 09:45


🔺️|حلقه متنخوانی "کتاب الجهاد"|

سه‌شنبه‌ها . ساعت ۱۶:۳۰
کانون اندیشه جوان

توضیحات تکمیلی در ادامه👇
کناش|حمیدرضا میررکنی

#کتاب_الجهاد

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

28 Oct, 06:47


🔺️|از باب تواصی به‌حق|

شرکت در این دوره را به همه عزیزانی که می‌خواهند یه‌طور منسجم و منظم یک دوره کامل رئوس اصلی مکتب معرفتی و تربیتی طریقه احراق -که معارف اسلام است- را تدارک کنند(یا دست‌کم بشنوند)؛ به‌طور جدی توصیه و پیشنهاد می‌کنم.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

28 Oct, 06:44


📍اطلاعیه برگزاری دوره مجازی
آشنایی با مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)

🔰 مدرس: جناب حجت‌الاسلام والمسلمین سید کاظم ارکیان (از اعضای شورای علمی و مدرس دوره‌های تخصصی موسسه جلوه نور علوی)

🔰 زمان: از هشتم آبان‌ماه، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته، ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰

🔰 دوره طی سه فصل برگزار می‌شود و هر فصل ۶ جلسه به طول می‌انجامد.
عنوان‌های فصول عبارتند از:
▫️فصل اول: طلب علم حقیقی
▫️فصل دوم: بیان علم حقیقی
▫️فصل سوم: علم حقیقی؛ لوازم و مراقبات

🔰 امکان ثبت نام در آغاز هر فصل وجود دارد.

👈 به دوستانی که علاقه‌مند به شرکت در دوره حضوری "شرح حدیث عنوان بصری" بودند ولی امکان آن برایشان میسر نشد توصیه می‌کنیم در این دوره مجازی شرکت نمایند.

🌐 لینک ثبت نام در دوره


🔰 کلاس‌ها در محیط اسکای‌روم برگزار می‌شود.

🔰 به ثبت نام کنندگان بوسیله پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود.

🔰 این آیدی در تلگرام، ایتا و بله پاسخگوی سوالات شماست:
@jelvehadmin



☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

26 Oct, 19:25


امت مقاومت

فتحی شقاقی - خرداد ۱۳۶۸

«ای امام خمینی! ما فرزندان انتفاضه‌ی اسلامی فلسطین از میان سنگ‌ها به تو که بر فراز آسمان هستی، درود می‌فرستیم»

شهید فتحی شقاقی که همراه با دو دانشجوی دیگر در اواخر دهه‌ی ۱۹۸۰ جنبش جهاد اسلامی فلسطین را تأسیس کرد، در این ویدئو چنان از امام خمینی سخن می‌گوید که گویی امام در فلسطین انقلاب کرده است نه در ایران. شقاقی از صرف طرح اسلامی فراتر می‌رود و آن چنانکه در کتاب «امام خمینی، تنها گزینه» توضیح می‌دهد، فقط راه و روش امام را طریقی برای مبارزه با دشمنان جهان اسلام می‌داند.

فتحی شقاقی، دبیر کل وقت جهاد اسلامی فلسطین، در سال ۱۹۹۵ توسط موساد به شهادت رسید و عمر او کفاف نداد تا دلاوری‌های این روزهای همرزمان‌ش در سرایا القدس و کتائب عزالدین قسام را ببیند. امروز ۵ آبان سالروز شهادت اوست.

فیلم بخشی است از سخنرانی شهید فتحی شقاقی در اولین نماز جمعه پس از رحلت امام خمینی که در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۶۸ ایراد شده است.

فیلم کامل را می‌توانید در سایت سیمافکر ببینید

همچنین متن کامل ترجمه‌ی این سخنرانی را می‌توانید در آخرین شماره‌ی مجله‌ی سوره بخوانید.

💡سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

26 Oct, 19:25


امت مقاومت

فتحی شقاقی ـ خرداد ۱۳۶۸

فیلم کامل

💡 سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

26 Oct, 04:38


تسنیم:

حمله به «۲۰ نقطه» در ایران غیرواقعی و عملیات روانی است

یک منبع مطلع گفت که ادعای ارتش اسرائیل مبنی بر هدف قرار دادن ۲۰ نقطه در کشور غیرواقعی است و تعداد اهداف دشمن با فاصله، کمتر از این میزان است.

اقدام صهیونیستها از بیرون از مرزهای کشور صورت گرفته و آسیبهای محدودی وارد کرده است. وی تاکید کرد که هیچ مرکز نظامی سپاه در تهران مورد هدف قرار نگرفته است!!

اخباری که می‌گوید ۱۰۰ هواپیمای نظامی اسراییل در این حمله نقش داشتند نیز کاملاً دروغ است

@Thirdintifada

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

25 Oct, 11:56


🔺️|شهید شقاقی: فجر مبارزات اسلامی ملت فلسطین|

[مروری بر مفاد اصلی پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت شهیدشقاقی به‌سال ۱۳۷۴- به مناسبت ۴ آبان سالگرد این شهادت پربرکت]

شهید فتحی شقاقی به‌اعتباری موسس مقاومت اسلامی است و همه به‌نحوی بر سر سفره اوییم و امامش خمینی کبیر(رحمه‌الله علیهما). او در آثار خود تقریری از امام و انقلاب اسلامی‌اش در ایران ارائه کرد که مقاومت اسلامی فلسطین را ممکن می‌ساخت. طی شش ماه اخیر کوشیده‌ام به‌سهم خود غبار از چهره دلگشای این شهید عزیز کنار بزنم و همچنان هم ان‌شاالله این تلاش ادامه خواهد داشت.

▪️برای آنکه جایگاه بلند او در تاسیس و تاصیل مقاومت اسلامی را بفهمیم، متنی بهتر از پیام تسلیت رهبری نیافته‌ام؛


بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحیم‌
انا لله‌ و انا الیه‌ راجعون‌

صحنه‌ی‌ خونین‌ مبارزات‌ اسلامی‌ فلسطین‌، بار دیگر با خون‌ به‌ ناحق‌ ریخته‌ی‌ یکی‌ از فرزندان‌ رشید و مظلوم‌ آن‌ سرزمین‌، گلگون‌ گشت‌ و کسی‌ که‌ با قلبی‌ سرشار از ایمان‌ و اخلاص‌ برای‌ دفاع‌ از خانه‌ و میهن‌ خود، مجاهدت‌ می‌کرد به‌ دست‌ غاصبان‌ خونخوار و آدمکش‌ به‌ شهادت‌ رسید و صهیونیستهای‌ عاری‌ از شرف‌ و اخلاق‌ یک بار دیگر ثابت‌ کردند که‌ برای‌ مقاصد نامشروع‌ خود قتل‌ و جنایت‌ را مباح‌ و مشروع‌ می‌شمرند. مجاهد مؤمن‌ و شجاع‌ و متفکر و مخلص‌، شهید دکتر فتحی‌ شقاقی‌ یکی‌ از چهره‌های‌ درخشانی‌ بود که‌ فجر مبارزات‌ اسلامی‌ مردم‌ فلسطین‌ در دهه‌ی‌ اخیر را پدید آورد و همه‌ی‌ توان‌ و امکان‌ و اکنون‌ جان‌ عزیز خود را بر سر این‌ جهاد مقدس‌ گذاشت‌.

طلوع‌ خورشید اسلامی‌ از افق‌ مبارزات‌ فلسطین‌ که‌ به‌ ملت‌ مظلوم‌ فلسطین‌ جان‌ تازه‌ای‌ بخشید، در هنگامی‌ آغاز شد که‌ مدعیان‌ دروغین‌ قضیه‌ی‌ فلسطین‌، از بردن‌ نام‌ اسلام‌ در آن‌ عرصه‌ی‌ اسلامی‌ محض‌، به‌ شدت‌ پرهیز می‌کردند و با جدا کردن‌ قضیه‌ی‌ فلسطین‌ از اسلام‌، دانسته‌ و ندانسته‌ آرمان‌ فلسطین‌ را به‌ محو و نابودی‌ می‌کشاندند. و در این‌ هنگام‌ بود که‌ گروهی‌ از جوانان‌ پرشور و با اخلاص‌ و مؤمن‌ و اندیشمند و در راس‌ آنان‌ شهید عزیز ما دکتر فتحی‌ شقاقی‌ با الهام‌ گرفتن‌ از انقلاب‌ اسلامی‌ ایران‌ و با دلی‌ سرشار از عشق‌ و ارادت‌ به‌ امام‌ عظیم‌الشأن‌ راحل‌، پرچم‌ مبارزات‌ اسلامی‌ را برافراشتند و به‌ رغم‌ کوردلان‌ سست‌ عنصر و وابسته‌ و به‌ رغم‌ رژیم‌ غاصب‌ و به‌ رغم‌ آمریکا و سرسپردگانش‌ در منطقه‌ی‌ عربی‌، خون‌ در رگهای‌ افسرده‌ی‌ جهاد فلسطینی‌ دمیدند و دشمن‌ را که‌ با ساده‌اندیشی‌ و خوش‌ خیالی‌، مجاهدات‌ حق‌طلبانه‌ را پایان‌ یافته‌ می‌پنداشت‌ زیر ضربات‌ خود گرفتند.

اکنون‌ آن‌ مجاهد مؤمن‌ و مخلص‌ به‌ شهادت‌ که‌ آرزوی‌ همه‌ی‌ مبارزان‌ خالص‌ و صادق‌ است‌ نائل‌ آمده‌ است‌، ولی‌ اینجانب‌ با قاطعیت‌ اعلام‌ می‌کنم‌ که‌ این‌ مرگ‌ سرخ‌ و افتخارآمیز، مایه‌ی‌ اشتداد نهضت‌ عظیم‌ اسلامی‌ در فلسطین‌ خواهد شد و مظلومیت‌ او مظلومان‌ فلسطینی‌ را در مجاهدت‌ فی‌سبیل‌الله‌، راسخ‌تر خواهد ساخت‌.

ملت‌ مبارز فلسطین‌ محق‌ است‌ اگر خیانتکاران‌ به‌ آرمان‌ فلسطین‌ را چه‌ آنان‌ که‌ با روسیاهی‌ تمام‌، خود را فلسطینی‌ می‌شمارند و چه‌ اعراب‌ غیر فلسطینی‌، شریک جرم‌ سران‌ رژیم‌ صهیونیستی‌ در این‌ جنایت‌ و جنایات‌ مشابه‌ آن‌ در گذشته‌ بشمارد.

بی‌‌شک این‌ آخرین‌ جرم‌ تروریستهای‌ غاصب‌ نخواهد بود ولی‌ بی‌شک آن‌ که‌ در نهایت‌ به‌ پیروزی‌ قاطع‌ می‌رسد جبهه‌ی‌ حق‌ ملت‌ مسلمان‌ و مبارز و مظلوم‌ فلسطین‌ خواهد بود.

اینجانب‌ شهادت‌ این‌ مجاهد برجسته‌ی‌ فلسطینی‌ را به‌ همه‌ی‌ آحاد ملت‌ فلسطین‌ بویژه‌ به‌ سازمان‌ مبارک جهاد اسلامی‌ فلسطین‌ و بالاخص‌ به‌ همسر و فرزندان‌ و والدین‌ و دیگر کسان‌ و یاران‌ وی‌ تبریک و تسلیت‌ می‌گویم‌.
 
والسلام‌ علی‌ جمیع‌ عبادالله‌ صالحین‌
سیّدعلی‌ خامنه‌ای‌

۱۳۷۴/۸/۸          

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

24 Oct, 20:00


🔺️|خوبم؛ برا تو به سینه می‌کوبم|| سیدمهدی حسینی

#شب_جمعه

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

24 Oct, 10:53


رییس خیلی قدیمی کمیسیون امنیت ملی مجلس طی توییتی که خودش اقدام علیه امنیت ملیِ ملتِ ایران و دیگر ملل منطقه است؛ افاضات جالبی فرموده‌اند؛

اولا متعرض کمک‌های ملت مسلمان ایران یه جبهه مقاومت شده‌‌اند. ایشان با احکام اسلامی آشنا نیست و نمی‌داند پشتیبانی از جبهه اسلام به مال و انفس دربرابر واجب شرعی است. نیز نمی‌داند به‌داد مظلومینی که بی‌خانه و کاشانه‌شده‌اند رسیدن، تکلیف شرعی است و بر دولت اسلام واجب است زمینه و امکان عمل به این واجب را برای ملت فراهم کند. تمهید این واجب شرعی نامش "کندن گوشواره دختران ایرانی" نیست. این حرف‌ها اهانت به اسلام است.

ثانیا با "قابل پیشگیری" خواندن جنگ به جبهه کفر پیام ضعف می‌دهند. بر ملل مسلمان واجب است که پیام آمادگی صادر کنند ؛ یعنی آرایشی جنگی بگیرند. به بیان بسیاری از فقها حکمت "رباط الخیل" همین است. رباط‌الخیل یعنی آرایش جنگی و نمایاندن آمادگی. این حرف‌ها خلاف روح شرع و مقصود آیات و احادیث جهاد است.

بگذریم که اصل "قابل پیشگیری" خواندن این جنگِ هم‌اکنون آغاز شده، گویای بی‌اطلاعی یا بی‌عقلی این مقام قبلا مسئول است.


کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Oct, 14:41


انا لله و انا الیه راجعون

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

23 Oct, 13:36


▪️این تصویر امروز زیاد دست به دست شد. این عکس متعلق است به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ره) در ری. مزار هم مزار مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی(ره) است. سنگ مزار ایشان طی ناه‌های اخیر تعویض شده است و این هیئت قدیمی مزار ایشان است.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Oct, 16:54


لینک حضور در کارگاه:

https://meet.google.com/pbr-mdse-ufp

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Oct, 06:39


🔺️|جغرافیای مهاجم|
[از سلسله کارگاه‌های مقاومت](مجازی)


▪️با محوریت کتاب "امام خمینی؛ تنها گزینه"
سه‌شنبه(امشب) . ساعت ۲۱

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Oct, 05:56


▪️ان‌شاالله امروز جلسه اول برگزار می‌شود. آخرین مهلت‌های ثبت ‌نام تا ظهر امروز است.

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

22 Oct, 05:55


🔺️|حلقه متنخوانی "کتاب الجهاد"|

سه‌شنبه‌ها . ساعت ۱۶:۳۰
کانون اندیشه جوان

توضیحات تکمیلی در ادامه👇
کناش|حمیدرضا میررکنی

#کتاب_الجهاد

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

21 Oct, 05:17


🔺️|حزب‌الله؛ المنهج، التجربه، المستقبل| الشیخ القائد نعیم قاسم|

یکی از بهترین کتاب‌هایی که درباره حزب‌الله نوشته شده کتاب فرمانده مجاهد شیخ نعیم قاسم است. نمی‌دانم ترجمه فارسی این کتاب که به‌کوشش دکتر محمدمهدی شریعتمدار منتشر شده‌است، ملحقات چاپ سال ۲۰۱۰ کتاب را دارد یا نه. اگر ندارد حتما این ملحقات آنقدر ارزشمند هست که چاپ جدیدی از ترجمه فارسی با این ملحقات وارد بازار بشود.

فصل جهاد این کتاب یکی از بهترین و منسجم‌ترین طرح بحث‌های جهادی است که تا کنون دیده‌ام.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

21 Oct, 04:55


قیمت گرفته کوی ما از قامت زیبای تو



▪️از صبح علی‌الطلوع در فکر امامم و قیمتی که مسلمین بخشید.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Oct, 19:22


"ما پس از خداوند(سبحانه و تعالی)، با صراحت، بر جمهوری اسلامیِ شجاع، مومن، مطمئن و دلیر تکیه کرده‌ایم."


▪️|شهید سیدحسن نصرالله||روز عاشورا ۱۴۳۴(۵ آذر ۱۳۹۱)|

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Oct, 15:27


جمال‌الدین قاسمی نزدیک به یک قرن پیش، از رشید‌رضا اینطور نقل می‌کند که؛ بلاد اسلام مادامی که به جهاد اهتمام داشت سربلند و مستقل و پرشوکت بود و از زمانی که امرا و اعراب به ثروت‌اندوزی و دنیا گرویدند، بلاد مسلمین اسیر دست چپاول دشمنان اسلام شد.

می‌نویسد:

"همه آنان(امرای مال‌اندوز) با رهاساختن این واجب کفایی(جهاد)، در گناه ترک واجب شریک شده‌اند و به همین دلیل است که الآن ما از این مظالم و هرج و مرج‌ها رنج می‌بریم."

مهم‌ترین کشف دوباره امت اسلام که منجر به تشکیل جغرافیای مقاومت شد، کشف دوباره همین واجب کفایی بود؛ "جهاد". مقاومت همچنان در‌میدان جهاد می‌کند و شهید می‌دهد و باز هم رجز می‌خواند؛

یا اعداءُ مهلاً
کَم سَتَندمونا
اَنتم مَن بدَاتُم
ثمّ فاسمَعُونا
داحی بابِ خَیبر
حیدرٌ ابونا

یاعلی

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Oct, 12:43


🔺️|لحظه اوج جنگ، آغازِ پایان جنگ است|


آبان سال پیش درحالی که طوفان الاقصی تازه آغاز شده بود، چیزی نوشتم با این عنوان «جنگ می‌تواند بالا بگیرد». این متن پاسخی بود به تحلیل‌های سرخوشی که در هفته‌های اول دائم تاکید می‌کرد که اسرائیل نمی‌تواند طولانی بجنگد. در این نوشته کوشیدم توضیح بدهم که کیفیت گذر زمان گویای آن است که این جنگ بدون بالاگرفتن امکان خاتمه ندارد. حالا این جنگ مدتی است که بالا گرفته است. نبرد زمینی غزه، سخت در جریان است، جنوب لبنان صرف نظر از بمب‌باران‌های پایتخت، درگیر جنگ زمینی متر به متر است. رهبران مقاومت یک به یک به شهادت رسیده‌اند؛ همان‌هایی که این صحنه اصلا با ایشان توانسته بود صحنه باشد؛ شهیداسماعیل هنیه، شهید سیدحسن نصرالله و حالا شهید یحیی السنوار.

چند هفته قبل بامداد جمعه را بیدار ماندم تا متن پیمان‌نامه هنرمندان و اهالی فرهنگ ایران خطاب به سیدحسن را بنویسم. قرار بود نامه را بدهیم اهالی فرهنگ و هنر امضا کنند و به دست سید برسانیم؛ آنجا نوشته بودیم ما همه توانمان در خدمت شما است؛ امر کنید! ساعت 3 بامداد جمعه متن را تمام کردم و سپرده شد به برادری تا اصلاحات نهایی را وارد کند. بعد از ظهر جمعه متن نهایی شد. غروب جمعه محل اقامت سید بمب‌باران شد و من تصاویرش را زنده تماشا می‌کردم. در همین روزها مشغول کارهایی درباره یحیی سنوار بودیم؛ کارهای مختلف. شنبه و یکشنبه را گذاشته بودم برای وقت جلسه تنظیم قرارداد آن کارها. امروز جمعه است تا قبل جلسه فردا باید یادم باشد که نام یحیی سنوار را در قراردادها اصلاح کنیم؛ بنویسیم «شهید یحیی سنوار».

با این حال هنوز جنگ ادامه دارد؛ این چگونه جنگی است که با به‌شهادت رسیدن اصلی‌ترین برپاکنندگانش ، هم آنان که بار اصلی معنای این میدان را به دوش می‌کشیده‌اند، همچنان ادامه دارد؟ منطقا وقتی این چهره‌ها به شهادت می‌رسند، دیگر صحنه باید سست شود و جنگ به پایان برسد. اما نمیرسد و نرسیده!!

آنچه می‌تواند جنگ را خاتمه دهد، سطح دیگری از جنگ است که هنوز فرانرسیده. نمیدانم آن سطح، چیست؟ اما هنوز ما در آن سطح به‌سر نمی‌بریم. بدون تردید و به زودی جنگ از آنچه هست، بالاتر خواهد گرفت و من تصور می‌کنم بازیگر اصلی آن سطح از نبرد، جمهوری اسلامی ایران است.

تلاش اسرائیل آن است که با رعایت همین معادله و نگهداشتن جنگ در همین سطح، بدون درگیری مستقیم با ایران، دست و پای مقاومت را قطع کند. این حرفی است که بسیاری از کارشناسان هم بعد از آغاز حملات رژیم به لبنان، آن را تکرار و تصریح کردند. واکنش دولتیان غربی به شهادت یحیی سنوار هم گویای آن است که آنان تا حد زیادی خیالشان نسبت به جبهه غزه راحت شده است. امروز خبر آمد که آمریکا و عربستان در تدارک طرحی برای سازمان حاکم بر غزه در «آینده» هستند. این روند ادامه پیدا خواهد کرد و رژیم تا لحظه‌ای که از قطع این دست‌ها خیالش راحت نشود، از پای نخواهد نشست.
ایران و مقاومت برگ‌هایی دارند که در این سطح از جنگ قابل ارائه نیست. با بالاتر رفتن سطح درگیری‌ها آن گزینه‌ها محقق خواهند شد. مهم‌ترین این برگ‌ها بسیج آحاد ملل مسلمان است. شاید بیانیه اخیر حزب‌الله لبنان مبنی بر شروع مرحله تازه از درگیری و اعلام یحیی سریع مبنی بر بالاتر رفتن سطح حملات دولت یمن به اسرائیل، نوید فرارسیدن چنین سطحی از جنگ را بدهد.

به هر حال، در لحظه‌ای که همگان بدانند این جنگ یک جنگ وجودی است، همگان به میدان خواهند آمد؛ و لاجرم چنین لحظه‌ای تنها و تنها در اوج جنگ محقق خواهدشد. آغازِ پایان جنگ همان لحظه اوج جنگ است. رویاپردازانه است، و با حرف‌های کارشناسان تطبیق ندارد، اما الا و لابد بدون تجربه این لحظه، آن مشارکت امتی در کار نخواهد آمد، و تا امت مشارکتی تامّ در این قضیه نکند، دشمن سرجایش نخواهد نشست. اهل بصر و اهل قلم باید خود و ملت خود را برای چنین لحظه‌ای فراخوان و آماده کنند.

کناش|حمیدرضا میررکنی

کُنّاش | حمیدرضا میررکنی

18 Oct, 11:22


▪️دو روز بعد از شهادت شهیدسیدحسن نصرالله(و قبل از عملیات وعده صادق۲) با جمعی از رفقای دانشجو مجلسی داشتیم. به مناسبت خبر اخیر و فضای گفت‌وگو برخی رفقا یکی از دوستان نکات آخر آن جلسه را جدا کرد و برایم فرستاد. شاید شنیدنش خالی به‌کاری بیاید.

اصل عرضم این بود که در موقعیت جنگ و در لحظه از دست دادن این رهبران عزیز، نباید سستی کنیم و حتی حس سستی از ما صادر بشود.

کناش|حمیدرضا میررکنی