مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر @monbathat Channel on Telegram

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

@monbathat


✔️ مُنبثّات ( انْبَثّ : تفرَّق وانتشر ، فهو مُنْبَثٌّ)
🖌 پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

@Mhmasoumi84

منبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر (Persian)

منبثّات یک کانال تلگرامی است که توسط پژوهشگری به نام Mhmasoumi84 اداره می‌شود. در این کانال، شما می‌توانید با پراکنده ها و شطحیاتی که این پژوهشگر بررسی و انتشار می‌دهد، آشنا شوید. منبثّات اصطلاحی است که به تفرقه و انتشار اشاره دارد و این کانال همانطور که نامش نشان می‌دهد، محلی است برای انتشار دانش و اطلاعات پراکنده و گاهاً غیرمنتظره. اگر علاقه‌مند به جذابیت‌ها و انتشارات یک پژوهشگر هستید، حتماً این کانال را دنبال کنید و از مطالب متنوع و جذاب آن بهره‌مند شوید.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

09 Dec, 16:03


❇️ به وقت شام

نظام سوریه هم مانند تمام‌های نظام‌های سیاسی تاریخ از چند سال قبل به دوره‌ی زوال خود رسیده و نهایتا فروپاشید.

#چکش_موازنه را در قالب یادداشت تفصیلی محرمانه‌ای در سال 1397 و پس از دو سال گفتگو و مذاکره با معارضین سوری، رهبران حزب‌الله و مسئولان ایرانی نوشته و در اختیار اصحاب قرار و تصمیم‌گیران گذاشتم.

هدف آن اصلاح ساختار نظام سیاسی در سوریه با هدف بقای حضور و نفوذ در شرق مدیترانه برای پیش‌برد به‌تر پروژه‌ی مهار رژیم و دیگر اهداف بود.

حالا شاید پیشنهادها عملیاتی و اجرایی نبود. شاید برخی در داخل محور مست پیروزی بودند و بدان توجه نکردند. شاید نظام سوریه انعطاف نشان نمی‌داد. شاید همه‌ی این‌ها. شاید...

https://t.me/mersadcss/382

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

29 Oct, 17:48


❇️ پایان‌نامه


به دلایلی که برخی دوستان نزدیک‌تر می‌دانند، بنا دارم فعلا دیگر چیزی ننویسم. یکی‌اش این که حالیه به ازای هر لبنانی دو تحلیل‌گر و راوی ایرانی در این کشور حضور دارند و به حد کفایت و بلکه بیش از آن تولید محتوا می‌کنند. پس نمی‌خواهم تحلیل کنم. میدان پر است از مداحان و سلبریتی‌های سیاسی. همه هم تحلیل‌گر و تریبون‌دار.

فقط خواستم یک بار خلاصه‌ای از ده‌ها ساعت مصاحبه و صدهاصفحه محتوای تولیدی از یک سال پیش از ترور شهید فرودگاه بغداد را تیتروار و به اختصار انتشار دهم تا فردا بیش از این متهم مصائب کشور نشویم. متهم به جنگ‌طلبی و عمله رسانه‌ای اسرائیل بودن و تهمت هایی از این دست از سوی آدم هایی که نه جنگ‌بلدند و نه صلح‌بلد.

چندصباحی تریبون را به اطلاق در اختیارشان قرار می‌دهیم و در گوشه‌ای دیگر طرحی نو در می‌اندازیم.

1- ورود به فاز جنگ های ترکیبیِ ارداکی-معیشتی و درانداختن جنگ نان علیه محور مقاومت

2- تاکید بر نقش انفعال در برابر جنگ اقتصادی تحمیلی کنونی، به انفجار از درون

3- تاکید بر نقش سیاست توسعه نامتوازن و شتاب‌زده‌ی هسته‌ای و تحریم‌‌های متاثر از آن، توافق‌نامه‌ی ناکارآمد هسته‌ای و نیز محاسبه‌پذیری ادارکی نظام قدرت در کاهش هزینه‌های اقدام علیه کشور

4- هشدار در خصوص شرایط منتهی به شکل‌گیری مرد بیمار خاورمیانه

5- تاکید بر ترور سردار سلیمانی به مثابه گامی میانی در نبردتمام عیار بر سر شکل گیری آرایش جدید منطقه‌ای و تاکید بر گام های پسینی نظامی-امنیتی مستقیم محور غربی برای تحقق این پروژه

6- تاکید بر مهندسی صحنه تحولات با تمرکز بر انتقام ساختاری به جای انتقام فوری موردی

7- تاکید بر افزایش تنش کنترل‌شده با امریکا به عنوان یکی از گزینه‌های ضروری برای وادار کردن این کشور به عقب نشستن از ادامه پروژه فرسایش ایران

8- تاکید بر جای‌گزینی الگوی اداره علمی بر کشور و بازسازی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی

9- تاکید بر نامتوازن بودن تفاهم ایران و سعودی و نقش آن در کاهش گزینه‌های در دسترس ایران در شرایط نیاز به افزایش تنش

10- تاکید بر ضرورت تحول روتین های امنیتی برای به تاخیر انداختن یا خنثی کردن ضربات انتقامی رژیم در فردای طوفان اقصی

11- تاکید بر ضرورت گذارِ سازمان مقاومت از تصدی‌گری مطلق به فعال کردن هسته‌های منتشر نهضت و ظرفیت‌‌های داوطلبی در پیش‌برد امر نهضت

12- تاکید بر عدم تحریک و زیرفشار قراردادن تصمیم‌گیران سیاسی و امنیتی برای پاسخ‌های مقطعی و موردی پس از ترور شهید سیدرضی موسوی و ضرورت تمرکز تقاضا بر اصلاحات اساسی در هر دو ساحت سیاسی و نظامی

13- تاکید بر ارجحیت رفع زمینه‌ها و بسترهای آسیب‌پذیری از رژیم بر پاسخ‌های واکنشی و مقطعی. گفته شد: واکنش‌های مقطعی و برآمده از انفعالات و احساسات، گاه می‌تواند زیان‌بارتر از پاسخ ندادن باشد.

14- تاکید بر سرشکن کردن هزینه‌ها میان رژیم و امریکا و مهار رژیم از طریق ایالات متحده: نظریه امتناع مهار رژیم با تمرکز صرف بر واردکردن هزینه بر آن.

15- تاکید بر نقش تفکیک میان امریکا و رژیم در استمرار طرح نابودی محور مقاومت و ترور بیشتر فرماندهان نهضتی و ترور تمام رهبران نسل نخست نهضت تا یک سال آینده (در فرض استمرار وضعیت موجود)

16- تاکید بر عدم موافقت با حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم (به دلیل تبعات آشکار آن برای اهل فن): پاسخ به ترور امنیتی با ابزار نظامی بیش از دو سه بار امکان‌پذیر نیست. حتی می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد.

17- تاکید بر شیفت به افزایش تنش امنیتی به جای پاسخ مستقیم نظامی (با تمرکز بر تلفات انسانی به جای خسارات مادی به عنوان رکن احیای بازدارندگی) : ترور هنیه فتح باب ترورهای بعدی این بار از میان مقامات ارشد نظام‌ است. در قلب تهران. و چون روز روشن است که این اراده‌ی خصمانه را نه با سیاست و دیپلماسی و نه با زدن زیرساخت که مستقیما با خون می‌توان مهار کرد.

18- تاکید بر ضرورت تن ندادن حزب‌الله به ترور فواد شکر (سیدمحسن) و ضرورت پاسخی بازدارنده با تمرکز بر تلفات انسانی قابل توجه: تن دادن به آن، به معنای پذیرش ضربه در درون قلعه‌ی مستحکم امنیتی حزب‌الله است. به معنی فقدان امنیت برای رهبران و فرماندهان حزب‌الله در امن‌ترین مربع آن است: محله‌ی حارة حریک.

19- و للحدیث بقیة...


https://t.me/Monbathat/2395

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

29 Oct, 17:48


❇️ پایان‌نامه

به دلایلی که برخی دوستان نزدیک‌تر می‌دانند، بنا دارم فعلا دیگر چیزی ننویسم. یکی‌اش این که حالیه به ازای هر لبنانی دو تحلیل‌گر و راوی ایرانی در این کشور حضور دارند و به حد کفایت و بلکه بیش از آن تولید محتوا می‌کنند. پس نمی‌خواهم تحلیل کنم. میدان پر است از مداحان و سلبریتی‌های سیاسی. همه هم تحلیل‌گر و تریبون‌دار.

فقط خواستم یک بار خلاصه‌ای از ده‌ها ساعت مصاحبه و صدهاصفحه محتوای تولیدی از یک سال پیش از ترور شهید فرودگاه بغداد را تیتروار و به اختصار انتشار دهم تا فردا بیش از این متهم مصائب کشور نشویم. متهم به جنگ‌طلبی و عمله رسانه‌ای اسرائیل بودن و تهمت هایی از این دست از سوی آدم هایی که...

یاحق

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

18 Oct, 17:19


به زودی یادداشتی منتشر خواهد شد با عنوان «چه گفتیم و چه می گوییم»
حامل رئوس مواضع و پیشنهاداتی که از دو ماه به ترور سردار سلیمانی در این کانال و سکوهای دیگر از این نویسنده انتشار یافته است.
برای تقابل با خط تحریف و تخدیر و تهمت‌های رنگارنگی که این روزها می‌زنند.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

18 Oct, 17:17


بسمه

در باب 598 شماره دو

❇️ ما را که مخالف تصعید نظامی بودیم به انواع و اقسام تهمت‌ها و برچسب‌ها نواختند اما تعجب نکنید اگر همین جماعت #صلح_کل که برای وعده‌های صادق۱ و ۲ کِل کشیدند و رگ گردنشان در برابر هر پیشنهاد اصلاحی متورم شد، در فردای پینگ‌پونگ موشک‌ی با اسرائیل سخن از ۵۹۸ دو به میان آورند و نظام را تشویق به بالابردن پرچم سفید کنند و نظامیانی که به بهانه دفاع از آن ها هر انتقاد یا پیشنهادی را سرکوب کردند، زیر بار سرزنش و تحقیر قرار دهند.

همان‌طور که از ماجراجویی نسنجیده چیزی جز ویرانی درو نخواهد شد، از جعبه‌ی صلح طلبی افراطی در نهایت چیزی جز تسلیم خارج نخواهد شد. با این تفاوت که فرسنگ‌ها میان امروز و ۱۳۶۷ فاصله است. برخلاف آن روز، 598 امروز جز با تحویل دارایی‌های استراتژیکی همچون نفوذ منطقه‌ای، برنامه‌ی دفاعی و برنامه‌ی هسته‌ای امکان‌پذیر نخواهد بود.
فردای چنین وضعیتی، از ایران شیر بی‌یال و دمی باقی خواهد ماند که از نیروهای تجزیه‌طلب قومی تا خرده‌کشورهای منطقه‌ برایش شاخ و شانه خواهند کشید. دولت مرکزی ضعیف و شکننده‌ای که باید در خیابان با مخالفانش درگیر باشد. کشوری که از قدرتش به وقتش استفاده درستی نکند چهارصباح دیگر باید نگران از دست دادن جزایرش در خلیح فارس باشد. یا نگران حاکمیتش در شرق کشور. یا درگیر خفگی ژئوپلتیکی تحمیلی از شمال غرب. یا..

✳️ چندماه است که با دامن زدن به هیولای تله‌ی جنگ، محافظه‌کاری و ترس را ترویج و اصحاب قرار را تخدیر کرده‌اند. هم‌زمان هم برآمده از امر واقع، ۵۹۸ شماره‌ی دو را تئوریزه کرده‌اند و در آب‌نمک خوابانده‌اند. برای فردای خوابیدن غبار موشک‌های دشمن.

هرچه خير است.
.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

08 Oct, 20:23


دوستانی که دنبال مجموعه‌ای معتبر برای کمک به پناهندگان لبنان هستند بسم‌الله.
این دوستان بی‌ادعا کارشان را شروع کردند و حالیه به بیش از ۱۵۰۰ نفر در بیروت خدمات می‌دهند.
از هر جهت مورد تایید بنده هستند

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

06 Oct, 18:10


🎙ویژه برنامه میدان بیروت | آینده سیاسی حزب الله بعد از شروع جنگ

◾️بررسی آخرین تحولات روز ۳۶۴ جنگ غزه در برنامه میدان

👥مهمان برنامه:
هادی معصومی زارع؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا

📆 ۱۴ مهر ۱۴۰۳

🔻 ویدیوی کامل را در آپارات و یوتیوب می‌توانید تماشا کنید.

🔻🔻🔻

@screenshotpersian
@Monbathat

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

05 Oct, 12:50


🔴ویژه برنامه میدان بیروت | آینده سیاسی حزب الله بعد از شروع جنگ

◾️بررسی آخرین تحولات روز ۳۶۴ جنگ غزه در برنامه میدان

🕓 امشب ساعت ۱۹:۰۰

👥مهمان برنامه:
هادی معصومی زارع؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا

میزبانان : سرباز روح الله رضوی و وحید خضاب


🔴گفتگو را می‌توانید از طریق
تلگرام | روبیکا | یوتیوب | آپارات
بصورت زنده تماشا کنید.

🔻🔻🔻
با اسکرین‌شات همراه شوید
@screenshotpersian

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

29 Sep, 20:57


دیدم از دیشب عده‌ای اشک‌های ما در فراق سید مقاومت را تمسخر و بر شهادت حضرتش شادی می‌کنند.
هیچ ناراحت نشدم. چه آن‌که این‌ها دو دسته‌اند.
آن‌ها که بخشی از پروژه‌ی اعتقادی یا بیزینسی جنگ با مقاومتند. بر این‌ها ملامتی نیست. کارشان را می‌کنند.

دسته‌ی دوم بی‌اطلاع‌اند. سید را نمی‌شناسند. او را با برخی از این داخلی‌ها مقایسه می‌کنند. تصور می‌کنند سید هم کسی در طراز برخی از این صاحب‌منصبان داخلی است که سودای قدرت دارند و حرف و عملشان متفاوت است.
و گرنه مگر می‌شد سید را شناخت و عاشقش نبود؟ باحجاب یا بی‌حجاب. مادر شهید یا جولیا پطرس. پیر و جوان.
باور نمی‌کنید؟ فیلم ناله و ضحه‌ی این زنان بی‌حجاب در فرودگاه بیروت در لحظه‌ی اعلان خبر رسمی شهادت سید خود گویای همه چیز است.
به این دسته‌ی دوم چندان نباید خرده گرفت. حکما کوتاهی از ماست. سید را نشناساندیم.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

29 Sep, 09:05


بسمه

❇️ برای آن‌که مقاومت اسلامی، به شرایط پیش از ۱۹۸۲ بازنگردد تنها دو راه پیش رو دارد:

۱. تغییر رویه‌های امنیتی و حمایت از باقی‌مانده رهبران و فرماندهان در ماه‌های پیش‌رو

۲. توان تحمیل هزینه‌های سنگین و غافلگیرانه به رژیم در جنگ جاری (به ویژه در کمتر از یک هفته پیش‌رو)

❇️ می‌دانم که حزب ضربات سختی را در این دو هفته متحمل شده است. از راس هرم تا رده‌ی فرماندهی تا بدنه‌ی عملیاتی. اما بی‌تعارف به شام تقدیر مقاومت در لبنان رسیده‌ایم. یا موفقیت به هر قیمت یا بازگشت مقاومت به دوره‌ی پیش از ۱۹۸۲.

❇️ در این مسیر، به همان میزان که حزب روی رژیم متمرکز است دیگران می‌بایست امریکایی‌ها را #پاسخ‌گو کنند. غیر از این به پایان مقاومت و پروژه‌ی منطقه‌ای ایران سلام کنید.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

28 Sep, 20:16


❇️ سید هزینه شرافتش را داد. آن‌جا که می‌دانست هزینه‌ها سر به فلک می‌کشد و همه‌ی سرمایه‌‌ی مقاومت را به خطر می‌اندازد اما برای غزه کم نگذاشت. در سمت درست تاریخ ایستاد.

✳️ سید هزینه‌ی نجابتش را داد. آن‌جا که در هر تصمیمی که می‌گرفت ملاحظه‌ی مردمش را می‌کرد. ملاحظه‌ی شریکان و حتی رقبای سیاسی‌اش را. ملاحظه‌ی مفهومی به نام دولت لبنان.
سید هزینه‌ی شرافت و نجابت را داد. با جانش.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

28 Sep, 17:38


🎙سناریوهای پیش رو بعد از ترور شهید سید حسن نصرالله

◾️بررسی آخرین تحولات روز ۳۵۸ جنگ غزه در برنامه میدان

👥مهمان برنامه:
هادی معصومی زارع؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا


📆 ۷ مهر ۱۴۰۳

🔻 ویدیوی کامل را در آپارات و یوتیوب می‌توانید تماشا کنید.

🔻🔻🔻
با اسکرین‌شات همراه شوید
@screenshotpersian

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

26 Sep, 11:29


از مرزهای جنوبی لبنان در خصوص فلسفه‌ی حملات مرگ‌بار چندروز گذشته‌ی اسرائیل گفته‌ام.

#جنوب_لبنان
#مرجعیون
#خیام
#آتش_بس

https://www.instagram.com/reel/DAX9IC2oTdn/?igsh=bjYzdjduMTM1M3U2

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

24 Sep, 19:31


روزنوشت‌های طوفان ۱

❇️ ساعت دو نیمه شب دیگر جاده‌ها خلوت شده بود. مسیر یک ساعته را در هشت ساعت آموه بودیم و حالا بیش از چهار ساعت کناری توقف کرده بودیم. زدیم به سمت نبطیه. ساعت دوونیم به نبطیه رسیدیم. ظلمات و تاریکی بود و پهپادها و جنگنده ها در تردد. چندین بمباران سنگین در حومه شهر شد.

✳️ گوشه خیابان دو ساعتی را داخل ماشین خوابیدیم. برای نماز صبح با بمباران بسیار سنگین خیابان کناری، از خواب پریدیم. داشتند اذان می‌گفتند. نمی‌زدند از شدت خستگی نمازمان قضا شده بود.

در کل جنوبی ها قوی و خوش‌روحیه‌اند. دیشب که اطراف کاروان مردم را چندبار بمباران کردند، جز ما کسی توجهی نکرد. با آن‌که مصیب‌زده بودند اما در مجموع رفتارها نرمال و عادی بود. حتی آن لحظه که موفق شدند گارد وسط اتوبان صور-صیدا را باز کنند، صدای سوت و کف بود که به آسمان بلند شد. کانه که به پیک نیک چالوس می روند.
در حالی که سی‌صد متر آن‌سوتر شعله‌های ناشی از بمباران هوایی به آسمان می‌رفت.
طبیعی هم هست. جنوبی‌ها جنگ‌دیده‌اند. برای دهه‌ها.

شب سخت و شیرینی بود.

دوم مهر ۱۴۰۳

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

17 Sep, 22:45


به تفصیل نوشتم. دم آخری دستم به انتشار نرفت.

پس از چهل روز سکوت و ننوشتن، دیدم فریاد نزدن برخی حرف‌ها خیانت است و فریاد‌زدنشان باعث هزار رنجش‌خاطر و برچسب و توسری.

گاه آدمی از همه‌چیز خسته می‌شود. کاش ایمان عبدالمطلبی داشتیم و می‌گفتیم للبیت رب‌. ما رب ابل‌های خودمانیم.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

17 Sep, 22:39


بسمه

۱. اتفاق اخیر در لبنان مقدمه‌ی یک بازی بزرگ...

۲. ج‌اا و حزب‌الله باید تصمیم بگیرند که... این‌طور نمی‌شود برادر...

۳. حزب‌الله باید تصمیم بگیرد که...

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

10 Aug, 21:42


بسمه

❇️ در باب جدیدترین دوگانه‌ی جامعه‌ی قطبیده‌ی ایرانی

💢 دو روز پس از ترور سردار سلیمانی مهمان تیمی از کارشناسان یکی از معاونت‌های مهم نهاد ریاست جمهوری بودم تا در خصوص نحوه‌ی واکنش ایران به آمریکا گپ بزنیم.
چیزی که در پایان جلسه من را شگفت‌زده و متحیر کرده بود همانا تاکید برخی از کارشناسان مربوطه بر ضرورت خویشتن‌داری و فشار واردکردن به آمریکا از طریق کشورهای اروپایی برای عدم تکرار چنان جنایتی بود!!

💢 حالیه حکایت میانجی‌گری آمریکا میان ایران و اسرائیل نیز از همان سنخ است. تعجب‌آور هم آن است که برخی در داخل واقعا چنین محالی را ممکن دیده‌اند.
ایالات متحده (فارغ از دموکرات یا جمهوری‌خواه ) در تمام این ده ماهه و قبل‌تر از آن نشان داده که تصمیمش را برای تقابل با ایران و مقاومت و ایستادنِ تمام‌قد در کنار اسرائیل گرفته است. با پشتیبانی بی‌حدوحصرِ سیاسی و امنیتی و تسلیحاتی و الخ. تفاوت روش‌ها و احیانا سلیقه‌ها کسی را به توهم اختلاف راهبردی میان دو طرف نیندازد.
آمریکا اگر واقعا مخالف رفتارهای این چندماهه‌ی رژیم یا حتی نتانیاهو بود تنها کافی بود برای یک ماه هم که شده سیل گسیل تسلیحات به رژیم را متوقف کند. همین. عملا هم نیاز به هیچ گام دیگری نبود. با چنین رزومه‌ای، دل‌خوش کردن به میانجی‌گری آمریکا صرفا دادن فرصت بیش‌تر به اسرائیل برای ترورها و خراب‌کاری‌های بیش‌تر و بیش‌تر است. تا فرسوده کردن کامل ما با بازی کهنه اما گویا همچنان موثرِ پلیسِ خوب و بد. امیدوارم روزی متوجه شویم که آمریکا میان‌جی نیست. خود، طرف منازعه است. بخشی از بازی بزرگ‌ مرگ‌ و زندگی است.

💢 بر خلاف آن‌چه برخی توصیف می‌کنند، راه مهار نتانیاهو از کاخ سفید می‌گذرد. امریکا اگر اراده کند، تنها قدرتی است که از توان ممانعت عملی از نسل‌کشی فعلی در غزه برخوردار است. مخالفت نظری همزمان با حمایت لجستیکی و سیاسی بی‌وقفه چیزی بیش از یک نفاق زشت و آشکار نیست. پاسخ‌گو کردن اسرائیل مستلزم پاسخ‌گو کردن آمریکایی‌هاست. هزینه‌ها باید میان هر دو سرشکن شود. نه فقط برای غزه و مردمش که برای ایران و مردمش نیز که بیش از یک دهه زیر فشار #جنگ_نان تحمیل‌شده از سوی امریکایی‌ها سر می‌کنند.

💢 اسرائیلی‌ها آتش‌بس نمی‌خواهند. از چپ تا راست. اختلافات بر سر جزئیات کشتار انسان فلسطینی و اخراجشان از سرزمینشان است. باور نمی‌کنید؟ همین کشتار هولناک صبح امروز در مدرسه تابعان کفایت نمی‌کند تا برخی از تحلیل‌گران ایرانی را بیدار کند که پاسخ ندادن ایران هیچ دخلی و اثری بر میل رژیم برای قبول یا رد آتش‌بس ندارد؟ مصری‌ها که با اتفاق امروز از خواب بیدار شدند. امیدوارم #صلح_کل_های_ایرانی هم به خود آیند.

💢 برخلاف آن‌چه برخی منسوبان به دولت چهاردهم منتشر می کنند، به شرط تدبیر، تنش پیش‌رو می تواند دست دولت را برای مذاکرات آتی پر کند. تئوریسین‌های این دولت باید باور کنند که حتی اگر کامالا هریس هم روی کار بیاید این بار حتی یک‌دهم از آن‌چه قریب به یک دهه قبل به معمار ایرانی توافق هسته‌ای دادند را نیز نخواهند پرداخت. حتی اگر تمام صنعت هسته‌ای هم مهر و موم شود. خروج موفق از چرخه‌ی تنش کنونی می تواند قدرت لازم برای حضور از موضع برابر را در مذاکرات پیش رو فراهم آورد. از این جهت، این به سود دولت نیز هست. و گرنه چه کسی به دولتی با این مختصات و کشوری با این ویژگی‌ها امتیاز خواهد داد؟ دنیا دنیای رفاقت و لوتی‌گری نیست. قدرت که نداشته باشی، کلاهت را باد خواهد برد. و البته که قدرت، تنها به پهپاد و موشک نیست. اما در جهان امروز کسی برای صرفِ قدرتِ نرم تره هم خورد نمی‌کند.
خالی خالی نمی‌شود.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

04 Aug, 19:24


بسمه

۱. آن‌ها که وجیزه‌های این کانال را دنبال کرده‌اند حالا بعد چند سال خوب می‌دانند که نظرات این خرده‌پژوهش‌گر از دو سر طیف سیاستِ رایج در ایران زمین فاصله دارد. بیش‌تر به همان طیفی قرابت دارد که پیش‌تر آن را جریان سوم خوانده‌ام.
در حوزه نهضت، دیدگاهی دارد خلاف جریان چپ و در خصوص تحریم‌ها و مذاکره با امریکا نظری برخلاف جریان راست.
این طبیعتِ نگاه غیرسودارانه و غیرمنفعت‌طلبانه است.

۲. در لحظاتی که هر آن به پاسخ ایران به #ترور_تهران نزدیک‌تر می‌شویم می‌خواهم بگویم که تا جایی که می‌شود می‌بایست کمیت و کیفیت اهداف و ماهیت اهداف را به گونه‌ای انتخاب کرد که پاسخ احتمالی رژیم چه مستقیم و چه غیرمستقیم به حوزه معیشتی و زندگی روزمره‌ی مردم تسری پیدا نکند.
اهداف تا جایی که می‌شود باید نظامی و امنیتی باشد.
باید به گونه‌ای رفتار کرد که دایره پاسخ رژیم را تهران مشخص کند:
* نظامی در برابر نظامی
* مدنی در برابر مدنی
* زیرساخت در برابر زیرساخت
* شهر در برابر شهر
و الخ.

۳. با این تفسیر می‌بایست نهایت جُهد و تلاش را داشت تا رژیم جرات عبور از دایره نخست را پیدا نکند.
تجربه‌ی موفق حزب‌اِلله در خلق این قاعده قابل بازخوانی است. از ۱۹۹۳ تاکنون.
اسرائیل باید اطمینان پیدا کند که پاسخ ایران در لایه‌های دوم تا چهارم خشونت‌بارتر و بی‌شک غیرقابل اغماض است.
با این تفسیر در گام نخست شهرها، زیرساخت‌های اقتصادی و مدنی اسرائیل می‌بایست از آماج حمله‌ی اولیه‌ی #ائتلاف_انتقام به‌دور باشد که حکما خواهد بود.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

03 Aug, 20:14


بسمه

۱. مراقب باشید که تنش پیش‌رو را برایتان به پای هنیه فاکتور نکنند. هنیه را می‌شد در هر جایی غیر از ایران ترور کرد.
#دلالت_مکانی ترور هزاران بار پراهمیت‌تر از #دلالت_قربانی آن است.

۲. هدف به سخره کشیدن حیثیت تهران و نشان دادن بازدارنده نبودن وعده‌ی صادق بود.
ترور هنیه فتح باب ترورهای بعدی این بار از میان مقامات ارشد نظام‌ است. در قلب تهران.
و چون روز روشن است که این اراده‌ی خصمانه را نه با سیاست و دیپلماسی و نه با زدن زیرساخت که مستقیما با #خون می‌توان مهار کرد.

۳. این که نتانیاهو می‌خواست با ترور هنیه ایران را به دام جنگ با امریکا بکشاند را صحیح می‌دانم. حتما هم نباید به دامش افتاد. اما مشکل آن است که ما چاره‌ی دیگری نداریم. گاه باید به دشمن همان بدل خودش را زد. کاری که حزب‌الله فوق‌تخصص آن است. تبدیل بحران به فرصت.
نتانیاهو یک بار این فرصت را به ما داد. آن‌طور که باید استفاده نشد. شاید اعتماد به نفسش نبود.
بین ترس از جنگ و تهور و خودانداختن به یک جنگ تمام‌عیار ویران‌گر گزینه دیگری نیز هست: وارد کردن دشمن به یک تنش کنترل‌شده. با تمام هزینه‌هایش. و البته هنر آن است که با کم‌ترین هزینه از دل هر تنشی خارج شویم.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

03 Aug, 20:01


بسمه

۱. گاه برای آن‌که جنگ‌ نشود باید به استقبال جنگ رفت...
اینک بیش از هر زمانی در شرایط آن "گاه" قرار داریم.

۲. تاریخ ثابت کرده است که #ترس_از_جنگ یا لااقل تظاهر به آن بیش از هر چیزی سایه‌ی جنگ را بر سر یک کشور آورده است. و طبیعتا این به معنی روا دیدن ماجراجویی حساب‌نشده نیست. به معنی استفاده به‌هنگام و به‌اندازه و به‌قاعده از #حدید است.

۳. #حدید_میدان و حریر_دیپلماسی مکمل یکدیگرند. پس هیچ‌گاه نباید یکی را فدای دیگری کرد و این یکی را به سود آن یکی فریز کرد.
و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه شامل هر دو قدرت نظامی و دیپلماسی است. حالیه وقت چشاندن داغی حدید است.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

03 Aug, 19:34


بسمه

۱. حرف جدیدی نیست. حرف‌ها همان است که فروردین ماه و در شهادت ابومهدی گفته شد: راه‌چاره‌ی ما امنیتی است و نه نظامی.
https://t.me/Monbathat/2312
https://t.me/Monbathat/2317
https://t.me/Monbathat/2326

ولی اگر به دلایلی که همه می‌دانیم قرار است دوباره پهپاد و موشک جورکش شوند، این‌بار می‌بایست بازدارنده زد. سخت و مرگ‌بار. (و البته حتما به قاعده. کما و کیفا) با آخرین فناوری در دسترس. در همان موج نخست.
چون دیگر مشخص نیست که دفعه‌ی بعدی در کار باشد. پس می‌بایست هرطور شده این شکست تاکتیکی را به یک پیروزی راه‌بردی تبدیل کرد.
بدترین کارها، ضعیف‌ترین آن‌هاست. نمی‌گویم بی‌قاعده. می‌گویم به اندازه‌ی ضرورت محکم.

۲. چرخه‌ی خطرناک فعلی را فقط خون متوقف می‌کند. تصمیم ماست که خون ما یا خون‌ آن‌ها. آن‌ها تصمیم‌شان را گرفته‌اند. برخاسته‌اند و اول می‌کشند. باید این بار یک گام فراتر رفت. نمادین و مرگ‌بار زد. میان ما و آن‌ها دریایی از خون است.
آب از سر ما گذشته است. برای یک بار هم که شده این را می‌بایست به طرف مقابل هم نشان داد.

۳. اعرالله جمجمتک

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

31 Jul, 14:49


ترور رهبر مقاومت در تهران

چهارشنبه ده مرداد شش و ربع بعدازظهر زنده از یوتیوب جدال

https://youtube.com/live/V6HJoLsR_g8?feature=share


در برنامه امشب به ترور اسماعیل هنیه در تهران و ترور فواد شکری در بیروت می‌پردازیم و می‌پرسیم هدف اسرائیل از این عملیات چیست و ایا این عملیات یک پیروزی راهبردی برای اسراییل و یک شکست راهبردی برای مقاومت محسوب می‌شود؟ مهمان امشب ما هادی معصومی زارع است که از ضاحیه بیروت و در کنار ساختمان مورد اصابت موشک اسرائیلی با ما صحبت میکند.

مُنبثّات | پراکنده ها و شطحیات یک پژوهشگر

31 Jul, 10:26


🔴 ویژه برنامه

□ معادله بازدارندگی در برابر اسرائیل چیست؟

◾️بررسی آخرین تحولات روز ۲۹۹ جنگ غزه در برنامه میدان

🕓 امروز ساعت ۱۶:۰۰

👥مهمانان برنامه:
هادی معصومی زارع؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا
مهدی خراتیان؛ مدیر اندیشکده سیاست
صلاح الدین خدیو؛ تحلیلگر مسائل بین الملل
علی صمدزاده؛ پژوهشگر امنیت و روابط بین الملل
علیرضا کمیلی؛ فعال رسانه بین الملل
میزبانان : وحید خضاب و سرباز روح الله رضوی

🔴گفتگو را می‌توانید از طریق  
تلگرام | روبیکا | یوتیوب | آپارات
بصورت زنده تماشا کنید.

🔻🔻🔻
با اسکرین‌شات همراه شوید
@screenshotpersian